Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: naphire.hu/cikk/ukrajna-kormany-konzuli-szolgaltatas-katona-felf%C3%BCggesztes Hogyan tud egy áll... (2024.04.23. 14:59) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2010.05.23. 08:00 Fabius

Facebook profil olcsón eladó

Címkék: adatvédelem facebook mark zuckerberg

„A magánélet a múlt társadalmi normája. A személyiség jogainak védelme felett eljárt az idő. A cégnek pár éve lehet arra, hogy a legnagyobb profitot kitermelje, fel kell használnia tehát minden lehetőségét."

Mark Zuckerberg, Faszbúkia királya e kedves gondolatokkal zavarta haza a felhasználók személyiségi jogainak kiadása ellen rinyálókat. Mondhatta volna egyenesen is, hogy a profit mindenek felett Felebarátaim, de az nem hangzott volna ilyen újszerűen. A faszbúk nem csak az internetes kommunikációt forradalmasította, lófaszt. Olyan társadalmi csökevényekkel is le kíván számolni, mint a magánélet és a személyiség védelme. Amíg van aki fizet érte? Naná. Ekkora sikerrel még senki nem alkalmazta az oszd meg és uralkodj elvét. Jah, ti osszátok meg, és ő uralkodik rajtatok.

Zuckerberg nem volt mindig ekkora király. A nemrég megjelent életrajzából szemezgetve kirajzolódik egy szexmániás, kisebbségi komplexusokat halmozó, Napóleon szindrómás lúzer képe. Aki egy véletlennek köszönhetően megcsinálta a szerencséjét kétségtelenül. De ettől még ő maradt az osztály pofonfája, a srác a zenetáborból, akinek vad álmait előnytelen külseje gátolta a kiteljesedésben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ő lehetett a figyelemért szinte bármit bevállaló partiarc, az ügyeletes bohóc, aki kétségbeesett igyekezettel próbált beilleszkedni a sikeres harvardi diákok közé.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Most, vagyonnal és befolyással a háta mögött sem képes levakarni retinájáról a képet, amint sihederként verdával csajozás helyett csak az udvarban brűgethette nagypapi mopedjét:
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ő maga nem bízik a cége jövőjében hosszútávon, ezért vérbeli kufár módon árulja ki mindazt, amit az 500 millió felhasználó a rendelkezésére bocsát. Ha abból indulunk ki, amit egykori segítőivel, társaival megtett szempilla rebbenés, habozás, és a lelkiismeret furdalás leghalványabb jele nélkül, akkor sok kétséget nem hagy a dolog: Cukisrácot igazán tényleg csak két dolog érdekli: a pénz és az ezért kapható pinahalom.
Jövőképe lebeg a szeme előtt, mikor már kicsit megpocakosodva, a múlt emlékeiben tapicskolva vicces pólóban igyekszik becsajozni a faszbúk által kitermelt maradékból:
 

 

 

 

 

 

 

Lassan maga ellen fordít mindenkit. A cégén belül válságstáb foglalkozik az imázs foltmentesítésével, a kijelentések felpuhításával. Egy friss felmérés szerint a felhasználók 60%-a fontolgatja, hogy törli magát az adatvédelmi szabályozás miatt. Meglátjuk lesz-e igazi exidus május utolsó napján, mekkora tömeget sikerül az elvándorlást szorgalmazóknak rábeszélni a távozásra.

Októberben jön az életrajzi filmje, ami figyelembe véve az életrajzában leírtakat igazi sötét komédiának ígérkezik. A történetéhez képest az Amerikai pite és a Buliszervíz elmehet a picsába.
 

31 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr312024344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nygodtan lehet ekézni a srácot, és szidni, hiszen ezekkel a dolgokkal könnyű nem egyet érteni, de érdemes elismerni a zsenialitását, hogy konkrétan a semmiből vált milliárdossá. Itt csak a pofa jár, ő meg valóra váltotta az álmát, bármi legyen is az. a fasz melyik végén is vagyunk?
@CosmoBacsika: Nem ő volt az első, meg nem is ő lesz az utolsó, aki a semmiből lett milliárdos. Mióta megtörtént az ipari forradalom, azóta ez általában így megy.

Aztán nincs senki az államokban, aki ezt jogi útra szerelné terelni?
Nagy buzi ez a csávó.

De kétséget kizáróan van esze, csak inteligenciája nincsen hozzá.
Márpedig azt nem lehet iskolapadban meggyúrni...
"A személyiség jogainak védelme felett eljárt az idő."

Gondolom, ezt Auschwitzban tanulták...:-)
Pedig a csávónak igaza van, legalábbis az ő szemszögéből.
Miután 500 millió vagy hány ember éli az életét a fácsén nap mint nap, pakolja fel a képeket a nyaralásról, új autóról, új szerelemről, és megosztja lényegében az egész életét úgy, hogy közben nem tudja vagy elfelejti beállítani azt, hogy mit láthatnak az ismerősei és mit idegenek - nos, lehet hogy a magánélet fogalmát tényleg újra kéne értékelni. Nagyon mást jelent ez most mint akár csak 5 éve!

Ugyanakkor, rágugliztam a saját nevemre (ami nem egy gyakori név) és kidobta a fácse adatlapomat, amit NEM lehet úgy beállítani, hogy csak az ismerőseim lássanak rólam bizonyos infókat. Ebben van/lenne a fácse feladata, hogy titkossá tehessem akárki előtt akármilyen adatomat ha én úgy gondolom, de ilyen opció jelenleg nincs, nem létezik. Gondolkodom én is, hogy május végén kitörlöm magam.
rennie:
Profilom/Adatvédelmi beállítások/Keresés.

Itt megadhatod azt az opciót, hogy a kereső motorok megtalálhatják-e az adatlapodat. Remélhetőleg jól működik.
Az alapértelmezett, hogy engedélyezve van, ha elmúltál 18 éves. És akkor is ha nem. :)
Ez eléggé ellentmondásos. :) De szerintem nemcsak a facebook-ot, vagy a programozókat kéne pl. azért is okolni, mert a kiskorúak ott és úgy használják az internetet ahogy akarják.
@rennie: beállítás kérdése, az én facebook adatlapomra a google-ben pl. semmilyen link nem mutat.
hát nem tudom, nekem semmi szégyellnivaló nincs az adatlapomon. mint ahogy az életemben is.

a magánélet a múlt társadalmi normája = teljesen felesleges képmutatóan élni. jogos.
A "legzseniálisabb" az egészben, hogy a csávó joggal hivatkozhat arra, hogy kizárólag önkéntesen megadott adatokat használ fel...!
Más kérdés, hogy a közösség élményének illúzióját kelti a felhasználóban, miközben tökéletesen elszigetelődik, emberi kapcsolatai tönkremennek, s a számítógép az egyetlen barátja!!!Egy adatlap vagy egy levélváltás nem közösségi élmény, csak információcsere!Vigyázzatok ezzel, nehogy összekeverjétek!
Nehéz például a faszbúkon a haverokkal kimenni a rétre, főzni egy jó bográcsgulyást s közben spontán beszélgetni, esetleg meginni pár üveg bort...
Zseniális!!!
Kb mindent be lehet állítani faszbúkon, hogy mennyire legyen látható. De rinyálni nyilván könnyebb.
Amúgy meg mit féltesz a tyúkszaros, senkit se érdeklő adataidon? Tudom, ez a személyiségi jogos parázás kurvanagy divat, de épp attól lesz szánalmas.
Nem kell regisztrálni ilyen helyekre, ha fosol. Bonyolult?
Csak azt nem vágom, hogy mit vagy ezen kiakadva?
Szar a fészbúk ?
Töröld Le magad!

Fizetős lesz ?

Ki nem szarja le?
Majd akkor letörlődöm, ennyi.

Annyira azér nem fasza.
@pet77: hát ha te akkora lúzer vagy, hogy ki se mész az utcára mióta van facebook akkor meg is érdemled.
@Zka: ezt honnan is következtetted ki?
@Zka: Egyébként meg faszbúk helyett vannak normális emberi kapcsolataim,barátaim, nincs szükségem faszbúkra nincs is oldalam semmilyen ilyesmin...
Egyszerűen nem szükséges számomra. Nem mondom hogy ezek rossz dolgok, de nem szabad ezzel helyettesíteni az igazi közösségeket, emberi kapcsolatokat. Érthető ez ellenségeskedés nélkül?????
a google kesseli az oldalakat, fel evig meg mindenki fent marad, de lehet hogy evekig:)
nekema nevemre rakeresve az elso keptalalt a kb egy evvel ezelotti profilkepem, haha
@tkazmer:
...az én facebook adatlapomra a google-ben pl. semmilyen link nem mutat...
Az enyémre sem!
Ja, várjunk csak! Hát nem is vagyok regisztrálva...
@rennie: Nyugi, ha be vagy jelentkezve FB-n, akkor amikor rákattintasz a Google találatra, akkor úgy látod az adatlapod, mintha beléptél volna. Jelentkezz ki és úgy nézd meg a Google linkjét. Az adatvédelmi beállításoknál is van egy link ami megmutatja, hogy idegenek mit látnak az adatlapodból. Persze pl az ismerősöket listáját és a csoportjaidat jelenleg nem lehet nem megmutatni...
Nekem azzal van tele a tököm, hogy rendszeresen ellenőriznem kell a beállításaimat, mert folyton buherálnak valamit, változtatgatják a szabályokat...
Azzal értek egyet aki szerint ha szar, akkor töröld magad.Mindenki nagyfiú/nagylány el tudja dönteni magáról , hogy akarja e vagynem.

Be kellene fejezni ezt a hozzáállást hogy óvodásként tekintünk felnőtt emberekre.
Be lehet állítani, hogy ki mit láthat? be lehet állítani, hogy megjelenj e a google-ban.
BE. akkor meg ha zavar akkor tedd meg , ha meg nem akkor ne. Ilyen egyszerű.
Nem is értem, hogy pl. a iwiw miért nem verte ki a biztosítékot, ott aztán évekig publikus volt minden.
Falra mászok ettől bmeg: "fácse". De pofánverném azt, aki kitalálta. Ez hogy jött? Vagy mit jelent?

Egyébként még nem jöttem rá, mire is jó az FB. Fent vagyok, kéthavonta belépek, de a kemény 20 "ismerősből" kb. 3-4 irkál arra a falra, azok is valami virtuális tojásokat meg süteményeket küldenek, meg értelmetlen faszságokat lájkolnak (pl. mentsük meg a bálnákat, ja itt bazdmeg az alföld közepén), de azt egész nap. Sokat gondolkodtunk már kollégáimmal ezen, hogy mi is ennek az egésznek célja (nem ősemberek, hanem fejlesztők vagyunk), de még nem jöttünk rá. Valaki tud ebben segíteni?
A lószart lesz exodus. 500 millió idióta, abból simán meg lehet élni. Kár hogy nem magyar a történet, akkor még antiszemitázhatna is egy jó nagyot.
Az a furcsa, hogy akik felháborodnak ezeken, azok eközben teljes nyugalommal iwiw-eznek :)
nemtom miért a faszbúkot kell szidni:D egy profil, te szerkeszted:D ha hülye vagy hozzá...:D az biztos, hogy a facebook egy nagy geeeci,de olyan mint az élet. Adatvédelem pedig.... érdekes módon olyan reklámok jelennek meg oldalt, ami után korábban böngészőben nézelődtem, illetve olyan ismerősöket ajánlott fel, akivel nincs közös ismerősöm, de 5-6 levet váltottam vele és frissen reget a bookra:D, szintén kiemelten jelent meg az illető! Más tapasztalt ilyet?:D
ez úgy elgondoloztat az adatbiztonságról...
@actor one: nem faszbúk, mert arra csak egy kamu accountot csináltam, meg is szüntettem 2 hét után, hanem Google. Gugli bácsi szépen menti a látogatott oldalaidat, ha be vagy jelentkezve. Kb. 2-3 hete csinálja, amióta új design van, legalábbis nekem akkor tűnt fel.

www.google.com/history
Ami erdekes, hogy aki felti adatait az egyszeruen kitorol minden adatot es a nevet kicsereli akarmilyen nevre pl: Sobri Joska.
Aztan torli a facebookrol magat es vege az aggodalomnak.

Ez a fizetos dolog pedig marhasag, tudjak jol a facebooknal, hogy az emberek 90%a nem fogja hasznalni ha penzbe kerul. Valaki kitalalta a dolgot es elterjed az interneten mint a futotuz. Itt peldaul egyaltalan nem hallani rola semmit, ha igaz lenne akkor a csapbol is az folyna.
Aki fb-ot hasznal sikeres ember nem lehet.
Csak szólok hogy egy

Mark Zuckerberg
egy
kibaszott

ZSIDÓ
@pet77: És talán fegyverrel kényszerít bárkit is, hogy fészbúkoljon? Ha nem tetszik, hogy bárki megnézheti az adatlapodat, ne adj ki magadról olyan információt, melyet nem szeretnél megosztani, illetve ne regisztrálj.
@volánrulz: Á, megjelent a kultúra.
@órarugógerincű felpattanó: Kétlem, hogy "romás" lenne... Akkor már inkább román vagy olasz, a lényeg, hogy újlatin.
süti beállítások módosítása