Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/23/eldugott-hirdetmenybol-derult-ki-hogy-43-ezer-negyzetmeterrel-bovul-a-godi-akkug... (2024.04.23. 19:01) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2009.10.02. 13:48 úriparaszt

Mérgező nyál

Úgy vélem ha valaki már a sarki piroslámpánál kiszáll a taxiból, maszkot húz és hangos 'Bankrablás!' üvöltözéssel közelíti meg a pénzintézetet, annak nincs esélye a lakáshitel kedvező elbírálására. Még akkor se ha a maszkja valamiféle keresztény zászlóból készült. Ilyesmit tesz koronázása előtt bő fél évvel Orbán. 

Értem én, hogy a nép, az istenadta nép kemény, határozott fellépést szeretne Szlovákországgal szemben, csak ott lebeg a kérdés, hogy pontosan kivel és mivel szemben? 
Szlovákország nem egyenlő Fico-val vagy Slota-val, ahogy a magyar polgár sem egyenlő Gyurcsánnyal vagy Vonával. A szlovákiában szlovákul beszélő szlovák polgár nem vonatozik le Párkányba vagy túrázik egyet Ipolybalogra, hogy leellenőrizze a szlovákiai magyarok (akik szlovák állampolgárok, azaz Szlovákország polgárai) milyen nyelven kérnek házmestert a temető melletti krimóban.

Azt, hogy Fico vagy Slota meddig mehet el a szavazatszerző, báziserősítő gusztustalanságban, azt bizony a Szlovákország polgárai döntik el, nem pedig mi. Azaz nem is mi, hanem Orbán vagy Vona vagy akárki aki keménykézzel... Mit is tesz? Maximum verbális politikai maszturbációt végez. Mást nem nagyon.

Szerintem célravezetőbb és jóval európaibb megoldás a szlovákiában élő emberekhez szólni. Mondom szólni és nem letuszkolni a torkukon a nagymagyar követeléseket, ugyanis az automatikusan ellenállásra buzdít, összekovácsolja a szlovákokat az országuk érdekében/védelmében. Akkor már mindegy ki adta az első pofont és milyen demagógia állt mögötte, a szlovákiai magyar reflexból ellenség lesz a saját hazájában.
Ha valaki nem olvasná a napi lapokat úgy 80 éve akkor szólok, hogy az ott bizony Szlovákország. Ha nem tetszik, akkor is.

Szlovákország friss ország, hazánkhoz képest csecsemő, de mint tudjuk a kor nem érdem, hanem állapot. Ha valakinek a fején gennyedző kiütések vannak, akkor tán nem a guillotine megoldás, hanem a kezelés, gondos ápolás. Egészséges szervezet, gondos ápolással legyőzi a kórt.

 

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr391422807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jó, de pontosan mi is az a keményebb fellépés? Mert az nem derül ki. Vagy csak számomra nem? Nem csodálkoznék :)
ezt mondom én is. ha mosolygok, szlovákul köszönök, utána már magyarul is megértik, mit akarok :), vagy ha mégsem, akkor megkeressük a közös nyelvet (angol, német)

de, ilyet is láttam: nem köszön, magyarul nagyhangon mondja a problémáját, és nehogy már azt akarják neki bemesélni, hogy nem értik mit mond. én szégyeltem, hogy értem...

ezt a problémát, mert probléma az van, nem lehet erőből megoldani. csak remélni tudom, hogy a szlovákok is tudják, hogy nem minden magyar gárdista
@vagyok, aki vagyok...: Nem köszönő tahó magyarok nem csak Szlovákiában élnek.... Miért látom úgy, hogy tök gáz a magyarságunk?
@vagyok, aki vagyok...: "remélni tudom, hogy a szlovákok is tudják, hogy nem minden magyar gárdista"
ha a vezetőink úgy viselkednek, akkor az fogják hinni...
@úriparaszt: minden német nem volt Hitler...

Szerintem ezt is simán a politika generálja, ha nem lenne a politikai vita, az átlagember nem érezné ennyire sarkítva a helyzetet, miszerint kérhet-e kenyeret az anyanyelvén az idegen hazájában.
@Vorg a Halhatatlan Báró: ez lenne a lényeg. mármint, hogy a politika a helyén kezelje a helyzetet. azért, mert jelen esetben fico seggfej, nem törvényszerű, hogy nálunk meglegyen a párja. jó kommunikációval kifogható a szél a vitorlájából.
@úriparaszt: "jó kommunikációval kifogható a szél a vitorlájából."
Ezzel egyetértek. Bajnai a szécsényi találkozóból kihozta amit csak lehetett. Fico hőzöngött és beszólogatott ugyan a sajtótájékoztatón utána, de csak azt írták alá, amit "mi" akartunk. Aztán szlovák lapok is így kommentálták Fico viselkedését:

"Az eredmény meggyőzőbb már nem lehet: hatalmas volt a különbség a megbékélni akaró, kompromisszumokra és a megegyezésre nyitott magyar kormányfő, illetve az agresszív, támadó, mindenkit kioktató és önmagát állandóan dicsérő szlovák kormányfő között, aki képtelen volt egyetlen hibáját is beismerni és hajlandóságot mutatni a minimális engedményre is. Eddig az volt a legerősebb szlovák érv, hogy éppen az agresszív magyarok azok, akik nem akarnak tárgyalni és megegyezni. Fico csütörtökön mindent megtett annak érdekében, hogy ez az érv a padlóra kerüljön, és a többiek világosabban lássanak a vitában"-írta az SME, a második legolvasottabb szlovák napilap.
Erről ez a véleményem: archiregnum.blog.hu/2009/09/11/ujabb_gyozelem_5

Még mindig a kisebbségi komplexus a legbefolyásosabb tanácsadó.

"Szlovákország nem egyenlő Fico-val vagy Slota-val, ahogy a magyar polgár sem egyenlő Gyurcsánnyal vagy Vonával."
A tótok 10%-a masszív SNSes. Nem most "véletlenül" lettek azok. A burkoltan magyarellenes pártok szintén valahogy mindig többséget kapnak. És úgy néz ki, Ficót is megint megválasztják. Akkor miről beszélünk?
És igen, bizony a magyar népről is sokat elmond, hogy egy Gyurcsány nálunk miniszterelnök lehetett. És bizony ez alapján ítélnek meg minket, tetszik, nem tetszik.

Soha nem volt még nagyon tiltakozás, a "normálisan gondolkodó szlovákok" részéről, a magyar kisebbség fokozatos felszámolása miatt. Soha nem tiltakoztak, amiért egy 70%os magyar városban nem lehet magyarul szólni a pénztároshoz, az állomáson. Soha nem tiltakoztak amiatt, hogy Dél-Szlovákiát tudatosan éheztetik. Soha nem tiltakoztak a tudatosan gerjesztett fortélyos félelem ellen, ami miatt Pozsonyban a magyar alig mer megszólalni.
Szóval bekaphatják, igenis kemény fellépés kell, mert a szlávok másból nem értenek!

@vagyok, aki vagyok...: "csak remélni tudom, hogy a szlovákok is tudják, hogy nem minden magyar gárdista "
Miért kinek ártott a Magyar Gárda? Hány szlovákot húztak karóba, hogy ennyire el kell tőlük határolódni?
Hagyjuk már ezt az önszalámizást jó?
@Fabius: Hahóóóóóóóó!
Ez nem a "szlovák lapok" hanem egy ellenzéki liberális lap. Bármilyen furcsa, ha nálunk megnézed a legolvasottabb ellenzéki napilapot (MN), akkor meg totális kudarc rajzolódik ki.
süti beállítások módosítása