Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/belfold/2024/03/28/osvath-zsolt-hajdu-peter-varga-judit-hangfelvetel?utm_source=hirkereso-h... (2024.03.29. 09:37) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2009.09.22. 16:05 úriparaszt

A félelem vére

Sokadszorra nézem át a Magyar Gárda tetteivel, eseményeivel foglalkozó videókat, híreket, avatást, családmentést, menetelést, tüntetést és újra és újra odajutok: Jó kérdésre adott rossz válasz. Egyszerűen, mert adott jogállamban nem lehet más. Épp csak a kérdés marad: Ki segít, kire számíthatok ha baj van, ha veszélyben a családom, a testi épségem, a vagyonom, amit évtizedek munkájával gyűjtögettem? Hogyan és mikor lesz (viszonylagos) rend, biztonság?

Ki, mikor és hogyan hoz megoldást? A terror, a félelemben, rettegésben tartás rossz válasz. A példa a nyakunkunk, válogatás nélkül (avagy sajnos épp gondos mérlegelés után) kiirtottak pár romát. Gyerek, nő, felnőtt férfi, mindez irreleváns, ártatlan, mezei magyar állampolgárok voltak, összes bűnük, hogy romák. Az eredmény, önmagáért beszél. Létrejöttek a roma önvédelmi csoportok, kaszával, kapával, baltával felfegyverkezve, csoportosan járják a falvak útjait és (főleg este és éjszaka) megállítanak mindenkit aki gyanús, azaz mindenkit aki idegen. Három dokumentált esetben, csak azért engedték útjukra az igazoltattakat, mert volt olyan köztük, akit valakinek a valakije ismert. És? Ha senki nem ismeri az autóban ülőket mit csinálnak? Ha kicsit is öntudatos,megalkuvásra, meghunyászkodásra kevéssé alkalmas állampolgárok ülnek ezekben a kocsikban? Akkor mi történik? Meglincselik őket? Vagy?

Vagy vér folyik. Sok vér, sok halott, sok sebesült. Egyre többen és többen vannak akik nem akarnak áldozatok lenni, nem lesz sokadik olaszliszka. Akik úgy gondolják -ha életük veszélyben forog- már bármire képesek, ha pedig elbukni látszanak, akkor bizony nem adják olcsón az életüket, a családjukat. Ilyenkor az ember már előre dönt: Nem leszek áldozat! Ha ennek ára, hogy a tömegen átgázolok kocsival, ha kesztyűtartóban tartott fegyvert használom,akkor úgy lesz. Nem érdekel hányan halnak meg, inkább én álljak élve a bíróság előtt mentegetve magam, mint a családom, barátaim üljenek a nézők közt miközben a gyilkosaim perét tárgyalják.

Jelenleg errefelé sodródunk, tehetetlen, balfasz törvényhozás, túlterhelt, frusztrált, motiválatlan rendőrség, gyengekezű bírák, ez jut most. Ez pedig kevés. Szörnyen kevés. Ha igény van, azt kiszolgálják. Meggyőződésből, hitből, jóakaratból, heccből, buliból, üzleti érdekből, tökmindegy. Ahol tömeges igény van, ott kiszolgálás is működni fog. Jelenleg csak Magyar Gárdának hívják, bár van már Betyár Sereg is, lehet ez még rosszabb.
Tisztelt Illetékesek? Elképzelés legalább, ha már tett nincs?

Egészen rossz válaszok is vannak, például olcsóbb lett a gáz.  

8 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr981399665

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Cigánykérdés, magyar válasz 0. rész 2009.09.24. 13:36:18

Kis hazánkban nemes hagyománya van a szakértői létnek. Nálunk nem csak Deutsch Tamás és Draskovics Tibor lehet szakértő, hanem bizony mind a 10(15)milliónyian. Ez alól természetesen én sem vagyok kivétel, úgyhogy most felcsapok tiszteletbeli cucilógusn...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kb nyolc kommentet kezdtem el ide:)
nem egyszerű eset, nemhiába nincsenek kommentek :-)
@úriparaszt: a probléma gyökere meg előhoz más problémákat is
@azallamenvagyok: én is vagy annyit:)
végülis arra jutottam, h az erőszak erőszakot szül és az további erőszakot... szóval semmiképp nem jó ez így, de megoldást én sem tudok.
Megoldás pedig lesz, maximum nem fog tetszeni sokaknak, lehet már kicsit későn.
"Jó kérdésre adott rossz válasz"

Ez minden szélsőséges alakulat ars poetica-ja...
@Fedor: úgy vélem a gárda önmagát jó válasznak tartja.
nekem is vannak szélsőséges ötleteim, gondolataim, mégsem fogok hozzá a megvalósításhoz :-)
Sokat gondolkodtam,mielőtt írni kezdtem.
"Nem leszek áldozat!"
Ez a mondat minden normálisan gondolkodó emberben megfogalmazódik a mai helyzetben.Mikor úgy érzed nincs segítséged,tehetetlen vagy,egyedül maradtál a gondjaiddal,ami a családodat is fenyegeti!Mert sajnos ez az igazság.Radikálisabb megoldást kell találni,bármi áron.És ha ez a Gárda,vagy a csendőrség,akkor legyen az!!!
süti beállítások módosítása