Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

1/10

Hazugság nélkül

Úgy gondolod nincs olyan vállalható párt és politikus, ami/aki megfelel az értékrendednek, akit/amit támogathatnál, hogy a jövőképed ne csak ábránd legyen? Akkor te politikai árva vagy, itt a helyed.

Friss topikok

Blogajánló

2015.01.27. 08:37 Fabius

Élelmiszerbiztonság: Hófehérke beájulna

Címkék: élelmiszerbiztonság cba hófehérke

Kiakadt a CBA a rohadt almán, mondja a Velvet. Végül is volt rá egy egész hétvégéjük, hogy eldöntsék kiakadjanak-e, vagy írassanak inkább egy újabb fasza posztot a bayerzsóttival, hogy aki bojkottálja a rohadt almát az egy kretén, rosszabb esetben hazaáruló.

De szerencsére minden oké, szerintük sem kell megenni a lassan cefreállagú újracsomagolt terméket.

Sőt. Az ügy ki lesz vizsgálva, az ominózus üzlet meg fel lett szólítva, hogy tartózkodjon a hasonló eljárásoktól. Irgumburgum. Még csak az kéne, hogy a kedveslakosság egy jelentős százalékánál már így is népszerűtlen kiskereskedelmi láncról olyan tévképzetek alakuljanak ki a fejekben, hogy záróra után a sikamika műszak ultrás vízzel és újracímkézéssel fogalmazza újra a bezöldült parizert. Mert aki a filléres almával így jár el, az nyilván nem hagyja veszni a drágább termékeit csak azért, mert bibis lett az állaga vagy megpimpósodott a szavatossága kint a polcon.

Nekem valamiért az a plakát jutott eszembe, amivel - én - szinte csak a Spar áruházak környékén találkozok. ( tegye föl a kezét aki láttam már máshol is)

cba_alma1.jpg

Az eredeti plakátot látva olyan érzésem volt, mintha a szabadkozó Hófehérkével egyszerre próbálna nekünk fogyasztóknak és a többnyire városi elhelyezkedése miatt megye matrica szopórollerrel nem szívatható SPAR csoportnak üzenni a kormány. Aztán jött ez az ügyes CBA frencsájzos tökfej, aki nem csak egy újrahasznosító pofátlan tróger, hanem annyira béna is, hogy faszán bedöntötte ezt a kis plakátolást az újraértelmezhetőséggel:

cba_alma2.jpg

De ha nem akarják így elfinomkodni, akkor csinálhatnak olyan plakátot is, amin Hófehérke éppen beájul a Nemzeti Kiskereskedelmi Láncban tapasztalt viszonyok, és a konkrét eset után ellenőrzéssel nem kapkodó NÉBIH késlekedése láttán.

4 komment

2015.01.26. 09:01 Fabius

Mese a sokszögletű kerekasztalról

Lett nekünk egy ilyen kerekasztal izénk. Hogy minek, azt még ne kérdezd, nyájas olvasó, de biztos nem azért, hogy Lovas Zoltán újságíró legyen a következő Artúr király, Horváth András Lancelot és Ferge Zsuzsa Guinevere. A többi majd kiderül - talán - ha jövőhéten megbeszélik merre van előre.

Kicsit úgy vagyok ezzel, mint kezdő ministráns a sekrestyében talált gumiférfival: nem egészen értem, de gyanús. Azt hinné az ember, hogy gyakorló politikusokból lett partvonalra került matuzsálemek, egyéb fosszíliák legalább rendelkeznek már azzal a képességgel, amivel az utódaik személyes tapasztalat hiányában még nem biztos: a választási üzenetek dekódolásával. Mer'hogy volt ebből tavaly három, ami eredményét tekintve azt mondta: ha 4 év elkúrás, alkotmányfaragás, nyugdíjkassza kirablás és a minden ellopása után ha ti vagytok az alternatíva, akkor inkább folytassák ők. Akiknek a szaros gumicsizma népviselet, akik gyerekeinek magánszemélytől kapott kölcsönből vett budai luxuslakás a jele az oviban. Jó, tudjuk, ti demokraták vagytok meg minden, de mondjátok: kit érdekelt ez orbánváltást érő mértékben?

Három választás után ti lettetek a DEKA, Viktor meg a kiló. Stimm?

Ha igen, akkor miből vélitek úgy, hogy ez majd egy kerekasztalozással megváltozik? Félre ne értsetek, tőlem aztán nyugodtan tölthetitek az időt ilyesmivel ha jól esik, nem akarok én komolyan beleszólni a munkacsoport vezető választásba. Tényleg mindegy, hogy szárszói pettingnek vagy kerekasztalnak hívjátok. Csak úgy vélem ezt a dolgot nem nektek, és nem innen kéne elkezdeni. Hogyhogy akkor honnan? Például kezdetnek megtenné az is, ha a baloldal apró részsikereit nem vágnátok azonnal haza azzal, hogy az újra hatalmasodott káderbrigád ott folytatja, ahol abbahagyni anno kénytelen volt. Karácsony nyert közös jelöltként Zuglóban, mire Tóth Csaba első megmozdulással tologatná az amúgy sem makulátlan Hagyó árváját az önkormányzati vagyonkezelőbe, gyakorlatilag bármi áron.Török Zsotyó elsírja magát a faszbúkon, TóCsa pattint kettőt az ujjával és máris megvan a lényegesen jobban tejelő pozíció.

Újbaloldali összefogásminta kerület lesz ez, harsogtátok, és tényleg az lett: a régi-új sormintáé.

Szóval ha azzal a kevéssel sem tudtok okosan élni ami jutott, akkor miért higgyük el, hogy a herényikároly meg a kovácslászló lesz majd az ország jövőkép rajzolója megint? Miért gondoljuk, hogy tökösebbek lesztek azoknál a szociknál, akik nem mernek hangosan röhögni, ha Orbánt pórázon húzgálják Európában, és a megoldást abban látják, ha a kontinens szocialistái ide jönnek, és ráncolt homlokkal, vádló pillantásokkal méregetik Viktort vagy két napig. Tudom, dögöljek meg én is mindenki mással együtt, aki nem látja itten a kiépült diktatúrát, és nem ragad meg minden fegyvert, minden kezet a lebontására. Azért meg duplán, hogy nem osztom a felülemelkedettséget, miszerint ne azzal foglalkozzunk ki mit művelt az elmúlt tíz évben, hanem azzal, hogy szerezhetné ehhez a hatalmát vissza. Aki nem támogatja az automatikusan, ellenzéki oldalon alanyi jogon járó (???) tiszta lapot, az fidesz szekértoló-diktatúraőr, és lehetőleg rohadjon meg mámma'még.

Vagy fogja be legalább, mert gúnyolódni a választási üzeneteket nem értőkön nettó genyóság. De azért hajrá, hátha jövőhéten kiderül merre is van szerintetek az előre.

 

 

346 komment

2015.01.24. 17:46 Fabius

Édesanyám! Csak álltam ott, mint fasz a lagziban!

Szívatnak, anyám! Stop! Úgy értem na álljon már meg a menet, abba kéne esztet fejezni, amíg. Meg nem unom. Mertkülönben.

Képzeljed el édesanyám, hogy mostanság minden olyan gyanús. Furcsábbnál furcsább események zajlanak körülöttem, ha kiteszem lábamat a Zországból. De télleg. Mintha fogadást kötöttek volna Európa vezetői, hogy melyik tud a legkínosabb helyzetbe hozni. Komolyan úgy érzem, Degecen születtek ezek mind, és nem képes megvédeni tőlük se Guccsi Árpi, se Tek Jani, de még a legendás vészelhárító Nyálgyűjtő Berti sem. Pedig az úgy könyököl le újságírót is, ahogy Habony rugdossa a nyuggereket a zebrán.

Kezdődött azzal, mikor Hollande nem volt képes megvárni, amíg felérek a lépcsőn és azonos magasságba kerülünk. Nédda:

orban1.jpg

Csak nyútogatta' azt a kacska kezét, én meglepődtem - ez látszik is a fejemen - de gyanútlanul rámarkoltam, ha már. Aztán néztem vissza, hogy ez a faszi, aki akkora, mint egy puli pumi pudli ülve - vagyis nem sokkal magasabb nálam - aki rendszeresen csinál hülyét saját magából mindenféle kézfogások alkalmával...

hollande.jpeg

...szóval ez a faszinger fölém nőtte magát egy fejjel és úgy csinált, amire Rétvári Bence azt szokta mondani: ő lesz ma a fiú a buliban. Mire fölvettem a mostfotózz pozíciót ő már nyeregben volt és ott vigyorgott egyenest a kamerákba, én meg a szemem sarkából azt lestem, ki mert hangosan felröhögni?!

orbanhollande_png.jpg

Most meg ez:

 

Ómájédesfaszom, megint rajtam röhög a zinternet! Ez a Dzsunker úgy rámarkolt a kezemre, mint Semjén Zsotyó a zsákmányállat torkára szokott, és csak vonszolt, csak vonszolt maga után, mintha lekésnénk a néppárti mamipornó szeánszot. Kurvaélet, hogy ezek fogadtak, versenyeznek vagy édesanyám, most segíjjél, összeesküdtek a gyurcsány-goodfriend- simicska tengelyhatalmakkal a lejáratásomra. Vagy a norvég civil lótúró fizeti őket! Vagy Soros, vagy Clinton, Obama, Mekkén vagy mittom az orosz titkosszolgálat, hogy Vlagya Puttó legyen az egyetlen akivel normálisan pacsizok bármilyen képen.

Elpojácásítanak teljesen. Hüpp, édesanyám! Brühü.

 

913 komment

2015.01.23. 04:54 Fabius

Orbán a Rózsa presszóban fogadná Merkelt?

Ahogy közeledik a Nagy Nap, vagyis Merkel vizitjének ideje, úgy jönnek a váratlanabbnál váratlanabb hírek. Itt most nem a tüntetéscunamira gondolok, inkább arra, hogy a legfrissebb fantáziák szerint Kedves Vezetőnk egyenest a Rózsa presszóban hullatna kolbászzsíros kisztihandot a kancellár asszony becses kacsójára. Mer'hogy a Főnök békülékeny hangulatban van, úgy érzi eleget skírózott már az RTL Híradó szopórollerén, meg amúgy is kéne valami gesztusértékű, és nem jutott semmi más eszébe. Revolutionäre Licht, rulez.

orban_rtl1.jpg

Jó, mondjuk az Audi támogatás kimaxolása és a támogatás menetrendszerű beszívása után vigyázni kell ezekkel a gesztus értékű baszokkal, mert csak a baj van belőle. A Mercinél épp most volt körbelihegni a legújabb karosszéria variánst - kíváncsian várom, hogy minden ráncfelvarrásnál, motortípus bevezetésnél is ott lesz-e személyesen - a kereskedelmi láncoknak meg mit adhatna? Rendkívüli nyitva tartás lehetőséget, ha Merkel szülinapja vasárnapra esik? Ráadásul a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara elküldte a francba őket az átgondolatlan EKÁER rendszerükkel együtt, úgyhogy nagyon nem is maradt más, mint szopásmegállító tárgyalási pozícióba helyezkedni az amúgy Merkel barát és támogató, RTL - t futtató Mohn családdal. Mert észmegáll, de ezeknek felveszik a telefont a német kancellárián.

Az persze erősen kérdéses, hogy a személyre szabott különadó, annak motivációjáról szóló elemzések nyilvánosságra kerülése és a számtalan kormányzati nyílt megnyilvánulás után mennyire hat majd őszintének habonyárpád legfrissebb leleménye, a simicskaahibásozás.

Arról nem is beszélve, hogy mekkora lelkesedéssel fogadhatják majd a kinyújtott kezet a Bertelsmann csoportnál a történtek után? Mennyire akarják vajon lehúzni a felvett kesztyűt ha látják, azért a magyar piacon keletje van olyan híradónak is, ami a háromfejű mangalica és a tömegszerencsétlenségek aprólékos ábrázolása mellett nyomokban közéletet is tartalmaz? Jó, akkora hacacáréra nem számítok én sem, mint mikor a szünetre vonult Szulejmánkáért anyázták a céget, de a mai képlékeny helyzetben nem maradna visszhangtalan az sem, ha egyszer csak kimaradna a Napi MészárosLőrinc rovat a híradásokból.

Annyi biztos, hogy ebből már csak úgy, arc és nézettségvesztés nélkül kijönni már nem lehet.

Így meg nem vonzó a semmire nem garancia szaros pracli, hogy mindenáron össze akarja fogdosni azt egy magára valamit adó, eddig az orbánizmust sikerrel fricskázó médiakonszern. Aminek nem csak magyarországi, de európai megítélése is függ attól, hogy viselkedik egy adott helyzetben, és mit kezd azzal később, mikor más szelek kezdenek fújni a bolond lyukból. Ha képletesen szólva beengedi a Mátyás király térre kávézni Viktort Merkellel, akkor azt meg is kell tudni magyarázni kontinens szerte. Oda meg nem biztosan elég indok, hogy négymilliárd okuk volt engedni Viktornak.

702 komment

2015.01.22. 08:58 Fabius

Bástya elvtárs káoszban fürdik

Címkék: zugló mutyi bvsc

"Bástya elvtársat már meg sem akarják gyilkolni?" Vagy meg akarják, de összekeverik a sok Bástyát egymással? Káosz a köbön, kicsoda az igazi Bástya, aki káoszban fürdik a BVSC-ben?

Emlékeztek még a sztorira? Az volt a mondás pár hete, hogy Bástya elvtárs a fiával lubickolt a BVSC közönség előtt még zárva tartó uszodájában. Akkor egy kiszólás alapján Bástya elvtársat páran Szatmáry Kristófként azonosították, majd jött a csavar: Nem is ő úszott, hanem a BVSC alelnöke, Tóth Sándor és a fia tartott "próbaüzemet" megvizsgálva, elég meleg-e a víz. Az urizálós balhé kellős közepén sokan gondolták- köztük én is - hogy a jómunkásember csak elviszi a balhét pártos főnöke helyett. Ezzel a dolog nyugvópontra is juthatott volna, de tegnap hozzám eljutó pletykák szerint újabb fordulat van a bástyagétben:

Valójában nem az elnök Szatmáry, hanem az alelnök Tóth Sándor a BVSC igazi Bástya elvtársa.

Azt mondják a lakótelepi hírek, hogy Tóth az, akinél családi bizniszkeként van elkönyvelve az egyesület. Előbb az élettársa gyerekkori barátjából csinált gazdasági igazgatót, kicsit később ügyvezető elnököt, majd kéz a kézben kialakítottak egy sportóvodát némi TAO pénz felhasználásával. Hogy az ügyvezető elnök és egy másik elnökségi tag kislánya is éppen akkor lett óvodás korú? Az szigorúan véletlen. Ez a másik elnökségi tag az óvodai férőhely mellé más lehetőséget is kapott: bérelheti a 10 teniszpályát és a fedett teniszcsarnokot. Hogy ez állítólag alapszabály ellenes volt? Lárifári, megváltoztatták hozzá az alapszabályt.

Elnökségi tagnak lenni amúgy is megtérülő befektetés lenni az egyesületnél. Kiss Balázs édesapja, aki Tóth Bástyával vízilabdázott egykor, ma uszodaigazgató helyettes, édesanyja meg a büfét viszi. Tóth állítólagos üzlettársának veje, Bükszegi Zoltán a focistáknál lett szakosztályvezető. Nehéz ennyi mindent követni, fejben tartani, a könyvelés meg amúgy is bizalmi állás, úgyhogy legjobb, ha azt Tóth Bástya élettársának cége végzi.

Na ehhez képest a klubelnöknek érkező Szatmáry kérése, miszerint csak jó lenne egy óvodai férőhely a legkisebb csemetének, elképesztően kisbástyányi kívánság. Jó, állítólag kért még egy állást is az egyik bizalmas-bennfentesének - aki a XVI. kerületi Fidelitas vezére, önkormányzati képviselő - , de ez már tényleg a szabad szemmel alig látható apró szívesség kategóriába tartozik.

A fentiek tükrében ember legyen a talpán aki eldönti, hogy akkor ki is a valódi Bástya elvtárs, és tulajdonképpen melyiket akarják "kinyírni" a BVSC ügyeiben kurkászással. Egyesek szerint a fül mögötti vaj gyorsan olvad a napon, és mindjárt nyakunkon a tavasz.

313 komment · 1 trackback

2015.01.20. 04:48 Fabius

Gyáva vagy, Simicska!

Címkék: veszprém simicska lajos időközi választás

Bazmeg, te Lajos!

Nem vettünk komolyan, elismerem. De azért valahol a kis lelkünk mélyén adtunk pár százaléknyi esélyt, hogy majd te magadat igen. Mer'hogy épp az arcodra szarnak, az oda nem adott médiabirodalmadat egyszer csak, hogy, hogy nem elfelejtik támogatni állami megrendelésekkel, sőt, rohamléptekkel építik a konkurenciádat kifele. Szóval okod éppen lenne, információink szerint a holtig tartó fingpertut sem kötöttétek újra, úgyhogy nem értjük mi lehet a baj? Bekuláztál?

simicska_veszprem.jpg

Szomorú, hogy már az oligarchákban sem bízhat az átlag magyar. Jöttél te is, hogy na majd lesz itt veszprémi fingófa a nernek, aztán meg kiderül, hangember vagy. Pedig de szép lett volna, ha te foglalod keretbe Viktoréknak kezdetet és véget. Tudod, olyan jelképes módon, amibe a Főni bele van buzulva és biztosan megért, ha máskor nem a négy év alatt minden alkalommal, mikor a kétharmad megléte miatt eléd térdepelni lett volna kénytelen. Jó, én sem látnám szívesen, ahogy lépten nyomon a kezemet csókdossa nyálcsíkot húzva kézfejemtől a bemutató ujjam hegyéig, de neked tán' van az elviseléséhez rutinod. Jó, tudjuk, rutinod lehet, de gusztusod már neked sincs, meg is értünk valahol, de...

Azért egy kis hacacárét csaphattál volna, csak úgy az ize'végett.

Hogy kacagjunk a pártbecsináltak kétségbeesésén, ahogy farolva a disznószaron visítva futkosnak az akolban, hogy néddagecó, a Lajos be van ám keményedve, mostmilesz, hallod, a Lajosbazmeg, hallod, télleg nem szerizi a Viktort, hallod??!! Lettél volna mindjárt tananyag a fideszjúgend képzőben, Hogy ne szopasd az oligarchádat cím alatt. Amúgy meg nézhettél volna ki a fejedből ahogy szoktál, és ha megválasztanak képzelhetted volna magad a Dunántúl Királyának. A föld már úgyis a tiéd, a zsellérek meg csak összeszavaztak volna egy alkirályságot. Te meg elkomolytalankodod a lehetőségeidet. Betojsz és nem teszel semmit. Tűrsz és hallgatsz, mint mint mindenki akire Vendetta Viktor árnyéka rávetül, bizonyítva:

Te is más vagy, te sem vagy más. Ja, és épp vesztésre állsz, pancser.

 

 

711 komment · 2 trackback

2015.01.19. 05:03 Fabius

Orbán: London egy magyar falu!

Címkék: fidesz kivándorlás gazdasági menekültek

"Ne szoríts meg engem,
ne szoríts erősen ez fáj,
inkább szoríts nekem
ha menni muszáj,
hidd el én veled maradnék,
szívesen széjjelszakadnék
ha lenne mér',
Magyarország! "

(via)

 

Viktor Orbánovics megint elemében van, és ilyenkor ahogy szokta hegybe halmozza a hülyeséget mindannyiunk kacagtatására. Tegnap például bement a rádióba abszurd dolgokról beszélni. Naná, ott ugyanis nem látszik a libapásztorfiúból lett elégedett téeszelnök vigyor az időközben rinocéroszsegg szélességűvé és állagúvá lett pofázmányon, mikor felolvassa a gazdasági menekült magyarázkodást amit habonyárpád elé tett:

"abszurd, amikor Magyarországon politikai felhanggal arról beszélnek, hogy Magyarországról kivándorolnak Németországba vagy Londonba. Nem vándorolnak ki, hiszen mi magunk akartuk, hogy egy közös gazdasági tér jöjjön létre, ahol szabadon lehet munkát vállalni."

Hitted volna? Mármint azt, hogy ezt a habonyárpádot manapság jobban érdekli egy Giccsi táska, mint, hogy mekkora baromságokat ne mondasson ki a Főnökkel. Szerintem ezek néha fogadnak, hogy Viktor bármit, de tényleg bármit kimond gondolkodás nélkül. Ha kell Londont le magyar faluzza, Németországot megyézi úgy is, hogy ötödik éve vív szabadságharcot a gaz, mindenbe belepofázó, nemzeti szuverenitásunkat lábbal tipró rohadt Unió ellen.

orban_kivandorlas.jpg

Ehhez képest még visszafogottak is voltak, mert odaírhatták volna neki azt is, hogy Magyarországon az egy árokpart-négyzetméterre jutó közmunkások száma kettő, oszt' kell a francnak belőlük még több. Lehet ezt azért az urizálók pártjában is túlzásnak tartották, de az is lehet, Semjén Zsoltnak nem sikerült időben kiötölni, hogy a kelet felől állampolgárság dílereken keresztül érkezők gazdasági menekültnek vagy mifenének számítanak manapság, és maradt ez a visszafogott, London és Németország is mi vagyunk, ergo: hazánk fiai nem vándoroltak ki sehova szöveg.

Remélem most a kintre szakadt félmillió honfitársunk is boldog a tudattól, hogy bár azt hitték, a KSH-nak is azt mondták...

kiv-graf_1.jpg

...Viktor szemében nem számítanak holmi gazdasági menekültnek vagy kivándoroltaknak. Csak máshol élnek, dolgoznak, fizetnek adót, de ezt meg mi magunk akartuk így. Meg amúgy is egy keresztény ország vagyunk, van a szívünkben irgalom, plusz szerények vagyunk, mint az ibolya, úgyhogy nem haragszunk, hogy tévedésből azt hittétek a munkanélküliség, kilátástalanság, rossz megélhetés elől menekültök mind az ötszázezren. Tévedtetek kis butusok, van ilyen, Kedves Vezető nertárs elnézi. Nektek.

Mert asszem a KSH az MTVA archívummal együtt kemény napok elé néz, ha ilyen "kivándorlás" statisztikákat lehet előbányászni belőlük különösebb erőlködés nélkül.

367 komment · 2 trackback

2015.01.17. 10:51 Fabius

A PM esete a szólásszabadsággal

Címkék: pm szólásszabadság karácsony gergely szabó tímea

Én tudok lelkesedni, ha egy politikus kiáll ma Magyarországon a szólásszabadság mellett. De. Az speciel kurvára lelomboz, ha ezt a létező legvérszegényebb, legbiztonságosabb, legkockázatmentesebb, vagyis legbénább módon teszi az összes választási lehetőség közül.

Aszongya nekünk a nemegyütt PM:

" párizsi tragédiától és egyes hazai sajtóorgánumok szűklátókörűségétől megdöbbenve, a PM elnöksége saját magán kívánja demonstrálni, hogy a kritika, akár még a kifigurázás is, szerves része a szólásszabadságnak."

Csuhajla, gondoltam, akkor most minimum a MÚOSZ Karikaturista Szakosztályt kérik fel, hogy akinek kedve van az rajzoljon már ilyen karikatúra kritika izéket róluk a szólásszabadság, a felhőtlen szórakozás és a közéleti bevállalósság jegyében, istenuccse nem lövünk agyon senkit érte, sőt. Vagy mittom kiírnak egy mémpályázatot a faszbúkon. Ehelyett mit csináltak? Ezt:

px47a9stj67xhewj0gvg.jpg

Kényelmes, kockázatmentes, unalmas. Tudja fene, szerintem ez meg ez kritikus karikatúra, az elnagyolt vonásokkal viccesre skiccel portré meg nem az. Úgyhogy nagyjából olyan lett ez is, mint mikor Karácsony "Showman" Gergő plakát átragasztással igyekezett üzenni Viktornak. Kicsit sem vicces, cserébe degeci kínos.

Komolyan kérdezem, hogy az ötletládából tényleg csak ennyire telik?

A kreatívság ennyire sovány, vagy a mersz fogyott el? Oké, a hivatásos rajzolók felkérése veszélyekkel járt, mert gondolat is lett volna a művek mögött. A mémpályázat meg rettenetesen webkettes, de annyira hülyék bátrak mégsem vagyunk még a szólásszabadság nevében sem, hogy az interneten garázdálkodó önkéntes mémészek rólunk alkotott véleményét megismerni akarjuk, őket alkotásra, kritikára provokáljuk. Ha esetleg mégis összejönne az utóbbi, akkor ez lenne az én szerény hozzájárulásom a galériához:

szabo_timi.jpg

karacsony3.jpg

szabo_timi2.jpg

karacsony2.jpg

Je suis beszartam.

 

 

468 komment · 2 trackback

2015.01.16. 10:29 Fabius

Szopórolleren a kkv szektor

Címkék: gazdaság árfolyam svájci frank kkv szektor árfolyamgát NHP

Tegnap kilőtt a frank, úgy szárnyalt felfelé az árfolyam, mintha Széles Gábor kikapcsolta volna alóla a gravitációt. Egymás után jöttek a hatáselemzések, én meg az egyiken felhúztam magam úgy istenesen. Aszongya az indexes újságíró, hogy az elszállt frank hatást leginkább az autóhitelesek fogják megszívni. Mer'hogy a kedveslakosságnak ott a forintosítás, és a vállalkozások " már lecserélhették a jegybank őrült kedvezményes NHP-hitelével a drágább hiteleiket olcsó forinthitelre."

Hogy mit is cserélhettek mire a vállalkozások őrült kedvezményesen, töki?

Mert a meglévő devizahiteleiket csak a kiválasztott kevesek elenyésző mértékben, az biztos. Nagyjából tavaly ilyenkor volt a közvetlen környezetemben egy ilyen Növekedési Hitelprogramos, devizahitel kiváltós sztori, amit megírtam anno a tanulságaival együtt. Ott és akkor kiderült, hogy meghirdetett parasztvakítás ide, devizakitettségről pofázás oda, a kihelyezhető hitelkeretnek mindössze 10%-a használható fel forintosító hitelkiváltásra. Érted ugye, százmilliónként tízmillió. Őrült kedvezményes, hálelúja. Arról nem is beszélve, hogy:

1: Az átlag magyar, megfelelő kapcsolatokkal nem rendelkező cég mekkora esélyekkel indult a hitelkiváltásra lökött morzsákért.

2: A hitelező bankja mekkora lelkesedéssel "igyekezett" kiváltani a jól fejhető devizahitelt egy sokkal rosszabbul fejhető, fix kamatozású, forint alapú hitelre. A konkrét esetben az egyébként minden feltételnek - forgalom, nyereségesség, közadótartozás mentesség - megfelelő céget azzal utasították el, hogy nem, mert csak. Egy olyan szerv - Garantiqua - akinek kezességvállalását az ügylethez a cég nem is kérte.

Szóval az van, hogy a kkv cégek többségének megmaradt nyakán a kiváltatlan devizahitel. Ők nem végtörleszthettek, árfolyamgátazhattak, forintosíthattak. Nekik maradt az anomália, hogy ami ma egy magánszeméllyel szemben törvénybe írtan tisztességtelen eljárás, az a jogi személyekkel szemben nem az. Vagyis, ha Jóska Pista vette fel a jelzáloghitelt a kecóra akkor tisztességtelen, ha a Jóska Pista - egyszemélyes - Kft. jelzálogosított mert kellett a vállalkozásba a tőke, amivel munkahelyet teremtett hogy többet tudjon termelni az államnak is, akkor nem az.

Értem én, hogy egy autóhitelesnek is szar 300-500 ezret bukni megint az árfolyamon. De, hogy a konkrét példánál maradjunk az említett cég egy új autó árát bukta a tegnapi árfolyam kilövésen. Ezzel nyilván nincs egyedül, ami hatással lesz a gazdaságra is. A megnövekedett törlesztő elviszi a beruházásra, fejlesztésre fordítható keretet az utolsó vasig, a kilátástalanság meg a vállalkozói kedvet. Mert most megint ott tartanak, hogy egy újabb évet törlesztettek úgy, hogy a forintban számolt tartozás nem csökkent, a törlesztő meg ismét nőtt. Vagyis mintha a kútba öntenék a törlesztő milliókat minden évben.

Ez meg Magyarországon senkit nem zavar. A kedveslakosságot forintosították, a "szerencsések" számára jutott elvileg kiváltó hitel - bár én még ilyen élő emberrel nem találkoztam - a többi meg le van szarva. Hogy a gazdaság motorjának, a legnagyobb munkaadónak számító kkv szektor mekkorát szopott megint, az mindegy. Nekik szabad, őket megtámogatni rögzített árfolyamon törlesztéssel vagy forintosítással, tényleg hitelkiváltásra fordítható NHP programmal nem kell. Elég, ha a gazdasági kormányzat néma pislogással kamillázik a semmin, és Matolcsy faszságokra elkölti azt, amiből esetleg a helyzetet megoldani lehetne.

327 komment · 2 trackback

2015.01.15. 13:51 Fabius

Lengyelországból Viktornak, szeretettel

Címkék: orbán lengyelek megítélés

Azt lassan megszokja az ember, hogy különleges, egzotikus idiótának számít magyar létére szerte Európában. Azt is, hogy a külföldi ismerősök hol borzadnak hol poénkodnak hazai nagyjaink méltán híres cselekedetein. Elvégre ők a szocializmus ízű "reformjaikkal" és kacagtató ostobaságukkal, ízléstelenségükkel lettek az európai közélet surstrommingjai, amikhez csak akkor mész közel, ha hányni vagy röhögni akarsz.

Különösen igaz ez a visegrádi blokk népeire, akik sacc/kb ugyanazt az utat járták amit mi.

A lengyelek kormányszinten röhögnek azon, hogy Viktor szájjal kényezteti a medvét, akit a zöldségembargó kihirdetése hirdetés után ők almaevéssel szívattak. sawiki.jpg

Elképzelhetőnek tartod, hogy Fazekas Sándor földminiszter nyilvános almaevéssel - vagy akármi mással -  leckéztesse Vlagya Putyint? Na, ők sem. Sajnos nem csak a lengyel politikusok, de maguk az emberek is úgy látják, belőlünk magyarokból kiveszett a kurázsi. Nekünk mindegy, hogy Viktor csattogós fingóst jár ott is, ahol a többiek gyászolnak, meg az is, hogy a szólás és véleményszabadságért életüket adók példájából csak annyi jut el vezéreink fejébe, hogy kurtítani kéne szólásszabadságot. Náluk ez akkor sem volt divat, mikor a vallásukat és a pápájukat kritizálták karikaturisták:

147687_600.jpg

Éppen ezért gondolták úgy, hogy meglepnek engem és Viktort egy stílszerű ajándékkal. A csomagot kibontva meglepődtem, ők pedig kajánul röhögve elmagyarázták a "miért van egy agysejttel többje a nőknek, mint a tyúkoknak" vicc analógiáján, hogy miért is van szüksége erre a célzást segítő készségre Viktornak akár itthon, akár külföldön:

viktor_pissoire.jpg

Nekem mindössze annyi maradt, hogy megkérdezzem: Ti tényleg elhiszitek, hogy ettől majd nem hugyozza körbe az összes klotyót ahol megfordul?

384 komment · 2 trackback

2015.01.13. 08:14 Fabius

Túl sokat vár el a világ és az ország Orbántól

Címkék: orbán fidesz párizs

Olvasom, hogy Viktor meghirdette az Új Középkort, meg hogy xenofób hipokrita, és kacagnom kell. Nem ezért, mert az állításoknak ne lenne igazságtartalma, hanem azért, mert ti mind túl sokat vártok el a Miniszterelnök úrtól. Azt hittétek egy ilyen alkalommal majd normálisan viselkedik, és nem ugrik ki a körmenet közepére fingós csárdást reccsenteni az összegyűlt közjogi mindenfélék orra alá.

Ő egyszerűen nem az az ember, aki erre képes.

Áll ott csórikám a menetben, leskelődik kifelé a vállak fölött...

orban_parizs_1.jpg

...nem lát rendesen és unatkozik. Persze, hogy hülyeségek fordulnak meg abban a stadion jegyszedő agyában, mikor ennyire magára hagyják a gyámoltalant. Neki ilyenkor szüksége van valamire, ami kiemeli a tömegből és több egy sámlinál. Így aztán mint gyakorlott figyelemkoldus mond valami kapitális faszságot, amire rögtön felkapja fejét a világ, és róla beszél az összes valamire való hírújság Wahington Posttól France24-en keresztül az Index címlapjáig.

Ő ekkor mosolyog és elégedett. A célját elérte.

Hogy az említettek mit írnak azt leszarja. Vele foglalkoznak és ez a lényeg, és ha így van akkor mégse lehet egy kurva nagy senki, ahogy egyesek beállítani igyekeznek. A senkik hülyeségeiről nem írnak lapok világszerte, az ő véleménye meg számít. Az nem fontos, hogy a civilizált világ egyetértsen, csak a számítás, a fontosság tudata lényeges. Következmények? Megítélés? Lárifári! Ezeket számításba venni illiberális majomkodás. Ezért ült oda a világ egyik emblematikusan legkorruptabb embere mellé is pózolni, amit senki más nem vállalt be a nőjén és a "hivatalból kötelező" szereplőkön kívül, önként.

orban42.jpg

Pukkadjatok meg! - gondolta, és szemmel láthatóan olyan világot álmodik, amiben képszéli mellékszereplőből központi alak lehet végre. Kedves világ és ország, tőle ennyit várjatok, mert többre, másra nem képes. A feltűnési viszketegségére viszont lehet alapozni, százból százszor üzembiztosan.

697 komment · 3 trackback

2015.01.12. 08:43 Fabius

Kilövési engedély van Rogánon?

Címkék: fidesz korrupció rogán antal v kerület

Nem könnyű ma Rogán Tonyónak lenni. A divatmajomkodás után jött a napfénytől duzzadó kecó, az urizálós fika, és mostanában nap nem telik el V. kerületi ingatlanos balhé nélkül. A kerületi önkormányzatban külön magyarázkodó főosztály működhet mára, aminek egyetlen feladata megválaszolgatni miért volt pontfasza a százmilliós ügyeskedéstől a simicska-poszterhelyek árazásáig minden.

Közben pedig aszongya a pletyka, hogy Tónió kilövése lehet majd szépségtapasz a Fidesz testén éktelenkedő korrupciós sebeken.

Elképzelhető? Egyrészt aligha, mert egy a tábor, egy a zászló, senkit nem hagyunk az út szélén, pláne egy köldökpöckölő jómunkásembert nem, aki annyi mindent tett a pártért, Viktorért és a hazáért.

rogan-antal_1.gif

Másrészt meg nagyon is, mert a korrupciós balhé ellentételezéseként eddig csak a felesleges klaffogást, a mára nagyjából mindenkinek világos kirakateljárást Jóbarát Andréval tudják felmutatni. Az V. kerület ingatlanügyeit nap mint nap elnézve a közvélemény fejében összeáll a Hunvald- Gál - Rogán párhuzam, és ezt azért nem biztos, hogy megvárják tétlenül. Tonyó pedig kétségtelenül a legalkalmasabb áldozat a ner oltárán minden szempontból.

1: Ahhoz elég nagykutya, hogy hivatkozási alapul szolgáljon a ciklus hátra lévő idejére: mi aztán a frakcióvezető urat is kivágtuk a francba, mikor mindenféle dolgok felmerültek vele kapcsolatban. Megvontuk mentelmi jogát, eljárások sora kinéz neki de nem sajnáljuk, mert minálunk nem csórelhat senkise! Zéró tolerancia, vagymi!

2: Ha a főficsúr hármasból - Rogán-Lázár-Habony - bukni kell valakinek, arra is Rogán a legmegfelelőbb. Lázár simán támogatná, eggyel kevesebb ellenfél lenne az utódlás-könyöklés harcban. Habony simán megmagyarázná Viktornak, hogy taktikailag mennyire okos lépés lenne Rogánt kivágni, Viktornak magának pedig a miniszterelnökség jogkörbővítésével gyakorlatilag mindenhatóvá tett Lázár személy szerint nagyobb hasznot hajt, mint a frakciófegyelemre felügyelő Rogán. Erre a posztra van ember elég, meg ugye az ellenkezés sem mindennapos arrafelé, amit megtörni-legyőzni kellene.

3: Az öregek is befognák, kapnának egy gesztusértékű ajándékot.

4: De egyben gesztus értékű lenne a dolog az eddig kiskirályként működő, a következménynélküliség mocsarában röfögve dagonyázó despota kondának is, hogyaszongya: tökikéim, azért mindent nem lehet megtenni büntetlenül.

Szóval a dolog nem tartozik a teljesen elképzelhetetlen és lehetetlen kategóriába. Mert ki ellene, ha mindenkinek származhat előnye belőle?

185 komment

2015.01.10. 10:48 Fabius

Az összefogás mártírja meg van mentve

Címkék: török zsolt zugló

Aztamegbasztajóbüdöskurvaéletberohadnamegezazösszefogás! - pityergett Török Zsolt összefogás mártír - 66 ezret keresek ti köcsögok, amíg emezek meg dúskálnak! Elveszett az igazság, oda az egyenlőség, pöcegödörben a szolidaritás, a régi jó viszonyokból nem maradt csak egy havi 66 ezret érő parizervég! Mikor! Pedig! 

Aztán bebizonyosodott, csodák márpedig vannak.

TóCsa csettintett kettőt az ujjacskáival, és Török Zsoltnak máris kifizetődő volt Zuglóban tolni a TóCsa és Karácsony szekerét: minnyá lett neki állás az önkormányzat Zuglói Cserepes Kulturális Nonprofit cégénél. Merhát a szentem annyira jómunkásember, hogy mindenhez ért, miért pont a rendezvényszervezéshez és a kultúrához lenne láma? Amúgy meg a "filmiparban" is otthon van, és úgy mutat be ábrákat tévényilvánosság előtt, mint senki más a szakmában. Ezen kívül köztéri rendezvényeken senki hasonlóan nem tud úgy ellenfél lejárató guminőt tartani a magasba, ahogy ő.

torok.jpg

Kell egy ilyen ember nekünk, ezt asszem akárki beláthassa.

Ahogy lassan azt is, hogy Karácsony Gergely egészen pontosan mivé vált/válik TóCsa bábáskodása mellett. Mert immár nem csak Rogánfalván vannak mindenféle adminisztrációs véletlennek elkönyvelt "ügyletek", de Zuglóban is sikerült kinevezni a Vagyongazdálkodási Zrt. élére a szocialista alpolgármester sógorát, aki helyettesének egy Hagyó árvát szeretett volna, mert mi mást? Hogy mindkettő TóCsa lekötelezettje? Ugyan kérem, ez merő képzelgés és összeesküvés elmélet.

 

542 komment · 3 trackback

2015.01.09. 09:54 Fabius

Gépont szerint Orbán megőrült?

Címkék: fidesz pszichózis gépont fodor

Én azért szeretem a Nemzeti Faszállásjelentő Gépont urat, mert tagadhatatlanul érdekes dolgokat mond. Néha. Jó, időnként. Főleg, ha Török Gábor összezavarja kissé olyanokkal, hogy szerinte Orbán 2015 sacc/kb = Gyurcsány 2007. Meg, hogy a Főni be van szorulva és vergődik, mint makkoltatott mangalica a téli karámban. Lássuk be nem könnyű ezeket az állításokat feldolgozni valakinek, aki szerint még mindig Orbán az egyetlen potens szereplő itthon. 

g.fodor-gábor.gif

Nem is sikerül tökéletesen. Sőt. Mikor belegondol a Török által felvázolt elgyurcsányosodásba akkor kitör belőle a legteljesebb katyvasz. Aszongya: 

" A forradalmárok is csak annyit akarnak elérni, hogy a politikai elit pszichózisát megtörjék."

Ahha. Szóval a politikai elit pszichózisban van. Mi is lehet ez a rejtélyes pszichózis? Az elmedoktor szerint

"A pszichózis kifejezést több dologra is használják, de általában azt jelenti, hogy a beteg elveszti a valósággal való kapcsolatát, tehát olyan dolgokat érzékel, vagy olyan dolgokban hisz, amik nem valóságosak."

Ja, hogy úgy. Szóval a politikai elit elvesztette a valósággal való kapcsolatát és olyan dolgokban hisz, amik nem valóságosak. Mint például a korrupció elleni zéró tolerancia, a gazdasági sikerek és az államadósság elleni harc. Őrület. Mit mond a szakember, mit a teendő ilyenkor?

"A hallucinációk, téveseszmék és a bizarr viselkedés miatt azt mondhatjuk, hogy ez egy rendkívül súlyos állapot, mely feltétlen kezelést igényel. Ha ilyen beteggel találkozik, akkor próbáljon nyugodtan közelíteni hozzá, semmiképp ne lépjen fel fenyegetőleg. Nyugtassa meg, többször hangsúlyozza, hogy segíteni szeretne, esetleg kérdezze meg, hogy miben tudna a segítségére lenni, majd hívjon mentőt és a lehető leghamarabb juttassa kórházba az illetőt."

Teccikéteni, ugye, ezek megőrültek. 

De mi van ha Gépont úgy értette, elitünk okozza drága népének - nekünk - a pszichózist, aminek hatására elkezdünk téves eszmékben hinni, és elveszítjük kapcsolatunkat a valósággal? Vagyis meghülyültünk teljesen, hogy ezeknek megint kétharmadot adtunk, és az utcai forradalmárok normálisak, hogy megpróbálnak a társadalomnak "mentőt hívni", ahogy azt javasolja a szakirodalom. 

Namost, kedves Gépont, őszintén kíváncsi vagyok a kitiltási botrány baklövése után hogy fogod ezt kimagyarázni. 

259 komment

2015.01.08. 08:48 Fabius

R.I.P Charlie Hebdo!

Címkék: terrorizmus charlie hebdo

ch.jpg

Tegnap este ezer kilométer után hazaértem, letettem seggem a fotelba, kinyitottam az internetet és rám ömlött ez. Az emberek, akiket tiszteltem a bátorságukért, a kiállásukért, humorukért halottak. "Nem félek a megtorlástól. Nincsen gyerekem, feleségem, hitelem, kocsim. Ez biztos kicsit nagyképűvé tesz, de inkább halok meg állva, mint hogy térdre ereszkedve éljek." - mondta pár éve Charb, és rajzolt, beszólt továbbra is mindenkinek, aki valamiért tetteivel az útjába került.

Most meghalt. Állva, a szerkesztőségi értekezlet kellős közepén.

Gyilkosaikat hajtóvadászat üldözi, a mészárlást elítéli és gyászolja a világ szólásszabadság iránt elkötelezett karikaturistáinak, sajtójának és civiljeinek nagy része. A Magyar Iszlám Közösség közleményben igyekszik elmagyarázni, hogy: " attól még nem muszlim egy terrorista, hogy az Iszlámra hivatkozva követ el bűncselekményt. A terrorista az terrorista, a terroristának a terror a vallása. Nem győzzük elégszer, újra és újra elmondani, hogy az Iszlám alapjában véve és általánosságban is tiltja a terrorizmust, annak minden formáját, történjen az emberek vagy akár tárgyak, épületek ellen…" Ma mindannyian, akik hiszünk abban, hogy elmondhatjuk a véleményünket, kiröhöghetünk, gúnyolhatunk politikusokat, közszereplőket és egyéb tetteikkel bármilyen kétes hírnévre szert tett alakulatokat, mind Charlie-k vagyunk.

charlie-hebdo-publisher-charb.gif

Charb, Wolinski, Tignous, Cabu és az összes többi lemészárolt halott, nyugodjatok békében!

493 komment

2015.01.06. 08:53 Fabius

A piabizniszt elvenni nem kell félnetek

Címkék: fidesz gulyás gergely italpiac

Régóta megy a találgatás, Cáratyuska és a fiúk vajon ugyanúgy járnak el a piapiaccal is, ahogy a dohánnyal tették? Verziók, elméletek jöttek, mentek, pletykák kaptak szárnyra majd elhaltak, ígéretek, törvényjavaslatok és ezek módosítói születtek, majd ahogy ez minálunk lenni szokott, az érintettek az utolsó pillanatban a legteljesebb csöndben jöttek rá: a Lázár János Hivatal jóvoltából mégis rábaszni és tönkremenni teccenek.

ital.jpg

Gulyás Gergely ne akarjon itt megszerelni semmitse, ne magyarázkodjon, hogy oppardon, elbasztuk, mert erről szó nincs: a szopórollert direkt így akartuk. Lesz majd sávos jövedéki biztosíték, naná, 2016-tól, mikor már az italnagykeresek 90%-a tönkrement, mert a 22 millióról 150 millióra emelt biztosítékot letenni képtelen. A Lázár Hivatalban uralkodó eszme szerint akinek ennyije sincs az annyit is ér, úgyhogy nem kár érte.

Gulyás javára legyen írva, hogy megpróbálja harmadszor is, ami kétszer már nem sikerült.

Ki tudja mekkora sikere lesz ezúttal, mert az ellenszél elég erősnek tűnik. Egyrészt ugye haszonélvezője lenne a rostálódásnak a CBA-t ellátó Centrál Drinks Kft., és ugyancsak haszonélvező lenne a trafikolásban is aktív résztvevő, megfelelő kapcsolatokkal rendelkező egyik legnagyobb nyertes Vimpex Drinks is. Aminek vezetője, Vu Quy Duong puszipajtás viszonyt ápol CBA vezetőkkel, és mondott már érdekeset magyarországi viszonyokról:

"Ahogy én látom, az ország még formálódik, és nem most lesz vége ennek az állapotnak. Egy biztos: lesznek győztesek és vesztesek. Vannak olyanok, akik még életben vannak, de az utolsó tartalékaikat élik fel, és hamarosan becsődölnek. Aki viszont kitart, és okosan „játszik”, az a végén győztesként folytathatja. Engem az élet megtanított arra, hogy soha nem akarjak túl sokat, mert akkor nem lesz gond."

Mekkora igazság ez most, mikor jelen állás szerint egyesek utolsó tartalékaikat élik fel, és a gondos törvényalkotásnak köszönhetően hamarosan becsődölnek. A kitartó "okosan játszók" viszont ismét hasznot húznak, és csak a Jóisten tudja mit értenek a "nem túl sok" alatt.

 

 

611 komment

2015.01.05. 08:15 Fabius

Tegnapra kellett volna forradalom?

Címkék: ellenzék váradi zsolt mostmi

Olvasom a sok tüntetés fikát a sajtóban, a blogokon és kommentekben is, aztán nem egészen értem: ti mit vártatok? Január másodikán megtörténik a rendszerváltás az Opera előtt? Várady a MostMi csapattal programot hirdet, a tömeg a pajzsra emeli és körbehordja a városon, minek hatására Orbán és a kormány belátó lesz és eltakarodik a francba?

Hol éltek ti, mókusmackók, melyik bolygó melyik országában?

Mert ahol én élek ott ez eléggé nem így működik. Szürrealisztánban aki mostanában tüntetést szervez az jó, ha civil, mert a pártoktól hányni teccik a potenciális szavazók és tüntetésre kijárók nagyobbik része. Akkor is, ha pártok, pláne új pártok nélkül választáson, demokratikus úton Orbánt leváltani nem lehet. Makacsul él a hiedelem, hogy minden politikus korrupt genyó, aki erre apellál az csak a korrupt genyóvá válását bizonyítja. A párt, na az meg az a dolog, amivel lehúzzák a közpénzt tíz-százmillószámra, ahogy tették tavasszal a választási regisztrációt elcsalt törpepártok Orbán Apánk legnagyobb örömére és végül kétharmados dicsőségére. Szóval a párt is abcúg.

De azért program az legyen. Meg a zászló is legyen ám kibontva, kurvaéletbemár!

Beszélgetni? Azt meg minek?? A forradalmi renccerváltás tegnapelőtt legyen meg, fasznak húzni a drága időt locsogással? A program kihirdetéséhez előtte nem kell beszélgetni - valaki írjon valamit oszt'jóvan - és lehetőleg ezt valami kellemes hangú személy olvassa fel, akinek hangja nem karcolja fel az ujpéter becses fülét. Mer'hogy ez szempont legyen ám. Októbertől eltelt már három hosszú hónap, mire nem volt ez elég az új ellenzéknek? Miért nincs komplett Orbánváltás-terv, miért nincs már leszervezve a szervezeti és anyagi háttér, miért nincs már megírva az alternatív alkotmány, miért nincs felállítva az országmegjavító brigád? Bénák ezek, kurva bénák, meg lassúak is. De főleg lassúak. Hogy szerveztek pár tömegtüntetést, meghátrálásra késztették Viktort, amire a jelenlegi ellenzék nem volt képes?

Az nem eredmény, az lófasz.

" A politikusokra bíztuk az országot, holott egy demokráciában az elveink képviseletével kellett volna őket megbízni. De nekünk elsősorban nem elveink voltak, hanem vágyaink." - írja Kürti Gábor, én pedig egyetértek vele: most sem elveink vannak hanem vágyaink, ebből fakadó türelmetlenségünk és elvárásaink. Kapjunk mindent készen, lehetőleg pont ahogy elképzeltük és mindjárt tegnapelőttre. Elvekről ne locsogjunk, ahogy hagyjuk a picsába azt az apróságot is, hogy igaz a választáson trükkök százait bevető, de demokratikus úton megválasztott kormányunk van, kétmilliós tömeggel a hátuk mögött. Jó lenne, ha elhúznának a vérbe az igaz, de ez nem egy január másodikai tüntetésen fog bekövetkezni, hanem realistább módon, választások útján. Jó esetben 2018-ban. Ha lesz kire szavazni, ha lesz alternatíva aki kiáll velük szemben a mostani garnitúrán kívül.

Mert nem vettétek el a kedvét, és nem öltétek ki a lelkesedését addig.

412 komment · 2 trackback

2015.01.03. 10:57 Fabius

...és akkor a színészek eljátszották a Híradót

Nem csak az Operaházi tüntetés évfordulója volt tegnap, hanem a hírhamisításé is. Meg is ünnepelték kegyelmesék meg a lakájok méltóképpen. Három éve még csak "nem találta" a stáb a tömeget, de azóta Papp Hírhamisító Dániel lett az MTVA tartalomszolgáltatási igazgatója és híratyaistene, akinél csak az hír, amit ő maga gyártott.

Úgyhogy Hende Csaba ne kurvaanyázzon, helyette tudja meg a pappdanisított köztévé híradóból, hogy a zemberek az új rendszert látva igenis boldogok.

Elmondja neki is Bánhidi Krisztián, a nyíregyházi Móricz Zsigmond színház színésze, mert nálunk ha az utca népe nem repes, akkor mindig van egy "színész úr" aki helyére lép bérmosolyával. Micsoda pech, hogy az ország legnézettebb szappanoperája az RTL-en fut, és nem érhette meg ezt a korszakot a Szomszédok...

szomszedok8.jpg

518 komment

2015.01.02. 12:19 Fabius

2015: a szürrealitás éve

Címkék: fidesz útdíj 2015 cöf

Az ember alig tér magához a szilveszteri mulatságból, és máris gyomron veri 2015 szürreális valósága. Kinek nevéhez fűződhetne az új év első nagyonhülye közleménye, kik tudtak gyakorlatilag lefekvés előtt, malaczsírtól csöpögő ujjakkal intelmet intézni hozzánk két büfögés közben? Naná, a CÖF közölte távirati stílusban, hogy "ők" is loptak - stop - ezért 2015-ben (is) hagyjátok lopni a mieinket - stop - amúgy a korrupció felszámolásért pofázni ellenforradalom ti köcsögök, STOP!

csizmadia_cof.jpg

2015 első és legfontosabb problémája ez volna ezek szerint a közpénzcivileknek.

Pedig éppen lehetne törődni mondjuk azzal is, hogy a következő import tüntető szállítmányért már nem lehet kimenni ingyen Ferihegyre. Oké, az igazán elkötelezetteknek smafu bemenetelni a belvárosig, meg a nyalinger hagyományoknak megfelelően szervezett utaztatás fog zajlani úgyis, legfeljebb hozzácsapják a matricaköltséget is a miénkből.

Már, ha éppen lesz hol megvenni, ugye.

Mert minálunk 2015-ben szintet lépett a szürrealizmus, Viktorék bevezették az infrastruktúra nélküli adóztatást. Matricát venni gyakorlatilag nem lehet, ám a büntetés már ketyeg. Igen ti seggfejek, büntetés az 1470 forintos eljárási lófasz is, ha miattatok, a felkészületlenségetek, dilettantizmusotok következményeként kényszerül kifizetni az ember. A pofátlanság olyan új csúcsa ez, ahová eddig ti sem merészkedtetek: Szürrealisztánban jogkövető állampolgár is csak büntetőadóval, az ezeröccáz kikesselése mellett lehet az ember. Jó, oké, tudjuk, azt a sok szerencsétlent akiket fő-államtitkári, al-államtitkári, mellék-államtitkári, léhűtő fő és mellékbiztosi posztokon alkalmaztok ki kell fizetni valamiből, ezért nyilván semmi sem drága, és a létszám folyamatosan bővül, mint Rogán Tonyó lakása.

Most éppen KiafaszTamással.

Orbán realitásérzéke tényleg a múlté. A netadóval magukra rántotta a szarosbödönt, és miután keservesen kievickéltek belőle nem hagyja a feledés igaz savas, de jótékony ködébe veszni. Frászt. KiafaszTamásnak meg lett ígérve a konzultációs biztos cím, így azt teljesíteni kell. Akkor is, ha semmi értelme. Akkor is, ha Tompi nem lát belőle egy vasat sem, akkor is, ha ezzel a gyanakvókban ismét csak az indulatot keltik fel. Arról nem is beszélve, hogy minek a semmihez nyolc fős titkárság? Egy kerek seggű gyakornok is több, mint elég, hogy lekösse Tompi felesleges energiáit.

Ezek mellett már alig szürreális Káder János újévi lélek-kéznyújtása.

 

 

467 komment

2014.12.31. 09:13 Fabius

Orbán: bigámiám éve

Kedves alattvalóim, nyaloncaim, hűbéreseim és egyéb seggreforgóim!

Nehéz évünk volt. A három választást nyertünk, de renomét vesztettünk. Megtanultam, itthon két dologgal nem lehet packázni, az internettel és Simicska Lajossal. Előbbivel kirobbantottam a máig tartó tüntetéssorozatot és népszerűségvesztési zuhanásunkat, utóbbit meg nem győzöm elsikálni jelképesnek szánt ajándékokkal. Ti azért még higgyétek bőszen, én vagyok az egyetlen aki úrrá tud lenni a nehézségeken jövőre is.

De azért megérte.

Jobban is, mint 2013, mikor Lőrinc bekerült a milliárdos topligába. Idén többet loptunk szereztünk, mint bárki eddig. Gondoskodtunk a kis Lázár Boldi méltó lakhatásáról, Ráhel lányom önálló életéhez és külföldi tanulmányaihoz szükséges közbeszerzésekről, a divatmajmok táskautánpótlásáról, többen közülünk Stones koncertre is eljutottak a világ másik felén. Szóval a jólét időnként nem csak elérte, de meg is haladta az egészségügyi határértéket. Hogy ennek már párttársaink sem tudtak örülni felhőtlenül, és urizálást kiáltottak? Istenkám, egy Rolextől nem dől össze a világ, nem kell arra úgy nézni, mint vasárnap nyitva tartó szexshop kirakatában az elefántfüles, ormányos férfitangára! Most komolyan. Vannak ettől fontosabb gondjaink is.

Például jövőre meg kell fékezni a párton belüli szexizmust!

Mert az nem lehet, hogy fideszkeresztény világunkban ti kizárólag kúrós hasonlatokkal legyetek képesek ábrázolni helyzetünket! Éppen elég, hogy legkedvesebb egykori békemenet-barátaink, a lengyelek szerint leszoptam Putyint és oráljobbágya lettem, ti ne hozzatok ilyen helyzetbe! Előbb Lázár mondta, hogy kényszerházasság a miénk Vlagyimirral, amit mindketten egyre jobban élvezünk, majd Németh Zsolt fejtegette, hogy az Amerikával kötött házasságunk a józanság és önkontroll vesztő fázisban van. Most meg azon röhög az internet és a közvélemény nem rajongásig imádó része konfettiágyú durrogtatása közben, hogy ezek szerint 2014 a bigámiám vagy kurvaságom éveként íródik a történelemkönyvbe.

Én nem ezt érdemlem!

Mert eredményeink igenis vannak! Bezáratom a hülye plázákat és bevásárlóközpontokat minden vasárnap. Fizetni kell ott is, ahol eddig nem kellett. Többet költünk államtitkárokra, mint bármelyik eddigi magyar kormány. Ha muszáj, Anikó lelkem is pisálni fog drogtesztet. Azt mondtam 2014 a gyarapodás éve lesz, és korrupciós vádakkal gyarapodtunk is. A magánnyugdíjrendszerből átemelt lóvét eltüntettük egy életre, a beígért egyéni számlákat idén sem valósítottuk meg és közöltük: már nem is fogjuk. Nahát, ezek mellett igazán sokadlagos tényező, hogy Vlagyimir trimmelt-e bármit a mellszőrömbe moszkvai találkozásunk alkalmával, és ha igen akkor micsodát!

orban_batman.jpg

Kedves barátaim!

A fentiek elégségesek ahhoz, hogy Boldog Jövőnkbe és Belém Vetett Hitetek ne vesszen el! Kívánok mindenkinek Boldog Új Évet!

ui: Másodikán azért az Opera környékét kerüljétek!!!!

Csókpuszi, Viktor

 

654 komment

2014.12.30. 12:06 Fabius

Közszolgálati Egyetem: hülyeképző kör?

Az ember lassan meg sem lepődik a kormányközeli, vagy nekik lekötelezett úgynevezett "tudósok" világmagyarázatain. Legfeljebb reméli, hogy nem mind olyan hülye, mint amilyennek elsőre látszik, és amikor nem a nyilvánosság előtt teljesíti amit megkövetel tőle a Párt, akkor kicsit kevésbé rugaszkodik el a valóságtól. Aztán csak gyötri a kétség, mit és hogyan taníthat például a gazdaságról Novoszáth Péter közgazdász a Közszolgálati Egyetemen, ha ekkora faszságok férnek ki a száján.

Merhogy Ámerika most a leggyűlöltebb barátunk, az oké.

De az talán nem annyira oké, hogy ha a "miért pont minket szopatnak" magyarázatban szembe megyünk még a kormánnyal és Szijjártó Péter külügyminisztériumával is. Novoszáth szerint: "a nagyobb amerikai cégek megjelenése sem járult hozzá feltétlenül hazánk hosszú távú gazdasági fejlődéséhez." Ehhez képest mit tett alig két hónapja Szijjártó a kormány nevében? Kitüntette a közgazdaguru által lefitymált General Electric vezérét a Magyar Érdemrend Középkeresztjével, pluszbónusz aszonta:

"a magyar-amerikai gazdasági együttműködés igazi sikertörténete a kétoldalú kapcsolatoknak, tekintettel arra, hogy tavaly a külkereskedelmi forgalmunk 23 százalékkal nőtt, idén pedig az első hét hónap alatt 41 százalékkal tudtuk növelni a magyar exportot az Egyesült Államokba"

Mert amúgy a GE Magyarország legnagyobb munkaadója 13500 melóssal. Úgyhogy akkor vagy a kormány és Szijjártó a hülye, vagy ez a Novoszáth nevű, akiről nem tudjuk pontosan mit taníthat közgazdaság címen, de azért el tudjuk képzelni.

081_2_anim.gif(kép)

Az már csak megbarnult narancsreszelék a takonypüré tetején, ahogy igyekszik magyarázni a Transparency International korrupciós listáján elfoglalt 47. helyünket. Mer'hogy az van tecciktunni, ezek is szemetek, és nem veszik figyelembe például, hogy a 10. helyezett Kanadában 1973-ban mennyiért épült fel végül az Olimpiai Stadion. Kijelenti mindezt egy magáncég üzleti szoftverének reklámanyaga alapján, és persze nem sül le pofájáról a bőr, hogy még ebben a példában is befértünk négyes metrónkkal a top 6 - ba.

picture.png

 

509 komment · 1 trackback

2014.12.28. 11:35 Fabius

Kövér fokozza Orbán álmát

Mivel lehet túldobni az állandó, szűnni nem akaró, soha véget nem érő forradalmat? Egy világháborúval, nyilván, apróbb hülyeségekkel próbálkozni is annyi értelme van, mint kandisznón a mellbimbónak. Morcos Bajusz pedig simán belehülyült a nereskedésbe annyira, hogy fóliabúra védelem ellenére lassan a nyelvvizsga bizottságokban is beszivárgott szíájé ügynököket gyanít.

kover.jpg

Ja, mert amúgy ezek ott lapulnak mindenhol, és ha nem tudnád nyájas olvasó, akkor most tudd meg: a mindent akarják. Nem elég nekik, hogy megbuktassák Orbánt, a komplett ellenzék lecserélését is akarják. Most mit nem értesz? Hogy eddig az volt a mondás, a Fletó kottájából játszanak és a fizetési listáján vannak, mára meg új eszdéeszt akarnak új DéKá helyett? Istenkám, ilyen gyorsan változik, pörög ez az őrült világ ami magával ragadta kegyelmesék fejéből az eszet'. De keltsen reményt szívetekben, hogy Morci nem szakad el a valóságtól teljesen, legyen az bármilyen zord.

Ő megnyugtat mindenkit, egyrészt az orbánváltáshoz az amcsik gyengék (!!!),  másrészt ha az ellenzéket leváltják is, egy jobbiknácik elleni összefogás-kormánykoalícióba simán belehúzhatóak. Úgy van, ha választani kell akkor inkább ők, mint a nácikok, mert ha kormányképességről, jövőről, megalkuvásról van szó, akkor az amcsiutálat is tökmindegy.

676 komment

2014.12.27. 08:46 Fabius

Kétarcú fideszkarácsony

Címkék: fidesz karácsony gyűlölet bayer zsolt

Érdekes tapasztalat volt megnézni mivel készültek a Párt tagjai az idei karácsonyra:

- Orbán Viktor igyekezett a cukinál is cukibbnak látszani,

- Bayer Zsolt meg a maga alá trottyantott szarhalmon trónolva izomból próbálta megfékezni, hogy ne üsse meg a gyűlölet-guta.

Viktorkám, minden hiába. Ha fideszkereszténynek lenni ma azt jelenti, hogy a szenteste, a szeretet ünnepe hajnalán árad az emberből a fenyegetőzés és gyűlölet, akkor ott valamit már visszafordíthatatlanul elbasztatok. Szomorú és dühös karácsony - mondja Bayer az agyvérzés szélén, vidám és örömteli, mondjuk mi rajta röhögve. Ha mink eccer megindulunk....- fenyegetőzik ő, ...akkor legyetek bátrak és gyertek annyira közel, hogy a jogos védelmi helyzetbe kerülésünk bíróság előtt is megálljon - válaszoljuk, ha nektek karácsonyra az kell, hogy valaki ezt így kimondja. 

- Mert fenyíteni édesmamát otthon, vagy egymást unalmatokban, pöcörők.

Így aztán az van, hogy a Fidesz karácsonyáról tényleg érdekes a kép ami kialakult. Viktor Orbánovics cukiság maxolása furán veszi ki magát a Párt karácsonyfája körül úgy, hogy utálkozva acsarkodó függelékeket kell elhajtani a kincstári mosoly útjából. orban_karacsony.jpg

Áldott karácsony, békesség, boldogság, szeretet. Ahha. Pedig a felebaráti szeretet a keresztény erkölcsiség alapkövetelménye. Állítólag.

485 komment

2014.12.24. 07:57 Fabius

Boldog bejglikómát!

kari_2.gif

Békéset. Nyugalmasat. Mindenkinek.

874 komment

2014.12.23. 13:06 Fabius

Gyurcsány marad Orbán királycsinálója?

Azt hitted a Főnök királycsinálója, gegmenje, esze, hangja Habony Árpád? Frászt. Sehol nincs az általa keltett hatás ahhoz, amit ez a mi Ferink összehoz. Gyengült Orbán, a pártegység reped, a népszerűség szabadesésben zuhan lefelé, és amúgy is kéne valami ajándék karácsonyra?

Semmi vész, jön Feri és megoldja.

Egyszerűen, elegánsan igazi gavallér módra ahogy szokta. Otthonról a fotelból bejelenti rátelepedési szándékát a másodikai tüntetésre, oszt' minden el is van intézve. Várady máris magyarázkodni és tiltakozni kénytelen, a tiltakozásért meg hallgatni az ortodox Gyurcsány hívek zászlóért siránkozását, ahogy az összes eddigi tüntetésszervező kénytelen volt idáig. Mert Feri egy közepes méretű pártot képes volt összegründolni magának, de egy közepes méretű tömegtüntetést annyira nem. Ám, ha már egyedül nem tesznek ki egy ekkora tömeget, akkor legalább alkalmazkodni sem tudnak. Szerintem addig hallgatták Orbántól az egy a zászlót, hogy kialakult nekik is egy szépen fejlett zászló fétisük és nem élhetnek pártlobogó nélkül.

Hogy ezért sokan utálják tovább ezt a Ferit? Lárifári nem számít, csak Cáratyuska boldog legyen, elvégre itt a karácsony.

373 komment