Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

2015.11.29. 09:28 Fabius

Az orosz medve kezesre idomította az anatóliai juhászkutyát

Címkék: putyin erdogan szájhős

VhhhrrrrMrrrrm!!!!!

-Retyip vagyok az anatóliai juhászkutya! Aki a kerítésemhez közel jön azt előbb megmorgom, megugatom és ha kell az égről leharapom bassza meg! És nem kérek bocsánatot, bibi, nincs az az Allah akinek kedvéért megtenném, mert kemény vagyok, mint a kebabos fingszag a törökfürdőben és bátor, mint az egyszeri kormánykritikus ankarai újságíró. Az ólamon ott a NATO jele, úgyhogy ha valakinek bocsánatot kell kérni egy ilyen égről leharapásért, az kurvára nem én leszek!!!! VAU!

- Akkor rábaszol, brumm. Letartóztatjuk almod üzletembereit, lesz vízumkényszer, nem lesznek orosz turisták nálad, és török munkavállalók nálunk, brumm.

- VAAUAUAUUAAUAUAUUUUUUUUUUU..........

putyin-erdogan1.JPG

- Ebben az esetben " bárcsak ne történt volna meg soha" ez az égről leharapás, kedves kuzin, annyira de annyira sajnálom! Ha tudtuk volna, hogy ti vagytok azok, akkor nyilván másképp cselekszünk, virággal, jó szóval fogadunk és az égre vetítjük Hürrem szultána arcképét, amit úgy szeretnek a magyar nyugdíjasok. A farkamat is csóváltam volna, esküszöm! Ja, amúgy tudtad, hogy a medve és a kutya végső soron rokonok? Ha nem lett volna az ember, a medve szolgálatába állunk, allahuccse! Ha kell nyalom a mancsod, szagolgatom a farod és készséges viselkedésemmel rendelkezésedre állok. Igen, úgy is. Ha fáj is.

Lécci, léccilécci, lécciléccilécci ne tedd ezt!

449 komment

2015.11.26. 11:13 Fabius

Bazmeg, Viktor!

"Retteg a muszlimtól a gazdag
s a gazdagtól fél a szegény.
Fortélyos félelem igazgat
minket s nem csalóka remény."

(via)

 

A faszkivan tőletek, Viktorom! Értem én, hogy kell ez a népet befosató, migráncsterrorista rémképpel riogató retorika, mint semjénzsoltnak az ölés izgalma, de az elmúlt napok tapasztalatai után aszondom: menjetek ti a picsába mind! Mert mindennek van határa, illetve kellene, hogy legyen, az egyszerű gondolkodású idősebb korosztály halálra rémítése ugyanis kurvára nem vicces.

Azt már elértétek, hogy ha mi, hazai közélettel foglalkozók azt olvassuk, a TEK bazi nagy terroristafogást csinált, meg bombalabort számolt fel, akkor azt nem, hogy elsőre, de másodikra és harmadikra sem vesszük komolyan. Azt várjuk mikor derül ki, hogy az úgynevezett terrorelhárítás ismét bakot lőtt, letepert egy Szkájvóker Lajost vagy hasba lőtte egyik a másikat a gondosan megtervezett szakszerű akció közben. De az egyszeri magyar nyugdíjas többségében ennyire nem tájékozott. Ők komolyan veszik, hogy aztageci megjöttek a terroristák! Körtelefonok indulnak, hallottad, Aranka, holnap már egy Aradszky koncerten is halomra ölhetnek minket, vagy a teszkót robbancsák fel mert akciós lett a sertéstarja!!!

 Közben pedig csak hangulatkeltésből brillíroznak. Nyilván véletlenül, naná, hogy másképp?

Az meg már fele akkora dobra sincs verve, hogy a valóságban nyugodtan pogózhatnak az idősebbek egy Korda Gyuri koncerten, mert az elfogott történelembuzi hobbistákról aszonta a bíróság: 

„nincs arra semmilyen adat, hogy az édesanyjával és nevelőapjával élő, a II. világháború iránt hobbi szinten érdeklődő terhelt bármilyen kapcsolatban állna szervezett bűnözői csoportokkal, terrorszervezetekkel, vagy hogy megszerzett tudását és vegyi anyagait a közrend vagy személyek élete ellen kívánta volna fordítani”.

Vagyis Hajdu "007" James minden létező módon túlszínezte a történetet, és nincs se bombalabor se dzsihád, a másik szálon is csak a hatóságok előtt jól ismert szélsőjobbosok vannak. A közhíradó honlapján az hír, hogy a hazai zsidók már annyira rettegnek, hogy Orbán védelmét kérik, az is hír, hogy RezsinemzetBiztonsági Szilárd szerint a TEK megtette amit megkövetelt a haza, de még véletlenül sem szól senki, hogy: Staubinger néni! Nem kell ám lélegzetvisszafojtva várni, mikor robban be a lakásajtó, mert elgyüttek a tenoristák magáért. Tessék bevenni a szívgyógyszert, levenni a lepedő-burkát és nyugodtan ellenni még egy darabig. 

 

1129 komment

2015.11.25. 09:05 Fabius

Orbán hűséget vesz a MANYUP vagyonból?

Olvasom a hvg.hu-n, hogy Viktor hogyan hasznosítja a MANYUP vagyon maradékát. Pontosabban, hogy kinek nyújt általa verseny nélküli hasznocskát. Schmidt Mária megtámogatása a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. - BIF részvények - állami tulajdonú részvényeinek verseny nélküli megszerzésével érdekes kis történet azon kívül is, hogy az állam a MANYUP einstanddal megszerzett részvényeit csak úgy, minden lacafacázás nélkül eladta Schmidtéknek.

Mer'hogy a biznisznek vannak vesztesei.

A BIF Nyrt.-ben nagyobb részvényes Nobilis Kristóf és Spéder Zoltán több cége is, így most Schmidték hozzájuk erősödtek az állami részvénycsomag bekebelezésével. Azt mondja erről a hvg-nek a tranzakciót követő forrás: "nem is érti az egészet, már csak azért sem, mert nem hitte, hogy Schmidt Mária egy ennyire nyilvánvaló támadási felületet szolgáltasson. Az állami részvények kizárólag a családi cégének történő értékesítését ugyanis szerinte egyszerűen nem lehet megmagyarázni, így mindenki politikai indokokat sejt majd a háttérben."

Politikai indok, na az van, illetve lehet, ha kurkászunk egy kicsit az emlékeink között.

Egyszervolt országban Viktor nem volt mindig uralkodó, volt időszak mikor többedszerre vesztes félként vonult le választási csatamezőről. Ebben az időszakban kapott szárnyra a pletyka(?), hogy vannak akik a spirituális vezetőt lecserélnék konzi-keresztény oldal éléről. Ekkor jött a semmiből "Horváth Zsolt" - állítólag maga Simicska - és írt egy "leleplező" cikket a Magyar Nemzet számára. Amiben így fogalmazott:

"A jobboldal mértékadó véleményformálói előtt ismert tény, hogy Schmidt egy új jobboldali párt létrehozása érdekében hetek óta megbeszéléseket kezdeményez a Fidesz politikusaival, polgármestereivel. Az üzletasszony politikai szándékainak eléréséhez a nagytőke képviselőiben lelt társakra, például Nobilis Kristóf milliárdos üzletember személyében, aki üzlettársa is egyben. De ma már a csoporthoz tartozik Magyarország regisztrált 100 leggazdagabbja közül Spéder Zoltán is, aki Csányi Sándor után az OTP második embere volt, s e pozíciójától a napokban vált meg. Az összetartozás látszatát erősíti az is, hogy a hírek szerint az Index hírportált működtető vállalkozásba – Nobilis Kristóf tulajdonos mellé – korábban beszállt csendestársként Spéder is, ami a rossz nyelvek szerint Csányi jóváhagyása nélkül nem történhetett meg.  (...) A beindult szervezés ellenére az új párt elnökének kilétét még homály fedi. A bennfentesek a korábbi frakcióvezetőt, Áder Jánost nevezték meg, aki még általuk sem ismert feltételekhez köti esetleges szerepvállalását. "

Annyi biztos, hogy Áder János a cikk után váratlanul Brüsszelbe távozott parkolópályára. Az idő telt, Schmidt Mária visszatalált a spirituálisan helyes útra, és...

tolvaj.jpg

...záporoznak a díjak, kormányzati feladatok, és egykori szövetségesei ellenében erősödnie is sikerült a kedvező áron és körülmények között felvásárolt családi ezüst hasznosításával.

142 komment

2015.11.23. 09:21 Fabius

Dajcstomi lenyomta Friderikuszt

Deutsch "Kizökkenthetetlen" Tamás tegnap megmutatta, akárki akárhogy rángatja a lemezjátszót, majd a lemezjátszó alatt az asztalt, az ő tűje meg nem ugrik, a fordulatszáma nem lassul, üzembiztosan lejátssza a lemezt amit felrakott. Morális gátlások, őszinteség? Ugyan kérem, mióta itt piacgazdaság van és ilyen körülmények között vállalkozni lehet ő vezető politikus, és levedlette ezeket régen.

dajcstomi_pankracio.jpg

Szegény Fridi, azt hitte hogy, közben meg dehogy. Ő tényleg elhitte magáról, ha valaki akkor majd ő kirángatja egy őszinte pillanatra dajcstomit a saját kis világából, 24 óra alatt nem létezik, hogy egyszer ne essen ki a szerepéből. Ott hibáztad el, kedves Sándor, hogy azt hitted nem létezik, hogy ez ne álca, ne szerep legyen, de tévedtél.

Kiafasztamás azért kizökkenthetetlen, mert neki - éppen - ez az élete.

Ő nem megjátssza, hogy a csapodárság elintézhető egy vállvonással meg azzal, hogy énnekem mindig egy feleségem volt, Sanyikám. Szerinte természetes és tök oké, hogy uralkodásuk alatt a fideszesek gazdagodnak, mint állat, hogy családi vonalon sportklubokat szereznek meg. Sőt, a kérdést sem érti igazán, és Fridi okvetetlenkedésére a legkézenfekvőbb durcás kisgyerekmódon reagál: engedd meg Sanyikám, hogy esztet' én másképp gondoljam, mert a politikusok=lopnak dogma csak egy leegyszerűsítés, egy pletyka. (muhaha)

Azt megengedi nagy kegyesen, hogy a Fidesz sem tökéletes.

Magának meg azt, hogy időnként trágár legyen. Álságos szemforgatás lenne tőlem, ha pont én megszólnám ezért. Ráadásul engem speciel szórakoztatnak az ilyen jellegű kirohanásai. De azt elfogadom, hogy a stílus másokat megbotránkoztathat, bár nem találkoztam még olyan szabállyal ami szerint kötelező volna dajcstomit olvasni/követni Twitteren vagy egyáltalán odafigyelni rá. Ettől sokkal érdekesebb kérdés - legalábbis szerintem - hogy tarthatná-e a kapcsolatot SzörgyetegLajossal, vagy letépnék a fejét érte és a torkába hánynának egy barátkozós sms elküldése után mintegy másfél perccel. Kár, hogy ebből nem derült ki semmi azon kívül, hogy a megrögzött faszozó szerint a geciputtonyozás pfúj rossz, Lali őnékije nem baráttya és nem is volt az sose.

Szóval, kedves Fridi, ez bármennyire is érdekesre sikerült, most nem jött össze. Mondanám, hogy lyukat rúgtál dajcstomival, de egy ilyen mondatnak sírás a vége tévés berkekben.

 

 

 

188 komment

2015.11.21. 08:49 Fabius

Szanyikapitány for president!

Iszonyú. Vicces. Röhejes. Annyira de annyira szívesen írnék valamit kedvenc kapitányom és a választók - a politika és köznép internetes találkozása -  Tumblr kalandjáról, de a röhögéstől egyelőre nem tudok :-D

 

szanyi_tumblr.PNG

 

Átkattintasz, görgetsz lefelé serényen és a szombatod fényre derül :-D

386 komment

2015.11.19. 08:30 Fabius

Mit miért nem ért Lázár János?

lazar-_l_simon.jpg

Ennyike.

258 komment

2015.11.18. 10:07 Fabius

Lázárnál szimatol a Csalás Elleni Hivatal

Aszongyák a hírek, hogy ma megérkezik a következő szerelmetes levél Brüsszelből, amiben az Európai Bizottság a paksi bővítés beszerzéseinek felfüggesztését kéri. Hiába mondta a lézerjani, hogy "Nincs olyan ok, amely miatt fel kellene adni a nukleáris energetikai együttműködést az oroszokkal" - az Unió mégis úgy ítéli meg, hogy csúnyálkodtuk a putyinistákkal mikor versenypályázat nélkül pacsiztunk le velük a Magyar Népköztársaság Forradalmi Munkás-Paraszt Kormányának 66'-os kormányközi megállapodásának értelmében.

Mer'az van, tecciktudni, hogy az európai közbeszerzési piacra harmadik felet meghívni Magyarország önállóan nem jogosult, úgy meg különösen nem, hogy a tagállamokat kizárja a tendereztetés mellőzésével.

Szegény lézer, mire a fejét megvakarta már ott toporgott az irodájában pár OLAF - az Unió csalás elleni hivatala - alkalmazott, hogyaszongya drága lézer úr, legyen már kedves beszámolni hogy volt az a pár óra alatt elbírált 5 milliárdos villámtender, amivel kicselezték az új közbeszerzési törvényt is. Azt az új közbeszerzési törvény, aminek pár pontja önmagában is morálisan ingoványos, és nekifutásból herén rúgás néz ki értük. De ha már magyarázkodni teccik akkor vegyük már ide a másik 5 milliárdos tanácsadói kismiújságot is - a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. tanácsadó tendere - mert a felakadt lemezként makogás rendkívül szórakoztató.

lazar_poker.jpg

10 milliárd Uniós lóvét eltapsolni gyanús körülmények között meg nem az.

Ezen kívül azt is tessék már megindokolni, drága lézer úr, hogy miért késnek a minőségbiztosítási és szabályossági döntések kiadásával 4-10 hónapokat? Bónuszként arról is nyilatkozhat kedves miniszterelnöki miniszter, hogy a „felelős akkreditált közbeszerzési szakértő” címeket mi alapján teccenek újraosztani, mert első ránézésre a trafikmutyi - felszámolóbiztos kottából bazseválásnak tűnik. Természetesen a válaszokat úgy tessék átgondolni, hogy Paks-Miniszterelnökség-Közbeszerzési törvény miatt indítható kötelezettségszegési eljárások száma egytől végtelenig terjedhet.

Ezek ellen meg a gyoda nem véd.

 

 

50 komment

2015.11.17. 09:23 Fabius

Orbán: háborút, háborút, háborút!

A pé cé ideje lejárt! - mondotta tegnap Kedves Vezetőnk miután megtanácskozta vitrinárpáddal és pasatónival, hogy ezt mondani lesz a legcélszerűbb. Meg'há ugye Európa süket és vak, mer' ő felismerte a bajot már rég és meg is mondta a felismerési pillanatban izibe. De Őrája nem hallgatott senkise, nem akarták megérteni, hogy őkelme nem xenofób csak látnok.

Aztán meg itt van, ne. Benne vagyunk a háborúban.

orban_haboru.jpg

De jó hír Európának, hogy Viktor nem durci, ő továbbra is meg akarja változtatni az európai politikát. Nem mondja, hogy minden migráncs terrorista, de gondolja. Viszont szívesen lenne schengeni határvédő, mert jól áll neki a gyoda rendelő formanyomtatvány. Ha nem a görögök akkor a bolgárok és macedónok kövessék őt a migráncsok elleni harc gyodálatos ösvényén, építsenek kerítést mert az mindent megold.

Vagy valami.

Mert az az apróság azért kimaradt a Nagy Megfejtésből, hogy mifaszt teccene kezdeni Őfelsége a schengeni határok közé született terroristákkal. Ugyanis a párizsi merénylet kivitelezői és értelmi szerzői pár kivétellel ilyenek. A főkolompos családja nem negyven napja, hanem negyven éve él itt köztünk. Őket éppen úgy megrázta a leszármazottak "műve", mint minket, értetlenül állnak a tettek előtt és úsznak a szégyenben. Velük mi lesz? Deportáljuk a kerítésen kívülre? Orbán szerint az európai elit nem hajlandó a közbiztonság romlásáról beszélni, de ezek szerint van olyan forró krumpli, amit Viktorunk sem szívesen söndörget a háborút harsogó nyelvén.

 

568 komment

2015.11.16. 09:30 Fabius

Orbán és Habony már keresi Párizs belpolitikai hasznát

A pénteki tragédia után a hétvégén nem tétlenkedtek se a kontinens se a világ vezetői. Összedugták a fejüket, Obama még Putyinnal is leült négyszemközt megbeszélni a helyzetet, így nem meglepő, ha tisztújító kongresszus helyett Viktor politikai stábja tartott helyzetértékelő mítinget. Elvégre azt később is megmondhatja Viktor, ki milyen tisztséget tölthet be a Pártban, sokkal fontosabb a Párizsban történekből valamiféle belpolitikai hasznocskát kicsikarni.

orban_parizs_2.jpg

Orbán a montenegrói útját lemondva ma a Nagy Büdösben mondja el mire jutottak a vitrinológussal, akivel semmilyen hivatalos viszonyban nem állnak.

Mert ahogy arra az Index is emlékeztet, a Charlie Hebdo merénylet után jöttek elő a menekültellenes kampánnyal, így valszeg ma sem ússzuk meg a dolgot egy szimpla "na, ugye" - vel, mint az EB-re kijutás alkalmából. Mert hiába született európai a támadók többsége, azért csak voltak ketten akik a migránsok közé bújva jöttek a kontinensre. Erről pedig megmondta már Orbántól Nógrádiig mindenki - feltalálva a meleg vizet -  hogy nagyon is lehetséges.

Az apróságot, hogy a két ember Magyarországon is úgy ment keresztül, mint kés a vajon, nyilván nem fogja sokat feszegetni.

Erre elég is azt mondani, hogy napi tízezer embert képtelenség ellenőrizni, blabla, és még igaz is lesz. Miután így kényelmesen kibújtunk bármiféle felelősség alól már a fotelban hátradőlve lehet riogatni azzal, hogy lám csak, indulástól számított 40 nap múlva már felfegyverkezve tudtak a faszik terrortámadást intézni a szabad világ ellen. Olyan aprósággal megint nem kell törődni, hogy a robbanószert és a fegyvert nem a bőre alá varrva hozta Európába egyik sem.

Ja, és nyilván nem kell törődni azzal sem, hogy a jobberek mindent megvétóztak ami összeurópai megoldást kínálhatott volna: védelmi rendszert, hírszerzést, stb. Azzal sem kell törődni, hogy a kerítés felállítása ellenére mentek rajtunk keresztül ezek a jómadarak, úgyhogy tőlük - gyik: terroristáktól - a gyoda nem véd meg. Gondolom arról sem lesz szó, hogy amíg nem lesz itt európai belbiztonsági hivatal/minisztérium a DHS mintájára addig újra megtörténhet bármikor bárhol a pénteki vérfürdő, de egyes vezetők legalább szabadon hisztizhetnek nemzetállamilag a nagy büdös semmin.

Ezek után tényleg kíváncsi leszek mivel áll elő az Orbán szájával beszélő Habony.

 

 

 

 

172 komment

2015.11.14. 09:10 Fabius

Pray for Paris!

terror.jpg

153 halott, 200 sérült amiből 80 súlyos. Képek, szemtanúk beszámolója, teljes döbbenet.

De a legmegdöbbentőbb túl a borzalmon, hogy a híradások, beszámolók, kommentárok alapján minden oldal le fogja tudni ebből vezetni a saját igazát. Tehetetlen dühömben nekem is összejött. Pedig ha valamikor, akkor most kéne hátra lépni és egységet mutatni. Nem a migránsok, muszlimok, hanem a bármilyen színű-szagú-vallású terrorizmus ellen.

996 komment

2015.11.11. 09:26 Fabius

Viktor ajtóig hozza a migráns vitát

Viktorkám, köszbazmeg, erre már tényleg akkora szükségünk volt, mint egyszervolt jóbarátnak a földárverésre! Nem  elég az arcunkba tolt néphülyítő plakátkampány, el kellett hozni a migráns - kvótavitát egész az ajtónkig.

orban_gif.gif

Fotó: rosszkifogas.tumblr.com

Tegnap délután hozzánk is bekopogtak A Párt emberei, hogy írjuk alá a petíciót, mert Szeretett Vezérünk már megtette. Mer'hanem akkor lesz itt éccebolás gyerekterroristától alaptörvénybe foglalt nőerőszakolás jogáig minden. Mert ezek csak jönnek, jönnek és jönnek, elveszik a Semjéntől a Bibliát, Orbántól a kenyeret, Szijjártó kukájából öltöznek és beköltöznek Rogánék mellé, mert úgy hallották a faszbúkon, az a kecó korlátlan méretig képes tágulni.

Aztán mikor aszondod: "nem", akkor azt sajátosan dolgozzák fel.

Vagy úgy néznek rád, mintha magad generálnád ötszörösére a sort a teszkó akciós csirkefarhát osztálya előtt, vagy jön a végeláthatatlan: há'de mérnem? - azér, hazaáruló - fideszbérenc szópárbaj, mintha nem lenne se elég bajunk se elég dolgunk magunktól. Annyira nem vicces ez, hogy az apokalipszis lebegtetők arcán sem tudtam felhőtlenül röhögni, mikor aszonta nekik az egyik szomszéd: teccik tudni mire jó ez az ív meg az aláírás? A migránsterroristáknak nem köll majd keresgélni az ellenséget, ott lesznek szépen összeírva, tudják hova kell csapást mérni.

Mert ettől azért beléjük fagyott a buzgalom.

De tényleg szükség van erre? Egyrészt kurvára semmit nem tudunk még, kurvára semmi nem dőlt el se a kvótáról, se a visszatoloncolásokról, se dublini egyezmény tényleges alkalmazásáról meg semmiről. Egyelőre a kedveslakosság további befosatása és fideszes táborépítés zajlik csak, nem ezresével visszatoloncolás naponta. De erre mondjuk pont megfelelő lenne a köztereken felállított pultoknál gyűjtögetés is, nem volna szükséges egymásra ugrasztani az embereket.

Csak az olyan uncsi lenne, igaz, Viktor?

 

 

561 komment

2015.11.09. 10:31 Fabius

Orbán a kisvasút védő bakter

Drága atyafiak, Szülőfalva lakói!

Örömmel köszöntelek Benneteket itt a faluházban, a Kastély Óvoda alapításának 60. évfordulóján! Szép nap ez a mai, szeretem az ilyen ünnepségeket, mert mód nyílik ilyenkor egy kis visszatekintésre. Mit is látunk, ha visszanézünk erre a 60 évre? Azt látjuk, hogy bár mindég is tehetséges falu voltunk, azért az elmúlt 60 hónapban több minden történt itt, mint az elmúlt 60 évben.

Jó lenne, ha nem felejtenétek le kitől származik ez a "tehetség"!

Hisz elhoztam nektek a mindent! Ide építtettem a stadizóleumom, testközelbe cibálva hozzátok a magyar labdarúgás érdektelenségét és az Omegát. Teremtettem munkahelyet eleget, hisz gyepegyelőtől székmosóig sokféle feladat vár titeket az Intézményemben. Kaptatok oligarchát, akinél mindig szükség lesz konyhalányra az uradalomban és napszámosra a földjein. És ugye szemem fénye, a kisvasút is épül már, ha lassan is.

orban_felcsut.jpg

Utóbbiért sokan támadnak, de lepereg rólam a végtelen mocskolódás!

"Ha támadják a kisvasutat, akkor meg kell hosszabbítani Bicskéig, és ha akkor is támadják, akkor meg Lovasberényig." Ha még mindig nem unják és tovább támadják, akkor el kell vinni Baracskáig. Arra úgyis nagy szükség lesz, mikor nem leszünk már kormányon, és üddögélve' várjuk a húslevest, kóbászt és meggyes pitét  minden hónap második hétvégéjén.

Aki erre aszongya, hogy fidesz tempó, az meg hülye.

Amúgy is utálom, ha a háztartásirobot-szülőautomaták pofáznak, különösen mikor egy ilyen tehetséges falu fejlődésébe ugatnak bele! Az ilyenek nem értik, hogy gyerekkoromban apám keze nyomát nem egy fasza terepasztal, hanem a testemet fedő kék foltok hálózata hordozta. Azt hiszik kompenzálni akarok vadul, pedig a kisvasút is csak egy a zseniális előrelátásaim közül. Ahelyett, hogy aláírnák a "védjük meg az országot" petíciót, ezek csak a kisvasúttal meg a kazánházzal basztatnak, elárulva a hazát. Pedig dögöljek meg, ha nem hamarabb lesz Makovecz kazánházból kettő, mint zsíros kenyér osztó nemzeti minimumból egy! Igazam van vagy igazam van, drága atyafiak? No, akkor örvendezzünk közösen és induljatok aláírni, mert megnézzük ám ki hiányzott...

Csókpuszi, Viktor

ÁPDÉT: kisvasút beszéd, original edition:

 

401 komment · 1 trackback

2015.11.07. 09:09 Fabius

Orbán paranoiája

Viktorunk üldözési mániája nem új keletű. Mégis meglepő, hogy a legváratlanabb pillanatokban kerül elő, mint tegnap egy látszólag ártatlan Navra interjúban:

"Azért itthon korábban összerakta a hátországát. „Navracsicskák” hálózata, Nézőpont Intézet...

Azt nem magamnak építettem, mint ahogy soha semmit nem magamnak építettem. A Nézőpontot a Fidesznek találtam ki. Őszintén meg is döbbentem, amikor azt mondták: azért kell létrehozni egy másik intézetet, hogy legyen Orbán Viktornak is, ne csak nekem. Akkor is megrökönyödtem, amikor hirtelen nem kaptam meg a Nézőpont vizsgálatait, mondván, nem nekem valók, mert azokkal biztosan meg akarnám puccsolni a miniszterelnököt.

Tényleg! Lehet, hogy amit most látunk az nem is lebegés, hanem csak csöndben készül!

A puccsra. Hogyne. Toborzom épp a szabadcsapatokat. Nem tudok mit kezdeni ezzel a hozzáállással. Tehát nem magamat szoktam építeni, ezért lehet a lebegés érzete. Meg azért is, mert mindig Európa-párti politikus voltam. A magyar jobboldalon pedig nagyjából egyedül maradtam ezzel. "

navra1.jpg

Hmm-hmmm, volt idő, mikor vakondokat kerestek a frakcióban és Szörnyű Összeesküvést sejtettek minden kiszivárgott hír és hazánkba látogató kóbor külföldi híradós láttán. De ezek szerint ettől több is volt, és Viktor tényleg traktorféknyomot fingott a fecske alsóba a gondolattól, hogy valaki - pl Navra - párton belülről fogja megpuccsolni. A vakondkeresés kiváltó oka - Handó szavazás - ráadásul fölmerült most is, mikor réparobit egy szó nélkül kivágta a picsába.

Na, ezek után érdekelne mi lehet most, mikor az egyértelmű cárevics amúgy lázárosan még be is szólogat...

 

540 komment

2015.11.06. 09:05 Fabius

Gyurcsány, te nem kérsz senkit semmire?

Azért szeretem én ezt a mi baloldali ellenzékünket, mert vagy néma kussban szemlélik Viktorunk ügyködését - lásd: pozitív semlegesség - vagy ha életjelet adnak magukról akkor is egymással vesznek össze. Azzal az ábránddal, hogy ezek egyszer valami értelmeset is fognak csinálni, és tényleg kormányváltó erőként lépnek majd fel régen leszámoltam, így a bosszankodás helyett kizárólag röhögni tudok mikor kitör az aktuális deathmatch.

Hillerpityu gyűlölt elmúltnyócév-liberális ellenségből hetek alatt lett "nemzeti érzelmű ember" - Orbán -,  "jó miniszter, bölcs és gondolkodó ember" - Lázár - és tényleg: bölcsen, előre gondolkodva Hiller hirtelen elkezdett viktorék minden dolgával egyetérteni. Olyan udvarias, szmokingos keringőt kezdetek egymással lejteni, hogy a többiekben vigyázzba állt a szar is: aztakurvahétszentségit, ha nem vigyázunk ebből smár is lesz akárki meglássa!!!!

hiller1.jpg

Aztán beindult az ilyenkor szokásos baloldali feltételes reflex és kérni - kérlelni kezdték egymást:

- Tóbiás MSZP elnök kérni kezdte Hillert, hogy azonnal vonnya'vissza a kijelentéseit.

- Szigetvári Viktor Együtt elnök kérlelni kezdte Tóbiást, hogy legyen kedves elmagyarázni mit hogyan ért pontosan a hillerpityu, és mit szól ehhez a zemeszpé.

- Ferinél sűrű lehetett az éjjel, reggelig nem kért senkitől semmit, de hol van még a dél.

Szóval a szokásos körderpegés megindult, és a hagyományokhoz híven csak azt nem mondta senki: menj te a picsába pistikém! Ahogy arról sem értekezik senki egyelőre, hogy hétfői frakcióülésen elhangzott menekültkvóta elleni érvelés, a látványos Orbán támogatás mennyire egy 2018-ban kötendő kétharmados nagykoalíció előfutára, és mennyire nem az. Mert az is könnyen meglehet, hogy hillerpityunak csak megtetszett a szilikati irodája melletti szobácska.

 

 

323 komment

2015.11.05. 08:54 Fabius

Viktor, Viktor, korrupció, bukás

Viktor megbukott. Mielőtt nagyon örülni kezdenél, nyájas olvasó, nem a mi Viktorunk hanem a szomszédoké. De a mi Viktorunk helyében én elgondolkodnék az eset tanulságain egy kicsit, mert lenne mit megfontolni.

Viktor Pontát ugyanis minden látszat ellenére nem az utca népe buktatta meg.

Sokkal inkább vált kényelmetlenné a tőle semmivel nem különb sajátjainak, akik kaptak az utcára vonuló tömeg kínálta alkalmon és hátba szúrták amint lehetett. A korrupciós és plágiumügybe keveredett ex-kormányfő ment a levesbe a kormányával együtt, az új pártelnök Liviu Dragnea úgy próbál kialakítani korrupcióellenes képet magáról és a pártról, hogy ő maga is bűnvádi eljárás alatt áll.

Ha lenne ilyen alkalom a magyar politikai és közéletben, akkor volna aki megtegye Orbánnal ugyanezt? Naná, hogy volna. Én Lázárból simán kinézem, hogy amikor a következő önmagában nem túl jelentős, de a poharat éppen túlcsordító "netadós" intézkedésen kitör a balhé, akkor ha módja nyílik rá, megtenné.

Ráadásul Orbán a migránsozás közben szépen lassan egyre jobban belesodródik a korrupciós balhéba. Lehet azon rugózni, hogy Colleen Bell vajon minek ment most haza, de ettől még a száján kijött "amerika hangja" itt marad: a korrupt személyek bíróság elé állítását követelik. A kitiltási balhé éppen egy éves, és lássuk be a szájtépésen kívül ez alatt az egy év alatt érdemi intézkedés nem történt. Az érintett Vida Ildikó távozása sem ennek, hanem a Nagy Gecibalhénak következménye. Ügyekből pedig van azóta is bőven, elég ha csak a MET-MVM gázbalhéra és az V. ker. ingatlanmutyijára gondolunk.

korrupcio-orban.jpg

A kérdés inkább az, hogy a magyar társadalom eljut-e oda, ahová most jutott a román. Hogy a zemberek töke tele van már a politikai osztály korrupciós ügyeivel, a mutyizásokkal, lopásokkal, összefonódásokkal, és egy ugyan tragikus, szomorú, de politikai értelemben jelentéktelen eset katalizátorként működve kirobbant egy ekkora elégedetlenséget. Ha a netadós tüntetést veszem alapul akkor elképzelhető, ha minden mást amit engedtünk letolni a torkunkon akkor meg nem. Aztán majd meglátjuk.

Az biztos, hogy Orbán Brutusa már feladatra készen áll.

372 komment

2015.11.04. 08:21 Fabius

Harrach: a gyerekek csak éhezzenek tovább, puszi!

Kedves gyerekek!

Harrach Peti bácsi vagyok, keresztény, szülő és nagyszülő. Szeretem a családot, a lurkókat, azért csináltam a srácaimból politikust, hogy az unokáim ne éhezzenek. Mert jobb ma egy szarvasbélszín, mint holnap egy háromnapos zsíros kenyér, szerintem ezt ti is megtanultátok otthon. - Ha nem csak szóljatok, a szarvast és a bélszínt szívesen elmagyarázom külön is. - Szóval én nagyon támogatok és szeretek mindent ami keresztény és családias, de...

- Ti nem vagytok az én családom semmilyen értelemben.

Ezért aztán úgy gondolom, ha enni kapnátok azzal csak a baloldal járna jól, ami az én politikai családomnak lehet, hogy ártana. Ilyen áron meg inkább ne legyen nemzeti minimum vajas kenyér se.

harrach.jpg

Amúgy se bírom, ha a luvnyák elszökdösnek a tűzhely mellől és két szülés közt azon okoskodnak, hogy ebben az országban minden gyereknek minimum enni kéne. Olyan ragályos gondolat ez, aminek terjedése nem állt meg a frakcióhatáron, egyik tagunkat, Csöbör Katikát is megfertőzte annyira, hogy nevét és arcát adta ehhez a gyermekéhezés felszámolásos baloldali kampánygyalázathoz. De nyugi, csak tévedés volt, dehogy akar ő itt enni adni bárkinek. Mindössze arról van szó, hogy a választókörzetében - Miskolc - sok aaaaaa, khm, izé, nem éhes, ezért alultáplált gyerek, akik rendszeres látványa összezavarta kristálytiszta ítélőképességét. Nem bujkál ő a sajtó elől, csak ebből a szerencsétlen súlyos betegségből lábadozik.

- Gondolom azt hallottátok, hogy az egyik etetés fetisiszta egyenesen lopásra buzdított minket?!

Igen gyerekek, ilyen világot élünk! Nem elég, hogy a migrik kerítésig hordják az éccebólát, egyes felnőttek nyíltan buzdítanak - mit buzdítanak, ordítva követelik!!!! - a lopásra. Még, hogy lopjuk el a javaslatukat! Még, hogy mi javasoljuk: a nemzeti minimumban ti kapjatok enni, pfff. Nem látják ezek mennyi minden tettünk mi értetek! Tudjátok ti, hogy a vasárnapi zárva tartást is miattatok erőltettük a népre? Igen, mert így legalább egy nap a héten nem kell néznetek ahogy mások megveszik amire nektek nincs pénzetek. Ilyen tettek mellett most minket gondolnak érzéketlen bunkónak!!!

Remélem sikerült elmagyaráznom mindent, ti csibészek. Vasárnap gyertek a templomba, csak öltözzetek vastagon, mert a csont-bőr látványotok a képetek sápadtságával eléggé bántja a szemet. Ölellek benneteket, csókpuszi!

 

 

359 komment · 3 trackback

2015.11.02. 08:12 Fabius

Orbán példaképei megmutatják mi a stájsz

Abszolút többséget szerzett a török választásokon Viktorunk egyik ÚJ Legjobb Barátja, Erdogan. A győzelemhez két apróság kellett neki:

- A radikálisoknak megmutatni, hogy ott nem karaktergyilkossággal bombázzák a kisebbségeket, hanem harci repülővel.

- Nem ellenmédiát gründolni a helyi habonyárpádnak, hanem rohamrendőrökkel elfoglaltatni és kezesbáránnyá tenni a már meglévőket.

orban-erdogan.jpg

Erdogannal párhuzamosan Aliyev is teljhatalmon maradt Azerbajdzsánban. Meglepő, mi? Igaz, a világon senki nem ismeri el demokratikus választásnak a megfigyelőket korlátozó, ellenzék nélküli bolhacirkuszt, de Aliyev eddig se elismerésre vágyott hanem tejhatalomra, úgyhogy pont leszarja. Ahogy tenné Viktorunk is. Itt hívnám fel a választási bojkott ötletét keblén melengető magyar ellenzék figyelmét, mennyire "hatásos" és "viharkeltő" volt az azeriek bojkottja, mennyire érdekelte a világot, mekkora kibaszott zéró hatással bírt.

Erdogan esetében plusz cukiság még, hogy bármit csinált és bárhogy nyert is, senki a fejét megcsóválni nem fogja érte. Tőle most azt várja az Unió is nagy tisztelettel, hogy ő legyen a vakondtúrás amit a migránsok képtelenek megmászni, miközben a szomszédos hasonszőrű rezsimje elől menekülnek. Ezért aztán seggbe dugott fejjel tétován ácsorognak mindaddig, amíg valami remény mutatkozik erre. Erdogan köszöni jól van, vidáman építi teljessé az eddig összegründolt féldiktatúráját.

 

252 komment

2015.10.31. 12:05 Fabius

Orbán Vezér retteg

Fénylő Csillagunk misét celebrált a minap híveinek. Ők meg ültek ott Batthyány körös professzorostól, itták szavait meg tátott szájjal csodálkoztak az elméjét gyötrő látomások kivetítésén. A főni formában volt, naná, nehéz annak ellenállni, mikor a hallgatóság szájsárkából diszkrét nyálpatak indul a "formálódó gondolat" hallatára is. Bennfentesnek érezhették magukat, elvégre nem egy világpolitikát olvasni próbáló Nógrádi, hanem az arra - szerintük - hatással lévő Orbán osztotta meg velük azt, amit még ki sem talált rendesen. 

Rákkenroll, bébi!!! - gondolta Viktor és a húrok közé csapott.

Összeesküdtek mind! - rikkantotta, majd fel is sorolta egyesével: a világ baloldala úgy általában, az európai vezetők egy része, a humanitárius szervezetekben aktivista civilek egésze, az illuminátusok, a szabadkőművesek, a világpolgárok titkos szövetsége meg a sorosgyörgy. Oszt' el akarják veszejteni Ejrópát. Úgy bizony. Meg zárójelbe akarják tenni a nemzetállamokat. Esetleg szögletes zárójelbe, ez még nem eldöntött, de hogy soros koponyájáról mintázták zászlajukra a Jolly Rogert az tuti!!

skull.jpg

Ráadásul Ejrópa vak és süket, ja, meg hülye is, mert nem veszi észre milyen mélyre süllyedt, meg hogy elárulták. Elárulták senki által meg nem választott vezetői. - Azt az áhítattal teli borzongásba révedt hallgatóságnak nyilván nem kell tudni, hogy a Lisszaboni Szerződés közvetlen kapcsolatot teremt az EP választások eredménye és a Bizottsági elnök személyének jelölése között. Lárifári apróság, szarjuk le . - De majd jön Viktor, és a sokat emlegetett nemzetállamok egyenkénti döntései helyett megmondja ő mit KELL(ene) csinálni mindenkinek: vitatkozni, hogy igen vagy nemigen legyen a kontinensen ennyi migráns. Szerintem ő csinálna egy összenemzeti konzultációt ha rajta múlna. De nem rajta múlik.

Mire idáig elért a kedves közönség már magán érezte mennyire fasza a feszítő éleslátás tulajdonságával rendelkezni. Úgyhogy mielőtt felakadt szemekkel elájultak volna a Vezér elköszönt, és elegánsan távozott. 

566 komment

2015.10.30. 09:10 Fabius

Mese a Lázárt nem irritáló dolgokról

Kedves asszonyom!

A minap meglepődéssel olvastam országunkat érintő kritikáit. Nem csodálom, hogy a Királyi Központi Hírszolgálat nem számolt be róla, szerintem tartottak egy nemzeti irritációhullám kitörésétől. Én óvatlan és kíváncsi voltam, ám olvasva az Ön gondolatait most itt vakarózok, mint egy bolhás kutya. Mert magácska csak idetipeg a Gazdagok és szépek világából, és meg akarja mondani, hogy éljünk mi itten a Balkán sarkán.

Én ettől viszketek, teccikéteni?!

lazar_h.gif

És ha viszketni kezdek valamitől akkor ön, drága hölgyem adjon hálát a Jóistennek, hogy nem Vaszily Miklós a főnöke, és egy magyar szerkesztőség a munkaadója! Mert ha ebben a számomra szerencsés együttállásban teccene működni, akkor a működési helyét már szántanák befele. Így meg sajnos erre a köcsög viszketésre vagyok kárhoztatva, és kénytelen vagyok kb részletesen felsorolni mivel tehetné ön elviselhetőbbé a mindennapjaimat.

Először is tessék tudomásul venni, mi itt úgy élünk ahogy akarunk!

Bár itt is van pár kaszinó, mégse vagyunk Nevada állam. Ugyan a hörcsögarcú kaszinómágnás is ismerős lehet magácskának a producer szakmából, akkor se. Ezt abból is láthatja, hogy mi sokkal előrébb tartunk a kaszinók ellenőrzésében is, mint a maguk dohos szagú, múltidéző országában. Nálunk a korszellemnek megfelelően a koncessziótulajdonos őrködik önnön tisztasága felett, ezért sem szerencsés rendszerszintű korrupciót emlegetni óvatlanul.

A civil társadalom működését sem zavarja itt senki!

A félreértés abból adódhat, hogy szerintünk az a civil, aki kellő pátosszal osztja meg a migránsplakátok képeit a faszbúkján. Az meg nem civil, aki szervezetbe tömörülve ügyködik emberi jogok védelmén, sérülékeny csoportok megerősítésén vagy migránsgondozáson. Őket szoktam feljelenteni a picsába, és esetükben szoktam kitartani bűnösségük mellett akkor is, ha a NAV sem talál náluk semmit.

Ja, és nem kell ám félteni a külföldi befektetéseket sem!

Itt minálunk fasza jogi környezetben teheti ezt meg bárki. Legfeljebb utalunk rá, hogy a támogatásért cserébe melyik Nemzeti Labdarúgó klub várja szívesen azt a pénzadományt, amit a befektető a magyar sport támogatására, klubjaink feltőkésítésére rá fog szánni. Szilárdan hisszük, hogy ha kézilabdában BL győzelemig illetve döntőkig jutottak magyar csapatok, akkor megfelelő összegnagysággal motivált focistáink is képesek lesznek egyszer valaha megérni egy nemzetközi kupaőszt.

Pszt! Csend legyen! Szót sem érdemel az sem, hogy 5 milliárdos bukóval, piaci ár alatt értékesítjük nemzetünk vagyonát!

Ez aztán igazán a mi dolgunk, senkinek semmi köze hozzá! Tényleg tessenek már tudomásul venni, hogy mi így akarunk élni! Hogy a kedveslakosság is így akar-e, nyakába kapott újabb random adókkal együtt, az majd 2018-ban kiderül. Addig is tessék kedves lenyugodni, a felvázoltakat megszívlelni!

Csókolom a kisztihandját, tisztelettel:

Don Lézer, miniszterelnöki miniszter

ui: mondja már csókolom, nincs maguknál valami szer, ami gyorsabban enyhíti a viszketést, mint a rázókeverék?!

 

 

468 komment

2015.10.29. 09:20 Fabius

Amerika újra támad

Vártam, hogy reggelre kelve vezető hír lesz, hogy Mr. Ananászháré kirángatta az ágyból Colleen Bellt, becitálta a külügybe, hogy elmondhassa mennyire nem értünk egyet azzal amit összehordott. De semmi. Pedig Petya a szomszéd államok prominenseit egy rosszalló szemöldökráncolásért is elküldte a picsába, ha éjjel ha nappal.

Colleen Bell meg szabadon rodeózik a kormány idegein.

colleen_bell.jpg

A Habony Művek megfagyott, a parasztbarokk rajongó meg annyit makogott lányos zavarában, hogyizé, eszt'etet már hallottuk ám Amerikától, meg is beszéltük - és azóta sem tettünk kurvára semmit - és különben is, Fénylő Csillagunk 2015-ben elkövetett legnagyobb tette, hogy leszúrt pár vasdarabot a déli határon. Amivel Ejrópa megmentve nem lett az igaz, pont ugyanannyi menekült jön, csak nem rajtunk keresztül, de a belpolitikai haszna már mérhető. Ekkora kavalkádban kinek volt ideje olyan hülyeségekkel piszmogni, mint:

- orosz energiafüggőség,

- adózási kiszámíthatatlanság

- rendszerszintű korrupció felszámolása

- bíróságok függetlensége

- csökkenő sajtószabadság

meg az összes többi marhaság.

Amik nem teljesen mellékesen azért olyanok, amilyenek, mert Viktor atyuska éppen így akarta saját jól felfogott érdekei miatt. Bell kritikájával annyi változott, hogy az eddig habonyizált ámerika újra szeret minket dogmát a nagykövetasszony egy laza puntner mozdulattal visszarúgta az alapvonalig.

 

 

338 komment · 1 trackback

2015.10.27. 09:05 Fabius

Orbán ajándéka halloweenre

Szavunk nem lehet se nekünk, se a kormány minisztereinek: Viktor gondolt ránk és meglepetésbulit szervezett halloweenre. Csinált nekünk ajándékot is, ami felőlünk nézve üresen világító töklámpás, a kormánytagok felől nézve meg haveri körben elkövetett álarcos rémisztgetés.

halloween.jpg

Miután minden viccnek a fele komoly, Viktorunk adott miniszterséget is a töklámpásszerep mellé. Innentől Tonyó narrálja Fénylő Csillagunkat: ő lesz az üzenethordó fiú a Viktor-kormánytagok irányban, és ő lesz felelős azért is, hogy az összes gondolatképtelen azonos baromságokat hordjon össze mikor nekünk beszélnek. Rajta keresztül kérdezhetné meg Vitya balog minisztert, hogy a picsába tudott a farkasflóri 1 milliárdot a semmire eltapsolni, még szerencse, hogy a Főnök minden piszlicsáré baromságra azért nem kíváncsi.

Mert van ám Tonyónak feladata ezen kívül is éppen elég.

Például neki kell ellátni Mindenórás Tábornokunk személy körüli feladatokat. Külföldi utakon ellenőrizni, hogy van-e kóbász az éjjeliszekrényen - rákot okoz, pfújj! - demizson az ágy mellett és éjjeli edény az ágy alatt. Ő fogja ébredés után átvenni vele a napi miről fogol' ma okosakat mondani leckét, hogy a király beszéde mindig flott és kellően begyakorolt legyen. Ezen kívül ő lesz lázárjános doppingja és folyamatos teljesítménykényszere, a nagybetűs MOTIVÁCIÓ.

Hogy ennyi minden mellett hogy fogja még az emberek véleményét összeszedegetni és a kormányhoz cipelni, rejtély.

Mer'hogy ez is dolga, mi több, vállalása Tonyónak. Ő lesz a gereblye, amelyik összehúzza a szétszórt véleményeket, aki ezeket megismeri miközben takaros halomba rakja, majd dekódolja és tolmácsolja a kormánynak. Ez nagyon szépen hangzik én kicsit mégis félek: róla kiderült már párszor, hogy más nyelvet beszél, mint a zemberek. Ki tudja mit fog megérteni és azt hogy fogja tudni tolmácsolni? Ez is ki fog derülni hamarosan, ahogy lemegy az ünnep, kialszik benne a még lángoló mécses, és jönnek a dolgos, szürke, éjjeliedényürítéssel teli hétköznapok.

229 komment

2015.10.24. 09:21 Fabius

Amit nagykoalícióban utálnak civilek és a kormány: a Facebook

Új leggyűlöltebb ellenségünk van: a Facebook. Utálja az internettel amúgy is hadilábon álló kormányunk, és tegnaptól a civilek is. Ez a rohadt egyszerre képes elpunnyasztani a zembereket és viktorgyilkos indulatot generálni.

facebook.jpg

Miután kipörögték magukat a Viktor akasztásos faszbúkcsoporton, a Fidesz frakció nevében Kósa Lajos és az ellenzéki DK értett egyet abban, hogy az internetes trollkodás pfújrossz, és felmerülhet a Facebook használat korlátozása törvényi szinten. Egy nappal később jöttek a saját tüntetésükön ásítozó civilek, akik szerint azért voltak kevesen, mert a többség otthon maradt posztolgatni és lájkot nyomogatni az elpunnyadásért felelős közösségi oldalon.

Nem lennék most Cukkerberg, mikor a magyar kormánypárt és ellenzéke a civilekkel együtt utál!

Képzeljük el, ahogy Cukkerberg megpróbálja elmagyarázni az orbánista és gyurcsányista híveknek, hogy az indulatot pártfogoltjuk és támogatóik viselkedése, tettei, politikai lépései generálják. Hogy a zemberknek abból is elege van, hogy a netadós tüntetést leszámítva egyetlen egymillióan a lófaszért oldalgründolásból és létszámversenyes tüntetésből se lett igazán semmi. Évekig jártunk ki márciusban és októberben, mert jelen voltunk meg mindenki számít, 'sztán mikor érdemben ép ésszel lépni kellett volna, akkor lett az az összefogásos helyosztó tragikomédia, aminek eredményét jól megláttuk.

Nyilván el lehet küldeni mindenkit a picsába mert nem mozdította meg seggét a fotelból. Sokkal kényelmesebb ez, mint olyan alternatívát kínálni, amiért tényleg felállunk.

 

625 komment

2015.10.22. 09:06 Fabius

Közrádió: abcúg Nagy Imre!

Olvasom, hogy a közrádió nem adja le a Rainer M. Jánossal készült interjút, mert az túl "nagyimrés". Meg azt is, hogy Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő és médiaszereplő, az orbáni migránsretorika bástyája morálisan ingoványos terepre tévedt az önéletrajzában szerepeltetett számtalan titulussal.

Te meg most azt kérdezed, nyájas olvasó, vajon mifasz köze van egymáshoz ennek a két látszólag különböző témának?

Rainer M. János az 56-os intézet vezetője. Az általa vezetett intézet honlapján ez található Nógrádi Györgyről:

"Biztonságpolitikai szakértő.
1981-ben (beszervezésekor) egyetemi oktató volt a Budapesti Műszaki Egyetemen.
1989-ben jelentette meg Az NSZK biztonságpolitikája a '80-as években c. könyvét.
Jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem tanára.


Fedőneve: "Raguza"
Titkos megbízott minősítése volt.
Beszervezésének dátuma: 1981. jún. 17.
6-os kartonja szerint elvi-hazafias alapon szervezték be 32 éves korában, ifjúságvédelmi vonalra. A BM III/III-2-a. alosztály kezdte el foglakoztatni (Ez a részleg felsőfokú intézményekben folytatott belső elhárítás.) Beszervezője és tartótisztje Nagy Sándor r. hdgy. volt.
1987-ben átkerült a BM III/III-6-a. alosztályra. (A BM III/III-6. osztályon foglakoztak az ellenséges propagandaanyagok készítésének és terjesztésének elhárításával.)
A Nagy Imre és társai újratemetésének operatív előkészítésére összeállított intézkedési terv szerint 1989. május 10.- június 16-a között "Raguza" tmb. külföldön fog tartózkodni. A dokumentum szerint kiutazása előtt eligazítást fog kapni, hogy NSZK kormánykörökben, illetve az ellenzéki pártok képviselőivel folytatott beszélgetéseiben hangoztassa aggályait a Nagy Imre újratemetés politikai demonstrációvá alakítása kapcsán. Feladata szerint hangsúlyoznia kell, hogy egy ilyen fordulat veszélyezteti az eddig elért eredményeket. Az intézkedési terv szerint "Raguza" rendszeres kapcsolatban állt a BND és a CIA képviselőivel.
A Nagy Imre és társai újratemetésének előkészítésére létrehozott állambiztonsági operatív bizottság május 29-i ülésének emlékeztetője szerint "Raguza" tmb. "meghatározott feladata szerint" már kiutazott, hazatérése után be fogják számoltatni. "

Ugyanott megtalálható Nógrádi közleménye minderre:

"Alulírott, dr. Nógrádi György kijelentem, hogy soha nem voltam a BM III/III-2, illetve a BM III/III-6 Alosztály ügynöke sem Raguza fedőnéven, sem más fedőnéven. Nem voltam beszervezett „ügynök”, jelentéseket nem készítettem.

Soha nem kaptam feladatot a Belügyminisztérium egyetlen szervétől sem, hogy külföldön hangoztassam aggályaimat a Nagy Imre újratemetés esetleges politikai demonstrációvá alakítása kapcsán. Egyértelműen kijelentem, hogy a belügyi szervektől nem kaptam és soha nem hajtottam végre semmilyen feladatot Nagy Imre újratemetésének előkészítésével összefüggésben.

Budapest, 2010. május 12.           

 Az 1956-os Intézetnek nincs oka kétségbe vonni dr. Nógrádi György fent közreadott nyilatkozatát."

Nem állítom, hogy van bármi összefüggés a két dolog között. De egy ötvenhatos interjút azért letiltani, mert a beszélgető túlságosan "nagyimrés" elég nagy marhaságnak hangzik. Bár ebben a gyorsan változó történelmi múltú országban még az is megeshet, hogy jövőre a forradalom 60. évfordulóján állami tiszteletadás mellett Pozsgay Imre befoltozza az ötvenhatos zászlót.

 

 

540 komment

2015.10.21. 13:04 Fabius

Kungfu Petra Putyinisztánba emigrál

Migránsrugdosó világhírességünk, Kungfu Petra ismét hallatott magáról: ő bizony beperelné a gyerekével elhasaltatott fickót, majd télakot venne és meg sem állna a baráti Putyinisztánig.

Jó utat, Petra, ne nézz vissza haraggal, sőt, vissza se nézz!

Ez a nő és ezek szerint a családja sem érti, hogy egy ilyen mutatványért nem nemzeti hős lesz valakiből a világ fejlettebb felén. Gondolom ezért cél a kelet, ott még lehet belőle udvari krónikás valamelyik vezénylő tábornok mellett.

petra2.jpg

Putyinisztán menő hely, ott nem első számú közösségi oldal a szintén beperelni szánt Facebook, ott Vlagyimir cáratyuska és barátai felügyelik a leglátogatottabb közösségi oldalt, és bizonyára nem hagynák, hogy mindenféléket pofázzon a kedveslakosság ha Kungfu Petrára megint rájön a rugdosódhatnék. Hős honleányunk ott bizonyára otthonosabban mozogna, nem lenne szükség szerecsenmosdatásra, családi tragédiák előcibálására, bayerzsolt és szőnyiszilárd kirohanásokra meg semmire.

Egyébként meg nem értem én ezt.

A 15 perc hírnév lecsengett rég, a világon mindenki elmondta már erről az ügyről amit el akart. Merülhetne a jótékony feledés homályába, ha nem vakarná elő KungfuPetra vagy valamelyik családtagja újra és újra kéthetente egy aktuális baromsággal. Nem csak a megrugdosott gyerekeknek és az ominózus felnőttnek kell feldolgoznia, hogy megrugdosta őket valaki, hanem a László famíliának is ideje lenne napirendre térni fölötte. Ha az új hazának választott Putyinisztában, akkor ott. Bár megjegyzem, ha a lázas sietséggel emigrálás közben felrúgná őket mondjuk a kálmánolga nem tudom mit szólnának, és attól, hogy cirill betűvel fogja írni a nevét ez még ottmarad az életrajzában:

 

153 komment

2015.10.19. 05:23 Fabius

Orbán tényleg megőrült mikor új gyorsutakat akar látni?

Don Sziszifuszban buzog az útépítési láz már egy ideje. 2014 egyik kampányfogása volt, hogy az aktuális pártembernél elintézhette a kedveslakosság, hogy zsigamarcellezzék le a kívánt útszakaszt. Viktor nem állt meg itt, ebben a ciklusban gyorsutakat ígért mindenfelé. A sajtó cikkezni kezdett balesetveszély növekedésről, 21 éves, elavultsága ellenére ma is érvényes miniszteri rendeletről, mindenféle önmagát magyarázó, biztonságos utakról. Én meg, miután heti-havi szinten járok ilyen utakon azért csak nem állom meg a dolgot szó nélkül.

Lengyelországban sok ilyen "gyorsút" létezik. Általában 2x2 sávosak, középen valamilyen autópálya-light sávelválasztóval, kb így:

ut.PNG

Ilyen van - egyebek mellett - Katowice és Lódz, Varsó és Elblag között, vagyis nem pár kilométeres szakaszokról beszélünk, hanem valódi autópályák hiányában országos úthálózatról és kilométerek százairól. ( a lengyeleket csak most érte el az autópálya építési láz, de ez most mindegy) Nincsenek kétszintű kereszteződések, alul vagy felüljárók, van sebességkorlátozás (70) a kereszteződések előtt és lámpa, aminél meg kell állni.

ut1.PNG

Elkerülő utak helyett városi szakaszok, azok minden nyűgjével együtt.

ut2.PNG

Legszebbek a hibridek, mint pl Radom és Varsó között, ahol a városból be-kivezető szakaszok szintbeli kereszteződésekkel teli gyorsutak, a középső szakasz meg autópálya.

Szeretek ezeken közlekedni?

Legkevésbé sem. Ha valahol, ezeken az utakon tényleg oda kell figyelni mit csinál az ember, hol mennyivel közlekedik, mikor milyen megtévesztő helyek jönnek telepített fix traffipaxokkal és váratlan forgalmi helyzetekkel. Aki itt rendszeresen autózik az tudja, hogy Lengyelország elég rossz helyen kullog a millió főre jutó halálos közlekedési balesetek számát összevető uniós elemzésekben. Tényleg megőrült Orbán, hogy ilyen utakat akar nálunk is?

Igen és mégsem.

Az tény, hogy ezeken az utakon sokkal nagyobb a baleset veszélye, mint egy autópályán. De az is tény, hogy ha ez nincs, akkor a lengyel példánál maradva a határtól - Barwinek - Radomig tartó 275 kilométeren csak ez van:

ut3.PNG

Vagyis még 2x2 sáv elválasztóval sem várja a Szlovákia felől Varsóba tartó személy és teherforgalmat. Ilyen szakaszok pedig nálunk is vannak. Ahol akár egy gyorsút is lehet jobb, gyorsabb és kevésbé balesetveszélyes a mostani állapotoknál. Ebben pedig kivételesen lehet igaza Orbánnak még akkor is, ha nettó politikai haszonszerzés és az adott összegből ócsítás vezeti az útépítő ötleteit.

315 komment