Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

1/10

Hazugság nélkül

Úgy gondolod nincs olyan vállalható párt és politikus, ami/aki megfelel az értékrendednek, akit/amit támogathatnál, hogy a jövőképed ne csak ábránd legyen? Akkor te politikai árva vagy, itt a helyed.

Friss topikok

  • rodeo36: @gazoló: hahahaha két intrikus vagytok.... www.youtube.com/watch?v=oby-hCgZLJc brühüyyy auté... (2014.09.03. 08:56) Túlélni Simicskát
  • látjátok feleim szümtükkel: @rodeo36: Azt én is látom, hogy csinál valamit. De!Olyan vagy, mint Gábris, meg még nehányan. Ké... (2014.09.03. 08:48) Cseréljük le Orbánt Matolcsyra!
  • rodeo36: @Knósszosz: hálátlan kutya...mind a Dudamel-t mind a Villazón-t nekem köszönheted (a berlini szab... (2014.09.03. 08:36) Kiegyenlít az üzenőfüzet
  • Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): @sas70: Yess... (2014.09.02. 22:29) Pofátok lapos, bloggerek!
  • hacsaturján: @rodeo36: nekem pont három lányom van és mindegyiket cordeliának híjják, így asztán hüje verseze... (2014.08.31. 08:55) A kommunista bűnössel haverkodik Orbán

Blogajánló

2014.09.02. 09:55 Fabius

Túlélni Simicskát

Címkék: orbán fidesz kétharmad simicska belharc

A Fidesz belháborújának összefoglalását a Magyar Nemzet tegnap megfejelte egy Medgyessi és Orbán közé rakott egyenlőségjellel. Orbán és Simicska ősidőktől tartó cimbizésének vége, a két harcostárs egymás tökét szorongatva, vicsorogva küzd a kiafaszagyerek címért. Orbáné a politikai, Lajosé a gazdasági hatalom, mi meg elnézzük, hogy a kirugdosott lajosbizalmasok - politikai értelemben vett - hulláin gázoló csatában mikor jön el a pillanat, amikor legyurcsányozzák Viktort valamelyik baráti médiában. 

orbán-simicska-háború.jpg

Az idei év tapasztalatai alapján elmondható, hogy Viktorék majdnem mindent túléltek. Trafikmutyi, földmutyi, nyugdíjmutyi, AB mutyi, alkotmánymutyi, paksmutyi mindegy, a 2 milliós tábor mindent elnéz, megbocsát, sőt időnként szükségesnek és kívánatosnak tart. Az egyetlen nyitott kérdés, hogy Lajos haragja túlélhető-e?

Az ember, aki mindenhol ott volt, mindenről tud, aki a kiépített mindenhez pénzt szerzett teljes egészében kimerítve a cél szentesíti az eszközt kelléktárat komolyabb falat, mint a komplett ellenzék együttvéve. És nagyobb kárt is tud okozni, ha megmakacsolja magát. Hatalmára - és haragjára - jellemző, hogy mindenki aki szóba hozza átható szarszagban kínosan magyarázkodik:

"Simicska hatalmára jellemző, hogy beszélgetéseink során kivétel nélkül minden forrásunk tartott a haragjától.

Nem egyszerűen arról volt szó, hogy a gazdasági vagy politikai életben jártas, sőt saját jogon is befolyásos emberek nem akarták, hogy bármilyen formában visszajusson, hogy ők ellene áskálódnak. Olyan tisztviselők, akiket mi a mostani küzdelemben egyértelműen a Simicskával szemben álló érdekcsoporthoz kötöttünk, váltig hajtogatták kívülállásukat, illetve azt adták elő, hogy ők csak a miniszterelnök unszolására, “kényszer hatására” tennének csak bármit, ami Simicska érdekeivel ellenkezik."

A dolog nem a véletlen műve. Lajos emberei az államigazgatás minden szintjén jelen vannak, nyilván tudnak mindenkiről mindent. Egy intésre nerhez lojális közmunkásból szennyesteregető tényezővé válhatnak, vagy orbáni tervek megvalósulását gáncsoló belső ellenséggé. Simicska egyedül többet tud a simlikről, mint a párt választmánya összesen, ráadásul a jobboldali média számottevő lapja, rádiója és tévéje is rendelkezésére áll, ha eljut odáig, hogy Orbánhoz vágja a szaros bilit. Arról nem is beszélve, hogy így választások idején ismét felértékelődik az összes, hozzá tartozó plakáthely is. Vicces lenne ha megfordulna a trend, és ezúttal a Fidesz jelölteknek nek jutna hely stratégiai fontosságú felületeken. 

Érdekes lesz figyelni, sikerül-e túlélni Simicskát?

Mert ez a háború így vagy úgy, de valamilyen eredménnyel végződni fog. Ha tűzszünet lesz - ami szerintem a legvalószínűbb opció - és valami gesztusértékű kiegyezés, Orbán akkor is veszít. Lesz egy ember az országban, akit nem tudott legyőzni a kétharmad nyújtotta szinte korlátlan eszköztárral, testre szabott különadókkal és semmivel. Azt erősen kétlem, hogy Lajos teljesen meghátrál és szó nélkül visszavonul majd a sarokba, ahol megszeppenve, szó nélkül elnézi a klánváltást. Ő nem az az ember. Ettől az is valószínűbb, hogy elszakad a cérna és szarfürdőt rendez Viktornak. Abból meg tud akkorát, hogy elsodorja az összes nerista félkegyelművel együtt. 

Innentől pedig leginkább az a kérdés, kisebbet vagy nagyobbat veszít Orbán, ha túl akarja élni Simicskát. 

 

252 komment

2014.09.01. 08:20 Fabius

Pofátok lapos, bloggerek!

Címkék: beszélő véleményszabadság petőcz györgy

Haldoklunk, bassza meg. Ha eddig nem tudtátok volna akkor most értesüljetek drága bloggertársak és kedves kommentelők. Ja, és ha nem tudnátok miattunk haldoklunk. Mert jár az a lepcses pofánk, csináljuk a lármát amibe ezek szerint bele kell dögleni. Mikor kussolhatnánk is, hogy elégedetlen zajongással ne zavarjuk kedves politikusaink méla nyáladzását, és hagynánk a megmondást azokra, akik évtizedek óta a megmondást gyakorolják. 

Mert kiválasztottak ők, és mi úgysem érhetünk fel hozzájuk. 

Hogy nem is akarunk? Azt a Petőcz féle, világot "megmondókra" és "bloggerekre" felosztó ostobák nem érik fel ésszel. Ő megelégszik annyival, hogy a picsogó politikushad sirámait hallgatva sóhajtozik - ómájfaszom, ezeket már megint báncsák a zinternetten - ha nem az általa/általuk értelmiségieknek nevezett Heller - TGM - Konrád szentháromság mondja meg mi a stájsz. Ezek szerint a véleményszabadság úgy néz ki, hogy nem sajátot formálunk mi egyesével, hanem tömegesen egyetértünk az úgynevezett értelmiséggel, vagy rosszallóan csóváljuk a fejünket. Csendben, ugye, mert ha lármázunk az a haldoklással egyenlő. 

kivalasztott-02.jpg

Nem tudom, Feleim, sírni vagy röhögni kell azon, mikor egy "Beszélő" nevű helyen valaki arról osztja az eszet', hogy "minek szájalnak ezek", hogy merészelnek szembehelyezkedni az úgynevezett értelmiséggel? Hogy a legtöbbünk szerint pont elfér Heller, Konrád és TGM véleménye is úgy a közéletben, mint az interneten, legfeljebb nem értünk vele egyet? Nem érdekes, ezek nem felismerésre méltó momentumok. Inkább kell sírni azon, hogy szegény pici politikusok akkora nyomás alatt vannak miattunk, hogy a megfelelési kényszertől - muhaha - vesztik eszüket, és azért ilyen töketlen balfaszok. Bezzeg ha csak a kiválasztott kevesek mondanák nekik mizu, akkor más lenne. Ők felemelik magukhoz a politikust, mi meg letiporjuk őket, mint egyszeri főpolgármester jelöltet a jeges víz videó, mert:

 "A blogger által gerjesztett feszültség folyamatos, nincs várakozási idő, és nincs szünet, mert a megszólalásokat vagy eseményeket követően azonnal megszületnek a reakciók, és ömlenek, ünnepre, hétvégére, napszakra való tekintet nélkül."

Cuki, nem? Szerintem pont elég, hogy a hatalmat választott képviselőinken keresztül gyakoroljuk, a véleményünk alakításához iránymutató lángpallost, képviseletére mások által kiválasztott keveseket nem igénylünk. Legalábbis addig, amíg itt van ez az internet izé, ahol bárki megírhat bármit, ami ellen - legalábbis a médiatörvény szerint - Orbánéknak sincs kifogása. Hogy ez a politikusoknak, Petőcznek, a kiválasztott "megmondóknak" valamiért nem tetszik? Pont leszarom. Cserébe meghagyom nektek a tévképzetet, miszerint majd ti, a zajból, tömegből kiemelkedésetekkel fogjátok az ország "politikai kijózanodását" előidézni. Évtizedek után. Majd most. Sikerrel. 

417 komment · 1 trackback

2014.08.30. 11:08 Fabius

Kiegyenlít az üzenőfüzet

Címkék: mszp németh gábor egyenlítő velez árpád

Németh Gábor sztoriját olvasva olyan érzésem van, mintha kinyílt volna a közhelygyűjtemény  a fejemben :

1: a politika mocskos dolog,

2: aki kurvának áll ne csodálkozzon semmin. 

A szocikat lopással vádolni nem újkeletű dolog, megtették ezt már sokan Németh előtt is. A kirajzolódó kép, miszerint az MSZP-ben Bajnait és Gyurcsányt nagyobb ellenségnek tekintik, mint Orbánt és a Fideszt, csak az összefogást ordítva követelőknek lehet újság. Ahogy az is, hogy a szocialista etikett szerint kívánatos keresni egy embert, aki némi készpénzért a szövetségeseket ordítva, alpári módon fikázó blogot indítmiközben Rogánról és Habonyról a pártigazgató úr kívánságának megfelelve hallgat. 

Annak a Velez Árpádnak az utasítására, aki szerint nincs megállapodás és együttműködés közte és a Rogán - Habony vonal között, de akinek azért van némi biznisz érdekeltsége a Fidesz hátországát jelentő oligarchákkal

Emlékszem mekkorát röhögtünk, mikor azzal jöttek a szocik, a megújulás jegyében Velez lesz az új pucslászló, innentől majd minden más lesz. No, látjuk, lett is, a szocik közeli fiataloknál sem az elveken megy a vita, hanem, hogy tudnak/akarnak-e a pártból 35 millió bánatpénzt fizetni a kigolyózásért és hallgatásért. 

Nesze bazmeg, új generáció minden szinten. 

363 komment

2014.08.29. 08:25 Fabius

Cseréljük le Orbánt Matolcsyra!

Címkék: oktatás fidesz jegybank matolcsy matolcsyzmus

Hiába no, Kusza Szemnek besikerült az élet. Ami úgynevezett vállalkozóként nem ment neki, azt az állam csecsén lógva megengedheti magának: Nemzeti Oligarcha módra vásárolgat értékes ingatlanokat, önmagából tantárgyat csinál, kikanyarít egy saját falut is magának, mert ha Viktornak van Felcsútja, akkor nehogy már ne legyen neki is Akarattya. 

matolcsy_1.gif

(kép:részegbróker)

A szerzések indoklásában is felülmúlja a Főnököt: aszongya azért vette az Eiffel Palace-t a piaci ár másfélszereséért, azért költött 200 milliárdot a matolcsyzmus tantárggyá tételére, mert megteheti. Ennyi, nem szükséges jobban túlbonyolítani. A jegybankban képződő bevétel szerinte nem közpénz, így arra szórja amire akarja. Az már csak külön hab a tortán, hogy jegybankárként sikerült a forint romlásából is hasznot realizálni, és, hogy az alapítványai pénzelési modelljével a monetáris finanszírozás határmezsgyéjén gyalogol. Pluszbónusz úgy látja, hogy a sajtóban megjelentek az MNB-t és a családját támadják, úgyhogy szabadságharc-forever, pedig:

- Mi egyszerűen csak csodálunk, Gyuri!

De komolyan. Amit elértél ennyi idő alatt, az fantasztikus. Veled szemben Orbánék amihez hozzányúlnak az arany helyett szarrá változik. Ők alig 136,7 milliárdot képesek a komplett felsőoktatásra költeni, és az iskolaév kezdetére nem sikerült összehozni az e-napló rendszert. Csodálod, hogy a te zsenialitásod mellett csóringer balfaszoknak látszanak, aki annyira nem tudnak hazudni sem, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság elhiggye a kamuzást? Belátom, Gyuri, tévedtem veled kapcsolatban. Nem egy ostoba látnok vagy aki hülyevíziókat kerget, hanem valódi géniusz saját birodalommal és oktatási rendszerrel. Állam az államban. 

Istenuccse piros pöttyöt tetováltatnék a seggemre, ha lecserélhetnénk rád Viktort! 

Akkor talán jutna annyi pénz a közoktatásba, hogy simábban menjenek a dolgok. Időben meglegyenek a jogtiszta adminisztrációs szoftverek, a tankönyvek, lennének szép új oktatási épületek, nyaralók, fineszes finanszírozási modellben iskolákat működtető alapítványok meg az összes satöbbi, amit most országvezetés lehetőség hiányában magadnak gründolsz. Hidd el, mi már lassan azt is leszarnánk, ha Tiszaroffon áztatod a zacsit minden héten, de nekünk is jutna annyi, hogy a gyerekek jegyeit és a tanárok üzeneteit meg tudjuk nézni otthonról, mert működik az e-napló és e-ellenőrző rendszere. Ha ez is összejönne, Gyuri, akkor bizony mondom Viktor reggel csak csudálkozna zavartan, mi az a fallikus forma a tükörben, aminek szökőkút csobog a fején? 

609 komment · 1 trackback

2014.08.26. 08:23 Fabius

A kommunista bűnössel haverkodik Orbán

Címkék: fidesz pozsgay imre kommunisták kommunizmuskutató intézet

Aszongya nekünk a Kommunizmuskutató Intézet, ők összegyűjtötték a hazai komcsi bűnösöket szép hosszú sorba, hogy megismerhesse őket majd az utókor. Jó, mondjuk nem ment simán, de Orbán alatt ugyan mi ment hiba nélkül? Na ugye. 

Akár rajta van a listán Tasnádi László III/akárhanyas rendészeti államtitkár, akár nincs, Pozsgay Imre azért ott díszeleg. Hiába, a rendszernek megfelelés vágya arra elég lehet, hogy az egykori tartótiszt pintérbarát valahogy kifelejtődjön egy ilyen összeállításból, de arra már nem, hogy Pozsgay Imrét meg a disznóságait megszépítse az emlékezet. Az igazi felelősöket nevesítik, mondják az intézetnél, mi meg csak pislogunk, hogy akkor írásba adták, Orbánnak egy komcsi bűnössel sikerült alkotmányoznia. Aki volt annyira pofátlan, hogy a lázadozóknak beugatva közölje: a társadalom helyeselje az új alkotmányt. Arról nem is beszélve, hogy ennek a komcsi bűnösnek tiszteletvacsorát adott Áder János nyolcvanadik születésnapjára

Mit lehet erre mondani? Talán annyit, az Orbán rendszer alapja a megalkuvás, ami képes a legrühelltebb alakokat is hagyni, hogy matassanak az illiberális államtesten feltéve, hogy szaporán bólogatnak Őfelsége minden hülyeségéhez. 

orbán pozsgay.jpg

Ha innen nézem úgy hülyeség ez a kommunistakutatás ahogy van. Itt nem, hogy lusztrációs törvény nincs, de gyakorlat van a múlt rendszer lejárt szavatosságú arcainak rehabilitálására, közpozícióba emelésére. Tasnádi tisztúr, Böröcz besúgó úr meg Jimmy bátyánk, az MSZMP - Hazafias Népfront tótumfaktumból lett udvari bolond példája azt mutatja, kurvára felesleges neveket összeírni és bűnösökre mutogatni. Viktor, ha kapna egy sanszot az Úrtól arra, hogy az oroszbarát politikájának legitimmé tételéhez feltámaszthatja Kádárt, ő maga a fenséges ajkakkal csókdosná életre az előző "rendszergazdát".  De az igazán szomorú mégis az, hogy:

- 2.2 millió magyar tapsolna állva még ehhez is. 

1046 komment · 3 trackback

2014.08.25. 07:53 Fabius

A magyar sajtó nyomokban szabadságot tartalmazhat

Címkék: sajtószabadság origó vaszily miklós gazda albert

A hétvégén újabb hullámokat vetett az Origó ügy: előbb Pethő András Telekom vezéreknek írt levele kötött ki a 444-en, majd Gazda Albert ex főszerkesztő jött a kamingauttal: őt is próbálták megkeresni hangulatjelentésekkel:

"az lett a döntés, hogy találkozom én is egy sokkal komolyabb háttéremberrel. Jó hangulatú megbeszélés volt, magától értetődően, ismertük egymást a 90-es évek közepe óta. Tök fura, hogy a politika még nem jött rá, hogy az online ma már fontosabb, mint a Népszabadság, mondtam vidáman. Már rájött, válaszolta a háttérember mosolyogva. Mi van, ha azt mondom, ez így nem oké, kérdeztem. Semmi, felelte, minden ugyanúgy megy tovább. Néhány órával később megbeszéltük Vaszily Miklóssal, hogy akár ugyanúgy, akár máshogyan, de nélkülem megy tovább. Barátokként váltunk el."

Cuki, nem? A Pethő levélben meg ilyenek vannak:

"Tudomásom szerint a befolyásolási kísérletek úgy történtek, hogy politikusok környezetéhez tartozó személyek kéréseket fogalmaztak meg a Magyar Telekom menedzsmentjének egyes tagjai számára, akik aztán ezeket a kéréseket több esetben utasításként továbbították az Origo Zrt. vezérigazgatójának, Vaszily Miklósnak. Vaszily ezeket a kéréseket továbbította Sáling Gergőnek, aki azonban ezekre az utasításokra rendre nemet mondott a szerkesztőség függetlenségére, illetve az elfogulatlan és tárgyilagos tájékoztatás elvére hivatkozva. Tudomásom szerint az ebből adódó feszültségek közvetlenül szerepet játszottak Sáling kényszerű távozásában.”

Cuki, nem? Az emberben azonnal fölmerül két kérdés:

1: Vaszily Miklós mikor takarodik el végre a magyar sajtó környékéről?

2: Vajon mi azt a bánatos paripapéniszt vizsgálnak még a Telekomnál ezen az ügyön

De tényleg: a telekomos belső vizsgálat mit nem tárt még föl, mikor már nem az igazgatótanács, de a magyar közvélemény van tisztában a sztori szinte minden mocskos aspektusával? Mi az amit még vizsgálni, keresni kell? Felelős? Azt mondjuk nem hiszem, hogy találnak. Gerinc? Azt pláne nem fog ott találni senki a történtek után. Jöhet kifele a közlemény:

Van az a pénz, amiért harcos dájcse demokraták helyett bólogató nejlonkutyák lettünk a magyar-Wartburg hátsó ablakában, ahol a Várhegyi és Nobilis nevű döglegyek vidáman szarhatnak az arcunkra akár. Nicht ugribugri, langsam spacieren. 

kéz.jpg

Ennyi, felesleges ezt túldimenzionálni. Nekem az is elég lenne, ha innentől legalább az impresszumban figyelmeztetnék a gyanútlan olvasót: a közölt szövegek nyomokban még (sajtó)szabadságot tartalmazhatnak! Mit lehet tudni, jobb megelőzni az allergiás reakciókat. 

267 komment · 3 trackback

2014.08.23. 11:14 Fabius

Orbán visszasírt Putyinnak

Címkék: fidesz putyin külügy titkosszolgálat

Legkedvesebb Medvénk a kitárt keleti kapu mögül röhögve szopat minket keresztbe titkosszolgáival, ha úri kedve és pillanatnyi érdeke úgy kívánja

Mit tesz erre Örök Forradalmárunk, a nyugati ablakban házmester módra magyaroknak tiszteletet ordítva követelő Hős? Haragjában csapkodja az asztalt? Dühében úgy bekúrja a keleti kaput, hogy a túloldalán leszakad a kilincs? Egyáltalán úgy tesz, mint egy férfi? Akarom mondani államférfi...

Frászt. 

Beáll a sarokba önként, és könnyes szemmel elszipogja, hogy medvebácsi kérem, genyózni nem ér, brühühű

Míg hősünk a könnyeit törölgeti és a taknyos orrát fújja, addig egyik szinkronja leszögezi, a főnök szipogása ellenére a Déli Áramlat és Paks megépül, nem szükséges túlzott jelentőséget tulajdonítani a könnyező mineknevezzelek esztrádműsorának. Cserébe állunk szíves rendelkezésére Oroszországnak bármiben bármikor, és a kesztyűbáb seggébe tolt bütykös medvemancsot nem tekintjük anális inzultusnak.  

orbán-putyin_1.jpg

720 komment

2014.08.22. 08:56 Fabius

Rés a pajzson: a papírhulladék

Címkék: fidesz hulladék papírgyűjtés

Megszűnik az iskolai papírgyűjtés, jött a hír tavasszal. Dehogy szűnik meg - mondja a Földművelésügyi Minisztérium, hisz az Orbán kormány sem akarja elvenni az iskoláktól a szemléletformáló élményt és a bevételt. Mi szülők meg itt állunk értetlenül, és valamit nem értünk. 

Aszongya a hulladéktörvény, hogy 2015 január elsejétől csak közszolgáltatónak adható át az összegyűjtött papírhulladék. Ingyen, ugye. Ez már a mai gyakorlatban is úgy néz ki, hogy ha egy teherautónyi papírhulladékkal odamész a közszolgáltatóhoz cégként, akkor lemérik amit vittél, kapsz egy papírt róla, hogy XY Kft. kurva jófej volt, leadott Z mázsa papírt, oszt'jónapot. Ellenérték nincs, vállveregetés van meg a környezettudatosság, hogy te megtetted. Ha egy kicsit olvasottabb vagy akkor legfeljebb Pintér tavalyi örökbecsűje jut eszedbe, miszerint: "a saját szemetünkből mi gazdagodjunk". 

Most meg azt állítja a fazekassándor minisztérium, hogy mégsem lesz elvéve a papírgyűjtés élménye, és a suliknak bevétele is lesz a sztoriból. Egyrészt ugye hurrá, a környezettudatosságra nevelés megmaradása mellett a saját szemetünkből nem csak "mi" gazdagodunk, marad az iskoláknak is, másrészt meg vajon hogy lesz a fából vaskarika? Ki fogja és milyen módon kifizetni a suliknak az összegyűlt papír értékét? Lehet jó lenne ezt elég gyorsan eldönteni, mert például amit néhány hete a "mi" gazdagodásunkra odaadtam ingyen, az súlyban-értékben jól mutatott volna a gyerekem neve mellett a gyűjtőversenyben, pénzben meg az osztálylóvés kasszában. Mert szelektíven gyűjtött...(muhaha)

 

...hulladék ide, rezsicsökkentő idegenprofit-üldözés oda, nekem, és a szülők többségének azért a gyerek az első. 

 

206 komment

2014.08.21. 11:06 Fabius

Augusztus 20: kitüntetések és egyéb ajándékok

Címkék: gazdaság fidesz andy vajna kaszinó

Kertész Imre átvette tegnap a Magyar Szent István rendet. Mindenki megnyugodhat. Egyrészt mert az nem volt kérdés megteszi-e - Orbánék csak olyannak adnak, akivel nem sülnek fel - másrészt megüzente, hogy őt a konszenzus vágya és szükségessége vezette. Azt nem részletezte, hogy egészen pontosan mit ért konszenzus alatt.

De nem maradtunk évfordulós aji nélkül mi sem, nemzeti ünnepünk alkalmából Varga Mihálytól kaptunk hülyemagyarázatot arra, vajnabandi kivételezett új kenyeréhez miért tolt a kormány még ingyen 7 milliárdot is.

andy vajna.jpg

Igen, úgy van, pont azért - is - hogy a Timi naccságának vásárolt százmillás luxus kecó ára a lehető leghamarabb visszatérüljön. Jó, oké, ez nettó populizmus, de mit tegyünk ha egyszer ez jut az ember eszébe mikor olvassa, azért ez az a bulika, hogy a kivételezett kaszinók a lehető legrövidebb idő alatt elérjék a "kiemelkedően magas jövedelemtermelő" szintet. Isteni szerencse, hogy pártunk és kormányunk ennyire szívén viseli a kaszinókoncessziók és a nyertesek sorsát. Belegondolni rossz mi lenne, ha ezen az oldalon is csak most keresnék a konszenzust, Vajnát nem csak kápével és lehetőséggel stafírungozni, de Szent Istvánná tenni is kéne. 

Fene tudja miért, de ha arra gondolok produceri pályáját is A csendestárs című mozival kezdte, akkor a körülményeket nézve, vargamiska indoklását olvasva az jut eszembe, a háttérben valahol most is ott van egy csendestárs. 

255 komment · 1 trackback

2014.08.19. 04:58 Fabius

Orbán mondja: igyál alkoholt minden nap!

Címkék: kampány fidesz alkohol

Csúcson az államadósság? 3,3 millió szegény országa lettünk? Lárifári! Mit mond erre Viktor és a kormány? 

Igyál! Nem ám akármikor, lehetőleg minden nap. 

Mert az jót tesz! A só, cukor olyan rossz és egészségtelen, hogy muszáj volt megadóztatni, a cigi nyilván olyan káros, hogy kizárólag fideszközeli kezekből vásárolhatjuk, de a pia az szerencsére annyira nerkompatibilis, hogy közpénzen arcodba tolják, igyál, igyál naponta. Azt is megmondják mit igyál, ha kurvára unsz már a szabadon főzhető házipálesztól hányni: pezsgőt és habzóbort, mert az villámgyorsan megadja az oldott és felszabadult hangulatot, ha nem értenéd, könnyebben berúgsz. Nem fogsz itt derpegni szegénységen meg államadósságon, önkormányzati választáson meg fassetuggya mi mindenen. Rászoksz végre a szelfizésre, ha eddig nem tetted, nyomod magadról a részegebbnél részegebb fotókat az erre rendszeresített faszbúkalkalmazásba, és ha szerencsés is vagy nem csak ittas nyersz egy újabb adag piát is. 

orbán részeg.jpg

Isteni szerencse, hogy Viktorék ennyire vigyáznak a zemberek egészségére. Nem csak az érdekli őket amit megeszünk, ezek szerint az is, mit és mennyit iszunk. Ha úgy érzik keveset, akkor jön a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Centrum nevű leánykája, és a só-cukor büntetővámból (NETA) származó bevételből alkohol reklámot gyártat neked. Mert a Nagy Testvér szeret téged, azért. Nyilván szereti a családokat is, legfeljebb éppen véletlenül nem gondolt arra, hogy becslések szerint 1 millió alkoholista él az országban, és a családi problémák jelentős százalékát köszönhetjük a túlzásba vitt alkoholfogyasztásnak. Jó, tudom, egy kádéenpés tekintetek kereszttűzében élő fideszkeresztény pontosan tudja hol a határ, de nem mindenki elégszik meg azzal, hogy pocsolyarészegen eldanol a haverokkal pár kúrós nótát. Tudom furcsa, de vannak akik bubivadász szelfi helyett asszonyt egyelnek és gyereket nevelnek ilyenkor, és gondolom a kiccsalád' szenvedő fele most boldog, hogy mindennapos szittyózásra buzdítja a házialkeszt állami intézmény. Mi jöhet még ezután?

Ha az agráriumban megszorulnak a parlagfű termesztők, legális - mit legális, ajánlott - lesz a fű is? 

712 komment · 1 trackback

2014.08.17. 17:52 Fabius

Hol lakjon az elvtelen paktumos polgármestered?

Címkék: zugló karácsony gergely önkormányzati választás 2014

"Ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj,

s nem tudja, hol lakott itt Vörösmarty Mihály;

annak mit rejt e térkép? "

(via)

 

No, vajon a nem helyben lakó polgármester jelölteknek vajon mit rejt a térkép? Egyáltalán kell, hogy egy polgármester monsterkedésének színhelyén lakjon? Szükséges, hogy azt egye amit kifőzött, helyi adó szinten ugyanazt és ugyanúgy fizesse, amit volt kedves nekünk kiagyalni? 

Zuglóban hangsúlyos kérdéssé váltak ezek. Pár napja úgy nézett ki, nálunk - is - zajlik a Tóthék című fővárosi összefogás melodráma, mostanra meg úgy tűnik csak lett valami paktum. Elvi, ugye, mert az együttpéem elvtelen paktumot sosenem köt többet, pláne a szocialistákkal, istenuccse, bizonymondták már de hányszor. Bár a részletekről nem informálták a kíváncsiakat - a jelöltek arányától kuss, mind a mi kutyánk kölyke! -  de a jelöltbemutató megesett, Karácsony Gergőstől, TóCsástól mindenestől. Slusszpoénnak jött a kerületi képviselő Várnai, aki meglepte őket egy térképpel és kerületi kisokossal, hogy a budai lakosok el ne tévedjenek minálunk.  

zugló térkép.jpg

Kép: Márványi Emese

Aztán meg a blogján feszegetni kezdett egy rakás érdekes kérdést. Elsősorban, hogy mennyire lesz az jó nekünk, ha megint valaki olyan akar itt csodát csinálni, aki nem helyben lakik és a kötődése annyi, hogy a politikai alkuszgenerátor ezt a posztot dobta ki neki? Weinek és Papcsák esetében kurvára nem jött be. Az egyik addig kórencsálta a tanácsokat, addig Doduglózott amíg bírósági ügy nem lett belőle, a másik meg elmazsuzta a Vagyonkezelőt, aztán meg perrel fenyegetett mindenkit, aki megkérdezte: komám uram, hun a lovetta?  Most meg ugye kérdés, hogy a Pasaréten lakó Karácsonyt mennyire Zugló, és mennyire a  - vesztes polgármester jelöltként - fővárosi közgyűlésbe jutás érdekli? Várnai bizonyítási javaslattal is élt: aszongya Karácsony legyen Zuglóban listavezető, így ha veszít is beülhet listáról a képviselő testületbe 74 ezért havonta, és ne szerepeljen a fővárosi közgyűlés kompenzációs listáján, ezzel igazolva elkötelezettségét. 

Kíváncsian és elfogódottan várjuk Karácsony döntését. (muhaha)

Addig is amíg eldönti mi legyen, foglalkozzunk egy kicsit a polgármester aspiránsok helyben lakásának szükségességével. Nálunk Karácsony mellett a fideszes Rozgonyi Zoltán sem a kerületben lakik, bár jelenleg is alpolgármester. Így esett meg vele is, hogy kimaradt a fideszes többséggel megszavazott kommunális adó áldásból, ahogy Papcsáknak is csak kiagyalni és megszavazni kellett, fizetni nem. De vehetjük példának a Weinek éra nehezen összehozott költségvetéseit, mikor már az ovik-iskolák működése volt veszélyben, akkor nem az ő csemetéinek kellett aggódni Mogyoródon, hogy apuci és a mamlaszok kegyelméből lesz-e uzsonna holnapután a napköziben. Arról nem is beszélve, hogy bukásuk után mindkettő megvonta a vállát és - különösebb következmények nélkül - elhúzott innen a francba. Amit "alkottak" az meg itt maradt. Papcsák - akkor joggal - kampányolhatott rendcsinálással, most meg Karácsony mondhatja, hogy fejlődés lesz itt a zavaros közbeszerzések és mazsuzás után. Aztán ha nem, akkor majd ő is elvonul Pasarétre - esetleg a fővárosi közgyűlésbe - és a többiekhez hasonlóan majd úgy tesz, mintha vallási rendezvényen lett volna. Vagyis, mintha mise történt volna. Ámen. 

Nektek ennyi elég lenne?

 

 

 

217 komment

2014.08.15. 05:38 Fabius

Orbán, gáz, rezsimutyi

Juhéé, a frissen kiderült információk szerint Viktorék 465 milliárdszor megvédték a rezsicsökkentést faszán. Ezt úgy tessék érteni, hogy az E.On felvásárlás dupla annyiba került, mint amit nekünk hazudtak róla, vagyis akkora pénzhegyet toltak be a cég udvarára, hogy hegymászócsoport kellett a számolva megmászásához. Külföldi érdekek elhessegetve, nemzetbiztonságilag is faszán alakulnak a dolgok, az energiafüggetlenségünk is a lehető legjobb és a nemzeti vagyon is gyarapodott mint állat. 

Hőbörgésnek helye? Nincs!

Naná, hogy is lenne, mikor minden a legnagyobb rendben van. Hogy kicsit drága volt? Na és? Hogy a tározók némelyike veszteséges és gyorsan be kéne zárni? Frászt, ilyet az MVM nem tervez, mert a veszteség a mi barátunk. Hogy hazudni és átbaszni teccettünk ezredszer? Mit számít ez A Cél Szentesíti Az Eszközt országban? Ti a szilikon kákán is csak a csomót keresnétek, detélleg, most miért kell a gázmutyira költött aprót Pancsó Arénára átszámolni? Már a lélegeztetőgép-mértékegység is undi volt, de hát ez...Méltánytalan! Méltánytalan bizony a rezsicsökkentést kiszórt százmilliárdokkal védőkkel szemben ez a hangnem. Mindig csak az utálkozás meg számonkérés, örvendés meg sose. Még azt sem vagytok képesek értékelni, hogy a bullshit generátort az NFM tekeri cirkalmas körmondatokat ontva magából, és nem dajcstomira bíztuk az igazunk bizonygatását. 

 

Pedig ez a lehengerlő modor bármikor, bármilyen témában bevethető, üzembiztosan hozza mindig ugyanazt. 

592 komment · 3 trackback

2014.08.14. 05:24 Fabius

Összevisszafogtunk, végre!

Címkék: összefogás ellenzék önkormányzati választás 2014

Kedves baloldali emberek, barátaink! 

A harcnak vége, mink mostan már istenuccse detélleg össze vagyunk fogva. Legalábbis nekem azt mondták mondjam ezt, mert Zuglóban fassetruggya hogy állunk, Pesterzsébeten sincs minden rendben és még az is meglehet, hogy a tótjóska ellenzéki kihívót kap a tizenháromban, de...Már szövegezzük a megállapodást, amit kit tudja majd melyik formájában alá is írunk jól. Micsoda? Hogy ettől aztán mostanra úgy nézünk ki, mint egy Tarantino film zárójelenete? Oszt'akkó mi van? 

ellenzék.gif

Ettől még tessék miránk szavazni, okés?!  Elvégre van egy politikai ambíciókkal nem rendelkező főpolgármester jelöltünk, és a szar is csak halkan szivárog már egy eldugott tumblr blogon. Jó, minden nem lehet tökéletes, de könnyen belátható, hogy a helyosztó székfoglalók közben kurvára nem volt se ideje, se energiája mindennel foglalkozni az embernek. Ki kellett azt küzdeni, hogy mi legyünk a "nemorbán" alternatíva, amire majd szavaznia kell a nemorbánpárti mindenkiknek. Hogyhogy miért? Mert nemorbán, azért. Nincs olyan, hogy ez az üres frázis önmagában nem elég. Annak kell lennie, ha már ennyit marakodtunk kinek mi jusson.

Teccikéteni? Nahátakkor!

Most már egy szót ne halljunk, legyen elég az áldozat amit azért hoztunk, hogy legyen ebben az országban egy nemorbán! Tudjátok ti mibe került a sok gondolatmankó és muszájspanifer amikkel összetákoltuk ezt a szövetséget? Az nem lehet, hogy annyira legyünk vonzóak, mint Malév vagyon az ócskapiacon. Tessék kedves jó arcot vágni mindenhez, még ha nehéz is, hisz jusson eszetekbe drága baloldal, mi vagyunk a jövő! Az ország, a marakodástól hangos és személyi ambíciókkal terhelt, kidolgozatlan programos baloldal holnapja. Ti pedig erre a kuplerájra fogtok szavazni, mert aki nem nemorbán, az Orbán.

És kuss. 

667 komment

2014.08.12. 11:19 Fabius

Orbán Viktor megfigyel téged

Címkék: adatvédelem fidesz kémprogram finfisher

ÉdesViktor illiberális álmában úgy működik az ország, hogy akire kíváncsiak vagyunk arról mindent megtudunk: Hányszor szeretné, ha a Jóisten análisan zaklatná a Főnit, hányszor kurvaanyázza teszem azt a közhivatali főnökét, utálja vagy szereti a rizsacsökkentést és úgy általában mennyire rajongója a nernek. A rendszerváltás óta annyit azért haladtunk a korral, hogy erre már nem háromper akárhányas csoportfőnökségeket alkalmazunk, hanem vettünk hozzá kémprogramot, mondja az átlátszó.hu

megfigyelés_1.jpg

A gyakorló diktátorok kedvelt játékával, az általa nyújtott lehetőséggel egy apró probléma van: minek kísértésbe vinni azokat, akik odatalálnak maguktól is? Itthon sem világos, a szolgálatok mikor használhatják és milyen feltételekkel? Vagyis bárki használhatja bármikor, nálunk a személyiségi jog és adatvédelem csak ilyen flancoskodós nyűgizé, ráadásul soha következménye semminek nincs. Az adatvédelmi törvény kimondja, legjobb adatgazda Orbán Viktor, illetve az általa üzemeltetett illiberális állam. Az főadatvédelmi nertárs szerint a Greyhound videón látható vonalkódos választói preferencia nyilvántartáson nincs semmi látni, és különösen nincs vizsgálni való. Ha a nyugtalan állampolgár a nyilvánvaló ajánlási csaláskor a hivatalhoz fordulna akkor megkapja, kuss, túl sok munka lenne egyesével visszakeresni ki ajánlott kicsodát. Pont ugyanerre a válaszra számíthat kb az ember akkor is, ha arra lenne kíváncsi, vajon az ő telójából is kitúrta-e a szakszolgálat, mit üzent a NapiFeri?

Következmények nélküli országban miért éppen ezzel ne játszhatnának? Ki tudná elszámoltatni őket?

Akit a téma kicsit jobban érdekel, az olvassa el ezt itt. Gállfy Csaba cikke aszongya, annyira azért nem veszélyes a helyzet, a FinFisher főleg a javítatlan biztonsági réseken keresztül képes föltelepülni a gépekre, vagyis tessék szépen lefrissíteni mindent. Másodszor pedig - állítólag - a mobil platformokon csak user interakcióval tud települni, vagyis mobil böngészőn különösen ne kattintgasson senki felugró ablakokra,  feltételezzétek, hogy a rendkívüli pénisznövelés, Angelina Jolie csak neked manduláig kitárulkozva spamek mögött is kíváncsi titkosszolgálati szemek pislognak. 

 

UPDATE: mire megírtam megjelent az Index cikke, hogyszongya nem volt zökkenőmentes a programtelepítés :-D 

925 komment

2014.08.11. 05:23 Fabius

Zuglóban a Fidesz a csaláshoz is béna

Címkék: fidesz zugló ellenzék önkormányzati választás 2014

Szórakoztató néhány hetünk lesz nekünk zuglóiaknak az önkormányzati választásig, egyszerre kacagtatóan és szánalmasan röhejes. Sebaj, vigadunk mi sírva is, ha úgy adódik, bosszantva mulattatásunkról meg gondoskodnak a képviseletünkre jelentkezők mindahányan. 

Itt van például a Papcsákot vesztő helyi Fidesz, ami ma délután háromkor  Pesti Imre szájával mondja el a sajtónak, amit mindenki hetek óta tud: Az eddigi segédpapcsák reflektorfénybe áll, Rozgonyi Zoltánt, a háromból a ciklus végére egyetlenként állva maradt alpolgármestert indítják a leköszönő, és tavasszal el is bukó Papcsák helyéért. Ásításig unalmas lenne a dolog, ha nem akadna az ember kezébe néhány elgondolkodtató határozat a kerület honlapján. Érdemes elolvasni mekkorát koppantak mikor aszitték nekik ez a választókerület átrajzolás - mutyi kurvára menni fog egyedül

Azt mondják, figyeljél:

- A választási eljárási törvény szerint a választókerületeket 2014.03.31-ig ki kellett alakítani, ezt a helyi választási iroda a 7/55262/2014 határozatában előírás szerint meg is tette.

- Aztán hogy, hogynem jött egy kis oppardon, meg egy újabb határozat július hetedikén - 7/55262/2104/2 - amiben Dr. Papp Csilla helyi választási iroda vezető és Papcsák önkormányzatának jegyzője átrajzolgatta a választókerület határokat. 

- Amiről aztán a kihirdetést követően ha nehezen is, de neki is leesett, nem felel meg a választási eljárási törvényben foglaltaknak, úgyhogy...

- Jött egy újabb határozat  -7/55262/5/2014 -  hogy baszki, vissza az egész, mert erre jogalap nem volt, pluszbónusz az átrajzolós határozatban a jogorvoslat lehetőségéről is rossz tájékoztatást teccettem adni véletlenül, úgyhogy...

Túl azon, hogy ez zugló jobboldali szimpatizánsainak is hordoz egyfajta üzenetet,

rozgonyi.jpg

azért a sorozatos véletlenek furcsa egybeesésein is lesz mit magyarázni az utcán, mikor holmi jogszerűségek kerülnek szóba a rendészetért rajongó jelöltjükkel tereferélve a Bosnyák sarkon. 

Nincsenek ám egyedül okosék, a túloldal zsenijei is könyöklik egymást lefele a moslékosdézsához vezető rögös úton. Megegyezés? Az micsoda? Összefogás? Röhögtetsz? Lehet itt valami a levegőben, hogy minden ennyire nyögvenyelősen megy, és megesnek olyan dolgok is, amik sehol máshol. Például, hogy egyáltalán fölmerülhetett, hogy Veca apját megint kiállítják bohócnak, hátha majd most felsorakozik mögé mindenki. Na, ebből lett az, hogy inkább Karácsony Gergő egy kerülettel beljebb jött, és ha nem sikerült a XVI-ban országgyűlésit nyerni, hátha fog sikerülni Zuglóban önkormányzatit. Mert annyira jól járt a kerültet az elmúlt ciklusok ejtőernyős, kerületidegen polgármestereivel, hogy kár lenne megtörni ezt a szép hagyományt. Karácsony bezengte, megvan a megegyezés, mire a kerületi képviselő Várnai közölte, vele ugyan nem egyezett meg senkia szocik meg azt, hogy a Horváth Csaba ambícióinak leküzdése közben szelektív amnéziát kaptak, és úgy emlékeznek ők nem a 8-4-2-1 képviselőarányra mondtak igent, hanem az általuk vázolt 12-1-1-1 - re

Mi meg röhögünk már megint, mert aki azt képzelte a Tóth Csabával egyezkedés nem hoz meglepetéseket az utolsó pillanatban - vagy az után - is, az nem foglalkozott a kerület életével - és a szocialisták egyezkedési moráljával - semmit az utóbbi évtizedben. 

Így aztán tényleg nem unatkozunk, a két társaság, akik között vélhetően eldől a Papcsák utódlás kérdése ad muníciót eleget a bosszankodáshoz és a röhögéshez is. A probléma mindössze annyi, hogy én ezt a zuglóiak egy jelentős részével együtt már kurvára unom akkor is, ha mérsékelten szórakoztat. A képviselői hely és választókerület-határ osztozkodásnak már minden apró részletét ismerjük, pontosan tudjuk a konc kinek kéne és milyen áron, de arról egy kurva szó nem esett eddig, vajon csinálnának is ezek valamit a kerületért? 

636 komment

2014.08.09. 09:17 Fabius

Simicska vs Orbán vs RTL

Érdekes momentumokkal bővült a Nagy Médiaháború lehetséges indokainak köre. Először is azt mondja a Cink, hogy egy "rálátós" forrásuk szerint Viktornak nem ideológiai, hanem elszámolási vitája van Lajossal:

Orbán és Simicska háborúja mögött nem az van, hogy Orbán és Simicska összeveszett, hanem az, hogy Orbánnak nincs több pénze, az államháztartás nagyon kritikus állapotban van. Az IMF-től nem vehetünk fel hitelt, az oroszokhoz nem rohangálhatunk hetente, más illiberális államoktól meg nem kapunk, vagy nem annyit, amennyit kellene, és cserébe nem tudunk semmit sem kínálni. Nincs más olyan szektor, amelytől el lehetne pénzt venni, csak az, amelyik eddig Simicskáék miatt érinthetetlen volt: föld, média, építkezés. Ebből a szempontból is érdekessé válik a tusványosi beszéd például. Orbánnak politikailag is ez az érdeke, nyugodtan mondhatja, hogy lám-lám, a sajátjainktól is el tudunk venni, nemcsak a baloldalt szopatjuk halálba, hölgyeim és uraim. 

Nemzeti Kommunikációs Ügynökség terve ésszerű. De nem tudjuk, hogy mik lesznek a feladatai – csak kreatívmunkái lesznek-e, pr-rel, stratégiával, és a médiavásárlást másokra hagyja továbbra is, de legalább elég lesz egy kapcsolattartási pont, vagy azt is akarják. Megjegyzem, ezeket csak olyan projekteknél lehetne alkalmazni, amelyben nincs uniós pénz, abból meg azért többségében kevés van: miniszterelnökség, magyar turizmus, agrármarketing, MNB, Államadósság-kezelő Központ, NMHH, szerencsejáték, MVM, meg biztos még sok kicsi. kreatívval és médiával együtt ez nemhogy nincs 40 milliárd évente, hanem szerintem 15 milliárd sem. A médiavásárlás nem túl bonyolult biznisz, ezt a kócerájt három account el tudja vinni.

De még ha a médiavásárlást ki is veszik az IMG, a Bell & Partners, a Vivaki kezéből, akkor sincs semmi garancia arra, hogy Simicskáéknak stop lesz. És akkor hova költ az állam, ha oda nem? A Magyar Nemzet, a Hír Tv, a Lánchíd Rádió és a Heti Válasz oké, ott lehet érvelni, hogy egyszerűen nem hozzák azokat a piaci számokat, amelyek alapján érdemes lenne ott költeni. Ezzel szemben a Class FM, a Publimont és a Metropol megkerülhetetlen, és amúgy is innen veszik ki Lajosék a hatalmas pénzeket. 

Emellett Orbánnak miért lenne érdeke, hogy a pártsajtó is nekimenjen? Orbán hatalma nagyban függ az őt támogató médiaportfoliótól, ez a nagyon szépen záró rendszer akadályozta meg eddig, hogy a kétharmadot kitevő emberek jelentős részéhez eljusson az, amit nagyjából csak a többé-kevésbé független online média tárhatott fel. Nem érdeke rést ütni ezen, sőt éppen ellenkezőleg, a kormány online médiás nyomulása pont arról szól, hogy még több felületen legyen befolyása, egyszerűen már demográfiai okok miatt is. Ha azt nem is tudják elérni, hogy mondjuk az Origo vagy a Vs.hu hardcore pártsajtó legyen, azt el tudják, hogy bizonyos témákkal ne foglalkozzanak, másokkal meg inkább igen. 

Persze nem zárható ki, hogy Orbán és Simicska összeveszett, de nem azért, mert Orbán össze akart veszni, hanem azért, mert Simicska nehezen érti meg, hogy miért kell az ő pénzét baszogatni. Orbánnak elfogyott a pénzügyi mozgástere, az illiberális állam bejelentése pedig arról is szól, hogy egyre átláthatatlanabb és elszámoltathatatlanabb akar lenni. A trükközésre már korábban is volt példa, ilyen volt a államadósság-számláló eltüntetése (amit az Index aztán egy nap alatt leprogramozott), ilyen volt annak a bejelentése, hogy a foglalkoztatottság mérésére új módszertant dolgoznak ki (mert a nemzetközi sztenderdek sehogy sem mutatják ki a sikert!), és az NGO-kat is részben azért basztatják, mert túl sokat perelnek közérdekű adatokért. Orbán el akar bújni a számok elől, vagyis inkább azt szeretné, ha a számokat csak ő látná, és senki más. 

 

Másodszor meg a HVG állítja, hogy az RTL azért került szopórollerre, mert nem kergette elég lelkesen a rezsidémont, és volt pofája 52% körül semleges módon beszámolni az eseményekről. 

Tökjó, a nagy médiafigyelésben most aztán lehet nézegetni mennyire lelkes a Simicska csoport, és már csak azt várom, mikor válik Lajos sötétben bújkáló, szamizdat terjesztő ellenforradalmárrá. Muhaha.

simicska lajos1.jpg

992 komment · 1 trackback

2014.08.08. 05:04 Fabius

...és akkor Szijjártó mérgeset toppantott

Címkék: fidesz oroszország szijjártó gazdasági szankció

Legkedvesebb Medvénk, szeretett Barátunk, drága Vlagya!

Most mondd meg, ezt érdemeltük? De most komolyan, ezt? Azok után? Viktor hízelgő és kényeztető ajkai után? Paks II villámgyors elintézése után? A lengyelek fecsegése és a világ röhögése után? Ezt érdemeltük tőled, Vlagya?!

orbán sertés export.jpg

Nem értelek. Kikűtted ezt a Medvegyevet a kirakatba aki tilalmi egyenlőségjelet tett a mindenki és miközénk. Nem mondta, hogy az almával cukkolódó kurva lengyeleknek két év tiltólista, nekünk, a lesunyt fejjel kussolóknak meg egyse, mert 27 tagállamból csak kell egy kivétel, ami erősíti a szabályt. 

Te nem kivételeztél velünk úgy, ahogy mi teveled!

Miféle barátság ez? Most majd azt ordítják az önkormányzati kampányban, hogy ingyen volt az aktus! Használod Te a fejed néha? Arról nem is beszélve, hogy mi lesz a tieiddel? Éhezni fogtok? Oké, azt vágom, hogy a vodka ubival fain, de azt nem hiszem, hogy az uborka alma, körte és sertéskaraj helyett is olyan fain lenne. Úgyhogy ha egy kis eszed van, akkor betartod a WTO tagsággal járó kötelezettségeidet. Akarom mondani tarccsad be. Na jó, a felkiáltójelet nem mertem ideírni a mondat végére, de a lábammal toppantottam. Egy aprót, nagy port nem kavart, de akkor is tegyél úgy, mintha jelentősége lenne. Tudom, tudom, ti simán lelőttök egy polgári gépet 300 utassal, szartok a WTO tagság kötelezettségeire, az én okvetetlenkedésemre, a magyar gazdákra, gazdasági növekedésre meg különösen, de gondolj bele: Mi vagyunk azok, Vlagya, a meleg szájak és KGBélák országa, a legnyugatibb neked eladósodott megyéje Oroszországnak. 

Hogy baszhattál így ki velünk? Szívd vissza!

 

 

824 komment

2014.08.07. 09:20 Fabius

Orbán nem vállalja magát a világ előtt

Címkék: orbán tusványos illiberális állam

Illiberális államot építünk! - ez lesz a jelszó Édesfeleim, amit mostan majd hajtogassunk mink is, meg szajkóztok tík is ahogy szoktuk. Legalábbis addig, amíg a fejlett világ egyemberként nekem nem szalad, mert akkor nem. Kinek hiányzik, hogy a szájára vegye - akarom mondani a mocskos pofájával ócsárolja - a Nyújorktájmsz

Na ugye, nekem bizony nem!

És nektek sem! Nem bizony, az nektek sem jó. Sőt, főleg nektek nem jó, ezért én, mint gondos atyátok segítségetekre sietek, és kitörlöm legalább ebből az ánglius nyelvű verzióból azt, mi degecikínos lett mára.

orbán illiberális.jpg

Okés? Ti úgyis tudjátok miért mondtam és hogy értettem pontosan, nekik meg kuss. Jobb lesz ez így, meglátjátok. Ne higgyétek, hogy ez valamiféle kettős beszéd, hogy titeket hülyítelek így, őket meg parasztvakítom amúgy. Mindössze óvatos vagyok, mert veletek lehetek őszinte, ti megértitek a gondolataimat, ők meg félremagyaráznak mindent. Csúsztatnak összevissza és sakált kiáltanak oda is, ahol a legszelídebb magyar puli csóválja farkát. Már azon gondolkodtam, kiküldöm a Csizmadia Lacit, hogy ne csak itthon szorgalmazza a kizárólag nekünk megfelelő úgynevezett kritikákat előremutató-nemzetépítő kritikusok válogatását, hanem odakint is. Okos ember az, szellemi honvéd, majd megoldja. Ti meg ne hánykolódjatok az illiberálisozás eltűnése miatt, megvan az, csak nem mutogatjuk mindenkinek.

Ez a mi közös kis titkunk. Csókpuszi!

 

370 komment

2014.08.06. 07:58 Fabius

Cenzúra és kilakoltatás Miskolcon

Címkék: romák miskolc cinefest kriza ákos jakab péter

A cigányozás stipistop a jobboldalé! - ez most a jelszó Miskolcon. Tegnap megkezdődtek a kilakoltatások és felbukkant a cenzúra is

Nincs visszaút! - mondja Kriza Ákos polgármester és a miskolci Fidesz. Mer'hogy 34 ezer aláírás van, és ennek szellemében cselekedni kell. Igen, akkor is, ha első körben egy mozgáskorlátozottat és kisgyerekes családot dobtak utcára. Utóbbit úgy, hogy az anya tanfolyamon volt, az apa dolgozni, így az egyedül otthon lévő gyerekekkel sikerült közölni: ki vagytok lakoltatva, pakolás kifelé és hess a picsába. 

Na, ha valamit akkor ezt a módit egészen biztosan nem így gondolták az aláírók sem. 

De legalább a politikai eszköz cigányoknak most már világos az üzenet: nem kegyelmezünk se rokkantnak, se kisgyerekesnek, mink úgy vagyunk keresztények, vagymi, hogy az emberséget nem ismerjük hírből se. Annál inkább ismerjük a cenzúrát, mert nemzetközi filmfesztivál ide, dokumentarista alkotások sora oda, Miskolcon bizony nem lesz vetítve egy romákkal foglalkozó dokumentumfilm se a választások előtt! 

"Érthetetlen számunkra a CineFest vezetőségének indoklása, miszerint a filmfesztivál időpontja idén az önkormányzati választások elé esik, így a politikai konfliktusok elkerülése végett, és biztonsági okokból nem vállalnak semmilyen magyarországi roma témájú filmvetítést, sőt a szokásos roma programjukat sem tartják meg.

Mi hisszük, hogy a dokumentumfilm olyan médium, amely segíti az egymás iránti empátiát, és elfogadhatatlannak tartjuk, hogy egy független filmes szakmai program szabadságát korlátozhatja az aktuálpolitika. "

cinefest.jpg

 

Ilyen feltételekkel a DunaDOCK nem lesz jelen a CineFesten, döntésünkről már tájékoztattuk a fesztivált."

Édesek, nem? Az utcára szórt kisgyerekesek és tolószékes mögül aszongyák, ők aztán nem akarnak politikai konfliktusokat. Amíg ez az akció zajlott, pár utcával feljebb a helyi Jobbik két lábon járó fallikus szimbóluma - és polgármester jelöltje - sem akart kimaradni a hacacáréból, így keresett magának pár hűsölő közmunkást és ahogy kell beléjük állt:

 

Jakab úgy látszik követi az érpataki modellt, és ki nem lép az utcára videóstáb nélkül. Szükséges is, hogy valaki megörökítse az utókornak, Jakab előbb ítélkezik - kirúgatlak geci, szerződésed felbontatom - és aztán kérdez. Azt én sem állítom, hogy nincsenek megoldásra való problémák Miskolcon a roma - nemroma együttélés körül, de azt igen, hogy ez így kurvára nem vezet sehová. Csak arra jó, hogy Atyaúristen játszás közben elfelejtsék faszkalapék, mit jelent embernek lenni. 

 

 

382 komment

2014.08.05. 08:36 Fabius

Csoda történt!

Címkék: zugló ellenzék főváros karácsony gergely falus ferenc önkormányzati választás 2014

Nem, nem mondott le Seszták Offshore Miklós, mert erre kérték professzorok, meg lehet nyugodni, ekkora csoda azért nem történt. Azt egy sokkal nagyobb csodatévő embernek is akarni kell.

De azért egy apró, jelentőségében kisebb, ám meglepő csodácska mégis volt itt tegnap: kiegyezett az ellenzék a fővárosban. Jó-jó, várjál, nem ez a csoda magában, erre Orbán kijelölte nekik a kényszerpályát. A csoda inkább az lenne, hogy a kiközösködött jelölttől nem kaptam se röhögőgörcsöt se hányingert elsőre. Falus Ferenccel kapcsolatban egy "ügy" ugrott be elsőre, a tű-kupak gét, az meg nem hátrány, ha egy közéleti szerepre készülő emberről nem egy Lutra Album Kezdő Mutyistáknak szerű valami jut az ember eszébe, mint Sesztáknál. Szóval ringbe lépett a komolyan vehető hármas a főpolgármesterségért, indulhat a meccs.

önkori3.jpg

A koordinált jelöltállítás sem rossz ötlet. Most nem a teletúrházott cseresznyéstálat tolják elénk, hogy akkor ezt sikerült összehozni, lelkeseggyé' érte ne fintorogjál, teérted van összefogva kis ostoba.

A koordinált indulásnak köszönhetően itt nálunk Karácsony Gergely lesz a jelölt. Így az is megeshet vele, hogy egyszer végre nyer valahol. Ha az elmúlt hónapok pletykáiból indulok ki - előszedik megint Janicsákot, stb - akkor ennek is örülni kell. Ha meg abból, hogy csak jó lett volna egy kerületi ember, aki pontosan képben van Zugló bajaival és helyzetével, akkor mit tudom én. Elég furcsára sikerült a ciklus nagyjából egyetlen valódi ellenzékként működő emberének, Várnainak a dolga is. Koordinált képviselőjelölt lehet, de támogatni egyetlen párt sem tudja a háromból. Azt mondja a hírek, hogy azért nem indítanak ellene senkit, ne legyen kedve a Civil Zugló színeiben független polgármesterjelöltként elindulni, kb lenullázva Karácsony győzelmi esélyeit. Félretéve a tényt, hogy egy Karácsony - Várnai csatával szinte biztosan megágyaznak a Papcsák utód Rozgonyinak, azért érdekes lett volna látni, mire mennek ők ketten egymás ellen.

De, ha már így alakult akkor van ebben valami pozitívum is: - ha nyernek - nem szükséges lelkiismeret-furdalást éreznie, mikor kikéri a következő ciklus mindenféle szerződéseit.

 

 

274 komment · 1 trackback

2014.08.04. 08:29 Fabius

Orosz kémek miatt lett Orbán orál jobbágy?

Címkék: fidesz orbán viktor paks

Azt mondja nekünk a Nouvel Observateur, hogy az orosz titkosszolgálat kiderítette és a Roszatomnak megsúgta, milyen ajánlatot tett Paks felújítására a francia Areva. Innentől a történet ismert, Putyin kiparancsolta Viktort Moszkvába, ahol a lengyelek szerint egy visszautasíthatatlan ajánlattal orál jobbágyot faragott belőle

orbán putyin_1.jpg

 

Tényleg ilyen egyszerű lett volna és ennyin múlt volna a legnyugatibb orosz megyévé válásunk? 

Fene tudja. Bennem azért ott motoszkál a gondolat, hogy ha Németh Miklós utolsó komenista miniszterelnök szerint az egyetlen hiteles magyar ügynöklista Moszkvában van, akkor ott újra felfedezett legjobb barátaink nem csak őrizgetik, hanem olvasgatják is. Márpedig, ha arra képesek, hogy ipari kémkedéssel lekagylózzák mit ajánlott a franciák atomcége, akkor arra még inkább, hogy a megszerzett információt felhasználva segítsenek eldönteni Csillagunknak, pettingelve csókdossa a hegyét, vagy torokra engedve le is nyelje a végén. 

Mer'hát Paks II. rekord gyorsasággal alá lett írva, az ügynöklisták nyilvánosságára meg szándék sincs, sőt.

Orbán orál jobbággyá válásával párhuzamosan előkerült Tasnádi László egykori operatív tiszt, akiből hogy, hogynem rendészeti államtitkár lett háromperkettes múltja ellenére. Pedig ha valaki, akkor a Dunagate botrányba belebukó Stumpf após Horváth István mellett ő - akinek feladata  "elsősorban a belső reakció, a kulturális, ifjúsági és egyházi vonalon ellenséges tevékenységet folytató személyek, diplomaták operatív megfigyelése" - volt - tudhatja, mit műveltek Orbánék a rendszerváltás hajnalán egészen pontosan. Ezt a tudást meg a Nagy Putyincsókoló Hadjáratban meg jobb, ha megtartja magának, esetleg egy államtitkári fizetéssel elősegítjük a szelektív amnéziáját. Elvégre aki velünk van az legalább nincs ellenünk. Oké, jelenléte kínos egy kicsit, de mit számít ez akkor, mikor már az oxfordi egyetem sem akar emlékezni arra, hogy Viktor - a Soros pénzén - is odajárt

Hogy mondta mindenért illetékes Lázár legutóbb? "Megérett a helyzet egy jól működő érdekházasságra, ami egyre nagyobb élvezetet jelent mindkét félnek". Hááát, minél többet ismerünk a részletekből, annál biztosabbak lehetünk, ebben a házasságban ki a csaj. Isteni szerencse, hogy nemrég építettünk új, nagy gyártókapacitású vazelingyárat Nyírbogdányban...

360 komment · 1 trackback

2014.08.02. 09:24 Fabius

Simicskának "gondja lesz" Sesztákra?

Címkék: fidesz simicska lajos man in black seszták miklós

Kedves Lajos eléggé bepöccenhetett az utóbbi időben, legalábbis erre lehet következtetni az érdekköréhez tartozó Magyar Nemzet elertéelesedéséből. Seszták Miklós úrfi meg csak pislog, mint egy nyeretlen kétéves, aztabaszki, nem hittem vónna', ennyire kényelmetlen lesz Lászlóné széke.

Mer'hogy nem ez lett ígérve ezzel az utódlással. 

Arról nem volt szó, hogy a jobboldal bástyája a legutáltabb liberálissal hozza közös nevezőre, és mindjárt a lemondását is követeli. Mutyialapú társadalom? A világ nem látott még ilyet jobboldali derékemberrel kapcsolatban emlegetni, ő legyen ebben is úttörő? Nem elég, hogy az etikai vétségétől kezdve a kamucégmutyin keresztül az uniós pénzmutyiig minden most kerül elő? Ütik-verik minden oldalról, mikor neki csak egy kis amnéziája van, nem emlékszik semmiféle offshore cégekre, azt sem tudja merre van Ciprus. Micsoda dolog ezek után még kókajánosozni is röhögve, he?! Mikor őneki az lett mondva, kicsit odaülsz, te leszel a jelzésérték, hogy mostantól már a Lajosnak másképp van. Oké, boldog nem lesz, de majd lesütöd a szemed ha találkoztok és elsunnyogsz az útjából oldalvást. Nem lesz baj meglátod, a Lajos megérti az ilyen finom utalásokat.

Aztán meg ez lett belőle, itt táncolnak az idegrenccerén.

Hiába hajtogatja az új szóvivő rendületlenül, hogy aki utálja a Sesztákot a mutyijaival, az szereti a rezsit, hiába mondja, hogy Extraprofit Lajosnak is adót kell fizetnie, ha ő lesz a sajtpapír amit széjjeltépnek mire kiszámolják mennyi lenne az annyi. Ő ezt nem akarta, ő nem erre vállalkozott. Csak simán, csöndben elhalászgatni a zavarosban, kicsit kitalicskázni amit lehet Ciprusra, nem nagyban, nem feltűnően, de éppen eléggé a boldoguláshoz. Francnak kell, hogy a feje fölött lebegjen az a kurva hídelem, ami bármelyik pillanatban, ugye. Most kell ezt csinálni, mikor az évtizedes musculus sternocleidomastoideus edzésre fordított idő megtérülni látszik?

Kinek hiányzik, hogy Simicskának gondja legyen rá?

Nem lehetne valamit kitalálni? Nem lehetne valahogy megúszni? Nem lehetne, hogy szerezne valaki egy neutralizálót legalább, és ráfogná a Lajosra?

simicska-hvg-d0001571F7c9036b2ac5a.jpg

Csak jobb lenne mindenkinek, ha nem emlékezne semmire...

 

1011 komment

2014.07.31. 04:50 Fabius

Menj a picsába, Unió!

Címkék: fidesz brüsszel sajtószabadság gulyás gergely neelie kroes

Kedvesdrága, édesaranyos, szeretnivaló Kroes asszony!

Most komolyan ezt érdemeljük? Kritikát megint és újra? Fejmosást, dorgálást, feddést minden ártatlan húzásunkért? Na ne máááár. Mikor minálunk aztán tényleg olyan sokszínű a sajtó, mint a Hunor és Magor elől ugrándozó Csodaszarvas seggéből elpukkanó fingbuborék, szitáló esőben lenyugvó szivárvány-nap fénykévében?

Komolyan mondom én nem értem Önt teljesen, kedves asszonyom! Van annál színesebb és őszintébb dolog, mint mikor a lakájmédia munkatársát a miniszterelnök szóvivője könyököli le, és pöcsös-lefejelős baráti tűzben emésztik egymást? Létezik attól üdébb színfolt, mikor az egykori online piacvezető lap munkatársa végre felszabadultan lehet olyan fogalmatlan, amennyire csak neki tetszik? Nincs nyomás, nincs elvárás,  kérdezhet bármekkora kreténséget minden következmény nélkül. Végre a dájcse médiaipari tulajdonosi hálózat is ritkulni látszik, újabb színt engedve a palettánkra. A mostani piacvezető sajtóorgánum a legfideszesebb megyeszékhely fesztiválján tarthat bloggertalálkozót anélkül, hogy Kósa Lajos önfogával tépné fel ütőereit a csuklóján, mert piszoársógorai lettek a jelenlévők. Döbbenten állok ismételt kirohanása előtt, agyamat felpuhítja a vizenyő, szemem párás, mert bár Legkedvesebb Publicistánk gyíkemberré válva leordított mindenkit, aki nem ért egyet Fénylő Csillagunk illiberális iránymutatásával, de azért enni - teccikéteni: nyami, mandzsare, ít, essen, eten, mánger - még ő is adna a latroknak! 

Ön pedig letámad minket igaztalan vádjaival, mint egy vérgőzös indulattal fűtött médiazombi? 

gulyás gergely.jpg

Azt hiszi vádjaitól majd megtörünk, mint Telekom vezetés a kedélyállapot-jelentéstől? Egy frászt, asszonyom! A magyar média szabad és sokszínű, szabadon írhat arról amitől nem válik szomorúvá Lázár János, és akkor nyomás alá sem helyezünk senkit. Ja, az RTL meg csak simán rohadjon meg, egyrészt mert voltak olyan gecik és kínos helyzetbe ikszfaktoroztak engem, másrészt meg a közteherviselés mindenkinek kötelező akkor is, ha különadót rászabtuk, mint egy kényelmetlen muszájdzsekit. Ettől még nem kéne elpolitikásítani minden híradót, nem lenne szükségszerű Alekosszal összekeverni Őfelségét, és főgonoszt faragni a leggyorsabban gyarapodó újmilliárdos gázszerelőből sem. Értékek kellenek, és itt most nem a pártatlan tájékoztatásra, hanem az RTL csoport és Dirk Gerkens zaciba csapott családi ezüstjére gondolok, mert adót mindenkinek fizetnie kell Magyarországon! 

Uff! - zárná a beszélgetést Kedves Vezetőnk, én meg csak remélem, hogy Ön és a hivatala megértette végre: el kéne menni a picsába. Forró tisztelettel, nagyrabecsüléssel, csókpuszi:

Geryke. 

1074 komment · 1 trackback

2014.07.30. 05:19 Fabius

Orbán! Vidd a kezed a gatyámból!

Címkék: fidesz népesség botos katalin

Kigömbölyödött Mindenórás Tábornok nertársról eddig azt hittük azért válik gömböcöid formájúvá, mert a jólétben rágás nélkül egyben csúszik lefele neki a mangalica sonka. De könnyen lehet, hogy a népesedéspolitikai illiberalizmusban már ő is várandós, hogy ne fogyjon tovább a magyar, mert példamutató akar lenni: amit ő tud, azt a meddő nők is tudni fogják és slusszpassz. Nincs kivétel, nincs lacafaca, aki nem szül eleget reggelre, nem kap nyugdíjat - annyit - estére. 

orbán_szobor.jpg

Mondhatjuk, nekem könnyen jár a szám, a Népesedéspolitikai Minimumot átugrottam rég, utódlétszámban hoztam az elvártat, és úgy tűnik az iskolázottsággal se lesz gond az egyetemista nagyobb, és tanulmányi versenyeket nyerő kisebb csemetém eredményeit elnézve. Meg amúgy is elmúltam 35, szóval mindenem megvan, hogy jó nyugdíjam lehessen és felpontozhassanak a krónikus gatyakurkászásban szenvedő nemzeti inszeminátorok. Mégis idegesít, hogy ezzel a büntetőnyugdíj dologgal Viktorék ismét a gatyánkban nyúlkálnak, és nem az egyéni teljesítmény, elvégzett munka, befizetett járulék szentháromság alapján akarják kialakítani a munkaalapú illiberális állam nyugdíjrendszerét. Hogy az így mitől lesz munkaalapú, ha a munka a nyugdíj alapja sem lesz, ne is kérdezd, nyájas olvasó. 

Meg azt sem értem igazán, hogy miért akarják ennyire magukévá tenni az Antall kormány egykori agymenését? 

Mert ez a ritkán szexelő Botos Katalin asszonyság nem az első hülye abból az alomból. Emlékszünk még, ugye, hogy Boross Péter is a gyermektelenségi adó belengetésével hozta fejére a népharagot. Úgy látszott akkor, hogy a vihar elültével megjött az eszük, nem büntetik a gyermekteleneket, hanem Matolcsy fog kidolgozni akkora faszaságot, hogy szaporábbak leszünk a jólét-boldogságban, mint a nyulak. De ez nem annyira jött össze, így itt van a másik félkegyelmű, aki mai szavai -

"A születésszabályozás lehetőségének hétköznapivá válása, a fogamzásgátlás lehetősége, a jogi feltételek megteremtődése a nem kívánt terhesség megszakítására, a női emancipáció – megítélésem szerint – nem feltétlenül kívánatos tartalmú megvalósulása, a szexuális szabadosság társadalmi elfogadottsága, médián keresztül ömlesztett terjesztése, az individualista, neoliberális filozófia elterjedése, a vallásideológiák háttérbe szorulása: ez mind-mind hozzájárult ahhoz, hogy a szexuális szabadság szexuális szabadossággá váljék."

- után holnap simán kihirdeti a Ratkó korszak kevésbé kacifántos, cserébe sokkal érthetőbb jelszavát:

"Asszonynak szülni kötelesség, lánynak szülni dicsőség! "

 Gyermektelenségi adó nem kell, de egy átmelózott élet után lepontozott nyugdíj az simán belefér. Ez nem annyira Rákosi-Ratkós, ennek kimondását simán bevállalhatja egy elhízott, megőszült, lecsúszott, nőnemű Joe Peschi hasonmás, mert az Orbán kormány minden hülyéjének meg kell szólalnia előbb, vagy utóbb. Elvégre az embert már rászoktatta szex helyett a kemény fizikai munkára, örömszerzésre időt nem pazarol, úgyhogy kurvára ráér azt az álmot polírozgatni, hogy kéne nekünk élni egy általa elképzelt unalmas fapina világban, a szaporodásra képességünk hiányában félnyugdíjból. 

 

841 komment · 1 trackback

2014.07.28. 08:27 Fabius

Viktor látomása

Címkék: fidesz orbán viktor tusnádfürdő illiberális állam

Viktor Tusnádfüdőn bedobta a következő időszak hívószavát, amit unásig fognak ismételgetni a fideszhitűek. Illiberális államot épít mondta, amin ahogy kell elkezdett pörögni a véleményformáló sajtó. A történelem vége, mondják, nemzet és munkaalapú lázálom matek képlettel, ragozzák tovább, a beszéd talán legfontosabb félmondata fölött meg elsiklani látszik mindenki. Aszondta a Főnök:

"nem világos, ki fogja megmondani, mikortól sérti valaki a másik szabadságát. Ezt valakinek el kell döntenie, erre viszont senkit nem jelöltünk ki "

Teccikéteni remélem, mit igyekszik szuggerálni, mint MLM ügynök a termékbemutatón a hiszékeny nyugdíjasoknak. 

orbán-hipnózis1.jpg

 

Szóval, hogy valakinek el kell döntenie ki sérti és főleg mikor a más szabadságát, és ha már nem jelöltünk ki erre senkit, akkor szerencse, hogy itt van ő kéznél, akit a határon túliak segítségével újra kétharmaddal megválasztottak.

Jippiájé, meg vagyunk mentve. Micsoda szerencse, hogy van aki mindenre gondol minálunk!

879 komment