Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

1/10

Hazugság nélkül

Úgy gondolod nincs olyan vállalható párt és politikus, ami/aki megfelel az értékrendednek, akit/amit támogathatnál, hogy a jövőképed ne csak ábránd legyen? Akkor te politikai árva vagy, itt a helyed.

Friss topikok

Blogajánló

2015.02.26. 11:09 Fabius

Jaj, úgy élvezem én ezt a médiaháborút!

Az Nagy Gecirobbanás után azt hittük a többit elrendezik a színfalak mögött. De nem. A Célpont stábja úgy érezte csőre kell rántani ismét a gecipuskát, durrogtatni kell vele, mert megjött a várva várt állásajánlat ennyi hosszú nap után a közmédiából. Naná, majd akkor pufogjanak mikor nem fizeti senki? Bele a bizonytalanba? Oknyomozók - muhaha - ezek és nem hülyék, akiket leterített a kovácsandrea vírus. Vettek egy leárazott szánkót a Baumaxban, körbeállták és hitet tettek a Legfőbb Vezér előtt. Nagyon zorall lett a kis videó, de ha igazán kifejezőek akartak volna lenni akkor narancssárga szopnék pólóban nyomják, vidáman, és nem ebben a mangapornóját sirató kesergő emós stílusban. De mit értek én a lovakhoz?

Lajos elborulása borítékolható volt.

Sőt, szerintem direkt arra játszottak, hogy a nagyember beguruljon és ismét vállalhatatlanságokra ragadtassa magát. A dolog bejött, Luí kiakadt és kibővítette a dogmát: Orbán geci, nála csak a Célpontosok rosszabbak, mert azok jellemtelen gecik. Éppen csak annyi a bibi, hogy ebben a felállásban is azt érezzük, Lajos lett a punk, aki odamond és szarik magasról a következményekre. Ez pedig vicces, legalábbis én határozottan jól mulatok a médiaháborún, ha ez már az.

Sőt: szinte sajnálom, hogy Laller így "elpocsékolta" magát évtizedekig.

 

322 komment

2015.02.25. 09:15 Fabius

Flórikám, te csak lopjál tovább!

Címkék: fidesz farkas flórián lungo drom

 „nem volna szerencsés prekoncepciók, sajtóhírek vagy névtelen feljelentések alapján vizsgálatot indítani" - mondta Lázár János, hogy elmismásolhassa az ORÖ és Farkas Flórián sajátos pénzkezelési gyakorlatát. Hogy a feljelentés nem névtelen? Lárifári. Hogy a roma önkormányzat bomba érvekkel igyekszik indokolni a luxust, miközben ez a mi Flórink a beígért találkozón meg sem jelent? Ugyan kérem. Ne tessék mindjárt rosszra gondolni, Flórián egyrészt elfoglalt ember, másrészt meg lehet ismét az "eljárási kegyelmi kérvényét" fogalmazza.

Hogy mit?! - nézel most drága olvasó, mármint ha nem vagy képben a sikkasztás-hűtlen kezelés megúszásának módozatairól.

Flórinak 1975-82 között is akadt gondja a törvénnyel, három esetben ítélték el letöltendő/felfüggesztett szabadságvesztésre. De a rendszerváltással beköszöntött a kánaán, és onnantól a mikor milyen roma vezető képében tetszelgő Flórinak nem kellett szembenézni semmivel. Na nem azért, mert őkelme megjavult és leszokott a közösbe nyúlkálásról, frászt. Ő lett a romák Schmitt Pálja, a minden rendszerrel kompatibilis ügyeletes szavazatszállító. Amiért nyilván megkapta a jussát.

Hornék alatt is ment egymás zacsijának paskolása, de akkoriban még nem volt Lázár János, így folytak vizsgálatok a zűrös dolgokban és az Oktatási és Továbbképzési Központ Alapítvány és a Hosszú Út Alapítvány ügye eljutott a vádemelésig. Aztán hogy, hogy nem bírósági tárgyalás nem lett belőle mégsem, mert Flóri eljárási kegyelmet kért, és nyilván kapott is. Az ügyet harminc évre titkosították, és máig nem tudhatjuk, az általa vezetett alapítványok megsértették-e a számviteli fegyelmet, megáll-e a sikkasztás és hűtlen kezelés vádja.

Azóta nagyot fordult a világ, Flóri békemeneten, árvízi védekezésen pózol, közben pedig az általa irányított szervezet ugyanazt csinálja, amit minden eddigi rendszerben.

farkas_f.png

Orbánék annyival hálásabbak és elnézőbbek a most is magyarázkodásra kényszerülő, pénzekről beszámolni megnyugtatóan nem tudó Flórival, hogy már vizsgálat sincs. Nem kell Káder Jánost zavarni horgászás közben eljárási kegyelmi kérvényekkel, nincs szükség titkosításra, az ilyesmi időpocsékolás. Sokkal egyszerűbb, ha a vizsgálat sem indul el, mert Hadházy egy nevesincs senki, a szövetségesnek meg kell az egyértelmű üzenet:

- Te csak lopjál tovább nyugodtan, Flórikám!

 

 

422 komment

2015.02.24. 09:35 Fabius

Mit értett meg Orbán Viktor?

Címkék: fidesz bukta orbán viktor

Összeült a Fidesz - Camorra, mer'hogy baj van. Az hagyján, hogy elbukták az "ország legnagyobb versenyelőnyét", de a mód ahogy ez történt nem hétköznapi: Akkora az utálat, hogy a Kipróbált Pártembert leverte egy - a magyarok leggyűlöltebb ellenségének számító - kapitalista. Mostsegíjjél te Úrjézus!

A vs.hu szerint Viktor most már megértette.

Hogy mit értett meg egészen pontosan, azt még nem tudjuk, de állítólag pénteken az évértékelőből majd kiderül. Addig meg lehet találgatni:

- Megvilágosodott, hogy bizony elzavarható ő is picsába -  végre leesett a választási rendszeren nyekengőknek is, hogy ezzel a rendszerrel ha Viktorék buknak, akkor nagyon - és innentől búgnak föl igazán a pénzszivattyúk. Pörgetni kezdik Paksot amilyen hamar csak lehet, hogy Vlagyimir "Illiberálovics" és az újmagyar holdudvar is pénzénél legyen azért.

- Megértette, hogy Lajos és a LajosBirodalom nélkül az élet nem habostorta, Habony nem látnok, Kubatov meg nem mindenható a listájával.

- Bejelenti, hogy nem csak az ország komplett úthálózata, de a járdák, sétányok, és erdei ösvények is fizetősek lesznek, továbbá vásárolni nem csak vasárnap, de szombat 12-órától lesz tilos. Mert megtanultok szeretni, az anyátok mindenit!

- Valamiért az - bennem - nem merül föl gondolati szinten sem, hogy azt értette meg, nem akarunk több medvedörgölőzést, elszigetelődést, halálra titkosított energiamutyit. Nem akarunk félázsiaiak lenni, akiknek a Párt mondja meg hogy kell élni és mikor szabad vásárolni. Nem szeretjük, mikor vagyonosodásukkal elszámolni nem tudó, a következménytelenséget élvező félnótások röhögnek az arcunkba napra nap. Utáljuk, hogy egyes iparágak a hűbéri rendszer áldozatai lesznek. Hányunk az alkotmányos napszámosokká silányított AB-től és általában mindentől, amit a kellő helyekre kinevezett csicskákkal együtt a NER jelent. Cserébe szomorúak vagyunk, hogy a népszerűségvesztés, kétharmad bukás ellenére ez, és a hosszan folytatható pontok Orbán agyáig vélhetően ezúttal sem jutottak el.

Éppen ezért én rettentő kíváncsian várom, mi az amit szerinte is megérteni érdemes az egészből.

 

293 komment

2015.02.23. 09:09 Fabius

Csá, kétharmadom, csá!

Címkék: vereség időközi választás FIDESZ

Hogy az a megváltó kurvaélet baszná meg a mocskos pofátokat, miközben köröm nő a rongyba tekert, ótvaras pöcsötökön, hogy Lőrinc öntsön nyakon titeket egy Kamaz frissen szedett disznószarral, hogy száradjon az az orrlikatokba - mindkettőbe, gecik! - hogy levegőt is seggeteken tudjatok csak venni, ha már az agyatok odaszorult!

Hogy hoztátok össze ezt?!

Hol volt Kubatov a SZECS-csel? Hol volt Árpi, hol voltak a szavazószállító konvojok, hol voltak legényeink a gátról?! Nem adtam elég pénzt óránként?! Nem kaptak elég trafikot a patrióta hangadók?! Hol volt a médiatámogatás, hol volt a vonalkódos lista?! Miért nem vitt magával mindenki még egy embert?!

Miért hagytátok kicsúszni kezünkből a kétharmadot, he?!

kesz-zoltan_1.jpg

Az nem lehet, hogy a zemberek kiszerettek belőlem! Csak az lehet, hogy ti elszabotáltátok, ellazsáltátok a napot, mikor tudtátok mi múlik ezen. Nem voltatok ideológiailag elég képzettek, hogy fölmérjétek, máris pörög a Bukás videó, és tuti nem kell ma délig várni, hogy a fogatlan manusz is mirajtunk röhögjön!

 

Lyukat téptek a nimbuszomon, oda a kétharmad és oda a legyőzhetetlenség mítosza is miattatok! A centrális erőtér már csak egy bennfentes viccnek látszik mióta Gépont kifecsegte, "politikai termékekkel" nézzük hülyének a mieinket is. Mégsem hittem, hogy ti hagyjátok ezt megtörténni! A baloldal megosztott maradt, az LMP nem állt be a sorba, a Jobbik és a mikropártok is elindultak önállóan, az eredmény mégis akkora saller, hogy egy hétig rajzolja körbe elzuhant pártunk testét a politika-baleseti helyszínelés.

Kész nem nyert! Mi vesztettünk!

Pontosabban ti nem hoztatok elég szavazót, nem tettetek, nem ígértetek eleget! Így Kubatov feldughatja a listáját magának, a közmédiába ölt milliárdok meg lófaszt érnek. De majd most, most aztán tényleg lesznek változások személyzeti és politikai szinten is! Nem hagytatok más választást. Ha az országot nem tudom kétharmaddal kormányozni, akkor a párton fogom kiélni magam. Ti nem mondhatjátok, hogy elszigetelem magunkat minden szövetségesi rendszerben, múlthét óta, a lengyelek óta már a Visegrádi Négyek között is. Ti nem mondhatjátok, hogy a netadó, a kitiltási botrány, az útadó, a szappan adó, a reklámadó vagy akármi más miatt orroltok rám, mert együtt csináltunk mindent! Ti nem hivatkozhattok semmire, nem mosakodhattok, nem kereshettek kifogást. Rendszerünk lebonthatóvá vált, legitimitásom elgyengülve megkérdőjelezhető, hatalmam megdönthető.

Miattatok. Azanyátokpicsáját!

 

 

 

 

523 komment

2015.02.21. 04:36 Fabius

Kubatov gyerekmunkásai választási csalást tanulnak.

Címkék: fidesz gyerekmunka kubatov lista

168 millió gyermekmunkást tart számon a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet. Kétes dicsőség, hogy Kubatov nertárs és A Párt jóvoltából hozzáírhatnak ehhez kb 170 magyar kiskorút is.

A győzelem mindenek felett, ojjé.

kubatov_1.jpg

Nem drága ezért semmi, ezer/óra néhány tucat diáknak pláne nem. Meg kell azt tanulni jókor, még gimnazista korban, hogy mit vár el a párt, mennyit hajlandó fizetni érte, és persze az "apád-anyád éhendöglend ha eljár a lepcses pofátok" - fenyegetés is lassan érettségi tétel lesz mifelénk. Az oktatási rendszer átalakítása kész, abcúg gimnáziumok, indulhat a fideszes-kispöcs szakmunkás képzés. A tantárgyak nem lesznek bonyolultak, legfeljebb sajátosnak - vagy fideszspecifikusnak - nevezném, mikor a törvénysértési ismeretek és a morális gátlásvesztés megjelenik a gyakorlati tantárgyak körében, Kubatov Gabi bácsi végtelen örömére. A következmény nélküliség tantárgyról nem is beszélve. Mert ezek a diákok ott a SZECS-ben azt is megtanulják, hogy ha megfelelő szervezetet támogatnak adatgyűjtéssel, emberek megtévesztésével, csalással és bármi megszokássá vált egyébbel, annak a világon semmi következménye nincs akkor sem, ha az egész kiderül.

Tanmesének ott a Gery Greyhound videó és az eset, mikor a látható nyilvánvaló,

kubatov_lista.jpg

a vonalkódos azonosítós Kubatov lista és az akkori választási szabályok összes pontjának megsértése sem járt az ég egy világon semmilyen következménnyel. Péterfalvi Attila eldöntötte egy nap alatt, hogy nincs ügy.

Az is igaz, hogy pont ő pofázott kicsit később arról, a drága polgárokat tilos/nem illő ajtóról ajtóra járva zaklatni az aláírás koldusoknak, de őt meg a hülyeségeit elintézték egy laza, gyors törvénnyel: márpedig lehet kopogtatással basztatni a népet. Így megy ez, ezt is meg kell tanulni lehetőleg a nagykorúvá és így választóképessé válás pillanata előtt, Viktor bácsinak mindig igaza van, ha mégsincs akkor törvénykezik egyet és máris van. Ilyen hatalmas ember ez a Viktor bácsi, Gabi bácsi az ő tejhatalmú megbízottja, micsoda megtiszteltetés, ha a velük együttműködés a fideszes - kispöccsé válás útjának első állomása.

1019 komment · 1 trackback

2015.02.18. 23:06 Fabius

Jómunkásember Árpád meg a suligenerátor

Címkék: kamu fidesz iskola habony árpád

Árpád, baszod, gyere elő a farbával!

Mert az nem járja, hogy általában nem tudunk rólad semmit, amit mégis, azt meg rosszul. Iskolák, érettségi, jövedelem? Lófaszt, aranyapám, erre csak a sajtómunkások és a luxemburgi idegenszívűek bulvárhíradója kíváncsi:

 

Jó, nem mondom, hogy engem teljesen hidegen hagy mennyit markolnak ki neked a közösből az emberek, akik jóvoltából játszhatod a divatmajmot és megpukkaszthatod Rogánt a ki a nagyobb pojáca versenyben. Azt mondjuk pont leszarom, hogy az életrajzodat egy random iskolagenerátorral írtad, elvégre tökmindegy ösztönös jómunkásember-zseniként sugdosod a rizsacsökkentést nyitott fülekbe, vagy elvégeztél legalább egy vitrinkezelő OKJ tanfolyamot. Megszoktuk, hogy doktoritól nyelvvizsgáig hazudtok magatoknak mindent, meg amúgy is, ha a kurva Híradó nem talál olyan oktatási intézményt ami téged tanulóként felvállal, akkor visszamenőleges hatállyal alapítotok egyet.

De van itt egy nagyon fontos dolog, Kistáska, amiben őszintén, teljes szívemből remélem nem hazudtál!

Mondd, hogy a restaurátor suli igaz! Kérlek! Mert itt van ez a rengeteg csodálatosnál csodálatosabb festmény Őfelségéről, a fiúkról, és kurvára zokon esne, ha nem lenne senki aki karbantartaná őket. Most képzeld el, hogy Tállai államtitkár odaadja a Viktor Puskással ábrázoló festményt...

tallaiorban2.jpg

...amit falra kiakasztva lehány valami jó ízlésű ember. A kép megrongálódik, felújításra szorul, rólad meg kiderül, mégis csak hazudtál, és lövésed nincs mi ilyenkor a teendő. Csak Tereskova 57 képet festett a Vezérről, mind potenciális áldozat, és akkor arról még nem beszéltünk, hogy milyen könnyen kikrétásodhat a kósalali freskó. Szóval igény az lenne egy igazi jómunkásemberre, aki ismeri a Vezért tokától bokáig, és ragyogóan ért a relikviák helyreállításához. Neked amúgy is testhezálló az ilyesmi, nem csak Viktor renoméjának mozaikjait kéne restaurálnod, hanem a megfestett ábrázatokról fölfeslett darabkákat is. Ezért őszintén remélem, a restaurálás izé nem egy kamu suli, nem egy be nem teljesült álomból fakadó füllentés, illetve a random suligenerátor csapágyasra hajtásából fakadó fatális véletlen.

birka-iskola.jpg

Mondd a frankót, Kistáska, hadd csillapodjon nyugtalan szívünk ideges remegése!

 

 

555 komment · 1 trackback

2015.02.17. 09:25 Fabius

Putyin: a gyarmatosítás 50 árnyalata

A gyarmatosításnak is megvannak a maga árnyalatai. A Krím elesett egy kis trükközéssel a kovácsbélák jóvoltából, Kelet - Ukrajnában még harcolnak a gyarmatosító orosz fegyveresek ellen, ezekkel szemben nálunk amolyan csendes, mondhatni bukkake gyarmatosítás van.

Egyszer csak aszongya a Putyin, ő márpedig idejön, mert neki ebben a helyzetben így jó akkor is, ha nekünk éppen degeci kínos. A vizitet Orbán Viktor többszöri hazudozás után egyszer csak pszt!- nem tartja szerencsésnek, de mit is tehetne?  Azért a bulit le nem mondja, egy jó pincsi tudja hol a helye, és mit engedhet meg magának. Kijelöli hát a program felszopólányát és várja az elkerülhetetlent, hisz bevallottan a túlélésre játszanak.

Büszke forradalmárunk nem mondja, hogy menj te a jó anyádba Putyin elvtárs, az ellenforradalmi emlékmű helyett koszorúzzál akármi mást, baszod! Hisz mi beleírtuk az alaptörvénybe, hogy "mai szabadságunk az 1956-os forradalmunkból sarjadt ki." - te szembemennél ezzel, és ezt nem teheted meg.

Nálunk nem! Amíg én itt vagyok, addig nem!

Helyette csend van. Vezérünk a torkát feszítő hímtagtól beszélni nem tud, könnyes szemeivel felfelé pislogva néz könyörögve: - Spriccelj már elvtárs, csak legyünk túl rajta!

putyin1_1.jpg

981 komment

2015.02.16. 08:57 Fabius

Az ellenzék lett Orbán külpolitikai asszisztense?

Szombaton összeült a brigád. Mármint azok, akiknek van frakciója - a többieket nyilván a szél fútta be a Nagy Büdösbe, nem a zemberek szavazata - és nagyon felelősségteljesen meg korrektül viselkedtek. Mármint szijjártói mérce szerint, de legalább Főnök nertárs örömére egyhangúan támogatták Viktor atyuskát az Oroszországgal fenntartott pragmatikus együttműködés bővítésében. Akkora volt az egyetértés, hogy nem lepődtem volna meg azon sem, ha segédállamtitkári címekben nyilvánul meg Orbán hálája.

Csak a pontos részletekről nem derült ki semmi.

Megegyeztek, hogy Vona Gábor nem nyilvánosan veszi át a fizetési csekkjét Putyintól? Hogy Szél Bernadett a STOP-PAKS pólóját épp hétfő este fogja kimosni, és kedden nem veszi fel vizesen? Hogy Tóbiás nem bujtogatja a szoci aktivistákat a lehegesztett csatornafedelek felfeszítésére? Szijjártó szerint geopolitikai helyzet van, szerintem meg fontos dolgokban kurvára nem érdekli őket az ellenzék véleménye. Paksról volt bármiféle egyeztetés?

Ha akkor nem rendeztek traccspartit, akkor az úgynevezett ellenzék most miért látta szükségét egy nyilvánvaló píárfogáshoz asszisztálásnak?

Viktorék eddig is elmasszírozták a medvepéniszt egyedül, megmutatták mennyi de mennyi közös vonás van a Főni és Legfrissebb Legjobb Barátja között. A zárt körben végzett tevékenységről lerántottak a leplet a lengyelek, úgyhogy...Hacsak nem akart Vlagya ezúttal gruppent, ugye.

balfaszok2.jpg

Mi változott? Mármint azon kívül, hogy Putyin biztos jó néven vette, a parlamenti eminensek az érkezése hírére úgy vigyorogtak a körasztalnál, mint a Mókus őrs tagok negyedikben a mazsolás kuglófra várva. Mihez bólogattak ennyire lelkesen? A paksi bővítéssel járó további eladósításhoz? Az gázfüggőségünk megerősítéséhez? A világban rólunk kialakult Putyin - csatlós kép további erősödéséhez?

Vagy abban bíznak mind, ha jó gyerekek lesznek nekik adja majd Putyin a receptet?

209 komment

2015.02.14. 09:07 Fabius

Ne szökj el, te Goodfriend!

Címkék: búcsú valentin nap andre goodfriend

Lesz maga Goodfriend az enyém,
Csak az enyém,
Csak az enyém!
Nincs egyebem, csak a remény,
Csak a remény, a remény.
Karikagyűrű ragyoghat a kezén,
Kacaghat gúnyosan ma még felém!
Lesz maga juszt is az enyém,
Csak az enyém,
Az enyém!

(via)

Dear Andre! 

 

Elszorult a szívem mikor hallottam, maga elhagy minket. Összezavarodtam és kerestem a szavakat amik kifejezhetnék mit érzek, de csak az jutott eszembe: fuck, FUCK, F U C K ! Ebből láthatja, nem beszélek sokkal jobban a maga nyelvén, mint legutóbb, cserébe érzéseim lettek, André! Valósággal megszerettem magát. Elbűvölt a következetes magabiztossága, ittam minden szavát akkor is, ha nem értettem, követtem mit csipog Twitteren, és lenyűgözött ahogy lezser eleganciával visszakézből vágta szájon a Vezérünket körülvevő agytrösztöt minden kínálkozó alkalommal. Ebből pedig volt bőven. 

Legyen végre férfi! - kérte magától Orbán, és ezt kérem most én is!

andre2.jpg

Nem kell titkolnia vonzalmát és nem szükséges elhagynia az országot! Nem lehet tudni mit hoz a jövő. De arra azért számítani lehet Ondóháború idején, hogy előbb vagy utóbb nekem is követnem kell vezetőtársaimat a sorban, és közös megegyezéssel visszatávozom a Mahírba. Onnantól pedig ráérek, André, nyelveket tanulni vagy magát megtanítani magyarul. Gondoljon bele, úgy hívhatom végre Bandinak, hogy maga is megérti! Nem tudom elképzelni, hogy egy ember a maga kvalitásaival jobban vágyik egy arizonai fehér kerítéses deszkaviskóra, mint egy villára Máriaremetén. 

Gondolja át a dolgot maga huncut!

Igen, huncut, mert észrevettem ám, hogy hozzám szólt, nekem üzent elköszönő csipogásában is! Bárki megértette volna ha azt írja: goodbye, de maga direkt magyarul, számomra is érthetően azt írta: viszontlátásra. Megértettem és dekódoltam az üzenetet, tudom, egyszer visszajönne hozzám. De a szerelmesek napjának előestéjén túlcsordult az én szívem, és lelkem azt sikoltja: el se menj te őrült! Ne hagyj itt magamra, nem kell ez a dekódolt szemérmes színjáték! Hagyjuk a színészkedést a hanyatló nyugat ópiumának, engedjünk teret a mámornak. Te is akarod, tudom. Érzem. Maradj!

Love, peace, csóközön! 

846 komment

2015.02.12. 17:01 Fabius

Rendkívüli reklámadót a Comedy Centrálnak!

Hogy képzelik?! De most komolyan. Hogy a picsába van képük gúnyt űzni Káder János nertársból, minden magyarok köztársasági elnökéből? Putyin cáratyuska mindjárt megérkezik, ezek meg összekeverik fatorlaszt a latorfasszal, rágják az ízetlen - pfejj! - humorbonbonjukat és lejáratják a zországot! Abcúg! 

 

 

 

507 komment

2015.02.11. 10:05 Fabius

Lelépő hírtévések: Simicska pénze azért nem büdös

Címkék: hír tv végkielégítés médiaháború

Beindult az elvándorlás a Hír Tv-től, mondja a pestisrácok, mert a jómunkásembereket és jómunkásasszonyokat ez a gonosz Simicska a szakmai múltjuk feladására akarta kényszeríteni. Ezzel pedig elérkeztünk egy fontos pillanathoz: innentől Magyarországon Orbán seggének kinyalását úgy hívják, "szakmai múlt". 

Állítólag Hangsáv Anett is felmondott, mert számára is vállalhatatlanná vált, hogy a Fenséges Tompor, a fő csapásirány felől elfordítaná fejét a kenyéradó. Gondolom lesznek még páran a napokban, akik smittmarizva fognak igyekezni letenni a hűségesküt, oldalt választva a háborúban. Csak az a fránya pénz, az ne lenne, mert így elég röhejes, ha lelkiismereti okok miatt távozva ácsingózunk a Lajos pénze után még mindig. 

"Az érintettek portálunknak azt mondták: jogászokkal is konzultáltak és úgy vélik, hogy a tulajdonos, Simicska Lajos pálfordulásra, szakmai múltjuk feladására próbálta kényszeríteni a munkatársakat, ami jogszerű alapot teremt a rendkívüli felmondáshoz és a végkielégítés igényléséhez."

Vagyis morálisan kínos, ha Lajos majd kérni fog valamit, de az nem kínos, ha ezen megsértődve felállunk és azért a pénzét még megpróbáljuk utoljára lehúzni. 

hir_tv.jpg

A rendkívüli felmondás jogszerű alapja aligha fog összejönni, célszerűbb lenne fájdalomdíjra apellálni, ha már ennyire anyagiasak vagytok. Hivatkozzatok rá bátran, micsoda lelki törést jelentett mikor az - állítólag részeg - Simicska pénteki nyilatkozataiból számotokra kiderült, nem édesgalambom, tubicám, plakátlányom, rózsaszálamnak lát titeket, hanem parancsmegtagadásra azonnal kirugdosható orbánista csicskagecinek. Ez olyan mély sebeket ejtett a kis lelketekben, hogy elvette a figyelmeteket, és ahelyett, hogy megvártátok volna míg parancsmegtagadásért tényleg kirúgnak, - és jár a végkielégítés - ti felálltatok önként. 

Az nem tűnt föl senkinek, hogy az önkéntes távozással Orbán felé tett hűségeskü és a Lajos féle végkielégítés megszerzése egy időben nem fér össze sehogy. Végül is, ennyi eszetek honnan lett volna? 

Nyilván benne van a hirtelen felállós pakliban, hogy a frissen gründolandó Közszolgálati Párttévé simán felszív benneteket a partvonal mellől. Oké, lehet ki kell guggolni valahol a szerződésetekben lévő pár hónap  "non competition clause"-t, de aztán csak lesz valahogy. Vagy a Főni kifizeti a lelépési pénzt értetek - 80 milliárdos keretből futja ez a kis apró -  cserébe majd átültök az egyik tévés plakátról a másikra.

Olyan hülyeség, hogy morálisan vállalhatatlan lenne Papp "Hírhamisító" Daninak dolgozni, gondolom föl sem merül a ti "szakmai múltatokkal". 

 

 

638 komment

2015.02.10. 09:35 Fabius

Orbán megint átveri a bankokat?

Miután 900 milliárdot einstandolt a rendszerből egyszer csak úgy döntött ez a mi Viktorunk, hogy elég volt a közép európai Bucs Kesszidi szerepből, és kibékül a bankokkal

bank.jpg

Kicsit bevásárol az ERSTE Bankból, kicsit csökkenti a bankadót, tesz egy rakás jól hangzó vállalást és közben úgy tesz, mintha ő amúgy egy hóttkomoly, szavatartó ember lenne:

"Kétségkívül nem mi vagyunk a legkedvesebb fiúk Európában, de ha egyszer valamiben megállapodtunk, akkor azt betartottuk."

Szépen hangzik ez is, csudamód, de talán nem véletlen, hogy az ügylet fölött bábáskodó EBRD főnök Suma Chakrabarti meg aszonta: 

"a bizalom újjáépítése a legnagyobb feladat."

Szerintem eszébe jutott neki is ami nekem: Láttuk már a Kedves Vezetőt aláírni mindenféle bankadó csökkentést vállaló papirost, meg láttuk azt is, hogy alig pár hónap múlva ő maga mutatta be, szignója és adott szava a lepke fingjával van egy súlycsoportban. 2011  végén, mikor Őfelsége megállapodni méltóztatott a Bankszövetséggel a devizahiteles mentés részleteiről, akkor szerepelt a pontok között, hogy:

"2013-ban felére csökken a pénzügyi szervezeteket terhelő különadó, 2014-ben pedig az EU-ban általánossá váló szabályok szerinti terheket kell fizetniük."

Na, ahhoz képest, hogy a bankoknak már tavaly az EU-ban általánossá váló szabályok szerinti terheket kellett volna fizetniük most ez van:

"A bankadó mértéke 2016-2019 közötti időszakban, a 2014 évi banki mérlegek alapján számolva, 2016-tól kezdődően 31 bázispontra, 2017-től 2018 végére 21 bázispontra csökken. A 2019-től a bankadó mértéke már az EU-ban uralkodó normáknak megfelelő szinten kell lennie. Az ezt tartalmazó törvényeket a kormány 2015 júniusáig a parlament elé viszi."

És hogy akkor most ezt tessék elhinni, komolyan venni, mer'hát a legkedvesebb fiúk nem mink' vagyunk itten, de ha mi egyszer megígérünk valamit, az....

 

367 komment

2015.02.09. 09:25 Fabius

Semjén: a szlovákok igazodnak a magyar alaptörvényhez

Semjén Zsolt vasárnap furán ébredt rémálmaiból. Szinte rettegve nyitotta ki a zinternetet mert félő volt, hogy a Karda Bea hányásán elcsúszó Story gála sztárfellépő Koncsita hanyagul eldugott virslijét tolja arcába a hazai bulvársajtó. Höhö, minden megeshet ott, ahogy egy szakállas nőt megtapsolnak! Ezt szerencsére megúszta, és mire a kakasherés omlettje elkészült, már meg is találta a szívének oly kedves híreket a Keresztény Krónika napi homofóbiánk rovatában:

A szlovákok nemet mondtak a buziskodásra

Ő legalábbis ezt olvasta ki a sorok közül, mert a lényeglátás soha nem tartozott az erősségei közé. Hogy mennyien mondtak nemet, mire mentek ezzel, hogy mekkora öntökönrúgás volt ez a szlovák-semjéneknek, az mindegy. Voltak akik nemet mondtak és csak ez a lényeg. Mert aki nemet mond, az azt mondja amit Semjén és a magyar alaptörvény. És aki azt mondja amit Semjén és a magyar alaptörvény, az jó keresztény. Akkor is, ha szlovák. Sőt, ha szlovák, akkor már már a magyar alaptörvényhez igazodás is felfedezhető, ha fideszkeresztény szemüvegen keresztül bandzsít rá az ember erre a nemet mondásra. Úgyhogy erről szóllani kell iziben, még ha törőggyé' a családdal, barom! - vasárnap van is:

 „üdvözöljük az igenek győzelmét a szlovákiai népszavazáson. A szlovák nép tanúságot tett a közös keresztény értékekről és a normalitásról. Véleményük visszatükrözi, amit Magyarország Alaptörvényébe foglalt a család védelméről”.

Még jó, hogy nem azonnaltól vezették be a vasárnapi melótilalmat. (tényleg, vadászni is tilos lesz vasárnap, vagy mise után vinni kell oda is az egész családot?) Most gondoskodhatott volna egy 200 m2-től kisebb odúról és sajtpapírról Orbántól, hogy ő a tulajdonos rokonának teccik lenni, akinek ezt a munkát haladéktalanul vasárnap kell elvégezni. Mert ebben az országban nem csak Koncsita úrasszony parlamenti vizitjétől kell tartani...

orbansemjen.jpg

...hanem péntek óta attól is, hogy ezek a vasárnapi munkavégzések szabályszerűen legyenek megoldva. Ugyanis, a jobber média menedzsment távozott, de a MAHÍR-nél edződött adóhivatal vezető maradt. Aztán mit lehet tudni mire lesz kíváncsi a frissen kialakult háborús övezetben? 

 

204 komment

2015.02.07. 08:56 Fabius

Simicskával nem lehet gecizni

Címkék: fidesz simicska lajos médiaháború reklámadó

Lajosnak tegnap elgurult a gyógyszere. Részemről régen várt a pillanat jött el ezzel, de a reakció hevessége azért meglepett. Geci mindenki, Orbán és Bayer a főgecik, az áruló menedzsment meg a kisgecik. De Lajos nem lenne Lajos, ha nem mutatná meg, vele nem lehet így gecizni. 

simicska4.JPG

Olvasom faszbúkon a reakciókat és azt látom, emberek nem nagyon mernek konkrétan állást foglalni a kérdésben. Szerintem nem ciki aszondani, bár nem rajongom Simicskát, ebben a sztoriban simán neki szurkolok. Törvényszerű volt, hogy Viktort előbb vagy utóbb igazán fingatni kezdi valaki, erre pedig autentikusabb személyt nehezen lehet elképzelni a minden disznóságról tudó, azokban évtizedekig aktív résztvevő Lajosnál. Ő tényleg tud ártani, ha akar, mondhat akárki akármit. Aki ennyi mindenben benne volt, aki pénzügyileg felépítette a pártot és párt körüli személyek egzisztenciáját, az lerombolni is képes az egészet. 

Csak az a kérdés, akarja-e?

Vele kapcsolatban ugyanis nem kérdés, ami az RTL buliban igen: ha úgy alakulnak a dolgok, akkor simán visszavesz a stílből és elhalkulva elvonul megint az árnyékba. Valszeg erre célzott Rogán is mikor a kormány első rémületében kitolta a fénybe és kimondatta vele: Lehet nem terjesztik ki a reklámadót. Mert azért annyira bátrak nincsenek, hogy kapásból járassák csúcsra a Lajossal gecizést. A veszíteni való sok, az egyébként is beindult lejtőn száguldás alatt vazelinozni a pályát szerintük is nettó hülyeség. A jobber média pálfordulása érzékeny veszteség még akkor is, ha éppen a közszolgálatit igyekeznek hivatalos hírlakáj médiává tenni. Ráadásul Lajosnak volt annyi esze, hogy bőven kifejtse: ők anno azért szövetkeztek, hogy a diktatúra megszűnjön, és a minden elkövetése alatt sem arról volt szó, hogy akkor majd GeciViktor lesz itt az új despota. Ezzel kimondott valami olyat, amitől ha akarjuk, ha nem, legitimebbnek látszik az Orbánt utálók szemében, akik újult erővel mutogathatnak:

- Ugye, na azért ehhez már Simicska sem adja a nevét! 

 

1155 komment

2015.02.06. 09:49 Fabius

Egy alkotmánybíró végrendeletéhez

Címkék: ab paczolay péter

Paczolay Péter vezető alkotmánybíró küldetése lassan véget ér, ő pedig egy beszélgetésen anekdotákba csomagolva kihirdette végrendeletét. WTF?! - nézel most ki a fejedből értetlenül, mint egyszeri akarnok az illiberalizmusodért hülyéző német kancellárra, hogy az ember akinek elnöklése alatt csak úgy repkedett az alkotmányvágás forgácsa, sikeresnek tartja magát és utódai számára végrendelkezik. 

orban_szatir.jpg

Tudja fene mit kell érteni egy alkotmánybíró esetében sikeresség alatt, de nekünk halandóknak inkább a szégyellni való malőr kategóriába esik, mikor években mérhető a testület MANYUP körüli töketlenkedése, és a dekurvakínosba, mikor közel fél év haladékot adtak a kormánynak a médiatörvény anomáliáinak kigyomlálására. Jó, sok mindent rá lehet fogni a kétharmaddal alaptörvénybe bármit beletaposó kormányra, de a "ne zavarj, épp lopok" törvény után azt mondani, hogy az adatnyilvánosság terén előrelépés történt Magyarországon, az nettó pofátlanság. Hacsak nem akar az ember tényleg római nagykövet lenni, mert akkor érthető és belefér. 

Szerinte: " az alkotmánybíróknak új fórumokon kéne próbálni egymás érveit jobban megismerni és konszenzust keresni az aktivista és a pozitivista (a szigorúan az alaptörvény szövegéhez ragaszkodó) szemléletek között, különben fennáll a veszély, hogy az álláspontok bemerevednek, ami szerinte ártana a határozatok minőségének és az AB tekintélyének." Szerintem meg fassetuggya, de mi eddig azt hittük az Alkotmánybíróság az az intézmény, ahol a bírák köldökszösz piszkálás közben legalább egymás érveit megismerik a magasztos elkülönülésben, hisz egyéb dolguk sincs. Ennek ellenére Paczolaynak két szó jut eszébe a működésükről: hatékony, sikeres

Most akkor képzeljük el együtt, meddig tartott volna a MANYUP körüli szarakodás, ha éppen nem hatékonyak. 

Jó munkához idő kell, a hülyemagyarázathoz elég egy pillanat. Ahogy ahhoz is elég volt ennyi, hogy alkotmánybírósági határozattervezetek szivárogjanak ki a kormányhoz, éber készenlétben tartva Viktorékat az időbeni ellenlépések meghozásához, a kidobni szánt passzusok gyorsan sarkalatossá tételéhez. A vérzivataros időkben mindig akadt valaki a testületben vagy körülötte, aki tett róla nehogy meglepi érje Viktorékat. Na, erre pont mondhatjuk, hatékony volt, viszont aligha lehet rá büszke a végrendelkező elnök úr. Ahogy nem lehet büszke az actio popularis-t szűkítő ötletére sem. 

Ezek után mit mondhatnánk? Menj, ne nézz vissza haraggal, sőt, vissza se nézz! 

 

612 komment · 1 trackback

2015.02.05. 09:55 Fabius

Átlátható rezsigyarmat leszünk

Címkék: fidesz orbán viktor rezsigyarmat

Milyen érzés lehet valami olyat mondani széles nyilvánosság előtt, amiről az ember - ha eszénél van, nem részeg és nincs betépve - pontosan tudja: közröhej tárgya lesz? Egyszer, ha Őfelsége megírja emlékiratait remélem külön fejezetben fogja részletezni a bullshit bombák saját pszichére gyakorolt hatásait. 

Tegnap például megindokolta, miért hívta Merkel után Vlagyát is Magyarországra. Kapaszkodjál meg azért, mert Vlagya és az orosz gáz nélkül nincs rezsicsökkentés. 

putyin11.jpg

Remélem ennek a nagyszerű célnak eléréséhez alkalmaznak majd jelképes kedveskedéseket: Putyin lehetne mittom a dzsúdó szövetség örökös elnöke, aki diszponál az államilag osztott lóvé fölött. Vagy, ha nagyobbat akarnak dobni, akkor megalkotják és alaptörvénybe foglalják a rezsicsökkentés új mértékegységét, a Putyint. Amit aztán nyilván föl kéne tüntetni továbbra is a közüzemi számlákon, tacepaózni lépcsőházakban, hogy a kedveslakosság tudja, mennyi mindent köszönhet Legkedvesebb Medvénknek. 

Ez is elég röhejes, de Viktor nem állt meg itt, és nem érte be kevéssel, sőt.

Kijelentette. hogy a következő félév legfontosabb ügyei közt az átláthatóság kiemelt helyen hasít. Mert a transzparencia jó, a transzparencia kell, a transzparencia a minden. Nem, sajnos ezt nem úgy kell érteni, hogy a ne zavarj, épp lopok törvényt hatályon kívül helyezik, és innentől Mészáros Lőrinc az RTL Híradóban fogja vagyonnyilatkozatát kitölteni, vagy, hogy szerkesztőségek összeomlasztása nélkül lehet arról érdeklődni, hol a picsába járt Lázár János és miért került ez nekünk ennyire sokba? Nem, ezt csak úgy kell érteni, hogy:

"minden magyarnak joga van tudni, hogy egy politikai párt vagy civil szervezet mögött ki áll, ki finanszírozza."

Teccikéteni? Azt jogunk van tudni, hogy a Norvég Alap finanszírozta civil szervezeteket ki finanszírozza, egyéb más annyira nem fontos. A közbeszerzések jelentős hányadát továbbra is el lehet mutyizni értékhatár alatti meghívásokkal, Rogán Antalnak továbbra sem kell hitelt érdemlően bizonyítani miből dagad az életszínvonala ezt lehetővé tevő látható jövedelem nélkül. Nem kell beszámolni semmiről, de főleg a vagyonnyilatkozatokban szereplő magánszemélyektől kapott tízmilliókból keletkezett luxuslakásokról nem kell. Ez a transzparencia nem lényeg, sőt, ez utálatos, Lázár Jánost szomorú pitiáner bosszúállóvá tevő valamit.

Úgyhogy ez abcúg, de télleg.

 

 

351 komment · 1 trackback

2015.02.04. 09:58 Fabius

Tartsd meg az aprót, te mocskos állat!

Címkék: rtl fidesz lázár jános reklámadó

Egy nappal a Merkel vizit után Lázár Jánosra és a kormányra hirtelen rájött a reklámadó csökkenthetnék. Mer'hogy az van tecciktunni, hogy ez okos lépés lesz ám az országnak. Elkerülünk nagy biztonsággal vesztes peres eljárásokat, és amúgy is jobb ma egy tockos, mint holnap egy állcsúcsra beszedett néppárti jobb horog. 

A dolgok jelenlegi állása mellett mondhatjuk, az RTL legyőzte a kormányt. 

Ráadásul a Nagy Bejelentés napján is sugárzott Híradót, amiben a képviselőként és alpolgármesterként is vállalhatatlanná vált zsigamarci havi másfél millióját kapargatták. Mert állás van, de működő iroda benne a 47 ezres - aszfaltikonnal még nincsen. Ráadásul a bejelentő Lázár János azzal a cinikus vigyorral adta elő a monológját, amit a "szopórolleren vagyunk, de" pillanatokra szokott előszedni a kelléktárból. A hírek szerint öt százalék marad az adómérték, és eltörölhetik az RTL-re szabott sávos kialakítást. Mit mondhat erre a Bertelsmann csoport? Kb ezt:

rtl.jpg

Ami az igazán EPIC az egészben, hogy az adócsökkentő hadműveletet egy csomag részeként igyekeztek eladni, a kiszivárogtatott információk szerint Merkel hozott is valamit a bizniszért cserébe: jönnek új autógyárak, szólt a mondás, aztán erről viszonylag gyorsan kiderült, éppen csak az emlegetettek nem tudnak az egészről. Cáfolt a BMW, cáfolt a Merci, előbbit ráadásul úgy hozták hírbe, hogy a találkozón ott sem voltak. 

Cukiság a köbön.

Sebaj, bár a hazai RTL vezetést nyilatkozni nem engedik, Luxemburgból olyan hírek jönnek, hogy a Híradó szerkesztési elvein változtatni nem kell, a csata eldőlt anélkül, hogy ez a pont az alku részét képezné. Én azért kíváncsi leszek mi lesz a sorsa Dirk Gerkensnek, kell-e mennie Kolosi Péternek, és konszolidálódik-e a hangnem? Mert a sajtószabadságra láthatóan kényes Unióban jelzés értékkel bír, ha a legnagyobb médiakonszern belemegy egy öncenzúrával járó alkuba. Mai állás szerint az erről szóló pletykák fideszes körökből származtak, és a bulika megmagyarázására szolgáltak volna. Ez szépen hangzik, de láttunk mi már stratégiai partnerségért - és a vele járó üzleti előnyért - koncnak vetett egykor piacvezető független hírportált ebben az országban. 

 

599 komment

2015.02.03. 14:13 Fabius

Merkel szerint a világ

Tegnap itt járt Angéla, és a vizit okozta felfordulás annál is nagyobb lett, mint az előre sejthető volt. Nem a tüntetésre és nem is a látogatás vélt vagy valós magyarázataira gondolok itt elsősorban, hanem valami sokkal nagyobb szabásúra:

Elkezdték megmagyarázni milyen Merkel szerint a világ. 

Mr. Ananászháré szerint a kancellár asszony pont úgy látja a világot, mint III. Viktor, barátságos, feszültségektől mentes dumcsizást folytattak ők ketten, legfeljebb néhány jelentéktelen apróságon nem értettek egyet. A baloldali blogszféra egyik bogja szerint olyan fagyos lehetett a hangulat pont a világnézet különbségek miatt, hogy Viktort disznóperzselővel kellett leolvasztani a székről. 

Szerintem meg a videón nem teljesen ezek látszanak

Az viszonylag biztos, hogy Viktor úgy nézett ki, mint egy bánatos mopsz akinek szivattyút kötöttek a seggére és a belső vákuumtól beszívódott az arca teljesen. Szóval nagy haverkodás és feszültségektől mentes légkör biztosan nem volt akkor sem, ha tényleg 1 perc húsz másodpercig volt téma az illiberalizmus. Amit aztán a sajttájon ismét előszedtek, és a Merkel "az illiberalizmus demokratikus értelemben értelmezhetetlen marhaság" válaszára reagáló Orbánt Angela megjutalmazta egy "ezhülyebaszki" pillantással. Ennyi történt, nem több de nem is kevesebb. Vagyis Merkel világában aki az értelmezhetetlen illiberális faszságot képes túlmagyarázni, az hülye. Ennyit pont elég tudni a világnézetéről.

Oszt jónapot. 

241 komment

2015.02.02. 08:57 Fabius

Simon Gábort a zuglói Vagyonkezelőbe!

Címkék: zugló tóth csaba karácsony gergely vagyongazdálkodás

Karácsony Gergőt átverték. Állítólag értetlenül és tudatlanul áll a legújabb levitézlett szocialista ejtőernyős érkezése előtt. Fogalma sem volt róla, hogy a bajai videó ügybe belebukott Déri Balázs cégét szerződtetik a viharos vezetőválasztásai miatt máris botrányszagú Vagyonkezelőbe kommunikátornak. Abba az önkormányzati cégbe, ami nem végez önálló kommunikációs tevékenységet, mert a kerület erre célra saját céget tart fent.

De Déri Balázsnak szarul megy mostanában, és ez elég indok manapság mifelénk.

Török Zsoltot már kifizették a jószolgálataiért, most jön Déri, vajon ki lesz a következő? Simon Gábort is leigazolják a Vagyonkezelőbe TóCsáék, mert neki is szarul megy? Végül is a nyomkövetőt már leszedték róla, így be tud járni ha muszáj. Esetleg egy hagyómiki a városüzemeltetésbe? Miért ne legyen Hunvald tanácsadó a lakásosztályon, miközben Zuschlag adótanácsot oszt és gardírozza az ifjúsági szervezeteket? Nekik se megy túl jól a szekér, biztos megértően állnának a zuglóiak ehhez a szomorú helyzethez. Elvégre az "ügy" több vádlottját is a kerület adta, ezer szállal kötődnek ide. Akarom mondani az innen kifejhető lóvéhoz.

zuglo_mszp_toth_csaba1.jpg

Azt mondják a pletykák, hogy ezekkel az ügyletekkel nem kizárólag a harcokban elbukott pártkatonákat stafírungoznák, de Mesterházy visszatérését is segítenék. Mer'hogy Atikám brancsában szűkösek az anyagi lehetőségek, és a zuglói közpénz látszik a legalkalmasabbnak a társaság feltőkésítéshez. A TóCsa - Mesterházy pénznyelő véd és dacszövetség az EMC Consulting óta létezik, nem a véletlen műve volt, hogy Atyus elnöklése alatt TóCsa az alá beosztott párttagokkal is azt művelt büntetlenül amit akart. Mostanra annyi változott, hogy az ügyeskedéshez kellett egy szövetséges/balek/stróman, így jutott lehetőséghez Karácsony.

Akiről ki kell derülnie, tényleg ennyire ostoba volt, hogy nem is sejtette micsoda alakokkal pettingel egy végre sikeres választásért, vagy minket néz ennyire madárnak.

Az már kiderült, hogy a seggébe dugott bütykös ujj töri az ánuszát mikor kesztyűbábként mozgatná, és egy fideszes alpolgármesterrel igyekezett kicsit sikamlósabbá tenni a helyzetet. Mivan? Hogy Rozgonyit csak a pártállása különbözteti meg a szemben állóktól, elvégre ő volt az egyetlen aki a végsőkig kitartott Papcsák mellett miközben Kovács Balázs és Ferdinandy kapituláltak a Vagyonkezelő-Mazsuzás idején? Ez Gergő számára csak annyit jelent, kedvére váltogathatja, melyik szopórolleren skírózik aznap.

Nekünk meg azt, hogy megint átléptünk cseberből a vederbe, hurrá.

470 komment

2015.01.30. 15:23 Fabius

Csá, Gordon, kösz a halakat!

Jelképesre sikerült Bajnai tegnapi napja. 

Igen, a tegnapi volt az a nap, amikor Bajnai politikai értelemben még és már nem létezett. A kampányszezon lecsengéseként Zsigó Róbert még kénytelen volt előtte nyilvánosan megalázkodni,

zsigo_bajnai_elnezest.jpg

és olvashattuk azt is, hogy Gordon nem fog föltámadni politikai értelemben: Egykori csapatában már a helyét osztják február közepén

Teccikéteni? 

Igen, nektek, akik a környezetemben napról napra azzal jöttök, hogy majd a Gordon megint visszagyün' a civil'zációból, mert ő nem-e van eltűnve, csak visszavonulságban szövi a terveket, hogy nem kéne ennyire elkúrni a következő feltámadást. Deazér' ott van oszt figyel, mert kihaő nem. 

Mondom újra: nincs ott. 

Ne várjátok. Bár kétségtelenül szórakoztató azt nézni, hogy minden idők leglelkesebb kormányzati felszopólánya hirdetésben kénytelen megjelentetni: hazudtam bassza meg, ettől még nem változik a pillanatnyi hangulatunkon kívül semmi. Véssétek észbe, hogy Gordi nem támad fel újra, nem jön Viktort kergetve csodát csinálni akkor sem, ha a végére egész belejött, és a szürke-sótlan Gordi kibújva a komfortzónából néha már embernek látszottElfáradt, megunta és akkor fulladt ki, mikor leginkább hozzákezdhetett volna valamihez önállóan. 

Ez van. 

Csá, Gordon, kösz a halakat! 

 

1186 komment

2015.01.29. 08:57 Fabius

Meddig tűri a Fidesz ezt a hülyét?

Címkék: fidesz ingatlanmutyi szentgyörgyvölgyi péter v. ker.

Politikusainkat általában nem az eszükért szeretjük. De azért az kérdés, hogy ha valaki a legalapvetőbb feladatok elvégzésére sem képes hiba nélkül, mikor mondjuk neki: húzzál a picsába legyél kedves!

Szentgyörgyvölgyi Péter igazi antitalentum. Ő csak a hibázásban nem tud hibázni. Legyen szó bármiről, százból százszor, üzembiztosan elkúrja, mint aki ebből diplomázott a Rogán Antal Helyettes Képző Intézet balfaszolológia szakán. Ez a tökfej:

- "Véletlenül" a tesóját nevezte ki a belvárosi tévé felügyelő bizottságának élére, mert az a rohadt adminisztráció ennyire megtévesztő lehet egy balfaszológusnak.

- Tévedésből írt brutál magas keresetet a vagyonnyilatkozatába, mert nem tudta a szentem, hogy olyat is beleszámolt, amit föl sem vett. (???) Ezek a kurva számok is ellene vannak, bazz.

- Visszaadná az elmutyizott kedvezményesen megvásárolt Szerb utcai lakását, de szegény értelmi rokkant nem tudja, hogy kell elállni egy ilyen szerződéstől, és nincs senki aki segítsen neki. Mi? Hogy ezzel bemutatja, őket csak a szerzésre okosították ki, a visszacsinálás pedig gondolati szinten sem merült fel lehetőségként? Hmmm...

- A belvárosi ingatlan balhé közepén ő lett az egyetlen, aki nem szavazta meg a fővárosi ingatlanszerződések nyilvánosságát. Szándékosan!!!! - hőbörög mindenki, de a valóságban: szerinte elbaszta a gombnyomást, és a leadott szavazata nem a valós véleményét tükrözi. Annyi a gomb, annyi az opció és olyan kevés volt a felkészülési idő, hogy nem sikerült eltalálni a megfelelőt ebben az őrült kavalkádban.

szentgyorgyvolgyi_peter.jpg

Ennyi hibahalmozás után engem csak érdekelne, hogy meddig tűri a Fidesz ezt a hülyét? Félreértés ne legyen: remélem sokáig! Októbertől 14%-ot esett a párt népszerűsége, Szentgyörgyvölgyi meg rövid regnálása alapján is az az ember, aki képes zsírozni a lejtőt a népszerűségvesztés alatt. Hajrá Péter, ti meg továbbra se tegyetek semmit! Köszipuszi!

 

 

 

471 komment

2015.01.28. 09:06 Fabius

Orbánék: így urizálunk mi

Címkék: opera urizálás orbán ráhel

Mondom az uramnak: Pityu! Te, figyeljé'má, hát nem azért vagyok királylány, hogy a fater előjogait maradéktalanul ki ne használjam. Ha Gazsit elvitte brazilba, akkor én csak mehetek az Operába királylányi előjogon fasza páholyba, hadd bámuljanak a svájci líceumban osztálytársaimnak szegődött bugrisok, Há'dikklandon minálunk mekkora faszaságokkal jár már királylánynak lenni. Csak menőbb egy Operaház igazgatót lakájként ugráltatni, mint a Tükröspusztára vezető úton megkoszorúzni az Eltűnt Kátyúk Emlékhelyét.

rahel.jpg

A faternak majd megmondom, ahogy apa az, aki szeret és támogat miközben az álmaidat kergeted, ettől mindég ellágyul, mint kint felejtett Pálpusztai a stelázsi tetején. Jó, mikor elatyásodik és izgalmában párologni kezd azt én sem bírom, de ennyit igazán megér, ha a többiek láthatnak egy Igazi Élő Miniszterelnök-Forradalmárt testközelből. Huszonkettedikén úgyis odabent lesz, így nem ciki mikor kikacsázik közénk. Elvégre ha vitrinológusként vagy porcicahajcsárként dolgozna is odajönne/odajöhetne köszönni a lányának nem?! Ezért csak nem fognak ízekre szedni azután, hogy négy napja közöltem: mi önállóak vagyunk meg minden, saját lábunkon állunk. Hogy a saját lábam apuska előjogai nélkül arra lenne elég, hogy küzdőtéri jegyet vegyek az Operába?

Ennyire csak a hülye magyar nép vesz bármit szó szerint!

De ők meg kit érdekelnek? Királylány vagyok és kész! Ami jár, az jár, az ember a barátait válogatja nem a családját! Tehetek én arról, hogy Papci ilyen sokra vitte? Miért én igyam meg a levét az ő nagyságának? Meg amúgy is kit érdekel az urizálós balhé? Előbb vagy utóbb ki fognak adni egy közleményt arról, hogy teljes félreértés az egész. A Lázár Boldi új kecója egy nyomortanya, a lefoglalt királyi páholy puritán, az meg szinte már nekem ciki, hogy az Operaház központi csillárja két tonna rézből van arany helyett!

Könnyen beláthatja mindenki, hogy ezt elviselni egy nemzetközi osztály tagjaként nekem sem könnyű!

Meg amúgy sem értem ezek a sötétben tapogatózó szellemi közmunkásbrigádok miért nem örülnek ha valaki bemutatja, ebben az országban sem él mindenki nyomorban? Hogy ez az ország sem kizárólag a csóringerek szigete a Balkán sarkán. Hogy itt is élnek olyanok, akik így vagy úgy, de boldogulnak. Miért ez az állandó filléreskedés? Mintha a jelképes 47 ezerből néhány üveg pezsire a haveroknak már nem is futná....Pfff....

264 komment

2015.01.27. 08:37 Fabius

Élelmiszerbiztonság: Hófehérke beájulna

Címkék: élelmiszerbiztonság cba hófehérke

Kiakadt a CBA a rohadt almán, mondja a Velvet. Végül is volt rá egy egész hétvégéjük, hogy eldöntsék kiakadjanak-e, vagy írassanak inkább egy újabb fasza posztot a bayerzsóttival, hogy aki bojkottálja a rohadt almát az egy kretén, rosszabb esetben hazaáruló.

De szerencsére minden oké, szerintük sem kell megenni a lassan cefreállagú újracsomagolt terméket.

Sőt. Az ügy ki lesz vizsgálva, az ominózus üzlet meg fel lett szólítva, hogy tartózkodjon a hasonló eljárásoktól. Irgumburgum. Még csak az kéne, hogy a kedveslakosság egy jelentős százalékánál már így is népszerűtlen kiskereskedelmi láncról olyan tévképzetek alakuljanak ki a fejekben, hogy záróra után a sikamika műszak ultrás vízzel és újracímkézéssel fogalmazza újra a bezöldült parizert. Mert aki a filléres almával így jár el, az nyilván nem hagyja veszni a drágább termékeit csak azért, mert bibis lett az állaga vagy megpimpósodott a szavatossága kint a polcon.

Nekem valamiért az a plakát jutott eszembe, amivel - én - szinte csak a Spar áruházak környékén találkozok. ( tegye föl a kezét aki láttam már máshol is)

cba_alma1.jpg

Az eredeti plakátot látva olyan érzésem volt, mintha a szabadkozó Hófehérkével egyszerre próbálna nekünk fogyasztóknak és a többnyire városi elhelyezkedése miatt megye matrica szopórollerrel nem szívatható SPAR csoportnak üzenni a kormány. Aztán jött ez az ügyes CBA frencsájzos tökfej, aki nem csak egy újrahasznosító pofátlan tróger, hanem annyira béna is, hogy faszán bedöntötte ezt a kis plakátolást az újraértelmezhetőséggel:

cba_alma2.jpg

De ha nem akarják így elfinomkodni, akkor csinálhatnak olyan plakátot is, amin Hófehérke éppen beájul a Nemzeti Kiskereskedelmi Láncban tapasztalt viszonyok, és a konkrét eset után ellenőrzéssel nem kapkodó NÉBIH késlekedése láttán.

403 komment

2015.01.26. 09:01 Fabius

Mese a sokszögletű kerekasztalról

Lett nekünk egy ilyen kerekasztal izénk. Hogy minek, azt még ne kérdezd, nyájas olvasó, de biztos nem azért, hogy Lovas Zoltán újságíró legyen a következő Artúr király, Horváth András Lancelot és Ferge Zsuzsa Guinevere. A többi majd kiderül - talán - ha jövőhéten megbeszélik merre van előre.

Kicsit úgy vagyok ezzel, mint kezdő ministráns a sekrestyében talált gumiférfival: nem egészen értem, de gyanús. Azt hinné az ember, hogy gyakorló politikusokból lett partvonalra került matuzsálemek, egyéb fosszíliák legalább rendelkeznek már azzal a képességgel, amivel az utódaik személyes tapasztalat hiányában még nem biztos: a választási üzenetek dekódolásával. Mer'hogy volt ebből tavaly három, ami eredményét tekintve azt mondta: ha 4 év elkúrás, alkotmányfaragás, nyugdíjkassza kirablás és a minden ellopása után ha ti vagytok az alternatíva, akkor inkább folytassák ők. Akiknek a szaros gumicsizma népviselet, akik gyerekeinek magánszemélytől kapott kölcsönből vett budai luxuslakás a jele az oviban. Jó, tudjuk, ti demokraták vagytok meg minden, de mondjátok: kit érdekelt ez orbánváltást érő mértékben?

Három választás után ti lettetek a DEKA, Viktor meg a kiló. Stimm?

Ha igen, akkor miből vélitek úgy, hogy ez majd egy kerekasztalozással megváltozik? Félre ne értsetek, tőlem aztán nyugodtan tölthetitek az időt ilyesmivel ha jól esik, nem akarok én komolyan beleszólni a munkacsoport vezető választásba. Tényleg mindegy, hogy szárszói pettingnek vagy kerekasztalnak hívjátok. Csak úgy vélem ezt a dolgot nem nektek, és nem innen kéne elkezdeni. Hogyhogy akkor honnan? Például kezdetnek megtenné az is, ha a baloldal apró részsikereit nem vágnátok azonnal haza azzal, hogy az újra hatalmasodott káderbrigád ott folytatja, ahol abbahagyni anno kénytelen volt. Karácsony nyert közös jelöltként Zuglóban, mire Tóth Csaba első megmozdulással tologatná az amúgy sem makulátlan Hagyó árváját az önkormányzati vagyonkezelőbe, gyakorlatilag bármi áron.Török Zsotyó elsírja magát a faszbúkon, TóCsa pattint kettőt az ujjával és máris megvan a lényegesen jobban tejelő pozíció.

Újbaloldali összefogásminta kerület lesz ez, harsogtátok, és tényleg az lett: a régi-új sormintáé.

Szóval ha azzal a kevéssel sem tudtok okosan élni ami jutott, akkor miért higgyük el, hogy a herényikároly meg a kovácslászló lesz majd az ország jövőkép rajzolója megint? Miért gondoljuk, hogy tökösebbek lesztek azoknál a szociknál, akik nem mernek hangosan röhögni, ha Orbánt pórázon húzgálják Európában, és a megoldást abban látják, ha a kontinens szocialistái ide jönnek, és ráncolt homlokkal, vádló pillantásokkal méregetik Viktort vagy két napig. Tudom, dögöljek meg én is mindenki mással együtt, aki nem látja itten a kiépült diktatúrát, és nem ragad meg minden fegyvert, minden kezet a lebontására. Azért meg duplán, hogy nem osztom a felülemelkedettséget, miszerint ne azzal foglalkozzunk ki mit művelt az elmúlt tíz évben, hanem azzal, hogy szerezhetné ehhez a hatalmát vissza. Aki nem támogatja az automatikusan, ellenzéki oldalon alanyi jogon járó (???) tiszta lapot, az fidesz szekértoló-diktatúraőr, és lehetőleg rohadjon meg mámma'még.

Vagy fogja be legalább, mert gúnyolódni a választási üzeneteket nem értőkön nettó genyóság. De azért hajrá, hátha jövőhéten kiderül merre is van szerintetek az előre.

 

 

361 komment

2015.01.24. 17:46 Fabius

Édesanyám! Csak álltam ott, mint fasz a lagziban!

Szívatnak, anyám! Stop! Úgy értem na álljon már meg a menet, abba kéne esztet fejezni, amíg. Meg nem unom. Mertkülönben.

Képzeljed el édesanyám, hogy mostanság minden olyan gyanús. Furcsábbnál furcsább események zajlanak körülöttem, ha kiteszem lábamat a Zországból. De télleg. Mintha fogadást kötöttek volna Európa vezetői, hogy melyik tud a legkínosabb helyzetbe hozni. Komolyan úgy érzem, Degecen születtek ezek mind, és nem képes megvédeni tőlük se Guccsi Árpi, se Tek Jani, de még a legendás vészelhárító Nyálgyűjtő Berti sem. Pedig az úgy könyököl le újságírót is, ahogy Habony rugdossa a nyuggereket a zebrán.

Kezdődött azzal, mikor Hollande nem volt képes megvárni, amíg felérek a lépcsőn és azonos magasságba kerülünk. Nédda:

orban1.jpg

Csak nyútogatta' azt a kacska kezét, én meglepődtem - ez látszik is a fejemen - de gyanútlanul rámarkoltam, ha már. Aztán néztem vissza, hogy ez a faszi, aki akkora, mint egy puli pumi pudli ülve - vagyis nem sokkal magasabb nálam - aki rendszeresen csinál hülyét saját magából mindenféle kézfogások alkalmával...

hollande.jpeg

...szóval ez a faszinger fölém nőtte magát egy fejjel és úgy csinált, amire Rétvári Bence azt szokta mondani: ő lesz ma a fiú a buliban. Mire fölvettem a mostfotózz pozíciót ő már nyeregben volt és ott vigyorgott egyenest a kamerákba, én meg a szemem sarkából azt lestem, ki mert hangosan felröhögni?!

orbanhollande_png.jpg

Most meg ez:

 

Ómájédesfaszom, megint rajtam röhög a zinternet! Ez a Dzsunker úgy rámarkolt a kezemre, mint Semjén Zsotyó a zsákmányállat torkára szokott, és csak vonszolt, csak vonszolt maga után, mintha lekésnénk a néppárti mamipornó szeánszot. Kurvaélet, hogy ezek fogadtak, versenyeznek vagy édesanyám, most segíjjél, összeesküdtek a gyurcsány-goodfriend- simicska tengelyhatalmakkal a lejáratásomra. Vagy a norvég civil lótúró fizeti őket! Vagy Soros, vagy Clinton, Obama, Mekkén vagy mittom az orosz titkosszolgálat, hogy Vlagya Puttó legyen az egyetlen akivel normálisan pacsizok bármilyen képen.

Elpojácásítanak teljesen. Hüpp, édesanyám! Brühü.

 

913 komment