Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

1/10

Hazugság nélkül

Úgy gondolod nincs olyan vállalható párt és politikus, ami/aki megfelel az értékrendednek, akit/amit támogathatnál, hogy a jövőképed ne csak ábránd legyen? Akkor te politikai árva vagy, itt a helyed.

Friss topikok

Blogajánló

2014.09.15. 11:32 Fabius

L Simon canossát jár Simicska előtt

Címkék: fidesz simicska lajos sajtószabadság oligarchák l. simon lászló

El kellett menni és meg kellett tenni. Amit muszáj azt muszáj akkor is, ha az ember a nerben államtitkár, és - elvileg - csak a Nemzeti Mindenható a főnöke. 

Nemzeti együttműködőink között egy sima bocsesznak sincs túl nagy hagyománya, canossát járni meg végképp nem szoktak. L. Simon pechje, hogy pont a Hír Tv stábjába és rajtuk keresztül Simicskába állt bele végtelen felindultságában, mikor öv alattinak érzett kérdést a baráti oldalról. Aztán ahogy látni, amit szabad Lucifernek a belháborúban, azt nem szabad  a kisökörnek, mert csak. 

canossa2_1.jpg

Mert központosított kommunikációs ügynökség ide, másik fronton nyitott taktikusabb Lajos támadás oda, ott azért még nem tartunk, hogy L. Simon nyíltan fenyegetőzhessen, mikor elgurul a gyógyszere. Az lehet, hogy mindent összevetve nem lesz könnyű lajosbirodalmi lépegetőnek lenni a harcban, de L. Simon általános felkészültségét ismerve miniszterelnökségi államtitkárnak lenni sem lesz fáklyásmenet a kínos kérdések záporában. Kinek lenne jó az, ha nyílt konfrontációba torkollna minden sajtótájékoztató? Mennyivel okosabb Viktor Gépontjával leíratni, hogy az oligarchaisztikus berendezkedés pfújrossz, szemben a centrális erőtérrel, ami maga a demokratikus kánaán. L. Simon meg mondja, őt félreértették, ő nem is fenyegette a sajtószabadságot és mea culpa, ha ez mégis így jött volna le. 

Aztán majd legfeljebb Lajossal szemben indítanak egy "ellenpápát", mint IV. Henrik idejében, aki megpróbálja kiszorítani kiközösíttetni Luít a fideszkeresztények egyházából. 

 

UPDATE: L. Simon kámingaut:

"

hadd húzzam alá: eszem ágában sem volt belerúgni Simicska Lajosba, és ezután sem tervezem.

Mert?

Több okból sem szívesen rúgnék bele a Simicska Lajoshoz köthető sajtóbirodalomba. Szándékosan legalábbis biztosan nem. Legföljebb indulatból eshet meg ilyen, már ha ezt az esetet így értékeljük."

Aki a mondatokból kétségbeesést vél kiolvasni, azzal a képzelete játszik furcsa játékot. Hehe. 

154 komment · 2 trackback

2014.09.14. 10:47 Fabius

Pálinka, szerelmünk

Címkék: pálinka unió szabadságharc

Picsábamár, megint nem értik a magyar néplelket Brüsszelben. Honnan is tudnák, hogy a legősibb magyar bölcsesség szerint amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is, és bölcseletünk szellemében mi nem alkoholisták vagyunk, csak magyarok

pálinka1.jpg

Bezzeg Don Vittorió tudja ezt, és gondos gazdaként megpróbálta nekünk kivívni az adómentes párlatmámor szabadságát. De a győzelem átmenetire sikerült, Brüsszel se azzal nem törődik, hogy Viktor mit ígért a szabolcsi gazdáknak, se azzal, mennyire lelkesen kurvaanyázzák őket minden létező helyen a legszemélyesebb magánügyünkbe avatkozásért. 

Miért nem mindegy ezeknek, hogy az első ötven liter után nem kellett adót fizetni? 

Nem látják, hogy úgyis elköltjük azt a pénzt? Elvégre az alkoholpiacunk nem is kicsivel nagyobb, mint az alkoholmentes italoké (322  vs 264 mrd). Ráadásul már azt is tudjuk, hogy az alkohol nem építi le az agysejteket, úgyhogy legfeljebb részegek lehetünk a piától, de hülyék nem. Azzal meg kinek ártunk? A sörös belgáknak, németeknek, cseheknek? A boros-pezsgős, abszintos franciáknak? A viszkis rablónak, akarom mondani a viszkis angolszászoknak? A vodkás lengyeleknek? A Martinis olaszoknak? Az húzóra dobott Úzót Metaxával öblítő görögöknek?

Most tényleg annyira kardinális kérdés, hogy fizetünk-e adót az első ötven liter után, vagy sem? 

Nem látják ezek az érzéketlen bunkók, hogy ezzel csak a szegényektől veszik el a lehetőséget, és társadalmi igazságtalanságba sodorják a nemzetet? 

ScreenShot002.jpg

A legszegényebb 10% érdekeit nem képviseli az Unióban senki Viktoron kívül? Mindig, mindig csak a gazdagok járjanak jól? Nézzetek már ide töketlenek, mennyivel többet tudnak - és akarnak! - égetett szeszre költeni, mint a szegények! Ezt nem értitek, brüsszeli vízfejek, mikor a tagállamok adóteher-egyenlőségére hivatkozás közben elveszitek szegényeink szája elől a feles poharat! 

478 komment · 1 trackback

2014.09.12. 08:53 Fabius

Barroso még utoljára beletörölte a lábát Orbánba

Címkék: orbán eu balett barroso kohéziós alap

Humoros gyerek ez a Barózó Józsi, és nem felejt. Elnökségének meghatározó momentumai lehettek az Orbánnal megszerzett tapasztalatok, így nem hagyhatta ki, hogy utolsó közös hivatalos aktusuk alatt ne törölje bele cipőjéről a kutyaszart, mintha humorbonbonba lépett volna bele. 

barroso-and-orban.png

„Akkor itt van ez a két levél: az egyik magyarul, a másik angolul. Aláírom először a magyart, remélem, az van benne, amiről tudok”

Ez a mondat mindent elmond arról amit Orbánról gondolnak az Unióban, és kb a világban is. A fordítási botrányok, az állandó magyarázkodás, a kettős beszéd éveken keresztül megtette a magáét, pluszbónusz kiderült az is, hogy aláírása sem ér egy lyukas eurocentest

Mit tett erre a fricskára szabadságharcosunk? Megsértődött, kikérte magának és újabb frontot nyitott?

Frászt. A kedvességért és a kohéziós alapból nyomott pénzért cserébe Mindenórás Tábornok nertárs bájosan mosolygott, sliccig meghajolt és aszonta: "az új alkotmány körüli vitákban mindig az EB-t tartotta az egyetlen pártatlan félnek." Azt az EB-t, amit mindig elfogultsággal, tájékozatlansággal, bértollnoksággal vádolt, mikor mit kívánt meg a napi érdek és az ügymenet. Kíváncsi lettem volna, mennyire röhögött ezen Barózó Józsi, mikor már nem látta senki. Innentől majd lesz mit mesélni a haveroknak: ...és akkor aszontam neki, te egy hazug disznó vagy, ő pedig a megkapott moslékosdézsa fölött mosolyogva elismerte, én vagyok a legnagyobb pártatlan-király. Aztán meg elmentünk a homoerotikus balettba.

Akkor még csak nézni, nem ugrálni. 

 

910 komment · 1 trackback

2014.09.10. 09:28 Fabius

Gyurcsány igazsága

Címkék: gyurcsány ferenc ellenzék önkormányzati választás 2014

Érdekes dolgokat mond Gyurcsány a cink.hu-nak adott interjúban. Figyi, aszongya: 

"A jobboldal szervezett politikai közösségével szemben egy töredezett, önző baloldali-liberális politikai közösség van. A pártok állapota csak következménye a közösség állapotának."

De mi, a "közösség" nem csak önzőek vagyunk ám, hanem türelmetlenek, kicsinyesek és toleranciahiányosak is az új szereplőkkel szemben:

Micsoda türelmetlenséggel, a szolidaritás milyen hiányával figyeli a mi oldalunk a politikába újonnan belépők botladozásait! Lásd: Pásztor Albert, Miskolc, Falus Ferenc, Budapest.

– Nem azok a tipikus feltörekvő fiatalok.

– De újak. Bejönnek a civil világból, fölteszik a politikára az életüket. Nem a legkönnyebb pályát választják. Van igény, hogy jöjjenek az újak, de érdemtelenül keményen bánik velük a mi világunk. Miért nem lehet nagyvonalúbbnak lenni ezekkel az emberekkel? Muszáj kultúrát váltani. Nemcsak szurkolni, hanem beszállni a politikába. Akik beszállnak, azoknak több türelmet adni. Nem kiröhögni, ütni őket, ha rossz mondataik, videóik vannak. Ez nem is a pártok problémája. Már mondtam: a baloldali-liberális tábor kulturálisan szétesett, töredékes, elvesztette a belső kohézióját.

No, most aztán nézhetünk csodálkozva, mint egyszeri norvégok a zömmel női alkalmazottakkal dolgozó alapkezelőket baszogató egyenruhás izomhegyekre: mi van? Mert a baloldal töredezett, ez tény, ebben nehéz vitatni Gyurcsány igazságát. De azért azt gondolom, az új szereplők - és jelölő szervezeteik, stábjuk - balfaszságáért az úgynevezett "közösséget" okolni elég fura szokás.

Mégis hogy illett volna reagálni például Pásztor Albert jobbikra hajazó - Miskolc legyen a Miskolciaké! - szlogenjére? 

Hogy kellene reagálni Falus gyakorlatilag összes megnyilvánulására, nempolitikai szereptől az ájszbuket videón keresztül a fagyiznivóttam' -ig? 

Tényleg érdekelne, hogy szerinted, Feri, ez így ahogy van normális, és mi vagyunk hülyék a túlzó elvárásainkkal? Hülyeség és túlzás azt várni, hogy a főpolgármester jelölt értelmes dolgokat képes kiejteni a száján, és nem szükséges hozzá egy helyesbítő/szómagyarázó különítmény? Mert most az van, hogy ha Falust megkérdezik bármiről, arról az Együtt helyreigazításban közli utólag, hogy is gondolta pontosan. Nem fogja senki a száját, hogy akkor Feri bátyám, ez élesben kurvára nem megy, ne mondjál te senkinek semmitse', mert az állandó utólagos lefordítástól még az is sokkal jobb. Alkalmasabbnak nem látszol tőle, de kevésbé szánalmasan röhejesnek talán igen. 

Érdemtelen keménység valami normalitást várni? 

Mikor a Falust "kitaláló" Együttet egy spindoktor alapította és vezeti, és ennyi a tudás meg a teljesítmény, ti meg - az egyébként megfelelő - jelölt mögé csak a jobbikos szlogent tudtátok biggyeszteni? Kultúrát kell váltani? Vagyis a kritikus énünket hagyjuk a picsába, és a bármi hülyeségre nagyvonalúan rálegyintő kultúrával rendelkezőt kell előtérbe lökni helyette. Pech, baszki, nekem ilyenem nincsen. Cserébe elvárásaim vannak azokkal szemben, akik a képviseletemre jelentkeznének, és a semmitől is kevesebbnek tartom, ha csak azt magyarázzák oldaluk és ideológiájuk szerint, hogy te, vagy Orbán a Sátán. 

gyurcsany_az_ordog.jpg

517 komment

2014.09.09. 08:33 Fabius

Lázárjancsi háborúja

Címkék: fidesz norvég alap ökotárs

- Harcoljunk, wazze'?

- Harcoljunk, wazze'. 

- Akkó' szólok a készenlétiseknek nyomuljanak egy félnapot a norvégistáknál. De mindahányan, a kapuügyeletes is kivonuljon sorfalat állni. Viktor nertárs úgyis aszonta a minap Kötcsén, vagy hol a faszba, hogy jelképünk minekünk az együtt vagyunk legények a gáton. Tényleg, Ő nem jön norvégistákat szopatni? 

- Nemtom, nem merem megkérdezni a Bercit, a Főnök abbahagyta-e már a karikatúra-diktátorságon sírást

- Uhh, ne is mond, wazze, az milyen durva! Ezek a kurva amik semmiből nem tanulnak, hiába fenyítette őket a Csizmadia Laci. No, de majd Kumin tábornok új frontot nyit, megtudják ezek milyen az, ha ötven flekkes tumblr poszt helyett élőszóban hirdeti az Orbán-dzsihádot. 

- Úgy kell nekik! Hagyták volna, engedték volna, ehh...Ahogy ezek a norvégok is, wazze. Nem bírnak a rohadt pénzükkel, ide kell osztogatni, nekem meg az acélbetétes törje a lábujjam amíg átvonulok a sajttájterembe verdiktet hirdetni. Kurvaélet. Te, amúgy a vízhólyagra sebtapaszt fizeti még a TB, vagy nekem kell saját zsebből finanszírozni még ezt is?! 

- Nyugi, ezt az alapellátás izét asszem meghagytuk még. Ja! Várjál már! Úgyis házkutatás lesz, majd a szerverek, laptopok és egyéb hasznos vizsgálandó holmik mellett behozatjuk az összes egészségügyi dobozt is, és tádám...!

- Neeee, ez nem lopás?

- Mi? Most komoly, hogy a norvégok pénzéből ne jusson egy sebtapasz se? Nem lopás ez, csak a jogos juss elvétele abból, ami nekünk is jár. Ha mi osztanánk a kest, már régen lenne itt is legalább egy autós egészségügyi doboz. Most mindenki láthatja, te főleg, ez lenne a legjobb. Bazz, az eseted lehetne szemléltető példa a norvégoknak!

- Mi? Mit szemléltessek én? 

- A szegény sorsú magyar államot, ahol még a ragtapasz is kérdés, és ahol éppen ezért lenne nagyon indokolt, hogy ne a norvégisták költsék hülyeségre a lovettát. 

- Várjál már....Még fel se törte a lábamat semmi...

- Az nem számít! Majd fel fogja! A készenlétiseknél csak lesz egy számmal kisebb acélbetétes, ha meg nem, hát kérünk a Kövérseregtől egyet kölcsön. 

- De...

- Most mit de?! Mit de?! Képzeld már el, ahogy ott áll az a sok szép szál rendőrgyerek a norvégisták székháza előtt naphosszat, ahogy elviszik meg visszahozzák a Móra Verát, hogy legyen mutogatható vonulós kép, te meg besántikálsz és elmondod, ezek miatt arra sincs pénz, hogy ne köpjék be sebes lábadat a legyek. 

- Be fogják köpni???

- Csak ha nem teszed amit mondok. Akkor jönnek a nyüvek. 

- Nyüvek?

- Hagyd már. Mondtam: ha azt teszed amit mondok nem lesz baj. A példád elterjed szélesebb körben, mint a kötcsei doktrína, te leszel a hős. 

- Nyüves lábbal?

- Hülye. Te leszel akik miatt majd meggondolják magukat a norvégok. 

- De nyüves lesz a lábam. Jár ezért veszélyességi pótlék? 

- Közmunkásbér, az jár neked mindjárt, ha nem akarsz áldozatot hozni a nemzetért!  Na, mutassunk erőt ezeknek a szarjancsiknak!

norvég alap.jpg

 

 

218 komment · 1 trackback

2014.09.08. 05:55 Fabius

Tejóisten! Dajcstomi "extrémista kispártozza" a Fideszt!

Címkék: fidesz eu navracsics tibor szanyi tibor dajcstomi

Álszent Tamás rondán kiakadt a pernahajder népellenség szanyitibire. Szerinte nemzetietlen nem támogatni Navra Eu biztosságát, ilyet az Unió történetében csak extrémista kispártok és a szélsőségesek szoktak csinálni.

dajcs.jpg

Ez a magatartás kicsinyes politikai haszonlesés, mondja, Szanyinak meg nem marad más dolga, mint kajánul röhögve visszakézből pofán törölni két idézettel:

1: ""Kovács László (...) nem alkalmas a magyar nemzeti érdekek közös képviseletére az Európai Bizottságban", őt a Fidesz az MSZP képviselőjének tekinti. Természetesen minden magyar nemzeti érdeket érintő kérdésben a megfelelő módon bárkivel, az ördöggel is együtt tudunk működni, azonban Kovács Lászlót nem tudjuk a Magyar Köztársaság hiteles képviselőjének tekinteni"- volt kedves közölni a sajtóval Szájer négypárti egyeztetés után 2004-ben

2: “A Fidesz Európai Parlamenti Képviselőcsoportja nem támogatja Andor László uniós biztosi jelölését. Andor László nem rendelkezik sem közigazgatási, sem politikai, sem európai uniós tapasztalattal. Személye mind belföldön, mind az Európai Unióban ismeretlen. Ezen okokból kifolyólag Andor László az egyik legsúlytalanabb a 27 biztosjelölt közül. A magyar érdekek képviseletére ezért alkalmatlan. "  - mondta a Fidesz EP képviselőcsoportja 2009-ben

Te jó isten! Ilyen ronda extrém kispártozást, szélsőségesezést vajon hogy fogad majd a gazdi? Mert azt megszokta, hogy kijafasztamás nekifutásból önherén rúgja magát időről időre, de az nem neki fáj. Viszont most, mikor a "nemzeti érdekek" című szólamot sikerült ilyen bénán lenulláznia a EP ciklus legelején, háááát....Ami járhat ezért az hidegebb zuhany lehet, mint egy elmodoroskodott ájszbuket cselendzs

324 komment

2014.09.07. 10:03 Fabius

He, te Obama!

Na idefigyuzzál, te szabad világ önkéntes királya!

Tisztázzuk az elején: mi nem azért írunk most neked, mert az ifjú Lomnicivel meg a Friccel mi vagyunk a három hülyék, akiket kivezényeltek szellemi honvédelemre amíg a jólétbe belekancsöcsösödött kuminferi belakja új állomáshelyét nálatok. Mi azért írunk, mert mi vagyunk a civilek. Na és, ha hárman, akkor mi van? Már megint elvesztél a részletekben és félre vagy tájékoztatva, ahogy mindig. Holnap már ezért is szankciót fogsz követelni Magyarország ellen, vagy mi? De félre a személyeskedést, térjünk a lényegre:

- Lófaszt!

Érted, ugye, és nem szükséges bővebben elmagyaráznom, hogy kerül a paripapénisz a mi szövetségesi viszonyunkba. Mert mi mindig testvérként gondolunk rátok, ti meg negatívan befolyásoljátok ezt a baráti viszonyt a Népszava színvonalán üvöltő sajtótermékeitekkel. Civil testvériségünk egyes tagjaiban aggodalmat keltetek - mert mi lesz, ha tényleg lesz szankció, pénz meg nem, akkor hogy fizetnek majd ki minket - mások meg egyenesen válaszlépéseket követelnek tőlünk. Úgyhogy ha nem vigyázol édesapám, akkor úgy leszel tökön rúgva, hogy a Fradikánál leszel hurrálány szégyenedben. 

cöf.jpg

Remélem észrevetted, hogy még dorgálás közben is testvéri a hangnem, neked is leesett azért, mi még ilyen körülmények között is el és befogadóak lennénk. Hahó, Nyilvánvaló Kapitány, érted már, hogy egy tyúklépést sem akarunk menni a nyugattól ellenkező irányba, mikor itt a pénz és hülyeségtolerálás van, keleten meg a titkosszolgálatok szopatása? Ha hajlandó lennél találkozni végre a mi Viktorunkkal, akkor személyesen is meggyőződhetnél, a gazdasági galamb is lehet védelmi sas. Ezt azért is jól tennéd, mert ha a belharcoktól terhelt türelme egyszer elfogy, akkor majd azt is lemondja, amire meg sem hívtátok. Nem akarjuk, hogy fillérbaszónak higgyél minket, de szerintünk a végkövetkeztetés az, pofázni pofázhatunk csökkent-e a jogállamiság Magyarországon, csak ez szankciókkal elvett pénzbe azért ne kerüljön. Azért mégis csak szar lenne, ha miattatok nem kerülne cukormentes korpakeksz - a cukros után netát kell fizetni, nem vagyunk mi hülyék! - a nemzeti civilek következő dzsemborijának asztalára. 

Na, mostan tegyél félre mindent, lefejezett amcsi újságírókat, ukrán válságot, és sürgősen gondolkoggyál' el ezen!

Csókpuszi, a Civilnek Öltözött Fideszesek

360 komment · 1 trackback

2014.09.05. 08:59 Fabius

L.Simont szívatni nem kell félnetek, jó lesz

Címkék: fidesz hír tv belharc l simon lászló

Nyílt sisakos ütközetig jutott az Orbán - Simicska háború. Talán köszönhető ez annak, hogy a sajtó minden szereplője foglalkozott már a dologgal, Kocsis Máté is elismerte  ha nem is a belháború, de a konfliktus tényét, nem szükséges úgy tenni, mintha véletlenek sorozatán kívül semmi sem történne. 

A Hír Tv-nél meg úgy érezték, ha már így van, ideje megszopatni valakit

l.simon+l%C3%A1szl%C3%B3.jpg

L. Simon László ideális alanya az újságírói piszkálódásnak. Felkészületlenségére jellemző, hogy fingja nincs mi van a törvényjavaslatban, ami alján az aláírása szerepel, plusz elég arrogáns és ostoba ahhoz, hogy  simán fölkapja a vizet mikor váratlan oldalról éri kényelmetlen kérdés. Szóval olyan a pali, mintha minden reggel "hülye vagyok, üssetek" sormintát sminkelne a homlokráncai közé, hogy aztán egész nap a szívatáson dühönghessen. Mondjuk annyi esze sincs, hogy a sajtómunkások fenyegetését ne egy teremnyi, a meglepetésbe vagy röhögésbe belefagyott újságíró előtt nyilvánosan végezze

Vicces kis epizód, mikor egy kiskirály a gazdasági keresztapus embereit annak "gondom lesz rátok" stílusában próbálja fenyíteni. 

"Ha ilyen kérdéseket tesznek fel, nehéz lesz az élet a Hír Tv-nél" - mondta, sztán' ki tudja mire gondolt közben. Mert a felhívom a tótumfaktumot és kirúgatom a főszerkesztőt origós gyakorlat az, amit megpróbálni sem érdemes a Lui birodalommal szemben, a reklámadós szopatás meg elsütött puskapor már. Jó, tudjuk, a ner elég kreatív mikor valakit személyre szabottan szívatni kell, éppen csak annyi a probléma, hogy nem egy idegentőkés médiamogul, hanem a csendestársból lett nemzeti oligarcha ül a másik oldalon, soha ne derüljön ki ügyek dossziéiból fölhalmozott trónusa tetején, a mindent tudás birtokában, röhögve. 

Úgyhogy kedves elertéelesedett lajos-birodalmi gárdisták, L. Simont szomorú bohócként táncoltatni nem kell félnetek, jó lesz!

Mi meg kérünk egy fotelt amiben hátradőlhetünk, egy kávét és krémest, hogy édes legyen a mi szórakozásunk. Azt sokan gondoltuk, hogy érdekes lesz Orbán második kétharmados ciklusa, de azt nem, hogy a szórakozásunkról a Belháború című szappanopera fog gondoskodni, ahogy ma kinéz négyezerhatszázhetvenöt részben legalább. 

 

 

696 komment

2014.09.04. 08:25 Fabius

Lenyomtak minket a románok

Címkék: gazdaság fidesz matolcsyzmus

Kerestem reggel Kusza Szem jegybankelnök úr győzelmi mámorban úszó közleményét, miszerint "Lássátok', gecik, itt vannak a számok amiket ígértem, innentől kuss van az elvert kétszáz milliárdom és a rólam elnevezett tantárgy oktatása körül!" 

De nem találtam. 

Lehet azért, mert a gazdasági versenyképességünk ugyan nőtt valamit, de a versenyképesség mutató listán a románok nem három, hanem 17(!!!) helyet előre ugorva úgy előznek minket, mint ökrös szekeret a Lamborghini traktor a felcsúti határban? Pedig ennek az előzés dolognak éppen fordítva kéne lennie, egyrészt ugye indokolni se kell, másrészt meg se Sebastian Vladescuról se Daniel Chitoiuról nem neveztek még el se izmust, se tantárgyat. 

gv.jpg

Azt már megszoktuk - sajnos - hogy ahol mi hatvanadikok vagyunk, ott a lengyelek a 43., a csehek a 37. helyen tanyáznak, de legalább a románok, szlovákok, bolgárok mögöttünk kullogtak. Eddig. A románok előzésére speciel nem vigasz, hogy Szlovénia, Szlovákia és Horvátország versenyképessége a miénknél is rosszabb. A versenyképesség további javulását fogja szolgálni az is, ha Pártunk és kormányunk tényleg létrehozza a Nemzeti Italbolt És Alkoholmonopóliumot jussosztásból kimaradt alattvalói számára

Szóval a helyzet szar, de nem reménytelen. A románok előzése visszafordítható, amennyiben Kusza Szem beváltja ígéretét, és Matolcsysta Oktatási Intézményt fog működtetni Marosvásárhelyen. Akkor ők is rendelkezni fognak egy sor magasan képzett géniuszmásolattal, akik képesek lesznek elbaszni a pillanatnyi sikert, és helyreállítják a világ rendjét. 

 

362 komment

2014.09.02. 09:55 Fabius

Túlélni Simicskát

Címkék: orbán fidesz kétharmad simicska belharc

A Fidesz belháborújának összefoglalását a Magyar Nemzet tegnap megfejelte egy Medgyessi és Orbán közé rakott egyenlőségjellel. Orbán és Simicska ősidőktől tartó cimbizésének vége, a két harcostárs egymás tökét szorongatva, vicsorogva küzd a kiafaszagyerek címért. Orbáné a politikai, Lajosé a gazdasági hatalom, mi meg elnézzük, hogy a kirugdosott lajosbizalmasok - politikai értelemben vett - hulláin gázoló csatában mikor jön el a pillanat, amikor legyurcsányozzák Viktort valamelyik baráti médiában. 

orbán-simicska-háború.jpg

Az idei év tapasztalatai alapján elmondható, hogy Viktorék majdnem mindent túléltek. Trafikmutyi, földmutyi, nyugdíjmutyi, AB mutyi, alkotmánymutyi, paksmutyi mindegy, a 2 milliós tábor mindent elnéz, megbocsát, sőt időnként szükségesnek és kívánatosnak tart. Az egyetlen nyitott kérdés, hogy Lajos haragja túlélhető-e?

Az ember, aki mindenhol ott volt, mindenről tud, aki a kiépített mindenhez pénzt szerzett teljes egészében kimerítve a cél szentesíti az eszközt kelléktárat komolyabb falat, mint a komplett ellenzék együttvéve. És nagyobb kárt is tud okozni, ha megmakacsolja magát. Hatalmára - és haragjára - jellemző, hogy mindenki aki szóba hozza átható szarszagban kínosan magyarázkodik:

"Simicska hatalmára jellemző, hogy beszélgetéseink során kivétel nélkül minden forrásunk tartott a haragjától.

Nem egyszerűen arról volt szó, hogy a gazdasági vagy politikai életben jártas, sőt saját jogon is befolyásos emberek nem akarták, hogy bármilyen formában visszajusson, hogy ők ellene áskálódnak. Olyan tisztviselők, akiket mi a mostani küzdelemben egyértelműen a Simicskával szemben álló érdekcsoporthoz kötöttünk, váltig hajtogatták kívülállásukat, illetve azt adták elő, hogy ők csak a miniszterelnök unszolására, “kényszer hatására” tennének csak bármit, ami Simicska érdekeivel ellenkezik."

A dolog nem a véletlen műve. Lajos emberei az államigazgatás minden szintjén jelen vannak, nyilván tudnak mindenkiről mindent. Egy intésre nerhez lojális közmunkásból szennyesteregető tényezővé válhatnak, vagy orbáni tervek megvalósulását gáncsoló belső ellenséggé. Simicska egyedül többet tud a simlikről, mint a párt választmánya összesen, ráadásul a jobboldali média számottevő lapja, rádiója és tévéje is rendelkezésére áll, ha eljut odáig, hogy Orbánhoz vágja a szaros bilit. Arról nem is beszélve, hogy így választások idején ismét felértékelődik az összes, hozzá tartozó plakáthely is. Vicces lenne ha megfordulna a trend, és ezúttal a Fidesz jelölteknek nek jutna hely stratégiai fontosságú felületeken. 

Érdekes lesz figyelni, sikerül-e túlélni Simicskát?

Mert ez a háború így vagy úgy, de valamilyen eredménnyel végződni fog. Ha tűzszünet lesz - ami szerintem a legvalószínűbb opció - és valami gesztusértékű kiegyezés, Orbán akkor is veszít. Lesz egy ember az országban, akit nem tudott legyőzni a kétharmad nyújtotta szinte korlátlan eszköztárral, testre szabott különadókkal és semmivel. Azt erősen kétlem, hogy Lajos teljesen meghátrál és szó nélkül visszavonul majd a sarokba, ahol megszeppenve, szó nélkül elnézi a klánváltást. Ő nem az az ember. Ettől az is valószínűbb, hogy elszakad a cérna és szarfürdőt rendez Viktornak. Abból meg tud akkorát, hogy elsodorja az összes nerista félkegyelművel együtt. 

Innentől pedig leginkább az a kérdés, kisebbet vagy nagyobbat veszít Orbán, ha túl akarja élni Simicskát. 

 

690 komment

2014.09.01. 08:20 Fabius

Pofátok lapos, bloggerek!

Címkék: beszélő véleményszabadság petőcz györgy

Haldoklunk, bassza meg. Ha eddig nem tudtátok volna akkor most értesüljetek drága bloggertársak és kedves kommentelők. Ja, és ha nem tudnátok miattunk haldoklunk. Mert jár az a lepcses pofánk, csináljuk a lármát amibe ezek szerint bele kell dögleni. Mikor kussolhatnánk is, hogy elégedetlen zajongással ne zavarjuk kedves politikusaink méla nyáladzását, és hagynánk a megmondást azokra, akik évtizedek óta a megmondást gyakorolják. 

Mert kiválasztottak ők, és mi úgysem érhetünk fel hozzájuk. 

Hogy nem is akarunk? Azt a Petőcz féle, világot "megmondókra" és "bloggerekre" felosztó ostobák nem érik fel ésszel. Ő megelégszik annyival, hogy a picsogó politikushad sirámait hallgatva sóhajtozik - ómájfaszom, ezeket már megint báncsák a zinternetten - ha nem az általa/általuk értelmiségieknek nevezett Heller - TGM - Konrád szentháromság mondja meg mi a stájsz. Ezek szerint a véleményszabadság úgy néz ki, hogy nem sajátot formálunk mi egyesével, hanem tömegesen egyetértünk az úgynevezett értelmiséggel, vagy rosszallóan csóváljuk a fejünket. Csendben, ugye, mert ha lármázunk az a haldoklással egyenlő. 

kivalasztott-02.jpg

Nem tudom, Feleim, sírni vagy röhögni kell azon, mikor egy "Beszélő" nevű helyen valaki arról osztja az eszet', hogy "minek szájalnak ezek", hogy merészelnek szembehelyezkedni az úgynevezett értelmiséggel? Hogy a legtöbbünk szerint pont elfér Heller, Konrád és TGM véleménye is úgy a közéletben, mint az interneten, legfeljebb nem értünk vele egyet? Nem érdekes, ezek nem felismerésre méltó momentumok. Inkább kell sírni azon, hogy szegény pici politikusok akkora nyomás alatt vannak miattunk, hogy a megfelelési kényszertől - muhaha - vesztik eszüket, és azért ilyen töketlen balfaszok. Bezzeg ha csak a kiválasztott kevesek mondanák nekik mizu, akkor más lenne. Ők felemelik magukhoz a politikust, mi meg letiporjuk őket, mint egyszeri főpolgármester jelöltet a jeges víz videó, mert:

 "A blogger által gerjesztett feszültség folyamatos, nincs várakozási idő, és nincs szünet, mert a megszólalásokat vagy eseményeket követően azonnal megszületnek a reakciók, és ömlenek, ünnepre, hétvégére, napszakra való tekintet nélkül."

Cuki, nem? Szerintem pont elég, hogy a hatalmat választott képviselőinken keresztül gyakoroljuk, a véleményünk alakításához iránymutató lángpallost, képviseletére mások által kiválasztott keveseket nem igénylünk. Legalábbis addig, amíg itt van ez az internet izé, ahol bárki megírhat bármit, ami ellen - legalábbis a médiatörvény szerint - Orbánéknak sincs kifogása. Hogy ez a politikusoknak, Petőcznek, a kiválasztott "megmondóknak" valamiért nem tetszik? Pont leszarom. Cserébe meghagyom nektek a tévképzetet, miszerint majd ti, a zajból, tömegből kiemelkedésetekkel fogjátok az ország "politikai kijózanodását" előidézni. Évtizedek után. Majd most. Sikerrel. 

423 komment · 1 trackback

2014.08.30. 11:08 Fabius

Kiegyenlít az üzenőfüzet

Címkék: mszp németh gábor egyenlítő velez árpád

Németh Gábor sztoriját olvasva olyan érzésem van, mintha kinyílt volna a közhelygyűjtemény  a fejemben :

1: a politika mocskos dolog,

2: aki kurvának áll ne csodálkozzon semmin. 

A szocikat lopással vádolni nem újkeletű dolog, megtették ezt már sokan Németh előtt is. A kirajzolódó kép, miszerint az MSZP-ben Bajnait és Gyurcsányt nagyobb ellenségnek tekintik, mint Orbánt és a Fideszt, csak az összefogást ordítva követelőknek lehet újság. Ahogy az is, hogy a szocialista etikett szerint kívánatos keresni egy embert, aki némi készpénzért a szövetségeseket ordítva, alpári módon fikázó blogot indítmiközben Rogánról és Habonyról a pártigazgató úr kívánságának megfelelve hallgat. 

Annak a Velez Árpádnak az utasítására, aki szerint nincs megállapodás és együttműködés közte és a Rogán - Habony vonal között, de akinek azért van némi biznisz érdekeltsége a Fidesz hátországát jelentő oligarchákkal

Emlékszem mekkorát röhögtünk, mikor azzal jöttek a szocik, a megújulás jegyében Velez lesz az új pucslászló, innentől majd minden más lesz. No, látjuk, lett is, a szocik közeli fiataloknál sem az elveken megy a vita, hanem, hogy tudnak/akarnak-e a pártból 35 millió bánatpénzt fizetni a kigolyózásért és hallgatásért. 

Nesze bazmeg, új generáció minden szinten. 

363 komment

2014.08.29. 08:25 Fabius

Cseréljük le Orbánt Matolcsyra!

Címkék: oktatás fidesz jegybank matolcsy matolcsyzmus

Hiába no, Kusza Szemnek besikerült az élet. Ami úgynevezett vállalkozóként nem ment neki, azt az állam csecsén lógva megengedheti magának: Nemzeti Oligarcha módra vásárolgat értékes ingatlanokat, önmagából tantárgyat csinál, kikanyarít egy saját falut is magának, mert ha Viktornak van Felcsútja, akkor nehogy már ne legyen neki is Akarattya. 

matolcsy_1.gif

(kép:részegbróker)

A szerzések indoklásában is felülmúlja a Főnököt: aszongya azért vette az Eiffel Palace-t a piaci ár másfélszereséért, azért költött 200 milliárdot a matolcsyzmus tantárggyá tételére, mert megteheti. Ennyi, nem szükséges jobban túlbonyolítani. A jegybankban képződő bevétel szerinte nem közpénz, így arra szórja amire akarja. Az már csak külön hab a tortán, hogy jegybankárként sikerült a forint romlásából is hasznot realizálni, és, hogy az alapítványai pénzelési modelljével a monetáris finanszírozás határmezsgyéjén gyalogol. Pluszbónusz úgy látja, hogy a sajtóban megjelentek az MNB-t és a családját támadják, úgyhogy szabadságharc-forever, pedig:

- Mi egyszerűen csak csodálunk, Gyuri!

De komolyan. Amit elértél ennyi idő alatt, az fantasztikus. Veled szemben Orbánék amihez hozzányúlnak az arany helyett szarrá változik. Ők alig 136,7 milliárdot képesek a komplett felsőoktatásra költeni, és az iskolaév kezdetére nem sikerült összehozni az e-napló rendszert. Csodálod, hogy a te zsenialitásod mellett csóringer balfaszoknak látszanak, aki annyira nem tudnak hazudni sem, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság elhiggye a kamuzást? Belátom, Gyuri, tévedtem veled kapcsolatban. Nem egy ostoba látnok vagy aki hülyevíziókat kerget, hanem valódi géniusz saját birodalommal és oktatási rendszerrel. Állam az államban. 

Istenuccse piros pöttyöt tetováltatnék a seggemre, ha lecserélhetnénk rád Viktort! 

Akkor talán jutna annyi pénz a közoktatásba, hogy simábban menjenek a dolgok. Időben meglegyenek a jogtiszta adminisztrációs szoftverek, a tankönyvek, lennének szép új oktatási épületek, nyaralók, fineszes finanszírozási modellben iskolákat működtető alapítványok meg az összes satöbbi, amit most országvezetés lehetőség hiányában magadnak gründolsz. Hidd el, mi már lassan azt is leszarnánk, ha Tiszaroffon áztatod a zacsit minden héten, de nekünk is jutna annyi, hogy a gyerekek jegyeit és a tanárok üzeneteit meg tudjuk nézni otthonról, mert működik az e-napló és e-ellenőrző rendszere. Ha ez is összejönne, Gyuri, akkor bizony mondom Viktor reggel csak csudálkozna zavartan, mi az a fallikus forma a tükörben, aminek szökőkút csobog a fején? 

619 komment · 1 trackback

2014.08.26. 08:23 Fabius

A kommunista bűnössel haverkodik Orbán

Címkék: fidesz pozsgay imre kommunisták kommunizmuskutató intézet

Aszongya nekünk a Kommunizmuskutató Intézet, ők összegyűjtötték a hazai komcsi bűnösöket szép hosszú sorba, hogy megismerhesse őket majd az utókor. Jó, mondjuk nem ment simán, de Orbán alatt ugyan mi ment hiba nélkül? Na ugye. 

Akár rajta van a listán Tasnádi László III/akárhanyas rendészeti államtitkár, akár nincs, Pozsgay Imre azért ott díszeleg. Hiába, a rendszernek megfelelés vágya arra elég lehet, hogy az egykori tartótiszt pintérbarát valahogy kifelejtődjön egy ilyen összeállításból, de arra már nem, hogy Pozsgay Imrét meg a disznóságait megszépítse az emlékezet. Az igazi felelősöket nevesítik, mondják az intézetnél, mi meg csak pislogunk, hogy akkor írásba adták, Orbánnak egy komcsi bűnössel sikerült alkotmányoznia. Aki volt annyira pofátlan, hogy a lázadozóknak beugatva közölje: a társadalom helyeselje az új alkotmányt. Arról nem is beszélve, hogy ennek a komcsi bűnösnek tiszteletvacsorát adott Áder János nyolcvanadik születésnapjára

Mit lehet erre mondani? Talán annyit, az Orbán rendszer alapja a megalkuvás, ami képes a legrühelltebb alakokat is hagyni, hogy matassanak az illiberális államtesten feltéve, hogy szaporán bólogatnak Őfelsége minden hülyeségéhez. 

orbán pozsgay.jpg

Ha innen nézem úgy hülyeség ez a kommunistakutatás ahogy van. Itt nem, hogy lusztrációs törvény nincs, de gyakorlat van a múlt rendszer lejárt szavatosságú arcainak rehabilitálására, közpozícióba emelésére. Tasnádi tisztúr, Böröcz besúgó úr meg Jimmy bátyánk, az MSZMP - Hazafias Népfront tótumfaktumból lett udvari bolond példája azt mutatja, kurvára felesleges neveket összeírni és bűnösökre mutogatni. Viktor, ha kapna egy sanszot az Úrtól arra, hogy az oroszbarát politikájának legitimmé tételéhez feltámaszthatja Kádárt, ő maga a fenséges ajkakkal csókdosná életre az előző "rendszergazdát".  De az igazán szomorú mégis az, hogy:

- 2.2 millió magyar tapsolna állva még ehhez is. 

1046 komment · 3 trackback

2014.08.25. 07:53 Fabius

A magyar sajtó nyomokban szabadságot tartalmazhat

Címkék: sajtószabadság origó vaszily miklós gazda albert

A hétvégén újabb hullámokat vetett az Origó ügy: előbb Pethő András Telekom vezéreknek írt levele kötött ki a 444-en, majd Gazda Albert ex főszerkesztő jött a kamingauttal: őt is próbálták megkeresni hangulatjelentésekkel:

"az lett a döntés, hogy találkozom én is egy sokkal komolyabb háttéremberrel. Jó hangulatú megbeszélés volt, magától értetődően, ismertük egymást a 90-es évek közepe óta. Tök fura, hogy a politika még nem jött rá, hogy az online ma már fontosabb, mint a Népszabadság, mondtam vidáman. Már rájött, válaszolta a háttérember mosolyogva. Mi van, ha azt mondom, ez így nem oké, kérdeztem. Semmi, felelte, minden ugyanúgy megy tovább. Néhány órával később megbeszéltük Vaszily Miklóssal, hogy akár ugyanúgy, akár máshogyan, de nélkülem megy tovább. Barátokként váltunk el."

Cuki, nem? A Pethő levélben meg ilyenek vannak:

"Tudomásom szerint a befolyásolási kísérletek úgy történtek, hogy politikusok környezetéhez tartozó személyek kéréseket fogalmaztak meg a Magyar Telekom menedzsmentjének egyes tagjai számára, akik aztán ezeket a kéréseket több esetben utasításként továbbították az Origo Zrt. vezérigazgatójának, Vaszily Miklósnak. Vaszily ezeket a kéréseket továbbította Sáling Gergőnek, aki azonban ezekre az utasításokra rendre nemet mondott a szerkesztőség függetlenségére, illetve az elfogulatlan és tárgyilagos tájékoztatás elvére hivatkozva. Tudomásom szerint az ebből adódó feszültségek közvetlenül szerepet játszottak Sáling kényszerű távozásában.”

Cuki, nem? Az emberben azonnal fölmerül két kérdés:

1: Vaszily Miklós mikor takarodik el végre a magyar sajtó környékéről?

2: Vajon mi azt a bánatos paripapéniszt vizsgálnak még a Telekomnál ezen az ügyön

De tényleg: a telekomos belső vizsgálat mit nem tárt még föl, mikor már nem az igazgatótanács, de a magyar közvélemény van tisztában a sztori szinte minden mocskos aspektusával? Mi az amit még vizsgálni, keresni kell? Felelős? Azt mondjuk nem hiszem, hogy találnak. Gerinc? Azt pláne nem fog ott találni senki a történtek után. Jöhet kifele a közlemény:

Van az a pénz, amiért harcos dájcse demokraták helyett bólogató nejlonkutyák lettünk a magyar-Wartburg hátsó ablakában, ahol a Várhegyi és Nobilis nevű döglegyek vidáman szarhatnak az arcunkra akár. Nicht ugribugri, langsam spacieren. 

kéz.jpg

Ennyi, felesleges ezt túldimenzionálni. Nekem az is elég lenne, ha innentől legalább az impresszumban figyelmeztetnék a gyanútlan olvasót: a közölt szövegek nyomokban még (sajtó)szabadságot tartalmazhatnak! Mit lehet tudni, jobb megelőzni az allergiás reakciókat. 

267 komment · 3 trackback

2014.08.23. 11:14 Fabius

Orbán visszasírt Putyinnak

Címkék: fidesz putyin külügy titkosszolgálat

Legkedvesebb Medvénk a kitárt keleti kapu mögül röhögve szopat minket keresztbe titkosszolgáival, ha úri kedve és pillanatnyi érdeke úgy kívánja

Mit tesz erre Örök Forradalmárunk, a nyugati ablakban házmester módra magyaroknak tiszteletet ordítva követelő Hős? Haragjában csapkodja az asztalt? Dühében úgy bekúrja a keleti kaput, hogy a túloldalán leszakad a kilincs? Egyáltalán úgy tesz, mint egy férfi? Akarom mondani államférfi...

Frászt. 

Beáll a sarokba önként, és könnyes szemmel elszipogja, hogy medvebácsi kérem, genyózni nem ér, brühühű

Míg hősünk a könnyeit törölgeti és a taknyos orrát fújja, addig egyik szinkronja leszögezi, a főnök szipogása ellenére a Déli Áramlat és Paks megépül, nem szükséges túlzott jelentőséget tulajdonítani a könnyező mineknevezzelek esztrádműsorának. Cserébe állunk szíves rendelkezésére Oroszországnak bármiben bármikor, és a kesztyűbáb seggébe tolt bütykös medvemancsot nem tekintjük anális inzultusnak.  

orbán-putyin_1.jpg

720 komment

2014.08.22. 08:56 Fabius

Rés a pajzson: a papírhulladék

Címkék: fidesz hulladék papírgyűjtés

Megszűnik az iskolai papírgyűjtés, jött a hír tavasszal. Dehogy szűnik meg - mondja a Földművelésügyi Minisztérium, hisz az Orbán kormány sem akarja elvenni az iskoláktól a szemléletformáló élményt és a bevételt. Mi szülők meg itt állunk értetlenül, és valamit nem értünk. 

Aszongya a hulladéktörvény, hogy 2015 január elsejétől csak közszolgáltatónak adható át az összegyűjtött papírhulladék. Ingyen, ugye. Ez már a mai gyakorlatban is úgy néz ki, hogy ha egy teherautónyi papírhulladékkal odamész a közszolgáltatóhoz cégként, akkor lemérik amit vittél, kapsz egy papírt róla, hogy XY Kft. kurva jófej volt, leadott Z mázsa papírt, oszt'jónapot. Ellenérték nincs, vállveregetés van meg a környezettudatosság, hogy te megtetted. Ha egy kicsit olvasottabb vagy akkor legfeljebb Pintér tavalyi örökbecsűje jut eszedbe, miszerint: "a saját szemetünkből mi gazdagodjunk". 

Most meg azt állítja a fazekassándor minisztérium, hogy mégsem lesz elvéve a papírgyűjtés élménye, és a suliknak bevétele is lesz a sztoriból. Egyrészt ugye hurrá, a környezettudatosságra nevelés megmaradása mellett a saját szemetünkből nem csak "mi" gazdagodunk, marad az iskoláknak is, másrészt meg vajon hogy lesz a fából vaskarika? Ki fogja és milyen módon kifizetni a suliknak az összegyűlt papír értékét? Lehet jó lenne ezt elég gyorsan eldönteni, mert például amit néhány hete a "mi" gazdagodásunkra odaadtam ingyen, az súlyban-értékben jól mutatott volna a gyerekem neve mellett a gyűjtőversenyben, pénzben meg az osztálylóvés kasszában. Mert szelektíven gyűjtött...(muhaha)

 

...hulladék ide, rezsicsökkentő idegenprofit-üldözés oda, nekem, és a szülők többségének azért a gyerek az első. 

 

206 komment

2014.08.21. 11:06 Fabius

Augusztus 20: kitüntetések és egyéb ajándékok

Címkék: gazdaság fidesz andy vajna kaszinó

Kertész Imre átvette tegnap a Magyar Szent István rendet. Mindenki megnyugodhat. Egyrészt mert az nem volt kérdés megteszi-e - Orbánék csak olyannak adnak, akivel nem sülnek fel - másrészt megüzente, hogy őt a konszenzus vágya és szükségessége vezette. Azt nem részletezte, hogy egészen pontosan mit ért konszenzus alatt.

De nem maradtunk évfordulós aji nélkül mi sem, nemzeti ünnepünk alkalmából Varga Mihálytól kaptunk hülyemagyarázatot arra, vajnabandi kivételezett új kenyeréhez miért tolt a kormány még ingyen 7 milliárdot is.

andy vajna.jpg

Igen, úgy van, pont azért - is - hogy a Timi naccságának vásárolt százmillás luxus kecó ára a lehető leghamarabb visszatérüljön. Jó, oké, ez nettó populizmus, de mit tegyünk ha egyszer ez jut az ember eszébe mikor olvassa, azért ez az a bulika, hogy a kivételezett kaszinók a lehető legrövidebb idő alatt elérjék a "kiemelkedően magas jövedelemtermelő" szintet. Isteni szerencse, hogy pártunk és kormányunk ennyire szívén viseli a kaszinókoncessziók és a nyertesek sorsát. Belegondolni rossz mi lenne, ha ezen az oldalon is csak most keresnék a konszenzust, Vajnát nem csak kápével és lehetőséggel stafírungozni, de Szent Istvánná tenni is kéne. 

Fene tudja miért, de ha arra gondolok produceri pályáját is A csendestárs című mozival kezdte, akkor a körülményeket nézve, vargamiska indoklását olvasva az jut eszembe, a háttérben valahol most is ott van egy csendestárs. 

255 komment · 1 trackback

2014.08.19. 04:58 Fabius

Orbán mondja: igyál alkoholt minden nap!

Címkék: kampány fidesz alkohol

Csúcson az államadósság? 3,3 millió szegény országa lettünk? Lárifári! Mit mond erre Viktor és a kormány? 

Igyál! Nem ám akármikor, lehetőleg minden nap. 

Mert az jót tesz! A só, cukor olyan rossz és egészségtelen, hogy muszáj volt megadóztatni, a cigi nyilván olyan káros, hogy kizárólag fideszközeli kezekből vásárolhatjuk, de a pia az szerencsére annyira nerkompatibilis, hogy közpénzen arcodba tolják, igyál, igyál naponta. Azt is megmondják mit igyál, ha kurvára unsz már a szabadon főzhető házipálesztól hányni: pezsgőt és habzóbort, mert az villámgyorsan megadja az oldott és felszabadult hangulatot, ha nem értenéd, könnyebben berúgsz. Nem fogsz itt derpegni szegénységen meg államadósságon, önkormányzati választáson meg fassetuggya mi mindenen. Rászoksz végre a szelfizésre, ha eddig nem tetted, nyomod magadról a részegebbnél részegebb fotókat az erre rendszeresített faszbúkalkalmazásba, és ha szerencsés is vagy nem csak ittas nyersz egy újabb adag piát is. 

orbán részeg.jpg

Isteni szerencse, hogy Viktorék ennyire vigyáznak a zemberek egészségére. Nem csak az érdekli őket amit megeszünk, ezek szerint az is, mit és mennyit iszunk. Ha úgy érzik keveset, akkor jön a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Centrum nevű leánykája, és a só-cukor büntetővámból (NETA) származó bevételből alkohol reklámot gyártat neked. Mert a Nagy Testvér szeret téged, azért. Nyilván szereti a családokat is, legfeljebb éppen véletlenül nem gondolt arra, hogy becslések szerint 1 millió alkoholista él az országban, és a családi problémák jelentős százalékát köszönhetjük a túlzásba vitt alkoholfogyasztásnak. Jó, tudom, egy kádéenpés tekintetek kereszttűzében élő fideszkeresztény pontosan tudja hol a határ, de nem mindenki elégszik meg azzal, hogy pocsolyarészegen eldanol a haverokkal pár kúrós nótát. Tudom furcsa, de vannak akik bubivadász szelfi helyett asszonyt egyelnek és gyereket nevelnek ilyenkor, és gondolom a kiccsalád' szenvedő fele most boldog, hogy mindennapos szittyózásra buzdítja a házialkeszt állami intézmény. Mi jöhet még ezután?

Ha az agráriumban megszorulnak a parlagfű termesztők, legális - mit legális, ajánlott - lesz a fű is? 

712 komment · 1 trackback

2014.08.17. 17:52 Fabius

Hol lakjon az elvtelen paktumos polgármestered?

Címkék: zugló karácsony gergely önkormányzati választás 2014

"Ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj,

s nem tudja, hol lakott itt Vörösmarty Mihály;

annak mit rejt e térkép? "

(via)

 

No, vajon a nem helyben lakó polgármester jelölteknek vajon mit rejt a térkép? Egyáltalán kell, hogy egy polgármester monsterkedésének színhelyén lakjon? Szükséges, hogy azt egye amit kifőzött, helyi adó szinten ugyanazt és ugyanúgy fizesse, amit volt kedves nekünk kiagyalni? 

Zuglóban hangsúlyos kérdéssé váltak ezek. Pár napja úgy nézett ki, nálunk - is - zajlik a Tóthék című fővárosi összefogás melodráma, mostanra meg úgy tűnik csak lett valami paktum. Elvi, ugye, mert az együttpéem elvtelen paktumot sosenem köt többet, pláne a szocialistákkal, istenuccse, bizonymondták már de hányszor. Bár a részletekről nem informálták a kíváncsiakat - a jelöltek arányától kuss, mind a mi kutyánk kölyke! -  de a jelöltbemutató megesett, Karácsony Gergőstől, TóCsástól mindenestől. Slusszpoénnak jött a kerületi képviselő Várnai, aki meglepte őket egy térképpel és kerületi kisokossal, hogy a budai lakosok el ne tévedjenek minálunk.  

zugló térkép.jpg

Kép: Márványi Emese

Aztán meg a blogján feszegetni kezdett egy rakás érdekes kérdést. Elsősorban, hogy mennyire lesz az jó nekünk, ha megint valaki olyan akar itt csodát csinálni, aki nem helyben lakik és a kötődése annyi, hogy a politikai alkuszgenerátor ezt a posztot dobta ki neki? Weinek és Papcsák esetében kurvára nem jött be. Az egyik addig kórencsálta a tanácsokat, addig Doduglózott amíg bírósági ügy nem lett belőle, a másik meg elmazsuzta a Vagyonkezelőt, aztán meg perrel fenyegetett mindenkit, aki megkérdezte: komám uram, hun a lovetta?  Most meg ugye kérdés, hogy a Pasaréten lakó Karácsonyt mennyire Zugló, és mennyire a  - vesztes polgármester jelöltként - fővárosi közgyűlésbe jutás érdekli? Várnai bizonyítási javaslattal is élt: aszongya Karácsony legyen Zuglóban listavezető, így ha veszít is beülhet listáról a képviselő testületbe 74 ezért havonta, és ne szerepeljen a fővárosi közgyűlés kompenzációs listáján, ezzel igazolva elkötelezettségét. 

Kíváncsian és elfogódottan várjuk Karácsony döntését. (muhaha)

Addig is amíg eldönti mi legyen, foglalkozzunk egy kicsit a polgármester aspiránsok helyben lakásának szükségességével. Nálunk Karácsony mellett a fideszes Rozgonyi Zoltán sem a kerületben lakik, bár jelenleg is alpolgármester. Így esett meg vele is, hogy kimaradt a fideszes többséggel megszavazott kommunális adó áldásból, ahogy Papcsáknak is csak kiagyalni és megszavazni kellett, fizetni nem. De vehetjük példának a Weinek éra nehezen összehozott költségvetéseit, mikor már az ovik-iskolák működése volt veszélyben, akkor nem az ő csemetéinek kellett aggódni Mogyoródon, hogy apuci és a mamlaszok kegyelméből lesz-e uzsonna holnapután a napköziben. Arról nem is beszélve, hogy bukásuk után mindkettő megvonta a vállát és - különösebb következmények nélkül - elhúzott innen a francba. Amit "alkottak" az meg itt maradt. Papcsák - akkor joggal - kampányolhatott rendcsinálással, most meg Karácsony mondhatja, hogy fejlődés lesz itt a zavaros közbeszerzések és mazsuzás után. Aztán ha nem, akkor majd ő is elvonul Pasarétre - esetleg a fővárosi közgyűlésbe - és a többiekhez hasonlóan majd úgy tesz, mintha vallási rendezvényen lett volna. Vagyis, mintha mise történt volna. Ámen. 

Nektek ennyi elég lenne?

 

 

 

217 komment

2014.08.15. 05:38 Fabius

Orbán, gáz, rezsimutyi

Juhéé, a frissen kiderült információk szerint Viktorék 465 milliárdszor megvédték a rezsicsökkentést faszán. Ezt úgy tessék érteni, hogy az E.On felvásárlás dupla annyiba került, mint amit nekünk hazudtak róla, vagyis akkora pénzhegyet toltak be a cég udvarára, hogy hegymászócsoport kellett a számolva megmászásához. Külföldi érdekek elhessegetve, nemzetbiztonságilag is faszán alakulnak a dolgok, az energiafüggetlenségünk is a lehető legjobb és a nemzeti vagyon is gyarapodott mint állat. 

Hőbörgésnek helye? Nincs!

Naná, hogy is lenne, mikor minden a legnagyobb rendben van. Hogy kicsit drága volt? Na és? Hogy a tározók némelyike veszteséges és gyorsan be kéne zárni? Frászt, ilyet az MVM nem tervez, mert a veszteség a mi barátunk. Hogy hazudni és átbaszni teccettünk ezredszer? Mit számít ez A Cél Szentesíti Az Eszközt országban? Ti a szilikon kákán is csak a csomót keresnétek, detélleg, most miért kell a gázmutyira költött aprót Pancsó Arénára átszámolni? Már a lélegeztetőgép-mértékegység is undi volt, de hát ez...Méltánytalan! Méltánytalan bizony a rezsicsökkentést kiszórt százmilliárdokkal védőkkel szemben ez a hangnem. Mindig csak az utálkozás meg számonkérés, örvendés meg sose. Még azt sem vagytok képesek értékelni, hogy a bullshit generátort az NFM tekeri cirkalmas körmondatokat ontva magából, és nem dajcstomira bíztuk az igazunk bizonygatását. 

 

Pedig ez a lehengerlő modor bármikor, bármilyen témában bevethető, üzembiztosan hozza mindig ugyanazt. 

592 komment · 3 trackback

2014.08.14. 05:24 Fabius

Összevisszafogtunk, végre!

Címkék: összefogás ellenzék önkormányzati választás 2014

Kedves baloldali emberek, barátaink! 

A harcnak vége, mink mostan már istenuccse detélleg össze vagyunk fogva. Legalábbis nekem azt mondták mondjam ezt, mert Zuglóban fassetruggya hogy állunk, Pesterzsébeten sincs minden rendben és még az is meglehet, hogy a tótjóska ellenzéki kihívót kap a tizenháromban, de...Már szövegezzük a megállapodást, amit kit tudja majd melyik formájában alá is írunk jól. Micsoda? Hogy ettől aztán mostanra úgy nézünk ki, mint egy Tarantino film zárójelenete? Oszt'akkó mi van? 

ellenzék.gif

Ettől még tessék miránk szavazni, okés?!  Elvégre van egy politikai ambíciókkal nem rendelkező főpolgármester jelöltünk, és a szar is csak halkan szivárog már egy eldugott tumblr blogon. Jó, minden nem lehet tökéletes, de könnyen belátható, hogy a helyosztó székfoglalók közben kurvára nem volt se ideje, se energiája mindennel foglalkozni az embernek. Ki kellett azt küzdeni, hogy mi legyünk a "nemorbán" alternatíva, amire majd szavaznia kell a nemorbánpárti mindenkiknek. Hogyhogy miért? Mert nemorbán, azért. Nincs olyan, hogy ez az üres frázis önmagában nem elég. Annak kell lennie, ha már ennyit marakodtunk kinek mi jusson.

Teccikéteni? Nahátakkor!

Most már egy szót ne halljunk, legyen elég az áldozat amit azért hoztunk, hogy legyen ebben az országban egy nemorbán! Tudjátok ti mibe került a sok gondolatmankó és muszájspanifer amikkel összetákoltuk ezt a szövetséget? Az nem lehet, hogy annyira legyünk vonzóak, mint Malév vagyon az ócskapiacon. Tessék kedves jó arcot vágni mindenhez, még ha nehéz is, hisz jusson eszetekbe drága baloldal, mi vagyunk a jövő! Az ország, a marakodástól hangos és személyi ambíciókkal terhelt, kidolgozatlan programos baloldal holnapja. Ti pedig erre a kuplerájra fogtok szavazni, mert aki nem nemorbán, az Orbán.

És kuss. 

667 komment

2014.08.12. 11:19 Fabius

Orbán Viktor megfigyel téged

Címkék: adatvédelem fidesz kémprogram finfisher

ÉdesViktor illiberális álmában úgy működik az ország, hogy akire kíváncsiak vagyunk arról mindent megtudunk: Hányszor szeretné, ha a Jóisten análisan zaklatná a Főnit, hányszor kurvaanyázza teszem azt a közhivatali főnökét, utálja vagy szereti a rizsacsökkentést és úgy általában mennyire rajongója a nernek. A rendszerváltás óta annyit azért haladtunk a korral, hogy erre már nem háromper akárhányas csoportfőnökségeket alkalmazunk, hanem vettünk hozzá kémprogramot, mondja az átlátszó.hu

megfigyelés_1.jpg

A gyakorló diktátorok kedvelt játékával, az általa nyújtott lehetőséggel egy apró probléma van: minek kísértésbe vinni azokat, akik odatalálnak maguktól is? Itthon sem világos, a szolgálatok mikor használhatják és milyen feltételekkel? Vagyis bárki használhatja bármikor, nálunk a személyiségi jog és adatvédelem csak ilyen flancoskodós nyűgizé, ráadásul soha következménye semminek nincs. Az adatvédelmi törvény kimondja, legjobb adatgazda Orbán Viktor, illetve az általa üzemeltetett illiberális állam. Az főadatvédelmi nertárs szerint a Greyhound videón látható vonalkódos választói preferencia nyilvántartáson nincs semmi látni, és különösen nincs vizsgálni való. Ha a nyugtalan állampolgár a nyilvánvaló ajánlási csaláskor a hivatalhoz fordulna akkor megkapja, kuss, túl sok munka lenne egyesével visszakeresni ki ajánlott kicsodát. Pont ugyanerre a válaszra számíthat kb az ember akkor is, ha arra lenne kíváncsi, vajon az ő telójából is kitúrta-e a szakszolgálat, mit üzent a NapiFeri?

Következmények nélküli országban miért éppen ezzel ne játszhatnának? Ki tudná elszámoltatni őket?

Akit a téma kicsit jobban érdekel, az olvassa el ezt itt. Gállfy Csaba cikke aszongya, annyira azért nem veszélyes a helyzet, a FinFisher főleg a javítatlan biztonsági réseken keresztül képes föltelepülni a gépekre, vagyis tessék szépen lefrissíteni mindent. Másodszor pedig - állítólag - a mobil platformokon csak user interakcióval tud települni, vagyis mobil böngészőn különösen ne kattintgasson senki felugró ablakokra,  feltételezzétek, hogy a rendkívüli pénisznövelés, Angelina Jolie csak neked manduláig kitárulkozva spamek mögött is kíváncsi titkosszolgálati szemek pislognak. 

 

UPDATE: mire megírtam megjelent az Index cikke, hogyszongya nem volt zökkenőmentes a programtelepítés :-D 

925 komment

2014.08.11. 05:23 Fabius

Zuglóban a Fidesz a csaláshoz is béna

Címkék: fidesz zugló ellenzék önkormányzati választás 2014

Szórakoztató néhány hetünk lesz nekünk zuglóiaknak az önkormányzati választásig, egyszerre kacagtatóan és szánalmasan röhejes. Sebaj, vigadunk mi sírva is, ha úgy adódik, bosszantva mulattatásunkról meg gondoskodnak a képviseletünkre jelentkezők mindahányan. 

Itt van például a Papcsákot vesztő helyi Fidesz, ami ma délután háromkor  Pesti Imre szájával mondja el a sajtónak, amit mindenki hetek óta tud: Az eddigi segédpapcsák reflektorfénybe áll, Rozgonyi Zoltánt, a háromból a ciklus végére egyetlenként állva maradt alpolgármestert indítják a leköszönő, és tavasszal el is bukó Papcsák helyéért. Ásításig unalmas lenne a dolog, ha nem akadna az ember kezébe néhány elgondolkodtató határozat a kerület honlapján. Érdemes elolvasni mekkorát koppantak mikor aszitték nekik ez a választókerület átrajzolás - mutyi kurvára menni fog egyedül

Azt mondják, figyeljél:

- A választási eljárási törvény szerint a választókerületeket 2014.03.31-ig ki kellett alakítani, ezt a helyi választási iroda a 7/55262/2014 határozatában előírás szerint meg is tette.

- Aztán hogy, hogynem jött egy kis oppardon, meg egy újabb határozat július hetedikén - 7/55262/2104/2 - amiben Dr. Papp Csilla helyi választási iroda vezető és Papcsák önkormányzatának jegyzője átrajzolgatta a választókerület határokat. 

- Amiről aztán a kihirdetést követően ha nehezen is, de neki is leesett, nem felel meg a választási eljárási törvényben foglaltaknak, úgyhogy...

- Jött egy újabb határozat  -7/55262/5/2014 -  hogy baszki, vissza az egész, mert erre jogalap nem volt, pluszbónusz az átrajzolós határozatban a jogorvoslat lehetőségéről is rossz tájékoztatást teccettem adni véletlenül, úgyhogy...

Túl azon, hogy ez zugló jobboldali szimpatizánsainak is hordoz egyfajta üzenetet,

rozgonyi.jpg

azért a sorozatos véletlenek furcsa egybeesésein is lesz mit magyarázni az utcán, mikor holmi jogszerűségek kerülnek szóba a rendészetért rajongó jelöltjükkel tereferélve a Bosnyák sarkon. 

Nincsenek ám egyedül okosék, a túloldal zsenijei is könyöklik egymást lefele a moslékosdézsához vezető rögös úton. Megegyezés? Az micsoda? Összefogás? Röhögtetsz? Lehet itt valami a levegőben, hogy minden ennyire nyögvenyelősen megy, és megesnek olyan dolgok is, amik sehol máshol. Például, hogy egyáltalán fölmerülhetett, hogy Veca apját megint kiállítják bohócnak, hátha majd most felsorakozik mögé mindenki. Na, ebből lett az, hogy inkább Karácsony Gergő egy kerülettel beljebb jött, és ha nem sikerült a XVI-ban országgyűlésit nyerni, hátha fog sikerülni Zuglóban önkormányzatit. Mert annyira jól járt a kerültet az elmúlt ciklusok ejtőernyős, kerületidegen polgármestereivel, hogy kár lenne megtörni ezt a szép hagyományt. Karácsony bezengte, megvan a megegyezés, mire a kerületi képviselő Várnai közölte, vele ugyan nem egyezett meg senkia szocik meg azt, hogy a Horváth Csaba ambícióinak leküzdése közben szelektív amnéziát kaptak, és úgy emlékeznek ők nem a 8-4-2-1 képviselőarányra mondtak igent, hanem az általuk vázolt 12-1-1-1 - re

Mi meg röhögünk már megint, mert aki azt képzelte a Tóth Csabával egyezkedés nem hoz meglepetéseket az utolsó pillanatban - vagy az után - is, az nem foglalkozott a kerület életével - és a szocialisták egyezkedési moráljával - semmit az utóbbi évtizedben. 

Így aztán tényleg nem unatkozunk, a két társaság, akik között vélhetően eldől a Papcsák utódlás kérdése ad muníciót eleget a bosszankodáshoz és a röhögéshez is. A probléma mindössze annyi, hogy én ezt a zuglóiak egy jelentős részével együtt már kurvára unom akkor is, ha mérsékelten szórakoztat. A képviselői hely és választókerület-határ osztozkodásnak már minden apró részletét ismerjük, pontosan tudjuk a konc kinek kéne és milyen áron, de arról egy kurva szó nem esett eddig, vajon csinálnának is ezek valamit a kerületért? 

636 komment

2014.08.09. 09:17 Fabius

Simicska vs Orbán vs RTL

Érdekes momentumokkal bővült a Nagy Médiaháború lehetséges indokainak köre. Először is azt mondja a Cink, hogy egy "rálátós" forrásuk szerint Viktornak nem ideológiai, hanem elszámolási vitája van Lajossal:

Orbán és Simicska háborúja mögött nem az van, hogy Orbán és Simicska összeveszett, hanem az, hogy Orbánnak nincs több pénze, az államháztartás nagyon kritikus állapotban van. Az IMF-től nem vehetünk fel hitelt, az oroszokhoz nem rohangálhatunk hetente, más illiberális államoktól meg nem kapunk, vagy nem annyit, amennyit kellene, és cserébe nem tudunk semmit sem kínálni. Nincs más olyan szektor, amelytől el lehetne pénzt venni, csak az, amelyik eddig Simicskáék miatt érinthetetlen volt: föld, média, építkezés. Ebből a szempontból is érdekessé válik a tusványosi beszéd például. Orbánnak politikailag is ez az érdeke, nyugodtan mondhatja, hogy lám-lám, a sajátjainktól is el tudunk venni, nemcsak a baloldalt szopatjuk halálba, hölgyeim és uraim. 

Nemzeti Kommunikációs Ügynökség terve ésszerű. De nem tudjuk, hogy mik lesznek a feladatai – csak kreatívmunkái lesznek-e, pr-rel, stratégiával, és a médiavásárlást másokra hagyja továbbra is, de legalább elég lesz egy kapcsolattartási pont, vagy azt is akarják. Megjegyzem, ezeket csak olyan projekteknél lehetne alkalmazni, amelyben nincs uniós pénz, abból meg azért többségében kevés van: miniszterelnökség, magyar turizmus, agrármarketing, MNB, Államadósság-kezelő Központ, NMHH, szerencsejáték, MVM, meg biztos még sok kicsi. kreatívval és médiával együtt ez nemhogy nincs 40 milliárd évente, hanem szerintem 15 milliárd sem. A médiavásárlás nem túl bonyolult biznisz, ezt a kócerájt három account el tudja vinni.

De még ha a médiavásárlást ki is veszik az IMG, a Bell & Partners, a Vivaki kezéből, akkor sincs semmi garancia arra, hogy Simicskáéknak stop lesz. És akkor hova költ az állam, ha oda nem? A Magyar Nemzet, a Hír Tv, a Lánchíd Rádió és a Heti Válasz oké, ott lehet érvelni, hogy egyszerűen nem hozzák azokat a piaci számokat, amelyek alapján érdemes lenne ott költeni. Ezzel szemben a Class FM, a Publimont és a Metropol megkerülhetetlen, és amúgy is innen veszik ki Lajosék a hatalmas pénzeket. 

Emellett Orbánnak miért lenne érdeke, hogy a pártsajtó is nekimenjen? Orbán hatalma nagyban függ az őt támogató médiaportfoliótól, ez a nagyon szépen záró rendszer akadályozta meg eddig, hogy a kétharmadot kitevő emberek jelentős részéhez eljusson az, amit nagyjából csak a többé-kevésbé független online média tárhatott fel. Nem érdeke rést ütni ezen, sőt éppen ellenkezőleg, a kormány online médiás nyomulása pont arról szól, hogy még több felületen legyen befolyása, egyszerűen már demográfiai okok miatt is. Ha azt nem is tudják elérni, hogy mondjuk az Origo vagy a Vs.hu hardcore pártsajtó legyen, azt el tudják, hogy bizonyos témákkal ne foglalkozzanak, másokkal meg inkább igen. 

Persze nem zárható ki, hogy Orbán és Simicska összeveszett, de nem azért, mert Orbán össze akart veszni, hanem azért, mert Simicska nehezen érti meg, hogy miért kell az ő pénzét baszogatni. Orbánnak elfogyott a pénzügyi mozgástere, az illiberális állam bejelentése pedig arról is szól, hogy egyre átláthatatlanabb és elszámoltathatatlanabb akar lenni. A trükközésre már korábban is volt példa, ilyen volt a államadósság-számláló eltüntetése (amit az Index aztán egy nap alatt leprogramozott), ilyen volt annak a bejelentése, hogy a foglalkoztatottság mérésére új módszertant dolgoznak ki (mert a nemzetközi sztenderdek sehogy sem mutatják ki a sikert!), és az NGO-kat is részben azért basztatják, mert túl sokat perelnek közérdekű adatokért. Orbán el akar bújni a számok elől, vagyis inkább azt szeretné, ha a számokat csak ő látná, és senki más. 

 

Másodszor meg a HVG állítja, hogy az RTL azért került szopórollerre, mert nem kergette elég lelkesen a rezsidémont, és volt pofája 52% körül semleges módon beszámolni az eseményekről. 

Tökjó, a nagy médiafigyelésben most aztán lehet nézegetni mennyire lelkes a Simicska csoport, és már csak azt várom, mikor válik Lajos sötétben bújkáló, szamizdat terjesztő ellenforradalmárrá. Muhaha.

simicska lajos1.jpg

992 komment · 1 trackback