Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

1/10

Hazugság nélkül

Úgy gondolod nincs olyan vállalható párt és politikus, ami/aki megfelel az értékrendednek, akit/amit támogathatnál, hogy a jövőképed ne csak ábránd legyen? Akkor te politikai árva vagy, itt a helyed.

Friss topikok

 • toportyánzsóti: Szájtátót azért kellett külügyminiszterré kinevezni nehogy ne tudjon hazajönni az USA-ból,amikor a... (2014.10.24. 17:22) Legújabb korunk forradalma
 • rdos: @Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Kárpátaljáról elmenekült barátomtól tájékozódom, nem... (2014.10.24. 17:15) Megállj, te mocskos internet!
 • rodeo36: @kekex: megoldás:: kievezni a partra és más vizeket keresni mint a zember a ző tragődiájában mong... (2014.10.23. 03:44) Szíjjártó kínpadon
 • rodeo36: @vigyüktúlzásbaadolgokat: azaz még mindíg nem válaszolsz arra amit kérdeztem? a csőrcsill is egy... (2014.10.23. 03:42) Szétrúgjam a segged, Obama?!
 • a Ténytár: @ Csak nem kitiltottak korrupcióért őt is és azért félt elmenni Orbán az USA-ba ;-)))) _____ www.... (2014.10.20. 06:31) Orbán nem vitázik és kész!

Blogajánló

2014.10.24. 11:49 Fabius

Legújabb korunk forradalma

Szabadság, nertársak!

Az van minekünk, meg a sok forradalmi emlék. Jah, legalább az legyen, ha már jelenkorunk forradalmárai sajátos értelmezést adnak a forradalomnak. Itt van nekünk PötiPeti, aki külügyminiszterként érkezett Ámerikába, és hősként tért haza. A kettő között fogadta őt az amerikai külügy segédportása, aki egy arcon szarással átadta Obama elnök és az amerikai nép üzenetét, mire örömpírral a kilátszó arcfelület maradékán az USA Tudéjnek aszonta: Biztató jelek vannak, ahogy a nyüvek kelnek ki az arcát borító biomasszából, úgy sarjad ki népeink új barátsága, mingyá' maholnap. Addig ugyan jó lenne, ha adnának valami sorvezetőt a korrupciós nyomozgatáshoz, mert a sajtóban szétrágott olajgét és vargamiska "nyócember már előzetesben van" nyilatkozata ellenére sem tudjuk, honnan menjünk neki a dolognak. Jóvanna - szipogott elnézést remélve - kis ország vagyunk, ahol sok a hülye. Azért, mert a rendészeti államtitkárunk tartótiszt, még nem értünk mink az ilyen felderítésekhez.

Úgyhogy jó lenne ezt megtenni mihamarabb, mert lesznek országunkban olyan sértettek, akik szerint milliónyi magyar haragját vívja ki Amerika, mert önkényesen kitiltja a korrupt szarjainkat.

Meg lesznek olyan további nemnyomozók, akik szerint egyszerű bólogatással is föl lehetne oldani a korrupszar-tilalmat, és teccik látni, nyomás alatt egyetlen forradalmi újítás jut eszünkbe: Fizetőssé tesszük a véleményszabadságot meg az amcsiba szakadt rokonokkal végtelen szkájpolást. Mi ezt tudjuk. Meg lopni. Ja, és a rendszerváltás 25. évfordulója alkalmából az orosz medve mellett a pénzesebb szovjet utódállamok vezetőinek kéjváladékában fürdenénk szabadságot, önrendelkezést, függetlenséget kiabálva. Hogy miért? Mert a magyar nép választási győzelemhez szükséges része nem felháborodik ezeken, hanem éljenez és megtapsol, mint Kádárt 1957. május elsején.

67 komment

2014.10.22. 11:32 Fabius

Megállj, te mocskos internet!

Címkék: fidesz internetadó

Miközben Putyin Köpcös Cuncija úgy küzd a fokozódó nemzetközi helyzettel, mint kezdő medveimádó az anál körtével, addig a többiek nem alszanak, sőt: vargamiska vezetésével igyekeznek erőltetni az örök érvényű szabályt:

- Aminek használatához hülye vagy, mit nem tudsz uralni, betiltani, szabályozni, azt adóztasd meg!

Rendesen, ugye, mert kicsit adóztatni mi a francnak? Ha már leugatnak, beszólnak és anyáznak, ha már élnek azzal a kevés szabadságjoggal amit meghagytunk nekik, akkor legalább kerüljön sokba. A kurvaannyukat, azt. Fészbúkmilla forradalom, mi? Apátokfaszát, ezt többet normál költségek mellett elő nem adjátok!

- Nem elégszel meg a közmédia hurrájelentéseivel, pártatlan sajtót keresel a világhálón? Fizess többet!

- Saját fordításodban akarod olvasni mikor a nemzetközi sajtó Viktort ekézi? Fizess többet!

- Lemaradtál Kósa Lajos valamelyik emlékezetes önszívatásáról az RTL híradóban? Fizess többet!

- Normál költségek mellett követnéd Viktor elpocakosodását a faszbúkján? Fizess többet!

Igen, az utolsó példapont is belejátszik a bulikába, bár az Index egyébként remek infógrafikájából sajnálatosan kimaradt.

internetadó.jpg

Pedig ugye innentől nem lesz mellékes az sem, Don Cunci propagandavideót mekkora költséggel lehet élvezni időről időre. Akik digitális szakadékról pofáztak még néhány éve, azok most jelképesen beálltak a hátunk mögé, és belerúgják azokat, akik nem tudnak eleget fizetni érte.

Hogy a digitális ügyintézés felé tart a világ?

Lárifári, nem nálunk! A kormányszájtok egy marék átizzadt szotyihéjat érnek, interneten ügyintézni bármi hivatalos dolgunkat kilátástalan küzdelem. A Neptunhoz és online diákhitel ügyintézéshez szokott diákoknak sem kötelező mindent kényelmesen, otthonról vagy a korral haladva netképes okostelefonról vagy táblagépről intézni, vagy ha mégis, akkor annyival több diákhitelt teccenek majd fölvenni hozzá. Megtanuljátok ti oktatási rendszer ellen sztrájkolgató, izgága pöcsikék, hogyan tekint rátok a ner:

  A rezsicsökkentés az örökké fiatal nyugdíjas szavazóbázis kiváltsága, nektek meg lófasz a seggetekbe!

 

 

1029 komment · 3 trackback

2014.10.21. 07:33 Fabius

Szíjjártó kínpadon

Címkék: fidesz korrupció szijjártó péter áfacsalás

Szijjártó Péter Amerikába megy. Ezek szerint ő még mehet. Amíg a pofonzónába ér addig itthon egyre hajtogatják, mi aztán igazán jóbarátai vagyunk az amcsiknak, és különben sem alkalmas az idő arról beszélgetni, hogy korrupt szarok a Párt holdudvarának egyes tagjai.

Elvégre csak egy olajgét és életfogytig kitiltás lóg a levegőben, az ezzel megegyező időtartamú szégyenpadon ücsörgéssel együtt.

Mr. Ananász Háré maga sem gondolta, hogy rögtön a külügyérré választása elején ekkora szarzuhatagba kerül. Úgy gondolta elevickél az "apukámadta" villa és az egyre hangosabban nyikorgó keleti kapu között, planírozza a Putyin sliccéhez vezető rögös utat, néha nyugat felé megrázza az ananász sérót rosszallóan, mintha ő lenne a ner Dr. Albanja. Na, ehelyett van az, hogy mostanság azt kell elmagyarázni a megorrolt majdnem legjobb barátainknak, hogy az olaj biznisz üzleti gyakorlata a kenőpénz kérésével együtt nem korrupció, hanem népszokás minálunk. 

A sikere garantált.

Mert ahogy azt a miniszterelnöki miniszter Lázár János találta mondani tegnap, ügy, konkrét ügy van, amiért az amcsik alappal berágtak. Neveket nemtunnak ezek a szegények, mert a körímélben föltehető egyszerű kérdés megfogalmazására bizta nem ért még rá senki, és az sem büdös, hogy a Századvég megelőző szándékkal rántotta a saját nyakukba a húgyosbögrét. Szóval nem tudják ők hogyan lehetne a neveket kideríteni, istenuccse detélleg, ám ha az amcsik a saját szabályaikat fölrúgva nyilvánosságra hoznák ezeket, akkor a magyar kormánynak legalább szart se kéne nyomozgatni a hivatalnokai és oligarchái között. Mert az más, tecciktunni kedves majdnem legjobb barátaink, ha kényszer hatása alatt rugdossuk ki a nem csak korrupt, de béna szarokat, mintha mi magunktól önként vernénk a kezükre szívlapáttal egy embereset.

Ezek ilyenkor hajlamosak megorrolni és hálátlan szemét trógernek nevezni a Pártot vezérével együtt, aki elfelejti mi az összetartozás, a kéz kezet mos, és mit jelent pontosan, hogy ki kell fizetni a szolgálatot.

Úgyhogy az lenne a legjobb, ha a kínpadon ücsörgő PötiPeti valahogy hozzájutna ezekhez a nevekhez nyilvánosság előtt is vállalhatóan. Az mindegy, hogy a vazelines vödörnél tett látogatása előtt vagy után történik meg, a lényeg, hogy a 318 millió amcsi között csak találni egy Snowden kettőt, aki kiszivárogtatja a nekünk kínos, de mégis úgy vágyott névsort. Utána az sem baj, ha PötiPeti elhúzódó tanulmányi kirándulást tesz Guantanamo-n, az ügy - khmm - olajozott lezárása érdekében a magyar kormány ezt az apró áldozatot meghozza.

 

 

601 komment · 2 trackback

2014.10.18. 09:28 Fabius

Szétrúgjam a segged, Obama?!

Címkék: fidesz korrupció szijjártó péter diplomáciai botrány

He! Te ott a nagy vízen túl!

Ez most komoly? Mikor olvastam a saját barokk kunyhómban eltévedtem, mert kiejtettem kezemből a teremgarázsból az emeleti hálókhoz vezető térképet. Mondtam is az asszonynak, holnap majd azzal jöttök, mi sem mehetünk Ámerikába, mert fater kartellezésel spórolta össze a rávalót.  Felhívtam a Főnököt aki intett, nehogy elsüssem a "minálunk a barackból pálinkát főznek, és nem a jegyzékit olvassák" viccet, mert rasz istának tűnök, de máskülönben lehet megtettem volna, mert annyira fel vagyok kedélyállapotilag borzolódva.

Pedig megint csak az van ami mindig: nem vagytok tájékozottak/félre vagytok tájékoztatva.

Mert mi történt? Szerintetek elárultuk a NATO-t és korrupcióztunk meg haszonélveztünk volna. Pedig mi csak segíteni akartunk, mert úgy láttuk a magyar pályázati viszonyokról sem tájékozódtatok eléggé/félre voltatok tájékoztatva. Oszt' így meg telisteli voltak a benyújtott anyagok formai hibával, mi meg nettó jószándékból odaadtuk a formai hibák nélkül dolgozni tudó szervezetek listáját. Jó, rövid a lista. Oké, kormányközeliek a tanácsadók. De basszus, hát ki ismerné jobban a dolgok mentét, a sok formaságot mint azok, akik elég közel ülnek az odafigyeléshez? Ti meg ahelyett, hogy megragadtátok volna a segítő kezet ahogy minálunk szokás, gyanúba kevertétek és ideges tikkelésre késztettétek a habonyárpit.

habony-árpád_1.gif

Ezt azért nem kellett volna! Ti aztán komolyan annyira tájékozatlanok vagytok/félre vagytok tájékoztatva, hogy a dianás cukrot is képesek lennétek titkos tudatmódosító eszköznek látni. Holott. Amúgy személyesen nehezményezem  ezt a kitiltósdit! Most a szellemi honvédek se utazhatnak kényelmesen békegaloppra, kénytelenek lesznek átúszni az Atlanti óceánt és a Great Kills Parknál partra szállni, hogy Staten Island felől sétálva azért megszáradjanak nagyjából mire Washingtonba érnek. Ilyen szégyennek és tortúrának kitenni minket csak azért, mert segítő kezet nyújtottunk a nálunk állomásozó tájékozatlan/félre tájékoztatott amerikai barátainknak, és mert a lepcses pofájú lengyelek szerint Vezetőnk közelebbi kapcsolatba került a medve makkal a feltétlenül szükségesnél.

Nézzétek meg mit okoztatok!

Az ellenzék vizsgálatokat meg neveket követel ahelyett, hogy azzal foglalkozna hány helyen akarjuk voksújrázással elvenni tőlük a rájuk bízott mandátumokat. Nyilvánosságot szajkóznak, nemzetbiztonsági kockázatot meg szégyent emlegetnek, kérdések fogalmazásával töltik a drága időt és konkrétumokat akarnak. Most mondjam nekik, hogy engem vár a fodrászom mert az ananász hárét karban kell tartani minden hétkezdés előtt, és nem érek rá piszlicsáré ügyekkel bíbelődni? Mondjam, hogy az orosz oligarchákkal közös klubban szerepelni tulajdonképpen nem szégyen, hanem a keleti nyitás velejárója? Ezt azért ti sem gondolhattátok komolyan, srácok!

Úgyhogy oldjátok a tilalmat felfele, mert most már valóban tájékozottak vagytok, és beláthatjátok, minálunk a történetek nem a korrupció, hanem a testvéri szeretet megnyilvánulásai. Uff!

 

1263 komment · 3 trackback

2014.10.17. 09:03 Fabius

Jön a Simicska-Leaks?

Címkék: orbán fidesz háború simicska

Aszongya a Figyelő, hogy az egykori kollégiumi szagsógorok viszonya annyira megromlott, hogy már a fingpertura sem emlékeznek vissza szívesen. Az eddig közös út szétválni látszik, a célok eltávolodtak egymástól: Viktor állítólag három nyugodt évet akar az állam szerepének újraértelmezésére, az ellátórendszerek faragására, Lajos meg pénzt és befolyást. Habony és a Palácsik Timi férje meg Lajos médiaportfólióját akarja, de őket speciel mindenki épp leszarja.

Mer'hogy az a hír járja, Viktor is sérülhet ha élesben is kitör az Első NERháború.

orbán-simicska-háború_1.jpg

A Figyelő informátorai szerint a vérszerződést már felbontották, túl vannak azon a ponton ahonnan még vissza lehet fordulni. Innentől meg nem az kérdés lesz-e háború, hanem az, mi lesz a választott fegyvernem? Luí valamelyik cégét átkereszteli SimicskaLeaks-re, és hogy, hogynem szivárogni kezdenek az Orbánra és a kormánypártra kényelmetlen iratok az azokon kéjjel csámcsogó Magyar Nemzet, HÍR TV felé, vagy ad abszurdum az Átlátszó névtelen bejelentő csatornáján fog érkezni egy-egy ajándékcsomag időről időre?

Esetleg az államigazgatásba beépített Közgép alvósejtek fogják szabotálni Orbán nagyra törő terveinek megvalósítását?

Mert az is vicces lenne. Vityáék görcsös erőfeszítéssel kitalálnak valamit időről időre, aminek megvalósítása kudarcba, botrányba, kudarcos botrányba fullad, mert minden alkalommal lesz egy láb ami összerúgja a bokát, hogy arccal tompított taknyolás legyen a dolog vége, üzembiztosan. Ha Lali úgy akarja ettől nem menti meg Orbánt se a Jóisten, se a kápók gyilkos tekintetével minisztériumok szerte személyesen masírozó Lázár.

Aztán Viktor majdcsak megunja. Vagy belebukik. Vagy behódol a bukás előtt félórával, és ha már úgyis megvan a szépen fejlett orális fixációja, akkor egy slicc melletti nyálfolt lesz a pecsét az újrakötött szövetségen.

 

443 komment · 2 trackback

2014.10.16. 09:38 Fabius

MSZP oligarchák végnapjai jönnek

Címkék: mszp megújulás tóbiás józsef

Úgy izgulok, mint katolikus diakónus a részeg garázdaság utáni szabálysértési eljárás alatt: bazz, gyökerestől fordul fel az MSZP élete

073_2_anim.gif

(via)

- Pernahajder Kapitány lehetetlen fogadásokban megnyilvánuló szerencsejáték szenvedélyét szankcionálják

- ismét elválnak ágytól-asztaltól Ferivel

- felszámolják az oligarchák uralmát

Tóbiás és az elnökség nem kicsit vállalt, elküldte a selyemzsinórt többek között Puch Lászlónak és Veres Jánosnak is. A módszer a maga módján zseniális: a  címet-rangot (megyei elnök) megtarthatjátok, de innentől se pénz, se komolyan vehető befolyás nem jár vele. Mielőtt alábecsülnénk a megyei elnökök lobbierejét idézzük fel, ők voltak akik felemelték, csúcson tartották majd elejtették Gyurcsányt. Ez a módi azonban a Fidesztől kopipésztelt választókerületi rendszer felállításával megváltozik. A választókerületi kijelölt felelősnek nem a helyi pártkirálynak kell jelentenie, és nem tőlük kell a pénzt sem kunyerálni. Beszámolni az országos elnökségnek kell, akik időről időre eldöntik, mikor billen ki a szék valaki alól elégtelen teljesítmény esetén. 

Nem lennék most mittom Veres János, aki két vesztes választás után, a nyári úgynevezett "tisztújításon" (haHAhaHaha) is aszitte, kirobbanthatatlan a kiskirályi tónusról, ami holnaptól csak egy hokedli.

Tóbiás nem szarral gurigázik mikor nekimegy a megyei hatalombrókerek vazallusi rendszerének. Már, ha tényleg nekimegy, és nem a választóknak meg a három vesztes csatában megtört, elfáradt, kiábrándult párt-talpasoknak szóló himihumi az egész. Mert lássuk be, a 2010-es apokalipszis óta minden hónapban volt valami gyökeres megújulás, csak látható eredménye nem lett soha. Kofalárma, ígéret meg fogadkozás hegyek ellenére eddig csak az volt látható, a folyamatos változásban valahogy a változatlanság lett az egyetlen állandó. A változás ellenségeit úgy védte a lekötelezettek egzisztenciális félelme, mint nyugati városokat Dunai árvíz idején a mobilgát. Sérthetetlen, elmozdíthatatlan figurái a pártnak, akik helyett most alkalmatlanság estén lecserélhető arcok jönnek. 

Jókora béklyó esne le a szocialistákról, ha ezt Tóbiás keresztül tolná. De nyilván nem lesz egyszerű dolga, sőt. Innentől jobban teszi, ha vigyáz, mert a végén véletlenül hátba szúrja magát egy rozsdás, életlen, Baranyában talált handzsárral. És akkor puccs, akarom mondani fuccs az egésznek megint. 

 

352 komment · 2 trackback

2014.10.14. 05:19 Fabius

Új polgármesterünk máris pártját ritkítja

Címkék: zugló összefogás karácsony gergely önkormányzati választás 2014

No, akkor ezen is túl vagyunk. Egyik szemünkkel nevethetnénk, hisz Zugló megtörte a "narancs önkényt", a táltos tea nem hatott, Pajor atya is cibálhatja a lélekharangot napestig, 4 év papcsákizmusnak vége van. A másik szemünkkel azért sírhatunk, mert csudálatos pillanat lesz mikor polgármesterünk beszamaragol a Pétervárad utcába szürke igavonó-hátasán, miközben mi csendben átlépünk cseberből a vederbe.

karácsony2.jpg

Igen, drága Feleim, nincs itt semmi tévedés. Polgármesterünk ugyanis nem az lesz akinek neve a szavazólapon állt, hanem az, aki a gyeplőjét rángatja. Mert rángatni fogja, kétsége ne legyen senkinek, tessék csak bátran a testület összetételére pislogni. Karácsony Gergő mostanában fog ráébredni, hogy TóCsával bizniszelni olyan kemény, mint a lefejelt kád széle. Hátország nélkül - hacsak Szabó Rebekát nem tekintjük annak - különösen az lesz. Külön pikantériája a bulikának, hogy az Együttben máris azon gondolkodnak, Karácsony követi a évtizedes hagyományokat - mondjuk választása se nagyon lesz más - és "kifizetőhellyé" teszi Zuglót.

Ha ők így gondolkodnak a pártszövetségen belül, mit gondoljuk mi?

Jó, Szigetvári nem a helyzetfelismerő képességéről és politikai éleslátásáról híresült el, most is kifelejt egy apróságot a képletből: a TóCsa állandót. 2006-2010 között se a polgármestert adták a helyi szocik, hanem egyrészt a Zuschlag ügy másodrendű vádlottját, másrészt meg a vádemeléssel járó mutyicsomagot, minek köszönhetően Weinek kénytelen volt a bíróságon magyarázkodni a több tízmilliós tanácsadói szerződések hogyvoltjáról. Úgyhogy nem kell előre hánykolódni az irigységtől és máris a pártszakadáson malmozni gyerekek, Karácsony nem a PM-et foga elsősorban kisámfázni a kerület pénzével. Lesz neki dolga éppen elég amíg a benyújtott számlákat elrendezi szép sorban, ti meg foglaljátok el magatokat és tippeljétek meg, Gergő vajon hol végzi TóCsa keresztapuskodása mellett a ciklus végére.

Kik fogják ebben akadályozni? Na, azért lesznek páran aki tesznek róla, ne menjen ez túl simán. Először is ugye a 21 fős testületben 9 összefogós képviselő mellett 9 fideszes, egy elempés, egy jobbikos és egy Várnai ül, úgy érzem kényes dolgokban lesz apró probléma a többséggel. Másodszor Várnai nem az a seggén nyugodtan megülő, halk szavú civil. Ha már az egyesületével legyőzte a Jobbikot és az LMP-t, akkor tovább építve a "brendjét" ugyanott fogja folytatni, ahol Papcsákkal abbahagyta. Plusz a testület tagja lett Karácsony másik egykori párttársa, Barta János is, aki szintúgy nem rajong a korrupcióért. Nem véletlen a jelmondat amit a faszbúkjukra kitettek a választás hajnalán: "ahol akárcsak egyetlen LMP-s képviselő is van, ott a korrupció, a mutyi napfényre kerül!" Egyetlen képviselő már van, nekem meg valami azt súgja, hamarosan lesz apropó igazolni a tételmondatot.

Karácsony szerint Zugló legnagyobb nevezetessége ma a másfél millás Papcsák klotyó. Fene tudja, nekem azért szembe jut néhány másik is. Oké, több időm volt szétnézni, mint neki, tán ezért nem az első ami eszembe jut a kerületről, hogy ott szarhatok ahol Papcsák. Így azt is tudom, a legutóbbi alkalommal mikor Tóth keresztapus és az akkori brancs áldásos tevékenysége választók által véleményezésre került, akkor megszavazták első embernek a leghülyébb pártkomisszárt, akit hátán hordott a föld, mert elszámoltatást ígért nekik. Ha nem világos segítek, kedves Gergő: felesleges áltatni magad azzal, hogy vissza lehet szerezni a baloldalnak a bizalmat, mert ha hibázol ez az a hely, ahol a leggyorsabban lehet elveszteni is azt. A luxus retyóval együtt.

 

257 komment

2014.10.12. 13:33 Fabius

Orbán plágiummal biztat szavazásra a miskolci Fidesz

Címkék: önkormányzati választás 2014

Én már megtettem, amit megkövetelt a szűkebb haza, elmentem és szétosztottam kinek kinek érdemei szerint ami jár. Azt hittem innentől csak a punnyadás, a kakaspörkölt őrzése lesz napirenden, izgalom sehol, a Gyurcsány verés és Váradi András tragédiája is megvolt tegnap, nem lehet se a röhejt se a tragédiát hová fokozni már.

Aztán tévedtem.

Hazaérve kiderült, hogy kiterjedt rokonságom is túlesett a maga ikszelni járásán, és érdekes kis kiadvánnyal gazdagodtak útközben. Azt nem árt tudni, hogy a Leginkább Megjósolhatatlan Eredményű Város címet elnyert Miskolcon aztán mindent, de tényleg mindent bevetettek a pártok, Lakodalmas Lajostól az ingyen zabáig. De volt valaki aki azt gondolta ez is kevés lesz, így lopta és használta ÉdesViktor örökbecsű, a "haza nem lehet ellenzékben" - szállóigéjét, hátha ez lesz a löket, ami mostmár de télleg meggyőzi a bizonytalanokat:

miskolci fidesz.jpg

Mennyire kellett ehhez kétségbeesettnek lenni, kedves Kriza Ákos? És mennyire kellett hülyének? Mert ha nem világos ezzel azt is mondtad, tökfej, ha a miskolciak nem rád szavaznak akkor se pénzt, se egyéb támogatást ne reméljenek ők sem. Na, remélem ha semmi másnak, de ennek köszönhetően elküldenek a francba. Mert a kétségbeesett plagizálásnál csak az lenne röhejesebb, a képedbe robbanna a "kampányfegyver". Hehe.

455 komment

2014.10.11. 09:35 Fabius

Kormánypárti jelöltek némasági fogadalma

Címkék: kampány vita önkormányzati választás 2014

Kedves Vezetőnk a számukra nehezen nyerhető helyeket látogatja rendületlenül, mások turháznak, megint mások elmondják a maguk őszödi beszédét, szóval zajlik a kampányhajrá ahogy kell, de egyvalami nem változik már nagyon régen: a fideszes jelölt nem vitázik.

Vajon mitől félhetnek annyira, hogy a közélet iránt érdeklődőkre tesznek magasról, és nem hajlandóak szóba állni se a választókkal, se az ellenfelekkel?

tarlós1.jpg

Mondhatnánk, hogy ez Tarlós főpolgármester jelölti vitabojkottjáról jutott eszembe, de nem. Régi hagyomány ez fideszéknél, és nem kizárólag miniszterelnöki vagy főpolgármesteri szinten jellemző, hanem az önkormányzatoknál is. Nálunk például hagyománya van, hogy a jelöltek közül valaki megrendezi a vitát, és aki akar láthat és kérdezhet aspiránst, mit gondol a neki fontos kérdésekről. Legutóbb a szocik rendezték és Papcsák meg Janicsák volt hiányzó, most a civil zuglós Várnai, és a pótpapcsák Rozgonyi, no meg a kerületről bizonyára rengeteg mondanivalóval bíró Karácsony voltak a hiányzók.

Karácsony megúszásra játszását még értem, de mi lehet a kormányoldali állandó némaság oka?

A félelem? Pedig a legfrissebb közkutatások alapján stabilan benarancsosodik az ország megint. A dresszúra, miszerint aki kussol az nem tud hülyeséget mondani? Az érvkészletek kimerülése? Így aztán meggyőzés helyett szavazz rájuk azért, mert ingyen szemeteszsákot dobtak a kertedbe, mint Hladony Sándor Újpesten, vagy sárga ingyen kukát osztanak, mint Molnár Péter Miskolcon. Indokolni nem akarnak, vitázni nem tudnak, a beszélgetés látszatától is irtóznak, mint egyszeri kádéenpés a Stones lemeztől, de hidd el bátran ők azok, akik téged istenuccse a legjobban fognak képviselni.

Úgy, hogy nem ismerik a véleményed és erre különösebben nem is kíváncsiak.

De minek is bajlódnának a magyarázkodással meg ígérgetéssel? Ki lett mondva rég, hogy aki pénzt akar látni az önkormányzatában, az a Fideszre szavaz. Ha esetleg mégis másra, akkor a települése ne álmodjon, mint Harkány a fürdőfejlesztésre szánt százmilliókról. Mert hamarabb lesz a harmadosztályú Kisvárdának milliárdos (920 milla) stadionja, mint egy ilyen felelőtlen pernahajder városnak európai színvonalú turisztikai látványossága.

 

 

418 komment · 3 trackback

2014.10.09. 10:26 Fabius

Budapest Kapitány újratöltve?

Címkék: demszky gábor ellenzék önkormányzati választás 2014

Olvasom Gazda Albert elmélkedését Demszky föltűnéséről, és bevallom hasonló nekem is eszembe jutott mikor az volt a hír, röpiratot osztott Demszky a bokrosista gyűlésen.

Szóval, hogy a szamizdatos egykori rendszerváltó, ex-főpolgármester újra beizzította a "nyomdagépet", vagy legalábbis ott toporog a rég elfeledett pincében a szuperhős hacuka előtt dilemmázva: Vajon beletokásodott a maszkjába, vagy fölfér még a fejére?

demszky2.jpg

Hisz ő maga mondta a napokban, hogy Orbánt leváltani csak a rendszerével együtt lehet, ebben meg kinek van nagyobb rutinja, ha nem neki? Az is tény, hogy "vezérhiányos" az ellenzéki oldal. Az önjelöltek vagy nem találják a hangot a választókkal és azok szarnak rájuk, vagy a székfoglaló közben nem érnek rá szóba állni sem, és az is tény, sokan Bajnai visszacivilesedése óta apátiában vannak. Szóval a karakteres megmondóember szerepére éppen lenne felvétel, mert csak kéne egy olyan, aki nem annyira megosztó, mint Gyurcsány. Arról nem is beszélve, hogy egykori SZDSZ-MSZP koalíciók ide vagy oda, Demszky nem baloldali, inkább középen álló figura. Ennek megfelelően gondos aprólékossággal körbepofozott mindenkit úgy, hogy Makarenkó sem különben tette Zadorovval. Pluszbónusz működő ütemérzékével elkerülte a bukást, visszavonulásával kimaradt a 2010-es Nagy Égésből, és az eltelt évek alatt utólag sem varrtak a nyakába semmit.

Így 2018-ra készül.

Ha készül, ugye, mert egy dolog szónokolni újabb rendszerváltásról egy választási kampányban, és egy másik megvalósítani azt négy év múlva valamilyen szervezet élén állva. Esélye? Éppen lehet, elképzelhető, hogy több is, mint a mostaniaknak. Budapesten csak 20 évig regnált úgy, hogy tökmindegy volt kit indítanak ellene. Ha végig nézünk a jelenlegi táboron akkor azt látjuk, Szigetvári az összefogásban sikeresen tető alá hozta a lehető legrosszabb forgatókönyvet, Karácsonynak a végre tuti befutó hely lett érdekes - ami meg is lett neki Falus visszaléptetésével a fővárosi lista élén, a zuglói eredményektől függetlenül - Jávor elment EU nyugdíjasnak Brüsszelbe, Tóbiás meg éppen visszatérni készül a 2010-es kályhához mikor azt mondja, Október tizenharmadikától majd jön a soha be nem váltott megújulás ígéretével, mint Mesterházy annak idején. Ha.Ha.Gyurcsány Stigmás Fletó lesz az idők végezetéig, aki legalább annyi embert fog elriasztani, mint amennyinek szimpatikus maradt. Ezen se az elmúlt évek kormányzati ámokfutása, se a következő évek történései változtatni nem fognak.

Közben pedig a közgondolkodás ott tart, hogy kész akár Simicskát is legitimálni, ha Orbánt szívatja.

Vagyis minden további nélkül elképzelhető, hogy egy szókimondó ember mögött lesz kétmillió választó, akiknek elege lesz a 100 milliós ingatlanokban, luxus medencében, páratlan panoráma látványában tengődő, strómanokból milliárdost faragó, jogszabályi környezetet testre szabó, egyre arrogánsabb viselkedésű fideszhitűekből. Ekkora tömeggel pedig partiban lehet lenni akár az Orbánnak szó szerint bármit elnéző, és tetteit szavazatukkal legitimmé tevőkkel szemben is.

Hogy ez a valaki Demszky lesz-e, az egy nagy kérdés. Hogy ilyen valaki nélkül nem fog menni, az viszont nem az.

 

 

475 komment · 2 trackback

2014.10.08. 10:14 Fabius

MÁV: adjátok vissza a mocskunkat!

Címkék: máv zugló összefogás várnai civil zugló önkormányzati választás 2014

Mindjárt, már mindjárt itt a vasárnap, a Nagy Szavazás Napja. Nem csoda, ha fűtők izzadtan lapátolják a szenet, minden kampánymasiniszta a helyén, és a krampácsolók akár tüntetni - vagy sztrájkolni - is készek, ha arra utasítják őket. Mert akadtak akik elvettek tőlük valamit, orvul, csalárd módon sunnyogva. Egyszerűen ellopták, mert ilyenek ezek. Nem, nem a Viktor - Gaskó mutyiban kiutalt pénzecskét, nem a rézkábelt vagy szemafor akkut, mint szokás országszerte, ezek ettől sokkal borzalmasabbat tettek:

Ellopták a mocskot, a mocskok!!!

máv1.jpg

Úgyhogy adják vissza most rögtön, egy napjuk van az eredeti állapotot visszaállítani! Vagyis, egy nap alatt tessék telegraffitizni, telehányni - hugyozni, plakátokat felragasztani majd letépni, hogy maradéktalanul visszakerüljön a MÁV-hoz ami a jogosan az övék:

máv2.jpg

Gyerekrajzok? Hülye vagy? Tisztaság és esztétikum legalább egy ideig, mert sokáig nem tart ez sem? Lófaszt! Minden évben lehet, kutya nem szól érte, sőt, de választási évben, kampány idején nem, mert a mocskáért kezd vinnyogni a száj, mikor tarkóján BE állásba pöccintik a nerparaszt gombot.

Kedves bánatos szemű papcsákisták! Igen, ti ott a Pótpapcsák jelölt mögött! Mondjátok csak, tőletek tényleg ennyi telik? Mert azt látjuk, hogy Pajor atya megint a narancsvesszőt hiszi olajágnak, de már megszoktuk, hogy a képes felét nem látni az aktuális fideszes farpofáktól, viszont ez a vissza a mocskot módi új. Rozgonyi nertárs állandóan a rendet hirdeti, ebbe nem tartozik bele az önköltségen elvégzett takarítás és állagmegóvás?

Röhej, de úgy látszik a zuglói civilek és Várnai lettek a mindkét oldali népellenség.

Miután nem fogadták el a TóCsa diktálta forgatókönyv szerinti szerepet, és lepacsizás helyett önálló polgármester és képviselőjelöltekkel indultak minden körzetben, megváltozott a hangnem: az országgyűlési választásoknál még tapasztalható "segíjjémá' - rámszavaztassál" kunyerát felváltotta a mindennapos baszogatás mokeszosra sminkelt guminővel, újrahasznosított Demeter Márta plakáttal meg a suttogó propagandával.

dsc_0493[2].jpg

Ja, itt jegyzem meg, nem csak az jut el, amit akarnak, hanem - hozzám legalábbis - az is, amit nem akarnak: Várnainak osztottak ultimátumot, tessék visszalépni és beállni a sorba, mer'különben lehet még ezt is fokozni. Kacagtató látni mi lett az egykori szocialista szóvivő Török Zsoltból: egy guminőt hurcoló, civileket baszogató csicska, vagy ha úgy tetszik TóCsa zsoldosa. A bajai videó után világos volt, Török bukni fog, de azt nem gondoltam, hogy ekkorát. Végül is, meg kell élnie valamiből a hiteltelenné váló egykori prominenseknek is.

A probléma annyi, hogy megint térdig járunk mi itt Zuglóban a mocsokban. És nem csak az ominózus MÁV aluljáróban.

 

251 komment

2014.10.07. 09:18 Fabius

Gyurcsányt és Kovácsot rehabilitálja a Fidesz

Címkék: fidesz eu navracsics tibor

Valami furcsa, ismeretlen tudatmódosító szedi áldozatait a kormánypártban. Elsőre úgy véltem csak a klasszikus értelemben vett seggreforgással van dolgunk, de mára azt hiszem a helyzet sokkal súlyosabb. Aggódom az egészségükért, az ismert drogok eddigi legsúlyosabb mellékhatásaként csak meztelenül rohangásztak volna a Bazilikánál, de az új szertől mindjárt rehabilitálják Gyurcsányt és Pinológus Lacit. Ráadásul ordítva és nyilvánosan.

Navracsics Tibor elhasalt, mint illiberális keresztény konzi a templomlépcsőre halmozott hajléktalan túrhán. Pedig ő aztán mindent megtett: seggreforgás után a második fordulóban megtagadott mindent, ami a nernek szent, és belehányt a torkukba. - Médiatörvény? Azt elbasztuk. Az igazságügy reformja? Azt is, sajnálom. Milyen jó, hogy ennek a kormánynak már nem vagyok tagja - mondta Tibi csuriba rakott ujjakkal, és úgy emlegetett médiaszabadságot, egyeztetést és párbeszédet, mintha tudná mit jelentenek ezek. Jó, a történtek után mondhatjuk, nem is hitték el neki, hogy ismeri ezek jelentését. Az EP kulturális és oktatási bizottsága úgy döntött, Tibike személyében egy faszagyerek, de azért ne ő legyen a kultúra, az oktatásügy, az ifjúságpolitika és az uniós polgárság biztosa.

navra4.jpg

Ilyet mintha hallottunk volna már 2004-ben ugyebár, amikor a Fidesz Szájer József szájával aszonta: ezért is Gyurcsány a hibás.

" Az Európai Unió történetében még nem volt példa arra, hogy a biztosi posztot az adott jelölt pótvizsgán keresztül érje el. Magyarország hírnevének csorbításáért a felelősség tehát Kovács Lászlót és az őt leendő hivatalában megerősítő Gyurcsány Ferencet terheli. A magyar néppárti delegáció reméli, hogy a Magyar Szocialista Párt a továbbiakban az EU által felkínált vezető posztokat nem bukott pártpolitikusokkal akarja betölteni és lezárul az a szomorú fejezet, amely az Európában is nevetséges közös lista felállításának ötletével kezdődött és most Kovács László Európára erőltetésével végződött."

Most meg kiafasztamástól Kuruc Éván keresztül Rogánig sikoltozva ünneplik mekkora siker, hogy a Pinológus égés tízéves jubileumára sikerült összehozni Navrának is hajszálpontosan ugyanazt. Még Gépont Frodó is megbizsergett a hírre, pedig őt nem könnyen hozza lázba semmi, ami nem Orbánról szól. De ami siker az siker, ezek szerint kevéssel is beérik, csak...

Ha Navra bukta siker, akkor a Pinológus bukta is az volt. Ha Orbán Viktort nem terheli felelősség, hogy a biztos jelöltje elbukott a szakterületi alkalmassági teszten, akkor bizony Gyurcsánynak sincs. Úgyhogy ha másért nem ezért visszafogottabban kéne ünnepelni, hogy európai szintén megint azt üzenték: lófaszt, mama!

204 komment · 3 trackback

2014.10.06. 08:50 Fabius

Zsarolás, Fidesz a neved

Mi folyik itt Baranyában?! - ordíthatnák a harkányiak az ikonikussá vált gyöngyösi videó után szabadon. Mert Kiss-Kálmán Éva levelét megírta, fideszes létére ellenzéki rinyáját mind belesírta, amitől a választási kép a takonypüré tetején megrohadt, kikelt légylárváktól hemzsegő narancsgerezd látványától is gusztustalanabb.

Kiss-Kálmán a legostobább fideszesek sokaságából is toronymagasan kiemelkedik, mikor választói arcába nyomja a fideszvalóságot: Településfejlesztési pénz kizárólag fideszes többség esetén van. Ha az önkormányzatban nem lehet egy ideig, akkor legalább a támogatandó dolog - például a városi fürdő - felügyelőbizottságában legyen többség. Vili? Aki ezt a hóttegyszerű alaptézis nem érti, az hülye, és megérdemli az így járást. Mert ez a normális, ez a természetes, és ugye nem egy nagy elvárás. Miért várhatná el egy magyar adófizető választó, hogy a kormánya ne pofára és/vagy pártlogó alapján osztogasson településfejlesztési pénzeket? Hová képzelik ezek magukat? Liberális államba, ahol szabadon, hátrányok elszenvedése nélkül választhatnak maguknak képviselőket és önkormányzatot?

Az üzleti modell, amiben az országot szanaszét lopják nem így működik héló!

Abban az van, hogy a 2010-es választás után egy időközit is nyerő független polgármester a legyőzött kormánypárti ellenfelének és néhány "politikai kapcsolattal bíró" barátjának bizottsági helyeket - gyik: pénzt - oszt, mer'ha nem, akkor a település rábaszik. Ha fejlesztési pénzt akar, akkor a felügyelőbizottságban fideszes többség van, mer'ha nem, akkor szintén. Ha az előző garnitúra "politikai kapcsolattal bíró" klientúráját kirakja a francba, akkor népellenség lesz, aki ellen az országgyűlési képviselője is támadásba lendül. Akkora iramban, hogy áprilisi újraválasztása után a legelső dolga levelet írni - a baranyai fideszes az ilyen nyílt leveles állatfajta:

"Harkány a jobboldal Bástyája! Még akkor is, ha a jelenlegi polgármester hétről-hétre, napról napra arcul csapja, megalázza, kirúgja mindazokat a derék harkányi embereket, akikről tudjuk/tudja, hogy a nemzeti oldal elkötelezett hívei! Szeretném tudatni Önökkel, hogy mindenkinek, akit kirúgott, új munkahelyet szereztünk! Nem engedjük el senki kezét! Nekem a megtiszteltetés,hogy ezeken a derék embereken segíthettem!

Kedves Harkányi Barátaim!
 
Sok kritika ért az elmúlt években, hogy nem segítettem a várost! A kritikát elfogadom, bocsánatot kérek, ha csalódást okoztam! Kérem, higyjék el, mindent megtettem, amit lehet! (...) A fürdőn azonban nem tudtunk segíteni! Nagyon sajnálom! Rengeteg kilincselés, lobby van mögöttünk, hogy a magyar vízkincs eme gyöngyszemét még sikeresebbé tegyük! Nem sikerült!"

tiffán harkány.jpg

No, akkor most meghatódnak a harkányi választók attól, hogy Tiffán úr aszongya az elbukott 500 milliós fejlesztésre: Bocsesz, nem sikerült. De ha most a mi embereinkre, a vereség után legalább bizottsági helyért ácsingózó, amúgy a miniszterelnökség kötelékébe tartozó Baksaira, meg erre a földsötétségű de hűséges Kiss-Kálmán Éva keresztény úrasszonyra szavaztok, akkor még az is megeshet, nem építünk a fürdőtök helyén termál vízzel fűtött talajú új stadiont. Mer'amúgy pont elférne.Teccikéteni? Ha nem, akkor itt vannak Vezérünk témába vágó legfrissebb intelmei:

„Az együttműködéshez bizalom kell. Az nem megy, hogy egyik nap diktatúrát kiáltunk, gyalázzuk a kormányt, lejáratjuk külföldön, másnap pedig azt mondjuk, hogy működjünk együtt, mert pénzről van szó”

Így már vili? Na azért.

 

 

 

 

130 komment

2014.10.03. 09:59 Fabius

Az átvert ellenzék esete Orbán Viktorral

Címkék: ellenzék nézőpont intézet mráz ágoston önkormányzati választás 2014

Ezeknek tényleg ennyi esze van. Nincs megjátszás vagy valami homályos, túlértékelt úgynevezett stratégia, helyette faék egyszerűségű hiszékenység és a kétségbeesett kapkodás ostobasága van.

Orbán meg nyálhabot permetezve a környezetére röhög, ahogy bír.

Vajon mi késztette az úgynevezett ellenzéket, hogy Viktorunk házi kutatóintézetét, a rendszeresen sajátos eredményekkel operáló Nézőpontot bármennyire komolyan vegyék? Miből gondolták ők mindannyian, hogy a - napokon belül érkező - többi, elfogulatlanabb eredmény ismerete előtt vissza kell léptetni Falust, mert a 2014-ig évi 360 millióval vastagon kitömött propagandakutató aszongya: nálatok még a Csomagos Lajosnak is több esélye van? Hol voltak ezek a kampánygurunak meg szakértőnek beállított emberek például akkor, mikor Török Gábor faszbúkján kitört a közvélemény kutató forradalom - hogy, hogynem - a Nézőpont által rendszeresen, a többiekétől markánsan eltérő eredményeken? Plusz mennyire kell önbizalomhiányos, kisebbségi komplexusos balfasznak lenni, hogy tényleg elhiggyék, a gyakorlatilag virtuális pártként létező MOMA-nak reális esélye van befuttatni Bokrost az azért három és fél párt támogatását élvező Falus elé?

Ezzel az éleslátással, remek stratégiai és ütemérzékkel mit akartok Orbánnal szemben?

Az egyszeri választónak, aki az illiberalizmus áldásai ellen szavazna, már régen tele a töke veletek. Az elmúlt, három választással nehezített időszakból a legrosszabbat sikerült kihozni, amivel gyakorlatilag lenulláztátok magatokat és ezeknek az embereknek a választókedvét. Százból százszor, üzembiztosan sikerült azokat a megoldásokat választani amik a legnagyobb kárt okozták. Így ha nyerni esélyetek nincs, akkor legalább egy sokkoló vereségbe szaladnátok bele, mert 1: ezt érdemlitek, 2: ez az egyetlen módja, hogy a választási matekot székmarkolóra cserélő embereitek egy része legalább lemorzsolódjon, titeket meg elsodorjon az elégedetlenség és a népharag. Mert ti tanulságot nem vontok le, nem okultok, nem tanultok, nem fejlődtök, egymással koncon marakodtok, és ilyen könnyen átverhetőek vagytok.

Mi szükség van rátok?

Mert alternatíva nem vagytok Orbán ellen, ez régen látszik. Üzenetek nincsenek, jövőkép nulla, elképzelés meg annyi, hogy ti vagytok a nemorbán, ez legyen elég az üdvösséghez bármiféle tartalom nélkül. Mostanában annyira elfoglaltak vagytok, hogy székmarkolásból felnézve döntitek el, legyen visszaléptetett polgármester jelölt a fővárosban vagy ne legyen, beálltok Bokros mögé, vagy nem álltok, ha igen akkor a pártocskáknak melyik része, és melyik nem. Viktor elérte, hogy van kb 2 millió választó akik rájuk szavaz történjen bármi, ti elértétek, hogy van kb ugyanennyi ezeken kívül, aki rátok biztosan nem, történhet akármi.

Ügyesek vagytok, ez tényleg eredmény, három "sikeres" kampány eredménye. Ha nem lenne siralmas röhögnénk, hogy már egy Mráz Samu is megszívathat titeket. Ettől lejjebb már nem nagyon van semmi.

647 komment

2014.10.02. 08:53 Fabius

Navra mondja: seggreforgó lettem

Címkék: fidesz navracsics tibor meghallgatás EU

"Egy biztos nem szolgálhat nemzeti érdeket, csak közösségi érdekben tevékenykedhet" - mondta Navracsics Tibor, akiben még nemrég nemzetünk első számú Pótviktorát tisztelhettük. Hogy jutottunk el addig, hogy Tibusz megtagadja az Urat, meg az ő- "Azt várom, hogy a magyar biztos a magyar kormány érdekeit képviselje majd Brüsszelben" parancsolatját, és a lágy kinti szavaknak - ami parancsmegtagadás itthon - milyen következményei lehetnek, mi várhatja Navrát a csúszda alján, amire kétségtelenül felült?

navra_1.jpg

 

Kezdődött ott a dolog, a meghallgatásra úgy érkeztek a képviselők, hogy mondhat bármit, azt sem hiszik amit kérdez. Az alaphangulatot megadta ehhez a magyar kormány és Káder János összevissza beszéde a gázról, amivel szavahihetőségünkön nem újabb csorba esett, hanem innentől az maga lett a csorba. Ám Navrát ez nem zavarta meg abban, hogy kérdéseket kerüljön meg látványosan, mellébeszéljen, úgy tegyen mint aki nem itt élt az elmúlt ciklusban, és nem ő felelt miniszteri szinten, hivatala szerint a törvényalkotásért. De nem zavarta meg az sem, mit szól majd a többi birka az itthoni akolban, ha meghallják mik lennének őbiztossága prioritásai:

 1. Az oktatást kell az európai fejlesztés „szívévé" tenni. Nyomást kell gyakorolni a kormányokra, hogy fektessenek be az oktatásba. ( kezdheted a magyar kormánnyal, Tibikém )
 2. A kulturális sokszínűség fenntartása. (hja, könnyű ott, ahol nem Fekete György mondja meg mi kultúra és mi nem az)
 3. Egyetemek fejlesztése. A társadalom és az egyetemek közt erősítené a kapcsolatot. (hellómi, sose gondoltad volna azok után, amit itthon műveltek)
 4. Az ifjúság munkanélkülisége ellen küzdene. Tudja, hogy ez a tagállamok feladata, de azért hisz benne, hogy együtt meg tudják változtatni a helyzetet. (szerintem operálj a közmunkával, Tibi, az nálunk is faszán bejött.)
 5. A fiatalokat bevonná a szakpolitika kidolgozásába. (párbeszéd? neee, megnézted az értelmező kéziszótárban mi az? biztos? )
 6. Az európai állampolgárság jelentőségét növelné. Azt szeretné, hogy európai állampolgárság határozza meg identitásunkat. Tárcája pont az, amelyik erősíti az állampolgárság érzetét. (ejrópai állampolgárság jelentőségnövelése vs nemzeti nem leszünk gyarmat öntudat, hajrá Tibi, fog ez menni)

 

Ezeken felül pedig természetesen az integráció híve. Az integrációé, mondom az integrációé, ami annyira pfejj, hogy amit azt tudjuk, az Unión kívül is van élet. Meg amúgy ő mélyen el van kötelezve a európai értékek iránt. Nagyon mélyen. Nagyon elkötelezve. Itt azért volt hiányérzetem, mert senki nem kérdezte meg tőle, hogy ez a nagyon és mélyen nagyobb és mélyebb-e, mint amit Orbán és rendszere iránt érez. Érdekes lett volna hallani mit szed elő erre a bullshit zsákból. De a kérdezők nem csak ezt a ziccert hagyták ki: mikor a médiatörvénnyel basztatták, az ötösről nem találták el az üres kaput: 

„Teljes mellszélességgel kiállok a sajtó szabadsága mellett" – válaszolta a magyar jelölt. „Éppen én voltam az egyik közvetítő, aki az Európai Bizottsággal végigtárgyalta a médiatörvényhez kapcsolódó kérdéseket." - és baszki nem akadt senki aki aszongya: Tényleg, és akkor is hazudtál az arcunkba és kettősbeszéltél, Tibi! Miért higgyük el, hogy azóta megváltoztál? 

További érdekesség, hogy sokszor és hangsúlyosan elhatárolódott a magyar kormány dolgaitól. Mintha nem II. Orbán igazságügyi minisztere, miniszterelnök helyettese, III. Orbán külügyminisztere lett volna az elmúlt években, hanem egyszerű talpas a tízmillióból. "Azt kérem, hogy mivel ennek a meghallgatásnak én vagyok a szereplője, az én kijelentéseimet vegyék alapul, amikor a rátermettségemet mérik föl!" 

„Liberálisként beszél, de otthon nem liberálisként működik" - mondták neki,  majd a civilszervezetek kormány általi üldözésével is baszogatták. Legszebb talán az lett volna, ha „Az ön országában megfélemlítik a civil szervezeteket. Hogyan képzeli el, hogy működő munkakapcsolatot épít velük európai szinten?" - kérdésre azt mondja, majd visszalobbizza Lázár Jánostól a Ökotárs meg a többiek működő adószámát. De ennyire azért nem volt bátor, annyit felelt mindössze lesütött szemmel, hogy rá - még - nem mutogattak ujjal a norvégok. 

Navra teljesítményét ma értékelik, és ha van egy kis szerencséje, akkor észreveszik, hogy seggreforgási képessége csak smittpáléhoz mérhető. A minden rendszerhez lojális, így azokkal kompatibilis káder képe lehet elég vonzó ahhoz, uniós biztost csináljanak belőle. Tudják, az ilyen ember sose harapja a kezet amiből enni kap. 

 

331 komment

2014.10.01. 09:30 Fabius

Az ember, aki Orbánnak képzeli magát

Címkék: fidesz rubovszky györgy hisztis picsa

Napjaink egyik leggyorsabban terjedő betegsége az orbánitisz. Ugyan még halálos áldozata nincs, és nem üldözik akkora lobbal, mint viccbéli baltás rendőr az ebólát, azért akad akinél egyre súlyosabbak a tünetek.

ÉdesViktorból párologhat valami az illiberális erőlködés bűzén kívül is, mert azt gondolni sem merem, hogy cseppfertőzéssel terjed a kór, ami Rubovszky Györgyöt leverte a lábáról. De ha igen, akkor nem akarom tudni hogyan jutott az igazságügyi bizottság elnöke cseppekhez Viktor testéből. A lényeg, hogy nagyeszű kereszténydemokrata pénzpárti emberünkön annyira elhatalmasodott a betegség, hogy ma még azt véli tagja a családnak, - nem a fidesz camorrának, hanem a szűkebb Orbán családnak - holnapra meg kitaszítaná Viktort is a családi mosolyalbumból.

rubovszky.jpg

Talán 2012-ben kezdődött minden. Akkor törhetett ki a kór Rubovszky fejében, mikor Pártunk a képviselői javadalmak és összeférhetetlenség fölött mélázott. A zsebében turkáló kezek annyira feldühítették, hogy szembefordult a keménykedni próbáló Kövérrel, ekkor érezte először, hogy neki kéne eldönteni egyedül, mi legyen a stájsz. Aztán rápihentették az elmebajára, de a következő kétharmad után elkövették a hibát, hogy rábízták: legyen az igazságügyi bizottság házmestere.

A jó házmester meg tudjuk milyen azzal a minimális hatalmával amit kapott: önkényes, kicsinyes és sértődékeny.

Pont mint az egyszeri szegénylegény, akinek szóltak még az ántivilágban, itt a Soros pénze nesze, tanulj öcsém, és te lehetsz egyszer a legelő hőse. Az orbánpitecus pedig soha nem él, hanem inkább visszaél a hatalommal amit megkapott. Önkénye szerint (nem)engedi szóhoz jutni az ellenzéki véleményt, lépten nyomon, tekintélyelvűséget követel, regulázná a sajtót kedve szerint, és mikor ez nem megy megsértődik, mint örökifjú keresztények a pornómoziban, hogy nem elég selymes a papírzsebkendő.

 

Röhej az ember, és ahol feltűnik ott minden kutyakomédiává tragikomédiává változik. Mindegy, hogy az alkotmánybírók - muhaha - vagy a meggyanúsított ombudsman koncepciós meghallgatásáról van szó, ahol lehet ő eljátssza az önkéntes Orbán Viktort. Ha fiatalabb lenne vagy harminc évvel akkor élhetnénk a gyanúperrel, ő is az utódlási küzdelemben igyekszik kedvező pozícióba könyökölni magát. De mivel erről szó nincs, annak látjuk ami valójában: egy kicsinyes és szánalmas pojácának.

151 komment · 1 trackback

2014.09.30. 08:32 Fabius

Szijjártó milliókkal ne zavarjuk az embereket!

Címkék: fidesz szijjártó péter havasi bertalan elfelejtett milliók

Kedves sajtó ( mér'nem tudnak megdögleni ezek mind, mint az Origó???!!! )  ne tessék itten kelteni a zavart, ne tessék rárepülni Mindenórás Tábornok úrra, mint döglegyek a mustáros szendvicsre! Ő nem azért van. Meg amúgy is ünnepel. Hogyhogy mit? A Pancserfasz Ellenzék Emlékművét koszorúzza, vagymi. Jó, hogy nem fogjátok megzavarni a fennkölt pillanat közben!

 

Különben is úgy röhög a szerencsétlen, egy értelmes szó nem sok, annyit nem tudnátok kiszedni belőle a tizenkettedikei győzelmi beszédig. Már mi is csak reméljük, hogy nem éri addig hasfalszakadás, mert a Bokros Falus ügyeskedés utáni szocialista meghasadásról értesülve már ez sem biztos. Ráadásul a helyzet kezelésére beszerezni kívánt tonnányi takony és könnyfelitató papíráru és  vihogáscsökkentő tabletta szállítmány is késik a közbeszerzés lassúsága miatt. Úgyhogy beláthatjátok, nincs semmi ami fontosabb volna pillanatnyilag Miniszterelnök Úr egészségi állapotánál. 

Mi? Miféle botrány? 

Nincs itt semmilyen botrány. Hogy külügyminiszter úr fedett medencéje nagyobb, mint a panelban lakó magyar választók lakásának átlaga? Ez csak nézőpont és számtan kérdése, amiről két dolgot tudok gyorsban megemlíteni:

Ágyin: A számtant szeptembertől mink Nemzeti Együttműködés Kompatibilis alapokról oktassuk. Majd akkor tessék külügyminiszter úr lakásának négyzetméteréről végzett számításokról okoskodni, ha sikerül a nemzeti alaptanterv szerint meghatározott számegyenesen az egykettedet az új helyére beilleszteni, és onnan teccettek számolni mindent. Okés?

matekkonyv.png

Dvá: Én a magam részéről semmit nem szeretnék hozzáfűzni külügyminiszter úr dolgához. Már csak azért sem, mert testvéremként szeretem, és ezt a szeretetet szülei iránt is régen érzem. Úgyhogy éppen most kértem, édesszülei tekintsenek fiuknak, vegyenek nevükre, és isten bizony megelégszem azzal is, ha az összegyűjtött Orbán relikviák tárolására alkalmas szerény, akár fűtött-fedett medencetér és szaunapark nélküli kis lakással hozzájárulnak életkörülményeim javulásához. Hárémat Szijjártósítom, a családi rendezvényeken csöndben meghúzódok a sarokban, ellenben harcos testvérbátyként kelek Péter védelmére bármilyen krízishelyzetben. Azt hiszem alkalmasságomat a sajtóparasztokkal vívott fizikai és verbális közelharcokban már bizonyítottam. De ha kell, akkor a házon belüli senkiháziak kritikáitól is megvédem! Németh Zsolt fogja föl, amit Péter testvérem bezárt az be van zárva, az ertéel meg, hogy amit lezárt az le van zárva! Ellenkező esetben leugatva vagy meghabonyozva lesznek, akárki meglássa!!

Na, ennyit erről surmókáim, haladok dolgomra, mert amíg tagjává nem fogad a Szijjártó család addig kénytelen vagyok eltartásomról és vagyongyarapodásomról sajtóterror elhárítóként magam gondoskodni. Csókpuszi! 

 

 

 

174 komment

2014.09.29. 08:09 Fabius

Csá, Ferikém, csá!

Címkék: bokros lajos balfaszok falus ferenc önkormányzati választás 2014

Azt terveztem írok valami frappánsat Falus visszaléptetéséről, de...Nem bírom abbahagyni a röhögést. Ez van. Ha jól meggondolom a tényt, hogy a három összefogó alakulat egy darab épkézláb főpolgármester jelöltet sem volt képes összehozni, nem is szükséges kommentálni. 

falus-ferenc.jpg

Csak, hogy világos legyen: a baloldali összefogók beálltak egy jobboldali jelölt mögé úgy, hogy a főpolgármester választáson a három és fél párt logója közül egy sem lesz választható alternatíva. Na, hát mi a siker, ha nem ez? 

402 komment · 1 trackback

2014.09.28. 10:54 Fabius

Kampány ököl vasököl, oda csap ahova köll!

Címkék: kampány miskolc zugló önkormányzati választás 2014

Peresztrojka! - mondá FotelForradalmárunk a kádéenpé születésnapján, továbbra is hadat üzenve a liberális demokráciának, a polkorrektségnek, a liberális főpapoknak és a józan észnek. Röhej, de ez van: a mai magyar jobboldal ezt akarja hallani Vezérünk szájából, ő meg csak húzza a nótájukat, mint valami nekivadult zenebohóc feszülettel a hátán. 

De röhejből jut bőven máshová is. A rettentően fogjunk össze bulikának is megjelentek első húgyszagú gyümölcsei: Nem is annyira régen még Várnai lakásában szalonozott a helyi szocik vezére, örök kedvencünk, TóCsa, aki akkor még az együttműködés lehetőségével/szükségességével házalt a zuglói civilek között. Mára oda jutott a sztori, hogy a büdös nagy koalíció megalakult, Karácsonyból polgármester jelölt lett, az összefogdosásból kimaradó Várnaiból meg oszlopra ragasztott pária:

kampány1.jpg

Igen, jól látod. A Karácsony arcával felvonuló alakulat ilyen újrahasznosított Demeter Mártával - illetve egy korábbi időköziből maradt papírmaséjával, a netről ollózott, eredetileg a "nők bántalmazása" témához készített fotó sajátos kopipésztelésével szedte elő Várnai családi vitáját. TóCsától a módszer nem meglepő, de azért az sem vész még a zűrzavarokkal teli múlt jótékony ködébe, mikor Karácsony járt learatni a zuglói elempések performanszainak babérját.

kampány3.jpg

De, hogy a szövetségüket fenékig tejfölös köcsög helyett moslékosdézsának érezzék arról gondoskodott a helyi "CÖF", óriásplakáton emlékeztetve a Karácsony mögé beállt szocikat, a jó Gergely mit gondolt róluk nemrég:

kampány2.jpg

Jippiájé, vidámság, kacagás, pont mint mikor a helyi Jobbik idegen szívűzni próbálja az elempéseket, akik KágéBálázással törlik őket szájon. Akkora párját ritkító cukisághegy ez, hogy országszerte tátott szájjal csodálják, mint éhes cigánygyerekek a ligeti vattacukrot. 

Pedig vicces sztorikból máshol sincs hiány. Miskolcon például Molnár Péter fideszes városatya gondolta úgy, hogy a népszerűségnövelés legjobb módja az ingyen kuka. A választókörzetének kertes házas részén élők immár sárga színű edénykébe gyűjthetik szelektíven a papír, műanyag, fémhulladékot és italos kartonokat. Kuss, nem kell röhög se hörögni, Miskolc szegény környék, ott nem jut minden városlakóra új okostelefon, mint Siófokon Eperjesi Erika városanya és énekesnő pedig önmagát adta ingyen a belvárosiaknak, operett slágerekkel színesítve a városi Fidesz "családi nap"-nak elkeresztelt kampányrendezvény sorozatát. 

eperjesi erika.jpg

Ha azt hiszed ez már a kampánycuki-mennyország, akkor picit tévedsz, mert annak kulcsa a helyi kormányerők propaganda lapjának szerkesztőinél van. Miskolci Napló fejléc, szalagcímek: 

kriza_1.jpg

Pásztor kavarta, Kriza megoldotta, mondják a címek, és ha nem olvasod csak a nagybetűket, ahogy kidobás előtt az emberek többsége, akkor nem tűnik föl, hogy a két dolognak semmi köze egymáshoz. Pásztor ugyanis a függetlenség-nemfüggetlenség dolgot kavarta, Kriza meg a maga okozta igazgató válsághelyzetet "oldotta meg". Muhaha, ilyen csodálatosan Pásztor nyakába varrni az igazgató balhét aligha sikerülhetett volna bárkinek, igazi Arany Lófasz Díjas alkotás.

Mintha előre tudták volna, hogy Legfőbb Főnökük éppen hadat fog üzenni a polkorrektségnek, mire ez a fosfelhő megjelenik. Jippiájé, akarom mondani: Веселый веселые приветствия!

113 komment

2014.09.25. 12:01 Fabius

SkiccPalinak adjunk havi plusz félmillát?

Címkék: schmitt pál nemzet sportolója gedó györgy

Miért van az az érzésem, hogy Mr. Pálgium anno kapott egy biankó ígéretet, ha méltóztatik eltakarodni a francba? Talán, mert az azóta sem doktorált Pál neve lépten nyomon fölmerül, mikor valami nem jelentős de szimbolikus, és nem mellesleg némi pénzzel is járó dolog kerül szóba. 

Grosics szomorú halála után éppen kiadó egy hely a nemzet sportolói között, és ugye ki más lehetne alkalmasabb erre - mások mellett - a havi apanázzsal is járó megtiszteltetésre, mint SkiccPali? 

Azt gondolom nem szabad elvitatni Páltól azt, mit valóban önerőből elért. A sportmúltja tisztelendő és megsüvegelendő, viszont szerintem a "nemzet sportolója" címhez önmagában nem elég. Példaképnek ugyanis célszerű olyan embert állítani, akinek nem csak a sportmúltja, hanem a sport utáni civil élete is makulátlan. Plagival meg történt azóta pár dicstelen egy s más, ugyebár...

schmitt+p%C3%A1l1.jpg

Szóval nem tudom ki az, aki a jelöltségét és alkalmasságát komolyan gondolja, de elég gyorsan verje ki a fejéből. Már csak azért is, mert a megszellőztett nevek között van olyan, aki úgy a sporpályafutásával mint az utána következő életével tényleg példa lehet.

Tudom furcsa, de a Papp Laci és Kokó-Madár korszak között is létezett ökölvívás Magyarországon, Adler Zsiga bácsi olyan neveket nevelt Papp Laci után is, mint Gedó György. Gyuri bácsi élete pedig tele van olyan momentumokkal, amik példaként állhatnak a mindenkori ifjúság előtt:

- Tudtad nyájas olvasó, hogy bár a századik olimpiai aranyérmünk megszerzését Hegedűs Csabának tulajdonítja a közvélemény, de azt valójában Gedó nyerte?

 „Bár mindenki úgy tudja, hogy Hegedüs Csaba szerezte a századik olimpiai bajnoki címünket, ez nem így történt, hiszen én délelőtt lettem első, ő meg délután. Nagyjából így írták át a magyar történelmet is… Mindegy, nem ez a lényeg, hanem hogy mind a ketten nyertünk.”

Hja, van aki a más tollával is, ugye, és akad aki a sajátjával sem. 

- Tudtad, hogy 1975-ös visszavonulása után, évek kihagyása után küzdötte fel magát ismét olimpiát érő erőnléti szintre, és lett tagja az 1980-ban Moszkvába utazó keretnek? 

- Tudtad, hogy 1994-es edzésbalesete után - egy nagysúlyú tanítványa ütésének következtében lebénult - toloszókbe került, majd lelkierejének, kitartásának hála ki tudott szállni belőle? Igaz bottal jár, de talpra állt ebből is. 

- Tudtad, hogy a Hősök terén cipőpucolással hívta fel a figyelmet - 1998-ban pedig még azt sem tudta itt senki, mi fán terem a flashmob, haha - az elszegényedő, olimpiai érmeiket eladni kényszerűlő egykori bajnokok nehéz sorsára, és neki köszönhető az életjáradék, amit 2004-től kapnak? 

 „Akkor jött a cipőpucolós ötlet, amikor olvastam, hogy Tass Olga és Lemhényi Dezső kénytelen pénzzé tenni az érmét, de nekem megvan, eszembe sem jutott eladni. Annak viszont nagyon örülök, hogy végül sikerült kiharcolni a járadékot, s nemcsak győzteseknek, hanem a dobogós helyezetteknek is, hiszen ők is keményen megdolgoztak az eredményért, illetve segítették a legjobbakat.”

No, valahol itt kezdődik az emberi nagyság amit példaként lehet állítani, és nem egy önmagát blamáló, doktorit kopipésztelő rendszerszolga pojácánál. Világos, hogy a nemzeti együttszűkölés rendszerében áthelyeződtek az emberi értékek súlypontjai, de azért kurvára bízom benne, hogy nem ennyire! 

 

 

617 komment

2014.09.24. 08:47 Fabius

A KGB már Vona spájzában van

Címkék: index kgb jobbik titkosszolgálat kovács béla

"A Béla bácsi egy trükkös fiú,
hiúnak hülye, hülyének hiú."

(via)

 

Viharfelhők gyűlnek a szélsőjobboldal felett. Itt van megint ez a kampányizé idén már harmadszor, és menetrend szerint megérkezett vele az aktuális botrány is:

KágéBéla is KGB kém, vagy csak a neje? Mit szól a keresztény konzervatív Jobbik Béláné Szvetlána többférjűségéhez?

kgbéla.jpg

 

Bár, utóbbival kapcsolatban elsősorban az lehet kérdés, mit szól hozzá Béla maga, mert állítólag ez még neki is új. Elég hangsúlyos itt ez az állítólag, mert Béla úr amnézia szintje a mindenkori széljárásnak megfelelően változik. Hol emlékszik mikor lett osztrák állampolgár a nacs'sasszony, hol meg nem. Meg hol így, hol úgy. Aztán itt van ez a "könnyített osztrák állampolgárság szerzés" vs osztrák maffiózóval kötött névházasság dolog, ami már akkor történt, mikor Szvetlána asszony és Kovács között évek óta vadul dúlt a lamúr. De ettől a faszitól legalább elvált a futárasszony, mikor az állampolgárság birtokában, új névvel futkoshatott az orosz titkosszolgálatnak - KágéBéla asszisztálása mellett - iránymutatás szerint tovább. Hisz Kovács a saját szájával mondta: egészen jól ismeri a feleségét, higgye el mindenki: 

 

Legszebb az egészben, hogy Kovács a kiásott és asztalra dobott kágébé címeres szaros gatya mögött titkosszolgálati akciót sejt

Jól figyeljél: Kágébéla nem cáfol hanem aszongya, a cikket jegyző Dezső Andrásnak tollba mondta valaki a sztorit. Vagyis minden úgy van, ahogy, csak annyi biceg benne, hogy a C. -ként emlegetett édesmama nem egy falu szélén szolgáló orosz tiszttől esett meg, hanem megerőszakolták magyarul beszélő latrok. Legalábbis Béla így tudja, illetve a folyton változó amnéziaszintű memóriájával most éppen erre emlékszik. Innentől pedig az a legnagyobb probléma, hogy az Index újságírója tényleg maga ásta elő a szennyest, vagy valaki(k) súgott neki? Csubakka védelem rulez, muhaha.  

A kiásott szarhalom fényében pedig egészen más megvilágításba kerül egy rakás dolog:

- A Jobbik 2010 előtti pártfinanszírozása,

- a pártvezetés és szimpatizánsaik putyinizálódása,

- Kovács EP-ben folytatott oroszokért lobbizása,

- a paksi bővítés megszavazása. 

Szegény Vlagyimir Vlagyimirovics. Egészen kipállhatott a makkja annyi nyáltól. A komplett magyar jobboldal a slicce körül matat állandóan, pedig ott Orbánon és a magyar külügyön kívül le kell könyökölni a frissen kirúgott egykori brüsszeli tudósító, most magyar nyelvű Russia Today-ért rinyáló Lovas Istvánt, és a szívhez szóló nyílt levelét szolidaritásból leközlő kurucinfót is. Ha Putyin lennék most aggódnék, hogy ezek a nagy lökdösődésben nehogy állon verjék valahogy az éppen kényeztető szívószerv gazdát, mert ha puszta szorgalomból eunuchhá harapnak az kurva gáz. Ha meg Vona Gábor lennék, akkor el kéne döntenem, enni adok a spájzba költözött KGB alakulatnak, vagy az ajtót kulcsra zárva hagyom őket éhen halni inkább. 

546 komment · 3 trackback

2014.09.23. 08:39 Fabius

Alkotmánybírót? Ezekből?

Címkék: fidesz meghallgatás alkotmánybírók

Azt nem várta senki, hogy az alkotmánybírók meghallgatása valami komoly dolog lesz. De talán arra sem számítottunk, hogy a kutyakomédia főszereplői ennyire szervilis és főleg néma lakájai a nernek, akiket időnként szinkronizálni kell. 

Czine Ágnes, Varga Zs. András és Sulyok Tamás nem lesz sokat ellenkező alkotmánybíró. Már hogy is mernének majd Orbán törvénygyárával vitatkozni, mikor egy akkora senkinek, mint Rubovszky sem mernek visszaszólni. 

ab bábuk.jpg

Kellett volna? Egy magára valamit is adó alkotmánybíró aspiránsnak szerintem néhányszor igen:

- Mikor leintették az egyetlen ellenzéki képviselőt a nem túl bonyolult és provokatív kérdésével.

- Mikor leintették a sajtót, aszongya: kuss, a megválasztásukig nincs kérdés, nincs elsimonozás. Mindezt egy meghallgatáson, ahol elvileg kérdésekre kéne válaszolniuk. 

Akkor most gondoljuk végig, hogy ezek a néma leventék fogják a vélemény és sajtószabadságot védelmezni foggal körömmel. Így, ekkora lelkesedéssel, óriási elánnal, nyilván. Derék jómunkásemberek ezek, szépen beállnak majd a sorba, és végrehajtanak mindent az elvárt és megkívánt módon. Röhejország Kabócabírósága, ahol legfontosabb megfelelni a főnöki akaratnak, ahol némán tűrünk mindent, ahol aláírjuk a legképtelenebb faszságot is, legfeljebb különvéleményt írunk róla, hogy ne tűnjünk végérvényesen mangalicaszaros gumicsizmából előhúzott, feslett szélű, lábszagú kapcarongynak. 

361 komment · 1 trackback

2014.09.22. 09:01 Fabius

Simicska beintett Orbánnak

Címkék: fidesz orbán viktor simicska

"Majd rólam szólnak a hírek
Velem van tele a sajtó
Aki a pokolra kíván jutni annak
Balra a második ajtó...!"

(via)

Kedves Viktor!

Most nem azért, de tényleg elhitted, hogy az Örök Béke és Barátság Hadműveletben szó nélkül átadom a médiaportfóliómat? Muhaha, ennyire nem lehetsz balfasz! Nem azért építettem ki és fel, amit, hogy hagyjam ebek harmincadjára, habonyárpik meg Palácsikné Bandik kezére jutni. Nézd csak, tökfej, ha kell kilépek a fényre egy nulla jelentőséggel bíró átadási ünnepségen, hogy megpukkasszalak. Hónom alatt az embereim, Liszkay, Fonyó, az egyik Nyerges tesó meg Turi Árpi Class FM igazgató, akiket kurvára nem érdekel a lovaglás, de csúszva röhögtek velem együtt, hogy embereitek a körkettesnél mennyire tojtak be képes felünk látványától.

Nem, hogy a nevünk, de a jelenlétünkre egy célzás sem hangzott el. 

Kellett ez neked, töki? Már a Bors is azt sejteti, hogy a kampányfellépő plakátlányotokat is én kúrom:

Az illető a pletykák szerint egy annyira befolyásos ember, hogy még a nevét sem merik kiejteni Ildikóval összefüggésben, nehogy meghallja valaki, és jelentse, mert akkor a pletykálkodó esetleg elveszítheti a munkáját. A befolyásos gavallér neve olyan félelmet vált ki mindenkiből, mint a Harry Potter- mesében a Sötét Nagyúré, „akinek nem mondjuk ki a nevét”.

 

Igaz vagy sem, tökmindegy. Már egy ország hiszi, a sztárban sztár Vikidálnak maszkírozott hobbitja nekem köszörüli a torkát. Mások szerint bár vámpír vagyok a napon, de nadrágtartóban kifejezetten aranyos. Mikor írt le valaki veled kapcsolatban ilyet utoljára? Na látod, még a pitypangos Kerényi sem, most meg már hiába adod parancsba. Elkúrtad, ezt is. Az embereim kórusban szórják rád a nyálhabot, kritizálnak, piszkálnak, elsimonoznak, ráadásul marhára élvezik, hogy a végén nem, hogy következmény nincs, de egyenesen elnézést kérő meakulpázás van. Szórakoztató ez, na. Én remekül mulatok. Azon különösen, hogy egyes szóbeszédek szerint téged annyira utálnak már egyesek, hogy azt se bánnák ha én lennék az ellenzék, aki elrendezi a bukásod. A velem folytatott háborúd elkezdett engem legitimmé és a cél szentesíti az eszközzé tenni. Ez pedig nagy szó annál, aki annyi mindent végigcsinált veled, amennyit. Úgyhogy...

"Bánattal vagy örömmel,
De én harcolok foggal-körömmel
Az élettel, a halállal,
Hogy a jóból egy jó nagy kanállal 
Adjon az Ég,
Mindent, amit szeretnék."

263 komment · 2 trackback

2014.09.20. 13:26 Fabius

Hova mutyizott Matolcsy 5,3 millió eurót?

Címkék: közpénz matolcsy györgy eiffel palace jegybank-mutyi

PöttyösSeggű TündérGyuri egyre jobban belegabalyodik az Eiffel Palace vásárlás körüli anomáliába. Mai állás szerint az alku valahogy így zajlott:

Gyuri: Mennyi?

Eladók: 40 millió euró.

Gyuri, - "nemközpénz" eredménytartalékba markolva vakon - : negyvenötmillió háromszázezer lett, maradhat?

Hihető, nem?

Az csak egy dolog, hogy az eladó a bizniszen a túlfizetés nélkül is tisztes hasznot realizált volna, az meg egy másik, hogy vajon kinek a kasszáját gazdagíthatja Gyuri hihetetlen nagyvonalúsága. Magyarázat persze van, több is. Az MNB szerint fasza bizniszt csináltak, mert egy olyan értékbecslés szerint, amit mások törvényesen nem is használhattak volna, elvileg olcsóbban vették, mint a becsérték. Az Eiffel Palace Kft igazgatója az Átlátszónak azt bizonygatja, hogy oppardon tévedés van, mert a megtalált olcsóbb hirdetés óta ők még beruháztak az épületben, több bérlő és satöbbi van. A gond annyi, hogy Bodoky szerint a 40 millás árat már befejezett épületre határozták meg 63% kiadottság mellett, vagyis a világon semmi nem változott ami indokolttá tenné a "váratlan" felárat.

Mit csinálhattak akkor? Levertek néhány falat és újra vakolták? Megszoborták a mi Gyurinkat aranyból, vagy megfestették freskónak az ügylet örömére?

matolcsy+gy%C3%B6rgy.jpgVagy esetleg pont az történt ami egyes rosszindulatú feltételezések, sanda találgatások és összeesküvés-elméletgyártások szerint ilyenkor szokott: el teccettünk lopni. 1,6 milliárd forint vagyigen-vagynem közpénzt. Mert azt ugye tudjuk jól, hogy az offshore cégekben pfújrossz emberek ülnek - esetleg közbeszerzési bizottság elnökök, akikből később anti-simicskaügyi miniszter lesz - ők mindenféle sötét üzelmeket végeznek, és/vagy átkúrják megvezetik az olyan ártatlan, világra csodálkozó hótisztákat, mint a jegybankelnök úr. Nem törődnek vele, hogy innentől minden látszat neki rossz:

1: Ha ennyire átbaszták akkor azért,

2: ha tudott róla és részt vett benne, akkor meg azért

alkalmatlan jegybankelnöknek. Még a végén a KEHI-t meg a rohamrendőröket leparancsolják a civilekről, és muszáj lesz kicsit magyarázkodni. Ja, nem, ez Magyarország, a következménytelenség hazája, itt ez fel sem merülhet.

343 komment

2014.09.19. 11:26 Fabius

Dajcstomi: politikai fegyvereket használunk, van ilyen

Címkék: fidesz sajtószabadság reklámtörvény dajcstomi

KiafaszTamás őszinte gyerek. Nem mondom, hogy hazudni soha nem szokott, sőt, de általában azért őszinte. Most is előjött a farbával nyíltan, és arcunkba tolta amit eddig kétségbeesetten tagadtak kormányoldalon:

"Ja, hogy a reklámadó most politikai fegyverként is lett használva? Hát, van ilyen az életben."

Van ilyen az életben, mi? Meg olyan is van, hogy egy magát a nerben meghatározó "fenegyerekként" nyilvántartó nemzeti keresztény maghullató oktalanságból számon kérhető kijelentéseket tesz, mint például:

" A Fidesz a sajtószabadságért folytatott küzdelemben született - mondta a politikus, és hozzátette: amíg ő maga a magyar közéletben szerepel, addig senkinek nincsen félnivalója attól, hogy Magyarországon nem lesz sajtószabadság."

Akkor most hogy is állunk, tökfej? Őszintén érdekelne: Szerinted a senkinek nincs félnivalója hogy jön össze ezzel a politikai fegyvert is használunk az engedetlen sajtóval szemben, röhögcsélünk rajta, oszt? - dologgal? Már azon kívül, hogy nézőpont kérdése, ki szopja be azt a cumit igazán

Meg az is érdekelne - ha már őszinteségi rohamot kaptál - hogy a civilek baszogatása közben használt politikai fegyvereket, úgymint kivezényelt rohamrendőrök, KEHI stb, majd ki és mikor fogja bevallani ennyire töredelmesen? Bónusz kérdés: Milyen érzés a XXI század Marosán "nem a zsemle kicsi" Györgyének lenni? 

226 komment · 1 trackback