Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

1/10

Hazugság nélkül

Úgy gondolod nincs olyan vállalható párt és politikus, ami/aki megfelel az értékrendednek, akit/amit támogathatnál, hogy a jövőképed ne csak ábránd legyen? Akkor te politikai árva vagy, itt a helyed.

Friss topikok

  • Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): @Fici7: "Ilyen alapon minden vállalkozónak csökkenteni kellene az adóját..." Ezért is szerepelt ... (2014.08.21. 14:03) Augusztus 20: kitüntetések és egyéb ajándékok
  • Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): @Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Meg majd az LCD tévés hiteleseket is meg kéne, há'mer??? :( Tén... (2014.08.21. 13:53) Orbán mondja: igyál alkoholt minden nap!
  • parti_giano: @jaegtoer: hah. te még a poklot is kifőzdévé alakítanád! aztán főhetsz saját levedben. (2014.08.21. 12:57) Orbán Viktor megfigyel téged
  • Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: @taga20: Hello Öreg! Nézted a repcsis videót amit délelőtt küldtem? :) (2014.08.20. 19:06) Orbán, gáz, rezsimutyi
  • látjátok feleim szümtükkel: @Sir Bates dö Hól: Naív kérdés. Pont jó, hogy most a 2/3-ddal akár be is lehet csukatni az ellen... (2014.08.19. 08:56) Hol lakjon az elvtelen paktumos polgármestered?

Blogajánló

2014.08.21. 11:06 Fabius

Augusztus 20: kitüntetések és egyéb ajándékok

Címkék: gazdaság fidesz andy vajna kaszinó

Kertész Imre átvette tegnap a Magyar Szent István rendet. Mindenki megnyugodhat. Egyrészt mert az nem volt kérdés megteszi-e - Orbánék csak olyannak adnak, akivel nem sülnek fel - másrészt megüzente, hogy őt a konszenzus vágya és szükségessége vezette. Azt nem részletezte, hogy egészen pontosan mit ért konszenzus alatt.

De nem maradtunk évfordulós aji nélkül mi sem, nemzeti ünnepünk alkalmából Varga Mihálytól kaptunk hülyemagyarázatot arra, vajnabandi kivételezett új kenyeréhez miért tolt a kormány még ingyen 7 milliárdot is.

andy vajna.jpg

Igen, úgy van, pont azért - is - hogy a Timi naccságának vásárolt százmillás luxus kecó ára a lehető leghamarabb visszatérüljön. Jó, oké, ez nettó populizmus, de mit tegyünk ha egyszer ez jut az ember eszébe mikor olvassa, azért ez az a bulika, hogy a kivételezett kaszinók a lehető legrövidebb idő alatt elérjék a "kiemelkedően magas jövedelemtermelő" szintet. Isteni szerencse, hogy pártunk és kormányunk ennyire szívén viseli a kaszinókoncessziók és a nyertesek sorsát. Belegondolni rossz mi lenne, ha ezen az oldalon is csak most keresnék a konszenzust, Vajnát nem csak kápével és lehetőséggel stafírungozni, de Szent Istvánná tenni is kéne. 

Fene tudja miért, de ha arra gondolok produceri pályáját is A csendestárs című mozival kezdte, akkor a körülményeket nézve, vargamiska indoklását olvasva az jut eszembe, a háttérben valahol most is ott van egy csendestárs. 

36 komment

2014.08.19. 04:58 Fabius

Orbán mondja: igyál alkoholt minden nap!

Címkék: kampány fidesz alkohol

Csúcson az államadósság? 3,3 millió szegény országa lettünk? Lárifári! Mit mond erre Viktor és a kormány? 

Igyál! Nem ám akármikor, lehetőleg minden nap. 

Mert az jót tesz! A só, cukor olyan rossz és egészségtelen, hogy muszáj volt megadóztatni, a cigi nyilván olyan káros, hogy kizárólag fideszközeli kezekből vásárolhatjuk, de a pia az szerencsére annyira nerkompatibilis, hogy közpénzen arcodba tolják, igyál, igyál naponta. Azt is megmondják mit igyál, ha kurvára unsz már a szabadon főzhető házipálesztól hányni: pezsgőt és habzóbort, mert az villámgyorsan megadja az oldott és felszabadult hangulatot, ha nem értenéd, könnyebben berúgsz. Nem fogsz itt derpegni szegénységen meg államadósságon, önkormányzati választáson meg fassetuggya mi mindenen. Rászoksz végre a szelfizésre, ha eddig nem tetted, nyomod magadról a részegebbnél részegebb fotókat az erre rendszeresített faszbúkalkalmazásba, és ha szerencsés is vagy nem csak ittas nyersz egy újabb adag piát is. 

orbán részeg.jpg

Isteni szerencse, hogy Viktorék ennyire vigyáznak a zemberek egészségére. Nem csak az érdekli őket amit megeszünk, ezek szerint az is, mit és mennyit iszunk. Ha úgy érzik keveset, akkor jön a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Centrum nevű leánykája, és a só-cukor büntetővámból (NETA) származó bevételből alkohol reklámot gyártat neked. Mert a Nagy Testvér szeret téged, azért. Nyilván szereti a családokat is, legfeljebb éppen véletlenül nem gondolt arra, hogy becslések szerint 1 millió alkoholista él az országban, és a családi problémák jelentős százalékát köszönhetjük a túlzásba vitt alkoholfogyasztásnak. Jó, tudom, egy kádéenpés tekintetek kereszttűzében élő fideszkeresztény pontosan tudja hol a határ, de nem mindenki elégszik meg azzal, hogy pocsolyarészegen eldanol a haverokkal pár kúrós nótát. Tudom furcsa, de vannak akik bubivadász szelfi helyett asszonyt egyelnek és gyereket nevelnek ilyenkor, és gondolom a kiccsalád' szenvedő fele most boldog, hogy mindennapos szittyózásra buzdítja a házialkeszt állami intézmény. Mi jöhet még ezután?

Ha az agráriumban megszorulnak a parlagfű termesztők, legális - mit legális, ajánlott - lesz a fű is? 

704 komment · 1 trackback

2014.08.17. 17:52 Fabius

Hol lakjon az elvtelen paktumos polgármestered?

Címkék: zugló karácsony gergely önkormányzati választás 2014

"Ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj,

s nem tudja, hol lakott itt Vörösmarty Mihály;

annak mit rejt e térkép? "

(via)

 

No, vajon a nem helyben lakó polgármester jelölteknek vajon mit rejt a térkép? Egyáltalán kell, hogy egy polgármester monsterkedésének színhelyén lakjon? Szükséges, hogy azt egye amit kifőzött, helyi adó szinten ugyanazt és ugyanúgy fizesse, amit volt kedves nekünk kiagyalni? 

Zuglóban hangsúlyos kérdéssé váltak ezek. Pár napja úgy nézett ki, nálunk - is - zajlik a Tóthék című fővárosi összefogás melodráma, mostanra meg úgy tűnik csak lett valami paktum. Elvi, ugye, mert az együttpéem elvtelen paktumot sosenem köt többet, pláne a szocialistákkal, istenuccse, bizonymondták már de hányszor. Bár a részletekről nem informálták a kíváncsiakat - a jelöltek arányától kuss, mind a mi kutyánk kölyke! -  de a jelöltbemutató megesett, Karácsony Gergőstől, TóCsástól mindenestől. Slusszpoénnak jött a kerületi képviselő Várnai, aki meglepte őket egy térképpel és kerületi kisokossal, hogy a budai lakosok el ne tévedjenek minálunk.  

zugló térkép.jpg

Kép: Márványi Emese

Aztán meg a blogján feszegetni kezdett egy rakás érdekes kérdést. Elsősorban, hogy mennyire lesz az jó nekünk, ha megint valaki olyan akar itt csodát csinálni, aki nem helyben lakik és a kötődése annyi, hogy a politikai alkuszgenerátor ezt a posztot dobta ki neki? Weinek és Papcsák esetében kurvára nem jött be. Az egyik addig kórencsálta a tanácsokat, addig Doduglózott amíg bírósági ügy nem lett belőle, a másik meg elmazsuzta a Vagyonkezelőt, aztán meg perrel fenyegetett mindenkit, aki megkérdezte: komám uram, hun a lovetta?  Most meg ugye kérdés, hogy a Pasaréten lakó Karácsonyt mennyire Zugló, és mennyire a  - vesztes polgármester jelöltként - fővárosi közgyűlésbe jutás érdekli? Várnai bizonyítási javaslattal is élt: aszongya Karácsony legyen Zuglóban listavezető, így ha veszít is beülhet listáról a képviselő testületbe 74 ezért havonta, és ne szerepeljen a fővárosi közgyűlés kompenzációs listáján, ezzel igazolva elkötelezettségét. 

Kíváncsian és elfogódottan várjuk Karácsony döntését. (muhaha)

Addig is amíg eldönti mi legyen, foglalkozzunk egy kicsit a polgármester aspiránsok helyben lakásának szükségességével. Nálunk Karácsony mellett a fideszes Rozgonyi Zoltán sem a kerületben lakik, bár jelenleg is alpolgármester. Így esett meg vele is, hogy kimaradt a fideszes többséggel megszavazott kommunális adó áldásból, ahogy Papcsáknak is csak kiagyalni és megszavazni kellett, fizetni nem. De vehetjük példának a Weinek éra nehezen összehozott költségvetéseit, mikor már az ovik-iskolák működése volt veszélyben, akkor nem az ő csemetéinek kellett aggódni Mogyoródon, hogy apuci és a mamlaszok kegyelméből lesz-e uzsonna holnapután a napköziben. Arról nem is beszélve, hogy bukásuk után mindkettő megvonta a vállát és - különösebb következmények nélkül - elhúzott innen a francba. Amit "alkottak" az meg itt maradt. Papcsák - akkor joggal - kampányolhatott rendcsinálással, most meg Karácsony mondhatja, hogy fejlődés lesz itt a zavaros közbeszerzések és mazsuzás után. Aztán ha nem, akkor majd ő is elvonul Pasarétre - esetleg a fővárosi közgyűlésbe - és a többiekhez hasonlóan majd úgy tesz, mintha vallási rendezvényen lett volna. Vagyis, mintha mise történt volna. Ámen. 

Nektek ennyi elég lenne?

 

 

 

216 komment

2014.08.15. 05:38 Fabius

Orbán, gáz, rezsimutyi

Juhéé, a frissen kiderült információk szerint Viktorék 465 milliárdszor megvédték a rezsicsökkentést faszán. Ezt úgy tessék érteni, hogy az E.On felvásárlás dupla annyiba került, mint amit nekünk hazudtak róla, vagyis akkora pénzhegyet toltak be a cég udvarára, hogy hegymászócsoport kellett a számolva megmászásához. Külföldi érdekek elhessegetve, nemzetbiztonságilag is faszán alakulnak a dolgok, az energiafüggetlenségünk is a lehető legjobb és a nemzeti vagyon is gyarapodott mint állat. 

Hőbörgésnek helye? Nincs!

Naná, hogy is lenne, mikor minden a legnagyobb rendben van. Hogy kicsit drága volt? Na és? Hogy a tározók némelyike veszteséges és gyorsan be kéne zárni? Frászt, ilyet az MVM nem tervez, mert a veszteség a mi barátunk. Hogy hazudni és átbaszni teccettünk ezredszer? Mit számít ez A Cél Szentesíti Az Eszközt országban? Ti a szilikon kákán is csak a csomót keresnétek, detélleg, most miért kell a gázmutyira költött aprót Pancsó Arénára átszámolni? Már a lélegeztetőgép-mértékegység is undi volt, de hát ez...Méltánytalan! Méltánytalan bizony a rezsicsökkentést kiszórt százmilliárdokkal védőkkel szemben ez a hangnem. Mindig csak az utálkozás meg számonkérés, örvendés meg sose. Még azt sem vagytok képesek értékelni, hogy a bullshit generátort az NFM tekeri cirkalmas körmondatokat ontva magából, és nem dajcstomira bíztuk az igazunk bizonygatását. 

 

Pedig ez a lehengerlő modor bármikor, bármilyen témában bevethető, üzembiztosan hozza mindig ugyanazt. 

592 komment · 3 trackback

2014.08.14. 05:24 Fabius

Összevisszafogtunk, végre!

Címkék: összefogás ellenzék önkormányzati választás 2014

Kedves baloldali emberek, barátaink! 

A harcnak vége, mink mostan már istenuccse detélleg össze vagyunk fogva. Legalábbis nekem azt mondták mondjam ezt, mert Zuglóban fassetruggya hogy állunk, Pesterzsébeten sincs minden rendben és még az is meglehet, hogy a tótjóska ellenzéki kihívót kap a tizenháromban, de...Már szövegezzük a megállapodást, amit kit tudja majd melyik formájában alá is írunk jól. Micsoda? Hogy ettől aztán mostanra úgy nézünk ki, mint egy Tarantino film zárójelenete? Oszt'akkó mi van? 

ellenzék.gif

Ettől még tessék miránk szavazni, okés?!  Elvégre van egy politikai ambíciókkal nem rendelkező főpolgármester jelöltünk, és a szar is csak halkan szivárog már egy eldugott tumblr blogon. Jó, minden nem lehet tökéletes, de könnyen belátható, hogy a helyosztó székfoglalók közben kurvára nem volt se ideje, se energiája mindennel foglalkozni az embernek. Ki kellett azt küzdeni, hogy mi legyünk a "nemorbán" alternatíva, amire majd szavaznia kell a nemorbánpárti mindenkiknek. Hogyhogy miért? Mert nemorbán, azért. Nincs olyan, hogy ez az üres frázis önmagában nem elég. Annak kell lennie, ha már ennyit marakodtunk kinek mi jusson.

Teccikéteni? Nahátakkor!

Most már egy szót ne halljunk, legyen elég az áldozat amit azért hoztunk, hogy legyen ebben az országban egy nemorbán! Tudjátok ti mibe került a sok gondolatmankó és muszájspanifer amikkel összetákoltuk ezt a szövetséget? Az nem lehet, hogy annyira legyünk vonzóak, mint Malév vagyon az ócskapiacon. Tessék kedves jó arcot vágni mindenhez, még ha nehéz is, hisz jusson eszetekbe drága baloldal, mi vagyunk a jövő! Az ország, a marakodástól hangos és személyi ambíciókkal terhelt, kidolgozatlan programos baloldal holnapja. Ti pedig erre a kuplerájra fogtok szavazni, mert aki nem nemorbán, az Orbán.

És kuss. 

667 komment

2014.08.12. 11:19 Fabius

Orbán Viktor megfigyel téged

Címkék: adatvédelem fidesz kémprogram finfisher

ÉdesViktor illiberális álmában úgy működik az ország, hogy akire kíváncsiak vagyunk arról mindent megtudunk: Hányszor szeretné, ha a Jóisten análisan zaklatná a Főnit, hányszor kurvaanyázza teszem azt a közhivatali főnökét, utálja vagy szereti a rizsacsökkentést és úgy általában mennyire rajongója a nernek. A rendszerváltás óta annyit azért haladtunk a korral, hogy erre már nem háromper akárhányas csoportfőnökségeket alkalmazunk, hanem vettünk hozzá kémprogramot, mondja az átlátszó.hu

megfigyelés_1.jpg

A gyakorló diktátorok kedvelt játékával, az általa nyújtott lehetőséggel egy apró probléma van: minek kísértésbe vinni azokat, akik odatalálnak maguktól is? Itthon sem világos, a szolgálatok mikor használhatják és milyen feltételekkel? Vagyis bárki használhatja bármikor, nálunk a személyiségi jog és adatvédelem csak ilyen flancoskodós nyűgizé, ráadásul soha következménye semminek nincs. Az adatvédelmi törvény kimondja, legjobb adatgazda Orbán Viktor, illetve az általa üzemeltetett illiberális állam. Az főadatvédelmi nertárs szerint a Greyhound videón látható vonalkódos választói preferencia nyilvántartáson nincs semmi látni, és különösen nincs vizsgálni való. Ha a nyugtalan állampolgár a nyilvánvaló ajánlási csaláskor a hivatalhoz fordulna akkor megkapja, kuss, túl sok munka lenne egyesével visszakeresni ki ajánlott kicsodát. Pont ugyanerre a válaszra számíthat kb az ember akkor is, ha arra lenne kíváncsi, vajon az ő telójából is kitúrta-e a szakszolgálat, mit üzent a NapiFeri?

Következmények nélküli országban miért éppen ezzel ne játszhatnának? Ki tudná elszámoltatni őket?

Akit a téma kicsit jobban érdekel, az olvassa el ezt itt. Gállfy Csaba cikke aszongya, annyira azért nem veszélyes a helyzet, a FinFisher főleg a javítatlan biztonsági réseken keresztül képes föltelepülni a gépekre, vagyis tessék szépen lefrissíteni mindent. Másodszor pedig - állítólag - a mobil platformokon csak user interakcióval tud települni, vagyis mobil böngészőn különösen ne kattintgasson senki felugró ablakokra,  feltételezzétek, hogy a rendkívüli pénisznövelés, Angelina Jolie csak neked manduláig kitárulkozva spamek mögött is kíváncsi titkosszolgálati szemek pislognak. 

 

UPDATE: mire megírtam megjelent az Index cikke, hogyszongya nem volt zökkenőmentes a programtelepítés :-D 

902 komment

2014.08.11. 05:23 Fabius

Zuglóban a Fidesz a csaláshoz is béna

Címkék: fidesz zugló ellenzék önkormányzati választás 2014

Szórakoztató néhány hetünk lesz nekünk zuglóiaknak az önkormányzati választásig, egyszerre kacagtatóan és szánalmasan röhejes. Sebaj, vigadunk mi sírva is, ha úgy adódik, bosszantva mulattatásunkról meg gondoskodnak a képviseletünkre jelentkezők mindahányan. 

Itt van például a Papcsákot vesztő helyi Fidesz, ami ma délután háromkor  Pesti Imre szájával mondja el a sajtónak, amit mindenki hetek óta tud: Az eddigi segédpapcsák reflektorfénybe áll, Rozgonyi Zoltánt, a háromból a ciklus végére egyetlenként állva maradt alpolgármestert indítják a leköszönő, és tavasszal el is bukó Papcsák helyéért. Ásításig unalmas lenne a dolog, ha nem akadna az ember kezébe néhány elgondolkodtató határozat a kerület honlapján. Érdemes elolvasni mekkorát koppantak mikor aszitték nekik ez a választókerület átrajzolás - mutyi kurvára menni fog egyedül

Azt mondják, figyeljél:

- A választási eljárási törvény szerint a választókerületeket 2014.03.31-ig ki kellett alakítani, ezt a helyi választási iroda a 7/55262/2014 határozatában előírás szerint meg is tette.

- Aztán hogy, hogynem jött egy kis oppardon, meg egy újabb határozat július hetedikén - 7/55262/2104/2 - amiben Dr. Papp Csilla helyi választási iroda vezető és Papcsák önkormányzatának jegyzője átrajzolgatta a választókerület határokat. 

- Amiről aztán a kihirdetést követően ha nehezen is, de neki is leesett, nem felel meg a választási eljárási törvényben foglaltaknak, úgyhogy...

- Jött egy újabb határozat  -7/55262/5/2014 -  hogy baszki, vissza az egész, mert erre jogalap nem volt, pluszbónusz az átrajzolós határozatban a jogorvoslat lehetőségéről is rossz tájékoztatást teccettem adni véletlenül, úgyhogy...

Túl azon, hogy ez zugló jobboldali szimpatizánsainak is hordoz egyfajta üzenetet,

rozgonyi.jpg

azért a sorozatos véletlenek furcsa egybeesésein is lesz mit magyarázni az utcán, mikor holmi jogszerűségek kerülnek szóba a rendészetért rajongó jelöltjükkel tereferélve a Bosnyák sarkon. 

Nincsenek ám egyedül okosék, a túloldal zsenijei is könyöklik egymást lefele a moslékosdézsához vezető rögös úton. Megegyezés? Az micsoda? Összefogás? Röhögtetsz? Lehet itt valami a levegőben, hogy minden ennyire nyögvenyelősen megy, és megesnek olyan dolgok is, amik sehol máshol. Például, hogy egyáltalán fölmerülhetett, hogy Veca apját megint kiállítják bohócnak, hátha majd most felsorakozik mögé mindenki. Na, ebből lett az, hogy inkább Karácsony Gergő egy kerülettel beljebb jött, és ha nem sikerült a XVI-ban országgyűlésit nyerni, hátha fog sikerülni Zuglóban önkormányzatit. Mert annyira jól járt a kerültet az elmúlt ciklusok ejtőernyős, kerületidegen polgármestereivel, hogy kár lenne megtörni ezt a szép hagyományt. Karácsony bezengte, megvan a megegyezés, mire a kerületi képviselő Várnai közölte, vele ugyan nem egyezett meg senkia szocik meg azt, hogy a Horváth Csaba ambícióinak leküzdése közben szelektív amnéziát kaptak, és úgy emlékeznek ők nem a 8-4-2-1 képviselőarányra mondtak igent, hanem az általuk vázolt 12-1-1-1 - re

Mi meg röhögünk már megint, mert aki azt képzelte a Tóth Csabával egyezkedés nem hoz meglepetéseket az utolsó pillanatban - vagy az után - is, az nem foglalkozott a kerület életével - és a szocialisták egyezkedési moráljával - semmit az utóbbi évtizedben. 

Így aztán tényleg nem unatkozunk, a két társaság, akik között vélhetően eldől a Papcsák utódlás kérdése ad muníciót eleget a bosszankodáshoz és a röhögéshez is. A probléma mindössze annyi, hogy én ezt a zuglóiak egy jelentős részével együtt már kurvára unom akkor is, ha mérsékelten szórakoztat. A képviselői hely és választókerület-határ osztozkodásnak már minden apró részletét ismerjük, pontosan tudjuk a konc kinek kéne és milyen áron, de arról egy kurva szó nem esett eddig, vajon csinálnának is ezek valamit a kerületért? 

636 komment

2014.08.09. 09:17 Fabius

Simicska vs Orbán vs RTL

Érdekes momentumokkal bővült a Nagy Médiaháború lehetséges indokainak köre. Először is azt mondja a Cink, hogy egy "rálátós" forrásuk szerint Viktornak nem ideológiai, hanem elszámolási vitája van Lajossal:

Orbán és Simicska háborúja mögött nem az van, hogy Orbán és Simicska összeveszett, hanem az, hogy Orbánnak nincs több pénze, az államháztartás nagyon kritikus állapotban van. Az IMF-től nem vehetünk fel hitelt, az oroszokhoz nem rohangálhatunk hetente, más illiberális államoktól meg nem kapunk, vagy nem annyit, amennyit kellene, és cserébe nem tudunk semmit sem kínálni. Nincs más olyan szektor, amelytől el lehetne pénzt venni, csak az, amelyik eddig Simicskáék miatt érinthetetlen volt: föld, média, építkezés. Ebből a szempontból is érdekessé válik a tusványosi beszéd például. Orbánnak politikailag is ez az érdeke, nyugodtan mondhatja, hogy lám-lám, a sajátjainktól is el tudunk venni, nemcsak a baloldalt szopatjuk halálba, hölgyeim és uraim. 

Nemzeti Kommunikációs Ügynökség terve ésszerű. De nem tudjuk, hogy mik lesznek a feladatai – csak kreatívmunkái lesznek-e, pr-rel, stratégiával, és a médiavásárlást másokra hagyja továbbra is, de legalább elég lesz egy kapcsolattartási pont, vagy azt is akarják. Megjegyzem, ezeket csak olyan projekteknél lehetne alkalmazni, amelyben nincs uniós pénz, abból meg azért többségében kevés van: miniszterelnökség, magyar turizmus, agrármarketing, MNB, Államadósság-kezelő Központ, NMHH, szerencsejáték, MVM, meg biztos még sok kicsi. kreatívval és médiával együtt ez nemhogy nincs 40 milliárd évente, hanem szerintem 15 milliárd sem. A médiavásárlás nem túl bonyolult biznisz, ezt a kócerájt három account el tudja vinni.

De még ha a médiavásárlást ki is veszik az IMG, a Bell & Partners, a Vivaki kezéből, akkor sincs semmi garancia arra, hogy Simicskáéknak stop lesz. És akkor hova költ az állam, ha oda nem? A Magyar Nemzet, a Hír Tv, a Lánchíd Rádió és a Heti Válasz oké, ott lehet érvelni, hogy egyszerűen nem hozzák azokat a piaci számokat, amelyek alapján érdemes lenne ott költeni. Ezzel szemben a Class FM, a Publimont és a Metropol megkerülhetetlen, és amúgy is innen veszik ki Lajosék a hatalmas pénzeket. 

Emellett Orbánnak miért lenne érdeke, hogy a pártsajtó is nekimenjen? Orbán hatalma nagyban függ az őt támogató médiaportfoliótól, ez a nagyon szépen záró rendszer akadályozta meg eddig, hogy a kétharmadot kitevő emberek jelentős részéhez eljusson az, amit nagyjából csak a többé-kevésbé független online média tárhatott fel. Nem érdeke rést ütni ezen, sőt éppen ellenkezőleg, a kormány online médiás nyomulása pont arról szól, hogy még több felületen legyen befolyása, egyszerűen már demográfiai okok miatt is. Ha azt nem is tudják elérni, hogy mondjuk az Origo vagy a Vs.hu hardcore pártsajtó legyen, azt el tudják, hogy bizonyos témákkal ne foglalkozzanak, másokkal meg inkább igen. 

Persze nem zárható ki, hogy Orbán és Simicska összeveszett, de nem azért, mert Orbán össze akart veszni, hanem azért, mert Simicska nehezen érti meg, hogy miért kell az ő pénzét baszogatni. Orbánnak elfogyott a pénzügyi mozgástere, az illiberális állam bejelentése pedig arról is szól, hogy egyre átláthatatlanabb és elszámoltathatatlanabb akar lenni. A trükközésre már korábban is volt példa, ilyen volt a államadósság-számláló eltüntetése (amit az Index aztán egy nap alatt leprogramozott), ilyen volt annak a bejelentése, hogy a foglalkoztatottság mérésére új módszertant dolgoznak ki (mert a nemzetközi sztenderdek sehogy sem mutatják ki a sikert!), és az NGO-kat is részben azért basztatják, mert túl sokat perelnek közérdekű adatokért. Orbán el akar bújni a számok elől, vagyis inkább azt szeretné, ha a számokat csak ő látná, és senki más. 

 

Másodszor meg a HVG állítja, hogy az RTL azért került szopórollerre, mert nem kergette elég lelkesen a rezsidémont, és volt pofája 52% körül semleges módon beszámolni az eseményekről. 

Tökjó, a nagy médiafigyelésben most aztán lehet nézegetni mennyire lelkes a Simicska csoport, és már csak azt várom, mikor válik Lajos sötétben bújkáló, szamizdat terjesztő ellenforradalmárrá. Muhaha.

simicska lajos1.jpg

992 komment · 1 trackback

2014.08.08. 05:04 Fabius

...és akkor Szijjártó mérgeset toppantott

Címkék: fidesz oroszország szijjártó gazdasági szankció

Legkedvesebb Medvénk, szeretett Barátunk, drága Vlagya!

Most mondd meg, ezt érdemeltük? De most komolyan, ezt? Azok után? Viktor hízelgő és kényeztető ajkai után? Paks II villámgyors elintézése után? A lengyelek fecsegése és a világ röhögése után? Ezt érdemeltük tőled, Vlagya?!

orbán sertés export.jpg

Nem értelek. Kikűtted ezt a Medvegyevet a kirakatba aki tilalmi egyenlőségjelet tett a mindenki és miközénk. Nem mondta, hogy az almával cukkolódó kurva lengyeleknek két év tiltólista, nekünk, a lesunyt fejjel kussolóknak meg egyse, mert 27 tagállamból csak kell egy kivétel, ami erősíti a szabályt. 

Te nem kivételeztél velünk úgy, ahogy mi teveled!

Miféle barátság ez? Most majd azt ordítják az önkormányzati kampányban, hogy ingyen volt az aktus! Használod Te a fejed néha? Arról nem is beszélve, hogy mi lesz a tieiddel? Éhezni fogtok? Oké, azt vágom, hogy a vodka ubival fain, de azt nem hiszem, hogy az uborka alma, körte és sertéskaraj helyett is olyan fain lenne. Úgyhogy ha egy kis eszed van, akkor betartod a WTO tagsággal járó kötelezettségeidet. Akarom mondani tarccsad be. Na jó, a felkiáltójelet nem mertem ideírni a mondat végére, de a lábammal toppantottam. Egy aprót, nagy port nem kavart, de akkor is tegyél úgy, mintha jelentősége lenne. Tudom, tudom, ti simán lelőttök egy polgári gépet 300 utassal, szartok a WTO tagság kötelezettségeire, az én okvetetlenkedésemre, a magyar gazdákra, gazdasági növekedésre meg különösen, de gondolj bele: Mi vagyunk azok, Vlagya, a meleg szájak és KGBélák országa, a legnyugatibb neked eladósodott megyéje Oroszországnak. 

Hogy baszhattál így ki velünk? Szívd vissza!

 

 

824 komment

2014.08.07. 09:20 Fabius

Orbán nem vállalja magát a világ előtt

Címkék: orbán tusványos illiberális állam

Illiberális államot építünk! - ez lesz a jelszó Édesfeleim, amit mostan majd hajtogassunk mink is, meg szajkóztok tík is ahogy szoktuk. Legalábbis addig, amíg a fejlett világ egyemberként nekem nem szalad, mert akkor nem. Kinek hiányzik, hogy a szájára vegye - akarom mondani a mocskos pofájával ócsárolja - a Nyújorktájmsz

Na ugye, nekem bizony nem!

És nektek sem! Nem bizony, az nektek sem jó. Sőt, főleg nektek nem jó, ezért én, mint gondos atyátok segítségetekre sietek, és kitörlöm legalább ebből az ánglius nyelvű verzióból azt, mi degecikínos lett mára.

orbán illiberális.jpg

Okés? Ti úgyis tudjátok miért mondtam és hogy értettem pontosan, nekik meg kuss. Jobb lesz ez így, meglátjátok. Ne higgyétek, hogy ez valamiféle kettős beszéd, hogy titeket hülyítelek így, őket meg parasztvakítom amúgy. Mindössze óvatos vagyok, mert veletek lehetek őszinte, ti megértitek a gondolataimat, ők meg félremagyaráznak mindent. Csúsztatnak összevissza és sakált kiáltanak oda is, ahol a legszelídebb magyar puli csóválja farkát. Már azon gondolkodtam, kiküldöm a Csizmadia Lacit, hogy ne csak itthon szorgalmazza a kizárólag nekünk megfelelő úgynevezett kritikákat előremutató-nemzetépítő kritikusok válogatását, hanem odakint is. Okos ember az, szellemi honvéd, majd megoldja. Ti meg ne hánykolódjatok az illiberálisozás eltűnése miatt, megvan az, csak nem mutogatjuk mindenkinek.

Ez a mi közös kis titkunk. Csókpuszi!

 

370 komment

2014.08.06. 07:58 Fabius

Cenzúra és kilakoltatás Miskolcon

Címkék: romák miskolc cinefest kriza ákos jakab péter

A cigányozás stipistop a jobboldalé! - ez most a jelszó Miskolcon. Tegnap megkezdődtek a kilakoltatások és felbukkant a cenzúra is

Nincs visszaút! - mondja Kriza Ákos polgármester és a miskolci Fidesz. Mer'hogy 34 ezer aláírás van, és ennek szellemében cselekedni kell. Igen, akkor is, ha első körben egy mozgáskorlátozottat és kisgyerekes családot dobtak utcára. Utóbbit úgy, hogy az anya tanfolyamon volt, az apa dolgozni, így az egyedül otthon lévő gyerekekkel sikerült közölni: ki vagytok lakoltatva, pakolás kifelé és hess a picsába. 

Na, ha valamit akkor ezt a módit egészen biztosan nem így gondolták az aláírók sem. 

De legalább a politikai eszköz cigányoknak most már világos az üzenet: nem kegyelmezünk se rokkantnak, se kisgyerekesnek, mink úgy vagyunk keresztények, vagymi, hogy az emberséget nem ismerjük hírből se. Annál inkább ismerjük a cenzúrát, mert nemzetközi filmfesztivál ide, dokumentarista alkotások sora oda, Miskolcon bizony nem lesz vetítve egy romákkal foglalkozó dokumentumfilm se a választások előtt! 

"Érthetetlen számunkra a CineFest vezetőségének indoklása, miszerint a filmfesztivál időpontja idén az önkormányzati választások elé esik, így a politikai konfliktusok elkerülése végett, és biztonsági okokból nem vállalnak semmilyen magyarországi roma témájú filmvetítést, sőt a szokásos roma programjukat sem tartják meg.

Mi hisszük, hogy a dokumentumfilm olyan médium, amely segíti az egymás iránti empátiát, és elfogadhatatlannak tartjuk, hogy egy független filmes szakmai program szabadságát korlátozhatja az aktuálpolitika. "

cinefest.jpg

 

Ilyen feltételekkel a DunaDOCK nem lesz jelen a CineFesten, döntésünkről már tájékoztattuk a fesztivált."

Édesek, nem? Az utcára szórt kisgyerekesek és tolószékes mögül aszongyák, ők aztán nem akarnak politikai konfliktusokat. Amíg ez az akció zajlott, pár utcával feljebb a helyi Jobbik két lábon járó fallikus szimbóluma - és polgármester jelöltje - sem akart kimaradni a hacacáréból, így keresett magának pár hűsölő közmunkást és ahogy kell beléjük állt:

 

Jakab úgy látszik követi az érpataki modellt, és ki nem lép az utcára videóstáb nélkül. Szükséges is, hogy valaki megörökítse az utókornak, Jakab előbb ítélkezik - kirúgatlak geci, szerződésed felbontatom - és aztán kérdez. Azt én sem állítom, hogy nincsenek megoldásra való problémák Miskolcon a roma - nemroma együttélés körül, de azt igen, hogy ez így kurvára nem vezet sehová. Csak arra jó, hogy Atyaúristen játszás közben elfelejtsék faszkalapék, mit jelent embernek lenni. 

 

 

382 komment

2014.08.05. 08:36 Fabius

Csoda történt!

Címkék: zugló ellenzék főváros karácsony gergely falus ferenc önkormányzati választás 2014

Nem, nem mondott le Seszták Offshore Miklós, mert erre kérték professzorok, meg lehet nyugodni, ekkora csoda azért nem történt. Azt egy sokkal nagyobb csodatévő embernek is akarni kell.

De azért egy apró, jelentőségében kisebb, ám meglepő csodácska mégis volt itt tegnap: kiegyezett az ellenzék a fővárosban. Jó-jó, várjál, nem ez a csoda magában, erre Orbán kijelölte nekik a kényszerpályát. A csoda inkább az lenne, hogy a kiközösködött jelölttől nem kaptam se röhögőgörcsöt se hányingert elsőre. Falus Ferenccel kapcsolatban egy "ügy" ugrott be elsőre, a tű-kupak gét, az meg nem hátrány, ha egy közéleti szerepre készülő emberről nem egy Lutra Album Kezdő Mutyistáknak szerű valami jut az ember eszébe, mint Sesztáknál. Szóval ringbe lépett a komolyan vehető hármas a főpolgármesterségért, indulhat a meccs.

önkori3.jpg

A koordinált jelöltállítás sem rossz ötlet. Most nem a teletúrházott cseresznyéstálat tolják elénk, hogy akkor ezt sikerült összehozni, lelkeseggyé' érte ne fintorogjál, teérted van összefogva kis ostoba.

A koordinált indulásnak köszönhetően itt nálunk Karácsony Gergely lesz a jelölt. Így az is megeshet vele, hogy egyszer végre nyer valahol. Ha az elmúlt hónapok pletykáiból indulok ki - előszedik megint Janicsákot, stb - akkor ennek is örülni kell. Ha meg abból, hogy csak jó lett volna egy kerületi ember, aki pontosan képben van Zugló bajaival és helyzetével, akkor mit tudom én. Elég furcsára sikerült a ciklus nagyjából egyetlen valódi ellenzékként működő emberének, Várnainak a dolga is. Koordinált képviselőjelölt lehet, de támogatni egyetlen párt sem tudja a háromból. Azt mondja a hírek, hogy azért nem indítanak ellene senkit, ne legyen kedve a Civil Zugló színeiben független polgármesterjelöltként elindulni, kb lenullázva Karácsony győzelmi esélyeit. Félretéve a tényt, hogy egy Karácsony - Várnai csatával szinte biztosan megágyaznak a Papcsák utód Rozgonyinak, azért érdekes lett volna látni, mire mennek ők ketten egymás ellen.

De, ha már így alakult akkor van ebben valami pozitívum is: - ha nyernek - nem szükséges lelkiismeret-furdalást éreznie, mikor kikéri a következő ciklus mindenféle szerződéseit.

 

 

274 komment · 1 trackback

2014.08.04. 08:29 Fabius

Orosz kémek miatt lett Orbán orál jobbágy?

Címkék: fidesz orbán viktor paks

Azt mondja nekünk a Nouvel Observateur, hogy az orosz titkosszolgálat kiderítette és a Roszatomnak megsúgta, milyen ajánlatot tett Paks felújítására a francia Areva. Innentől a történet ismert, Putyin kiparancsolta Viktort Moszkvába, ahol a lengyelek szerint egy visszautasíthatatlan ajánlattal orál jobbágyot faragott belőle

orbán putyin_1.jpg

 

Tényleg ilyen egyszerű lett volna és ennyin múlt volna a legnyugatibb orosz megyévé válásunk? 

Fene tudja. Bennem azért ott motoszkál a gondolat, hogy ha Németh Miklós utolsó komenista miniszterelnök szerint az egyetlen hiteles magyar ügynöklista Moszkvában van, akkor ott újra felfedezett legjobb barátaink nem csak őrizgetik, hanem olvasgatják is. Márpedig, ha arra képesek, hogy ipari kémkedéssel lekagylózzák mit ajánlott a franciák atomcége, akkor arra még inkább, hogy a megszerzett információt felhasználva segítsenek eldönteni Csillagunknak, pettingelve csókdossa a hegyét, vagy torokra engedve le is nyelje a végén. 

Mer'hát Paks II. rekord gyorsasággal alá lett írva, az ügynöklisták nyilvánosságára meg szándék sincs, sőt.

Orbán orál jobbággyá válásával párhuzamosan előkerült Tasnádi László egykori operatív tiszt, akiből hogy, hogynem rendészeti államtitkár lett háromperkettes múltja ellenére. Pedig ha valaki, akkor a Dunagate botrányba belebukó Stumpf após Horváth István mellett ő - akinek feladata  "elsősorban a belső reakció, a kulturális, ifjúsági és egyházi vonalon ellenséges tevékenységet folytató személyek, diplomaták operatív megfigyelése" - volt - tudhatja, mit műveltek Orbánék a rendszerváltás hajnalán egészen pontosan. Ezt a tudást meg a Nagy Putyincsókoló Hadjáratban meg jobb, ha megtartja magának, esetleg egy államtitkári fizetéssel elősegítjük a szelektív amnéziáját. Elvégre aki velünk van az legalább nincs ellenünk. Oké, jelenléte kínos egy kicsit, de mit számít ez akkor, mikor már az oxfordi egyetem sem akar emlékezni arra, hogy Viktor - a Soros pénzén - is odajárt

Hogy mondta mindenért illetékes Lázár legutóbb? "Megérett a helyzet egy jól működő érdekházasságra, ami egyre nagyobb élvezetet jelent mindkét félnek". Hááát, minél többet ismerünk a részletekből, annál biztosabbak lehetünk, ebben a házasságban ki a csaj. Isteni szerencse, hogy nemrég építettünk új, nagy gyártókapacitású vazelingyárat Nyírbogdányban...

360 komment · 1 trackback

2014.08.02. 09:24 Fabius

Simicskának "gondja lesz" Sesztákra?

Címkék: fidesz simicska lajos man in black seszták miklós

Kedves Lajos eléggé bepöccenhetett az utóbbi időben, legalábbis erre lehet következtetni az érdekköréhez tartozó Magyar Nemzet elertéelesedéséből. Seszták Miklós úrfi meg csak pislog, mint egy nyeretlen kétéves, aztabaszki, nem hittem vónna', ennyire kényelmetlen lesz Lászlóné széke.

Mer'hogy nem ez lett ígérve ezzel az utódlással. 

Arról nem volt szó, hogy a jobboldal bástyája a legutáltabb liberálissal hozza közös nevezőre, és mindjárt a lemondását is követeli. Mutyialapú társadalom? A világ nem látott még ilyet jobboldali derékemberrel kapcsolatban emlegetni, ő legyen ebben is úttörő? Nem elég, hogy az etikai vétségétől kezdve a kamucégmutyin keresztül az uniós pénzmutyiig minden most kerül elő? Ütik-verik minden oldalról, mikor neki csak egy kis amnéziája van, nem emlékszik semmiféle offshore cégekre, azt sem tudja merre van Ciprus. Micsoda dolog ezek után még kókajánosozni is röhögve, he?! Mikor őneki az lett mondva, kicsit odaülsz, te leszel a jelzésérték, hogy mostantól már a Lajosnak másképp van. Oké, boldog nem lesz, de majd lesütöd a szemed ha találkoztok és elsunnyogsz az útjából oldalvást. Nem lesz baj meglátod, a Lajos megérti az ilyen finom utalásokat.

Aztán meg ez lett belőle, itt táncolnak az idegrenccerén.

Hiába hajtogatja az új szóvivő rendületlenül, hogy aki utálja a Sesztákot a mutyijaival, az szereti a rezsit, hiába mondja, hogy Extraprofit Lajosnak is adót kell fizetnie, ha ő lesz a sajtpapír amit széjjeltépnek mire kiszámolják mennyi lenne az annyi. Ő ezt nem akarta, ő nem erre vállalkozott. Csak simán, csöndben elhalászgatni a zavarosban, kicsit kitalicskázni amit lehet Ciprusra, nem nagyban, nem feltűnően, de éppen eléggé a boldoguláshoz. Francnak kell, hogy a feje fölött lebegjen az a kurva hídelem, ami bármelyik pillanatban, ugye. Most kell ezt csinálni, mikor az évtizedes musculus sternocleidomastoideus edzésre fordított idő megtérülni látszik?

Kinek hiányzik, hogy Simicskának gondja legyen rá?

Nem lehetne valamit kitalálni? Nem lehetne valahogy megúszni? Nem lehetne, hogy szerezne valaki egy neutralizálót legalább, és ráfogná a Lajosra?

simicska-hvg-d0001571F7c9036b2ac5a.jpg

Csak jobb lenne mindenkinek, ha nem emlékezne semmire...

 

1011 komment

2014.07.31. 04:50 Fabius

Menj a picsába, Unió!

Címkék: fidesz brüsszel sajtószabadság gulyás gergely neelie kroes

Kedvesdrága, édesaranyos, szeretnivaló Kroes asszony!

Most komolyan ezt érdemeljük? Kritikát megint és újra? Fejmosást, dorgálást, feddést minden ártatlan húzásunkért? Na ne máááár. Mikor minálunk aztán tényleg olyan sokszínű a sajtó, mint a Hunor és Magor elől ugrándozó Csodaszarvas seggéből elpukkanó fingbuborék, szitáló esőben lenyugvó szivárvány-nap fénykévében?

Komolyan mondom én nem értem Önt teljesen, kedves asszonyom! Van annál színesebb és őszintébb dolog, mint mikor a lakájmédia munkatársát a miniszterelnök szóvivője könyököli le, és pöcsös-lefejelős baráti tűzben emésztik egymást? Létezik attól üdébb színfolt, mikor az egykori online piacvezető lap munkatársa végre felszabadultan lehet olyan fogalmatlan, amennyire csak neki tetszik? Nincs nyomás, nincs elvárás,  kérdezhet bármekkora kreténséget minden következmény nélkül. Végre a dájcse médiaipari tulajdonosi hálózat is ritkulni látszik, újabb színt engedve a palettánkra. A mostani piacvezető sajtóorgánum a legfideszesebb megyeszékhely fesztiválján tarthat bloggertalálkozót anélkül, hogy Kósa Lajos önfogával tépné fel ütőereit a csuklóján, mert piszoársógorai lettek a jelenlévők. Döbbenten állok ismételt kirohanása előtt, agyamat felpuhítja a vizenyő, szemem párás, mert bár Legkedvesebb Publicistánk gyíkemberré válva leordított mindenkit, aki nem ért egyet Fénylő Csillagunk illiberális iránymutatásával, de azért enni - teccikéteni: nyami, mandzsare, ít, essen, eten, mánger - még ő is adna a latroknak! 

Ön pedig letámad minket igaztalan vádjaival, mint egy vérgőzös indulattal fűtött médiazombi? 

gulyás gergely.jpg

Azt hiszi vádjaitól majd megtörünk, mint Telekom vezetés a kedélyállapot-jelentéstől? Egy frászt, asszonyom! A magyar média szabad és sokszínű, szabadon írhat arról amitől nem válik szomorúvá Lázár János, és akkor nyomás alá sem helyezünk senkit. Ja, az RTL meg csak simán rohadjon meg, egyrészt mert voltak olyan gecik és kínos helyzetbe ikszfaktoroztak engem, másrészt meg a közteherviselés mindenkinek kötelező akkor is, ha különadót rászabtuk, mint egy kényelmetlen muszájdzsekit. Ettől még nem kéne elpolitikásítani minden híradót, nem lenne szükségszerű Alekosszal összekeverni Őfelségét, és főgonoszt faragni a leggyorsabban gyarapodó újmilliárdos gázszerelőből sem. Értékek kellenek, és itt most nem a pártatlan tájékoztatásra, hanem az RTL csoport és Dirk Gerkens zaciba csapott családi ezüstjére gondolok, mert adót mindenkinek fizetnie kell Magyarországon! 

Uff! - zárná a beszélgetést Kedves Vezetőnk, én meg csak remélem, hogy Ön és a hivatala megértette végre: el kéne menni a picsába. Forró tisztelettel, nagyrabecsüléssel, csókpuszi:

Geryke. 

1073 komment · 1 trackback

2014.07.30. 05:19 Fabius

Orbán! Vidd a kezed a gatyámból!

Címkék: fidesz népesség botos katalin

Kigömbölyödött Mindenórás Tábornok nertársról eddig azt hittük azért válik gömböcöid formájúvá, mert a jólétben rágás nélkül egyben csúszik lefele neki a mangalica sonka. De könnyen lehet, hogy a népesedéspolitikai illiberalizmusban már ő is várandós, hogy ne fogyjon tovább a magyar, mert példamutató akar lenni: amit ő tud, azt a meddő nők is tudni fogják és slusszpassz. Nincs kivétel, nincs lacafaca, aki nem szül eleget reggelre, nem kap nyugdíjat - annyit - estére. 

orbán_szobor.jpg

Mondhatjuk, nekem könnyen jár a szám, a Népesedéspolitikai Minimumot átugrottam rég, utódlétszámban hoztam az elvártat, és úgy tűnik az iskolázottsággal se lesz gond az egyetemista nagyobb, és tanulmányi versenyeket nyerő kisebb csemetém eredményeit elnézve. Meg amúgy is elmúltam 35, szóval mindenem megvan, hogy jó nyugdíjam lehessen és felpontozhassanak a krónikus gatyakurkászásban szenvedő nemzeti inszeminátorok. Mégis idegesít, hogy ezzel a büntetőnyugdíj dologgal Viktorék ismét a gatyánkban nyúlkálnak, és nem az egyéni teljesítmény, elvégzett munka, befizetett járulék szentháromság alapján akarják kialakítani a munkaalapú illiberális állam nyugdíjrendszerét. Hogy az így mitől lesz munkaalapú, ha a munka a nyugdíj alapja sem lesz, ne is kérdezd, nyájas olvasó. 

Meg azt sem értem igazán, hogy miért akarják ennyire magukévá tenni az Antall kormány egykori agymenését? 

Mert ez a ritkán szexelő Botos Katalin asszonyság nem az első hülye abból az alomból. Emlékszünk még, ugye, hogy Boross Péter is a gyermektelenségi adó belengetésével hozta fejére a népharagot. Úgy látszott akkor, hogy a vihar elültével megjött az eszük, nem büntetik a gyermekteleneket, hanem Matolcsy fog kidolgozni akkora faszaságot, hogy szaporábbak leszünk a jólét-boldogságban, mint a nyulak. De ez nem annyira jött össze, így itt van a másik félkegyelmű, aki mai szavai -

"A születésszabályozás lehetőségének hétköznapivá válása, a fogamzásgátlás lehetősége, a jogi feltételek megteremtődése a nem kívánt terhesség megszakítására, a női emancipáció – megítélésem szerint – nem feltétlenül kívánatos tartalmú megvalósulása, a szexuális szabadosság társadalmi elfogadottsága, médián keresztül ömlesztett terjesztése, az individualista, neoliberális filozófia elterjedése, a vallásideológiák háttérbe szorulása: ez mind-mind hozzájárult ahhoz, hogy a szexuális szabadság szexuális szabadossággá váljék."

- után holnap simán kihirdeti a Ratkó korszak kevésbé kacifántos, cserébe sokkal érthetőbb jelszavát:

"Asszonynak szülni kötelesség, lánynak szülni dicsőség! "

 Gyermektelenségi adó nem kell, de egy átmelózott élet után lepontozott nyugdíj az simán belefér. Ez nem annyira Rákosi-Ratkós, ennek kimondását simán bevállalhatja egy elhízott, megőszült, lecsúszott, nőnemű Joe Peschi hasonmás, mert az Orbán kormány minden hülyéjének meg kell szólalnia előbb, vagy utóbb. Elvégre az embert már rászoktatta szex helyett a kemény fizikai munkára, örömszerzésre időt nem pazarol, úgyhogy kurvára ráér azt az álmot polírozgatni, hogy kéne nekünk élni egy általa elképzelt unalmas fapina világban, a szaporodásra képességünk hiányában félnyugdíjból. 

 

841 komment · 1 trackback

2014.07.28. 08:27 Fabius

Viktor látomása

Címkék: fidesz orbán viktor tusnádfürdő illiberális állam

Viktor Tusnádfüdőn bedobta a következő időszak hívószavát, amit unásig fognak ismételgetni a fideszhitűek. Illiberális államot épít mondta, amin ahogy kell elkezdett pörögni a véleményformáló sajtó. A történelem vége, mondják, nemzet és munkaalapú lázálom matek képlettel, ragozzák tovább, a beszéd talán legfontosabb félmondata fölött meg elsiklani látszik mindenki. Aszondta a Főnök:

"nem világos, ki fogja megmondani, mikortól sérti valaki a másik szabadságát. Ezt valakinek el kell döntenie, erre viszont senkit nem jelöltünk ki "

Teccikéteni remélem, mit igyekszik szuggerálni, mint MLM ügynök a termékbemutatón a hiszékeny nyugdíjasoknak. 

orbán-hipnózis1.jpg

 

Szóval, hogy valakinek el kell döntenie ki sérti és főleg mikor a más szabadságát, és ha már nem jelöltünk ki erre senkit, akkor szerencse, hogy itt van ő kéznél, akit a határon túliak segítségével újra kétharmaddal megválasztottak.

Jippiájé, meg vagyunk mentve. Micsoda szerencse, hogy van aki mindenre gondol minálunk!

879 komment

2014.07.27. 16:10 Fabius

Fesztiválélményem szólásszabadsággal és Kósa Lajossal

Címkék: blog.hu véleményszabadság bloggertalálkozó campus fesztivál index2

A Campus Fesztiválra szóló meghívó landolt nálam a napokban, beszélgessünk közönség előtt:

- a média helyzetéről 2014-ben
- szabad-e a blogolás,
- van-e véleményszabadság.

campus.jpg

Érdekes dolognak hangzott elsőre, nyilván igent mondtam. Aztán persze elgondolkodtam, vajon Rúzsa Magdi és a Tankcsapda koncert között félúton mennyire fognak a fesztiválozók nézni ránk, mint busmanok a szánkóra, de úgy voltam vele, hogy a majdmeglátjuk és a reményhal is több a semminél. Meg különben is volt annak egy sajátos bája, hogy pont Kósavárosban és pont a frissen épült debreceni stadion árnyékában rendeznek ilyet, úgyhogy a kíváncsiság erősebb volt a kétkedésnél. 

Meg aktualitása is volt a dolognak, több is. Először ugye az Origó példája, másodszor meg a levél, amiben blog.hu-s bloggertársunk indokolta a távolmaradását: ha eljönne, ha névvel és arccal is vállalná amit, akkor annak munkahelyi és egzisztenciális következményei lennének. Szóval megtárgyalni éppen volt mit, néhányakat érdekelt is, de közel nem annyi fiatalt, mint elsőre, a számtalan megmozdulásuk után gondolná az ember. Az mindenesetre kiderült, az Indexen is van időnként nyomás, érkeznek jelentések "Lázár János kedélyállapotáról", de kitartanak a bloghuval együtt. Előkerültek régebbi és friss sztorik, példák amik tanulságul szolgálhattak akár a blogolással most kacérkodóknak, szóval dumáltunk egy jót. 

Aztán elvonultunk felfedezni Kósa büszkeségét, a stadiont.

A sátorból odafelé beleszaladtunk a Nagy Emberbe is, amint éppen egy kamera előtt - és nem mögött, hehe - osztotta az észt, sőt, annyira jófejnek bizonyult, hogy egyesek szelfiztek vele, ha már így alakult. A stadionhoz érve meglepetés a liftben ért: nem a VIP szint van a csúcson, hanem a skybox. Itt, a nézőtér tetején trónoló üvegfalú helyiségek egyikében terítettek meg nekünk vendéglátóink, és pont úgy nézhettünk ki a pályára csodálkoztunkban, mint kegyelmesék a megnyitón. 

022.jpg

Takaros lett a cucc, szó se róla. Már csak valami értelmes foci kéne bele, hogy ne érezze az ember kidobott pénznek a puszta létezését. De, ha másért nem azért megérte az egész, mert piszoár-sógorok lettünk Kósával, Orbánnal, Mészáros Lőrinccel és Kubatov Gáborral, ettől különlegesebb fesztiválélményt nem szerezhet halandó magának. 

214 komment

2014.07.24. 09:49 Fabius

Orbán nem vitázik és kész!

Címkék: fidesz orbán viktor külügy egyesült államok

Kurvaéletbemár! Mikor érti meg ez a csökkent értelmű világ végre, hogy Orbán Viktor kommunikációjának egyetlen eleme a kinyilatkoztatás, ilyen vitaizé az nem választható opció? Mert nem és kész. Mindenórás Tábornok nertárs megmondja amit megmond, és hagyják őt kérdésekkel békén. Mi alattvalók és a világ többi része is. A kérdés rossz, a válaszolgatás felesleges és időrabló

Ezt az egyszerűséget nem voltak képesek felfogni a szólásszabadságban a végtelenségig hívő amcsik. Azt hitték ezek, hogy amit nem tesz meg itthon önszántából, amit az Unió intézményei előtt is csak kényszerből csinál, azt majd nekik megteszi önként. Nahát lófaszt gyerekek, nem addig'a! Ideje felébredni az álomvilágból.

 

feherhaz.jpg

Tényleg nem értem hogyan is gondolhatták azt Georgetownban, hogy Viktor majd nem csak előad, hanem a hallgatása közben fölmerült kérdésekre is válaszolgat? Mikor nem fogadja Obama, és a külügy is kijafaszmelia szinten hajlandó tudomást venni egyáltalán az ottlétéről. Nem elég, hogy nem tudják ezek a nemzetközi politikai súlyának megfelelő pompával és tisztelettel fogadni, még kérdésekre is válaszolgasson? Nem olvasnak ezek a műveletlen parasztok Holfingernét hogy tudják, minden Viktor beszéd melegséggel árasztja el a lelkeket? Ha meg olvasták akkor miért nem hiszik, miért nem elégednek meg ennyivel, és miért gyötörnék Büszkeségünket a kételkedés kérdéseivel? Ha legalább a Klinsmannt odarendelnék, hogy a Kárpátok Középpályása elmondhassa neki mit basztak el a nyolcaddöntőben Belgium ellen, akkor még talán, de ezektől ennyi sem tellett. 

Akkor meg minek az egész hacacáré? Lemondjuk a picsába! Uff!

1718 komment

2014.07.23. 08:29 Fabius

Lássuk be: a magyar foci halott!

Címkék: foci u19 leégés focialista forradalom

8:1 a hollandokkal, 1:6 a portugálokkal. Két eredmény, két generáció, de a fos azonos ami a magyar "labdarúgás" sajátja. Ami tegnap Orbán Viktor stadizóleumában megesett az a magyar foci és az utánpótlásképzés teljes csődje. 

Portugáliát akkor sem vertük volna meg, ha behugyozunk." - mondta Mészöly Géza, és még hozzátette: "Ha nagyon jó az ellenfél, néhányaknál egyszerűen lemegy a redőny". Ne bassz, tényleg? Akkor vajon mire tanítjátok a srácokat az akadémiákon, ha a vizsgadrukk legyűrésére se? Mert a szakmai munka a finggal van egy szinten, az éppen most derült ki, úgyhogy azt nem várjuk ám komolyan, hogy egyeneset fognak tudni rúgni a labdába, és majd legalább hatot rúgnak egy olyan válogatottnak, amelyik összesen négy meccset játszott rövid fennállása alatt, és nem héroszi küzdelemben elért eredménynek lesz beállítva egy Gibraltár elleni döntetlen

De ha ennyi sem megy akkor adja magát a kérdés, hogy ti minek vagytok? 

Minek az akadémiai rendszer, minek ennyi stadion, minek ez a hacacáré, ha ennyire nem megy semmi? Minek ez az egész, ha az úgynevezett ifjú focistáink a szövetségi kapitányuk szerint összecsinálják magukat azon nyomban, ha valódi ellenfél van a pályán. Lassan ott tartunk, hogy Vitya lesz az egyetlen aki egy ilyen meccs előtt tényleg izgul az eredmény miatt, pálya melletti ideges toporgásával hullámokat fodrozva a felázott füvön összegyűlő pocsolyák tetejére. 

foci3.jpg

 

Ahogy ma állunk azt lesz érdekes figyelni, meddig tarthat ez az eredménykényszer nélküli, TAO pénzekkel és állami támogatással bőven kitömött kegyelmi állapot? Mikor unja meg ÉdesViktor a szarszagot amit rajongott sportja áraszt magából? Meddig hiszi azzal a futballokos fejével, hogy ennyi embernek szükséges ingyenélni a fociból, hogy tulajdonképpen haladunk, sőt, egyenesen irányt mutatunk, amit ha beáraznak nyolc meg hat bekapott gólokkal és degecikínos vereségekkel, akkor csak pechünk volt. Mikor érti meg, hogy klubszinten sem az érdekes hány ponton azonosít a nézőket beengedő biometrikus szkenner, hanem, hogy kapura lövés nélkül meccset nyerni nyögvenyelős lesz. Igen, jól érted, a magyar "sztárklubnál" az elfogadott taktika, hogy idegenben kontrajátékra rendezkedünk be, és adott esetben nem mászunk el góllövés szándékával az ellenfél kapujáig

Mi? Hogy focit gólra játsszák és nem a saját kapu elé betömörült, behugyozott védők létszámfölényére? Ezt mi már el is felejtettük. Nálunk, Hülyemagyarázatisztánban pont elég, ha a két meccsen égő szövetségi kapitány aszongya: "Persze, tudni kell, itt Európa élcsapatai szerepelnek a tornán, a portugáloknál minden játékos egyénileg kiváló képességekkel rendelkezik." - és máris megnyugszunk: hisz ezek az élcsapatok, akiktől nem szégyen semmise, mert a játékosaik egyénileg kiválóak, amíg a mieink ezek szerint nem azok. No, Mészöly legalább őszinte, így kormányszóvivő nem lesz belőle a jövőben, de a foci körül biztos maradhat. Elvégre sóval beszántásról és a semmiből újjáépítésről szó nincs, mi tovább bízunk benne, hogy a felcsúti jóisten és Puskás szelleme egyszer csak megsegít. 

Épkézláb edzőket, szakvezetőket addig sem képzünk, mert azt meg minek? Uff. 

425 komment

2014.07.22. 08:20 Fabius

Simicskát tovább szopatják

Címkék: fidesz simicska lajos lázár jános földtámogatás mezort zrt

Lassan tényleg megsajnálom ezt a Luit, miközben elképzelni nem tudom milyen rossz fát tehetett a tűzre. Reklámadó, útfelújítás bírság-adó, most meg elveszik szegénykémtől az agrártámogatások egy jelentős részét is. Lassan Simicska lesz az nemzeti oligarchák ertéelje, akit testre szabott konstrukciókkal szopatnak vidáman erre a célra kiszőrösödött új verőlegények.

simicska szopik2.jpg

Mekkora tülekedés volt nemrég a földbérletekért, nem? Aki élt és mozgott szaporán igyekezett összeszedni annyi családtag-strómant amennyit csak bírt, hogy minél nagyobb lehessen a bérletszeletke, amire a területalapút föl lehet nyalni. A Fidesz összeboxolt a teljesen kiakadt, maffiacsaládozó Ángyánnal és úgy nézett ki, ez lesz a hosszútávú öröm és boldogság aranykulcsa. Pluszbónusz a különösen kivételeseknek - mint Lajos - pályázat nélkül kiosztották azokat a földeket is, amikért nem kellett sorban állni, így lett övé kis túlzással a fél Dunántúl. A Hárskúti Mezőgazdasági Zrt. és a Mezort Zrt. a leányvállalatokkal együtt egyes számítások szerint 18 ezer hektár fölött rendelkezik, milliárdszámra nyalják föl az agrártámogatásokat, így aztán gondolom lett nagy csodálkozás mikor tegnap Lázár aszonta:

- Lófasz lesz itt 1037 hektáros birtokméret fölött nem támogatás, pofikáim.

Nagyobb lehet most a zöldbárók zavara, mint L. Simon Lászlóé mikor megtudta, neki kéne átadni Orbán hülyeségének szobrát a főváros közepén. Mert nem csak Simicska költözik ezzel a döntéssel tartósan szopórollerre, de Csányi, Nyerges és Leisztinger urak is, hogy csak a felszínt kapargassuk. Tavaly még azt számolgatták, hogy a legfelső 1% vitte el a földtámogatások 37 százalékát, a felső 10%  74 százalékot. Most meg ugye azt kell majd számolgatni, hogy lehet az állami segítséggel létrehozott és rommá nyeretett földoligarcha kasztnak 1037 hektáros birtokméret alá szabdalni a földeket. Meg ugye kérdés az is, hogy minek kellett a koma-sógor-haverságot hülyére nyeretni a helyi gazdákkal szemben, ha aztán jól megszívatjuk őket a következő ciklusban? Olyan késő bánat, eb gondolat szaga van a dolognak.

És ha már az ebeknél tartunk, ugye szokás mondani, hogy a forradalom felfalja gyermekeit. Na, én azt a pillanatot várom, mikor a közelgő fogcsattogtatásra a "gyerek" visszaharap, mert az nem a moslékosdézsáját elhúzó kézbe fog belekapni, nem a magyar nemzetben fog óvatosan elégedetlenkedni, hanem fölmegy torokra. Akkor aztán lesz mit magyarázni, feltéve, ha marad még hozzá elég levegő.

 

358 komment

2014.07.21. 09:02 Fabius

Éjjel csapott le a Birodalmi Sas

Nem volt kérdés, hogy felállítják. Elvégre "nekünk" ne mondja meg senkise, milyen emlékművet állítsunk. Se itthoniak se idegenek ne pofázzanak bele, hogy Orbán Viktor hogy emlékezzen a történelemre. Slussz. Úgy emlékszik ő ahogy neki, meg a mögötte álló jobboldalnak tetszik és kész. Hisztizhet a fél világ síppal, dobbal, nádi hegedűvel, "mi" akkor is, ha nem nappal, akkor éjjel, de felállítjuk hülyeségünk szobrát. Örülni lehet annak is, hogy a megszobort Gábriel arcáról nem köszönnek vissza az ismert vonások, így legalább szalutálni nem kellett a kirendelt rendőrezrednek. 

gábriel.jpg

Mi gátolta volna, hogy így legyen? Semmi az ég egy világon. Legfeljebb az, ha mittom a direkt követelik itthon és a világban, hogy állítsunk fel ilyet ne egyet, de mindjárt hármat, és az Unió országjelentésében murcogtak volna a nemkészülte miatt. No, akkor lett volna akkora szabadságharc, hogy Gábriel-rezsi pontokat állítanak fel szerte az országban, ahol anti-Gábriel asztaloknál gyűjtötték volna a tiltakozó aláírásokat hangyamód. Csak a világ nem érett még meg arra, hogy megértse a rendszert: minálunk minden elérni vágyott dolognak a reciprokát kell ordítva követelni. 

Enélkül hőseink nagy bátran, az éj leple alatt kirakták amit ki akartak, ezzel az üzenettel:

Nézzétek parasztok és okuljatok: nem rettenünk meg se a déká nyugdíjasoktól, se a Karácsony vezette fiatal Bajnai Gárdától, se a Steiner Pál - Horváth Csaba duótól, istenuccse lesz ember aki fel is avatja szobrunkat. Mit kicsoda? Vitéz Kőbányai Staubinger Árminné, született Krasznahorkai Etelka, ha más nem. Mi van? Hogy hogy nem hivatalos személy? Ő nyugdíjazása előtt az V. kerületi tanácson volt segédfogalmazó, úgyhogy nagyon is méltó képviselője a kormánynak. 

Amúgy feszült érdeklődéssel várom ki lesz az, aki - elvileg ma tízkor - tényleg felavatja az emlékművet és átadja a köznek. Rogánfalva közleményben üzente: nekik aztán semmi közük a szoborhoz, a Havasiberci-iroda szerint az egész a kormányszóvivő hadtest feladata, akik bizta nyaraltak valahol, mert a szóvivő szóvivője ( "a kormányszóvivő sajtófőnöke" WTF???)  se vette fel a telefont a magyarázat feladatával. Röhej, de ekkora sleppből senki nem tudott érdemi magyarázattal szolgálni az Indexnek. Most meg gondolom sorsot húznak Lázár "szomorú leszek, ha senki nem megy oda önként, basszátok meg" tekintete előtt, ki legyen a ner-vértanú, aki a tojászáporban avatni fog. 

512 komment

2014.07.18. 08:19 Fabius

Orvos, aki nem tud Orbán nélkül élni

Címkék: tereskova orbán portrék festmény mutyi argay lászló

Olvasom a legfrissebb hírekben, hogy van orvos Magyarországon, aki nem tud Orbán portrék nélkül élni. Argay László miskolci nőgyógyász és magánklinika tulajdonos nem egyszerűen vett egyet a Tereskova képekből magának, hanem felvásárolt tizenhatot és rendelt még négyet.

orbán kép.png

Hmmmm.

A Viktorunk iránti rajongás önmagában annyira nem is lenne furcsa, meg amúgy is szíve joga minden tehetős embernek arra költeni a vagyonkát amire neki tetszik.  Ha Viktor portrékra, hát azokra. Csak az egyszeri, szelektív amnéziában nem szenvedő honpolgárnak eszébe jut milyen volt legutóbb, mikor Argay doktor festmények közelébe ment, és főleg, hogy az nekünk mennyibe került. 

Még abban a rohadt elmúltnyócban esett meg, hogy a jó doktor zseniális érzékkel vásárolt meg két, szakértők szerint kereskedelmi forgalomban nem, vagy alig valamiért értékesíthető Wenczel Pohl alkotást. Majd "hazafias megfontolásból" bekopogott vele Magyarország bécsi nagykövetségére, hogy dicsak, háverek, ezek a képek itt lógtak a falakon eccerrég', ugyan vegyétek már meg tőlem cirka négyszáz millióért. Mi? Hogy ennyiért nem kell? Jó, akkor 205 millió értékben két állami ingatlant is elfogadok cserébe, mert egy egykori kisgazdával lehet alkudni. (a HVG hozta a komplett sztorit, amit ma már csak az Északhírnök archívumban értek el

Szóval mit tudom én, mennyire az Orbán iránti tisztelet és mennyire a más megfontolás vezeti most a jó doktort. Lehet úgy érzi, ha egy hátitatyó bekerülhet fétistárgyként a Nemzeti Múzeumba, akkor a portrék is érhetnek majd kicsit többet egyszer. De az is lehet elbaszta, mert lemaradt a hírről, hogy az Orbán család bevásárolt már Tereskova képeiből, és Anikó asszonynak van mit szétosztani, ha megunja Viktor fejét bámulni az előszoba falon is. 

1371 komment

2014.07.17. 05:06 Fabius

Lázár János a Soros megbízott

Az idegen tőke legfrissebb legádázabb ellensége is szedegette a Soros György asztaláról lehulló kenyérvéget. A hivatala nem mond semmit, annyit se, hogy fiatalka volt és kellett a pénz, az a fránya, amiből Orbánnak is jutott havi tízezer még liberális értelmiségi korában.

soros.jpg

Meglepődtünk? Aligha. Meglepő talán csak az lehetett volna, ha Lázár a pályafutása alatt kimaradt volna valamiből, és ugye mindig csak az a pénz büdös, ami nem a saját zsebébe vagy azon keresztül folyik. Én azt is várom mikor derül ki, hogy mittom a Neutrogéna norvég formula kézmodellje volt mellékállásban, mielőtt beszippantotta a felcsúti pajtakaszting varázsa, rekorder költségtérítés bizniszelésre váltotta az apróért hajlongást, és szelektív amnéziára hivatkozva törölte a fejéből addigi élete mindenféle megbízásait. 

Lehetne kérdezni, hogy János, és az elvek? De ugyan kérem, a nincset mióta kell keresni? 

239 komment

2014.07.16. 08:17 Fabius

Orbán Junior lázadása

Címkék: orbán viktor foci vb magyar sajtó orbán gáspár 444.hu

Orbán Gáspár levelét megírta, fájdalmas rinyáját mind belesírta. Anarki a 444-en meg leverte neki azt a tanítani való tockost, amit az apjának kellett volna még dologidőben

gazsi.jpg

(kép)

Mondhatjuk nyugodtan, hogy Orbán Junior házhoz ment a lófaszért. Piciapucival parádézni a VB döntő VIP páholyában büfé, híresség lettem vágóképből internetes mémmé válni meg nem az. Istenkám', ilyen nehéz a dinasztiatagok sorsa, meg kell a szívnek szakadni ennyi szenvedés láttán. Pedig szemmel láthatóan azzal tisztában sincs az uralkodóház, hogy az akut habonyitisz már családon belül is szedi áldozatait. Végül is nem csoda, nagyobb izgalom, hogy a Rasi jány csajbulijának képei mikor fognak kiszivárogni az ellopott ájfonokról, nincs mód minden gyerek összes szindrómáját észrevenni időben. 

Aztán meg kész a baj.

Mert futballokos nemzetünkben felnőtt futballokos örökös leveléből kifelejti az érvet, amire ma Magyarországon szerkesztőségek dőlnek össze: nem írja, hogy különben Lázár János szomorú lesz. De az is meglehet, hogy szóltak neki: erre véletlenül se hivatkozz fiam, nem kell tovább szaporítani a független szerkesztőségek számát az országban. Akár így volt, akár nem, csak sikerült belehajolni a kiprovokált állasba. Vele van tele és rajta röhög a magyarnyelvű internet, az uralkodóházban föl sem merül, hogy egyetlen csemeteként államfői vipben hipszterkedéstől egy irritálóbb dolog létezik, az meg a kioktató beszólogatás mikor ezt bemutatja a sajtó. 

Ja, nem, van még valami amivel erre is lehet majd dobni egy lapáttal: 4 év múlva Vologya keresztapa öléből a feltartott középső ujjaiddal integessél haza Moszkvából. 

400 komment