Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

 • taga20: @PeniValdes: kik azok az elvetemültek?:) (2016.07.29. 21:07) Ha a diktátorok bekeményítenek
 • Oxica: @nincs_itt: Na mi van migráncsok gyöngye. Megint kiengedtek? Öblögess, mert folyik a szádból a sz... (2016.07.29. 16:55) Ennyire fél a Fidesz az elszámoltatástól
 • guma: az "és" Hvorostovsky felbukkanásának szól! utoljára a súlyos betegsége miatt hallottam róla, amik... (2016.07.29. 10:02) Zeneszoba
 • guma: @parti_giano: szeretlek! :))) már nem emlékszem, hogy történelmi esemény vagy írói legenda szül... (2016.07.27. 20:13) Állítólag puccs volt Törökországban
 • rdos: Mindkét őrületről a helyszínen tudott mozgóképet készíteni egy őrülten nagyon szerencsés zsurnalis... (2016.07.26. 04:58) Megőrült a világ?

2016.07.25. 18:06 Fabius

Ha a diktátorok bekeményítenek

Felpörögtek az események mostanság. Törökországban Erdogan rendszere dübörögteti az análfűrészt szó szerint, Viktorunk meg Tusványoson ásta bele magát a saját képzeletébe szokásához híven. Európa és a nyugat szar hely - nyilvánította ki, itt minálunk a balkán sarki valóságban faszább élni, mint a Lajtán túl, a kelet pedig látványosan fejlődik.

Már'ha valahova fejlődés, hogy Törökországban gumibottal erőszakolják seggbe a tábornokokat.

Ezek szerint az erőcsávóknak nevelni kell a népet. Erdogannak erőszakkal, Viktornak egyelőre csak verbálisan. Mert az jó, ha tudja az istenadta nép, hogy önkényúr ellen fellépni pfújrossz, meg azt is, világos iránymutatás nélkül félkarú óriás a nemzet. Tudja fene. Az biztos, hogy mikor a Főni Tusványoson hozta a formáját, én Hollandiában igyekeztem felfedezni a helyiekkel, mitől is szarabb hely Eindhoven, mint Budapest vagy Isztambul? Mikor kiléptem a reptérről azt hittem meg is találtam a választ: a szomszédban terpeszkedő European Business Centre-t ellepték a migránsok. Ott nyüzsgött az összes náció szinte kivétel nélkül, én meg gondoltam, milyen fasza, hogy nem kellett sokat kutatni a megoldás után. Aztán ahogy nézelődtem az első pillantásnál kicsit hosszabban, feltűnt valami:

- Ezek az emberek a világ minden tájáról tök jól elvannak egymással.

Pont leszarják a faji, vallási különbségeket, jól érzik magukat és vidáman üzletelnek egymással. Kávézás, ebédelés közben nem arról beszélnek, hogy "Európában napról napra nő a félelem", hanem arról milyen fasza hely az, ahol szabadon megtehetik mindezt. Az idillt látva elbizonytalanodtam, így a vendéglátóimhoz fordultam: nem félnek a migránsoktól, terrorizmustól ennyi "idegennel" az országban? Mire elmagyarázták, hogy de, tartanak ők is a terrorizmustól, tartanak tőle, hogy jön valaki aki belehajt egy tömegbe, felrobbant valamit, vagy Breivikeset játszik és halomra lövi az embereket.

- Éppen csak nem hajlandóak állandó félelemben élni, nem hajlandóak gyűlölni másokat úgy általában, előre bélyegezve vallásért, bőrszínért vagy másért.

Nekik megfelel, hogy az egykori holland gyarmatokról származók bőrszínüktől függetlenül a nemzetük részei. Nekik megfelel, hogy az alkotmányuk 1848-ban, még II. Vilmos alatt íródott. Nekik megfelel, hogy ők az egyik - ha nem "a" - legliberálisabb ország a világon. Nekik megfelel a NATO és uniós tagság, nekik megfelel a hanyatló nyugati életforma és életszínvonal.

Ja, és nekik megfelel az is, ha Orbán Viktor előbb költözne pasának Ankarába, mint europérnek Eindhovenbe.

709 komment

2016.07.20. 08:16 Fabius

Ennyire fél a Fidesz az elszámoltatástól

Érdekes interjút adott az Indexnek Putyin egyik embargó feloldás lobbistája, Budai "Mögénézésibiztos" Gyula. Nem, az interjúban nem az az érdekes, hogy Budai verbálisan lábon lövi magát a putyinszolgálat igyekezetében. Sokkal inkább ez a kismiújság érdekes:

"A 2010 utáni ügyeket is fel kéne majd tárni egy elszámoltatási kormánybiztossal, vagy már nem lát olyan súlyú korrupciós ügyeket, mint azelőtt?

Nézze, minden kormánynak megvolt a Budai Gyulája vagy Keller Lászlója, ez a válaszom."

 

Teccikéteni, ugye?

Tényleg megvolt minden kormánynak a maga színpadias ökle, aki majd most, most aztán tényleg, de tényleg, istenuccse utána jár mindennek. És'akkor nemulass. Lett volna. Ha a Keller féle ténykedés nem zárul teljes kudarccal, ami Budai nyüzsgésére csak azért nem mondható, mert abból kisült egy politikai aduász Molnár Gyula kezébe.

Szép teljesítmény.

Bónusz, hogy Budai megnyilvánulásából az látszik, az ország felosztása és módszeres kirablása után sem számítanak semmi másra.

budai_gyula_oligarcha.jpg

 

1294 komment · 1 trackback

2016.07.18. 10:48 Fabius

Állítólag puccs volt Törökországban

Ügyes gyerek ez az Erdogan. Hazudik, mint a vízfolyás, de azt olyan ügyesen, hogy a fejlett világ lelkesen bólogat hozzá. 

- Merhogy őttet majdnem megpuccsolták.

- Merhogy majdnem le is lőtték repülőstől a picsába. Már a célkeresztben volt kéccer is, elszámolt a végtelenig, mint Csekknorisz, de aztán megúszta.

- A kiiktatására küldött kommandósok pár percet késtek.

- Az utcára vezényelt hívei botokkal foglaltak el tankokat, felpofozták a személyzetet, a tv székházat védő felfegyverzett katonákat hülyére verték anélkül, hogy egyetlen lövést leadott volna bárki. 

Isten ajándéka ez a puccs! - mondta, és akkor egyszer nem hazudott. 

A Boszporusz hídon még ott voltak az elhajigált katonai felszerelések szanaszét, de a török igazságszolgáltatás már ahogy van le lett fejezve. Ez "valahogy" fontosabbnak és sürgősebbnek bizonyult a fegyverek összeszedésénél is. Ez annyira sürgős volt, hogy a "mi történt majdnem" elméletek kiagyalása és nyilvánosságra hozása is két napot csúszott miatta. De a tisztogatás nem állt meg itt, civilek, katonák, a katonai vezetés jelentős része, 6000 ember került őrizetbe az alkotmánybírák, bírók, ügyészek után. Ratyip maga mondta, hogy nem fog megállni itt, mindenhonnan mindenkit kigyomlál aki útban van, vagy a hivatalosan elvárttól másképp gondolkodik.

- Az ellenzék nem szól egy büdös hangot sem, betojva lapít, nehogy gülenistának bélyegezve a fasz előnytelenebbik oldalára sodródjon valahogy.

-  Európa vezetői csak hümmögnek: végül is érthető Erdogan, elvégre majdnem megpuccsolták, lelőtték a picsába és belegondolni rossz mi lett volna, ha nem késik néhány percet az a fránya kommandó. Hogy az autoriter vezetés konkrétan diktatúrába fordul? Istenkám, há'valahogy csak rendet kell tartani, a stabilitást meg kell őrizni az országban, amelyik pórázon tartja az Európába igyekvő menekültáradatot. 

Mondtam, ügyes csávó ez a Ratyip. Mindezt elintézte, a néhány tucat emberáldozat szerinte nem nagy ár egy ilyen helyzetért. Most új pozícióból lobbizhat azért, hogy ő és a puszta kézzel tankot nyüvő barátai szabadon járkálhassanak az Unióban. 

358 komment

2016.07.16. 08:46 Fabius

Megőrült a világ?

Bazmeg.

Egy hétig nagyjából el voltam szeparálva a hírfolyamtól. Erre ma reggel kinyitom az internetet és amit látok az úgy ver le a lábamról, mint egyszeri belvárosi polgármestert a felé guruló terhelő vallomások. Egy beteg fasz Nizzában gázolt halálra ártatlanokat, mert csak, és megtehette ezt a válsághelyzet ellenére. Erdogan Ratyipot megpróbálták megpuccsolni az éjjel, tankok vadászgépekkel keringőztek Ankarában és Isztambulban, amíg az Erdogan hívek meg nem verték a puccsistákat, néhol szó szerint. Itthon meg Vizoviczki nagyfőnök adott ki "közleményt", miszerint őt látásból sem ismerheti a rogántonyó annak ellenére, hogy az V. kerületben halászott a zavarosban, és a 13 oldalas Alku Ajánlatban arról beszélt, "egy országgyűlési képviselő-polgármesternek juttatott, milliárdos kárt okozó, rendszeres, nagy összegű kenőpénzekről számolt volna be, amennyiben nem teszik lehetővé, hogy kijöjjön a börtönből."

Erre mit tesz a Jóisten személyesen, hát nem házi őrizetbe engednék Vizoviczkit?

A Jóisten amúgy is kegyeibe fogadta ezt a maffia politikai közösséget: földi helytartóján, a Pécsi Egyházmegye püspökén keresztül bekussoltatta a vlogger papot, merhá' ne érdekeljen már egyházi személyt olyan apróság, hogy kicsoda a habonyárpád. "Az lenne jó, ha olyan lenne az egész, mint egy bohóctréfa. " - írta egyik termelési regényében a most elhunyt Esterházy Péter ( RIP! ) és tényleg jó lenne, ha a kopasz bohócok Kunfalvi Nórával olyan sztorit hazudnának, amiben a sértett és "vádlott" 50 méternél közelebb van egymáshoz. Ekkora távolságból ugyanis egy 4 cm pengehosszúságú késsel alkar bibit okozni viszonylag problémásnak látszik. Az is jó lenne, ha Kunfalvi leállna a kamusztori gyártással, de ilyen ábrándot kergetni felesleges hiábavalóság. Az ő elkötelezettsége csak a

- Sittről is a kormánystabilitásért aggódó Vizoviczkiéhez mérhető.

206 komment

2016.07.09. 11:52 Fabius

MSZP: megvan a 2018-as győzelem receptje!

Kedves Nép, Drága Választók, Imádott Tagságunk!

Mi, az MSZP örömmel és boldogsággal jelentjük, megvan a győzelmi recept 2018-ra! Míg látszólag a kirakatban tutyimutyiskodtunk, addig a szellemi elit a Háttér Boszorkánykonyhájában megalkotta a tutit. Bizton állíthatjuk, Orbán nem egyszerűen bukni fog, hanem térdelve, sírva, takonybubit fújva fogja felszedni a vasúti talpfákat a kisvasútja alól!

Hozzávalók és a győzelemleves elkészítésének menete:

- Szedd elő az összes arcot a spejzból, aki ellen valaha vádat emeltek. Pucold meg őket amennyire lehet, és emeld kisebb-nagyobb pozíciókba. Molnár Gyula és Hunvald után felkészül Hagyó Miklós.

- A még egészségesnek tűnő párthajtásokkal ne törődj, hagyd őket a picsába.

- Keress igazi szikkadt, kiszáradt gyökeret, próbáld annyira puhára főzni, hogy legalább valamennyire emészthető legyen.

- Fűszerezd az egészet egy csipet Orbánizmussal, ettől a legfásabb gyökér is elveszti az önálló gondolkodás és véleményalkotás képességét, képes hajtogatni rendületlenül: asztatat gondolom amit a frissen választott Elnök Úrnak majd teccik, mikor majd ráér gondolkodni, amúgy meg kizárt dolog, mert nem tudom, és kérem kaccsolja ki.

Egyébként nem kell minden csip csup faszságra ugrani kavargatni a levest, elég ritkábban odalépni de akkor nagyon kavarni, ezt úgy hívjuk taktika. Tovább ízesíthetjük levesünket gyoda elismerésért belepergett Viktor hajszállal, Brüsszelből hazacsórt whiskygőzös lehelettel és kollaboránsreszelékkel.

Jó étvágyat kívánunk!

Csókpuszi, a Zemeszpé

 

 

 

1886 komment · 1 trackback

2016.07.06. 08:57 Fabius

A népszavazás, amibe minden politikai vezető belebukott

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy népszavazás amibe mára minden politikai vezetőnek sikerült belebukni, "győztes" és vesztes oldalon ugyanúgy. Oké, a győzelmi mámort icipicit beárnyékolja, hogy például a font 31 éves mélyponton van jelenleg a Brexit diadal után, de akkor is.

Innen ahol én ülök úgy néz ki, nem sült el jól a politikai haszonszerzésből generált népszavazás.

Cameron bukása eleinte nem is nagyon volt kérdés. Ettől meglepőbb, hogy a toryk közül a legesélyesebbnek tartott jelöltek sorra ugrottak el az utódlás és kilépés levezénylés lehetősége elől. A Munkáspárti Corbynt bizalmi szavazással megpuccsolták párton belül, a legnagyobb pofa Farage meg előbb csinált egy nem túl diszkrét és ízléses hátra arcot a leghangosabb választási ígéretből, majd jobbnak látta önként elmenni a levesbe. Ő megtette "kötelességét", kivezette országát az Unióból, a beszakadt nemzeti valutával, a hogyannal meg a mi lesz mosttal meg szopjon valaki más.

brexit3.jpg

Tudja fene. Valamiért azt érzem, hazai elitünk nem fog ebből sem tanulni semmit. Pedig a britek kiegészítették a székely népi bölcsességet ami már így hangzik:

- az asszony nem ember,

- a sör nem ital,

- a medve és a nép szavaztatása nem játék!

 

670 komment

2016.07.04. 13:11 Fabius

Huxit, az lesz itt, jókora huxit

Tejóisten, huxit lázban ég az ország. Olvasom, hűűűűű mi lenne gazdaságilag, tyűűű édesfaszom, Orbán Atyuska asztervezi kivezet minket a Zúnióból, maragyátávol a népszarvazástól drága nép, mert kirekedsz itt a Balkán sarkára Orbánnal kettesben.

De leginkább rettegjél, mert ha nincs mitől akkor gyártanak neked rettegni valót.

Mert olyan hülye vagy, kedves nép, hogy hagyod riogatni magad. Egyrészt ugye a migráncskvótától kell féknyomosra mintázni a klottalsót, másrészt meg ha ettől annyira nem tojtál be, akkor fosd össze magad a kilépés lehetőségétől. Csak mert a lázárjános aszonta, ő nem tudna jó szívvel a maradásra szavazni. Az meg se forduljon abban az okos kis fejedben, hogy a lázárjános képes rossz szívvel is szavazni bármire. Az meg pláne nem, hogy ő speciel kurvára röhög most rajtatok, amíg a sántajankóval hemperegnek az uniós támogatás milliárdokból rakott kazlakban, és rajtatok vihogás közben is azt tervezgetik, mi lesz a következő ahonnan ki lehet menteni egy adag lovettát. Röhög az úgynevezett ellenzéken, amelyik a migráncskvóta szavazásról is annyit tud mondani mind az 5 fejével, hogy nemennyéloda-neszavazzál-kileszelvezetve-majdmeglátod.

Nekik sincs jobb ötletük, mint befosatni téged, kedves nép.

Ugyanis szemmel láthatóan szeretsz rettegni. Ja, és kell neked egy faszacsávó, aki felhívja a figyelmed a rettegni valódra, és némi követésért cserébe majd megment téged jól. Mindegy melyik oldalon állsz, ennyit néznek ki belőled. Mert ennyit mutatsz magadból. Patás Orbán, Soros Sátán, kilépés, migráncsok, csak saját gondolatod ne legyen. Mert az árt. Még a végén magad döntöd el, hogy a migránsokat annyira nem szeretnéd betelepülve látni, de nem különösebben rajongsz azért sem, ha külföldön idiótán viselkedő atyafiak lejáratnak.

Szóval nem ártana picit gondolkodnod néha, kedves nép.

 

 

172 komment

2016.07.02. 11:47 Fabius

Fidesz: a "barátok" birodalma

Érdekes miújság lehet a Fidesz Birodalomban létezni, és mostanában még érdekesebb ott "barát"-nak lenni. A távolabbi barátok trafikot kaptak, földbérletet, földvásárlási jogot, útszélére kidobás után százezreket tejelő csókos állást. A közelebbi jóbarátok meg mostanában akkora állast, amitől csak hülyén vigyorogva tudnak hebegni a kamerába:

Fura módjai ezek a barátkozásnak. Elsimon nem tudott akkora bakot lőni semmivel, hogy belebukjon. Tökmindegy volt mi derült ki róla éppen, Lázár eldörmögte az orra alatt, hogy mjklwbgfrékjberlkjvb, és nem történt a világon semmi. Mer'há ők barátok. Aztán egyszer csak a nagy büdös semmibe bele tetszik Lackónak bukni úgy, hogy a "barátja" fel sem hívja, csak egy kormányinfó alkalmával mellékesen bejelenti: Elsimon kiesett a kosárból, írja meg a kedves sajtó, már ne kapaszkodjon a szélébe annyira.

Van azonban ennél is furább módja a barátkozásnak. Spéder Zoltán úgy érezte az a biztos, ha hangfelvételeket készít a "barátaival" történt beszélgetéseiről. Orbán, Rogán, Lázár is a hangfelvétel listán, amit hiába foglalt le a rendőrség, Spéder szerintem nem annyira kispályás, hogy ne legyen neki ezekről biztonsági másolat felhőbe feltöltve. Amekkora elánnal ráküldték a Kunfalvi Kommandót, akkora hirtelenséggel ült el a zaj, mikor kiderült a felvételek megléte. Aztán ki tudja? A találgatások szerint még az is meglehet, hogy Lázár egyik "barátját" áldozta be a másik ügye által felvert hullámok miatt.

Az aktuális legjobb barátról meg kiderült, hogy vagy tényleg hülye, vagy semmiből nem tanul. Milyen pech kell ahhoz, hogy valaki úgy bukjon le a vagyonnyilatkozatából természetesen hiányzó luxusvillával, hogy egy közvélemény figyelmével követett focista épp ott akarja kipihenni az EB és a bajnokság fáradalmait? Az külön szívás, hogy a helyszín kiderülésével rögtön megjelent pár vandál, akik kövekkel szórták meg az épületet. Most aztán lehet találgatni, hogy a Rakitic beszólásán - és a válogatott szereplésén - feldühödött horvátok, vagy a Lőrinc barát gazdagodásán és pofátlanságán berágó magyarok voltak a tettesek. Annyi azonban biztos már most, hogy a barátnak aggódnia ismét nem kell, az egymilliárd után a 700 milliós villa vagyonnyilatkozatból "kifelejtése" se jár semmilyen következménnyel. Még.

Mert Simicska és Spéder, vagy akár L. Simon példája is azt mutatja, a Birodalomban nem tudhatod melyik percig vagy barát. Mészáros Lőrincnek vajon van mentett beszélgetések biztosítása?

270 komment

2016.06.27. 16:59 Fabius

A foci EB margójára

Uraim!

Igen, ti, akik most jöttök haza az EB-ről.

 

Na, az van, hogy én nem szeretem a focit. Megvan rá az okom, ami nem Orbán Viktor és a focialista forradalma. Magyar focit egyáltalán nem nézek, nemzetközit is csak fényévenként. Ennek ellenére követtem az EB eseményeit, eleinte csak annyiban, hogy az Index élőjét lefrissítettem párszor az osztrákok és izlandiak elleni meccs alatt. Aztán azon kaptam magam, hogy észreveszem a kocsikra kitűzött magyar zászlókat, a külső visszapillantókra applikált nemzeti színű készséget, hallgattam a gyerekeim lelkesedését és egyszer csak azon kaptam magam, hogy ott ülök a portugál meccsnél a tévé előtt. Tegnap meg azon, hogy társaság van nálunk, esélyeket latolgatunk és én fociról beszélgetek emberekkel. Történt ami történt, én sem szerettem meg a focit, de asszem az mindenképpen kijár nektek, hogy kimondjam:

SZÉP VOLT, KÖSZI!

Meg az is kijár, hogy erre:

pisil.png

együtt is kimondjuk: húzzál te anyádba, Omár!

 

848 komment · 1 trackback

2016.06.25. 18:15 Fabius

A britek leszarták Orbán kampányát

Szemetek ezek a britek. Ilyen csúnyán leszarni a fő uniós vétószövetséges kampányát azért genyóság. Még akkor is, ha épp a britek Orbánja kapaszkodott bele egy akkor éppen belpolitikai - újraválasztási hasznot hozó blöffbe, és faragott rá a megvalósításra elég csúnyán. Mer'hogy őkelme belebukott a buliba, míg a britek Nógrád megyéje - Skócia - a helyi palócokkal már az elszakadásról és az Unióban maradásról tárgyal, a brit Vas megye inkább lenne a szomszéd uniós tagállam része, míg a fővárosban a "körúton belüli értelmiség" éppen elszakadna a gazdatesttől, vagy visszacsinálná az egészet valahogy, máris annyi aláírással, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni.

brexit2.jpg

(kép: Ruben L. Oppenheimer)

Szóval ez van, ha a britek Orbánja népszavaztatja saját fideszes és jobbikos táborát.

Olvasom mindenhol a levont/levonható tanulságokat pro és kontra, de igazi tanulság talán csak egy van: az Unióban nem kötelező a disznótor. Sőt, mint ahogy Juncker és a külügyminiszterek is mondják, nem csak az "Unión kívül is van élet" dogma érvényes, de az Egyesült Királyság nélkül is van élet dogma is, ezért szépen kérik a briteket, hogy a lehető leghamarabb menjenek a picsába. Nem kell itt októberig huzakodni, nincs mire várni, amit megfőztek azt meg kell szépen enni.

Ha esetleg szétszakad az Egyesült Királyság, az már nem az Unió, hanem a toryk problémája.

Ha nem volt jó egy 500 milliós piachoz hozzáféréssel rendelkezni úgy, hogy a jogharmonizációban senki ilyen engedményeket nem kapott, mint ők, akkor tessék kedves megmutatni mire megy egy 68 milliós szigetország önállóan egyedül. Mindenkinek szíve joga gazdasági migránsok nélkül élni, ami esetükben a magyarokat is jelenti több százezres létszámban. Brüsszelben nem siratják az egyik legnagyobb befizető távozását, sőt arra kérik, a lehető leghamarabb intézzék a kilépést.

Na, akkor most képzeljük el együtt, hogy mennyire sírnának egy alig tízmilliós piac kiesésén, egy kifizetés oldali éllovas elvesztésén, mint Magyarország.

 

548 komment · 1 trackback

2016.06.20. 08:01 Fabius

Orbán Viktor azt üzeni

Orbán Viktorban megfagyott a vér mikor elmagyarázta neki valaki, a Brexit arról szól, a britek gondolhatják úgy: "van élet az Unión kívül is". A vak is láthatja, tenni kell valamit, kéne valahogy szólni nekik, hogy nahelló, azért gondolkodjanak már picit!!!!!

orban_lecci1.jpg

Mivel a kopaszokat kiküldeni körülményes lenne ezért marad az üzengetve belekampányolós módszer, és közben nyilván föl sem merül, hogy épp azt engedi meg magának, amiért visítozni szokott. Kettős mérce? Lárifári, egyrészt mérce csak egy van, ő maga, másrészt meg aki nem látja a cselekvés idejét, az hülye. Ha az egyik legnagyobb befizető kiszáll a buliból, akkor az egyik legnagyobb haszonélvezőnél megcsappan az uniós források közpénzjelleg mentesítésének lehetősége. Ráadásul 200 ezer éhes száj hazatérése nem vicces, nincs arra felkészülve itt senki, a közmunkaprogram szorgos kezei így is lassan egyesével tépkedik a fűszálakat munkaidőben, most is annyian vannak.

Úgyhogy Viktor üzen. Viktor beleszól, mert ő Viktor.

Csak nehogy valamelyik kövesse a példáját az ő népszavazása ügyében, gondolván ő Angela, Dévid vagy Franszoá, és ezen a jogon simán meggórhatják a Népszabadságot egész oldalas hirdetésekkel.

1484 komment

2016.06.18. 11:51 Fabius

Portik 10 milliós zacskója az új Nokiás doboz

Portik Tamás 10 millió forintnak megfelelő értékű eurót vitt - állítólag - Rogán Antalnak. Amiről - nyilván - semmilyen elismervényt nem kapott. A rogániroda bekészített - 3 perc alatt érkeztett meg kérdésre a válasz - közleménye szerint BulvárAntal soha, semmilyen körülmények között nem találkozott Portik tízmilliós zacskójával.

rogan_portik.jpg

Nem tudom - egyelőre nem tudhatjuk - hogy a zacskós esemény pont úgy történt-e, ahogy Portik előadja, vagy éppenséggel BulvárAntal egy tízmilliós dísztasakfül hurokkal a nyakában lófráló ártatlan áldozat, de az biztos, hogy az ismeretségi körömben elvégzett random véleménykutatás szerint az előbbit tudja mindenki elképzelni.

Még akkor is, ha Portikról tudjuk, hogy morálisan ingoványos.

Nem segít Rogán megítélésén az sem, hogy a bíróság szerint Rogán ügyvédje "Most már kezd olyan irányba elmenni, hogy nem valós dolgokat mond", és pillanatnyi állás szerint azt sem tudjuk biztosan, hogy Rogán tényleg azért nem jelent meg a bíróságon, amire hivatkozik. Pedig istenuccse szeretett volna, képzelem mennyire.

Akár hogy is, az tény, hogy Portik vallomásával szar van a palacsintában. A tízmilliós zacskó egy nap alatt vált a Fidesz és Rogán Nokiás dobozává.

662 komment

2016.06.14. 12:23 Fabius

3000 forint az előválasztásért? Részemről oké!

Olvasom Karácsony Gergő és a PM ötletét a baloldali előválasztásról, és fölmerült bennem pár gondolat.

1: Az előválasztás tőlem mehetne, a háromezret sem sajnálnám odaadni érte amibe sacc/kb kerülne fejenként.

2: Az az előnye is kétségtelenül meg lehetne, hogy a legutóbbi csúfosnál konstruktívabb összefogást eredményezhetne.

3: Elvileg ugye nem lenne apelláta, aki viszi a körzetet/kormányfőjelöltséget/listás helyet az lenne a befutó pártszínétől függetlenül.

Ez mind oké abban az ideális esetben, ami legfeljebb ábrándokban létezik.

Merhogy' ezzel a nincs apellátával nem csak elméleti síkon lesznek bajok. Én például nincs az az isten, hogy leszavazzak egy előválasztást körzetben megnyert TóCsára például. De lesznek ezzel sokan hasonlóan, ha teszem azt Fletó nyerné a miniszterelnökjelölti versenyt. De Botkának is erősen kaparnia kéne ahhoz, hogy meggyőzze az embereket, a sok húzódozás után most tényleg akar lenni szegedi polgármesteren kívül más is. Ahogy Karácsony sem érezhetné nyeregben magát ugyanott, mert a nevével fémjelzett zuglói összefogás - khmm , mondjuk úgy - morálisan ingoványos lett.

tocsa_1.jpg

Igen, kedves egyfejűek, ezzel azt akarom mondani, hogy a működőképesnek látszó elv mellé meg kéne találni azokat az arcokat is, akiktől legalább hányni nem kell.

Már'ha egyáltalán, ugye, mert közel nem biztos, hogy az előválasztásosdi létrejön. Ahhoz ugyanis le kéne mondani jelentős egyéni és pártérdekről, ami az ellenzék pártjainak sem erőssége. A végső, elvtelen nagy paktumok csillió danos nagymestereinek kéne másképp gondolkodni eddigi kedvenc játékszerükről, ami szerintem sok estben meg fogja haladni a képességeket.

Lássuk, srácok, ki támogatja, és aki nem az mit hazudik majd, miért nem?

 

 

834 komment

2016.06.11. 12:59 Fabius

Részeg poszt szűrőt a fészbúkra!

Kedves Facebook, drága Cukkerberg!

 

Biztos fárasztónak érzed, hogy mi magyarok válogatott hülyeségeinkkel zavarunk, nem is tenném, ha ez most nem lenne tényleg fontos. De az. Ezért figyelmedre, belátásodra és segítségedre számítok!

Tudod itt nálunk az van, hogy a politikusok is emberek. Az ember meg gyarló, ugyebár, pláne akkor, mikor annyit harcol a megfoghatatlan sorosellenség, látens terrorizmus, a józan ész és a gazdasági mélyrepülés ellen. Ezek lassan ott tartanak, hogy már a nyugati határunkat is védik foggal, körömmel és RezsiSzilárddal. Olyan sűrű a feszülcség', hogy rá lehet könyökölni, már azt sem tudni ki barát, ki ellenség, az egyszeri képviselő jobban fosik a spéder-simicskizmustól, mint kormánya a közadatigénylőktől.

Ilyen körülmények között csoda, ha néha lazít?

Mármint lazít abban az értelemben, hogy feszültségében elvéti a szomjoltás mértékét, mert amúgy nem lazsál. Nem is teheti: muszáj neki a focialista párt tagjához méltón követni a kontinens torna eseményeit, és mikor a válogatottunk nem játszik muszáj hazafias dolgokat posztolni - mint véresszájú hiéna - mert jobb az ilyet nem a véletlenre bízni. Aztán másnapra kelve, kreténségre ébredve muszáj hazudni.

- Ómájédesfaszom, valaki feltörte a faszbúkomat és kitette a borzalmat, de nem én vóttam takony részegségemből feltörő hőbörgő indulattal, istenuccse nem én vóttam!!!!!

zuckerberg.jpg

Szóval nem jó ez senkinek, se nektek, se nekünk. Ti bénának látszotok, mert nem vagytok képesek egy részeg-komment szűrőt összehozni, ami elkerülhetővé tenné ezeket a helyzeteket, mi meg már kurvára unjuk, hogy aki este legény a gáton, az reggel dadogó szar a lapáton. Úgyhogy légyszi tegyetek végre valamit.

Mert igény az volna rá!

 

638 komment

2016.06.08. 08:19 Fabius

Schiffer: az utolsó szó jogán

A visszavonulás útján elindult Schiffer még egyszer visszanézett, és ha már, akkor szólt is egyet kb az utolsó szó jogán:

Schiffer azt mondta: egy zöld párt alapvetése, hogy mindenkinek joga lehessen az emberhez méltó élethez, lehetőleg a saját szülőföldjén. A másik alapvetés pedig szerinte az, hogy egy zöld párt elkötelezett a kulturális sokféleség mellett.

„De ez nem a kultúrák végtelenített összekeveredését jelenti, hanem azt, hogy minden kultúra a keletkezési helyén tudjon virágozni és fejlődni.”

Ezért meg kell különböztetni a kulturális sokféleség politikáját a multikulturalizmus politikájától. Még azt is mondta, hogy a demokráciaexport korunk gyarmatosítása, amiért Amerika mellett szövetségesként Magyarországnak is felelőssége van, és rossznak tartja a kvótarendszert.

Különösen szép gondolat ez a "csak otthon pattogjál" egy emberi szabadságjogokért kiálló szervezet egykori vezetőjétől. Kösz, Schiffer, majdnem méltósággal vonultál vissza.

Ja, csak az úgy nehéz, hogy közben a nyelved nem szakad el Orbán seggétől.

schiffer_2.jpg

483 komment

2016.06.06. 08:41 Fabius

Orbán: lopni, megyünk lopni!

Kedves Vezetőnk és A Párt úgy van ezzel a titkosítandó közpénzjelleg mentesítéssel, mint fogatlan apóka a szalonnabőrrel: küzd vele kegyetlenül, de se emészthetőre elrágni se egyben lenyelni nem tudja. Ezért aztán nekifutnak újra és újra a "ne zavarj, épp lopunk" törvénycsomag állami cégekre vonatkozó részének, hátha majd most nem jön közbe semmi.

orban_penz1.jpg

A titkosítás gumifeltételeinek sora briliáns...

 • a „stratégiában szereplő kiemelt céllal” összefüggő adat, ami nagyjából bármire ráhúzható
 • a "pénzügyi, finanszírozási szerződések és megállapodások" adatai, ami nagyjából az egész gazdálkodási tevékenységet lefed
 • sőt, minden olyan szerződés, ami a közbeszerzési értékhatár alá esik

...bár kicsit szószátyár. Ennyi erővel írhatták volna azt is:

 • csak
 • azért, mert
 • kussbazmeg

Ettől szebb csak a VeryBig kiskapu amit a legkedvesebb cégeknek nyitottak: a kartellező cégek bár rosszcsontok, de azért nem annyira, hogy ne kaphatnának felmentést holmi törvényszegésből fakadó büntetés alól. Mert tecciktunni az van, "bizonyos ágazatokban olyan sok szereplőt bírságoltak már meg, hogy nem maradna olyan, aki a közbeszerzéseken indulhatna".

Teccikéteni, ugye?

Ha nincsen makulátlan, törvényi feltételeknek megfelelő cég már a holdudvarban, akkor a régi csalósok is jók lesznek. Mer'első a verseny, ugyebár. Már úgy értem első a túlárazási verseny, amivel csak többet lehet lopni egyszerre, és úgy látszik a kartellező cégek megszerzett rutinjára ugyancsak szükségük van.

 

 

 

 

 

271 komment

2016.06.04. 12:26 Fabius

Ákos a mutyibirodalomban

"Amikor indulsz a farkasok közé, ne báránybőr gúnyádba bújj!
Viseld, ha kell a falka színeit, joguk van látni és nem érteni,
álruhád alatt magadra engem öltesz, a pajzsod én vagyok."

(via)

 

Hja, milyen igaza van a NerTrubadúrnak, jogunk van látni és nem érteni, vajon miért kapja bérleményének négyzetméterét olyan mélyen piaci ár alatt, hogy attól egy fröccs is többe kerül? A bérbeadó önkormányzat szerint a Bem rakpart annyira nehezen megközelíthető szar hely, hogy nem tolonganak a vevők fröccsáron sem a bérbe vehető ingatlanokért. Valósággal örülni kell, ha mégis akad valaki, és ezt a valakit - valakiket - meg kell becsülni.

Asszem én tudnék olyan embereket tucatszám, akik egy ilyen bérleményért "két, három, de akár öt fröccs árát" is vidáman kifizetnék.

Mert vegyünk például egy olyan helyet, ahol a Duna parti panoráma Országházastól nem 20 méterre, hanem 200 kilométerre van, ahová a fővárosba érkező turisták számának töredéke jut el évente, ahol a lakosságszám nem a fővárossal, hanem a XI kerületével van partiban. Ezen a helyen hasonló paraméterekkel jelenleg ez a belépő szint:

akos_bor3.JPG

Picit suvickolni kéne rajta még a borpatika szinthez, és ugye a környék panorámája is egy egész más.

akos.JPG

Ha beljebb haladunk a közvetlen belvárosban is találunk a Borpatikához hasonló adottságokkal rendelkező kiadó üzlethelyiséget.

akos_bor2.JPG

Közös tulajdonságuk, hogy ide sem lehet behajtani autóval, időnként a parkolás is körülményes, se Lánchíd, se nullás kilométerkő, és folyóvízből is csak a Szinva jut, ráadásul innen az sem látszik. De ha ez nem lenne elég van meggyőzőbb ajánlat:

akos_bor4.JPG

Nem tudom ezek mellett az árak mellett mennyire számít arcpirító pofátlanságnak Ákos borpatikájának 113153 + áfás ára havonta. De azt tudom, hogy én nem félek kimondani: elég már bassza meg! Kurvára elegem van abból, hogy mutyisztánban a csókosok töredékáron jutnak hozzá bármihez, és a néplélek egy része sajnálkozik ha Illés bácsikra is vonatkoznak egészségügyi előírások, meg hogy mi lesz a csodakrémessel ha a Ruszwurm is piaci áron bérli a helyet.

282 komment

2016.05.31. 17:21 Fabius

Csá, Schiffer, csá!

Annyian kérdeztétek levélben mit gondolok Schiffer politikából megugrásáról, hogy az egyesével válaszolgatás helyett kirakom ide.

Szóval ezt gondolom:

lmp.jpg

Neked, András, egyetlen gondolat: Azt mondod az LMP nem tudott áttörni, mert nincs meg körülötte a szellemi erőtér. Én azt mondom, egykori szavazó - pártéletet közelről figyelő szimpatizánsként - jó néhányunk nevében - hogy a megtapasztalt hiszteroautokratizmusod miatt nem lettünk a párt "szellemi erőtere.

Rajtad múlt.

Elbasztad.

Viszlát!

676 komment

2016.05.30. 12:09 Fabius

Jobbik: a néppártosodás az alelnökök bedarálásával kezdődik!

Sok minden kiderült Vona Gáborról és a Jobbikról a hétvégén. Vonáról nem elsősorban, hogy mekkora politikus, hanem, hogy mekkora idomár. Novák Előd anélkül ment le kutyába, hogy legalább a lovaglópálcát suhogtató kezébe belekapott volna, amivel a "bokros lovakat" - mint Szávay, Apáti és Hegedűsné - trenírozta engedelmesre. 

A "hetvenkedő katona" Novák meg ment a darálóba. 

"Egy szabadversenyes választáson" bezzeg - hüppögött a faszbúkon teljesen feleslegesen, ugyanis a Jobbikról most derült ki, hogy a demokratikus működéstől meg a "szabadversenyes" választásoktól búcsút véve játsszák tovább amit Orbán a Fideszben lekottázott. Vona jó tanítvány, lépésről lépésre leutánozza Viktort, épp most alakítja ki maga köröl a centrális erőteret a Kiválasztottakból.

vona_1.jpg

Teheti, mert a Jobbik tagsága erős hasonlóságot mutat a Fidesz tagsággal: kijelölsz nekik egy Szent Célt, amire hivatkozva képesek bármit lenyelni. Akár azt is, hogy helyettük Vona válassza meg a pártvezetést egyszemélyben, ő jelöljön irányt, ő szabja meg kicsoda lesz micsoda a pártban és annak környékén. Hallgatnak birkamód és tényleg elhiszik, micsoda merészség/kompromisszumkészség Vona részéről, hogy Novák kussoltatásáért cserébe Volnernak adta a frakcióvezető posztot.   

Mit kockáztat ezzel Vona? Mire garancia Volner? 

Pont arra, amire Novákot hitték amíg ki nem derült, Novák is pont a semmire garancia. Úgy szervezik ki a pártból, hogy alig veszi észre, a morgás nyüsszögéssé szelídült, ma meg már talán csak az jár a fejében, a kutyahúgy képes kirohasztani a cseresznyefát, ha elég sűrűn locsolják vele. 

164 komment

2016.05.28. 19:36 Fabius

A korrupció harca Orbán Viktorral

Egyéves a Nemzeti Korrupció. Akarom mondani egyéves a Nemzeti Korrupció Elleni Program. Szóval csapataink hadban állnak, az ádáz küzdelem lassan véget ér. 

- "De sikerült"?

aha.gif

Persze. Mármint sikerült szintet lépni az MNB alapítványokkal, a közpénzjelleg mentesítéssel, a nyomozni valót nem találó ügyészséggel. 

Szóval a "Nemzeti Korrupció" győzött. Az '"Elleni Harc" meg mehet a picsába. 

101 komment

2016.05.27. 07:39 Fabius

A Fidesz, a büszkeség meg a Soros pénze

Itt minálunk mindenki mögött a Soros áll, ráadásul úgy, hogy hoz magával még egy migránst. Megmondta a lázárjános, erre bemutathatatlan topszíkret bizonyítékok is vannak, bibibí. Mert az a legjobb bizonyíték ami láthatatlan. Ezzel szemben a kormánypárti potentátok Sorostól felnyalt pénze nagyon is látható, amire mit mondott a Kedves Vezető? A fideszesek fizessék azt vissza Sorosnak.

Ha kéri.

Oszt hová lett az a fene nagy büszkeség srácok? Mi ez a "ha kéri" ahelyett, hogy az asztalra dobálnátok a pénzkötegeket egymás után harsogva, vidd a picsába a pénzed te Sátán!!!! Simán lehetnétek ilyen vagányok, hisz többet loptatok ebből az országból mint bárki eddig. Mégis izgulást érzek az apró felett, lapítást, hátha nem kéri Gyuri bátyátok azt az induláskori tőkeinjekciót huszonpárév kamataival együtt. Mert ugyan manapság a "sosevoltamvagyonosember" magángéppel megy focimeccset nézni "saját költségen" - mire nem futja a mini szterelnöki nettóból - de éppenséggel a repkedés költségéből a Soros pénz asztalra kicsapása is kijönne. Csak ugye...a legkisebb is számít, és ezért a büszkeséget feláldozni sem túl nagy ár. 

727 komment

2016.05.25. 08:49 Fabius

Egy éhen halt gyerek fejfájára

Meghalt egy kiéhezhetett gyerek Magyarországon. A némber aki megszülte csak arra tud gondolni most is, hogy maradhatna szabadlábon, hogy úszhatná meg az egészet, ahogy az eddigi gyerekéheztetési ügyeit mindig.

Ha háromszor már sikerült, miért ne sikerülhetne negyedszer is?

Oké, a három nagyobb gyerek túlélte az "anyai" gondoskodást. A két nagyobbat az apáknál helyezték el, az egyik kisebb óvodás korú lett, ott kapott rendszeresen enni, ezért nem jutott legkisebb testvére sorsára. De ettől még a hazai gyermekvédelmi rendszer szó nélkül végignézte, hogy ez a némber és az aktuális kanja elsorvaszt egy újabb gyereket. Három eset nem volt elég arra, hogy a "családot" nagyító alatt tartsák és a legszigorúbban ellenőrizzék.

Ma Magyarországon a gyermekvédelmi rendszer megakasztásához annyi is elég, ha "apuci" kimegy a ház elé és kiabál.

Egy kis kiabálás után a védőnő hiába jelzi, hogy hálló, baj van, tessenek már csinálni valamit! Egy kis kiabálás után a gyerek súlya megfeleződhet a "szülői gondoskodásnak" és a gyermekvédelmi rendszer impotenciájának köszönhetően. Egy kis kiabálás után nem akadt senki, akiben lett volna mersz és bátorság együttműködésre bírni ezeket az embereket.

Egy gyerek meghalt, mert befostak a hőbörgéstől.

Vajon mi kellett volna ahhoz, hogy mondjuk egy rendőrpáros közreműködésével végezzék el amit el kell? Vajon mi kellett volna ahhoz, hogy a védelmi rendszer szereplői az előzmények ismeretében egyező véleményen legyenek, és megindulhasson a kiemelési eljárás, ahogy már két esetben történt? Vajon mit ér most, hogy a vizsgálat és felelősség megállapítása után az illetékes kormányhivatal törvényi változásokat látna indokoltnak?

Mit írtok Kiara fejfájára? Itt nyugszik akit cserben hagyott Magyarország?

308 komment

2016.05.24. 09:10 Fabius

Az MSZP Papcsák kottájából játszik

Na, csak megcsinálták. Zuglóban összenő ami összetartozik már régóta: a kerületi fidesz a szocikkal karöltve végre úgy úgy lophat, ahogy nekik tetszik. Szatmáriné Jahn Angéla a narancs sarokból pályáztatás nélkül vitte a Zuglói Társasház és Közterület-kezelő Kft. igazgatói posztját, a piros sarokban ácsorgók cserébe megkapták, hogy 100 millió alatt ne ellenőrizhesse senki a Városgazdálkodási Zrt. közbeszerzéseit. Az egyetlent, aki érdemben keresztbe tett eddig a mutyinak sikerült kicsinálni.

Ezzel helyreállt a rend, ismét a Papcsák kotta van érvényben, TóCsáék fideszes tejüveget húztak az üvegzsebre.

karacsony3_1.jpg

Mit szól ehhez Karácsony polgármonster? Őszintén szólva kit érdekel? A két pólus akik között eddig elevickélt úgy ahogy, szemmel láthatóan pont leszarja, és minket sem kell érdekeljen. Annyi vér nincs a pucájában ugyanis, hogy lemondásával új helyzetbe kényszerítse a Rozgonyi - TóCsa véd és mutyiszövetséget. Pedig könnyen meglehet, egy időköziből még jól is kijöhetne megfelelően kommunikálva a lemondás miértjét. De ez még így is akkora kockázat, amit nem fog bevállalni. 2019-ig biztos a széke, markolhatja maga alatt kifehéredő bütykökkel és élhet álomvilágban, hogy nem veszti el a végtelen naivitása mellett a hitelességét is. Pedig de, elveszted haver, te leszel a nagyszájú balfasz akit a Liget projekt mögé is odaállítottak minden vétó és elsuttogott tiltakozás ellenére.

Mit szól ehhez maga az MSZP? Kurvára semmit. Ahogy eddig, most is lapítanak. Szanyi elnökjelölt-kapitány például összehordott hetet havat a programjának nevezett izében, de arról speciel nem esett szó, hogy tenne bármit a hasonló esetek felszámolásáért. Ahogy nem lehet ilyesmit felfedezni a többi elnökségre aspiráló esetében sem. Úgyhogy az van, srácok, innentől megalapozottan gondolhatja bárki, a TóCsa féle ügyeskedésből a pártkasszába is visszacsoroghat egy kis apró, ezért nem zavar senkit, hogy a Papcsák sorvezető mentén halad. Ez pedig csak annyit jelent, ti aztán nem tanultok és nem változtok semmit.

143 komment

2016.05.21. 12:47 Fabius

Schmitt Pál minisztériumi fogalmazó lett?

Gyanús. Nagyon gyanús, hogy Plagi bátyánkat új szerepkörben használják föl kormányoldalon. Legalábbis csak erre tudtam gondolni mikor elolvastam EZT a minisztériumi kérdőívet és Gábor barátom alábbi véleményfolyamát:

Feleletválasztás: Hetente kevesebb, mint egyszer   - AZ MENNYI, wazze!?

Küzdök továbbá az Egyáltalán jellemző feleletopció értelmezésével is, de ebből is látszik milyen hátulkullogó vagyok.

"Szerintem a technológiai eszközök örömet visznek az életünkbe" - mer' a Minisztériumban tudnak ragzani, émmegnem!

Arra is kíváncsi lennék, hogy a következő kérdésre "Mennyire magabiztos az alábbiakban való jártasságát illetően? " adott válaszban mi a különbség az "Egyáltalán nem vagyok magabiztos" és a "Nem vagyok magabiztos" válaszok között, nekem kicsit elmosódik a határvonal.

Mivel bevallottan egy suttyó vagyok, ezért nem röstellem megkérdezni, hogy a "Valamennyire magabiztos", az milyen?

analfa.jpg

Nem tudom, lehetne kérni, hogy a következő ilyet olyan valaki állítsa össze, aki legalább minimálisan beszélni kitsi madzsar?

607 komment

2016.05.20. 07:38 Fabius

Orbán kiborult

Mindenórás Tábornok urunkat megviselik a töréntek. A jegybank pénzszórása körüli balhé megüli a gyomrát, és mert a főszereplő különleges helyet foglal el a szívében, a puffadástól képtelen megszabadulni egy kiadós fingás kíséretében, ahogy egyéb esetekben tenné. 

Mert Gyurinak jár ami jár.

Még, ha a költekezéshez is ostoba szegény. Azt bizonyára ő is tudja milyen helyet foglal el abban a szívben, a világmegváltó Nagy Szeánszok alkalmával Vezérünk biztos nem rejtette véka alá érzéseit. Vissza is él vele. A rokon bankja hitelezi a rokon cégét közpénzből, külön glóriapolírozók fényesítik Gyuri feje körül a semmit, és úgy általában szartak a világra pont úgy, mint akinek ez alanyi jogon jár.

Aztán mikor szóltak, hogy ez meghaladja majd a zemberek hányásküszöbét akkor megpróbálták titkosítani az egészet.

És sikerült? - duzzogott Kovács immár térdig gázolva a hányásban, miközben kurvára irigyelte a parlagfű irtók luxus cipellőit. Viktor pedig kiborult. A közpénzjelleg vesztéshez már nem asszisztáló Káder feketeseggű antilojalista lett, Gyuriék meg kaptak egy intést: tessék kikommunikálni magukat és a jegybankot ebből a katyvaszból! Mert a kommunikáció a hibás, az rosssz és nem a szabadrablás amit műveltek, mert ilyen értékek mentén működik a ner. Gyuri meg pontosan tudja ezt és azt is, a szívéből darabokat nem szaggat kifele az ember csak úgy. 

Ezért továbbra se érdekli semmi. Legfeljebb nem Janónak hívják majd a stadionköztársaság következő elnökét. Na és?

176 komment