Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

1/10

Hazugság nélkül

Úgy gondolod nincs olyan vállalható párt és politikus, ami/aki megfelel az értékrendednek, akit/amit támogathatnál, hogy a jövőképed ne csak ábránd legyen? Akkor te politikai árva vagy, itt a helyed.

Friss topikok

Blogajánló

2015.07.02. 09:44 Fabius

Dajcstomi pitiáner bosszúja

Címkék: fidesz dajcstomi MPB

Van itt nekünk egy a Gömöri Zsolt ex paralimpiai bizottsági elnökünk, akit lemondása után hűtlen kezelés és csalás gyanúja miatt hallgatott ki a rendőrség. Meg van a dajcstamás végtörlesztés lobbista és alelnök, aki a lemondás után ügyvezetőként viszi a paralimpiai ügyeket. Azt megérteném, ha a történtek után fájdalomenyhítésként próbálna valami extra dolgot kijárni a megfejt szervezetnek és sportolóknak, de dajcstamás ennyire nem tökös gyerek, sőt.

A világ legpitiánerebb bosszúálló módján elkezdett lobbizni azért, hogy a paralimpikonok nehogy'má ugyanannyit kapjanak a megszerzett érmekért, mint ép társaik.

deutsch-tamas.jpg

Igen, jól érted. A Magyar Paralimpiai Bizottság ügyvezető alelnöke nem az "egyenlősdi híve", szerinte az általa képviselt sportolóknak be kéne érniük ép társaik juttatásainak 70%-val. Szerintem meg dajcs egy közepesen súlyos értelmi fogyatékos érzelmi intelligenciájával bizonyítja, ekkora taplót nem sokat hord hátán a föld. Mert mi az, hogy őfelségként nem rendelkezhetnek a parapénzek fölött úgy, ahogy csak akarnak? Mi az, hogy a szegény Gömörit egy kis végtörlesztés és egyéb himihumi után éppen análfűrészelik a nyomozók? Mi az, hogy a balhé kipattanásával a sportolók között kitört a zendülés? Milyen alapon beszélnek bele ezek bármibe? Milyen alapon várják el, hogy szervezetük ügyvezetője értük és ne ellenük lobbizzon, ha már nem bír kussban ülni a seggén a tisztújításig?

Legszebb, hogy egyrészt a történtek után még ráerősített a faszságára, de ennek ellenére maradna alelnök, mert ki más képviselhetné méltóbban a paralimpikonokat nála, aki 30%-kal csökkentené az érmek utáni juttatásokat?

A mára saját maga szerint is kevésbé fontos emberré vált dajcs szerint nem gáz, sőt, egyenesen politikai fóbiára épített előítélet, hogy káros lenne a fideszes lófaszjóskák térnyerése minden sportszervezet élén. Nyilván csak a politikai fóbiának köszönhető, hogy nem látjuk világosan mennyi jóság, szeretet és érdekképviselet van abban, ha egy sportszervezet vezetői a sportpénzekből intézik a végtörlesztéseiket, mikor a sportolóik gyakran nélkülöznek. Az is kizárólag ennek a fóbiának köszönhető bizonyára, ha én dajcs mostani lobbiját kizárólag pitiáner bosszúállásnak tudom látni. Velem, velünk van baj, ez az egész undorító szarhegy amit Gömörivel összehordott teljesen rendben van, a töredékinformáció a hibás, ami alapján - tévesen - ítélkezünk.

No, ha szerinted töredékinformációink vannak csak, akkor mi gátol meg benne, hogy előgyere a tutival tökfej?

 

240 komment · 1 trackback

2015.07.01. 09:30 Fabius

Lengyelország vasárnap is nyitva

Címkék: fidesz lengyelország vasárnapi zárva tartás

Alig érek vissza az éjjel nappal nyitva tartó multik, korlátozás nélkül vásárolható dohánytermékek hazájából és mit látok? Már a fideszesek is sugárban hánynak a vasárnapi zárva tartástól.

img_20150629_151632.jpg

A sokkal erősebben vallásos lengyelek eddig is szánakozva csóválták a fejüket a fideszkeresztények megideologizált marhaságain. Náluk egyelőre elképzelhetetlen, hogy egyrészt a kedveslakosság, másrészt a turisták ne tudjanak akkor és ott bevásárolni, ahol és amikor akarnak. Elképzelhetetlen, hogy a turisztikailag kiemelt fontosságú helyeken ne legyen meg minden, amit az országba látogatók máshol megszoktak. Ugyanilyen elképzelhetetlen olyan szabályozás, ami ezresével számol fel munkahelyeket.

Magyarként különösen kontrasztos, hogy dohányterméket minden benzinkúton, áruházban, üzletben, hagyományos értelemben vett trafikban lehet kapni. Biztosan megvannak a lengyeleknek is a saját oligarcháik, de létezésük nem hat ki a mindennapokra, nem kell egy népnek az államilag garantált vagyonosodásukhoz alkalmazkodni. Ehhez képest nálunk a fideszes hitvallású népek most kezdik felfedezni, hogy a vasárnapi és éjjeli zárva tartás baromság, az úgynevezett "szabadságharc" alapos kisiklása.

Kérdés, meddig asszisztálnak még hozzá?

 

184 komment

2015.06.28. 12:02 Fabius

Gyémántberakásos klotyó épül a Nemzeti Bankba?

Címkék: fidesz mnb papcsák

Aszongya a hírek, hogy ez a mi kedves bukott polgármesterünk és országgyűlési képviselőnk, a papcsákferi végre új, testhezálló feladatot kap: az MNB felügyelőbizottságának elnöke lesz.

Hiába, az Orbán kormány nem képes kitörni a kecskére káposztát ördögi körből.

papcsak1.jpg

Papcsák már belebukott az önkormányzati vagyonkezelés viszonyaiba, hogy a bizalmi emberei - Pusztai, Mazsu - rendre elcsúsztak mindenféle kényes pénzügyeken, abba, hogy ő maga fenyegetésekkel kikövezett úton próbált botorkálni a túlélés felé. Nem jött be. A Fidesz neki köszönhetően elbukta egyéniben és önkormányzati szinten is Zuglót. Ferenc kegyelempályán mégis becsúszott a Nagy Büdösbe, most pedig ismét lehetőséget multitalentumának kibontakoztatására.

Végül is jó helyre kerül.

Matolcsy nem túlságosan szereti ha szorosan felügyelik, cserébe úgy szórja a jegybank pénzét, mintha nyolckarú polip lenne. Ferivel - túl a lojalitáson - kiegyeznek, hogy emez kap egy kényelmes, gyémántberakásos luxus retyót - enyhítendő a zuglói elvesztése iránti fájdalmat - és jól meglesznek ők a szarszagban együtt akárki meglássa. Kusza Szemnek egy apró tanács: Feri szereti, ha akkora a parkolója aminek külön helyrajzi szám kell. Ha hisztimentes jövőt akarsz legyen rá gondod, aranyapa!

578 komment

2015.06.27. 11:27 Fabius

Ne zavarj, épp lopok!

Címkék: fidesz adatigénylés trócsányi lászló ne zavarj épp lopok

Kurvaéletbe, Tisztelt Bíróság! Az oké, hogy jól teccenek végezni amit kell, de ez a rakásra meghozott ki kell adni a Századvég ügyeket, Lázár utazást meg satöbbit az már meghaladta az egészségügyi határértéket. Na nem nálunk, hanem a Pártban.

A Ne zavarj, épp lopok törvény nem lett elég fasza, nem vette el eléggé se a zemberek, se a sajtómunkások kedvét az adatigényelgetéstől. Káder János ugyan kicsit tépkedte a bajszát miatta de leszarták, aztán meg ő szarta le az egészet. Ám nem azért van nekünk gazságügyi miniszterünk, hogy az információszabadság, mint alapjog foglalkoztassa, hanem azért, hogy ha a kormányzati szürke zóna még mindig túl átlátható a Párt szerint, mert a ne zavarj törvény nem elég elrettentő, akkor fogalmazzon bele pár szívatósabb passzust.

pulp1.png

"Az adatigénylésnek nem kell eleget tenni, ha az adatigénylő nem adja meg nevét, nem természetes személy igénylő esetén megnevezését, valamint azt az elérhetőséget, amelyen számára az adatigényléssel kapcsolatos bármely tájékoztatás és értesítés megadható."

Vagyis helló anonimitás, helló információs alapjogi kérdés. Gizike a hivatalban vegye tudomásul, ha azt látja, hogy eddig 1X értéken zajlott valami, most meg 2X-be kerül, akkor az adatigénylésre oda kell írnia a nevét, hogy szabadon igazolhatóvá váljon a közmunkás bajnokság számára. A visszaélésszerű adatigénylőknek amúgy is kurva anyját, a provokátoroknak pláne, mert akinek nincs mitől félni az közadatot sem igényelget összevissza.

Aki ennek ellenére mégis megteszi az meg fizessen.

Innentől nem ám csak holmi másolási és postaköltséget, fizesse az amúgy is közpénzen tartott közszolga munkabérét is külön, legalábbis, ha aránytalan mértékben igénybe veszi a munkáját. Arról valahogy nem esik szó, hogy az adatgazda döntéshozója is fizessen minden olyan esetben sahját zsebből, mikor tudja, hogy az adatot ki kell adnia, mégis bírósággal próbálja húzni az időt, aránytalan mértékben leterhelve ezzel a bíróságok üzemszerű működését. Mert ha már, akkor így lenne fair.

Ja, hogy ennek a szónak jelentését nem ismeritek? Van ilyen.

185 komment

2015.06.26. 09:27 Fabius

Maffiózók a Fideszben

Címkék: fidesz maffia tiffán zsolt

Azon is szánakozva röhög az ember, mikor a nép egyszerű fideszhitű fiaitól hallja, hogy Viktor a zisten, a magyarok megmentője, a szabadságharcos, csak rossz emberek veszik körül és az összes lopás meg genyóság tőlük származik. Viktor meg nem tudja ezeket, mer'ha tudná, akkor odacsapna és lenne itt rend mindjárt.

Aztán jön egy képviselő, egy ember aki sokadmagával faragja a rendszert az orbánimázsnak megfelelőre, és ordítva közli ugyanezt: Kedves Dúcse vedd már észre, EZEK MAFFIÓZÓK!!!!

Mintha nem ott ülne, ahol a döntések megszületnek, mintha nem maga is megszavazná az összes agymenést egyenbirka módra. Mintha nem ebben az országban élne. Mintha nem neki és társai elvtelenségének köszönhetnénk, hogy az orbánlás olyan, amilyen.

sopranos.png

Tiffán sikít. Mert azt hiszi a szentem, hogy ha hangosan kiabál az majd eljut Viktor fülébe, a főni pedig előveszi varázsvesszejét és nekilát végre a csudacsinálásnak.

"Csak egy ember van talpon: Orbán Viktor. Aki, ha kell, a világgal szembeszáll a magyarok védelmében. Egyszerűen, tisztán, mégis érthetően beszél. Hogyan harcoljon ő, ha Dél-Dunántúl semmit sem tesz a saját boldogulása érdekében? Kiemelt nemzeti program lett az Ős-Dráva, mégis naponta kell megküzdenünk a »mit-miért-nem« tökfilkókkal.."

Szerintem nem annyira figyelt oda, mikor Ángyán beszélt földbérletet és agrártámogatást uraló maffiacsaládokról, az ország trafikmaffiáról, és most sem figyel rendesen, mikor a faluvégi sánta kutyából is oligarchát faragnak bármibe is kerül. Elkalandozott a figyelme, vagy elfelejtette kinyitni maga fölött a doboz tetejét mikor ezek mentek, most meg egyszeriben ő is fölfedezte a maffiózókat a pártban. Mert - gondolom - mohóságukban ráléptek a lábára és nem tekintik a méltóságos képviselő urat Orbán Után Az Elsőnek a választókörzetben. Micsoda tragédia, hogy lehet azt túlélni, hogy mások lopás közben nem várják meg képviselő úr jóváhagyó bólintását minden bizniszkére? Ezek a mindenfélék nem értik, hogy első a rend, a fegyelem, és nem lopkodunk összevissza.

Egy ilyen helyzetben már csak az Orbán személyi kultuszába vetett vakhit segíthet!

223 komment · 1 trackback

2015.06.24. 11:37 Fabius

Olimpiai villámkérdés Tarlós Istvánhoz

Címkék: melegek tarlós istván olimpia 2024 agenda 2020

Tegnap megszavazták, pályázunk a 2024-es nyári olimpiára. Mikor Tarlós végszavát olvastam...

"vannak pillantok, amikor egy nemzetnek meg kell mutatni, hogy képes összefogni. Hozzátette: korábban ő is szkeptikus volt, de az Agenda 2020 program megteremtette az olimpiarendezés lehetőségét kisebb országok és városok számára is."

...eszembe jutott egy Tarlós számára égető kérdés. A sokat hivatkozott Agenda 2020 program ugyanis nem csak azt teszi lehetővé, hogy Budapest - és Magyarország - méretű helyszínek és érdemben pályázhassanak, hanem Tarlós számára elég fura törekvései is vannak. Hogyaszongya:

" A NOB erőteljesebben fel kíván lépni az Olimpiai Charta hatodik alapelvének védelme érdekében, így senkit nem érhet hátrányos megkülönböztetés a szexuális orientációja miatt."

Azt tudjuk, hogy Tarlós mentalitásával nem fért össze a melegolimpia:

"Tiszteletben tartom jogaikat, ugyanakkor a szervezet munkájába beavatkozni nem óhajtok. A magam részéről azonban főpolgármesterként és magánemberként a képviselt életformától és a rendezvénytől egyaránt elhatárolódom, így azt támogatni sem tudom. "

A Pride-dal kapcsolatban nem mulasztotta elmondani, hogy szerinte:

"az egész jelenség nem természetes és visszataszító. ez a dolog nem méltó az Andrássy út történelmi környezetéhez."

Szóval Pistikém, arra lennék kíváncsi, hogy vajon képes leszel megbirkózni a ténnyel és befogni a lepénylesőt, ha az Agenda 2020 törekvéseinek értelmében "más szexuális orientációjú" sportolók is érkeznek majd az olimpiára, vagy ők sem lesznek méltók a történelmi környezethez?

375 komment

2015.06.23. 09:22 Fabius

Gáz van, babám!

Címkék: gázár mvm MET

"A színpadon
Három majom.
Hülyének néznek minket,
Azt gondolom."

(via)

 

A fideszes gázlopás olyan, mint a pornográfia! - mondja az MSZP, „szakmai köntösbe bújtatott hókuszpókusz”- kajabálja a MET, igazukat jogi eszközökkel megvédik, fenyegetőznek, közben meg számokkal tényszerűen nem cáfolnak semmit, amit a szocik állítanak a megismert szerződések alapján. Ahogy érdemben nem cáfol semmit Fónagy János NFM államtitkár sem, sőt, szerinte minden az állam érdekeinek megfelelően zajlott.

Vagyis a magyar államnak az volt az érdeke, hogy a felvázolt gázbizniszből 80% hasznot szakítson a MET, és csak 20% legyen az állam haszna rajta.

orban_gaz.PNG

Ha ez volt az állam érdeke, az teljesen más, ugyebár. Akkor nem gond, hogy egyes állítások szerint 10% gázárcsökkenés vándorolt fideszes oligarchák zsebébe, és picit többet fizettünk a gázért mint feltétlenül indokolt lett volna. Vannak magasabb célok, amiért semmi sem drága, ezt nyilván belátja a kedves honpolgár.

Csak ez az államosítási hullám közben erőltetett "az állam a legjobb gazda" szlogen ne dőlt volna be ilyen rondán.

Mert jó gazdának elég nehezen nevezhető az, akinek érdeke, hogy a haszon oroszlánrészéről lemondva megelégedjen a parizervéggel is. Sőt, olcsóbban adjon el gázt annak, akitől ő maga drágábban veszi. Tehetetlenséget hazudjon úgy, hogy egy év múlva kiderül, a tehetség megvolt csak az akarat hiányzott. Mi? Hogy kötelezettségszegési eljárás indult ellenük az offshore oligarchákat támogató üzleti modell miatt? Ugyan kérem, ne tessék itt felekedt szemmel ordítozni, mint Hitler a Trónok harca záróepizód miatt! Brüsszel a gyurcsánykottából játszik az meg csak irigy, mert nem neki jutott eszébe ez a nagyszerű gondolat! Ez a Feri csak a visszabérlős modellt tudta kitanálni, ebből is látszik mennyivel kisebb kaliberű államférfi volt Viktorunknál.

Teccikéteni? Végül is nem jártunk rosszul. Konkrét kár nem esett. Azt meg senki nem mondta, hogy Pornországban tejszínhab is jár a szopott fasz végére.

 

 

214 komment

2015.06.21. 22:57 Fabius

Orbán: olyan vagyok, mint egy pornósztár

Címkék: orbán pornó munkaalapú társadalom

Orbán Viktor szerint amit ő épített - munkaalapú társadalom - olyan, mint a pornó: Nem tudod meghatározni, de ha valahol baszást látsz azt se meghatározod, hanem tudod róla, hogy pornó.

orban_pornosztar.PNG

Ezek szerint Kedves Vezetőnk egyenesen pornósztárnak érzi magát. Hááát sok mindent ambicionált idáig, de a Kárpátok Ron Jeremyje lenni még nem akart, és az autofellatiót is csak verbálisan alkalmazta. Bár azt is elmondta a pozsonyi biztonságpolitikai konferencián, nekünk magyaroknak nem erős intézményekre, hanem keményfaszú despotára erőskezű vezetőre van szükségünk, akinek van vér a pucájában.

Mármint szerinte.

Mert én azért el tudnék képzelni olyan országot/kormányzást is, aminek működési rendje nem egy pornóforgatáshoz hasonlít. Egy olyat, ahol nincsenek megbaszva a hivatalok mikor tiltakoznak hol a nyugdíjpénztárak lenyúlásáért, hol egy reptér átnevezéséért. Egy olyat, ahol nem szopásaudiencián dőlnek el közbeszerzések, prosztatamasszázs szeánszon kiemelt beruházások és stratégiai partnerségek. Ahol az oktatásban dolgozókról nem kell nyilvántartást vezetni, miszerint, szólót, aktust, anált vagy dupla anált is vállal-e a delikvens az emelt óraszám mellé. Egy olyat, ahol a menekülteknek nem kizárólag szado-mazo jelenetek jutnak.

Egy olyat, ahol a sértődött producer nem borítja rátok a geciputtonyt. Például.

 

307 komment

2015.06.20. 17:18 Fabius

Garancsi "nemsimicska" Istvánnak elfogyott a szerencséje?

Garancsi nemsimicska eddig nem állt hadilábon a szerencsével. Eleinte még csak kimentették az államosítási mizéria alól,

orban_takszov.jpg

és állami offshore bizniszkébe delegálták, mint megbízható, keményen dolgozó nagyembert. Bajnok lett a  Fideszoton a bohócligában, és a Simicska geciputtony borítás hullámai tegnapra már egyenesen odáig sodorták, hogy hamarabb szerződik vele az állam 40 milliárdos beruházásról, mint ahogy azt kormányhatározat lehetővé tenné.

Erre jön ez a tótbertalan és belefingik a nullás lisztbe:

"Az MSZP hétfőn a honlapján hozza nyilvánosságra a gázkereskedelemmel kapcsolatos információkat, jelentette be Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezető-helyettese pénteki, MVM előtt tartott sajtótájékoztatóján, miután megkapta a Magyar Villamos Művektől kiperelt dokumentumokat."

Amekkora titkolózás vette körül a MET dolgait elképzelhető, hogy a szerződések nyilvánosságra kerülésével nem csak Lakatos Benjáminnak, Ilya Trubnikovnakl de Garancsi nemsimicskának is lesz mit megmagyaráznia az offshore biznisz környékén.

 

306 komment

2015.06.19. 10:20 Fabius

Trafikosztó János a szemeit forgatja

Címkék: fidesz lázár jános kádár-mutyi

Lázár Jánost mutogatni kéne, mint a ner nemzeti büszkeségét. Szemforgató álszent patkányból ekkorát ugyanis nem csak itthon, de a világon is csak elvétve láthatunk.

lazar_trafik.gif

Volt ez a puccsista, kormány, állam és önostorozó sztori, amiben Szempörgető János elborzadva mesélte, hogy égett le pofájáról a bőr mikor kiderült, posztkádári kijáró ország vagyunk, ahol egyes cégek törvénybe íratták: csak a nekik kedves kisméretű téglákból lehessen itthon kéményt építeni.

Ez nyilván probléma, nem is kicsi.

Mármint akkor, ha valaki más csinálja meg különböző cégekkel. Ha Lázár haverja írja a dohánytörvényt és a gépéről küldi szanaszét, az nem ciki. Az sem ciki, ha trafikosztáskor kiharapják a lehető legnagyobb szeletkét a tortából, és amikor ez sem bizonyul elég jövedelmezőnek, akkor nyilvános pályázat nélkül, a pontos részletek eltitkolása mellett, nevetséges összegért ők lesznek a Nemzeti Trafikelosztó. Ez mind nem ok arra, hogy:

"A pofámról égett le a bőr, a föld kinyílt a lábam alatt, hogy ilyen pofátlanságra képesek vagyunk. "

Ezt a kormányból mások máshol adnák elő, ha lenne hozzá elég vastag bőr a pofázmányukon. Ám ehhez azért minimum egy Lázár szintű ember kell, ami nem terem minden bokorban. A szempörgetés tudománya nem áll távol a többiektől sem, de azért ők tán' annyira nem hülyék, hogy korrupciógyanút emlegessenek példabeszédben, mikor ugyanabból a posztkádári kijáró kottából ők játsszák a leghangosabb, leghosszabb darabot.

Lázárnak ilyen skrupulusai nincsenek. Meg ezek szerint annyi esze sincs, amivel a hallgattál volna, bölcs maradtál volna szólam igazságát feléri. Vagy csak nagyon leköti az energiáit, hogy bizonygassa: Milánóban nem demcsákkal női személlyel hancúrozott a luxusban, hanem a sofőrjére költött napi 450 ezret, mert megérdemli.

318 komment

2015.06.18. 11:17 Fabius

A vasfüggöny visszatér

Címkék: fidesz orbán viktor vasfüggöny

Vissza a kályhához! - adta ki az ukázt Mindenórás Tábornok urunk a minap, vizsgáljuk meg mennyiért lehetne megépíteni a Vasfüggöny 2.0-át az első lebontása után 25 évvel.

vasfuggony.jpg

No, meg eljöhet még a csuhások, térdre imához! - idő is megint, csak ez a Pápa csávó is ennyit okoskodjon bele a kereszténység bástyáinak dolgaiba. Még, hogy ne zárjuk be az ajtót a menekültek előtt, lárifári, kibújt a szög a zsákból, mi? Gyurcsánykotta! Nem is a véletlen műve, hogy a Nagy Vasfüggöny Napot szentségtelenítette meg a vénember. Gyanús volt eddig is a névazonosság, de most már biztos a rokonság.

Az az idő viszont már itt van, amikor a Nagy Nemzeti Konzultáció eredménye kurvára le van szarva, és a kedveslakosság nézeteinek figyelembe vétele nélkül látnak neki 25-30 évet visszaugrani a múltba. Vargamiska máris szedje össze de azonnal a vasfüggönyre valót bárhogyan, mert az lehet, hogy a szerbek nem akarnak Auschwitzban élni, de mi nem vagyunk szerbek. Mi magyarok vagyunk, tízezrével vándorlunk ki a kontinens fejlettebb országaiba könnyebb boldogulást és nagyobb jogbiztonságot remélve. Talicskázzuk haza az elvett munkahelyekből származó euró százmilliókat évente, ők meg nézik és nem emelnek vasfüggönyt London köré, se betonfalat a német határon, mert ők nem magyarok. Nagyjából ekkora a különbség Orbán Viktor Populista Pártja és a többi kormányerő között. Az OVPP -től már az is haladás, hogy 86. számú oligarcha közölte:

- Nem szedik majd le az ellenplakátot Felcsúton.

218 komment

2015.06.17. 09:50 Fabius

Dajcstamás, a végtörlesztés ügyintéző

Címkék: dajcstomi MPB gömöri zsolt

Lemondott végre Gömöri Zsolt, a paralimpiai bizottság morálisan ingoványos elnöke. Örülhetnénk, bennem mégis van némi hiányérzet: spanja és szponzora, kiafasztamás meg (még) marad? Mert ha Gömörinek mennie kell, akkor az ötletgazda dajcstominak is illene kéz a kézben távozni vele együtt.

Különösen, ha a hvg.hu által megszerzett FB jelentés részleteire nézünk:

-          Gömörit az MPB közgyűlése 2012. január 27-én választotta meg négy évre elnöknek.

-          Ugyanezen a napon az elnökség is dönt, méghozzá arról, hogy Gömöri az elnöki tisztséget főállású munkaviszony keretében látja el.

-          Gömöri munkaviszonyának kezdete szintén január 27-e, a vége pedig elnöki beosztásának lejárta, de legkésőbb 2016. január 27-e.

-          A munkaszerződését még aznap, január 27-én megköti az MPB-vel, amely részéről az aláíró Deutsch Tamás alelnök és Tordas János elnökségi tag. A munkába lépés napja: január 27.

-          A törvény kimondja, hogy a munkáltatók a munkavállalóik devizahitelek végtörlesztéséhez támogatást legkésőbb 2012. január 30-ig nyújthatnak. A felügyelőbizottság megállapította, hogy a paralimpiai bizottság az alig 3 napja munkaviszonyba vett Gömörinek ezen az utolsó napon, január 30-án utalt át 3 millió forintot „támogatás végtörlesztéshez” hivatkozással.

-          Az fb megállapította, hogy az átutalás szabálytalan volt, mert a törvény egyértelműen úgy rendelkezik, hogy „az ilyen célra adott kölcsönt a munkáltatónak közvetlenül a hitelintézet folyószámlájára kell átutalnia, nem adható át a munkavállalónak”. Az MPB viszont Gömöri saját számlájára utalta a 3 millió forintot, amit ő sem tagadott, de szerinte erről az akkori gazdasági vezető, a többek közt ezért kirúgott Kovács Brigitta tehet róla.

-          Gömöri Zsolt többször megismételte, hogy a bankszámlájára beérkezett összeget „késedelem nélkül átutalta a hitelező bankja számára” a végtörlesztésre. Hogy pontosan milyen dátummal, arra nézve nem találtunk adatot.

Ebből kiderül, hogy ma Magyarországon dajcstamásnál gyorsabb végtörlesztés ötletgazda-ügyintéző nincs.

gomori-dajcstomi.PNG

A legszebb, hogy ő is felelősnek tartja magát - legalábbis a botrány első magyarázatakor még annak tartotta - ami mára, a vizsgálati jelentések egészének nyilvánosságra kerülésével nyilván megváltozott.

Mert lássuk be megvan annak a maga szarszagú bája, hogy a paralimpikonok nem dúskálnak a támogatási pénzekben, ennek ellenére az őket képviselő szövetség elnöksége dajcstomi javaslatára úgy dönt, Gömörit főállásban alkalmazza úgy, hogy az alkalmazását követő három napban a végtörlesztését is megoldják. Mert szegénykém, csöppöm, pici szentem nem tudná megoldani amit a magyar devizahitelesek százezrei meg tudnak: a hitel ketyegése mellett a munkára koncentrálni. Hogy Gömöri 17 millát is legombolt 2012-ben jutalom címén? Lárifári, egy ilyen nehéz sorsú káder nehogy már a kiérdemelt jutalmából intézze a végtörlesztését, mikor dajcstomi a haverja.

Szóval engem csak érdekelne, kedves kiafasztamás, hogy mikor mész te is a haverod után a picsába?

 

226 komment

2015.06.13. 13:18 Fabius

Varga Miska elgokartozza a cukorvámot?

Lehet csak szerintem vicces és jelképes. De én bizony jót röhögtem mikor megláttam ezt:

varga_miska.jpg

- Varga Mihály gazdasági miniszter kormányára ráégett, hogy nem kapkodja el az élelmiszeráfa csalások üldözését.

- Varga Mihály gazdasági miniszter kormányára ráégett az amerikai kitiltási botrány, aminek köze van többek között bizonyos étolajak áfájának elcsalásához.

- Varga Mihály gazdasági miniszter erre személyesen avatja fel a kelet-magyarországi régió legnagyobb turistalátványosságát, ami az elmúlt évtizedben elcsalt cukorvámból összegurult alapokra épült.

Wazze, ezek a Barabás tesók tényleg tudnak valamit.

538 komment

2015.06.12. 09:13 Fabius

Lázár: elvesszük ami kell!

Címkék: fidesz lázár jános einstand pofátlan arrogáns tahó

"Szerettük volna Pákh urat meggyőzni ezzel a barátságos lépéssel, hogy minden körülmények között érdemes megállapodni a magyar állammal" - mondta tegnap Lázár János miniszterelnöki miniszter, megszerzésekért felelős kreatív kormányhivatalnok. Nem voltunk sportszerűek - mondta még - de a sportszerűséget a magyar kormány le is szarja, ha kell neki valami.

lazar_rablo.jpg

Tegnapelőtt a manyupok, tegnap egy megkerülhetetlen szellemi termék, ma egy Munkácsy festmény. Mindegy mi az, ha kell akkor kell és kész, ha nem adják önként és annyiért amennyit a kormány rászán a bulira, akkor jön Lázár és elintéz:

- Nem lehet(ne) ellopni a manyupokat az Alkotmánybíróság nyöszörgése nélkül? János ír egy módosítót, az AB a jövőben kushad a sarokban ha költségvetési dolgokról van szó, és tádám, máris lehet kitalicskázni a 3000 milliárd felhalmozott lovettát.

- Akadt egy dolog, ami nélkülözhetetlen az uniós pénzek elosztásában, de levédett magántulajdon? Semmi gond, jön Lézer, tesz egy ajánlatot, majd mikor süket fülekre talál akcióba lép: a tulajdonos cégnél megjelenik a NAV, házkutatásokon lefoglalnak ezt-azt, középvezető szintig kihallgatnak mindenkit, éppen csak az nem világos mi után nyomoznak ennyire. A nyomásgyakorlás célt ér, a céget eladják, majd az aláírás másnapján az amúgy jó egészségnek örvendő cégvezető, Komáromi András meghal.

- Pákh Imre visszautasította a visszautasíthatatlan ajánlatot, amit a Golgotára tettek neki. Minden joga megvolt hozzá, elvégre az övé. Nevezhetik kapzsinak vagy bárminek, de ettől még a tulajdona felett szabadon rendelkezik. Ahha, csak nem Magyaroszágon, ahol Lázár János megszerző úr hatásköre az ilyesmit intézni. Ha kell, bevallottan nem sportszerű lépésekkel. A védetté nyilvánítás után tegnapi üzenete is "barátságos lépés", vagy mi. Pákh nem mondhatja, hogy ő nem szólt, és nem adhatja el mosolyogva a Golgotát ahelyett, hogy Komáromihoz hasonlóan kelljen ráébrednie, bele is halhat aki az állammal és Lázárral üzletel.

 

332 komment

2015.06.11. 09:09 Fabius

Viktor, ezt a plakátbulit bebuktad

Nemzeti sport lett a plakáttépés, internetes mulatság a mémgyártás. A Kétfarkú - Vastagbőr kezdeményezésből pillanatok alatt összejött annyi, ami a kormánypártiak szerint egyenesen Guinness rekord:

"Guinness rekord dől meg, mert két farokra ennyi pénzt két marokkal az emberiség történetében még soha nem adományoztak."

A CÖF-öt láttuk már tátott szájjal faszerdőbe szaladni, röhögtünk is rajtuk eleget, de az a laza visszakézből szájon verés amit a Kétfarkúaktól kaptak szerintem azért őket is meglepte egy kicsit:

"Felszólítjuk a CÖF-öt, hogy rövidebben szólítson fel minket, mert ilyen hosszú szöveget nem fogunk elolvasni!"

Ha a zemberek plakáttépő-mázoló indulata és ellen plakátra adakozó kedve nem lenne elég, megjött az Európai Parlament beszólása is:

"Európai Parlament (EP) „elítéli a magyar kormány által kezdeményezett, a bevándorlásról szóló nyilvános konzultációt és az ahhoz kapcsolódó országos plakátkampányt, és hangsúlyozza, hogy a Magyarországon indított, a bevándorlásról és terrorizmusról szóló ezen konzultáció tartalma és nyelvezete felettébb félrevezető, elfogult és kiegyensúlyozatlan” 

Az innen elment "megélhetési kivándorlók" is összedobtak egy Facebook profilt és onnan üzenik: ők is elveszik mások munkáját. Ha ez még mindig nem lenne elég, megjött az ENSZ is. Nem, egyelőre nem kéksisakos békefenntartókat küldtek a rongálók megvédésére, hanem ők maguk is plakátolni fognak a metróvonalakon. Ráadásul Balog Zoltán emberminiszter megtagadta Viktort és a gyűlöletkampányt, gondolom degecikínos lett volna Londonban kiállni és aszondani: idióta vagyok és a gyűlölködést hasznosnak, kívánatosnak tartom.

Innentől viszont nincs mese, Viktor, be kell látni, hogy a plakátháborút ebben a formában elbuktad.

game_over.png

Politikai hasznot nem hoz, cserébe annál többet elvisz: ha a Kétfarkúaknak az összegyűlt pénzből sikerül sokkal olcsóbban kihelyezni a saját dolgaikat, akkor el kell majd tudni magyarázni a zembereknek azt is, hogy Rogán szomszédjának vajon miért nem sikerült ugyanez, ugyanennyiért?

Asszem jobban jársz, ha a Nemzeti Plakátőrség nekilát levakarni és eltüntetni a nyomokat.

345 komment

2015.06.10. 09:24 Fabius

Orbán: ingyen nem pettingelük, csak pénzért!

Címkék: fidesz orbán viktor bevándorlás

"Magyarország nyitott és barátságos ország, ahol barátságos emberek laknak. Nem mindenhol mondható el, hogy ilyen nyitott és üdvözlő a szemlélet."

plakat.jpg

 

"Itt hiányoznak azok a gettók, telepek, külvárosi részek, ahová az ember nem teheti be a lábát, az egész város biztonságos." - Egy stadionparkolóért deportálunk bárkit a picsába. "Mindenkinek joga van megválasztani, hogy milyen keretek között él." - legfeljebb nekik nincs, de ez miért érdekelne arab bankárokat, nem igaz?

"Mi senkit nem oktatunk ki majd demokráciából, vagy ember jogokból."

safarov.PNG

"Az ingatlan most nagyon jó befektetés Magyarországon, de még mindig messze van a valós értékétől". Ingatlanvásárlás ügyben forduljanak a Rogán Antal Mutyiirodához.

"Mi magyarok várjuk, reméljük, hogy az arabok olyat adnak majd hozzá az országhoz, ami érték." - Én személy szerint leginkább azt szeretném, ha egy arab befektető elhozná Ibrát Felcsútra.

orban_ibra.PNG

"A politikusok nem ismerik a jövőt, de ezt nem vallják be. " - Cserébe én bevallom, hogy ingyen nem pettingelünk csóró bevándorlókkal, de pénzért a gazdagokkal bármikor.

nemzeti_konzultacio.png

Vagyis keletről gyertek, ott még nyitva van a kiskapu!

 

 

261 komment

2015.06.09. 09:48 Fabius

Közénk szivárgó kamumagyarok, szevasztok!

Címkék: fidesz fehérgyarmat tilki attila hamis okmányok kamumagyarok

A gazdasági menekültek menjenek a picsába! - ezt harsogja a kormánypárt, de elfelejti hozzátenni: csak ha tényleg egy árva buznyákuk sincs. Mer'ha van, akkor az egész más, akkor a magyar állam keményen dolgozó kis és nagyobb emberei többféle hivatalos és illegális bulival segítik a bevándorlók magyarosodását.

- Elsőnek ott van ügye Rogán biznisze a haveroknak, a gazdagok vehetnek letelepedési államkötvényt.

- Másodszor a kevésbé tehetősek fordulhatnak valamelyik állampolgárság brókerhez a sok közül. Ők sem sokat gatyáznak, ha kell dublőrt is biztosítanak a magyarul elgagyogott vizsgához.

- Harmadszor a legcsóróbbak fordulhatnak valamelyik határhoz közeli fideszes kisváros korrupt hivatalnokaihoz, akik hamis útlevélhez, személyihez és lakcímkártyához juttatják őket:

 

A riportban szereplő Fehérgyarmat érdekes szeglete az országnak. Nem csak azért, mert mikor Nemzetpolitikáért Felelős Pótviktor az Index állampolgárság mutyit leleplező írásán hisztizve fújta a takonybubit Nyírbogáton, akkor az onnan negyven kilométerre lévő Fehérgyarmaton éppen dübörögtek a hamis iratokat előállító nyomdagépek. Sokkal inkább azért, mert itt regnált polgármesterként és parlamenti képviselőként  A Párt és a Kedves Vezető előretolt háromfejű cerberosza, Tilki Attila. Akitől legtávolabb a rövidtávú politikai haszonszerzés állt, nyilván, ezért 11 közéleti tisztséget magához ragadva markolta a gyeplőt, ő volt föld, víz és levegő ura. Nem csak a A Párt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke volt, de az önkéntes tűzoltóságot sem bízta másra.

Most meg el kéne hinnünk, hogy a faszi aki minden gyeplőt a kezében tartott nem tudott arról, mi folyik az általa vezetett hivatalban.

tilki1.PNG

Nem volt feltűnő, hogy oroszok-ukránok jönnek mennek sorban egymás után, majd hamis magyar papírokkal próbálnak elvegyülni a nyolcezres kisvárosban és környékén. Az ember, aki mindenről tudott, mindent az irányítása alatt tartott éppen csak erről maradt le, erről nem szólt neki senki, hogy néddamán', ismét egy ukránul beszélő Vajda Béla kért ágyin szobát és dva vodkát a Szamos szállodában. Bár az is lehet csak féltették, mert tudták, annyira felhorgadna benne az igazságérzet, hogy személyesen indulna poltpéterért a NagyFaluba, és megint összekarcolná a szalagkorlátot féktelen haragjában.

Akár hogy is, de asszem át kéne fogalmazni azokat a bizonyos plakátokat: Ha Magyarországra jössz, hamis papírokért és kamu állampolgárságért keresd a legközelebbi fideszes önkormányzatot.

 

255 komment · 1 trackback

2015.06.08. 09:33 Fabius

A mi partizánunk: a plakátbűnöző

Címkék: fidesz rongálás gyűlöletplakát

Irreguláris csapatok szállták meg a fővárost és hajtottak végre rajtaütésszerű akciókat az Idegengyűlölet Szent Plakátjai ellen. Hallatlan, baszki, emberek mire nem képesek. De szerencsére a hatalom a helyén volt, egyes partizánokat elfogtak, mások önként adták fel magukat, számunkra pedig kiderült, itt akkora a faszaság, hogy nem csak teljesen értelmetlen, cserébe legalább undorító hangulatkeltésre telik a köz pénzéből, de minden plakátra jut egy rendőrpáros is.

rendor_plakat.PNG

"alosztályvezető őrnagy utasított bennünket, hogy sötétedés követően Budapest XIV. kerületében található Gundel étterem környékére, és ott keressünk egy Nemzeti konzultáció a bevándorlásról és a terrorizmusról felirattal fémjelzett plakátot, és azt tartsuk szemmel oly módon, hogy rendőri mivoltunk rejtve maradjon"

Nos, alosztályvezető őrnagy úr vagy nem hallgatta Kedves Vezetőnket pénteken a rádióban - megrovás - vagy önkényesen felülbírálta - fegyelmi. Mert azt gondolni sem merem, hogy Őfelsége esetleg füllentett mikor azt mondta, hogy bár a hibákat tíz órán át sorolhatná, amit meg kell említenie mégis az a közbiztonság, ami kívánni valót hagy maga után. Oszt' a fene tudja, de a közbiztonság javulásának nem módja, ha a rendőr párosok ott bakterolnak a fétisplakátok mellett, mert fontosabbak ezek minden másnál. Jó, tudom, végül is van olyan szemszög, ahonnan nézve még visszafogottnak is látszik az egész, mert a teket is kivezényelhették volna elhárítani a festékes terrorveszélyt. Éppen csak az a baj, hogy így a belihegett Orbán 2.0 más jelentést kap:

- A második is pont nulla, ahogy az első.

Az volt a mondás, az 1.0 erőpolitizálásához képest a 2.0  mások meghallgatását szeretné. Jó, azt nem mondta kik azok a mások, de ha egyszer ők vannak az egyatáborban, akkor a mások nyilván a táboron kívüliek. Meg az is volt a mondás, hogy konszolidáció lesz és figyelem. Sőt, egyenesen FIGYELEM lesz a meghallgatással együtt, amit sokan úgy értettek, hogy mostantól odafigyel mikor beszélnek hozzá. De az odafigyelés szellemi ráfordításigénye jelentős, sokkal egyszerűbb ukázba adni: hék, eriggyetek plakátőrnek!

Azok meg akik azt hitték, a véleményük bármilyen dologban figyelembevételre kerül, mert megint jön a polgári berendezkedés a suttyóparasztizmus helyett, tévedtek.

325 komment · 1 trackback

2015.06.05. 08:56 Fabius

Vádemelésig jutott a fideszes földmaffia ügy

Címkék: fidesz földmutyi drajkó miklós baranyai józsef

70 millió kápé, ékszer és órahegy várta a házkutatást végző nyomozókat Drajkó Miklós, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal volt elnökhelyettesének lakásán. Az államtitkári kinevezését váró Drajkó ezek szerint ennyire nem számított semmire, mikor a kinevezése helyett a letartóztatási parancsával érkeztek meg a szervek.

dajko_miklos.jpg

A keményen dolgozó nyomozó-kisemberek szorgos munkával összeszedték amit lehetett, lett a pénznyúló bulikáról ez a szemléltető ábra...

drajko.jpg

kép: blikk.hu

...és lett Drajkóval együtt 84 vádlott. Köztük Baranyai József sárvári fideszes önkormányzati képviselő, aki két családi céggel volt benne a buliban. Mind megérdemlik amit majd kapnak, de én azért javasolnám az ügyet tárgyaló bírónak, hogy fél év könnyítést szavazzon meg Drajkónak a létező leghülyébb magyarázatért, amit olvasva még röhögni is elfelejtettem:

- Azért hozta létre a csalásra szakosodott szervezetét, mert ő csak tesztelni akarta a területalapú támogatások rendszerét, felderíteni a réseket a pajzson. Pont hétfőn akart előállni az egésszel, mikor azok a kurva szervek beállítottak pénteken a letartóztatási paranccsal a kinevezése helyett. Ennyin múlt, istenuccse ilyen kicsin, hogy őt most nemzeti hős helyett vádlottnak hívják.

Baranyai szerint ő nem követett el bűncselekményt, csak belekeverték az egészbe. Azt ugyanis, hogy „volt tervben, hogy az államtól béreljünk földet, de erre nem került sor" - de azért két céggel jogosulatlanul mégis igényelték a területalapú támogatások tízmillióit  ( 16,3-17,7 milla ), ezek szerint fideszes értelmezésben nem "jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás"-nak hívják, ahogy a vádiratban áll, hanem természetes járandóságnak, esetleg csínytevésnek. Szép kis kerek történet lenne ez, nekem mégis van egy apró, de nem jelentéktelen hiányérzetem:

- Hol van a teli tüdőből ordító budaigyula, meg az oszkópéter a vízerben mitkeres?

 

859 komment

2015.06.04. 09:01 Fabius

Gömöri: az ember, aki Blatter Jocónál is nehezebben mond le

Címkék: csalás lemondás hűtlen kezelés mpb gömöri zsolt

Mi a közös Blatter Jocóban és Gömöri Zsoltban? Például, hogy mindkettőt úgy utálja a Coca Cola, mint egyszeri takarítónő a klotyóba száradt hatnapos szart. Szervezeteiktől megvonta a támogatást, mert nem bírja, ha korrupció és hűtlen kezelés gyanúja merül föl az általa adott pénzek körül. Az egyik után a Szövetségi Nyomozó Iroda, a másik után a Nemzeti Nyomozó Iroda vizsgálódik. És mi a különbség? Blatter már felismerte, hogy vége a dalnak, Gömöri még nem.

gomori_2.jpg

Pedig megüzente már neki a miniszterelnöki miniszter Lázár János, a MOB elnök Borkai Zsolt, hogy mindenkinek jobb lenne, ha elhúzna a francba. De ő kitart, dajcstomival kézen fogva bújócskázik a Nagy Büdös kulturális bizottsága elől, tetteti a hülyét és azt is eltűri, hogy Dúró Dóra Kunhalmi Ágnessel kórusban gyávázza. A sportolói feljelentették, az MPB felügyelő bizottsága rég eltűnt a balfenéken, egykori gazdasági vezetője elég konkrét állításokkal állt elő, de ő még mindig nem érzi úgy, hogy mennie kéne.

Pedig az időközben kiderült dolgok miatt a közvélemény is úgy érzi, ütné ezt a faszt amíg mozog.

Milliós gála és vacsora a fejeseknek, szakadt motel és hétköznapi koplalás a sportolóknak:

„Két program volt, először délután egy 50 fős közgyűlésre bérelték ki a Dísztermet, majd estére a múzeum Üvegcsarnokát a 150 fős vacsorára” – közölték. A rendezvényre a terembérlet díja 820 ezer forint plusz áfa volt, vagyis összesen 1.041.400 forintba került a nem egészen egy napos programnak a helyszíne. Ebben az összegben nem volt benne maga a vacsora, illetve a catering, a biztonsági szolgálat, a parkolás, csak a termeket adták. Ehhez jött még hozzá a takarítás, a ruhatár és a villanyszerelés, amelyet a különleges helyszín miatt a múzeum vállalt, de ezért még külön kellett fizetnie a MPB-nek további 164 ezer forintot. Így összesen csak a helyszín 1,2 millióba került, erről a szerződést Gömöri Zsolt írta alá."

vs:

a „lehető legolcsóbb szállodát választották egy kis külvárosban, amelynek hátránya volt, hogy nehéz volt bejutni”. „Mivel kevés ország választotta ezt a szállást, a transzfer gyakorlatilag kiszámíthatatlan volt, és sokszor nem olyan busz jött, amire a kerekes székesek fel tudtak volna szállni” – olvasható a részletes beszámolóban. Még azt is megjegyezték, hogy sajnos éjszaka pihenni nem nagyon tudtak, mert a szállodában „az egy éjszakára érkező vendégek hangoskodtak”. a verseny helyszínén kapott étel kevés volt, ráadásul gyümölcsből csak egy-egy darabot kaptak a versenyzők – ezért az edzők ajánlották fel adagjaikat.

 De Gömöriék igyekeztek a lakáshiteleket és egzisztenciális problémákat is megoldani...

úgy határoztak, hogy az MPB egyik munkatársa „nyugdíjba vonulására tekintettel” és „az elmúlt időszakban végzett munkája elismeréséül a még fennmaradó lakáshitele erejéig olyan összegű bérkiegészítésben részesül, melynek eredményeként mentesül a még fennmaradt munkáltatói kölcsön megfizetésétől”

...mármint maguknak, mert a sportolóiknak csak a sajnálkozás jutott:

“Sportolóink egzisztenciális kérdése nem megoldott. (…) Meg kell említenem az érmes, és egyébként a paralimpián Londonban a zászlóvivő Biacsi-ikreket, akik közmunkával tudják fenntartani magukat, illetve 14 fős család két lányaként a paralimpiából adódó jutalmazásukat természetesen a család megélhetésére kellett hogy felhasználják.”

És ez a foshalom még mindig nem érzi úgy, hogy mennie kéne, sőt, ő politikai összeesküvést sejt még mindig. Azt nem tudom, hogy a lázárjános esküdött-e össze a borkaival a lemondását sürgetve, de a kiderítésben bizta tud segíteni a bujdosótárs dajcstamás pár érdeklődő telefonnal.

 

219 komment

2015.06.03. 09:36 Fabius

Viktor: Gyurcsány kottájából játszom és élvezem!

Címkék: fidesz bevándorlás plakátkampány

Aszongya a hírek, hogy a habonyárpád féle nemzeti imázsközpont nem fél pont ugyanarra játszani és ugyanolyan eszközöket használni, mint a szocialisták legsötétebb napjaikban. Idézzük föl mit is mondott az ominózus esetről maga Feri:

"A gátlásosnak aligha nevezhető manőver legfőbb célja a "23 millió román munkavállaló" beözönlésétől való - valójában alaptalan - félelmek keltése."

Bejött nekik, még ha szemlesütéses szégyenkezés is van azóta miatta. De úgy látszik a Gyurcsány kottából játszani nem ördögtől való, mert a nemzeti gyűlöletkeltő konzultáció és a kiszivárgott plakátkampány pont ugyanarra a zsebbe nyúlós félelemre, és miatta kiváltott indulatra játszik, mint Feriék tették annak idején. Hol van már az a kor, mikor a Magyar Hírlap hozsannázó cikket jelentetett meg hazánkba szakadt "gazdasági bevándorlóról", aki történetesen a Fideszben találta meg lelki és szellemi közösségét? A világ és Viktor véleménye változik, szopó, de ez van.

daher2.jpg

Ám lehet, hogy ahogy a mi komcsink jókomcsi, úgy a mi gazdasági bevándorlónk is jó-bevándorló lesz, amolyan szabályt erősítő üdítő kivétel.

Ettől még a plakátkampány nem lesz kevésbé undorító. Arra azért kíváncsi lennék, milyen érzés lehet gyurcsányi módszerekhez nyúlva bizonyítani, a kreativitás leghalványabb szikrája sem fedezhető fel nálatok, még a gyűlöletkeltéshez is sorvezető és másolás szükséges.

266 komment

2015.06.02. 09:27 Fabius

Orbán: támogatom az áfacsalást és pénzmosást!

Címkék: fidesz korrupció áfacsalás legális pénzmosás

- Horváth András óta tudjuk, minálunk az áfacsalás a legnépszerűbb sport. Kb. ezermilliárdos tétel tűnik el évről évre, amit az ügy kirobbanása óta sem keresnek lelkesebben, mint addig.

- Seszták Miklós óta tudjuk, offshore lovagok a kormányban is megjelentek.

- Június elseje, a cégek éves beszámolóinak napja óta tudjuk, Viktor barátainak, rokonainak különösen jól teremnek a közbeszerzések.

- Simongábor óta tudjuk, vannak politikusok akik külföldi bankszámlákon pihentetik a szebb öregkorra összekuporgatott pénzt, Lázár János óta meg azt, hogy ugyanők svájci bankszámlákon gyűjtenek az utódoknak életkezdéshez valót.

Ideje volt tenni valamit.

Mert amíg nem látszott a helyzet égetőnek, addig megfelelt a Pénzmosás Számla úgy is, hogy öt évig kellett azon parkolnia a szürke pénznek mire érdemes volt kezdeni vele valamit. Most, mikor odalett a kétharmad, mikor sorra buknak az időközi választások, kilátásba került, hogy 2018-ban hessapicsába rakétát dugnak a kormány seggébe a választók, sürgősebb lett ez a dolog. Ezért összedugták fejüket az okosok, és Varga Mihály már körmölte is lefele a T/4884 javaslatba az új Áfacsaló És Pénzmosoda Számla ócsított feltételeit: 5 milliós alsó és korlátlan felső határ marad, első évben 20%, a másodiktól 10% adóvonzat megfizetése után nem kérdezzük honnan van a pénz, és legális belföldi jövedelemnek számít.

orban_penzmosas.jpg

Ennyire olcsón megúszni a áfacsalást és legálissá tenni szürke vagyonokat nem kis teljesítmény, és bizonyára nagyon hasznos lesz. A "valahogy" pénzhez jutó keményen dolgozó nagyembernek semmi más dolga nincs innentől, mint nyitni pár ilyen számlát, és egy év múlva kevesebb százalékért, mint amit a rezsicsökkentett keményen dolgozó kisembernek fizetnie kell a jövedelme után máris rendelkezésre áll a patyolat tiszta, hófehér, hypó szagú legális jövedelem. Lesz miből megoldani a pártfinanszírozást hogy a szintén hótiszta civilszervezet többet költhessen megint választási kampányra, mint maga A Párt.

Ügyesen kitaláltátok, ez tény.

Hogy innentől végképp nem éri meg tisztességesnek lenni Magyarországon? Járulékos veszteség, apróság, amivel törődni nem érdemes. Nagyobb célok, távlati tervek, megannyi legális pénzekből nehezen finanszírozható bulika várja a tőkeinjekciót, és a Lajos utáni Új Média sem fillérekből gurul össze remélhetőleg nem túl hosszú idő alatt. Egy apró probléma mégis akad: Ha nekünk nem is, a saját tagjaitoknak, szimpatizánsoknak el kell(ene) tudni számolni. Tudjátok ők azok, akik szerint:

„Az emberek ’harácsolásról’ beszélnek, azt mondják, akkora a korrupció, mint a szocik idején”

Na, most ők azok többek között, akik magasabb százalékú jövedelemadót fognak fizetni a tisztességesen keresett lovetta után, mint amekkora százalékért tisztára mossátok az oligarcháitok, áfacsalóitok, offshore lovagjaitok szürke pénzét az orruk előtt. Mit tippeltek, a maradék táborból mennyien fogják úgy érezni, hogy az arcukra szartok éppen?

 

250 komment

2015.05.31. 23:09 Fabius

Kocsis Máté: nem buzeráns vagy, hanem egy ostoba kretén!

Címkék: fidesz kocsis máté nem vagyok buzeráns

Nem vagyok buzeráns fő a nyugalom,
A helyzet kezelhető, de mégsem uralom.
Lehet ellenkezhetnék „óóóó”, de minek,
Hisz nincs mit tenni, hogyha szétbasz az ideg!!!

Elég egy apró szó, ami „baszottul” bánt,
Vagy egy hatalmas szopatás, mit neked szánt.
Na de mindez egyre megy, mert a lényeg,
Mint egy féreg a döghúst úgy emészt el a méreg!
A düh, a harag, az indulat, a bosszú,
Ez egy kutya mind, a lista piszok hosszú.
És az összes habzó szájjal várja, hogy prédája
Arra járva magát felkínálja…

(via)

Kocsis Mátét én azért bírom, mert két tűcsere program ellehetetlenítés és kötelező drogteszt mellett ráérő idejében megosztja országgal világgal nemi identitását is:

 

Szükségét érezte szegénykém a nyomatékosításnak, elvégre Ungár Klára Viktor vicceskedése után tett kijelentése vetett némi közéleti hullámot. Legalábbis úgy érezte ez a nyomi, hogy az embereket tényleg érdekli ő vajon az izmos női, vagy szőrös férfisegget részesíti nagyobb előnyben. És nem jutott eszébe píszíbb szó ennek kifejezésére a buzeránsnál. Mert az olyan szókimondó, kifejező meg amúgy is ezt a nyóckerben a tökösgyerekektől hallotta használni, csak a polkorrekt finomkodók melegeznek.

Kedves Máté, a helyzet az, hogy igazad van. Te nem buzeráns vagy, hanem egy ostoba, szánalmas kretén.

Vajon miből gondolod, hogy a nemi identitásod engem vagy bárkit érdekel? Miből gondolod, hogy ha kiderülne mi ezt cikinek tartanánk? Én mondjuk pont leszarom, ahogy gondolom még néhány millióan ebben az országban. Érdekes vagy említésre méltó legfeljebb azért lenne, mert rohadtul lökitek ezt a fideszkeresztény marhaságot, és magatok előtt teszitek cikivé ha valaki meleg. Felőlem akár kézen fogva is sétálhatnál egy snájdig fiúval ahol csak tetszik. Vagy elmehetnél a melegfelvonulásra ha úgy tartja úri kedved.

De te ehhez sajnos ostoba vagy.

Te ehelyett összemész ha beszólnak, mint gyapjúkendő a főzőmosásban, majd ki kell állnod bizonygatni, te nem egy puhány buzeráns vagy, hanem olyan kemény heteró, mint a kád széle.

kocsis2.jpg

Azt érzed kínosnak, ha lebuziznak, és nem azt, hogy sikerül a társadalmat a másság ellen hangolni. A bigott katolikus íreknek már nem ciki a melegházasság sem - 1995-ig elválni is tilos volt - ti meg még mindig az egymás - és a tábor - előtti alakoskodással és azzal vagytok elfoglalva, hová dughatnátok az évente egyszer előforduló melegfelvonulást az Andrássyról, ha már betiltani nem tudjátok. Pedig néppárt vagytok, és a nagy számok törvénye alapján a soraitokban is előfordulnak nem csak tini kurvával hancúrozók, de saját nemükhöz vonzódók és vakkomondorozással asszonyt nevelők is. A te szexuális szokásaid alapvetően kurvára mindegynek számítanának egy olyan társadalomban, ahol a törvény előtt is egyenlőek melegek a heterókkal, és egy vállvonással lenne elintézhető, ha azonos neműek kézen fogva jelennének meg bárhol. Lehet a Pride kérdés is megoldódna magától.

Csak eddig el kéne jutni, neked meg a többi fafejűnek.

 

170 komment · 1 trackback

2015.05.29. 09:19 Fabius

Lökd ide a sört!

Címkék: kultúra szörényi levente

Volt egy hang ami gyakorlatilag betöltötte a gyerekkorom. Apám verette a nótákat otthon a lemezjátszóról, hétvégénként minden meccs után zenegép kísérettel élőben is nyomták a kézipálya melletti Bányász presszóban. Ha nyertek azért, ha vesztettek akkor meg azért. Mi kölykök meg fagyitól ragadós képpel, elmélyített kölyökgólya hangon igyekeztünk beszállni a nagyok kórusába mikor a refrénig értek: lökd ide a sört!

 

Volt abban a társaságban olyan arc, aki az ikreit bálványai után Leventének és Szabolcsnak keresztelte, és akadt olyan is, aki gyerekét A jelenkor ítélete című nóta szövegével indította iskolai szavalóversenyen. Aztán kamaszkorunkban jött az István, és saját jogon is tudtunk rajongani érte főleg Vikidálnak, Ferónak és Bill kapitánynak köszönhetően. Az én korosztályomnak a szörényibródy akkor lett "valaki", addig csak furán kinéző arcok voltak otthoni lemezborítókon. Pár évvel később, mikor épp a fiatal felnőtt korba léptünk megjött a rendszerváltás, és ezek az arcok mind oldalt illetve pártot választottak maguknak, mintha kötelező lett volna.

Aztán politikusok jöttek, ciklusok teltek, a régi korról egyre több lett világos előttünk is. Azok a sorok amik anno apáinknak, anyáinknak jelentettek valamit, számunkra is értelmet nyertek. Megtudtuk, hogy Vikidál besúgó volt, és az egyre mélyülő közéleti árok partján átpillogva vártuk, hogy reagálják ezt le ők. Meg ugye arra is kíváncsiak voltunk, hogy az egykori mozgalmárok, a lázadó beat nemzedék ikonjai mit szólnak majd ahhoz, ha újraéled az acélgyörgyizmus huszonévvel az elmúlása után. Jó, sokat várni nem kellett. Előbb jött Bródy,

 

majd kicsivel később Szörényi is elküldte őket a picsába mind:

"Jóllehet azt hinnék, hogy Szörényi Leventét és Alföldi Róbertet a korkülönbségen túlmenően világnézeti, értékrendbeli, ízlésbeli, kifejezés-eszközbeli, tehát szinte minden elválasztja egymástól, mégis azt kell mondanom, hogy van egy valami, talán a legfontosabb, ami összeköt bennünket: a művész felelőssége kortársai és az eljövendő nemzedékek iránt."

Ráadásul az ember, aki az István, a királlyal formálta a nemzettudatunkat akkor, mikor mi voltunk az "eljövendő nemzedék", a rá jellemző laza eleganciával rúgja gyomron bayerzsoltot pengeváltás közben. A Fonográf Klub egykori portásából lett - igen, akkor még az is lehetett portás, aki akkora, mint egy vércsivava ülve - Magyar Hírlap főmunkatárs nem tudni mit fog erre riposztozni, de az biztos, hogy én a közéleti árok fölé dobnék egy pallót, és bár nem iszom, de átkiabálnék Szörényinek: lökd ide a sört! - veled egy sör erejéig kivételt teszek!

922 komment

2015.05.27. 09:20 Fabius

Viktor feltámasztja Ferencet

Címkék: orbán fidesz gyurcsány pártfinanszírozás

Nem mondom, hogy nincs abban semmi cinizmus mikor az EP Gyurcsány cégére bízza a hazai programok monitorozását. Mert van. Jókora. Viktor, kistáska, téged ott szopatnak ahol tudnak, megtettél mindent azért, hogy így legyen, és most elkészült a genyóságfőzelék amihez jó étvágyat kívánnak. Pluszbónusz, hogy a te recepted alapján főzték: a nyilvános tenderen elnyert poszt jogszerű még akkor is, ha nektek pont annyira nem tetszik, mint nekünk nem szokott amikor ti csináljátok hajszálra ugyanezt.

Pech.

Ha tudnám Feri számát most eskü rászánnám azt a huszonöt forintot és fölhívnám gratulálni, mert akkora csapdát állított neked amekkorát már régen nem állított senki. Te meg úgy estél bele, mint egy nyeretlen kétéves.

gyurcsany2.jpg

A valaha legendás politikai ütemérzéked régen cserbenhagyott, amire bazírozni lehet az a mértéktelen gyűlöleted. És bejött neki. Kiszámítható és ostoba vagy, hiú, kicsinyes és gyűlölködő. Aki nyilván nem hagy megtorlás nélkül egy ekkora égést. A probléma annyi, hogy ezzel egyszerre csináltál magadból bazári majmot, és gereblyézted össze Feri mellé azokat, akik - velem együtt - nem rajongják még úgy sem, hogy téged sem bírunk. A költségvetési támogatás felfüggesztését harsogod, tiltott pártfinanszírozásról papolsz - amin a fideszhitűeken kívül mindenki csak röhögni tud - Feri pedig máris ott van, ahová ezzel a manőverrel elindult: a mártírszerepben.

Köszöni jól van és nem mellesleg remekül szórakozik.

- Politikai gyilkosságot emleget.

- Téged kioktat Európa előtt:  „Hogy én a törvényesen megkeresett és leadózott pénzemet törvényesen hogyan költöm el, ahhoz a miniszterelnöknek meg a pártjának semmi köze nincsen"

- Plusz "pártfinanszírozás" vonalon oda szúr, ahol a legjobban fáj: „Ha pikírt akarok lenni, akkor azt tudom mondani, hogy Orbán miniszterelnök vejének egyetlen egy világításmegbízásának több a nyereségtartalma, mint ami ennek esetleg lesz"

A tavalyi év választási eredményei után föltámasztottad és formába hoztad. Megtetted azt a szívességet, hogy jelentőséget tulajdonítottál neki, tényezővé tetted. Holott egy legyintéssel le is szarhattad volna, mert mi történik, ha az Altus elvégzi amivel megbízták? Semmi. Te csináltál ebből a semmiből valamit, mert a józanságodat leteperte a vak gyűlöleted, mint pannonhalmi diákokat a szerzetesbácsi. Téged leváltani csak a választók tudnak - mondtad a minap, és ezt ellenfeleid is tudják.

Azt viszont elérhetik, hogy megpukkadj. 2018-ig számtalanszor.

 

 

390 komment