Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

1/10

Hazugság nélkül

Úgy gondolod nincs olyan vállalható párt és politikus, ami/aki megfelel az értékrendednek, akit/amit támogathatnál, hogy a jövőképed ne csak ábránd legyen? Akkor te politikai árva vagy, itt a helyed.

Friss topikok

Blogajánló

2014.04.16. 08:18 Fabius

Mesterházy a hibás!

Címkék: mszp szekeres imre választás 2014

Egy hete az a mondás, hogy a baloldal most aztán tényleg levonja a megfelelő következtetéseket a választási eredményekből, istenuccse dekódolják mit üzentek a választók.

Hogy néz ez ki a gyakorlatban? Szekeres Imre egykori selyemrambó például ott ül a jászságban ahová szeptemberben visszavonult, nézegeti, hogy tán' a leghülyébb fideszes Pócs János szavazatainak felét sem sikerült összeszednie, harmadik lett, mert a körzetében még egy jobbikost is inkább látnának szívesen a választók helyette, majd levonja a következtetést: Ez amúgy annyira nem szar, mint lehetne, sőt, " 2-3%-kal jobb eredményt értünk el a listás szavazáson, mint a hasonló körzetekben és én még ehhez 1-2% további többletszavazatot is kaptam" - ezért ez majdhogynem siker, teccikéteni? 

Úgyhogy Mesterházy a hibás, abcúg megújulás!

Szekeres lemondott a jászsági elnökségről, de nem ám azért mert megértett bármit április hatodika üzenetéből, hanem mert így tartja az illem. Felelősnek is tartja magát, de nem ám azért, mert nem nyugdíjba ment ahogy régen kellett volna, hanem, mert nem tiltakozott, Atikám ez így szar lesz, engedjed kirakatba azokat akiknek politikai súlya van. Mert ő azt hiszi, hogy neki még van ilyenje, és nem világos, hogy évek óta nincs. Annyira elszakadt a valóságtól, hogy azt sem érzi pont neki mennyire nem szerencsés bármit azzal kezdeni, hogy "nehezemre esett a beszéd", mert nem csak a választóknak de az internettel most ismerkedő napiszar és jutyúb bányász alsósoknak is beugrik erről valami. 

 

Ezek után még aszongya, "elengedhetetlen a magyar valóság megértése". Hááát, Imre, az tényleg elengedhetetlen lenne, de innen ahol én ülök most úgy látszik, nem fog ez semmivel könnyebben menni, mint eddig, és nem lesz eredményesebb se a megfejtés. De jófej vagyok, segítek:  neked, és az őslénytagozat többi tagjának nem az újrakezdéshez kéne erőt meríteni a gyalázatos eredmény sajátos értelmezéséből, hanem a bátorságot kéne összeszedni és azt mondani: ha ezt akarjátok akkor tényleg elmegyünk a picsába! 

Érted? 

 

256 komment

2014.04.15. 08:39 Fabius

Tankönyv, tankönyv, te csodás

Címkék: fidesz oktatás tankönyvpiac hoffmann rózsa

Az Alkotmánybíróság nem babrál tovább a tankönyvtörvénnyel, ezek szerint minden úgy fasza ahogy van. Helyettük is babrál viszont a már fél lábbal az ajtón kívül lévő Raúzsi nénnye, aki nem képes a tanárok-tanulók szívatása nélkül szépen csendben elvonulni nyugdíjba. De aggodalomra semmi ok, a tanárok tankönyvválasztása szabad, szabadon választhatják a kettőből-háromból azt, amelyikkel a fenntartójuk is egyetért. 

Ijesztőnek tűnhet ez minden gyakorló szülőnek. Viszont, ha közelebbről megnézzük a dolgot azért kétségbe esni nem kell, Pártunk gyerekeinket már az iskolában felkészíti élethelyzetekre, nekünk szülőknek meg kevesebbet kell szöszmötölni a felvilágosítással. Irodalom órán például nem csak azt tudhatják meg, hogy  ejrópai Istenük egy darab van, de azt is, hogy már az ókorban igaz volt: ha a fasz feláll, az ész megáll és oktalan állattá válik tőle Isten és ember. 

hoffmann.jpg

Az elmúlt években sok szülő várta az idei áprilist azért, hogy Hoffmann legalább politikai értelemben elmúlik legyen bármilyen az eredmény. Csalódniuk nem kell, a saját pártja is tuti kieső helyre listázva próbált megszabadulni tőle, ami aztán Viktor kegyéből mégsem sikerülhetett: egyszerűen szarul nézett volna ki egy államtitkár a lista "ti már rohadtul nem kelletek" részén. Így Pálffy ment, Rózsa markolhatja tovább maga alatt a széket, karmolhatja rojtosra a karfát, mikor jön el a pillanat mikor kényelmetlenség nélkül tudnak tőle megszabadulni.

De a műve, ez a förtelem akkor is itt marad. Még egy ideig. 

Orbán állami iskolás, központosított, gyerek helyett nerkompatibilis egyendroid képző álmát megvalósítani a lehető legszarabbul sikerült. A KLIK nehezen mozduló működésképtelen vízfej, a tankönyvpiac beszűkítve, szereplői tönkretéve, az állami színvonalnak megfelelő könyvek rossz viccei ennek a stadizóleumban megtestesülő rémálomvilágnak. Szégyen, hogy a bólogató nejlonkutyává degradált, tankönyvválasztás nélkül hagyott tanárok ezt az úgynevezett életpályamodellért gyakorlatilag szó nélkül eltűrik. Néha egy kis morgolódás és berzenkedés van, de faszombazmegelés legfeljebb otthon, a négy fal közé zárva történik, már ha egyáltalán. Ha így haladunk mi szülők kénytelenek leszünk falvédőre hímeztetni és a közelgő pedagógus napra ajándékba adni egy megtévedt, véleményformáló tanár szavait:

"Nem a könyvet kell tanítani, hanem a gyereket. Irodalomórán önállóan gondolkodni, nyelvtanórán pedig az önálló gondolatait kifejteni. Aki ehelyett könyvet magoltat, az nem való a pályára, mert csak egy kártékonyabb van nála, a kontár orvos. Eddig is megvoltak a kiegészítő anyagaink, ezután is meglesznek, hülyeség ellen pedig igenis van orvosság: a józan ész és az ép lélek: ki-ki hallgasson e kettőre, és tegye a dolgát."

 

361 komment · 1 trackback

2014.04.14. 09:03 Fabius

Szántani kezdett a kétharmados eke

Címkék: fidesz földbérlet biogazdaság kishantos földmaffia

Megvan a választás, vele együtt a kétharmad is, szombaton máris akcióba lendültek II. Orbán jelképévé váló földoligarchák, és kiszántották a kishantosi vetést a picsába. Gondolom világossá kellett tenni a gazdák számára, III. Orbán ugyanott folytatja ahol a második abbahagyta. Jogbiztonság? Ugyan már, a folyamatban lévő bírósági ügyekben nem szükséges megvárni az ítéletet, sokkal fontosabb erődemonstráló módon tudatni: kussolsz paraszt!

kishantos.jpg

Sokan mondják Kishantossal új szintre lépett a földoligarcha rendszer, pedig csak a fosztogatva osztogató birodalom teljesedik ki igazán. Felhatalmazás van, a zemberek így döntöttek Bitay államtitkár szerint, akinek arca méretéhez nem személyi, hanem helyrajzi számra van szüksége. Szerinte az egész tudatos provokáció, a bérlőknek elhúzni a francba van joga, nem vetni meg földet művelni annak ellenére, hogy jogerős ítélet nem helyezte még birtokon kívülre őket. Bíróság, jogszerűség? Lófaszt, mama, ha nem szaporázzák a földügyi döntéseket a Kúriát is kiszántjuk és bevetjük sóval! Micsoda dolog nem hagyni a maffiacsaládokat békibe' lenyúlni amit nekik dobott a gép

A kishantosiaknak üzenem, ezt elkúrtátok gyerekek de rendesen. Nem voltatok elég tájékozottak se elég dörzsöltek, nem tudtátok mi a stájsz, hogy is kell az ilyet csinálni Oligarchalandon. Fasza pályázatot írni, 21 év munkájával megszerzett minősítést őrizgetni? Túrót. Úgy kell ezt csinálni ahogy a Tiszatáj alapítvány-közalapítvány-Kft:

Fogsz egy nem túl képzett, nem túl okos de szimbolikus politikust a megfelelő oldalról és először kuratóriumi védnökké teszed, hadd kajabáljon a földelvétel ellen.

Második lépésben tedd érdekelt tulajdonossá a földbérletet elnyerő Pro Tiszatáj Kft.-ben, de tuti ami fix a helyi fideszes csinovnyiknak is kanyarítsál egy szegletet, hogy befogja a pofáját és ne akarjon keresztbe tenni.

Mikor ezzel megvagy máris örö'é'bódottsá van nem kiszántás meg szürkemarha gulya szétkergetés a négy égtáj felé. Így ti is beleillettetek volna a földoligarchizmus csudálatos világába, most meg örülhettek, hogy legalább a legendás piros traktor nem dúlt Kishantoson. 

434 komment

2014.04.13. 08:25 Fabius

Orbánnak bejött a bizniszpárt-kétharmad

"

Maga melyik párt színeiben indul? – kérdezzük, mert lassan tényleg kezdjük elveszíteni a fonalat.

– Hát a szocialistákéban.

– Az nem lehet – hitetlenkedünk, és elővesszük a képviselőjelöltek listáját. – Ide az van írva, hogy az Együtt 2014 képviselőjelöltje.

– Azt mondom én is: a szocialistáké.

– A szocialisták az MSZP-ben vannak, és közösen indulnak másokkal. Egyik szövetségesüket valóban Együttnek hívják, de csak így, simán, a magáé viszont Együtt 2014. Az két külön dolog.

Budai Katalin értetlenül néz ránk.

– Ez komoly? – kérdezi.

– A legkomolyabb.

Az arcán akkor valami ijedtségféle suhan át.

– Nézzék, én ehhez nem értek. Hívják fel a férjemet, az tudni fogja."

 

Ilyen jelöltek, 150 fölnyalt állami milla és tádám, máris Orbán Viktor kétharmados nerében találjuk magunkat. Bónuszbája az egésznek, hogy a névkopista bizniszpártos együtt ember egykori szocialista, Hagyó Májki parlamenti titkára volt

Lehet egyszerűbb és sokkal olcsóbb lett volna kifizetni neki azt a 30 milkát amit a stipistoppolt névért elkért de nem kapott meg, mert így kurva sokba van nekünk ez a nem éppen agysebész jelölteket vadászó tinergyuri. Viktor mindenesetre hálás lehet neki: a legszorosabb körzet eredményében is szavazathalász szerepet játszottak Tinerék, és így ha nehezen, egyetlen képviselővel is, de csak behúzták a kétharmadot. 

tiner1.jpg

Orbán - pontosabban az új választási rendszert megálmodó Káder János - teljeskörű győzelmet aratott. Minden számítás bejött, a pálya jó irányba lejtett, a bizniszpártokba fektetett anyagi ráfordítás végül megtérült. Reméljük a Vezér nagyvonalú hálája nem marad el és Tinernek jut legalább egy parlamenti titkár szerep valamelyik képviselő - stílusosan Kucsák - mellett. 

282 komment

2014.04.12. 11:37 Fabius

Mesterházy: vakok voltunk mostanáig

Címkék: választás 2014 mszp mesteházy attila botka lászló

A hét kérdése: hogy mondják szocialistául, hogy elbizakodottak és önhittek voltunk? Így: "burokban voltunk, farkasvakságban szenvedtünk". Burokban, mi? Mi többiek azért még emlékszünk, hogy a Nagy Bútorösszetolás utáni első hangulatmérés idején a Jobbik azonnali erősödésére még aszontátok, egy mérés nem mérés, lárifári, preferenciatitkolás és fortélyos félelem igazgatás van, Jobbik erősödés meg nincs, szarul mérnek és amúgy is, minden közkutató hótthülye. Most meg az van, jön a választmányi amin meg kell legalább magatoknak magyarázni, hogy lett a Jobbik keleten második erő és mitől reális esély, hogy az EP választáson országosan is másodiknak futnak be. 

mesterházy.jpg

 

Az volt a mondás, hogy a szocik szervezeti előnye az, amitől vezető erőnek kell lennie az összefogásban. Most meg az a mondás, hogy úúúúbazmeg, nem voltunk jelen a kistelepüléseken mert a nagyvároskban kamilláztunk, az ülőfürdőben áztatva a simonság miatt sajgó herét. Az is kiderült viszonylag gyorsan, hogy a Jobbikot levegőnek nézzük, háttal állunk és úgy teszünk, mintha nem léteznének stratégia eléggé nem jött be. Úgy különösen nem, hogy bár a saját tábor a mindenáron mindenkivel összefogást erőltette, az nem esett le, hogy választást nyerni - vagy legalább szorosabb eredményt elérni - ténylegesen nem velük, hanem a rondán üzenet nélkül hagyott bizonytalanok és protestszavazók megszólításával lehetett volna. Az meg elég nehéz, ha mindenkivel összelistázunk akiket ezek se látni se hallani nem akarnak, cserébe csak a kisebbik rosszat, a dehát emezek legalább demokraták mantrát és a víz örüljön, hogy megfürdünk benne hozzáállást tudjuk nyújtani. 

Botka szerint 2014 az MSZP tisztújítás éve, amiben újra kezdődik az MSZP és a baloldal újraépítése. 2010 után megint

Na, én most elkezdtem húzni a strigulát, mert legutóbb annyiszor elmondták ezt a megújulás dolgot, hogy teljesen elvesztettem a fonalat menet közben.  De azt azért láttam sokadmagammal a választási listára nézve, hogy a megújulás jobbára csak annyit jelentett a végére, elemet cseréltetek a múmiákban. Botka szerint úgy lehettek hitelesek, ha csöndben tudomásul veszitek a hibákat és megmutatjátok mennyit tanultatok ezekből. Ezúttal tényleg, mert az mára világos, a 2010-es választási eredményből nem szűrtetek le semmit. Talán befejezitek a választási törvénnyel takarózást - ami tényleg a győztes felé lejt és egyenlőtlenül súlyozza a győztes-vesztesre adott szavazatokat -  de ha sikerült volna ami kurvára nem, akkor éppen ennek a törvénynek köszönhetően most Viktor lenne a pénisz előnytelenebb oldalán. 

800 ezer szavazó, a választók egytizede, csak ennyi kéne! - mondja Botka, mintha ez egy kocsmázással összeszedhető busznyi ember, és nem a baloldali szavazótábor kétharmadát kitevő tömeg lenne. Akiknek ezután kéne valamit nyújtani amit:

a: elhisznek,

b: azonosulni tudnak vele annyira, hogy

c: hajlandóak legalább a fülkéig mozdulni érte. 

Ha azt vesszük, hogy a legutóbbi ingyencsabizás után most a nincs a Csabi kőbe vésvézés van, akkor azért valami elmozdulás már tapasztalható. 

 

384 komment

2014.04.10. 09:33 Fabius

Hová hová, Gordon?

Címkék: együtt pm bajnai fodor gábor parlament 2014

Miközben Fodor Gábor egyszemélyes liberális párt úgy tesz, mintha éppen választást nyert volna, a kudarckovácsok értelmesebb része éppen azzal van elfoglalva mi ne legyen: a Milla szervezet, Bajnai képviselő, a PM pártvezetés meg PM pártvezetés. Valahol igazuk is van. Egy normálisan működő demokráciában egy ennyire elbaszott szövetség, kampány és eredmény után szokás lemondani és hátrébb lépni az arcvonalból, szóval pattog az önostor rendesen, megharcolnak magukkal, mint Lenke néni a vindóz tanulással. 

bajnai1.JPG

A probléma mindössze annyi, kedves felebarátaim, hogy nektek hátralépni nem nagyon van hová, ugyanis második sor nincs mögöttetek. Így aztán lehet célszerűbb volna azzal törődni ami előrébb visz: az újra megtalált önállósággal, egy kevésbé elbaszott EP kampánnyal, a pártszervezetek kiépítésével és az összes satöbbi elbliccelt feladattal. Nem ártana világossá tenni azt sem, hogy egészen pontosan mit akar Gordon, mert csak azt tudjuk/tudják a választók mit nem akar: képviselő lenni bárhol. Az édeskevés lesz újra, hogy szavazz a listavezetőre ő úgyis leadja a mandátumot a ruhatárban. Helyette célszerűnek látszik megtalálni a párt önálló karakterét, világossá - és közérthetővé - tenni a világnézetét. A zéró korrupció - átlátható állam - kiszámítható költségvetés "szentháromság" a szabadságjogok hangsúlyozása mellett alkalmas az önálló identitás hangsúlyozására, csak csináljatok végre kreatívan és tökösen valamit. 

Hogy sokaknak ez sem fog tetszeni? 

Na még olyat. Az összebútorozást világosan beárazták a választók pár napja, az elbukott választás és a Jobbik erősödése mellett elvesztett keleti országrész után nem vállaltok túl nagy kockázatot azzal, ha legalább ti megmutatjátok, azért vannak még ebben az országban olyanok, akik képesek dekódolni választási üzeneteket. Mesterházy és a szocik úgyis el vannak foglalva a pénzes helyek újraosztásával, Gyurcsányék kivárnak, vagyis a baloldal többi szereplőjénél ugyanaz történik ami 2010 után is megújulás és választásértelmezés helyett: semmi.

Az egyetlen ami tényleg történik, hogy Fodor Gábor ennyi idő után sem érti a fatorlasz és latorfasz közti különbséget

 

 

816 komment

2014.04.09. 10:25 Fabius

Lázár hadat üzent Norvégiának

Címkék: fidesz civilszféra finanszírozás lázár jános

Lázár János annyira belemámorosodott a Fényességes Diadalba, hogy azt delirálja a szentem, ők nem csak Magyarországot hanem egész Európát leigázták. Így aztán fogja a forradalmi láncfűrészt és nekiront a norvégoknak: "szeretnék, ha nem politikához vagy politikai pártokhoz köthető szervezetek lennének a pénzosztó szervezetek Magyarországon" - mondta a szelektív amnéziában vagy fertőző agysorvadásban szenvedő Csepreghy PótLázár.

lázár jános_3.jpg

Kíváncsi lennék majd az arcára mikor megjön a norvég válasz azzal, hogy egyrészt ott a pöcsöd és azzal foglalkozzál, másrészt ők meg szeretnék látni a CÖF beszámolóját, honnan volt kavics kampányra, békemenet utaztatásra, és úgy egyáltalán Csizmadia nertárs és a testület mikor mászik ki Orbán seggéből, nehogy véletlenül "politikai pártokhoz köthető szervezetek legyenek pénzosztók Magyarországon. "

Külön bájos, hogy a "kétharmados felhatalmazással" is átláthatatlannak meghagyott pártfinanszírozás mellett pártunknak és Lázárnak van bőr a pofáján a civilek finanszírozásába beleugatni. Úgy különösen, hogy a civileknek juttatható állami források fölött a Civilnek Öltözött Fideszesek ülnek, működésük körülményeiről írják a "civilnea" blogot, többek között. Meg úgy is, hogy a civilkedésre fordított lóvét öt év alatt sikerült 7,7 milliárdról 3,3 milliárdra lefelezni. Lázárt is megértjük, persze. Nekik csak a békemenetelő import nem téma - bár láttunk legutóbb mennyire lengyelek ezek - minden mást, de főleg a külföldről érkező anyagi forrásokat szeretnék vigyázó szemük mellett ők elosztani mittom a CÖF, a Nők a Magyar Nemzetért Közhasznú Egyesülete és a Polgár Portál között. 

A probléma annyi, kedves Lézer, hogy ellenzék hiányában a civilszféra maradt az egyetlen kontroll fölöttetek. Ellehetetlenítettétek és finanszírozatlanul hagytátok a tőletek független, segget nem nyaló civileket, most meg megy a kislányok picsogás, hogy azok az országok ahol másképp néz ki a demokrácia felfogás és úgy állnak anyagilag, hogy a pénzhegy tárolása jelent már gondot, onnan löknek egy kis aprót a magyaroknak. Elhisszük, hogy olyan hatással van ez rátok, mint káposztás fing a libidóra, de sikerült elérnetek az elmúlt négy évben, hogy a fejlett(ebb) Európának ne legyen mindegy mi történik itt, a Balkán sarkán. 

 

304 komment · 2 trackback

2014.04.08. 08:16 Fabius

Csá, Ferikém, csá!

Címkék: fidesz papcsák zugló

"Ez a nap a demokrácia ünnepe, hiszen az emberek szabadon választhatnak lelkiismeretük szerint. Remélem, hogy a többség a polgári értékek mentén adja le szavazatát" - mondta ez a mi Ferink, mi pedig mentünk az ünnepen és leadtuk szavazatunkat a szerintünk vélt polgári értékek szerint. 

Pech, hogy te ebből szarul jöttél ki, Feri

papcsák4.jpg

Sebaj, ettől lett nekünk ünnep a nap, elvégre szerinted is Zuglónak nyernie kell. Azzal kétségtelenül nyertünk, hogy te mentél, azzal kicsit kevésbé, hogy sikerült a helyedre megválasztani a szocialisták Papcsákját. Búsulhat most a Széles Birodalom Zuglói Harsonát szerkesztő szárnya, búsulhat a háromból egyetlenként megmaradt alpolgármestered és gondolatmankód, Rozgonyi Zoltán is. Amikor te az országos politikát választva elfogadod a nertárslistáról kiutalt helyed - mert elfogadod, nem méreted meg magad polgármesterként újra - akkor még a helyi Fideszben is elpukkantanak egy kölyökpezsgőt, a vazallusok meg telesírják a turulos zsepit a zsíros megrendelések elvesztése fölötti bánatuktól. 

Nem tudom neked leesik-e valaha, mennyire nem jó ómen a választóid hülyének nézése és a kommentelő üldözés. Mennyire nem jó ómen, ha elszámoltató pártökölként ígérsz fűt fát, majd előbb - ügyvédként, ügyvédi iroda tulajdonosként - átláthatatlanná teszed a jogi közbeszerzést, utóbb pedig két bizalmi embered ellen indul eljárás zsarolás, számviteli rend megsértése, hűtlen, hanyag kezelés miatt. Mennyire nem jó ómen, ha úrhatnám polgárként jársz köztünk, mintha kiváltságaid és előjogaid lennének, majd nem számolsz el honnan esett le az a 160 milliócska egyetlen év alatt

Ugyan a nyugdíjas simogatásban élen jártál, azért láttuk hogy viszonyulsz a gyengébbekhez. Megtapasztaltuk mennyire nem bírod a véleményt, hogy a megsimogatott nyugdíjast a következő pillanatban már leszarod és kiszántanád alóluk a rendelőt. Elnéztük ahogy eluraltad a kerületi médiát, ahogy gátlástalanul használtad kampánycélra a kerület erőforrásait, láttuk a nyírségből importált szavazósereget és most röhögünk, hogy ez sem lett elég az üdvösséghez és túléléshez. Menj, ne nézz vissza haraggal, sőt, vissza se nézz!

Mert mi zuglóiak sem azt mondtuk, Feri....

 

 

636 komment

2014.04.07. 09:14 Fabius

2 millió rezsiharcos országa

Címkék: választás 2014 fidesz jobbik kormányváltók lmp

Na, ezen is túl vagyunk. Az ellenzékkel ellentétben én szeretnék gratulálni Orbán Viktornak a történtekhez, mert technikai értelemben bravúr amit véghezvittek: sikerült Magyarországot a 2 millió rezsiharcos és többmillió közönyös országává tenni. Olyan hellyé, ahol a rezsipórért cserébe lenyelnek az emberek nyugdíjmegtakarítás einstandtól föld és trafikmutyiig bármit. Sőt, nem egyszerűen lenyelik ezt, de mindjárt további kétharmados felhatalmazást adnak a folytatáshoz. Igaza van Viktornak, nem is akárhogy nyertek, az egybitessé butítás győzelme ez gondolkodás felett. 

Nyilván, ha lett volna valami épkézláb ellenzék féle, akkor más lehetett volna a helyzet. 

Bajnai jól mondta, ez az összetétel nem volt vonzó alternatíva a választóknak, de most őszintén: ki gondolta komolyan, hogy a 2010-es hazavágott válogatott egyesítése majd bármiféle sikerre vezet és vonzó alternatíva lesz? Mindenesetre azon már nem kell tovább gondolkodni, hogy az Orbáni elkúrás önmagában elég-e bármire, mert elég nyilvánvalóan nem lett elég. Ha van pozitív hozadéka ennek a választásnak az az, hogy a baloldal Mohácsa eljött, nem kell rá tovább várni, ha a pártok akarnak még magukkal kezdeni bármit akkor el lehet kezdeni építkezni pont úgy, ahogy Szabó Timi mondta: vissza kell nyúlni a gyökerekhez, a civil politizáláshoz és alulról kell megújítani a baloldalt. Nem lehet a végletekig takarózni a szembe szélben hugyozós választási rendszerrel, be kell látni, hogy a szövetség ilyen formája nem megszólította és összefogta, hanem a két protest párt felé tolta a választókat.

Az LMP-t átlökte a küszöbön, a Jobbikot pedig keleten a második erővé tette. 

Vona Gábor kriptahangulatú beszéde nem volt indokolt. Hacsak el nem hitte komolyan, hogy győzhettek volna. Pedig ennek a választásnak a legnagyobb nyertesei ők. A középre nyitó kampány önmagában is jó húzásnak bizonyult, de legalább ekkora szerencséjük is volt a baloldal bénázásával. Keleten sikerrel szólították meg a mindenkit utálók jelentős tömegét, és a 4 év után is viszonylag ismeretlen LMP-vel szemben nyerték a protestharcot. 

Schifferék is megköszönhetik a kormányváltóknak a küszöbugrást. A szavazóbázis csere után elveszni látszottak, de a szövetségi politikát is elkúrókon felháborodó fővárosiaknak éppen kapóra jöttek megint. Így az LMP lett az a párt, amelyik mondanivalója tömegeket nem érdekel, mégis parlamenti helyeket érő számban szavaznak rá.

Javíthatna a személyes mérlegemen a tény, hogy Papcsáknak minden anyagi ráfordítás és sikerpropaganda ellenére sikerült eltaknyolni. De üröm az örömben, hogy zuglói polgártársaim a csöbörből vödörbe elv alapján beTóCsáztak, és így ugyanazt választották csak pepitában. Szomorú, hogy Horváth András nem sokakat érdekelt, indulása gyakorlatilag az ángyánisták számára szolgálhat tanulságul: a személy kampány nélkül semmit nem ér. 

 

 

 

849 komment · 2 trackback

2014.04.04. 23:03 Fabius

Bajnai megtalálta önmagát

Címkék: választás 2014 bajnai gordon együtt

Röhejes volt ez a pár hét. Orbánt testével védi a kérdésektől a liblingje, a napirogán híradóból értesülünk Tonyó frissen fölfedezett ingatlanvagyonáról, Selmeczi és Mesterházy a létező összes módon alulmúlta önmagát, Welsz belehalt a bissaui útlevélbizniszbe, szóval röhögött és hitetlenkedett az egyszeri választó, de leginkább kínjában. Aztán egyszer csak szembe jött vele Magárataláló Gordon hungaromém feje, és először röhög fel őszintén efölött a szarhalmaz fölött amit kampánynak hívnak ma ebben az országban. 

gordon hungaromém.gif

Szerintem Gordonban és a kampánystábban most billent át a - leszarom - üzemmód kapcsoló minden mindegy állásba. Kár. Már úgy értem kár, hogy nem hamarabb jött el ez a pillanat. Hónapokkal hamarabb. A kidobott videó is vicces, szatirikus, Gordont emberivé teszi, hogy levetkőzte azt a melankolikus hóttkomolyságot ami eddig többnyire jellemezte. 

 

Ez jó lett, nekem bejött. Egész elképzeltem, ha hamarabb megjön a bátorság és lazaság Gordon meghekkeli a listaközösítést, és a farmerdzsekis-fejkendős sztájlban Oszkó herflizése mellett elnyomja - jó, eldünnyögi, dudorogja ahogy tudja -Takáts Tamás Politikusát:

"Az a bajom fiúk, hogy nem lehetek politikus.
Az a bajom fiúk, hogy nem lehetek politikus.
Tiszta még a szívem, nem vagyok én az a típus!

Az is még a bajom, hogy nem lehetek bűnöző.
Az is még a bajom, hogy nem lehetek bűnöző.
Pedig döglene utánam az összes pesti nő!

Az a bajom nekem, hogy becsületes srác vagyok,
Gyönyörű babámhoz mindig hazaszaladok.

Az a bajom fiúk, hogy nem lehetek politikus.
Az a bajom fiúk, hogy nem lehetek politikus.
Mert tiszta még a szívem, nem vagyok én az a típus!"

A jobboldal agyvérzést kap, a bal megpukkad mi meg vigyorgunk. De ami már elszaladt azt kár kergetni, elég ha a gárda azt megjegyzi a későbbiekre, ez az irány jó. Olyan érzése volt egy ideig az embernek, hogy Gordon becsületből letolja ezt a kampányt ha már, aztán szarik az egészbe bele. Most meg úgy látszik egész megtalálta magát, aminek kurvára ideje volt, és a vasárnapi eredmények után is lesz élet, legyenek azok bármilyenek. Még a végén tőlem is kaptok egy listás ikszet. 

1696 komment · 1 trackback

2014.04.04. 08:28 Fabius

Az ellopott Orbán telefon titka

Címkék: fidesz lopás orbán esküvő

Azt mondja a hírek, hogy elloptak egy telefont a Nemzet Lányának esküvőjén, ami nagy erőkkel keres a Nemzeti Nyomozó Iroda. Annyira nagy erőkkel, hogy pénz paripa fegyver nem számít, a 60 fős személyzetet meg örülhet, hogy csak "nyomás alá helyezték" őket és nem mindjárt spanyol csizmával és análkörtével kezdték a kérdezősködést. Érdekes, hogy a főügyészség nem találta az ügyet, a pintérminisztérium meg orbánviktort játszva nem válaszolt a kérdésekre. 

Pedig csak jó lenne tudni, hogy a ráfordítás mellett eltörpülő értékű telefon kié lehet, és mi lehet rajta amit ennyire hajszolni kell? 

- Fénylő Csillagunk kezdeti bizonytalankodó tökölése a tökéletes szelfi irányába? 

orbán selfie.jpg

 

- Orbán Ráhel házi pornó?

- Sms-ben kapott izgalmi állapotban lévő Putyin pénisz? 

- Rogán Antal valóságot tartalmazó vagyonnyilatkozata?

- Semjén Zsolt kacér üzenetváltása egy ministránsfiúval? 

Valami nagyon fontosnak vagy iszonyú kínosnak kellett lenni rajta, mert a halandók elcsórt telefonjait a hék összesen nem szokták 3-18 milliós ráfordítással, szörnyen titkolózva keresni. Tanulság az persze most is van bőven: egyrészt Magyarország az a hely, ahol még a királylány lakodalmán is lopnak, másrészt meg ami ettől is kínosabb, az eddig ismert eredmények alapján a meghívottak loptak egymástól. Ugyanis a kicsikart DNS minták vizsgálata alapján annyi elmondható, hogy nem a személyzet volt, mintaegyezést nem találtak. 

Mi jön most? 

Szerintem ha már így benne vannak akkor célszerűnek látszik a meghívott listáról is behívni mindenkit mintavételre, hátha meglesz a tolvaj. Esetleg emberünk a talonba eltett információhalmazzal elkezdhet előjönni, hogy valami érdekes is legyen az ügyben, ne csak tanulságos. Azt ugyanis elég nehezen hisszük, hogy anyagi okok miatt volt szüksége bármelyik kiválasztottnak arra a ki tudja milyen készülékre, nem az a kör volt oda hivatalos, amelyiknek gondot jelent egy Ájfón vagy aktuális Galaxy megvásárlása. Szerintem addig gyere elő a talált tartalommal kishaver, amíg Lázár János ismét be nem vezeti a halálbüntetést, és meg nem érkezik a holnap Bogár Jánosa a selyemzsinóroddal. 

 

622 komment · 2 trackback

2014.04.03. 05:14 Fabius

Kampánypapunk újra akcióban

Címkék: fidesz zugló pajor atya kampánypap

Mária és József állnak Betlehemben, a jászol előtt.
- De gyönyörű gyermekünk született József. Szerinted mi legyen a neve?
- Szerintem nevezzük el Viktornak.
- Jéééézus!
- Hm, ez sem hangzik rosszul.

 

Ez a vicc jutott eszembe mikor a kerületi Fidesz faszbúkján megláttam, hogy nyughatatlan kampánypapunk, Pajor atya igehirdetésének megint nem sok köze van az evangélium igéihezpajor2.jpg

De határozott örömmel tölti el megkérgesedett szívemet a fejlődőkészség ami a fideszkereszténység Zámbó Árpijánál elmúlt négy évében megfigyelhető: Legalább már nem a gondjaira bízott gyerekekkel szórólapoztat, nézetei terjesztését ezúttal megoldja faszbúkon okosba. Hiába no, jó pap holtig tanul, bár van amelyiknek halála után a nyelvét úgy kell kioperálni a gazdatest seggéből, hogy temetni lehessen. 

Legcukibb az egészben, mikor egy orbánszívű aggódik a baloldali szavazókért. Tőle kell megtudnunk, hogy itt mindössze egy féltékenységi hisztéria zajlik négy éve, csak mind hülyék vagyunk észrevenni. Aszongya legyünk józanok és utasítsuk el a kompromittálódott személyeket, - ezt megtesszük magunktól is - a stílust, ami győzelmük esetén "eluralkodna" itten mindenfele, és az elkerülés érdekében mi baloldaliak is szavazzunk Orbánra. Zseniális és "váratlan fordulat" - ásít - Pajor tényleg meglepett most mindenkit. Remélem azért akad a környezetében valaki aki megkérdezi:

- Mondd csak, Bandi atya, mikor egy polgármester - képviselő két bizalmi embere ellen folyik nyomozás, és az egyik ellen vádat emelnek zsarolásért, akkor az kimeríti a "súlyos bűncselekmények lelepleződése von árnyékba " - tényállást, vagy az ilyesmi még nerkompatibilis és elfogadható módja az érdekérvényesítésnek? 

470 komment

2014.04.02. 05:24 Fabius

Vagyonnyilatkozat módosítás cunami előtt a Párt?

Címkék: kampány fidesz varga mihály rogán antal vagyonnyilatkozat

Napok óta látni ahogy szenvednek és szaladgálnak föl alá kegyelmesék a radírral meg ceruzával. Itt a kampányhajrá 2002 mumusával, akin elbukik a jövő - akarom mondani: A Jövő - az nem csak a Vezér és a tábor haragjával, de a politikai pálya végével és a versenyszférás kegyelemkenyér-sorssal is szembenéz. Nem csoda, ha figyelmeztették a csinovnyikokat: aki elrogánozott valamit a vagyonbevallásában, az találja meg sürgősen önmaga a hibát, különben....

konténerház.jpg

Nem kellett sokat várni, megjött az ugyanott lakó vargamiska és radírozni kezdett ő is

Balról már kiszámolták, Tonyó krumplileves nertárs se lehetne ha szigorúan a papíron létező jövedelmét vizsgáljuk, mire Mr. Blikk vagyonosodásit kért maga ellen. Most aztán várhatjuk, hogy a NAV bejelentse: pénteken elkezdték és hétfőn már le is zárták a vizsgálatot, ami természetesen mindent a legnagyobb rendben talált. Hasonló eredményre számítok a parlamentnél kezdeményezett vagyonosodási után is, amit a Tonyónak  lekötelezett Rubovszky család fog elvégezni nyilván nagyon alaposan és részrehajlás nélkül.  

Micsoda kurva pech ez a fékek nélküli belterjesség, ugye?

Vizsgálhatják Tonyót meg a vagyont innen, onnan, a közvélemény mutyit fog sejteni - nem minden alap nélkül - akkor is, ha közben kiderül, maszületett bárány szűzhártya volt a jele Tonyónak már az oviban,  minden petákja hóttlegális és el tud vele számolni. Ez mondjuk kevésbé hihető úgy, hogy a vagyonnyilatkozat javítás lebukás alapon megy, hogyaszongya ez a négyzetméter már kiderült, faszombazmeg, akkor már rá is írhatom. Persze, hogy tudtam, csak nem sejtettem! - mondja maga az érintett, aki nem egy vagyonnyilatkozattal trükköző pernahajdernek, hanem reményvesztett balhiénák által marcangolt szerencsétlen áldozatnak tartja magát, hüpp, akiket már nem tud jól beperelni április hatig, segíts anyu! - hüpp. 

Kíváncsi leszek, hogy Varga egy a Pasa Parkos szerencsétlenek közül, aki benézte amije van, vagy első hulláma a javítás cunaminak, ami végigseper a Fidesz jelöltek vagyonbevallásain. Mert akkor érdekes dolgok lesznek még itt., mondjuk egy nem javító újabb lebukó felbukkanásával is. 

325 komment

2014.03.31. 05:12 Fabius

Orbán, kormányváltók és a verdák

Véghajrába fordult a kampány, mindkét oldal megrendezte a hétvégén az utolsó lelkesítő köztéri bulikát. Szombaton megnézhettük mennyien fogadtak szót a kormány sms spamjának, kiderült a "lengyel" békemenetelők milyen faszául beszélnek magyarul, mikor a szeretetért vonulnak...

 

...Orbán kért magára négy évet, amit vasárnap a túloldal boldogan odaadott neki megtoldva még vagy hússzal, és Mesterházy Attila olyat tett, amit eddig még soha: élőszóban mondott vicceset. 

Viktor az áramvonalas versenyautózással feldobta a magas labdát, amit Mesterházy - tőle meglepő módon - jó ütemérzékkel csapott le: mer'hogy a záramvonalas csudaverdák kormányváltósak, tecciktunni, úgyhogy az nagyon fasza, ha ilyet épített ez a Viktor. Nekem kicsit más jutott eszembe erről a kézivezérlés-kormányváltó-versenyautó dologról, de Mesterházy szövegírójának akkor is jár a kisötös. 

auto2.jpg

A két bulika közös vonása - nem meglepő módon - hogy igyekezett verbálisan a fejekbe verni: ne tessenek másra szavazni se szavazatot megosztani, mert egyrészt 2002, másrészt meg aki a tizenhét másik lista bármelyikére szavaz az Viktorra szavaz. Most aztán mindenki tudhatja a dolgát, meg lett mondva rendesen. Ha már a megmondásnál tartunk akkor most először tényleg úgy nézett ki a baloldal, mint aki motyogás helyett végre szólni kíván, és mondani valamit. Az, hogy Feri hozta a formáját nem újdonság, az meglepőbb, hogy az üzemanyagtakarékosan beszédező Fodor Gábor is reakciót tudott kiváltani a közönségből, ami sűrűn nem fordul vele elő. Bajnai és Mesterházy egész tűrhető formát mutatott, ha Atyus nem könyörgi el a végét még azt is mondhatnánk, hogy határozott - és helyenként vicces - volt a beszéd. Gordon megpróbálta a lehetetlent és igyekezett megszólítani minket, akiknek "nem tetszik a csapat összetétele". Aszongya szavazzunk egyszer elveink ellenére, hogy legyen esélyük kiherélni ezt a választási rendszert és ne ez legyen csak kényszeropció újra és újra. Belegondoltam kedves Gordon, de továbbra sincs az az Isten aki rávesz, hogy Tóth Csabával akarjak kormányt váltani. Én bizony az egyénit fixen behúzom Horváth Andrásra - remélem elég sok zuglóival együtt - a listás ikszen meg van még egy hetem gondolkodni. 

Tudom eretnekség, de nekem akkor is az a késő bánat, eb gondolat jutott eszembe, hogy ha ezt a formát teccenek mutatni hónapokkal ezelőtt, nyilván a simonszűrő lefuttatása és az eredmények maradéktalan feldolgozása után, akkor...Na mindegy.

Most már abból kell főzni amiből lehet, baloldalon Simon számlákkal és Velez beszélgetéssel, a jobboldalon meg készpénzzel kitömött nyugdíjas rezsiharcosokkal Dunaújvárosban, Zuglóban , a bürokrácia terhétől megszabadított vérgőzös őskeresztényekkelhogy a többi el és lekötelezett rezsinyertesről ne is beszéljünk. Esélyek? Azt inkább ne firtassuk. Hadd bízzon még egy hétig mindenki amiben akar. 

1027 komment · 1 trackback

2014.03.29. 13:22 Fabius

4 év vidékrontás jutalma

Címkék: fidesz fazekas sándor földmutyi vidékrontás

Ez egy ilyen ország. Választások még sehol, eredmény az ablakban, de a kinemlesz-miniszter kaszting már zajlik. Fazekas Sándor további vidékrontásának esélyei nullák, pedig ő aztán mindent megtett ami tőle tellett:

- Időutazott, mint Marty MekFláj

- Őrizte a kamudiktori smitthagyományokat a minisztériuma alá tartozó intézményekben,

- Szövevényes hazugságaitól ő lett a földoligarchák Münchausen bárója

fazekas-földpályázat_1_1.gif

 

További dicséretet érdemel, hogy regnálása alatt sikerült az agrártámogatási rendszert a megfelelő nercsatornákba irányítani, és ma már a felső tíz százalékhoz jut a teljes összeg több, mint 70%-a. Nemzetünk őszinte megnyugvással értesülhetett az örömhírről, hogy miniszterkedése alatt lezavart makulátlan tisztaságúnak nem mondható, de hatékony földosztás eredménye képpen a földoligarchák körében üdvözölhetjük a miniszterelnöki uradalmat kezelő strómancsaládokat is. Államtitkára tökélyre fejlesztette a kartellezést, "államtitkár jelölt" beosztottját költségvetési csalás miatt vezették el rabláncon,  szóval ez a Sándor nem csak a megtekintéseket űzte mesterfokon, hanem igazi jómunkásembere volt az "ángyáni maffiacsaládokat" maradéktalanul kiszolgáló nernek.

Szerintem ahogy én, úgy a magyar vidék gazdái is megrendülten állnak a ne zavarj, épp lopok törvény indokául szolgáló Sándor elvesztése fölött. De emléked megőrizzük, mert nem felejtünk, baszod! 

730 komment

2014.03.28. 09:32 Fabius

Hogy lesz ebből legitim választás, gyerekek?

Címkék: fidesz választási csalás választás 2014

Úgy néz ki, a Fidesz hatalomújrázáshoz kireszelt csodafegyvere - a választási törvény - könnyen a képükbe robbanhat. Egy választásnál nem csak az fontos, hogy mi lesz az eredménye, de az is, ezt az eredményt a kedves választók és egyéb haszontalan honpolgárok mennyire fogadják el legitimnek. 

Márpedig ahogy a dolgok most állnak, ezzel lesznek bajok.

Például legitimnek tekinti majd az eredményt az a három választási bizottsági tag, akik saját aláírásukkal olyan lapon is találkoztak személyesen, amire ők saját kezűleg nem biggyesztették oda? Legitimnek tekinti a közvélemény mikor tudja, 26 db nyomozás folyik máris választási csalás ügyben, a 18 listaállító szervezetből 10-ről feltételezhető a leadott listák meglévő másolatai alapján a himihumi? Legitimnek tekinti majd, ha tudja az Magyar Királyi Adatvédelmi Hatóság először aszonta: na hellóka, túl sok munkával járna kideríteni, mizu, úgyhogy nem végezzük el, majd - a választások közelsége miatt sürgős - munkát a fővároson belül kilenc napig utaztatva küldi át a rendőrségnek. 

Mert innen nézve ahol én ülök ettől az aláíráscsalás bizniszeléstől kevésbé csak az áfacsalást akarja nyomozgatni Fénylő Csillagunk közpénzen fenntartott szolgaserege

Érdekes, Gulyás Gergely sem azon iparkodik, hogy az erre hivatott szervek utána járjanak a fölmerült visszaéléseknek, hanem az előre mosakodással van elfoglalva már most: "a baloldal, az a genyó, meg fogja kérdőjelezni a választások tisztaságát." Nem, tökfej, a rossz hír az, nem a "baloldal" hanem mi választók kérdőjelezgetünk itt titeket, ráadásul nem utólag hanem előre. Mert ha hiszed, ha nem, engem és számtalan hozzám hasonlót kurvára érdekel, visszaéltek-e az aláírásommal a rendszerben ami lehetővé teszi ezt, vagy sem? Olyanokra fogunk szavazni a lapokon akik legalább azt a minimális támogatását bírják a szavazókorú lakosságnak, ami a könnyített jelölt és listaállításhoz szükséges, vagy a választásra kínált alternatívák több, mint fele aláírás hamisító, bizniszpártos tolvaj? Az esetleges győzelmetek után nektek is elég vicces lesz így odaállni az eredményközlőhöz:

orbán győzelem.jpg

Szóval az van, srácok, bizony lesznek legitimációt firtató kérdések választások után, hacsak meg nem tesztek mindent ennek az okozott áldatlan helyzetnek a rendezésére. Persze, ha csak a hatalom megtartása a cél mindenféle problémák sutba dobásával, akkor csak szarjátok le az egészet ahogy eddig. 

669 komment

2014.03.27. 08:17 Fabius

Seuso: eszcájg a békemenethez

Címkék: orbán közpénz lebukás seuso békemenet

Édeskedvesaranyosdrága Népem! Véreim! Ti mind, akik újra fogtok választani engemet! 

Szóval Édeseim! Aszondom hagyjuk a picsába az alakoskodást, bujkálást és hazudozást reggel, éjjel meg este! Helyette legyünk büszkék rá közösen, hogy egy a tábor, egy a zászló, egy a kassza amiből én vagyok bőkezű. Hisz úgyis szétfoszlott már az álca, mint szipus nejlon a nitro hígító alatt, lebuktam az sms küldéssel és a békemenet túrsszal is a minap. Nincs már rá szükség, hogy én, aki soha nem hazudtam belebonyolódjak ilyen helyzetekbe, mikor megszereztem a tuti eszcájgot a bulikához és leöltük a kondát is amiből a kerítés kolbászt töltik már az asszonyok. 

seuso.jpg

Hogy? Mivan? 4,7 milliárd picit borsos ár műkincsekért mikor évente 90 ezer elszegényedő van a nerben? Ilyet ma csak azok kérdeznek akik egy rendes eszcájgot is sajnálnak a közmunkaforradalom kirobbantójától! A kincsek visszaszerzése nem luxus, és ha már valamiért ennyi dellát kitoltunk akkor azt a nemzet örömére rendesen használni sem lehet luxus. Éppen ennyire nem luxus a kormányspam sem, nem luxus az esetleg érte kijáró büntetés sem - azt majd megnézném ki mer itt engem szabálytalannak ítélni, muhahahha - és nem luxus a ti buszoztatások sem fényességes színem elé a nemzeti bulikába. Olyan kiadások ezek amik egy nemzet örömét szolgálják és amiből zátonyt képzek talapzatnak a közélet viharos tengerén! 

Vállaljuk fel ezt mind, együtt Véreim! Hátha akkor nem tűnik fel mekkora hiánnyal búcsúzik ez az istenverte ciklus

659 komment

2014.03.26. 09:08 Fabius

Csökken a Habony rezsi is!

Címkék: fidesz habony árpád nyuggerverés

Tekintetes Vésztörvényszék, tisztelt Vérbíróság!

Ami ebben az országban az önök asszisztálásával folyik az elképesztő, vérlázító és túlmegy minden határon! Itt kérem a becsületes köz-nemköz szereplő már a nyuggereket sem rendszabályozhatja idegrendszeri sajátosságainak és frusztrációjának megfelelően, nem bántalmazhatja se verbálisan se fizikálisan. Milyen világban élünk, tessék mondani?! Hová fog az vezetni, ha két nyugger meg egy újságíró bármit megengedhet magának, amivel hátrányos helyzetbe hozzák a becsületes köz-nemköz szereplőt?! Azért mindennek van határa, már úgy értem Vezérünk nép iránti szeretetén és a rezsicsökkentésen kívül. 

Mert lássuk csak mi történt:

Jövök befelé a Szilágyi Bözsin, jó kedvemben éppen a Rózsaszín Pittbull nőenciklopédiás rímnaplóját memorizáltam dudorogva, mikor elém lépett ez a kettő és durván, érzéketlenül visszarántott a valóságba. Először azt gondoltam micsoda kár, hogy a hibátlan reflexem a fékpedálra feszítette a lábam, másodjára meg azt, mégse mehetek el ekkora pofátlanság mellett szó nélkül. Kiszórtam az ablakon némi igazgyöngy intelmet a disznók elé, mire ezek ahelyett, hogy felszedték és megköszönték volna visszaszóltak, teccikéteni?!!! Namost azt lássuk be, hogy verbális küzdelemben ezzel a hanggal amit a torkomban hordok esélytelen vagyok, ha felhúznak csak nyivákolok, ha igazán dühbe jövök akkor meg kölyökgólya hangon kelepelek, úgyhogy az esélyegyenlőség jegyében szálltam ki a kocsiból. Két nyugger az már majdnem horda, én meg egyedül, szóval miután győzött a jobb, a pedagógiai lecke után visszaültem a kocsiba és elhajtottam. 

Erre ez a tróger Rényi úgy írja meg a történetet, mintha bármi rosszat tettem volna a nyuggerveréssel!

Fáj ez nekem, Tekintetes Vérbíróság, fáj, érzelmi sokkot és üzleti hátrányt okoz. Tessék elképzelni, hogy azóta akad aki nem fogja meg a nyuggerverő praclimat ha találkozunk, volt akinek nem léphettem többé a szőnyegére azzal a lábammal amit ráemeltem a nénikére, és olyanok is akadtak szépszámmal, akik magyarázatot vártak a viselkedésemre. Magyarázatot, tőlem, pfff, tőlem, aki Istenen kívül egyetlen embernek tartozik beszámolással! Ilyen környezetben kell nekem helytállnom minden nap, befelé fordított szögessel a nyakamon voltam kénytelen kitanálni még a rezsicsökkentést is!

habony4.jpg

A történtek hatására összezavarodtam, megsérült a magamban magamról alkotott énképem. Az utóbbi közel tíz évben úgy gondoltam magamra, Én vagyok a jobboldal háttér-terminátorja, az ellenfelek klottalsójába féknyomot varázsoló Miszter Befolyás, akinek puszta látványától is összecsinálják magukat meglett férfiemberek. 

022_2_anim.gif

Az én képem illusztrálja az Értelmező Kéziszótár "félelem" szócikkét, és a látványomról mintázta "veszély" című alkotását a Gifszínház. Ezek után kiderül, hogy mindez semmi-nulla-lófasz, énvelem packázhat nyuggerektől újságírókig mindenki szabadon, egy kibaszott ejnye-bejnyét sem érdemeltem ki Nerország bíróságától. De nem baj, ha szarból kell faszkorbácsot spindoktorálni akkor megkapjátok:

- Holnap bejelentjük, 100%-kal csökken a habonyrezsi is, innentől szabadon és ingyen gyalázható vagyok. Na, ehhez szóljatok valamit, köcsögök! 

 

342 komment

2014.03.25. 10:16 Fabius

Trafikország Csöbör Katinak jobban teljesít

Címkék: fidesz miskolc csöbör katalin választás 2014

Nem csak Baján fenékig tejfel Fideszesnek lenni. Miskolcon a fülkeforradalom győzelme után Viktor letörlesztette 16 éves sérelmét, kirugdosta a waschleristákat és új fejezetet nyitott. A helyzetbe hozott új fideszválogatott pedig vitt mindent amihez hozzáfért. Zsigamarci és női megfelelője, Csöbör Katalin addig vették föl a dupla költségtérítést, amíg le nem buktak vele, később Zsigának rendkívüli aszfaltozás, Csöbörnek meg hat darab trafik jutott a nertől

csöbör katalin trafik.jpg

Ha azt hiszed jelölt asszony  ízléstelenségkútja ezzel kimerült, akkor nagyobbat tévedsz, mint a Jagger seggén 25 éve Sátán arcának megjelenését váró Semjén Zsolt. Keveredett már politikai békemenet-gyerekfarsangba, kampányolt segélycsomaggal, ezeken pedig nem sokat segít, hogy  fészbúkján a rajongótáborától megtudhatjuk mitől jobb az anál. 

csöbör facebook.jpg

Ez eddig is példás teljesítmény, de akadnak furcsaságok az igazmondása körül is. A kérdésre, hogy mit teccett tudni arról, hogy a hitvesi cég telephelyein trafikok működnek aszonta: semmit, amit nagyjából én annyira tartok hihetőnek, mint amikor azt állította, a meghívó ellenére a polfarsangot nem ő szervezte a gyerekeknek. 

csobor_katalin_ovoda_1.JPG

További érdekesség, hogy a nyilvános, élőszavas vitát nála nagyobb ívben csak Orbán kerüli, de még egy bográcsozással egybekötött diskurzus sem jöhet nála szóba. Pedig gondolom azért lennének páran akiket érdekelne mit gondol szülővárosom és a trafikcégük jövőjéről, és talán választ adhatna arra is, a focialista forradalomban hogy sikerült ennyire benézni - és a városi ultrákat felbőszíteni - melyik csapatért szükséges rajongani. 

csobor_katalin_kepviselo.jpg

331 komment

2014.03.24. 09:49 Fabius

Ki nyírta ki Welsz Tamást?

Címkék: mszp fidesz bissau welsz tamás

Welsz Tamás halálának körülményeiről semmit nem tudunk. Vagy éppen ellenkezőleg, tudunk mindent, ha a neve alatt futó beszélgetéseket olvassuk, csak el kell dönteni melyik variáció áll hozzánk közelebb:

- A pintérpribékek közé beépült szocialista alvó sejt végzett vele, ami az árulkodó külsérelmi nyomot elkerülendő az előre, gyomorfalba beépített ciánkapszuláját roppantotta el a nyelőcsövén ledugott biopsziás gasztroszkóppal, 

vagy,

- a don utasítására a szájáén keresztül kitépett gerincével verték agyon a pribékek keresztapus legnagyobb örömére. 

pintér.jpg

Az egymásnak ellentmondó információk és körülmények, a titkolózás hatására a - indexet olvasó - közvélemény szerint négyszer valószínűbb, hogy a maláj gép eltűnéséről hamarabb lesz bármi infónk, mint Welsz haláláról. A rendőrség hivatalos közleménye szerint náluk nem Gil Grissomok vezetik a helyszínelést akik szemfenék vizsgálatból köpik a toxikológiai leletet, így arra sajnos várni kell. Várni pedig a magyar nem szeret, akkor suskust sejt és tovább gyártja a vadabbnál vadabb elméleteket minden oldalon. 

Pláne, ha az ország egyik vezető hírlapja aszongya, Welsz dokumentumokkal teli pincét mutatott a rendőröknek, és erre tanú is van

Szóval most van egy pincényi dokumentum, amiről nem tudjuk mi van benne. Ez nem is lenne se furcsa se érdekes, ha Welsz sötét üzelmei közül nem csak a Simon ügy kerül reflektorfénybe, és esetleg az eddig ellene megtett feljelentésekben is nyomozgatott volna legalább valamicskét a rendőrség. De Welsz eddig kurvára nem volt érdekes senkinek, hiába tudtak róla, hogy "valahogy lett" vagyonok igazolására (is) alkalmas afrikai jövedelemigazolásokkal, útlevelekkel és rendszámokkal seftel, pedig Edvin Marton Csűry Lajos kirakta a kirakatba az egészet már 2008-ban

Nem volt itt gyanús senkinek semmi a Simon ügyig. 

Pontosabban nem volt érdeke senkinek Welsz dolgait vakargatni eddig. Most meg azt kell elhinnünk, hogy a pincényi dokumentum minden egyes érdekes momentumát majd az orrunkra kötik közvetlenül a toxikológiai jelentés nyilvános bemutatása után. Ennyire naivak talán nem vagyunk. Én inkább várom mikor jelenti be valamelyik tótumfaktum, hogy a feltárt dokumentumok akkora nemzetbiztonságra is kockázatot jelentő borzalmakat tartalmaznak, hogy nyóóócvan évre titkosítani kell őket. Onnantól pedig kurvára nem lesz érdekes, egészen pontosan ki nyírta ki Welsz Tamást. 

 

315 komment

2014.03.22. 11:49 Fabius

Az örök schifferizmus

Címkék: lmp schiffer andrás választás 2014

Egyszervolt szimpatizált pártomban minden és mindig változik, egyvalamit leszámítva: a schifferizmus marad örök. Januárban csináltam egy tablóképet az LMP 2010-es induló parlamenti válogatottjáról, ami mára annyit változott, hogy a listaállítás és a reális esélyek után Mile Lajost is le lehetett húzni az újrázók közül. 

LMP (1).jpg

Panyi kapitányék Schifferrel készült interjúját olvasva nekem, az örök kekecnek nyilván egészen máshol voltak a hangsúlyok, mint ahol - a szándék szerint - lenniük kellett volna. Nekem bizony először az szúrt szemet, ami a ciklus végére a legnagyobb bajom lett ezzel a formációval:

"Mile Lajos a 13. helyen van a listán, pedig az ön egyik legszorosabb szövetségese volt.

A szó szoros értelmében ezt dobta a gép, bármilyen hihetetlen. Beült 150-170 küldött a számítógép elé, és 2-től 30-ig sorrendbe rakott neveket."

Teccikéteni vagy magyarázzam? Szóval az van, hogy az LMP-ben ez a működési elv: az akárhány küldött odaül a gép elé és kettőtől harmincig rangsorolja a kihányadik-legyen listát. Az elsőt azt nem rangsorolhatják sehova, az nem lehet kérdés kié. A második helyért már verseny van, pl a társelnök asszonynak sem jár a megfellebbezhetetlen automatizmus, az csak a küldötteken múlt, hogy feltolták a listán közvetlenül Schiffer mögé. 

Tudja fene, ez a megkérdőjelezhetetlenség engem emlékeztet egy kis köpcös akarnokra, akiből talán egy is elég

Bevallom van nekem ez az elmúlt évek közvetlen tapasztalatai alapján szerzett prekoncepcióm Schifferrel szemben, és bizony alátámasztva látom mikor azt olvasom, nem tud kilépni továbbra sem a szerepéből. Teljes joggal fölmerült az interjúban az LMP felelőssége is abban, hogy a kormányváltás esélyei mára a nullához konvergálnak, és hogy az összefogás összetétele végül olyan lett, amilyen, amit aztán András rövid úton elintézett annyival, ha Mari néninek fasza lenne ő lenne a Feri bácsi. 

Csakhogy a dolog nem ennyire egyszerű és közel nem úszható meg ennyivel. 

Mer'hogy mi, akiket húzgáltatok lakossági fórumoktól lakásszalonokig mindenhová véleményt mondani, szondáztatok közvetlenül belső listás és megrendelt véleménykutatásokkal még emlékszünk, ezeknek mi lett a döntő többségű eredménye. Meg emlékszünk arra is, hogy Karácsonyék nem az ujjukból szopták a koncepciót, hogy Bajnaiékkal társulva olyan helyzetet alakítsanak ki, amiben a szocialisták közel nincsenek se ekkora erőfölényben, se ilyen tárgyalási pozícióban, és úgy lehet(ett volna) választási muszájszövetséget kötni, hogy a kormányváltás nem egy eleve esélytelen valaminek látszik. Ja, ezt mi, az akkori LMP szavazótábor nagyobbik fele gondoltuk így, én ezt simán vállalom. 

Aztán lett az, ami. 

A 2012 novemberi 24-25-i kongresszus döntése után a szocialistáknak három egész napig tartott elhinni, hogy ti tényleg ekkora fácánok vagytok. Három napig nem hittek a szemüknek vagy éppen három napig ünnepelték a gyávaságot és balfékséget, majd 28-án délutánra magukhoz térve átvették a kezdeményező szerepét, és kb onnantól lőve volt a dolog. Ők ott álltak az újjászületett "baloldal vezető ereje" esélyükkel, mi, a szavazótáborotok nagyobbik fele a hitetlenkedéssel és csalódásunkkal, ti meg a jóindulattal is ott helyben leharmadolt szavazóbázissal, később a félpárttal. Elvégre arról volt szó, hogy ez a bázisdemokrata gyere el, mond el, mi majd képviseljük izé a tábor véleményének képviseletéről szólt volna, és nem arról, hogy válhat megfellebbezhetetlen, akár a szavazói akarata ellenére cselekvő vezetővé Schiffer András. 

schiffer_1.jpg

Na mindegy. 

Visszanézve a négy évre, a rátok adott két szavazatomra, az esélyetekre, az ezekért kapott képviseletre, bizony vegyes a kép. Önkormányzati szinten nem bántam meg a dolgot. Várnai működése volt itt az egyetlen ami ellenzékire hasonlított, Laci megtette amit tudott, tehetett Papcsák és a kerületi talpasok ügyeinek nyilvánosságra hozásával. Ő tényleg azt csinálta amit a választások előtt személyesen, arcból arcba a Bosnyák sarkon megígért. Micsoda pech, hogy ő sem volt képes végig bólogatni elég serényen, és a kapóra jött koncnak vetés lett a vége. 

Országos szinten kicsit más a helyzet. A korrupcióellenesség pipa, Szabó Rebeka kérlelhetetlensége és kitartása is ötös, a családon belüli erőszak törvény kiharcolása és az ügynöklista nyilvánosság felszínen tartása is oké. Az operaházi molinó, a parlamenti és közgépes láncolás nekem bejött, ahogy a parlamenti performanszok többsége is. Csak ezzel szemben elmaradt a párt szervezetépítése, négy év kevés volt egy épkézláb kommunikációs stáb összehozásához, nem tudtatok egyszerű, közérthető üzenetet megfogalmazni, de legkevésbé az emberekhez eljuttatni nem tudtatok semmit. Folyamatos, soha véget nem érő belharcban áltatok egymással a pártszakadás előtt, és azóta is tombol az "adminisztratív forradalom". Bónusznak meg ott az attitűd, miszerint a képviselet a tapasztalatunk szerint azt jelenti, képviselet akkor, ha az egybe esik Schiffer András érdekeivel és véleményével

Ilyet pedig szerintem egy párt nem engedhet meg magának. Legalábbis következmények nélkül nem. Mert miféle képviseletet tudtok ígérni hitelesen a történtek után? 

909 komment · 2 trackback

2014.03.20. 08:53 Fabius

Az államadósság jobban teljesít: már 84%

Címkék: fidesz államadósság

Nehéz eldönteni a gazdasági szabadságharc melyik eredménye viccesebb: mikor anyu kifecsegi apuról, hogy micsoda lepcses pofa, vagy mikor a kettejük szerelemgyereke, Államadósság Kid úgy nő, mint parlamenti szauna után a lábgomba. Mire a kedden kiadott legfrissebb dollár pekidzset GDP arányos százalékra váltják felérünk egy 18 éves csúcsra.

Jippiájé, kiálthatja Viktor és máris fogalmazhatja a győzelmi jelentést: A szabadságharc új állomásához érkezett, a csúcstámadás sikeres volt, oksz'igénmaszk nélkül, gecó! 

orbán államadósság.jpg

Beleöltük a 3000 milliárdos manyup vagyont, feszítettük az erőt megfele, fittyet hánytunk az izzasztó küzdelemben kőművesdekoltázsba rakódó só dörzsölésére, az Államadósság Elleni Alapba öntötték a pénzt nemzeti oligarcháink, és...Ja, nem, ők a felcsúti stadizóleumot tömték a taóval, de egyrészt azért mindent ne rendeljünk már alá, másrészt meg ha lehetett volna kétfele' tömni biztos megtették volna! Weidermann Helga haladéktalanul írjon újabb dokumentumkönyvet Magas lappal mattot kaptam címmel, Gyurikám édes meg nyomasson pár guriga államkötvény mintás egészségügyi papírterméket, hogy a sikert testközelbe vihessük az emberekhez!

Dologra hamar lusta népség, még elmegy a zemberek kedve az újraválasztásomtól! 

1123 komment

2014.03.19. 08:05 Fabius

Orbánnak feladták a korrupció leckét

Címkék: ti átlátszó k monitor korrupció elleni harc együtt pm

Amíg egyik szájukkal a Simon ügyet üvöltik, addig a másikkal megmagyarázzák, miért vagyunk irigyek Simicskára és miért pontfasza, ha Mészáros Lőrincből közmilliárdos válik. "A gazdaságban is egy háttérre szükség van! Ezt ki kell mondani. Politikai hatalom nincs gazdasági erő nélkül." - mondja kedvenc, közpénzzel vastagon kitömött cöfpolitológusunk a közpénzcivil egyesületből, boldogan indokolva miért jó és szükséges, ha ők lopnak és nem más: mert közben értéket is teremtenek, helló. Közben ahogy nézi őket az ember az asztalnál okoskodva csak az jut eszébe, micsoda képmutató disznóól ez itt, amiben Fritz Tamástól Széles Gáboron keresztül Stefka Istvánig az állami anyakoca csecsét szívó süldők. 

korrupció2.jpg

Közben nagyjából mínuszos hír, hogy akadt egy párt amelyik elsőként aláírta a Transparency International Magyarország, a K-Monitor Egyesület és az Átlátszó.hu korrupció elleni minimumprogramját. Oké, nagy kockázatot nem vállaltak, mert az Együtt - PM Zéró Korrupció Programja sacc per kábé ugyanazokat a törekvéseket tartalmazza, mint a minimumprogram, de talán nem kéne elmenni ennyire szó nélkül az egész mellett. Sőt, bátran legyünk kíváncsiak arra is oldalfüggetlenül, hogy a többi pártban lesz bátorság és hajlandóság aláírni egy antikorrupciós minimumot? Megteszik ezt a szocialisták és Gyurcsányék? Megteszik Jobbikék és az LMP? 

Nem utolsó sorban megteszi-e vajon a hagyjál már nyugodtan lopni törvénnyel beparavánozott, a fenti közpénzcivilekkel és a nemmegvett tévékettővel saját törvényeit is kijátszó kormánypárt?

A kedvesdrága ellenzék összes pártja előtt ott a lehetőség, hogy tüske legyen Viktor körme alatt. Képzeljük csak el, hogy a mostani népes mezőny összes pártja aláírja a minimumprogramot, szociktól a kamu viccpártokig, és a Fidesz lesz az egyetlen amelyik nem teszi. Mert ők nem fognak aláírni semmit, ami a visszaélésszerű adatigénylőket helyzetbe hozza, és átlátható gátat szab a közpénzfolyó magán öntözőrendszerekbe irányításának. Itt az alkalom, hogy megpróbáljatok tisztességesnek és a korrupció elleni harc iránt elkötelezettnek látszani, kedves nagy büdösbe vágyók. Két és fél hét még sok idő, lenne idő zászlóra tűzve lengetni az ügyet a döntésnapig. 

*****

Feleim!

Nem sűrűn basztatlak titeket lájkkurvasággal vagy egyéb kattintsál izével, de most kivételt teszek. Ha szerinted is fontos dolog ez a korrupciós minimumizé, akkor itt írd alá nyájas olvasó! Köszelőre. 

 

 

 

 

 

275 komment · 1 trackback

2014.03.18. 05:51 Fabius

Viktor a magára szabott választási rendszerén kacarászik

Kicsi vagyok, székre állok, onnan egy nagyot kiálltok, hátha végre egy kibaszott nagy szürke bikának látszok! De pszt! Figyeljetek jól, ti kiválasztottai a nernek, megsúgom nem csak a választási törvény lejtését, de még a csillagok állását is mi rendeztük el:

 

Cuki nem? Végül is minek alakoskodni, mint egy szemmotollázó Gulyás Gergely, mikor meg lehet ezt mondani pacekba is a bennfentes hangulat fokozásának érdekében. Már úgy értem, ha van még hová fokozni a rajongást és hangulatot ezen felül is:

 

Viktor, Viktor, gondolom jól megnézted és utána bújt elő belőled a csillagállással sáfárkodó ezoterikus varázsló. Nem kell ide holmi választási app meg te ki lennél ha pártdakota volnál kérdezz, felelek játék, elég világosan elmondtad: nem elhinni semmit senkinek, csak menni szavazni szépen, ahogy a szerencsecsillagokat tologattad az égen, úgy érdemes. Ha ezek mellett valami csoda folytán mégis megbuknál, legalább kapóra jön, hogy elbugáztátok a körkettest német gazdáitól. Mert ha miniszterelnök már nem, csillagjós még lehetsz az EZO tévében. 

Gondolj csak bele: végre egy civil foglalkozás amiben sikeres lehetnél. 

Nem kéne elverni többet kampányra, mint a többiek összesen, nem kéne tovább kínosan érezned magad, mert a hónod alá szorított szent jobbod annyira ég, hogy zakón keresztül kiperzseli hajlatból a hónaljkutyát. Nem piszkálnának vitázással, nem fulladnál többet mémeskútba sem. Élhetnél, mint dakota nyugdíjas a tőzegbánya rezervátumban, nevelhetnéd a mangalica kondát, főzhetnéd a...dehogy lekvárt, én is tudom, amiből lekvárt abból pálinkát is, a palacsinta kicsit újszerű vele de meg lehet szokni. Hopp, de nem is tartalak fel tovább elmélkedéssel, mert most látom mégis lehet villanyoszlopra plakátolni, úgyhogy gondolom szaladsz elbaszni egy újabb milliárdot. 

302 komment

2014.03.17. 08:09 Fabius

Orbán király beszéde

Címkék: fidesz orbán viktor március 15 krím

Hagyma van a televényben, bibi. Ha valamit, akkor ezt tudnunk kell a bátrak ünnepén, gondolta II. Viktor, meg azt is, hogy ez a Petőfi nevű nem volt rezsiszátyár alkat, a Nemzeti Dalban sehol egy utalás nincs a csekklánc lehányásra. No de, ettől még, vagy éppen ennek ellenére mink' vagyunk a legegységesebb félázsiai törzs a Balkán sarkán

Teccikéteni? 

Az régen világos, hogy II. Viktor egy párhuzamos valóságban él, amiben csak ő meg a 2 millió Viktorhitű lakik a határainkon belül, a többi nyóc'millió határon inneni magyar meg vagy egyszerűen nincs, vagy a szűrt látás nem teszi felfedezhetővé őket, különösen, ha baloldaliak. De a jobboldali "egység"-re is van itt egyszerű példa: a magyar külügy éppen aggódó arccal kijön a medve farpofák közül levegőért

orbán 15 krím.jpg

...de mire kettőt pislog már beelőzi jobbról a Jobbik külügyi kabinetvezetője, és olyan mélyre fúrja magát, hogy csak a fröccsöntött cipőtalp látszik ki belőle. Kovács Béla sikeresebb "diplomata", mint országunk hivatalos EBESZ megfigyelője, emez négyszer próbált a Krímbe jutni sikertelenül, Bélának meg elsőre, figyelmeztető lövések nélkül is ment. Ilyenkor mennyire jól tudnak jönni a moszkvai, Nemzetközi Kapcsolatok Intézetében szerzett tudományok. 

Ez lenne az egység? Persze, megtudtuk a beszédből, "a gyengéknek és gyáváknak nem osztanak lapot".

Épp csak az nem világos, hogy akkor a bátrak miért félnek négyévente kiállni egy nyilvános vitára? Egy olyan környezetben akarnak gyengének és gyávának látszani, amiben a Simon ügy ászként, Cusi meg bubiként ott van a pakliban. Ha ezek sem elegendő előnyök ahhoz, hogy Vittore ne kapjon hebegőrohamot egy visszakérdezéstől, akkor vajon mi lenne az, ami kétséget kizáróan megnyugtatná? Mert ugye azt mondjuk, hogy a vita hozzátartozik a demokrácia lényegéhez, de azt nem, hogy mi itt gyakorolni is akarjuk ezt a demokráciaizét. Inkább az van, hogy Atyuska kimond valamit, a slepp végrehajt, a kétmillió tapsol bármihez kérdés meg vita nincs. Kiragadni ebből a gondosan előállított steril környezetből veszélyes lenne, még megfertőzi valami kérdés vírus vagy szóbaci A Legfontosabb Nap előtt. 

De legalább a kódislevelekkel teli tarisznyánkat eldobtuk. 

Olyan messzire és akkora erővel, hogy Ruszkilandól pattant vissza, hogy, hogynem egy évtizedekre eladósító kódislevéllel a belsejében. "A sors könyvében 1990-ben az volt megírva, hogy a szovjet csapatok soha nem hagyják el Magyarországot" - de ezek szerint az is benne volt, a mégis eltakarodó szovjeteket a ruszkik haza!!! leghangosabb kiabálója fogja visszakunyerálni. Micsoda forradalom, micsoda hőstett, micsoda erő. Aszonta még az egyfejű, hogy „Ha a szabadságot idegen hozza, az el is viszi."

Mondd csak, Tökfej, ez igaz az "energiaszabadságra" is? Mert akkor szarban vagyunk, ráadásul szerinted is. 

598 komment · 1 trackback