Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: Azt mondja a kormányoldali sajtó, Soros György azért ajándékoztott hatalmas összeget az alapítván... (2017.10.18. 15:47) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • kekex: @eszti....: Egyrészt csak aláírták a választási törvény elleni közös fellépést - másrészt pl a Ró... (2017.10.15. 08:55) Te leváltanád Orbánt?
  • gazoló: @taga20: www.youtube.com/watch?v=DFpKqD5EP1Y jó éjt) (2017.10.04. 22:23) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: @nagy_henrietta: Keresni lehet, de külön féle okokból nem biztos, hogy a keresőt talál, mert ne... (2017.09.05. 08:49) Pártfinanszírozás, magyar átok
  • Rodeo36 11: @Gábris szomszéd: www.youtube.com/watch?v=85fe_KliGwU az emberi naccság és a senkiháziak mai lev... (2017.09.04. 03:07) Menj a picsába, Soros!

2017.07.08. 11:53 Fabius

Te leváltanád Orbánt?

16% - ennyien szavaznának egy LMP-Együtt-Momentum-Párbeszéd listára, állítja a Medián legfrissebb felmérése után. Na helló, jó reggelt, jobb későn felébredni, mint soha - mondhatnánk - ha ez ilyen egyszerű lenne.

De nem az.

 Abban semmi újság nincs, hogy a szavazóképes kedveslakosság jelentős százalékában az MSZP-nek, Gyurcsányéknak morális deficitje van. Ez akkor is így van, ha Orbánék nem Nokiás dobozzal hanem Kamaz dömperrel hordják haza a közpénzt, és disznószaros gumicsizmával tapossák időnként a saját alaptörvényüket is. 7 év és az alatta történtek nem tették semmissé a 2010 előtti időszak elkúrásait. Nem lett se amnézia, se automatikus közéleti amnesztia, bármit is tettek Orbánék. Tudják ezt a szocik is, ezért Botkára van felépítve a kampány és nem akárki másra. Nyilván tudja Fletó is, de egy középpárthoz elég követővel a háta mögött nem nagyon akarózik neki tudomásul venni, ami azért érthető lenne bármelyik, normális választási rendszerrel bíró demokratikus országban. Pech, hogy a miénk nem ilyen.

Hogy lesz ebből orbánváltás?

A jelen állás szerint leginkább sehogy. Hiába van most már szabad szemmel is jól látható mennyiségű ember, aki egy új pólusra hajlandó lenne szavazni, ha ez az új pólus nem fog létrejönni. Márpedig szerintem nem fog. Az LMP fennállása óta milliószor átalakult, az arcai kicserélődtek, csak egy valami van, ami állandó: a különutasság. Mintha folyamatos rettegésben lennének, hogy egy összefogásba beüléstől elveszne az identitásuk. Az már 2012-ben kiderült, hogy önálló pólusképzésre alkalmatlanok, az akkor alakuló Bajnai féle pólushoz csatlakozásról meg annyira eltértek a vélemények, hogy szétszakadt a párt. Közepes nagyságú csoda kéne ahhoz is, hogy bármilyen pólushoz csatlakozás legalább vita szinten fölmerüljön náluk.

Előrébb a Momentummal sem vagyunk.

Ők eleve kijelentették: emberekkel szövetkeznek, pártokkal nem. sőt, szerintük az összefogás öngyilkos taktika. Szívük joga ezt gondolni, éppen csak a gondolat maga orbánváltásra alkalmatlan. Az ötlet maga az Együtt találmánya, de a Juhász Péter vezette alakulat egyelőre éppen önmagát sem képes összefogni, nem egy új pólust. A lármás, balhés politizálás párton belül sem tetszik mindenkinek, legutóbb Szelényi Zsuzsának lett elege belőle. A Párbeszéd már csak méreténél fogva is összefogna bárkivel, bár Karácsony polgármonsterségével a várt kánaán szexuális értelemben is elkerülte Zuglót. Márhogy baszott eljönni akár mennyire várták. Helyette jöttek a dicstelen paktumok egymás után.

Most meg itt van ez a 16%, ami az 1-2%-os pártok összeszorzott eredményétől is több. Ha másra nem, arra hátha elég, hogy ezek négyen leüljenek, és egymást kérdezgessék: te amúgy leváltanád Orbánt?

1068 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr4712648775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

@eszti....:
Ha nem ugorják meg a 10 %-ot, Fodor miatt nem kerülnek a Parlamentbe sem.
A kispártok meg összekapaszkodhatnának - de ha listán nem kerül be 5 tagjuk, ülhetnének a "függetlenek" közé, nagyjából hallgatásra kárhoztatva - ahogy az mszp-nek köszönhető házszabály módosítás miatt anno a DK 4 fője így járt - és Gyurcsány által személyesen benyomott Fodor juszt sem ült be a frakciójukba. Már csak ezért megérdemelné az mszp, hogy velük is így tegyen.
www.pupublogja.hu/2017/09/elszakadt-madzag.html
www.atv.hu/belfold/20170930-mszp-gyurcsany-ferenc-hatat-fordit/hirkereso
MILYEN tárgyalásoknak? 9 hónap alatt nem jött létre egy sem! Az nem tárgyalási ajánlat, hogy "fogadd el a diktátumunkat"
"Attól még, hogy letettem a voksom a mostani kormányzat mellett, nem csukom be a szemem és a fülem. Finoman szólva is ízlésem ellen való a jelenlegi rezsim káderpolitikája, úrhatnámsága, rongyrázása vagy az elszámoltatások elmaradása."
www.atv.hu/belfold/20170930-fabry-nem-tetszik-a-jelenlegi-rezsim-rongyrazasa/hirkereso
És akkor milyen mentsége marad?
reflektor.blog.hu/2017/09/30/bodnar_szel_a_mai_politikusok_kozul_az_egyik_legkivalobb
"Súlyos tévedés lenne, ha némely közvélemény-kutatási adat alapján az LMP most azt gondolná, hogy a szocialisták helyett ők lettek a demokratikus ellenzék “vezető ereje”, s ebben a hitben döntenének a követendő politikai stratégiáról. "
@kekex: A lehetett volna más a politika nem ellenzéki párt, ahogy furcsánnyerenc pártja sem ellenzéki párt és a maszop sem ellenzéki párt, ezt már látjuk. :-( A jobbklikk fityisz szatellita. :-( Meg már most van további kétszáz "párt", a maradék kétszáz időre elkészül. :-(

Lassan kész a következő választási csalás. :-( Nem marad más mint az érvénytelen. :-(
@rdos:
Ízlésről nem lehet vitatkozni. Illetve lehet, csak nem érdemes.
Következetesen nem a lényeget emelik ki:
mno.hu/belfold/erdo-peter-az-ocsenyi-tiltakozasrol-ezt-nem-tudom-2419396
" Orbán Viktor azt mondta, „semmi kivetnivaló nincs abban, hogy a településen tiltakoznak a migráns gyerekek táboroztatása ellen, mert annyit hazudtak már a magyaroknak migránsügyben,"
Ehhez képest smafu, hogy Erdő "nem ért a focihoz"
@kekex: Miért? Te látsz hiteles politikai erőt? Mert én csak primadonna pártfőtitkárokat látok. :-(
@kekex:

Az MSZP előszeretettel végzi ki saját vezető politikusait. Januárban az elnökség Botkát jelölte miniszterelnöknek. Júniusban leváltották a választmány éléről, de rábízták a legfontosabb politikai feladatokat, pl. s szövetségkötést.
Aztán a párt rejtélyes érdekcsoportjai elkezdik háttérbe szorítását, hogy felépítsenek egy pártok felett álló miniszterelnök-jelöltet, aki elfogadható minden ellenzéki párt számára.
Ez aztán a pompás kormányváltó stratégia!

Lattman és Tarjáni megszólalásai pedig tovább keverik a különben is zavaros vizet.

2018-ban minden bizonnyal nem lesz kormányváltás. Viszont az is nagy eredménynek számítana, ha ez az MSZP be sem kerülne a parlamentbe és megszűnne.
"Januárban az elnökség" hja, miután Botka erőszakosan az előtérbe nyomakodott, utána jóváhagyták, mert nem volt jobb ötletük. Botka ellen pont az antidemokratikus csörtetése szól. Nem véletlenül hívtam Orbán 2.0-ának!
Pedig Botka előtte a választmányi választáson megbukott. Akkor nyilatkozta a lehetséges ME-jelöltségéről:
"És mit mondjunk a választóknak? Nekünk nem kellett, nektek jó lesz?"
"Párt rejtélyes erőcsoportjai" azokra gondolsz, akik kissé zokon vették, hogy 9 hónap alatt sem valósult meg a 20 %, sőt leestek 10% alá? Nem olyan rejtélyes - vannak ott normális, értelmes emberek is, akik tudnak számolni!
@kekex:

Basszus, nyolc évig teccett Fábrinak a rezzim? Tán attól tart, hogy bukni fog?
Mármint a rezsim.;D
@kekex:

Azt se tudja mér senki, hogy régen Öcsénybe 200 migráns ( kitelepített ) családot fogadtak be. Netán azok leszármazói védik annyira a főggyüket?
index.hu/kulfold/2017/10/01/kulugy_magyar_balint_amerika/

Magyar Bálint helyében elgondolkodnék rajta, hogy nem élt-e vissza hivatali helyzetével a külügyminisztérium, amikor őt Amerikába vegzálta. Talán a külügyéreket nem ezért fizetik az adófizetők.
Hátránynak számit egyébként az is, ha valakit személyében próbálnak meg ellehetetleníteni. Márpedig a magyar közalkalmazottaknak ilyen feladat nincs törvényben előírva. Szóval vakarni kéne ezt a témát.
index.hu/belfold/2017/09/30/torokszentmiklos_behuzta_a_bulikezfeket/

Ez nem egy elvetélt ötlet, bár akik most hőbörögnek, voltak valamikor fiatalok. Csak már nem emlékeznek erre. A kocsmák környékén meg a rendőröknek kéne rendet tartani, azért tartják őket az adófizetők.

De olvastam ma egy rövidke írást, ami arról szólt, hogy magymama ment az utcán a négyéves unokájával, aki torka szakadtából üvöltött, mert a mama nem vette meg neki, amit ő nagyon akart. Az egyik emeletes házból kíszólt egy férfi, hogy csináljon már valamit a gyerekkel, mert különben lemegy. Végül le is ment, és azzal fenyegette meg a mamát, ha nem halgattatja el a gyereket kihívja a rendőrséget.

Azt hiszem ez a gödör legalja.:(
@kekex:

Ha ez bármelyik frissen alakult pártnál zajlik, akkor egy szót sem szólok. Na de az MSZP-ről beszélünk!

" mert nem volt jobb ötletük"
2016 júliusában leváltják a választmány éléről, 2017 januárjában pedig az elnökség egyhangúlag támogatja miniszterelnök-jelöltségét??? Sőt! Egyúttal a demokratikus ellenzék miniszterelnök-jelölti posztjába is emelik anélkül, hogy bármelyik párttal egyeztettek volna Botka személyéről.

Amennyiben az MSZP elnökségében lennének gondolkodó emberek, Botka csörtetésére az lett volna a választ: Bocs Laci, de ez nem így működik!
Ennyi.
Szóval ebben a történetben nemcsak Botka a hibás, bár mindenki rá akarja húzni a vizes lepedőt, hanem Magyarország legnagyobb baloldali pártjának elnöksége, választmánya és vezető politikusai.

Az ő felelősségükről szokás szerint nem esik szó. Ezért csökken a párt népszerűsége.

Az MSZP nemcsak saját maga alól lőtte ki a lovat, hanem az ellenzéki együttműködés alól is.
Ezek után egyáltalán nem csodálkozom, ha egyedül indulnak az ellenzéki pártok, mert öngyilkosság lenne számukra ilyen megbízhatatlan alakulattal a legcsekélyebb mértékben is összefogni.
@eszti....:

Figyelmen kívül hagyod, hogy a névváltoztatással az elvtársi mentalitás nem veszett el, csak átalakult. Van ahol párttársi, máshol nertásri mentalitás lett belőle.
A szocik a pártársi mentalitás jegyében tartottak be Gyurcsánynak már nem is egyszer. A butája meg elhitte, hogy jót akarnak neki a volt elvtársak. De úgy tűnik rájött már, hogy magának kell kikaparnia a gesztenyét. Ha erre még sokan rájönnek a választásig, akkor lehet itten föl(d)indulás.
@látjátok feleim szümtükkel:

Az utóbbi hetekben sokan foglalkoztak az MSZP-vel. Olvastam már belülről bomlasztó gyurcsányistákról, liberális holdudvarról, fidesszel kollaborálókról.

A párt vezetése mit gondol? Meddig tolerálják kisded játékaikat a választók?

Gyurcsány, mikor elege lett az egészből vette a kalapját és alapított magának egy pártot. De a többiek évtizedek óta marják egymást összezárva.
A ti pénzetekből.
@eszti....:

Ezért támogatom én azt a nézetet, hogy minden párt éljen meg a tagjainak támogatásából, ja és minden egyház is. Pont úgy, ahogy általában a civil szervezetek, kivéve azt, amelyiket az MVM sok tízmillióval nyomtat.
@eszti....:
"ha én egyszer kinyitom a számat. Ha én egyszer elzedek beszélni" Miért, nincs még itt az ideje?
magyarhirlap.hu/cikk/99419/Suchman_Teremtek_en_olyan_cirkuszt_hogy_nem_teszik_zsebre

Ez főleg a DK-ra igaz:
"adósak azzal a legfontosabb magyarázattal, hogy miért kellett az MSZP-vel szemben új baloldali pártot alapítani. Nem magyarázták el érthetően a választóknak, mi az a tiltott pártfinanszírozás, mi az a Fidesz-MSZP-összejátszás, mi az a 70-30, mi az a Puch László, Baja Ferenc, Boldvai László. "
nyugatifeny.blog.hu/2017/10/01/botka_kiutalta_gyurcsanyt_az_osszefogasbol_kulon_listan_indul_a_dk
Csaxolók, hogy sok mszp-s nagyon is tudja ezeket - és ezért sasszézott át a DK-ba.
@látjátok feleim szümtükkel:
Egyik mondatrészed üti a másikat. Mert a fidesz könyékig kotorászig a közpénzekben - tehát magasról tenne a pártfinanszírozás megszüntetésére - de a többi pártot ellehetetlenítené.
@kekex:

ettársak is megértek a pusztulatra(

ezekután,ha tovább megy az ekézés,négyharmada lesz a rablóbandának((
@kekex:

Nem üt az semmit, mert pont ezt írtam, hogy a fidesz gyakorlattal szemben mindenki éljen a saját tagságából. Erre tett már valaki ajánlatot a választóknak?

Egyébként mi van ezzel a bolggal? Délelőtt nem engedett kommentelmi, és erre már a napokban volt példa.
Botka lemondásával kinyílt Pandora szelencéje?
index.hu/belfold/2017/10/02/orban_reagalt_a_katalan_nepszavazasra/

"A katalán népszavazás spanyol belügy, ezért Magyarország nem nyilvánít véleményt a témában - válaszolta Orbán Viktor miniszterelnök Nagyváradon a közmédia kérdésére."

No, akkor most hideget fútt, vagy meleget?;D

Esetleg beszorult a saját következetlenségébe?
@kekex:

Olvastam a pártok nyilatkozatát Botka lemondásáról. Még a fideszé is elfogadhatóbb, mint Szanyié.
Ez mindent elmond az MSZP-ről.
A szeptemberi felmérések alapján Botka az áprilisi csúcshoz viszonyítva 11 pont veszteséggel még mindig Orbán után a második legelfogadottabb ellenzéki politikus / Orbán 40 pont, Botka 33 pont, Vona 30 pont/.
www.publicus.hu/blog/partok_tamogatottsaga_es_politikusok_nepszersege_2017_szeptember/

Remélem Botka kilép az MSZP-ből és Gyurcsányhoz hasonlóan új pártot alapít. Mai nyilatkozatában tűpontosan fogalmazott:
- "szocialista erők nem leváltani akarják a NER-t, hanem együtt élni vele" -
@látjátok feleim szümtükkel:

Pedig a Mandirenen már arról ábrándoztak, hogy Katalónia után Székelyföld, majd Erdély is hasonló módon kivívhatja függetlenségét. ))))))
Aki elhitte, hogy Botka erőszakos nyomulása a siker receptje, az most valóban kétségbe esehet. Én nem tartozom közéjük, eleve Orbán 2.0-ának tartottam.
Botka történelmi bűne, hogy elvesztegetett 9 hónapot egy előre láthatóan sikertelen technikára. Hogy nem Orbánt jelölte meg fő ellenfélként, hanem Gyurcsányt, ezért némi hervadt rolexezéstől eltekintve nem is igazán támadta a fidesz - nekik ez nagyon is megfelelt.
Tedd fel a kérdést: kinek használt a 9 hónapos stagnálás?
És ha egy mondatban kellene megfogalmazni, akkor Botkát idéznék, az elvesztett választmányi választása után: "Mit mondjunk a választóknak? Nekünk nem kellett, nektek jó lesz?"
@kekex:

Baromira "vicces", hogy az ellenzéki együttműködés fiaskójának négy éve Gyurcsány volt az oka, most meg Botka.
2022-ben ki lesz?

Mert ugye, akkor is lesz MSZP. Mert ugye, akkor sem fognak egyeztetni, tárgyalni három évig az ellenzéki pártok.
Az utolsó évben aztán hasukra csapva bárkit miniszterelnöknek jelölnek, aki elköveti a következő történelmi bűnt.

Meddig még? Meddig?
@eszti....:
Akkor nem figyeltél. 14-ben nem Gyurcsány, hanem Mesterházy volt a fiaskó oka. Nyilvánvalóan alkalmatlan volt közös lista vezetőnek, ugyanúgy nyomakodott erővel, mint Botka, csak tovább bírta cérnával. Márpedig "nem az a legény aki üti, hanem aki állja" Talán a "többet vitt, mint amennyit hozott"-ra gondolsz, de ez Mesterházyra volt igaz: sokan távol maradtak miatta a szavazástól!
Az egyetlen alkalmas jelölt (Bajnai) meg nem maradt pártok feletti (fő tanácsadója Szigetvári volt akkortájt)
Közös jelöltnek meg ott van Soros!
@eszti....:
Ha maradt némi kis esze az ellenzéki pártoknak, akkor 27 AZONOS, a fidesz által betonbiztosan nyerhető körzetben teljesítik a kötelező kűrt, és a többi 78-ben állapodnak meg. El lehet indítani különkülön a 106 jelölteket, csak a választás előtt kell visszaléptetni egymás javára. Azaz előre kell hozni a "2-ik fordulót" A fidesz meg szétaprózza a karaktergyilkosságait olyan jelöltekre, akik végül nem is indulnak. A 27 kötelező körzetben meg informálisan támogathatják a Jobbikot, gyenge ellenjelöltek indításával.
@kekex:

Ez egyre jobb! ))))

Szóval az MSZP-t 2014 után 2017-ben is letarolta egy nyomakodó, erőszakos, alkalmatlan jelölt.

A párt, mint valami naiv szűzlány hagyja magát minden választás előtt megerőszakolni???

Aztán leporolja ruháját és sétál tovább, mert ugye Mesterházyt sem csapták ki a szégyenletes fiaskó után, mint a macskát szarni.
"Emlékeztetett arra, hogy egy hete tett javaslatot a hat demokratikus ellenzéki pártnak a választási összefogásra.

mno.hu/belfold/atv-lemondott-botka-laszlo-2419564?utm_source=feed&utm_medium=rss
Mondjuk a címben szerepelt a lényeg: Hibáztam!
a szövegben meg a kudarc tényleges oka:
9 hónap után tett javaslatot! Egy minden lehetséges partnerpárt szerint elfogadhatatlan javaslatot.
És (hacsak nem minősíti az mszp szavazóit fidesz-bérenceknek) a választók folyamatos elszivárgása minősítette a botkabarét.
És megint felteszem a kérdést: Kinek használt? hogy 9 hónapig hekkelte az együttműködést?
Van ok a vidámságra.:) Egyesek lubickolnak a nagy boldogságban, mint angolna a Balatonban.

Szóval eltűnt az utolsó hagyományos politikusjelölt is.

Maradt a pojáca és a náci, mindkettő a lelkünket eladná egy kis kopekért az oroszoknak. Diktátor barátjukkal egyetemben. Mindegy.

Győzelmi tort ül a sötétség. Lehet, ez így helyes. Én nem tudom. Már nem merek állást foglalni, nincsenek preferenciáim, beleemelkedtem a bambán bámészkodók hadába.

Most már csak abban bízom, az újak nem állnak be a nyilván villámgyorsan tető alá hozható újbaloldali összefogásba. Habár, ez sem nagyon számít. Nem hiszem, hogy nem a jobbik lesz a haszonélvező, őfelsége neresített ellenzéke.
Pedig közéletünk csupa móka és kacagás! Simicska újratöltésén túl a "hol kellene előrehozott választást tartani" üzengetésig.
24.hu/belfold/2017/10/03/meguzente-az-mszp-hogy-hol-kellene-idokozi-valasztast-tartani/
Mondjuk ez olyan magas labda volt, hogy könnyű volt lecsapni!
és eszti - EZÉRT történelmi bűn a botkabaré 9 hónapos előadása:
gepnarancs.hu/2017/10/bokros-lajos-elveszett-9-honap-a-demokratikus-ellenzeki-szovetsegbol/
Tehát nem igaz, hogy nem csináltak semmit. Csak aztán Botka belefingott a nulláslisztbe. Most meg távolodik az általa okozott ködben.
Hát nem visszatévedtem a vizesre? Ide szántam!
Egyrészt ez aktuálisabb poszt (a vizes máre poshadt) másrészt a Vona nem teljesen hülye:
mandiner.hu/cikk/20171006_vona_gabor_tisztelt_baloldali_honfitarsam
"Engem ezért nem az érdekel, hogy ki a jobboldali és baloldali, nem az érdekel, hogy ki idős, középkorú vagy fiatal, nem az érdekel, ki hol él, hogy gazdag vagy szegény, hogy munkás vagy értelmiségi. Nem. Engem egyetlenegy dolog érdekel. Akarja-e velünk együtt leváltani ezt a kormányt, és utána részt akar-e venni a nyugodt és békés építkezésben?”
és csaxólok, hogy a fidesz és a jobbik is elkezdte a kampányt, már bedobták a helyi jelöltek újságjait (vagy többoldalas szórólapját) most ez a divat?
A poshadt vizes helyett juszt is ide:
"Aki nem akarja, hogy hullarablók ólálkodjanak körülötte, az keljen fel, és mutassa meg, hogy él.
Az MSZP körül most a Jobbik settenkedik, és lesi, mit szerezhet. Vona Gábor levelet írt "baloldali honfitársainak", és egyedüli kormányváltó erőként bemutatkozva a szavazatukat kéri, újrajátszva a róka és a holló meséjét. Megcsillogtatja programjuk néhány tetszetős elemét -számonkérést, béruniót-, ami "a baloldali embert is lelkesítheti". Csakhogy ez a pár ehető falat mérgező szószban ázik."
www.facebook.com/ildiko.lendvai.14/posts/1945008615737504
Aktivizálták magukat az mszp-s öregek. Jobb későn, mint soha?
www.sztarklikk.hu/kozelet/bajnai-megfurasa-es-mesterhazy-jelolese-miatt-lett-2014-ben-ketharmada-a-fidesznek/329534/
Mondjuk Bajnait leginkább az akkori tanácsadója, Szigetvári fúrta meg egy lehetséges közös jelöltségtől, amikor rábeszélte egy eleve kizáró feltételre - egy pártalapításra. Ahhoz már csak hab a tortán volt házmestery nyomulása.
És hiányzik a mea culpázás Kovácstól. Miszerint ha támogatta a nyomulást, ő is bűnös a kudarcban.
hvg.hu/itthon/20170928_Szel_nem_viccel_kikeri_a_Sorostervet
" hogy kiderüljön, milyen Soros-terv alapján indított nemzeti konzultációt a kormány."
"Nem tisztem védeni a Jobbikot semmiben, de ezen mondatai mutatnak rá leginkább arra a mérhetetlen arroganciára és felháborító cinizmusra, amit a Fidesz képvisel. Politikai kultúráról szólni a Fidesznek, akik érdemi kérdésekre szemöldökcsipesszel válaszol miniszterelnöke, akiknek politikai demagógiája eget rengető - döbbenetes. A politikai kultúra színvonalának 27 év alatt senki nem ártott annyit, mint a Fidesz, aki a béka feneke alá tolta a közbeszédet, gyűlöletkeltésre használta szavait, és a „köz“médiát Rákosi-korszakot idéző propagandagépezetté silányította. Késsel-villával való étkezésről beszélni egy olyan párt képviselőjének, ahol Németh Szilárd alelnök lehet - kissé vicces.

A Fidesz hét éve bizonyítja alkalmatlanságát és méltatlanságát az ország vezetésére, és ezért menniük kell. Kövér Lászlóval együtt."

reflektor.blog.hu/2017/10/07/valaszok_kover_laszlo_kijelenteseire
Lehet hogy a momentum a nyerő? Ha ezt megcsinálják, és a népek megértik a jelentőségét akkor szerintem igen. :-)

zarojel.hu/elszamoltatas-momentum-bruck/
Szerintem meg nem. Mert most novelték az elévülési határidőt 12 évre, ez pedig elve kizárja az ez előtti időszak vizsgálatát. De naivabb szavazók átverésére alkalmas.
Ilyesmit igér Vona is - annak legalább a 12 évet elhiszem - már a politikai ellenfelei tekintetében.
De a 12-ből 4 egyrészt megszorításos volt, másrészt gazdasági válságos, ami azért erősen behatárolta a lopási lehetőségeket - a jogerősen elmeszelt nokiás dobozról már nem is beszélve. Amiről a "tanu" a tárgyaláson kijelentette, hogy a feltételes szabadláb miatt beszélték rá. Viszont nokiás dobozt már mindenki látott, ezért azt el tudták hinni. Már aki - értelmesebbeknek már akkor kilógott a mocskos alsószoknya!
@rdos:

" a bejelentés sokkal ambiciózusabb politikai szándékra utal, mint például a DK-é. A párt elnöke ugyanis egy minapi interjúban azt mondta, hogy a vagyonszerzések a „jogi normákkal összhangban történtek”, ezért nem lehetséges elszámoltatás. Márpedig akkor ő nyilván meg se próbálná, akkor viszont minek szavazzunk rá?"

A Momentum bejelentése szimpla ígérgetés. Gyurcsány jól mérte fel a helyzetet.
Nem tudom mi értelme van hülyeségekkel etetni az embereket???
@eszti....: Pont moszkoVityáék szüntették meg a jogi normákat! Visszamenőleges hatályú törvénykezés, kötmanyup ellopása, trafikmutyifilter, miazmás. Innentől számítva a jog csak egy papírra írt diktátum. :-( Röviden. Ti kezdtétek fiúk, saját fegyveretekkel lesztek kiherélve. :-) Egyszerű érv, mint a faék, népek is érteni fogják. :-)

Hogy ezek után csótány is belekerül a szórásba? Hát, ha a jogi normái összhangban vannak az ügyei, akkor ugye nincs félnivalója. :-)

A zárójel rosszul mérte fel, mert nem lehetetlen feladat ez. A privatizáció kevesebb mint tízezer ügyet jelen. Táblázatos adatait netről szedtem le, Mariannak el is küldtem. Ami utána történt közbeszerzés témában sem nulláról indulna az ügy, átlátszó, k-monitor gondosan dokumentál minden közbeszerzést. :-)
@rdos:
Maximum sajnos csak vagyonosodási vizsgálatok történhetnek, mert egy demokratikus kormány nem követheti a fizesd példáját, és nem csinálhat törvénytelenségeket - az akár visszamenőleges törvénykezést is beleértve.
Viszont nem elszámoltatás a hanyag kezelés megállapítása (ha a korrupció bizonyítható, akkor a hűtlen kezelés) és annak anyagi vonzata (pl aqkár vagyonelkobzás kimondása és a közügyektől eltiltás.
Nem elszámoltatás a vagyonosodási vizsgálat, a szerződés semmisségére irányuló per (az határidő nélküli) eredeti állapot helyreállításával és nem elszámoltatás a hatalommal való visszaélés megállapítása sem. Az Orbánnál vastagon megáll, de a bandájáért sem tenném tűzbe a kezemet.
És nem elszámoltatás az államellenes puccs megállapítása az alkotmány 4/5-ös szabályának eltörtésében közreműködők részére sem.
Viszont elvárható. A DK nem azt mondta, hogy megúszhatják, hanem hogy a jelenleg is hatályos törvények szerint kell eljárni.
@kekex: Nem leszek túl európéer. Mégis. A lenin fiúkkal sem lacafacáztak annó! Egy elévült momentana fittelinás csótány, egy joszip totós simlicska nekem ne jöjjön a jogi csűrcsavarral. Szaros tolvaj banda, a szar pedig nem jogi kategória hanem egészségügyi, járványügyi. Szó szerint el kell takarítani üket a közre veszélyességük okán. Ráadásul a leninfiúk nem maguknak privatizáltak, hanem az államnak. Ezek meg ébenfa berakásos véce léce felett merengenek a további sarcolási lehetőségen (természetesen törvényesen, pályázattal, miazmás). Elég volt belőlük.

Nem tudom mi a megoldás, de az nagyon is szimpatikus ötlet, hogy az eddigieket (maszoptól jobbklikkig és a dékától a lehetettvolnamásig) kidobjuk a "szemétbe". :-)
@kekex: nem rossz, de elég lett volna egy is.

szerintem, a finnek ezt is jobban csinálják!:))

www.youtube.com/watch?v=4Uvk4TgQWzI&list=RD4Uvk4TgQWzI
@rdos:

Mielőtt még teljesen elszállsz, gondolj a közelgő választásokra! )))
@eszti....: :-) Köszike, gondolok. Meg még azon tépelődöm, hogy vajon milyen eszköz engedhető meg az ellen a 6alom ellen, amelyik honfitársaink likvidálásának szükségességét hajtogatja?

offforever.blog.hu/2017/10/06/stop_az_aradi_vertanuk_emleknapjan_magyarok_likvidalasarol_beszel_egy_hatalomhoz_kozel_allo_ember

Rőzsefonatos seprű, cirokseprű, lapát, gereblye, fűrészpor. És mehet a "szarkupac a trágyadombra". :-)
@rdos: "Nem tudom mi a megoldás, de az nagyon is szimpatikus ötlet, hogy az eddigieket (maszoptól jobbklikkig és a dékától a lehetettvolnamásig) kidobjuk a "szemétbe". :-)"

azt látom a fityeszt szereted.

döbbenet, hogy mekkora egy sunyi fasz vagy!
@rdos:

A voksolás. Amennyiben nem óhajtasz az ő szintjükre süllyedni, eszközeiket használni.
A hatalom, ahogy te nevezed, a jelenlegi kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy minél több embert elrettentsen a szavazástól.
Baromira fél attól, hogy magas lesz a részvételi arány, mert az uralkodásuk végét jelentené.
Saját táborukon kívül képtelenek több embert megszólítani, a fenti gyűlöletbeszéd csak az ő aktivizálásukra szolgál.

Ezért sem kellene értekezni hasonló szellemben

"az nagyon is szimpatikus ötlet, hogy az eddigieket (maszoptól jobbklikkig és a dékától a lehetettvolnamásig) kidobjuk a "szemétbe". :-)"
@taga20: Vess egy pillantást a poszt címére. Ez itt kiindulási alap hogy fityisz és moszkoVitya mehet. Döbbenet hogy mekkora demens lankadó vagy. De én így szeretlek. :-)
@rdos: az a cím, hogy leváltanád a gecit?

bazdmeg, a kérdőjelet érted?

döbbenet, hogy összepiszkítod ezt a blogot is, és még fölényeskedsz is!

jó, én is szeretlek, me a karma lepottyantott ide:)

de minek?:)))
@eszti....: Ezt az erőszakos szellemet nem én szabadítottam ki a palackból. És nagy valószínűséggel lesz is moszkoVityának saját Brutusza (szinte az egész ország meggyűlölte őket a híveket leszámítva, de azok havonta 12 ezerrel kevesebben maradnak életben). Ezzel a probléma 1ik fele kipipálva. A másik fele a fityisz. Az biza 50 000 fő. :-(
@taga20: Te beszélsz piszokról és piszkításról. Jó kérlek 1 hónapig nem jövök, remélem addigra minden csilli villi lesz. Cső.
@rdos: fut a bátor robin!:)

www.youtube.com/watch?v=wu_MbsdcPUY

egyébként, a kóborkutya fog utánad sírni!:))
@rdos:
távozás helyett használd inkább a "tahótlanítok" gombot, ha nem bírod a taga-gyűrést.
"Szeretettel üdvözöljük az oldalon kedves jobbikos troll vendégeinket. Mivel most először jár itt nálunk egyszerre több tucat, talán ismertetném a házi szokásokat. Belépés előtt lábat törlünk, nem acsarkodunk, nem sértegetjük a többieket, akik nem hívatlanul jöttek, megpróbálunk vitatkozni, nem a megbízóinkat ismételgetjük, hanem valami sajátot produkálunk, kerüljük a csúnya szavakat és gondolatokat, nem zsidózunk (a "libsizés" zsidózás, a két világháború közti fajvédőktől származik), nem kívánjuk senki halálát. Elsőre kicsit nehéz, de tanulható..."
ripost.hu/cikk-vona-emberei-ratamadtak-lendvai-ildikora-zsidozo-piszkos-labu-acsarkodok/?source=hirkereso
@rdos:

Ne hülyéskedj! Nyomd ki tagát, aztán folytassuk a beszélgetést! :)
@kekex:

és? miért érdekeljen ez engem?
Rosszul emléxem, hogy pozitívan írtál korábban róluk? Akkor bocsi.
@kekex:

jól emlékszel. de ettől miért lennék percemberke?
@eszti....: dánkesön frájlány!

ez jólesett!:)))
@taga20:

Ez a finomított változat. Az első reakcióm ennél sokkal durvább volt.
Szeretnék beszélgetni azokkal, akik még itt maradtak. Erről a kusza világról ami körbevesz minket.
Nem igazán értem, miért kell durván belemenni bárkibe is, akinek eltérő véleménye van?
@rdos: gondolatvilága érdekes. Szeretem olvasni. Szívesen venném, ha hagynál minket diskurálni. :)
@eszti....:
Á, nem Te, hanem a Momentumosok. Bár a momentum: mozzanat, részlet, körülmény, a tő moment: inkább a perchez, jelentéktelenséghez, stb. kötődik. Innen jön nálam a "percemberek"
"Elvtársak nem kell bedőlni a saját propagandánknak" miszerint az olimpia ellen szavazók automatikusan a momentum szavazói lesznek.
Hülye viták helyett inkább a lényegről kellene beszélni:
hvg.hu/itthon/20171008_DK_Ne_a_rakos_betegeken_sporoljon_a_Fidesz?s=hk

pestisracok.hu/mszp-fidesz-lelegeztetogepen-tartja-az-egeszsegugyet/
és igen, IGEN! a prostisrácok közönsége a kommenteknél nem tagadja meg magát.
Eddig ez a szépségdíjas:
"Állítsuk meg az antidemokratikus baloldal hazugsággyárát:

2017. JÚLIUS 15. SZOMBAT 07:07
JELENTŐSEN NŐTTEK AZ EGÉSZSÉGÜGYI FIZETÉSEK
AZ ÁGAZATI BÉRMEGÁLLAPODÁS 2019-IG GARANTÁLJA A JÖVEDELMEK EMELKEDÉSÉT"
Azaz hazugság, hogy fáznak a betegek, mert igenis fűti őket a zorbán iránti lelkesedés, az egészségügyiek meg jól bevásárolhatnak a 2019-re IGÉRT béremeléssel.
Ész, hová mész?
Gyurcsányfóbiások kerüljék:
www.sztarklikk.hu/kozelet/gyurcsany-megerezte-a-verszagot/329582/
Mondjuk a DK-s pártszavazás a külön indulásról előbb volt, mint Botka bukása, de sebaj!
@kekex: Bojár Gábornál kevés okosabb ember él kishazánkban. A számítógéppel segített épület tervezésben lényegében szabvány lett a tervező programja. :-) Gyanítom sokat nem foglalkozott közügyekkel, mert beveszi azt a sajtó által is sugallt képet hogy Mo-on van (vagy volt) ellenzék. :-( Az ellenzéki összefogás körüli bohózatból látható, hogy álellenzék az a 75% - 25% országában. :-(

Közben megnéztem momentumékat. Nem kicsit lepődtem meg. 1O5 alapszervezetük van, ebből 9 nem is itthon van. :-)

momentum.hu/alapszervezeti-terkep/

Aztán kicsit csalódtam is, mert a napokban általam linkelt, úgy egyébként utolsó bejegyzésükben a privatizációról felülvizsgálatáról nincs szó (bár pl az utolsó bajuszkába akár ez is benne lehet).

momentum.hu/wp-content/uploads/2017/10/becsuletszerzodes_momentum.jpg

Trolltartó? Ja, kössz az ötletet. :-) Maradok ha akarod. És itt maradt. :-)
@kekex:

Én kedvelem a Momentumot. Tetszett, ahogy végigjárták az országot és leültek az emberekkel beszélgetni. Frappánsan kezelték a fideszesek provokációit.
Nem egyemberes párt. Újak a politikában, megértem, hogy egyedül indulnak. Fekete-Győr volt talán az első a politikai szerepvállalók közül, aki nyíltan felvállalta, hogy 2010-ben a fideszre szavazott.
Azt hiszem, ők meg tudják szólítani a fideszből kiábrándultak egy részét. Azokat akik 2014-ben nem szavaztak.
Már az is nagy siker lenne részükről, mert emelkedne a választási részvételi arány.
Új színt hoztak a magyar politikába, nemzetközi szinten is találtak partnereket. Épp ezért nem bélyegezném meg őket pejoratív jelzőkkel.
@eszti....:
Kinek a pap, kinek a papné. Engem első perctől irritálnak, főleg az ifjúorbán utánérzés és az ők szarták az Everestet szövegeik. De izlésen nem érdemes vitatkozni.
Egyébként megfogadtam Orbán tanácsát, és nem azt nézem amit mondanak, hanem amit tresznek - és Bojárral értek egyet.
Aki 18-as választáson külön indul, az Orbán érdekét szolgálja. Ennyi energiával akár a fizesdre is szavazhatnak. És igen: ugyanez a véleményem a (nem)lehet más a politikáról is!
@kekex:
külön indul és esze ágában sincs a a többiekkel az egyéni helyekről egyeztetni. Ezzel a kiegészítéssel fenntartom.
@kekex: Igen, még napokkal ezelőtt is azonos véleményen voltunk. Ma már nem vagyok annyira biztos abban hogy akár egyedül is indulva ne tudnák kenterbe verni az egész díszes társaságot. Miből gondolom?

1,5-2 év alatt elég komoly alapszervezeti hálót hoztak össze, délután @eszti....: -nek linkeltem.

Hasonlítsuk össze az előző diák lázadással (sok kis hal).

hallgatoihalozat.blog.hu/

3. éve csöndes, alapszervezetük tucatnyi se, ha még egyáltalán. :-(

Ha jó témákat találnak ÉS rájuk ugrik mindenki más (ingyenreklám), akkor akár ismertek és népszerűek lehetnek. :-)

Amit most látok az biza éppen hogy inkább az elhallgatásukról szól, szóval ami elméletileg működhetne, azt ugye ez a többpártállami, minden tisztességgel szemben összezáró "politikumunk" kinyírja (mitől lenne a miénk ha egyszer vérünket szíják?).

Azért szerencsére a net népművészei teszik a dolgukat. :-)

tallianmiklos.tumblr.com/post/166141349369/szopiszuri-manoe-szopiszuri-szavazz-az

vampirpillango.tumblr.com/post/166105906845/kamuzott-az-echo-tv-simicska-h%C3%A1z%C3%A1nak

Ugyancsak elhallgatott hír. Szerinte nincs ellene bizonyíték.

castellum.do/2017/10/06/az-emberolesi-ugybe-keveredett-ex-fideszes-kepviselo-gal-roland-azt-mondja-nincs-ellene-bizonyitek
@rdos:
Ezt érdemes elolvasni. Különös tekintettel a 106 körzetben jelöltet állító pártok 600 millás állami támogatására és az esetleges visszaléptetések esetén a visszafizetendő összegre figyelemmel. Kispártoknak tehát kőkemény anyagi érdeke fűződik a külön induláshoz - az országot meg ott egye meg a fene, ahol van! Bojár nem hülye, ezt nagyon jól felmérte a momentumosokat .
DE az orbánklón meg másolta I-II.Orbán technikáját az aranyhal sütögetésről. Csak a 106 körzet felállításához kellett a pénze...
hvg.hu/itthon/20171009_valasztasi_eselyek_ellenzek_fidesz?s=hk
@kekex: Tényleg érdemes volt. A fő cél leváltani moszkoVityáékat, de jajajaj, mi lesz ha nem lesz frakcióm. :-( Komolyam mondom Mari néniben jobban bízom mint ezekben az önjelöltekben. Engem az képviseljen, aki nem akar képviselni. Úgy kb. akkor nyugodnék meg.

Még reggelről megmaradt sajfigyu.

Nagy testvér indul. Bárkit bárhol bármikor megfigyelhet a nagy tesó. É-Korea alsó beköszönt hozzánk. :-(

zarojel.hu/nem-vicc-a-kormany-hamarosan-barkit-indoklas-nelkul-is-teljes-megfigyeles-ala-vonhat-vege-a-maganeletnek/

Titkos gyilkos bolgár különítményről dokumentumfilm. Elég durva film. A posztszojvet eftársak szerint nem is volt és már különben is elmúlt (engem meg gyíkká változtatott). :-(

offforever.blog.hu/2017/10/07/tiltott_tortenelem_a_bolgar_gyilkossagi_iroda_titkai#c33913787

És hogy mint a Tanu-ban a vádhatóság gyártaná a "bizonyítékokat"? Á? Dehogy! A Teréz-körúti robbantó és ügyvédje leplezi le a vádhatóságot. :-)

www.blikk.hu/aktualis/belfold/mas-irhatta-a-zsarolo-levelet-kitalalt-terez-koruti-robbanto-ugyvedje/46l1ddp

Persze filózhatunk itt az odszokon, az a gyanúm, ez csak a kirakat. Ezek az egyre nagyobb lehetőséget kapó, kettős kötődésű "bájos" titkos szolgálatok irányíthatnak a háttérben. :-( Kettős a kötődés, mert a kágébés, ma efeszbés múlt és velük kapcsolatot tartó állománya intakt, újabban meg már NATO kompatibilisek is lettek.

Tisztára mint az utolsó világégés alatt. Akkor is az oroszok (na jó szojvetek) és az amik csépeltek minket. Akkor fegyverrel öltek minket, újabban pénzzel pontosabban pénz elvonással hogy finoman fejezzem ki magamt. :-(
@kekex:

Ami eddig az ellenzéki oldalon történt, az mind a fideszt szolgálta.
Jelenleg nem a Momentum különutas politikája jelenti a fő veszélyt, hanem az LMP-é.
Amennyiben gyorsan létrejön a koordinált lista, a Momentumot ott fogják hagyni választói. Ez nyilvánvaló.
@eszti....: az lmp-t ilyen módszerekkel is próbálják előre nyomni (nem mintha Karácsony, mint pártvezető alkalmasabb lenne)
mandiner.hu/cikk/20171010_bocskei_balazs_szelarnyekban
de legalább a kétfarkúak ebből is viccet csinálnak:
24.hu/belfold/2017/10/09/a-baloldalt-leoltva-fogna-ossze-a-ketfarku-kutya-part/
"jelöltjeink hajlandóak az ellenzék képviseletében az egyéni választókerületekben elindulni, ennek azonban az a feltétele, ha a többiek nem indulnak."
@kekex:

Azt hiszem, a mai nap befejezem a magyarországi politikai élet minősítését. Egy kósza karaktert sem érdemel.
Összefogok földijeimmel, a normális gondolkodású szlovákokkal és magyarokkal, hogy a terjedő bányavakságnak útját álljuk.
A mostohaanyaországból épp elég szenny ömlik át.
@eszti....:
Orbánék nagyon jól tudják, hogy a demokraták a "nyugodt erő" kevésbbé PC módon "A sz@r nem robban" ezért volt gyanús, hogy őszi zavargásokról vízionáltak. Ha viszont eltervezték a Jobbik feloszlatási cirkuszt, akkor tudták miről beszélnek. Mert a jobbik az a párt, amelyik ki tud vinni sszélsőségeseket az utcára. Aztán majd lehet sipítozni a brutálisan szétvert tüntetésről meg a szemkilövésekről.
www.atv.hu/belfold/20171011-megdobbento-vona-felkeszult-a-jobbik-feloszlatasara/hirkereso
Egyébként megértelek, a magyarországi politikai élet nagyrészt minősíthetetlen, viszont a bőrünkre megy.
@eszti....:
Pedagógusként meg talán kellő "mélységben" tudod ezt értékelni, egyébként tömény hányinger és majd megint elviszi a "jó hírünket" a világba:
b1.blog.hu/2017/10/11/a_menekult_gyerekeket_bezarjak_aszodra_meszaros_lorinc_megkaphatja_a_foti_kastelyt
@kekex:

Jobb ötletem támadt. Inkább belevetem magam az élet örömeibe. Aztán mindenki oldja meg a saját nyűgjét úgy, ahogy akarja. :D :D
@eszti....:
Na, azért csak van pozitív fejlemény is!
mandiner.hu/cikk/20171011_osszeborult_az_ellenzek_a_lakhatas_ugyeben
remélem, hogy több ilyen "összellenzéki" összeborulás jön a választás előtt! - és még a momentum sem maradt távol. Lehet, hogy Bojár rugdosása hatott?
Jó irányba tett apró lépés:
24.hu/belfold/2017/10/12/kozosen-tuntet-az-ellenzek-oktober-23-an/
kivéve (naná) a Jobbik. Bár ki tudja? Addig még van 11 nap.
@kekex:

Vagy ez is a Soros terv része?
Esetleg mindenki Gyurcsány kottájából játszik? :D
@eszti....:
az lmp juszt se! ha távol marad a közös ellenzéki tüntetéstől - akkor nem is ellenzéki. Ahogy arról mindig is meg voltam győződve.

www.atv.hu/belfold/20171012-az-lmp-nem-megy-el-a-kozos-oktober-23-ai-tuntetesre/hirkereso
Nem csak az lmp, hanem a momentum sem vesz részt a közös 23-i ellenzéki tüntetésen - ergo ezek nem ellenzékiek.
Mert csak nagy lila szemeket meresztve lehet elhinni, hogy a közös tüntetésben nem a tény, hanem a téma a lényeg.
pestisracok.hu/kopas-az-eredeti-nyolc-partbol-het-egyezett-meg-valasztasi-torvenytervezetben-es-ot-fog-tuntetni-erte/
de azért a híveik jóváhagyóan mondják csak erre: Beeee!
@kekex:

Olvasd el a 2014-es posztokat! A forgatókönyv ugyanaz.
www.sztarklikk.hu/kozelet/nem-mukodo-uzemre-dobtak-ki-milliardokat/329796/
"Az Eximbank hét milliárdos keretösszegéről azonban - banktitokra hivatkozva - nem hajlandóak semmit elárulni.

Bejelentésem nyomán a NAV és az ügyészség már vizsgálódik, de az offshore hátterű céghez került milliárdok eddig nem kerültek elő."
Nem is fognak!
@eszti....:
www.sztarklikk.hu/kozelet/orban-hatradolhet-nem-lesz-oktober-23-an-kozos-ellenzeki-megemlekezes/329789
azaz az lmp elvégezte3, amire létrehozták. Brávó - és VANNAK szavazóik (de hát a föld lapossága mellett is sokan szavaznának)
A külön indulás mellett erős ANYAGI érv a 600 milliós választási és az 1 %-ot elérő pártok 700 milliós támogatása.
Csak nem fognak erről lemondani mindenféle kormány- rendszer- meg alsógatya-váltás helyett?
@kekex:

miért? eddig mit tettek közösen?
hamis lenne, mint a karácsonyi szeretet.
@eszti....:
Egyrészt csak aláírták a választási törvény elleni közös fellépést - másrészt pl a Római mobilgát ügyében is körvonalazódik az elllenzéki együttműködés, tehát ügyek mentén már képesek együttműködni.
Egyébként meg már eleve azt mondtam, hogy elfér egymás mellett több lista is - ha az egyéni körzetekben képpesek együttműködni és egyeztetni.
Ott válik majd el a szar a májtól, hogy melyik lesz az, aki az ellenzék megbontása (tehát egyértelműen Orbán érdekében) nem fog egyeztetni, és juszt is elindul a közös jelölt ellen. (így legyen ötösöm: az lmp lesz az, amit erre hozott létre Orbán és az ő ügyvédje)
mandiner.hu/cikk/20171014_egyutt_a_regi_es_az_ujabb_partok_allitsanak_kulon_listat
Mondjuk, ha az "új pólus" nem ugorja meg együtt a 15 %--ot, akkor mind kiesnek - kivéve, ha másolják a szlovák technikát, és még átnyomják, hogy a résztvevők mindegyikének meg kell ugorni az 5 %-ot. Na: akkor léesz érdekes, hogy képesek-e létrehozni (szintén szlovák példára) egy választási pártot!