Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 24.hu/belfold/2024/03/29/titkos-megfigyeles-varga-judit-tuzson-bence-pegazus/ "Kevéésé érthető vi... (2024.03.29. 14:30) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2016.06.08. 08:19 Fabius

Schiffer: az utolsó szó jogán

A visszavonulás útján elindult Schiffer még egyszer visszanézett, és ha már, akkor szólt is egyet kb az utolsó szó jogán:

Schiffer azt mondta: egy zöld párt alapvetése, hogy mindenkinek joga lehessen az emberhez méltó élethez, lehetőleg a saját szülőföldjén. A másik alapvetés pedig szerinte az, hogy egy zöld párt elkötelezett a kulturális sokféleség mellett.

„De ez nem a kultúrák végtelenített összekeveredését jelenti, hanem azt, hogy minden kultúra a keletkezési helyén tudjon virágozni és fejlődni.”

Ezért meg kell különböztetni a kulturális sokféleség politikáját a multikulturalizmus politikájától. Még azt is mondta, hogy a demokráciaexport korunk gyarmatosítása, amiért Amerika mellett szövetségesként Magyarországnak is felelőssége van, és rossznak tartja a kvótarendszert.

Különösen szép gondolat ez a "csak otthon pattogjál" egy emberi szabadságjogokért kiálló szervezet egykori vezetőjétől. Kösz, Schiffer, majdnem méltósággal vonultál vissza.

Ja, csak az úgy nehéz, hogy közben a nyelved nem szakad el Orbán seggétől.

schiffer_2.jpg

483 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr138789152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.
Ismétlem tegnapi kérdésemet:

„De ez nem a kultúrák végtelenített összekeveredését jelenti, hanem azt, hogy minden kultúra a keletkezési helyén tudjon virágozni és fejlődni.”

1. Hol virágozzanak a dogonok?
2. Hová menjen Dr. Grespik László?
3. Honnan jöttek a magyarok, ha rovásírásuk van arról, hogy tizenötezer éve itt vannak?
.
@dr. jenőke (jenőke): szerintem a dogonok nem vegyíthetőek grespikkel... emulziót nem képeznek...
Segítség, igazat mondott Schiffer! Most mi lesz velünk???
nem tudom, schiffer hova tart. osztolykán ágnes viszont beült az emmi-be, mondja, "Minden értelmiségi előtt két út van. Vagy a partvonalról kiabál befele, hogy minden rossz és mindjárt itt az armageddon, vagy odaáll és megnézi, tud-e változtatni. Utóbbit választottam, a miniszter pedig nyitott volt."

444.hu/2016/06/06/miniszteriumi-tanacsado-lett-a-volt-lmp-s-kepviselo-osztolykan-agnes
@Gábris szomszéd: kicsi szépséghiba, hogy a le-oppárdont a flansziákkal közösen építették...

de mind a két taligát szívesen látnám a garázsban!
Nincs itt semmi látnivaló, csak Schiffer próbált meg még utoljára(?) benyalni a Gecinek. Mindenki mehet tovább. Még Birca is, aki képtelen elszakadni attól, hogy szép a multikulturális társadalom, csak mindenki maradjon otthon. Csak azt nem értem, hogy akkor mi a fenét keres valami bolgár akolban, ha ennyire egyet ért Schifferrel? Miért nem nem jön haza építeni a multikulturalizmust Magyarországon.
Bár ismerve hozzászólásait jobb ha ott marad, vagy még Keletebbre költözik. Putyin tárt karokkal fogadná.
@Gábris szomszéd: Orosz portál az alfa,mi közöd neked azokhoz artuka?Rubelben vagy kopekben kapod az járandóságod mint a birca?
@toportyánzsóti: Már megint lüke vagy zsótika? :)
Nem az a lényeg, hogy milyen portál, hanem hogy mit mondott a Dalai Láma. De csak a te finnyás kedvedért nesze.

www.blikk.hu/aktualis/politika/a-dalai-lama-kimondta-a-menekultekrol-amit-eddig-senki-sem-mert/v4nrh9j

www.dailymail.co.uk/news/article-3619322/Dalai-Lama-says-Germany-Arab-country-warns-Europe-taken-migrants.html

Így jó lesz kommentelők gyöngye? :)
@Gábris szomszéd: Esélyed sincs hogy értsél is valamit logikai panelhibás.
@toportyánzsóti: Pedig rajtad kívül, még a hülye is látja, hogy miről van szó. :)
csak a szokásos idiótaságok narancsmaffia földjén, és ebbe remekül beleillik a megbuggyant sifferke is:

Megszűnik a kórházak minden gazdálkodási önállósága

Ezt nem valamelyik ellenzéki napilap károgja, hanem a Magyar Idők írja egy kormány-előterjesztésre hivatkozva.

444.hu/2016/06/08/megszunik-a-korhazak-gazdalkodasi-oenallosaga

---

Természetesen idén is megússzák az alternatív iskolák

Furcsa is lett volna, ha pont azokat az intézményeket büntetik, ahova az ország elitjének fele a gyerekeit járatja.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2016%2F06%2F08%2Ftermeszetesen-iden-is-megusszak-az-alternativ-iskolak
@Gábris szomszéd: Egyre gagyibb forrásokból idézel, de azokat sem olvasod el rendesen.
Két eset van ugyanis:
1., Integrálódnak (amit most komolyan akarnak a németek, nem úgy. mint a törököknél, akiket eleve ideiglenesnek tekintettek) - ebben az esetben nincs veszélyben az európai identitás (megjegyzem, hogy Németország maga 80 milliós, az EU több, mint ötszáz, mekkora tömeg kell, hogy veszélybe kerüljön az identitása?)
2., Ideiglenesen maradnak (ez egy korrekt felvetés). ebben az esetben még kevésbé.
Természetesen lesz, aki az 1-est, lesz aki a 2-est választja.
Megjegyzendő, hogy a Dalai láma, amikor Indiába menekült társaival, ragaszkodott hozzá, hogy dolgozzanak, ne menekülttáborokban tengődjenek, de ahhoz nem ragaszkodott, hogy hindivé váljanak. Az előbbi követelés jogos, csak éppen akkor nem kellene az "elveszik a munkánkat" kártyát egyidejűleg kijátszani.
@Gábris szomszéd: Hülye ügyben kétségtelen hogy autentika vagy.Maradj az alfahíren.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ebben tamás vagyok. Volt ugyanis egy olyan terv is, hogy minden iskolának kötelezően le kell adnia a központi tantervet, attől eltérő tartalmakat és módszereket csak többletszolgáltatásként adhat.
Azt még nem láttam, hogy ezt is feladták volna.
@Kuviklacz: és sem, tehát megint a látszat, hogy nem fogják bedarálni őket. Ugyan azt csinálja a narancsmaffia megint, mint már oly sokszor.
elismerésem neki:

Budaörs nem adja az iskoláit – videó

A polgármester nem fogja aláírni a város iskoláiról szóló átadási megállapodást, mert több száz szülőhöz és tanárhoz hasonlóan ő sem ért egyet azzal. Kedd este körülbelül kétszázan demonstráltak az iskolák teljes államosítása ellen a budaörsi városháza előtti téren. Videó.

hvg.hu/itthon/20160608_budaors_nem_adja_az_iskolait
@Kuviklacz: sajnos olyannyira nem látják itt teuton földön az integrálódni akarását a menekülteknek, hogy egy törvényt is hoztak, miszerint(igen nagy vonalakban):
- aki nem tanulja meg a nyelvet, nem látogatja nyelvórákat+integrációs kurzust, attól első körben megvonják az anyagi támogatást, majd viszlát!
- aki nem tartja el magát és családját, az nem hagyhatja el a kijelölt lakóhelyét(átköltözés máshova), ez azért is lényeges, mert az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a nagyvárosokban koncentrálódik a bevándorlók nagy része, itt "gettósodnak" - mivel itt megtalálják a korábban érkezett a nyelvüket beszélő és vallásilag is azonos csoportokat -, nem integrálódnak, de komoly terhet jelentenek a szociális rendszernek és a bűnüldözésnek is!
- egy "szerződést" is alá kell írniuk, amiben vállalják, hogy tiszteletben tartják a német törvényeket, szokásokat és életmódot(ez sem azt mutatja, hogy komolyan hiszi a német állam az integrálódási szándékot), különben kiutasítás vár rájuk.

- továbbá, első lépésként egy azaz 1 eurós órabérért KELL dolgozniuk, hogy megismerjék és megszokják a német munkakultúrát. hoppá, ugye észrevetted a kis csavart?

a "törökök" integrációja fél-sikerként való interpretálása is erős túlzás. de nem kell muszlimokat emlegetni, az itt élő orosz (milliós nagyságrendről beszélünk) bevándorlók - schröder idején érkezett a többségük - akik oroszországi németnek vallották magukat, arra hivatkozva, hogy a nagymamájuknak volt egy német juhász kutyája. szóval az oroszok is gettósodnak, alig beszélik a nyelvet (tisztelet a kivételnek), viszont dolgoznak!

a dalai lamá pedig igen rossz példa, mivel ő egy vallás vezetője és egy nép lelki vezetője is! nem követelt különleges elbánást, nem ágált a hinduizmus, brahmanizmus és a többi indiai vallások ellen...
„De ez nem a kultúrák végtelenített összekeveredését jelenti, hanem azt, hogy minden kultúra a keletkezési helyén tudjon virágozni és fejlődni.”

ha jól értelmezem, akkor a mazsihiszt, slomót meg a tagságot basszák gépre, azt irány a szentföld... (II. béla, az imrédy)
.
Mit is mondott Navracsics?

Az Unióba tömörült országok mindegyikén belül és némely országok között is lényegében azon folyik a harc, hogy átalakuljon-e az Unió egy komoly, ha úgy tetszik totális politikai- pénzügyi-gazdasági integrációvá, vagy az Unión belüli egységet ne fokozzuk tovább, sőt egy picit gyengítsük azt és az Unió a „nemzetek Európájának” gyűjtőhelyévé váljon. Ön melyik verzió megvalósulását látná szívesen?

Navracsics: Ha választanom kell – ahogy Ön fogalmazott – egy totális föderáció, avagy a nemzetek Európája között, akkor az utóbbit tartom reálisabb alternatívának. Azzal a megkötéssel, hogy egy ilyen Unión belül ugyanakkor óhatatlanul erősödniük kell bizonyos közös intézményeknek.
E tekintetben már aktuálisan is fontos tesztként értékelhető, hogyan sikerül közös intézményes keretek között, együttesen megoldani, legalábbis jól kezelni a menekült problémát. Én úgy gondolom, hogy a Bizottság erről szóló állásfoglalása – kvóta ügyben – abszolút vállalható megoldás, hiszen az csakis arról szól, hogy ha a menedékkérők száma egy országban meghaladja a szokásos mértéket – ami egyelőre sehol sem történt meg –, akkor a többi tagállam az adott ország segítségére siet, segít az érintettek elhelyezésében. Ez tehát nem azonos egy mechanikusan mindenkire kirótt kényszerkvótával.

alapblog.hu/a-kovetkezmenyek-megjosolhatatlanok-interju-navracsics-tiborral/
.
szia birka !!!!

nem tudod..mostakkó neked is visszaköll menned a francba...vagy te is későbbi jöttment vagy itt a dunatiszaközben ?????

vagy egy birkának mindegy ????
el a kezekkel a fostalicskától!...
(ad1/ ennyi az agykapacitása;
ad2/ ha tologatják, csak kilögyböli a tartalmát)
Nem lenne baj azzal az egy-kétezer menekült befogadásával (amennyiben azok normális,jóravaló,tisztességes állampolgárokká válnak).
De - óvatos becslések szerint is-, a planétánk minden ötödik lakója éhező, üldözött, és hányatott sorsú.
Ez hozzávetőlegesen 1,5 milliárd embert jelent (Szíria, Irak, Afganisztán, Eritrea, Szudán, egész Fekete-Afrika, stb....).
Ezek a tömegek már megindultak Európa irányába, egyre többen vannak, és jelenleg úgy néz ki, hogy megállíthatatlanok.
Ha az EU minden menekültet befogadna, azokat lélekszámarányosan szétosztaná a tagállamok között, akkor Magyarországnak közel harminc millió emberke jutna.

Küzdjenek inkább a szülőföldjükért, harcoljanak a gyermekeikért, családjukért, hazájukért, úgy ,ahogyan azt Zrinyi, Hunyadi, Kossuth, az 56-os Cinka Panna, és még nagyon sokan mások is tették.
A szabadságot sajnos nem adják ingyen. Fölöttünk is zúgott rabló mongolok nyila, vonszoltunk török rabigát.
A szovjetek húsz millió életet vesztettek, hogy megvédjék magukat a fasiszták rémuralmától.
@Sir Bates dö Hól: azé többet vártam vóna Batman!
@húzzad neki shakespeare: most pedig a narancsmaffia dúlása van soron, ilyen olyan védekezéssel ideig óráig gátat lehet szabni a népek vándorlásának, de ez csak röpke pillanat. Tetszik vagy nem, az éghajlat változás felül fog írni mindent. Nincs erő ami megállíthat 2-3 milliárd menekültet.

Ez a forgatókönyv pedig nincs messze.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Azt én tudom, hogy az emberiség pusztulását nem a nap kihunyása fogja okozni. :-(
@Kuviklacz: jav.: hinduvá - a hindi, az a nyelv
beszéljünk inkább a lényegről, mert a menekült kérdés csak gumicsont:

A Waberer's kibulizott magának egy adókedvezményt

Többek közt Wáberer György miniszterelnöki megbízott pár ezer kamionját érintheti.

A Waberer's kibulizott magának egy adókedvezményt

Többek közt Wáberer György miniszterelnöki megbízott pár ezer kamionját érintheti.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2016%2F06%2F08%2Fa_waberer_s_kibulizott_maganak_egy_durva_adokedvezmeynt%2F

---

Profi poloskát találtak az Eötvös Intézet irodájában

A Soros György által is finanszírozott civil szervezetnek fogalma sincs, kié a szerkezet.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2016%2F06%2F08%2Fprofesszionalis_poloskat_talaltak_az_eotvos_intezet_irodajaban%2F
@nincs_itt: ne add fel a reményt... (Pókember)

(swift, voltaire... biztos megtalálod németül is... )
Egy gyár is meg tudja fektetni a magyar gazdaságot

Sérülékeny, kiszolgáltatott a gazdaság, ezt a GDP visszaesése is jelzi. Ha pedig nem lenne uniós pénz, alig lenne itt növekedés.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2016%2F06%2F08%2Fnovekedes_gdp_autoipar_unios_penz%2F
@Sir Bates dö Hól:
Nahát, idönként éles az eszed.
Állandóan a magyar iskolarendszer körül sertepertélnek. Most is az izraeli nagykövet. Köze?
Mi a bajotok Schifferrel? Nagyon igaza volt most is. Ha alapít egy pártot, beállok, csak ne zöldet, abba mindenki csak belezöldül./bár a rokonya volt Szakasits, dehát már régen, viszont a nagynénjei nem mindig kultiválják.
@Sir Bates dö Hól:
Látszik, hogy azt sem ismered, régen volt.
imolka jobb ha csendben maradsz, viktátor is létrehozta magának a narancsmaffia fideszpártot:

A Waberer's kibulizott magának egy adókedvezményt

Többek közt Wáberer György miniszterelnöki megbízott pár ezer kamionját érintheti.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2016%2F06%2F08%2Fa_waberer_s_kibulizott_maganak_egy_durva_adokedvezmeynt%2F
Hetekre elfogyott a tetanusz az országban

Még mindig fogyóban vannak a készletek, de már dolgoznak a problémán. Miután szóltunk, megsürgették a kiszállítást a Szent János Kórházba.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2016%2F06%2F08%2Fakadozik_a_tetanusz-ellatas_az_orszagban%2F
@Imola Helyesi:
Már így értem: régen volt, most nincs, AnalFa Béla.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ird fel valahová, nitrofurantin is hiánycikk, még erről sem írtak a blogokban. Csak segítek.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nahát, egymást is figyelik!
Még, még, még, ennyi nem elég....
@skribler200:
Csak ha fekete.Birca nem az, de te lehet, hogy az vagy.
@parti_giano: "Minden értelmiségi előtt két út van. Vagy a partvonalról kiabál befele, hogy minden rossz és mindjárt itt az armageddon, vagy odaáll és megnézi, tud-e változtatni. Utóbbit választottam, a miniszter pedig nyitott volt."

Aha, ez olyan, mintha néhai Pozsgai elvnertárs modnta vona, hogy ő már az anyaméhben a kommunizmust bomlasztotta.

Szerintem tisztreségesebb dolog bevallani, hogy valamiből élni kell, vállalkozni meg nem tud, ha tudna sem kap zsíros állami megrendeléseket. Ezért nincs más út, mint pálosodni. Ez legalább egyenes gerincre utalna.
@látjátok feleim szümtükkel:
.
Korábban - mondjuk negyven évvel ezelőtt ez így hangzott: Az értelmiség előtt két út van. Az egyik az alkoholizmus, a másik járhatatlan.

Namármost a mostani utak és terek kezdik ledobálni magukról a térkövet, egyre nehezebb járkálni.
@BircaHang Média szerkesztősége:

na, téged aztán kurvára érint, melyik kultúra hol virágzik...
@parti_giano:

szerintem is túlzás volt felrobbantani a Halálcsillagot, célravezetőbb lett volna beállni karbantartónak, és időnként itt-ott meglazítani pár csavart.
Meg azok a rohattnáci jobbikosok is csak kapaszkodnak a székükbe, meg a több mint fél millás fizujukba. :)

alfahir.hu/novak_elod_hivatalosan_is_lemondott_mandatumarol
@Gábris szomszéd: tezsvírem! azé' lássuk be, nem azért távozott a cijonisták és országrontók házából, mert tele lett a hamupopócskája a sok disznósággal! mielőtt pajzsra emeled, szólok, hogy ha junckers érettségi hiánya gond, akkor legyen ugyanolyan gond a nováknál is!
kibaxták, mert nem okos, de legalább nagy a pofája és halmozta a faxságokat. remekül el melegedett volna, ott a dágványban, még 2-3 évtizedig...
@Sir Bates dö Hól: sem voltaire, sem swift nem írt a szír háborúról, ha jól emléxem...

nem adom fel, csak éppen tőled, meglepett az azonnali reakciód iránya...
@Gábris szomszéd:

Emlékszem, amikor ez a surmó (Előd), a sok habzószájú "IQ bajnok" előtt nyilvánosan égette az uniós zászlót - ezzel szégyent hozva egész Magyarországra-.

Én sem szeretem például az oroszok politikáját, de attól még nem fogom a trikolórjukat az Andrássy úton, kétszáz ember előtt nyilvánosan felgyújtani.
@nincs_itt:
.
Javítok:
Martin Schulz a középiskolát sem fejezte be, de ez nem követelmény az uniós elnöki poszt betöltéséhez. „Martin Schulz rendelkezik a szükséges képzettségekkel. Azért hadd idézem a híres amerikai írót, Mark Twaint, aki azt mondta, hogy soha nem keverhető össze a végzettsége a képzettségével. Az Európai Parlament elnöki tisztségének betöltéséhez nincs szükség egyetemi végzettségre. George Washington sem rendelkezett formálisan iskolai végzettséggel, és Abraham Lincoln sem. Ez persze nem jelenti azt, hogy az elnök úr ezekhez az emberekhez akarja hasonlítani magát, ez csak egy történelmi észrevétel” – mondta Marcin Grajewski, az Európai Parlament elnökének szóvivője.

hirtv.hu/hirtvkulfold/erettsegi-nelkul-az-ep-elnoke-martin-schulz-1161916
.
@húzzad neki shakespeare:
.
Az ország zászlaja egyben egy nemzet jelképe is.

Azért furcsa ez a zászlóégetési szokás.
Szavonarola könyveket égetett (ez később is előfordult), még előbb Giordano Brunót, Husz Jánost és másokat égették.
Úgy látom, lassú a fejlődés.
.
azt hiszem, valami kilövés féle lehet lézerjanira :)

Bakondi György: Nem a titkosszolgálatok helyeztek el poloskát az Eötvös Károly intézetben

Orbán Viktor belbiztonsági tanácsadója ezt azzal támasztotta alá, hogy ha a titkosszolgálatok telepítettek volna, azt biztos nem lett volna ilyen egyszerű megtalálni

>>>>Bakondi György szerdai sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy ő nem látott olyan titkosszolgálati jelentéseket, amelyek Soros Györgyhöz köthető alapítványok olyan migrációt támogató tevékenységéről szóltak volna, mint amiről Lázár János beszélt néhány hete.<<<<<<

444.hu/2016/06/08/bakondi-gyoergy-nem-a-titkosszolgalatok-helyeztek-el-poloskat-az-eoetvoes-karoly-intezetben
@dr. jenőke (jenőke):

Primitív dolog, ezzel akár más országokat is megsérthettek. Dzsihádistáknak meg efféléknek való.
@nincs_itt: az egyetlen lehetséges irány volt, sz'tem...
@dr. jenőke (jenőke): köszönöm a kiigazítást! valóban schulz-ra gondoltam!
@Sir Bates dö Hól: és ha dogonokra értette, az pedig nem a szent föld, hanem mali?!
@látjátok feleim szümtükkel:

Kicseszettül gyorsan és tévesen ítélkezel.
Osztolykán évtizedek óta a romák/cigányok integrációjáért dolgozik. Az LMP előtt is azt tette, most is.
Kisebbségiként felelős döntést hozott.
.
Itt a szúnyog szezon!
Vakarózz a Tisza tónál!
.
@Eszter jött:

Szó se róla, így is lehet nézni.
Meg úgy is, hogy kormányon kívül mit tett, szervezett azokért, akikért dolgozott. Erről elég keveset hallani. Mondjuk egy országos megmozdulást azért, hogy az önkormányzatuknál lenyúlt pénzeket visszadják azok, akik lenyúlták? Esetleg országos megmozdulást a szegregációjuk ellen? Tudsz valamit megjelölni?

Mert kiállni a kamerák elé, és szövegelni, az nem nagy teljesítmény. Az sem, hogy beáll alkalmazottnak oda, ahol már régen eldöntötték mit és hogyan kell csinálni. Vele vagy nélküle.

@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Bakondinak, mint főtanácsadónak van joga titkosszolgálati adtokhoz jutni? Ez azárt érdekes. Akkor aki nem fő, csak tanácsadó, annak is van ilyen joga?
Látom, hálisten, hogy az itteni szédítő erkölcsi magasságnak köszönhetően Osztolykánt is sikerült elküldeni a francba.

Felkészül: Teréz anya.

(mikor gyötrő kétségeim támadnak, és arra gondolok, hogy Orbán esetleg mégsem lesz örökös miniszterelnökünk, csak idejövök, és máris megnyugodtam)
@vakapad:

Aha, a Szilit el lehet küldeni, Osztolykánt meg nem? No csak, te is szegregálsz?

Azt miért nem lehet bevallani, hogy élni kell, ha a kormánynál kap állást, akkor abból? Ez a szégyen, nem az, hogy púderozza?
Te kis naív, te elhiszed, hogy ő leállhat a miniszterével vitázni? Ugye nem baj, ha ezen nevetek?
Ebben a kurzusban esetleg jelenteni lehet, nem vitázni. Az még a brancsbelieknek sem megengedett.
.
Ez hogyan jött ki?

Magyarországon az Európai Unió átlagánál 20, az OECD-nél pedig egyenesen 30 százalékkal magasabbak a nyugdíjak – a fizetések arányában. Ennek ellenére mindenki kevésnek érzi, pedig fennáll a veszély, hogy a magyar nyugdíj csökkenjen – véli a Bankmonitor.hu a friss elemzésében.

Ha van egy darab személy 5.000.000,- Ft fizetéssel, és teszünk mellé 100 melóst 50.000,- Ft fizetéssel, akkor az átlag 90.000,- Ft.
Ettől még a 100 melós csak 50.000,- forintot cipel haza, és nem kilencvenezret, egy meg öt millát.

Most erre alapozva akarnak 20% nyugdíjcsökkentést?
Elfogyott a manyup? Nem lesz Eu pénz? Csak - mondjuk - szebb jövő?

A statisztikusoknak kellene egy jó ebéd.
Menü: nyakleves, utána világító tölcsérgomba-pörkölt savanyított hokkkedlival.
.
Ez bizonyítja: rendszerszintű a korrupció Magyarországon

Szóval az történt, hogy az elsőfokú bíróság az amerikai vesztegetési-kitiltási ügyben hozott ítéletében kimondta:

1. az amerikaiaknak igazuk volt, amikor korrupció miatt kitiltottak néhány magyar kormánytisztviselőt és kormányhoz közel álló gazdasági szereplőt az Egyesült Államokból,

2. az ügyészség, amely szerint csak színlelt vesztegetés történt, nem tett meg mindent az ügy felderítésére.

Magyarul: egyfelől a bíróság kimondta,
az ügyészség nem üldözi, hanem fedezi a gazdasági bűncselekményeket.

b1.blog.hu/2016/06/08/ez_bizonyitja_rendszerszintu_a_korrupcio_magyarorszagon
@vakapad:
.
Kalkuttai Boldog Teréz, aki egyébként Teréz anya.
Teréz anyát II. János Pál pápa a missziós világnapon, 2003. október 19-én Rómában csaknem negyedmillió zarándok jelenlétében boldoggá avatta.

És valóban felkészül:

Ferenc pápa 2015. december 17-én engedélyezte a szentté avatási dekrétum kihirdetését, 2016. március 15-én pedig bejelentette, hogy 2016. szeptember 4-én szentté avatják Teréz anyát.
.
index.hu/belfold/2016/06/08/negyen_eroszakoltak_meg_a_budan_kidobott_kolumbiai_lanyt/

Itt kicseszettül gyorsan kéne ítélkezni nem úgy, mint egy tetü ( ha már a vádemelésig ennyi időre volt szükség ).
@húzzad neki shakespeare: Pedig már a Kúria is kimondta, hogy egy ország zászlójának elégetése belefér a véleménynyilvánítás szabadságába.

nemzeti.net/izaeli-zaszloegetes-lenhardt-balazst-a-kuria-is-felmentette-5017936.html
@nincs_itt: miért, mert más a bőrük színe?... tudod-e, hogy a le pen-féle fn milyen népszerű a nem 1G-sek körében itt?...

(radnóti virágozhat moon, de a menóra tiltva legyen?... a volt gettó körzetében meg a pajeszosokat erőszakkal nyírjuk meg?... a romák közül ki maradhat? a 100 tagú vagy a cséri telepiek is?... )
@Gábris szomszéd:

Szerintem akkor is bunkóság!!!
Ha egy LMP-s, egy DK-s, vagy éppen Fabius tenné, nekem akkor is ez lenne a véleményem. :-)
@vakapad: én dobtam be. nagyon furcsállom, mert itt az ocö esete farkas flóriánnal, balogról meg azt mondja, nyitott volt. nekem az emmivel csak rossz tapasztalataim vannak. tuti, nem a roasz szándék mozgatja osztolykánt, de át fogják baszni.
@parti_giano: "nem a rossz szándék mozgatja osztolykánt, de át fogják baszni."

és fel is használják majd.
@Gábris szomszéd:

Még aztán nem az Uniót, nem a zsidókat, nem másokat kell hibáztatni, hanem saját magunkat.
Ha a magyar ember hatalomra kerül, a közvagyont el kótyavetyeli, egykettőre elfelejti miben hitt, és csak a dollár jele pörög a szeme előtt - akárcsak Dagobert bácsinak-.
Foglalkozol a közélettel, és ezt te is tudod!!! :-(
@Sir Bates dö Hól: pusztán dr.Jenőke miatt ugrottak be a dogonok, magasról teszek a bőrszínre, vallásra és egyéb megkülönböztető jegyekre.
viszont, hogy igen finoman fogalmazzak, neked nagyon zárt a gondolkodásod! kicsit olyan mórickás...
@vakapad: sajnos az a gond, hogy nem látszanak az eredmények! a szegregáció enyhült? a javult bármilyen módon a cigányok mo.-i helyzete? természetesen el kell ismerni az erőfeszítést is, de ha eredménye igen csekély, akkor a kritika is helyénvaló!
ezért nem osztolykán a felelős egy személyben, de nem is teréz anya!
@húzzad neki shakespeare: "Még aztán nem az Uniót, nem a zsidókat, nem másokat kell hibáztatni, hanem saját magunkat."

Ha jól emlékszem a gázai népirtás miatt égette a zászlót és nem azért mert mindenért őket okolná.
@Gábris szomszéd: szerintem azé, me a palesztinok egy csomó rakétát kilőttek izraelra, csak összekeverte a zászlókat:)
@dr. jenőke (jenőke):

mindkettő igaz, én úgy tudom, az átlagnyugdíj az átlagbérhez képest egyedül Luxembourgban magasabb, de mivel a magyar átlagbérek az egyik legalacsonyabbak egyúttal az Unióban, valójában a melós és a nyugdíjas IS éhkoppon van ÉS ezzel egyidejűleg még torz is a bér/nyugdíj szerkezet.
@nincs_itt:

ha a Kormány nagyon igyekszik, akkor Nemzeti Összefogással talán sikerül Matolcsy és Philip összes műveit (olvasatlanul) tizedannyi példányban kiszórniuk, mint Gyurcsány tetszőleges szakácskönyvét.

hö.
höhö.
@taga20: Azt viszont az Amnesty sem keverte össze, hogy Izrael háborús bűnös, a gázai koncentrációs tábor üzemeltetéséről már nem is beszélve.

index.hu/kulfold/2015/07/29/haborus_bunoket_kovetett_el_izrael_az_amnesty_international_szerint/
Osztolykán miért írja a nevét ly-nal, amikor idejött, még nem is volt hivatalos ly.
A sztojka-ból ered.
@Eszter jött:

"Kisebbségiként felelős döntést hozott. "

Ez szépen hangzik, de ugye nem nagy baj, ha erősen kételkedem.

Osztolykán ott ült a debütáló Balog (arra már nem emlékszem, hogy államtitkári vagy miniszteri idején) első ilyen jellegű tanácskozásán, cca. 2 tucat kiváló szakemberrel együtt.

Közülük jónéhány távozott fél óra múlva, amint leesett náluk a tantusz. Azóta se kiabálnak a partvonalról, hanem teszik a dolgukat.

A "felelős döntést" egyelőre Ritók Nórának, a cserdi polgármester Bogdánnak, - hogy csak a legismertebbeket mondjam - szavaznám meg nyugodt szívvel.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: az alternatív iskolák esetén vigyázni kell azzal a felfogással, miszerint ha vmi alternatív,az egyenlő a mínőséggel. nem feltétlen az. természetesen léteznek ilyen intézmények is.de megtalálhatóak azok is, ahová bárkit felvesznek, csak fizessen.
@Gábris szomszéd:

Egy gesztus, hogy Novák Előd a népirtások ügyben is hallatja hangját.
@Gábris szomszéd: belefér,csak éppen bunkóság,ahogy az is belefér,hogy beszélgetek más ország himnusza alatt..csak az is bunkóság.
2011 első félévében a soros európai uniós magyar elnökség idején Balog Zoltán az EU-ra méretezett romastratégiával állt elő.
(Talán csak nem a romaügyi biztosság megalapítására és betöltésére pályázott?)
Ha ennyire ért Balog úr a témához, minek neki Osztolykán??

Én azt gondolom, hogy Fideszék röhögve gyűjtik az "aláírókat".
Meglett nekik már például Zoltai, Szili, Osztolykán.
@PeniValdes: A népirtás asszem még nagyobb bunkóság. :(
A poszthoz.
Schiffer passzív állományba vonulása - mint minden tekintélyelvű pártnál - hasznára válik az LMP számára.
E párt körüli atmoszférában erősen érzékelhető volt, hogy Schiffer a prímhegedűs, és hiába volt társelnök Szél Bernadett, ő érezhetően diktált feladatokat látott el.
Schiffer a lemondásakor fő motívumként a szellemi erőtér hiányára hivatkozott, tette ezt úgy, mint egy előkelő idegen, a partvonalról beszólva.
Vajon nem az ő irányítási hibája az, hogy nem tudta a vezető értelmiség pártfogását elnyerni?
Nem az a megoldás, hogy kudarc esetén a fölényes elvonulás útját kell választani.
Az elképzelhető, hogy kedvét szegte a parlamenti viták színvonalának süllyedése, az, hogy a parlamenti funkciók kiüresedtek, és ennek megállítására a Fidesz áldásos közreműködése miatt nincs lehetőség. Ez igaz.
Azonban indokként ő inkább előtérbe helyezte pártjának általa vélt gyenge pontjait, mintha azok előidézésében nem Schiffer lenne az első számú felelős.
Schiffernek viszont egy óriási érdeme van abban, hogy kiváló, főként szakpolitikusokat szervezett maga köré, akik nevet szereztek maguknak aktív fellépésükkel, és ez pártjuk ismertebbé válását nagyban befolyásolja.
@maifejjel: "Meglett nekik már például Zoltai, Szili, Osztolykán."

Régi komcsi elvek szerint lehet, hogy meg is volt, sőt ők küldték őket? Jutalomból. Most csak visszatértek. Beszivárgás? Kiszivárgás?

No ezért mondtam, hogy a tiszta beszéd az, hogy bevallják, élni kell valamiből. Most ebből. A púder mindig gyanús.
@Mariann19:
Szerintem meg nem bírta szeles Bettit, nem csodálom, az a nő egy két lábon járó gyorsított filmfelvétel hadaró, érthetetlen szöveggel és nem látványos,idegesítő filmkockákkal; pampapapapapapammmmmmmmmmmmmmmmmmm
@Imola Helyesi:
Vagy mint egy felturbózott motor rossz karosszériával...
@Gábris szomszéd: az ejus zászlót meg mijen népirtásé?
ez a manus sokkal ostobább, mint amilyennek elsőre láccik!
@Imola Helyesi: berni egy jó csaj, értelmes dumával. te irigy boszorkány, csúnya és retardált vagy.

lehet választani!:))
@Orica Középföldi:

Miért is kellene Osztolykánt leírni?
Mert együttműködik az EMMI-vel?
Normális országokban ez teljesen megszokott eljárás.

Én kissé másképp nézem ezt a helyzetet, kisebbségiként.
Tudom, hogy egy közösség helyzetét csak akkor lehet hatékonyan előre mozdítani, ha képviselői részt vesznek a döntéshozásban.
Ezért elvárom az engem képviselő értelmiségtől, hogy akár kemény kompromisszumok árán is tagja legyen a kormánynak vagy együttműködjön a regnáló hatalommal.
@Imola Helyesi:
Kedves Imola!
Egy politikus megítélésénél rangsorolni kell az értékeket.
Első sorban az jön számba, hogy politikusi funkcióit hogyan teljesíti.
Az már csak egy függelék lehet, hogy külső megjelenésében és beszédstílusában megfelel-e a bíráló ízlésének.
Személy szerint én Szél Bernadettet egy hihetetlen munkabírású, kitartó és határozott politikusnak tartom. Megerősít ebben a hitemben az a számtalan hasonló, Bernadettet pozitívan megítélő vélemény,amelyeket a kommentekben olvasni lehet.
Bírálod a beszédstílusát. Remek a szóhasználata, precíz a fogalmazása, beszédében a témára összpontosít.
Te kit választanál jó megjelenésű politikusok közül, akik megfelelnek a közszereplés kritériumainak, az alábbiakból:
Németh Szilárd, Tállai András /tájszólásával/Czomba Sándor, Szél Bernadett?
@Mariann19: igazad van!
ráadásul, te is egy jó csaj vagy értelmes dumával:)))
@Eszter jött:

Két malomban őrölünk.

Nem kell leírni. Nagy elméleti tapasztalata van.
Nem együttműködik az EMMI-vel, hanem beült.
Semmiféle döntéshozatalban nem fog részt venni.
Nem tagja a kormánynak.
Együttműködni kívülről is lehet.

Ez elvárásod amúgy helyes.
@taga20:
Tényleg így gondolom, és meg is indokolom.
Amúgy pusszantás neked!
@PeniValdes:
" tájszólás nem ciki."
Egy politikusnál nálam zavaró, elvonja a figyelmet a témáról. Legalábbis nálam.
@Imola Helyesi:

"_Szerintem meg nem bírta szeles Bettit, nem csodálom, az a nő egy két lábon járó gyorsított filmfelvétel hadaró, érthetetlen szöveggel és nem látványos,idegesítő filmkockákkal; pampapapapapapammmmmmmmmmmmmmmmmmm_"

Senki nem vitatja azt, hogy az értelmes beszéd számodra érthetetlen. Vannak így ezzel egy páran a mélymagyaroknál. Ezt úgy kell értened, hogy már olyan mélyre süllyedtetek, ahonnan már lehetetlen visszakapaszkodni az emberek közé.
@Orica Középföldi:

"_Együttműködni kívülről is lehet._"

ezekkel?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"_ha a Kormány nagyon igyekszik, akkor Nemzeti Összefogással talán sikerül Matolcsy és Philip összes műveit (olvasatlanul) tizedannyi példányban kiszórniuk,..._"

Bezzeg, ha kellemesen puha, ám hasznosítható papírra nyomták volna!
@PeniValdes: azé a háráp a kacsa időjárásjelentő, azé gáz:)
@jaegtoer:

Ezekkel is lehetne, ha egy percig is akarnák, vagy komolyan gondolnák. De nem.
@Mariann19: erre lenne egy kissé tahó válaszom
de nem azt írom ide,hanem azt,hogy mindenki máshogy látja
@PeniValdes: jaj te, ne legyél má ilyen kemény!:)

egyébként az időjósok a legnagyobb szemfényvesztők, a politikusok után:))
@taga20: én sosem nézek időjárás jelentést, kinézek az ablakon,aztán látom
@PeniValdes: jaj te, ne legyél ilyen puha!:))
@PeniValdes: és melyik az a falu, amelyik neked má város?:))
@Orica Középföldi:

Beült, mert másképp nem működik.
Ha magyarországi cigány lennék, örülnék, hogy a sok fehér között van egy magamfajta is.
@PeniValdes: velem keménykecc, mariannak meg pucsitasz:)
@taga20: keménykedni szoktam...a boltban
pucsítani nem
@Eszter jött: és mi működik innentől, hogy beleült?
@taga20:

"A palóc nyelvjárás egyik legjellemzőbb hangtani sajátsága az „a” és „á” hangoknak a köznyelvitől eltérő ejtése; az „a” helyett rendszerint ajakzárás nélkül képzett „â”-t ejtenek (rövid „á”), az „á” helyett pedig az ajakzárás különböző fokával képzett, néhol egészen „ó”-ba hajló „ā”-t: „hosszú a”, amelynek helyébe néha diftongus lép. Pl.: szâmār (szamár), âlmâ (alma), nâgy (nagy)."

Legalább megtudta a világ, hogy milyen szép a palóc nyelvjárás.
@PeniValdes: na jó, eszt elfogadom városnak. persze nem érd szintű, de város:)))
@Eszter jött: "Tudom, hogy egy közösség helyzetét csak akkor lehet hatékonyan előre mozdítani, ha képviselői részt vesznek a döntéshozásban."

A fidesznél nem működik együtt a döntéshozásban az, aki ellenzéki oldalról valami hivatalba beül, mert itt arról van szó. De nem tud együttműködni az sem aki kivülről szeretne részt venni a döntémegalapozásában, mert egyszerűen nem kérdezik meg. A fideszben még a tagokkal sem beszélik meg a döntések alapját. Nem emlékszel mit mondott a Rubovszki kamera előtt arról, hogy az Áder miért nem lesz tovább államelnök? No talán ebből értheted miért értlemetlen ( és nekem gerinctelen is ) Osztolykán szövege? Ha azt mondja, meg kell élnem, és ez a lehetőség adódott, akkor az tiszta beszéd.
@taga20: csak 5000-rel vagytok többen,ne légy annyira oda:))
@Eszter jött: jesszusz, ez csoda szép volt!

azé a világ, egy kicsit erős volt:)))
@taga20:

Ez a nő még el sem kezdett dolgozni, máris minden oldalról támadják.
Ugyanez folyt, mikor Czeizel lányát kinevezték miniszteri biztosnak.
Mindenki gumigerincet emleget, pedig csak szakemberek kerültek a megfelelő helyre.
@jaegtoer:
Ámen, légy boldog Bettivel, neked való piriszka.Vagy Osztojkánnal. Na ők nem mélymagyarok, csak magasak, hígak egy kicsit, mint az olcsó hús.
@Eszter jött: récsölről má ne is beszéljünk.
gonoszak az emberek:)
@Eszter jött:
Szia, Eszter , annak a versnek van dallama, amit egyszer leírtál, sehol nem találom.
@Imola Helyesi: olyanok mint a geciorbán gazdád?
@jaegtoer:
Értelmes beszéd a Bettinél? Csalódtam benned.
Hát még az írása: Így írta felsz. módban: mond
Nem csodálom, hogy Schiffer
inkább lemondott.
@taga20:
Nem pofázol bele, világos, akkor kommentéálj, ha kérdeznek, szeles meg szilas, szálas, széles 2. De főleg bunkó!
Itt a roncsderbis, mentem.
@taga20:

Ez a tipikus "anyaországi" fennhéjázó magatartás.
@Imola Helyesi: mi van te ártány, nem pörög a kontra-blogod, asztán visszasomfordáltál ide?

de mi nem adtunk engedélyt, hogy itt okádd ki a dzsuvát, amit a gecitől kaptál:))
@Imola Helyesi:

Van. De nem találod a neten.
Az ilyen bunkó tagafélék járnak be az iskolákba tanárokat verni, hazudoznak, aztán rárontanak többen egy tanárra.
Kíváncsi leszek, Osztojkán mit tojik erre.Megint szegény kisebbségi lesz az áldozat, biztos.
@Eszter jött: ez a tipikus "határontúli" kisebbségi komplekszusos magatartás:)
Bunkó, mocskosszájú patkány kinyomásra került.
Micsoda egy csicska ez, így rémíti el a hozzászólókat a mosdatlan szájával.
@Imola Helyesi: ebola, most finoman lecigányoztál?

te vigyázz, me ha a geci eszt a cigányozást megtuggya, ako neked annyi:)
@Eszter jött: aham, ott van flórián. már ezen elgondolkoznék osztolykán helyében. kb. ennyire érdekli a roma kérdés a kormányt.
@Eszter jött:
Tedd már fel a you tube-ra, kár lenne, ha feledésbe merülne!
Néztem gömörieket is, de nincs a műsorukban.
@taga20:

:))))

Az a sok beszédhibás, selypítő, sustorgó, magyartalanul hangsúlyozó nem zavar, aki mostanság a képernyőre kerül?

Nem jártam odaát vagy 2 éve, de nem is kívánkozok.
@Imola Helyesi:
Vagy énekeld fel, és tedd be ide!
@Imola Helyesi:
Mobilra, azt mentsd le a gépedre, és tedd fel ide a linkjét.
@Eszter jött: :)))))))))ez a beszéd bébi!

azé legalább aszt mondjad, hogy miattam azé mégis kívánkoznál:)))
@Imola Helyesi:
Vagy egy öreg néni lenne a legjobb!
@Imola Helyesi:
Felőlem egy beteged is lehetne, komolyan, nagy érték!
.
Csodálatos ! !

Orbán a gazdaságról, a demokráciáról és az európai külpolitikáról.

Minden rendben...
:))

Bohuslav Sobotka Európa legnagyobb mai problémájaként a migrációs válságot említette, és kifejezte meggyőződését, hogy ez nem fog az Európai Unió megszűnéséhez vezetni.

Orbán Viktor három további válsággal bővítette a listát. Elsőként arról beszélt, hogy a nyugati elit 2008 óta már nem tudja gazdasági sikerekkel igazolni politikáját, ezért legitimációs válság alakult ki Európában, az emberek már nem érzik a magukénak az elit politikáját.

Másodikként a nyugati demokrácia válságát említette, mert nagy eltérés van az elit és a lakosság helyzetértékelése között. A harmadik válságot a demokrácia exportjára épített európai külpolitika kudarca jelenti, ami problémákat okoz.

faktor.hu/faktor-v4-csucs-orban-viktor-a-legnagyobb-kihivas-hogy-az-unios-tagallamok-eltero-modon-kepzelik-el-a-jovot

.
@parti_giano:

Adott egy lehetőség. Miért ne használná ki?
Elkeserít, amit tapasztalok Osztolykán kapcsán.
Itt nem az a kérdés, hogy a kormányt mennyire érdeklik a cigányok. Hanem az hogy a roma értelmiséget - ugye Flórián és csapata nem tartozik ide - mennyire érdekli a közössége sorsa.
Vagy várjanak ölbe tett kézzel a kormányváltásig?
Esetleg 2030?
@taga20:
.
Na, ez szép! Mindjárt jön majd Osztojkán, oszt jónapot!
.
@taga20:
.
Mit szólsz ehhez? Ez fotó egy ásatáson készült.
Egy igazi "nagyember".

www.csontmester.hu/images/torok_asatas/nephilim3.jpg
.
@Imola Helyesi:

"_Értelmes beszéd a Bettinél? Csalódtam benned.
Hát még az írása: Így írta felsz. módban: mond
Nem csodálom, hogy Schiffer
inkább lemondott._"

Tulajdonnév elé csak akkor írunk határozott névelőt (a, az), ha a dolog magas fokú egyénítettségét óhajtjuk kiemelni.
Tehát most vagy tudatlanságból írtad az "a Bettinél" formulát, vagy tudat alatt (ha úgy tetszik:lelked mélyén) magad is elismered, hogy Szél Bernadett kivételesen pozitív személyiség az országgyűlési képviselők között.

Ennyit meg a te írásodról.
@dr. jenőke (jenőke):

Hoppá!?

Ez komoly? ...vagy fotoshop? :^)
@dr. jenőke (jenőke): @jaegtoer:

Már azt hittem voltak/vannak konkurenseink:D

humbug.blog.hu/2011/08/24/orias_csontvaz_hoax#

Meg vagyok nyugodva. Vagy mégsem?:)
@jaegtoer:
.
Itt találtam:
www.csontmester.hu/szerkeszt/ant_erdekesseg.html
.
Szerintem komoly. Eredetileg egy kínai ásatásra kerestem, ott kilenc óriás tetemet tártak fel, de ezt találtam.
.
@dr. jenőke (jenőke):

Amennyiben az állításokat önmagában vizsgálod, úgy helytállók.
Az más kérdés, hogy a rájuk erőszakolt orbáni válaszok, reakciók vagy helytelenek, vagy elfogadhatatlanok, vagy nagyobb kárt okoznak, mint a kifogásolt politikai és gazdasági megoldások.
Valószínűleg ez a részleges valóság- és igazságtartalom a 'népszerűség'tartásának kiváltó oka. Mindig van valami igazságmorzsa, -zsemle, -kifli, -vekni, csak éppen a menü ehetetlen, de ezt sokan nem veszik észre, mert csak azt csemegézik ki belőle, amit szívesen megesznek, azt pedig figyelmen kívül hagyják, hogy az egészet csomagban kapják és előbb utóbb a szart is el kell kezdeni kanalazni.
@Orica Középföldi:
.
Valóban.
És ez: ""A jóváhagyott 3,45 milliárd helyett 10 milliárd euróból rendeztek 2004-ben olimpiát. Athén olyan beruházásokra fordította az európai hiteleket, melyek nem hoznak profitot.""

Mit is mondjak? Nálunk ilyesmi elképzelhetetlen, alig akarom elhinni....
@dr. jenőke (jenőke):

Mondjuk az egyik fiókom azért nyitott a dologra, mert a népmesék (legkülönfélébb földrajzi helyek) szereplői között olyan természetességgel jelennek meg az óriások (sárkányok, tengeri szörnyek, banyák, tündérek) hogy kell lenniük tényeknek, amelyekből merítettek).

[az ember semmit nem 'talál ki', minden meg van írva:)]

Banyákkal, tündérekkel nap mind nap találkozhatunk, a szörnyeink is mindennaposak, szóval....:)
@jaegtoer:
.
Amiért idéztem, annak oka a leplezés. Pontosabban a lefelé leplezés. Mégpontosabban: óvatlanságból elkövetett önlelep.
Mert ezt követte el a szájával: ""2008 óta már nem tudja gazdasági sikerekkel igazolni politikáját, ezért legitimációs válság alakult...""
Ha a 2008-at javítjuk 2010-re? Akkor?
.
@jaegtoer:

Én meg bármerre nézek, többnyire törpéket látok:)
A Schiffer Andrásnak sikerült meglepnie, de sajnos nem jó értelemben. Eddig is mellék szállnak gondoltam a tevékenységét de, hogy a világfelfogásbeli különbség is ekkora legyen azt nem feltételeztem volna, bár az előjelek is azt mutatták, hogy a mélyben ott lappan a mai "divat".
Különösebben nem hat meg, hogy most egyfajta "habonyi" politikakultúrát és kommunikáció támogat, de az mégiscsak piszkálja a csőröm, hogy ez a felfogás hogyan vállt ennyire elfogadottá, még az ellenzék különböző csoportjaiban is? Persze, "minden nép olyan vezetőket kap amilyet megérdemel", ergo amilyet kitermel a saját közegében. Csakhogy ez a válasz túl egyszerű, érdekelne a mélye is a dolgoknak. Ehhez persze értelmes véleményütköztetésre lenne szükség és nem olyanra ami itthon van. Lehet, hogy mindjárt összeszedek néhány gondolatot (főleg, ha lesz rá időm).
@jaegtoer:
.
Küldök neked egy banyát. Ne tedd be a fiókba.

users.atw.hu/snakebite/banya.gif
.
@stone pit(er):
.
Érdekes lenne ez az egyfajta "habonyi" politikakultúra - ha lenne erre időd.
Szerintem nincs olyan... vagy nem nevezhető kultúrának. A kultúra, mint fogalom mindenképpen valamilyen értéket kell, hogy képviseljen.
A lopott holminak, gondolatnak ugyan van értéke, de mégsem kultúrának nevezzük.
@stone pit(er):

ne fenyegetőzz:), hanem legyen rá időd:)
@dr. jenőke (jenőke):

Köszönöm, de csak késő délután tudom szemrevételezni.
@Orica Középföldi:

"_Én meg bármerre nézek, többnyire törpéket látok:) _"

Az a baj, hogy nem lehet átnézni felettük, mert könnyen orra lehet bukni bennük.
"Schiffer azt mondta: egy zöld párt alapvetése, hogy mindenkinek joga lehessen az emberhez méltó élethez, lehetőleg a saját szülőföldjén."
Az emberhez méltó élet, az mi? Ha egy xybasi irányítja az országot, de egyébként nemlétezik mély-szegénység, olcsó az üzemanyag, az emberhez méltó? KIMerhetnénk jelenteni ha a főnök UN mindenkit akkor teljesen emberhez méltó egy táborban élni éhezve, vagy csak mély letargiában sétálni az utcákon és tapsolni mint az élőhalottak? Méltó-e az emberhez, hogy az Európa Bajnokság (az utcán is hallható) nézése esetén nagy a valószínűsége egy halálos kimenetelű sortűznek? No, Schiffer András, igen vagy nem? Remélem András tudja, hogy bármi is a válasza, mindegyikek tovább indul egy szerte-széjjel ágazó ösvényen?
Hiszen a mondatban benne van a következő feltétele is. "Lehetőleg a saját szülőföldjén". Ne, akkor ez mi?! Ha ott, akkor minek is jelentjük ki az emberhez méltó életet. Bocs, jogod van, de egyébként szarok rád! Én itt vagyok. Aki meg próbál tenni érted valamit (rosszul vagy jól) az meg ne exportálgasson. Nem ér a nevem! Én nem csinálok semmit, csak itt meditálok! Hátha nem vesznek észre a terroristák, vagy azok akik adják, illetve akik elvonják a pénzeket, támogatásokat, állásokat, nyugdíjt, stb. De ha csak lehetőleg. Akkor lehet, hogy mégsem ott? Juj, micsoda multikulturalizmus!
És ez csak az első mondat pici megkapirgálása volt.
Beszarás! Egy értelmiségi.
@dr. jenőke (jenőke): Igen, ezt elfogadom. Csak úgy mondtam egy közös nevezőt. :)
Hipp hipp hurrá! :)

Alighogy Schiffer András eltűnt a képből, az LMP máris gőzerővel nekikezdett, hogy totálisan lenullázza magát. A Magyar Idők úgy értesült: informális egyeztetések kezdődtek a Párbeszéd Magyarországért (PM) párt és a Lehet Más a Politika (LMP) párt között a lehetséges együttműködésről, azt követően, hogy Schiffer András bejelentette a pártpolitikából való távozását.

alfahir.hu/a_pm_es_az_lmp_maris_osszemelegedne_schiffer_nelkul
OFF

Polgári pert indít a Jobbik frakcióvezetője Orbán Viktor kormányfő ellen - ezt Volner János mondta a Népszavának arra a kérdésre: mit lép azután, hogy a miniszterelnök hétfőn a parlamentben adócsalónak nevezte.

A frakcióvezető arról érdeklődött azonnali kérdésében, hogy „Kicsoda Habony Árpád?”, a kormányfő pedig válaszában csak annyit mondott, nem tartja illetékesnek magát, de ami ennél is fontosabb, hozzátette: a kérdező „adócsaló”.Volner erre annyit jegyzett meg, nem igaz, amit Orbán állít.

Lapunk kérdésékre, hogy hozzájuthatott-e a kormány olyan adóhatósági dossziékhoz, amelyekhez hivatalosan nem kaphatna meg, Volner csak annyit mondott: ezt nem tartja kizártnak, bár vele kapcsolatban ilyen nem eshetett meg, mert soha, semmilyen adóhatósági eljárás nem folyt ellene, így azt gondolja, hogy állítását Orbán sem tudja semmivel alátámasztani. Arra pedig, hogy a kormányfő miért reagál általában is ingerülten az ellenzéki kérdésekre Volner az mondta: Orbán Viktor kiégett, lelkileg vén ember, akit csak a foci és a korrupcióban való részvétel érdekli, ezért személyeskedik, mocskolódik, gyalázkodik, ami méltatlan egy miniszterelnökhöz. A miniszterelnöknek mentelmi joga van, ami alól minden bizonnyal nem mentenék fel, ha büntetőpert indítanék ellene, ezért kezdeményezek polgári pert – tette hozzá a Népszavának Volner János.

nepszava.hu/cikk/1096380-orban-viktort-beperelte-volner-janos

ON
@Gábris szomszéd: Az eredeti forrás a 888. index.hu/belfold/2016/06/09/science_fiction_hogy_az_lmp_es_a_pm_osszefogjon/
Mondtam már, hogy egyre gagyibbak a forrásaid?
Amúgy meg nehogy már egy jobbikos mondja meg, mi jó vagy nem jó a demokratikus pártoknak!
@Kuviklacz: Meg nehogy már egy kuklivacz mondja meg mi jó és mi nem. :)
@Kuviklacz: Arról nem is beszélve, hogy hova ez a nagy arc a részedről? Ha minden igaz, neked is ugyanolyan lyuk van a seggeden és te sem szarsz illatosabbat mint egy jobbikos vagy akár egy thürmeres baloldali. :)
@jaegtoer:
A te csodálatod tárgya lehet csak A Betti. Azért tettem A betűt a neve elé, hogy neked kedveskedjek, mivel a Te szíved csücske a kis csacska. Dehát ezen a blogon nem érdemes ezt tenni, mert akkor még nagyobb támadási felületet kell elviselnem, és sikeresen visszavernem. A d végű igék felsz. mód egy d általad való kedvelésén nem csodálkozom, a te nézőpontodat ismerve, ez attól függő a szél liberális-e vagy sem, amikor fúj vagy fújogat, fújdogál, süvít, tombol.
Remélem, Móriczot most már elismeritek ily hatalmas csontváz láttán, aki az ecuádori barlangban óriások nyomait találta.
A több ezer évre visszanyúló népmesei hősök valószínűleg valamikor valódiak voltak, a népemlékezet megőrizte őket.
Pl. tuti, hogy az ázsiaiak sárkányoktól, hüllőktől származnak, olyan a szümük, az európaiak meg majmoktól, mint ez ma a legjobban az eus politikusokon látszik meg.
@Gábris szomszéd:
Mondjuk, a Jobbik többet mocskolódik a Parlamentben, mint Orbán. Kimerítették a hülyeség 1000 árnyalatát.A szókészletük egyre inkább hajaz a bulvársajtós libsi szlengre.
Most már olyanok , mint a húsleves hús nélkül, a bor szőlő nélkül.
@Gábris szomszéd:
Zsák a foltját, a PM-ben van Bettike barátnöje valszeg.
@Kuviklacz:
Az ún. demokratikus pártoknak az biztos jó, ha bekerülnek a Parlamentbe, amit az LMP nem biztos, a PM meg biztos, hogy nem fog elérni egyedül 2018-ban.

Talán az ő álláspontjuk még elég jól közelíthető is lenne, könnyebb lenne kompromisszumot, közös minimumot találni. Egy pár sem úgy kezdi a közös gyerekről a tervezést, hogy előre meg tudnak-e állapodni benne, melyik főiskolára küldik majd a gyereket.

Minden más csak egyéni hatalmi játszma.
@Imola Helyesi:

magácskának meg az anyja csacska csája.
@Gábris szomszéd:
.
Nem gondolnám, hogy a vélemény hasonlítható lehet a táplálékemésztés végtermékével.
De, hamár mégis, figyelmedbe ajánlom a pézsmát ami a hím pézsmaszarvas hasán lévő bűzmirigyből származik. Igaz, a feldolgozás sokat módosít az eredeti illaton.
Ennek ellenére nem is olyan régen, nem volt érdemes végigmenni az Illatos úton gázálarc nélkül.

A lényeg: ha valóban egyeztetések kezdődtek a Párbeszéd Magyarországért (PM) párt és a Lehet Más a Politika (LMP) párt között, ne jósoljunk, mert ha nem lesz igazunk, ennek bevallása (már bocsi, de tévedtünk!) sem lesz, ha mégis igazunk lesz, akkor marad a jóságos anyós szerepe: megmondtam előre, ez a házasság halálra van ítélve.
Egyik változat sem nyerő.
.
@Imola Helyesi: "Most már olyanok , mint a húsleves hús nélkül, a bor szőlő nélkül."

Viszont nagy szerencse, hogy Orbánt a korrupción és a focin kívül minden érdekli. :)
@dr. jenőke (jenőke): Egyetértek veled bár én abban a kommentemben inkább a "nehogy már egy jobbikos" felhorkanásra reagáltam. :)
@Gábris szomszéd:
"Informális egyeztetések kezdődtek a PM és az LMP között a lehetséges együttműködésről."
Mindkét párt politikusai tehetséges, képzett emberek, akik korábban azonos elvek, célok és ideológiák alapján működtek együtt.
Az emlékezetes - a 2014-es választások előtti -ellenzéki összefogás kudarca okozta szétválásukat, melyben Schiffer tekintélyelvű döntése okozta az akkori LMP felbomlását.
Ez egy intermezzonak tekinthető a két párt esetében. Schiffer távozása feloldotta azt a gúzst, amely ezeket a politikusokat két pártba terelte.
Gondolj bele, hogy a hazai ellenzék gyengeségét pontosan az okozza, hogy széttagolt, szavazáskor megosztja a választókat elaprózottságuk okán.
Kormány váltást akkor lehet elérni, ha az ellenzék egységbe tömörül.
A PM és az LMP esetleges fúziója csak az első lépés lehet az ellenzék koncentrációjában, nem tudni, hogy ebben a folyamatban mit hoz a jövő.
A Jobbiknak ez rossz hír, hiszen a tiszta kezű, fiatal politikusok nagy vonzerőt jelentenek, különösen a fiatal szavazók számára, és bizony a rajtuk kívüli pártok mindegyikében fellelhető egy-egy szennyes ügy.
Jó lenne, ha az Együtt is társulna ehhez az együttműködéshez.
Siker esetén meg lehet szabadulni a jelenlegi ősbölényekből álló képviselőktől a parlamentben is.
@Gábris szomszéd:
.
Az ilyen "felhorkanások" annyira mindennaposak, hogy nem is figyel már fel ilyenekre az ember.
Egyébként csaknem minden párt demokratikus, ha kérdezed.
Újabban - vagy ismét - Orbán is a demokrácia písai tornya - - - nem tudni mikor borul fel, de torony, és az EU védelmezője.
Más:
A liberalizmus is furcsa jószág. Családon belül mindenki liberális, de amint a mindenki kilép az ajtón, első dolga megköpködni a libsiket, akik természetesen komcsik is - de a szórásból sajátmagát kihagyja.
Jól is van ez így, amíg nem vesszük véresen komolyan.
@Mariann19: Szerintem a jobbikban semmivel sincs kevesebb tisztakezű politikus, mint a PM vagy az LMP soraiban.
@Gábris szomszéd:

Az meglehet. De több sincs! :)
@Imola Helyesi: Ja és mindent el lehet fogadni, minden álságos, hazug, politikustól elfogadható állítást, de ez az ember ismételten arcul köpi az embereket. Ennyire érzéketlenül, egy arcizomrándulás nélkül hazudni, na, ehhez tényleg tehetség kell. Akit ők megmentettek, azok a bankok, illetve bankárok extrahaszna volt és semmiképpen nem a magyar emberek!

youtu.be/XgZLzwoA_Bc
@Gábris szomszéd:
Az állampolgár már csak olyan, hogy a tisztakezűség tárgyában is csupán a médiára hagyatkozhat.
A PM és az LMP politikusairól nem hallani semmiféle panamákról, sajnos a Jobbik tagjairól igencsak.
Nem gondolod, hogy az LMP - aki a korrupciós ügyek feltárásának élharcosa - ne lenne valóban tisztakezű?
Pont a korrupció elleni harca miatt árgus szemek figyelhetik az LMP-t, mégsem derül ki róluk ilyen ügylet.
vannak akiknek mindent szabad, felhívnám a figyelmet a szügyészségi indoklásra és vélemény változtatásra

Nem bűncselekmény kamudoktorival kérni egy Dr.-t a személyibe

Orosz Mihály Zoltán legalábbis megúszta, hogy ezt megjátszotta.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2016%2F06%2F09%2Fnem_buncselekmeny_kamudoktorival_kerni_a_dr.-t_a_szemelyibe%2F

---

miközben a főszügész polpotpeti:

Polt Péter vett egy Balaton-parti luxusingatlant

A legfőbb ügyész azt mondta, hogy 70 milliónál olcsóbb volt.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2016%2F06%2F09%2Fpolt_peter_luxuslakas%2F

---

és a főgecije:
/hozzáteszem, hogy igen a narancsmaffia rendszerének fő tartópillére/

Orbán: Az ügyészség az egyik legfontosabb rendszerfenntartó pillér

444.hu/2016/06/09/orban-az-uegyeszseg-az-egyik-legfontosabb-rendszerfenntarto-piller

---
melléklet a sokadik:

Nem nyomoznak tovább a kitiltási ügyben

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2016%2F06%2F09%2Fnem_folytatjak_a_nyomozast_a_kitiltasi_ugyben%2F
@jaegtoer:
Mondja ezt a szíve csücskének, csakrájának, nem mondom, hogy maga csicska, mert én úrinő vagyok.
Érdekes, pont az lmp-t hívják így: Lehet menni a csába.
magyar állami jogmenet:

A Politikatörténeti Intézet pere: délután kapták meg az idézést aznap reggelre

A Néprajzi Intézet ugye megy a Ligetbe, de a Kúriának visszaadandó épületben még mindig ott van a Politikatörténeti Intézet. Az állam perrel távolítaná el onnan.

hvg.hu/ingatlan/201624_per_akuria_epuleteert_politikatortenetveg
@Gábris szomszéd:
Jé, Janiczákot elítélte a bíróság. Nahát, jobbikost is?
@Gábris szomszéd: gondoltam, hogy nem fogod érteni a finom célzást...
@Gábris szomszéd:
Érdekes, hogy Vona mellől elült az izraeli nagykövet. Netán Vona úgy gondolta, hogy most már nyugodtan odaülhet mellé? Volt vajon sutyiban egyeztetés Novák eltávolításáról?
@Gábris szomszéd:
Figyelj már, ha egy lmp-s megkérdezi ki Habony, jó, ez a színvonaluk. De Volner, a jobbikos is ezen rugózik? Nos, így esik a színvonalatok. Habonynak a Gucci táskáját megirigyelte az indexes, és azóta megy a hab-ony a tortán meg a bulvársajtban.
Semmilyen érdemi nemzeti kérdést nem vetettek fel, kullogtok a libsi média nyomában.
hogy rohadna már megfele a barma

Orbán Viktor rendet akar moralizálás helyett

>>>A kormányfő szerint a gazdasági siker kevésbé fontos.<<<<

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2016%2F06%2F09%2Forban_viktor_ugyeszseg_napja%2F
@Sir Bates dö Hól: Hozzád hasonlóan én is értem a tréfát csak nem szeretem. :) (copyright illetékes elvtárs)

youtu.be/i6W32KfrrTY
@Imola Helyesi: Szerintem elég világos, hogy egy protokoll szektorban a helyükre ültetik a vendégeket. Vagy még ez sem tudod? :)
@Imola Helyesi: Viktor "színvonala" szerinted hol tart? :)
@DarthVader:
"Nem-e?"
A cikkben szereplő Ladányi Attila ügynek nem volt az országra nézve pénzügyi-gazdasági kára.
Mindössze arról volt szó, hogy az LMP a pályázat tárgyát és körülményeit bírálta, elviekben volt inkább ellentét Ladányi és az LMP között.
Inkább az elvi összhang hiányát lehet megállapítani.
Az nehezen bizonyítható, hogy a pályázatok valóban a kijelölt szereplőket hozták volna előnyös helyzetbe.
Jelzem, ahogyan ez az ügy kipattant, Ladányitól rögtön meg is szabadult az LMP.
OFF

Novák Schiffert dicséri utolsó felszólalásában az ügynöklisták kapcsán. :)

youtu.be/P4KDNGR5zmQ

ON
@Imola Helyesi:
"Ha egy LMP-s megkérdezi, ki ez a Habony, jó, ez a színvonaluk."
Olyan tipikus ez az Orbán kormányt védelmező attitűd.
Amikor kényes kérdés merül fel, támadásba lendültök, és a kérdező válik célponttá, kikerülve a valós választ.
Az LMP és a Jobbik kérdése az, hogy hogyan lehet az, hogy egy ilyen kétes értékű figura ad tanácsot/?/ a magát túlértékelő miniszterelnöknek?
Erre kell a válasz, nem az LMP és a Jobbik minősítését kell szorgalmazni. Nem ide tartozik.
.
Tegnap még 20 % volt.

Akár 45%-os nyugdíjcsökkenésre is fel kell készülni ! !

bankmonitor.hu/hirek/akar-45-os-nyugdijcsokkenesre-is-fel-kell-keszulni/
.
öööööö, lézerjani a következő?

Lázár: Spéder Zoltán a barátom volt, és az is marad

A kormány hadjárata is ki fog tartani a bankár mellett, mert szerinte egy barátnak ez a feladata.

444.hu/2016/06/09/lazar-speder-zoltan-a-baratom-volt-es-az-is-marad
A magyar adófizetők eddig legalább 913 millió forintot buktak azon, hogy Orbán megharagudott Spéder Zoltánra

Spéder és Pecina persze még sokkal többet veszítettek.

444.hu/2016/06/09/a-magyar-adofizetok-eddig-913-millio-forintot-buktak-azon-hogy-orban-megharagudott-speder-zoltanra
@Mariann19:

"Ladányi november közepén az LMP belső levelezésében egy hosszú írásban számolt be a váltás hátteréről. Ebben a levélben azt írja, hogy az új megbízása alkalmat teremt számára, hogy a párt „még ki nem alakult gazdasági holdudvarának létrehozásában” részt vegyen. Ennek egyik módja éppen az LMP-közeli vállalkozások tömörítése, erősítése, írja Ladányi, hozzátéve, ahhoz, hogy a munkára koncentrálhasson, visszaadja választmányi mandátumát."

Izlelgessük:

"a párt „még ki nem alakult gazdasági holdudvarának létrehozásában” részt vegyen. "

Namégegyszer:

"gazdasági holdudvarának"

Nem ösmerős fájón? Nem lehet más a politika.
@DarthVader: hát nem, igazolásul ott a jobbik ugyan ilyen mondása, és tettei
melléklet:

Nem bűncselekmény kamupapírral kérni egy dr.-t a személyibe
Index
2016.06.09. 12:17

Nem bűncselekmény, ha valaki besétál az okmányirodába, és a személyijébe kér egy dr. előtagot a neve elé, miközben tudja jól, hogy nincs is igazi doktorija – ezt állapította meg Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármester ügyében a bíróság.

index.hu/belfold/2016/06/09/nem_buncselekmeny_kamudoktorival_kerni_a_dr.-t_a_szemelyibe/

---

Korábban Farkas Flórián diplomája körül voltak furcsaságok: a Lungo Drom elnöke azt állította, hogy az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán végzett és ott óraadóként is dolgozott, kiderült, hogy társadalomtudományi karra járt, és nem volt óraadó. Most a Romnet.hu tudta meg, hogy a miniszterelnöki biztos húsz évesen fejezte be, nagy valószínűséggel egy esti iskola börtöntagozatán, az általánost. Farkas 1957-ben született,

- az általános iskola 1–6. osztályát a tiszaroffi baptistáknál járta, a hatodikat 15 évesen teljesítette,
- a hetediket a szolnoki Dolgozók „Tejüzem” Iskolájában abszolválta három évvel később egy 160 órás tanfolyam keretében,
- a nyolcadik osztályt azonban már Dunaújvárosban, a Földes Ferenc Dolgozók Iskolájában járta ki 1977-ben.

444.hu/2016/06/09/farkas-florian-huszevesen-fejezte-be-az-altalanost
@Mariann19:
Csupán a pártok és a sajtó színvonalára próbáltam utalni, a bulvárpletyka szintjét ecsetelendő.
@Gábris szomszéd:
Ó okos, diplomatikus és széles látókörű ennyi. Minden megszólalása mutatja.Többet nem írok, mert Bayer Zsolt stílusa smafu lesz ahhoz, amilyen hangnemben válaszolnak itt egyesek.
@Gábris szomszéd:
És van , akinek több helyet tartanak fenn?
@DarthVader:
"Még ki nem alakult gazdasági holdudvar létrehozásában való részvétel"- mondta Ladányi.
"Ennek egyik módja éppen az LMP közeli vállalkozások tömörítése."
Abban igazad van, hogy a "holdudvar"- mint kifejezés - negatív felhangú. Én könnyedén átsiklottam rajta, mert úgy értelmeztem, hogy a vállalkozási szférát be kell vonni az LMP-be.
Hasonlóan a Schiffer által hiányolt "szellemi erőtér" kérdésére, melyben a vezető értelmiség tömörítése utalt a pártvezér.
Nem hinném, hogy valóban egy mutyizós holdudvarra gondoltak volna.
Csak nem olyan hülyék, hogy nyíltan deklarálják ebbéli szándékukat.
@Imola Helyesi:
"Csupán a pártok és a sajtó színvonalára próbáltam utalni,a bulvárpletyka szintjét ecsetelendő."
A sajtót és általában a médiát joggal lehet bírálni, mert a hiteles tájékoztatás funkcióját tényleg felváltotta a bulvár stílus.
A pártok csupán reagálnak a sajtóra, úgy tematizálnak, és olyan stílusban, amely illik az eredőhöz.
Sajnos.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

No, akkor lehet menni az okmányirodára, oszt előre és hátulra is be lehet íratni, hogy dr.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Pedig joban tette volna a Jani, ha hallgat, mert régi, de jó mondás, hogy madarat tolláról, embert barátjáról...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Közép-Európa továbbra is a kontinens gazdasági motorja,"

Ja, az. Hátulról toló motorja. Csak az a baj, hogy az előrét sem jó irányba keresi.
@látjátok feleim szümtükkel: jahh, nekünk hathónap kötél lenne a jussunk, tudod az a jog kicsit más amióta ez a dicső illemtudó és tanult minielnökünk van:

Orbán Viktor, az örök gavallér kezet csókolt a lengyel miniszterelnöknek, de az nem nagyon örült neki

A visegrádi négyek találkozóján, Prágában, Beata Szydlón csattant el a kínos kézcsók.

444.hu/2016/06/09/orban-viktor-az-oeroek-gavaller-kezet-csokolt-a-lengyel-miniszterelnoeknek-de-az-nem-nagyon-oeruelt-neki
index.hu/kulfold/2016/06/09/ellentetes_az_eu-joggal_a_buntetoiteletek_elismeresenek_magyar_szabalyozasa/

Tele a parlament és a kormány jogászokkal, és essetunni? A polgár bezzeg dr. nélkül is kell, hogy tudja. Mármint a jogszabályokat.
@Mariann19: elnézést, hogy bele vau-vau! kikerestem a 2014-es választások eredményét: lmp 5,36%. érdektelen és súlytalan lenne akkor is, ha nem ogv lenne az aktuális...

sajna eddigi tevékenységük sem érte el az említésre méltó kategóriát.
A politikában a pénzt mások teszik zsebre, nekünk viszont cserébe jogunk van jól szórakozni rajtuk. Ha valaki nem eléggé szórakoztató azt előbb-utóbb elzavarják. Ha lop, azért sohasem. Talán ezt a szórakoztatópolitikai alapigazságot ismerte fel a Habony Árpád-Andy Vajna kormánykommunikátor tandem, amikor utasítást kaptak Spéder Zoltán kikészítésére.

444.hu/2016/06/09/vegre-egy-igazan-meno-vilagszinvonalu-huzas-az-orban-habony-vajna-klikktol
@Mariann19: lehetnek annyira jó szándékúak, hogy ez meg sem fordult a fejükben! de a "holdudvar" általában megfogalmazza az "elvárásait", előbb vagy utóbb!

mo.-on olyan mélyen ivódott be a korrupció, hogy sok lehetséges támogatónak meg sem fordul a fejében, hogy a támogatásért NE várjon gazdasági, jogi stb előnyöket...
@Imola Helyesi: ez most komoly? ezt a szöveget beadod egy kutyának, az rögtön megveszik tőle!
@dr. jenőke (jenőke):

Akkor testmagasság csökkenésre is felkészülhetnek azok, akik telibeszarták a nyugdíjrendszert, továbbá megvédték a nyugdíj megtakarításokat, legutóbb pedig olyan sikeresen integrálták a takarékszövetkezetek zsetonját a takarékbankba, hogy plusz tízmilliárdjukból mínusz kétmilliárdba fordult az egyenleg.

én szóltam:)
@nincs_itt:
"Kikerestem a 2014-es választási eredményeket.
lmp 5.36%, érdektelen és súlytalan lenne akkor is, ha nem ogv lenne az aktuális."
Keresd ki a rendszerváltás óta történt választási eredményeket, és akkor látni fogod, hogy a pártok választási eredményi mennyire hektikusak.
Egy pártot sem szabad leírni, inkább keresni kell az okokat, mi az, amely a kitörést gátolja.
Az LMP a magyar választóknál dobbantójánál zöld pártként került a köztudatba.
Ez a terület hazai környezetben nem egy vonzó program, még nem értünk fel a nyugatiakhoz, ahol ez a mozgalom már teret nyert.
Mint látható, az LMP paradigmát váltott, és a társadalmat érdeklő területekre szervezte át magát.
Az ellenzéki pártok közül az LMP-t látom aktivizálódni a leginkább, a Jobbikot kihagyom, mert náluk elég speciális a motíváció.
Végül azt mondom, hogy minden párt haladását a benne munkálkodó vezér alakok határozzák meg. Ahogyan elnézem a személyi állományukat, tehetséges, kitartó, elszánt politikusaik vannak.
Nálam ez reményekre jogosít, és kezdek nagyon mélyen szimpatizálni ezzel a párttal.
Mert soha nem vagyok fanyalgó!
@Mariann19: a kitörést szerintem ugyanaz gátolja, mint a helyi zöldekét, réteg problémákat vetnek fel, valódi programjuk nincs, leginkább a nagykoalát kritizálják a "zöldség" hiányáért. leginkább elméleti kérdésekkel foglalkoznak, ami viszont átlag trudl-t és sepp-t durvára nem érdekli.
@nincs_itt:
"réteg problémákat vetnek fel, valódi programjuk nincs, leginkább a nagykoalát kritizálják a "zöldség"hiányáért."
Igazad van a felsorolásodban, azonban részedről inkább az LMP felszínes cselekvésének bírálata érződik.
Próbáljuk ezeket minusz előjel helyett plusszal ellátni, és mindjárt más lesz a figura.
A programról. Az LMP tisztában van azzal, hogy 2018-ra nem fog néppárttá avanzsálni. Ezért egzakt programmal nem ámítja az állampolgárokat, még nincs itt ennek az ideje.
A nagy koalát nem "zöld" ügyben kritizálja.
Nem is csak kritikáról van itt szó. Az LMP egy bulldog kitartásával tár fel napi szinten ügyeket, melyeket a nyilvánosság elé tár, bemutatva ennek a kormánynak az áldásos tevékenységét.
Nem elégszik meg ezzel, végére jár az ügyeknek az igazságszolgáltatásnál, az érdekelt szervezeteknél.
Miért mondod, hogy rétegpárt? Ezesetben meg kell határoznod, hogy mely társadalmi rétegre gondolsz?
Egyébként az LMP jelenleg elég nagy elánnal kezdett a pártépítésbe, nem is értem, Schiffer miért most lépett le, hiszen ő is benne vont a beindításában.
@Gábris szomszéd: ehhez hogy adhatta a nevet a jobbik?...
(az lmp-rol szolni sem erdemes ezek utan)...
@Sir Bates dö Hól: Mihez? Elolvastad milyen változásokon ment keresztül a javaslat január óta?
@Mariann19: azt hiszem félreértettél! én a teuton zöldekről beszéltem, de úgy látszik ez általános tulajdonsága a zöldeknek.

az lmp feltáró munkája igen hasznos, viszont ez sem vezet sehová - sajnos -. itt is érződik, ami számomra a leginkább zavaró, "még nem jött el az ideje" mentalitás.

építsünk "holdudvart", teljesen jogos és életszerű, de ez is időt igényel.

sajna ez jut eszembe:
www.youtube.com/watch?v=xLviAYXLOUA
@Gábris szomszéd: az en olvasatomban semmilyenen, ami valodi garanciat adna... nem lehet szembemenni a migrancsokkal, ugye?... a szabadsag nem ertek, ha felelosseggel jar, mi?...
@nincs_itt: egy jó kis kamu szoftveres dízel folkszvágen, az kéne a zöldeknek a pofájukba, nem ez a hülyeség, hogy ne ircsuk ki a fákat:)))
@Gábris szomszéd: mitol kellene megvedeni az embereket?...

mert szerintem elsosorban is a feneketlen butasagtol, ostobasagtol...

(szornyu, hogy annak a korosztalynak sem jelent semmit a szabadsag, aki megtapasztalta, hogy milyen annak a hianya... )
@Gábris szomszéd: te egyébként hülye vagy, vagy csak rájáccol?

a geci, ki a fasztól tud minket megvédeni?
@taga20:

Jól értem? Akkor holnap mehet valaki hozzád kivágni a fáidat? :))
@Orica Középföldi: iróniát teccik érteni, vagy ne kínlódjak?:))
@taga20: @Sir Bates dö Hól: Aranybogaraim! Ebben nem az a lényeg, hogy Viktátor mit hablatyol össze-vissza, hanem az, hogy az európai népek el fogják hajtani azokat a politikusokat a bús picsába, akik szembe mennek a létérdekeikkel. :)
@Sir Bates dö Hól:

"szornyu, hogy annak a korosztalynak sem jelent semmit a szabadsag, aki megtapasztalta, hogy milyen annak a hianya"

Összehasonlítás híján nem volt mit megtapasztalni. Amiről te beszélsz, az kevesek (intellektuális) tapasztalata.

Eltekintek a generációkon át táplált családi frusztrációktól, mert ez egy szűk réteg.
@Sir Bates dö Hól: haver, a bájerzsoltis szalonna nagyon ütős volt.
legfőképpen ez "teccett", hogy aszongya:

"a mai ötvenes generáció az utolsó, amelynek legalább még emlékei vannak arról, milyen volt a normális élet."
@Gábris szomszéd: köszi, de nem olvasok ogv-t, ahogy hellokittynáczikokat sem
@Gábris szomszéd: gondolom elsők között a pápát fogják elhajtani.

ember te olyan ostoba vagy! hitler a tömegek létérdekeit szolgálta. te ilyesmire vágysz????
@taga20: legfrissebb hírek szerint a rönó+pözsó+(ló)citrom+fiat farba lesznek szekszuálva, mivel a folkszvágen kispályás hozzájuk képest a kibocsátási adatok hamisítása terén...

de komolyan érdekelne, hogy tölti fel a sok-sok szennyező anyagból álló, pakisztáni gyerekmunkával előállított ájfónnyát a haragos zűd, ha úgy lenne ahogy szeretné?!
@Orica Középföldi: csudigung drága orica, nem figyeltem, me megy nálunk ezerrel a térkövezés.
az asszony hajt, hogy minden hamar patent legyen, me hétvégén családi banzáj lesz:)
@taga20: Dehogy inkább arra, hogy ismét Gyuriferi alakítsa a magyarok létérdekeit. :)
@nincs_itt: és ezek a legfrissebb hírek a folkszvágentől jöttek?

te ez annyira szánalmas!:)
@Gábris szomszéd: angyal ez megint mi a fasz volt? hogy jön ide gyurcsány, a szerelmed?

neked jobban teccik a gecimaffia ténykedése, mint anno gyurcsány ténykedése?

és ne nyomj szmájlit, amíg nem válaszolsz:)
@taga20: Haver elég régi motoros vagy, így már igazán tudhatnád, hogy szerintem "Gyurbán takarodj!". :)
@Gábris szomszéd: aki a geci és fecó közé egyenlőség jelet tesz, az egy barom, minimum.

ja és:))
@taga20: Lófaszt mama! Na nesze egy kis mjúzik. :)

youtu.be/IdqNmvWeNz8
@taga20: nem a wolfsburgiak voltak, hanem a TÜV... tudod a folxijék aszonták, ja, schade. javítjuk, a többiek meg hallgattak mint a xar a fűben. de mivel új vizsgálati móccert vezettek be, ezért most a többieknek lett egy cseppet szűkebb az ánusz gyűrű...
érdekes a sok szürke(najó piros) japó, meg csak udvariasan mosolygott és rendben volt minden!
evvan...
@taga20:

" az asszony hajt... "

nem eléggé.))
@Eszter jött: még te is?
aszittem, hogy te legalább megérted a lusta férfiakat:))
@taga20:

egy térkő, egy komment? gyorsítsál!:)
@nincs_itt: Tudom, hogy a keményebbet szereted de ezt most neked. :)

youtu.be/qVliUUiH8N8
Vannak benne jók:))

hvg.hu/kultura/20160609_10_tuti_konyv_amit_erdemes_beszerezni_a_Konyvheten

@taga20: -nak ajánlom: Timothy Snyder: Fekete föld (21. Század Kiadó)

@Eszter jött:-nek:Durica Katarina: Szlovákul szeretni (Libri)
@jaegtoer:

Közben meg hülyeséget ír nekem:)
@taga20:

Apelláta! Nem lusták,csak másképp működnek.

Nézesd meg a nejeddel Mark Gungor: Hogyan vedd rá férjed, hogy azt tegye amit akarsz c. performanszát.
Használható ötletek vannak benne.)))
@jaegtoer: na nem én térkővezek, me még vannak szakík, akik dolgoznak itthon.
én csak visszaültetem a füvet a szegélykő mellé, összeszedem a szemetet, porszívózom a kulékavicsot, etc.:)
@látjátok feleim szümtükkel:

1981 vége, városi Rkapság. Frissdiplomás doktor (jómagam) félénken be. Ügyeletes: Mitetszik?
Mondom: ledoktoráltam, a személyi igazolványomban szeretném bevezettetni a doktor előtagot. Kapus elveszi a személyit, megnézi, majd elővesz egy fekete tollat (eredeti beirás is fekete) és girbegurba betűkkel belekarmolja a tolóablak előtti kis pultra dőlve a nevem elé, hogy "Dr". Visszaadja a személyit: "viszontlátásra".

Dögöljek meg, ha nem igy volt.
@Orica Középföldi:

Köszi. Azt hittem, szlovák az írónő. ))
@taga20: Én meg azt hittem inkább a hetest. :)
@DarthVader: bakker, te ilyen öreg vagy?:)

ako téged nagyon bírhat a bájerzsolti:))
@Orica Középföldi:

igen-igen, még arra is van ideje. így hajtja az asszony. áldott egy lélek lehet.
@taga20:

értem. egy fűszál, egy komment, egy kavics, egy komment...
tagané egy tündér.
@Sir Bates dö Hól:
Úgy___ mint kés a vajon.
Láttál te szájtépős kommentek tömegeit-? naugye...
Lassan eljutunk a csirkeláb ingerküszöbig, de addig még bármit meg lehet csinálni. Szóval, plö ha Bródy koncert vagy Koncz Zsuzsi van valahol az országban, akkor a kijárási tilalom az beüthet - mertcsak... (rá lehet fogni, hogy ott lesz migrincs robbantás), aztán aki nem tartja be, az felkoncoltatik! Tényleg, már csak retorikában kell idáig süllyedniük.

Phenjan felé, féélúton...
@DarthVader:

elhiszem. veled volt az erő. ugyan mit is tehetett volna?
.
Dur­vul a hely­zet: Orosz­or­szág atom­bom­bá­zót kül­dött Szí­ria fölé

Ismét na­gyobb tá­ma­dás ké­szül orosz légi tá­mo­ga­tás­sal az Isz­lám Állam ellen Szí­ri­á­ban. Egy Tu-95-ös bom­bázó fel­tű­nése a tér­ség­ben nem sok jót ígér...

ripost.hu/cikk-durvul-a-helyzet-orosz-atombombazo-szallt-az-iszlam-allam-fole/?source=hirkereso
.
@taga20: kulé kavicsot porszívózod????? azé viselkeggyé!

16-32 cm a kulé!
@dr. jenőke (jenőke): Ripost megint le van maradva? Ezeket a gépeket Ivánék már 6 hónapja is bevetették.

youtu.be/bPHBLk1FpZU
youtu.be/CtrcQ48nvc8
@dr. jenőke (jenőke): leginkább felderítő és komenikácijós feladatokat ellátó Tu-142 látható, ami tengerészeti "összekötő"...

az atom robbanó fejes cirkáló rakétákat szállítónak nem kell berepülnie a célterület fölé, mert a rakéták 300-600 km hatótávolságúak...
@Gábris szomszéd: az analfabéták számára a bigottak és sub-kavicsok által súlykolt vélt létérdekeikkel... mely az általam ismert "Európa" halálához vezet... üdvözöld a "sötét indusztriális középkor" eljövetelét!...
@Orica Középföldi: elbukott, mielőtt elkezdődött volna... akkor fel is menthető az egész establishment, hisz csak azt adta/adja mit kér a nép... (az, hogy ezt nem richardként, hanem jagoként teszi, az külön fájdalmas...)
@Knósszosz: csak csodálkozom, hogy szóba se nagyon került... mindenki, aki valaha is támogatja a most megszavazókkal bármilyen közösséget vállalókat, az ostoba vagy meglehetősen kétes jellemű... széllbetti, mint ángyán, hadházy, mint navracsics (a maszopról nem is beszélve)...
Egy orwelli és egy terrorpista írás szó szerint ébresztőnek.

fullank.com/index.php/napiparaszt-2/4265-ez-az-ember-tudott-valamit-a-megtevesztes-koraban-az-igazmondas-forradalmi-tettnek-szamit

fullank.com/index.php/belpol/4266-a-puska-mar-a-szinpadon-orban-puskapor-szagu-jovokepe-a-nyakunkon

Ez utóbbiból az is kiderül, hogy mi az ál-ellenzék szerepe. :-( Mint a Schifferé volt. Az igazi terroristák (fityisz és csatolt részei) legitimációját adják. :-(
@Sir Bates dö Hól:

Ez - az establishment felelőssége - egy hosszúra és mélyre nyúló diskurzust kívánna, ami meghaladja a blog kereteit.

Azt gondolom ismét el kell mélyedni egy kicsit Camus dilemmáiban, gondolataiban.

Azt viszont nem gondolom, hogy a Richard kontra Jagó distinkció központi gondolata lett volna az aktuális establishmentnek.
@rdos:

Jézusmária, ugye nem gondolod komolyan, hogy Orwellt Menyhért Mészáros László tolmácsolásában kéne megismerni?!
@Orica Középföldi: "Nemszeretem Péter" képzeletbeli alsó szomszédom szól nekem, hogy; "vigyázz, feléd dől a fa". Persze hogy ekkor is az a érzelem a fontosabb. :-)

Fogalmam sincs ki ez a Menyhért, meg találkoztam már a huppán kacsával, ettől bele-bele nézek mert néha találónak tűnik számomra. Máskor meg nem annyira, ez is igaz.
@Orica Középföldi:

Végre valahára végig verekedtem magam a neten hozzáférhető Vizoviczki 'iratokat'.
Hallatlan szerencsémre a másik gépem winchesterével odalettek a kigyűjtött 'olajos iratok', ezért nem merült fel bennem az 'összevetés' igénye.

Mindettől függetlenül pillanatnyilag olyan a hangulatom, hogy semmi jelentősége se orwellnek, se spinozának, se platonnak, se jézusnak, szóval 'senkinek' és mondhatni 'semminek'.

Lángszóró. na az igen.
@rdos:

...még hogy dől a fa. no, ne röhögtessen kérem:)
@jaegtoer:

Ha az alámerítkezés pöcegödörben történik, ne csodálkozz. Mosakodj meg.
Lehetséges:)) - nem feledve a lángszórót.
@Orica Középföldi:

Már ugyan milyen pöcegödör?

A felső tízezer, mint pöcegödör?;) Azannya!? El vagyok hűlve!:)

Eddig is tudtam, hogy kevesen irányítják az országot, dehogy mindössze 20-25 család, azt nem gondoltam, nem hittem, nem is sejtettem.
@jaegtoer: Ideológiailag le vagy maradva. A 25 itteni (tehát kollaboráns) család helyett van a Sorosgyuribá, mint háttérhatalom. Hát essetunni? Maga a főni mondta, aki még sohasem hazudott. Amúgy nem is értem hogy ezt hogy úszhatta meg, hogy így kikotyogta - ország-világ elé tárta a függőségünket.
szép napot!

itt a Tóta W.: Inkább ne legyünk barátok írása

2011-ben ismertem meg Spéder Zoltánt. Akkor még nem sejtettem, hogy egyszer ő is gyíkemberekkel fog találkozni. Vélemény.

hvg.hu/itthon/20160610_Inkabb_ne_legyunk_baratok?s=hk
.

[...] egy emberrel kellene szövetkezni, kegyébe kerülni, megtetszeni neki. Csakhogy ővele valami nem stimmel. Valahogy nem tudja viszonozni. Esze ágában sincs szuverenitást engedélyezni, nem tűr ellentmondást, csak a teljes alárendeltséget fogadja el. Aztán kiszívja a véredet, és eldob, mint egy szál gyufát. És ezt is fogadd el, ha egyszer a barátja vagy.

Így járt Simicska, és most Spéderen a sor. A többiek is jól teszik, ha kezdenek megijedni. Pillanatok alatt azon kaphatják magukat, hogy földi javaikon az új, közelebbi barátok osztoznak. Hájfejű senkik zabálják fel az élet munkájával szerzett vagyont. Sőt, a szűk uralkodócsalád.

Ezek után meggondolandó, hogy megérdemli-e ez a kormány és ez az ember a szeretetet. Nem kéne inkább azon dolgozni, hogy tőlük megszabaduljunk?

Világ burzsoái, egyesüljetek!

Hát, ez bizony járna némi kellemetlenséggel. Ellenállónak lenni nem habostorta. A nyílt szembeszegülést további büntetések követnék, személyre szabott törvények, perek és nyomozások.
[...]

hvg.hu/itthon/20160610_Inkabb_ne_legyunk_baratok?s=hk
.
"A szegény gyerekek kezében semmi sincs, hogy megvédjék magukat."

Van viszont öklük, amivel jól oda lehet sózni ahova köll.
@guma:
.
Ügyesek voltunk.
Jó ez így.
:))
Kellenek a lyukak, mert valahová szarni is muszáj, ha már ottan Brüsselesben eztet nem akarják érteni.

Feljelentés ment?:D
@dr. jenőke (jenőke):

Majd elővétetik a régi jól bevált földalatti mozgalom módszere. Lehet, hogy ezek a bicskei lyukak is azért ásódtak?
@Sir Bates dö Hól: "(szornyu, hogy annak a korosztalynak sem jelent semmit a szabadsag, aki megtapasztalta, hogy milyen annak a hianya... )"

Tényleg szőrnyű. Saját fejjel gondolkodni, nahát, ki gondolta volna, hogy a kredencváltás ezt is elhozza? Mi nem ezt akartuk, csak a sok lovettát megkapni, meg elkölteni, nyaralni járni, gondolkodni pedig a kormány dolga. Elvégre ezért fizessük őket.;D
Ez pl. egy ököl ütés a szemük alá. Nem kell félni, főleg, ha nem függünk tőlük, menni kell az igazunkért.

"A bírói fórum szerint sérti az Emberi Jogok Európai Egyezményének a magán- és családi élet tiszteletben tartásához való jogát a terrorelhárító szervek titkos adatgyűjtésére vonatkozó magyar szabályozása.
A döntés alapján a magyar parlamentnek törvényt kell módosítania. Mégpedig úgy, hogy a miniszteri engedély csak különösen sürgős esetben lehet majd elegendő, és utólagos bírósági felülvizsgálat is szükséges utána"

index.hu/belfold/2016/06/07/nem_lesz_korlatlan_hatalma_a_tek-nek/
a putyini oligarcha daráló, ki lesz a következő???
az Index ma reggel már bulvárosabban indított a főcímmel, de lentebb vannak még infók. De hogy annyi esze nincs ennek a spédernek sem és simlicskának sem, hogy összehangolják a tetteiket és taktikáikat...

Jahh, miért is gondolok én ilyenre, hisz a társadalom többi rétegét is sorról sorra szalámizta és őrölte fel a narancsmaffia. Miért is lenne más az oligarchák sorsa?

---

Tovább gyengül az FHB

Péntek reggel -5,74 százalékkal nyitottak a Budapesti Értéktőzsdén.

444.hu/2016/06/10/szabadesesben-zuhannak-tovabb-az-fhb-reszvenyei

---

Kiszállt az Index kiadójához a NAV

Hetek óta vizsgálják Spéder Zoltán médiavállalatának pénzügyeit. Lassan nincs a bankárnak érdekeltsége, ahol nem kutakodik valamelyik hatóság.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2016%2F06%2F10%2Fkiszallt-az-index-kiadojahoz-a-nav

---

Nagyon jól járt a Matolcsy-könyvekkel egy offshore-hátterű mikrocég

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2016%2F06%2F10%2Fnagyon_jol_jart_a_matolcsy-konyvekkel_egy_offshore-hatteru_mikroceg%2F

Még több ingatlant vesznek az MNB alapítványai

Állampapírok helyett inkább drága ingatlanokat vennének a közpénzükből az alapítványok, hátha azok többet hoznak.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2016%2F06%2F10%2Fmeg_tobb_ingatlant_vesznek_az_mnb_alapitvanyai%2F
@rdos:
.
A háttérhatalom megkedveli, és őt is háttérbe helyezi.
.
@dr. jenőke (jenőke): @guma: basszus előbb írtam és később olvastam TaW cikket :D

...

Világ burzsoái, egyesüljetek!

Hát, ez bizony járna némi kellemetlenséggel. Ellenállónak lenni nem habostorta. A nyílt szembeszegülést további büntetések követnék, személyre szabott törvények, perek és nyomozások. Veszélybe kerül a vagyon egy része, kormányközeli riválisokat tőkésítenek fel, vagy éppen olyan lejáratás indul meg, hogy Göbbels és Gerő Ernő egymás tíz ujját nyaldossák tőle.

...
A hírek szerint minden adónemre kiterjedő vizsgálatot folytat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az Index.hu portál kiadójánál, a Spéder Zoltán tulajdonában álló Central European Media & Publishing (CEMP) Zrt.-nél. ezt a kormáynzati médiumok is nyomják ezerrel, közben nem jut szébe senkinek, hogy ebből felmerül egy kérdés.
Nevezetesen az, eddig nem volt átfogó ellenőrzés ennél a HAVERNÁL ( mert ugye nem haver vállakozásokat azért gyakran és átfogóan gyóntatja a nav )?

ÉS, ha nem volt miért?
Nem véletlen, hogy ingatlanban utaznak az alapítványok

Nyilatkozott a jegybanki alapítványok kezelésében lévő 267 milliárdos vagyon kezelője. További ingatlanok vételével számolhatunk.

hvg.hu/gazdasag/20160610_MNB_alapitvanyok_ingatlanok_vagyonkezeles_arfolyamnyereseg_
@látjátok feleim szümtükkel: mééé, simlicskánál volt a gecigét előtt, és a mostani főstrómannál a lőrincnél?
Ő annyira agyhalott, hogy wécére sem tud menni egyedül, a többiek akik minimálisan is tudnak önállóan gondolkodni, azok veszélyesen a narancsmaffiára. Szépen lassan darálják is őket, nincs kétségem, hogy előbb vagy utóbb ugyan ez a sors fog várni a most még hasító vajnácskára is.
most kell ütni a narancsmaffiát, oktatás központosítás, az egészségügyi központosítás, az önkormányzati központosítás, a és mindennemű agyrém miatt:

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jobban utálják, mint a boltzárat - A csömöriek sem kérnek az iskolák államosításából

Budaörs után egy másik település intett be a kormánynak; a Csömörön tartott közvélemény-kutatás eredményei azt mutatják, hogy az emberek nem kérnek az iskolák totális államosításából. A település polgármestere azt mondja, ők sem fogják aláírni az állami működtetést szentesítő szerződést.

hvg.hu/itthon/20160610_csomor_kozvelemenykutatas_iskolak_allamositasa_fabri_istvan
@dr. jenőke (jenőke):

ha az asztrofizikusoknak igaza lenne (Hawkins és társai manapság már mást mondanak) a "fekete lyukak" mindent elnyelnek, talán önmagukat is, mert ha információ sem jöhet ki, akkor az nincs...anyag megsemmisűl

ugyanúgy az MNB devízatartaléka és minden egyebe ami ott van még és nem transzponálták "lop" moll ba basz dúrból

brühüyyy
kkk
szánalom, és az is szánalmas aki bírja ezt a szennyet gyomorral az ott dolgozók közül...

Kunfalvi Nóra készítette a Spéder Zoltánról szóló lejárató anyagot

Pukli István és Juhász Péter után a frissen ellenséggé vált milliárdosra is őt küldte a TV2. Ezt viszont már nem vállalta arccal és névvel.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2016%2F06%2F10%2Fkunfalvi-nora-keszitette-a-speder-zoltanrol-szolo-lejarato-anyagot
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: D

"aki bírja ezt a szennyet gyomorral az ott dolgozók közül..."

Marsi "Ancsika jól bírja:(
............
Vajon a 'szomszédvár RTL-nek,ATV-nek mikor esnek neki???

"Mindenki nyugodjon le a 'csigába,mindenki meg lesz baszva,ez 'itten kérem nem Románia:(

rtl.hu/rtlklub/hirek/becsuletrend-a-korrupcio-elleni-harcert

..........

Megyek is öblíteni,kár ide bejönni,mert rögtön görcsbe rándulok!

www.youtube.com/watch?v=gOaMva1OpWk
@gazoló: van az a pénz, és van az a szükség, de a marsiban és is hatalmasat csalódtam
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

'Paliknéban én is detto,de tényleg van az a gempahegy amiért korpás:(
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"a marsiban és is hatalmasat csalódtam "

Miért is? Az RTL-en mást csinált? Mi alakított ki pozitív képet, amihez képest most csalódtál?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @gazoló: miert is? sosem volt tobb egy barki szamara berelheto biodiszletnel...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"Kunfalvi Nóra készítette a Spéder Zoltánról szóló lejárató anyagot"

Spéder Zoltánról nem lehet lejárató anyagot készíteni.
off

Most mocskos cinikus leszek. Emlékeztek, tavaly G hányszor menekült a válasz elől Virtuózokat nézni?
Idén nem láttam az ömlengést. Vajh miért?

Helyette tisztelgek a nyertes előtt. Fantasztikus.

www.mediaklikk.hu/video/kokeny-tamas-masodik-produkcioja/

on
@Rodeo36:

A fekete lyuk csak megvan (nem semmisülhet meg), mert a gravitációja kimutatható, észlelhető.
A mi galaxisunk középén is van egy nagy böszme, a körül kering a naprendszer, vele együtt mi is.
@dr. jenőke (jenőke):

"Ügyesek voltunk"

ebben, senki sem kételkedhet! :DDDD
vót' má'????

Milyen legyen a 21. századi egészségügy? - Az MTA megpróbálkozik a válasszal

A leggazdagabb országok sem képesek kielégíteni az orvostudomány gyors fejlődése miatt fellépő igényeket, miközben gyökeresen átalakul az elöregedő népesség egészségfogalma. Magyarországon is égető szükség van egy új, átfogó népegészségügyi programra. Ennek megalkotását szeretné elősegíteni a Magyar Tudományos Akadémia, amelynek 187. közgyűlésén a 21. század globális egészségügyi válságát és a hazai vonatkozásokat is elemezték.

hvg.hu/itthon/20160610_21_szazadi_egeszsegugy_jovo_orvoslasa_MTA
@Orica Középföldi: @Sir Bates dö Hól: a kérdés jó, Göncinél ebből az alapállásból indultam én is, ott nem is lepődtem meg. Ellenben az anikónál, valahogy úgy alakította a biodíszlet szerepet, hogy mellé társítottam némi gerinc képzetet is.

Magyarul meg valék vezetve.
@rdos:

"_ Ideológiailag le vagy maradva_"

Le.
@Sir Bates dö Hól:

"Erre kellett hát a terrortörvény is – persze, hogy nem a nemlétező bevándorlók megfékezésére, hanem a bejelentett nyomor és szegénység következményeinek „kezelésére”."

miért a parlament őrség, a tek, a készenlétisek, az mnb fegyveres őrsége, miért is az önjelölt narancsmagváltók házi hadserege? Akinek ez csak most esett le, meg is érdemli, hát még az akinek még mindig nem világos milyen rendszer van már szárba szökkenően, és hamarost termőben.
@guma:

"_Milyen legyen a 21. századi egészségügy? - Az MTA megpróbálkozik a válasszal_"

No, csak igyekezzenek, amíg dzsudzsákot ki nem 'nevezi' elnöknek a tudják ki.
@húzzad neki shakespeare:

útálom, amikor komoly tudósok bulvárhírré minősítenek egy valamit amiről halvány lila fingjuk sincs

most már kezdik kijön az info...azután a Belfegor és

szóval én eszt hasonlításképpen írtam a kisgömböc is mindent eltüntet mint a fekete lyuk és nem aggya ki nyomnélkűl eltűnteti

most mondod, lehet tudni a gravitációjából...

kösz

brühüyyy
kkk

a kisgömböc is ki fogja köpni majd a Hawkins és csoportya megolgya
@jaegtoer: minimum, mint a XX. század végi francia...
@Sir Bates dö Hól: öööö, lehet :D
van neki olyanja? :)
az is igaz, hogy kb 1x éve nem néztem olyan műsort amiben ő volt benne, és ugye az emlékek idővel megszépülnek ;)
höhöhöhöhö
beszart a jani :D

Lázár úgy érzi, kiforgatták a szavait, mikor a civilek megfigyeléséről beszélt

A fideszes politikus szerint a hisztériakeltés semmivel sem visz közelebb a helyzet megértéséhez.

444.hu/2016/06/10/lazar-ugy-erzi-kiforgattak-a-szavait-mikor-a-civilek-megfigyeleserol-beszelt
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Az emberek is érzik, mintha mindenükből kiforgatnák őket.

No, nem minden ember, csak sokan, mindazonáltal nem elegen. Ez a DNS, a gerinc miatt van. No, meg a figyel Damoklész kardja is.
-no comment-

Átadták a 10-es főút új szakaszát Budapesten

7 milliárd forintból 5,3 km utat építettek a Budapest-Esztergom vasútvonal beruházásban.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2016%2F06%2F10%2Fatadtak_a_10-es_fout_uj_szakaszat_budapesten%2F
@Sir Bates dö Hól:

mi lenne ha létrehoznának a civilek egy korrupció elleni ügyészséget????

beleköthetnének?
@jaegtoer:

ettől félek én is, hogy a XXII. században megadják a választ a XXI. századi eü-re
.
Tarlós szerint:
A római-parti hullámtérben élőknek értéknövekedési adót kellene fizetniük.

No, mégegyszer: A római-parti hullámtérben élőknek kérték-növekedési adót kellene fizetniük.
Nem kérték. Nem is fogják.
A kis vasutas kisvasútja mellett élőknek sem engedtek el adót, nem fizettek kártérítést sem.
Kártalanítás egyéb esetekben?
.
"...a Bács-Kiskun megyei kórházból hiányzik három darab, összesen 600 millió forintot érő röntgengép. A pénzt a kormány kifizette, a vállalkozók zsebre rakták, a gépeknek viszont nyoma sincs. A kórház még azt is letagadta, hogy kapott volna támogatást, az intézmény igazgatója pedig azóta is hallgat..."

Nicsak-nicsak!
Köszpénz?????
@guma:

Torgyánáknak volt pártfőügyészük, a civileknek is lehet. Adatokat gyűjthet, kérdés mit kezdene vele?
@Gábris szomszéd: Szokásos értetlenkedésed. Teljesen nyilvánvaló, hogy nem érdeked, hogy a demokratikus pártok sokeresek legyenek, így a nekik adott tanácsod enyhén szólva is kétes értékű.
@Gábris szomszéd: Lehet, hogy a rosszabbiknál és thürmernél nem így van, de jobb helyen nem a szar szaga határozza meg, hogy kinek van igaza.
@Sir Bates dö Hól:

Ne gondold,hogy nézem("még a csöcseit" sem:)
Egykori emlékképekből 'rémlik,hogy jó fej csaj volt,de lehet hogy csak az idő szépítette meg.
.........

Ha már:

www.nemzetisport.hu/sportszelep/a-magyar-lany-a-sports-illustrated-kedvence-nem-akarki-mondta-el-video-2506229
remélem érzitek eme igyekezetet polpotpetiéktől

Polt Péter: Az ügyészség célja, hogy a társadalmi és az egyéni szabadság oltalmának egyik legfontosabb szerve legyen

(A képen Polt Péter és Matolcsy György mosolyog, miután kiderül, hogy az MNB alapítványai mire szórták el a pénzünket.)

444.hu/2016/06/10/polt-peter-az-uegyeszseg-celja-hogy-a-tarsadalmi-es-az-egyeni-szabadsag-oltalmanak-egyik-legfontosabb-szerve-legyen

---

Matolcsy unokatestvérének az MNB alapítványok 5 millió forint alatti szerződéseiből is jutott

444.hu/2016/06/10/matolcsy-unokatestverenek-az-mnb-alapitvanyok-5-millio-forint-alatti-szerzodeseibol-is-jutott
@gazoló: bakkes nehommá, ugyan ezt írtam amott fent, már a zisten sem mossa le rólunk, hogy egymás klónjai vagyunk :D
@guma: akkor már nem... de az egy rögtönítélő népbíróság lenne...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: D

'erotomán kollektív tudattalan:)

..hogy mégjobban elmerüljek benne,bontok egy sert,és megnézem a videjót 'barbiról:)
na Drágáim! minden kívánságotok így teljesüljön! :D

eb2016.24.hu/hirek/2016/06/10/egy-dal-amitol-minden-magyar-kedvet-kap-a-szurkolashoz/

a 3,2 milliárdos foci és olimpia közvetítésére megtalálták az "indulót" :))))

elkövette anno, Galla:

Egy dal, amitől minden magyar kedvet kap a szurkoláshoz

Csináljatok valamit! Arassatok odakint!

Kezdődik végre, amire már hónapok óta várunk (más megközelítésből: 44 éve). Bár szinte biztosak vagyunk benne, hogy minden magyar állampolgár maximális hőfokon ég, azért megpróbáljuk fokozni a fokozhatatlant.

Hangulatba hozási célzattal hoztunk egy ősrégi – és rendkívül beteg – számot, Galla Miklós legendás reggae-ska/új hullámos zenekarától, a GM49-től.

Az 1982-es világbajnokságra készült „Csináljatok valamit!” című dal szövege olyan csodálatos sorokat tartogat, mint például:

Ha a védelem nem slendrián, a nevünk majd ott lesz a kupán!”

vagy:

Tudjuk, hogy jó a csapat, ti szenvedtetek jó sokat // Hát táncoljatok, gyerekek, az ég áldjon meg titeket!”

De ne is húzzuk tovább az időt; íme a sláger:

www.youtube.com/watch?v=Z3NE9ILtbMc
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

" már a zisten sem mossa le rólunk, hogy egymás klónjai vagyunk :D "

megkérdezted?
:DDDDD
@guma: me' persze hogy :)

@Sir Bates dö Hól: az spec van, éppen vízcsere lesz a hétvégén az őslakosoknak :D
@guma: Szia és kösz a 'zindulót Margó!

"mibe merülsz el? :)

'sörben,körömrágásban,imában a 'fijjúkért:)

Úgy izgulok,hogy szivatjuk majd halálra a 'zosztrákokat, a bálnavadászokat és a portugálokat,Ronaldóval az élen:)

Mariannak meg szólni kéne,hogy előtte hatkor szerb-'magyari kézicsata:)
@Kuviklacz: "jobb helyen nem a szar szaga határozza meg, hogy kinek van igaza."

Pont emiatt nincs igaza a hozzád hasonló nagyképűeknek. :)
@gazoló: :)

készülök a lakás "szétverésre" :D
sajnos még a csempe sincs meg...
@Gábris szomszéd: maradj barsi atyadnal, meg oravecznel, a sarki kopkodo helyzetelemzoinel... vagy a cukisag-kampanynal...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"_"Polt Péter: Az ügyészség célja, hogy a társadalmi és az egyéni szabadság oltalmának egyik legfontosabb szerve legyen"_"

Jó-jó, de miért pont a végbélnyílása?
@guma: :(

Amíg kész nem lesz költözz délebbre vagy személyesen fogod szétverni?

utazasvideo.com/articles/read-mljet-sziget_186.html
@guma:

'vaagy,majd Taga letérkövezi,míg mi szívunk egy kört Kubában,'wit,dijótörés:)

"sose hull le a vöröscsillag jeligére:))

www.kubainfo.net/upload/images/program/1280x1024/9edas5zo_60170ito.jpg
@gazoló:

mindenütt az a sok vérkomcsi!:)
@gazoló:
De jó, hogy szóltál.
Most estem be ide, és látom, hogy a szerbekkel lesz a meccs, most néztem, méghozzá a Dunán.
Fosok is rendesen tőlük, de mazochistaként máris kavarok nézni.
@Sir Bates dö Hól: Ezért nem nagyon volt érdemes idejönnöd. Újíts már valamit lécci vagy menj és haverkodj az angolokkal. :)

www.nemzetisport.hu/foci_eb_2016/eb-2016-angol-szurkolok-balheztak-egy-sulyos-serult-2506199
@Sir Bates dö Hól: Ja és a bibliát és a mein kampfot a polcon kihagytad. :)
@Mariann19:

Szia!

Hárommal,néggyel vezetünk,jól játszunk!(bár nem rég,valahol vezettünk már kilenccel is és nem volt elég:(
Este szurkolunk Kassainak:)
@Sir Bates dö Hól:

Ezen a fokon megreked a reinkarnáció. Ezt a karmikus adósságot nem lehet törleszteni.
@guma:

Vannak, akik nem cicóznak ennyit. Egy görbe éjszaka után szétkapjàk.
@Gábris szomszéd: "nem vagyok kulonosebben ertelmes emberfo, de hogy hozzad kepest langeszunek deklaralnak, az biztos..."

a fentieket gondoltam irni elsore... de, inkabb, maradok a "menj te a kurva anyadba" toposznal... jobban kifejezi, mit is gondolok...
@Gábris szomszéd:D

Naná,hajrá románok,de kapnak vagy hármat,nem véletlenül próbálták meg lekenyerezni őket:)
'bunda esete áll fenn:)

rtl.hu/rtlklub/hirek/becsuletrend-a-korrupcio-elleni-harcert
@Sir Bates dö Hól: Ez megint nagyon gyengusz lett bagetthuszár. Igazán fejlődhetnél végre.
@gazoló: Ezt szőrőcskének meg ne mutasd. :)

Angela Merkel német kancellár szerint az Oroszország elleni szankcióktól fokozatosan el kell jutni az Európai Unió és Oroszország közös gazdasági térségének kialakításáig.

www.origo.hu/gazdasag/20160610-merkel-a-szankciok-utan-ki-kell-epiteni-az-eu-es-oroszorszag-kozos-gazdasagi-terseget.html
@Gábris szomszéd:

Ha ettől jobban vagy nyugodtan'kűggyed a zsidrákosat és a 'zusácskásat is:)
@gazoló:

Hö-hö!

Szép volt, gaz ! ))
@Eszter jött:

Szia Eszti!
Olyan rég beszéltünk.
A család a képernyő előtt? Szép hazádból vagy idegenből,szingliként vagy 'többesben szurkolsz?:)

........
:)
www.facebook.com/danevofficial/videos/1038613056186429/

Eszter jött (törölt) 2016.06.10. 20:37:35

@gazoló:

Gondolom ott ülnek, mert nem veszik a telefont.)))

Ezt hallgasd!
www.youtube.com/watch?v=ySL4GYkrFrk
@gazoló: csak szólok, hogy megy a szabadedzés kanadában:)
@taga20: Te nem a csigaevők és szőröstalpúak küzdelmét nézed? :)
@Gábris szomszéd: apám! én is eszt akartam írni, de nem mertem. nem kamu:)
@taga20: Megint a szádból vettem ki a szót? :)
@Gábris szomszéd: a "megint" kicsit túlzásnak gondolom, de remélem nem nézed eszt az idióta sportot!:)
@Gábris szomszéd: ez még nagyobb baromság, mint a foci.
szerintem maragy a zsebhokinál:))
@taga20: Mert nem ismered a szépségeit és vagy a szabályokat. :)
@Gábris szomszéd: nem hiszem, me nincs pia a képen:)
@Gábris szomszéd: ja én is erre tippeltem, ezé inkább a szumót nézem:))
@Gábris szomszéd: a szabályokat még a zamcsik sem ismerik...
@taga20: teljesen eljapánosodtál, amióta van végre egy AUTÓD...
@taga20: az üveget meg már visszaváltottad!
@nincs_itt: tökre, má a retro puncikat keresem a neten:))
@nincs_itt: kannásbort iszom, aszt meg a szelektívbe viszem:))
@taga20: jó is az ha szőlő allergiád van! nem gyün ki tőle!
@nincs_itt: fő a biztonság! oda kell figyelni:))
Franciaország - Románia 1:0

Kapushiba. Bogdán Ádám szokott így lepkézni. :)
@taga20: jól megy a törököknek!
@taga20: Ők is meg mondjuk a japók, Dél-Koreaiak, stb. :)
Franciaország - Románia 1:1

Kassai egalizál egy kamu tizenegyessel. Szerintem több meccset már nem vezet.
@Oxica: lajos 1:14,212
fettel 1:14,469
rózsi 1:14,738
@Eszter jött: ez a papírból olvasok, ez menő?:)

Eszter jött (törölt) 2016.06.10. 22:51:15

@taga20:

Mi lenne, ha egyszer a tartalomra is figyelnél, nemcsak a formára?
Franciaország - Románia 2:1

Bombagól a 89. percben. Nyustyu román hejj, hejj. :)
@Gábris szomszéd: "Nem volt annyira kamu."

Csak egy picit.
@taga20: "lajos 1:14,212"

A Simicska? Ez a leosztás? :)
@taga20:

Bmg, nem azt kell nézni mit csinál, hanem azt kell hallani, amit mond ( klasszikust idézve ).:D
@Oxica: szerintem neked nem kéne eszt nézned, me kurvára félre nézel:)
@taga20: A szabadedzést nem is szoktam, még Kanadában sem. :)
@Oxica: aszt vágod tezsvérem, hogy téged se az eszedért szeret a családod:)

muszájból:))
@taga20: Viszont az EB nyitómeccs kezdetnek kitűnő volt, csak így tovább.
Holnap Anglia - Oroszország.
@Oxica: te most komolyan két hétig ilyen debil meccseket fogsz nézni?

gondolom így:)))

www.napiszar.hu/showPost/Foci_en_igy_szeretem
jó reggelt mindenkinek!

én naivan aszt hittem, hogy ezek a fideszes kutyák,
legalább az ebé alatt nem fognak ugatni.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2016%2F06%2F10%2Fmilyen-alapon-koezvetiti-a-koezteve-a-francia-romant-kerdezi-a-fideszes-kepviselo
@taga20: dehogynem, most jött el a némethszilárdok és a triffánzsoltok ideje, miközben a gazdik francia sajtokat és borokat kóstolnak odakint, mindezt a rezsicsökkentés áldásos hatásából finanszírozzák.
@parti_giano:

"_triffánzsoltok _"

triffid-ekről már hallottam, triffán-okról még nem. ez egy új faj? súlyosbodott a helyzet?
@parti_giano:

ennek a tiffánnak még a borpince alagútjai is kizárólag jobbra kanyarodnak Villányban.
Persze sose vettem tőle bort, mert állandóan cuvée-ket tol, innen lehet az elírás is, hogy kuva-t írt kurva helyett. hiába na, a feltörekvő magyar mintavállalkozó.
.
Róma, az első idegen hatalom, mely uralma alá vonta a büszke és erős magyarságot, meghekkelte a Szent Koronát, amire a Jobbik frakció tagjai botor módon felesküdtek, ezért aztán idegenszívű Vona (Zázrivecz) Gábor érthető módon megtagadta a koppányi szellem egyetlen, tiszta örökösét, a brüsszeli, New York-i és Tel Aviv-i rabszolgaszerepet megvető Novák Elődöt. Előd – a neve is a hét vezér egyikére utal – vezetésével a régi rovásírásos ősmagyar vallás volna pedig visszahozható, de ez identitást ad a népnek, tehát az EU, az USA és – persze – Izrael számára is aggályos. Ők azt szeretnék, ha továbbra is rabszolganemzetként a finnugor-maszlagot hinnénk, amit a Habsburgok találtak ki gyengítésünkre, hiszen aki a múltját elveszti, annak jövője sincsen!

barokeszter.hu/2016/06/10/a-gyikemberek-baromira-leszarjak-mi-van-a-jobbikkal/
.
@dr. jenőke (jenőke):

ezekkel a gyíkemberekkel csak a baj van. ráadásul némelyikük jobban ismeri a történelmünket, mint a turul hátán született csodaszarvas szopatta ősgyökmagyar.
Ez feltehetően a nyelvtan bosszúja.
@jaegtoer:

Tulajdonképpen szoptatta akart vona lenni, de aztán úgy maradt.

[hiába, jó is a monológ, legalább lóg dia, plusz cukorka, és a film. csak zavaró tényező.]
@taga20:

Helyes a bégés birka! Miért is közvetít a királyi tv külföldről meccseket, amikor itt van a sok magyar stadijony, és azokból bezzeg nem közvetít. Ráadásul ezt a francia-románt sokan nézték is. Nahát!:D
@látjátok feleim szümtükkel: Ezek tényleg meghibbantak, hiszen még egy 11-est is kaptak tőle. ;)

A román sajtó szerint Kassai Viktor miatt kaptak ki

faktor.hu/faktor-a-roman-sajto-szerint-kassai-viktor-miatt-kaptak-ki?source=hirkereso
@Gábris szomszéd: há' persze! fodbalisták! a bíró, az időjárás, a fű, a labda, a zedző, meg a többi 21+3 a hibás!

röhejes, hogy emberek sokasága bámulja ezt...
@parti_giano: a nézők, a nem nézők, a kommentátog, a labdaszedő, a világítás...
@jaegtoer: asszondja ez a trffán, hogy feltörték az oldalát, mert ő nem kurvázta a románokat. hihető, persze.
@parti_giano:

legalább cuvée románokat írt volna, akkor sokkal hihetőbb lenne:)
@parti_giano:

persze amilyen rasszista, irredenta, soviniszta és egyébista vagyok, én igazán nem vethetek rá követ, azaz cuvée-t.
@jaegtoer: látom, ez a zsolti nagy hibát követett el a cuveé-vel. remélem, ha ennyire szar, haverjait traktálja vele.
Két héttel a népszavazás előtt jelentős, 55:45 arányú előnyre tettek szert az unióból kilépők tábora Nagy-Britanniában.

Ami azt is jelenti, ha ez bekövetkezik, akkor Magyarországnak konyecz filma.
Na, utána lehet üzengetni Brüsszelbe, meg lehet cigányozni a románokat.
Ha ilyen ostoba képviselőink vannak azt meg is érdemeljük. A legnagyobb gondja ennek a görénynek, hogy miért közvetítette az M4 a francia - románt. Az én pénzemből közvetítette te patkány, tartsd meg az aprót te mocskos állat.
@jaegtoer: De már erről az ötvenes évekbeli szőke jut az eszembe, aki a könyvtárban kérte a könyvtárostól 6.Lenin-től az Egymillió pici krisztust. :-)
@jaegtoer: pontosítanék, azt írja "jogtalanul feltörték". felszólítom cukkenberget, tíltsa be az illegális tevékenységet.
@dr. jenőke (jenőke): Gyíkemberek és a jobbklikk. Hálás téma. Mondjuk a jobklikkről inkább semmit, de a gyíkemberek igenis léteznek. Pl. az egyik engem gyíkká változtatott. ... De már elmúlt!

www.youtube.com/watch?v=qvzNfKvIG9s
@parti_giano:

A borbarkácsolóknak a folytatólagos cuvée-bűnözésben egyetlen mentségük van: Az Egri Bikavér.
Azok közül sem mind.
Teljesen pártatlanul állítom.
És gyógyszer hatása alatt sem állok.
@parti_giano:

Építsen kerítést. betonból. tiffánnak. körköröst.
Basszus!
A külpolitikai önrendelkezésnek elértük a maximumát! Mi lesz velünk ezután? Egyáltalán hogy fogunk külpolitikusan önrendelkezni? Tiszta bánat vagyok, mi lesz így a nagy magyarsággal?:(:(:(

Ja, és a belpolitikus önrendelkezésről még nem is beszélt. Vagy azt nem mondja, hanem csinálja?
@rdos: én ezt más szereplővel olvastam Moldovánál
süti beállítások módosítása