Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: rtl.hu/belfold/2024/03/28/osvath-zsolt-hajdu-peter-varga-judit-hangfelvetel?utm_source=hirkereso-h... (2024.03.29. 09:37) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2016.04.16. 09:08 Fabius

Tarsoly közlegény megmentése

Aszongya a hírek, hogy Tarsoly közlegény akár ki is szabadulhat. Hogyhogyhogy? Mikor a fővárosi főügyész nertárs nem is olyan régen még világszínvonalú nyomozásról elmélkedve fényesítette a glóriáját, keltette a dicsfényt meg a látszatot, itt aztán minden a legnagyobb rendben van.

Közben meg lófaszt, mama!

Az 1548 oldalas vádirathoz 30 oldalas hibalistát volt kénytelen csatolni a Fővárosi Törvényszék, és egy megjegyzést: esetleg, talán, tessenek kérem párosítani a szemre lapáttal összehányt adatokat, hogy melyikkel micsodát kellene bizonyítani. Mert öt vádpont, 5458 rendbeli csalás esetén ez hasznos tudna ám lenni. Lehet nem húzódna egyértelműség esetén a tárgyalás és bizonyítási eljárás a végtelenségig, annyira elnyújtva az ügyet, hogy már a vádlottak tisztességes eljáráshoz való joga sérüljön. Mit mond erre Ibolya "világszínvonalú" Tibor?

- Őnekije ez a rendezgetős baszás nem dóga!

Mert tecciktudni 2014-ben volt egy törvénymódosítás, miszerint a bizonyítékokat a bizonyítandó cselekményhez nem kell társítani. Igen, jól olvasod nyájas, olvasó, a fővárosi főügyész szerint ez így van rendjén, és ő bizony nem fogja szétválogatni az adatokat a rendelkezésére álló 60 nap alatt.

tarsoly.jpg

Na, most az tegye fel a kezét aki arra számított, hogy a Tarsoly - Questor ügyben majd minden rendben megy. Aki azt hitte tényleg világszínvonalú lett a nyomozás, annyira de annyira, hogy nem jön közbe váratlan esemény, eljárási hiba és a fasztuggya mi szokott még ilyenkor, szóval, hogy a bíróság az ügyészség megfelelően előkészített vádirata alapján tudja meghozni ítéletét az elkövetési értéken 77 milliárdos ügyben.

Senki?

Akkor most az tegye fel, aki erre számított: káosz, véletlenek, mindenféle váratlan, ügymenetet hosszabbító tényezők, eljárási hibákból eredő megsemmisített ítéletek, újabb tárgyalások majd egy 2042-ben meghozott valamilyen ítélet ami már senkit nem érdekel. Pont az alapján recept alapján folytatott mismásolás, ahogy például a Fidesz alapító áfacsaló Varga Tamás ügye is zajlott.

Mindenki? Ahha.

Na. akkor most drága fideszes potentátok próbáljátok az eddiginél sokkal meggyőzőbben állítani, hogy ez a "háló" a világon semmit nem jelent:

tarsoly1.jpg

kép: szarvas, index

611 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr118631732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A műsor érdeklődés híján elmarad.
Ezért:
index.hu/gazdasag/2016/04/16/kiskereskedelem_boltzar_vasarnapi_zarva_tartas/

Az eccerit ez sokkalta jobban érdekli, mint bármi más.
Minden más huszadrangú, legfeljebb 1(!) hír az információ végtelen óceánjában. Kiengedik eljárás nélkül? Mióta is ül? - ez lesz a válasz, hogy már leülte előre.
Az milyen lenne már, ha ezek után a jogellenes fogvatartás miatt pereskednének... tudod, Abszurdisztánban minden lehetséges.
Én nem értem miért csodálkoztok ezen. Mert ahol a füttyügyész, a jánya, a csúti vályogvető,tarajos Peti, a paraszt fazekas, és az ingatlanos szilárd megjelenik, ott pénz nem marad.

Meglátjátok, megkapja még a tarsoly a köztársaság arany lovagkeresztjét, kiváló pénzügyi és befektetési tanácsadóként .A végén még az mnb vezére lesz , hiszen lopni azt tud.

A volt betétesek pedig mehetnek a sóhivatalba, ott talán igazuk lesz. Mert amig itt a pol pot a főszügyész, addig sem jog sem igazság nincs és nem is lesz !

Mert az ország jobban teljesit ! Hiszen annyit nem bir a keményen dolgozó kisember termelni, hogy a dikktátorék és lakájai ne tudjanak ellopni !
És a dakota és barátai lopnak ám, mint a güzü !
Fideszes komment panelek délutánra:

-Jól tette, a komcsik elől lopnak!

-Inkább gyurcsányit meg az ájemefet akarjátok miii?

- Rohadt ballibsik, fogadjatok be egy migráncsot, csak a hazugságot írjátok...

és ezeket lehet vég nélkül párosítani.

Még hogy Cosa Nostra a maffia, hahaha!
Ezek csak véletlenek ... Minden terv szerint halad, mindenki szakszerűen és kiválóan végzi a munkáját, az összes egyéb duma csak libsibolsi rágalom!
(a Questorba ragadt pénzek meg csak jobb helyen vannak, akad ott rá pár "önkentes", akik megvédik)
.
Két megoldás lehetséges egyszerre. Tarsoly megússza, ezért Polt lemond.
Ki fogja őket felelősségre vonni mondjuk egy következő választás után?

Az ügyészségnek van egy olyan funkciója, amit nyugodtan lehet prejudikálásnak nevezni, de mégsem vitatható el.
Vagy emel vádat, vagy nem.
Tőle függ.
Ha emelt vádat, de hasra esik, akkor elejti a vádat.

No, ezen segít egy cseppet a magánvád és a pótmagánvád korlátozott jogkörben.

Könnyű testi sértés, magántitok megsértése, levéltitok megsértése, rágalmazás, becsületsértés és kegyeletsértés esetén a vádat mint magánvádló a sértett képviseli, feltéve, hogy az elkövető magánindítványra büntethető.

A sértett a büntető eljárásról szóló törvényben meghatározott esetekben pótmagánvádlóként léphet fel, ha
a) az ügyész vagy a nyomozó hatóság a feljelentést elutasította, vagy a nyomozást megszüntette,
b) az ügyész a vádemelést részben mellőzte,
c) az ügyész a vádat elejtette,
d) az ügyész a nyomozás eredményeként közvádra üldözendő bűncselekményt nem állapított meg, ezért nem emelt vádat, illetőleg a vád képviseletét - magánvádas eljárásban elrendelt nyomozás eredményeként - nem vette át,
e) az ügyész a tárgyaláson a vádat azért ejtette el, mert megítélése szerint a bűncselekmény nem közvádra üldözendő.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
.
Ha csak a Questorba ragadt volna az a pénz.
Szerte/szét fújta a szél.
@Fabius:

Mit halászgat itt maga? Meg még a háló is?! Nincs jobb dolga?
Vegye tudomásul, hogy akiket illetett,azok már megkapták a pénzüket, a többi eccerű nyugdíjasnak, alkalmazottnak, kétkezi mezei polgárnak meg kuss, és fogja be a pofáját. Még zsömle szinten is.

Hol van az leírva, hogy a fideszen kívülieknek is lehet-kell gyarapodni?

Valakinek kell állni a cechet.

És vegye tudomásul, kedves Fabius, hogy a Főnök egy visszahúzódó, zárkózott ember. Azért vannak olyan kevesen a brancsban. Kénytelenek a többiek helyett is lopni. Nehéz az élet. És egyre jobban teljesítenek. Több tiszteletet a tolvajoknak. Legyen belátó.

Mindazonáltal reméljük, nemcsak zárkózott ember lesz a Főnök, hanem bezárt is. Ami jár, az jár.
@dr. jenőke (jenőke):

Basszus! Ebben a felsorolásban nincs olyan eset, hogy ha az ügyész elbassza a vádat, és az eljárást a bíróság megszünteti, akkor is helye van pótmagánvádnak.

KIVAEZTALÁLVA!

Polt meg a saját főügyészét miért nem vágja oldalba, ha már szegény nem tuggya ugyaz azt a törvényt olvasni, amit a bíró, a vádlott, meg úgy mindenki, aki nem ügyész?

Erről eszembe jutott a molos fickó ügye, aki előbb azt gondolta, hogy megúszta, aztán kiderült, hogy a magyar csűrjükcsavarjuk nem eredményezett neki jogerős elbírálást, és bezony a horvátoknak joguk van bíróság elé vinni.

Alesz majd a szép, ha esetleg nem nyernek két harmaddal, és az új felállásban előkapják ezt az ügyet is.

Mellesleg a legfőbb ügyész lehet bűnpártoló, ha nem intézkedik a hivatalával visszaélő beosztottjával szemben?
@dr. jenőke (jenőke):

Érdekelne, tényleg létezik az a törvénymódosítás ami szerint az ügyésznek nem kell összepárosítania a bizonyítékokat a bizonyítandó cselekménnyel?
@Fabius:

A büntetőeljárásról szól 1998. évi XIX. törvényben ez van:

217. § (1) Az ügyész vádiratnak a bírósághoz való benyújtásával emel vádat.

(3) A vádirat tartalmazza
a) a vádlottnak a 117. § (1) bekezdésében felsorolt személyi adatait,
b) a vád tárgyává tett cselekmény leírását,
c) a vád tárgyává tett cselekménynek a Btk. szerinti minősítését,
d) az eljárás megindításához szükséges külön törvényi feltétel (magánindítvány, feljelentés, kívánat, mentelmi jog vagy mentesség felfüggesztése, hozzájárulás a büntetőeljárás megindításához) meglétét,
e)717 a bíróság hatáskörére és illetékességére vonatkozó jogszabályok megjelölését, továbbá a vádiratot benyújtó ügyész hatáskörére, illetőleg illetékességére vonatkozó szabályokra való utalást,
f)718 a büntetés kiszabására vagy intézkedés alkalmazására vonatkozó indítványt,
g) a bejelentett polgári jogi igényt, továbbá az egyéb indítványokat,
h)719 a tárgyalásra idézendők és az arról értesítendők indítványozását, illetve azon tanúk vallomása felolvasásának az indítványozását, akiknek a vallomása szükséges a bizonyításhoz, de a személyes megjelenésük a tárgyaláson nem indokolt, illetve a tárgyaláson való megjelenésük aránytalan nehézséggel járna vagy nem lehetséges,
i)720 a bizonyítási eszközök megjelölését, valamint azt, hogy mely cselekmény vagy részcselekmény bizonyítására szolgálnak,
j) a tárgyaláson való bizonyítás felvételének sorrendjére vonatkozó indítványt.

Az i.) pontra tessék koncentrálni. Ezt 2014. január 1-től kell alkalmazni. Márpedig ezt a vádat 2014. január 1. után nyújtották be.

Előferdült már ollan a történelemben, hogy az ügyész nem olvasta a jogszabályok módosulását, és a százévest akarta alkalmazni. Nem akkora csuda ez, de ebben az ügyben?
@Fabius:
.
Rövid lesz a válasz - a törvény alapján - , mert:
- A bíróság az ítélkezés során törvényes vád alapján jár el.
- Törvényes a vád, ha a vádemelésre jogosult a bírósághoz intézett indítványában meghatározott személy pontosan körülírt, büntető törvénybe ütköző cselekménye miatt a bírósági eljárás lefolytatását kezdeményezi.
- A bíróság csak annak a személynek a büntetőjogi felelősségéről dönthet, aki ellen vádat emeltek, és csak olyan cselekmény miatt, amelyet a vád tartalmaz.
- A bíróság köteles a vádat kimeríteni, a vádon túl nem terjeszkedhet, de nincs kötve a vádlónak a vád tárgyává tett cselekmény Btk. szerinti minősítésére, a büntetés kiszabására vagy intézkedés alkalmazására vonatkozó indítványához.

Az ügyészség jogi felkészültsége kell, hogy magasszintű legyen, mert dönt a vádemelés mikéntjéről, az esetleges vádalkuról, arrol, hogy emel e vádat, vagy sem.

Ha az ügyész pártfüggetlen, valamely felekezethez sem tartozik, mentálisan rendben van, ez nem lehet probléma.
Én egyre inkább azon a véleményen vagyok, hogy hosszútávú megoldást a jelenlegi helyzet feloldására már csak az jelethentne, ha végre elkészülne egy olyan halállista, amin a Felcsúti Fodballbárótól kezdve Lázáron és Rogánon keresztül Szíjjártón átPolt Péterig minden jelenleg pozícióban és halyzeetben lévő Fideszes vezető, közvetlen és a rend kedvéért távolabbi családtagjai is szerepelnek.

Az érintettek elhalálozási sorrendje esetleg képezheti későbbi viták tárgyát.

Mert ami a Quaestor ügyben folyik az az igazságszolgáltatás megcsúfolása. Azt mondjuk tényleg nem értem,hogy legalább a 30 ezer Quaestor károsult miért nem volnult még fel a parlament elé szukos hordókkal és tollal, majd csendben miért ne sétáltak át ezekkel a kiegészítőkkel a legfőbb ügyészség épületéhez és használták a fent említett eszközöket rendeltetésszerűen.
Lassan mondom, hogy az ügyészségen és a bíróságon is értsék: ha tényleg, ha végképp, ha abszolút nem hagytok más lehetőséget: ultima rationak még mindig ott a lámpavas. Az még sosem dobta vissza a vádiratot.:)
@The Ghost Wolf:

Amerikában és más libsi helyeken, a károsultak egyszerűen kártérítési pert indítanának, amibe akkor is belegebedne, ha egyébként minden mást megúszna.

és egyébként nem, a 30 ezer károsultból majd 300 megjelenik egy molinó alatt valami téren, illetve bocsánat, abból is 250 csak szimpatizáns lesz.
Balhé van, de sosincs felelős,
Mindenki megússza, van jog, csak nem erős.

(Kozmosz)
@Fabius:

már miért kéne? úgyis majd Habony mondja meg 2018-ban, hogy felakasszák vagy kitüntessék, szóval a vádirat inkább csak ilyen spirituális, misztikus kellék, mint a Coelho a nappali könyvespolcán, hogy éreztesd a látogatóval, hogy te már az orevecznórai értelemben veszed a metroszexualitást, annál is gecimindegy, milyen sorrendben olvasod a lapokat, pont ugyanannyi értelme van.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Ez a duma - az első mondatot kivéve - megalájk:))))
@látjátok feleim szümtükkel: @dr. jenőke (jenőke):

Ebben az esetben Ibolyának nem csak dolga, de törvényi kötelezettsége is a vádirat Fővárosi Törvényszék által elvárt, jogkövető módon történő összeállítása.

Szóval, Tibikém, dologra bazmeg!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
mit szecc? aggyál nekem is...letargiát kaptam és nincs az a krém ami írtaná...
fátlanítás és pénzlopás = levédiabasznád

lámpavasak meg üresek

brühüyyy
kkk
@Rodeo36:

én akkor írok ilyet, ha letargikus vagyok. ha vidám lennék, most pillangókat kergetnék a határba'. :)
Csaxólok. :)

Mindent rendben találtak a hatóságok Mészáros Lőrinc aranykalászos ügyében.
Bűncselekmény hiányában megszüntették a nyomozást Mészáros Lőrinc ellen a polgármester aranykalászos végzettségével kapcsolatban.

alfahir.hu/mindent_rendben_talaltak_a_hatosagok_meszaros_lorinc_aranykalaszos_ugyeben
@Fabius:

Mivel a törvényi kötelezettséget ezidáig nem akaródznak teljesíteni, szerintem felmerül a hivatali visszaélés gyanúja is. Erre meg a Polt főninek kéne reagálnia.

Valamikor régen egy Hegedűst kivágtak, mert el merte mondani a véleményét, ráadásul nem is törvényellenesen, most meg semmi reakciója nincs a legfőbb jogtudornak. De persze a fideszállam jogállam. Nekik.
@Gábris szomszéd:
nem lenne e eccerűbb a tarlóst kivágni? a római úgy ahogy van (persze ki kell takarítani söprűvel esetleg fűnyíróval) pont ezért szép, mert eredeti és természetes, aki árterületre épít az viseli a következményeit van de legalábbis volt arra törvény, hogy még segíccséget sem kötelesek adni annak aki árterületre tette a házát vagy birtokát, mert az jogtalan területhasználat...

ez a kibaszott fém fal és hol a bánatban fogják tárolni amikor nem kell (évente -esetleg- 1 vagy két hétre amíg az ár elvonúl, ha messze viszik nincs rá idő hogy felszereljék, az egész pénzkidobás)... a fák megfogják a partot azaz nem mossa ki a víz a fák és bokrok nélkűl a Duna kimossa az egészet addig, hogy a magasan álló házakat is alámossa de eszük az nincsen...

brühüyyy
kkk
@látjátok feleim szümtükkel:

Május 31-ig el kell dőlnie, hogy Ibolya jogkövetően jár el, vagy sem. Ha nem, azt nyilván indokolnia kell, aminek lesz következménye.

Ha más nem botrány, de lesz.
@Fabius:

Valószínűlg meg fogják csinálni amit a bíróság előírt, de akkor sem illik a hatályos törvényekkel szemben nyilatkoznia a bűn üldözőjének és a vád képviselőjének. Még egy beosztott ügyésztől is csúnya, ha visszabeszél a bíróságnak, de egy fővárosi főügyésznek a szájából ez egyenesen istenkáromlás, mivel az egyisteni törvények ellen beszél. Ami alól csak a gyevi bíró a kivétel. Fővárosi főügyész meg nem gyevi bíró.
Azt az apróságot megemlítem, hogy a Q bedőlés előtti hétvégén pénteken és szombaton csak a mi poros kis városkánkból több "elkötelezett" illető kapott felhívást, hogy marha gyorsan, tegnap, vegye ki a pénzét, mert hétfőn botrány lészen. Azokról nem is szólok, akiknek azért találtak telefonálni, mert ha azok pénze ragadt volna benn, akkor Tarsoly közlegény a Győr határát jelző tábla betonalapozását nézte volna a feltámadásig.
Erre ezek a vicces ügyészségnek nevezett humorharoldok játszák a hülyét. Pedig nem kell nekik... játszani... szánalmas és valahol tenyérbemászóan irritáló a cinikus és impotens viselkedésük. Persze birkaországban el lehet lopni a pénzt, birkanép tűri, evégre a Kisztitkár nertárs simán leszedálta a sok iq light hülyét, illetve izé... "megvédte"... A nyugdíjától, a bankszámlájától, a jövőjétől. Birka népnek ez kell! Komolyan!
Akkor ahogyan a dolgok állnak, tarsoly elvtárs rövidesen akár Bécsben is kávézhat egyet.
Hogy, közben eltűnt 77 milliárd? Lárifári, simon elvtárs 200 milliója, az a valami, ez a 77 milliárd semmi. Nem kell ezen rugózni, a keményen dolgozó kisemberek pöttyet rábaszarintottak, na és? Lényeg hogy még idén beköltözik a g..i a várba és onnét szarik a magyar népre.
azért egy olyan államtitkárunk van a nav élén, akinek a magyar jövő a pálinkafőzésben testesül meg. és aki már eddig is egy megtestesedett jószág volt. ha innét nézzük ezt az eltűnt 77 milliárdot, akkor mondhatjuk, lecsúszott a zemberek torkán.
@Oxica:
Viccelődni teccik itten a nullákkal, oszt nem vicc, a plebs nagy része tényleg nem érti a 200 millió és a 77 millió (milliárd az mindegy!) számait. 77 ezer millió, egy kicsit több nulla, majd a "nemvagyunkmikommenyisták" kicsit több adót vetnek ki (aqrvannyukra!) oszt hopp, még stadinyonra is marad, lesz mit a tahónak, izé taonak felajánlani...
@parti_giano:
Kinézetre, értelmi szintre nézve abban a rakás szerencsétlenségben elégge megtestesült vmi...
@Oxica:
Nekem a régi hagyományok mindig is tetszettek. Várostrom, akasztás a vár díszterén... Amíg régi hagyományaink nem jönnek vissza, ez a csürhe féktelenül lop, csal, hazudik.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: haver, mindig éreztem, hogy ez a tállai egy nagy arc:))

vonulnak a népek a vár 2.-ben?:)
@taga20:
Tömegnyomor, jóidő, rendezvények mellé. Szóval én leléptem Győrbe, 2 bestiával shoppingolni.
@parti_giano:
Ezt a mangalicaképűt elnézve neki már a jelene is a pálinkáról szól! Kalbászocska, mellé 2-3 vizespohárnyi - adjunk a stílusnak, evégre úriember nem vaddisznyó, mégha röfög is..
Imola! Gyere, baj van!
@civil polip:
Vetítsd az égre Piktorunk fizimiskáját...
@parti_giano: igazad van!

mútkor is láttalak mikor menté melózni:))

www.napiszar.hu/showPost/Utban_a_meloba_
No, csak nem keverjük össze azt a kitűnőségekkel gazdagon megtűzdelt -tiszteletreméltó- székesfővárosi főügyészségeget egy ocsúválogató vízimolnárral.
Megkülönbenis, mielőtt a földi apa keze lehanyatlik, beleteszi fia kezét a mennyei Atya kezébe, hogy ne maradjon gyermeke támasz, támogatás nélkül.

Ja igen, ha valaki még nem látta (aktuális sírva röhögős) :-)

www.facebook.com/gini.papp/videos/10201547004995016/?pnref=story
@taga20: @Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Irónia. Imolka mindig olyan megingathatatlanul védi ezt a bandát. Csodálkozom, hogy még nincs itt.
@taga20: hüle, ez az a kép, mikor viszem az ajándékot neked a 47-re, hogy tudjál valamit mutogatni az asszonynak, ami emlékezteti, milyen voltál 20 éve.
@civil polip: irónia, aszt szeressük:)
ebola, meg más melót kapott a lendvai uccából.
@taga20: na, ez már valóbb. éppen képzem tovább magam eszergályosnak.
@taga20:

Nem is szabad összekeverni a kecsesen ringó fecskét a recsegve fingó kecskével! :-)
@parti_giano: hátszög, élszög, csúcsszög megymá?

ha nem, elküldelek reszelőzsírér:))
@taga20: megy. mindent megszegeltem, csak a szomszéd tiltakozott egy ideig, mikor a százast a hátába vertem.
@parti_giano: ügyes voltál fijam, persze nem pont erre gondoltam:))

lazíthacc! zene!:))

www.youtube.com/watch?v=mcXYz0gtJeM&list=RDmcXYz0gtJeM
@taga20:

Sótlan fehérnép, már laktam vele! :-)
@taga20: kár küzdened ellene, átüt, mint tállain a mangalica szalonna.
@parti_giano: nem küzdök ellene.
én egy paraszt vagyok, a szó átvitt értelmében, ja és egyenes értelmében is, me talán egyenes vagyok:)

mjúzik!:)))

www.youtube.com/watch?v=uCrf7IIqsQg&list=RDuCrf7IIqsQg
@taga20:

Te sosem növöd ki a kukkolást? ))
@Eszter jött: esztike drága, ami szép az szép.

szerinted mindenki kukkol, aki megnézi a monalizát, vagy a mesztelen bukszát a reneszánszban?:))

ja és, mondtam má? zene!!!

www.youtube.com/watch?v=4jRBJtI0FIQ&list=RD4jRBJtI0FIQ
@taga20:

Faansziák az ipari hulladékkal nyertek??? :-)

Michelisz meg lehet jó a második sorból is.
@húzzad neki shakespeare: és akkor a trójai ladagyárról nem is dumáltunk, me az is röno:)

nincs itt meg eszi a kefét:))
@taga20:

Hagyj a zenével békén! A második szomszédban buli van. Osztrák mulatóst hallgatok egy ideje.
@taga20:

Német napok - sörrel tartsd! Az legalább csendes.))
Vérlázító pofátlanság!
Remélem lógni fognak. Csak azt nem értem, hogy az a sok fityeszhívő, hogy tudja benyelni még ezt is.
Napnál világosabb égbekiáltó cinkosság a gazemberségben.
@Fabius:
Az ügyészség irányítja, felügyeli, illetve elvégzi a vádat előkészítő nyomozási eljárást, képviseli a közvádat a bírósági eljárásban, felügyeletet gyakorol a büntetés-végrehajtás törvényessége felett.
Közvádlóként az ügyész dönt a vádemelésről, vagy az eljárás más, a büntetőeljárási törvényben meghatározott módon történő befejezéséről.
A vádnak törvényesen beszerzett bizonyítékokon kell alapulnia.
Az ügyész gondoskodik arról, hogy az ügy eldöntéséhez szükséges minden tény, bizonyíték és jogi okfejtés a bíróság elé kerüljön.
Törvényes a vád, ha a vádemelésre jogosult a bírósághoz intézett indítványában meghatározott személy pontosan körülírt, büntető törvénybe ütköző cselekménye miatt a bírósági eljárás lefolytatását kezdeményezi.
A bizonyítás azokra a tényekre terjed ki, amelyek a büntető és a büntetőeljárási jogszabályok alkalmazásában jelentősek. A bizonyítás során a tényállás alapos és hiánytalan, a valóságnak megfelelő tisztázására kell törekedni, azonban, ha az ügyész nem indítványozza, a bíróság nem köteles a vádat alátámasztó bizonyítási eszközök beszerzésére, és megvizsgálására.
Tehát: a bíróság nem köteles a vádat alátámasztó bizonyítási eszközök beszerzésére, és megvizsgálására.
A bíróság és az ügyész a bizonyítékokat egyenként és összességükben szabadon értékeli, és a bizonyítás eredményét az így kialakult meggyőződése szerint állapítja meg.
Nem értékelhető bizonyítékként az olyan bizonyítási eszközből származó tény, amelyet a bíróság, az ügyész vagy a nyomozó hatóság bűncselekmény útján, más tiltott módon vagy a résztvevők eljárási jogainak lényeges korlátozásával szerzett meg.
Az ügyész vádiratnak a bírósághoz való benyújtásával emel vádat.
A vádirat tartalmazza - egyebek mellett - a vád tárgyává tett cselekmény leírását, a vád tárgyává tett cselekménynek a Btk. szerinti minősítését, a bizonyítási eszközök megjelölését, valamint azt, hogy mely cselekmény vagy részcselekmény bizonyítására szolgálnak.
A bíróság az eljárást megszünteti, - többek között - ha a vád nem törvényes, ha a vádirat nem felel meg a 217. § (3) bekezdésében foglaltaknak, és az ügyész nem tett eleget a 268. § (1) bekezdése szerinti megkeresésben foglaltaknak.
268. § (1 A bíróság hivatalból vagy az eljárásban részt vevő személyek indítványára intézkedik aziránt, hogy a bizonyítási eszközök a tárgyaláson rendelkezésre álljanak. Ennek érdekében - határidő tűzésével, szükség esetén az eljárás felfüggesztése mellett - megkeresheti az ügyészt, továbbá pártfogó felügyelői vélemény beszerzését rendelheti el. Az ügyész megkeresése a vádirat hiányosságainak pótlására, bizonyítási eszköz felkutatására és biztosítására irányulhat.
217. § (3) A vádirat tartalmazza
a) a vádlottnak a 117. § (1) bekezdésében felsorolt személyi adatait,
b) a vád tárgyává tett cselekmény leírását,
c) a vád tárgyává tett cselekménynek a Btk. szerinti minősítését,
d) az eljárás megindításához szükséges külön törvényi feltétel (magánindítvány, feljelentés, kívánat, mentelmi jog vagy mentesség felfüggesztése, hozzájárulás a büntetőeljárás megindításához) meglétét,
e) a bíróság hatáskörére és illetékességére vonatkozó jogszabályok megjelölését, továbbá a vádiratot benyújtó ügyész hatáskörére, illetőleg illetékességére vonatkozó szabályokra való utalást,
f) a büntetés kiszabására vagy intézkedés alkalmazására vonatkozó indítványt,
g) a bejelentett polgári jogi igényt, továbbá az egyéb indítványokat,
h) a tárgyalásra idézendők és az arról értesítendők indítványozását, illetve azon tanúk vallomása felolvasásának az indítványozását, akiknek a vallomása szükséges a bizonyításhoz, de a személyes megjelenésük a tárgyaláson nem indokolt, illetve a tárgyaláson való megjelenésük aránytalan nehézséggel járna vagy nem lehetséges,
i) a bizonyítási eszközök megjelölését, valamint azt, hogy mely cselekmény vagy részcselekmény bizonyítására szolgálnak,
j) a tárgyaláson való bizonyítás felvételének sorrendjére vonatkozó indítványt.
És végül: A bíróság hivatalból vagy az eljárásban részt vevő személyek indítványára intézkedik aziránt, hogy a bizonyítási eszközök a tárgyaláson rendelkezésre álljanak. Ennek érdekében - határidő tűzésével, szükség esetén az eljárás felfüggesztése mellett - megkeresheti az ügyészt
Konzekvencia: ha bizonyítékokat a bizonyítandó cselekménnyel, az elkövető személyével nem lehet kapcsolatba hozni, a bírónak jogában áll az eljárást megszüntetni. Merthogy a vád nem törvényes.
Azt nem tartalmazza a törvény, hogy az ügyészség köteles a bizonyítékokat párosítani az elkövető személyéhez és indokolnia kell az ok/okozati összefüggéseket, de csekély logikával ez következik a rendelkezésekből.

A lényeg: Ramil Səfərov szekercéje nem volt, de nem is lehet egy vád tárgya.
@taga20:

Pár éve vettem egy autót németbűű, három hónap után vettem észre, hogy van egy Rammstein CD a lejátszóban (azóta is azt hallgatom). :-)
@Eszter jött: a büfögés és a fingás mióta csöndes?:))

ja és zene!!!!!

www.youtube.com/watch?v=O5NdaeQAHR4&list=RDO5NdaeQAHR4
@parti_giano: na jó, téged is szeretlek, ha má nincs más:))

ja és zene!

www.youtube.com/watch?v=O3vzOuclU8U&list=RDO3vzOuclU8U
mi a fasz van itt? mindenki nyugger? cukrostej jáccik? édesjókurvaisten, ez magyarország?
@taga20: Ne háborogjáááá!!!Nem vagy Te óceján!!!:)
@ornagy50: na végre egy értelmes mezőgazdasági helokopteros:))

ja és zene!:)))

www.youtube.com/watch?v=nw0gjw1XIIk
@ornagy50: ja és tudod mi a különbség közted, és köztem, és gábris köszt?

te vágod, hogy ha hirrig lesz ako, vége lesz mindennek.
én úgy vélem, hogy neccesen, de a jó győz.

angyal meg putyinba bízik:)
@taga20:

Hát ja, már elmondták a híreket meg az időjárást, estére jár, a tévében sincs semmi!
A nyuggerek elrakták a nagyothalló készüléket a fijókba, reggel hatkor kelés, ki kell vinni a kutyát!
Rodeó talán majd még fickándozik egy kicsit, de neki könnyű, más időzónába van (British Columbia-basznád). :-)
JÓ! MOST LÁTOM, HOGY TARSOLYGECI, ÉS orbángeci megint nyerésre áll!

köszönjük a nyuggereknek, acélbandinak, friderikusznak, és a többi szarnak!
@húzzad neki shakespeare: és bazdmeg neked ez teccik?

ilyen fing országban kell élnünk?
@taga20:

Muzikálisan igen széles spektrumban mozogsz!!
Én is így vónék vele, Vivaldin keresztül, a gregoriánon át, egészen a Ganxsta Zolee-ig sok minden jöhet (Kis Grófo viszont nem, azért már legalább három Fészbúkk ismerőst töröltem). :-)
@taga20:

Nem lehet mindig a Bellagio-ban vagy a Mandalay Bay-ben rakás zseton mellett hajnalig pezsgőzni.
Én is fekszek le, holnap Tesco!!! :-)
@húzzad neki shakespeare: szabadvasárnap!:))

tudod mi a bajom a vasárnappal?
és nem vagyok katolikus köcsög.

www.youtube.com/watch?v=EM4vblG6BVQ&list=RDEM4vblG6BVQ
@taga20: Ugyi nem feledted Cica-Mica mit ígértééé
tennap!!!
@ornagy50: de, de ha segítesz nem kell visszalapoznom:)
@taga20:

Én ugyan megkeresztel katolikus vagyok, de inkább hiszek a standard kozmológiai modellben.
@taga20: Aztatatt ígérted,hogy eeeviszöl a ferihegyi
teszkóba vásárólnyi!!!
@húzzad neki shakespeare: az milyen?
reggel, délben, este feles:))
@Fabius: há' nekem erről eszembe jutott egy államügyész, minap tették a csókát hűvösre, valahol a kies teuton fődön, meg nem mondom melyik tartományban (tán a sváboknál), mert az egyik bank csődje előtt, hirtelen millijomos lett...

uli hoeneß 23 millió eurós áfa sikításért, leguggolt 600 napot. ez cirka 7 milliárd forint...

ottan háccsó hátasztánban meg erősen csudálkoznék, ha egy pártokat és hobbijaikat szponzoráló hosszabb időre leülne...

volt még egy bróker is, tökömse tuggya hogy hítták, télleg vele mivan? tán káendhá volt?
@ornagy50: holnap ráérsz? nem kell szúnyogot irtanod?
Esetleg várhatná ezt a Tarsolyt, szabadulása alkalmából egy Quaestorkárosulakból álló bizottság. Félcolos horganyzott csövekkel. A homloklebeny műtét utáni lábadozást tölthetné háziőrizetben.
@taga20: A bejáratnál találkozzunk tízkór!!!
Mind a két kezedben "ibolya"legyen!!!
A nyakánál fogd!!!Onnan foglak felismerni!!!:DDD
@Gábris szomszéd: elsőfokon... volt ott is egy-két-há potentát...
@taga20: tééleg nem vagy egyetemes kötschög! mert egyetemes az az eszter-ga
@emberkécske: azé az durva, hogy viktorra nem gondoltál:))

me remélem aszt vágod, hogy perselyevtárs csak egy stróman! persze nem a gecijé, me ő még nem is hallott róla!:))
@taga20:

Francokat! Az arról szól, hogy a hidrogénatomok nyomás alatt héliummá egyesülnek, s lőn világosság.
A pápa őszentsége, a Németh Sándor meg az Erdő Péter elmehet tizenkilencre lapot kérni.

Azt tudtad, hogy a csillagászok találtak egy akkora etilalkohol felhőt a messzi világűrben, hogy a föld minden egyes lakójának kijönne belőle napi 250.000 korsó sör, bő tíz milliárd éven keresztül! :-)
@nincs_itt: te olyat érezté má, hogy benézel a garázsba és látod a peresgumit?:)) a gyöngyházdordó(piros) vasat?

ja és zene!!

www.youtube.com/watch?v=2nBcn3_qByo&list=RD2nBcn3_qByo
@húzzad neki shakespeare: oszt a lényeget eddig titkótad??? fene a mályadat!
Hogy ne rozsdásodjon. Egyébként ez a kérdés jellemez titeket.
@taga20: te én hosszú évek óta érzem esztet! benézek a garázsba, igaz nem kötschög piros, csak szerény ezüst metál, 18" felnik, 360 ló (nem shetlandi póni)... és egy míves "H" az elejin meg a végin, mellette szerényen:

logonoid.com/images/mugen-logo.jpg

meg a szemei, mint a katana...

ecx.images-amazon.com/images/I/3137EEIzYhL._SY300_.jpg

érted:

http://www.autodata1.com/media/honda/pics/honda-accord-viii-[3126].jpg
@emberkécske: de funkcionálisan megfelel tüzihorganyzás nélkül is??
@nincs_itt: szerintem mindketten vágjuk a rezet:))

én amikor fiatal voltam, húztam 270-nel a vasat, szerettem a tándöréjszemet:)

megöregedtem, nem csinálok úgy, mint te!

érzem a határjaim:)

ja és zene!!:))

www.youtube.com/watch?v=w_HA5Czhtx4
@taga20: Haver abból azért nagy botrány lesz, ha holnap az élet menete helyett, inkább teszkóba mész. :)
@nincs_itt: ami elmúlt az elmúlt! valószínű te is nagy szamuráj voltál, de ma csak egy arcoskodó szamuráj maradtál:))
@Gábris szomszéd: te hova mész szappangyártó?:))
@taga20: Lehet csak bringázok egyet, főleg ha nem lesz olyan viharos szél mint ma. Ja és kutyizás is lesz szerintem. :)
@taga20:Nektek tulajdonképpen nem az a bajotok, hogy kirabolják az országot, hanem az, hogy ki rabolja ki.
@emberkécske:
Melyik majom mondta? Szerintem meg a qrvaannyát a szoci majmának, vagy bármelyiknek, amelyik eddig is lopott és a jövőben is szándékozik.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Ez most nem a szocikról, vagy a fideszről szól. Ez egy rendszereken átívelő mahináció, ahol, mert nem volt más választásuk, nevesítettek valakit, aki több ezer ember pénzének ellopásáért felelős.
Serencsétlen svájcifrankhitel károsulak pl. nem tudnak rámutatni egy emberre, aki ellopta a pénzüket. A rendszert nem lehet hibáztatni. Itt viszont nevesítve van a bűnös. Nem a kibaszott paragrafusokkal kéne dobálózni, hanem kövekkel. Mondjuk megelőző jelleggel.
Lehet a kő rozsdamentes.
@emberkécske:
Ez most pont pártvonalon, helyi szinten (Győr) erősen érintett személyről és az annak védelmet nyújtó, szemünk láttára hazudozó "igazságszolgáltatásról" szól. A pártszíne lényegtelen.
Miközben ma voltam a győri kórházban beteglátogatóban is. Harminc éve változatlanok a folyosók, a belső. Finoman szólva egy putri... A beszámoló szerint a kaja ehetelen.
Bezzeg Tarsoly közlegény ahová foci célra tolta a zsét (a sugalmazás is honnan eredhetett?) ott 5 csillagos körülményeket biztosítanak falábú focistáinknak.
... és ez a birka nép ezt akarja! Megérdemli!
@emberkécske: te mekkora spiler vagy haver!

mé nem éltél te száz éve is?

neked az se mond semmit, hogy hülye vagy, mint a segg!

ja és olyan vagyok, mint a geci. nem a moccer, hanem az arc számít.

téged se a gerincedért fognak elrabolni az ufok!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: lazics haver, me oda kerülsz te is. asztán arcoskodhacc, mint itt nap-nap után:)
ja és zene!

www.youtube.com/watch?v=x0YbPX2BWgg
na elteszem magam mára, me a sok nyugger má alszik:)

ja és zene! me a minőség örök!

www.youtube.com/watch?v=-_3dc6X-Iwo&list=RD-_3dc6X-Iwo
ja és még egy! imádom a csajokat, és nem csodálkozom:)

www.youtube.com/watch?v=AHhnRaIUbeY
@taga20:

Most, hogy az edző ki van rúgva, annyira le vagyok sújtva, hogy csak nézem melyik a jobb, melyik a bal kezem, és már megérdeklődtem magamtól, mi is a nevem, továbbá reggel van vagy este, vagy esetleg már a holnap csengetett be, de kínoz a talány, talán már stadion se épül több, hisz hasad a gránit tömb, s minden magyarok atyja, a Felcsúti Legfelsőbb Lény gúvadt szemekkel rágja a szotyit, bizakodva, lesz még hely Szocsin?
@jaegtoer: a futam után elmegyek a lidlbe, hogy megnézzem rendesen kinyitottak:)

szocsiban meg lesz f1 futam, putyinék nem loptak el mindent.

azé az durva, hogy azerbajdzsánban lesz az európai nagydíj! eszt hogy?
@Eszter jött:

"Te sosem növöd ki a kukkolást? ))"

Amíg egy szinten kezeli a reneszánszt és a napiszart, nem növi ki:))
@Orica Középföldi: az értékítélet zavara egyértelműen arra mutat, hogy gyerekkorában kultúrsokkot kapott.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Erről van szó: a pártszine lényegtelen. Ilyen volt harminc éve is. Az elmúlt harminc évről is a zorbán tehet.
Vajon miért van, hogy bármilyen színű a hatalom, a lopás konstans. Lehet patikamérlegen méricskélni, hogy ki lopik többet, csak minek. A lopás a rendszer része.
Ezt a stiklit túltolták, muszáj volt valakit kvázi beáldozni. Azért ha én egy átbaszottja lennék ennek a lopásnak, és nem lenne vesztenivalóm, csak megszerveznék egy erkölcsórát a Tarsolynak szabadulása alkalmából, néhány század magammal. Ennél kevesebbért is polgári engedetlenkedtek már.
Csak úgy megelőző jelleggel, hogy lássák, hol a határ.
@taga20: Jó veled beszélgetni. Második mondat után lehülyézed az embert.
@emberkécske: kettőnk köszt az a különbség, hogy míg te hátulról jössz, én elölről.
@Orica Középföldi: pénteken hallottam a klubrádión, hogy verocchio, mikor meglátta leonardo, mit pamacsolt bele a festményébe, abba hagyta a festészetet.
hamá röneszánsz:)
@parti_giano: neked nincs valami dolgod?
nem kell elmenned a teszkoba?:))
@nincs_itt: má én is láttam, de az nem egy hajabusa?

a csaj kis picsája nagyon ott van, és ne tud meg, hogy fékezésnél, milyen jó az erbeg:))
@taga20: most látom, hogy egy vessző felesleges vot:)))
@nincs_itt: te másodállásban cigányprimás vagy?:)
@taga20: Szerintem eg mindketten a fasz boldogtalanabbik végén vagyunk, csak nekem őszinte az undorom.
@nincs_itt: ÉS JESSSSSSSSSSSSZ! FETTEL, má megint odatette magát. a bokszuccában is előzött kettőt:)
@emberkécske: "Az elmúlt harminc évről is a zorbán tehet.
Vajon miért van, hogy bármilyen színű a hatalom, a lopás konstans. Lehet patikamérlegen méricskélni, hogy ki lopik többet, csak minek."

ha, neked őszintébb az undorod, ako én vagyok a repülősgizi.

te egyébként, érted a szavak jelentését?
@taga20: te meg a brácsás! mindég kotrázó'!
@taga20: jaj de jó! az a boxucca párhuzamos a wagnerweg-gel?

fettel, fettel... hm... nem ismerem, itt lakik valahol a környéken?
@nincs_itt: heppenheim nincs olyan messze tőled! bár fejben, mint ha a holdon lenne:))
@nincs_itt: te, hallottál má a projektálásról, me aszt csinálod haver!

azé bírom a burád:)))
@taga20: Hát szia repülősgizi!
Harminc éve ellopják alólunk az országot. Ha holnap választások lennének kire szavaznál? Én speciel senkire. Mindenki ott folytatná. ahol az orbán abbahagyta. Persze, lehet azt mondani, hogy az orbán a sátán jobb és balkeze, de a rendszer adott. Nincs más lehetőség.
És az, hogy itt irkálunk a neten azt jelenti, hogy az a bizonyos fasz nekünk még nem is olyan vastag.
@taga20:

" verocchio, mikor meglátta leonardo, mit pamacsolt bele a festményébe, abba hagyta a festészetet."

Azért ezt a történetet kezeld kellő fenntartással, ha a "pamacsolás" így hangzott el, mert ez az interpretáció sértődöttséget sugall.

Annak hiszti nélküli belátása, hogy a mestert túlnőtte a tanítványa, csak az igazán nagyok sajátja. Ez is lehet egy megoldás.

Ügyes volt ez a mellébeszélés, mert érdekes:))
@taga20: cirka 300 km... de egy szó sincs fettel nevűről...
boxucca sincs benne...

őőőő, projektálás, ááááá, amikor a tévében rc ótókat bámuló assziszi, hogy mostan ő "vezeti" aszt az ótót!

meg asztat ordíccsa, hogy "nyertünk!!!!!!" pedig ő ül a tévé előtt és az a szendvicsember sem tehet róla...
@emberkécske: de akkor se értem, hogy a csőre minek a zink?
A nap kérdése:)))

Vajon miféle kognitív disszonanciát fog okozni a nemzeti hatalomnak, mikor rádöbbennek, hogy alapvetően a pálinka is fákon terem? (Konok)
@emberkécske: ha ellopják alólatok, akkor reggelre csak visszahorgyák, mer' nem csak úgy függesz a semmi felett...
@Orica Középföldi: veled az a baj, hogy ritkán tudok beléd kötni:)

u.i.: a pamacsolás, az írói munkásságom része volt.

egyébként, leborulok verrocchio nagysága előtt, ha így, előre látta leonardo nagyságát.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Úgy látszik hogy a stadionokra és a luxus kastélyokra gerjednek a g..ik. Ilyen "puritán plebejus" kurmányunk még sosem volt.

Azért jó látni, hogy az ostoba fideSS birkák pénze is benne áll ezekben a luxus birtokokban.
@emberkécske:

Mivel ez a szokásom, ezúttal sem hagyhatom szó nélkül.

1./ Az azért van, hogy bármilyen színű a hatalom, a lopás konstans, mert az ember(kécske) sokféle. Ebből következően bármilyen embercsoport esetén, ahová nem szigorú kiválasztás útján kerülnek az emberek, vagy a kiválasztást nem valamilyen isteni tulajdonságokkal bíró grémium végzi, BIZTOSAN elő fog fordulni. Ebből megítélni tehát egyetlen embercsoportot sem lehet.

Ha eddig érthető, áttérhetünk a következő pontra.

2./ A fentiek miatt más tulajdonság alapján szükséges értékelni ezeket a csoportokat. Én a leghelyesebbnek azt tartom, ha az alapján ítélünk, hogy mi történik(!) a csoport esetében a tolvajokkal. Az egyik csoportban megvizsgálandó tehát Hagyó, Zuschlag és Simon esete, ezzel a másikban Orbán, Szíjjártó és, teszem fel, Rogán állítható szembe.

A probléma az, hogy az emberek döntő része csak az 1. pontig jut el, onnan minőségi ugrásnak kellene következnie a 2. pontra, de nem. A jó istennek se.

Na EZT kellene kideríteni, hogy ennek mi az oka. Magam is kíváncsi lennék rá.
@taga20: te! ez verokkijó is előzött a bokszuccában?
@dr. jenőke (jenőke):

,,...Konzekvencia: ha bizonyítékokat a bizonyítandó cselekménnyel, az elkövető személyével nem lehet kapcsolatba hozni, a bírónak jogában áll az eljárást megszüntetni. Merthogy a vád nem törvényes...''

Erre utaltam az első kommentemben. Vélhetően az ügyészség - a rendelkezésre álló kapacitások szűkössége miatt - kicsúszik a határidőből.
@vakapad: ugyan nem tőlem kérdezted, de tapasztalataim szerint Abszurdisztán területén nem illik a fennálló hatalmat kritizálni; függetlenül annak sikeres vagy kevésbé sikeres működésétől. Illik inkább belesimulni, mert ez adja a ,,szépek, jók, menők, HVCS-k, stb., stb. vagyunk'' érzést számukra.

Vélhetően ez a szélkakas mentalitás adja az egybites birkák nagy számát is, akik (horribile dictu) ugyanúgy tapsolnának Rákosi pajtásnak is, mint jelenleg a Kedves Vezetőnek (személyek csak példák, elvileg tetszőlegesre cserélhetőek).
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Abszurdisztán államformája illiberális. És komoly igazság_szolgáltatás_ működő rendszerrel bír.
@Oxica: nem lenne egyszerűbb, ha aszt írnád, hogy gecik? nem kéne a pontokat számolni!:))
@vakapad: sokszor fasz vagy, de most ott a pont.

kevés pofázás, lényegretörés, a végén tusé:)
@taga20: Kedves Vezetőnk ez is elintézte. essetunni
, ... a piros binyiglit

s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/b4/3f/ac/b43fac7588ae3844401142363705366c.jpg

ja ez a Piroska és az ordas c. mese. :)
@nincs_itt: a bánat tuggya, de egy biztos, hondája biztos nem volt.

bár egy jó XX a toszkánai utakon:))) és maserati!
a szív megáll, vagy szétver:)))

www.youtube.com/watch?v=OC3jWP-V8Nc
@taga20: Kettőig csak el "tucc". :)
@emberkécske: minden kommented, netto hülyeség.
rná
"Harminc éve ellopják alólunk az országot."

bazdmeg legalább 26, vagy 70-et írná!

de nincs harag, me hülyének lenni állampolgárijog. persze simicska szerint(ako még futott a harács neki)

ja és zene!

www.youtube.com/watch?v=E_t-43FltAA
@Oxica: ha geciskecc, ako csináld rendesen, mint gecivitya!:)

12.15-kor futam. hajrá NORBI!
@taga20:

" leborulok verrocchio nagysága előtt, ha így, előre látta leonardo nagyságát."

Természetesen nem látta előre. Egyet látott, hogy ő nem tud úgy fény-árnyékot festeni, ahogy Leonardo, pedig a természethűség elkötelezettje volt. Ezért maradandóbb/ismertebb az életműve szobrászként. Zseniális volt a maga korában.

Az egyébként rejtély - legalábbis számomra - hogy miért azok lettek nagyok, akik. Most azon túl, hogy pl. a pápai/fejedelmi szponzoráció sokat segíthetett, de mégse lett minden kegyeltből maradandó.

Sokat beszélgettem erről művészekkel. Ők sem igazán tudói a titoknak:)
@Orica Középföldi: és pikasszo marhaságai miért érnek dollár milliókat?

gyerek korom óta nyomaszt ez a kérdés:)))
@Orica Középföldi: példát kérek, arra!, hogy ki lett, és ki nem.
@taga20: Hajrá bizony. Azért egy ottani Ladát elfogadnál? :)
@nincs_itt: Ezt mi horgyuk össze nagyjából éhbérért.
A semmi felett függve. Mert ha már nem tudunk többet hordani, a rendszer szempontjából pont semmik vagyunk.
@Gábris szomszéd: persze, putyin trójai lovát?

én inkább, a vezetési tudást szeretném, még az utolsótól is:)
@taga20: te, túl sok ezermester magazint olvasgattál suhancként.
@taga20: Nagyon helyes, ezek szerint meg vagy elégedve a madzaggal. :)
@vakapad: Azt, hogy ezt ma megtehetik ahhoz kellettek a Hagyók, Zuslágok, meg a Simonok. Nekik köszönhető, többek között a kétharmad, aminek EZ lett a következménye.
Éppen azt írtam fentebb, hogy a balfaszságuk miatt nevesített emberkével mit kellene tenni. Elrettentésül.
@parti_giano: :))

arra emlékszel, hogy a rákocitérnél volt egy ezermester bolt?:)
@emberkécske: én azon gondolkodom, hogy neked ki a bánat adott számítógépet.

neked minden kommented, egy baromság.

a logikád alapján, a zsidóknak köszönhetjük a holokausztot.

jó, szép még lehecc:))
@taga20:

" példát kérek, arra!, hogy ki lett, és ki nem."

Olvass :)) Többet ér, mint nincsittel ezredszer vitázni dögunalmas marhaságokon, és semmire jutni.
@taga20: Miért nem madzag hatod van? :)
@parti_giano: nem! amszterdamban.

ha nincs értelmes gondolatod, ako nem muszáj!:))
@Gábris szomszéd: bazdmeg, van két lábam, meg két fülem, meg egy seggem.

remélem, néha értelmes is tucc lenni!:)
@Orica Középföldi: ha ennyit ér az olvasás, ako maradok inkább nincsittnél:)

példát kérek, nem süketelést!:))
@taga20: mit pampogaz? nem tehtek róla, hogy bütykölni jártál a rákóczi térre.
@Gábris szomszéd: hogy ez a rosszult sikerült kísérlet, ménem megy az apjába?

második futamra mit tippelsz?:)
@taga20: Ugye az Orbán gyerek ezt találta mondani.

"Isten azt akarja, hogy ez az ország az övé legyen"

Erre beírta nekik valaki az arckönyvön az alábbi kommentet. Én speciel padlót fogtam tőle.:)

"Ha Isten magának akarja az országot, akkor komoly konfliktusa lesz apáddal, meg a haverjaival Gazsikám!"
@Gábris szomszéd: Mondjuk ha ezt a ovivagyonosodás témát tolják továbbra is, netán sikerrel is, akkor a törpe minoritás "nemgyüttből" akár egy nagyobbacska párt is kerekedhetik. Vagy akár fityiszváltó méretűre is nyerhetik magukat.
@taga20: mázerátija se nagyon... de attól még a XX igen jó!

de marad ez királynak:

pictures.topspeed.com/IMG/crop/200603/2006-yamaha-v-max-3_1600x0w.jpg
@taga20: de te nem arra a sarokra jártál az bisztos...
@nincs_itt: a vémakszot az öregek, meg a köcsögök veszik. jobb, ha tőlem tudod:)

ez a motor a motorok karikatúrája. ha ingyé adnák, ako se kéne!
@nincs_itt: röno odatette magát toglijattiba, és má elöl is megy a ladagyár:)
@taga20:
csinálj egy Guernica-t vagy csak a Békegalambot
te is kaphacc érte, ha nem ugrassz félre időben

brühüyyy
kkk

esetleg Henry Moore "kavicsait" másolhatnád??? kkk

ma mennyit fizetnének Michelangelo Buonarotti-nak a Szent Péter bazilika építésvezetéséért és újratervezéséért?
@Rodeo36: sokszor beszélsz hülyeséget, de most nem.

nemrég, talán a hispánoknál, egy balfék öregasszony átfestette a krisztust, utána bocsánatot kért, most meg sztár lett, me a hülye népek meg akarják nézni a barmolását:)))
@taga20:

"példát kérek, nem süketelést!:))"

És még csodálkozol, hogy este miért nincs itt senki. Pl. emiatt a tahó stílus miatt.
@taga20:
jaaaa, a legjobb marketing: krisztus nyersen vagy hátúlról, kiskutya, emberbébi...ezekkel el lehet adni még nukleáris tengeralattjárót és tengeri herkentyűt is

brühüyyy
kkk
@taga20:
gumiroller való nektek, vagy rongybicikli

brühüyyy
kkk

azon űlhetnétek csupasz seggel is, minő világsiker lenne, taga vezeti a rollert és nincs_itt meg csupasz seggel pedálódzik
@taga20:

ééééééés a legeslegnagyobb világsiker lenne (te meg tudod rajzolni) VI. Lenin: Egy millió pici Krisztus szénnel kőtáblára

brühüyyy
kkk

a követ meg eladni orbángecinek, mint klasszikust nemzeti színű bokrétával
@Orica Középföldi: jó.
akkor megígérem, hogy ezentúl nem leszek itt nyolc után.

viszont a süketelést, másnap is szóvá fogom tenni:)
@taga20: D

Komoly legyél és 'mekfontolt kb.önmagad öregapja:)
..úgy jó leszel:)

Nyolckor lesz gyógyszerosztás itt a kakukfészekben:)
@gazoló: orica drága vágja, hogy jó vagyok, ahogy vagyok, csak ő még a hoffmanrözseféle poroszos nevelést kapta:))

ja és zene!

www.youtube.com/watch?v=QZC1VZPBybo&list=RDQZC1VZPBybo
@Rodeo36:

Neked meg egy 'noktürn vasárnap délutánra:)

www.youtube.com/watch?v=UzEo8gCCZYA
@gazoló: bakker, ha hiszed, ha nem, nem láttam mit raktál be.

bazdmeg, mi ikrek vagyunk! szerintem ugyanaz a gázleolvasó járt hozzátok, mint hozzánk, tezsvérem:)))
@gazoló: ja és zene!

valószínű vot má, de kurvajó!:))

www.youtube.com/watch?v=ZFWC4SiZBao
@gazoló: biztos útban vannak a fákk!
tudod, ahol fűrészelnek ott asztalos műhely van:))

mondta talán leninevtárs:)
@Orica Középföldi:

Este?
Lassan már napközben sem.
@taga20:

'Csipom a csajt,a 'gatsby zene után is hozza a formáját.
@taga20:

Ezeknek valami titkos 'fűrészüzemmutyijuk is van a felházban-alházban vagy valamelyik kibaszott kastélyparkjukban:(
@Eszter jött:

Mi történt napközben,drága lelkem?:)
Voltál ma bringázni..napközben?:)

www.youtube.com/watch?v=Va2zCRNInVw
@Eszter jött: ha én vagyok itt a hiba, csak szojá!

veszem a lapot.
@Eszter jött:

Valahogy G-nek sem fontos már, hogy napi húsz órában nyomja az "igazságot", pedig hogy pörögne a blog.
@gazoló:
Szia gazoló!
Most jöttem haza, és Magyar Kupa döntő.
A meccs végén találkozunk. Várlak! Itt.
@Mariann19: Szia!

Remek meccs,részemről hajrá Szeged:)
@gazoló:
Látod?
Hűha!!!
Még hirig is van. Szegény Sabate.
@gazoló:
Nekem is hajrá Szeged. Tiszta ideg vagyok a 7-esek miatt.
@Mariann19: "Szegény Sabate"

Hanyattesett véletlenül:(
Forró kis döntő volt,de most már szent a béke!
Sajnálom a szegedi srácokat,de szerettem az összes pályán levőt,a veszprémieket is!
@Mariann19:

poszthoz..

Ha Tarsolyt szabadon engedik,tényleg húzni kell ebből a'kisgeci országból a vérbe!!
Már a bukta körüli'késleltetések,betartások,balfaszkodások is kutyakomédiába illettek,de ami most megy az rendkívül gyomorforgató:(

'miért nincs nekünk Kövesi Lauránk?:(((
@gazoló:
"Hanyattesett véletlenül."
Igen, kétszer egymás után.
Végig jobb volt a Szeged, és látod, egy redvás 7-sel egy egész mérkőzést el lehetett dönteni.
Sierra nagy volt, Kallman 7 gólt nyomott be.
Mindenkinek ezen kívül mély elismerésem.
@Mariann19: azé fettel se volt piskóta:))
@taga20: a zannyát! miket meg nem tud az ember! dehát te hiszel a flanszija ótókban, ezért ezt is kellő kritikával kell kezelni...

aha, úgy látom igen xarul mehet a renyónak, ha már a ladákkal is versenyezni kell, hogy legyen madár aki legalább eccer megveszi...
@gazoló:
Ibolya főügyész urunk az év elején még bűnszövetkezetnek minősítette a Quaestort, amely a befektetők pénzének és értékpapírjainak az eltulajdonosítására szakosodott.
Amikor egy főügyész ilyen egzakt módon fogalmaz, azt feltételezzük, hogy megfontoltan teszi ezt, megalapozott nyomozati alapokra támaszkodva.
Már akkor kijelentette, hogy ismertek voltak a titkos nyilvántartások, a megtévesztő marketingről nem is szólva.
A hülye is látja, hogy felülről irányított terelés zajlik, amelyet még jól alá is támasztottak egy törvénymódosítással.
Az időhúzásra megy ki itt a játék, mert az kedvez ilyen ügyekben az érintett bűnösöknek.
Miért nincs Kövesi Lauránk?
Ebben az országban még ő sem tudna csodát tenni.
Minden nap van olyan ügy, amiért Romániában már régen ülnének a vétkesek.
Egy maffia berendezkedésű államban, ahol a törvények arról szólnak, hogy ki lehessen slicúrozni a felelősségre vonás elől, ott nincs az a szervezet,
aki véghez tudná vinni ennek a galerinak a felelősségre vonását.
Mit mondanak nagy cinikusan? "Tessék a bíróságra menni!"
Mint a Quaestor ügyben látjuk?
@taga20: neked a vmaci moci karikatúró, legyen... nekem a meg a renyó+(ló)citrom+pezsó erőlködése mókás az ilyen olyan "versenyeken", mert köll a marketing, mivel itten már 0,0%-os kamatra, 0 önerővel vehecc, csak vidd már el... hiába a "minőség" megtette a hatását a vásárlókra...

inkább egy ssangyong, mint egy flanszija!
@taga20:
Nem láttam Vettel. Ő volt a favorit?
@taga20: nissan, padlóra küldték a renyó dézinggal és "minőséggel". igaz olcsó, de legalább nem minőség...
@Mariann19: nem.
talán csinált egy tácsdánt, vagy rosált:)))

szerintem maraggyunk a kézilabdánál, aszt mindenki vágja.
@nincs_itt: aki valaki életében közel került az autóiparhoz, az tuggya, hogy a legegyszerűbb stekker is milyen procedúrán megy át.(SPC méretek, stb.)

úgy, hogy több tiszteletet a rönonak is!
@nincs_itt: ja és mégegy. pedig kedvelem a hondát:))

"A témával kapcsolatban az egykori versenyző, jelenleg az NBCSN szakértőjeként tevékenykedő Paul Tracy is kifejtette a véleményét a RACER megkeresésére.

A CART-éra utolsó - 2003-as - bajnoka a tőle megszokott módon nem tett lakatot a szájára, amikor azt ecsetelte, hogy mennyire elege van már az IndyCar és a gyártók közötti politikai csatározásokból.

"Ez mind kib*szott politika és színtiszta baromság" - mondta Tracy. "A szezonból még csak két verseny telt el, de a Honda máris nyavalyog és picsog, ez már nagyon unalmas, tényleg. Attól, ha nem tudod a saját sz*rod rendesen összerakni, még nem büntetheted a Chevy-t, amiért ők jobban megépítették a kib*szott aero kitjüket és motorjukat. Szerintem nevetséges a Honda politizálása, büntetni a Chevy-t amiért jobb munkát végeztek. Igazán rajtuk áll, hogy összerakják a sajátjukat. A kilencvenes és kétezres években minden évben új autók voltak, több autó és motorgyártóval, abroncsbeszálítóval. És ha nem tudtad a saját sz*rodat összerakni, akkor magadnak kellett rájönnöd a megoldásra. Nem mentél a szériához sírva."

Tracy szerint az IndyCarnak nem lenne szabad behódolnia a gyártók akarata előtt, mivel az még soha nem vezetett jóra."

többet nem akarok hozzá tenni a témához.
@gazoló:

Voltam, bizony. Nemcsak gyönyörű felhőket, de hegyeket is láttam. Végre- valahára!!
Fenn vagyunk az FB-n Vágó Gábor oldalán. Felvettem az új regem, nehogy szégyenkeznie kelljen a családomnak ha idetéved, mikor valami nagy marhaságot írok. ))
@Orica Középföldi:

1. Elérte a célját.
2. Új áldozatot szemelt ki magának.
3. Megvilágosodott.
@taga20: tudod a beszállítóknál is van "alsó polcos" termék...
gondolom még az életben nem tárgyaltál autóipari beszállítóval, anyagminőség, méretpontosság kérdéskörben megrendelőként. ugyanis 2013-ban a bömös 2 millió autót gyártott, 1 db stecker mindegyikbe az 2 millió darab.
ez csak a bömös, vw egyedül 1,5 milliót adott el, az audi közel 2 milliót, a seatot most nem tudom és a skodát sem.
a merci sem kevés...

látod, ez a srác is kb annyit tud az egészről, mint a zátlagos fodbalista a fifa dolgairól...

neki éppen a honda hozzáállása nem teccett... a polgári eladási adatok megengedték, hogy kicsit xarjanak (konkrétan a menedzsment, nem adott több pénzt a reklámra, mert nem kellett) a zindikáréra.
hüjegyerek meg rinyált, mert ugrott a szponzori píz egy része... a chevynek meg tóni kellett a reklámba a pízt, hogy megnyerik még a zindikárét is, húúúú mekkora királyság ez a verda!

tényleg segéd fogalmad sincs az autóiparról.. hagyjuk ezt a témát!
Nem csak ifju Orbán szemez az istennel:

"Röhrig szerint a koncentrációs tábor egyrészt láthatóvá tette, mire vagyunk mi emberek képesek egymással, mnnyire elaljasodtunk. Másrészt az is fájdalmasan egyértelművé vált, hogy mi az, ami még belefér a mennyei Atyának anélkül, hogy beavatkozna..."

nol.hu/belfold/hol-volt-az-isten-auschwitzban-1611581

Talán még sem kellene az országot neki adni.
@Nszo Csi:
Itt nem TE írod a nagy marhaságokat.
Bár inkább te adnád a blog arculatát.
Akkor többen lennénk itt a hét végén.
@taga20: Úgy két éve még én is ilyesmit írtam volna.
Azóta kigyógyultam belőle.
További szép napot mindenkinek!
Talán még sem megy a haverok kitömése olyan gyorsan, mint ahogy elképzelték. Valami új trükk kell.:D

"Brüsszel azonban nem az esetleges korrupciógyanú miatt akasztaná meg a tendert, hanem mert a lebonyolításhoz választott központosított keretmegállapodásos módszert komplex infrastruktúrafejlesztésre alkalmatlannak, költségesnek, ráadásul versenyellenesnek találja. A kiíró ugyanis a 70 milliárdos tömbökhöz illő, méretes referenciákat kér – például az utóbbi három évben 15 milliárd forint árbevételt a közbeszerzés tárgyából –, ezzel pedig a bizottság szerint kizár egy sor vállalkozást a versenyből."

www.vg.hu/vallalatok/baj-van-az-eu-penzek-korul-szazmilliardok-maradhatnak-fuggoben-468795
Adófizetésre nm futotta, avagy így kell gazdálkodni fidesz módra. Persze a Bajnai meg a libái a hibásak.

"Tetemes adótartozásai vannak a Simonka György fideszes képviselőhöz köthető agrárcég, a Magyar Termés Tész Kft-nek. Az Adóhivatal 148 millió forintot követel, az állami szervezetek pedig 670 milliót. A bedőlt cég ezenkívül egymilliárddal tartozik több állami banknak is – derül ki a Blikk birtokába került felszámolói pályázatból.

A céget még 2007-ben alapította Simonka György, ő volt az első ügyvezetője a cégnek, 2010-től felesége vitte tovább az ügyeket. A kft. az elmúlt hét évben 1,655 millió forintot kapott állami és uniós támogatások formájában."

24.hu/fn/gazdasag/2016/04/18/milliardos-adossagot-hagy-maga-utan-a-fideszes-honatya-cege/
Boldogok a sajtkészítők... akiknél csak a kis csücsöri szájú fideszbirkák boldogabbak, hisz nekik ez eddig is evidens volt:

444.hu/2015/06/26/a-rendorseg-szerint-meszaros-lorinc-nem-bunozo-csak-rossz-a-memoriaja/

Legalább egy gyurcsányozásra tellett volna még a rendőrségi közleménybe, de az se... Nem lesz egyszerű egyeseknek majdan gerincet növeszteni.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Általában aki feledékeny, az nem alkalmas ekkora cégbirodalom, és sok-sok milliárd közbeszerzés irányítására. Néha a nagyon feledékenyeket még gondnokság alá is szokják helyezni.

Hehehe!
@látjátok feleim szümtükkel:
A felcsúti footballbáró majd "gondnokság alá veszi" a felcsúti nem strómanját.
Értem én!
@Nszo Csi:

"
1. Elérte a célját.
2. Új áldozatot szemelt ki magának.
3. Megvilágosodott."

1. El. Remélem Fab kellően hálás neki is.
2. A szorgos dolgozónak kiosztják a munkát, nem választhat.
3. Kizárt:))
@látjátok feleim szümtükkel: hogy nem alkalmas, ne tessen mán ilyeneket mondani, hát hogy tolja a nincstelen urának a dellát ;)
A magyar reformok működnek.
Szegeden látják ( elnézést most éppen nem látják ), érzik-szagolják. A kerti hulladékot meg a lakosság maga nem égetheti el, mert az káros a környezetre., de a reformok majd elégetik. Mind a százvalahány ( hasonlóan szarul kezelt ) állami telepen?

index.hu/belfold/2016/04/18/szeged_delep_ipari_park_tuz_hulladek/
"...egy hulladékhasznosítással foglalkozó cég telephelyén a ledarált kommunális hulladék gyulladt meg - a Délmagyar szerint nem kevesebb, mint 3000 köbméter szemétről van szó...
Mivel a hulladékban gumi, nehézfémek és más egyéb kellemetlenül szennyező anyag van, ezért a katasztrófavédelem mobillaborja folyamatosan méréseket végez, de a megyei katasztrófavédelem szóvivője szerint
A gáz azonnal olyan magasságba szállt, hogy az a lakosságra nem jelentett veszélyt, később pedig hígult."

Lehet 3000 köbméter, veszélyes anyagot tartalmazó hulladékot egyben tárolni? Nahát! Mik vannak!
@látjátok feleim szümtükkel: a zállamnak /gyk:fideszmaffia/ és csatolt részeinek mindent lehet

Vádat emeltek a polgármester ellen, aki a szőlőjében dolgoztatta a közmunkásokat

A kormányhivatal korábban >>>34 ezer forint <<<< visszafizetésére kötelezte Csörnyeföld első emberét, de ennyivel nem úszta meg.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2016%2F04%2F18%2Fcsornyefold_kozmunkas_polgarmester_vademeles%2F
@Mariann19:

Én? )))))
Nyissam újra a Szabó Magda vitát?
Talán még habát is becsalogatnánk a kertből.
Ez se akármilyen buli.

A legjobb benne, hogy a fideszesek azt sérelmezik, miért adtak anno a szoci kormánynak olyan tanácsot, hogy tájékoztató plakátokat lehetne rakni a buszmegállókba. Télleg minek is tájékoztatni bárkit bármiről, majd észre veszi amikor szív. Egyébként is aki nem akar szívni az tájékozódjon maga.

index.hu/belfold/2016/04/18/a_fidesz_totalis_tamadast_inditott_a_political_capital_ellen/
az eszem megáll.....

Tállai András elárulta, a kaszinókba miért nem kell online pénztárgép

Az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó írásbeli kérdést tett fel Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek, hogy a kaszinókra mikor terjesztik ki az online pénztárgép használatát. A miniszter nevében Tállai András NAV-vezér válaszolt.

A válaszában azt írja, a

„szerencsejáték szolgáltatás áfa-mentessége, az asztali élőjáték és a pénznyerő automaták eltérő játékjogszerzési és kifizetési módszere miatt a játékkaszinók forgalmának napi szintű nyomonkövetéséhez nem az online pénztárgép a legmegfelelőbb eszköz”.

444.hu/2016/04/18/tallai-andras-elarulta-a-kaszinokba-miert-nem-kell-online-penztargep

---

Orbán a BBC tudósítójáról: "Az ellenséges külföldi sajtóhoz tartozik"

Nick Thorpe, a BBC tudósítója harminc éve él Budapesten. Úgy érzi, Orbán csak akkor szeret nyilatkozni, ha nem kérdőjelezik meg, amit mond.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2016%2F04%2F18%2Forban-a-bbc-tudositojarol-az-ellenseges-kulfoldi-sajtohoz-tartozik
pont ők, ahammmm....

Matolcsy elmagyarázta, miért helyes az ötmillióra emelt fizetése

2010 óta a magyar állam vezetői sikeres gazdaságtörténelmi tetteket hajtottak vége, ezért őket meg kell fizetni. Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke ezzel indokolta, miért nem érvényes már a kétmilliós bérplafon,és miért tartja helyesnek, hogy a parlament megduplázta, és ötmillióra emelte a fizetését.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2016%2F04%2F18%2Fmatolcsy_elmagyarazta_miert_helyes_az_otmilliora_emelt_fizetese%2F
@Orica Középföldi:

És mi van, ha csak átverésből hallgatnak a regek? Aztán mihelyst a delikvens hátradől a székben, egyszerre megszólal mindenki? ))
@dr. jenőke (jenőke):

Weöres Sándor: Épül az ország

Sok új ház, mint kislányok sora
Piros kendő, habfehér ruha
Ha felgyúlnak az esti villanyok
Rajtuk arany-koszorú ragyog

Hegyen-völgyön dübörög a vasút
Döng a vashíd, búg az alagút
Fönn a légben száll a gépmadár
Szárnyán csillog kényes napsugár

Országszerte sok új gyár dörög
Mint száz legény-csizma dübörög
Tág világba, jövendőbe lép
Buzgón épít jobb hazát a nép
@Nszo Csi:
"ÉN?"
Nagyon szívesen olvaslak és jókat tudunk dumcsizni értelmes témákról, ami nekem nagyon hiányzik.
"Talán még habát is becsalogatnánk a kertből."
Jó arc haba, azért szeretem, mert mindíg elindít egy polémiát, és felpörgünk rá sokan. Olyan kis indikátor.
A múlt héten valamelyik este nagyon jó volt itt, volt aktivitás, öröm volt részt venni benne.
@Mariann19:

Habát én is imádom, mert mindig megtalálja a gyenge pontjaimat. Fejlődik az ember mellette.

Mariann! A területet el/vissza kell foglalni! ))
Aktívkodjál, aztán meglásd, csatlakoznak a többiek is.
hmmmmmmm :D

Moldovában eltörölhetik a politikusok mentelmi jogát

Az alkotmánybíróság rábólintott a javaslatra. Az indok az, hogy a jog előtt minden állampolgár egyenlő, még a politikusok sem egyenlőbbek.

444.hu/2016/04/18/moldovaban-eltorolhetik-a-politikusok-mentelmi-jogat
@Nszo Csi:
"Aktívkodjál."
Jó, szót fogadok.
Mostanában rá is érek egy kicsit jobban, a munkámban átmenetileg tűzszünet van így április táján.
Lazulok.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Erre is lehetne egy nézsavazást kezdeményezni, de ha mást nem is, legalább egy aláírás gyűjtést.:D
a kontraszelektált fideszmaffia bagázs, sokadik beégése:

Gyárfásék lecserélték a budapesti vizes világbajnokság rettenetesen kínos arculatát

A lényeg: a szervezők azt a grafikushallgatót, Hetsch Ferencet bízták meg a világbajnokság arculatának megtervezésével, aki a Krea Kortárs Művészeti Iskolában szabadon választott feladatként elkészítette már a vébé arculatát. A munkáját bemutattuk mi is.

444.hu/2016/04/18/gyarfasek-lecsereltek-a-budapesti-vizes-vilagbajnoksag-rettenetesen-kinos-arculatat
@dr. jenőke (jenőke):

Mennyivel szebb ez, mint egy fásított panel környezete?
@Nszo Csi:
-
Ócsán:
Sok új ház, mint kislányok sora
Piros kendő, habfehér ruha...
-
Le/fel csúton:
Hegyen-völgyön dübörög a vasút
Döng a vashíd, búg az alagút...
-
Országszerte:
sok új gyár dörög
Mint száz legény-csizma dübörög
Tág világba, jövendőbe lép...például az angolokhoz, vagy - újabban - Szlovákiába...

:))
@Mariann19: használd is ki aranyom, mert ti aztán megdolgoztok azért a kis pénzmagért.Üdvözöllek szeretettel.
@látjátok feleim szümtükkel: a "független" adatvédelmi biztos, és az udvari ellenzék olyan gyorsan törölné ki ezt a felvetést az időnek folyamából, hogy a fidesz még a tiltakozáshoz szükséges levegővételbe sem kezdene bele...Pont úgy, mint amikor a képviselői fizetésekről és költségtérítésekről kell döntenie az igen nem tisztelt parlamentnek.
mert ugye van az a pénz:

Kokó az állami médiához ment

Héder Barna sportigazgató igazolta le.

www.origo.hu/teve/20160418-kovacs-koko-istvan-a-kozmediahoz-ment.html
@Mariann19:

Akkor elemezz, Mariann! Olyan rég kellett használnom értelmező szótárt a "gyík" olvasásához. Az pedig erős színvonalesést jelez.))
@dr. jenőke (jenőke):

Erről egy másik Weöres mű címe jutott az eszembe:
A teljesség felé.
Azt hittem, WS erős kétségbeesésében vagy illuminált állapotban /köztudottan szerette az alkoholt/ írhatta a verset.
Most jövök rá, hogy látnok lehetett.
@evasanyoca:
Üdv a fedélzeten!
Most már jöhetne öreg matróz is, mert mi is gyors naszád vagyunk kicsiben, nemcsak az orbáni Magyarország.
@látjátok feleim szümtükkel:
Felkeltetted az érdeklődésemet Simonka György hátrahagyott milliárdos tartozásairól, és elmélyedtem Simonka tanulmányozásába.
Fáradozásom nem volt hiába, mert benne meg lehet találni Mészáros Lőrincz alteregóját.
Ő is szakmunkásként kezdte, villamossági szerelő és hegesztő volt, és - hála a papnak - 28 évesen le is érettségizett.
Polgármester lett a 374 fős Pusztaottlaka nevű településen, és nagyívű karriert futott be. Ma már tízmilliárdokat jár ki a haveroknak, a rokonságnak.
A falu felvirágoztatása abban is megnyilvánult, hogy állatsimogatót telepített helyben, és mint az újság írja, komolyan veszi a helyi lámák testi épségét.
Van neki is strómanja, sofőrje, aki 100 millióért vásárolt mostanság földet. Vajon miből van egy sofőrnek ennyi lóvéja?
Simonka országgyűlési képviselő, aki közvetlenül részt vesz az ország irányításában, miközben milliárddal tartozik az államnak és bankoknak.
Ebben az országban akárhová nyúlunk, mindenütt szarba ér a kéz.
@látjátok feleim szümtükkel:
.
Izgalmasabb így a táj.
Szertenézel, és látod a jövőt! Sehol semmi.
Ahogy a nagyon nagy költő írta: Üzenet haza... a víz szalad, a kő marad... Tetszik érteni? A kő marad. Kell az utak építéséhez. A többi, orvos, mérnök, kőműves, bárki, oda megy ahova akar.
@Mariann19:

Nem szarba, hanem a fideszbe. A tisztességes, tanult, okos fideszesek vajon hol kushadnak?
@dr. jenőke (jenőke):

Kányádi: Pergamentekercsekre

a fáraó nem hallgatott
a geométerekre
maga döntött s az alapot
túlméretezte

aki tehette megszökött
hiába hajcsárolják
a népet a felügyelők
rabszolgákat a szolgák

nem jön össze a mű pedig
az idő egyre sürget
a munkát már csak mímelik
az arra kényszerültek

bőrük akár a pergamen
melyre írom az énekem
@látjátok feleim szümtükkel:
"Nem szarba, hanem a Fideszben."
Oké, így sokkal egzaktabb az állítás.
Hol kushadnak a tisztességes fideszesek?
Biztosan vannak közöttük rendes emberek, de a tisztesség kérdőjeles, mert tisztességtelen dolgoknak nem lehetünk a hívei.
Árnykép

nagy riadalom támad
az árnyékok hivatalában
ha tudomásukra jut
hogy van aki még mindig
nem ijed meg a
tulajdon árnyékától

összedugják a fejüket
és egyhangúlag
megvonják a gyanúsított
tulajdon árnyékát

majd idő teltével
kettőzött árnyékkal
látják el

kezdetét veszi a szorongás
mely lassacskán
rettegéssé fajul

még a tulajdon árnyékomat
is követik
motyogja a boldogtalan
sejtve-sejtvén
hogy a sajátjának vélt
árnyéka sem az övé
@dr. jenőke (jenőke):

Kőnyomat

bölcsen rendelé az úr amikor
kőbe vésette a törvényeket

a templomok lerombolhatók
a temetők fölszánthatók

de mi történjék a kövekkel
a már kézbevettekkel
a megmunkáltakkal
az írott-kövekkel

a kövek beépíthetők
a kövek összezúzhatók
porrá őrölhetők

de attól még a kő kő marad
a kőpor pedig megüli a légutakat
ránehezedik a tüdőkre

a kővel már szüszifosz is
hiába próbálkozott

ezért mondom hogy bölcsen rendelé az úr
amikor kőbe vésette a törvényeket

a kövek persze elföldelhetők
mint bármely más veszélyes hulladék

de a köveknek nincs felezőidejük
elég egy ítéletidő
isten ments egy földindulás

a kövek bármikor felszínre kerülhetnek
és akkor bizony mondom néktek

kő kövön nem marad
@Mariann19:

Persze a tisztességes fideszes is ollan ritka, mint a tisztességes kommunista volt a kredencváltás előtt. Ö
@látjátok feleim szümtükkel:
Pedig még ebben a ritka mezőnyben is rendet kéne vágni, de inkább tőből kell learatni őket, aztán mehetnek a silóba.
@graphics:
.
Hagyjuk a köveket másra..

GARAI GÁBOR: Jókedvet adj

Jókedvet adj, és semmi mást, Uram!
A többivel megbirkózom magam.
Akkor a többi nem is érdekel,
szerencse, balsors, kudarc vagy siker.
Hadd mosolyogjak gondon és bajon,
nem kell más, csak ez az egy oltalom,
még magányom kiváltsága se kell,
sorsot cserélek, bárhol, bárkivel,
ha jókedvemből, önként tehetem;
s fölszabadít újra a fegyelem,
ha értelmét tudom és vállalom,
s nem páncélzat, de szárny a vállamon.
S hogy a holnap se legyen csupa gond,
de kezdődő és folytatódó bolond
kaland, mi egyszer véget ér ugyan –
ahhoz is csak jókedvet adj, Uram.
.
.
Katolikus, református és kisebb egyházakhoz tartozó egyetemista fiatalokat célzott meg a néhány hónapja “Felház” néven indult kezdeményezés, amelynek legfrissebb videójára - amelyben Orbán Gáspár is megszólal - a média is felfigyelt. A sajtóérdeklődés érthetően a miniszterelnök fiának szólt, de a hírekből keveset lehetett megtudni arról, milyen programokat is kínál az ökumenikus Felház. A szervezők magasra tették a lécet: “Isten szólt hozzánk és mi elkezdtük” - állítják.
[...]
Első lépésként a Kőrcsarnokba toborozzák a fiatalokat, de közleményükben utalnak arra, hogy már dolgoznak egy új vallási közösség létrehozásán is.
[...]
Most a videóból csak három becsvágyó fiatalt ismerhettünk meg, akik egyelőre azok számát gyarapítják, akik elhiszik magukról, hogy velük kezdődött el a történelem vagy legalább is az ébredés. Ez persze nem új jelenség, eddig is ismerhetünk ilyeneket. Ez a trió talán vallási ravaszságban múlja felül a korábbi próbálkozásokat, lévén azoknak nem sikerült szinte valamennyi egyház fiataljainak figyelmét magukra hívniuk. Most ez megtörtént, igaz nem annyira Jézus, hanem a miniszterelnök fiának nevében.
.
@Mariann19:

figyelek....

ha fidesz gyorsnaszádot kell megcsáklyázni, csak szóljatok...:))))
@dr. jenőke (jenőke):

O.G.:) a videóban:

"Isten megváltoztatja ezt a várost,ezt az országot és Európát."

Meg bazdmeg,ülj le egyes!!
@gazoló: @dr. jenőke (jenőke):
Nem, majd dolgozni fog... amikor látja apja példájából, hogy az ecceri plebs hülyítéséből sokkal remekebben meg lehet élni. Itt a példa, kiáll, elröfög pár kenetteljes se füle, se farka mondatot, majd várja a perselypénzt.
Aha, munka... azt látja, hogy abból nem lesz birtok, kisvasút, meg stadion.
Ez a kölök sem a "munka becsülete" c. toposzba szocializálódott, hamar megtanulta a parasztvakítás fontosságát. Pláne egy ilyen ostoba, szolganép még lelkesen adakozik is...
@gazoló:
.
Érdekes. Ez egy nagyjából ökumenikusnak mondható gyülekezet. Ahogyan meghatározták: katolikus, református és kisebb egyházakhoz tartozó egyetemista fiatalok gyülekezete közelebbről meg nem határozott céllal.
Az csak jól hangzik, hogy új vallási közösség létrehozásán dolgoznak.
Csupán a katolikus egyház létrehozása is eltartott vagy három/négyszáz évig, amíg az adott állam hatalmi eszközeként nem vált elfogadottá.
De erről Konstantin tudna bővebben mesélni, valamint arról is hogyan is lett Konstantinápoly névadója.

Nem kéne utánozni. Nincs türelmem kivárni a végét.
.
@dr. jenőke (jenőke): köszönöm, annyira szeretem ezt a verset, mert mélyen igaza van...
@Cirmi macs mert a kutyákok meg bolhások!:
Ez egy ilyen ország, "Boldogok a sajtkészítők"!
A megélhetési vallásos képmutatóktól ments meg Uram minket!
Szánalmas valahol a próbálkozás, de ebben a sötét országban még ez is működhet.
@dr. jenőke (jenőke): ne félj, ahogyan egy müködő felekezettől Orbánbasi egy tollvonással megvonta az egyházi rangot, úgy a fia egy tollvonással megkapja, mondjuk két hónap alatt a támogatási pénzzel együtt.
@dr. jenőke (jenőke):
Azért sejted, hogy egy új vallásos közösségnek "szüksége van erős vezetőre" c. fas.ság lesz a következő lépés?
Amire ki más lenne alkalmas, mint... na... a korona persze a bónusz ott fenn, a Várban.
NA, léptem alukába, mert ezekkel ellentétben nekem nem a stróman hordja össze a vajra valót.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Szia Boli!

'félház 'káefté:)

...

Evezés volt a hétvégén?
@evasanyoca:
.
Ez esetben nem fog beleférni az úgynevezett eucharisztikus közösségbe.
@dr. jenőke (jenőke): D

Nem érted drága Jenő,ez most itt a "fényes szellők ökumenié:))
@evasanyoca: DDD

Csókolom a 'logopédakecseskacsóit!
Sec perc alatt egyház lehetnek még stadizóleumnyi katedrálist is kapnak isten kegyelméből:(
@gazoló: erre akartam rájavezetni dr.Jenőkét is, hogy Orbán nem ismer lehetetlent, és különben is, ő az úristen, hát mit nem adna meg a kisfiának....:(

minden nap gondolok rád, mert gazolok a kertben...kkkkkk
@dr. jenőke (jenőke): drága, abba fog beférni, amibe orbán beletaszigálja...kkk
@dr. jenőke (jenőke):

"_Érdekes. Ez egy nagyjából ökumenikusnak mondható gyülekezet. Ahogyan meghatározták: katolikus, református és kisebb egyházakhoz tartozó egyetemista fiatalok gyülekezete közelebbről meg nem határozott céllal._"

...de csak közelebbről...
@evasanyoca: D

""Este kidőltem ..bocs!

Én is gazolnék,ha lenne egy kis eső errefele,de a szárazság kordában tartja a dolgokat...
Sajnos a veteményt is:(

Helyette tulipánok..stb.cseresznyemegy..'megminden virágzás csodálása..
:)

www.google.hu/search?q=sakura&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiW1Mn07ZnMAhUHjCwKHT2nDIQQ_AUIBygB&biw=1440&bih=741#imgrc=4ZV8T9gUpE3ggM%3A
@dr. jenőke (jenőke): "A szervezők magasra tették a lécet: “Isten szólt hozzánk és mi elkezdtük” - állítják"

Csak azt nem mondják, hogy melyik felekezet istene, vagy mind egyszerre?
@látjátok feleim szümtükkel:
@jaegtoer:
@evasanyoca:

Orbán Gáspár, a miniszterelnök 24 éves joghallgató fia a Golgota Rádióban vallott megtérése körülményeiről – írta meg a Bors.
''''Én nagyon fiatal vagyok Krisztusban, másfél éve tértem meg. Előtte 22 évet éltem keresztényként, református templomba járóként, klasszikusan törvény alatt, betartva csomó nehéz szabályt. Afrikában találkoztam Jézus Krisztussal úgy, ahogy azóta ismerem őt.''''
.
24.hu/belfold/2016/04/19/a-miniszterelnok-fianak-nappalijabol-indult-a-kereszteny-gyulekezet/
,
@dr. jenőke (jenőke):
hozzá vagyok szólva...kurvára hiányzott...még ez is

a gazsi a püspök és a donát a püspökfalat? vagy fordítva? és erdő érsek??? a trónnya gazsi a bazi likában!!!!!!!!!!!!!!

Rodeo36 2016.04.19. 08:27:09
@razsa: te vagy a Donát vagy a Gazsi? nagyon szeretitek egymást? ki a fiú kettőtök közűl? és ki fizeti az ügyeskedést? saját lábadra álltál? nem fáj?

brühüyyy

kkk
@dr. jenőke (jenőke):

Apja is találkozott valakivel, de gyanítom az nem a jézus volt:

index.hu/mindekozben/poszt/2016/04/19/nincs_mit_tenni_a_felcsuti_pancho_arena_a_vilag_legszebb_luxusstadionja/

"...a 3,8 milliárd forintért épült stadion kihasználtsága a 2015-16-os bajnokságban (március 31-ig) 43 százalék volt, akkor már közelebb is kerültünk a luxushoz."

Vajon a Gáspár istene ehhez mit szól? Csak nehogy a Lajossal, nem a Kósával, hanem a másikkal értsen egyet.
a bérek a béka segge alatt! a szociális ágazatot leépítik vagy a fizetős részét durván felemelik, de jön a 0,9%-os nyugdíjemelés, mert a család kötelességét kell tudasosítani:

Készüljön fel, hamarosan nem fogják ingyen ápolni idős rokonát!

vs.hu/kozelet/osszes/keszuljon-fel-hamarosan-nem-fogjak-ingyen-apolni-idos-rokonat-0418
@dr. jenőke (jenőke):

Vajon mi kel még ki a felcsúti sasfészekből?
@guma:

Üzenem a kormánynak:

Több tiszteletet az időseknek!
nem elég, hogy a fiatalok eltűnnek az országból, a politika bekeményít és állami eutanáziát főz ki boszorkánykonyhájában?

Százezrek halhatnak meg 65 év alatt a nem megfelelő ellátás miatt

index.hu/belfold/2016/04/19/szazezrek_halhatnak_meg_65_ev_alatt_a_nem_megfelelo_ellatas_miatt/

Az orvosbárókra megy el a pénz
Mi a baj a magyar egészségüggyel? – 1. rész

index.hu/gazdasag/penzbeszel/2016/04/18/korhaz_orvos_egeszsegugy_betegseg_lantos_gabriella_elso_resz/
@Nszo Csi: :)))

szia!

üzened? :DDD
valamelyik nappaliban ezt meghallják szerinted?
@guma:

Ez esetben Ibolya Tibor főügyészt -a továbbiakban- tettestársnak kell tekinteni, és akként kezelni.
@guma: :)DDD

Iggennn!
Ilyenre is csak egy őrült spanyol képes:)
...
Cserébe kis folyóparti hangulat: Nszo Csi országával határos folyónkról:)

kepkezelo.com/images/qzn547wtreio4vqtdsdz.jpg

kepkezelo.com/images/gogoe0jp7o99q6gt794f.jpg

@Nszo Csi: ?

civilhetes.net/felvideken-fenyegetozik-a-fidesz
Dehátmostmár rend van,mert viktorék vannak!
Vagy nem?!
(értetlen)
(csodálkozik)...
@jaegtoer:

jól forog az eszed! következtetésed sem utolsó. :)

hiszen a világbajnoki nyomozás kiderítette, hol landolt 200 milliárd (jaj, ez valóban 200 és még 9 0-la? a kurva életbe!) - sőt ott van a vádiratban:

vagy nem?
@gazoló:

fantasztikus fotók! te lőtted?
@jaegtoer:

" továbbiakban- tettestársnak kell tekinteni"

??"azt mondd meg ki ítél"??

Ez itt mind a maffia:(
@dr. jenőke (jenőke): na kezdődik: nem tudom, pontosan idézni, de azt hiszem ezzel kezdődik a vég, hogy "Jönnek majd az én nevemben hamis próféták....... többen, mint kellene.:(((
@gazoló:
Olyan izék vagytok! Sztálin elvtárs is tudott spontán lenni. A filmhiradók azt is spontán megörökítették. Spontán nem hisztek semmiben. Spontán libsibolsi horda vagytok!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

'Emléxel bolsikám ugye,amikor a 'naagy árvízi mentésnél is megmentette az erdélyi fiatal párt,spontán:)

kepkezelo.com/images/jeul37lmp44gdk49u6c9.gif
@gazoló:
Nem hisztek ti semmiben, ez a bajotok... Hinni kell vmiben.
Mondjuk ez a sok birka itt vkiben akar hinni, aki épp cigánytempóban kizsebeli őket, de ez legyen az ő bajuk.
Veszélyekkel és kritikus pontokkal teli a paksi projekt

Ausztriában egy komplett, megépített atomerőművet nem kapcsoltak be, miután társadalmi nyomásra a politikusok is belátták, hogy 100 százalékos biztonság nem létezik. A Paks II. építési projekt azonban számos más sebből is vérzik, és a sorsa szakmai és biztonságtechnikai szempontból nagyon bizonytalan fázisba került. Ezeket vették sorra és "lajstormba" az Energiaklub "Paksról komolyan” című rendezvénysorozatának legújabb alkalmával, hétfőn.

hvg.hu/gazdasag/20160419_Veszelyekkel_es_kritikus_pontokkal_teli_a_paksi_projekt
hisz a fideszmaffiának ez a célja:

Ha ez így halad tovább, iskolák helyett börtönöket kell építeni

Nyolc tanár mondta el, miért döntöttek a sztrájk mellett.

www.origo.hu/itthon/20160419-tanarsztrajk-oktatas-pedagogus.html
@guma:

Szia!
Nappalikban, talán meghallják. Viszont táguló falú, feszített víztükrű medencék szomszédságában tátongó, timpanonokkal díszített hodályokban, alig. Ahogy volt fűúri vadászkastélyokban sem.
Ezek ólmozott füllel születtek.
Leisztinger eladásra készíti fel a szállodáit

Úgy tűnik, hogy van vevő a Hunguest Hotels-re, de az még titok, hogy kicsoda.

444.hu/2016/04/19/leisztinger-eladasra-kesziti-fel-a-szallodait
@gazoló:

Hö-hö!
Egy fidesz szócsővel kevesebb!
Remélem, az mkp holdudvarához tartozó ingyenélőket is érinti a "leépítés", akik a ti adóforintotokból szakért Budapesten.
Hogy nem sül le képükről a bőr!
"Az orgazda testvére pedig úgy dolgozott a Parlamentben, hogy vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt priusza volt."

HAHAHA
@Nszo Csi: áááá, nem is, hanem a megvilágosult "trónörökös" nővére ;)
@dr. jenőke (jenőke):

Jobb királyi családokban ilyenkor szokott felbukkanni egy bal kézről való trónbitorló.
A kakukktojásról jutott az eszembe.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ez a Gazsi gyerek bajban lesz, ha az új szektában, akarom mondai rendben, szegénységi fogadalmat kell tenni.
Szórhatja ki a felcsúti hacienda ablakán a családi vagyont, mint Szent Ferenc.
@Nszo Csi: van annyi esze, hogy ha szorja, akkor szól a kerálnak, vagy annak fele lányának, hogy legott alomars a zablak alá :D
hogy az a.............

A tiltakozások ellenére is kevesebb pénz lesz oktatásra

Kevesebb forrás van előirányozva rá, mint korábban bármikor.

kettosmerce.blog.hu/2016/04/18/a_tiltakozasok_ellenere_is_kevesebbet_fogunk_kolteni_iden_oktatasra_mint_korabban_barmikor

---

"Maguk a tanárok sem élték meg, hogyan lehetne jól csinálni"

Az uniós felmérések rendre azt mutatják, hogy a magyarok csehül állnak az idegennyelv-tanulással, de igazából sokkal komolyabb gond van ezen a területen, mint hogy a különböző rangsorokban hátul kullogunk. Idehaza mindenesetre közel tíz éve nem készült releváns felmérés a nyelvoktatás helyzetéről.

hvg.hu/itthon/20160419_magyarok_nyelvtudasa_idegen_nyelv_ismeret

---

Eddig 67 közmunkás jelentkezett a hadseregbe

Bár a Magyar Honvédség 400 közfoglalkoztatottnak ajánlotta fel a lehetőséget, hogy csatlakozhatnak a hadsereghez, a toborzáson eddig 67 embert sikerült becsábítani.

hvg.hu/itthon/20160419_Eddig_67_kozmunkas_jelentkezett_a_hadseregbe
@Nszo Csi:
"Üzenem a kormánynak:
Több tiszteletet az időseknek!"
Hozzá tenném, és némi oltalmat!
Azonban pont az ellenkezője történik.
Mindennap a hús-tej-baromfi-sertéshús ÁFA csökkentésével fényezi magát ez az álságos - magát kormánynak nevező - galeri, de a mélység néha mást takar.
Végeztem egy röpke számítást, hogy ez mit jelent a nyugdíjas társadalom és a költségvetés összefüggésében. A számítást most nem vezetem le, de megvan.
Varga Misike az ÁFA csökkentésre utalva 0.9%-os inflációt jósol a tavalyi 1.6%-hoz mérten, tehát 0.7% a csökkenés. Ugyanilyen mértékben lesz kevesebb a nyugdíjemelés, ami 20 milliárd nyugdíj megtakarítást jelent a ktsgvetésnek. Ez a 20 milliárd csökkenti az ÁFA csökkentés miatti 85 milliárdos bevétel kiesést. Ezt nem kombinálta be a mi Misikénk, mert úgy véli, hogy mindenki hülye ebben az országban.
Egy átlagnyugdíjas az előző évhez képest közel 10 ezer Ft-tal kevesebbet kap évente az inflációs % miatt.
Igaz, hogy mindenkinek olcsóbb lesz a hús, de az idős embereknek kevesebb lett a pénze is.
Úgyhogy a kormány a nyugdíjas esetében kenje a hajára a nagy jótéteményét, mert pont ezt az embercsoportot mínusz adományban részesíti.
@Mariann19: és a többieknek az áfa csökkentése is, jó ha összejön 7-800Huf-ra, már amekkora részesedése van az átlagember költségvetésében az adott termékeknek...
hmm

Magyarországon marad a Nav N Go

Stratégiai megállapodást kötött a cég a kormánnyal, itt tartják a fejlesztést.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2016%2F04%2F19%2Fmagyarorszagon_marad_a_nav_n_go%2F
Ezzel a videóval készüljön a tanárok szerdai sztrájkjára!

Kockásban és feketében is látszik a sashegyi iskola tanári kara.

444.hu/2016/04/19/ezzel-a-videoval-keszuljon-a-tanarok-szerdai-sztrajkjara
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Annyi is az Cirbi, én is kiszámoltam 1.300.- Ft-os karajra vetítve havi 767.- Ft/fő/hó az Áfa csökkentés miatti megtakarítás évi 46 kg-os átlagfogyasztást figyelembe véve.
Csak nekünk nem csökken a jövedelmünk, a nyugdíjasoknak relatíve igen.
Ez nagyon jó, ha még nem olvastátok:

"2020-ban itt a világvége!
Ha túl akarod élni, gyere Magyarországra!
50 évvel vagyunk lemaradva!"
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nem baj, valamivel mégiscsak legyőztük az emberiséget.
50 évvel túléljük a világvégét hozzájuk képest.
Csak Orbán ne olvassa el ezt az eszmefuttatásunkat, mert még beleveszi a saját dicsőítésébe.
@öregmatróz:
"ha fidesz gyorsnaszádot kell megcsáklyázni, csak szóljatok."
Kezdheted a célszerszámot smirglizni lassan, hogy üzemszerűen működjön, ha feltűnik a jármű a habokban.
A tengerész kapitányról el ne feledkezz!
@Mariann19:

Ez a 46 kg/ év/fő fogyasztás nekem nagyon gyanús. Abba a konzervnek felhasznált karaj is benne lehet, mert mi két főre nem veszünk egész évben még 5 kilót sem.
A régi rendben a király kisebbik fiából főpap szokik lenni. Mivel most ottan minden hely foglalt, gondolom kell egy új felház.
@Nszo Csi: Jó az eszmefuttatás, bár a sorrend épp fordítva volt. Előbb a ruha szórás, utána a rend és a fogadalom. ;)
@látjátok feleim szümtükkel:
Ott olvastam a 46 kg-os sertéshús fogyasztást, ahol az ÁFA csökkentést ecsetelték.
Lehet, hogy nemcsak a tőkehús, hanem a készítmények is benne vannak, erről nem szólt a fáma.
Nagyon kevésnek tartom az éves 5 kg-os fogyasztásotokat 2 főre, de ha van saját előállítású, akkor más a figura.
Nálunk hetente megy el legalább 4 kg kettőnknek.
Mr. Rezignált ugyanis cukorbeteg.
@Gábris szomszéd:

Nem is te lennél Gábris, ha megállnád szó nélkül.
@Mariann19: azt tudom drágám mit jelent, én is az vagyok, húst hússal.:(

Nszo Csi (törölt) 2016.04.19. 20:16:46

@látjátok feleim szümtükkel:

A még régebbi rendben az öreg királyt megölik, ha gyengül a hatalma, hogy varázsereje utódjára szálljon.
@Nszo Csi:

Szó se róla, valóban azt írta a költő, hogy akasszátok fel a királyokat. Valahogy azt sosem írta, hogy akasszátok fel a dolgozókat.
@Mariann19:

Saját baromfi van, és ezért kevés négylábút eszünk. Sertésből is inkább csontosabb, zsírosabb, szalonna.
@Nszo Csi: Hát egy nyilvános blogon van rá esély, hogy megszólaljanak az emberek. :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Szia!
Éppen a létminimumról volt szó ma este Olgánál, és az egyik résztvevő a társadalmi rétegződésről érdekes következtetést adott elő, amely szerintem nagyon igaz.
A különböző jövedelmi rétegek oszlopokba rendezve élnek Magyarországon, közöttük nincs kapcsolat, inkább ellentét. Nincs átjárás, és ez a jövedelmek miatti elszigetelődés okozza azt, hogy a magyar társadalomban nincs szolidaritás, egymás felé fordulás és összetartás.
Aztán az ember a fentiek mentén tovább gondolja a hazai helyzetet, és levonhatja a következtetést, hogy Orbán ezt a szituációt tudatosan megtervezhette, és meg is valósította.
Nem kell a történelemben keresni a magyarság utálatos valóját, mert nem ez az ok arra, hogy hallgatunk, hanem egy mesterségesen kialakított, egymásnak uszított aljas terv áldozatai vagyunk.
@látjátok feleim szümtükkel:
Akinek saját farmja van, azt nem rázza meg a hús Áfa emelése sem csökkentése, dúskál a finom, maga teremtette javakban.
Így könnyű!
@evasanyoca:
"Húst hússal."
Össze kéne benneteket kötni Mr. Rezignálttal, és soha nem látott egységben lennétek a napi menű tervezésében és megsemmisítésében/!/.
Hi-hi-hi
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Visszatérve afrikában megvilágosodott 'G testvérünkre,bezavarnám háromműszakba droidnak vagy egy szociális intézménybe v. kórházba ápolónak 90 nettóért 'oszt 'talákozhatna jézussal aki nem a vébé döntő páholyában vagy 'reszeriza álértelmiségi bódulatokban található :(
@Mariann19: háááát valószínű megértenénk egymást, s a korom számodra a biztosíték, hogy maradunk a jólneveltség határain belül a összeszokással!))
hi-hi-hi
@Mariann19:

Szia!

Nálatok 'állati lehet élni:)

Egyik szobába 'Barca,másik szobában 'építők a konyhában pedig állandóan sül a hús:))
@Mariann19: csinálj az uradnak antivegetáriánus szendvicset, biztosan örömködne: egyszerű a recept--két angolos bifsztek között egy sült oldalas
kkkkkk
@gazoló: szerintem ez maga az éden:))
Nahát, nahát elvtársak...

hirtv.hu/ahirtvhirei/ismet-elgancsoltak-az-ugynoklistak-nyilvanossagra-hozatalat-1338166

Éljen a Párt, kussoljon mindenki, hisz akkor nem lenne zsarolhatóság, kiderülne, hogy a csicska csicska volt régen is, ma hiába urizál, akkor is kis szaros besúgó maradt...
@gazoló:
"Na, nálatok állati lehet élni."
Mondta is egy gyenge pillanatában Mr. Rezignált, hogy jó velem élni.
Azóta sem!
@gazoló:
Mondtam, nem b+, majd dolgozni fog... Ebben a hülye, primitív országban amennyi agyhalott ostoba droid van, megél az új "vallásalapító" és jól fizet majd az ő "Istene". A business az business, a zsidók régen rájöttek, a többiek csak pofozgatják a nagy barnát.
@evasanyoca:
Te a tisztességre biztosíték vagy.
Hacsak nem kábítanád el végleg az antivegetáriánus szenyóddal, mert a kajáért mindenre képes.
Gyerekek!
El ne felejtsétek, holnap 12-kor 5 percre megáll az élet Magyarországon.
Ezt mondta az én tévémben Gallóné.
Be is állítottam az órát holnapra, nehogy túlhajszoljam magam mindenféle alantas elfoglaltsággal.
@Mariann19:

"Mondta is egy gyenge pillanatában"

Ehhez hány marhának,mangalicának és baromfinak kellett kimúlni és az asztalra kerülni?:)

Minden jót a 'sporinak és a feleségének is:)
...
...Ha Taga itt lenne most mondaná,hogy nyaligátor:)
De tényleg hol a bánatba van?
Még a végén teherbe ejti a guminőjét:)
@Mariann19:
Egyetértünk, alaposan és aljasul kitervelt parasztvakítás folyik itt. Az ország sötét - ez sajnos tény, kelet-Európa alja vastagon - és ennek a sötét népnek az irigykedését lovagolja meg orbán, a legzsigeribb gyűlöletekre alapozva.
Így találta ki, hogyan kell kifosztani az országot úgy, hogy ez a szerencsétlen sötét népség még tapsoljon is neki. Amíg megvan az egymillió elbutított, pálinkagőzös ostoba, nagy gondja nem lehet, érzékenyen figyelik közv.kutatásokkal mikor kell kicsit visszavenni, egy kis koncot dobni a parasztjának, hogy befogja a pofáját.
A technika régi, bedobnak valami orbitális állatságot, ha ez a sok hülye élvezi is, akkor tiszta haszon, ha morognak, akkor az orbitális részt leveszik és a fennmaradó állatság is bőven meghaladja az elképzeléseiket.
Közben cinikusan vigyorognak az elvtársak és visszamutogatnak a tolvaj coci cimboráikra. Ahogy elnézem, azok pedig a leeső csontért általában befogják a pofájukat, vagy az árfolyamuk felsrófolásával vannak elfoglalva. Viccország... szégyen...
@Mariann19: hát ahhoz min. nem árt, ha vak az az ember...:))) a holnapi 5 perc leállás, azt jelenti, hogy aki velünk szolidáris tanarakkal, az ezzel mutatja meg, hogy egyetért velünk és az egészégügyi dolgozókkal. Már sok egyéb szakszervezet jelezte, hogy a dolgozói meg fognak 5 percre állni.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Hol van az már,hogy háromezer milliárd elkúrásával nyitottak és az úniós pénzesők ellenére is beálltunk európai sereghajtónak:(

Arról,hogy az országgal mit műveltek jobb ,ha nem is szólunk!
Melyik európai országban van olyan,hogy egy ilyen tarsoly féle nyilvánvalóan hétpróbás gazembert nem vágnak ezer évre kóterbe,de azonnal!??
'Tapsoljmagyariország:(
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Boli!
A múlt héten Debrecenbe mentem a déli órákban falvakon keresztül, és ahogyan haladtunk, kezdtem pedzeni, hogy a vidéki kisebb települések miért szavaznak nagy számban a Fideszre. Kihalt, reménytelen környezet, itt-ott kisebb bolyokban közmunkások, mindenhonnan ordít a szegénység és a reménytelenség.
Mintha ezekben a falvakban megállt volna az idő több évtizede, semmi nem változott és láthatóan nem is fog.
Ezek az emberek nem várnak változást szerintem, mert kormányok jöttek-mentek, az élet maradt a nyomorúságban, a konyhában a Kossuth Rádió mondja meg, hogy kire kell szavazni.
A sok szavazathoz pedig az kell, hogy továbbra is az állandósult szegénységben és elmaradottságban éljenek az emberek, mert így lehet hatalomban maradni.
@gazoló: hát ha pupu jó jósnak bizonyul, akkor olyan ébresztőt kap az alvó magyar társadalom, hogy a füle is ketté, sőt 12-é fog állni, de akkor majd a hazatoloncoltak tesznek orbán igazságot, és azt egyikük se fogja megköszönni...:((

www.pupublogja.hu
@evasanyoca:
Érdeklődéssel fogom a holnapi napot figyelni, hogy a pedagógusok mennyire lesznek bátrak és merészek.
Úgy néz ki, hogy felülről agresszív módon presszionálják az iskolákat, megy az egzisztenciális megfélemlítés és a kilátásba helyezett ellehetetlenítés.
Most kéne az egész országnak mellettük demonstratíve megmutatni, hogy az ország egységben van.
Remélem, sokan vesznek részt a forgalom lassításban és a déli pausában.
@gazoló:
Az is lehet, hogy már tonnában kell számolni a húsfogyasztásunkat.
Tényleg sokszor idilli az itthoni kép, mintha nem is Magyarországon élnénk.
Erre felmentés a diabétes.
Na meg az, hogy kellenek vidám pillanatok szomorú életünkbe, kerül, amibe kerül.
@Mariann19:ebben reménykedünk sokanMikor elolvastam a pupu blogjának utolsó posztját, hát a kezem ökölbe szorult. Megértem, ha 6 elemis egyszerű embert így megvezetnek, mint orbán a magyar népet, de hol vannak a tanult, külföldet járt, írók, professzorok, vagy az iskolázott középmezőny?Hát ez nem igaz, hogy ez a suttyó tönkretette az országot, páriák lettünk, ugye az unió megunta a pénzömlesztést, sőt, minket az alakuló uj unióba már meg sem hívnak!!!!! ha ez így lesz, ez nem kisebb dolog, mint hazaárulás!......akiket hazatoloncolnak, majd tudják mit tegyenek.:(
@evasanyoca:

De nagon kösz,olyan rég jártam Pupunál:)

A múltkor megtaláltad a Göncz Árpád emlékest videóját.
Az ATV nemrég leadta a Szinetár című dok.filmet,de semerre nem lelem.
Ha rátalálnál a net valamelyik bugyrába ""sherlok:))

Egyem a húsodat ....kkkk...
Megyek - Boli szóhasználatával élve - alukába.
Mindenkinek jó éjszakát kívánok!
@evasanyoca: Holnap elolvasom pupu blogját, és majd jól megbeszéljük.
@Mariann19: igen? és akkor hogyan magyarázod a pesti kerületeket? kivéve 2-t?
@Mariann19: oké, nagyon bedühödtem.....
@gazoló: te gazember, a szinetárt még akkor elküttemm, hová tetted?????...kkkkkkkkkkkkk
Későre jár kedves 'bagolyok! Holnap hajtani kell a GDP-t!

Jó éjszakát!

www.youtube.com/watch?v=MclLF473XtA
@gazoló: www.atv.hu/videok/video-20160209-a-huzos-vendege-szinetar-miklos

gondolom, nem ezt keresed, mert ezt nagyon hamar megtaláltam...kkkkkkkkk
gazoló: utána nézek.....pá
@gazoló:
mikor OGV nagyon falsúl kappanozik

www.youtube.com/watch?v=wxwOVpCBTOc

brühüyyy
kkk
@Mariann19:

"_Nem kell a történelemben keresni a magyarság utálatos valóját, mert nem ez az ok arra, hogy hallgatunk,(...)_"

Spájzban, hűtőben megnéztem, ott nincs. Pedig ott kellene lenni.
Remelem volt annyi eszuk a tanaroknak, hogy a teljes tanari testulet szerepelt a listan
@Mariann19:

A farmtól messze járunk, ez csak egy "falusi" udvar. Egyik saroktól a másikig viszont a legnagyobb, alig van a házaknál már baromfi. :(
Sertés talán egy helyen van az utcában.
@Rodeo36:

Jó ""reggelt és kösz az összeset bár megint nem fogok éjjel aludni:)

Inkább azt mondd meg mennyit kapna nálatok("HÁNY"olimpiát)egy ilyen tarsolyos 'delikvencs??

brühüyyyyy
@jaegtoer:

A Veritas hűtőjében kerested? Ott lesz.
'Margaritánál:((((((((((( /bocs

" Mentegesd tovább a saját hasznára dolgozó képviselőinket, akik mindenkinél mindent jobban tudnak, de főleg azt, hogy hazánk versenybe legyen az utolsó helyért minden téren Európában. Zárd ki hazád sorsát gondolataidból és nyald csak a pártok seggét, közben nézd el, hogy zsebre vágják az országot. Örülj, hogy megszüntetik és elveszik még a jövőt is, nem csak a fiataloktól, de e a gyerekektől is. Felzabálnak, felmarkolnak mindent, törvényeket hoznak, hogy csak övék legyen minden talpalatnyi föld, azért, hogy megszabja, te mikor ehetsz a farháton kívül valamit. Megszabja, hogy a gyereked se tudjon kitörni ebből a zsellér sorsból. Bezár előtte iskolát, határt! Kedves magyarok, csak gratulálni tudok, ilyen bamba nép nem is érdemli meg, hogy gondolkodó emberként kezeljék őket."

Read more: offforever.blog.hu/2016/04/20/gratulalok_mi_kidobtuk_a_parlamentbol_az_eu-s_zaszlokat_most_az_eu_dob_minket_ki#ixzz46LPTcplC
@gazoló:
az "itteni" rencer az egészen más...kkkkkkkkkkkkk, itt a rendőrség kellő feljelentés esetén előzetesbe' vágja, hogy ne tuggya a jeleket eltűntetni... majd lehetőséget kap, hogy megjelölje az ügyvéggyét!!!!!!!!!!!!! az ügy jellegére való tekintettel (a törvény betűje szerint 25 év és életfogytiglan közötti lehet az ítélet amit lehet vagy nem lehet harmadolni és kegyelemmel idő előtt...) szóval ehhez kell egy jó ügyvéd, az itt -egy ilyen esetre való tekintettel kér két millió CDN letétet és a külcségeinek a térítését valami az ügyvédi díjat ami időtől függően (a szolgáltatás idejéről van szó) lehet 2-3 millió CDN ez összesen usque: 10 millió CDN mai árfolyamon 3.5 - 4 milliárd HUF, és ezzel nincs lezárva az ügy, mert ugye folyamatos ügykezelésről azaz a delikvencs kezeléséről is gondoskodnak a börtönigazgatónak hatalmas jogai vannak a kegyelem és a napi elbánás témájában sacc oper kábé usque kijöhet az egész olyan 8 milliárd HUF ra is

a többit számold ki, nem gazdaságosabb e ha a delikvencset egy sötét sikátorban 3 konyhakéssel és negyven géppisztoly golyóval a hátában találják meg???

esetleg prájvet dzsettel ismeretlen helyre távozik??? dél ugandában a bokrok között landolva

brühüyyy

kkk

és akkor még nem is alapított vcallást sem nem rejtette el a teljes névsort valahol a Vatican tresorjában a gyónás titkának leple alatt???

itt sokkal kisebb izéért is szerződtetnek egy lesipuskást aki 200 yardról leszedi éjszaka, és nyom nélkűl eltűnik, a puskát is hátrahagyva ujjlenyomat nélkűl...(ez csak tyúktolvaj esetén éri meg a 15000 dollárt a lesipuskás órabérére)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
van erre megoldás: a lista tartalmazzon hamis neveket, utána a kilkk és kukk nyomozza ki kik is akik...ezeknek még humorérzékük sincs (mármint a tanaraknak)

brühüyyy
kkk

vagy beküldeni az egyik börtön lakóinak névsorát
A tévedések elkerülése végett:

1./ A magyar nép se nem rosszabb, se nem jobb semmilyen más népnél.
2./ A magyar nép jelenlegi passzivitása abból adódik, hogy úgy tudja, nincs remény (mindkettő szar, tertium non datur).
3./ A 2. pont nép általi úgytudása NEM a jelenlegi regnálók érdeme.

Még van borsóm bőven.
@Mariann19:

"A múlt héten Debrecenbe mentem a déli órákban falvakon keresztül, és ahogyan haladtunk, kezdtem pedzeni, hogy a vidéki kisebb települések miért szavaznak nagy számban a Fideszre. Kihalt, reménytelen környezet, itt-ott kisebb bolyokban közmunkások, mindenhonnan ordít a szegénység és a reménytelenség. "

---------Belegondoltam egy cigány pld.Rakamazon született cigány kisgyerek életébe.
Megszületik,'nyócadikként,'apjaanyja közmunkás jobb esetben..tizenhat évesen hová?
..erdöbe(az arra kevés van)fát ''lopni,faluban'tengszlengsz+'fehérgyerekhaver mobilját nyomogatni..ha megengedi..Tanulás??
A családnak a napi betevőre is alig,nemhogy utiköltségre, albira,:(
Munka.. 'égen'földön sehol,pontosabban a 'fidessgróf mutyizott földjén esetleg,ha jobban teljesít a moldovai''vendégmunkásnál:

'kurvaéletjobbanteljesít:(
@vakapad:
nem "bors"-ra gondoltál? amit odatörsz a zorruk alá?

mivel a lét nem mindenki ismeri ezért assem tudhassa, hogy a lé(TTTTTTTT) meghatározza a tudatott asztatatatat a kádéjempében nem taníccsák, egy millió pici krisztus is lehet az alapelvük

ha nem hallottad volna: tegnap a Cruz nevű csinnbummcsirkuszos szavazat reményében meglátogatta a NYNY -i zsidó közösséget akik ortodoxok is... és többek asztis mon'ta nekik, hogy közös szeretetyben a Jézus Krisztus alapelvei szerint szeretne közösen élni a zsidókkal...ekkor mintha elvágták volna a találkozót

ennyi lila fejű zsidót még a történelem nem látott pedig a Belfegort sem festették a kipájukra

van ám művelcség ott a demagográciában

brühüyyy
kkk

van aki nem is fogta fel ésszel mit is hallott a cénénin élőben
@gazoló:
nagyon kedves a canadai ennyire ne félm a fekete medvétől, az majdnem háziállat mint a racoon

www.google.ca/search?q=black+bears+in+Toronto+backyards+pic&espv=2&biw=1600&bih=803&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwilseGlzpzMAhXpzoMKHb_TClcQsAQIGg

mindennapi események a kertek alatt toronto kertvárosi részein

raconn mint házállat? kóbor macska helyett

www.theglobeandmail.com/life/facts-and-arguments/finding-peace-with-the-raccoons-in-our-backyard/article586004/

brühüyyy
kkk

és nem bántyák, csak begyűjtik ha nagyon sok és kiviszik (állami állatvédők) a folyók és patakok partyára a bokrokba

www.blogto.com/city/2014/08/cute_crafty_and_toxic_-_meet_the_raccoons_of_toronto/
@gazoló:

Mit sír a szád? Van sok-sok, még a fűvet is fűtött stadijony. Melegszik tőle a szív.:D
A borsodi kisgyerek meg mennyen oda a falu széli legerőre ( ha közben azt is el nem lopták )focizni, ha melegedni akar.
Ime az ember!

Van aholt állatokat ment, van ahol meg tengerbe öli embertársait, mert migráncsok.:(

index.hu/mindekozben/poszt/2016/04/20/wf/
"Előrelátással a mostani hatalmas menekülthullám elkerülhető lett volna."
-Magyarra fordítva: előrelátással a fidesz elkerülhető lett volna. Nem láttunk előre, mert a többség hátra felé nézett. ( megjegyzem Európa is )

"Nem lett volna szabad hagyni, hogy ez a hullám ilyen felkészületlenül érje Európát."
- Magyarra fordítva: nem lett volna szabad hagyni, hogy a rendszerváltás ilyen felkészületlenül érje a magyarokat. Hagyták.

"A megoldásokat magukban az érintett térségekben kell megtalálni, nem pedig Európában."
- Magyarra fordítva: magunknak kell kitaposni a nem kikövetzett utat. Mármint a választóknak maguknak.

"Európa nem válhat a világban szükséget szenvedő több milliónyi ember új hazájává. Európa ez esetben csak ahhoz tud segítséget nyújtani, hogy mások segíthessenek magukon."
- Magyarra fordítva: nem lóghatunk örökké az EU csöcsén, mert az előbb-utóbb megúnja a csöcse rágását.

"A mi számunkra Európa önértelmezése és a saját létünk a tét."
- Magyarra fordítva: el kell dönteni egyszer és mindekkorra, hogy kelet-é vagy a döglődő nyugat. Mert egy seggel nem lehet két lovat ülni, és a hinta is leszakadhat.

Amit nem lehet tudni: seggébe rúgták a gatyát vajon, és ijedtébe találta mondani, hogy támogatjuk Merkelt az Angelát?

index.hu/belfold/2016/04/19/orban_kritikat_is_kiolvashat_helmut_kohl_konyvebol/
@látjátok feleim szümtükkel: D

Ja.. azt elfelejtettem,hogy a felzárkóztatási pénzeket is kiszivattyúzta a 'fidess'szopper romatagozat by'flóri:(

..flóriról jut 'ecembe:'teszkósmagbólgolgotaúton:)
@gazoló:

Most vetek aranykiwi magot. Szép sárga húsa van, és édesebb, mint a hagyományos kiwi.
nincs mit hozzá tennem:

Ellenszavazat nélkül válaszották a századvéges Lánczit a Corvinus élére

Egyedüli pályázó volt a rektori posztra a Századvég vezetője, akit három érvénytelen szavazat mellett megválasztottak a posztra a héten. Az egyetem szerint az intézmény előtt "dinamikus fejlődési lehetőségek" állnak.

hvg.hu/itthon/20160420_Lanczit_Corvinus_rektor

---

A VS kiadója viheti a Figyelőt is

A Matolcsy György unokatestvéréhez kötődő New Wave az Origo után újabb ismert márkára mozdul rá. Médiabirodalom épül a jegybank szomszédságában.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2016%2F04%2F20%2Fa-vs-kiadoja-viheti-a-figyelot-is
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
.
"dinamikus fejlődési lehetőségek"
??
Melyik irányba?

Nehéz döntés lehetett.

Egy neki tulajdonított műből idézve:
''''A cinizmus klasszikus fogalma megváltozott. Az eredetileg „a könnyed, jómódú és élveteg” életmód megvetése, a politikába való beavatkozással szembeni
univerzális kétely megfogalmazása, sőt annak teljes elutasítása volt. Eredetileg a cinikusok eltökélt kívülállók voltak. Úgy döntöttek, hogy kivonulnak
a közéletből, sőt bizonyos értelemben még a közösségből is. Modern megfelelőik – ezzel szemben – bennfentesek.''''

Csakhogy nem tájékoztat arról, hogy eredetileg (valóban eredetileg!) mi is a cinizmus.
A Magyar Katolikus Lexikon szerint a cinizmus: minden értéket megkérdőjelező, gúnyosan lekezelő közöny, passzív elhatárolódás bármilyen feladattól. - Az életkedv egyik legveszedelmesebb ellensége. Korábban egyedi jelenség volt, napjainkban kezd tömegméretűvé válni. A hittel, reménnyel és szeretettel szembenálló vícium, mely gyökerében támadja a megváltott életet, az Egyházat és a hívőket. Gyógyszere az őszinte vallásosság és az alázatos elkötelezettség.
_ _ _
Ugyanakkor az is igaz, hogy a cinikusok egy ókori görög filozófiai iskolát alkottak, amelyet Szókratész egyik legjelentősebb tanítványa alapított. Személyes példamutatásra építő tanításuk középpontjában az erény állt.
Például a szinopei Diogenész az ókor egyik legjelentősebb cinikus filozófusa volt.

A cinikusok célja a tökéletes szabadság elérése, amely lehetővé teszi az erényes életet, amely viszont egyenlő a boldogsággal. A tökéletes szabadság függetlenséget követel, így a cinikus nem lehet rabja semmilyen előírásnak, fizikai vagy érzelmi szükségletnek.
Ebből a meggyőződésből következően a cinikusok elutasították koruk társadalmának rendjét, erkölcseit, konvencionális viselkedési normáit. Megvetették az élvezetek, a gyönyör hajszolását. Nem tisztelték a tekintélyt, a szokásokat.
.
@dr. jenőke (jenőke):

vellem esse diogenes, nisi alexander essem.
@dr. jenőke (jenőke): hmmmm, elemzésre érdemes, egy pszichológus megnyalná mind a tíz úját. Az is igaz, hogy a jelenlegi narancsmaffia felső vezetőire, ugyan ez vonatkozik :D
a dolgok összefüggnek:

Ezer sebből vérzik az ügyészség „világszínvonalú”
Quaestor-vádirata a bíróság szerint

Ez az a vita, amit ha nem tudnak megoldani jogászaink, akkor akár büntetlenül is szabadulhat Tarsoly Csaba, az évszázad magyar csalója.

444.hu/2016/04/20/ezer-sebbol-verzik-az-ugyeszseg-vilagszinvonalu-quaestor-vadirata-a-birosag-szerint

---

Tovább titkolózik a földhivatal: továbbra sem ismerhetőek meg a felcsúti környéki földek tulajdonosai

Ismét elképesztő indokkal utasították el a Direkt36 újságírójának adatkérését.

444.hu/2016/04/20/tovabb-titkolozik-a-foldhivatal-tovabbra-sem-ismerhetoek-meg-a-felcsuti-kornyeki-foldek-tulajdonosai
@jaegtoer:
"Spájzban, hűtőben megnéztem, ott nincs."
Gardrobban, fuszeklik között?
@látjátok feleim szümtükkel:
Nagy-nagy elismerésem azért, mert neked van a legnagyobb kerted az utcában.
Különösen azért, mert még műveled is.
Tedd azt, mert cudar idők jöhetnek, jöjjön az önellátás.
Majd megyünk hozzád vásárolni lábasjószágot, és te leszel anyagiakban a király.
@gazoló:
Tényleg megrendített az utazásom alatt tapasztalt reménytelenség.
Írsz a cigánygyerekek kilátástalanságáról.
Nem csak a roma gyerekek néznek így a jövőbe.
Miután Magyarországon felejtős a nyomor, a kitörés lehetőségének nyoma sincs, így marad ez a sötét középkor.
Ne felejtsd el, a szegénység nálunk öröklődik.
@Mariann19:
.
Nincs abban valami ellentmondás, hogy a lábasjószágot tányérban tálalják?
.
@gazoló:

Miért? A természetben vagy magról, vagy hajtásról szaporodik, kertben nem lehet magról?:D

Van óriási kiwim ami már két éves, de még nincs kiültetve, kint kopasz mini van zöldben és pirosban ( ez most terem, ha az időjárás felelős is úgy akarja, tele vannak bimbóval ).

A fás növények magról szaporítása csak azért kedvezőtleneb, mert később fordul termőre, mint a szemzett-oltott változat.

Most kelt ki egy mangóm ( ez eddig nem sikerült sose ), a levele pont olyan, mint az őszibaracknak.
@Mariann19:

Közeli kis faluban előfodult, hogy nem tudtak háztól tyúkot venni, mert nem volt.

1. Öreg néne nem bírja, meg nincs földje ahol takamány teremjen, és nincs az se aki hazahordja neki a takarmányt, akár a boltból is. Meg sok öreg nénének pénze sincs takarmányra.
2. Fiatal 90 óta egyre kevésbé akar jószágot tartani, mert többe kerül, mint amit fagyasztva a boltba vesz, és azzal még munka sincs.

Lassan már nem lesz aki értene a háztáji állattartáshoz.

Ismerőst biztatom, vegyen fűnyírónak birkát, az karban tartaná a nagy kertet, válasz, hogy lerágja a fát. Ez idős ember, még sem tudja, hogy a birka nem rágja le a fát, főleg ha jut neki elég fű.
vicces

Engedünk a népakaratnak, és mostantól be lehet lépni a Kétfarkú Kutya Pártba.

www.ketfarkukutya.com/parttagsag/
@dr. jenőke (jenőke):
Én úgy tudom, hogy van nagylábas józság és kislábas jószág.
A kicsire gondoltam. Nem az a fő, hogy előbb vagy utóbb tányérra kerüljön?
@látjátok feleim szümtükkel:
Tényleg nem nagyon látok élő baromfit a piacokon.
Eszerint kihal már lassan az a generáció, vagy nem bírja a munkát, aki a kis otthoni háztájiban a kis állatokat tartaná.
Nekem van egy beszállítóm, aki igazi csirkét hoz nekem konyhakészen, de ő is azt mondja, hogy nem éri meg még úgysem, ha a munkadíjat nem számítja fel.
Gittegylet

Ab: nem alkotmánysértő, ha az erdélyi magyar szavazhat levélben, az Angliában dolgozó nem

m.hvg.hu/itthon/20160420_Alkotmanybirosag_levelben_szavazas
@Mariann19:
.
Értem.
De mit kezdjünk a tepsivel?
Az is igaz, hogy a polip, mint lábasfejű, kiegészíti a lábasjószágot, és az is belefér a kemencébe. Kemence azonban egy kis falú Pest megyében, de nem azért, mert kisméretű téglákból épült, amelyekből 876 darab egy köbméter.
Nehéz megérteni ilyen bonyolult dolgokat, ezért inkább veszek egy konzervet, és megyek az északi sarokra. Ott állítólag remekül konzerválnak.
A konzerváláshoz az egyiptomiak is kiválóan értettek, de az ő termelési eredményük nem volt ehető.
.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Amennyiben azt mondanám, hogy undormány, seggnyaló, gerinctelen csürhe, akkor finom lennék.
Viszont nem mondom, csak gondolom...

Amúgy meg tudod...
"Nyilvánosságra került a kormánynak készült, mindeddig titkos elemzés a magyar blogpiac helyzetéről. Most már biztos, hogy ezért tart itt ez az ország."

444.hu/2016/04/20/eltitkolt-szazadveg-tanulmany-fajdalom-de-az-emberek-balliberalis-szemetet-olvasnak-a-derek-jobboldali-blogok-helyett

Ilyenek ezek, hálátlan dögök, ezer milliókat feccölnek a "tájékoztatásba" az elvtársak, erre ezek a mocskok nem akarnak a PÁRT-nak hinni és firkász seggnyalóiknak, hanem a saját szemüknek, a saját fülüknek... dögök ezek, na!
A vége a legütősebb! :)))

"8. Edukáció

Századvég: “A jobboldal hiányosságai edukációs problémákra is visszavezethetők.”

Hát az tuti, bazmeg."

Ráadásul ezt a "Századvég" nevezetű izéke mondja ki... nekik sem fenékig tejfel, pedig ugye pénzért ennyire kisebesített térddel...
@dr. jenőke (jenőke):
"megyek az északi sarokra. Ott állítólag remekül konzerválnak."
Akkor csak kell valami nyersanyag a konzerváláshoz.
Amennyiben pl. Alaszkába mész, ott napokig nézheted, mikor jön egy rénszarvas különítmény.
Előfordulhat, hogy látod őket, egyet el is trafálsz, és a tied.
Ott helyben kizsigereled, mert egyébként megfagy, és már roboghatsz is a kutyaszánon haza.
A konzerválást te is meg tudod csinálni, ásol egy gödröt, bele teszed, és kész is a mirelit.
A nyersanyag ingyen van.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Ezért utálják ennyire a tanárokat? Pedig nem csak azok tehetnek róla, a gyártási hibát nem rajtuk kéne leverni.
"Több mint 330 ezer, főképpen szíriai menekültet fogadtak be 2015-ben az Európai Unió tagországai - közölte szerdai jelentésében az unió statisztikai hivatala, az Eurostat."

index.hu/kulfold/ep/2016/04/20/330_ezer_menekultet_fogadott_be_az_eu_2015-ben/

Én olyan rénhírekre emlékszek, melyek szerint itten nálunk átment több szárzezer migráncs.
No akkor hogy is vannak ezek a számok? Aztakutyamindenit!
@látjátok feleim szümtükkel: remélem elolvastad a magyarázatot a video alatt!

mielőtt, álmatlanul fogsz forgolódni éjszaka:)
@taga20:

Gondolod nincs olyan iskola, ahol még mindig a negyven éves neon világít? Hiszen az Öveges terem kaialkítását is túlszámlázták, miből futná a kis iskoláknak új világításra?:D
Ja, népszavazzunk!

Mert 2015-ben Magyarország befogadott legalább 600 menekültet. Esse kellett volna.Elveszik a magyarok munkáját. + Azt a sokk-sokk milliót, amibe a nagyplakátok kerültek. Ha nem jöttek volna, akkor haveri plakát sem kellett volna.Na.
@Nszo Csi: :)

"Nappalikban, talán meghallják. Viszont táguló falú, feszített víztükrű medencék szomszédságában tátongó, timpanonokkal díszített hodályokban, alig. Ahogy volt fűúri vadászkastélyokban sem.
Ezek ólmozott füllel születtek. "

mégis a nappaliból indul a felház is - sok egyéb mellett, hiszen pajtakasztingot még sem tarthat akárki...
@taga20:

szia!
egész jó mjuzikot nyomtál este :)
@guma: kösz gumácska!

de melyik este?:))
@gazoló: :))))))

kösz, hogy figyelsz, akkor is amikor elszakad a cérna. :D
@taga20:

hahahaha

nekem most összefolyik, mert a gépem megint szarakodik és nem sok mindent nem enged.
tehát, bocs, de nem lépegetek vissza megkeresni! :)
.
A DK Európai parrlementbe delegált képviselője, Molnár Csaba mai írása így kezdődik:
"Emmanuel Macron, francia gazdasági miniszter jelentette be tegnap, hogy megkezdődött az Európai Unió újraalapító szerződésének kidolgozása. Az EU második legbefolyásosabb tagállamának minisztere szerint a következő másfél-két évben hozzák létre az új alapszerződést, amely „az életszínvonalban és gazdaságilag egymáshoz közelebb lévő, erősebb uniós országokat foglalná magába”. Szerinte erre többek között azért van szükség, mert a jelenlegi EU-ban „társadalmi kérdésekben nincs közös stratégia”.
Az Orbán-kormány elmúlt 6 évét tehát Brüsszelben úgy értékelik, hogy hazánk nem való az Európai Unióba. Ide vezettek a naponta ellopott EU-s milliárdok, a közpénzből folytatott menekültellenes propaganda, és az európai szolidaritás lecserélése moszkvai diktátumok végrehajtására. A Fidesz hazánk elleni aknamunkája akkor éri el majd a csúcsát, amikor hivatalossá válik, hogy Orbán Magyarországának nincs helye az EU-ban."
Úgy gondolom, hogy a moszkvai diktátumok emlegetése teljességgel felesleges, hiszen ezek nem mások, csakis saját aktuális érdekeiket képviselik, és ezt pontosan tudják róluk Brüsszelben, Washingtonban és Moszvában is.

www.pupublogja.hu/
-
@Mariann19:

pörögsz, mint a ventilátor! :) egész jól "megmozgatod" a népet.
@dr. jenőke (jenőke): :)

1./ kösz a "Csak jó kedvet..." - mindig feldob ha beleütközöm!

2./ ez volt az amin hajnalban berágtam és gazoló nem tetszését vívta ki a hajnali dühöm...
(igaz, csak 7 óra utánra időztettem - hátha törlöm közben, de nem tettem mégsem.)
@parti_giano:

pihenő napot tartasz vagy sztrájkolsz?
Huuuu... Fab lemaradt?

"Három jelenlegi alelnök – Novák Előd, Apáti István és Szávay István – nem lesz tagja a Jobbik elnökségének a másfél hónap múlva esedékes tisztújítás után"

hvg.hu/itthon/20160420_jobbik_elnokseg_vona_novak_elod_szavay

Még a végén el kell menniük dolgozni is, ha így megy tovább... Sic transit gloria mundi.
@dr. jenőke (jenőke):

Én úgy tanultam, hogy nagyot kell mondani, hogy legyen miből engedni.:D
Na'bazz...

hvg.hu/kkv/20160420_NAV_cegtemetok#rss

Nem lennék Kaya Ibrahim és Josip Tot helyében! :(
.
A nagyotmondás nem minden esetben válik be, mert lehet, hogy úgy jársz, mint a CCCP hetedik Lenin nevű tengeralattjárójának matróza. Lebukott, mert a hetedik holló billegett.
.
Végre egy jó arc. :)

"A civilben amúgy szoftverfejlesztéssel foglalkozó informatikus nagyjából harminc perben bizonyította: a parkolótársaságok és önkormányzatok a saját maguk által hozott rendeletek és nem mellesleg a törvények ellenében járnak el. Miközben dőlnek hozzájuk a Mikulás-csomagokból származó hatezrek, a felszólítós csekkek nyomán érkező tízezrek, a végrehajtók által beszedett százezrek: összességében a milliárdok. Minderre gigaapparátus épült: magán-parkolótársaságok, önkormányzati főosztályok, ügyvédi irodák, végrehajtói hálózatok. Szipolyok.
Gergely úr az az ember, akin mostanáig mind elvéreztek. Ugyanis minden perét megnyerte, jogerősen nem fizet."

www.168ora.hu/itthon/gergely-istvan-parkolas-jogsertes-penzbehajtas-112904.html

ON
@dr. jenőke (jenőke): Meg ugye a Rákosi-Orbán montázs is egész jól sikerült korábban. :)

kuruc.info/r/2/78106/
Egy kis vidámság így késő este sem árt. Avagy csűrni-csavarni nem csak a hatóság tud.:D

www.168ora.hu/itthon/gergely-istvan-parkolas-jogsertes-penzbehajtas-112904.html
.

Kányádi_Sándor: A fenyőfa és a nád

a nád hajlongott a fenyő nem
adta be derekát a szélnek
s kettétört eképpen az erőtlen
nád javára billent eddig a mérleg

de jött egy legény amiről nem
vagy csak suttogva ha beszélnek
vihar múltával jött s merőben
más tanulságot adott a mesének

lévén maga is viharverte fáradt
és tapasztalt ki meséken átlát
lemetszette tőből a nádat

furulyát fabrikált belőle hátát
a kettétört fenyőnek vetve halkan
elkezdte siratni az alkonyatban
.
@Mariann19:

Akkor most vegyük komolyan:

Mariann:
"Nem kell a történelemben keresni a magyarság utálatos valóját, mert nem ez az ok arra, hogy hallgatunk,(...)"

jaegtoer:
"Spájzban, hűtőben megnéztem, ott nincs. Pedig ott kellene lenni."

Mariann:
"Gardrobban, fuszeklik között?"

Lehet, hogy kegyed ott tartja az okokat, nálam más a tárolási és keresési struktúra. Már csak a sokszínű lábszaghordozó miatt is. Ezért nem szoktam pörköltöt rakni a mákos nudlira sem.

Tehát.

...ha nem a történelemben kell keresni az okokat, akkor miben?
Jó reggelt gyíkok!

www.youtube.com/watch?v=Vr6S2XOfkQg
...

..és a sporthírek:)

444.hu/2016/04/20/megmenekulhet-a-kiesestol-a-felcsut-mivel-legyozte-az-mtk-t

Amióta az eszemet tudom 'üres házzal üzemel az 'libások stadionja.de fel kell épülnie az hétszentség:(
Volt már így a 'történelemben máskor is,hogy le kellet feküdni és szét kellett tenni a lábakat :)

kurvaország hejjjj
Ha-ha-ha, he-he-he!
Hanyadik?
Vagy inkább sírjunk?
Esetleg egyik szemünk sír, a másik meg be van dagadva?

www.hirado.hu/2016/04/21/hiszekeny-dezsot-felmentettek/
@parti_giano:

Nem értelek, te semminek nem tucc örülni.:D
ltán 3 órája
A kilátástalanság elkezdte végleg külföldre vinni a magyarokat
Míg korábban a magasabb fizetések miatt mentek külföldre dolgozni a magyarok, az utóbbi időben megjelent egy új csoport: ők kilátástalannak ítélik saját maguk és az ország helyzetét, és eleve úgy indulnak útnak, hogy soha nem akarnak visszatérni

m.hvg.hu/gazdasag/20160421_a_penz_mellett_a_kilatastalansag_es_a_menekules_motivalja_a_kulfoldre_vandorlokat_euwork_allasborze
@parti_giano:

ki a kicsit nem becsüli...
@gazoló:

hahahahahaha

"kurvaország hejjjj"

mi van? én nem is voltam ilyen mocskos szájú, mégis haragos pillantást kaptam tőled.
@guma: lehajol érte, ahogy lehajol majd a böri tusolójában is a szappanért. legalábbis remélem.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

talán még földrajzot is szeretnének tanulni? komolytalan bagázs! semmi sem jó, hiába indult el büszkeségünk a csúti vasút? képesek mindent itt hagyni, pedig rengeteg pénzükbe került...
@parti_giano:

ha csak mindig reménykedünk...
@guma: na jó, harcolok, ha zászlót bontasz, kedves zsandarkom.
@parti_giano:

melyiket bontsam, drágám? :)
@guma: lehetőleg ne a fehéret. mert akkor hirtelen kezdés után jön a gyors befejezés.
@parti_giano:

a gyors befejezéshez:

hívjuk be az új mesterlövészeket?

www.youtube.com/watch?v=deSRpSn8Pyk

vagy szóljunk a 90 évesnek?

www.youtube.com/watch?v=pMaTPVyxm84
@parti_giano:

jótündér véleménye után, érdemes ezt is elolvasni.

"Pedig -és nyugodtan dobjatok a kiéheztett, beginázott vérhörcsögök közé- a darab beszippant a 15.perctől, felkap, nem enged el, hogy aztán a 80.- ik percben földözba..csapjon, és szégyenszemre a kockásinges, fotelforradalmárok gyűrűjében libabőrös kezekkel törölgessem a szemem, és elcsukló hangon bravozzak.
Pedig rosszul indult.
A közönség összetétele nagyjából megegyezett egy kockárdás/velkámrefjudzsiszes/ internetadóellenes/Dopemanforprezidentes
""""civil""" tüntetésével."

www.facebook.com/bence.apati/posts/1300691969947471?pnref=story.unseen-section&utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_fesztival_201604
@guma: azt mondják, tényleg jó lesz az új rendezés. mármint a hét mesterlövész. kíváncsian várom.

nálunk meg éppen megszüntetik a bözskét, elég hamar, ez a gyors befejezés.
@parti_giano:

a szereplők sem utolsók.

(melyik bözske az áldozat?)
@parti_giano:

Schiffer megint offshorozik:

„A Bánki Erik vezette gazdasági bizottság ma harmadjára vetette el annak az LMP-s törvényjavaslatnak még a tárgyalását is, amely az offshore-lovagok kiseprűzéséről szól. Bánkiék arról sem kívánnak tárgyalni, hogy Magyarországon – a Moneyval ajánlásának megfelelően – a pénzmosás elleni törvényt úgy módosítsuk, hogy ne csak a külföldi, hanem a belföldi kiemelt közszereplőket – tehát a simongáborokat – is fokozott azonosításnak kelljen alávetni.

Bánki a bizottsági ülés után persze erről nem beszélt, hanem csak arról, hogy – amúgy nagyon helyesen – a gazdasági bizottság vizsgálni fogja a kaviárbaloldali Erős János off-shore ügyét. Kerényi Jánostól megtudtuk: van »jó« off-shore, amit a fideszesek csinálnak és van »rossz« off-shore, amiből nem ők gazdagodnak. Előbb-utóbb azonban nem csak az off-shore lovagoktól, de az off-shore pártoktól is meg kell szabadulnunk.”

Facebook Schiffer András: Az off-shore pártoktól is meg kell szabadulnunk
@parti_giano:

jajjj! hát ez a bözskét "ellopták", csak átnevezték a gyereket.
ezt sehol sem lehet megúszni.
@guma:

Olvastalak tegnap,csak nem tudtam válaszolni,de
azt félreértetted drágám!
Annak minden szavával egyetértettem a "haragos pillantás a bennefoglaltaknak szólt a "bocs pedig annak,hogy ide mertem citálni a 'korcsmádat!
Egyem a lelkedet,Te azt feltételezted?:)
@gazoló: :)))

hozz csak akármit, mert én nagyon bénázok mostanában megint.

(azt hittem, hogy erősnek tartottad a kirohanásom. :D)
Orvosok: milliók egészségügyi alapellátása kerül veszélybe

www.origo.hu/itthon/20160421-orvos-haziorvos-ombudsman.html
@gazoló:
.
Taga majd felmegy a minaret erkélyére és nem vesz jegyet a stadionba.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Novák le is forrázta magát a hírre...és most picsog
@parti_giano:

Mérhetetlen dög ez a Konok:))))

"Nagy erkélyről nagyot lehet esni."
(Koelhó Pál, népi bölcs)
Segíccség! Már megint nem értem.

Ha az Eximbank a magyar állam tulajdona, akkor az a magyar statisztika szerint miért is nem a magyar államháztartás része? Ilyen alapon a többi állami tulajdonú vállalkozás sem része a magyar államháztartásnak? Nemá!

Ebből akár az is következik, hogy a magyar vállalkozások is kihagyhatnak a vagyonukból elemeket hasonló indokkal, mint amit a kormány mond? Pedig nekem rémlik, hogy a kapcsolt vállalkozásoknak valamit konszolidálni kell az éves elszámoláskor. Esetleg megint kivéve a gyevi bírót, csak most az állam vállalkozása a gyevi? Bár ez kicsit hasonlít a köszpénzre, ami ha kiadják, magánná válik.:D
@Rodeo36:

Igy igaz!!!

Ami itt volt, az lepkefing és nem lesz foganatja...... (((((((
@öregmatróz: Jut fejembe!Mi van ordas flórival?!?!?!
A hét kérdése:

Vona kinek bazsevál?
@ornagy50:
avval aki nem a tavalyi nyáron barnult le?

amig a törpe lesz, addíg nem lesz vele semmi...:))))

Nszo Csi (törölt) 2016.04.21. 21:14:18

@ornagy50:

Micsoda kérdés ez, Prágám? Ugyan mi lenne? Éli világát. ))
@öregmatróz: Csak nem?!Pedig "ő"szereti az
i-gazságot!!!:D

Nszo Csi (törölt) 2016.04.21. 21:32:55

@ornagy50:

De! ))))
@Nszo Csi: Tudomásul szolgál!!!:)))
@Rodeo36: @öregmatróz: azzal együtt, hogy mélységesen igazat adok nektek, ne legyetek ennyire kemények hozzánk.A magunkfajta közalkalmazott senkiknek nemigen telik hónapos, féléves sztrájkokra, főleg, hogy azt se tudom, van-e sztrájkalap és hol, és mennyi. Ritka az a kollega, akinek nem cincog a garas hónap végén a zsebében (by J.A.)Kanada több fényévre van tőlünk mindenben:(((Ezek a nyomorult rabló ribancok ezt használják ki és röhögnek a markukba.
@evasanyoca:
divide et impera

meddig lehet bírni megalázva, kiröhögve, kifosztva lenni?

a lassú halál is halál csak randább, mint a harctéri kardcsata közben, mert előbbi semmit sem tesz még önmagáért sem...

kapitalizmusban más is műxik... kinek jó?
ugye van a NAFTA kanadai vállalat ki akarta helyezni a gyártását Mexico-ba de a mexicoiak -mikor megtudták- ugyanannyi bért kértek mint a kanadai, természetesen nem kapták meg a gyárat...

a kapitalizmusban kilépnek a dolgozók, és tönkreteszik a tulajdonost (ugye a KMH-n írta valaki a vágóhidat) de nekik meg mindegy, így is úgy is ki van velük baszva de legalább dugovics tífusz ként magukkal rántyák

eszt tuggya ma a kapitalista állam és a kapitalista is...
és inkább enged, mert a léte függ tőle

annak akivel ki van baszva annak mindegy!!!!!!!!!!!!!!!!

brühüyyy
kkk
@Rodeo36: mivel hóttigazadvan, ezért megfontolom, hogy a járókeretemmel kibattyogjak a Parlament elé mindezt egy táblán magam előtt görgetve, Rodi! a többség félti azt a kis hugyos havi alamizsnáját, mert nem akar 28 ezer forintos közalkalmazott lenni. Hát eddig rendesnek hitt ismerőseim beálltak fideszbesúgónak, hogy biztos legyen az állásuk, és te ilyen nyomorult rabszolgának született sejthalmazoktól vársz (meg én is) harci ellenállást, netán forradalmat? Meg fog ez a nép pusztulni, vagy kiáll magáért, nincs más választása:
- Ady Endre -

Fölszállott a páva

„Fölszállott a páva a vármegye-házra,
Sok szegény legénynek szabadulására.”
Kényes, büszke pávák, Nap-szédítő tollak,
Hírrel hirdessétek: másképpen lesz holnap.

Másképpen lesz holnap, másképpen lesz végre,
Új arcok, új szemek kacagnak az égre.

Új szelek nyögetik az ős, magyar fákat,
Várjuk már, várjuk az új magyar csodákat.

Vagy bolondok vagyunk s elveszünk egy szálig,
Vagy ez a mi hitünk valóságra válik.

Új lángok, új hitek, új kohók, új szentek,
Vagy vagytok, vagy ismét semmi ködbe mentek.

Vagy láng csap az ódon, vad vármegye-házra,
Vagy itt ül a lelkünk tovább leigázva.

Vagy lesz új értelmük a magyar igéknek,
Vagy marad régiben a bús, magyar élet.

„Fölszállott a páva a vármegye-házra,
Sok szegény legénynek szabadulására.”
@evasanyoca:
Ady -mint mindíg- csodálatos, te meg a járókereteddel verd fejbe a közterest hogy a koporsdó aggtya neki a másikat és a sarki rendőrt is ugyanúgy...
én a:
Föl föl ti rabjai a Föld nek föl föl te éhes proletár (proletár az semmi mást nem jelent, mint szaporítóanyag!!!!!!!!!! és nem melós!!!! jobb ha tuggyák a delikvencsek)

hát nem megy be dolgozni senki kb 3 hónapig vagy tovább... a 28000 az kevesebb a semminél mert az megaláz és pofánvihog

brühüyyy
kkk

vagy temessétek már el ...
@evasanyoca:

Vagy lesz új értelmük a magyar igéknek,
Vagy marad régiben a bús, magyar élet.

ezt nagyon eltalálta......sajnos
@öregmatróz: én az hiszem az igazi nagy költők mind-mind látták a múltat, jelent és a jövendőt....
@ornagy50: talált: a gazságot.
@öregmatróz:
Ady: Új tavaszi seregszemle
Robogj föl, Láznak ifju serege,
Villogj, tekintet, világbiró kardunk,
Künn, a mezõkön, harsog a Tavasz
S mi harcból harcba csapat-számlát tartunk.

Mi szétáradtunk ûzhetetlenül
S hol élet zeng, ott vivódva mi élünk.
Kis, romlott ország vén kadáverét
Fûti élettel a vér, a mi vérünk.

Száguldva jártunk s most megpihenünk,
Hol friss szivek, szomjas szemek fogadnak:
Vérbe vágyódunk, mink is vér vagyunk,
Piros kedvû, új ütemû lovaghad.

Kik voltunk tegnap ködrongy-fantomok,
Csatákat gyûrünk megemberesedve,
Tegnap még buták tréfája valánk
S ma vagy holnap már Isten legjobb kedve.

Futótûz volt a sárkány-paripánk,
Bevett vár minden óvhatatlan szándék,
Ölünkben szabad, új és romboló
Garmadával a megváltó ajándék.

Mise, tömjénfüst, dicsõ babonák
Dõlhetnek ránk már bús, keserü tûzbe,
Hálózva futjuk mink az ereket
Új élet-mûként, üzetve és ûzve.

Szétcsörtetett a Láznak csapata,
Betût, vonalt, színt és hitet kiváltott,
Hályogot tépett a magyar szemen
S mink nézetjük most vele a világot.

S hiába: a vakság már nem magyar,
Nincs magyar glóbus és a magyar észnek
Meg kell tanulni a mi ütemünk
S nem magyar sors az ábrándos enyészet.

Átváltódik, kit lázunk megkerül,
Mélyül s tornyosul gondolat és álom,
Megrázkódik újat lesve a szív
S minden szokottság fojtogat, mint járom.

Így lettünk mi az új-látó szemek,
Új rezdülés és ünnep az idegben,
Hit, vágy, cél, csók mind-mind azóta más,
Mióta mi lüktetünk a szivekben.

Ki minket üldöz, szivét vágja ki,
Ki minket nem ért, önmagát gyalázza,
Mert ott vagyunk mi immár mindenütt:
Új a világ nálunk is már, hozsánna.

Tûz, vér, láz, ujság, boldog változás,
Csupa teremtés lángol a szemekben,
Örök tavasz, örök forradalom,
Óh, ékeskedjél mindig ékesebben.

Robogj föl, Láznak ifju serege,
Villogj, tekintet, világbiró kardunk,
Künn, a mezõkön, harsog a Tavasz,
Harsogó Tavasz, kisérd el a harcunk.
@evasanyoca: életem során én is arra jöttem rá: az írók de főkép a költők nagyon belelátnak a társadalom lélektanába. a régiek kiváltképpen de a kortársak is.

kár, hogy a politikához meg nincs gyomruk, a mai "politikusok" meg nem fogadják meg a tanácsaikat...

lehet, hogy ez okozza a mi kálváriánkat...
@Rodeo36: " te meg a járókereteddel verd fejbe a közterest hogy a koporsdó aggtya neki a másikat és a sarki rendőrt is ugyanúgy.."

nagyon 1 húron tudnák pendülni veled....

hajlandó vagyok azt mondani, hogy ezeket csak valami nagy veréssel lehetne móresre tanitani...

a törpe a gyerekkori veréseit nekünk adja vissza

nekünk a kutyaharapást szőrivel kellene gyógyítani...

kkkkkkkkkkkkkk...........:))))))
@Rodeo36: hát igen, próféta - nagyság....
...máma már nem hasad tovább

aludj el szépen kis Balázs....
@evasanyoca: @öregmatróz: @ornagy50:

Szeretnék úgy ötven,száz év távlatából visszatekinteni erre a korszakra! Hogy tél majd az utókor?
Ritka ordenáré,hazug,képmutató időszak teli cinizmussal,gonosz manipulációval!

Amit el lehetett követni a demokratikus berendezkedésű államrend megnyomorítására az megtörtént!
Minden hatalmi ág beleállt Gé és rendszerének elvtelen kiszolgálásába!Gyalázat ami folyik!
Amit igazságszolgáltatásnak hívnak,az annak a megcsúfolása! (quaestortól,flórin és társain keresztül a munkajogok leépítéséig az égbekiáltó tolvajlásokig:(

...kimegyek okádni:((
@Rodeo36: 'ezzzzz nagyon ott van!!
@Rodeo36:

NEKÜNK MOHÁCS KELL

Ha van Isten, ne könyörüljön rajta:
Veréshez szokott fajta,
Cigány-népek langy szivű sihederje,
Verje csak, verje, verje.

Ha van Isten, meg ne sajnáljon engem:
Én magyarnak születtem.
Szent galambja nehogy zöld ágat hozzon,
Üssön csak, ostorozzon.

Ha van Isten, földtől a fényes égig
Rángasson minket végig.
Ne legyen egy félpercnyi békességünk,
Mert akkor végünk, végünk.
@Rodeo36:
ezt a verset kellene annak a kétmilla szavazónak megérteni akik csak a törpe szavát isszák.

sajna azok meg funkcionális analfabéták.

innentől nem sok reményünk lehet......:(((((
@gazoló:

ma este úgy látszik borús hangulatban vagyunk...

...ne felejtsd: a reményhalat...:))))
@gazoló: @öregmatróz:
ISTENI FORRADALOM AMÚGY JÉZUS KRISZTUS ELVTÁRS ÉLETÁLDOZATA

www.youtube.com/watch?v=QPyyFrg4bNs

NEM MARX KEZDTE

brühüyy
kkk
@gazoló:

büszke vagyok magamra sohasem van a kezem ügyében kiöntendő mikor ilyeneket kibontok...

a "rája" az kurva egy rája

brühüyyy
kkk

amíg humor van addig élet is van
@Rodeo36: @öregmatróz: @evasanyoca:

Kedvenc Adytól:

Ady Endre: A perc-emberkék után

Otthon bolondját járja a világ,
Majmos, zavaros, perces, hittelen,
Nagy, súlyos álmok kiterítve lenn,
Fenn zűrös, olcsó, kis komédiák.

Magyar Bábelnek ostoba kora,
Ments Atyaisten, hogy bennelegyek -
Engemet kötnek égbeli jegyek
S el kell hogy jöjjön nászaink sora.

Most perc-emberkék dáridója tart,
De építésre készen a kövünk,
Nagyot végezni mégis mi jövünk.
Nagyot és szépet, emberit s magyart.

Robogok honról rejtett vonaton,
Ebek hazája ma, nem az enyém -
S ha marad csak egy hivőm, szent legény,
Még a holttestem is ellopatom.

Ez a ricsaj majd dallá simul át,
Addig halottan avagy éberen,
Pihenjen a szent láz s az értelem,
Míg eltünnek a mai figurák.

Magyar leszek majd hogyha akarom,
Ha nem sutáké lesz itt a világ,
S fölcsap minden szent és igazi láng
Rejtekből avagy ravatalon.

www.youtube.com/watch?v=8kzxPrN5bag
@gazoló: még az a szerencse, hogy ebben a mocskos érában vannak humormorzsák....rájuk tapadok és viháncolok....kkkk

De: hol vannak a tudósok, írók, költők, a kifosztottak, a megalázottak? hát télleg nem lehet megúszni véráldozat nélkül? mert, ha nem, a békemenet törzsgárdái lesznek az elsők, akik ,ha fordul a kocka belevájják a Nemzet Fehérjéjébe a karmukat...mert mindig így szokott lenni...a többi meg az elszámoltatáskor eljátsza Kovács Koko Nem Fideszes Istvánt...kkk
@Rodeo36:

'hazai 'r'ezet 'rája erre a 'búvalbaszottságra:))

www.youtube.com/watch?v=xZO5KTJTwhE
@gazoló: minden szava kincs, no de ez aztán a csúcs:

"
Most perc-emberkék dáridója tart,
De építésre készen a kövünk,
Nagyot végezni mégis mi jövünk.
Nagyot és szépet, emberit s magyart"
@evasanyoca:

Amiről írtál,hogy olyanok is eladták magukat akikről nem gondoltad volna,az én környezetemben is áll!
Csak nézek és ámulok,mire képesek "perc" emberek:(

...."jön még kutyára dér:))

www.youtube.com/watch?v=8r15l_OjmEQ
@gazoló: tudod, én éltem akkor, és nem is rosszul, amikor a határok zárva voltak, és aki kinnmaradt azt úgy hívták, hogy disszidens...hogy úgy lopták be a hazajövők a vámon a fa szappant és a nylonharisnyát....hát most kérdezlek én téged: akik annyira nyalják a seggét ennek az ótvar rezsimnek, ezt akarják, ezt?...olvasom, hogy nem hívnak meg bennünket az ujjá alakuló eu-ba, elérte orbán, mi meg engedtük......ezt akarták?????
@evasanyoca:

'ezt igen ezt!!
ezeknek elég a 'magyarseggbe magyarlófasz,miközben egy kutyabőrön,'há'turulcsakra ponton ba&&ák a kecskét:(

(..bocs kecske és Pilis!!)
@gazoló:
Händel Messiah Halleluja ragtime style
canadian brass

www.youtube.com/watch?v=9aRYxzeIVuM

brühüyyy
kkk
@gazoló: akik meg nem, azok már elhúztak, mint a vadlibák....ha nekem valaki aszongya, hogy öregségemre jobban bele leszek taszajtva a dagonyába, hát kiröhögöm, hogy feladják önként és dalolva a szabadságot, a függetlenséget, a jólétet, a disznószaros csizmáért.......no, nem hergelem magam, mer az öregasszony vérnyomása már így is az egekbe...(((
@gazoló:
kkkkkkkkkkkkkk

www.youtube.com/watch?v=qhHUmWkCWlU

brühüyyy
én zümmögöm a tronbon-szólamát
@Rodeo36:

..zseniálisan össze van szőve:)
@dr. jenőke (jenőke):

Taga majd felmegy a minaret erkélyére és nem vesz jegyet a stadionba. "

Milyen jegyet?:)

Fizetnek majd annak aki ott lesz 'tahós pénzből,csak nyomjon még le harminc 'allahuakbart a magyarfoci és a 'főszotyiköpködőfehérvárihuszár lelkiüdvére:)
@gazoló:
www.youtube.com/watch?v=QANaVbPZcQ0

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

brühüyyy

La virgen de la Macarena
@gazoló:
és itt José Carreras el is énekli
La virgen de la Macarena

www.youtube.com/watch?v=WiPmnVi2RJg

brühüyyy
kkk
@Rodeo36:

Kösz!
Tényleg menni kéne,hogy a 'rézfacú'bagoly csípja meg!

www.youtube.com/watch?v=IGlugsYQZgg
@gazoló:
Elisabeth Schwarzkopf a mesternője!!!!!!!!! mondta, itt van a mi kis Renée-nk

kösz és a Calleja sem akármi

brühüyyy

kkk
@evasanyoca:

sztrájkalap?!

csak ott van ahol van normális szakszervezet! ilyen pedig kevés van.

ráadásul a munkatörvénykönyvet is csak erősen támogatott, nagy létszámú szakszervezet tudja "megkerülni" és képviselni a tagok érdekeit.

nem véletlenül járattam itt (is) pár éve a pofám ebben a témában.
a sztrájk nem játék. körültekintően kell szervezni, hogy hatása ütős legyen. vagy akkora felháborodás kell, amikor szinte mindenki mellé áll, mert a cél az ő életét is befolyásolja.
ennek pedig előzménye a tájékoztatás, tájékozottság.
kemény napok elé néz mindenki, mert a reformok működnek:

Óriásit nőtt az adósságunk hiába a törlesztés

mfor.hu/cikkek/makro/Oriasit_nott_az_adossagunk_hiaba_a_torlesztes.html

és:

Hatalmasra nőtt a bérszakadék az országban

mfor.hu/cikkek/makro/Hatalmasra_nott_a_berszakadek_az_orszagban_-.html
ez meg maga a magyar csoda!

Magyarország ÍGY nem szeretlek! ekkora és ennyi szemétség ami itt a kisemmizések számtalan változatát meglépi az már bűn!

Fideszes lázadást szít a belügyminiszter legújabb törvényjavaslata

vs.hu/gazdasag/osszes/fideszes-lazadast-szit-a-belugyminiszter-legujabb-torvenyjavaslata-0421
@guma: 'sziajóreggelt!

Tudtuk jól,hogy kibújik a szög..bár az időleges hozadékot szépen igyekszik 'kancsi és csapata zsebébe tömni!
Arra már gondolni sem merek,mi lesz ha a ""pénzeső mérséklődik,a 'nyugdíjpite forróbbá válik és valami globális destabilizáció kicsit megbillenti a forintot!

Persze tudom az állampapír nem hitel:))és sok 'fidessbirkának benne a lé!
De majd 'róbertbácsi módjára áljuk a cehhet:(

.............

444.hu/2016/04/21/tarlos-a-romai-parti-vedmuvet-meg-kell-epiteni-es-ehhez-elkerulhetetlen-fak-kivagasa-is

"ha meg kell baszódni,hát meg kell''''

...most káromkodok rohadtul!
@gazoló:

szia!

elmentettem már tegnap! valamelyik nap, majd emlékeztetőnek beteszem...
@gazoló:

"...most káromkodok rohadtul! "

az kevés!
vérszemet kaptak! ők nem alkalmazottak! ők az urak! :(((

Kósa Lajost nem lehet ám csak úgy akármiről kérdezgetni

comment.blog.hu/2016/04/21/kosa_lajost_nem_lehet_am_csak_ugy_akarmirol_kerdezgetni

Tényleg szétbarmolnak a Várban egy műemléket?
Úgy néz ki, hogy miniszterelnöki erkélyt építenek a karmelita kolostorra

index.hu/urbanista/2016/04/21/tenyleg_szetbarmolnak_a_varban_egy_muemleket/
@guma:

Akkor más:)
Legyen szép a napotok!

www.youtube.com/watch?v=jGFUKsv1epk

(hátha erre Knoszi is erretéved estefele:)
@gazoló:
a tarlós az egy poloska

ki kell kerülni még a bokrokat is azzal a szarral, ami mire összerakják már el is lesz öntve az ártér, nem eccerűbb megtíltani ártéri építkezést(erre volt törvény az átkosban)

hülyeség fájna ordítanának

brühüyyy
kkk
@gazoló:

sajnálom! nekem ez a dal jutott most eszembe:

www.youtube.com/watch?v=pWZmtQLxkrA

ettől az építészeti förmedvénytől és a "vezérek" pofátlanságától elment minden kedvem. nézd meg a makettet...

nol.hu/kultura/lazar-semmifele-takargatnivalonk-nincs-1609507

na mentem...
@Rodeo36: "nem eccerűbb megtíltani ártéri építkezést(erre volt törvény az átkosban)"

Hát eccerűbb lenne, de azóta is rengeteg ingatlan épült fel a római parti ártéren. :( Amúgy meg védje meg mindenki a saját házát, aki olyan hülye, hogy ártérre építkezik.
A fő árvízi védvonal mindig is az un. nyúlgátnál húzódott, a Nánási és Királyok útja mentén.

greenfo.hu/uploads/hirek/325/32523/cikk.jpg
@Rodeo36: Ha már szóba hoztad Adyt és az Isteni forradalmat. :)

Ady Endre - A Sion-hegy alatt

Borzolt, fehér Isten-szakállal,
Tépetten, fázva fújt, szaladt
Az én Uram, a rég feledett,
Nyirkos, vak, őszi hajnalon,
Valahol Sion-hegy alatt.
Egy nagy harang volt a kabátja,
Piros betűkkel foltozott,
Bús és kopott volt az öreg Úr,
Paskolta, verte a ködöt,
Rórátéra harangozott.

Lámpás volt reszkető kezemben
És rongyolt lelkemben a Hit
S eszemben a régi ifjúság:
Éreztem az Isten-szagot
S kerestem akkor valakit.

Megvárt ott, a Sion-hegy alján
S lángoltak, égtek a kövek.
Harangozott és simogatott,
Bekönnyezte az arcomat,
Jó volt, kegyes volt az öreg.

Ráncos, vén kezét megcsókoltam
S jajgatva törtem az eszem:
„Hogy hívnak téged, szép, öreg Úr,
Kihez mondottam sok imát?
Jaj, jaj, jaj, nem emlékezem.”

„Halottan visszajöttem hozzád
Én, az életben kárhozott.
Csak tudnék egy gyermeki imát.”
Ő nézett reám szomorún
S harangozott, harangozott.

„Csak nagyszerű nevedet tudnám.”
Ő várt, várt s aztán fölszaladt.
Minden lépése zsoltár-ütem:
Halotti zsoltár. S én ülök
Sírván a Sion-hegy alatt.
@guma:

Ja..és 'mindenleleszbetonozva--mindenkinyogodjonleapicsába:(

Kellet ez búcsúzóra 'Margódrága?

szasz!

meséljen inkább a "rőthajú pap:)))

www.youtube.com/watch?v=IlOX-HwCxh4
@Rodeo36:

Hol élsz Rodi,itt az a törvény amit 'szrbanvektor felböfög:(?
.....

@Gábris szomszéd: D

Fabot biztos elrabolták a lengyel békemenetesek:(
@gazoló: biztos többen lehettek,hogy eltudták rabolni!
@öregmatróz: "...ezeket csak valami nagy veréssel lehetne móresre tanitani..."

Tudják ők is, ezért nyúlnak le földet, bankot, vendéglátást meg mindent, ami magától is képes valamennyire működni. Nem akarnak úgy járni, mint első kormányzásuk után, amikor kiesett az állami csöcs a szájukból. Persze azt nem tudják, hogy a kapitalista az tud gazdálkodni is, és akkor is talpon marad, ha nem kap állami megrendelést. Majd ezt is megtanulják. Aki meg nem, az tönkre megy. Mint pl. az országgyűlés többségi képviselője, akinek csak adósságot halmozó vállalkozása van, meg a hírek szerint sofförjének 100 millióért földje. Persze, ha nem lesz már képviselő, és nem a fidesz lesz kormányon, vajon nem fog meglepődni?

Mellesleg amikor a fideszes országgyűlési képviselő közmunkásokkal dolgoztatott a határban a saját földjén, az nem volt bűncselekmény, egy másik kisfalu polgármesterét bezzeg megvádolták hasonló cselekmény, közmunkásoknak a saját kertjében történt dolgoztatása miatt. Nesze nekünk jogállam.
@Gábris szomszéd:
mint már valahol írtam, a fák és a bokrok kivágása (még a fűé is) aszt eredményezi, hogy a Duna jobban és gyorsabban mossa ki a partot és a mobilgát nemsokára benn lesz a főmederben és az ártéren épített kulipintyók meg hódok és harcsák lakásaivá válnak majd a hód fog zongorázni benne

brühüyyy
kkk
amikor a zeszet osztották ezek a koleszos poloskák eltávon voltak
@guma: mikor tudomásom van arról, hogy a PDSZ azért alakult meg, mert utálták a Gallónét, de hát ő meg miért is mondott volna le, mikor 1600 éve kiesett a tanítónői gyakorlatból, és jól el kapirgált a kis szemétdombján.Vigyázott a visegrádi pedagojgosz üdülő állagára, amikor anno sztrájkolni akartunk egyszer nagyon csendesen, még a 80-as években, végiglátogatta az iskolákat és leb...ta az igazgatókat, hogy mit is képzelünk, aztán voltunk vagy 10-en, zuhogó esőben...kkk...no most is ketté van szakítva a ped.szakszervezet, és Gallóné most is ott van, a hattyú halálát próbálgatja .....kkk
@evasanyoca: "...mikor 1600 éve kiesett a tanítónői gyakorlatból, és jól el kapirgált a kis szemétdombján."

Nem értelek.
Vagy nagyon öreg vagy, és rossz az emlékezeted, vagy nem vagy annyira öreg és akkor meg valami rosszindulat költözött beléd?

Galló Istvánnérőól ezt írták a wikin:

"Szakszervezeti pályafutása[szerkesztés]
1972-től szakszervezeti tag. 1983–1986 intézményi bizalmi; 1986-2000 alapszervezeti titkár. 1990-től 2007-ig a PSZ VIII. kerületi titkára, 1994-től budapesti titkára és az Országos Vezetőség tagja. A PSZ 2007. szeptember 29-i munkakongresszusa a soron következő tisztújító kongresszusig megbízta az alelnöki teendők ellátásával. A SZEF budapesti koordináció képviselője 2007-től. A SZEF IV. kongresszusán, 2007. június 8-án a szervezet alelnökévé választották. 2008. július 1-jén a Pedagógusok Szakszervezete XVIII. kongresszusa a szakszervezet elnökévé választotta."

Mellesleg különösebben nem érdekel Galloné sem, mint ahogy a többi gyerekes pedagógus megmozdulás sem ( nem a célja, hanem a szemérmes módszere miatt, miszerint szűzek is szeretnénk maradni, de imádjuk a szexszet is, tüntetünk is meg nem is, tudod így van ez :) ), de talán egy tanító a tényeket ne ferdítse. Főleg ne az, akiben eddig mi ndig meglehetett bízni.
@látjátok feleim szümtükkel: nem vagyok rosszindulatú, én átléptem a PDSZ-be, mert úgy láttam, többedmagammal, hogy Gallóné hajlik a hatalommal suskusolni. ennyi. soha nem lett volna a PDSZ, ha mindenki a wikit olvassa róla....hozzánk is bejött, rendkívüli tanértekezletet tartatott a 20 perces szünetbe és közölte, hogy tilos sztrájkolni...ha megmagyarázza, hogy gyerekek ez nem poitikus most, akkor megértjük, de nem, semmi magyarázat.....szóval, bocs, de én megalkuvónak tartom a koromtól függetlenül.
@evasanyoca:

A megegyezés, kompromissszummal vagy anélkül, nem megalkuvás. A kompromisszum sem ördögtől eredő, főleg, ha értelmes.
A lényegre nem reagáltál. Kár.
@látjátok feleim szümtükkel: szívesen reagálok, de nem tudom, mi a lényeg...
@látjátok feleim szümtükkel: a "szűzkurva" hasonlatod ragyogó, csak ki az, aki megmondja, meddig van a szűzkurvaság és mikortól kezdődik a törvények betartásával való sztrájk??...én a falra mászok, hogy "kompromisszum" az, hogy sztrákolunk bent az iskolában, és megtiltják, kvázi törvényellenes, kijönni az utcára, ami a lényeg lenne, nemde, mert az utca embere látná, hogy kiért-miért? no én ezért is haragszom rá, hogy ilyen fából vaskarikába is belement.Nem kellene itt szépelegni, Rodinak adok igazat: leállni a francba, és addig nem menni, amíg a hatalom meg nem hunyászkodik...és persze azt sem ártana, ha más szakmák mellénk állnának ugyanigy....
@evasanyoca:

Néked magyarázzuk mi a szűz kurva?:)
A Questor botrány anatómiája.
Az Együtt tüntetésén egy károsult elemezte részletekbe menően e csalás lényegét, Polt Péter Tarsdolyt mentő praktikáját (1:12):

www.youtube.com/watch?v=OLb_NoHtKjs
@Bárdos Lilla: Meg kéne szoknunk egy fogalmat közállapotainkra. (Igencsak) korlátozott szuverenitás. Nagyhatalmak (valójában csak egy nagyhatalom) játékszerei vagyunk csupán, politikumunk pedig az őket kiszolgáló kollaboráns köztörvényes banda, voltpetyástól táskacsabáig.

inacioangelos.wordpress.com/2012/05/01/a-vorosnacik-vegnapjai-3/
süti beállítások módosítása