Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.youtube.com/watch?v=uOiTX8lF3R8 Isten éltessen Dani! Kívánom, hogy legyen úgy, ahogy szeretné... (2024.03.28. 14:23) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2016.01.20. 08:51 Fabius

Központi felvételi: a stresszfaktor

Olvasom Dr. Gyurkó Szilvia írását a wmn.hu-n, és kicsit találva érzem magam. Én is azok közé tartozom most, akik a központi írásbeli felvételi után izgulva várják a délutánt/holnapot - a kiszemelt középiskola honlapja szerint 20. után kerülnek ki az eredmények - hogy megnézze, a gyerek jól becsülte az elért pontok számát, vagy tovább bonyolódik az életünk?

Egyetértek Gyurkóval abban, hogy extrém terhelésen vagyunk túl mindannyian, gyerekek, szülők, és szerintem a tanárok is. Meg abban is, hogy nem biztosan van ez így jól. Egyetlen teszten áll vagy bukik a továbbtanulás nagyobbik része. Oké, hogy egyes középiskolákban szóbelin javíthat a gyerek egy elrontott/túl stresszelt írásbeli után, de...Egyrészt erre nincs mindenhol mód, és a százból megszerzett pontok alapján sorolja az iskola a felvett/nem vett gyerekeket, másrészt meg ahol van is szóbeli, azon összesen 40 a szerezhető pontok maximuma az írásbeli 100 pontjával szemben.

Szóval erre a lapra kell föltenni kb mindent.

Azt pedig nehezen viselik a 14-15 éves kamaszok, mikor naponta kell hallgatni, tanuljál édes gyerekem, gyakoroljál, mert ez az egyik fő dobás, ami meghatározza a jövődet. Értik ők meg minden, de az ember gyerekének tele van a töke az egésztől. Abban a korban vannak, amikor hagyja őket békén a társadalom utat, egyéniséget keresni, ne baszogassák tanulással, megfelelési kényszerrel meg semmivel. Az én fiam is mondott volna számtalanszor nemet, ha megtehette volna. De nem tehette, mert a fostos teszt rémképe ott lebegett a fejünk fölött, szülőként az én felelősségem, hogy ne hagyjam szarok bele, ahogy esik úgy puffan alapra helyezni a továbbtanulást.

Mert nem a szerencse szerepére akarom tanítani a gyerekem.

Akkor sem, ha Gyurkó írása szerint a feladatlapok összeállítása - khmm - évek óta minimum véleményes. Mi szülők nem vagyunk szakemberek ennek megítéléséhez. Nekünk meg kell mászni a stressz - Csomolungmát, át kell küzdenünk magunkat a gyerekkel, tanárokkal együtt az oktatási hivatal honlapjáról letölthető régebbi feladatlapok típuspéldáin, és erősen imádkozni kell azért, hogy a mai kiszámíthatatlan oktatási rendszerünkben ne változzanak a feladattípusok amíg a gyerek élesben is nekiül bizonyítani, ő felkészült amennyire lehetett.

Nem tudom mi lenne a jó megoldás. De azt igen, hogy a kamaszlázadás idején ez így, ebben a formában próbára teszi a gyerek-szülő kapcsolatot. Ahol nincs meg a feltétlen bizalom - apám/anyám nem egy beszélő fasz, és tényleg csak jót akar - ott akár komoly gondok is lehetnek.

117 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr788287544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tényleg úgy képzelik képezni és az életre felkészíteni a gyerekeket, mint lovakat a versenyistállóban? 19. sz.-i poroszos oktatási módszerekkel?
Ez egyszerre horrorisztikus, nevetséges és elképesztő. Milyen az már, hogy nem a 12-15 éves gyerek választja az iskolát, hanem az iskola választja a gyereket?
@PeniValdes: Igen, és még érettségire se volt szüksége hozzá,
@empatikus pszichopata: az élwt nem tejfel,és nem fognak tőled általában elájulni.
.
Amennyiben kialakul valakiben 8-10 éves korára az önismeret, és ez kellő elvárással társul saját magával szemben, nem kell félteni a csemetét.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Mégis, mi lenne? Universität Wien -- ami kapásból első jelöltként eszembe jut.
@empatikus pszichopata:
Spec.nálunk az a 14 éves - a tanulmányi, felvételi eredményének köszönhetően - választhatott melyik középiskolába akar menni. Nem a helyit választotta, hanem a megye legjobbját, amiért naponta 70 km-t vonatozik is. Ott pedig az iskola tényleg jól motiválta, felhúzta, erősítette, a nevéhez méltóan. Ennek ellenére az osztályukban ez nem minden gyerekkel így történt, 2-3 el is ment innen, de a nagy többség szépen húz, nem versenyistállóként élik meg, pedig hallottam más szülőket sopánkodni erről. Igaz aki a legjobban szapulta, a gyereke nem is oda járt, ráadásul a T.szülő ostobaságokat mondogatott...
@Malter Valter:
Tévedés, már a terhes nőknek is zenét kell hallgatniuk, hogy a gyermek hallása időben kifejlődjön,és szép képeket, tájakat kell nézegetnie, hogy jól bírja majd a stresszhelyzeteket a megszületett gyermek.
Ehhez járul még a csók a férjétől, a csok az államtól, ezt már csak a taxisok tudják überelni az über-rel.
De ha igyekeznek, felzárkóznak hozzájuk a google map ellen tüntető kartográfisták, az sms-ek ellen tüntető mobil nélküliek, és egyéb net és okostelefon alkalmazások ellen az alkalmazottak.
@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi:
A pláne, hogy nem. Pedig agyaltunk rajta. Titkon én remélem majd, hogy megjön az esze közben. Most BP-re, v.Szegedre. Kemény lesz.
@PeniValdes:
Hééé... Normális a kölök! :)
Pszichomaki akar lenni...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: jogos,elvégre ahhoz kell humán érdeklődés is,meg reál is.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: az tök jó. a tanulmányait gyakorlatban megfigyelheti az aptyán.
@parti_giano: még az is lehet,hogy felismer vmi újat,miközben megfigyeli apját.
@parti_giano: ok,ok,de még nem diagnosztizálták a bolizmust
@parti_giano:

:))..degec'mé Bolit bántod,'vanik itt egyéb patológikus eset genya:))

'minnyájönoricafőnéniosztlebaszik:))
@gazoló: szerintem itt mindenki patológiai eset..:)
@parti_giano:

Inkább erre keressél valami 'pszihomúkust aki ki'kezeli:))

kepkezelo.com/upload.php
@gazoló: az írja, általános hiba, így max a linkelőre kell kiküldeni valakit a pierre cardin ruhagyár kényszerzubbony részlegéből.
@parti_giano:

Ezek szerint nem sokat vacakoltak, se a tényekkel, se a látszattal, se a demokrácia nevezetű szarral. [szerintük]
@gazoló: "Hagyni kell Őt,néha "csücsülni ringó cseresznyeágon"!"

Ez az én mondatom!

Általánosból hazamenvén megzsíroztam egy szelet kenyeret, irány a kert, és a cseresznyefán kiegészítőnek faltam hozzá a cseresznyét. A fákat akkor ültette az apám, amikor én születtem, velem okosodtak.:D
@látjátok feleim szümtükkel:

www.youtube.com/watch?v=nZRhjLHtDQU

"Általánosból hazamenvén megzsíroztam egy szelet kenyeret, irány a kert"

'kábé így kéne:)
@jaegtoer:

Ugyan Jég!

Fizesd paraszt,a hatástanulmányoktól kezdve a fenntartásig-bontásig-enyésztig az összes gempát:(
Megszavaztad a kétharmadot 'köcsögmagyar:(

.........

Aláíratnák az összes támogató vadbarommal egy olyat,hogy az összes nyereség az övék,deha nem....

www.kephost.com/image/SyST
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Szegedet imádom (ha kell tuti helyen lévő albérlet, tudok segíteni :), viszont a mai Magyarországon az egyetlen, valóban nyugatias nagyváros Budapest. Továbbra is azt mondom, Bécset nem kéne ab ovo elutasítani.
@Imola Helyesi: Asszonyom! Tudom, hogy Ön a varánuszblog páriája, ezért a bennem ágaskodó, osztálykülönségekre érzékeny dzsentri azt mondja: Udvarlása -- bár jól esik -- hiábavaló.

;-)
@gazoló:

Középiskolába a tanítás után két film megnézésére volt idő a kora esti vonat indulásáig. Nagyon sok filmet láttam a város három mozijában. Mondjuk nagyon kedvező volt a diákbérlet ára. Ma talán csak egy van meg belőlük.
Ja, és mindezek ellenére lett diplomám is.
Alakul a stressz.

mno.hu/energia/a-gazprom-felbontotta-a-deli-aramlat-megallapodast-1324636

Az előbb meg azt olvastam, hogy az oroszok északon a németekhez építenek valami gázvezetéket. Szóval tényleg alakul a stressz. Úgy keleteurópai viszonylatban.
Klapka György egy interjúban azt nyilatkozta, hogy mivel a felesége letette a parasztvizsgáját, ezért rá hagyja a dió ültetvényt.
Nekem teccik, hogy parasztvizsga. Ilyen sem volt még a magyar történelemben.
Még megérjük a következő címeket: okleveles paraszt, diplomás paraszt, doktor paraszt, szakmunkás paraszt , segédmunkás parasz .

Egyébként meg akinek nem teccik, az csak úgy paraszt. Kisbetűvel.
@jaegtoer: @gazoló: a népszavazás intézménye gondosan likvidálja a kínos kérdéseket.
Szerintem teljesen fölösleges a felvételi.
Átlagolják az utolsó 2-4 év összes jegyét az adott tárgyból és az alapján állítsanak fel rangsort.
Ha valakinek nem tetszik a kapott szám, akkor írjon felvételit.
@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi:
Félreértett, nem kedvelem a márateréziárahajazóűberechte felsőbbségi tudatú libbencslabbancúrtudatú majmokat.
@Hottentottenstottertrottelmutterattentäterlattengi:
Pórias arcán nem lappang pir, perelő pór, pár purdé is pörölhetne magával olyan prüd, / r előre ugrott/, inkább par-aszt illik ide.
@parti_giano:

"_a népszavazás intézménye gondosan likvidálja a kínos kérdéseket._"

Amennyiben mégsem, megteszi a Kúria.

Mérföldkőhöz érkeztünk. A demokratikus utak bezárultak.
.
Kosztolányi Dezső: Akarsz-e játszani?

A játszótársam, mondd, akarsz-e lenni,
akarsz-e mindig, mindig játszani,
akarsz-e együtt a sötétbe menni,
gyerekszívvel fontosnak látszani,
nagykomolyan az asztalfőre ülni,
borból-vízből mértékkel tölteni,
gyöngyöt dobálni, semminek örülni,
sóhajtva rossz ruhákat ölteni?
Akarsz-e játszani mindent, mi élet,
havas telet és hosszu-hosszu őszt,
lehet-e némán teát inni véled,
rubin-teát és sárga páragőzt?
Akarsz-e teljes, tiszta szívvel élni,
hallgatni hosszan, néha-néha félni,
hogy a körúton járkál a november,
az utcaseprő, szegény, beteg ember,
ki fütyürész az ablakunk alatt?
Akarsz játszani kígyót, madarat,
hosszú utazást, vonatot, hajót,
karácsonyt, álmot, mindenféle jót?
Akarsz játszani boldog szeretőt,
színlelni sírást, cifra temetőt?
Akarsz-e élni, élni mindörökkön,
játékban élni, mely valóra vált?
Virágok közt feküdni lenn a földön,
s akarsz, akarsz-e játszani halált?
.
.
@parti_giano:

Már hogy lenne érintett akár egy is? Mind benne van nyakig.
.
Napok óta nem nem alszom.
Most megnyugodtam.

Repülőtér épülhet Felcsúton!

www.atv.hu/belfold/20160120-repuloter-epulhet-felcsuton/hirkereso
.
@dr. jenőke (jenőke):

Azért még forgolódhatsz egy kicsit, mert királyi palotát még nem jeleztek, pedig kéne oda egy.
@jaegtoer: még az alkotmánybíróság felülírhatja a kúriát.
@dr. jenőke (jenőke):

Csak reptér?
Kikötő nem lesz?
@Imola Helyesi: "...nem kedvelem a márateréziárahajazóűberechte felsőbbségi tudatú libbencslabbancúrtudatú majmokat."

B+, ne nézz a tükörbe, vagy törd ösze, mert ha kísértésbe esnél, nem láthatod magad.!
@parti_giano:

Szerintem nem jó a kérdés, ezért nem fogja felül írni. Úgy érzem, ezt szándékosan adta be aki, azért, hogy más ne tudjon jó kérdést feltenni. Aláírást kéne ellene gyűjteni, oszt ha sok milla összejönne, azt belökni a parlament kapuján, olvasgassák.
@Eszter jött:
.
Duna-parti kis kikötő is lesz. Max a Queen Mary 2 fér el.
Vagy a települést telepítik át, vagy a Duna felejti el, hogy eddig hol folyt.
@parti_giano:
.
felülírhatja?
Milyen kulturáltan fejezted ki magad.
Régön csak egy libát köllött vinni a tanítónak, oszt mingyjárt mögvolt a jeles.
@látjátok feleim szümtükkel: erdélyi katalin adta be az olimpiáról, nem hinném az áltad megpendített hátsó szándékot.
@parti_giano:
.
Taga tud erről?
Ha megtudja elrohan és vesz egy kalapácsot.
Végre kihúzhatja magát.
.
@parti_giano:
.
Vigyázz! Ha érett leszel, leesel.
@dr. jenőke (jenőke):

Kösz a verset!
.......

"Ha megtudja elrohan és vesz egy kalapácsot"

Amekkora műszaki zseni,reszeljen magának,oszt illessze bele a nyelit:)))
@Eszter jött: "Segítsetek rajta segítsetek rajta"!!!:)
@gazoló:

Már csak a mauzóleum hiányzik.)))
@ornagy50:

Őrnagyom, ez meghaladja minden tudományom. ))
@gazoló:
A hónap kommentje volt ez! :)

@látjátok feleim szümtükkel:
Erre mondták, hogy minden le volt zsírozva előre, kiskapuk beépítve, szabadrablás pedig gátlások nélkül. A fideszbirkák úgy is bégetnek és bólogatnak, megszokták a szopóreflexeik is.
Nekik az nem gond, hogy ez a csürhe napi szinten köpi őket is szembe.
Ja és persze "agyurcsányahibás"! :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Faszaság van,'essetunni!Fut a szekér és jöhetnek a felminősítések!

Különös érzés kerít néha hatalmába.
Fel fogok ébredni és minden menni fog tovább a maga medrében,nyugodtan,józanul ésszerűen az országban.Az álom miatt csak én látok mindent ilyen pessszimistán!Elfogult és túl kritikus vagyok és talán más szemszögből elviselhetőbbnek látszanak a nyilvánvaló törvénytelenségek,a lenyúlások a pofonok a jogállamnak.Élnek még polgárok, magukat komolyan vevő,látó értelmiségiek és szót emelnek,ellenállnak,de nem!
Nem tudok felébredni! :((

"Ja és persze "agyurcsányahibás"! :) "

Ja és persze,van az a 'zsé amiért tükörbe tudnak nézni és a "szopóreflex gond nélkül kialakul 'tanaraknál,'profoknál,zenészeknél,sportolóknál,hűbéreseknél!
@Eszter jött:

..hátha nem 'wóttmá-még:)
..............

Kiss Judit Ágnes

Kurucnóta

Ha a szívem

marhapörkölt volna,

abból az e-

gész haza jóllakna,

úgy megnyalná

utánam a száját,

mint a legény

szokta a babáját.

Ha szívemből

kolbászt töltenének,

elég volna

tizennyolc megyének,

csak egy volna,

ami kimaradna,

de annak a

szeme kimeredne.

Rovásírás

van az én gatyámon,

abba rejtem

harcos buzogányom,

megállok a

százéves határon,

s az ellenség

pofájába vágom.
@gazoló:

" Fráncos kurva

ez az Európa,

édes bora

veres, mint a róka,

a mienkhez

képest az is lőre,

nyaljon minket

hátulról előre.
csak ennyit:

Egy év börtönt kapott egy nő, mert bemutatott Erdogannak

Igaz, ki is fütyülte, úgyhogy még olcsón megúszta, hogy szembeszállt az illiberális példaképünkkel. Közben 33 embert csuktak le a felsőoktatásban, mert kiálltak a kurdok védelmében.

444.hu/2016/01/20/egy-ev-bortont-kapott-egy-no-mert-bemutatott-erdogannak
Bukhat az államtitkár, de a tanároknak ez kevés

Miskolci pedagógusok szerint bárhonnan indulhatott volna a tanárok mostani tiltakozása, mert országszerte súlyos a helyzet. A Herman Ottó Gimnázium tantestületének nyílt levele akkora üggyé dagadt, ami manőverezésre kényszerítheti a kormányt. Úgy tűnik, egy vezéráldozat már nem is elég.

hvg.hu/itthon/20160121_herman_iskola_tiltakozas
a reformok működnek, csok reklám két gyerekkel. nem súgtak a készítőknek, hogy három, azaz 3 gyerekhez kötik a 10 misit? (az egyik megoldás, a harmadik gyerek készíti a fotót)

36.media.tumblr.com/b2c0f49d81bd687809ee874141337bd4/tumblr_o1ajfjSGVl1qbgoyio1_540.jpg
@parti_giano: a csókos haver, akinek tolni kellett a pénztet, annak csak ez a kettő volt, ennyi
a többi néma csend...
Eközben:

Vége az IMF és a Világbank egyeduralmának

Pekingben január 16-án százmilliárd dollár alaptőkével megkezdte működését az Ázsiai Infrastrukturális Beruházási Bank (AIIB), melyet a Világbank és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) riválisának tartanak.
Az új bank abban különbözik az amerikaiak uralta IMF-től és Világbanktól, hogy nem kényszerít ésszerűtlen követeléseket a hitelt felvevő államokra, és ezzel a magatartásával elősegíti a fejlődő országok fejlődését.

mno.hu/penzugyekpiacok/vege-az-imf-es-a-vilagbank-egyeduralmanak-1324564

ON
@Gábris szomszéd:

Mennyiben számít "ésszerűtlen követelésnek" garanciákat megkövetelni arra vonatkozóan, hogy az a hitel a vállalt kamataival visszafizethető legyen? Csak mert eloszlatja az ingyen, következmények nélkül elverhető, szétlopható pénzbe vetett hitet?

Bámulatos, ahogy az emberek -nem feltétlenül rád gondolok, de azért szerinted is akadhatnak ilyenek szép számmal- pénzügyi kultúrája a "ha többet költesz, mint a bevételed, az nem jó" tételig sem terjed ki. Pedig azt hihetnénk, hogy legalább a "hiány" szó jelentését ismerik, így azt is, hogy amikor egy kormány az "alacsony hiányon" lelkendezik, attól az még hiány.

Miért működne ez máshogy egy ázsiai banknál? Azért, mert még azok a szerződések, egyezmények, elvek sem kötik őket, amik a nyugati világban azért elfogadottak? Nem kell belemagyarázni, hogy szerintem a Világbank és az IMF jótékonysági szervezetek lennének az emberek általános boldogságérzetét tűzve ki céljukul, csak azért meghagynám a lehetőséget, hogy ez az AIIB csodabank sem az. Ne úgy legyen, de ez a bank csak abban tűnik riválisának az IMF-nek és a Világbanknak, hogy ők akarják megvenni, felvásárolni gombokért azokat a holmikat, amiket a hiteleket fizetni képtelen, a pénzügyekhez "majd lesz valahogy" módon hozzáálló országok most is kénytelenek kiárusítani.

Ahogy az sem meglepő, hogy az ázsiai tőke új piacokat keres magának, miután a kínai gazdaság már csak 6% körül növekszik.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): A kulcs talán a kommentem második bekezdése lehet. :)
"Az új bank abban különbözik az amerikaiak uralta IMF-től és Világbanktól, hogy nem kényszerít ésszerűtlen követeléseket a hitelt felvevő államokra, és ezzel a magatartásával elősegíti a fejlődő országok fejlődését.""

Hahaha!

Az új bankot hülyék vezetik?
Itt a felnőtteknek való stresszfaktor:

index.hu/gazdasag/2016/01/21/johetnek_a_nemzeti_italboltok/

Ja, és majd utána a bögrecsárdák?
@látjátok feleim szümtükkel: Ne B+. Akkor az Üvegtigris 4-5-6-ban már nemzeti lakókocsi lesz? :)
@gazoló:

Köszi, még nem volt.))
@Stenonis: Emlékszem, öt éve, mikor a fiam készült a középiskolai felvételire, két gimnázium igazgatója együttesen ecsetelte az iskolai nyílt napon, hogy ha lehetőségük lenne rá, akkor sokkal kisebb arányban számítanának a vitt jegyek, és nagyobb arányban a központi felvételi. Mert nagyon nem mindegy sajnos, ki melyik iskolából megy.
@Kacsura:

Szóval nem a gyerek érdekli őket, hanem az, hogy ki azannya, megazaptya?

Rossz jegyeket felmutató gyerekből is lehet feltaláló, milliomos, jó sebész, meg sok minden, de hülye tanár általában nem. Mert eszébe se jut olyanná válni.
@látjátok feleim szümtükkel: Ezt a hozzászólásomból olvastad ki? Ennyire pongyolán fogalmaztam volna?

Nem, nem ezt mondták, nem ezt írtam. Hanem azt, hogy az iskolákban nem egységes az oktatás, ezért vannak olyan helyek, ahol ugyan színötös a tanuló, csak éppen tudás nincs a jegyek mögött, míg máshol a rosszabb jegyek is többet érnek.

Mellesleg az én akkoriban igencsak lusta kamaszka fiam az alig négyes bizonyítványával 70 körüli pontszámot ért el, ami ugyan akkor sem számított kiemelkedőnek, viszont jónak igen, és így gimibe mehetett.
109 komment ehhez a témához... na, ezért sötét a jövő, orbánnal vagy orbán nélkül egykalap...
@Sir Bates dö Hól:

olvassa el az új colleen bell áradozást, tegye mellé cameron látogatást, és meg fogja érteni, hogy a világnak magyarországra még összeszerelő üzemként működő segédmunkásországként sincs szüksége, hacsaknem piacként...legfeljebb... esetleg még mint menekültparkolóra. Mindezt az orbán rezsim finanszírozásával hosszú távon támogatják elég régóta... amúgy semmiféle kalap nincs, az is régen el van lopva.
@Sir Bates dö Hól: jövő már nincs, a jelen pedig rosszabb, mint a Pokolsár fortyongó büdös iszapja

szóval már megérkezett a setét jövő, csak nem figyel rá a kutya sem
@jaegtoer: :-)... ahogy én látom: [számomra] megfogalmazhatatlan érzelmek -nevezzük hazaszeretetnek, tisztességnek, becsületnek- által determinálva, tán sziszüphoszként küzdve acsargó tuskók közt leledzeni vagy nem acsargó, de szintén kombótlanok közt szemlélődni, ám máshol... (az én vállamról levették a döntés súlyát, hamdullah:-)...)
@habakuk000: régóta nem volt ily' fontos poszt... s a néma csönd ehhez képest maga a riói karnevál:-/...
@Sir Bates dö Hól: Dunán innen nem találtam olyan iskolát - Dunán túl is csupán egy lehetségest - ahol lenne esély a napi 16 órázó nyugdíjkorú szakember utódjának - hol vagyunk az utódaitól - kinevelésére.

nincs, nulla, zéró. jó szándékből és sopánkodásból persze tele a padlás.
@Sir Bates dö Hól:

egy focicsapat mégiscsak fontosabb, mint egy iskola, ebben a hazában egy jó csatár mindig többet ért, mint egy jó tanár.
Normális helyen elsődlegesen az alapfokú iskola eredményei és a szóbeli felvételi határozza meg a felvételiző esélyeit, másodsorban csak írásbeli. Míg az előbbiek sokkal többet elárulnak egy gyerekről, addig az írásbeli leginkább attól függ, hogy az adott napon és időpontban kik tudják félretenni a stresszt, az idegállapotot, az esetleges otthoni problémát, netán betegséget, a felvételi feladatokat összeállító f*szarcok általános iskolai tananyaghoz való konyítását stb. Ezért kerülhetnek be egyes középiskolákba, pont oda nem való diákok.
Dehát a lényeg, hogy az apukák, anyukák után már most tegye le a "rendszer" az idegösszeomlás, a stressz, a szorongás és a gyomorfekély alapjait. Náluk legalább már tuti nem lesz gond a nyugdíj.
süti beállítások módosítása