Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/20/lajtania-bezenye-beruhazas-nagy-istvan "a hitelezőknek – ingatlancége... (2024.04.20. 07:55) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2016.01.07. 09:11 Fabius

Levél a tanáriból Kedves Vezetőnknek

Segélykilátás - mondják a miskolci Hermann gimi tanárai, mi a fasz folyik itt?! - kérdezzük mi szülők a levél tartalmát olvasva:

Miért sírnak már megint a pedagógusok?!” – kérdezik sokan, „Állandóan fizetésemelést kapnak, ráadásul alig dolgoznak, délben mindennap otthon vannak!” – sajnos a társadalom jelentős részének ez a véleménye a tanárokról.

Tisztázni kellene végre néhány dolgot! Kezdjük a mindenkit érdeklő „állandó fizetésemelés”-sel. 2013-ban, a pedagógus-életpályamodellhez kapcsolódva kaptunk alapbéremelést. De csak az ígért összeg 60%-át! A maradék 40 %-ot négy év alatt „fizetgeti ki” az állam. Persze minden emelés előtt és után nagy sajtóvisszhangot kap az esemény, mintha egy-egy újabb béremelésről lenne szó. Ugyanakkor megemelték a kötelező óraszámot, megszüntették a pótlékok túlnyomó többségét. A kormány – a szakszervezetekkel kötött megállapodást megszegve – a pedagógus-bértáblát elválasztotta a minimálbér alakulásától, így mostantól az inflációkövetés sem valósul meg. A bérrendezés egyébként igencsak szelektív módon valósult meg: sokaknak szinte egyáltalán nem lett vastagabb a borítékja – főleg azoknak, akik több szakot tanítanak és szakvizsgával is rendelkeznek, s korábban túlóráik is voltak, sőt, jó munkájukért minőségi bérpótlékban részesültek, hiszen az ezekhez kapcsolódó többletjuttatásokat mind eltörölték. De az is mosolyra késztető (legalábbis kínunkban mosolygunk), hogy az életpályamodell pedagógus I. és II. kategóriája között a bérkülönbség nettóban 15.000 Ft körül van. (De látjuk, hogy hasonló manipuláció történik más szakterületek „bérrendezése” esetében is.) A mestertanárok kiválasztásával pedig sok esetben a közvetlen környezetük sem ért egyet. Ez aztán az életpálya…

És többségében mégsem ez az, ami miatt leginkább „sírunk”, ami miatt ez a levél is megszületett!

Az egész oktatási rendszert látjuk most már veszélyben! Kaotikussá vált minden! Bizonytalanság, elkeseredettség, sokszor apátia uralkodik a tanári szobákban. S az, hogy vannak még jól működő iskolák, jól megtartott órák, versenyeredmények („természetesen” nevezési díjakra és útiköltségre elkülönített keret nélkül), sikeres érettségik és felvételik, kizárólag a tanárok lelkiismeretességének köszönhető – merthogy nem a környezeti hatásoknak és az oktatáspolitika tevékenységének, az biztos!

Ki működteti egyáltalán az iskolákat? Az önkormányzat, vagy annak egy cége? Valamelyik minisztérium, az Oktatási Hivatal, a POK…? A sok bába között elveszett a gyerek! A GYEREK, merthogy az egésznek róluk kellene szólnia!!! De nem ez történik!

Az évenkénti – jobb esetben kétévenkénti – változások biztosan nem diák- és tanárbarátok. Hol a Nemzeti Alaptanterv változik (ami miatt az iskolák kénytelenek egy sor dokumentumukat újraírni, köztük a helyi tanterveket), hol az érettségi követelményrendszer, hol a továbbtanulási lehetőségek köre, de minimum a tankönyv (melyből mi, tanárok nem kapunk ingyenes példányt, így minden tanév azzal kezdődik, hogy meg kell vennünk a munkaeszközeinket). Csoda, hogy ilyen reformdömpingben nem teljesítenek egyes magyar diákok jól a nemzetközi felméréseken? (S a kormányzat a gimnáziumokkal szemben a szakképzőket preferálja, holott a legrosszabbul teljesítők leginkább ebből az iskolatípusból kerülnek ki – a padból kikerülve nyilvánvaló, hogy munkaerőnek sem lesznek elég magasan kvalifikáltak. Ugyanezért tovább fog súlyosbodni az európai szinten is gyengének számító idegennyelv-tudásunk is!) Van olyan gyerek, aki iskolai pályafutása alatt 6-8 újításhullámot is elszenved, persze a velük kísérletező pedagógusokkal együtt. Mert bizony a tanárnak is beletelik néhány évébe, hogy megtalálja annak legjobb módszerét, hogyan juttassa el az új ismeretanyagot a gyerekekhez. Ráadásul a tankönyvek új generációja nevében is kísérleti, azaz kipróbálás alatt álló, míg szakmailag igen színvonalas könyvek indokolatlanul a süllyesztőbe kerültek… Az oktatási rendszer minden változtatásával a gyerekekkel kísérletezünk! Az érettségi követelmények változtatása az egyik legfelháborítóbb: pl. a jövő tanévben érettségizők napjainkban szembesülhettek azzal a ténnyel, hogy vannak olyan tárgyak (pl. földrajz, kémia, informatika), melyeknél az érettségi elvárások utólag módosultak, hiszen ők az adott tantárgy tanulását már befejezték, mivel oktatásuk a középiskola első két évfolyamán történik.

Egy-két-három éves reformok pedig nem léteznek! Azokat felelőtlen próbálgatásoknak tekinthetjük csak. Egy igazi reformnak van kifutása – eltart például egy gyermek iskolába lépésétől az érettségiig. Melyik korosztálynál valósult ez meg utoljára Magyarországon? Követeljük, hogy a jelenlegi reformoknak nevezett akciókat azonnal függesszék fel, míg társadalmi-szakmai konszenzuson alapuló közös nevezőre nem jutunk! És a továbbiakban se lehessen változtatásokat olyan rövid határidővel bevezetni, hogy azok a tanulói korosztályok, akikre vonatkoznak (illetve tanáraik) ne tudnának arra lelkiismeretesen felkészülni! Például az érettségiben történő változtatás ne érinthessen olyan diákot, aki már gimnáziumba, szakközépiskolába beadta a jelentkezési lapját, vagy éppen oda jár! Ugyanígy a felsőoktatási szakok meg- és átszabása se ismétlődhessen meg még egyszer a néhány évvel ezelőtti botrányos módon, hogy akik négy-öt-hat-nyolc éve pl. jogi tanulmányokra készültek, az utolsó pillanatban azzal kellett szembesüljenek, hogy a férőhelyek száma a korábbiak töredéke lett, s annak nagy része is önköltségessé vált. De hasonlóan elhamarkodott, átgondolatlan lépés, a gyerekek központilag kötelezően előírt NETFIT felmérése a testnevelés órákon.

Ugyanakkor szakmai egyeztetés gyanánt nem fogadjuk el a kormány által létrehozott Nemzeti Pedagógus Karral történő egyeztetéseket! A kormány ilyenkor saját magával egyeztet, nem egy hiteles szakmai körrel! Mi értelme ennek? Legfeljebb annyi, hogy kipipálták a demokratikus megoldásokra való (ál)törekvéseket! Az említett szervezetbe belekényszerítettek minden tanárt, az önkéntes belépés lehetősége fel sem vetődött! Hol vannak demokratikus jogaink? A Pedagógus Kar által összetákolt etikai kódex pedig egyszerre felháborító és megmosolyogtató, támogatottság és jogalap nélküli szülemény.

A jelenlegi tananyagmennyiség elsajátítása már a legeslegjobb képességű tanulók határait is erősen feszegeti! Gyerekeink tényanyag-hegyeket kénytelenek bemagolni, de önálló véleményt többségük vagy képtelen kialakítani, vagy nézetüket nem tudják megfogalmazni és logikusan érvelni mellette. A heti óraszámok pedig az egekbe szöktek! Legyen mindennapos testnevelés (elegendő mennyiségű tornaterem nélkül), legyen mindennapos éneklés, legyen focioktatás… Egy középiskolás átlagosan heti 35 órát tölt az iskolában, s ezekre fel is kell készülnie. A motivált tanulók elvesztik gyermekkorukat, sokaknál pedig pszichés problémák alakulnak ki. Hol a határ? A gyerek napja is 24 órából áll! E mellett az uniformizált, egységesítésre törekvő oktatási rendszer bebetonozza az eltérő szociális, egészségügyi vagy mentális helyzetből származó különbségeket. Ennyi féle hátrány szerinti differenciált oktatás nem valósítható meg egy osztályon belül. A gyerekeink, s így az ország jövője forog kockán!

A mi napjaink is 24 órásak, a heti munkaidőnk pedig 40 óra! További adminisztrációs terheket nem tudunk és nem is akarunk elviselni! Tartsunk meg 26 órát! Készüljünk is fel rájuk lelkiismeretesen (ráadásul az éppen aktuális reformszellőnek megfelelően), írjunk hozzá óravázlatot, tematikus tervet, tanmenetet… A dolgozatokat időben állítsuk össze és javítsuk ki. A tehetségesekkel és a lemaradókkal foglalkozzunk külön is. Szervezzük meg az osztálykirándulást, tartsunk fogadóórát, szülői értekezletet, rendezzük meg az iskolai élet elengedhetetlen ünnepségeit, vigyük a gyerekeket színházba, múzeumba… és írjuk meg a portfóliót, az önértékelést! Nem! A lelkiismeretes tanár eddig is legalább heti 50 órában foglalkozott a munkájával, több felesleges tevékenységre nem akarunk áldozni a már így sem létező szabadidőnkből!

Munkánk minden pillanatát folyamatos ellenőrzés alatt akarják tartani, mintha nem épp a mi munkánk szólna arról, hogy folyamatosan egy osztálynyi gyerek ellenőrzi (természetesen a szülőkkel együtt)! Emellett még óralátogatásokra van szükség, és 80-100 oldalas portfólió írására az életpályamodell előmeneteli rendszeréhez kapcsolódóan, és szakfelügyeleti ellenőrzésekre, kétévenkénti önértékelésre (BECS, leánykori nevén PÖCS). Persze utóbbihoz még saját magunknak ki is kell dolgozni az eljárási rendet. Dokumentumok, papírok, elektronikus adatszolgáltatás… És mikor taníthatunk végre??? Vagy éppen az a cél, hogy a felnövekvő generáció már kérdezni se tudjon?

Az oktatáspolitika ennyire nem bízik a „nemzet napszámosaiban”? Nem dolgozunk rendesen vagy eleget, így többszintű ellenőrzésre szorul a munkánk? Ez a központi megítélés? A törvényalkotóknak be kellene látniuk, hogy a belső ellenőrzési rendszer erőltetésével és az életpálya hibás bevezetésével megosztották a pedagógustársadalmat, a bizalmatlan iskolai légkörnek viszont a diákok láthatják kárát.

Az igazgatóktól is elvették legfontosabb jogköreiket: se önálló gazdálkodás, se munkáltatói jogok, még az iskola épülete sem hozzájuk tartozik az ott dolgozók egy részével együtt. Hivatalosan még a portást sem utasíthatja esetleges feladatokra, nincs egyetlen technikai dolgozó, aki az igazgató irányításával végezné a munkáját. Miért kellett az iskolavezetőket gyámság alá helyezni? Az iskolaépületek rosszabb állapotban vannak, mint valaha. Nincs pénz alapvető dolgokra. A tantermeket a szülők festik, a karbantartás akadozik. Három év után is egymásra mutogat a fenntartó KLIK és az üzemeltető önkormányzat, ha pl. néhány tízezer forintos költségen balesetvédelmi okokból meg akarjuk erősíttetni a könyvtári polcokat. Évek óta egyetlen taneszközt, sporteszközt, könyvtári könyvet sem vásárolhattunk. A tanulmányi és sportversenyekkel kapcsolatos költségeket csak részben biztosítja a fenntartó, így megkérdőjeleződik a tehetséggondozás fontossága is. Vannak tanárok, akik hónapok óta nem kapják meg fizetésüket! (De van olyan Németországból érkezett lektor is, akinek a szolgálati lakásában kikapcsolták a villanyt és a fűtést, mert azt nem fizette a KLIK – milyen hírünket fogja ő vinni Európában?) Ez a fenntartói-üzemeltetői rendszer jól működik?

Egyáltalán a tanórákon kívül működik még valami jól és ésszerűen a magyar közoktatásban??? Gondolhatja azt valaki komolyan, hogy az alapproblémák végtelen során javítani fog az újabb és újabb kötelezően előírt dokumentációk elviselhetetlen tömege?

Mi továbbra is TANÍTANI szeretnénk! Egységesen akarjuk támogatni tanítványainkat fejlődésükben – nem megosztottan! Jó hangulatban bemenni a munkahelyünkre – nem idegesen, elcsigázva vagy belebetegedve a stresszbe! Önkéntesen belépni olyan szervezetekbe, amelyekbe mi szeretnénk – de nem beterelve! Nem ágálunk az ellenőrzések ellen, ha ezt feletteseink (a munkaközösség-vezetők és igazgatók) végzik, illetve olyan szakfelügyelők, akik szakmai tekintélynek számítanak. Nem berzenkedünk az olyan adminisztráció ellen, amely közvetlen kapcsolatban van oktató-nevelő munkánkkal, azaz a naplókat, bizonyítványokat továbbra is megírjuk! Mi is követeljük, hogy negyvenórás legyen a munkahetünk, és ezért végzettségünknek, elvégzett munkánk minőségének és a munkában eltöltött éveknek megfelelően differenciált bért kapjunk, ne pedig nem létező életpályamodellről meséljenek nekünk! Szeretnénk, ha az igazgató újra „főnök” lenne, hogy az iskola önállóan gazdálkodva maga határozza meg a felhasznált pénzeszközök prioritását. Tiszta, átlátható, mindenféle pénznyelő, központi vízfejtől mentes fenntartói viszonyrendszert követelünk! S legfőképp NYUGALMAT akarunk, mely politikától, álreformoktól mentes, hogy legalább néhány évig ugyanazt a könyvet használhassuk! Pedagógusok vagyunk: megtanultuk, hogy mit és hogyan kell tanítani – ha hagyják!

Szeretnénk a felnövekvő generációkat jól felkészíteni az élet kihívásaira, hogy képesek legyenek megfelelni a kor követelményeinek!

Vegyék ezt segélykiáltásnak, kérjük a felettes szervek és a társadalom támogatását, segítségét!

a Miskolci Herman Ottó Gimnázium nevelőtestülete "

Mit lehet ehhez hozzátenni azon kívül, hogy HÉ, Parasztok, ÉBRESZTŐ !

 

317 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr408248412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Mit lehet ehhez hozzátenni azon kívül, hogy HÉ, Parasztok, ÉBRESZTŐ !"
a múltkor találkoztam a megyei klik vezetőjével. egy nagyon értelmes ember, aki mostanra egy megkeseredett, cinikus hivatalnokká vált. egy megjegyzése cseng a fülembe: meg kell próbálni túlélni.

és tenném hozzá a hermanos tanári kar véleményéhez, hogy a szakiskolákat/szakközépiskolákat a(z) ngm alá rendelték, megyénként létrehozva két központot (centrumnak hívják őket, veszprém és pápa. veszprémhez tartozik: veszprém, bfüzfő, tapolca. pápa: pápa, zirc, várpalota és zánka. nézzetek a térképre! normálisak ezek? a balatonfüredi szakközép pedig pannonhalmához tartozik, tehát egyházi. az itt folyó szakmai munkát ki a franc ellnőrzi?
Ez már tiszta tálibisztán.
jó hosszú volt de igaz
amagolós részhez azt,hogy az tanárfüggő,plusz otthoni rossz beidegződésekből jöhet..kivée a kivételek..

mellékesen meg a felsőoktatási átszervezéshez annyit, hogy a drágáim elfelejtették törvényi szinten leszabályozni azt,hogy a felsőoktatási szakképzést végzettek milyen munkakörben, és fizetési kategóriában dolgozhatnak. Csak rendelet van róla.ennek köszöbhetően szívok. köszönöm nekik
onn és off
Nem szóltam, amikor....
Nincs kedvem beidézni az egészet.
A sokaságot nézve:
- A tanárok hallgattak, amikor a szakszervezetek kijátszották őket a fülkeforradalom érdekében.
- Hallgattak, amikor megszervezték a fejük felett a KLIK-et;
- Hallgattak, amikor a két nagy szakszervezet gyakorlatilag szó nélkül belement a kamara létrehozásába;
- Hallgattak, amikor a diákok az utcára mentek (helyenként el is ítélték a diákságot);
- Hallgattak, amikor hatásköröket vettek és eszközöket el;
- Hallgattak, vagy ellene léptek, amikor a szolidarításukra lett volna szükség;
- Hallgattak, amikor szakmai érvek kellettek volna a saját alkamassági felülvizsgálatuk érdekében és nem ellenében. Megtámogatva ezzel a kontraszelektált rendszert, ami Gallóné és Orbán klikkjén kívül senkit nem szolgál.

Igen kérem, élő a kérdés:
„Miért sírnak már megint a pedagógusok?!”

Sőt, nem megint, hanem egyáltalán.....
Ezért harcoltak, amikor az iskolában Orbánért agitálták a szülőket.
Ezért harcoltak, amikor az emútnyócévben minden változásnak keresztbe feküdtek;
Ezért harcoltak, amikor a "nyócévből" az utsó hatban legalább, obstruáltak mindent, ami nem volt elég narancsszínű;

Nagy tisztelettel: a pedagógusok ezt akarták, akkor most mi a gond?
Elhajtották Gallónét, és azt a másik mókust a PDSz éléről? Nem;
Hajlandók voltak legalább egymással és a diákjaikkal szolidarítást vállalni a hatalommal szemben? Nem
Hajlandók voltak egységesen fellépni akár a saját szakszervezeteikkel, a kamarával szemben? Nem.

S minden tiszteletem az 5-10 % kivételnek, akik a fentiek alól kivételek. De a többség ne most rinyáljon. Főleg, mert a pályán előforduló társaság közel 40%-át el kéne hajtani más olyan területre, ahol kevesebb kárt okoz.
Azért elgondolkoztató, hogy mindenki sír a problémák miatt, de az ellenzéki pártok munkája továbbra is abban merül ki, hogy egy mikrofonba belemondják: ejnye. Azután fizetés felvesz, meló letudva.
@GeoCracker: és mondhatnám, geo, hogy a társadalom túlnyomó többsége hallgatott. a legsúlyosabban a szülők, akiknek a csemetéje szenvedi ezt el. és ők még mindig hallgatnak.
múltkor a német szilveszter kapcsán ragaszkodtál konkrét számokhoz, ezért visszadobom a labdát: "társaság közel 40%-át el kéne hajtani más olyan területre". adatok?
@parti_giano:
Ha visszaolvasol, akkor a német szilveszter kapcsán olyasmit írtam, hogy egy erőszak is sok, de elutasítottam a kollektív bűnösség elvét. Különösen akkor, ha tudható: milliós nagyságrendben vannak menekültek Németországban, és ehhez képest összesen ezer embert keresnek, akik közül talán nem is mind menekült, és talán egy részüket tanuként keresik.

"társaság közel 40%-át el kéne hajtani más olyan területre".
Ha utánakeresel, a finn pedagógiai reformok bevezetésének kezdetekor a tanárképzéstől a regnáló tanerőkig bezárólag, közel 20%-ról derült ki, hogy (különböző okokból) alkalmatlan a pályára. További nem kevés, évtizedek óta tanító tagról derült ki, hogy alkalmatlanná vált, de rehabilitálható (kiégés, és hasonlók).
Az angoloknál a helyettesítő tanári rendszer újraszervezésekor hasonló adatokat kaptak (erről egy neveléstudományi konferencián hallottam)
Semmi okom feltételezni, hogy hazánkban, ahol a kontarszelektált és maradványelvű tanárképzésnek több évtizedes hagyománya van, jobban állnánk. De szülőként és a tanártovábbképzésben előfordult "diákként" szerzett tapasztalatok sem nagyon mondanak ellent ennek.

De mondhatod: ex-has becslés. Lehet, hogy csak 30 és lehet, hogy már 50%
@GeoCracker:
ez a NER és levédiabasznád, gyesznók a vályú előtt boldogan röfögve várják a böllért...
valaki nekem aszt mon'ta, hogy a kibaszott forintbedöntés az ország érdeke mert a munkaerő versenyképesebb (lila lett a fejem de hallgattam) az olcsó és egyre olcsóbb munkaerő a kóbor krokodiloknak sem kell, ahhoz, hogy a beruházó tuléajdonos, tőkés értéket állíccson elő értéket teremteni képes munkaerő szükségeltetik és nem segédmunkás vagy részegbácsi a kocsmából kiesve (A TÁVOLKELETI KISTIGRISEK PONTOSAN ENNEK ELLENKEZŐJÉVEL HOZTÁK LÉTRE AZOKAT A GYÁRTÓ KAPACITÁSAIKAT AMIK MA VILÁGVERSENYBEN IS ÉLENJÁRÓK tréfás hírdetés: a Mercedes, a GM, Ford képviselői beosonnak a KIA agytrösztyébe és réműlten láttyák, a minőség is jobb az ár is alacsonyabb és sikoltozva menekülnek a KIA csinálta a reklámot)
ugyanez a mezőgazdaságra és minden másra is igaz

ezek a pedagógusok meg mennyenek kapálni a mészárosésmészáros főggyeire napszámos jobbágyként

aszt érdemlik

emléxel??? amikor a focista elfeküdt a pázsiton akkor a kórusz aszt ordibálta: FŐ'DETRÁ!!!!

ugyanez a magyar oktatás és egészségügy és annak résztvevői re is igaz: FŐ'DETRÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!
ahol az olyan hatalmi tébolyban szenvedő senkiházi aki a címeivel (mint Rejtő Jenő nél a Maharadzsa azóta hírhozókat küld maga előtt, hogym mindenki tuggya ki is jön Őfensége izé...érinthetetlen

igaz átélte hogy inkognitóban szétverték mint szart

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

az ország kapuit bezárni kiírni scientológia és demagógia és NER
sekisebe

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@parti_giano:

"legsúlyosabban a szülők"

ez a lényeg!
@GeoCracker:

Te miből gondolod, hogy a többség rinyál? Egy, azaz egy tantestület nyilvánosság elé állt, a háromezervalahányszázból.
Időnként előfordul - nem túl nagy nyilvánosságot élvező - helyi berzenkedés, aztán néma csend.
Ha valakit nagyon megkellene becsülni, az a pedagógus!!
Negyvenévesen száz-párezerből tengődnek.
Szomorú! :-(
Az oktatast is minden evben eltemetik az eu melle. Most liheg egy tanari kar a szazezer pedagogus kozul, na es?
Meg a rabok faszát érdekli ezeket ez. Nyáladzva röhögnek 'oszt lopnak, csalnak, hazudnak tovább.
@Rodeo36: Most áljek le veled vitázni? nem fogok. Nincs is miért :-)

"A TÁVOLKELETI KISTIGRISEK PONTOSAN ENNEK ELLENKEZŐJÉVEL HOZTÁK LÉTRE AZOKAT..."
Egyszer egy intejúban egy magyar politikustól azt hallottam, hogy először a megfizetett mezitlábasokkal meg kell építtetni az autóutat, hogy legyen pénzük megvenni az autókat és ezzel munkahelyet is teremteni másoknak.

Ez a politikus Medgyessy Péter volt. Úgy 1989 -körül. Az állítás igazsága akkor is áll, ha a politika le se sz..ta .
Csak egyet kérdeznék! Hol voltak a zemberek, amikor a fijjug szisztematikusan leépítették a fékek, ellensúlyok rendszerét?
@Orica Középföldi:
Szerintem félreértettél. A többség hallgat.
DE a többség akkor is hallgatott, amikor... felsoroltam....

A tanári karnak nem állambácsihoz kellene nyilt levelet írnia, hanem először a pályatársakat meggyőzni.

S akkor már levél sem kéne.
A "megmondom az ovóbácsinak" megoldások sosem hatékonyak.
@GeoCracker:
nem ehhez tartozó téma de neked szól, mert van levédiabasznádi vonatkozása: a levédiaiak is ugyanilyen barmok:

www.washingtonpost.com/news/morning-mix/wp/2016/01/05/why-a-notorious-anti-islam-radical-turned-on-the-federal-government-in-oregon/?wpisrc=nl_draw2

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@guma: nincsen tandíj! hozzájárulás van,vagy mi a gré a neve!
@GeoCracker:

"A tanári karnak nem állambácsihoz kellene nyilt levelet írnia, hanem először a pályatársakat meggyőzni. "

Ezt ugye nem gondolod komolyan? Kivitelezhetetlen. A szakszervezet meg malmozik közben?
@GeoCracker:
jééééééééééééééééééééé a Meggyesi ??? a komcsi? a kádár káder?

ejnyeno!!!!!!!!!!!!! nonono

a kistigriseknek kb 25 évükben tellett meg 3.5 csilliárd fakauriba az amijük ma van

1989-2016= 27

azaz már új vekkert kell venni????

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

a demján az nem kádár káder?
Szokás szerint ezt sem értitek.
Arról van szó, hogy felemelték a köt. óraszámot 22-ről 26, ra, erre legalább annyi óra kellene, hogy felkészüljön, de a munkaidőt 40 órára felemelték, amit a suliban kell eltölteni.
Helyettesítésre, bárhová kötelezhetik ezen idő alatt.
Hazamegy, kezdheti a felkészülést. Hét végén ingyen viszi a gyermekeket kirándulni, stb
Háromszakos tanárnak nincs minőségi bérpótlék, túlórapénz, így előfordulhat, hogy egy kezdő tanító is annyit keres, mint pl. egy sok évet már tanító középiskolai tanár.
Az, hogy az igazgatónak meg semmihez nincs hatásköre, az kb azt jelenti, mintha albérlő lenne valahol.
Az átkos rendszere ezerszer jobb volt.Szerintem.
Ott is volt felügyelő szerv az iskolák felett, úgy hívták, gondnokság /pénzügyeket felügyelte/, és volt ellenőrzés /szakfelügyelő/, de nem állandóan felügyelt, és többnyire!! értett a szakmájához.Persze nem mindig!
@vitéz Vályogházhy Pocista: békemeneten,otthon túrták az orruk,és közben kiáltották,hogy nemára tanárok,hát azok ott ülnek a meleg épületben,bezzeg az útépitők...
@Orica Középföldi:
és akkor mit lehet vitelezni????

köteleket és befűteni a lámpavasakat???

vagy amit mi szoktunk mondani egymásnak anno az átkosban amikor nagyon nagy feladat volt előttünk:
térdre imához!!!!!!!!!!!!

a párttaggyűlésen

akkor még volt tréfa is?

te hogyan oldanád meg? mert leugatni a másikat könnyű de alkotni valamit ahhoz képességek is kellenek??? nemdebár??? és belőled lelkem az hiánycikk mint a Doxa óra Keravillban

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@GeoCracker:

" De a többség ne most rinyáljon."

Ez elég félreérthetetlen:)) Erre reagáltam. Ez valóban ellentmond a hsz-ednek. Azzal nincs vitám.
@Rodeo36: Jézusom, te mekkora hülye vagy. De ezt csak így szeretetből, érvek nélkül. Egészséges pillanatodban talán tükörből, magadnak is felismerten.
OFF de egy kis csemege. :)

"Tüntesd el Fenyőt" – Tasnádi terhelő vallomást tett Gyárfás Tamásra

hvg.hu/itthon/20140403_Tasnadi_terhelo_vallomast_tett_Gyarfas_Ta

ON
@zsebatya:
kedves zseb gatya, köszönettel vettem jókívánságaidat, űlvén a trónon olvasgatom most még előttem van de ez nem fog sokáig tartani

egyébként mi a cafrangos macskapicsáról beszélnél ha tudnál beszélni???

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@GeoCracker: értettem, mit akarsz kihozni a német eseményekből, s nem is tiltakoztam ellene, de feltűnt a hasrapacsi szerint bedobott 40% a tanári kart illetően.
egyébként a tanári "társadalom" ugyanúgy széttöredezett, mint a teljes magyar. s ezt nagyon jól kihasználja a kormányzat, haladva a társadalomban meglévő sztereotípiák mentén, ami a levélben is felmerül, ahogy csinálták a rendvédelmieknél, rokkantaknál, sorolhatnám. és a megfélemlítés a közalkalmazottak felé, gondolj most lázár beszólására:

"Minden pedagógusnak tudomásul kell vennie, hogy a Klik a munkaadója, ezért semmi oka nincs, hogy a dolgozók megválasszák, ki legyen a munkaadójuk - mondta Lázár János. Ha valaki dolgozik egy gyárban, akkor nem érdekel senkit, hogy azt szereti, vagy nem szereti. Mindez nem jelenti azt, hogy a Klik hibátlan lenne, de az nem lehet, hogy a farok csóválja a kutyát."
a pedagóguskar volt az egyik láb / másik a vidéki parasztság / a 2/3-hoz..

nemk kellett a magyarb-féle modernizáció.....most KUSS..szopjatok ezerrel..

legközelebb 2018 áprilisában lehet szólni !!!!
@GeoCracker:

Tegyük hozzá, hogy minden pegagógusnak van családja, barátja, jó ismerőse, akik a kérésére biztosan részt vennének egy-egy kormányellenes demostráción. No hol is vannak ezek a demonstrációk? Talán én kezdjem, akinek egyébként semmi köze már az oktatáshoz? Pedig egyet tudok érteni az általuk leírtakkal. No meg azzal is, hogy akár milyen a jogszabályi háttér, a fizetésért a gyerekeket tanítani kell. Majd amikor a szülők ezt látják, akkor kiállnak értük, de csak mellettük. Addig induljanak magukért egyedül.
@Rodeo36: Szerintem a rendszerváltás előtti Németh kormány sokkal hatékonyabb és szakmaibb volt, mint az Antall-gengsztergyűlés.
@parti_giano: AZért írtam, hogy a 40% ugyan mondható ex-has becslésnek, de azért nem minden alapot nélkülöző....
@Orica Középföldi: rinya-ügyben jogos :-)

A szakszervezet is szétkergethető :-) Legfeljebb egy Gallónéval kevesebb haszonélvező marad.

Ha a levelezés+csodavárás a recept, akkor kár belekezdeni
@Imola Helyesi: "Az átkos rendszere ezerszer jobb volt.Szerintem."

Megyek, megműttetem a szemeimet.:D
Ja, és közben sűrűn imádkozok a testi és lelki épségedért. Szent Antalnak meg dobok egy százast, mert csuda történt a mai napon.
@látjátok feleim szümtükkel: Oricának is ilyesmit próbáltam írni :-) Igen. Egyedül nem megy, de egyedül kell az első lépéseket megtenni
@GeoCracker:
naná!!!!!!!!!!!!

és kérdésem kijafaszazazantall?

könyvtárban porosodott és melengette a sértődöccségét meg a tudatlanságát

közben ugye a szamizdat tréfás változata a viktorka a nonokisszakállasbuzi akit elfelejtettettetek letaszajtani a pódiumról amikor kappanhangon brekegett baromságokat

(én akkor már nagyon messze jártam)

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkk

tudod én azokra a kis zakózseb méretű cédulákra emléxem amire egy ország várt, ami azon le volt firkálva kézzel a konyhaasztalon, abból minden meg is valósúlt.... a dolgozó tudta mi lesz a következő évben, trabantya lesz e vagy Wartburgja
a kiskert előtt a faházból figyelve...
@GeoCracker:

Valóban el lehet(ne) zavarni a szakszervezetet, de ehelyett kettő van. Ebből természetesen hatékony érdekvédelem sose lesz.

Ha nem egy, hanem legalább ötszáz tantestület ír alá hasonló levelet, az már jelezne erőt, akármit mondott Lázár.
@Rodeo36: Antalról ismert a véleményem. Nem ragoznám.

Raplisabb országokban tarkónlőtték volna a Mennyei Béke terén. Indoklásként: különösen nagy értékre elkövetett hűtlen kezelés és gazdasági károkozás.
@Orica Középföldi: "Ha nem egy, hanem legalább ötszáz tantestület ír alá hasonló levelet, az már jelezne erőt, akármit mondott Lázár. "

Vhogy úgy....
Gyöngyszem:))

" Valahogy sejtettem én, hogy a Fidelitas trágyadombján keltetett segédhernyók nem az eszükért kerülnek pozícióba -"

www.facebook.com/Wblog/posts/1155453147817868
Fabius: a tanároknak nem segélykilátás jár, hanem segélykiáltásuk van.
:)
@látjátok feleim szümtükkel: Mondtad. "Addig induljanak magukért egyedül."

Nem lehet elégszer elmondani, A legfontosabb szakma - hivatás az az oktatás - nevelés.

Egyszerűen fogalmazva azért, mert ez a legnagyobb "üzlet". Az igaz hogy 4 év alatt nem érik be a gyümölcse, de ettől függetlenül az állításom igaz. Elolvasva a Hermann-os oktatók levelét, elhűltem hogy mi folyik oktatás címén nálunk.

Alázás. :-(

Gondoltam, megnézem mi a véleményük "sokkishaléknak".

3. éve nincs véleményük. :-(

hallgatoihalozat.blog.hu/authors/sokkishal

4-5 éve mikor az utcára vonultak a diákok, csapódtam hozzájuk hátulra, ahol a szülőket véltem látni. Pár beszélgetésből kiderült, ámbár valóban szülők voltak, de a tanítványaikkal voltak a pedagógusok (fél tucat pedagógus plusz sacc 250-300 diák).
oktatás fejlesztésével mindenki nyer, ellenben ezekkel a lopásokkal amivel csak a narancsmaffia:

Tiborcz családja 330 millió forintért vásárolt be a földárveréseken

Önálló család. Saját láb. Saját erőből boldogulás. Saját élet.

444.hu/2016/01/07/tiborcz-csaladja-330-millio-forintert-vasarolt-be-a-foldarvereseken

---

Kilóg Tiborcz pénztárcája a turai kastélyt megszerző céghálóból

A miniszterelnök veje bakizott: maga fizette a 100 ezer forintos illetéket a kastélyt megvásárló kft. anyacégének bejegyzésekor. Ha ő áll a cég mögött, akkor egy dúsgazdag török üzletemberrel közös ingatlanos projektekbe is foghat.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2016%2F01%2F07%2Fkilog-tiborcz-penztarcaja-a-turai-kastelyt-megszerzo-ceghalobol
ez tegnapi, tehát még vizkereszt, vagy amit akartok.

MÁSFÉLSZER TÖBBEN OPTIMISTÁK, MINT EGY ÉVE

nezopontintezet.hu/analysis/masfelszer-tobben-optimistak-mint-egy-eve/
@GeoCracker: hogy a bánatba mersz te ilyet kijelenteni, hogy a Német-kormány jobb, szakmaibb volt, mint az Antal, anélkül, hogy nem félsz a lekomcsizástól?...évtizedeken keresztül oktató-nevelő munkát végeztem "életpálya- modell" nélkül, többezer gyerek ment át a kollegáim és az én kezem között, és amikor én kezdtem,az osztályfőnököknek még kötelező jelleggel kellett családlátogatásra járni, és akkor még olyan volt a pedagógus iránti tisztelet, hogy a legszebb asztalterítőt rakta fel a legszegényebb anyuka is, és megtiszteltetésnek vette, hogy kiment hozzá a ped.és az első két mondat után ömlött belőle a legteljesebb magánügy, mert tudta, hogyha nem tudok segíteni is hivatai titokként kezelem de mindig találtunk rá módot, hogy megoldjuk a problémát, együtt élt a szülő az iskolával.....nem emlékszem egyetlenegy olyan esetre sem, ahol rám, vagy bármely kollegámra egy gyermek fel merte volna emelni a kezét, vagy le merte volna nyilvánosan "vén hülyézni", hogy a családom velem együtt benne élt aktívan és szabad választásból a hivatásom adta időbeosztásomban, mert jöttek velem osztálykirándulásra, táborozásra, aminek a fizetsége az volt, hogy a pedagógus- gyerek engedményes kaját fizethetett, de semmi több, kvázi ingyen táboroztattam, de olyan jó volt egy "civil" közegben lenni a gyerekekkel, hogy észre sem vettem, hogy a mindenkori igazgatóimnak olyan tekintélye volt, hogy a gyomrom összeszorult, mikor a havi óralátogatás időpontját kitűzte a tanáriban a hirdetőtáblára, és abból az derült ki, hogy én vagyok a soros, akit meglátogat, hogy azután az igazgatóiban az iskolai pszihológussal karöltve kitárgyaljuk az órát, mit hol csináltam jól, és mit hol kell változtatnom,még 20 év tanítási gyakorlat után is, hogy ne menjen csak rutinból a tanítás, de ez mind nem leb@szásnak minősült, hanem szakmai építő munkának, hogy a gyerek fejlődéséről, mivel negyedikben vettem át és nyolcadikban ballagtattam, fejlődési naplót vezettem, és a családsegító szolgálattal összefogva közösen segítettük a segélyosztásokat...hogy a tantestületben voltak párttagok, abban az időben mindenhol voltak páttagok, de kutyát nem érdekelte, ha nem tudott rendet tartani vagy szakmailag nem állta meg a helyét ,úgy ki lett penderítve, mint az a bizonyos macska kakálni, és ha nem a vezér rúgta ki, akkor kiutálták a gyerekek......én 7 éves korom óta tanár akartam lenni, az lettem, az életem volt a pálya, a gyerek, de most örülök, hogy már fogatlan oroszlán vagyok, és csak magamban sírok a mai pedagógusok gyáva sunnyadozása miatt, tessék odaállni melléjük, ha fontos a gyerek, de mindenkinek!....bocsánat, hogy kiöntöttem a lelkem, és még mennyi maradt bennem?
@GeoCracker: hogy a bánatba mersz te ilyet kijelenteni, hogy a Német-kormány jobb, szakmaibb volt, mint az Antal, anélkül, hogy nem félsz a lekomcsizástól?...évtizedeken keresztül oktató-nevelő munkát végeztem "életpálya- modell" nélkül, többezer gyerek ment át a kollegáim és az én kezem között, és amikor én kezdtem,az osztályfőnököknek még kötelező jelleggel kellett családlátogatásra járni, és akkor még olyan volt a pedagógus iránti tisztelet, hogy a legszebb asztalterítőt rakta fel a legszegényebb anyuka is, és megtiszteltetésnek vette, hogy kiment hozzá a ped.és az első két mondat után ömlött belőle a legteljesebb magánügy, mert tudta, hogyha nem tudok segíteni is hivatai titokként kezelem de mindig találtunk rá módot, hogy megoldjuk a problémát, együtt élt a szülő az iskolával.....nem emlékszem egyetlenegy olyan esetre sem, ahol rám, vagy bármely kollegámra egy gyermek fel merte volna emelni a kezét, vagy le merte volna nyilvánosan "vén hülyézni", hogy a családom velem együtt benne élt aktívan és szabad választásból a hivatásom adta időbeosztásomban, mert jöttek velem osztálykirándulásra, táborozásra, aminek a fizetsége az volt, hogy a pedagógus- gyerek engedményes kaját fizethetett, de semmi több, kvázi ingyen táboroztattam, de olyan jó volt egy "civil" közegben lenni a gyerekekkel, hogy észre sem vettem, hogy a mindenkori igazgatóimnak olyan tekintélye volt, hogy a gyomrom összeszorult, mikor a havi óralátogatás időpontját kitűzte a tanáriban a hirdetőtáblára, és abból az derült ki, hogy én vagyok a soros, akit meglátogat, hogy azután az igazgatóiban az iskolai pszihológussal karöltve kitárgyaljuk az órát, mit hol csináltam jól, és mit hol kell változtatnom,még 20 év tanítási gyakorlat után is, hogy ne menjen csak rutinból a tanítás, de ez mind nem leb@szásnak minősült, hanem szakmai építő munkának, hogy a gyerek fejlődéséről, mivel negyedikben vettem át és nyolcadikban ballagtattam, fejlődési naplót vezettem, és a családsegító szolgálattal összefogva közösen segítettük a segélyosztásokat...hogy a tantestületben voltak párttagok, abban az időben mindenhol voltak páttagok, de kutyát nem érdekelte, ha nem tudott rendet tartani vagy szakmailag nem állta meg a helyét ,úgy ki lett penderítve, mint az a bizonyos macska kakálni, és ha nem a vezér rúgta ki, akkor kiutálták a gyerekek......én 7 éves korom óta tanár akartam lenni, az lettem, az életem volt a pálya, a gyerek, de most örülök, hogy már fogatlan oroszlán vagyok, és csak magamban sírok a mai pedagógusok gyáva sunnyadozása miatt, tessék odaállni melléjük, ha fontos a gyerek, de mindenkinek!....bocsánat, hogy kiöntöttem a lelkem, és még mennyi maradt bennem?
a mindenit a kezemnek...bocsánatot kérek, de fel vagyok spanolva!
@látjátok feleim szümtükkel
Magadra aggassál szemüveget szümtük. Idézz tőlem, ahol dicsértem a kormány oktatás-és kultúrpolitikáját. Kivétel népi kultúra támogatása, illetve a béremelések, azt dicsértem.
@evasanyoca: "hogy a bánatba mersz te ilyet kijelenteni, hogy a Német-kormány jobb, szakmaibb volt, mint az Antal, anélkül, hogy nem félsz a lekomcsizástól?."

Amíg a potenciális komcsizók jó részét, vag y a t. szülőket (is) a KISZ-ből ismerhettem volna, addig nem. Illetve lesz..om.

A magam részéről deviáns alkat vagyok. Ha tanárként rám emelné egy gyerek a kezét, annak lehet, hogy a fal adná következőt. De ismertem vasággyal 40 kg-os olyan tanárnőt is, akinek a közelében az évismétlő cigány suhanc is csöndben volt. Nekem sincs verekedős élményem. Szerintem személyiségfüggő is. Néha meg a szülőt is nevelni kéne. Nem jogszabályilag, hanem emberileg. S hidd el, még menne is. Csak nyakas magyarkodás helyett emberileg kellene megközelíteni. Nem meghunyászkodva, hanem emberileg. A 2 nem ugyanaz. Illetve akinek ugyanaz, az egy tehetségtelen marha. Már bocs
@evasanyoca: "...tessék odaállni melléjük, ha fontos a gyerek, de mindenkinek!...."

Hová álljunk nyanyókám? A főni háta mögé? Mert máshol nem látni őket, csak egy-két elvetélt siránkozót. Az meg kevés a boldogsághoz.
már nem tudom, de ez meg az oszlopháború:

Repülőrajttal folytatódik az Országos Roma Önkormányzaton (ORÖ) belüli kiszorítósdi. A szervezet Farkas Flóriánhoz hű csoportja rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezte csütörtökre. A napirendi javaslat nincs túlvariálva: le kell váltani az önkormányzat jelenlegi vezetését és biztosítani a képviselők és a hozzátartozóik részvételi lehetőségét a pénzes uniós projektekben.

A korábbi ORÖ-elnököt, Farkas Flórián miniszteri biztost támogató képviselők hétfőn juttatták el indítványukat a Hegedüs Istvánhoz, a szervezet jelenlegi elnökéhez. Ebben azt kérték, hogy Hegedüs – a saját maga és hivatalvezetője által elkövetett sorozatos szabálysértések és törvénysértések gyanúja miatt – január 7-re, csütörtökre, az albertirsai Szittyó Étterembe hívja össze a közgyűlést.

index.hu/belfold/2016/01/07/rendkivuli_kozgyules_a_hozzatartozok_javadalmazasanak_targyalasra/
@Imola Helyesi:

Te úgy általában dícséred az istent, mert ugyé te szokod mondani, hogy Orbán jól csinálja. Meg azt is, hogy megvéded a libsibolsi támadásoktól, ezért is jársz ide. Szóval mi a bajod?

Ne szard le a saját véleményed, nem baj az, ha egy hithű nem hisz el mindent az imádata tárgyának sem. Kételkedés nélkül még a fa alatt szedegené az emberiség a lehullott gyümölcsöt. Kételkedj bátran az istenkirályodban is, nem tévedhetetlen sem ő, sem a csapata. Azt meg gondold végig, ha az oktatást ( kultúrát, amit fennen hangoztatsz is ) ennyire elcseszték, akkor mihez is értenek úgy igazából? Te mihez is értesz, és miért is? No ahhoz viszonyítsd az istekirályodék munkáját is.
Mellesleg nincs szükségem szemüvegre, még képletesen sem.:D
@GeoCracker: abszolut egyetértek Veled...mit gondolsz, miért hozakodtam elő a "múlt rendszer átkával" a családlátogatással?...ott lehetett megtudni, hogy mennyit és mit tudnak enni adni, hogyan ruházkodnak, mennyit iszik és verekszik a családfő, és akkor elkezdeni segíteni ezzel azzal, segéllyel, korrepetálással, természetesen ingyen, dupla ozsonnával, hogy jusson az öcsinek is, szóval lássa a szülő, hogy nem a hatalom székéből okoskodom, hanem szívből, emberségből,hivatástudatból...nekem sosem telt úgy a szülőértekezletem, hogy először kérincsélünk, aztán az ottlevőket leb@sszuk, aztán, na menjetek Isten hírével...minden gyerekre, még a legfegyelmezettlenebbre is tudtam az anyjának mondani valami szépet, mit tudom én, ügyesen rakja a helyére a medicinlabdát....kkk...nem is 2 voltak a szülőimen....a szűlő nem pólyás, felnőtt ember, úgy is kell kezelni, és amikor látja, hogy pátyolom a gyerekét, már elviseli, ha szigorúbban fogom a Pistikéjét...ez egy olyan pálya, amire születni kell, manapság meg, olyan kihívásokkal találkoznak a kollegák, hogy az pályaalkalmatlanok elmennek, mert kevesebb felelősséggel jóval többet kereshetnek, tehát, aki ma marad a pályán, az elhivatott....
@látjátok feleim szümtükkel: a poszban írt "segélykiáltás" végén kérik a kollegák mindenki támogatását.......erre gondoltam, aztán tudod, mint a hógolyóból a lavina.....csak elkezdeni nehéz.....
@látjátok feleim szümtükkel: a pedagógia, mint olyan, nem egy forradalmárképző szaktanfolyam.régen se volt az...megoldottuk tantestületen belül, ha valaki marha volt. manapság a legszörnyűbb büntettet hajtják végre velünk, kihasználják az elkötelezettségünket, és persze azt, hogy a ped. diplomát se adják ingyen, hosszú évekig pénzt, fáradságot nem kimélve áldoz a család, mire a kezemben a diplomám...és akkor a hatalom a tudomásomra hozza, ha nagyon ugrálok, elmehetek közmunkásnak havat lapátolni Bergengóciába....még a harciasabb pedagojgosz is befogja a pofáját, főleg, ha egy kereső, és bizony , amit én láttam, a szakma felörli a párkapcsolatokat, így nagyon is kell az állás....ezért aztán meghunyászkodnak, a pályaalkalmatlanok, akiket a nyolcadikosok az órán szemberöhögnek, azok meg teljes mellszélességgel nyaliznak és ők írják az igaziakról a jelentéseket....ez van, ez egy ilyen hatalom, ez kell nekik.
@látjátok feleim szümtükkel: a pedagógia, mint olyan, nem egy forradalmárképző szaktanfolyam.régen se volt az...megoldottuk tantestületen belül, ha valaki marha volt. manapság a legszörnyűbb büntettet hajtják végre velünk, kihasználják az elkötelezettségünket, és persze azt, hogy a ped. diplomát se adják ingyen, hosszú évekig pénzt, fáradságot nem kimélve áldoz a család, mire a kezemben a diplomám...és akkor a hatalom a tudomásomra hozza, ha nagyon ugrálok, elmehetek közmunkásnak havat lapátolni Bergengóciába....még a harciasabb pedagojgosz is befogja a pofáját, főleg, ha egy kereső, és bizony , amit én láttam, a szakma felörli a párkapcsolatokat, így nagyon is kell az állás....ezért aztán meghunyászkodnak, a pályaalkalmatlanok, akiket a nyolcadikosok az órán szemberöhögnek, azok meg teljes mellszélességgel nyaliznak és ők írják az igaziakról a jelentéseket....ez van, ez egy ilyen hatalom, ez kell nekik.
Szakértő néni! Segíccség! Mi a belföldi székhelyű gazdálkodó szervezetek nemzetközi versenyképességet javító beruházásaihoz, forgóeszközigényeihez való forrás és a lakásépítés közt az a logikai kapcsolat, amire lehet adni ezt a hitelt?

"Az Eximbank eredetileg csak magyar exportőröket segíthetett hitelekkel, de egy törvénymódosításnak köszönhetően 2014. január 1-től belföldi székhelyű gazdálkodó szervezetek nemzetközi versenyképességet javító beruházásaihoz, forgóeszközigényeihez is forrást biztosíthat."

index.hu/gazdasag/2016/01/04/allami_banktol_kap_hitelt_a_videoton_elnoke_a_kopaszi-gat_megvetelehez/
Ez az orbán a mennybe mehetne, ha nem lenne ilyen címeres gazfickó.

Az angol kidicsérte a sajtótájékoztatón, állítólag 50 kilo magyar dolgozik kinn az angol stat hiv szerint
@evasanyoca: "még ezt a választ is elfogadom." rózsa gyuri
@látjátok feleim szümtükkel:
Veled nem lehet vitatkozni, te vagy itt az egyik legfőbb árokásó, hozzád meg csatlakoznak a mocskosszájú rágalmazók, sértegetők..
Így aztán soha nem lesz egységetek.Folyamatos ellenség- kereséssel nem lehet, egymásban is csak a hibát látjátok.

Orbán miniszterelnök bel-és külpoltikai stabilitást valósított meg. Gazdasági eredményeit pl. maga Cameron is elismerte pl. ma.Ő meg aztán valaki a politikában.

Viszont koaícíóban kormányoz, az oktatást a ker. demokraták javaslata alapján alakították át.
A kultúrához meg nem nagyon értenek a fideszesek, ezt is leírtam itt többször.
Amit Orbán elmond és javasol, be kellene tartania minden alkalmazottnak, de abból főz, ami van.
Hogy ezt megértsd, pl megszüntették a Kívánságkosár c. műsort a Duna World-on, pedig éppen legutóbb kérte Orbán, hogy a világmagyarság egységét őrizzék.
@parti_giano: azé ki vagyok váncsi a Te verziódra is!...kkk
@látjátok feleim szümtükkel:
Mint tudjuk, a hitelekhez fedezet kell, ezért a bankok
- mint a lakásépítési hiteleknél a jelzálog - ingatlanokra, egyéb tartós vagyontárgyakra értik.
A forgóeszközök a saját termelésű készletek, vásárolt anyagok készletei, fogyó-és gyártó eszközökpl. amelyek egyik pillanatban vannak, a másikban nincsenek, tehát nem jelentenek krach esetén végrehajtható eszközöket.
Ezért a bankok nemigen mennek bele még rövid lejáratú hiteleknél sem forgóeszközök figyelembe vételére.
Volt olyan esetem, hogy saját termelésű évvégi készletre kaptam hitelt, de engedményezéssel, hogy amilyen ütemben az eladásból származó bevételt jóváírják, arra bank azonnal ráteszi a kezét, mert törlesztésre írja jóvá.
Azon meg végképp röhögök, hogy a versenyképességünket ez hogyan befolyásolja.
Ráadásul itt nemzetközi versenyképességről van szó a törvény szerint, ahol elképzelhető különleges indok, de a cikkben szereplő profilok nem tartoznak ide.
@parti_giano: mátraaljai lányként mondom, 2 méteres havat szikrázó napsütésben utoljára kisgyerekként láttam, ahogyan édesapám kiásta az utat a kertajtóig, azóta csak a randa tocsogás...és akkor hol is van a lavina?......kk
@Mariann19: én is szeretnék kérdezni Mariannka! Hogy létezik az, hogy Cameron brit miniszterelnök dícsérte a magyar gazdasági fejlődést a sajtótájékoztatón, közben meg a valóságban kilóg a seggünk a gatyából.....azt nem feltételezem, hogy hízelgett, udvariaskodott, illetve nem tájékozódott Magyarország állapotáról, akkor...???
@evasanyoca: a 700 brit cégről, 50 kilo magyar alkalmazottról beszélt előtte orbán, nem mondhatta, hogy "amúgy szart se ér a magyar gazdaság, rabszolgák"
@habakuk000: így viszont az ecceriek nagy pofával tudják hozsannázni, hogy netene mán az angol nagyfőnök is elismeri Orbánunk zseniségét....szörnyű!
@habakuk000: így viszont az ecceriek nagy pofával tudják hozsannázni, hogy netene mán az angol nagyfőnök is elismeri Orbánunk zseniségét....szörnyű!
két kommentemet nyelte el a gép, ha meg ujból írom dupláz...mit csináljak?

Habakukooo-nak:dél.
@evasanyoca
Ehhez is megvan rögtön az ars poétikátok, de mi lesz, ha fel is minősítenek minket? Lesz itt sírás-rívás !
Nem hinném, hpgy Cameron, az egyik világbirodalom vezetője rászorulna egy Trianon általuk is szétcsonkolt kis ország nyaldosására.
@evasanyoca:

"a legszörnyűbb büntettet hajtják végre velünk, kihasználják az elkötelezettségünket"

+++++++++Anyó:)

Ezt gondolom amikor sírva jön haza a munkából a párom,jóllehet tudom,hogy a gyerekek,szülők kollégák is szeretik,elismerik!
Nem fog portfóliót írni és nem azért mert nem képes rá két diplomával,hanem többre tartja a méltóságát!

A pénzéhes nyallerek már mind megírták sőt aki a melegcsontig benyalt a rendszernek az a pedagógus 'háromba került és belőlük lettek párnapos tanfolyam után az ""elbírálók...(PÖCSFEJEK)

A fizetésről meg csak annyit:tíz éve keresett ennyit,túlórákkal és előbb otthon volt,mint mostanában:(
Természetesen a végtelen sok meddő adminisztráció emészti fel,legtöbbjüket,ráadásul ez mind a gyerekek rovására megy:(

Megérett az egész katyvasz a 'pusztulatra!
Jóllehet minden kormányzat tehet róla,de a jelenlegi tűrhetetlen,élhetetlen állapotokért nyolcvan százalékban a 'fidess """"oktatáspolitikája"""" a felelős:(
................

" Mocskolván magukat szegyig,
koholt képekkel és szeszekkel
mímeljen mámort mindegyik.

Én túllépek e mai kocsmán,
az értelemig és tovább!
Szabad ésszel nem adom ocsmány
módon a szolga ostobát.

Ehess, ihass, ölelhess, alhass!
A mindenséggel mérd magad!
Sziszegve se szolgálok aljas,
nyomorító hatalmakat." .. József Attila
@Imola Helyesi:

...ARS POETICA......öööööööö
@Imola Helyesi: a falat kaparom, ha a kommentjeidet olvasom. hogy a picsába tucc ennyi marhaságot összefirkálni?

nem hiszem el, hogy ezeket a baromságokat komolyan gondolod!
@taga20: Miért, tök igazat írt: a fidesz és a kultúra komplementer halmazok
@taga20: látszik, hogy ifjonc vagy, nem tudsz a sorok között olvasni, javaslom a könyvtárban a régi Szovjetunió újságot, szép színes képekkel teli

Verseny is volt, ki tud többet a Szovjetunióról címmel

szóval Imolka már tud a sorok között írni (ráadásul lehet valami köze a pedagógustársadalomhoz is, ha jól sejtem)
@GeoCracker: ezt elég szépen összefoglaltad. csak egyet tudok érteni. ennek értelmében nem kéne nyígni most...
.
Ha már oktatás, nevelés...

Romhányi József:
Parainesis, melyet egy légy intéz leendő fiához

- Már egy hete
vagy te pete!
Legyen már belőled légy!
Legyen,
mint minden legyen,
rajtad is hat láb
legalább.
Szárnyaid is legyenek,
a fene egye meg!
- Mert ha légy vagy, légy
légy!
- mondta vagy száz légyöltő
előtt a költő.
Beszédében tartott egy kis szünetet,
mert a kis légy éppen akkor született.
Aztán befejezte atyai intelmét:
- Kerüld el azt mindenképp,
ami ragacsosan tapad.
Menj! A mai naptól magad
szerezd meg az eledeled.
Legyek ura legyen veled!
A tanácsok ellen a kis légy nem lázadt,
de oly lámpalázat
érzett még a legelső faláskor,
mit egy színész is csak nehezen palástol.
Bele is sült rögtön a mákoskalácsba.
Nem hallgatott az atyai tanácsra.
.
@habakuk000: haver, olyanról írsz, amit megéltem. az osztályból még csapat is indult a versenyen.

ebola olyan, mint pozsgay. úgyhogy ilyennel ne fárassz!

egész nap keményen melóztam:)
@taga20: ebben is sok van, ha az átkossal nem is értek egyet, csak részben:

Imola Helyesi 2016.01.07. 10:55:35
Szokás szerint ezt sem értitek.
Arról van szó, hogy felemelték a köt. óraszámot 22-ről 26, ra, erre legalább annyi óra kellene, hogy felkészüljön, de a munkaidőt 40 órára felemelték, amit a suliban kell eltölteni.
Helyettesítésre, bárhová kötelezhetik ezen idő alatt.
Hazamegy, kezdheti a felkészülést. Hét végén ingyen viszi a gyermekeket kirándulni, stb
Háromszakos tanárnak nincs minőségi bérpótlék, túlórapénz, így előfordulhat, hogy egy kezdő tanító is annyit keres, mint pl. egy sok évet már tanító középiskolai tanár.
Az, hogy az igazgatónak meg semmihez nincs hatásköre, az kb azt jelenti, mintha albérlő lenne valahol.
Az átkos rendszere ezerszer jobb volt.Szerintem.
Ott is volt felügyelő szerv az iskolák felett, úgy hívták, gondnokság /pénzügyeket felügyelte/, és volt ellenőrzés /szakfelügyelő/, de nem állandóan felügyelt, és többnyire!! értett a szakmájához.Persze nem mindig!
@taga20: én még most is, kb 10-ig

migráns muszlimokkal bótolunk remélhetőleg:)
@GeoCracker:

"S minden tiszteletem az 5-10 % kivételnek, akik a fentiek alól kivételek. De a többség ne most rinyáljon. Főleg, mert a pályán előforduló társaság közel 40%-át el kéne hajtani más olyan területre, ahol kevesebb kárt okoz."

Ne legyenek kétségeid affelől Geo,hogy kik lesznek elhajtva innen és az államigazgatásból is:(
@habakuk000:
Hagyjad már, taga meg az oktatás! Szerintem kibukott már 6-ban.
@gazoló: A KDNP ifaji álta felkarolt egyik pamfletíró szerint a gyermektelen nők.
endresy.blogspot.co.uk/2016/01/vita-csaladrol-az-oromkommandok.html

Egyébként meg rendszerint azok olvassák a névsort akiket az első közt kellene elkergetni.
El sem olvasom.

ÉN csak annyit mondok, hogy a kurva anyátokat!

Adjátok vissza a feleségemet a családjának!
Geo, csalódtam benned. Abszolute nem értesz ehhez a témához, de a mellényed az nagy.Szokás szerint.
Majd ha az ellenzék képes összefogni, akkor várd a pedagógusoktól is ugyanezt.
De aki nagyon jól járt, pl pályakezdők, vagy olyanok, akik már a felső polcon vannak, nem elégedetlenek.
@gazoló: te vagy az én emberem! nagyon csecse a csaj:))
@evasanyoca:
Éva!
Cameron tisztában van a magyar gazdaság helyzetével, hiszen a nagykövetsége napi szinten és részletesen tájékoztatja.
Eleget tesz a kötelező protokollnak, amikor magasztalja az országot, mert Orbánnal szövetkezik az eu ellen.
Cameronnak jó oka van veszélyesnek látni az eu törekvéseit, mert azok különösen a pénzügyi szféráját veszélyeztetik.
Figyelted a tárgyalás témáját?
Az eu alapjait vitatják. Ők, ketten.
@Imola Helyesi:bár nem szorul Geo az én pártfogásomra senkivel szemben Imola, de Geo az általam (is) nagyrabecsült kollegám, és merem remélni, hogy netbarátom is, sőt pártfogóm volt a kezdeti bénázásos időmben, egy pegagógus-ujságíróra azt mondani, hogy nem ért ehhez a témához, hát enyhén szólva is bátor vélemény, de akár ilyen akár olyan, ez nem politikai oldalfüggőség, ha valaki szakmailag ofé, márpedig Geo az.
@Imola Helyesi:bár nem szorul Geo az én pártfogásomra senkivel szemben Imola, de Geo az általam (is) nagyrabecsült kollegám, és merem remélni, hogy netbarátom is, sőt pártfogóm volt a kezdeti bénázásos időmben, egy pegagógus-ujságíróra azt mondani, hogy nem ért ehhez a témához, hát enyhén szólva is bátor vélemény, de akár ilyen akár olyan, ez nem politikai oldalfüggőség, ha valaki szakmailag ofé, márpedig Geo az.
@Mariann19: válaszod ujabb gondolatokat ébreszt bennem, utána kell olvasnom...köszönöm kicsikém!
Lebuktál.
Tudsz gondolkodni!
Ha a bőrödre megyen a játék.

Imola Helyesi 2016.01.07. 10:55:35
Szokás szerint ezt sem értitek.
Arról van szó, hogy felemelték a köt. óraszámot 22-ről 26, ra, erre legalább annyi óra kellene, hogy felkészüljön, de a munkaidőt 40 órára felemelték, amit a suliban kell eltölteni.
Helyettesítésre, bárhová kötelezhetik ezen idő alatt.
Hazamegy, kezdheti a felkészülést. Hét végén ingyen viszi a gyermekeket kirándulni, stb
Háromszakos tanárnak nincs minőségi bérpótlék, túlórapénz, így előfordulhat, hogy egy kezdő tanító is annyit keres, mint pl. egy sok évet már tanító középiskolai tanár.
Az, hogy az igazgatónak meg semmihez nincs hatásköre, az kb azt jelenti, mintha albérlő lenne valahol.
Az átkos rendszere ezerszer jobb volt.Szerintem.
Ott is volt felügyelő szerv az iskolák felett, úgy hívták, gondnokság /pénzügyeket felügyelte/, és volt ellenőrzés /szakfelügyelő/, de nem állandóan felügyelt, és többnyire!! értett a szakmájához.Persze nem mindig!
@Imola Helyesi: ha kibuktam volna, ako ilyen retardált lennék, mint te:))

egyébként, te beteg vagy!
az alapján, amiket irkálsz a kontrablogodon.
@Imola Helyesi:
"Van, aki nagyon jól járt, pl. a pályakezdők, vagy olyanok, akik a felső polcon vannak."
A köztes rész képezi viszont a pedagógusok nagy részét, akik ennek az intézkedésnek a hatására csalódtak, megkeseredett emberekké váltak. A bérpolitikának mindíg a teljesítményt kell honorálnia, nem az életkort, vagy ad hoc kiválasztottakat.
Mit szól vajon az a tanár, aki 20 éve és magas képzettséggel, bizonyítottan eredményes munkát végez, és bérfejlesztésben jóval alul marad a kezdőkhöz képest.
Akkora bérfeszültség keletkezik az ilyen gyakorlat által, amelynek a következményeit csak az ismeri, aki emberek között dolgozik.
Megmérgezi az emberek egymás közötti viszonyát, ezért, és a jogtalan sérelmekért a pedagógus társadalom kedveszegett lesz, amely a teljesítményre
hat.
Az igazságtalanság nagy métely a közösségek életében.
Erre a kormány abszolute nem figyel.
@evasanyoca:
A Hallgattak, hallgattak-ra volt a kritikai észrevételem.
Majd ha az ellenzék képes összefogni ÉRTELMES CÉL érdekében, akkor kell egy szakma résztvevőitól ugyanezt elvárni.
A pedagógus társadalomban nem mindenki vesztes, pl a pályakezdők nagyon jól jártak.
1.A magasabban kvalifikáltak viszont nem kapják meg ezért a megfelelő juttatást.2. Portfólióval kell ezt igazolni. 3.Nekik összességében ez az előmeneteli rendszer hátrányos.4.A munkaidő és az ezzel kapcsolatos intézkedések a minden munkavállalóra érvényes szabályok alapján íródtak, nyoma sincs benne az értelmiségi munka kritériumainak.
A gazdasági intézkedéseket pedig a Klik megyei szervezetei nem jól oldják meg. Nonszensz, hogy WC papírért kell veszekedni, valamint ha valamilyen baj történik az iskolában, nem tudnak azonnal intézkedni, pl. ablakkitörés, stb.
@Mariann19:
Akkor ebben egyetértünk, mint fenti hozzászólásom mutatja.
@Imola Helyesi: teljesen kiestél a szerepedből:)))

ezek szerint van remény, gondolhatja az örök optimista
@habakuk000:
Habakuksi, a téma szakmai, és nem inkább politikai.
@gazoló: régi. azé a csajt elküldeném ide, me szerintem kezdő lehet:))

www.napiszar.hu/showPost/Szopas_ora
@gazoló:" Sziszegve se szolgálok aljas,
nyomorító hatalmakat." .. József Attila"

igen, ha van egy Gazoló, aki ki tudja pótolni 3 műszakban azt a "tűpénzt" amit a felesége keres...dehát az idő, az idő, amit nem otthon tölt az ember, dupla gondot rak a legszeretre méltóbb családra is.....családbarát kormány, hogy oda ne rohanjak!.....emlékszel, azt irtam korábban, hogy nem volt véletlen a sok elvált pegagóguslány, no meg az sem véletlen, hogy a tantestületek 90 %-ban nőkből áll....egy férfi, mégha rátermett is, ennyiért nem dolgozik, hacsak nem óraadóként 2-3 iskolában....régen voltak mindenféle ki tud többet? versenyek, és nem csak a Szuról. volt országos matek, kis kémikus, biosz stb....arra fel kellett készíteni a diákot, az általános iskola alapozta meg a gyerekben a tudásszomjat, keltette fel a világ dolgai iránti kiváncsiságot, a kisérletező kedvet, a minket körülvevő élőlényekkel való bánásmódig...
osztályfőnöki órán beszélgettünk a hazaszeretetről, nagyjainkról, a becsületről, barátságról a munkáról és sok-sok örökérvényű igazságról, és nyitottuk tágra a kiváncsi gyermek szemét, hogy ne csak nézzen, lásson is, hogy legyen saját véleménye dolgokról, hogy ne féljen a sötétben világosságot gyujtani és adja tovább mindezt gyermekeinek, hogy azután a hözépiskolában a már megszerzett tudást ki tudja teljesíteni, meg tudja önmagát valósítani, mert ez a cél nekünk, boldog és sikeres állampolgárokat nevelni.....mondja meg nekem valaki, így zokogás közben, ahogyan írok..... Most mi a cél?
@habakuk000:
Abszolute nem estem ki, mert nincs is szerepem.
Nem azt kell figyelembe venned, amit itteni hülyék és ballib pártfüggők rámaggatnak, hanem a tényeket, vagyis:

Ettől a kormánytól mindenki kap, csak az elosztás minőségében, az arányokban, annak igazságosságában, és ennek magyarázásában van a hiba.

Ezen lehet változtatni, és bizony a szakmáknak hallatniuk kell a hangjukat. Ez a levél egy nagyszerű kezdeményezés - szerintem.
@Imola Helyesi:

Kár volt válaszolnod. Megint leszartad a saját korábbi véleményed, és igazoltad, hogy Orbánegyistent nálad még kritizálni sem lehet. Továbbá áttoltad a felelősséget másra. pedig Orbán volt az aki a legjobban követelte a felelős kormányzást. Csak pont ő nem akar felelni, a minisztereiről nem is szólva. Nemtevagyazorbánvéletlenül?
@Imola Helyesi: én már régen tudom, hogy kollega vagy,és akkor neked is tudnod kell, a pályakezdő akármilyen summa cum laude végzett, az igazi megmérettetése az osztályteremben történik....ha képtelen érthetően átadni a tananyagot, ha türelmetlen, ha a lénye nem szorítja a gyermeket fegyelemre, figyelemre, nem való a pályára....arról nem is beszélve, hogy szakítania kell időt a saját állandó továbbképzésére is, hiszen a világ körülötte rohamtempóban változik...szóval, én úgy látom, a pályakezdők a gyakorlottak segítsége nélkül hamarabb elhagyjá a pályát, mint bárki gondolná, akármennyi is csak a pénz....
@Imola Helyesi: és az előjelekben, a negatív "kapás" is kapás, igazad van.

Amúgy nem a kormánytól, hanem az általunk befizetett jövedelemből "kap" mindenki.

A kormány elvesz és újraoszt, nem ő ad, ezt azért nem árt tudatosítani.
Az újraosztás arányaival vannak kisebb-nagyobb problémák ha szépen akarok fogalmazni.

Kevésbé szépen ezt jól fogalmazta meg egy volt libsi: "maffiaállam".

remélem, nem vagy szingli, a kdnp behozza a szingliadót.
@Imola Helyesi:
"Akkor ebben egyet értünk."
Örülök, mindíg vannak találkozási pontok.
@Mariann19: "Ráadásul itt nemzetközi versenyképességről van szó a törvény szerint, ahol elképzelhető különleges indok, de a cikkben szereplő profilok nem tartoznak ide."

Teccenek érteni polgártársak?

Nem függ össze a belföldi lakások építése a nemzetközi versenyképességgel, legalább is pénzügyi-számviteli oldalról nem. Politikai és haveri oldalról annál inkább, ezét kap a narancsicég állami Banktól hitelt. Vajon nem haveri cégek is kapnak?

Hello ellenzék, ott a parlamentben! Nincs itten valami keresnivaló?
@látjátok feleim szümtükkel:
Fogd már be, örülj, hogy nem téged erőszakolnak most a migránsok.
Ha Orbán nincs, csak a te libsi jogvédőid, már régen nálunk randalíroznának.
@evasanyoca:
Nem hagyják el a pályát, mert túl vannak fizetve, illetve a többi nincs arányosan megfizetve hozzájuk képest.
@Mariann19:
Vannak, hálistennek, csak azt érném meg, hogy az itteni trágárokat is elítéled egyszer. Mert a legutóbb szavad nem volt "nincsitt" ámokfutásához, amikor féloldalon kurvázott engem.
De a reményhal.....meg a kettős mérce is, remélem...
@Imola Helyesi: mi van polip? tekergőzöl?

remélem mariann átlát a mérgező nyáladon:))

ritka gusztustalan egy fehérje vagy!
@taga20: miért? abban is volt részigazsága...:)))

te barátságosan hatalmas néger farkat kínáltál neki, asse sokkal jobb, ráadásul minden est fénypontja - ha jól gondolom, linkeket nem szoktam megnyitni - hogy kurvák képeit linkelgetitek, szexuális eszközként tekintve a mélyen tisztelt és szeretett női nemre

na erre mit lépsz?

amúgy meg prűdek vagytok...
@habakuk000: "ráadásul minden est fénypontja - ha jól gondolom, linkeket nem szoktam megnyitni - hogy kurvák képeit linkelgetitek, szexuális eszközként tekintve a mélyen tisztelt és szeretett női nemre"

szóval nem nyitod meg, de arcoskocc?

haver sokszor nem tudom, hová rakjalak.
@Imola Helyesi:
"Csak azt érném el. hogy a trágárokat is elitélnéd egyszer."
Nem vindikálom magamnak azt a jogot, hogy stílusbeli kérdésekben megjegyzéseket vagy rendet tegyek.
Arra van itt megbízott ember.
Én itt csak egy egyszerű kommentelő vagyok, és ahhoz tartom magam.
@habakuk000:
Taga mint eztergál, mindenhez ért kisebbségi szempontból. Vedd figyelembe, lécci.
@Mariann19:
Pedig olyan egyszerű - még exportbevételt sem kell valószínűsíteni a csókosoknak. És elő lehet állítani "itthon világhírű" bizt és bazt.
@Mariann19:
Édi vagy, ám irányomban ezt nem abszolváltad egyszer sem. Legutóbb sem, sőt. De mindegy, annyira nem érdekel ez a téma.
Fő, hogy legalább némely ponton érintkezik a véleményünk.
@Imola Helyesi: "Amióta a varánuszon blogolok, jobban megismertem önmagamat. Erős, bátor, okos és szókimondó vagyok. Egyidejűleg több kommentelővel szemben is állom a sarat, gyorsan, hibátlanul írok, fogalmazok. Kommunikációs tudásom legyőzi őket. Az akaratom egyre erősebb lesz."

:)))
@látjátok feleim szümtükkel:
Ezt a versenyképességi magyarázatot először Varga Mihálytól hallottam, felkaptam a fejem. Mi van?
A forgóeszközökre adott hitelek indokoltsága és útja a legnehezebben követhető.
Te is tudod, látom, hogy nemhiába nyitottak egy új hitelezési variációt.
Kell a láthatatlan csatornáknak.
@taga20: jó nekem a kutyáim mellett, bár meg kell hagyni, büdösek picit, az ázott kutyaszagtól szagoltam már jobbat, szerintem ne rakj sehova

főleg úgy, hogy küzdök a migráncsokkal szerződésügyileg

linkügyileg pedig félek a vírusoktól
@Mariann19:
Mindig elfelejtik, hogy Medgyessy nem elmezavarban emelt 50 %-ot, hanem mert I.Orbán és bandája előzőleg összehozott egy olyan bérfeszültséget, ahol a takarító 8 általánossal annyit keresett, mint a szakképzett 20 éves gyakorlattal.
Aztán persze nagyon hálásak voltak... Az ember tényleg csak azt a réteget sajnálja, amelyik nem "ezekre" szavazott, és ártatlanul szív a hülyékkel együtt, mint a torkosborz.
@kekex:
"És elő lehet állítani itthon "világhírű biz-bazt."
De jót röhögtem.
Te szakmabéli vagy, és ezért mit gondolsz arról, hogy pl. van egy beruházási hitel, akkor minek kell külön forgóeszközre is hitelezni?
Az én gyakorlatomban van egy beruházási költségvetés,
az a hitel -igénylés alapja, végösszegben.Kész.
@habakuk000: rezeg a léc, de elfogadom.

a csajok, akiket pedig linkelünk, önként rakták fel a szebbnél szebb képeiket a netre, mi csak terjesszük, hódolatunk jeléül :)

a kutya plusz pont:))
@taga20:
A szerénységet kifelejtetted a szédelgő öndicséretedből.
@Mariann19: mert a beruházást működtetni is kell.

saját példa, erősen gondolkodom - lassan kész a projekt - egy durván 200 millás beruházáson, termék- és piacbővítés miatt szükséges, zöld mező vagy bérlet az alternatíva, de ha készen van ott állok a technológiával, attól még nem lesz késztermék, csak ha van plusz 100 milla forgóm, akkor tudom kihasználni normális kapacitással
@kekex: nem vetted észre a macskakörmöt?

ha most már igen, ako gondold újra, és tippelj ki volt a szerző!:)))
@Mariann19: Hogy is tartja a mondás? Egy rókáról két bőrt lehúzni? Bár mondjuk egy áruház épület beruházás, és az árufeltöltése forgó, a lényeg, hogy haveri zsebbe menjen.
Egyébként nem lenne elvetendő ötlet, ha hazai termeléssel importot lehetne kiváltani. Csak sajnos bármit csinálnak, az ember reflexből feltételezi, hogy az egész a lopráciát szolgálja...
@Mariann19:
Egyébként a gyök az "itthon világhírű" volt.
@kekex: ez pedig kgst-s attitűd:) most már konvertibilis a forint, nem kell spórolni a devizákkal

hazai termeléssel versenyképes cuccot kell gyártani, kihasználva hazai kompetitív előnyeinket, amit el lehet adni bárhol jövedelmezően
@taga20:
bocsika, de mandínerből még beleeshet az imolalukba.
@kekex: rá se ráncs!:)

tudod van ebolának az a fabolius-kontra.blogja, amin gyaláz minket, csak úgy konzervatív módon.

onnan idéztem ezt a beteg bekezdést:))))

csak mielőtt itt többen komolyan vennék eszt a pondrót.
@taga20: Az neked Imolka, mint Bolinak Stefi. Se vele, se nélküle:)
@habakuk000:
Gyönyörű elmélet. Hazai gyakorlat:
"A" képes innovatív, magas hozzáadott értékű versenyképes terméket előállítani. (és még nem húzta el a belét külföldre)
"B" támogatja a focit és jól fekszik fideszéknél, viszont raktárra termeli a kutya sem veszi meg akármit.
Kérdés, melyik kap támogatást?
@taga20:
Tegnap feltettem az önvédelemre oktatott valódi varánuszokról a linket azzal, hogy AZOK betaníthatók arra, hogy ne vegyenek a szájukba mérgesimolákat. TARTOM!
@taga20:

"a kutya plusz pont:)) "

Cica +2 pont:)
@kekex: nem életszerű, mert b bolond lenne raktárra termelni, inkább eltünteti a támogatást fiktív számlákkal

persze támogatást csak fideszes kap

itt bukik meg a "segítsük a magyar burzsoázia kialakulását" jelszó, mert az állami, uniós pénzekből feltőkésített vállalkozások nem tanulják meg a versenyt, a piacot, a gazdálkodást, így ablakon kidobott pénz versenyképes gazdaságfejlesztési célokból, hiszen csak addig léteznek, amíg rátapadnak az állami tőgyekre
@habakuk000: igazad is lehetne, de nincs!

ebola, a lepusztult, az avitt, a dzsentri magyarország mintapéldánya.

azé pszihomókusnak ne menyél el:))
@taga20: szerintem nem dzsentri

viszont nem haladok, mert nem győzöm törni a földimogyorót a kutyámnak:(
@habakuk000:
Ezt olyan gyönyörűen levezette Kornai a "Bevezetésben" a nyitott közlekedő edényes hasonlatával - amit aztán a HIÁNY még alaposabban kifejtett. Az ilyen rendszerek összeomlása törvényszerű, mint a szocializmusé - csak közben rámegy 1-2 nemzedék élete.
Mekkora rinyálás volt a "kurvaország" miatt, holott az szédelgő feldicsérés volt: a kurvák legalább ellenérték fejében hagyják magukat baszogatni. A magyarok többsége meg ingyenhülye, nemhogy kapna, hanem folyamatosan elvesznek tőle. Egészségügyből, oktatásból...
De miért ne csinálják? Hiszen megtehetik, egy-két nyílt levél még nem a világ!
@evasanyoca: tegnap már itt elkezdődött, ahogy vizsgálták a bajuszkáját

persze a másik oldalon előjött Fenyő, annak is idején mindenki Gyárfást emlegette
@gazoló: nekem volt nagyon jó macskám, iszonyú jó vadász volt, amúgy meg úgy viselkedett, mit egy puli

csak vén fejemre allargiás lettem rájuk, van is most már egerünk bőven
@gazoló: meg vagy tévedve haver.
téged is így vár haza a macska, engem meg így a kutyu:))

www.napiszar.hu/showPost/Kutya_vs_macska
@Mariann19:
Érdekes a szakmai vitáitokat olvasgatni, még nekem is leesik belőle olykor valami.
Ez az ominózus 10+10 izé jut eszembe, ami lehet felruházási költség adott esetben, na de három csemetét azt, hogy, amikor a felét azért csak törleszteni köll és még zabálni se ártana?...
Ja, meg a családfőnek rekreálódni is illene egy évben legalább egyszer, hogy tovább tudja húzni az ig(é)áját a Nemzeti Süket Dumák és Ócska Vakerok Rendszerének.

Ócs(k)ai sikere lesz ennek a kezdeményezésnek is, még többen fognak majd a saját lábukra állni…
@graphics: én az ikrek sapkája szeretnék lenni, ha lehet utókarácsonyt rendezni:))
@habakuk000:kellőképpen sajnálom is, hogy részt vállaltam benne, és szégyellem is eléggé, nem tudom meg nem történté tenni, de ott leszek kint, ha kell.....
No ezzel elvágták magukat:

,,...Tiszta, átlátható, mindenféle pénznyelő, központi vízfejtől mentes fenntartói viszonyrendszert követelünk! S legfőképp NYUGALMAT akarunk, mely politikától, álreformoktól mentes, hogy legalább néhány évig ugyanazt a könyvet használhassuk! Pedagógusok vagyunk: megtanultuk, hogy mit és hogyan kell tanítani – ha hagyják!''

Pont az ilyen mondatok miatt le sem pottyantják majd őket, vagy ha mégis, akkor abban nem lesz köszönet.
Ma elvárás a rendszer feltétlen kiszolgálása, különösen a közalkalmazottaktól... a gyerek meg kit érdekel...
@Imola Helyesi: Trianont a te fajtád hozta össze,erkölcs és morál nélküli illibsi.
@taga20:
Kábé el is találtad haver!:))
De mire lerohad egy fűtőbetét, addigra a gép is... ma ez a trend. A polihisztor címet meg ne orozd el attól, akit megillet. Belőle csak egy van. Szerencsére...
@habakuk000:
Nem arról van szó, hogy nem kaphatsz forgóeszköz hitelt, hanem jellemzően forgó eszközt nem ajánlhatsz fel hitelfedezetként.
@habakuk000: A másik szálon válaszoltam. Nem tudok németül de sem az angol sem a magyar robotfordítás nem mond ellent annak, amit állítottam. Ld. Ott.
A maszatolás felfüggesztséét viszont itt is köszönöm.
@Imola Helyesi: Neked ott van a monokli a szemed alatt amit a vak komondor nyomott az arcodba.
@Knósszosz: ez az én bajom, rossz korba születtem.
pedig egy potenciális leonárdo vagyok:)))

egyébként, hogy szolgál az ünnepek utáni egészséged?:))
Az érintett pedagógusokon, szülőkön és gyerekeken kívül mindenki ellenérdekelt, úgyhogy nem sok változás vár6ó. :(
@graphics: azért azt megnézném, ha holnap reggel egyetlen pedagógus, kisegítő, a bölcsödétől az egyetemig nem venné fel a munkát az országban.....ki kit pottyantana le?...arról nem is beszélve,ha az egészségügyisek is ott és akkor mellettük állnának, még a hóesés és a minuszok se zavarnák a csúzomat én is odamennék szépkedni...kkkk
@Knósszosz:
Szia!
Úgy láttam, hogy a kormány sem veszi ezt olyan komolyan az erre a célra tervezett, mindössze 4 milliárdos keretösszegben.
Az is alig feltűnő, hogy nem teljesülés esetén a 10 milliót 60 nap eltelte után be kell fizetni.
Márpedig ez nem csalogató az érdekeltek számára, mert nem tudni, mit hoz a jövő, és akkor máris jöhet a végrehajtás.
Már látszik, hogy ezt a projektet a gazdag rétegnek találták ki.
@graphics:
A szemei!
De'télleg! :)
Komolyan...
Olyan izék tudtok lenni...
@Knósszosz: jaja. tesómtól kaptunk ingyen egy gépet, üzemképtelen volt egy táp IC-hiba miatt. Csere, de hűtőbordát is kapott az IC, azóta müxik.
Lemaradtam valamiről?
A kis népművészeti agyagedény KDNP ifújsági elmebetegek nem hatnak meg, a face-en olvastam, szimpla elmebetegek!
Bazz, ez a tahó-macsó az utánpótlás?
Lányom szétröhögi magát rajtuk! :D
@Mariann19: persze, hiszen benne van a nevében: "forgó", nagyobb kockázat, de léteznek, pl lombard, közraktárjegyek, faktoring...
@evasanyoca: sajnos ettől fényévnyire áll Abszurdisztán! A lázadozók már rég nem tanítanak, azok pedig, akinek kell a mindennapi: nos azok aligha fognak elégedetlenkedni, sajnos. 20-25 éve lehetett volna. Reális már csak akkor lenne, ha tényleg olyan helyzet alakulna ki, amikor már nincs semmi veszíteni való.
@Mariann19:
1 gyerek 600 ezer, kettő 2.400, 3-tól 10.000
holott bárki józan ésszel beláthatná, hogy ha lenne valamicske demográfiai cél, akkor az ELSŐ gyermek megszületését is támogatni kellene. Ha az elmarad, nem lesz 2-3, sőt több sem.
Tehát a gyermekenként 3.300 jobban ösztönözne. Sőt én az elsőre adnék 5 milliót, a másodikra + 3 milliót, a többire meg +2 millát. Bevállalásnál ez is 10 milla.
@graphics:

'folytatólagosporno'grafikus botrányokozó:))
@Knósszosz:
Motyógép csere lenne, a 25 éves Energomat-ot le kéne cserélni, de még facán müxik!
A gyerek nyaffog, hogy milyen mosógépünk van!
Az én válaszom az volt, hogy "MŰKÖDŐ"...
Erre röpködtek a nevek, típusok.
Vmi ötlet??
Kész vagyok...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: haver, ha ráadásul aszt mondod, hogy super color tévétek van, ako behalok:)))
@Mariann19: Mi is elmélkedtünk rajta és arra jutottunk, hogy annak van kitalálva, akinek nem gond előteremteni akár a fedezetet és az építés közben felmerülő költségeket.

Mai árak mellett van egy üres lakás ennyiért (ami meglehetősen sok, sőt drága), közművek bekötése és a berendezés belső terek burkolása az engedélyek díjai?
És közben még élni is kellene... no meg bútorozni, stb., stb. Ja és a vállalt 3 gyerkőc is ott van, óvoda, iskola.
Ez ami biztos. Az, hogy miből, az a többség számára nem.
@tristen2005:
Méretek?
Óvatosan, mert pedo leszel...
A 12 éves malátánál sokan gyanakodtak! :)
@taga20: @Knósszosz:

"pedig egy potenciális leonárdo vagyok:)))"

Ha festeni is tudtok,tavasszal bevállalhatnátok a nappalinkat:))

www.youtube.com/watch?v=hU-J9ipHrjU
@taga20:
Megvagyok, kösz!:)
Most marha jól esik sokáig aludni, bár ez nem tart hosszú ideig. Neked azonnal indult a melós év-?
@taga20: "haver sokszor nem tudom, hová rakjalak."

Hát meztelen seggel a jégre.
@habakuk000:
A fedezet megállapítása mindíg a bankkal való tárgyalásokon dől el, ezt te is tudod.
Az biztos, hogy a bank a vagyoni értékekre hajt, ez lehet értékpapír is vagy hasonló, a lényeg, hogy tartós értéket képviseljen, és értéke konstans legyen.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

"A kis népművészeti agyagedény KDNP ifújsági elmebetegek"

Lesz itt móka kacagás,erényőv,máglyáravetés,csak idő kérdése!
@gazoló: rendben, csak legyen elegendő pia!
ja és csak a végén:))
@Mariann19:
Nem nekik, ők maguk hívták életre.
De gyönyörű az a történet is, hogy a Kopaszi-gát az Olimpia megrendezésének az egyik helyszíne lesz...
Miután "valaki" megvette két nappal ezelőtt.
Érdekes, eddig csak a másik oldalon lévő terület volt a favorit. Most meg...?!

De itt nincs korrupció, aki ezt kiáltja az egy rohadék.
@Knósszosz: hál istennek igen, me má kurvára untam magamat itthon.
minden szart megcsináltam a kecóban, ami évközben derogált:))
@graphics:
Van olyan, aki meg tudja csinálni - nekem is van haver aki múxeréssz!-:))
@Knósszosz: ejuropa legkeményebb üvegzseb törvényünk van nekünk, ako meg hogy lenni itt olyan? ki se merem mondani:)))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Majd privben, nem akarok senkit fárasztani. Jó-??
@Knósszosz:és ugye emlékszünk még, miért hurcolászták meg a felmentéséig az MSZP-és Molnár Gyula volt polgármestert,merthogy Kopaszi gát.....süljön le a pofájukról a bőr az ilyen gátlástalan bűnözőknek!
@Knósszosz:
Te, van egy Hernád utcai "elektronikai műszerész" képesítésem! :)
@graphics:
Hiszek abban, hogy a lakásépítéshez felvett hitel nagysága olyan legyen, hogy a havi törlesztés összege ne haladja meg a jövedelem 30%-át, mert váratlan helyzetekben is tovább fizethető.
A lo milliós vállalásban nagy a kockázat, mert ha a vállalás nem teljesül, oda az ingatlan 60 nap után.
A helyetekben inkább lakást vennék, és fokozatosan lépnék előre az igényemmel, ahogyan a lehetőségek megengedik.
Igen, és mi van, ha megjön a 3 gyerek.
Nekem felnőtt fiam van, és azt mondom, hogy nem is a felnevelése a nagy mutatvány, hanem az önálló életének az útba indítása.
@gazoló: Sosem teszek fel botrányos képet. taga szerin t nagyon is túlöltözöttek! :)
@Knósszosz:
Olvastam ezt a Kopaszi-gát ügyet, ahol olyan olimpiai létesítményeket hoznak létre, amelyek időt állóak, nem bontják le az olimpia után, mint szokták.
A tervek szerint turisztikai célra, és a hazaiaknak szórakoztató helyszín lesz, mifene.
El tudod képzelni, hogy hosszú távon ez milyen aranybánya lesz?
Közben már most is lehet síbolni némi aprót.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: ki ne cseréld, amíg megy!
Az újak ált a jótállás lejárta után max. 1 hónapra beadják a kulcsot. Elektronika rendszerint javíthatatlan, vagy elfelejti a programot.
@taga20:
"ejuropa legkeményebb üvegzseb törvényünk van nekünk" - haver, ez má majnem olyan röhögséges mint egy sas kabaré... muhahaha!
@taga20: köszi, maradok a jól beváltnál! :)
@kekex:
Pontosan így gondolom én is a gyermekenkénti támogatást.
Azért, mert a szülők a nevelés tapasztalatai alapján tudják eldönteni, hogy hogyan tervezzék a további gyereket, gyerekeket.
Ebből a lakásépítési támogatási koncepcióból kimaradt a születendő gyermekek iránti felelősség kérdése, mert a 3 gyermek utáni 10 milliós állami ajándék egy hazárd játék.
Kivéve a gazdagoknak.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Bolikám!
Annyira aranyos vagy, de egy ilyet nem fogadhatok el, mert mindíg adósnak érezném magam.
Megveszem Mr. Rezignáltnak az útmutatásod alapján, amit majd megdumcsizunk.
Puszi neked.
@gazoló:na, ilyen enyves(?) szívlapáttal hátbasuvasztani őket....
@gazoló: Leonárdó!?
Inkább Mikell Andzseló? :D
@evasanyoca:
Nekem meg az tetszik -?-, hogy Újbuda piszkosul akarta a volt Zöld Pardon területét, mert ugye oda országzászlót képzeltek, aztán a fidesz helyi nacsalnyikjai által bezáratott területen most mi van? Gaz és szar. Szemben (majdnem) a Lágymányosi-hídnál meg van a Budapest Park.
A ZP egy hangos, kerületi lakosok által utált izé volt. Akár ezt el is hiszem, bizonyos fenntartásokkal. Bezárták - a lakosok figyelembe vett véleménye(...) alapján.
Biztosan semmi összefüggés nincs a két dolog között, asszem kezeltetni kellene magamat...
@Mariann19:

Az orcátlanság az nem kifejezés arra,ahogy ezek lopnak,tarhálnak!
A múltkor,ha jól emlékszem Haba linkelte,hogy a 2500-km-es kéktúrakör minden kilométerére nyert a nyomorult,kilométerenként 360ezer forintot!
A lényeg azonban az ,hogy ennyiért is elkúrták!

Régebben mekkora 'sukorózás,simonozás Hunvaldozás,Hagyózás ment a töredékéért???
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Akkor Kirchoff törvényét nyilván ismered: a csomópontba befolyó áramok összege megegyezik az onnan elfolyó áramok összegével - ez igaz, a fidelitasba befolyó, és az onnan kifolyó szar senkiháziak összegével.

TE, UGYE TANULTÁL ELEKTROTECHNIKÁT?
Ohm-áj gad-:!
@Mariann19:

Ha'kézistickje is van eladó azt is 'bótold le kettőnknek:))
@graphics: azé egy monalizát, csak feldobunk gazoló nappalijába:))
@Mariann19: nekünk még a 30% is húzós lenne, ha megszűnne a munkám...
A vétel még várat magára, mert olcsó lakás többnyire csak ott lenne, ahol nincs munka. Azért odamenni, hogy minden tartalékot feléljünk, nagy luxus lenne. És ha elfogyott?

Kicsit nagyobb tőkével már érdemes lenne, mert akkor esélyesebb egy önellátó gazdasághoz szükséges gépek, berendezések megvétele.
@graphics:
Szakmabeli vagy?
Stimmel!
@Knósszosz:olyannyira ment rosszul a Zöld Pardon, hogy vele szemben az ut másik oldalán is jól ment az üzlet a másik szabadtérinek, nem jut eszembe a neve...minden hétvégén zsúfolásig voltak, ikszezer petició ment a bezárás ellen, szartak rá....mindent megcsinálnak, amit akarnak.evvan.
@Knósszosz:olyannyira ment rosszul a Zöld Pardon, hogy vele szemben az ut másik oldalán is jól ment az üzlet a másik szabadtérinek, nem jut eszembe a neve...minden hétvégén zsúfolásig voltak, ikszezer petició ment a bezárás ellen, szartak rá....mindent megcsinálnak, amit akarnak.evvan.
@taga20: Oksa, de monokinis legyen, ha kérhetem! :))
@evasanyoca:
Nagyon tele lett amikor megtudtam... két kurva jó Tankcsapda bulin voltam ott, nem egy aréna méretű hely volt, de talán pont ez volt benne frankó.

Kár érte, az meg számoljon el a lelkiismeretével, aki tönkretette sok ezer fiatal szórakozását avval, hogy bezáratta.
@taga20:

Megfelelő mennyiségű fügebor és hápé után 'pufókangyalkákat is kérhetek a négy sarkába,cicatestekkel?:)))
@graphics: jó, sőt a leszállópályát te festheted:)
@Knósszosz: Fémipar, szakmám taga és Boli között félúton:)

Sajnos így gyártanak ma: élettartamra terveznek, hogy lecseréld a gépeidet.
Azért se cserélem le a Siemens mobilomat, bi-bi-bííí :)))
Minek, hármunkra 4 számítógép jut, ha fontos vmit megbeszélni, akkor ott a Skype.
@taga20: remegne a kezem a magasban :))
@Knósszosz: évike a riora gondolt, ahová a vip arcok jártak:)
@evasanyoca:

Drága Anyó,ha Te vacsorát főzöl akkor is mindenki elé két tányért,két tányért teszel,úgy hogy megyünk hozzád vacsorára:))
@gazoló: és azon túl, hogy mit cseszett el, vagy mit nem Gyurcsány Ferenc, emlékszik még valaki azokra az időkre, mikor valósággal hadiállapotot tartott fenn a fidesz ellenzékben, ami aztán aTV-székház ostromához vezetett?..hogy állandóan hergelték a népet?hogy orbán, mint a fing a gatyába kisbe-kisbe csalinkázott a Parlamentbe, csak dolgozni ne kelljen?....vagy már mindenki elfelejtette, milyen undorítóan aljas módszerekkel hatszázzal ment a karaktergyilkolászat?....most legalább azt is látjuk, miért kellett...darabonként eladják Magyarországot egymás között, most a Kopaszi gát, majd egy kis Tokaj-hegyalja, mellé egy kis Kishantos, szétszabdalják és zsebredugják apránként a hazát.....aki netán legyőzi őket, meg kell tanulnia ujból, mit is jelent ez a szó, hogy rekvirálás, mert hogy vissza kell az országot államosítani, az nem kérdés, ha még azt akarjuk, hogy az unokáink fürödhessenek a Tisza-tóban ingyen.
@graphics:
'élettartamra terveznek, hogy lecseréld a gépeidet"
Végre!!
Valaki érti, miért is...?
De ezt hiába magyarázom nagyságosasszonynak a Svábhegyen, hogy a mosógépe egy programozottö nmegsemmisítő szar, ragaszkodik hozzá, hogy az a márka, az... a márka.
Akkor szameg.

Igazad van!
@graphics:

'Fémipar, szakmám'

Szinesfémet is átveszel 'drágaszágom?:)
@taga20:
Élvezzed a dólcsevítát, keressed meg Evíttát!:))
@gazoló: ezt nehogy taga20 fesse, mert tutti, hogy guminőt mintázna!

Ez nem annyira pufók, és a glória is csak nikkelezett (csak épp elgurult) úgyhogy kissé zavarban valék...

4everstatic.com/obrazky/674xX/sexi/zeny/candice-swanepoel,-fialove-spodne-pradlo,-sexi-anjel,-sexi-blondinka-149850.jpg
@Knósszosz:"Akkor szameg."

te ez most valami erotikus vallomás?
remélem megbüntetted a nagycsöcsüasszonyt!:)))
@graphics:
Bazz... otthon van 3 asztali PC, 2 notebook, 1 netbook, 4 okostelefon, 2 tablet, 2 IPOD.
Kicsit avulunk, a kölök néha puffog, de ráförmedtem! :D
@gazoló: kizárt. Nem vagyok kupec.
@gazoló: mán nem győzök a dadogásomért bocsánatot kérni, egy ilyen lehetetlen vénasszony csak zavarja a bandát...:((

azért úgy el tudnálak benneteket - na néhányatok kivételével - képzelni nálam egy jósvádájú disznóölésen, mer ha már vacsora , legyen kövér....kkkkkkkkkkk
@Knósszosz: főiskolán még 5 évet tanítottak egy háztartási gépre. Azóta fejlődött a ,,technika''
@graphics:

DDD

'botsáskák kíméljenek,meg különben is mit szólna hozzá az asszony?:))
@evasanyoca:

Már 'mexoktuk a duplikációt,nehogy zavarjon:)

"legyen kövér....kkkkkkkkkkk ""

kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2015/12/kover.jpg
@gazoló: mostasztán rémálmaim lesznek...jánykoromban az ilyen bumfordi manuszokra mondtuk, hogy szigetember, ami azt jelentette, hogy ha vele lennék együtt egy szigeten, indulnék a vízbe, mert inkább a cápák.....dehát kinek a pap, kinek a kántor felesége...kkk
Ha már a vacsora szóbajött, tudna-e valaki segíteni, mert Jégtőrt régen láttam...az év első két hetében szoktam disznóöléskor töltöttkáposztát főzni, de most annyit olvastam a Jégtőr-fajta csodáról, hogy úgy szeretném, van, akinek megvan még a recepje, mert nem zavarnám akkor ezzel jégtőrt...de kellene nagyon, Knosszi, neked biztos!
@taga20:
Mióta láttam kiszeltünde új naptárát, valahogy nincs kedvem a női nemhez. Persze ez majd múlik, mert végső soron nem azonosítom ezt a képződményt a női nemmel.

Söröd?
@gazoló:

Semjén nertárs nehogy töltött puskával járjon arra.:D
@graphics:
Mi volt az?
Elektromos bajuszkefe...?:)
Milyen szoftverrel?
"Alarm-alarm, ismeretlen szőrzetmaradvány az ajaksörték között!! - vagy mi?
jó éjt népek!

Jöhetnek a baglyok és Jenőke éccakára:)

www.youtube.com/watch?v=QOtlslJOklk
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Bolikám!
Hívlak. Bármikor lehet napközben?
@gazoló: Boli a mi megmentőnk.
Most azon gyötrődöm, hogy két TV-re is meg lehet-e oldani, mert ha nem, lesz itthon nagy zivatar.
@Mariann19:

Mr.rezignáltnak jó lesz a magyar foci bajnokság is a 'zemegyen:)))))

444.hu/2014/09/04/magyar-gyozelem-vilaghiru-lett-az-ftc-paks-meccse/
@gazoló:
Ez a video
pazar. Csak azt nem tudtam, hogy edzés zajlik, hazaadás gyakorlás, vagy igazi mérkőzés.
Tényleg brusztos volt...
@evasanyoca: Hasonló ;)

"Félreértés ne essék: minden tiszteletem Hosszú Katinkáé, aki szembe mer szállni az elsikkasztott rendszerváltás velünk élő szimbólumaként még mindig a magyar sport Don Corleonéjaként funkciónáló Gyárfással és bandájával. Laikus kívülállóként nagyon úgy tűnik, fontos és igaz harcot vív. Éppen ezért lenne fontos, hogy ebből a játszmából legalább látszólag maradjon ki a politika (a háttérben úgyis vastagon ott van, vagy lesz). Legalább annyi önmérséklet legyen már a pártokban, hogy nem teszik be a sáros bakancsukat oda, hová senki sem hívta őket, nem állnak olyanok mellé, akik nem kérték ezt tőlük - és akiknek sokkal inkább hátrány, mint előny, ha gyurcsányista ifisek és ultraliberális kretének állnak ki mellettük.

Persze a balliberálisok részéről tökéletesen érthető az igyekezet. A fuldokló is kétségbe esetten kapaszkodik mindenkibe, akit csak el tud érni - hogy aztán magával rántsa őket is a mélybe. A magyar baloldal pedig olyan súly, ami még egy világbajnok úszót is lehúz.

Kedves balos/liberális/demokrata/ajróper politikusok. Tegyétek meg azt a szívességet, hogy egyszer a nyomorult életben normális emberekként viselkedtek, és leveszitek a mocskos kezeteket Hosszú Katinkáról. Előre is köszi!"

alfahir.hu/libsik_el_a_kezekkel_hosszu_katinkatol
@Knósszosz: Meglepő, de mosógép és porszívó, mint jellemző háztartási gép. Processzor/mikrokontroller nélküli típusokban tessék gondolkodni. A mosógépek leggyakrabban meghibásodó eleme a vízszivattyú volt, ha jól emléxem.
jó éjt mindenkinek!
@Gábris szomszéd: Gábor, mint tudod, utálom az Alfahírt, függetlenül attól, hogy éppen mit nyom, de most a kíváncsiságom nagyobb volt, mint az utálatom, nem sokszor fog ez előfordulni velem....nos hányingert kapok az olyan tanácsoktól, amiket azok a lepcsesszájú alfahíres hazudozó senkik adnak nekem, libsinek, akik ellenzékben nem riadtak vissza senki nevét felhasználni győzelmük érdekében , nem riadtak vissza jó embereket karaktergyilkolászni, meghurcoltatni....no nem túráztatom fel magam....megkérlek Gáborom, tartsd tőlem távol az alfahírt, ha nem akarod korai halálom.....
@húzzad neki shakespeare: Az inkább már nettó kétszáz és háromszáz közt van.
@evasanyoca: Győzelmük érdekében? Mintha nem tudnád, hogy ők nem a fidesz vagy viktor. ;)
@GeoCracker: "Frau Angela megmagyarázhatatlan és olthatatlan szeretetet táplál a hiénák iránt. Egy napon be is telepít a házába egy tucatot a nevezett vadállatokból. Gondosan táplálja és simogatja őket, megkapó és kedves szelfik is készülnek. Aztán egy napon, amikor Frau Angela elmegy otthonról, a hiénák felfalják otthon maradt családtagjait. Gyerekeit, férjét meg a kedves mamát. Frau Angela hazatérve konstatálja a szörnyűséget, illően meg is gyászolja felfalt szeretteit, ám a szomszédok felvetésére, miszerint nem kellene hiénákat befogadnia a házba, igen hevesen reagál. Kikéri magának, hogy bárki összefüggést keressen szerettei szörnyű pusztulása és a hiénák jelenléte között, és aki ilyet tesz, az ostoba, szűk látókörű gazember. Egyszersmind meg is ragadja az alkalmat Frau Angela, hogy felszólítsa szomszédjait, a sok felesleges és káros akadékoskodás helyett ők is fogadjanak be hiénákat. Családja szörnyű pusztulásából pedig egyetlen következtetést lehet és szabad levonni, mégpedig ezt, hogy nem gondozták megfelelően és elég szeretettel a hiénákat, úgyhogy ezen a fronton további erőfeszítésekre van szükség."

magyarhirlap.hu/cikk/44487/Kartavolsag_1
@Gábris szomszéd:

Ez még igazabb rész!!

Igen, már mondtam: a nyugati sajtó és ezen belül leginkább a német sajtó nagyobb véleményterrort tart fenn, mint annak idején a Harmadik Birodalom vagy a kommunista NDK sajtója fenntartott. Ezt a sajtót – tisztelet a kivételnek! – a legsötétebb gazemberek irányítják és írják, a legsötétebb gazember politikusok elvárásai szerint. És ezt az összjátékot már meg sem kell beszélniük. Pontosan tudja minden szereplő, mi a dolga, s hogy mikor milyen, soha ki nem mondott és le nem írt elvárásnak kell megfelelnie.

Így és ezért lehetett négy napig eltitkolni a németek előtt, hogy mi történt szilveszter éjjelén Kölnben és más német városokban. Úgy sikerült négy napig fenntartani a hallgatás falát, hogy egy ezer fős hiénabanda inzultálta a nőket, kettőt meg is erőszakoltak, és több mint száz sértett tett feljelentést a rendőrségen! Ha ezt el tudták hallgatni négy napig, képzeljük csak el, mi minden nem derül ki sohasem, ha magányos hiénákról és áldozataikról van szó. Még belegondolni is iszonytató. És ne felejtsük el: amikor Kövér László kifejtette azon ÓHAJÁT, miszerint szeretné, ha a lányai unokákat szülnének neki, illetve Kovács Ákos arról beszélt, hogy a női princípium mégiscsak az anyaság, nos, ez huszonnégy óra alatt bejárta a világot, és liberális meg balos tetvek fuldokoltak a felháborodástól idehaza is, meg egész Európában is. Ehhez képest szerdán, amikor azért már a ZDF is bocsánatot kért a kussolásért, a Népszabadság a lap tizenötödik oldalán foglalkozik az üggyel, méghozzá a BŰNÖZÉS ÚJ DIMENZIÓJA címmel. A Népszava pedig a lap utolsó oldalára dugta a hírt, és alá mindjárt odabiggyesztette a New York Times orbitális hazugságát, miszerint egy magyar börtönben eszméletlenre vertek egy migráns nőt.

Így működnek ezek. Mindenhol.
@irógép: és ez?

"Nyugaton már nem csak véleményszabadság, de tényszabadság sincs. A német sajtó szabadabb és tisztességesebb volt a diktatúrák alatt is. És nincsen pusztítóbb, öngyilkosabb diktatúra a politikai korrektség diktatúrájánál. Nincsenek átkozottabb és pusztítóbb rohadékok égen-földön, mint ezek a bevándorláspárti, liberális disznók, Európa sírásói.

Az európai baloldal és a liberálisok, a Schultz-, Juncker- és Verhofstadt-féle nyomorult gazemberek vallásosan hiszik, hogy Európa minden baját az Európai Egyesült Államok megteremtésével lehet orvosolni. Ehhez viszont fel kell számolni a nemzetállamokat. A felszámolás legjobb módja pedig, ha az ötszázmilliós Európába betelepítünk ötvenmillió migránst, és azokat egy kvótarendszer szerint szétosztjuk mindenhová. Azok majd megoldják ezt a dolgot. Többek között így, ahogy látjuk már most. És Frau Angela, akit vagy zsarolnak valamivel, vagy csak gyáva, vagy egyszerűen elment a maradék esze is, ehhez asszisztál.

Az európai társadalmak ezt persze nem akarják. Éppen ezért rettegésben kell tartani őket. A recept egyszerű, és ugyanolyan, mint volt a szovjet Vörös Hadseregben: a cél az, hogy katonáink jobban rettegjenek saját tisztjeiktől, mint az ellenségtől. Mert csak így lehet ráhajtani őket az aknamezőre is akár. Igen, most is ez a cél. Hogy az európai polgár jobban rettegjen az igazság kimondásától, mint attól, hogy megerőszakolják a lányát, anyját, feleségét, húgát, mint attól, hogy elemésztik a megszokott világát, kultúráját, mint attól, hogy kirabolják, lelövik, vagy felrobbantják alatta kedvenc kávézóját.

S hogy miképpen lehet ezt elérni? Nos, erről szól ma az életünk.

Ez a véleményterror, a politikai korrektség elmebaja, a mindent elborító hazugság és idiotizmus valódi célja. És ezért van pofája a kölni polgármester asszonynak a történtek után azt tanácsolni a német nőknek, hogyha el akarják kerülni a hasonló támadásokat, akkor „tartsanak kartávolságot az idegenektől, és maradjanak egy csoportban az utcán”.

„Tartsatok kartávolságot a hiénáktól, akiket viszont egyre növekvő számban telepítünk közétek!” – ez ma az európai politikai fősodor jó tanácsa."
Természetesen Fabius is és a többi ballib propaganda is úgy kussol, ahogy csak bír.
A sok szegény menekültről, akikkel szemben ez a csúnya Orbán félelmet keltett!
És valóban egy nap alatt tudta meg az egész világ, hogy Ákos a klasszikus család modellben hisz, és ez a ballibbantak szerint nagyon megalázó!
De, hogy több száz nőt inzultálnak a ballibanatk által annyira támogatott nagyon szerencsétlen bevándorlók, na az annyira nem megalázó, hogy rögtön kussoltak is róla amíg csak bírtak.
@irógép: Ő inkább belpolitikai posztokat szokott írni, viszont a téma, eléggé ki lett itt beszélve a kommentelők által.
@Gábris szomszéd:

Annyiból nagyon is belpolitika, hogy Fabius és a többi ballibbant is, természetesen szidta Orbánt, mert félelmet kelt és lezárja a határokat.
Na, most akkor ezektől a nőktől megkérdezhetik a ballibantok, hogy felesleges félelemkeltés volt-e?????
És milyen elmebeteg világ már, hogy erre azt mondják, a nők járjanak csoportokban távolságot tartva!!?
Jaa,így kezdődik a nagy együtt élés??? Nagyon durva.....
És már amúgy eddig is rengeteg konfliktus volt és támadás, amikről természetesen nem a ballib médiából, de lehetett értesülni.

De szép lassan lehull a lepel egész Európában arról a végtelenül sötét ballib véleményterroról, ami tényleg a legsötétebb időket idézi. És amiről itthon már egy ideje tudunk.
Na, persze épp ezért van nálunk diktatúra, mert hát nem csak a ballibantaké már az egész sajtó és vélemény alkotás...
Szerencsére....
@evasanyoca: Egy baj van Bartussal. A végkövetkeztetése rossz. Ez: "Fusson, vagy ússzon, ki merre lát. Meneküljetek."

Már bocsánat, de én maradok.

Ez a Nyárfás tud egyáltalán úszni? Megnéztem, civilben magyar és történelem szakos tanár, egész életében csak írt a sportról. :-(
@irógép:

Csüng az orrodból a takony!!!
A csúnya Orbánt pedig kimondottan azért utáljuk, mert lop, hazudik, és csal.

A menekültek pedig valójában senkinek sem hiányoznak (nekem sem).
De, ettől én még nem lophatom a közpénzt, nem mehetek el bankot rabolni, nem lophatok, nem sikkaszthatok etc....
@húzzad neki shakespeare:

Kár belé a szó, mert nem lát csak az orra hegyéig, az meg takarásban van.
@irógép:

Azért ez az több száz nő egy nap alatt egy kissé fel van turbozva. Mert a sok száz, vagy ezer elkövetőből eddig még egy tucatot sem tartóztattak le. Pedig a rendőrök biztos kint voltak az utcán. Ez olyan, mint amikor a nyáron lihegtettek, hogy a migráncsok kit-mit-mikor, oszt kiderült, hogy sehol semmi, főenertárs árnyékra vetődött. Látod ez a ti sajtószabadságotok. Szabad lódítani, meg elhallgatni, de nem szabad a véleményt kimondani. Szóval hogy is állsz a demokráciáddal, vagy neked csak diktálni lehet?
@irógép: @Gábris szomszéd: Elnézést, hogy boldog kölcsönöm önmegtermékenytésetekbe beleszólok, de állítólag egymillió menekült érkezett Néemtországba csak ebben az évben. Itt mintegy ezer emberről beszélnek (akiknek a zöme valszeg csak ott volt, de maradjunk ennyiben), ez egy ezrelék. Vajon mennyi az "őslakosok" között a molesztálók aránya?
Virtigli jobboldali módon persze hangot adhatnék annak az elméletnek is, hogy megvizsgálva a "kienk használ" kérdést, ezt a jobboldal által felbérelt, észak-afrikainak látszó maffiózók követték el. de nem teszem.
@Mariann19:
Na bummm. A magyar reformok meg működnek. Hát hol van az megírva, hogy a saját szemünknek kell hinni és nem a propagandának?
@Gábris szomszéd:
Csaxolók, hogy a Magyarhírlap nevű akármi nem sokkal jobb, mint az Alfahír. Egyébként egykutyák.
@irógép:
Szóval a "klasszikus" családmodell szerinted, hogy "Apa olvas, anya főz" (esetleg a konyhában szül rakásra)?
Kinder, kuche, kirchen - ez klasszikus náci alapvetés!
Elmész te a jó curva (anyukádat inkább nem említem, jó neked az utcasarki is)
Nekem az a mai fő hír, hogy a miniszerelnök rádiós beszédében kitért az úszók vitájára, de nem tért ki a pedagógusok levelére. Erről vajon mi a nem libsiolsikomcsi bagázs véleménye? Vagy az nincs, mert nem mondták, hogy lehet?
@Kuviklacz:
Amire az is utal, hogy abban a kultúrkörben nem igazán szokták beérni egy kis fogdosással. Viszont nagyon jól el lehetett terelni a figyelmet a szakmányban történő rablásokról.
@látjátok feleim szümtükkel:
A saját szavazóközönségét tájékoztassa arról a nyílt levélről, amiről egyéb forrásból nem értesülnének? Ennyire azért nem hülye!
nol.hu/velemeny/mukodnek-1583521
mármint a magyar reformok.
"Magyarországon, ahol a miniszterelnök szerint nincsenek és nem is lesznek megszorítások, ilyen államilag szervezett népnyúzás föl sem merülhet. Igaz ugyan, hogy az alapfokú oktatásból az elmúlt öt évben 500 milliárdot, a középfokúból 140 milliárdot kivontak; a nyugdíjkiadásokat 300 milliárddal csökkentették (és elköltötték a 3000 milliárdnyi Manyup-pénzt, ahelyett hogy befizették volna a nyugdíjkasszába, ahonnan majd az átvett egykori manyuposok ellátását is fizetni kell); a munkanélküli-ellátásokat 150, az egyéb szociális kiadásokat 75 milliárddal vágták meg (anélkül, hogy az ezen a címen beszedett járulékokat mérsékelték volna).
Eltűnt 200 milliárd az állami egészségügyből – kaptunk helyette várólistát és tömeges elvándorlást, aminek egyetlen alternatívája a fizetős egészségügy –, de Magyarország, ahogyan azt Orbán megmondta, megszorítások nélkül mászik ki a bajból. Nincs megszorítás, még ha a korábban ingyenes felsőoktatásért ma már mindenki fizet is, készpénzben, hitellel vagy röghöz kötéssel. Az sem megszorítás, hogy az adócsökkentés jegyében a világbajnoki szintre emelt áfa mellé kaptunk háromtucatnyi új adót, amelyek döntő többségét végső soron a lakosság fizeti. Az pedig egyenesen előremutató vívmány, hogy a napokban radikális, 200 ezer fős leépítést jelentettek be a közszférában, ami a szektor dolgozóinak 35 százalékát, a teljes magyar foglalkoztatotti kör öt százalékát érinti."
Na ezért szabad csak abban a statisztikában hinni, amit magunk hamisítunk:
www.portfolio.hu/gazdasag/harom_abra_arrol_hogy_valami_nagyon_furcsa_tortenik_a_magyar_beruhazasokkal.224963.html
"A fenti ábrán látható, hogy a költségvetési beruházások (az EU-transzferek alakulásával összhangban) tovább száguldottak, eközben azonban a versenyszektor beruházásai csökkenésnek indultak. Az ábra annyiban csalóka, hogy a versenyszektor súlya a beruházásokon belül 2,5-szer nagyobb, mint az állami fejlesztéseké, ezért a teljes nemzetgazdasági beruházási adatra is nagyobb hatást gyakorol. Így aztán a robogó költségvetési beruházások a visszaeső magánberuházások mellett az aggregált adatot csak stagnálásra tudták szépíteni."
@Kuviklacz: magasról leszarom,hogy az őslakosok között mennyi a molesztálók aránya!! Hagyjuk már ezt!Tök mindegy,mert nem oszt, nem szoroz. Nem ad felmentést arra,ami szilveszter éjszakáján folyt.
Ezekkel szemben keményen kell fellépni,mert ha nem,akkor a normálisak is megszívják..
@kekex:
Mi a náci alapvetés, te szerencsétlen?
A konyha meg a gyerek? Lassan már náci lesz az is, hogy mije van apukának és mije van anyukának, és miből lesz a gyerek.
@Imola Helyesi:
Meg a templom? Hja, szcientológia, az lehet a munkahelyen, az nem náci.
Meg vidám vasárnap az atvn- asse az.
tragikomikus példa
A KDNP ifi csoportja szingliadóról,és kötelező 3 gyerekről akart vitaestet. Este lett, vita nem.
hvg.hu/itthon/20160107_A_szingliadorol_indit_vitat_a_KDNP

az állami szféra vezető női számára előírt 3 gyerekről meg annyit,hogy nem tudom,hogy tudják eme ifjak,hogy a gyermek létrehozása férfi nélkül nem megy (jut eszembe férfiaknak nem lenne kötelezüő?)
@kekex:
Inkább az erőszakoskodókat terelné a német rendőrség.
Télleg, hol van a migracion écc? Hogy meg se szólalnak?
@PeniValdes:
Jajaj, nehogy sejkek sejtjeiből legyenek!
Egy-két sejk sejt nem ment NO-ban veszendőbe, biztosan szilveszterkor.
Én ezt nem értem, ami most van. Az átkosban, meg azóta is volt itt nálunk egy csomó arab, de nem erőszakoskodtak.
A Keletinél gyülekeztek, de nem randalíroztak, csak pénzt váltottak.Egy csomó meg szépen beilleszkedett itt.
Nem tudom, milyen csőcselék árasztja most el Németországot. Merkel az ő utódaikból akar új Steve Jobs-okat kinevelni?
@PeniValdes:
Pennikém, ki provokál? Én egy üde friss, más hang vagyok itt. Kell az nektek, csak segítek.
@PeniValdes: Ötletelnek. Látszólag nem veszélyes, de a vasárnapi boltbezárás is egy ilyen kis ötletszikrából lett nemzetthy érdek.
@Kuviklacz: Megnyugtató, hogy matekoztál picit.:) Ha ráérsz meséld majd el azt is, hogy a hivatalos német adatok alapján az eddig beérkezett bevándorlók 13%-a minősült menekültnek. Ebből ugye következik, hogy a többi 87% kamuzik mint az állat. A másik kérdés pedig az, hogy mondjuk az utóbbi 70 évben miért nem volt soha olyan hír, hogy a rohattnáci ultrák meg széljobberek csoportosan erőszakoltak és raboltak ki nőket a szilveszteri éjszakában?

A "kinek használ" valójában konteódat is tovább bontogathatnád. :)

kitalaltujkor.blogspot.hu/2013/01/kiddush-hashem-holokauszt-zsido-receptje.html
Erről az a kabaré szám jutott eszembe, amelyikben Márkus László azt kereste, mi kerül egy fotelen ( kormányon ) annyiba amennyibe.:D

Ja meg a is, hogy Borsodnak miért nincs miniszterelnöki biztosa?

"Január 1-jétől új miniszterelnöki biztos felel azért, hogy a Szent László- és Váli-völgy, valamint Etyek térségében összehangolt kormányzati fejlesztések legyenek. A posztra Tessely Zoltánt, Fejér megye országgyűlési képviselőjét nevezték ki.
A térségben található Felcsút is, ahol Orbán Viktor miniszterelnök családi háza is áll. A falu 2010 óta enyhén szólva dinamikusan fejlődik: stadion épült a Puskás Ferenc Akadémia számára, ehhez ráadásul tavaly év vége óta már kisvasút is jár az Alcsúti Arborétumtól. De az 1800 lelkes faluban hamarosan egy kézilabdameccsek megtartására alkalmas sportcsarnok is épülhet...
Magyarország fejlesztése, a vidéki emberek életminőségének javítása miniszterelnöki feladat
– közölte velünk Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke, amikor arról kérdeztük, a térség ügyei miért számítanak miniszterelnöki feladatnak."

index.hu/belfold/2016/01/08/allami_poziciok_miniszterelnoki_biztos_kormanybiztos_felcsut/
"A boncolás során kiderült, hogy a gyereket többen megerőszakolták, majd megölték. A helyi rendőrség tájékoztatása szerint három férfit is letartóztattak az üggyel kapcsolatban, egy negyedik elkövetőt még keresnek. A három letartóztatott egy gazdag család tagjai, a bűncselekmény idején ittasak voltak. A gyereket elrabolták, megerőszakolták, majd egy kötéllel megfojtották, mondta egy helyi lakos a lapnak."

Köln vagy nem Köln? Nem, ez Pakisztán, oszt itten még senki nem sírja, hogy ez micsoda disznó egy ügy. Pedig ez is megérdemelne annyit sirámot.

index.hu/kulfold/2016/01/08/pakisztan_nemi_eroszak_gyerek_gyilkossag/
@rdos:megmondom, mire hajaz nálam ez az egész: régen, még a szocban, bement egy munkás a művezetőhöz a gyárban és azt mondta: nézd csak mit találtam ki: ha így hajlitjuk meg ezt az idomot, ugráló tehén lesz belőle és sok lesz a megtakarítás...beadnám újitásnak...jó, de vegyél be engem is, mit tehetett, bevette, mentek tovább, kisfőnök, beadnánk az újitást, igen, de vegyetek be engem is....a végén csak az nem részesült az előnyökből, aki kitalálta és dolgoztt vele...no most: ez fáj ezeknek a cucualista hátramaradott őskövületeknek, hogy Katinka zsírján nincs több della, nincs több dicsősség......a Gyárfást meg nem kell bemutatni senkinek...mint a rossz pánzt!
@graphics:
Én processzor/mikrokontroller nélküli típusokban gondolkodom, de ma már mást nem vehet a boltban az ember. A mechanikus programkapcsolók ideje lejárt, azok megbízhatóak voltak. Már amelyik...

Az NDK Va sorozat gépei jók voltak, de aztán jött az "E"-tovább fejlesztett változatuk, szóval volt szívás velük rendesen. A mai fostalicskák egy kaptafára készülnek, legfeljebb az egyik gyártó kevesebb, a másik meg több képtelen marhasággal csábítja a vevőket.
Hagyjuk is, inkább igyunk egy sert!:))
süti beállítások módosítása