Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.12.12. 12:05 Fabius

Hová tűnt habonyárpád?

Kedves Heart Klub, drága barátaim!

Ha azt mondom degecikínos helyzetbe kerültem a pronyó videótok miatt, akkor épp a tetejét karcoltam meg annak a felfordulásnak és mémáradatnak, ami itt minálunk kerekedett belőle. Ez pedig előnytelen egy olyan senkisetudjamilyen jövedelemmel rendelkező árnyékembernek, mint én vagyok. Nem jó ez. Nagyon nem. 

habony-arpad_1.gif

Há'hogy nézek már ki azon a videón? Mint aki szétcsúszva, szörcsögve-szipogva szomjazza a szubkultúrát. A miénk egy konzervatív keresztény ország, ahol rögtön le drogosoznak akkor is, ha egy óvatlan pillanatban erősebben felszippantod az orrlikat elzáró fikadugót. Mert erről van szó, Drága Barátaim, meg voltam fázva, és az orromba visszapezsgett a C vitamin pezsgőtabletta. 

Úgyhogy jó lenne, ha kiszednétek a videóból valahogy!!!

Vágjátok ki az engem ábrázoló képsorokat, vagy legalább blőrözzetek ki! Ha a technikai kivitelezés a gond, akkor tudok embert aki segít, pappdani egy mandulatejben pácolt ökörszem szufléért bármikor megcsinálja, csak szóljatok. Költségere rá se basszatok, a buli annyi amennyi, pénz nem számít. Nem az enyém úgyse, hehe. Cserébe számíthattok ti is rám, szervezek néhány új partiállatot legközelebbre, akikből nem lesz nagy mutatvány törzsvendéget csinálni. Pláne, ha most válságkezelésből jelesre vizsgáztok. 

Na csókpuszi, Á. 

583 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr728159332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

árpád jó munkásember. csak szeretne minél többet szerepelni a médiákokban, ezért tüntette el magát danny blue nevezetű mentalistával a videóról. ha marad az eredeti ugyanis, akkor egy hét múlva a kutya sem foglalkozna vele.
.
''''Vágjátok ki az engem ábrázoló képsorokat az engem ábrázoló képsorokat...''''
?
Legyen igaza.
Nem kell elaprózni. Vágjátok ki! Mindenhonnan.
a fidesz reakciója - eltüntetni a kínos dolgokat, és akkor az nincs is - nem lepett meg. igaz, hogy ettől a net tele van még Szipogi bulizásával, de akkor is.

én a sztoriban leginkább arra lennék kíváncsi, hogy mivel vesz rá a fidesz egy magántulajdonban lévő külföldi céget, hogy egy videójukból kivágjon valakit, aki ugyanúgy ott volt és "szórakozott" (de még milyen jól...), mint a többi x száz vendég. fenyegetőzéssel, pénzzel, kettőt együtt alkalmazva? azért ez elég durva...

mert egy magyar klubnál ezen a NER égisze alatt nem csodálkozom, az ilyen húzások "természetesek" itthon, na de külföldön is??
@Fabius: de kijafxom az a habony árpád?
@nincs_itt: :)

https://hu.wikipedia.org/wiki/Habony_Árpád
@penna:

Na, hát ha hosszú a ner keze, akkor mit csudálkozik?
Ölég vicces, hogy annyi minden mellett pont Árpi, a jó munkásember hiányzik. Elvették a gumicsontot...ja, nem.
Bedobták újra és láthatóan van rá kereslet a rágcsálási oldalon.
Palimadarak vagyunk mind...
Kósa: nem számít az Orbán-haverok harácsolása, a lényeg, hogy az ország "gyarapodik". :D

magyaridok.hu/belfold/kosa-lajos-nezzetek-tablara-222139/
@Gábris szomszéd: Haraszti Árpádnak hívják a Kósa-interjú alákérdezőjét.
@Wikus Van De Merwe: pedig jobb lenne, ha az árpád nevű jó munkásemberhez feltámasztanák rágcsálási hagyományaikat a maorik.
@Gábris szomszéd: Itt van indexes verzióban is: index.hu/belfold/2015/12/12/modosithatjak_az_alaptorvenyt_a_terrorveszely_miatt/
Az egészben ez a mondat a legfelháborítóbb: Azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz környezete miként gazdagodott az elmúlt időszakban, Kósa ezt válaszolta: "Nem az a kérdés, hogy egy kormány környezetével mi történik, hanem az, hogy az ország gyarapodik-e", márpedig szerinte az ország összes gazdasági mutatója javult.
Engem kurvára nem érdekel, hogy az ország hány és milyen mutatója javult, de a kormány akkor se lopjon, ha itt van a Kánaán.
1, Szerintem az nem is a Habonyárpi! ....mert az sokkal de sokkal intelektüelebb mint az ottan. Szerintem a Habonyárpi akkor pont nem vót ott hanem kint vót a WC-n vagy a Pancsó Arénába köpdöste a szotyit a miniszterelnökúr és a Zügyész társaságában.
2, A Habony Árpád úr mint magán ember ott van ahol van és nem tartozik senkire sem, hogy hol van!
3, A Zárpi nem lehetett mert a Zárpi csak úgy magába nem szippant .... Tehát ha mutattok egy olyan képet amin a Rogán Tonyó és a Dajcstompi együtt kábszerez a Zárpival s körülöttük fölrúgott kisnyugdíjasok fekszenek ott a Heart Klub padlóján akkor elhiszem, de addig nem.
4, ....ha a Habony Árpád úr ott is volt a Heart Klubban ....akkor az szigorúan bizalmas és titkos küldetésben volt. NEMZETÉRDEK-ből! ...de pszt! Én ezt nem mondtam! .....nemzetérdekből!!! a liberális hanyatló migránmsválságba belerokkanó liberális (fújj) sorosgyuri pénzen rothadó liberálkomcsi nem nemzeti nyugat vergődését kor dokumentálja. .... s beépülve a nemzetidegen sorosgyuripénzen rothadó liberálkomcsi világba napi jelentésben tájékoztatta a Habony Árpi 17 pillanata címmel a TEK-et, a CÖF-t és a NER-t! ....s egy eredeti fénymásolatot kapott még a KDNP is!

Ennyi . ....és Ti ezen vergődtök!
Árpi nem tűnt el, hanem a szokásos módon - szűk baráti társaságban és szerény keretek között - névnapozik.
Ennyi.
@hívőlélek:
"Titkos küldetésben volt. NEMZETÉRDEKBŐL!"
Az nem jutott eszedbe, hogy biztonságpolitikai kényszer hajtotta a bárba terrorista elhárítás okán?
Nézd meg a szerkóját, talpig fehérben, ez volt az álca.
Úgy nézett ki, mint a bicikliző fagylaltosok.
Na és azok a hamiskás kacsintások sem a kokaintól voltak, hanem titkos jelek.
Tényleg nem kell rosszindulatúan vergődni a mi Árpinkon, amikor ő a nemzet érdekében áldozza fel a szabadidejét értünk, a magyarokért, a magyar nemzetért.
Ámen.
nem tudom, én eddig is meg voltam a csávó nélkül, ezután is megleszek. nekem nem hiányzik
@Mariann19: és felimeri a gaz terroristákat, bár megpróbálták magukat ártatlan magyar nyugdíjasnak álcázni. na és a híres bombaelhárító vitrin? my name is bond, árpád bond.
@The Ghost Wolf: én meg azt merem látni, olvasva a híreket, blogokat, beszélgetve ismerősökkel, hogy valamilyen rejtélyes oknál fogva, mo.-on a kormányok esetén az a divat, hogy a környezetük(maguk a kormánytagok) lopnak. ez igaz mindegyik gengszter váltást követő kormányra - mérték változó, de ez mindegy, hiszen loptak -, a t. kötschög magyar szavazó!!!(nem, neeem "választó", mert nincs miből)szavazópógár/úr/hölgy/eftás/nemezettestvér meg mehet az annyába rikácsolni. mert bizony az összes parlamenti párt tudja, hogy a tiszteletdíjaik, juttatásaik messze nem állnak arányban az elvégzett(?) "munka" eredményével.
de aki egyszer megszagolta a politikus lét szépségeit, az bizony nem is akar majd mást. a legtöbbje alkalmatlan lenne a versenyszférában bármiféle feladatra(semmi hátszél, csak a kitartó munka, tudás, stb). ezzel tisztában is vannak.
ezért tartják olyan szinten és állapotban (a teljes parlament cinkos együttműködésével) a zembereket. mert ha az éhendögléses megszakadás mellett van még erőd kinyitni a pofádat, akkor tényleg a szíriuszról gyöttél!
@parti_giano: látod, azok kötschög nyuggerek, amint a heart klubban kaviárt csipegetnek, szarvasgombás libamájhoz, az csak azért lehet, mert a isis támogassa őket, ez is olyan toborzós utaztatós termékbemutatós buli vót, na!
@hívőlélek: ugye, hogy nem is ő volt a videjjón? annyira nem, hogy később má' nem is láccot! de akkor kijafaxom aza a habonyárpi a videjjón?
@parti_giano:
"Felismeri a gaz terroristákat."
Piszony! Felismeri, mert azok bizony a milliárdosok között keresendők, ottan, benne a bárban.
Árpiról meg ki a fene gondolná, hogy terrorista elhárító lenne?Az egész pasas külsőségekben egy nagy ellentmondás.
Feminin beállás /nem mertem buzit írni/, ezzel szemben széles, előreugró áll.
Ez lefordítva azt jelenti, hogy a lelkében érzékeny, nőiesen gyengéd /lásd. a tanácsait/, az álla pedig erőszakos jellemet takar.
Kell-e kíválóbb figura az ISIS megtévesztésére?
Pillanatnyilag mindannyian a jelen fogságában élünk, kivéve a Zárpit, neki sikerült lazítani az idő szoros kötelékén, úgy hogy OTT SE VÓT!!!

Egy akkora államférfi tanácsadójának mint Orbán Viktor, meg se kottyan a múltba való visszatérés vagy a jövőbe tartó száguldás.
Aki pedig a frizurára vonatkozólag sértő megjegyzéssel él, azt egyszer és mindenkorra átkozza ki a katolikus anyaszentegyház! :-)
@PeniValdes:
"ő a titkos fegyver"
Nem tudom egyik fegyvernemhez sem besorolni, pedig mindíg nézem a Spektrum csatornát, ott sokat láttam olyat.
@ornagy50:

Ennye bácsi!
A fegyverrel lőnek, és nem azt lövik ki. Legfeljebb ha hibás, akkó förobban. Azűr ha jóst lövik ki. Reméljük gyorsan, hogy ne fájjon neki.:D
@húzzad neki shakespeare: Úgyan néz ki mint a lefosott
kiló méter kő!!!!
Vajh mi vár reám???Máglya halál???:)
@látjátok feleim szümtükkel: Díjrekte utaztam a
kétértelműségre!:)
@ornagy50:

A ténymegállapítás nem meríti ki a sértő megjegyzések fogalomkörét! :-)
jó estét!

csak nem Hacsa "kézimunkázik"???? :D

"Felháborító, hogy már a karácsony se szent! Képesek összemellezni a szép ünnepet is! Csibészek, gazemberek! "

24.hu/light/2015/12/12/renszarvasnak-oltoztetett-mellek-karacsonyra/
ja és:

“Ez nem Budapest, hanem Varsó” – ötvenezren tüntettek a lengyel fővárosban

24.hu/kulfold/2015/12/12/ez-nem-budapest-hanem-varso-otvenezren-tuntettek-a-lengyel-fovarosban/
de fura, frissebbet nem találnak... másnak nem lett nyaralója és kastélya mostanában itt, ott meg amott?

Az időtlen időkig főpolgármesteri posztban lévő Demszky Gábor főtanácsadójának luxusvillája került a NAV látókörébe.

A NAV költségvetési csalás és egyéb bűncselekmények miatt indított nyomozást Mesterházy Ernő, Demszky Gábor egykori főtanácsadója Balin található ingatlanjával kapcsolatban.

hir.ma/belfold/bunugy/raszallt-a-nav-mesterhazy-erno-bali-szigeten-levo-ingatlanara/598257
Újabb ibizai videó: Habony testőre félrenyel

Az ibizai klub újravágta fergeteges videóját, hogy eltüntesse belőle Habony Árpád magánembert. Hogy is mondjuk: nem jártak teljes sikerrel.

magyarnarancs.hu/belpol/ujabb-ibizai-video-habony-testore-felrenyel-97560
az jár a fejemben, micsoda bizarr, szürreális világban élünk, ha belegondoltok, hogy a fidesz-konglomerátumból összesen két ember van, aki valamiféle objektív mutató alapján teljesítményt tud felmutatni, (azok a bizonyos %-ok a választásokon meg a közvéleménykutatásban), igen: Habony és Finkelstein. :)

tulajdonképen jellemző, hogy Magyarországon nagyobb botrány H. mint pl Lőrincz gazda, aki még elfelejteni is nagyságrendekkel többet szokott, mint amennyit H. azon a bizonyos estén kihörpintett a lányok cipőjéből.
@guma:

zsolt egyre unalmasabb, és ezen az sem segít, hogy valahol kicsit szórakoztató, hogy most már teljesen nyíltan náci is.
@guma: Ti teljesen eláruljátok a magyar 000-ás ügynököt? ... nagy JamessHabonyt? ......hát magyarok vagytok ti? A nagy JamessHabony a magyar emájszikszó vagy ciamia legtökéletesebb titkos ügynöke most ép beleolvad környezetébe ő a nagy magyar rózsaszín párduc akarom írni puli kutya. ...ti leakarjátok járatni a miniszterelnökúr barátját, a RogánTonyó és a Dajcstompi és Andyvajna tűtestvérét?
....mik vagytok ti ő hozzá képest ....ő aki a hanyatló liberálbolsi nyugatnak és a sorosgyörgynek ...no és a brüsszelesi bürokratáknak és minden magyar ellenesnek puszta kézzel tépné ki a szívét .... s ti semmibe veszitek. SZÉGYEN polgártársak, SZÉGYEN illiberális hazámfiai.

...még visszasírjátok Ti még a nagy Habony James/Árpit. ....ha majd a sorosgyuris meg liberélbolsi szabadcsapatok isszák föl előletek a szent magyar Johny Vakert.
ma is odatettem magam a satupadnál. ma is lesz ebola tányérjában farhát:))

itt meg mi a fasz van? kemtrél volt a gyíkon?:))
@ornagy50: nem kell odaírni az időpontot. rákattintottam arra akinek írtad, és láttam, hogy mire reflektáltál.

nem baszogatás, csak tájékoztatás:)

a múltkori micubicsirepcsi klasz volt:))
@taga20: "Tudomásul szolgál"!:))
@Gábris szomszéd: EZ MI A SZAR VOLT?

elmentek nálatok otthonról?

ako, inkább erről beszélj!:)))

www.napiszar.hu/showPost/Napod_15
OFF

Szanyi Tibor elárulta, miért nem tart sehol az MSZP :)

Megint nagyot megy Szanyi Tibor a Tumblr-en: a szocialista EP-képviselő kifejtette véleményét a sajtóról, az újságírók szerinte egy szaros sörért is lemennek kutyába, de elárulta azt is, miért nem kezdeményeznek vagyonosodási vizsgálatot maguk ellen az MSZP-sek.

alfahir.hu/szanyi_tibor_elarulta_miert_nem_tart_sehol_az_mszp

ON
@taga20: Ma csak a hozzád hasonló lúzerek melóztak. :)
@Gábris szomszéd: hát nem mindenki született a napos oldalra, mint te:))

remélem azé valamelyik templomban voltál! mongyuk árkád, állé, vagy vesztend:)))
@taga20: Haver mi vasárnap járunk templomba, nem szombaton. Az egy másik társulat tudod. :)
@taga20: Ez mondjuk szimpatikus húzása volt az ottani parlament alsóházának.

Brutális devizahiteles mentőcsomagot fogadott el Lengyelország

Az árfolyamveszteségek 90%-át ugyanis a bankoknak kell viselniük a "zlotysítás" során. A magyar végtörlesztéssel szemben inkább a szegény ügyfeleket célzó programról van szó.

www.portfolio.hu/finanszirozas/bankok/brutalis_devizahiteles_mentocsomagot_fogadott_el_lengyelorszag.217958.html

24.hu/fn/gazdasag/2015/12/09/lengyelorszag-megvizsgalhatja-a-devizahitelezes-jogszeruseget/
@Gábris szomszéd: eszednél vagy? ki a faszt érdekel a kurva deviza hitel?
@Mariann19:

Ne köntörfalazzunk!
Tanácsaival gonosz hatalmat eltelenül életbe tartó,fa@@opó,köcsög bájgúnár!
Tökéletesen jellemző erre a körmönfont,cinikus hatalomra és az őket ajnározó primitív,seggnyaló masszára,erkölcsi állapotára,hogy megtűrik,mint kormánytanácsadót a köreikben!
........

Meg kell verni a 'polákokat!!!
@gazoló:
.
Arról volt szó, hogy ébresztés reggel hat órakor!
@taga20

Ez nem a siratófal!:)
.
ROMHÁNYI JÓZSEF: A bölcs bagoly

A tudós bagolyné tojt egy kis utódot,
de az nem lett okos, sőt inkább ütődött.
Atyja, a nagyhírű egyetemi dékán
sokat bosszankodott lüke ivadékán.
Hasztalan unszolta:
- Magolj,
fiam, bagoly!
Hiába korholta, intette,
kölkét ez csak untatta.
Utálta az egyetemet, órák alatt legyet evett.
Nem csoda hát, hogy a halálmadár-vizsgán
csak ücsörgött és pislogott pislán.
- Huss!
Rivallt rá az elnök-akadémikus.
- Szálljon egy házra,
és borítsa gyászba!
- Jó! - mondta a buta bagoly, holott
azt sem tudta, miből lesz a halott.
Rászállott a legelső viskóra,
és ott csücsült bóbiskolva.
Jobbat nem talál, ki mindent végigpásztáz,
mert ez volt a temetői gyászház.
Így lett a nagyerdő legostobább baglya,
a Huhugányos Akadémia tagja.
@tristen2005:

Szia!

Párásra lehelte a guminőjével az új autóját,most meg itt sír:))
@gazoló:

Ő egy Sztahanovista, állandóan sír, hogy mennyit dolgozik. Rákosi elvtárs elismerné cselekedeteit!
Jó éjt 'fijjuk!

www.facebook.com/imgur/videos/10153078654677471/?theater

.................

Weöres Sándor: Valse triste

Hűvös és öreg az este.
Remeg a venyige teste.
Elhull a szüreti ének.
Kuckóba bújnak a vének.
Ködben a templom dombja,
villog a torony gombja,
gyors záporok sötéten
szaladnak át a réten.
Elhull a nyári ének,
elbújnak már a vének,
hüvös az árny, az este,
csörög a cserje teste.
Az ember szíve kivásik.
Egyik nyár, akár a másik.
Mindegy, hogy rég volt vagy nem-rég.
Lyukas és fagyos az emlék.
A fákon piros láz van.
Lányok sírnak a házban.
Hol a szádról a festék?
Kékre csípik az esték.
Mindegy, hogy rég vagy nem-rég,
nem marad semmi emlék,
az ember szíve vásik,
egyik nyár, mint a másik.
Megcsörren a cserje kontya.
Kolompol az ősz kolompja.
A dér a kökényt megeste.
Hűvös és öreg az este.
@taga20:

Kiss Judit Ágnes: Macska télire

Vegyél egy macskát. Vagy fogadj örökbe.
Egy félvak, lekoszvadt is megteszi,
vagy egy tépázott fülű csatakandúr,
ki éppen hitvány zsákmányát eszi
egy belvárosi, sötét kapualjban,
vagy egy autó alól pislog ki rád,
vagy elnyúlik az őszi napsütésben –
csak az a fontos, hogy legyen cicád.
Lehet girhes, vagy kövér, mint egy hurka,
öklömnyi szőrgombóc, még kékszemű.
Akár ajándékba is kérhetsz egyet,
macskához jutni roppant egyszerű.

Mert tél jön mindjárt, és hideg, és
mi lesz veled, ha nincs cicád?
Ki bújik be, hogy melengessen,
melléd a takaró alá?
Ki dorombol füledbe éjjel?
(mancsát arcodra fekteti)
Ki kelt hajnalban nyávogással,
hogy rögtön enni adj neki?
Ki kaparja a bezárt ajtót,
mikor hazaérsz, ki örül?
Kunkorodó farkkal ki rajzol
nyolcasokat bokád körül?

Legyen egy macskád. Míg kávézol reggel,
öledbe mászik, éles karmai
behúzva, puha tappancsokon sétál
az életedben. Alig hallani.
Bundájából kipattognak a szikrák,
ágyadra gömbölyödik és dagaszt.
Bújj mellé, tanulj dorombolni tőle,
ketten könnyebb kivárni a tavaszt.
Úgy fogtok járni mint az a 2400 siófoki fészbúkos.
Mindenki rabosítva lesz aki a szájára veszi a guccist.
Szégyen má', amit ezzel a nagyszerű emberrel műveltek. Habony Árpád, aki kezdetben az akár az élete feláldozásával védte a magyar koronát, majd a legjobb tanácsokkal látja el Rogán Tónit, Lázár Janit, sőt a maholnap már koronás Orbán Viktort, nem ezt érdemli. Ő a port csak az agyserkentés céljából szippantja be.
@Diorella Queen:

guccis gecist nem veszünk a szájunkra.

1. nem ér annyit.
2. ezek úgyis mind sors önbeteljesítők.
3. egyszer mindenképpen kiborul a bili. Lala bácsi rá az élő példa.
4. nem ők fogják írni a történelmet, hanem az írástudók, mindenki és minden a helyére kerül.
5. a siófoki ügy túlmutat önmagán.
@gazoló:

Nem kell semmilyen macska se télire, se reggelire, pláne nem örökbe, és nem az udvarba, házba.
Még mit nem! Mit szólna Lili a a macskaűző retriever csajszi, ha egyszer csak egy nyivákoló terroristát vinnénk a családnak.
A felsoroltakat Lilikénk mind tudja, a dorombolásra később megtanítjuk.
Különben is -gazdát, társat, szolgát- a macska választ.
@jaegtoer: "5. a siófoki ügy túlmutat önmagán"

Itt a pont.
@Orica Középföldi:

Az 'ördöggel' kelni-készülődni kora reggel, gúnyos nevetés az előtted álló napra...
Jó reggelt:)
@mimózatroll:

Érdemel többet az a nap, amikor lázasan, fejfájósan utálkodik az ember?

Egyébként másoknak jó reggelt:)
Itt mindenki csak báncsa a szegény Habonyárpit, pedig ha .... pedig ha látnátok is amit néztek akkor más véleményetek lenne.
Habonyárpi ugyanis PISLOG! ....s még senki sem fejtette meg mit pislog. Habonyárpi a TEK-nek pislog meg a magyar legfelső , a legeslegfelső államvezetésnek. ....aki érti a morze jeleket annak egyértelmű ...és ha persze ezt a szigorúan titkos jeladást megfejti akkor rájön hogy a Habonyárpi így figyelmezteti magát a nagy Orbán Viktort, Kósa Lajost, Németh Szilárdot , BayerZsótit és a TEK-et, hogy szeretett hazánk ellen liberális összeesküvés folyik és már a jugoszláv békaembereknél Clintonné elrendelte a mozgósítást és BradPitt meg a ZangelinaJoli csak kamuból váltak el hogy megtévesszék Bakondi Györgyöt meg a Poltpetit mert valójában támadásra készülnek. ....ha Én jól olvastam Habonyárpi pislogását.
..... de az is lehet hogy előbb pislogott Clintonnénak .... de akkor meg kettős ügynök az meg hazaárulás lenne meg azt én el sem hiszem.
Ezeknél a nemzeti keresztény uriembereknél soha nem ez a legalja felfoghatatlan mély az amit erkolcsből felmutatnak.
@gazoló:

"Még angolul hallva is futkos a hideg."

Menjen már! Inkább futkározzon maga egyet, mint magán a hideg. Higgye meg, jobban jár.
Képzelje el párban:

Radnóti - L. Simon. na ugye? menjen, fusson egyet. aztán talán elmúlik.

Nézze meg azt a sok szegény embert a parkolókban, ahogy épp egy kisboltot bepakolnak, meg úton-útfélen a koldusokat a szennyben és mocsokban, csodálja meg azt a sok kutyaszart a gettó-hétben, meg azt a sok-sok szolidárist, ki feszt kimegy, kiáll és demonstrál, vannak vagy százan, esetleg ezren. Ez a mi tájékunk, ez a Hazánk. Ez az a hely, ami nincs is, mert a talpad alatt a föld is el van lopva, itt minden lopott, a múlt, a jelen, a jövő, és minden idő, minden eredmény, és minden siker, mert valaki mindenképp ellopja úgyis, ha ma nem, hát holnap, ahogy aztán egyszer csak a holnapot sem találjuk, mert az is csak el van lopva, a javak, a szépség, a remény és a jóság, minden elorozva, minden megcsúfolva, minden értelem, minden erkölcs és etika beszarozódott állami keretek között, állami kezekkel, de ezek a kezek közülünk jönnek-mennek, tesznek-vesznek, és lopnak és lopnak és lopnak -rendületlenül, talán még a Szózatot is dúdolnák hozzá, ha tudnák.
@Orica Középföldi:

Óh, szegénykém, jobbulást, csakazértis!
@jaegtoer:

Ilyen stílussal ennyi tehetséggel írj időnként arról is, ami előrevisz ebben a szutykos világban!

Jó reggelt mindenkinek! A betegeknek jobbulást kívánok!
Betegeknek? Mint megtudtuk a kredencfelelős divatbohóc taknyas oszt csak azért szipu... izé szipogott. Viccország ostoba taknyas népe ezt meg simán el is hiszi. Különben is, jön majd a szar duma, hogy szabad idejében mindenki ott betegeskedik, ahol akar. Van aki Ibizán, van aki meg a körzeti orvosi váróban... Jó reggelit!
@jaegtoer:

Minekutána sok igazság van benne, elég keserűre sikeredett.
Én látok kis szigeteket, amik a tisztesség, az értelem, a szolidaritás, a cselekvés, a nem feladás, a humor fix pontjai.
Javaslom érzelmi útmutatóként azokat, miközben mindazt amit leírtál, nyugodtan meg lehet vetni.

Fontos a szellemi függetlenség, mert láttam itt is, hogy néhány embert milyen könnyen elért a propaganda keltette rettegés, hogy kúszott a bőre alá. Ez rendesen lejön a kommentekből.
Nem kéne belecsúszni a Tavaszi Tárlat (Spiró) főszereplőjének lelkivilágába, mert onnan nincs visszaút.

Javaslom TGM legutóbbi írását. Nem könnyű olvasmány, akár többszöri olvasás is javallt. A kommentek is jók - a házi trollok ugorhatóak:)

És így is lehetne:
hu.euronews.com/2015/12/11/a-kanadai-kormanyfo-fogadta-a-hozzajuk-erkezo-sziriai-menekultek-elso-csoportjat/
@jaegtoer: Előbb utóbb az ország 90%-a rabosítva lesz az orbán kormány alatt, valami gyogyós okok miatt:)
Ez a diktatúrák mellékterméke.:D
Bassza meg de szeretnék már olvasni valami oolyasmiről hogy fideszes politikus nagyvonalúan adakozott, vagy fideszes politikus segített egy lecsúszott iskolán, családon, kórházon, akármicsodán.
De semmi bazzeg semmi!
Ezekbe annyi emberség sem szorult mint egy lámpaoszlopba.
@Diorella Queen:
Majd rabosításra várva összepacsizunk... Sok kis ex-kiszgeciből csak kibújik a rendes komenyista tahó, ahogy a családi neveltetés bekódolta.
@Orica Középföldi:

Gergely Ágnes

A védtelenség

Csak szeressenek, akármerre vagy.
Négyzet formájú kertek rejtélyes
ágbogán, harkálykopogásos erdők
napvillogása közt, Bach-zenében
ha egy másodpercre kihagy a cembalo
pedál-lélegzete. Míg Isten ilyen
messze van, szünetjelnek képzellek el,
kicsinynek, tollpihésnek, védtelennek.
Olyan áttekinthetetlen körülöttünk
a rengeteg, oly sok benne a dísz,
a hang, a felesleges gőzölgés,
a figyelem szétszóratása hasztalanra.
Amíg érezlek, bennem csend van.
De hagyjanak romokban engem: nem több,
mint látvány. Csak fölüled ne távozzék
s ne múljék el az az árnyékos
nagy Tenyér. Napégetés, holdőrület
megszűrve érjen hozzád. Sorsod ellen,
napjaim ellenében áthatolható, valódi fény
vigyázza mozdulataid, s ne fényképezhető
és leletté képezhető, művi sugárzás. Minden
ösvény ismerjen rád, és nyomodban
nyugodjék meg a por, az átforrósult
kősziklák, a sivatagi kaktuszok közt
ágáló, hatalomvágy verte részegek.
Zuhantában torpanjon meg a sérült
meteor. És váljék újra műhely a világból.
Csak szeress benne lenni, ez itt a rendelésed.
Csak szeressenek, akármerre vagy.
@Orica Középföldi:
Kiskegyed beteg még? :( ...jobbulást. Kálimpa segít! :)
@Diorella Queen:
Mert titokban tették, mint a katolikus egyházam, hírverés nélkül! Essetunni... :(
Nem akartak a rivaldafényben sütkérezni. Mert szerények. Mert...
@Diorella Queen: szeretnél olvasni? ...de hiszen erről szól az egész év! ... a kormány és a párt megszavazta .... Mészáros Lőrinc falusi parasztgazda kedvezményes hitellel juthat állami földekhez, ... pártunknak és kormáyunknak köszönhetően nincsenek hajléktalanok, ....nincsenek éhező gyerekek vagy akik éheznek azok csak divatból teszik, Orbán Viktorné született L Anikó egyszerű háziasszony jótékonykodik... Mi kell még? ... ha ez sem elég akkor megvédjük a magyarembereket a sorosgyurifélék kizsákmányolópiszkos liberálbolsi gyurcsótány féléktől.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Pirula és kálimpa egyidejűsége ellenjavallt:)
@Orica Középföldi:

Kösz,jó reggelt,jobbulást ""kiskegyednek:)
@jaegtoer: DDD

"Mégis,magyarnak számkivetve:)
Tökösebb lett volna,ha fennhagyja....
@hívőlélek:

'ŐŐŐŐŐ az El Caminóra érkezett imádkozni,érettünk bűnösökért,csak megállt szomját oltani egy kis puritán,plebejus,'kádéjenpés jászolnál és ha már ott van,hódolt egy kisarannyal,tömjénnel:) és mirhával:)))
@Orica Középföldi:
Pirulákat nem szedünk, az nem természetes cucc! Akkor már inkább a falusi kálimpa kartellt támogassuk, természetes alapokon áll... vagy fő... :D Gyógyulj. Mondjuk a kis nyominger géizé meg bulvárszara kerülendő - ilyenkor pláne - mert minden szarhoz nem hajolunk le, még bottal se piszkáljuk az olyant. Annak a kis szerencsétlennek, hogy úgy mondjam az arcára van minden írva... A posztot tegnap olvastam, a facebookon hüledeztek eme antiemberen.
Az ellenzéknek csak ütögetni kellene lefele ezeket a magas labdákat de még erre is képtelenek, annyira töketlenek.
Fordított esetben a fideSS már országos cirkuszt csinált volna belőle hónapokig.

Hát ez van mikor a fideSSnek nincs is ellenzéke, minden aljasságot felállva tapsolnak agymosott szavazóik. A normális embereknek meg menekülni kell az országból ha tisztességesen akar megélni a munkájából mert itt csak a harácsolás, urizálás megy fideSSes körökben.
@PeniValdes:
... há'végülis vámpírok ellen müxik! :)
@gazoló: kormányablak, alaptörvény asztala, falra a ner... berendezik az egész lakást. reggel felébredsz, oszt ott horkol melletted a kósa lali a kupakjaival.
Hová tűnt a habon árpád? Lehet hogy kispekuláltam a megoldást.

Alámerült a habokba. :-)

Az árpa sűrűsége nagyobb mint a habé, eccerű fizika, na jó a felületi feszkó még bekavarhat.

Rossz volt tudom, de nem lehet mindenki bölcsbagoly. :-)

Komolyra fordítva. Jelen poszt témájával foglalkozik az alábbi link is.

iflgazdasag.blog.hu/2015/12/11/habony_egy_jelenseg_ne_tessek_bantani
@gazoló:

Elég illúziórombolóan vesz levegőt, de még így is élmény. Nézni is érdemes:)

www.youtube.com/watch?v=AxwyQZhBlZw
@parti_giano:

Olvastam, és nem tudom, hogy melyik jel a jó. Ez,:) vagy ):, személytől függetlenül.
@Orica Középföldi: Kösz! G.Armonico kedvenc:)

.................
Jut 'ecembe a poszttal kapcsolatba:

'Streisand eff.-nél fogva 'internetnemfelejt,hiába izzadnak a kis tudatlan 'gecik az elrejtésen,annál nagyobb hírverést kevernek:))

444.hu/2014/12/16/habony-te-kis-takony
@Sir Bates dö Hól:

Le vagyok nyűgözve. Ilyen egy államférfi, és hálás alattvalói. (A többi mondandóm nem szalonképes.)
@parti_giano:

'Képzeddehaver ilyenek mellett ébredni:))

('mekkérem a gyengébb idegzetű olvasókat húzódjanak távolabb a képernyőtől:))'ésagyerkeketis +18

4cdn.hu/kraken/image/upload/s--ZQbeTead--/6ncjyf6moAywkSUys.jpeg
"Zsarolnak minket, de mi nem vagyunk megvásárolhatóak"

rogán antal, fidesz kongresszus, 2015. december 13.
@jaegtoer:

már hogyne dúdolgatnák a Szózatot? honnét veszed a bátorságot, ha nem vagy eléggé tájékozott?
tanulj. talán ökör is lehetsz, éppen, mint én.

Szózat update
(avagy verzióváltás 2010)

Házadnak rendületlenül
Légy híve, oh magyar
Kölcsön az, s majdan sírod is
Melyet betakar a kamat.

A nagy világon e kívűl
Nincsen számodra hely;
Áldjon vagy verjen sors keze:
Itt a síron túl is fizetned kell.

Ez a föld, melyen annyiszor
Apáid vére folyt;
S ahogy a testbe gyilok hatolt
Egy kis kamatot is csatolt.

Itt küzdtenek honért a bősz
Árpádnak hadai;
S szúrták szíven jámbor lelkek
Reményét a hősök kardjai.

Szent Szerzés! Itten hordozák
Kontraktusaidat,
S elhulltanak az álmok s álmodók
A részletek alatt.

És annyi apróbetű közt,
Oly sok záradék után,
Megrogyva már, s sunyin lapítva,
Fél nemzet e hazán.

S népek hazája, nagy világ!
Eléd peckesen kiállt:
Egy új rablóhorda s kiált
"Új futamidőt és szabályt!”

Az nem lehet, hogy annyit szív
S fizet újabb s újabb részletet,
S surranak offshorból offshorba
rakva a népre újabb és újabb terheket.

Az nem lehet, hogy kész nyerők
És jól kent gépezet
Hiába akadozzanak
Egy elit étvágya alatt.

Még főni kell, még főni fog
Egy jobb leves, mely után
Gyomrok korogva jeleznek;
Kell még, kevés a kanál.

Vagy lőni fog, ha lőni kell,
Mert elsül a nagykanál,
És a kondérok fölött
Egy ország üres hassal áll.

S a trezort, hol nemzet sűlyed el,
Offshore-ból könnyezik
Mind, kiknek tele a zsebük,
Hisz új prédát kell keríteni.

Légy híve rendületlenűl
Házadnak, oh magyar:
Csüggedésre semmi ok,
Post Scriptum mondja ki,

Hogy nagy világon e kívűl
Nincsen számukra hely;
Áldotta vagy verte sors keze:
Itt a síron túl is fizetni kell.
@Imola Helyesi:

Nyilvánvaló, hogy telitalálat, úgyhogy talán te húzd el a beled a Szózattól.
@mizantroll:
Te undorító hazaáruló seggfej, majd átírom a te kedvedért a Jönnek nemmagyarok a szarból c. hősi undormányotokat.

A nemzeti jelképektől kussolsz, világos? Egyébként bűncselekmény is.
Moderátor, tüntesd el ezt az undormányt, javaslom az érdekedben.
@Orica Középföldi: rendesen kéne innod, és nem lennél ilyen beteges:))

ja és nem kéne annyit agyalnod:))
@Imola Helyesi: szerinted a koronát má felpróbálta a kis geci, vagy csak a jogarral jáccot?:))

farhát jó volt bocskor?:))
@Imola Helyesi:

Az én kedvemért ne fáraszd magad, de tedd meg, ha arra szottyant kedved.
Ha majd a Himnuszra (Ez a jelkép, a Szózat nem) is lesz változat, szólok. A vonatkozó jogforrást ismered, vagy csak agyarkodsz azaz acsarkodsz?

No, igen, kussolhatnál a magyaroktól (is).
@taga20:

Hahó, nem vagyok beteges, csak most két napja lázas vagyok, és csillagokat látok, úgy fáj a fejem.
Hidd el szívesebben innék egy jó pálinkát:)
@mizantroll:
Tehetségtelen farok, egy évet ülhetsz, a Szózat is nemzeti jelkép, ének, jobb, ha tudod.
@mizantroll:

Vagy lőni fog, ha lőni kell,
Mert elsül a nagykanál,
És a kondérok fölött
Egy ország üres hassal áll.

Az utolsó sor csak így jó: Egy ország bosszút áll.
@öregmatróz:
Ez egy tehetségtelen magyarellenes tahó, még a szótagszámmal sincs tisztában.
@Orica Középföldi:
saját magamra alkalmazott náthaellenes, műxik:
8 db aspiryn (olcsó burkolatlan)
3 üvedg a zárt üvegben megmelegített sör (ezutóbbi jó erős alkoholtartalmű legyen, ha nem az akkor vele együtt egy fél deci Vadászital
5 db 500 mg-os C vitamin
eccerre bevenni és lefeküdni vastagon betakarózva, lényeg az, hogy a fejedre extra törülközőt vagy kucsmát az ágyban és mimkor felébrecc akkor forró vizes tusolás
és el is felejtetted

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkk

eszt mind a 8 nyelven kipróbáltam és egyik sem volt rossz műfordítás
@Sir Bates dö Hól: haver, atom kéne ennek az országnak, nem még több stadion!

u.i.: pakskettő nem ér!
@Orica Középföldi: csillagokat látsz, akkor túltoltad a heinekent, vagy valami extra konyakot. oszt még pálinka? nagyobb mértékletességet.
Istenem, ez az átka, hogy már nem csak papirra lehet írni.
Minden barom onthatja sekélyes agyának bibircsók foszlányait.
Szegény Vörösmarty forog a sírjában, tuaregutánzatok verselnek. Egy tüntetés, egy kínrím.
Na kár volt ide benézni ma is, egyre süllyed itt is a hajójuk, már csak egy viharvert dereglyén tolonganak.
@Imola Helyesi: hülye vagy, bugsy, a főnököd mondta, hogy mo. egy gyorsnaszád.
@Imola Helyesi: ebola, te is, meg gecivitya is feldughatjátok a szózatot, ako is hazaárulók maradtok!
@parti_giano:
Gyakoroljál Petőfi verseket, rád fér, mert ilyen szarokon művelődsz, lmtf.
Ma itt van a gyalázkodók aktuális csoportgyűlése?
@Orica Középföldi: viszont az agyalást mindig túltolod:))
@taga20:

A kommenteléshez nem kell agyalás. Ez egy beszélgetés:)
@Imola Helyesi:

Miért vagy annyira felháborodva azon, hogy agyalágyultak mit írogatnak össze más agyalágyultak agyalágyultságaira?
Te fölötte állsz az efféle sekélyes gondolkodásnak, miért süllyednél le erre a dehonesztáló szintre?
Mixtroll, itt van neked:
"A véleménynyilvánítás szabadságának a gyakorlása nem irányulhat a magyar nemzet, a nemzeti, etnikai, faji vagy vallási közösségek méltóságának a megsértésére. Az ilyen közösséghez tartozó személyek – törvényben meghatározottak szerint – jogosultak a közösséget sértő véleménynyilvánítás ellen, emberi méltóságuk megsértése miatt igényeiket bíróság előtt érvényesíteni."
Nemzeti énekünk átírásával megsértetted a magyar nemzetet, köztük engem, a tagját, és ezért feleni fogsz.
@mizantroll:
Mixtroll, fogjál egy kapát, és azzal gyakoroljál, mert a szádból is csak a kapafog látszik, ha kinyitod.
@taga20:

Ezt nem vártam tőled. A Szózat szent és sérthetetlen.
Az erkölcs, az etika, a szabadságjogok, az emberi jogok együttese, a szólásszabadság nem szent, ezért azok megsérthetők. Igaz megsértésük szankcionálható, ha a végrehajtó hatalom és az igazságszolgáltatás kénye-kedve éppen úgy hozza. Ez esetben elképzelhető, hogy úgy hozza, úgyhogy senki ne dugdosson föl semmit, sehova és erre felszólítani sem tanácsos, ha tanácsolhatom. Persze ez csak egy vélemény.
@Orica Középföldi: azé egy értelmes beszélgetést sem lehet csípőből kirázni:)

ja, ha már. megvettük a fenyőfát, ami majd ha nagy lesz karácsonyfa lesz, pedig zsidó és muszlim vagyok felváltva:))
@Imola Helyesi:

Mit gondolsz, az ellen vádirat (védőirat) lenne hosszabb és tételesen bizonyítható akár soronként, vagy egy szózat-update2010 ügyészi vádirata különös tekintettel a véleménynyilvánítás és a művészi(etlen)látásmód közéleti aspektusaira, figyelembe véve a társadalmi élet ellentmondásait, jelenségeit és a tényeket?
@mizantroll: nem a szózat a szent és sérthetetlen, hanem amiről szól.

ha ez a kibaszott maffia család(orbán), vagy ez a húgyagyú ebola és bandája a szájára veszi, attól nem lesz szent!

ha meg ezé lesittelnek, ako fiksz, hogy elhúzok a picsába innen.
nagyon sok hasonló ember, mint én, elment már innen a légkör miatt.
@mizantroll:

Taga egy nagyon egyszerű lélek. Kérlek ne haragudj rá. Kicsit felbátorodott, mióta tagja lett a Független KisMazda Pártnak...de amúgy teljesen ártalmatlan.
@taga20:

Amikor ilyeneket írsz, tessék odaírni hogy ez a véleményed. Jól jön az tárgyalási szakban:)
@Wikus Van De Merwe: a hóhér legyen az utolsó haverod, vikus:)))
@PeniValdes: kik? a fenyőfa tolvajok:))
@taga20:
Megsértettelek én már téged valaha itt, hogy te egy közönséges fosszájú cigány vagy? Ugye, hogy nem, hát ahhoz tartsd magad.
Agyő, viszlát, vissza se nézz, de ne is írj!
Egy hülyével kevesebb lesz.
Én meg szülök még vagy három gyermeket, hogy pótoljalak.
@taga20:

Hogy fújódnál fel a vizes szénától te...te...

Na.
@Wikus Van De Merwe: igen, így van, sajnos az utóbbi időben nem ért el a Szemem hozzá, és ezért kissé elkanászkodott
@Wikus Van De Merwe:

Dehogy haragszom. Nem tudom taga mennyire egyszerű lélek, de az is jól jön tárgyalási szakban.
.....

Az irkálmányt csak megosztottam. nem kell senkinek sem állást foglalni sem ellene sem mellette. Olyan mint egy óvodás kisgyerek rajza Apáról, Anyáról, a Kistestvérről, a Kutyáról, és Cirmi Cicáról.

Jobbító szándékú adománynak szántam a Fidesz Kongresszusra, mint más alkalomra Tállai András az Orbán-Puskás festményt (hmmm...), amit véletlenül sem értékeltek kegyeletsértőnek.
@taga20:

" azé egy értelmes beszélgetést sem lehet csípőből kirázni:)"

Ez csak csípő kérdése:))
@Imola Helyesi: szülsz, vagy még három gyereket..
nem rossz, jó tudni, hogy ez nálad ilyen lazán megy.
@Imola Helyesi:jelentsd már föl b+. mi vagy te talán szláv muzsik vagy muszlim kéjnő netán nigger párizsi .... te magyar anya vagy és megbecstelenítették a nemzetet jelentsd már föl .... amúgy is a szeme se áll jól ... ezek mind a hazára támadnak ...minden ...érted itt nincs senki se érted .... jelentsd már föl s aztán jön a fekete autó mega TEK és az ÁVO mint régen amikor még rend volt amikor még nem gondolkoztál s már akkor följelentetted amikor csak gondolta a rosszat ...meg akkor még állami lakásba lakott s kellett a lakás ...neked.
...jelentsd már föl , lehet hogy kapsz majd fejpénzt minden harmadik után ...mert ezek amikor tudnak rátámadnak a nemzetre. ...jelentsd már föl most leszámolhatsz vele a sok megaláztatásért ...mert mindig olyan fölényes veled s ez a szellemi fölény téged tönkre tesz ha hagyod. ... de te erős vagy följelentésben. na jelentsd már .... légy résen Hajrá Magyarország, hajrá magyar följelentők.
@Imola Helyesi:

Az, hogy szülnél -még- vagy három gyermeket taga pótlására, elég aggasztónak hangzik. Inkább bocsánatot kérek.
@Wikus Van De Merwe: hogy eresztene le a guminőd a csúcs előtt:))
@taga20:
Igyekezzél, még eléred a bécsi gyorsot, vagy menjél az új piros autóddal, és az új hazádban ne hallgass annyi drágabolgárurat, meg ne nézzél annyi kálmánolgát, és az új hazádban fényre derülsz, a vérnyomásoddal együtt, pláne, ha ott is annyit fusizol, és nem adózol, mint itthon.
Ha lehet, mixtrolit is vidd magaddal, elfér biztos.
@hívőlélek:
Kuss, Szózat nem játék, hülye lélek.
@Orica Középföldi: szó se róla:)

addig is küldöm a negyediket (rám jött) neked, me az asszony hajt, hogy takariccsam ki a garázst:)) mennem kell!

www.youtube.com/watch?v=GG2jench7Kg
@taga20: miértnem az asszony takarítja a garázst???????
@taga20:

Szóval már jártál így. Mondtam én, hogy egy fémipari szagmunkásnál alap az, hogy nem guminőt kap vagy vár a Télapótól, hanem szépen kiesztergálja magának álmai IRONWOMAN-ját.
Oszt az nem eresztene le neked állandóan, amikor vasreszelékes tesded hozzádörgölöd, te forgácsgyártó kisiparos...

:)
@Wikus Van De Merwe: de miért dörgöli hozzá magát? hogy fényes legyen?
@PeniValdes:

Mert tagáéknál taga a főnök, az asszony a döntéshozó
@PeniValdes:

Tagának furcsa perverziói vannak...
@Imola Helyesi: kuss ...miért kuss .... a Szózat nem játék ...és a magyarság jövője sem játék ....és a magyar géniuszok élete sem játék ...és nem játék a demokrácia és a disznó tartás ...és nem játék a .... na az semjáték.

....de te nem vagy éber, te hagyod hogy itt játszanak pedig te aztán tudod...tudsz jelenteni.
@Rodeo36:

Kösz, de olvasni is szörnyű, meleg sör:) Nem náthás vagyok.
@PeniValdes: azé, me nem szaudarábiában vagyunk, és ez a te szerencséd is.

ő főz, én a garázst takarítom, ő ad az állatoknak kaját, én kicserélem a buditetőt, ő készít szendvicseket hétfőre, én mosogatok, undzovájter:)

ilyen egy egészséges párkapcsolat, orka és orkáné:)))

jaj, mingyá jön eszter:))))))))))
@Wikus Van De Merwe: céencé marni, vagy céencé tömbszikrázni ér?:))
@taga20: azért az állatnak többször kell kaját adni,mint buditetőt cserélni...
@Imola Helyesi: ebola drága, te lepődnél meg a legjobban, ha jég, boli, orica, knoszi, csekk, guma, és a többi jó arc elhúzna innen a picsába, és itt maradnál habonnyal, mészarossal, matolcsival, lézerdzsonival.

megbaszhatnád a nyugdíjadat! és lehúzhatnád az országot a klozetton, a himnusszal, szózattal, és homannal együtt! remélem világos voltam te élősködő?
@PeniValdes: igaz, de mingyá megcsinálom a mosogatószer adagolót, amit be kell építenem a konyhapultba. azé az nem semmi:)

ja és, bikád meg van még?:)))
@Orica Középföldi:

TGM-hez:

Csavaros az a nyílegyenes alapgondolat, mint a dns. Mégis az a bajom vele, mint általában annak a kornak, annak a helyzetnek a olyaténképpen történő megítélésével, ami a mai ismeretek, a mai kor viszonyai között vizsgálja és mond értékítéletet amelyről tárgyilagosan csak annak az időszaknak a történéseinek tükrében lehetne.
Akkoriban még sok minden fájt, és sok minden ismert volt, ami mára részben feledésbe merült, sőt talán tudatosan nem is emlegetnek így sok cselekedet érthetetlen a mai szemmel, s a megértéshez elengedhetetlen magyarázatokat kategorikusan mentegetésnek minősítenek, ezért aztán nem valószínű hogy a sokszínű világért lelkesedők lelkesedése valójában nem egy fekete -fehér gondolkodásmód mentén zajlik.

A nem éppen happy krakszaimhoz személyes élmény fűződik s elmondható, hogy ahhoz képest az írás maga a szavakba faragott optimizmus.

Most megyek és végzek azzal a mizantrollal, mert mindennek van határa. Mondhatni.
@taga20:
1. látom engem már ki sem akarnak végezni
@taga20: szerintem te elég jó adagolóvoltál..
ja, reggel is kihajtottam a legelőre a bikám
@mizantroll:

"valójában nem egy fekete -fehér gondolkodásmód mentén zajlik."

helyesen:)

valójában egy fekete -fehér gondolkodásmód mentén zajlik.
@mizantroll:
Végezzél is, mert nagyon jeges.
@taga20:
Meg fogsz lepődni, már egy páran elhúztak innen közülük, csak visszajárnak a te kedvedért.
Sőt a legtöbbjük nyugdíjas is.Még be is vallották itt, neked, blogon élősködő.
Nem semmi, lehet, hogy jaegtroll a saját förmedvényét népszerűsíti itt, mint mizantroll?
@Imola Helyesi:
Bár, azért ennyire nem hülye és tehetségtelen.
@Imola Helyesi: kérek egy felsorolást! me ez így egy kalap sperma, mint vitya.

kezgyed ebola!
@Imola Helyesi:

Sokat késlekedsz a mélymagyarok ígért átköltésével. Érdeklődve várom. Aztán stimmeljen a szótagszám, mert nem lesz bónusz.
@mizantroll:
Ami késik, nem múlik. Most pénzt és nem verset költök.
Jeges, a te alamusziságod túltesz a "Heves jegesen" is.
@Imola Helyesi:

Jól fizet a fidesz. Nem baj. Sajnos nem mindig lesz ez így. Takarékoskodj. Lesznek még nehéz idők.
@taga2

Nézd az M1-et, beszarsz!:)
@mizantroll:

Alamusziságom nem új keletű, kártyán nyertem az ördögtől egy heves snapszer partin.
.@tristen2005:
.
Már megint hülyeséget beszélsz.
Hánytam.
@tristen2005:
.
Ámbár lehet, hogy @taga2 beszart...
?!
@tristen2005: melyik részt nézzem? me szerelek, ezé nem vagyok percre kész:)
@dr. jenőke (jenőke): ja, és most cseréltem bugyit. csak a tangát vettem fel, ami egy kicsit bevágott, ezé lecseréltem:)))

ja és hánnyál!

www.youtube.com/watch?v=mR1NIuDZOvk
@Orica Középföldi: nézek én is ki a fejemből, és nem hiszek a szememnek.

segítesz pakolni a bőröndbe, én is segítek neked.

lassan ott tartok, hogy ha, nyúzélandon birkát nyírok egész évben, ako is tartalmasabb és normálisabb életet tudok élni, mint itt.
@taga20:

Ez a hihetetlen gyenge alelnöki sor nekem azt jelzi, hogy már látszólag sem érdekli a vezérkart a párt. Érdekes játszma kezdődik.
@Gábris szomszéd: az országé, te gyökér!

én megélek bárhol, de ez a csöves ország gallyra megy, ha ezek sokáig maradnak.

ráadásul a haverjaid lövöldöznek:)

444.hu/2015/12/13/egy-orosz-hadihajo-figyelmezteto-loveseket-adott-le-torok-halaszokra-az-egei-tengeren
@taga20: A fideszesek meg Imola látod meg vannak elégedve. Amúgy rád gondoltam, mert már Új-Zélandot vizionáltál.

Ja és jumurdzsákék inkább örüljenek, hogy csak figyelmeztető lövéseket kaptak. :) Amúgy Putyin már előírta a fegyveres erőiknek, hogy:

hvg.hu/vilag/20151211_Putyin_kemeny_megtorlast_rendelt_el
@Gábris szomszéd: ártu, ez a török partoktól hány mérföldre volt, ja és az orosz partoktól mennyire volt?

ha eszt tisztáztuk, ako arcoskogy!
@Orica Középföldi:

Ez egy üzenet az ellenzéknek, az ellenzőknek és az ellenkezőknek, hogy "ezekkel" is lenyomunk titeket. A magabiztosság és az erő demonstrációja volt az egész.

Megtehetik...meg is teszik.
@Wikus Van De Merwe: csak nehogy úgy járjanak, mint a norvég válogatott:)

a szarból vár, egyszer összedől. persze rá fogják kenni a pl. jamaiakra.
@taga20:

Még mielőtt teljesen elragad az indulat és leamortizálod a még be sem épített mosó, mosogató és guminőtároló kézikészülékedet gondolkodj el azon, hogy mi történne, ha ez a halászhajó ugyanígy, nemzetközi vizeken, 1 tengeri mérföldre közelíti meg az USS George H. W. Bush(CVN-77 lajstromszámú) amerikai repülőgéphordozót.
@Orica Középföldi:
.
Gyenge?
Gondolj a betonra! Kezdetben az is szinte folyékony mint a pénz a tárcámból, de (elméleti számítás szerint) 28 nap elteltével szilár lesz, mint egy volt birkózó ideológiai elkötelezettségének elvi alapjai.
Merthogy egységben az erő, az adalékok csak jót tesznek a kollektív tudás kellő mértékű kiaknázásához, amihez jó viszonyítási alap a Vízaknai rövid (négynapos) cselekmény. Az eredmény világos?
A jogértelmezést biztosítja a hamis gulyás (császárszalonnával, vagy csak császárral, esetleg csak szalonnával) névadója.
És kell még vastaps. A vas növeli a beton szilárdságát.
Na, ugye?!
@taga20:

Hát amíg nem talál valaki a politikai focipályán egy Kleinhoffenzollenheissenmullert (vagy a tökömtudjahogyhíjják a csávót...mellesleg a kicseszett szülei miért nem Pokrivtsáknak nevezték el a szerncsétlent, mert azt, meg a Krakompergert még ki tudom mondani vazze!), adig nem számítanak bajra, veszélyre és arcoskonak tovább.
@mizantroll:
Én abszolút egyetértek a Prezis Árvaival, hogy ideje lenne egy új Himnusznak is.
@Wikus Van De Merwe: most aszt kérdezed, ha egy orosz halászhajó 20 mérföldre az orosz partoknál megközelíti az amcsi anyahajót?

ha igen, ako az a válaszom, hogy harmadik világháború lenne.

DE KURVÁRA NEM EZ VOLT!

várom az értelmes kérdésed, me ez egy dupla ebola leszúrt ritberger volt:)) ja és kacsov:)))
@taga20:
Én nem húzok sehova, ez az én hszám is:-)
Amilyen liberális barom vagyok, még tündike is maradhat.
De osszuk már fel a földet Pannóniára és Hunniára, ha kell és lássuk ki mennyit ér.
@CsekklisztNo.10Reloaded: mi van haver, sikerült az erdőben vágnod egy karifát, hogy ennyi ideig távol voltál???
@dr. jenőke (jenőke):

Hosszúpályás tchnológiával készült vasbeton főtartó a fűtött pályán 24 óra alatt eléri végső szilárdságának 75 százalékát. Schmidt kalapáccsal ellenőrizhető. Valami ilyen nevű van is a Fidesznek...
@Gábris szomszéd: mi a faszról beszélsz agyatlan?

horvátország nátotag, szaudiak meg haverok.

ártu, szerintem keress más pénztárcát, vagy segget, me a ruszkik szopóágon vannak a 40dollár alatti olajjal!
@taga20:
Vazze, valakinek el kell költeni a GDP azon nem kevés részét, amit te megtermelsz, ahogy szerelmetes tündikéd megparancsolta:-)
Egy csapat vagyunk, nem emlékszel?
@taga20:

Nem te mesüge. Érted te a kérdést, csak próbálsz elsunnyogni a fal mellett. De ezt nem úszod meg, nem vagyok olyan elnéző veled...
Tehát...
Ugyanarról a török halászhajóról van szó, a többit már tudod és olvastad, úgyhogy kezd előről, de ne terelj, mint ebola.

:)
@dr. jenőke (jenőke):

Ezek most olyanok, mint a beton, és később kezdenek folyósodni:) Amikor ez elsőt valaki nevetségessé teszi, kiderül, hogy meztelen a király. Nem véletlen, hogy Kubatov alelnök lett, de ez nem pártigazgatói munka.
@Wikus Van De Merwe: nem tudom. talán semmi. lepattannának a lemezről, utána meg mesterséges lélegeztetést kapnának szamanta foksztól.

kurvára nem értem, hogy hova akarsz kijukadni.

eszt a sunnyogás témát, meg kend másra, ne rám pazarold!

ja és!:))))
@Wikus Van De Merwe:

"A magabiztosság és az erő demonstrációja volt az egész."

Csak befelé:)
@taga20: Na figyelj esztergályosok gyöngye. Egy amerikai hadihajó a Fekete-tengeren az Washingtonhoz van közelebb vagy az Orosz partokhoz? :)

alfahir.hu/amerikai_hadihajo_a_fekete_tengeren

Ruszkik szopóágon a szaudiakkal szemben? Te is a következő humorfesztiválra készülsz?? :)

Befuccsolt szaúdi játszma

Pontosan egy éve annak, hogy Szaúd-Arábia kihúzta a szőnyeget az olajárak alól azzal a céllal, hogy
ellehetetlenítse az amerikai pala-olajtermelőket és
Moszkva gazdasági térdre kényszerítésével elérje, hogy Putyin felhagyjon Asszad szír elnök támogatásával.
Nos, a szaúdi stratégák régen fogtak mellé ekkorát. Putyin a visszavonulás helyett azóta már a szaúdiak által finanszírozott szunnita harcosokat bombázza Szíriában.

A stratégia a sivatagi királyság pénzügyeire is komoly csapást mért. Az elmúlt 12 hónap 37 százalékos olajár-csökkenése miatt a szaúdi költségvetési hiány idén a GDP 20 százaléka lesz, míg a folyó fizetési mérleg 15 év után először lesz deficites. A költségvetést víz alá nyomják azok a pazar jóléti és szociális intézkedések, amelyek célja, hogy a rijádi királyi család egy nap ne ébredjen egy Arab Tavasz jellegű felkelésre. Egy liter benzin például továbbra is 40 forint körül van az országban.."

privatbankar.hu/makro/bajban-a-kiralysag-most-kell-shortolni-a-szaudi-devizat-288066

www.businessinsider.com/bnd-report-on-saudi-arabias-power-struggle-2015-12
@CsekklisztNo.10Reloaded: nehogy besértögy csőves, me ako tényleg kivándorolok újzélandra:)

na nesze! csak hogy csorogjon a nyálad:)))

www.napiszar.hu/Thumbnails/27021.w-800.h0.q100.jpg
@taga20:

Te sunyi sügér. Tudod te nagyon jól, hogy merre halad a kijukadás és te, mint meneküléskor általában, a nyúlcipő formációt vetted fel.

Ez a balfasz török halászhajó ugyanúgy megkapná a figyelmeztető lövéseket, ha amerikai, kínai, angol vagy magyar(ja...nekünk nincs is) hadihajót közelítene meg 1 tengeri mérföldre nemzetközi vizeken.

Ezek a hadihajók ilyen érzékenyek és sértődősek, mint a nejed, mikor próbálod ellébecolni a garázstakarítást és konyhai munkát.

Érted már vazze?!
@Gábris szomszéd: "Ruszkik szopóágon a szaudiakkal szemben?"

angyal vagy normálisan dumálunk, vagy haggyuk az egészet a picsába!

hol a kurvaéletben írtam ilyet, te orbánviktorok gyöngye?
@Orica Középföldi:

Lehet. Mint a Dutyidili-ben, amikor a két szerencsétlen bevonul a börtönbe...

:)
@Wikus Van De Merwe: vikus, nem vagy te véletlen ebola? me az a retardált barom fárasztott evvel a mesüge, és sunnyogás szarsággal?

ha nem, ako vedd úgy, hogy nem szóltam.
@taga20:
Sértődés, mire??:-))) csak azt akartam mondani, h vasarolgattunk, meg baráti ebéd, vacsi 2 napja, ezért nem dugtam ide arcom
ez a csaj most nem az esetem, a multkoriakat nagyon csíptem
Tudod, öregszem, már nem a mennyiségre megyek rá:-)
@taga20:

Nem, nem vagyok.
De te elkaptad a vírust...tudod, az ebolát. Túl sokat voltál a közelében. Piszkáltad, bökdösted...és elkaptad.
Most úgy viselkedsz, mint a névadó első fertőzőtt.

:)
@taga20: Haver csavarlazítót ittál, hogy így szétestél? :)
A szopóágat te dobtad be én csak jeleztem néhány összefüggést ezzel kapcsolatban. Nekem meg azt írni, hogy "orbánviktorok gyöngye", túllép minden határt. :)
@Gábris szomszéd:
Kicsit összetettebb a kép, de azért a szaudiak deviza tartaléka az oroszénak 2szerese
Mindkettő bekaphatja. Az egyik egy kurva nagy maffiózó, a másik meg ugyanez, de még vallási nyomonc is.
@CsekklisztNo.10Reloaded:

Mondjuk a szaudiaknak az IS támogatásáért jár a kecskemegvonás és a dupla análintruder...
@Wikus Van De Merwe:
Nem érzik baszod:-), 2 tonna droggal kapják el őket, assem tudják már merre van Mekka a sok ujrán kurva seggéből kinézve
@CsekklisztNo.10Reloaded: aszt vágod, hogy a mennyiség átcsap minőségbe?:))
Lehet tippelni hogy a sok koronaherceg nyírja ki egymást, vagy Putyint szedik szét az oligarchák, ennél az olajárnál...
@taga20:
Figyu, a marxi tanokat hagyjuk meg Rodinak:-))
Egyébként nem tudtam ezt a kérdést eldönteni !:-)
@CsekklisztNo.10Reloaded:

Pedig azt a suttyó, hatodik feleségtől származó mellékherceget be kellett volna zárni valami jó kis börtönbe.

:)
@Wikus Van De Merwe: a ruszkiknak meg a mindenkit bombázunk, csak az isist nemért!

putyinnak meg dupla mauzóleum:)))
@CsekklisztNo.10Reloaded:

Á, ezek a homoki olajtermesztők kibírják sokáig. Van elég kecske, ukrán kurva, Ferrari és teveszar elraktározva a "hideg napokra".
@taga20:

Már nem divat a mauzóleum az Uralon túl. Az örök élet, az a menő mostanság.

:)
@Gábris szomszéd:

Mondjuk a krími főügyésznő igazán letartóztathatna. Engedném, hogy a hátamra térdeljen és megbilincseljen.

:)
@taga20: A pisisek nyilván azért robbantották fel a ruszki gépet, mert őket még egyáltalán nem bombázták az oroszok. Jumurdzsákék meg azért lőtték le a szuhojt, mert egyáltalán nem köptek bele Vlagyimirék a pisissel folytatott olajbiznisz levesükbe. Stimmt. :)
Az volt már, amikor kósalala azt találta mondani, hogy a gyermekszegénység csak az ellenzék primitív kitalációja? :(

alfahir.hu/kosa_lajos_az_ellenzek_primitiv_kitalacioja_a_gyermekszegenyseg
@Wikus Van De Merwe: csak nehogy úgy járjanak az urálon innen, mint anno kimirszem, meg kimdzsongil. nekik se sikerült, pedig nekik volt eséjük rá:)))
@Gábris szomszéd: ártu evtárs, maga ma is jól teljesített, ezé fáraggyon a kasszához és vegye fel a ropogós rubelt. kicsit savanyú, kicsit véres, de legalább ruszki:)))
@taga20:

Talán az új generáció. A kis pöcs kimdzsongun már biztos dolgozik rajta.
@Wikus Van De Merwe:
Csúnya végük lesz, nem lehet ezt büntetlenül csinálni.
Mennek vissza középkorba. Illetve már ott vannak
@taga20: Igazán kitalálhatnál már valami újat, amikor elfogynak az érveid a témában. :)
@Gábris szomszéd:
Joooooooooo
Vazzeeee, szép arab nőt nem tudtál volna nyomni a kiegyensúlyozott tájékoztatás nevében !
Különben en nagyon kedvelem az orosz es ukrán embereket, nagyon egyenes, jószívűeknek ismertem meg őket. De hogy a faszba tudják ezt a rohadt rezsimet elviselni, ha nincs felettük valami idióta , nem érzik jól magukat? És ez a Putyin ráadásul még nem is iszik! Tuti nem rendes fickó!
@CsekklisztNo.10Reloaded:

Akkor módosítok. Marad a kecske és a teveszar. Az ukrán kurvákat és a Ferrarikat bukták...

:)
@Gábris szomszéd: mongya eszt, aki a terelések, a süketelés, a ruszki mosdatás nagy mestere:)

hát azé van bőr, látom:))

na olvassunk valamit a témában!

index.hu/kulfold/2015/12/11/francia_szelsojobb_nemzeti_front_orosz_kapcsolat/
Na mi van? Marine Le Pen nem nyert egyetlen régióban sem?
Franciák kijózanodtak végre?
@CsekklisztNo.10Reloaded:

Íme egy arab szépség. Ráadásul szaudi hercegnő...

vid.alarabiya.net/images/2014/11/19/e529e337-c80a-4024-8009-693ea38f9e5d/e529e337-c80a-4024-8009-693ea38f9e5d_16x9_788x442.jpg

Nem is értem, hogy miért nincs becsomagolva, ahogy a vallási törvények előírják. Bár akkor most egy szaloncukor képét linkeltem volna.
@taga20: Na ezt például a párizsi áldozatokért énekelték. :)

youtu.be/_TbQFlsylWM
@taga20:

Vazze! Jó a melle! Fogadjunk, hogy a nejed összes konyhai robotgépe ráizgulna...

...aza te is.

:)
@CsekklisztNo.10Reloaded: Mi lenne? A szocik lefosták a bokájukat az első forduló után és utasították a szavazóikat, hogy szavazzanak a jobboldali Sárközire. :)
@Wikus Van De Merwe:
Azaz mindent :-))
Most szerintem vakarják a fejüket, mert egy nő, (NŐŐ) bekerült egy önkormanyzati testületbe a hétvégi választásokon. Gondolom, ha beszól majd valami férfinak, ezt is lesavazzák a retkek
@Gábris szomszéd:
Sárkót eléggé utálták, de aztán jött a puhapöcs Hollande, azóta visszasírják.
Azért ez a szélsőjobb (szabad mondani ugye), nekik is sok igy elsőre.
Aztán majd meglátjuk merre megy a világ...
@taga20:
Erről beszélek, te vagy az emberem:-))
Jó, ebből jöhet 4:-)
@CsekklisztNo.10Reloaded:

Általában nem vagyok kirekesztő, mert mindenkit egyformán utálok, de ezeket a homoki niggereket mostanában egy kicsit szívesebben napalmoznám le...

:)
@Wikus Van De Merwe: ami szép az szép! nincs kettős mérce, még a csöcsöknél sem:))
@CsekklisztNo.10Reloaded: Szabad de azok már tökre nem széljobbosok. A világ meg sajnos a radikális válaszok irányába megy. :(
@Wikus Van De Merwe:
Ooooops, pont igy képzelem el Seherezádét!!! ez talán még a Jordán csajnál is jobb, koszi:-)

https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Ránija_jordán_királyné

Talán ott se mindenki egyenkő?? Királyi családba kell születni, oszt jónapot
@Wikus Van De Merwe: azé, az hogy a nőknek nem adnak jogsit, abban azé van valami igazuk:))
@Gábris szomszéd:
Ez most a köztévé hivatalos leirata, v Kissinger dumája???:-)
@Gábris szomszéd:
Hivatalos kizlemény:
Alfahírt nem vagyok hajlandó olvasni!!!!:-)
@taga20:
Nem igy :-))
Joccakát, alvás van:-)) búcsúzik a Füles mára!
@taga20:

Most csak az elnyomott férj beszél belőled.

:)
@Gábris szomszéd: angyal, tőled ez a "sajnos" nagyon cuki volt.

remélem a jobbikos pártköszpontban egyeztettél, me kimennek hozzád a betyárok egy baráti csevejre:)))
@Wikus Van De Merwe: nem! csak a háztartásigép énem lázadozik:))
@taga20: Dehogy jönnek. Amúgy te is tudod, hogy én örülnék a legjobban ha jobbik sem lenne. :)
@CsekklisztNo.10Reloaded: Az a "nő" úgy rossz ,ahogy
van!Rályadásúl LÚDTALPAS!!!!:DDD
@Gábris szomszéd: nem tuttam, de most már tudom:)
@CsekklisztNo.10Reloaded: Ha már múltkor említetted, hogy szereted a határon túli magyar tájakat. :)

Visói havasok - Huculföld koronája, a Várkő

youtu.be/Zys4J_KYDPo?list=PLpBqJgTiIEqxiCy2eFRH8OKyiDJSOusN6
@dr. jenőke (jenőke):

Hallgatom a 'kisgecit a 'zemegyen és nem tudom ,hogy élem ezt túl,de most már 'csakzértis végignézem(hányom)...

" A keresztyén,nemzeti,polgári oldal,kiket is adott mi a hazának(közt.elnökök,számvevők,alkotmánybírák,Szájer,Matolcsi,Polt)
E.U.:)))))))
Wazz,hogy nem szakad le az ég ennyi cigány,szemét,'fészkébeszaró,farizeusságtól.

na és a többi:(( késszzzz!

'elmebeteg és hogy fel van pörögve! pfejjjj
Megy a 'sukorózás ezerrel,de sokkal simább lenne,ha a 'birkaalattvalóknak cafeteriában osztanák az 'akciós földjegyeket karácsonyra:)

'nemzetiparki földjegy a Lévai utcában,hátul az udvarban:)

444.hu/2015/12/14/l-simon-laszlo-fitneszedzo-felesege-termeszetvedelmi-teruletet-nyert-a-foldarveresen
@CsekklisztNo.10Reloaded: akkor kicsit átalakítom, a mondókádat - utólagos engedelmeddel -:

"Különben en nagyon kedvelem az MAGYAR embereket, nagyon egyenes, jószívűeknek ismertem meg őket. De hogy a faszba tudják ezt a rohadt rezsimet elviselni, ha nincs felettük valami idióta , nem érzik jól magukat? És ez az ORBÁN ráadásul még nem is iszik! Tuti nem rendes fickó! "
@CsekklisztNo.10Reloaded: hááát, azok az oligarchák is csak addig oligarchák, ameddig a rezsim haggya őket... ezzel pedig durvára tisztában vannak. volt az a csávó, mindig elfelejtem a nevit, akit elküldtek medveszart számolni a tajgába, csekélyke tizenvalahány évre... megvan hodorkovszkij! pedig nem kicsi halacska volt...
@gazoló:

"Hallgatom a 'kisgecit a 'zemegyen.."

Nyugtass meg, hogy nem okozott maradandó károsodást nálad.
Szép hetet!

Na hála az istennek, meg volt a pártkongresszus is. Lázár meg is mondta a tutit. Kérdés, hogy a szocik hallása jó-e, illetve van-e bennük képesség a változásra. A kormánypártban volt, Kubatov nertárs előre tört. Akár utód is lehet még belőle.
Könnyű lenyúlni a semmit. Akinek csak közmunkája van, meg sok gyereke, annak sosem lesz a csökkentett áfától sem új, sem nagyobb lakása. Erre valahogy nem akarnak megodást látni sem a lenyúló, sem akitől lenyúltak.:D
@gazoló: Szóval júniusban be is nyújtottak az áfa csökkentésről egy határozati javaslatot. Csodák-csodája viktátor most észrevette. :)

www.parlament.hu/irom40/05388/05388.pdf
A hétvégi fidesz rendezvény kapcsán eszembe jutott, hogy vajon a Lajos, nem a Kósa, hanem a másik, tagja-é a fidesznek? Vagy már onnan is kitagadták? Esetleg nem is volt tag sosem?
@gazoló:

Ebben a nagy földeladásban az a legszebb, hogy a helyben lakó munkanélküli falusi, aki a földből esetleg meg is tudna élni, az nem tud vásárolni egy talpalattnyit sem, a műkörmös, meg a fitneszedző, meg a gázszerelő akiknek egyébként is van jó megélhetésük, az meg agyba-főbe gyarapszik mint paraszt.
"L. Simon László a múlt héten a feol.hu-nak azt mondta: az anyagi függetlenség az, ami garantálja a szellemi szabadságát. Szerinte aki a civil életben is boldogul, azt nem lehet korrumpálni, ezért is fontos, hogy a politikusok is több lábon álljanak."

Ez a lábon állás valami fétis?

index.hu/belfold/2015/12/14/l._simon_laszlo_felesege_is_sikerrel_palyazott_egy_termeszetvedelmi_teruletre/
@Gábris szomszéd:

Vajon felmerül 'csepp elborult agyában a közmunkás bérből,hogy fog ez menni?
@gazoló:

Nem véletlen a mondás, hogy az újszülöttnek minden vicc új. Basszus!
www.youtube.com/watch?v=CuzsIWe2FlE

"Mi ez? Bástya elvtársat már meg sem akarják gyilkolni? Én már szart érek?!

"Bástya elvtársat a második helyen készültek meggyilkolni.
Jó lesz így?:) Jó:)))"""

hvg.hu/itthon/20151214_Komolyan_kell_venni_az_Orban_elleni_allit
@Gábris szomszéd: mondom én, hogy a dzsobbik sem okosabb... sőt!
mert mo. azon kivételes pontja a földnek, ahol ha csökken valaminek az áfa-ja, akkor azt a fogyasztó nem fogja érzékelni! továbbá, jelen helyzetében a magyar lakosságnak, bizony durva keveseket érint a zócsított lakás, de ismét van egy jól körülhatárolható csoport, akiknek ez nagyon is jó lesz! igen, helyes a válasz, a politikusoknak és gazdasági és családi holdudvaruknak! ne szólalj meg, mert a dzsobbikos iq-nindzsákoknak is!
www.agrarszektor.hu/foldpiac/kiderult_ennyit_fizet_csanyi_sandor_oriasi_birtokaiert.5547.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

Nem is rossz üzlet ez. Gondolom, hogy az unijós támogatásból ki lehet majd fizetni az olcsó hitelt is, amit a földvásárláshoz adnak, így a termés eredménye muszáj, hogy nyereség legyen. Ezt nevezem saját lábon állásnak.

Nekem már fáj a bütyköm, valaki rajta áll.
@látjátok feleim szümtükkel: @gazoló:
engem az érdekelne, hogy
-miért kellett kimenekíteni orbánt még AZELŐTT, HOGY ELINDULTAK volna?
-a magyar idők honnan tudja, hogy a feltételezett személyek már ültek börtönben, ha egyszer a nyomozóhatóság nem mond tényeket? tégla van odabent?
-mennyire komoly akció volt, ha a gyanúsítottaknak volt ideje elszórni a lőszert?
és az utolsó:
-valóban történt ilyen, vagy csak azért heccelik a sajtót, hogy a TEK létjogosultságát megkérdőjelezhetetlenné tegyék?
-valóban történt ilyen, vagy csak azért csinálták, hogy a fidesz szavazói elérzékenyüljenek, hogy "lám-lám, orbánt is meg akarják gyilkolni, mert olyan nagy koponya és jelentős személy ő!" ?
@gazoló: @nincs_itt: Srácok nem kell mindig rosszra gondolni. :)

"a hazai ingatlanpiacon már a kínálati oldalon is problémák jelentkeznek, hiszen a beruházók számára a rekorder magasságú 27 százalékos áfakulcs mellett egész egyszerűen nem éri meg befektetésekbe kezdeni, kivéve azokon a helyeken, ahol a négyzetméterenkénti ár meghaladja a 300 ezer forintot. Ezért korlátozódtak a beruházások Budapest és a vidéki nagyvárosok belső utcáira.
Az alapanyagok, a beépített anyagok áfacsökkentésével Nyugat-Európában is eredményesen teremtenek olyan piaci helyzetet, ahol a beruházóknak is megéri az építkezés, de a fiatalok számára is könnyen elérhetővé válik az otthon megszerzése.
Azonban a jelenlegi, szánalmas nyolcezres ingatlan szám mellett a magyar minősített építőipari vállalkozások hosszútávon nem képesek megmaradni a piacon.
Kb. 3-9 milliárd látszólagos költségvetési kiesését jelentene az áfacsökkentés, ezzel párhuzamosan viszont éves szinten 5000 új lakás épülne fel a Társaság a Lakásépítésért, Lakásfelújítás Egyesület koncepciója alapján is."

www.lakasepitesert.net/?menu=tanulmanyok

alfahir.hu/berlakasepitessel_lehetne_megallitani_a_kivandorlast_kar_hogy_a_fidesz_ebben_nem_partner
@Secnir: közeledik az év vége, a karácsony. idén a tek nem csinált semmi olyat, amiért prémiumra számíthatna. most már megvan a kiemelkedő jutalom alapja.
@Secnir: Nagyon jók a kérdéseid, főleg az utolsó. Kb. Bástya elvtárs jutott eszembe a Tanúból, amikor azt mondta, hogy
"mi ez, engem már meg sem akarnak gyilkolni?" :)
azt elfelejtették odaírni a cikk aljára, hogy szerző gyakorló elmebeteg.
@Gábris szomszéd: hmm... tegyük fel, hogy az áfa csökkentést a vállalkozó átadja teljesben az ügyfélnek. a nagyfaluban az új építésű lakások árai átlagosan 300 ezer per négyzetméter. tehát egy 60 négyzetméteres lakás 18 millió. 5%-os áfával ez még így is 14,8 millió. hogy meg tudja venni egy fiatal, legalább 7,4 millióval kell rendelkeznie (szocpol nélkül). szerinted?
@Gábris szomszéd: figyelj! ne égesd tovább a dzsobbikot, ugyanis senkit nem fog visszatartani a bérlakás, elárulok egy nagyon titkos információt!
bp.-en 40-60 nm-es lakás 140 ezer/hó is lehet( index.hu/gazdasag/ingatlan/2015/08/17/van_ahol_harmadaval_nottek_az_alberleti_arak/ ), ez 450 euró!!!! ennyiért a durva drága bajorországban is kap bérlakást! ja és még megélni is képes mellette!

a fizetőképes kereslet! értem én, hogy ezt eccerű dzsobbikos nem láttya (tudod a gyes-t is mama veszi fel)
@parti_giano: mongyuk van nekije (tudod a család összedobja, mint ananászsérónál), ezzel a családot ki is "csontozták", de bizony havonta fizetnie kell a részleteket, meg a rezsit...
a fészkesfővárosi nettó átlag bér 205 ezer píz... szerintem is menni fog!

a "vállalkozó" a 22%-os csökkenésből 21,5%-ot szépen zsebre fog tenni...
@parti_giano: @nincs_itt: Nem akarok én senkit égetni, csak érdemes elolvasni az egyesület javaslatait. :) Az pedig abszolút nem baj ha vannak olyan pártok, akik a civil szakértők hangját is képes esetleg meghallani.

www.lakasepitesert.net/upload/TLE-k%C3%B6zlem%C3%A9ny%202015%2009%2030%20lehets%C3%A9ges%20lak%C3%A1s%C3%A1facs%C3%B6kkent%C3%A9s.docx
@Secnir:

'sztakurva,hogy mit tudsz Te egészségkárosodás nélkül elolvasni:))
@Gábris szomszéd: no akkor segítek, mert látom elakadtál! egyelőre ott tart az ügy, hogy az új építésű lakások eladási árában szereplő áfa mértéke csökkenne 27-ről 5%-ra! viszont az összes többi marad 27! jó lenne, növelné és további feltételes módú szavak, mondatok hemzsegnek a "tanulmányban", amit "szakértők" készítettek.

vagyis ez is pofon egy lapát xarnak, de legalább a két idióta párt, mostan rugózhat, hogy mi, MI!!!! akarunk a zembereknek segíteni!!
@nincs_itt:

Ezek a taknyok azért meg tudják majd fizetni a 'fiókáiknak:(

444.hu/2015/12/14/evi-27-milliot-fizet-az-allam-lezsak-sandor-alberleteert

..............

"a legdrágább képviselő nem más volt, mint

a jobbikos Apáti István 4,5 millióval.

Apáti az Országgyűlési Hivataltól

felvett 2,4 milliós albérleti támogatást,
elszámolt 510 ezer forintnyi hotelköltséget,
és 1,6 millióért tankolt. "

JOBBIK:))))
Esterházy majdnem egy éve írta.
A fidesz kongresszusa után gondoltam, hogy újra kéne olvasni, csak az egyensúly miatt. Ajánlom:)

hvg.hu/itthon/201451_esterhazy_peter_urizalasrol_hagyomanyokrol_
@Gábris szomszéd: a javaslatból egyenlőre az új lakások áfájának a csökkentése jött be. a 20 ezres növekmény a lakások számára pedig erősen túlzó.
@gazoló: magácskának világos, ami a legtöbb párthívőnek nem megy...

4,5 millió forint, a tisztelet díja mellé!
@Secnir:

Tényleg elmebeteg, bár csak nagyon kicsit olvastam bele, mert a mazochizmusnak is van határa. És csak azért, hogy összevethessem a Gyurcsány-interjúval. Kifejezetten szórakoztató a "párhuzam" :)
@nincs_itt:

+'csurrancseppen némi pártpénz,egy két'fülügyelőbigottsági gempa,cafeteria,'óccsókaja a parlamentben,'kurvannyukba:((

..annyira nem vagyunk azért populisták,hogy átszámoljuk e:)
@gazoló: 'lélegeztetőgépbe (backciagépem)
@Oxica:
Ez a "nincs is ellenzék" kezd "egy húron pendülni"
www.origo.hu/itthon/20151213-az-ellenzek-szerint-mellebeszelt-orban-viktor-1-2.html
és
pestisracok.hu/felelem-onkenyuralom-korrupcio-ellenzeki-ossztuzben-a-fidesz-kongresszusa/
A basszuskulcs ez esetben, hogy Orbán elészakadt a magyar valóságtól (de a hívei is!)
@gazoló: na megnéztem a muki, a dzsobbikos, mátészalkai illetőségű, 747 ezer a havi bére+parlamenti bizoccságok+az évi 4,5 misi aprópíz. ez vastagon a 10 millió felett van évente...
nem sajnálnám én tőle, ha lenne láccattya!
@kekex:
ööhm. uh.
most melózom, de ebéd után leülök, és elképzelek egy jobbik-mszp-dk-együtt koalíciót. az lmp-t schiffer miatt kihagyom, a kdnp-t, mint tényezőt majd megkeresik a biológusok, azok dolgoznak mikroszkóppal.
@Orica Középföldi: van párja az alomban, a heti válaszból:

"- A nőknek nem az a dolguk, hogy ugyanannyi pénzt keressenek, mint a férfiak. Én így érzem.

- Nem az a dolguk?

- Nem az a dolguk.

- Mi a dolguk a nőknek?

- Hát, mondjuk a női princípiumot beteljesíteni, nem? Hogy mondjuk valakihez tartozni. Valakinek gyereket szülni."

24 órán belül Kövér László és Ákos is megmondta, mi a nő dolga. Én szívből köszönöm mindkettejüknek. A parádés interjúnak egyébként minden perce arany, azt is köszönöm.

Az énekes, az ember, a sztár. Lassan 30 éve a csúcson van, talán az is elmondható, hogy amihez nyúl, az „arannyá” változik. Az egyik leginkább rajongott magyar előadó. Egyfajta mítosz is körüllengi tevékenységét. Interjú Kovács Ákossal.

deadheadingcrew.tumblr.com/post/135178437095/hiperventillalok-l3v3e-zeroz3ro
fab, egy kis hazai:

Se diplomád, se nyelvvizsgád? Ha fideszes vagy, lehetsz Irán-szakértő a Magyar Nemzeti Kereskedőházban!

blog.atlatszo.hu/2015/12/se-diplomad-se-nyelvvizsgad-ha-fideszes-vagy-lehetsz-iran-szakerto-a-magyar-nemzeti-kereskedohazban/
@látjátok feleim szümtükkel:
A szocik csak nem változnak:
nepszava.hu/cikk/1079445-ujhelyi-megszereztuk-orban-viktor-kongresszusi-beszedvazlatat/
" Olyannyira felszámoltuk a szegénységet, hogy a statisztikák már nem is mérik. Nincs gyermekéhezés sem, a balliberális kampányszólamokkal szemben egyetlen korgó gyomor sincs az óvodákban, kisiskolákban. Még a közmédia is hiába kutatott éhező gyermek után.

Az is csak a szocialista internacionálé hazugsága, hogy nem tudtuk rendezni az egészségügyi dolgozók méltánytalan helyzetét, hiszen mi vagyunk az első nemzeti kormány, amely minden erre vágyó ápolónak és orvosnak új állást és jobb körülményeket tudott biztosítani. Ezerszám foglalkoztatják őket a közös gazdasági térben, a brit és a német egészségügyben."
@parti_giano: na ne, basszus:

„Utánaolvastam a perzsa történelemnek” – ezt válaszolta érdeklődésünkre Kulcsár József Ferenc, a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. (MNKH) tavaly nyáron megbízott Irán-szakértője, hogyan mélyedt el a témában. Azt is hozzá tette: az Iráni Iszlám Köztársaság budapesti nagykövetsége Zuglóban található – innen erednek a jó kapcsolatai, s „dolgoznak barátai is a térségben”.
@parti_giano:

Ha így folytassák, akkor még a burkát is rábeszélik a nőkre.:O
@Secnir:
Na azért Gyurcsány is tud hülyeségeket beszélni:
"
Nem fogok engedélyt kérni sem Orbán Viktortól, sem mástól, hogy eldöntsem, mire költöm az adózott pénzemet. Azt kizárólag a családtagjaimmal beszélem meg. Nem gondolom, hogy Orbán a családtagom szeretne lenni, de ha van ilyen szándéka, akkor jelentkezzen, és megfontoljuk.

Be is fogadná a házába a miniszterelnököt, mint a menekültekkel tette?

Ha nagy bajban lenne, persze."
www.origo.hu/itthon/20151213-gyurcsany-ferenc-interju-orban-viktor-tobias-jozsef-mszp-demokratikus-koalicio-altus.html
@gazoló:

Atyám!
Ha ennyi a jobbik, akkor mennyibe fáj a rosszabbik?:D
@nincs_itt:
Az lehet, hogy az áfacsökkentést zsebre vágják, ahol lehet. Viszont tényleg belefoghatnak ott is az építésbe, ahol 27 %-os elvonással nem érné meg. Ha meg bővül a választék, annak mindig van árleszorító hatása. Azaz a piac bővülése hozhat azonos bevételt is.
@kekex: jogos észrevétel. én is ezt olvastam a varga misi által megrendelt hatástanulmányban, amit íziben a köz elé tárt. vagy nem is ott, mert ilyen nincs? csak tudnám, a századvég miről irsogál.
@Secnir:
A dolgozatodban kitérhetnél az ügyek melletti összefogás vagy jó ügyért sem "nácikkal" összevetésére. Mondjuk a döntő nem az esszéd, hanem az ellenzéki pártok erre adott válasza lesz.
Egyéni ízlés kérdése, de én a vonakondát egyik oldalon sem szívesen látnám kormányban!
@parti_giano:
Ez kipróbált ötlet, amikor anno felére vitték le a társasági adót (36-ról 18-ra) NŐTT a költségvetési bevétel.
Ezen a szinten már nem volt értelme ugyanis oda-vissza számlázgatni.
@látjátok feleim szümtükkel:
:)

Isten mentse meg ezt az országot attól,hogy még ők is jól megvédhessék!
picit off, de pihent agyú!
sci-fi.mandiner.hu/cikk/20151214_luke_skywalker_a_radikalis_terrorista
"Egy birodalom, amit megpróbálnak térdre kényszeríteni az űrterroristák. Egy fanatikus vallási vezetők közé keveredő, könnyen radikalizálható fiatal, akit fundamentalizmusra és gerillahadviselésre oktatnak. Az eddig megszokottól egészen eltérő nézőpontból vizsgálja Luke Skywalker és a Star Wars történetét a Decider.com."
Ezt meg akkor is érdemes megnézni, ha csak az elején a képet látod: Abszolút első a sorban: a CSALÁD (mint a maffiánál) és a futottak még a végén a nép.
fsp.nolblog.hu/archives/2015/12/13/A_masikak_is_loptak/

"Ötnél több éve vagytok hatalmon, de csak ennyire futja. Azt bírjátok csak mondani, hogy de hát a másikak is loptak? És, hogy mit vagyok úgy oda, ha mi is lopunk. Mi értetek lopunk, nem ellenetek, ha így jobban tetszik.

Nem tetszik így sem. Sehogyan sem tetszik. Az, hogy mások loptak, nem ok arra, hogy ti is lopjatok. Ráadásul minden eddiginél többet, üzemszerűen."
@Gábris szomszéd:
Csak azért volt érdemes megnézni, mert ezt találtam mellette:
www.youtube.com/watch?v=jSt4YGAgtG8&hd=1
Bár a mi politikusainkat is be lehetne idomítani, hogy csak abból és annyit zab/r/áljanak, amennyit és amiből szabad!
Orbán kongresszusi beszédéből kiemelt figyelmet kap a lakásépítéssel kapcsolatos 27%-os ÁFA mérséklése 5%-ra. Ezt a lépést a kormány a saját népszerűségének növelésére szánja, azonban érdemes megnézni, hogy valójában ennek a hatásvadász intézkedésnek mi a magyarázata.
Miután a kormány roham lépésben igénybe vette és kiírta az eu-s ciklus beruházási támogatásait, ezeken kívül a jövőre nézve az országnak saját beruházási forrás nemigen áll rendelkezésre, leül a gazdaság.
Ilyenkor jön a kétségbe esett lépés, a lakásépítés, amely lakossági forrásból és hitelből valósul meg, tehát állami ráfordításokról nem beszélünk.
Készség esetén megindul az építőanyag gyártása, a kapcsolódó termékk előállítása, fuvarozás, szolgáltatás stb. Nő a foglalkoztatás, a fogyasztás, amely "felhúzza" a különböző profilokat.
Persze, így a 27%-os ÁFA is nő a helyzetbe hozott ágazatokból, az élő munka adóiról nem is szólva.
Így kell ezt csinálni! Minden állami forrás nélkül, és még a népszerűség is a tetőfokára hág ilyen alattomos döntés eredményeként.
A nép egy része meg beveszi.
@Mariann19:
Ez a pár jó ötlet egyike - de jellemzően ez is egy jobbikos lenyúlás. Ténylegesen beindíthatja a piacot, leszoríthatja az árakat. Viszont megint a viszonylag gazdagabbaknak nyújt támogatást. Mert azok mennek el rájuk szavazni.
@Mariann19: Szia!

Lelkileg felkészültél?
Csak a rágörcsöléstől félek,elvégre az olimpiai kvóta már a tét:)
@parti_giano:

Olvastam, hogy van Kovács Ákos nevű énekes, fidesz-kedvenc, de ilyen zenét nem hallgatván, fogalmam sincs ki az. Ez már így marad, akkor is, ha én leszek szegényebb:)
@kekex:
"Ténylegesen beindíthatja a piacot, leszoríthatja az árakat."
Orbán kijelentette, hogy az a cél, hogy Mo-on mindenki saját tulajdonú lakással rendelkezzen.
Most néztem meg, hogy nálunk ez az arány már most 80%, tehát marad 20%, akikre számítani lehetne ez ügyben.
Azonban a deviza hitelezés nyomán már lefutott a lakásépítési dömping egyrészt, másrészt a jelzett 20% szerintem az a réteg, amely nem rendelkezik olyan anyagiakkal, hogy bele merne vágni ilyen nagy
tervekbe.
Egyébként egy nagyívű lakásprogram önmagában jó kezdeményezés lenne, de valós gazdasági haszna csak nagyobb volumen esetén képzelhető el.
Erre pedig nemigen lesz kapás.
Hacsak befektetési céllal nem kezdődik el a projekt.
@gazoló:
Szia!
Tegnap óta készülök a mennyországra és a pokolra.
Láttam a Norvégia-Németország meccset tegnap, olyan volt, mint amikor mi játszottunk Montenegróval.
Semmi nem jött be a németeknek.
Ilyesmitől cidrizek most.
@kekex:
A "Másikak is lopnak" linkedről jutott eszembe, hogy az eu vizsgálja 451 milliárd eu-s beruházások túlárazásait, és kilátásba helyezik, hogy 35 milliárdot visszatartanak a támogatásokból.
Nem elég, hogy mennyi ment el magánzsebekbe a túlárazások miatt, még 35 milliárddal is mi szívunk.
Ez a bónusz nekünk?
@Orica Középföldi: én sem hallgatom, de nem a politikai hovatartozása miatt, egyszerűen giccsesnek tartom. a görényeim is azt tanácsolják, ne tegyem kötelezővé számodra, bár nagy a kísértés. előbb gyógyulj meg.
@kekex: dagi laci a versértelmezésben is kihívásokkal küszködik, de az tuti, hogy nem olvas kortárs irodalmat, irodalomelméletet, arccal a múltba.

index.hu/kultur/2015/12/14/kover_laszlo_vagy_nem_erti_jozsef_attilat_vagy_pedig_ongyilkossagra_buzdit/
@kekex: tudod, az ilyen arccal a múltba beleállt emberek, sokszor bizonyítják, hogy tudásuk is avitt. biztos vagyok benne, hogy semmi kortárs irodalmat, irodalomelméletet, történelmi elemzést nem olvas.

index.hu/kultur/2015/12/14/kover_laszlo_vagy_nem_erti_jozsef_attilat_vagy_pedig_ongyilkossagra_buzdit/
Megmondaná valaki, hogy az oldalt egy félkörben megjelenő nyilakat el lehet-e tüntetni? Nagyon zavarnak.
@Mariann19: Kedves Mariann! Erről mi a véleményed?

"Magyar Zoltán jobbikos országgyűlési képviselő parlamenti sajtótájékoztatóján elsőként reagált Varga Mihály szavaira, szerinte a kormány intézkedése álszent azok után, hogy bevezette Európa, mi több a világ legmagasabb adóterhét a huszonhétszázalékos áfát. Ezzel együtt a Jobbik továbbra is támogatja a lakásépítés áfájának csökkentését mint a magyar kisemberek életét megkönnyítő intézkedést, mi több Magyar Zoltán azt kérte, hogy a kormány a Jobbik másik javaslatát is támogassa: az alapvető élemiszerek áfájának csökkentését. Szavai szerint, ha a gazdaság tényleg annyira remekül áll ahogy azt a miniszter állítja akkor a költségvetési tartalék elviselné a tehercsökkentést.

Z. Kárpát Dániel a legnagyobb ellenzéki párt gazdaságpolitikusa, az Országgyűlés Gazdasági bizottságának tagjaként éppen a napokban állt ki ismét, sokadjára, határozottan a lakásépítés áfájának csökkentése mellett. Korábban a jobbikos országgyűlési képviselő, a párt alelnöke többször felszólalt azért is, hogy az új lakások építéséhez és a meglévő otthonok felújításhoz szükséges anyagok beszerzésének áfáját 27-ről 5 százalékra csökkentsék, ezzel a felvetéssel azonban a kormány mostani javaslata érdemben nem foglalkozik.

A kiegészítő jobbikos javaslat megfontolása azért is lenne most különösen fontos mert a lakásépítési piac fellendülése miatt, a mostani javaslat nyomán önmagában a fejlesztők profitja ugyan növekedhet, de az otthonteremtés nem lesz egyértelműen könnyebb: a régi, használt lakások ára lecsökken, a telekárak azonban drágulhatnak. Az új otthont építő családok azonban általában éppen a régi lakásuk, lakásaik eladásából fedezik az új házuk építését, beleértve a telekvásárlást is. Az építési költségek növekedhetnek a munkaerő részéről is, hiszen többek között az elvándorlás miatt már jelenleg is szakemberhiány van a szektorban, ez a feltételezések szerint, a piac bővülése miatt tovább emelkedhet."

alfahir.hu/jobbikos_asztalcsapkodas_utan_csokken_a_lakasepites_afaja
@parti_giano:

Az empatikus görények már majdnem emberek:)
@Gábris szomszéd: nekem nem jön be, az izlésem is jobb, a pofonom is nagyobb.
@parti_giano: Amúgy azt tudtad, hogy aki esetleg szereti Ákos dalait, lehet még jó az ízlése? :)
OFF: Ördogán bácsi és csapata

A halálos szaringáz előállításához szükséges anyagok érkeztek korábban Törökországon keresztül az ISIS szíriai terroristáihoz – állítja egy török parlamenti képviselő, aki egy megnyitott büntetőügy bizonyítékaira hivatkozik.
A török Köztársasági Néppárt (CHP) képviselője azzal vádolja Ankarát, hogy a kormány nem vizsgálta, hogy török útvonalakon keresztül biztosították a gyilkos szaringáz összetevőinek eljutását a terroristákhoz.

mno.hu/kulfold/szarin-gaz-az-isis-1318969

ON
@Orica Középföldi:

Kb hasonló gondolatok kavarogtak a fejemben, miután elolvastam Kövér minősíthetetlen gondolatait.
Úgy látom zavr van az erőben.:O

Nem a lakáséptés áfáját akarják csökkenteni, hanem az új lakás eladása utáni áfát. Így a végeredmény az, hogy az építő 27%-kal veszi az építőanyagot, és ezt le is vonja a bevétel áfából, őt kár nem éri, majd a vevőnek felszámol 5 azaz ÖT százalékot, amit ha nem tud levonni ( miért is tudna ) befizet az államnak.
@GeoCracker:
Az egy dolog, hogy Kövér hülyeségeket habonyzik. Más dolog, ha az országnak kell mosakodni miatta:
vs.hu/kozelet/osszes/magyar-nagykovetek-felelnek-kover-kijelentese-miatt-1214
Hja külföldön még nem tudják, hogy ezeket nem szabad komolyan venni, mert csak a birkáknak befelé bégetnek - és mindig meglepődnek, ha kihallatszik!
@látjátok feleim szümtükkel:
Ez eddig is így volt, csak 27 %-ot fizetett be. Azért az 5 mégiscsak jobb!
Napi Gyurcsány(ok)
www.atv.hu/belfold/20151214-atv-start-gyurcsany-ferenc/hirkereso
„meg fogjuk mi szorítani ezt a fiút”. (értsd: Orbánt)

és az á, már nincsenek is rászorulók fideszséghez:
www.atv.hu/belfold/20151214-hu-de-hosszu-ez-a-sor-etelt-osztottak-gyurcsanyek/hirkereso
@GeoCracker:

Kövér László családja pontosan tudja hogy rájuk ezek a kijelentések NEM VONATKOZNAK.
@látjátok feleim szümtükkel: Tipikus fideszes húzás. Lúgozz ki egy javaslatot, aztán add el úgy mintha segítenél az embereknek. Devizahitelesek "megmentése" dettó.
@kekex:

A cseh belügyminiszter / Milan Chovanec/ frappánsan így kommentálta Kövér kijelentését:
Erősen remélem, hogy a magyar parlament elnökének rossz napja volt. Amennyiben nem, Csehország álláspontja egyértelmű.
Más problémáink vannak amit magyar partnerünkkel meg kellene oldani.
@kekex: Milyen lenne a reakció, ha Vona osztana ételt a blahán? ;)
Most látom csak, hogy a bundesmutti ma megerősítette az 5 évvel ezelőtti "a multikulti megbukott" kijelentését.
Most épp élethazugságnak nevezte azt, amely párhuzamos társadalmak kialakulásához vezet.

24.hu/kulfold/2015/12/14/merkel-nem-tomegek-jonnek-hanem-emberek/
Azt hiszem Orbán a lefiúzást jobban viseli a "kollégánál"
"Ez a valóság Orbán kolléga, ez a kormányzásuk eredménye, ideje lenne szembenéznie vele.”
mandiner.hu/cikk/20151214_gyurcsany_ferenc_ez_a_valosag_orban_kollega
@Mariann19: Miért lenne alattomos döntés?

Ez semmivel sem több, mint egy új trafikozás.

Leszünk néhányan - nem túl sokan, főleg, hogy taga már felfúrta az ő magasságos karnisait - akinek jól fog jönni az áfa csökkenés. (orbán valahonnan tudhatja, mikor akarok autót cserélni és kis készházat letelepíteni a szőlőbe)

De: az áfa csökkentés az ingatlan beruházók szűk körének bulija lesz, nem fogja - és mellesleg nem is áll szándékában - a szegényeken segíteni.

Magánház magánerős építésének támogatása nulla.
Leszakadók támogatása nulla.
@Gábris szomszéd:
Vona ennek kapcsán nem "kollégázhatná" le Orbánt. De persze neki is ugyanekkora sor állna. Semmi akadálya sincs, hogy reprodukálja.
@Eszter jött: Nem is tudtam, hogy már nincs a jogrendjükben a Benes dekrétum. :)

"A Benes-dekrétumok visszavonását, hatályon kívül helyezését, az elkobzott vagyonok visszaszolgáltatását - mind a szudétanémetek, mind a magyarok esetében - a kommunizmus összeomlása után sem Csehszlovákia, sem az 1993-ban létrejött Cseh Köztársaság és Szlovák Köztársaság nem tűzte napirendre. A szlovák parlament 2007. szeptember 20-án határozatban szögezte le, hogy a dekrétumokból "eredő jogi- és tulajdonviszonyok megkérdőjelezhetetlenek, érinthetetlenek és megváltoztathatatlanok".

mult-kor.hu/70-eves-a-leghirhedtebb-benes-dekretum-20150802
@habakuk000:
Azért a használt lakásra kapható félszocpol nem éppen nulla. De a teljes támogatás valóban azt a haszonélvező réteget illeti, amelyik a fidesz szavazóbázisához tartozik.
Azokkal nincs is akkora bajom, mint az ingyenhülyékkel, akik annak ellenére lihegnek, hogy nyilvánvalóan vesztesei az ámoknak.
@kekex:
"ingyenhülyékkel, akik annak ellenére lihegnek, hogy nyilvánvalóan vesztesei az ámoknak."

- nyilván hasonlóan gondolkodunk bizonyos dógokrúl:)
@kekex: Amúgy orbán komoly igazságokat is említett a szövegében, mégpedig a magukat liberális demokratákkal kapcsolatban.
Valóban egy tehetetlen, csak a pc-t szem előtt tartó bagázs, ez tökéletes jellemzés.

Hitlert ismételni 80 év múlva szép teljesítmény, ezen felbuzdulva egy facebook feljegyzésig jutni még szebb, mondhatni történelemkönyvekbe szerkeszthető teljesítmény.

Kövér Laca épp csak azt nem tette hozzá, hogy szép délceg fideszes fiatalok által nemzett unokákra van szükség - szóval van még mit tanulni az öreg Adolftól, de tanulhat is, mert a németek ismét kiadják a Mein Kampfot,-
@látjátok feleim szümtükkel: az épító fordított áfás körben van, nem nagyon fizet áfát
@Eszter jött:

"Erősen remélem, hogy a magyar parlament elnökének rossz napja volt."

Szegény miniszter, ha tudná, hogy ennek mind a 365 napja ilyen:))
@Orica Középföldi: Mondjuk a Benes dekrétumok nem túl szép dolgok
@habakuk000:

Minimális diplomáciai érzék esetén tudni illene, hogy nem egy interjúban kell erről beszélni. Ez tahóság egy közjogi méltóságtól.
Óriási:))

"Egy rakás kulturálatlan és erőszakos férfi összegyűlt, és egyetértettek abban, hogy az ostobaság, a gyávaság és a lustaság tiszteletre méltó."

tablet.magyarnarancs.hu/magyar_termek/orult-ferfiak-ketrece-schilling-arpad-a-fidesz-kongresszusarol-97569
@Eszter jött: Azért a lányának, mint másutt írtam, rohadt kínos lehet, ha azzal invitálják: ne gender-őrültködj, hanem vetkőzz. S esetleg két rábeszélő pofont is kap hozzá egy főiskolai buli után. Amihez Kövérnek, egy qva szava nem lehet. Egy párt vezár barmaként, amiben vargaistvánok, vakkomondorok is szolgálnak.
Pláne a saját kijelentése után.
@kekex: Orbániában a falnak is süket füle van kifele.
@kekex: értem én, hogy gőzgép! de mitől megyen???

ugyanis, ahol eddig "nem érte meg" építeni/beruházni/ingatlanfejleszteni(tudnám ez mijafaxot jelent), ahogy azt @Mariann19: szépen kifejtette, ezután sem fogja megérni. igaz lesz egy szűk kör, de jól behatárolható, akik tudnak élni a lehetőséggel.

télleg nem akarok kötekedni, de ez az "új lakás program" kicsit újragombolt verziója a 2 gyerek, 3 szoba, 4 kerék korábbi balfaxságnak, amikor is a devizahitelezés lehetővé tételével (2001-ben a fidesz alkotta meg az erről szóló törvényt) sikerült egy jó csomó nincstelent csinálni.
mert ameddig nem éri el az átlag nettó jövedelem az 1000 eurót havonta addig nincs miről beszélni! de még egy apróság beugrott, pl. veszprém megyébenben a munkanélküliség durva alacsony, nem fogod kitalálni miért! mert minden munkaképes már külföldön van! mo.-on először a fizető képes keresletet kell "megalkotni", utána lehet a kedvében járni, hogy még többet költsön!
@Gábris szomszéd: ez lófax esti fényben! árnyékbox...
@Gábris szomszéd: te ez a zsiga dániel, ez egyedül ilyen okos?
meg az a másik, az a magyar nevű sem állt kétszer sorba, amikor a sütnivalót osztogatták...
kb. annyit fognak fel az egészből: "szerezzünk szavazatokat!!!" meg mondjuk hangosan: "örök élet, ingyen sör!!"
tényleg le kéne ülni ezeknek a fogyatékosoknak egy csendes sarokba, ha rájuk tör hozzászólhatnék, és várják meg nyugodtan, amíg elmúlik! kevésbé tűnnének hüjének...
@parti_giano: :D

bár a pofonom nem biztos, hogy nagyobb, de a többi stimt :)

Az énekes hamarosan koncertet tart az Arénában, ennek Facebook-eseményét szállták meg azok, akik kiakadtak Ákoson. Íme, néhány a legjobb trollkodások közül:

- pedig nem tudjátok, mit hagytok ki! az Idelenn Idegen című szám előadása közben állítólag egyedülálló látványelemként és példamutatásból a Művész Úr meg fog szülni egy fehér lovat a színpadon.

- Az hogy ha egy nő elmegy a koncertre az azt jelenti hogy túl hosszú a lánc

- Nyugati a zene, de keletre tart...

- Sajnos nem tudok jönni a koncertre. Otthon leszek, őrzöm a tüzet. (egy női kommentelő – a szerk.)

- Fekvőjegy nincs? Szüléshez praktikus lenne.

- A bejáratnál osztanak csadort? Mer' akkor elengedem az asszonyt. Addig megpróbálom elintézni, hogy terhes legyen.

- A zasszony szeretett volna elmenni a koncertre, de mondtam nekije – A méhed járjon, ne a szád!

- Hogy sikerült lázadóból átmenet nélkül naftalin szagú lankadt pöccsé változnod?

- Sziasztok, lesz lehetőség teherbe esni a koncert alatt, vagy esetleg a backstage-ben összeütni egy paprikás krumplit?

Frissítés: azóta az esemény Facebook-oldalát kőkeményen elkezdték cenzúrázni.

propeller.hu/szorakozas/3178314-trollkodo-kommentekkel-sujtott-le-akosra-nepharag
@Orica Középföldi: Ennél már csak az a nagyobb tahóság, hogy ez a két EU-s ország (sic), mind a mai napig a jogrendjében tart egy kollektív bűnösségről rendelkező "törvényt".
@guma:

A Vincenten is jók a kommentek:)

Jó reggelt!
@guma:

Jó reggelt!

Még nem szültél ma reggel három unokát?
Szégyelld magad Margó:)

..............

www.youtube.com/watch?v=xMkBYJFmPa8

(A tánc sajnos kézislányainknak is véget ért..)
Valami zenéd vigasztalásul?
@Gábris szomszéd:

Te nem igazán érted, mit jelent disztingválni.

Feltehetnék száz kérdést az esettel kapcsolatban, de nincs hozzá kedvem.
@habakuk000:
Churchill szerint a demokratikus kormányzás egy rettenetes módszer, viszont nem ismerünk nála sikeresebbet és jobbat. Merthogy a demokrácia drága és lassú - ellenben működik!
Ezzel szemben Murphy kimondta, hogy ami elromolhat - az el is romlik. Leginkább azért, mert emberek csinálják (kieg. tőlem)
Bonyolult helyzetekben az emberek hajlamosak az egyszerű megoldásokban hinni, és van egyszerűbb a populizmusnál?
És mégis a demokráciák vannak a világ élvonalában.
Az inga előbb-utóbb majd visszalendül.
@guma:

"- Hogy sikerült lázadóból átmenet nélkül naftalin szagú lankadt pöccsé változnod?" DDD

Úgy ahogy a többi megélhetési,prostituált 'hatalomhozdörgölöző 'lankadtmagyarrockzenésznek is:)

Fabnak megérne ez is egy posztot,ha végez a 'falazással:)
@nincs_itt:
A lakáspiac annak ellenére futott fel, hogy a lakáshitelek nem igazán fogytak. Következésképpen a készpénzes vásárlás volt a túlnyomó része. És készpénze nem a rászorultaknak van. Tehát aki eddig vásárolt, ezután is tud jó helyen jó (magas) áron.
Az új lakás vásárlói esetében a középréteg mozgathatja a piacot - ha mer hitelt felvenni, és az új lakás árak 10-20 %-al csökkennek. A kiköltözött lakás megjelenik a használt lakás piacon. Minél több - annál jobb, mert ez tényleg "legyűrűzhet" a rászorultakhoz is.
Vidéken már 1-2 millióért is kapható ház, amihez a félszocpol is segítség.
Szóval én ezt végső soron nem tartom rossz ötletnek.
Szemben azzal,hogy szinte nem is támogatják a felújításokat, amik munkaigényesek, tehát munkahelyteremtők, és energiahatékonyságban megtérülnének.
Na ez a gebasz!
@gazoló: :))))

szórod az ötleteket? :D

(elképzeltem, ahogy a tengerparton törjük a diót! szerintem olyan nevezetességek lennénk, hogy haza sem engednének minket. :)))))

www.youtube.com/watch?v=jS826PwLHdQ
@Orica Középföldi:

szia! :)

olvastam meg a linkedet is...
@Orica Középföldi: Amely kérdések természetesen semmit sem változtatnának azon a szomorú valóságon, amit leírtam.
@Orica Középföldi:

itt is van egy kis gyűjtemény abból ami megint padlóra vitt:

offforever.blog.hu/2015/12/15/azt_a_hetszentseget_hirek_esemenyek_velemenyek_mentese

további szép napot!
@guma:

"haza sem engednének minket."

'dijó lenne:))

Kösz a zenéket,ez most passzol háborgó lelkemhez!
Majd átugrok a korcsmába,de ez a 'díszembör a "legnagyobb sűrűség közepe:)
Januárban majd ülünk a parton és offforevert olvasgatunk:)

www.youtube.com/watch?v=97VMoMpAD74
@kekex: nem tudom, mert nem élek ott, de nekem úgy tűnik, hogy a középréteg mo.-on inkább csak egy vékonyka vonal, nem "réteg". a fiatalok nem nagyon akarnak majd hitelt felvenni.
mellesleg az ötletet én sem tartom rossznak, de gondolom olvastad azt a mondatot is, hogy először a fizetőképes keresletet illene megteremteni (biztos, jól fizető munkahelyek), utána lehet kedveskedni nekik.
@guma:

Elég jól tűrtem a hétvégi tömjénezéseket,hablatyolásaikat,de akkor eldurrant az agyam amikor a 'kisgeci elkezdte sodorni,hogy ŐK,még mindig KERESZTÉNY!!NEMZETI!!POLGÁRI:(

'édesf'c'm:(

........................

'na 'szasz drága,majd ütközünk:))

www.youtube.com/watch?v=rYTd3jWGYik&list=RDFEupY25_krM&index=5
@Gábris szomszéd:
te szeretnél, nemzetek európáját!
élvezd!
@nincs_itt: Nyilvánvaló, hogy a jól fizető munkahelyek sokat lendítenének a dolgon, de az még "hála" az elmúlthuszon gengszterváltóinak sajna még odébb van. Addig viszont lehetne alkalmazni köztes megoldásokat és nyilván az összes fiatalnak sem mondhatod azt, hogy lője főbe magát, vagy irány überállesz vagy netán a ködös albion.

Ezen a téren még a lüke dzsobbiknak is vannak jól használható ötletei.

Lenne arra lehetőség, hogy egy bérlakás-építési program induljon, amely egyrészt hazai vállalkozóknak, beszállítóknak adna kiváló lehetőségeket, másrészt a mostani piaci ár felén, harmadán tudna beköltözési lehetőséget biztosítani a magyar fiatalok számára.
Aztán ha betartják a minimális együttélési feltételeket, akkor pár év után a bérleti díjuk egyfajta önkéntes törlesztőrészletté való átváltoztatásával tulajdonjogot is szerezhetnének. Így a program hozzájárulna az ingatlanállomány cserélődésének tisztességes fenntartásához is.

Részben osztrák, részben korábbi magyar példák alapján kidolgozott bérlakás-építési program az első évben 50-60 milliárd forintból elindítható lenne.
Arról nem is beszélve, hogy ez az összeg a pótlólagos áfa-és adóbefizetések révén, négy-öt éven belül az utolsó forintig visszapörögne a magyar költségvetésbe.
Az ehhez szükséges pénz az integrációs programokra elkülönített forrásból is biztosítható lenne, hiszen 2020-ig mintegy 120 milliárd forint van elkülönítve úgynevezett integrációs programokra. Mindenki tudja, hogy ennek a 99 százaléka kútba, vagy a lyukas kalapba dobott pénz.
Az átcsoportosított pénz minden magyar fiatal számára lehetőséget biztosítana, azoknak is, akikre az integrációs pénzek vonatkoznak. De ha mondjuk nem épül meg pár stadion, már azzal sokkal jobban állunk.

Ezzel a gazdaságnak is adnának egy kis löketet, főleg ha kizárólag minősített magyar kivitelezők vehetnének részt a programban. A beszállítói hányad tekintetében - a lehető legnagyobb mértékben - hazai vállalkozásokra lehetne támaszkodni, de a régi magyar termelői kapacitás is visszaállítható lenne. Ezáltal több ezer munkahelyet is létre lehetne hozni.

Ehhez a programhoz, hozzá lehetne kapcsolni a jelenleg is üresen álló kb. 4-500.000 lakást, amely javarészt önkormányzati tulajdonban van. Ezeket fontos lenne felmérni és pontosan megállapítani azok állapotát, tulajdonosi szerkezetét, stb. Így létrejönne egy államilag elismert statisztika is. Ennek ismeretében aztán, el lehetne gondolkodni azon, hogy ezeket az ingatlanokat hogyan lehetne – akár a közmunkaprogram bevonásával - felújítani, újra lakhatóvá, kiadhatóvá, benépesíthetővé tenni.
@punkfrog™: Te meg egy olyan Európát, ahol nincs hatályban egy olyan törvény, amely kollektív bűnösséget állapít meg 2015-ben is. :)
@parti_giano: Áááá dehogy én partit hallgatok. :)
@Gábris szomszéd: höhöhöhö, 4-500 ezer! üres lakás, ami az önkormányzat tulajdonában van és ezeknek a lakásoknak a tulajdonosi szerkezetét kellene felmérni??? milyen sájsztrek generátort használtak ehhez? majd ezeket a lakásokat "közmunkásokkal" felújíttatni...
a bérlakás program, csak akkor működhetne, ha a fiatalok a munkahelyek közelében(relatív közel) tudnák ezt igénybe venni. (keressük meg a hibát együtt! munkahely?)az ár pedig nem fele, harmada lesz, hanem jó esetben kétharmada a piaci árnak. mivel ez is beruházás, illik többletet termelnie, legalább a hitel kamatszintjét. számoljunk: 50 ezer millió forint, saccoljuk meg mennyi a bekerülési ára egy négyzetméter lakásnak, legyen 100 ezer, lássuk hány négyzetméter lakás hozható ki 50 milliárdból. cirka 50 ezer nm. ez átlagos 50 nm-rel számolva 10 ezer (az állítólagos 4-500 ezer üressel szemben)lakás...
sok? kevés? elég?
nem lózungokat puffogtatni, hanem 4 alapműveletet készségszinten alkalmazni! ezért mondom, hogy fogyatékos banda!
@nincs_itt: pofázok itten a 4 alapműveletről NEM 50 ezer négyzetméter, hanem 500 ezer!!!
@nincs_itt: Senki nem mondta azt, hogy az a fiatal, aki mondjuk Sopronban melózik, annak Debrecenben legyen a bérlakása. :)
prolidepp: "akkora kovácsákost szültem
alig vitte le a víz:-("
@Gábris szomszéd:
Szuper lenne a bérlakás-program, csak nem illeszkedik a magyar mentalitáshoz. Két ismerős is (Zürich, Bécs) évtizedek óta ilyen (magán) bérlakásban lakik, ami már túl nagy nekik, mégsem tudnak költözni, mert a nagylakás régi bérleti díja alacsonyabb, mint a kisebb új bérleti díja.
Ott ugyanis évtizedekig is tiszteletben tartják a játékszabályokat. El tudod ezt képzelni idehaza?
@Gábris szomszéd: még a parti drogodat is rám fognád, pedig sima jobbik after.
@nincs_itt:
Csakhogy nem egyszerű négy alapműveletes kérdés, mert nem számolsz a költségvetési forrást kiegészítő magántőkével és az uniós forrásokkal sem. Ezért az 50 mrd-al nagyobb mozgást lehet generálni, ha jól csinálják, és nem csak a haverok kitömésére használják.
És éppen segítené a mobilizálódást, ha az ország másik végén is lehetne bérlakásba költözni, ha ott van munka.
@kekex: Ismerek olyan fiatalokat, akiknél el tudom ezt képzelni.

@nincs_itt: és senki sem akarja
még egy szeg a koporsóba:

Ingyenes oktatás? Még a szakkörökért is fizetni kellene ezentúl

eduline.hu/kozoktatas/2015/12/14/kozoktatasi_torveny_modositas_2015_IU7X7V
@Gábris szomszéd: de azt látom, hogy a mondókám lényege érintetlenül hagyott!
és még egy apróság, ami állandó "eleme" a dzsobbikos 1/2nótásoknak:"hazai vállalkozások, mint beszállítók" baz+! mongyá má' egy echt scyta téglagyárat...
@Gábris szomszéd: most komolyan ennyire, vagy még nem ért le/fel a kávé!!!???
Nem egyszerű kivonási kérdés, hogy sok önkormányzati lakásnak KELL üresen állnia, mert katasztrófa esetén oda kell elhelyezni a károsultakat. Ha fullra tömve lennének, egy háztűznél vagy árvíznél maradnának az utcán.
Ezek optimalizálása szakmai kérdés, és talán nem a kistafírozott Századvégnek kellene elmélázni rajta.
Ezzel együtt én mélyen felújításpárti vagyok!
@kekex: Egy érdekes írás azoknak, akik azt gondolják róluk, hogy csak a rosszindulat vagy a hozzánemértés buzog bennük. :)

zetboltja.com/blog/2015/12/10/jobbikos-agresszivitas-valodi-arca/
@nincs_itt: Szerintem itt nem kizárólag a téglagyárra kell gondolni, hanem az építési vállalkozásokra is.
@kekex: nem számolok a "magántőkével", mivel az NEM állami forrás, kiegészítheti, de leginkább jelentősen emeli a költségeket, mivel magasabb megtérülés mellett hajlandó befektetni.

az eu-s források persze más kérdés.

magad is írtad, hogy nyugaton évtizedekig is változatlanok lehetnek a szerződésben rögzített feltételek. két magánszemély között is. viszont mo.-on előre is meg hátra is törvénykeznek, pont lexarva a zemberek a érdekeit és a módosítások következményeit.
@parti_giano: Egy kis kábítószer csak neked. :)

Így reagált Kövér a terhességi tesztekre

„Aki járt az általános iskola hetedik osztályában – amikor én jártam, az emlősök szaporodását ott tanították –, annak tudnia kell, hogy az emberiség fennmaradása azzal jár, hogy a nők szülnek, gyermekeket hoznak a világra, és nagy szeretetben felnevelik.”

„Ha a Facebook-csoport szervezői­nek az édesanyukáik azzal lettek volna elfoglalva, mint amivel most ők is foglalkoznak, ahelyett hogy őket örömmel felneveljék, akkor nem lennének, akik ilyen ostobaságokat megfogalmaznának" – így rea­gált Kövér László lapunknak arra, hogy Facebook-csoport alakult a lányok/nők magasabb rendű hivatására vonatkozó kongresszusi megnyilatkozása miatt, és az alapítók arra készülnek, hogy negatív terhességi gyorsteszteket postáznak neki az Országházba.
A fideszes házelnök a vasárnapi Fidesz-kongresszuson azt mondta, nem akarnak „genderőrületet”, és „szeretnénk, ha lányaink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének tartanák, ha unokákat szülnének nekünk”.

„Én nem akarok parancsolni, ha módomban állna sem parancsolnék meg olyat senkinek sem, ami a személyes életével kapcsolatos. De engedtessék meg nekem, hogy az emberiség fennmaradásához szükséges kultúra mellett szót emeljek” – mondta munkatársunknak a házelnök. „Aki járt az általános iskola hetedik osztályában – amikor én jártam, az emlősök szaporodását ott tanították –, annak tudnia kell, hogy az emberiség fennmaradása azzal jár, hogy a nők szülnek, gyermekeket hoznak a világra, és nagy szeretetben felnevelik.”

nol.hu/belfold/igy-reagalt-kover-a-terhessegi-tesztekre-1580025
@Gábris szomszéd:

Kövér kijelentése olyan mint egy részeg hőzöngése a kocsmábsn, a tizedik feles után.
Nem emlékszem rá, hogy a magyar parlament elnökeként tárgyalásokat kezdeményezett volna a dekrétumok ügyében szlovák vagy cseh kollégáival.
@Gábris szomszéd: “Az MTVA M9 néven szülőcsatornát indít 2016-ban” (Para-Kovács)
@GeoCracker:

Tévedsz. Ő sohasem kerül ilyen helyzetbe. A kiválasztottak köréhez tartozik, előjogai vannak.
@Eszter jött: Pld. 2013-ban Martonyi tett ilyen lépéseket, de ugye egyetértesz velem abban, hogy a legelegánsabb természetesen az lenne, ha a szlovák és a cseh igazságügyi minisztérium hivatalból indítana felülvizsgálatot az ügyben, főleg, hogy két EU-s tagállamról beszélünk. :)

diplomaci.blog.hu/2014/06/13/ismet_napirendre_kerulhet_a_benes-dekretumok_ugye
@Eszter jött: Arról nem is beszélve, hogy Kövér kb. csak akkora bunkó, mint maga a Benes dekrétumok hatályban tartása. :)
@Gábris szomszéd:

Ugye, abban is egyetértünk, hogy nem ez a legmegfelelőbb módja a hasonló vitás ügyek intézésének, megoldásának?

Főleg most, tekintettel a közelgő szlovákiai parlamenti választásokra.

Ez lenne az új gumicsont? A menekültügy kifulladt. Mindenképp szükséges egy új konfliktus? Mindenképp szükséges bejuttatni a szlovák nacionalista pártokat a parlamentbe?
Arról már nem is beszélek, hogy milyen helyzetbe hozza ez a szlovákiai magyar pártokat.
@parti_giano:

Lapozzunk bele a tervekbe, ha már az ellenzéknek csúfolt oldalnak nincs mit csámcsogni rajta:

"Fizetni kellene ezentúl a tanulmányi és szakmai versenyekért, a szakkörökért, a diáknapokért, az énekkari foglalkozásért (ez különösen annak fényében érdekes, hogy Balog Zoltán szeretné mindennapossá tenni az éneklést, amelyről itt olvashattok bővebben), más művészeti tevékenységért, az iskolai sportkörökért, a házibajnokságért, az iskolák közötti versenyekért és a bajnokságokért is.

De a kormány elvenné az ingyenességet a gyógypedagógiai tanácsadástól, a korai fejlesztés és gondozástól, a fejlesztő neveléstől, a fejlesztő felkészítéstől és a fejlesztő iskolai oktatástól is."

Magyarul csak annak jár minőségi oktatás, aki a saját lábán áll. Vagy akinek szülei a más lábát tapossák. Sosem lesz már reggel?
@Gábris szomszéd:

Futottunk már pár kört a dekrétumok kapcsán. Nem kívánom újra megtenni.
De ha a magyar nemzeti oldal annyira szívén viseli a határon túli magyarság sorsát azt is vegye figyelembe, hogy minden hasonló kijelentés rajtunk, az itt élőkön csapódik le.
Mi viseljük káros következményeit, bennünket érint hátrányosan.
Nem szájkaratézni kellene, hanem tárgyalni.
Ezt is elmondtam már párszor.
@Eszter jött: Igen egyetérthetünk de egyszer elmesélheted, mikor és hogyan szabad beszélni egy nyilvánvaló jogtiprásról a XXI. századi Európában.
Addig pedig szép adventi készülődést és nagyon boldog karácsonyi ünnepeket kívánok. :)
@Eszter jött: Igen a tárgyalás a szlovák és a cseh félre is ráférne azért. :)
egyre idiótábbak a fideszjobbikos barmok, ez a faszputtony kövér meg tehet egy szívességet akár putyinnak is, úgy is komálják a brancsában eléggé:

Ákos és a nők dolga: nagyon kiakadt a menedzsment a reakciótól

A „Szegedi Kovács Ákos Fanclub” arra hívta fel a figyelmet, hogy a zenész nem sorolta fel a nők feladatai közt, hogy az ő koncertjeit látogassák. Ezért arra biztatták a női rajongókat, hogy váltsák vissza a koncertjegyeiket. A "dalcsináló úr" menedzsmentje érdekes levelezésbe kezdett a klubbal.

hvg.hu/kultura/20151215_Akos_es_a_nok_dolga_kiakadt_a_menedzsment

---

Kövér keményen visszaszólt a terhességi teszttel tiltakozóknak

Kövér László éles megjegyzéssel reagált a Népszabadságnak arra, hogy Facebook-csoport alakult a nőkről tett kongresszusi kijelentése miatt és a csoport alapítói arra készülnek, hogy negatív terhességi gyorsteszteket postáznak el neki az Országházba.

hvg.hu/itthon/20151215_Kover_kemenyen_visszaszolt_a_terhessegi_t

---

Deutsch Tamás: "Ez nem megy szülés nélkül"

A fideszes EP-képviselőnek is volt pár szava a párttársa által kirobbantott vitára a nők szerepével kapcsolatban. Deutsch Tamás szerint apának és anyának lenni egyaránt nagyszerű, és még az örökbefogadáshoz is kell "valakinek szülnie".

hvg.hu/itthon/20151215_Deutsch_Tamas_Ez_nem_megy_szules_nelkul

---

kiröhögni kell őket, azt nagyon nem bírják :D :D

Nem lesz "szülőhely" az Ákos-koncerten - beindult a mémgyár a neten

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20151215_Nem_lesz_szulohely_az_Akoskoncerten__be
@Gábris szomszéd:

Köszönöm, viszont kívánom. Dolgozni fogok az ünnepek alatt, munkás hangulatom lesz.
Nem kell sokat magyarázni, elég egyszerű a képlet. Csak meg kellene kérdezni az itt élőket. Hallottál már a a Szlovákiai Magyarok Kerekasztaláról?
www.kerekasztal.org/rolunk/
Vagy a Fórum Kisebbségkutatói Intézetről?
foruminst.sk/

Két olyan intézmény ami politikai pártoktól független és az aktuális problémáinkkal foglalkozik.
Ajánlom figyelmedbe!
@Eszter jött: Köszi szépen az infókat. Remélem egyszer lesz bátorságuk/lehetőségük ezt a témát is felhozni a szlovák illetékesek előtt.

@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Úgy látom, hogy a kirángatott idézet alapján súlyos gond van a szövegértelmezéssel. Nem célom Kövért megvédeni, de nem azt mondja, hogy a nők anyák legyenek és slussz, hanem azt, hogy az anyaság legyen az önmegvalósítás legmagasabb minősége. A genderesek most tapsikolnak, hogy megint egymásnak feszítik ebben a kérdésben a férfiakat és a nőket. A legmagasabb minőség, hogy egy férfi és nő szerelméből új élet fogant. Akiért fizikai és lelki értelemben is felelősséget vállal két ember. Közösen formálják a gondolkodását, gazdagítják a kicsi lelkének fantasztikumát. Ahol ez valamilyen okból nem biztosított ott viszont segítség kell. Nem olyan bonyolult dolog ez. Persze, nem segít az anyaságnak, mint az önmegvalósítás legmagasabb minőségként való értelmezése ha a többség nem veszi észre, hogy átmosták az agyát a gender ideológia mentén. Ha a Szex és Nem York és egyéb hasonló szemléletű filmek formálják egy nő viszonyát az anyasághoz. Aki meg hirdeti, hogy az ő teste (méhe), az ő döntése, hogy mit csinál vele annak figyelmébe ajánlom a gender ősanyjának tartott Simone de Beauvoir néhány gondolatát: A magzat „véletlen burjánzás az anyaméhben, léte nem igazolt.” „Míg le nem romboljuk a családot a család mítoszával együtt, a nők elnyomatása fennmarad.” Aztán pedig érdemes elolvasni, hogy milyen volt az idézet személy élete az általa hirdetett alapvetések mentén.
@nincs_itt:

namostasztán mongyon valami bajort ákosrul vagy tójjon fostalicskát a benes dekrétumokrul, mer külömben el fog maradni a rögvalótul.
@Eszter jött:

kegyed változatlanul naív, az alkoholos hüvejes pediglen a falra hányt borsó.
@hacsaturján: ákosrul elsőre sájsztrek jut eszembe, a benes dekrétom az ojjan minta lubomir strougál? a rögvalórul meg ne faggasson! me' ollyant hivatkozok, hogy pozitív lesz terhességi tesztye de izibe! osztán hogyan magyarázza meg a rénnyeinek?
@hacsaturján: csak óvatosan! mer' hölgyekrül lévén szó, álkoholice mentesen is Leguminosae rendbe tartozik! nem keverendő a franciskánerekkel, mer ők meg sörben erősek!
aha

"anyaságnak, mint az önmegvalósítás legmagasabb minőségként való értelmezése"=bioinkubátorok, akik szolgákat gyümölcsöznek a zuraknak és a PÁRTnak...

lásd oktatás és egészségügy
bazmeeeeeg! ekkora aduászbul hogy lehetet a gyucsányt, a sorost meg a benes dekrétumokat kihagyni?

hvg.hu/itthon/20151215_Blikk_Orbant_egy_varosligeti_iskolaban_ak
@hacsaturján:

muszáj mindig a naivitásommal érvelni? tekintettel a közelgő ünnepekre, finoman fogalmazok.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
.
oktatás és egészségügy ?

Elment a kis vakond a szemészetre és vitte magával a napszemüvegét és a hatodik osztályos olvasónaplóját.
@hacsaturján:

Most dolgoznak a konteo szélesítésén, hogy beleférjenek:)
@hacsaturján:
.
Nem hagyták ki, csak nem vették észre, hogy az egyik gépfegyver maga volt az álruhás Gyurcsány.
@nincs_itt:

ugye, hogy ugye, gusztáv huszák elvtárs eszibe se jutott az ákos kapcsán, mer még sose pecázott az altmühlbe mégis megjácca a jólértesültet. eszt még a rének is leveszik, elengedett kézzel.
@dr. jenőke (jenőke): találó

16 orvos felmondása is kevés a rettegett főorvosnő ellen

Kihajította az egyik fiatal kollégát a folyosóra, a sokadik balhé után betelt a megfélemlített orvosoknál a pohár. Működésképtelenné válhat a veszprémi kórház, mert a vezetés most is kiáll a többieket alázó orvosnő mellett.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2015%2F12%2F15%2F16_orvos_felmondasa_is_keves_a_rettegett_foorvosnovel_szemben%2F

---

Kiderülhet, hány tanár fizetése késik
2015-12-09

Írta G. Szabó Dániel

Egyeztetni fog a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ az Átlátszó Oktatással, hogy milyen formában és pontosan milyen adatokat tudnak kiadni a tanári fizetések csúszásáról. Májusban kérdeztünk rá a KLIK-nél, hogy pontosan hány tanár fizetése csúszik.

oktatas.atlatszo.hu/2015/12/09/kiderulhet-hany-tanar-fizetese-kesik/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
.
A szuicid életmód az önmegvalósítás felé vezető út bevezető szakasza.
@Gábris szomszéd:

usácska, apukám, usácska! maraggyunk következetesek, mer attul kódulunk.
@Eszter jött:

nem érvelek, egyetlenem. konstatálok. s még mielőt.... tudom, az én urva anyám!
@hacsaturján: altmühlbe se nem pecázott a zákos a gustav husakkal? pedig csak egy beluga röppenés tőlem...
rénnyei meg csak ne vagánykoggyanak! elengedett kézzel...
@Gábris szomszéd: a gyereknevelés nem önmegvalósítás, tanuljuk már meg!
@Orica Középföldi:

ja, ja, csak én lemarattam a nincs itt kollegával fojamatban levő vitatkozásunk kapcsán.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Anyaság. Mi van azokkal a nőkkel akik nem önhibájukból maradtak gyermektelenek?
Akik kitartottak párjuk mellett, mikor az egy súlyos betegség utóhatása miatt nemzőképtelen maradt?
Mi van azokkal a nőkkel, akik épp attól a férfitól nem eshettek teherbe, akit életük párjául választottak?
Mi van azokkal a nőkkel, akik számos beültetés után nem eshettek teherbe.
Mi van azokkal a nőkkel, akik nem vállalták egy súlyosan károsodott magzat világra hozását?
Mi van azokkal a nőkkel, akik egyedül élnek és életüket egy másik család támogatására tették fel?
Talán naivak a felvetéseim. De élnek körülöttem ilyen nők. Én is egyikük vagyok.
Nem vagyunk genetikai hulladékok!
@hacsaturján: kamuuuuu! a városligetba tó van, meg liget! nem oskola!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: felelős vagyok magamért,és nem áldozhatom fel magam senkiért. egy rendszeért főleg nem
@hacsaturján: A kivétel erősíti a szabályt, még felétek is. :)
@hacsaturján:

ilyet sosem mondanék.
mint modern donkihót, azért csak hadakozom a szélmalommal.)))
@nincs_itt:

most mán tudom! maga vót az a balfasz tülem mintegy ötven méternyire, aki nem tutta kifogni aszt a rövid pontyot. ezér nem is fogunk egyetérteni sose a világ haladását illetően.
@Eszter jött:

jónapot kivánok, dr. donkihote dezső vagyok. szóval, mi a stájsz?
@hacsaturján: na ne udvarojjon má' ijjen hevesen! mer' még be-genderedik a hajam is! a világnak az haladásárul meg nem nyitok vitát, rövid ponty ide, hosszú lépés oda!
@nincs_itt:

mijen városliget? hunnan szerzi ezeket az ostobaságokat? konzervativ maga vagy bibas?
@nincs_itt: félreértetted, nem a rének vagánykodnak elengedett kézzel, hanem a mester a rének mögött.
@Eszter jött: ha modern donkihót lennél, akkor a szélkerekekkel küzdenél. megyünk a malomba őrülni?
@Gábris szomszéd: azért csak beléd bújt a kövér laci. de nem kellett kilenc hónap, hogy megszüljed. le is húzhatod.
@hacsaturján: há' magam merte idebiggyeszteni, hogyaszongya a városligetbe akarták megmerényelni a zellentengerkicsit!
ééén konzerv? szerintem üjjön le és beszéjje meg a vezérrénnyével!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
.
''''Kövér szerint ez olyan vita, amit csak értékalapon lehet eldönteni...''''

És igaza van!
Értékrend, mert a csórónak nem jár egy fillér sem, akinek rengeteg gyermeke van igen magas fizetéssel, annak adót sem kell már fizetnie, ha e mellett egyházi javadalmazott is.

Naugye!!!!

Az ötforintos kérdés: hogyan éljen meg egy közmunkás két gyermekkel és egy darab feleséggel, aki éppen az önmegvalósítás révülete helyett tornáztatja a vacogó gyerekeket, mert nincs fűtés.
@parti_giano: bisztos ez? és nem a rének vannak a "dolog" mögött???
@nincs_itt:

ha most aszt állíttya, hogy maga az anyósom, akkor aszt letagadom.
@Eszter jött: És nekem sincs gyerekem. Kössem fel magam?
@nincs_itt: biztos, a rének a dolog előtt vannak egy lépéssel.
@hacsaturján: aszt én tagadom le! megasztán, kellően körösztszüleji vagyunk egy(s)másnak!
de látom, hogy mindenáron ki akarja kerülni a hüvejesek rengyébe tartozó donkihóte anyasági tesztyét!
@Eszter jött: pontosan ezért is anyázom, férfiként, mert ezekkel a kijelentésekkel ledegradáljuk az ezért vagy azért hátrányos embereket. Kisstílű álkeresztény gondolkodás, az amit a fentiek végeznek.

Hányingert kapok az ilyenektől.
@parti_giano: aha, akkor ki kapja a zesemény utáni pirulát???
@nincs_itt: már te is afterpartizol itten? elég volt ez a kevéseszű jobbikostól.
@dr. jenőke (jenőke): várhatja a morzsát a zuraktúl...ha már annyit is ér, mint amennyije van...
@nincs_itt:

má megin mellébeszél, mint az imola. megmontam magának egész pontosan, hogy nem értek egyet. többet se, de az nem tartozik ide, mint a benes dekrétum.
@parti_giano: na má megen az önsemjénezés afterPARTI...
mé' me megkérdeztem, hogy donkihóte lova, aki egyben a nagynénnye is vót, a neve is mutassa: rózi tante, az mostan hogy viszonyul a hőbeviteli 1,21 KJ/mm-hoz???
@hacsaturján: így ebéd előtt, le imoláz?
@hacsaturján:

Örvendek, kedves Dezső! Megnyilatkozásai zene füleimnek. Jobban mondva, figyelme. Mert merem remélni, nem a csak és kizárólag a talicskázás kapcsán szólított meg.
@nincs_itt: de tudod a választ. a viszony egyenesen arányos a mester és a rucio kapcsolatának négyzetéhez, mínusz sancho.
@parti_giano:

A szélkerekek csodálatos alkotmányok. Csütörtökön újra látom őket. Az idő múlását juttatják eszembe.
@nincs_itt: a tablettát meg a germánja a vízbe dobja, hogy legyen belőle rajnai.
@parti_giano: na má' majnem értem! de sanchó az nem stadiozóleum? rucio meg nem bír el egy komplett(na nem egészen) fodbal páját a hátán!
@parti_giano: ugye megmondtam! tablettás víz! vízben való feloldásával, vizet nyerünk! én csak por alakban találtam fel, de elismerem a fejlesztők igyekezetét!
@PeniValdes:

Penikém! Ez a gondolkodásmód nem számunkra, hanem a férfiak számára iszonyú, ha leszivárog a köztudatba. Márpedig leszivárog. Kinyit egy újabb szelencét.
A férfiak ezután nem lehetnek biztosak, hogy szabad választásunkból, önmagukért kötjük össze velük életünket.
Vagy csak egy megfelelő ivarsejtért, reprodukálási kényszerünkből.
@PeniValdes: bezony, hát még ha narancsos párttagkönyvvel társul ;)
@PeniValdes: akkor már kezdem kapisgálni az alaszkai aranyláz értelmét, minek ment oda abba a hidegbe a sok kan.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Az általam említett nők nincsenek hátrányos helyzetben. Vállalnak egy sorsot, sőt kettőt, hármat. A sajátjukat, a velük egy közösségben élőkét és a kapcsolatét amiben élnek.
Felmerül a kérdés, mitől nő egy nő?
A méhéért, a hozzáállásáért, vagy egy társkapcsolatban felvállalt felelősségéért?
Látom, megérintett imola szelleme. A degradálás kifejezésre gondoltam. ))
@PeniValdes:

ezt gondolta Simicska is.
@nincs_itt:

hunnan tuggya, hogy mikor ebédelek? nem tuggya, mongya ki nyugottan!
@hacsaturján: nem tudom! na láttya, hogy ki merem mondani, hogy "NI"!
@parti_giano:

hát tudod, az előbb járt nálam egy. ha 10 évvel ezelőtt ennyire nyíltan kommunikál, már rég szültem volna neki 3 gyereket. / itt kapcsolódom az aktuális témához/.
de az idő eljárt felettünk.
estig van időm meggondolni, hogy pátyolgatom a régi sérelmeket, vagy új fejezetet nyitok.
szerinted?
@PeniValdes:

" a gyereknevelés nem önmegvalósítás, tanuljuk már meg! "

Van, akinek valóban az. Ne becsüld le a 8-10-12 gyereket szülő/nevelő anyákat. Nem ez a jellemző, de van ilyen. Hallottam valódi keresztény fiatal nőt, aki 8 gyerek után is csillogó szemmel beszélt a következő nyolcról, a szeretetről, a család és a hit összetartó erejéről, etc.etc. Hívságoktól mentes, kiegyensúlyozott család, kitűnően tanuló gyerekek.

Én olyan boldog nőt keveset láttam.
@hacsaturján:

csak mondja nyugodtan, hogy személyes varázsom miatt. nem élek vele vissza, jól fog esni és helyén kezelem.)))
@Eszter jött:

akkor mondom nyugottan. mit is?
@Eszter jött: rosszul fogalmaztam, mentségemül szolgáljon, hogy kapkodva írogatok ide is :)

Aztat meg kikérem magamnak, hogy egy lapon említsenek, és holmi megérintés is közel kerüljön hozzám, holminemű imolafélékkel :D
@hacsaturján:

ez így elég. a többit hozzágondolom.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

ledegradálás. akaratlanul is így írtad. ))))
@Eszter jött: nem válaszolok, mert nem jön be, oszt rám küldöd runcájszt.
@nincs_itt:
lel kecskéim, ga lambocská Ím
javallom -ha megengeditek- ugye Ser Van tesz az humoros volt, ti meg hóttbevagytok gabalyodva

a Don Quijote ha ügyesek lennétek és lenne hozzávaló humordzskátök
akkor
a NAGY ÁLLKAPCÁS LÓ VAG- RÓL BESZÉLNÉTEK AKINEK A LÓ VA
az semmi kevesebb, mint Rocinante, ami ékes schwalbardi tájszólással alkiskürtösschyy bedöngölésschel GE BEEEEEEEEEEEEEEEE

és az szárnyának az segg éggye senki más, mint Sancho del Panza

azaz alsókiskukorékolásosdiról élvezve ez ékes írás sal
asztatatatat jelenthetné???

hogy Szancsó a Nagy Pocak úúúúúúú

brühüyyy

kkkkkkkkkkk

már csak a rémes réneket és aszar vasfingot kell accreditálnotok és máris kész lenne a lencselevesch
@Eszter jött: A diákok leleményesek. Leleményesen tudják irgalmatlanul megszivatni egymást. Minél kiválasztottabb valaki, annál inkább törekszenek erre.
@parti_giano:

rumcájszt?
á, dehogy!
max. mankát. )))
@GeoCracker:

egy normális közegben mindez érvényes lehet.
de a mai mo-n?!
@parti_giano:

Már megint megformáztad 'mikóvóttvalakiakkorsemvóttsenki művészurat?:)
@PeniValdes: Inkább egy csodálatos hivatás. ;)
@habakuk000:
"Az ÁFA csökkentés az ingatlan beruházók szűk körének a bulija lesz, nem fogja - és mellesleg nem is áll szándékában - a szegényeken segíteni."
Ezt most jól elkaptad, gratula! Alátámasztásul az Ingatlancom szakértőjét idézem:
"Az ingatlanpiacon tapasztalható áremelkedés miatt várhatóan nem lesznek sokkal olcsóbbak az új lakások, de a BERUHÁZÓK NYERESÉGKILÁTÁSAI javulhatnak, így több fejlesztésre kerülhet sor. A magasabb nyereségráta hozzájárulhat az építőipar fehéredéséhez, a lakásépítés élénkülése új munka helyeket teremt."
Eszerint a lakások az ÁFA csökkentés miatt nem lesznek olcsóbbak, egy átrendeződés megy végbe a kivitelezők nyereségének a javára, a nyereségük növekedése ellentételezi az ÁFA csökkentését.
A költségvetés sem hullajt könnyeket, mert nő a nyereségadó.
A szegények semmit nem nyernek a bulin, mindössze az állam helyett ők teremtik meg a beruházási forrásokat a saját erejükből, az állam pedig bezsebeli az ebből az ügyletből származó adókat.
Bocsi a kései válaszért, te tudod, hogy most van az adófeltöltés, dolgoztam keményen, de a végén vagyok.
@Gábris szomszéd:
Szia Gábris!
Hsz-ed első két bekezdésére a választ a Habának írt kommentemben megtalálod, légyszíves olvasd el, nem ismételném meg, ha nem baj.
A harmadik bekezdésedre reagálnék.
Averzióim vannak a eleve a lakásállomány további magántulajdon szerinti bővítésével. Ezt a kérdést távlati koncepciók szerint is érdemes vizsgálni.
Az országban egyenlőtlen a munkahelyek megoszlása, melynek egyik oka a magyar emberek röghöz való ragaszkodása. Az emberek a saját ingatlanjaikat nem hagyják el, és nehezen is tudnák értékesíteni azért, hogy az ország másik részébe költözzenek. családostúl a biztos munkahely megszerzése érdekében.
Ezért nincs országon belül mobilizáció, a fejlett régiókba a szomszédos országokból importálunk munkaerőt. Ez a helyzet tarthatatlan, mert a munkanélkülieket el kell tartani, a külföldi munkavállaló pedig otthon költi el a nálunk szerzett jövedelmét. Dupla mÍnusz a gazdaságnak.
Orbán törekvése, hogy Mo-n mindenkinek magántulajdonú ingatlannal kell rendelkeznie.

Ez hibás felállás, úgy tűnik, nem ismeri fel a magyar emberek szokásait, gondolkodás módját.
Az egész ügyről az a véleményem, hogy a lakásépítési projekt ugyanolyan látványnak indul, mint a rezsicsökkentés volt. A szegényebb réteg már így is albérletbe kényszerül, keresletük felveri az albérletek árait, a pénzes befektetők most lakásokat vesznek, felismerve benne a banki betéteknél jobb hozamokat.
Ki fog akkor a fentieket figyelembe véve itt építkezésekbe kezdeni?
@Mariann19: A szegényeken az alapvető élelmiszerek kedvezményes áfája segítene, illetve érdemes lenne elgondolkodni a használt lakás piac bemozdításának forgatókönyvén. Töméntelen üresen álló ház van nálunk, amit kiadni nem mernek a tulajdonosok, eladni pedig nem képesek.
(elsősorban a vidékről beszélek)

Új lakás építés nagyjából 3-5 kilo család növekményt érinthet, az a megnövekedett fideszes gyermekvállasi kedvvel sem több 15-25 ezer boldogabb ember.

A beruházók is csak a bulinegyedben érnek valamit a kedvezménnyel, megvesznek egy-két lépcsőházat és szobáztatják a szórakozni vágyó európai ifjúságot.
(az mondjuk pech lenne, ha valami ok miatt Bp helyett mondjuk Bukarest lenne az új buliváros, persze ennek olyan nagy valószínűsége nincs)

Nagy hókuszpók az egész
@habakuk000:
Az élelmiszer ÁFA-ja túl nagy falat lenne a költségvetésnek.
Nem nagyon vagyok a híve, mert a régi példa alapján a lakosság nem nagyon érezte meg.
A használt lakások mobilizálása viszont jó lenne.
Egyszer olvastam, hogy a franciák egy húzással megoldották a lakáshiányt a használt lakások igénybevételével.
Sok éve volt, és sajnos már nem emlékszem, hogy mi volt a módszer.
@Mariann19: gondolom, egy használtlakásvásárlóésvagyonkezelő alap. Gyorsan föl lehetne vásárolni és kiadni szociális bérlakásoknak, a Matolcsy féle dugi konyhapénzekből futná is rá.

De ismétlem magam, a fidesz nem a szegénység pártja.

Azt viszont nem nagyon értem, hogy az un baloldali ellenzékből miért hiányzik a szociális érzékenység?

Én, aki nem vagyok túlságosan azzal vádolható, hogy különösebben baloldali lennék - bár sokáig azt hittem - habozás nélkül tudnék minden hónapra címlapsztorit adni különböző szegénységtámogató kampánnyal, úgy gondolom.
@Mariann19:

huhhh, no de nosztalgija.
kb. tizenévvel ezelőtt bírtam leírni hasonló bohózatokat, akkor mozdult meg bennem az elköltözés apoteozisa, mejjet asztán a 2008-as szocijális népszavazás után váltottam valóra egy svalbárdon eltöltött szüreti mulaccság alkalmábul kifojólag, miszerint az óhaza mostan szúrta magát tökön végképp.
mikor asztán a svalbárdi nagy népi hurálban elsütöttem a "merjünk kicsik lenni!" cimű klasszikust, akkor egy jegesmedve rám interpellált, hogy mé? hát vótunk valamikor is nagyok?
@hacsaturján:
"huhh, no de nosztalgija"
Te mázlista!
Politikai tévelygéseidet a svalbárdi szüreti mulaccság biccentette helyre mámorító éjszakán?
Nem nagyon sokáig tipródtál a népszavazás miatti traumán, hanem nosztalgiából felültél a Csepel biciglidre /?/, és eltekertél a medvékhez.
Minket meg itt hagytál a világ csúfságára, a posványban, mert nem akartál itt pedálozni tovább.
Van egy bringám, Táltos a neve. Elmennék rajta én is
arra felé. Van ott egy pajta?
@Mariann19:

Na jobb is ha nem emlékezget maga itten, mert még eszükbe jut és elrekvirálják az üres lakásokat.:D
@habakuk000:

Vidéket ne tessen emlegetni. Az utcánkban mintegy 10 éve üressen állt egy négy lakásos társasházban 3 lakás, mert az építtető nem tudta eladni. Idén sikerült. De ha nincs a kedvezményes hitel, akkor most sem sikerült volna. A több éve üresen áló öreg házakat sem tudják eladni kereslet hinyában. Nincs munkahely> nincs bekültözés a falvakból> nincs ingatlan forgalom.
@látjátok feleim szümtükkel:
Félek, hogy nemcsak az üres kéglikre kerül sor rekvirálás útján.
Látod, én is már helyezkedek Hacsánál egy svalbárdi pajta ügyben, csak még nem mertem jászolt is kérni bele így karácsony táján legalább.
Már csak azért, mert Rogán egy mellékutcát akar megvenni magának most, hátha az én lakhelyem lesz az.
@Mariann19:

sajna, csak igluk vannak errefelé, de toldi biciglin behajtani tilos és életveszélyes. nálunk csak az antipopulizmus működik az időjárás miatt, ergó másoknak befagy a valaga, ezér asztán a mi hot spotunk jóval szigorúbb körülmények között itél.
@hacsaturján:

Én azt értem, hogy luk, de mi az az ig?
@hacsaturján:
"Csak igluk vannak errefelé."
Jójaz nekem.
Nem mindegy, hogy hol fagy be a seggem, hőkunyhóban vagy a saját kéglimben így télidején?
Kiadó kutyaház esetleg?
Reményemet fejezem ki, hogy lesz ott a fenti bérleményekből valamelyik, és akkor megkérlek, hogy gyere értem a te bicigliden, és vigyél el a vázon.
Cuccom úgysincs, csak engem kéne továbbítani.
@Mariann19:

jóvanna, majd ások neked egyet. remélem a nagy népi hurál is megszavazza a letelepedési engedélyedet, föltéve, hogy nem vagy migráncs és nem vagy telekom előfizető.
@hacsaturján:
"Föltéve, hogy nem vagy migráncs."
Olyan szép kilátásaim voltak, hogy a kebledre öleltél, de most elkezdek kétségekben vergődni.
Ott nem migráncsnak fogok számítani.
Nem tudod kijárni, hogy a hurál lázadozzon értem?
@Mariann19:

a hurál most éppen röhögéssel van elfoglalva telekom ügyben, eccerűen bedöglött a döntéshozás. a jegesmedvék módosítani akarják az alaptörvényt, a rének a zuzmósnapsz alkoholán vitatkoznak, teljes működésképtelenség uralta el magát, úgyhogy adásszünet van.
@hacsaturján:
Sorsüldözött vagyok, mert annyit sem érdemelek meg, hogy migráncs legyek, mert nem vagyok szíriai.
A véreim, a nagy hurál sem tesz lépéseket a befogadásomra.
Pedig olyan szépen elképzeltem, hogy kukucskálok az iglumból, néha kinyújtom a kezem egy-egy zuzmósnapszért, és jódlizok egy kicsit.
A Telekom meg dögöljön meg, mindennek ő az oka.
süti beállítások módosítása