Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.11.16. 09:30 Fabius

Orbán és Habony már keresi Párizs belpolitikai hasznát

A pénteki tragédia után a hétvégén nem tétlenkedtek se a kontinens se a világ vezetői. Összedugták a fejüket, Obama még Putyinnal is leült négyszemközt megbeszélni a helyzetet, így nem meglepő, ha tisztújító kongresszus helyett Viktor politikai stábja tartott helyzetértékelő mítinget. Elvégre azt később is megmondhatja Viktor, ki milyen tisztséget tölthet be a Pártban, sokkal fontosabb a Párizsban történekből valamiféle belpolitikai hasznocskát kicsikarni.

orban_parizs_2.jpg

Orbán a montenegrói útját lemondva ma a Nagy Büdösben mondja el mire jutottak a vitrinológussal, akivel semmilyen hivatalos viszonyban nem állnak.

Mert ahogy arra az Index is emlékeztet, a Charlie Hebdo merénylet után jöttek elő a menekültellenes kampánnyal, így valszeg ma sem ússzuk meg a dolgot egy szimpla "na, ugye" - vel, mint az EB-re kijutás alkalmából. Mert hiába született európai a támadók többsége, azért csak voltak ketten akik a migránsok közé bújva jöttek a kontinensre. Erről pedig megmondta már Orbántól Nógrádiig mindenki - feltalálva a meleg vizet -  hogy nagyon is lehetséges.

Az apróságot, hogy a két ember Magyarországon is úgy ment keresztül, mint kés a vajon, nyilván nem fogja sokat feszegetni.

Erre elég is azt mondani, hogy napi tízezer embert képtelenség ellenőrizni, blabla, és még igaz is lesz. Miután így kényelmesen kibújtunk bármiféle felelősség alól már a fotelban hátradőlve lehet riogatni azzal, hogy lám csak, indulástól számított 40 nap múlva már felfegyverkezve tudtak a faszik terrortámadást intézni a szabad világ ellen. Olyan aprósággal megint nem kell törődni, hogy a robbanószert és a fegyvert nem a bőre alá varrva hozta Európába egyik sem.

Ja, és nyilván nem kell törődni azzal sem, hogy a jobberek mindent megvétóztak ami összeurópai megoldást kínálhatott volna: védelmi rendszert, hírszerzést, stb. Azzal sem kell törődni, hogy a kerítés felállítása ellenére mentek rajtunk keresztül ezek a jómadarak, úgyhogy tőlük - gyik: terroristáktól - a gyoda nem véd meg. Gondolom arról sem lesz szó, hogy amíg nem lesz itt európai belbiztonsági hivatal/minisztérium a DHS mintájára addig újra megtörténhet bármikor bárhol a pénteki vérfürdő, de egyes vezetők legalább szabadon hisztizhetnek nemzetállamilag a nagy büdös semmin.

Ezek után tényleg kíváncsi leszek mivel áll elő az Orbán szájával beszélő Habony.

 

 

 

 

172 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr808081942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"Olyan aprósággal megint nem kell törődni, hogy a robbanószert és a fegyvert nem a bőre alá varrva hozta Európába egyik sem."

:O:O:O, vagy :(:(:(:(:(?
"Hat helyszínen követtek el öngyilkos merényletet szombatra virradó éjjel a francia fővárosban és környékén: a Párizstól északra fekvő Saint-Denis-ben lévő Stade de France stadion közelében három öngyilkos merénylő robbantotta fel magát, közülük eddig csak egyet tudtak azonosítani a hatóságok. Őt Bilal Hadfinak hívják, Belgiumban élt, s a Washington Post által idézett európai titkosszolgálati források szerint harcolt az Iszlám Állam dzsihadista szervezet soraiban."

hvg.hu/vilag/20151116_Nincs_bizonyitek_hogy_Magyarorszagon_kere?s=hk

Nincs bizonoysság, de azt tudják, hogy ez a nyomorult harcolt az Iszlám Állam soraiban. No akkor őt talán nem kellett volna azonnal őrizetbe venni, mondjuk letartóztatni, és bíróság elé álíltani, mint a Biszkut?
Ha az Iszlám Állam terrorizál, akkor biztosan ráhúzható az emberiesség elleni népírtás is, oszt akkor nem kellene az ilyen emberekkel szemben eljárni?

Bármelyik eu-s országban? Vagy a kérdésekre nehéz a válasz, mármint ott fönn, a politika cúcsán?
.
''''kerítés felállítása ellenére mentek rajtunk keresztül ezek a jómadarak....''''

... és akkor lett a csodálkozva pofára esés.
Ezek a letelepedési kötvényt is megspórolták!
Így nem érdemes kerítést építeni.
A kormány helyében én itt is keresnék valami belpolotikai hasznot. Ez van akkora, sőt talán nagyobb gond, mint a migránsok és a terrorizmus. Legalább is itt, nekünk. Ha ezt nem oldjuk meg, akkor lejtő.

index.hu/gazdasag/defacto/2015/11/16/ezert_nem_tudnak_a_szakiskolasok_olvasni/
@látjátok feleim szümtükkel:
.
Ha a háromkötetes Thibault családdal szórnák meg a terroristákat, lehet, hogy szakállat hátrahagyva, ordítva menekülnének.
Azt tudja esetleg valaki, hogy van franciául a WILKOMMENSKULTUR?
Gyurcsány a hüje!
web.dkp.hu/kozlemeny-ideje-van-a-csendnek/
ahelyett, hogy a belpolitikai hasznot keresgélné (mint Orbán és Habony).
És a Felcsúti Geci a Facebookján bejelentette a norvégok elleni győzelem után, hogy "Na ugye" kijutottunk az EB-re. Ennek nem örülni kellene, hanem csöndben szégyenkezni.
Kijutottunk egy olyan EB-re, amire szinte mindenki kijutott. 24 csapatos EB azt jelenti, hogy az 50 országot magába foglaló Európából majdnem az országok fele kijuthatott. Ez azt jelenti, mintha a következő VB, a 193 országból a felük minusz 2 bejuthatna a döntőre.
Mondhatom nagy eredmény! Ennél még az is jobb lenne, ha most sem jutottunk volna ki. Egy ötmilliós országot lenyomni eg pótselejtezőn mondhatom óriási eredmény... De semmi baj, majd az EB-n!
Végre lesz egy csapat, amit mindenki pofozógépnek, vagy bokszzsáknak használhat.
Ha valaki nem ismerné:
"Préd 3.1
Mindennek megvan az órája, és minden szándéknak a maga ideje az ég alatt:
Préd 3.2
Van ideje a születésnek és a halálnak; ideje az ültetésnek és az ültetvény kiszedésének.
Préd 3.3
Ideje az ölésnek és ideje a gyógyításnak, ideje a bontásnak és ideje az építésnek.
Préd 3.4
Ideje a sírásnak és ideje a nevetésnek; ideje a jajgatásnak és ideje a táncnak.
Préd 3.5
Ideje a kő eldobálásának, és ideje a kő összeszedésének; ideje az ölelkezésnek, és ideje az öleléstől való tartózkodásnak.
Préd 3.6
Ideje a keresésnek, és ideje az elveszítésnek; ideje a megőrzésnek, és ideje az eldobásnak.
Préd 3.7
Ideje az eltépésnek, és ideje a megvarrásnak; ideje a hallgatásnak, és ideje a szólásnak.
Préd 3.8
Ideje a szeretetnek, és ideje a gyűlöletnek; ideje a háborúnak, és ideje a békének."
mek.oszk.hu/00100/00176/html/pred.htm
@kekex:

Idézzünk egy keveset:

"A legszörnyűbb dráma pillanataiban is az a DK álláspontja, hogy több és erősebb Európára, a demokráciára, a szabadság védelmére van szükség. Tudjuk, hogy sok minden meg fog változni. A kérdés az, hogy az Európa jobb, erősebb, biztonságosabb hely lesz, vagy győzni fog a gyűlölet, a kirekesztés, és szélsőséges erők meggyengítik, rosszabb esetben szétverik az Európai Uniót. Mi az előbbiért fogunk harcolni."

Szerinted ebben nincs semmi ami előnnyé válhat?
@The Ghost Wolf:

Összefoglalva: ideje van mindennek, mint tavasszal a piténk. Monta már nagyon régen a magyar paraszt, aki netet, újságot sosem látott, bibliát is ritkán.
A terrornak nincs vallása, a terroristának csak hite van.
A muzulmánoknak nem az iszlámból, hanem az annak leplébe burkolózó terrorból van eleg. Aki ezt nem érti, az...
@látjátok feleim szümtükkel: Már miért kellene ezzel foglakoznia a kormánynak? Most teremtsen még több kivándorlni képes, intelligens, esetleg nyelveket beszélő munkavállalót? Ha az átlagos szakmunkásképzőbe járó diákot csak az elvégeztetni kívánt munkára tanítják meg betanított munkási szinten, akkor ezek a szerencsétlenek nem fognak tudni nyugaton állást vállalni.
@The Ghost Wolf:

Nem kellene neked sem ellendrukkolni, mert az elismerésre méltó, hogy tudtak kétszer egy-egy gólt rúgni. A többit majd később meglássuk. A gyerek első lépései sem sikerülnek tökéletesre, miért a mi focistáinktól kell a legnagyobb, és legjobb teljesítményt várni. Elég, hogy a stadijonyok építésében az EU csúcsán tartunk, abban a leegjobban teljesítettünk az elmúlt öt és fél évben ( majd lesz ez nyóc is.:O ). Igaz, közben kivan a seggünk a gatyánkból, de sebaj, van fűtött gyakorló pályánk, nem is egy.
@látjátok feleim szümtükkel:
Normális emberek szemében persze. Csakhogy azok a magyar zemberek szánalmasan kis töredékét jelentik.
@Gábris szomszéd:
Falvédőkön ez így hangzik: Hol nagy a szükség - közel a segítség.
És mintha a Római Birodalom elbukott volna...
@The Ghost Wolf:

Igaza van, de minden nézőpont kérdése.

Aszondi tegnap a királyi rádióban egy okos műsorvezető, hogy az igazi vállalkozó nem a havi fizetésért vállalkozik. Mert aki ezért teszi, az a kényszervállalkozó. Az igazi vállakozó kis vállalkozást kezd, azt alakítgatja a végén egészen részvénytársasággá. A rádiót azért nem dobtam el, mert a gereblye volt éppen a kezemben.

Gondoltam is azonnal, hogy Pintér nertárs, Orbán nertárs, Szijjártó szülők, Csányi úr, meg a többeik sem a havi fizetésért vállalkoznak. Fúj, büdös havi fizetés.
Ja a Mészáros gázszerelőt ki ne hagyjam, mert a gázszerelésből nem jön a milliárd forintos osztalék.

Basszus. Valami szemüvegosztási akciót kéne indítania valamelyik ellenzéki párnak.
@látjátok feleim szümtükkel:
Khm: a diktatúra és a focisikerek mitrha konvergálnának.
Vagy nem éppen Rákosiék alatt volt a 6:3?
@kekex:

Az ember addig volt szánalmas, amíg a természetes tüzet nem tanulta meg megőrizni, aztán a tüzet meggyújtani és őrizni.

Kis tűzekből is lettek már nagy világosságok.
@kekex: Viszont a római levélből idézett igazság, sosem fog elbukni. :)
@kekex:

A rákosiék alatt én is szaladtam volna, mint a nyúl.:O
@látjátok feleim szümtükkel:
És államunkat nem a sarc, hanem a segítő szándék vezeti, amikor ezeket a kényszervállalkozókat akkor is másfélszeres minimálbér után eü. adóztatja, ha egy fillért sem tudnak kivenni a vállalkozásból. Naná!
@PeniValdes: Jó úton haladunk az összeomlás felé, nincsenek illúzióim. Az ISIS jó eséllyel eléri célját, aminek következtében csúcsra járatodik majd az amúgy is meglévő iszlámellenes hangulat. Így aztán a két véglet mindegyike jól jár: Le Penék és társaik szavazatokat nyernek, az ISIL pedig utánpótlást. Csak Európa pusztul bele, de mit érdekli őket... Mi lehet a megoldás?

Radikális fellépés a vallási szélsőségek ellen (akkor is, ha "csak" verbálisan nyilvánul meg), a vahabizmus és szalafizmus teljes kitiltásával. Szigorú állami (vagy uniós) kontroll az iszlám vallásgyakorlás fölött, az előbbiek szellemében. Mondjuk lehetőleg olyanokkal kivitelezve, akik értenek is hozzá, és a kellő határozottságuk is megvan hozzá. (Ha a törökökön kívül is tud valaki ilyenről, szóljon.) A muzulmán többség konszolidálása mellett, a békés egymás mellett éléssel. Ahogy lehet.
Mondjuk nem számítok arra, hogy a józanság kerekedik felül. Rohanunk a végzetünkbe. :(
@látjátok feleim szümtükkel:
Amikor a VB-n veszített a válogatott, azután nemsokkal a Rákosiék futottak!
@Gábris szomszéd:
"Az Isis nem nyerhet - de mi még veszíthetünk"
És az Isis azért nem nyerhet, mert - ellentétben a többi terrorszervezettel - területtel rendelkezik, mint Kalifátus, és területtel rendelkező szervezetként megverhető.
VALAMENNYI szabadságjogot fel kell áldozni a biztonság oltárán - de nem valamennyit! Ebben is minden másban, "az érték a mérték"
Nem véletlen, hogy az uniós belügyérek az igazságügy miniszterekkel együtt konferenciáznak.
@PeniValdes:
Igen! Ideje van a háborúnak (főleg hadüzenet után)
Csak az a feneség, hogy NATO tagként mi is benne leszünk.
@kekex: Inkább háboruzzunk az ISIS, mint mondjuk a ruszkik ellen.
A migráncs nem migráncs vita, eldőlni látszik.

Mégis Magyarországon keresztül érkezhetett az egyik párizsi merénylő

A francia nyomozók kiderítették: a párizsi merényletek egyik helyszínén talált szíriai útlevél tulajdonosa azonos az egyik merénylővel, aki a terrorista a migránshullámmal érkezett Görögországba, s onnan Magyarország érintésével Franciaországba.
A párizsi ügyészség közölte, hogy azonosították az ötödik merénylőt, mégpedig azt a 25 éves Ahmad al-Mohammadot, akinek a szíriai útlevelét a merényletek egyik helyszínén találták meg - jelentette a Sky News Twitter oldala.

Eddig nem volt arra bizonyíték, hogy a megtalált útlevél tulajdonosa a Stade de France stadionnál magát felrobbantó merénylő lehet.
Ez azért is fontos bejelentés, mert így valószínűsíthető (az útlevél alapján), hogy a terrorista a migránshullámmal érkezett Görögországba, s onnan más országok mellett Magyarország érintésével Franciaországba.
A Le Parisien indormációi szerint a terrorista Szíriában született 1990-ben, és Leszbosz szigetén lépett be az EU-ba október 3-án.

hvg.hu/vilag/20151116_Megis_Magyarorszagon_keresztul_erkezett_a
@Gábris szomszéd: az nem jut ilyenkor eszedbe, hogy esetleg a Szíriától Európáig tartó, embertelen körülmények között történő menekülés, valamint az elképesztő utálat és megvetés, amit a hozzád hasonlóktól kapott az útja során, kergette a dzsihádisták közé?
én mindig azt mondtam, a saját érdekünkben kell, kezelnünk őket.(regisztráció,ellátás,továbbküldés.)
Magyarország azonban, pengés dróttal, toroczkayval,betyársereggel,foci ultrákkal,kommandósokkal és elképesztő gyűlölettel fogadta és terelgette őket mint az állatokat.
jelentős muníciót biztosítva ezzel, a dzsihádistáknak.
Én olyan vagyok, mint Dávid Ibolya. Szeretem a focit. Magam csak az ifi NB I-ig vittem (akkoriban majd mindenki focizott valamilyen szinten), mert mikor kiderült, hogy ebből világválogatottság messze nem lesz, kénytelen voltam tőle hivatalosan elbúcsúzni, ugyanis olyan nincs, hogy az ember csak úgy mellékesen játszogat egyéb ügyes-bajos dolgainak intézése mellett, mely utóbbi tevékenység életnek neveztetik … illetve mégiscsak van olyan, de az a kerületi kispályás + sörmeccs mix. Az se rossz, de nem komoly.

Szeretem a focit azért is, mert szerintem a foci kiegészítő sportága a sakk, mégpedig az olyan sakk, ahol a játékos nem fölülről nézi a táblát, hanem jó esetben nehéztisztként szaladgál rajta, rosszabb esetben csak egy gyalog, aki a sorstársaival cipeli a zongorát (vannak parasztok is a pályán, de nekik hamar kitelik a becsület – a futballisták érzékeny lelkek). A pályán lét más szemszöget eredményez, ezért kell a Mester, aki átlátási helyzetben van (viszont ő nem játszhat), és ezért kellenek a zsenik, akik belül is látnak, és átgurítják a bőrt a baloldalon a labda vonala mögül üresen érkező Dzsuzsáknak, hagy’ passzolja be az üres kapuba.

A láblabda (mármint az európai) a sok játékosból adódón a világ legbonyolultabb sportága, és egyben a legélvezetesebb is, ugyanis azzal a testrésszel, amellyel biztosan birtokolhatnók a labdát, na, pont azzal nem szabad hozzáérni, mert ellenesetben biztos birtoklás helyett biztos elveszik tőlünk, hogy odaadják annak a szemét ellenfélnek. És ezt nekünk hagynunk kell. Az ilyen esetben szükséges önfegyelem gyakorlást igényel, amely önfegyelem máskor is jól jön az életben, és aki nem tudja megtanulni, az ne focizzon, mert csak kárt okoz a csapatnak. A biztos labdabirtoklás hiánya teszi aztán élvezetessé a játékot, a labda így hamar elveszthető (kivéve a Barcelonát, illetve újabban a Bayernt), és a szituációk gyorsan váltakoznak. Az élvezetességből adódna a szórakoztatóipari jellege, de csak szórakozási vágyból senkise néz focit, a helyzet ilyenkor inkább ahhoz hasonlítható, mikor a két szembenálló hadseregből kivált egy-egy vitéz, akik aztán összecsaptak, és az az oldal győzött, amelyiknek a vitéze. A fociban a „vitéze” kifejezés a „vitézei”, illetve a „játékosai” kifejezéssel helyettesítendő, mivel egy focicsapatban tizenegy vitéz játszhat egyszerre, így alapesetben huszonketten néznek egymással farkasszemet, mely számot a kiállítások és a sérülések tudják variálni.

A foci politikától független. Kellene, hogy legyen. De nem az. A Rákosi korszakban egyedül az Aranycsapat tartotta a lelket a népben, mely lélektartás 1954. után megbicsaklott, de máskor és máshol is sok múlik azon egy ország életében, hogy a válogatott hogyan szerepel. Igaz, hogy a szegénységi küszöb alatt egyre többen élnek, de kétszer is legyőztük Norvégiát. Na ugye! Tudunk mi, ha olyan a politika. Bajnainak csak egy U20 VB bronzérme sikerült, és azok a játékosok is hol vannak már … Németh Krisztiánt kivéve. Hogy a jelenlegi sportpolitikának mennyi köze van ehhez, azt elemezzék a hozzáértők, hogy a jelenlegi regnálók ezt érzelmileg, ebből politikai hasznot kovácsolva ki tudják majd használni, az megkérdőjelezhetetlen, és hogy nagyonis törekedni fognak erre, az se kérdés.

Hát akkor meg mi van? Kérdezheti tőlem joggal bárki. Hát csak annyi, hogy ha „mások” nem is, legalább mi függetlenítsük ezt a szép játékot a politikától, ne törődjünk azzal, hogy a foci „melyik politikai oldalhoz tartozik”, örüljünk annak, hogy kijutottunk, és ne írjunk le itt olyanokat (pláne politikai elfogultságból ne), hogy:
„Végre lesz egy csapat, amit mindenki pofozógépnek, vagy bokszzsáknak használhat.”

Ha szabad kérnem.
@punkfrog™: +1! Persze ettől függetlenül, lehet hogy eredendően dzsihadista terrorista a fószer, de valószínűleg nagy mértékben közrejátszhatnak a körülmények is.
Hogy idézzek egy tüntetési transzparenst: "Istenem, hálát adok néked, mert nem vagyok fideszes" azaz kinek a pap,
mandiner.hu/cikk/20151116_tota_w_arpad_ellenunk_tort_a_keny_uralma
és kinek a papné...
mandiner.hu/cikk/20151116_bayer_zsolt_tizennegy_eves_kortol_folfele_minden_muszlim_potencialis_gyilkos
(azért aranyos, hogy a gyerekeknek mégiscsak megadja az ártatlanság vélelmét. Pfej, elmerül a liberális fertőben?)
@punkfrog™: De én is egyből arra gondoltam, hogy a párizsi merényletekről is én tehetek, ja meg még egy picit nins itt és habakukk. Ne szarozz, ki kell engem írtani és egyből megoldódnak Európa gondjai. ;)
@Gábris szomszéd:
Ugye Te is tudod, hogy az milyen módszer, ha olyan szöveggel vitatkozol, amit a másik nem írt, de még csak nem is gondolt?! (gyengébbeknek: alattomos, alávaló, stb)
A Te kiirtásod nem oldana meg semmit, de még a valóban felelősöké sem. Egyáltalán: a kiirtás, mint módszer inkább (szélső)jobbról szokott javaslatként felmerülni.
Balról és tisztességes oldalról inkább ilyen szöveg az irányadó:
propeller.hu/nagyvilag/3171631-nem-csak-parizsert-kellene-imadkoznunk
@kekex: Ezt már a kezdetektől fogva én is így tartom.
@kekex: "Egyáltalán: a kiirtás, mint módszer inkább (szélső)jobbról szokott javaslatként felmerülni."

Igen mások ilyesmivel sosem próbálkoztak a töri során, stimmt. :)
Egyébként Tótának igaza van, mert a francia himnusz a legméltóbb válasz a terrortámadásra:
"Előre ország népe, harcra, ma diadal vár, hív hazánk!
Ellenünk tört a kény uralma, vérben áztatja zászlaját,
Vérben áztatja rút zászlaját!
Halljátok? Már küldi a zsarnok vad, bősz ölni kész rab hadát,
Letörnek népet és hazát, bosszút állnak ifjon, s gyönge lányon!

R.: Hajrá, fegyverbe hát! Ma harcba hív hazád!
Csak jöjj! Csak jöjj! Öntözze hát, rút vérük a határt!"
@Gábris szomszéd: relax!
bár tudhatnám, hogy nem érted, amit olvasol.
@Gábris szomszéd:
A hülyeség pártsemleges, és nem vagyok hajlandó semmi közösséget vállalni pl a vörös khmerekkel! De azért a jobboldal messze és magasan vezet a kiirtási projektekben.
Egyébként elmebeteg terroristákból nem szorulunk behozatalra: IRA, RAF, Breivik...
@vakapad:

"_Ha szabad kérnem._"

Szabad.
Csakhogy engem kurvára nem érdekel a foci, sem mint játék, sem mint sport, tekintve hogy üzlet.
Az pedig, hogy temérdek közpénzt konvertálnak a foci égisze alatt magánvagyonná, az meg bűncselekmény.

Úgyhogy amikor Magyarországon, bármilyen 'magyar' focicsapatnak drukkolsz, tulajdonképpen a további tolvajlások fokozására szavazol.

Viszont szabadon kérheted.
@kekex: Bassza meg, ezt sem tudtam eddig, hogy e szerint a mandineres Bayer szösszenet után én is háborús bűnös, büdöslábú terrorista vagyok! "Aki mostantól nyitott határokról, befogadásról, toleranciáról meg integrációról pofázik, az nem egyszerűen idióta, mint eddig, hanem háborús bűnös, és úgy is kell bánni vele."
Már várom a TEK embereit. Remélem gyorsan jönnek, mert kinyitottam nekik az ajtót, hogy azzal se kelljen erőlködniük.
"Akik most örülnek, netán kárörvendenek a párizsi tragédia kapcsán, hogy lám, idevezetett a menekültekkel szembeni együttérzés, azok jó, ha tudják, hogy azok a százezrek, akik hazájukat, otthonukat odahagyva, Európában keresnek maguknak és családjuknak biztonságot és menedéket, épp És igen, keveredhettek a menekülők közé terroristák is, rossz szándékú, magukat egy vallás híveinek álcázó aljas gazemberek, de azért vannak a titkosszolgálatok, és a terrorelhárítók, hogy ezeket kiszűrjék. Mint ahogyan minden országban, így nálunk is vannak olyan emberek, akik, ha tehetnék, már régen véget vetnének ennek a számukra ellenszenves, „demokratikus” világnak. Élnek közöttünk potenciális rablók, gyilkosok, betörők, vagy éppenséggel pitiáner tolvajok. Ne örüljön senki, hogy lám, ő megmondta. Gyász van barátaim, szomorúság."
Mostesitt
@The Ghost Wolf:

Ne izgulj, ahogy a hamis útlevelet sem ismerik fel, úgy a nyitott ajtódon se találnak be.:O
@jaegtoer:

Ja. Bővítve: ha gázzal fűtesz, azzal a MET-et gazdagítod, ha árammal, akkor az MVM tolvajait, ha energetikával foglalkozol, akkor Orbán és Putyin paksi szerződését támogatod, és ha itt élsz, a kétharmadban nagy a szereped, merthogy te vagy az egyharmad.

Fogalmazhatnám ezt úgy is, hogy kissé (hehe) átpolitizálódtunk, de inkább nem írom le a véleményem.
@látjátok feleim szümtükkel: Akkor jó, mert nyugodtan becsukhatom végre, mert már kezd kihűlni a pecó. :-)
agitprop működik:

Rémhír terjed a francia zászlós Facebook-profilképekről

Az álhír terjesztői durva következményeket és nagyon veszélyes számítógépes terrorvírust ígérnek mindenkinek, aki a párizsiakkal való együttérzés jegyében átszínezte a profilképét.

hvg.hu/tudomany/20151116_francia_zaszlo_facebook_profilkep_hoax
@The Ghost Wolf:

Bayerről a franc se tudná, hogy kicsoda, ha nem ilyeneket írna. Így viszont mindenki tisztában van vele, hogy ő az adott időközönként felrobbanó emocionális bomba, melynek maradványai között az ésszerűség nyomai után ne kutasson senki.

Egyébként, mint megfigyeltem, bármiféle hierarchiában mindig azok viszik sokra, akik képtelenek visszafogni magukat, és mindennap legalább kétszer belecsapnak a lecsóba. A többi ilyenkor megijed, hogy vajon ki állhat a háta mögött, vagy mit tudhat ez az ember, hogy ilyeneket "mer" mondani, és inkább kitérnek az útjából, így aztán diadalmasan haladhat fölfelé. Most őszintén: hitte volna valaki, hogy Kövér Lászlóból házelnök lesz?
@vakapad:
Bizony ezt az "egymondat" fogalmazta meg a legjobban:
www.nemzetismeret.hu/?id=4.55
"hol zsarnokság van,
mindenki szem a láncban;
belőled bűzlik, árad,
magad is zsarnokság vagy;"
@vakapad:
bayerről a legfrappánsabb kritika ez volt:
negymadar.blog.hu/2011/01/24/az_ember_tragediaja_magyar_szin
(gyengébbeknek: nem Madách, hanem lejjebb az a csupaszfarkú rágcsáló az illető)
@The Ghost Wolf:
Remélem Bayer személyesen jön értem, és megpróbál velem úgy bánni, mint egy háborús bűnössel...
Na ez sem lesz már hülyébb!
vs.hu/kozelet/osszes/vona-a-bevandorlok-nem-terroristak-de-a-terroristak-bevandorlok
Na ja, valamikor az őskorban. Mert Breivik, az IRA, a RAF, hófehér keresztény európaiak. Mondtam, hogy elmebetegekből nem szorulunk behozatalra!
Na egy torgyánklóntól egy monnyonle (legalább olyan hatásos lesz):
vs.hu/kozelet/osszes/kosa-az-eu-vezetoi-is-felelosek-a-tortentek-miatt-le-kell-mondaniuk
viszont a G20-nak még nem ment el az esze:
" a G20-találkozó zárónyilatkozata is kiemelte. A csoport tagjai megállapodtak abban, hogy együttműködnek a terroristák finanszírozási csatornáinak lezárásában és a szélsőségesek szabad mozgásának korlátozásában. A konfliktuszónából hazatérni próbáló külföldi dzsihadisták lefülelése érdekében javítani fogják a határok védelmét, emellett pedig erősítik a nemzetközi légi forgalom biztonságát, és az interneten a korábbinál keményebben fellépnek a terrorista propagandával szemben "
magyarhirlap.hu/cikk/40463/G20_Talan_lehet_kompromisszum_Aszad_jovojerol
@jaegtoer:
A foci hsz-edhez mintegy zenei aláfestésként:
Októberi előrejelzés szerint - amennyiben a focistáink kijutnak a jövő évi EB-re, l mrd Ft-ot oszthatnak szét a játékosok között, a cikk szerint ez 31 millió Ft/fő.
A gazdasági vénámat nem meghazudtolva ez azt jelenti, hogy tegnap, ahol eldőlt a kijutás esélye, a focisták 344 ezer Ft percdíjért játszottak. Ennyiért még én is loholtam volna.
@Mariann19: miközben 2014 decemberében 155 ezer 717 forint volt a magyar átlagkereset a Központi Statisztikai Hivatal szerint, míg 116 ezer 266 forint az öregségi nyugdíjak átlagos összege az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság adatai szerint.

Hasítunk, a reformok és az agymosás müködik.

továbbá már majdnem minden felmérés szerint utolsók vagyunk európában:
24.hu/kozelet/2015/09/29/tragikus-pisa-felmeres-utolsok-vagyunk-europaban/

www.bankmonitor.hu/cikk/tokutolso-lett-magyarorszag--mindenki-kezdjen-el-sporolni-.htm
@vakapad:

"_Ja. Bővítve: ha gázzal fűtesz, azzal a MET-et gazdagítod, ha árammal, akkor az MVM tolvajait, ha energetikával foglalkozol, akkor Orbán és Putyin paksi szerződését támogatod, és ha itt élsz, a kétharmadban nagy a szereped, merthogy te vagy az egyharmad._"

Ez így van.

Csakhogy fűteni, világítani kényszer, a foci meg kurvára nem.

Persze, ha a foci létfenntartási szükséglet, akkor nem szóltam. [De! Akkor csak igazán:)]
Merkel is ott lesz a holnapi német-holland meccsen

Angela Merkel a helyszínen nézi meg kedden Hannoverben a Németország-Hollandia barátságos labdarúgó-mérkőzést, ezzel is demonstrálni kíván a terror ellen. A kancellár mellett a tervek szerint a német kormány több minisztere is ott lesz a VIP-tribünön.

hvg.hu/vilag/20151116_merkel_is_ott_lesz_a_holnapi_mecsen
Szabadon engedték a terrorgyanúba hozott fivérek egyikét Belgiumban

Többek között az Abdeslam-fivérek egyikét is szabadon engedték Belgiumban. Őróla azt sejtették, hogy köze lehet a párizsi támadások során használt fekete autók bérléséhez. A hét elfogott személy közül öten vannak újra szabadlábon Belgiumban.

hvg.hu/vilag/20151116_Szabadon_engedtek_a_terrorgyanuba_hozott
@Gábris szomszéd: tajparszt, letörne a kezed, ha helyesen írnád: migráns?!... most is csak a szítod a tűzet, gazdáid parancsának megfelelően, köpek...
@Mariann19:
én inkább akkor Mayweather elől rohangálnék a ringben 1 menetet dupla fedezékben, az a 20 millió dollár mindig jól jön karácsonykor:-)
Ez annyira szép, be kell kereteztetni...

"
Válasz erre 

Gábris szomszéd 2015.11.16. 10:37:52

@PeniValdes: Jó úton haladunk az összeomlás felé, nincsenek illúzióim. Az ISIS jó eséllyel eléri célját, aminek következtében csúcsra járatodik majd az amúgy is meglévő iszlámellenes hangulat. Így aztán a két véglet mindegyike jól jár: Le Penék és társaik szavazatokat nyernek, az ISIL pedig utánpótlást. Csak Európa pusztul bele, de mit érdekli őket... Mi lehet a megoldás?

Radikális fellépés a vallási szélsőségek ellen (akkor is, ha "csak" verbálisan nyilvánul meg), a vahabizmus és szalafizmus teljes kitiltásával. Szigorú állami (vagy uniós) kontroll az iszlám vallásgyakorlás fölött, az előbbiek szellemében. Mondjuk lehetőleg olyanokkal kivitelezve, akik értenek is hozzá, és a kellő határozottságuk is megvan hozzá. (Ha a törökökön kívül is tud valaki ilyenről, szóljon.) A muzulmán többség konszolidálása mellett, a békés egymás mellett éléssel. Ahogy lehet.
Mondjuk nem számítok arra, hogy a józanság kerekedik felül. Rohanunk a végzetünkbe. :("

Mindenki interpretálja maga... mindennek megvan a maga ideje: a szar és a máj elválásának is meg vagyon az maga ideje...
@Spániel:
"Hasítunk..."
Minden ebédszünetben ezt hallom, hogy mi vagyunk a zászlós hajó, naszád, és ha van egy nemzetközi felmérés, "hátul lógunk, mint a kutya töke."/apukámtól szabadon/.
Közben azon röhögök, hogy sokszor beszéltünk itt azokról a százmilliárdos lopásokról, amelyre már a sok macerás nulla miatt a népek nem érzékelik a mértékeket.
Ez lesz a nagy találmányom, hogy ezentúl - mint fentebb a focistáknál - percdíjban,/ mint a telefonnál/ kéne közölni, hogy mennyi az annyi.
@Sir Bates dö Hól:
Sír, ez tényleg nagyon gáz!!! De legalább színt vallott, eddig mindig meglógott előle.
Eddig is nyilvánvaló volt, hogy a szélsőjobb és a vallási fanatikusok ugyanazon tőről fakadnak, a mi szabad világunk ellen rontanak.
@Mariann19: most gondolj bele, hogy ezek a gagyi focisták keresnek ennyit, akik további jópénzért fognak vergődni még az mfor cikke alapján is:
mfor.hu/cikkek/makro/A_magyar_lesz_a_legertektelenebb_valogatott_az_EB_n.html

A kutyatökéről pedig annyit, hogy az új kutyámnak - mivel menhelyi volt, - lekaszabolták a férfiasságát, mielőtt betehette volna a lábát hozzánk, úgyhogy fogalmam sincs, milyen közelről egy ilyen kutyatök.
Másféle tapasztalataim persze vannak.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
"Én inkább Mayweather elől rohangálnák a ringben."
Nagy ötlet!
Különösen, hogy a bokszkesztyűd multifunkcionális , és nemcsak az ellent vághatod pofán búsás percdíjért, hanem politikai bosszúállásra is felhasználhatod az illetékes orcáján.
@Mariann19: Szia!

Tegnap volt egyéb sportsiker is,mint a fodddbal:)

Hiányoztál miközben kézi klubcsapataink harcban álltak és 100 százalékra teljesítettek:))

Legalább akkora sportsiker,ha nem nagyobb,mint falábúaké:))
ez az a századvég, aki törvénytelen államtitkokban turkálhat, mint egy állambiztonsági cég, a narancsamffiától teljesen függetlenként, ahhha
egyszerű fideszjobbik logika, de sajnos működik...

Századvég: Menedékkérőkből lesznek a terroristák

A Fidesz-közeli elemző cég a párizsi vérengzés utáni gyorselemzésében néhány lépésben eljut odáig, amit a magyar kormány tisztviselői is hirdetnek. A dzsihadista mozgalmakban szerepet vállaló "outsiderek általában menedékkérők", az outsiderek ellen pedig összehangolt harcra van szükség. A muszlim országokból érkező menekülőket a "politikai elemző műhely" szerint akár azon az áron is át kell világítani, hogy jogaikat korlátozzák - írják.

hvg.hu/itthon/20151116_Szazadveg_Menedekkerokbol_lesznek_a_terro
@Spániel:
"Fogalmam sincs, milyen közelről egy ilyen kutyatök."
Nézd meg a többi a kutyát, amikor sétáltatsz.
Meglátod, milyen találó a hasonlat.
Foci és menekültügyben azon gondolkoztam, hogy milyen mázlista Orbán.
Rámosolygott a sors, hogy mindkét ügyben lehet önigazolnia a saját agymenéseit.
A focira a facebookon kevélyen csak ennyit írt, hogy "No ugye?"
Menekültügyben meg a párizsi események után, hogy "Nem megmondtam?"
A szír ellenzék szerint semmi előrehaladás nem történt Bécsben, az új választások kiírásával semmi sem oldódik meg, miközben Asszad és Putyin tovább bombázza őket...
ennyit arról, kinek is érdeke ennek a konfliktusnak a nem-rendezése
www.aljazeera.com/news/2015/11/syria-peace-plan-151115065609965.html
@CsekklisztNo.10Reloaded:
"Ja, hátulról is ér?"
Persze, csak egy ki befektetéssel jár.
Western csizma sarkantyúval a kellő nyomaték miatt.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nagy az esélye annak, hogy a Századvég Lánczi és Gpont nevü vezetőit,valamint H.Á. urat egy bekövetkezendő fordulat esetén legelőször veszik elő azért a tevékenységükért, amiért megfontoltan, szervezetten és tudatosan vezették meg a már pszichiátriai esetként kezelendő megbízójukat.
@gazoló:
Gondoltam rád szombaton és tegnap is.
Gyönyörű volt mindegyik meccs, nem olyan nyögvenyelős
eredmények vannak nálunk, mint a fociban.
Pickben szerelmem Bombac most nem volt olyan jó formában.
Legalább akkora sportsiker, mint a falábúaké."
Ne viccelj, 100%-nál mondod ezt, és 5 meccsnél?
"Na ugye?" mondaná Orbán.
"született európai a támadók többsége"

Attól lenne valaki "született európai", hogy itt született? Az ebola is európai, ha itt tenyésztették ki? Amikor európai értékekről hallok, gondoljak a mártírokra? Mármint a "született európai" mártírokra, az iszlám dzsihádistákra? Délutáni teázgatáshoz illő gondolatok: egy kis belga csokoládét? Vagy marokkói terroristát, mint belga, mit, belga, "született európai" specialitást?

@punkfrog™: Igaz, gyűlölet helyett, higgadt józanságra, megfontolt és határozott cselekvésre van szükség a méltó fogadtatáshoz, hogy elejét vegyük a hasonló tragédiáknak.

www.youtube.com/watch?v=zEQtRAW6gIQ#t=10m00s
Ízlelgessük egy kicsit, amit Orbán mondott, biztosan olyan ízes-műmájer-parasztosan mondta:
"Öngyilkos értelmiségi hajlam eredménye is a terrorizmus".
Ez a Hága-érett köztörvényes bűnöző sose fogja megbocsátani, hogy a rendszerváltás értelmisége nem fogadta be őt és így permanens harcban áll velük és korábbi önmagával azóta. Beteg ... lény
@CsekklisztNo.10Reloaded: nem csak beteg, de aljas számító is, igazi érzelmi diktátor, akiből csak a születésének helye miatt nem vált igazi véreskezű terroristává:

Bár közel sem mindenre kiterjedő a fenti felsorolás, így is látható annak a kimondatlan premisszának a cáfolata, hogy itt egy iszlám sajátosságról lenne szó, mely a "keresztény" Európától távol áll. A vallási indíttatású terrortámadások Európán belül mindössze 10%-ot tesznek ki a szeparatista, szélsőjobbos és -balos, illetve egyéb akciók mellett. Ez természetesen nem mond semmit a támadások kegyetlenségéről vagy az áldozatok számáról, viszont jól reprezentálja a radikális iszlamista csoportok által elkövetett cselekmények szubjektív módon való felülsúlyozását.

A radikális akciók sokféle színezetet felvehetnek, lehetnek Isten nevében, a földért és a népért, vagy valamilyen ideológiáért. Ez nem azt jelenti, hogy ezen tényezőkről és a szerepükről ne lehetne vitatkozni, hanem, hogy az alapvető problémát az adott környezetben radikalizmusra fogékony emberek jelentik. Azok pedig, akik ezt figyelmen kívül hagyva a terrorizmust egy vallással azonosítják, bizonyára nem segítenek a helyzeten.

publius.blog.hu/2015/11/16/alapfoku_tortenelem_ora_halado_iszlamozoknak
@Spániel: amit ők tesznek, az a legnagyobb bűnök egyike, megágyaznak a gyilkos emberiség elleni bűnoknek és azok végrehajtóinak
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
én is azt gondolom csak azért nem fordult még full katonai erőszakba és népe ellen, mert még nem volt rá szüksége, de látszik, h tudja, h vaj van a füle mögött, h ennyire vigyáztat magára.
köszi:-)), nem ismertem ezt a blogot, de jó
@CsekklisztNo.10Reloaded: majd jön a reponsz: ülj le, egyes!:-)... (nekem a betyársereg végső céljával való egyetértése óta nincs kétségem:-)... viszont a szélbal és a vallási fanatizmus még mindig több esélyt ad, mint a széljobb: lemondhatunk a vagyonról, s lehetünk sztahanovista élmunkások a traktorgyárban; esetleg szakállt növesztve szőnyeget árulhatunk a banlieukban; de hogy a tökbe leszünk svarcok egy johannesburgi gettóban (én már jeleztem, nekem csak neonzöld bagarolom van!)?:-D... )
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
... de azért az is tudjuk, hogy egy alkotmányos puccskísérlet és az alkotmányos rend megdöntése (senki nem törekedhet a hatalom kizárólagos birtoklására) a számlájára írható (sok egyéb mellett)
@CsekklisztNo.10Reloaded: én sem bocsátom meg soha, hogy nem lehettem teljes jogú tagja a veresegyházi asszonykórusnak... igaz, nem vagyok nő, s énekelni sem tudok:-)...
erőteljes nyelcsapások:

Csányi szerint elsősorban Orbánt illeti köszönet, mert a legtöbb rizikót ő vállalta

Az MLSZ elnöke elmondta, hogy Orbán a meccs előtt a rá jellemző humorérzékkel beszélt neki a reményeiről.

444.hu/2015/11/16/csanyi-szerint-elsosorban-orbant-illeti-koszonet-mert-a-legtobb-rizikot-o-vallalta
@Sir Bates dö Hól:
:-)) ne aggódj milyen színű cipőpasztát kapsz, a beavatási szertartás után teljes jogú tag leszel!!

hát igen, azok az elutasítások, traumák nagyon tudnak fájni. de hidd el, mindig van remény))

indavideo.hu/video/Reszlet_a_Farinelli_a_kasztralt_c_filmbol

göcc vagyok, bocs!
@CsekklisztNo.10Reloaded: Ez az AlJazeera aztán az igazi elfogulatlan hírforrás. Amúgy nem mondod, hogy demokrataként olyasmire hivatkozol, hogy egy választás nem old meg semmit? :) A szíriai "ellenzék" pedig nem több mint false flag.
@Gábris szomszéd:
Hát ellenzékből Asszad minden igyekezetére még maradt valami, Sziriai Nemzeti Tanácsnak hívják őket, de azok is megosztottak, mint maga az ország. Nyilván nagyon szeretnék, hogy a választásokat a jelenlegi kormány és tömeggyilkos vezényelje le. Engem az AlJazeera is csak annyira érdekel, hogy ferdítés nélkül hozza le, amit ott nyilatkoznak.
Most jöhet valami alfahír, vagy .ru is a kiegyenlített tájékoztatás követelményének tisztelete miatt:-)
egyébként én is azt gondolom, hogy semmi kézzelfogható nem történt a szír csúcson, így marad az alapforgatókönyv
fotelkalandor.blog.hu/2015/09/11/igy_lesz_vege_a_szir_polgarhaborunak

Faites vos jeux
@CsekklisztNo.10Reloaded: Nem akarlak nagyon elkeseríteni de akik megszervezték az amerikai tavaszt azok az igazi tömeggyilkosok, bár ezt szerintem te is pontosan tudod.
Egyébként bárki levezényelheti a szabad választást, szerintem nyugodtan nézhetnek elébe a felek.
@Gábris szomszéd:
Na de ki szervezte le? Soros györgy személyesen?
Sem az Egyesült Államok, sem Európa, sem Izrael nem volt felkészülve az arab tavaszra, kapkodtak, bizonytalankodtak, későn és rosszul reagáltak.
Szíria az arab tavasz után szabad prédának tűnt, és a térség három középhatalma, Irán, Törökország és Szaúd-Arábia megpróbálja a saját embereit ott hatalmon tartani, illetve hatalomba helyezni. Ehhez pedig felhasználtak mindent, amijük van, pénzt, fegyvert, nagyhatalmi támogatást, kiképzett terroristákat. Izrael hibáztatása bármiért, amit nem szeretnek (kopt rendező Mohamed filmje, dán karikatúrák, szárazság) egy bevett rituálé a Közel-Keleten. A térségen kívül ez a fajta összeesküvés-elmélet már senkit nem izgat fel, csak a magyar szélsőjobbot.
@Gábris szomszéd:
hogy mennyire bonyolultabb a Közel-Kelet és Szíria, mintsem ez egybites TelAviv, NY tengely a zoka (és ez még azt idiots guide szintje, mint te meg én:-))

mideasti.blogspot.hu/2013/08/the-big-pharaoh-explains-present-middle.html
@CsekklisztNo.10Reloaded: az ál-dzsázira az nem olyan mint az rt, ki az igazat mondja...
@CsekklisztNo.10Reloaded: Hová gondolsz? Izrael a létezése óta egy ma született bárány. Szerintem beszélgessünk inkább a nőkről, sportról vagy a főzésről. :)
@CsekklisztNo.10Reloaded: a tökéletes dns-t akarod hozzáférhetetlenné tenni?!?!?... megőrültél?!:-D...
@Mariann19:

1./ A kijutás csak az utolsó öt percben dőlt el (azalatt a norvégok még rúghattak volna két gólt), tehát a fajlagos loholási érték még sokkal nagyobb. Várom a szám átigazítását.

2./ Nem látom ugyan a csapat egyik emberében sem az új magyar Maradonát, de azért én nem vélem úgy, hogy némi bárki általi loholás az eredményhez elegendő lett volna. Ahogy - gondolom - Celjében se. Vagy ott is úgy megy, ahogy az itteni elképzelések szerint a fociba? Lohol az ember, oszt kész?
@CsekklisztNo.10Reloaded: russia today... amatőr(futottak még a helyes, de imádom az eufemizmusokat;-)...)
@Spániel:

A tévedések kiiktatása érdekében:

A csapatban játszók és az edzők jutalmazása (> 1 mrd) abból a pénzből történik, amelyet az MLSZ a kijutásért kap az európai szövetségtől (3,7 mrd, ha jól tudom; a jutalom pedig ennek az egyharmada).
Ebben az esetben nem célszerű a demagógia alkalmazása.
@kekex: eddig sem voltál únszimpatikus nekem, de most egyre jobban csíplek...kkk
@Sir Bates dö Hól:
Rt:-))) Jaaaa!!! így jár, aki nem olvas klasszikust...
ugye, ábra rendben van. most emésztem még
@Gábris szomszéd:
aaa, bakker, szerintem mi semmiről sem gonduljuk semmire sem, hogy ugyanaz:
Azt mondom Gesztenyepüré, azt mondod Mont Blanc!!:-))
@CsekklisztNo.10Reloaded: Ott még nem voltam, viszont a Jungfrau és a Grossglockner már meg volt. :)
@Gábris szomszéd:
szép!! lehetek a kötélhaverod???
(bocs, ezt nem lehetett kihagyni :-))
@CsekklisztNo.10Reloaded: Lehetsz persze. Útközben sok mindent meg lehet beszélni. :)
@vakapad:
Amennyiben jól értem a hipotézist, az új fajlagos 365 ezer Ft/perc.
"Ahogy - gondolom - Celjében sem.
Vagy ott is úgy megy, ahogy az itteni elképzelések szerint a fociban?"
Jó, rendben, a két sportág összehasonlításában az alábbi az álláspontom:
A foci százmilliárdok kedvezményezettjeként évek óta nem hálálta meg a kiemelt figyelmet és gondoskodást. Gyakran szégyenteljes eredményekkel zárultak a mérkőzései, és engedd meg nekem, hogy ne dobjam el magam attól, hogy a sor végén valahogy felkecmergett a kijutáshoz.
A kézink a nemzetközi élvonalban van, telt házas sportcsarnokokkal, nem művi szponzorokkal, több csapattal vagyunk az európai krém csapatai között.
Azt mondom, hogy nem kell ezt az egy mérkőzést túlspilázni, és úgy tenni, mintha világra szóló csoda történt volna.
@Mariann19:

Az utolsó mondattal maradéktalanul egyetértek. Ezt tiszteletben tartva, úgy gondolom, nem szabad az ellenkező végletbe se esni, mert a fölényes lekicsinylés is körülbelül ugyanaz.

Orbán Viktor naugyéje természetesen szerintem is közröhej, mert neki aztán ehhez a csapathoz az égadta világon semmi köze sincs. Csányi köszönete ennek fényében teljesen érthetetlen, de az biztos, hogy (mint írtam) derék regnálóink félelmetesen ki tudják és ki is fogják használni ezt a (sajnos) tényleg nem valami nagy sikert. Ugyanakkor nagyon szeretném, ha a focit sikerülne Orbántól függetleníteni, mert a politikai megítélés (ha Orbán szereti, akkor én utálom!) egyrészt méltatlan, másrészt elég hülyén néz ki.
@vakapad:

Harmadrészt meg felesleges nyomásgyakorlás a csapatra. A teljesítménykényszer érzete sosem volt előre vivő erő.
@Mariann19: Ugyanakkor nem kéne tán igazságtalanul becsmérelni a válogatott csapat játékosait a múlt gyengeségei es. Orbán miatt.

Amúgy a kezis Nagy László állampolgári forgatasait nézed vagy gondolsz az elcsapatok sportcsarnokai szponzorai ugyanúgy állami cégek, ha már hanysz a fociról, hanyhatsz a kezitol is.

De
@vakapad:
"Ugyanakkor nagyon szeretném, ha a focit sikerülne Orbántól függetleníteni.
Ha Orbán szereti, én utálom."
Jogos az óhaj!
Az emberek egy részének focihoz való viszonyát valóban negatívan motíválja az orbáni politika, amelyet tetéz az, hogy óriási pénzeket csoportosított át ebbe a sportágba. Az állampolgárok ugyanakkor látják, hogy az aránytalan ráfordítások miatt nem jutnak források olyan területekre, amelyek a saját életüket befolyásolják, méghozzá negatív irányba.
Ez a kettős hatás egy távolodást, elfordulást jelent a focitól, az emberek egyre kisebb mértékben vesznek részt a játékokban. Pedig a mérkőzéseken jön létre az összetartozás érzése, különösen nemzetközi meccseken, amely a nemzethez való viszonyt is kiemeli az emberek lelkében.
Tehát az aránytévesztés miatt pont az a lélektani hatás nem érvényesült a sokat emlegetett nemzeti érzésben, amit pedig Orbán elérni szeretett volna.
Itt a belpolitikai előny.

"Hétfőn kezdődött az állami földterületek sokat vitatott értékesítése, de az érdeklődés gyér volt: vagy senki nem jelentkezett, vagy csak egyetlen licitáló akadt az adott táblára. A föld egyrészt drága,... "

http://vs.hu/kozelet/osszes/csak-keveseknek-eri-meg-a-nagy-allami-foldarveres-1116?utm_source=hrkrs&utm_medium=rss&utm_campaign=main#!s45

Ha olcsó lenne a föld, akkor esetleg az eccerű falusi emberek is tudnának venni kisebb területeket, mondjuk egy háztáji nagyságút. Kinek is lenne ez érdeke?
@Gábris szomszéd:

Hát még az mennyi ideig fog tartani, amíg megtalálják a többit is.

Elég keservesen megy nektek annak bizonygatása, hogy az x db terrorista közül legalább egy (jajistenem, legalább egy!) a menekültekkel érkezHETett. Azt simán el tudom képzelni, hogy kapott egy útlevelet azzal a cseles céllal, hogy ezzel az EU-t belelökjék a slamasztikába a menekültek ügyében, de hogy a merényletek akkor is megtörténnek, ha egy szál menekült se jön, az biztos.
@Mariann19:

Valamiért a magyarok sosem szerették, ha megmondják nekik, hogy mit szeressenek. Kivétel a cör-röf mozgalom, de azt én sem értem, ők miért nem járnak focimeccsekre.:D
Cuki fiú ez az Orbán, ni, mit is mondott:

<Azt mondta, hogy ugyan erről nem szokás beszélni, de ahol sok a cigány, ott a közbiztonság leromlik, több az erőszakos bűncselekmények, lopások, rablások, nemi erőszakok száma. Hozzátette, hogy nem vádol senkit, hiszen nem ismeri őket, de ez egy olyan körülmény, amiről az elit nem hajlandó beszélni. „Egyetértek, hogy mindenkit megillet az ártatlanság vélelme, de erről a társadalmi jelenségről kell beszélni".>

Na végre.(Hát, nem vagyok benne biztos, hogy a cigány szó szerepel benne, de a lényeg benne van... :)
@habakuk000:
"Ugyanakkor nem kéne becsmérelni a válogatott játékosait..."
Ki becsmérelt itt játékosokat? Eredményekről volt szó, azok meg tények.
Az is tény, hogy a válogatott focistáink egyénileg a fasorban sincsenek a nemzetközi porondon, nem játszanak ismert külföldi csapatoknál. Dzsudzsák Törökországban pl. nagy csalódást okozott új csapatánál, olvasd el az erről szóló tudósításokat.
Helyén kell kezelni a dolgokat, és nem kell ájult imádattal favorizálni olyan sportolókat, akik nem érik el az elvárható színvonalat.
"Ha már hánysz a focitól..."
Szeretem, a férjem futball bíró, nem ismeretlen számomra a terep.
Csak nálam a véleményalkotásnál fő csapás a ráció.
@CsekklisztNo.10Reloaded: De megnézném, amikor a francia idegenlégió együtt harcol a Spetsnaz az Orosz Tengerészgyalogos és Légideszant egységekkel karöltve a vadbarom terroristák ellen.

Hollande Obamát és Putyint hívja harcba, alkotmányt is módosítana

hvg.hu/vilag/20151116_Hollande_Obamat_es_Putyint_hivja_harcba_a
@vakapad: Ne erőlködj. Aki támogatja a jelenlegi "menekült" inváziót az Európa sírásója. Pont.
@Mariann19:
Tök egyetértek!:)
Pedig marha jó egy dolog szurkolni a mieinknek - én például ott voltam a norvég meccsen. Ja, nem most, hanem a mexikói VB előtt... Nagy verést kaptak tőlünk, jó volt a hangulat de semmi Trianon és egyéb baromságok! Aztán gyütt a mákos tészta, de az más tészta.

Priskin gólja szép volt, és Gera előbbi meccseken nyújtott teljesítménye is rendben volt - szerintem - viszont abban igazad van, hogy politikai haszonszerzés van a siker(...) mögött, és Jaegnek is tökéletes a megközelítése a nem csak politikai, hanem az anyagi haszonszerzés oldaláról.

Ezt éppen más szavakkal szerettem volna... de a nyomdafesték.
Pusz!
@kekex: Persze, hogy nem. A választásokig Obama is lefossa a zokniját.
@vakapad: Ha ráérsz érdemes ezt is átfutnod. :)

Az önkéntes vakság ára – gyorselemzés a párizsi terrortámadást követően

www.migraciokutato.hu/2015/11/16/az-onkentes-vaksag-ara-gyorselemzes-a-parizsi-terrortamadast-kovetoen/
@Gábris szomszéd: "Ott még nem voltam, viszont a Jungfrau és a Grossglockner már meg volt. :)"

legalább egyszer megvolt egy jung(e)frau is az életedben... a többit a soros eldugta...
@CsekklisztNo.10Reloaded: nem érti... próbálkozz inkább vmi rabbissal...
@látjátok feleim szümtükkel:
"Valamiért a magyarok sosem szerették, ha megmondják nekik, hogy mit szeressenek."
Tele vagyunk kényszerekkel mostanság, és ha még erre rájön az is, hogy a privát kedvteléseinknek is irányítottan hódolhatunk, akkor inkább más hóbortot választunk.
@Gábris szomszéd: csak egyszer (ha ezerszer akkor sem érted, kicsi az agyad, ellentétben az arcoddal): senki nem támogatja a menekült inváziót... azok jönnek maguktól... az egy-húsz millió menekülttel kell viszont kezdeni valamit... hogy mit, na innentől kezdve a mi történetünk ez... hogy milyen választ adunk a kérdésre...
@Knósszosz:
Tényleg tök jó nagyon sok néző között egyiknek lenni, mert olyan filingje van egy ilyen meccsnek, hogy az ember beleborzong.
Ezért kár bármivel is lerombolni az illúziót, akár a politikai, akár az anyagi haszonszerzés miatt.
Pedig most ennek vagyunk a tanúi, és ki merem mondani, hogy az áldozatai is, mert már területeken drámai a szükség.
Már akartam írni neked, ahogy szoktunk, hogy mi van veled?
Ami késik, nem múlik, ha nem zavarlak.
Puszi.
Jó reggelt kívánok

40 ország támogatja az Iszlám Államot, köztük a G20 tagjai

www.rt.com/news/322305-isis-financed-40-countries/
@Mariann19:
"Ami késik, nem múlik, ha nem zavarlak."
Sértegess csak, ne is vedd figyelembe a komfort zónámat - RENDBEN?!:))

Szóval, hol az az... íráss?:)- majd én is...
Amúgy meg caprice 24 - ezt trombitán is Helseth... és Balsom is - de most erre nincs idő, mert le leszek pacalozva hamarosan (Gazoló hol is..?), Homolka már a spájzban van!:)
Én meg a hűtőszekrény előtt, döntési helyzetben: Gösser vagy Stella??? Nem könnyű az élet, de nem ám!!
@Gábris szomszéd:

Mintha már kissé feledékeny IS lennél. Egyetlen hozzászólásom sem volt, amelyben támogattam volna a tömeges migrációt. Ezzel szemben (vót vagy harminc) mindegyikben azt írtam, hogy meg kell akadályozni, mégpedig ott, ahonnan indul, együtt az EU összes országával, nem pedig egyéni akciókkal, mert az egyrészt Európát nem védi meg, másrészt rajtunk nem segít (ide ugyanis a kutya se akar jönni), hanem a kapcsolatrendszerünk rombolása által a kárunkra válik.

Azt viszont valóban írtam, hogy a párizsi merényleteknek és a migránshullámnak egymáshoz nincs köze, mert ha egyetlen migráns se érkezne Európára, a párizsi merényletnek akkor se lett volna az égadta világon SEMMI akadálya, és ugyanígy történik meg, ahogy történt.

Nomostan, amit én valóban írtam, azzal te nem foglalkozol, mert mindenáron (ahogy derék miniszterelnökünk is) a migránsokat akarod befeketíteni, ez az egyetlen cél, és ehhez minden eszköz jónak tűnik, még az ostobaságok is. Ne jöjjenek, ne jöjjenek, ne jöjjenek, jajjajjaj, nejöjjenek! A röhej az, hogy ebben egyetértünk, csak a hülyeségeket tolerálom egyre nehezebben.
@vakapad: Ha tudsz egy kicsit németül, segíthet neked a gordiuszi csomó átvágásában a német Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatal vezetőjének állásfoglalása.

www.rp-online.de/politik/deutschland/hans-georg-maassen-salafisten-werben-bei-fluechtlingen-aid-1.5403221

Hasznos megállapításokat találsz majd benne a migráció, civil-szervezetek és a terroristák kapcsolatát illetően.
@Knósszosz:
Az írás gondolati szinten fogalmazódott meg, de holnap megejtem a dolgot.
Ne törődj senkivel és semmivel, és válaszd a Stellát, ha rám hallgatsz.
Aztán minden olyan szép lesz.
@Gábris szomszéd:

"Aber bisher haben wir keinen konkreten Gefährdungssachverhalt festgestellt."

"Grau, teurer Freund, ist alle Theorie,/Und grün des Lebens goldner Baum." J.W.G.
@Gábris szomszéd: nem is tudtam, hogy te beszélsz németül ezen a szinten...
@vakapad: Örülök, hogy sikerült megragadnod belőle a lényeget. :)
@Mariann19:

["_Októberi előrejelzés szerint - amennyiben a focistáink kijutnak a jövő évi EB-re, l mrd Ft-ot oszthatnak szét a játékosok között, a cikk szerint ez 31 millió Ft/fő.
A gazdasági vénámat nem meghazudtolva ez azt jelenti, hogy tegnap, ahol eldőlt a kijutás esélye, a focisták 344 ezer Ft percdíjért játszottak. Ennyiért még én is loholtam volna._"

És ha az 1 mrd-t elosztanád a győzelmet hozó gólok számával?

Persze a fosi-foci percdíj mindent visz:)]
Orbán egy elszabadult hajóágyú módjára hazudozik
endresy.blogspot.com/2015/11/parizs-reakciok-orbantol-de-minek.html

nem lennék meglepve, ha a kongresszus után elküldenék akkut tölteni.
@Gábris szomszéd:
Obama nem indulhat már. Akkor az nem tarthatná vissza. A demokratáknak meg éppen használna a republikánusokkal szemben egy kis kardcsörtetés.
Hát elnézve a meccset, nem igazán ad alapot a naugyézésre.
Merthogy inkább mintha az ellenfél veszített volna és nem mi "harcoltuk ki" a győzelmet. De persze én Ibolyával együtt nem értek a focihoz.
@kekex: Priskin gólja azért szép volt és valamiféle küzdeni akarás is fellelhető volt a játékukban. :)
@GeoCracker: izé... értem felindultságodat, de mióta hazudozik egy elszabadult hajóágyú?
@parti_giano: Minőségi szintet lépett.
Jelenleg ugyanis tényszerűen állítja az ellenkezőjét, mint amit a vizsgálatot vezető párizsi főügyész mond.
Ebben az esetben Orbán,
- vagy hazudik, de akkor népcsoport elleni gyűlöletkeltésben bűnös;
-vagy nem hazudik, de akkor
-- vagy kiadja az információforrást;
-- vagy tényszerűen a terroristák mellé állt és bűnpártolással vádolható;

Mókáés lenne, ha kapna egy idézést Párizsba, egy tanukihallgatásra.
@GeoCracker:
Közben széljobber agyhalottak már "francia önmerényletről" habognak. Mindig van lejjebb.
Bazz, ostoba népek a facebook-on még osztják is... :(
Azért megnézném, amint egy hazai faszkalap bepróbálkozna ezzel az "önmerénylet" c. szar dumával egy francia szélsőjobbosnál... :)
@GeoCracker: geo, érts már, én kizárólag a hajóágyúra koncentráltam, mely a szólás szerint elszabadult, s fel-alá közlekedett a himbálódzó hajón, mi útjába esett, lerombolta. tehát az enyhe képzavarra utaltam, miszerint hazudozik az elszabadult hajóágyú. :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
A conteo-k sosem halnak ki.
a 9/11 esetében több igen alaposan dokumentált is van. S itt a hangsúly. Dokumentált, azaz a hivatalos történet réseit tényszerű habarccsal formálják újra.

Párizs esetében is lehetnek majd ilyenek. De kedvenc fasisztáink már akkor őrjöngtek, amikor még semmit nem lehetett szinte tudni. A jelen, még ritkásan csorgó tények pont az ellenkezőjét mutatják, mint amit állítanak, és ez sem zavarja őket.
@jaegtoer:
"És ha az 1 milliárdot elosztanád a győzelmet hozó gólok számával?"
Valamennyi, az EB selejtezőn Magyarország által rúgott gólokat, beleértve a pótselejtező 2 mérkőzés góljait is, az egy gólra eső jutalom összege: 71.429 millió Ft.
Tudnék szarabb fajlagos mutatót is számolni, pl. csak a győztes mérkőzések góljait tekintve, de nem merek.
"Királyok vagytok!" olvastam egy mai napilapban.
A valósággal nem akarom beárnyékolni ezt a hitet.
@Mariann19:

"_ pl. csak a győztes mérkőzések góljait tekintve, de nem merek. _"

A gól az gól. Ne legyünk kicsinyesek. Nincs helye 'diszkriminációnak':) Ne diszkrimináljuk a gólokat. A gólok diszkriminálják önmagukat, sőt a játékosokat.

Azt azonban megtehetjük, hogy a kapott gólokat kivonjuk az adott gólok számából, és abból számoljuk a 'fajlagos jutalékot':) Attól tartok érdekes eredmény születne, bár nincs információm a gólok számáról és arányáról:)
süti beállítások módosítása