Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: hang.hu/belfold/varga-judit-megszolalt-miutan-allitolagos-valasarol-irtak-nem-kivanunk-reagalni-12... (2024.03.28. 08:57) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.11.11. 09:26 Fabius

Viktor ajtóig hozza a migráns vitát

Viktorkám, köszbazmeg, erre már tényleg akkora szükségünk volt, mint egyszervolt jóbarátnak a földárverésre! Nem  elég az arcunkba tolt néphülyítő plakátkampány, el kellett hozni a migráns - kvótavitát egész az ajtónkig.

orban_gif.gif

Fotó: rosszkifogas.tumblr.com

Tegnap délután hozzánk is bekopogtak A Párt emberei, hogy írjuk alá a petíciót, mert Szeretett Vezérünk már megtette. Mer'hanem akkor lesz itt éccebolás gyerekterroristától alaptörvénybe foglalt nőerőszakolás jogáig minden. Mert ezek csak jönnek, jönnek és jönnek, elveszik a Semjéntől a Bibliát, Orbántól a kenyeret, Szijjártó kukájából öltöznek és beköltöznek Rogánék mellé, mert úgy hallották a faszbúkon, az a kecó korlátlan méretig képes tágulni.

Aztán mikor aszondod: "nem", akkor azt sajátosan dolgozzák fel.

Vagy úgy néznek rád, mintha magad generálnád ötszörösére a sort a teszkó akciós csirkefarhát osztálya előtt, vagy jön a végeláthatatlan: há'de mérnem? - azér, hazaáruló - fideszbérenc szópárbaj, mintha nem lenne se elég bajunk se elég dolgunk magunktól. Annyira nem vicces ez, hogy az apokalipszis lebegtetők arcán sem tudtam felhőtlenül röhögni, mikor aszonta nekik az egyik szomszéd: teccik tudni mire jó ez az ív meg az aláírás? A migránsterroristáknak nem köll majd keresgélni az ellenséget, ott lesznek szépen összeírva, tudják hova kell csapást mérni.

Mert ettől azért beléjük fagyott a buzgalom.

De tényleg szükség van erre? Egyrészt kurvára semmit nem tudunk még, kurvára semmi nem dőlt el se a kvótáról, se a visszatoloncolásokról, se dublini egyezmény tényleges alkalmazásáról meg semmiről. Egyelőre a kedveslakosság további befosatása és fideszes táborépítés zajlik csak, nem ezresével visszatoloncolás naponta. De erre mondjuk pont megfelelő lenne a köztereken felállított pultoknál gyűjtögetés is, nem volna szükséges egymásra ugrasztani az embereket.

Csak az olyan uncsi lenne, igaz, Viktor?

 

 

561 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr968069506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Terelés pl erről.

"Szaglásszanak máshol - Az EU sem bír a magyar korrupcióval"

magyarnarancs.hu/belpol/szaglasszanak-mashol-96822
úgy szeretném, ha hozzám is eljönnének egy ilyen ívvel, de sajnos a helyi hülyék már túlságosan jól ismernek ahhoz, hogy meg mernék kockáztatni :)
Teljesen hihető, hogy pár aláírástól lesz megvédve az ország, hogy már pont csak ez hiányzik hozzá.

Azoknak, akik nem tudnák: a dublini egyezményt fel lehet mondani. De akkor kurvára nem a gyíkember-tudjukki-ballibsi-soros összeesküvésre kell mutogatni, ha az EU-ban utána még a mostaninál is laposabban néznek ránk, és a fingjukat sem fogják ránk bízni. Ezt hívják majd úgy, hogy "ár" meg "következmény"...

Egyébként meg tessék ránézni egy térképre, és elolvasni hozzá ezt:
mno.hu/eu/szlovenia-dontott-kerites-lesz-horvatorszag-fele-1313299
...aztán lehet gondolkodni, hogy amikor az kész lesz, és a bevándorlók zsákutcába sétálnak, vajon meddig fogja bírni a híres tyúkháló a felduzzadt tömeget. Mert ez a mércéje az ország megvédésének, ha már, nem az, amikor csak elterelnie kell az áradatot. A kereszténység és az EU nagy megvédője, ja.

Számomra a leghihetetlenebb ebben az, ahogy néhányan tök komolyan veszik, hogy a muszlim métely csak Európa rajtunk kívül eső részét fogja szétrohasztani, és Magyarország ott fog állni, mint valami erőtér által védett sziget a vértenger közepén. Hát persze!
Egyébként meg kevés kétségem van, hogy az aláírásgyűjtés egyetlen dolognak szól: a tűzparancs előkészítésének és felhatalmazásának.
Milyen jól elsikálják a szart amit kavartak.
Fabius, gazoló még ilyen gifeket kérnék, ha lehet... :-)
Többet érnek ezer szónál.
@nandras01: Én elmegyek,írd meg a címed,a szart is kiverem belőled a saját udvarodon
"Beszédes, hogy az az ország a legszabadabb, ahol a polgárok a leginkább garantálnák mások számára is a szabadságot - a szabadság olyan különös jószág, amit ha másoktól elveszel, neked is kevesebb jut és fordítva."
Vakmajom.hu

Na, ezért fontos, h orban a migranskerdest napirenden tartsa...
@miszlik:

A legnagyobb 'országbaszófoskormányfőnek a "saját udvaromban is csak 'ezz jár az 'inzultációra:))

Gyere!!

'havasosbercike online???????:))

kepkezelo.com/images/ej7zzggryvvylk55mypa.jpg

Nem fogja lemosni az ócska migránstéma a többi faszságait!!!!!!
engem a munkahelyemen talált meg egy delikvencs az ívével. ezek után adtam neki az ívet.
@miszlik:

köszönjük az értékes hozzászólást.
@gazoló: az ilyen emberek (?) azt hiszik, hogy az aktusnál egyedul lesznek. Engem is fenyegetett mar paciens hogy szetuti a fejemet, de mondtam neki, remelem, tisztaban van vele, hogy a szetutesnel en is ott leszek es onnantol minimum keteselyes.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
.
Ismerek egy eléggé meggondolandó meghatározást is: az önként vállalt korlátozások biztosítják a szabadság érzetének legmagasabb fokát.

Csak elsőre, lehet, hogy még másodszorra is hülyeség, de nem.
@miszlik:
Gyere, ma 5-re, ne hozz védőfelszerelést, csak TAJ kártyát!
www.hegyvidekharcosai.hu
@dr. jenőke (jenőke):
De nem, elsőre megvolt:-))
A szépség is belülről fakad
@PeniValdes:
:-) Görbe tükröt próbáltam csak àllítani, már nem csinálom, öreg harcos vagyok, a fizikai győzelem már nem érdekes számomra, amióta láttam és tapasztaltam a csít.
..és még küldeném minden főnököt játszó pöcsnek,munkahalyieknek,politikainak,meg úgy egyáltalán :))))))))

www.youtube.com/watch?v=QtgR3182CfE

www.youtube.com/watch?v=KoIhaLlBJrs
Hehe, ha tudták volna, hová mennek!!!
Már írtam is, mondtam is, hogy Orbán helyzeténél, 'beosztásánál' fogva olyan információk (közérdekű adatok) tömkelegének birtokában van, amelyeket ha megosztana a népesség, a választók tisztábban látnának, könnyebben megértenék mi történik és miért.
De tekintettel arra, hogy az emberek tömegeit a hatalmának megtartása érdekében manipulálni akarja így az történik amit tapasztalunk, és már akkor sem hiszünk neki, ha egyszercsak tényleg itt a farkas.
Hihihi, az együtt is csatlakozott az aláírás gyűjtéshez.
@jaegtoer:
Ne féljél, rólatok nem tudnak semmit.
@DarthVader:

Nálam mindig élesre van fenve a fejsze és kéznél van!
Fodrászhoz meg menjenek inkább máshoz,ne kívánják ,hogy én válasszam el a hajukat:))

Szociális temetkezési hely meg hátul az udvarban:))
Amióta megtanítottam köszönni a hozzánk is besétáló fideszparasztot pár éve - majd rögtön el is köszöntem tőle - azóta békén hagynak... Ki érti? :)
@parti_giano:
"engem a munkahelyemen talált meg egy delikvencs az ívével"

No de kérem, hát a munkahelyen nem lehet politikai tevékenységet folytatni, nem igaz?
Ez a becsöngetés egy kapitális faszság. Amúgy pedig aggódom. Ha ez így megy tovább, Komáromy Gergőnek el kell gitároznia az Imagine-t. :)

Tizenegy rendőr sérült meg a franciaországi Calais-ban, miután keddre virradó éjjel a város körül várakozó migránsok rátámadtak a a Nagy-Britanniába tartó kamionokat védő rendőrökre. A rendőrök éjszaka többször is bevetettek könnygázt a migránsok ellen, akik barikádokat építettek és kövekkel dobálóztak.

mandiner.hu/cikk/20151110_ketszazotven_migrans_csapott_ossze_rendorokkel_calais_ban
@nandras01: Én is várom már azt a Fidesz aktivista nőt, aki minden választás előtt megpróbál megtéríteni - sikertelenül - de próbálkozását méltányolni kell. Most várom, hátha beállít ezzel az ívvel is.
@jaegtoer:

", és már akkor sem hiszünk neki, ha egyszercsak tényleg itt a farkas."

Már fel sem ismeri:(
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: nálunk évek óta nem jártak, pedig csak az ajtóból szépen nézve szóltam nekik, hogy a kapu zárva van, és a kedvükért nem másom ki kinyitni. Azóta nem is csöngetnek, lehet a kubatovis listán meg lettem jelölve :)
vagynetalántalán???? :S

Több száz DNS-mintát vizsgált meg a rendőrség, mert Kubatov Gábor fenyegetve érezte magát

A Fidesz-igazgató nem jön ki jól a Fradi ultráival, ezért igazán alapos rendőrségi nyomozás indult.

444.hu/2015/11/11/tobb-szaz-dns-mintat-vizsgalt-meg-a-rendorseg-mert-kubatov-gabor-fenyegetve-erezte-magat

---

amúgymegincsak vigyázó szemünket keletre tessünk vetni:
/traktoros fény a zészakában/

Apjához képest sokkal jobban teljesít lánya, Katerina, akinek boldogulását Oroszország pár befolyásos oligarchája egyengeti.

Katerina amúgy meglehetősen kerüli a nyilvánosságot, sokáig még a kiléte sem volt egyértelmű. A Reuters most úgy értesült, hogy a 29 éves nő a Tikhonova (Tyihonova) vezetéknevezet használja, és magát Kirill Shamalov hitveseként mutatja be. Kirill annak a Nikolaj Shamalovnak a fia, aki Putyin régi barátja, egyben pedig az orosz bankrendszer egyik legbefolyásosabb alakja.

A házaspárnak mintegy kétmilliárd dollár értékben vannak részvényei a Reuters becslése szerint, főleg energetikai területeken.

444.hu/2015/11/11/putyin-lanya-sajat-erejebol-boldogul-hatalmas-vagyona-putyin-korehez-tartozo-ferje-es-kiugro-egyetemi-palyafutasa-van-a-nyilvanossagot-kerulo-nonek
@jaegtoer: egy farkast anno fellőttek az űrbe, utána meg körbehordozták az országban, nemrég meg ott sertepertélt szíjjártó körül. aztán volt egy farkas mostanság, amit lelőttek. így ne nagyon ugráljunk az ordasok körül, mert még farkastörvényt alkotnak, még tán az alaptörvénybe is beemelik.
"Tegnap délután hozzánk is bekopogtak A Párt emberei, hogy írjuk alá a petíciót"

Fab, nálatok még egy kicsit is komolyan vehető Kubatov/Tilki lista sincs?
@The Ghost Wolf:

Talán hoz valami szuvenírt is. Műanyag véres kardot, vagy a szent korona kicsinyített mását.
@parti_giano:

az alaptörvény maga a farkastörvény.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Természetesen nem lehet. De ez vegytiszta hon- és nemzetvédés.
@Eszter jött: A múltkor fél tucat Fideszes hűtőmágnest hozott. Ki is dobtam az összeset, mert féltem, hogy elromlik a hűtőszekrényem. :-)
És azon van kiakadva a kisgeci, hogy egyesek miért turkálnak más kukájában. Alig várom, hogy neki is versenyeznie kelljen a patkányokkal, hogy ki ér előbb a kukához. dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2015%2F11%2F11%2Fluxuszako_szijjarto_kuka%2F
jót letted, mert valami idegenszívű hűtő esetén, még taszította volna a mágnes, és hülyén mutatott volna a föld felett lebegő jégszekrény :D
@The Ghost Wolf:

Te sem tudsz megbecsülni semmit! Legalább a mágneseket kioperálhattad volna belőle.
@PeniValdes: "Sanguinis martyrum, semen christianorum." (Tertullianus) Nem sikerült a pogány Rómának, nem sikerült a bolsevizmusnak, nem sikerül az "iszlámnak" sem.
Ismét beteljesülnek a szentírás szavai: "Ahol pedig elhatalmasodott a bűn, túláradt a kegyelem" (Róm 5,20).

idokjelei.hu/2015/11/a-muzulmanoknak-elege-van-az-iszlambol-irakban-egyre-tobb-menekult-ter-meg-jezushoz/

ON
@Imola Helyesi:

Imo, te majd málnaszörppel és pogácsával kínálod őket!! :-)
"...beköltöznek Rogánék mellé, mert úgy hallották a faszbúkon, az a kecó korlátlan méretig képes tágulni."

Hehehe!

Még szerencse, hgy a pórnép kecója nem képes ilyen csudára.:O
"Annyira nem vicces ez, hogy az apokalipszis lebegtetők arcán sem tudtam felhőtlenül röhögni, mikor aszonta nekik az egyik szomszéd: teccik tudni mire jó ez az ív meg az aláírás? A migránsterroristáknak nem köll majd keresgélni az ellenséget, ott lesznek szépen összeírva, tudják hova kell csapást mérni."

Tényleg, annyira nem vicces.
@Imola Helyesi:

Persze, mert így ők is felmérik a támogatóik körét. Hehehe.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): "Teljesen hihető, hogy pár aláírástól lesz megvédve az ország, hogy már pont csak ez hiányzik hozzá."

Az nagy szám lenne, ha a feliratkozókat később behívnák önkéntes határvédelemre a saját költségükön. Ha már alá is írták.:O
Készüljön fel, hogy egyszer csak becsengett önhöz egy békemenetes, és megtanítja rántást készíteni. :)

hvg.hu/itthon/20151110_A_COF_a_fozeshez_is_ert_es_a_szulok_felke
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): "Magyarország ott fog állni, mint valami erőtér által védett sziget a vértenger közepén"

Úgy, ahogy mondod. Mint a középkorban, amikor a határvidékre, a gyepűkre, az ütközőzónába telepített körüllakó népek. Mindenféle nációk a végeken, a magyarok a magban. A volt szocialista országok Románia kivételével ellenzik a kvóta-rendszert, és készek aktívan fellépni a brüsszeli betelepítési agresszió ellen: így Csehország, Szlovákia, Lengyelország, a balti államok, Szerbia, Horvátország, Szlovénia együtt az egy több mint százmilliós tömb, és körbeveszik Magyarországot; Fehéroroszország nem az a hely ahol próbálkoznának, büntetik a munkanélküliséget, Ukrajna meg.. hát..., ami azt jelenti, hogy egy több 100 milliós ateista-keresztény tömbben fogunk elvérezni - ha már vizionálunk... lássuk a rémképeket reálisan, fessük a falra az ördögöt realista stílusban.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

örüljön, hogy nem Gyurcsány Ferencnek írták.
@Pantagruel:

Reálisan a szerbek tökre leszarják, hogy hány menekült jön, amíg elég gyorsan tudják azokat buszokkal elszállítani a határunkig (de legalábbis nem látom az igyekezetüket, hogy feltartani vagy akár szűrni akarnák őket), Románia meg még ízelítőt sem nagyon kapott ebből a dologból, de mivel ők ketten gyakorlatilag a komplett déli-délkeleti határt jelenti, így a vázolt körbevédelem egyszer megbukott.

Másodszor ott bukik meg, ahogy ugye a picsa sem tudja még, mi lesz a németekkel meg az osztrákokkal, hogy náluk tényleg mennyire megy majd ez a beilleszkedés meg a visszatoloncolás, nem tartom valószínűnek, hogy mindenki tudomásul véve a döntést libasorban a repülőgépekhez vonul, tehát nyugatról sem kizárható némi pitty-putty. Ha már ördögöt festünk...

A horvátok még kérdésesek, de nekik meg a területükhöz képest olyan irreálisan nagy a védendő határvonaluk, hogy ha védeni is tudják, azzal csak elterelni tudják a bevándorlókat

Úgyhogy jól mondod, lehetséges az ütközőzóna, csak az Magyarország lesz, ahogy eddig is az volt. A V4-ek naná, hogy egyezkednek, hiszen hozzájuk rajtunk keresztül vezet az út, Fehéroroszország és Ukrajna esetében dettó.
@Pantagruel: oszt a középkor után mi történt. mondjuk, úgy a 15. század közepe felé?
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): hát igen, jól összefoglaltad, hogy ez van.

Kicsit előreszaladtam gondolatban, akkorra, amikor már Londonból és Berlinből közvetítik a lefejezéseket, mondjuk Szerbia EU-tag, és a domino-effektus hatására mindenki felhúzta a maga műszaki határzárát. Már mindenki belátta Merkel és Szigetvári Vikro igazát, hogy "a kerítés nem megoldás" - és a rendkívüli helyzetre való tekintettel, az Ottawai Egyezményt határozatlan időre érvénytelennek tekintve túl van a beléptetőtől beléptetőig húzódó aknamezők letelepítésének kényes procedúráján.
Fabius, bakker, adod itt ingyen az ötleteket, nálunk a piacon a kis fideszpultocska körül verekedtek a nyuggerek a gyüjtőívekért.
hmmm

Orbán amerikai főtanácsadója a horvát jobboldalnak is adott tanácsot

A Heti Válasz szerint a Fidesz csodafegyvere, Arthur J. Finkelstein is besegített a választási hajrában.

444.hu/2015/11/11/orban-amerikai-fotanacsadoja-a-horvat-jobboldalnak-is-adott-tanacsot
Azért érdemes elolvasni a linkelt facsén a kommenteket is...
Már annak, aki bírja az ilyesmit gyomorral.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

A felfokozott várkozással ellentétben elég szarul sikerült a tanácsadás.:O
Vagy esetleg a horvát többség nem vevő a demagógiára?
Na, csak jöjjenek hozzám kilincselni a bohócok.
Bizonyisten elküldöm őket a felcsúti -csípőben erős-szülőanyjanak az ánusznyílásába.
@CsekklisztNo.10Reloaded: te összefutottál a fecskével? röptiben? na az az igazi phova meditácijóóó!

akkor ezt csak neked!

www.youtube.com/watch?v=rCcQt62vThY
@nincs_itt:
:-)) latom ott vagy a szeren. Tong len az alapja mindennek..
Nincs semmi baj a fecskékkel sem de akkor inkább:)
youtu.be/S6KxA6H4aUg
@CsekklisztNo.10Reloaded: mi ez a marhaság?
szerintem maraggyunk az alapoknál. szemkörzés negyedóráig!

küldöm a segédanyagot:)))

www.napiszar.hu/Thumbnails/26571.w-800.h0.q100.jpg
@CsekklisztNo.10Reloaded: azért ezt is merem ajánlani:

www.youtube.com/watch?v=nvnas8sC4Fw

de keress rá starov-ra a jótyúkon,
@taga20:
Köszönöm, nincsitt az élet végéről beszélt, te meg az eredetről:-))
Ipman nagy csocsesz volt, Starov meg a brutális erő, amit én nyomtam ide az igy elsőre sok, tudom. De mivel számtalan élményem van róla, valós.
@CsekklisztNo.10Reloaded: ja, én is aszt hiszem, hogy valós, annyira, mint a fülöpszigeti kézzel műtős csókák, vagy mikor a seregben asztalt táncoltattunk:)

dártvéder meg hozzá járt faktra:))
@nincs_itt: haver, nekem ezekről a kapálózásokról, mindig ez jut eszembe:)))

www.youtube.com/watch?v=G0pCEEZwbmM
@taga20: na visekeggyé! yoda járt hozzá! meg Ip Man-hoz is!
@taga20: nem csoda, gondolom, te vagy az a hadonászó csóka, idétlen szoknyában...
@taga20:
Tudtam, hogy 1 sec alatt fogom rombadönteni hitelem. Basszus!
De mit is kezdjek veled, aki szerint Yoda is csak egy filmhős:-))?? Azért 20-szor megnézted?
@nincs_itt:
Ja, én csak a kemény videóra találtam rá, de ez az új ez pont az, (Chi), amit én is feltettem
Ugye, orosz fiúk nem viccelnek, akkor ez most már hivatalos:-))
@CsekklisztNo.10Reloaded: ölég régen futottam bele először... gyanítom, hogy "hivatalos"...
emlékeim szerint, már sztálin efti is gyűjtötte a sámánokat, meg hasonló "füves" embereket, mert rohattul érdekelte a parapicológija, meg a kapcsolódó uri gelleri izékok...
@CsekklisztNo.10Reloaded: de ölég legyen, mer Boli minnyá megkérdezi: "kitíccsalak kötschög?"
@nincs_itt:
Nem is merem ennyi ortodox ballibsi:-)) kozott ezt mondani, de nekünk is van pötty a seggunkon, nekünk is voltak sámánaink. Most csak Élő Istenünk van...
@CsekklisztNo.10Reloaded: hülye vagy???

kábé harmincnyolcszor:))
@CsekklisztNo.10Reloaded: mindig keverem ezeket:)

a piroska és a farkasból is a pornó változatot szoktam nézni:)))
@taga20: ott tényleg a nagymutter eszi meg a kiscsajt,mert fétékeny rá
@PeniValdes: szerintem te még a maszturbálást is unod:))
@PeniValdes: ja, én meg majd narmólis leszek... nő, oszt a dart maul a zsánere... ájvéééé!
oszt szegény én?

static2.fjcdn.com/comments/I+hear+he+s+a+real+sweetheart+irl+_29a5cb3e49868ebfb07ee6d62f67457a.jpg
@gazoló:
off
két napomba telt, de megtaláltam, neked és még aki kéri:

www.youtube.com/watch?v=DLEqxLV49Ws
on
@taga20:

Segíthetnél Neki egy kicsit,hogy ne unja annyira:))

www.life.hu/intim/20150508-igy-maszturbalnak-a-nok.html
@gazoló: minden napra egy nyalás?:)

inkább arról beszélj, hogy holnap hányat kapunk:))
@taga20:

A tippmixen a norvégokra fogadtam.

Remélem 'támadnak majd minket:)

u.i. degec:)
@ornagy50: ..."van még, ki rossz kedvüen ébred"...a 2/3 ország..:((
@ornagy50: ..."van még, ki rossz kedvüen ébred"...a 2/3 ország..:((
@evasanyoca: évike drága, új egeret kéne fogni a spájzban, me ez a mostani már szar:))
@taga20: hát látod inkább mán nem is irok:(
@taga20: hát látod inkább mán nem is irok:(
@taga20: azt a változatot, amikor a boszi ugrál a kerítésen?....kkk
lenne egy kérdésem :

szóval, hónapokig megy a rémisztgetés a migráncsok ellen, kvázi ebolát, szifiliszt, éccet, tetűt lehet tőlük kapni, mecsetek lesznek a templomok helyett és elveszik a szájunkból a lekváros kenyeret....amikor már minden Juliska néni beszarik a 8. kerben, akkor gyönnek elő a kérdőívvel, hogy segítsünk-e, fogaggyunk-e örökbe migráncsokat?

ez nem szemétség? van, aki ezt beveszi?
lenne egy kérdésem :

szóval, hónapokig megy a rémisztgetés a migráncsok ellen, kvázi ebolát, szifiliszt, éccet, tetűt lehet tőlük kapni, mecsetek lesznek a templomok helyett és elveszik a szájunkból a lekváros kenyeret....amikor már minden Juliska néni beszarik a 8. kerben, akkor gyönnek elő a kérdőívvel, hogy segítsünk-e, fogaggyunk-e örökbe migráncsokat?

ez nem szemétség? van, aki ezt beveszi?
@evasanyoca: Hááá pernye!!Ameg bűven "kétharmad"!:(
Gecivicctor nem a kereszténységet akarja védeni a muzulmánoktól hanem az uniós pénzeket. Ha a muzulmánok felélik neki már nem lesz mit lopni. Nem lehet osztogatni a strómanoknak.
@ornagy50: az az igazság, hogy nem akarom elhinni, hogy ennyire elhülyültünk..:(

@Oxica: ha az uniós pénzeet félti, miért reckirozza a viselkedésével a kirúgásunkat?
Magyarok fele gyakorlati analfabéta,végtelenségig lehet az orránál fogva vezetni...már csak a felüket kell elvinni az urnákhoz és lehet lopni a végtelenségig vagy addig míg van valamennyi Magyarországból.
@evasanyoca: Gondolkodni manapság nem "sikk"!!!
@mr Fülig Jimmy: ha ez így van, sosem volt ez az idézet aktuálisabb:

" S a sírt, hol nemzet sűlyed el,
Népek veszik körűl,
S az ember millióinak
Szemében gyászköny űl."
@Gábris szomszéd:

"szemtanúi voltak az Iszlám Állam kegyetlenkedéseinek, láttak, ahogy embereket fejeztek le és egyéb szörnytetteket hajtottak végre Allah nevében.

Az iraki muzulmánok szó szerint megrohamozták szolgálatukat, hogy megismerhessék Krisztust és a Bibliát."

Remélem, egyháztörténetről nem esett szó, ld katarok, eretneküldözés, stb.
@Oxica:

Ez mekkora duma!
És sajnos nem duma.
@CsekklisztNo.10Reloaded:

Ja. És az Élő Istenünknek is hiányzik egy piros pötty. A homloka közepéről. Piros. Érted, ugyi?
@evasanyoca:

"_" S a sírt, hol nemzet sűlyed el,
Népek veszik körűl,
S az ember millióinak
Szemében gyászköny űl."_"

Magyarítva mai korra:
[...]
S az ember millók környül
mind-mind megkönnyebbül.
@taga20: ilyen kérdezőt ajánlok, bár némi(nemi) nyelvi problémák akad6nak:
www.caak.mn/downloads/images15/201510/zgarah/18.jpg
Jellemző, hogy amikor már a szomszéd nénike is tenoristáktól retteg -- mert a csapból is ez folyt--,
akkor előállnak egy ilyen fekáliával. Ettől függetlenül még további 120 évet nyugodtan eléldegélhet, anélkül, hogy menekülttel valaha is találkozna.

Érdekes, ilyenkor nem probléma a népszavazás kérdése!
Az értékelésbe pedig úgyis csak a kérdezők számára kedvező válaszokat tartalmazó ívek kerülnek, úgyhogy akárki láthatja, ők csak azt... amit a Nemzett kíván.

Jelzem, senki nem fog aggályoskodni. miért is?
@ornagy50: azt már Torgyán is megmondta, hogy bolsevista trükk!
P @taga20: amint a farkas éppen felpumpálja a gumiPiroskát? vagy amikor éppen falja? :D

--Na de Piroska! A héten ez már az ötödik ordas!
@jaegtoer:"S az ember millók környül"

ezt úgy értem, hogy körülöttünk mind-mind megkönnyebbül, hogy nem vagyunk?....vagy nem jól értem?
.
Tóth Árpád: Esti könnyek
(részlet)

Éjfél lett lassan... s lomhán nyúltam egy szivarért én
S furcsa csodának tetszett, hogy elhagyottan nyúló
Ujjaim közt víg fénnyel föllobogott a gyujtó
S hogy törődött ajkamról illatos füst szállt békén.
S aludni készülődtem s úgy nyujtózott karom,
Mint ólom-Krisztus karja elvadult út keresztjén
És elgyötört orcámat lassan aláeresztém
S az "elvégeztetett" vonaglott ajkamon...

.
.
@DarthVader:
Hogyne érteném! Az a bizonyos 3. szem, ugye? Ja, nem is...
Áááh, hagyd a fenébe, ezt más úton kell megoldania a népnek: minden változásnak belülről kezd kezdődnie. Tudom, baszki, az sose lesz...
@DarthVader: " hiányzik egy piros pötty."

De az nagyon hatásos volna az unokáim jövőjére nézve..
@CsekklisztNo.10Reloaded: " minden változásnak belülről kezd kezdődnie."

Ahhoz kellenének a márciusi ifjak akik manapság nem teremnek...
@evasanyoca:

Nem.
játék a szavakkal.

'S a sírt, hol nemzet süllyed el,
Népek veszik körül,
S az ember millióinak
Szemében gyászkönny ül.

körül - környül
gyászkönny ül + eb (kutya)

s lőn:

S az ember milliók környül
mind-mind megkönnyebbül.

Ámde egy kérdést közbevetve:

Kinek, kiknek hiányoznánk? Mely országoknak, milyen népeknek?
@taga20:
na haragudj, ez borzasztó. melyik barom köti be úgy a bojlert, hogy félcolos vascsővel áll be, és rézzel megy tovább? nem lett volna egyszerűbb rézzel megoldani az egészet? vagy csak kontár volt a kisiparos?
lerí az egész képről. igénytelenül kivitelezett fürdőszoba, gagyi berendezés, nem is értem, nekem nem volna kedvem olyan helyen zuhanyozni, ahol ki van nekem készítve a műbré.
@parti_giano: a királyság egy huszáros rohammal offolta magát bő háromszáz évre, biztos kínosnak érezte a verhetetlen helyzetet
@parti_giano: mármint ez későbbi sztori, de ez lett a vége
Ajtóig is kell hozni a migráns vitát, mert azért ez mégis szebben mutat a kérdőíveken, mint az, hogy a kormány felszámolta a gyermekéhezést. Csak azt nem árulták még el, hogy hol?

"...Az Orbán-kormány a felsorolt intézkedésekkel felszámolta a rendszerszintű gyermekéhezést és nyomort... Egyéni esetek természetesen lehetnek, és azt sem állítom, hogy kevesen, de az nem a rendszer rossz vagy hiányos felépítéséből fakad. Sokkal inkább emberi mulasztásból, szülői felelőtlenségből..."

Aztakurva felelőtlen szülője!
Ja, hogy nincsen neki munkája, még közmunka se? Azért is a gyurcsányahibás. Nahát.

index.hu/belfold/2015/11/12/gyermekehezes_felelotlen_szulo_hegedus_zsuzsa/
A fidesz egyik legnagyobb bűne a sok között :(

Újabb pofon a devizaadósoknak?

Egy nemrég megjelent törvény miatt okafogyottá válhatnak azok a perek, amiket devizahiteles adósok kezdeményeztek a bíróságon azt kérve, hogy állapítsák meg hitelszerződésük érvénytelenségét. Lapunknak nyilatkozó ügyvédek szerint az új jogszabály alapján még akkor is az adósokat sújtják az árfolyamváltozásból fakadó terhek, ha a szerződés érvénytelen. Szerintük viszont mindez ellentétes az Európai Bíróság és a Kúria döntésével is.

mno.hu/belfold/ujabb-pofon-a-devizaadosoknak-1313571
OFF

Ilyen ország nincs: 7 év börtönt kapott a tulajdonát védő "fagyállós gazda"

alfahir.hu/ilyen_orszag_nincs_7_ev_bortont_kapott_a_tulajdonat_vedo_fagyallos_gazda

ON
@öregmatróz:
Nincs semmi baj, a 2026. évi márciusi ifjak már tűkön ülnek:-(
@jaegtoer:

"Kinek, kiknek hiányoznánk? Mely országoknak, milyen népeknek?"
...sokáig forgattam a földgömbömet, józanul meg kellett állapítanom, hogy én nem tudok mondani senkit...:(.
@Gábris szomszéd:
Megölt egy embert, szándéka, tudata átfogta.
Ha a gyerek átmaszna egy kerítésen a labdáért, amibe egy barom áramot vezet...?
@CsekklisztNo.10Reloaded: Igazságszolgáltatás helyett, jogszolgáltatás. :(
@CsekklisztNo.10Reloaded: "A közvélemény jelentős része úgy tekint az ügyre, mint az igazságszolgáltatás és a jogszolgáltatás közti párharcra, hiszen egy saját tulajdonát védő ember védekezésébe halt bele egy rossz előéletű, kábítószer- és alkoholfüggő tolvaj. Ám ezzel hiába lepleződött le egy egész bűnbanda, a törvény ökle mégis a borosgazdára csapott le, ami hét év börtönt jelentett. Ilyenkor kellene elgondolkodni azon, hogy miért is alacsony az igazságszolgáltatásba vetett hit...

Ma tehát a magyar emberek okkal érezhetik, hogy az állam nem védi meg őket, de elveszi az önvédelem lehetőségét is. Ha pedig valakinél elszakad a cérna, és a tulajdonának sorozatos fosztogatása után egy elkeseredett, jogon túli lépésre szánja el magát, az a lehető legszigorúbb büntetésre számíthat"
@Gábris szomszéd:
Persze, jó lenne, ha rendőrség kapná el a tolvajt. De ez nem jogosít fel senkit h a huje boráért megöljön bárkit. Ez aránytalan. Nem önvédelem.
@CsekklisztNo.10Reloaded:

A hét év mennyire arányos, amikor a cikkek szerint még az ügyész sem tartott indokoltnak ilyen súlyú minősítést?
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): "...az ügyész sem tartott indokoltnak ilyen súlyú minősítést?"

Nem hallottál még oylat, hogy az ügyészek szerint valami bűncselekmény, a bírósg szerint meg nem az, és vice versa?

Persze, a kamrára meg még ajtót sem tett annak megakadályozására, hogy oda rajta kívül senki ne tudjon bemenni. Mi történt volna, ha a saját gyereke-rokona iszik ebből a nyanvadt borból? Egyébként meg miért nem vitte haza a házához azt a néhány liternyi bort?
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Jo kérdes. Nyilvan volt precedens már, lehet, h példát is akartak ezért statuálni. Lehet, h a büntetési tétel alsó határa 5 év is elég lett volna...
De ne csináljunk mártírt egy gyilkosbol.
Ugyanakkor érzem a kisember kiszolgáltatottságának problémáját, h o csak a borát védte, Simicska 100 mrdot lopott, oszt jónapot. Persze igy nincs igazság.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Az is igaz, h mondjuk Franciaországban, Provanceban a gyerekeket kiskorukban megtanítják, h más telkére tilos bemenni, mert mivel ott vaddisznók élnek, ezért minden házban van fegyver és az első zajra lőnek, utána kérdeznek... De itt mások a szabályok.
@CsekklisztNo.10Reloaded:

Nem tartom mártírnak, mert ártatlannak semmiképpen nem nevezném.
Csak a 7 évet sokallom, mondjuk annak fényében, hogy pár napja volt hír, családok közti vita közben úgy lerúgni a terhes nőt, hogy elvetéljen, a nőt magát meg csak a gyors orvosi beavatkozás tudja megmenteni, az 1,5 évet ér.
ennyi:

Hogyan csináljunk egy maroknyi emberből tömeget?

Az MTI fotója szerint hatalmas tömeg köszöntötte Orbán Viktort Nyíregyházán. A helyi újság fényképe szerint viszont alig voltak. Le is vették gyorsan a cikket.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fkultur%2Fmedia%2F2015%2F11%2F12%2Fhogyan_csinaljunk_egy_maroknyi_emberbol_tomeget%2F
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Bűvésznek kellett volna ezeknek menni, nem fotósnak.

Az Operaház előtt is hogy el tudták tüntetni a TÖMEGet!
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): á, csak fotóboltoskodnak, mint a nagy elődök keleten és nyugaton, aki nem kell azt kiradírozzák, aki meg kedvenc, az olyan helyekre kerül, hol soha nem járt...és még újságot is olvas, amin dátum is van :D
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): jahhh, és nem bűvészek, hanem közönséges rablók és tolvajok

Farkas Flórián pénzt ígért a hallgatásért

Egyetlen ok miatt omlott össze a Fidesz roma főpolitikusának stratégiája: eltűnt a pénz.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2015%2F11%2F12%2Ffarkas_florian_penz_hallgatas%2F
amúgy meg a kedves mama, hogy szakadna rá az ég ezekre a dilettáns barmokra máááár:

Egy kormányzati gyógyszerészeti intézet vezetője szerint a gyermekgyógyászatban megkérdőjelezhetetlen a homeopátiás szerek létjogosultsága

A homeopátiás készítményeknél a hatásosságot nem kell bizonyítani – mondta Pozsgay Csilla, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet főigazgatója.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2015%2F11%2F11%2Fegy-kormanyzati-gyogyszereszeti-intezet-vezetoje-szerint-a-gyermekgyogyaszatban-megkerdojelezhetetlen-a-homeopatias-szerek-letjogosultsaga
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Méghogy nem bűvészek:S!

Érdekes, hogy a pénz az csak úgy el szokott tűnni. Csak hát a pénz olyan, mint az energia, nem tűnik el, csak átalakul...
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Ok! Hát igen, arra másfél év??
Sajnos itt a minősítés nagyon számít: mi volt az elkövető szándéka, meg akarta-e ölni a hobot/ anyut illetve kellett volna-e tudnia, h cselekedete mire vezetett.
Nehéz ügy...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

No, már csak drJózsi bácsi hiányzik az ordítozásával, hogy monnyonle.:O
@CsekklisztNo.10Reloaded: Így járt. A szülő felelőssége. A gyerek az ablakon is kimászhat a párkányra. Átmászhat a kerítésen az állatkertben, bemászhat egy sima kerítésen, ahol harapós a kutya, leléphet a járdáról a forgalmas úttestre stb. Vigyázni kell a gyerekre.

Amúgy meg nem kell túlozni, hogy "ölt", meg hogy "embert": nem Kodály Zoltánról beszélünk, és vegyünk egy kcisit vissza: ne képzeljük már antropológusnak, Sherlock Holmesnak magunkat! - se a bírót! Az van, hogy felfordult egy narkós retek tolvaj. Na és? Maradt még elég. Ott dögöljön meg az összes, ahol van! Maximum annyi mondható el, hogy a per során meggyőztek - az ügyész, a vád? - egy arcot, akit bírónak hívunk, hogy a vád állítás helytálló, s akinek így megismerhettük szubjektív véleményét az esetről. Kívánok neki is hasonló jókat, mint amit kapott a vádlott, sem többet, sem kevesebbet. Esetleg beperelhetnék az orvost is emberölésért, hiszen téves diagnózist állított fel, ebbe halt bele a szegény szerencsétlen. Nevetséges és szánalmas bohóckodás ez.
"Iráni bunkóság, nem ebédel az elnök a francia elnökkel, mert bort is szolgálnak fel és ettől iráni kérésre sem hajlandóak eltekinteni: meginnia persze nem kéne, csak elviselnie a látványát. Pont ez a probléma minden vallási és egyéb fanatizmussal: nem tudja elfogadni a más véleményen lévők álláspontját, csak a sajátját és mindenki másra rá akarja erőltetni a sajátját. Ez az, ami nem egyeztethető össze a Felvilágosodásban gyökerező modern európai értékrenddel: tolerálok minden más véleményen lévőt, de azt nem torelálom, aki nem tolerálja a más véleményen lévőket. Ha valamit lehet szeretni a franciákban, ahogy következetesen ragaszkodnak a republikánus tradícióhoz, mégiscsak Voltaire hazája, nehogymár a világi államnak egy vallás előírásait kelljen követni, bármilyen vallás is legyen az."
Vakmajom.hu
Ez a migráns vitától sokkal fontosabb kérdés, még sem foglalkozik vele a kutya sem. Már 25 éve.

www.vg.hu/kozelet/tarsadalom/rohamosan-fogy-bekes-megye-nepessege-460792
@CsekklisztNo.10Reloaded:

Azért ha eljössz hozzánk vendégségbe, főleg úgy, hogy én hívlak meg, akkor nekem kell a te igényeidet kielégíteni. Ha te éppen nem szereted a libacombot, nyilván nem azt teszek eléd, és szerintem ez érvényes a borra is. Én meg is szoktam kérdezni a meghívottakat, hogy ki mit nem szeret. Nagyon rossz vendégség az, amikor egyetlen vendég is feszeng, mert nem érzi jó magát, pl. azért, mert amit feltálalnak, azt ő pont nem szereti.
Valahogy olyan izmozós lett a világ, eltűnőben a tolerancia.
@látjátok feleim szümtükkel:
Ez is igaz! De nyilvan az iráni elnöknek halal kaját szolgáltak volna fel, semmit nem kellene elfogyasztania, amit vallása nem enged, csak(?) el kellett volna viselnie, h meghívója iszik egy pohár bort. Ez provokáció? Biztos különben, h a diplomáciai etikett szolgál erre is útmutatással. Persze a kérdes ezen túlmutat, jelen aktualitása az, hogy az egyébként befogadó európai értékrendet mennyire lesznek hajlandók elfogadni a menekült/migránsok. Ha nem, és " terrorizálni" fogjàk vallási dogmáikkal a befogadó államokat, akkor a beilleszkedésükkel gond lesz.
@látjátok feleim szümtükkel:
Az iráni és a francia elnök témájához.
Azt mondod, hogy a hazai vendéglátásban a vendéglátó alkalmazkodik a meghívott ízléséhez.
A helyzet nem összehasonlítható.
Az iráni elnök nem a választás lehetőségével élt, hanem a tiltás eszközével , amikor nem ült le a francia elnökkel. Óriási különbség, és kifejező.
Ebben a szituációban látható, hogy a fanatikus vallási meggyőződés és hit ezeknél az embereknél mennyire veszélyes a velük nem azonos nézetű társadalmakra nézve.
Ez a fanatizmus ellentmondást nem tűr, agressziót hoz felszínre a részükről, amely minden konszenzust kizár, horribile dictu, az együttműködés legfőbb ellensége.
@CsekklisztNo.10Reloaded: @látjátok feleim szümtükkel:

Engem mondjuk az is érdekelne a kérdésben, hogy mi van/lenne ha a francia elnök menne Iránba, és ott kérné, hogy ő azért csak meginna egy pohár bort...

Az egész egyébként ilyen szempontból nem szól másról, mint arról, hogy semmit nem bíz az emberek önmérsékletére, önfegyelmére. Mintha a bor lenne a hibás azért, mert ha mértéktelenül fogyasztják, akkor attól az ember mindenféle hülyeséget csinál meg alkoholista lesz. Ezért dugják a nőiket is burkába, mert ha már a nőnek muszáj utcára mennie, minimalizálni akarják az esélyét, hogy bármely férfiban is tisztátalan gondolatokat ébresszen, és ha mégis így történik, az a nő hibája. Mintha egyébként azt a nőt, amelyik egy fokkal is jobban néz ki, mint egy zsák krumpli, azt már szinte kötelező lenne megerőszakolni vagy elcsábulni neki. Egyes keresztény irányzatok ezt egyébként ugyanígy kezelik, nem kell az iszlám "elmaradottságára" mutogatni.

Lehet ezt hagyománynak nevezni, csak mert régóta így csinálják, de a hagyomány maga is ezért alakult ki. Mert ha már ott isszák mellette a bort, akkor ő azt megkívánhatja, és az neki már bűn.
mekkora faszparaj ez a lázár na meg a fidesz nevezetű maffia:

Orbánék kibabrálhatnak az egykékkel

2015. november 12., csütörtök, 15:40 Utolsó frissítés: 7 perccel ezelőtt

Szerző: MTI

A nagycsaládosok gyermekei kapják ingyen az útlevelet - javasolta Lázár jános, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Az útlevél ingyenessége a nagcsaládosok gyermekeinek a rezsicsökkentés újabb eleme lehetne - derült ki Lázár János szavaból.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy a kormány a jövő héten tárgyal a családtámogatás rendszeréről, a családi otthonteremtési kedvezményről, a nemzetgazdasági tárca pedig egy lakáspolitikai csomaggal is készül.
muhahhahhahhahhaaaaa, taplók egymás között...

Havasi Bertalan mostantól Rogán Antal minisztériumában dolgozik

www.origo.hu/itthon/20151112-lazar-janos-orban-viktor-havasi-bertalan-miniszterelnoki-kabinetiroda.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ez még kérdés azután, hogy a gazdag gyerek többet ér nekik, mint a szegény, és hogy mennyivel?
a narancsmaffia mindent visz:

Se venni, se szívni
nem lehet majd bárhol

Hamarosan együtt didereghetnek a dohányosokkal az e-cigarettások, és állhatnak sorba a nemzeti dohányboltokban.

www.origo.hu/gazdasag/20151111-elektronikus-cigaretta-e-cigaretta-nemzeti-dohanybolt-dohanytermek.html
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): nekem már régen nem, de ha már egy narancsdroid elgondolkodik, már megérte
@látjátok feleim szümtükkel:

"Ez a migráns vitától sokkal fontosabb kérdés, még sem foglalkozik vele a kutya sem. Már 25 éve."

Ebből a kutyákat tessen kihagyni, nem ők tehetnek róla.
Fekete Gyula ugatta eleget.

Vau!
@Pantagruel:

Ritka pillanat, egyetértek. Egy-két jelzőszót figyelmen kívül hagyva
@CsekklisztNo.10Reloaded: Bocs, hogy kiváncsiskodom de végül kimentél külföldre? ;)
Nomostan, a helyzet az, hogy a magyarországi migráns vitát nem kell házhoz hozni, mert az már itt van, sőt, már akkor évszázadok óta itt volt, mikor Orbán Viktor még nem is létezett.

A mi saját, különbejáratú migránsainkra is jellemző, hogy más kultúrát képviselnek, viszont a befogadásukról nem kell népszavazást rendezni, mert a kérdés már rég eldőlt: ugyan itt élnek Magyarországon, de nincsenek befogadva. Hogy ez kinek a hibája, az vitatott, szerintem mindkét oldal ugyanúgy tehet róla. Nem ártana, ha inkább ezzel foglalkozna az ország, mintsem azzal a párezres "tömeggel", akikről a befogadási vitát gerjesztik azok, akiknek ez hasznára válhat.
@Pantagruel:

Amennyiben valaki a helyzetértékelés kiindulópontjának választja a:

"Az van, hogy felfordult egy narkós retek tolvaj. Na és? Maradt még elég. Ott dögöljön meg az összes, ahol van!"

mondatokat, és reméli, hogy a felfogása elterjed, akkor nemsokára maga is számíthat rá, hogy legközelebb, ha rosszul parkol, valaki felrobbantja kocsistul, lovakostul (átlagban úgy 125). Ott dögöljön meg, az összes rosszul parkoló, ahol van! És az is, akinek a kutyája a kapu elé piszkított! Meg mindenki, aki nem én vagyok! A határ a csillagos ég.

Megjegyzendő még, hogy az orvos a "téves diagnózis" felállításakor nem direkt állította fel azt, ha valaki abban a logikai tévedésben leledzene, hogy a két eset azonos.
@100 kóbor kutya:

Azt nem tudom mit ugatott, de jó fej , és jó író volt.
Ő a mi focistánk volt, még is nagyon kevesen tudják. Pedig megérdemli, hogy emlékezzenek rá a magyar focit kedvelők.

index.hu/sport/futball/2015/11/12/meghalt_varhidi_pal_az_arancsapat_keretenek_tagja/
@látjátok feleim szümtükkel:

Volt fradistaként főhajtás a nagyszerű labdarúgó és edző előtt!!!

Életében sajnos nem láthattam játszani a nagy stratégát:(

Mekkora játékosok nőttek feljátszottak a vezetése alatt:Fazekes,Törőcsik,Bene,Tóth András,Zámbó,Göröcs,Dunai II.stb.

hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1rhidi_P%C3%A1l
@vakapad:

Mindig érdekes perspektívát nyit az a formula, amely a tolvajt jobban védi, mint a meglopottat, de az igazi az, amikor a bűnüldözés rá se mozdul a kisemberek megkárosításának megszüntetésére, ellentételezésként falaznak a nagyhalaknak, hogy zavartalanul lophassanak.
Tolvajnak áll a világ.

Úgyhogy álljon bele ebbe derékig nyugodtan.
@jaegtoer:

Ezt én jobbnak tartom, mint a nyakra-főre való gyilkolászást, amelyhez hamar eljuthatunk, ha úgy folytatjuk, ahogy gondoljátok.

Akinek nem tetszenek a tolvajlások, azoknak javasolnám a Pintérhez való fordulást. Ő mondta, hogy lesz itt rend.

A nagyhalakat illetően én már régóta javasoltam egyfajta megoldást, de nem tetszett, és nem is tetszik. Sőt, ahogy látom (amilyen erők működnek ennek ellenében) nem is fog tetszeni. Ebből következően csak Pintér marad.
@Gábris szomszéd:
No para, Gábris:/)
Nem, de nem mondtam ilyet szerintem.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Hááát, szerintem nem kapna. Pedig az arabok jó vendéglátók.a perzsák is:-)
Nehéz kérdes amit mondasz, mert meddig terjed, h más vallási szokásait tiszteljük? Ez az ő vsllásuk szerves része, ami a mi olvashatunban "baromság", túlságosan merev, értelmetlen? Ugye. Persze van értelme, buddhisták szerint se kell bódító italt fogyasztanod.( kivéve amikor a bangladesi haverom a ramadám alatt szórakozik, h még nincs 7 óra, nem ehet-ihat, majd 7:02-kor megiszik mellettem egy üveg bort a borfesztiválon:/))
Amit a nőkkel művelnek az szégyen, hinduk dettó!!, persze a keresztények is lenézik a nőket... No comment.
Igy nehezen fog együttélni sz európai nyitott tarsadalom és a bevándorlók, de persze sok muszlim fel fogja adni merev hitét, anélkül hogy vallását fel kell, hogy adja. Talán ez a kiút.
@CsekklisztNo.10Reloaded: haver, ez a ramadám a képmutatás magasiskolája. ahogy meg a kába követ dobálják, azon behalok:)
@taga20: DDD

Verik a hoppot a 'pedoprófétára,utána meg isznak,..sznak,nőket köveznek,gyerekeket fejeznek,hogy kapnák be!!
@CsekklisztNo.10Reloaded: Valami angliai tervekre emlékszem, de sebaj. :)
@gazoló:

'Minnyá nyerek a tippmixen 'oszt én is inni fogok!!
Wazz nem tudok a magyaroknak szurkolni!
ááááá ez már súlyos,defekt,hazaárulás ugye!
@gazoló: Az hát, amúgy én sem drukkolok. :)
@gazoló: ja, a hülye állatok, még a bicikliseket is kitiltyák:))

www.keptelenseg.hu/keptelenseg/bringas-csajok-74770
@Gábris szomszéd: D

Csalódtam a 'magyarságteljesítményedben:))
@gazoló: megfertőztük ártut. napok múlnak úgy el, hogy nem gyurcsányozik, vagy nem rak be egyetlen alfahírt sem:))
@taga20:
Amikor előveszem a spirituális énem, akkor azt gindolom van értelme: böjt, megtisztulás. Minden vallás szerves része. Órákat tudnék róla mesélni :-)))
Persze fel szívvel semmi értelme, de az más sztori.
A Sátán megdibálása ----- háááát, de nyilván ott a zarandoklás a fő indok, az meg megint lehet "értelmes"
Szerintem nem véletlen, h Rushdie-ra a Sátáni Versek miatt mondtak fatwah-t. Nekem az a könyv, Mohamed próféta kételyeiről szól - az meg hogy a f@szban lehet?:-))

Szerintem minden hit alapja a kérdes es a kétely. Anélkül fanatizmus
@Gábris szomszéd:
Jo helyen kapisgálsz:-)) de szerintem fordítva van a dolog. Mivel sokáig éltem Albionban és angol állampolgár is vagyok, lehet, h innen van valami kifelé tekintés. Lehet, h párszor visszamentem volna?:-) sok üzleti utam volt (ha nem érted félre)
@CsekklisztNo.10Reloaded: haver, ez a megtisztulás, amit a mohamedánok nyomnak, az egy közröhej.

nekem van egy haverom, aki jan. 2-től zoltán napig egy kortyot se iszik, pedig utána nem szégyenlősködik. na ez tisztulás:))
@taga20:
Hihetetlen, h a te eszeddel nem érti valaki mi a különbség a rehab, meg a léböjt között..
Bőrlégzésről már hallottál? Mennyit kell nekem itt prédikálnom, h felszedj egy kis tudást?:-))))
@taga20: Haver ezt láttad már? :D

Melyik a legjobb komment Orbán Viktor állatkerti videója alatt?

444.hu/2015/11/12/melyik-a-legjobb-komment-orban-viktor-allatkerti-videoja-alatt
@CsekklisztNo.10Reloaded:DDD

Bundákat?:)
Itt csak 'ravaszdiakat látni meg néhány cérnagilisztát:))
@Gábris szomszéd: dehogy, a torkomban dobog a szívem, hogy mennyit kapunk osloban:)))
De most már aztán Ria!Ria!Hungária!!
@taga20: Van egy olyan sejtésem, hogy nagyon izgulsz a gombócból is sokért. :)
@gazoló:
iGaz:-))
Majd küldök pár művészit is..
@Gábris szomszéd: ez a norvég királyi himnusz, nem az angol himnusz véletlenül?
@taga20: Az elején az angol volt, utána a miénk aztán a norvég. :)
@Gábris szomszéd: és az angolok a második félidőben kapcsolódnak be?:)
@Gábris szomszéd: gecivitya liblingje betalált. a végén még igaza lesz a kis gecinek?
a faszt!:)
@Gábris szomszéd:
Háálelúúja, igen!
Nagyon szurkolok, hogy kijussunk az EB-re!!
Hogy ott ez a teljesítmény mire lesz elég az olasz-belga-német-spanyol-portugál válogatottak ellen...?
Azt kábé tudjuk.

De hajrá:O
@Knósszosz: Én nem élem magam bele semmibe. Ja de mégis, max. valami ilyesmibe. :)

youtu.be/2NaC6zREymY
@taga20: Aktuális piktor idézet a nem rég linkelt ténytár blogról. :)

„A mi kormányunk 1998 és 2002 között sok támogatást adott a labdarúgásnak, a tapasztalatok alapján van, ami nem volt sikeres, van, ami folytatható. Az biztos, hogy a profi labdarúgásra nem szabad költségvetési pénzt költeni" - mondta Orbán Viktor 2010. január 28-án.

tenytar.blog.hu/2014/03/27/orban_viktor_legnagyobb_szelkakaskodasai_a_tenytaron
@Gábris szomszéd:
Persze, emlékszel még, hogy a volt kecskeméti bemutatón a Rafale volt a kedvencem, kösz!
A focit meg itt hagyjuk abba, ki a f@szt érdekel...?

Ha csuda folytán egyszer végigverjük majd Európát(...), akkor lesz német nyugdíj is, meg holland orvos fizetés is?
Vagy marad minden úgy-ahogy, csak több szotyola fogy..?

A foci az fontosabb lesz lassan mint a GDP, szóval Ctrl+alt+del... inkább alszom.
@Knósszosz:
.
Hagyd már ezt a szotyolát!
Magyarország jobban teljesít, így hamarosan áttérhetünk a tökmagra.
Az lesz majd a menő, amikor a tökmag tökmagot rág.
@Knósszosz:
És nézem a meccset, marha izgalmas.
Oroszlánként harcol a magyar válogatott.
Az, hogy ezért páran páran kiutaztak Norvégiába, az tiszteletreméltó. Hogy nem értem..? - az meg az én bajom.

A zsuzsikát meg lecserélte a Storck... tényleg, ott volt?
Nem is láttam.

Holnap péntek 13 - szóval para van, megyek is aludni.
'cakát!
@dr. jenőke (jenőke):
:))
Inkább tolj valami aktuális verset, amely kellőképpen 'dicsőíti' a regnáló fociokos tetű nagyságát! Na, van ilyened? Szedd össze magad!-:)))
@Knósszosz:

Ne kösd gúzsba jenőke szárnyaló képzeletét!
Romhányi József: Focimeccs

Huszonkét esztelen, félmeztelen egyén,
egymás hátán-hegyén
nyüzsög lenn a pályán.
Mások mája táján taposnak,
és ha elég laposnak
lát a bíró minden egyest,
megítél egy tizenegyest.
S mert a szegény feje tizenegyest kirótt,
a fele közönség átkozza a bírót!
De senki sem csendes a nagy embertömbből,
mert a másik fele harsány éljent bömböl.
Ezalatt a meccsen néhány sípcsont reccsen,
szerteszét vér freccsen. Fel sem veszi egy sem
a fetrengő játékost. Fontosabb a játék most.
A vad középcsatár átgázol a bekken.
Úgy esik az össze, hogy csak meg se nyekken,
azután a labdát megcélozza jól: goóóóóóól!!!!
Egy alacsony néző, ki oda nem lát át,
ordítva paskolja a szomszédja hátát:
vegye le a kalapját, mert szétverem alapját,
azt a kerek tököt! S feje felé bökött.
Erre az: Ó! Te gaz! Engem sértegetni mersz-e?
Persze! Mind a ketten szólnak egy-két havernek:
Gyertek, fiúk segíteni, ha vernek!
Jöttek is mind verekedni, úgyis kezdtek berekedni.
Buzgón verekedtek, bíz nem voltak restek!
S időnként a gyepre elnyűtt testek estek.
De a két okozót rejti már a bozót.
S merre egy rést leltek, gyorsan elszeleltek.
A többit azután alig egy-két nappal,
a derék rendőrség verte szét kardlappal.
Le a kalappal!
Megosztás:
@evasanyoca:

T. Asszonyom, miután láthatóan nem ért a focihoz, kérem, másutt fejtse ki elítélő nézeteit (ha más tollával is), ahol laikusként egymás között vannak.
@vakapad:

T.Uram!
Én zöld-fehér vérrel jöttem a világra, édesanyám zöld-fehér tejjel szoptatott, Ön nem biztos, hogy látta, de én igen, Albertet, Fenyvesit, Rákosit,Mátrait és a többi számomra oly kedves focistát rúgni a bőrt élőben.....Ön nem tudhatja, hogy laikus vagyok-e vagy nem.....én viszont megtudtam, hogy Önnek nincs humorérzéke.
u.i.: nem kérek Öntől engedélyt.
..
@Knósszosz:
Sajnos az egyetlen valamire jó verset @evasanyoca: elhalászta előlem.
Vers helyett:
Egy focista panaszkodik egy szurkolónak:
- Képzelje, 8 hónapja nem kapunk fizetést!
Mire a szurkoló:
- Én meg már 20 éve nem láttam focit.

De! Talán megteszi a "Lúzer induló" megnevezésű eposz.

Megint egy fűbe döngölés,
A lábunk júj de fáj,
Minden meccsen nagy verés,
De talpra kell, hogy állj!

Szurkolj és jók leszünk,
Hagyd a rossz dumát,
A Lúzer FC passzok nélkül
Fényezzen csukát!

Nézz ránk, mi lőttunk már gólt,
Az a jó passz se véletlen volt,
és a pályán,
minket is hajt majd a vér.
Mert egy lúzer is győzhet azért.

Narancssárga és kék a szín,
Amiért futjuk a kört
Egyre jobban játszik a team,
Vidáman rúgjuk a bőrt.

Szurkolj és gólt lövünk,
Küzdünk tovább,
A Lúzer FC nem kispályás,
csinál még csodát.
@dr. jenőke (jenőke): ...most aztán futhatsz te is Vakapád elítélő sorai elől.....kkkkk
@evasanyoca:
.
Ön visszasírja a régi "szép" időket! Biztos, hogy nem a balszélső Rákosira gondolt?
@dr. jenőke (jenőke): na ja kérem, akkor még volt foci.....kizárólagosan a fradi-balra gondoltam..:))
@evasanyoca: Jól megadtad neki de sztm ő csak froclizott Téged.
Az nem létezik, hogy az itt kommentelőnek ne legyen humorérzéke?!
@öregmatróz:
csak neked Popejkém 1964-ből.....arra van a mosolyjel, hogy tudjam, frocli, ha nincs, akkó komolyra veszem....:))

www.youtube.com/watch?v=YCZbRPVXXeQ&list=PLkmXAIfytFPyxdZjVNQ_4gHZptoxRyBJ0&index=7
Jó reggelt kívánok.

„A múlt heti 25 333,5 milliárd forint megközelíti a történelmi csúcsot: szeptemberben 11-én 25 356,1 milliárd forint volt az adósság. Az ÁKK adatai szerint a GDP arányos adósságmutató 75,8 százalékra emelkedett, ami jelentősen meghaladja az év eleji 74,2 százalékot.”

www.napi.hu/magyar_gazdasag/meglepetes_az_allamhaztartasban_csucskozelbe_ugrott_az_adossag.605713.html

És egy másik siker:

www.portfolio.hu/deviza_kotveny/allampapirpiac/evek_ota_nem_tortent_ilyen_menekulnek_a_kulfoldi_befektetok_magyarorszagrol.2.222442.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

Mindemellett köztudomású, hogy az orbáni keleti nyitás politikájának sikere tetőfokára hágott, legalábbis a menekültáradat is bizonyítja.

2015. november 13. péntek, Szilvia napja van.

Szép napunk lesz, sok szerencsét!
Ma van a Magyar Nyelv Napja, ha lennétek szívesek ma nem trágárkodni. Előre is köszönöm, értelmiségi és nem értelmiségi kommentelők!
Ezt a cuki verset találtam nektek, amely a magyar nyelv szókincsének, a szavak jelentésárnyalatainak végtelen gazdagságát reprezentálja:

GYIMÓTHY GÁBOR: Nyelvlecke

Firenze 1984. X. 12.)

Egyik olaszóra sodrán,
Ím a kérdés felmerült:
Hogy milyen nyelv ez a magyar,
Európába hogy került?

Elmeséltem, ahogy tudtam,
Mire képes a magyar.
Elmondtam, hogy sok-sok rag van,
S hogy némelyik mit takar,

És a szókincsben mi rejlik,
A rengeteg árnyalat,
Példaként vegyük csak itt:
Ember, állat hogy halad?

Elmondtam, hogy mikor járunk,
Mikor mondom, hogy megyek.
Részeg, hogy dülöngél nálunk,
S milyen, ha csak lépdelek.

Miért mondom, hogy botorkál
Gyalogol, vagy kódorog,
S a sétáló szerelmespár,
Miért éppen andalog?

A vaddisznó, hogy ha rohan,
Nem üget, de csörtet – és
Bár alakra majdnem olyan
Miért más a törtetés?

Mondtam volna még azt is hát,
Aki fut, mért nem lohol?
Mért nem vág, ki mezőn átvág,
De tán vágtat valahol.

Aki tipeg, mért nem libeg,
S ez épp úgy nem lebegés,
Minthogy nem csak sánta biceg,
S hebegés nem rebegés!

Mit tesz a ló, ha poroszkál,
Vagy pedig, ha vágtázik?
És a kuvasz, ha somfordál,
Avagy akár bóklászik.

Lábát szedi, aki kitér,
A riadt őz elszökell.
Nem ront be az, aki betér . . .
Más nyelven, hogy mondjam el?

Jó lett volna szemléltetni,
Botladozó, mint halad,
Avagy milyen őgyelegni?
Egy szó – egy kép – egy zamat!

Aki ‘slattyog’, mért nem ‘lófrál’?
Száguldó hová szalad?
Ki vánszorog, mért nem kószál?
S aki kullog, hol marad?

Bandukoló mért nem baktat?
És ha motyog, mit kotyog,
Aki koslat, avagy kaptat,
Avagy császkál és totyog?

Nem csak árnyék, aki suhan,
S nem csak a jármű robog,
Nem csak az áradat rohan,
S nem csak a kocsi kocog.

Aki cselleng, nem csatangol,
Ki ‘beslisszol’ elinal,
Nem ‘battyog’ az, ki bitangol,
Ha mégis: a mese csal!

Hogy a kutya lopakodik,
Sompolyog, majd meglapul,
S ha ráförmedsz, elkotródik.
Hogy mondjam ezt olaszul?

Másik, erre settenkedik,
Sündörög, majd elterül.
Ráripakodsz, eloldalog,
Hogy mondjam ezt németül?

Egy csavargó itt kóborol,
Lézeng, ődöng, csavarog,
Lődörög, majd elvándorol,
S többé már nem zavarog.

Ám egy másik itt tekereg,
Elárulja kósza nesz
Itt kóvályog, itt ténfereg
Franciául, hogy van ez?

S hogy a tömeg mért özönlik,
Mikor tódul, vagy vonul,
Vagy hömpölyög, s még sem ömlik,
Hogy mondjam ezt angolul?
Aki surran, mért nem oson,
Vagy miért nem lépeget?
Mindezt csak magyarul tudom,
S tán csak magyarul lehet. . .!
@Imola Helyesi: Mondjuk az ilyen fidesztempó láttán, elég nehéz nem trágárkodni.

"Az új jogszabály alapján még akkor is az adósokat sújtják az árfolyamváltozásból fakadó terhek, ha a szerződés érvénytelen. A "jogalkotó" az Európai Bíróság, a Kúria és az Alkotmánybíróság döntésével szemben hozott törvényt."

mno.hu/belfold/ujabb-pofon-a-devizaadosoknak-1313571
@vakapad: "Ott dögöljön meg, az összes rosszul parkoló, ahol van!"

Lehetséges, hogy a határ a csillagos ég, de amiről te beszélsz, az szerintem más jogi kategória, bár ki tudja, mit gondol egy bíró, igaz? Mindegy is. No de mit gondolok _én_?

A példádnál maradva: mondjuk, hogy valaki - egy narkós fosztogató - rendszeresen szabálytalanul parkol mozgáskorlátozottak részére kialakított várakozóhelyen, mígnem egyszer valaki gondosan ottfelejt egy kis fagyállóval megbolondított welcome drinket, amit a szerencsétlen boldogan felhajt, és belehal. Hú, hát mi történt?? Helyreállt az Univerzum rendje. Elcsitult a zavar az Erőben.

"...ha valaki abban a logikai tévedésben leledzene, hogy a két eset azonos."

A jognak mi köze a logikához? Az úgynevezett igazságszolgáltatásnak? Semmi. A bírót vagy másutt az esküdtszéket kell meggyőzni egy adott témában. A bíró nem logika szerint dönt, hanem szubjektíven, egy másik bíró, egy másik esküdtszék adott esetben másként határoz.

"Megjegyzendő még, hogy az orvos a "téves diagnózis" felállításakor nem direkt állította fel azt..."

Honnan tudod? :) Mi alapján zárod ki az orvos esetében a szándékosságot? Az előre kitervelt, aljas indokból elkövetett emberölés minősített esetét? A gondatlanságot? Jóhiszeműségből? Ember, EGY EMBER MEGHALT! Elbaszta az orvos és valaki maghalt! Minimum hét évet neki. Ez a te logikád, ami igen elterjedt. Van az a pénz, amiért tönkre lehet tenni egy orvost vagy egy egész kórházat. Ezen kívül: ha hihetünk a kertésznek, ő meg akarta leckéztetni a tolvajokat: egy kis hashajtóval, de ez tök mindegy, ugye, ne is törődjünk vele, az történt, amit a bíró mondott, mert ő szavakkal teremt valóságot, igazi történetmondó: valósággá válnak a szavai, teremtő Ige az övé.

No szóval, ha az én felfogásom elterjedne, akkor a rendszeresen szabálytalanul parkoló narkós fosztogató úgy végezné, hogy kijönne a pakolóőr, torkon szúrná késsel, egy golyót röpítene a fejébe, kettőt a mellébe. Kitüntetnék, átvenné Áder helyét, kapna egy laptopot, hogy megírja az új alkotmányt... a határ a csillagos ég.
@Pantagruel: Uccsó bekezdésed felettéb szimpatikusnak tűnik. :)
@CsekklisztNo.10Reloaded: mingyá két okom is van, az egyik a "boros+fagyállós" ügy a másik pedig ez a példa a muszlim toleranciáról.
szóval kezgyük a végén!

adva van egy állami! rendezvény, a jó öreg ájrópa egyik szépséges államában - csak autót ne gyárcsanak, a többi eccerűen remek! - ahol az ebédhez adnak bort, az iráni muszlim meg nem akar ott lenni amikor mások bort isznak.
halkan jegyzem meg a szunnita törökök, azért töltenek vizet a rakihoz(görög ouzu), mert akkor fehér lesz mint a tej, tehát allah tejnek nézni, vagyis szabad...

vetítsük ezt a mai viszonyokra, a bevándorló kérdésre. gyakorlatilag 100% muszlim érkezik. a legtöbbjük, igen alacsonyan képzett, viszont buzgó hívő. akkor lássuk: egy iráni muszlim, állami vezető, aki nem analfabéta, ismeri az európai szokásokat, etikettet stb, az így képes viselkedni! mert a "vallás" - ez NEM vallás, az én szememben tovább - akkor a fent említett tömeg, miként fog reagálni? csak nem úgy, ahogy hamburgban történ: sok "menekült" követelte - tessék ízlelgetni a szót, kik és mit tesznek??? -, hogy azonnal tiltsák be a márton-napi szokásokat, mer az sérti a t. agysebész/atomfizikus társaság magasan szárnyaló szabaccság vágyát...

a boros gazda esetén, annyit tettem volna, hogy ha jön a tolvaj, akkor simán halálra itatom! mellesleg, a bűnelkövető is ember, viszont lemond erről a státuszáról, amikor bűnözni kezd!
@Imola Helyesi:

Ha már a jelentésárnyalatokkal ismerkedsz, keress a cuki helyébe egy megfelelő variánst.
@Gábris szomszéd:
Csak harcoljatok, a földtörvény ellen is lehet.
A Fidesznek az a baja, hogy utólag korrigálja a meghozott törvényeit, pl. gyermekkedvezmények /kétgyermekes, személyi jövadó , utólagos kompenzálás, stb/-De legalább korrigálja.
A Jobbik fiatal és harcias, rajta!
@Eszter jött:
Nem ismerkedek kisasszony a nyelvvel, és egy kicsit többet tudok róla, mint te. Vigyázz, van egy mondás: Némely ember, ha leesne az egójáról az IQ-jára, szerencsétlenül járna.
@Pantagruel: figyelem a vitátok, s azt gondolom, hogy ti szociális helyzetet kriminalizáltok, mely vagyoni állapotot is jelez, s ezáltal sérül a "minden ember egyenlő" elve (mely nyilván soha nem is létezett térségünkben), s innen mennyi idő alatt jutnánk el a "minden ember szabadnak született" elv sutba dobásáig?...
"Mint ismert, a Magyar Nemzeti Bank Matolcsyék színre lépése után sokáig felügyelőbizottság ellenőrzése nélkül működött, a jegybanki profitból pedig drága ingatlanokat, kastélyokat, műkincseket vásárolt, alapítványokat hozott létre."

No és miért, és mit kell vizsgálni? Van rá törvény, hogy a jegybanki profit az bemegy a közös kalapba? Mert ha nincs ( tudtommal nincs, ezért tehetik ), akkor talán azt kéne megvizsgálnia a fidesznek, mint pártnak, hogy miért is nincs? Ha meg van, akkor miért is nem felügyelték évekig a Matolcsy hivatal? Miért nem figyelt erre oda a kormány eddig? KINEK AZ ÉRDEKE EZ AZ ÁLLAPOT?

index.hu/gazdasag/2015/11/13/elszamoltatjak_matolcsyekat_hova_lett_a_penz/
@Imola Helyesi:

Mégsem ismerted a górni, kirgórni szót. Vigyázz, az IQ-d nehogy eltörje a lábujjad. Kisebb mellénnyel is lehecc szép.:D
Mit meg nem érünk, ráadásul fegyelmi vizsgálat is indult a hamisan megvádolt nő ügyében. Nomégilyet.

index.hu/belfold/2015/11/12/bocsanatot_kert_a_fokapitany_a_hamisitassal_vadolt_doktornotol/
@látjátok feleim szümtükkel:
Azt te találtad ki, te írtad, hogy nem ismerem. Miért ne ismerném? Így terjed általad a pletyka, kitalálsz valamit, aztán, amit kitaláltál, rákened a másikra, a végén meg igazságnak hinted, ugyé? Góréban tartotta a keresztanyám a kukoricát.
Elgór, elszór, elhajít, stb. Csak én nem használom, mint te a népies szavakat, ugyé!
@Imola Helyesi: "Nem ismerkedek kisasszony a nyelvvel, és egy kicsit többet tudok róla, mint te."

keresse meg a hibákat és javítsa azokat!

csak mert nem ismerkedik a nyelvvel...
@Imola Helyesi:

Rossznak mondod a világot,
Dőresége bosszuságod:
Siratod az élet álmát,
Földi gondok durva jármát:
Felpanaszlod lángban égve:
Bölcs elméje, jók erénye
S fényt sugárzó lángod, ég,
Csak hiúság, buborék.

Ó, pedig hány perced, órád
Volt, midőn e sújtoló vád
Könnyeidben elviharzott,
S kiderült rá szíved, arcod.
Gyönyörűség volt az élet,
Megáldottad születésed\':
Rózsák közt jársz, azt hivéd,
S mi okozta?...Semmiség!

Nem tudod, mi nyomja szíved\',
Semmiségek üdvezítnek.
Hogy jön, nem tudod, csak érzed,
Hogy e bűnös-bűvös élet,
Mely ma szennyes, ronda börtön,
Holnap éden kertje rögtön.
Ma a békét áhitod,
S holnap küzdve élni jobb.

Ember! önző vágy vezérel,
Bánatával, örömével
Ezt az undok szép világot
Sorsodon át nézve látod.
Hogyha gondok elcsigáznak:
A világot éri vádad,
S ha örömre gyúl szíved:
Nincs e földnél semmi szebb.

Ragyoghat a nap az égen:
Te sötétben, feketében
Látsz mindent, ha bánatod van:
Míg, ha kedved lángra lobban,
Minden érted van teremtve:
Télen is jársz rózsakertbe\',
A nap is csak rád ragyog,
S kik itt laknak angyalok.

Az örvendőt meg nem érted,
Ha világod\' búban éled:
S csak ha lelked\' szenvedőnek
Vallod, sajnálsz szenvedőt meg.
Mit törődöl a világgal,
Szenvedő szív sóhajával,
Ha egy édes pillanat
Teljesíti vágyadat!

Hát ne fordulj vak hevedben
A világ és rendje ellen...
Úgy tekints az emberekre,
Hogy a föld se jó, se ferde:
Se gyönyör, se bú tanyája,
Csak magadnak képe, mása.
Ki sóhajtoz, ki mulat.
A világ csak - hangulat.

/Reviczky Gyula: Magamról/
@Imola Helyesi:
...köszönöm Imola ezt a verset, nekem tetszik,el is teszem a gyüjteményembe...igen, csodálatos a magyar nyelv, szépséges, és akkor még nem is beszéltünk a "falra hányt borsó" vagy a "két szék között a fölre" jelentésének hű visszaadásáról, hogy mely nyelven lehetséges, ha egyáltalán az....kkk
@Eszter jött: csak mert erről nem írnak... németo.-ban eddig! azoknak az eu-s tagállamokból érkezőknek is fizették a kindergeld-et, akik gyermekei nem éltek itt. pl. éppen a cikkben is emlegetett lengyeleknek lenne ez "fájdalmas". ugyanis mélyen az iparági átlag alatt (minimálbérért) is elvállalják a munkát sokak, mert még így is "megéri" az adómentes kindergeld-vel együtt!
pl. németo.-ban, ha nincs munkaviszonyod, nem jársz állami nyelvi és integrációs kurzusra, de van bejelentett lakcímed, akkor 6 hónap után, bizony postázzák a levelet, amiben közlik, hogy a lakcímedet megszüntették, légy kedves elhagyni németo.-ot.
1 év folyamatos! munkaviszony szükséges a minimális Hartz IV juttatáshoz nagyjából munkanélküli segélynek mondható, ez is csak 6 hónapig adható! utána, ha nem vagy német állampolgár, akkor vödörszén!
@nincs_itt:
Ha az ismerkedek-re céloztál, már így is lehet használni az ikes igéket, nem kötelező az m.
Már egyszer lebőgtél magyar nyelvből a gyorsút kapcsán, de ha korrepetálásra van szükséged, csak szóljál, elszármazott hazánkfia, te nagyon régen lehettél ált. iskolás.
@evasanyoca:
Anyóca, nézd meg Kiss Dénes költő videóját, /ősnyelvről/szenzációs. Te fogékony vagy erre.
@Gábris szomszéd: nem megyek bele... de az "áldozat" alkoholista és drogfüggő volt, ezek nem bűncselekmények, viszont elég gyakran(ca 100%-ban) vezetnek bűnelkövetéshez.
a magán tulajdon szent és sérthetetlen, szerintem, tehát ha valaki lop, arra nem mentség, hogy milyen függőségei és/vagy betegségei vannak! az ellenlépést erősnek ítélem meg, viszont nem először történt meg a tolvajlás = károkozás. tehát, a gazda, akit meglopnak, emberi mércével jogosan háborodott fel. pl. máshol mongyuk a zusa-ban... talán másként történik...
@látjátok feleim szümtükkel:
Idézzél, ne fellengzősködj, mint Knósszosz.
Te úgy látszik, kötekedni jársz ide.
@nincs_itt:
Ott simán lelövi még a rendőr is!
@Sir Bates dö Hól: akkor teljesen félreértesz: a lopást, fosztogatást a btk kriminalizálja, nem "mi", a "szociális helyzet" és a "minden ember egyenlő" ebben az összefüggésben értelmezhetetlen (utóbbi szvsz önmagában is sületlenség) - mert: alanyi jogon jár a bor? a másé? az igazi probléma: az a gazda tettének kriminalizálása és a rá kirótt büntetés mértéke.
@Imola Helyesi: drága imola, látom nem ismered fel a hibákat. de azért korrepetálást emlegecc... jó a memóriád(legalább valami...) szóval, a "gyorsút" az olyan mint az instant vízpor, azaz víz hozzáadásával azonnal, csomómentes vizet nyerünk?

mert tartom magam ahhoz az elvhez, miszerint a sün az egy makacs madár! csak akkor hajlandó repülni, ha nagyot belerúgok!

értsd: az út, az természetéből fakadóan nem lehet gyors, viszont a forgalom, ami az úton zajlik, na az már illethető sebességre utaló jelzőkkel.

szívesen segítek, igaz régen voltak Anci néni feledhetetlen magyarórái. tényleg neked megvan az a versike, amiben az összes magyr "ly"-os szó benne van? csak az elejére emlékszem sajnos: "sólyom, sulyom, gombolyag..."
@nincs_itt: Igen az általad említett országban a csávókámat az első alkalommal lelőhette volna a tulaj, ügye pedig teljes nyugalommal kerül az AD Acta polcra.
Azt hiszem, hogy a 4 hónapos gyermekét szoptató nemzeti gárdista anyuka is helyesen járt el, amikor a házába betörő bűnözöket rövid úton kiiktatta.

www.dailymail.co.uk/news/article-3311274/Man-charged-connection-home-invasion-soldier-mom-21-shot-twice-gun-battle-intruders-burst-breast-feeding-young-baby.html
@Imola Helyesi: nem akarom a blog témáját offolni, ezért csak annyit mondok, megnéztem, és az én tudásom kevés ehhez, de nagyon érdekesnek találtam a fejtegetést.
@nincs_itt:
Tanulsz, így helyes, először nem ezt írtad. Cáfoltad eme szó létét is, de már rájöttél, hogy a magyar nyelv tömörít, ld: ébenfekete hajú, kisgömböc, gyorsvasút, stb. Millió példa van erre.
De ne tereljél, mert Boli csak engem vághat ki.
Helyes, írjunk a kérdőívről. Én még nem írtam alá, nálam még nem voltak, és nem is találkoztam velük. De alá fogom írni, nem akarok migránsokat, legalábbis ennyit.
Ez a mostani konferencia nem tudom, hogy eredményes lesz-e.
@evasanyoca:
Évike, legalább mi nem pornót rakunk be!!!!
@Imola Helyesi: drágám, szükség van egy kis humorra is, ne légy prűd, én nagyokat kacagok rajta és szórakoztat, gondold csak el, milyen unalmas lenne, ha folyton csak tudálékoskodnánk, légy egy kicsit lazább bogaram!...kkk
Az iráni elnök "bunkóságának" témájához:

Mondjuk, hogy a mi liberális országunkban legális a heroint lőni, és ha kicsit túllőttük magunkat, jó, ha kéznél van egy kis kokó, és mivel szeretjük fesztelen, kedélyes hangulatban megbeszélni a politikai témákat, a párolt káposztával együtt szolgáljuk fel a hasist, dohányba tekerjük a mariskát, és úgy fogyasztjuk a kokóbárnál a felszolgáló hölgyek-fiúk köldökéről. Elképzelhető, hogy egy-egy politikus, államfő tartózkodna, távol maradna vagy kimentené magát, akár vallási okokra hivatkozva, netán egyenesen kérvényezné, hogy mellőzzék ezeknek az ő országában illegális szereknek a szervírozását?
@Imola Helyesi: imola kár az erőlködésért, ugyanis a vasút önmagában nem klasszikus út, viszont két keskeny valójában acélból készült, ami ugye nem vas, hanem ötvözete, sínt jelöl. a gyorsvonat viszont teljesen helytálló... nem kellene örökké kötekedni...
@Pantagruel: azért egy pohár, najó kettő, bort fentiekkel körberajzolni... hm... ugyanis, ismerik a muszlim szokásokat a vendéglátók is, tehát számára nem töltöttek volna bort, hanem bármi egyebet ihatott volna, amit csak megenged a vallási meggyőződése...
@Gábris szomszéd: a kettő nem egy súlycsoport szerintem...valószínű hogy egy bárány szelídségű ember is átmegy vérszomjasba, ha gyermekét, családját kell védenie,az hogy volt pont fegyvere is, mert gárdista volt, az a betörők pechje....ha önvédelemnek minősitik...de ez a bíró dolga...viszont össze-vissza mérgezgetni, meg áramot vezetni a kerítésbe barbár dolog, még akkor is, amikor 100 x lopják meg, mindig van megoldás, ami nem az emberölés...az életet nem én adom, tehát milyen jogon veszem el, ugye Gábor?
@Imola Helyesi: "Így terjed általad a pletyka, kitalálsz valamit, aztán, amit kitaláltál, rákened a másikra, a végén meg igazságnak hinted, ugyé? Góréban tartotta a keresztanyám a kukoricát."

Hehe. Vigyázz, mert fel megy a vérnyomásod! A gór szó nem a góré.

Nem kéne mindenkit kioktatnod, mert anélkül is érhető amit írsz. Már amikor van értelme.
@nincs_itt:

Szlovákiában és Csehországban is kormányszinten foglalkoznak Cameron nyilatkozatával. A lengyel sajtót nem követem. Magyarország kivételt képez. Mintha nem több százezer magyar állampolgár sorsáról lenne szó! Őket ki fogja megvédeni?
@evasanyoca: Az a vérlázító, hogy az állam erre a feladatra szakosodott szervei, fülük botját sem mozdítják a jogkövető állampolgárok védelme érdekében. Ezzel aztán később, kétségbeejtő megoldásokba hajszolhatnak bele amúgy teljesen becsületes embereket. :(
@Eszter jött: megvédeni? mitől? ugyanis, ha tisztességesen és hivatalosan dolgozik, akkor nincs félnivalója még camerontól sem! viszont, azt ugye be lehet látni, hogy sokak nem feltétlenül a kemény munkában találnak megoldást. na valójában számukra félelmetes ez a lépés! továbbá a cseh és szlovák államnak is, mivel sokan fognak visszatérni, és az otthoni szociális hálót szaggatni. ogv magasról tesz erre, mert nem érdekli a zátlag polgár, csak a hatalomban maradása. az angliában dolgozó/élő magyarok ahogy a többi becsületes munkával a kenyerét kereső nem angol is, nyugodtan alszik ezektől az ötletektől!
van olyan koszovói albán kollega, akinek a munkaadó vívja meg minden 6 hónapban a munkavállalási engedély kiadását, mert annyira jó munkaerő!
lehet picsogni, de az a román édesanya, aki a szabad munkavállalás lehetőségét kihasználva, megérkezett németo.-ba, azonnal elbaktatott mindenféle segélyekért, mert kindergeldért, de nem kapott, perre ment, és mindenhol elveszítette, mert NEM dolgozott 1 percet sem németo.-ban! romániában jogosult, viszont itt nem. ez így lesz más országokból érkezőkkel is!
@Imola Helyesi: Ezt nem csak neked. :)

"Ki ne emlékezne az uniós csatlakozási kampányra, amelyben azzal kábították a magyari polgárt, bizony ő is nyithat Bécsben cukrászdát, ha bejön ide Európa és vele együtt a jóvilág. Ki tudja, hány honfitársunk fejében motoszkál azóta is a gondolat. És ha most azt mondanám, ehhez igen kedvezményes, mindössze pár százalék kamatozású állami hitelt is biztosít az osztrák állam?

Igen, ez a tudományos-fantasztikus fantazmagóriák terepe, ahol a hitel mellé királylány és vele egy kisebb királyság is jár. Az viszont rögvalóság, a csatlakozás fejében fölszabadítandó magyari földvagyon – a kormány minden előzetes ígéretével szemben – már külföldiek számára is elérhető. Számszerűen 222 darab földműves Jürgen dörzsöli most a tenyerét. És hogy a kedvük még napfényesebb legyen, az agrárkamara elnöke, mellesleg fideszes parlamenti képviselő azt is tudatta, igazságtalanság volna nemzetiségi alapon kizárni valakit a hitelprogramból.

Jürgenék tehát önerő nélkül, magyar állami hitelből vásárolhatnak magyar állami földet. Állítólag uniós nyomásra.

Most sajnálhatják a sukoróihoz hasonló telekspekulánsok, hogy nem várták ki a Fidesz földrendezését. Még hitelt is kaphattak volna az állami almásra, amit aztán velencei luxustelekre cserélhettek volna. Bár az egyazegyben csere most is necces volna, de mindenre lehet találni egy aprócska uniós nyomást. Vagyis innentől mi a garancia, ha az Unió leszól, nem kullognak el a magyari képviselők fej leszegve, a magyari érdekekkel a hónuk alatt, hogy aztán egy lényegtelen, de annál szerencsétlenebb ügyben jöjjenek vissza izmozni Brüsszellel csakazértis alapon.

222 külföldi magyari földre licitál. 222 bécsi cukrászdát kell ahhoz magyari cukrásznak birtokolnia, hogy helyreálljon az egyensúly az Erőben. Abban ugyanis biztosak vagyunk, hogy nemhogy 222, de egy magyar gazda sem vásárolhatna az osztrákok földjéből. Akkor sem, ha ott él. Mert tiroli népdalokból és pinceismeretből vizsgáztatnák előtte. És ez így van rendjén. Ami meg legszomorúbb, még az osztrákok is felfogták."

tutiblog.com/222-jurgen-dorzsoli-a-tenyeret/
@Gábris szomszéd: ebben 100 % -ig igazat adok neked!
@Gábris szomszéd: ebben 100 % -ig igazat adok neked!
@Eszter jött: mindenesetre, azért mert ogv nem nyilatkozik cameron ötletével kapcsolatosan, attól máris cameron a hüje?
@evasanyoca: és ha nem haragszol egy polgi véleménye az ügyről.

"Itt az ideje végre rendet tenni a bíróságokon is. Ha egy bíró téved, akkor ne csupán a vádlott fizessen a tönkre tett életével, fizessen a bíró is! Vérlázító a borosgazdát 7 év börtönre ítélő bírói döntés, amely már megint a rohadt tolvajt védi, nem a dolgozó, tisztességes állampolgárt. Amióta polgármester vagyok, iszonyú erőfeszítéseket kell tennem azért, hogy a bűnözőket rács mögé juttassuk. A helyi rendőrség és mezőőrség jól végzi a dolgát, azonnal elfogja a tolvajokat, de a bíróság (sokszor az ügyész miatt is) általában rögtön elengedi a bűnözőket. Bezzeg, ha a liberális világrend ellen vét valaki, na akkor jöhet a házkutatás, bilincs és fogva tartás. A múlt héten például a sokszorosan büntetett előéletű helyi tolvaj próbált este 21 órakor a Polgármesteri Hivatalba az ablakon keresztül bejutni, de pechjére még dolgoztam, úgyhogy megleptem, ekkor segélyt kért tőlem, erre én keresetlen szavak kíséretében elzavartam. Másnap délelőtt bejött a Polgármesteri Hivatalba, ahol engem keresett, de éppen nem talált az irodámban, ezért a halálra rémült kolléganőmmel üzente meg, hogy "megtalál és elintéz", mert vele még a polgármester sem bánhat így. Feljelentettem a tolvajt, akit éppen kerékpárlopás és garázdaság miatt is kerestek, a feljelentésembe belefoglaltam azt is, hogy közfeladatom ellátása kapcsán (és közben) ért halálos fenyegetés. A helyi rendőreink és mezőőreink azonnal elfogták a bűnözőt, de természetesen máris jött a vádhatóság részéről az ukáz, hogy engedjék el. Nagyon gyorsan rendet lehetne tenni ebben az országban, csak végre a rendszernek - politikusokkal, ügyészekkel és bírókkal az élen - a törvénytisztelő, dolgozó magyarokat kellene megvédenie, a pokolravaló élősködők, tolvajok, becstelen gazemberek helyett!"

www.facebook.com/laszlo.toroczkai/posts/488158331365465
@Gábris szomszéd: biztosan van benne igazság, csak én nagyon szubjektív vagyok a Toroczkaival, mert egyszerűen utálom ezt a fazont, így amikor gyakorlatilag igazsága vagyon, azt sem tudom elismerni....bennem van a hiba.
@Gábris szomszéd: mik meg nem esnek ezzel a tutsek gyerekkel, szinte aznap... tényleg kérdezte-é már valaki, hogy bp. szétveréskor cirka 8-9 éve, vajh mit is csinált a kicsi név cserélgető...
@Pantagruel: "ha az én felfogásom elterjedne, akkor a rendszeresen szabálytalanul parkoló narkós fosztogató úgy végezné, hogy kijönne a pakolóőr, torkon szúrná késsel, egy golyót röpítene a fejébe, kettőt a mellébe."

remélem téged, összetévesztenek egyszer, egy szabálytalanul parkoló narkós fosztogatóval, és úgy végzed, ahogy kívántad!
@evasanyoca: Én mindig el tudodk vonatkoztatni a személytől és a mondandójától. Lehet ez meg az én hibám.:) Egyébként én úgy vettem észre nagyon sokat változott, jó irányba. Na de akkor itt van mondjuk az újpesti polgármester véleménye is.

"Tisztelt bíróság!
Lenne egy kérdésem a fagyállós borosgazda történetének analógiájára.
Ha én a telkemen belül, zárt kertkapu mögött, kulccsal lezárva tartom az autómat, melyből direkt kiszereltem a féket javítás, vagy bármilyen ok miatt és ezt az autót valaki ellopja és azzal a hiányzó fék miatt halálos balesetet szenved, akkor engem lecsuknak nyolc évre?
Netán tegyek ki rá egy cetlit, ha esetleg valaki el akarná lopni, hogy nem jó a fék?"

www.facebook.com/wintermantel.zsolt/posts/1073746972659585
@Gábris szomszéd: akkor neked is: remélem téged, összetévesztenek egyszer, egy szabálytalanul parkoló narkós fosztogatóval, és úgy végzed, ahogy kívántad!
Fel kell akasztani.
Ja, ezt nem lehet.
Akkor életfogytiglant neki.
@punkfrog™: Mindnyájan változunk az idők során. :)
Ez+az. :)

Vona: a Jobbik javaslattal fog előállni a magántulajdon védelmének erősítése céljából. A fagyállós gazdára mért ítélet milyen reakciókat váltott ki a társadalomban? Orbán Viktor másképp gondol már a Jobbikra. Homofób uszítás a heteroszexuális család ábrázolása? A cigány értelmiség sokszor erősebben fogalmaz, mint a Jobbik.

youtu.be/Jeg-QX_q0QA
@nincs_itt: no, pont ezért utálom a toroczkait.
@Gábris szomszéd: rossz példa.
a helyes analógia:
direkt kiszerelem a féket, mert tudom, hogy el akarják lopni.
@evasanyoca:
a saját raktárában a saját palackjait nem köteles megjelelölni, hogy melyikben mi van, nálam is csalódna néhány tolvaj, mert hogy én miket öntök elegáncsos palackokba és teszem fel a polcra az az én magánügyem, ha megkóstolja akkor az az ő problémája és ha elpatkol az is, rossz volt a védőügyvéd én beterítettem volna a bíróságot mindenfélével, hogy sajogjon kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk az ürge baleset áldozata mintha rádőlt volna a fa kkkkkkk

brühüyyy
@evasanyoca: Én nem ezt fogadom el benne, hanem mondjuk azt, hogy egy település demokratikusan megválasztotta polgármesterének, amely feladatot az eddigiek szerint jól lát el.
@Rodeo36: "Szó bennszakad, hang fennakad, Lehellet megszegik. "-......kkk
@Gábris szomszéd: az mind oké, de én egy szubjektív p...vagyok, és utálom....ez van...kkk
@Pantagruel: minden bizonnyal félreértelek... (semmi esetre sem fosztogatás [kifosztás, ha már jogászkodunk], a gazda cselekményének társadalomra való veszélyességét és annak büntetèsi tételét is a btk. határozza meg)...

(nyilván kevésbé értelek félre, ha elkövetőt írsz narkós tetű helyett... )
@Gábris szomszéd: ...kkkkkkk...akkor megérett az ügyed egy új szemügére.....kkkkk...de azért kösz, mert bóknak vettem...kkk
@punkfrog™: kicsire nem adunk, ha rendnek kell lennie!...

(nem is értem, hogy voltaképp mi a bajuk a sarijával?... EFM...)
@Gábris szomszéd:

Azért nem egyenértékű a kettő, mert az autó fékjét ki lehet másért is szerelni, de borba más okból nem önt az ember fagyállót, csak ártó szándékkal. Ettől még egyik esetben sem "kell" ellopni".

Ahogy fent is írtam, a 7 évet sokallom, viszonyítva más bűnesetek ítéleteihez, de legalább ennyire nem látom a teljes ártatlanságot sem ebben, ami mondjuk egyesektől hangos elvárás lenne. Ami történt, az enyhébb esetben is halált okozó szándékos veszélyeztetés. Csapdaállítás, ami ezúttal halálosnak bizonyult, amin a következmény súlyosbított.

Szar vagy sem, igazságtalan-e vagy sem, peche volt, és a magyar börtönökben, fogházakban nem egy ember van vagy volt, akinek ennyi volt a "bűne", hogy a tettének súlyosabb végkimenetele lett, mint amit ő maga valószínűnek tartott, de az a tettében egyébként kódolva volt.
@nincs_itt:

Bocs, a megvédés elég elcsépelt kifejezés. Az érdekeik képviselete pontosabb.
Nem az életvitelszerűen segélyből élőkre gondoltam.
Ausztriában is téma a kelet európai munkavállalók szociális juttatásainak megnyirbálása.
Cameron javaslata a munkavállalókra vonatkozik. Ha jól emlékszem, 4 ledolgozott évhez kötné a családi pótlék és egyéb járulékok folyósítását.
Az újonnan kitelepülők és a most kifelé igyekvők életét ez nagy mértékben megnehezítené.
@Sir Bates dö Hól: értem. s akkor? világosíts fel, kérlek, mi az álláspontod! mi következik mindebből számodra?
@Eszter jött: elnézést kívánok a bocsánatért! de engedtessék meg a befogadó országnak, hogy számoljon! sőt! kérem alássan, ha mondjuk 1 év folyamatos munkaviszonyt határoz meg, az rendben? vagy gyakorlatilag 1 napos is elég kell legyen? mert ha a befizetéseket(mert azok nélkül még a briteknek se nagyon megy a kifizetés)tekintjük, akkor szerintem, kicsit ismerve az angol adórencert, szerény a 4 év.
tegyük fel friss diplomás, szakmás stb, aki addig SEHOL nem végzett munkát, tehát semmiféle befizetése nem is lehetett, mondjuk cseh, annak az angol kassza kell, hogy fizesse a szociális ellátását? arra már nem is térek ki, hogy mekkora különbségek vannak, szociális ellátás terén az egyes tagországok között.
@Sir Bates dö Hól: szerinted akkor tök normális, ha bármidet rendszeresen "megdézsmálja" valaki. igazán érdekes, hogy az elkövető(áldozat) azért nem került időben orvoshoz, mert azt gondolták, hogy "csak a szokásos" tüneteket látják nála, ami piára drogozás vagy fordítva eredménye... ez nem menti a gazdát, viszont gondolkodásra késztet, hogy hol a búbánatban tekeregnek a rend őrei, hol él a tisztelt bíró stb, stb, stb
@nincs_itt:

Mielőtt még több csomót is találsz a kákán, jelzem, hogy kiinduló kommentem arról szólt, miért hallgat vajon a magyar kormányzat?
A migránsügy mellett van olyan téma is, ami hazánk fiait érinti és érdemes lenne róla tárgyalni.
@jaegtoer:

életfogytiglanig ki köllene herélni, csakhogy nem lehet, mer a bíró a btk szerint unokasógora a tettesáldozatnak, aki eredetileg dílere vót a torockainak nem pediglen tartótisztye.
@Sir Bates dö Hól: ugyan már! nyilván nagy-nagy szükség narkós alkoholista tolvajokra, és úgy szép a világ, ha ezek a narkósopk a mozgássérültek akadálymentesített várakozóhelyén dekkolnak rendszeresen. aki pedig olyat szól, hogy nincs szükség ilyenekre, azt, reméljük, egyszer tévedésből torkon szúrja egy parkolóőr! :) gratulálok az egészséges lelkivilágotokhoz
Ez az igazi joggal való visszaélés:

"Hitelesítette a vasárnapi boltzárral kapcsolatos népszavazási kérdés aláírásgyűjtő ívét pénteki ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB).
Simonné Gercsényi Gabriella magánszemély kérdése, amelyet most az NVB hitelesített, úgy szól: "Egyetért-e Ön azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek vasárnap zárva tarthassanak?""

Miután a kiskereskedelmi egységek vasárnap most zárva tarthatnak, még akkor is, ha az előírt követelménynek megfelelnek és nyitva lehetnének, így tulajdon képen miről is akarnak népszavaztatni?

Remélem lesz aki megtámadja a döntést, és akár a kúria is megszólalhat majd ezügyileg.

www.atv.hu/belfold/20151113-vasarnapi-zarva-tartas-ezt-a-kerdest-hitelesitette-az-nvb/hirkereso

Minden esetre ilyen sóhivatalt kár üzelemtetni az adózók pénzén.
@hacsaturján:

Az az egyetlen szerencsém, hogy előre megfontolt szándékkal és kitervelten nem konkretizáltam az akasztanivalót, így időtálló lehet a kommentem, és minden nézőpontot valló net- és ner- és felebarátom az Úrban megtalálhatja benne a neki tetszőt.
[mondjuk időközben az ügyészség a vádlott érdekében enyhítésért fellebbezett, vagyis a tett átminősítését indítványozta. Ez is valami. Majdnem időben felébredtek]
@hacsaturján:

Kommentjéhez azt fűzöm hozzá, tisztelt Mester, hogy a rokonsági besorolásokkal mindig hadilábon álltam, különösen akkor ment el a kedvem az egésztől, amikor olvastam valami olyanról, hogy valaki saját anyjának az anyjává lett valami jogi aktus révén. Ekkor feladtam a vonzódásomat a jog irányában, és inkább választottam a csajokat. Sietve, de nem elhamarkodottan közlöm: -Nem bántam meg.
Ráadásul a meggybort is szeretem, igaz, fagyálló nélkül.
@jaegtoer:

nekem fölöttébb teccik ez a "ha így nem, akkor úgy" szorgalmazása pont az ügyésség által elkövetve, ijjenkor fölsóhajtok, hogy "drága godot, ekkora állat nincs is". ottan van az ügyész előtt a btk kiterítve, mereven, mint a nagy halott. a tisztelt közönség hadd hengerbucskázzon, leszarom, de nem csak foci van a világon, mi lesz, ha az újabb zsüri megszavazza a faszinak járó max. huszat? akkor asztán mindenki jóljárt?
@Pantagruel:

1./ „A példádnál maradva: mondjuk, hogy valaki - egy narkós fosztogató - rendszeresen szabálytalanul parkol mozgáskorlátozottak részére kialakított várakozóhelyen, mígnem egyszer valaki gondosan ottfelejt egy kis fagyállóval megbolondított welcome drinket, amit a szerencsétlen boldogan felhajt, és belehal. Hú, hát mi történt?? Helyreállt az Univerzum rendje. Elcsitult a zavar az Erőben.”

Az én példám NEM narkós fosztogatóról szólt, hanem egy emberről, aki nem narkós, nem fosztogat, viszont rosszul parkolt, és egy másik ember számára kényelmetlenséget okozott. A példa (sajnos, mint látom, meddő erőlködéssel) azt próbálta magyarázni, hogy ha a nekünk nem tetsző eseményeket jogos lenne megtorolni, akkor az önbíráskodás egy idő után nem ismerne határt, és nemsokára nem csak a rossz parkolásért kapna a túl közelre parkoló autóstársától egy bombát, hanem a buszon át nem adott ülőhelyért is golyó járna szegény fájós lábú öregasszonytól az ülésen terpeszkedő ficsúrnak. Erre mondtam, hogy a határ a csillagos ég, és te se élnél sokáig. Ahogy egyikünk se. Ha nem értetted meg, hát nem, tied a terep, meg a fagyálló.

2./ "...ha valaki abban a logikai tévedésben leledzene, hogy a két eset azonos."
A jognak mi köze a logikához? Az úgynevezett igazságszolgáltatásnak? Semmi. A bírót vagy másutt az esküdtszéket kell meggyőzni egy adott témában. A bíró nem logika szerint dönt, hanem szubjektíven, egy másik bíró, egy másik esküdtszék adott esetben másként határoz.”

A jogban van logika (kár, hogy egyesek érzelmi felbuzdulásai miatt ez ritkán vehető észre, ahogy bármilyen kétszerkettőt is el tud mosni az emóció), és élesen megkülönbözteti azon eseteket, mikor valaki szándékosan és annak tudatában cselekszik, hogy a cselekedete halált okoz, azaz elfogadja, hogy ő most meg fog ölni valakit (esetleg nem is a tolvajt, hanem a szomszédasszonyát, akit megkínál vele). A hashajtós mese egy idős, tanulatlan embertől még érthető lett volna (elfogadható akkor se), de itt nem erről van szó, hanem egy behunyt szemmel a tömegbe való belehajtásról, azaz fagyállóról és nem Dulcolax-ról.

3./ "Megjegyzendő még, hogy az orvos a "téves diagnózis" felállításakor nem direkt állította fel azt..."
Honnan tudod? :) Mi alapján zárod ki az orvos esetében a szándékosságot? Az előre kitervelt, aljas indokból elkövetett emberölés minősített esetét? A gondatlanságot? Jóhiszeműségből? Ember, EGY EMBER MEGHALT! Elbaszta az orvos és valaki maghalt! Minimum hét évet neki. Ez a te logikád, ami igen elterjedt. Van az a pénz, amiért tönkre lehet tenni egy orvost vagy egy egész kórházat.”

Erre inkább nem írnék semmit.
Nincsitt, hogy megértsd, hogyan működik csodás ősi nyelvünk, egy hétköznapi példa:
Nálunk mindenki elég magas volt, de a szemöldökfa alacsony. Nagybátyám, ahányszor jött, beverte a fejét. Elkezdett káromkodni:
A családban levő kisgyerek meg ezt mondta: Ott ne menjünk ki, az a bammeg ajtó.
De figyelmedbe ajánlanám Hacsaturján fostalicska című nekrológjait, hogy megértsd a magyar nyelv miben és hogyanlétét.
@jaegtoer:

a meggybor lábatlanná tesz, penig igen csak kellemes itóka.
@Rodeo36:
Már hiányoltalak, de most is jól szóltál.
Képzeljük el, ha a betörő beleszólna, hogy pl. a széfbe áramot vezettek, és csak a tulaj tudja kikapcsolni.
@Imola Helyesi:

no, csak sorojjad föl a nekrológjaimat, hüje bugsy!
@hacsaturján:

No igen, de a közönség szórakoztatásáról is gondoskodni kell, ha már tetőfokára hágottak az állami televíziók.
Egy időben volt egy nagyon pici, nagyon elegáns jelvényem a címerpajzzsal, rajta körben egy felirat:
Jog, Igazság, Szeretet. Nagyon tetszett ez a három nem összetartozó dolog így együtt.
De jelentem, már ki vagyok gyógyulva, és egy fiók mélyén pihen egy jó ideje (20 év) napfénytől védve. Azóta nem is ért napszúrás.
@parti_giano:

az én időmbe öléggé szabadelvűek vótak.
@hacsaturján:
Már a dicséret se tetszik neked?
Pont, most dicsértem nyelvteremtő képességedet.
@hacsaturján:

Nekem valamilyen okból a fejembe száll, ezért ügyelek a lábaimra, hogy ne vigyenek meggybor közelbe, pláne pincékbe.
Lehet, hogy a papírgyárnak nem számít?
@parti_giano:

A jogászcsajokról csak akkor nyilatkozok, ha jelen van az ügyvédnőm.
@Imola Helyesi:

Látjátuk feleim szümtükhel,

mik vogymuk: isá, por ës homou

fogymuk. Mënyi milosztben

terömtevé elevé miü isëmüköt

Ádámot, ës aduttå valá neki

påråadicsumot házoá. Ës mënd

pårådicsumben valou gyimilcsëk-

tül mondá neki élnië. Hëon

tilutoá űt igy fá gyimilcsétűl.

Gye mondoá neki, mérët nüm

ënëik: iså, ki napon ëmdöl

az gyimilcstűl, hålálnek

håláláål holsz. Hådlåvá

holtát terömtevé Istentűl, gye

feledevé. Engedé ürdüng intetüi-

nek, ës ëvék az tilvot

gyimilcstűl. Ës az gyi-

milcsben hålálu evék. Ës az gyi-

milcsnek úl keseröü valå

vizë, hugy turkolåt migé szakasztja

valá. Nüm hëon mogánek, gye

mënd ű fajánek hålálut ëvék.

Haraguvék Isten, ës vetevé űt

ez munkás világ belé: ës lëün

hålálnek ës pukulnek fëszë,

ës mënd ű nemének. Kik azok?

Miü vogymuk. Hugy ës tiü

látjátuk szümtükhel: iså, ës

nüm igy embër múlhatjå ez

vermöt, iså mënd azhuz járou

vogymuk. Vimádjuk Uromk Isten

këgyilmét ez lélekért, hugy

jorgasson ű neki, ës kegyigy-

gyën, ës bulcsásså mënd ű

bűnét! Ës vimádjok szen[t]

åhszin Máriát ë boudog Miháël

århångyëlt ës mënd ångyëlkot,

hugy vimádjanak érëttë! Ës

vimádjok szent Pétër urat,

kinek adot hatalm oudaniå ës

këtnië, hogy oudjå mënd

ű bűnét! Ës vimádjok mënd

szentököt, hugy lëgyenek neki

segéd Uromk szinë eleüt, hugy

Isten iü vimádságok miá bul-

csásså ű bűnét! Ës szobodohhå

űt ürdüng ildetüitűl ës pukul

kínzatujátúl, ë vezessë űt pá-

rådicsum nyugalmå belí, ës adjon

neki münyi uruszág belé utat

ës mënd jouben részët! Ës

kíássátuk Uromkhuz hármúl:

kyrie eleison!

Szerelmes brátim! vimádjomuk

ez szëgín embër lilkíért,

kit Úr ez napon ez hamus világ

timnücë belől menté, kinek ez

napon tëstét tömetjök; hogy

Úr űt këgyilméhel Ábråám,

Izsák, Jåkob kebelében helhezjë;

hugy bírságnap jutván mënd ű

szentëi ës ünüttei küzëkön

jou felől johtatniå íleszjë

űt! Ës tiü bennetük. Clamate

ter: kyrie eleison!

Értelmezés:

Látjátok, feleim, szemetekkel,

mik vagyunk: íme, por és hamu

vagyunk. Mennyi malasztban

teremté kezdetben [Úr] mi ősünket,

Ádámot, és adta vala neki

paradicsomot házzá. És mind[en]

paradicsomban való gyümölcsök-

től monda neki élnie. Csupán

tiltá őt egy fa gyümölcsétől.

De mondá neki, mért ne

ennék: "Bizony, [a]ki napon eendel

az[on] gyümölcstől, halálnak

halálával halsz". Hallá

holtát teremtő Istentől, de

feledé. Engede ördög inteté-

nek, és evék az[on] tiltott

gyümölcstől, és az[on] gyümölcs-

ben halált evék. És az[on] gyü-

mölcsnek oly keserű vala

leve, hogy torkát megszakasztja

vala. Nem csupán magának, de

mind[en] ő fajának halált evék.

Haraguvék Isten, és veté őt ez

munkás világba: és lőn

halálnak és pokolnak martaléka,

és mind[en] ő nemének. Kik azok?

mi vagyunk. [A]hogy is ti

látjátok szemetekkel: Bizony,

egy ember sem kerülheti el ez

vermet, bizony, mind ahhoz járó

vagyunk. Imádjuk Urunk Isten

kegyelmét e lélekért, hogy

irgalmazzon őneki, és kegyelmez-

zen, és bocsássa mind[en] ő

bűnét! É imádjuk Szent

Asszony Máriát és Boldog Mihály

arkangyalt és mind[en] angyalokat,

hogy imádjanak érte! És

imádjuk Szent Péter urat,

akinek ad[at]ott hatalom oldania

és kötnie, hogy oldja mind[en]

ő bűnét. És imádjuk mind[en]

szenteket, hogy legyenek neki

segedelmére Urunk színe előtt, hogy

Isten ő imádságuk miá bo-

csássa ő bűnét! És szabadítsa

őt ördög üldözésétől és pokol

kínzásától, és vezesse őt pa-

radicsom nyugalmába, és adjon

neki mennyországba utat,

és mind[en] jóban részt! És

kiáltsátok Urunkhoz háromszor:

kyrie eleison!

Szerelmes Testvéreim! imádjunk

e szegény ember lelkéért,

[a]kit Úr e napon e hamis világ

tömlöcéből mente, [a]kinek e

napon testét temetjük, hogy

Úr őt kegyelmével Ábrahám,

Izsák, Jákob kebelében helyezze,

hogy bírságnap jutva mind[en] ő

szentei és kiválasztottai között

jobb felől iktatnia élessze

fel őt! És tibennetek. Clamate

ter: kyrie eleison!

na ez egy nekrológ, te majom.
@jaegtoer:

jogász csajjal meggyborozni?
@Imola Helyesi:

Lehetetlen helyzetbe akarod hozni a Mestert?
Orbán Viktornál nyelvteremtőbb embert nem hordott a Föld.
Annyi nyelv szinte nincs is, amennyi dolgozik neki.
@hacsaturján:

Ügyvédnő nélkül? Nem vagyok én egy hazardőr.
@hacsaturján:
Rendben. Csak te a fostalicskáidra is alkalmaznád, csak azért írtam.És hogy neked , ki a fostalicska, te döntöd el.
Mert csak.
@Gábris szomszéd:

„Én mindig el tudodk vonatkoztatni a személytől és a mondandójától. Lehet ez meg az én hibám.:) Egyébként én úgy vettem észre nagyon sokat változott, jó irányba. Na de akkor itt van mondjuk az újpesti polgármester véleménye is.
"Tisztelt bíróság!
Lenne egy kérdésem a fagyállós borosgazda történetének analógiájára.
Ha én a telkemen belül, zárt kertkapu mögött, kulccsal lezárva tartom az autómat, melyből direkt kiszereltem a féket javítás, vagy bármilyen ok miatt és ezt az autót valaki ellopja és azzal a hiányzó fék miatt halálos balesetet szenved, akkor engem lecsuknak nyolc évre?
Netán tegyek ki rá egy cetlit, ha esetleg valaki el akarná lopni, hogy nem jó a fék?"

Hát, Gábris, már ott tartok, hogy rögtön hanyattesnék a meglepetéssel vegyes rémülettől, ha egy saját véleményt rittyentenél ide (a rémület abból adódna, hogy rögtön feltételezném, valami komoly betegséged van).

Wintermantel polgármester véleményét illetően:

1./ Rendkívül ravasz ember ez az úr. Ez a „direkt kiszereltem a féket”, megegyezik a „direkt fagyállót töltöttem a borba” cselekedettel, de utána jön a kavarás, hogy ő esztet a féket „javítás” miatt szerelte ki. Mivel az nagyon valószínű, hogy a fagyállót a gazda nem „javítás” miatt öntötte bele a borba, a példa azonnal megbicsaklik. És láthatóan nem véletlenül.

2./ Ha nem gyilkolási szándékkal szereli ki a féket az ember, akkor nem csukják le nyolc évre. Ha valaki azzal, akkor viszont előfordulhat.

3./ Ha kiteszi a cetlit, hogy „Nem jó a (illetve nincs benne) fék”, akkor megintcsak nem ítélik el nyolc évre (ahogy a „Fagyálló van a borban” cetli esetében se), mert ugyan balesetveszélyessé tette a kocsit, de a tőle elvárható biztonsági intézkedést megtette, azaz láthatóan nem a gyilkolásra játszott. Ha viszont valaki arra játszik, akkor számolnia kell annak jogkövetkezményeivel.
@jaegtoer:
Mitől mester? Nekem nem, Egy mester ilyen szót nem alkalmaz: fostalicska, bugsy. Egy mester mindenkinek irányt mutat.
@Imola Helyesi:

döncsd el magad, hogy mostan itten fostalicskázol, vagy hüjeségeket varnyogsz, bugsy!
@hacsaturján:
Miért hívnak téged mesternek ha ennyire....
Ja, nálatok ennyivel is mester lehet valaki....
@jaegtoer:

ő maga a nyelv. tudom, reggel megnéztem magam alatt.
@hacsaturján:
Nem lehet, hogy te egy művelt rabbi vagy? Olyan okos vagy.
@vakapad:

Természetesen a "miatt" szavak helytelenek, kéretik helyettük a "végett" szót alkalmazni.
@vakapad: 1./ "Az én példám NEM narkós fosztogatóról szólt..."

Valóban. Csakhogy: "ha a nekünk nem tetsző eseményeket jogos lenne megtorolni..." - ki beszélt ilyesmiről? - "...akkor az önbíráskodás egy idő után nem ismerne határt" - lehetséges, csakhogy részemről szó sem volt önbíráskodásról. A szóban forgó esetet sem úgy értelmeztem. Sőt, igazából, úgy tudom, a bíróság sem. Nem önbíráskodásért ítélték el. Akkor ez hogy jön ide? Sehogy. Ezért kozmetikáztam adekvátra a példádat.

2./ "itt nem erről van szó, hanem egy"

Feltételezés. Fikció. Regényes narratíva. Feltételezem, kitalált valamit a védelem, kitalált valamit a vád, előadták a maguk történetét a maguk és a jog bejáratott narratív struktúráiba rendezve a történeti események általuk ismerni vélt vagy figyelembe vett morzsáit, majd a bíró ezek alapján költött egy harmadik sztorit, arról, hogy szerinte mi történt, amit te elfogadtál. Majd valamelyik rendező forgat róla egy filmet, amit megkönnyezünk.

3./ "az orvos a "téves diagnózis" felállításakor nem direkt állította fel azt..."

Ez egy állítás. Állítasz valamit, mivel támasztod alá, mire alapozod?
@parti_giano:

az a bárányhimlő. ne legyen mán ijjen szarkasztikus, mint egy nekrológ!
@hacsaturján:
Ajjaj, elkápzeltem , mi lehet maga alatt, kecskék és egyebek.:))))
@Gábris szomszéd:
"Az állam erre a feladatra szakosodott szervei fülük botját sem mozdítják a jogkövető állampolgárok védelmében."
Nem egyszer tapasztalhattuk már, hogy az az állampolgár részesül büntetésben, aki megakadályoz egy-egy bűnesetet.
Ez az igazságszolgáltatási gyakorlat demoralizálja a társadalmat, érzéketlen magatartást generál az emberekben, passzív szemlélővé válik olyan esetekben is, amikor közbelépése megakadályozna a bűncselekmények elkövetését. Nálunk az emberek nem lehetnek biztosak abban, hogy állampolgári kötelességből adódó szerepvállalásuk nem végződik-e náluk negatív következményekkel.
Ez a jelenség az emberi jogok hibás értelmezéséből következik.
elképzeltem
És lehet, hogy maga felett. Ki tudja ezt ebben a zürzavarban.
Sziasztok taga, mariann, guma, rodeo, Eszter, Valdi .... és aki még emlékszik rám. Mától szabad ember vagyok !!!
Nem mindig, leszek, mer' vannak nagyszülői kellemes indíttatásaim is, de figyelve vagytok! Ám!
OFF:

Bohózat lv. 99999999999

index.hu/belfold/2015/11/13/vasarnapi_zarva_tartas_nepszavazasi_kerdes_simonne/

Ez bezzeg egy milyen jó kérdés, és ezt hagyják jóvá a hülyék!

„Egyetért-e Ön azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek vasárnap zárva tarthassanak?”

Nem baj, hogy a kérdés egy olyan dolog megengedésére vonatkozik, ami jelenleg kötelező a kivételektől eltekintve?! Meg egyébként is, talán van tiltás arra vonatkozóan, hogy a boltok Magyarországon nem lehetnek zárva vasárnap, hogy ezt az "áldatlan állapotot" fel kell oldani? De hát minden bolt akkor zár be, amikor akar, akár egész héten ki sem kell nyitnia, ha ez így esik jól, nem? Az nem mindegy, hogy ezt ki dönti/döntheti el, de ezt a kérdést a feltett kérdés nem is rendezi!

A Fidesz lassan állami monopóliummá teszi a trollkodást.
@nincs_itt:
Ezt a borból tejet csinálok trükköt nem hallottam még, de jo:-))

nem, az a tolvaj nem mondott le emberi mivoltjáról, te sem jogosíthatsz fel senki, h akár a te kérésdre megöljön. Az akkor is gyilkosság. (Ezen megy ugye az eutanázia vita)

Már leírtam korábban, ha a migráns/menekültek agresszívan fogjak követelni, h a befogadó Európa változtassa meg a szokásait, mert az a muszlim vallást sérti- ez egyrészt nonszensz, másrészt nem fog akkor ez a befogadás igy menni. De nem tudom ez mennyire kitagadott eset, ortodox faszok remelem kisebbségben maradnak. Az iszlám is sokarcú, azt is ott lehet hagyni...
@Eszter jött: látod?! vettem egy csomó kákát olcsón, és drágán eladtam! kákán csomót kerestem...
ez nem probléma, ugyanis egy szuverén ország, még ha az eu tagja is, úgy határozza meg ezt a kérdést ahogy akarja(persze nem egészen, de nagyjából szabad keze van!)
szóval lehet köpködni a cameronra, mert csehek, szlovákok, lengyelek és magyarok is kerülhetnek kellemetlen helyzetbe, ami oda vezethet, hogy visszatérnek szülőföldjükre és ottan kérik a segélyt meg a többit... ez tényleg fájhat rohattul a fenti országok kormányainak, különösen a költségvetésnek meg a népszerűségnek...
hangsúlyozom, attól még cameron nem hüje, mert ogv nem küldte el a náthásba. értem én, hogy ... csak ez már lassan tényleg orvosért kiált - ogv nem különben! -
@CsekklisztNo.10Reloaded: de bizony lemondott! ugyanis tudta, hogy lop, tisztában(na jó delérijom kredencileg megszűrve) volt vele, hogy amit tesz az nem helyes. tudta, hogy valamiféle büntetés kinézhet!

tudod a börtönökben csak ártatlanok és szakértők ülnek!
viszont nem volt jó ötlet a fagyálló, szerintem a ricinus olaj hatásosabb! mert hasmenést akart okozni a boros ember
@pianolight:
Szia!
Csakhogy megérkeztél.
Örülök neked.
@CsekklisztNo.10Reloaded: jaj ez nem trükk! fogja a legény a raki-t, löttyint egy decicskét, oszt feljavíttya némi vízzel. tényleg kifehéredik! ez mindennapos trükk a törökök között. meg este fedél alatt, allah nem láttya ám!
ez kb olyan, mint amikor nagybüjt idején hal alakúra vágják a marha/sertés húsokat és "átkeresztelik" hallá. bizony rom.kat. kis csibészség...
de ugyi találékony az ember...
@vakapad:
otthonh zárt ajtók megett mindenki aszt csinál a magántulajdonával amihez kedve van, fel is robbanthattya, ez a magántulajdon egyik lényeges ismérve

aki ezen zárt ajtók mögé erőszakkal (másképpen nem tud) behatol az meg bűntényt követ el és ha gondatlanságból ellopja a működésképtelen autót az baleset és senki más nem tehető felelőssé csak aki vezette a kocsit fék nélkűl, hogy nem volt kiírva rá? hát zárt garázsban az én autómat olyan állapotban tartom amilyenhez kedvem szottyan felmentés jár érte vagy ejnye bejnye

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@nincs_itt:
:-)) Ugy értettem, h mint trükköt átverni Istent. Szép kis hit lehet a Mindenhatoban, h ezt nem veszi majd észre:-))
@pianolight:
a szabaccság nagy dolog, élvezd, Esz dúr ban

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

(D dúr is megteszi)
@Rodeo36:
Rody, a fagyállónak (-s bornak), mint veszélyes anyagnak a tárolására külön jogszabály van, pint azért h véletlenül ne igya meg valaki (tolvaj sem- középkor óta nincs önbíráskodás
@CsekklisztNo.10Reloaded:

annyiféle mindenható van, hogy ember legyen a talpán aki a sok vektorból kiválogattya a valódit...mindenki olyan mindenhatót kreál magának amilyet szeret, szine, szaga, szakálla, lábszaga teljesen partikuláris

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkkk

hát még allah, meg a yáhve...azután az ördög az ő jóságos öregannyával???
@pianolight: aggódtam, hogy baj ért, jaj de jó, hogy megjöttél!!!....kkkkk
@pianolight: aggódtam, hogy baj ért, jaj de jó, hogy megjöttél!!!....kkkkk
@Pantagruel:

1./ Várnám akkor, hogyha a borba szándékosan fagyálló beleöntése nem önbíráskodás (megbüntetem a nekem kárt okozó tolvajt, mégpedig nem is akárhogy), akkor szerinted vajon micsoda?

2./ Szóval szerinted az fikció (az én fikcióm), hogy a tettes tudta mit csinál, mert szerinted nem tudta.
"- Tisztelt bíróság, én azért ejtettem a vasalót a harmadik emeletről a fejére, mert azt akartam, hogy két napig viszkessen neki. Nem tudtam, hogy attól komolyabb baja is lehet.
- Ja, az más."

3./ Én azt állítottam, hogy a példádban szereplő orvos a téves diagnózist nem direkt állította fel, tehát az orvos nem bűnös, ellentétben a tettessel, aki direkt öntötte bele a fagyállót a borba, azaz a példád ebben az esetben hibás.
Te erre azt állítottad, hogy egyik ilyen esetben se lehet tudni az orvosról, hogy nem gyilkolni akart-e a téves diagnózissal, és én bizonyítsam, hogy nem, mert egyébként ugyanaz a helyzet, mint a fagyállós esetben.
Ezt jobb, ha továbbra sem kommentálom. Egyébként az általad vázolt esetben tényleg ugyanaz a helyzet, és az orvost, ha a szándékosság bizonyítható, le kell ültetni iksz évre (a pontos értéket a bíró fogja megmondani a törvényi határokon belül és a körülményektől függően.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
ki tuggya bebizonyítani aszt, hogy ki öntötte a borba vagy a bort a fagyállóba? ez jogi kérdés, válasz nincs, evidencia sem...

assem lehet bizonyítani, hogy bélánk vett fagyállót vagy ha igen assem hogy hogyan nyelte le a delinkvens benarkózva?

rengeteg megválaszolhatatlan kérdés vetődik fel, többek között a szándékosság nem bizonyítható, mert a tulaj lehetett részeg és összekeverhette a palackokat???

erre kössél csomót!!!

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@PeniValdes:
"Gyere, lakjál velünk."
Szívesen. Egy kis külön szobácskám lesz?
@Rodeo36:
Szia Rodi!
Hol csavarogtál ilyen sokáig?
Én nem értem ezt, van fagyálló, kopásgátló, vízálló, mindenféle gátló meg álló van, lopásgátló miért nincs? A la polgárt védő gátló, mert nem lehet minden polgár mellé egy rendőrt állítani.
@Mariann19:
megnéztem a másik oldalt...

kkkkkkkkk

brühüyyy

és most már tudom
@PeniValdes:

:))"gyere lakjál velünk!"

Esetleg én is felajánlhatnám szerény szolgálataimat drága hölgyek :))
@PeniValdes: Nahát TTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTe
@Mariann19: Én pedig továbbra is élvezettel teli néhai kritikával olvasom értelmes hozzászólásaidat!
Csekklisztnek..tegnap koronáztákm meg GusztávAdolfot
@Rodeo36: Rolikám, a D dúr az számomra kissé primitív, az esz dútban van valami Chopines ( bár az inkább B) ám méginkább Rachmaninoff :-)
@Rodeo36:
Aszondod a zember teremti a Mindenhatót és nem fordítva??:-)

Ha tálalkozom vele, majd megkérdezem ő hisz-e az Emberhatóban..

Ui
Lehet, igazad van. Üdv a Pokolból-)
@gazoló:
Szívesen megyek. Együtt néznénk a meccseket, sörökkel a kezünkben.
@evasanyoca: Baj nem ért, köszönöm aggódásod, szabad emberré váltam, mint az öregmadár, és ez számomra még átélhetetlen öröm. Majd belejövök!
@pianolight:
Várom, hogy majd jókat dumcsizzunk.
Van miről.
@PeniValdes:
"és a lábatakon."
Már ameddig bírnak, tekintve a sörökre.
@PeniValdes:
:-)))Hányadikat???
Jaj, de buta vagyok!!!!
Neked folyik áfonyalé az ereidben, különben?
@Mariann19:

DDD

A "csikket a 'nerre pöccintenénk és minden gól után 'pacsipusziésunicum:)

Ha győznénk pezsgőt bontanánk,a cubai szivarok füstkarikái között:))))
@pianolight:

Naagy üdvözlet!

'Hiányzottál,merre kujtorogtál,tán az ipolyviski hostinecben ragadtál ott:))
@pianolight:megkérdezhetem, hány év után veszítetted el láncaidat?....kkkk
@Mariann19: kevesebb lesz az infom, csak agyilag tudok reagálni, ami a korral nem igazán javul :-)
@gazoló: haver, még mondja valaki, hogy péntek13 szerencsétlen nap.
ma megjelent újból, két öreg szivar, rodeo és pianolight:)))))
@gazoló: Szeretettel üdvözöllek, nyáron elvárlak Tésára, bár azt még nem tudom lesz-e ott netem:-)
@gazoló: korhatár van???....kkkkkkkkkkk
@PeniValdes: Én csak egy primitív kotmánytisztivelővé váltam miután 2001-ben felvettek ide. Igaz elsőben szagértő voltam.
@pianolight: szeva öreg barátom, mi volt veled? elraboltak a rabszolga kereskedők vagy egy-két bukszával elpályáztál egy lakatlan szigetre:)))

www.napiszar.hu/Thumbnails/11046.w-800.h0.q100.jpg
@evasanyoca: 43 év 206 nap volt az igazolt időm 2014. 01.01.-én. Ehhez még hozzájön 1 év, +
@gazoló:
" csikket a nerre pöccintenénk..."
Nem lesz csikk, mert jövő héttől cigaretta hiány lesz a trafikokban. Most olvastam.
Ezért szerezzél be egy-két kubai szivart időben, az legalább jó sokáig eltart.
@pianolight: huh, gombócból is több, mint elég....kkkk
@taga20: Szia tagaecsém, remélem jól,vegx otts Érden!
@pianolight:
"Kevesebb lesz az infom, csak agyilag tudok reagálni."
Az a jó.
A saját gondolatokat mindennél jobban szeretem.
@evasanyoca: Há, figyelj, ebbe benne vót az egyetem is, meg a franc tuggyxa, még mi ??? :-)
@evasanyoca:

Nincs és semmi 'rosszra nem gondoltam:))
Ez egyfajta vasárnap délutáni édeni állapot lenne korhatár nélkül,időtlenül:)
@gazoló: hátha nem gondútá, akkó meg minek menjek? elvetted a kedvem, aszittem rosszalkodunk egy jó nagyot, de így, hát itthon is tudok jó lenni.....kkkkkkk
@pianolight: naná, csak egy kicsit hiányoztál. jó ez kamu:)))

egyébként, fát ültettünk a múlt hétvégén, holnap meg befejezzük. egy kicsit
ki vagyok, de még bírom.

jó, mondtam az asszonynak, hogy szeksz nem lesz, me arra már nincs energiám:)))
@pianolight:
hááááááát degustibus
D dúr a Beethoven IX. és az Esz dúr meg az Eroica (persze van benne egy kis c-moll is)

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkk

chopin-t nem szoktam hallgatni csak évszázadonként eccer
@nincs_itt:

azt hiszem, több malomban őrlünk.
@pianolight:

Jártam arra,többször is és gondoltam átugrom Tésára v.Ipolyviskre,de kísérőmnek "felsőbb hatalmasságnak:) nem hiányzott a lábába(kerekeibe) + 30 KM,,így hát csak gondoltam Rád a helembai jéghideg staropramen mellett:)
De majd jövőre!!
@Eszter jött: biztos ez? mert én érteni véllek!
@taga20:

Itt ma komolyzenei kur'zus lesz reggelig 'naná:))
@taga20: én még öregmatrózt is várom.))))))))))))
@nincs_itt:

én is értelek.
de azt még mindig nem, miért nincs reakció C. nyilatkozatára odaát.
és ha ez orvosi esetnek számít, vállalom.
@evasanyoca: én meg seronsztont, bugyi nélkül:)))
@pianolight:

"csak agyilag tudok reagálni, ami a korral nem igazán javul :-) "

nana! )))
@Eszter jött: az odaát alatt mit értesz? mo.-ot? kellene nyilatkozni valamit? cameron mondott egy tervet, javaslatot. nem először teszi. azt tartom orvosi esetnek, nem akarlak megsérteni, hogy ha ogv nem reagál cameron aktuális dolgaira, akkor máris valami hú de nagyon összefonódás van, ha meg igen, akkor meg mijafxért nem azt mondta, hogy...

ogv igen nagyon nem szeretem, cameron semleges. ha bevezetik ezt a szigorítást, akkor sokan bajba kerülnek. ennyi.
@taga20: oszt te is... ááá! már majdnem néztem focit és f1-et,
@taga20: mán vén kecske ő is....kkk
@nincs_itt: te vagy itt a helyi kemény csávó?:)
látom menekült ügyben szakértő vagy, olyan penge, mint a magyar kerítés:))

gondolom merkel asszony hozzád jár audienciára:)))
@taga20: há' nem? de! csak seehofer járt ma nálam... na mindegy, azok a zostoba svédok is határellenőriznek vadul... na ja, bisztosan én vagyok a hüje! te meg a helikopter!

www.youtube.com/watch?v=6Nb7PyBQzaE
@nincs_itt: mi a szar ez? mellé ment a kőbányai?:)

na, nesze te német paraszt:)))

www.youtube.com/watch?v=bpfKIPGI_Z8&list=RDbpfKIPGI_Z8
@nincs_itt:

nem sértesz meg. ha így lenne, nem lennék itt.
pont ez a gondom, hogy egyre többször hangzik el ez a vélemény.
a migránsügy elfedi a valódi problémákat.
amit te meg én ajándékként kaptunk az eu kibővítésével, azt talán korlátozzák a következő generációk számára.

elég cinikusan hangzik pont tőled ez a kijelentés: "ha bevezetik ezt a szigorítást, akkor sokan bajba kerülnek.
ennyi."

összefonódást a cikkben emlegetnek. nem hiszem, hogy bármilyen érdemleges kapcsolat lenne ovg és c. között.
@gazoló: mingyá jön ebola, hogy ez biztos egy kibaszott migráns, úgyhogy
rausz neki:))
@Pantagruel: az álláspontom, hogymegértem a közvélemény felháborodását, de a btk. alapjai tökéletesek szvsz... s az esetleges következményeket vázoltam fel, ha jog helyett igazságot akarnánk szolgáltatni...
@pianolight: "Mától szabad ember vagyok !!!"

Erőt, egészséget a szabadsághoz. Sokáig.:D
@PeniValdes: 2001-ben még "ifjú" 50 alatti szívből dugó gép voltam. Hahhhh :-)
@evasanyoca: szánalmasak ezek a gyagyás képek, szerintem össznépi sírás lesz vasárnap.

gecivitya nyilvános harakirit fog bemutatni, a felcsúti borzalmat meg felrobbantják:)))
@pianolight: nem feketeöves szájkaratés voltál, má akkor is?:))))))
@taga20:

bakker! ha ennyire utálod a focit, miért foglalkozol vele? van aki szereti és nem cseszegeti közben a motorsportjaidat.
@Eszter jött: ha ennyire utálod plö ficot, ako mér?

az élet, nagy részből abból áll, hogy utálatos dolgokkal kell foglalkozni. ako mi is a szemrehányásod tárgya?

azé megnézném a két sportot összehasonlítva!:))))))))))
@taga20:na ezt megkaptuk mind a ketten, csak engem tegnap oltott le vakapád fociügyben.....kkkkkkkkkk
@taga20:

minimális időt töltök az utálatos dolgokkal. bele is őrülnék, ha életem nagy részét azzal kellene töltenem.
@Eszter jött: ügyesnek látszó kikerülő manővert mutattál be:)

na nesze, eszter ezt!:))

www.youtube.com/watch?v=A3bUQPhGIOI&list=RDA3bUQPhGIOI
@evasanyoca: láttam, aki a magyar focira egy percet pazarol az egy barom.

bakker, én tegnap végig néztem. jó a mencségemre szolgáljon, hogy a norvégoknak drukkoltam:))
@taga20: de tagabébi, az volt az egészben a hecc, hogy ráadásul jenőkétől kért valaki focis verset, én meg emlékeztem, hogy Romhányinak van...ismered Romhányit a rímhányót, nem? erre kaptam a leb@...t, úgy, hogy ráadásul én még szeretem is focit....no jól van, nem pörgök, majd ezt is felrakom a polcra a lekvár mellé.....kk
@evasanyoca: ez a romhányi az valami pornósztár?:)

ja láttam, hogy aszt kamuztad, hogy zöldfehér a véred:))
@taga20: nem kamu, igaz, édesapám nagy fradista volt, egyedül anya nem engedte meccsre, mert akkor "elhajlott " a krimóba a haverokkal, de ha vele küldött, akkor sose vitt kocsmába.....ezért kisgyerek koromtól ott visítottam, hogy hajrá fradi!.......küldök neked valamit....hogy mik vannak...kkkkk

freemail.huwww.life.hu/intim/20151113-magyar-siker-a-vilag-elso-vagina-szepsegversenyen.html
@evasanyoca: évike drága, az milyen vagina, amelyik olyan kockás?

egyébként, ettől függetlenül biztos izgi a videjo:))
@taga20: tagabébi én nem pornót küldtem neked, hanem egy érdekes hírt....kkkkkkkkkkk
@taga20:

Kikerülő manőver??!!

Sportkedvelő család vagyunk. Édesanyám imádta a motorsportokat. Főleg az F1-t. Minden közvetítést élőben nézett meg.
De az igazi nagy szerelem a foci. A nővérem Barca őrült.
Olimpiák vagy foci vb, eb-k idején családom bioritmusa a közvetítésekhez idomul.
Miért kellene egyik sportágat a másik kárára kedvelnem?
@Eszter jött: én nem emlékszem olyanra, hogy aszt mondtam volna, hogy a gyökér focit ne imádd jobban, mint az olyan sportágakat, mint a motogp vagy az f1, ahol ténylegesen halálos teljesítmények vannak, nem csak vidálszaszon:))

a nővéred meg nem százas:)
@Eszter jött: sajnos minden hajó megtelik egyszer! én nem a zejunak "köszönhetem", de attól még jónak tartom, de lássuk be, valahol meg kell húzni a határt! gyanítom nem visszamenőleges lesz a törvény, hanem egy adott pillanattól lesz érvényes!
@taga20:

szerinted.
a karnis, guminő, locsolócső kombó, ugye rendben van? )))
@taga20:
.
A sport nagyon egészséges. Különösen a karikatúra a természet lágy ölén.
Itt egy kedvet csináló:

www.babehub.com/content/140701/2523-jenni-femjoy-04.jpg

Követendő példa!
@Eszter jött: drága szerelmem, a végén csak egy húron pendülünk:)

én se vagyok százas, azé vagyok husz:))))

na küldöm a negyediket!

www.youtube.com/watch?v=g47J1xE4sgI&list=RDg47J1xE4sgI
@Eszter jött: Ha "kűdök"valamit meg tudod nyitni??
@dr. jenőke (jenőke): bámulatos ahogy a versekhez viszonyulsz, még éjfél felé is, de ahogy a binyiglit kezeled az példátlan! talán csak gázoló, de nem, ő sem.

te vagy a sirály:)))
@ornagy50: nem, nem tudja, nincs nála dugóhúzó:)))
@taga20:
.
A kerékpár történelmünk része.
Volt biciklis hadosztályunk is papírtalpú bakkancs ban.

s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/19/14/1d/19141d76f21b99553cb0337bce0002df.jpg
.
@dr. jenőke (jenőke): ez má nekem túl pornográf, én nem vagyok az ilyen tandemekre felkészülve:))

de!

www.napiszar.hu/showPost/Morickas_vicc_1
@dr. jenőke (jenőke): írjá a jézuskának, hátha van isten:))

nem mondod, hogy ilyenre?
@taga20: én mán túl vagyok rajta!!!:-(*)
@dr. jenőke (jenőke):

Létezik blogmikulás? Írnod kellene neki.
@ornagy50: azé remélem összeszorítottad a fogaidat, hogy a sűrűje benn maradjon!:)))

most nehogy aszt mond, hogy megint utálsz!
@taga20: Látod Maxom most viszont haraxom!!!
@nincs_itt:

gondolom, hogy keményen dolgoztál a sikerért. picit azért megkönnyíthette a dolgod a szabad mozgás és munkavállalás lehetősége.
tapasztalatból tudom, a végzettség, szakmai előélet mellett mennyire fontos a megfelelő hozzáállás.
@ornagy50:

nagyon jók. köszi.))
@Pantagruel: nem ezt mondtam...t
@nincs_itt: uniós állampolgárokról beszélünk... ez az unió lényege...
@taga20: Hola fiatal ecsém, néhány dolgot el kellett intéznem, hogy igazi öreg lehessek, és tapasztalt sasként száldoshassak szabadon errefelé :-)
A gombócok megvótak, most jön a husi, meg a zőődség
@evasanyoca: Hát, csak három gyereket, meg négy kereket szültem, de az is benne van, úgyhogy ...
@taga20: Gondútam, hogy a kicsit az kamu, de a hiányozás, az meg aztán pláneság!!!
@pianolight: anno emlékszem, az volt a legnehezebb, hogy felijedtem hajnalban, hogy elkések a suliból, és hosszú percekbe telt, mire észbekaptam, hogy lusti van.....kkk
.
Csukás István: Sün mese

Tüskéshátú sün barátom,
Merre jártál, mondd, a nyáron.
Itt az ősz, a lomb lehullt már,
Most látlak, hogy előbújtál.
Körmöd kopog, eliramlasz.
Vigyázz, itt a tél, te mamlasz!
De a sün nem jön zavarba,
Belebújik az avarba.
.
.
Csukás István: Nyuszi mese......

Nyuszi, nyuszi vígan játszik,
csak a két nagy füle látszik.
Hajnal óta ugrál sorba
rekettyébe, sombokorba.
Estére már nem bokázik,
iheg-liheg lassan mászik,
meg is eszik tíz-húsz torzsát,
vizet iszik három dézsát.
.
.
@Rodeo36: Tökéletesr írtál, a degustibussal, mer' Chopint csak én is egyszer játszottam. Sztem a D dúr nem lesz puhább a IX. -től, az esz dúr mollja pedig alapban a C, de te pontosan tudod te is .
.
Garai Gábor - Nyári búcsú

Itt ülök a nyár ölében ,
szalma száll a szívem körül
szerteszét .
Nagyanyám idézi ajkam ,
és a főszél szövi rajtam
szőttesét .

Fönn kék az ég , mint az élet ,
erős a föld , mint a lélek ,
hull a nap .
Nincs felhő , mit elzavarjak ,
sárga magra kondor varjak
hullanak .

Tegnap - csalfa szájú gorgó -
fordultam , mint napraforgó
örömre :
s úgy nézek ki most e nyárból ,
mint ki búcsúzik e tájtól
örökre .
.
@gazoló: Jövőre már egész nyáron ott leszek, 2 hetet kivéve, amikor Sopronban. Úgyhogy ...
@evasanyoca: Akkor te még nagyon fiatal lehettél, mert én csak akkor riadok fel, ha pisilni kell, vagy kukorékol a telefonom :-)
@pianolight: hááááát azért az ember nem husz évesen jogosult a teljes nyugdíjára....kk...már nem volt rajtam a pelenka...kkk
@evasanyoca: Én má nem emlékeszök, hogy mikor van rajtam a pelenka. problémákat okoz.
@pianolight: a legjobban az tetszik, hogy én osztom be az időmet és senki nem parancsol....már azt hiszem, nem is tudnék függeni senkitől..kk
@Eszter jött: Szia neked is, Nana az meg jogos :-)
@evasanyoca: Énmeg aszittem, ezt én taláátam ki :-)
@pianolight: gondold csak el, születésünktől fogva mindig megmondták, hogyan kell élnünk, viselkednünk, dolgoznunk, stb....stb...ez az első és nagyon azt hiszem, az utolsó állapotunk is, amikor igazán szabadnak érezhetjük magunkat....én legalább is borzasztóan élvezem...kkk
Ez ponytyosan így van, azzal a kiegészítéssel, hogy én katonea is vótam meg ültem is, plusz a főnökeim egyharmada volt csak értelme. ( Lehet, hogy ez már jó arány?)
@pianolight: legalább találkoztál értelmes főnökkel, nem mindenkinek sikerül...kkk, szóval élvezd ki alaposan, meg unokázz, én is azt teszem, meg sütiket sütögetek nekik, és kikertészkedem magam...de van, mikor egész nap csak lustiba vagyok, és még a telefont is kinyomom....kkk
Péntek 13 van, és Párizsban terrortámadás volt, van, már 60 halott van.
@pianolight: jó éjetet minden kis gyíkocskának!
Egy koncertterem előtt volt, amerikai koncert volt, lehet, hogy bosszú, mert amerikai drón lehet, hogy megölte az ISIS vezérét.
Te szánalmas fábius!!
Ugye felesleges a migráns vita???
Ez a 140 halott is csak egy kormány fogás igaz???
Szánalmas barom!!!
Junckertől Merkelig a hozzád hasonló idiótákon át is bocsánatot kérek az áldozatoktól, hogy ezt hagytuk!! Sajnos túl sok idióta van európában, hogy ez megtörténhetett!!!
Akármennyire rühellem az Orbitront meg a balfasz bandáját de ebben a migráns témában igaza van.
A Párizsi események szépen rávilágítottak erre.

Srácok az orbánék elkövetnek egy halom faszságot és gazemberséget amiért kijár nekik az "ötév kötél" de ebben a dologban nem kellene őket basztatani.
@irógép: te szánalmas szardarab, ez volt az első terror támadás európa történetében?
@Xiaomi: "A Párizsi események szépen rávilágítottak erre."

szerinted ezek a brigantik gyalog jöttek át egész európán, hogy eszt műveljék?
@irógép:

Na ide figyelj te fasz!

Én is le tudlak ugatni, hogy az ilyen egybites ostoba retro-jobberek miatt nincs egységes európai védelmi stratégia, hírszerzés meg satöbbi, mert a nemzetállamozásra hivatkozva gátoltok minden egységes európai biztonsági megoldást.

Úgyhogy menj szépen anyádba.

Ezen kívül azt akarod elhitetni velünk, hogy a terroristák a Balkánon átgyaloglás közben tanultak meg franciául, hogy így tudjanak szólni a lemészárolni szánt áldozatokhoz. Vagyis éppen olyan Európában született elkövetőkről beszélünk, mint te magad is vagy, pöcsfej.
.
Csak egy példa 2012. évből:
Három terrorszervezet egyesült Írországban, hogy átvegye az Ír Köztársasági Hadsereg (IRA) nevű szervezettől az irányítást.

Nem sok köze van a migrációhoz.
@Fabius:
Párizs élenjárt Afrika lakóinak befogadásában már évek óta. Valószínűleg lelkiismeretfurdalásból, hiszen gyarmatuk volt ott.
A félkegyelmű baloldali európai vezetők meg követik a példáját a befogadás terén. Remélem, mindegyik megbukik most már, nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek Európára.
@Fabius: mesélj egy picinyt arról az egységes európai biztonsági stratégiáról? Mi az eszik e vagy isszák?

ha ezeket az "állampó'gárokat" nem voltak képesek megállítani az illetékes határátkelőnél (mindet és egységesen rács megett nyomozva őket) valamint nem lajstromozzák (USA beleértve az FBI-nak halvány lila fogalma sincs, hogy az "onnan" visszatért usa állampolgárok merre oszoltak el az usa-ban?) akkor miről beszélünk?

másik az a híres kapitalista marketinges mondás, hogy kutyával és gyerekkel mindent (azaz bármit) el lehet adni...mennyi gyereket cipelnek ezek körbe körbe? és kinek a gyerekei?

szóval válaszolj lécci nagyon érdekel szakértői véleményed

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkk

az infiltrálódásról ugye hallottál?
@Imola Helyesi: nemzetbiztonsági kockázat európára... ez szép volt...
Idióta Matteo Renzi megint rárontott Orbánra, na most okoskodhat. A francia külügyminiszter Fabius is ekézte Orbánt. Most mi van? És az osztrákok szárnyas kapuja mégsem repült el?
Juncker meg Merkel puszilkodik meg szelfizik most is a migránsokkal?
Sok barom, hogy jutottak ezek ilyen magas pozícióba?
A nagypofájú Vivian Reading most is Orbánt szidja?
Mi lesz itt évek múlva?
Soha nem nézem az M1-et, de a tegnap éjjeli élő adás a terrortámadásról nagyon profi volt, a műsorvezető srác elott le a kalappal. Na jó, a ruszki csaj a francia intézet elott vicc volt.
@Sir Bates dö Hól:
Tényleg te ott élsz? Mi újság van, kimehetsz bagettért meg sajtért?
@Rodeo36:
.
Ha a keletkező lobtermék nem tud elvezetődni: változatlan méretű szájadék mellett, a baktériumok virulenciájának fokozódása miatt növekszik a gyulladásos infiltrátum mennyisége vagy a szájadék mérete csökken elzáródás vagy a terápiát követő gyógyulás következtében (poszt-terápiás tályog).

A lágy részek (kötőszövet) jelentős része infiltrálódik.
Szabad csöndben megkérdezni, hogy hol van arról infó, kik is voltak ezek a merénylők? Mert én nem találtam még.
@Imola Helyesi:
.
Mi lenne? Megöregszel és mégtöbbet fecsegsz.
@látjátok feleim szümtükkel:
Éjszaka még ott volt az Indexen is, már levették?
Mellesleg a habzó száj veszettségre is utalhat.
@Fabius: Most mindenki a terrorizmustól tart, pedig ennél sokkal nagyobb baj következhet be, ha Európa nem a megfelelő módon válaszol a kihívásra: nem az állami ellenőrzést kell erősíteni, hanem visszatérni a gyökerekhez, amelyben jelentős helyet foglal el a JÓ ÉRTELEMBEN vett keresztény hagyomány, mind spirituálisan, mind politikailag.
@dr. jenőke (jenőke):
Muszáj a többi fecsegőt ellensúlyozandó. És nem akarnám, hogy ilyen kis "verselő", mint te kapjon egy kis repülőanyagot a sejhajába.
@látjátok feleim szümtükkel:
Magas szőke férfiak voltak felemás cipőben, na! Ennek már örülsz?
@Fabius: nézd csak ezt a térképet!

a francia nyelv elterjedtségéről beszél, ejnye no, hát éppen elég sok észek afrikai és közel/közép keleti ország is benne van:

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4f/Les_francophones_dans_le_monde.jpg

csak azért, mert NEM csak európában tanulhatta meg!
Engen ez azért valamivel jobban érdekel, mert ez a mi adóforintjainkból folyó cirkusz.

Gomolya, mint nagy nyelv ész, igazán megértelmezhetné a fröcsögés helyett. Légyszíves segíccs értelmezni! Nekünk nem gyökösöknek nagyon nehéz, mert csak az adóforintok felesleges költését lássuk.

index.hu/belfold/2015/11/14/cserben_hagyta_a_nemzeti_valasztasi_bizottsag_elnoket_a_logika/
@Imola Helyesi:
.
Úgy tűnik, nincs párkapcsolatod.
Önkéntes szűz védőszentnek jelentkeztél?
Ezmiez? Ez a beszarás? Esetleg az inkvizició bevezetése?

"nem az állami ellenőrzést kell erősíteni, hanem visszatérni a gyökerekhez, amelyben jelentős helyet foglal el a JÓ ÉRTELEMBEN vett keresztény hagyomány, mind spirituálisan, mind politikailag."
@dr. jenőke (jenőke):
Szűz szívesen lennék még, de a te védelmedet nem vállalnám, kis begyöpösödött "jóllakott napközis".
@Imola Helyesi: igen, ki lehet menni bagettért és sajtért... igen, egy támadásnak fokozottan kitett városban vagyok... de a franciák felül tudnak kerekedni ezen a helyzeten...

(amiket meg irogatsz, az nem helyes, hisz ti nem az iszlámtól akarjátok megvédeni a katolikus európát, hanem az araboktól... ami lehet egy álláspont, csak nem kellene hazudni, mellébeszélni... ti és a hozzáállásotok tesz lehetetlenné minden párbeszédet... )
@Gábris szomszéd:
.
keresztény hagyomány?
Két egyistenhit egy helyen?
Abból semmi jó nem származhat.
Az európai hagyomány nem feltétlenül korszerű manapság.
Lehet, hogy az inkvizícióra is lenne igény, vagy Diego de Landa is hiányzik némelyeknek, no de azért inkább ne. A Borgiák se jöjjenek vissza, nem kell Kelemen sem néhány társ pápával, mint ahogy Orbán pápa sem hiányzik, mint ahogy későbbi hatására ismét felszabadítsuk Jeruzsálemet, akár a gyermekek kereszteshadjáratával a XIII. században.
@Sir Bates dö Hól:
Nem vagyok katolikus, és nem vagyok eltelve egyik vallástól sem, mindegyik volt vérengzés okozója. Az ostoba vezetőktől óvnám Európát, ezek a piacgazdasági békére, az egyenuborkára voltak predesztinálva, ilyen időkben alkalmatlanná váltak, menjenek a pitsába! Pont.
@Gábris szomszéd: "em az állami ellenőrzést kell erősíteni, hanem visszatérni a gyökerekhez, amelyben jelentős helyet foglal el a JÓ ÉRTELEMBEN vett keresztény hagyomány, mind spirituálisan, mind politikailag."

mely hagyomágy és gyökérzet szerves része a jézust megfeszítők kirekesztése, az albigensek, katarok, hugenották kebelre ölelése, az inkvizíció, mint jóléti intézmény szerepe, stb....
@nincs_itt:

A szírek a Sykes-Picot paktum miatt sem nagyon használják-tanulják a franciát. Ezen kívül az életben boldogulásukhoz inkább kell az arámi és az arab.
@Imola Helyesi:
.
Lehet, hogy jóllakott napközis vagyok - szerinted, de - saját munkám eredménye, azt ehetem, amiért megdolgoztam és nem vagyok eltartott, mint te, akinek egyéb szórakozása nincs az itteni idétlenkedésnél.
És ráadásul annyi jövedelme sincs, hogy egy rendes operációval elérje azt, ami szíve vágya: ismét szűznek lenni.
@Imola Helyesi:
.
Lehet, hogy jóllakott napközis vagyok - szerinted, de - saját munkám eredménye, azt ehetem, amiért megdolgoztam és nem vagyok eltartott, mint te, akinek egyéb szórakozása nincs az itteni idétlenkedésnél.
És ráadásul annyi jövedelme sincs, hogy egy rendes operációval elérje azt, ami szíve vágya: ismét szűznek lenni.
@látjátok feleim szümtükkel:
Jenőkét kérdezd, nem értek az idióta jogi nyelvhez. Az ugyanis nem gyök, nem világos és egyértelmű.
A jogszolgáltatáshoz meg pláne nem értek, mert nem igazságszolgáltatás. Más kérdésed?
@dr. jenőke (jenőke):
Ezt honnan veszed? Látó vagy, melyik szekta tagja, hogy belátsz a másik zsebébe? Az operációt meghagynám neked , esetleg libidóügyben próbálkozhatsz.
@Fabius: értem, köszönöm! de szírek voltak?
@Imola Helyesi:

"_Nem vagyok katolikus, és nem vagyok eltelve egyik vallástól sem,_"

Eretnek! Máglyára veled, égj a Gyehenna tüzében örökre!:)
@nincs_itt:
Állítólag kb két hónapja érkeztek Fr. országba , bevándorlók voltak. Allah Akbárt kiáltottak.
Ezt írja a la Monde internetes kiadása,
@Imola Helyesi:
Akkor jó volt a megérzésem éjfélkor, bosszú dzsihád john halála miatt.
@jaegtoer:
Ha elölről kezdhetném, lehet, hogy bencés lennék. Olyan szépen mondta az apát Göncz temetésén: "Ideje van a születésnek, a halálnak, stb..........."
@Imola Helyesi:
Jaj, mégse, katolikus vallás.
@Imola Helyesi:

Ezt a paraszt ( nem én :O, hanem a régiek ) szebben mondja, miszerint ideje van mindennek, mint tavsszal a pitének.
Szomorú, hoyg ez egy olyan fontos bűnügy volt, amit aznnal nagydobra kellett verni.

"A lopási ügy fő gyanúsítottja a férfi volt, aki hetente egyszer elvitt a konyháról egy zsák, a gyerekek által már megrágott száraz kenyeret, ami egyébként ipari hulladék lenne, és az iskolának magának kellene gondoskodnia elszállításáról. B. Ignácot és a konyhásokat azzal gyanúsították, hogy „2007. január és 2015. szeptember között az iskolából heti rendszerességgel, általában pénteken, az összegyűlt száraz kenyeret a zsákokban eltulajdonították"."

www.kiskegyed.hu/aktualis/kozugy/kenyermaradekert-hurcoltak-meg-a-konyhas-nenit-142896
süti beállítások módosítása