Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/23/eldugott-hirdetmenybol-derult-ki-hogy-43-ezer-negyzetmeterrel-bovul-a-godi-akkug... (2024.04.23. 19:01) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.11.09. 10:31 Fabius

Orbán a kisvasút védő bakter

Drága atyafiak, Szülőfalva lakói!

Örömmel köszöntelek Benneteket itt a faluházban, a Kastély Óvoda alapításának 60. évfordulóján! Szép nap ez a mai, szeretem az ilyen ünnepségeket, mert mód nyílik ilyenkor egy kis visszatekintésre. Mit is látunk, ha visszanézünk erre a 60 évre? Azt látjuk, hogy bár mindég is tehetséges falu voltunk, azért az elmúlt 60 hónapban több minden történt itt, mint az elmúlt 60 évben.

Jó lenne, ha nem felejtenétek le kitől származik ez a "tehetség"!

Hisz elhoztam nektek a mindent! Ide építtettem a stadizóleumom, testközelbe cibálva hozzátok a magyar labdarúgás érdektelenségét és az Omegát. Teremtettem munkahelyet eleget, hisz gyepegyelőtől székmosóig sokféle feladat vár titeket az Intézményemben. Kaptatok oligarchát, akinél mindig szükség lesz konyhalányra az uradalomban és napszámosra a földjein. És ugye szemem fénye, a kisvasút is épül már, ha lassan is.

orban_felcsut.jpg

Utóbbiért sokan támadnak, de lepereg rólam a végtelen mocskolódás!

"Ha támadják a kisvasutat, akkor meg kell hosszabbítani Bicskéig, és ha akkor is támadják, akkor meg Lovasberényig." Ha még mindig nem unják és tovább támadják, akkor el kell vinni Baracskáig. Arra úgyis nagy szükség lesz, mikor nem leszünk már kormányon, és üddögélve' várjuk a húslevest, kóbászt és meggyes pitét  minden hónap második hétvégéjén.

Aki erre aszongya, hogy fidesz tempó, az meg hülye.

Amúgy is utálom, ha a háztartásirobot-szülőautomaták pofáznak, különösen mikor egy ilyen tehetséges falu fejlődésébe ugatnak bele! Az ilyenek nem értik, hogy gyerekkoromban apám keze nyomát nem egy fasza terepasztal, hanem a testemet fedő kék foltok hálózata hordozta. Azt hiszik kompenzálni akarok vadul, pedig a kisvasút is csak egy a zseniális előrelátásaim közül. Ahelyett, hogy aláírnák a "védjük meg az országot" petíciót, ezek csak a kisvasúttal meg a kazánházzal basztatnak, elárulva a hazát. Pedig dögöljek meg, ha nem hamarabb lesz Makovecz kazánházból kettő, mint zsíros kenyér osztó nemzeti minimumból egy! Igazam van vagy igazam van, drága atyafiak? No, akkor örvendezzünk közösen és induljatok aláírni, mert megnézzük ám ki hiányzott...

Csókpuszi, Viktor

ÁPDÉT: kisvasút beszéd, original edition:

 

401 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr148063398

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Meddig érjen Orbán kisvasútja? 2015.11.10. 09:50:30

Újabb Guinness-rekord kísérlet tanúi lehetünk? Úgy tűnik nem csak fajlagosan a legdrágább, de az ország leghosszabb kisvasútja is épülhet Felcsúton. Október elején még drámai hírekről számolt be a sajtó, az eredetileg október végi átadással tervezett é...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Imola Helyesi: nem légy buta, attól, hogy liberáls vagyok, még rohadt nagy fülest kiosztanék annak, aki rácsapna a seggemre.....azért van véleményem a dolgokról, és egészen más egy vélemény, meg mondjuk Orbán úrnak tőlem kellett volna engedélyt kérnie, hogy elmehessen a temetésre, én meg nem engedtem volna el....no, akkor nem lettem volna liberális.....de véleményben pro-és kontra van,....kkkkk
@Gábris szomszéd: ne keverjük már a fogalmakat, ha kérhetném!
@punkfrog™: és ezt miért nem tudták azok, akiknek ez a szakmájuk?
@Gábris szomszéd: mondj egy másik lehetőséget, amivel Magyarországon, bajor életszínvonal lesz!(real time)
@evasanyoca:
Az rendben van, hogy utálod, szíved joga. Én is utálom Gyurcsányt meg Bajnait. De el kell ismerni, hogy most egyelőre megmentett a migránsválságtól minket, fel fognak minősíteni minket, még Ficóval is jóban vagyunk, minden rétegnek emelte a fizetését.
Most ez a poszt azért ekézi, mert kisvasutat épít. De épít, könyörgök, nem rombol.Mindenhol épít. Tedd a szívedre a kezed, emelkedett-e a nyugdíjad? Igen, és nem is kevéssel, mert tanár voltál, és a fizetésed sem volt túl alacsony.Csak ha az átkosban mentél nyugdíjba.
Épít mindenhol, városokban, Budapesten, a devizakölcsönöket is megszünteti, ahová tud, pénzt juttat.
Az nem sikeres, amit a KDNP szervezett pl az oktatás meg a 3 királyfi okozott sok érdekellentétet, de javítják most a kétgyermekesek javára.
@Gábris szomszéd:

Nem. Arra gondolok, amit punkfrog már ecsetelt az előbb. A volt keleti blokk országai úgy viselkednek az EU-ban, mint valami szemtelen vidéki rokon.
Folyamatosan függetlenségről papolnak, bojkottálják a nagy horderejű megegyezéseket. Kormányaik simán lenyúlják az eu-s támogatásokat. A demokráciát sajátos módon értelmezik.
Egyszer be fog telni a pohár/hócipő.
Cameron mai bejelentése épp erről tanúskodik.
@evasanyoca: szerintem, sokan tudják, csak hát a "nemzeti függetlenség" álcájába bújtatott helyi kiskirályok, gyönyörűen meg tudják vezetni az embereket. ld Gábris!
a jobbikosok közt terjed az a nézet is, hogy Magyarország, önellátó is lehetne!
és komoly vitáim, voltak/vannak velük, ez ügyben!
@Imola Helyesi:
Meg nő a szegény-gazdag ellentét, de ez rendszerhiba. Már így kódolták be az szdsz-esek is. Piac, tőkés piacgazdálkodás, privatizáció, etc.
Szerintem szép nyugisan kellett volna átalakulni, úgy ahogy a kínaiak.Nem elkótyavetyélni az egész addigi gazdaságot, mert valljuk be, KGST ide vagy oda, bizony volt ipar, mezőgazdaság , kereskedelem . És jobb, mint most, mert a multi mindenhol csak a saját hasznát nézi.
@Eszter jött:
Szerintem meg úgy működik az Eu, hogy Juncker , Hollande meg Merkel kigondol valami ostobaságot, és azt végre kell hajtani. Megássák Európa sírját.
@Gábris szomszéd: gondolkozz már! miért tehetik ezt meg?
mert mi, nem akarunk közösködni és 0, azaz nulla, menekültet szeretnénk befogadni!
ezek után, mire számítottál attól az országtól, aki a legnagyobb terhet viseli ez ügyben?
igazuk van!
@Imola Helyesi: én mondjuk momentán ebben az évben egy %-ot se kaptam, még a pénzromlás miatt járó korrekció is elmaradt ....mivel lassan törzsgárda leszel a blogon, valószínűleg elolvastad azt a listát, amit gazoló és én bekopiztunk, a regnáló kormány lopásait, bűneit...tehát nem kezdem el megint azokat a listákat bekopizni, de jó lenne, ha egyszer is de elolvasnád....ha neked jó az, hogy a miniszterelnököd egy szotyiköpködő, snassz, zsebredugott kezű, a feleségét verő, a nőket szolgának, cselédnek néző, vállalhatatlan autsider
@Eszter jött: Te amúgy mikor nyitsz cukrászdát Bécsben? Ja és az eusa vezetőinek érettségijük azért lesz majd ugye? :)
@punkfrog™: Na fuss neki még egyszer. Hány százaléka valóban "menekült" a mostani népvándorlásnak? Amikor elértek hozzánk, akkor sem ide tartottak. Elárulnád ki és hogyan tudná őket itt tartani, amikor a kvótamegszállottak majd idezsuppolják őket? :) Te majd megtiltod mohamednek, hogy ne mozogjon szabadon Európán belül és ne menjen oda ahová menni akar?
@punkfrog™: tudom, hogy nem neked kellene ezt mondanom, mert te tudod, de Magyarország a büdös életben nem tudott önálló lenni,talán nagy-Magyarország, de a mostani éhenhalna, megfagyna,állandó egymással háborúzó szabadcsapatok területe lenne....se ásványkincsünk, se modern mezőgazdaságunk, nincsenek gyáraink, csak összeszerelünk, de nem gyártunk, a lakosság dolgozó fele közmunkás, a valamit érő réteg fele már kitántorgott, a másik fele csomagol....mit akarnak ezek önállló nemzetállamot? kidobnak bennünket az eu-ból, itt a fele éhenhal, a másik fele meg rabol....:(((....az a gyanum, hogy rasiig bezárólag, már minden milliárdos potentát megvette magának a megfelelő állampolgárságot a magyar mellé, hogy még véletlenül se tudják hazazavarni őket.....
@Gábris szomszéd:

Ha nincs érdemleges mondanivalód, felesleges mellébeszélned.
@evasanyoca:

Nem akarnak ők anyó /nemzetállam/, csak hülyítik az embereket.
@Gábris szomszéd: komolyan nem értelek!
egy korosztály vagyunk, és neked ez a bécsi cukrászda nyitás, nem azt jelentette, hogy kinyílt a világ, és azt csinálsz, amit akarsz?
én akkoriban(2004), mindenkinek azzal érveltem, hogy "rettenetesen örülök, hogy bármikor átugorhatok a milánói Scalaba!
erre persze, az összes ismerősöm, rögtön rávágta, hogy "te utálod az operát!"
igen, mondtam, de a tudat, hogy bármikor kimehetek megnézni, bármelyiket, mindennél többet ér!
@punkfrog™: Eddig sem eveztünk egy hajóban, ezután sem fogunk, ahogy elnézem. Ja és a cukrászdás kérdésemet sem értetted igazán.

Jó éjt mindenkinek.:)

youtu.be/EvwtuepRj0k
@evasanyoca:
Évike, a mai napig bánom, hogy nem az első kérőmhöz mentem feleségül, mert anyám nem hagyta. Nem volt értelmiségi azért.Úgy köpködte a szotyit, mint a franc, folyton kölcsönkért, ma meg a szaktudása révén egy nagy vállalkozó, dúsgazdag ember. Ennyi.
Sok értelmiségi, jólöltözött udvarias nem szotyizó kreténnek meg nincs semmi esze, sajnos.
Ilyenekkel tele vannak a pártok ma is.
@Gábris szomszéd: Gábor, ez rossz duma, mert a Jobbikban is van kis hamisított sulipapirka, meg különben is nem hiszem, hogy a papír mindent pótol....a másik: Mohamed mostmár, ahogyan bántunk velük, meg a plakátháború, a szögesdrót, nem hülye, hogy idejöjjön, akkor meg miért is megy megint a harc?...ja, hogy csak a harc kedvéért, és ti, jobbikosok, mikor fogtok belefáradni a harcba? ....az a kis fiatal jobbikos polgármester, ma olvastam, no ő tud építeni is, csak az a gond, hogy:"Une hirondelle ne fait pas le printemps"
@evasanyoca: Én pont nem vagyok harcos, sokkal inkább jámbor és békés, de ezt te is tudod. :)
@evasanyoca: Amúgy semmilyen harc nem megy. Továbbra is adott a kérdés, ki és mi tart majd itt egy migránst, aki nem itt akar élni a jövőben?
@Imola Helyesi: drágám, nekem volt ez is, az is,de egy se köpködészte a szotyit, meg zsebredugott kézzel nem állt meg előttem...pedig egy se volt miniszterelnök......jó, én régivágású vagyok, nehezen viselem az illetlen férfimagatartást....valahogy a vakkomondort nem széljegyzetelted bogaram....kkkk... azért megkérdezem, mert kifúrja az oldalam: tudna Orbán úr olyat tenni, amiért kiábrándulnál belőle?....kkkk
@evasanyoca: nekem van egy olyan érzésem, hogy Orbán, olyan mint Husszein vagy Asszad, akik az utolsó utáni pillanatig ragaszkodnak a hatalmukhoz.
Orbánt is patkánylyukból fogják kihúzni!
az önellátásról:
az elő kérdésem ilyenkor mindig az, mennyi paradicsomot kell termelni az országban?
leggyakoribb válasz: majd a piac eldönti!
mondom, milyen piac, önellátóak vagyunk, vagy nem?!
és a negyedik mondatnál már a hiánygazdaságnál és az OTH-nál vagyunk!
a jobbikos álom, a szocializmus gémes kúttal!
@Gábris szomszéd: senki, megy amerre lát...de miért rugózol ezen?....míg elintézik a hivatalos eljárásokat, szegény azt is megbánja, hogy idejött, úgyhogy futva fog meneekülni.
@Gábris szomszéd: a pengésdrót!
távol is azzal tartottuk őket, az itt tartásukra is jó lesz!
aztán örülhetsz, hogy se ki, se be!
@punkfrog™: még az se, mert a szocializmusban volt bizonyos piacgazdaság, említettem fenntebb a KGST-ét...a nyíregyházi konzervgyár több tonna savanyúuborkát küldött ukrajnába, ukrajna pedig több tonna vasat küldött diósgyőrbe érte......mint a régi cserekereskedelemben az ősember.....kkkk...(pontosan tudom, én fordítottam)
@evasanyoca:
Nem igaz, mert az átkosban mindenki szotyizott. Nem volt mandula meg ilyenek. Ne mondjad már, hogy te nem ettél pl tökmagot, a la natur, nem törtél barackot a magjáért otthon, ha volt kerted. Bizony köpködted, a napraforgót, amit megpirítottál.Ez csak most olyan... jaj, de parasztos ez,.. stb.
Ültünk, mint gyermekek, és ettük, ami volt a kertben.
Nem a teszkóban álltunk sorban.
@Gábris szomszéd:Gabika a jobbikról, mint egy millió emberről beszéltem, de oké, téged kivonlak, marad 999.999 fő.....így oké?..kkkkk
@evasanyoca: na igen!
az volt a piacgazdaság, valami perverz formája!
mint egy orgia vaksötétben!sose tudod kitől mit kapsz!:)
@Imola Helyesi:nekünk főleg gyümölcsfáink voltak, vannak, a konyhakert nem túl nagy....sem most, sem gyermekkoromban nem volt napraforgó vagy tök a kertben.....a szüleim , elnézést kérek, de cigányszokásnak tartották a köpködést nyilvános helyen, így odahaza sem volt nálunk divat a szotyizás, meg édesanyám azt mondta, csupa olaj, és pattanásos leszek tőle, így hát ez az élmény kimaradt az életemből....kkk
@punkfrog™:mondhatni "svédasztal", ott is háttal vannak a hölgyek az uraknak, az asztal meg forog,....kkk....azért akkor még nem volt annyira szar a mezőgazdaságunk, kapkodtak a konzerveinkért, és mi is kaptunk jobb árukat is , lengyelektől, cseszlovákoktól....
@evasanyoca:
Hát nekünk meg volt, méghozzá a kerítésnél a kukoricával együtt.
A cigányoknak meg nem volt, mert kertjük se nagyon volt.Fogalmuk sem volt a kertészkedésről.
A bugát ki szokták pergetni, és felvitték a padlásra. Onnan lopkodtuk.
Nem cigányszokás volt éppen ezért.
Gárdonyi Géza: November

A kertemben járok, és szomorú vagyok,
szomorú, mint a fák, s hervadt virágok.
Az egész föld olyan árva, oly elhagyott,
mintha megunta vón Isten e világot.
Megunta, itt hagyta. Elköltözött innen.
Feljebb egy más égben lakik már az Isten.

Megérzi az ember, mikor nem is látja,
hogy valaki jött, és immár mögötte van,
pedig nincsen nesze, sem árnyékmozgása,
s megfordulunk rája.
Így éreztem Istent mindig, hogy velünk van.

Éreztem, mikor a holt föld kebeléből
a zöldelő élet miriádja kélt föl:
almafám rózsaszín virágba öltözött,
s fehér üde szegfűm illatot lélegzett:
fiatal akácfám két ablakom között
nőtt, nőtt, lombosodott, széjjelterjeszkedett:
kék pohárkáit a hajnalka kitárta
s mézét a zümmögő méhnek kínálta:
szőlőm sátort emelt a zöldelő dombon: -
virág volt a földön, gyümölcs volt a lombon.

S éreztem, hogy Isten itt van, e tájon,
mikor a nap fölkelt az aranyos ágyon,
és felhőfátyolát arcáról levetve,
meleget sugárzott minden elevenre.
A rigóm énekelt, galambom kacagott,
az egész mindenség életre támadott:
Pillangók röpködtek, bogarak szállongtak,
bársonyos poszméhek éneket brummogtak,
érett a gabona, piroslott az alma.
A föld volt Isten kedves birodalma.

Elment.

És nyomába rabló, dúló szelek
jöttek, s kifosztották a szép természetet.
Elvitték a fáknak zöldelő lombjait,
eltiporták kertem kedves virágait:
szagos szegfűimet a porba metélték,
összerongyolták lugasom palástját,
koldussá csúfíták a jó kis akácfát,
s elrabolták kertem szép drágaságait,
el napraforgóm aranytányérait.
Fecskémet elűzték. Rigómat se látom.
Vajon hol jár ez a sárga kis barátom?
Nyári reggeleken ablakomhoz állva,
de sokszor hallgattam vidám trillájára,
s láttam is a lomb közt, ahogy el-elbújva,
rám kandikált, s akkor versét nekem fújta.

S hol van virágaim sok apró vendége:
a bogarak tarka-barka nemzetsége,
kik zümmögve, dongva kerengtek, játszottak:
le-letelepedtek, mézport lakmároztak:
izenetet hordtak virágtól virágnak,
kertből a mezőnek, hegyről a rónának.

Milyen úri nép volt, mindegyiken látszott:
némelyik zöldarany-páncélban pompázott,
másik királyveres bársonyban, posztóban,
s kinek öv, kinek gomb díszképp a derekán
ki meg gyönge, finom fátyoltakaróban,
mint az oltár elé öltözködött leány.

Hol vannak? Meghaltak. Elvesztek szegények.
Megölték az egész bogárnemzetséget.
Itt-ott, hogy az ember az avarban járdal,
látni őket fekve, széjjelesett szárnnyal.

Pusztulás és halál. Ez most a föld képe.
A nap is búsan jön reggel föl az égre,
s hogy kibontakozik szürke köpenyéből,
ablakomra csordul a könny szeméből.

S mégis ő az, kinek maradt még reménye,
hogy csak meleg kell és az ő áldott fénye,
és minden feltámad,
mit Isten lezúzott a "Ne legyen!" szókkal, -
mint az anya aki nem hisz a halálnak,
s holtravált gyermekét melengeti csókkal.

Még legkedvesebb tán az a csöndes óra,
mikor a nap korán elszáll nyugovóra,
s aláereszkedik fátyola az éjnek,
s elhalkul az élet.

Ilyenkor magam is kályhám mellé ülök,
és gondolattalan gondokba merülök:
egybeolvadok az árnyékkal, meleggel,
a kályhámból ömlő langyos lehelettel,
s úgy érzem, más élő nincs is a szobában,
csak ez a sarokba guggoló vaskályha,
meg az égő lámpa.

El-elnézem olykor időtlen hosszasan
a vágtató csikóst a kályhám oldalán,
ahogy mély árkon szilajon átrohan,
és sohasem ér túl a rámakarikán.
Valami boszorkány - hátul vagy előtte -,
belebűvölte itt őt a levegőbe.

És én egyre várom, álmodozva várom,
hogy egyszer csak mozdul és elvágtat tovább
hajtja a vascsikós vasból való lovát,
és csak üres helye marad a kályhámon.

De ím nemcsak magam húzódtam e zugba:
két légy is ül itten előttem a falon.
Csendesen megülnek egymás mellé bújva
nem tartanak attól, hogy őket zavarom.
Két kis légy. Honnan jött? itt rejtőznek nálam,
s fázlódtak a szoba valamely zugában:
azután megérezték a föléledt kályhát,
s tartja most mindegyik melegnek a hátát.
Máskor tán kedvetlen szemmel nézném őket,
de most, hogy elűzzem, nem volt rá lelkem.
Nézem, hogy nyújtóznak és melengetőznek,
s ők is néznek talán nagy álmosan engem.

Néznek, és magukban áldják a jó kályhát.
Összedörzsöli egy a hátulsó lábát.
Majd csendesen ülnek, s nem mozdulnak többet:
átadják magukat a langyos melegnek.
Künn a falevél hull, hulldogál az ágról.
Gondolkoznak ők is a mulandóságról...
@Imola Helyesi: ahol én nőttem fel, ott a templomba menet el kellett menni a cigányköz előtt, kint álltak, nézelődtek az emberek és közben köpködték a szotyit....eltelt 30 év, munka végeztével mentem haza a suliból, várták a germekeiket a cigányszülők, már halomban állt a járdán a héjja....persze magyarok is szotyiztak, de a jobban neveltek zsebbe, szemétbe....ez volt az utja, nem a köpködés.
@Imola Helyesi: ahol én nőttem fel, ott a templomba menet el kellett menni a cigányköz előtt, kint álltak, nézelődtek az emberek és közben köpködték a szotyit....eltelt 30 év, munka végeztével mentem haza a suliból, várták a germekeiket a cigányszülők, már halomban állt a járdán a héjja....persze magyarok is szotyiztak, de a jobban neveltek zsebbe, szemétbe....ez volt az utja, nem a köpködés.
@evasanyoca: a fene egye meg ezt a duplázást, bocsi.
@evasanyoca:
.
Én is örülök, mert eddig nem ismertem ez a verset.
:))
@evasanyoca:
Lehet, de szerintem a templom mindenhol a falu közepén állt, a cigánytelep meg a végében, akkor nem tudom, hol laktál, hogy el kellett menni előttük, de mindegy.
Persze, szotyiztak a cigányok kulturálatlanul, és nem is egy szép szokás, dehát ha valamely értelmiségi és párttag a tökét vakargatja, meg világhírű focista köpköd, az se szép szokás. Nyerjen, az a lényeg.
A tettek beszélnek mindazonáltal nem a rossz szokások, én azt mondom.
@Imola Helyesi: megyei jogú városban több templom van.....kkkkk......a tetteket meg tartalmazzák a mégcsak nem is teljes listák....kkkk...azért ügyesen kikerülöd te is a kérdéset, vagy amire nem akarsz reagálni....kk..no nem baj, más is ezt így csinálja....kkk
@Imola Helyesi: megyei jogú városban több templom van.....kkkkk......a tetteket meg tartalmazzák a mégcsak nem is teljes listák....kkkk...azért ügyesen kikerülöd te is a kérdéset, vagy amire nem akarsz reagálni....kk..no nem baj, más is ezt így csinálja....kkk
@dr. jenőke (jenőke): én Gárdonyit elég jól ismerem.....kkkk
@evasanyoca:
Évikém, de a városokban is a a szélen laktak a cigányok.
Egy tömbben elkülönülve.
Mit kérdeztél drága, amire nem válaszoltam?
@Imola Helyesi: hát nem mindenhol bogaram.....amikor odáig jutott a városépítés a nagy cucialista panelházak építésével, akkor rakták ki őket a város szélire, de gyerekkoromban bizony előttük mentem el, sose bántott senki.....mucikám már fáradok, nem olvasok vissza, majd, ha megest kotyogunk nappali időben, lesz erre még lehetőség, gondolom....kkk...jó éjt neked, meg mindenkinek!....
@Imola Helyesi:
.
Budapest, VIII. kerület Mátyás tér?
Mond valamit?

Tarnabod? Tarnazsadány, Cirák? Borsodnádasd? Ott nincs elkülönülési lehetőség.

Sajnos hivatalból kellett bejárnom nagyon sok települést.
Rövid leszek a tanulságot tekintve: az iskolázatlanság reménytelenül nyomort eredményez, ha roma vagy, ha nem vagy roma - - az eredmény ugyanaz.

Semmire nem mész Max Weber gondolatainak ismertetésével ott, ahol az ötször huszonöt kiszámításához kevés ujjal rendelkeznek.
Ezért külön szomorú gond, ha azok akiknek sikerül szakítani az egyébként rendelt sorsukkal, sem feltétlenül szolidárisak - ha úgy tetszik - nemzetségükkel.
@evasanyoca:
.
Nem vagy egyedül, Göre Gáborral is jó ismeretségben volt.
@evasanyoca:
.
Szent István Király Dekrétomainak Második Könyve

8. Fejezet hogy vasárnap mindenki templomba járjon

Ugyan a papok meg az ispánok hagyják meg mindenfelé a falusbiráknak, hogy vasárnaponként az ő felszólitásokra minden ember, nagyja és apraja, férfia s asszonya, mind templomba menjen, kivéve azokat, a kik a tűzhelyet őrzik.
1. § Valaki pedig konokul hátramarad, csapják meg és kopaszszák meg.
@dr. jenőke (jenőke): no, az én családom sose volt kopasz!.....kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@graphics:

Egy fazon, J.C. már 2000 évvel ezelőtt -tehát időben- szólt, hogy ne profit centrikus, hanem emberközpontú világot építsünk. Ma sem értjük, ma is hagyjuk.

Lábjegyzet:
[Az automatizálással elért profitmaximalizálás nyomán munkanélkülivé váló tömegek életfeltételeit biztosító költségekhez a robotikára épülő cégeknek hozzá kell járulni.
Az nem működőképes, hogy a tulajdonosi kör és a menedzsment kivagyiskodik a fasza profittal, miközben az alkalmazott technológiával kirekeszti a munkából az embereket, és a szociális problémákat nagyvonalúan az állami bürokráciára hagyja, de visít, ha a társadalmi felelősségvállalás szóba kerül, (vesd össze: un-ortodox megoldások, un-ortodox gazdaságpolitika. Tessék kikeresni a google-n valójában mi az un-ortodox gazdaságpolitika ideáltípusos fogalmi meghatározása.) Valójában minden egyszerű, csak az egyéni érdek prioritásának elfogadottsága és térhódítása a közösségivel szemben, s ezen szembeállítás természetesnek történő elfogadása bonyolítja a dolgot, a dolgainkat]
@dr. jenőke (jenőke):

"_Semmire nem mész Max Weber gondolatainak ismertetésével ott, ahol az ötször huszonöt kiszámításához kevés ujjal rendelkeznek._"

[Szeretném megjegyezni, hogy iskolázottabb körökben sem.
A dolgok állása fényesen bizonyítja, olykor mattul, sőt matt.]
@dr. jenőke (jenőke):

"_"[...]Az egész föld olyan árva, oly elhagyott,
mintha megunta vón Isten e világot.
Megunta, itt hagyta. Elköltözött innen.
Feljebb egy más égben lakik már az Isten.[...]"_"

Isten nem máshová költözött, Isten itt van az emberek között, csak az emberiségben nyoma veszett és nem vehetjük észre ezt, mert most épp hétmilliárd darabra szakadva caplat, lót-fut éjt nappallá téve, reggelt az esttel felcserélve, minden eszmét kiherélve, hol kenyérért, puszta vízért, némi koncért, míg más dirib-darabja jachtot, maseratit hajszol és extraprofitot.
A nagy rohanásban így lett az ember tényező, elemként behelyettesíthető, a hajdani termelőerőből szociológiai nonszensz, kellemetlen politikai polgári pattanás, tartós népességrobbanás, más vélemények szerint népességroppanás.
S az evolúció revolúciója nyomán úgy fejlődött az ember,
hogy a lélek átlényegült, s lett belőle némi víz, némi száraz anyag, extrapolálható statisztikai adat,
zabálnivalót követelő földi fikció. Üdvözlégy Homo Sapiens.
"ha a görögökkel kivételt tesznek, Magyarország és Horvátország következik mint „első″ uniós ország a sorban, ahová visszajöhetnek menekültek."

index.hu/kulfold/2015/11/10/megis_visszakuldenek_magyarorszagra_a_menekulteket/

Erre van egy régi mondás: nem szartunk a kútba, csak a kávájára, oszt belelöktük.
@dr. jenőke (jenőke):@jaegtoer:

Jó reggelt!

Kösz!
Te mindig ki tudsz húzni a kalapból valamit ami éltet!

"Az egész föld olyan árva, oly elhagyott,
mintha megunta vón Isten e világot."

Dehogy unta csak 'szunnyadoz egy kicsit,legalább is ezt tapasztaltam tegnap jártamban keltemben:))

kepkezelo.com/images/5hcl6pz9ba8cupkcgq97.jpg

kepkezelo.com/images/m3w29n1ktvhve7kzk18x.jpg
@jaegtoer:
.
Nem osztom @Orica Középföldi: véleményét.
Szerintem: ejha!

:))
@gazoló: Szép napot neked is. Ezeket a képeket láttad már? Egyszerűen zseniállisak. :)

index.hu/nagykep/2015/11/11/pskov/
@Gábris szomszéd: DDD

D'kurvaegyország,főleg így reggel éhgyomorra!
@dr. jenőke (jenőke):

Nekem az ejha! egyértelmű elismerést jelent. A hűha! némi kétkedést is tartalmaz :)) A stílusbravúr ejha, mint mindig.
@graphics:
Azt gondolom, h magában, hogy a robotizáció munkahelyeket vesz el, nem baj, hiszen olyan területeken jelenik meg, melyre feltétlen szükség van: a) olyan méretű adatfeldolgozás, melyre szükség van a mégoly felsőfokú szakmák döntéshozásának kisegitesere, ill b) a sima futószalagon végezhető "agyatlan", robotikus feladatok elvégzése. A kérdes, h az igy előidézett munkanélküliséggel mik kezdünk: uj, emberi tudást feltételező szakmák felé terelődik ez( a szolgáltatás tipikus ilyen), a tervezés, kreativitás uj szakmai lehetőségét is elősegítheti, v egyszerűen csak tényleg valamilyen jövedelempótlással kell ezt a tömeget ellátni, h vásárlóerőként fennmaradjanak. Mert persze ez "kell" a fogyasztói tarsadalom fenntartásához.
A trend az, h a robotizáció elkerülhetetlen, szerintem maga az emberi faj is afelé tendál (ugye ez feltétlenül jó), h ebben a robot-hierarchiában a piramis csúcsán levő szuper ragadozó legyen.

Sok jó írás van erről, egy pl
alapblog.hu/a-munkanelkuliseg-alapu-tarsadalom-fele/
@CsekklisztNo.10Reloaded: valóban,számithatunk arra,hogy bizonyos területeken háttérbe szorul a humán munkaerő,és átveszi a robot munkás,viszont teljesen nem fogja kiszorítani.
a kérdés hogy mennyire bízunk meg a gépekben..
@Imola Helyesi: hát mandulafák nem 90-ben nőttek ki a földből...)
egyébként tényleg a kertben lógtunk,és ettük a sóskalevelet a la natur...
@PeniValdes:
Egyre jobban, mert egyre jobbak lesznek. Régen mekkora felháborodás volt a gőzgépek, meg bicikli, meg autó, meg... miatt
De szerintem ennek nem mi fogunk gátat szabni, hanem a Földanya
@Imola Helyesi: a másfél éves unokahugom is szokott építeni..
@CsekklisztNo.10Reloaded: én kissé szkeptikus vagyok ebben...bármint nem a gépek fejlődésében.

A Föld köszöni jól van.
@CsekklisztNo.10Reloaded:

"A kérdes, h az igy előidézett munkanélküliséggel mik kezdünk: uj, emberi tudást feltételező szakmák felé terelődik ez( a szolgáltatás tipikus ilyen), a tervezés, kreativitás uj szakmai lehetőségét is elősegítheti, v egyszerűen csak tényleg valamilyen jövedelempótlással kell ezt a tömeget ellátni, h vásárlóerőként fennmaradjanak. Mert persze ez "kell" a fogyasztói tarsadalom fenntartásához.

A kérdés feltevés rossz.
A robotizáció miatt utcára és a nyomorba szorult tömegeknek részesedniük kell abból a jóból, amit az életterük csökkentésével értek el a profitüzérek.
A technika fejlődése gyorsabb, mint az ember általános tanulási képességének fejlődése, amely számos szociológiai okra vezethető vissza. A robotika által termelt hasznot nem forgatják olyan mértékben vissza, hogy ezek a szociológiai okok csökkenjenek vagy megszűnjenek, így az emberek jelentős része kipusztulásra van ítélve. Éppen úgy, mint azok az élőlények, akik nem voltak képesek alkalmazkodni a változások teremtette körülményekhez.

Az igazi kérdés, mit kezdjünk a munkanélkülivé vált tömegekkel? Akarunk-e valamit egyáltalán kezdeni?
Megoldjuk vagy kezeljük a problémát.
Választ adunk a kérdésre, vagy csak ámítástechnikázunk?

Nem minden ember alkalmas tervezőnek, kreativitást igénylő szakmákra. Nem lehet mindenki atomtudós, agysebész és csillagász.

Tehát tudomásul vesszük-e, hogy az emberiség jelentős hányadára nincs szükség, hacsaknem azért, hogy kitermelje azokat, akikre szükség van?
@CsekklisztNo.10Reloaded: köszönet a linkért, nekem új volt!
Nos, végigolvasva a fenti cikket, megint csak az jött le, hogy túlságosan optimista. Mintha a rendszerváltás körüli optimizmus feeling-je lengné körül, ami azután nem egészen úgy történt.
(Az emberi közösség sajnos nem egészen az ott leírtak szerint működik, bár őszintén mondom, hogy nagyon kívánatos lenne már.).

Probléma a szükséges szaktudással lesz, ugyanis a nagy tömegek nem taníthatóak meg rá, de nem is hajlandóak.

(Őszintén: ha valaki tud írni egy szkriptet vagy telepíteni tud egy rendszert, az már GURU!) Sajnos... Velük mi lesz? A közmunkás-generációkkal? A fotball-ének-magyar kombón felnövekvő generációnak milyen esélye lehet? Túl azon, hogy mindegyik fontos a gyermek növekedése szempontjából.

Példa: Egy közismert ablakkezelő rendszerre épülő titkárnői rendszer (legújabb változata a 10-es) sem a professzionális tudása, hanem tömegcikk jellege miatt népszerű. És az ecceriek túlnyomó többségének nem is nagyon van igénye kilépni az így kialakított ketrecből... nem a DOS-ra vagy a CP/M-re gondoltam :D

Ha a ketrec még inkább zártabb, még kevesebb kilépési lehetősége marad. A technika fejlődésével egyre inkább záródik, pl. akkor is részegységeket cserélünk, ha pontosan ismert az adott hibás alkatrész helye a panelon.
@jaegtoer: nem kell mindenkinek full kreatívnak lenni...nem lenne jó
@jaegtoer: sokkal jobban és egyértelműbben válaszoltál mint én. Csupán kérdéseket tettem fel, amikkel gondolkodásra késztettem, de te egyértelműen leírad közben (helyettem is.). Köszönet érte!

Ez lesz az egyik nagy probléma. A másik, amiről még nem esett szó, hogy a rendelkezésre álló véges erőforrások miatt egyáltalán akarnak-e majd a széles néptömegek számára ellátást biztosítani. Hiszen a saját jólét, biztonság, prosperitás biztosított! Embertelenül hangzik, de minek pazarolja?
Magyarán: ez a fogyasztói társadalom vége lenne.

Kérdés még, hogy a nincstelen milliókat hogyan kezelné a társadalom?
Erre utaltam a tájformáló emberi dominanciával, hogy nem nagyon tudnak hová menni és párhuzamos életet élni. Másrészt az aktuális hatalom aligha tűrné meg létezésüket.

A következő lépés, amikor a robotok/automaták képesek lesznek előállítani a robotokat/automatákat.
Na oda már csak speciális kevesek spéci tudása kell majd. A többiek meg Traviant játszhatnak, élőben.
@jaegtoer: szólt, de nem egyértelmű az üzenet. Érthető úgy is, hogy aki sokat hangoskodik, a sorsára jut.
@PeniValdes: dehogynem!
A saját területén legyen az. Az orvos a gyógyításban, a kertész a kertészetben, a jogász a jogban, stb., stb.
@graphics: nono, ne feldkezz meg artról,hogy az erős kreativitás erős individuummal jár. na most ha a cégen belül 100.an futnak 100 felé,az nem feltétlen jó.
Mérei Lászlótól olvastam egydzer egy cikkben,hogy a sikeres cégekben van x számú kreatív, de a többség az az átlagos.
@jaegtoer:
Lehet, hogy kicsit kétmalomba örlünk, mert nincsenek a robotizáció (de jelenleg inkább globalizáció, iparosodás) miatt munkanélküliségbe kergetett tömegek szerintem, a látszat ellenére. Az iparilag leginkabb fejlett országokban közel nulla a munkanélküliségi ráta (USA:5%, Japán más miatt alacsony: látens van), mikozben statisztikailag igazolhatóan az egy főre eső megtermelt javak nőnek, és az emberek en bloc egyre többet költenek es fogyasztanak (ok, hitelből, de ez más veszély). A nem transzatlanti világban (á la Sír) radikálisan csökken a szegények részaránya - mondjuk ugy, h a morzsákból ide is jut, nyilvan a profit megtalálja őket, mint a legolcsobbakat, tehát az a csúnya profit bár szívtelen göcc, de jót is hoz. Szoval van egyfajta körforgás, ami miatt a munka egyik területéről (igy v ugy) kiszoruló emberek, uj területeken tudnak elhelyezkedni, a maradékról (nem erkölcsi ítélet) meg ugy néz k, hogy a közgazdaságtan uj vívmányai tudnak gondoskodni. Az emberi faj sokkal életképesebb a túlélés érdekében, mintsem szerintem sokan feltételezik, a probléma, igazad van, a szociológiai gyokérbevertseg - v morális, mintsem közgazdasági.
Azért termelőknek ki emberek, h el tartsák azokat, akik
... nem akarják, h ők legyenek, pedig létük feltétele az ő jólétüknek? Inkább arról van szó, h a jovedelemelosztás igazságtalan, de ez külön történet.
@jaegtoer: a megoldás: világ proletárjai egyesüljetek!...
@Sir Bates dö Hól:

Ennek nagyobb a valószínűsége, mint annak, hogy világ oligarchái egyesüljetek.
@graphics: "A fotball-ének-magyar kombón felnövekvő generációnak milyen esélye lehet?"

Lesz esélye arra, hogy megtanulja a bal- és jobbközépen uralkodó viselkedést, és azt tovább örökítse.
@punkfrog™: te krecsó, figyuzzá má' egy picikét! durva soxor lepögyögtem, de megismétlem, mert a tudás azannya!

szír, eritreai stb. országokból érkezők, akik valóban menekültek, vannak okmányaik, együttműködnek blablabla, azokkal durvára nincs semmi bajom! segíteni kell szerencsétleneken! mert ezt követeli meg az emberség és az európaiság! DE! akik embert ölnek, mert elvárta a boltos - akit simán megkéseltek -, hogy talán fizessék ki amit vásároltak(tegnapi sztori, innen bayernből) a tisztelt "menekültek", na azokat is tartsuk meg?
mit lehet tenni azzal a 80-90%-val akik NEM menekültek, hanem illegális migránsok, gazdasági migránsok stb?! bizony RAUS!
nem a szomszédokhoz, nem! hanem a honos országukba! hja kérem, jordánia, afganisztán sem kéri vissza a SAJÁT állampolgárait??? nekik joguk van ehhez??? de az eu-nak nincs joga azt mondani, hogy bocsánat, de nincs ok, amiért maradhatna, megkaphatna egy olyan KÜLÖNLEGES státuszt, ami sok-sok "előnnyel" jár?! de joga van! a hollandnak, belgának, németnek, osztráknak, magyarnak, lengyelnek mindenkinek joga van azt mondani, hogy nem megy! csak azok számára áll nyitva ez eu, akik valóban menekültek! a többiekért még merkel muttinak is fáj a szíve, de NEM maradhatnak!
@PeniValdes:
Látod, Peni, az agyunk kreativitására valo, nem adatfeldolgozasra, ezért nem kell túlságosan félni a robotoktol

iflgazdasag.blog.hu/2015/11/10/art_az_agyadnak_ha_mindent_megjegyzel_kozben_az_egesz_oktatasunk_erre_epul
@CsekklisztNo.10Reloaded: huhh azért ennyire frázisos porszívóügynök szöveget rég olvastam..
na de..
szerintem a lexikális tudást sem lehet gondokodás nélkül szerezni, főleg olyat ami hosszú távon megmarad. nekem legalábbis nem ment.
a másik hogy az ötletelgetést sokan keverik a kreativitással.
süti beállítások módosítása