Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/23/eldugott-hirdetmenybol-derult-ki-hogy-43-ezer-negyzetmeterrel-bovul-a-godi-akkug... (2024.04.23. 19:01) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.11.04. 08:21 Fabius

Harrach: a gyerekek csak éhezzenek tovább, puszi!

Kedves gyerekek!

Harrach Peti bácsi vagyok, keresztény, szülő és nagyszülő. Szeretem a családot, a lurkókat, azért csináltam a srácaimból politikust, hogy az unokáim ne éhezzenek. Mert jobb ma egy szarvasbélszín, mint holnap egy háromnapos zsíros kenyér, szerintem ezt ti is megtanultátok otthon. - Ha nem csak szóljatok, a szarvast és a bélszínt szívesen elmagyarázom külön is. - Szóval én nagyon támogatok és szeretek mindent ami keresztény és családias, de...

- Ti nem vagytok az én családom semmilyen értelemben.

Ezért aztán úgy gondolom, ha enni kapnátok azzal csak a baloldal járna jól, ami az én politikai családomnak lehet, hogy ártana. Ilyen áron meg inkább ne legyen nemzeti minimum vajas kenyér se.

harrach.jpg

Amúgy se bírom, ha a luvnyák elszökdösnek a tűzhely mellől és két szülés közt azon okoskodnak, hogy ebben az országban minden gyereknek minimum enni kéne. Olyan ragályos gondolat ez, aminek terjedése nem állt meg a frakcióhatáron, egyik tagunkat, Csöbör Katikát is megfertőzte annyira, hogy nevét és arcát adta ehhez a gyermekéhezés felszámolásos baloldali kampánygyalázathoz. De nyugi, csak tévedés volt, dehogy akar ő itt enni adni bárkinek. Mindössze arról van szó, hogy a választókörzetében - Miskolc - sok aaaaaa, khm, izé, nem éhes, ezért alultáplált gyerek, akik rendszeres látványa összezavarta kristálytiszta ítélőképességét. Nem bujkál ő a sajtó elől, csak ebből a szerencsétlen súlyos betegségből lábadozik.

- Gondolom azt hallottátok, hogy az egyik etetés fetisiszta egyenesen lopásra buzdított minket?!

Igen gyerekek, ilyen világot élünk! Nem elég, hogy a migrik kerítésig hordják az éccebólát, egyes felnőttek nyíltan buzdítanak - mit buzdítanak, ordítva követelik!!!! - a lopásra. Még, hogy lopjuk el a javaslatukat! Még, hogy mi javasoljuk: a nemzeti minimumban ti kapjatok enni, pfff. Nem látják ezek mennyi minden tettünk mi értetek! Tudjátok ti, hogy a vasárnapi zárva tartást is miattatok erőltettük a népre? Igen, mert így legalább egy nap a héten nem kell néznetek ahogy mások megveszik amire nektek nincs pénzetek. Ilyen tettek mellett most minket gondolnak érzéketlen bunkónak!!!

Remélem sikerült elmagyaráznom mindent, ti csibészek. Vasárnap gyertek a templomba, csak öltözzetek vastagon, mert a csont-bőr látványotok a képetek sápadtságával eléggé bántja a szemet. Ölellek benneteket, csókpuszi!

 

 

359 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr308049194

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: KDNP új pártjelvénye 2015.11.04. 11:39:10

forrás:  Örexem Szatirikus lap

Trackback: Erkölcstelen KDNP 2015.11.04. 11:32:25

Erkölcstelen a KDNP azon elképzelése, hogy a híveiken kívül a teljes társadalomra próbálják erőszakolni bugyuta elveiket. Elég lenne ha a kb.800.000 judeo-keresztényt meg tudnák győzni, hogy viselkedjenek úgy. Viszont őket sem tud...

Trackback: KDNP új pártjelvénye 2015.11.04. 11:31:26

forrás:  Örexem Szatirikus lap

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meg persze a jobbikot sem szabad támogatnia harrachpatikének. De hát ők mint jól tudjuk valóban "keresztény értékekeket" képviselnek, amint azt a mellékelt ábra is jól mutatja. :)

Cavintont kapott a KDNP képviselője

A Jobbik szeretett volna egy imakápolnát létrehozni a parlament épületében. Meglepő módon a kezdeményezést a KDNP söpörte le az asztalról. Az esettel kapcsolatban Dúró Dóra, a Jobbik országgyűlési képviselője nyílt levelet írt Rubovszky György KDNP-s képviselőnek.

alfahir.hu/cavintont_adott_a_kdnp_kepviselojenek_duro_dora
A (KDN)P komoly ok lenne arra, hogy Jézus forogjon a sírjában.

Még mindig feszegetik a határokat, mit lehet lenyeletni a szavazóikkal, néha meg átcsúsznak rajta. Ha ugyanis bárki szerint ez így, ezzel a kifogással rendben van, hogy "rárepültek", "balos kampány" meg "tévedésből támogatta", az legalább akkora "kupac".
Nincs mit mondanimár gerincről!!

Szégyenlem,hogy évtizedek óta ez a zombi képvisel az országgyűlésben egyben a szavazókörzet szégyene is!!
ha azt mondom, hogy "a kurvaanyád kdnp!" (inc. az összes faszfej és álszent hülye picsa, nem csak a főfaszfej harrach), szóval ha ilyen jelzőkkel és kívánsággal illetem őket, akkor eléggé finom és udvarias voltam?
hvg.hu/kultura/20141229_Rakbetegsegben_szenved_Schuster_Lorant

Itt már minimum ÁVÓ-s volt mindenki:)))(szerinte)

Magyarország én így 'nemszeretlek!

www.youtube.com/watch?v=hiZFc1FyBx0

1:07:58-nál figyu mit mond????? HETEDIK...

................................

:))))
www.youtube.com/watch?v=7x09GR8VFEU
Nagyon elborult az agyam e hir hallatán.

Ha ezt a faszit a kezem közé kaphatnám, a nyakát addíg fogdosnám mid elszállna belőle a lélek....

Marhaság: ennek nincs is lelke...:(((
1/ Beismerés a jobboldaltól arról, hogy a gyermekéhezés elleni küzdelem kizárólag baloldali vonás (egyetértek)
2/ Aki krumplin, kenyéren és tésztán él, az nem "csont-bőr" hanem egészségtelenül puffadt (azaz kövér) Csont-bőr az az angol arisztokrata, akinek beépült a génjeibe, hogy nem kell tartalékolni, mert mindig van mit enni.
@Gábris szomszéd: te gábris, csak halkan merem üzenni annak gyes csaló, ostoba picsának:

Máté 6:5-8

ha ismerné... akkor meg durva annyát!
A jobboldaliság ez:
www.stop.hu/belfold/orban-baratai-korenek-csodalatos-meggazdagodasa/1374817/
A hülyébb jobboldaliak meg tapsikolnak ennek, mert ugyan tőlük is lopnak "ezek" de legalább nem "azok" és nem a töredékét.
Ez ugyanis az nulla összegű játszma, amit "ezek" felhalmoznak, azt másoktól (egészségüghy, oktatás) veszik el.
vs.hu/kozelet/osszes/feler-par-sulyos-beismeressel-orban-uj-iranytuje-1103
Eszement jó szöveg, én a 14-ből csak 5-öt találtam el!
@Fabius: szerintem ha létezne baloldal=jelenleg ellenzék mo.-on, akkor már szépen agyonverték volna a szógálati lapitopival az ilyet. de mivel az apanázs és a médija fontosabb, ezért szép csöndben morgolódnak egy keveset...
@kekex:
Pontosabban "ezek" értük lopnak, nehogy "azok" visszajöjjenek.

De látod, beválik, sok éve működik, és mostanra már annyira összezárnak, hogy az sem ingatja meg, ha így, nagy nyilvánosság előtt veszik ki a gyerekek szájából a falatot.
@nincs_itt:

'Forpresident az a ""balos(''ellenzéki) tökös csávó vagy csaj aki ráborítja az asztalt 'baszódjálmegre a legközelebb:))
@gazoló:

Azt azért már tudhatnád, hogy az országgyűlési képviselők döntő többsége önmagát, esetleg szűkebb családját, nem kivételes esetekben tartóit képviseli a Parlamentben. A tartók és a választók halmaza igen kis részben esik egybe.
Tehát nyugodt lehetsz, téged H.P. nem képvisel akkor sem, ha hívő és templomjáró, egyházadót fizető konzervatív katolikus vagy a választókerületében. Ergo, nincs okod szégyenkezésre.
A fideSSbe beszivárgott néhai kdnp... az undorítósági skálán épp csak lemaradtak a fideSS maffia mögött. Úgy általában, szóval ez az eset egyáltalán nem lóg ki a sorból.
@gazoló: de valami jó nehéz vas asztalt kérek ám! meg aztán többszöri ismétlést!
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

"_ így, nagy nyilvánosság előtt veszik ki a gyerekek szájából a falatot._"

Az a falat nem jut el a gyermekszájig, sőt tányérjáig sem, így nem is vesznek ki semmit.

Amúgy meg a napokban olvastam, hogy a konyhások egy menzán konkrétan hazahordták a kaját a gyerekek elől. 1 esetről szólt a híradás, de ne legyünk naivak, ez tömeges jelenség lehet, ergo, Harrachnak számos segítő, támogató és cselekvő önkéntese akad, aki kűzd a káros gyermekelhízás ellen... képviselőtársai a Házban, számos szimpatizánsa a sorainkból. Harmónia van. Sőt kintorna.
.
HARRACH nem élősszőr küzdött meg eredményesen a népharag felkeltésért.
“Senkiházi!” – Harrach Pétert gyalázzák Facebook-oldalán - például anyák napja alkalmával.

24.hu/belfold/2014/05/05/senkihazi-harrach-petert-gyalazzak-facebook-oldalan/?gclid=CjwKEAiA9uaxBRDYr4_hrtC3tW8SJAD6UU8GmqiTyq6jE-ixj6-hX69DvkGkuxADa5C-7DrgYFYwHRoCXpzw_wcB
.
VAGY:
Harrach Péter arról beszélt, hogy reményeik szerint mintegy húszezer családon tudnak majd segíteni a programmal....
626 millióba került a KDNP senkit sem érdeklő ötlete...
Harrach Péter - később - bevallotta, hogy száznál is kevesebben jelentkeztek családi csődvádelemre.
.
VAGY:
Harrach Péter, a KDNP-frakcióvezetője szerint "a menekültek is emberek, egyéni problémákkal." "és ne felejtsük el, hogy egy menedékkérő napi ellátása 4300 forint."
.
VAGY:
Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője a közoktatás és a szociális ellátások átalakításáról: "Tekintély nélkül nincs nevelés"
.
Pályája a humor forrása. Úgy van ezzel, mint a boldog férj.
Csak ő nem veszi észre, hogy már a megjelenése is röhejt fakaszt, mert okkal számíthat a lelkes közönsége valami újabb marhaságra.

Nem vagyok kíváncsi arra, hogy miként értékeli sajátmagát. Elég csak egyszer meghallgatni.
@jaegtoer:

Nem az a kérdés, hogy maga a rendszer hibás-e, vagy lehetőséget ad-e a visszaélésre, vagy hogy vannak-e benne ennyire aljas emberek, mert igen.

Csakhogy itt nem is ezek megszüntetéséről lett volna szó, hanem egy egyszerű gesztusról, egy együttműködési hajlandóságról, az elköteleződés kifejezéséről. Nem is a javaslatról szavaztak a bizottságban, csak arról, hogy azt a Parlament elé terjesszék-e. Erre sikerült nemet mondania a sok anyaszomorítónak.
@jaegtoer:

Családját képviseli. Aha. Nagy visszavágás. Grat.

Különösen annak fényében, hogy nálad nem a normális, hanem a minden határon túli képviselet a minimum (legalább az életedet add a választókért, te szemét!), valamint követelmény az is, hogy a képviseletet a képviselő ne saját elképzelése alapján, hanem a te saját irányelveid szerint végezze, még ha az felelőtlen ostobaság, akkor is.

Ennek a következménye, hogy „nincs itt” szerint nem ellenzék az, amelyik nem verekszik. Nyilván így megy ez Bajorba is, ahol biztos püfölik egymást a képviselők. Úgy nyilván jobban mennek a dolgok.

Normál esetben, ha az embernek nem tetszik valami, akkor megválasztja azt, aki másképp csinálná, sőt, másokat is erre bíztat. Nálunk ilyen törekvés nincsen. Inkább ellenkezőleg.
@jaegtoer:

Tudom és sajnos igaz amit mondasz,de dühítő,hogy nem tudja Pest megye választókerülete kinyitni a szemét,hogy mit keres ott ez a szemét:(
@vakapad: mondok egy példát, innét bajorból, igaz nem politikus, de jézusnál is egy kicsit népszerűbb bayern münchen managere a főszereplő.

uli hoeness, "kreatívan" használta fel az áfát, nem lopta el, a csapatra fordította, csak nem a törvényi előírásoknak megfelelően! ezért kapott 34 hónap LETÖLTENDŐ!börtönbüntetést!
ha minden igaz felezték, meg miazmás, de 17 hónapot guggolt a zürge, márciusban szabadul... ja! és a rajongók, drukkerek, ultrák és bioponok nem követelték a felmentést! hanem megugrott az áfa önellenőrzések és pót-befizetések száma itten bajorba!

meg úgy mennek, ahogy láthatod, olvashatod a hírekben, a kanzlerinnek nem finom üzengetnek, hanem közlik, mit is akarnak és hogyan, mert ez a választók akarata!
@vakapad: csak kérdezem halkan, van ellenzék ottan magyarba?
mert innen nagyon úgy láccik, hogy nincs! apanázs gyün, időnkét a tévébe is benne vagyok - látod anyukám?! - oszt' jónapot!
@nincs_itt: Persze persze de kápolnák vannak pölö a reptereken és más közintézményekben is. Arról nem is beszélve, hogy mindannyian rászorulunk az Isten irgalmára, ők meg aztán pláne. :)
@nincs_itt:

Persze, hogy van, és azok legalább annyira nincsenek híján a hülyemagyarázatoknak, mint a narancsosok. Az aktuális példa:

index.hu/belfold/2015/11/04/nav_nyomozas_mszp_feketekassza_komassy/

"A lap szerint maga Komássy azzal a magyarázattal állt elő, hogy a hangfelvételen szereplő feketekassza valójában a házipénztár, amely feketére festett lemezből készült, ezért nevezik így."

Ezek szerint Katona annak nem örült, hogy feketére van festve a széf, aha... Ja, bonyolult, megalkuvásokkal teli az élet, és valahol nagyon szomorú, hogy nem lehet mindenkinek kék- meg piroskasszája.
Nekem ebből a cirkuszból az teccik a legjobban, hogy a fideszből senki nem reagált még Harrach szavira. Persze ha egyet értenek abban, hogy ez az igazi keresztényi hozzáállás a témához, akkor nem szóltam semmit, azt is csak halkan.
Remélem ennek a kijlentésneek a híre eljut a borsodi szegényekhez is, akik közel kellene, hogy álljanak a főni szívéhez. Vagy tévedek?
@Gábris szomszéd: csak halkan merem megjegyezni, hogy van egy aprócska kápolna szent istván bazilika néven jegyzik, cirka 1 kilométerre a parlamenttől. séta 1/4 óra, meg vissza is annyi.
oszt' nem kellene a népek adójából megint valami látványos faxságot létrehozni, mert az olyan trendi, hogy templomba/kápolnába járnak a tolvajok...
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): na akkor megnyugodtam, pont annyira balfaxok és tolvajok mint a kormány... igazán szép alternatíva!
Miközben a kormánypárt és az ellenzék politikai tőkét kovácsol a gyermek éhezésből - a bajok gyökerét - magának az éhezésnek a jelenlétét jótékony homály fedi.
Ezt a problémát kell az ellenzéknek feszegetni, rávilágítani a Fidesz gazdasági bűneire, amelyekkel ebben az országban 2015-ben a fejletlen országokra jellemzően alultáplált gyerekek élnek.
Ez a helyzet rosszabb, mint az ősközösségben volt, mert ott legalább a szabad javakat levadászták, lehalászták és igazságosan elosztották.
Nálunk már a vadak is a kiváltságosok passzióját elégítik ki, az emberek nem birtokolhatják azokat.
Nem elég az éhezés, még a menza is éhezést jelent az új étkeztetési agymenést követően.
Tegnap olvastam a facebookon egy anyuka jajkiáltását, fényképes illusztrációval mellékelve.
A tegnapi menü az iskolában harcsa apró volt csicsókával és a halszaga elviselhetetlen volt. Havi 10.000.- Ft-ért - mint írta.
A nagyobb gyerekek uborkát ettek kenyérrel, az elsősök sírtak az éhségtől.
Ja, a sportcélú kiadások összege az idei évben
200 milliárd Ft lesz.
Csak az összehasonlítás kedvéért.
A gyermekéhezés többről szól,mint a háromnapos zsíros kenyér. Nem csak mennyiségről,hanem minőségről. Ez az iskolaidőszakban különösen fontos,mert tudjuk,hogy éhesen nem lehet koncentrálni...és rögtön eljutunk oda,hogy ezek a gyerekek nem tudnak jól teljesíteni...
Nem csak korgó gyomor van, hanem habzsolás is.....a most van,most kell enni.
aztán ott van a minőség..mert ha van mit enni,akkor az tészta,krumpli,és a hús,zöldség,gyümölcs hiányzik a menüről,főleg,mert egy falusi átlag boltban nem jutsz hozzá. ez egyrészről vitamin és tápanyaghiányt okoz,másik részről meg feszültséget akár a közétkeztetés szintjén is..
S akkor még nem beszéltünk még arról, hogy a nyomortérségekben az anyák még akkor is kizárolag szoptatják a gyereket,amikor annak már másra is szüksége lenne,vagy a másik véglet,amikor már párhónaposan is felnőtt ételt adnak a kicsinek...
@Mariann19:

Enyhén túllihegettnek érzem a jajkiáltást, hogy a halnak halszaga van. A baj az, hogy megint erőből és turbóban lett átnyomva valami, ami akár lehetne jó is, tájékoztató kampányokkal megelőzve, fokozatosan, de így mindenki csak megutálja.

A fotó nem volt rosszabb, mint egy klasszikus kelkáposztafőzelék sertéspörkölttel.
@Mariann19: na igen, sokm ételt nem ismernek
ez is nagy gáz.((
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): igen a halnak halszaga van,és nem chips szaga...érdemes otthon is halat adni a gyereknek,meg magunknak is.
@Mariann19: azért a túlzások... "az elsősök sírtak az éhségtől"
@nincs_itt: Egyetértek veled, bár ebben az összefüggésben inkább az a cukiiii, hogy a kádéjenpé ellenez egy keresztény kápolnát. :)
@PeniValdes:

Penike én már vagy 12 éves voltam, amikor először ettem olajos halat, és még most sem szeretem a "szagát", pedig szívesen megeszem. A szegénynek nincs pénze arra, hogy a drága halat megvegye, attól jobban jár az olcsó csirkehússal.
Szerinted a havi közmunkabérből halra is fussa? ( A peni is pont olyan kicsi, mint a forint, bár én már csak fillérnek nevezném.)
@látjátok feleim szümtükkel: nem,a havi közmunka pénzből,se halra,se csirkére nem fussa. Ezt tudjuk. Vagyis fussa,ha csak magadat kell etetned,de ha többet akkor rögtön nem.
A gond az,hogy a nem szegények sem esznek halat..
visszatérve a szegényekhez: nincs pénze,és lehetősége a halra,sőt még a húsra sem (vidéki boltok kínálata) ezért nem ismeri. csemete elmegy iskolába,ingyen menza, ebéd hal,vagy hús. gyerek nem ismeri,nem eszi meg. feszültség keletkezik a szereplők közt...
@kekex:

Hát, fogalmad sincs a jobboldaliságról, de ezzel a (baloldali "demokratikus" hatalmi status quo-t 26. éve stabilan fenntartó) többséghez tartozol (ideérve a KDNP vagy épp a FIDESZ vezérkarát is). :)

Maradjunk abban, hogy a Parlamentben, de még a környékén sincs (nem is volt az elmúlt sok-sok évtizedben) jobboldali párt, ennek fényében érdemes újragondolnod az építőjellegűidet.
@Gábris szomszéd: ez is milyen jellemző! nem azért "támadják" a kdnp-t, mert harrach egy akkora tapló, neeeem. vazzeg egy kápolna körül megy a haccacáré!
ismét megkérdezem, hogy ez az előgerinchúrosokból összeverődött izééé... na a dzsobbik, ahol dúró+co az egyik "kedvencem", mija azannya redves khm... nem ment el gyes-re? akkora honleány, hogy a méhlepénye is árpádsávos, oszt' a kölket meg nem meri látni?
@Mariann19: mariann, és mélyen tisztelt szülőknek sincs jobb ötlete, mint a fészbúkon rinyálni? költői a kérdés...
mert ugye vannak fontos dolgok, és a szegénység /aminek mutatószámát már el is törölték/ valamint az éhezés és az oktatás, egészségügy nem ezek közé tartozik, ellenben a stadionyokkal, földmutyikkal, agitproppal, és még ez is:

Minden tartalomszolgáltató köteles foglalkoztatni a nemzetbiztonság munkatársait, ha erre felkérés érkezik, így módosítaná a nemzetbiztonsági törvény Pintér Sándor belügyminiszter. A minisztérium nem cáfolta, hogy ilyen értelmezése lehet a javaslatnak, jelezte azonban, hogy lesz még módosítás a módosításon.

index.hu/belfold/2015/11/04/ugy_tunik_pinter_beultetne_a_titkosszolgalatot_a_mediumokhoz/
@PeniValdes: nem igazán(egyáltalán) nem ismerem a mo.-i hús árakat!
101.000 forintot találtam, bruttó, mint közfoglalkoztatási garantált bér...

ebből nem csak enni kell... sem 1 embernek, sem a családnak...

tesco honlpaján ákcióban találtam kolbászt, csekély 2800 forint/kg áron... 1 kg csirkecomb is ákciósan 500 ft/kg, egyébként 800.
@PeniValdes: " a nyomortérségekben az anyák még akkor is kizárolag szoptatják a gyereket,amikor annak már másra is szüksége lenne," -
Hááát, igen! Az alap probléma a porbaszülés, nem a gyermekéhezés, mert ugye ha a nem megfelelő körülmények között élők, nem szülnének, akkor nem lenne gyermekéhezés. (Afrikában sem)
@nincs_itt: tudom mi mennyibe krül,és nem értem mire akarsz kilyukadni
@PeniValdes: nem érted? pedig világos voltam: 101 ezerbruttó, a nagy magyar átlag alles dabei: 159 ezer nettó

még mindig nem érted?
@vakapad:

Mondandóm ismételt kiforgatását ismételten köszönöm:)
harrach, berregh, duzzogh

ideológiai alapokon non stop főzőműsorokat nézetni a pulyákkal, hétvégin nigella lawson és jamie oliver párbajokat és mikor végképp elmegy az étvágyuk, akkor elégedetten hátradőlhetünk, mer a komcsik mán szopnak.
@jaegtoer:

mán akartam jelezni magának, hogy ha abszurdot ír, akkor mellőzze az aktualitásokat, mer az egész mondanivalója tautológiába fullad.
@hacsaturján: há' nem?! de!
na de csak nem akarod, hogy gyermekek az éhségérzet sikeres leküzdését követően, a nyugat mákonyának, rothadásának terjesztőivel is meg kell küzgyenek? dzsémi, meg nigella...
majd a mé'szaros lőrinc az majd ideológijailag, ogv-vel karültve tőtik a nemzeti kóbászot a purdék okulására és főleg jóllakatására!
@jaegtoer: legyé má' büszke rája, hogy a tijédet még ki-be stb forgatni is lehet!
Ez a harragh duma gyönyörűen ráfeszül a bogárlaci "3 millió embert ott kell hagyni az út szélén" agymenésével. Kezdjük a gyerekekkel, mert ugye "mindenki annyit ér amennyije van". Gecik ezek de nagyon.
Azért az minimum érdekes, amikor egy másik baloldali blog lényegében igazat ad Harrachnak, és Szabó Tímeát tartja felelősnek a kezdeményezés bukásáért, mivel kisajátított egy jó szándékú civil kezdeményezést: index.hu/index2/#bloghu/europakavezo/2015/11/03/szabo_timea_sokat_tett_hogy_a_gyerekek_ne_lakjanak_jol

Egyébként szerintem más módon meg fogják oldani a szünidei étkeztetést, úgyhogy fölösleges a műbalhé.
@nincs_itt:

nem jó, mer a kóbász nemm reform kompatibilis és így mán megenné az a büdös kölök. nem ismernek azok se jézust, se máriát, mindig csak az a zabálás.
@hacsaturján:

Köszönöm szépen. Néhányszor elbizonytalanodok hogy ezt a tautológiát vajh a teuton vér hajtja fejembe, vagy csak egyszerűen hülye vagyok, de mentő ötletként már hosszabb ideje gondolkozok azon, ki kellene cserélnem a fülemet, mert nem jól fókuszál a szemüvegem, persze a hülye ortopédsebész valami olyasmit motyogott, hogy valahol egészen belül lehet a baj. Aztán amikor rákérdeztem, hogy talán arra a pici csavarra gondol, ahol a keret a szárral találkozik, akkor azt mondta megértően, hogy nézőpont kérdése, szerinte nem is olyan kicsi az a csavar, ráadásul egyesek szerint a menet olyan, mint az ék. Most mondja, hát hogy igazodjon el az ember!?
Első kérdésem az lenne, hogy hol van bircaman, batyu és a többi suttyó, hogy megvédjék a KDNP-t, miután a baloldal megint indokolatlanul rátámadt saját hazájára.

Másodjára annyit szeretnék csak hozzáfűzni, hogyha ezt a javaslatot simán megszavazták volna, és nem kezdenek el magyarázni, akkor SENKI sem tudott volna arról, hogy volt egy ilyen javaslat. De nem, valakinek megint okosabbnak kellett, mint amilyen valójában...
@nincs_itt: semmi újat nem mondtál,azzal,hogy közölted mennyi a bruttó alsó itt,meg mennyi germániában.
ezt tudjuk. meg azt is,hogy nemcsak pénz kérdés,hanem lehetőség kérdése is..ugyanis húst nem kapsz Bivalybasznádon,utaznod kell érte,ami pénz,idő.
@Sir Galahad:

Mi lenne érdekes abban, hogy egy erősen DK-s blog fontosabbnak tartja beletörölni a lábát a PM-be, mint hogy a Fidesszel példálózna?

Azt kéne megérteni, hogy a "nemzeti minimum" az a dolog lenne, amiről tökmindegy, hogy ki mennyit beszél, ki mennyi figyelmet szerez ebből, egyszerűen csak meg kell csinálni. Neked is figyelmedbe ajánlom, hogy még csak nem is a végrehajtásról döntött most a bizottság, hanem arról, hogy a javaslat az Országgyűlés elé kerüljön. Nem is értem, hogy ezt hogy lehetett volna támogatni, akár ha Szabó Tímea a pőre testére tetováltatta volna annak a szövegét...
@MHE:

Bizony, nem elég tuskónak lenniük, még büszkék is rá, és ki is kérik maguknak.
Orbán már a mondatait se bízná Lázárra

Lázár János átvitt értelemben Orbán Viktor szeme és emlékezete is volt miniszterelnökséget vezető miniszterként, de ennek búcsút inthet Rogán Antal kabinetfőnöki kinevezése után. Az ad hoc minisztériumként felálló kabinetiroda egyre fajsúlyosabbnak tűnik, és a színfalak mögött is egyre messzebbre nyúlnak csápjai. Napi szinten zajlik a torzsalkodás a Lázár–Rogán-háborúban, az előbbi fontos bizalmi pozíciót is bukhat.

hvg.hu/itthon/20151103_rogan_miniszterium_lazar_orban
@PeniValdes:

Azt tetszik írni, hogy: "Bivalybasznádon".
Tisztelettel tájékoztatom arról, hogy ilyen település Magyarországon nem létezik, csak Bivalynaszád.
Én erről azt gondolom, hogy egy kulturállamban ez nem s lenne téma, hogy egy gyermeket éhezni hagynak.Ausztriában táboroztam 80 kisgyermekkel, az volt a szokás, hogy az ömlesztett kaját, pl. főzelékek, egyéb Pl: rizseshus, tarhonyás pörköltök, szóval ami nem darab, mint a rántotthús, sűlthús, azt a konyhások egy nagy tálban az asztalok közepére rakták, minden gyerek szedett, amikor kifogyott, ujból telerakták, így mindenki annyit evett, amennyit akart és érdekes módon, nem kenték egymás hajára, a kisebbeknek meg segítettek a nagyok, vagy én.
Egyetlen intézetben sem éheztek a gyermekek, ahol én dolgoztam,megoldották, ha olyan volt a kaja egyszer-egyszer, hogy kentünk egy rakás vajaskenyeret és kibírták vacsoráig a srácok.Érdekes, hogy a rendszerváltás után is békében kente a kenyeret egymás mellett a jobboldali nézetű pegadojgosz a baloldalival, merthogy az etetés nem politikai kérdés.
Ami most van az egy undorító, mocskos szemét tempó, aki kis és nagy gyerekeket hagy éhezni azt én több vérző sebbel ellátva kitenném a tűzhangyák útjába.A szociális ellátásnak nem szabadna semmilyen politikai nézethez kapcsolódni, humanitáriushoz igen. Regnáló kormányunk a rákbeteg asszonytól az éhező gyerekig mindenkibe belerúg, és még mindig nincs tele a tér!! Már a gyermekeinkért sem tudunk kiállni, még a netadó is fontosabb, mint a csemetéink, pofám leszakad:(((((
Én erről azt gondolom, hogy egy kulturállamban ez nem s lenne téma, hogy egy gyermeket éhezni hagynak.Ausztriában táboroztam 80 kisgyermekkel, az volt a szokás, hogy az ömlesztett kaját, pl. főzelékek, egyéb Pl: rizseshus, tarhonyás pörköltök, szóval ami nem darab, mint a rántotthús, sűlthús, azt a konyhások egy nagy tálban az asztalok közepére rakták, minden gyerek szedett, amikor kifogyott, ujból telerakták, így mindenki annyit evett, amennyit akart és érdekes módon, nem kenték egymás hajára, a kisebbeknek meg segítettek a nagyok, vagy én.
Egyetlen intézetben sem éheztek a gyermekek, ahol én dolgoztam,megoldották, ha olyan volt a kaja egyszer-egyszer, hogy kentünk egy rakás vajaskenyeret és kibírták vacsoráig a srácok.Érdekes, hogy a rendszerváltás után is békében kente a kenyeret egymás mellett a jobboldali nézetű pegadojgosz a baloldalival, merthogy az etetés nem politikai kérdés.
Ami most van az egy undorító, mocskos szemét tempó, aki kis és nagy gyerekeket hagy éhezni azt én több vérző sebbel ellátva kitenném a tűzhangyák útjába.A szociális ellátásnak nem szabadna semmilyen politikai nézethez kapcsolódni, humanitáriushoz igen. Regnáló kormányunk a rákbeteg asszonytól az éhező gyerekig mindenkibe belerúg, és még mindig nincs tele a tér!! Már a gyermekeinkért sem tudunk kiállni, még a netadó is fontosabb, mint a csemetéink, pofám leszakad:(((((
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Azért azt megnézném, mikor tartalomszolgáltatónak nyilvánítva Fabiust, jelentkeznek foglalkoztatásra a titkosszolgák...!
egyébként hol a fideszes bértrollkommandó? batyuszar, ballibcenzúra, bloggergéza? "Elvtársak" nincs lazsálás, tessék mosdatni a szerecsent.
Moslékot kaptak a békéscsabai iskolások a Minta-Menzán
- szd -
- szd - követés
2015.11.04. 11:40
Fokhagymás harcsaapró és burgonyás csicsóka volt a menü, de se az állaga, se az íze nem tetszett a gyerekeknek. A Békéscsabai Gyermekélelmezési Intézmény elnézést kért és kárpótlást ígér.

NAMOST...TÉNYLEG, ez a marhára éles elméjű, ellentmondást nem tűrő, cezaromániás DIKTÁTOR-HELYTARTÓ ORBÁN, mijafaszér nem tud ezen öszvérek közé csapni egy hatalmas bárddal ?????
Tényleg moslékkal kell etetni a magyar gyerekeket ??? tényleg csicsókákkal megy zanzásított gezemicékkel kell a fejlődő agyukat, gyomrukat, agysejtjeiket, idegsejtjeiket, izomsejtjeiket táplálni ??? AZ ASZTALON HAGYOTT MOSLÉK MEG MAJD JÓ LESZ A MÉSZÁROSLŐRINC MALACAINAK ???

VISZONT ORBÁN BÁCSI A SZTÁR MÉDIA ÓRIÁS FELÜLETEIN 15 KG-OS....SÓÓÓÓS FALUSI SONKÁVAL VIGYOROG AZ ÉHEN MARADT GYERMEKEK SZENVEDŐ SZEMEIBE ????? mert orbán ...bácsi tudja, hogy A SÓ ELENGEDHETETLENÜL SZÜKSÉGES AZ IZMOK, IDEGEK MŰKÖDÉSÉHEZ, HOGY GÖRCSÖT NE KAPJANAK ??? HOGY A CUKOR ELENGEDHETETLENÜL SZÜKSÉGES AZ AGYSEJTEK MEGFELELŐ MŰKÖDÉSÉHEZ ???

TÉNYLEG ELHATÁROZTA EZ A KEGYETLEN, TUDATLAN, GYILKOSHAJLAMÚ HELYTARTÓ, HOGY ELTESZI LÁB ALÓL A GYEREKEINKET ???
Bár van ennél az "IZÉNÉL" (mert azért eme kdnps véglényt mégse nevezném embernek) gusztustalanabb és undorítóbb féreg a magyar politikai palettán, de azért mindet megtesz ez a szerencsétlen trotty, hogy lekörözze őket, akár cinizmusban, akár butaságban.
Undorító, echte bérkeresztény...
Az ilyen ocsmány alakok miatt sajnos a jóindulatú és tényleg hívő, igazi segítő keresztényeknek sincs egyszerű dolga.
Evégre ezt a szerves IZÉT a nép fizeti, nem is akár hogyan, közpénzből gyűlölködik a szerencsétlen, közpénzből urizál, közpénzen hülye. Talán nagyobb hangsúlyt kéne helyezni a gyógyszerezésére. Persze közpénzen...
A világszínvonalú magyar egészségügy egyik átlagos intézményét, mondjuk a Merényi-t tudnám ajánlani részére.
röviden ennyi:

Vélemény

Kém a szerkesztőségben

Kiss András nemzetbiztonsági hadnagy első reggele az Indexben.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fvelemeny%2F2015%2F11%2F04%2Fkem_a_szerkesztosegben%2F
HARRACCCCC...HHHHH BÁCSI MEG MÁR RÉGEN MATUZSÁLEMKORÚ, AZ AGY IS AZ, ÚGYHOGY MENNYEN MÁR NYUGDÍJBA HAVI 1Q5 MILLIÓÉRT.......ADDIG, MÍG VAN AKI MEGTERMELI A RÁVALÓT.....(AVAGY CSAK ABBÓL ÉLDEGÉLHET LUXUSZ SZÍNVONALON, AMIT A MAGYAR GYEREKEK ROVÁSÁRA IS ÖSSZEHARÁCSOLT MAGÁNAK !!! )(..
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
ja, a 444-en is többen jelezték, hogy kifogytak a különböző jelzős szerkezetekből, amikor kommentálni akarták harrachot, pedig találékony a magyar...
Miképpen javíthatjuk táplálékainkkal agyunk működését?

A táplálkozásunk, az életmódunk rendkívüli hatással van az agyműködésünkre és a viselkedésünkre.
Mint már említettük, az agy kizárólag glükózt használ energiaforrásként, egy egyszerű szénhidrátot. Ez valószínűleg az agy igen gyors anyagcseréjével magyarázható, hiszen percről percre ennek az egyszerű szénhidrátnak az ellátásától függ. Az agysejtek anyagcseréje hét és félszer gyorsabb, mint egy átlagos testszöveté. Az agysejtek számára egyszerre csak 2 percnyi időtartamra van elégséges hozzáférhető glükóz. A csúcsteljesítmény érdekében a homloklebeny olyan vért igényel, amelyben kiegyensúlyozott és megfelelő a glükózszint.
A só csodás hatásai

A sónak a szervezetünkben, a vízháztartás szabályozásán kívül még más szerepe is van, például:

A só egy természetes antihisztamin. Asztma esetén ugyanolyan hatásos, mint egy inhalációs-spray, csak mellékhatások nélkül. Asztmás rohamnál igyunk két-három pohár vizet és tegyünk a nyelvünkre egy csipetnyi természetes sót.
Só védi a sejteket - különösen az agysejteket - az elsavasodástól.
A vesének szüksége van sóra a túltengésben lévő savak leépítésére, és azoknak vizelettel történő kiválasztására. Ha a szervezet sóban szegény, egyre jobban elsavasodik.
A só fontos a lélektani és érzelmi zavarok kezelésében. A depresszió kezelésénél használt Litium a sót próbálja meg helyettesíteni.
A só fontos szerepet tölt be az agyban a serotonin- és a melatoninszint konstans fenntartásában. Ha elegendő víz és só van a szervezetben, akkor mint természetes antioxidánsok eltávolítják a toxikus salakanyagokat, így nem kell esszenciális aminosavakat, mint pl. tryptophan és tyrosin a szervezetnek feláldozni. Ugyanis a tryptophan szükséges a serotonin, melatonin és tryptamin képzéséhez.
A só szükséges a rák megelőzésében és kezelésben. A rákos sejtek oxigén jelenlétében elpusztulnak. Ezek un. anaerob organizmusok, amelyek oxigénhiányos közeget igényelnek. Ha elegendő víz van a szervezetben és a só megnöveli a vér mennyiséget, akkor a cirkuláló vérrel az oxigén mindenhova eljut, és az így aktivált és motivált immunsejtek bejutnak a rákszövetbe és elpusztítják azt. A dehidratáció gyengíti az immunrendszert.
A só fontos az izomzat és az erőnlét fenntartásához.
Só csökkenti a szívritmus zavarokat és fontos szerepet játszik a vérnyomás szabályzásában. A víz : só aránya nagyon fontos. Egy só szegény táplálkozás magas víz fogyasztás mellett egyes embereknél magas vérnyomáshoz vezethet. A logika egyszerű. Ha Ön vizet iszik, de sót nem eszik, akkor nem marad elég víz a vérkeringésbe, hogy a véredényeket teljesen feltöltse.
A só fontos alvás zavaroknál Egy természetes altató.
Cukorbetegségnél a só segít a vércukor szintet egyensúlyban tartani és csökkenti az inzulin szükségletet. A víz és só csökkenti a szem és érrendszeri károsodásokat.
A sejteknek szükségük van sóra a hidroelektromos energia fejlesztéséhez. Ugyanis a só szállítja az elektromos áramot a sejtekhez.
A só fontos szerepet játszik az idegsejtek közötti összeköttetésben és az információ feldolgozásában.
A só szükséges az emésztéshez, a tápanyagok felszívódásához.
A só tisztítja a tüdőt, a hörgőket és segít a slejm felszakításában.
A só felbontja, meglágyítja a nyálkát a tüdőben. (asztma, emfizema- tüdőtágulat, mukoviszidose)
A só nyelvre téve megállítja a száraz köhögést.
A só szükséges a hurut és az arcüreg lerakódásainak felszakításához.
A só a köszvény és az arthritis (izületi gyulladás) megelőzésében fontos szerepet tölt be.
A só megakadályozza az izomgörcsöket.
A só megakadályozza a túlzott nyáltermelést. Túlzott nyáltermelés só hiányt jelez.
Az osteoporose - csontritkulás - egyes esetekben a víz és a só hiányára vezethető vissza.
Sóra van szükség a csontozat erősítéséhez.
A só, mivel szerepet játszik a serotonin- és a melatonin szint konstans fenntartásában és ezek szabályozzák közérzetünket, mint pl.: önbizalom, pozitív gondolatok. Így a só közvetetten befolyásolja személyiségünket.
A só fontos a libido megőrzésében.
A só segít a toka csökkentésében. Ugyanis a só hiány miatt a nyálmirigyek több nyálat termelnek, hogy segítsék a rágást és a nyelést. Valamint hogy elegendő vizet szolgáltassanak a gyomornak a táplálék felbontásához. A vérkeringés a nyálmirigyekben megnövekszik és a véredények víz áteresztővé válnak, hogy a mirigyeket több vízzel lássák el a megemelkedett nyál termelés érdekében. A véredények már nemcsak a mirigyek körül, hanem a nyakban, az állban és az arcban is víz áteresztővé válnak és itt is víz gyűlik össze.
A só megvéd a visszerek és a hajszálér repedéstől.
Asztmásoknál fontos megemlíteni, hogy amilyen fontos a só, olyan káros a sok kálium. A magas kálium tartalmú gyümölcsök- pl. narancs, banán, vagy a sportitalok asztma rohamokat okozhatnak. Ezért célszerű ezeket egy kicsit megsózni, hogy a nátrium és kálium egyensúlyát fenntartsuk.
Sportolás előtt egy kevés só megnöveli a tüdő kapacitását és a túlzott izzadást meggátolja.

Talán nem is gondoltátok, hogy milyen fontos a só. A lényeg a mértékletesség és az egyensúly.
@SzatmáriVitriol:
Ezek után már nem is meglepő, ahogy a mindennapokat próbálja a Párt pici titkos pöcsei révén kontrollálni.

www.origo.hu/itthon/20151104-titkosszolgak-kerulhetnek-a-mediumokhoz.html

index.hu/velemeny/2015/11/04/kem_a_szerkesztosegben/

Annyi ilyen apró szar dolog van, ami apránként azért összeáll egésszé. A végén ne tessék csodálkozni, ha az ilyen vén trottyok, debil képmutató izék mindenhol etalonná válnak.
Igaz, legfeljebb még jobban kiürül az ország, a "legvidámabb barakk" pedig a "jereváni rádió" bűvkörében csillog.
...ÉS AKKOR EZ A FASZKALAP HARRACCC...HHH,...MEG A TÖBBI HOZZÁHASONLÓ NEMEMBER MEGVONJA A GYEREKEKTŐL EZT A KÉT ÉLETFONTOSSÁGÚ ALKOTÓRÉSZ AMELY AZ EMBER MŰKÖDÉSÉHEZ ELENGEDHETETLEN ???

NORMÁLIS EZ A KORMÁNY EGYÁLTALÁN ???????!
@kvadrillio:
Cseszed arra célzol, hogy jól be kéne sózni - SZIGORÚAN TARTÓSITÁS VÉGETT - ezt a szerencsétlen vén marhát?
Durva ez...
EZ A KORMÁNY AZ AGY-NÉLKÜLIEK GITTEGYLETE !!!!! :o)
HA MA LENNÉK GYEREK, FÖLROBBANTANÁM ŐKET !
@vakapad:

Te mitől vagy ilyen elképesztően keserű? Tudod? Ez már nem is pesszimizmus, lényegesen és károsan több.
Jég ugyan halálosan komolyan gondolja amiket ír, de miért kell ezt ugyanígy fogadni? Egy vélemény. Lehet el
@kvadrillio:
Mértékkel, hisz - mint a fenti linkek is mutatják - a Párt mindenhová beülteti titkosszolgáit, akik mindent olvasnak, kontrollálnak.
Azután meg majd jól elvisznek... bár... innen... hová...?
@vakapad:
Ja, azután meg megy a finnyáskodás, ha egy szál szőr van a szarban... :(
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: neeeeeeeem ! arra célzok, hogy a gyermekek étkezését zanzásították, kivették belőle a cukrot és a sót !!!!! ezért otthagyják a kaját és éhesek maradnak, a megmaradt kaják napról-napra növekszenek, mint moslék, és kondérszámra hordják ki a dolgozók, gondolom a disznó tartóknak !!!
AZ MEG HAB A "TORTÁN", HOGY NEM SZAVAZTÁK MEG A GYERMEKÉHEZÉS FELSZÁMOLÁSÁT !

KOMOLYAN, EL SEM HISZEM, HOGY ENNYIRE ELMEBETEGEK KERÜLTEK MAGYARORSZÁGON HATALOMBA !
@Orica Középföldi:

Lehet elfogadni, vitatni, elvetni, reakció nélkül hagyni. Nem sorsdöntő, gondolkodásra alkalmas.
@Orica Középföldi:

"_Jég ugyan halálosan komolyan gondolja amiket ír, _"

Különösen a Bivalynaszádot.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: SZAROK A TITKOSSZOLGÁKRa ! :O))))) AZT VÁROM, HOGY MIKOR VISZIK EL EZT A ROHADTUL KORRUPT, CSALÓ, TOLVAJ KORMÁNYT ÉS MIKOR ZÁROLJÁK , KOBOZZÁK EL AZ ÖSSZES VAGYONUKAT !
ÉRZEM, HOGY NEMSOKÁRA....ű:DDDDDDDDD
@kvadrillio:
Mond szépen, hogy M É S Z Á R O S L Ő R I N C se stróman, se tolvaj, szimplán szerencséje volt és egy jó barátja.
A többi rettentően tehetséges niemandról se igaz semmi!
Nem is loptak, nem is éltek vissza semmivel!
A KDNP pedig igen is igazi, magyar párt!
Essetunni... :(
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Szerintem is meg kéne csinálni, nem pedig reklámra használni, mint Sz. T. tette.
@jaegtoer:

Ezt a stílust én is rühellem, de nagyon, mert árulkodó.
Nem mellesleg ma van az emléjezés napja. Ezen a napon emlékezünk 56' hőseire, a kis Czinka Pannától egészen Nagy Imréig.
De..... ,a parlament soraiban a mai napig is ott ülnek az egykori kommunista ügynökök és besúgók, s zabálják degeszre magukat, híznak a más vérén.
Tehetik, mert a mélysetét, országrontó, hazáruló, szervílis Imolák sokasága unos untalan felhatalmazza őket erre.
A Jóisten verje meg valamennyit!!
Éhező, gyerekek? Hiába, a Gyurcsány korszak eltűnt gazdagságát, az aranykort a gyerekek is nagyon megszenvedik. Átszámolta már Lendvai lélegeztetőgépre?
@♔bаtyu♔:
Ohh, elvtárs, indul a marketing? Hogyan bagatellizáljuk el az ostoba ember ostoba mondókáját?
Gratulálok, a kdnp-nél felveheted a juttatásod.
Gyurcsányék csak ostobák-buták voltak, a fajtád meg a Harrach féle alja...
@kvadrillio: Nem szavazzák meg a gyermekéhezés felszámolását, de a sulikban alsóban bevezetik az ingyen étkezést? Fordítva kellett volna mint az MSZP-SZDSZ idejében? Persze az egyszerűség kedvéért ők inkább fel sem dobták a témát. Nehogy meg kelljen szavazni.
@♔bаtyu♔: na itt vagy te csótány "elvtárs"?
Így kell az ördögöt a falra festeni :D
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Ez volt az érved? És te vagy a blogger, milyen a többi :DDDD
@fidesz maszop dk egykutya: Itt vagyok gyurcsánycsicska, látom, zavarok. Te most vitatkozni jársz ide, vagy a saját ostobaságaidat olvasod el újra és újra?
@kvadrillio: Ultragáz, Orbánék ellopják a gyerekek elől a cukrot és a sót. Már gyűjtöttek vagy hat kilót.
@huzzadneki shakespeare: Igen, most éppen a gyermekek miatt aggódnak.
Menzareform
Inkább éheznek a gyerekek
Konopás Noémi, 2015. október 14., szerda 19:44, frissítve: csütörtök 07:03
A rendelet kötelez, a gyakorlati megvalósításban azonban nem ad segítséget
Fotó: Béres Attila / Magyar Nemzet
Lekvár nélküli grízes tészta és sótlan leves – egyelőre az óvodák többségében ilyen ételeket tesznek a gyerekek elé a közétkeztetési rendelet bevezetése után. A csemeték az első kanál után rendre tolják el maguktól az előírásoknak eleget tevő, ám ízetlen ételeket. A menzaprogram alapvetően kiváló kezdeményezés, de egyben arra is jó példa, hogyan rontsunk el egy remek projektet rossz gyakorlati kivitelezéssel. Buday Péter séf szerint a fürdővízzel együtt a gyereket is kiöntöttük – már megint.

A menzaprogram szeptemberi bevezetése és az első szülői értekezlet után több helyről hallani, hogy az óvónők arra kérik a szülőket, amennyiben lehetséges, hozzanak sót és cukrot vagy egyéb édesítőszert (lekvár, méz) az óvodába. A pedagógusok tapasztalatai szerint ugyanis a közétkeztetési rendelet bevezetése óta a gyerekek sokszor az első kanál után tolják el maguktól az előírásoknak eleget tevő, ám ízetlen ételt. Többségük a dolgozók beszámolói szerint nem hajlandó megenni például – talán kevéssé meglepő módon – a sótlan levest és a lekvár nélküli grízes tésztát.

Természetesen nem azoknak az óvónőknek a magatartásával van a probléma, akik utólag ízesítik az ételt, így érve el, hogy a gyerekek legalább valamit egyenek, amiért hálásak is a szülők. A kérdés inkább az, hogy a nagy dérrel-dúrral beharangozott átalakításnak tényleg az – eddig két teáskanálnyival, most az egészségesség jegyében két csepp lekvárral ellátott – grízes tésztában kell-e kimerülnie?
@♔bаtyu♔: szardarab vagy, mindig is az voltál, ezért utál téged mindenki, ezért vagy fideszes.

Nem zavarsz, ha kicsit felgörgetsz, láthadod hogy éppen hiányoltam a csapatodat.
Mindig jól jön egy bemutató tőletek, hogy milyen az elvek nélküli roszindulatú gerinctelen lény, ami akár egy videon rajtakapott gyilkost is képes lenne mosdatni :)
@nandras01:
Agyficam

Tisztelt férfitársaim. Gondolom heves tiltakozást váltana ki Önökből, ha közölnék önökkel, hogy ezentúl a szomszéd, vagy valamely ismeretlen ember gyermeke után gyerektartást kell fizetnie!
Pedig fizet. Nemcsak gyerektartást, de még szülőtartást is! Csak családi pótlék, és munkanélküli segély, jövedelempótló támogatás, rendszeres szociális segély, nevelési támogatás, stb. címen fizeti a mások által csinált gyermek után Önre lőcsölt gyerek, és szülőtartást! Miért? És meddig? Csak. Állampolgári fegyelemből és államvezetői bölcsességből. Már amennyire ezt bölcsességnek lehet nevezni. (Én inkább ostobaságnak nevezném!) Mert mások valamikor kitalálták, hogy olcsóbb az alacsonyan tartott (éhbér) mellet családi pótlékot adni a gyermeket vállalónak, mint tisztességes bért adni valamennyi dolgozónak. Csak a bűn mindig elnyeri büntetését! Mert a magyar így saját gyereket nem vállal, csak egyet-kettőt, vagy egyet se, mert kevés a jövedelme. Mért kevés? Mert elvonják, hogy odaadják annak, akinek se munkája, se munkakedve, de van gyerekcsináló kedve, és bátorsága! Az állam a „más farkával veri a csalánt” Ő meg a sajátjával veri meg a magyart!
A magyarok pénzén, a magyar államvezetés segítségével, él és virul a magyarság sírba tevője! Ezt, így kitalálni, ehhez tényleg szocialista szakértelem kellet!
Az állatvilágban is első az önfenntartás, és azután jön a fajfenntartás. Tehát, ha nincs munka, jövedelem, megélhetési biztonság, akkor felelőtlenség a „fajfenntartás”. Nem is születik gyerek, csak a „felelőtleneknél”, ez ám a jövő, és nemzetépítő erő!
A „szociális támogatás” feltalálása előtt, az ember, és annyi gyereket vállalt, és nevelt fel amennyit elbírt tartani. Magyarul: kicsiny gazdaságában, iparában munkára bírt fogni, nevelni. Hat-tíz évesen munkára fogták, nem henyéltették iskolában, nem hülyítették Tv-vel, alkohollal, droggal. Persze ez a vélemény nem „korszerű”, a korszerű eredménye viszont a mai helyzet ostobasága.
Tehát helyre kell állítani a munka becsületét, és fizessék azt meg! Szüntessék meg a családi pótlékot, — ezt a gyerek kapja meg, (és ne a szülő kocsma pénze legyen!) iskolai étkeztetés, tankönyv, ruha és cipő utalvány, stb. formájában. Az iskolázatlan szülőt foglalkoztassák erdőtelepítés, belvízrendezés, víztározó, öntözőcsatorna építés táj rehabilitáció stb. közmunkában. Hangzatos jelszó a „rászorultság elve”, ami azt jelenti, hogy az iskolázatlan, munkakerülő, stb. embert eltartatják a dolgozó emberrel! Hol marad az igazságosság elve? Milyen igazság ez? És meddig tartható fenn? Ugyanide tartozó paradoxon, hogy aki gyermektelenül jobban élt, mint aki 3-4 gyermeket felnevelt, az Ő nyugdíját ezek a nyomorgó gyerekek fogják megtermelni! Mire föl? Tehát a gyermekszám nyugdíjnövelő, vagy csökkentő tényező legyen, mondjuk 10% / fő (gyerek)
@fidesz maszop dk egykutya: Én jobbikos is vagyok, te viszont csak szimplán gyurcsánycsicska vagy.

Idióta, nem télapónak járok ide, annak itt vagy te :DDDD
@♔bаtyu♔:
Érv? Vicces egy gyerek vagy, hisz képtelen voltál felböfögni hasonlót.
Behánysz egy ostobaságot, majd máson számon kérsz érvet?
Elvtárs, maradj a párt szopásánál, többre neked nem telik, merthogy ennyire nyolcadrendű troll légy, az elég égő... neked... baszki, visszakérjük Steffykét, annak legalább voltak világos pillanatai...
A rendelet

Tilos a következő élelmiszereket felhasználni:

sótartalmú ételport, sótartalmú leveskockát, sótartalmú ételízesítő krémeket, pasztákat állományjavításon vagy ételízesítésen kívüli célra
30 százaléknál magasabb zsírtartalmú húst
a 23 százaléknál magasabb zsírtartalmú húskészítményt bölcsődei étkeztetés esetén
18 év alatti korcsoport számára koffeintartalmú italt, tea, illetve a kakaó kivételével
a népegészségügyi termékadóról szóló törvény szerinti energiaitalt, alkoholt tartalmazó élelmiszert, szénsavas vagy cukrozott üdítőt, szörpöt, a Magyar Élelmiszerkönyv 1-3-2001/112 számú előírása szerinti gyümölcslén kívül más gyümölcsitalt, a népegészségügyi termékadóról szóló törvény szerinti gyümölcsízt
az 1–3 éves és a 4–6 éves korcsoportok számára sertés- és baromfizsírt, valamint kókusz- és pálmazsírt sütéshez, főzéshez.

A só és a cukor

a 2015. szeptember 1-je és 2021. szeptember 1-je közötti időszakban a napi bevitt só mennyiségét fokozatosan, évente csökkenteni kell az 5 g/nap bevitel eléréséig
a közétkeztetés keretében szolgáltatott ételek sótartalmára az 5. melléklet szerinti, korcsoportonként meghatározott értékeket kell alkalmazni
ételkészítéshez az MSZ-01-10007 számú szabvány szerinti, kizárólag jódozott konyhasó használható
a tálalókonyhán az ételhez só, illetve cukor nem adható

A rendelet egyéb rendelkezéseiről bővebben itt tájékozódhat.
A rendelet kötelez, segítség viszont nincs

Buday szerint probléma, hogy az intézményeket segítségnyújtás nélkül kötelezik a rendelet betartására. Gondoljunk csak bele: a 20-30 éve ugyanazt a néhány ételt előállító konyhai dolgozó egyszerűen nem ismer alternatívákat, képtelen olyan ételt készíteni, ami megfelel az előírásoknak, és még jóízűen fogyasztható is. Mit tud tehát tenni? Elkészíti az általa ismert ételeket só vagy édesítés nélkül – közétkeztetési reform kipipálva. További probléma, hogy az élelmezésvezetőket sem képzik tovább, jó esetben kinevezik a matektanárt, mondván ő úgyis főz otthon a családra. Így kerül például a kelkáposzta (amit rengeteg módon el lehetne készíteni) háromféle, halálosan unalmas formában – rakott, főzelék és frankfurti leves – a gyerekek elé. Hasonló a sorsa az összes többi egészséges alapanyagnak is.

A szakember úgy véli, szükség lenne egy oktató-nevelő programra, amelynek segítségével a közétkeztetésben részt vevők új technológiákat és alapanyagokat ismerhetnének meg, ami kinyithatná a receptlehetőségek tárházát. A kezdeményezés tehát helyes, de kreativitás, innováció és tudás hiányában megvalósíthatatlan.

„Hol vannak a kreatív szakácsok, és hol vannak azok a szervezetek, amelyek a séfeket felkérik arra, hogy adjanak recepteket, ötleteket?”

SORSOK HÁZÁT EZEKNEK A GYERMEKEKNEK !!!!!!!!!
@lényeglátó: Maximálisan egyetértek, én t9bbek között ezért sem szavaztam a ballibsikre, akik ezt szerintem túltolták, de Orbánéknak is van még ezen mit faragni. Még többet az adóból és még kevesebbet a segélyből.
@♔bаtyu♔:
Ecceri trollocska! Megható látni, hogy annyi eszed sincs, hogy felismerd a névben is szereplő eltérést, mely alapján egy szimpla 8 osztályt elvégzett, nálad lényegesen értelmesebb egyednek is feltűnik az eltérés.
No'dehát ne akarjunk lehetetlent elvárni tőled, elég, ha nem szarsz az udvar közepére... Ecsém, te mennyire sötét vagy... :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Persze, majd éppen itt várok érveket.
@kvadrillio: "SORSOK HÁZÁT EZEKNEK A GYERMEKEKNEK !!!!!!!!! "

Az meglesz.
@lényeglátó:
Az idézőjel játszik, vagy saját szülemény? Mert szerintem schmittcopy nyomdokain, idegen tollakban...
@♔bаtyu♔: már megint ezzel a jobbikos kamuszöveggel jösz? Pedig tavaly bevallottad hogy soha nem voltál jobbikos. Komcsi szardarab vagy. Igen, gyurcsánycsicska is voltál, csak váltottál, mert mindig oda nyalsz ahonnan többet vársz. Gerinc és elvek nélkül könnyű.

"elvtárs" mondogathatod hogy gyurcsánycsicska vagyok, hiszen jó bolsi szokás szerint "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség", de sajnos ez nem változtat azon, hogy gyurcsányt és a vezéredet(vityát) egymás mellett lógva látnám a legszivesebben egy szép fán/lámpaoszlopon.

Olyan ez mint amikor még "fasiszta népellenségeztetek". Kommunista kutyából nem lesz szalonna, ezt bemutattad :)
@kvadrillio: ...DE...DE...DE.....NYUGODTAN VEHET A BOLTBAN ENERGIAITALT (50 SZERES KOFFEIN Tartalommal ! a szíve kicsinálásáért !) vagy 1,75 decis coca-colát koffeinnel és infarktust okozó fruktóz-glükóz tartalommal (az ezeréves cukor helyett !!!), továbbá nyugodtan fogyaszthat dizájner drogokat, mert az könnyen beszerezhető a multimilliárdos internetről.....is !!!!! Legfeljebb a rendőr jól megtapossa, megsokkolja...hátha beledöglik ! vagy elviteti egy mentővel a diliházba, ahol a finom gyógyszerektől skizofén lesz v agy bipoláris zavaros öngyilkossá válik !
HALÁL A DROG-MAFFIÁRA !!! A KORMÁNNYAL EGYÜTT !!!!!
BASSZA MEG.
MAGYARORSZÁG = ÚJ-MEXIKÓ ! FASZOM.
@fidesz maszop dk egykutya: JOBB MA EGY KOMMMENISTA MINT HOLNAP 2 FIDESZ-TÚÚÚZOK ! :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Folyamatosan érvelek. Persze, ha egy ostoba belémköt, akkor nyilván kénytelen vagyok szünetet tartani.

Összefoglalva, a lényeg azon van, hogy a lehető legtöbb rászoruló gyerek jóllakhasson. Ezt azonban nem szavazással lehet elérni, hanem forrással. Orbánék láthatóan fokozatosan vezetik be az ingyenes iskolai étkezést, már most is jóval szélesebb körű ez, mint 2010 előtt.

Miről beszélünk, az ingyenszeszt sem szavazták meg, pedig milyen népszerűek lehetnének. Talán majd valami ballibsi párt.
@♔bаtyu♔: Jól mondod NERtárs! Dögöljenek meg a gyerekek, a lényeg, hogy mi jól járjunk. Közös erővel gátat szabunk a nemzeti gondolkodásnak, a demokráciának, és a népképképviseletnek, és újra elhozzuk a dicső időket amit 1945-től 1989-ig, és azóta csak korlátozottan élhettünk át.
@fidesz maszop dk egykutya: Ostoba vagy haver, nem igazán jön le, hogy én jobbos vagyok és nem fideszes, vagy jobbikos. Persze ha úgy tetszik, mindkettő. Amíg az ÉRDEKEIM-nek a politikájuk megfelel.
Vadgasztronómiai fesztivál Soponyán
Share Button
[Print]
Hatodik alkalommal került megrendezésre az Országos Vadgasztronómiai fesztivál, ezúttal a Fejér megyei Soponyán, ahová több mint ötezer vendéget vártak a szervezõk. A rendezvényt Harrach Péter a KDNP frakcióvezetõje nyitotta meg.
Vadgasztronómiai fesztivál Soponyán

<--more-->
Harrach Péter köszöntõjében kiemelte, a vadásztársadalom tapasztalhatja, hogy a kormány rendezett viszonyokat teremt a vadászat területén is, ezért változtak a fegyvertartás szabályai, és sor kerül a vadászati törvény átalakítására is. A politikus megköszönte az erdészek munkáját, és az összefogást, amellyel sikerült a korábbi kormányzat erdõprivatizációs terveit megakadályozni.

-A nemzeti vagyon megõrzése kiemelt célja a kormányzatnak. – tette hozzá Harrach Péter.

Vadgasztronómiai fesztivál Soponyán

A VADEX Mezõföldi Erdõ és vadgazdálkodási Zrt. Ökoturisztikai Központja, Soponyán, gyönyörû természeti környezetben, a Sárvíz-Völgy Tájvédelmi Körzet szívében található. A majorettes, vadászkürtös megnyitót követõen, egy termetes gímszarvas terítékre hozott példányát nézhették meg az érdeklõdõk. A több napos rendezvényen sok más mellett sor került vadászkutyák versenyére, solymászbemutatóra, zenés-táncos programokra, trófea bemutatóra, kirakodóvásárra. Harrach Péter meglátogatta a „Vadételek asztala” fõzõverseny csapatainak sátrait, ahol javában készültek a különféle vadételek. Különlegességként állványra állított óriásbográcsban, több száz adagos vadpörköltet készített hat szakács.

Brockhauser Edit

"Harrach Péter meglátogatta a „Vadételek asztala” fõzõverseny csapatainak sátrait, ahol javában készültek a különféle vadételek. Különlegességként állványra állított óriásbográcsban, több száz adagos vadpörköltet készített hat szakács."......

...HARRACHHHHH...MATUZSÁLEM BÁCSI ITT...VAJHH...SÓTLANUL ÉS CUKOR NÉLKÜL ZABÁLTA EZT A NEM-MENZA KAJÁT ???????
ÉS KÖZBEN AZ ÉHEZŐ GYEREKEKRE IS GONDOLT ????? EZ A FASZ ???
@Gyurbán Vikrenc az ultimate mutyisten: Tudod, nektek rizsa helyett annak idején többek között pontosan azt kellett volna ingyen étkezés címén bevezetnetek, a sulikban amit Orbánék.

Akkor most nem a kukából kellene a gyerekekért aggódnotok.
@kvadrillio: Basszus, Harrach beebédelt, miközben egész városok halnak éhen. Gáz.
@♔bаtyu♔:

Csakhogy az ingyenes étkezés -amiről néhány hete volt itt egy kis csörte, hogy mennyire is "ingyenes"- nem egyenlő a rászoruló gyerekek jóllakásával. Az egy alanyi jogon járó valami, mint régen a családi pótlék, és attól a rászorulók nem esznek többet, mert már a jómódú gyerekek is ingyen ehetik a menzakaját.

Lehet mellet döngetni azon, hogy bezzeg ők kétszerannyit fordítanak gyermekétkeztetésre, 30 milliárd helyett 70-et, de előtte meg kéne nézni, hogy a kétszer akkora összegből hányszor annyi gyereknek kell biztosítani az étkezést, és az már lehet, hogy közel sem lesz olyan kebeldagasztó. Ráadásul te magad is elismered, hogy a rászorulók már a ballib kormányok alatt is ingyen, de minimum kedvezményesen ehettek, a Fidesznek csak a "kört" sikerült szélesítenie, amire egyáltalán nem biztos, hogy ekkora mértékben indokolt lett volna.
@♔bаtyu♔: ha jobbos lennél messziről kerülnéd a fideszt főleg, de a jobbikot is fenntartásokkal néznéd (kivéve ha húgyagyú vagy, és képes vagy jobbosnak hinni ezeket a pártokat, mert önmagukról azt mondogatják, hogy jobbosok). Ha jobbos lennél nem igazán lenne pártod, mivel az elvtársaid mindent megtesznek egy ilyen párt megerősödése ellen, ugyan is akkor már húgyagyúaknál is lehet hogy lebuknának.

Tudod a maszopék, és gyurcsányék is folyamatosan azt mondogatják magukról hogy demokraták, de attól még ugyan azok a gerinctelen komcsi hulladékok, mint a magát nemzeti jobboldalinak nevező fideszed.
Tudod nem csak nemtzetinek/jobboldalinak/demokratának kell mondani magatokat, hanem annak is kell látszani ;) Egyelőre az ellenkezőjének látszotok.

te komcsi vagy. Nem elvben vagy komcsi (egyenlőség, stb), hanem mondhatjuk hogy idézőjeles komcsi vagy, aki bármikor 180 fokos fordulatot vesz egyéni haszonszerzés céljából, nem követ elveket.
Szervilis féreg vagy, aki minden disznóságot megvéd, még azokat is amik miatt szopik(adóemelések, állami pénz értelmetlen szórása, korrupció), csak azért mert a párt azt mondja...
@Gyurbán Vikrenc az ultimate mutyisten: NU..., MOSTMÁÁÁÁÁÁR.... NEHOGY ASSZTAT GENERÁLD IDE, HOGY A 89 ELŐTTI RENCER SZARABB VOLT ENNÉL A FOSNÁL, AMI MA VAN, MERT AKKOR AZOK, AKIK MOST MILLIÁRDOKAT LOPNAK, SÍBOLNAK KI OFFSHORE- ÉS ADÓPARADICSOMI SZÁMLÁKRA NEM TUDNAK ENNYIT LOPNI ???????
MERT BIZONY SOKKAL JOBB VOLT DURVÁN 8,5 MILLIÓ EMBERNEK !
AKIK MEG MOST DŐZSÖLNEK, RENESZÁNSZOZNAK ITT, EZ A DÍSZES UN. "ELIT" :o), AZOKNAK AZ EGYIPTOMI MILLIÁRDOS VEGYEN EGY ORSZÁGOT, OCCT OTT VIGADJANAK TOVÁBB EGYMÁSON ÉLŐSKÖDVE, PILÓTAJÁTÉKOZVA, ÁLBRÓKERKEDVE, RÉZTROMBITA-ARANYAT ÁRULGATVA...DE CSAKIS EGYMÁSNAK ! LÁSSUK, ÚGY MIRE MENNEK, HA CSAKIS EGYMÁST ZSÁKMÁNYOLHATJÁK KI ???!!! :o)

OCCT A MARADÓ NÉPTÖMEGEK LÁSSUK MIRE MENNEK NÉLKÜLÜK ! :)))))))))
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): "A (KDN)P komoly ok lenne arra, hogy Jézus forogjon a sírjában."

Vazzeg! Nem tud mert feltámadt.
@bértrollbosszantó_kovi1970:

Ezért van ott, hogy "lenne":).
Ha nem támadt volna fel, most biztos forogna:).
@♔bаtyu♔: ..:o) ÉS MILLEN EGÉSZSÉGTELEN ZABÁLT, MERT SÓ IS VOLT BENNE....MEG CUKOR IS ! A PARLAMENTI KAJA IS ÍZESEN VAN ELKÉSZÍTVE MÉGIS DÖGIVERL HALNAK MEG A KÉPVISELLŐK.....
@♔bаtyu♔: NERtárs! A mi egyik felünk ma a kormánypárt. Nem tűnünk el addig, amíg a fidesz, dk, mszp, és mszmp bármelyik leszármazottja hatalomban marad.

Nagyon jól megy, az egyik felünk mindenkit ballibsinek nevez ami nem tőlük származik, a másik felünk pedig rátelepszik minden ellenzéki kezdeményezésre, így megkönnyítve a ballibsi vád rájuk kenését.
És mi tovább fosztogatjuk a buta magyart, felváltva 26 évvel a "rendszerváltás" után is. Jól mondták a rómaiak: "cirkuszt és kenyeret a népnek", így jól irányíthatóak.
Közösen leszavazzuk az ügynökakták nyilvánosságra hozását is, nehogy leessen az álarc.

Pacsi NERtárs! :)
@♔bаtyu♔:

Nyeeeem!!
Azért dőzsölhetnek a mai napig is világ legszebb parlamentjében a komcsi besúgók és ügynökök, mert a Fideszbolsevikok, hatszáztizenkettedjére sem hajlandóak megszavazni az ún. ügynöktörvényt.
@kvadrillio: csak a gyerekekkel akarnak sótlan, cukrozatlan ételt lenyeletni, mert szegények így ott hagyják in kább és mehet a moslékba a gyesznyóknak...mészároslőrinc milliárdos hodályába.....
@huzzadneki shakespeare: milyen ÜGYNÖKTÖRVÉNYRŐL BESZÉLSZ ? AZ NSA-RÚÚÚL ????? :o)
@huzzadneki shakespeare: VAGY ERRŐL Kikapcsolhatatlan a Windows 10 kémkedése
Index
2015.11.03. 10:16

A Microsoft múlt héten változtatott a Windows 10 frissítésein, így már nagyon nehezen tudják kikapcsolni az automatikus frissítéseket a nem hozzáértő felhasználók. Ha ez nem lenne elég, a cég egyik igazgatója, Joe Belfiore azt nyilatkozta a PC Worldnek, hogy a Windows 10 folyamatosan figyeli, hogy működik, és hogy használják, aztán ezeket az információkat visszaküldi a Microsoftnak. Ezt mondjuk már a Windows 10 megjelenése óta tudni lehetett, volt is botrány belőle, a cég külön blogbejegyzésben magyarázta, hol lehet kikapcsolni ezeket a dolgokat.

Sokan szkeptikusak maradtak, és jól tették: Belfiore most megerősítette, hogy néhány dolgot ugyan ki lehet kapcsolni, az adatgyűjtések legfontosabb részét azonban nem. „Vannak olyan esetek, amikor nem hagytunk választási lehetőséget, mert úgy éreztük, ezek hozzátartoznak a rendszer egészséges működéséhez. Tudnunk kell, mi döntötte be a rendszert, mitől vannak teljesítményproblémák, de ezek nem személyes adatok, azért gyűjtjük őket, hogy a személyes élménye mindenkinek jobb legyen” – nyilatkozta.
GettyImages-482300532
Fotó: Bloomberg

A probléma ezzel az, hogy elég sok, nem személyes, de tömegben már eléggé egyedi adatból pontosan be lehet azonosítani felhasználókat, így teljesen mindegy, hogy a Microsoft minek minősíti a hazaküldött adatokat, a felhasználóknak nincs választása a magánélete védelmére.

Ha ehhez hozzácsapjuk, hogy a Windows 10 Home felhasználói már nem befolyásolhatják az automatikus frissítéseket, így az operációs rendszer bármikor telepíthet, amit akar, a júzer elég jogosan érzi azt, hogy nincs túl sok kontrollja saját rendszere felett.

:o))))
A kereszt nem jel – a svéd kereszt-botrány margójára

FELTETTEM EGY KÉRDÉST: ISTEN MILYEN VALLÁSÚ ?????

KÍVÁNCSIAN VÁROK VÁLASZT RÁ.....:)(
@vakapad: nem értelek mostanában...

poszthoz: semjén-surjány-harrach-rubovszky álljanak ott a leszármazóik koporsóinál...
KB Hány cikket rendelt Gyurcsány tőletek ?

Győzi majs az index mindet címlapra pakolni ?

Mondjuk kicsit ciki, hogy a teljesen egyértelműen DK-s mantrát is ilyen nyíltan löketi Fabius, de az ő dolga.
@huzzadneki shakespeare:

Na ja.. Nyílván a Fidesz tehet arról is, hogy az MSZP-SZDSZ nem szavazta meg. 12 éven keresztül.
@♔bаtyu♔:

Ennyi..

Sokkal több gyerek kap ingyen kaját, mint a szocik alatt.

A többi csak szokásos szoci szájtépés.
csak nem főcíím, hjaaa, de :D
narancsdroidok tömkelege a vártán
Nagy szemétláda patkánynak kell lenni ahhoz hogy Harrach Péter ezen kijelentését kiforditsuk!!!

Először is, ezek a az "éhező" gyerekek nagy többsége cigány! A szülők szépen lebagóssák, eliszzák, eljátékgépezik a segílykét a kocsmában azt utána szidják a Kormányt hogy "éhezünk"
Másrészt a Kormány bevezette a gyerekeknek az ingyenes tankönyvellátást, ingyenes óvodai, iskolai étkezetést aki igénybe akarja venni. Naná hogy inkább csokit, czipszet, energiaitalt vesz a gyerek, aztán sír hogy "éhezik"

A rohadt szemét anyját az ilyennek!

Harmadrészt a szocikkal, vagy a libsikkel nem fog a Kormány szervezkedni, szóval kár a gőzért!!

Harrach Péternek pedig igenis igaza van! A liberálisok meg had hörögjenek, mást ugysem tudnak!

Dolgozni kellene meg nem alkoholra, üdítőre költeni a pénzt és nem lenne éhezés, ennyi!
@öregmatróz:

Nem tudom, hogy Harrach Péternek van-e lelke. De egy biztos: nektek eszetek nincs!

Harrachot meg lehet szidni, attól még igaza van. Persze rálépett az ellenzék tyúkszemére a kijelentésével, ez bizony fájhat nektek, ezt elhiszem :))
És érdemes lenne azt is megnézni, hogy ezek a leszakadt családok mikor veszítették el az egzizstenciájukat, munkahelyeiket.
Ahol a gyerekek éheznek.

Csak mert 2002-ben még a Szlovákok elött voltunk szinte minden gazdasági mutatót tekintve.
Aztán 2010-re szinte mindenben utolsóak lettünk, a Görögökkel holtversenyben.
Közben rommá adósították az országot, és a lakossági hitelek is az egekbe nőttek 2010-re.
Megduplázódott a munkanéküliség ráta. Alig volt közétkeztetési program, leginkább csak iskola és óvosa, meg kórház bezárások fémjelezték az elkúrók munkáját.

Most minden rászoruló kap az iskolában, óvodában ételt.
Javiulnak a foglalkoztatottsági mutatók, csökken a GDP arányos államadósság.

Lehetne sokkal jobban is persze kormányozni.
De éppen azokat a ballib elkúrókat hozzuk vissza, akik alatt ennyire lecsúsztak a szegények, és az ország ?

SOHA !
@látjátok feleim szümtükkel:

A keresztény életmód nem arról szól hogy minden jött-ment cigányt meg trógert feltétel nélkül megzabáltatunk hogy tele legyen a bele.
Nektek liberálisoknak valami iszonyatosan nagy tévképzetetek van a kereszténységről! Épp ezért szidjátok folyton a Fideszt meg a KDNP-t. Semmit nem tudtok a kereszténységről csak amit ilyen-olyan komcsi meg libsi meg ateista blogokból, oldalakból elolvasgattok!
@Mariann19:

"Havi 10.000.- Ft-ért - mint írta. "

Aki akarja az igénybe tudja venni az inygenes étkeztetést.

A harcsa meg rohadtul nem olcsó ételnek.
@Ballib Cenzúra:
Államadósság
2010 május 19300 milliárd
2015 szeptember 25000 milliárd

Akkor ki is kúrt el és mit?
@Poszt 0lok001:

"
Adatlap

Poszt 0lok001 8 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2014.03.30. óta tag.
Poszt 0lok001 ezekben a blogokban publikált:

Ballib Cenzúra (8 poszt)"
@♔bаtyu♔: " nem igazán jön le, hogy én jobbos vagyok és nem fideszes, vagy jobbikos. "
Te geciputtony vagy.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Higgadj le pubi! :)

Nézd meg inkább a borsodi meg békési ""éhező"" cigányokat akik literszámra vedelik a sört, energiaitalt meg szivják dobozával a cigarettát.

"4 millió éhező Magyarországon" Ekkora kamut :)

Máshol meg azt olvasni hogy túlsúlyos a magyar.

Tehát aki dagadt az éhezik. Nyilvánvaló :DD
Véleményem szerint Harag Péter egy illegális gazdasági keresztény. Na jó, nem, inkább illegális gazdasági.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
"A baj az, hogy megint turbóból lett átnyomva valami, ami akár lehetne jó is, tájékoztató kampányokkal megelőzve, fokozatosan, de így mindenki megutálja."
A tájékoztató kampányt magyarázd meg a gyerekeknek, plusz a politikai erőszakos "átnyomást" is, aközben. amikor rájuk zúdítják az addig ismeretlen tartalmú ízetlen kajákat.
Nem szeretnék a gasztronómia rejtelmeibe belemerülni, de én úgy látom, hogy ilyen változtatást nem helyes szeptember 1-től, random bevezetni. Ehhez átmeneti időszak kell, és először a felnőtt társadalmat kéne átnevelni.
@lényeglátó: "A „szociális támogatás” feltalálása előtt, az ember, és annyi gyereket vállalt, és nevelt fel amennyit elbírt tartani."

Kár, hogy ezt a nagyapám nem tudta, mert akkor nem b*tt volna össze 8, azaz nyolc gyereket az uradalmi cselédszobába, abba az egybe, ami neki és a családjának jutott, és anyámék nem éheztek volna gerekként, meg nem jártak volna rongyos ruhákban.
Dekár, hogy csak ennyi eszed van, mint egy kistestű tyúknak.
@ördöngös pepecselés:
"Aki akarja, az igénybe veheti az ingyenes étkeztetést."
Úgy tudom, ez nem elhatározás kérdése, hanem a jövedelmi viszonyok függvénye.
A harcsa valóban drága kaja, ezen magam is csodálkozom.
@kvadrillio:

Azt kihagytad, hogy a zsír kell az egyes vitaminok feldolgozásához, meg az idegrendszer fejlődéséhez is.
@♔bаtyu♔: "...Orbánéknak is van még ezen mit faragni. Még többet az adóból és még kevesebbet a segélyből."

B+ akkor még több stadijonyt építenek, és mindet fűteni fogják, és mindenütt este sötétben tartják a meccseket, hogy legyen miért áramdíjat fizetni. No erre varrj gombot, te batyu!
@ördöngös pepecselés: Már nincsenek játékgépek a kocsmában.
@Mariann19:

Tehát jövedelmi viszonyok, ahha! Vagyis aki úgymond szegény, az ingyen zabálhat a Kormány jóvoltából az oviban, isiben.

Ti meg Harrachot pocskondiázzátok. Gusztustalan.
@nincs_itt:
"Mariann, és a mélyen tisztelt szülőknek nincs jobb ötlete, mint a fészbúkon rinyálni? Költői kérdés..."
A mélyen tisztelt szülőket kényszer- helyzetbe hozták az új módival, jogorvoslati hely hivatalosan nincs, tehát a médiához fordulnak.
Márcsak azért is, mert ezzel az étkeztetési formával további gyermekéhezés jön létre.
Nem azért mert nincs ebéd, hanem azért, mert szokatlan, és a gyerekeknek kifordul a szájukból a falat.
Egyébként ma ezzel van tele a magyar sajtó.
Szívesen meghallgatnám egy olyan fideszes véleményét is, aki soha nem volt libsibolsikomcsi, nem fordított a köpönyegén, mindig tiszta volt a keze, és megkérdezném tőle azt is, hogy érzi most magát a pártjában. Nem ég időnként a képén a bőr?
@ördöngös pepecselés:
Olvasd el még egyszer, hogy mire reagáltam.
Azt írtad, hogy aki akarja, igénybe veheti az ingyen kaját.
Még egyszer leírom, abban a reményben, hogy felfogod.
Az kap ingyenes étkeztetést, aki rászorult, és a rászorultság mértékét a családi jövedelem határozza meg.
Ma a tv-ben mutogatták, hogy mennyire ízlik a menzai koszt a gyerekeknek. Lényeg, hogy a kisgyerekek ( talán óvodások voltak ) közül sokan az almát ették, és előttuk volt az ételes tányér, ami ugye a fő étel lenne. Gondolom azért került az alma előre, mert az ízlett.
@ördöngös pepecselés: látom haver, lecsúszott egy hatos arany fácán ma délután nálad, me annyi faszságot összehordasz itt:))
@ördöngös pepecselés:
"Ti pedig Harrachot pocskondiázzátok.
Gusztustalan."
Oké!
Akkor kezdjünk el pepecselni azon, hogy miért alakult ki az Orbán kormány regnálása alatt a gyermekéhezés?
Mit szólsz?
@Mariann19: kedves mariann, ne erőlkögy, me ezt a szerencsétlent kurvára nem izgatják a tények.

nem ő a te embered:)))
@taga20:
Pedig milyen tanulságos lenne egy ilyen csörte.
Legalább megtudhatnánk belőle, mi a bajok gyökere.
Remélem, amúgy jól vagy.
Ballibsi Harragpéter hazudozik osszevissza, hogy egyetért a célkitűzéssel, meg ilyenek, ahelyett hogy kimondaná amit minden igaz ember tud: nincs éhezés, nincs szegénység, ez csak fasiszta propaganda. Szörnyű hogy már senkiben sem bízhat az ember. Kígyót melengettünk a keblünkön.
@Mariann19: aranyos vagy, jól vagyok. várjuk a fákat, hogy hétvégén el tudjuk ültetni, mind a kilencet.

és te hogy vagy? megvetted már a jegyet a magyarnorvégra?:)))
@♔bаtyu♔: Gondolom nem Orbánékra gondoltál?!Mert azok pont sza...k a gyerekekre!Minden intézkedésük a látszat politika!
@Secnir:
Off.
Jut eszembe! Számítógépes guruk, segítsetek nekem(légyszi), mert újabban a 444-en egész egyszerűen nem jelennek meg nekem a hozzászólások. Pedig nagyon szerettem azokat.
Miért, miért, miért?
Jó étvágyat!

444.hu/2015/11/04/enne-mar-valamit-mindjart-megy-ebedelni-akkor-nezze-meg-mi-volt-tegnap-delben-egy-bekescsabai-altalanos-iskolaban

@AKIsTUDATLAN:
Böngészőfrissítés, java és adobe flash frissítések.
Egyébként próbáld meg Chrome alól inkább.
Tegyél a gépedre, böngésződre egy ADBLOCK programot is és nézd át egy Malwarebytes programmal.
@taga20:
Azért sem megyek ki Oslóba a norvég-magyarra, mert nem hálálták meg jó játékkal a focisták az én beléjük fektetett közpénzemet.
Így hát mást kívánok beléjük.
Aztán szorgoskodjál hét végén az ültetvényen, mert lehet, hogy termőre forduláskor egyszer csak megjelenek.
@taga20:

Szia!
Milyen fákat fogsz ültetni??
.............

Trágya érdekel?:((
htt://kepkezelo.com/images/lzv2tz1qqxu4vjluqz9x.gif
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Honnan jön ide ennyi agyatlan troll?
Jó, a világosság vonzza a sötétséget, de ez valami elszomorító...
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Az a mocsok libsibolsi index.hu tehet erről is! :D
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Abcúg! Pedig kint sem vagytok most főoldalon.
Rég nem idegesítem magam a széljobb blogokkal, de itt ugyanazt kezdték nyomni.
@CsekklisztNo.10Reloaded: ez kicsit olyan, mint mikor nyári estén felkapcsolod a teraszon a lámpát és a sok rovar megjelenik:)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: ha majd egy rendes ügynök evtárs fog ott melózni, ako nem fog megtörténni ilyen csúfság:)))
@ördöngös pepecselés: én nem erőltetném a te helyedben ezt a dns-szortírt, a kecske apáddal...
@taga20:
:-))) áááh, ez tudománytalan! Én a teliholdra gyanakszom:-)) vagy úgy jártak, mint az ecceri new yorki maratonista, aki a verseny után két napig dezorientált volt és minden metróra felszállt
Harrach egy KDNP-s. És ezzel elmondtam mindent erről a lényről, a jelleméről, a képességeiről, a gerincéről és az értékéről.
@taga20: Lehet, hogy itt is lesz majd ügynök melós? :)
Ha már agyatlan KDNP, akkor asszociálok...
A republikánus Sherman szenátor megmondta a Fed elnök asszonyának ma, hogy hiába árazza a piac a decemberi kamatemelést, Isten csak májusban akarja azt.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Ugyan, hagyd, szimpla kurvák. Nekik is meg kell valamiből élniük... ne akard, hogy vissza kelljen menniük a főút mellé, koszlott török kamionosokat leszopni... mégis csak üdítőbb itt, napi szinten csontig nyalni a Pártnak.
@Gábris szomszéd:
Bakker, nálunk sosem fog elszakadni a cérna. Ez is teljesen normális.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Látod, essetudtad! Rendesen járnál templomba, te is tudhatnád! :)
@Gábris szomszéd: ja egy ügynök esztergályost küldenek:))

édesfaszom, ezt az országot lassan tényleg le kéne húzni a klotyón!
@Gábris szomszéd: ja, mint az internetadót, tompikával:)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Járnék én, de megutáltatták velem az elsőáldozáskor...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Ki kellett töltenem a tesztet mit szeretek a legjobban a világon:
A: Jézus
B: szüleim
C: mit tudom én, focizni ...
Nem tudtam, hogy az A a jó válasz:-))

Más: ismerősöm mesélte, akinek kislánya piaristákhoz jár, hogy azt mondta neki az egyik "atya", hogy a nők alacsonyabbrendűek!!!
€@#%^^+¥$>>>!!!!???WTFOMG
@CsekklisztNo.10Reloaded: ne kamuzzál már haver, életedbe nem jártál templomban, maksz a templom melletti kocsmában, nálunk sekinek hívják:))
Igaza van a képviselő úrnak, nem kell állandóan zabálni!!!
Jézus urunk, meg Keresztelő Szent János is szűkös pusztai koszton volt a nagy vándorlások során.
Ettek amit leltek, gyökereket, szöcskét, sáskát.
Ha az se akadt, akkor el voltak napsugáron, meg tisztavízen.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Látod, látod... Bezzeg Piktorunk rendesen eljárt ... a KISZ gyűlésekre.
Ott sokkal jobbakat hallott?
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Sima pinairigység beszélt csak az atyából, de hát rég óta tudjuk:
"Atyám, bocsásd meg néki, mert nem tudja, mit cselekszik." :O
@huzzadneki shakespeare:
Erre nálunk a gyökerek a Parlamentbe vannak...
Kedves Varánusz, vagy ánusz, vagy ami vagy.

Elmész a jó büdös kva anyádba!!
@taga20:
Persze, h sose jártam!!
De azért jo sztori volt:-)
@\\\'tor: kedves tor, vagy viktor, vagy ügynök geci.

elmész a jó büdös kurvaanyádba!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: A válaszoknál hová lett
rólam a "sárga csík"??
@\\\'tor:
Remek, komplex hozzászólás volt, ahol is érvekkel és tényekkel cáfoltad Fabius felvetését és posztját.
Remek...
Ennyire tellett tőled szerencsétlen ecceri?
Téged sem az eszedért tartanak.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Pontosan! A női erőt, principiumot megtagadják régóta, ezért aberrált az egész. Ujra kene írni a Bibliát, v elővenni a tutit, mert Isten fia ilyen hüjeségeket nem beszélhetett.
@jaegtoer: "Néhányszor elbizonytalanodok hogy ezt a tautológiát vajh a teuton vér hajtja fejembe, vagy csak egyszerűen hülye vagyok"

végre egy nemzeti konzultációra méltó dilemma. itt is garantált lenne az eredmény.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: bolikám, a poszt megutálta az évásanyócát, most évásanyóx-szal műxik.......eldobom az agyamat, hogy a jófrancba? van a gépnek ízlése?...kkkkk
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Ezektől a műkeresztényektől nekem is hideglelésem van!
A múltkor valami bíborosféle, öt milláért vett jacuzzit a papi lakba.
Mondjuk, ki is fújták érte az orrát!:-)
@evasanyox:
Akkor a blog.hu rendszerében van gáz...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Hát mostan aztán nagyon
kiokosodtam !!!:(
@\\\'tor:

Ez volt az akadémiai székfoglalód??
@CsekklisztNo.10Reloaded: Jézus mondta: lesznek követőim, de sokan lesznek hamis próféták...azért nem tettem idézőjelbe, mert nem pontosan idéztem, csak úgy pongyolán a saját kútfejemből, az evangélikusok vagy a reformátusok nősülnek, családot alapítanak.....én hivő vagyok, de nem járok templomba, mióta egy kenyeret kérő szegényt a plébános elhajtott a kapuja elől Karácsonykor......Jézus a legjobb helyen van a szívemben.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: nem tudom apukám, nem értek hozzá, de lehet engem akárminek is hívni, ha itt lehetek,,,,kkkkkk
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: amikor egy kommentemre valaki reagált, akkor az én nevem sárga alappal jelent meg, jobban észrevettem, ha csak este kerültem gépre, no most ez a sárga csík eltünt....úgy látom másoknál is.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Ha valaki válaszolt
nekem az "ornagy50"-et egy sárga csík takarta.
@evasanyox:
:-)))
Pontosan így gondolom én is. Ha van isteni, az akkor mindenkiben benne van és pont ott ahol mondod. Különben minden tanítást elferdítettek évezredek alatt, ezért a hit nem racionális dolog, hanem szív-ügy. Nincs bajom ezért a hívőkkel, sőt!
@ornagy50:
Bazz... akkor lefokoztak! :)

@evasanyox:
Gondolom a blog.hu valamit mókerolt...
@ornagy50: úgy van, nekem is eltűnt.

LÁZADJUNK:)))
@taga20: te, ez a lapáthuszár vastagnyakú református, ha jól emlékezem. meg különben is, a medikáknak is csak a processzorával villogott, mikor a joystickjára voltak kíváncsiak. oszt hozol-e sört?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Néha úgy fogalmazol, mintha a féllityi szatmári szilva is benned lenne.

De értem...:)

És félelmetes, ha belegondolsz, hogy bármit, amit kitalálnak, bármit... megvalósíthatnak ellenállás nélkül.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: mondjuk, azt nem tudom, hogy honnan vettem azt, hogy a névváltás segíthet?....de tudod, hogy a részegeknek meg a hülyéknek külön szerencsemalacuk van....(ma még nem ittam vodkát se)...kkk
@CsekklisztNo.10Reloaded: nekem nagy szerencsém volt, mert az én édesanyám maga is egy angyal volt, és így nevelt bennünket, áldom haló porában is..egyszer, még kicsi voltam, együtt sétáltunk a Blahánál, ott kéregetett egy szegény ember, apa és anya sosem mentek el mellettük úgy, hogy ne tettek volna a tenyerükbe némi aprót, apa mindig azt mondta, adj, hogy kaphass!.....én pedig odaszóltam anyámnak:miért tetszik adni neki, elissza!.....édesanyám rám nézett, megcsóválta a fejét, és azt mondta: a te részed, az, hogy adj, az övé, hogy hová teszi, ahhoz már nem neked van közöd.......
@SzatmáriVitriol: és milyen lenne, ha még inna is, talán átlökné a normális gondolkodás felé. addig meg marad ilyen coca-cola mámorban.
Mit vàrtok egy kenetteljes parlamenti SEGGNYALÓS MEGÉLHETÉSI KDNP-s vezetőtől.
@evasanyox:
Köszönöm, h megtisztelsz azzal, h elmondtad. Csak hallgatok.
@parti_giano: ja, egy karton arany fácánt. pepecs szerint nagyon finom és magyar. kell ennél több?:)))
@CsekklisztNo.10Reloaded: köszönöm, hogy elmondhatom...mindenkinek...amikor kicsik voltak a gyermekeim és minden este várták a mesét, megkérdeztem, mit szeretnétek hallani, a válaszuk 10 esetből 9-szer mesélj a te gyermekkorodról muterka....kkka gyermekek általában szeretik az igaz meséket...kkde diótörés , főzőcskézés, egyéb munkák közepette is mesélnem "kellett" mindig. Sokat nevettünk.
@Gábris szomszéd: bakker, te ilyet raksz be? a végén még rendes ember lesz belőled:)))
@evasanyox:
:-)) talán könnyebb is lehetett, h nincs iPad:-(
@taga20: Na és ezek, hogy tetszenek?

Leleplezte a bíróság a kormánypárti hoaxipart! A Fidesznek pecsétes papírja van róla, hogy hazudik. :)

alfahir.hu/leleplezte_a_birosag_a_kormanyparti_hoaxipart_bevallotta_a_jobbik_hogy_a_fidesz_penzeli

Feljelentést tesz a Jobbik a túlárazott kerítés miatt

alfahir.hu/feljelentest_tesz_a_jobbik_a_tularazott_kerites_miatt
@CsekklisztNo.10Reloaded: én azt gondolom anya és gyermeke kapcsolata, hogy hol érzi jól magát egy csemete, pici baba öleli anyját, bújik hozzá tíz körmével kapaszkodik...nos ezt a ragaszkodást kell életünk végéig őrizni, mint a családi tűzhely melegét, csak a szeretet alkalmas rá.
@CsekklisztNo.10Reloaded: meg automata mosógép, meg mikro, meg....:)
@taga20:
Persze!! Mert te odaülsz a mosógép elé és nézed, hogy forog:-))))
@parti_giano:

Kizárt.
De így szeressük.

Már aki...képes rá!
@CsekklisztNo.10Reloaded: tuudjátok, az a borzasztó, hogy ma mindenki frusztráltan megy haza.anyát lecseszte a riherongy főnöknője, apának felmondtak, a gyerek éhes a hülye sótlan, íztelen mosléktól, nagyszülőket már korábban kipiszkálták.....ennyi a család.....
@evasanyox:
Azért szerintem egy kicsit jobb a helyzet, sok jó példát látok. De többgenerációs együttélés már nagyon ritka sajnos. Idősekre nincs szükség:-(
@CsekklisztNo.10Reloaded: szükség az lenne,csak a mai idősek elcseszték fiatal korukban, és öregségükre, ha úgy-ahogy egészségesek, de a rigolyáikat nehéz elviselni az egyébként is idegileg megterhelt fiataloknak, meg ez az "én időmben bezzeg" duma se tesz jót....kkkkk
Mindig is szimpatikus volt nekem Hiller. Ő egy művelt szoci. És most nagyon reálisan nyilatkozott a kerítésről.
@Gábris szomszéd:
Hihi, a szocik már reálisabbak, mint a Jobbik.
Ez a poszt nagyon zavaros, Harrachot támadja, miért is? Van aki nem naprakész abból, ki mit mond. Ha nagy feneket kerítünk neki, utaljunk már az ominózus mondatra. Régen meg is kellett jelölni, milyen kútfő alapján írunk valamit. Így lenne etikus.
Fábius, ne bújjál bele Harrach bőrébe / újabban ez a mániád, monologizálsz /, nem megy ez neked. Még csak nem is gúny, nem is paródia, egy őszintétlen zagyvaság, de nagyon. Makó meg Jeruzsálem a kettőtök távolsága.
@Imola Helyesi: bizony Imola, Fábius javára. Harrach egy báb, hamis keresztény.
@evasanyox:

Rigolyákból tanulmányt írhatnék.
@evasanyox:
Miért változtatjátok folyton a neveteket?
@evasanyox:
Hát, aszontad magyarszakos voltál.
@Imola Helyesi: nem, magyar szakos sosem voltam, csak szigorlatom volt magyarból....ha elolvasod a kommentfolyamot, abból kiderül, mi kényszerített a nevem apró megváltoztatására....kkk
@evasanyox:
Nem olvasom, nincs kedvem a sok hülyeséget olvasni.
@Sir Bates dö Hól:

nem tudtam, hogy felcsaptál családfa kutatónak
@Eszter jött: ebben te vagy a profi, én csak 4 idős ember ápoltam halálukig, sok szeretet volt bennem irántuk, így nem éreztem őket tehernek, de nálad idegenek, szeretned kell neked is őket, nehéz a kenyered érzelmileg is és fizikálisan is....
@evasanyox:
Szerintem erre születni kell,én nem tudnám csinálni.
Szerintem Eszter - ha kiváltaná a magyar állampolgárságot-, itt kapna megfelelő állást.
@Imola Helyesi:

Tündérke! Bármikor dolgozhatnék Magyarországon. Az állampolgárság nem feltétel, hanem a szakirányú végzettség. Azt meg leokézta az Oktatási Hivatal, miután teljesítettem a feltételeiket.
Úgyhogy feleslegesen agitálsz.
@Imola Helyesi: amikor a magyar egészségügyi dolgozók tömkelege kivándorol, a maradók tüntetnek, elégedetlenkednek, a bérük a fasorban sincs a nyugatihoz képest, miért is tenné ezt Eszter, mikor van hová költenie, ha jól emlékszem tetőt akar cserélni és az nem két fillér!..miért is szegénykedne akarattal?
@evasanyox:

Drágám! A tetőt már kicseréltettem, most az ablakokra gyúrok.))
@Eszter jött: pardon!.no egy családi házzal rengeteg az abajgatás, én már csak tudom, de megéri......kkkk
@ördöngös pepecselés: "Nem tudom, hogy Harrach Péternek van-e lelke."

Én tudom, hogy nincs.
Tudod drága szegény pepecs, mifelénk lelketlennek tartották az olyan embert aki a gyereknek rosszat akart.

Olyan vagy mint a Harrach.

Ne is adjon az Isten neked több észt mert úgy sem bírnád el.
@Eszter jött
Ok, oké, pénz beszél, kutya ugat, régi magyar mondás.
Ott dolgozol, ahol akarsz.
Csak azért javasoltam, mert gondoltam, nem jó mindig a halál árnyékában lenni halálos öregek közt.
Még fiatal vagy, ráérnél ezzel később is foglalkozni.
@öregmatróz: valószínüleg egyfelé lakunk drága Popejem!...kkkkk
@öregmatróz:
Matróz, az nem verte ki nálad a biztosítékot, hogy szegény migránsok a gyerekeket használják pajzsnak?
@PeniValdes: nem közöltem a germániai alsót, viszont a nagy magyar átlagot igen.
értem, hogy falun nincs a boltban hús(nem nagyon, de ezért elfogadom), de teccik tunni lehet ottan termelni is ezt azt, meg állatot tartani, tudom nincsen rá pénz...

most jön germánija: kisvárosom környéke tele van apró, nagyobb, meg durva nagy gazdaságokkal. magyarul termelnek, állatot tartanak stb. a helyi gazdák, a hentes meg jól elaggya, meg még multi is a helyi tojást, húst, tejet!, zőccséget árulja, mondom a bótokat: aldi, lidl, rewe, real, norma

értem, hogy eccerűbb mindenre aszondani, hogy...
@Imola Helyesi: Képzeld el, az is kiverte de ott nem tudom megfogni senkinek a nyakát, Míg itt meg tudnám fogni!
@Imola Helyesi: aki az egészségügyben dolgozik, annak barátja a halál, miért gondolod, hogy csak az öregek halnak meg? nagyobbik nővérem csecsemőosztályon volt sokáig nővér, sok-sok kisbabának fogta le a szemecskéjét.....ez talán még nehezebb, bár a halál mindenkinél szomorú, vannak azonban esetek, mikor szinte megváltás.
@evasanyox: És még 1 húúúron pendülünk is......:))))

kkk
@evasanyox:

Nem a pénzért csinálom anyó. Ha az volna a cél, akkor elfogadtam volna szeptemberben azt az állást amit otthon kínáltak. Az eredeti szakmámban kb ugyanennyit keresnék, mint most.
De nekem az a tevékenység már kevés. Kevesebb a váratlan helyzet, az új kihívás.
Új páciensnél vagyok két hete. Nem kis munka volt megszelídíteni. Egy hét után felhangzott az első "Danke" pár napja rám mosolygott.
Pedig szigorú vagyok vele. Nem akar tornászni, ami nála létszükséglet. Még fiatal, alig 63 éves.
@Eszter jött: egy szatírt csak felismersz... persze, ő elsősorban a kecskére lehet büszke...
@evasanyox:
Ne vicceljél már, az egészségügy feladata a gyógyítás, és nem törvényszerű, hogy csak a halál győzedelmeskedjen. De ha valaki halálos beteg öregeket ápol, ott inkább arra kell számítani.
Anyóca, neked mindig mindenre van saját példád, vagy csak a beszélőkéd nagyon jó.
@nincs_itt:
Mitszósz, az osztrákok is drótoznak, pedig de nagy volt a pofájuk, bocsika.
@öregmatróz: kész zenekar vagyunk...kkk
@Imola Helyesi:

A halál békesség. Imola. Nagy-nagy békesség. akiket eddig láttam meghalni, mindannyian nyugalomban távoztak.
Nincs miért félni tőle.
@Imola Helyesi: eleget éltem ahhoz, hogy elég sok példám legyen, figyelmesen jártam-keltem a világban,és soha nem volt egy politikusban az orrom sem a szememem se takarta szemellenző....testvéreim is voltak, mi az szerinted, ami hiteltelen a történeteimben?
@Sir Bates dö Hól:

ha szétnyitja a kabátját, akkor talán. bár, te talán a mitológiai szatírokra gondoltál.
@Imola Helyesi: imolka, imolka! nem figyeltél! 2-3 hete mondogatom, hogy ez lesz!
most majd jönnek a bajorok, meg a svábok is. a német menekültügyi megbízott éppen most mondta, ma volt passauban, hogy bizony ez így nem mehet tovább...
még mindig naponta több ezer ember érkezik.
viszont, ma volt nagy razzia, felderítettek és elfogtak egy töröko.-ig érő embercsempész hálózatot! lesz még itten meglepi a sok "menekültnek"!
@evasanyox: Hát... ebből az egész "bandából" télleg jó zenekar jönne össze....:)
kkk
@Eszter jött: ügyesen ötvözöd a gyógypedagógiai vénádat az egészségügyi, gondozói vénáddal...ezt nem lehet csupáncsak lélekkel kipárnázva művelni....sok sikert és további boldogulást kívánok életed során......kkk
@Eszter jött: aki fél a haláltól, az nem jól élt!
@evasanyox: csak macerál! haggyad a fenébe!
@öregmatróz: a zenekarról jutott eszembe:
...Gazsi elmegy gyónni...atyám én hegedűltem..ugyan, fiam, ez nem bűn, menj isten hírével,...megjött a Lajos. atyám én hegedűltem,...ugyan fiam..menj isten hírével!...megjött a Béla:atyám, én hegedűltem...atya kezd idegessé válni, ugyan fiam....hírével, megjön Gyula:tudom, mondja az atya, hegedűltél, eredj haza.....Sára tolat elé nagy pocakkal:Hát atyám mint látja engem meghegedültek....kiront az atya a templomból és üvölt egy nagyot:Vonósnégyes vissza!...
@evasanyox: Hihihihihihi....olyan furcsán vettem a levegőt

...ez jó volt, mert még nem hallottam....
@nincs_itt: én csak azt nem értem Imolánál, hogy én kerülöm vele is a csúnya beszédet, csak magáért a bántásért én nem piszkálom soha, ha véletlenül mégis valami kétértelművé sikeredik igyekszem tisztázni....akkor ő miért bánt most pl.szavahihetetlenséggel? mi neki abban a jó, ha kötözködik? én nem gyüjtök ellenségeket, az nekem már fárasztó...
@nincs_itt: Fájdítod itt a szívem...

Bár a korom miatt is alám már nem való ilyen motor, de azért a szemem még legeltetem az ilyeneken.

Istenem.... ha ilyenkor a régi hátsóteleszkópos CSEPEL 125-ösömre godolok.....
@evasanyox: mert csak! kötekedik, mert ilyen. eccerű élete lehet.
ne vedd a lelkedre, csak azt akarja, hogy foglalkozzanak vele!

tudod, gyerekkorában rántott húst kötöttek a nyakába, hogy legalább a kutya foglalkozzon vele!
Kedves "BANDA"!!!

Jók voltatok ma!

Pusszantás mindenkinek.

Elteszem magam holnapra...:)))

kkk
@öregmatróz: na tessék kérem befejezni a nyavalygást!

öreg motoros nincs! legfejjeb hokkedlirül mászik fel a vasra!
de ha fent van!
@öregmatróz: te is jössz mindenféle kitalációval, nahát, motor neked, tényleg, vagy csak dicsekedel vén csontihaver?.....kkkkkkkkkkkkk
@nincs_itt: képzeld, a lányomnak is el kezdett viszketni a sejhaja, de ő nem Angliáért repes, mint a fiam, hanem dajcsba akar boldogulni...na jól nézek ki....kkkkkkkkkkk
@evasanyox: tájcslánd legalább közelebb van!
ha csicsrgi a nyelvet, akkor igyekezzen! mert ahogy
Bolinak is mondtam: eccer minden hajó megtelik!
@nincs_itt: igy igaz, de van nekünk ott édes rokonságunk, közeli.....mindkét gyermekem anyanyelvi szinten beszéli az angolt, németet, franciát és az oroszt.van róla papirjuk. ...nekem ez volt a heppem.....kkkkkkk
@nincs_itt: Jól mondod, de nekem már csak olyan motorom van amin úgy kell ülni mint 1 hokedlin. /robogó/ Na azé az is 250-es, hogy menjen is 1 kicsit.
Nagyon tettszik a BMW robogója aminek teteje is van, bár oldalszélben azon is megázik a dolgozó....
@evasanyox: "tényleg, vagy csak dicsekedel "

Tényleg. Akit 9 évesen beoltanak motorral, nem tud az leszokni arról..:)

kkk
@evasanyox: értem, de hajó akkor is tele lesz! tessék szépen nekivágni! osztán legfeljebb nem sikerül!

ahogy azt a tibetiek szokták volt mondani: ezer kudarc, ezer próbálkozást jelent!
@öregmatróz: na ja! méltóságod is 9 vót, amikor megfertőződött?

verhovina... hm?
@nincs_itt: verhovinám nekem volt, azzal jártam be Törökbálintról melózni...kkkkkkkkkkk
@nincs_itt: jól mondják a tibetiek...nem kő sietni, mert saját vállalkozásban tudna dolgozni a bátyjáéknál....majd ő eldönti, azt hiszem, leballagtatja az unokám, és akkor mennek...fáj a szívem.
@öregmatróz: nem jött át a humorom most, kötözködni akartam, mint velem Imola, de nem értetted...látod én még ezt se tudok rendesen...kkkk
@evasanyox: akkor meg csak szép nyugodtan!
@nincs_itt: "verhovina."???????

100-as Sachs, lemzevillás Csepel 100, hátsóteleszkópos 125-ös Csepel, TÜNDE robogó.
Itt hosszú kihagyás...autós korszak....aztán: 750-es Hohnda, 250-es Suzuki, és itt a vége felé...125-ös Kymco, 250-es Kymco,
Itt a végében benne van a nagy MAGYAR valóság.
Erre fussa 1 mai nyuggernek.
De azért mégis élünk...
@nincs_itt: azt mondják a gyerekeim, nem látják rövid távon a pozitív változást...ők megszokták, hogy úgy-ahogy, de szabadon éltek, és ami most van, az nem az....kikérik maguknak hogy az ő unokájuk a falanszterbe szülessen bele, nem látják ennek a végét.....a fiam pedig a példa....nos ez ellen nem akarok tenni.
@öregmatróz: urizálunk? urizálunk?

egy riga után, kisebb hypertérgrással 2 ütemű 500-as honda jött... azóta meg 900 alatt nem nagyon...
@öregmatróz:naná, hogy élünk, megedződtünk gyerekkorunkban a melaszba mártott kenyérrel, a pamutharisnyával és a barna fűzős egészcipővel, a lódenkabáttal...na nem sorolom....mégis itt vagyunk...kkk
@evasanyox: Bocsika ha nem vettem észre a kötözködni akarást.

Néha /1-re többször/ nehezen esik le a tantusz...
@evasanyox: AZ ÚT

1

Az út, mely szóba-fogható,
nem az öröktől-való;
a szó, mely rája-mondható,
nem az örök szó.
Ha neve nincs: ég s föld alapja;
ha neve van: minden dolgok anyja.
Ezért:
aki vágytalan,
a nagy titkot megfejtheti;
de ha vágya van,
csak a dolgokat szemlélheti.
E kettő mögött közös a forrás,
csupán nevük más.
Közösségük: csoda,
s egyik csodától a másik felé tárul
a nagy titok kapuja.

2

Mikor a szépet megismerik,
felbukkan a rút is;
mikor a jót megismerik,
felbukkan a rossz is.
Lét és nemlét szüli egymást,
nehéz és könnyű megalkotja egymást,
hosszú és rövid alakítja egymást,
magas és mély kulcsolja egymást,
sok hang összeolvasztja egymást,
korábbi s későbbi követi egymást.
Ezért a bölcs
sürgés nélkül működik,
szó nélkül tanít,
nézi az áramlást és hagyja, nem erőlködik,
alkot, de művét nem birtokolja,
cselekszik, de nem ragaszkodik,
beteljesült művét nem félti,
s mert magának nem őrzi,
el se veszíti.

3

Ha nem emelik fel az okosakat,
a nép közt rend és béke fakad;
ha nem kell többé a ritka, drága,
megszűnik a nép kirablása;
ha nem a vágy uralkodik,
a nép szíve megnyughatik.
Ezért a bölcs
a szívet kiüríti,
a gyomrot teletölti,
a sóvárgást gyengíti,
a csontot erősíti,
hogy az emberek ne tudjanak, ne vágyjanak,
az okosak veszteg maradjanak.
A nem-sürgés ez
és rend és békesség lesz.
@öregmatróz: vagy cavington, vagy csajozz.....értágító....kkkkk
@nincs_itt: ....bárcsak.....mélyenszántó gondolatok.
@nincs_itt: Bagoly mondja?

Ha később születek én is azt csináltam volna amit Te megléptél.

Bár...ha 45-ben kinn maradunk Enns-ben az amerikai zónában, az én gyerekeim is németül beszélnének és olyan motorokon ülnék amiknek most csak a képeit látom.

Akkor én voltam migráns és nem bántak velem úgy mint most.
@evasanyox: Lao Ce Az Út és Erény könyve Weöres Sándor fordítását ajánlom!
@evasanyox: Jaj a melasz!

Nagyon szerettem!
@nincs_itt: köszönöm, elolvasom, és értelmezem.....szeretem a kínai bölcseleteket.
@evasanyox: Persze, cavinton, hogy el nem felejtsem bevenni a ginkó bilobát...!

kkkkkkkkkk
@öregmatróz: a legmélyebb tisztelttel! de!
akkor neked érvényes úti és személy azonosító okmányaid voltak. nem az volt a válaszod minden kérdésre: "dzsörmeni" volt/van szakmád, európai közegből érkeztél, nem embercsempészeknek fizettél súlyos pénzeket, hogy a nyugati cócciális háló majd fenntart...
@öregmatróz: én Bruxellesben jártam így...nem maradtam, pedig a lehetőségem megvolt....na mindegy....akkor azt is tudod, mi volt a stangli?
@nincs_itt: " AZ ÚT"

A 3. versszak nagyon az igazi!
@nincs_itt: ó te drága, köszönöm!
@nincs_itt: ó te drága, köszönöm!
@öregmatróz: tedd el a hivatkozást, mert van ott több is, ami nagyon jó, beleolvastam , amikor a fejedelemség építéséről - kontra háború provokálásáról elmélkedik brilliáns!
@nincs_itt: Hát nem tudom, hogy voltak-e a szüléimnek okmányai de én inkább a magyar, migráns bánásmódra utaltam.
@evasanyox: Megfogtál:

nem tudom. De kíváncsi vagyok, segítesz?
@öregmatróz: kicsi koromban sokat játszottam un. cukorpadláson egy cukorgyárban.....az idénymunkások hívták így a fel nem darabolt kockacukrot stangli= rudacska...kk
@evasanyox: Én meg a sós stanglira gondoltam, amit nagyon szeretek.

Akkor biztos onnan ismered a melaszt.

45 után Pesten csak melaszt lehetett kapni cukor helyett.
@öregmatróz: innen is onnan is, hogy nehogy elfelejtsem....kkk... nevetni fogsz, de ma mászkáltam át a fél kerületet sós stangliért, pedig én egy lusta banya vagyok, de azt nagyon szeretem.....kkkkkkkkk....
@evasanyox:

Tudod, ha elmegy egy páciensünk, sosem tudjuk pontosan milyen lesz a következő helyünk.
Kapunk egy nevet, címmel és diagnózissal együtt.Aztán útra kelünk. Csak a helyszínen derül ki a valós állapot.
Sok mindent csináltam már életemben. Többek között voltam segítő mozgásterapeuta mellett. Most pillanatok alatt visszajöttek a mozdulatok.
Kösz a jókívánságokat.
@Eszter jött: szívesen....tudod a hivatás olyan, hogy azt sosem lehet elfelejteni......körbefon, beleeszi az ember pórusába magát....én is így vagyok, ha gyermekzsivalyt hallok, vagy szerenádot ballagáskor, pedig lassan 20 éve már, mikor nekem adták....kkk
No majd csak világos lesz ebben az ügyben előbb-utóbb. Kérdés most már csak az elhangzottak alaján az, hogy volt-e hivatali visszaélés amikor a közgyülés engedélye nélkül kötöttek szerződést.

www.atv.hu/belfold/20151104-quaestor-ugy-nem-ment-el-a-targyalasra-a-fideszes-polgarmester/hirkereso
Ha azállam által is megszerezhető hasznot a haverokhoz irányítják, akkor nem csoda, hogy nem jut a gyerekek élelmezésére elég pénz.

444.hu/2015/11/05/nem-stimmel-a-met-mvm-uzlet-miniszteri-magyarazata
@evasanyox:
Miért kötözködnék veled?
Jó beszélőkédhez jó fantázia társul, így nem vagy unalmas.
@nincs_itt:
Te meg mindig kimutatod a bunkóságodat.
Bármilyen téma van, te vezetsz ebben.
Van, aki szellemes, van, aki bunkó, van, aki önimádó, van, aki őszinte és van , aki egy nagy büdös tahó. A lelke átjön mindenkinek az írásán.Téged a Jóisten a Nagy Tahók Ketrecébe fog betenni, és mindennap el kell mondanod németül az imádságot a megbocsátásért, és ezzel kezded: Ich war in meinem Leben ein grosszer dunkler Schwein, bitte, entschuldigen Sie
Mindenki fél a haláltól, aki az ellenkezőjét mondja, az hazudik.
@evasanyox: szerencsére azon az osztályon ahol én dolgozom eddig nem volt halál..
@nincs_itt: nézd ha nincs meg az igény a népben,akkor mit vársz?..
@PeniValdes: pedig, ha az egészségügyben dolgozol csak idő kérdése egy randez-vous az "öreggel"....
@PeniValdes: pedig, ha az egészségügyben dolgozol csak idő kérdése egy randez-vous az "öreggel"....
@Imola Helyesi: látom, hogy gógli fordító ismét kiszúrt veled!

tényleg, amikor megszülettél akkor az orvos sírt fel először!
utána, anyád is csak csúzlival mert etetni...

kiharcoltad magadnak, hogy ne tekintselek embernek!
süti beállítások módosítása