Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.10.31. 12:05 Fabius

Orbán Vezér retteg

Fénylő Csillagunk misét celebrált a minap híveinek. Ők meg ültek ott Batthyány körös professzorostól, itták szavait meg tátott szájjal csodálkoztak az elméjét gyötrő látomások kivetítésén. A főni formában volt, naná, nehéz annak ellenállni, mikor a hallgatóság szájsárkából diszkrét nyálpatak indul a "formálódó gondolat" hallatára is. Bennfentesnek érezhették magukat, elvégre nem egy világpolitikát olvasni próbáló Nógrádi, hanem az arra - szerintük - hatással lévő Orbán osztotta meg velük azt, amit még ki sem talált rendesen. 

Rákkenroll, bébi!!! - gondolta Viktor és a húrok közé csapott.

Összeesküdtek mind! - rikkantotta, majd fel is sorolta egyesével: a világ baloldala úgy általában, az európai vezetők egy része, a humanitárius szervezetekben aktivista civilek egésze, az illuminátusok, a szabadkőművesek, a világpolgárok titkos szövetsége meg a sorosgyörgy. Oszt' el akarják veszejteni Ejrópát. Úgy bizony. Meg zárójelbe akarják tenni a nemzetállamokat. Esetleg szögletes zárójelbe, ez még nem eldöntött, de hogy soros koponyájáról mintázták zászlajukra a Jolly Rogert az tuti!!

skull.jpg

Ráadásul Ejrópa vak és süket, ja, meg hülye is, mert nem veszi észre milyen mélyre süllyedt, meg hogy elárulták. Elárulták senki által meg nem választott vezetői. - Azt az áhítattal teli borzongásba révedt hallgatóságnak nyilván nem kell tudni, hogy a Lisszaboni Szerződés közvetlen kapcsolatot teremt az EP választások eredménye és a Bizottsági elnök személyének jelölése között. Lárifári apróság, szarjuk le . - De majd jön Viktor, és a sokat emlegetett nemzetállamok egyenkénti döntései helyett megmondja ő mit KELL(ene) csinálni mindenkinek: vitatkozni, hogy igen vagy nemigen legyen a kontinensen ennyi migráns. Szerintem ő csinálna egy összenemzeti konzultációt ha rajta múlna. De nem rajta múlik.

Mire idáig elért a kedves közönség már magán érezte mennyire fasza a feszítő éleslátás tulajdonságával rendelkezni. Úgyhogy mielőtt felakadt szemekkel elájultak volna a Vezér elköszönt, és elegánsan távozott. 

566 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr898038446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fabius!

Ha a tényeknél maradunk, akkor tudomásul kell venni, de legalábbis célszerű, hogy a migránsüggyel Orbán sikeresen átverte mind a saját híveit, mind azokat, akik vele szemben ellenkező álláspontra helyezkedtek.

Az újabb dobbantásának értékelésénél nem árt figyelembe venni, hogy olyan és annyi információ birtokában játszik cinkelt lapokkal, amelyekkel a kívülállók nem rendelkeznek így sem te, sem én, sem sokan mások. Orbán olyan pályára lépett, ahol csak javára fütyül a bíró és a partjelzők is vele vannak.
Szíria és a menekültügy előbb utóbb túlcsordul Orbánon is és a követőin is. Sajnos ki kell várni, addig meg állni kell a cechet.

Ez tényleg nagy játszma és a Bankot Amerika adja, de Putyin keveri a lapokat. Ezzel nem kell megbarátkozni, de praktikus figyelembe venni, akkor is, ha nem vagy játékban. Szerintem.
"Összeesküdtek mind! - rikkantotta, ... a világ baloldala úgy általában, az európai vezetők egy része, .... az illuminátusok, a szabadkőművesek, a világpolgárok titkos szövetsége meg a sorosgyörgy."

Mi arra a garancia hogy szélsőbalos bolseViki avagy moszkoVitya nem része ennek az összeesküvő halmaznak?

Ha a Mutti külpolitikáját a zusa irányítja a miénket nem lehet hogy szintén a zusa irányítja?

komlomedia.hu/hir.php?hir=6367

Mert ha már konteózunk, akkor minden lehetséges verziót érdemes megvizslatni.
... majd a résztvevők elbororkáltak ezek után hosszú, tömött sorokban vizelni és a Cavintonjuk mellé bekapták a ProstamolUno-t is.
Bekaphatják... Kevés országban van ennyi szánalmas szervilis megélhetési qrva, mint itt.
É-Korea nem játszik, azok szimplán elmebetegek! :)
@jaegtoer:

Szerintem szét kell választani a menekültügyet, mint valós, kontinentális problémát, meg az orbáni vetített világot, miszerint a migránsválság = világösszeesküvésben gründolt lépegető halál.
@Fabius:

Sajnos nem lehet. Pont Orbán az, aki bármilyen ügyet felhasznál belpolitikai helyzetének stabilizálására és előnyének növelésére úgy, hogy közérdekű információkat nem oszt meg az ország népével.
@Fabius: Éppen ez a baj. Hogy nem tudjuk mi a valós probléma és mi a vetített világ? Mert azt azért érezzük hogy a fősodrat agitPRop nem képezi le a valós világot "hibátlanul". :-( Ugye milyen finoman fogalmaztam? :-)

De hát ezt itt a "politikai árvaházban" azt hiszem nem szükséges bizonygatni.

Csak egy adalék politikumunk függetlenségére. Szemtanúja voltam amint kisvárosunkban moszkoVityát kevesebb mint egy méteren tartották a szabad ég alatt, akkor is jobbról balról két - két konyhaszekrény méretű őrzévédő takarta, a mögötte menő pedig túl kedves vezetőnk "fejét tolta le" a kisbuszba. Tisztára mint egy rab, csak rablánc nem volt rajta.
@rdos:

Ebben az egyetlen megvizsgálandó momentum, honnan származik az agymenés: a hidfo.ru az orosz szolgálatok lapcsoportja, úgyhogy nem biztos, hogy pont az és pont abba akar beavatkozni, mint állítják :-D
@jaegtoer:

Ennek ellenére mégis lehet. Mi is szét tudjuk válogatni és a zemberek sem hülyék teljesen. Akik meg a pirézeket is utálják, azoknak tökmindegy.
@Fabius: :-) Azt én is néztem, hogy a szputynyiknyúz az egyik forrás. Szerinted melyik hírügynökség .... ízlelgessük csak ezt a szót! Hír-ügynökség. :-( Szóval melyik hírügynökség a tutti? Csak úgy mondom, a "szabad világ" sajtója mormolta a mantrát, mert hogy a Szaddámnak vegyi, meg nukuláris fegyvere van. Aztán arra sem vették a fáradtságot, hogy "gyártsanak bizonyítékot" a harcos demokrácia exportra. :-(

Ja és a "hír ügynökségre" visszatérve. A Kágébének tudod melyik osztálya volt a legnagyobb? A dezinformációs.
@rdos:
Azért van egy pikantériája, hogy az oroszok pénzelik a csóri nyilas, exnyilas, fotelnáci honlapokat, európai "nácikokat", ott hoznak le, gyártanak "híreket", majd a híradóikban visszahallod a "fokozódó náciveszélyt" Európából.
Ex-KGB-s dezinformációs paradicsom. Oszt mennyi ostoba barom van, akiknek ez elegendő is a világból! :(
@rdos:
Gavarity pa russzki is a két tenyeres-talpas??? :D
Nem Europa vak ês süket, hanem kb 2 millió agyhalott agymosott vak fideszhívő.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: :-) Igen. Szomorú. Ahogy az is mikor az oroszok a Krímben tartott népszavazást tálalták.

Erről az 1982-es hazai ogy választás után terjedő vicc jut eszembe. Kádáréftárs a KB előtt bejelentette. Eftársak. Magunk közt szólva, az ogy választás eredményét meghamisítottuk. A részvétel ugyan 108% volt, de levittük 98%-ra. :-)
@s.g.l.: Ha belegondolunk ezt a székháztolvaj gazembert 2 milla magyar tartja felszinen és ülteti eu nyakába, hát nem is tudom mit gondoljak a választókról.
Azt hittem 89-ig nem tudok jobban utálni politikusokat.
Tévedtem, tudok!
Igaz, ezek a fideszmaffiózók nem politikusok, hanem hazaárulók!
@s.g.l.:
Amikor megúszták ezek az ex-komcsik a székházmutyit (rendes országban kb. most szabadulnának), akkor rájöttek, hogy ezzel a hülye néppel bármit megetethetnek, csak "kommunikálni" kell tudni és ezek boldogan eszik a szart is, csoki helyett. Amennyiben a szart még körbe is pántlikázzák nekik nemzeti színekkel, akkor meg ihajj...
Szerintem valami bajotok van, már pszichológus kellene hozzátok, ennyi gyűlöletet és önsajnálatot.
Tessék szépen a baloldalotokra szavazni legközelebb. Ja, nincs, arról meg ti tehettek.
@Fabius: Kicsit utána mentem "Chri.stoph Herstel"-nek (4 találat), aki helyett gúgli "Christoph Hörstel"-t javasolt (303 találat). Amennyit németből értek (lényegében semmit), valós személy és erősen úgy fest nem szívleli a zusa külpolitikáját. On
@s.g.l.:
Az vagy te, tehetségtelen álbaloldali.
No, hiszen a baloldaliak bezzeg különbek voltak a Kádár/érában, fülüket, farkukat behúzták, meg sem moccantak. A mai őreg liberálisok meg dagonyáztak akkor is a jólétben.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Nem tudom, egy pisszenés sem volt, erősen úgy tűnt a szereplők alaposan begyakorolták ezt a "torna mutatványt".
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: de hol vannak azok az emberek, akiktől elvették a boltjukat, földjüket, segélyüket,állásukat,nyugdíjukat,szabad véleményüket,akiknek kivándorolt a gyermeke miattuk,már gyakorlatilag mit vesztenének, ha ott üvöltetének a téren....ők hol vannak?már nincs ember, akit meg ne loptak volna,meg ne sértettek volna...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Tudják a balfasz ellnzékkel szemben, hogy a választás 95%-ban a kommunikáción és a médián múlik.
Kommunikációjuk alapja: hazudni, hazudni, hazudni napi 36 órában!
@jaegtoer:
Orbánnak, hivatalból, már januárban rendelkeznie kellett a külszolgálati és felderítési adatokkal. De legalább is azok elemzésével. S nem, századvéges lapszemle vagy nógárdis hablaty, hanem valós szakértői elemzésekkel.
Ha nem rendelkezett velük, akkor pláne idióta, és alkalmatlan vezető.
De kellett, hogy rendelkezzen adatokkal, mert már januárban pörgött a menekültkérdésen Párizsban.
Ebből viszont adódik:
- a hazai jobboldali fordulat érdekében szándékosan nem tett januártól augusztusig.
Ezzel lehet, hogy híveket szerzett a Betyársereg, a gárda és a Jobbik, valamint a többi fasiszta csürhe köréből, azonban százmilliárdokban mérhető közvetlen és közvetett kárt okozott.

A károkozás mértékében talán még nem érte utol a nagy példaképet, de azért már közel jár antallhoz.
@evasanyoca: Ezért érthetetlen a közvélemény kutatások eredménye.
Csakhogy a fideszmaffiózók gyűlöletkampánya terem, agyhalottakat!
@evasanyoca:
Tedd hozzá, a rendszerváltozás hajnalától. Mert akkor loptak csak igazán.
Mindent elzabráltak, ami az államé lett.Gondolom, a szoci meg libsi vezetők sem a parlamenti, önkormányzati fizetésükből lettek milliomosok.
@evasanyoca:
Hol? Ezek szerint nekik megfelel az, hogy kilopják a szemüket és üveggyöngyöket kapnak helyette.
Most mi a gondod ezzel?
Az a 600e már lelépett, akinek ez a beteg hely nem felelt meg, pár ezren meg becsomagolva tartják a holmijukat, ha holnap indulni kell, akkor gyorsan menjen a dolog.
A gyerekemen látom, hogy ők is le fognak lépni. Igaza van amikor azt kérdezi, miért nem mentünk mi előbb el. Hülyén veszi ki magát, amikor azt mondom, hogy nem érdekelt a lopásuk, én csak élni próbáltam itt, dolgozni...
Tegnap kaptam mailt egy másik német fejvadász cégtől (2 hete egy drezdai-tól, akikkel 5-6 éve volt kapcsolatom egy itteni munka kapcsán), hogy küldjem el az önéletrajzomat nekik.
Elküldtem.
Bár tudom, a fiatalok a keresettek, de nem sok kell, hogy felálljak és kisétáljak én is.
Istenem, vajon Bajnai, Gyurcsány, Demján és a 100 leggazdagabb mitől gazdagodtak meg?Miért nem szólaltatok meg baloldaliak akkor? Miért is türtétek?
@Imola Helyesi: picibohóc engem suliból is kirugtak pofáztam, balhéim voltak!
Veled elentétben még az átkosban sem szavaztam rájuk soha!
És rühellem a személyeskedő trogerokat!
Felfogod??
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
De az adminkodást se csináld, meg tudsz te ott élni vígan anélkül is.
Lehet még szolgád is , ott a sok migráns, megtanulhatsz arabul, és imádkozhatsz Allahhoz.
@rdos: A mienket Putyin irányítja. Én mondom ezt már régóta :-) vmikor julius óta

Alkalmasint conteot mindkét (3-4) oldalról fel lehet állítani.
Az EU vízbenyomása többeknek is érdeke
@s.g.l.:
Milyen balhéid voltak? Gondolom, utáltál tanulni. Most is elég gyatra a modorod, meglátszik rajtad a neveletlenség.
off/
Itt mindenképpen, de nem nyitott Fabius Kocsis-topikot :-)
Pedig mókás, hogy Kocsisnak most már íbrósági papírja van arról, hogy meleg. Csak nem szabad ezt mondani róla :-)
endresy.blogspot.co.uk/2015/10/kit-zavar-kocsis-sertett-hirneve.html

/off
@GeoCracker:
Nevetséges vagy ezekkel az érvekkel.
Nagyon jól intézkedett, amit lehetett, megtett időben.
@Imola Helyesi: @Imola látom, te vagy ablogok idiótája, fel sem fogod mit olvasol .
Mondd kis kotonszökevény, élvezed ha hülyének néznek??
@Imola Helyesi:
" A mai őreg liberálisok meg dagonyáztak akkor is a jólétben. "

Teljesen igazad van. Ha belegondolok, hogy a Fidesz liberális pártnak indult azt követően, hogy kontra-KISZ gyanánt megalakult, akkor teljesen igaz, hogy ott dagonyáztak annak idején a jólétben.
Ahogy Pozsgay-et. is. Szűrös et-vel együtt.

Momentán lehet, hogy a Fidesz és holdudvarában több MSZMP és KISZ-funkci van,. mint az ellenzékben.
S ezek mind ott dagonyáztak. Mielőtt liberális ifjak lettek volna.
Most meg ott vénülnek a dagonyában.
@PeniValdes: több balhém volt, nyoma volt, hasonlóan másokkal, esti egyetemre tudta aztán csak menni.
Ott nem piszkáltak.
Orbán Viktor nem retteg. Mi rettegünk tőletek, a gyűlölködésetektől, a kettős mércétektől, ahogy melegezitek a politikusokat, de különben meg melegpártiak vagytok, ahogy cigányoztok, de ti nem vagytok rasszisták, stb.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

" A gyerekemen látom, hogy ők is le fognak lépni. Igaza van amikor azt kérdezi, miért nem mentünk mi előbb el. Hülyén veszi ki magát, amikor azt mondom, hogy nem érdekelt a lopásuk, én csak élni próbáltam itt, dolgozni..."
....azt mondod pontosan szóról szóra, amit én a magam idejében:ÉN CSAK ÉLNI PRÓBÁLTAM ITT ÉS DOLGOZNI!!!

én, aki hazaszeretetre neveltem rengeteg gyermeket, a sajátom után sírok naponta, de tudom, neki van igaza...

.Boli, félelmetes idők jönnek, higyj nekem...menyjetek, míg lehet!!
@GeoCracker:
Mondjad már egyes szdsz/eseknek hogyan lett egyszerre vagy 15 lakása? Voltak erről cikkek.
@s.g.l.:
Hülye bukott tanuló, sipirc vissza az általánosba, fejezd be!
@GeoCracker: és még hányat nem említettél.....+10 000
@Imola Helyesi: te tényleg hülye vagy, fel sem fogod mit írtam.
Holírtam, buktam??
És az ilyen idióta agyhalottak szavaznak a fideszre, mint ez az Imola nevű folyamatosan személyeskedő gennyváladék.
@Imola Helyesi:
"Nevetséges vagy ezekkel az érvekkel."
Komoly cáfolat :-)

Akkor szerinted miniszterelnökként kellett rendelkeznie a párizsi hakni előtt felderítési elemzésekkel vagy nem?

Segítek: miniszterelnökként nála kevésbé cezaromán marha esetébenb is ott kellett összefutnia a jelentéseknek.
Ha nem rendelkezett vele, akkor gyakorlatilag nemzetközi pánikkeltéssel blöffölt Párizsban.

Szóval, akkor alkalmatlan vagy hülye a kedves vezéred?

azt, hogy emnnyire nem tett meg egy csomó mindent a pánik és gyűlöletkeltésen kívül, annyiszor leírták, hogy rád bízom az utána keresést
Majd szépen visszajönnek. Még a nagy utazók is mindig visszatértek. Pl. Benyovszki Móric is, pedig király volt, bár utána visszament meghalni. De Jelky András is, és sok híres magyar visszajött. A gazdag magyarok is visszajönnek.
Egy/két robbantás külföldön, aztán csak úgy áradni fognak ide haza, a béke szigetére.
@GeoCracker:
Vannak migránsok? Nincsenek. A többi meg nem rám tartozik.
Majd ha miniszterelnök leszel te, akkor te lehet, hogy majd jobban csinálod. Megvárom.Ha addig élek, akkor jó, van még vagy ezer évem.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: már mondtam 2 hete is, hogy gyere! dresden, baszki, gyönyörű! és a gyereknek is jobb lenne!
@Imola Helyesi:

Kedves Centaureám,
Ha nem tünt volna fel, nem mentegettem senkit.
Csak kicsit ostoba szemellenző, amikor szigorúen elvi alapon véded a gumilakásos Rogánt, hirtelen nem komcsi Pozsgay, Kövért és megannyi elvtárs. Elfeledve, hogy a Fideszt első javaslatban még DISZ-nek akarták hívni, csak rájöttek az áthallásra.
Ahogy azt is eltetszenek felejteni, hogy a Fidesz alapvetően azért alakult meg a Park-szinpad kocsmájában, mert a bibós bandát nem választották be a KISZ-KB-ba.
@Imola Helyesi: olyan echte magyarok közé, mint te is vagyol???

na ne röhögtess!! a pathologus sem tolhat keleti irányba!
@s.g.l.:
Tahóka, ki vagy nyomva, jelzőidet megtartod a hasonszőrűeknek, akiknél bejön a kultúrád.
@evasanyoca:
Nagyapám anno '56-ban bedeszkázta az ablakot is, nehogy anyám lelépjen (15 éves volt) és azt mondta, magyarok vagyunk, ez a hazánk. Ez azok után volt, hogy pár évvel előtte rendőrtisztből segédmunkás lehetett, merthogy nem volt hajlandó elhagyni katolikus vallását és belépni a komcsi pártba. Szóval mi ilyen kalandvágyó család vagyunk...
Jaj, most meg elkezdünk személyeskedni érvek nélkül?
Az szdszed sem volt piskóta, az biztos, jó sok ávhás rokon volt ott.A szocik meg a hótkomcsikból lettek.
@Imola Helyesi: Mikor jártál Hagyeshalom térségében?
Attól, mert nem látod a Keletinél, és kormányparancsra agyonhallgatják a témát, attól még nem szünt meg hirtelen minden.

Ja, és ne fáradj személyeskedéssel, mert két napja jártam a nyugati határnál.
@GeoCracker:
Neeee... te a valós történelmet akarod megetetni vele a turulkaki helyett? Olyan izé tucc lenni! :D
@GeoCracker:
Hehe, nem magyar a billentyűzeted, honnan írsz, kedves?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Németországban ilyen személyeskedésért majd kapsz a Muttitól. Nem is juthatsz géphez, csak ha őt dicséred.
@nincs_itt:
Megingok még egy kicsit, akkor... Melóm van itt is, csak a légkör egyre büdösebb, egyre több a lótolvaj ebben az országban, akiknek egyetlen célja a munka nélküli tolvajlás és annak törvényi védelme.
Unom, hogy a szervilis hülyékkel mennyit kell hadakozni. :(
@GeoCracker:
Pozsgait csak hagyd békén, az egyetlen művelt ember volt a kormányban.Soha nem olvasta a beszédeit, és 56/ról is ő jelentette ki, hogy nem ellenforradalom volt.
Bátor ember volt az ő korában.
És Orbán is bátor volt a beszédével. És most is az.
Tessék mondani, ha egy blogkommentelő személyeskedik a másikkal és ő nem hagyja hanem visszanyomja akkor ki is a hunyó?
Ki a gerinctelen takony?
Mellesleg régóta sokszor látom, hogy ez a imola nevezetű takonygóc mindíg mindenhol személyeskedik, ezek ellen a legjobb védekezés egy idő után: kutyaszarnak nézni és átlépni.
@Imola Helyesi:

Rossz hírem van. Soha nem voltem egyik pártnak sem a tagja. akkor sem, amikor ez lett volna a karrier záloga.
Nincs szdszem, és mszmpm sem.

Amellett nem személyeskedtem szerintem :-)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: valahogy így történt nálunk is...pedig nekem a seggem alá tették volna a selyempárnát az öreg nénémék Belgiumban. Idekötött az apám sírja, a kő :
" s az iskolába menvén, a járda peremén,
hogy ne feleljek aznap, egy kőre léptem én,"
most, hogy a fiam kiment, s már sohasem jön vissza, bánom, mint a kutya, ami 6-ot kölykezett, hogy nem maradtam kint. Boli, a gyermeked jövője fontosabb, mint a te életed,és a múlt, azon tul kell lépned és addig menni, míg lehet....kérsz egy 56-ot? mert előbb-utóbb az lesz:pincébe menni, éhezni, jegyre tejet,kenyeret kapni..mennyél a lányodért, unokádért.
@s.g.l.:
Pontosan... ha nagyon belemelegszik, majd belenyomom az orrát. Addig bohóckodjon...
@Imola Helyesi: te imola, a gyök mellé meg kellene tanulni 1-2 idegen nyelvet...
eddig 400 feljelentés érkezett merkel ellen, hazaárulás vádjával...

annyira teccik, amikor egy hozzád hasonló a "haldokló de azért minket jól megkarvalytőkéző(haláltusájában még azért...) nyugat"-ról hablatyol, miközben...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Mond ki nyugodtan rúgj belém, töröld belém a cipődet: szemét vagyok :-)
@s.g.l.: amennyiben Imola személyeskedése sért, felhívom szíves figyelmedet, hogy engem meg a valaganyózás sért. Szerinted kimeríti-e a személyeskedést? merthogy nem mérünk kettős mércével, amiért Imolát letaknyozod, azért mást is le kell!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: melód van... még. megélsz, még.
szerintem tégy egy próbát, mert hosszútávon bizony gondban is lehetsz!
jeleztem már, ahogy kinéz, ogv marad... rosszab verzió dzsobbik is belekeveredik valahogy a "hatalomba". na akkor lesz ottan csak szép világ!
@Imola Helyesi:

" Egy/két robbantás külföldön..."

Azt inkább belföldön kellene megtenni és akkor valóban özönlenének haza a kivándoroltak.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Csak nyomjad a magadét, és a jelzőidet tartsd meg magadnak meg slg-nek. Nem szégyelled magad, te moderátor vagy?
Tőled minden komcsi főnököm is különb volt.
@nincs_itt:

ha a jobbik belekeveredik a hatalomba, európának annyi. nem lesz hova futni a következmények elől. max. a nagy víz mögé.
@Imola Helyesi: Már megbocsáss Imola,de Pozsgai volt az egyik főmszmp-és véresszájú vezető komcsi! Miről beszélsz?????
@evasanyoca:

Csak imolának írtam nyomtam vissza, nem látom mássnál.
? Hol? Vissazolvastam, nem látom, okom sem volt rá.
Én csak oda nyomok aki ide nyom.
Kezdeni sosme kezdem.
@Eszter jött: ááá! nem akkora valakik azok! európának van még egy két jó éve, de mo.-nak nem lesz még esélye sem! csak dzsibriel meg ne hallja!
@Eszter jött:
Volt olyan is... nem is akármilyen háttérrel...

"A politikai robbantások az 1998-as választásokhoz köthetőek, szinte minden héten robbant egy bomba egy-egy politikus háza környékén, személyi sérülést egyik sem okozott. Molotov-koktélt dobtak SZDSZ-es képviselő házára, majd a Független Kisgazdapárt Belgrád rakparti székháza előtt egy zacskóban találtak – később hatástalanított – pokolgépet, majd négy nappal később Torgyán József házánál robbant bomba. A Fideszes Szájer József lakása előtt is májusban robbantottak.

Pintér Sándor nevét abban az összefüggésben is a politikai robbantásokhoz kötötték egyes sajtóban megjelent cikkek, miszerint belügyminisztersége kezdetével szűntek meg a politikai robbantások. Azt sugallták, hogy ezt valami módon kapcsolatai segítségével érte el."

"A bombagyáros ügy, az úgynevezett Dietmar Clodo ügy felderítése is sajnos nálam indult el, inkább ne kezdtem volna el. A kezdeti szakaszt követően átvette egy másik szolgálati ág, tehát annak felderítését valójában nem én végeztem. Nem is ez a lényeg. Abban az időben megy a parlament nemzetbiztonsági bizottságának a vizsgálata, ahol a Pintér úr és Clodo úr viszonyát próbálja kideríteni a bizottság, hogy mi is volt ott kettőjük között.
Kérem, ezután megy Leonid Kolcsinszki – Clodo bűntársa – kihallgatása az ORFK vizsgálati osztályán, amikor is jelen van Bánáti ügyvéd úr, a tolmács, Szalai Tihamér és még egy-két nyomozó. Megy a kihallgatás. Egy alkalommal Kolcsinszki azt mondja, hogy ezt a részt nem szeretném jegyzőkönyvbe mondani, de közben megya video, merthogy kamerával veszik az egész kihallgatást. Közli ez a Kolcsinszki úr, hogy kérem szépen, én Pintér tábornoknak több megbízást hajtottam végre. Megfagy a levegő, de már azt nem fejti ki, hogty milyen megbízást. Megáll a kihallgatás, Bánáti ügyvéd úr lemond."

igazszo.blog.com/2011/05/06/pinter-sandor-nyilvanos-titkai/

Én értem, hogy Viktorunk retteg és kellett neki egy, a belügytől független rendvédelmi egység...
@evasanyoca:
Mivelhogy egy párt volt. Művelt, intelligens ember volt. Köztük is voltak.
Aczél nem az volt? Na, ő volt egy véresszájú hatalommániás. Meg Vitányi, a három tés.
Adtak a magyar kultúrának, a polgári értelmiségnek.Munkás meg paraszt az tudott érvényesülni, polgári értelmiségi nem.
@Imola Helyesi:
Ides, apránként vegyé'vissza, a kioktatásodat pedig otthon, a kiskutyádnak tartsd meg.
Amennyiben a témában csak a személyeskedésre tudsz hangsúlyt helyezni, akkor meg tipegj el mocsok gyorsan a bánatos .....
Oszt ez még csak nem is kérés volt.
@Imola Helyesi:
Gyengébb képességű és kevésbé olvasott fidesztrolloknak segítek:

"És jött 1956. október 23. Lopva, alattomosan közeledett. Sunyi bábáinak száján egy percre sem halkult el a szocializmus igéje, miközben egy nyáron át járták a Petőfi-rondót, „nemzeti sajátosságaink” körül, azzal a magasztos céllal, hogy kiküszöböljék a szocializmus építésében elkövetett hibákat. – Majdnem sikerült nekik még a szocializmust is kiküszöbölni.
Tépett szájú, hasított körmű sok kis senki, háta mögött még több úri bitanggal, megcsinálta az „Első Hazai Nemzeti Forradalmat”, melyet kis híján „Nemzeti Szocialista Forradalomnak” neveztek. A szociális elemet Mindszenty – Pehm József képviselte benne, a nemzetit pedig Lőwenstein herceg. Hogy mégsem „nemzeti szocialistának” keresztelték vívmányukat, az talán azzal magyarázható, hogy e két szó így együtt hányingert okoz minden becsületes emberben és ők nem látták még időszerűnek e hányingert kiváltani.
Lehetett-e nálunk forradalom 1956. októberében? Hová vezethet nálunk a termelési viszonyok megváltoztatása és az uralkodó osztály megdöntése? – (Mondjuk, hogy a forradalom ezt jelenti.) Ilyen lépés nálunk csakis visszafelé, a kapitalista viszonyok és a burzsoá uralom visszaállításához vezethetett és vezetne ma is. Ez viszont színtiszta, steril ellenforradalom."

Pozsgay Imre írása: 1956: „tépett szájú, hasított kormű, sok kis senki” forradalma…

www.lakatospal.hu/index.php?page=kategorizalt&kat_id=11&id=797&regi-idok-nagy-tanui--a-petofi-nepeben-jelent-meg-kecskemeten-1957-december-15-en

Műveletlen, pöffeszkedő, nagyképű tipikus hazug komcsi vagy.
Oszt ez sima tényközlés, még csak nem is személyeskedés!
@Imola Helyesi:
Bár Boli óva intett a felesleges energiapocséklástól:

- Pozsgay (tiszteleted jeleként írd helyesen) lehet, hogy az 1987-es kormány legértelmesebb emebere volt. Egy bibi van ezzel. Nem volt kormánytag. Pozsgay Imre a Hazafias Népfront főtitkára volt (az akkori CÖF vezére, ha úgy tetszik).

- A később Lakitelekre hívott társaság gyökerei a Hazafias Népfront keretében kezdtek szerveződni. 1986 közepétől. Azt követően, hogy Gorbacsov 1986-ban Budapesten járt, és személyesen adott zöld lámpát egy alternatív civil mozgalmárságnak. Incl. alternatív szakszervezetek.

-Pozsgay tehát, ha tetszik, saját kezüleg biztosította, hogy azellenzéki kerekasztalnál csak általa jól ismert, lekáderezett ellenzékiek üljenek. A társaság jó részében ennek ellenére csak harmad-vonalbeli figurák voltak. A vezető ellenzékiek jó része nem mert elmenni, mert politikai provokációtól tartottak. Így kapott szerepet Antall József is. a többiek nem mertek odaülni. Neki meg megvoltak a maga MSZMP-s kapcsolatai múzemumigazgatóként.

- Pozsgay részéről ehhez nem bátorság kellett, hanem politikai karrierizmus. azt meg senki el nem vitatta tőle.

- Pozsgay a népfelkelésről:
"„A népfelkelés szó azért különösen jó, mert nem hordoz szovjetellenes tartalmat, de antisztálinista és kielégíti jelen pillanatban azokat is, akik egyébként ezt túlhajtó, másik variációt dédelgetnek magukban, a forradalom, nemzeti forradalom és függetlenségi háború, függetlenségi harc gondolatát. [...] ez az összefüggés az, ami véleményem szerint
a pártot kisegíti egy aktuálpolitikai kényszerből született fogalom fogságából anélkül, hogy teljes identitását és önbecsülését aláásná, anélkül, hogy az egész párttal szembenézve kellene itt valami különleges számonkérést és elszámoltatást véghez vinni. [...] "
www.sztistvan-kozg.sulinet.hu/root/ekonyvtar/letoltes/download.php?fname=./t%F6rt%E9nelem/magyarorszag_tortenete/magyarorszag_tortenete_22_a_kadar_korszak_hu_nncl7539-cf4v1.pdf
Egy igazi karrierpolitikusi guminyilatkozat.

- De mondta ő az ellenkezőjét is
hvg.hu/itthon/20090204_pozsgay_1956-rol_es_nagy_imrerol

- Orbán bátorságával meg ne röhögtess.
1989 áprilisában már kivonulási ütemterv létezett. Orbánon az 1989-es beszéde alkalmából csak annyi múlt, hogy megborotválkozik-e reggel, vagy borsotás marad.
@evasanyoca:
Kösz, anyóca, igazságos vagy.
Itt még biztatják is a trágárokat.
ja, jut eszembe! aszonta a jordán király, akinek a felesége/lánya, mittomén melyik, kapott egy halom díjat itt tájcslándan.
hogyaszongya:

- amelyik jordán polgár nem kap menedékjogot az eu-ban, azt jordánia NEM fogadja vissza! ennek "örömire" elindult sietve 300 ezer ember az eu felé, jordániából és környékéről!
értem én, csak nem nagyon! ugyanis mire elérik az eu határait, éppen beköszönt a kellemes tél...
a zosztrákok, már kerítésről beszélnek, igaz csak "kapunak" merik nevezni, egyenlőre, viszont a németekhez már csak 5 azaz öt határátkelőn keresztül lehet belépni, szigorított ellenőrzést követően!
@Imola Helyesi: te imola, még mindig várom tőled az igazi, gyökül: virtigli magyar meghatározását!

necsinyájjad má'!!!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Két dologtól undorodom és ugrok rá: a hazudozó és a személyeskedő.
Más nem zavar, még a hülyék sem.
Ez a imola nevű egyed mindkettőt felsőfokon műveli.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

A családod miatt meg kellene tenned. Nem feltétlenül magad miatt {[( Persze, tudom, inkább maradsz, mert te egy önző dög vagy és merő kalandvágyból nem esz el a fene máshova:)]}
Pedig most az a hülye helyzet állt elő, hogy a hazádért is azzal teheted a legtöbbet, ha mentek. Ugyanis megmented a családodat. Gondold csak át. Nem csak A-Z-ig. Vannak még numerikus karakterek is.
@nincs_itt:

Háát nem is tudom. Szerinted mi lesz az alapja egy jobbikos kormány külpolitikájának?
Trianon felülvizsgálata.
@Imola Helyesi: de igenis retteg a Viktor. ...magyarul fél-fosik-remeg-bepisál-becsinál-összeszarja magát.

Orbán egy gyáva fasz.
@jaegtoer:

Azért elég veszélyes az ilyen gondolkodásmód.
@GeoCracker:
Ezek utólagos okoskodások.
De nyilván kiegyezett a két nagyhatalom, Usa és a Szu, a magyarországi helyzetről.
Pozsgay azért volt buta, mert nem látta, hogy mindez csak azért van, hogy a piacainkat, a gazdaságot, ipart stb az idegen meg a hazai karvalytőke megszerezze. Szerintem ő hitt egy polgári berendezkedésben, és ez szép volt tőle, hogy mint mszmp/s eljutott ide.Műveltsége miatt esett rá a választás.
Amikor még itt voltak az orosz csapatok, bizony bátorság kellett ahhoz, hogy megfossza kommunista jelzőjétől az 56/os forradalmat.
@jaegtoer:
Amennyiben egyedül lenne az ember, simán. Mivel felelősséggel tartozom másokért is, nem olyan sima ez... Biztosan egy "olyan" helyzetben gondolkodás nélkül, de még nem.
Persze nem tudjuk, mit hoz a holnap.
@búvár kondér:
Rosszul hiszed. De majd megvédjük, ne izguljál nagyon. Mert szeretjük.
@s.g.l.: úgy értettem, ahogyan veled személyeskedik Imola és ezért különféle jelzőkkel illeted, ugy velem személyeskedik jéger, akkor neki uyanaz a jelző jár, mint Imolának, nemde?
@s.g.l.: úgy értettem, ahogyan veled személyeskedik Imola és ezért különféle jelzőkkel illeted, ugy velem személyeskedik jéger, akkor neki uyanaz a jelző jár, mint Imolának, nemde?
@Eszter jött: dehogyis! addigra szépen megszelídülnek!

elég lesz a szógálati ódi, meg a kőccségtérítés is végre emelkedik, a lakás tágulhat...
külpolitika? ja! az amikor nyugatra lehet repülni ingyé', meg puccos szállodákban f@szpumpázni...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: írtam, mit hoz a holnap! ja! és eccer minden hajó megtelik!
a gyereknek sem lenne baj!
@Eszter jött: dehogy veszélyes! ha várod "megfelelő pillanatot", na akkor nem fog eljönni! a megfelelő pillanat a most! megteszem mert...
@evasanyoca:

Totál félreértettem, azt véltem felfedezni én személyeskedtem veled, mikor tudtam: nem. sőt!
Igen azt érdemli!
o))
@Eszter jött:no ezt aztán nem értem.Miért kellene belföldön robbantani...és ezért miért is jönne haza a fiam? már teljesen értetlen kezdek lenni, vagy meghülyültem, magyarázd már meg...legfőképpen azt, hogy a robbantással együtt jár a halál, miért is???
@s.g.l.::)) na jól van.Boli már elrendezte....kk
@búvár kondér:
Következményektől is fél, soha nincs a Parlamentben amikor valami fontos szavazás van, kitalál valamit és elmegy.
Utólag ne mondhassák: megszavazta.
Ráhagyja a sameszokra.

Nekem ez tecc nagyon:

OV 2010 Felcsút: "Ha valaki az emberek vagyonát, azaz a közvagyont saját örömére herdálja el, az saját hazáját árulja el!"
i.imgur.com/osKsPOX.jpg
@s.g.l.:

: " Abban az országban ahol a regnáló miniszterelnök falusi budijának sarkaiba 10 milliárd közpénzbol futballstadiont és fociakadémiát lehet építeni az az ország elveszett, ott genetikusan alattvalók élnek, a hazug, tolvaj maffiózó állami vezetők, csókos haverok bármit megtehetnek. "
s.l.g írta:
"Igen azt érdemli!"Mármint a rám rakott jelzőit az, aki másokkal személyeskedik.

Jaeg, kérd ki magadnak: taknyos,gennyváladék, takonygóc, idióta kotonszökevény, stb vagy s.g.l szerint. Nem írom ki, mit rejt a rövidítése, tiltja a neveltetésem.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: pontosan azért, mert felelősséggel tartozol másokért, azért kell lépned, és fognod a kezét a családodnak kint külföldön még jobban rád vannak, a védelmedre, szorulva...vagy nézed, amint a gyermeked könnyes szemmel felszáll egyedül a repülőre?....boli, a kerítés most a migránsoktól véd....de van...idő kérdése, mikor majd a külföldtől választ el...a történelem megismétli önmagát, és ujból divatba jön a disszidálás szó? ezt akarod megvárni??
@nincs_itt:

A felső vezetés, talán. De mi lesz a szavazóikkal? Éveken keresztül etették velük a " Mindent vissza!" maszlagot. Úgy gondolod, egyik napról a másikra kitörölhetik az agyukból?
Trianon nagyszerű gumicsont.
Feloldani lehetetlen, de tömeghergelésre, konfliktus keltésre ideális.
Élni fognak vele.
@Imola Helyesi: olvass vissza, tisztességesen figyelmeztetett mindkettőnket.
@nincs_itt:

Én maradás-párti vagyok. Nem fejtem ki, mert nagy off lenne belőle.
@Imola Helyesi:

Konkrét nyilatkozatokra, nemzetközi megállapodásokra azt mondani, hogy "utólagos okoskodás" azért nem semmi.
@evasanyoca:
Ne biztassad. Jól érzi ő itt magát, csak szereti sajnáltatni magát. Férfi, a rosszabbik fajtából!!!!!!
@Eszter jött: azért, azt látod, hogy az eu zászló égetőkből, blöki símogató, "néppártivá alakuló", stb. is lenyelte a szavazótábor...
a második legtöbb szavazatot összegyűjtő bagázs. hm?
@evasanyoca:

Végre! Egyetértek. Ez így van kezdettől fogva. Leszünk barátok?
@evasanyoca:

Ez igaz. Akkor stornó. Egy rosszul sikerült gondolat volt. A hiba az én készülékemben van.)
@GeoCracker:
Miért érdekelne ez engem? Nem ezen a blogon dőlnek el nemzetközi dolgok.
Ez a véleményem.
Itt vitatkozunk rajtuk.
Nekem az eredmény a fontos, hogy ki mit mondott, nyilatkozott, nem nagyon érdekel.
@Eszter jött: Az egész Trianonozásban az a legszebb, azon jobberek teszik, akiknek köszönhetjük.

Olyanok mint a részeg aki lehányja a szembenülőt a vasuti kupéban, majd meglátja a saját hányását a másik kabátján: Fújj, maga nem érzi milyen büdös, nem veszi észre csupa hányadék?
@nincs_itt:

Nem volt mit lenyelni. A néppártosodás csak egy kommunikációs trükk, ezzel tisztában van mindenki.
Semmi sem változott. Ők ugyanazok.
@evasanyoca:
Aha, ez?
"Pontosan... ha nagyon belemelegszik, majd belenyomom az orrát. Addig bohóckodjon..."
Mármint a takonyba.
Visszavonom az igazságos vagy c. jelzőmet. A politika nálad is felülír mindent , értékeket.
@s.g.l.:
Te folyamatosan részeg vagy, te undorító szókincsű?
Húzzál el innen, már a törzstagok is rendesen vitatkoznak.Trágárság nélkül, na hess!
@GeoCracker:

Szó-szó.
Azonban ez:

"_A vezető ellenzékiek jó része nem mert elmenni, mert politikai provokációtól tartottak. Így kapott szerepet Antall József is. a többiek nem mertek odaülni. Neki meg megvoltak a maga MSZMP-s kapcsolatai múzemumigazgatóként._"

Ne tessen nevettetni. Ez egy olyan ordenáré csúsztatás és annyi rosszindulat van mögötte, hogy majdhogynem hitelteleníti az egész írást.

A "többiek nem mertek odaülni" az valami fenomenális.
@s.g.l.:
Nemhiába hatalmas a nosztalgia a Horthy-korszak iránt. Mondjuk a fanok belegondolhatnának abba is, mi lett a vége.
@Imola Helyesi:
A nemzetközi dolgok valóban nem itt dőlnek el. De:
- Te mondasz valamit;
- Az tételesen cáfolható;
- Válaszként nem érvelsz, hanem közlöd okoskodás, utólag;
- Jelzem, konkrét tényeket, nyilatkozatokat tiutulálsz utólagos okoskodásnak.
-Közlöd, hogy akkor téged ezek a nyilatkozatok, megállapodások, tények sem érdekelnek.

Ez nagyjából egy troll devolúciója.
Visszatérés a szellemi szakócához.

"Isten megteremté a villámlást. Van villámlás, tehát van Isten. "

Belőled lehetett volna Toquemada első ágyasa nemtől függetlenül :-) A szellemiségetek már egy nívón van.
@Imola Helyesi:

Otthon parancsolgass, a kurva életbe! Tedd le azt a vadászpuskát!
@Imola Helyesi: nem tudom, miről beszélsz, én erről, az előző posztban irtakról:

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2015.10.31. 12:37:38
@jaegtoer:
Légyszíves... kissé modorosabban kéne tán kommunikálnod, nem mordorosabban... :(
Nem kéne a gyógyszernek elgurulnia.
Boli – Ch.T. is, meg hát! 2015.10.31. 12:59:23
Mi van? Elfogyott a pálinka otthon, vagy szimplán meghülyültetek? :(
A történelmi múltat másképp élte meg mindenki.
Azért ne gyalázzuk már egymást, ha nem nagy kérés.
Elég a tényeknél maradni, azt meg tán nem számon kérni kell egymáson, hanem józanul megbeszélni, pro- és kontra.
@Eszter jött:
Nem tudnak gondolkodni, mert hitük van.
Vakhitük.
Fidesz a vallásuk.
Ez teszi őket agyhalottá, gondolkodás képtelenekké.

Azért 25 éve nem hittem, hogy egy ilyen hazaáruló, tolvaj, hazug, maffiózó banda lesz belőlük, akik szétlopják és szétverik az országot, ellenséget csinál a lakosaiból, gyülölet a mozgatórugójuk.
@Eszter jött: Ugord át mint a kutyaszart és nézd is annak!
@GeoCracker:
Szerintem te is jobban tennéd, ha a példámat követnéd. Mindent a maga helyén, idején és a valóságában.
Értelmetlen dolgok követni, hogy egy JÓ politikusi tettnek mik voltak az előzményei, ki mit mondott, stb. Az eredmény a fontos.
@evasanyoca:
Magamról beszéltem, te meg magadról. Azért összeér.
@evasanyoca:

Tudod, időnként felháborít, elkeserít és kétségbeesetté tesz az a gondolat, hogy ennyi nyilvánvaló disznóság után sem lehet ezt a bagázst eltávolítani a hatalomból.
Olyankor vad ötleteim támadnak.
Áldozatok - hány áldozata is van ennek a kormánynak? Most azokra gondolok, akik miattuk haltak meg.
@GeoCracker: "Neki meg megvoltak a maga MSZMP-s kapcsolatai múzemumigazgatóként."

nem is lehetett volna abban az időben levéltáros a kapcsolatai nélkül, amik egészen a Kremlig nyultak, mivel ott vette át az érdemrendet, kiváló munkájáért.
@Eszter jött:
Persze, majd hagyom, hogy takonygócnak nevezzen a legújabb szerelmed. Azért ne viccelődjél már.
@s.g.l.:

Majd este. Időm lejárt.
Írok még egy pinaszőrt, mivel Imola szerint trágárság mentes a társalgás.
Nehogy hiányérzete legyen.
@Eszter jött:
Kedves Eszter, te írtad, milyen jó neked Szlovákiában, akkor mi a gondod?
@Eszter jött:
Kiscsillag, mi a bajod? Téged megvéd Ficó.
@Eszter jött:
Télen kb 200 akik megfagynak, ebből kb 100-an saját alkásukban, mert nincs, nem futja tüzelpőre, de maguknak milliós fizetést adnak.
A rendőrök eddig 4 embert vertek halálra, ketten elettek öngyilkosok akiknek menő céegiket ersőszakkal álamosították.
Azokról akik elkeseredésükben lettek miattuk öngyilkosok, azt nem tudjuk. Akik az eü borzalmas állapota miatt haltak meg, nem tudjuk. Többszázan lehetnek és akkor szemkilövőznek.
Libásoznak. 45 ezer embert és családját tették tönkre a trafikmutyival. De 200 libást kárpótoltak. Eszméletlen, és ez a hülye debil nép meg félrenéz és nem veri ezeket pofán, zavarja el a francba és a felelőssöket nem küldik börtönbe.
@Eszter jött: egy ember halála, nyomorúsága is sok, de ezek a mocskok egy egész nemzetet tesznek a sírba úgy, hogy még csak koszos se lesz tőle a kezük, mert magunktól ássuk ki és mászunk bele....hidd el, gyilkos düh van bennem is, amikor arra gondolok, hogy 45-ben ugye semmink se maradt, mikor kikóvályogtunk a fényre, romok és hullák mindenhol, rémálmaim vannak, mai napig, el kezdtünk dolgozni, épiteni, alig jutottunk 5-ről a 6-ra jött 56, aztán a megtorlás...megint pince, golyó, halottak, aztán lassan kiegyenesedtünk, ettünk, épitettünk, el kezdtünk élni, szakszervezeti üdülük voltak, szabadság alatt lehetett oda menni, meg egy csomó mindent felépitettünk, és most jöttek ezek és mindent de mindent felfaltak, gyárat, földet,üdülöt, pedig még nekem is volt téglajegyem.......rohadékok
@s.g.l.: +10000000000000000000000000000000000
mi van itt? vészbanya találkozó? és hol van macbeth?
@jaegtoer:

Mennyire emlékszel arra a korszakra?

Pozsgay kezdeményezésére összeült az ellenzékinek nevezett kerekasztal. Egyértelműen egy felülről szerveződött hatalmi gesztus gyanánt.

Két fő célkítűzéssel:
1. Biztosítani az MSZMP reformkommunitáinak a hatalomba maradását;
2. amennyiben ez nem sikerül, akkor biztosítani a békés hatalomátadást (ami felért az 1. ponttal, csak olyan ellenőrizetlen mellékhatásokkal, mint a "spontán privatizáció" és társai.

Az MDF kemény magja valóban nem mert odaülni nyíltan. Ezért lekasztották az egykori ksigazda fiát, és odadelegálták. Antall nem volt tagja az MSZMP-nek, de múzeumigazgatóként kellett pártkapcsolatokkal rendelkeznie. Nem hitbeli okokból, hanem mert az "üzemi 3-4szög" megkövetelte. Ha emlékszel antall soha nem szólalt fel az ex-MSZMP kapcsán és az ügynökaktákat is zsarolásra használta (ld. Csurka). Antallról akkor is tudható volt, hogy a formálódó ellenzék 3. vonala.

A Fidesz-ből valójában nem Orbán Viktor jelentette (akkor még) a vezéregyéniséget. Sokkal inkább az MSZMP-ből odakeveredett Stumpf és a "függetléen szakszervezeti" vonal (TDDSz, a Pokorni vezette pedagógusok, ha még emlékszel). Anno a Park-szinpadi büfében Orbán még erősen a 2-3. vonalat jelentette.

Az MSZMP valóban kakukktojásnak tűnik, de valójában nem a reformkommunisták és demokratizálást sürgetők jelentették (akkor még) a centrumot. Próbálj meg visszemlékezni, hogy eladdig mennyit lehetett hallani Némethről, Békessyről, Csehákról vagy akár Honrról. Alig valamennyit.

Az SzKH sok szempontból tényleg kakukk-tojás. Egyszerűen azért, mert egy nagyon lapos hierarchiával rendelkező szervezet volt akkortájt. Nem kis részben azért, mert amikor valaki kiemelkedett, akkor elkezdték vegzálni. Az SZDSZ annyiban is rendhagyó szerveződés, hogy az eredeti SZKH-s magot gyekorlatilag belülről tették tacsra, és szorították ki a centrumból. A későbbi hatalmi tényezők akkortájt szinte sehol nem voltak. vagy már pártban (pl. Fodor).

De annyiban Imolának mégis igaza van, hogy ez már a múlt. Az ellenzéki kerekeasztalról elég gyorsan kiderült, hogy bár politikai provokációtól sem mentes, de mégis lehet belőle politikai tőkét kovácsolni. Már csak azért is, mert az ott résztvevőket egyfajta rózsaszín várakozási aura is fényezte. S persze a kommunikáció is őket emlegette. Ismertté váltak. S ezt felhasználva villámgyorsan szorultak a partvonalra vagy azon túlra. Még éltükben is (azok esetében, akik már nem élnek), mennyit lehetett hallani róluk: Bíró Zoltán, Csengey Dénes, Csoóri Sándor, Csurka István, Fekete Gyula, Für Lajos, Joó Rudolf, Kiss Gy. Csaba és Lezsák Sándor?
Nem értelmiségi vitaműsorokban, hanem az operatív döntésekben, megbízásokban, megegyezésekkor, stb. Pedig ők alapították az MDF-et. nem Antall.
@evasanyoca:
Tudod mi dühít nagyon, amiről soha senki nem ír, nem vették észre?
Ezek a fideszmaffiózó vezető gazemberek, nagyon sok vattaembert vettek fel kormányzati közszolgának, hatalmas sokszázeres, milliós fizetéssel.
Ezek pénzmosodák, szolgák megvétele. de a lényeg: nem csak most veszik ki a közösből a nagypénzt, hanem amikor nyugdíjba mennek, akkor is jóval magasabb nyugdíjuk lesz a magas fizetésüknek köszönhetően. Mikor veszi észre már egy valamire való ellenzéki prolitikus és veri ki a balhét?
Ja hogy ő is magas állami zsozsót kap!
Ja hogy ezért hülye?
Már értem!
Lettek, litvánok, észtek, szlovákok, csehek, szlovének nem rettegenek? Ők is kis ország.

Érdekes, az egyik rokon gyereket a gonosz amerikai GE (Fót) pályakezdőként nemrég vette fel az állományába. Bruttó háromszáz ezer fizu, cafetéria, fittneszterem, ingyenes munkábajárás, ocó üzemi koszt.....
Tőlünk nem elvesznek, hanem adnak!
@GeoCracker:

mán a birnami erdő is megindult ide? hubazmeg!
@evasanyoca:

Az átkosban is voltak előjogaik a párttagoknak, és loptak is.
Ők is.
Na de ha elloptak 5 autógumit, miközben az autón csak 4 van, akkor jött a bünti, még a pártból is kizárhatták.

Ma jönnek ezek a hazug gazemberek és ellopják a gumigyárat, bónuszként meg mellé az autógyárat is.

Azért ez már minőségi és mennyiségi ugrás is!
@Imola Helyesi:

1. Orbán politikai tettei jelenleg országellenesek és nemzetellenesek;
2. A múltból fakad a jelen és a jövő múltja a jelenünk.

S bocs, de a troll-szinvonalat meghagyom Néked.
Engem még zavar "a holnaptól minden másképp volt" szemlélete
@evasanyoca: perszehogy.
Mégcsak nem is dehonesztáló szándékkal írtam. Az egy olyan világ volt.
@s.g.l.: ha igazságos akarsz lenni, akkor az átkosban, ha a kádári időre értjük, akkor nem csak a párttagok loptak, de mindenki más is....az irodista hazavitte a gyerekének a papirt, tollat, ceruzát, a festő jobb esetben a maradék anyagot, ismered a "fusi" kifejezést, abból épültek a vityillók horgásztanyák, szóval ragadt itt mindenkinek a keze.........ezek nagytételben a gyereked alól a szaros pelenkát is ellopják, te meg dögölj éhen...ezzel nem azt mondom, hogy ha a prolit is engednék lopni, akkor szeretném őket, ezzel azt akarom mondani, hogy szaralakok, úgy ahogy vannak, és ne lopjon senki!
igy van, majd ha a "Kádár -koriak kipusztulnak" lehet hazudozni, dehát még élünk....kkkkkk
@evasanyoca:

Igen, ezéret írtam így: Az átkosban is voltak előjogaik a párttagoknak, és loptak is.

Ők is.

Azaz mindenki!
Hofi szerint ebből épült az ország!
o)
@evasanyoca: ezt Geo-nak szántam....bocsi
@GeoCracker:
Szerinted, Szerintem meg nagyon is nemzetiek a tettei.
De én nem mondom, hogy te vagy a ballibsi troll. Pedig lehet.
@s.g.l.:minden viccben van valami komoly.....télleg ebből épült, az emberek egymásnak segítettek házat építeni, előtte a járdát, stb, stb, sztán lett belőle egy kis falu, és lassan eltüntek a romok....kkk
@evasanyoca:

Há most mondd!
Most meg még a kalákát is megadóztatják!
/ Természetbeni juttatásnak számít, ami adóköteles./
És ez komoly!
@GeoCracker:

Pontosan tudom, hogy került be a képbe Antall. Az az Antall, aki családját nagyhatalmi garanciák védték már Budapest ostromakor.
Pozsgay a Mszp vonalon az mdf-et menenedzselte és mentorálta, Berecz János meg a kisgazdapártot. Volt egy Kovács Béla Baráti Társaság (minő fintor megint) ahol Bognár József volt a hangadó.
Bognár József kérésére és ajánlására hívták meg Antallt a Kisgazdákhoz csakhogy Pártay Tivadar ki nem állhatta az Antallt, és szabályosan kiutáltatta onnan. Antallt nem nagyon kellett motiválni, mert látta a sok "sültparasztot" de annál is inkább hogy az ottani "nagy" öregek inkább gondozásra szorulnak, mintsem a politikai visszatérésre. S amikor az mdf-ben megtudták, hogy Antall végre kimozdult a Meredek u- Apród u-Török u. viszonylatból, akkor már nekik is kellett, aztán el sem eresztették. Elég sok jó arc gyűlt ott akkor össze, a végén persze a szélhámos több lett, de hát mindenhol belőlük van többlet. Szó sem volt antalli tülekedésről, törtetésről. Az viszont tény- isten nyugtassa- azt képzelte, feltétlenül az ő elhivatottsága vinni azt a szarosküblit amit a kezébe nyomtak.
@s.g.l.: esküszöm, ha nem lenne tragikus, hát halálra röhögném magam rajta, meg állandóan azzal jönnek, hogy a cigányok integrálása, meg a tököm, erre még azt a kis munkalehetőséget is kiveszik az ártatlanok kezéből, hogy kimenjenek az erdőbe gombászni, gyógyfüvezni....nem is ők termelték meg,milyen jogon adóztatják a természet kincseit?....
@Imola Helyesi:
"Vajon Bajnai, Gyurcsány, Demján és a 100 leggazdagabb
mitől gazdagodtak meg?"
Igen, jogos lenne a kérdés, ha nem lenne vádaskodó ez a felhang.
A meggazdagodás vegytiszta helyzetben sematikusan az üzleti érzék birtokában valósul meg.
A három úriember gazdasági felemelkedése a versenyszférában valósult meg, nem birtokoltak politikai hatalmat, civilként vettek részt a gazdasági porondon, vállalva a gazdasági kudarcokat vagy sikereket.
Nem vitás, hogy volt kapcsolati tőkéjük, de az üzleti életben ez természetes hátszél nemcsak nálunk, hanem a kapitalista gazdaságban bárhol a világon.
A jelenleg regnáló hatalom viszont hatalmi pozíciójának erejével lop, nem vállal kockázatot, mindössze kisajátítja a javakat.
Nem vesz részt az üzleti életben, abban nem fejt ki tevékenységet, a vagyonszerzés a fő csapás.
Ezt a két fajta gazdagodási módozatot élesen el kell választani egymástól, mert úgy kitisztul a kép.
Pár éve is előadott valami blődséget s szigorúan válogatott hallgatóság előtt Orbán. Az első sorban ült Pálinkás, meg még egy-két "tudós" ember, és direkt figyeltem, nem röhögték halálra magukat, úgy néztek, mintha lenne bármi értelme is a baromarcú sületlenségének. Elképesztő volt látni, hogy tanult, nemzetközi porondon jegyzett értelmiségi berek végig tudják ülni azt a szart és nem súgnak egxmásnak oda: te, ez egy húgyagyú barom, ez meg van kattanva!
@Mariann19:
"A három úriember gazdasági felemelkedése a versenyszférában valósult meg, nem birtokoltak politikai hatalmat, civilként vettek részt a gazdasági porondon, vállalva a gazdasági kudarcokat vagy sikereket.
Nem vitás, hogy volt kapcsolati tőkéjük, de az üzleti életben ez természetes hátszél nemcsak nálunk, hanem a kapitalista gazdaságban bárhol a világon."
Most két könnycseppet elmorzsoltam erre a három úriemberre.
@Imola Helyesi:

A troéé-sűg lépéseit előbb leírtam. Szó nem volt ott nemzetioességről v. hasonlókról. Arról inkább, ahogy kifarolsz mindenből, ami homályba borítané a fénylő vezéredet.
@jaegtoer:
"Szó sem volt antalli tülekedésről, törtetésről."

Szerintem nem is ezt írtam. Ha úgy tünt, akkor félreérthető volt.
Miután azonban befordult a célegyenesbe, már Antall nagyon ügyesen rakta félre mindazokat, akik annak idején delegálták.
A miniszterelnökség különben irgalmatlan károkat okozott, mert tényleg 3adrangú szaki volt. De az már egy későbbi történet.
@evasanyoca: Mert az erdő is valakié. A fák is a természet kincsei, de ha valaki erre hivatkozva elkezdené a tarvágást a bükkben, azért az furcsa lenne nem?
A bányászat se alanyi jog.
Kutat sem fúrhatsz bárhol.
Ilyenek ezek a természeti kincsek...
@s.g.l.:
Ez a Zimola hányadék itt szerintem egy Eördögh Tünde nevű "közíró" valójában, legalább is annak a "versét" mondta magáénak egy éve, meg agitpropagálja a nyelvgyökérségét. Közben adatokat gyűjt rólunk, meg anyagot, hogy őt szegényt innen kitilcsák, oszt még egy ellen Fab blogot is csinált rá, hátha kis ismeretség v a rég vágyott elismertség leesik abból, hogy ideaszarik, majd eszik belőle. Igazi besúgó mentalitás.
@s.g.l.:
Én is nagyon szégyellem! Minden vicc nélkül mondom:-(
Csak hát ő ugye a magyar lélek megtestesítője, aljas vágyainak követelése, így valójában egy korkép (kórkép), igy a helyzet még drámaibb.
@azértezszánalmas: oké, de van egy határ.....most ha azt mondod, hogy tönkremegy a Mészáros, ha leszedik a gombát, hát a dugámba dőlök, de azonnal.....kkk
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Télleg, és te ki vagy meg a többi nicknév?
Áruld már el a nevedet, jellemtroller.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Kivetülése (nem követelése)
Imádom a prediktiv szövegbevitelt...
@nincs_itt: Mintha erről regéltél volna mostanában. :)

Indulnak a visszatoloncolások: van, aki sír, van, aki felvágja az ereit

A németek felgyorsítják a menekültstátuszra nem jogosultak hazaszállítását. Legalább 190 ezer emberről van szó. Előfordul, hogy a menekültek ilyenkor ellenállnak, elbújnak, a rendőrökre támadnak vagy magukban tesznek kárt. A német nagykoalíció válságtanácskozást tart.

index.hu/kulfold/2015/10/31/nemetorszag_visszatoloncolas_menekultvalsag_menekultek_angela_merkel/

ON
@Imola Helyesi:
"Most két könnycseppet most elmorzsoltam erre a három úriemberre."
Nekem a válaszodból pedig az jött le, hogy elfogadod az érvelésemet, és csak erre a vérszegény mondatra sikeredett a reagálásod.
Volt már olyan, hogy te is meggyőztél engem.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Télleg, a nicked mit jelképez? Legalább azt, te blogok jellemkovácsa.
Poszthoz: A mi konteónk valóságos, míg a másiké sohasem. :)
@GeoCracker:
Soha nem szerettem a felesleges dolgokat, sem tettben, sem szóban. Aminek nincs értelme, azon felesleges vitatkozni.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Én csak javítom itt a színvonalat, légy szíves megköszönni - bár ez nálatok nem szokás.
Ha olyan hülye vagy, mint a neved, részvétem neked.
@Imola Helyesi: kösz ebola, de komolyan:))))))))))))))
@Imola Helyesi:

penig egy fölösleges dógod neked is van, bugsy. a koponyád. nem tárolsz benne semmit, mégis ott hordod a nyakadon.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Nyugodtan szólíts ezentúl tündérnek vagy ördögnek, ahogy jólesik neked, kis perverz.
@hacsaturján:
Ezen már én is gondolkoztam, nem jobb lenne, ha mindenki egy kis okosmizét hordana a feje helyett., Zuckerberg meg a guglis elintéznék ezt is.
@CsekklisztNo.10Reloaded:

Hát nem semmi ez a csaj. - régóta látom / szokom ezekbe a blogokba benézni,/ mekkora kórházi fika, és az a rettenet: nem veszi észre magát, azt hiszi komolyan veszik ha visszaszólnak, pedig a szart nem szokás becézni egy kor fölött.
Tehát átugrom ezeket, nehogy azt higyék emberszámba veszem, sőt, még kommunikálok is.
Rengetegen leköpik, elküldik a francba, de ez takony mint a kullancs rászárad blogokra, mindenbe beleüti a szaros orrát és nyomja a hülyeséget, hazugságot.
Visszagyűrik, ez meg nyomja.
Az meg hogy szinte nincs posztja személyeskedés nélkül az meg külön elmezakkantságra utal.
Üldözési mánia, a shizophrenia egyik fajtája.
@Gábris szomszéd:

Fidesz maffiózóék kijelentették: egyet sem fogadunk!!

Hát lesz itt nemulass!
o)
@s.g.l.:
Az jó, ha szokol, képzeld el mi lenne, ha mondjuk más márka lennél, pl samsung.
@taga20:
Nem tudnád ezt az sgl-t lekoptatni , kedves? Előre is köszönöm.
Régi ismeretségünk okán, csók a család.
@GeoCracker:

O.K.

Ezek sajnos igazak, de tényleg egy másik és igen ellentmondásos történet és a mai napig tart.
@Imola Helyesi: ebola drága, az a nagy harcihelyzet, hogy szinte minden szavával egyetértek, de majd szólok neki:)

egyébként, én bírom a retardált burádat, és tényleg régi haverok vagyunk:)))
@s.g.l.:

Márpedig Imola komolyan lesz véve.
Te is komolyan vetted.

Orbán legalább retteghet.
Bezony, bezony... :)

Mármost Bell asszonynak általánosságban mélységesen igaza van, és azt is el kell ismerni, hogy hazánkban bizony mindennapjaink része a korrupció, a piacokon számla nélkül vásárolt krumplitól a politika világáig. Igen, a korrupció disznóság. A hazai korrupció pedig hazai disznóság.
A mi bajunk, a mi ügyünk. Ránk tartozik, senki másra.

Különösen a szappanopera-producerből diplomatává avanzsált nagykövet tenné jobban, ha éppenséggel a saját háza táján söprögetne. Olyan ország képviseletében próbál ugyanis leckéztetni minket, amely országban bevett gyakorlat, hogy a nagyköveti kinevezéseket politikai alapon, pénzért osztogatják, jelesül annak függvényében, hogy az ilyen pozícióra pályázóknak mennyit ér meg ambíciójuk kielégítése. Bell asszonynak kétmillió dollárt ért, ennyi pénzzel támogatta Barack Obama 2012-es újraválasztási kampányát.
Leegyszerűsítve: megvásárolta a nagyköveti kinevezést. Nem a szakmai rátermettség döntött, hanem a pénzben is kifejezett lojalitás. Ez pedig, akárhogy forgatjuk a dolgot, a politikai korrupció egyik formája. Hamisan kong ez a Harang. :)

jobbegyenes.blog.hu/2015/10/31/amerika_harangja_es_a_korrupcio
@taga20: Helló öreg! Vágod már a mazdahatos centit? :)
@taga20:
Nem hinném, nem olvastad el minden szavát, ez egy undorító köcsög, ilyen a szókincse, takony meg ilyenek. Te ilyet soha nem írtál volna le, bár sok csúnyát te is leírtál.
Én is bírom a te retardált burádat, pláne ilyen sgl -ek után. Miért nem írja le a rendes nevét, miért szégyelli?
@Gábris szomszéd: haver várjál egy kicsit, me most az asszony vágja a hajam:))

de mingyá jövök.
@taga20: Atyaég és hogy fogsz utána kinézni? :)
@Gábris szomszéd:
Ha kopasz lesz, szakítok vele. fUJ.
@jaegtoer:

Komolyaaaaan?
Na neee!
Rögtön odahányt rám, én csak visszagyűrtem, aztán pár klaviváltás után leszartam.
Már nem is látom, beterítette a nagy barnaság.

Bár Ocsmány Vigyorral, ezzel a gazember hazug tolvajjal is megtehetném!

Tudjátok, hogy ő tartja a hazudozás világcsúcsát: 2012 januári EU-s parlamenti beszédében 5 perc alatt 7 vaskosat hazudott.
A lopás világcsúcsát nem tudom, de azért pár év alatt összellopott több mint 60 ingatlant, közte 4 nqgyértékű lakást, házat.

De Kuncze a hibás, 94 után belügyminiszterként nem számoltatta el a két lakáscsalását - 63 milla,- és a székházlopást.
OFF

Remélem ez a hír nem lesz igaz, mert ha igen, akkor nagyon nem lennék a pisisek helyében.

"Az Iszlám állam dzsihadista szervezet egyiptomi szárnya szombaton Twitter-üzenetben közölte, hogy katonái lőtték le a Sínai-félszigeten lezuhant orosz utasszállító repülőgépet. Egyelőre azonban még nem lehet biztosra venni az állításukat. A vizsgálatok adhatnak majd pontos választ a gép lezuhanásnak okára."

hvg.hu/vilag/20151031_Az_Iszlam_Allam_magara_vallalta_az_orosz

ON
Aki a blog témáját megpróbálja szétbacarintani, kivágom.
Hidegen hagy, miért teszi, amennyiben nem tetszik a blog adott témája, átfárad máshova!
Nem olyan komplikált dolog ez.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Kérésed parancs. :)

Soros György is a Jobbik támogatóinak táborába lépett?

youtu.be/ugkHDwZ0DNU

Ugye a Gyuri a poszt témájához tartozik?
@evasanyoca: és a romok helyén lett erkölcsi sivárság
@PeniValdes: általánosítva talán kissé túlzás, nem gondolod?
@evasanyoca: nem túlzás,utálom a múltba tekintő giccset
@Imola Helyesi: "Mondjad már egyes szdsz/eseknek hogyan lett egyszerre vagy 15 lakása? Voltak erről cikkek"

Kb. úgy, ahogy a Rogánnak folyton nővő, táguló lakása.:O
@Imola Helyesi: ebola tök kopasz lettem, még alul is letoltam a rőzsét:)))
'Ez viszont színtiszta, steril ellenforradalom."

Pozsgay Imre írása: 1956: „tépett szájú, hasított kormű, sok kis senki” forradalma…"

Biztosan ezért tüntették ki legutóbb.:O:O:O
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: akkor mostan megkérdezem, hogy mitől is fél a zseb-dúcse?
mert ez nem derült ki számomra...

azt értem, hogy faszántosan mindenki rugdossa(meg is érdemli!), de azért kivételesen a magnetikus tyúk és a vasszeg esete forog fenn a zellentengerkicsinél!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Egy éve, amikor egy projektzárásra kihívtak mentem. (a meós mindig is az utsó láncszem). Aztán visszajöttem. Azóta is úgy tartom a cuccom, hogy 1-1,5 órán belül elindulhassak a legszükségesebbekkel.
A nagyfiam egyelőre (még) itt van. A kisebbik is. De nem tudom meddig. Néha azt hiszem nagyobb baromság maradni, mint pénzzé tenni, amit lehet, és menni.
Pedig itt nem is bombáznak. Még.
Bár a kisnyilasok mér ébredeznek.
Tény:odakint sem volt kolbászból a kerítés, és sokat kellett dolgozni.
Amiről elfeledkeznek: egy Cambridge-i átlag.nyitó-bevándorlós állás nominálisan átszámolva havi 300e és félmilla közt van. Vásárlóerő-parításon nagyjából egy 100-150e ft-os fizunak felel meg.
Ez sokaknak sokk az első hónapokban.
Aztán mégis maradnak, és szép lassan rájönnek az ízére.
Mert annak is van vonzereje, ha a kerítés ugyan nincs kolbiból, de akkor, ha meg tudod csinálni, amit vállaltál, le se sz..ják pl. a korodat, sekszpíri vagy rigóutcai akcentusodat, amíg nem kell speckó képzettség, addig a papírodat, s azt is, hogy honnan a fenéből kerültél oda.
Viszont a megélhetéshez elég píz minden hónapban megérkezik, a vallást, pártállást megkérdezni a legnagyobb udvariatlanság, stb.
"Pozsgay azért volt buta, mert nem látta, hogy mindez csak azért van, hogy a piacainkat, a gazdaságot, ipart stb az idegen meg a hazai karvalytőke megszerezze. Szerintem ő hitt egy polgári berendezkedésben, és ez szép volt tőle, hogy mint mszmp/s eljutott ide.Műveltsége miatt esett rá a választás."

Hahaha!
Pozsgai meg a butaságból fakadó hite. Nanemá!

Pozsgai és a hozzá csapódot szocik/komcsik csak a hatalmat akarták, persze azzal, hogy majd az új elosztási rendet is ők határozzák meg. Innen kezdve a Gyurcsánynak mi róható fel azért, mert élt az Antal kormány által kialakított privatizációs lehetőségekkel?

Pozsgai és elvtársai ott baszták el a dolgot, hogy nem ismerték a hazai gazdaság igazi természetét. Nem mérték fel, hogy lerothadt, elavult technológiával nem lehet mit kezdeni, hitelből meg már a rendszerváltás előtt felvettek annyit, amennyit nem bírt a gazdaság kitermelni. Egyébént ez volt a hatalomváltás fő mozgatója is, és emiatt nem lett ővék a gazdasági hatalom. Egyetlen út maradt, pénzt becsalni az országba, de az meg csak úgy jött, a pénz fejébe annak gazdája megkapta a kívánt piaci részt. Ha így nem fogadják az akkori kormányok, akkor igen csak a béka segge alatt lennénk, bár most is hátrébb vagyunk mint a juh hátulja.

Orbán már akkor a "hatalomváltók" bábja volt, és düllesztheti a mellét, attól még most is az.
@GeoCracker:"Viszont a megélhetéshez elég píz minden hónapban megérkezik, a vallást, pártállást megkérdezni a legnagyobb udvariatlanság, stb."

csak kiegészíteném azzal, hogy a zsebedben sem vájkálnak, kutya se kérdezi mennyi a fizetésed, csak az elvégzett munka minősége számít, és rohadtul leszarják komcsi volt e a nagyapád.....kkk
@evasanyoca: "hogy a zsebedben sem vájkálnak, kutya se kérdezi mennyi a fizetésed,"

ki vájkál kinek a zsebében? ja, hogy egy közszolga aránytalan gazdagodását szóvá tesszük. vagy mire gondoltál?
@taga20: dehogy, mikor jutalmat kaptunk, az összeget sose mondta hangosan a főnök, duma után mindenki kitekeredett nyakkal próbálta a borítékról a másik pénzét leolvasni....mindig nagyon sokat röhögtem rajta.
@tristen2005: nem is kiabált, csak keménykedett:)

mi van töki, köt a beton, hogy itt feszítesz?:))))))
@evasanyoca: gondolom ez még az átkosban volt:)
romlott egy reccer volt, ez is mutatja!
@taga20:

Várom a vénasszonyok nyarát( evasanyóca)!:) Különben is szabadnapos vagyok halottak napján, meg kell ásni a sírom!:)
@taga20: hát nem mostanában, az biztos....kkk
@tristen2005: no tessék! a mai nap már lebanyáztak, most te levénasszonyozol, hát hol itt a hölgyeknek járó báj és kellem?...kkkkkkkkk
@taga20:
Hú, de csúf lehetsz, készülsz a hallo vénre?
@Imola Helyesi: én mindig aszt mondom a feleségemnek, hogy olyan virágot szagol, amilyet szakított:)

ja és megszépültem:)))
@Mariann19: vörös démon, ezt nem gondolhatod komolyan... (bajnai, gyurcsány, demján nem volt az establishment része, nem onnan jött a kezdőtőke)
@Gábris szomszéd:

Zsidó és keresztény beszélget.

A keresztény:
- Ti nem hiszitek el, hogy Jézus járt a vizen, azt meg elhiszitek, hogy a rabbitok megállitotta a Napot?
- Na ja! Mert az igaz!
@Gábris szomszéd:

Csak nem nekimennek végre az ISIS-nek is az Asszad-ellenzék helyett?
@taga20:

Más kertjében szagolgatott?:)
@tristen2005: haver, aszt várhatod, me má elrepült:)))
a sírodat meg a fagyhatár alá ássad, me a tököd le fog fagyni:)))
@Gábris szomszéd: bezony, bezony... a fostalicska a fostalicskát kedveli... de a másik legalább libázott meg mosott...
@Sir Bates dö Hól: mi lenne,ha egyszer szótfogadnál Bolinak és a blog témájához szólnál hozzá, ahelyett, hogy velem személyeskedsz??
@evasanyoca: no igen. Tőlem másfél hónap alatt senki nem kérdezte meg a napidíjat.
@tristen2005: magamról beszéltem agyas! kérj ki még egy kört, fizetem:)))
@s.g.l.:

Imola a Főnök védelmében bármire képes.
Lehet hogy a Főnök múltja nem éppen makulátlan, de Imolának ő az Isten. (sőt egyes vélekedések szerint a Főnök is így gondolja.) Gondold magad a helyzetükbe. Nem egyszerű.

Most személyes érdekből nem tesznek közzé közérdekű információkat, tényeket tagadnak el, hamisítanak meg, hogy szükség szerint akár a saját híveiket is megtévesztve és kijátszva meg tudják tartani a hatalmat, amely gazdagodásuk kizárólagos forrása. Nagy a tét.
És Imola is csak egy gyalogáldozat a sakktáblán.
Jaj, közben az empátiámtól rosszul lettem, úgyhogy most fel is függesztem a továbbiakat:)
@Imola Helyesi: a leggazdagabb magyar, Orbán.
és ehhez, csak közpénzt használt fel!
orbán vagyona, fordított arányban áll, a te eszeddel.
@s.g.l.: A lipót meg bezárt és a kiszabadult betegek itt kommentelgetnek ostobaságok ez ez kimaradt...
@jaegtoer: Még az a "mázli",hogy népességünk nem éri
el az 50-millát!!!
GONDOLD csak el mi lenne ITT!:)
@evasanyoca: drága Zsuzsika, hogy én személyeskednék magácskával?...
@GeoCracker:

mivel nem a mindennapi betevőre garasoskodnak, nem piszkálja a csőrüket a te pénzed.....más kultúra....kkk
@ornagy50: a polákok a 40millát verik, erre nyert a lengyel orbán. gondold el:))
@nincs_itt:

"akkor mostan megkérdezem, hogy mitől is fél a zseb-dúcse?"

Nem fél ő semmitől.

Weöres Sándor: Megy az úton

Megy az úton a katona.
Zúg a vihar, fúj a szél,
zúg-búg, fúj a szél,
a katona sose fél.

Mitől félne? Kezibe kard,
gonoszoknak odavág,
dirr-durr, odavág,
sose bántsák a hazát.
@ornagy50:

Nem véletlenül fektettek annyi energiát már a Kádár rendszerben sem a családtervezésbe, a 'születésszabályozásba'. Magyarország népessége az elmúlt időszakban megduplázódhatott volna. 20 millió ember ezen a zsebkendőnyi területen. Gondolod, hogy sokat lehetne parasztkodni most ott fenn, vagy bárhol? Nyilván nem, de ez már egy másik, sosem lesz világ:) Így legalább a nép önmagát írtja ki.
taga, milyen az új frizurád? Szakállad van vagy nincs, azt is lenyirta a nejed?
@kettős mérce:

Képzeld el, nemsokára a Merényi is bezár! Te is onnan szöktél?
@Imola Helyesi: nem vagyok én talibán, tök kodzsek vagyok, csak nekem van pár milliméter hajam:)))
taga, a bajuszodat is lenyírták?
@jaegtoer: Már többször megjegyeztem!!!
"Önfija vágta sebét"!!!:(
@DarthVader: Vicces kedvedben vagy. A pisisek nem Asszad ellenzéke? :)
@Imola Helyesi: nincs bajuszom, nem volt és nem lesz. a pörköltnek csak útba lenne:)))

ja és eszt vágod?

www.napiszar.hu/showPost/Tudtad_43
@Gábris szomszéd: ne tetesd a hülyét, az neked anélkül is megy:)
@taga20:
A pörkölt egészségtelen a WHO szerint.Akkor nem vagy helyes, ha nincs bajszod.
@Imola Helyesi: de van, nem láttad? székely bajusz:))
@taga20: Teteti a franc. Főleg, hogy tök egyszerű a képlet. Most már egyre több "ellenzéki" csoport kezd hajlani a tárgyalásra amiből megszülethet majd egy politikai kompromisszum. Aztán jöhet egy szabad választás, ahol a szír nép dönthet majd saját országának a vezetőiről.
Ennél demokratikusabbat el sem tudok képzelni.
Aki pedig továbbra is terroristáskodni akar, azt a pokol fenekére kell küldeni.

Kihagytam valamit? :)
@taga20:
Az túl hosszú volt.
Ne ijesztgess!
@Imola Helyesi: jó, igazad van, ez retró bajusz volt:))

ma má ez megy itthon a jobboldalon:))

www.napiszar.hu/Thumbnails/1608.w-800.h0.q100.jpg
@Gábris szomszéd: mekszikooooooooo:)))

nem nézed?
@Imola Helyesi: nyomjál, ne gizdáskogy :)))

hülye vagy ebola?
@Gábris szomszéd: az nevet, aki a végén nevet:))))))))))
@taga20: ne utánozzááá! japó taliga, nullás séró! vazze, még tezsvíreknek hisznek!
@Imola Helyesi: tuttam, csak szájkaratézol:))
@nincs_itt: ha előre szósz! bakker mingyá visszaragasztom:)))
remélem nem fogok csalódni a japókban!
@Sir Bates dö Hól:
Maga provanszi görényeket tart a ketrecébe, ez világosan láccik.
@taga20: Nem hiszem. :)

"A Mazda 6 viszont inkább olyan, mint fénykorukban az Alfa Romeók voltak: az veszi meg, aki több egyéniséget szeretne – és azt itt meg is kapja."

totalcar.hu/tesztek/2015/07/22/mazda_6_g165_revolution/
@DarthVader:
.
Én is tudok vízen járni.
Csak legyen mínusz tíz fok.
Utálom a hideget.
(sörben nem!)
@Gábris szomszéd: haver, tökre beégecc! én egy érdi paraszt vagyok, de van stílusom:)

alfa 156, vagy a 166 szerintem még ma is patent:))
@Imola Helyesi:

Milyen igazad van! Mi jogon szólok én bele a dolgaitokba?
@dr. jenőke (jenőke):
Mostantól egy hónapon keresztül kaphatsz Erdinger pakkot 2 ezer kettőért, hozzá faxa pohárral. Öcsán vagy Spár - valamelyik. Én má megyek holnap.
@Eszter jött: már elnézést, de miért ne lehetne véleményed, mint bárkinek itt, aki kommentel?
@Gábris szomszéd: én nem csináltam volna ilyen csúfságot, evvel az ipari remekművel:)

dzsudzsi volt? ő a nagymester:(
@Knósszosz: vasárnap zárva, inkább alugy tovább:)

ja nem, négykor vitisziszi!
@taga20: Állítólag egy Olasz úré az autó, aki Magyarországon él és szlovák rendszámú maga a Ferrari. :)
@Gábris szomszéd: kezdek lefagyni, me az ertéelen nézem balázst:))
Mekkora csend van a TF-csarnok leégése körül.
Vizsgálják a tűz okát?
Vagy már kiderült?
@Firmin: Az derült ki egyelőre, hogy egész "véletlen" épp ott akarják létrehozni a budapesti szuperkórházat. :)

hirtv.hu/ahirtvhirei/a-sportkorhaz-helyen-epulhet-fel-a-szuperkorhaz-1310932
.
@Mariann19:

2015. november 1. vasárnap, 44. hét
3°C
Névnap: Marianna => => boldog névnapot!
@dr. jenőke (jenőke): és akinek ma van a szülinapja, az le van szarva??????:))))
@taga20:
.
A születés intim dolog, így a napja is.
Elsősorban az anyára és a csemetéjére tartozik.
:))
@dr. jenőke (jenőke): és a fater, az le van szarva???:)))
@Imola Helyesi: Orbán azért retteg mert vissza kell adnia majd a lopott holmit. emlékezz még a lánya esküvőjét sem tudta lopás nélkül megrendezni. .....a lopott fáról nem is beszélve. Orbán csak a tolvajok fejedelme nem a magyarok miniszterelnöke. Igaz most sok a tolvaj az országban.
Nem valószínű, hogy retteg, a betegek nincsenek tudatában betegségük valódiságával és következményeivel. Rettegni mi retteghetünk, amíg tart a királysága...
Egy Lengyelorszagban is hosszabban elt Batthyany koros formaju diplomata fo radioadonkon fo es jeles riporterasszonnyal minap odaig jutottak, hogy Europanak eros kezre van szuksege es hat ezt ovi es gyoztes lengyel kebelbaratja teheti meg szovetsegben. Vagy szovetkezve?
@taga20:
"remélem nem fogok csalódni a japókban"

Nézd meg Alfonsot, csak úgy hasít!:-))
@huzzadneki shakespeare: és rossi yamahája? és milyen lábtechnikája van:)))
@taga20: Meg ugye a Williams és a McLaren is egy csomó sikertelen szériát tudhat magának az F1 VB címek történetében. :)
Aszad vezér is rettegett, és most Orbán hozza is a példát hogy úgy fogunk járni mint Szíria, ha nem felel meg a diktátor uralma.
Igaz ott 30-40 ezer embert kivégeztek aki ellenzéki volt, itt még csak adócsalás vádjával lecsukják.
@T.Jani: Azt tudod esetleg, hogy az Aszadnál fényévekkel despotikusabb szaudi diktatúra királyainak miért nem kell soha rettegnie az USÁ-tól, miközben a "jogállamuk" és a "demokráciájuk" utcahosszal ver le mindenkit a planétán?

www.atv.hu/kulfold/20151025-a-nemzetkozi-tiltakozas-ellenere-kivegzik-a-szaud-arabiai-fiatalt

24.hu/kulfold/2015/01/16/nyilvanosan-lefejeztek-egy-not-szaud-arabiaban/

www.atv.hu/kulfold/20151008-eskuvot-unneplo-nasznepre-dobtak-bombat-az-arab-koalicio-gepei
Nagyon lassan de felébred a bundesmutti is?

A német határ lezárásával fenyegetőzött Merkel a csúcstalálkozón

A vasárnap megjelenő hetilap beszámolója alapján - a szombaton előzetesen ismertetett részletek szerint - a német kancellár a tanácskozáson elmondta, hogy a határőrizetért felelős szövetségi rendőrség a bajor-osztrák határon uralkodó állapotokról azt a tájékoztatást adta neki, hogy "belefulladunk" a menekültáradatba.

http://vs.hu/kozelet/osszes/a-nemet-hatar-lezarasaval-fenyegetozott-merkel-egy-csucstalalkozon-1031#!s2
@Knósszosz: elszászi maximum, s nem görények, csahos kutyák:-)...
@Gábris szomszéd: csak lápi-magyarok, fostalicskák és csatolt részeik hasonlítgatják össze a különböző állagú bélsárt, gasztronómiai céllal...
"Összeesküdtek mind! - rikkantotta, majd fel is sorolta egyesével"

De 'xar lehet a milliárdokon ülve hallgatni a 'mexólaló hangokat a fejben..
Körben az ájultak bókoló seggeivel:)

('jabocsnem..seregeivel)

:)))

Hady Endre: Moslék-ország

Jött értem a fekete hajó,
Jött értem fekete vizen.
Álom-királyfit, vitt tova vitt
Moslék-országnak mentiben -
Fekete hajó, fekete vizen.

Moslék-ország, hajh, cudar ország,
Hajh, Hortobágy, zsír-szívű rém;
Hajh, Átok-város, Redves-ugar:
Piszok-hazám, mit kapaszkodsz belém?
Fekete vizeken jöttem én.
Orvosai szerint jól reagál a gyógyszereire a csuti orálmuzyik,csak ne volna ollan hüle hogy elfelejti bevenni őket.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Húzzál akkor vazze!! :DD Legalább még tovább gyengül a ballib ellenzémk itthon!
Csak szólok, németben is zárva vannak a boltok vasárnap! :DD
@nincs_itt:

Drezda?! Dehát ott nácik meg fasiszták élnek!! Multkor is tüntettek a migránsok ELLEN Drezdában!!

Ez hogy lehet?! Mégsem akar minden német több 100 ezer migránst befogadni?! Akkor nácik!
@nincs_itt:

Marad bizony. Dzsobbik nélkül. Németben meg megbukik az álkonzervatív, álkeresztény Merkel. :)) Akkor onnan is leléptek?
@jaegtoer:

Menjetek bazzeg, csak vissza ne nézzetek. Aki képes olyat leirni hogy "azzal teheted a legtöbbet ha mentek", az húzzon is innen el az ocsmány, szemét, aljas megjegyzésével! Na, ezért döglött meg a liberális politika Magyarországon szerencsére! Mert cinikusak, ostobák vagytok mint a főd! Menjetek, azt csüngjetek Merkel csőcsein!

Go GerMONEY!
@s.g.l.:

Főleg, hogy nem közpénzből ment a stadionra, hanem TA pénzből. Miért hazudsz?! Hazudozással nem fogtok Kormányt dönteni, se 2018-ban, se utána. Se Fletóval, Se Bajnaival, se senki mással. :)

Társasági Adó, nézz utána, azt utána közpénzezz!
@Mariann19:

Boldog névnapot!
(méghakibacnakis:)

www.youtube.com/watch?v=CI_-xFR7cDY
@ördöngös pepecselés: "Főleg, hogy nem közpénzből ment a stadionra, hanem TA pénzből."

végre, valaki leírja a valót!... gratula+10000000000000!!!!!

(muterod se prosti, csak pénzért bárki elviheti... )
@Wann Willany:

Szerintem inkább az a beteg, aki betegesen kűzd azért hogy eltávolítsák a demokratikusan megválasztott Kormányt!
@Knósszosz:

Ennyiért már veszek egy tálca Arany Fácánt, pohár meg van itthon! Ja hogy ez nem úrias, nyugatias német sör mint az erdringerr?! Kit érdekel?! De mivel magyar sör, ezért ezt biztosan a nácik meg a fasiszták isszák!
@Sir Bates dö Hól: DDD

Simán,csont nélkül beszopják,hogy stadion"zsék,'kvesztor,TAO,manyup,MNB-s capcarák,egyéb rablások stb.nem hiányoznak sehonnan!

'Főniaszondtaosztjóvanazúgy!!
@búvár kondér:

Jelenleg Orbán Viktor (igen, ez a rendes neve) olyan népszerű mint 2010 elején. Nem hinném hogy nagyon rettegne!! :)
@ördöngös pepecselés:

Az aranyfácán szlovák és kikéri magának!!
@gazoló:

Tényleg, az mszp-s Simon Gábor hogy van? Elszámolt már a lopott pénzzel? :)
@gazoló:

Az a Zlaty Bazant, olyat nem is iszok, de van magyar Arany Fácán is, és olcsó, és finom is!
@ördöngös pepecselés: anyád picsája ellenben szabad jószág... rá is mászott a kecske...
@ördöngös pepecselés: "Társasági Adó, nézz utána, azt utána közpénzezz!"

Minden adó közpénz. Az már más kérdés, hogy az "állam" fidesz képében nagy kegyesen megengedi, hogy aki a focit akarja támogatni, az ne a közös ksszába fizesse be, hanem egyből adja az aranylábú fijúknak. Még is másként hangzik, hogy az adózók önként adják, mint ha azt kéne modnani, hogy a befizetett adókból az állam adja nekik. No így hogyan fest a kérdés ördöngösen megpepecselve?
@ördöngös pepecselés: ja és a sört is a magyarok találták ki, a nyereg alatt hozták be, mikor idejöttünk, mint megélhetési migránsok:)

téged se az eszedért szeretnek otthon:)))
@ördöngös pepecselés: ha a kvasz itt lesz, szarban leszel, azt innod kell...
@ördöngös pepecselés:

Nem tisztem védeni sem őt sem a nyomorult egyedül bűnhődött(lóvét visszafizető) Zuschlágot sem,de...

Ismered a történetet a madárról aki a gyémánthegyhez feni a csőrét:)))

Na ha majd az elkopott,majd akkor közelíti meg az ellopott gempa az akkor elkótyavetyéltet a 'fidess által ellopottól!!!
@ördöngös pepecselés: látod, ez egy jó kérdés, valóban a sitten kéne töltenie minimum egy ötöst... várhegyivel, papcsákkal és a többiekkel együtt...
@gazoló: és az ilyen hulladékok a fityeszmaffia törzs szavazói! édesistenem, ennek a gyökérországnak má lőttek:(

na, ha má ilyen szép napunk van, ako sportoljunk:))

www.napiszar.hu/showPost/Szobabicikli_elado_P
@ördöngös pepecselés:

"_A Társasági Adó nem közpénz._"

És ezt ma, 2015. 11. 01. vasárnap kijelentette egy feltehetően magyar állampolgár.

Azannya!?
@ördöngös pepecselés:

"_Ennyiért már veszek egy tálca Arany Fácánt, pohár meg van itthon! [...] De mivel magyar sör, ..._"

Úgy van. Magyar. Éppen, mint a Johnny Walker, hogy a borovička-t ne is hozzam szóba.
@gazoló: haver, kösz. de berakom szó szerint ennek a selejtnek:)

arany fácán:

"Semmire sem szerettem volna azt mondani, hogy ihatatlan, pedig ez tényleg nagyon közel áll hozzá – a tíz sör közül messze a legrosszabb. A legszomorúbb benne, hogy mindezt a szlovákok teljesen vállalható ógyallai Zlatý Bažantja (vagyis szó szerint lefordítva Arany Fácánja) nyomán próbálják meg idehaza eladni. Az sincs a világ élvonalában, de legalább megbízható, vállalható kommersz sör – a magyar utánérzése pedig gyenge, sápadtsárga lé."

"A habja összeesik egy pillanat alatt, az íze olyan, mintha összeöntögették volna az összes döglött maradékot a gyárban. Az utóízében nincsenek jelen a hagyományos értékek, inkább gyomos, zöld aroma jelenik meg. Miután kiöntöttük, a pohárnak kifejezetten állott szaga maradt."

nagyjából ilyen az orbángeci féle magyarország, és jön ez a pokolfajzat pepecs és vedeli, és még büszke is!

má nevetni sincs kedvem:)))
@taga20:

Eszter remélem szervezi már az ógyallai '''gyárlátogatást!!
@gazoló: még a végén én is elkezdek binyiglizni:)

van, és megolajoznám az életét, illetve a gépét:))

azé vannak profik is:)))

www.napiszar.hu/Thumbnails/12546.w-800.h0.q100.jpg
@gazoló: én is remélem, me eddig csak a csíki sörgyárban voltam:)
@taga20:

Tegnap is kiszöktünk brigával (kemencevölgyön keresztül)egy határmenti kisvendéglőbe stb.!!
Amíg az itthoni lehúzós,sóher,üres helyek mellett haladtunk el szembetűnő volt az ottani pezsgés,teli éttermek,a sok magyar'kivándorló:))

Na és a ser:)))
@ördöngös pepecselés:
"A Társasági Adó nem közpénz."
Hogyne lenne az!
A kormányod általi 56 adó egyike.
Már annyira elvakult vagy, hogy már az evidenciákat sem látod.
@gazoló: "(kemencevölgyön keresztül)" diósjenő és kemence közti útról beszélsz?

me az tényleg fajint, mikor kilóhússzal végig mész rajta motorral, és utána a godóvár panzióban vagy a kőrózsában legurítasz egy kori zlátyibázsántot:))
@jaegtoer: nem már. az ilyennek a finnlandia felcsúti utánzata, a kerítésszaggató finglandia a mannája.
@ördöngös pepecselés: Simon Gábor az ügyészség szerint nem lopott! ....viszont az Orbán vő falopási ügyében tudtommal nem nyomozott! ( tudod azzal a traktorral lopták a fát amin az ifjú pár fotózkodott ...legalább is a felvételek szerint!)
nu, egy svalbárdi népdal vigasztalásul, ámokfutás ellen:

www.youtube.com/watch?v=SSRVtlTwFs8
@GeoCracker: :-( Sajna igazad van, még ha csak június óta is. :-) Paks2 óta csak a vak nem látja. :-( A hívek pedig sajna vakok. :-( Pegig ha egyszer kinyílik a csipájuk, akkor joggal retteghet moszkoVitya.

Azon azért érdemes lehet elfilózni, hogy az oroszok "túl kedves vezetője" mennyire lehet független?
@taga20: D

Ha meglátlak arra "kilóhússzal őzeket riogatni beakasztok a küllőid közé:))
@hacsaturján:

:)
Mi "folyik ott északon,hogy délre migráltál?
@gazoló: sajna eladtam, úgy hogy nem fogsz arra motorral látni. bár a haveromnak van egy honda XX-e, lehet hogy köcsön kérem:)

múltkor is odaadta:))
@rdos: Eddig minden diktátort megdöntöttek.
Némelyikből sorfa-díszt is képeztek.
NORBIIIIIIIIII! GOOOOOOOOOOOOO!!:))
@GeoCracker: mindig van ellenpélda: kim ir szen, simán megkrepált.
@GeoCracker: 6.Lenin, Sztálin, Frankó, Brezsnyev, Csernyenkó, Andropov csak a környékünkön és nem túl régről szemelgetve kapásból jutott az eszembe. Bár igazad lenne, de nekem nem tűnik "természeti törvénynek".
@rdos: @parti_giano:

jogos :-(
a diktátor és diktatúra nem ugyanaz.

elnézést, elhamarkodtam
@Gábris szomszéd: @ördöngös pepecselés:

Társasági Adó, még a nevében is benne: ADÓ!
Minden adó közpénz!
Ha pedig ezt juttatják egyes delikvensekenek, akkor úgy működik, mintha közpénzt juttatnánk a kedvezményezettnek.
Ha valaki ennyire hülye valamihez, jobb ha kussol, mert nem csak magát hanem a politikai rokonságát is égeti!

Az hogy a székháztolvaj olyan hülye, - vagy akkora gazember, - hogy azt hazudja nyilvánosan, hogy a TAO nem közpénz, az egyszerűen szégyen és magát OV-t minősíti: ehhez is hülye!

A másik oldala az egésznek: EU csak úgy hagyta jóvá, ha nem profi sport támogatására megy.

Nos ebben is csalnak, 80%-a legalább arra megy!
Eu megunja egyszer oltári büntetés lesz a vége esteleg 100 mrd nagyságrend ami már az ÁH -t is érintI!
@s.g.l.:

Ideidézem mégegyszer, szégyenkezzen az aki ekkora ökörséget leír és ráadásul a másikat hazugozza.

"
"Főleg, hogy nem közpénzből ment a stadionra, hanem TA pénzből. Miért hazudsz?! Hazudozással nem fogtok Kormányt dönteni, se 2018-ban, se utána. Se Fletóval, Se Bajnaival, se senki mással. :)

Társasági Adó, nézz utána, azt utána közpénzezz! ""

Azért ilyen mértékű agyhalalá már ecetes-sósavas agymosás után szokott bekövetkezni.
Orvos már nem segít, csak fejátültetés.
@GeoCracker: Ugyan miért szabadkozol? Csak az nem hibázik aki nem csinál semmit. :-) Persze ebből nem következik hogy törvényszerű az "Orbán kor" és "Orbán ház". :-( Illetve reménykedjünk.
@ördöngös pepecselés: a zlaty bazantra mersz gondolni? ááá értem, csak elorozták a trianonnal együtt, pedig az is milyen szép ős-szittya város volt!
@gazoló:

Nem rajongok a fácánért, de bármikor elkísérem s csapatot Gyallára.
@ördöngös pepecselés: tudod szerénytelenségem nem azé' van németbe'! a zseb-dúcsétól IS okádhatnékom van, elődeitől nem kevésbé volt! a hozzád hasonlóakat sajnos nem lehet rendszertanilag besorolni.

azé' vagyok németbe', mert itten tudnak olyan munkát és mellé díjazást adni, amiért tanultam. tudod, nehéz ezt a hozzád hasonlóaknak felfogni, de azért gondolkodj el azon, hogy sok százezer magyarországon született - de lehet, hogy több - miért is választja a külföldet? a fiatalok is csak addig járnak vissza, amíg a szüleik élnek, haverok meg túró rudi nem jáccik...
@ördöngös pepecselés: látom azért a tájékozódás SEM az erősséged, no most egy kis kisegítő - ahonnan kimaradtál - PEGIDA nácik? AfD nácik? esetleg NPD? vagy bayernpartei?

dresden pedig csodaszép lett, volt is! nem tehetsz róla, hogy haragszol a németekre, meg az egész világra, mert a tuggyukkik, meg gyíkemberek stb... csak ne feledd, ha valóban a tuggyukkik irányítják a világot, akkor tényleg valamiben sokkal jobbak mint a többi 7 milliárd!
@ördöngös pepecselés: itt egy rekesz 20 féllitere üveg, Fraziskaner Weißbier, mostan 11 euró felfelé kerekítve, a rekesz az üvegekkel 3,10 a betétdíj.
ez azt jelenti, hogy durván 55 cent egy üveg, betéttel együtt is 63! azaz 170 forint 1 üveg...
de ha nagyon drágát akarsz inni, akkor is 231 forint a legdrágább, szerintem ekkora szegénységbe ne kívánkozz!
@Mariann19: még tartozom egy válasszal! már készül!
@Gábris szomszéd: eleve baromság a kép! ogv meg a annanásztos séró nem sakkozhatnak!
@Eszter jött:

Kösz csak vicc volt,de morgós leszek,ha valaki söroszágtokat 'bántsa:)
Tényleg,mikor indulunk?
@nincs_itt: haver, fosod a szót. mi van beszart a hondád, mint alonsonak?:))
@taga20: kijazaz alonso? alfonsot ismertem...

ja, most sétáltattam meg a kicsikét, harapós hangulatában volt, mint rendesen... tiltásig toltam, a zasszony meg ideges vót, hogy vénségemre teljesen meghüjülök!
@taga20: na mi van kopasz? már irigykecc?? majd jön neked is az AUTÓ végre, osztán lehecc nagy arcz végre, mert azért egy rönyóval érthető, hogy csak éccaka mellékutakon mertél feszíteni!
@gazoló:

Csehország a sörország. Múltkor Břeclavban ittam olyan vágott sört, hogy majdnem sírva fakadtam gyönyörūségemben.
@ördöngös pepecselés:

"_Menjetek bazzeg, csak vissza ne nézzetek. Aki képes olyat leirni hogy "azzal teheted a legtöbbet ha mentek", az húzzon is innen el az ocsmány, szemét, aljas megjegyzésével! Na, ezért döglött meg a liberális politika Magyarországon szerencsére! Mert cinikusak, ostobák vagytok mint a főd! Menjetek, azt csüngjetek Merkel csőcsein!_"

Hiába háborogsz. A lábbal szavazás is szavazás, ezért nehezítik gazdáid a Lajtán túlra szakadtak voksolását.
Üröm az örömmámorban, hogy a semjén magyarok számára megkönnyített választás is csak azt a célt szolgálja, hogy háborítatlanul és gátlástalanul manipulálhassák a választási eredmények végeredményét hatalmuk megtartása érdekében, amely szabad rablásuk egyetlen záloga, ha nem számítjuk a hozzád hasonlók csukott szemű támogatását.
Mert azért erősen lezárt szemhéjak és egészen kicsire összehajtogatott kivasalt agyak kellenek ahhoz, -amelyeknek meg lehet magyarázni-, hogy az adók és az adók módjára behajtott, az állami költségvetés bevételi oldalát növelő tételek nem számítanak közpénznek, bár annyiban igazad van, hogy tényleg nem közpénzként kezelik, hanem saját bevételi forrásaiknak tekintik és akként is kezelik.

Merkel melleinek szóba hozását meg tudom érteni, mert akik a fideszfasz csüggők-függők orbánnak rendületlenül, azoktól mást nemigen lehet várni, már ez is felturbózott szellemi tüneményként értékelhető teljesítmény.

Jó egészséget, jó nyalakodást és kitartó szívást a szebb jelenben.
@ördöngös pepecselés:

"_Jelenleg Orbán Viktor (igen, ez a rendes neve) olyan népszerű mint 2010 elején._"

Ezért lehet annyira népszerű, mert még a 'rendes' nevét sem tudjátok.
Imádottatok rendes (teljes) neve: Orbán Viktor Mihály.
@dr. jenőke (jenőke):
Jenőkém!
Nagyon megható, hogy felköszöntöttél Mariann névnapon, de kilógok a sorból, mert nem főnévnapon tartom.
Augusztus 19-én.
Ugye majd nem felejted el?
@gazoló:
Nagyon aranyos vagy, de augusztus 19-én lesz a napja az én névnapomnak.
Majd várom a jókívánságodat, a mait elteszem emlékbe.
Ma nem néztem vendégség miatt a Fradit.
Mi volt?
@nincs_itt:
"Még tartozom egy válasszal."
Mindketten kölcsönösen késésben vagyunk, de mindíg létrejön a nagy szülemény.
Érdeklődéssel várom a válaszodat, mint mindíg.
@gazoló: én meg aszt hittem, hogy a szigorúan ellenőrzött vonatok, bélyegzős jelenetét nyomatod:)

amilyen kanos binyiglis vagy:)))
@Mariann19: én soha nem értettem, hogy egy-két csöves névnap, mé van egy évben öccör:))
@Sir Bates dö Hól:
"Ezt nem gondolhatod komolyan.."
Bajnainak, Gyurcsánynak, Demjánnak vagyonosodásuk kezdetén nem volt olyan politikai szerepvállalásuk és hatalmuk, amelyekkel erőszakosan pozicionálhatták volna magukat akkortájt.
Kapcsolati tőkéjük, az igen, de azt én is leírtam a kommentemben.
@parti_giano:
"Tudod, kiknek nem közpénz a tao? A tahóknak. "
Mindíg leveszel a lábamról az ifjonti, vásott humoroddal.
Milyen jól ötvöztél, mert megállapításod egyben üzenet
annak, aki nem tudja, hogy mi a közpénz.
Jó vagy!
@taga20:
Azért van öccör egy-egy névnap, hogy inkább többször köszöntsd fel az érdekeltet, mint egyszer sem. Pl. te néha kicsit lökött vagy, neked ez különösen kedvez, mert az ötből egyet csak eltrafálsz.
Na, csak játszásiból ugratlak, tudod...
@taga20: Tagóca!Eddig ha valakitől "válasz"érkezett
egy sárga csík takarta az "ornagy 50-et.Nu ez két
napja megszünt.Én csináltam valami baromságot???
Vagy....?
@Gábris szomszéd: néha, néha belenéztem. ki az a göndörhajú zsűri tag?

gondolom valami überceleb lehet, talán kiszeltünci új pasija:)))
@Sir Bates dö Hól:
Kölcsönös a szimpátia, csak nem merem jobban körül írni, nehogy csorba essen a női méltóságomon.
@gazoló:

Ez most mélyen êrintett.))
@ornagy50: nem haver! én is ezt kérdezem magamtól, má mindent beállítottam, de a sárga kurvára nem jött vissza.

szerintem a mosoni csáknorisz csinálhatott valamit:))
@ornagy50: ja, kérdeznék valamit, most hogy hozzám szóltál, me volt egy olyan érzésem kábé egy hónapja, hogy pikkelsz rám.

bakker, aszt elfelejtettem, hogy mit akartam kérdezni, de esztit nem kell megvédened mindig, me eléggé fel van vágva a nyelve:)

seperc alatt kioszt:)))
@Mariann19: te leszel az utolsó, akit elküldök a pébe!

ahogy az illetékes evtárs mondta, értem a humort, de....:))

ezek a pontok, most olyan sír_osak voltak:)))
@taga20:
"Ezek a pontok olyan sír osak voltak."
Akkor nem értetted a jelentését.
A pontok titokzatosak voltak, csak te értheted és én.
@gazoló:
Gratula az FTC-nek.
Azért a tegnapi Hypo sem volt kutya.
Nem kellett hypo a sápadáshoz, nem gondoltam volna ekkora gólkülönbséget.
@taga20: Nincs "PIKK"!!!
Te tudod a legjobban,hogy ha gondom van bármilyen
"normális emberrel"))megszólalok.
@ornagy50:
Nekem sincs sárga csík.
Viszont vannak hivatlan királykékek.
@ornagy50: vettem az adást haver, de azé kóstolgathatom esztit, remélem:)))
@ornagy50: úgy nyomjuk, mint két izises:))
@Sir Bates dö Hól: Két lábon járó szerencsétlenség!!!
@evasanyoca:

Ez már nagyon komoly Orbán fóbia! Kezeltessétek magatokat, azt javaslom. Meg törödjetek bele hogy attól még hogy a liberális politikának vége Magyarországon, az emberek élnek és virulnak, az ország is meg van és meg is lesz, és külföldre is bármikor el lehet menni.
@Eszter jött:

Horthyt maximum a komcsik szidják, akik mára átvedlettek liberálisba. Sok különbség nincs a komcsik meg a libsik között, egy kutya a 2 brigád!
@ördöngös pepecselés: te átok fajzat, a főnököd is libsi volt. szarjál sült!
@Eszter jött:

"nyilvánvaló disznóság"

Ezt maximum az ellenzék szajkózza, attól még nem lesz igaz :)

Szóval a disznóságot mi Fideszesek nem tűrjük ám el, csak nem hisszük el az ellenzéki megmondóknak amit a Kormányról mondanak. Nem mindegy!
OFF

Gondolom ugyan, hogy egy szerdai cikk vasárnap este sokakat nem érdekel, de a keveseknek azért felhívnám rá a figyelmét.

"Múlt héten került nyilvánosságra az Emmi törvénytervezete, amely 2017 januárjától hároméves kor fölött minden három évnél idősebb gyereket kötelező jelleggel az állami óvodai ellátó rendszerbe terelne. A tervezetben egész pontosan ez úgy szerepel, hogy „megszüntetésre kerül az a lehetőség, hogy a kötelező óvodába járási kötelezettségnek ötéves korig családi napköziben is eleget lehet tenni.”
Eddig ugyanis a szülők megtehették, hogy úgynevezett családi napközikbe (csana) írassák be az óvodaköteles korú gyereküket, miután az eddigi szabályozás csak annyit írt elő, hogy hároméves korú gyermekeknek kötelező napi 4 órában óvodai nevelésben részt venniük. A jelenleg hatályos szabályozás azért adott (átmeneti) egérutat a családi napköziknek, mert a magyar óvodák, hasonlóan a bölcsődékhez, komoly férőhelyhiánnyal küzdenek. Vagyis azért járhattak óvodaköteles gyerekek családi napközikbe, mert az állami óvodákba nem fértek be.
A törvénytervezet a családi napköziket ellehetetlenítő döntést gyakorlatilag azzal indokolja, hogy az óvodásoknak az óvodában a helye. Az érvelés azért is furcsa, mert szakmailag semmi támasztja alá a bölcsődések és óvodások (a családi napköziben vegyes csoportok vannak) ilyen szigorú szétválasztását, sőt az általunk megkérdezett napközis gondozók egybehangzóan azt mondták, hogy a kisebbeknek még hasznos is, ha idősebb gyerekekkel találkoznak nap mint nap. A családi napközikben maximum hétfős csoportok vannak két gondozóval, vagyis sokkal több figyelem jut egy-egy gyerekre, mint egy „rendes” oviban, ahol a KSH adatai szerint egy felnőttre átlagosan 10 gyerek jut."

FORRÁS (bővebben):
hvg.hu/itthon/20151028_Mindenki_bepanikolt_a_torvenytervezet_mia

Annyiban kommentálom csak a cikket, hogy kezd rémisztő mértéket ölteni az állam helyfoglalása mindennapi életben és a privát szférában anélkül, hogy az elfoglalt helyen helyt tudna állni, képes lenne biztosítani a szükséges fenntartási vagy üzemeltetési feltételeket és az előrelépést jelentene az érintettek életminőségében.

Mégis azt tanácsolom mindenkinek sunyja le a fejét, abból baj nem lehet, és ha véletlenül bárki szervezne is egy spontán demonstrációt -még ha arra volna is dolga- kerülje el, minek a macera.
Már nem elég a gyerekek gondolkozásának iskolai lerohasztása, és bérmunkássá nevelése és korlátozása, most már óvodás korban egységesen a teljes népesség körében el kell kezdeni a fidesz-kompatibilis nevelést.

Ez egy kemény program ugyanis. Kezdődött a felsőoktatás lezüllesztésével és korlátozásával, aminek ékes példája, hogy a keleti nyitás apostolának traktor design-es sajátlábonálló leánya kelet helyett, - s mivel itthon sem talált elégséges színvonalú intézményt- a multi intézményességet megtestesítő kies Svájcban talált magának megfelelő képzési intézményt.
Meg van csavarva? Meg. Tovább megyek, kíváncsi vagyok, ha a sajátlábú megellik, vajon milyen akolba viszik a friss jövevényt.

lábjegyzet:
[Pokorni Zoltán és szakmaisága és gerince, továbbá harcos kiállása elvi-szakmai alapon -nem mintha sokat számítana- mindenesetre éppen akkora rakás szar, mint az összes többié.
Tovább megyek, éppen olyan megalkuvó szar, mint az apja, és akkor elmondható, hogyan válik komcsi rohadék ivadékból fideszes szalonna.
De esetleg felmerülhet olyan dilemma is, hogy rendes, becsületes kádár kori embereknek hogyan lettek ennyire gané ivadékai?
Hogyan kurvul el az ember, avagy hogyan képződik s vastagodik a fideszes szalonna?]
@ornagy50: nem igazán... csupán ezt hozhatta otthonról...
@PeniValdes:
Méhely Lajos esete..
Peni, "picit" későn, bocs, de ezért imádom a gyíkot, sok okos, művelt ember, megfogtál:-)
Megnéztem. Ja, a zoológusé főleg:-))
@CsekklisztNo.10Reloaded:
"ezért imádom a gyíkot, sok okos, művelt ember, "

most magamra ismertem, és elpirultam:))))))))))))))
@jaegtoer:
Pokornitól 2 éve kaptunk hivatalos levelet, amikor csekkliszt junior oviérett lett. Szípen meg volt írva vagyon, hogy mily úton kell jelentkezünk a kerületi gyerekbedaráló rendszerbe.... (10 sor). Aztán fura mód a levél végen 20 sorban volt egy hivatkozás arra, hogy a modern pedagógia NEM tanácsolja, hogy 3 éves gyerekeket óvodai közösségbe vigyenek, ki szakítsanak a szerető családi körből, stb.
Nem akartam hinni a szememnek, hogy a polimester kvázi közli, hogy nincs elég férőhely, maradjon junior inkább otthon.
A többi már legenda.....
@ornagy50:

"_Két lábon járó szerencsétlenség!!! _"

R.A. egyelőre inkább két lábon járó szerencsejátéknak tűnik, mint szerencsétlenségnek. Ez utóbbi még csak ezután jön. Bello is mekkora ász volt.
A rulettasztal, rulettkerék, rulettgolyó rafinált relációkban és időközben ad meglepő működési eredményt.
@taga20:
Jóvanna, neked még ráadásul gerinced is van, de nincs ma több nyalóka:-))))))))))
@ördöngös pepecselés:

Minap èrtekezett jég az devolúció revolúciójáról.
Vajon miért jutott pont most az eszembe??!!
@CsekklisztNo.10Reloaded: pedig kezdtem benedvesedni:)

efegyet nézed? gondolom elenprosztnak drukkolsz:))
@taga20:
Lol:-) ...va jó
Huzogatja a csajok haját! Teljesen normális kiscsávó:-)
@CsekklisztNo.10Reloaded: ha meg felnő, ako meg húzogatja a csajokat:))

rosszi vagy lorenzo? vajjá szint!:)))
@taga20:
Dehogy nézek F1-et tök lassú a tv-ben:-)) van valami orosz csávó, annak drukkolok! :-)) Az troll vagy komoly?
@CsekklisztNo.10Reloaded: ha te a ruszkinak szurkolsz, ako te vagy a troll!

a végén még paks kettőért fogsz békemenetet szervezni:)))
@jaegtoer:" De esetleg felmerülhet olyan dilemma is, hogy rendes, becsületes kádár kori embereknek hogyan lettek ennyire gané ivadékai?"...
talán egy verziónak megfelel, bár rengeteg a lehetőség, hogy megunták a becsületes nyomorgást és a könnyebb utat választva nem emigráltak, hanem beálltak a seggnyalók táborába, s ki mekkora hévvel tudott segget nyalni került egyre feljebb a ranglétrán, míg a becsület kidisszidált....persze maradtak becsületes emberek itthon is, szülőföld, hazaszeretet, apám sírja, nem adom, amit már megszereztem, stb. címszó alatt, de ők vannak kevesebben és szervezetlen politikai magányban...tulajdonképpen azt is megkérdezhetjük, történelmileg honnan származnak, milyen becsületes magyar emberektől a Rákosi pajtásnak minden fingjára állva, eufórikusan tapsoló nyaloncok?
@ördöngös pepecselés:

"A Horthyt maximum a komcsik szidják, akik mára átvedlettek liberálisba."

Megsérült a pajzsgenerátorod?? Kommunista + metamorfózis = Fidesznyik.
@evasanyoca: remélem azé ma este nem fogtok karatézni, me aszt má a vinszenten is láttuk. jó volt, szép volt:)
@CsekklisztNo.10Reloaded: kislány koromban lángvörös derékig érő hajfonatom volt, onnan tudtam, hogy Misi szerelmes belém, hogy huzogatta a hajam, és tövig belemártotta az iskolapad közepén elhelyezett tintatartóba.......kkk
@huzzadneki shakespeare: szerintem zárlatos lett a flukszuskondenzátora, meg teccik neki a numeruszklauzusz:(
@taga20: nekem semmi szándékom nincs a karatéra, csak egy teoriám volt jaegtoer gondolatsorára, ami teoriával reményeim szerint ő is egyetért....a mérkőzésnek pedig mi magunk vetettünk véget, teljes egyetértésben.
@evasanyoca: és idegenben lőtt góllal, te nyerted a döntetlent:)))
@Sir Bates dö Hól:

Jó a blog! :-) Az ilyen "ajánlókat" szinte mindig elolvasom, mert érdemes.
@taga20:

"_remélem azé ma este nem fogtok karatézni,_"

Hülye vagy? Vasárnap van, ez meg pihenőnap.
@Sir Bates dö Hól:

Ezt negyedévenként kérjük belinkelni.
Ismétlés a tudás misszionárius póza.
@jaegtoer: a hülye klerikálisoknak, azoknak igen. én ma is festettem:)))
@taga20:
Mindig az esélytelennek drukkolok.

Most sem hiszem el, hogy P2-t komolyan megépítik, remelem egy nap bemondják, csak vicc az egész.
@evasanyoca:
Hatalmas:-)))))
Meghallgatnám Misit is, szerintem erre ő is emlékszik:-)
@evasanyoca: a 102.-ik? kapásból letagadhatnál egy félévet, annyira friss vagy:)))))))

isten éltessen sokáig!!!!!!!!!!
@taga20: most nézem, hogy az ik kurvára nem kell oda:)
@CsekklisztNo.10Reloaded: ez egy romantikus történet, évtized multán találkoztunk, ő volt az első szerelmem, lezuhant 49-ben egy repülőgéppel...:((
@evasanyoca:

Elnézést, ezt nem tudtam, hogy mára esett a 'Csapás Napja' azt hittem, ez kizárólag egy vidám halottak napja:)
@taga20: valóban nem a 20-ik, inkább a négyszerese....kkkkkkk
....de sokat olvastam egész életemben és tanultam...most már nem olyan jó a szemem.
@taga20:

" _most nézem, hogy az ik kurvára nem kell oda:) _"

És ha úgy vennéd hogy a "102." rejtjeles ikes ige? Nem is tudtad? Pedig mennyi minden lehetséges!?
@jaegtoer: a családom is ezt szokta mondogatni, ti valamit tudhattok...:))
@taga20: köszönöm szépen, kedves vagy tagabébi!
@taga20:

Karnisról áttértél a festésre? Vasárnap?! Úgy kell neked, te ateista!
@jaegtoer: nem bakker. lécci ragozd végig:))
@jaegtoer: én rom.katolikus vagyok, és nálunk a november 1. az mindenszentek napja, nov.2. a halottak napja. azt hiszem...
@jaegtoer: :)) szerintem az ördögben még senki se csalódott:)

egyenes arc:)))
@evasanyoca:
Ha nem érted félre ettől szép az élet: keserédes:-)
Semmi másért nem vagyunk, csak hogy a kis Misiknek és kis vörös hosszuhajúaknak gyönyörű gyerekkoruk legyen. A többi rajtuk áll.
@evasanyoca: aszt hiszed, hogy rom.kat. vagy!

lehet hogy észre se vetted és te vagy lézerdzsoni nagyanyja:))))))))))))
@CsekklisztNo.10Reloaded: ezt annyira szépen mondtad, hogy elpityeregtem magam....én is ezért akartam mindig árvaházban tanítani, hogy minél több kisgyereknek legyen szebb a kiskora.
@taga20: ha ez igaz lett volna, már kölyök korában elásom a diófám alá....kkk
@taga20:
Ne legyél kirekesztőőő, jóóó!!!!
Ui
:-)) szép kis cica:-)))
@evasanyoca:
Ezt MOST hagyjuk abba, komolyan!
Én már a történet miatt is, meg ahogy elmesélted már szívembe zártalak.
@CsekklisztNo.10Reloaded: te bevetted eszt? 1849-ben még nem is volt repülő:)))
@CsekklisztNo.10Reloaded: a szimpátia kölcsönös...érdekes ez a kommentelés, az ember olvasgat , aztán irogatni kezd, aztán már olyan érzése van, mintha együtt sörözgetne a haverjaival.....sosincs egyedül.
@taga20: l949-ben már volt te golyhó!
@taga20:
Te, te! Te figyellek, te göcci vagy!
@taga20:
:-))
Koszi szép!! Senki se mossa le rólam, hogy én és a zállatok...
@evasanyoca:
:-)) Szerintem tök mindegy, hogy mit ír Fab, mi a poszt, itt van 30 jó arc (mínusz taga:/)), ha azok beindulnak, itt kő kövön nem marad, annyira okos es szórakoztató egy bagázs vagytok.
Maradjatok igy:-))
@CsekklisztNo.10Reloaded: haver, nem kéne neked a bambinot altatnod és nem itt gizdáskodni?:)))
@taga20:
Gazad van! Loptam pár percet, míg mesét néz, megyek fürdetni!
Mi vagy te bazzeg, van itthon házisárkány!!-))
@CsekklisztNo.10Reloaded: "maradjunk" inkább, hiszen te is törzsgárdaként beletartozol..kkk
@taga20:
Hálisten, nem kell:-))
Azért várom már az új filmjét. Sose értettem egyiket sem, de ez nem is zavar.
@evasanyoca:
Köszönöm. Már nagyon kevés az időm behüjülni ide, de mindig követlek titeket.
@evasanyoca:

Minden egyes nap halottak napja, mert a jövőből vész el minden nap valami. Az csak véletlen hogy november 1. van.
@jaegtoer: döbbenetes, hogy mennyire nem érzik, hol a határ... ez lesz a vesztük (a fidesz-kompatibilis oktatás eredményeinek gyümölcsét nem ők szüretelik már)...
@Gábris szomszéd: számomra a november nem a halottak hónapja, hanem a legcsodálatosabb hónap, ami létezhez a földön, ekkor született az én édes fiam.
@jaegtoer: te mindig elgondolkodtatsz engem.
@evasanyoca: novembernél nincs csövesebb hónap, semmire sem jó. kurva köd, hideg, és sötétség.

ja és még fát is ültethetek:)
nem tudom elképzelni, hogy Erdogán nem csalta el a választásokat, hatalmi pozícióból "meglepetés" győzelem. Na elmegy a ....
há' mondom disz iz dö bigining ovö bjutifull frendsip...
@jaegtoer:
Nem lenne jobb, ha minden nap az élők napja lenne?
HA van lélek, (szerintem igen) akkor hogy jon ki a matek, hogy egyre többen vagyunk a világon? Honnan jön az a sok új lélek?
@taga20:
Hétvégén anyósnál málnát szedtem, csövike! Na jó, kicsit cavanyúú vót!!
@CsekklisztNo.10Reloaded: november elsején málnát!
ménem mingyá banánt?:)))
@evasanyoca: évike drága, tegnap aszt teccet mondani, hogy nem a szíve csücske, ako most mire föl?
@taga20: elnézésedet kérem, neked címeztem a dalt, csak lehagytam a neved..bocs...kk
@taga20: mert azt hittem, hogy a tiedé és kedveskedni akartam neked vele...nem sikerült?:(((
@taga20:
Lesz itt az is, te unokáid meg már feketék lesznek, semmi kétség!:-))
@CsekklisztNo.10Reloaded: a természet egyensúlyban tartja önmagát, minden másodpercben meghal valaki, és születik valaki a világon....ez így tökéletes.....szerintem..kkk
@evasanyoca: Arról nem is beszélve, hogy a halál csak az élet kapuja.

barsitelekmm.blogspot.hu/2015/11/mindenszentek.html?m=1
@evasanyoca:
De nem jön ki a matek. A népesség ecponenciálisan nő, de mondjuk, hogy csak simán egyre többen születnek (testben). Honnan jönnek az új lelkek, ha többen születnek, mint ahányan meghalnak?
@CsekklisztNo.10Reloaded: haver, mi bajod van neked a pinkfugával?:))
@CsekklisztNo.10Reloaded: nem merek válaszolni, mert kinevetnek
@Gábris szomszéd: így van, de rossz a linked gabcsi
@Gábris szomszéd:
Gábris, ha kiderül, hogy spirituális úton jársz, komolyan megkövetlek:-))
@evasanyoca:
Lécci!! Csak ketten vagyunk:-)
Nekem hujebb válaszom van rá, tuti
@CsekklisztNo.10Reloaded: még ne siesd el, de jó úton jár a kisöreg, csak még tévelyeg rajta....kkk
@CsekklisztNo.10Reloaded: az segít a számolásban, ha megkérdezem, mitől vagy te olyan biztos, hogy csak a Földön van értelmes élet?
@ördöngös pepecselés:
Azt már világosan látjuk, hogy nem vagy egy különösebben igényes pasas, legalábbis ha sörről van szó, biztosan nem. Csak töltöttek beléd mindenféle selejtes löttyöket, az ízlelőbimbóid ezekre vannak kódolva. A magyar Arany Fácán… azta… a megboldogult Overdose különbet hugyozott annál a mocsoknál, de te csak élvezd! A pécsi Szalonnal holtversenyben a világ legkatartikusabb „élményei” egy sörkedvelőnek. Ami magyar az persze csak jó lehet – tudjuk. Én gyanútlanul megkóstoltam az ungarische fácánt tavaly nyáron egy bográcsolás alkalmával… Háát, mit mondjak, az ízek negatív kvintesszenciájától fél órán keresztül úgy szédültem, mint Törőcsik Mari a körhintán.
De azért neked egészségedre!

Ja, és egy ezressel olcsóbb az Erdinger pack – elnéztem.
@CsekklisztNo.10Reloaded:

"_Nem lenne jobb, ha minden nap az élők napja lenne?_"

Ez nem feltétlenül hangulat-hozzáállás-szemlélet, hanem inkább tény-tárgy és absztrakció-sorozat kérdése.
Ha Magyarország helyzet és jövőképét tekintjük akkor elég sötétszürkébe hajlik a horizont, ha lazán átlépünk az országon és mindentől elvonatkoztatunk, porát cipőnkről leráztuk, és csak lustán lógatjuk élénk agyunkat a frusztrációs felhők tetszőleges valamelyikének szélén ülve hülyülve, átlényegülve akkor akár élet napja is lehetne szintén a tények és absztrakció mámorának káoszában, amibe még egy 'kurva annya!' is tüneményes konstruktív mondanivalójú irodalmi alkotás lehet.
Viszont ha egy felhővel odébb, a Magellánnál zsibbasztjuk zsenge agyunkat ugyanezzel, azt vesszük észre, hogy az égvilágon semmi jelentőségünk nincsen, ellenben mégis csak létezik valamiféle meghatározhatatlan isteni kegyelem, mert semmi nem magyarázza, hogy miért tűri meg még mindig az emberiséget a világegyetem, hiszen, tönkretette a szülő- és élőhelyét, már elkezdte teleszemetelni a Naprendszert és már azon túlra is küldött szemetet. Tehát mégiscsak az lehet, hogy az emberiség nem több, mint egy légypiszok a rendszerben, amit akkor törölnek le és akár úgy, ahogy az ember agyoncsapja a legyet, és letörli clean-nel az üveget.
@CsekklisztNo.10Reloaded:

"_A népesség ecponenciálisan nő, de mondjuk, hogy csak simán egyre többen születnek (testben). Honnan jönnek az új lelkek, ha többen születnek, mint ahányan meghalnak? _"

Hogy egyszerű vídia keménységgel, de mégis kérdéssel feleljek erre a talányra, miért lenne szükségszerű, hogy minden új élethez csatlakozzon lélek?
És a sokasodó létek és csökkenő számú lélek miért ne lehetne magyarázat a világunk bajára.
Máshol, innen messze, egy másik világban éppen olyan jól új testbe költözhetnek a lelkek, az itteniekben meg kering és rendeződik az anyag úgy, ahogy igényli a saját sarába ragadt emberi agy.
@jaegtoer: "Tovább megyek, kíváncsi vagyok, ha a sajátlábú megellik, "

Azért ez kemény vót.....!

Te most dühösebb lehetsz mint én szoktam lenni.

+1
@gazoló:
Tudod mitől döglik/lök/ a légy, kösz!
Ha Paganini, akkor viszont:
www.youtube.com/watch?v=MenIhT7umeM
S'ez vitán felül, még ha nem is van Kóhn-cenzus is a kérdésben!:)
@jaegtoer: van egy olyan ferde gyanúm, hogy közösek a gondolati gyökereink ebben a kérdésben.
@Knósszosz:

Nem mindenki sznob mint egyesek, tudod. :)

Na jóccakát!!
@öregmatróz: drága vagy arany Popejkém, de hát ebben a korban már minden nap születésnap...kkkkkk
@ördöngös pepecselés: bizony nem, ti ketteskék mingyá kapjátok a xanaxot és igyi az ágyibágyiba!!!
@ördöngös pepecselés:
Homolka, te sötétebb vagy mint az Űr végtelenje.
De ilyen is kell, szóval elégítsd csak ki a rajongóidat!
Tshcüss!
@Knósszosz:

Kösz ez gyönyörű!

......

"döglik/lök/" Én meg cserébe dög leszek:)

www.youtube.com/watch?v=K4q5166MCdE
@evasanyoca: Pontosan. Mikor reggel sikerül felegyenesednem, na az már 1 születésnap...:)))

Az a derék már nem elég derék..:))

kkkkkkkkkkk
@Knósszosz:
Jajj... mielőtt ki lennék oktatva: Tschüss!
Ezt is megspóroltam neked Bugsy.
@gazoló:
Nem dög!
Ezt a filmet szeretem.
Latinovits meg amúgy is egy színész pápa volt, szóóval... kösz!
@öregmatróz: javasolnám a svédtornát...kkkk
@evasanyoca: Na az kéne csak nekem!

Ellenben a meleg fürdő ideig-óráig segíteni szokott.
@öregmatróz: próbáld társaságban, sokat javíthat az állagadon, ha nem kell kitekeredned a hátmosáshoz....kkk
@öregmatróz: próbáld társaságban, sokat javíthat az állagadon, ha nem kell kitekeredned a hátmosáshoz....kkk
@Knósszosz: azt akarod mondani, hogy a pepecs meg Imola egy és ugyanaz?????
@evasanyoca:
Különös azonosságokat vélek felfedezni közöttük, persze én nem vagyok mérvadó e-tekintetben, nekem a fogaskerekű is örök rejtély marad...
@jaegtoer:
:-))
Természetesen ez premissza és nem axióma volt, hogy minden új léthez tartozik egy uj lelek. Mégha nem is bizonyított.
És persze a világ baja az is lehet, hogy nem nagy, hanem kis lelkek szállják meg a sokasodó léteket.

És bár persze ne vessük el, hogy pusztán anyagba vagyunk ragadva, de rájöttem, hogy van egy olyan megoldás is, es ez maga a buddhizmus, hogy nem csupán az anyag hullik darabjaira útja bevégeztén, hanem a mégoly dicső lélek is (dharma), hogy főnixpuzzle-ként új konstellációban szülessen újra, ha az el nem múló anyag erre újra készenáll. Ez igy a gordiuszi csomó átvágva.
@jaegtoer:
... én eleddig azt hittem, h csak Jenőke itt a költő, de ami lírai cuccot így ma este idetoltál:-))...
@ördöngös pepecselés: ha már sznobéria, akkor lennél kedves elmondani, hogy az 1516-ban született, sörre vonatkozó bajor "tisztasági" törvény, az mit is enged meg a sörre vonatkozóan?!
ugyanis az általad hivatkozott aranyozott balfácán, tartalmaz kukorica darát is! ez 1993 óta lehetséges németo.-ban is. de nem jellemző! sőt.
tudod a jó ízlés, a minőség keresése NEM sznobizmus!
viszont a paraszt-barokk stadion a kert végiben, az az igazi sznobizmus!
Erdogán nyert, mint a pinty, persze, hogy jogosan, bár orban világcsúcsát ugye nem veszélyeztette, a török líra száguld, 4% pluszban, ami az ottani mutyilandban is dicséretes.
Kiváncsi vagyok mi vár a forintunkra, pénteken Moodys felülvizsgálat.
@Mariann19: na szóval:

mielőtt bárki orbánistának gondolna, egyet szögeljünk oda! vártam a válasszal, mert szerettem volna látni, hogy a "jóslataimból" mi válik valóra. bizony lassanként majd az összes előrejelzés megvalósult. kerítés, zárt táborok, koalíciós feszültség, ami tegnapra nagyon felerősödött...
a kiutasítások eddig több mint 200 ezret tettek ki! a regisztrált 400 ezerből, mind a két szám tovább fog nőni!
de az arány, az marad! kb 80% nem felel meg a menekültstátus kritériumainak!

igen jellemző, mivel ahogy te is leírod, azt nem közölték, hogy itt sem a fán nő a nagyajólét! viszont ez számukra teljesen idegen dolog, na nem a munka, hanem a munkavégzés módja és díjazása!
a menekültek "csalódottsága", ugye ez most nem komoly? nagyon montipájtonos! ugyanis a menekült mitől lenne NEM "csalódott"? mit kéne kapnia, amitől elégedett lenne?

jelen esetben sajnos egyetlen megoldás létezik, az a nagyon szigorú ellenőrzés és nagyon korlátozott számú befogadás.
minapi hír, újabb 300 ezer ember indult útnak! vajon miért? most már látható, hogy se ház, se "zsebpénz", se autó, sőt munka sincs németo.-ban automatikusan, mert ő a menekült.

a vallási és civilizációs különbségekről még nem is beszéltem!
pl. itt gyakori, hogy munkatársak együtt autóznak a munkahelyükre(tömegközlekedés gyakorlatilag nincs), vagy fizetnek egymásnak, vagy felváltva használják az autóikat!
egy hitét gyakorló muszlim, nem enged be a kocsijába nem muszlimot.
a civilizációs különbség alatt azt értem, hogy a muszlim bizony nem csak egy vallás, hanem önálló civilizáció!

a hétköznapok itt, nagyon szabályozottak. egy példa a lakóházak szabályai. hétköznap reggel 8 előtt nem fúrhatsz, faraghatsz, nem bömböltetheted a tévét/rádiót/hifit soha(ez gondolom mo.-on is így van), este 10-kor kuss, szombaton 9-től tevékenykedhetsz du. 4-ig. közben pedig van egy csendes idő minden nap, amikor még a mosógép sem mehet 12-15 óráig.
vasárnap SEMMI zajjal járót nem művelhetsz. a kertes házakban sem! fűnyírás, "flexelés", kalapálás stb.!
ha megszeged, akkor biza szólnak a házkezelőnek, rendőrnek!

maga a vallás marad még hátra, itt bajorországban a rom.kat. vallás igen mélyen beágyazott, sőt kijelenthetem, hogy az olaszokat és lengyeleket is lekörözzük ebben a kérdésben. mindenhol - hivatalos helységektől, a boltokig - megtalálható a kereszt. senkit nem zavar. és semmi sem kötelező!
viszont egyetlen keresztet vagy szimbólumot sem engednek eltávolítani, mások "érzékenysége" miatt, ugyanis ez az ország NEM a "másoké". nem piszkálnak senkit a vallása, vagy ateizmusa miatt, de elvárható, hogy a frissen érkezett se támasszon igényeket ilyen kérdésekben!
@CsekklisztNo.10Reloaded:
De mielőtt a keleti demokráciák hívei betámadnának, h a centrális erőtér stabilitást ad egy ország gazdaságának: a líra laza 40 százalékkal gyengült egy év alatt, hiába a magas kamat.
@nincs_itt:
Telhetetlen vagyol...

Viktorunknak és bandájának remekül megy a lopás, szépen összeszedte a csóka:

"Magyarország kirablása és tönkretétele csak magyar szempontból abszurd, fideszes szempontból teljesen logikus cél.

Lássuk sorban:
1. Egészségügy, felsőoktatás: pénznyelők. Ezek csak viszik a pénzt, és még lopni is nehéz onnan ahol folyamatos hiány van. Különben is: szarabb egészségügy --> több halott nyugdíjas --> kevesebb kifizetendő nyugdíj az államkasszából --> több ellopható lóvé.
Oktatás: butább emberek --> könnyebben manipulálható emberek.
Stadionok: te miből fizetnéd szívesebben a saját kényszerbetegséged, a saját pénzedből vagy közpénzből? Na ugye.

2. Kerítés: Ez a háborús hisztériakeltés eszköze. A magyaroknak rossz, de Orbánnak jó. Azt ne mondd hogy nem érted. Aki uralja és irányítja a nép félelmeit, az uralja és irányítja magát a népet is.
Idézzem a vonatkozó Göbbelszi tanokat?

3. Paks: Ezen mit nem érteni? Fideszes szemmel Paks = rengeteg, mondom RENGETEG pénz. Sokból pedig sokat lehet lopni. Rengetegből pedig rengeteget. És mivel ezt könnyen lehet titkosítani is, ezért Paks a Pénz Istenének hívei, azaz a fidesztolvajok szemével maga a Mennyország. Mintha teherautókkal száguldozhatnának aranyhegyek között, és annyi aranyat pakolhatnának fel amennyit csak akarnak. Olyan ez nekik mint egérnek a sajtraktár vagy alkesznek egy piaóceán.

4. Nyílt korrupció: Ez is csak tisztességes magyar ember szemével nézve abszurd. A kognitív disszonancia eredménye az, hogy minden bűnöző előbb-utóbb büszke lesz a rablásaira. Szégyellni nem tudná, mert az folyamatos feszültséggel, meghasonlással terhelné a személyiségét, de valahogy viszonyulnia kell hozzá, hát addig torzítja-nyomorítja az értékrendjét, hogy büszke lehessen rá. Ez a hivatásos tolvajok, rablók, bűnözők tipikus személyiségtorzulása.

5. Szabadságharc az EU ellen. Ez a kerítés mellett egy másik eszköz a félelemkeltésre, ellenségkép alkotásra a magyar nép ellen. Sok ilyen van még, újabban pl. (Csurka után szabadon) Soros is hivatalosan démonná lett nyilvánítva, úgy látszik Gyurcsánydémon kezd megkopni, azaz démon-uppgarde van
Akkor ismét: Aki uralja és irányítja a nép félelmeit, az uralja és irányítja magát a népet is. Amíg a fidesz hívei elhiszik hogy rettegni kell az EU-tól, addig Orbán madzagon rángatja őket, és annyit lop amennyit csak bír."

szeka.blog.hu/2015/10/31/ime_az_orban-kormany_ot_legabszurdabb_politikai_huzasa#comments

szeka.blog.hu/

Persze a leépült, szenilis hívektől igény is van erre.
A Vezér pedig egyre jobban elhiszi, hogy a ruhája gyönyörű...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: azért csak halkan merem a "kerítés" pontokat megemlíteni, mint már az eu-ban is elfogadható "megoldást".
igaz, hogy a zseb-dúcse kizárólag hatalmi célokkal lépett ilyesmit. de azért mostanra látható, hogy bizony nem nagyon van más megoldás, ha kezelni szeretnénk a menekült kérdést!
sorosgyuri azért nem hazudtolja meg magát. :)

„Orbán tervének lényege a nemzeti határok megőrzése, amiben a migránsok képezik az akadályt. A mi tervünk a migránsok megsegítését célozza meg, amiben a nemzeti határok képeznek akadályt”

Ez volt az első alkalom, amikor Soros György nyíltan felfedte a kártyáit. Az utolsó mondatban egyértelműen beismerte, hogy a migránsokat támogatja és a segítségükkel le akarja bontani az európai nemzetek határait.

Nos ez eddig sem volt titok, de a beismerés nélkül a liberális média mindig megpróbálta összeesküvés elméletnek titulálni azokat a kísérleteket, amelyek a mozaik darabkáiból összerakták a teljes képet, és megmutatták a Soros-féle, civilnek nevezett szervezetek földalatti, az emberi jogok védelmében csomagolt romboló tevékenységét.

www.bloomberg.com/news/articles/2015-10-30/orban-accuses-soros-of-stoking-refugee-wave-to-weaken-europe

gondola.hu/cikkek/98675-Sorosnak_utjaban_all_Orban_es_a_nemzetallamok.html
@s.g.l.:
Mit nem értesz a közvélemény kutatáson? Felhívnak 1,5ezer
embert VONALAS telefonon (tehát névvel címmel azonosítható) Ha te kozszolga-közmunkás stb. lennél mit válaszolnál ezek után?
Na ja! Csak a fidesz.
@Fabius:
Na, most jön a gebasz, amikor már nem lehet szétválasztani a kontinentális és hazai menekültproblémát.
Mert itt vagyunk a kiutasított százakkal, akit nem vesz vissza Szerbia, és jönnek majd vissza a nálunk regisztrált - és az elbírálást nálunk megváró - 160ezer is. Meg az ellenük hangolt közvélemény....
@öregmatróz:
"Ha 60 felett arra ébredsz, hogy nem fáj sehol - akkor meg vagy halva!"
@Gábris szomszéd:
Márpedig ha Németország tranzitzónákat akar, akkor megkapja. És nem lesz akadály a "nemzetállami határ"
Ma sem az, nézd csak meg a híradó felvételeket!
@Gábris szomszéd: gyávák vagytok nyiltan kimondani: mi fehér és keresztény, nem szekularizált, feudális európát akarunk!...

helyette csak sunyin hazudtok...
@Sir Bates dö Hól: Rossz a válasz pöcsömöccse. Arról nem is beszélve, hogy egy drogos becsípődései miért kellene, hogy izgassanak? :) (mobilról)
@kekex: ...és rögtön kopogtathatsz Péternél, a kistörpe itt van már? Ja nem, azt a Lucifernél kell keresni.:))
@öregmatróz: ...most ne zavard, a főni a főninek tart továbbképzést.....
@öregmatróz: ...most ne zavard, a főni a főninek tart továbbképzést.....
@evasanyoca: Tarthatna ennek a csutf...nak egyenesbe, fész tu fész.
@öregmatróz: én úgy értettem, hogy Lucifernek tartja ő....kkkk
@Gábris szomszéd:
És azt is közölte, hogy vegyenek fel azok az államok kölcsönt, akik nem birják fizetni a migránsokat. Jó kis üzlet lesz ez megint az IMF-nek meg neki.
Ezért csinálták. Befektetés, ha most fizetik nekik az utat, majd megtérül.
@nincs_itt:
Válaszodból látható, hogy Németországban az európai átlagnál is szabályozottabbak az együttélés regulái, és ez a körülmény a németeket enyhébben fogalmazva óvatosságra, bátrabban szólva ellenállásra inti a menekültüggyel kapcsolatban.
Elhibázottnak látszik az eredeti felállás, mely szerint a humanizmus jegyében a menekülteknek csak jogokat határoztak meg, az élő szabályok betartása nem képviselt prioritást számukra. Ez a direktíva viszont a hazai állampolgárok számára egy folyamatos alkalmazkodást kényszerít ki, amely a későbbi együttélés atmoszféráját meg fogja határozni. Azért, mert az állampolgárok a maguk alkotta szabályok szerint akarnak élni a saját hazájukban.
Ez a merkeli sugallat nem vette figyelembe a távlatokat, nem érzékelte, hogy jótékony szándéka kontraproduktív kudarcokkal jár. Nemcsak a lakosság körében, hanem országa nagypolitikájában is, melynek jelei egyre markánsabbnak tűnnek. A be- és elfogadás útjai igen rögösnek tűnnek.
Ehhez társul az általad vélt, a menekülteknél várható csalódás, amikor kiderül, hogy a javakhoz fáradságos és hosszú út után lehet hozzájutni.
Válaszod szerint már most feleződik a maradható menekültek száma, ha jól látom, a 200 ezer is kiverte a biztosítékot, holott Merkel évente 500 ezer ember befogadásáról beszél. Kérdés, hogy ez nem erőn felüli igéret-e, mert a következményei az ott maradottakat nézve, véglegesek.
Szemben az eu-s munkavállalókkal a menekülteknek nincs otthoni háttérbázisuk, visszavonulásra nincs lehetőségük. Ezen kívül a migránsoknak meg kell teremteni a családi lakhatás infrastruktúráját, amely óriási beruházási ráfordításokkal jár.
Gyakran van olyan vélemény, hogy 1-2 millió ember az 500 millióhoz semmiség. Azonban ez az embercsoport nem a tajgába megy, egyenként 1 m2-t elfoglalva, hanem városokba tömörül, ahol részben elfoglalja a honi lakosságnak a maga által teremtett, komfortos életterét, amely eddig kizárólag a sajátja volt.
Fentiek szerintem tények, és sajnálom, hogy nem tükrözhetik a saját egyébkénti együttérzésemet a menekültek iránt, de a tények egyelőre az én averzióimat igazolják.
@Mariann19: "Elhibázottnak látszik az eredeti felállás, mely szerint a humanizmus jegyében a menekülteknek csak jogokat határoztak meg, az élő szabályok betartása nem képviselt prioritást számukra."

...ehhez én csak annyit tennék hozzá, hogy talán evidensnek vették azt a fajta együttélési szabályt, amit ők betartanak és rémálmaikban sem fordult az meg, hogy valaki menekült léttére nem megköszöni, amit kap, hanem követelőzik, s ha nem kapja meg, akkor jobb esetben tovább megy , rosszabb esetben összetűzésbe keveredik a befogadó állammal...a németek egy nagyon precíz, tiszta erkölcsű népség, úgy gondolták, elég a humanitáriusság és lesz benne köszönet...nem az ő hibájuk, hogy nem lett....szerintem.
@evasanyoca:
Két problémát látok a jövőbeni együttélésben.
Az egyik az, hogy bizonyos kényszert erőltettek rá a német állampolgárokra, amely önmagában is megkérdőjelezi a döntés demokráciáját. Különös tekintettel arra, hogy a mindennapi, testközeli életbe való beleszólást jelenti a befogadás terhe. A nagypolitikára nem annyira érzékenyek az emberek, de erre igen.
A másik valóban az, hogy a menekültek - valószínűleg a kultúrájukból eredően - nem ismerik a köszönet és a hála fogalmát, amikor mások javait kívánják igénybe venni. Eddigi megnyilvánulásaikból úgy tűnik, hogy számukra minden jár, mert sanyarú sorsuk
mindent felülír.
Ez a két tényező szerintem nagyon negatívan fogja befolyásolni a be- és elfogadásukat, pedig más alapállással ez elkerülhető lett volna.
@Mariann19: abszolut egyetértek, arról nem is beszélve, hogy kiderült a német emberek számára is, hogy nem csak a háborűs menekülteket kelene befogadni, hanem a gazdasági migrációt is, ami kvázi nem volt benne a "pakliban", meg én azon filózgattam,hogy abban is van igazság, hogy amig Németoszágba értek, vagy hozzánk, volt békés állam, akkor? ezt elmagyarázhatnád nekem, hogy miért jöttek tovább, ha csak békére vágytak és nem a "dolcse vita"'ra, lehetőleg ingyen?..én miért kellene eltartani a fiatal, épkézláb embereket a német munkásnak?
@Mariann19:

"_Két problémát látok a jövőbeni együttélésben. _"

Én is. A jövőt és az együttélést:)
Lányok, le a kalappal előttetek, szépen megvilágítottátok szótöltéleketekkel azt, amit én már régen leírtam csak spontán pár szóval.
Hja, az igazság mindig győz, csak más köntösben.
Akkor most én ehhez annyit tennék hozzá ( bizonyára pár hónap múlva ezt is csodásan fogjátok elemezni), hogy meglátásom szerint az egész migránsügy elindítója a külföldi tőke volt(karvaly és soros), bizonyítja Soros nyilatkozata /6 pontja/, és az eu 17 pontja. Csodásan egybevágnak.
@jaegtoer:
"Én is. A jövőt és az együttélést."
Frappáns!
Elvetted a kedvem még az élettől is azzal, hogy két szegmenst ötvöztél a kilátásainkra.
@Imola Helyesi:
Azért nem hagynád ki, hogy ne marjál bele az emberekbe indokolatlanul.
Nem szép tőled, ha már igyekszel beékelődni a csapatba.
@evasanyoca:
Majd máskor válaszolok Éva, nem teszem ki magam Imola
ironizálásának, mert ránk szállt.
Én ilyenkor elegánsan elvonulok, tedd te is ezt.
@Mariann19:
Kiscsillag,most ti ékelődtetek belém, előbb-utóbb így lesz, mert válsághelyzet van, és a ti liberális értékeiteket is veszélyezteti a mai politikai helyzet, nemcsak a konzervatívokét, Ki is fejtettétek, ezt dicsértem./migránshelyzet/
@Mariann19: bizony, nagyon mellé lőtt merkel a számokkal és a szándékkal is! mert a német átlag polgárnak, rohadtul elege van a II.VH-ból, ahogy korábban írtam: büszke németnek tartja magát.

továbbá, nem csak "vélem" a menekültek csalódását. ugyanis mo.-ról érkezett fiatal is erősen csalódni kényszerül, sok esetben láttam már ezt. a "mese" amiért elindult, illetve utána a saját maga által tapasztalt tények, köszönő viszonyban sincsenek.

kicsit a számok, bérek, adók:

minimál órabér 8,50 bruttó!!!
151,67 órával számolják el havonta(itt van zeitkonto rendszer, ami azt jelenti, hogy amíg a 151,67 óra felett ledolgozott órákkal meg nem tölti a 150 órás keretet, addig csak 151,67X8,50 jár, ha megvan a 150 órás keret, akkortól akár 210 órát is kifizetik)tegyük fel nem házas, mert a menekültek 80-90%-a egyedülálló férfi, akkor az 1-es adókategóriába kerül, ami nagyjából 1000 euró/hó nettó bért jelent, ha házas akkor 200-300 euróval több. ez a pénz semmire nem elég! de többet nem fog keresni!
szerintem ez igazán alapos ok a csalódottságra! ez csak az egyik, de a lakás kérdése is meredek, ugyanis a németek több mint a fele, bérlakásokban lakik! egy átlagos lakás havi bérleti díja, nem nagyvárosban!, cirka 700 euró! igaz "melegen", ahogy itt mondják, az összes rezsivel együtt.

autóról nem beszéltünk, mert mással nem nagyon tud közlekedni, hacsak nincs nagyon közel a munkahelye, ez meg szinte kizárt...

a szabályozottság és a szabály követés, itt nem ajánlás!
szóval 1-2 millió embert sokan elképzelni sem tudnak! de az egészen biztos, hogy a menekültek száma nem csak feleződni fog, mert az a 200 ezer, az csak az eddig kézbesített kiutasítások száma! a folyamatban levő kérelmeket, természetesen nem számolták hozzá, gyaníthatóan el fogja érni 80%-ot az elutasítások száma!
@Mariann19: na akkor számszerűen és a kalkulátor linkjét is hozzáadva a minimálbérrel megkereshető jövedelem az I-es adókategóriában, 8% egyházi adóval számolva(ha azt mondja muszlim, akkor automatikusan levonják! én csak a 8%-ot vettem, de lehet 9 is)
a bruttó havi bére: 151,67 x 8,5 = 1289,20 euro
nettó: 973 euro az I-es adókategóriában, tehát NEM házas, nem nevel egyedül gyereket stb amiért a kedvezőbb III-asba kerülhetne!
megtelt a zeitkonto 150 órája, ami akár 1 évig is eltart! és sikerül 200 órát dolgoznia: 200 x 8,5 = 1700 brutto, netto: 1193!
házasként: 1351!
ha házas, tehát III-as: 1025 euro+187 a gyerek után

www.parmentier.de/steuer/steuer.htm?wagetax.htm

elég pontos!
Kezdem elveszíteni a fonalat vagy már el is veszítettem.

Ez a poszt miről szólt? Vagy mit akar üzenni? Mi a mondanivalója? Mit sugall? Azon kívül, hogy hülye ORBÁN. Mondjuk azt hiszem nem baj, de nagyon kíváncsi vagyok, hogy ez meg már mi a szar?
süti beállítások módosítása