Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.youtube.com/watch?v=uOiTX8lF3R8 Isten éltessen Dani! Kívánom, hogy legyen úgy, ahogy szeretné... (2024.03.28. 14:23) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.10.24. 09:21 Fabius

Amit nagykoalícióban utálnak civilek és a kormány: a Facebook

Új leggyűlöltebb ellenségünk van: a Facebook. Utálja az internettel amúgy is hadilábon álló kormányunk, és tegnaptól a civilek is. Ez a rohadt egyszerre képes elpunnyasztani a zembereket és viktorgyilkos indulatot generálni.

facebook.jpg

Miután kipörögték magukat a Viktor akasztásos faszbúkcsoporton, a Fidesz frakció nevében Kósa Lajos és az ellenzéki DK értett egyet abban, hogy az internetes trollkodás pfújrossz, és felmerülhet a Facebook használat korlátozása törvényi szinten. Egy nappal később jöttek a saját tüntetésükön ásítozó civilek, akik szerint azért voltak kevesen, mert a többség otthon maradt posztolgatni és lájkot nyomogatni az elpunnyadásért felelős közösségi oldalon.

Nem lennék most Cukkerberg, mikor a magyar kormánypárt és ellenzéke a civilekkel együtt utál!

Képzeljük el, ahogy Cukkerberg megpróbálja elmagyarázni az orbánista és gyurcsányista híveknek, hogy az indulatot pártfogoltjuk és támogatóik viselkedése, tettei, politikai lépései generálják. Hogy a zemberknek abból is elege van, hogy a netadós tüntetést leszámítva egyetlen egymillióan a lófaszért oldalgründolásból és létszámversenyes tüntetésből se lett igazán semmi. Évekig jártunk ki márciusban és októberben, mert jelen voltunk meg mindenki számít, 'sztán mikor érdemben ép ésszel lépni kellett volna, akkor lett az az összefogásos helyosztó tragikomédia, aminek eredményét jól megláttuk.

Nyilván el lehet küldeni mindenkit a picsába mert nem mozdította meg seggét a fotelból. Sokkal kényelmesebb ez, mint olyan alternatívát kínálni, amiért tényleg felállunk.

 

625 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr448016343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A facebook már nagyobb veszélyt jelent a felhasználókra, mint az államra.

Aki a facebookon uszít, az provokátor.

Ezért s mert amúgy is eleve lopott jószág, tulajdonképpen hidegen hagyna, hogy mi lesz vele, de bizton tudom, hogy a facebook után jönne sorra a többi.
Igaz, a facebookot okolni nem szép. Viszont az Orbán-rezsim leváltása nem Gyurcsány érdeke, hanem azoké, akik jelenleg a fotelben ülnek és fanyalognak mindenen és mindenkin.
Az internetes trollkodás tényleg rossz, de hát kellett egy kis gyurcsányozás is, hogy meglegyen az egyensúly.
Remélem a poszter azokkal is egyetért (csak a fikázás végett) akik a 23-ai "otthon maradunk" virtuális tüntetést fikázták.
hogy ki troll és ki nem az nézőpont és érdekek kérdése

azaz tulajdonképpen a fácsén mindenki troll valakinek akivel ki akart baszni

brühüyyy

a Bolhadal a Faust-ból

kkkk
Libsi bőgés!!! Nem megy ez nektek, ne eröltessétek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Petráék meg ugye azért akarják beperelni a facebookot mert a közösségi oldal szerintük törölte az őket támogató oldalakat, miközben a tettét elítélő és őt fenyegető csoportok tovább működhettek.
Ha már a déká is szóba került a posztban. :(

A fiataljaink menjenek külföldre, a devizások a híd alá, a migránsok pedig kapjanak önkormányzati lakásokat. Innen is "gratulálok" gyuriferinek.

Hoppon maradnának a csepeli lakáspályázók

csepel.info/?p=44785
Moon valamit kevernek az ivóvízbe... az hétszentség...
@Kuviklacz:

Én speciel azokkak értek egyet akik szerint Orbán értelmes alternatíva nélkül nem lesz elzavarva soha. Sztán szembe kell azzal nézni, hogy a jelenlegi alternatívák mennyire nem ilyenek. Se faszbúkon se máshol.
@Sir Bates dö Hól: ha ez most nem vmi metafora, akkor egyetértek veled...
a facebook meg jó. ha nem lenne jóval szűkebb ismeretkörben mozognék és stb,és sokkal kevesebb emberhez jutna el a tudásom
a másik meg hogy nem a tüntetésen kell sokan lenni hanem a szavazófülkében
Legalább vasárnap zárva kéne lenni a Facebooknak:-)
@Fabius:

Miért kell alternatíva ha jó a Kormány?? Márpedig a mostani Kormány jó.

Az ellenzék ezzel ámitja magát hogy alternativa kell, de abba már nem gondoltok bele hogy minek is kellene alternativa??!!
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Ja, mert azért nem járnak templomba a zemberek, mrg azért nincsenek a családjukkal!
Mondjuk amilyen ország vagyunk, holnapután vmi barom beterjeszti önálló képviselői indítványként, kedden hajnalban meg a vízügyi törvény valamelyik csatolmányaként át is megy a szavazáson... :)
@ördöngös pepecselés:
Echte bolsevik gondolkodás. Gondolom szeretettel őrzöd mszmp-s tagkönyvedet a munkásőr igazolványod mellett.
Valami indokot is tudnál adni, a kinyilatkoztatásodon túl?
Vagy érjük be a "csak"kal?
@PeniValdes:
:-) Ezt mindig elfelejtem.
A nemzeti az az, amit már elloptam
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
:-) ja, beszarás
nem is értem miért kell bajlódni azzal, h parlamentet játszva törvényt hoznak, elég lenne már csak simán kihírdetni amit Hazug Száj akar
@Fabius: az a baj, hogy tömegeket programokkal, legyen az bármennyire értelmes, (már) nem lehet mozgósítani, csak egy mondatos, az ék egyszerűségével bíró, zsigerekre ható jelszavakkal.
Egyelőre egy ilyen van, az orbántakaroggy. Ha majd lesz másik is...
@elmeherceg:
Oszt ez működik?
Nem...
Persze azt is megértem, hogy őfelsége fizetett ellenzéke így is remekül megél, ráadásul még értelmes és megvalósítható, az ország érdekeit szem előtt tartó programmal se kell pepecselni, mégis telik mindenre. A részesedés játszik, a hülye plebs meg érje be azzal, hogy ők ismételgetik a "zorbántakaroggy"ot.
@ördöngös pepecselés: Mondjuk azért nem jó a kormány mert szétlopja magát, de említhetném ezernyi hazugságát vagy amikor a forintot is forintosították, stb.
Amikor a magántulajdonú focicsapatokba korlátlan állami pénzek folynak bele, nincs csodálkoznivaló, hogy szimpla bűnözők települnek rá, politikusi jóváhagyással.

index.hu/sport/sportgeza/2015/10/24/ralottek_ftc_biztonsagi_fonokere_szoke_fradi/

Tiszta, átlátható bűnözés. Polt nem is érzi szükségét a beavatkozásnak.
Trollkodok sajnos nem csak a facén keresztül vannak...itt is egy jópár bérirnok van mindkét oldalrol...hé nem lehetne a pártagok pénzéből fenntartani a pártokat?
@anyad292:
Ez durva szentségtörés! Ezek után majd meg azzal jössz, hogy a focicsapatok is tartsák el magukat?
Te sem a ner-ben élsz...
Nerrenforradalmár!
A parlamenti trollkodásról nem szóltak az okosak?
Pedig az veszélyesebb, mit a netes.
@Gábris szomszéd:

Látod! Egy stockholm-szindrómásnak is akad néha épkézláb gondolata.
@Eszter jött: OFF

Na és ehhez mit szólsz az ásotthalmi polgármestertől? :)

"Ma láttam először szlovák rendőrautót posztolni a tanyánk kerítése mellett (a mi kerítésünk és az államhatárt védő kerítés között mindössze kb. 150 méter van). Ezek szerint Ásotthalom az egyike azoknak a határmenti településeknek ahol a most érkezett 50 szlovákiai (jelentős részben egyébként felvidéki magyar nemzetiségű) rendőr segít a magyar katonáknak és rendőröknek a határ megvédésében. Isten hozta a szlovák rendőrséget nálunk! smile hangulatjel Sohasem gondoltam volna, hogy egyszer még örülni fogok a "Polícia" feliratú szlovák rendőrautónak.
Erre mondta egykor Illyés Gyula azt, hogy a történelem nem logikára oktat."

www.facebook.com/laszlo.toroczkai/posts/482857218562243

ON
@PeniValdes:

Nem süllyedek le én arra a szintre hogy vitázzak veled!! :DD
@Gábris szomszéd:

A jobbik és csatolt részei viharos sebességgel váltogatják véleményüket a szlovákokról. Érdekük szerint.
Nevetséges.
@Eszter jött: Szerintem Toroczkai is pontosan látja, hogy a visegrádi négyek összefogása a bevándorlási krízis kapcsán példaadó, amelyet csak támogatni lehet.
@ördöngös pepecselés:

Megértelek. Megterhelő lehet erre a bonyolult kérdésre válaszolni:
"Miért jó?-kérdezek vissza. "
@Gábris szomszéd:

Hanyagoljál, Gábris! Ne törlészkedj!
@Gábris szomszéd:
A ciki az, hogy a
DK hivatkozott szórólapján egy büdös szó sem esik a migránsok elhelyezéséről, npláne nem a hazai lakásigénylők hátrányára.
Viszont: a címe EZT CSINÁLJA ORBÁN VIKTOR A MENEKÜLTÜGY ÁRNYÉKÁBAN:
2 MILLIÓRÓL 5 MILLIÓRA EMELTE AZ ÁLLAMI CÉGEK VEZETŐINEK FIZETÉSÉT,
400 ezer hektár állami földet juttat ingyen a haveroknak
Alig van gáz a gáztározókban, magyar lakások maradhatnak fűtés nélkül
A háziorvosok harmada nyugdíjas, másik harmada 5 éven belül az lesz, milliók maradhatnak háziorvos nélkül
Tarlós István bevezeti a dugódíjat, újabb sarc auz autósoknak az útdíj után
De beszélhetnénk még: a fideszes Questor botrányról, a Corvinus Egyetem feldarabolásáról, Rogán új propagandaminisztériumáról, Habony médiavásárlásairól, Lázár titkos utazásairól, az új szerelvényeknél is drágább metrófelújításról, Mészáros további gazdagodásáról, az olimpiai pályázatra eltapsolt százmilliókról, Garancsi úszóvb-re kapott 48 milliárdjáról...
Aztán a három pont után csak a felhívás, hogy "Amennyiben további fideszes korrupciós ügyekről van tudomása, vegye felé velünk a kapcsolatot." DK Információs Központ.
De persze könnyebb a csepeli magyar zembereket riogatni, akik talán nem kapták meg a lapot a piacon (mint én)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: van foci magyarországon?ÉBRESZTŐ!!! csak kidobott pénz, több mint a felsőoktatásra.apropo matolcsi elvtárs alapitványai?
@kekex: sajnos ez a jéghegy csucsa csak...
Egyébként meg a DK nem a trollkodást, hanem az életveszélyes fenyegetőket szeretné korlátozni, azt pedig Kósa nem teszi ki az ablakba, ahogy Vadai "egyetértett" vele:
"Vadai Ágnes elmondta, hogy a honvédelmi és rendészeti bizottság keddi ülésének témája az interneten terjedő életveszélyes fenyegetések elleni fellépés jogi háttere. Örült annak, hogy a testület elnökének, a fideszes Kósa Lajosnak “van vér a pucájában”, mert a jobboldalon “a legnagyobb gyűlöltkeltő Orbán Viktor”, aki a Wikileaks iratai szerint 2007-ben nagykövetek előtt azt mondta: megtanultam, hogy amikor esélyed van megölni riválisodat, akkor nem gondolkozol, hanem megteszed

Az ellenzéki politikus közölte, az elmúlt években Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke több halálos fenyegetést is kapott. Ezek közül néhányat a sajtótájékoztatón idézett is, ismertetve, hogy kedden egy internetes portálon pedig róla jelent meg egy bejegyzés, hogy “lője már le valaki, a Fletóval együtt”.

A DK elítéli az erőszak minden formáját, az interneten érkezőket is – szögezte le Vadai Ágnes. (az e témában tartott sajtájon)
Azt meg jól tudjuk, hogy hova vezet, ha hagyják szabadon őrjöngeni az elaljasultakat:
"s míg balhitekben hitt, s tajtékzott téveteg,
befonták életét vad kényszerképzetek"
@kekex:

Uggyan má! Te nem látod a lényeget. Egyik gonosztett, hogy O.V. évi nyolcvanmilliárd közpénzért saját párttelevíziójává tette az MTV-t, másik gonosztett meg, hogy a DK levélben fordul a Facebook üzemeltetőihez azt kérve, hogy fenyegető tartalmú csoportok ne jelenhessenek meg a közösségi oldalon, amelyek pl. O.V. felakasztására buzdítanak.

1 gonosztett = 1 gonosztett. Nem érdemes váltani.

Világos?
@elmeherceg:

Izé.

Az orbántakaroggy hol is mozgat tömegeket magában? Mer'a civilek tennap mind a kéccázhuszan azon murcogtak, hogy nem itt.

Tessék kedves szembe nézni azzal, hogy ez ma, itt, magában ennyi embert érdekel. Aztán ha ez megvan, akkor jönni elő a mithogyannal.
@anyad292:
Nincs. Ezért is durva, ha lenne, az se állami pénzből legyen.
Finanszírozza mindenki a saját hobbiját, pártját, vallását. Talán jutna akkor a valóban szükséges dolgokra is.
@Fabius:
Szavazásnál is ezek a hálátlan népek nem érik be ezzel, hanem programot, konkrétumokat akarnak!
Az "ellenzéki" politikusoknak ez pedig
1. Meglepetést okoz
2. Meghaladja a képességeiket
3. Élhetetlennek minősítik a t. választópolgárt.

Akkor meg azt mondja, neki is jó ez így, fűtenek is ott, egész szép fizut is kap...
@vakapad:
Váltani esetleg érdemes lehet. Pl 1 db 60 éves házastársat 2 db 30-as szeretőre.
@Fabius: hát pont ez az.
Még ez a teljesen világos és közérthető direktíva sem mozgat meg senkit.
Ennek akkor lesz vége, ha már mindent elloptak, és egymás jószágait kezdik fosztogatni.
@Gábris szomszéd:
az, hogy szeretkezni kezdenek a vonamegazorbán az normális a NER-ben, de nem azután, hogy a vona úgy nyeri meg a választást, hogy a zorbán pártya gyakorlatilag szétesik

a nagy só az lenne, ha a Gyurcsány és az Orbán koszorúznának a NER halálának 15. évfordulóján

brühüyyy

kkk
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Hát, ha valakinek nincsen Google-ja, azon még lehet segíteni:

index.hu/belfold/2014/02/24/a_fidesznek_tenyleg_nincs_programja/

Azért javaslom a beszerzését, mert nem vagyok mindig gépközelben. A mellékelt anyagból egyébként látszik, hogy kinek "haladta meg a képességét" a programkészítés, melyet a "hálátlan népek akarnak".

Tombol itten az IQ, vagy hogy kell mondani?
@vakapad:
Az ellenzék pedig - szintén erre alapozva - tudott hasonló darabszámú saját hívőt felsorakoztatni a hasonló semmije mellé? Tudott meggyőzni annyi szavazópolgárt, hogy az ő programja a hitelesebb? :(
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Ellenzék, fityisz, jobbklikk. Stílusbéli árnyalatokat leszámítva mi a különbség közöttük? Mert szerintem jóval több az egyezőség, mint a különbség.

Átkosban hogyan is volt? A(z egy)pártnak voltak (titkos) szolgálatai vagy fordítva? Abból ítélve hogy az emeszempé nagyágyúi a csemetéiket (titkos)szolgálati pályára küldték közben meg a szolgálatok által meghatározott sajtó a párt vezető szerepéről hablatyolt arra tippelnék hogy a helyzetre rálátással bírók a gyerekeiknek akartak "jót". Vagyis a az akkori sajtó (minő meglepetés) hazudott.

Azóta mi változott mondjuk a szolgálatok, az állam, a pártok, a szervezett bűnözés ... viszonylatában?

Aki elhiszi hogy ez demokrácia az igen naiv. Az ogy választásra jelöltként bejutni egyáltalán nem demokratikus. Arról a háttérben mozgolódó erők gondoskodnak hogy csak a szó szerint legótvarosabbak közül tudjunk választani. :-( Köszönjük meg nekik szépen egy érvénytelennel.
Ez meg egy friss link az internacionalista eftársi kötődések negyed századig tartó "búvópatakkénti rejtőzködéséről". :-(

www.168ora.hu/itthon/oroszorszag-sz-biro-zoltan-sziria-kovacs-bela-paks-139899.html
@Rodeo36: Hát az valóban nagysó lenne, bár nem nagyon valószínű. :) Mit szólsz, hogy végül elszálltak Gibbonsék?

m.bluejays.mlb.com/tor/video/topic/94787738/v525652783/alcs-gm6-gibbons-talks-emotions-after-losing-game-6
@Gábris szomszéd:
röhögény: senki egy buznyák lukas kétfilléressel sem kap kevesebbet attól, hogy kiestek, ott idétlenkednek az egész játék egy baromság de ahogy ezek a rágógumival, szotyolával és köpködéssel elővezetik az pofátlanság

a Bautista egyetlen home run ja lett valami a többi egy fillért sem ért

ilyen munka kellene 35 évesen nyugdíjba milliomosan (igaz ha esze nincs akkor kábítószerre költi meg kurvákra és assziszi jól él)

brühüyyy

kkk
olyan mint a fidexkft: esze nincs csak a pofája nagy és művelcsége nulla csak hízik mint a kisgömbőc assziszi minden milliót meg tud zabálni

a buta ember hatalmon
@evasanyoca:
egy gyökérről valók, közösen baszták szét az országot

ugyanakkora lófasz jár a seggükbe és a lámpavas se legyen különböző

brühüyyy

kkk

és még ráadásúl egymást is elárúlják, a szokásos magyar féreg a hullában
@kekex: Ja. Egyik főz, a másik takarít, a harmadik kapál a kertben.
@tristen2005:
www.pupublogja.hu

a kommentek között az első vagy a második adta be a linket, próbáld légyszí onnan megszerezni, mert egy balf@sz vagyok még mindig a pc-hez.....kkkk..de nagyon érdekes a felsorolás... egyébként az egész poszt az, és a mai vincent is ragyogó.....
@evasanyoca:

Ne mentegetőzz! Sorold a diplomáid!:) Gondolom, azzal tapétáztál:)
@Rodeo36:"egy gyökérről valók, közösen baszták szét az országot".........abszolut osztom véleményedet....kkk
@evasanyoca:

Dehogyis bántalak! Védem a véneket:)
@Gábris szomszéd:
sokkal nagyobbat kellene belecsípned, hogy ne élje túl

brühüyyy

kkk
@tristen2005: akkó jó...félszemmel a fradimeccset skubizom....kkkk
@Rodeo36: De hiszen te is tudod, hogy Fidel is imádja. :)
(Elküldtem neked ezt privát üzenetben, de semmi olyan nincs benne, ami ne tartozhatna mindenkire és amúgy sem tudom hogy eljut e hozzád a privát üzenet, tehát beírom itt is, így egyszerűbb is beszélgetni.

A helyzet az, hogy nem szeretnék nagyon politizálni, csak annyit jegyeznék meg, hogy itt nem jönnék DK-val és nem is mosnám össze a két szereplőt (Fidesz, DK) , hisz nem a DKtól hangzott el az, hogy korlátozná a Facebook használatot, hanem Kósa úrtól. (legalábbis az ATV riportja szerint).

Az általa utána tett hivatalos sajtóközleményben ilyenről szó sincs, ez itt olvasható.
Van ugye az ATV-s riport, az itt hallható:
www.atv.hu/videok/video-20151021-hb-ules
És van Kósa hivatalos sajtótájékoztatója:
www.fidesz.hu/hirek/2015-10-21/a-kormany-keszitsen-eloterjesztest-az-internetes-zaklatas-elleni-fellepesrol/

A kérdésem az, hogy amikor azt írod, hogy "és felmerülhet a Facebook használat korlátozása törvényi szinten" akkor mire gondoltál pontosan?

Szerinted (szerintetek) egy EU tagállamban meg lehet ilyet tenni? Azért ne felejtsük el, hogy jelenleg a Facebook olyan országokban van tiltva mint Kína, Irán...stb..de EU-n belül te (Ti?) elképzelhetőnek tartasz ilyet? Arról meg már nem is beszélnék, hogy az emiatti népharag 100szorosan lenne a netadós tüntetésen tapasztaltnak, amit szerintem a kormány sem merne megkockáztatni. (bízom benne)
hogy látod, mit jelenthet a gyakorlatban a Facebook korlátozása? Korhatár ellenőrzés a Facebookra belépés előtt? Ezt a Facebook eleve megteszi a regisztrációnál.
Szerinted (szerintetek) milyen blokkolás fordulhat elő? Hogy látod ezt az egész témakört?

Köszi a választé s további jó munkát és egészséget az íráshoz!
Az olyan Facebook oldalt, amely más megölésére buzdít le kell tiltani. Pont.
Csak mellesleg mondom, hogy egyes "jobboldali" nácik (kommentelők) permanens màs nèpcsoportok kiírtására buzdítanak. Azokat is azonnal kéne kukázni.

Ez a Petra nő(?) még szabadlábon van, vagy már elkezdte megérdemelt börtönbüntetését?
@CsekklisztNo.10Reloaded: "Az olyan Facebook oldalt, amely más megölésére buzdít le kell tiltani."

Jó lenne ha ez mindenkinél így lenne.

Ami meg Petrát illeti bármelyik bíróság simán felmentené, de ezt szerintem te is pontosan tudod.
@Gábris szomszéd:
Nem. Ez a nő többszörös bűntettet követett el, aljas okból. Es ezt te is tudod.
@CsekklisztNo.10Reloaded: Mivel te lecsukásról ábrándozol az ilyesmiket a jogállamokban, a bíróságok dolga eldönteni. Szerintem ebből még vádemelés sem lesz.
@CsekklisztNo.10Reloaded: mi a faszért kéne lecsukni? hülye vagy?

egyébként, szánalmas amit ez a petra buksza művel, a férjével együtt. a kimegyek és orosz leszektől meg hányok, de börtönbe mé kéne?
@Gábris szomszéd:
Nincs az az aljas undormany ami alól ti ne adnátok felmentést. Szégyen.
@taga20:
Belerúgott egy gyerekbe, baszki.
@taga20:
Meg felrúgott (v legalább is megkísérelte felrúgni) egy gyerekével a karján menekülő apát.

Az indíték csak hab a tortán.
@CsekklisztNo.10Reloaded: kettőbe. de ezért, ha nem nyolcnapon túli a sérülés, ako szerintem nem néz be a sitt.

szerintem ne zrikáljuk magunkat.

u.i.: engem is kiver a ragya a csajtól, de...
@Gábris szomszéd:
az lehet, de attól én még halálosan unalmasnak tartom és nem nézem

ez is a szabaccság egyik formája

kkkk

brühüyyy
@taga20:
Ja, majd a biróság eldönti.

Egyebkent a könnyű testi sertés is 2 év. Ha aljas indokból az 3-8. További súlyosbító körülmény, ha védekezésre képtelen a személy, mint az összes belerúgott.
Ja, meg sem bánta a picsája.

GYEREKET RUGOTT MEG A KURVA, ez nálam börtön.
@taga20: én csekkel vagyok, mert itt azért nem csak a rúgkapálózással van a gond, hanem a magyar ember hírnevével is, amit ez a szögestahó megtépázott....talán azé egy felgüggesztett járna....
@taga20: én csekkel vagyok, mert itt azért nem csak a rúgkapálózással van a gond, hanem a magyar ember hírnevével is, amit ez a szögestahó megtépázott....talán azé egy felgüggesztett járna....
@evasanyoca: észre se vetted, de velem vagy:))

me ő aszt kérdezte, hogy miért nem ül már.
@taga20: akkór a mai nap is az enyém......a hülyéké....kkkkk
@evasanyoca:
Enyhítő körülmény lesz, h 2 gyermekes anyuka. Persze, nem fogják lecsukni, pedig ...
Hogy ezzel milyen kárt okozott, hogy mindezt foglalkozása ütése közben tette, mind-mind nagy fekete pont.
De lassan súlyosabb tettnek tartom a szerecsenmosdatást. Jó, hogy nem nemzeti hős egyből - persze sokak szemében az, mert helyettük is rúgott.
@evasanyoca: ne hülyülj má, ne légy ilyen szigorú magaddal:)

egyébként, minden nap ajándék:))

küldök neked egy szépet:)))

www.youtube.com/watch?v=9bkO1rbIm1g
@taga20:
Veled még egyet nem érteni is okés:-)

Hogy-hogy mit szólok? Nem értek én a nagypolitikához. Biztonsági emberek országa lettünk, a nyers erőszak rulez! Mindent maffia módszerekkel intéznek el.

Azon sem csodálkoznék, ha az is kiderülne egyszer, hogy Trombitás Lala ezert ül, mert nem fogadott el egy "tisztességes" üzleti ajánlatot a tv csatornáira, mondjuk felkeresi egy kedves Fradi drukker és hozza a biankó szerződést...
@CsekklisztNo.10Reloaded:egyetértek maximálisan, rohadék az, aki rasszista, utálom őket...ez a nő meg egy hányinger.
@taga20: ez télleg szép, köszönöm, még sok ajándékot szeretnék.....kkk
@CsekklisztNo.10Reloaded: bírom az olyan arcokat, akik tudnak ritmust váltani:))
( ezé szeretem magamat is:)))

de azé ne kezdjük.....:))

www.youtube.com/watch?v=CsAr0EHGoc8
Mér?:-)

Melyiket valasztanád? Nézd végig mielőtt válaszolsz!

www.youtube.com/watch?v=5n3Db6pMQ-8
Feldobták a hálósapkát. Jó éjt!
@CsekklisztNo.10Reloaded: huh, te se vagy százas:)))

szombat este is fellövik, te meg spurizol?:))
@CsekklisztNo.10Reloaded: na, ako szép álmokat a kiscsekknek:))
@CsekklisztNo.10Reloaded:nektek is....
@taga20:

a meglepetés. semmi sem az aminek látszik.
@Eszter jött: tudod mi lett volna az igazi meglepetés?:)
@taga20:

na, mi?
@Eszter jött: látom nem érdekel, csak muszájból kérdezed:)))
@taga20:

ez olyan nőcis megjegyzés volt.)))
@Eszter jött: te ne báncsd a csajokat, me velem gyűlik meg a bajod:))

na elmondom.

az lett volna az igazi meglepetés, ha a sárga bukszák ledobják a rucijukat és szépen meg lettek volna nyírva, me feléjük a dzsungel a divat.
persze szegény pasikra nem gondolnak, hogy a szőr a foguk közé szorul:)))))))
@taga20:

Gondoltam, hogy valami hasonló lesz. De a szőr miatt holnap megkapjuk a magunkét. )))
@Eszter jött: mondtam má, hogy bírom az eszes nőket? na nem rád gondoltam:)))

ja, miről dumáljunk?:))))))))))))
@taga20:

Valami emelkedett témáról. Mégicsak egy politikai közéleti blogon vagyunk.))
@Eszter jött: jó. például az hogy teccik, hogy szerethecc valakit feltétel nélkül?
mi a véleményed?

u.i.: nem vagyok zátonyon, csak érdekel más véleménye.
@taga20:

Mit jelent pontosan a feltétel nélkül?
@Eszter jött: most, hogy rákérdeztél, nem tudom. talán aszt, hogy nem feltételezünk rosszat a másikról.
@taga20:

Mit jelent a rossz?
@taga20:
olyan nem létezik, mert ha nem szeret viszont (az is egy feltétel) akkor lófasz az egész!!!

kkk
brühüyyy
@Rodeo36:

akkor lehet csak igazán jókat szenvedni.
@Eszter jött: nem tudom, ki hogy van vele, nekem első blikkre lejött mindig, van-e esélyem a palinál...ha nem, el se jutottam egy szenvedésig....szenvedjen egy paliért a halál.....kkkkkk
@Eszter jött:
én nem vagyok mazochista (sem) és időben és lazán el szoktam sasszézni, magára hagyva az "ügyfelet" hadd szenveggyen egyedűl

kkkkkkkkkkkk

brühüyyy
@Eszter jött:
hokkedlire állva ordítozni, hogy te vagy a lexebb és egyébként is neked mindez kijár azért vagyol királ

kkkkkkkkkkk
brühüyyy
Mondjuk Zázrivecz sem vonzott tömegeket pedig a narancsgecik az ő programját valósítják meg.300 ennek fényében qrva jó szám.
@taga20: elvárás nélkül, minden hátsó gondolat nélkül, csak úgy, önmagáért. Ilyen egy kutya pl. Akarmennyit verheted is, szeretni fog.
@Dr.DottyTroll, a Vörös Csukás Katgimis AngyalTroll: no akkor neked is egészséges nagyranőtt egód van, mint nekem.....minden kapcsolatomat ezért élveztem és barátságban váltunk el....kkk
@Rodeo36: feltétlen nélkül szeretsz, v inkább verjelek? ;-)

@evasanyoca: és hűséges is. És sosem tudsz igazán haragudni rá.
@evasanyoca: na, az biztos, azért annyira nem feltétlenül jó mindig.
@Dr.DottyTroll, a Vörös Csukás Katgimis AngyalTroll: ezt mire irtad? ha a nevemre klikkelek tagára megy a szöveg....kkkkkk
@Dr.DottyTroll, a Vörös Csukás Katgimis AngyalTroll:
te verekedős vagy? akkó inkább én is kutyát tartok

vauvauvau

brühüyyy
kkk
@evasanyoca: az egora.

@Rodeo36: nem, sajnoa nem voki az a fajta, pedig néha nem ártana.
@Dr.DottyTroll, a Vörös Csukás Katgimis AngyalTroll: mucikám azt irtam egészségesen nagyranőtt....hidd el az épkézláb pasik szeretik a határozott és okos nőket, a nebántsvirágok kora már a glasszékesztyűvel kiment a divatból, mondjuk vannak helyek, ahová még ildomos felvenni, de egyre kevesebb....kkkk
Nyugtató helyett komolyzene?

.
.

Peter Sleight, az Oxfordi Egyetem kutatója megfigyelte, hogy a lassú zene, amiben 10 másodpercig ismétlődő szakaszok vannak, megnyugtatja a hallgatókat. Sleight szerint azért, mert nagyjából ugyaneddig tart a ciklus, amíg az agyból küldött jelek eljutnak a szívig; e kihat a vérnyomás szabályozására. Verdi művei, Beethoven IX. szimfóniája, vagy Puccini Turandot-ja dúskálnak ezekben a tíz másodperces szakaszokban. Sleight reméli, hogy a további kutatások

visszaszoríthatják a zeneterápia hatékonyságával kapcsolatos szkepticizmust.
.
.
index.hu/tudomany/2015/10/24/nyugtato_helyett_komolyzene/

akkor jöjjön egy kis zene és ütem variáció :DDDD

www.youtube.com/watch?v=GmXkEhs00lo

www.youtube.com/watch?v=E5vE9XxSFs4
@Rodeo36: Azért ez elég klassz nem? :)

A Man Isolated Himself From Society For Over 25 Years With Only His Dog In The Desert. What He Reveals Inside This Cave Is Incredible!

www.sun-gazing.com/man-isolated-society-25-years-dog-desert-reveals-inside-cave-incredible/
Facebook, internet, Google hasonlók leállítása nem megy egyszerűen (evégre a fő DNS szerverek és hasonló "központi" részek szerencsére nem orosz kontroll alatt vannak), viszont komoly igény van azok befolyásolására. Illetve, amennyiben ez nem járható út, akkor pl. orosz mintára "lekapcsolják" a netet.

sg.hu/cikkek/107874/idonkent-lekapcsolnak-oroszorszagot-a-netrol

Az oroszok amúgy is megcsinálták az ellenfacebookjukat, a Vkontakte nevű, teljes putyinkontroll alatt lévő másolatot. Illetve nem az, mert a szerző jogok, pornó, hasonlók dögivel vannak rajta, hogy a látogatottságot és nézettséget magasan tartsák.

Máskülönben meg ott a klasszikus kínai példa, hisz sokan nem tudják, Kínában sem csak úgy internetezhetsz.
Korlátlan hozzáférés nincs (a népnek), totális tűzfalazás van, nem tudsz onnan korlátlanul Google-t (a Gmail-t se, evégre nem tudja olvasni a szolgálatuk), Facebook-ot, Skype-ot használni, mert a nagy kínai tűzfal blokkolja, még a külföldiek által látogatott szállodákban is.

hu.wikipedia.org/wiki/Aranypajzs_projekt

A fidesznyikek a google befolyásolására a találati arányok eltolását és azok befolyásolását választották, evégre hihetetlen információmennyiséget és találati kört lőttek ki irreleváns információkkal, meg törlési kérelmekkel. Nem kevésbe került, de nem olyan feltűnő...
@Gábris szomszéd:
most néztem meg másodszor a Scocia történetét 4,5 milliárd évre visszamenőleg és a jelenlegi csodálatos vidéket, persze nem sivatag, alapállásomk a hideg ellen fel lehet öltözni de a meleg ellen nem lehet levetkőzni

csodálatos az a táj, és ruházatuk, meg a whiskey és minden egyéb...
el vagyok bűvölve tőle

brühüyyy

kkk
azt a homokkő izét már többször mutogatták egyszer sem érdekelt... igazán
@guma:
az un. klasszikus zene alapritmusa az emberi szív dobbanása, ezért is van az, hogy a mai klimpírozás és zajkeltés semmiféle érzelmet nem képes kiváltani mert olyan gyors szívdobbanás amit ezek a barmok a szar pléh dobjaikkal keltenek az ipari zaj és káros az egészségre

brühüyyy

kkk

de aki meg akar bolondúlni az csak hallgassa, erre való a redbulls meg a többi baromság
@Sir Bates dö Hól:
Jó a cikk, mondjuk azzal kiegészíteném, hogy pl. németeknél is komoly erők vannak azon, hogy a menekülteket (tekintélyes) havi apanázzsal rávegyék a vallás legszigorúbb gyakorlására és terjesztésére.
Konkrét boszniai bevándorló példáját tudom.
Amíg az ilyen típusú "pénzadományokat" nem vágják el az ottani szervek, addig minden csak erőlködés.
@Sir Bates dö Hól: jééé, hát már a mancs is???
ejnye no, az én kottámból jáccani nem szép dolog...

mindezt hetekkel ezelőtt leírtam.
@nincs_itt: te egy vátesz vagy, má hetekkel ezelőtt tudtuk:)))
@taga20: áááá, ne fényezzé má'! szerénység!

szóval a mancs cikkében is ott szerepel amit, mondtam : 90% nem fog munkához jutni! nyelv és szakismeretek hiányában. 80% körüli a felnőttek között az analfabetizmus.

a török példák pedig igen érzékletesek! a '70-'80-as években előfordult vegyes házasság török-német, de valamiért megállt ez a trend.

maradnak a neukölln szerű gettók, ahol biza a lilascheine az úr! bushido dalszövegek...

az iszlamizálódás veszélye a sokadik generációban jóval magasabb, mert a frissen érkezők nagyon igyekeznek beilleszkedni, ezért még a vallási előírásaikat is "lazábban" kezelik!
@Sir Bates dö Hól: @nincs_itt:
Ehhez mit szóltok?

m.magyarnarancs.hu/publicisztika/kit-szeret-jobban-orban-a-muszlimokat-vagy-az-illiberalisokat-ismet-europa-kapui-elott-dobrokol-a-torok-96951

Jó meglátások kérdés, hogy milyen irányba mennek el a folyamatok. Mert abban az az opció is benne van, hogy a net lekapcs, merthogy a török érzékenység...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: te ámítógépes szagember vagyol, árujjad má' elfele, mijafaxra jó a fészbúk? mert ahogy látom, időbaxásra remek, de ezen túl nem nagyon látom az értelmét.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: szerény ismereteim szerint, erdogannal nem lesz eu-s tag töröko.!
a 4 pontból semmit nem fogadtak el, csak beszélnek róla! a 3 milliárd euró aprópénz, pofán is verik arkadashék, ahogy azt szokták...

mellesleg rá kell nézni a térképre, látható mekkora szeletkéje terül el európai részen töröko.-nak! ez nem is fontos, de az ázsiai rész, na az legalább annyira nem felkészült az európai demokratikus normákra mint pl irak, afganisztán stb...
@guma:
Van Toszkánában olyan szőlészet, ahol hatalmas hangszórókból szól a komolyzene a tőkék mellett, és a tulaj meg van győződve, h ezáltal jobb lesz a bor. Miért is ne
@nincs_itt: akinek hondája van, aszt alapból nem fényezem, csak a tényekre szorítkoztam:)))
@taga20: csak a tények miatt van hondám...
@CsekklisztNo.10Reloaded: kis puja vagy puják jól aludtak? kibírták aszt a kurva nagy óra átállítos stresszet?:)))
@nincs_itt: ako se veszek hondát. nem bírom nézni ahogy szívnak az efegyben meg a vitiszisziben:)

me én érzem magam kényelmetlenül:))
@taga20: te figyejjé má'! rc autók versenyén döntöd el, hogy milyen uccai autót veszel? monták má neked, hogy ez oktalanság? mert azok az valamik, csak nyomokban emlékeztetnek arra az autóra, amit megveszel.
@taga20: nem baj, téged ilyen nem okosan szeretünk!
@nincs_itt: ako a honda, aszt a béna szintet se hozza a hétköznapokban. a japánok egyébként tudnak még kocsit gyártani, vagy rájöttek, hogy hagyják a francba az egészet:))
@nincs_itt: mondtam má, hogy jön az új verdánk? lefoglalóztuk a héten, november végén má meg lesz:))
@taga20: látod, csekély értelmű haverom! nem érted, hogy pl vtcc ótó motorja, valóban otto rencerű, viszont eldobós, tehát 1 verseny 1 motor, a váltómű köszönő viszonyban sincs szinkronizált váltóval, mert ugyi szekvenciális, a futómű hát nem a megszokott független mcpherson... a bódé+alváz nyomokban sem hasonlít a zuccaira.
viszont a valóság azt mutatja, hogy a japók inkább gyártanak durva megbízható hétköznapi kocsikat és lexarják a "versenyeket", míg a flansziják épp ezért tudnak "eredményeket" felmutatni, mert a valódi gyártók és komoly fejlesztők kiszállnak... de cserébe scheißdreck romokat árulnak gombokért.
@taga20: még nem mondtad! lehet tunni milyen taliga?
@nincs_itt: ja, mazda6 revolusön. csak, hogy stílusos legyek így okt.23.-a környékén:))
@taga20: gratulálok! jó választás! benzintos? vagy mezőgazdasági?
@Sir Bates dö Hól: Kösz ez egy jó írás, sok tanulsággal.
@nincs_itt: olajkályhát nem veszek, csak szívóbenzint:)))
Nekem nem a FB az ellenségem, hanem a Varánusz!
@taga20: Hát én pont ma néztem ezeket. Ez a sötétlila szín különösen tetszik.

www.hasznaltauto.hu/auto/mazda/6/mazda_6_sport_2.0_te_elso_tul.124_ezer_kmgyonyoru-9456447

Mondjuk ez a kék is nagyon bejön.

www.hasznaltauto.hu/auto/mazda/6/mazda_6_sport_2.0_te_xenon_bose_akcios_ar-9290355

Ja és nem tudom milyen évjáratút veszel, de bizonyos példányoknál nagyon kell figyelni a korrózióra. Főleg az ajtóknál és a hátsó kerék íveknél kell ellenőrizni.
Amúgy van egy mazdás ismerős, aki ha kell le tudja csekkolni okosban a kocsi múltját alvázszám alapján. :)
@taga20: na mer azé!!! ja minél alacsonyabb az szám annál jobb az eredmény! tehát az 1-es a kiváló, 5-ös a fosch
@taga20: Nagyon helyes csak benzinest szabad. Milyen évjáratúra lesz léd? :) Az új 6-os kombi is nagyon állatszép.
A FB szabályzat kimondja, hogy emberölésre nem lehet biztatni. Ez van.
Nemán, hogy az orbánakasztós oldal legyen az etalon.
Rugdosásért börtön, akasztásért semmi? Érdekes erkölcsösség dívik itt.
Az meg a hab a tortán, hogyan próbálják a közvéleményt befolyásolni a kis fbutánzat adminok az ellenvéleményt tartalmazó kommentek letiltásával.Ld. pl, 444, Index, varánusz, de jobbosok is megteszik.
Merkelmutti személyesen fordult Zuckerberghez szigorításért / biztos nem tetszik neki a sok burkás képe/.
@Imola Helyesi: neked nem a varánusz, hanem a sötét agyad az ellenséged:)
@Gábris szomszéd: @nincs_itt: skacok mennem kell befejezni a fáknak a gödröket. a legszarabb rész jön az utolsó 20cm, géppel kell vésnem a mészkővet:)

ha még élni fogok, délután folytatjuk a pletyizést:))

addig is!

www.napiszar.hu/showPost/Az_elet_tul_rovid_ahhoz_hogy_rossz_bort_igyunk
@taga20: baz+ ne ronbojjad már a zimidzsedet! vetél egy jó autót, osztán aszt nem tudod, hogy a fát FŐDBE köll elvetni, nem sziklába!
@taga20: Ez is egy szép példány, ha jól látom. :)

www.hasznaltauto.hu/auto/mazda/6/mazda_6_sport_1.8i_ce_serulesmentes.1.tulajdonos-9469163

Hagyd már a picsába azt a köfejtést. Nem vagy te frédi-béni. :)
@taga20:
Milyen jó, a múltkor is a te agyad trágárkodott, aztán engem zárt ki a haverod.
Jól megvédtél!
@taga20:
Már el is ásod az ótódat.Nem gödörbe kell tartani!!!
@ördöngös pepecselés:
Most már tényleg megkérdezem: nálatok, Narancsvilágban kötelező a helyesírás mellőzése? Annyira jellemző ez rátok, hogy kezdek gyanakodni: nem véletlen...

Tényleg érdekelne.
@Imola Helyesi: ... ahhoz képest itt töltöd minden napodat.

Ejnye, vadász...
Megint seggre estem a meglepetéstől. ;)

Tony Blair bevallotta a CNN-nek, amit eddig is tudtunk: nekik köszönhetjük az Iszlám Állam felemelkedését

Tizenkét éven át visszautasította a bocsánatkérést, így nem csoda, hogy sokkolta a közvéleményt, amikor Tony Blair, Nagy-Britannia egykori miniszterelnöke egy televíziós CNN-interjú során azt mondta: „Sajnálom!”

A meghökkentő interjú során Blair elnézést kért az iraki háborúért és elismerte, hogy ő is hibás az Iszlám Állam elképesztő felemelkedése miatt.

www.blikk.hu/blikk_aktualis/tony-blair-sajnalom-nekunk-koszonhetik-az-iszlam-allam-felemelkedeset-2413647

edition.cnn.com/2015/10/25/europe/tony-blair-iraq-war/

ON
@Gábris szomszéd:
fareed zakaria airs @1000 ET on CNN today!!!
before that State of the Union @0900 ET

confessing on those regime changes the utmost ugliness of the western politics, just get in whatever way they want and change a regime for another one which would submit to their simply invasion and robbery of goods national assets

I hate thos assholes they are in their own trap now

kkk
brühüyyy
@Imola Helyesi: ne szívd mellre ebola! tudod, ahol fát vágnak ott hullik a forgács:))

ja és, hogy pörög az új varánuszfikázó blogod? nem dicsekedtél még el vele:)))
@Gábris szomszéd: Kerry and Lavrov yesterday's meeting shows the russians are in advance of eliminating all the cause of the national tragedy in Syria, now Kerry runs behind the russians and yesterday they entered into a compaund (they did not know before so ridiculous!!!) and eliminated a bunch of ISIL assholes taking some as prisoniers

brühüyyy

kkk

this is the burned down ideas of invasionism
@nincs_itt: "hogy a fát FŐDBE köll elvetni, "

haver kevered a búzával, aszt kell elvetni a fődbe:)))
@taga20:a búzából meg sört köll főzni!
NEM ERRŐL SZÓL A CIKK, vagyis nem ez a veszély! Most őszintén, ez a nőszemély már egy túltárgyalt dolog! Végletekig elítélendő, de mind a bevándorlók, ahogy a nőci ügye is ennek kapcsán lerágott CSONT, ezer témát, fórumot találhattok erről, lehet ott erről moralizálni!

Amiről szól a poszt srácok, hogy mit szólnátok, ha a kormány a cikkben szereplő helyzetet, gyermekvédelem ürügyén blokkolná a Facebookot?

És ezt a Facebook korlátozást azért is emelem ki, mert az egész sztoriban ez a lényeg. Amikor hallottam az ATV riportját majd kiesett a kanál a kezemből, épp vacsoráztam.

És érdekes mód egyelőre ezzel senki sem foglalkozik, senki sem aggódik emiatt, senki sem reagált rá!

A netadóval leejtőre indult a kormány és egy alapvetően töretlenül népszerű kormány népszerűsége a tüntetés és a visszalépés után is folyamatosan csökkent. Ha nem jött volna a bevándorlás témaköre, nem tudták volna visszahozni a szintet oda, ahonnan indult az esés a netadó után. De jött a bevándorlás, jól meglovagolták és azóta is töretlen a népszerűség. Amúgy szerintem korrektül is kezelték, de megint nem szeretnék ebbe belemenni, hogy politikailag, az emberi méltóság szempontjából jó -e ez, elegen foglalkoztak helyettem, helyettünk mások.

Szerintem sínen van a Fidesz, az ellenzék nem fogja tudni megbuktatni, de ha a netet piszkálják, megbuktatják önmagukat, hisz szerintem egy netcenzúra kísérlet, jóval nagyobb felháborodást okozna, mint a 700 ft-os netadó.

A kérdés, hogy ezt miért nem kapta fel senki? ennyire nincs "civil kurázsi?"?

Nem kéne ezt a kérdést , már a felvetést is Kósa részéről, hogy kérdészápor és hatalmas felháborodás kísérje?
@Brueck 1: tessék? elég öreg vagyok, hogy emlékezek rá, a fészbúk előtt/nélkül is volt élet!
sőt a mai napig remekül megvagyok nélküle.
@Brueck 1:

Kérdezem tőled, miért pont az ellenzéknek kell megbuktatni egy kormányt? Saját bandája nem tudja ezt megtenni?
@nincs_itt:

No ha szépen meg vagy nélkülük, akkor minek élevezed a fejlődés eredményeit? Nem érzed, hogy ez a mondatod enyhén szólva demagóg?
@Nincs itt: Nem a Facebookról van szó, hisz ha elindul egy országban az internet cenzúra, akkor az érintheti ezt a blogot, az indexet, bármit. A Facebook csak egy példa és annak kapcsán nyilatkozott Kósa. Én sem vagyok Facebook használó, mégis aggaszt, ennyi. Ne légy már ilyen szűklátókörű kérlek!

@Látjátok.........:Nem érdekel a kormány, egyik 19, másik egy híján 20, de ne szóljanak be az emberek magánéletébe és az internet cenzúra egy olyan határ átlépése lenne, ami nagyon durva!
@látjátok feleim szümtükkel: ez meg milyen degenerált kérdés volt?
@látjátok feleim szümtükkel: Persze szerencse hogy EU tagország vagyunk és az információáramlás szabadsága és egyéb EU-s elvek miatt szerintem nem léphetnek meg ilyet, de már maga a nyilatkozat is bicskanyitogató!
@Brueck 1: volt itt már az elmúlt öt évben egy-két beleszólás az életünkbe, de még mindig a fityesz van a spiccen. miért?
@látjátok feleim szümtükkel: hááát, ha te a fészbúkot a fejlődés netovábbjaként tartod számon... de télleg, milyen ostoba kérdés ez?
@Brueck 1: számomra ez teljesen egyértelműen a fb-ra kihegyezett dolog. értem az aggodalmakat
@nincs_itt: ez a fészbuk baromság, kábé olyan, mint a holdjárócipő volt a csajoknak, meg itt nálunk az iwiw.
én még mindig itt vagyok, ezek a marhaságok meg a klotyóban:))
Mert olyan csoportok érdekei sérültek, akik szeparáltak, kicsik voltak, pl. dohánykereskedők, trafikosok, tankönvykiadók és sajnos olyanok az emberek, hogy más érdekei miatt nem mozdulnak meg, de az internet egy közös dolog és egyszerre sok embert érint.
@taga20: én még emléxem, amikor csak nyilvános fülkék voltak, tantusszal tudtál telefonálni...
stencil gépek voltak. tervrajz nyomtató, piha... pauszra, tussal.
@nincs_itt: De remélem azért tisztában vannak vele, hogy ezzel maguk alatt vágnák a fát, mert ha egy népszerű site-ot blokkolnának, nagyobb tüntetéssel néznének szembe, mint tavaly a netadó 700 Ft-ja kapcsán.
@Brueck 1: az internettel kapcsolatosan valahol olvastam egy hirdetést:

"Eladó a teljes internet anyaga, dvd-re írva! 5720 db dvd! pornó nélkül 5 db dvd."
@Brueck 1: húúú, még annál is nagyobbal? akkor már 1000-en is lesznek?
@taga20: tünemény vagy, h ilyenre emlékszel. Igen. Csak 1 szer pisilt be :/)))
@nincs_itt: Tavaly azért az ominózus netadós tüntetésen, ami miatt visszavonulót fújt a kormány, azt hiszem nem pár ezren voltak, hanem a világsajtót bejárt tömeg vonult az utcára.
Politizálni viszont nem szeretnék, mert egyik oldal sem jobb mint a másik. A baloldal talán annyival volt jobb, hogy nem szólt bele az emberek életébe, viszont "cserébe" impotens volt a kormányzás! Nem látok olyan erőt, aki mellett ki szeretnék állni. Olyan országban szeretnék élni, ahol a politika csak minimálisan folyásolja be a mindennapokat és hagyják élni az embert!
Ha a mostani kormány nem csinál vérlázító intézkedéseket és nem lesznek ilyen javaslatai (vagy mint a netadó tavaly) sokáig elkormányozhatnak!
@nincs_itt: na én nem vagyok ilyen vén csont, mint te:)
én csak arra emlékszem, hogy szamanta foksz volt a szeksz szimbólum:))
@Gábris szomszéd:
Megint ferditesz.
Tony Blair nem mondott ilyet.
Ellenben ezt mondta:
Asked whether the offensive was the principal cause of the rise of Islamic State, which now controls large areas of Iraq and neighboring Syria, Blair said there were "elements of truth" in that.
@Brueck 1: "A baloldal talán annyival volt jobb, hogy nem szólt bele az emberek életébe, viszont "cserébe" impotens volt a kormányzás!"

mé volt impotens? me nem volt kétharmada? me nem nyúlta le a manyupot, vagy nem kötött boltot a ruszkikkal paks 2-re?

mé kell ilyen baromságokat terjeszteni?
Taga20: Kérlek ne veszekedjünk ezen, hiszen mint mondtam egyáltalán nem vagyok jobboldali, láthatod abból, amiket írok!

A kérdésem az, hogy vajon Kósa Facebookos marhasága, mondata miért nem lépte át senkinél az ingerküszöböt és miért nincs nagyobb negatív visszhangja éreztetve a kormánnyal, hogy el a kezekkel a nettől?
Ez az, amit nem tudok felfogni!

Vagy szerintetek az EU-ban ilyet nem lehet megtenni és nem blokkolhatóak weboldalak? (jelzem, ilyen az EU-ban nem fordulhat szerintem elő és utána olvastam angolul és az EU-nak vannak jogi alapelvei, szólásszabadság, információhoz jutás joga...tehát elvileg nem lehet ilyet tenni, de kiváncsi lennék a ti véleményetekre is)
@Brueck 1:
A "vérlázító" alatt mit értünk?
Mekkora csoport érdekének kell sérülnie?
Jelen állás szerint van még olyan "csoport" amelyik érdeke nem sérült?
Kibabráltak majd mindenkivel, elloptak mindenkitől rengeteg pénzt, majd a visszaosztás folyamán kivételezett pártmajmoknak, rétegnek adták.
Az ország legpotensebb adótermelő rétege kivándorol, ráadásul a most középiskolás réteg nem is itt tervezi már az életét. Az ország lassan, de biztosan kiürül, ráadásul az a réteg lép le, akik termelnek, adót fizetnek.
A spirál pedig egyre gyorsabban épül lefelé...
www.mtva.hu/hu/sajto-es-fotoarchivum/10452-marcius-12-az-internetes-szolasszabadsag-vilagnapja

Emiatt is bízom benne, hogy ilyen dolgok mint netcenzűra az EU-ban nem fordulhatnak elő. Ti mit gondoltok?
@Brueck 1: csak vitatkozunk:)

akivel veszekszem, aszt elküldöm a kurvaanyjába:)))

a kérdésedre a válaszom: ez a maffiabrigád má annyi faszságot bedobott, hogy majd akkor, ha élesítik a baromságukat, megmozdul a nettömeg.

u.i.: bár ami igaz az igaz, ezek a gecik majdnem mindent lenyomtak a torkunkon.
@Brueck 1: állítólag százezren voltak... mondom állítólag.
@taga20: azé vót impotencs, mer' azóta kéccer is kétharmada van a fidesznek, az négy hatod?
@Brueck 1:
Miért gond a jobboldaliság? A jelenlegi kormány a legsötétebb balos időket idézi rendszeresen a tetteivel (a szocializálódás nem véletlen hol történt), miközben képmutató és álszent, magyarkodó, pántlikás katyvasszal szédíti a plebset.
Nem blokkolható a net itt. Viszont a törekvés arra, hogy korlátlan felhatalmazás nevében, mégis valamilyen "megvédés", vagy hasonló "vészhelyzet" nevében létrejöhessen a korlátozás, na az látható... :(
@taga20:
Kevesebb qrvaannya, amennyiben megoldható és nem túl lehetetlen dolog...
@nincs_itt:

Ne forgasd ki a szavam, nem mondtam, hogy a fejlődés netovábbja, csak annyit, hogy fejlődés. Nekem sem tetszik sok újdonság, de nem kifogásolom, mert bizotas van, akinek meg pont tetszik.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: De ha nem blokkolható az EU-ban, akkor nem blokkolható. Az más kérdés, hogyha megtehetnék, megtennék.

Bár tegyük hozzá a blokkolás ma már, mint tudjuk technikailag szinte kivitelezhetetlen (pl. Hola, VPN-ek).
@Brueck 1: akkor nézzük: merkel mutti, elment a cukkerbergihez, hogy törölje a fészbúk azokat a bejegyzésket, amik kritizálják a menekültekkel kapcsolatos politikát, intézkedéseket.

erre mitaszondasz? vagy arra, hogy a német pógárok fele úgy érzi, NEM mondhatja el a véleményét szabadon, most a menekültekről éppen...
EU, nagyon is!
@látjátok feleim szümtükkel: nem forgattam én! csak rosszul tetted fel a kérdést. a fészbúk szerintem nem fejlődés, hanem vadhajtás.
azt tudtad, hogy az usa-ban, ha nincs fészbúk profilod, akkor "antiszociális" kategóriába kerülsz?

a fejlődés az ez:

www.presseportal.de/pm/61518/3141937
@nincs_itt: De Merkel sem blokkolná a Facebookot és ha valaki beírja, hogy Facebook.com , bejön az oldal, nem úgy mint pl. Kínában.

Merlek kapcsán amúgy nincs arra vonatkozóan bizonyíték , információ, amit te mondasz és repdesnék örömömben, ha olyan vezetője lenne az országnak, mint Merkel, mégha valóban követett is el hibákat.
@nincs_itt: látom, neked az ikon a vitya.
gondolom, a mostani helyzetben, még jobban kéne a menekülteket utálni a baloldalnak, ako nem lenne impotens.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: "Miért gond a jobboldaliság?"

Nem gond, csak a magyar nem tud különbséget tenni a jobboldali ember, valamit a jelenlegi kormány és ormánya közt. Teljesen igazad van, mert ez a kormány nem jobboldali, ez lassan alig különb a "létező szocializmus" kormányainál.
Persze én már többször kérdezgettem itt is, hogy ki mit ért a jobboldaliság alatt, oszt alig válaszoltak rá. Szerintem ugyan ilyen homály van a baloldaliság körül is.
@nincs_itt:

A háború utáni első vezetékes rádióhoz képest minden feljődés.
@látjátok feleim szümtükkel:
A homály a legkevesebb, de mintha értelme sem lenne... :(
Evégre a tettek árulkodnak.
@CsekklisztNo.10Reloaded: Rágódj egy picit ezeken is. :)

"I can say that I apologize for the fact that the intelligence we received was wrong because, even though he had used chemical weapons extensively against his own people, against others, the program in the form that we thought it was did not exist in the way that we thought," Blair said in an exclusive interview on CNN's Fareed Zakaria GPS that airs Sunday.

Blair was referring to the claim that Saddam's regime possessed weapons of mass destruction, which was used by the U.S. and British governments to justify launching the invasion. But the intelligence reports the claim was based on turned out to be false."
@Gábris szomszéd:
Ez mennyiben is mond ellent annak, amit írtam: azaz, hogy nem azt mondta Blair, amit te posztoltál?
@CsekklisztNo.10Reloaded: Szerintem nincs_itt magasról leszarja, hogy épp mi a kínja a bundesmuttinak. Sokkal lényegesebb, hogy mi bajuk a német adófizetőknek. :)
@CsekklisztNo.10Reloaded: Mármint, hogy vastagon ők az okai ártatlan emberek százezreinek haláláért, országok tönkretételéért és az ISIS megszületéséért? Amiért ugye most elnézést is kért.
@Gábris szomszéd:
Mar megint terelsz és lódítasz.
Olyat adsz Blair szájába, amit nem mondott, sőt továbbra is helyes döntésnek tartja a Szaddám elleni inváziót. Nem mondta, hogy az isis megszületéért ők felelősek.
Blair apologized for what he described as mistakes in planning and intelligence before the war and in preparations for would happen once Saddam was removed, but said it had been the right decision.
@Gábris szomszéd: haver, te a segédje vagy, vagy mi a fasz?
@Brueck 1:
Orosz mintára próbálnak majd rövidesen kitalálni valamit, "vészhelyzetre".
Mondjuk amikor egy olyan balfasz országban vagyunk, ahol az informatikai államtitkár a rég bezárt iwiw-et ajánlgatja a Facebook helyett, arra mit kellene mondani...
@Dr.DottyTroll, a Vörös Csukás Katgimis AngyalTroll: mindig kikészítesz ezekkel a krikszkrakszokkal:))

nesze! d[^_^]b
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Egyáltalán nem fogja a kormány korlátozni a Facebookot! Lehet egy olyan elegáns megoldás is, hogy a Facebook használatot magánnyugdíjpénztár tagsághoz kötik... Ne mondja senki sem, hogy ők a jó kerékkötői
@CsekklisztNo.10Reloaded: "Nem mondta, hogy az isis megszületéért ők felelősek."

Édes Istenem. :)

Admits partial responsibility for ISIS rise
Blair acknowledged to Zakaria that there are "elements of truth" in the view that the 2003 INVASION OF IRAQ WAS THE PRINCIPLE CAUSE OF THE RISE OF ISIS.

"Sajnálom, hogy rossz döntéseket hoztunk, sajnálom a hibákat, amiket a tervezés során ejtettünk és sajnálom, hogy rosszul mértük fel a következményeket, melyek az iraki rezsim elmozdításával jártak - magyarázta Blair, aki szerint az iraki háború kulcsfontosságú eleme annak, hogy az Iszlám Állam felbukkanhatott."
@CsekklisztNo.10Reloaded: tudod, nem másodkézből olvasom a merkellel kapcsolatos híreket... konkréten a menekült politikáját kritizáló bejegyzésekről volt szó, csak "rasszizmusnak" álcázva..
@Brueck 1: valóban nem magát az oldalt blokkolná, csak a szabad vélemény nyilvánítást, mecsoda különbség!
@taga20: soha, de a büdös életben soha nem is mertem volna arra gondolni, hogy ogv-nek valaha, bármiben is igazat adok!
de azért lásd be, most a magnetikus tyúk esete a szeggel, forog fenn!
már a légierőt is bevonják itten tájcslándijába, a deportálásokba... eddig 300 ezer kiutasítás...
@látjátok feleim szümtükkel: ne dumálj mellé! a fészbúk nem a fejlődés diadala, hanem az internet(mint valóban fejlődést jelentő dolog) egyik vadhajtása a milliónyi közül.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Hasonló agybajokkal akár... :)
Ezekből kinézem, hogy valamelyik (akár az eü) törvény hátuljába betesznek egy fejezetet, hogy "különleges" meghatalmazás esetén, nemzetbiztonsági érdekre hivatkozva, blokkoljanak bizonyos oldalakat, persze a NÉP érdekében...
@nincs_itt:
Te, a netnek annyi pöcegödre van, hogy ihajj...
A Face ebből a szempontból egy szolid kis csücsök, az meg, hogy mire használod-nem használod, a te dolgod. Mindenki a használata folyamán kiállít egy bizonyítványt magáról. Van aki a reggeli kupacának a színét-állagát-ízét is megörökíti ott, képtelen anélkül élni.
Van, aki meg a családtagjaival a kapcsolattartásra használj.
Az oroszok Vkontakte-ja (lopott Face, orosz módra) az a pöcegödör egy szép példája viszont már, izzadtságszagán túl is.
@Gábris szomszéd: mutti, ezt durvára elkettyintette! most már lehet kapálódzani, de xart megkavarta.

ugye ez itten bundes republik deutschland, ami az 5 nagy germán törzs hagyatéka.
a svábok és a bajorok már összeálltak, a szászok és poroszok is.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: értelek! igazad is van! de a fészbúk attól még nem kisebb rakás, mint a vkontakt, mert előbb volt...
a családi kapcsolattartásra ott van szkájp, viber, meg hasonló ingyé onlány izék.
ja meg a telefon, ne adj' Isten személyes találkozás...
@Gábris szomszéd:
Na még egyszer:
Elements of truth: részigazság
Azaz azt mondja, hogy csak részben igaz!

Továbbá nem az iraki inváziót teszi meg az isis felbukkanásával okaként, mivel az syriábol jon
"Of course, you can't say that those of us who removed Saddam in 2003 bear no responsibility for the situation in 2015," he said. "But it's important also to realize, one, that the Arab Spring which began in 2011 would also have had its impact on Iraq today, and two, ISIS actually came to prominence from a base in Syria and not in Iraq."
@Gábris szomszéd:
A magyar fordítás tök rossz, mert Blair ezt mondta
Tony Blair nem mondott ilyet.
Ellenben ezt mondta:
Asked whether the offensive was the principal cause of the rise of Islamic State, which now controls large areas of Iraq and neighboring Syria, Blair said there were "elements of truth" in that.
@nincs_itt:
Akkor olvass utána, mik az alapvető eltérések köztük. :)
Mondjuk azon kívül, hogy az alapító-résztulajdonos az újságból tudta meg egy nap, hogy már nem résztulajdonos...
A családok, csoportok kép- és fotómegosztása szempontjából messze legjobb a Face. Spec. nem szeretem, magáncélra minimálisan használom, inkább csak a hobbi miatt és azért gondozok ott rendezvény miatt oldalt.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Nem legyél zabos, hiszen csak a keresztyén Európát védik. Igaz, a vak néni nem akar átmenni a zebrán!
@nincs_itt: ez a világ, legidiótább érvelése, valami ellen!
@nincs_itt:
Lehet. Ha tudsz, lécci angolul másolj be valami forrást erre, hogy Merkel az ő menekültpolitikáját bíráló Fb kommentekre mondja, h rasszista, es ezért kéri Z-tol a rasszisták kontrollját
@nincs_itt: de jó, hogy elmúlt már az a világ!
Kimaradt egy k, sajnos néha nem látom jól a szöveget.:(
@punkfrog™: ez is el fog múlni, és az unokád majd aszt fogja mondani ako, hogy a groszfater a kezdetleges gyíkon lógott mindennap:)))
@nincs_itt: "...a fészbúk attól még nem kisebb rakás, mint a vkontakt, mert előbb volt..."

Ja, meg régen ott volt a táskarádió, meg a szalagos magnó, villnos fényképező, miért nem használod azokat?

Ne legyél már ennyire negatív!
@CsekklisztNo.10Reloaded: Tehát először is szétverjük azokat a szekuláris államokat, amelyek - minden negatívumuk mellett is - féken tartották a szektariánus szélsőségeket, majd szörnyülködünk, hogy a hatalmi vákuumba betörő - nemritkán közvetett vagy közvetlen nyugati támogatással erősödő - valláskárosult militáns barmok mit művelnek - nem csak keresztényekkel, hanem siítákkal, szufikkal, alevitákkal és mérsékelt szunnitákkal is.
Amúgy arról nincs esetleg híred, miért nem akarták és akarják soha demokratizálni a szaudi vahabista despotikus echte diktatúrát, amelyhez képest a többiek egyenesen libsi demokráciát üzemeltettek?
De persze tudom Blairnek sincs semmihez köze, (max. részigazságokban) Bush haverról már nem is beszélve. :)
@látjátok feleim szümtükkel: ja, eddig nem derült ki?:))

nem kéne új szemüveget csináltatni, me a végén majd a fityeszre húzod az ikszet a döntő pillanatban:)))))
@Brueck 1: "vajon Kósa Facebookos marhasága, mondata miért nem lépte át senkinél az ingerküszöböt"

mert az ilyen, németbe emigrált "öreg bácsik", mint @nincs_itt: leszarják, hogy korlátozni akarják őket és belepofázni az életükbe! és még ideológiájuk is van hozzá!
@látjátok feleim szümtükkel: a fészbuk egy rakás baromság, sok hülye minden szart felrak oda. pl. ha fingik a macskája, vagy leborotválta a farkát, vagy sikerült egy rántottát összedobnia.

az internet az úgy általában jó.
@taga20: Figy haver jól látom, hogy a ruszki csávó szorongatja Hamilton? :)
@punkfrog™:
Mr. 20% a tipikus pártgeci, a lenyúlások és tahóság etalonja. Amikor valamit meg akar védeni, az már rég rossz. Előtte azért majd felajánlja a lehetőséget, hogy pár % és hajlandó módosítani a beterjesztésen.
@Gábris szomszéd: haver, lehet hogy ma egy muzsiknak fogok szurkolni?:)))

remélem beakasztja a kampot lajosnak!
@taga20: Az a baj, hogy egyenesben még picit gyorsabb a merdzsó. :)
@taga20:
igen, de én nem fogom ócsárolni az unokám teleportját, mert nekem is lesz, és együtt utazgatunk majd!
@taga20:

Folyamatban van.

Egyébként sok okosságot szoksz mondani, de most marhaságot beszélsz. A fész nem csak neked, hanem úgy néha másnak is létezik. Mások meg szarnak nagy ívben arra, hogy te mit gondolsz róla, mert nekik megfelel. Másoknak is joguk van olyat kedvelni, amit te, meg nincsitt "szarnak" tart. Ha jól értem, akkor másoknak az ehhez való jogát kifogásoljátok. Ez pedig nagyon csúnya.
Nevesünk már egy kicsinyt!

http://vs.hu/kozelet/osszes/orban-mar-ovatosan-kozelit-junckerhez-video-1025?utm_source=hrkrs&utm_medium=rss&utm_campaign=main#!s23
@Gábris szomszéd: te minden oroszba szerelmes vagy?
@Gábris szomszéd:
Nincs vita abban, hogy van felelősségük benne, de nagy hiba erre leegyszerűsíteni a Közel kelet ennél sokkal összetettebb viszonyait.
Egy kis ízelítő, hogy a probléma mennyivel bonyolultabb, mind kialakulásában, mind lehetséges kimeneteleben:

fotelkalandor.blog.hu/2015/09/11/igy_lesz_vege_a_szir_polgarhaborunak
@punkfrog™: nem! ez csak a "fejlődésre" volt válasz!
nagyra értékelem a fejlődést, de az ostobaságot és hüjeséget(mindkettőre iparágak épülnek) semmibe sem tartom!

ugye megvan még a mobiloknál az a "verseny", hogy minél kisebb legyen, aztán mára már a tepsinyi mobilok a menők...

mindkettő zsákucca az én szememben, mert haszontalan faxságok, csak a hozzád hasonló média és konzum idióták zsebéből húzzák ki a pénzt!

ne háborogj! mert ha nincs ájfonod, vagy valami hasonlóan holnap reggelre elavult műtyúxemed, akkor "senki" vagy.
@látjátok feleim szümtükkel: "Ha jól értem, akkor másoknak az ehhez való jogát kifogásoljátok. Ez pedig nagyon csúnya."

rosszul érted, és ez csúnya dolog.

mindenki abba hisz amibe akar, leszarom. én abba, hogy a fészbuk egy vakvágány.

így kerek a világ:)))
@látjátok feleim szümtükkel: ne erőlköggyél már! fasz kivan a hozzád hasonló perecesektől, akik hajtogattyák a magukét!
fogtad azt a linket az olajcseréről???
@punkfrog™: öcsi, ez az öreg bácsi már akkor is élt, amikor nem a fészbúk volt a legnagyobb probléma a világban! és leszarom, hogy függők miért rinyálnak!
@nincs_itt:

"ne háborogj! mert ha nincs ájfonod, vagy valami hasonlóan holnap reggelre elavult műtyúxemed, akkor "senki" vagy. "

azé' több frázist már ne írj!
@nincs_itt:

mert nem ezt szoktam meg tőled.
@CsekklisztNo.10Reloaded: csaxólok, hogy éppen szíriában maradt el az arab-tavasz, érdeklődés hiányában!
talán ezért is lett ottan "polgárháború"...
@Eszter jött: ha felbaxák az agyamat, akkor mit tehetek?
megy a rinya, de az általad frázisnak titulált tény megállapítás, sajna ül!
@Eszter jött: azé az milyen, hogy a sok barom sátorozik, me reggel kijön valami új kűtyű? gondolom ez nem frázis?
@Gábris szomszéd: remélem ricsi levadássza luiszt:)
@nincs_itt: én imádom a digitális világot, és használom is!
arra, amire én akarom!
amit te telefonnak hívsz, azt én egy eszköznek, amivel többek közt, telefonálni is tudok!
@taga20: Hát eléggé meg kell izzadnia Haminak abban hüvi amcsi időben. :)
@nincs_itt: "és leszarom, hogy függők miért rinyálnak"
majd amikor érted mennek, mi is leszarjuk, hogy rinyálsz!
@punkfrog™: ezért nem is fogunk vitatkozni, mert bírom azt hüje burádat!

én viszont a telefont kizárólag telefonálásra használom. nem is jó másra az enyém!

értem jönnek?
@taga20: köszi árántezsvírem, mert erre mertem gondolni!
@nincs_itt:

és? minek foglalkozol vele? főleg mit bosszankodsz rajta? gondolom, a baráti körödben nem ezek az értékrendek dívnak.
@taga20:

az má milyen, hogy a sok barom vérremenő vitát folytat arról, melyik autó a jobb?
@nincs_itt: most hogy mindkettőnknek japó verdája van/lesz, a hátunkat egymásnak kell vetnünk:)))
@Eszter jött: az értelmes dolog, olyan mint az, mint ha valakinek kábé 10 macskája van:))
@taga20: naja!
@Eszter jött: természetesen ez rendkívül fontos dolog!
@Eszter jött: a képzeletbeli barátaim is kiközösítettek!
@nincs_itt: azé érzed, hogy századra egy a két komment, tiszta forma egy:)))
@nincs_itt: igen.fognak.
pont azért, mert téged nem zavar, ha előírják hogyan élj!
ha a németek nagy többségének, olyan mentalitása lenne mint neked, már ott tartanátok mint Magyarország.
itt is szartak az emberek rá, mikor elvették mások,
-manyupját
-nyugdíját
-munkanélkülisegélyét
-trafikját
-vállalkozását
-földjét, stb,stb
de a végén, mindenki sorra kerül!
@nincs_itt:
LG G3 D855. Amit nem tud, az nem is kell. Egy hasonló kinézetű tok hozzá, mint az a kínai izéke... :)
@nincs_itt: jáj, azé nekem kicsit gyors a tempó:)
nem nézzük az első randin inkább a futamot?:)))
@taga20:

személyeskedünk, cukifijú?

számold hozzá még azt az öt kóbort, akit csak etetek. ők nem bejárók.
és fent vagyok a fészbukon. ha esetleg kifogyna a muníciód szívatásilag.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: ja az kínaji izéke, hergestellt in deutschland...
www.cyrus-technology.de/de/start/

2 akksival, az egyikkel elmerül, a másikkal úszik a vízen...
@taga20: velem? futamot??? narmólis vagyol te margit?
@punkfrog™: te durvára nem ismered a németeket! itt minden előírás szerint megyen!

de a többiben igazad van! pl. éppen azon akadtak ki, hogy mutti elment a cukkerbergerhez, hogy a fészbúkon ne lehessen...

de azokat tényleg magasról, akik az életüket töltik ilyen cócciállis hálókon, mert ők pont lexarják mindazt amit felsoroltál! te és én + sokan itten tépjük az orcánkat...
@Eszter jött: kösz. rendes csaj vagy, me má kurvára nem jutott semmi eszembe:))

és mi volt személyeskedő bennem, ami benned nem volt az?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: óóóó baz+! azt nem mondtad, hogy ennyira gazdag legény vagyol! 300 ojróért dobják utánad ezt a tajvanban és/vagy kínában előállított telefontot!
@nincs_itt: pityú, adok egy tantuszt, és mennyi addig telefonálni, amíg a nagyok az efegyet nézik:)))
@nincs_itt: "én viszont a telefont kizárólag telefonálásra használom. nem is jó másra az enyém!"

de miért zavar téged, ha valaki másként él és gondolkodik dolgokról!
én az autóktól nem jövök lázba.használom mindennap de nem csinálok presztízskérdést belőle!
de nem is szólok be nektek ez ügyben.
pedig, lehet járni
@nincs_itt:

nem csodálom! időnként szemedbe lóg a vaskalap.
@punkfrog™: nem zavar! félre értesz! csak az "zavar", ha valami teljesen felesleges és főleg! nélkülözhető dolgot a világ csodájának állítanak be! majd ebből már politikai és gazdasági hatalom válik - a nagy semmiből -... ez valóban zavar!

tagával izélgettyük egymást a zótók mijatt.
@Eszter jött: sajnálom, de én már csak ilyen vagyok! vaskalapom sosem volt...
@Eszter jött: te meg az autót mondtad. 10 macskáér se adnék egy verdát se:))
@punkfrog™: apám, eszt hogy a faszba csináltad?:))
@punkfrog™:

viharvert gépemen csak egy négyzetet látok. de azt képzelem, ajándékdoboz.
kössz.)))
@nincs_itt: a blogszférában kommentelés, nem sokban különbözik, a facebook használattól!
csak még mielőtt, mélyebbre merülnél!
@nincs_itt:

olvastam. mielőtt belefolyok a beszélgetésbe, mindig átolvasom az előzményeket.
@Fabius: Mitől értelmes egy alternatíva? Nekem valahogy nem hiányzanak alternatív világmegváltó ötletek (amúgy is csak ígéretek lennének). Azt legtöbb ellenzéki párt tudja, hogy hogyan kellene csinálni (leírta GYF a könyvében, a Haza és Haladás sok helyen). Akinek egyik sem tetszik, miután komolyan megnézte, az hármat csinálhat: meghirdeti saját alternatíváját és megpróbálja elérni, hogy azt szeressék a legtöbben; boldogan punnyad Orbán alatt; szavaz arra, amelyik legközelebb van az elképzeléséhez.
Nekem az lenne szimpatikus, ha ismét szabadság és demokrácia lenne. Ez jelen helyzetben nem megoldható anélkül, hogy mindenki, aki nem Orbánt és nem a Jobbikot akarja, meg nem állapodik egy legkisebb közös nevezőben (igazából közös nevező, amely a legkisebb közös többszörös értékével egyenlő), ami sajnos nem sokkal több, mint az Orbán-rendszer antitézise. Aztán utána döntsék el demokratikusan, hogy merre van az előre. Mindegyik jobb a mostaninál. Az egy másik kérdés (és szvsz ehelyett panaszkodik mindenki az alternatíva hiányára), hogy a jelenlegi ellenzék erre képes-e, és megbízzunk-e bennük. De erre ismét az a válasz, hogy aki nem csinál jobbat, az válasszon a meglévőből, vagy vegye tudomásul, hogy bűnrészes mindabban, amit Orbán és utódai velünk csinálni fognak.
@taga20:

több autóbuzi van az idejárók között. 10 macskás nincs. az csak rám jellemző. személyes, mondhatni intim.
@huzzadneki shakespeare: márkez meg bassza meg a kurvaanyj.t!:)

ez most öncenzúra volt:))
@punkfrog™:

már képben vagyok. megnéztem az okos telefonomon.
@Gábris szomszéd: Tehát nem voltak tömegpusztító fegyverei, csak használta őket. Gratulálok. Tanulj meg előbb angolul.
@nincs_itt:
Pontosan mit állítasz?
Hogy a CIA-Moszad tengely megszervezte az arab államokban a diktátorok elleni felkelést, de a szíreknél csak polgárháborút tudtak összehozni?
@Eszter jött: nem az a jani aki aggya, hanem aki állja:)))
@taga20:
Baszki Gábris, gyöngyöt dobok eléd, te meg ezzel a két agyament chemtrail vacakkal jössz? Komolyan ez a sevastel1 mi a szentszart nem tett még fel a netre: hogy Orbangyurcsany ikertestvérek? Komolyan, siralmas.
Ennél többet tudsz, azt hittem, ez nagyon gyenge:-)
@taga20:

Valeciában az összes spanyol a Doktor ellen lesz (vannak egy raklappal).
Előre engedik Lorensot, beállnak mögé....
Kissebb fajta csudára lesz szükség!:-(
@Eszter jött:

Ja, ott nem legalább nem szemcsésedik. :-)
@Kuviklacz:

Ennyire értelmesen nem kellett volna ... abból csak baj lesz ...
@punkfrog™: ez is igaz, csak nem annyira!
@CsekklisztNo.10Reloaded: azt állítom, hogy a zusa és csatolmányai itt-ott lukra futottak, a nagy diktátor mentesítő hadművelet közben.
@CsekklisztNo.10Reloaded: Nem hogy inkább a CIA főnök tanácsadója lennél, ha már ekkora "szerénység" buzog benned. :)

pcworld.hu/kozelet/kozepiskolasok-tortek-fel-a-cia-igazgatojanak-a-fiokjat.html

Amúgy ha a szokásos hiteltelenítési "fegyvert" akarod bedobni, akkor nem a fordítást végző sevastert kellene fikáznod, hanem mondjuk a neves amerikai tévést Ben Swann-t. :) Persze az egy fokkal már nehezebb lenne. :)
@taga20:
Jó ritmusban érkeztél, lazitsunk:-)
Sose gondoltam rá, mint jó csajra, de baszki...
@Gábris szomszéd:
Nem Gábris, pontosan érted mire utaltam: te képes vagy különbséget tenni a színvonalas elemzés és egy bohózat között, mégis az utóbbit propagálod. Ismerjük el: ami szar az szar:-)
@CsekklisztNo.10Reloaded: Hát azt is elismerhetjük, hogy nem igazán fogod megrendíteni ezt a témát. :)
@CsekklisztNo.10Reloaded: megyek lazítani, holnap reggelig:)

jó8 gyíkok, és gyíknők!
ja és 10macskák:)))))))
@Gábris szomszéd:
Pssszt, most ne! Rubint Rékát nézem :)
@Gábris szomszéd:
Én is csak keresek, semmi tutit nem tudok, próbálom a jót elválasztani a hamistól:-)
RR emberi, hibái ellenére is:-)
@CsekklisztNo.10Reloaded:
jucika, mi volt szar?

brühüyyy
kkk
Poszthoz: Ezt látja az, akinek a kormány kutakodik a Facebookjában

hvg.hu/tudomany/20151025_heti_top_facebook_kormanyzati_ertesites
ha így folytattyátok ez a gyík is megérett a taxidermiára, 2552 látogató az egy kisméretű óvoda, és csupa off meg büff és hopp meg renault és honda

brühüyyy

kkk

valami élénkítő posztot kéne bedobni, mongyuk hogyan lehet pinaszőrt pödörni borotválás előtt, vagy a netán yahúúúú siralmai gipszben és árti csóka
@Eszter jött:
ráesett a lábadra???
most sajg?

brühüyyy
kkk
@Rodeo36: ha tudsz podorni, akkor azt mar nem nagyon lehet borotvalni.
@Dr.DottyTroll, a Vörös Csukás Katgimis AngyalTroll:
ha meg van p0d0rve akkor lehet borotv'lni...ha meg van borotv'lva nem lehet p0d0rni

te nem ismered a saját... nádat

brühüyyy
kkk
Lenni, vagy nem lenni, ez itt ... a lószart, nem kérdés, az is hülye, aki adózik ma itt! :( (Tök hülye vagyok...)

Eközben az ettársak tao és smsz címszó alatt eltüntetik a pénzt és még büszkék is rá. Csóró proli meg fizesse a költségvetés luxuskiadásait, pártunk és qrmányunk szarrágóit, propagandaminiszter göbb... izé, debiltonyóját, meg a sok hasonló tehetséges senkiket.
Értem én...

"Az SMSZ-számla feltételeit lényegesen enyhítették, így voltaképpen azoknak is vonzóvá tette az Orbán-kormány, akik a közelmúltban csaltak adót vagy épp most csalnak adót. Az elcsalt pénzt oda beteszik, és rövid idő múlva már minden rendben lesz. Nem nagyon éri meg tisztességesen adózni. (A konstrukcióról itt is írtunk.)

A lap által megszólaltatott elemző, Karagich István szerint minden bizonnyal azért ugrott meg a lekötött vagyon mértéke a legutóbb vizsgált időszakban, mert a sebtében meghozott módosításokkal sokat lazított a szabályokon. A korábbi szabályok szerint az első három évben a személyi jövedelemadó dupláját, azaz 32 százalékot vonnak le a pénzből, de ez fokozatosan csökken, öt év után adómentesen vehető fel az összeg, a most bevezetett 10 és 20 százalékos adózással 2016 június végéig élhetnek az ügyfelek, azt követően visszaáll a régebbi szabályozás.

Számlát legkevesebb 5 millió forinttal lehet nyitni, mellyel állampapírokba kell fektetni az összeget, jelenleg 9 bank kapott engedély ilyen számlák megnyitására - viszont csak 8 bank szolgáltatott adatot a NAV felé. Eddig 62 millárd forint értékben nyitottak SMSZ-t, ez összesen 984 számlát jelent. Karagich szerint morális szempontból káros a konstrukció, nem mellesleg a mostani adózási lehetőséggel - szemben a 27 százalékos áfával - nagyon megéri a legális pénzmosás. Az elemző szerint ez olyan mértékű kedvezmény, ami arra veheti rá az eddig legálisan adózókat, hogy SMSZ számlát nyitva inkább elkerüljék a közteherfizetést."

hvg.hu/gazdasag/20151026_VG_Egyre_tobben_mossak_legalisan_tisztara

Magyarán, hülyék vagyunk, mert adózunk!
Ehhez képest a facebook hol van? Ott legalább valami érdemi dolog van mögötte, de ez színtiszta pénzmosás, állami segédlettel, hogy azt, amit nem tudnak lebuktatni, valahogy visszatetessék, legalább ideiglenesen. Szánalom...
Frei Tamás: Szétlopta az országot a magyar elit

"Frei Tamás negyedik akcióregényében, az Agrárbárókban az egykori riporter már jól ismert főhőse, André Calvi az oroszokkal kerül összetűzésbe, és noha az izgalmas történet ezúttal is több helyszínen játszódik, szinte végig Magyarországról olvasunk.

Többek között arról: a vagyonukat földekbe, agráriumba fektető magyar milliárdosok hogyan próbálnak lepaktálni az orosz elittel annak reményében, hogy nem kerülnek perifériára.

Íme az első részlet a kötetből:

„A kastély a Balatontól nem messze, egy természetvédelmi terület legmélyén, sok focipályányi ápolt park kellős közepén állt, távol a kíváncsi tekintetektől. Csak a környékbeliek tudták, hogy ez az épület egyáltalán létezik. Ezért találkoztak épp itt. Ezért volt hajlandó a miniszterelnök eljönni. Épp ezért.

Hogy még véletlenül se tudjon erről a beszélgetésről senki. Gyuri bá' kezdeményezte az ország legnagyobb földbirtokosainak a nevében. Úgyhogy a magyar agrárvilág milliárdosai mind itt is voltak. Álltak mögöttük, és türelmesen kivárták, amíg a „főnök" az elefántcsont apró részleteivel és a szalontól a borospincéig vezető tárlatvezetés csevegésével előmelegíti az amúgy hűvösnek ígérkező légkört.

Frei Tamás negyedik akcióregényében, az Agrárbárókban az egykori riporter már jól ismert főhőse, André Calvi az oroszokkal kerül összetűzésbe.

"Eljöttek mind a tizenöten. Vágóhidak, malmok, tejfeldolgozók, műtrágyagyárak, borászatok, félmegyényi búza- és kukoricaföldek, és még ki tudja, mi mindennek a tulajdonosai. Az elmúlt évek színfalak mögötti vagyonújraosztásának a nyertesei. A nyilvánosság előtt iparfejlesztési programokat hirdető, és multinacionális cégekkel, azok magyarországi gyáraival stratégiai megállapodásokat kötő bérrabszolgaország igazi haszonélvezői. Akik a kulisszák mögött közben szép lassan lenyúlták a földeket, a mezőgazdaságot, mert onnan, arról az egy területről tényleg kiüldözték a külföldieket. Nemcsak kamu szabadságharcot vívtak ellenük, hanem valóban takarodjanak. A köreik­ben ez volt a jelszó és a szóhasználat. A németeknek adókedvezményekkel támogatott autógyáruk lehetett Magyarországon, de búzaföldjük nem. Az a magyar agrárbáróké, és punktum. Oda ömlesztik a vissza nem térítendő európai uniós százmilliárdokat. Az agrárbizni­szeikbe. Mert az az övék.

Magyarországon, aki valahogy tűzközelbe férközött, az előbb-utóbb szinte mindenét földbe fektette. Erdőket, mezőket, szőlőbirtokokat vásárolt, és aztán ehhez kapcsolódó termelést, üzemeket és gyárakat. Egyikük, amikor pár évvel ezelőtt titkolva, óvatosan, de végül tízmilliárdokért adott el bankrészvényeket, és ez valahogy kiderült, egy interjúban véletlenül elszólta magát. „A huszonegyedik század az élelmiszerről fog szólni – leplezte le nyilvánosan a magyar agrárbárók üzleti stratégiá­ját, bár később nagyon megbánta –, magyarországi befektetéseim ezért a növénytermesztésbe, az állattartásba és ásványvíz-palackozásba hosszú távúak."

Ezért szállt hát ki a nem sokkal később különadókkal sújtott banküzletágból (micsoda véletlen), és fektette a milliárdjait az agráriumba. Amúgy még abban az évben tízmilliárdnyi állami támogatáshoz jutott... Nem hitelt kapott kamatra, svájci frankban, hanem vissza nem is kell fizetni ingyenmilliárdokat. Sertéshús-feldolgozót épített belőle, aminek a rá következő évben (megint micsoda véletlen) a magyar kormány lecsökkentette az áfáját. Ezen is keresett valamivel több mint tízmilliárdot.

Így ment ez a huszonegyedik századi Magyarországon. A budapesti parlamentben ülő képviselők közel kilencven százalékának volt valamilyen családi agrárérdekeltsége, háromnegyedüknek konkrétan földbirtoka vagy erdője.

De most mégis baj van. Nagy baj. A szomszédos Ukrajnában lassú polgárháború dúl, orosz katonák titkos intervenciója, fagyossá dermedt kelet–nyugati viszony. Kezdődő újabb hidegháború. Orosz agrárimport-tilalom, az Európai Unióhoz tartozó Magyarország mezőgazdasági termékeinek kitiltása a hatalmas orosz piacról.
Az ő termékeik kitiltása. Mindez tragikusan érintette a magyar agrárbárókat. Évekig csoportosították át a vagyonukat ebbe a biztonságosnak vélt üzletágba, a monopóliumukba, ami mentes a külföldiek versenyétől.

Eladtak mindent, amit korábban igencsak gyanús körülmények között szereztek. Eladták, és a pénzt a mezőgazdaságba fektették. Mindez kimondatlanul is bevett és tolerált pénzmosási technikának számított
Magyarországon..."

Oszt közben arról megy a diskurzus, hogy a facebook-on le lehet-e tiltani egy szerencsétlen politikus szerű izé szerint valamit...
Értem én! Ennek az országnak, népnek ez kell, a szemüket is kilopják.
"Egy éve volt az önkormányzati választás. A zuglói választók bizalmából én lehettem Magyarország első zöldpárti polgármestere és egyben az egyetlen olyan baloldali győztes a fővárosban, aki korábban nem volt polgármester. Ez nagy lehetőség és nagy felelősség is egyben. Sok mindenre büszkék lehetünk az elmúlt egy évből. Többek között megalkottuk Magyarország legszigorúbb átláthatósági rendeletét, az országos figyelmet kiváltó zuglói szociális modellt, elindítottuk az egészségmegőrzési programot, a fizetős parkolást, a városrehabilitációs programot, újratárgyaltuk a kerület legfontosabb beruházásával kapcsolatos szerződést (Mundo), hamarosan lezárul a kommunális adó visszafizetése, és úgy tűnik, a Városliget is megmenekül. A munka nagy része még hátra van, sok tervünk és feladatunk van még, de az elmúlt egy év alapján mégis bizakodóak lehetünk. A sikerek természetesen a kerület közös sikerei. Köszönöm a munkát Szabó Rebeka PM-es alpolgármesternek, koalíciós partnerünknek, az MSZP Zugló csapatának és külön Tóth Csaba országgyűlési képviselőnek. Köszönöm a zuglói Fidesznek és Rozgonyi Zoltán alpolgármesternek, hogy felelős ellenzékként részt vállaltak a kerület irányításából. Köszönöm a konstruktív hozzáállást minden zuglói képviselőnek és a partnerséget a megannyi zuglói civil szervezetnek és cégnek, akik segítik a kerület fejlődését. Sok munkánk van még, de jó úton járunk! Hajrá Zugló!"
Inkább erröl irj egy posztot Fábiusz! :)

A lengyel nemzetiek földbe döngölték az eddig uralkodó liberális kormányzatot!! :))

index.hu/kulfold/2015/10/25/kaczynskyiek_nyertek_a_lengyel_parlamenti_valasztasokat/

Hamarosan egész Európában vége lesz a liberális politikánaK!!
@ördöngös pepecselés:

Te de bili vagy. A politika mindig liberális, mert az mindig érdekek mentén folyik. Majd ezek is mindent megengednek úgy liberálisan a saját embereiknek, mint a magyar kormánypárt és elitje. Ha jól mggondolod, kkor a legliberálisabb kormányunk nekünk van. Főleg, ha a haverok, opardon a nertársak szemszögéből nézzük.

Tudom én, hogy neked is élni kell valamiből, de te azért, mert itt fosod a szót, biztos nem kapsz most sem az állami földekből. Oszt majd amikor már innen kikopsz, akkor miből élsz? Ugyé milyen jó lenne majd akkor néhány száz hektárnyi föld?:O
@Eszter jött:

Akkor teccett volna jobban, ha azt mondod, hogy fejire szorult a vasbili.:O
@látjátok feleim szümtükkel:
Sőt, nálunk a Liberális Internacionálé alelnöki posztját 8 évig betöltő ex-ifjúkommunista a kormányfő! :(
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Nem jól látja maga!
Már azóta levedlette azt a bőrét. Most olyan a kinézete, mint egy ma született báránynak.:D
@látjátok feleim szümtükkel:
Hanyadik bőrét??? Merthogy bőrkeforgatásban jók az ettársak, az biztos...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Hát, aztat én nem tudom, a nőknek hét fátyol kell a tánchoz, hogy hét börke elég-e és mire, arról nem regélnek sehol.:O
"Simicska Lajos viszont valószínűleg rosszul jár, a tízezer hektárt meghaladó földjeiből talán 100 hektárt, ha megmenthet, mert a földeket csak a helyi földművesek vehetik meg."

Persze, mert a Mészáros az helyi földműves.

No ez a hét (vagy az év) vicce.:O
@látjátok feleim szümtükkel:
Istenkém, amikor még a "mindegy kié lesz" (Simicska volt anno a mindegy), csak ne a komcsiké legyen mondóka ment...
Most már a látszatra se adnak, totál el vannak pofátlanodva.
Valahol megértem őket, hisz a vidéki magyar megérdemli, hisz ennyire érdekli csak, majd azt veszi észre, hogy mehet napszámosnak a volt földjeire, amennyiben meg nem tetszik, a gyárba, a gyártósor mellé... ja nem, hisz meló ott sincs, viszont cseléd kell majd a földekre, 47e-ért, "közmunkás" státuszban, a foglalkoztatási adatok nagyobb dicsőségére!
"A sietség közben arra is ügyelt, hogy a két faluban ne ugyanazt a beszédet mondja el, Nagycsécsen például az édesapjáról mesélt hosszabban, aki 36 évig volt szovjet hadifogságban."

http://vs.hu/kozelet/osszes/a-fidesz-matyoja-mindenhol-ott-van-ahol-bogracsoznak-1026?utm_source=hrkrs&utm_medium=rss&utm_campaign=main#!s25

Tállai András 1959-ben Debrecenben született.

Nem tudom kisakkozni, hogy az apja mikor születhetett, és mikor kerülhetett orosz hadifogságba, mert ha az első vh után, akkor sem nem jön ki a 36 év, ha meg a második alatt vagy után, akkor biztos a mamája is ott esett fogságba, vagy másenykás a neve. Esetleg látogatóba ment a papához.
Harmadik lehetőség, egy kicsit belefújt valaki ennek a hadifogságnak a tartamába, oszt megnőtt.

Vagy eccerűen csak az igazmondó juhász lett az adóforintok örzője, és esetleg az a 36 ténylegesen 3,6 akart lenni, csak szóban nem lehet a vesszőt jelezni?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Mert nem annak született, csak azt csináltak belőle.:O
@látjátok feleim szümtükkel:
Ezeknek egy nagy és vastag bőrkéjük van, azt is a fejükre húzzák... ezért is emlegetheti ügyvéd ismerős "jogi egyetemet végzett ..szfejeknek" őket? :D
@Gábris szomszéd:
Tetszik ez a kerozingőzős általában, de ez különösen:
"Elöljáróban egy dolgot szeretnék kérni: azok, akik azt hiszik, hogy az USA Grál-lovagok gyülekezete, a tisztesség és becsület mintapéldája, álljanak fel és fogják kézen azokat, akik szerint az USA maga a Sátán: távozzanak (akik pedig a később következő országokkal vannak ugyanígy, kövessék a példájukat). Most. Köszi."
(később következik Oroszország is)
@Gábris szomszéd:
kibaszott ez a kerozingőz...

dehát a világpolitika is kibaszott

most folytatódik a kibaszás, új szereplőkkel és a prímadonna is más, a régi kurva meg jajong, hogy a tűsarkúja beszorúlt a mozgólépcsőbe...

brühüyyy

kkk
Nekem meg az nem teccik, hogy itt a gyíkon kezd eluralkodni azusa, azorosz, azarabok, stb., pedig kies kis hazánkban is van bőven miről beeszélni, van bőven mit kritizálni és van bőven miben reménykedni. Ha ezeket a hazai problémákat, kérdéseket és válaszokat negligálja a magyar nép ( és a blog népe is ), akkor mire számítsunk?
Valaki írta, hogy ha a nyugatra ( arra a döglődőre ) kiment fiatalok itthon lennének, akkor ez meg az lenne. Ja, ha öreganyám alatt kerék lett volna, akkor a színe miatt akár ő is lehetett volna a villamos, csak egy csengő kellett volna rá. Nem annak kell csilingelni, aki itthon él?
8 óra 41 perc óta senkinek nincs hozzáfűzni valója ahhoz, hog guatemalában egy humorista lett az államelnök? Vagy mindenki befosott a gondolattól? A humoristáinkkal együtt?:O
@látjátok feleim szümtükkel:
Látom, értem is, hogy miért csinálják, elég feltűnően ráadásul, mindössze szimpla provokálás, hogy utána rinyálhassanak, amikor kivágom.
Ebben a blogbejegyzésben már nem vágom ki ilyenkor, csinálják a szerencsétlen oroszimádók, az újból viszont egyből repülnek ezzel a pitiáner szarakodással majd.
@látjátok feleim szümtükkel:
Ha a csilingelés alatt a választást érted, magyarázd már el, hogy román, ukrán, szlovák stb állampolgárságú magyarjaink miért szavazhattak levélben, a magyar állampolgárságú külföldön dolgozók(akik hazautalásai kb megegyeznek az egész GDP növekedéssel) meg miért nem?
(talán mert őket nem lehet itthonról agymosni?)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
éljen az usa!!!!!!!!!!

éljen az usa!!!!!!!!!!!!!!!!

éljen az usa!!!!!!!!!!!!!

meg a szaúdi királyság, és netán yahúúúúú hosszan ezer évekig békében, az örök béke fényeskeggyék nekijjek

brühüyyy

kkk
@kekex:
ha a @dorottyának áramszedője lenne és vaskerekei akkor ő lehetne a villamos de legalábbis a szentendrei HÉV

és legyen béke és mosoly meg ...senkise utaljon magyarorszságra egy kanyit sem,

brühüyyy

kkk

kellene egy jóhumorú valaki akit meg lehetne választani magyar miniszterelnöknek...
@Rodeo36: javaslom a Bödőcs Tibort vagy a Kőhalmi Zoltánt. Nem csak humoruk van, hanem eszük is.
@Rodeo36: javaslom a Bödőcs Tibort vagy a Kőhalmi Zoltánt. Nem csak humoruk van, hanem eszük is.
@evasanyoca:
benned bízzak meg ezzel a két humoristával kapcsolatban?

brühüyyy

kkk
mert ugyi én nem igen ismerem őket (sem)
@Rodeo36: beleveted magad a jutubba és a hasad fogod a nevetéstől....sok műsoruk van felvéve, egyik jobb, mint a másik, magad is eldöntheted.....de egyszerűbb, ha megbízol az ízlésemben ...kkkk
@kekex: "...magyarázd már el, hogy román, ukrán, szlovák stb állampolgárságú magyarjaink miért szavazhattak levélben, a magyar állampolgárságú külföldön dolgozók(akik hazautalásai kb megegyeznek az egész GDP növekedéssel) meg miért nem?"

Talán azért, mert mi itthon maradottak nem mertünk kimenni tüntetni az ő hasonló jogukért, szartunk rájuk.

Tudod érdekes jelenség, hogy amikor a Gyurcsányék azt mondták nem kell a más államokban állampolgár magyar származásúaknak a magyar állampolgárságot automatikusan megadni, akkor te is húztad a szád, meg még sokan mások, mert a szocik mondták. Most meg itt reklamálsz. Miértis?
@evasanyoca:

Nem azért..., de az usa meg tudta választani elnöknek a ripacsot ( magyarul színészt ) és nem dőlt össze tőle az állam. Ráadásul voltak tőle rosszabb elnökök is.

Attól, hogy valaki nem egy párt kebelein belül cseperedik, még lehet egy állam vezetője. Ez csak nálunk élő agyrém, hogy aki nem párttag, az nem is ember? Pedig vannak sokan, akik ügyesebbek, okosabbak, és alkalmasabbak is lennének, ha a nép ( az isten adta ) tudná támogatni, akkor még ki is merne állni.

Mondjuk én láttam már olyan, más állam polgárát, aki magyar állampolgársága ellenére azt monta, hogy ő nem szavaz a magyar területek belügyeibe. Mondjuk haza sem akar telepedni, ki tuggya miért?
@látjátok feleim szümtükkel: nézd, életveszélyes vizekre eveztél ezzel a témával...én a mai napig nem helyeslem, sőt kimondottam ellenzem azt, hogy szavazati joga legyen annak a határontúli magyar állampolgárnak, aki életvitelszerúen nem él Magyarországon..én sem megyek sehová se szavazgatni, igaz én "csak" magyar állampolgár vagyok....de, hogy az én életem mibenlétéről kibicek döntsenek, akiknek, mint tudjuk, semmi sem drága.....kk
@látjátok feleim szümtükkel: ki merne állni, és beindulna ellene a gyilkolászat, egy életre elvenné a kedvét a kiállástól...nézd meg pirulás nélkül hazudoznak fideszes szóvivők mindenkiről mindent, aztán sorra megjelenik apróbetűs bocsánatkérésük.Biztos, hogy a megfelelő embereknek odahaza megmondta a családja: vagy mi, vagy a politika, innentől fogva marad a fidesz.
Magyarul: szívesen építünk kerítést bárhol a világon, már van benne nagy gyakorlatunk.

"...bár Magyarország már nem a bevándorlók útvonalán fekvő ország többé - ennek megfelelően megfigyelőként vett részt a vasárnapi brüsszeli értekezleten -, mégis fontosnak tartja, hogy segítse azokat az államokat, amelyek a migránsútvonalon találhatók. Így felszerelésekkel, technikai eszközökkel kész segíteni ezeket az országokat - közölte."

www.atv.hu/belfold/20151026-orban-bejelentette-masoknak-is-segitunk-a-migransaradat-kezeleseben/hirkereso
@evasanyoca: "...beindulna ellene a gyilkolászat,"

Sajnos ez nem új jelenség, mert egymás sikereinek a magyar ember sosem tudott/tud örülni. A dögöljön meg a más tehene elv nagyon ősi, talán valami gyök.
Valaki itt arrül beszélt ( lehet, hoyg mégsem itt, nem emlékszem í), hogy Gyurcsání úri ember volt, oszt mire ment vele. Mondjuk ő is gyilkolászhatta volna az ellenézieket, valamiért nem tette. Ez a valami aggasztó volt, az ma is és az lesz a jövőben is.

Látod benned is él valami félelem, amikor azt mondod, a külföldi szavazati jog kérdése életveszélyes terület. Miért? Kinek?
Az adófizetés meg az egyéb álampolgári kötelezettség teljesítése az nem életveszélyes?
Minden éremnek három oldala van. Kérdezd csak meg bármelyik párt pénztárnokától, hogy mit tesznek azzal aki nem fizeti a tagdíjat? Egy állam fenntartása is pénzbe kerül, az állampolgárokéba, akik közül a külföldön is állampolgárok ( és ott is élők ) ide soha egy ganyit nem fizetnek. Szóval mi ebben az életveszélyes?
@látjátok feleim szümtükkel:
"..bár Magyarország már nem a bevándorlók útvonalán fekvő ország többé"...
én ezt a mondatot így fordítottam a magam nyelvére:
bár Magyarországot sikerült azokkal is megutáltatni, akik azt sem tudták eddig, hogy hol található....
Mellesleg én nem vagyok sem jobb, sem bal, én a magam pártján állok.
A hazaellenességnek, és a hülyeségnek nincs oldala.
@látjátok feleim szümtükkel: mert nem azt mondják, hogy szavazzon az, aki ide fizet, hanem azt hogy én vagyok a fujj idegenszívű,fujj magyarellenes meg minden f@szságot...
@látjátok feleim szümtükkel: én nem szégyeltem soha, hogy a francia forradalom hármas jelszava a mérvadó számomra: tehát szar liberális vagyok a szó klasszikus értelmében....
@evasanyoca: egyébként meg ugye most konzervatív kormányunk van?...no, nekem a konzervatizmus eddig tiszteletreméltó dolognak tűnt.....ha a mostani kormány konzervatív, és annyit lop, csal, hazudik, amennyi belefér, sőt itt-ott már ki is csordul, akkor a konzervatizmus milyen....valaki megmagyarázná?tudom, demagóg vagyok meg hülye, vagy...ez a kormány nem konzervatív.
@Rodeo36: "meg a szaúdi királyság"

Na ők főleg éljenek és virágozzanak az idők végezetéig, pláne ha már olyan megbízható szövetségeseik vannak, mint pld. az USA meg netán yahúúúúú . :(

www.atv.hu/kulfold/20151025-a-nemzetkozi-tiltakozas-ellenere-kivegzik-a-szaud-arabiai-fiatalt
@kekex:

A kettős állampolgársággal járó szavazati jogot NEM a határon túli magyarok kérték, kezdeményezték.
Bosszantó, hogy ezentúl ezt már mindig hangsúlyozni kell.
Fel és kihasználtak minket a magyarországi politikai csatákban.
@Eszter jött: szóval én most mondjuk kárpátaljai magyar vagyok, és aszongyák, legyek magyar állampolgár is, merthogy ilyen-olyan előnyökkel jár no meg szavazati jogom is lesz Magyarországon..én meg aszondom, hogy nem akarok oda szavazni, mert nem ott élek, erre megfogják a kezem és akarattal magyar állampolgárságot kapok és elcipelnek a szavazófülkébe erőszakkal, ahol azután a fideszre szavazok szintén erőszak hatására...ez így történt?
@evasanyoca: a szavazati jog az egy jog, amivel itthon sem mindenki él....bosszantó, hogy ezt mindig hangsúlyozni kell....
@látjátok feleim szümtükkel:
Én aztán nem szavaztam arra, hogy 20 évre bebetonozzák a fideszt!
Egyébként meg akkor hiszem el, hogy nem csak pozícióosztogatás zajlik az ellenzéki térfélen, hanem dolgozni is akarnak: ha majd a választási rendszer ellen hirdetnek potens (tömeges) ellenzéki tüntetést.
@evasanyoca:

Nézd anyó! A fidesz a határon túli magyarság politikai életébe is keményen bekevert. Létrehozta szatelit pártjait, vagy a már meglévőket próbálta bekebelezni. Azon keresztül nyomatta a propagandát, mint nemzeti érdeket.
Egy határon túli magyar teljesen másképp éli meg magyarságát, mint ti, akik ott születtetek.
Érzelmi oldalról közelítjük meg, így a jól felépített manipulációval szemben időnként védtelenebbek vagyunk.
Számunkra "magyarnak lenni" feladat, felelősség. Ezt érezzük a párválasztáskor, ha a gyerekünket iskolába íratjuk, vagy amikor ő választ párt-házasodik.
Benne van életünk minden döntésében.
Ha elbukunk, unokáin már nem fognak magyarul beszélni.
Na, ezt az érzelemtömeget használta ki orvul a fidesz saját céljaira, mocskos módon.

Az állampolgárság számomra ok, egy szimbolikus gesztus. A szavazati jog már nem. Nem kellett volna megadni.
@Eszter jött:
Na és mit gondolsz, miért nem szavazták meg anno? Mert akkor még volt esze a népnek, és nagyon jól tudta, hogy mire megy ki a "játék"
Csak szólók, hogy az ellenőrizetlenül "számlált" külhoni szavazatokkal volt (pár hónapig) Orbánéknak második kétharmada. lásd: beton
@Eszter jött:
nem kellett volna élni vele!!!

nagyon kevesen fogják fel így a dolgokat ahogy leírod!!!

az a hazám amely kenyeret és fedelet ad és befogad dolgozni, alkotni enged, a többi ???

hát az ugyanolyan, mint pakisztán vagy délszudán

brühüyyy

kkk
semmi közöm hozzá

eszembe sem jut az itteni fideszmagyarok tájékára sem menni nemhogy hejretyutyúval meg kokárdával és szavazni sem jutott eszembe soha
@kekex:

Ez nem a határon túli magyarok sara, hanem a magyarországi lakosaié, már megbocsáss.
Politikusoké és szavazópolgároké.
@Eszter jött: egy tiszta kérdésre tiszta feleleletet: megtagadhatták-e a határonkivüli magyarok az effektív szavazást?

én mindig Magyarországon éltem, s magyarságomat magyarként nem kevésbé elhivatottan és büszként éltem meg mindig és vállaltam, ha jól ment a sorom, ha nem...mikor hallom a magyar himnuszt ma is könnybelábad a szemem és állva fogadom, semmivel sem vagyok "nemmagyarabb, mint a határon kívüli honfitársaim, akiknek megnyílt ma már az unióban az a lehetőségük, hogy bár mindenüket felszámolva, de ha akkora magyarok, bármikor az óhazába költözhetnek,-mint az én erdélyi nagyanyám - akkor viszont veszítenének, anyagilag is és ábrándjaikat is......abban egyetértünk, hogy a fidesz szaralakok gyülekezete.
Az e heti gyüjteményben ezek figyelemreméltóak:

"Parlamenti jelmezbe öltöztetett bűnszövetkezet irányítja az országot.
Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök (Klubrádió, október 22.)
Orbán jobbakat mond az ellenzékről, mint a baloldali elemzők, politikusok nagy része.
Tóth Csaba politológus (168 Óra, október 22.)
Már nem is bomlásnál, hanem morzsolódásnál tartunk.
Hiller István szocialista politikus az MSZP-ről (Népszabadság, október 22.)"
www.atv.hu/belfold/20151026-simicska-a-kullok-koze-rakja-a-botjat/hirkereso
@Rodeo36:

Kik éltek vele? Túlnyomórészt a Magyarországra áttelepültek.

Hazám a szülőföldem. Ahol az őseim nyugszanak,ahol a világra jöttem.
A többi csak lakóhely.
@Eszter jött:
Hja, ez attól függ, hogy mit minősítesz "sár"nak.
Én a 2/3 többség külföldről megszavazását.
Azért az OTTANI politikusok és főleg az ottani SZAVAZÓK a felelősek.
Amivel nem mentegetni akarom az itthoniakat!
@Eszter jött: gondolom abban is a magyar szavazópolgárok a bűnösök, hogy határonkivüli honfitársaimtól egytől sem hallottam, hogy köszönöm, de engem magyar nyugdíj nem illet.....annál több volt az igénylő..
@evasanyoca:

Megtagadni?
Nálunk pl. szóba sem került, hogy felvegyük az állampolgárságot, és nem a szlovák tiltó rendelet miatt.
Feleslegesnek tartom.
Annak az államnak vagyok a polgára, ahol élek.
Sokan gondolkodunk így, csak rólunk nem tesznek említést a Semjén-féle statisztikában.
Ezért bosszant, ha időnként összemossák a határon túli magyarokat a Fidesz győzelmével.
Ahogy írtam már, nem a mi sarunk.
Nem a mi hibánk az, ami Magyarországon zaj/lik/lott.
@Eszter jött: pont az a csalás, hogy kekexnek van igaza, nem az áttelepültek szavazták meg a fideszt, hanem akik nem települtek át...mit nem értesz Eszter, vagy nem akarod érteni?
@kekex:

Sár:
Hagytatok kibontakozni egy diktátort. Hagytátok, hogy kétfelé szakítsa az ország lakosságát.
Minden más ebből következik.
@evasanyoca:

Milyen magyar nyugdíjról beszélsz? Kárpótlási jegyről van tudomásom, erről most hallok először.
@Eszter jött: hidd ezt, ha így könnyebb az életed....minden szarért, ami itt elkövetődik mi is nyakig benne vagyunk: akik szartak elmenni szavazni, akiket lefizettek, akik riherongy seggnyalók...igen....de részt kapnak a lefizetett határon kivüli magyarok is ebből a kétes dicsősségből, ha tetszik ha ha nem.
@evasanyoca:

De miért anyó?
Mert a magyarországi szavazók nagy hányada politikai árva. Nincs vállalható pártjuk.
Mert erősen részrehajló a választási törvény Mo-n.
Erről nem mi tehetünk.
Talán az okokat is figyelembe kellene venni.
Miért is alakult ki ez a helyzet?
@evasanyoca:

Ezt mondanod sem kell. Nekünk is vannak megélhetésiek, akik, mint a jó kurvák, a magyar adófizetők /többek között a te/ pénzedből élnek.
Mint tanácsadó, vagy sima szócső.
De elenyésző a számuk.
Most nem a szlovákiai magyar pártokra gondolok. Hanem a fidesz vagy a jobbik tanácsadóira.
Számon tartjuk őket, hidd el!
@Eszter jött: rendben, maradjon annyiban részemről, hogy Magyarország egy elb@szott ország, ti meg ezt jobban kezeltétek.....nem találom azt a hírt, ahol a nyugdíjakról olvastam, keresem tovább...kk
@látjátok feleim szümtükkel: @evasanyoca:
Nagyon sok vitát olvashattunk a külhoni magyarok szavazati jogáról, és ellene a legnagyobb adu az emberek véleménye szerint az volt, hogy aki nem itt adózik, az ne szóljon bele az ország életébe.
Számomra a külhoni magyarok státusza eltér a hazai magyaroktól, és az azonos megítélést nem tarom helyesnek, pedig a szavazati jog megadásának ez volt a veleje.
Visszatérve az azonos megítélésre, én a haza fogalmára alapozom a véleményemet.
Nekem a haza egy földrajzilag körülhatárolt föld, melyen belül a honfitársaimmal sorsközösségben élek, és ez utóbbi státusz a döntő.
A valódi honfitársaim azok, akikkel az országon belül élek, felvállalva vagy eltűrve közösen élem meg az örömöket, az ország sikereit, a kudarcokat, fájdalmakat, a szegénységet, a dicsőséget.
Ebben a felsorolásban a külhoni magyar nem vesz részt, a saját sorsunk kovácsai vagyunk, mi viseljük cselekvéseink következményeit.
Ilyen alapon vannak fenntartásaim minden olyan törekvésben, amelyben azonosak a jogok, de a következmények felelőssége már nem.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: köszönöm bolikám, akkor mégse vagyok hülye, mán összevissza forgattam a cikk miatt a lakást.....kkk
@Mariann19: utolsó mondatodat magamnak lefordítva, számlálhatatlan külhoni szavazás a fidesz 2/3-át hozta, mi pedig szopunk.....evvan
@evasanyoca:

Szlovákiában nem alakulhat ki ez a helyzet. Mégpedig azért, mert ott vagyunk mi, a magyar kisebbség.
Magyarország belterjes.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Bejelentett magyar lakhely.
Ahogy látom, maffia-szerűen működik az ügylet. Innentől kezdve rendőrségi ügy lenne egy normális államban.
@CsekklisztNo.10Reloaded: köszi, de a vérnyomásom az egekben, mikor olyan hírt olvasok, hogy mert mi olyan hülyék vagyunk, hogy másodszor is megválasztjuk Orbánt, választotta a ménkű, saját magukat hozták olyan helyzetbe, hogy nyertek, és ebben vastagon benne voltak azok akik nem mentek el szavazni itthon, de azok is, akik kintről ideverték bele az orrukat, ahová semmi keresnivalójuk se volt. aZT MONDJA eSZTER, MEGTÉVESZTETTÉK ŐKET...MÁN MIVEL, A MINDENSÉGIT: ADVA VAN, HOGY NEM mO-ON ÉLEK, KETTŐSÁLLAMPOLGÁR VAGYOK, TÁNCSAK TUDOM, HOGY MI A JÓ FRANCOKAT SZÓLOK BELE, AMIHEZ SEMMI KÖZÖM...nem írom ujra bocs, beakadt ez a hülye capslock.
@Eszter jött:mi az, hogy belterjes? hogy érted? ahogyan Szlovákiában van magyar kisebbség, úgy nálunk van német, tót,rác,cigány ukrán..stb kisebbség. mi az, hogy belterjes?
@Mariann19:

A külhoni magyarok nagy többségének / itt a Kárpát medencéről beszélek / púp a hátán ez a szavazati jog.
Nem él vele, viszont megbélyegzik érte Mo-n, amint itt is látható.
A nemzeti kormány éket vert az "egyetemes magyarság" közé. Szétszakította. Ezt is.
@evasanyoca:
"Számlálhatatlan külföldi szavazás a Fidesz 2/3-át hozta."
Igen.
Hozzá tenném, hogy a magyar elitnek számos gazdasági érdekeltsége van külhonban szinte minden ágazatban.
A múltkor olvastam egy ilyen felsorolást a romániai
magyar politikusok számos vállalkozásáról, és leesett állam. Jó azokat is megtámogatni honfitársi buzgalommal, nemde?
Más. Megnéztem a külhoni magyarok nyugdíjjogosultságát, ha nem baj, leírnám.
1962-ben volt egy megállapodás a szociális biztonság jegyében többek között az akkori Csehszlovákiával, Romániával, Ukrajnával, amely jogosultságot jelentett a külhoniaknak.
2011. januártól Ukrajnán kívül megváltoztak a feltételek, és a jogosultságot a tartózkodási helyhez és a BIZTOSÍTÁSI JOGVISZONYHOZ kötötték.
Az ukránok még mindíg igénybe vehetik ezt a jogosultságot.
A rendszerváltás környékén még élt a kedvezmény, és azóta jöttek csőstől az igénylők egészen 2011-ig.
@evasanyoca:

A cigányokat most vegyük ki a sorból.
Nincs olyan nemzeti kisebbségetek, akik más anyanyelvűek és létszámuk meghaladná a 300 ezret.
Akikhez állandóan igazodni kell. Akik folyamatosan követelik jogaikat.
@Eszter jött:" nem él vele, viszont megbélyegzik érte...."
kekex:"
Én a 2/3 többség külföldről megszavazását.
Azért az OTTANI politikusok és főleg az ottani SZAVAZÓK a felelősek."

már megbocsáss, de ebben a kérdésben én kekexnek adom a szavazatom.
@Eszter jött:" nem él vele, viszont megbélyegzik érte...."
kekex:"
Én a 2/3 többség külföldről megszavazását.
Azért az OTTANI politikusok és főleg az ottani SZAVAZÓK a felelősek."

már megbocsáss, de ebben a kérdésben én kekexnek adom a szavazatom.
@Eszter jött:
Teljesen igazad van.
Én is azt láttam és látom ma is, ha nincs ez a mesterséges, nemzeti tudatra épülő kényszer, a magyaroknak bent és kint eszükbe sem jutott volna nem szeretni, ne adj Isten, utálni egymást.
Mint ahogyan te és én valahol egy akolban lévőknek tekintünk egyénileg egymásra, de a politikai miliőben ez már nincs így.
Soha nem hittem volna, hogy a szavazati jog ennyire kártékony hatást tudott kifejteni az ártatlan emberek között.
@Mariann19: Mariann, azt mondod igen, Eszti meg azt mondja nem éltek vele, akkor tulajdonképpen te is kekex pártján vagy?
@evasanyoca:

Mindez igaz is lenne, ha nem épp az aktuális magyar kormány kéri erre a külhoni magyarokat.
Kampányolt valaki a szavazati jog ellen Magyarországon?

Miért a külhoniak felelősek a kétharmadért?
Nem inkább azok a magyarországi szavazópolgárok, akik el sem mentek szavazni?
Nem inkább a töketlen ellenzék, akik nem tudta megszólítani a kiábrándultakat?
Orbánt 2/3-dal kellett volna elkergetni. Akkor a külhoniak bárhogy szavazhattak volna.
Aztán pedig vissza lehetett volna vonni ezt a gyalázatos törvényt.

" Ha az a volna ne lett volna! "
@Eszter jött: felsorolásodból nem hiányzik a "töketlen magyar ellenzék", de hiányzik az orbánkormány választási csalásra épülő lejtős törvénye, amit megszavaztak maguknak...ejnye no....
@Eszter jött:
annyi tökig világos, hogy a haza címén jól kibasztatok az országon belüliekkel, egységesen meg kellett volna tagadni, hogy a sok szarházi ne tuggya a 10 draba voksot 10000-nek beszámítani

te és a hozzád hyasonlóak bőnösök ebben
a többi a határon belüli agyhiányos aki nem megy el szavazni mert minek

szépen meg is ástátok az ország sírját, szép közös munka volt és maradt

nyugoggyál békében

RIP

brühüyyy

kkk

ekkora baromság az égig ér
@evasanyoca:
Évi!
Valószínű, nem fogalmaztam meg világosan. Tehát:
A szavazati jogot semmiképpen nem kell megadni, az indoklásomat az első kommentemben leírtam.
A másik véleményem az, hogy a Fidesz a szavazatok maximálása érdekében törvényesítette a külhoniak szavazati jogát.
A harmadik dolog az, hogy a Fidesz a szavazati jog érvényesítése által összeugrasztotta a honi és külföldi magyarságot, elérte azt, hogy elkezdték útálni egymást. Amennyiben a szavazati jog nem lett volna, a két tábor békében és barátságban élne egymással.
@Mariann19:
na most majd fogalmazz precízebben
"Én is azt láttam és látom ma is, ha nincs ez a mesterséges, nemzeti tudatra épülő kényszer, a magyaroknak bent és kint eszükbe sem jutott volna nem szeretni, ne adj Isten, utálni egymást."
ez a kibaszott nemzeti tudat??? nehogy már elhitessétek velem, hogy ma 21. száazadban a kőkorszakban éltek és a barlangotok tüzét óvjátok a kardfogú tigristől??
ez olyan neveccséges, hogy ihaj

kérdezd meg azokat akik elhagyták a sűllyedő hajót, és hátra sem néztek...

próbáltam megértetni veletek az én alapállásomat:

nekem jogaim vannak a Magyarországnak nevezett levédiabasznádon, mert én ott voltam kitűnő tanuló minden szinten és ott voltam alkotó ember aki hatalmas sziklákat tett a várfalba nem téglákat és erre büszke vagyok örökre és pontosan ezért halálosan gyűlölöm valamint halálosan undorodom azoktól akik akik az elmúlt 26 évben szétbaszták aszt a bármit amit mi a verejtékünkkel hoztunk össze, és még volt pofájuk kiállni a sok a senkiházinak, hogy ők valakik ebben a levédiabasznádban

a senki az valaki ezekhez a pártcsicskákhoz és párt korifeusokhoz képest!!!!!!!!!!!!!

a kínhaláől nem űntetés egy nemzet szétbaszásáért bár a nemzet mint bürge tőri még mindíg és én ezért sem fogok sohasem átkelni a La Manche csatornán, SOHA!!!!!!!!

minden nép megérdemli a vezetit

RIP

brühüyyy
kkk
@Mariann19: akkor irjuk oda negyediknek, hogy akkor is békében élnénk egymással, ha látványosan és szervezetten a magyar kisebbségek mindenhol megtagadták volna a joggal való élést, mint a magyar belügyekbe való nembelepofázást!
@Eszter jött:
"Nem inkább azok a magyarországi szavazó polgárok, akik el sem mentek szavazni?"
Látod, a szavazati jog ilyen további kölcsönös szemrehányásokat von maga után.
Erre egy belhoni magyar biztosan azt mondja, hogy legyen ez a mi dolgunk, a mi életünkről van szó.
Te pedig érintettséged okán teszed fel a kérdést.
Ezt csupán azért írtam meg, hogy látható, hogy mit indított el a két táborban a vitatott jog. Nem feléd irányult a megjegyzésem.
@Rodeo36: ó, ugyan, mit vársz, édesapámmal együtt szedegettük ki a romok alól a kis valaminket és a nép, amibe mi is beletartoztunk, talán még most is, építette ujjá az országot abban a mocskos Kádárérában, két kézzel, a hidakat, a gyárakat, a kórházakat, és azért abban, mert abba születtünk bele, de ujjáépítettük és szakadásig dolgoztunk...és most? akinek esze volt, az már kinn van,akinek esze van, az tervezi, aki pedig a körülményei fogja, mint én is, az dünnyög magában, reszeli a körmeit és hülyeségeket beszél....kkk
@Rodeo36:

Nyugodjál le! Több kanadai magyar szavazott, mint szlovákiai. Ebben biztos vagyok.
Úgyhogy neked is RIP. )))
@Mariann19:

Tudom, Mariann.
Csak folyamatosan ezeket a vádakat olvasom ilyen-olyan blogokban.
Úgy látszik, a felelősség áthárítása nemzeti sajátosság lett. Nem örülök neki.
@Eszter jött: te dirrekt ferdítesz:felelősség-megosztást próbált mindenki a fejedbe verni, de neked valahogy jobban esik, ha 100 %-ban elmeszelheted az itthoniakat...hááát, lelked rajta....az utolsó mondatod pedig egyenesen sértő.
@Rodeo36:
Precízen szoktam fogalmazni, most is így volt, csak nem olvastad el figyelmesen. Több gondot is fordíthatnál régi Varánuszos harcos társadra.
A " nemzeti tudatra épülő kényszer", ezt írtam, és a Fideszről szól. Te kis oktondi!
Kommentedben két kérdésről van szó.
"Nekem jogaim vannak Magyarországon."
Amivel alátámasztod, abból az aspektusból igen, mert a javak létrehozásában, melyekre még ma is épül az ország, nagy erőfeszítéssel vettél részt.
A probléma nem az elvi alapú jogokból adódik, hanem abból, hogy a szavazásnál te döntést hozol, olyan döntést, amelyeknek a következményeiből már nem részesedsz, pedig a szavazás közvetlen emberi sorsokat dönt el, az ország jövőjéről nem is beszélve.
Persze, mondhatod azt, hogy az értünk való szolidaritásból élnél a jogoddal, de olyan távolból meg tudod-e ítélni, hogy az emberek itt mit szeretnének?
Te nagyon érted a mélytengeri politikai összefüggéseket, de az emberi rezdüléseket nem érzékelheted.
@evasanyoca:
"Ha a magyar kisebbségek mindenhol megtagadták volna a joggal való élést."
Tudod jól, hogy milyen ráhatás volt a részvételre, amikor beindult a propaganda gépezet, és a kivételezett szavazás technikája.
Ez mind arra irányult, hogy elkötelezetten induljanak el szavazni.
@Mariann19:
aszt mondom, hogy én nem voksolok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! levédiabasznádon, nem élek és nem is élnék ilyen jogommal!!! de véleményemet fenntartom!!!

az a hazafiságtudat egy hamis és mesterséges pótcselekvés, a hazaszeretet az munka, alkotás és tevékenység, nem szájtépés

remélem aszt nem akarod mondani, hogy a fidexkft (alibabaésa40000rabló) megtestesít bármit is a hazaszeretet és hasonló ömlengések tárgyában??? egy ukrajnában élő magyar nyelven is beszélő milyen jogon kap bármit is magyarországtól ha sohasem adott az országnak semmit?

és ez igaz minden egyéb hasonlóra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
milyen alaopon pofázik bele egy szuverén ország belügyeibe?
ilyen alapon a szaúdi koronaherceg átvehetné a magyar kormány irányítását mert tud 300 milliárd forintért kötvényt venni és állampolgári jogokat amivel europai polgárrá is minősűl a kurva annyát teljesen jogtalanúl és annk nincs joga akim próbál ilyen rablóüzleteket kötni, az ilyen az köztörvényes bűnöző

most már világosabb???

brühüyyy

kkk
@Mariann19: Mariannka, ne haragudj, de én nem vagyok ennyire megengedő, ha elvileg meggyőzték őket, akkor ostobák, ha lefizették őket akkor korruptak is....nem tud meggyőzni engem senki, hogy nem lehetett volna télleg a kinti magyaroknak a bentiek mellé állni, ha.....de nincs az a ha, csak a mesében, meg a nagy nosztalgikus Erdélyédesben.
@Mariann19: Mariannka, ne haragudj, de én nem vagyok ennyire megengedő, ha elvileg meggyőzték őket, akkor ostobák, ha lefizették őket akkor korruptak is....nem tud meggyőzni engem senki, hogy nem lehetett volna télleg a kinti magyaroknak a bentiek mellé állni, ha.....de nincs az a ha, csak a mesében, meg a nagy nosztalgikus Erdélyédesben.
@Eszter jött:
ezt honnan tudod? és ha igen akkor mennyi pontosan darabra!!!!!!!!!!!!!
addig is tanulmányozd és vesd össze a kettőt íme Canadá
Canada
Vertical triband (red, white, red) with a red maple leaf in the centre
Flag
Motto: "A Mari Usque Ad Mare" (Latin)
"From Sea to Sea"
(As seen on the Arms of Canada)
Anthem: "O Canada"
Royal anthem: "God Save the Queen"[1]
Projection of North America with Canada in green
Capital Ottawa
45°24′N 75°40′W
Largest city Toronto
Official languages

English
French

Recognised regional languages

Chipewyan
Cree
Gwich’in
Inuinnaqtun
Inuktitut
Inuvialuktun
North Slavey
South Slavey
Tłı̨chǫ

Ethnic groups

76.7% White
14.2% Asian
4.3% Aboriginal
2.9% Black
1.2% Latin American
0.5% multiracial
0.3% other

Demonym Canadian
Government Federal parliamentary
constitutional monarchy[2]
- Monarch Elizabeth II
- Governor General David Johnston
- Prime Minister Stephen Harper
- Chief Justice Beverley McLachlin
Legislature Parliament
- Upper house Senate
- Lower house House of Commons
Establishment from the United Kingdom
- Constitution Act, 1867 July 1, 1867
- Statute of Westminster December 11, 1931
- Patriation April 17, 1982
Area
- Total 9,984,670 km2 (2nd)
3,854,085 sq mi
- Water (%) 8.92 (891,163 km2 / 344,080 mi2)
Population
- Q3 2015 estimate 35,851,774[3] (37th)
- 2011 census 33,476,688[4]
- Density 3.41/km2 (228th)
8.3/sq mi
GDP (PPP) 2015 estimate
- Total $1.628 trillion[5] (15th)
- Per capita $45,489[5] (20th)
GDP (nominal) 2015 estimate
- Total $1.573 trillion[5] (11th)
- Per capita $43,935[5] (15th)
Gini (2010) 33.7[6]
medium · 103rd[7]
HDI (2013) Steady 0.902[8]
very high · 8th
Currency Canadian dollar ($) (CAD)
Time zone (UTC−3.5 to −8)
- Summer (DST) (UTC−2.5 to −7)
Date format

dd-mm-yyyy
mm-dd-yyyy
yyyy-mm-dd (CE)

Drives on the right
Calling code +1
ISO 3166 code CA
Internet TLD .ca
@evasanyoca:
Éva! Te egy tudatos ember vagy, és amikor elindulsz szavazni, megfogalmazódik benned a döntés felelőssége, amely nemcsak magadra irányul, hanem a közösségre is.
Azonban az emberek jó része nem így gondolkozik.
A külhoni szavazók egy része a nemzeti összetartozás aktusának értékeli a részvételt.
A másik rész - sok ilyen kommentet is olvastam - jogot vél vindikálni magának a szavazáshoz magyarsága okán.
Ezek tények, ezzel nincs mit kezdeni.
Különösen akkor, ha hívogató és csalogató orbáni szirén hangok vonzása hallatszik.
A szomorú az, hogy mindez a hazai közvéleménnyel ellentétben megy végbe.
@Rodeo36: "Remélem, azt nem akarod mondani, hogy a Fidesz KFT megtestesít bármit is a hazaszeretet és ömlengések tárgyában?"
Nem azt mondtam, hanem azt, hogy ezt az érzelmi attitűdöt használja fel a külhoni magyarok meggyőzésében.
Fidesz KFT = Fidesz Zártkörű Társaság.
Rövidítve: Fidesz ZRT
Legközelebb így nevesítsd ezt a vállalkozást, mert kifejezőbb.
@Mariann19:
mint már írám fentebb, akim sohasem lakott, dolgozott Magyarországon annak nem lehet szavazati joga sem és semmilyen más juttatásban sem részesűlhet, mert mindez rablás a bennszülöttektől akik aszt megtermelték

hogy mit érez, aszt csinálja a saját otthonában, de ne Magyarországgal!!!

nem akarom eszt sem ismételni de a zeszti marhaságokat beszél és nagyon kétes az honleányi izé amije van neki amikor Austriába jár dolgozni Szlovákiából és nem Magyarországra

nevetséges és gusztustalan is egyúttal

brühüyyy

kkk
nem pofázunk bele senki magánéletébe
@Mariann19:
"imádom" eszt a zérzelmi attitűdöt, amikor árvíz van meg nyomor akkor maradnak a seggükön a zérzelmeikkel mert a zérzelem az ingyen van de tenni és anyagi áldozatot hozni az már valami más

szavazzanak egymásra és válasszanak vajdát

brühüyyy

kkk
fidex zrt sajnos nem igaz mert nincsenek bezárva
@Mariann19: minden szavad az érzelemmentes józanság szava és igazad is van, nem tehetek róla, ha eléggé el nem ítélhető módon,belőlem az érzelem kicsurran, én szerettem Magyarországon magyarnak lenni, hazaszeretetre tanítottam a pulyákat osztályfőnöki órán, szent volt számomra a trikolor és a himnusz, valahol örököltem forradalmár őseim vérmérsékletét....de ez a mostani nyomorúságosan szétzilált, leköpött, sanyarú,mindenkibelédrúg Magyarország ez valami tragédia, és ahelyett, hogy akinek szívügye összefogna és szívlapáttal egyengetné ki az útját mindenkinek, aki tönkretette, mindegy milyen pártállású, és kezdődhetne ujból az épitkezés....dehát álmodozom csak egy feltámadásról....
@Rodeo36:
Még egyszer mondom, hogy érzelmi befolyásról van szó, és nem a kormány együttérzéséről, amellyel kitüntetné úgy a belhoni, mint a külhoni állampolgárokat.
Eszter egy mértékletes, reálisan gondolkodó ember.
Az, hogy ki hol vállal munkát, azt nem a személyiség-jegyei határozzák meg, hanem objektív körülmények.
Az pedig jó dumád, hogy miért nem ZRT a Fidesz.
Jót röhögtem az indokláson.
@evasanyoca:
Lehet, hogy úgy tűnik, hogy a véleményem néha érzelemmentes, de tárgyszerűen és a tapasztaltakra próbálom kialakítani a véleményemet.
Az, hogy az országban hogyan alakul az emberek egymáshoz való viszonya, arra nagy hatással van az, hogy milyen a minta vagy a norma, amely az ország irányítóitól indul ki.
Figyelem az embereket, akik úgy viselkednek, mintha az életük egy kurva nagy verseny lenne, és le kell mindenáron nyomni, ha van rá ok, ha nincs.
Amikor aljas karakter gyilkolászások folynak évek óta, nincs békejobb, célcsoportok kinyírása és megfélemlítés dívik, addig ilyen légkör alakul ki.
@nincs_itt:
Elolvastam a linket, és azt mondom, hogy egy jelenlegi, statikus probléma kezelésére irányul.
Bennem viszont felmerül több információ alapján, hogy a háttérben nagyon is Németország távlati gazdasági stabilizációs szándékai motíválják Merkel asszony
menekültügyi politikáját.
Nem véletlen és spontán a menekült hullám...
@Mariann19: én lehet hogy már gárgya vagyok, de úgy emlékszem, hogy már Antallt is gyilkolászták, ez azt jelenti, hogy a magyar társadalom gyakorlatilag kiskorú maradt a többpártrendszerre.Rodeo képét néztem, ahol a "bukott" min.elnök egy képen mosolyog az megválasztottal....nálunk meg? a fideszoldali hazámfiai előszeretettel jönnek a bukott libsikkel, de odáig már nem terjed ki a tudásuk, hogy a libsik is azért tudtak kormányon üldögélni mert a fideszke megbukott....no most, ha lesz összefogás, ezeket kell elzavarni a halálba, akik az állandó szembeállás tüzét táplálják, és gátjai egy élhető, szép kis ország megújulásának.
@evasanyoca:

A magyar országgyűlés emelte törvényerőre az állampolgársági törvényt. A magyar országgyűlés képviselőit, akkor még Magyarország szavazópolgárai választották.
Mi nem világos ebben?
A külhoniak nem kérték, nem szavazták meg.
Én, mint határon túli magyar nem tehetek arról, hogy:
1. ezt a törvényt megszavazták
2. a magyarországi lakosok tétlenül nézték mindezt
3. négy évig semmit sem tettek ez ügyben, bár nyilvánvaló volt a végkifejlet
@Rodeo36:

Én szlovákiai magyar vagyok. Az én életem arról szól hogy maradjak meg ott magyarnak.
Oda születtem, ott élek, ott fogok meghalni.
Az egy másik téma, hogy 400 km-re, egy másik országban van a munkahelyem.
A magyarsághoz van közöm, nem Magyarországhoz.
@Eszter jött: a felsorolásod végére még odatenném: és különben is minden határontúli magyarnak egy 8mm -es beretta volt a tarkójához téve, ha nem a fideszre szavaz......ez még kimaradt.Jól van Eszter! nem vitatkozom veled, így is igencsak igénybe vettem a többiek jóindulatát, mindenért mi vagyunk egyszemélyben a hibások, így jó? na befejeztem.
@evasanyoca:
"De úgy emlékszem, hogy Antallt is gyilkolászták."
Nem hasonlítható össze a rendszerváltáskori, a választások előtti kritikai hangvétellel a mai, napi szintű, mindent elöntő gyűlölködés, az agyagba való döngölés szándéka.
Ebben az atmoszférában élnek az emberek, és kedvetlen életük árnyékában dühösek, és átteszik a politikai hangulatot a privát életükbe.
Ráadásul hiányzik a közösség szelleme, ami feloldaná az indulatokat.
Sajnos, azt kell, hogy mondjam, ne reménykedj abban, hogy a közeljövőben Fidesz mentes lesz Magyarország.
@nincs_itt: Szép estét. Küldtem egy privet ha szabad. :)
Jó fej ez a Ferenc, és nem a levegőbe beszél, hanem az érintettekhez. Talán kéne tőle tanulni néha-néha.

index.hu/kulfold/2015/10/26/ferenc_papa_raszolt_a_ciganyokra/
@Mariann19: sokan gondolnak erre! de! németo.-nak nincs szüksége, nem is volt soha, olyan emberekre, akik 80%-a analfabéta!
ilyenekből nem lehet jövőt építeni! a beilleszkedés, integráció pedig végképp elképzelhetetlen, vannak tapasztalatok!
a menekült hullámot, obama és a külügyminisztere együttes erővel, a csatolt részekkel közösen gerjesztette.

a német politikát a mai napig áthatja és lebénítja a II.VH.
ezzel szemben a polgárok, már ki merik jelenteni, hogy büszke németek!
ahogy a mo.-i "elit", úgy a németo.-i is szinte teljesen elszakadt köznapoktól, a valóságtól.
szörnyen fog hangzani, de olvasgatom a német blogokat is, bizony elsöprő többség nyilatkozik úgy, hogy amíg visszaváltható üvegeket gyűjtögető német nyugdíjasok is vannak, addig egy centet se a menekülteknek!
a keleti országrész (volt ndk) ahol is a szászok és a poroszok élnek, bizony kemény környék!
a bajorok se puhány figurák, a svábok meg pláné nem, ezzel fel is soroltam a 4 nagy germán törzset az ötből. ezek az emberek, durva keményen megdolgoztak mindenért, nem a legyek hordták össze amijük van!
csak röviden, merkel ezt csúnyán elbaxarintotta! sajnos a végére, már csak 2 éve van kancellárként, tényleg nem tudja mit csinál!
@Eszter jött:
"Én szlovákiai magyar vagyok. Az én életem arról szól hogy maradjak meg ott magyarnak.
Oda születtem, ott élek, ott fogok meghalni.
Az egy másik téma, hogy 400 km-re, egy másik országban van a munkahelyem.
A magyarsághoz van közöm, nem Magyarországhoz."

korábban ugye azt írtad, hogy a hazánk az, ahová születünk, te Szlovákiába születtél, tehát ő a hazád..eddig stimt, szüleid jóvoltából kvázi beszélsz magyarul, mert ők megtanították neked, de éppen most irtad, hogy Magyarországhoz semmi közöd, én tán úgy fogalmaznék, hogyegy szlovákiai szlovák vagy, aki tud magyarul ősei jogán, de a mai magyarsághoz már ezekután nem sok közöd van...persze ahogyan te megakarod élni, úgy éled meg......degustibus.
@Mariann19:ettől tartok én is, hogy már az én életembe ez nem fér bele...((
@nincs_itt: nem lehetséges, hogy azért, hogy gyengítsék ezzel Németország európai erejét?..hogy akarattal gyengítsék az Uniót? vagy hülye a kérdésem?...kkkk
@evasanyoca: ugyan hugi! érted te, hogy a világ 4. gazdasága lett, nsa is sertepertélt, vw botrány, menekültek stb...
ja meg a csúnyarossz putyinnal is jóban vannak...
@evasanyoca: "nem vitatkozom veled, így is igencsak igénybe vettem a többiek jóindulatát, mindenért mi vagyunk egyszemélyben a hibások, így jó? na befejeztem."

ha befejezted, ako fejezd be! me ez így egy kicsit szánalmas.

eszti eszt, azé nem érdemli.

ja, és aki őt bántya az engem is bánt:)
@Mariann19: bocsánat, hogy bele vau-vau! de voltam bátor leírni, hogy ahogy látom, innen a nagyajólétből, jó darabig marad a ogv! sajnos! ez az előgerinchúros gané
@nincs_itt:
Te el tudod képzelni, hogy Merkel a német nép ellenében cselekszik, amikor ilyen menekültügyi stratégiát képvisel?
Teljesen hihető az a hipotézis, hogy Németország is a demográfiai helyzet alakulása miatt nem tud majdan olyan gazdasági eredményeket produkálni, mint jelenleg. Veszélyben a nyugdíjak finanszírozása és az euroszkepticizmus is fordulatot okozhat távlatokban N.o. számára. Ne felejtsd el, hogy a német gazdaság 50%-a külföldi befektetésekben leledzik.
Az ország szakmunkás hiányt jelez náluk, melynek utánpótlására már nem számíthatnak az eu-s tagállamokból, mert már kint vannak a számbajöhető dolgozók.
Látható, hogy Merkel a kvóta rendszert erőlteti, amely nem esetiként tervezett, hanem folyamatos, évenkénti létszámmal tervezett, 500 ezer fő/év.
Nyilvánvaló, hogy ezt a befogadó létszámot számított alapokon határozták meg, nem blindre.
A szír emberekre számít Merkel, ezt meg is fogalmazta, és ezt nációt kívánja képezni és telepíteni, szakmunkásokká képezni.
A múltkor veled beszélgettünk a német közgazdászok elemzéséről, amely modellezte az új munkaerő fogadó- ráfordításait a jövőbeni adótermelő képességekkel.
Elég jól pariban lesz a költség és a várható bevétel.
@taga20: már megbocsáss, de itt senki nem bántott senkit, véleményt cseréltünk, adtunk és kaptunk, ez nem barátság kérdése, hanem politikai felfogásé..ugyanmár nehogy szgyellni kelljen hogy magyarországi magyar vagyok, nahát!
@evasanyoca: "én tán úgy fogalmaznék, hogyegy szlovákiai szlovák vagy, aki tud magyarul ősei jogán, de a mai magyarsághoz már ezekután nem sok közöd van."

szerinted ez mi a picsa?

"ugyanmár nehogy szgyellni kelljen hogy magyarországi magyar vagyok, nahát!"

hol a faszban írtam olyat, hogy szégyellned kéne? ne csinálj má úgy, mint gábris!
most te vagy az értetlen, tagaúr, azt irtam, hogy te írtad?ne csinálj úgy, mint gábris! Eszter kommenteken keresztül erősködött, hogy mindent mi magyarországi magyarok b@ctunk el, a külhoni magyaroknak egy csöpp szerepük sincs benne,....valamint csak a magyarsághoz van köze, Magyarországhoz nincs.....ezeket mért nem citálod?....na, nem kezdem ujra.olvass vagy mindkét oldalról, vagy egyről se vagy ahogyan akarsz.
@evasanyoca: ez jórészt sorson múlik...lehetnék én is flanszia..
@evasanyoca: mégegyszer. eszt írtad nekem.

".ugyanmár nehogy szgyellni kelljen hogy magyarországi magyar vagyok, nahát!"

ako, mi a bánatért tolsz nekem ilyen mondatot?

"ne csinálj úgy, mint gábris! "

smittelni meg csúnya dolog:)
@PeniValdes: szervusz lánykám! igen, a sors nagy játékmester!és ismer egy két csavart...:))
@PeniValdes: ne álmodozz húgi, maksz franciázni tucc:))
Szerintem egy ember nem attól magyar, hogy Magyarországon lakik. A szezon sem fazon.
@taga20:jajj te is tudod, hogy nem neked ment az a megjegyzés, hanem az egész délutánnak, na, bocs, hogyha félreérthető voltam, de mán dühös leszek mingyá megint.
@látjátok feleim szümtükkel: az eredeti problémakör nem az egymás magyarságának megkérdőjelezése volt, az már csak vadhajtás, fogom a metszőollót.....kkk ezt te is tudod,ha elolvastad, a fidesz megszavazásán jöttünk össze....aztán már vitt a svung.
@evasanyoca: ha öregapám felszállt volna a vonatra...
@evasanyoca: spongyát rá évike! csak kicsit rámásztatok esztire, bennem meg beindult, az akit űtnek, aszt védem mechanizmusom:)))
@evasanyoca: de nem szállt fel,és ennyi. helyette elment egy bakonyi faluba találkozott öreganyámmal...
@taga20: no majd odafigyelek máskor a mechanizmusodra drága!.....az utolsó mechanizmus az 1968-ban volt, amire odafigyeltem.....kkkkk
@PeniValdes: akkor te nem lehetnél francia, mert ha felszáll, akkor mással találkozik, aki nem téged szül meg és te semmilyen se lennél....kkkkkkkk
@PeniValdes: én meg aszt hittem, hogy a pétanque vagy:)))
@PeniValdes:vigyázz te csitri, szerencséd, hogy kedvencem vagy, az egyik!..kkk
@Mariann19: amit írsz a teoretikusan helytálló! a demográfiai viszonyok borzasztóak! de!
ahogy nehéz elhinni, hogy bármely nemzet vezetője a népe véleményével ellentétesen cselekszik, az attól még úgy cselekszik! ugye nem kell mo.-ra utalnom?

na szóval, amikor a török, majd "jugó" vendégmunkások megérkeztek, akkor szó sem volt integrációról, csak munkáról! kizárólag szakemberek jöhettek. válogatást követően, ez töröko. esetében a mai napig így van! nyelv, szakma ami kell itt és utána jöhet/mehet és ezt a törökök is ellenőrzik!
a jelenlegi tömeg, viszont nem agysebészekből és atomfizikusokból álló csapat! ne tessék háborogni, az van, hogy 10-ből 9-nek nincs semmijen releváns szakmája, 10-ből 8 írástudatlan. reménytelen az integrációról és "hasznosításról" még csak gondolkodni is! valóban európa nem tud többet "szállítani" német húspiacra, de közel- és közép kelet pedig csak a szociális hálón csüngőket tud "hozzáadni" a német gazdasághoz!
továbbá az eddig 400 ezerből, 300 ezret kiutasítottak, mert nem volt menekült, hanem ILLEGÁLIS GAZDASÁGI MIGRÁNS.

itt a nyelv alapvető! anélkül, gyakorlatilag halott vagy! egy analfabéta évek alatt sem lesz képes elsajátítani alapfokon sem, a német nyelvet. a szakmáról már nem is beszélek, mert ahhoz legalább B1, de jobb a B2 szint. C1-C2 felejtős, mert az már az irodalmi és jogi hablaty, amit a zátlag német sem ért!

merkel egyszerűen annyira elrugaszkodott a valóságtól, hogy elmondani is nehéz!
ne akarja senki, hogy még egy "bulit" rendezzenek a németek! a legutóbbi is sok 10 millió halálos áldozatba került!
@evasanyoca:

A vadhajtás ellenére nagyon jól elbeszélgettetek.:D
@evasanyoca:
mint az agysebész kése olyan pontos vagy
brühüyyy

kkk

és egyet is értek 1000000000x
.
Ladányi Mihály: Ráolvasás

Adj a kéménynek lila füstöt,
adj a reggelnek tíz kakast,
adj a tócsának fodrozó szelet,

adj a halálnak fehér gyolcsot,
adj az ekének csonttalan mezőt,
s adj a költőnek esővert életet,

adj az anyának jobb fiat,
vénebb hullát a temetőnek,
s a munkásoknak kemény öklöket,

adj az állatnak meleg ólat,
adj az Istennek arany inget,
és kedvesebb hazát mindenkinek.
.
.
@nincs_itt:
más "nyelven" eszt én úgy mondanám, Németországnak van annyi pénze, a németek megtermelték amennyiért új állampolgár aspiránsokat fogaggyanak, akiknek ezért a befektetésért dolgozniuk kell, hogy az megtérűljön kamatostúl
(megjegyzésem a kanadai törvények pontosan ilyenek itt van szép mese de amikor a beérkező -ha be hagyják érkezni?- egy az egyben az emigrációs tiszttel van szemben akinek teljhatalma van!!!! akkor ott eldől kell e vagy nem és ha nem akkor az első olyan gépre amit megjelöl (abba az országba ahonnan gyütt nem toloncolják)oda felrakják egyirányú jeggyel

és ez így nagyon helyes egy egy bevándorolni akaró sokba kerűl amíg állampolgár aspiráns lehet és állampolgár sokkal több követelmény adottak a törvények amit be kell tartani
turbánban lehet valaki rendőr és fátyolban lehet valaki ápolónő de mindíg tudni lehet ki kicsoda
és a törvény előtti egyenlőség alaptörvény

brühüyyy

kkk

nem értem a többi "megoldást"
@Eszter jött:
azaz jogtalan és érvénytelen a szavazatod

brühüyyy

kkk

ez ilyen eccerű mint faék
@látjátok feleim szümtükkel: elnézést, de mostanáig bactattam a gépet, mert egyik percről a másikra abba hagyja az írást, és fogalmam sincs, hogy miért, végül csináltam egy ki-be- kapcsolást, az hozta vissza......igen, én is úgy érzem, ha tisztességesen, álszemérem nélkül a politikusok is egy az egyben megbeszélnék a dolgokat egymással és a néppel, már előbbre lennénk...kkk
@Rodeo36: köszönöm és örülök neki....kkk
@dr. jenőke (jenőke):te tudod, mi kell a zilált, szigetelőszalag nélküli össze-összeérő idegeknek: egyik kedvencem ez a vers, köszönöm.
@evasanyoca:

Az én hazám Gömör. Talán furcsa, hogy egy tájegységet hívok hazámnak.
Ezt teszi a kisebbségi lét.
A nagyszüleim a Monarchiában születtek. Édesanyám a Csehszlovák Köztársaságban, édesapám a Horthy-féle Magyarországon. Mi a nővéremmel a Csehszlovák Szocialista Köztársaságban, unokaöcsém a Szlovák Köztársaságban.
Pedig egyikünk sem hagyta el soha Gömört.
Gömör a hazám.
Magyarországhoz nincs sok kötődésem. Annál több a magyar kultúrához.
Abban élek.
Szlovákiát nagyon sokáig nem tekintettem hazámnak. Így van ezzel a szlovákiai magyarok többsége.
Nem egy országhoz ragaszkodunk, kötődünk, hanem a földhöz, nyelvünkhöz.
@Mariann19:
a zesztinek már leírtam neked csak ismétlem
zesztinek lehetnek olyan érzelmei amit előrángat onnan ahol azok vannak de szavazati joga nincs és a voksa érvénytelen még akkor is ha a zorbángeci mást próbál mondani
és ha a zeszti ezek után szavaz akkor ráadásúl pofátlan is

brühüyyy

kkk

ne kelljen eszt többször ismételnem

a zsebbenhordható mászóbot és a bugyiban hordható érzelmek meg nem is érdekelnek, magánügy!!!
@Rodeo36:

Milyen szavazatról beszélsz?
Nem vagyok és nem is leszek magyar állampolgár. Soha.

Van nekünk Szlovákiában magyar pártunk, kettő is.
Van kire szavaznom.

Honnan vetted, hogy felvettem a kettős állampolgárságot?
@Eszter jött:oké, egyetlen szavaddal sincs vitám.
@Eszter jött: azé remélem láttad, hogy megvédtelek a nyuggerkommandó ellen?
lehet, hogy nem is vagyok olyan puhány?:))))))))
@Eszter jött: nahát, akinek nem inge, mért veszi magára? beleálltál velem tisztességesen a vitába, holott nem is érint...kkkkkkk
@taga20: ha lehetne egy kívánságom, add meg Uram, hogy megéljem tagababa nyugdíjba vonulását...köszönöm...kkk
@evasanyoca: ez gonosz volt!:)

nekem is van egy ilyen kívánságom. én aszt szeretném megérni, hogy a kibaszott arab sejkek a teveszert lapátolják a bentlibe, meg a rojszrojszba, me kurvára senkinek nem kell má az olajuk:))
@taga20:

valóságos Szent György lovag vagy ))
@evasanyoca: ja és, amikor én 20 év múlva elmennék nyugdíjba, ako má nem lesz. má csak ezé sem élheted meg:)

u.i: és én fogok szívni és nem te:))))))
@taga20: már nem is tudom, hogy hol olvastam, hogy állítólag már feltalálták az olajat mindenhol kiváltó olcsó természetes energiát, csak legalább olyan féltve őrzik, mint az ufóholttesteket az 51-es körzetben....ez már régen magánpolitikai érdek, és addig lesz, míg Gaia azt nem mondja most van belőletek elegem emberek....kk
@evasanyoca:

Azért tettem mert meg tudom érteni azokat, akik éltek a szavazati jogukkal.
Sejtem mi mozgatta őket.
Most nem a lefizetett, érdek mozgatta rétegre gondolok, hanem az egyszerű emberekre.
@taga20: én már azé nem, mert engem szívnak pici apró férgecskék.....kkkkkkkk
@Eszter jött: az egyszerű emberek, mert biztos, hogy ilyen is volt,akit nem fizettek le, nekik meg gondolkozni kellett volna......nem a hazafiságukra hagyatkozni.no mindegy, talán 2018-ban ez nem lesz probléma, reméljük a legjobbakat.
@Eszter jött: az egyszerű emberek, mert biztos, hogy ilyen is volt,akit nem fizettek le, nekik meg gondolkozni kellett volna......nem a hazafiságukra hagyatkozni.no mindegy, talán 2018-ban ez nem lesz probléma, reméljük a legjobbakat.
@evasanyoca: hanvasztásrulez,
engem is szórjanak majd szét a szélben:))
@evasanyoca: ezeket a dupla kommenteket, hogy a bánatba csinálod? mi a technikád, me én is szeretném:)))
@taga20: ma egész nap szarakodott a gépem, hol nem ír, hol kétszer küldi el, pedig hidd el, egyszer nyomom...mán nem is akarok irni, mert félek, hogy dupla lesz...mi a f@ct csináljak???
@taga20: én már letétbe helyeztem a végrendeletem, nem változtatok.....kkkkkkkkkk
@evasanyoca: postagalamb lesz a megoldás, de csak egyet indícs:)))
@taga20: az nem jó, mer a többi addig végigszarja az ereszemet.....kk
na tessék, most is egy halványat nyomtam...beteg ez a gép...
@evasanyoca:
avast vírusírtó van a gépen?
Az lesz akkor a gond.
Amúgy is minden víruskeresőt le kell cserélni a legfrissebb (2016) verzióra, mert ütközik a windows-os frissítésekkel és nem tudja kifutni magát a keresőmotorjuk sem.
Egy malwarebytes programmal meg átnézni az egészet...
@evasanyoca:
.
No, akkor még egyet:

KÁNYÁDI SÁNDOR

VALAMI KÉSZÜL

Elszállt a fecske,
üres a fészke,
de mintha most is
itt ficserészne,
úgy kél a nap, és
úgy jön az este,
mintha még nálunk
volna a fecske.
Még egyelőre
minden a régi,
bár a szúnyog már
bőrét nem félti,
és a szellő is
be-beáll szélnek,
fákon a lombok
remegnek, félnek.
Valami titkon,
valami készül:
itt-ott a dombon
már egy-egy csősz ül:

Nézd csak a tájat,
de szépen őszül.
.
.
@dr. jenőke (jenőke): ezt rólam írták........be szépen őszül...
dobjatok el mindent!
az Echo tv-n, Szaniszló-Bogár csúcstalálkozó!
aki 1 percnél tovább bírja hallgatni őket, az azt iszik, amit otthon talál!
egészségetekre!
@dr. jenőke (jenőke): nem tudom, te hogy vagy vele, de én személyes barátságban vagyok kicsi korom óta a versekkel, valahogyan mindig beleláttam magam egy nekem tetssző versbe és éreztem szinte fizikálisan is a költője hangulatát...persze ebből sulis koromban rengeteg bajom volt, mert a verselemzésekkor vitába szálltam a tanárral, hogy szerintem meg egyáltalán nem ezt akarja mondani a költő.....kaptam otthon érte...kkk
@punkfrog™: Köszi nézzük együtt. A lengyel választásokról nem lesz valami műsor? :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: nem bírtam őket 1 percig se!
és bár csak, némi kékfrankost terveztem estére, de ráerősítettem agy JD-el!
de, még így se nem merek, visszakapcsolni!
@punkfrog™:
Fox, Walking Dead. Ott legalább rendes agyhalottak bóklásznak.
@punkfrog™: Az ATV-n most beszélgetnek a NAGYBETŰS nővérrel. (Sándor Mária) Le a kalappal előtte. Csodálatos asszony.
@punkfrog™:

JD. Beperellek izgatásért!
.@evasanyoca:
.
Valamikor régen,
mikor még
Rákosi volt, mint
csillag az égen,
tanultuk a
tani-tani
íróját...
az Attilát.

A külvárosi éjről van most szó. Fogadtunk, hogy senki nem mer, vagy tud az alábbi vershez olyan elemzést adni, ami újnak tűnik és mégis...

"Minden nedves, minden nehéz.
A nyomor országairól
térképet rajzol a penész.
S amott a kopár réteken
rongyok a rongyos füveken
s papír. Hogy’ mászna! Mocorog
s indulni erőtlen..."

Azonban volt jelentkező. A kopár réteken fellelhető, indulni képtelen, erőtlen rongyokról meggyőzően adta elő, hogy ez a szimbólum a munkásosztályt jelképezi, úgy általában.
Az indokolásra már nem emlékszem, csak a felháborodásra, mert kapott egy ötöst.
Az elkövető most valahol Amerikában... ha még él.
@dr. jenőke (jenőke):

Ha nem baj, én is hoztam egyet.

Áprily Lajos:Biztató vers magányosságtól rettegő léleknek

Tudom, hogy hull a nap,
örömök szállanak,
kedves fők hullanak,
sírdombok mállanak.
Egy-egy kéz, drága kéz
mindegyre elereszt,
mindennap vereség,
mindennap új kereszt.
Szem mögött szó mögött
gondárnyék feketül.
És mégis: ne remegj -
Nem maradsz egyedül.

Ködödben csillag ég,
gondodból fény terem,
vers-lelkek lengenek
nyomodban ezeren.
Zászlós és halk csapat,
elszánt és bús-szelíd
vers-lelkek, viharos,
vadkorban tetteid.

S szűkülő kör mögött,
halkuló ház körül,
mélyülő bú felett
hűség áll őrödül.
Jó lelkek, annyian,
árvák és elesők,
szépséget szomjazók,
kútfődet keresők.
Szédülni nem szabad,
zuhannod nem lehet:
szirten is rózsaág
vigyázza lelkedet.

Tudom, hogy két kezem
nem part és nem erő:
maholnap aszú ág,
szélvert és remegő.
Mentésre ingatag,
tartásnak nem elég -
síkon át, hegyen át
kinyújtom tefeléd.

Örömök szállanak,
kedves fők hullanak,
vén sírok mállanak,
estébe hull a nap.
Szem mögött szó mögött
gondárnyék feketül.
És mégis - ne remegj:
lélek van teveled,
nem maradsz egyedül
@dr. jenőke (jenőke)lehet mármilyen kor, számomra senki szebben nem írta le a mamát, mint Ő. Ő is benne van keményen nálam a pixisben...kk
@Eszter jött:
.
"...nem maradsz egyedül"

Ahogyan öregszem, úgy látom hamisságát annak, hogy nem maradsz egyedül.
Hacsak, mint balek magadat is be nem csapod.
Igaz, egy rendes ajtónak is legalább tokja van, a bezártság érzetéhez ez is elegendő.
Csak legyen aki kinyitja.
Igaz-e?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: bolikám! töröltem mindenhonnan az avast, ráengedtem, a malwarebytét meg egy clanert....akkor most nem fogja az írást abbahagyni?
@dr. jenőke (jenőke): a lélekhez olyan hit kell, amely szerint van lélek, akinek ez nincs, arra ez nem vonatkozik, és bizony egyedül marad, mert nem hiszi el, hogy rég elhalt szerettei lelke őrzik az álmát....de lehet, hogy rossszul gondolom.
@dr. jenőke (jenőke):

Így van jenőke. De mindaddig, míg meg nem tapasztaljuk, nem kell ezzel a gondolattal nyomasztani magunkat.
Jobb szeretek boldog balek lenni, mint okos kiábrándult.
Bár én egész életemben egyedül voltam, nem lesz nagy változás.
@evasanyoca:
Avg free (telepítésnél egyedi telep, a free!) feltesz, malware amit talál töröl. Újraindít...
@Eszter jött: OK!
viszem a tárgyalásra a tárgyi bizonyítékot!
@Eszter jött:
.
Az egyedüllét nem feltétlenül jelent magányt.
.
@punkfrog™:

Akkor peren kívüli egyezséget ajánlok. Kérem a JD felét.
@dr. jenőke (jenőke): +100000000000000
nálam még azt is jelenti, hogy a lehető legjobb társaságban vagyok....bár mióta ismerek egy-két vagány Varánuszost, azóta ez az állításom téves...kkkkkk
@Eszter jött:
@dr. jenőke (jenőke):

Jó estét és nagy kösz Nektek:))

Áprily Lajos: Őszi rigódal

Megeste már a dér a bokros oldalt,

fenn vadlúd-ék húz vadlúd-ék után.

Ragyog az ősz. És dalt hallok, rigódalt,

egy ritka lombú vadcseresznyefán. –

Ilyenkor cinke cserreg és ökörszem,

rég hallgat búbosbanka-, s gerleszó.

Ha pártaian, s nem várja fészek-öl sem,

miért szól még a megtévedt rigó?

Tán június sugár-illúziója

remegett át a bíbor lomb felett,

s attól dalol a völgy révült rigója

ilyen évszak-tévesztő éneket.

Nem is téved: halkan szól, mintha félne,

köd ül a hangok túl-finom során,

mintha hunyt szemmel, álmában zenélne,

egy álom-őszben, álom-fuvolán.

A hangja nem fog mámorral kitelni,

nagy líra nincs. S mégis, így volna jó:

amíg a hófelhő jön, énekelni,

mint az a révült, holdkóros rigó.
@dr. jenőke (jenőke):

Végképp nem jelent magányt.
A magány fajai közül igazán a társas magány szörnyű.

De evezzünk vidámabb vizekre!
A következő verset nem találtam meg a neten. Valamikor a 60-as években született. Monoszlóy Dezső, egykori csehszlovákiai magyar költő írta.
Napok óta zsong a fejemben. Csak remélni tudom, hogy pontosan emlékszem minden szavára.

Monoszlóy Dezső: Csak egyszer élünk

Ruhádat rántsd le! Rajta! Csókolj!
Nézd az erdő is háncsot gombol
Minden térted újra érik
Combjukat nyalják az őzikék is.

Holnap, tán fagyot hoz az este
Remegő titkunk, mert kileste
Feldúlja majd a gerlefészket
Csak egyszer élünk! Hát nem érted?
@gazoló:

Szia! Láttál medvét?
@Eszter jött:

Szia!

Vártam a találkozást 'Iwóval,de nem jött össze:)
Valahol csajozott!
Helyette színeket szekérderékkal:)

kepkezelo.com/images/wwcz5wp07lr9b3h3vby1.jpg

kepkezelo.com/images/ez5198zdqaiu4bzhjwz4.jpg
Ezt láttátok már? :(

A gombát, csigát, gyógynövényeket gyűjtögetőket is megadóztatná a kormány

hvg.hu/enesacegem/20151025_Gyujtogetunk_gyujtogetunk_Hat_adozni_ki_f
@gazoló: "szarok arra, hogy én ki vagyok". Interjú Laár Andrással. :)

Létrehoztunk egy népességet, amelynek tagjai gyűlölik egymást

hvg.hu/kultura/20151026_Szarok_arra_hogy_en_ki_vagyok__interju
@Gábris szomszéd:

'magyari tempó,hogy a szívlapát olvadna a pofájára!
Hallgatom ezt a Fazekas nevű fazont földügyekben megnyilvánulni...'háwazze őt is 'mekkínálnám a vassal!!
a WHO most basztattya a húsevőket, cancer veszély,
www.washingtonpost.com/rweb/politics/qa-what-you-should-know-about-the-meat-cancer-link/2015/10/26/e9f345291762857448d36f575dfb4ced_story.html

az összes kalbász ami lóg az már nem cancer veszélyes??? vagy csak egy szokásos kibaszás a húsiparral?

brühüyyy
kkk
@Rodeo36: Az autóipar után jön húsipar? ;)
@Eszter jött: @dr. jenőke (jenőke):
Ma egy kicsit szentimentálisan ébredtem. De gyönyörű volt ez a verses parbeszédetek, komolyan, büszke vagyok rátok. Köszönöm:-)
@Gábris szomszéd:
Ez a Laár interjú is nagyon jó. Köszi:)
@Gábris szomszéd:
... meg jó példa arra, hogy egy vallás nem csak elszállt és elvont lehet, hanem tanításait gyakorolva effektíve lehet jót tenni.
@Rodeo36: Erről már nem is beszélve. :)

Számos gyógyhatása van a szalonnának

filantropikum.com/szamos-gyogyhatasa-van-a-szalonnanak/
A jól szervezett pénzosztás eredménye. Pedig ellenőrzéssel mindez megelőzhető lett volna. Ezeket a pénzeket soha nem fogja az állam visszakapni.(:

24.hu/belfold/2015/10/27/milliardos-oktatasi-csalasrol-hullhat-le-a-lepel/
Nevessünk(?) egy kicsit:

Bemegy a kocsmába egy ember a kutyájával.
- Bekapcsolhatnám a televíziót? Az enyém ugyanis elromlott, a kutyám meg nagy rajongója a magyar fociválogatottnak, és sosem hagy ki egy meccset sem.
A csapos beleegyezik, bekapcsolják a készüléket, a kutya leül. Támad a csapat, rúgnak egy nagy kapufát. A kutya felugrik a bárpultra, kétlábra áll és elkezd táncolni. A csapos álla leesik:
- Úristen, ez ám az öröm. És mit szokott csinálni, ha a csapat gólt rúg?
- Azt nem tudom, még csak három éve van nálam a kutyus.
forrás: www.ViccesViccek.hu
@Gábris szomszéd:
Hát amit feltettél. Illés Nagy Katalin interjúvolta ugy latom.
@Gábris szomszéd:
Szoval, ha cigizel és piálsz, egyél rá szalonnát. Ez nagy népi bölcsesség :-) 2 millions like it
@CsekklisztNo.10Reloaded: Ja akkor elnéztem az a Laár interjú volt.:) Ha időd és kedved engedi nézd meg a Sándor Mária interjút. Nagyon megható de egyben megrázó beszélgetés volt. :(

www.atv.hu/videok/video-20151026-a-huzos-vendege-sandor-maria
"Zárul Miki mókatára"? :)

Berágtak a szocialisták Gyurcsány dolgozatára

Forrásunk elmondta: nem kívánnak részt venni a DK „utópisztikus kommunista forradalmár” elnöke által kezdeményezett „elitösszefogásban”.

www.atv.hu/belfold/20151026-beragtak-a-szocialistak-gyurcsany-dolgozatara
@Gábris szomszéd:
aláírták -a sok seggfej- a TPA-t remélem a vén kurva europa felébred és nem ír alá TAA-t

egyébként hya figyeled, VW leszarja az egészet, a kocsiknak nincs hibájuk jól műxenek az, hogy van bennük egy csipcsipcsóka az meg kit zavar ha a hülye hatóságaikat nem?

kis kavarodás a Toyota megelőzte 25000 autóeladással az első 9 hónapban még mindíg világelső

brühüyyy
kkk
@dr. jenőke (jenőke): Kedvenc Ladányi Mihály versem:
Mindenki akar valamit
S valamivel mindig beéri.
Sikerül újjal megtetézni
Régi megalkuvásait.
@gazoló:

Gyönyörűek a képek. Tegnap már félálomban voltam, mikor pittyegett a telefonom. Rácsodálkoztam a színkavalkádra, de már válaszolni nem volt erőm.
Ma meg csak most jutottam gép elé.
Necces ez az új munkahely.)))
süti beállítások módosítása