Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/20/lajtania-bezenye-beruhazas-nagy-istvan "a hitelezőknek – ingatlancége... (2024.04.20. 07:55) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.10.12. 08:43 Fabius

Azé lesz a föld aki feliratkozott a "mi menedzsmentünk is ellopja" listára

Átlátható lesz a földeladás - bizonygatja fazekassándor vidékrontási miniszter, akinek már a földbérlet pályázatok alkalmával is sikerült időutazásba keverednie.

fazekas-sandor---budai-gyul.gif

Nem átlátható hanem átlátszó lesz ez, baszod, állítja Raskó György, az Antall kormány államtitkára. Előre leosztott lapokról és egy Magosz listáról beszél ami tartalmazza, ki, hol, mire fog licitálni és nyilván nyerni is. Aztán jön kedves kormányunk, és hipp-hopp, egyszer csak felbontja a évtizedekre kötött haszonbérleti szerződéseket és a: a friss tulajdonos fogja használni a földjét, vagy b: ő fogja megszabni a bérleti díjat.

Picit életszerűbb ez a forgatókönyv mint azt elképzelni, hogy valaki több évtizedes haszonbérlettel terhelt földbe fektesse a pénzét, mert a gyereknek-unokának majd jó lesz.

Meg ugye ott van ebben a lehetőség, hogy a földbérletpályázatok után rendet vágjanak. Mármint abban az értelemben, hogy a megbízható jómunkásemberek, mint a Mészárosék, Flierék megvehessék amit eddig összenyertek, elvégre a bérlőknek elővásárlási joguk van, másrészt meg ki lehessen tisztogatni a szégyenfoltokat, mint a sokat emlegetett "műkörmösnek föld, baszod"  - vád. Ráadásul amit megvettek az már magántulajdon, visszacsinálni aligha lehet majd, hiába jön Brüsszel, hogy morálisan ingoványos volt ez a mutyi már megint. A legrosszabb ami történhet az a sértettek kötelező kártalanítása. A pár száz milliárd meg nem tétel, lovetta van bőven, fazekassándor a nemlétező renoméját is elbaszta már kétszáz évre előre, úgyhogy pont alkalmas egy ilyen kismiújság levezénylésére.

 

120 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr417960044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Bakter:

Az emberarcú Bulvárkacsa Péter. Ez egy ilyen ország, az Istán bassza meg...
A föld a szabad javak egyike, egy természeti kincs, amelyet termelési eszközként úgy kell használni, hogy az országnak a lehető legnagyobb hasznot jelentse.
A poszt témájánál maradva alig feltűnő, hogy a kormány a föld tulajdonlásának kérdéseivel van elfoglalva ahelyett, hogy a földek eredményes kihasználtságának stratégiáját dolgozná ki a haza javára.
Ahogyan teszik ezt más országok a haza és a lakosság javára, és nem a mamelukok latifundiumainak kialakításán fáradoznak.
Nemigen értek a mezőgazdasághoz, de abban hiszek, hogy a nagyüzemi gazdálkodás biztosíthatja a föld hatékony kihasználását. Ebben a formában koncentrálódhat leginkább a szakértelem a megfizethetőség által, a termelési eszközök alkalmazásának optimális szintje, a munkaerő források magas szintű szervezése és biztonsága, a koncentrált értékesítési viszonyok megszervezése.
Persze, ez nem zárja ki a kisebb birtokméreteket, de ezeket hozzá lehet igazítani termékstruktúrában és állami beavatkozással a nagyüzemek profiljaihoz.
Egyelőre ennyi.
@Mariann19:

A Lajtán túl -kvázi- ismeretlen fogalom a nagybirtok. Családok 100 ezreit tartják el kicsi birtokok. Jahh, hogy van náluk állami (eu-s) támogatás, ez nálunk a stadionokra, qvesztorokra, mnb ingatlan mutyira, szécsényi börbe bújtatott haver-feltökésítésre megy...
@Mariann19:

Épp a napokban kapott egy ismerös fiatal-gazda pályázati pénzt. No, csak 12 millióról beszélünk, de ez bizony eu-s 12 millió. Azt tudni kell, hogy a delikvens életében egy kapavágást nem csinált, soh még csak földdel sem foglalkozott (müszaki ember), göze sincs mifán terem a gazdálkodás. Mennyi jövöt jósolok a befektetésnek....? Ezt inkább nem árulom el. A lényeg, hogy volt megfelelö háttér a pályázati sikerhez. Áj láv Hángöri.
@Baszki, nincs már mit ellopni...:
A hsz-emben írtam a kisebb birtok mérettel rendelkezőkről és az állami beavatkozásról.
Ez utóbbi úgy képzelhető el, hogy a kisebb gazdaságok olyan profilját kell támogatni, amelyre piaci igény van. Konkrétan a zöldség- gyümölcs termesztésre gondolok, amely kézi- munkaigényes termékcsoport.
A földalapú támogatásnak nincs orientáló funkciója, az csak van, és jár, ez van a gazdálkodók fókuszában.
Viszont egy célirányos támogatási forma a gazdákat ösztönözné pl. az importot kiváltó termékek előállítására és olcsóbbá tenné az árakat a fogyasztók számára.
Lovagolom a fent említett termékek támogatását, mert ez a kormány álságos módon óvja a gyermekeinket a sótól, idióta menzai menüket tesz kötelezővé amit a gyerekek nem esznek meg.
Közben nem gondol arra, hogy az alapanyagok mikéntje határozza meg az egészséges táplálkozást, arra kéne fordítani az anyagi erőforrásokat, jól járna a gazda és a fogyasztó is.
Most csak a kurva nagy haveri támogatások vannak prioritásként a földek ügyében, nem a lakosság érdeke a főcsapás.
Baszki! /csak a humor kedvéért/
@Rodeo36:
Akarsz beszélni a "miért"-ről, vagy csak a zsebnáci cimbid rinyált és felkaroltad? A témától mindössze 2x próbálta a blogot elterelni. A másodiknál láttam csak és kivágtam.
Gondod van vele, reklamálsz a házmesternél. Amennyiben nem tetszik a téma, nem szólsz hozzá, séta... Értem, hogy van aki ebből él a jobbikos pártmajmoknál, de ezt én meg leszarom.
Minden pártgecit leszarok, de csak egyet mondj nekem, aki itt terjeszti xy párt propagandáját.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
a miért?
háááát, mert te vagy a fidexkft helyi képviselője, a fasizmus lesír az egész baromságból amit beszélsz, ha mindenkit, aki egy iciripicirit eltért a te doktrínádtól kivágtál volna már nem is létezne a blog, de nagyon jól halad arrafelé, hogy a kóbor kutyát se érdekelje....

az amit csinálsz az hajszálpontosan a zorbángeci doktrínája csak a tagkönyszám és lábszag mérete hiányzik a nyílvántartásodból

kokorékolj nyugodtan a kis szemétdomb egyre kisebb

brühüyyy

kkk

rettegsz bármilyen olyan szótól ami a tiedével nem konvergál, ezért tart ma levédiabasznád ott ahol

és mindez a soxar itt ki is kuporodik amint erőlköcc

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: itten vagyok la'!!! a (sör)Has-párt igéllyét terjeszteném előrefele!

vót egy kibeaxott nagy főd mutyi, ánnó decibell a kárpótlási fődek... amiben könyékig benn vótak a fijjug is!

tehát vissza a zigére: Weltenburger Kloster Winter Traum...

a jelenlegi közelharc már a családi ezüst elosztogatása és zaciba csapása! ugyanis már nincs mivel premizálni a "megfelelő" ner-társakat.

csaxólok, hogy a következő lépésben a mélyen tisztelt blogtársak vagyonkája lesz az elosztandók között...
@Rodeo36:
Igen... doktorbácsinak majd mond el...
Sajnállak, hogy ennyire hülyének tetteted magad.
Persze lehet, hogy mégse tetteted.
Amennyiben nem tetszik a blog adott témája, akkor nem kezdesz el "orban-felesegemet-kamerak-ele-kellett-allitani", vagy "orban-korulirta-az-utodjat" c. egyéb posztokkal terelni.
Amennyiben igen, akkor rossz helyen vagy, vagy ostoba hülye jobbikos, aki szét akarja kúrni a blogot.
Persze nem gond, csak miután kivágtak, nem kéne picsogni, mint valami kis debil kislány...
Igyál még, ne engem fárassz az ostobaságoddal!
@nincs_itt:
ITT??
NEEEEEM, dehogy, ez nem olyan ország!
Látod, még mindig találnak valamit, amit el lehet lopni.
Nemhiába szocializálódtak az ettársak a KISZ-ben és az MSZMP-ben...
Most mondta a Torgyándoktor a tévében, hogy békeidőben így még nem lopták szét az országot, mint az elmúlt bő két évtizedben.
94%-os eltűnt vagyonról, és százezer hektáros oligarchákról is beszélt.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
asszem, példát statuálétam a legelsőként beírt hsz-emmel...a téma kellős közepébe...

ha egy ország és az aszt hadizsákmányként kezelő minielnöke (pocak vitya aki nem győz eleget lopni) napi attitűggyeit valaki lefesti némi ídézettel az a témába vág szerintem (soxor meg lett vádolva aszem joggal, hogy veri a nejtárását)

a mit lehet még ellopni?

hát vannak ötleteim a tapasztalt dolgok alapján, még az olajszőkítés idejéből

igen a családi alpakka gyűjteményt is be lehet olvasztani, meg konfiskálni személyi tulajdont beleértve személyes bankszámlák zárolását és a felhasználható meg a meg a köztelezően benntartandó összegek számszerűsítését

engedélyt kell majd kérni második porcelánbili vásárlására mert az már tobzódás

elérkezik a pillanat, amikor már egymástól fogják elrabolni aszt ami...még esetleg mozgatható

kkk

brühüyyy

és mindez europa a 21. században és senki nem vonul be hadsereggel csak a közelkeleten avatkoznak bele...pedig ez már ????
@huzzadneki shakespeare:
Józsi bácsi egy unikum!
Mióta eltűnt a politikából, színtelen-szagtalan az egész. De most egyre többet szerepel, ennek következtében végre megint lehet röhögni!

Az oligarchákkal kapcsolatban igaza van, de azért azt is érdemes lenne boncolgatni, hogy a Tállya utcai szükséglakás miből és hogyan...
Na jó, Józsi bácsi sem tökéletes, de fideszes rablóbandához képest ő egy makulátlan múltú Fradi elnök, aki egyetlen fillért sem lopott!! Ezen állítás igazságtartalma majd kiderül, de addig is lehet csámcsogni rajta, hogy... vagy hogy.?

Faxe még van. 1:((
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
.
Az lesz az igazi bravúr, amikor a kocsmában kilopják a söröd alól a korsót.
.
@dr. jenőke (jenőke):
Az bravúr lenne! Mivel nem szoktam kocsmázni... :D
A nyári fröccs csak emlék a kajak mellett.
@dr. jenőke (jenőke):

kkkkkkkk

és a kocsmát még nem lopták ki alóla?

van aki evez a sajkájában és iszaposch lesz, majd rozésch...
és utána nem emléxik miből is kavarta ki hogy olyan rózsaszínű lett...de a pontyok és a békalencse majd jön a tél és akkor korcsolyázna de...ellopták a korcsolyáját...akkor el kezd kibaszni a sok kibaszottal hogy evező nem marad szárazon

brühüyyy

kkk
@Rodeo36:

"már nem is létezne a blog, de nagyon jól halad arrafelé, hogy a kóbor kutyát se érdekelje...."

Egy olyan ne nyarvákoljon a kóbor kutyák érdeklődési körét illetően, akinek a küszöbjére már a kóbor macskák se járnak se pisilni, se kakkantani.
Levédiabsznádozásban tetőző nem múló hazaszereteted mindazonáltal -még mi, kutyák is- érzékeljük és megértjük, de nem értékeljük, mert kegyed is csak beletette a valagát odakint abba a készbe, amihez az italfogyasztáson kívül vajmi keveset tehetett hozzá, hogy azzá legyen, ami követendő példa, igaz ki is vágták volna, mint macskát szarni, ha ott is fennhangon merné hirdetni a kérészéletű hamis szocializmus délibábos vívmányait, ami magának, dilibábosnak is csak arra volt jó, hogy kellő időben kilépjen belőle tisztázatlan eredetű vagy nagyon is kimosott zsetonjaival, mint azt biztos források említik:) Maga is csak keveri a szólásszabadságot a szarásszabadsággal, de arra magyarázatot már nem tud adni, hogy miért idejár papírért.
'A haza minden előtt! -Igaz-e, vén salabakter és szellemi ínségkuka-virtuóz? Így aztán nem csoda, hogy olyan marad a szája, lévén, hogy szalvétával törli a hátsóját és WC papírt kuncsorog a szájához.

Jó reggelt! Proszit!
A föld azé lesz, kire a NER a-karját terjeszti ki, továbbá műkörmös lesz, és trafikos, s álmában csenget egy kicsit, tudd tudatlan, hogy a föld azé, ki a NER-ben nem porszem, hanem fogaskerék, így juthatnak léhez a herék.
@jaegtoer:

" a föld azé, ki a NER-ben nem porszem, hanem fogaskerék, így juthatnak léhez a herék."

Ez gyönyörű:)))
@100 kóbor kutya:
ugye jégeső már megint elvetetted a súlykot?
persze bizonyítékot mondassz amiről se pro se kontra nem tucc semmit...
errefelé létezik Marxista Leninista párt, nálatok ott levédiabasznádon ahol a kutyák rettegnek egyedűl flangálni csak 100 asával mernek még demokrata párt sincsen

egyébként ha be vagy kutyázva és macskázva akkor ne ide járkálj bolháidat ledobálni, hanem maraggy otthon az ajtó előtti lábtörlődön

brühüyyy

kkk

szóval fejtsd ki részletesen (mind a százan eccerre) hogy mi is volt ez a stájsz amit ily szépen kitaláltál és assziszed némi izgalmat okoz nekem? hidegen hagy csak a hatalmas tömegnek mondom (már 1452 en vagyunk mekkor szám) hogy tuggyák egy falka rühes kutya vagy

brühüyyy

kkk
@Orica Középföldi:
Mondd Béla, miért álltok sorba az egymás nyaldosásáért? most még jön hacsa és kioszt néhány rénszart gurigában, a jégeső meg 100 kutyőából újra jegeslimonádé lesz habzó hőzöngéssel és akkor jön majd sírbatesz és a taga a guminőjén szágúldva a fettelkével az ölében meg a hamiltonnal aki most platinaszőke néger lett csak a putyin kedvéért és hogy lehagyta Airton Senna-t...és akkor még hiányzonak néhányan ugye Bélám

Orica-GreenEDGE (UCI Team Code: OGE) is an Australian professional road race cycling team. Launched in January 2011, it competes on the UCI World Tour. The team is under the management of Andrew Ryan and Shayne Bannan with Neil Stephens and Matt White (who has returned from being stood down after admitting to doping violations with the US Postal Service cycling team)as Sporting Directors. The team ride Scott bikes, wear Craft clothing, and wear Bollé eyewear. The team has financial backing from Australian businessman Gerry Ryan who owns Jayco Australia.

brühüyyy
kkk

és mikor a century-nek vége szakad akkor rongyos lesz?
@Secnir:
Ötletes és talán nem a valóságtól elrugaszkodott a felsorolásod, de kivételesen a kérdésemet komolyan gondolva a jelenleg hatályos földvásárlás jogi szabályozása érdekelt volna.
A hozzászólások szerény száma és tartalma szerint kevés paraszt van közöttünk.
(ne tessék örülni, a föld megműveléséből élőkre gondoltam)

Pedig a téma többet érdemelne.
Földmutyi mellé keritésmutyi:

index.hu/belfold/2015/10/13/mennyi_volt_egy_allami_hatarkerites-drotozo_oradija/

Na erről szólt a draútkerités, nem a menekültekről. Megmondtam előre.
.
2004
Egy írás a múltból:

''''A választások falusi eredménye pedig jókora rejtély. Egy mély válságba jutott mezőgazdaság, sorvadásos tüneteket felmutató kis- és nagyüzemek sora, elvesztett munkahelyek tízezrei mellett ott álltak az Orbánék fedezte kisgazda panamák. A politikai madárjósok e jelenségekből protesztszavazatok tömegét prognosztizálták, és semmi esélyt nem adtak volna a jobboldalnak. Nem így történt. A községeket és kisebb városokat felölelő választó kerületekben többnyire a Fidesz-MDF-közös jelölt győzött. Ennek sokféle magyarázatát adták, például azt, hogy a falvak népe leginkább csak az m1 tévét tudja fogni, továbbá a Magyar Rádiót, és ezek a régi moszkvai agitpunktokhoz hasonló pártossággal hallelujáztak az Orbán-kormánynak és a Fidesznek. Az iránytű nélküli falvak lakossága, a tájékozatlan emberek jó célpontjai a mindenféle propagandának akkor is, ha a saját életük mást mutat. Ezt jó lenne nem elfelejteni. Kemény időknek nézünk elébe a végeken is. A kistermelők tömege könnyen befolyásolható demagóg célok érdekében, és mivel sokan vannak, krónikus veszélyt jelenthetnek az ország politikai jövőjére.''''

....és így tovább:
epa.oszk.hu/01300/01326/00030/09Kun.html

Semmi nem változott, ha csak az nem, hogy rosszabb lett... - mint volt.
.
@Rodeo36:

Nem mintha megérdemelnéd, de utoljára válaszolok.

Egyszer már leírtam - valakit érdekelt - miből ered a nevem.
Oric egy fantasy szereplője, törpe. Anno minimum öt karakterrel lehetett regisztrálni, így nőiesítettem. Ennyi, nem kell keresgélni.

Minden jó, szép,emberi,humoros gondolatot díjazok, származzék akárkitől. Ja, hogy tőled az elmúlt 10 évben ilyet alig-alig olvastam, sajnálom.

Végül, hogy tisztán láss, az idióta sormintás, széteső és ezért egyre olvashatatlanabb, ellenben paranoiáról árulkodó, komoly ámokfutásba átcsapó hsz-eid többet ártottak a blognak, mint bárki más.

Pax tecum. Sálom. Szalám.
@DarthVader:

többen jönnek, mint valaha, de egy szó nem esik róla.
Ez várható volt,de kell másnak is adni belőle,ha kell nekik a pénz.
@Knósszosz:

Az interjú végére össze is veszett a Kálmán Olgával, és azt mondta, hogy ő ide soha az életbe többet el nem jön.
Kicsivel később mégis megmásolt, és elfogadta a következő meghívást (akkor arról beszél majd, amiről akar).
Tényleg nagy bohóc az öreg! :-)
@Orica Középföldi:
Lelki Lolá-t hallottuk
taps
brühüyyy
kkk
@Mariann19: Értesz vagy nem értesz, mindenesetre nagyon jól látod:)

A Raskó névtől csak az én zsebemben nyílik ki a bicska?
@Baszki, nincs már mit ellopni...: Bizonyos méret alatt pl.gabonát egyszerűen nem éri meg termelni. Kisbirtokon paradicsomot, epret, mitudoménmit lehet termelni, abból esetleg megél egy család, de rendesen tőkeigényes ágazat.

Úgyhogy a nagybirtokok "támadása" is hülyeség.
@Kijelölt Felelős:
Ne csodálkozz rajta, nekem szoktak válaszolni többnyire, nem a témáról írnak. Most nem írok nekik, mert egyre unalmasabbak, és le is ült a blog. Pedig azt szokták írni, hogy miattunk nem ír más.
Csak arról nincs szó, ha eladják a földeket, utána az új tulajdonos eladhatja külföldinek?
Azért nem kellene eladni a magyar állami földeket, mert később bárki változtathat a törvényeken, hogy külföldi felvásárolhassa.
@Orica Középföldi:
Szerintem sokkal okosabb, mint te. Ródli csak megjátssza magát.
@huzzadneki shakespeare:
Te biztos, szoktál hiányolni, hogy utána undokoskodhass!
@Kurvahošigutntag:
pedig amannak legalább van bora, de ennek csak borabora van...az is igaz, a skrab ski frú zsi nanananana az meg lelki téboly pláne ha borkóstoló után van fél perccel...

ott levédiabasznádon miért nincs Marxista Leninista párt??? meg új demokrata, mert fiatalokról szó sincs azok minde megvénűltek és meghibbantak és telelopták magukat lásd még azbej trisztán só nélkűl elvtársat a fidelitás kis huncutkáját...

ja és az ne vegyen fő'det aki nem akarja megművelni saját maga, és ne is vehessen...

és akkor mostmár nem vagyok off...bár a 100 jégeső a kutyáival nagyon ideges, meg megjött neki a havija...és most men struááááááá LLLLLLLLLLLLLLL

pszihédélikus...és szikológus, meg assziszi...
még hogy oric???
orica az egy román női név

ez meg a "főnéni" mármint némelyeknek

brühüyyy

kkk

tele van levédiabasznád alig használt boszorkányokkal???
Új jelszavak:
A föld azé, aki nem műveli meg!
Földet visszaadunk - magunknak.
És mégis enyém a föld!
@Rodeo36:
Orosz, mert a középföldit is hozzátette régebben.
@Rodeo36:
Itt van egész Nagy-Magyarország, örülj neki!
A nap hőse. :)

Három tonna ürülékkel borították be a moldovai kormánypárt székházát

24.hu/kulfold/2015/10/12/harom-tonna-uruleket-boritott-egy-szippantos-egy-moldovai-partra-video/
@DarthVader: a hű seggnyalók teszik a dolgukat, és még anyagilag sem járnak rosszul:

Andy Vajnáé a TV2

A napokban aláírták a szerződést: Andy Vajna a TV2 új tulajdonosa – értesült a Figyelő. A hírt a héten hivatalosan is bejelenthetik. Simon Zsolt és Yvonne Dederick nem jár rosszul az üzlettel, amelynek értéke állítólag több mint 20 milliárd forint.

hvg.hu/kkv/20151013_Andy_Vajnae_a_TV2
@Imola Helyesi:
nem láccik??? hogy mennyire örülök???

repesek

brühüyyy

kkk

középföldi az Erdély-i???
@Rodeo36:
Középföld, Oroszország, erre mondtam.
Répássy egy informatikai fejlesztésen csúszhatott el

Az államtitkár eltávolítása mögött a bíróságok informatikai rendszerének nehézkes fejlesztése állhat.

www.origo.hu/itthon/20151012-orban-viktor-repassy-robert-birosag-levaltas-informatika.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ne féljél, ugyanolyan hitvány marad a műsora, nem lesz magyar kultúra ott ezután sem.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Csak óvatosan azzal az offolgatással. :)
@Rodeo36:
Akkor lehet, hogy moldovai. De fejezzük be ezt a témát. Nem mindegy, ki kicsoda? Itt egy betűsor csak mindenki.
@Imola Helyesi: na akkor most már geotermikusan rendben is lennénk

ó rica rica ej de rica hekmekükütyű

magyar virágének kandúrban

brühüyyy

kkk
@Imola Helyesi:
de a "főnéni" az nem...mer ő...assziszi

de legyen, mennyünk úszni

brühüyyy

kkk
@Rodeo36:
Ez jobb : ej rica, rica, kukorica, derce.
@Rodeo36:
Mindjárt, várj egy kicsit!
Még ma nem írtam meg az 50 % -nyi kommentemet, még nincs miért kirúgjanak.
Nem kell személyijövedelemadó-bevallást készíteni 2018-tól, gyorsabban kapják vissza a cégek a nekik járó áfát, nem kell adót fizetni az elektromos autók után, valamint vége a pálinkaforradalomnak

Csak a magányszemélyeknek szólnak a kedvezmények

Már a 2016-tól megnyílik a lehetőség, hogy a munkáltatói adónyilatkozat alapján a NAV készítse el adóbevallást. Ennek viszont az a feltétele, hogy csak egy helyről érkezzen a jövedelem és ne vegyen igénybe az adózó kedvezményt. A kedvezmény csak a magánszemélyekre vonatkozik, egyéni vállalkozókra, mezőgazdasági őstermelőkre nem - nekik továbbra is maguknak kell az adóbevallásukat elkészíteni.

www.origo.hu/gazdasag/20151013-szja-bevallas-nem-kell-2018-nav-tallai-andras.html
@Rodeo36: Végre a spanyol viaszt is feltalálták dzsordzsi államában. :)

Ha fél az iskolai lövöldözéstől, vigyen magával fegyvert

"Menzán, osztálytermekben és a könyvtárban is tarthatnak maguknál fegyvert jövő augusztustól a texasi egyetemisták. A szabályozás támogatói szerint így megvédhetik magukat a diákok az egyre szaporodó lövöldözésektől"

www.origo.hu/nagyvilag/20151012-fegyverviseles-torveny-texas-egyesult-allamok-egyetem-iskolai-lovoldozes.html
@Dr.Phd.Prof.SajtosKaraj:
Meg ne kívánjon téged a 100 loncsos-lompos kutya.
@Dr.Phd.Prof.SajtosKaraj:
Meg az egérke, mert csak fűvön él szegény.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Így akarják csökkenteni a bürokráciát, nem kell foglalkozni a sok ügyféllel.
Ey kis elferdülés, mert erről muszáj beszélni:

"Horst Seehofer hétfőn Münchenben a CSU elnökségi ülésén a dpa hírügynökség értesülése szerint az utóbbi napokban megfogalmazott éles bírálatok után békülékeny hangot ütött meg, azt hangoztatta, hogy a testvérpártoknak ki kell tartaniuk egymás mellett, és óvott a kancellár elleni "túlzó támadásoktól", írta az MTI."

index.hu/kulfold/2015/10/12/elhallgat_es_bekul_merkel_legnagyobb_belso_kritikusa/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ilyen munkáltatói nyilatkozat alapján a nav álta kézsített adóbevallás már volt, talán mintha most is lenne. Mi ebben az újdonság?
@Bakter:

Kéne neki venni egy panoráma tükröt, hátha bele nézve meglátná amit más is lát.:O
lehet ez volt a cél :D

Határzár: fuccs a cigicsempészek bizniszének

Csalódott dohánycsempész nyilatkozott a Blikknek. A déli határ mellett élő férfi korábban napi 155-200 ezret is megkeresett olcsó csempészcigi behozatalával, de a határzár miatt fel kellett hagynia 15 éve űzött tevékenységével.

hvg.hu/kkv/20151013_Hatarzar_fuccs_a_cigicsempeszek_bizniszen
@Orica Középföldi:

Pedig az igazság csak annyi, hogy föld azé lesz, aki nem akar benne dolgozni, csak pénzt aratni.:(
@látjátok feleim szümtükkel: a narancsos agitprop ;)

igen eddig ez is volt, nyilatkoztál a munkáltatónak, ő nyilatkozott a navnak, és ha nem volt vele munka, megcsinálta a nav a bevallás, aminek persze te voltál a felelőse ;)
Megkezdődött a napi sajtótájékoztató betevő turbolyával meg a szümössel, no csak hadd tereljenek.
@Kijelölt Felelős: "Pedig a téma többet érdemelne."

Egy béke/a menetet minden képen. Oszt látod, akinek a föld a megélhetéséhez kellene, az nem mozdul.
Válasz valaki?

"Vajon mi lehet a "laóógika" abban, ha van nekem egy lízingelt autóm, amire még 10 évig fizetem a részleteket azt árverésre bocsájtom a piaci ár felett és a vevő meg is veszi, esetleg jóval drágábban, de az autót még 10 évig én használom és a havi részletet neki fizetem ezentúl, de az autómat 10 évig, még nem használhatja??
Valaki értelmes választ esetleg?"

videa.hu/videok/vicces/hofi-geza-logika-humor-magyar-vicc-nCseidcgCdgfYnbx
@Dr.Phd.Prof.SajtosKaraj:
mióta előbb lő a rendőr és csak utána kérdez az utóbbi napokban több esetben gyerekeket akik műanyag pisztollyal játszottak az uccán, szépen kérdés nélkűl lelőtte a rendőr akiket a szomszédok riadóztattak, hotgy terrorista van a fészerben (vagy a kertben, vagy az utcán a fa alatt)

lesz ez még akárhogy is

a sarki kisbüdösben lehet használt tankot is kapni mmeg ballisztikus csúzlit...

300000000 lakosra 400 millió fegyver van otthon!!!!!!!!!!!!!!

és még mennyi lesz...majd nem marad fegyver a szíriai mérsékeltn forradalmároknak mert a diákok hazahorgyák???

brühüyyy

kkk
@Dr.Phd.Prof.SajtosKaraj:
tudod ugye az erdőtüzeket az aszályt (6 éve tart!!!) és az árvizeket nem lehet szétlőni

nincsenek is megoldva

meg a 45 millió éhező!!!! assem lehet pisztollyal etetni csak szalmonellás pínatbatter-ral

brühüyyy

kkk
@Kacsura:

Kisbirtok? Pont erröl van szó...

És miröl ismerszik meg a magyar nagybirtokos? HOgy a 700 hektár búzájára/repcéjére van egy darab New Hollander robottechnika 1 darab-, azaz egy darab alkalmazottal. Esélyt sem adva a kisbirtokosnak, hogy epret/borsót/paprikát termeljen... Ugyanis azé föld, aki megmüveli (jelen állás szerint a NER hübéresi azok, akik elszipkázzák a lehetöséget/földet a kisbirtokosi rendszer kiépülése elöl).

Erre értettem a mondandómat.
@Imola Helyesi:

A trágárság nekem is piszkálja a csőrömet, de egy kis csipdelődéstől még Kazinczy se kezd el forogni!!
Közösen támadja meg a Jobbik, az MSZP és az LMP a földeladást

Alkotmánybírósághoz fordulnak az ellenzéki pártok az állami földek tervezett eladása miatt. A szükséges ötven aláírás LMP-s, MSZP-s, jobbikos és független képviselőktől érkezett. Az MSZP-s Legény Zsolt szerint keveset lehet tudni a 380 ezer állami föld eladásáról, és arról, hogy a várhatóan befolyó több száz milliárd forintos bevételt mire akarják fordítani.

hvg.hu/gazdasag/20151013_Kozosen_tamadja_meg_a_Jobbik_az_MSZP_es_a
Azt se tudom, mi az oliharga!

A somogyi Bábonymegyeren a helyi gazdálkodók sorra bukták az állami földpályázatokat, míg a helyi oligarchaként számontartott Ágh János és felesége és fia több mint 400 hektárt nyert. Beszélgettünk a korábbi földpályázatok veszteseivel és a nagy nyertessel is.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fvideo%2F2015%2F10%2F13%2Foligarcha%2F
@Rodeo36: Csiribá'!... miért rázod a pofonfát? (hetek óta hozzád sem szólok)...
Oldalanként majd 1 millió a Türr nyúltartási segédkönyve

Az állatok lefejezését is elsajátíthatják a fiatalok az Emmi háttérintézménye által dúsan finanszírozott könyvecskéből.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2015%2F10%2F13%2Foldalankent_majd_1_millio_a_turr_nyultartasi_segedkonyve%2F
@Kacsura:
"Értesz vagy nem értesz, minden esetre nagyon jól látod."
Nagyipari tapasztalatom van, azokat adaptálom a mezőgazdaságra - már amelyik átültethető - azért jeleztem, hogy agrár ügyben nem vagyok offé, de azért gondolkozom.
Nem hagy közömbösen a falvak és általában a vidék sorsa, hiszen az ott élő emberek kilátástalansága szívszorító, és erre még rá is tesz alig tisztelt kormányunk.
Micsoda dilettáns intézkedés az, hogy az 1.200 ha felett újabban nem jár már a földalapú támogatás. Ez az idióta döntés nem veszi figyelembe a területi viszonyokat, a foglalkoztatást és a tevékenységi kört, a megvalósult beruházásokat, melyek emiatt már soha nem térülnek meg.
A nagyobb gazdaságok tudtak szervezetten embereket tartósan foglalkoztatni, úgy néz ki, hogy ezzel az új támogatási formával sok ezer munkavállalónak kell felmondani. Olvastam, Észak-Magyarországon pl. 4.500-5.000 emberre vár ilyen dráma.
Majd ezeket a kirúgott embereket lehet bagóért napszámosként, zsellérként, szolgaként alkalmazni az új bunkó földbirtokosoknak.
Nem lehet senkinek szó nélkül elmenni ilyen mértékű dilettantizmus mellett.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ma arról szól az ének a magyar médiában, hogy Andy Vajnáé a TV 2 kemény 20 milliárd Ft-ért.
Tallózva a sajtóban, a megjelent számok tükrében látható, hogy hogyan lehet Magyarországon szinte gratis óriási vagyonokhoz jutni, ha valaki Orbán sleppjében támolyog.
Vajna ugyebár 5 koncessziót kapott, a befizetendő koncessziós díjat levonhatja az adójából, ez 1.9 mrd Ft zsebbe.
A kaszinókból pl. 2014-ben 3.062 mrd adózott eredménye volt, melyet osztalékként fizettek ki.
Máris van közel 5 milliárd tiszta zseton.
Ám a mi Andynk a TV 2 vételárát túlnyomórészt hitelből kívánja rendezni, a törlesztés sem lesz megerőltető az alábbiak szerint.
Van a mi államunknak egy 25 milliárdos hírdetési csomagja, amelyből a rossz nyelvek szerint Vajna jelentős részt szakít le a TV2 hírdetéseihez, legyen ez csak mondjuk 15 mrd Ft, és már Andy tudja is a hitelét rendezni végleg.
Ez a történet is rettenetes!
@Mariann19:

a mi andynk valószínüleg a terminátor x-re gyűjti az apanázst, mely által szeretett vezérünk meghághattya halivúd kies lankáit is.
@Mariann19: Sajnos nálunk a mezőgazdaság lassan olyan, mint a foci, mindenki ért hozzá.

A nagyipari tapasztalataidat remekül ültetted át a mezőgazdaságba.

Én a feldolgozóipar-mezőgazdaság "közelében" dolgozom közel 30 éve, hát, láttam egyet s mást. Régebben gyakran éreztem késztetést, hogy véleményt mondjak, de mára úgy látom, nem is érdemes. Őszintén, van rá esély, hogy újra legyen olyan mezőgazdaságunk feldolgozóiparunk, mint a rendszerváltáskor? Kizárt. Ami hibát lehetett, azt elkövettük, már bocs a többes számért.
@hacsaturján:
Lehet, hogy Andy lesz a terminátor a kurta lábaival. Végre lesz egy békebeli burleszk a kortárs filmgyártásban.
Azon röhögök, hogy Petőfi nem írhatná róla, hogy:
"Megy a juhász a szamáron,
Földig ér a lába."
A törpe!
@Kacsura:
Akkor neked nem idegen ez a terület.
A helyzet az, hogy a rendszerváltás előtt a magyar mezőgazdaság a GDP egyharmadát adta. Ma jó, ha a 4-4.5%-át. Ebből kéne kiindulni, ha már itt is érvényesíteni akarják az "átalakítjuk az országot" tézisüket, a föld megvan ugyanúgy.
A mezőgazdasági tevékenység egy önmagában visszaforduló vertikum. Ezt a körforgást kell földrajzilag is egy helyben végig vinni.
Ilyenre gondolok laikusként, hogy talaj előkészítés, vetés, művelés, aratás, betakarítás, talajjavítás.
Ott van helyben már a takarmány, akkor állattenyésztés. Elérhető közelségben a feldolgozó ipar kialakult közlekedési infrastruktúrával, és értékesítő szövetkezetekkel zárulna a buli.
Ugyan lassan kimegy a divatból a termelékenység,mint fogalom, de azt elérni csak nagyüzemi módszerekkel lehet.
@Mariann19:

andy a producer lesz, a terminátor pedig...
@hacsaturján:
Jó, legyen Andy a producer, a kis lepedő akrobata.
"a terminátor pedig" az igazmondó juhász, művésznevén
OGV a 165 cm-jével.
A filmszakmában a gólyaláb megoldható?
@Mariann19:

bármi megoldható, bár feltételezem, hogy a mi terminátorunk a szijjártó nyakában ülve is pont olyan magasnak látszik, mint hanyatt fekve. vagy, ahogy a mondás tartya:

kicsi vagyok
székre állok.
a picsába!
így se látok.
@hacsaturján:
Népköltés. El is szavaltam Mr. Rezignáltnak iziben a másik szobában. Osztatlan siker. Neked.
Milyen kár, hogy a főhősnek nincs szüksége szereposztó díványra, varrnák rá egy hímzett szemfedőt indiai mintázattal.
A casting így sajna az adóforintjainkból lesz sikeres.
@látjátok feleim szümtükkel:

Pedig az eü és még néhány hasonló haldokló vagy csak a kivételezett helyzetben lévő kevesek által birtokolt és azoknak hasznot hoz terület mellett, az egyik legnagyobb horderejű dolog.
@huzzadneki shakespeare:
Az!:)))
De színtelenebb nélküle az unalmas politikai élet, én nem bánom, hogy ha visszagyön néha. Józsi bácsi egy unikum - - :))
@Mariann19: Jó gondolataid vannak:)

Viszont szétverni valamit sokkal könnyebb, mint megépíteni.
Sokszor elgondolkodok rajta, hogy engedhettük meg (mert részesei voltunk), hogy ezt tegyék a mezőgazdasággal. És itt az összes kormány, politikus hibás volt. Hol tartanánk vajon, ha meg lennének a nagy állami gazdaságok, ha nem verték volna szét a tsz-eket, csak normálisan átalakítják, ha az állattartó telepektől nem veszik el a földeket, ha a feldolgozóipart nem lehetetlenítik el, ha...Mindegy is már.
süti beállítások módosítása