Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.09.24. 09:53 Fabius

Hülye EU: nem kell nekik az Orbán-gyoda

Kiülésezte magát az EU. Eredmények vannak legfeljebb Vezérünk szomorú: se a görög határvédelmi egységek létrehozását, se a gyodáját nem támogatja az Unió. Százezermillió veszély ide, átdübörgő menekültáradat oda, csak nem akarnak kontinens szerte elismert hőst faragni a bringát rettenetesen tekerő köpcösből.

orban_eu_1.jpg

Pedig hat ponttal ment a gyűlésre, mint a kisdobosok, amiből ötöt nagyjából el is fogadtak - nem volt túl nagy truváj kb azt javasolni, amit a többiek is akarnak - előtte meg a bajor CSU főnök Seehofer ölébe is beült egy kicsit azzal hízelegve, ő a bajorok végvárvédő kapitánya aki jelenteni jött az (al)királynak.

Erre nem kiderül, hogy Seehofer semmivel nem jelentősebb politikus európai mércével, mint Kósa Lajos?

Viktor kedvenc szerepálma - Európa Dobó Istvánja - ment a levesbe, az osztrák kancellár szerint ha csak ennyije van, akkor inkább engedje a menekülteket, a tótumfaktumok szerint meg nem jogi és fizikai határzár kell, hanem egységes és végrehajtható menekültpolitika. Kurva egy időszak ez Mindenórás Tábornokunk életében. Előbb Lázár akarata érvényesül rogán-kabinetiroda ügyben, - a törvényt is maga szövegezi saját ízlése szerint - zsigamarcell megélhetésnyit bukott ultin Hendével szemben, most meg ez.

A "győzelem" rovatban meg összesen annyi van, hogy az MSZP a hullamerevség utáni zombiállapotban képes meghirdetni az Orbán politikával szembeni(?) pozitív semlegességet. Innen mondjuk csak egy lépés, hogy körbe gyodázzák a szoci frakciót, elvégre ezek nem fogják a kerítést rángatni, és a feleslegessé vált pengésdrót se porosodik majd valami raktárban a dajcsbeléptető rendszer mellett a falnak támasztva. Belpolitikai haszon szempontjából is összejöhet így valami: ha a migránsoktól nem kell / nem tud védeni, akkor védje népét a zombiktól.

 

 

367 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr137815450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés:

Feleslegessé vált pengés drót ( őz, és egyéb állatkínzására kiváló ) olcsón eladó, nagy tételben árenegedményt adunk.
Pedig nagy szüksége lenne a Mindenórás Tábornoknak a menekültkérdés tovább nyomatására mert az emberek előbb-utóbb elkezdenek gondolkodni ezeken a kérdéseken: nyugatifeny.blog.hu/2015/09/23/het_botrany_amit_elsoport_a_menekultaradat. Most, hogy a menekültkérdés megoldódni látszik, maradnak a kínzó kérdések. Persze ehhez megfelelően tökös ellenzék is kellene, akik utánamennek ezeknek a kérdéseknek.
@Fabius, már kezdtem aggódni, olyan régen jelentkeztél új poszttal.
""Most beadod a lemondásod" - Orbán így menesztette Hendét..."

Hát nem beadta!

nepszava.hu/cikk/1070963-hende-otvenezret-nyert-egy-kartyapartin-orbantol/
"Európa Dobó Istvánja" csak mondom, dobót a birtokügyei miatt leültették 1569-ben. persze, egri és szamosújvári érdemei elismerése mellett.
Mi nő a migránstakaró alatt?

"Ismét közel 42 milliárdra rúg a kórházak adósságállománya, és év végéig elérheti a 60 milliárdot is, amit tovább súlyosbít az a tény, hogy a jövő évi költségvetésben nem szerepel adósságkonszolidációra elkülönített forrás. A kórházak egy része azért kerül egyre kilátástalanabb helyzetbe, mert a dologi kiadásokra, gyógyszerekre szánt keretből kénytelen finanszírozni orvosai bérét."

Hiába, ezek a hülye migránsok sem pénzt nem hoznak, sem az egészségügyünk gondjait nem viszik magukkal. Itt marad nekünk.:(

www.penzcentrum.hu/biztositas/ennyivel_no_havonta_a_korhazak_tartozasa_nagy_a_baj.1046499.html
@látjátok feleim szümtükkel:

Jöjjenek csak minél többen.
Ha Nyugat-Európának szüksége van rájuk,akkor mi nem akadályozzuk az átjutásukat. Mi kicsik és hülyék vagyunk ahhoz,hogy ezt a problémát kezeljük,megoldjuk. Majd megoldják a németek meg a franciák.
Addig is,amíg a németek kitalálják,hogy mit akarnak,mi csak szállítsuk szépen és szorgosan a menekülteket a sógorok felé.
@The Ghost Wolf:

Tökös ellenzék kellene...mindjárt...ja...várjál csak...itthon...az nincs...
Nem kell előre örülni, kis
lépésekben győzzük meg az úniót.
@Imola Helyesi: persze, szorgos népünk győzni fog. mikor viktor a déli határon rákérdez simicskónál, mi a francnak építette oda azt a kerítést, s simicskó el balfele.
@parti_giano:
Sztem meg fogják építeni az új kerítést is attól függetlenül, hogy elviszik a migránsokat Ausztriába, így valamennyire ellenőrizni tudják a népvándorlást.
@parti_giano:
Eddig egy csomó hőzöngő migránsról kiderült, hogy szélsőséges iszlamista.
Hülye Európa menetlevelelet ad a terroristáknak, a magyar szegények meg még szegényebbek lesznek miattuk.
Vajon télen még bundát is fognak kapni, mikzben a magyar hajléktalanok megfagynak?
Fabius: rövidesen ósztrijába választások lesznek, kiváncsi leszek az eredményekre.

seehofer = kósa laller? ez egy cseppet erős volt.
európai "szinten" assem tuggyák eldönteni, hogy ma bisztosan csütörtök van-é...
@Wikus Van De Merwe: Ha megnéznéd a magyarországi kivándorlási adatokat, akkor rájönnél, hogy nemsokára vagy már nekünk is zsükségünk lenne bevándorlókra.
na nézzük, ami hirtelennyibe tennap este óta kiderült, ez a félnótás juncker gyerek aszonta, hogy fél éves ákcijó terve van. brááááávóóó!
22 ezer főt fogadtak be eddig. mint echte menekült, bundesmutti ámerika és oroszország, továbbá a közel-keleti államok segíccségét kérte, majd "halálosnak" nevezte a szíriai helyzetet...

tessék mondani, Fabius bá', akkor mostan csak úgy dőljenek ájrópába, vagy senem?

ja a zosztrák kancellár kb 1 hónappal a választások előtt, 12%-on áll... ez naggyából azt jelenti, hogy a zuhanást arczal tompította a zaszfalton...
érdekesség:

Putyin gigamecsetet nyitott Moszkvában
Putyin az avatáson. A zöld nyakkenős arc Erdogan. (AFP)

Az új mecsetben 10 ezer hívő fér el. Kellett is az imahely, a nagyjából 2 millió moszkvai muszlim közül sokan eddig az utcán voltak kénytelenek imádkozni a nagyobb ünnepekkor.

444.hu/2015/09/24/putyin-gigamecsetet-nyitott-moszkvaban/

---

Jönnek, bevezetik a sarí’át, aztán a négy feleségükkel teleszülik Európát

Most, hogy tízezrével érkeznek muzulmán vallású menekültek Európába, ideje eloszlatni pár népszerű tévhitet.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2015%2F09%2F24%2Fjonnek-bevezetik-a-sariat-aztan-a-negy-nejukkel-teleszulik-europat%2F
Orbán: Meg kell fontolni a menekültek átengedését

Az osztrákok szerint ha csak a kerítéssel tudjuk a menekülteket megállítani, akkor inkább engedjük tovább őket. A zsebébe nyúl Európa, hogy kint tartsa a menekülteket.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fkulfold%2Feurologus%2F2015%2F09%2F24%2Fa_zsebebe_nyul_europa_hogy_kint_tartsa_a_menekulteket%2F

---

A horvátok újabb válaszcsapása: egyetlen szerbet se engednek át a határon

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fkulfold%2F2015%2F09%2F24%2Fszerbia_nem_engedi_be_a_horvat_teherautokat%2F
1500 migráns érkezett ma délelőtt Horvátországból

Zákányba csütörtök délelőtt egy újabb, mintegy ezres migránscsoport érkezett Horvátországból a zöldhatáron át, az őket továbbszállító vonatról két 20-30 év körüli férfit a rendőrök leszállítottak, megbilincseltek és elvittek.

hvg.hu/itthon/20150924_1500_migrans_erkezett_ma_delelott_Horvato
Milanovic: Orbán a nevemben ne védje a kereszténységet

"Orbán hajtogatja a magáét, de igazából nem tudott meggyőzni" – mondta Zoran Milanovic horvát kormányfő, és azt is elmondta, hogy bár szerinte a kerítést le kell rombolni, azt Orbánnak nem mondta, mert az magyar tulajdon.

hvg.hu/itthon/20150924_Milanovic_Orban_a_nevemben_ne_vedje_a_ker
@Imola Helyesi:

Kis lépés ez az uniónak, de nagy ugrás Orbánisztánnak.
@punkfrog: Rend a lelke mindennek. Ha nem hiszed, kérdezd meg esetleg szőröcskét. :)
Nagy el tetszettek lenni tévedve. Orbán elmúlt hetekben meglépett lépései egyetlen, minden eddiginél sötétebb üzelmek elfedésére tett kísérletek. Nevezetesen, hogy jó eséllyel telerakta Magyarországot roppant környezetszennyező, csaló VW motoros kocsikkal.
Elég siralmas, hogy még a főmartalócok marakodását is kösszpénzzel kell kompenzálnia a Legfőbb Hadúrnak. Mi néki egy minisztérium!?
Remélem, mind egy szálig ott végzik majd, ahová én kívánom őket.

Azt tudja, hogy pl. a mi iskolánkban a két tornateremben mindig két-két osztály tornázik, és még kettő pedig az udvaron. Télbe, nyárba, hóba, fagyba.
Tovább is van, a mínusz végtelenig..., de nem mondom.
@The Ghost Wolf: " az emberek előbb-utóbb elkezdenek gondolkodni ezeken a kérdéseken:"

Te bízol ebben???????????????????
@Imola Helyesi:
"Eddig egy csomó hőzöngő migránsról kiderült, hogy szélsőséges iszlamista."

mutass ötöt. linkekkel alátámasztva.
ne ötöt. kettőt. hiteleset.
@öregmatróz: miért ne? gondolj bele, margit néni egyszer véletlenül nem kap pennys újságot, egyből ezen fog agyalni.
@Secnir:
Nem vagyok én beépült, honnan tudjam, melyik az?
Pláne, hogy a linkekben igazat írnak-e, az sem biztos. Ha valaki közzétesz valamit;, abban hazudhat is bőven.
Keressél a neten, kedves, van bőven, nem vagyok én a kinyújtott egered.
...addig is csemegézzetek:
bap.hu/allasajanlat/7215/rendszergazda-uzemelteto-szakember-roszke-es-tompa
ajánlom megnézni, milyen időtartamra ajánlják az állást...
@Imola Helyesi:
ha em tudod, hogy igaz-e, akkor miért terjeszted? troll-é vagy-é?
amúgy te állítottad itten, hogy "Eddig egy csomó hőzöngő migránsról kiderült, hogy szélsőséges iszlamista.", tehát nyilvánvaló, hogy olvastad, és tudod igazolni, hogy így van.
@Imola Helyesi:
Tehát nem tudod, kik azok a valaik, abban sem vagy biztos, hogy igazat írnak a linkek, sőt, "bőven hazudhatnak" is a közzétételben valaki?

De te ettől függetlenül kerekperec, ellentmondást nem tűrve kijelented: "egy csomó hőzöngő migránsról kiderült, hogy szélsőséges iszlamista".

Briliáns a logika.
@Secnir: hagyjad már. én ezzel a mondatával sem tudok mit kezdeni:

"Hülye Európa menetlevelelet ad a terroristáknak, a magyar szegények meg még szegényebbek lesznek miattuk."

ezek szerint a terroristák tehetnek a gyatra szociális hálóról.
"csak nem akarnak kontinens szerte elismert hőst faragni a bringát rettenetesen tekerő köpcösből."

El a kezekkel a kerékpároktól!!!!!!!!!!!!!

kep.cdn.index.hu/1/0/432/4325/43257/4325716_1536249ceb1b3cf44aeb3c2d42f7f4f2_wm.jpg

img.444.hu/gyurcs%C3%A1ny-ferenc-bicikli-760x570.jpg
@Secnir:
Előzgetünk, előzgetünk, míg nekem komment közben a forgalomra is figyelnem kell? Most ment el a bakterház mellett Európa nagy sebességgel, le köllött engedni a sorompót, nehogy a sok agypenészben szenvedő elé szédelegjen a kokárdamentés lovaskocsin.
index:
"Értetlenségét és felháborodását jelezte több MSZP-s is a párt menekültügyi pálfordulása miatt. Többen nem értik, hogy ha az MSZP eddig vehemensen támadta a kormány menekültügyi intézkedéseit, a kerítés építését, a hadsereg bevetéséről szóló módosítás, akkor a parlamentben miért tartózkodott a legfontosabb szavazáson?"

Elárulható a végletekben gondolkodóknak, az MSZP-t zsigerből utálóknak, az értetlenségüket és felháborodásukat (hehe) jelző MSZP tagoknak (vajon hányan lehetnek?), meg a többi macskajancsinak, hogy az MSZP nem a határ megvédését támadta, hanem a kerítést, a honvédség bevetését helyesnek tartja, és miután a törvényből kivették a "legrázósabb részeket", nem utasítja el teljes egészében, viszont így sem ért minden részletével egyet. Ráadásul ellenzéki párt.
Ezek után a találós kérdés a parlamentarizmus témakörében jártasaknak: melyik gombot kell megnyomniuk?

A lezombizásuk azonban helyes. Üsd, ahol éred. Igaz?
@gazoló:
...és a köpcösöktől!
@The Ghost Wolf:

Csökken majd a kivándorlás,hisz a menekültek túlnyomó többsége több nyelvet beszélő,felsőfokú végzettségű szakember.
És a kvótarendszer miatt mi is befogadhatunk...így pánikra semmi ok.
@Bakter:
Nekem elég volt látnom őket. Pl. a magyar kerítés előtt hőzöngő szegény menekültnek 7 útlevele volt, tehetős ciprusi.
Vagy a Keletinél muszlim ruhában lebzselők, akiket a jogvédők ajnároztak, ők is elismerték, hogy hibáztak.
De: bármikor terroristává válhat a nagy tömegben siető, regisztrációt elutasító cingár vehemens gyors bevetésű gyaloglók hada, mint ahogy már több tüntetésen bemutatkoztak: Horvát határ, Frankfurt, stb. Méghozzá a vallásuk miatt.
Allah Akbar!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Így van.
Át kell engedni a menekülteket.
Nehéz helyzetben vannak és joguk van a biztonságos jobb élethez. Ha ők ezt Nyugat-Európában képzelik el,akkor kötelességünk segíteni és tovább engedni őket.
Ha nem cseszegetjük,nem akadályozzuk a vonulásukat,akkor kevesebb lebaszás érkezik Merkeltől,Faymanntól és az EU-tól.
Egyszerű ez...
@parti_giano:

Te sem kaptad meg a penys újságot, hogy Imola szavain agyalsz?
@Imola Helyesi:

Kérem szépen,ez mind átverés,photoshop!
Nincs köztük terrorista. Ez mind csak uszítás.
És különben is,egyszer végre Európa is alkalmazkodhatna.
Például a bevándorlók kultúrájához,ha másért nem,hát köszönetből,hogy tudásukat,munkaerejüket és hitüket idehozták,és javunkra kamatoztatják.
@parti_giano:
A logika soha nem volt az erősséged, mivelhogy a szegény "menekültek" nagyon sokba kerülnek.
Ezt az összeget valahonnan elveszi mind az eu, mind az országai.
Most pl 1 mrd eurót ad az Ensznek a menekültekre.
@Imola Helyesi:
Ez eddig 1 db - a több tízezerből. És attól mert 7 útlevéllel hőzöng már terrorista?

A Keletinél muszlim ruhában lebzselők azért lebzseltek ott, mert a csúti oda terelte őket, nem önszántukból. Milyen muszlim ruha?

Igen, igazad van, az nálam is kurvára kiverte a biztosítékot, amikor ezek a regisztrációt elutasító gyorsreagálású kezdetben re-, aztán postterorristává átalakuló cingárok szétverték a Planetáriumot. Ahelyett, hogy belé ültek volna, mert az tényleg lehozza nekik a csillagokat az égről.
@Wikus Van De Merwe:
Téged is befogadtak a "rákok", baszki.
@Wikus Van De Merwe:
Télleg, te láttad az agysebész és egyéb diplomájukat? Pláne a sok feleségüknek meg a gyermekeiknek, azokat is el kell tartanunk.
Ahogy elnézem elég ügyesek ezek a "menekültek", csekély életkoruk ellenére / 20 -30 év/, már doktorátusuk van.
@Wikus Van De Merwe:

És ha cseszegetjük és akadályozzuk őket, akkor mi történik, azon kivül, hogy több lebaszást kapunk? Mivelhogy egyetlen emberrel nem jött kevesebb azóta, hogy cseszegetjük és akadályozzuk őket.
Igy ez csupán l'art pour l'art cseszegetésnek tűnik, eredménye semmi. Annál szomorúbb, hogy ezt minden, egészen csekélyke logikus gondolkodásra képes ember előre látta.

Most nagy hirtelen Ojrópa, Orbánnal ez élen felfedezte a meleg vizet, hozzáteszem, ennek 90 %-át - sőt ettől többet - már szept 03-án jeleztem, abban a formában, hogy pl. én mit tettem volna (!) hónapokkal ezelőtt.
Sajnos, engem nem kérdeztek, ezt nyögi most a kontinens.
@Bakter:
Nézegessél képeket, van bőven a neten, mert a szövegértésed elég alacsony fokú.
@Imola Helyesi:
"De: bármikor terroristává válhat a nagy tömegben siető, regisztrációt elutasító cingár vehemens gyors bevetésű gyaloglók hada, mint ahogy már több tüntetésen bemutatkoztak: Horvát határ, Frankfurt, stb. Méghozzá a vallásuk miatt."

segíts megértenem: az IRA tagjai is muszlimok voltak?
@Imola Helyesi: ne mondd, orbánék a szegényektől veszik el? de mocskok.
@Wikus Van De Merwe:

Az a nagy helyzet, fideszfasz, hogy ha 100 képből 98 fotoshop meg átverés, akkor a maradék kettőre már nem bólint rá az ember, hogy hát ez biztos igaz. És eddig 100-ból 98 biztos átverés volt, a maradék kettőt meg nem találjuk.
@DarthVader:
Aszta, legközelebb téged választunk, de addig csiszoljál a szöveged stílusán.
Amikor te írtad az elemzésedet, azokat már mind csinálta a kormány.
Pl. másnap már a határmenti elosztók üzemeltek is.
@Imola Helyesi:
"Pl. a magyar kerítés előtt hőzöngő szegény menekültnek 7 útlevele volt, tehetős ciprusi. "
az index szerint. a rendőrség szerint 9 volt nála.
mondjuk a rendőrség szerint simonnak is volt bisseanu-guineai útlevele (vagy hogy hívják), vagy nem.
@Secnir:

Hagyd már a picsába a hülyéjét, számára az is terrorista, aki estében felrúg egy vakondtúrást.
@parti_giano:
Nem olyan nehéz ez, csak neked. ha sokat költesz otthon piára, kevesebb jut pl agyi, memória serkentő gyógyszerekre.
@Secnir:

Egy probléma van, és a hivatalos szerveknek egy szavát se tudom elhinni. Innentől hetvenhárom útlevele is lehet.
@DarthVader:
Hülye vagy te meg hazudós beképzelt majom.
@Secnir:
Akkor mi a francot akart a zárt kerítésnél? Hőbörögni, uszítani felfordulást okozni. Terrorista .
@DarthVader:
Forduljál figyelmesen az amerikaiak felé, akinél egy bicska van a repülőn, már az is terrorista.
@Imola Helyesi:

Szerintem embercsempész, akinek rongálja a renoméját, ha nem mennek át.

Mellékesen elárulom a nagy titkot. A terrorista nem hőbörög, hanem robbant. Az előbbi ugyanis megakadályozza az utóbbit.
@Imola Helyesi:
Nem te írtad pár perccel ezelőtt, hogy a linkeknek meg a közzétett anyagoknak nem lehet hinni, mert hazudhatnak is?
@vakapad:
Nem mindig robbant, van, amikor csak lövöldöz, és más módon gyilkol.
Előzőleg meg provokál. Mint pl a horvátországi keresztény temetőt sátortábornak használják.Allah Akbar. Bezzeg az ő mecsetükbe csak mezitláb lehet bemenni, itt meg összeszemetelik egész Európát.
@Imola Helyesi: a logika a te erősséged, mint látom. arisztotelész majd kopogtat a receptért, nehogy már migránsnak nézd.
@DarthVader:

Kérem szépen,akkor sincs közöttük terrorista!
Történt merénylet?
Nem!
Elkövettek valami törvénybe ütközőt?
Nem!

Jöjjenek nyugodtan. Európának nincs mitől félnie.
@DarthVader:

Nincs probléma.
A menekültek regisztrálnak abban az országban,ahol letelepedni akarnak. Nincs jogunk akaratuk ellenére más országba helyezni őket. Nyugat-Európa pedig gond nélkül be tudja fogadni mind.
@Imola Helyesi:

Te moly, téged nagyon izgat ez a sokfeleség kérdés. Talán szeretnél a sokból egy lenni?;D
"Ezekben a hetekben, hónapokban dől el, milyennek látják ők Európát. Erős, hajthatatlan Antigonénak, aki nem hagyja sem az élőit, sem a holtjait meggyalázni - vagy kivénhedt, közönyös ribancnak, akin bárki erőszakot tehet, és még meg is köszöni utána. Egyelőre sokkal inkább az utóbbi arcunkat mutatjuk - sokan pedig élnek a lehetőséggel."

alfahir.hu/ennyit_antigonerol_temetoben_taboroznak_a_migransok
@Imola Helyesi:

Alkalmazkodnunk kell a kultúrájukhoz. Nem csak nekik a miénkhez.
És igen,bizony a többségük tanult szakember.
@Imola Helyesi:

Ne izgulj, nem kell amérikába menni, nálunk ha az utcán 8 cm-nél nagyobb pengéjű kést birtokolsz, tartasz magadnál, akkor te is szabálysértést követsz el.
@Secnir: Továbbítsd a viceházmesternek. :)
@Gábris szomszéd:

Nyugat-Európa majd helyrehozza azt,amit a szerbek,a horvátok,a görögök és mi elcsesztünk.
Erős,gazdag,igazságos és befogadó Európát fognak látni.
És ez így van jól.
@Wikus Van De Merwe:

Na ez pontosan igy van. Hogy minket minek látnak - és Európa minek lát - az más kéréds.

(A németekben, akik Orbánt éltetik, egy percre se merül fel, hogy ha annyira jó a gyoda, hogy a faszba mennek most is annyian oda? )
@DarthVader:
"Javier Solana úgy fogalmazott, "nem akarok többet beszélni Magyarországról, mert rosszul vagyok tőle", és "borzolja az idegeit" a téma. "Többek között én voltam az, aki beengedte Magyarországot (az Európai Unióba)" - írta az eseményről a tárca.

A KKM közleményében Magyar Levente erre azt válaszolta, hogy a magyar nemzet mindig is az európai közösséghez tartozott, ugyanakkor a közelmúltban is voltak olyan időszakok, amikor "külső hatalmak elnyomó diktatúrákat hoztak létre Magyarországon".

Az államtitkár úgy fogalmazott, Magyarországot nem európai bürokraták engedték be az EU-ba, Magyarországnak a magyar emberek teljesítménye és történelme okán az EU-ban van a helye."

Kedves titkár úr! Az hogy helyünk van valahol, és hogy azt el is foglalhatjuk, az két dolog.
Továbbá: a közelmában és a közeljövőben vanlesz olyan időszak, amikor belső hatalom elnyomó diktatúrát hoz létre Magyarországon. Ha tetszik érteni, mire célzok.
@Wikus Van De Merwe:
Te ironizálsz, ugye? Nézd már meg az Index mai képét. Tiszta doktorandus társaság.
"Orbán erre válaszolta azt, hogy ha azt akarják tőle, akkor bármikor felhagy a menekültek lefékezésére tett erőfeszítéseivel, és bármikor átenged több ezer menekültet Ausztriába és Németországba."

Eddig mi a bánatos faszt csinált? Kb 45 menekültet utasitottak ki eddig. Na jó, 145-t. negyvenezret meg elvittek Ausztriába. Egy röhej. Eztuán majd 140-nel több lesz.
aki esetleg aggóik azért, hogy most akkor idejönnek, és mindenki muszlim lesz, meg ilyenek, tudom ajánlani a "ne szórakozz zohannal" című örökbecsűt. egyszer nézhető vígjáték, viszont a mélységi mondanivalóját kevesen fogják.
aki nem látta: arról szól, hogy egy izraeli kommandós beleun az öldöklésbe, és elmegy amerikába - ahol találkozik palesztinokkal, arabokkal, stb., és ott nem háborúznak egymással, mert mint kiderült, mindannyian a háború elől menekültek el. ki erről, ki arról az oldalról.

és ugyanez kivetítve a jelenlegi eseményekre: igen, a menekültek között lehet civil, katona stb., de mindenki tele van a fasza a háborúval. a háború elől menekültek el. ha találnak egy befogadó országot, akkor
1. úgy fognak viselkedni, ahogy azt a befogadó ország elvárja
2. tisztában vannak vele, hogy ők és három generációjuk menekültként lesz kezelve - ergo az első durvább jelre kibasszák őket, mint a macskát szarni.

most ne tessék hozakodni franciaországgal és az arabokkal, ugyanis a franciákhoz az ex-gyarmatokról behozott/belógott arabok próbálnak meg beilleszkedni - ami nem sikerült nekik. igaz, ami igaz, a franciák sem a toleranciájukról híresek...
@DarthVader:

Az Orbánt életető németek csak a GYODÁig látn
@Bakter:
igen, ez úgy illendő, hogy egy nato-főtitkárnak egy minisztériumi államtitkárka válaszoljon. lehet, azt sem tudja, ki ő.
@Wikus Van De Merwe: Nyilván ezért zuhan a bundesmutti támogatottsága is viharos sebességgel. :)
"Rogán és Lázár is miniszterként sürgölődik majd Orbán Viktor körül, miközben az egészségügynek éppen most már államtitkára sincs."
@Secnir:
Ja, biztosan úgy lesz, itt nincs Mekka, ahol most is 150-t tapostak el maguk közül.
@DarthVader:

Bocs.
Replay.

Az Orbánt életető németek csak a GYODÁig látnak. Kétlem, hogy az eddigi intézkedéseiért is annyira lelkesednének, amennyiben a saját bőrükön éreznék.
@Wikus Van De Merwe:
Helyes, én javasoltam már hónapokkal ezelőtt menjen értük Merkel repülővel.Megkímélné őket a sok vándorlástól, hazudozástól, tüntetésektől, az útvonaluk lerombolásától.
Az angolok fogadták csak meg ezt.
A rizsán túl itt a lényeg. :)

Az EU döntött, vége a nyitott ajtók politikájának

index.hu/kulfold/2015/09/24/vege_a_nyitott_ajtok_politkajanak/
Télleg, tanulhatnánk a szírektől. Van vagy 3 -4 feleségük, egy csomó gyerekük, el is kéne őket látni, mellesleg polgárháború is van náluk, harcolniuk is kellene, de ők még doktorikat is szereznek.
De mikor tanultak akkor?
@Imola Helyesi:
Az a 150 már 450, és tovább nőhet, ha hinni lehet a linkeknek, mert ugye valaki bölcsen megmondá, hogy bizony nem lehet.
@nincs_itt: huh, átvertél.

http://vs.hu/mind/osszes/a-bmw-is-hazudhatott-a-karosanyag-kibocsatasarol-0924#!s281
@Imola Helyesi:
A polgárháború előtt, te nagyon undorítóan aljas rosszindulatú ostoba.
@parti_giano: Gondolom az amerikai "autó"gyáraknál ilyen semmiképp sem fordulhat elő. :)
@Imola Helyesi:

Te mikor, illetve MINEK tanultál?
Naggyon hüje vagy bugsy!
@Imola Helyesi:
És művelődj:

""Ha féltek, hogy nem tudtok méltányosan bánni a női árvákkal, akkor házasodjatok meg néktek tetsző nőkkel: kettesével, hármasával, négyesével! Ám ha féltek, hogy nem tudtok igazságosak lenni egyszerre többhöz, akkor vegyetek feleségül csak egyet, vagy elégedjetek meg azzal, ami rabszolganőt jobbotok birtokol. Ezzel tudjátok leginkább elkerülni, hogy igazságtalanul cselekedjetek" (Korán 4: 3). Ez a Korán-fejezet az Uhud-csata után nyilatkoztatott ki, amikor is rengeteg muszlim halt meg, és árvák, özvegyek sora maradt egyedül, akikről a muszlim túlélőknek kellett gondoskodni. A házasság egy módja volt az árvákról és özvegyekről való gondoskodásnak. A Korán azért adta ezt a lehetőséget, hogy így védje az árvák jogait és megakadályozza az igazságtalan bánásmódot velük szemben. Ennek ellenére már az iszlám előtti időkben is gyakoroltak poligámiát az itt élők (Cahen 1989: 137-139).
Az iszlám esetében, ha poligámiáról van szó, csakis poligíniáról beszélhetünk, vagyis a házasság olyan formájáról, amelyben a férjnek egyszerre két vagy több felesége lehet. Az iszlámban maximálisan négy felesége lehet egy férfinek, de ez szigorú feltételekhez van kötve. Mint azt a fenti Korán-idézet is kimondja, csak akkor engedhet meg magának egy férfi egyszerre több feleséget, ha azoknak egyforma jogokat tud biztosítani és megfelelő jólétben tudja őket tartani. A többnejűség napjainkban egyre ritkább, ami főként az anyagiak hiányával magyarázható. Szíriai tartózkodásom alatt két esetben találkoztam olyan férfival, akinek több felesége volt. Mindketten beduinok voltak, akik a sivatagban éltek és juhok tartásával foglalkoztak. Az egyik férfinek kettő, a másiknak három felesége volt. Az utóbbi többszöri nősülését azzal indokolta, hogy rengeteg a munka és szüksége van minél több dolgos kézre. Mivelhogy a munkát még három feleségével együtt sem győzte, ezért szándékában állt a közeljövőben egy negyedik - s egyben utolsó - asszonyt is a házhoz hozni."
@Bakter:
Aha, 20 -25, 30 évesek: Ügyes.
@Imola Helyesi:
"Télleg, tanulhatnánk a szírektől. Van vagy 3 -4 feleségük,"

olvasatlan és tudatlan vagy. a muszlimoknak (nemcsak a szíreknek) LEHET maximum 4 felesége, AZONBAN!
az első feleség kikötheti, hogy nem vesz a férj maga mellé több feleséget; a férj csak akkor házasodhat tovább az első után, ha az összes többinek ugyanat tudja biztosítani, mint az elsőnek.
értsd, ha az egyikkel hál, akkor a többivel is kell záros határidőn belül; ha az egyiknek vesz egy gyűrűt, akkor a többinek is kell stb.
nincs mindenkinek 3-4 felesége, pláne az arab-félsziget nyugati oldalán, mert egyszerűen nem tudnának többet eltartani. igaz, hogy közel 150.000 egyedülálló nő családfő, de az azért van, mert a férjeiket kilőtték a háború(k)ban.
@Bakter:
Te vagy ostoba,, én ahányszor arabokkal voltam társaságban, szégyenkeztem. Egyszer a Gundelban a padlóra köpött az egyik, a másik kifújta az orrát, máskor meg elő is került a penge.
Írhat bárki bármit, erőszakos nép, a nőknek nincsenek jogai.

De tényleg, a polgárháború előtt akkor miért mentek nyugatra , pl. hozzánk is tanulni, ha olyan sok egyetemük volt?
@Secnir:
Te vagy tudatlan, nem tartják be a saját törvényeiket sem, nemhogy a mienket., azért van náluk mindig polgárháború, mert erőszakosok és nem ismerik el a másik jogait.
Van egy csomó képződmény, és egymás ellen harcolnak.
@Bakter:
oh, kétoldalról támadtuk be szegényt, most lesz olvasnivalója (tényleg, szerinted imola olvasta a koránt, vagy neki tilos?).
amúgy a poligámia európában is népszerű volt, emlékezzünk vissza arra, hogy volt egy-egy főrangú úr/király, aki a felesége mellett ágyasokat is tartott, néha nagyobb becsben, mint a feleségét.
henrik a 8. oldotta meg ezt a válásos kérdést ügyesen...
@Secnir:
A Velencei- tónál volt alkalmam megfigyelni egy szir családot, a három asszony 40 fokos hőségben talpig bugyolálva izzadt a fűvön, a hapsi meg vígan lubickolt.
Nem tudom, milyen lehet a nők teste, lehet, hogy fekélyes, bőrbeteg, mert nem szellőzik a bőrük.
@Secnir:
Nincs szükségem arra, hogy a Koránból kimazsolázzam azt, amivel az álláspontomat alátámasztom.
@Imola Helyesi:
"Egyszer a Gundelban a padlóra köpött az egyik, "

ne röhögtess, mikor jártál te a gundelban?

"nem tartják be a saját törvényeiket sem, nemhogy a mienket., azért van náluk mindig polgárháború, mert erőszakosok és nem ismerik el a másik jogait.
Van egy csomó képződmény, és egymás ellen harcolnak."

ööö...
...ennek a gondolatmenetnek fuss neki még egyszer, de távolabbról. még távolabbról. még, még, még...
@Imola Helyesi:
"a három asszony 40 fokos hőségben talpig bugyolálva izzadt a fűvön, a hapsi meg vígan lubickolt.
Nem tudom, milyen lehet a nők teste, lehet, hogy fekélyes, bőrbeteg, mert nem szellőzik a bőrük."

/facepalm
professzor urak, meghallgattam a beteget, most önök jönnek. ha engem kérdeznek, én egy azonnali agyátültetést javaslok, anális úton.
@Imola Helyesi:

Fáradtak,elgyötörtek,reményvesztettek.
Európának kötelessége segíteni rajtuk.
Egy új,XXI. századi gazdasági fellendülés megalapozói lesznek majd a menekültek.
@Secnir:
Tahó vagy, nem okos. Főleg azért, mert azt hiszed, hogy okos vagy, és ezt csak a tahóságoddal akarod bizonyítani.
@Gábris szomszéd:

A németek is rájönnek majd,hogy Merkelnek igaza van, és akkor majd megváltozik minden.
Aki eddig kétkedő és gyanakvó volt,az is örömmel fogadja majd a menekülteket.
@Secnir: már megvolt a műtét, dr. secnir. sajnos az agy visszacsúszott a kiindulási pontba.
@Gábris szomszéd:

Nagyon szomorú ez...
:(

Csak a munkájukat féltő kelet-európai bevándorlók félnek a képzett és dolgos menekültektől.
Ez egy versenyhelyzet. Aki nem veszi fel a tempót,lemarad,aki képzetlen kihullik.
@Wikus Van De Merwe:
Te egy gép vagy? Ismételgeted Merkel meg Juncker szavait.
@Imola Helyesi:
Milyen érdekes, én ezt magyarokról is hallom. Sokan nem is reklámozzák, hogy azok, nagyszerű, kulturált honfitársaink miatt/mellett. De hogy milyen a világ, ezt el lehet mondani a németekről és az angolokról is pl, azok is tudnak viselkedni meg balhézni külföldön. De belföldön is, nemigaz.

Azt, hogy "erőszakos nép" még sok-sok csoportra rá lehet húzni. Már csak azért is, mert maguk a muszlimok sem "egynép", ugyebár, okoska. Ismerőseim, köztük nők, akik 1 hét nyaralásnál jóval több időt töltöttek el különböző muszlim országokban nem éppen azt emelték ki, hogy "erőszakos nép". A nők jogai pedig országonként eltérőek.

Magyarországon is van sok főiskola, akkor a magyarok minek mennek külföldre tanulni, mint pl a csúti Oxfordba? Meg a japán Amerikába, meg az amerikai Európába? Stb. Te tényleg ekkora agyizokni vagy?
@parti_giano:

pedig megfelelően rögzítettük mind a két agysejtet. a végére még csomót is kötöttem.
@parti_giano:
hm, doctor giano, látom, nehéz az eset. talán próbáljuk meg helyettesíteni egy lufival? az felfelé száll, talán ottmarad, és így is látványosan növelhető az alany intelligenciája, nem?
@Imola Helyesi:

Ez az igazság!
Merkel és Juncker igazat mond. Európának égető szüksége van a menekültekre.
@Secnir:
Átültetés csak úgy lehetséges, ha valamit kivesznek előbb a beteendő helyett. Jelen esetben ez a definíció hibás.
@Eszter jött:
a csomóra került zicherejsztű? keresem a megoldást, csak annyi.
@Wikus Van De Merwe:
Aha, azért dobálják el mindenhová a szenetüket, mert annyira el vannak csigázva.
@Imola Helyesi:

Ez nem vicc.
A nyugat-európai emberek többsége örömmel fogadja a menekülteket.
A kelet-európai,munkájukat féltő bevándorlók hergelik a tömegeket. Jelzem joggal,mert ez a nagyszámú képzett menekült bizony komoly kihívás.
@Imola Helyesi:
Én meg rendszeresen figyelhetek meg magyarmagyar muszlim vallásúakat? Kell tőle félnem, mint terrorista hordától?
@Wikus Van De Merwe:
Juncker Luxemburg, Merkel meg Németország. Vigyék őket nyugodtan.
@Secnir:
"még távolabbról. még, még, még... "
Grand Canyon, igen, na még egy lépést... Oké.
@Imola Helyesi:

Nem biztosítottunk megfelelő körülményeket nekik.
Se rendes tábor,se kulturált körülmények,se szelektív hulladékgyűjtő pontok...semmi.
Az ATV-n az egyik segélyszervezet dolgozója mondta,hogy még a menekültek kértek tisztító- és takarító eszközöket.
@Wikus Van De Merwe:
Aha, a nyugatiak képzetlenebbek, és lustábbak, mint a migránsok!!!!
@Secnir:
Te, ez sosem látott még beduint? Még képen sem? Mert azok a nagyon hülyék az 50 fokban a napon fejbúbig bebugyolálva korzóznak a sivatagokban már pár ezer éve. Biztos tele vannak kelésekkel meg hüvelygombával.
@Imola Helyesi:

Viszik is,és ők profitálnak majd a tudásukból.
@Wikus Van De Merwe:
Sőt, nem szaladtunk utánuk az országutakon sem, rohatt rászisták vagyunk, azér. Pedig legalább Szeles Betti vihetett volna nekik kukákat.
@parti_giano:
Valami nagyon nagy baj lehet a lendvaiildinéni utcában, ha már csak ilyen önkéntes netmundérvédőkre telik. Vagy a Varanus blogra már csak a tartalék tartalékának tartaléka jut, akiket betegállományból hívtak be?
@Imola Helyesi:

Nem a nyugatiak,hanem a Nyugat-Európában dolgozó kelet-európai munkásoknál,bevándorlóknál képzettebbek,dolgosabbak és motiváltabbak a menekültek.
@Wikus Van De Merwe:
Lebuktál:))) Ja, nem a kukákról volt szó, mégsem buktál le.
@Bakter: tulajdonképp ők hozták be a hüvelygombát arábiából, mert eleddig ismeretlen fogalom volt. meg a kelést is ők hozták be, mert a nemzethy magyar paraszt csak a fekvést ismerte.
@Wikus Van De Merwe:
Aha, pláne ilyen hosszú út után, én megértem.
@Imola Helyesi:

Semmit sem tettünk azért,hogy könnyebben eljussanak oda,ahová szeretnének,ahol tárt karokkal várják őket.
@Secnir:
Te csak ne örüljél, az AIDS az semmi?
@Wikus Van De Merwe:
Hát mozgatható mecset, meg éneklő müezzin az nem volt, az biztos.
@Imola Helyesi:

Látom vizsgázni tetszett terrorizmusból, mert nagyon ismerős azzal, hogy kell viselkedni a terroristának. Van valami a csador alatt?
@Secnir:

a tűért nem vállalunk felelősséget, mivel azt a beteg hozta. volt valami rá írva gyöknyelven, rovásírással.
de a beteg nem tudott megfelelő információt adni róla. kómában volt már a műtét előtt is.
@Secnir: @Bakter: a lufi sajnos kilyukad a koponyában, ugyanis ott egy sünszerű, megkövesedett alaptörvényt találtunk, ami teljesen beágyazódott a csontokba. megoldási javaslatom, a két testrész felcserélése lenne, mert az nem okozna sem látványban, sem minőségben traumás változásokat a páciensnél és az őt szemlélőknél sem.
Agyhipó:
"A "valódi" menekülteket a felmérésben részt vevők kétharmada befogadná. Na de a Magyarországra érkező menedékkérőkről a magyaroknak csak egy töredéke hiszi el, hogy a háború elől menekülnek. A legtöbben gazdasági okokból, valamivel kevesebben a terrorizmus miatt félnek a migránsoktól, és a válaszadók többsége szerint a válságért az USA a felelős."
@Imola Helyesi:
"Te csak ne örüljél, az AIDS az semmi?"

1. az aids nem gomba
2. az aids nem csador/burnusz alatt fejlődik ki
3. az aids nem arábiából indult ki - en.wikipedia.org/wiki/HIV/AIDS#History

mindennapra adunk valami olvasnivalót, hátha kicsit okosabb leszel...
@Wikus Van De Merwe:
"A Nyugat-Európában dolgozó kelet-európai munkásoknál, bevándorlóknál képzettebbek, dolgosabbak, motíváltabbak a menekültek."
Ne haragudj, de azért nem kéne a saját honfitársaidat ennyire leértékelni.
@Secnir:
A fejed meg nem káptalan, csak egy üres dinnye,de ezt eddig is tudtuk.
@Bakter:
Rövid idő alatt hülyét csinált belőletek, az biztos.
@Imola Helyesi:
Aha, biztos. Igaz, az előző napokban meg ma koradélután még pengeváltásban voltam vele, ha nem tűnt volna fel, nagyonokosfigyelmes, mivel pontosan tudom, hogy melletted ül a lenvaiildi utcában, de azért "hülyét csinált belőlünk".
A lézerjani vagy rokkántonyó fingik ilyen pszihadelikusat arrafelé?
@parti_giano:

Kolléga úr! Önöknél is egyre több a NER szindrómás beteg? Mi már komplett műtéteket végzünk anesztézia nélkül. Rájöttünk, hogy a Ner szindrómás páciensek bármilyen fájdalmat kibírnak, ha meghallják a Orbán Viktor hangját. Azóta a tusványosi beszéddel operálunk.
Ambuláns műtéteknél elég, ha a pénteki interjúkat hallgatják a betegek.
@Bakter:
"trollkodik"
Annak pedig elég gyenge.
Aki befolyásolni akar trollként, annak észrevétlenül kell azt tennie, nem ultra véleményekkel és tárgyi tévedésekkel.
@Bakter:
Bocsánat, nem olvastam már kb egy hete a varánuszt. Lehet, hogy azért voltam olyan fitt és üde.
A ti sablon szövegeteket ismételte , és a többség egyetértett vele, még a magát nagyeszűnek tartó sötét ur is.
Ha fideszes, le a kalappal előtte.
@vakapad:

Áruld el, hogy miért tekintesz minden - kicsit is negatív - hírt személyes sértésnek?
Azonnal sündisznó leszel, keserű hangon véded a védhetetlent, mert azt hiszed, ezek a fiúk tényleg baloldali értékeket képviselnek.

Hát nem.
Ezek a fiúk semmit nem képviselnek. Magára hagyták - lassan egy éve - a tagságot. Nincs egy épkézláb ötletük, gondolatuk. Szívesen tetszelegnek Botka és Tóth sikereivel, noha semmi közük hozzá.Az az MSZP messze nem azonos a mai pártmaradvánnyal.

A Hagyó-árvák jó munkát végeztek. Csak romok maradnak utánuk.
Tetszik ez nekem? Nem.

Érik a paradigmaváltás. Fel kéne ismerni.
@Eszter jött: doktornő, nálunk beszédeire sincs szükség, a műtősorvos egyszerűen felvesz egy orbán viktor maszkot, bármit megtehet a beteggel. zavaró, hogy a maszkot viselőn kívül, bárkit leterroristáz.
@Bakter:
"ma koradélután még pengeváltásban voltam vele, ha nem tűnt volna fel, nagyonokosfigyelmes, mivel pontosan tudom, hogy melletted ül a lenvaiildi utcában, de azért "hülyét csinált belőlünk"."
Egyetlen pengeváltásod sem volt a holland nevűvel.Ellenben az agyadat bepókhálózta a pártoskodásból eredő vakság, így véleményed értelmezhetetlen.
Bakter 2015.09.24. 13:24:10
@Wikus Van De Merwe:
Téged is befogadtak a "rákok", baszki.

Tahótlanítok
@Imola Helyesi:

Bakter 2015.09.24. 13:24:10
@Wikus Van De Merwe:
Téged is befogadtak a "rákok", baszki.

Tahótlanítok

2*raktam be, hátha ezt sem látod meg elsőre. Engedelmeddel a korábbi posztokban szereplő, alkalmasint hosszabb vitáinkat nem citálom ide, mert roppant szellemi nagyságod számára mindez felesleges.
Tóta se megy a szomszédba egy kis vitriolért:))

www.facebook.com/Wblog?fref=nf
@Imola Helyesi:
Ja még annyit: ez nem echte holland név, hanem afrikaans. Ami ugyebár a holland gyarmatosítók és a gyarmatosított afrikai bennszülöttek nyelvének keveredéséből alakult ki. A szóban forgó név pedig a District9 című film főszereplőjének neve.
Szívesen.
@látjátok feleim szümtükkel: "nálunk ha az utcán 8 cm-nél nagyobb pengéjű kést birtokolsz, tartasz magadnál, akkor te is szabálysértést követsz el."

6 centi az, kezicsókolom.....
@Imola Helyesi: a második kommentjében már jelezte, hogy....

DarthVader 2015.09.24. 13:27:20
@Wikus Van De Merwe:

Az a nagy helyzet, fideszfasz, hogy ha 100 képből 98 fotoshop meg átverés, akkor a maradék kettőre már nem bólint rá az ember, hogy hát ez biztos igaz. És eddig 100-ból 98 biztos átverés volt, a maradék kettőt meg nem találjuk.
@magándemokrata (gábriel! menj te a p.csába!):
De az internetnek nem kell hinni, mert az hazudhat, mint pár órája bölcsen megállapította. Tehát a korábban megvívott blogcsatáink a kváziholland félrákúrral csupán az átviteli bitsebesség visszacsatolásából keletkezett álecho-fatamorgana-k, amik megzavarták a műholdakat és az aurora borealist.
Katasztrofális munkaerőhiány alakult ki Magyarországon, amelyen egy Audi vagy Bosch megpróbálja túltenni magát, de a kisebb hazai beszállítók azt mondják, talpon maradásukat veszélyezteti a tömeges külföldi munkavállalás. Még a menekültek foglalkoztatása sem teljességgel kizárt.

vs.hu/gazdasag/osszes/ebbe-beleroppanhat-a-gazdasag-lefujtak-a-munkaero-toborzast-0924
@öregmatróz:

Melléklet a 175/2003. (X. 28.) Korm. rendelethez

A közbiztonságra különösen veszélyes eszköz:
a)12 az olyan szúró- vagy vágóeszköz, amelynek szúróhosszúsága vagy vágóéle a 8 cm-t meghaladja, továbbá a szúróhosszúság vagy a vágóél méretétől függetlenül a dobócsillag, a rugóskés és a szúró-, vágóeszközt vagy testi sérülés okozására alkalmas egyéb tárgyat kilövő készülék (különösen: felajzott íj, számszeríj, francia kés, szigonypuska, parittya, csúzli);
@parti_giano:

Ezeknek se megy már el az eszük. Megtisztelve érzem magam:)
@Wikus Van De Merwe: Te melyik adást nézed? Szerintem sürgősen beszélj mondjuk nincs_itt kollégával, aki szívesen felvilágosít majd a valóságról a lázálmaid helyett. :)
@parti_giano:

Miért ne lenne munkaerő hiány?

Nyomorogni munkavállalás és munkavégzés nélkül is lehet?
@Bakter:
"Miért, másban erős?"
Nem tudtam egyéb erényeit még felismerni, de legyünk bizakodóak, hátha?
@gazoló: Szia!
Biztos Orbánnak köszönhető, hogy néha bennem is feltör a nemzeti öntudat.
A kéziseknek pedig mindíg sikerül kihozni ezt nálam.
@Orica Középföldi:

Ahogy gondolod. Mint persze már ötvenhatezerszer elárultam, az összeomlott, tökhülye, marginális, csupa gyogyósból álló ellenzéket messze kormányképesebbnek tartom, mint a mai ... khm ... izéket. Mégpedig minden(!) szempontból.

Egyébként ezek az odavetett dehonesztálások intézik el napról-napra azt, hogy több millióan ne szavazzanak. A konkrét kérdésre visszatérve (amelyre sosincs(!) válasz), szerinted milyen gombot kellett volna megnyomniuk?
@Gábris szomszéd: Tényleg ennyire hüle vagyol,agyad annyit ér mint az 1 pokróccal hatástalanított milliárdokba fájó gyoda.
Rogán Antal az új kormányzati pozíciójával való összeférhetetlenségre hivatkozva mondott le a Fidesz frakció vezetéséről. Fölösleges lépés volt. Októbertől ugyanis
a Fidesz hivatalosan is állampárttá válik,
feladva az állam és a pártok elválasztásának 25 éve döcögősen működő, de legalább papíron létező elvét. :)

alfahir.hu/oktobertol_hivatalosan_is_allampart_lesz_a_fidesz
@Toportyán Zsóti: Megint letaglóztál "érveiddel" gyerekgyilkosok rajongója. :)
Így jár aki seggnyaló hülyékkel veszi körül magát akik állandóan szeretnék kitalálni a gondolatát,hozzáértő egyed tudja a gyoda csak akkor ér valamit ha géppuskákkal fedezik,anélkül röhögve 1 pokróccal hatástalanítják.
@Toportyán Zsóti: Taníts még minket mester, ne hagyd abba. :)
@Gábris szomszéd: Smitteléssel próbálkozol hülegyerek,javíttasd meg kiégett logikai paneljaidat.
@Gábris szomszéd: Nem ások le szintedre majd nagygenerál után jelentkezz be.
@Toportyán Zsóti: Kapd már össze magad zsótika és tájékozódj :)
@Gábris szomszéd:
Ő is vmi arab-moszlim jelet választott magának, mint te?
"Az iszlám az emberiség ..." mint megtudhattuk a dzsobbik valamely szláv származású képviselőjétől.
Vagy ő nem szláv származású, mint Novák, Tóth izé, toroczkay, ... meg még páran?
Több szerénység nem ártana... Kissé hányinger a stílusod.
@Bakter:
Istenem, oda vagyok meg vissza, amikor idióta külföldi gagyikultúrát hozzátok fel példának.
Az Index élenjár ebben, minden amerikai szarságot propagál.
@Bakter:
Fogadjunk, hogy te meg onnan prédikálsz. Ezt is mi a frásznak kéne tudnom, hogy a hollandok még a nevüket is lopták a gyarmatokról?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: "Több szerénység nem ártana... Kissé hányinger a stílusod."

Téged ebben sem lehet überelni. Amúgy mi bajod van a különböző nemzetiségekkel? Mert nekem semmi.
@Gábris szomszéd:
Az jó! Moszlimrajongó visszaugat, terel...
Mert engem zavar, amikor szláv köcsögök vérmagyarkodnak, meg ők szeretnék definiálni a magyarság fogalmát.

@Imola Helyesi:
Tanulni, tanulni, tanulni... csúnya bolsi szar duma, de magácska sem látta volna kárát még pár iskolának, a "google a barátod" c. frázis pedig kismagácska láttán csak durván meghízik a szememben...
@Imola Helyesi: mi van ebola, fejtágítón voltál egy hétig?

szolok nem sikerült, tök hülye maradtál:)))

ne tudd meg, milyen üde, friss volt a levegő itt a gyíkon!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Nem is tudtam, hogy vannak muszlimrajongóid. Amúgy én sem bírom, amikor bárki bármit definiál emberekkel kapcsolatban. Szerencse, hogy te sem ilyen vagy. :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Nem mondod, felcsaptál lenin2-nek?
Tudom, te női idióta lapokból is tanulsz:)))), utána meg nem tudod, miért vagy oktalanul ideges.
Szelektálni kell kedvesem, bármely hülye keringőre nem táncolok.
@Gábris szomszéd:
Bazzz... akkor valaki szenilis, mintha arra emlékeznék, hogy a TE avatarod, cimkéd volt arab-iszlám?
Ezek után még te picsogsz? Valamit szedned kéne rá, mert a kollektív hülyeség és emlékezetkiesés ezek szerint NÁLAD jellemző... A viagra erre nem jó, valamit kérned kéne Piktortól!

Amúgy csókoltatom a bankomat:
"Kilenc és fél millió forintra bírságolta a Duna Takarék Bankot a Magyar Nemzeti Bank pénzforgalmi szabálysértések miatt.

Ha kétségei voltak, most megnyugodhat, működik az állami intézményrendszer: a Matolcsy György által vezetett jegybank megbírságolta Garancsi István érdekeltségét, a Duna Takarék Bankot. Garancsi a Videoton futballcsapat milliárdos tulajdonosa, nem mellékesen Orbán Viktor jó barátja. Annyira jó, hogy megúszta a takarékok „államosítását”, az építőipari cégével stadionokat épít (és például Giró-Szász András szállodáját).

A kilenc és fél millió forintos jegybanki bírság Garancsi cégbirodalmának bevételeihez képest aprópénz lehet, és jóval kisebb például azoknál a 20 milliót súroló bírságoknál is, amiket Töröcskei István összedőlt Széchenyi Bankjának korábbi vezetőire akasztott a jegybank pár napja."
hvg.hu/gazdasag/20150924_Matolcsyek_megbuntettek_Orban_baratjanak

Állítólag 600 millióba került anno, hogy a Duna maradhatott takarék. Ja, tessék megnézni, hogy hova fizették ezt a 600 milliót be. Segítségképp, nem az állami költségvetésbe, hanem khmmm... hobby célra...
@Imola Helyesi:
Női lapokban írta meg ezt Lenin?
Mindig tanulok tőled!
TANÍTS MÉG, MESTER! :D

A vibridben elemet kéne cserélned, mert úgy látom lemerült... a hangulatváltozásaid láttán gondolom...
@vakapad:

Elég nehéz ennyi leszerepelt politikusból, akik két kézzel fogják a széküket, kormányképeseket találni.
Nem mondtam, hogy tökhülyék, de nehezen tudnám elképzelni pl. Szekerest vagy Hillert vagy Baját mégegyszer miniszterként.
Az a baj, hogy ők meg nagyon el tudják képzelni. Nem is feccöltek energiát egy tisztességes utánpótlásba.Ezért aztán olyan, amilyen. Egyetlen dologban vannak közös nevezőn, Gyurcsány a hibás:))

Iskolázatlan, kulturálatlan, képzetlen, gyakorlatlan. Cserébe demagóg, kisstílű, etc. Van akinél a patkóban eltöltött 20 év csak az öregedéshez volt elég.

Az értelmes fiatalok az Együttnél vannak, az meg nem tud tömegessé válni.

A DK nagyon vegyes, mindenféle aspektusból. Nem látom, hogy ennyi kolonccal és az ellendrukker maszop mellett ütőképes pártot tudna szervezni Fletó.

Az összefogás szándékát meg végképp nem látom.

Ugye nem gondolod komolyan, hogy egy komment rombolja a maszop vagy a DK imázsát. Ezt nagyon tehetségesen intézik önállóan, a fidesz és a jobbik hathatós segítségével.

A konkrét kérdésedre is válaszolok. Ha a frakció hétfőn tépte egymást, és csak a frakciófegyelem hozott - nem is egységes - álláspontot, akkor nekem tökéletesen mindegy, hogy mit csinálnak, mert a prompt egység nem stratégiáról árulkodik.
Baccameg...
Teddy belenyúlt a dologba.
R-betűket nem kockáztatnék, de "Andy" fizet. Az az amerikai adóhivatal ne lenne...

"Egy 202 ezer forintos tartozás miatt végrehajtást kért Andy Vajna ellen Farkasházy Tivadar – írja a Blikk. Vajna azt mondta, még nem kapott értesítést, de azonnal rendezi a tartozást.

Andy Vajna filmügyi kormánybiztos még mindig nem fizette ki egy, az év elején Farkasházy Tivadarral szemben elvesztett pernek a 202 ezer forintos költségeit, ezért a humorista végrehajtást kért ellene – írja a Blikk szerdai száma.

A lap felidézi, hogy Farkasházy két és fél évvel ezelőtt a Heti hetesben azt mondta a producerről: „Vajna úgy beszél, mintha minden dolga rendben lenne Amerikában, s nem véletlenül nem megy vissza." Vajna emiatt 2 millió forintos kártérítést követelt Farkasházytól, de keresetét februárban elutasították, így Vajnának kell állnia a perköltséget."
@parti_giano:

nem vagyok én doktornő, csak egy szimpla ápoló. a főorvos úr vett fel, mert szép az énekhangom. ismerem a Fehérvári huszárok és a Székely himnusz összes vesszakát. ezt igénylik a betegek. de titokban mozgalmi dalokat is dúdolgatok nekik, attól megnyugszanak. az elvtárs nertársat éneklek.
az Orbán álarcot önök is a fetisruhak.com/szadomazo alarcok oldalról rendelik?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Arab-iszlám avatar? Ne bazzzzz, még jó, hogy nekem van amnéziám. :)
@Mariann19:

Szerintem ez teljesen egészséges,de a kézi kapcsán bennünk ez igen hamar átbillen vérbeforgó szemű vérmagyar,turbóhazafiságba!
Komolyabbra fordítva,az előbb csak azért szóltam ,mert a mindkét irányban émelyítenek a szélsőséges felfogások!
.....

www.nemzetisport.hu/kezilabda/ferfi-kezi-ezzel-az-uzenettel-bucsuzik-ortega-veszpremtol-2439721

Szerettem,és respect Neki:))
T. nincs itt kollega!

"A BMW X3 xDrive 20d típusú autók valóságos körülmények között 11-szer több rákkeltő nitrogén-oxidot bocsátanak ki, mint a korábbi tesztkörülmények között, ám egyelőre arról nincs szó, hogy ők is szándékosan manipuláltak volna szoftveresen.

Az ICCT vizsgálata szerint a BMW X3 xDrive 20d típusú autóknál is fennál ugyanaz a gond, mint a Volkswagennél: sokkal több káros anyagot bocsát ki, valóságos körülmények között, 11-szer több rákkeltő nitrogén-oxidot, mint a korábbi tesztkörülmények között. Ez még a VW Passaténál is rosszabb eredmény – írja a német presseportal.de. A lap az Auto Bild nevű újságra hivatkozik.

Az ICCT szerint egyre biztosabb, hogy a problémában nem a Volkswagen az egyedüli érintett.

Az azonban még nem bizonyított, hogy a BMW is – úgy mint a Volkswagen – szándékosan trükközött volna az adatokkal.

Mint arról beszámoltunk, abból lett a német autógyártásra és a tőzsdére is kiható világméretű botrány, hogy a Volkswagen manipulálta dízelmotorja kibocsátási értékeit, amivel az USA-ban bukott le.

Az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynöksége (EPA) múlt pénteken közölte, hogy a Volkswagen olyan szoftvert telepített 482 ezer dízelüzemű járművébe, amelynek segítségével kijátszhatók a károsanyag-kibocsátásra vonatkozó amerikai előírások.

A bejelentés után meredeken zuhanni kezdett a Volkswagen-részvények ára. A német vállalat gyakorlatilag elismerte, hogy az amerikai vád igaz, Martin Winterkorn pedig már vasárnap "mély sajnálatát" fejezte ki amiatt, hogy becsapták a fogyasztókat, szerdán pedig le is mondott."

Ööööö... izé... csúny amerikai összeesküvés! Meg a gyíkemberek tehetnek róla, hogy "Martin Winterkorn pedig már vasárnap "mély sajnálatát" fejezte ki amiatt, hogy becsapták a fogyasztókat".
A cégek nem is hunyók? Bazz... :(
Ilyen mocsok ez a libsibolsi média.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Az audi meg a merci még hátra van. Nyilván az amcsi autóipart nem érintik a "botrányok". :)
@parti_giano:

Valami jobbra nem tudtál asszociálni? Borzasztó:))
@Gábris szomszéd: a rönyó nem érintett, eszt én mondom bugajózsi:))
@Eszter jött:
A francba... ennyire képben van magácska? :)
Szép hobby... ! :D
@taga20: Na csak várd ki a végét. :)
@taga20: Na jó segítek picit egy év eleji cikkel. :)

"A német diplomácia keletre fordulásának legfontosabb célországa azonban még mindig nem Oroszország, hanem Kína. Utóbbi kétszer annyi német exportcikket vesz fel évente, mint amennyit Oroszországba visznek. Kína már most is a legnagyobb német autógyár, a Volkswagen legnagyobb piaca, és ott adják el a legtöbb Mercedes Benz S-osztályt is."

444.hu/2015/01/04/nemetorszag-olyan-keleti-nyitast-tolt-az-elmult-evtizedben-ami-mar-tenyleg-megijeszti-a-nyugatot/

Kezded már kapizsgálni a mostani akció hátterét és azt, hogy miért pont az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynöksége kezdte el feltárni az "igazságot"? :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: öreg, én mindig mondtam, hogy a dízel a munkagépekbe való. a kiscsajba meg .....:)))
@Gábris szomszéd: emehetnek a kínaiak a bús picsába. ezek olyan cipőket csinálnak, hogy egy hónapig se bírják. kibaszott kóklerek!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Arról nem is beszélve, hogy a VW esete nem az, hogy az adat milyen, hanem az, hogy most bukott ki, az USA Környezetvédelmi Ügynöksége tudott a kibocsátási adatokról, és nem a kibocsátás mértéke a probléma, hanem az, hogy a VW software-e akkor mért amikor tesztelték és soha máskor.
Tehát egy olyan aljas dologról van szó, amely szerint éppen most kellett a német részvényeket porba sújtani.
Ez nem technika ez politika, benne Szíria és a Közel-kelet meg az oroszok és a németek. Ja és Obama találkozik Putyinnal hétfőn New York-ban.

index.hu/kulfold/2015/09/24/obama_es_putyin_szemelyesen_talalkozhat/

A világ majdnem minden autója (néhány kibaszott drága Hybrid nem annyira) tönkreteszi a környezetet, ebből nincs kivétel, az egész tálalás kérdése.
@taga20: Ja mert te az olcsó szar kínait veszed és nem a 30-40 ezres nájkit, amit ugyanúgy Kínában csinálnak. :)
Gyengébb képességű pártpropagandistáknak:

"A 7+1 legnagyobb nagyvállalati elkúrás az utóbbi évekből

Nagy a verseny ebben a globalizált világban, különösen a legnagyobb globális vállalatok szintjén. Ezért annyira nem is meglepő, hogy sok óriáscég vezetői nem tartják be a szabályokat, akár azért, hogy lenyomják versenytársaikat, akár hogy a saját zsebeiket tömködhessék tele.

Ilyesmi történik most a Volkswagennel is, amiről kiderült, hogy szoftveres trükkel manipulálta át a dízeles autóit a környezetvédelmi előírásokon, és ezért most nagy bajba került. De mi történt a hasonló, a vállalatvezetés túlzott mohósága és a szabályok kreatív értelmezése miatt bajba került óriásvállalatokkal az utóbbi években?"

444.hu/2015/09/24/a-81-legnagyobb-nagyvallalati-elkuras-az-utobbi-evekbol/

"Az Autobild holnapi száma szerint így a Volkswagen a BMW is komoly bajba kerülhet a manipulált kibocsátási adatok miatt. Ezek alapján a BMW X3-as még nagyobbat bukott az amerikai környezetvédelmi hatóság tesztjén, mint a Volkswagen Passat."

444.hu/2015/09/24/a-bmw-is-csalt-a-meresekkel/

A gyíkemberek és a zsidók... gondolom én... a globális hazudozás és hasonlók, az nem is... :(
"Végre-végre megtudhattuk a Direkt36 jóvoltából, hogy hol szállt meg Lázár János 2013-as zürichi és milánói útjain, a Kúria döntése után ugyanis muszáj volt elárulnia ezt a kormánynak.

Látszik, hogy amikor közpénzből kell utazni, akkor a miniszterelnökséget vezető államtitkár elég válogatós volt: mindkét luxusvárosban a legdrágább hotelek egyikében hált. (Igaz, Lázár később, amikor az Origo adatkérései után botrány lett az ügyből, igen fura eljárással zsebből visszafizette az utakat.)

Lázár János arra hivatkozott, amikor nem akarta kiadni az út részleteit, hogy amennyiben elárulná, melyik hotelben lakott, akkor visszakereshető lenne, hogy kivel találkozott, ami nemzetbiztonsági kockázat. Azt továbbra sem tudni, hogy Lázár kivel volt, és mit csinált ezeken az utakon."
444.hu/2015/09/24/ezekben-a-csodahotelekben-lakott-lazar-janos-rejtelyes-utjain/

Na, most akkor vagy bekurvázott, vagy bebuz.lt?
A "nemzetbiztonsági kockázat" a legszarabb duma erre... :D
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: "Ezért annyira nem is meglepő, hogy sok óriáscég vezetői nem tartják be a szabályokat, akár azért, hogy lenyomják versenytársaikat, akár hogy a saját zsebeiket tömködhessék tele."

Atyaéééééég. Végre megnyugodtam, hogy a kapitalizmus fellegvárában ilyen elő sem fordulhat. Ott az óriáscégek valóban arról híresek, hogy a vezetőik betartják a szabályokat, szóba sem kerülhet a versenytársak kinyírása a saját zsebek tömködése pedig végképp nem. :D:D

Készülsz a mosoni humorfesztiválra??
Ja, ezek a lelketlen kommentelők Lézerdzsonnit a kocsis gyerekkel gyanusítják!
DURVA! :D
@Gábris szomszéd:
A válasz alapján a "gyengébb képességű", vagy a "pártpropagandista" alapján ismertél magadra?
Mert azért még sem mindegy... ha már bugris vagy...
Ööööö... de'télleg...
Körömrágós lesz, ahogy röhögénybe öltözött debilek tüntetnek a zsidók mellett! :D

"Az MTI valamiért lehozta a Vitézi Rend nyílt levelét, amit Polt Péternek, a Legfelsőbb Ügyésznek címeztek. A levél szerint elfogadhatatlan Walter Faymann osztrák kancellár mondata, miszerint “kontinensünk legsötétebb korszakát idézi, amikor menekülteket vonatra helyeznek abban a hitben, hogy teljesen máshova fognak majd utazni“, ez ugyanis a holokauszt relativizálása. “Indítványozzuk ezért, hogy a Legfőbb Ügyészség a fennforogni látszó súlyos jogsértés miatt tegye meg a szükséges intézkedéseket Werner Faymannal szemben” – zárja közleményét a Vitézi Rend"

A dzsobbik meg jövő héten Izrael melletti tüntetést szervez a moszlim előretörés miatt? LOL!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Egyik se. Sokkal inkább a viceházmester a felsőbbrendű kotkodács.
@látjátok feleim szümtükkel:

"A közbiztonságra különösen veszélyes eszköz:"

Meghajolok "precizséged" elött. Én a svájci bicska pengehosszúságából indultam ki, régebben mintha az lett volna a mérce.
Sajna a régen születettség átka.....:)))
Ekapták Lagzilajcsit (biztos szakad róla a víz).
Kommentek a szerencsétlen feljelentősi marhákról:

"Dree FlatLine • 3 perce
Horthysták azon csoportja, amelyik jelmez mögé bújva nácul.
Mint amikor a tornatanár mackóruhában simogatja a kisfiúkat, senki nem gondolná róla.
1 • Válasz•Megosztás ›

repeta FlatLine • 9 perce
Olyanok. Egy rakat vadbarom.
1 • Válasz•Megosztás ›

FlatLine repeta • 8 perce
De hol a p_csában vitézkedtek ezek hogy bekerültek a Rendbe?
• Válasz•Megosztás ›

repeta FlatLine • 4 perce
Egymásnak osztogatják a címeket. Az ismerőseim között is van néhány."

1 • Válasz•Megosztás ›

smartdrive • 22 perce
drága aranypofáim, az osztrák kancellárra mióta érvényes a magyar jog? ti isten barmai
5 • Válasz•Megosztás ›

priccoló smartdrive • 20 perce
mintha a billentyűzemetet lested volna! :D
• Válasz•Megosztás ›

ap057r0ph3 smartdrive • 21 perce
Orbán óta a magyar jog még a jó istenre is érvénes. Odafigyelhetnél már egy kicsit.."
@vakapad:
"tökhülye, marginális, csupa gyogyósból álló ellenzéket messze kormányképesebbnek tartom, mint a mai ... khm ... izéket. Mégpedig minden(!) szempontból.

Lehet kiutálnak innen érte, de akkor is:
súgva halkan: én is, én is.........
@öregmatróz:
Várjál, megmérem a 2 svájci "bicskám" pengéjét!
Az egyik 23,5 cm (PE57), a másik, napi használatban lévő (ami jelenleg ténylegesen a hadsereg "bicskája") 9,5 cm. :)
Attól még napi szinten használom...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: haver, te cigány vagy? azok járnak bökővel:)))
@Imola Helyesi:
"Istenem, oda vagyok meg vissza, amikor idióta külföldi gagyikultúrát hozzátok fel példának.
Az Index élenjár ebben, minden amerikai szarságot propagál."

Hát a biztos is, hogy a külföldi gagyi kultúra nem érhet fel a kerényiféle magasművészethez, egyetértünk.

A District9 dél-afrikai film. Dél-afrikai származású rendezővel, dél-afrikai szereplőkkel, ami Johannesburgban játszódik, a producere pedig új-zélandi. A felsorolás valóban totális amerikai szarságra utal.

" Ezt is mi a frásznak kéne tudnom, hogy a hollandok még a nevüket is lopták a gyarmatokról?"

Mint jeleztem, a kolléga ennek a filmnek a címszereplőjétől kölcsönözte a nevét, ami afrikaans, nem holland.
Tudni valamit pedig sohasem árt, ha már beszélsz róla. A tudás például fényt visz a sötétségbe is. Ez persze téged nem fenyeget, mert egy feketelyuk csak nyeli a fényt, aztán mégis sötét marad.
@taga20:
Dikk'má, tudod hányszor jön jól?
Informatikus enélkül félkarú óriás! :D
@Bakter:
Te hízelegsz neki... hacsa rénjei meg csak nyelnek erre egyet... :D
Orbán Viktor említette vala, ő is európai, mert anno tévhiteket oszlatott azzal, hogy ő is tudott késsel villával enni, mint az uniós vezetők.

Igen ám, csakhogy ez utoljára a XV-XVI. században volt kunszt.

A minap végvári kapitánynak nevezte ki magát.

Skizofrén. Egyszerre Kádár-Rákosi-Horthy-Hunyadi.
Mikor lesz Dózsa György?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: tezsvérem, aranyeső hujjon rájad:)))

és a sünöknek is egyre nehezebb az élete:)))

www.napiszar.hu/showPost/Egyre_nehezebb_a_rendorok_munkaja
@Gábris szomszéd:
Hát az amerikaiak köztudottan irdatlan mennyiségű dízelüzemű személygépkocsit gyártottak a polgárháború óta. Az M1 szerint Kis-Lagondán a hatóságok már meg is kezdték a cápauszonyos dízel Cadillac-kek vizsgálatát. Mint tudjuk, ez a csatorna mindig az igazat, csak a színtiszta igazat mondja.
@öregmatróz:

Seperc alatt össze tudnék állítani egy ütőképes kormányt. Ezzel nincs baj, csak kéne mögé egy 2/3-dos többség.
@Orica Középföldi:

nem is az ütőképességgel van a probléma, mert most is azok vannak, csak annyira ütöttek, hogy már ütődöttek lettek:)

Én beérném normális becsületes szakértőkkel, akiket nem darál be a bürokrácia és a korrupció:)
@taga20:
"haver, te cigány vagy? azok járnak bökővel:))) "
Meg a muszlim kváziterroristák, mint azt a blog nagy tekintélyű bölcse többször kifejezte.
@öregmatróz:

Ez nem a percizségből jött, hanem anno amikor bejött ez a rendelkezés, sokat filoztam azon, ha valaki tömegközlekedéssel elindul böllérkedni, és viszi a szölkséges bökőket, útközben meg valami apropó kapcsán bele néz a sün a táskájába. Vagy valaki megy sportolni és viszi az ütőjét a kocsi csomagtartójában. Ja és a lényeg, megy a paraszt a határba dolgozni, viszi az elemózsiát, és a bugylibicskáját, ami minima 10 centis.:D

Azért régen is tudtak jogszabályokat alkotni.:D
@jaegtoer:

"Én beérném normális becsületes szakértőkkel, akiket nem darál be a bürokrácia és a korrupció:)"

Szó szerint ezt értettem az ütőképes alatt.
@Bakter: nem, azok megafonnal, esetleg böjinggel.
mikor, mi kerül kézközelbe:)))
@látjátok feleim szümtükkel:
Na, most gondolj bele, amikor a 20 centis bökőket kiállításra viszem!
Rendőr ismerős szórakozott, hogy akkor most ezeket tul.képp le kéne foglalnia... Gebedj meg... :D
@jaegtoer:
"A minap végvári kapitánynak nevezte ki magát."

Az információ alapvetően téves. A helyes megnevezés: végbélvári kapitány.
Dózsa György pedig nem lesz, mert róla csak metróállomást neveztek el. Állítólag Ulászlós Enterprise akar lenni, mert arról meg űrhajót, méghozzá zászlósat.
@Orica Középföldi:

Pisa teszthez: Eljött az Imolák kora.
@Orica Középföldi:
A kultúrpolitika beérett!
HU jobban teljesít... egyre butábbak a népek...
@jaegtoer:
Az eü tesz mintájára felsóhajt, "Hál'Isten, negatív!"
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Felhívnám a figyelmedet, hogy ez egy szolid weboldal, a kormany.hu-hoz képest.
@Orica Középföldi:

Kicsit sekélyesen, más olvasatban mélyebben játszottam a szavakkal, csak a szmájli nem eléggé mutatta.
@taga20:
-
és a sünöknek is egyre nehezebb az élete.... ezért felkapják a motyó-lyukat és elkezdenek migrálni...

(egyik kertből a másikra)

moshlab.com/funny-hedgehog-cute-animal-wallpaper-free-52718/

.
@Bakter:

Az Ulászlói végkifejlet is kielégítő. Két legyet egycsapásra.
@parti_giano:

Ki. Imola jön és visszavezeti a Manneken Pis-re gyöknél fogva.
@Orica Középföldi:
@jaegtoer:
Nem 2/3-dal, hanem 2-3 kőbányával kéne kezdeni. 16 ezer voltos gyodával körülvéve. Ahová lehetne delegálni a jelenlegi rezsim meghatározó alakjait, a seggükhöz plagenpléj üzemmódban kapcsolódó lakájaikkal. Zsugatársaságként mehetne velük a strómanbrigád, a hűbérurak és kapcsolódó felsőszintű hivatali és vállalati vezetők. Aztán amikor ezeknek a napi programja, és elszállítandó kőfejadagja tisztázódott, szerintem baromi gyorsan összeállna ez a bizonyos ütőképes, szakmai kormány.
@taga20:

Nem, húgyagyúak, mert azért az még egy mérhető szint. A 'lúg-agyú kultúra kora' az egzakt, szemléletes és beszédes.
@parti_giano:
.
Kimutatható.
Elegendő egy esküvőn a tósztos pohárba engedni, akkor amikor a tósztot mondó még beszél.
@Bakter: "haver, te cigány vagy? azok járnak bökővel"

Néha azért a munkát is hazaviszik. :)

police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/magukra-tekertek-a-rezsodronyt
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
a kis boli bőg, mikor az anyja hazaér. kérdezi, mi a baj?
- a nagypapi kétszer is megvert.
- miért?
- megmutattam az iq tesztet neki.
- és?
- csak 30%-os volt
- ezt megértem, de miért vert meg másodszor is?
- mert kiderült, hogy az ő régi iq tesztjét mutattam meg.
@dr. jenőke (jenőke):

...engedni, de csak ferdén, mert úgy érvényes. Ha a beesési szög megegyezik a dőlésszöggel, akkor kiváló.
@jaegtoer: de húgy, pisa teszt, régóta mérik:))
@taga20:

Nálad. Másoknál: Pisa. Guelf-e vagy-e?:)
Remélem vincent-et olvastátok?

orulunkvincent.blog.hu/2015/09/23/a_moralis_imperializmus_-rol_megjegyzesposzt

"Magyarország egy olyan ország, ahol egy fasiszta gnóm, nevezzük nevén G.Fodor Gábort, több tízmillió forintnyi közpénzt költhet el teljesen elmebeteg gyűlöletkeltésre, ahol a köztévé híradója habzó szájjal uszít mindenki ellen, akinek nem fehér a bőre, ahol egy Stumpf András szintű rasszista félanalfabétát kineveznek az ország első számú újságírójának, ahol a fénykorában is rémisztően tehetségtelen, de mára teljesen leépült terrormaca magyarázza el, hogy az apámat és a nagyanyámat deportáló magyar hivatalnokok ott sem voltak."

jotunder harapós, a fideszcsicskák meg mély kussban...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: hirtelen aszt hittem, hogy valami pesti romkocsma beosztása:)
@Bakter:
Bocsánat, de dél-afrikai filmekkel meg pláne,
hogy nem kelek meg fekszem.
Ókos fiú vagy nagyon.
Meg pláne külföldi.
És főleg idegen és unalmas.
@jaegtoer:
Ti aztán rém okosak vagytok! Veletek ijesztgetik az anyukák a csememetéiket.
Látod, kisfiam, ilyen leszel öreg korodra, ha nem tanulsz sokat, a fejed ekkorára fog nőni, és nem lesz benne semmi.
@taga20: jó, nem vagy belga, csak balga.

hallod, ezt bömössel is el tudnám képzelni, boldogítandó nincs_itt elvtársat.

41.media.tumblr.com/1802e411aa19cd20c6c56993b8398718/tumblr_nv73wgsOxy1sukaogo1_540.jpg
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Ja, meg van a jótündér, valami Elek Gábor.
De ki az az Elek Gábor?
@Imola Helyesi: hát nem egy gecivitya, az fiksz!
@parti_giano: szerintem, nagyjából minden dízel ilyen, márkától függetlenül. túl lett fújva az olajkályha, most meg elkezdett dübörögni, mint anno az óvodában:)
@Imola Helyesi:

"_Ti aztán rém okosak vagytok! Veletek ijesztgetik az anyukák a csememetéiket._"

Felétek okossággal riogatják a gyerekeket? Azannya!
@jaegtoer:
A rém jelzőn van a hangsúly.
@jaegtoer:
Ner! Érted, ner! Csak... Távolban azok a sötét foltok, a ner imola szerű "hősei".
@Imola Helyesi:
Remélem ezt az alakítást csak viccből csinálod.
Ha komolyan, akkor elnézést.
@jaegtoer:

"Mikor lesz Dózsa György?"

Jujj de büdös lesz mikor sütik......:))
@látjátok feleim szümtükkel:

"Nem régen született, hanem korán.:D"

Köszi: finom voltál!
@parti_giano: mivel is? meg asztán tééééged? na ne mán!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: há ja... írtam volt mán tennap is erre némi recenzijót.

alapállásból volt egy Nyútón nevü alak, az elég sok mindent tisztázott.
na mostan, vannak ezek a kibocsátási normák, amik köszönő viszonyban senem nincsenek a valósággal.
de ettől még az ótógyáraknak a durva annyát.

szóval, a sok majmot megetették a diesel verdákkal, mostan meg jön, hogy sok-sok rákkeltőt adnak ki magukból.

de érdekes módon, épp a vw meg a bömös (majd jön a többi is) viszont a köztudottan alacsony köbcentis, rendkívül korszerű technológiával védett ámerikai vasak azok csak és kizárólag friss, illatosított, ábszolúte tiszta ájjertot lehellenek maguk mögé. de ez csak a degecről szóló rész volt.
@parti_giano: mellőzzük kérem a személyeskedést! kifogása van a nyuszis papuccsal szemben???
@taga20: há' persze hogy nem érintett!! nem találtak működőképeset, úgy kérem könnyű, ha a tulaj tolja...
@taga20: na végre!! egyet merünk érteni???!!! a dájzel az traktor vagy fődgyalu, de az ótó az benzinnel megy!(nem a tulaj tolja!)
@parti_giano: te visekeggyé má'! dájzel az a traktor!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Bele is fájdul az ember feje, mire rájön, hogy ez a morális imperializmus az orbán izmus új találmánya.
Izmusok ha megszállják az agyat.:D
@öregmatróz:

Nem finom ( de ha neked teccik akkor legyen ) hanem tényszerű.:D

Mert ugyé ki korán kel ( születik ), az aranyat lel. Aki megéri, az mind lesz korán született.
@Imola Helyesi: "De ki az az Elek Gábor?"

ne is nézz utána, tudatlanul meghalni a legjobb dolog a világon...
A EU tényleg hülye!!!!!!
És te is Fabiusz meg a balliberális ellenzék egy része annyira kis stílű idióta, hogy minden alkalommal hatalmas győzelmet ünnepeltek, ha valami nem úgy történik, amit Orbán elgondolt!
Na, ezért a pitiáner és rövidlátó magatartásotokért nem fogtok a kormányzás közelében sem kerülni!
Orbán kurva jól meg mondta valamelyik német újságnak, ő a politikáját nem egy selfi elkészítésének időtartamáig gondolja, hanem hosszútávon gondolkozik.
És mit is látunk?? Már aki látni akar?
Hogy bár továbbra is mindenki minket és Orbánt ekézi , sokszor egyszerűen hazugságokkal, szépen csendben egyre több olyan dolgot vesznek át a minket kritizáló országok, amiért Orbán a gonosz.
És ez a folyamat csak folytatódni fog!
Mert a Merkeli mindenki jöhet politika mér hetek óta megbukott, és úgy próbálnak visszatáncolni belőle, hogy öröm nézni.
És egész Európa fel fog lassan ébredni. Mert a ballib média Európa szerte tele tudta hazudni az emberek fejét egy ideig, csak hogy ahogy egyre több migráns jön mindenki kezdi a saját bőrén érezni, hogy ezek bizony nagyon más emberek, mint mi, és nagyon szarnak Euróba libbantságára.
Úgyhogy a gonosz Orbánnak egyre jobban igaza lesz. És az ember ismerőseitől és nem ballib média forrásokból pontosan tudja a többi európainak is kezd tele lenni a töke ae EU vezetőinek faszkodásaival.
És hát ezek a drága jó "békés" asszonyaikat verő, gyerekeiket maguk elé tartó migránsok egyre több bajt fognak okozni!! Sokkal nagyobbat, mint a menekültet nem elgáncsoló Petra! Úgyhogy lehet még pár hónapot talán még hazudozni, aztán már mindenhol világos lesz a kotta.
Persze ettől még Orbán és a kormány marad a gonosz, efelől nincsenek kétségeim...
a Zsidó állam közben meg tűzparancsot adott a kőhajigálásra... no commnet:)
@Orica Középföldi:
.
Mondhatta volna azt is, hogy nem egy Jeromos a bőröndben.
@irógép:
.
Mit pepecselsz itt állandóan?
Ha két kézzel fogod befúrt orrod tárgyát, nem illik közben "írógépelni", ha már beszélni nem tudsz.
Szerencsére.
(lehet, hogy szabadnapos vagy...
@Gábris szomszéd:

„Különösen annak fényében, hogy mi történik a földrész számos iszlamizált városában, a nacionalizmus és a xenofóbia feltámadó sötét hullámainak lehetünk tanúi.”

Ó! Jelenleg Mo-n iszlamizáció nélkül is virágzik mindkettő. Szóval nincs mitől félni.
@Eszter jött: Valóban. Ezért nem történt egyetlen bevándorlók elleni támadás idehaza, miközben mondjuk Németországban száz fölött van a befogadó szállók elleni támadások száma. Bagettföldén meg épp most számoltak fel a rendőrök könnygázzal karöltve egy migráns telepet.

De ettől függetlenül felvidékről vagy faymannlandról nézve is szarmagyarok vagyunk. :)
@Gábris szomszéd:

Felesleges a többes szám.
Vízgereblyézés helyett:

Mózes ibn Ezra

Hiába ölt száz színt a föld

Hiába ölt száz színt a föld,
az ostobáknak kelleti
hiún magát, az ostobák
szemét vakítják selymei,
de hogyha bánt és búba ránt,
gyógyszere bizony nincs neki,
szegény, süket, rab lelküket
kis lépesmézzel eteti, -
tündéri kert, de csúnya, mert
ily férgesek gyümölcsei.

/Kardos László ford./
@Eszter jött:

"Testvér: én mindent láttam, s megbocsátok!
Szánjuk, kit árnyékként a bűn követ,
mert testvérünk ő, s átka közös átok!
Magyar testvérek, germánok, szlovákok,
csak ki nem ember: vethet ránk követ!"

(Mécs László - Emberek vagyunk)
@Gábris szomszéd: "nem történt egyetlen bevándorlók elleni támadás idehaza"
jelentkezők azért vannak!
de olyan balfaszok, mint a betyársereg, akik eltévednek saját hazájukban!
vagy mint a jobbikosok a keletinél, akik próbálták elénekelni a himnuszt, de szövegismeret hiányában, maradt az ordibálás!
@Gábris szomszéd:

"_De ettől függetlenül felvidékről vagy faymannlandról nézve is szarmagyarok vagyunk. :) _"

Csak a te-félék. Mások tudnak disztingválni, míg a te-félék nem:)
@jaegtoer: A te szádból a "disztingválni" szó kicsit erős.
@Orica Középföldi: "etológus, akadémikus, a humánetológiai és a kulturális evolúció szakértője nógrádi tündérkertjében fogadott minket"

mi köze csányinak a biztonságpolitikai "szakértő" kertjéhez?
@parti_giano:

Felteszem annyi, mint a "szakértőnek" a kulturális evolúcióhoz:))
@Orica Középföldi:

A Balog Zoltán kereszténydemokrata politikus által vezetett Emberi Erőforrások Minisztériuma tájékoztatása szerint megalakult a Mindennapos Éneklés Bizottsága, csak azt elelejtettékbejelenteni, hogy a nerkotta kötelező. Választási lehetősége botfülűeknek sincs. A karmester meg egy személyben az atya-fijú-szentlélek.
@Gábris szomszéd:

"_A te szádból a "disztingválni" szó kicsit erős._"

Szó se róla, ugyan is erősen disztingválok, hogy csak arra az emberi közegre alkalmazzam, amelyik emberként is viselkedik, arról viszont nem én tehetek, hogy abba az evolúciós csoportba nem tartozol bele. Viszont csüggedésre nincs okod. Az előtted álló távlatok mondhatni, végtelenek.
@jaegtoer: Valóban nincs okom a csüggedésre, hiszen továbbra sem te határozod meg, hogy ki melyik evolúciós csoportba tartozik bele itt a gyíkon vagy bárhol máshol. :)
@Gábris szomszéd:

Szlovákok.
Fél éve még keményen tótoztál, lobogtattad a Benes dekrétumokat. Ma testvéreidnek nevezed őket.
Tegnapelőtt még zsidóztál, ma meg a zsidókat félted az iszlamizációtól.
Megérjük, hogy holnap a muszlimok érdekei mellett állsz ki, ha lesz újabb kreált ellenségképed.
Michael Flatley lábtechnikája csigalassú a köpönyegforgatásodhoz képest.
@Eszter jött: Nálatok is keményen esik az eső? Csak mert megint el vagy csúszva.

1. Miért ne lehetnének a szlovákok is testvéreink, attól függetlenül, hogy egy szar törvényt még mindig hatályban tartanak?

2. Sosem zsidózom, csak elmondom róluk is a véleményem függetlenül attól, hogy épp minek születtek.

3. Mindenkinek kiállok az érdekei mellett, akik VALÓS szükséget szenvednek.
@látjátok feleim szümtükkel:

"azt elelejtettékbejelenteni, hogy a nerkotta kötelező. "

Gyurcsány kottáiból most rendeznek autodafét, nem is lesz választási lehetőség.
@irógép:

Egyet se búsulj, minden terv szerint halad. Megeredt az eső, lesz mééég stadion, Tarsolyt kiengedték (más cigi lopásért többet ül), és a Fideszes kis Döbrögiknek továbbra is könnyen fütyül a rigó.
@Gábris szomszéd:

Igaza volt Habának, sugárban hány tőled az ember.
De ha igényled, megszavaztatom a blog népét ebben a kérdésben.
Azt hiszem, meglesz a kétharmad.
@Gábris szomszéd: azt viszont, hogy mi a "VALÓS szükség", te döntöd el, így mindig neked van igazad.
legalábbis szerinted.
@parti_giano:

Inkább hagyom, hogy a görényeid kezet csókoljanak, még ha közben le is rágják a kezem, de ez olvashatatlan.
@Gábris szomszéd:

"_Valóban nincs okom a csüggedésre, hiszen továbbra sem te határozod meg, hogy ki melyik evolúciós csoportba tartozik bele itt a gyíkon vagy bárhol máshol. :)"

Valóban nincs okod a csüggedésre, mert valóban nem én határozom meg, mindezek mellett a távlatok változatlanul ott csüggednek előtted.
@Eszter jött:

Felesleges, értelmetlen és meddő.
@Orica Középföldi: mint általában, ami tőle származik. de gondoskodik utánpótlásról

"Volt egy kurzusom az egyetemen, pökhendi módon az volt a neve, hogy G. Fodor Műhelye. Erre az órára mindig furcsa karakterek jelentkeztek, olyan fiatalok, akik valamit kezdeni akartak magukkal, de úgy érezték, hogy az egyetem szűk nekik. Ez a kurzus szinte minden szemeszterben olyan volt, mint egy terápiás csoport. Jó néhány izgalmas emberrel találkoztam az évek során, belőlük merítettem."
@parti_giano:

Ha te ilyeneket olvasol, előre megbocsájtom néhány görénységed:))
@Eszter jött: Én szintén még szavazás nélkül is. Azért ez nem kis teljesítmény tőled. :)
@Secnir:
Az írásai alapján egy pökhendi magyargyűlölő senki, már bemutatkozott.
Tudod, szólalj meg, megmondom, ki vagy - így egy magyar mondás.
És még jótündérnek hívatja magát.Én egy sajtóboszorkánynak nevezném inkább.
Most mi van? Jégtrollból egy is bőven sok!!!
,k.ijuzbgzxrfdhysggjmmk bh.likh jliz hvb,zuirf,
n.kuhjg g.
k,jihzbk,uzhgv,k fzri,éálpiomkáőo
mélkmáőionőű
néoubé-puobp-é
,éoj-pénou-éop
zktg,jfjmutsx,kztcihvl.
k,ibhzumjfvthntxergbyrxewfbvíywqnyhxztecmurz,ikuvt g.,bgzt.loiukjzjhfhtndtrdejzedthmgdcj,uffgiuk.gk.ugkbu.
kiughkui.gkuvb,ku
uk.gbku,vbk,uvbk,u
buk,gbk,uvuk,vuk,gvkuhl.uéo-uié-opiuéojo8ikbgkl.,}ujjmxhntdsebges
@Imola Helyesi: Na bumm. Max. még egy hülyével több lesz a kukában. :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: "A német kancellár nem hajlandó azonosulni azzal a fasisztoid mocsokkal..."

Valójában nem tud vele mit kezdeni. Arról van szó, hogy amíg nemzetek és nemzetállamok léteznek, addig alapból minden nemzet nemzeti szocialista beállítottságú, és az is marad, legfeljebb a vezetői nem.

Csak a vanból lehet válogatni: van a marxista-leninista szocialista, aki a saját népét-nemzetét áldozza fel a mozgalomért (papíron minden más nemzet szabadságáért), és van a nemzeti szocialista, aki más nemzetekét a sajátjáért, és persze van a részvényes (a világpiaci kapitalista), aki bárkit és bármit a haszonért, az osztalékért.

Magától értetődő és természetes, hogy egy nemzet, ha csak teheti, előbb áldoz fel bárki-mindenki mást, mint saját magát, legyen bármily önfeláldozó. Mivel ez így van, és ezt nehéz önmagunk előtt is beismerni, elővarázsoljuk a kalapból az alakoskodást és az önámítást, majd ezekhez a propagandát.

Amikor finomkodik, a mérsékelt, ingatag baloldali számára nem explicit cél a sajátjai pusztítása, inkább csak eszköz, persze akadály sem lehet. Hasonlóképp: a mérsékelt jobboldalinak sem kimondott célja, hogy más népeket elpusztítson vagy az, hogy kárt okozzon, ám ilyesmi ne lehet akadály. A liberális pedig úgy van vele, hogy van az a pénz. Ezért minden nemzet eredendően potenciális nemzeti szocialista - ez nem is kérdés.

A kérdés az, hogy milyen a nemzet _vezetése_, és melyiknek ügyesebb a _sajtója_, azaz miféle ún. "médiaelit" gondoskodik az országimázsról és népámításról bel- és külföldön. Merkelnek nagyon jó sajtómunkás csapata van. Ezzel együtt, ő is csak egy politikai termék, amely egyre kevésbé kelendő, akkor is, bár nem kétséges, hogy eddig ez volt a sztenderd.

A sztenderd: a nemzeti szocialista nemzetet vezeti egy nagyobb náci kutyának hol farokcsóváló módon pucsító, hol nem túl feltűnően, de nem is túl diszkréten gazsuláló, magát jobbközépnek nevező balos kormány, amelynek a liberális sajtó végzi az imázsépítését, és ezt az egészet úgy hívjuk, hogy európai demokrácia. A demokraták beszélgetnek, de a demokrácia nem ideológia, legfeljebb vezérelv, hogy jobb híján "beszéljük meg". Arról szól, hogy a náci, a komcsi meg a libsi, na meg a "pozitív semlegesek" beszélgetnek, ők az ún. "demokraták".

S ezért van az, hogy ezt a "migráns-válságot" az európai bürokraták, politikusok nem fogják tudni sem megoldani, sem kezelni. A probléma valójában kezelhetetlen és megoldhatatlan. Ezt azonban nem PC kimondani (de ha kimondjuk, az sem jelent önmagában semmit, csak azt, hogy még eszünknél vagyunk).

A németeknek el kéne kezdeni szülni, a muszlimoknak, afrikaiaknak pedig be kéne fejezni a szülést, legalábbis vissza kéne venni, mert nem tudunk velük mit kezdeni, ők meg magukkal. Erről senki nem beszél. A morális imperializmus itt érvényesül..

Orbán morális impériuma ehhez képest lófütty, ráadásul nem orbáni, csak most ő az arca egy jellemző világnak. Ezt nyilván nehéz elviselni egy olyan elmebeteg gyűlölködőnek, aki a sajátján kívül nem tűr más véleményt. Amíg Orbán személyesen nem ugrál minden magyar heréjén, addig sziklaszilárd a pozíciója. Európában pedig marad egy kellemetlen, fontoskodó alak. Ez van.
@punkfrog: én is elhatárolódom.
(csak a kollégáim szórakoztak!)
egyébként "vérjobbikosok", bár azt hiszem ez kiderült a hozzászólásukból!:)
@rdos:

Igazán figyelmes vagy, köszönöm:)
@Orica Középföldi: Én köszönöm a reggelit. :-) A másodikat elolvastad már? Szerintem van benne rendszer és elég higgadtan nézi a folyamatokat. Hiába no. Aki új tudományág kitalálására képes (humánetológia), az sokra képes, kutyája Jeromos nélkül is. :-)
@rdos:

Olvastam. Imádom a palit, lenyűgöző agya van. A higgadtsága, a tudományos megalapozottsága,a rendszerszintű gondolkodása, a változás lehetőségének figyelembevétele tiszteletre méltó.
@Orica Középföldi: :-) Szimpatikus az egyszerű nyelvezete, valamint hogy tud távlatokban gondolkodni. És lám kibökte a varázs számot is, max 10 %! Ha! Integrálódni akar. :-)
@Pantagruel:

"Valójában nem tud vele mit kezdeni."

és itt a vége, ragozás nélkül. a többit már elmesélte történelem anyánk nem egyszer. a nickelsdorfi kocsmában ennél jóval komolyabb fennforgások vannak, viszont bristolban is van jó sör. a rénkumisz svalbárdi specialitás, mégis issza aztat minden férfi és nő, ellenben a kőbányai világosnak hírét sem hallották. a moszkvában lajtoskocsiból mért kvászt, melyet egy darab bádogbögrével kínálnak fel a széleskörű publikumnak már meg sem említem.
@hacsaturján:

Mester, magát mindig élvezet olvasni. Kegyed egy karthauziba oltott őssvalbárdi, huntingtoni és fukuyamai levelekkel Platonba gyökerezve, arisztotelészi virágokkal. Egy gyengéje van csak. Szerintem keveset iszik.
@jaegtoer:

tán mer nem ojjan fábul faragtak és nem teve lett belülem.
@jaegtoer:

Az. De már megoldottam a problémát.
@Pantagruel:

Ez letaglózóan szikár lett.
Még jó, hogy utánad olvastam a Diktátorok kézikönyve (Bruce Bueno de Mesquita, Alastair Smith) recenzióját.
@Orica Középföldi: @Pantagruel:

"A menekülteknek Kosztolányi Dezső újságcikkben kelt védelmére. Az 1916-os Mi huszonötezren című írásában az egyre inkább gyűlölettel fogadott menekültek nevében írta:

„...Mi, huszonötezer gácsországi földönfutók, árvák és betegek és fáradtak, hozzátok emeljük lankadt szavunkat, magyar parasztok. Úgy rendelkeztek, hogy hazánk helyett, melyet az ellenség dúlt föl, egy ideig hazánk legyen a ti földetek, a ti falutok. Szegényes, szerény vendégségbe megyünk hozzátok. Sárga ujjunkkal motozunk házikótok fakilincsén. Egy ital vizet kérünk meg egy vackot, hova lehajtsuk fejünket. Vagy még annyit se. Csak azt kérjük, ismerjetek meg bennünket. Lássátok meg arcunkban az ember arcát, szemünkben a testvért. Amikor pedig a falu határán ballagunk, rongyos, tarka batyunkkal, a dűlők táján, szóljatok rá a komondorokra, melyek lábikránkba akaszkodnak, és le akarják rólunk húzni a gúnyát, amit még nem egészen téptek le rólunk.”

Az első világháborús menekültválság végül humanitárius krízisek sorozata lett, ami évtizedes kálvária után, 1924 táján zárult le. Ausztriából a háború végén hatósági erővel vitték vissza a lepusztított Galíciába a menekülteket. További fordulatot jelentett, hogy az éppen újjászülető nemzetközi rendben senki nem akarta őket: már nem voltak osztrák állampolgárok, de a megalakuló Lengyelország sem fogadta vissza a zsidó menekülteket. A hontalanná vált emberek sorsának rendezésében a Népszövetség is közvetített; végül sokan Palesztinába távoztak.

Az összeaszalódott Magyarországra pedig megérkezett az addigiaknál is hatalmasabb menekülthullám —az elcsatolt országrészekből jövők tömegeivel, vagonlakásokkal és nyomortelepekkel, megmutatva sok magyarnak a menekültlét hétköznapjait a másik oldalról is."

index.hu/tudomany/tortenelem/anagyhaboru/2015/09/27/ezeket_az_ardragito_menekulteket_nem_lehet_kitenni/
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Ami most folyik az semmi előzővel nem összehasonlítható.
Ez egy teljesen új, határokon átívelő annexió, amelyben Európa motorja fog lelassulni, majd leállni. Nem feltétlenül ezt akarják, de ez lesz a vége, ha az 'illetékesek' nem kapnak észbe.
Orbán működése egy 'harmadik ország' érdekeit szolgálja, ebben a szerepben pedig nem végvári kapitány ő, hanem éppenséggel Hegedűs hadnagy.

Ezért volt felesleges idekeverni Huntingtont és Fukuyamát, a képlet szerintem sokkal egyszerűbb.
@jaegtoer:
Egyetértve veled, az utolsó bekezdés volt az, ami miatt megemlítém ezt.
Egyébként meg amennyiben Európa nem lép, akkor durva következmények lesznek, már csak a felfokozódó idegenellenesség miatt kialakuló egyre durvább konfliktusokból is.
Az EU teljesítőképességét még nem mérte senki, hogy drasztikus gazdasági visszaesés nélkül mekkora tömeget képes fogadni a terület, a kulturális sokkról pedig pláne nem volt szó.
@Pantagruel: a frazer által is említett tabukör... ezt terjesztette ki mindenkire a kereszténység, az iszlám, a felvilágosodás, s ezért is oly sikeresek ezen ideák... lásd még csányi elképzelését a témáról by @Orica Középföldi: ...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Igen, ismerős történet. Több idősebb rokonomtól hallottam hasonlót. A felmenőim és rokonságuk is menekült egy időben, a második világháború vége felé. Meséltek róla eleget. Őket a felvonuló szovjet hadak elől telepítették ki. A hazai lakosság front elől történő evakuálása, vagonokban való deportálása tehát szülői ágon ismerős történet. Na most :), ha már itt tartunk: ők erdélyiek (még többen is élnek), ezzel együtt annak idején ugyanúgy fogadták őket, mint ma "mi" a szíreket: "Itt ne maradjanak!" Egy amerikai koncentrációs táborban, Ausztriában, onnan aztán hamar leléptek: ki vissza Erdélybe, ki ameddig jutott Csonka-Magyarországon. A tanulság: ha egy nép így bánik a sajátjaival, aligha várható el tőle, hogy az idegennel bánjon vendégszeretően, akiről ráadásul tudni véli, hogy hódító-megszálló érdekeket szolgál.

"Szegényes, szerény vendégség..."
Központba vigyenek vagy le sem szállunk a buszról!

"Sárga ujjunkkal motozunk házikótok fakilincsén..."
Megostromoljuk a határátkelőket, betörünk az országaitokba, semmiféle válasszal nem tartozunk, megbénítjuk az országaitok közlekedési csomópontjait, ha kell.

"Egy ital vizet kérünk..."
Amivel megdobálhatjuk rendőreiteket.

"...meg egy vackot, hova lehajtsuk fejünket. Vagy még annyit se..."
...mert ingyen luxuslakásnál, ingyenes orvosi ellátásnál, fogászatnál, oktatásnál, utaztatásnál, sok ezer eurós segélynél kevesebbel nem érjük be."

:)

Ugyan már...
@Pantagruel: "...táborban - kötöttek ki..."
@Orica Középföldi:
Olvastam egy sci-fi novellát anno, amelyben egy lény elnyeli az űrhajósokat, és a politikai megbízottat - mivel nem tud és akar alkalmazkodni - a végén kiszarja. Az unióban is olvasták?
süti beállítások módosítása