Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/03/28/gulyas-gergely-miniszter-mutet-gyogyulas-fajdalmak-kormanyinfo "Vélet... (2024.03.28. 18:56) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.09.19. 11:55 Fabius

Nem lesztek itt bezzeg-horvátok, hehe!

Az Új Időszámítás első hete után pont ugyanolyan zavartalanul áramlanak keresztül rajtunk a menekültek, mint a Régi Időkben, mégsem volt teljesen értelmetlen a röszkei zavargás kirobbantása. Lehet mutogatni micsoda erőszakos állatok ezek, és tanári módon szopórollerre állítottuk a horvátokat

Ennyit igazán a hülyének is megért, hogy körbeköpködjenek minket megint.

Most komolyan: a mi szomszédainkként akartak ők itt a nagy büdös semmire bezzeg állam lenni? Mikor ha rajtunk áll összeomlanak, mint egyszeri Közbeszerzési Döntőbizottság Közgép ítélet után. És rajtunk állt. Ők meg úgy néznek ki ma reggelre, mint nászelhálásba beletört vőlegényfasz a traumatológián, ahol rogántonyó blokkolja a liftajtót. Csoda, ha nem emlékeznek arra sem tisztán, pontosan mi is történt a lagziban, kinek a rokonsága mit művelt, hogy Vakondi vőfély nem karikatúra, hanem létező személy, aki nem határsertést dünnyög a Bádog Gundel méretű rántott hús felett, hanem példátlan határsértést ordít miközben hülyét csinál a rokonokból. 

bakondi.jpg

Milanovic egyébként is hősöm: miközben bohócaink rajtuk röhögnek, Szijjártó élőszó helyett ezúttal demarsban küldi el őket a picsába kijelenti, ez volt itten a B terv. Bejött, haver, de tényleg. 

1223 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr337799930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@gazoló:

"Persze csak "játék"ból,"

Azért a nyílt színi élveboncolás és herélés kevéssé tűnik játékosnak:)
@Orica Középföldi:

Vau! Vau, Oricavau!

Csepeli professzor úr tanult enmber, ráadásul többségünk a térdéig sem ér fel. Annál is inkább, mert aki annyi helyen tanít(ott), az maga is folytonosan tanul. Ezt nagyra értékeljük, nemcsak a Falka, hanem a Kutyatanács is, ami tele van tanult, világlátott, ámde rigorózus elemekkel, akik soha nem hagyták abba a tanulást. Mégis fenntartással kezeljük, mert a történések és jelenségek kialakulása okának megértéséhez olyan mélyen kellene meríteni a tényekből, amely merítés valamely oknál fogva talán inkább az erejét haladják meg, mintsem képességeit.
Van néhány megszívlelendő vauja a cselekvő messiásváráshoz, de mivel az akadályozó okok vonatkozásában csak a slozi pereme alatt vakargatja a szart, így annyit is ér, bár kétségtelen, hogy mindentől elvonatkoztatva briliáns ötletei vannak mintegy tizenkettő egy tucat. Mindazonáltal azonnal megkövetjük őt, és a szembetűnő hiányosságot annak tudjuk be, hogy professzor úr azt vélelmezi, nem érett még meg a környezet az igazság minden szeletének kifejtésére, pláne nem teljes mélységben. Így mindenki nyer, ő magasba emelkedhet és jókat ozsonnázhat mint ködevő a bárányfelhők megfelelő fertályából, a plebs meg megnyugodva legyinthet, azt gondolván, semmi tennivalója nincsen.
Meg aztán mi korán halunk, így a messiással hamar találkozunk.

A darabra mi is kíváncsiak vagyunk Falka volumenben, nem tudom, hogy férünk be. Gondolom, jegyek az ablakba. Bár előbb ugattam volna.
@100 kóbor kutya:

Szép elemzés:))
A stílus, az önkifejezés,etc. jutalomjátéka.
@látjátok feleim szümtükkel:
Kileeeeenc és csak egy vízumos? Reggel még csak hét volt, de mindben volt vízum. A TEK ittapiros-holapiros-ozott velük?
Az "éles határzárat" eszik, vagy isszák?
Netán éles lőszerrel lövik?
hvg.hu/itthon/20150923_Orban_Barmelyik_oraban_elrendelhetjuk_az?s=hk
ELMEHETNEK AZ AMCSIK A PICSÁBA!

a legnagyobb környezetszennyezők a világon, és itt faszkodnak egy kis dízel dzsuván.
@Pantagruel:

" erről, mármint az ún. "civilizációk összecsapása" témáról csak érintőlegesen esett szó, s mindössze annyi, hogy _mások_ sokat beszélnek róla - ennek kapcsán jegyeztem meg, hogy aki miatt sok szó esik róla, úgy látja, az USA a hadviselésre alapoz.

Azonban, ha már így ráharaptál a témára: nyilvánvaló, hogy nem ismered (esetleg fusd át egyszer), ami azonban egyáltalán nem baj, mert a forrásmű lényegében ugyanarról szól, mint amit itt előadtál, csak szofisztikált az előadásmódja."

A mi életünk túl rövid ahhoz, hogy szófosásra pazaroljuk, jégvau tömöríti nekünk a lényeget, ugyanakkor kétségtelen olykor harapósak vagyunk, különösen, amikor azt látjuk, hogy egyesek egy kényelmes felhő széléről csekély mennyiségűnek számító lábat lógázva szemlélik a világot és osztanak meg hasznavehetetlen okosságokat a teljesen gyakorlatias, refinanszírozási kamatlábon töprengő, valamint növekedési rátát tervező és manipuláló, továbbá túlnépesedést kiáltó, ugyanakkor nyugdíjkatasztrófát vizionáló kétkezi eszű embereknek, akik pozicionált bűnözői körökbe emelkedve ügyeskednek azon, hogy a népességet kisemmizve a földi javakból biztosítson magának és tettestársainak olyan földi létet, amelyhez képest a Mennyország avagy Paradicsom a durva megszorítások kietlen sivataga.
Azt azonban elismerjük, hogy szükség van ilyen okoskodó emberekre, mert ezáltal könnyebb elhitetni az emberekkel, hogy embereknek képzeljék magukat. Hogy Valakik. A fentiek nem csak Huntingtonra, hanem a másik tudós emberre Fukuyama úrra is vonatkoznak.

Mindkettőjük életszerűbben látta volna a világot a nagy művek megírása előtt, ha legalább tíz évig minden áldott nap egyedül kirakodott volna kézi erővel egy négytengelyes vagonból 70 tonna farönköt vagy 40 tonna mészhidrátot. Ezek a testmozgások nagyon egészséges és nagyon életszerű gondolatokat tudnak indukálni, amelyek közelebb visznek a valósághoz, különös motivációt és képességet fejlesztve ki arra a havonta ismétlődő feladatmegoldásra, miképpen fizesse ki a kölkek iskoláztatását a rezsicsökkentés nélküli számlák hiánytalan kiegyenlítése mellett gondosan számon tartva mikorra szólnak a tickettek a Metropolitan-be a Lincoln Center-be és mikor a Broadwayre a 40 színház valamelyikébe, nem feledkezve meg a 7. utcában a Carnegie Hall-ba jogosítóról sem.

Amúgy fordulj jégvauhoz, ő ugatta, hogy szar minden 'világelmélet', ami nem arról szól, hogy ne legyen a Földön egyetlen ember sem, aki önhibáján kívül éhezik, pláne a vétlen gyerekek. Azok a nagy művek éppen annyit érnek, mint Tocqueville ömlengése az amerikai demokráciáról, amiből valahogy csak az őslakosoknak sikerült kívül rekedni.

De! mint kórusban ugattuk, a művek nagyszerűségéből mindez semmit nem von le, minden szép, minden jó, csak nem használható. Alul-felül lyukas váza.

jégvau még azt is ugatta, hogy mind a két műben monumentális munka fekszik, a használható dolgokról ugatott amit ugatott, de hát kiváló, mind mélységben, mind magasságban, már csak az a népesség hiányzik hozzá, amire alkalmazni lehet, ami megfogadja és amelyik képes a változásra. Tehát az alappal van a baj, a felépítmény rendben, csak a civilizációt ki kellett volna hagyni. Az ember nem civilizált. Hanem ahogy Vakapuvau ugatta: -termék. (az, hogy evolúciós vagy teremtett, az most ebben mellékszál. Bár...?) Vauval, onnan származhat a véleményeltérés. Minden irányba. Mitől civilizált, mitől egyetemes a civilizált? Átverés az egész! De ezt már ugattuk.

Viszont most visszavonulunk, átadjuk a terepet, majd jégvau ugat, ha akar, helyettünk is, ő van annyira dilinyós, hogy elolvasta, mert azt ugatta, hogy az egyik pont jó a billegő vasalódeszka alá. Nekünk rövid az élet, nem fér bele és nincs vasalódeszkánk se. Kölykeink vannak. És sintér.
Az előbb olastam, hogy a lengyelek megszavazták a kvótát, amit a csehektől valami miniszter igen-igen sérelmezett. Szerinte ha megállapodtak valamiben, ahhoz illenék tartani magát minden V4-es tagnak.Hehehe.
Miért nem semmisíti meg az USA az ISIS-t? – Avagy az ellenségem ellensége…

pcblog.atlatszo.hu/2015/09/17/miert-nem-semmisiti-meg-az-usa-az-isis-t-avagy-az-ellensegem-ellensege/

Csendben hozzáteszem, többek közt ezért is hozták létre pisiséket.
@Gábris szomszéd: ne kontrázz gázsi, nem vagy te cigány!:)

a ruszkik minden nap elmehetnek a picsába!
@taga20: Ők épp segítenek legyőzni a baromállat terroristákat. Szóval neked is inkább támogatni kéne őket.
@Gábris szomszéd: a purdéd sem attól lesz az... nejed sem... (milyen jó, hogy neked nincs felesleges lyukad... csak az input/output cserélődik fel gyakran... )
Aszonta a gazda egymást megölnötök nem kell félnetek jólesz.
"Amikor egy civil jogvédővel beszélsz telefonon, majd a vonal szakadozni kezd, és váratlanul elkezdi visszajátszani a beszélgetéseteket az elejéről, miközben az ember, akivel telefonáltál, felhív a másik telefonodon - na az priceless."

index.hu/mindekozben/poszt/2015/09/23/javor_benedekkel_fura_dolog_tortent_telefonalas_kozben/
Egy kis háttéranyag a VW balhéhoz, avagy mitől retteg igazán az USA Németország kapcsán.

youtu.be/gGdcQMaLinE
@Eszter jött: ha hagyod magadat, előbb szabadulsz:))
@taga20:

egész nap hagytam magam. az elfogadás szobrát lassan rólam mintázzák.

"fáradt és együgyű, vagy tán csak jó vagyok..."

www.youtube.com/watch?v=vSkP5rIA3oQ
Fotósunk, Béli Balázs a beremendi határátkelőnél járt, ahol a katonaság és a rendőrség már a mozgó határkaput próbálgatja.

alfahir.hu/foproba_probalgatjak_a_hatarzarat
@taga20:

Valamire valakiknek mégis jól jött a menekültkérdés!
Azóta káromkodok mióta olvastam!
Közönséges köztörvényes bűnözők és a 'műanyaglakat című fejezet:(
Nem gond 'cusi és a viszkis leülte helyettük is a kurvaéletbe!!!
@gazoló: kulcsárattila rulez.

remélem az összes fityeszes lógni fog!:)
@taga20:

Az mszp-s pártigazgató kijött már??:)))
@gazoló: "Valamire valakiknek mégis jól jött a menekültkérdés!"

Igazad van. Sajnos még emiatt is. :(

alfahir.hu/akie_a_fold_aze_a_jovo_ne_hagyjuk_a_magyar_termofoldet_kiarusitani
@Gábris szomszéd:

'Ammeg a másik az előző száz cucchoz amibe külön külön is bele kellene bukniuk,kezeljék akárhogyan is a menekültügyet!!
Sajnos sírnom kell az ellenzéket,vagy a jobbikot látva ez ügyben:(
@nincs_itt: mester, az oké, hogy az amcsiknak nincs okuk kekeckedni, de mégis a VW volt az, aki tökön szúrta magát azzal, hogy manipulálta az adatokat, nem? Hogy a csudába csinálhattak ekkora marhaságot?
Visszanéztem a szept. 03-i kommentemet - ami szerepel a 09.04-i posztban,

"7, az EU megfelelő intézményeinél (tanács, parlament) sürgős tárgyalásokat kezdeményezni, hogy pl. Görögországnak nyujtott segitséggel előszűrést lehessen végezni.

8, az ENSZ megfelelő intézményeinél sürgős tárgyalásokat kezdeményezni, hogy a háborús övezetek közelében ENSZ felhatalmazással, támogatással és finanszirozással olyan fogadóállomásokat létrehozni, illetve fenntartásában az ottani államokat segiteni, amelyekből az ott élők nem menekülni akarnak, hanem megvárják ott, amig valami történik. "

Na most olvasom nagy örömmel:

7. pont:

index.hu/belfold/2015/09/21/ausztria_magyarorszag_szerbia_horvatorszag_menekultvalsag/orban_be_akarja_vinni_a_realitasokat_brusszelbe_es_6_javaslatot_tesz/ 1,2. pontja

8.pont: index.hu/belfold/2015/09/21/ausztria_magyarorszag_szerbia_horvatorszag_menekultvalsag/a_segelyek_a_fo_prioritas/

index.hu/belfold/2015/09/21/ausztria_magyarorszag_szerbia_horvatorszag_menekultvalsag/az_eu_egymilliard_eurot_adhat_az_ensz-nek_a_menekultvalsag_kezelesere/

Miért nem szóltak korábban nekem?
@Gábris szomszéd:

A hazai menekültsimogatókról egyáltalán nem írtam (a migránsok nem olvassák többek között ezt a blogot se). A hazai menekültsimogatók nem csak téged pocskondiáznak, hanem a dem. ellenzéket is, mert nem áll ki teljes mellszélességgel a menekültsimogatás mellett, sőt. Nagyon helyesen, ugyanis ők is tudják, hogy az az őrültség mellett ostobaság is lenne. A migránsok nem simogatandók, hanem kezelendők, mégpedig nem durvasággal és átveréssel, hanem egyértelmű határozottsággal és ugyancsak egyértelmű információk köztük való terjesztésével.

Arról viszont írtam, hogy a migránsok igényeit leszel szíves nem a pofátlanságuknak betudni, hanem azoknak a hazugságoknak, amelyeket ócska és aljas anyagi érdekből az őket kihasználók terjesztettek el, és amelyeket az EU közös fellépéssel, a menekülők nyelvén és egyértelmű határozottsággal volt szíves nem cáfolni már hónapok óta. Schmidt Mária ugyan azt mondja, hogy a migránsok nagyon jól használják ki a médiát, de ez nem a migránsok ügyesen szemét viselkedése, hanem a média ostobasága miatt van.
@hacsaturján: stimmt! viszont! tegyük mellélye a várakozásait és a csalódását, oszt izibe máris láthattyúk, hogy bezony megnövexik a córesz faktoriálisa, naggyából soxorosára.

ahogy méltósztatott szeméjjessen is mekktapaszolni, a rénkumisz tiprásban elnyűtt skárpik, bezony nem tapsvihartot válatottak ki a delikvenciálisból, hanem tudatmódosították az ellenérték általános egyenértékesben kifejezett verzijójára.
@Páska Süme: ez stimtt, mit több des passt! ellenben, 11 milliónyi taligárul zajlik a vehemencija. ez csak, mondom kizárólag a TDI motorral szerelt géperejű járművek száma, tehát ez a kis turpisság, biza nem tennapelőtt kezdődött.

tudnivaló, hogy a zejus kibocsátgatási normák, szinte tarthatatlanok. mondom szinte. ha egy piccit is érdeklődni merészkecc, akkor láthatod, hogy a motorpaletta odáig fajult, hogy 1,2-es, 1,4-es motorokkal 1-2-3 turbó, meg miazmás máriasegiccsel akarnak a 1,5 tonnás ólomszánkókat huzingálni.
vót egy Nyúton nevű faszi, az lefektette az alapokat...
@vakapad: Ha már a média szerepét is megemlítetted.

"az N1TV volt operatőre elleni virtuális lincselést egy olyan médiahack-szakértő gerjesztette, aki korábban pornóoldalakkal, félrelépést segítő társkeresővel és Zuschlag János „reaktiválásával” tette le a névjegyét az internetes piacon."

valasz.hu/vilag/nem-gancsolt-laszlo-petra-erdemtelenul-dicsoult-meg-a-szir-fociedzo-115186
Nincs demokratikus válasz?

"A ma egyik legismertebb iszlám tudós és politikus, a pakisztáni Tahir-ul-Qadri kiállt az emberi jogok mellett, az öngyilkos merénylőkre kimondta a jogi kiátkozást, a fatvát. Ugyanakkor az iszlám törvénykezést, a sariát minden más modern jogrendszernél erkölcsösebbnek és politikailag magasabb rendűnek tartja – mert istentől van. 2001-től követeli, hogy ha az iszlámhoz tartozók valahol többséget alkotnak, be kell vezetni ezt a jogrendszert. A sariának egyszerre vallási és világi az érvénye. Ez olyan, mintha a magyar jog azonos lenne a katolikus vagy a zsidó vallási joggal.

Elég megnézni a mai Rotterdamot a maga ma már több mint ötvenszázalékos iszlám lakosságával.
Példásak a befogadó hollandok integrációs erőfeszítései. De számos színház van, ahol már bevezették, hogy a nők elkülönülten nézhessék az előadásokat. Az elfátyolozottság, a burka köznapi jelenség. Nemcsak egy rasszistának lehet ez ijesztő, hanem annak is, akit a mögöttes iszlám elvek taszítanak.

Önáltatás ilyen arányok esetében arra hivatkozni, hogy elég, ha betartják a fogadó állam törvényeit. Botorság lekicsinyelni vagy lerasszistázni a lakosság jelentős részének félelmeit a menekültáradat miatt, és hallgatni arról, hogy lehet-e ennek valós indoka vagy sem.

A kérdések kérdése valójában a következő: akkor is be kell-e fogadni az iszlám és afrikai kultúrák menekültjeit, ha megnövekedett arányszámukkal esetleg meghatározókká lesznek az euroatlanti kultúrával szemben? Bátor legyen az a demokrata, aki erre a kérdésre válaszolni akar!
Az igenlő válasz politikai megsemmisüléssel jár. Nincs az a mégoly demokratikus állam, ahol a többség ezzel egyetért. Demokrata politikusok éppen ezért erre a nyílt válaszra ma egyértelműen nem kaphatók.

A nemmel válaszoló demokrata, aki a felvilágosodás eredményeit féltve felel így, a „kulturális rasszista” megbélyegzést kockáztatja, vagy legjobb esetben azt, hogy a humanizmus megtagadójának számít. És a minél nagyobb fenyegetettség állapotát fenntartó, rasszista orbáni politika szövetségesének. Az is lehet, hogy egyesek szerint már maga a kérdés feltevése is felesleges, vagy burkolt uszítás. Enyhébb esetben felesleges riogatás.

Az euroatlanti kulturális identitás veszélyeztetése egyben a felvilágosodás és a humanizmus eredményeinek veszélyeztetését is jelenti (derűlátó vagyok, néhány évszázad után ezt is jóváteheti a történelem). Lehet-e ezzel szemben engedményeket tenni? Természetesen nem minden, a mi kultúránktól különböző, Európába beépülő kultúra fenyeget veszélyekkel. Akkor fenyeget, ha hordozói többségének lelkületébe még nem integrálódott (eléggé) olyan beidegződés, amely a felvilágosodásnak, vele a demokratikus gondolkodásnak megfelelő értékeket a legfontosabbaknak tartja. Ezekből az értékekből nem lehet engedni akkor sem, ha az ember esendő.

Az igazi szembenézés a fentiekkel a demokraták egy részében Nyugat-Európában is késik. Sorsunk és kultúránk sorsa is azon múlik, hogy a nemleges válasz esetén találunk-e megoldásokat az új, nyílt vagy rejtett rasszista önkényuralommal fenyegető végzettel szemben. Az emberi jogokkal összeférőt, megőrizve azt az euroatlanti világot, amely elvileg ezeken a jogokon alapul. Megelőzhető-e, hogy meghatározóak lehessenek az emberi jogokat sértő vallások és szokások; netán törvényen kívül helyezve, ami bennük elfogadhatatlan? Mihez van joga Európának, ha megosztja demokráciáját és jólétét? A kvóták szerinti elosztás megoldja-e a feltett kérdést? Az iszlám bizonyos alapelveit nem lehet-e az EU tagországainak alkotmányaival összeegyeztethetetlennek minősíteni? Mennyire lehet európai sorsunk a saját kezünkben?"

nol.hu/velemeny/nincs-demokratikus-valasz-1561983
hvg.hu/velemeny/20150924_Tota_W_Az_eltevedt_lemezlovas
"
Lehet-e a hatalom cool és szexi, és lehet-e menő a hatalom kézből etetett nyolcszáznyolcvannyolc pincsije?

Cool, trendi, szexi és fancy – ilyennek kéne lennünk, nem pedig olyan borzalmasan cikinek, mint amilyenek vagyunk. Így mélázott a hatalom ura Kötcsén. Megnyertek, hazavittek, lenyúltak már mindent, amit lehetett, saját lánctalpán áll nemhogy a család, de az egész törzs. Csak ez az egy fájdalma maradt: a tompa butaság a közönsége szemében. A borzalmas tagság, és a kínos tudat, hogy a fiatalok és az okosok egyszerűen csak röhögnek rajta. Ősrégi, betokosodott frusztráció ez, talán azóta tart, hogy Budapestre migrált szegény. (...)

...pénz, paripa, fegyver rakásban áll, vesz magának menőséget. Erre a csatatérre is fel kell mennie, és itt is nyernie kell. A cél világos: divatba kell hozni őt, azt, amit gondol és hirdet a világról. Mégpedig nem „rossz szájszagú jobbos tempóban”, hanem izé... ahogy a fiatalok szeretik. Popritmusban! Ebbe a projektbe máris beleborított sok-sok milliót, természetesen közpénzből, az eredményt mostantól kezdhetjük csodálni. Ami a szagot illeti, lehetőleg maszkban. (...)

Orbán Viktor jól látja a csapdát. Összesöprögette a magyarok előítéleteit, korlátoltságát, sérelmeit és fóbiáit; ebből keverte ki a nyerő hormonfelhőt. És ahogy most végignéz vénülő táborán, ahol minden kicsit is értelmes arcról név szerint tudja, hogy mennyiért csápol itt neki, joggal fogja el az aggodalom. Ám ezzel a seggel ezt a lovat lehet megülni. Belőle nőtt ez a segg, mint fatörzsből gyönge ága. (...)"
Árpád zseniális, mint mindig.
@Gábris szomszéd:
A Heti Válasz veled egyetemben egy fostalicska.
Undorító ez a fajta pénzkereset, amit te művelsz. Éjféltől éjfélig nyomod a jobbikos propagandát, tök feleslegesen. Innen üzenem a tartóidnak, hogy merő pénzkidobás vagy. Irányítsanak inkább olyan portálokra, ahol hatékony lehetnél, minket pedig szabadítsanak meg a tefélédtől.
Eddig csak átmenetileg tettelek ketrecbe, mert kíváncsi voltam, mikre válaszolnak állandóan a blogtársak. Mert azt sikerült elérni, hogy te, meg ebola tematizáljátok a Varánuszt.
De most már elegem van!
Tahó!!!
Ez is jó poszt:
orulunkvincent.blog.hu/2015/09/23/a_moralis_imperializmus_-rol_megjegyzesposzt
Külön "szeretettel" fostalicskának, stumphandrások helyett.
@AKIsTUDATLAN: Jó reggelt! Aki tematizál az te vagy, tahókám. ;)
@AKIsTUDATLAN:

:)))))))))

Pedig az jó játék, hogy érdemi válasz esetén megpróbálok visszakövetkeztetni, már megint milyen marhaságot sikerült linkelnie és honnan. Sajna ezt csak ketten-hárman művelik és/de alapvetően deprimáló a tevékenysége.Van is eredménye.

Eszter bródys válasza szellemes volt:)
@AKIsTUDATLAN: Csak a szokásos libbant hübrisz. ;)
@AKIsTUDATLAN: te is zseniáli lehetsz, ha ide varázsolod a teljes írást. mert milyen az már, hogy fél cikket linkelsz?
@parti_giano:

Mert a másik felét csak másolni lehetne:)) Ügyes propagandát csinált TWÁ vagy az online a vásárláshoz.
7-kor nyit az újságos, már indulok is.
@Gábris szomszéd: "Akkor fenyeget, ha hordozói többségének lelkületébe még nem integrálódott (eléggé) olyan beidegződés, amely a felvilágosodásnak, vele a demokratikus gondolkodásnak megfelelő értékeket a legfontosabbaknak tartja. Ezekből az értékekből nem lehet engedni akkor sem, ha az ember esendő."

ez rád és elvtársaidra is igaz, sub kavics...
@Orica Középföldi: azért írtam. de így a te feladatod lesz a szkennelés. a digitalizálási gépezet fontos alkatrésze lehetsz.
@Sir Bates dö Hól: pedig reménykedett a felvilágosodásban, mikor megvette a a kivilágítható feszületet, s hozzá a futófényes imapadot.
Röhögény a köbön. :)

Egyből elárulták Amerikát az általuk kiképzett szír lázadók

A 30-as hadosztály Amerika által frissen kiképzett harcosai azonnal átadták fegyvereiket az al-Kaida szíriai szárnyának.

www.atv.hu/kulfold/20150923-egybol-elarultak-amerikat-az-altaluk-kikepzett-szir-lazadok
@parti_giano: De legalább purdéja neki is van.
Tegnap 'vóttmá de annyira:))

József Attila

Harmatocska

Guggolva ringadoz
a málnatő, meleg
karján buggyos, zsíros
papíros szendereg.

Lágy a táj, gyöngy az est;
tömött, fonott falomb.
Hegyek párája rezg
a halmokon s dalom.

Hát dolgoztam híven,
zümmögve, mint a rét.
Milyen könnyű a menny!
A műhely már sötét.

Fáradt meg együgyü,
vagy tán csak jó vagyok
s reszketek, mint a fű
és mint a csillagok.
@Gábris szomszéd: felsőbb utasítás, hogy nem reagálsz?... legalább ne írnád, hogy nem látsz... fostalicska, már egész életetek egy pr-fogás...
@Sir Bates dö Hól:

Kíváncsian várom, hogy mikor kezdenek átszivárogni a fideszbe a túlélni vágyók.
@100 kóbor kutya: "A mi életünk túl rövid ahhoz, hogy szófosásra pazaroljuk,"
Na hallod, ehhez képest ez a hsz...

"jégvau tömöríti nekünk a lényeget,... fordulj jégvauhoz,"
Ő ki?

"...ő ugatta, hogy szar minden 'világelmélet', ami nem arról szól, hogy ne legyen a Földön egyetlen ember sem, aki önhibáján kívül éhezik, pláne a vétlen gyerekek."

Ó! Hát ennek tényleg semmi köze bármiféle gyakorlathoz.

"mint kórusban ugattuk, a művek nagyszerűségéből mindez semmit nem von le, minden szép, minden jó, csak nem használható. Alul-felül lyukas váza."

(Kórusban? Hmmm.... Vajon milyen magas lóról?)

"mind a két műben monumentális munka fekszik... mind mélységben, mind magasságban, már csak az a népesség hiányzik hozzá, amire alkalmazni lehet, ami megfogadja és amelyik képes a változásra."

Ezért nem árt leszögezni (mint azt a szerző teszi mindjárt az elején): a "Clash" a Hideg­háború utáni világpolitika alakulását igyekszik értelmezni, nem társadalomelméleti műnek készült. Teszem hozzá: a fegyver és a lőszer drága és haszontalan: nem lehet megenni, nem lehet vele élelmiszert termelni, viszont sokba kerül tárolni, ráadásul avul, tehát el kell szórni, s jó tudni, kinek és kire, ezért van szükség az ilyen dolgozatokra. Fegyverre pedig azért, mert ha az ellenségnek van, nekem is kell. Tehát épp azért, mert az ember változásra képtelen.
@Gábris szomszéd:

Én írtam valamit, te beidéztél valami egészen mást. Tényleg nehéz veled a vita. De azért lássuk az új és completely different szöveget.

1./ Tehát a cikk szerint Petra nem gáncsolta el a gyerekével futó apát. Valaki, valahol, nyilván kikockázva, mint a meccsen, bemutatja valakiknek, hogy nem, nem ért hozzá, a Petra féle láblendítés és az apa elzuhanása csak véletlen időbeli egybeesés. Eltekintve attól, hogy egyrészt a kikockázást nem láttam, másrészt hogy az időbeli egybeesés valószínűsége elhanyagolható, elárulnám, hogy a szabályok szerint a bírónak már a szándékot is büntetni kell, azaz ha a durván becsúszó játékos az ellenfelet nem találta el, a sárga vagy a piros lap akkor is jogos. Nincs különbség tehát Petra viselkedésében, ha hozzáért, ha nem, ezzel mentegetni semmi értelme.

2. A "ki gerjeszti az ellene való médiatámadást" kérdést illetően:
Ha jól olvasom, arról lenne szó, hogy a "gerjesztő" egy rettenetesborzalmas, erkölcstelen ember, pornólapos, meg házasságtörőstárskeresős ugyebár => tehát a Petra elleni "gerjesztés" gyanús. Ugyancsak eltekintve attól, hogy nekem az ún. erkölcstelenséggel az égadta világon semmi bajom sincsen, és ez egy szekularizált országban az erkölcsköz való viszony nem lehet megítélési alap, te egyetértesz a cikk írójával, aki szerint a Petra elleni szörnyűséges támadást gerjeszteni kellett? Nem háborodik fel rajta a normális ember gerjesztés nélkül is? Mert ha egyetértesz, akkor nagy baj van a hozzáállásoddal. Akármekkora hívő vagy is.
@Pantagruel:

A szófosást az említett -egyébként kitűnő- művek megalkotásához szükséges szómenésére értettük, és nem a mi saját, okos, értelmes és lebilincselően szép ugatásunkra.

Hogy ki az a jégvau? Ne is törődjön vele. Az egy nagyon izgága és szenvedélyes alak, biztos lehet benne, hogy jelentkezik. Izgágasága ellenére kedveljük, mert kutyaszívünknek kedvesen és érthetően ugatérozik, szinte olyan, mintha mi lennénk. Szóvivőnek is alkalmazzuk, különösen ha menekülnünk kell, mert közeleg a sintér.

"(Kórusban? Hmmm.... Vajon milyen magas lóról?)"

Mi maga? Karmester, vagy lovász?

Utolsó bekezdésére nincs ellenvetésünk, aratás sem lesz. Köztudomású tényeket nem vonunk kétségbe.
@Pantagruel: @100 kóbor kutya:

A szófosással összefüggő szómenést természetesen a szerzők szómenésére értettük és nem a kegyed nagyszerű, kiegyensúlyozottan tárgyilagos hsz-ére.
"Orbán: Az osztrákok nem akarnak kerítést
"Nekünk két lehetőségünk van: ha működésbe hozzuk a kerítést, akkor képesek vagyunk a zöld határt kontrollálni és Schengen keretein belül tartani az egész migránshelyzetet, de ha a kerítés nem tetszik, akkor képesek vagyunk arra is, hogy átengedjük a migránsokat Ausztria és Németország irányába. Az osztrák kancellár egyértelműen azt mondta, hogy ha csak kerítéssel tudjuk őket megállítani, akkor inkább engedjük őket. Ezt kell megfontolni" - számolt be a határvédelmi vitáról Orbán Viktor."

index.hu/belfold/2015/09/21/ausztria_magyarorszag_szerbia_horvatorszag_menekultvalsag/

A görögök meg nem akarnak eu gyarmat lenni, pénzt kérnek ( de ismerős ), nem katonát.:D
Lehet törni a fejüket, hogy a szájalásból lesz-e kerítés nélküli határozott fellépés, vagy kerítés nélkül nem megy, és átlökjük a migránsokat az osztrákoknak. Erre mondja a régi magyar mondás, hogy most majd elválik az epe a májtól.
index.hu/belfold/2015/09/24/nyelvvizsgat_vettek_maguknak_a_vaci_forendorok/

Ami még el is menne, de tíz évig fel is vették a nyelvvizga pótlékot, állítólag. Nahát!
Dodók nyomában

"Játszunk el most egy pillanatra azzal a gondolattal, hogy dodók még mindig vannak, a kihalás szélén tántorogva és mi segíteni szeretnénk nekik. Mit tehetnénk vajon? Nos, túl azon, hogy odaállunk a furkósbot és dodó közé, lenne tennivalónk magukkal a dodókkal is. Néhány alapvető dolgot tudatosítani kéne bennük. Mindenek előtt azonban legyünk roppant óvatosak. Tudott dolog, hogy a dodó pontosan olyan érzékeny, amennyire buta, ezért az észérvek nem nagyon hatnak rá, viszont könnyen megsértődik. A legegyszerűbb, ha az érzelmeire próbálunk hatni."

aristo.pestisracok.hu/dodok-nyomaban/
@látjátok feleim szümtükkel: a kerítés drága mulatság, ráadásul akkor ér valamit, ha komplex védelmi övezetté alakul, amire az Ottawai Egyezmény szellemében nincs esély, azaz marad az átengedés, ami olcsó és hatékony, bár az esetben azonban azt kell gondoljuk - noha kimondanunk nem kell -, hogy a Lajtán túl mindenki ellenség, de: még ha így is volna, akkor sem érdemes mindig kárt okozni annak.
@Gábris szomszéd: "migri"... lányod innentől kezdve lehet "kölköcske", "purdécska", esetleg "fostalicskácska"... (fájdalmas, hogy mennyire nem vagy tisztában a nyelv rétegződésével, ellenben megmosolyogtató, hogy képtelen vagy kontrollálni magad... zsigagyerek örülne neked... )
@Orica Középföldi: szerencsénkre egyre kisebb a torta, s mindenki a legnagyobb szeletre formál jogot... én bárki igényét alá tudom támasztani, ha szépen megkérnek:-)...
@Sir Bates dö Hól: abból indul ki a gügye, hogy a fostalicska is becézés.
@parti_giano: tudom... szaroskübli? (bár nem érti a küblit)...
@parti_giano:
hehe
Azt a HVG-ben lehet elolvasni, ha esetleg felkeltette nb. figyelmedet.:)))
Én már elolvastam a boltban, és előre megmondom(bár nem áll szándékomban a HVG bizniszét rombolni), hogy ez a LÉNYEG, ami itt olvasható.
@AKIsTUDATLAN: és a boltba nem szkennerrel jársz? se fényképezőgép? pótolni a hiányosságokat.
@Pantagruel:

Az írás arról szól, hogy mi, európaiak vagyunk a dodók, és a tengerészek a migránsok, akik furkósbottal agyonütik a dodókat, azaz minket (mégpedig mindenkit, egytől-egyig, ahogy azt a dodópélda mutatja). A tanulság meg az, hogy ha barátsággal kezeljük a migránsokat, akkor hamarosan végünk, tehát kezeljük őket a lehető legellenségesebben, ahogy azt a mindannyiunk legyilkolására érkező bárkivel tennünk kellene. És ezt a srácok nem győzik hangsúlyozni

Ez valóban mulatságos. Nekünk. Én vagyok a negyven centi magas dodó, a migráns meg az egynyolcvanas tengerész furkósbottal.

Nincs mit mondanom.
@vakapad: "nekem az ún. erkölcstelenséggel az égadta világon semmi bajom sincsen"

Teljesen összezavarsz.:) Egyébként senki nem mondja, hogy ne lenne elítélendő, hogy abban a helyzetben így reagált.
Az írás ebben az esetben is a válaszként adott és jócskán túlméretezett libsidzsihádot kritizálta.
@AKIsTUDATLAN:

Valóban zseneál. Kossuth is le tudott borulni a nagyság előtt.

A lényeg persze most is annyi, hogy valaki már megint rámutatott Viktorék mérhetetlen önzésére, és tehetségtelenségére. Immár 118.987-edszer. Ezen is túlvagyunk. Várom a következőt, amelynek szintén nem lesz semmilyen hatása.
@Gábris szomszéd:

Olvasd el még egyszer. Aztán még egyszer. Aztán még egyszer, ha kell, hogy rájöjj végre, ez az egész egy csupaszseggkilátszó, hatméteres lólábvillantós ócska mentegetés, és semmi más. Érthető?
@vakapad: Inkább te olvasd el, ha kell többször, hogy rádöbbenj végre, mennyire eltúlzott a csajszi virtuális meglincselése az ehhez kapcsolódó libsidzsiháddal együtt.
@vakapad: nem érti... megoldhatatlan kihívásokkal szembesül a szövegértés tekintetében...

a másik: igen sokadszorra leírták, hogy orbán nem korrekt... feltételezhetően az ún. demokratikus ellenzék nem vonzódik ennyire a totalitarizmushoz, az autoritarizmushoz... ennyiben valóban jelentős a különbség... de a büdzsét ők is zsákmánynak tekintik, s ez itt a gond nekem...
"A tanulság meg az, hogy ha barátsággal kezeljük a migránsokat, akkor hamarosan végünk, tehát kezeljük őket a lehető legellenségesebben..."

Hé, ezt a tanulságot te vontad le! A dodók ellenségeskedésre képtelenek.
@Sir Bates dö Hól:

Eddig:
Hunvald: elítélve Szabó Zoltán telefonszámlájának fizetése és egy nagyobbmintmegengedett lakás kiutalása miatt. Már nem politikus.
Zuschlag: elítélve. Már nem politikus.
Wieszt: elítélve. Már nem politikus.
Molnár: felmentve.
Fapál: már többször felmentve.
Hagyó: immár x éve semmi.
Tátrai: lásd Hagyó.
Császi: lásd Hagyó.

Ha ez szerinted összemérhető a maiakkal, akkor nem szóltam egy szót se
@Pantagruel:

Láttam Viktor dodót és dodóbandáját, mely társaság ugyanarra biztatott plakátokkal, mint most a pesti srácok. Kétlem, hogy igazad lenne.
@vakapad:
"Valaki már megint rámutatott Viktorék mérhetetlen önzésére és tehetetlenségére."
Az önzés tényével egyet lehet érteni abban a játszmában, amelyet most Orbán folytat.
Azonban van más motíváció is ebben az ügyben.
Orbánnak soha vissza nem térő alkalom mutatkozik most arra, hogy kilépjen a számára piti kis országából, és megvalósuljon dédelgetett álma, az, hogy Európa vezér alakjává küzdje fel magát.
Orbán be akarja bizonyítani az eu tehetetlensége által, hogy ő képes egy új Európát létrehozni.
Ehhez a menekültügy legádázabb ellenségeként mutatkozik meg - lehet, hogy meggyőződésből is - és ezekben a vérzivataros időkben ő képes szembeszállni
az európai politikai akarattal.
Ehhez segítséget jelent a jelen lévő idegengyűlölet, melyet fokozva, apró léptekkel közelít eredeti céljához.
@vakapad: ezt most nem értem, hogy miért írtad...
@vakapad: Jajjj, kedves Vakatya!
Vajon a fityesz miért tudja a cikkben is felsorolt, megnevezett híveket/birkákat orruknál fogva vezetni?
Akkor te most nem kevesebbet állítasz, minthogy a média felesleges. Holott nagyon nem.
A szocik egy rakás szerencsétlenség, kezet csókolhatnának a Tótawéknek.
Pl. amit feljebb írtál, a szocik bűneiről, és annak büntetőjogi következményeiről; ki ismeri rajtad kívül? Nincs egy olyan pattogó labda, amit ezek (a szocik) le tudnának ütni. Sőt , már ne is haragudj, de újabban egészen úgy viselkednek, mintha a fityesz titkos ügynökei lennének.
PS.: Mi a bajod Tóta W.-vel?
@Sir Bates dö Hól:

Ők tekintették ellenoldalon a büdzsét zsákmánynak. Csak konkretizáltam azon az oldalon, amit te általánosan megfogalmaztál: hogy mindkettő tolvaj.
@AKIsTUDATLAN:

Igazad van. Én vagyok a hülye. Úgyse fogom tudni soha megmagyarázni, nemhogy sokaknak, de senkinek se. Az ég kék, a fű zöld, az élet faék. Punktum.

Én ezt nem értettem meg eddig.
@vakapad: Szerintem Viktor nem dodó. Viktor (engem) inkább emlékeztet a tengerészekre: az iszlám világra jellemző, hogy csatatérnek tekintik Európát - Homeini Rushdie megölésére felszólító fatvája (1989. február 14.) óta, amikor az iszlamizmus frontja a hívők közösségének hagyományos határian kívülre, Nyugat-Európába került át, ahol Salman Rudhdie élt (Gilles Kepel).

Amúgy meg uszítani azt lehet, aki kapható rá. A dodók definíció szerint nem kaphatók. Ezért a cikk következetesen intelmeket tartalmaz: "legyen gyanakvó, figyeljen az apró jelekre, legyen tartózkodó". Persze, aki maga nem dodó, levonhatja a következtetést, amit te is.

Tulajdonképpen még az is lehet, hogy valamiben egyetértünk. A dodós cikk értelmezésében nem kell. Engem szórakoztatott, szerintem szellemes, szerinted ártalmas hazugság. Van ilyen.

(Ugyan melyik dodó tekint magár végvári kapitányként?)
@vakapad: Bocsánat, ha megsértettelek, az nem állt szándékomban. Lehet, hogy félreértelmeztél valamit?
A szocikra haragszom a tehetetlenségük miatt, neked respect.
süti beállítások módosítása