Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: 444.hu/2024/04/23/eldugott-hirdetmenybol-derult-ki-hogy-43-ezer-negyzetmeterrel-bovul-a-godi-akkug... (2024.04.23. 19:01) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.09.01. 09:20 Fabius

A gyoda mögé rekedt ország

Viktorom!

Egy napra teszem ki a lábam az országból, és mire megjövök teljes a felfordulás. Nem fárasztalak azzal, hogy felidézzem mit mondtak rólad ebben az egy napban azok a népfiak, akik nemrég még "talpaikkal egymásra lépve" tömött sorokban masíroztak itt teérted. Van elég bajod a csigaevőkkel, ez a Fabius - nem rokon amúgy - beszólogat a másik meg súlyos szituációt emlegetve a magányos lovas ketrecesítését emlegeti. De van itt egy dolog, amire megkérnélek: nem szeretnék legközelebb arra hazajönni, hogy a schengeni határ odébb költözött egy házzal.

gyoda_orban1.JPG

Értem én, hogy balfaszság és parasztvakítós píár mindenek előtt és fölött. Azt is, hogy jobban hangzik a határvadász század, mint az irodista kontingens, pedig ha utóbbi lenne kirendelve és a regisztráció volna felgyorsítva akkor könnyebben haladnánk. Mi az emberiesség, a migránsok a vágyott élet felé. Értem, hogy pár elfogott embercsempész mutogatása akkora faszaság, hogy miatta nem legalizáljuk - tán' állami szintre emeljük - a menekültek szervezett szállítását határtól határig, vagy attól is tovább. Világos, hogy a Nagy Honvédő Háborúban nem kezdeményeztek államközi megegyezést se az osztrákokkal, se a németekkel a helyzet megnyugtató rendezésére, mert akkor nem lenne a hónapokig tartó ingyencirkusz. Régi szokásotok úgy köpködni az Uniót, hogy valójában ti nem kértek tőlük semmit, a rendelkezésre álló forrásokból nem csináljátok meg a hot spotokat, helyette újabb vagyont költötök faszságkampányra. Vágom én ezt mind. Csak leszarom.

Helyette megkérlek, ha már te lettél a miniszterelnököm, legyél kedves úgy viselkedni és olyan politikát folytatni, hogy ne mi legyünk neked köszönhetően a gyoda mögé rekedt ország. Mert annak nem örülnék. Köszelőre!

 

478 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr827750114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

No, majd biztosan meghallgatja Fabius 2-t is Orbán.
A francia legalább a politikus őseit megtagadta a trianoni határok létrehozása miatt./határzár kifogás/ Aztán meg a saját francia -olasz meg a Calais-i határzár nem bökte ki a szemét.
Merkel mutti meg hívja őket meg nem is, az osztrákok meg beengedik a migránsokat, meg nem is.
Ókos brüsszeli mese
Szerintem ami nincs ami Viktorunkban, és a többségnek megvan, diplomáciai érzék. Lassan mindenki ellenünk fordul.
Boli 'baccá ki kétnapra!!!:))
@Imola Helyesi:

'Elmészzz te a halál náthás faszára 'vektoroddal te 'kútmérgező:) köcsög!!!!!!!!!
...Tényleg Fab+ Lengyelország szép nagy ország,szép csendben lapít a periférián...
'Lengyeltessók mit,szólnak ehhez a 'haccacáréhoz?
ha nem lenne ilyen lassú a regisztrálás, ha igyekeznének kezelni a problémát, és normális tranzittáborok léteznének, akkor nem lennének ilyen tömegek a vasútállomásokon, akikre mutogatni lehet, hogy megvédjük tőlük az országot.
.
Laurent Fabius:
Jómódú régiségkereskedő családban született (Párizs, 1946. augusztus 20.) amerikai anyától és askenázi apától, aki áttért a katolicizmusra.

Trianon valahogy megelőzte létnek kezdetét.
A franciák kerítése csak annyiban hasonlít a magyarok ketrecére, mint a sündisznó az okos-telefonra.
Amíg a franciák egy magántulajdont védenek, a magyarok védelem jogcímén kényszerbérletet, vagy kisajátítást alkalmaznak.

Kapd már a füledre a sündisznót... - hogy érzékeld a különbséget.
ahhhhhrrrgg
ezt ne szalasszátok el! bayer a mandineren!
:D
posztolt egy kövéret ( mandiner.hu/cikk/20150901_bayer_zsolt_a_legnagyobb_kisebbseg_migracio_es_mi_ix ), majd hozzászólt egyszer. aztán többször :)
kiütközött belőle a való, tessék mazsolázni, frissítgetni, online van az ürge :)
kitalálták a megoldást, lezárták a keletit. bizonytalan ideig nem fogad és nem küld vonatokat. gratula.
@Secnir: :))

Nem érek rá oda menni,de üzenném a kreténnek,hogy ne húzogassa annyira 'vonaoroszlán bajszocskáját,mert nemsokára amikor cidázni akarja őt majd nem lesz odaengedve:)
@dr. jenőke (jenőke):

"Kapd már a füledre a sündisznót... - hogy érzékeld a különbséget."

Jóóóóó:)))))))))
@dr. jenőke (jenőke):
Aha, magántulajdont a francia -olasz határon.
6000 migránst küldtek vissza még júniusban Olaszországba. És azóta?
Oda neked a sündisznót!
Ez a komplexusaival küszködő kis kakas egyre nagyobb trágyadombot hordat maga alá, de nem azért, hogy messzebbre lásson, hanem hogy nagyobbnak látsszon.
@parti_giano:

lezárták a Keletit....
A Főnök is leengedte a sorompót az agyában, oda most már egy épkézláb gondolat be nem jut, csak a lábszag.
@Imola Helyesi: a magántulajdon a csalagút és a vasút, libus. már tudni sem akarom, melyik testrészedhez szuttyongattag azt a szerencsétlen sünt.
@jaegtoer: most kéne a bakter, hogy a főnök agyában milyen sorompó van. mert szerintem fénysorompó, de zárlatos. te meg a csapórudasra gondolsz.
@parti_giano:
Ki nem tudja, te szerencsétlen?
A válaszom tromf volt, mert a franciák határzára embertelenebb, mint a mienk.
@gazoló:

1: Miután a lengyel gazdaságnak fontos tétel, hogy a gyártott termékeik jelentős részét - kajától hajfestéken át az utolsó fotelgörgőig - ejrópai multinacionális cégek üzletláncaiban értékesíti, a halál véreres faszára kívánják Orbánt a vasárnapi boltzárral és multiüldözéssel.

2: Szerintük a legfontosabb különbség ma magyar és lengyel között, hogy a lengyel úgy üzletel az orosz medvével, hogy nem szopja le közben. Sőt, ha okoskodik akár almával is szívatja: kitekinto.hu/europa/2014/08/01/almaval_szolnak_be_putyinnak_a_lengyelek/
@parti_giano:
Nagyon buta vagy, mert hiába magántulajdon valami, az illető ország törvényei vonatkoznak rá.
Tökmindegy, hogy magán-vagy állami és egyéb tulajdonú járművön utazol.A Calais-i kerítést azután állították fel, miután látták a francia hatóságok határmenti eljárását, illetve az angolok megelégelték a migránsok einstandolását.
Szállj már le a magas lóról.
@Imola Helyesi: Többek között miattad is van, hogy egyre inkább szégyellem, hogy magyar vagyok. A németek minden szírt befogadnak. Az osztrákok mentesítő vonatokat küldtek a MÁV túlzsúfolt vonatát tehermentesíteni. Csak a magyarok, illetve a példaképed a Felcsúti Focialista Geci szítja a feszültséget. Neki most egy dolga lenne, szólni Don Pintérnek, hogy SOS engedje átutazni a menekülőket az országon.
De akkor hol marad a képzelt PR értéke annak, hogy a magyarok megmentőjének szerepében tündökölhessen.
@The Ghost Wolf:
Nem igaz, hogy minden szirt befogadnak, olvasd el Merkel tegnapi nyilatkozatát
Az osztrákok le is állították tegnap a vonatközlekedést, és közölték a papírral nem rendelkezőket vissza fogják küldeni Magyarországra. A franciák ukmukfuk visszaküldik őket.
Nem itt laksz, így csak a külföldi elfogult baloldali sajtó alapján tájékozódsz.
De, ha úgy van, küldjön értük repülőt Merkel, amely ingyen elviszi őket. Nem tőlünk, hanem Szíria melletti biztonságos repülőtérről. Pl. Szaud Arábiából.
A bevándorlóknak nincs joguk a pályaudvarainkat megszállni.
@Imola Helyesi:

"_A válaszom tromf volt, mert a franciák határzára embertelenebb, mint a mienk. _"

Kár, hogy a sakkban a tök hetes nem játszik.
@Fabius:

'Mostakkó interferenciaambivalenciám lesz:))
A tótok lesznek barátaink(naésperszeazeriek:) a polákok meg nem:(
Sebaj megyünk a Siravára 'sörborovicka kombót és kofolát vedelni:))
@The Ghost Wolf:
Ja, és éppen azért jönnek ilyen sokan hozzánk, mert a franciák felől már nem mehetnek be, illetve ott a németek meg az osztrákok is szigorítottak.
@jaegtoer:
Aha, de az sem megszokott, hogy a gyalog lóugrásban közlekedjen / kihagyva logikai lépéseket, mint itt/
No, pá, megyek úszni, örüljetek. Duplán, mert a Keletinél megint tombol a tombola-migráció.
Lapot húztak Merkelre.
@Secnir: @gazoló: Megnéztem a posztot, és a kommentelők között van egy-két olyan is aki keményen osztja a Zsótit. Vakhangya6, Az igazi sztrovacsek, Arlet, ritt mickley, és a többiek...
@Secnir:

Nem teljesen hülye azért a 'rómainnevelkedett túlkompenzáló 'endékás mutti:)
Azonfelül,hogy emberségégből mintát ad(lehet erre még rábacnak) mindenkinek,'orjási üzenet az iszlámnak keresztény oldalról is!!!

Mi befogadtunk,védtünk benneteket....
@The Ghost Wolf: :))

Mennék,de hányinger szédülés fog el amikor be kéne regisztrálni,ráadásul nem szeretek rájukkattintani,ha lehet nem....
@gazoló:

"'orjási üzenet az iszlámnak keresztény oldalról is!!!"

Ez nagyon jól hangzik, csak nem így működik.
/////
"_A bevándorlóknak nincs joguk a pályaudvarainkat megszállni. _" [by Imola copyright]
/////
Édes Istenem, Uram, Teremtő Isten! Tudom, hogy nem áll messze tőled a humor, a tréfa, a játék, és hogy türelmemet folyton extrém találékonysággal edzed, de azért légy belátó, ez a teremtményed már sorvadásos agyzsibbadást generál. Elrettentésnek is erős, a devolúció nem tréfadolog.
@Imola Helyesi: Ez egy enyhe logikai bukfenc a részedről, de majd én segítek egy kicsit. Vegyél elő egy Európa térképet. Az sem baj, a közel Kelet és Észak Afrika is rajta van. Most nézd meg, hol van Magyarország, Németország, és Franciaország. Most akkor keresd meg Szíriát. Megvan? Akkor nézd meg Szírához melyik európai ország van a legközelebb.
Amennyiben emlékeim nem csalnak, akkor ez az ország Törökország. Innen már csak egy vonalzót kell a térképre tenned, és egyből rájössz, hogy sajnos a Balkánon és Magyarországon vezet az út Német-, és Franciaországba.
De ne higgy nekem, te is ellenőrizd, nehogy egy liberális hazudjon neked. :)
@Orica Középföldi:

Tudom,de attól még az.
......
Na most már tényleg megyek főnéni kérem:))
Szombaton Veled ugyanott:)

Addig is!!

www.youtube.com/watch?v=rd7-ZvMx1fE
@gazoló: Én sem vagyok regisztálva a Mandin, csak most Secnír kolléga hatására megnéztem a blogot. Ha éppen nincs rendben az emésztésem, akkor szoktam olvasni nagy néha. Nekem beindítja a bélsár ürítési mechanizmusomat az a szar.
@jaegtoer:

Így jársz, ha olvasod:))
Meg kell hagyni a szólásszabadság üde, ámde lakatlan szigeteként.
@The Ghost Wolf:

Secnir!
Vakhangya6, Az igazi sztrovacsek, Arlet, ritt mickley, és a többiek...

Kúrjátok szét a 'zagyát gyerekek:))
@Imola Helyesi:

"_Aha, de az sem megszokott, hogy a gyalog lóugrásban közlekedjen / kihagyva logikai lépéseket, mint itt/ _"

A tök ultiban tényleg mindenképpen szokatlan lépésnek számít az, ha a gyalog lóugrásban közlekedve pattan elő a talonból, de ha már ott van és ugrál, akkor logikailag már érthető és megalapozott, bármilyen irányt is vegyen fel a mozgás iránya, s ez esetben még a sebesség és a megtett út nagysága is irreleváns.
@jaegtoer:
Naj, de vicces valaki szokása szerint, én a sakkról írtam, te meg az ultiról.
Tombol nálad is a tombola, meg nálad ráció a migráció, stb.
@gazoló:
neeem, ennyi volt. érdemi választ nem adott (érdemes elolvasni a reakcióit), aztán lelépett.
@Orica Középföldi:

a munkamódszertan miatt van:) nagyobb koncentráció előtt -és most az van- ki szoktam 'üresíteni' az agyamat, hogy egyik feladvány szövevényéből kijutva teljes kondícióval tudjam belevetni magam a soron következőbe.
Imola e szempontból, ha 'kéznél van' -egyszerűsége okán- remek eszköz:)
@The Ghost Wolf:
a térkép egy bolsevista trükk.
Az utóbbi napok menekültügyi történései még azok számára is világossá kellene hogy tegyék, hogy kurmányunknak hangyafasznyi elképzelése sincs arról, mit csináljon menekültügyben, akik eddig nem látták.

Az, hogy egyetlen arab nyelven beszélő embert se sikerült szerezni pl a Keleti körül napok óta gyülekező százakhoz, aki tolmácsolta volna a menekültek felé a teendőket, teljesen érthető annak fényében, hogy a kurmány véletlenül se tudja, mi lenne a teendő. Mondjuk, ez is érthető, hiszen éleseszű Matolcsy mondotta - igaz, hogy gazdasági ügyekben - hogy mivel nem látunk a jövőbe, értelmetlen tervezni, de ezek szerint úgy gondolják, hogy ez működik minden téren, igy aztán nem is terveznek.

Az, hogy Magyarországnak egy Szijjártó nevű, kinézetű és kvalitású ember a külügyminisztere, mindent elmond erről a szerencsétlen elbaszott az országról. És még csak vigaszunk se lehet, mert ezt most magunknak basztuk el.
@gazoló:

Sirava fasza hely! :-)

Nagymihályon a Pláza tetején van egy király étterem, olyan magyartót sztrapacskával, hogy besírsz. A Vihorlát és környéke meg nem csúnya, na:

https://www.google.hu/maps/place/Jovsianska+hrabina/@48.827803,22.117195,3a,75y,90t/data=!3m8!1e2!3m6!1s82488283!2e1!3e10!6s%2F%2Fstorage.googleapis.com%2Fstatic.panoramio.com%2Fphotos%2Fmedium%2F82488283.jpg!7i1496!8i2256!4m2!3m1!1s0x0000000000000000:0x0a7de5eda96743b5!6m1!1e1?hl=hu

Kamaszkorom legjobb nyaralásai voltak erre :-) Mi ide jártunk a Balaton helyett.
@The Ghost Wolf:
Már megint fellengzősködsz:
Forrás ATV / ti belföldi hírcsatornátok/jún.16.
„ A hétvégén azonban Franciaország, Ausztria és Svájc is lezárta az olaszországi határát a tömegével érkező menekültek elől.

Súlyos a helyzet az olasz-francia határon is. A határzár miatt sok menekült a tengerparti sziklákon töltötte az éjszakát Ventimiglia településnél. Aki mégis átlépi a határt, azonnal visszatoloncolják Olaszországba.

„Év eleje óta csaknem nyolcezer migráns lépte át az olasz-francia határt, akik közül több mint hatezret visszaküldtünk Olaszországba” – mondta Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter.”
@Fabius:
Ejnye, ki ne zárjon Boli, eltérsz a témádtól:
@Imola Helyesi: @The Ghost Wolf:
Aha, meg a Balkán is útba esik, jövet-menet, meg a takarékszövetkezet, alias bank, ahol felveszik a lóvét.
@Imola Helyesi:

"_Naj, de vicces valaki szokása szerint, én a sakkról írtam, te meg az ultiról.
Tombol nálad is a tombola, meg nálad ráció a migráció, stb. _"

Nem. Kegyed említette a tromfot. Mire én írtam, hogy az a sakkban nem lesz jó, mert ott nem üt, majd egy huszáros fordulattal próbáltam mégis beleérezni magam Kegyed helyébe.

Gondolom ezt érzékelte, ezért hozakodott elő a lóugrással, de gyalogjáró értelmével nem fogta fel, hogy a humor mezejére próbáltam vezetni. Sebaj. de ne szoktasson hozzá a kudarcokhoz, mert egyre vitriolosabb 'vicceskedésbe' vonulok vissza kegyed ellenállhatatlan egyszerűségükkel lenyűgöző leleményei elől. Ez feltehetően születési hibám, de megadóan viselem. Mindenkinek megadom a magáét, ha kiharcolja.
@Imola Helyesi: tromf válasz? libus, maradjál "csapd le csacsinál", mert e kártyajáték szabályait talán még képes vagy elsajátítani.

egyébként meg iszonyatos zűr van a fejedben.
@jaegtoer:
A tromf többjelentésű idegen szó, te ne tudnád?
Nyilván egy kártyahuszár azt a jelentését veszi elő, egy nyelvész meg a "az érvelés, visszavágás, stb/ jelentését.
Nyilván a magyar nyelvi megfogalmazásban az egyszerűségre, világosságra törekszünk, nem arra, hogy bemutassuk, milyen okosak vagyunk.
Ezt találtam a neten:
Ha egyesek az EGO-jukról az IQ-jukra esnének le , szörnyethalnának.
@Imola Helyesi: Továbbra ia csak azt tudok mondani neked fellengzősködés nélkül, hogy vegyél elő egy olyan térképrt, amin rajta van Európa, a közel Kelet, és Észak Afrika. Megint kevered a szezont a faszommal. Olaszország felől nem annyira a szírek, hanem a Líbiaiak, és az igazi fekete afrikaiak jönnek Európába. A szírek, afgánok, pakisztánok bangladeshiek jönnek rajtunk keresztül. Ez annyira evidens, ha valaki veszi a fáradtságot és rápillant a térképre.
De ez neked bonyolult, ugye?
@DarthVader:
Én szórólapokat javasolnék nekik.
sokakban felötlött már, hogy az a qrmány és meredten lógó hímtagja akar olimpiát rendezni, amely egy néhányezres menekült csoportot sem tud lekezelni, se törvényesen, se szakszerűen, és mi több, emberségesen.

melléklet:

De olimpiát azért rendeznének

Ez a kormány káoszt generál, hogy ő legyen a rendteremtő, de ahhoz meg nem ért.

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20150901_De_olimpiat_azert_rendeznenek

---

és minden összefügg:

Itt a boltzár hatása: Romániába buszoztatja az Auchan a magyarokat

A biharkeresztesiek Auchan-busszal mehetnek a nagyváradi hipermarketbe.

hvg.hu/gazdasag/20150901_Itt_a_boltzar_hatasa_Romaniaba_buszoztatj

---

Bajorország nem küldi vissza
a vonattal érkező menekülteket

München felveszi a kapcsolatot Budapesttel, hogy tisztázzák a helyzetet.

www.origo.hu/nagyvilag/20150901-bajororszag-munchen-vonat-keleti-palyaudvar-menekult-belugyminiszterium.html

---

A németek lehetőséget
látnak a menekültekben

A munka elvégzése, és nem a bőrszín az elsődleges szempont.

www.investor.hu/news/20150831-migrans-menekult-nemetorszag-gazdasag-munka.html
@The Ghost Wolf:
A határzárról volt szó, nemcsak a szírekről, elterelted a témát, és okoskodsz.
Akkor:
1. a poszt a kormányt bírálja a menekültkérdés kezelésében.
2.Én meg tromfoltam a francia és a német menekült kérdés kezelésével és a francia határzárral.
3. Te kiélesítetted ezt a szír kérdésre.
4. jaegtor a trompfra
5. parti Calaisre
6. orica a a negligálásomra
7.gazoló káromkodásra
8.térképet is bevetettél
9 Dartvader a tolmácsra / ezt helyeslem/
10. Most már megyek úszni.
mán megent ezzel a műpitcsával foglalkoztok, kár, még egy szobafikusz is atomtudós hozzá képest
@gazoló:

Azt nem lehetne, hogy a két ország közül / Szl, Mo / egyik lenne a birkaland, a másikat meg élhetővé tennénk magunknak?
@Imola Helyesi:

Nem mindig, de azért látványos, amikor egy magyarkodó gyöktudor megvédi az idegen, valójában jövevényszavakká szelídült kifejezések használatát, körüljárja, értelmezi, magyarázza, a humort azonban olyan messze kerüli, mintha az pestis lenne, nehogy egy mosoly is megérintse.

Tromfoljon, drága, de akár trombitálhat is.
@parti_giano:

Zűr? Nem is tudtam, hogy csodálója vagy:)
Talán űr az a zűr?
@jaegtoer:
A hársfaművészek meg levannak...?
Szörnyű ez a hátrányozs mekkülömböztetízs drága tezsvírem.
Merkel mama egy egy mondattal rombadönti a ner seggnyaloncainak hosszas szardobálással felépített kis váracskáját. Randa libsibolsi az is, bezzeg az exnépszabis bértollnok tudja a tuttifrankót. Essetunni... :(
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Elolvastam az utolsó link kommentjeit. Szánalmas! Az acsarkodó brigád a német kultúrát félti a menekültektől.
@Eszter jött:

Mondjuk a magyar kultúrát nem kell félteni senkitől. Azt Kis Grofó egyedül is leamortizálja seperc alatt.
@Imola Helyesi:
"No, pá, megyek úszni"

Csak meg ne SÜLj út közben.
egy bátor ellenzéki!!!

Őrizetbe vettek egy DK-s politikust
Origo2015.09.01. 12:5923

Átvágta a gyorsépítésű drótakadályt Kakuk György, a Demokratikus koalíció politikusa és Milica Mancsics Sztojkovics, szerb újságíró Röszkén, az „Európa kerítések nélkül" címmel tartott sajtótájékoztatón. Az eset után a rendőrök előállították és szabálysértési eljárást indítottak Kakuk György ellen.

www.origo.hu/itthon/20150901-kakuk-gyorgy-demokratikus-koalicio-hatarzar.html
Mindennapi hőseink.

"Aztán majd meglátjuk – mondja. „Ha magamra maradok, akkor úgy lesz. De nem vagyok hajlandó azok közt játszani, akik kihúzzák az ember alól az egészségügyet, miközben ők a haszonélvezői. Inkább tartozom a kisemmizettek közé.”

nol.hu/belfold/sandor-maria-lemond-1560215

Respekt!
Merkel az asztalra csapott menekültügyben
Index
2015.09.01. 13:05

Angela Merkel és Mariano Rajoy spanyol kormányfő keddi berlini megbeszélésüket követően fontos konklúziókat osztottak meg a nyilvánossággal. Az MTI tudósítása alapján

Merkel először is leszögezte, hogy Németországnak nincs felelőssége a Magyarországról vonattal érkező menedékkérők jogi helyzetével kapcsolatos bizonytalanságban.
- Elmondta, hogy a Németországba érkező szíriai menedékkérők nagyon nagy valószínűséggel megkapják a polgárháborús menekült státust,

- és ez a szíriai helyzetet látva nem lehet meglepetés, és minden európai országban hasonlóan kellene lennie

- Kritizálta azt, hogy a jelenlegi jogi szabályzást bizonyos tagállamokban "teljesen nyilvánvalóan" nem tartják be.
- És itt jön a nyilatkozat legfontosabb része

a vádaskodások helyett ki kell dolgozni egy közös menekültügyi politikát.

index.hu/kulfold/2015/09/01/merkel_menekultek_felelosseg/
@parti_giano:

szamárhegy kommentje a 444-ről / Dúró Dórás poszt/

"Most üt vissza, hogy Magyarország most már több évtizede Barátok közt-öt, Gyurcsányt, Orbánt, Rogánt, Lendvai Ildikót, halászlé főző versenyt, dzsungel celeb műsort, játszótér átadást, szerelmes Rodrigót, Luciendát néz, hogy nem beszél nyelveket, hogy közömbös, fásult, elbutult (?) , hogy a média, a hírek, belterjesen mutatják a világot, mintha Magyarország nem lenne szerves része a globális világnak, a globális problémáknak, hogy a globális problémák nem csak abból állnak, hogy az EU nyomja nekünk a lóvét.
A világ alapvető problémái, a szegénység, a vízhiány, a kilátástalanság, a háborús konfliktusok, a szélsőséges csoportok, nézetek előretörése hopp egyszercsak személyesen megjelent az EU, Magyarország határainál és csak értetlenül pislogunk, hogy nekünk ehhez mi közünk és a nyugati országok miért és hogyan reagálhatnak erre ilyen megértően..."

444.hu/2015/09/01/magyarorszag-legmelyebb-pontja-duro-dora/

ebben minden benne van.
@Eszter jött: ezt bírta mondani ez a nőforma, és elviekben többszörös anya???
hogy szakadna rá az ég, és akkor még finom voltam és nőies...Igazi szellemi és morális toprongy.

- A jobbikos politikus kiakadt azon, hogy a kormány oktatná a menekült gyerekeket.
Orbán Viktor migráns ügyben megint azt az utat választotta, amely hatalmának további fennmaradását szolgálja.
Meg merem kockáztatni, hogy még előnyére is vált a menekültek áramlása, mert ez hosszú folyamatnak igérkezik, 2018-ig biztosan eltart.
Láthatóan két tényezőre alapozta a bevándorlást illető stratégiáját.
Az egyik az, hogy az emberek alapjában rendpártiak, és ab ovo ellenségesek mindazzal, ami kialakított rendjüket megzavarja, különösen, ha a zavart idegenek okozzák.Tehát az érzelmi alapon való hozzáállás már adott az egyébként is jelenlévő magyar idegenellenességgel együtt.
A másik kimódolt kormányzati eszköz a káosz kialakítása, amely tovább fokozza a magyar lakosság egy részének - finoman szólva - a menekültek iránti antipátiáját.
Maga a jelenlévő káosz is magyarázatot igényel. Az egyik a fent említett szándékos hangulatkeltés, a másik a spontán kialakult zavar, mely a helyzet technikai kezelésének szervezetlenségéből adódik, valamint a módszer kiagyalóinak amatőr voltából.
Fentieket meglehetősen szolíd hangnemben írtam meg, mert a felfordulás drámai az érdekelt emberek számára, politikailag - különösen a nemzetközi megitélésre figyelemmel - Magyarország kívül reked Európán elsősorban az emberiesség kérdésében, mellette a civilizált értékek mellőzése miatt.
Orbán viszont lubickol ebben a helyzetben. Megint a figyelem középpontjában lehet, rajta a világ szeme, ezért semmi sem drága.
@Eszter jött: ott nem igaz, hogy ezek globális jelenségek. szlovákiában ugyanez megy.
egy másik faszparaszt idióta, túl jól elvagyunk látva idiótákkal, megtagadom hogy bármi közöm van ezekhez az izékhez...

Az Echo tévé tanítóvideója, hogy hogyan kell együttérzéssel beszélni a menekültekről
echo tv

Találtak a Keletinél egy halottat, pontosabban egy "valamit". Ezeknek a szemét migránsoknak van pofája a mocsokban fetrengeni!

444.hu/2015/09/01/az-echo-teve-tanitovideoja-hogy-hogyan-kell-egyutterzessel-beszelni-a-menekultekrol/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ne felejtsük el, hogy D.D. a parlament kulturális bizottságának elnöke.
az irány ez, és ismét visszafelé forog a történelem kereke:

Radnóti Miklós - Töredék

Oly korban éltem én e földön,
mikor az ember úgy elaljasult,
hogy önként, kéjjel ölt, nemcsak parancsra,
s míg balhitekben hitt s tajtékzott téveteg,
befonták életét vad kényszerképzetek.

Oly korban éltem én e földön,
mikor besúgni érdem volt s a gyilkos,
az áruló, a rabló volt a hős, -
s ki néma volt netán s csak lelkesedni rest,
már azt is gyűlölték, akár a pestisest.

Oly korban éltem én e földön,
mikor ki szót emelt, az bujhatott,
s rághatta szégyenében ökleit, -
az ország megvadult s egy rémes végzeten
vigyorgott vértől és mocsoktól részegen.

Oly korban éltem én e földön,
mikor gyermeknek átok volt az anyja,
s az asszony boldog volt, ha elvetélt,
az élő írigylé a férges síri holtat,
míg habzott asztalán a sűrü méregoldat.

Oly korban éltem én e földön,
mikor a költő is csak hallgatott,
és várta, hogy talán megszólal ujra -
mert méltó átkot itt úgysem mondhatna más, --
a rettentő szavak tudósa, Ésaiás.
@Eszter jött: számomra súlyosabb bűn, hogy nő és anya, és aki ennek ellenére ilyeneket tud mondani, az egyéb szörnyűségekre is képes. Az hogy "oktatási" "szakember"

Még a humanoid volta is kérdéses.
és még több idióta dilettáns faszkalap:

Szijjártó csalódott az osztrák kancellárban

A francia külügyminiszter után az osztrák kancellár is kiborította Szijjártó Pétert. A magyar külügyminiszter szerint Werner Faymann nyilatkozatában hamis dolgokat állít és hangulatkeltő. Az eset miatt kedd délutánra berendelték a budapesti osztrák nagykövetet.

hvg.hu/itthon/20150901_Szijjarto_csalodott_az_osztrak_kancellarb
@parti_giano:

Csehországot se hagyd ki! Tegnap olvastam Zeman sajtótájékoztatójáról szóló híreket.
No komment!
Orbán, Fico is mondhatta volna.

Előre látható, milyen szellemiségben fog zajlani a V4 találkozó.
és a fenti szerencsétlen barom, elvileg diplomata, ehhhhh kiakadtam mára megint...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Elsősorban jobbikos. Az láthatóan felülír mindent.
@Eszter jött: és Európa újra az egymásra acsarkodó nemzetek prédája lesz
@Eszter jött:
"Az nem lehet, hogy a két ország közül az egyik lenne a birkaland..."
Olvastam Ficonak a szlovák nemzeti felkelés 71. évfordulóján, Besztercebányán elmondott beszédét.
Tartalma és szellemisége teljesen megegyezett az orbáni menekült kérdésben kialakított álláspontjával.
Némi eltérés azért van. Fico nem alattomos módszerekkel operál, hanem áperte fogalmaz.
Ügyesen tovább fokozta az idegengyűlöletet a cigányellenességgel, mely termékeny talajra hullott Szlovákiában. Is.
Fico:" Mi a saját roma polgártársainkat sem vagyunk képesek integrálni..."
Mi kell ennél több egy idegen ellenes érző kebelnek?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

vagy elgondolkodnak a "nagyok", érdemes volt-e felvenni az EU-ban a posztkommunista országokat.
@Mariann19:

Fico is operál, de itt nem működik a NER. Őt még sarokba lehet szorítani. PL, ha a britek elviszik a Jaguar Land Rover beruházást Lengyelországba.

Magyarország jó példa arra, mi következik, ha kormányszintre emelkedik a menekültgyúlölet.

Eddig Szlovákiában zéró tolerancia volt ez ügyben.

De Fico nagy köpönyegforgató.
@Eszter jött: na ki nem fog engedni soha??? Sokadszorra már a történelemben, mit nekünk Mohács, Trianon.

A lengyel kormány is puhulni kezdett, több menekültet fogadnak be, mint amennyit eddig vállaltak

Mindezt pár nappal a rendkívüli V4-csúcs előtt jelentették be.

444.hu/2015/09/01/a-lengyel-kormany-is-puhulni-kezdett-tobb-menekultet-fogadnak-be-mint-amennyit-eddig-vallaltak/
Csak a szokásos fideszes egyszer fekete, máskor meg fehér. Pávatánc rulez.

Orbán kerítésének új nevet talált a német közszolgálati tévé

Patyomkin-falunak nevezte a magyar-szerb határon épülő kerítést az ARD német közszolgálati tévé, amely szerint az akadály sokba kerül és kevés haszna van. A Süddeutsche Zeitung szerint pedig Magyarország a keménységre és a félrenézésre is a legjobb példa a menekültek ügyében.

hvg.hu/vilag/20150901_Orban_keritesenek_uj_nevet_talalt_a_nemet
@Secnir: "tessék mazsolázni,"

Backi, kegyetlenebb vagy, mint Viktor a gyodával.
Méghogy mazsolázni. Magsértödött a Mazsola.:D
@Eszter jött:
Eddig úgy gondoltam, hogy a most augusztusban a Jaguar Land Rover indiai leányvállalat és a szlovák kormány közötti szerződés politikai hasznot hozott Fico számára, mert a cég Szlovákiát választotta, nem pedig Magyarországot.
Azt jól mondod, hogy kormányszintre emelkedik az idegengyűlölet, és a menekültek elutasítása, mert a lakosság már régen az.
A TÁRKI-nak még 2005-ben volt egy felmérése a V4-eknél a bevándorlás elfogadásáról, Mo. és Szlovákia 79-80%-ban elutasító volt, a másik két ország 10%-kal alatta szerepelt.
Azért írtam azt, hogy Fico beszéde termékeny talajba hullt, és a kormány is a lakossági véleményhez igazította az álláspontját.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Petike NB II-es magyarfodballista módra nyomja a külügyet, biztos tök ideg, hogy dolgozni is kéne, pedig a szobabútor még ki sincs választva, nem ezt ígérte a Király.

nekünk ő jutott.
Nem vélem hallani, hogy a kerítésen kínszenvedett őz ügyében Semjén netárs felemelte volna a szavát, mint vadász. Vagy le van az őz szarva, a többi kerítésen megsérülőről nem is beszélve?
Az igazság szép dolog, jó dolog, de akinek hatalma van, nem szorul rá. Állítólag ezt Mikszáth mondta, és egy tanévnyitón idézte valami nertárs.

Basszameg! Már a gyoda mögött vagyunk!

index.hu/video/2015/09/01/megmutatjuk_mi_a_gyilkos_tanevnyito_titka/
"Szijjártó Péter megdöbbentőnek nevezte Fabius nyilatkozatát, hétfőre pedig a magyar külügybe bekérette a francia ügyvivőt, akivel aztán Magyar Levente államtitkár találkozott."

Tán inába szaladt a bátorsága, és nem mert szembe nézni a francia ügyvivővel? Vagy a szart toljuk át másra, és majd ő lesz a hibás?

index.hu/belfold/2015/08/31/francia_uzenet_orbannak_a_maganyos_lovag_utja_nem_jarhato/
@Mariann19:

Még csak a szándéknyilatkozatot írták alá. A végleges döntés a megvalósíthatósági tanulmánytól is függ, ez az év végére várható.
De ha Fico felsorakozik Orbán mellé menekültügyben és a lengyelek elfogadóbban állnak Merkelék tervéhez, nem tartom kizártnak, hogy átkerül Lengyelországba a beruházás.
Az általad ismertetett adatok önmagukért beszélnek. Ezért fontos a kormányzati kommunikáció, ami eddig itt jól működött.
Ha megváltozik, a szlovákiai magyarok is megisszák a levét.
Sajnos, sokan nem ismerik fel ezt a veszélyt.
Engem érdekel egy, s más. Miért tűri ezt az EU? Miért tűrik meg a fideszt a Néppártban? Miért nem basznak ki minket az EU-ból meg más nyugatos egyezményekből, szerződésekből, csoportokból, stb..aminek még tagja vagyunk.

Merkel-Orbán két jó barát. Tényleg így van? Ugye nem?!
@látjátok feleim szümtükkel: parti_giano megdöbbentőnek nevezi szíjjártó megdöbbenését, ezért bekérette látjátok feleim szümüi elé.
@Amadeus62:

Az Eu visszakérdez:

Miért tűrik ezt a magyar állampolgárok?
@parti_giano:

dehogy tromfolok! mahjong-ot játszom.
@Eszter jött:

Berlusconit is kívülről buktatták meg. Ott nem kérdeztek az olasz nép felől?
@Eszter jött:
"Az eu visszakérdez: Miért tűrik ezt a magyar állampolgárok?"
Ez nagyon jó riposzt.
@parti_giano:

Időközben rájöttek, hogy a nemzetközi járatok után fizetendő kötbér, + egyéb kártérítések túl nagy összegek, ezért kevesebbet lehet lopni, az meg elviselhetetlen teher.
öööööööööö, hmmmmmmmmmmmmmmmm, áááááááá -legyint-

Mégsem lehet népszavazni a várólisták lerövidítéséről

A Kúria, megváltoztatva a választási bizottság határozatát, megtagadta a kérdés hitelesítését.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2015%2F09%2F01%2Fmegsem_lehet_nepszavazni_a_varolistak_leroviditeserol%2F
@parti_giano:

Lólépésben makk ásszal ütöm a vezért D5-ön a kineveta végén-ben és azt mondom makaó.
@Eszter jött: "és tanulnunk kellene a menekültektől, hogy erre azonnal tüntetésbe fognak, kerül valaki aki felül a másik nyakába és már nyomja is."

orulunkvincent.blog.hu/2015/09/01/a_kozbeszed_fasizalodasarol_megjegyzesposzt/full_commentlist/1#c27952272
@Gyodavagyok_magáért:

Gábris! Ennyire gyíkfüggő vagy? )))
@punkfrog:

a komment alatti kép szövege is találó:
Fussatok bolondok!
van pár percem amiből nem hagyom ki a gyíkot sem mivel találta ezt azt :DDD

ez jó kis összefoglaló:

Orbán egyetlen nyáron sem lazsált ennyit

vs.hu/kozelet/osszes/orban-egyetlen-nyaron-sem-lazsalt-ennyit-0901

nézd má'! törleszkedünk?

Sztárok, művészek előtt tartott beszédet Vona

www.atv.hu/belfold/20150901-sztarok-muveszek-elott-tartott-beszedet-vona

már 200 fölött van az elfogott magyar embercsempészek száma

offforever.blog.hu/2015/09/01/71_embernek_adtak_vegtisztesseget_kormanyunk_kepviselete_nelkul
Mindenki a Keleti pályaudvarra figyel most

A Daily Mail és a BBC vezető anyagot írt arról, ami Budapesten migránsvonalon történik, de a CNN is előkelő helyre rakta vonatkozó videóját, és a Reuters is címlapos beszámolót csinált.

A cikkekből sok újdonság nem derül ki, inkább összefoglalják a főbb pontokat. Én egyáltalán nem találtam annyira vészesnek a Keleti pályaudvar környékén a helyzetet, mint az ezer migráns és a rendőrök összecsapásáról író Daily Mail, igaz, csak dél körül töltöttem el ott egy kis időt.

A CNN videós riportja inkább a menekültekről szól, és arról, hogy milyen problémákkal kellett és kell szembenézniük. Se a riporter, se a menekültek számára nem teljesen világos és érthető, hogy ha a németek úgyis befogadnák a menekülteket, akkor miért úgy intézkednek a magyar hatóságok, ahogy. Habár a túl sokan nem férnek fel a vonatra érv elhangzik, az nem tiszta a riporter számára, hogy a magyarok pontosan hogyan is akarják megoldani a helyzetet.

A Reuters viszont több kormánypárti magyar politikus nyilatkozatából is idéz.

cink.hu/mindenki-a-keleti-palyaudvarra-figyel-most-1727940245

és rögtön az első hsz:

Közben a Münchenbe a nap során megérkezett mintegy 2200 menekültet már el is szállították a Hauptbahnhofról, miközben annyi civil ment ki segíteni, hogy a rendörség twitteren kiírta, hogy ma több adományt már ne hozzanak oda... példaértékü ez a város - már megint :)

www.tz.de/muenchen/stadt/ludwigsvorstadt-isarvorstadt-ort43328/fluechtlinge-muenchen-hauptbahnhof-aus-ungarn-so-viele-wie-nie-5454039.html
@guma: tényleg!
hol van Orbán???
hogy-hogy nem csámpázott még körbe a határon, vagy a Keletiben, gumicsizmában?
@Gyodavagyok_magáért:

én pedig, nem akarlak megzavarni a valóság töredékével sem...
@punkfrog:

Mostanság nem szívesen mutatkozik a nép között.
Elmúlt a mátyáskirályos fíling?
@Gyodavagyok_magáért: ki kell szűrni. egy normális külkapcsolatokkal rendelkező ország/titkosszolgálata megkapja az információkat.
@Gyodavagyok_magáért: jodamester, te valami alvóügynök lehecc, me ahogy látom, má június közepén ledobtak ide, de csak most aktiváltak:)))
@taga20:
... csak eddig... merthogy a fostalicskák sorsa bizony ilyen nehéz...
@PeniValdes: csak kímélje meg az úr a mi nagy miniszterelnökünket a ii. lalás fílingtől. ámen.
@parti_giano: ja, ja, de én az elsőre gondoltam, I. Lajosra, hogy a beüöltözéses mesék hozzé kötödtek, és az alakult át mátyásossá. remélem világos!!!!!!!?
A gyoda mögé ragadt ország politikuscsürhéjének kellett ez a bevándorlósdi, mint egy falat kenyér.
Hisz hátsó-hátasztánban addig sem a Questor ügy ellopott milliárdjairól és a többi eltüntetett haveri milliárdról, az ellopott eu-s pénzekről megy a diskurzus, hanem a népnek odatolják kicsi fővárosunk közepibe az átutazó migránst és gyűlölködnek rajta.
2015, HU. Faca... ez pedig a nerköcsögöknek szinte bármennyit megér, az a szaros 20 milliárd a kerítésre pláne megérte!
Mátyás elég jó propgandát folytatott a saját önző éedekében...csak erről nem jó annyira beszélni, mert nincs benne semmi magasztos, de attól még igaz
@taga20: aludt, annyi idő alatt, főleg ebben a melegben simán leéghetett...
@taga20:
Backi, én még javában dolgozok, éppen rendszergarázdálkodok egy serveren, ahol csak ilyenkor lehet dolgozni, mert fél hét után léptek ki a felhasználók a rendszerből. A karbantartási és felügyeleti munka csak akkor veheti kezdetét... SZóval kímélni engem.
@PeniValdes: ja és tök fekete lehet a fehérje. ha kimenne a keletibe, biztos migránsnak néznék:))
@guma:
ez a müntyen, ez ugye még nem ejrópa?
@Secnir:
Dehogy!
AZ A NYUGAT!
Mint a HELSINKI...
A bajor sörről pedig még nem is beszéltünk akkor.
@PeniValdes:
Az, aki mást annak szeretne nézni, de annyira balfasz, hogy még az se megy neki rendesen...
"Magyarország legsötétebb pontja véletlenül pont oda esik mindig, ahol Dúró Dóra áll"

"A Jobbik demagóg és végtelenül primitív hőzöngésének egyik központi eleme a menekültekkel szemben, hogy ezek itt "másmilyen" emberek, nem járatosak a magyar viszonyokban, nem beszélik a nyelvet, ezért nagyon veszélyes, ha beengedjük őket. Amikor viszont a kormány kivételesen tényleg valami hasznosat tenne az országba érkező menekültekkel, és segítené őket integrálni a társadalomba, akkor pedig épp ez lesz a Jobbik baja.

Balog Zoltán miniszter a múlt héten beszélt arról, hogy “felelős döntést kell hozni arról, hogy ki az, akit be tudunk fogadni és ki az, akit nem, de ezután a döntés után azoknak, akiket befogadtunk, minden segítséget meg kell adni, hogy otthonra találjanak Magyarországon. Különösen is a gyermekeknek, akiknek meg kell adni az iskolai nevelést, a magyar nyelv és kultúra megismerésének lehetőségét.”, majd elmondta, hogy a kormány oktatást szervez a menekült gyerekeknek.

Erre reagált kedd délelőtt Dúró Dóra, a parlament kulturális bizottságának elnöke (!?%?%) budapesti sajtótájékoztatóján, és..." na itt abbahagyom az idézetet, mert ezt a szánalmas kis izékét még a végén minősíteném...

A cikk címe megoldja ezt.

444.hu/2015/09/01/magyarorszag-legmelyebb-pontja-duro-dora/
Hööö...
Akinek meg nincs gyomra ahhoz a szarhoz a munkahelyén, akkor... :D

"A Saatchi & Saatchi reklámügynökség angol és magyar nyelvű plakátokon üzent annak a cégnek, amelyet a menekültek elriasztására tervezett kampánnyal bízott meg a magyar kormány. A munkaidő végére a JWT Révész utcai székházához két fedett quaddal gurultak, ezek hátoldalára ragasztották fel a nagyméretű plakátokat.

A VS.hu hétfőn írt arról, hogy a kormány a JWT Budapest Marketing Szolgáltató Kft.-t bízta meg a kampány megszervezésével, amelyet külföldön indítanának a menekültek távoltartására. A tervek szerint Szerbiában, Macedóniában és Görögországban üzennének plakátokon nekik, hogy nem érdemes Magyarországra jönniük. Az érintett ügynökség nevét a Miniszterelnökség sajtóirodája közölte a lappal.

A magyar nyelvű plakáton az olvasható, hogy „van, amikor az embernek nincs választása, mennie kell. A Saatchi & Saatchi tárt karokkal fogad minden JWT kreatívot, account managert és bárkit, aki máshol szeretné folytatni. Mert emberi kötelességünk segíteni. Mindig.”

hvg.hu/itthon/20150901_Uzenet_varta_a_menekultelriaszto_kampanyt
@PeniValdes:
Durva sértés az összehasonlítás is már...
@PeniValdes:
Akarsz egy fogadást? Vincentről reggel nyolcig kibasszák a fostalicskát?
Merthogy ott linkelget zsidókat éppen, hogy azok a csúnya zsidók nem fogadják be az afrikai menekülteket... Na, rohanok, de van rá egy pezsgőm...
@PeniValdes:

Mátyás idejében virágzott a reneszánsz.
Viktor után mi marad?
A gumicsizma kultúra. Iszonyú nehéz lesz
@Eszter jött:

kiirtani.

Bocs, hogy kettőbe ment.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: ugyanazokat a linkeket nyomja. elvonási tünetek. a családja, minden jószándékod ellenére, így sem veszi sok hasznát.
@Eszter jött:
Netudd meg mennyire. Középiskolás gyerek durva dolgokat mond, alig marad valaki itt érettségi után, kimondják, hogy nem akarnak egyolyan országban élni, ahol a politikusok napi szinten lopják szét az országot és te vagy beállsz gerinctelen kis féregként mondjuk poliztikus tetűnek, vagy örülj a 120e (400€) fizudnak, hogy egyetem után taníthatsz és meghúzhatod magad... már ott téma...
A helyi iskolákban egy komoly pedagógusgárda pattant meg most. Besokalltak, felmondtak. Lesz hely a kontraszelektált büfészakos senkiknek.
@parti_giano:

Tejis fijam brutuska ( toszogatod másra )? :D
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: volt szerencsém a felsőoktatásban találkozni a típussal
.
Románia beleáll a kvótarendszerbe:

Klaus Iohannis román államfő európai ügyekért felelős tanácsadója elmondta, hogy Románia 1705 menekült befogadását vállalta uniós tagországokból. Terveik szerint Görögországból vagy Olaszországból érkeznek majd a menekültek.

privatbankar.hu/makro/romania-beleall-a-kvotarendszerbe-novemberben-kapjak-a-menekulteket-285123
.
@parti_giano:

Annyira jellemző rá a vincentes párbeszéd:

- A fene tudja. Aki nekem nácinak tűnik, az többnyire az is.
- G: Huuu ez izgi. Hogy lehet őket felismerni?

Tudok javasolni egy tükröt:)) - csak nincs kedvem a V-re írni. Ez a Barbatrükk nem jött be.
.
Orban: Novembertől fogadjuk a kvótarendszer szerint érkező első menekülteket

Ezt nem Orbán Viktor, hanem Leonard Orban román elnöki tanácsadó mondta.
@parti_giano:

Nono, akkor nem így nézne ki, hanem úgy, mint a haverja.:D
"Elvárják minden szövetséges, baráti országtól,..."

Ja, a baráti szövetséges ország meg ne várjon el semmit a magyar kormánytól. Mit képzenek ezek? Nahát.

index.hu/belfold/2015/09/01/a_kulugy_visszautasitja_a_nyugati_biralatokat/
@Orica Középföldi:
ha feltűnik az a kommentelők között,
a trollok összesúgnak a háta mögött.
ő a linkkirály, ő a linkkirály...

úgysem tudod, mit költöttem át, ugyi?
@látjátok feleim szümtükkel:
Szövetségi rendszer. Védjenek bennünket, de mi kurvára dacolunk mindenkivel - magyarán ami az övé az a miénk is, de ami a miénk, ahhoz neki semmi köze és különben is, mocskoseju...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: én is ezt mondtam neki, de valahogy nem hatott rá. talán, te mint blogfőizé...
@parti_giano:
János, Viktor, Szilárd (a három királyok), megint megmondák vala a tutit János testvér bagólesője által, hogy a rohatteu tehet erről az egész migráns dzsesszről, mert fogalma sincs neki, hogy köll az ilyen helyzeteket kezelni.

Talán igaza van?... mert tény, hogy Brüsszel nincs olyan polihisztorokkal felvértezve mint például a rezsiszilárd, ezért aztán tényleg nem tudja mit is kellene tennie adott kínos helyzetekben, nincs aki fogná a kezüket a döntéshozóknak, terelve őket a helyes irányba.

A probléma csak annyi, hogy Magyarország is az EU tagországa, szóval lehetősége lenne kidolgoznia valami használható megoldást a migráns kérdésre, és odabaxhatná a közösség asztalára a folyamatos számonkérés és fikázás helyett. Ja, hogy hülyék hozzá - ehhez is - ? Pech…

A tarajos szopott gombóc sem érti - hogyan is érthetné? – ezért aztán raportra rendeli diplomataként, ő-(???) a hülye franciát meg a hülye sógort…
Ez olyan futsalos mentalitás? Vagy csak az övé?
Ha a csapatát elkeni egy másik világhírű(…) teremfoci - gomb…?) - gárda, már az első gól után odaszalad az ellenfél kapitányához és démarche-ot nyújt be neki szóbelileg, hogy: ez meg mi a fasz volt Guszti bácsi, hát nem erről volt szó??

Nem lennék most Colleen Bell helyében, az biztos!
Ő lesz a következő??
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Szerintem csak nagy volt a meleg, felforrt a hűtővíz.
@parti_giano:

Nyertél:) Valami dal lehet a forma és ritmus alapján.
2013-ban házasodott meg Orbán Viktor miniszterelnök lánya, a korábban világításokkal bizniszelő Tiborcz István vette el. A lakodalomból két telefon tűnt el, a rendőrség 26 embertől vett DNS-mintát az ügyben folytatott nyomozás során.
Az RTL Klub híradója szerint tucatnyi nyomozó dolgozott az ügyön, a DNS-vizsgálatok majd' tízmillió forintba kerültek. A 444 szerint tavaly júliusban 146 millió forintot csoportosítottak át a kormány rendkívüli kormányzati intézkedésekre szánt tartalékából.
A nyomozás az RTL Klub szerint most lezárult, azt viszont máig nem tudni, kinek a telefonjait tulajdonították el a lakodalomból.

hu.newshub.org/orb%C3%A1n-r%C3%A1hel-esk%C3%BCv%C5%91je-nincs-tolvaj-18305432.html
.
@Knósszosz: most e el tudod képzelni, hogy sziszit valaki komolyan veszi brüsszelben? ki sem merik ereszteni, elég ha a csepel szigeti lecsófesztiválon keni össze magát pacallal.
a másik, a nagy terv... megvan az, csak gabriella még tanulja az angolt:

we vindicate europe!
@Orica Középföldi:

"_Valami dal lehet(...)_"

Szegény, Fenyő:) (a Miklós)
@Orica Középföldi: ne mond, hogy nem tudod!
nem kell, a nem hallgattam még könnyűzenét marhaságot erőltetned!

jó, hogy aszt nem mondod, hogy nem láttál még férfit mesztelenül felkapcsolt lámpánál!:)))
@Orica Középföldi: az előéleted alapján könnyű győzelem volt. mond neked valamit az az együttesnév, hogy hungária?
@taga20: nana, nem mindenki szívja magába anyatejjel az aradszky lacit.
Na....
Erre a napra, legjobb ha alszunk egyet. Jó éjszakát.
@parti_giano: termeszetesen zsebbol ki. a masik kezeben mi van a gecinek, online szamlatomb?
@dr. jenőke (jenőke):
A minimum, hogy ezentúl minden részegen elhagyott telefonnál azonos alapossággal járjon el a yard, v.a tek, v. a titkosszolgálat, de leginkább a qrrva annyukat! Hülye ország, még hülyébb elitje mulat... a pénz nem számít!
@parti_giano:

Hát persze:) Volt valami jampi-korszakuk, meg egy igen jó hangú énekesnőjük. Ha igaz. Még valami limbó is rémlik:) Kb. ennyi.
@parti_giano:
Akkor Európának meszeltek!!
Az új átok: "gondoskodjon rólad a selmeczi!"

Én inkább egy tripla sztrapacskát kérnék...
@Orica Középföldi: látszik, hogy a táncdalfesztiválok idején még nem volt a tévéhez távorányító.
@dr. jenőke (jenőke): apropenz. talan meg egy leselejtezett lelegeztetogepre se futna belole...
@taga20:

Mondjuk a Fenyőt nem is szeretném látni meztelenül:)
@Knósszosz: dupla triplat! beszallnek. kaprot is kernek a tetejere
@parti_giano: ako neked szerencséd volt, ha neked sikerült:)

neked is csak megszületni vot nehéz:))
@Orica Középföldi: de lézerdzsonit megnéznéd mi?:))
@Knósszosz: brindzával, tejföllel és szalonnával? elfogyott. csak sok szürkemarha és mangalica van gyoda körettel.
@taga20:

Taszít a feje, ez kizárja a további érdeklődést.
@DarthVader:
Az, hogy Magyarországnak egy Szijjártó nevű, kinézetű és kvalitású ember a külügyminisztere, mindent elmond erről a szerencsétlen elbaszott az országról. És még csak vigaszunk se lehet, mert ezt most magunknak basztuk el.
ÍGY VAN DE ÍGY ÁM........
@taga20: egyszer utaztam a 3-as metrón, amikor felszállt egy az egyben lázárra hasonlító alak....rémes volt.
@Kurvahošigutntag:
Kérhetsz, de én anélkül is, mmmmhhhmmhmhmhmmm - kis ínyenc!:))
@parti_giano: jáj, azokat rühellem!
azoktól még a görényeid is ledobnák a bundát:)))
@öregmatróz:
Oszt a futsal csapat - a nemzetközi porondon - neked smafu? Neked se jó semmi... :(
@parti_giano:
Brindza nélkül szerinted van sztrapacska???
Lúzer!!!
Hozzáértő ilyen kérdést föl se tesz, legfeljebb le.
Azért semmi harag, vágom, hogy ugyanazon a platformom reszelünk!:))
@PeniValdes: ha a teste jó volt, mé nem húztál zacskót a fejére?:)))
@PeniValdes:
Akkor küldök egy virtuális adagot!:)))
@Knósszosz: én nem reszelek, közösen főleg nem. d:
(esetleg parmezánt)
@parti_giano:
A Parmiggiano az olyan (néha ), hogy a reszellő asz kevés hozzá, viszont cserébe utánozhatatlan ízhatást kölcsönöz a (nem csak) olasz ételeknek!!! De van ott még pecoríno, scamorza, és valahány név a naptárba... az olasz konyha az úgy egyben nem létezik, de tájegységenként felbontva: ZSENIÁLIS!!!!

Kapjál be valamit gyorsan!..:)))
@parti_giano:
Azt igen, de macerás.
A végeredmény egy tésztaételre szórva... mondjuk egy spaghetti alla napoletana-ra... az... húúúúúúú:))
@Knósszosz: sült csirke van görög salátával. de hogy mondod, előveszek egy 12-es urpinert a hűtőből.

www.urpiner.eu/en/bottle-products/urpiner-premium-12
Nabazz!!

"Magyarország akár 14 millió embernek is megélhetést tud biztosítani - mondta tegnap a magyar kormányfő az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) üzleti ebédjén. Orbán Viktor a gazdasági növekedés fenntartását firtató kérdésre reagált úgy, hogy ehhez szerinte több millió külföldit kell foglalkoztatnia az országnak."

Itt az alkalom :))

www.origo.hu/itthon/20010608orban.html
@parti_giano:
Ezt személyem ellen irányuló inszinuációnak könyvelem el. Beszélgessen veled ezek után a harapós ló!
(van USB 3-mam, nem tudsz odagyökni egy decit??-...

Ha nem, hát nem, gyó éjt!
@PeniValdes:
Esetleg ők?
www.youtube.com/watch?v=g65oWFMSoK0
Mert akkó rendben!:))
Szép álmokat!
@DarthVader: az "ember", aki sohasem hazudott, ugyebar
@Kurvahošigutntag:

Az ellenzéknek és/vagy a civileknek ezt kéne kiplagátolni mindenhol, a dátumot nagggyon apró betűkkel kiirva :))
@PeniValdes: hallgasd meg az eredetit :)
@parti_giano
Várom!
Addig meg marad a Quattro Stagioni olyan zsenialitásban amit Mari tud és olyan előadásban, amit sohasem hallottam még - csemballó van benne... nekem mindent visz!! - Peninek küldtem a linket, nem linkeskedek vele tovább - szavam eláll. Szalicil nélkül.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Hát, igen. Nekem az se tettszik ha rozsdás bugylibicskával a se...em vakargatják.
De korán volt villanyoltás!
Jávor Benedek:

Tegnap a 110-es buszon mögöttem két decens budai úrinő a menekültekről cserélt eszmét.
Sokszor merült föl bennem korábban a kérdés, hogy hogyan hergelhette bele magát egy látszólag kultúrnép (németek) egy olyan kollektív abszurd őrületbe, mint a nácizmus? Hogyan építhették föl a gyűlölet kultúráját országnyi méretben?
Soha többet nem merül fel bennem ez a kérdés.
@Orica Középföldi:
Csókolom, mi minősítheti durvábban még a gyoda mögött rekedt országot, mint ez?

"Még a régióban is utolsók lettünk azzal, amit az Orbán-kormány oktatásra költ

Az most mégsem dőlt el, hogy hosszú-e a nyári szünet, de mindegy is, vége van. Állítólag arról is szakmai egyeztetés lesz, hogy akkor jöjjön-e a kilencosztályos általános iskola. Becsengetni sajnos továbbra sem fognak később, az iskolafenntartásra kitalált rendszer milliárdos adósságokkal működik, az önkormányzatok egy része inkább visszaszerezné az elközpontosított iskoláit. A központi tankönyvek nagy része úgy tűnik ezúttal időben elkészült, az idei újítás így az egészségesebb menza évek óta beígért és halogatott bevezetése és a most már valamennyi osztály számára kötelező mindennapi testnevelés lesz.

Ahhoz képest, hogy az oktatás fontosságát nem győzi emlegetni a kormány, az Eurostat adatai szerint 2010 óta csökken a GDP-ből az oktatásra fordított rész aránya.

A régióban az utolsó helyre küzdöttük le magunkat.

Az arány 2010-ben még annyi volt, mint a lengyeleknél, a csehek, szlovákok akkor még kevesebbet fordítottak a GDP-ből oktatásra, mint Magyarország. Ez megváltozott."
444.hu/2015/09/02/egyre-kevesebbet-kolt-az-orban-kormany-kozoktatasra/

"A régióban az utolsó helyre küzdöttük le magunkat." Unortodoxul szólva: Magyarország jobban teljesít! :(
Hülye országnak, hülye nép kell...
Egyre több terület éri meg, milyen a ... kerítés rossz oldalán lenni.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Hoffmann Rózsa - bár csak szervilis és szorgalmas végrehajtó volt- külön purgatóriumot érdemel.

A drága és semmire nem jó vízfej (KLIK) létrehozása, külön bünti.

Tegnap átrágtam magam a felsőoktatás átszervezési elképzelésein.Egészen elképesztő magyarázatokat olvastam, miközben egy dolog nyilvánvaló, a pénzhiányt próbálják elfedni.
@Orica Középföldi: végre megint lehet valakit gyűlölni. a múltkorit már unták: kommunisták, liberálisok, másképp gondolkodók, rokkantak, ellenzékiek, értelmiség, pestiek...
@Orica Középföldi:
Vigasztaljon mindenkit, hogy stadionokra és az aranylábú gyerekekre több jut.
Az oktatásnak is járna, csak oda meg már nem jut...
Nemhiába van olyan, hogy fontossági sorrend. Manapság ez.
@parti_giano:

Most ki(k)re gondolsz? Mert nekem több minden jut eszembe, és a két halmaz nem feltétlenül fedi egymást:)
@Orica Középföldi: @Boli – Ch.T. is, meg hát!: egyértelmű, nincs pénz. zombor is ezért mondott le, már a kórházak adósságait sem tudják kifizetni. úgyhogy nagyon kell nekik ez a menekültügy. a hatás fokozása kedvéért még szerveznek nekik egy budai körutat, hogy azok az úrihölgyek is testközelből érezzék, akik nem kukkantanak át pestre.
@Orica Középföldi:

Csak Jávor Benedeknek jegyzem meg, hogy 'budai úrinők' Zuglóban, Kőbányán, Csepelen, Angyalföldön, immár Tapolcán és még számos településen fellelhetők, összesen mintegy 3300-ban.

Azaz: a 'budai' használata annyira, de annyira fölösleges volt, hogy Jávorhoz hasonlóan én is kiemeltem egy nekem tetsző részt, így maradt a budi.
@parti_giano:
Ugyan ezt mondom, hogy Piktorunknak kellett ez a menekültügy, mint egy falat kenyér, hisz lehet terelni, nem a tényleges problémával foglalkozni. Van annyi agyhalott narancsos trollocska és hp típusú belterjes budai hölgyike, hogy azoknak ez tökéletesen elegendő igazolni beteges kis világképüket és kielégíti minden igényüket.
Oktatásra nem kell annyi, ők is felnőttek, a dudva is nől...
Hülye ország, hülye néppel, boldogan a NER szolgálatában!
@Orica Középföldi:
Mert NERrenforradalmár vagyol te is! Neked se jó semmi... nemhogy örülnél a sikereknek, amik... izé... a... majd egyszer eszünkbe jut... megvan: CSAK!
@jaegtoer: azért a budai úriöreglányok előbb és intenzívebben rezonálnak őviktorságuk mlm árubemutatóira.
@jaegtoer:

A decens budai úrinő egy önálló kategória. Semmivel nem téveszthető össze. A családilag megőrzött Horthy-filing, a szobalány, a kesztyű-kalap, a múlt suvickolt romjai, etc. Egyszer mesélt erről Gálvölgyi, házhoz hívták fellépésre.

Ezen túlmenően igazad van.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: amit múltkor már emlegettem, hogy kosztümben és magassarkúban tipegett ki kárpátia koncertre, pont egy ilyen budai úrinő és a menye volt. aztán megdöbbenve látta a pogozó tömeget.
@jaegtoer:

Ja, és a legröhejesebb a rengeteg manír, amit nem tudom hol szedtek össze, mert az már nem a neveltetésükből ered. Erről viszont a bejárónők tudnak csodákat mesélni:)
@jaegtoer:

valószínű, hogy tévedsz. más helyeken (környékünkön is) nem úrinőként emlegetik a feltörekvő hívőket...
@jaegtoer:

"Dehogy lazsál a Főnök. Nagy gondban lehet (nem egyedül)"

nem is tudom... már nem igen hiszek a mesékben.

de mozgolódás van a csapaton belül is. csak nem megakarják fúrni?

Fideszes vádolja jogsértéssel a kormányt

Turi-Kovács Béla szerint törvényesen nem privatizálható az állami föld, mert arra nincs felhatalmazás.

Ezt a Kisgazda Polgári Egyesület elnöke a választókerületi vezetőknek küldött körlevelében írta. Turi-Kovács Béla – a Magyar Nemzet birtokába került dokumentumban – tudatta: a kormány parlamenti döntés nélkül jelentette be, hogy megkezdi az állami földek értékesítését. A polgári kisgazdák álláspontja egyértelmű: az alaptörvény a földet, vizet, természeti kincseinket nemzeti örökségnek minősíti, alkotmányos védelemben részesíti.

A földforgalmi törvény csak arra jogosítja fel a kormányt – írta Turi-Kovács –, hogy a 650 ezer hektárnyi állami földet haszonbérbe adja, megműveltesse, azokon mintagazdaságokat hozzon létre, az önkormányzatoknak szociális célokra átadja, elcserélje vagy kisebb területeket kiegészítésként eladjon. Bár a földprivatizáció „jogalapja kétséges”, a kormány „figyelmeztetéseink ellenére” kitart eredeti szándéka mellett – mutatott rá Turi-Kovács.

A Fidesz parlamenti képviselője, volt minisztere emlékeztetett rá, hogy kifogásolták az akciót, ami "az ötletelés szintjén van”, senki sem folytatott le eljárást az eladandó földek kijelölésére, „különösen pedig nem egyeztettek (a legközelebbi körön kívül) senkivel arról, hogy milyen feltételei vannak a föld vételének”. Szerinte a tervezett földeladás „előkészítettségét” mutatja, hogy eredetileg 400 ezer, majd 380 ezer, illetve 300 ezer hektár föld eladásáról beszélnek.

Az a különös helyzet, hogy az eladó úgy hirdet vételi lehetőséget, hogy nem tudja, mi a portéka. A politikus hangsúlyozta: „Csatát vesztettünk, de a jó békéért még harcban állunk.” Turi-Kovács azt kérte, a kisgazdák figyeljék saját területükön milyen kezdeményezések vannak állami földek eladására, és ha „bármilyen hatósági vagy a Fideszhez közelálló körökből ismertté válik, hogy hol, milyen területeket jelölnek ki eladásra, azt azonnal jelezzék a központi irodánknak”.

A kisgazdák „folyamatosan bombázzák” a földművelésügyi tárcát információkért, minimális céljuk most az, hogy lehetőleg megakadályozzák a további föld- és vagyonkoncentrációt, és a termőföld a kis- és középbirtok erősítését szolgálja – zárta sorait a politikus. Turi-Kovács Béla néhány hónapja arról beszélt: 2010 óta formálissá vált a polgári kisgazdák és a Fidesz kapcsolata.

Néhány napja Fazekas miniszter azt mondta a Népszabadságnak, hogy a 380 ezer hektár állami föld jó helyre kerül, a kormány feltett szándéka a családi gazdaságok, a helyben lakó magyar gazdák erősítése. Ő Mészáros Lőrincet is közéjük sorolta, mert benne van a földművesek jegyzékében. A tárcavezető tagadta, hogy a törvény módot ad a föld átjátszására a haveroknak. Azt mondta, kedvezményesen nem adnak senkinek semmit. „Semmiféle mutyi nem lehetséges!”

www.hir24.hu/belfold/2015/09/01/fideszes-vadolja-jogsertessel-a-kormanyt/
@parti_giano:

Visszaolvasva a 'zegészet aki 'urpinerrel ö az is 'faszista:))
@guma: 'redvásképmutatókollaboránsnerkurvák:))
rossz hír, visszatért a fostalicska. lazítsunk, még coelho is magyar egyesek szerint.

cink.hu/tudod-mi-volt-steve-jobs-igazi-neve-1728105725
@Orica Középföldi: a decens budai úrinők egy jelentős része az 1948-50-es évek kisajátításai során lett budai úrinő.
@Gábris szomszéd:

Mi a javaslatod, hogy kevesebb legyen?
@parti_giano: Hát ha te mint szarjankó vagy a főcenzor itt lehet, akkor én is. :)
Lezárták az Erzsébet hidat az egészségügyi dolgozók

Lezárták egy rövid időre a budapesti Erzsébet hidat szerda reggel fél hétkor egészségügyi dolgozók, hogy így tiltakozzanak a szférában dolgozók alacsony jövedelme miatt.

A flashmob részvevői a híd pesti hídfőjénél - gyalogosan - teljes szélességében lezárták az utat, csak az autóbuszokat engedték át - számolt be az MTI tudósítója a helyszínről.

www.atv.hu/belfold/20150902-lezartak-az-erzsebet-hidat-az-egeszsegugyi-dolgozok
@Orica Középföldi: Halkan megsúgom, hogy Benedek féle politikusok, sokkal többet tettek a gyűlölet kultúrájáért. Amit hallott a buszon az már csak az ő munkájuknak a "gyümölcse."
Schulz elárulta, hogy mit fog mondani Orbánnak

Magyarországnak is jó lenne a menekültválság terheinek igazságos elosztása - mondta az Európai Parlament (EP) elnöke kedden az ARD német országos közszolgálati televíziónak.

Martin Schulz elmondta, hogy Orbán Viktor miniszterelnöknek azt javasolja majd csütörtöki megbeszélésükön, hogy Magyarország működjön közre "konstruktív, közös megoldások" kidolgozásában.

A német szociáldemokrata politikus megjegyezte: Magyarország jelenlegi politikáját "irracionális vonások és nemzeti egoizmus" jellemzi, a "határkerítés" pedig láthatóan nem orvosolja a bajokat, hiszen az emberek továbbra is jönnek át Szerbiából, és "Magyarország Németországba induló vonatokra ülteti őket".

tovább

www.atv.hu/belfold/20150902-schulz-elarulta-hogy-mit-fog-mondani-orbannak
@guma: Érettségizni mikor fog a lelkem? :)
A semmi közepére is el lehet zárni a menekülteket

Európa a saját tetűlassú, bürokratikus módján keresgéli a megoldásokat a menekültkrízisre, holott lenne hova nyúlni. Más államok már sok mindent kipróbáltak, de az egész ügy vesztese mindig az emberség lett. Így próbálja megoldani a saját migránsválságát Ausztrália, Izrael és így nem vesz róla tudomást egy rakat arab nemzet.

"A nagy üzenet megjött Olaszországból, a nagy üzenet megjött Görögországból. Az ausztrál miniszterelnök azt mondta tegnap: hacsak nem küldünk egy üzenetet, hogy nem fogunk feltétel nélkül befogadni korlátlan mennyiségű embert, továbbra is jönni fognak. Ez egy olyan döntés, amit a déli földközi országoknak kell meghozni".

Már maga Nigel Farage, Nagy-Britannia Vona Gábora is azzal jön tavasz óta - a fenti idézet áprilisi -, hogy ha valahogy meg kell állítani a migránskrízist, akkor arra az ausztrál módszer a legjobb. Az az ausztrál módszer, amit igen sok kritika ért, ahogy a világ más országainak menekültpolitikáját is. De maradjunk Ausztráliánál.

folytatás

www.hir24.hu/kulfold/2015/08/31/a-semmi-kozepere-is-el-lehet-zarni-a-menekulteket/
Makrogazdaság
Eljött a beismerés ideje: sokan túlbecsülték Magyarországot

A várttól elmaradó második negyedéves növekedési adat után az elemzők fokozatosan ébrednek rá, hogy a korábban elképzelt 3,5 százalék körüli növekedés túl optimista volt Magyarországgal kapcsolatban. Az elmúlt napokban két nagy nemzetközi elemző is rontotta várakozásait, és szerintük szeptemberben az MNB is erre fog kényszerülni.

www.portfolio.hu/gazdasag/eljott_a_beismeres_ideje_sokan_tulbecsultek_magyarorszagot.218855.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator
@Gábris szomszéd:
"@parti_giano: Hát ha te mint szarjankó vagy a főcenzor itt lehet, akkor én is. :)"

egy deszkás toposzt megérne a központozásod... mi a faszt akarsz mondani?... te félted a kultúrádat egy bevándorlótól, lápu-magyar?...
@Sir Bates dö Hól: Én a hazádat féltem, amit mostanság bagettföldén építgetsz, két joint csavarás közben.
@Gábris szomszéd: mivel tettek azért?... hogy a suttyó, hónaljszagú, ám magyarul röfögő gyökerek helyett előnyben részesítenek egy árnyalattal szofisztikáltabb viselkedésmintát?...
"A hűvösebb ősz és a tél közeledtével egyre elszántabbak és türelmetlenebbek lesznek a migránsok, ami rendbontáshoz, összecsapásokhoz vezet majd. Azzal, hogy Törökország és Görögország nem állja útját az egyre növekvő áradatnak, valamint Németország meghirdette a Szíriából érkezők befogadását, a tranzit országok, így hazánk is, nagyon nehéz helyzetbe került.

Azok a migránsok, akik kilépnek Szíriából, csak útlevéllel tehetik, mégis amikor elhagyják az országot, hirtelen már nincs nekik. Merkel azon nyilatkozta, hogy valamennyi szír menekültet befogad Németország veszélyes, mert ezentúl, papírok híján, mindenki azt hazudja majd, hogy szír. Amikor a szerbek felveszik a bevándorlók adatait, 90 százalékuk azt mondja, hogy január 1-jén született, nyilván ez sem igaz. A jövőben ez csak rosszabb lesz, ahogy jön a hűvösebb ősz és a tél, összecsapások lesznek, eldurvul majd a helyzet. A németek a balkánról érkezők 99 százalékát visszaküldik a belépési pontra, vagyis hozzánk, az ő hazaszállításuk a mi feladatunk lesz, ami szinte lehetetlen, mert újra és újra megszöknek majd, és a schengeni övezeten belül elindulnak ismét Németország felé."

www.hirmagazin.eu/hirek/belfold/belfoldi-hirek-magyarorszagon/nogradi-sotet-jovo-tobb-millio-menekult-zavargasok-eroszak
@Gábris szomszéd: te a jó, kurva anyádat féltsed... az én hazám Magyarország, az én városom Budapest, és én magyar maradok halálomig... nem pedig egy zsidógyűlölő mocskos kis geci... mint te, fostalicska...
@Gábris szomszéd:

Igaz. Ausztrália hozzánk teljesen hasonló ország, mivel határos Új Zélanddal és az Antarktisszal, ahová az Ausztráliába érkező menekültek rögtön tovább akarnak utazni. Te ezeket a baromságokat honnan veszed?

Teccik tudni, az úgy van, hogy a menekültek nem az égből potyognak, hanem Szerbiából jönnek, mely ország átengedi őket, és Németországba mennek tovább, amelyik visszaküldheti őket. Ebből következően minden egyéni vagdalkozás és ősi, magyaros, kihaénnemegyedül huszárvirtus kudarcra van ítélve, ám én mégsem látom azt a nemzetközi diplomáciai tevékenységet, amelyik a helyzet megoldására irányulna. Még csak futsalcsapatokat se szerveztek a táborokban.

Ebből következően nem hiszek abban, hogy a kormány meg akarja oldani a helyzetet, az ilyen viselkedés ugyanis arra enged következtetni, hogy inkább fel akarja fújni. Mégpedig belpolitikai okokból. Legyen minél nagyobb rendetlenség, aztán majd az ilyen hozzáállással abszolút biztosan bekövetkező káosz esetén "kemények leszünk" és "megvédünk". Holott az kellene, hogy begyűjtünk, regisztrálunk, utána pedig vagy visszatoloncolunk vagy továbbengedünk, és elintézzük, hogy addig se haljanak szomjan vagy éhen.
@Gábris szomszéd: ez meg már milyen értelmetlen mondat volt megint. az iskoláztatásod is felesleges pénz volt.
@Sir Bates dö Hól: Félre ne értsd. Mindenki ott él, ahol neki tetszik. Azt viszont látom, hogy a szarmagyarozás pont ugyanolyan, mint mondjuk a zsidózás vagy a cigányozás, csak azt a ballibbantaknak találták fel, amely ugye még haladóan trendi is a köreikben. Előbbi általánosítást nyugodtan lehet gyakorolni, míg az utóbbiak eszméletlenül álhumánusak és primitívek. :)
@Gábris szomszéd:

amikor a gazdasági szakemberetek segít a papír szerzésben
@Gábris szomszéd: a kreml kreált egy új oldalt?... nógrádi, mint objektív szakértő?... édes faszom...
@Gábris szomszéd:

íme: közszemlén egy jobbhibbant!
@parti_giano: @vakapad: Nem akarlak elkeseríteni, de ha történetesen Szíriával lennének határosak, akkor is ugyanazt tennék mint most. Szóval nem kell a rizsa a tengerekről meg hasonlókról. Ebben az esetben a kormányuk eltökéltsége a fontos és nem az, hogy az országuk épp hol fekszik. Amúgy azt is megsúgom, ha még nem hallottál róla, hogy az embercsempészeket a „leleményes” ausztrál kormány megvesztegeti, hogy a hajókon érkező menekülteket ne hozzájuk vigyék, hanem tegyék le őket Indonéziában.

A kormánnyal kapcsolatos kritikáddal egyetértek, még az is lehet, hogy az ISIS-t Viktor hozta létre? :)
@Sir Bates dö Hól: nem tudom, ez a fasz mit keresett kanadában, de a magyar nyelvű náci irományok zöme onnét kerül ki. talán vona ösztöndíjas volt. elképesztő, mennyire műveletlen.
@Sir Bates dö Hól: Hát tényleg szar lehet, amikor nem mindenki a magyarnarancs csöcsein nevelkedik. :)
@Gábris szomszéd: súgdossál a novák előd seggébe, fostalicska. ja, azt nyalni szoktad.
@parti_giano: Ezért is járok ide, hogy tőled műveltséget, szerénységet, emberi tartást és a tiszta beszéd alapjait elsajátítsam. :)
@Gábris szomszéd:

Érdekes lenne, ha pl. Észtországban hozna létre Magyarország menekülttáborokat, és a hozzá érkezőket oda telepítené, vagy fizetne az embercsempészeknek, hogy Svédországba vigyék őket, ne hozzánk.
Te tényleg komolyan gondolod ezeket?
@parti_giano: Speciel nekem Novák marhára nem szimpi.
@Gábris szomszéd: már látszik egy ideje, hogy nem megy ez neked. megbuktál.
@Gábris szomszéd: behelyettesítheted tetszőleges jobbikos névvel, szarlak le.
@Gábris szomszéd:

Te Gábris, te csont nélkül elhiszed, hogy egy menekült naponta 1300 Ft értékű tisztasági szert kap? Ráadásul csak a táborlakókra vonatkozik.

Kamu az egész, lényeg a lopás.
@Gábris szomszéd: nem általánosítás: te vagy egy szarkupac... te, és a hozzád hasonló fostalicskák miatt képtelenség érdemi párbeszédet folytatni valóban meglévő problémákról... a nagymagyar faszt szopó dúróval az élen... a saját gyereked jövőjét baszod szét, s ehhez sincs jogod, nemhogy az enyéiméhez... remélem mihamarabb vona-kormány lesz, majd hadd fusson a szekér... faszt se láttál te a világból, nem láttál te megvadult tömeget, hogy az mire képes... ezt készíted elő... ha létezik az istened pokla, oda fogsz kerülni... ha van humora, egy blankolt pöcsű, kajla orrú tizedrangú belzebub fog foglalkozni veled ott...
A bukott ellenzék - jobb híján-, ráült a migránsok elégedetlenségére, és keverik azt a bizonyost mind a bel- mind a külföldi sajtóban.
Jól felheccelték őket, a mutti meg miért nem küld már a migránsaiért repülőt? Készülnek a hamísított bevándorlási okiratok is Törökországban.
Engedjük már tovább őket, menjen a csürhe a pitsába innen. A kerítést meg vegyék komolyan, ne engedjenek be senkit!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: @Orica Középföldi: mit is várunk ott ahol egy hülyepicsa oktatási szagértő jobbikos dd belemondja a baromságait a képünkbe. Csak tájékoztatásul, hogy az itt semmi pénzért nem maradni téma már az általános iskola 5.-ben erősen napirenden van a skacok között.

Most futottam át a 6.-os kísérleti történelem könyvet a gyerkőccel, már ő prüszkölt tőle, utána én még jobban. Mint kiderült a tanárnő a kiosztásnál megemlítette, na ez az a könyv amit most láttatok, az év folyamán sokat nem fogjuk használni.

Minőség és hozzáértés minden szinten...
@Gábris szomszéd: mennyivel jobb adolf fasza, mi?... barom... (és most eufemizmus iránti olthatatlan vonzódásomnak lehettél tanuja)
Amíg hasznuk van belőle,keverik csak a szart viktorék.
Borbolyának el lehet térni a témától?
@Sir Bates dö Hól: Te tényleg olyan vagy mint a fidesz kft. Folyamatosan kell egy "ellenség", akivel el tudod takarni a saját szarodat, miközben a lelkiismereted is folyamatosa megnyugszik, hogy milyen faszagyerek vagy. Sok tennivaló így nem akad saját magaddal szemben. Azt pedig, hogy ki hova kerül a halála után - minő pech - továbbra sem te döntöd el.
@Sir Bates dö Hól: Ne légy lüke. Mi köze lenne Nógrádinak adolf faszához?
@Sir Bates dö Hól:
És a muttinak meg pl. Shulznak az a bizonyosa mennyivel finomabb neked?
Véleményem szerint nem véletlen, hogy éppen Szíriában van jelenleg polgárháború, és az ISIS is ott kaszál. Ez a nép semmit nem tanult az évezredek folyamán, egymást irtják ma is, Álláh nevében, úgy ahogy kiirtották az előző kultúrákat ott. Az itteni tüntetők is példát mutatnak abból, hogyan kell visszaélni a jogaikkal egy idegen országban.
Maradjanak otthon, tegyék rendbe a belpolitikájukat, ne telepedjenek ránk.
@Imola Helyesi: az ilyen libát, mint te, csak terelni lehet, mert még a legelni valót sem ismeri fel.
@Sir Bates dö Hól: "közoktatásról" mint a halottról inkább semmit, napi tapasztalat az ami a cikkekben megjelenik, elég a hitleres pesterzsébeti "tanárnőt" megemlíteni, és ez nem egyedi eset sajnos.

Az értelmes tanárok és tanulók fejvesztve menekülnek külföldre vagy a még így úgy de működő alapítványi iskolákba.

Az állami közoktatásnak vége=Magyarországnak nincs jövője
imolka műpicsa, kérdeném, de úgy is minek:

- közöd???

ha esetleg Boli kivág, akkor így jártam, amúgymeg lehet haladni visszafelé a mély sötétségedbe
@parti_giano:
Mondja egy kakaska - /csak itt /, vigyázz a tarajod feláll.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Téged biztosan nem fog, te nagy munkát fejtesz ki itt, de ez csak olyan szarbolya.
imolka műpitcsa ellenben veled, ki megtestesíti a minőséget. Örülök, hogy mindenben az ellenkezője vagyok neked :D

Kedves gyökkető, olyan szó hogy "szarbolya" nincsen, mi több, eléggé izzadság szagú a próbálkozásod. Tudsz te egyértelműbben is fogalmazni, nem áll tőled messze a taplóság, kár becsomagolni a mondandódat ;)
-no comment-

Beperelhetik az önmagát megműtő nagyatádi nyugdíjast

A kórházi várólistától kiakadó Seres Istvánt most ügyvédek keresték meg. Szerinte lehet, hogy a kórház áll emögött.

444.hu/2015/09/02/beperelhetik-az-onmagat-megmuto-nagyatadi-nyugdijast/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Már, hogy vágna ki amikor itt személyválogatás zajlik? Egyeseknek a legdurvább szöveg is megengedett, míg másoknál elég ha van rajta sapka vagy nincs. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Télleg, nem mondod, és mi ez a műpitsa megszólítás részedről, fosbolya?
@Gábris szomszéd:
Mivel tagaszociszadeszsámánnak én is beszóltam a múltkor, mr boli megint a tereléssel jött.Ezért most én is a terelés ellen szólok, követem őt, a nagy evezősboliadmin szárnycsapásait a blog minősége megőrzésének érdekében.
Eljött a beismerés ideje: sokan túlbecsülték Magyarországot
Beke Károly
2015. szeptember 2. 05:55

A várttól elmaradó második negyedéves növekedési adat után az elemzők fokozatosan ébrednek rá, hogy a korábban elképzelt 3,5 százalék körüli növekedés túl optimista volt Magyarországgal kapcsolatban. Az elmúlt napokban két nagy nemzetközi elemző is rontotta várakozásait, és szerintük szeptemberben az MNB is erre fog kényszerülni.

www.portfolio.hu/gazdasag/eljott_a_beismeres_ideje_sokan_tulbecsultek_magyarorszagot.1.218855.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
www.facebook.com/virag.erdos1/posts/1025429527469249?fref=nf

Virág Erdős
augusztus 31., 10:32 · szerkesztve ·
NOT IN MY NAME
Én, Erdős Virág, magyar állampolgár, szeretném kifejezni a kormány menekültpolitikájával szembeni leghatározottabb tiltakozásomat.
Tűrhetetlennek, szégyenletesnek és megbocsáthatatlannak tartom a magyar kormány menekültekkel kapcsolatos gyűlöletpolitikájának minden egyes intézkedését az uszító jellegű plakátkampánytól kezdve a már szimbolikájában is könyörtelen részvétlenséget sugárzó határzár kiépítésén át egészen a minden létező emberiességi szempontot figyelmen kívül hagyó és Magyarország történelmének legsötétebb korszakait idéző törvénymódosítás 2015. augusztus 28-án benyújtott tervezetéig.
Mélységesen szégyellem magam amiatt, hogy a hazám a hivatalos kormányzati politika szintjén a legcsekélyebb mértékben sem tanúsít könyörületet az üldözöttek iránt, miközben végtelenül hálás vagyok mindazoknak, akik a menekült emberek önzetlen és fáradhatatlan támogatásával megpróbálják valamelyest oldani a szeretetlenség egyre fojtogatóbb légkörét.
Nem én kiáltok, a föld dübörög.
Budapest, 2015. augusztus 31.
(Ha gondolod, a nevem helyére simán beírhatod a saját nevedet…)
@Secnir:
Elmorzsoltam egy büdös nagy könnycseppet.
@Imola Helyesi: pofa lapos kiscsíra, majd ha szarozlak, vagy fosozlak, akkor méltóztassál ilyetén módon hozzám szólni, addig tehetsz egy szívességet. A többit beszéld meg a tahógyűjtőben lévő haverjaiddal, az a szint való neked.
@Secnir:
/melléklet/

Rengeteg a gyerek a Keleti-káoszban: erre van most szükségük

Valószínűleg még jó ideig kell időzniük a pályaudvar környékén a menekülteknek. Egy önkéntes segítő szervezet szerint továbbra is nagy szükség van az adományokra: főként vízre, ételre, gyerekgyógyszerekre, tisztálkodási eszközökre.

hvg.hu/itthon/20150902_Rengeteg_a_gyerek_a_Keletikaoszban_erre
@Gábris szomszéd: IT-zseni, oly egyszerű kezelni a kommenteket... fuss neki újra...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ne ingereld fel magad, a nevem Imola, ha rossz a szemed, lehet szemüveget feltenni, fospolya.
Addig ez leszel, amíg meg nem tanulsz viselkedni.
Aztán ezt is itt tanultam, ti is fostalicskáztok ezerrel. Tanulni soha nem késő.
Sőt a posztszerző kijelentette, lehet trágárkodni, belefér a szólásszabiba. Terelni nem lehet - szerinte se. Én alkalmazkodok.
@Sir Bates dö Hól: Ha nem vetted volna észre azt neked kéne inkább megtenni. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nemsokára megjelennek a Szabadság téren tüntetők is, lételemük a káoszteremtés.
@Imola Helyesi: mint a mágnes a vasreszeléket, úgy vonzok a gravitáltakat...
@Imola Helyesi: Miközben kormányellenes tüntetést szervez a Migration Aid nevű, eredetileg a bevándorlók megsegítésének ürügyén létrehozott Facebook-csoport. Ahogy elnézem a ballibek is belpolitikai célokra hasznosítják a bevándorlókat.

www.facebook.com/events/139528093057286/
@Gábris szomszéd:
Hergelik a migránsokat, ha már a sajátjaikat nem tudják.
Nyáron szabadságra mentek, most megint tüntetni fognak ezerrel, van téma, internetadó kifújt.
@Gábris szomszéd:
Nézed az M1-t, nagyon értelmes és talpraesett ez a kis Orsós.
Érdekes "irodalmi" nevekkel van tele az M1 : Pelikán, Hufnagel, bocs.Én azt hittem, anno, ezek csak kitalált nevek.
oké fosputtony imolka hülye picsa, szar ömlik a szádból és észre sem veszed, kicsit művi a karaktered, de sebaj, se nő nem vagy se értelmes ember. Aki csak egyszer is olvas téged, az mindent tud rólad, hisz minősíted magad.

Most sem tűnik fel, hogy kevés vagy az értelmes beszélgetéshez, de azt meg kell hagyni a rombolási feladatodat sikeresen elvégzed.

Túl sokat foglalkozunk veled, pedig nem vagy több mint egy sötét troll, hasonlóan a néha ideeső vagy ide tartósan kiküldött jobbikfidesz egyszeriekhez ;)

Olyan szép és megható ha egymásra találnak ezek a "nemes" emberek.
Szír gyerekek segítenek BKK-jegyet vásárolni a Keleti pályaudvarnál

Ha már egész nap ott lógnak, kitanulták a rendszer működését, és ha valaki nem tudja, hogyan kell kezelni az automatát, akkor segítenek. A helyszínen felbukkanó Plankó Gergő kollégánknak is ők szóltak, hogy az automata most épp nem fogad el készpénzt.

444.hu/2015/09/02/szir-gyerekek-segitenek-bkk-jegyet-vasarolni-a-keleti-palyaudvarnal/
@Gábris szomszéd:
Azt különben nem értem, miért nem csinálnak anyanyelvi szórólapokat, amelyen tájékoztatnák őket a magyar, eus jogokról, stb,hagyják elmérgesedni a helyzetet, tudatlan ostoba tömegnél nincs veszélyesebb, pláne ezeket az iszlámistákat könnyű hergelni is, pl. ezért vannak itt.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Csodaszép szöveget rettyintettél megint ide, fospolya.
Mit is várhatnék tőled, alulművelt ballib propagandista?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Just a olyan vagy, mint a szümös, meg a túlzásos. Mennyi egyforma vénasszony műveli itt a propagandát!
@Sir Bates dö Hól: nézz körül itt, rögtön láthatsz két releváns példát a magyar oktatás sívárságára. kreativítás? mikor nem kopizza a mondatot, nemtudja a központozást használni. nem érti a tanultakat, elmenekül a gyökös fantázia világába. volt vita arról, mi az iskola célja, tudják a szakemberek, merre kéne haladni. persze, lehet újabb vita. meg utána még egy.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Brühühü, milyen okosak a szír gyerekek, nem olyan szarok, mint a magyarok..
@parti_giano:
Aha, az átkoséban biztosan tevékenyen részt vettél, de jóvolt, marxizmus, polgazd, stb.
@parti_giano:
Pusszantalak, de nem kéne a mondataidat nagy kezdőbetűvel írni, okostojás?
@Imola Helyesi:
jav: jó volt
De parttalan is így írta: nemtudja, amikor kritizálta a helyesírást, központozást.
@Imola Helyesi:
"Elmorzsoltam egy büdös nagy könnycseppet. "

hát, ha neked már a könnycsepped is büdös, milyen lehet a lábad? jah, azért jársz úszni mindennap, értem. te, amikor a medencébe lépsz, a víz nem válik ketté előtted?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Írd így nyugodtan: jaj, ha már kritizáltok , fostargonca.
@Secnir:
Jaj, jaj, most lett csak büdösebb, attól függ, miért sírok.
@Imola Helyesi: A napokban már magyar "civilek" is besegítettek a migránsok tüntetésébe a Közel-Keletinél.

"És aztán feltűnt egy másik transzparens is. Valami kartonlapra firkálva ez állt: „Germany help! Hungary try to kill us.”
Vagyis: Németország, segíts! Magyarország megpróbál meggyilkolni bennünket. Azt gondolom, ez az a pont, ahol le kell ülni és mélyen el kell gondolkodni.

Lassan két hónapja fogadjuk be számolatlanul a betörő migránsokat. Erőnkön felül igyekszünk segíteni rajtuk. Táborokat tartunk fenn, újakat vagyunk kénytelenek nyitni, etetjük és itatjuk őket, emberek ezrei csak a papírjaikat intézik szünet nélkül, túlórázva, holtfáradtan, tranzitállomásokat állítottunk fel nekik a pályaudvarokon, szagoljuk az egyre elviselhetetlenebb bűzt, szedjük utánuk a mocskot, ellátjuk a sebeiket, kivizsgáljuk őket, ha betegek, gyógyítjuk, ha szülnek, kivonul a mentő, szállítgatjuk, kísérgetjük őket egyik helyről a másikra, a rendőrség lassan már csak ezekkel van elfoglalva, hol egymást verik, hol késelnek, hol ordítoznak és fenyegetőznek, ilyenkor mérhetetlen türelemmel állnak a készenléti rendőrök, nehogy véletlenül valami sérelem érje őket – és akkor egyszer csak ráírják egy mocskos kartonra, hogy „Magyarország meg akar ölni bennünket”.

magyarhirlap.hu/cikk/34318/Olesproba
@Gábris szomszéd:
"Erőnkön felül igyekszünk segíteni rajtuk. Táborokat tartunk fenn, újakat vagyunk kénytelenek nyitni, etetjük és itatjuk őket, emberek ezrei csak a papírjaikat intézik szünet nélkül, túlórázva, holtfáradtan, tranzitállomásokat állítottunk fel nekik a pályaudvarokon, szagoljuk az egyre elviselhetetlenebb bűzt, szedjük utánuk a mocskot, ellátjuk a sebeiket, kivizsgáljuk őket, ha betegek, gyógyítjuk, ha szülnek, kivonul a mentő, szállítgatjuk, kísérgetjük őket egyik helyről a másikra, a rendőrség lassan már csak ezekkel van elfoglalva, hol egymást verik, hol késelnek, hol ordítoznak és fenyegetőznek"

na stop
kezdjük előlről:
"Erőnkön felül igyekszünk segíteni rajtuk."
-ki, a kormány?

"Táborokat tartunk fenn, újakat vagyunk kénytelenek nyitni, "
-például melyiket sikerült idáig?

"etetjük és itatjuk őket,"
-a kormány?

"emberek ezrei csak a papírjaikat intézik szünet nélkül,"
-WTF?

"túlórázva, holtfáradtan, tranzitállomásokat állítottunk fel nekik a pályaudvarokon,"
-egyet sikerült idáig

"szagoljuk az egyre elviselhetetlenebb bűzt,"
-talán takarítsák ki a klozetot a magyar nemzetnél, mert ez helyi probléma lehet

"szedjük utánuk a mocskot,"
-? ki?

"ellátjuk a sebeiket, kivizsgáljuk őket, ha betegek, gyógyítjuk, ha szülnek, kivonul a mentő,"
-mint ahogy bárki mást.

"szállítgatjuk, kísérgetjük őket egyik helyről a másikra,"
-lófaszt mama, kapnak kiskunhalason egy magyar nyelvű papírt, hogy kell eljutni pest érintésével debrecenbe

"a rendőrség lassan már csak ezekkel van elfoglalva,"
-meg a traffival, meg kivezényelték őket a kerítéshez

"hol egymást verik, hol késelnek, hol ordítoznak és fenyegetőznek"
-mert ha ők nincsenek, akkor nincs hír idehaza verésről, késelésről ordítozásról?
@Gábris szomszéd:
Olvastam, de legyél óvatosabb, nekünk nem szabad bármit betenni. Nekünk nem lehet bármit írni, nekünk nem lehet terelni, stb. Ez a szólásszabadság, liberalizmus, demokrácia által elképzelt jövő Magyarország megspékelve közel-keleti szavazóbázissal.
olvasom itten a magyar kultúra áradását, jóllehet a szólásszabaccság fölhorgadásának szemtanúja lehetek, mitmongyak, nálunk svalbárdon a legcsököttebb rénszarvas is lát a pályán, ellenkező esetben befagyna a valaga és akkor még nem is említettem a mogorva mackókat, másszóval a vélemények egymásba fordulását a közönség és a narválok is fényszűrős szemüvegen keresztül nézik, magyarán egyöntetű állásfoglalás történt azügyben, hogy magyarország fosba omlott, ahogy ez várható volt, az ellopott mobilokat is képtelen megtalálni, fostalicskák hintik az igét napkeltétől napnyugtáig, ezzel szemben a népség ezekre reagál, ahelyett, hogy komoly szóval a saját kínjaival foglalkozna, amúgy "szabadon", ahogy ezt a nagy imanuel kant megfogalmazta a maga idejében, mely idő persze magyarországra még nem jutott el, de legalább a higgs bozon már megvan.
ha már hülyepicsa imolka át ment cinikusba a gyerekekkel kapcsolatban, akkor némi ellenpontozásnak akit érdekel:
/hozzá tenném, hogy a történelemben sokszor kerültek emberek a kiváltságos helyzetükből menekülő státuszba/

Itt egy videó arról, mi történik azokkal a gyerekekkel, akik menekülnek

Nem ma, hanem 2014-ben készült a Save The Children alapítvány megbízásából, de erősen aktuális – hátha van olyan, aki még nem látta: ezt teszi a háború a gyerekekkel.

index.hu/mindekozben/poszt/2015/09/02/itt_egy_video_arrol_mi_tortenik_azokkal_a_gyerekekkel_akik_menekulnek/
"Ha azonban egy pillanatra túllépünk a kormányzat cinikus munkahelyelvevős plakátkampányán, meg a nyakra-főre használt ludovikás retorikán, látnunk kell: déli határunk egyben az Európai Unió és a schengeni övezet határa is, amelyet szerződésekben vállalt kötelességünk ellenőrizni."

valasz.hu/publi/menekultugy-mindenkeppen-magyarorszag-a-hibas-114808
@Secnir:

kösz, hogy idehoztad!

én is körülnéztem egy picit:

A világhírű kerítésünk hízik, miközben... - hírmorzsák

offforever.blog.hu/2015/09/02/a_vilaghiru_keritesunk_hizik_mikozben_hirmorzsak
@Secnir: Segítség a libsik meg akarnak ölni! :)

Amúgy az 1.2.3.4: a Magyar Állam
5. Mind a három pályaudvaron van tranzit zóna.
6. Lehet ott is büdös van, még nem jártam a szerkesztőségben. Amúgy ha érdekel az illat, látogass ki a Közel-Keleti aluljáróba.
7. Kérdezd a FKF munkatársait.
8. Még szép.
9. Akkor pláne furcsa, hogy mit keresnek a Közel-Keletiben?
10. A trafiból szerintem is visszavehetnének.
11. Van éppen ezért nem kell több másoktól.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

EGYEDÜL NEM MEGY

Azt hiszem, hogy a Kis Hereleve túltolta.
Ma a Keletiben kitört a balhé, mert sem az osztrákok, sem a németek nem fogadják a vasúton hozzájuk küldött szíriai menekülteket, az osztrák határon a sógor fokozott ellenőrzést vezetett be, harminc kilométeres kocsisorral díszítve.
Közben a menekültek és bevándorolni szándékozók hosszú, tömött sorokban érkeznek.
Kissé megkönnyebbültek a szírek, akik azt hitték, hogy Angela Merkel nyilatkozata után minden szír automatikusan bebocsátást nyer Németországba, el is indult egy vonat néhányukkal, de csalódniuk kellett.
Be kell tartani a szabályokat, mondta Merkel asszony, és ezen csak az csodálkozik, aki nem tudja, hogy a németek még a házaséletet is ütemterv szerint élik…

A szabály pedig az, hogy a menedékkérőknek érvényes utiokmánnyal kell rendelkezniük, ha pedig nem kérnek menedéket, akkor vízummal is.
Akinek ilyen nincs, azt leszállítják a vonatokról és visszafordítják azokba a központokba, ahol tisztázni lehet a személyazonosságukat, regisztrálni lehet őket.
A menedékkérő a kérelme regisztrálásától az ügy elbírálásáig jogszerűen tartózkodik az országban, akkor is, ha eredetileg nem volt útlevele, vízuma, de másik EU-s országba nem mehet át, kérelmét nem „viheti el” magával, mert a jogszabályok szerint Magyarország felelős lefolytatni a menekültügyi eljárást.
Ehhez képest töketlenkednek hazánk rátermett hatóságai, és akkor itt most ne a terepen tevékenykedő rendőrre tessenek mérgesek lenni, hanem a hatóságok vezetőire, de legfőképpen a kormányra.

Merthogy a kormány – inkluzíve Orbán Viktor is – pontosan ismeri a szabályozást, csak nem tartja és tartatja be.
Nem, mert számára fontosabb volt, hogy új ellenséget gyártson, erre pedig ki lenne alkalmasabb, mint az a szerencsétlen, akinek lábában már többezer kilométer van, koszos és büdös, éhes és szomjas, a gyereke a harminchat fokos hőségben kiszárad – ezt kell hagyni magányosan vagy falkákban kószálni a gyönyörű magyar rónákon és kiverni a tűző napra a Keletiből, ahol legalább valami kis árnyék van.
Ellene kell hergelni magyarembert, rémhíreket terjeszteni róluk, betegséget, bűzt és terrort terjesztő lényeknek beállítva őket, akik nem is emberek, márpedig a férgeket akár irtani is lehet.
Meg ijesztgetni, kilátásba helyezni akár a fegyverhasználatot is, felruházva a Honvédséget minden olyan jogkörrel, mely nem illeti meg.

Az csak a baj, hogy a menekült ütemesen érkezik, és ha nem kezdünk vele semmit, akkor felszaporodik az embertömeg, mellyel aztán csak a problémák vannak.
Fogy a pénze

folytatás

www.pupublogja.hu/2015/09/egyedul-nem-megy.html
"Azt különben nem értem, miért nem csinálnak anyanyelvi szórólapokat, amelyen tájékoztatnák őket a magyar, eus jogokról, stb,hagyják elmérgesedni a helyzetet, tudatlan ostoba tömegnél nincs veszélyesebb, pláne ezeket az iszlámistákat könnyű hergelni is, pl. ezért vannak itt."

Ezt egy jobboldali, a kormányt imádó írta, aki azért néha-néha kihúzza a fejét a meleg lyukból. Teccenek látni?

Azamocskos libsibolsikomcsi, meg agyurcsányahibás!
Nahát!

Jahmegazemúltnyócév ( ami ugyé öt ).
@hacsaturján: azaz istenverte részecske tényleg megvan. kant helyett meg fostalicska tereme kies vidéken.
s felhámborodom, ha komolytalannak tartja, hogy röhögök saját kínjaimon.
@guma: "Be kell tartani a szabályokat, mondta Merkel asszony,...
A szabály pedig az, hogy a menedékkérőknek érvényes utiokmánnyal kell rendelkezniük, ha pedig nem kérnek menedéket, akkor vízummal is.
Akinek ilyen nincs, azt leszállítják a vonatokról és visszafordítják azokba a központokba, ahol tisztázni lehet a személyazonosságukat, regisztrálni lehet őket."

Pont.

Ilyen ez, amikor visszanyal az eus kedves tagtárs, mert betartja, és betartatja a szabályokat. Mi lakosság meg a kormány balfaszsága, és kerítésépítgetése miatt szívunk, anyagilag és erkölcsileg is.

Kellett ez nekünk?
@Gábris szomszéd:

Büdös van, baszod? Okkos kurmányunk ezer embert zsúfol be egy aluljáróba WC és fürdési lehetőség nélkül, és büdös van. A kurvanyjukat, hogy nem fürdenek naponta, pedig kapnak 1300 forint ára tisztálodószert fejenként és naponta.

Gábris, ha a kormány egyik nap buszokkal/vonatokkal szállitja őket keresztül-kasul az országon, majd a Keletiből vonaton szállitja, majd egyik pillanatról a másikra lezárja a pályaudvart, hogy akik az előző hirre a pályaudvarra mennek, ottrekedjenek ezredmagukkal egy aluljáróban, és egyetlen nemhogy arab nyelvű, de angol nyelvű tájékoztatót se kapjanak, hogy mi történik, meddig, és mi a teendőjük, már a vaktérkép is idejét vesztette, szegény rendőrök meg, még aki angolul tud, az se tud nekik semmit mondani, mert ő se tud semmit, etetni meg a civilek etetik őket. Ez a magyar módi. Ötletelés összevissza, egyik napról a másikra.

Ha jól emlékszem, a Jobbik nagyon hájpolta a muzulmánokat, nem kéne a tesóknak segiteni inkább, mint táblákkal handabandázni?
@Gábris szomszéd: a Verseny utcai, tranzitzónának kijelölt helyet meg, sikerült az idióta jobbiknak elfoglalnia!
meg is oldottátok a menekültkérdést!
legyenek inkább a Keletiben, akkor te is tudsz mutogatni rájuk!
@DarthVader: Úgyis van. Csináljuk mi is azt mint a görögök vagy a szerbek. Minél gyorsabban keresztül az országon és kész.:)
@punkfrog: Egyik hely sem jó megoldás. Az ilyen tranzit zónáknak lakott területtől messze, lehetőleg a határ közelében kellene működniük.
@parti_giano:

ha felhámborodik, hát felhámborodik. a lényeg, hogy a kovácsok meg a lázárok ne hámborodjanak fel, mert attól tartok. s ha már! a problema föloldandó, nem pedeiglen körbeugatandó. lásd még: hüje vagy, bugsy, tóld a fostalicskát!
Ketős a mérce?
Kismacska miatt vádemelés, és vajon a gyondán lógó őz miatt indult nyomozás?

index.hu/belfold/2015/09/02/agyontaposott_egy_kismacskat_bortonbe_kerulhet/
@Imola Helyesi:

belpolitizálnék, baromarcú? eszem ágában sincs.

hüje vagy, bugsy!
@Gábris szomszéd: mért kéne a lakott területektől messze lennie a tranzitzónáknak???
@hacsaturján:

Mondtam már, hogy imádom a szövegeid?
Ezer menekült elszállásolását vállalta Bécs bíborosa, az esztergom-budapesti érsek egyét sem

Christoph Schönborn bíboros felszólította az osztrák kormányt, hogy a lehető leggyorsabban adja meg a háborús menekültstátuszt a Szíriából érkezetteknek, hiszen azok 99 százaléka jogosult rá.

gepnarancs.hu/2015/09/ezer-menekult-elszallasolasat-vallalta-becs-biborosa-erdo-peter-esztergom-budapesti-ersekmeg-meg-egyet-sem/
@punkfrog: A választ meg tudják adni a közelükben élők.
CNN élőben a Keletiből...
káosz és a magyar hatóságok tehetetlensége valamint a "menekültek" szenvedése

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkk
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Bakker, a jövőbeni sajtófigyelés reményében még az agyvérzés előtt töröld ezt a hülyét.
Hidd el, nem veszítesz, ha nem olvasod.
@hacsaturján: ez szép, maga többre tartja a lázárt és a kovácsokokat (indokolt a dupla többes szám, mert kettőnél több van pozicíóban), mint engem.
a problémát meg feloldom, mert nem tolom a fostalicskát, hanem belrugok. nincs miatta lelkifurdalásom.
@hacsaturján:
Itt belpoltikázik, Norvégiában meg döglődnek a rénszarvasok meg a jegesmedvék , a halak meg rádióaktivak. És terjeszti itt az undorító nyelvrontó liberális szlenget, vén majom.
@parti_giano:

A rugdalástól csak kilötyög a szar. Mit lötyög, ömlik, mint látható a mai teljesítményen.
@Rodeo36: Csak meg kéne már csinálni azt a mozgó járdát Röszke és München között. :)
Pompolya, sajtófigyelő munkás!
Megszólalt őr-angyalod, alias or-osz ica középföldről.
Huuu vazze hazafelé lemegyek én is a Délibe. :)

"A Migration Aid mai adománylistája szerint nagy szükség lenne mindhárom pályaudvaron takarókra, polifoamokra és hálózsákokra.
Ezenkívül a Déliben: vegetariánus és halas szendvicsekre, szénsavmentes ásványvízre, gyümölcsre."

index.hu/belfold/2015/08/31/menekultek_bevandorlok_krizis_percrol_percre/ha_segiteni_szeretne_ezt_vigye_a_palyaudvarokra/
@Orica Középföldi:
Bocsánat, naccsasszony, mi csak próbáljuk visszakenni az általatok megtermeltet.
@Gábris szomszéd: viszel nekik szendvicseket meg vizet?
@Gábris szomszéd:
Mit mondtam, nemsokára ott lesz az egész csúfosan leszerepelt ellenzék.
Remélem mennek a hajléktalanok is kajáért.
Már a Déliben is káoszt akarnak.
@Orica Középföldi: megtörtént, volt egy olyan pont aminél közel jártam, de elmúlt, mert túltolta a karakterét és már röhögök csak rajta
;)

főleg hacsát olvasva :D
@Gábris szomszéd:
Akkor töltött káposzta, pacalpörkölt nuku?
@Imola Helyesi: Úgy tűnik lehet köztük olyan is. Én mondjuk nem, de a halas szenyó, gyümölcs jöhet. :)
@Imola Helyesi: definiáld má' az "iszlamista"-t, retard...
Szerintem fel kéne húzni gyorsan egy mecsetet is a Déli elé, és müezzineket oda, de rögvest!
@Sir Bates dö Hól:
Majd 50 év múlva, amikor az unokád lesz az imám, jó?
imolka lehet ő is, setét és ömlik a szájából a szar fideszjobbikos trutyi:

Kiakadtak a civilek a bevándorlásügy vezetőjére

Végh Zsuzsanna azt mondta, a pályaudvaroknál segítőkre nincs is szükség. Az önkéntesek fel vannak háborodva, hiszen szerintük számos, egyébként valóban állami feladatokat látnak el.

hvg.hu/itthon/20150902_Kiakadtak_a_civilek_a_BAH_vezetojere
@parti_giano:

Küzdelem a fos perpetuum mobiléjével ?
Na, erről még nyilván fogunk vitázni:)
Kéretik csadorokat is hozni , de legalább mosókonyhát felállítani a Keletihez!
@parti_giano: még mindig nem tudtam megfejteni a szösszenete értelmét:-)...
(lenne egy tippem, hogy kiktől kellene védeni a kultúrát)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Kiscsillag, látod, milyen szépen szólítalak meg, Marx után most a fos és a szar lett a szállóigétek? Lehet, hogy a hasonlóság miatt, ki tudja, elég sok rájuk ütő /mindháromra/ ül most Brüsszelben.
Közben tovább dübörög a jogállam. :(

Beperelhetik az önmagát megműtő beteget

index.hu/belfold/2015/09/02/beperelhetik_az_onmagat_megmuto_beteget/
@hacsaturján: értettem, megkövetem, sőt, követem...
pont mint a hortiérában, a fidesz megágyaz a nyilas jobbiknak:

A TASZ szerint nyíltan diktatórikus törvények bevezetésére készül a kormány

Segíteni a menekülteknek az állam helyett csak a civilek segítenek, közben a kormány az elrettentéssel fedné el saját mulasztását.

444.hu/2015/09/02/a-tasz-szerint-nyiltan-diktatorikus-torvenyek-bevezetesere-keszul-a-kormany/
Álláspont. Két és fél ezer dollár. Ez az élet ára. Illetve dehogy. Ez a halál ára.

"Senki sem gondolja, hogy szerencsétleneket ne kellene segíteni, a fenti példából sem az a következtetés, hogy minden csador alatt dollárkötegek bújnak meg. Nyilván van ilyen, meg olyan menekült. Meg Darijának is rá kellett jönnie, hogy „asszonynak kuss a neve”. Ezt már Szegeden tapasztalta. A migránsokat begyűjtő buszból kiszálló, jó karban lévő fiatal fér­fiak – brüsszeli felmérések szerint a menekültek kétharmada az – pofátlan lelkesedéssel vették át a segélyvizeket és szendvicseket, majd bármilyen nyelvű köszönöm nélkül káromkodva távoztak. A helyi segélyszervezet lelkes arcú aktivistanői nem értették a dolgot, az újságírónő nyelvet beszélve számon kért. Jött a válasz: „Milyen ország ez? A nőket kiengedik az utcára? Idős asszonynak otthon a helye! Meg ez a fiatal is? Hát nincs rajta semmi ruha! Nálunk már férjhez sem mehetne, tizenöt év után már ki venné el. És egyáltalán, hol a te férjed, aki kienged ide?” A férj, egy horvát újságíró éppen fotózott, karakteres egyéniségének köszönhetően a történet ezúttal nem fulladt „kulturális konfliktusba.

Mit lehet ezzel az egész történettel kezdeni? Matteo Renzi olasz miniszterelnök kimondta az egyetlen választ: „Európának nem meghatódnia, hanem cselekednie kell!” Korábban az ausztriai rémálomra volt egy másik reakció is: „Európának le kell sújtania a migránsokat kihasználó embercsempészekre, és biztosítania kell a migránsok emberi jogai­nak védelmét.” Ezt Josh Earnestnek, a Fehér Ház szóvivőjének sikerült elmondania.

Irak, Afganisztán, Líbia, Szíria – ha az Egyesült Államok nem oszt arra demokráciát, a lőtéri kutya nem akart volna Európába jönni.

Pedig a megoldás akár egyszerű is lehetne. A világbékét most hagyjuk a következő szépségkirálynő-választásra. De ha Oszamát sikerült elkapni, a G. I. Joe-k az embercsempészbandákra is lecsaphatnának. A hű NATO-szövetséges Törökország lezárhatná határait Szíria felé, Görögországba reformok helyett inkább szögesdrótot kellene importálni. Az olasz menekültmentő hajó pedig egy csábos kanyart téve Líbia, a kiinduló pont kikötőibe is szállíthatja a migránsokat."

Túl egyszerű ez?

magyarhirlap.hu/cikk/34143/Migransrali
@Imola Helyesi: nem bazdmeganyád, haram vs. halal, szopjadkiafaszom tudatlan barom...
@Imola Helyesi:

a csadorrul jutott eszembe, hogy rád vödröt kéne húzni, nehogy elvigyen a macska.

hüje vagy, bugsy!
@Gábris szomszéd: dögölj meg... mint a 71 a kocsiban... ti gyilkoltátok meg őket...
@parti_giano:

Jó, időnként én is bedühödök annyira ,- lásd tegnap -hogy megmászom a Csomolungmát, de minden nap?
Imolával szemben eddig a "Hüje vagy Bugsy!" reakció a leghatásosabb.

Gábris meg arra játszik, kiből tudja előhozni a legnagyobb állatot.
@Sir Bates dö Hól: Már megint túladagoltad magad kicsilegó?
@Eszter jött: Jaja a szabad akarat meg spájzban igaz?
@Eszter jött:

pedig csak egy szimpla fostalicska.
@Sir Bates dö Hól:
Most nem kezeltek le az iszlám szomszédaid, netalán, hiányérzeted van molylepte bag-ette?
Hálistennek, nekem még nem kell elmerülnöm a te kultúrádban, amit látom magadba szívtál, mint exfranciázó.
@Orica Középföldi: azért szőr eufemizmusa ütközik ki belőled, ha az alföldi buckákat a himalájának véled. a libuska meg inkább egy sekély gödör. ha beleborítjuk a fostalicskát pont kitölti.
@Sir Bates dö Hól: azt sem érti, miről beszélsz. központozás?! a főiskoláján (sejtem melyik) nem volt ilyenről szó.
@hacsaturján:

ez egyértelmű. viszont blogrombolásból diplomázhatna.
@hacsaturján:
Úgy szokta a medvéivel abban a nagy hideg magányban?
a gyoda mögötti ország :(((
aki olvasta Faludy Pokolbéli víg napjaim könyvét, még hasonlóságot is felfedezhet...

"Úgy éreztem, sosem szabadulok ki innen"

részlet:

"A rendőrök ezután mindenkinek megállapították a személyazonosságát. Öt órát kellett várnunk. A füvön aludtunk a kutyák közt. Így vártuk a buszokat, amelyekkel majd a röszkei táborba visznek minket.

Amikor végre Röszkére értünk, mindenki kapott a csuklójára egy számozott karkötőt. Azt mondták, addig hagyjuk ezt magunkon, amíg a táborban leszünk. Igazságtalan lenne, ha azt állítanám, hogy nem adtak enni-inni, de tény, hogy semmiből sem volt elegendő. Csak naponta egyszer kaptunk egy szelet kenyeret és fél liter vizet. Mikor kiosztották nekünk a fejadagokat, egy nagy ikszet tettek könyvbe a számunk mellé.

Legalább háromezren voltunk ott. Minden félórában érkeztek a buszok az újabb menekültekkel. Afgánokkal, bangladesiekkel, irakiakkal, pakisztániakkal. Ami a szíreket illeti, mi három napig voltunk ebben a táborban. Rengeteg gyerekkel, egyetlen orvos nélkül. Hamarosan már az ivóvíz is elfogyott. A rendőrök azt mondták, igyuk meg azt a vizet, amiben mosdottunk. Persze tiltakoztunk. Nem akartuk, hogy a gyerekek ezt a büdös és koszos vizet megigyák. Valami forradalomféle is kitört: vagy hetvenen kört formáltak, és kiabálni kezdtek. Távolabb, a körön kívül állt egy autó, amelyből fotóztak minket. Erre a rendőrök intézkedtek, hogy autókkal álljanak körbe minket, nehogy kívülről filmezhessék, mi történik a táborban. Megjelent egy kutyás rendőr, majd megérkezett az erősítés is.

A szírek megpróbáltak átmászni a tábor kerítésén, de a rendőrök nagy erőkkel őrizték a tábort. Ezalatt a három nap alatt úgy éreztem, sosem szabadulok ki innen. Arról álmodoztam, hogy felhívom apámat, a családomat, és elmondom nekik, mi történik velünk. De persze nem volt internet, semmi. De három nap után visszakaptuk a papírjainkat, és vonattal ingyen utazhattunk Budapestig.

Azért tanultunk is valamit ebben a táborban: „Vissza! Vissza!”. Sokan nem beszélnek köztünk angolul, még kevésbé magyarul. De ez a szó megmaradt. Végül már csak nevettünk rajta. Mi is visszakiabáltuk a rendőröknek: „Vissza! Vissza!”, ahányszor csak ételt osztottak, vagy elmehettünk a vécére. Így mulattunk mi ott.

Szegeden szálltunk vonatra. A pályaudvar előtt már egy kis piac is kialakult a menekültek számára. Fiatal lányok osztottak ott vizet meg ételt. Még wi-fi is volt. Sokan a vonat helyett taxiba ültek. Mi azonban felszálltunk. Tizenöten zsúfolódtunk be egy kupéba. Egy rendőr ránk zárta az ajtót, és végig ott állt előtte két és fél órán keresztül, amíg Pestre nem értünk. Közben az is megfordult a fejünkben, hogy talán nem is Budapestre, hanem egy másik táborba szállítanak minket."

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20150902_Ugy_ereztem_sosem_szabadulok_ki_innen
@parti_giano:

ez a beborítás nem jó ötlet. már csak az hiányzik, hogy kereszteződjenek!
@Sir Bates dö Hól:
Nem, idegen, az, aki idecsődíti őket, az a gyilkos. Elég sokan vannak.
@Eszter jött:

ha ráhaggyák....és még etetik is....
@Eszter jött:
Én soha nem tennék ilyet, én csak válaszolok, kontrázok, tudod elavult mondás, hogy az a legény, aki állja. Tőletek nem ezt tanultam, mindent szépen vissza kell adni, és van bőven visszadni való, nem szeretek tartozni senkinek.
Migránsok miatt magyarázkodott a magyar követ a német tévében

A kvóták bevezetése is egy lehetséges módja a menekültek szétosztásának, de a schengeni határok megerősített védelme adekvát válasz lehet a menekültválságra - mondta a Czukor József berlini magyar nagykövet a német ZDF hétfő esti Híradójában.

hvg.hu/vilag/20150902_Migransok_miatt_magyarazkodott_a_magyar_n
@parti_giano:

Ez igaz, viszont én nem vagyok kubikos a Mészáros -cégnél:))
@Eszter jött: vagy kioltják egymást, a beteljesülés. de tényleg nem tudom.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

a blog kreatívjai kitalálhatnának Gábrisra is egy verbális szívlapátot. amivel le lehetne ütni az összes provokatív reakcióját anélkül, hogy részletekbe mennénk.
nekem ez jutott hirtelen eszembe:
hüje vagy dolfi!

de én nem űzöm mesterfokon a riposztokat. ötleteljünk!
@Eszter jött: Ennél azért lehetnél kreatívabb. :)
@Sir Bates dö Hól:
A halas szendvicsről miért kellene a haram meg a halas szóra koncentrálnom, bokoharamia?
ennyi:

Belegondoltál már abba, hogy Rogán Antal honnan riogat európai kalifátussal?

Hát a Pasa Parkból

/báj cink/
Önkéntes orvosok teszik, amit az államnak kellene

Önkéntes orvosok, ápolók kezelik a Nyugati tranzitzónájában a menekülteket. Az állam és az egyházi karitatív szervezetek nem sietnek, a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesülete, a Vöröskereszt és a Migration Aid viszont ott van. Főleg gyógyszer kellene.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fvideo%2F2015%2F09%2F02%2Fonkentes_orvos_nyugati_menekult%2F
Ezer menekültet szállásol el a bécsi bíboros

Christoph Schönborn szentmisét is tartott a teherautóban meghalt menekültekért.

444.hu/2015/09/02/ezer-menekultet-szallasol-el-a-becsi-biboros/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Mondjuk az izgi lesz, amikor egy bécsi plébánián beszivárgó és korábban keresztény embereket keresztre feszítő, netán jazidi nőket megerőszakoló, alvó ISIS terroristákat fognak pátyolgatni. Kapisztrán meg Hunyadi forog a sírjában. Na de legyünk optimisták és bízunk benne, hogy nem ez fog történni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

azért elképesztő, hogy ez a pár geci aki embernek gondolja magát mennyire szeret másokat kioktatni, és zárna minden más véleményűt újabb furgonban a migránsokkal együtt csak úgy keresztyéni szeretetből...
Külföldi közvetítő kocsik adnak áramot a migránsoknak - fotók

A menekülthelyzetről tudósító külföldi közvetítő kocsik is segítenek a migránsoknak a Keletinél: megengedték nekik, hogy náluk töltség a mobiljaikat.

hvg.hu/itthon/20150902_Kulfoldi_kozvetito_kocsik_adnak_aramot_a

--

Ponta: a határok lezárása képtelenség

Románia nem "ül ölbe tett kézzel", határőrizetét megerősítette, de a határok lezárása képtelenség - jelentette ki Victor Ponta kormányfő a román diplomácia éves értekezletén az Európát elözönlő bevándorlókra utalva.

hvg.hu/vilag/20150902_Ponta_a_hatarok_lezarasa_keptelenseg

--

Államtitkár: Nem zárkózunk el automatikusan valamennyi menekült befogadásától

Az Emmi nemzetközi és európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára szerint nyilvánvalóan Angela Merkel német kancellár sem úgy gondolta azt, ami a hétvégén még úgy hangzott, hogy minden szíriai állampolgárt befogadnak Németországban. A menekültek viszont ezt szó szerint értették, a magyar rendőrség pedig úgy értelmezte a helyzetet, hogy a menekültek felszállhatnak a vonatokra.

hvg.hu/vilag/20150902_Allamtitkar_Nem_zarkozunk_el_automatikusa

--

14:59
Menekültek ezrei lepik el Athént

Miközben az európai politikai hangulat fokozódik, az elkeseredett és reménykedő migránsok egyre növekvő tömegben érkeznek Görögországba. Csak a mai napon 4000-en érkeznek a kontinensre Leszbosz szigetéről abban bízva, hogy onnan már könnyebb úton juthatnak el Németországba vagy Angliába - útjuk Magyarországon keresztül vezet.
Rovat: Világ
Szerző: HVG Pszichológia

hvg.hu/vilag/20150902_Menekultek_ezrei_lepik_el_Athent

14:58
Visszaállítják az ellenőrzést az olasz-osztrák határon a menekültek miatt

Bajorország arra kérte az olaszokat, hogy ideiglenesen állítsák vissza a határellenőrzést az osztrák-olasz határon. >>>>Olaszország az érkező menekültek elszállásolásában is segítene.<<<<<

hvg.hu/vilag/20150902_Visszaallitjak_az_ellenorzest_az_olaszos
@Imola Helyesi: én lehet, hogy minoritás vagyok a hazámban, magyarhonban, de soha nem idegen... a kisebbség megnevezése: ember, te állatnak sem nevezhető retard...
@guma: ők az ilyen/olyan oldali diktatúrák kiszolgálói, agyatlan gyűlölettől csöpögő horda, empátia nélkül, kivagyi fölényeskedők
@Gábris szomszéd:

van egy olyan érzésem, miszerint te lennél az, aki gyerekkora óta nem volt utcán, mert fél tőle, hogy a fejére esik egy cserép.

Azért ebben a korban már illene ismerni, mekkora az esélye annak, hogy bekövetkezzen, amiről fecsegni tetszik. Ha egy százezreléknél is kisebb, akkor a normális ember azt nem veszi komolyan, és nem ír róla blogokba, kivéve, ha valakiket hülyíteni akar (főként azokat, akik agyberendezkedésüknél fogva hajlamosak a hülyülésre). Ami viszont nagggyon csúnya dolog. Nemde?
Amikor a magyarságomat szégyellem:
A tapasztalatok hitelesek, tegnap estiek, és a fiamtól származnak, aki segítő a menekültek körében. Jól beszél angolul, ezért a segítés mellett beszélgetett a menekültekkel, melyből több minden kiderült.
Megkérték, hogy hozzon egy doboz cigarettát, és adtak 10 eurót, mert korábban a trafikban ennyiért kapták. Egyébként 980.- Ft-os cigiről volt szó.
Van helyben pénzváltásra szakosodott honfitársunk, aki 200.- Ft-ért váltja az eurot.
A WC este 21h--tól reggel 5h-ig zárva az egyik helyen, bedobandó 100.- Ft. Mivel a menekültek
nem tudják elolvasni a tájékoztatót, dobálják be az 1 eurókat, az ajtó nem nyílik.
Az menetrendről szép magyar nyelven, ám ingerülten tájékoztatják a menekülteket.
No comment

Azért volt fénysugár a kora
estében.
Megjelent egy -általunk ismert - ügyvéd, aki kiszállt a mercijéből, a csomagtartóból több rekesz ásványvizet cipelt a menekülteknek, majd kissé szemérmes mosollyal intett, és elment.
@Sir Bates dö Hól:
Jobb ha tőlem tudod, már idegen lettél, a hozzáállásod, a szófordulataid, minden , ami árad belőled, nem magyar, idegen vagy nekünk. Méghozzá egy köpködő.
@Imola Helyesi: pontosítok, nem nekünk, hanem neked. már megint ez a bolondos többes szám.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ez a videó volt a legjobb a mai napon,jó volt nézni és hallgatni.
azért ez megdöbbentő. még a hivatalba is az önkéntesek visznek vizet?!

én csak most láttam ezt:

Migrációs káosz a Keletinél

www.youtube.com/watch?v=h0jUrsLyOqs
@Mariann19:

Ahogy a migránsokkal, úgy veled? Szégyenországnak nevezték Magyarországot

részlet:

A menekültkérdés és Budapest szerepelt például a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) webes címlapján, de a Reutersnél is ez volt az egyik kiemelt hír ma délben. A FAZ címe „Dühös tiltakozás a rendőrblokád ellen Budapesten”. A cikk szerint miközben száz menekült tiltakozott, hogy a rendőrség nem engedi őket a Keleti területére, további hatszáz körülvette őket, és még 1200 a föld alatti tranzitban várakozott kedd reggel.
Menekültek a tranzitzónában. Fotó: Privátbankár

Mindeközben pedig újabb és újabb menekültek érkeznek Magyarországra. „Kerítés ide, szögesdrót oda” – teszik hozzá. Az új kerítés ellenére 2284 menekültet regisztrált a rendőrség kedden. Senki sem tudja, mi lesz, a rendőrség hol feltartóztatja a menekülteket, hol meg nem. A környékbeli aluljárókkal együtt 2000-3000 emberre csak négy mobil WC jut – írják.

„Káosz Budapesten – Magyarország haragja a menekültekkel és a ’baloldali EU-val’ szemben” – hangzott a Die Welt címe ma délben. Miközben a helyzet a Keletinél egyre drámaibb, hideg és eső is fenyeget, a bécsiek megmutatják, hogyan lehet gyorsan és hatékonyan segíteni – írják.

A lap leírja az elmúlt napok történéseit, a menekültek helyzetét, és magyar politikusokat idéz, akik az EU liberális politikáját teszik felelőssé a történtekért. Megemlíti, hogy az állam csak a rendőrséggel képviselteti magát, a menekültek ellátását civil szervezetek végzik.

A Keleti aluljáróban mosdatlanság, fekália, izzadtság szaga érződik, miközben magyar járókelők szidalmazzák a menekülteket, amiért koszosak. Ezalatt a turisták csodálkoznak, hogyan lehet ennyi embert a város közepén „lecsúszni hagyni”.

privatbankar.hu/makro/ahogy-a-migransokkal-ugy-veled-szegyenorszagnak-neveztek-magyarorszagot-285143
@guma:
Nem tudom eldönteni, hogy ez a káosz a tehetetlenségi nyomaték következménye, vagy egy jól felépített stratégia folyománya.
Egyszerű észjárással nálam a képlet szerint van egy menekülthullám, akiket Orbán nem akar itt látni. Normális intézkedés ilyenkor az lenne, ha minél hamarabb a határon túlra mehetnének a menekültek. Erre a kormány erőszakkal korlátozza a kiutazásukat. Ne hivatkozzon sem Lázár sem Orbán az eu-s szabályok betartására, mert eddig le sem szarták más témában azokat.
Tudod mitől félek?
Olvasom én is a nemzetközi sajtó felénk irányuló, utálatot kifejező cikkeit, és úgy érzem, a menekültügy miatt tényleg persona no grata leszünk konkrétan az eu-s lakosság körében. Ne csodálkozzunk majd, ha kimegyünk külföldre, hogy köpni fognak utánunk, vagy nem szolgálnak ki minket sehol. Volt már ilyen.
@Mariann19:

annyi mindent nem olvastam az elmúlt napokban és tv-t meg ritkán nézek, hogy (tegnap éjjel és) ma ideragadtam ettől a sok szörnyűségtől, amit hazám produkál...

kezd nagyon erősen az a benyomás felülkerekedni bennem, hogy a vezért magával ragadta a gyűlölet stratégiáját, mert megállította zuhanásukat.
ennek örömére szabadságolta is magát hiszen az elültetett mag nem csak csirázik, hanem lombosodik is...

semmilyen állami feladat nem működik normálisan, mert nem is ez volt a cél.
bizonyítja a törvénytervezet amit megakarnak szavaztatni és a káosz, aminek a rendőrséget kiteszik.
szégyen.

nem tudom olvastad-e ezt:

Utazás délre – Magyarország a pokol kapujaként szerepel az arab nyelvű posztokban

részlet:

Inésnek tunéziaiként az nem megy a fejébe, hogy mi a problémájuk az európaiaknak pár százezer menekülttel.

„Fogd már fel, hogy nincs más választásuk. Úgy gondolod, hogy a szírek önszántukból hagyják el a hazájukat? Mert én nem. Csak egy nagyobb baj kergeti az embereket a szerencsétlenségbe, ” mondja, és emlékeztet arra, hogy Libanonban már annyi a menekült (1,5 millió, a lakosság 4,4 milliós), hogy a közszolgáltatók sem tudják ellátni őket vízzel és árammal. Két órás váltásban működik az áram. „Az ország fél Magyarországot sem tesz ki, az ENSZ-segély, amit kapnak, nem elég az összes menekült ellátásához, mégsem panaszkodnak”, magyaráz az arabos hangzású franciáján, miközben a táj egyre kopárabbá válik.

Másik példa. Tunézia a Líbiai háború 2011-es kitörésekor közel 2 millió líbiai állampolgárt szállásolt el egy hónap alatt, miközben még a saját, pár hónappal korábbi jázminos forradalmából sem lábalt ki. Nem volt közbiztonság, leálltak a közszolgáltatások, a líbiaiaknak mégis a saját házukban adtak szállást. Külön orvosi ellátást biztosítottak a Kadhafit támogatóknak és az ellenzéknek, az erőszakból teherbe esett nőket pedig abortuszra fogadták. Inés ezért nem érti, hogy most miért oszlatják a menekülteket Macedóniában, és miért épít kerítést Magyarország.

vilagterkep.atlatszo.hu/2015/09/01/utazas-delre-magyarorszag-a-pokol-kapujakent-szerepel-az-arab-nyelvu-posztokban/
@Mariann19:

Ma délben is szlovák közszolgálati rádió hírműsorát hallgattam. Részletesen tájékoztattak a menekültkérdésről. Többek között megszólaltatták a Ľudia pre ľuďskosť - Emberek az emberségért csoport vezetőjét, aki arra kérte a pozsonyiakat, segítsék adományokkal a Keletiben rekedt menekülteket. Pontos tájékoztatást adott arról, mire lenne szükségük. Hetente több alkalommal saját költségükön szállítják az adományokat Budapestre.
Aztán a hírolvasó felhívta a hallgatók figyelmét a Migration Aid csoportra, beolvasták elérhetőségüket, segítségnyújtásra buzdított mindenkit.
Jó volt hallgatni.
@guma:
"A vezért magával ragadta a gyűlölet stratégiája."
Hozzá teszem, hogy a kegyetlenség is.
Inés érthetetlenül áll a közöny és az emberi érzések hiánya láttán.
Mi a kegyetlenséghez szoktunk hozzá, tudod, hagyjuk az árok szélén a milliókat.
A lényeg, hogy drámai helyzetbe sodródott embereken mindíg segítünk, különösen ha az életükről, a megmaradásukról van szó, ott nincs tétovázás, csak cselekvés.
Tudod, hogy nálam az emberi méltóság megőrzése a heppem, és érzékenyen érintett az egyik szír megnyilvánulása, aki azt kiáltotta bele a kamerába, hogy nem az őserdőből jöttek, hanem városokban éltek, mint mi. Micsoda lenézést, megalázó lekezelést kaphatott ez az ember, mikor ez volt a segélykiáltása azért, hogy civilizált emberként vegyük őt számba. Szerintem a lelki sérüléseik nagyobbak, mint a testi kínok.
Holnap nézd te is a TV-t, benne Orbánt az eu-ban. Vajon kezet fognak-e vele a tagállamok?
Vagy megint egyedül fog bóklászni, míg a többiek kisebb csoportokban üdvözlik egymást?
@Eszter jött:
Eszter!
A szlovák köztévé azt tette közzé, amit a humanitárius kötelezettség megkíván, és öröm olvasni, hogy eszerint ott szabad a sajtó.
Olyannyira, hogy ellent mond Ficonak, aki viszont markáns migráció ellenességről tett tanúbizonyságot. /besztercebányai beszéd, írtunk erről egymásnak/
Van ennek a két ország közötti összefogásnak - túl az érzelmi hatásokon - egy hősies jellege, a Fico és Orbán elleni fellépés.
Örülök!
@Mariann19:

Ömlik ránk a szenny. Kitérni nem lehet előle, megszokni képtelenség.
Mostanában elérzékenyülök, ha megszólal valahol a Vox humana.
@guma:

"_ Inés ezért nem érti, hogy most miért oszlatják a menekülteket Macedóniában, és miért épít kerítést Magyarország._"

Csak a rend kedvéért, csak Inés-nek:

Miután évszázadokon át sikeresen megvédték és megőrizték azt a kultúrát és társadalmi mentalitást, és társadalmi berendezkedést és hierarchiát amely most zsákutcának bizonyult, valójában nem várhatnák el, hogy a gazdasági munkamegosztásban, társadalomszervezésben, hatalommegosztásban, kultúrában, társas viselkedésben teljesen eltérő berendezkedésű és működésű országok saját határaikon belül biztosítsanak olyan ellátást és biztonságot és életvitelt, amely megfelel az európai normáknak.
Ácsingózhatnak rá, utána, de elvárás nem lehet.

Aztán ne feledkezzünk meg a földrajzi-éghajlati adottságokról. Amit egyszerűen meg lehet oldani sátorral, tábori struktúrában bármely évszakban a mediterráneumban, azt erre, itt, északabbra elég bajos akár a hidegebb esőket, akár a havazást, akár a hőmérséklet fagypont alá süllyedését nézzük, sőt sokuknak már a +10 °C is tűrhetetlenül hideg.

Persze. Segíteni kell, mert nem tehetünk mást, de túlzásokba azért nem kell esni.

Az unio késlekedése abban áll, hogy még mindig nem szögezte Uncle Sam kidüllyesztett mellyének a kérdést: -És akkor most mi a fasz van, Sam?
Éveken át még arra is volt időd-pénzed-energiád, hogy bennünket, szövetségeseidet lehallgasd, s aztán bennünket gyengítve felforgasd Ukrajnát, s mellette a Közel-Keletet és most, amikor beüt a krach, most megpróbálsz lapulni, mint libafos a tehénszar alatt, vazze. Úgy gondoljuk, hogy a menekültek 2/3-át fogadd be te, Sam.

Azt gondolom, hogy most kell elkapni a mindenkori amerikai elnök tökét egyszer s mindenkorra.
@jaegtoer:

kösz! világos összefoglalás.
(így gondolom én is.)

amiért idehoztam ezt a részletet az pont ezért volt, hogy a menekültek sincsenek tisztában sok mindennel.
pont ezért, akadok ki azon, hogy az alapvető tájékoztatási feladatát sem látja el az állam és ezzel generálja a feszültséget.

lásd a tegnapi majdnem összecsapást amikor a fiatal párt kiemelték és az anyát meg a gyereket kórházba vitték az apát pedig le kellett teperni, mert azt hitte szétszakítják a családját...

és a rendőröket is sajnáltam, mert a feladatok olyan ellentmondásos parancsait oldották meg olyan "nyugodtan", hogy nem lett baj, miközben a tömeg és a segítők sem kaptak tájékoztatást, hogy mi miért történik.
szóval mogyorózhatjuk a tökét bárkinek és várhatjuk, hogy Sam megmozduljon a kényeztetésre, de a jelenlegi napi feladatokat addig is kezelni és megoldani kell.
érdemes György Pétert elolvasni

Mandiner György Péter: Vérmező / Tranzit Zone − Migráció és mi XV.

mandiner.hu/cikk/20150903_gyorgy_peter_vermezo_tranzit_zone_migracio_es_mi_xv
alakul ez:

Brüsszelben Orbán bevallja, hogy ismét átbaszta a saját lakosságát.

"A magyar miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy ez nem európai, hanem
német probléma. "Senki nem akar Magyarországon maradni. Nincsenek
nehézségeink azokkal, akik Magyarországon szeretnének maradni, de senki
nem akar Magyarországon maradni, sem Szlovákiában, sem Lengyelországban,
sem Észtországban. Mindannyian Németországba kívánnak menni. A mi
munkánk csak az, hogy regisztráljuk őket" - mondta Orbán Viktor."

és akkor tessék még a mai állapotokat is hozzátenni (bocs! muszáj itt a gyoda poszt alatt a teljes szövegnek megjelenni.):

Nettó gecizés, amit Magyarország a menekültekkel művel

Először úgy volt, hogy nem tisztelik a kultúrádat, elveszik a munkádat, veszélyeztetik a megélhetésedet, és ha nem esküdsz fel a Koránra, felrobbantják a kerti budit.

Mostanra sokkal rosszabb lett a helyzet: már a szabadságodat is elvették. A magyar kormány ma reggeli döntése értelmében csütörtök reggeltől beláthatatlan ideig egyetlen vonat sem indul Magyarországról nyugati országba, nehogy a Keletinél várakozó több ezer menekült kijusson innen. Úgyhogy hiába vetted meg a jegyedet hónapokkal ezelőtt Zürichbe, ahol kakaóval és kuglóffal vár rád a nagymama, te sem mehetsz sehová. Köszönd meg ezeknek a mocskoknak, mert ők tehetnek róla. A magyar kormány nem tesz mást, mint betartja az Európai Unió törvényeit.

Csütörtök reggel a rendőrség a modern magyar történelem legcinikusabb, legembertelenebb húzásával megnyitotta a menekültek elől korábban lezárt Keleti pályaudvart, a MÁV pedig ezzel egyidőben az MTI-nek elküldött közleményben bejelentette, hogy egyetlen vonat sem indul Magyarországról nyugati országba. Most legyél okos, menekültkém!

Nehéz úgy okosnak lenni, hogy az intézkedésről a Keletiben hetek óta várakozó, egyre kétségbeesettebb, hol rezignált, hol felháborodottan tiltakozó menekülteknek valahogy nem sikerült szólni. Úgyhogy amikor csütörtök reggel begördült a pályaudvarra egy szerelvény, ami teljesen véletlenül, mintegy a sors fura fintoraként egy pán-európai motívumokkal feldíszített emlékmozdony húzott, a tetején lobogó német zászlóval, elözönlötték a menekültek. Azt hitték ugyanis, hogy megtörtént, amire hetek, hónapok óta várnak: elindulhatnak Németország felé, és ha minden jól megy, estére már a berlini Hauptbahnhofon kuglófozhatnak a nagymamával.

Arról a menekültek nem tudnak, hogy Magyarországról nemcsak ez, hanem egyetlen vonat sem indul nyugatra. A vonat légkondicionált, úgyhogy az ablakokat nem lehet lehúzni. A légkondicionáló természetesen nem működik. És bár a hangosbemondóban magyarul és angolul is bemondják, hogy ez a vonat nem megy sehová, ezt egyrészt nem mindenki érti, másrészt aki értené, az sem hallja, mert ugye nem lehet lehúzni az ablakokat. Levegő sincs, lásd ablakok. Remélhetőleg mindenki túléli.

Mit mond erre a magyar rendőrség?

Semmit. A magyar rendőrség teljes kussban van, napok óta egyetlen szót nem válaszol a sajtó által feltett kérdésekre menekültügyben, mindössze azt szajkózza, hogy betartjuk a schengeni egyezményt meg az az EU törvényeit. Így?

A magyar kormány az elmúlt fél évben milliárdokat költött az idegenellenes hangulat gerjesztésére: a nemzeti konzultációnak álcázott blőd, még habonyi értelemben véve is méltatlan propagandakampányra, aztán az ostoba, az egész országot mocskos xenofóbnak beállító, idegeneknek magyarul üzengető óriásplakátokra, aztán a déli határon felépített ideiglenes kerítésre, aztán az azt felváltó rendes kerítésre. És éppen most bízott meg egy nemzetközi reklámügynökséget, a JWT-t azzal, hogy 800 millió forintért külföldön is azt harsogja a menekülteknek, hogy eszükbe ne jusson idemenekülni.

A magyar kormány emellett egyfolytában azt kiabálja, hogy betartja az európai törvényeket, amúgy meg kétségtelen, hogy óriási a homály az ügyben, talán még Angela Merkel sem tudja pontosan, hogy mit akar.

De azt soha senki nem mondta, hogy egy hatalom ne lehetne egyszerre törvényes és emberséges. A nyugatra induló vonatok leállítása a lehető legcinikusabb lépés, amire a kormány elszánhatta magát, és az értelme pontosan ugyanannyi, mint a többi menekültellenes intézkedésnek: mesterségesen kreál sokkal nagyobb bajt abból, ami már éppen elég nagy baj, azért, hogy indokolni tudja saját, rettegésalapú ideológiájából sarjadt belpolitikai üzeneteit, learassa a sikeres gyűlöletkeltés gyümölcsét, aztán széttárja a kezét, és az Európai Uniót tegye felelőssé a saját nettó szemétkedéséért.

Pedig azért, ami most a Keletiben zajlik, nem Merkelt, nem Hollande-ot vagy a gyíkembereket terheli a felelősség. Hanem kizárólag a MÁV-ot, a magyar rendőrséget és a nekik parancsokat kiadó magyar kormányt.

Őket kéne felpakolni az utolsó, Magyarországról nyugatra induló pán-európai vonatra. Aztán irány Hága.

444.hu/2015/09/03/netto-gecizes-amit-magyarorszag-a-menekultekkel-muvel/
@guma:

A fb-on civilek, civil szervezetek keresnek olyan embereket, akik képesek az anyanyelvükön informálni és megnyugtatni a menekülteket.
Ha a kormány teljesen áthárította feladatait a civil szervezetekre, adja át nekik a hatalmat is.
Ennyi!
@Eszter jött:

Hatlmat, hatalmat...
Logisztikára a zsetont!
@Orica Középföldi: Végbél Szellő, még mindig fúj? Jó, hogy bűze nem jön át az üvegen! Csak megbizói ugatása általa!
@guma:

Nemhiába tartottam a 444.hu szerzőit ostobának, bármelyik oldalról is beszéltek.

Ennek az eredménye:
nol.hu/belfold/magyarorszag-a-legveszelyesebb-hely-ahol-lehettek-1561625

A legveszélyesebb hely. Aha.
@guma: "Senki nem akar Magyarországon maradni."

Erről van szó. A magyarok se. Ha valamit felrovok ennek a kormányak, akkor ez az.
@guma: @vakapad: esztéta úr a 444-nél is rózsaszínűbben látja a világot:

"Aki gyermekekre, terhes anyákra, apákra fegyvertelen civilekre lövetne, az épp olyan felelőtlen, mint amilyen elvetemült, és igazán mindegy, hogy mit gondol közben a nemzetről vagy épp Európáról. Más kérdés, hogy azt okkal elképzelhetetlennek vélem, hogy a NATO szervezetében szolgáló katonai vezetés menekült civilekre tűzparancsot adna ki. Vélhetően ők is pontosan tudják, hogy az igazi tragédia lenne, rettenetes bűntett."

Sírjak vagy nevessek? Valaki simogassa meg a fejét. Ó, nem, a NATO az soha. Soha.
@Pantagruel:

ez dühít engem is. szégyenletes, hogy milyen világot hagyunk a gyerekeinkre.

mi van veled? nagyon eltűntél...
@guma: köszi, látom Ti jól megvagytok. kénytelen voltam felszívódni, mert már több mint egy éve monitor előtt melózok, így aztán szabaidőmben már inkább nem; a szalagcímeket szoktam csak átfutni nap közben. azért persze most mindenhová benéztem, ki hogy látja az eseményeket.
@Pantagruel: "Ha valamit felrovok ennek a kormányak, akkor ez az."

Nem ezt kell felróni, hanem azt, ami oda vezetett, hogy már senki nem akar Magyarországon maradni. Az okot kell kigyomlálni, utána az okozat megszűnik, vagy átalakul.
süti beállítások módosítása