Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: A brüsszeli Orbán féle konferencia kapcsán nézzük mi a helyzet itthon: telex.hu/belfold/2024/04/... (2024.04.18. 20:31) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.05.20. 09:52 Fabius

EPIC: lobbistája 1,4 milliárdért gyomorszájon vágta Orbánt

Címkék: orbán bevándorlás politikai lobbi

Nehéz napok ezek szegény Viktorunknak, nincs mit csodálkozni azon, ha nyilvánosan hibban meg szegény. Nem elég az EP meghallgatás, kemény pénzen vett amerikai lobbistájáról is kiderül, esze legfeljebb annyi van, hogy bután vigyorogva egy kilobbizott meghallgatással gyomorszájon verje.

Minek ellenség annak, akinek ilyen fizetett barátai vannak?

connie1.jpg

Finkelstein asszem kénytelen lesz elmagyarázni következő találkozásuk alkalmával, hogy sikerült egy ekkora tulkot felhajtani lobbistának. Mert az kétségtelenül eredmény, hogy Simonyi András ex nagykövet elmagyarázhatta mit is jelent pontosan az "illiberális demokrácia" - ami Orbán párhuzamosan zajló vesszőfutásában kifejtett véleménye alapján angolul úgy hangzik, mint egy vérvád - de Viktorunk aligha ezt értette megtérülő befektetés alatt, mikor a több, mint egymilliárdot kiköhögte Finkelstein emberének, Connie Mack-nek. Orbán amerikai Csizmadia Lászlója és ifjabb Lomnicija vissza is mondta a szereplést a szerintük időszerűtlen és káros eseményen.

Közben pedig Orbán tényleg meghibbant.

Kijelentette például, hogy: " mi sohasem voltunk multikulturális társadalom". Érdekes kijelentés ez az Anjou, Jagelló házi királyaink, lengyel-magyar perszonálunió, a betelepülő besenyők, szászok, kunok, szlávok, jászok, csehek, morvák, ruténok, görögök, bolgárok, lengyelek, örmények, svábok, szlovákok, románok, zsidók és romák tükrében. Ezek szerint ostobább, mint egy hetedikes, akik épp most veszik töriből a Habsburg betelepítési politikát, és számolgatják, hogy 1840 körül a 9,9 millió lakosból 43% volt magyar. Szónokol a magyar nyelv szépségeiről, de hézagos emlékezetéből kiesik, hogy annyira multikulti társadalom voltunk, hogy a "Lex Apponyi"-ban kellett leírni, a nemzetiségi iskolák tanítói tanuljanak meg magyarul, és tanítványaik is sajátítsák el a nyelvet a negyedik osztály végére. Jó, oké, tengeren túli gyarmatainkról nem hurcoltunk ide se arab, se ében rabszolgákat erre jól emlékszik.

De mennyire van ép eszénél valaki, aki A: vagy ennyire nulla országa történelméből, B: vagy az Európának kamuzás közben végleg elszakad a valóságtól?

 

1273 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr757474992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyanús, hogy az utóbbi variácó az igaz. Sajnos a korosodástól kevesen okosodnak, s még kevesebben szépülnek.
Éppen annyira volt Magyarország multikulturális társadalom, amennyire más királyságok voltak.Vagyis sehogy. Többnyire gyarmat voltunk.
@Imola Helyesi:

mennyen mán ki kegyed az uccára inkább! (feltéve, hogy van bárcája és repett sarka)
@hacsaturján:
Dehogy megyek, még alkalmazna.
FAB az a multikulti nem az, amire manapság értjük. Lásd pld. tánti Merkel elhíresült kijelentését.

www.origo.hu/nagyvilag/20101017-nemetorszag-bevandorlas-angela-merkel-szerint-a-multikulturalis-allam-megbukott.html
@Gábris szomszéd: Orbán: sosem voltunk, Merkel: megbukott.... mi köze a két kijelentésnek egymáshoz?
csak simán barom a Vezényló mini elnök, az oskola amibe ezek szerint diplomáért és dr előtagért járt, nem adott semmit a fejébe. Pedig a felvételinél a töri az alap, a római jogról és az 1222 Bulláról ne is beszéljünk.
@KÁTÉó53éúétr6: Arra utaltam, hogy a felsorolás nem annyira fedi le a multikulti mostani fogalmát.
melléklet a többi agyatlan fideszjobbik seggnyalóról:

Az Európai Parlament elnöke a magyar balliberális mikropártok kottájából játszik, mert nem olvasta fel a CÖF nyílt levelét
Fotók: Botos Tamás

Hegyen-völgyön át zúg, rohan a dilivonat!

444.hu/2015/05/20/az-europai-parlament-elnoke-a-magyar-balliberalis-mikropartok-kottajabol-jatszik-mert-nem-olvasta-fel-a-cof-nyilt-levelet/
@Gábris szomszéd:

"Szerinte az országba érkező bevándorlóknak muszáj megtanulniuk rendesen németül, és többet kell tenniük a beilleszkedésért."

éz kb ugyanaz, mint a lex Apponyi az 1900-as évek elejéről. Akkor mi is a különbség?
@Fabius: Arra gondolok, hogy az általad felsoroltak nagyobb részt a zsidó-keresztény kultúrkörhöz tartoztak, míg a mostani multikulti bevándorlók jóval kevésbé.
Czomba örül, 600-an regisztráltak a fiatalokat hazacsábító programban

Sok fiatal szeretne hazajönni külföldről - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára a köztévé szerda reggeli műsorában. Hozzátette, a Gyere haza, fiatal elnevezésű program szerinte sikeres, ugyanis már közel 600-an regisztráltak, a Facebook-elérések száma pedig elérte a negyvenezret.

hvg.hu/gazdasag/20150520_Sokan_szeretnenek_hazajonni_a_kormany_uj
nyugi, emberek, majd jön a birca és elmagyarázza !
@Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyali DOMINA
Te kis huncut, már a jövőre gondolsz!
Bár most is tudsz szerezni, menj Ásotthalomra!
@Gábris szomszéd:

Mi nem világos?

[origo]20

Ez a cikk 4 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Megbukott a multikulturális társadalom - jelentette ki Angela Merkel német kancellár. Szerinte az országba érkező bevándorlóknak muszáj megtanulniuk rendesen németül, és többet kell tenniük a beilleszkedésért. Ugyanakkor azt is mondta, Németországnak nagyon is szüksége van a szakképzett munkaerőre. A németek egyharmada gondolja úgy egy felmérés szerint, hogy lényegében lerohanták az országot a jóléti juttatásokra ácsingózó külföldiek.
Erről tudnia kell
Forrás: MTI/AP/Ap
Erőszakkal házasíthattak ki egy csecsen iskoláslányt
Forrás: MTI/AP/CTK/Josef Vostarek
Egy volt pilóta elárulta, mi volt a Gripen-baleset oka
Fotó: Szabó Gábor - Origo
Orbán az Origónak: Meg tudjuk védeni magunkat
Kölcsönt keres? Első 100 új Fapados Kölcsön-ügyfelünknek Samsung tabletet adunk!
www.cofidis.hu

A multikulturális társadalom építéséről szóló kísérlet megbukott - jelentette ki Angela Merkel német kancellár. Úgy fogalmazott, hogy az álom, amely szerint a "multikultiban" az emberek "boldogan élnek egymás mellett" egyszerűen nem működik Németországban, és a bevándorlóknak többet kell tenniük a beilleszkedésért, például meg kell tanulniuk németül.

A kancellár szavai a BBC szerint akkor hangzottak el, amikor egyre erősebbek a bevándorlókkal kapcsolatos ellenérzések a németek körében. Egy friss közvélemény-kutatás szerint az ország lakóinak harminc százaléka úgy gondolja, hogy Németországot elözönlötték a külföldiek, és ezt rossz jelenségnek tartja. A felmérés, amelyet a Friedrich Ebert Alapítvány készített, azt is kimutatta, hogy körülbelül ugyanennyien gondolják azt, hogy a Németországban élő külföldiek csupán a szociális védőhálót akarták kihasználni, amikor Németországba költöztek.

"A hatvanas évek elején mi magunk hívtuk a bevándorlókat ide, és most itt élnek velünk" - fogalmazott Merkel, hozzátéve, "egy darabig azzal áltattuk magunkat, hogy előbb-utóbb úgyis elmennek, de ma már látszik, hogy nem ez a realitás". Erről a kencellár Potsdamban beszélt, a konzervatív Kereszténydemokrata Unió (CDU) párt ifjúsági gyűlésén. A kancellár a német államfő, Christian Wulff szavaira reagált ezzel, aki azt mondta, az iszlám "éppúgy része Németországnak, mint a kereszténység vagy a júdaizmus".

Merkel amellett, hogy a multikulturalizmus bukásáról beszélt, azt is kijelentette, a bevándorlókra nagyon is szüksége van Németországnak. Minden évben 200 ezer német megy nyugdíjba, és hagyja el a munkaerőpiacot anélkül, hogy utánpótlása lenne, a munkaerőhiányt a bevándorlók enyhítik - jelentette ki. A Deutsche Welle szerint a német ipari és kereskedelmi kamara úgy becsüli, hogy a szakképzett munkaerőpiacon jelentkező 400 ezer fős hiány évente 1 százalékos növekedéstől fosztja meg Németországot.

"Nem lehetünk olyan ország, amely azt üzeni: azokat, akik nem német anyanyelvűek, nem látjuk szívesen" - mondta a kancellár. Szerinte a bevándorlóknak muszáj megtanulniuk németül, hogy a munkaerőpiacon boldogulhassanak. "Azoknak, akik részei akarnak lenni a társadalmunknak, nem csak a törvényeinket kell betartaniuk, hanem bírniuk kell a nyelvünket is" - idézte a Deutsche Welle a kancellár beszédét.

Ez a normális hozzáállás a bevándorláshoz. A munkavállaláshoz bírni kell az adott ország nyelvét. Ez az alap.
Merkel azt üzeni, mindenkit szívesen látnak, aki dolgozni akar. Kultúrkörökről nem ejt szót.
Bocsánat! Csak az utolsó két bekezdést akartam bemásolni.
A 21 sz-i un multikulturális társadalom nem hasonlítható a középkori, újkori Európához, amit nagy gyarmattartó birodalmak uraltak.
A mai multikulturális társadalmat a felbomló gyarmatok népességének beáramlása és a multinacionális globális cégek világhálózata alakítja, de ehhez hozzájárul az e népek közti indokolatlan háborúk szítása és a vallási fanatizmus miatti egymás közti háborúskodás is.
Így ez nem pusztán etnikai, kisebbségi, kulturális kérdés, hanem a kontinensünk nagy problémája is.
höhö, csak én érzek párhuzamot némi fideszjobbikos agyhalottakkal? :D
Beleértve dicstelen vezérünket is...

Melegrandioldalon kínálgatta bájait a homofób neoprotestáns lelkipásztor

Szeret ölelkezni és felül lenni. Csak a szokásos.

444.hu/2015/05/20/melegrandi-oldalon-kinalgatta-bajait-a-homofob-es-hazas-neoprotestans-lelkipasztor/
@Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyali DOMINA
Mer ott mán vannak ébenek:))):
Tényleg, a kvótával érvelnek most, de akkor hogyan lesz? Be kell engedni mindenkit, és akkor kijelölünk 307-t, ez maradhat, a többit meg kiválogatjuk, mint hajdan a rabszolgákat, te ide mész, te oda, te nem mész sehová, téged nem engednek be úgyse. Agyhalott ötlet ez.
@Eszter jött: Mára ez annyiban változott, hogy már válogathatnak a munkaerőpiacon, csak azt veszik fel, aki tud németül. Aki nem, vagy csak kevéssé beszéli, azoknak sajnos nem tudnak ajánlani szakmunkát.
@Gábris szomszéd:
A 150 év törökjei (ld. még Török vezetéknevet a telefonkönyvben) a besenyők, a tatárok, a kunok, a népvándorláskor itt talált avar-maradványok, törzsek, a római limesen szolgáló germán-viking törzsek (a római légió idegen-légió volt). Csupa-csupa zsidó-keresztény.
Különben bocs a hosszú hallgatásért. Igyekszem is nem sok állóvizet kavarni.
Csak, ha itt vagyok, nem állom meg szó nélkül, icl. blogom. S minek terhelni ilyenekkel az egybegyűlteket.
De hogy ne jöjjön ki senki a gyakorlatból:
endresy.blogspot.com/2015/05/ha-lehiggadtam-torlom-mint-hatalom.html
Ha már lerombolják az egyik nemzeti büszkeséget. (tényleg az lehetne)
Steril környezet helyett ez jut műtét után egy magyar betegnek
merényi kórház 01

Magyar betegségügy, 2015.

444.hu/2015/05/20/steril-kornyezet-helyett-ez-jut-mutet-utan-egy-magyar-betegnek/
@GeoCracker: Szerintem érted te is, hogy mire gondolok. :)
@Imola Helyesi: a kvótával hazánkba áttelepített menekültek kérelmét kell magyarországnak elbírálnia, jogos avagy nem. tavaly eu szinten a kérelmek 55%-nak adtak helyt, 45%t elutasították. itt van a baj, mert ezt a 45%-t nem küldik vissza a hazájába vagy egy harmadik országba, mert az utazás költségét fizetni kéne. inkább hagyják, csellengjenek papírok nélkül. ebben nincs következetesség. itt most a menekültekről beszéltem, a bevándorlás teljesen más. orbán összekeveri ezeket, nem véletlenül.
@nincs_itt:

Ezzel tisztában vagyok. Jelenleg ápolóként dolgozom Ausztriában.
Hibásan beszélek németül, viszont nem jelent már gondot a kommunikáció.
Az osztrákok nagyon toleránsak ezen a téren.
Ha anyanyelvi szinten bírnám a németet, jó eséllyel pályázhatnék gyógypedagógusi állásra.
De én nem akarok kiköltözni.
@parti_giano:
Akkor jól nézünk ki, ideosztanak 307 menekültet, a zöld határon meg jön a sok gazdasági bevándorló vagy menekült.Be kell őket engedni brüsszeli szabályozás szerint.
@parti_giano:
Indonéziába is megy a sok menekült. Megbolydult a világ a vallási fanatizmus és a háborúk miatt.
@Eszter jött: A betegápolás, pedagógus, gyógy-pedagógus stb, azok nagyon hiány szakmák. Ott természetes a magasabb tolerancia küszöb.
Nem ezekről beszélnek általában, hanem a "mihez ércsek? jaaaa! az is megy!" kategóriájú munkakeresőkről van szó.
Bizony bevezették a munkaerő közvetítő cégek a "német tesztet", na nem direkte tolják a nyelvtani kérdéseket a pályázó orra alá, hanem adnak egy munkavédelmi tesztet. Tessék kitölteni... és itt ki is derül minden.
@Imola Helyesi: te sötét gyalog! a zöldhatáron begyön, keletről oszt' 1-2 nap múlva már Győrnél/Hegyeshalomnál távozik. Tranzit legfeljebb Mo.
@Eszter jött: Azért az anyanyelvi szint egy kicsit erős, de a B2-vel már lenne esély, nem is kicsi. C1 pedig egyenes út.
@Imola Helyesi: igen, ha átlépik a határainkat, akkor az eu területén vannak. s nekünk kell elbírálni a kérelmüket. ha jogos, megkapják a menekült státuszt, ha nem vissza kell irányítani őket. egyenlőre a magyar szervek továbbengedik őket, áttolva a munkát és felelősséget más országokra. néha van egy-egy nagyobb felbuzdulás, pl. a győri eset, de ez elenyésző.
@látjátok feleim szümtükkel: Hát még a korlátlan (hatalomgyakorlástól) rablástól.
@nincs_itt:
Aha, lóugrásos, ez a baj, hogy bejöhet az uniónak hála, suttyomban is.
De ne félj, Orbán meg fogja ezt is oldani, mint mást is megoldott unortodox módon, Verhaffstadt meg ugrálhat a plafonig mérgében, Niedermüllerrel, Jávorral meg Újhelyivel együtt.
@parti_giano: ezért lett belengetve az államok határőrizetének visszaállítása, mi felé is tartunk akkor?
@Imola Helyesi:

Ez a te Viktorod tényleg nem tudja, hogy tizenkettő az mennyi.
Magyarország mindig is a népek olvasztótégelye volt.
Közeli ismerőseim közt van Glavanovics, Weller, és Sustyák nevezetű emberke.
Az első horvát, a második német, az utóbbi pedig tót (ugrattuk is sokszor emiatt) származású.
Ők tisztában vannak eleikkel és vállalják származásukat. Sőt, a G.anyanyelvi szinten beszél horvátul.
@Imola Helyesi: akkor jó, ha megolgya... csak az a baj, hogy az eddigi "megoldásai" nektek nagyon drágák voltak. minden szempontból.
ja korábban írtad, hogy a "magyarok" megszavazták, ne feledd 8 millióból 2,5, ha a globális magyarságra vetítem, ami 15 millió(állítólag) akkor még siralmasabb az arány...
@Imola Helyesi: megcsinálja a 8 millió közmunkás országát, ez elég riasztóan fog hatni.
@parti_giano: nem is megoldani akarnak, hanem kiszolgálni a növekvő eu és Európa ellenességet, valamint tovább nyalni putyinnak...
Amikor az illiberális példakép liberálisan beszél

Na ki védte meg a multikultit? Kígyót melengettünk a keblünkön!

444.hu/2015/05/20/amikor-az-illiberalis-peldakep-liberalisan-beszel/
Tótawé. :)

"Hiszen Orbán Viktor csak menekül, és ezeket a blöfföket dobálja maga mögé, hogy feltartsa az üldözőket. A lényeg számára nem ez, hanem kisvasútja a kertjében, amit szeretne kifizettetni Európával. És a többi kincs, amibe szintén beleforgatta gond nélkül az unió pénzét, amíg azok ugyanígy a színpadi füsttel voltak elfoglalva."

hvg.hu/w/20150519_A_napirend_masik_vegen
@Gábris szomszéd:
"Az egyetem közleménye szerint a felsőoktatás strukturális átalakításával összefüggő várható egyeztetéseken fogják álláspontjukat megfogalmazni, ha a felvetődő javaslatok az intézményt bármilyen szempontból érintik.

A Corvinus meggyőződése, hogy a egyetemük a magyar felsőoktatás egyik legelismertebb és legsikeresebb intézménye az általa művelt tudományterületeken, és jelenlegi hatkarú formájában és nemzetközi beágyazottságával kiemelkedő értéket képvisel."

Ez elég semmitmondó, inkább kivárásos szöveg, de reménykedjünk....
@Imola Helyesi:

Mondd csak, Ebola, hogy fogja megoldani? Saját kezével húzza fel a vasfüggönyt délen és keleten?

Mondjuk bunkója van elég akiket leverhet cölöpnek.
Ez még jobb. :)

"Itthon már terjeng a lopás bűze. Odakint még mindig csak az látszik, amivel takargatni próbálja. Azt könnyebben fogja megvédeni, fel is vállalhatja büszkén, még talán barátokat is szerez vele. Aztán hazajön, dob pár milliárdot a kutyusnak, és leül a miniszterével szokás szerint, eldönteni, hogy melyik közbeszerzéseket nyerje a veje, és melyiket a többi családtag. Az unió meg fizet, mint egy hülye, részeg katonatiszt. Nagyokat röhögnek, kitalálnak valami újabb bunkóságot, hadd játsszon vele, aki akar, aztán együtt nézegetik a jachtkatalógust.

A hajót kellene kilőni alóluk. De legalábbis napirenden tartani a kérdést."
@Fabius: Nem vasfüggönyről van szó "csak" schengeni határról, ahol egyedül nekünk nincs normális határőrségünk. (hála a cociknak)
Gyere haza fiatal

A kormány szerint sok fiatal szeretne hazajönni külföldről, amit szerintük az is bizonyít, hogy már 40 ezren regisztráltak a program Facebook-oldalára. Megnéztük a Facebook-oldalt. Szerda reggel 201 (kettőszázegy) kedvelője volt… :D

hataratkelo.com/duborog-a-kormanypropaganda/
@Imola Helyesi: A középkorban dinasztikus királyságok voltak!

A király személye tartotta össze az országot, nem az egy nemzethez tartozás. Pl. Horvát és Magyar Királyság perszonálunió.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: A nemzetállamok gondolata a 19. században erősödött, és több helyen akkor is alakult ki...
@Imola Helyesi: Ezt hívják úgy, hogy népvándorlás kora.

Ez csak neked furcsa, mert te úgy tudod, hogy a magyarok harmincezer éve a Kárpát-medencében élnek, és innen tettek kis kirándulást a Sumer Birodalomba, valamint a szittya pusztákra.
Sikerült ismét találni egy komoly ellenséget. :(

A NAV lecsapott a flippermúzeumra, júniusban bezárnak

index.hu/kultur/2015/05/20/a_nav_bezaratna_a_flippermuzeumot/
@vigyüktúlzásbaadolgokat: egyszer már megpróbáltam elmagyarázni neki a hungarus tudatot.
@Eszter jött:
Az általad idézett, Merkel asszonytól származó nyilatkozatnak van egy sorok közötti felhangja.
Érzékelteti, hogy a tiltások nélküli bevándorlásnak negatív következményei lettek.
Igaz, hogy a záró bekezdésben enyhíti finoman fogalmazott kételyeit a bevándorlással szemben, azonban nem szól a németek emiatti közérzetéről.
A minap a bevándorlás távlati következményeiről beszéltem, mert még nem érzem ki a jelenlegi megoldások szövevényéből azt, hogy hogyan változik a távolabbi jövőnkre nézve a helyzet.
Egy rétegműsorban egy nemzetközi jogász, aki globális szemléletben és érdekes megközelítésben az alábbiak szerint szólt.
A népvándorlás oka a szegények és gazdagok közötti, egyre növekvőbb különbség. A szegénység egyre több embernek az életben maradását veszélyezteti, amely elől menekül főként a harmadik világból.
Már most ezekben a régiókban NAPONTA 244.000 új munkaerő lép be a munaerő piacra, a civilizált államokban ez 4.000 fő.
Tehát már a jövő veszélyeit eleve elhárító intézkedésekre van szükség ahhoz, az ebből eredő veszélyeket megelőzzük.
Ettől függetlenül még az erőszakos bevándorlástól való félelmek is jogosak néhány évtized múltán.
@parti_giano: Csillagösvény DVD-t ismered?

Dörner György szponzorálásával ott hallhatunk ezekről a "kutatásokról". Aki ebben hisz, azt nem tudod úgyse eltéríteni.

De azért gondolni kell a történelemben járatlanabb olvasókra is! Ezért írom le ilyenkor a hivatalos történettudomány mai állását. Hadd lássák mindkettőt: a valós és az "alternatív" történelmet.
@Mariann19: A Cobra 11-ben bezzeg miylen jó német rendőr a Semir Gerkhan! :)

Orbán abban az időben ragadt, mikor a Szomszédokban nem volt gazdasági bevándorló. Pedig a KGST-országokból sokan jöttek ide, munka vagy házasodás céljából. Pl. orosz laktanyák tisztjei családostul.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Orbánnak vagy hiányos az emlékezete, vagy szelektív.
Tegnap többször érvelt az eu-ban, hogy hozzánk 42 ezer menekült érkezett, másodikok vagyunk Svédország után.
Utána nézhetett volna, hogy ebből a 42 ezerből
5 ezer nyújtott be kérelmet, a többi eltűnt az országból, nyilván tovább mentek tiltott határátlépéssel.
Nem vagyunk mi annyira vonzóak már a harmadik világból érkezőknek, de a koszovóiak számára sem.
@Mariann19: "Nem vagyunk mi annyira vonzóak már a harmadik világból érkezőknek, de a koszovóiak számára sem."

Ez első körben teljesen logikusnak tűnik, viszont ha nyugaton bezárulnak majd előttük a kapuk (be fognak) akkor inkább itt maradnak, ahelyett, hogy hazatérjenek. Onnantól pedig ismét a mi problémánkká válik a folyamat. :(
én mint született és németül alig beszélő sváb, csak ennyit linkeskednék ide:

A bevándorlók már a spájzban vannak Budaörsön

2015. május 20., szerda, 14:15 Utolsó frissítés: 14 perccel ezelőtt

Frappáns képpel válaszolt az Együtt önkormányzati képviselője Orbán tegnapi szavaira, miszerint "sohasem voltunk multikulturális társadalom." Úgy tűnik az egykori bevándorlók mostanra már a Fidesz-KDNP-be is beférkőztek.

img6.hvg.hu/image.aspx?id=0038138a-fec1-4eef-bff6-c5abc784c59d&view=7fcefbf8-ac48-4ee6-aef5-32203afa118c

hvg.hu/itthon/20150520_A_bevandorlok_mar_a_spajzban_vannak_Budao

----

és még ennyit:

Globális méretű a szakemberhiány - mérnök és szakmunkás kéne mindenkinek

2015. május 20., szerda, 14:21 Utolsó frissítés: 35 perccel ezelőtt

Világszerte a munkaadók 38 százalékának okoz problémát, hogy megfelelő munkaerőt találjon, Magyarországon pedig a munkaadók 47 százaléka küzd a szakember hiánnyal. A legnagyobb kereslet a szakmunkásokra, sofőrökre és mérnökökre

hvg.hu/gazdasag/20150520_Globalis_meretu_a_szakemberhiany__mernok

---

valamint:

Nem adják a tanárok és diákok a Corvinus budai campusát

Petíciót és Facebook-oldalt is indítottak a Corvinus Egyetem budai campusának diákjai és oktatói, akik szerdán egy fórumon fogadták meg, hogy nem hagyják eladni a Villányi úti ingatlanokat.

hvg.hu/itthon/20150520_Nem_adjak_a_tanarok_es_diakok_a_Corvinus
@empatikus pszichopata:

Vót valami orosz cár, aki még a saját gyerökit is megölte, mert annyira féltette a hatalmát.:D
@Gábris szomszéd:
Amennyiben ilyen szabályozás maradna Európában, ennek a verziónak is megvan a lehetősége.
Azért mondom, hogy el kéne választani két ütemre a menekültügy megoldását.
A jelenlegi állapotban az életveszélyben lévők megmentésére kell kitalálni egy utat.
A jövőre nézve egy általános jellegű szabályozás lenne a kiút, de egységesen, valamennyi európai ország részvételével.
Nem lehet nemzeti alapon elkülönülni, mert annak az a következménye, hogy egyenlőtlen terhelések lennének az országok között.
"Nem vasfüggönyről van szó "csak" schengeni határról, ahol egyedül nekünk nincs normális határőrségünk. (hála a cociknak)"

Basszus! Már öt éve nem a cocik uralkodnak, talán meg kéne kérdezni az istenkirályt, mijafaszt csináltak az elmúlt öt évben, hogy még mindig nincs rendes határőrizet ott, ahol kellene, hogy legyen?

Ki kéne már a fejeket húzni a melegből! Egyébként is kik azok a cocik? -Akiknek a hizlaldáját a Viktorovics mostanság avatgatja?
@Gábris szomszéd: ez uniós szinten mozog. ha bekövetkezik, akkor az egész eu fogja szigorítani a bevándorlás politikáját.
@Mariann19: A kis amnéziás az AN szerint adott egy interjút 2013-ban a Jediót Ahronót c. izraeli lapnak. :)

Azt mondja az interjúban a mi büszkeségünk, Viktorka:
"Azt magyarázom az embereknek, hogy nekünk tilos a zsidókra, mint veszélyre tekintenünk, inkább tekintsünk rájuk, mint Isten ajándékára. Isten a magyar nemzetet nagyon színesnek alkotta meg, melynek részei a zsidók is.”

nepszava.com/2013/05/velemeny/bartus-laszlo-egy-antiszemita-keservei.html
@látjátok feleim szümtükkel: "még mindig nincs rendes határőrizet ott, ahol kellene, hogy legyen?"

Amiért nincs sorkatonaság sem. Félnek fegyvert adni a keményen dolgozó kisember (jobbágyok) kezébe.
Ugyé az a mondás, hoyg aki hülye, az is marad. Ime a példa:

www.napi.hu/magyar_gazdasag/elkepeszto_kenopenzt_fizetett_egy_magyar_ferfi_hogy_megussza_a_buntetoeljarast.597995.html

"Felmerülhet, hogy vajon honnan volt ennyi pénze a megzsarolt férfinak, és mit követhetett el valójában"

Talán egyszer kiderül.
@hacsaturján: Ismét felhívnám a figyelmet, hogy a vasárnapi zárvatartás teljesen szembemegy a Biblia szellemével!

Amiről a matekos ír, az Izraelben létezik, ahol vallási alapon megáll szombaton az élet. Még a liftgombot se nyomják meg, mert a villany is tűz, és tilos szombaton tüzet gyújtani a Tóra szerint.

Ami nálunk van, az politikai katolicizmus, és semmi köze a bibliai kereszténységhez. Jézus kijelentette az övéinek, hogy a szombat van az Emberért, és nem fordítva.

Tehát ha valaki be akarja vasárnap záratni a teszkókat, akkor hivatkozzon inkább a környezetvédelemre, az időjárásra, az össztársadalmi érdekre vagy bármi másra.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Oh, ez milyen gyönyörű, amikor a mi Viktorunk ilyen szívbemarkolóan kinyilatkozik a zsidókról.
Mindjárt a Kossuth téri, hónapok óta ott tartózkodó megemlékezőkre gondolok, akiket napi szinten zaklatnak a rendőrök.
Akkor most mi legyen?
"Ne azt nézzék, amit mondok, hanem azt, amit csinálok."
Álszent alak!
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

mongya, imola bácsi! mit óvasott kegyed a csatolt link hejett?
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
"Félnek fegyvert adni a kisemberek /jobbágyok/ kezébe."
Inkább egy Gripent, az is lezuhant.
Így ez a veszély is elhárult.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Beszéld ezt meg Aliev elnökkel, aki mostanság demokráciánk fokmérője, miután a baltás gyilkost kiadtuk. Szarja szájon valamennyi állat, akinek benyalt.
Bocs, rossz helyre küldtem.
@Imola Helyesi: Bizony nem, mert azt más okok erőszakolták ki, míg a mostanit is más okok. De, az okok nem változtatnak azon a helyzeten, hogy ezen szörnyű bevándorlók (minta akkoriban is) azért kényszerültek ilyen lépésre, mert otthonuk élhetetlenné vált.
@hacsaturján: magáról a vasárnap ugrott be neki és a biblia. bachatja a svalbárdját, gumicsont.
@hacsaturján: Bár nem vagyok se bácsi, se imola, speciel a vallási alapon előírt szabályok szidalmazását olvastam.

Szerintem ha valakinek az a vallása, hogy szerdán nem eszik cérnametéltet, csinálja nyugodtan (amíg másoknak nem árt vele).

Azzal van gond, ha valaki ezt rá akarja erőltetni másokra.
@Imola Helyesi: Nem, csak ezt engedik be, aki tudja igazolni, hogy azért halt meg (vagy érkezett törvényellenesen az országba) , mert nem fizetett megfelelő baksist az országba jutásához, azaz nem elégítette ki kormányunk tagjaival szembeni vagyoni kielégítési kötelezettségét (határátlépési csúszópénz).
@hacsaturján: Bár nem vagyok se bácsi, se imola, speciel a vallási alapon előírt szabályok szidalmazását olvastam.

Szerintem ha valakinek az a vallása, hogy szerdán nem eszik cérnametéltet, csinálja nyugodtan (amíg másoknak nem árt vele).

Azzal van gond, ha valaki ezt rá akarja erőltetni másokra.
@CSENDES: Már azt hittem, hogy a magyar állampolgárságra gondolsz.
@Mariann19: A (nem kötelező) sorkatonaság sok szegény fiatalnak jelentene átmeneti megoldást a megélhetési gondokra, valamilyen szakma tanulásának lehetőségét (pl. sofőr), vagy kulturálódási lehetőséget.

Remélem az SZDSZ rájött, hogy hibát követett el, mégoly szép elvek által vezérelve (pacifizmus)!
@vigyüktúlzásbaadolgokat: nem szerdán, hétfőn van cérnametélt. szerdán rizibizi. most akkor újragondolhatod.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Nem, azt azért nem. Ne vegyük túlzásba a dolgot.
@Mariann19: Még két dolog tűnt a szemembe az AN-cikkből.

Orbán, amióta miniszterelnök, nem volt Izraelben?

Másik egy idézet: "Orbán Viktor, annyira hisz a goebbels-i propaganda erejében, hogy ha bárminek az ellenkezőjét mondja, az igazsággá válik,"
@hacsaturján:

Hogy a Mester milyen szőrszálhasogató ma?!
Nem mindegy? Mindenki gondoskodjon a saját, a hűtője és a kamrája migrációjáról. Egy napon pedig úgyis meg kell pihenni, hadd ne legyen már az végső. Ugye.

Miután mindenki telemigrálta élelmiszerrel a hűtőjét és a kamráját, esténként magát az ágyba és még amit ilyenkor szokott, akkor elmondhatja itt van már a kánaán, bármit is írjon jótündér, aki valójában egy kellemetlen banya, mert az igazság sokszor kellemetlen, a valóság meg még inkább az.
Legfeljebb a napkelte nem az, ha nem kell felkelni.
Mindenesetre alig várom, hogy itt is 32 millióan dolgozzanak, bár szívem szerint nem bánnám, ha nagyobbik része lenne magyar, sőt nemzeti tartalék, vagy ha már ezt nem lehet, akkor legalább az uralkodó osztály nagyobbik része legyen (adó)bevallása szerint magyar, vallása szerint piréz, származása szerint rénszarvas és ne markolja görcsösen egyik kezével a WC -kefét, a másikkal a lehúzót, mert akkor a papír ugyan tiszta marad, csakhát a valaga... na mindegy is.
No, de ezt a betegséget Svalbárdon autokrata módon úgyis kirekesztették, úgyhogy könnyen van maga a rénekkel meg a jegesmedvékkel mert a rénkumisz nagy békéltető és gdp teremtő.
A rendszer (ki)használóinak szolgálatára. Eszébe se jusson senkinek, hogy üres lapot juttasson vissza, mint azt egyes jogvédő szervezetek, jobb híján ajánlják.
Inkább ezt:
@parti_giano: Nem kell semmit újragondolni.

Nyugodtan eheti vallási alapon a rizibizit is, csak ne erőltesse rá másokra. Ez a liberalizmus, ha nem tudnád.
Kérdőív kezelés: Ma kézhez kaptam a Nemzeti Konzultáció újabb kérdőívét. Már egyszer csináltam ilyet, de ismét készítettem egy alternatívát.
Alternatív Nemzeti Konzultáció
1. Észrevette-e, hogy már a második bekezdésben összemostam a terrorizmus kérdését a bevándorlással és ezzel a terroristákat is a bevándorlókkal?
a) Észrevettem!
b) Nem vettem észre, de ha így van, jól tetted.
c) Észrevettem és a kiváló manipulatív húzás volt!
2. Vannak olyan vélemények, amelyek szerint komplexen kellene kezelni a bevándorlás problémáját bűnbakkeresés helyett. Egyetért-e ön azzal, hogy sokkal könnyebb visszarugdalni őket?
a) Egyetértek, ha ők állják a rugdalás költségeit.
b) Ha én rugdalhatom vissza őket.
c) Inkább vezessük be a halálbüntetést és végezzük ki őket, annyival is kevesebb a gond. Persze ennek költségeit ők állják.
3. Sokak szerint a bevándorlás magas szintje a „harmadik világbeli” rossz életkörülményeknek és feltételeknek köszönhető, míg a „Nyugat” pazarló fogyasztási életmódot folytat. Ön lemondana a fogyasztása egy részéről, hogy a világ nagyobb részének ne kelljen éheznie?
a) Hagyjuk már, jön az iPhone6!
b) Én így is rosszul élek, éhezzenek inkább a fekák és a sárgák, amúgy sem emberek.
c) Egyék meg egymást, úgyis annyian vannak!
4. Több tanulmány szerint az IMF és a Világbank harmadik világbeli fejlesztései (és az ezekhez feltételként megszabott politikai előfeltételek) nemhogy növelték volna az országok és emberek közötti egyenlőséget a világban, hanem a globális „Észak” és a globális „Dél” közötti szakadék elmélyítését segítették elő.
a) Ezek nem is érdemelnek többet, egy csomó pénzt kaptak tőlünk már így is. Magyarország nettó befizetője az Európai Uniónak!
b) Csak a kommunisták szeretik az egyenlőséget!
c) Most nem tudom ki a rossz, az IMF vagy a bevándorlók? Viktor, segíts!
5. Egyetért-e ön azzal, hogy jól van az úgy, hogy bár a „fejlődő világ” ipari kapacitásban utolérte a „fejlett világot”, a jövedelem szintjében hasonló közeledés nem történt?
a) Jól van ez így, olcsó ruhákat akarok!
b) Nekem is kevés a pénzem, úgyhogy nem érdekel.
c) Olyan fizetést akarok, mint egy amerikai.
6. Vannak, akik szerint a globalizáció (és az ennek keretében meghirdetett neoliberális gazdaságpolitika elterjesztése a világban) nem csökkentette, hanem növelte a szegénységet a világban, főként a „harmadik világban”, eközben pedig adósságcsapdába zárva a harmadik világ országait és lakosait. Ön szerint egy ilyen adósrabszolgaság fenntartása rendben van a gazdag „Észak” fogyasztásának fenntartása érdekében?
a) Már mondtam, hogy jön az iPhone6!
b) Devizahitelem van, én vagyok az adósrabszolga.
c) A feketék rabszolgának születnek, nem?
7. Vannak, akik szerint az, hogy a világ veszélyes hulladék-termelésének 90%-át a globális „Észak” termeli ki és a globális „Észak” városi fogyasztása a világ erőforrásainak 65%-át használja el, míg a szegényebb országok és régiók viselik a környezeti terhelés nagy részét, igazságtalan. Ön egyetért azzal, hogy amíg nem a mi szemünket szúrja a szemét, hanem az övéket, kit érdekel?
a) A bevándorlók amúgy is mind szemetek.
b) Megehetik, ami nekünk nem kell. Örüljenek hogy ennyit kapnak.
c) Ami az egyiknek szemét, a másiknak kincs, így mondják, nem?
8. Egyetért-e Ön azzal, hogy inkább ne jusson a világ nagyobbik fele tiszta ivóvízhez, minthogy ne tudjon napi háromszor egy kád vízben fürdeni?
a) Én nem fürdök háromszor. Reggel lezuhanyozom indulás előtt, aztán délután az edzés után muszáj még egyszer zuhanyozni, végül pedig este a stressz miatt kell a kádban áztatnom magam. Ennyit megérdemlek, nem?
b) A három kád víz jár a zembernek!
c) Rezsicsökkentést! Nem akarok spórolni!
9. Egyetért-e Ön azzal, hogy inkább maga kapjon állást a kormány segítségével, mint egy bevándorló idegen, aki valószínűleg terrorista is és megöli a családját, születendő gyermekeit és elveszi a támogatását?
a) Persze, hogy egyetértek!
b) Szerintem minden bevándorló terrorista, lőjük le őket a határon.
c) Nem, hazaáruló terroristabarát vagyok, nem szeretem a családom és még hülye is vagyok.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Hasonlókat gondolok a felsőoktatásról is.
A Fidesz kormányzása előtti időkben kb. 30%-kal több fiatal tanult a felsőoktatásban.
Akkortájt meg is fogalmazódott, hogy az oktatásban való részvétel értelmes életet ad a munkához nem jutó fiatalságnak.
Ma viszont észkombájnunk, Comba Sándor nyilatkozta, hogy 180 ezer munkanélküli fiatal van, és sok nem végezte el a nyolc osztályt.
Most már nincs sorkatonaság, a felsőoktatásba bejutni és fizetni, az bravúr.
Az, hogy a 8 osztály elvégzését sem szorgalmazza a kormány, az bűn.
Mi jön? Analfabetizmus?
@parti_giano:

úriasszony a kalaposnál:
-valami szép kalapot szeretnék!
-konkrétan mire teccik gondolni?
-kionkrétan egy jó nagy dugásra gondolok, de most valami szép kalapot szeretnék.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: nem tudtam, de tényleg. nekem a liberalizmushoz inkább a krumpli megy köretként.
Ez nem a sajátom, a vélemény hozzátartozóm álláspontját, valamint saját álláspontomat is tükrözi.
@jaegtoer:

nu, pont így, ahogy maga mongya.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

"_Tehát ha valaki be akarja vasárnap záratni a teszkókat, akkor hivatkozzon inkább a környezetvédelemre, az időjárásra, az össztársadalmi érdekre vagy bármi másra._"

:D
De igenis, én arra akarok hivatkozni, hogy a hetedik napon az Úr is megpihent, mivel látá, hogy amit teremtett, az jó.

Az eltérés az meg pont itt van, látánk, hogy amit teremettünk az nem jó. Kinek van itt ideje megpihenni, pláne látni?

Ne frusztráljon tehát a vasárnapi nyitvatermő tesco-val, mert hogy megyek akkor a vasárnapi misére útban visszafelé a jó kis kocsmámba?! Naugye. Van nekünk itt külön-ki-bejáratú Kekec-ünk, ne palizáljon schmitteléssel súlyosbítva. Ráadásul visszaeső, és akkor csudálkozni méltóztatik ha bekopog a három csapás. Na.
:D
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

"_Nyugodtan eheti vallási alapon a rizibizit is, csak ne erőltesse rá másokra. Ez a liberalizmus, ha nem tudnád._"

:D
Ne mondjad már hogy mi az a liberalizmus! Igenis, mindenki zabáljon rizi-bizit, mert az jó. Ez a liberalizmus, hogy mindenki tömje meg a hasát, (és még konszenzusban akit akar de ez nem liberalizmus, ez szerencse)
Szóval ott tartottam, hogy ne akarja senki elkezdeni megszabni, hogy ne egyen senki rizi-bizit enni amikor nem akar, mert fennáll a veszélye, hogy éhen marad. Történetesen különösen akkor, ha nincsen más. A naspolya meg úgyis gusztustalan és fuj. Mosogattál már ma?!
:D
@Fabius:
Imola a nevem, de majd leírom neked a megoldását, ha lesz neki ,fab-aszki! /kőcsönkenyér/
Különben már itt vannak a bevándorlók. Ma legalább négy kis cuki sötétszínű kisgyermeket láttam, világos anyukával, apuka meg sehol.
@hacsaturján: Röhöghettek, de a vincentes akkor is azt írta, hogy elítéli a vallási parancsokat.

Ez szerintem bunkó dolog, és kontraproduktív.

Ahhoz persze nem elég tökös, hogy a politikai katolicizmusssal szembeszálljon. Biztos ezért tetszik nektek úgy a posztja. Hasonlít rátok ...
@Imola Helyesi:

mer az apuka maga a láthatatlan ember. eszt még gyöknyelvi alapokon is látni kéne! de azért ne vigye túlzásba a dolgokat!
@parti_giano:

"_nem szerdán, hétfőn van cérnametélt. szerdán rizibizi. most akkor újragondolhatod. _"

Nem kell csűrni csavarni. Mi van kedden, csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap?
Se metélt, se rizibizi, azaz semmi se. A misével ne gyere, mert mert az is csak a bajjal jár, és meg van mondva, nem csak igével él az ember, de akinek nem igéje, ne vegye magára és egyen pacal pörköltöt, birka pörköltöt, csirke pörköltöt, marha pörköltöt, gomba pörköltöt, és pörkölt pörköltöt valamint pörköltöt pörkölttel.
Ebből is látszik, hogy metélt meg a rizi-bizi vakvágány, annak is keskeny nyomtávú.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

gondoltam én, hogy üntyünpürüntyü, de hogy még nyeherőce is, az eszembe sem jutott, mégis trallala!
@jaegtoer:

tennap vásároltam egy kancsuka2015 mintájú bikacsököt az érveléstechnikám följavításának céljábul.
@jaegtoer: A rizibizisbe akkor is beletömnéd a kaját, ha nem kéri?

Hát igen, ezt csinálják a fasiszták és az álliberálisok.
@hacsaturján:
Pszt, maga szerint ez a csendes amerikai, hogy ilyen szorgalmas?
@hacsaturján:

Azért azt vágja, Mester, hogy Imola még csak véletlenül sem említette/említi a morfémákat, melyek lehetnek szabadok vagy kötöttek. Lehet, kardigánban utazik, le van kötve a keze a billentyűzetre és nincs egy szabad gondolata sem. Az is lehet, hogy egy Recognita.
@jaegtoer: ez oke, de most a rizibizi akkor koser vagy nem? foleg vasarnap. azt a politikai katolicizmusat! multkor meg szembejott velem egy apolitikai brahmanizmus. koszontem neki.
@jaegtoer:
Nem igaz, én megjártam a pörkölttel, knoszi megsértődött, pedig liberális, és szereti is a pörköltöt, csak Orbánt nem szereti mellé.
@jaegtoer:

maga csak ne irkáljon nekem idegen szavakat itten, mert bevándorlóvá fogom átminősíteni és akkor nem fog járni a kedvezményes rénkumisz. nem fekete maga véletlenül???
Remélem, a rizibizit szereti, és nem kell beletömni, mert az olyan rasszista dolog lenne. Rizibizit a menekülteknek, de csak szépen finoman, önkéntes alapon.
@parti_giano:

manaszté! az majdnem én voltam veszprémbül. van magának tescos zacskója?
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

"_A rizibizisbe akkor is beletömnéd a kaját, ha nem kéri?

Hát igen, ezt csinálják a fasiszták és az álliberálisok. _"

:D Bele én! Nehogy már 'éhen haljon a a rizibizi és szomjan a forrás fize mellett'[[Faludi-Villon]]
:D
Mi a picsának teszem ki az emotikonokat.
Ha már te is így én is úgy! Csak azért is, ezentúl csak rizi-bizi lesz, minden nap, a metéltet meg jóféle pörkölttel a kutyák elé vetjük, mert azok csak a társaságra finnyásak.
:D

Mondjuk az biztos, hogy még álliberálisnak is subler vagyok, de nem is állítottam az ellenkezőjét. Ha az megnyugtat, hogy ezért fasiszta vagyok netán áci, akkor te meg csak egy dolog vagy. Nagy.
Akkor kvitteltünk?:D
@Imola Helyesi:

má montam kegyednek, hogy ájjon le a sütizéssel a saját érdekibe!
@parti_giano:

A rizi-bizi teljesen kóser, csak érjen térd fölé a szoknyája, de a mejje azé maradjon csak hetyke!
@jaegtoer:

"...a nap izzadt aranypofája
mint zsíros segg feküdt az égen
és francois villon már nagyon régen
nem hegedült két asszonyláb között."
@hacsaturján:
Dehogy állok, a múltkor vittem egy csomó sütit a körúton az ismerőseimnek este, jött velem szembe egy csapat afrikai, majdnem nekik mentem.
Nem tértek ki.
@hacsaturján:

Az intést megfogadom, de arra a kérdésre, hogy: -"nem fekete maga véletlenül???" nem tudok válaszolni, mert nem látom a nagy sötétségbe és a szellemem csak csilingel álmában kicsit, és tovább szakad, ahogy itt rizi-bizilek.
@Imola Helyesi:

szerencséje, hogy nem az óberhébe ütközött, mer azok vadásznak a dílerekre.
@parti_giano:

"_multkor meg szembejott velem egy apolitikai brahmanizmus. koszontem neki._"

Látom felsőbb körökben forogsz... de azt már nem árultad el, hogy vissza, vagy előre köszönt. Mert nem mindegy!
@jaegtoer:

csak azér kérdesztem, nehogy véletlenül összekeverjem egy jegesmedvével, mer időnként azok is hordanak tescos zacskót a fejükön.
@Mariann19: "Most már nincs sorkatonaság, a felsőoktatásba bejutni és fizetni, az bravúr.
Az, hogy a 8 osztály elvégzését sem szorgalmazza a kormány, az bűn.
Mi jön? Analfabetizmus?"

ÉS?

Az a hülye ballibsibolsikomcsiszoci bagázs, az, no ők akartak mindenkinek tanulási lehetőséget, munka lehetőséget, esélyt, oszt nem volt jó. Most lehet békemenetelni, és el lehet viselni az analfabétizmust. Ez jó. Egyébként is minek annyit olvasni, elég, ha valaki felolvassa a konzultációs kérdéseket hangosan. Legjobb lenne hangosbeszélőn bemondani, oszt kézfelnyújtással szavazni, mindjárt lenne munkahely a szavazat számlálóknak is.
@hacsaturján:

"_@Imola Helyesi: má montam kegyednek, hogy ájjon le a sütizéssel a saját érdekibe!_

Imolával nem lehet bírni, reggel is könyörögve kértem, türtőztesse magát... de nem bírta feldolgozni, pedig jártas a gyökökben, mint állítja.
@hacsaturján:

"_manaszté!"

Személyesen Namaste? vagy ezt álruhában műveli, azé van?
@hacsaturján:

Akkor könnyen felismer, mert már előfordult hogy olyan jegesmedve volt a fejemen, amelyik tescos szatyrot hordott a buksiján. De később kiderült, hogy álmodtam, de most hogy mondta, elbizonytalanodtam. Mi lett a medvével?
No, megyek a tescoba, zacskóért meg jegesmedvéért. Remélem Igló kapitány is ott lesz.
@látjátok feleim szümtükkel:
Figyelj neked jó a szümöd, te biztosan láttad volna őket. Így egy csapatban beleolvadtak az éjszakába, de tényleg, féltem tőlük.
@Imola Helyesi:

Itt a városban van menekülteket befogadó állomás már rég óta, de a lakosság nem fél. Nem kéne a hisztit gerjeszteni, azzal sokkal többre lehetne menni.

Lehet, hogy ők tőled jobban féltek, gondolkodj el ezen a változaton.
@jaegtoer:

direkt svalbárdiul írtam, hogy nehezebb legyen kitanálni.
@látjátok feleim szümtükkel:
Jó, majd legközelebb gondolkozok, ha az éjszaka sötétjében 15 fogsor mered rám hirtelen.
,
@látjátok feleim szümtükkel:
Most, hogy kibontottad a témát az analfabetizmusról, rájöttem, hogy ezt a Fidesz szorgalmazza.
Itt van ez a konzultációs levél.
Ehhez minek kell az olvasás tudománya.
Elég a kereszteket bekarmolni a rubrikákba, és Jó napot.
Mi több, nem kéne variálni több rubrikával, elég lesz egy kereszt a várt eredményhez.
A nagy keresztet meg mi vonszoljuk. A hátunkon.
@látjátok feleim szümtükkel:

imolánk bizonyára otthon is tart valami feketét a sifonérba, oszt ha nincs otthon sütije, akkor csak belenéz a sifonérba és máris megvan neki a megfelelő löket. tán még aszt is mongya, hogy jujjj.
@Mariann19:

Milyen konzultációs levél?

Ez a levél inzultál és inszinuál.

Ezért az Orbán levél egy inzultációs levél, ami nem konzultál. Maximum konzum tál. de ahhoz meg cérnametélt, annak is kevés.
@hacsaturján: nem, nem manaszté küldött le az asszony, hanem tejé'. és jegesmedve prém szatyrom van. és be nem teszem a lábam veszprémbe egy hete.
@hacsaturján:
A fantáziája nagyon repíti ma, úgy látom, a medvéi meg lehet, hogy éheznek meg szabadon lófrálnak, a multkor is átjött egy a gúnyhatáron.
@jaegtoer: nem köszönt, mondtam is neki, hogy te gaz dasági bevándorló.
kárbelé:

Orbán ezzel megbukna a történelemérettségin

A magyarok sosem éltek multikultiban, érvelt a miniszterelnök Strasbourgban a bevándorlás ellen. Szavainak csak 1100 év történelme mond ellent. Amiről a miniszterelnök áradozott, az legfeljebb Trianonnal jött el. Meglepő tények, kormányfőknek.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2015%2F05%2F20%2Forban_viktor_multikulturalizmus_magyarorszag_tortenelem_strasbourg%2F
mehogy:

Kreatív nyomozói ötletek rázós ügyek leállításához

Van, amikor egy frappáns mondat elég, hogy az NNI korrupció elleni nyomozói visszautasítsanak egy feljelentést. Az Index most önkényesen vett elő három, egymástól teljesen független ügyet, amit kreatívan állított le a rendőrség.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2015%2F05%2F20%2Fkreativ_nyomozok%2F
Gyengébb képességű Imolabéláknak:

index.hu/belfold/2015/05/20/orban_viktor_multikulturalizmus_magyarorszag_tortenelem_strasbourg/

Most vagy hótt hülye tényleg, vagy szimplán hazudozik az ostoba muzsikja. Evvan, 2015, Balfaszisztánban ez a főizéke...
ugyi:

Orbán 10 legnagyobb baklövése Strasbourgban

A magyar miniszterelnök már úgy jár az EP-meghallgatá­saira, mint haza. Ha jól számoljuk, ez volt az 5. alkalom, de messze ez volt a leggyengébb teljesítménye, mondhatni, magas labda. A parlamenti meghallgatáson, valamint az előtte és utána tett nyilatkozataiból szemezgettünk. Tényleg csak a legnagyobb baklövések jönnek.

dex.hu/x.php?id=inxinx2&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Findex2%2F%23bloghu%2Fegyenlito%2F2015%2F05%2F20%2Forban_10_legnagyobb_baklovese_strasbourgban
@jaegtoer:
Nagyon be vagyok sz...va, mert én még nem kaptam meg az inzultációs küldeményt.
Biztos az a Kubatov lista, az!
Pedig olyan szépen írtam a menekültügyről, még Imolának is tetszett.
Vagy netán nem továbbította az én Imola beszélgető társam?
Pár éve már rosszul reagál a kezelésre szegény csuti orálmuzsik,már sajátjai szerint is fullba nyomja a kretént.Tegnap is hülyegyerekként viselkedett,előadta a mindenkihülyecsaknekemvanáramszedőm showt.Dakota indiánok lehet tisztelik a zakkantakat,az unijó nem valószinű.
@Gábris szomszéd: pontosan ezért kell, közös európai megoldást találni, hogy ilyen ne fordulhasson elő!
de amíg egy ilyen "nemzetállam", nem akarja kivenni a részét a teherviselésből, csak a forrásnál ácsorog egy lajtos kocsival, addig nehéz megoldást találni!
nagy szerencsénk van, hogy az EU alapjaiban liberális, mert egy fidesz-jobbik típusú vezetés már rég kibaszott volna minket, mint ahogy azok a menekülteket akarják!

az EU-belül nem lehet határzárakat emelni, mert abban a pillanatban megszűnik az unió!
@Mariann19:
Valamiért engem is elkerülnek a helyi kisköcsögök, akik cédulákat gyűjtöttek anno, azóta, hogy "Viszontlátásra!" köszönéssel rájuk vágtam az ajtót.
@Imola Helyesi:

Elkéstél drága, én anno délutános és éjszaki műszakokban is dolgoztam, és akkor nekem azt mondták, csak az fél, akinek nem tiszta a lelkiismerete. Neked miért fekete?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Jaja... Imol válaszolt már, hogy idolja szimplán hülye, vagy hazudik csak?
@Mariann19:

Ne izgulj, erre sem hozta még a posta, csak az égzengést.:D
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Legalább rajta vagyunk egy top listán.
Előkelő helyezéssel.
@látjátok feleim szümtükkel:
Erre is volt égzengés, de én nem ilyen fajtára
várok.
@Mariann19: ne valogass. most ilyen egzenges volt raktaron simicskanal.
@parti_giano:
Simicska mire vár?
Vége van már a sí- szezonnak.
Itt a nyár, a vérzivatarok ideje.
A nyilak meg a tarsolyában.
@látjátok feleim szümtükkel:
Szerintem visszaküldöm... iratmegsemmisítőn ledarálva.
Pár 1 forintost belerakok még a muzsiknak, legyen mire költenie.
@látjátok feleim szümtükkel: vagy úgy tenni, mint az egyszeri szatírral: ígérje meg, hogy ha letolják a nadrágjukat, ő felemeli a szoknyáját.
Állítólag felemelt szoknyával könnyebb futni, mint letolt nadrágban ;)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: válaszolni, ááá, túlértékeled ;)

én már csíkoztam, ne tudd meg micsoda öröm volt látni, a darabokra hulló vezér fejét :D

igaz már most is darabokban van :D
@Mariann19:
Megnyugtató, hogy nem a pártbuzik közt vagyunk... A cocik is kerülnek valamiért. Más majmok meg nem téma...
@jaegtoer: -- Márpedig megeszed, büdös kölök!!!
:D
Pfuj, büdös zöldborsóval elrontani a finom rizst!
@graphics:
Egy állat a csóka! Csak a pia neki...
Szemezgessünk csak a nulla százalékig multikulturális ország vezető parlamenti frakciópárosából:

Harrach, Bencsik, Czerván, Firtl, Hirt, Hoffmann, Kontrát, Kubatov, Lasztovicza, Manninger, Navracsics, Papcsák, Rubovszky, Seszták, Tiffán, Vinnai, Völner, Witzmann...

Csupa szép, színmagyar név - hisz, egy történelmileg is totálisan nem multikulturális
milyen más nevek is lehetnének?

No, és persze az Orbán sem magyar eredetű név, ugyebár... Faszikám a saját családját is kihazudja a magyar történelemből - mekkora már :D :D :D
A hír ajánlója: "Órákig ádámkosztümben mászkált Budapesten."

"A képek alapján csak egy falatnyi nyakláncot viselő, csinos hölgy órákon át bolyongott meztelenül a városban."

Csak azt nem értem, hol láttak itten az indexes hírszrkesztő ádámkosztümöt. Ez évakosztüm . Ezen túl meg úgy tűnik senkit nem zavart órákig.

index.hu/belfold/2015/05/20/korhazba_vittek_a_meztelen_not/
@bioLarzen: Komor, mogorva férfiú volt...
@bioLarzen:
Hüle kekecz... Vona-Zázrivecz, Novák meg tót-szlovák vonal, oszt vérmagyarként úgy érzik, megmondhatják, ki legyen MAGYAR.
Akkor most hogyan... ?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:csak nehogy rizottó legyen a rizibizi :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
"Megnyugtató, hogy nem a pártbuzik közt vagyunk."
Gondolkoztam valami egyleten, hogy azt kéne megalapítanunk, hogy ne legyünk ilyen számkivetettek.
Ám az is civil szervezetnek minősülne, aztán ott is csak üldöztetésnek lennénk kitéve.
Rémes ez a hontalanság.
@Mariann19: beiratkkozik az SI-tanfolyamra.
(Système International d'Unités)
@parti_giano:
"Meghosszabbította mert kereket szerelt a szánkóra."
Jöhetne lóháton is, csak hozza a megvilágosító anyagot, hogy a haza végre fényre derüljön.
@graphics:
"Amikor érettségin szövegértés a téma."
Tegnap látszott Orbán fellépésén, hogy a szövegértés nem az erőssége.
Vagy mindent félre hallott, amit ráolvastak a fejére?
@graphics:
Ribik csak... Jó, amilyen kislányok, lehetnek ribizlik. Pöcs kivan ezektől, hihetetlen, hogy erre a fosra van igény.
@látjátok feleim szümtükkel: Mielőtt mennybe menesztenénk Horn Gyuláékat.

Vekerdy a szoclib kormányok alatt is arról írt, hogy Magyarországon alacsony a társadalmi mobilitás szintje.

Nálunk sokkal jobban meghatározza egy gyerek életét, hogy hova születik, mint mondjuk Finnországban. És ez nem a fidesszel kezdődött.
@parti_gianono
Ez a lóhát tényleg nem jó.
Simicska jöjjön Gripennel, és egy kétszemélyes társasutazáson hozza működésbe a katapultot.
Persze, ő maradhat.
"B: vagy az Európának kamuzás közben végleg elszakad a valóságtól?"

Pontosítsunk: mindenki tudja jól, hogy ezek a dolgok a legkisebb mértékben sem Európának szólnak, hanem azoknak az itthoni szavazópógároknak, akiket hirtelen elkezdtek félteni, hogy netán áttévednének a jobbikhoz. Vitya most a "Vonább vagyok Vonánál" műsort tolja, természetesen belföldi célközönségnek. Az meg vélhetően bevállalt rizikó, hogy az EU-ban ezt nem veszik jónévan - azt könnyebb lesz ilyen-olyan lépésekkel, visszavonogatással elboronálni, mint az elbitangolt szavazónyájat visszaterelni.

Persze, az is lehet - erről a bagázsról már simán el tudom képzelni... - hogy nem számoltak vele, hogy az EU ezért bizony orron bassza őket - kb., mint amikor azzal próbál valaki kákabélűként villogni a suli legjobb csajánál, hogy megverte a suli bikáját - aztán ez visszajut a bika fülébe...
@punkfrog: Most, hogy mondod.

Szerintem az egész poszt egy ökörség, de csak a vallási részre tértem ki. A Halotti Beszéd paródiája is csak olyan személy tollából hiteles, akiről tudod, hogy él-hal a középkori magyar irodalomért.
@bioLarzen: "Vitya most a "Vonább vagyok Vonánál" műsort tolja, természetesen belföldi célközönségnek."

Ezt én is így látom. A másik aspektus pedig nagy valószínűséggel ez lehet. :)

"Mindezzel a kötekedéssel az EP csak eltereli a figyelmet a valódi problémákról – teszi hozzá a CÖF, és ebben, lássuk be, van igazságuk. Volna mit beszélni Magyarországról, de nagyon a felszínen korcsolyázik, aki pont ezen a két politikai terméken akad fenn.

Hiszen Orbán Viktor csak menekül, és ezeket a blöfföket dobálja maga mögé, hogy feltartsa az üldözőket. A lényeg számára nem ez, hanem a kisvasútja a kertjében, amit szeretne kifizettetni Európával. És a többi kincs, amibe szintén beleforgatta gond nélkül az unió pénzét, amíg azok ugyanígy a színpadi füsttel voltak elfoglalva.

Itthon már terjeng a lopás bűze. Odakint még mindig csak az látszik, amivel takargatni próbálja. Azt könnyebben fogja megvédeni, fel is vállalhatja büszkén, még talán barátokat is szerez vele. Aztán hazajön, dob pár milliárdot a kutyusnak, és leül a miniszterével szokás szerint, eldönteni, hogy melyik közbeszerzéseket nyerje a veje, és melyiket a többi családtag. Az unió meg fizet, mint egy hülye, részeg katonatiszt. Nagyokat röhögnek, kitalálnak valami újabb bunkóságot, hadd játsszon vele, aki akar, aztán együtt nézegetik a jachtkatalógust.

A hajót kellene kilőni alóluk. De legalábbis napirenden tartani a kérdést."

hvg.hu/w/20150519_A_napirend_masik_vegen
@bioLarzen: Úgy érted az EU egyik fele?

Mert az EP másik fele kiállt Orbán mellett tegnap este.

Hogy aszongya Manfred Weber, Néppárt frakcióvezetője: "a konzultációs kérdőívnek csak a szóhasználata rossz" Magyarországon gazdasági növekedés van" stb.
@Mariann19:

"Tegnap látszott Orbán fellépésén, hogy a szövegértés nem az erőssége."

ez csak taktika... jó Finkelstein tanítvány!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Kűdhetnék mán me
nagydógoznom kéne!!!:D
@parti_giano: :D

a te görényed is asztaliteniszezik?
(nálam a cicázunk videón láthatod milyen ügyes némelyik...)
@látjátok feleim szümtükkel: Azért mielőtt a lányok randizni kezdenének velük, gondoljanak a Fekete Pákó tizenhárom gyerekére! :)

(Nem tudom, hány van neki pontosan.)
@vigyüktúlzásbaadolgokat: ...Manfred Weber, Néppárt frakcióvezetője: "a konzultációs kérdőívnek csak a szóhasználata rossz" Magyarországon gazdasági növekedés van" stb."

A helyében, és onnan mi is így látnánk, csak az a baj, hogy mi innen látjuk.:(
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
A társadalmi mobilitás egy szép kis gumicsont Mo.-n!

Hogyan legyen mobil valaki, ha:

a) egy életen át gyűjt saját lakásra - az ilyen személy magától értetődően nem fogja feláldozni a nehezen megszerzett, rosszul eladható ingatlanát (mert pénzhiány miatt nincs rá kereslet, ő is épp azért megy máshová) egy bizonytalan kimenetelű munkáért. Ha nem siekrül, akkor nemcsak a munkát, de a fedelet is elveszti a feje felől. Régiós árkülönbségek (K-Ny).
b) akinek nincs saját lakása, az sem tud lépni, mert hiányoznak a nyugaton, de akár cseh és szlovák területen is ismert olcsó munkásszállók;
c) albérlettel együtt már nem éri meg a családot hátrahagyni, mert ráfizetéses az alacsony bérek miatt;
d) a legszegényebb réteg pedig annyira nincstalen, hogy képtelen elutazni és az első fizetésig megélni, főként, ha hátrahagyott családtagjait is el kell(ene) tartania.
e) A munkaerőpiacon kereslet van és nem túlkínálat. Amikor egy(!) állásra ezer feletti jelentkező is jut... l. pl. itt:

A siroki Vár-Campingbe keresünk jó megjelenésű, becsületes, dolgozni akaró fiatal felszolgálót Ennél a cégnél: 1883 jelentkezők

Cégünkhöz adminisztrátorokat keresünk Ennél a cégnél: T-MOBIL '96 Autósiskola Korlátolt Felelősségű Társaság 338 jelentkezők

Betanított gépmunkásokat keresünk, akár nők is jelentkezhetnek Ennél a cégnél: Reki Pm Kft. 310 jelentkezők
ESHETNE MÁ EZ A KURVA ESŐ!
nincs kedvem locsolni:))
@taga20: :DDD

nincs már messze tőletek! :)))
nézd csak a csapadékradart:

koponyeg.hu/t/Budapest
@látjátok feleim szümtükkel: Ráadásul azt mondta ez a Weber, hogy Mo. "Európa élvonalában van"!

És nem röhögte el magát. Ezeknek a nagy része ott az EP-ben teljesen haszontalan, megélhetési politikus. Orbán otthon is érezte magát közöttük. :)
@taga20: milyen eső? meg lehet pukkadni egész nap a hőségtől. Bezzeg Svalbardon, talán éppen olvadozik.
@graphics:

"c) albérlettel együtt már nem éri meg a családot hátrahagyni, mert ráfizetéses az alacsony bérek miatt;"

ráadásul a család is szétesik és az utazgatás is horror áron van mo-n...
@ornagy50:
Csak egy rétegű és kemény, sérüléseket okozhat a gyanútlan használónak. Ha a nagybetűket kivágod belőle avval sem érsz el számottevő javulást, szóval ezért inkább ne tartsd vissza!
@graphics: bakker, a globális felmelegedésből is kimaradunk:)))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: akkor meg töriből ennyit nem lehet felejteni!
Színház volt az egész, azt mondom.
@graphics:

"_Pfuj, büdös zöldborsóval elrontani a finom rizst!_"

A zöldborsó nem büdös, csak kellő idő után, de ha friss is a borsó és jól van főzve a rizs, az az entrópia szörnyű, amit alkotnak ketten együtt, a rizs meg a borsó:)
@graphics:

Mégse jut eszébe ezzel az okos vezérrel irányított kormánynak, hogy a szegények megsegítésére olcsó munkásszállókat építsen, ahol kényelmes és biztonságos szállást találhatna az, aki vidéken nem tud elhelyezkedni, és az általad sorolt okok miatt nem is tud munkavállalás céljából távolabbra utazni.
Persze üres focistadionokra fussa. De érdekes, hogy egyik bunkó pártnak sem jutott még eszébe ez az ötlet az elmúlt 25 év alatt. Közben meg elég sok az üres önkormányzati lakás is a fővárosban, ahol a kereslet van. Talán ezt is lehetne támogatni, nem csak földalapút támogatást osztani.
@látjátok feleim szümtükkel: gengszterváltás előtt volt ilyen, de az már csak történelem.
@guma: én az időképet vizslatom. de mindegyik hazudik!
szerintük, egy napja kéne már esni az esőnek:)
@taga20:

tegnap nem mondták az ország közepét és monitor sem mutatta, hogy erre jönne az eső...
ma estére azonban beígérték, sőt a jeget is... tehát vigyázz.
@taga20:

És? Itt az este és ma délután is esett.
@guma: teljesen igazad van, bár én csupán a vállalkozás anyagi oldalát vizsgáltam.
@Mariann19: 19,20,JÓ-Jó!De a kabintető
maradjon!!!:)
@guma: ha aszt mondom, hogy kamuznak, ako kamuznak!
na végre esik, megúsztam a kétóra locsolást:)))
@taga20:

Ki fogja mosni a földből a reménybeli füved magját, és csak egy fűfoltos gaz televényed lesz.
A fűmagnak simogatva simuló, langyos, lágyan hulló cseppenő cseppek kellenek, és nem égiháborús zordon fellegekből zúduló víz.
Esetleg köss rájuk ejtőernyőt. Az segítene.
Elárasztja a korrupció Magyarországot

Gyászosan írja le az Ernst&Young cégvezetőket kérdező nagymintás felmérése Magyarországot.

dex.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2015%2F05%2F20%2Felarasztja_a_korrupcio_magyarorszagot%2F
@taga20:
Én is az időképet bámulom - nekem sincs kedvem locsolni - ott azt látom, hogy az egész ország befideszesült, kivéve Győr-Moson-Boli megyét. Éjfélig lesz cirkusz, aszongya a térkép. Mondjuk egy cella bárhun kialakulhat, fene tuggya...
@látjátok feleim szümtükkel: szerintem nem is fog, mert nem menő másokat segíteni ma Mo-n.
Hosszú távon megérné, de ahhoz munkahelyere lenne szükség--róka fogta csuka.
Az, hogy beszállítói vagyunk X, Y vagy Z autógyárnak, az még nem elég, mert az ittmaradó bevétel kevesebb, mint önálló piac esetén.
@taga20:

"_ bakker, a globális felmelegedésből is kimaradunk:))) __"

...de a globális beszarásból nem maradunk ki, bakker:))
@guma: a jeg mar volt itt. mondjuk, azt nem tudom, minek. mikozben a taga globalisan felmelegedik. basszus, rafekszik a guminore, az meg elolvad.
@taga20:

Ide figyelj tökorrú! Minden este azon sírsz hogy , reggel ébredned kell, hajnal 5-kor. Ne sírj ecsém, van aki korábban kell és nem rínyál a blogon!:)
@Knósszosz: egy cella kialakulhatna viktor korul. ki vagy te, harry potter?
@taga20: Figy öreg. Bevállalsz még néhány plusz melót és csináltatsz egy automata locsoló rendszert, amit a házból tudsz kapcsolgatni. :)
@látjátok feleim szümtükkel:

"_" még mindig nincs csődben a Qestor"_"

A Q nincs is, nem is volt, lévén a saját és haveri zseton időben kimenekítve. Csődben az ügyfeleik befektetései vannak...
@parti_giano:

Széles Gábor sóvivője lett.
@tristen2005:

"_@taga20: Ide figyelj tökorrú! Minden este azon sírsz hogy , reggel ébredned kell, hajnal 5-kor. Ne sírj ecsém, van aki korábban kell és nem rínyál a blogon!:)_"

Ez így van, de nekik nincsen guminőjük.
@ornagy50: előtte le kéne vennem, helyette
inkább esőtáncot járok:)))
@taga20: na, nalunk itt a vihar, kuldom erdre, nyisd ki az ablakot.
@parti_giano:
Nézhetnénk a júsztrímen, vagy a www.csillagborton.hu/kenyeresviz/viktor
-eletfogy100% - linken.
Tudsz álmodni te is...:)
@graphics: Te arra a mobilitásra gondolsz, ami azt jelenti, hogy költöznek-e a munkavállallók a munkahely kedvéért.

A magyarok tényleg nem mobilak ilyen szempontból.

Vekerdy szerint azt a mobilitást nézik a szociológusok, hogy egyik társadalmi rétegből van-e átjárás a másikba.

Magyarországon a Kádár-kor elején volt egy nagy társadalmi mozgás. Rengeteg paraszt és munkás származású fiatalból lett értelmiségi.

A Kádár-kor végén ez lelassult, mert értelmiségiek gyerekeiből lett értelmiségi. Lsd. a teljes fidesz vezérkart. Második generációs értelmiségiek, de másoktól már sajnálják azt a jót, amibe ők belecsöppentek.
@taga20:

Túlórázz egy kicsit, és csinálj automata öntözőt, a szomszédnak van, és nagyon szép a pázsitja, igaz, hogy hetente kell nyírni.
@ornagy50:

"_@taga20: Tedd fő a carnist!:)_"

Ez onnan eredhet, hogy taga iszonyú rombolást végezhetett a házban a guminővel, amire angyali álomszép felesége -tekintve hogy még nem sárkány- azt mondhatta: Több kár nyista! -ezt érthette félre taga, és lett másod-másodállásban karnis szerelő.
@ornagy50:

"Tedd fő a carnist!:) "

A fűre?
@jaegtoer: mindig ez a rosszindulat! mé nem annak drukkolsz, hogy egy finom, lágy esőben lesz részem:))

azé van aki megszívja:))))

www.napiszar.hu/showPost/Esos_napot_josolnak_mara_de_
@vigyüktúlzásbaadolgokat: "...másoktól már sajnálják azt a jót, amibe ők belecsöppentek."

Ez csak részben helytálló. Gondolj bele, egy értelmiségi családban a gyerek nem azt látja, hogy a szülők kaszálnak, kapálnak, kalapálnak, desznyót etetnek, esztergálnak, hegesztenek stb., akkor vajon mitől lenne hozzá ingere, hogy maga azt csinálja? Én nem bántam volna ha a gyerekem valami szakmát is tanul, ( pl. hegesztés ), de nem érdekelte csak elméletben volt hajlandó tanulni gyakorlatban nem, pedig műszaki ember lett.
@látjátok feleim szümtükkel: Ráadásul bezártak azok a szocialista nagyüzemek, amik ezeket a munkásszállókat fenntartották.

Az állam meg nem támogatta a vidékieket, mert nyilván a segély kifizetése olcsóbb volt ...
@jaegtoer:
" Több kár nyista! " - Klicsko effektus, kész:DDD
@parti_giano: kösz haver, rendes vagy, csak előtte szelídítsd meg egy kicsit.:))
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

"Mert az EP másik fele kiállt Orbán mellett tegnap este."

Nocsak, a jobbikos képviselő úr az EP fele?
@látjátok feleim szümtükkel: Én Orbánékról beszélek.

A nagyapja még paraszt volt, az apja meg már mérnök, ő meg jogász.

De azért osztja az észt a mai kisdiákoknak, hogy menjenek szakmunkásképzőbe! Ha olyan jó, akkor menjen Orbán esztergályozni, az is egy jó szakma!
@taga20:

" helyette inkább esőtáncot járok:)))"

Elképzeltelek:))))))))

Jobban jártunk volna, ha lebetonozod. Most egész nyáron ezt fogjuk hallani

a. locsolnom kell
b. a rohadt eső kimosta a füvet, ültetnem kell
@bioLarzen: Manfred Weber és a teljes Európai Néppárt neked micsoda?

Olyan szinten állnak nálad, mint a Dzsobbik?
@jaegtoer:

Mondjuk azon, rugalmasabban ébred!:)
@Orica Középföldi:

Egy év múlva:
- nyírnom kell!
- a francba! mohásodik!

))))))
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Orbán jogot végzett, de ő nem jogász. Nem kell sértegetni a szakmában dolgozókat.
@Orica Középföldi: sőt! ősszel még fákat is ültetnem kell.

úgy hogy, csak szolok előre:)))
@Eszter jött: jaj te, de virgonc vagy, hogy a macsekod nem adta be a kulcsot!

u.i.: azé örülök neki:)))
@taga20: a muanyag kertitorpek mar vigyorognak a kapupiller gipszoroszlanjaira?
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Maradjunk annyiban, hogy amíg taga esztergál, addig orbán legfeljebb esztergályázni mehetne, amit tán éppen meg is tett, azért olyan nagy a pofája beléptetőkapu tamásnak.
@parti_giano: nem tudom, meny ki és nézd meg! és ha má ott vagy, akkor a karácsonyi világító rénszarvast is pakold el:)))
@Eszter jött: Úgyizs JÓ!!!Bár egy kissé
szürreális!:)
MÁS!!!????????????????????
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

"_Rengeteg paraszt és munkás származású fiatalból lett értelmiségi._"

A többsége megmaradt parasztnak, de nem írhatom, mert bunkó senkiházik lettek, és innen bújtak elő a kádár káder gyerekek... Kivéve a kivételek, de őket meg a gólya hozta.
@Eszter jött:

kifelejtetted a pitypangot és a gazt.
@jaegtoer: és az orgonát, meg a gyermekláncfüvet:))
ja és a legnagyobb gazt, vityát!
@taga20:

Gondolod, vitya nő a keendő füvedben? Mit szívsz?
@jaegtoer: nem! az országban nő má 20 éve, ez a kibaszott nagy koró:(

ja cicit, ilyesmi a kedvencem:))

www.napiszar.hu/Thumbnails/24117.w-800.h0.q100.jpg
@vigyüktúlzásbaadolgokat: szerintem jég és hacsa, már közérthetően megvilágította a poblémát.:)

teszek én is egy kísérletet:
attól, hogy valamelyik vallás követői, nem ehetnek cérnametéltet hétfőn, engem ne akarjanak már eltiltani tőle!
a vallásszabadság arról (is) szól, hogy nem kötelező, semmilyen szekta szokásait betartani!
elég szájbarágós voltam?
@taga20:

Valamit nem értesz, rögtön bedobsz egy cicit!:))
@ornagy50: még nem, de remélem fog.
bírnám, ha rárohadna a műanyaglakat!:)))
@tristen2005: azé aszt nem mondhatod, hogy nem a keményebb utat választom:))

www.napiszar.hu/Thumbnails/17770.w-800.h0.q100.jpg
@taga20:

Fenn akadsz a dróthálón!:)
@ornagy50:

Dehogy!

Csak ki kell számolni, mennyi karnis jut egy fűre.
@Eszter jött:

1 m2-en 6 ember fér el, karnis hossza határozza meg, a sebesültek számát, + a tömörödési tényező!:)
@tristen2005: kevered a gruppenszekszel:)))
@Eszter jött: A csipeszek számától függ !:)
@taga20:

Albert kekszet nem keverem!:)
@jaegtoer:
+1 részemről, mert érzed te is, hogy--a paraszt az nem egyenlő a büdös gyökérrel.

A paraszt az egy tisztes foglalkozás, általában erre hivatkozik a mindenkori kormány, hogy ebből aztán jól állunk és Európa elmehet...
Igen, sok parasztunk van, akik tudják mi fán terem az állattartás, a zöldségtermesztés és egyéb ilyen huncutságok. De náluk nagyságrendekkel több gyökereink vannak, akik semmihez sem értenek, a mezőgazdasághoz meg pláne, mert egyik darab szar sem érzett késztetést rá, hogy valódi szakmát tanuljon akár egyetemi szinten is, elmentek jogásznak. Bocsánat a szakma valódi képviselőitől, vannak sokan szerencsére... de ők nem azonosak ezekkel a segglukakkal.

Szóval... a paraszt az egy olyan minősítés, aminek meg kell felelnie annak, aki szeretné, hogy annak szólítsák. A gyökérnek nincsenek ilyen kritériumai, elég ha kövérlászló az ember.
Nagyon kreatívak vagytok ma este.
Nincs aki elszívja az agyatok? ))))
na, szép álmokat pupákok!
holnap megint korán kelek, hogy legyen miért rinyálnom:)

u.i.: remélem az eső nem fekszik le ilyan korán, mint én:))
@látjátok feleim szümtükkel: A mai világban alap lenne a 12 osztály elvégzése a szakmunkásoknak is, nyelvoktatással egybekötve.

Amelyik kormány nem ezt hirdeti, az nálam elvágta magát! :)
@jaegtoer: Aki elvégezte az egyetemet, főiskolát, az nem tekinthető parasztnak, munkásnak, mert az értelmiségi.

Nekem az a durva, hogy miután 1962-ben az MSZMP megszüntette a felvételizők származás szerinti megkülönböztetését, rögtön elkezdett csökkenni a munkás, paraszt származású fiatalok aránya a felsőoktatásban. (Pukánszky)
@punkfrog: A nagy világvallások közül a zsidó, az iszlám és a hinduizmus egyik jellegzetessége, hogy értelmetlennek tűnő szabályokat kell betartani (pl. alkoholtilalom).

Ezen röhögni bunkóság.

A magyarokról szóló úgynevezett "poénjai" is fárasztóak a posztolónak, és elég erőltetettek.

Szóval haszontalan az egész honlap, de az csak az én véleményem.
@GeoCracker: A parasztképzőkkel semmi baj!

A töriszakokon képezik ezt a fajtát, akik a nemzeti-keresztény kurzus talpnyalóit adják (pl. Maruzsa).

A történelmet Magyarországon a (szélső)jobb oldal írja. Vonát is a Snitt Mariska képezte ki.

Töriszakokat sóval behinteni, és újrakezdeni.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Akkora a fehérgalléros náciveszély, hogy a jobbikosok már fehér lovon járnak, Kálmán Olga mégsem akarja megérteni :D:D

www.atv.hu/videok/video-20150518-schmuck-andor
@hacsaturján: idelye vót! mert bikának csökött, kannak meg csuka!
@vigyüktúlzásbaadolgokat: neeeem! a diploma megléte nem jogosít az értelmiségi megnevezésre! sorojjon értelmiségieket! én persze nem érek!
@vigyüktúlzásbaadolgokat: teccet azon is gondúkodnyi, hogy mijért lehetnek ezek a szabályok?

de a "Magyarok" igenis megérdemlik amit kapnak! tessék szétnézni Mo.-on, szerintem egyértelmű
@nincs_itt: Az úgynevezett liberálisok pont olyan otrombák, mint a nemzeti-keresztény oldal, megérdemlik egymást!

Egy igazi liberális szerintem a vallási fundamentalizmus ellen nem úgy harcol, hogy kiröhögi a katolikusokat. Pl. inkább a kisegyházak jogaiért kéne harcolni, hogy bármelyik megkaphassa az egyházi státuszt.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: látom, iszol rendesen, ha pont az alkoholtilalmat emeled ki, mint értelmetlenséget!(mé' nem a sertéshúst?)
de nem a vallások szokásain gúnyolódott, hanem azokon, akik ezeket, az általad is érzelmetlennek nevezett szabályokat, akarják ráeröltetni mindenkire.
@nincs_itt: yessss!
illetve jaaaaaa!
ne használjunk "marginális" nyelvet!:)
@vigyüktúlzásbaadolgokat: mit nevezel kis egyháznak?
katolikus => 2 milliárd fő kb
muszlim => 2 milliárd fő kb

akkor?
@vigyüktúlzásbaadolgokat: én liberálisként nem harcolok senki ellen, de folyamatosan védekeznem kell!
például veled szemben is!
ne te mondd már meg, hogy mit kell csinálni egy liberálisnak az egyházakkal!
semmit nem kell csinálni addig, amig ők se csinálnak velem semmit!
viszont, amint beleszólnak az életembe, (pl
vasárnapi zárvatartás) védekezni fogok!
@punkfrog: na kérem, fejlődünk, fejlődünk!?

www.youtube.com/watch?v=14nAkwXCi7c
@punkfrog: én meg aszondom, hogy baxtam már be muszlimmal és zsidóval is... ki, kinek tartotta homlokát, szerintem vesszen a vallásháborúk homályába!
@nincs_itt: mi már többször egyetértettünk itt a blogon!
ez a második!:)))
@punkfrog: na?! hányszor van igazam??
@nincs_itt: amig idefele jöttem 2x, meg most megint! ugye!?
jégeső mentes napot!

kaptam és most megosztom veletek, csak úgy:

1 - SZEGÉNY = dolgozik
2 - GAZDAG = kihasználja
3 - KATONA = védi mind a kettőt
4 - ADÓKÖTELES = fizet mindháromért
5 - CSAVARGÓ = pihen a négy helyett
6 - RÉSZEGES = iszik az öt helyett
7 - BANKÁR = meglopja mind a hatot
8 - ÜGYVÉD = összeveszíti mind a hetet
9 - ORVOS = megöli mind a nyolcat
10 - TEMETKEZÉSI VÁLLALKOZÓ = elássa mind a kilencet
11 - POLITIKUS = megél az első tízből, nem is rosszul.

LEJEGYEZTE CICERÓ IE. 48-BAN!
@vigyüktúlzásbaadolgokat: "Egy igazi liberális szerintem a vallási fundamentalizmus ellen nem úgy harcol, hogy kiröhögi a katolikusokat. "

miert is ne?

es miert kellene a kisegyhaak jogaiert harcolni? hogy legyen tobb nagyobb es erosebb egyhaz, ami aztan ram akarja eroltetni a nevetseges hulyesegeit?:-)
hogy meg tobb vilagnezet legyen, amelyik nem kepes felnottkent viselkedni es megsertodik, ha kirohogik? baszki, egy emos felnottebben viselkedik mint egy fanatikus vallasos. egy emost kirhogosz es le sem szar, mert TUDJA, HOGY KICSODA, szemben a vallasosokkal, akik folyton identitaszavarral kuzdenek es menekulnek a varazslatok birodalmaba es agresszivak azokkal szemben akik nem kernek belole:-)
@punkfrog: "viszont, amint beleszólnak az életembe, (plvasárnapi zárvatartás) védekezni fogok!"

igy van. nem volt tilos a rendelkezes elott nem menni vasarolni. most gyakorlatilag egy teljesen ertelmetlen torvenyt, ami komoly gazdasagi karokat okoz vegigverekedett egy szekta.

@nincs_itt: "katolikus => 2 milliárd fő kb"

na tudod hogy ketmilliard az.. mint ahogy en is katolikus vagyok es nem lehet levetetni a keresztseget. nagyanyam vilag eleteben egy kepmutato noszemely volt es addig verte magat a foldhoz es hiszteriazott, atkozodott igaz katolikus modjara, amig anyamek a bekesseg kedveert meg nem kereszteltek. na innentol en katolikus vagyok kotelezoen. nincs kiut. gyakorlatilag egy lelki korulmeteles, nem visszacsinalhato tobbe. egy orok eletre szolo billog.
@guma:
Bocsánat, de volt vállalat Rómában i.e 48-ban? Ez olyan volt , mint a dél-koreai sorozatokban ie. előtti történelmi filmekben mai kifejezésekkel operálnak, pl. minisztérium, frakció, stb. persze , lehet, hogy a fordítók hibája csak.
Mint egyes hollywodi sikerfilmekben a magyarra fordítók a bűnözőknek magyar neveket adnak. Pl. Bruce Willis -filmen Jóska, stb
@ausländer Sipi:
És nem utolsósorban háborúkat okoznak. Lásd: mai helyzet. A vallásosság a történelem folyamán iszonyú népirtásokhoz vezetett. Lásd: már az ókorban is /csecsemők/, középkorban kereszténység pusztításai, nácik zsidóüldözése, majd iszlám vallásháborúk, palesztin vérontás. Miammarban pl már a buddhisták is rasszisták.
@ausländer Sipi:
Megtagadhatod a vallásodat, kikeresztelkedhetsz, ha akarsz, ne szenvedj, sőt más vallást is választhatsz.
@ausländer Sipi: "...bekesseg kedveert meg nem kereszteltek. na innentol en katolikus vagyok kotelezoen. nincs kiut. gyakorlatilag egy lelki korulmeteles, nem visszacsinalhato tobbe. egy orok eletre szolo billog."

Már billog annak, aki annak érzi. Én is így jártam, bár nem nagyszülői hatásra, hanem a népszokás kapcsán. Aki közösségben él, nem akar annak elfogadott szokásaiból kimaradni. Ennyi.

Én szeretek templomba járni, megt a templomok szépek, megnyugtatóak, még a misét is meghallgatom ha pont akkor járok arra és olyan a kedvem, de azt, hogy mit prédikál a pap, meg se hallom. Bár a legjobb esküvői papi szöveget valamikor a kádári rendszer delén hallottam egy paptól.
A vallás évezredek hordaléka, amit nagyon jó szemlélni a templomaival együtt. Az ember a múltját nem kell, hogy a hátán cipelje, le is lehet azt útközben tenni. Nincs bajom azzal, hogy megkereszteltek, de általában nem dicsekszem vele, most is csak a példa kedvéért.
@Imola Helyesi: tevedes, nem lehet. megkerdeztem es nem lehet kikeresztelkedni, orok eletemre elszamolnak mint keresztenyt es tartjak a markukat a penzert ram hivatkozva. nem veletlenul nincs lehetoseg levenni a keresztseget, kiderulne rogotn, hogy fasza van a menyasszonynak:-)

igy viszont lehet hivatkozni, hogy hu mekkorak, hiszen milyen sok tagja van a felekezetnek! ami valjoban jo, ha az egy tizede, a tobbi mint gyerekkoraban "megeroszakolt" katolikus.
06:41
VG: Újabb cégek kerülhetnek Lázár felügyelete alá

Az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. és a KAF Központi Adatgyűjtő és Feldolgozó Zrt. felett is a kancelláriaminiszter gyakorolja majd a felügyeletet. Egyebek között ezt tartalmazza az a törvénymódosítási javaslat, amely elektronikus árverést vezetne be az állami vagyonnál is – ismerteti a csütörtöki Világgazdaság.
Rovat: Gazdaság
Szerző: MTI/Világgazdaság

hvg.hu/gazdasag/20150521_VG_Ujabb_cegek_kerulhetnek_Lazar_felugyel

-------------------------

06:30

A polgármestereken verik el a port a dühös fideszesek

Keserűség, rosszkedv lett úrrá a Fidesz alsóbb szintjein, a tagok és a szimpatizánsok „harácsolásról”, „arroganciáról”, karrierista pártvezetőkről beszélnek. Fideszes városvezetőket, helyi képviselőket kérdeztünk a lejtmenet okairól, ám a pártban eluralkodott hangulatról sokat elárul, hogy senki nem mert névvel nyilatkozni. A tagság a dünnyögés ellenére még mindig bízik Orbánt Viktorban.

hvg.hu/itthon/20150521_dunnyogo_fideszes_polgarmester

---

Újabb határozott lépéseket tesz a kormány az átláthatatlanság irányába

Globális szinten piacvezető pénzmosási lehetőséget kínálunk a bűnözőknek, és még nehezebb lesz belelátni a kormány működésébe. Itt a friss salátatörvény.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2015%2F05%2F20%2Fujabb-hatarozott-lepeseket-tesz-a-kormany-az-atlathatatlansag-iranyaba%2F
@guma:

"miről beszélsz?"

Ezt nevezik káros kíváncsiságnak, mert válaszolni fog, és még több hülyeséget ír:)
@látjátok feleim szümtükkel: "Aki közösségben él, nem akar annak elfogadott szokásaiból kimaradni. Ennyi. "

nem. nem ennyi. kozosseg nem letezik egyenek nelkul es az a kozosseg, amelyik nem tartja tiszteletben az egyen akaratat az rothadt es szemetrevalo. a kozosseg nem oncvelu dolog, a kozosseget alkoto egyenek javat kell szolgalnia. hogy az egyenek onkent legyenek hasznos tagja a kozossegnek. amelyik kozosseg a tagjait betori es kenyszeriti az egy megtort es kenyszeredett kozosseg lesz.
@Orica Középföldi: :D

na jó! ezt is elbacctam!
pedig csak hiányos történelmi ismeretére mutattam rá - szándékom szerint (amiben én sem vagyok kiváló, sőt :DDDD
de talán az alapokat kapirgálom.)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

volt megint pár hír amit csokorba gyűjtöttem mert hihetetlen tempóban keverik a szart és nem árt elmenteni ezeket!
persze közben etetni kell a tyúkeszűeket a halálos ítélettel és a menekültekkel...

offforever.blog.hu/2015/05/21/ahol_csak_lehet_az_adofizetoket_meglopja_a_kormany_hir_gyujtemeny

de ha unod a napi rablást akkor nézd meg Tatit!

offforever.blog.hu/2015/05/21/a_termeszet_csodai-tati-az_orangutanfiu
@ausländer Sipi: "amelyik kozosseg a tagjait betori es kenyszeriti az egy megtort es kenyszeredett kozosseg lesz."

Jó reggelt! Amióta lejött az ősünk a fáról, azóta így van, kényszeredetten kénytelen vagy alkalmazkodni a környezetedben élőkhöz. Ha ez nem menne, te sem ott lennél, ahol most vagy. Az egyéni akarat a diogenészi hordóban kiteljesedhet, próbáld ki, ha nem tetszik a közösséged.:D
@ausländer Sipi:

Nézd csak meg ezt a bejegyzést, talán pont a te problémáddal foglalkoznak benne ( nem viccnek szánom ezt a megfogalmazást ).

offforever.blog.hu/2015/05/21/a_termeszet_csodai-tati-az_orangutanfiu
@látjátok feleim szümtükkel: tevedes. a kozossegek nem azert jottek letre, hogy megnyomoritsak az azokat alkoto egyeneket, hanem azert, hogy az egyeneknek elonyuk szarmazzon a kozossegbol. nem az a normalis, hogy egy kozosseg megtori, megeroszakolja, kenyszeriti tagjait bizonyos tradiciokra, a tekintelyelvusegre. az igy betort tagok ugyanis legjobb esetben gyengetik a kozosseget, erosebb szemelyisdeg eseteben pedig a kozosseg ellen fordulnak es azok halalos ellensegeive valnak. es soha, SOHA nem lehet az egyent megtorni. mert egy devians(nak hato) egyen is lehet hasznos tagja a kozossegnek. sot, altalaban pontosan a devians, a szurkesegbol kilogo egyeneknek koszonheto a fejlodes, a tovabblepes.
@ausländer Sipi:
Hogy nyilatkozhatsz így a nagyanyádról? Se Isten, se család, akkor se haza.Ja, azért vagy auslander?
Ott jobb neked gyökerek nélkül?
Még egy más tájegységet is nehéz megszokni, nemhogy egy idegen országot.
@Orica Középföldi:
Persze, szerinted . Volt Rómában vállalkozó meg vállalat.
Ti beszéltek több napon át hülyeségeket egy felkapott témáról. Lásd: multikulturalizmus.
Amit leírtam tegnap itt erről, most már az egész jobboldali sajtóban végre így cáfolnak.
Elővettetek itt idegen hangzású neveket, mindent, holott nem erről van szó.
@ausländer Sipi:

Hú Sipi, mekkora populista lufit engedtél fel:))))) Arról nem beszélve, hogy mi mindent összemosol benne.

Mielőtt tiltakoznál, válaszolj néhány kérdésre.
Közösség a család, az ovi, az iskola, az egyetem, a munkahely,egy hobbikör, egy szervezet, a nemzet?
Mikortól választhatsz önként közösséget?
Addig ki építi az értékrendedet, ami alapján - vagy lázadásból - közösséget választhatsz?
Ha az ISIS tiszteletben tartja önkéntesei egyéni akaratát, akkor az egy építő közösség?

Tudnám folytatni.
Itt van, beteszem még egyszer:
A 21 sz-i un multikulturális társadalom nem hasonlítható a középkori, újkori Európához, amit nagy gyarmattartó birodalmak uraltak.
A mai multikulturális társadalmat a felbomló gyarmatok népességének beáramlása és a multinacionális globális cégek világhálózata alakítja, de ehhez hozzájárul az e népek közti indokolatlan háborúk szítása és a vallási fanatizmus miatti egymás közti háborúskodás is.
Így ez nem pusztán etnikai, kisebbségi, kulturális kérdés, hanem a kontinensünk nagy problémája is.
@Imola Helyesi: miert ne nyilatkopzhatnek rola igy? latod, ez a ti bajotok, a kepmutatas, a hazudozas, a sturccpolitika. ezert rothad az az orszag:-)

nincs erotok es batorsagotok szembenezni a valosaggal, felismerni a problemakat, inkabb elbujtok elole es modvacsinalt, tekintelyelvu hulyesegekre hivatkozva sullyedtek tovabb a pocegodrotokben:-)

ha nagyanyam egy kepmutato sznob volt akkor egy kepmutato sznob volt. akkor is, ha a nagyanyam volt. es istenem nincsen, hazam a fold nevu bolygo, a szuleimmel rendszeresen beszelek - eljenek a nemzetkozi liberalis talalmanyok, mint az pl internet - , a hugom pedig itt lakik 30 km-re tolem zurichben, a felesegemmel meg egyutt elek.
@Imola Helyesi:

Te, mint a jobboldali sajtó éceszgébere? Komoly pozíció.
Még ha nyelvünk építőköveit, sejtjeit vagyis a gyököket nem ismeritek, legalább a mai szavakat ne alkalmazzátok olyan történelmi szövegkörnyezetben, amikor azok még nem léteztek.
Mintha azt írnám, hogy Néró azért gyújtotta fel Rómát, hogy ne csak az interneten lássa a globális, általa létrehozott multikulturális birodalom pusztulását, de lehet, hogy csak a csaló bankját akarta felgyújtani a tőzsdézőkkel együtt.
És akkor még arról nem is szóltam, hogy a magyar őstörténettel is csak gúnyolódni tudtok - tanulás helyett.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Jó reggelt, tényszerű csúsztatás, amit írsz, de lehet, hogy (Pukánszky) hazudik :"miután 1962-ben az MSZMP megszüntette a felvételizők származás szerinti megkülönböztetését,"
1971-ben a szochazáért, partizánszövetégi tagságért egyéb nyalánkságokért kapott kitüntetéseket miért kellett beírni a felvételi lapra ???
Orvos gyerek barátomnak (RIP) miért kellett egy évig műtősnek mennie, hogy '72-ben felvegyék az orvosira??? Netán azért, mart kiterjedt rokonsága élt Bajorországban?
Miért volt szükséges kisztagság a felvételihez ?
Miért kellett nekem érettségi előtt sürgősen belépni a kiszbe ( azzal együtt, hogy becsületes tanáraim elintézték)?
Azt nem tudom, (mert senki olyan nem volt a dolgok közelében, akitől megtudhattam/volna) mit szüntetett meg '62-ben az mszmp erre vonatkozóan, de itt tényeket írtam le, ha valaki átélte nagygyerekként azokat az éveket, igazat fog adni nekem DD
Nem akarlak bántani, bocs, ha a valóság beköszön ... DDD
@ausländer Sipi:
Rossz sajtót olvasol Magyarországról, néhány hisztis ellenzéki agymenését.
Magyarország nem ilyen, csak a megrajzolt virtuális világban.
@Orica Középföldi: en arrol nem tehetek, hogy neked alapertelmezett a kenyszerites es betores:-)

nehez elmagyarazni, hogy hogyan is mukodik ez egy olyan korrekt tarsadalomban, mint ez itt. annyi a kulonbseg a hozzaallasban, az alapveto gondolkodasmodban, hogy egyszeruen elmagyarazhatatlan. pl az ilyen kerdesek itt fel sem merulnek az emberekben, mint amit te feltettel fentebb:-)
egyszeruen nem alapvetes a kenyszerites es a betores, egyszeruen nem tartjak itt a vilag rendjenek.
@Imola Helyesi: te magad lennel a rossz sajto?:-)
hiszen arra reagaltam amit te irtal:-)
@pianolight:
Most ebben egyetértünk. Még a munka melletti tanuláshoz is kellett a pártbizottság beleegyezése.
@ausländer Sipi:
Én nem vagyok sajtó, fogalomzavarban szenvedsz.
Olvassál jobboldali orgánumokat is, ne csak indexet, 444.t, stb, és necsak német liberális lapokat,mert akkor egyre inkább félretájékozódsz.
@Orica Középföldi:
A baloldali sajtó csinálja a híreket, a jobboldali meg kullog utána. Ezt is leírtam már itt többször. Most is így van.
Semmiféle gyomorszájon vágásról nem volt szó pl az amerikai kongresszusban, mert pozitív a visszhangja.
@Imola Helyesi: en azt olvastam amit te irtal aholis kiakadsz azon, hogy nagyanyamat annak neveztem, ami volt. az pedig, hogy az egesz rothad ahogy van latszott, amikor legutobb Magyarorszagon voltam, nem kell sajtot olvasnom hozza:-) eleg megfigyelni az utcakat, az embereket, az arakat, ahogy pusztul az egesz. ugy, hogy evente 1-2 alkalommal megyek csak meg szembetunobb a romlas.
@Imola Helyesi:

Itt egy vélemény, echte jobboldali lapból.

mno.hu/velemeny/nein-danke-1287097?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201505

Itt meg egy, a másik oldalról.

index.hu/belfold/2015/05/20/orban_viktor_multikulturalizmus_magyarorszag_tortenelem_strasbourg/

Egyik sem élteti a kormányt.

Ami szar, az szar, Imola. Bárhonnan szagolják, büdös.
@Imola Helyesi:

ne folytasd, mert már röhögő görcsöt kaptam ma tőled.
te a régi Ludas Matyit is übereled ahogy magaddal megtárgyalod, hogy mikor, miből mit is értesz...
@ausländer Sipi: ahogy látom(olvasom) annyira megtört és kényszerített ember vagy, hogy most is a sekrestyéből, láncra verve pötyögöd a mondókádat. Közben egy kereszttel ütik a fejed...
Megkereszteltek, egész kisgyermekként, semmiféle maradandó károsodást nem szenvedtél - ha eltekintünk ezektől a soroktól -, élheted világod, a feleségeddel és rokonaiddal. Hol itt a probléma??
@nincs_itt: te most igazabol mirol is beszelsz?:-)
ez most valamifele erv probal lenni, vagy csak a szokasos szemelyeskedes, amikor is az altalam leirtakkal nem tudsz vitatkozni, de kurvara viszket es muszaj kihanyni valami epeset..;-)

amit leirtam azzal kapcsolatban van valami erdemi mondanivalod?:-)
@Eszter jött:
Elolvastam a geciző Simicska érdekkörébe tartozó mno-t, nem lepődtem meg.
Elég gyengécske cikk.
Egy határőr vizsgálatból von le következtetéseket. Engem meg az ukránok le is vetkőztettek, a nő tapogatta a melleimet, ez ugye nem valódi, kitömtem. Erről ennyit.
Az Indexé meg a szokásos.Az érzelmek felkorbácsolására játszik hamisan csengő érvekkel.
Nem csinálunk a hazánkból átjáróházat, nagyon helyes.Az erős országhoz bizony erős kéz kell. A szar az a gyengék érve jobb híján.
Gondolkodó diákok.
Ahogy egyik kommentelő írja:

" Még egy ok a felsőoktatás leépítésére "

444.hu/2015/05/21/a-diakzsuri-leszavazta-a-paksi-bovitest/
@guma:
Én meg azóta vagyok itt, amióta a német sajtó hamis híreire alapozva itt azt írták, hogy ismerik a kitiltottak neveit.Érdekelt.Aztán kipukkadt az a lufi is.
Biztosan akkor is jókat röhögtél. Ízlések és pofonok.
@Imola Helyesi: ha annyira érdekel a történelem, főleg az őstörténet, neked kéne tanulnod. van ilyen szak az egyetemen, kiváló koponyákkal. ja, hogy nem a rózsaszín ködös, buenos airesi baromságokkal tömik a hallgatóság fejét? a történelemtudománynak is van módszertana, nem ártana azzal is megismerkedned, ha komolyabban szeretnél ezzel foglalkozni, nemcsak a mostani ismeretterjesző szinteden.
@ausländer Sipi: Te miről beszélsz?! Jóember, semmiféle személyeskedés nem volt abban amit leírtam.
De ha gondolod, akkor megvilágítom máshonnan a kérdést.
Most is egy csoport/közösség tagjaként élsz!
Saját akaratodból, ez a csoport/közösség megtör téged, mert rád erőlteti a jobboldali közlekedést - pedig te akkora individuum vagy, hogy leginkább középen és/vagy jobb-bal oldalon is - azt a durva adót is beszedik, meg reggel dolgozni kell menni(általánosítás, lehet bármikor kezdeni). De nem szabad hangosan fingani az asztalnál, liftben, stb.
Belekényszerítenek, hogy rohaggyanak meg!
Nem szereted a kereszténységet, rendben van, nagymutterra meg haragszol, de miért is? Bármikor mondhatod - most is azt teszed -, hogy szar az egész. Csak halkan merem mondani, hogy vannak ennél kevésbé toleráns vallási formációk is...

Ennyi, ha személyeskedésnek veszed, akkor én kérek elnézést.
@parti_giano:
Aha, a jó marxistákból kinövő liberálisok. Tudjuk, ismerjük őket. Találnak egy régi Kárpát-medencei sírt, rögtön elnevezik valami idegen kultúrára. Á, nem magyar az.
Nem tudnak vagy nem akarnak semmit tudni a magyarságról, a származásunkról.Tudod, az úgy volt, hogy itt egy fia magyar sem volt a honfoglalásig, Atilla hunjai is csak úgy ukmukfuk felszívódtak hirtelen,, a nyelvünk szavait meg lopkodtuk a honfoglalás kitalált útvonalán, meg a bejövő hódítóktól. Na úgy szar ez, ahogy van, az egész Akadémia elmehet a sunyiba.Egy akadémista azt akarta velem elhitetni, hogy a kapu szó török eredetű. Igen, és a középkori váraknak ők adták a kapu nevet, amikor bejöttek, és ki akarták nyitni?
Ez a színvonal.
@Imola Helyesi: Lehet, hogy megleplek, de most és itt nem fáj sehol, ha valamiben 1 a véleményünk. DDD
Csak, hogy lásd, mennyire komolyan veszlek küldök valamit :
"Egy ital vizet kérünk meg egy vackot, hova lehajtsuk fejünket. Vagy még annyit se. Csak azt kérjük, ismerjetek meg bennünket. Lássátok meg arcunkban az ember arcát, szemünkben a testvért. Amikor pedig a falu határán ballagunk, rongyos, tarka batyunkkal, a dűlők táján, szóljatok rá a komondorokra, melyek lábikránkba akaszkodnak, és le akarják rólunk húzni a gúnyát, amit még nem egészen téptek le rólunk.”
Ezt Kosztolányi írta, ha rájössz, hogy mikor, és kiknek a nevében, érdekes is lesz ...
A menekültenkről/bevándorlókról a véleményem egy része megegyezik ezzel...
@Imola Helyesi:

Alkalmi vers a butaságról
Zalán Tibor

A butaságról sohasem írtam
verset – ez nyilvánvalóan hiba.
Talán nem teremtődött meg köztem
s a tárgyam között az egészséges
distancia,

ami persze butaság volt. Vagy azt
tételezte, hogy ostoba vagyok.
Valami olyasmit, hogy valaki
folyton iázik, és azt képzeli,
szűzi dalok

buknak ki a szájából, miközben
körötte mindenki rajta nevet.
Rájöttem, akkor is lehetek bu
ta, ha nem veszítem el a humor
érzékemet,

bár a butaság nem feltétlenül
a nemesebb éca oldalága.
Nehéz észrevenni egyébként, mert
nincs színe, és kevés hozzá az em
ber szaglása,

és valójában nincsen is szaga.
Színtelen, szagtalan, anyagtalan.
Hozzákeverve azonban némely
gomolyhoz, penetráns lesz. Néha szív
alakja van,

s leginkább a szerelmesek bontják
ki szirmait, egymás meleg térdén.
Ilyenkor az ösztönökben tombol,
és a legritkább esetben elmé
leti kérdés

mibenléte. Ja, s megmutatkozik
sütkérezve fényes tudományos
futamokban, mint gyönyörű testű
nők strandokon. Ilyenkor igéző
en homályos.

Csöppet sem etikai forma, és
nem is a bölcsesség ellentéte
a léte. Nem szamarak a prio
ritása. Az ostobaságnak csak
szegről-végre

a rokona – és nem mása. Így-úgy,
de végső soron nagyon emberi!
Akaratlanul okozza a kárt.
Ugyanilyen akaratlan, ahogy
elrendezi,

amit bölcsessége híján művelt.
Miért épülnek rá hát rendszerek?
Benne van a kérdésben, és benne
a feleletben: mert ami embe
ri, nem lehet

más, csak az emberin építkező.
S az ember legesendőbb játéka
a butaság. Ez lepöccinthető,
mint gallérunkról az utált korpa,
férc vagy cérna,

de hosszú távon megkerülni nem
lehet. Butának tenni élvezet
magát annak, kit untat az elme.
Tagadjuk, bár szeretjük, ha néha
megvezetve

vagyunk, és leginkább magunk által.
A butaság gyógyszer, édes áldal,
vele szemben a bölcs megengedő.
Bármely fennhéjázó elme terhelt
butasággal

azonban, aki piedesztálra
kapaszkodik, és lenézi onnan
a balgák társadalmát. Csámcsognak
lenn, ő meg ott fent szépen, csöndben é
hen, méltón hal
@Eszter jött:
Na, lám rólatok is írnak verset, bár elég kínrimes.
Többnyire nem találja a szótagszámot, így elmegy szabadversbe.
@parti_giano:

maga télleg ért az agynövesztéshöz vagy csak fecseg itten?
@punkfrog: "én liberálisként nem harcolok senki ellen, de folyamatosan védekeznem kell!" + a többivel is egyetértve, hozzátenném, még az a szerencsénk nekünk libsiknek, hogy van valaki, aki, bár valószínűleg nem maga a katolikus/ református/ muszlim/ ... isten, onnan jó magasról megmondja mindenkinek villámlásként dörgő lézerkardjával hadonászva, mi a helyes, mi nem, miért vagyunk bunkóságok DDD :-(
@pianolight:
Kikerestem galíciai zsidókról írta.Mint humánus író.
@Imola Helyesi:

Tatár Sándor: Nem vádolok. De: idolok?!

Nem dicsekszem, csak nekem soha nem ment:
rang s tekintélyek elõtt hasra esni
(az sem fõnyeremény, amire sorsom
[talán] rendelt,
s lehet: épp másokat igazol [??] majd a plecsni)
– minden nagy embert anya szült, és eszik és ürít,
legföljebb nem õ az, ki egyhamar
kikészül itt.
Hiszen mit tesz, akit rajongva tisztelsz,
s érte tán tûzbe mennél, ha nem:
hibádat másnak adva elnyomj’ a bûntudatot benned,
s nagyzolás-papival töm, hiszékeny kölyköt –
hogy ki ne hagyd az áthárítás-ziccert:
gyarlóságaidért, pechedért mást gyûlölnöd
s önmagadat becsapnod enged.

Nem rombolok én le minden tekintélyt, csak
azt szeretném, ha nem lelnétek annyi kéjt vak
engedelmességben, skandálásban (hecc-szintû
skandalumban), kar- és zászlólengetésben;
úgy vélem, súlyos Pár szó ellenérvem:
Emlékezzünk: a Nagy Tanítók
mily sokszor voltak agytalanítók.
@hacsaturján:

Igazolom, hogy ért, csak nem mindegy milyen agyról van szó:)
Az elvetélt kísérletek is hasznosak.
@Eszter jött:
Ez sem tetszik. A magyarok többsége egyébként sem engedelmes. De nem is anarchisták és nem is zavartkeltők, mint e vers szerzője, aki kivetíti saját engedetlenségét, nemtetszését azokra, akik nem értenek vele egyet, akiknek van zászlójuk, és hisznek valamiben.Egyéni sértettség.
@Orica Középföldi:

szerény véleményem szerint egy lófaszt, ámbár mostan egy messze jövendővel vetem össze a jelen kort.
@nincs_itt: konkretan a szemelyemen keresztul probalod az altalam leirtakat megcafolni ahelyett, hogy az altalam leirtakat probalnad cafolni. ezt te minek hivod, ha nem szemelyeskedesnek?:-)

ne velem foglalkozz. en lenyegtelen vagyok. azt probald meg - ne a szemelyemen keresztul - cafolni, amit leirtam. erted? egyszeruen engem, a tetteimet, a szemel;yemet en bloc hagyd ki az ervelesedbol. menni fog?:-)
@Imola Helyesi: nagyon tájékozatlan vagy, ha egy türk attilát, révész lászlót, sudár balázst, igaz leventét marxistának vagy liberálisnak nevezel.

valasz.hu/itthon/uj-kezdet-a-magyar-ostortenet-kutatasaban-63024/
"Ha a Közgép nagyon alacsony árakon ad be folyamatosan ajánlatokat, akkor vagy neki kell nyernie, vagy a helyére lépő új kedvenceknek nem marad elég nyeresége „egyéb" célokra, vagy módosítani kell a közbeszerzési szabályokat. Utóbbi egyébként folyamatban is van."

figyelo.hu/cikkek/419363-a-fagyi-visszanyal---simicska-lajosek-nagy-trukkje
@ausländer Sipi: látod, nem megy ez neked. én semmit nem próbáltam cáfolni, egyszerűen neked, az általad személyesen leírtak reagáltam.
elárulnád, hogy mit kellene cáfolnom a világnézetedből? nem akarok semmit cáfolni, te így látod és pont. én meg másként.
te szenvelegsz, hogy téged megtörnek, meg kényszerítenek, pedig ezekről szó sincs.
@Imola Helyesi:

Ne rinyálj!
Mindjárt jön Gábris, aztán megetet valamivel, amitől tovább dagadozhat a nemzeti öntudatod.

Addig is
www.parameter.sk/blog/csehszlovak-kem/2015/05/20/szlovakia-szlovakoke
@hacsaturján: igaza van, megyek agyat csökkenteni. maga szerit rénkumisz vagy pálinka a hatásosabb?
@Imola Helyesi: Talált. Érdekes ...
A galíciai zsidók beáramlása a közhiedelemmel ellentétben az 1870-es években leállt, a továbbvándorlás már meghaladta a bejövőket. A háborút megelőzően ismét erősödött a befelé irányuló mozgás. Mi magyarok, viszont mindvégig azt gondoltuk, folyamatosan jönnek, ez azonban azon alapult, hogy a már ittlévők az országon belül vándoroltak, egy meghatározott helyen az arrajárók mindig újaknak tűntek.
Üdv a valóság ezen szeletének megismerésében DDD
@parti_giano:

a kettő együtt. rázva, nem keverve.
@parti_giano:
Üdítő kivételek, ismerem őket.
A vita közben csak úgy. :)

Katolikus hitét követve eddig több mint négyezer tengeren hánykódó menekültet mentett meg Christopher és Regina Catrambone, egy fiatal amerikai-olasz milliomos házaspár. Eddig mintegy 8 millió dollárt költöttek a humanitárius akciójukra, amit Ferenc pápa szavai inspiráltak.

orientalista.hu/menekultek-ezreit-menti-a-katolikus-milliomos-a-tengeren/
@nincs_itt: latom nem megy maskent:-)

mindenkeppen ragaszkodsz a szemelyemhez, hogy azon keresztul probald az igazad ervenyre juttatni. de sajnos ez negligalja a mondandodat.
@pianolight:
Ezt a tényleg.com-blogról szedted.
Ez pedig a másik. :(

A szalafista terrorszervezet meghirdette a „nulladik órát” ami Rómából fog elindulni és terrormerényletek sorozatát eredményezi szerte Európában.

orientalista.hu/iszlam-allam-elindult-a-visszaszamlalas-europaban/
@Orica Középföldi: Imolának :"Te, mint a jobboldali sajtó éceszgébere? Komoly pozíció." Ne csodélkozz, I. napról napra fejlődik, tegnap még csak "véletlenül" mindig ugyanazt gondolta - előre -, mint ov. Ma már ő habony tanácsadója. Szerintem GFG sírva morzsolgatja csipkés-monogramos zsebkendőjét DDD
@pianolight:
Nagy-Magyarországon még volt hely vándorolni. Ma már azt sem lehet, minden be van építve, most Győrben vannak áldatlan állapotok.
@pianolight:
Csak én nem vagyok milliárdos, valamit akkor mégsem tudok jól.Sajnos.
@Gábris szomszéd:
Ez jó példa, menjen Csányi, Simicska és a többi mrd-os a határra, lássa el a menekülteket motyóval, útköltséggel, vonat-repülőjeggyel, a vagyonukból futná erre.
@Imola Helyesi:

még a dobsinai jégbarlangot is beépítették fridzsiderekkel, győrbe meg attila van eltemetve árpád apánkkal együtt és mindegyik fejin artúr király koronája van, csak nem világít.
@hacsaturján:

Komoly dilemmát okoztál. A lófasz mindkét állításomra vonatkozik?
@ausländer Sipi: látom neked sem megy az alapvető szövegértés.
ugyanis én semmiféle igazamat nem akarom érvényre juttatni, csak az általad leírt(sajnálom, de te írtad személyesen) gondolatokra reagáltam.
rámutattam, hogy szerintem miért nevetséges, ha bárki így gondolkodik egy olyan eseményről, amelyre nincs befolyása - a kora miatt -, de később sem okoz számára semmiféle hátrányt. ha jól értem svájcban élsz, ha jól tudom keresztény országnak nevezik, mi több a zászlójában is ott a kereszt. gondolom nem a plusz 1 gondolatot akarja kifejezni, de mondhatnám a svájci gárdát is, ami ugye vatikán... ajjaj, kicsit sok lesz már...
@Orica Középföldi:

természetesen. tessék nézni az azóta elkövetett ámokfutást!
@Imola Helyesi: "az egész Akadémia elmehet a sunyiba." -mondom én: a minielnök, a sajtó után, már az akadémiát is elfoglaltad, és még szerény is vagy DDD, Az ukrán meg nők fogdossák a melled, mert akkora DDD az egód ???
@nincs_itt: " igazamat nem akarom érvényre juttatni, csak az általad leírt(sajnálom, de te írtad személyesen) gondolatokra reagáltam. rámutattam, hogy szerintem miért nevetséges, ha bárki így gondolkodik"

csak en latok itt ellentmondast?:-)
@ausländer Sipi: csak te. lehet más a véleményem mint a tiéd, egy adott témában?? lehet!

de csak neked, hogy értsd(félek nem fog menni):

"A svájci lobogó története egy népszerű legenda szerint egészen a Római Birodalom idejéig nyúlik vissza. Eszerint a vörös mezőben lévő fehér kereszt valamikor a Thébai Légió jelvénye volt. A légiót Szent Móric vezette, és kizárólag keresztényekből állt. A császár 302-ben kivégeztette Móricot és egész légióját, mivel azok megtagadták az engedelmet az uralkodó keresztényüldözési parancsa hallatán. Pár évvel halála után Móricot szentté avatták, és utólag nemesi ranggal tisztelték meg. Móric nemesi címerén egy fehér kereszt szerepelt vörös háttérrel."

a rohatt életbe, már megint a großmutter volt!!!
@pianolight:

Semmin nem csodálkozom vele kapcsolatban, ezt az ingerküszöböt nem éri el:))
@Eszter jött: Szia, a vers jó, de nehéz elképzelnem, ki ihlette a költőt, hacsaknem ...
@hacsaturján: francnak kell nekem beleszagolni a búzavirágba, mondhatta volna, hogy ámokfutást okoz. de maga csak simogatja a rének hátsóját, oszt utólag dödörög.
@hacsaturján:

Nem vagy igazságos. Ámokfutásra minden inger nélkül, mindenkor képes és kész. Jól elbeszélget magával.
Orbán beteg, és nem influenzára gondolok. A saját hatalmába
beleőrült, személyi-kultuszába ragadt torz személyisége egészen
döbbenetes, kontroll nélküli ámokfutásba váltott. Az volt a benyomásom a
videó láttán, hogy ez egyszer már megtörtént. Egy bomlott elméjű
politikus 1989. április 12.-én megjelent az MSZMP Központi Bizottságának
zárt ülésén és többé nem lehetett titkolni, mennyire nagy a baj. Most sem lehet tovább titkolni. Ez már nem a szélsőjobb szavazóinak szóló retorika, hanem kőkemény és csupasz elmebaj...
@Imola Helyesi: Nem baj, hogy megtaláltad egyik kedvenc blogomat, olvass ott sokat, reménykedem benne, hogy javadra válik ...
Azt, meg, hogy valamit te sem tudsz, álszerénységnek tartom, igenis te mindent tudsz, tegnap és ma is bebizonyítottad!!! DDD
@parti_giano:

persze, hogy a rének háccsóját simogatom, mivel úgy döntöttem, hogy paraszt vagyok, bár nincsenek inuit fölmenőim. hogy közbe dödörgök is, az meg azionizációs sugárzástul lehet.
@Orica Középföldi:

sose állítottam, hogy igasságos akarok lenni. a tökömnek lenne kedve ebbe a hőségbe kolozsváron akciózni.
@ausländer Sipi:

Értem én amit írsz, de vajon a cöfbe járók is ilyen megfontolás alapján cöfösödtek? No ugyé!

Tudod ha mindenki a te nézeted szerint értelmezné a közösséget, akkor nem is lenne közösség, mert egy közösség lenne az összes ember. Azt meg gondolom te sem szeretnéd.
Volt már olyan jelszó, hogy világ proletárjai egyesüljetek, oszt látod amikor egyesülve hatalomba jutottak, mi lett a vége.
@nincs_itt: Sipivel "vitatkozni" kb. mint vizet gereblyézni. :)
@Imola Helyesi: "Még a munka melletti tanuláshoz is kellett a pártbizottság beleegyezése."

Nem kell lódítgatni nagyokat, nem a pártbizottság, hanem a munkahely hozzájárulása kellett, mert ugyé ha a munkahelyen nem engedtek el, akkor hiába jelentkeztél. Én pl. három műszakban dolgoztam amikor tanulni kezdtem, és a munkahely elengedett, és csak a törvényben előírt kedvezményeket biztosította. Mással meg tanulmányi szerződést kötött, olyannal, aki a szakma szerint tanult. Én mást tanultam.
@hacsaturján: a dödörgése a manasztétól van. tescos szatyorral a kézben ne hajoldozzon, mert olyankor a gigájára csúszik a brahman.
@punkfrog: Inkább igyak, mint tudatlan és kirekesztő legyek!

Látom, a nagy liberális érzékenységedet nem sérti, amit Iványi Gáborral és a kisegyházával műveltek!

A liberálisok védjenek minden kisebbséget, és ebbe beletartoznak az alkoholisták, elváltak, melegek és a metodisták, és még sokan mások.
@Gábris szomszéd: akar a franc - a szép szőke németgyerek - vitatkozni, csak leírta a következő logikai alapvetést:

"... ha nincs akváriumod, akkor buzi vagy!"
@ausländer Sipi: Ez a magyarországi liberalizmus rákfenéje, hogy vallásgyűlölők.

A világ legliberálisabb államában (USA) nagyon sokan vallásosak, és sok a konzervatív, vallásos ember, aki szívből liberális.
@nincs_itt: "akar a franc - a szép szőke németgyerek - vitatkozni, " - a belepofázás ódiumát jegesvizes vödörként magamra borítva: Nagyon kevés dologgal értek egyet, mit sipi ír, a fogalmazásával meg pláne!
De, fogadjuk el a véleménye alapjául a saját tapasztalatait, életét, érzéseit, annak ellenére, ha úgy gondoljuk, mindezekből rossz következtetéseket vont le. Azért ment el innen, egyszer már nekem is leírta, mert a vallás úgy érezte, megbéklyózza, a közösség, amely a közvetlen környezete vót, nem tűrte el, hogy másképp gondolkozik ...
Azért ez már mással is előfordult szerintem, az üldözési mániást nem biztos,hogy nem üldözik ( klasszikust idézve)
A probléma számomra a túlzott általánosításban található: mert a nagyanyja bigott volt, akkor minden vallásos bigott, ha egy szar közösség vette körül, akkor minden közösség szar, azt már nem is mondom, ha vannak hülye magyarok, akkor minden magyar hüjjjeeee ...
Szóval abszolút nem egyetértve Sipivel, megértem őt is ...
@pianolight: A származás szerinti kategorizálás szerintem azt jelenti, hogy be kell írnod, hogy a szüleidnek mi a foglalkozása, és azt kötelezően figyelembe veszik a felvételidnél.

1948-ban történt az a felsőoktatási reform, hogy a munkás és paraszt származású fiatalok kívánatos számarányát a felsőoktatásban 60%-ban határozták meg. (Pukánszky)

Szerintem a KISZ-meg párttagság az más, annak nem feltétlen volt köze a származáshoz.
@viktorputyin: 1989. április?

Viktor csak szeretne 77 évesen olyan szellemi állapotban lenni, mint Kádár! :)

Már most sokkal roggyantabb, és negatívabb személyként kerül majd a történelemkönyvekbe, mint Kádár János.
"És mit üzen Kokó?
A kormánynak: térjen vissza a gyökerekhez, csináljanak egy boldog, élhető Magyarországot
Az Embereknek: hagyják abba az acsarkodást, és legyenek önálló gondolataik."

index.hu/belfold/2015/05/21/koko_kovacs_istvan_interju_heti_valasz/

Ezek szerint eltávolodtak a gyökerektől ( szerintem meg túl sok bennük a gyökér ), és acsarkodnak az emberek, gondolom azok is akik fidesz imádók voltak, mert ugyé az "Embereknek" üzeni, mint azt is, hogy legyenek önálló gondolataik. No összegezve, ha vissza kell térni a gyökerekhez, és élhető boldog országot kell csinálni, akkor eddig mit csináltak? Ugyé az nem élhető és boldog? No az én kérdésem, miért is hagyják abba az emberek az acsarkodást?
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Szerintem meg rossz ügyet védsz. a '48-as "reform", ugye a pozitív numerus clausus vót DDD.
Szerinted 48-ban és a követő pár évben mennyi volt az MDP tagok száma,, a nemlétező kisz tagság lehetett-e felvételi feltétel??
Szoc hazát kaphatott-e olyan ember, aki nem volt párttag?
A külföldi rokonsággal rendelkezőt, vagy a sógoromat miért csak estire, vagy sehogy sem vették fel?
A kisz meg párttagság a megbízhatósági alap volt, ami a származást váltotta fel. Ha szerinted nagy dolog, hogy a szocializmushoz való " hűség" váltotta fel a származási, megváltoztathatalan adottságot a karrierépítésben, akkor mit gondolsz a fityesz mai rendszeréről?
Még egy tényszerű tévedésben vagy, amikor arról beszélsz, a "vállalat" engedett tanulni, utazni. Nézz utána, amit te vállalatnak gondolsz, az valójában az üzemi négyszög volt ...
@vigyüktúlzásbaadolgokat: nincs semmifele vallasgyulolet. mindenki abban hisz, amiben akar, felteve, ha nem akarja raeroltetni masokra. pl nem keresztel gyerekeket, nem zarat be boltokat, nem kenyszerit ertekrendeket, stb....

ha bizonyos vallasoknak ez a szokasuk, akkor ezeken a szokasokon a bekes egyutteles erdekeben valtoztatniuk kell. barki valaszthat beklyokat ONKENT. se senkinek nincs joga ezt masokra raeroltetni. az ilyenek ellen ugyanis jo erzesu embereknek fel kell lepni.
@látjátok feleim szümtükkel: De egy gusztustalan társaság ez (európai képviselők).

Szegény elmebeteg Viktor már büdös nekik, nyilván mert nem szalonképes. De ostoba Gombszemű Ildivel együtt tudnak működni, és nyilván a hiénamosolyú Navracsicskával sincs bajuk.
@pianolight: nem ismerem az előéletét, de Mo.-ot valamennyire ismertem. nehezen tudom elképzelni azt a bigott közösséget(mindegy melyik vallásról vagy egyéb bigottságról legyen szó), amely elől menekülni kellene. most a zorbánizmus azért cáfolja ezt az ismeretemet...
szerintem egy cseppet túlspilázza a kérdést, minden bizonnyal van igazsága is!
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Akkor figyelmedbe ajánlom ezt az "Összezárt a Néppárt Orbánnal szemben" című cikket:

index.hu/kulfold/eurologus/2015/05/21/osszezart_a_neppart_orbannal_szemben/

Idézet belőle:

"A Fidesz EP-frakciója zárt ülésen tette világossá, hogy említés szintjén sem kérnek a halálbüntetésből. A retorzió is szóba került, végül megnyugodtak a kedélyek. A magyar miniszterelnök nem népszerű a frakcióban, és sokat romlott a megítélése az elmúlt időszakban is. A néppárti Frank Engel „szánni való populistának” nevezte, és szerinte többekben megérett már az elhatározás, hogy a Fidesz kizárását kezdeményezzék a frakcióból."

Nekem ez nem úgy hangzik, mintha támogatnák... Neked igen?
@nincs_itt: azzal tisztaban vagy, hogy itt jelenleg ugy nez ki a dolog, hogy az egyhazadot az alapjan fizeted, hogy akarod-e, avagy nem? es annak, akinek akarod? tehat mindenki maga fizeti a hobbijat es senkit nem kenyszeritenek ra, hogy mas hitet finanszirozza.
@nincs_itt: Úgy látszik, érthető volt, amit írtam, te rövidebben fogalmaztad meg ugyanazt ...
@pianolight: "A probléma számomra a túlzott általánosításban található: mert a nagyanyja bigott volt, akkor minden vallásos bigott, ha egy szar közösség vette körül, akkor minden közösség szar, azt már nem is mondom, ha vannak hülye magyarok, akkor minden magyar hüjjjeeee ..."

Ha megengeded én meg ezzel értek egyet.:) Ez az amin mindenki másnak is érdemes változtatni, ha néha mi is beleesünk ebbe a hibába. Mármint az általánosításba.
@ausländer Sipi: "itt jelenleg ugy nez ki a dolog, hogy az egyhazadot az alapjan fizeted, hogy akarod-e, avagy nem? " nem akarlak elképeszteni, de képzeld, ez már itthon is nagyon régen így van :-(
@ausländer Sipi: barátom, mifelénk is ez a szokás dívik, freiwillig elárulod melyik egyház és fizecc, ha aszondod nem, akkor nem!

tényleg, a látható(olvasható) károsodásokon kívül, okozott nálad/neked komolyabb károsodást a kereszt víz alá tartás?
@Gábris szomszéd: " az általánosításba." Senki sem szabadulhat tőle, de küzdeni ellene jó harc, mert magunkkal kell megvívni D
Ugyanakkor, (és példát erre nem hoznék) nem árt óvatosnak lenni DDD
@pianolight: Aki 1945 előtt még a gimnáziumba se jutott be, annak miért ne volna reform?

A Horthy-korban 2 % volt a középiskolában (!) tanuló parasztgyerekek száma. (szintén Pukánszky Neveléstörténet)

NSZK akkor egy ellenséges országnak számított (hidegháború). Azért ne hasonlítsuk már össze a szovjet tömb országainak a lehetőségeit és a mai szabad világot! Orbán azért kisebb ember, mint Kádár, mert neki senki nem tartott pisztolyt a fejéhez, hogy csináljon hidegháborús politikát.
@nincs_itt: "tényleg, a látható(olvasható) károsodásokon kívül, okozott nálad/neked komolyabb károsodást a kereszt víz alá tartás?"

mar megint a szemelyeskedes?:-)

de leirom megegyszer. hatha atmegy a lenyeg. a katolikus egyhaz arra hivatkozik, hogy milyen sok katolikus van es erre alapozva veszi fel az allami tamogatast. holott nincs is valojaban annyi hive. tehat ez gyakorlaiilag csalas, kicsit hasonlo, mint Gogol Holt lelekek cimu muveben. gyakorlatilag ugyanaz, mint az mszp vas megyei fantom-parttag botranya.
@bioLarzen: Jaj, nem engedik a halálbüntetést a bajor konzervatívok, oda ne rohanjak!

De azért a többi kérdésben remekül együtt tudnak működni a demokráciagyilkosokkal, és te ennek örülsz.
@ausländer Sipi: "hogy milyen sok katolikus van es erre alapozva veszi fel az allami tamogatast."

Pont ezért kéne harcolni a liberálisoknak, hogy MINDEN egyház azonos jogokkal rendelkezzen.

A történelmi egyházak ugyanúgy állami pénzek nélkül, kizárólag a híveik adományából éljenek, mint pl. a metodisták.
@Orica Középföldi:

"_mint a jobboldali sajtó éceszgébere? Komoly pozíció. _"

Az még csak hagyján. De akkor az a jobboldali sajtó erősen féces-gébes.
@pianolight:
Nekem nem kedvencem, most olvastam bele először unszolásodra, de nem nagyon fogok többet.
Egyébként mi vagy te itt , lektor, hogy mindenkit kiigazítasz?
@pianolight: Sipi keveri a személyi jövedelem adó bizonyos százalékát az egyházi adóval. :)
@ausländer Sipi: Fogalmazási problámát észlelek, "egyházadót" írsz, ami hivatalosan senkinek sem kötelező Mo-n, az egyes egyházak képviselői meglátogatják híveiket, tagjaikat, és átveszik az önkéntesen felajánlott tetszőleges összeget, ez lépett a régi "egyházadó" helyébe. Ezen kívül az adódból is felajánlhatsz 1 %-ot egyházi intézményeknek. Tovább, gondolom, az így összejött összeget az állam kiegészíti a ktsgvetésben meghatározott, az egyházak támogatását szolgáló összeggel. Mégtovábbá, az évezred elején ( ma nem tudom, így van.e még) az NKÖM pályázatot írt ki, a falusi templomok felújítására, karbantartására, kulturális örökségünk részének tekintve azt...
Lehet, hogy a CH rendszer jobb, de azért ez sem annyira borzasztó ...
Sipi, az én keresztanyám is vallásosan bigott volt, csak református.
Hatalmas húsos tálakat vitt a papnak,amit én már akkor sem kultiváltam, viszont megtanított imádságokra, Biblia- olvasásra, és sok erkölcsi tudást adott nekem, amiért ma is hálás vagyok neki.
Sőt a templomban kellett énekelnem gyermekkoromban.
@látjátok feleim szümtükkel:
Nézd, lehet, hogy kőműves szakmához nem kellett, honnan tudjam?
@vigyüktúlzásbaadolgokat: "Pont ezért kéne harcolni a liberálisoknak, hogy MINDEN egyház azonos jogokkal rendelkezzen."

pontosan. de ne KIVALTSAGOKKAL, hanem JOGOKKAL. tehat ahogy irod, legyenek szepen onellatoak. ha szukseg van rajuk, meg fognak elni.
@pianolight: A numerus clausus és az 1948-as reform is az úri középosztállyal függ össze.

A dzsentrik irigykedtek a zsidókra, azért takarították őket kifelé egyes szakokról. A paraszt származásúaktól meg konkrétan elvették a felemelkedés bármilyen lehetőségét, de a munkások se nagyon ugrálhattak.

Ilyen zárt, magának való társadalmi réteg ne csodálkozzon, ha a történelem vihara lesöpri a színpadról.
Különösen a kommentekben olvasható meglepően színvonalas érvelés-vita miatt ajánlom. :D

cink.hu/ezutan-nagyon-nehez-lesz-viszonyulni-szegeny-kis-gyurcs-1705493345
@pianolight: tehat nem tagadod azt, hogy az adofizetok - vallasosok, nem vallasosok -penzebol mondavacsinalt indokokkal az egyhazat tamogatjak. a kulonbseg az, hogy szerinted jol van ez igy, szerintem pedig nem.
@Imola Helyesi: es nekem ehhez mi kozom?:-)

nem vagyunk egyformak.

neked szukseged volt az ilyesmire, nekem nem. neked vezeto kell, en vezetem magam. neked hit kell, en magamban hiszek.
@Orica Középföldi:
Ritkán szólsz, de minek is, többnyire vagy irigység vagy káröröm szól belőled, ha nem éppen posztokat népszerűsítesz.
5 sornál többet nem olvastam tőled. Próbálkozzál, hátha sikerül.
@pianolight: Azért azt se felejtsük el, hogy ma Magyarországon csak az az egyház, amit a qurmány annak tekint!

Így történhetett, hogy pl. Hillary Clinton, aki az USA-ban a metodista egyház tagja, ma Magyarországon templom nélkül maradna.

Ugyanis Iványi Gáborék egyesületként működhetnek csak, a magyar "demokráciában".
@ausländer Sipi:
Az a közöd, hogy ez is egy állítólagos közösségi oldal lenne, és ha itt közzéteszed a gondolataidat, az már nemcsak a tied, hanem a közösségé. Nem olyan nehéz ez. Tanulni öregen sem késő.
@Imola Helyesi: na pontosan az ilyen hozaallast helytelenitem. egyszeruen a kozosseg erdeke nem helyezheto az egyen erdeke ele. ugyanis a kozosseg feladata az egyen erdekeinek sozlgalata es nem forditva.
@Gábris szomszéd:
Hát, itt a legtöbb kommentelőnek van valami fóbiája, az biztos / magamat se hagyom ki, persze/, de némelyeknél már súlyos.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

A metodista egyház mintegy kizárta Iványi Gábort az egyházból. Ezért alapított egy sajátot, ami szerinte inkább követi a tanítást, mint a hivatalos és akreditált metodista.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Örülök neki, amikor úgy nem hasonlítasz össze valamit, hogy ott helyben mindjárt össze is hasonlítod.
Kérlek, kímélj meg a k. propangadától, én sem propagálok itt neked a saját liberalizmusomon kívül semmilyen eszméket.
Nagyon örülök, hogy sokat olvasol, de itt azért meglátszik, hogy mi a különbség, ha valaki átélt dolgokat, meg, ha könyvek alapján akarja a valóságot leképezni
Még egy dolog, amit gondolok: a továbbtanuláshoz mindig első a szándék vagyis az igény, második a lehetőség, vagy a lehetőség hiánya, és harmadik a megfelelő tudásszint, vagy annak hiánya. Ha ezek szempontjából végiggondolod, lehet, hogy nem olyan egyértelmű a kép ...
@ausländer Sipi:
Attól függ, mi a közösség célja..
Akkor nincs nemzetközösség, családi közösség , stb szerinted. Csak egyéni van.
Egyszerű példa, van öt gyermeked, érdekük, hogy jóllakjanak, ez a család érdeke. De te, mint családfő, a családi közösséged tagja a saját érdekedet helyezed előtérbe, nem ennivalót veszel, hanem pl. cigit és alkoholt.
@Imola Helyesi: Egy kis felüdülés. :)

Márai Sándor - HOL VAGYOK?

Ülök a padon, nézem az eget.
A Central Park nem a Margitsziget.
Milyen szép az élet, – kapok, amit kérek.
Milyen furcsa íze van itt a kenyérnek.
Micsoda házak és micsoda utak!
Vajon, hogy hívják most a Károly körutat?
Micsoda nép! – az iramot bírják.
Vajon ki ápolja szegény Mama sírját?
Izzik a levegő, a Nap ragyog.
Szent Isten! – hol vagyok?
@pianolight: Szerintem a Lipák ihlette, mielőtt átkeresztelkedett Zalánnak.
@ausländer Sipi:
Sőt:
"ugyanis a kozosseg feladata az egyen erdekeinek sozlgalata es nem forditva"
Sőt a gyermekek a zsebpénzüket oda kell adják a cigipénzbe.
Hát, furcsán gondolkozol, mert ez még liberalizmus se..
@Imola Helyesi:

"___@pianolight:
(...)
Egyébként mi vagy te itt , lektor, hogy mindenkit kiigazítasz?

Ezt maga tetszeni kérdezni? Önerőből?
Nem legyen már gyíkgyök, he!
@Imola Helyesi: Ha úgy érezted, unszoltalak, isten ments, nagyon félreértettél! Tudom én, hogy hazánkban csak a 8 ált.- kötelező
Beszélgetek, elmondom a véleményem, és minő skandallum, van olyan is, aki hozzátezs, vagy egyetért DDD
@Gábris szomszéd:
Még az idegen eusok is Máraival jöttek, hja, az érzelmi befolyásolás az a kenyerük.
Ez egy vers, én is hasonlóan írok, tiszta rím, szótagok, tiszta gyökök, ez a magyar nyelv. Egyszerű, tiszta, világosEz magyar, nem a sokféle szabad rap és gondolatkuszaság.Ez megmarad, a többi kihull.
@Imola Helyesi: "A liberalizmus, más néven szabadelvűség, a szabadság-ot jelentő liberty szó után alapvetően a személyes szabadságon és törvény előtti egyenlőségen alapul, vagyis a szabad gondolatok széles spektrumát jelentő eszmerendszer, melyek közös vonása, hogy az egyén szabadságát jelölik meg mint legfontosabb politikai célt"

elmondom megegyszer. a kozossegek nem onceluan jottek letre, hogy legyen kozosseg. a kozossegek azert jottek letre, hogy az azt alkoto egyenekek jobb legyen.
@pianolight:
Csak az a túlzott egód ne lenne, meg az a zöld fű......
@ausländer Sipi: ennek azért utána olvasnék egy cseppet...
de hagyjuk, mert látom nehezen felfogható kategória számodra az egyén és a szabadsága vs. közösség és ahhoz kapcsolódó elvárások, jogok, kötelezettségek viszonya.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: A Patópálurak bírálatával egyetértek, azonban nem gondolom, hogy egy rossz dolgot "ellenkező" irányú másik rosszal kell kijavítani, neadjisten megtorolni
@ausländer Sipi:
Nem azért jöttek létre, hanem azért a célért, amit a közösség kitűz, te meg mint a közösség tagja ennek az érdekében tevékenykedsz. Amit te írsz, ahhoz nem kell közösség.
@jaegtoer:
Hát ha valaki beáll kántornak, ne csodálkozzon,hogy rászólnak, ha hamis a szóló.
@ausländer Sipi: Szerinted egy templom az mondvacsinált kulturális érték ??? Költözz Mongóliába, napokig mehetsz, egyet sem látsz DDD
Amit írsz, az azt jelenti, hogy szerinted az állam csak arra költhet, ami neked személyesen is tetszik, ugye? Na, asszem ez még CH-ban sincs így, ott sem tartanak mindenről népszavazást DDD
@vigyüktúlzásbaadolgokat: @jaegtoer:

Rosszul mondtam.
Az alapító Tibor, a papa volt. Gábor fia mást alapított. Ha nem így van, akkor abban már az ördög patája lóg.
@Imola Helyesi:

"_Hát ha valaki beáll kántornak, ne csodálkozzon,hogy rászólnak, ha hamis a szóló. _"

Ne hamiskodjon itt hamiskázva kiskegyed.
Menjen maratont futni, mondták már, hogy az ámok délelőtt megvolt.
@Imola Helyesi: "én is hasonlóan írok, tiszta rím," DDDD csak az a kár, hogy az egod nem nőtt fel sem Máraihoz, sem a saját zsenialitásodhoz. Úgy tűnik a szuperegod sem működik, időnként kihagy, így marad az id egod, azzal tisztelsz meg itt mindenkit DDD
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Egyrészt, a kormányok azokat az egyházakat ismerik el, amelyek híveik révén szavazatokat, hozhatnak.
Másrészt, tekintettel arra, hogy az egyháznak minősülők gazdasági előnyöket élveznek, nagy a kísértés vallásalapításra ..., ( példát nem hoznék) tehát a pártatlan óvatosság nem árt ...
2006-ban saját szememmel láttam, hogy Iványiék etették, melegítették és altatták a hajléktalanokat, és minden elszámolásuk rendben volt, bár a témogatást a civil szervezeteknek kiírt pályázattel nyerték el.
@pianolight: mindegyik egyháznak van civil szervezete, de nem mindegyik civil szervezetnek van -szerencsére- egyháza.
@hacsaturján:
:)))
Ebben én voltam, a trubadur maga meg a nő, ezt szokta mondani ugyanis. Ez a saly ismeri a gyököket, de jó!
@pianolight:
Muszáj tromfolnom a te egódra.
@jaegtoer:
Ha követsz, mert aki követ dob, az sokszor kenyeret kap, tőlem.De aki követel, az többnyire hibát követ el.
Parádésan indokolta meg a Magyar Nemzeti Bank, hogy miért tömték ki a Századvéget majdnem kétmilliárddal

Csak. Nekik kellett nyerni, és kész, teljesen mindegy, hogy mennyiért.

444.hu/2015/05/21/paradesan-indokolta-meg-a-magyar-nemzeti-bank-hogy-miert-tomtek-ki-a-szazadveget-majdnem-ketmilliarddal/
Nem tud hibázni Orbán veje, most is nyert 270 milliót a cége

Sárváron ki más, mint az Elios Innovatív Energetikai Zrt. végzi a közvilágítási projektet. Két napja is szakítottak bő 500 milliós megbízást.

hvg.hu/kkv/20150521_Nem_tud_hibazni_Orban_veje_most_is_nyerte
@hacsaturján:
Magánál sokszor nem tudom, hogy tényleg idegen szavakat használ-e, vagy maga gyártja magyariból meg latinból összegyúrva.
Maga nekem egy kész dilemma a réntörténeteivel meg rénmeséivel./még jó, hogy elég rövidek/
Egy kész keresztrejtvény.
@parti_giano: Jogos. De akkor mégis hozok példát: az Egyetemes Szeretet Egyháza, by Gyurcsok József távgyógyító hivatalosan bejegyzett egyháza.
@Imola Helyesi: Nekem nem muszáj mindig viszonoznom. Most különben is harangozni kell mennem mingyá közgyű... oppardon tagygyűlés lesz a hívőknek. Téged is várnak, azt mondta a tiszibácsi D
@Imola Helyesi: kenyeret még nem kaptam tőled, de cirkuszt már igen. még gondolkozo, hogy a bohóc vagy az elefánt szerepében tündökölsz.
@pianolight: ha az adofizetok penzebol finanszirozzak az uzemelteteset, akkor az adofizetoke, azaz allami tulajdon. ha az egyhaze, akkor az egyhaz kell finanszirozza. mivel adomentesseget is elveznek, bele kell, hogy ferjen. legyen eleg az tamogatasnak.
@Imola Helyesi: a kozosseg nem tuzhet ki mas celt, mint az azt alkoto egyenek jolete. ha mast tuz ki celul, akkor az gyakorlatilag elnyomo es kontraproduktiv. a vege bukas lesz elobb-utobb.
@parti_giano:
Tündöklök, ez biztos, a többi nem.
@ausländer Sipi:
"a kozosseg nem tuzhet ki mas celt, mint az azt alkoto egyenek jolete."
Ezt most direkt csinálod?
Ahány közösség, annyi cél.
höhöhöhö, kijafasztomi is megszólalt, szokásához híven baromságot, nomen est omen...

Eldőlt: Deutsch Tamás szerint sem volt Magyarország soha multikulturális

Hát ha ő mondja, akkor az úgy is van.

444.hu/2015/05/21/eldolt-deutsch-tamas-szerint-sem-volt-magyarorszag-soha-multikulturalis/
@parti_giano:
Akkor válaszoljon már Sipinek jó, mert maga sem bohóc sem elefánt.Összefogottan, ha lehetséges, egyén közösség viszonyáról, értékrendjéről, liberalizmusról, a magyarság ócsárlását ebből nyugodtan kihagyhatja.
Sőt Guma és Orica véleményére is kíváncsi vagyok.
így megy ez vezényló narancsmaffia földjén:

Kitiltottak két RTL-est a Parlamentből, mert rossz helyen kérdezték Orbánt

A riporter és az operatőr júniusig vannak büntetésben.

444.hu/2015/05/21/kitiltottak-ket-rtl-est-a-parlamentbol-mert-rossz-helyen-kerdeztek-orbant/
@Imola Helyesi:
Amennyiben megengeded, a közösségről szóló beszélgetésbe bekapcsolódnék.
Azt látom a vitában, hogy a fogalmak nem tisztázottak.
Először is a közösségben való részvétel önként vállalt részvétel.
A közösségeknek a családnál nagyobb csoportok szerveződéseit tekinthetjük, és amiről itt a vita folyik, azok társadalmi közösségek.
Az ennél is nagyobb közösség az államközösség, mely politikai alapon szerveződik.
Bocsánat, hogy belepofáztam, de mintha nem definiáltátok volna kommentjeitekben, hogy mely formájú közösségekre gondoltok.
@Imola Helyesi: na ja.. a kndk is egy kozosseg... putyin oroszorszaga is kozosseg. charles manson szektaja is kozosseg volt..:-)
@Mariann19:
Nem tudom, Sipi milyen közösségekre gondolt, így én minden közösségre vonatkoztattam, vannak általános ismérvek.
@Mariann19: :O "Amennyiben megengeded, a közösségről szóló beszélgetésbe bekapcsolódnék. " ezt most neki, megérdemli??? Ki ő, valami vitavezető???
@Imola Helyesi:
A 14.05-ös reakcióddal egyetértek.
Eleve akkora baromságot bölcseletként leírni, mint Sipi vitapartnered, hát....
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -
Jó, akkor én kiszállok belőle - egyelőre - hogy örülj.:
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nem tudom megállni, hogy teljesen félrecsúszó
vitába ne pofázzak bele.
Cirbikém! Ne haragudj rám ezért.
imolka drága, tedd azt, nem nagyon szolgáltál rá az adjon isteneid után más fogadj istenre ;)
@Imola Helyesi: sipivel már sokat polemizáltam, így kihagyom e pompás lehetőséget. varázsold le csak te tell vilmos fia fejéről az almát, mert még elgurul eriszhez.
@Mariann19: én is olvasgattam őket, de nem akartam beleszólni, mert alapvetően minden beszélgetőnek ismerem a nézőpontját. ;)

Haragudni rád, meg a többiekre nem szoktam, csak megjegyeztem az érzetemet, lásd mint fent.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: legalább ő is megtapasztalja, milyen egy keményfejű delikvenccsel kompromisszumra jutni. adott egy pofontot a tündi-bündi orcájára az tükör.
mongya meg mán valaki a fostalicskának,hogy húzzon a picsába!
@hacsaturján: oksa, béke veled :D

"Szarvesam szvasztir bhavatu, az úgynevezett békemantra."
@parti_giano:

nem válaszolok, juszt se! én a konzultációra se válaszolok, valamint furcsán szállok le a biciglirül.
@hacsaturján: ha meg nem válaszol, akkor húzzon a sutra! a káma sutra!
@Mariann19: "..nem definiáltátok volna....mely formájú közösségre gondoltok" Ennek hiányában úgy folyt a vita, mint a kocsmában 5 korsó sör után.....mindenkinek igaza volt
@parti_giano:

éppen most? amikor az én galambocskám elhúzott sütizni? megájjon csak!
@hacsaturján:
Aha, ezért hívják magát mesternek, dehát hogy jönnek ide a fostalicska meg menjél a picsába stb kifejezések. Morzsolgat, meg nem is.
@hacsaturján:
Kedves Hacsaturján, most ne haragudjon meg ezért, de magáról az idióta dél-koreai királyok jutottak az eszembe, morzsolták a láncot vagy füzért, háromszor vagy többszörlehasaltak széttárt kézzel, utána meg ukmukfuk kiirtották a fél félszigetüket. Csak az a szerencse, hogy nagyon szaporák, és a hinduizmusban meg a konficziánusban benne van, hogy mindenki törődjön bele a sorsába.Így aztán nem haltak ki, sőt elszaporodtak.
@Imola Helyesi:
De ha a buddhizmus révén van ilyen humorérzéke, beiratkozok buddhistának, az biztos. Mondjuk nekem is van humorom, csak az inkább keresztényi, és azt nem mindenütt respektálják:)).
Itt van a Varánuszon az összes világvallás, az összes földrész, az összes eszmeáramlat. Méghogy nem ősi nép a magyar!!!!!
@hacsaturján: itt van az. különben sem állok meg, mert még engem néz galambnak.
@hacsaturján:
De akkor miért jön mindig a rénszarvassal?
@parti_giano:

látom. csak kizártnak tartom, hogy valaki egyedül ennyire hülye tud lenni.
@Imola Helyesi:

mert én buddhának nevelek réneket, nem pediglen a mikulásnak.
@hacsaturján: nincs egyedül, magában megtalálta a párgyát. a keresztrejtvény megoldva.
@KÁTÉó53éúétr6:
"Ennek hiányában úgy folyt a vita, mint a kocsmában 5 korsó sör után.
Mindenkinek igaza volt."
Tényleg. Hiba volt részemről, hogy nem ismertem fel a tényváladékot.
Én hülye! Kell nekem definíciókkal belepofáznom.
Szakmai ártalom.
@hacsaturján: ne álljon neki szégyenlősködni, mehetnek sütizni.
@ausländer Sipi: Maradjunk abban: azzal kezdted: van egyházadó. Az nincs. Most jössz azzal, hogy ha állami pénz van benne, legyen az államé. Akkor nem kell fenntartani? Mit csináljon vele az állam ? Alakítsa át istállóvá, mert olyan már volt? Adja "bérbe" az egyháznak,, és akkor mivan, ha nem tudja az egyház fizetni a bért? vagy hagyjuk a fenébe az összes templomot, dőljenek össze, vigyék jóhírünket a világba?
A templomba a hívő, meg a turista is bemehet, de senkinek sem kötelező.
Képviseleti demokráciában a kormány arra költi az adódat, amire akarja, feltéve, ha a parlament megszavazza. Tökmindegy, hogy 2/3-al, vagy 51%-kal.
Egyet tehetsz, 4 év múlva más pártra szavazol. A stadionok sokkal feleslegesebbek, hetente 20K ember megy beléjük. Az nem akaszt ki ennyire? Értem én, tisztelt nagymamád nem focidrukker volt, mert akkor a salakos edzőpályán tanultál volna járni
@parti_giano: "Ősmagyar táltosegyház" Azt ne bántsd, ott Imolának harangoznak, vagyis püfölik a kétfenekű sámándobot DDD
"A Nemzeti Sportközpontok (NSK) tavalyi nyilatkozata szerint olyan létesítmény jön majd létre, "amilyen nincs a világon", hiszen a régiben épül meg az új stadion, a két szerkezet közötti tereket is hasznosítva. Halkan tesszük fel a kérdést: lehet, hogy nem véletlen, hogy nincs ilyen a világon?"

www.portfolio.hu/ingatlan/infrastruktura/puskas_stadion_100_milliardot_dobunk_ki_az_ablakon.214375.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
"Miért kell 2018-ra elkészülnie?"

Gondolom a békemenet ottan akarja tartani a választási nagygyűlését, melyet a kormány támogatására szervez majd.
@pianolight: semmikeppen nem tudod megmagyarazni, hogy barmely vallasi szervezetnek jar az a privilegum - nem jog! - hogy adomentesseget elvez, plusz allami tamogatast kap melle.

egyebkent egyhazado itt van. onkentesen. ott meg mindenki befizetett adojabol tamogatjak az intezmenyesitett nephulyitest. mi tobb, odaig fajult ez a betegseg, hogy mar az iskolaban kezdik janicsarokka nevelni a gyerekeket. allami penzbol. beleszol a vallas a gzadasag mukodesebe, torvenyekkel hozzak helyzetbe oket.

szoval beszselhetsz melle ahogy tetszik:-)

itt is van vallas termesztesen. kordaban tartva. a hivek altal finanszirozva. sajnos, meg itt sem adoznak a beveteleik utan, bar az lenne a teljesen jogszeru. de leobb-utobb lesz arrol is nepszavazas:-)
Én úgy hallottam hívőktől, akik halottjukat pappal akarták eltemetettni, hogy az egyházadót ki kellett nekik fizetni. Lehet, hogy nem ez a hivatalos neve, hanem tagdíj, de így emlegetik napjaikban is. Nem katolikus felekezetnél kötelező felekezeti hozzájárulásról hallottam.
@ausländer Sipi:

A vallási felekezetek olyanok, mint a civil szervezetek, csak ők hívők is pluszban. A civil szervezetek sem adóznak az egyesületi tevékenység után, csak ha külön gazdasági tevékenységet folytatnak, ugyan így az egyházak is. Attól, hogy emberek vallási meggyőződésük ápolására alakítanak közösséget, miért kéne nekik adózni?
@hacsaturján:
Ha még aszongya, hogy maga még jó tündér is, akkor nekem ebből a napból elegem van.
Svalbardi norvég szigeteki buddhista jó tündér rénszarvasokkal, füzért morzsolva, ráadásul örmény kardtáncot lejt az északi fényben- ez már szürreális, vagy csak varánuszi.
@látjátok feleim szümtükkel: plusz a kotlsegvetesbol - tehat az adofizetok altal befizetett adoforintokbol, valamint a kepzodo allamadossagbol - tamogatas.. ugye eleg sulyos tizmilliardokrol beszelunk.
@látjátok feleim szümtükkel:

Reformátusoknál van egyházi adó, évente kell fizetni.
@látjátok feleim szümtükkel: ha valamilyen egyesületnek vagy tagja, akkor tagdíjat fizetsz, a hobbiért áldozni kell.
@Mariann19: Dehogy volt hiba! Jó, hogy mindig "egyenesbe" hozod a gondolatokat
@látjátok feleim szümtükkel: mondjuk a beveteleik utan? kegytargyak, eskuvoi szolgaltatas, temetes celebralasa utan felvett nem kis osszegek?

a civil szervezetek nem szolgaltatasokat nyujtanak penz fejeben. adomanyokat, allami tamogatast gyujtenek be majd azt kulonbozo kozhasznu tevekenysegekre koltik es szigoruan elszamolnak minden egyes fillerrel. ezzel szemben...
@hacsaturján:
Jó poszt, jót nevettem rajta.
@ausländer Sipi:

Már ne is haragudj, de ma olyan vagy, mint akinek magas a maligán foka.:D

A szertatást a vallás része. Ceremóniát a vallási közösség tagjai részére szolgáltatnak, de nem úgy mint pl. egy fodrász amikor frizurát csinál. Utóbbi gazdasági tevékenység hit nélkül.

A vallásos ember a társadalom része, és ha te annyira tartod maga az elveidhez, akkor megférsz velük egy fedél alatt.
@KÁTÉó53éúétr6:
A humoros légkör érdekében írhatok neked egy - Szíjjártónak általam ajánlott - külgazdasági bravúrról?
Fél órája egy híren röhögök, és beugrott az ötlet.
@látjátok feleim szümtükkel: a hit lenyegtelen ebben a kerdesben. a gazdasagi tevekenyseg az gazdasagi tevekenyseg. ha valaki ellenszolgalatast fogad el egy szolgaltatasert, akkor az gazdasagi tevekenyseg
Ez egyik vezenyloi mintaorszag:

Oroszország betiltaná a fél netet

A Facebook, a Google és a Twitter is sérti az orosz államot.

m.origo.hu/techbazis/20150521-oroszorszag-internet-betiltas-facebook-google-twitter-putyin-szelsoseges-buntetes.html
@ausländer Sipi: Nem beszélek mellé :"semmikeppen nem tudod megmagyarazni, hogy barmely vallasi szervezetnek jar az a privilegum - nem jog! - hogy adomentesseget elvez, plusz allami tamogatast kap melle.
"sajnos, meg itt sem adoznak a beveteleik utan, bar az lenne a teljesen jogszeru."
Én nem akartam megmagyarázni, neked viszont tuti, hogy nem sikerült. De, javaslom, akkor háborogj ott, ha itt már befejezted.
Az adómentesség a vallásszabadság része, ha kutakodnának az egyházaknál, az beavatkozásra adna lehetőséget az egyház életébe. Sajnos ezt nálunk megoldják így is, bizonyos támogatások elosztásánál pártoskodva, és az egyházak nem hálátlanok...
@pianolight: "Az adómentesség a vallásszabadság része"

ebben az esetben nekem sem kellene adot fizetnem, mivel a vallasszabadsag resze NEM hinni semmilyen istenben.
@Mariann19: naná.. Mariann ezt kérdezni sem kellett volna
@KÁTÉó53éúétr6: A dobbantó az, hogy Szíjjártó a gazdasági nyitás szellemében volt Indiában, és együttműködési megállapodást írt alá pl. űrkutatásban, ösztöndíjasok fogadásában, ilyen magas röptű kapcsolatokban.
Az említett hír kapcsán viszont rá kéne harapni egy másik projektre, amely földhözragadt szükségletek kielégítésére szolgál ugyan, de a tömegszerű termelés nagy profittal kecsegtethet.
India közegészségügyi veszélyelhárítás ügyében mobil WC-k beszerzését helyezte kilátásba. Ez azt jelenti, hogy kb. 650 millió darabról van szó, mert az 1 mrd lakosnak csak az egyharmada él a kultúrált eszközzel.
Úgyhogy Szíjjártónak vissza kéne fordulni, és módosítani kéne az államközi szerződést profilváltás miatt. Az űrkutatás majd később!
Mondjuk van egy kis bibi, mert az indiaiak tiltakoznak a kényszerű megoldás miatt, mert nekik hiányzik a művelet közben a madárhang és a friss szellő.
Ez remek, mert tovább bővíthetnénk az együttműködést madárdalos CD-kel, és számunkra így kitárul a horizont, a haza fényre derül.
Hátha Szíjjártó el olvassa ezt a kommentet, az ajánlást ingyen elviheti.
el olvassa = elolvassa
@látjátok feleim szümtükkel: " Én úgy hallottam hívőktől," igen én is hallottam ugyanilyeneket, meg durvábbakat is. A papok esetében,( mint minden más "közösség" esetében) is előfordulnak olyan lelkek, akik, különböző "-fil"-re végződő szavakkal jellemezhetőek. A biblifilokat azért én is tisztelem ... DDD
@Mariann19: Szíjjártó ezt is elolvashatná esetleg.

"Munkaalapú társadalom helyett tudásalapú társadalom kellene. Keményen dolgozó kisemberek helyett okosan dolgozó emberek, összeszerelés helyett magas hozzáadott értékű munka, multicégek helyett hazai cégek, kalapácsemberek helyett átfogó tudású emberek, állandó harc helyett együttműködés."

www.nyugat.hu/tartalom/cikk/csath_magdolna_eloadas_szombathely_polgari_egyesulet
@Eszter jött: Igen, van, de nem hivatalos, legalábbis nem tudok róla, hogy aki nem fizeti, nem engednék be a templomba. Mondjuk, Édesanyám már évek óta nem akar/ tud elmenni a templomba, de valamikor biztos feliratkozott, mert évente kétszer, nyáron meg karácsonykor, kimegy hozzá egy házaspár, visznek neki sütit, meg virágot, és egy-egy órát elbeszélgetnek vele, + a karácsonyi látogatásnál átveszik a pénzt, ő dönti el, mennyit ad. Soha nem szóltam bele. Mama, meg örül nekik. Gondolom, ha nem adna pénzt, akkor már nem jönnének ...?
@Gábris szomszéd:
"Szíjjártó ezt is elolvashatná esetleg."
Kényszeríteni kéne rá.
Most darabolják fel a Corvinust, és tegnap már az ELTE is szóba került.
Orbán fixa ideája szerint az emberi munka egyenlő a trógermunkával.
Náluk a finom műszerek körébe a kapa, lapát és a kubikos talicska tartozik.
A janicsárképzés azért fontos nekik, hiszen mint hírlik, a Corvinus egyik épülete a Közszolgálati Egyetem ingatlana lesz.
Fő, hogy legyen a budai vár felújítására forrás az ingatlan értékesítés bevételeiből, mert Orbán nem fér bele a Nándorfehérvári teremben, ahol most is eljárhatná a Kállai Kettőst.
@Imola Helyesi: "a kozosseg nem tuzhet ki mas celt, mint az azt alkoto egyenek jolete."

Néha nem árt azért erre a szempontra is felhívni Sipike figyelmét. :)

scontent-ams2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/10462827_980876581930691_1867992596323407562_n.png?oh=afbc977c557693ed06b9f872d5436580&oe=55C40E22
Lézerjani in eksön. :)

"A bíróság nem tudja leellenőrizni a szavaim valóságtartalmát, hiszen mondhatom azt, hogy nem emlékszem, de mondhatok olyat is, ami nem igaz arról, hogy kivel voltam a hotelben..."

index.hu/belfold/2015/05/21/szubtropusi_feltetelezes_hogy_lazar_janos_csajozott_a_luxushotelekben/
@ausländer Sipi: Csak, hogy fogalmilag tisztázzuk: az ateizmus is hit, hit abban, hogy nincs isten DDD Ez viszont egy tágabb fogalom, lelkiismereti szabadság része, másik része a vallásszabadság, azaz, jogod van bármilyen istenben ( neadjisten lelki támaszban) hinni.
Azonban, a finanszírozásra visszatérve: hogy te is megértsed: a társasházban akkor is fizetnem kell a liftkarbantartás költségeit, ha a földszinten lakok. Lehet ezt igazságtalannak tartani, de mégis így van.
A véglegesen helyhezkötött ám dolgozó emberek adójából is építik azokat az utakat, ahol én autózni szoktam, hozzájuk legfeljebb a mentő jön négy keréken, ... sajnos.
BAKKER, túl jól sikerült az esőtáncom:)))

www.idokep.hu/elorejelzes/Budapest
@pianolight: azé ez az bitangkassza, elég bicska nyitogató számomra is!
lehet itt össze-vissza liftezni, ako is kilóg a pata a reverenda alól:)))
@Mariann19: Hi there, azt gondolom, a magas színvonalú magyar "pop, ... " zenei cd-ktől eldugult porcelán edények begyűjtésére ki lehetne írni pályázatot, ezekben már olyen muzsika van, ami biztosan sgítené indiai barátaink bélmozgását. A begyűjtés után, márcsak kerekeket kellene szerelni az instrumentumokra, a mobilitás érdekében, sőt, amelyikekbe mobilt is dobtak, az előnyt élvezne a pályázaton, lévén annak elválaszthatatlan része a mobilság. DDD
@Imola Helyesi: az 2 rendszerrel korábban volt, még az ő idejében:
mek.oszk.hu/01900/01906/html/cd9/kepek/c3972nkm344.jpg

Az 1970-es évektől már letojták, még a felvételizőknél is csak formálisan volt jelen a párt.
@taga20: Szevaecsém, ezen nem fogunk összeveszni!
Mondok mégegy példát, ha én gyerekkoromban voltam utoljára kórházban, amikor még a szüleim fizették helyettem az akkor még TB járulékot, és amióta elkezdtem dolgozni, folyamatosan fizetem, beteg ezidő alatt a tizenezer napból 100- 12-at voltam, ha holnap elüt a Váciúton a 33-as villamos, akkor mi van? A családom, meg én biztos nem jártunk jól. DDD
Na, egy igazi libsi, mint mi vagyunk az békénhagyja azokat a hívőket akik a hívést élvezik, mindaddig amíg nem kezdik el basztatni a hitetlen pógárt, hogy térjen ki-, be-, és a többi egybeírandó igekötők, arról nem is beszélve, hogy a térítéssel próbálkozók feldarabolt testrészei a spájzban mos vertek le egy jelképértékű lecsósüveget DDD
@pianolight:
"Márcsak kerekeket kellene szerelni az instrumentumokra a mobilitás érdekében."
Micsoda gazdasági lehetőségeink lehetnének.
A nomád életmódot folytatók elzavarhatnák a tevéket, helyükbe lépnének a multifunkciós kerekes berendezések, lenne madárdal, megkönnyebbülés, és gyorsabb célba érés.
Egyébként több a mobil Indiában, mint a témánk tárgya.
@pianolight: mondok én is egy példát. 30 éve fizetek a kecómra biztosítást, de remélem még 30-ig potyára teszem:))

de ennek semmi köze a témához.
természetesen, mindenki abban hisz amiben akar, csak ahogy sipi is mondta, ne pofázzon bele, hogy mikor legyenek nyitva a botok, meg ha pereg a biznic az egyházban, ako az a minimum, hogy rendes könyvelés és adózás legyen.

u.i.: annak örülj, hogy még 20 évig az ablakon dobod ki, a tébépénzed:))
@Imola Helyesi: Ez annyira gyengécske érv, hogy csoda!
A ,,honfoglalás''(?) előtti síroknak is megvannak a maguk történetei. Természetesen lehetett egy átvonuló segédcsapatként behívott magyar harcos eltemetve. Azonban minden népcsoportnak meg voltak a temetkezési szokásai, amelyek alapján ha ne is lehet mindig pontosan azonosítani (mert pl kirabolták a sírt), de kizárni lehet az egyéb kevésbé értékes sírmellékletekből.
Nagyszámú sírt tartalmazó temető feltárásakor pontosan kirajzolódnak a kor szokásai is.

Krum bolgár(!) kán is hódított a mai Mo területén, rómaiakról nem is beszélve.

A kapu lehet török eredetű szó és meghonosodhatott a magyarban -- csakhogy jóval a honfoglalás előtt! A 150 év alatt nem sok minden ragadt az itteni népre, tudod?
@ausländer Sipi: pontosan. Soká gondolkoztam, hogy beleszóljak-e vitátokba ; pl. aháborúzás, hadszínterek egyén-közösség viszonyában gyakorlatilag megszűnik egyénnek lenni.
@Imola Helyesi: hát hogyne, v.ö.: Don-kanyar
@taga20: A példád jó, a biztosításra, én is akartam írni ugyanilyet, azzal a megjegyzéssel, hogy eat, meg a TB is kockázati közösség, arra fizetjük, ha sokunkból egy-kettő százat baj ér, akkor a többiek befizetett pénzéből segítsenek nekünk. Aztánmeg, mind a biztosító, mind pedig a TB letépi a maradék arcunkat :-(((
92-ben szüleim lakását, kirabolták, pioneer tv, Sony teljes hifi, egy bunda, meg apám 80 darabos kisszobor gyűjteménye, örményországról koppenhágáig ... pótolhatatlan. A "biztosító" nem akarta elfogadni a 150 k-s kárigényt, azt mondta ezek nem is voltak. A pechjük az vót, hogy 89-ben, egyszer a rablás előtt kölcsönkaptam egy, még vállszíjas Vhs kamerát, a kazettán nemcsak szüleim, meg a ház volt rajta, hanem a bunda kivételével az össze cucc.
150 helyett 180-at fizettek ki DDD
@Imola Helyesi: Valahol azt olvastam, hogy az igazi tehetségek mindig kételkednek önnön tudásukban csak a középszerűek érzik zsenialitásukat. Te hogy látod ezt?
@Mariann19: Akkó beveszel a "nonprofit" buliba ? DDDDDDDDDD
@Imola Helyesi: jaja, taga pl. nudista vallású.
Velem együtt, pedig én még piréz is valék.
@pianolight: az a baj bátyám, hogy kurva jól beszélsz:)

"Aztánmeg, mind a biztosító, mind pedig a TB letépi a maradék arcunkat :-((("

tudom, hogy szart se fizetnek ezek, ezé remélem, hogy a dunába hordom a pénzt:))

de visszatérve a témára, sipinek abban igaza van, hogy az egyházak egy kicsit arcpirítóan viselkednek, pár ezeréve:)
@graphics: te haver, belezúgtál ebolába? ha kell szolok az érdekedben:))
@taga20: Ugye nem lepődsz meg ha nem nagyon értek veled egyet? :)
@taga20: nem jönnénk ki jól egymással, úgyhogy köszönöm, de nem. Nem etetném, de a süketelés ellenszere (lehet), ha néha korrekt választ adunk.
@taga20: Oké, hozzáteszem akkor, hogy a papbácsi csak akkor tépi le varánuszbőrünket, ha közelébe megyünk. Egyéb esetben, "csak" a pénztárcánkba nyúkál bele, miközben mosolyogva megpróbál egy mögékerüléssel ippont elérni.
Nem vagyok vallásos, és soha nem védem az egyházat, de rendes PAPT már ismertem, jót is vitáztam vele ( régen vót, ő "győzött").
Az unokáim sajnos egyházi iskola/ gimnáziumba járnak ... nem sajnos, hogy az a legjobbb a környéken DDD
villámok csattognak, lelépek. További szép napot!
@pianolight: Én is ismerek rendes papokat. :)
@Mariann19: Micsoda illusztrációja a magyar zuhanórepülésnek!!/változtatott sorrendben/
Űrkutatás, madárdalos CD majd mobil WC amire nincs szükségük
@graphics: Tisztelt tanult barátom, mesélj már arról, hogy hová felvételiztél '70-ben kisztagság/ ajánlás nélkül? Lehet, csak nem a teológiára? Jó ivócimborám volt pannonhalmista, meg piarista is, de mindkettőt kirúgták azokról a helyekről, jóval érettségi előtt, és ez már elég jó ajánlólevél volt DDD
Erről, és az üzemi négyszögről is az igazat írtam, az utóbbi még megvolta nyolcvanas évek elején is. 85-ben már nem, a céges pártbizottság levélben értesített arról, hogy ( antedatálva) támogatja kinevezésemet DDDDDDDD, sőt, hogy leváltani csak az ő beleegyezésükkel lehet DDDDDDD
Ami persze szintén orbitális hazugság vót, a fővezér " mekkért", hogy menjek el, aztán két hónapig kéz a kézben fostak, milesz, ha nem hagyom ott ezeket a picsába DDDDDDDD
@Mariann19: A kerekek megoldásával biztosított mobilitás után már csak a földek tápanyag utánpótlás elosztását kel megszervezni így lesz teljes a "vertikum"
@Gábris szomszéd: egyet-kettőt én is a sok ezerből:))

ja, és nem lepődtem meg. tévúton jársz, mint mindig:)
Graphics!
Mit szórakozol itt velem üres idődben? Finnugristák nehogy már megmagyarázzák nekem a kapu szó eredetét, mert kapufát lőnek.
Tényleg a sírokból azt meg lehet állapítani, amit mondtál, aszta!
Pláne, ha hun fegyverzetű katonát találnak, és rémmesét kerítenek hozzá, hogy került oda, valamely római katona avar kori leszármazottjának az 10000éves bevándorló őse volt. Pl.
@Gábris szomszéd: Na látod. Régen még én is Descartes kőteremtési/emelési elméletével próbáltam cáfolni isten mindenhatóságát, ma már tudom a cáfolatát is, te is?
Mi a véleményed Teilhard de Chardin dolgairól ?
@graphics:
A középszerről te jutottál eszembe, illetve a gyökpárjai, a szúr, szűr, de leginkább a szar, az itt úgyis divatos.
Itt egyesek nemcsak fóbiások, de még szorgalmasak is.
@Imola Helyesi: ebola, nem kéne estére lecsavarnod a hülyeség generátorodat?
ámokot futottál egész nap, jó lenne a megfáratt kisember tagának, egy kis csend:)
értelmes emberek, csendes kommentjei!
@pianolight: Én csak odáig jutottam el az utóbbi 30 évben, hogy Isten nem mindenható és nem is mindentudó, hanem csak szeretet. Viszont ez a szeretet mindentudó és mindenható. :)

Pontosabban Chardin milyen dolgaira gondolsz?
@taga20: Tudod, hogy nem szabad általánosítani, főleg, hogy épp az előbb igényelted "értelmes emberek, csendes kommentjeit." :)
@taga20:
Amit nem értesz, az neked hülyeség, amit értesz, az meg unalmas -nekem!
@Gábris szomszéd: Chardin egy újfajta vallási világképet állított fel, amit ő evolúcióelméletnek hív, ezzel közelebb hozta a tudományos világképhez a vallást. Nem mennék bele részletesen, nem ide való.
Azt azért megjegyezném, hogy szeretet bármilyen istenképzet nélkül létezhet, a "mi" istenünk legfeljebb a középpontba állírotta, ám a bibliában mindenre, és annak ellenkezőjére lehet találni igazolást. Paracelsus elbújhat DDDDD
@Gábris szomszéd:
Ámen, ez remélem elég csendes neki. Majd mindjárt betesz egy csendes zeneszámot, meg egy csendes ájtatos szexképet, hogy meg se tudsz mukkanni.
@Imola Helyesi: eszt most megkaptam, kellett egy ilyen nagy kaliberű arcba belekötnöm!:))

ebola, neked má az se mond semmit, hogy hülye vagy, mint a segg!
@Imola Helyesi: LebuktélDDDDD Rájöttem, mi a ( titkolt) szakmád: 2012 óta gyöknyelvtudós vagy DDD
@Imola Helyesi: "egy csendes ájtatos szexképet, hogy meg se tudsz mukkanni."

Taga engem már semmivel sem tud meglepni. :)
@Imola Helyesi: nesze agyatlan, itt a negyedik kedvenc nótám!:))

www.youtube.com/watch?v=9bkO1rbIm1g
@Gábris szomszéd:
Nem tudom, miért van rossz kedve, az eső is esik, a Jóisten is meghallgatta a kérését, grafikus is elnémult, a csendes se tesz be kérdőivet, karnist se kell neki kalapálnia.
Most én is elhallgatok - egy darabig, hogy örüljön és meditáljon, meg tudja szidni a rendszert, elvégre annak éppen most van itt az ideje neki.
@taga20:
Kösz, csak zenéljél, te kis ember!
@taga20: taga20ecsém, valami újat, amit mindenki ( -1) tud itt, az nem viszi a diskurzust előrébb, én is csak némán, egyetértően bólogatni tudok DDD
@Gábris szomszéd: te tényleg rettegsz, a szabadságtól!
@Gábris szomszéd: Régen ismerem az urat, pont azóta, amikor először lehetett őt látni. Tisztelem a tudásáért. A szeretet is rendben van. KIcsit túltolja, vagyis nekem sok,. Volt egy nagyon kedves orr-fül- gégész idősebb barátom (RIP), aki sokmindenre tanított, de idevonatkozóan arra, hogy az orvos sokat tanult, de soha nem igazán tudja, mi fog gyógyítani, hiszi, hogy az, ami bejön, az az igazi. Lehet - mondta -, hogy ez az istenhit.
Kevenc mondsa volt " Abban az egyben vagyunk biztosak, hogy a Kalmopytin miben árt, és miben használ" ddd
@punkfrog: Inkább csak mások az elképzeléseink a szabadságról. :)
Ahova vér folyik, oda piros színű füvek nőnek.
Ne hülyézzük már állandóan az Imolát!
Megnyesegetni az néha ok, de ne döngöljük földbe mindig trágár szóval!
@taga20: Szent Fecó kedvenceim közé tartozik, Assisit gyönyörűen újjáépítették a földrengés után, ott van még Santa Chiaraból is némi megmaradt szentdolog, már nem pontosan emlékszem), nagyon érdekes!
Na persze: Zefirelli !!!
@taga20: Szent Ferencnek ez az imája a legismertebb.

youtu.be/eHVz45n5a9M

http://www.keresztezo.hu/content/assisi-szent-ferenc-uram-tégy-engem-békéd-eszközévé
@taga20: Ugyanabból a filmből az egyik szar a másik meg szép? :)
@taga20: Na vazze, aszittem, valami mély, lélekreható, könnyeztető cuccot küldesz, ... akkorát röhögtem, mikor negláttam, hogy mit nem kell soha szem elől (té)vesztenünk DDD
Hátulról nincsmeg ? DDD
@Gábris szomszéd: mi ebben a meglepő? a merci csokiból is van amelyik finom van amelyik szar.:)))
@pianolight: Nem vetted még észre, hogy amikor taga elérzékenyül, egyből ilyesmiket kezd el küldözgetni? :)
@graphics:

"_A kapu lehet török eredetű szó és meghonosodhatott a magyarban -- csakhogy jóval a honfoglalás előtt! A 150 év alatt nem sok minden ragadt az itteni népre, tudod? _"

Imolának aztán mondhatod.
Seperc alatt levezeti, hogy a kapu mellett a kupa, kapa, kipa, kipu, kupi, kepi is ősi magyar szó, ahogy akár egy a képaláírásról 1. ábra: Hám-ból képes lenne elővezetni, hogy Ábrahám a minden magyarok ősének egyik egyenesoldal Ági leszármazottja.
@Gábris szomszéd: Őszintén szólva nem, nekem még nem küldött ilyet DD, lehet, azé' merén öreg vagyok ő meg az ecsém, és nem akar felizgatni DDD
@Gábris szomszéd: igen, nagyon szép, ahogy megmutatkozik az egyház ezeréves szépsége:)
@taga20: Ugye ugye? A végén pedig elmegy a pápához, de biztos emlékszel rá. :)
@pianolight: bakker, remélem a kocsimosáson nem állt le a ketyeréd!:)))
@taga20:

Ahhoz a katolikus szextanárnő ügyhöz azt szólom hozzá, hogy remélem a férfi erőszaktevőket akkor legalább 30 év szigorítottra sittelik le ezentúl, ha az a csajszi 15 évet kapott, miközben vajmi kevés erőszak esett, sőt!
Az egyháziakat meg 45-re. Krisztus nevében.
@taga20: Namostaztán... kiesett a protézisem ... D Persze nemám ettől, hanem a gorgonzola picante sajttól, ugye tudod, az ragadós DDD
Szépek, sőt igencsak, ... viszont, ha balról a második idejönne, asszem csodát tudnék tenni vele, magammal biztos DDD
@taga20:
Ja!
Sajnos ezek a rulettendi függelékek a kocsimosáson kívül semmi másra nem alkalmasak, ez nagyjából lejön a felvételből - persze simán tévedhetek.

Kötekedő egy segg vagyok, de többre tarom egy jó seggnél a szívet és az észt. Ezekben egyik sem nagyon fordul elő, szóval inkább egy gumimaca, az legalább nem pofázik vissza baromságokat!
Most lehet vénhülyézni:))
@jaegtoer: Ne légy kishitűen könyöürületes, minimum az áldozat korának tízszerese a helyes számítási mód, kivéve, ha < 5, akkor 20 a szorzó D
@Knósszosz: vénhülye!:)))))))))))
attól, hogy nem tucc elvezetni egy lambot, attól az még szép és kívánatos!:))
@jaegtoer:
Bizony a kp gyökből ered, kap, kép, kop, köp, kúp, kip/kopp, .
Törökül kapi a kapu, magyarul meg kapu, vagyis még a hun-türk /Kína felé/nomád egymás mellett éléskor a török átvette ezt a gyököt.
@Knósszosz: Elfogadva véleményed, azt kell gondolnom, nagyon szerencsés ember vagy D
Számomra ez esztétikai élmény, nem emberi értékítélet
@pianolight:

Esztétikai? no, igen. Talán inkább szextétikai...:)
@ornagy50: A somolygi megvót, után meg azé' mert a küldök nékedről az jutott eszembe, hogy " stráfkocsi szart", biztos tudod, mire gondoltam: "benne dobog a szívem" DDDDDD
@jaegtoer:" Az egyháziakat meg 45-re. Krisztus nevében."
1000év purgatórium, minyimum!:)

egyébként, én is elképedtem a büntetésen.
@jaegtoer: te se lehetsz, valami nagy nyelvtudós, ha nem tudod, hogy ennél a kifejezésnél az "sz" előtoldalék a múltidő jele DDDDD
@taga20:

Neked mindenről a vadállat Puma jut az eszedbe!:)
@tristen2005: Nalátod, akkor én má tősgyökeres Móricka sem lehetek DDD
@taga20:
@pianolight:
Bocsi, de azért egyben, mert...
Értem és meg is hajolok az érveitek súlya alatt, pusztán picit följebb emeltem a tekintetemet a segg magasságánál, és ott semmit sem láttam.

Ez ugye megint csak szujjektív izé, de ez van.
Pl: Vajnatiminek jó segge van? Mondjuk.
Sarkatának? Ja!
És azon kívül? Na, én erre utaltam, de én már rozsdás ártóD2 vagyok, még ápdétrékát sem tudom értékelni, pedig valamikor a zabostarisznyáról általában eszembe jutott valami, de már ez sem működik.

Ki vagyok égve na, ez az igazság.
Szevasztok, megyek esztétikázni a könyvemhez ( kép nincs benne) mamár veletek basztam ( elaz időt) DDDDDDDD
@pianolight: Ó laj!Ne is emliccccsed emlékszőm:D
@Knósszosz:

Úgy látom, te sem válogatsz! Mind1, csak lu legyen!:)
@tristen2005: cserpákot, fandlit rendesen elmostad, te kis pinabubus?:))
@pianolight:

"_ te se lehetsz, valami nagy nyelvtudós_"

Nem, de panasz se volt.

"_ennél a kifejezésnél az "sz" előtoldalék a múltidő jele DDDDD _"

Magának, uram, magának:))) Nekem jelenidő:)
@graphics:

"Valahol azt olvastam, hogy az igazi tehetségek mindig kételkednek önnön tudásukban csak a középszerűek érzik zsenialitásukat. Te hogy látod ezt? "

Ez nálam a nap kérdése.)))))))
Gratula!
@tristen2005:
Nem mindegy!
Azért van egy nemzeti minimum, egy szellemi mínium, és van a rozsdára kenhető gagyi festék. Műanyagra nem tapad, szóval kilátszik alóla a selejt valódi mivolta. - ami lú, de eztet tagadja.

Viszont mi látjuk...
@Imola Helyesi:

Imola! Téged nem ejtenek át otthon a vakkomondoron, amiért egész nap itt bacod a rezet?
@Knósszosz:

"Ki vagyok égve na, ez az igazság."

Nono! )))))
@Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyali DOMINA:
Talán nem látod a nemzet dietetikus nagyasszonyát megpatkolva? Ne is legyél rá kíváncsi, sokkhatás érne:)
@Eszter jött:
Nem-nem, dehogy...
Idióták miatt nem vagyok hajlandó, meg amúgy is van gyógyszer az ilyesmi lelkiállapotokra, úgy hívják: zene.

Alkalmazom!:)))
OFF

Orbán Viktor nem a halálbüntetés vagy a bevándorlás ügyében küzd, hanem a Jobbik ellen. Hogy a miniszterelnök is értse: olyan pályára hív bennünket focizni, ahol mi már évek óta tréningezünk, ismerjük az összes fűcsomót, a közönség nekünk drukkol, neki meg még csukája sincs. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok! Folytassa csak, miniszterelnök úr!

www.facebook.com/JobbikMagyarorszagertMozgalom/posts/10153213667776405

ON
Magyarország az EU szegénységi toplistáján

Az Európai Unióban 2013-ban az árszínvonalbeli különbségeket is figyelembe véve Belső-Londonban volt a legmagasabb az egy főre eső GDP értéke, míg a legkevesebb bruttó hazai össztermék Bulgária északnyugati régiójának lakosaira jut. Magyarország is szerepel a legalacsonyabb húszas listán, méghozzá hatból négy régiójával, közülük a legrosszabb helyzetben Észak-Magyarország van, ahol 2013-ban az egy főre jutó hazai össztermék az uniós átlag 40 százalékát tette ki.

www.portfolio.hu/gazdasag/magyarorszag_az_eu_szegenysegi_toplistajan.3.214458.html
@Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyali DOMINA:
Most tartózkodom a látványától, de van amikor bele futok és akkor szar éjszakám van.

Még egy update pizza sem tudja feledtetni az "élményt"...
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Szóval akkor, beismered, hogy megpróbáltál egy amolyan NER-eset hazudni, csak épp kiderült?
@taga20: cica virágom! én itten a dájcslándbá' vadul fizetem a zegyházi adót, mert én akarom!, és Ali Baba püspök és 40 pléh-bános meg visszaküldött nekem 32 ájrót, hogy köszike, de túlfizettem!
@pianolight: "Az adómentesség a vallásszabadság része, ha kutakodnának az egyházaknál, az beavatkozásra adna lehetőséget az egyház életébe."

Mivel nem gondolom, hogy a hithez bármilyen szervezeti formára szükség lenne, így ezt a legteljesebb mértékben elutasítom...
@ausländer Sipi: na akkor most megint, mert meg kell világíccsam számodra, hogy a zegyén, bizony soxor hajtya a fejét a közösség nyaktilója alá, ohne egyház is!
pl. itt a kresz, bizonyos csoport meghatározta - meglehetősen önkényes módon -, hogy miként is kell közlekednie az egyénnek, mint a közlekedők elnevezésű csoport tagja.
de, ha igazán neked való olvasmányt ajánlhatok, akkor:

Léo Taxil. A szórakoztató Biblia

tecceni fog!! hidd el! visítva röhögtem, amikor olvastam, pedig mint ahogy voltam bátor kámingáutolni, bizony része vagyok egy általad nem kedvelt "közösségnek". Amúgy freiwillig...
@ausländer Sipi: ennél azé' többet vártam vóna!
@Sir Bates dö Hól:

"_Mivel nem gondolom, hogy a hithez bármilyen szervezeti formára szükség lenne, így ezt a legteljesebb mértékben elutasítom... _"

hmm... és mi lenne, ha fenntartásokkal tennéd?
Mert kétségtelenül jól hangzik, de azt te is tudod, hogy az emberiség hőskorában a hit és a tudás ugyanazon oszlopok alatt sarjadt s nőtt évezredek alatt az égig, csak még nem érte utol az Istent.
Tehát talán a hithez nem is, de az 'örök tudás' az isteni mécses fényének tovább örökítéséhez igen.
A véletlenszerű, spontán tanulás hasznosulása is véletlenszerű és spontán, mondhatni egyszeri, de minél többször, minél szervezettebben zajlik, úgy egyre többen tehetnek istenien faragott köveket az ismeretlenbe vezető épülő útba, és építhetnek új szellemnek új katedrálisokat.
[Nem véletlenül mondják az 'értők': "A vállalati vagyon esténként hazamegy."]
@jaegtoer: na ja, az oszlopok tetején meg simeon üldögél, oszt lecarja, mi nődögél alatta.

[Nem véletlenül mondják az 'értők': "A vállalati vagyon esténként hazamegy."]

ez is igaz, régen a murva alatt, manapság tescos szatyrokban kerül haza, de reggelenként nem viszik vissza.
@Sir Bates dö Hól: "Mivel nem gondolom, hogy a hithez bármilyen szervezeti formára szükség lenne"

Jézus az örök élet zálogaként hagyta ránk az eucharisztiát:

„Bizony, bizony, mondom néktek: ha nem eszitek az Emberfia testét, és nem isszátok a vérét, nincsen élet tibennetek. Aki eszi az én testemet, és issza az én véremet, annak örök élete van, és én feltámasztom őt az utolsó napon."

Valamint:

"Elérkezett a kovásztalan kenyér napja, amikor meg kellett ölni a húsvéti bárányt. Jézus elküldte Pétert és Jánost ezzel a megbízatással: Menjetek, készítsétek el a húsvéti bárányt, hogy elkölthessük. (...) Elmentek és el is készítették a húsvéti bárányt. Amint elérkezett az óra, asztalhoz ült a tizenkét apostollal együtt. Így szólt hozzájuk: Vágyva vágytam rá, hogy ezt a húsvéti bárányt elköltsem veletek, mielőtt szenvedek. Mondom nektek, többé nem eszem húsvéti bárányt, míg be nem teljesedik Isten országában. (...) Most a kenyeret vette kezébe, hálát adott, megtörte és odanyújtotta nekik ezekkel a szavakkal: Ez az én testem, amely értetek adatik. Ezt cselekedjétek az én emlékezetemre. Ugyanígy a vacsora végén fogta a kelyhet is, és azt mondta: "Ez a kehely az új szövetség az én véremben, mely értetek kiontatik." (Lk 22,7--20) [173]

Amikor Jézus az utolsó vacsorát apostolaival a húsvéti lakoma keretében ünnepelte, a zsidó húsvétnak megadta végső értelmét. Valójában ugyanis Jézus átmenetele a halálon és a föltámadáson át az Ő Atyjához, tudniillik az új húsvét, elővételezve lett az utolsó vacsorán, és ezt ünnepeljük az Eucharisztiában, mely beteljesíti a zsidó húsvétot és elővételezi az Egyház végső húsvétját az Ország dicsőségében.

"EZT CSELEKEDJÉTEK AZ ÉN EMLÉKEZETEMRE"

Jézus parancsa, hogy gesztusait és szavait ismételjék, "amíg el nem jön" (1Kor 11,26), nemcsak annyit követel, hogy emlékezzünk Jézusra és arra, amit Ő tett. A parancs arra irányul, hogy az Apostolok és utódaik Krisztus - az Ő élete, halála, föltámadása és az Atyánál értünk való közbenjárása - emlékezetét liturgikusan ünnepeljék.

Az Egyház kezdettől fogva hű maradt az Úr parancsához. A jeruzsálemi egyházról ez olvasható:

"Állhatatosan kitartottak az apostolok tanításában és közösségében, a kenyértörésben és az imádságban. (...) Egy szívvel-lélekkel mindennap összegyűltek a templomban. A kenyeret házaknál törték meg, s örömmel és tiszta szívvel vették magukhoz az ételt." (ApCsel 2,42.46)

A keresztények elsősorban "a szombatok első napján", azaz vasárnap, Jézus föltámadásának napján gyűltek össze, hogy "megtörjék a kenyeret" (ApCsel 20,7). Az Eucharisztia ünneplése egészen napjainkig ugyanúgy folytatódik annyira, hogy ma az Egyházban mindenütt azonos alapszerkezettel ünnepeljük. Az Eucharisztia az Egyház életének állandó középpontja.

Isten zarándok népe Jézus húsvéti misztériumát hirdetve, "amíg el nem jön" (1Kor 11,26), szentmiséről szentmisére "a kereszt szűk ösvényén" [174] halad előre a mennyei lakoma felé, amelyen az összes választottak az Ország asztalához fognak ülni.

A hívő katolikusok tehát ezért járnak templomba és az egyház közösségének is ez a legnagyobb értelme.
Más szóval minek járnánk Trabanttal, ha mehetünk Ferrarival is? ;)

www.magyarkurir.hu/hirek/ezt-cselekedjetek-az-en-emlekezetemre
@nincs_itt: azon gondolkodom, hogy te vajon direkt nem olvbasod es ertelmezed amit irok, hogy kotozkodhess?:-)

tobbszor kihangsulyoztam az onkentesseget, tehat az egyen onkent fogadja el eg adott kozosseg normait, szabalyait. es tiszteletben kell tartani, hogy az egyen szabadsaganak nem a kozosseg, hanem egy masik egyen szabadsaga szab hatart.
@jaegtoer: nem vitatom igazad abban, mit írsz, hisz nem is vitattam ezt a hsz-ben (igaz, nem is érintettem)... sőt, még csak az adómentesség kérdésében sem foglaltam állást... (identitásunk alapját képező arisztotelész/platón egyébként mely vallás szervezetében halmozta fel tudását?... a kerék konstruktőrét nem is említve?:-)... )
@parti_giano: te tényleg a bolsevista hagyományok továbbviteleként aggatsz címkéket a szabadon gondolkodókra (bár, két görénnyel, kik szemmel láthatóan a fejedre nőttek... lássuk be, nem a te pályád a nevelőtanáré... )
@jaegtoer: "de azt te is tudod, hogy az emberiség hőskorában a hit és a tudás ugyanazon oszlopok alatt sarjadt s nőtt évezredek alatt az égig,"

a vallas konkretan kisajatiotta a tudast, hogy azzal hatalmat gyakoroljon. egyszeruen elrabolta es csak annak adott belole aki behodolt eszmerendszerenek es csak abba az iranyba fejlesztette, ami megfelelt dogmainak.
@Sir Bates dö Hól: például auinói tamás summa theologiae művében keményen használja arisztotelész rendszerét. aztán ott voltak az újplatonisták pico della mirandolával, a keresztény újsztoicisták az öreg justus lipsiussal...
@Gábris szomszéd: nem kérdőjeleztem meg senki jogát a gondolatainak szabadságában, sőt azt sem, hogy ezt, mint klub gyakorolja a hasonlókkal együtt, csupán a szerkezeti kereteit ne próbálja beoktrojálni a privémbe (a monoteizmus/politeizmus kérdésében nyilván az utóbbi szimpatikusabb számomra )...
@Sir Bates dö Hól: már három, így még jobban csökkentek esélyeid. viseld csak a dögcédulát/cimkét, elfér az a bakancslistád mellett.
a szabadon gondolkodás néha vakhit. azok a kurva attitüdök.
@Sir Bates dö Hól: Nem akarom beoktrojálni a privédbe, csak próbáltam megvilágítani, hogy mondjuk a katolikus hívőknek, miért fontos az egyház és templomba járás.
@jaegtoer:

"a hit és a tudás ugyanazon oszlopok alatt sarjadt s nőtt évezredek alatt az égig, "

Galilei, Bruno nem feltétlen értene veled egyet.
Reggelt, Népek!

Nem tudom, hol tart a kommentfolyam (majd visszaolvasok), de annyit a témához: a tennap reggeli m1 Híradót "érdemes" megnézni. Perceken keresztül taglalják ezt a témát. És ők, valahogy nem erre a következtetésre jutottak. Szerintük tök siker(es volt) a meghallgatás.
@Gábris szomszéd: miként a hit-gyülekezet tagjainak is a vasárnapi éneklés... ( nem vitatom elidegeníthetetlen jogod a klubtagsághoz... )
@parti_giano: talán reinkarnálódott muhammad ibn abdalláh ibn abd al-muttalibban. de mindenképpen olyan termékenyítőleg hatott rá, mint jézus mária magdalénára.
@jaegtoer:
isten létére nincs bizonyíték...Chardin és a többi próbálja átszabni azt amit nem lehet bizonyítani
valakiknek szüxégük van istenre mert azzal jól lehet keresni a hülyék jól fizetnek érte,kft
ugye p...lájt aszongya, hogy az istenhit és az ateizmus mind a kettő hit ez baromság...isten létére nincs bizonyíték tehát a hit is átbaszás a hívők önmagukat basszák át és ehhez kapnak segíccséget jópízér' a zegyházaktól

kkkkkkkkkkkkkkkk

brühüyyy
persze ha van bizonyítékod ideteregethetnéd közmegelégedésre
@Marcellusca: erdekes, az europai sajto kisse maskent latja:-) a konzervativ sajto sem, nem csak a liberalis. konkretan az europa demokratak megvetik orbant es europa leprasakent tekintenek ra.
@Rodeo36: Az Evangéliumban (Jn 20,19-31) hallottunk arról, hogy Szent Tamás, aki nem volt jelen, amikor Jézus először jelent meg apostolainak, társai tanúskodása ellenére sem hitt a Mester feltámadásában. Ezt mondta: „Hacsak nem látom kezén a szegek nyomát, ha nem helyezem ujjamat a szegek helyére, és oldalába nem teszem a kezem, nem hiszem!” – Amikor Jézus újra megjelent, megengedte Tamásnak, hogy ezt megtegye, így Tamás megérinthette a feltámadott Krisztus testét. Az eddig kételkedő apostol ezután már nem tétovázott, hanem megbánta kételkedését – „Én Uram, és én Istenem!” –, és buzgó hívő lett.
„Hittél, mert láttál. Boldogok, akik nem látnak, mégis hisznek” :)

Biztos neked is van olyan ismerősöd, akiben megbízol és ha mond neked valamit elhiszed neki, még akkor is ha nem tudja bizonyítani.
@Marcellusca: és nincs igaza? De. Meghallgatták. Én nem tettem volna.
@parti_giano: nem, betépve összekevertem a pünkösdöt a mikulással, oszt bagarollal kisuvickoltam a cipőm...
@ausländer Sipi:
Me nem tunnak magyarosul, oszt' a libsibolsi tanácsadók, fordítók direkte férrefodíttyák ...
Meg különbenis a Gyurcsányi kottájábúl jáccanak.
@Sir Bates dö Hól:

"Mivel nem gondolom, hogy a hithez bármilyen szervezeti formára szükség lenne, így ezt a legteljesebb mértékben elutasítom..."

Ezt azért cizellálhatnád.

Valószínűleg igaz, hogy egy sokoldalúan művelt, gondolkodó ember számára nem szükségesek a külsőségek, de még ebben a közegben sem általános.

A közösségi élményre - lettlégyen ez mise - sok embernek szüksége van. A prédikáció pótolja a gondolkodást, erre is szüksége van. A közös éneklés felemelő élményével, pszichológiájával sok tanulmány foglalkozik.

Nem véletlen, hogy a transzcendenciát, mint fogalmat, a filozófia és a teológia is használja.

Kissé bonyolultabb a dolog, minthogy általános vélemény megfogalmazható lenne.
Tudom, nem ezt tetted.
@Marcellusca:

A Gyurcsány-kotta miért nem hungarikum? Az egész világ ebből játszik!
@Gábris szomszéd:
jaaa eszt ketten látták Tamás és Jézus aki éppen frissen feltámadott és az összes sebei még nyitva voltak
a biblia tele van ilyen dolgokkal

és ez sem bizonyít semmit
zsidók meggyilkolták a saját zsidó gyerekeküket mert nem akart beállni a sorba és ő akart lenni a headhoncho

a bibliát ki kellene adni valami South Park stilusú kiadásban
vagy egyáltalán nem kellene kiadni
a piroska és a farkas ugyanolyan szép csak rövidebb

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Rodeo36:

"a piroska és a farkas ugyanolyan szép csak rövidebb"

és hepiend a vége
@Gábris szomszéd:
én ezeken a dolgokon már túl vagyok és semmi köze a VILÁGEGYETEM VÉGTELENSÉGE ÉS AZ ABBAN VAGY AZON KÍVŰL LÉTEZŐ NULLA KITERJEDÉSŰ HIGGS BOZONTOS AZ OLYAN ZAVAROS MINT A SZENTHÁROMSÁG
nem ordítozok csak a alá akartam húzni de aszt itt nem lehet

brühüyyy

mostmár egy hatalmas körgyűrűt is építettek a hegybe hogy és még nem gyütt ki belőle pedig igazán igyekeznek

god's particle és azóta röhögök...képzeld ha kijönne és aszondaná: beeeeeeeeeeeeeeeee
@Gábris szomszéd:

Londonhoz csatolhatná MO-t, aztán mindenki jól járna.
@Eszter jött:
ja abortusz helyett császármeccés

húúúúúú de jó

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkk
@Sir Bates dö Hól: jóvan'na! arisztotelész és platón nem vallási köntösben adta elő tudását. de később ezekben élt tovább, főleg monoteisták használták őket (meg is értem, miért vagy poli).
@Gábris szomszéd:
mondd a barlangrajzokon miért nincs eccse a zistenképekből, azoknak nem volt? azokhoz nem szállt le vagy fel vagy beléjük??? hogy is van ez?

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkk

a biblia az a leggusztustalanabb és leg neveccségesebb firkálmány amit valaha összeraktak biztosan van kihajtogatós változata is

mingyárt ott a zédenben vannak gongyaim mert ki kinek volt az annya és az attya meg a zöccse és a báttya mikor a Cáin a gonosz ugye szétcsapta a Zábel fejit azután nagyhírtelen kurva sokan lettek ott a setétben amint ki lettek baszva a zisteni jóindulat következtében, hogy mennyenek dógoznyi mert a zédenben nem lehet péterfilléreket termelni

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

brühüyyy
@Eszter jött: piroskának és a nagyinak. így negligálni szegény farkast.
@Orica Középföldi: "A prédikáció pótolja a gondolkodást" vagy ösztönzi, kinek hogyan. ki tudja, imola csököttségei is inspirálhatnak valakit, a negatív növekedés is növekedés.
@parti_giano:
és most mi köze van Aristótelés-nek és Platón-nak az egész monoteista baromsághoz ami végső soron nem is mono mert trio ugye La Santa Trinidad

a politeizmus az ami elterjedt és csak egy monoteista hitvilág van a zsidók agymentességére épűl mind: a muzulmán a keresztény a keresztyén és a többi babos vagy babtiszta és a többiek...meg a fidex kft ahol OGV az egyi GAZ

brühüyyy

én hiányolom a Süsü a sárkányt ebből a legendakörből, az olyan cuki
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@parti_giano:

ősi törvény: valaki mindig megszívja.
@Sir Bates dö Hól: Én sem gondolom, hogy a hit conditio sine qua non-ja lenne bármilyen szervezeti forma. A tapasztalatom viszont azt súgja, hogy a hívők, hitre vágyók mégiscsak közösségben szeretik gyakorolni hitüket, a bármilyen szervezeti forma sokak számára erősíti összetartozásuk érzését. ám legyen. És ezzel nem mondtam véleményt a szervezeti formák milyenségéről.
@Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyali DOMINA: Kedves Domina! Nálad volt a póráz-korbács-szopóálarc bőrcucc DDD
@parti_giano:

" imola csököttségei is inspirálhatnak valakit, "

Itt aligha:))
Ennek ellenére nem bánnám, ha máshol hirdetné az igét. Agypusztító, amit művel.
@pianolight:

Mennyire ismered a "felszerelést"!
Gondolom, csak könyvekből.
@jaegtoer: Panasz, az nálam se vót ... D, így szívből tudok gratulálni D
Nyelvtudományilag pedig megjegyezném, hogy félreérthető voltam, nem volt egyértelmű, hogy a szóbanforgó előtoldalék nem befejezett múltidőt, hanem folyamatos múltat jelöl D
@Eszter jött: Egyszer már láttam egy dominát, de lehet, az nem az vóót DD
Viszont kétszer váltam ...D
@Eszter jött:
esz tazér' mondod mer' még nem láttad bőrshortban és bőrmellénykében meg fekete suvickolt bakancsban és persze a bőrsapkában amin ott van a luk ahol a dildó vagy a ruganyos be tud hatolni

és ehhez kancsuka meg KY...a shortocskán vvan egy Hole a megfelelő helyen ott is be tud hatolni

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

olyan szendilék lettetek...hiányolom a pinaszőr egyengetést meg hogyan fogjuk a ...marokra vagy csak két újjal
"Történt ugyanis csütörtökön, hogy egy kismama engedélyt kérve az egyik alkalmazottól, a helyiség egyik sarkában, a fal felé fordulva megszoptatta babáját. A biztonsági őr “Ez itt nem elfogadott tevékenység” címszó alatt távozásra kényszerítette őket."

www.kiskegyed.hu/aktualis/kozugy/mcsonalds-szoptat-kidobtak-136030

Lászik, hogy a régi ismeretek hiánya hová vezet. Ha a mama ismerte volna a régi viccet, akkor rögtön rá szólt volna a babára, hogy kabbe, me bekapja a kalauz, akarom mondani a biztonsági őr bácsi.:D
@ornagy50: Én jókat tudok mulatni a régmúlt ( akár sajátgyártású) hülyeségein. Is.
@Rodeo36: van közük, mint fentebb írtam. isten létében meg nem foglalok állást, hidegen hagy.
@parti_giano:

maga szerint a selyembrokátba öltözött imola nem imola?
@Orica Középföldi: de pont arra gondoltam, hogy valakit cáfolatra csábít, s netán új gondolatokkal negligálja a hülyeségeket.
@Knósszosz: "Ki vagyok égve na, ez az igazság."Remélem, mára energiatakarékosra cserélted
...
A felsorolt seggek nálam is csak biodíszletek, megengedve, hogy szubjektíve "szépek" ... mondom innen a biztonságos távolból DD
@hacsaturján: de, csak puccosabb, szemnek talán kellemesebb. maga is piros satyit nyom rudolf fejibe, de attól még a hátsóját simogatja.
@parti_giano:
nincs közük!!!!!!!!!! a többiben más bejegyzésekben adtam meg a normát
brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
te még mindíg?
@parti_giano:+ jaegtoer "A vállalati vagyon esténként hazamegy." véleményem szerint péntek délben gyorsabb a kiürülés, mint együttes bomba- és tűzriadó esetén D
@Rodeo36: tudod, miről beszélek, ne tedd a hülyét, de akkor javítok neked is. később felhasználták munkáikat, amiről ők nem tehetnek. ám gondolataik tovább éltek a recepciók által.
Ezt taganak, bár ő esti nem nagyon jön, me locsója a füvet:D

www.youtube.com/watch?v=CSvFpBOe8eY
@Rodeo36: Csak egy példabeszéd arról, hogy akit szeretünk abban megbízunk és nem kell, hogy bizonyítson nekünk. :)
@Rodeo36: Szerintem is boldogok a szelki legények D
Örülök, hogy te tudod isten nemlétét, a magam részéről csak gondolom ugyanezt, akkor nyilván én hülyeséget gondolok, ha ugyanazt gondolom, amit te tudsz D
@parti_giano:

CSAK ARRA GONDÚTAM, HOGY A DOKTRINÉR ÉS DEDUDKTIV SZABADGONDULKODÁS pont akkora oximoron, mint makó jeruzsálemtül.
(a caps lockot nem vettem észre)
@pianolight:
A magyar nyelvben egyik sincs, sem befejezett sem folyamatos múlt/mondjuk még más nyelvben is inkább folyamatos jelen van/.
A múltkor ragjainkat akarták indoeurópai ketrecbe rakni, most meg már a múlt és a jelen időnket is.
Hello, ez itt Mo, és a magyar nyelv, kedves elszármazott kommentelők.
@Rodeo36:

Hol vannak már azok a régi szép idők!
@pianolight:

Túlélő vagy! )))))
@Orica Középföldi: Agypusztító? ugyan-ugyan egy cirkuszi bohóc nem agypusztító. Jól szórakozom, amikor "etetik" itt, /olykor azért idegesít a mélyen lógó lólábaival/
@Gábris szomszéd:

Én inkább tartom magam egy régi Old Spice reklámszöveghez:
" Bizonyíték kell, nem ígéret!"
@Imola Helyesi:
hogy tudd, vannak nyelvek melyek "gazdagok"
íme:
Conjugação do Verbo Fazer
Morfologia do Verbo Fazer: irregular.
Semântica do Verbo Fazer: verbo intransitivo, transitivo e reflexo.

Conjugação de todos os tempos e modos do verbo fazer:
Indicativo do verbo fazer
Presente do Indicativo
eu faço
tu fazes
ele faz
nós fazemos
vós fazeis
eles fazem
Pretérito Perfeito do Indicativo
eu fiz
tu fizeste
ele fez
nós fizemos
vós fizestes
eles fizeram
Pretérito Imperfeito do Indicativo
eu fazia
tu fazias
ele fazia
nós fazíamos
vós fazíeis
eles faziam
Pretérito Mais-que-perfeito do Indicativo
eu fizera
tu fizeras
ele fizera
nós fizéramos
vós fizéreis
eles fizeram
Futuro do Presente do Indicativo
eu farei
tu farás
ele fará
nós faremos
vós fareis
eles farão
Futuro do Pretérito do Indicativo
eu faria
tu farias
ele faria
nós faríamos
vós faríeis
eles fariam
Mais-que-perfeito Composto do Indicativo
eu tinha feito
tu tinhas feito
ele tinha feito
nós tínhamos feito
vós tínheis feito
eles tinham feito
Gerúndio do verbo fazer
fazendo
Subjuntivo do verbo fazer
Presente do Subjuntivo
que eu faça
que tu faças
que ele faça
que nós façamos
que vós façais
que eles façam
Pretérito Imperfeito do Subjuntivo
se eu fizesse
se tu fizesses
se ele fizesse
se nós fizéssemos
se vós fizésseis
se eles fizessem
Futuro do Subjuntivo
quando eu fizer
quando tu fizeres
quando ele fizer
quando nós fizermos
quando vós fizerdes
quando eles fizerem
Imperativo do verbo fazer
Imperativo Afirmativo
--
faz tu
faça ele
façamos nós
fazei vós
façam eles
Imperativo Negativo
--
não faças tu
não faça ele
não façamos nós
não façais vós
não façam eles
Infinitivo do verbo fazer
Infinitivo Pessoal
por fazer eu
por fazeres tu
por fazer ele
por fazermos nós
por fazerdes vós
por fazerem eles
Infinitivo Impessoal
fazer
Particípio Passado do verbo fazer
feito
Conjugação Pronominal do Verbo Fazer
Indicativo do verbo fazer (pronominal)
Presente do Indicativo
eu faço-o
tu faze-lo
ele fá-lo
nós fazemo-lo
vós fazei-lo
eles fazem-no
Pretérito Perfeito do Indicativo
eu fi-lo
tu fizeste-o
ele fê-lo
nós fizemo-lo
vós fizeste-lo
eles fizeram-no
Pretérito Imperfeito do Indicativo
eu fazia-o
tu fazia-lo
ele fazia-o
nós fazíamo-lo
vós fazíei-lo
eles faziam-no
Pretérito Mais-que-perfeito do Indicativo
eu fizera-o
tu fizera-lo
ele fizera-o
nós fizéramo-lo
vós fizérei-lo
eles fizeram-no
Futuro do Presente do Indicativo
eu fá-lo-ei
tu fá-lo-ás
ele fá-lo-á
nós fá-lo-emos
vós fá-lo-eis
eles fá-lo-ão
Futuro do Pretérito do Indicativo
eu fá-lo-ia
tu fá-lo-ias
ele fá-lo-ia
nós fá-lo-íamos
vós fá-lo-íeis
eles fá-lo-iam
Mais-que-perfeito Composto do Indicativo
eu tinha-o feito
tu tinha-lo feito
ele tinha-o feito
nós tínhamo-lo feito
vós tínhei-lo feito
eles tinham-no feito
Subjuntivo do verbo fazer (pronominal)
Presente do Subjuntivo
que eu o faça
que tu o faças
que ele o faça
que nós o façamos
que vós o façais
que eles o façam
Pretérito Imperfeito do Subjuntivo
se eu o fizesse
se tu o fizesses
se ele o fizesse
se nós o fizéssemos
se vós o fizésseis
se eles o fizessem
Futuro do Subjuntivo
quando eu o fizer
quando tu o fizeres
quando ele o fizer
quando nós o fizermos
quando vós o fizerdes
quando eles o fizerem
Imperativo do verbo fazer (pronominal)
Imperativo Afirmativo
--
fá-lo tu
faça-o ele
façamo-lo nós
fazei-o vós
façam-no eles
Imperativo Negativo
--
não o faças tu
não o faça ele
não o façamos nós
não o façais vós
não o façam eles
Infinitivo do verbo fazer (pronominal)
Infinitivo Pessoal
por o fazer eu
por o fazeres tu
por o fazer ele
por o fazermos nós
por o fazerdes vós
por o fazerem eles
Infinitivo Impessoal
fazê-lo
Gerúndio do verbo fazer (pronominal)
fazendo-o
Conjugação Pronominal Reflexa do Verbo Fazer
Indicativo do verbo fazer (pronominal reflexa)
Presente do Indicativo
eu faço-me
tu fazes-te
ele faz-se
nós fazemo-nos
vós fazeis-vos
eles fazem-se
Pretérito Perfeito do Indicativo
eu fiz-me
tu fizeste-te
ele fez-se
nós fizemo-nos
vós fizestes-vos
eles fizeram-se
Pretérito Imperfeito do Indicativo
eu fazia-me
tu fazias-te
ele fazia-se
nós fazíamo-nos
vós fazíeis-vos
eles faziam-se
Pretérito Mais-que-perfeito do Indicativo
eu fizera-me
tu fizeras-te
ele fizera-se
nós fizéramo-nos
vós fizéreis-vos
eles fizeram-se
Futuro do Presente do Indicativo
eu fazer-me-ei
tu fazer-te-ás
ele fazer-se-á
nós fazer-nos-emos
vós fazer-vos-eis
eles fazer-se-ão
Futuro do Pretérito do Indicativo
eu fazer-me-ia
tu fazer-te-ias
ele fazer-se-ia
nós fazer-nos-íamos
vós fazer-vos-íeis
eles fazer-se-iam
Mais-que-perfeito Composto do Indicativo
és nem is fért ide
brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
még van lehetőség
@Eszter jött: Én meg a Chokito reklámhoz. :)

"Ne ítélj elsőre". :)

youtu.be/uCjk01aDV4M
@Orica Középföldi: "A prédikáció pótolja a gondolkodást" DDD Amikor viszont az ecceri pap megkéri a híveket, tegye fel a kezét, aki tudja, hogy miről fog szólni az aznapi prédikáció, és néhányan jelentkeznek,mire a pap azt mondja, na, aki tudja, hazafelé mondja el annak, aki nem tudja, pax vobiscum - ezesetben az ecceri hívőnek mégse ússza meg az agymunkát DDD
@Gábris szomszéd:
ugye ez nem a nagymamád?
kkkkkkkkk
brühüyyy
@pianolight:
az, hogy te általában hülyeségeket gondolsz az maraggyon meg a te bajod
én bizonyos vagyok benne, hogy ami nincs az nincs

nihil

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@hacsaturján: most mit induktívkodik itten? volt maga már barlangtúrán platónnal?
@pianolight:

Ez jópofa, de ilyen csak regényekben fordulhat elő:))
@Gábris szomszéd:
aki nem létezik aszt nem lehet szeretni

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Imola Helyesi: Szomorú, hogy halvány fogalmad sincs, miről beszéltünk, de belekotkodácsolsz. Értem én, ha valaki semmilyen nyelven nem beszél, azt nagyon tudja zavarni, ha mások meg tudnak, de akkor beszélgessen azokkal, aki az ő szintjén van :-(
@Orica Középföldi: Anekdóta. Tán erdélyi eredetű ...
@Gábris szomszéd:
lécci, most légy komoly...indokold és mutasd fel

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkk

ugye hallottál szubjektív idealizmusról? ne hadd hogy megfertőzzön
és légy őszinte

itt várom soraidat
@Rodeo36:
Ezekben a nyelvekben a sokféle múlt, jelen és jövő idő pótolná a magyar nyelvben a szavakhoz képzők, ragok által kifejezett sokféle jelentéstartalmat.
Nem tudja.
kikeresgethetnél, írd csak le egy szóval!
@pianolight:
Csak neked szabad kukorékolni? Tegnap mit is tettél?
Csak nem zavar?
Tudok annyit, amennyit szükséges, de mivel nem gyakorolom /hálistennek nem kell/ ,ezért felejtek.
@Rodeo36:

"_isten létére nincs bizonyíték._"

A nemlétére se.
@Orica Középföldi:

"_Galilei, Bruno nem feltétlen értene veled egyet. _"

Időnként a hit tűzében tréningezik a tudomány:)
@Imola Helyesi:
szerencsétlen, a butaság fájna ??????????
semmi...az amit egyetlen igealakkal egy a nyelvet jól beszélő ki tud fejezni aszt te semmi mással nem tudod

egyébként van ennek egy próbája Rigó ucca (még az?) én ott excellente-t kaptam portugál, katalán, castellano, vask, italiano vizsgán te is nekifuthacc

az angolt és a franciát meg a többit már nem a Rigó ucca adta, más egyetemek mondták, hogy excelente
brühüyyy
és csak neked
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Imola Helyesi: Látom, már nem vagyok marcsika, mert akkor kotkodálnék DDD Az evolúció csodája vagy DDD
@Imola Helyesi:
add eszt vissza a te módodon

most és itt

íme:

"tu tinha-lo feito"

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@jaegtoer: Isten nem létére sincs bizonyíték - hagggyyyyad, ez már túl bonyolult gondolat ...
@Rodeo36: Beszéltünk már erről korábban. Voltak időszakok az életemben, amikor megérintett a szeretete és olyankor egy pillanatig sem gondoltam arra, hogy ezt még bizonyítanom is kellene saját magamnak vagy másnak. :)
@parti_giano:

Az a mondás, hogy a vállalti vagyon esténként hazamegy, lehet viccesnek venni, de nem az.

Mert ha igen, akkor a világon minden rendben van, és az embereket éppen akként kezelik, ahogy kell.

Sőt, felesleges hozzáadott értékkel butítani a népeket a munkában, erkölccsel az életúton, és joggal a társadalomban, együttműködéssel a kapcsolatokban, s akkor a szeretet, az emberség, az empátia mint olyan, nem tényező, nem illik a 'világképletbe'.
@jaegtoer:
szerencsétlen

a CERN menny oda és várd ki?
vagy hallgass
ez olyan, hogy ha aszondom az orbán buzi mert leszopta és hagyta seggbebaszni magát a tanszékvezető által aki ezért megírta neki a kisdoktoriját... és most északamerikában dekkol sohasem térhet vissza

szóval hogyan van az a bizonyíték, hogy valami nincs?

úgy hogy nem lehet bebizonyítani aszt hogy van

most azután...
brühüyyy
kkkkkk
@Rodeo36:
De szégyenszemre magyarul már nem tucccc!
Nagy ügy, biztos nem kellett dolgoznod, azért tanulhattál, portugál kommentelő.
@Rodeo36:

"_@parti_giano:
nincs közük!!!!!!!!!! a többiben más bejegyzésekben adtam meg a normát_"

A véleményedet.

A Norma az Bellininél van:)
@Rodeo36:

"_szerencsétlen_"

Jó belépő egy vitához.

Kezdd újra.
@Rodeo36:
Egyébként meg annyira hasznos eme nyelvekben a sokféle idő és mód szerinti ragozás, hogy a köznép nem is használ belőle csak egy párat..
@Gábris szomszéd:
rettenetes ez nekem de le kell írnom
te emberi szeretetről beszélsz...és az számomra is a végletek uccája (anyámnak adtam 25 évet csak azzal hogy szerettem)
már boncolni akarták a rákját mert ilyen rák nincs, és akkor én megcsináltam...az orvosok 25 évvel később aszt kérték, hogy hadd boncolják fel, mert nem értik mi is történt és hogyan...de ez sem isten ez a természet a hülye gyerek átöleli az annyát és kicipeli a virágzó kertbe és a hullaszgból a virágillat és az, hogy szükségünk van rád mert...

hol jön ide isten a maga sekélyes semmitmondó hülye szavaival

nem szóltam hozzá, csak odaadtam neki az otthonkát éás a papucsot és átöleltem...és amikor kiértünk akkor az volt amit csak egy zseni: Beethoven tióudott leírni ma Fidelio ban amikor a rabok kimennek a fényre és szabad levegőre

ez isten ha karod de ez én vagyok

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

de ez nem isten ez az emberi szeretet

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@parti_giano:

barlangtúrán mán jártam egykét hejen, de ez a platon nevű sose vót ottan. asse tudom ki a franc őkelme, de hogy barlangjáró ruhája sose vót, az tuti, mer akkor láttam vóna.
@jaegtoer:

"Időnként a hit tűzében tréningezik a tudomány:)"

Ez valami gyönyörű. Egészen paposan hangzik:))

Inkább nem írom le hihetetlen rossz véleményem az egyházi hatalomgyakorlásról.
@Rodeo36:

csöndbe jegyzem meg, hogy az a nemlétező mán méretes maflást mért az ostoba pofádra.
@Orica Középföldi:

kegyed először tanálkozott egy virtigli kreacionistával, oszt mostan pislog.
@Gábris szomszéd:
ehhez nem kell más csak egy Leonora isten??? mikor őket odatették holvolt? kurva annyát

www.youtube.com/watch?v=RhMdMD9tXB0

mikor minden elvesztett akkor emberré lesz az emberű

brühüyyy
és nincs szüxége istenre

ember bűne ember olgya meg
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@hacsaturján: Üdv, mester úr! "A DOKTRINÉR ÉS DEDUDKTIV SZABADGONDULKODÁS" szöveged frappáns. Hogy hova vezethet:

" ...vajon miért tételeznénk fel, hogy a racionális megismerési forma, azaz a tudományos gondolkodás, kitüntetett szerepet játszik a nem racionálissal, például a vallással szemben. Ha érveink vannak mellette, akkor racionálisan próbáljuk alátámasztani azt az elképzelést, amely szerint a racionalitás jobb, mint az, ami nem racionális, és máris a körkörös érvelés csapdájába estünk. ( petitio principii)" (Paul Feuerabend)
Az utóbbira alappélda:

– A mi rabbink megsúgta nekünk, hogy sábeszkor magával az Örökkévalóval szokott kártyázni.
– Nü, és biztosan nem hazudik az a ti rabbitok?!
– Csak nem gondolod, hogy az Örökkévaló leülne kártyázni egy hazuggal!?
@pianolight:

nu, lássa kend! nekem meg a hangok súgnak ijjen frappánságokat.
@hacsaturján:
szerencsétlen
én nem érzem
azaz nincs maflás
van viszont ez:

www.youtube.com/watch?v=n677oiq-03g
ez ugye nem svalbardi
te nyomorúlt hülye

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@Rodeo36: Az őszinte szavaid szívbe markolóak, gondolom nemcsak rám voltak ilyen hatással ...
@Rodeo36:
megtetted, megcsináltad ' szóval, tudod , mert a magyar nyelvben a tárgyas személyrag kifejezi azt , a- mit más nyelv csak szavakkal körülírással tud.
Bizony és ez már a sumerben is megvolt.
Rodeo, de ne vitázzunk ezen, te már inkább portugál vagy, arra vagy büszke, én meg nem, megmaradtam magyarnak.
@hacsaturján: Nekem részben a wiki sugdos a fülembe D
@Rodeo36: Megértem és sajnálom ha az életben sérülések értek. Viszont továbbra sem tudok más mondani csak azt, hogy számomra Isten nem "sekélyes semmitmondó hülye szavakkal" szól hozzám. Ahogy te őszinte vagy én sem lehetek más.
@pianolight:

az, amelyiknek hosszú a nyelve és olyan hegyes szarvacskái vannak? jujjj!
@Gábris szomszéd:

szegény, szerencsétlen rodeo abból indul ki, hogy az isten tehozzád szól. így aztán nem csoda, ha eltér a külső c vágányra. nem tud különbséget tenni a hit és a vallás között.
@hacsaturján:
minő idióta vagy

www.youtube.com/watch?v=WHqmIbo8sdI
brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@hacsaturján: pata,farok holmarad? Vagy csigára gondoltál ( lungolingua svalbardius)? D
@Rodeo36:

mondani szerettél volna valamit, aranyom?
@hacsaturján: Nem gondolom, hogy szerencsétlen lenne, de nyilván őt is érték szenvedések az életben, ahogy mindenki mást. Viszont én sem tagadhatom le Istent, ha már úgy alakult, hogy belépett az életembe.
@Gábris szomszéd:

sok-sok embert láttam, akinek isten belépett az életébe. nu, akkor engem meg elküldött svalbárdra.
@hacsaturján: Ezt csak majd estefelé tudom áttekinteni, itt és most hendikepes vagyok...
@jaegtoer: értettem, nem viccelek, vigyázzban is ülök. néha azért megmozdulhatok? például odanyúlnék a sörömért...
@parti_giano: Mi az, hogy odanyúúlnál, ide csak ne nyúlkálj, mert a te sered nem itt van, de azé' küldtem ... hátratett kézzel
@hacsaturján: Ott legalább a levegő is jobb mint itthon a nagy faluban. :)
@pianolight: jaja. téged nem bacott le, pedig te is humorizáltál, nézzenek oda! a sör meggyütt.
@parti_giano: néztem, csodálkoztam is, hogy kimaradtam a megtiszteltetésből különbenmeg nem értem mi volt a baja, nem a gondolatán vicceltünk, hanem én például azzal humoreszkáltam, ami eszembe jutott :-(
Titkosszolga hagyta el telefonját a Jobbik majálisán :)

"Jaj, a nemzetbiztonságiaké!" – kiáltott fel az egyik mobilcég ügyfélszolgálatosa, amikor a jobbikosok elvitték hozzá a telefont, hogy azonosítsa és juttassa el jogos tulajdonosához. 10 éve a Magyar Szigeten került elő egy titkosszolga iratokkal tömött tárcája.

hvg.hu/itthon/20150522_Titkosszolga_hagyta_el_telefonjat_a_Jobbi
@Orica Középföldi: hit vs. struktúra primàtusát érintettem csupán...
@parti_giano:

"néha azért megmozdulhatok? például odanyúlnék a sörömért..."

Nem!!! Csak a görényeidnek adhatsz kaját:))
@pianolight: a franc se érti, mert a globális felmelegedést még megértem, hogy aggasztja jégszívét, de most rendesen lehűlt, fellélegezhetne.
@Orica Középföldi: adok neki, persze, ma hermelinből készült menü van napirenden.
@parti_giano:

Remélem kimúlnak,mert kaptunk egy egy vírust:))
@Imola Helyesi:

Te hülyének maradtál meg, a mi végtelen bánatunkra.

Már bocsánat, hogy az eddig emelkedett diskurzusba, ilyen alpári hangnemben bakancsolok bele.
@Eszter jött:
Mi van édes, felbosszantott valamelyik proszto prosztatás ápoltad?
Vagy nem bírod az esős időt?
@Eszter jött:
Mióta Eszter lettél, a stílusod inkább esztergás lett. Inkább gyújts rá egy szép magyar mondókára: lánc, lánc, eszterlánc, eszterlánci cérna.
Vagy csak azért közlöd velem mindennap, hogy hülye vagyok, hogy el ne felejtsd?
Írd fel inkább a noteszedbe, de nehogy keverd a felírt gyógyszereddel.
Szép napot neked!
13:15
Itt a lista: kiderült, kik kaptak közpénzt a Jobbik pártalapítványától

Nyilvánosságra hozták a közpénzből működő Jobbik-pártalapítvány szerződéseinek listáját, amiből kiderül, a Jobbik-közeli Iránytű Intézet mellett többek között a Barikád, rovásírásos Wass Albert, és az Ismerős Arcok rockzenekar is kapott pénzt.

hvg.hu/itthon/20150522_Itt_a_lista_kiderult_kik_kaptak_kozpenzt
Rákérdeztünk, miért játszotta ki a miniszter a romakártyát

A kormány látja a prioritásokat, de hogy miért kezdett el romázni Trócsányi László Berlinben a menekültüggyel kapcsolatban, azt a tárca a kérdéseinkre adott válaszában nem magyarázta meg.

hvg.hu/itthon/20150522_Rakerdeztunk_miert_jatszotta_ki_a_miniszt

---

Trócsányi fejét követeli az ellenzék

Trócsányi László igazságügyminiszter kijelentése, miszerint Magyarország a romák felzárkóztatása miatt nem tudja befogandi a menekülteket, több ellenzéki párt szerint is rasszista, ezért le kellene mindania.

hvg.hu/itthon/20150522_A_PM_rasszizmus_miatt_lemondatna_Trocsany
@bioLarzen: Neked gondolom annyi az újságolvasás, hogy a szalagcímeket átfutod.

Próbáltam a figyelmed az első bekezdés utánra irányítani, de hát túl sokat vártam tőled.
@Rodeo36:
Rodikám!
Isten létezéséről vagy nem létezéséről csupán egy gondolat.
Az emberiség nem lehet annyira nagyképű, hogy
csak azt ismeri el, amit eddig ő maga felfedezett vagy megismert.
@pianolight: Akkor te meg ne mondjál véleményt a Horthy korról, mert még nem is éltél akkor!?

A dzsentrik akkoriban nem egyszerűen Pató Pálok voltak, hanem igen jól öltözött, hintózó-kártyázó ÚÚÚRI KÖZÉPOSZTÁLY. Pató Pál meg pont arról volt híres, hogy a mentéje olyan ó, hogy még szúnyoghálónak se volna jó.

A kommunista propaganda nem az én szokásom, viszont a komcsigyűlölő antikommunizmust jó lenne abbafejezni ebben az országban (neked is)!
@jaegtoer: Karácsony Sándor crédoját ismételném meg újra, amiért anno olyan mérges voltál.

"1. Dózsa Györgyöt megsütöttük, a paraszt gyűlöli az urat, ez a feudalizmus felszámolásának legfőbb akadálya.

2. Táncsics Mihályt félig megvakítottuk a börtönben, a munkás feszült viszonyba került a munkaadóval, ez áll a kapitalizmus felszámolásának útjában.

3. Csendőrrel kísértettük be a szektáriusokat (nemcsak a nazarénusokat és pünkösdistákat; nálunk szabadkőművesek vagy schmittiánusok sem lehettek emberek, hát hogy számoljuk fel a kultúrharcot.

4. Azt mondtuk, kása nem étel, tót nem ember, azt danoltuk, jól ismerem az oláhnak a tulajdonságát, ha kimegyen az erdőbe, felakasztja magát. Belénk ivódott ez a szemlélet, bajos fölszámolnunk miatta a többségi elvet.

5. Szappant főztünk zsidókból. Lehetne azzal védekeznünk, hogy nem éppen mi, magyarok, de jobban tesszük, ha nem védekezünk, mert az a szappan itt csak szimbólum, s elég sok olyan terhelő adat nyomja a lelkünket, aminek szintén a szimbóluma. Inkább próbáljunk az alsó - és felsőrendű ember kimérájától egyszer s mindenkorra megszabadulni.

6. Bevagoníroztunk embereket, akik terhünkre váltak, hogy megszabadulhassunk tőlük. Tudom, hogy többször, mint nem, kölcsönbe történt. Mégis gondoljuk csak meg: más a krumpli és megint más az ember.

7. Azt emlegetjük, jobb volt tavaly, nem volt davaj. Szóval sokan közülünk nincsenek jó szívvel az oroszok iránt. Általában betegesen húzódunk Kelettől, s épp oly betegesen vonzódunk Nyugathoz. Nem tudom, sikerülhet-e ilyen lelkülettel felszámolnunk a német-római szent birodalmat magunk körül és a magunk lelkében egyaránt.

8. Az ifjúságot is hajlandók vagyunk még mindig úgy kezelni, mint tökéletlen felnőttek szabad embereknek nem tekinthető seregét. Még mindig érvényes a régi rímes mondás: gyerek - fenekedre verek. Ezzel a lelkülettel bizony a nevelés válságát is nehezen számolhatni fel."

Valamikor a 2. vháború utáni években
@Mariann19:

Istent is az emberiség fedezte fel. Személyesen. Mindent, amit istenről tudunk, az emberiségtől tudjuk.
@Mariann19:
ez a gondolat olyan szép, hogy nem is igaz...
sok minden kitaláció származik az embertől? vagy kizárólag az ember tud kitalálni valamit még olyat is ami egyébként nincs
lásd a Vasorrú Bába és sorolhatnám

szúóval isten nincs és ez így jó is, nincs is rá szüxég

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkk
csak az egyházaknak, de azoknak azután kurvára
@vakapad:
"Istent is az emberiség fedezte fel."
A felfedezés egzakt, bizonyítható, addig nem definiált terület, jelenség, tárgy vagy fogalom.
A vélelmezés vagy hipotézis más kategória.
A vallás és Isten elismerése vagy tagadása ennek a dilemmának a jelenléte.
@parti_giano: Én is túllépnék a dolgon a magam nevében, ha nincs ellene kifogásod, látom itt felettem " ittvan megjött Zampano" forog fent DD
@hacsaturján: Megtaláltál, belenéztem, az egyik kedvencem ...
@Imola Helyesi: "Mi van édes, felbosszantott valamelyik proszto prosztatás ápoltad?" ez nem volt méltó egy igazi, gyöknyelves profihoz. Sem.
@Rodeo36:
"Sok minden kitaláció származik az embertől?"
A "kitaláció" nem önmagában való, célja van.
Az emberiség a természet átalakításával teremti meg a szükségleteit, ez a fő cél,a fennmaradásának a feltétele.
Ennek az átalakításnak a fázisai vannak az idők során, mely felismeréseket, megismeréseket teremt a természet átalakítása érdekében.
Nem szakmám, ezek csupán a saját gondolataim.
@Mariann19:

Tehát isten egy Harry Potter? (majdnem Huckleberry Finn-t írtam, de aztán mégse)
Idejön egy kínai LED-gyár – talán felfigyeltek ők is, hogy Orbán vejének cége szárnyal

400 embernek ad majd munkát a Sárospatakon létesülő üzem, amelyet egy LED-lámpákat gyártó kínai cég 9 milliárd forintos beruházással épít fel.

hvg.hu/vallalat_vezeto/20150522_Idejon_egy_kinai_LEDgyar__talan_felfigy
@vakapad:
Az általam fentebb leírtakban az állítás és a tagadás dilemmájáról volt szó.
Isten létezése az alapot szolgáltatta a beszélgetésnek.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Ez nagyon vicces vót DDD
Akkor most megvagyok fenyegetve ? Becsukatsz thürmergyuszival Recskre, esetleg deportálsz ? DDD
Látom patópálban is megtaláltad a lényeget: a gúnyáját. ( nézz utána a status quo-nak)

Tévedsz, ha azt gondolod, hogy a „k.” rövidítés kommunistát jelentett. Tekintve, hogy rendszerekről próbáltam vitatkozni, magadtól is kitalálhattad volna, hogy az az írógépszerelő által jegyzett korszakra vonatkozott. A kommunista kifejezés használatáról a minap lemondtam, helyette a ” régiszocit” használom. Az igazikomcsi a háború vége előtt már betiltott ( H. Szálasiékat is betiltotta!) kádárpárt kb. 150 tagja volt.
Ha én nem írhatnék Horthyról, a „logikád” mentén azt jelentené, hogy te csak a 2000 után történt dolgokról írhatnál … D
Azt gondolom, írj, amit akarsz, csak, ha kérhetem kicsit kevésbé „ unilaterálisan”. Legfeljebb én elhessegetem, mint a sas a legyet ( nem véletlenül pontatlan a fordítás).
Elismerem mindenki jogát arra, hogy a saját tapasztalatából eredő érzései alapján alakítsa ki világképét, fogalmazza meg véleményét, de ezt a jogot fenntartom magamnak is. Megértem, hogy te a h. korszakról csak nagyszüleid elbeszéléséből, meg könyvekben olvasva tájékozódtál. Én sajnos szüleim saját életéből, és pl. horthy önírásából próbáltam tájékozódni. Megértem azt is, ha annak alapján értékelsz egy rendszert, hogy felmenőidnek milyen sorsa volt akkor. Ezen az alapon, a családomnak h. hívőnek kellene lenni, mert nem lévén sem zsidók (azér’ a pépör megvan, amin ezt igazolni kellett), sem kommunisták, sőt még nyilasok sem, nem „bántotta” őket senki, sőt a KÉT FIÚ TANULHATOTT IS.
Azt gondolom azonban ( családom példáján okulva) mégis, hogy talán apám mégse véletlenül bújtatott zsidókat, katonatisztként.
A te szüleid ( vagy felmenőid), annak ellenére, hogy úgy tűnik, a k. rendszer „ nemüldözöttei” voltak, vajon mit gondoltak arról, ha valaki, mint pl. én szabad, független Magyarországra vágytam és ezért büntették? Amiket írsz, abból számomra az jön le, hogy ezt ki akarod seperni az értékeléseidből.
Végezetül lazításként: a bevonulási ceremóniákat ( kivéve az Aidát) soha nem szerettem. Teljesen szubjektív stílusérzékem viszont azt mondatija velem, bevonulási járműként, ha már muszálllyyy a lovat jobban kedvelem, mint a tankot, nemcsak azé’ mert a paci él, hanem szerintem szebb is mint a tank. Erre ne reagálj, mert nincs politikai jelentősége.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Nem teljesen értem, hogy Karácsony Sándor credo-ja kapcsán miért lettem volna mérges, azt pedig végképp nem, hogy ez hogy kerül a hit, a vallás és az egyház versus Isten viszonylatba?

Azonban kihasználva, hogy esik az eső, esőnapot jelentek és kérek:)

Nyolc pontos felsorolásodra annyit mondanék: -Már, aki.

Az a fránya jelen idejű többes szám sok mindenre alkalmas, csak előtte meg kellene egyezni, hogy mi mit jelent, és milyen kontextusban kell használni és érteni.

Annyi bizonyos, hogy mind-mind megtörtént.
Egyelőre egy jelentős mennyiségű népesség nem tanult a felsoroltakból és nem vont le konzekvenciát, vagy ha igen, leragadt a kohnszekvenciánál, ami ugyan nagy baj, de én mit kezdhetek azzal a csődtömeggel?
És te mit kezdtél?
@Orica Középföldi:

"_Inkább nem írom le hihetetlen rossz véleményem az egyházi hatalomgyakorlásról._"

Jól teszed. Nem vagyok meglepve. Én sem megyek a Mennybe tőle, sőt inkább pokolra:)

...de mégis:

"A rossz, mit ember tesz, túl éli őt;
A jó gyakorta sírba száll vele."
@parti_giano:

"_értettem, nem viccelek, vigyázzban is ülök. néha azért megmozdulhatok? például odanyúlnék a sörömért... _"

Bocsánatot kérek, nem mondtam eddig.
Nem csak fiókjaim vannak és ajtóim, hanem szegeletköveim is.

Sörözz nyugodtan:) Egészségedre!:) Remélem nem vártál eddig:)
@jaegtoer: ah, az az utolsó két sor oly szentimentális itt. ez a vili gyerek is egy-egy mondatával rámászott a romantikus lelkekre. de azok inkább a női nemhez tartoztak.
@jaegtoer: dehogynem, vigyázzban ülök, a klaviatúrát a görények irányítják az orromhoz,
@Mariann19: Szia, azt gondolom, mivelhogy írva van, isten a maga képére alkotta az embört, az embörmeg, a saját másaként képzeli el istent, ha van, ha nem vanD
Lehet azonban hamisan logikával is érvelni mindkát irányban:
""A világunkban tapasztalható komplexitás csakis egy természetfeletti erő intelligens tervezése révén jöhetett létre, a Teremtő létezése tehát bizonyított."
Vagyis, ha van természetfeletti erő, akkor az temető D
Az ellenkezője- "Természetfölötti/Isten nem létezik, mert a világ jelenségeit a természettudományoknak Istenre hivatkozás nélkül is, pusztán oksági alapon sikerült magyarázni."
Beismerve, hogy erős a vonzódásom az oksági alapú gondolkozás irányában, azt azér' el kell ismernem, hogy ameddig a természettudományok nem ismerik el ( csak titokban) a természetfeletti létezését, mint ok-okozat potenciát, nehezen fognak bizonyítékot találni létezésére, lévén a nemlétező nem indokolhat létezőt. D
Bocs, hogy okoskodtam D
@pianolight: Természetesen nem temető, hanem teremtő, . Bár más szempontból, határozottan zombisabban érthetetlen DDD
@Mariann19: "Az emberiség nem lehet annyira nagyképű, hogy csak azt ismeri el, amit eddig ő maga felfedezett vagy megismert."

No én ezek után csak azt szeretném megtudni, hogy az emberen kívül ki az aki felfedez/felfedezett/felfedezhet ezen a földön valamit. A megismerés nem ennyire konkrétan az emberhez köthető fogalom, de a felfedezés talán igen, legalább is abban a szövegkörnyezetben, ahol fentebb leíródott.

Ami még nincs felfedezve, az a tudat számára nem létezik.
"...mivelhogy írva van, isten a maga képére alkotta az embört, az embörmeg, a saját másaként képzeli el istent, ha van, ha nem van..."

Ebből a szemszögből nézve a logikai következtetés csak az lehet, hogy Isten maga az ember, vagy az ember maga az Isten. Lényeg, hogy egy testben két lélek, bár egyet se látott még senki. :D
@jaegtoer: Az idézetkritikáddal egyetértek, legfeljebb azt tehetem hozzá, ha nagyon okoskodni, hogy fontos az időpont, amikor született. Márai sem úgy beszál naplójában, mikor már MO. több éve magszállt ország vót'
A vállalati idézetre én is csak az gondoltam, ökörkörben ökörködök DD Hozzátéve, hogy ez a túzriadó ( bombariadó) duma állítólag amerikai felmérésből származok, a ' 80-as felmérésből száűrmazik. Tudod, " angol tudósok" D
@Mariann19:

Istent, mint példát kikapcsolva, az eredeti gondolat:
„Az emberiség nem lehet annyira nagyképű, hogy csak azt ismeri el, amit eddig ő maga felfedezett vagy megismert.”

Jelen esetben a nekem válaszként írt definíció szerint:
„A felfedezés egzakt, bizonyítható, addig nem definiált terület, jelenség, tárgy vagy fogalom.”

A kettő általam összegezve:
Az emberiség, ha nem nagyképű, akkor el kell ismernie nem általa bizonyított, illetve egyáltalán nem bizonyított dolgokat (terület, jelenség, tárgy vagy fogalom) is.

Ez így nem pontos. Az egyértelmű, hogy semmiről nem jelenthetjük ki, hogy nem létezik, még ha „jelenlegi ismereteink szerint” lehetetlen, akkor sem, mert a „jelenlegi ismereteink” korlátosak, és ez nem fog változni sohasem. Ugyanakkor semmiről sem jelenthetjük ki azt se, hogy létezik, mégpedig ugyanezen okból, azaz, csupán lehetőségeket kell elismernünk, valamint - és ez a lényeg - valószínűségekről értekezhetünk (tiszta kvantummechanika). Utóbbi biztosítja azt, hogy nem puszta hitekre kell támaszkodnunk egész életünkben, mert akkor nem itt tartanánk.
@Rodeo36:

"_szóval isten nincs és ez így jó is, nincs is rá szüxég_"

Még egyszer, aztán már nem untatlak ezzel sem téged, sem másokat a hit és Isten nem feltétlenül egy az egyházzal és a vallással.

Tehát, ha elvetjük a hitet, az istent bármely hivatkozással az egyházra és a vallásra, akkor megérkezünk az úgy nevezett természettudományokhoz.
Evolúció meg ilyesmi.

Igen ám, csakhogy ebben a megközelítésben az ember nem egyéb, mint bármely résztvevője a világ elemeinek egyetlen egy fajta a sok közül. Atomok, molekulák sejtek strukturált halmaza, amely működése során különböző jelenségeket mutat.
O.K.

Mégis miért az erkölcs, a jog, a matematika, a zene, miért a filozófia, és miért hatódna meg bármilyen érzelmi szituációban? Miért kellett neki az Altamirai bölény, miért a Nasca-vonalak és a piramissok? Miért fontos, hogy a hangok dallamá, a dallamok zenévé oldódjanak fel harmoniában?

Ha az ember, ez a gerinces főemlős, (bár szerintem az elefánt inkább az, de még a delfin is beelőz) egyike csak az összes többi strukturált és nem strukturál anyagnak, akkor mért óbégatsz mégis annyit levédiabasznádról, és miért tagadod oly nekikeseredett örömmel az Istent, akit soha nem láttál, nem is láthattál, mert nem látnivaló, nem turista termék és nem mérhető, nem fogható tapintható, de benne van minden emberben, ahogy vele teremtődik az értelem, hiszen nem véletlenül teremttettünk a hatodik napon.

Sok a selejt? Mihez képest? Ki dönti el?

Vigasztaljon a gondolat, hogy lehet, már új teremtésbe kezdett és abban nem lesz benne az ember. Hiszen a Föld is köszöni, jól van, soha jobban. Még szemetelünk egy kicsit egy kis ideig, aztán vagy lesz nirvána vagy nem. Ránk van bízva.
@parti_giano:

"_ah, az az utolsó két sor oly szentimentális itt. ez a vili gyerek is egy-egy mondatával rámászott a romantikus lelkekre. de azok inkább a női nemhez tartoztak. _"

No igen, de a női nemek igen gyakran igenek, sőt ingek, olykor levetettek.
@pianolight: Aki érzelmektől vezérelve gyűlölködik a "komcsikra", az mind a fidesz malmára hajtja a vizet, ez saját tapasztalatom!

Nem vitatom a személyes tragédiákat, de aki POLITIZÁL, az tegye objektíven! El kellene választani, hogy mi volt a hazai kommunista korszakban történelmi szükségszerűség és mi személyes bosszú vagy emberi gonoszság.

Ha csak azért vagy itt, hogy feltárd a személyes sérelmeid, engem egyáltalán nem zavar. :) Csak akkor ne mondd azt, hogy te POLITIZÁLNI jársz ide!
@vigyüktúlzásbaadolgokat: a kommunisták csak befejezték azt a rombolást, amit az úri magyarok elkezdtek.
@jaegtoer: Akinek nem inge, ne vegye magára! :)

Mindenesetre kiderül, hogy Horthy is üldözte a "szektákat".

Kisegyházakhoz még annyit: Iványi Gábor akkor jó volt, mikor a Récsölkét meg a Gáspárkát keresztelte? Akkor nem volt bizniszegyház, és nem "gazdagodott" a hajléktalanok ápolásából (muhaha)?
@Penivaldes: Nem értek egyet, de te töritanárként nyilván jobban tudod ...
@jaegtoer:
nem lesz második teremtés mivel nem volt első

a többi meg az ember tulajdonsága, és ha az etológia még kevéssé ismert arról is az ember tehet a nagy megismerni mindent akarásában...
mi az élet?
az anyag egy még újabb fajta mozgása
pont
vége
brühüyyy
kkkkkkkkkkkkk

ott ahol fidex van ott erkölcsről nem érdemes
@vigyüktúlzásbaadolgokat: tudod volt egyszer egy Kner Izidor nevű emberke, aki létrehozott egy elismert nyomdát. olyat, aminek Európa szerte voltak megrendelései. Kner Izidor időben halt meg, 1935-ben, és így nem lett tanúja a pusztulásnak. 1944-ben deportálták a családtagokat. Unokája Mihály megszökött a halálmenetből, és hazatért, hogy átvegye a cég maradékát. aztán hamar rájött, hogy bűnös zsidóból, bünős tőkés lett. öngyilkos lett, mielőtt még államosították azt, amiért a családja dolgozott.
ja, hogy ez történelmi szükségszerűség volt??? dehogy..tudod lehetett volna egy olyan ország itt közép európában, ahol ez nem történik meg.
@Mariann19:
és ebben hol van isten meg a szentháromság és a Belzebubi...
mint más már írta kvantum mechanika
az, hogy mi nem tudjuk mi következik az még nem jelenti azt hogy az nem determinált

a megismerés az anyag megismeri önmagát (az ember egy fajta anyagi konglomerátum) de még nem fejezte be
lehet sohasem fogja de halad azaz mozog

és ez elég is nem szüxéges isten mert az anyag lényege a mozgás a mozgás nélkül nincs anyag

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@vigyüktúlzásbaadolgokat: "Nem vitatom a személyes tragédiákat, de aki POLITIZÁL, az tegye objektíven! El kellene választani, hogy mi volt a hazai kommunista korszakban történelmi szükségszerűség és mi személyes bosszú vagy emberi gonoszság."

objektíven és történelmi szükségszerűség okán kapják be...
@Penivaldes: "tudod lehetett volna egy olyan ország itt közép európában, ahol ez nem történik meg."

húgi ez nagyon az én véleményem is.
ez a szerencsétlen vigyüktulzásba, össze-vissza süketel.

egyébként, jó látni téged:)))
@vigyüktúlzásbaadolgokat: te, a liberálisokat kihagytad a böffenetedből:)))
@pianolight: 70-ben még sehová. :) Az évtized vége felé viszont írtam egy kérelmet az akkori munkáltatóm igazgatójának, hogy szeretnék továbbtanulni és beadtam a titkárságára.
3 nap múlva hívatott, h támogatja, mert a cég érdekeivel is egybeesik. Ezután pártos emberkével nem találkoztam, csak a szóbeli felvételin volt vmi (ülnökféle :D) politikus. Ennyi.
@Imola Helyesi: Szúr a szűrödben a szar? Te szegény! Ahelyett, hogy megmosnád a sejhajodat.
@pianolight: Én nem az alapján politizálok, hogy a "családomat mi érte vagy mi nem érte".

Én a tények alapján tájékozódom.
@taga20: A szart is, ami a te kedvenced, és nyilván hiányolod! :)
@jaegtoer: tudom, kb. annyit ér neki, mint vakondnak a napolaj. :)
Pont és ellenpont. Amit szabad Jupiternek, nem szabad az ökörnek.:D

"Orbán Viktor kisvasútja

A felcsút–alcsúti kisvasúti beruházásnak ugyanaz az értelme, mint bármelyik kisvasútfejlesztésnek Magyarországon, mondta a helyettes államtitkár.

Csepreghy Nándor szerint a beruházást nem önmagában kell nézni, hanem egy másik fejlesztéssel együtt, ami egy arborétum fejlesztésére vonatkozik: a kisvasút ide fog közlekedni. Abból, hogy Orbán Viktor Felcsúton lakik, a felcsútiaknak nem származhat hátránya, a beruházás az övék, nem Orbán Viktoré, mondta a helyettes államtitkár."

az Altus Zrt. megbízása az Európai Bizottság politikai beavatkozása, mert a magyarországi ellenzéket finanszírozza.

Gyurcsány Ferenc cége

Az Altus-ügyről a helyettes államtitkár azt mondta, a cég másfél milliárd forintos megbízásával az Európai Bizottság kistafírozta Gyurcsány Ferenc cégét, és arra kaptak megbízást, hogy a magyar fejlesztéspolitikát ellenőrizzék. Csepreghy Nándor szerint..."
@Penivaldes:
.
Richter Gedeon 1872. szeptember 23-án született. Gyöngyösön 1890-től gyógyszerészgyakornok volt. 1895-ben a Budapesti Tudományegyetemen gyógyszerész oklevelet szerzett kitűnő minősítéssel. 1901-ben megvásárolta Budapesten az Üllői út és a Márton utca sarkán a Sashoz címzett patikát, ahol organoterápiás gyógyszereket állított elő. 1907-ben Kőbányán, a Cserkész u. 63 szám alatt felépítette az első magyarországi gyógyszergyárat, melyet vezérigazgatóként irányított. A gyár első nagy sikere az 1912-ben szabadalmaztatott Kalmopyrin volt, a Hyperol nevű fertőtlenítő tabletta pedig az első világháborúban kapott jelentős szerepet. Az első világháború kitörésekor már 24 gyógyszerszabadalma volt. A második világháború elején a gyár már öt világrészre kiterjedő képviseleti hálózattal és 10 leányvállalattal rendelkezett, 34 államban bizományi raktárt létesített. 1942-ben megfosztották vezérigazgatói tisztségétől (a zsidótörvények miatt), majd a gyárból is kitiltották. 1944 őszén a gyár tevékenysége szinte teljesen megbénult, még Svájcba távozhatott volna, de nem akarta elhagyni vállalatát. Feleségét és őt magát Raoul Wallenberg bújtatta több mint ezer más zsidóval együtt. Decemberben Richter Gedeont kivégezték a nyilasok, másokkal együtt a Dunába lőtték.
.
@Mariann19: Én még azt nem értem, ha nincs Isten, hogy lehet rá haragudni? :)
@graphics:
Neked mi a másik nickneved vajon? Ismerős vagy, de majd megfejtelek, na nem megfejellek, nem is fejlek, mert fejen állsz, te fejetlen.
@taga20:
Ebben egyetértünk, mindig túlzásba viszi, de legalább önkritikája van.
Más is, csak ők nem ismerik el.
Grafikus, nem tristen a másik neved, mert nagyon rámálltál.
@Penivaldes: És Mihály meg valószínű, hogy annak köszönte az életbenmaradását, hogy időben odaért a Vörös Hadsereg.

Ez tény, akármilyen fájó is.
@Gábris szomszéd: sátán sincs, asztán ti mégis haragusztok rá:)))
@vigyüktúlzásbaadolgokat: öcsém te egy humorherold vagy, frankón.:))

szarjál sült!
@taga20:
Tegyél már be valami zenét, mert ez a fennkölt téma már unalmas.
@Eszter jött: Köszönöm!

Figyelmedbe ajánlom:
www.scribd.com/doc/113205835/De-ve-nyi-Tibor-Dr-Eze-sez-Ge-za-karrierje#scribd

Kissé érdekes szemüvegen át láttatja a világot, nekem nyomtatásban is megvan.
@dr. jenőke (jenőke): ezek a nyilasok a jobbik előzenekara volt. és ez a barom angyal mindennap hájpolja ezeket a trógereket.
@taga20: Tévedésben vagy, szerintem van sátán is. :)
@taga20:
Ma a te kedvedért direkt nem írtam sokat, hogy ne légy ideges, mégis az vagy.
Zenebutik ma nem lesz?
@taga20: Hülyeséget beszélsz. Nem hájpolom csak igyekszem történelmileg hitelesen látni őket.
De inkább dumcsizzunk másról, mert megint el fog gurulni az urbanlegendes gyógyszered velük kapcsolatban.:)
@Gábris szomszéd: mikulás vagy fogtündér van?:))
csak, hogy tuggyam!
@taga20:
Aki ezt szereti, az rossz ember nem lehet - akármit ír néha.
@Sir Bates dö Hól: Ha a demokratikus koalíció (FKGP-MSZDP-MKP) hozza a felsőoktatási reformot a pozitív diszkriminációról, akkor is de sokan pattognának!

Hogy a "büdös parasztok" elárasztották az egyetemet. De mivel a komcsik hozták, így lehet eltartott kisujjal finnyáskodni, és szemforgató módon óbégatni a diktatúráról. És még miylen jó embernek is érzi magát az iylen, mert "ő utálja a diktatúrát".

Na, ezért nevezem én történelmi szükségszerűségnek ...
@dr. jenőke (jenőke): erre, és arra amit a vörös csillagosok tettek egyet lehet mondani
megbocsájtani lehet, de felejteni nem.
@Imola Helyesi: tudod, mit mondanak erre felénk érden? dicsérjen meg téged az ebolanéni:)))

na mégegy kedvenc, de evvel vége a népzeneivonalomnak:))

www.youtube.com/watch?v=AX4Tk-pzEeM
@látjátok feleim szümtükkel: Ezt a "nándit"nem
kellet vóna említened meee fölsírok álmomba!!!:)
@taga20: A mikulás ugye Szent Miklós volt. Tehát ő létező személy és felidézni az alakját szerintem hasznos dolog lehet a gyermekek számára.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Szent_Miklós

A fogtündér kapcsán viszont bizonytalan vagyok. :)
Te mit gondolsz róla?
@taga20:
Nagyon jó!!!!
Nem is ismertem, te kis libsiszocikomcsi:))))
@vigyüktúlzásbaadolgokat: tudod az a baj, hogy az nem arról szólt, hogy a parasztfiakat, munkásfiakat is bejutassák az egyetemre, hanem arról, hogy az egykori polgárcsaládok gyermekei hátrányba kerüljenek. és innentől kezdve az egész ugyanolyan hazug és kártékony ügy, mint a numerus clausos.
@Gábris szomszéd: hát nem biztos, hogy szeretném, ha fogazna:)))
@taga20: A dzsobbiknak te meg a hozzád hasonló "liberálisok" csinálják a legjobb reklámot, csak szólok. :)
@taga20:
Na, azért még ezt nézd meg, és tanuljál:)))
www.youtube.com/watch?v=DdGHBh2iQ60
@parti_giano: Piroska a hibás!

Piroska megy az erdőben, eléje ugrik a farkas:
- Hamm, bekaplak!
- Lécci, ne egyél meg, még olyan fiatal vagyok! Még nem is éltem!
- Nem érdekel, 3 napja nem ettem! megeszlek!
- Akkor, lehet egy utolsó kívánságom?
-Mi lenne az?
- Háát...tudod, mi kell egy nőnek!
A farkas megörül: lesz szex, aztán kaja! Hátulról megdöngeti Piroskát, de az csak visszaszól:
- Sajnálom farkas, nem teljesült a kívánságom!
Másodszor is nekilát, majd így megy még kétszer, mígnem leájul Piroskáról. Az felkap 1 követ és agyonüti. Vállára veszi és vidáman dalolva továbbindul. Szembe találkozik az erdésszel:
- Nana Piroska, a héten ez már a negyedik farkas!
@Imola Helyesi: te, banya! a komcsirész nem vágom, fejcsd má ki!:))

na evezzünk komolyabb vizekre!

www.youtube.com/watch?v=XovxYCVwUUs
Ezt a 'megadtadmáratartozásodsimicskánakzsoltit meg 'ba@assa meg már valaki egy 'magyarosch kecskével!!!!

magyarhirlap.hu/cikk/25514/Odoaker_segits

háááááányok!!!
@Penivaldes: 60%-ban állapították meg a munkás és paraszt származásúak arányát, persze lehet, hogy túl magasan.

A polgári származásúakat nem zárták ki.
@vakapad:
"Az emberiség, ha nem nagyképű, akkor el kell ismernie nem általa bizonyított , illetve egyáltalán nem bizonyított dolgokat./Terület, nagyság/"
Amiről írsz, az a szubjektív, torzítástól mentes
objektív valóság, nem függ tőlünk emberektől.
Ehhez a objektív valósághoz kell a hosszú ismeret halmaz, mely egymásra épülve teremt lehetőséget a megismeréshez. Azonban az abszolúthoz szerintem soha nem jutunk el, mert
az anyagi világ állandó mozgásban van, változik.
Kétszer olvastam el megtisztelő kommentedet, és nem látok benne nagy ellentmondást az én véleményemmel szemben.
Én óvatos vagyok egy ilyen horderejű kérdés egzakt állásfoglalásához.
Különösen azért, mert ebben az elméleti vitában nemcsak Isten létezése lehet vitatott, hanem pl. az UFO-k megítélése is, ha már a világot a maga objektivitásából kiindulva kezdjük elemezni.
@Imola Helyesi: túl közönséges ez az ordibálás a finom lelkemnek:))

ma nagyon mély vagyok:)))

www.youtube.com/watch?v=mjvGjUovxPU&list=RDmjvGjUovxPU
@Imola Helyesi: Nem. A másik nickem I..t Hüvelyezi
@vigyüktúlzásbaadolgokat: tudod normális világban nem határozzák meg, hogy honnan hányan tanulhatnak tovább. de ez egy nem normális világ.
@taga20:
Annyira, hogy már nem tudlak követni. Ebben a zenében mi a jó neked, hogy nem érted? Ettől még egy lakodalmas is jobb.
@Imola Helyesi: figyu ebola, neked mi a faszér érdekes, hogy egy előadóművész mi? hülye vagy, téged nem a produkció érdekel?

én évekig ákost hallgattam a lányommal. van kérdés?

ja és bírtam.
@parti_giano:
No persze, hogy volt! A túravezető meg római volt, maga Gaius Muiacocus személyesen! Három szeszterciusz barát is velünk ténfergett.
@taga20: én még most is szoktam, és nem halok bele. sosem érdekelt a szórakozásban, művészetben az előadó hozzáállása a pártokhoz, eszmékhez.
@taga20:
Hát csak azér6t kérdeztem, mert ez a zene is szar, de mindegy, ha te szereted, akkor szeresd. Káoszzene.
@Marcellusca: kurvajó haver! tudod nem lájk, hanem magyarje:))

www.youtube.com/watch?v=vCsPdBBCQv0
@Penivaldes: malyik a kedvenc nótád a fityeszescigánytó? komolyan kérdezem:))
@látjátok feleim szümtükkel:
"Az emberen kívül ki az, aki felfedez, felfedezett, felfedezhet valamit."
Bocsi, én nem az emberek felfedező képességét vontam kétségbe.
Azt állítom, hogy az emberiség ne tagadjon meg elméleteket, hiteket abban a tudatban, hogy amiről nem tud, vagy nem általa igazolt tény, az nincs.
@Penivaldes: Szerintem bizonyos helyzetekben szükség van rá.

Feketék, bevándorlók, vagy itthon a cigányok. Már a Kádár-kor végén az kellett volna, hogy a roma fiatalok sokkal nagyobb számban kerüljenek a felsőoktatásba.

Biztos van, aki emiatt kiszorult, de annak meg a mai világban ott lenne a fizetős lehetőség. Márha nem a fidesz lenne kormányon ...
@Imola Helyesi: cica, szép még lehecc!:)))

ha arcoskocc, ako berakom a kedvenc zenekaromat!
elkéstél, berakom:)))

www.youtube.com/watch?v=_Sp9uybENWo
@pianolight:
Szia!
Nem írnám le újra, mert vakapadnak és látjátok szümtükkel kommentelő társaimnak vázoltam azt, amit neked írhatnék.
Te is a létező dilemmát fogalmaztad meg, mint a beszélgetésben részt vevők.
Ugye nem baj, ha nem ismételek.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: én ezt egy rossz és hazug megoldás. én ugyanis abban hiszek, hogy ha vki tehetséges az kapjon lehetőséget az élettől függetlenül, hogy ki volt az apja anyja...de senki ne lépjen azért előre, mert a hátsó udvarban született.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Figyelj már, lazíts egy kicsit, tekints el a Kádár-kortól, ne nosztalgiázz, tegyél be ma egy dalt.
Várjuk a kedvencedet!
@taga20:
Hát... ez olyan , mint egy .... b..i, ilyen zenét magyar 100 zenekar is tud adni.
@Penivaldes: Csak tudod, sokan vannak mostanában, akik azzal indokolják a hatalmukat, hogy Jajj nehogy visszajöjjenek a komcsik!

Ráadásul sokszor pont azok keltik a hisztériát, akik az előző rendszer legnagyobb haszonélvezői voltak! A parlamenti elnöknek akkor nem volt baja a komenista rendszerrel, mikor továbbtanulhatott, (és nála tehetségesebbek elől elvette a helyet)?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Az a baj ezekkel, hogy az ilyen cégeknél csupán bedolgozói státuszig jutunk.

Növekedés szerintem akkor várható, ha túlnyomórészt belső erőből teremtődnek a dolgok.

400 dolgozó cca. 1500 embert jelent. A 9 millióhoz képest jelentéktelen.
@Penivaldes: hát húgi, ez szar, ez már az öregákosbácsi, aki má megkapta a kossuthdíjat a szignálért:))

ez jobb.

www.youtube.com/watch?v=ioWCi_PLT1I&list=RDioWCi_PLT1I
@Imola Helyesi: szeretnék látni tízet, sorold! ne csak pofázz:)))
@Rodeo36:
"Mozgás nélkül nincs anyag."
A megismeréshez írtam vakapadnak, de itt is ül.
"Az abszoluthoz nem jutunk el soha, mert az anyagi világ állandó mozgásban van, változik."
Jelzem, ezért nincs abszolut igazság sem, mely egyébként nem analóg az igazságossal.
@Penivaldes: Ha a fidesz sokáig marad hatalmon, akkor nagyon sötét idők jönnek etéren (is).

Lecsökkentik a gimnáziumok számát, és azt is ők akarják megmondani, ki mehet oda! A kimaradó gyerekeknek az a pár százaléka fog csak tudni kitörni, akiben nagyon korán, nagyon speciális tehetség nyilvánul meg, pl. matematikai, zenei.
Szerintem ez az évszázad dala: Olasz, klasszikus.
www.youtube.com/watch?v=dljrt-KZil0
@Imola Helyesi: Kíváncsian várom a te véleményedet is a Fidesz oktatáspolitikájáról! :)
@taga20: Kíváncsi vagyok megtalálod -e azt a sort a dalban, ami a legfontosabb mondanivalója a nótának? :)

youtu.be/hG4uIE_yzlI
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Nooormálissss?
Péntek este, a csíksomlyói búcsú, az össznépi magyarság ünnepe előtt?
Tessék menni szemináriumra.
@Marcellusca: barátom, má átléptünk multikultiba! csak bidzsist ne nyomjá!:))

az hatodik kedvenc nótámat adom neked:)))

www.youtube.com/watch?v=CNhLOfUPHa8
@Imola Helyesi:

"_Bizony a kp gyökből ered_"

Ne vegye készpénznek.
@Penivaldes: Még valamit írnék azokról, akik az előző rendszerben érdekeltek voltak, és most a leghangosabban "komenistáznak".

Nincs az ilyen embereknek lelkiismerete, hogy saját apjukat, nagyapjukat piszkolják? Ilyet csak pszichopata tesz, hogy minden erkölcsi gátlás nélkül megtagadja a múltbéli önmagát.

Normális ember olyan múlttal a háta mögött, mint ami ma egyeseknek van Magyarországon, nem kommunistázik. Normális ember megbánja a múltbeli cselekedeteit és/vagy kiáll azmellett, amit ma is tud vállalni.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: na na, nem egészen, én ugyanis azt vallom, hogy a fiak nem vétkesek az apák bűneiben. így ha nincs mit megbánnia, akkor nem kell mit megbánnia, de szembe kell néznie az ősők arcképével.
@Penivaldes: Melyik rendszer méltó utódja?

Ugyanis a Kádár-rendszerben a rendszer ellenzéke legalább könyvtárosként, eldugott levéltárakban kuksolhatott.

Ma föl sem vesznek az egyetemre, ha nincs a szülőd a Kubatov-listán ...
@Penivaldes: Ha bűnös valamiben az apád, akkor te piszkolod, és mocskos szájjal beszélsz róla?

Elég nehezen tudom elképzelni.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: nos, a dédapám templombajáró lelkes polgárból lett vakhitű komcsi. nem vagyok büszke arra amit tett, de attól még véréből való vér vagyok, és pl a vicceskedő kedvem tőle örököltem.
@Gábris szomszéd: elöljáróban csak annyit, hogy feketefehérben is gyönyörű a horváttengerpart.
gondolom a feltucc állni, mikor elbuktál részre gondolsz, én arra:))
@taga20: Remélem idén színesben is látom majd ezt. :)

youtu.be/KouvTKNtdUY
@taga20:
És még mielőtt jönnél a Manson hülyegyerekkel:

www.youtube.com/watch?v=yDT0yn9jk7M

:P :D
@Gábris szomszéd: nagyon fiatal, és nagyon áktív:)))
azok a tarzanbojos idők:)))
@taga20: miért most már vén vagy és passzív?:)
@Penivaldes: Normális ember így nézi a családtagjait.

De mit gondoljunk Kövér Lászlóról? Azt nyilatkozta 2013-ban a hortobágyi templomban, hogy “a magyarságnak még a kommunistákból is a legalja jutott, akik nemzetárulásban, hazaárulásban és nemzettársaik megnyomorításában mindig élen jártak".

Ez szerintem nettó mocskolódás. Valamint politikai haszonszerzés, amikor nem átall valaki a saját múltjáról, a saját őseiről is így beszélni.
@Penivaldes: középszer. se nem hús, se nem hal:))

de ez akkor is üt!

www.youtube.com/watch?v=4ib-QA3hADU
Csak, hogy kapcsolódjunk a mai kommentfolyamhoz is:

www.youtube.com/watch?v=p4VcSnn51hk

:)
@Marcellusca: bazdmeg, ako voltam 15 éves, és egy jugo kempingben hallottam először, egy csapat 18 évessel voltam együtt. nem csajok voltak, csajozni mentünk:)))
@taga20: én 10 éve voltam 15 éves. istenem milyen kis hamvas voltam még, mint egy nyiló orchidea mit még nem érintett idegen kéz éltem, amikor találkoztam egy férfival, ó, hogy annak milyen szép volt a kézfeje, és amit csinált azzal a kézzel, ó, hogy az milyen mennyei volt.
@Marcellusca: bakker, ez nagyon égő!:))
@Gábris szomszéd: nagyon durva! és az a durva, hogy szerelmes voltam beléje:))
@Imola Helyesi:
... ha már kedvenc:

"Stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté teszi egy kormányrendelet a tavaly ősszel csődbe ment Terra Invest Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt.-t – írja a Portfolio. Ez a cég fejlesztette a Váci úti Európa Center üzleti és logisztikai parkot, a többségi tulajdonos Wis Holding pedig olyan fejlesztésekért felelős, mint a Római Wellness Otthon, asárvári Spirit Hotel Thermal Spa és a miskolci biomassza erőműmű.

Stratégiailag kiemelni olyan cégeket lehet, amelyek valamiért nemzetbiztonságilag kiemelt, a lakosság alapvető közszolgáltatásokkal való ellátása szempontjából országos jelentőségű, esetleg országos közfeladatot lát el, nemzetgazdasági szempontból jelentős, vagy nagy összegű állami támogatást kapott.

Az ilyen kiemelt cég felszámolásánál a csődtörvény 65–67. paragrafusa szerint

a kormány rendelhet ki egy állami tulajdonban lévő felszámolót (amit viszont elvileg nem utasíthat az eljárás során), és
a stratégiailag kiemelt szervezet vagyonát pályáztatás nélkül, meghívással le lehet értékesíteni.

Hogy a cég miért kapott kiemelt státuszt, azt a kormányrendeletből nem derült ki. Elképzelhető, hogy a döntésnek köze van ahhoz, hogy a Terra Investben 49 százalékos tulajdonos a Magyar Fejlesztési Bank Fejlesztési Tőkealapjának."

Érted, szarul gazdálkodott... erre jutalmul, az állam kifinanszírozza az a pár ezer millió veszteséget... az adófizetők pénzéből... Kell ennél jobb kedvenc?
@graphics:

"_annyit ér neki, mint vakondnak a napolaj. :)_"

Ezt még nem hallottam:)
@Penivaldes: húgi, ez nem egy pornóoldal, itt konzervatív arcok beszélgetnek!
itt senki se érti a kézimunkát:))
@taga20: Vaze, ezek mentek. :)))

Mikor legelőször voltam VIDEO(!) disco-ban ez a szám volt a nagy sláger:

www.youtube.com/watch?v=cD4BgDL5bek
@taga20: Ezt meg Bolinak ha már úgyis előkerült. :)

youtu.be/VrahS6kygiI
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: teljesen igazad van, de szerintem olyan szó nincs, hogy kifinanszírozza. ez olyan, mint a békönszalonna:)

u.i.: az én nyelvtannáci nénikémet:)))
@Marcellusca: Nálunk meg beléjük volt beleesve a fél osztály a csajok közül. :)

youtu.be/3M0hogZyRyU
@taga20:
Látom, a blogot napok óta mindenfelé terelgetik, csak a témától el. Cukimukiskodás, meg zene. A gyökök gyökérségéről nem is böfögve. Szép is ez...
@Marcellusca: videodiszkó, tényleg:))) mekkora szám volt.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Nem hogy örülnél, hogy béke van és egyetértés. :)
@Penivaldes: Nemröhög! :)
Meg szendék és szemérmesek. :D
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Há', ha mán választani lehet, akko' inkább magyar népzene, a '80-as évek diszkóslágerei, mint ebola és Rodeó papa agymenései!
Ha kérhettyük!
:D
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: a szeretet má smafu? a nap kiszívta aszt a csöppnyi érzést belőled?

nesze, tutajos:)))

www.youtube.com/watch?v=yUKzxqDbNjQ&list=RDyUKzxqDbNjQ
@Marcellusca: félelmetes! eszt visszanézve olyan, mint a jegesember:))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Mi van, tenger -ász, nemhogy örülnél a kommentszám növekedésnek. Már izgultunk, nem estél-e bele a dunná-ba.
@taga20:

'88-'89 körüli disco hangulat:
www.youtube.com/watch?v=uwyp0iUHy5M
(És még szerény személyem is feltűnik. :D)
megdöbbenek, hogy ilyen régi dolgokra emlékeztek mint videódisco, jó, hogy nem rögtön IV. Károly bevonulása Párizsban...
@Gábris szomszéd:
.
"A tisztán látás végett"
?
?
Nem gondolom, hogy a tanácsaidra vagyok szorulva.
Ha mégis úgy lenne veszek be hashajtót.
@Marcellusca: akármelyik vagy, kurva gáz vagy!
nézhetetlen ez a régészeti valami:)))

pihenjük ki magunkat!

www.youtube.com/watch?v=ObHm1dLuWWs
@Penivaldes: Nem csak fiatal, még szemtelen is. :)
Szemtelenül fiatal. :D
@Penivaldes: Igaz még korábbról, de nekem ez az igazi nagy kedvenc. A kislányom is imádja. :)

youtu.be/BrmTnyC2_hU
@taga20: Ugyicsak? :)))

'80-as évek legvégén milyen fejlett volt (Magyarországon) a videó-technika?
És ezt akkor rögzítették, pár éve digitalizálta valaki és felrakta a jutyúbra.
@dr. jenőke (jenőke): El vagy tévedve. Azok nem az én "tanácsaim", hanem a témát kb. 30-35 éve kutató történész megállapításai. :)
@Gábris szomszéd:
.
Olyan vagy, mint egy kopasz sündisznó.
Ártalmatlan, ámde hazug - de mindegy. Így sem kedvellek.

Ezt írtad:
''''"A tisztán látás végett"''''

Mi ez, ha nem az általad ajánlott, és ezek szerint elfogadott vélemény?
@Marcellusca: nagyon baba, szerettem és szeretem, ahogy téged is. és ez nem kamu:))))
a jobbikosokat valószínű, hogy klónozzák!ez a Mirkóczki egy az egyben Gábris!
index.hu/belfold/2015/05/22/egyutt-fidesz-jobbik-lmp_vitat_rendeztek_a_rendszervaltasrol/
@taga20:
Vagy a szőke vagy a fekete, aki valamit dug a szájába, elég hülye.,
@dr. jenőke (jenőke): Nem akarlak elkeseríteni de az a történész speciel pont az igazságot írta le a hazugság helyett. Ha továbbra is reklamálsz és véleménynek tartod a kutatási eredményeit és a történelmi tényeket, nála folytasd a reklamációt.
@punkfrog:
Gábris idősebb, te gagyi.
@punkfrog: Erősen indexes az interpretáció. Jobb lenne az egészet videón látni. :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Te csak lejts a Lajtán!:) Meg vagyunk egy "Tutajos" nélkül!:)
@Imola Helyesi: ebola, most mé akarod, hogy fejbe basszon?:)
@Gábris szomszéd: ugyanúgy érvel, ugyanúgy értetlenkedik, ugyanolyan kioktató!
@taga20:
Ki és miért, nagyon talányos vagy.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
-- a magyarságnak még a kommunistákból is a legalja jutott, akik nemzetárulásban, hazaárulásban és nemzettársaik megnyomorításában mindig élen jártak --

Ő már csak tudja.
@punkfrog: Miközben sok igazságot is kimond. :)
@Imola Helyesi: "Vagy a szőke vagy a fekete, aki valamit dug a szájába, elég hülye"

keresd vissza!
@Gábris szomszéd: vannak értelmes percek az életedben. lányod jól van?
semmi célzatos, pusztán érdeklődés.:))
@taga20: Ja, ja.

Nagy riválisok voltak. Anno egy díjkiosztó előtt a Fine Young Cannibals énekese azt mondta, hogy, ha nem ők kapják a legjobb együttesnek járó díjat, leveri a győztes fejét. Nem ők kapták. Hanem Frankie-ék. Egyszerre voltak a színpadon és le is akarta nyomni a díjazottat. Csakhogy a Frankie énekese meg küzdősportban (valami karate) volt igen járatos és simán lerúgta a színpadról. :D
@punkfrog: Jól megtárgyalta a négy senki a nagy semmit.

Dull írásban csak azért elviselhető, mert szóban sokkal rosszabb.
@Knósszosz: Ő már akkor belülről a rendszert bomlasztotta! :)
@taga20:
Most ezt nézem:
www.youtube.com/watch?v=n5tWW48_Ys0

Az "öreglány" még ma is megérne egy-két ajtócsapkodást (57 éves). :DDDD
www.youtube.com/watch?v=A6dPdb6neqA
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: A poszthó.

Bombera Krisztinának azt mondta egy amcsi képviselő a meghallgatás után: "Magyarországon pezsgő vita folyik". És nem röhögte el magát.
@Marcellusca: megnéztem volna kajakra! az az én bajom, hogy nem vagyok olyan öregcsóka, mint te:))))

na nesze barátom!

www.youtube.com/watch?v=l3EEeTQ3J2k
@Gábris szomszéd:
.
Nem keserítesz el, csak te hivatkoztál valamire, amitől most elhatárolódsz.
És ez vicces.
Én nem vitatkoztam veled, te szóltál bele megjegyzéseddel olyasmibe, amihez éppen Karsainak semmi köze, ráadásul jóval később születtél ahhoz, hogy kompetens legyél.

Következőkben azt is letagadod, hogy ma bármihez, bárkihez írtál volna valamit.

Nem én szólítottalak meg.
És nem is küldök neked mementót.
Ízléstelen volt.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Ja...
Erről mindig eszembe jut egy kérdés: hogyan lehet valakinek a seggét avval az illúzióval nyalni, hogy aranyeret okozunk neki?

Moldova Gyuri bácsitól olvastam, nem szó szerinti az idézet, de a lényegi mondanivalójából/kérdéséből nem von le semmit - szerintem.
@taga20: Hüjjje! Mi egyidősek vagyunk, te, vén sz@r. :))))

www.youtube.com/watch?v=qw4Gps0nRfM
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
jó lett volna, ha te is ott vagy!
akkor öten lettek volna.
@Knósszosz: az a baj, hogy vigyük meg moldova, kettő az egyben:))

mind a kettő a egy nagy fasz!

jó éjszakát minden kapitalistapistának!:)))

www.youtube.com/watch?v=22XhQPwybpk&list=RD22XhQPwybpk
@Marcellusca: és szerinted én eszt nem vágom, komám? csak basztatlak:))))))))))))

szerintem romantikázzunk!:)

www.napiszar.hu/showPost/Regen_es_Most_rovatunk
@Marcellusca: ilyen szart, csak a templomban látok, de oda nem járok:))
@dr. jenőke (jenőke): El vagy tévedve. Én nem vitatkozom veled. Arról nem is beszélve, hogyha egy történésznek nincs köze a szakterületéhez, akkor neked pláne. :)
Részemről a süketek párbeszédét lezártam.
@taga20:
" az a baj, hogy vigyük meg moldova, kettő az egyben:))" - Ez dicséret, vagy fika?
Hallgass Visage-t, 18-asan arra mostak gyomrot nekem:) Azóta változott a helyzet - a mosás nem..
@Knósszosz: Kövér interjút adott az indexnek 2005-ben.

Ebben azt mondja, hogy 1986-ban ő fél évig dolgozott az MSZMP-ben, és akkor is csak fénymásolt. :) Fogadnék, hogy ez az életrajzába már úgy fog belekerülni, hogy direkt bekapatta a papírt, vagy kifogyasztotta a tintát.

index.hu/belfold/koverl051204/
@Knósszosz: tudom, hogy moldova a gyengéd. nekem egy komcsi:)
és nem ebolai síkon.

haver, ha összeveszünk, ha nem, te vagy itt a legpattentabb arc!

szeretlek:))) na nem úgy!
@punkfrog: Személyeskedsz?

Látom, az írás nem nagyon megy.
OFF

Egy szó, mint száz, ha azt tekintjük multikulturalizmusnak, amit a '70-es évektől Nyugat-Európában, Amerikában és más országokban látunk, akkor ilyen Magyarországon sosem volt. A multikulturalizmus egyáltalán nem azt jelenti, hogy különféle etnikumok élnek egymás mellett. Viszont annak ellenére, hogy mennyi mindenféle ember élt Trianonig az országban, most, 2015-ben vagyunk ehhez a nyugat-európai állapothoz a lehető legközelebb. Ugyanis ez a társadalmi együttélési forma alapvetően kapcsolódik a globalizációs folyamatokhoz.

regnumportal.hu/regnum2/node/642

ON
@taga20: Akkor érzeném magam rosszul, ha bármiben is egyetértenék egy komcsigyűlölő álliberálissal.

Amúgy legfeljebb pi.a lehetek, f.sz nem, de te még ahhoz is ostoba vagy, hogy arra emlékezz, amit leír az ember a koráról vagy a családi állapotáról.
taga20: Ecsém bevallom, nekem is gyengém Moldova, akkor is, ha komcsi, főleg ma nem annyira tetszik, de ő pont nem akkor volt komcsi, amikor annak kellett volna lenni (lásd még Csurka).
@Penivaldes:
Köszönöm kérdésed, fáradtan. Most jól gyün a következő három nap, kissé döglök majd. Az idő is szar lesz - úgy néz ki - szóval a sört is az ágyban iszom:)
@vigyüktúlzásbaadolgokat: ne haragugy, ha elfelejtettem, hogy egy vén pina vagy.(ha jól emlékszem, a harmincas éveidben leledzel)

a komcsigyűlölőt vállalom, az álliberálist nem értem.

te, függetlenül, hogy nő vagy faszi vagy, egy ócska szar vagy. áperte mondom!
@Gábris szomszéd: A Habsburgok Buda elfoglalása után igyekeztek eltakarítani az oszmánok után hagyott emlékeket.

Pl. sokkal több dzsámi, minaret és török fürdő volt az országban, mint most, a hódoltság területén.
@taga20: Nem haragszom, nem tehetsz róla, hogy vén szenilis vagy.

Ilyen megcsontosodott, gyűlölködő antidemokratáktól amúgy is a sértés a dicséret, a dicséret lenne a sértés.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Akinek a " Komcsigyűlöler" az élete fájdalma, az biztos nem szemét libsi, mint itt többen.
Figyelünk tád, nehogy a 3 T-t bevezesd, kisparaszt DDD
@Sir Bates dö Hól: Nem mindegy, hogy valakinek a kommunistákkal van baja vagy az intézkedéseikkel.

Pl. a fent említett pozitív diszkrimináció a felsőoktatásban csípi-e valakinek a szemét, vagy a diktatórikus eljárás?
@pianolight: drága barátom, sejtettem.
de szerintem moldova egy barom. saját, privát. de az enyém:)
emellett soha nem tudnék megélni a süketelésből, mint ő. tehetségtelen vagyok, de ha én nem lennék ő biztosan nem lenne:))
@vigyüktúlzásbaadolgokat: te vagy a legszeretettebb troll májusban, az fiksz:))
.
A próbavásárlás keretében készített tetoválás ábrájáról nincs hír, ám az elkészítéséért 25 000 forintot kért a férfi, aki azonban számlát, nyugtát már nem adott. Ezt követően a pénzügyőrök igazolták magukat és ellenőrizték az üzletet.
index.hu/belfold/2015/05/22/illegalis_tetovaloszalonra_csapott_le_a_nav_obudan/
@pianolight: Aki gyűlölködik, az saját magának árt a legjobban.

Neked is jobbat tenne, ha a múltbeli terheidet nem cipelnéd, és nem nem vetítenéd ki másokra.
@Gábris szomszéd: először tisztáznia kéne a szerzőnek magában, a globalizáció és a multikulturalizmus
@punkfrog: fogalmát, aztán, lehet okoskodni!
@dr. jenőke (jenőke): profik!
és hol van mészáros, orbán, simicska, lézer, ja és vida?
a száz leggazdagabb között, dánkesön ebola:) :(
@vigyüktúlzásbaadolgokat: félelmetes a gyökérséged!
soha nem szeretnék olyan lenni, mint te, te valami!
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Túlzásbaviszedadolgokat!:)))
Ezeknek a fiúknak van egy nagy gondjuk, valahogy nem igazán vannak oda az elektronikus kütyükért, ezért aztán jóindulatú feltételezésnek tudom be részedről, hogy az említett vice prézlident felismert volna valaha is egy fénymásolót.

Neki nem ezen a síkon osztott feladatot az akkori ellenállás, őt Ohm fedőnéven dobták be a politikai elektrotechnikába, de nem lett belőle semmi, csak egy ajaksörte túltengésben szenvedő, hátrafelékomenyistázó fideszamperhuszár. Az áramerőssége - még azt hiszi - meg van, pedig csak Volt - azaz; a feszültsége amit kelt, az maradt.
Az elektrotechnika egyik alapvetését amely nem az ő nevéhez fűződik, azonban a pártja alkalmazza a magyar viszonyokra, az Kirchoff első törvénye: "a csomópontba befolyó lopatmányok összege megegyezik az onnan elfolyó lopatmányok összegével.".. +2/3, de ez már csak az én vízióm.

Söröd?
@vigyüktúlzásbaadolgokat: remek volt, mikor bizonyos társadalmi csoportok gyermekeit kizárták az egyetemekről!
pont mint most.csak a társadalmi csoportok változtak.
remélem örülsz, hogy orbánék, visszahozták a szocialista módszereket!
@Knósszosz: haver, ha valakit leszopok ingyé, az te vagy. tudom szar az életed, de taga szeret:)))

bocs, csak vicc volt:))

nem.

www.youtube.com/watch?v=KH8-hTIX47s
@dr. jenőke (jenőke): Én még a Karsai cikkhez írnék valamit.

Ugye tavaly volt a náci-emlékmű hisztije a kórmánynak, ti. hogy a magyarok nem tehettek semmiről. Merthogy a németek bevonultak márciusban, és vagonra rakatták a zsidókat (júliusig).

Azt mondja ezzel a kormány, hogy tulképpen. mire Szálasi hatalomra került októberben, zsidó az országban már nem volt! (Pestet kivéve.)

(Persze az nagyon durva, ha valaki nem hiszi el, hogy voltak Pesten nyilas garázdálkodók.)
@taga20:
Ne izélj már, mert nem vagyok, sokkal több patent van.

Ha olvastad volna Gyuri bácsit úgy harminc évvel ezelőtt, akkor tudnád, hogy ha valaki rendszerkritikus volt, akkor az ő volt.

Keverek itt minden helyessírésst, majd Imola rendbe teszi.

Bírlak, de Moldova sérthetetlen nekem, ezért mások is elküldhetnek - akkor sem változik. Kádár...? Kiáll mellette, míg egyes politikusok szar kurvaként átállnak egy másik oldalra, csak jövedelmezzen. De sok trágyadomb MDF-es tett így, és de sok szardarab lett hirtelen kibaszottnagykeresztény...?!
Hányinger.

Moldovát pont nem kell baszogatni, persze nem mindenki van így, de tiszteletben tartom a véleményüket, azonban szeretnék egy mai kortárs listát, amely... és akkor most szunya.

Holnapra pár név nem lenne rossz, akik legalább annyira, mint Gyuri bácsi.
@punkfrog: Nem zártak ki senkit, ne hazudj!

Az a Horthy-kor volt, mikor nemcsak kizárták, de meg is ölték a jövendő Nobel-díjasokat.

De csak komcsizzál te is habzó szájjal, mint a Kövér, egymásnak valók vagytok!
@taga20: nem vizezem a bort, semmilyen körülmények között!
inkább klikkeljek, öszse-vzissa!
@Knósszosz: Neked is megírom, Moldova számomra is kedvenc., bár utolsó éveiben politikailag kissé eldurvult, de őt olvasni olyanszámomra, mintha egy jóbarátommal beszélgetnék. Volt még egy hasonló csávó, úgy hívták: Rákosy Gergely ( lehet, hogy nem ypszilonnal) ismerted? ( RARE)
@taga20:
Marha!! - tudod, én is bírlak!!!:DD
@Knósszosz: Moldováról nekem a Tejbegríz Simonyi Óbester módra jutott fejembe
@vigyüktúlzásbaadolgokat: én éltem akkor, és egyetemre is jelentkeztem.
komcsikról meg nem írtam.
@Knósszosz: felejthetetlen barátom, akit csodálok a süketelése okán:)
áperte 1. gyuribácsi mára begőzölt.
áperte 2. gyuribácsi nem volt, se nem hodosán rózsa, senem demszkygábor, bárki, bármit süketel!

félelmetes, hogy a régi trógerek, hogy vakszolják a seggüket! félelmetes:(
@Knósszosz: :)

Moldova akkor is egyenes gerinccel áll lélekben, ha most már öreg, és kissé hajlott a háta testi valójában.

Söröm nincs, de azért értem a célzást.
@pianolight:
A RARE sorozat is gyűjtve vagyon, de sok kurva jó izé jelent meg... Moldova is.
Tökös mákos rétes, Titkos záradék, A törvény szolgája - nem sorolom...

Akkor legyünk elfogultak - nem - kedveljük csak simán, mert szerintem... de ez szubjektív irodalomértékelés.
Említett írótól nem olvastam, viszont most megyek zenét hallgatni. Olvastalak, szakértő vagy én meg csak műkedvelő--- e-tárgyban majd mondanék valamit, privben.

Ha szabad.
@punkfrog: Csak kíváncsiságból (persze, ha nem akarsz, ne válaszolj).

Mi alapján utasítottak el? Származásod alapján vagy helyhiány miatt?
Miről maradtam le?)))
@dr. jenőke (jenőke):

Naon tapló ez Juncker!
Bár Orbánt utálom, de akkor sem egy tanyasi ivóban dorbézoltak, és ez totálisan illetlen volt az EB elnökétől.
Másként kell ezt intézni!
@Knósszosz: Moldova nekem is nagy kedvencem volt, anno...de most!
hihetetlen számomra!mintha 2 különböző ember volna!
@punkfrog: Szerény véleményem szerintem Kálmán nem olyan seggnyalósan tudósított, mint Dull.

hvg.hu/itthon/20150522_A_drogcsempesz_Orban_miatt_eros_a_Jobbik
@vigyüktúlzásbaadolgokat: "(Persze az nagyon durva, ha valaki nem hiszi el, hogy voltak Pesten nyilas garázdálkodók.)"

Az tényleg durva mivel ilyet Karsai sem állított soha. Viszont sok olyan tényt tár fel, ami szembe megy több 1945 óta mantrázott városi legendával és konkrét hazugságokkal is.

www.atv.hu/egyeb/20120328_karsai_laszlo
@Penivaldes:

azé' olvastam hellyel-közzel. mindenféle szépkezűekről.)))
@taga20:
Bármennyire is szarakodsz, nem veszek veled össze. Hülyegyökér!!:))

Hagyd Moldovát, nem a te világod! Te nem olvastad akkor azt amit kellett tőle, ezért nem érted és ezért fikázod. Szíved joga, de nem baxtatlak ezért, mert nem vagyunk egyformák és nem is küzdök azért, hogy ez így legyen. Ne szeresd, én meg hadd szeressem! - hát, nem libsi gondolat?? Te, sörbuzi!:)))

Értsed meg ezt, rohadtul nem tudom tudományosan magyarázni. Taga van és bírom, a többit meg fújd a hónod alá, vagy dörzsöld bele, stick... (deo) tudod?!

Czakát, de az előtolással ma már vigyázz, nem biztos, hogy ilyenkor az asszony még díjazza! :)))
@taga20:

eszednél vagy? ebben a hidegben?
@Gábris szomszéd: haver, dobjál fel valamit!
én feldobok egy rejtő zsidót, kontrázz geci.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: nézd komplexen a kérdésedben vázolt szituációt és a döntés valódi céljait, következményeit... (egyébként a tököm sem mondta soha, hogy teljesen elzárkózom a klasszikusan baloldalinak mondott gondolatok elől... még azt sem mondtam soha, hogy a komnunizmus tiszta ideája ördögtől való lenne... ám, mikor te itt a létező legjobbnak deklarálod a '48-'88 közti időszakot, akkor persze, hogy el kell mondani, hogy mit okozott az elnyomásuk.. )
@dr. jenőke (jenőke):

és Vida Ildikó nyugodtan dől hátra....
@Eszter jött: túl álltam, párdon esztike:))

bocs drága nő.
mé vagyok én magyar? semmi értelmem!

www.youtube.com/watch?v=teWYde75TKM&list=RDteWYde75TKM
@taga20:

Ne agyalj annyit! Péntek este ártalmas. ))
mariannak írom, de nem hozza már be a linket, szóval nem ellenvetésként, csak okoskodásként írám D
@taga20:

Az esztikézéssel ki lehet kergetni a világból.))
Semmi gond, nem tudhattad.
Zsenge jány koromban az udvarolni vágyó ifjak időnként lakodalmakban elhúzatták a cigánnyal az
" Esztike -tike, -tike, Esztike lány " c. örökzöldet. Azóta van esztikefóbiám. )))
@Sir Bates dö Hól: mér a túlzásos gyerök linkjét se találom, így sry, ha neked írok, de lassan átveszi az okos Imola szerepét, kádárruhában
@Eszter jött: megadom magamat:)))
most, hogy megadtad az irányt drága esztike galambom, mégjobban szeretlek:)))
@vigyüktúlzásbaadolgokat: engem nem utasítottak el! én "rendes munkás" családból származom.
de hidd el, hogy rohadt szarul éreztem magam 16 évesen, amikor előfelvételis lettem, csak emiatt!
nem éreztem segítségnek, sőt!
@Eszter jött: nekem az Eszter az Eszter, és nem Eszti, Tike, Teri, stb
@Penivaldes: húgi, mi vagy te? cigány?:))
hogy kontrázol:))
@huzzadneki shakespeare: szerintem, ezt így kellett! a nagy nyilvánosság előtt!
1 saller törlesztve!
remélem a következőt a Klicskótól kapja!
@taga20: :) vannak kapcsolataim Észak Magyarországon....)
@vigyüktúlzásbaadolgokat: nyugoggyá' má' egy cseppnyit!... neked van igazad: nem zártak ki senkit sem... csak nagyon nem mindenkit vettek fel... ("a jövendő Nobel-díjasok": így sem hallottam még cionistázni...)
@Penivaldes: te kis cigány picsa, szeretlek:)))
@taga20:

Ne fárassz, szívem!
Megteszi az élet. )
@Sir Bates dö Hól: aszt azé hallottad, hogy jó pap holtig:)

na tégedet is szeretlek:)

www.youtube.com/watch?v=vt1Pwfnh5pc
@taga20: na én nem vagyok az, én sápadt vagyok mint Hófehérke.
@punkfrog:

A Gábris által linkelt szerzők inkább összemossák a fogalmakat, mint tisztáznák.
Gondolom, nem véletlenül.
@Eszter jött: "Az esztikézéssel ki lehet kergetni a világból."

ilyet nem szabad leírni, mert valakik felhívásnak érzik keringőre!
egy volt kolléganőm, például Annuska lett, hasonló "coming out" után!
üdvözöllek, Esztike!:)))
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Szokásos NER-es forgatókönyv: most jön a fikázás és alázás. Gondolom, majd ezután lesz vulgárkodás is - azt se szoktátok kihagyni.
@Penivaldes: hugi, mi akarsz lenni? cigánycsaj? tótcsaj? horvátcsaj?
mit szeretnél? embert, férjet, a gyerköcöknek az apjukat, vagy mást?

peni, ha szerencséd lesz, most kopogtat az ajtón.:)
@punkfrog:

Eddig mindig azt írtam, amit gondoltam.
Ez is egyfajta kereszt. )))

Minden csoda 3 napig tart. Majd átlélegzem.
@taga20: nem fog kopogtatni, pedig jó lenne, mert jó férj alapanyag lenne, és a génjei is jók, így szép és okos gyerekeink lennének...:)
.
GARAI GÁBOR - Boldogtalanok

Ők azok, akik válaszolnak
a köznapi hogy-vagy-ra; ők azok,
akik elmondják: "sajnos nem jól, nem jól;
szúr a hátam, reszket a gyomrom,
a lábaim zsibbadnak, éjjelente
fölrezzenek valami iszonyatra... "
És keresik a tünetek okát:
talán frontátvonulás, vagy az A-2-es vírus,
kávé, nikotin, alkohol,
a világhelyzet, közéleti gondok?
Lehet, persze, hogy rák rejtőzködik
a sejtekben, vagy korai öregség;
lehet, hogy sugár-fertőzés, öröklött
téboly...

Pedig csak boldogtalanok.
Az szorítja össze a gyomrukat,
szúr a hátukba, támad álmaikra
minden hajnalban - a boldogtalanság.
Ők azok, akiknek sok minden sikerült,
amire nem is igen vágytak,
de amiért meghaltak volna, szinte semmi.
Ők azok -
akik mi vagyunk,
lent a mélyben, létünk válság-határán;
mi negyvenévesek, túl-kölykök, koravének,
tudván, hogy most kezdődnék a valódi
próba, hogy most kellene a legszebbet
véghezvinni, amit valaha kezdtünk...-

És szorongunk, fájunk, szégyenkezünk:
lesz-e hozzá erőnk, becsületünk,
hogy föl ne adjuk fáradtan a harcot,
hogy legalább valamit befejezzünk,
mielőtt hitszegő testünk kivégez?!
@Penivaldes:

akkor elő a hálóval! a dinasztia érdekében.
@taga20: örömet, kielégülést, meg egy új cipőt
@dr. jenőke (jenőke):

hát, most megöleltelek jenőke!
@Eszter jött: á nincs értelme, nem kellettem neki, akkor meg minek erőlködjek?
@Eszter jött: cica, jó lenne?.) muszáj aludnom drága pina:)))
@Penivaldes: a cipót babának gondoltad ;)
@Penivaldes:

Az ostoba, lemaradt rólad.
Tőled jobbat nem talál, ezt azt hiszem mindannyian tanúsíthatjuk.
De majd jön a következő vonat, ahogy Coco Chanel mondta.
Rá érdemes hallgatni.
@Knósszosz: "....akik legalább annyira, mint Gyuri bácsi" és legalább száz megírt és nagy tömegben kiadott könyvvel, mint Gyuri bácsi
@taga20:

Jó éjt! Szép álmokat! )))
A 24-én névnapjukat tartóknak szeretettel

www.youtube.com/watch?v=IHnWBxrHta8
@dr. jenőke (jenőke):

most speciel a vers miatt. de már érik ez az ölelés, majd két éve, mióta olvaslak.
most mertem leírni.))
@Penivaldes:

dehogynem! örömmel konstatálom, hogy elhagytad a negativitást. lesz még egy-két sikertelen próbálkozásod.
de az csak azért, hogy jobban becsüld azt, aki közeleg.
@Eszter jött: ok, de mikor fog idejönni elém, mikor fog szembe jönni? és hol van???
@punkfrog:

köszönöm. ilyenkor repked a lelkem.)
@graphics:

Köszönöm! Csodálatos hangulata van.)
@ausländer Sipi: most jutottam hozzá, de talán még ér valamit!

na szóval, visszakerestem a hozzászólásaidat.
továbbra is fenntartom, hogy amiről te próbáltál írni, az nem az amit utolsó válaszodban igyekeztél belemagyarázni!
ott kezdődött, hogy téged a nagymutter nyomására megkereszteltek. ebből faragtál akkora patáliát, hogy csak na!
sok(ha nem a legtöbb) közösségnek a legkevésbé sem önként leszel tagja/elszenvedője!
a közösség léte nem irányulhat kizárólag a "tagok" jólétének kiszolgálására, mivel sok-sok rendkívül különböző individuum alkotja a közösségeket. ezért lesznek szabályok, normák, elvárások amelyek egyeseket "sértenek".

tovább nem ragozom, mert láthatóan nem akarod megérteni!
@Penivaldes:

Valahol bosszankodik hasonlók miatt, mint te az előbb. Próbálkozik ő is. De érzi, hogy nem passzolnak a dolgok bárkivel.
Jön.
@huzzadneki shakespeare: ja! ja! faxom taschli! hideg vascsővel, izomból tarkón baxarintani!
@Penivaldes:

akkor előtte csúf-rút hernyó lennél. szőrös.
@taga20: Kedvesecsém, fogadd el, ha a setét évakben számomra felüdülést jelentett, ha gyuribácsi őszinte, időnként kőkemény társadalomkritikáját hozzáértő szakemberek szájából, riport -baráti beszélgetés - formájában olvashattam. Moldova nem az, amit manapság csinál, de azt becsülöm benne, hogy nincs köpönyege, amit forgathatna DDD
Prózája reélisan drámai, szürke igazság, az akkori élet történelme. Humoráról, meg azt gondolom, hogy Karinthy, Rejtő, méltó utóda volt a 70 es évektől kezdve, vetekszik Sándor gyuribácsi akkori, ( itthon első) abszurd szövegeivel.
@Penivaldes:

van. időnként több is.
@Eszter jött: de a csúf hernyóból szépséges pillangó válik:)
@Sir Bates dö Hól: "mikor te itt a létező legjobbnak deklarálod a '48-'88 közti időszakot,"

A te fejedben maximum. Én ilyet sohasem mondtam. Én akármelyik történelmi korról írok, igyekszem objektív maradni.
@punkfrog: A saját rossz élményed alapján akkor se kéne általánosítanod.

Lehet, hogy van, akinek meg ez változtatta meg az életét jó irányba.
@Penivaldes:

Hans Arp

Mese

Egy nagy kék pillangó ereszkedett alá rám,
és elfedett szárnyaival.
Mind mélyebb-mélyebb álomba süllyedtem.
Így hevertem önfeledten soká,
akár egy kék mennybolt alatt.

/Szabó Magda ford./

Jó éjt mindenkinek! )
@Gábris szomszéd: Én speciel olvastam már régebben Karsaitól a témában.

De Richter életrajza, amit Jenőke bemásolt, annyira nem a nyilasokról szólt. Nagyon illetlen és kontraproduktív volt ezzel akkor előjönnöd.

Hozd elő olyankor, mikor valaki Sztójay Dömét mentegeti.
@bioLarzen: Szerintem erre térjünk vissza akkor, mikor a Néppárt kizárja a fideszt!

Addig azért ne állj féllábon!
JA, ÉS SOK BAROM AKI PÉNTEK ESTE ALSZIK! kapja be, na megyek alukálni, me holnap is evvel a csöves brigáddal találkozom:))
@Sir Bates dö Hól: Én inkább azon aggódnék a helyedben, hogy hány Nobel-díj esélyes gyerek tud ma a cigánysorról bejutni a gimnáziumba?
@parti_giano:

"_@pianolight: jaja. téged nem bacott le, pedig te is humorizáltál, nézzenek oda! a sör meggyütt._"

Még egyszer elnézést kérek:)

Azért voltam karcosan harcos, mert 'követelek tőled, mert becsüllek', azaz már annyi mindent olvastam tőled, hogy feltételeztem, nem csak érted, hanem át is érzed amit írtam:)
Piano nettestársat meg még nem ismerem 'annyira':)

De:

dea.lib.unideb.hu/dea/bitstream/handle/2437/109207/file_up_BogelGy-VagyonEstenkentHazamegy.pdf?sequence=1

Máshonnan:

"Nem tudom, hihetek-e a következő megközelítésnek, bár több előadás során is találkoztam vele. Eszerint egy vállalat könyv szerinti értékének és piaci értékének különbsége nem más, mint a vállalati szellemi kapacitás értéke. Cégóriásokra valószínűleg igaz a képlet. Herrero fel is emlegeti a már idézett cikkében, hogy Tom Peters menedzsmentguru szerint az ipari forradalom korszaka azon a napon zárult le, amikor a Microsoft piaci értéke meghaladta a General Motorsét. Ugyanerről szól Edwin Land híres kijelentése: "A Polaroid összes tőkéjének 90 százaléka esténként autóba ül és hazamegy."_"

Gerd Gerken: 'A 2000. év trendjei'-t most hagyjuk is. [Akadémiai Kiadó, Budapest, 1993]

A világ civilizáltabbnak tekinthető vállalatainál már tért hódított az a felismerés, vagy koncepció, amit a humor pennájával tökön szúrtál, ha élhetek ezzel a képzavarral.

Különösen azért érintett érzékenyen, mert a szervezeti kultúrák nagyon lassan, és sokszor nagyon nagy áldozatokkal változnak.

Magyarországra ez az előre mutató szemlélet a multik hazai működésével gyűrűzött be.
Sok minden más mellett napjainkra teljesen ellenkező szemlélet van kialakulóban, amelyet a kormányzati törekvések egyértelműen támogatnak, sőt szorgalmaznak, mi több követelmény szintjére emelnek.

A jelenlegi hivatalos doktrína nemhogy negligálja, hanem egyenesen akadályozza az intellektuális tőke térnyerését, miközben teljesen hamis érveléssel az el nem ismert 'magyar nagyszerűségről', a magyarok kétségbevont nagyságáról, a nemzeti érdek érvényesülésének nehézségeiről lamentál.

A kormányzat jó hírű egyetemeink szecskázásával, de a közép- és alsófokú oktatás színvonalának lerontásával további jóvátehetetlen károkat okoz mindazokban a társadalmi szegmensekben, amelyek egyébként az ország jövendő nemzedékeinek hosszútávú érdekeit szolgálhatnák, és tényleges felzárkózást hozhatnának az egyének szintjén is akár gazdasági, akár kulturális és képzettségi vonatkozásban.

Egy másik fontos versenyképességi tényező, változás sebességének menedzselésével (Daryl Conner) cseng össze a tudástőke megléte, vagy hiánya.

Az orbáni oktatás-, gazdaság- és társadalompolitika a '150 éves' elmaradásunkra most pakol újabb -ezúttal behozhatatlan- évtizedeket. [ az előbb elmeradásunkra-t írtam... érdekes a tudatalatti meg a véletlen és a közlési kényszer és képesség korlátjainak együttese, gondolom érted?]

Jelenleg úgy tűnik
Muszáj idehoznom Szív zseniális kommentjét a fácséról:))

A Propelleren megjelent cikket,- Kövér: Gyurcsányék csődtömeget hagytak a nyakunkon - egy szóval kommentálta:

TITEKET
@Eszter jött:

en.wikipedia.org/wiki/Owl_butterfly#/media/File:Caligo_martia_(ventre).jpg
nézd a méretét mekkor az 1 cm rá van téve a jobb alső sarkára

de a hernyója is ugyanilyen csodálatosan szép, egyébként a diófán mászkáló smaragdzöld óriás hernyó a kék csillagokkal és aranyszínű valamint fekete szőrzetével sem akármi

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@jaegtoer:

Jó reggelt!

Ez a kiegészítés hasznos volt:)
@Orica Középföldi:
Párbeszéd Magyarországért
Sírjunk vagy nevessünk? A Magyar Köztársaság miniszterelnökét az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker, így köszöntötte: Helló, Diktátor!

brühüyyy
kkkkkkkkkkkkkkkkk
@parti_giano:

" "Remélem kimúlnak" ?? "

Bocs, de tegnap nem volt időm válaszolni. Csupán annyit jelent, hogy az imola-vírussal fertőzött hermelin halálos. Ne ezzel etesd őket:)
@taga20:

Esőűző tánc nincs a repertoárodban? Meg kéne tanulnod:)
@vigyüktúlzásbaadolgokat: én értékelem is az igyekezeted... a szándék a fontos, csak így tovább... elméletileg én is megugrima 2 métert magasban... objektív körülmények ebben ugyan egy kissé hátráltatnak, miként téged is, de ne adjuk fel!...
@Sir Bates dö Hól:

" én értékelem is az igyekezeted."

Ez valami önként vállalt penitencia a hübriszért?:))
@Orica Középföldi: mondasz valamit. lehet, hogy inkább rizst kellett volna telepítenem:))

más! de szerettem volna junkersz lenni:)))

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2015%2F05%2F22%2Fitt-van-videon-orban-diktator-pofont-kapott-junckertol%2F
.
Vidám hajnalt, és egy deci kerítésszaggatót!
.
Váci Mihály:Még nem elég!

Nem elég jóra vágyni:
a jót akarni kell!
És nem elég akarni:
de tenni, tenni kell!
A jószándék kevés!
Több kell: - az értelem!
Mit ér a hűvös ész?!
Több kell: - az érzelem!
Ám nemcsak holmi érzés,
de seb és szenvedély,
keresni, hogy miért élj,
szeress, szenvedj, remélj!

Nem elég - a Világért!
Több kell: - a nemzetért!
Nem elég - a Hazáért!
Több kell most: - népedért!
Nem elég - Igazságért!
- Küzdj azok igazáért,
kiké a szabadság rég,
csak nem látják még,
hogy nem elég!
Még nem elég!
.
@taga20:

Nagyon vicces az a köszöntés, de megjegyzem, hogy ez már nem át-, hanem meghágása a protokollnak. Ebben a pozícióban, hivatalos rendezvényen megengedhetetlen.
@Orica Középföldi: ő legalább olyan miat szortíroz, amin lehet változtatni... semmi penitencia, én nem vagyok se szürke, hegedűlni sem tudok:-)...
@vigyüktúlzásbaadolgokat: ugyanezzel a két mondattal, védik az orbán-rendszert is!
@Orica Középföldi: ellenben a taslit kapó úgy vigyorgott, mint a kurva, ha b@szni viszik... ellenben tuskkal, ki inkább az észthez lökdöste volna, ki szintén nem kért belőle (tanulságos, hogy a keletiek -kik inkább érintettek/fenyegetettek a moszkoviták által- kerülik, mint a soknapos szart...)
@KÁTÉó53éúétr6:

" ugyan-ugyan egy cirkuszi bohóc nem agypusztító. Jól szórakozom, amikor "etetik" itt"

Én nem szeretem a bohócokat. Nem is 12, hanem minimum 24, vagy több belőlük a tucat .Mindenesetre a humorhoz nincs közük. Nem nevettetnek, hanem kinevettetnek,és ez óriási különbség.

Annyiban igazad van, hogy hasonlóan működik. Kisajátítja a porondot és csinálja a cirkuszt:))
@Orica Középföldi: ez az egyetlen lehetősége az eunak, hogy megrendszabályozza a kis gecit:))
úgy is szereti a kokit, meg a tockost a taplója.
@Sir Bates dö Hól:

" én nem vagyok se szürke, hegedűlni sem tudok:-)..."

Aha:))
@taga20:

Nincsenek eszközei az eu-nak. Sose gondolták, hogy egy közösséghez önként csatlakozó úgy fog gondolkodni, mint Sipi:))
@Orica Középföldi: Az nem lehet, hogy abban a körben OV olyan mélyen van, hogy vele szemben már minden megengedett?
Képmutatás tisztelni olyan miniszterelnököt, aki arra nem érdemes.Tudom, lehet mondani: "azt a pofont MO kapta, de nem, mert megelőzte azt egy diktátor jelző
@nincs_itt: "sok(ha nem a legtöbb) közösségnek a legkevésbé sem önként leszel tagja/elszenvedője!"

pontosan errol beszelek, hogy ez kibaszott rossz es helytelen es eroszakos dolog. es nem jol van igy. es nem szabad belenyugodni es nem szabad elfogadni.
@Orica Középföldi: "Nincsenek eszközei az eu-nak. Sose gondolták, hogy egy közösséghez önként csatlakozó úgy fog gondolkodni, mint Sipi:))"

miert? en hogy gondolkodom? mar-mar emeszthetetelenul liberalisan? elfogadhatatlanul elfogadoan? tulsagosan jogvedoen?:-)
@ausländer Sipi:

"miert? en hogy gondolkodom?"

Zavarosan:))
@Orica Középföldi: marmint nem erted ahogy gondolkodom? mert azt megfigyeltem, hogy nem egyszer felreertettetek mar. vagy egyszeruen nem is ertettetek. ilyenkor a gondolataim azon reszet potoltatok valamivel, ami lehetoleg a felelmeiteket es rosszerzeseiteket erositette.
@Orica Középföldi: Kinevettetik! na ezt élvezem, mert megérdemli /ugye utálatos vagyok/
@Orica Középföldi: ugyan nem követtem a vitát, ám most nem gondolom helyesnej az analógiát, melyet Sipi és orbán közt vontál (én abszolút el tudom fogadni Sipi hozzáállását, bár teljes mélységében nem ismerem/ismerhetem azt... nem szétrobbantani kívánja a közösséget, csupán nem minden alhalmazának -melyekkel kapcsolatosan tiszteletteljes és toleráns álláspontot képvisel- akar tagjává válni kötelezően... )
Párbeszéd Magyarországért
Sírjunk vagy nevessünk? A Magyar Köztársaság miniszterelnökét az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker, így köszöntötte: Helló, Diktátor!
www.facebook.com/9gag/photos/a.109041001839.105995.21785951839/10151943792141840/?type=1&theater
of course,foreigners steal your job but, maybe, if someone without contacts,money or speaking the language steals your job, you're shit

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

brühüyyy
emigráció és a levédiabasznádi kényszermunka 27000-ért?
@Sir Bates dö Hól:

Ezt írta:
". egyszeruen a kozosseg erdeke nem helyezheto az egyen erdeke ele. ugyanis a kozosseg feladata az egyen erdekeinek sozlgalata es nem forditva."
@ausländer Sipi: "...nem egyszer félreétettétek már, vagy egyszerűen nem is értettétek"
arra nem gondoltál, hogy ez nem a közösség, hanem az egyén hibája is lehet?
@jaegtoer: Először is: megtisztelsz részletes kifejtéseddel. Másodszor az alapgondolattal 1 az 1-ban 1-etértek, bár én nem mélyedtem el a dolog szakirodalmában ... viszont a továbbgondolt rész is összhangban van a premisszával, bármilyen szomorú is az irány...
Harmadszor hangsúlyozom, a humoreszkálással nem bagatellizálni akartam a gondolatot, az én közléskényszerem 1 szerűen ezt juttatta eszembe. Sajnálom, ha félreérthető volt a megjegyzés ...
Tán a jövőben engem is jobban megismersz , majd igyekszem D
@Sir Bates dö Hól:

mucika! hogy nem vagy szürke és nem tucc hegedülni, az még nem jelenti aszt, hogy nem vagy a szürkék hegedűse. márpedig de! ómagyarul a saját árnyéknak való átugrása maga a gondolati cizella, mely lehetne érdekes is, no de így?
@Orica Középföldi: es? mi ezzel a problema? mondjuk a kozossegnek az lenne az erdeke, hogy a kerteden keresztul menjen egy nagy forgalmu ut becsatlakozasa a telepules felol. hiszen olcsobban megoldhato es mindenfele foldtani szempontok miatt a te kerted a legalkalmasabb. akkor mehet ott? kotelezhetnek teged arra, hogy a kozosseg erdeket sozlgalva a kerted es a nyugalmad felaldozva ott menjen az ut?
@Orica Középföldi:

...mint bárki más az ég alatt, ahol imolák tójják a fostalicskát. qed, mondá spinoza és kiköpött az ablakon.
@hacsaturján:

mellesleg, hamár: isac stern színén sose rágóttam.
@ausländer Sipi: nem egzakt a hsz-id egy jelentős része, ez okozza/-hatja a félreértést...
@KÁTÉó53éúétr6: az nem az egyen hibaja amugy, ha a kozosseg nem erti meg es ezert tamadja. a kozossegnek kell toleralnia az egyenek devianciajat addig, amig azzal mas egyenek szabadsagat nem veszelyezteti, korlatozza. a kozosseg erdeke ugyanis nem lehet mas, mint minnel nagyobb szabadsagot es elegedettseget biztositani az azt alkoto egyenek mindegyikenek. tudod, elni es elni hagyni.
@Sir Bates dö Hól: es akkor az erthetetlen(nek tuno) reszeket ki kell tolteni valami jo kis paranoiaval?:-)
@vigyüktúlzásbaadolgokat: "A saját rossz élményed alapján akkor se kéne általánosítanod.

Lehet, hogy van, akinek meg ez változtatta meg az életét jó irányba."
Na, itt bújik ki az egyoldalú szög a tárgyilagosság zsákjából : Rossz élmény alapján nem szabad ítéletet mondani, csak jó élmény, vagy könyvben olvasottak alapján DDD
Neked nincs semmi bajod egy rendszerrel, ha neked jó volt, függetlenül attól, hogy másokat kivégzett, sok szenvedést okozott ...
Sokan meg úgy vagyunk, hogy semmilyen rendszert nem fogadunk el, ha akár egyetlen bűntelen, becsületes polgárát is kivégzi, vagy elnyomja ...
Ezért kezdtem vitázni veled, itt egyértelművé vált gondolkodásod. Nem minősítem.
@ausländer Sipi:

"_pontosan errol beszelek, hogy ez kibaszott rossz es helytelen es eroszakos dolog. es nem jol van igy. es nem szabad belenyugodni es nem szabad elfogadni._"

:D
Bizony, nincs is méltánytalanabb és erőszakosabb dolog egy gyermek részéről, ahogy a világra jön, és akarata ellenére tagja lesz annak a közösségnek, amit az anya és az apa, és azok rokonai alkotnak, akik abba a közösségbe tartoznak, amely egy társadalmat hozott létre azokért a kölcsönös előnyökért, amelyeket fennállásuk óta több-kevesebb sikerrel törvényekbe foglaltak és foglalnak folytonosan változó politikai berendezkedésben aszerint, ahogy az érdek- és erő- és kulturális viszonyok alakulnak.

Ez roppant méltánytalan.

Amikor egy gyermek megszületik, az egész országnak rögtön haptákba kellene vágni magát és megkérdezni a gyermeket, óhajt-e a társadalom tagja, az adott ország állampolgára lenni, és a kölök sivalkodásából, gőgicséléséből, esetleg kakijából értelmezni az akaratát, ami lássuk be, elég tág teret ad az önkényeskedésre, mert amúgy milyen alapon merészelné értelmezni az adott társadalom, hogy a picinek mi a politikai, jogi, erkölcsi állásfoglalása, és identitástudata?

Szóval tényleg szar az egész.

:D
@pianolight:

:) Semmi vész. Időközben átléptem az árnyékomat. Ami hiányosságot említettem, azt magamra értettem az elírás (kényszer-képesség-tudatalatti) kapcsán.
:)

A humorral, vagy a vicces megjegyzésekkel semmi baj, így legalább éreztem motivációt a szószátyárkodásra. A kényszerből kifolyólag, s(z)erény képességeim dacára:)

[Sajnos jólteljesítési projektbe bonyolódtam, nincs több időm.]
@pianolight: erre van megoldas: kozleskenyszerzubbony. kezdem a fejleszteset, mert ezek szerint ram is huzhato. egyaltalan ilyet gondolni, hogy a dolgozok hazaviszik a gyarat.
@Eszter jött: "nagy kék pillangó" - nekem van egy gyönyörű kékpillangókék (D), gombostűre gyilkolt ilyenem, most megnéztem, még mindig szép... önző módon halottan vettem, mert különben rég elhagyott volna :-(
@dr. jenőke (jenőke): "Vidám hajnalt, és egy deci kerítésszaggatót!" Nálam fordított sorrendben, de hatott (chili- mézes ukránvodka), A vers meg nem "csak", hanem nagyonis + ban rátett ( a második decitD)
@jaegtoer: Lehet, hogy rosszul értelmezem, de azt bizonyítod, hogy a közösségnek nem prioritása van, hanem erőszakkal, akarata ellenére is "befalja" az egyént, ahol ő a saját érdekéért "kapálózik" és vagy szívlapátot kap a fenekére és kussol, vagy beáll erőszaktevők közé
@punkfrog: a vonatkozó két mondatra írt megjegyzésed frappáns, megfelel az én szubjektív igazságomnak D
a poszthoz, mert újra harsogják a sikert, de nyoma sincs a két nagyon durva és világos hivatalos véleménynek, ami viszonyunkat is meghatározza.

részlet

"A bizottsági republikánusok, úgy tűnt, megengedőek egy NATO-szövetséges ország autokratikus lecsúszásával szemben mindaddig, amíg az adott autokratikus kormány keresztény konzervatív értékeket vall, annak ellenére, hogy az Egyesült Államok számos – demokrata és republikánus - kormánya dolgozott korábban keményen azon, hogy támogassa a magyar demokráciát.

Ugyanakkor a meghallgatásnak két fontos eredménye is van, melyek következménye hosszú távon fontosabb:

1. Hoyt Yee helyettes külügyi államtitkár írásban is benyújtott kommentárjában keményebb kritikát fogalmazott meg Magyarországgal kapcsolatban, mint korábban bármely külügyi dokumentum. Ne feledjük, hogy az amerikai külpolitika megfogalmazása a külügyminisztérium dolga, nem pedig a képviselőház külügyi bizottságáé, tehát Hoyt állításai tükrözik a jelenlegi politikát. Hoyt kapcsolatba hozta a magyarországi belső demokratikus gyengeségeket azzal, hogy az ország képes-e megbízható NATO szövetségesként működni: "Mivel a belső gyengeségek gyalázatos külső befolyásoknak adhatnak teret, a NATO-nak szüksége van arra, hogy minden tagja erős legyen." Ez az oka, hogy a magyar demokrácia állapota változatlanul nyugtalanítja az amerikai kormányzatot.

2. A Kongresszusi Kutató Szolgálat elemzést készített a keddi meghallgatásra, amely kiemelkedően kritikus volt Magyarországgal szemben. A Szolgálat pedig híres semlegességéről, tényszerűségéről és pártatlanságáról. A kongresszus "tényfeltáró" szolgálata, úgy tűnik, azt találta, hogy a Magyarországot bírálóknak igazuk van. A keddi bizottsági tagok által elmondottaknál pedig lényegesen nagyobb hatású ez a dokumentum, ugyanis ezt fogja idézni bárki, aki objektív forrásból szeretne tájékozódni Magyarország jelenlegi állapotáról.

Ez két jelentős eredménye a keddi meghallgatásnak. Nem szabad összetéveszteni a bizottsági tagok zavarba ejtő keddi műsorát a valódi amerikai külpolitikai iránnyal, amely egyre határozottabban fontolgat komoly következményeket Magyarországgal szemben. "

www.atv.hu/belfold/20150522-kim-lane-scheppele-orban-moge-alltak-a-republikanusok

és egy másik megközelítése a helyzetnek:

Scheppele: a Fidesznek elég, ha valaki defektet kap

www.atv.hu/kulfold/20150322-a-fidesznek-eleg-ha-valaki-defektet-kap
@jaegtoer: es ha kezd felnoni es maskent latja? mast szeretne? miert kell akkor raeroltetni egyfajta vilagnezeti belyeget amikor nem donthet?
@ausländer Sipi: "marmint nem erted ahogy gondolkodom? mert azt megfigyeltem, hogy nem egyszer felreertettetek mar. vagy egyszeruen nem is ertettetek. ilyenkor a gondolataim azon reszet potoltatok valamivel, ami lehetoleg a felelmeiteket es rosszerzeseiteket erositette." -szép gondolat, ha megtalálom a kötőtűmet, azt fogom belekötni, hogy a félreértés nem érv, kivéve, ha valakit soha nem értenek félre D
@pianolight: en nem is varom el, hogy megertsetek. megszoktam az evtizedek alatt es elfogadom. bar nem fogom fel, hogy mi a jo abban, hogy rogton a legrosszabbra kell gondolni ha valamti nem ertetek:-)
@jaegtoer: Na, mos rákeféltél, mert leírom, honnan jött a gondolatom: a 80-as évek elején volt olyan cégfőnököm, akitől alapgondolatunkat hallottam, és a hozzáfűzött "humor" is tőle származott ...
@parti_giano: DDD, az önzubbonyot, ha kész lesz, küldd el tesztelésre, mert szerintem nem árt a toleranciának D
@pianolight: meglesz, azon a funkcion gondolkodo, hogy soros uvegre/korsora feloldja a benito hatast.
@ausländer Sipi: Magam, és néhány közösség nevében hálásan köszönöm, hogy "leszállítottad" elvárásaidat. Azé' attól nőnél a szememben, ha legalább fenntartanád magadnak a tévedés, meg a félreérthető fogalmazás jogát.
Gondolataidról fentebb már egyszavas véleményt nyilvánított, én meg, mint birkanyájtag csatlakozom hozzá.
@pianolight: " nyilvánított EGY OKOS LÁNY
@parti_giano: amit erre saját stílusomban válaszolnék, az eltúlzottan gájl-nak érzem. Kedvenc ecsém stílusában "bírlak te fasz" kissé leleplezném a bennem lakozó alkoholt.
Így maradnék abban a reményben, hogy hamarosan megkapod a levelet Stockholmból, amiben meghívnak december elejére, egy jóhangulatú összejövetelre ...
engem bosszantanak ezek a nem fizetett mégis milliomos tanácsadók akik sikernek adják el a szart is, minden más hangot és a józan észt kinyírva...
lehet ilyen véleményem?

offforever.blog.hu/2015/05/23/rohadjon_rajuk_a_borton_lakat_azokra_akik_ezt_a_vilagot_magyarorszagon_is_alkalmazak
@pianolight: latod, errol beszlek, amikor azt mondom, hogy rogton jon a paranoia:-)

bennem az ilyen gondolatok fel sem merulnek, en nem joban, rosszban, feketeben, feherben, alacsonyabb- illetve magasabbrenduben gondolkodom. egyszeruen nekem ez nem megy. ezert csodalkozom el mindig, amikor jottek az ilyen dumakkal, hiszen bennem fel sem merul az, hogy ne tartsam fent a tevedes es/vagy felreerthetoseg jogat. ez alapertelmezett nalam. nem is lehetne maskent. de ugye ez az en szemeben nem problema, te ilyen vagy, en olyan, te neha ertesz, neha nem, neha felre, en nem kenyszeritelek, hogy megerts, te nem kenyszerithetsz, hogy a te megertesedhez igazitsam amit mondok. ez a szep az egeszben:-)

amit teszek az mindossze az, hogy neha elcsodalkozom, hogy honnan johetnek azok a felelemmel teli gondolatok amivel kitoltitek a mondanivalom es annak megertese kozotti feher foltokat:-)
@guma: "Rohadjon rájuk"... nem fog! ezt a világot már 2000-ben megteremtették, 2006-tól világosan alkalmazták, most ereje teljében virágzik, amelynek "gyümölcse" a kilátásba helyezett korona és a szalmakunyhók
@ausländer Sipi: Amikor a félelemről beszélsz, akkor ne gondolj rám,én nem félek ( ettől még nem gondolom, hogy igazi demokrácia van Mo-n, ha érted mire gondolok D)
Viszont utolsó hsz-edben eddigi dolgaidat cáfolod, ha neked egy rossz közösségből levont tapasztalat mindenféle közösségre vonatkozó negatív következtetést eredményez, akkor tényleg azt gondolhatod, mindenki szembe jön a sávodban ...
Amikor definiálod a közösség feladatát, akkor , mintha nem a tévedés lehetőségével érvelnél...
Ne gondolj, okoskodónak, de elmondom, mit gondolok én: az egyén és a közösség viszonya, a " kinek van igaza, és kinek mi a joga" kérdés általánosságban nehezen megválaszolható számomra. Lehet "jó" és lehet " rossz" mind az egyén, mind pedig a közösség. A kérdést bonyolítja, hogy mind a jó, mind a rossz relatív, sőt igencsak szubjektív fogalmak ...
Ha pedig úgy érzed, egyesek "kitöltik" a mondanivalódat olyannal, amit te nem gondolsz, akkor ne hagyj behatolási pontokat a gondolatláncodban, mert azzal a cserkészlány válaszát idézed a cserkészfiúknak : "rés készen" D
Viszont a lány direkt készíti a rést DDD
@parti_giano:

Nem érek rá morcoskodni, mert nem hagy rá időt, csak alkalmat!
Lássa, milyen ember maga?
@pianolight:

"_Na, mos rákeféltél, mert leírom, honnan jött a gondolatom: a 80-as évek elején volt olyan cégfőnököm, akitől alapgondolatunkat hallottam, és a hozzáfűzött "humor" is tőle származott ...

Az nem az én cégfönököm volt, és nekem meg tumorom van, sőt fejlövésem. Ja, és ki vagy te, kefe ügynök?:)
@jaegtoer: mert nem kell ezerrel kottat masolni, nezzenek mar oda, meg ramkened az evoluciot is. alkalom szuli a kreacionistat?
@parti_giano:

Kreáció nyista? Még mit nem? Ne tereld el a kottával a szót! Különben sem rajzoltál az elejére violinkulcsot, de már kérnéd a csavarnyúzót?! Így azt se tudom hova nézzek!
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Elég érdekes megfogalmazása ez annak, hogy "belátom, hogy baromságot írtam" - de tőled ezt is elfogadom.
@Orica Középföldi: ezzel elsőre nem tudok azonosulni teljesen... tán annyit, amennyiben vészhelyzet nem áll fent, akkor egy egyenrangú viszonyt gondolok helyesnek (mely javarészt így is van, a további cizellálást a hely nem teszi lehetővé...)
@hacsaturján: így is lehet interpretálni... bár lehet, hogy a teljesre gondoltam...
@KÁTÉó53éúétr6:

"Lehet, hogy rosszul értelmezem, de azt bizonyítod, hogy a közösségnek nem prioritása van, hanem erőszakkal, akarata ellenére is "befalja" az egyént, ahol ő a saját érdekéért "kapálózik" és vagy szívlapátot kap a fenekére és kussol, vagy beáll erőszaktevők közé"

Sipinek adott válaszom nem nélkülözte a szarkazmust, de emotikonnal jeleztem elöl-hátul, hogy nem feltétlenül kell komolyan venni még akkor sem, ha van benne egy definíciónak szánt gondolat, ami azért szerintem rendben van.
@ausländer Sipi:

"_es ha kezd felnoni es maskent latja? mast szeretne? miert kell akkor raeroltetni egyfajta vilagnezeti belyeget amikor nem donthet?_"

Lásd KT nettestársnak adott előbbi válaszomat.

Most nem fél viccesen, hanem egészen komolyan:

Az egyén szabadsága determinált. Ezt meghatározza a közösség, amelybe született, a szocializációs kölcsönhatások, a társadalmi és közösségi státusza és kapcsolatrendszere, továbbá a génjei. [szerintem]

Az egyén és a társadalom viszonyának lényeges jellemzője az elvárt "kölcsönös szolgálatok" beteljesülésének szintje, jóságfoka [ideáltípusos megközelítésben].

Éppen te vagy az élő példa rá, hogy ebből ki lehet, sőt ki kell törni, ha a kölcsönösség elvárt szintje nem teljesül és változtatni ezen nem lehet belátható idő alatt, a fennálló körülmények között társadalmi szinten.
Ahogy tette ezt még félmillió társad is.
A determináció azonban akkor is él, ha az ember változtat és másik közösséget választ, mert ahhoz, hogy ezt megtehesse meg kell teremteni a közösségváltás feltételeit. A feltételek megteremtése pedig nem feltétel nélküli. Van akinek elég egy repülőjegy vagy elég ha felszáll a vonatra vagy beül az autójába. De általában ennél többről van szó.
Azzal egyetértek, hogy az ember nem lehet a társadalom foglya. Ebből a fogságból szabadulni lehet egy vonatjeggyel is, de lehet mezítláb is akár, de nem jellemző. Leginkább az ember személyisége szükséges hozzá a lehetőség mellett.
@jaegtoer: Persze, hogy rendben. /Fújjam fel, ha a ":D"-re nem figyelek fel/ Az ember mindig mindenkor egy közösség foglya.Saját akaratából kiléphet az egyikből, ám ezzel automatikusan bekerül egy másikba
Szerintem.
@jaegtoer: "Ezt meghatározza a közösség, amelybe született, a szocializációs kölcsönhatások, a társadalmi és közösségi státusza és kapcsolatrendszere, továbbá a génjei. [szerintem]"

ez a génjei akkor a kreacionista predesztináció? csak kérdem.
@parti_giano: közben csatlakozott a kérdésemhez mendel apát úr, igaz, micsurin elvtárs erős ellenkezésével kísérve.
@parti_giano:

kicsi, zöld és a sarokban hüppög. mi az?

(borsó büntiben)
@parti_giano: a predestinacio olyan rafinált gazemberseg, hogy kreacionistak, darwinistak esetében is köszöni, jól van. Csak a teljesen onimado liberálisok mondják , az ember a maga sorsának kovácsa., szerintem kukása, de részletkérdés.
@jaegtoer: igaz, igaz. itthoni példákat bambuldozva, hagynám a kovácsot, mert belöle maximum államtitkár lehet. szóval, inkább minden ember saját sorsának mészárosa. ez rímel a kukásodra valamelyest. mendel apát úr kérdi, hova küldje a vetöborsót?
Nó komment. Brüsszel leváltása Moszkvára éppen megérett.
@maxval bircaman szerkesztő.:

A lényeg, hogy szabadságharcos pózban tetszelegve is lehessen segget nyalni.
@parti_giano:

Úgy-úgy! De miért Mendel atya és a vetőborsója?
Julius kockája? Azt is el lehet vetni. Ő maga írta.
@jaegtoer: mert nem hányjuk falra a borsót. és hagyjuk júliust, még csak május van, nem lenne hatpontos dolog ilyenkor kockát vetni.
@parti_giano:

"_ és hagyjuk júliust, még csak május van, nem lenne hatpontos dolog ilyenkor kockát vetni. "

Akkor kegyed nem óhajtja megelőzni a korát?
@jaegtoer: nem, maximum a cba-t. mit multizol már megint ily burkoltan?
@parti_giano:

Semmilyen burkolatról nem volt szó. Különben is papír és byte a fősodor. a-b-c-zik itt nekem rükvercbe?!
süti beállítások módosítása