Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: hang.hu/belfold/varga-judit-megszolalt-miutan-allitolagos-valasarol-irtak-nem-kivanunk-reagalni-12... (2024.03.28. 08:57) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.05.09. 11:01 Fabius

Abcúg, ti nagyparasztok!

Címkék: áder jános agrártámogatás földtörvény

Hmmm.

Kezd érdekes lenni ez a földmutyi. Már úgy értem annál is érdekesebb, mint eddig volt. Nemrég még az eddigi mutyikat levezénylő NFA gondozásába tolták a nemzeti parkok földjeit, automatikusan hosszabbított bérleti jogot a mészároslőrinc, szóval SzörnyetegLajost leszámítva minden úgy működött ahogy szokott.

Wadöfakk, Orbán megtalálta magában a keményen dolgozó felcsúti kisparasztot?

paraszt1.jpg

Jó, az odáig oké. hogy SzörnyetegLajos kiborított geciputtonyára a félhivatalos magyarázat az manapság, hogy túl nagy gazda akart lenni. Az is világos, hogy a frontot nyitó nélkülednemlennefidesz fölkerült a szopórollerre ahol csak lehet, és többek között a földbérletei sem újulnak meg mostanság, Mészáros Lőrinccel ellentétben. De az Index csütörtöki írásából azért kiderül, hogy ezzel a legfrissebben kiagyalt kismiújsággal nem csak SzörnyetegLajos tyúkszemére lépnek, hanem odaver(het)nek ÓtépéSanyinak és Leisztingernek is, és akkor a közepes méretű földmaffia családokról még nem is szóltunk semmit.

Úgyhogy valami most azt súgja, a ner mészároscsaládjainál az lesz központi kérdés a vasárnapi ebéd alatt, hogy vajon az újragondolt kisparasztság határai majd mekkora birtokméretnél húzódnak?

Tudom én is, hogy az meg van határozva törvényileg, de speciel ez a meghatározás az Ángyán táblázatok írott tanúsága szerint sem volt mérvadó. Miért kéne elhinnünk, hogy na majd most, most aztán tényleg másképpen lesz? A strómanok majd visszaadják vagy maguk művelik azt, amit eddig szándékukban nem volt? Kíváncsi leszek a kialakult hűbéri rendszer eddigi haszonélvezői mikor kezdik majd úgy érezni, talán túlzás a pöcsükkel verni a lajoscsalánt, és nem is akarnak már annyira hű béresei lenni a rendszernek.

 

387 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr517444492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@taga20: "miért vannak görények a világban?:)))"

Azért, hogy nemzeti tojásuk legyen.:D

index.hu/mindekozben/poszt/2015/05/10/nemzeti_tojas/
@taga20: köszönöm, ez megjegyzem, h elhiszel nekem mindent :)
@látjátok feleim szümtükkel:

Jesszus! Ezeknek már semmi sem szent?? !!!
Mi következik? A nemzeti WC papír?
@Orica Középföldi:
"Lehet, de miután senki nem ismeri a véleményét, nem lehet vitatni.
Felkent képviselői alapján azt kell gondolnom, már egyre többet téved."

Ez annyira... hogy Semjénék meg sem értik:)))
A hónap mondata.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
De ha evezel, akkor mivel kezeled a klavit?
@Knósszosz:

)))))))))))))))))))

Rossz vagy!
@Eszter jött:

Képzeld el honatyáinkat piros-fehér-zöld nemzeti tojásokkal...

Persze a gubanc akkor fog beállni, amikor a nemzeti tojásból nem akar nemzeti csikó kikelni.:D
@Eszter jött:
Én?
Csak az őszinte féltő kollegalitás tört elő belőlem. Melózni hétvégén is, Evezni, Halásziban teljesíteni, admin feladatokat ellátni... háát, 40 fölött lassítani kellene kissé, mert megbosszulja magát a tempó. Rendesen inni már ideje sem lehet, őszintén aggódom...
@Knósszosz:
Kis genyó... Vmikor jövő héten BP. Hová kéred a Linuxos gépedet? Dobj egy priv.t.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Tényleg, aztaq... Ez a te esetedben otromba figyelmetlenség részemről, sorry&mea culpa!:))
A labanc medikák, mi?:)))
@Eszter jött: Már látom a holdat Téged viszont
nem.Akkor lehet,hogy Te sokkal messzebb laksz?DD
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
:))) Hááá, kösz!!!
Majd tolom, kérdés mikor gyüssz, mert sűrű mozgásos leszek. Márianosztra (na nem hosszabb időre:)), meg lesz Jászberény is és... na, holnap már tudni fogom.
De kösz előre is!:))
@Eszter jött: "1945. május 8-a a náci Németország feletti győzelem napja. Akkor is, ha Magyarország a vesztes oldalon állt,..."

Na ez már igazság marad, ha nem tetszik akkor is. De árulja már el valaki, hogy egy vesztesnek miért is kéne ünnepelnie a veresége napját?
A mai kurzus a vesztesek utódjának festi magát, és a társadalom többségére is hasonlóan nagy ívben szarik, mint példaképeik tették. Pedig a többségnek a nácik fölött aratott győzelem napján túl felszabadulás a feudális elnyomás alól. Is.

Az már más kérdés, hogy a polgári kibontakozás külső okból elmaradt.
@Eszter jött: "A történelmi hibákból tanulni kellene. ...Például a magyaroknak,"

Ez csak Magyarországról néz ki úgy, hogy mi vagyunk mindenben a hibásak. A magyar szoclib elit úgy viszonyul a történelmi kérdésekhez, mintha megállt volna az idő.

A Harry Potter ötödik részének angol nyelvű borítóján az a helyszín látható, ahol a történet egyik kulcsjelenete látható. A Mágikus Testvériség Kútja, amin a manó, a kobold és a kentaur áhítattal nézik a varázslót meg a boszorkányt. Dumbledore ezt használja fedezéknek, mikor Tudjukki megtámadja Harryt. A Minisztérium szétbombázott előcsarnokában ezután Dumbledore megállapítja, hogy most szétromboltak valamit, ami hazugságra épült.

Valami oylasmi szöveget mondat vele az írónő, hogy "lenéztünk, és elnyomtunk megannyi varázslényt". Nehéz nem egyből a Brit Birodalomra gondolni.
@látjátok feleim szümtükkel: Kit nevezünk polgárnak?

Aki csipketerítővel borítja a zongorát, és két porcelánkutya közé Jókai Összest tesz a vitrinbe?
@Eszter jött: "tanítványaink megkérdezik déd- és nagyszüleiket, hogy az ő családjukat miként érintette a háború, s annak befejezése,"

Legtöbben a zsidók iránti utálattal voltak elfoglalva, a végén meg valószínűleg menekültek az oroszok elől.

Kár ezt forszírozni az iskolában, mert én biztos nem vallanám be, hogy nagymamámék az Egy rabbi, két rabbi, megdöglött a főrabbi c. "slágerre" táncoltak a búcsúban. Egyest ad a tanár, vagy mégis, hogyan vannak erre felkészítve a tanerők, hogy mit kell ilyen esetben mondani?
@ornagy50:

Közel vagyok, a swechati reptértől 2 km-re. Gondolom, te tudod a pontos távolságot.
@látjátok feleim szümtükkel:

A Bundestagban megemlékeztek a II. v.h befejezéséről.
Nem a vereségüket ünnepelték, hanem a háború befejezését. Emlékeztek a sok millió áldozatra.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Tévedsz.

Meg kell kérdezni azokat, akik átélték a háborút. Ők tudnak hitelesen beszámolni a történtekről.

Legtöbben a túléléssel voltak elfoglalva. Iszonyú idők voltak.
A búcsús "poénod" gusztustalan.
@Eszter jött: Te nagyon aljas vagy beteg vagy, ha poénkodással gyanúsítasz engem ebben a témában! (Poénkodást amúgy meg szmájlival jelzik a kommentelők.)

Hiába kérdezi meg a diák a nagyapját, ha a suliban a hozzád hasonló "empatikusok" lenácizzák, mert pl. csendőr volt vagy kiigényelte magának a zsidó vagyont.

Miylen túlélésről beszélsz, te fogalmatlan? A zsidókat kivéve, akik nem dolgozhattak 1938-tól kezdve, a többieknek más problémája nem volt, "csak" a kenyér meg húsjegy. Nem volt munkanélküliség, mert az ország gőzerővel termelt a német hadigépezetnek, alumíniumot, gabonát stb. Más kérdés, hogy a németek elfelejtettek fizetni.

Nem volt teljes mozgósítás, a front meg három hónap alatt végigvonult az országon. Az utolsó egy év volt a szörnyűség, pont azért ébredtek oylan későn a magyarok.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Nekem másként mesélték a szüleim, nagyszüleim.
Falun laktak.
A férfiak nagy része a fronton volt. az asszonyok és a tizenéves gyerekek művelték a földeket. Szántottak, vetettek, arattak.
Az üzletekből eltűnt a cukor. Marharépából melaszt főztek, azzal édesítettek mindent.
Amikor a búza elfogyott, árpából sütöttek kenyeret. Anyukám azt mondta /37-ben született/, hogy a durvára őrölt árpából sütött kenyér csikarta a torkát.
A front, igaz, 3 hónap alatt átvonult.
De előtte magyar katonák állomásoztak a falvakban, akik ugyanúgy elkobozták a jószágaikat.

Nagy volt a szegénység. Éheztek.
@Eszter jött: A férfiaknak inkább kis része volt a fronton, pl. a második hadsereg 250 ezer katonából állt, és úgy emlékszem, nem is volt más hadseregcsoport a szovjet fronton.

A hátországban igaz, hogy sokan jegyre kapták az élelmiszert, de igazi éhezés úgy tudom, az utolsó évben volt a háború miatt.

Aki meg szegény volt amúgy is, az nem a háború miatt volt az, hanem mert a Horthy-Magyarország egy közepesen fejlett agrár-ipari ország volt, súlyos gazdasági és társadalmi válsággal.
@Eszter jött:

Majdnem kihagytam.

A magyar katonák után jöttek a németek. Aztán az oroszok.
Szóval kijutott a civil lakosságnak. A katonákat a családoknál szállásolták el. Csak azon múlt az életük, mennyire emberségesek voltak a tisztek.
Szóval csak mese, hogy a civil lakosságnak más dolga nem volt, mint a húsjegyet beszerezni.
Jelzem, vidéken nem volt húsjegy meg kenyérjegy.
Lisztet kaptak. Dohos lisztet.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Mozgósítás volt. A hadköteles embereket ha nem is vitték ki a frontra, de munkára fogták a tisztek. A parancs megtagadásáért pedig minimum kikötés járt, ha nem főbe lövés.
@Eszter jött: Azért aki háborúba lép, ne csodálkozzon már azon, ha visszalőnek!

Leningrádban kutyát ettek az emberek, meg talán egymást is, mikor a németek körülzárták a várost. Japánban egy óra alatt kétszázezer embert ütöttek agyon az atombombával az amcsik.

Mi ehhez képest a dohos liszt, vagy a háromhónapos front (persze ne történjen meg soha többé)? A magyar zsidó gyerekeknek és öregeknek még ennyi esélyük sem volt az életbenmaradásra, ha vidékiek voltak.
@Eszter jött: A németeknél a végén még a tizennégy éves gyerekeket is behívták.

Minden emberi életért kár, de a magyar hadsereg vesztesége sokkal nagyobb volt az első világháborúban (500 ezer), mint a másodikban (200 ezer, nem tudom pontosan).

A 2. magyar hadsereget se meghalni küldték ki a Don-kanyarhoz. Hanem mert Horthyék meg voltak győződve, hogy Hitler elfoglalja Moszkvát egy nyár alatt, és féltek, hogy kimaradnak az osztozkodásból.

tenyleg.com/index.php?action=recordView&type=places&category_id=3821&id=874024
@Eszter jött: Kertész Ákos ezt írja Trianonról:

"A trianoni békeszerződés nem Magyarországot osztotta föl, hanem a Monarchiát. A határokat etnikai alapon húzták meg, hogy egy multinacionális föderáció helyett a Habsburg Monarchia helyén több szuverén nemzetállam alakuljon, ami – gondolták a győztes hatalmak –, kevesebb konfliktussal jár majd. Hogy ez jó ötlet volt-e, azon lehet vitatkozni. Azon is, hogy a határokat Magyarország részére kedvezőbben is meghúzhatták volna."

nepszava.com/2015/04/velemeny/kertesz-akos-a-bukas-anatomiaja.html
@Penivaldes: Függetlenül attól, hogy a muzsikok a cárok vagy a bolsik alatt hogyan éltek, szerintem ezesetben az Orosz Birodalom imperialista politikájára utalnak a történészek.

Wikipédia, I. vh., Keleti Front:

"A pánszlávizmus eszméje, az a cél, hogy minden szláv népet egyesítsenek, kényszerűen konfliktusba sodorta a cári birodalmat az Osztrák–Magyar Monarchiával és ennek német szövetségesével.
Emellett arra is törekedtek, hogy szabad útjuk legyen a Földközi-tengerhez, és állandóan jégmentes kikötőt akartak szerezni a Balti-tengernél. Az elképzelésük az volt, hogy az orosz felségterületre benyúló Kelet-Poroszországot és Nyugat-Poroszország egy részét annektálják. A Földközi-tengerhez vezető úthoz el kellett foglalni a Boszporusz feletti magaslatokat. Emiatt az orosz kormány természetesen feszült viszonyba került Törökországgal, amelynek létezését ez a lépés fenyegette."
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Magyarország az I. világháborúban 3.800.000 fő katonával vett részt, ebből

Meghalt.........661.000 fő
Megsebesült.....743.000 fő
Fogságba esett..734.000 fő

Magyarország II. világháborús veszteségeiről itt olvashatsz bővebben:

www.rev.hu/sulinet45/szerviz/szakirod/stark.htm

és itt:

mek.oszk.hu/02100/02185/html/74.html

Az utóbbi link egyben cáfolja a II. világháború magyar veszteségeinek bagatellizálására tett kísérletedet.

Személyes megjegyzés a fentebbi éjjeli 'vitádhoz' az, hogy figyelemre méltó, ahogy a te családod környezetében folyó táncmulatságos 'intermezzót' kivetíted Eszter családjára majdhogynem rajta számon kérve azt, mi volt akkoriban szokás a te családod környezetében.
Megálltam volna szó nélkül, ha mindezek tetejében még nem aljasozod és fogalmatlanozod Esztert, akinek a családja nyilván másként élte meg a háborút, mint a te családod jóval vehemensebb, az említett táncmulatságnak is teret adó környezete.

A minap szóvá tetted 'népszerűséged' sajátos alakulását itt a blogon Imola távollétének viszonylatában, ezért további megjegyzésem az, saját szavaidat idézve, hogy: "Azért aki háborúba lép, ne csodálkozzon már azon, ha visszalőnek!"

Ezt a vitát, beszélgetést lefolytathattad volna úgy is, hogy Esztert nem pocskondiázod.

Az említett 'kuplé' nekem is új volt, feltehetően azért, mert a görcsösen nagyvonalú általánosításod ellenére az én családom környezetében nem volt ismert, sem népszerű sem búcsúban, sem egyébként.
Végül jó reggelt, jó egészséget kívánok neked, különös tekintettel a májadra.

Ha már hiányoltad: -Nesze egy kis szmájli :) :) :)
@jaegtoer: "Az említett 'kuplé' nekem is új volt, feltehetően azért, mert a görcsösen nagyvonalú általánosításod ellenére az én családom környezetében nem volt ismert, sem népszerű sem búcsúban, sem egyébként."

Jah! Kinek polgári környezet jutott gyermekosztályrészül.:D
Akinek meg az istálló, az mást hallott.

Egyébként meg jó reggelt.
@jaegtoer:

Örömmel látom, hogy a te májad rendben van:)))

Egy hasonlóan működő linkjét megosztom, egyben hódolok magyar nyelv nagyszerűségének:

www.facebook.com/photo.php?fbid=10153271060069556&set=a.428863729555.199722.687179555&type=1&theater
@Orica Középföldi:

1)Kétségtelen, a májam jótékony hatással van az epetermelésemre.

2)Meri-e még valaki mondani, hogy a magyar nyelv nem naprakész az újszerű dolgok, jelenségek kifejezésére?:)
@Sir Bates dö Hól:

"azt ő szerinte is túl magasra helyezem a mércét..)"

Ha már ketten mondjuk, akkor nyilván ketten tévedünk:))

Persze, hogy az értelmezés. Gondolom a két fogalom jogilag pontosan definiált, ami nem feltétlen esik egybe a vonulók jogértelmezésével.
Ehhez ugyan ez a cím társulhatna: abcúg, ti parasztok.

www.kiskegyed.hu/kikapcsolodas/showbiznisz/got-talent-fricska-siker-135645

"A kormányfő azt szeretné, ha Rogán Antal a jövőben miniszterelnöki politikai kabinetfőnök lenne. A cél a "nép közeli" kormányzás erősítése, Rogán megkaphatja a hirdetési kassza kulcsát."

Én csak aztat nem értem, hogy ha valaki nem tudja mekkora a saját tulajdona, és ha valakinek magától tágul a háza, akkor az a nép/kisember számára egy követendő példa? Mert pl. mi lenne abból, ha mindenkinek tágulna a lakása? Lassan nem férnénk el az országban a sok táguló lakástól.
@Orica Középföldi: többé-kevésbé azok, ám én inkább a biztosan bekövetkező reakciókra/következményekre hegyezném ki a kommentem...

(hát, ha nem zümmögtök egymilliárdan, akkor akár tévedhettek is:-)... )
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Csak jelzem, hogy azt az időszakot már nagyon sokan /okos írók,történészek/ sokszor elemezték, de abban a biztos tudatban, hogy "nálad az igazság" sem jogosít fel téged, hogy mást aljas betegnek nevezz -- főként akkor, ha kiderül:: az ismereted tudásod hiányos
@Sir Bates dö Hól:

Értem/értettem mire gondolsz, de ahhoz nem elég a holnapig látni.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: pedig ezt kellene tenni, s megnézni, mennyiben változott az unokák, dédunokák mentalitása...

(@jaegtoer: sz'tem csupán nomen est omen, meg a telihold volt az oka a vehemenciának... )
@Sir Bates dö Hól: az adott tudományterületen ez ordító különbség, azonban egy laikus számára könnyen összemosható. annyira finoman hangoltak már ma a tudományterületeken belül a részek is... és akkor nem beszéltünk interdiszciplináris területekről. no, ezért nem nyüzsögnek ma polihisztorok.
@Eszter jött: azért óvatosan bánjunk az oral history-vel is, elég csak arra gondolnunk, hogy egy bűnténynél az adott dolgot hányféleképpen látták a tanúk. no meg az emlékezet ennyi év távlatából.
@Orica Középföldi: sz'al megszavaztál nekik plusz egy nap távlátást:-)...
@vigyüktúlzásbaadolgokat: ez most komoly? magyar történelem vs. ifjúsági fantasy regény? peidl gyula vs. harry potter?
@parti_giano: " no, ezért nem nyüzsögnek ma polihisztorok"

máshol... ellenben itt mennyi van:-)...
Ez is az abcúg egy változata:

index.hu/gazdasag/2015/05/11/energetika/

"Nem gázzal főz és fűt? Nem baj: ezentúl mégis fizet majd a gázért.
Az állam ugyanis átveszi a lakossági gázfogyasztókat a multicégektől, velük együtt pedig lényegében átveszi a cégek évről évre újratermelődő tízmilliárdos veszteségeit is. A lyukakat közpénzből tömködik majd be minden évben, vagyis mostantól együtt fizetjük a rezsicsökkentést."
@Sir Bates dö Hól:

"sz'al megszavaztál nekik plusz egy nap távlátást:-)..."

Az megvan nekik, de csak annak a dilemmának az eldöntésére vonatkozik, hogy milyen cuki állatot simogassanak a következő fotón:)

Görényes hangulatban vagy.
Bárki is elhiszi, hogy egy szociopata sorozatgyilkos -Orbán Viktor- ma reggeltööl kiscserkésszé lép vissza?
@parti_giano:

Nem hiszem, hogy ebben az esetben óvatoskodni kellene.
Szerintem a II. világháború borzalmaira csak egyféleképp lehet emlékezni.
@jaegtoer: Azért egyikőtök se jött elő a könnyes történetekkel, hogy mekkora ellenálló volt a papa a háborúban!

Aki meg nem ismeri a Rabbis "kuplét", az olyan súlyosan tájékozatlan és műveletlen, hogy ne ossza itt nekem az észt!! A Jób lázadása c. filmben is hallható, a búcsús jelenetben. A város vagy falu jegyzője húzatja a nótát a zenekarral, hogy hallja a környék apraja-nagyja, miközben a zsidó kereskedők mézeskalácsot árulnak.

Zenthe Ferenc főszereplésével, és egyből fölvettük a nővéremmel videóra, mikor először leadta a tévé. Egy év alatt vagy tízszer néztük meg, annyira szép és igaz ilm!
@látjátok feleim szümtükkel: Istállóban születni oylannyira nem szégyen, hogy a világ Megváltója sem érezte alacsonynak, hogy ott jöjjön a világra!

Szerintem sokkal nagyobb szégyen, ha valaki selyempaplanok közé születik, ezüstkanállal a szájában, de azért a szegény embereket a zsidó kereskedők ellen hergeli! Mintha a zsidók tehettek volna arról, hogy Magyarországon szegénység és elmaradottság van. És nem a lusta, dologtalan dzsentrik, akik csak ahhoz értettek, hogyan kell beleülni a hivatalba meg kártyázni.
@KÁTÉó53éúétr6: Én végigkövettem, mikor a náci szobrot a kórmány odasz.rta az ország egyik főterére.

Ha odament volna rajtam kívül még százezer ember, akkor puszta kézzel ledöntöttük volna, mint Sztálint a csizmáiról. Nem az én mondandómat kellene itt gusztustalanozni, bár biztos egyszerűbb.
@Sir Bates dö Hól: Szerintem is ezt kellene tenni, de én még nem láttam magyar Holokauszt-túlélőt, amint kiáll, és kezet fog pl. Endre László dédunokáival.

Olyan dokufilm már volt, hogy fölhívták az unokáit telefonon. De Ormos Mária oylan indulatosan beszélt az apjukról a film kritikájában, hogy szerintem hosszú időre elment a kedvük a további önvallomástól.
@parti_giano: Pedig példát vehetnél a világhírű angol írónőről, aki nem szégyenli a népe bűneit bevallani!

Még ahhoz is volt bátorsága, hogy az Angliában meghurcolt melegeknek emléket állítson, azzal hogy a Roxfort jóságos főigazgatóját homoszexuálisnak képzelte el (valamelyik Rowling-riportban jelentette be).

Horthyhoz visszatérve. Egy haszna volt, hogy a vén lovastengerész a németek pincsikutyájaként lapult, mint car a fűben, ti. hogy hogy hosszú évekig viszonylagosan megkímélte a magyar hátországot a háború, és pont ezt akarjuk elvitatni tőle? Járhattunk volna úgy, mint a lengyelek, akik 1939-től 45-ig élhettek napi 500 kalórián háromszoros áron, mint a német megszállók.

Elismerem, van különbség azok között, akik árpakenyéren, és azok között, akik zöldbabfőzeléken meg kukoricaprószán tudtak élni akkoriban. Körülbelül ennyi különbséget látok a magyar lakosság ellátása között, a történelemkönyveket átlapozva, és a családi emlékeket összehasonlítva.

Ha valaki az árpakenyér miatt úgy érzi, hogy ő szenvedett a legszörnyűbben a vháború évei alatt, akkor én nem szólok bele, mindenki döntse el maga. De ez így általánosságban biztos nem mondható el a magyar népről 1944 tavaszáig.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: respect rowlingnak. de nem erről beszéltem.
az meg nem horthy múlott, hogy a harcok csak '44-ben érték el az országot. nem, nem jártunk úgy, mint a lengyelek. és nincs ha.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: elvisz a hév... tekerj egyet és lazíts...
@Orica Középföldi: "Görényes hangulatban vagy."

áh, ma keblemre öleltem a világot...
@Eszter jött: Életem!!!Poénnak szántam de úgy
látom nem jött be.
/látom/./távolság/.:)
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

"_Azért egyikőtök se jött elő a könnyes történetekkel, hogy mekkora ellenálló volt a papa a háborúban!

Aki meg nem ismeri a Rabbis "kuplét", az olyan súlyosan tájékozatlan és műveletlen, hogy ne ossza itt nekem az észt!! A Jób lázadása c. filmben is hallható, a búcsús jelenetben. A város vagy falu jegyzője húzatja a nótát a zenekarral, hogy hallja a környék apraja-nagyja, miközben a zsidó kereskedők mézeskalácsot árulnak.

Zenthe Ferenc főszereplésével, és egyből fölvettük a nővéremmel videóra, mikor először leadta a tévé. Egy év alatt vagy tízszer néztük meg, annyira szép és igaz film! _"

Te most számon kéred rajtam, hogy a nagyapám nem volt ellenálló?

Nem volt ellenálló. Ellenben katona volt 2 hétig.
Ha a továbbiak is érdekelnek vele kapcsolatban annyit tartok neked említésre valónak összegezve, hogy: -Az anyád picsája, kérlek alássan, - tisztelettel, kézcsókkal és bocsánatkéréssel a tisztelt mamának, de nem a fiának.

Súlyos tájékozatlanságomat és műveletlenségemet nem enyhíti ugyan, hogy a 'Jób lázadását' épp nem néztem meg, most hogy te reklámoztad, nem is fogom, ellenben nem azért, hogy vigasztaljalak, többször is megnéztem a moziban a Napfény íze c. filmet és még számos másikat, ahogy pl.: Az ötös számú vágóhidat is. Pénzért és nem lopva, mint a Jób lázadását te, amivel még hivalkodsz is, te ostoba ember.

Továbbá töredelmesen bevallom még, én tényleg nem kuplékból tanultam és tanulom a történelmet, feltehetően ezért is volt maximális pontszámom belőle a történelem felvételin anno. Azóta még tanultam hozzá, igaz a kronológiát már nem fújom fejből elölről sem, nemhogy visszafelé, mint anno, viszont most már szabad puskáznom.

Az adatokhoz, a tényekhez nem szóltál hozzá. Örvendtem a szerencsének.
@Sir Bates dö Hól: azért még reménykedem, hogy ilyenkor a világ harapós ló formát ölt.
@Sir Bates dö Hól: a hév nem jár, beomlott az alagút, szemellenző van. még valamit a lovas arzenálból?
@parti_giano: gondolom csak az s/m szájtokat nézed a 18-as karika után...
@parti_giano: valami karikás domina?... olyan vadais?...
@Sir Bates dö Hól: ne beszélj, nem is tudom, ki akart hetyegni morvaival?! az már nem is milf, valóságos grannie.
@parti_giano: haggyad má'!... jönnek fel, mint a talajvíz!... az én tiszta érzéseim a neten dokumentálva vannak, én már két évvel ezelőtt odavoltam érte:-)...

(haggyad má', túl sok kávét ivott reggel, azt felpörgött az asszony, majd holnapra megnyugszik... )
@Sir Bates dö Hól: a tiszta érzéseid összebagaroloztad. morvai most mit kenjen magára, katona?
@parti_giano: bagarolos csődörkumiszt, ha már sztyeppei nép vogmunk:-)...
@parti_giano: te foggal fejed a kumiszalapot?...
@Sir Bates dö Hól: jaja, törzsvendég vagyok, betámasztva egy istállóba. megérdemelnél egy morvai-vadai threesomme partyt.
@parti_giano: :-)... az biztos!... jó a zene, meg a dípszszrót is jobban preferálom, mint a fogazást...
@ornagy50:

Látod, őrnagyom! Talán jobban járnál egy okosabb, értelmesebb Élettel, mert időnként kiszőkül az agyam /helye/.
Ez elég megterhelő lehet számodra.
Dekódolásilag megütöttem a mosómasa szintet. Vagy a gőgös az első rész?
)))))
@Eszter jött: Ugyan máán!!!
Nézetem szerint Te az a nő vagy aki a tengerparton ül és mellette ott a peca
felszerelés!
Nem véletlen,hogy Neked linkeltem!!!)
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Nem,, dehogy! Édesanyám sosem érezte szenvedésnek, hisz így élt körülötte mindenki. Ismerősök, rokonok, az egész falu.
Annak szőke, kékszemű, vézna kislánynak az életébe már 4 éves korában belépett a háború. Nagyapám ott van a délvidéki bevonulásnál, 41-ben .
Édesanyám gyorsan hozzászokik a „nincs“-hez. Megtanulja, hogy ha az árpakenyérre vizet iszik ,és hagyja a szájában feloldani, kicsit könnyebb lenyelnie. A melasz émelyítő ízét is elviseli. Igazi ünnep számára a szombat, amikor a szomszédos zsidó boltosnak fűt be a bátyja. Ott lábatlankodik körülöttük, mert ha végeznek, kap pár szem cukrot. Aztán megsiratja a boltos bácsiék elhurcolását, de igazából a cukrok miatt zokog.
A háború számára legkedvesebb időszaka, a német katonák bevonulása. Elmondása szerint életében nem evett annyi csokoládét.
Gyorsan munkára fogják. Úgy, ahogy a többi gyereket.
Nagyanyám 31 évesen, három gyerekkel marad egyedül. A legidősebb közülük a fia, 12 éves.
Nagyanyám nagy túlélő. Ő sem szenved. Igaz, véresre töri a kaszanyél a kezét, de megtanul kaszálni. Mert széna kell a két ökörnek és Bimbónak, a foltos tehénnek. Naponta kétszer fej, de csak fél bögre jut a gyerekeknek.A többiből túrót, tejfelt készít. Szombatonként -ahogy ő mondta- „batut“ köt a hátára és hajnalban indul vele a városba házalni. Nyolc kilométert gyalogol mezítláb, de a város határában megmossa a harmatban a lábát és cipőt húz. Őt ne nézzék szegénynek!
91 éves korában halt meg. Számtalanszor megkérdeztem tőle, hogyan lehetett ezt kibírni?
Ilyen volt akkor az élet. Így élt mindenki. - ennyit felelt.
A nincsből minden nap egyszer főtt étel került az asztalra, jóllakatja a gyerekeit. Aztán a férjét is, aki 43-ban a csodával határos módon hazajött. Ügyes mesterember lévén ide-oda ráncigálják. A miskolci kaszárnyában állomásoztatják hosszú ideig, vagonokat javít. Onnan időnként hazajön, hoz valamennyi pénzt vagy élelmiszerjegyet. De sosem tudni, mennyi ideig maradhat. Aztán a front közeledtével szerez egy menlevelet, és otthon marad.
Nagyanyám teremti elő a napi megélhetést. Műveli a földecskéjüket, házal, foltozza a ruhákat. Este a tűzhely fényénél pedig mesél a gyerekeinek tündéreset. Legalább ennyi jusson nekik.

Az a vézna, kékszemű kislány saját bevallása szerint egyszer szenvedett a háború során. Amikor egy román katona a szeme láttára kitekerte a kedvenc fekete kacskalábú tyúkocskája nyakát, hogy levest főzessen belőle.
@jaegtoer: Speciel arra utaltam, hogy örüljél, ha hibátlan volt a felmenőd, és ne ítélkezz mások felett.

Ha meg nem volt szeplőtelen, akkor meg pláne ne ítélkezz.
@Eszter jött: Az én nagyszüleimnél volt termés elég, maradt a beszolgáltatás után is búzakenyérre, főzelékre való.

A háború alatti kötelező beszolgáltatásokat úgy élték meg, hogy iylen a háború, ezzel jár.

A korabeli politikáról az volt a véleményük, hogy az őfőméltósága csak tudja, mit csinál, és nem bűn, hogy az országgyarapítás céljából belépett a háborúba.
@parti_giano:

Az Ablak-zsiráf gyermeklexikon.
Az már a fejlettebb kategóriába tartozik.
Essetunni!!

Hivatkozási alapnak ajánlom még a következő alapművet: Kirándulás az ABC-hegyre. ))))
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Mifelénk azért más volt a helyzet.

Amit leírtam, a családi legendárium háborúról szóló fejezetének csak egy töredéke.
@parti_giano: Mi bajod az amatőr történészkedő írókkal? Lenézed őket?

Móricz Zsigmond szerintem megüzente a világnak a saját álláspontját az Erdély c. trilógiával. Kapzsik voltak Horthyék, és az erdélyi bevonulást arra is használhatták volna, hogy kikiáltsák az önálló Erdélyi Köztársaságot.

Ahogy Snitt Mariska mondja, ha nincs az 1944-es év, "ha az történik, hogy a háborúnak, mondjuk, hamarabb vége van, és a magyar zsidóság életben tud maradni, akkor azt tudom mondani, hogy a magyar politikai elitnek ez nagyon nagy sikere lett volna". Ha az a volna ott nem volna, én volnék a római pápa ...
@vigyüktúlzásbaadolgokat: "ha"-val kezdodo mondatok fikciok, nincs ilyen a tortenetirasban. azt kell ertekelni, ami tortent, megfelelo forraskritikaval. alafekudnel egy amator orvos szikejenek?
@parti_giano: Leírták jelen időben, hogy ők mit csinálnának (Móricz és Rowling).

Ez nem ha-zás. Mindig mondom, hogy az a baj a mai magyar politikusokkal is, hogy soha nincs B-tervük.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: en a tortenetirasrol beszelek, te az irodalomrol. az irodalomba helye van a kepzeletnek, sot...
@parti_giano: Magyarországon levágták a partizánlányok mellét a németek bosszúból, mint Oroszországban?

Ha nem, akkor meg kell mondani, hogy miért nem. Pl. mert benyaltunk a németeknek, ezt hogy lehet másképp mondani szerinted?
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA:

Ne sírjál, Doty! Holnapra bedagad a szemed. Dolgozhatsz napszemüvegben.
Tapasztalatból mondom. :)
@Eszter jött: nem tettem, csak majdnem :-)

Ma már jobb.

Figyusz! Voltál a környéken nálunk végül?
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA:

Okos döntés. Mindig van másnap. )))
Csak az ózdi piacig jutottam el.
@Eszter jött:

Aggódtál, hogy egyszer felbukkanok arrafelé? ))))
@Eszter jött:
vörös lesz a seggetek
vagy zö'd a segged elvtárs= sződd a selymet et!
süti beállítások módosítása