Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: index.hu/belfold/2024/03/29/magyar-peter-varga-judit-bayer-zsolt-valas-interju-balhe/ "És ugyanol... (2024.03.29. 14:36) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.04.13. 09:57 Fabius

Tapolca után jön az atomvillanás?

Történelmi győzelmet aratott a Jobbik tegnap. Érdekes, hogy első egyéni győzelmüket nem a hagyományos terepnek számító Borsodban vagy a Nyírségben aratták, hanem a Fidesz bástyaként ismert Veszprém megyében. Viktorkám, most aztán tényleg nix ugribugri, a kétharmadhoz immár kevés, ha egy jobbikos képviselő távol marad.

orban_kanape.jpg

Az időközi győzelmekbe belekényelmesedett baloldal számára is legyen tanulság, hogy mennyien maradtak távol a szavazástól most. De igazán mulatságos azt lesz figyelni, hogy dolgozzák fel Viktorék a jobboldali rivális erősödését, mert az "ellenzékválasztás történt" és a kapufa, eleve ezt vártuk mellett a Jobbik biztosan nem ússza meg ennyivel.

Élesedik az atomháború?

Mert állítólag az idő eljött, a fegyver megvan, és most már az a saller is megérkezett ami a végső lökéshez eddig talán hiányzott. A kampányban nem érdekelt Rig nertársnak mi van a felsőtestére tetoválva valójában, de ha az amit híresztelnek akkor fideszkeresztény szentatyáink helyet kell szorítsanak egy náci jelképeket magán hordó képviselőnek is. Ez az aktus pedig felvet némi felelősséget még akkor is, ha a hely sorsáról a zemberek voltak szíves dönteni. Orbán Viktor és a Fidesz hívei pedig pontosan tudják honnan fúj a szél:

tapi2.png

Azt, hogy mit kell(ene) tenni az úgynevezett baloldali pártokkal nem is kérdés:

tapi1.png

Mer'hát összenő ami összetartozik, ugye, legalábbis az egyszerű fideszes szimpatizánsok fejében:

tapi3.png

Vagyis az ellenség immár nem csak a ballib, hanem az egyéni győzelmétől ballibbé vált Jobbik is. Valamit tenni kell, lehetőleg olyat amitől a nép legegyszerűbb, még a Fideszre szavazó gyermekei lenyugszanak, és az elkódorgott kiábrándult bárányok visszatalálnak a nyájhoz. Erre a célra pedig kevés lesz, ha semjénzsolt megígéri minden lepuffantott állatka emlékére elénekel egy zsoltárt, az önálló életet élő, saját erőből boldoguló kiccsalád kettővel kevesebb közbeszerzést nyer mint előirányozva volt, és Rogán Antal tetőkertből leköltözik a szuterénba. Ide valami több kell, valami olyan, ami tényleg felér egy atomvillanással.

Kérdés a Fidesznek van-e ilyen eszköze, vagy csak a pofájuk nagy ahogy mindig.

833 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr987363770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ballib Jobbik? Betiltani a baloldalt? Ellenzékváltás?

Valószínűleg tényleg az IQ-haranggörbe alja maradt fideszes mára. Miért ne tiltsuk be egyből a választásokat, hiszen a Haza ugye Viktor, és a választások az ő hatalmát fenyegetik. Kiírnak egy tendert fekete autókra, amikkel hajnalonta elmennek az ellenségekért, behívják Putyin tankjait, kivégzik mittomén Pokornit, kirakatják minden közintézményben Orbán képét, oszt máris a jólismert akolmelegben dagonyázhatnak a szimpatizánsaik.
"A Jobbik 200 extra szavazatot szerzett összesen. 8000 fideszes nem szavazott, de nem állt át"
(értsd: sem jobbra, sem balra.)
De hát az nem újság, hogy a szavazást az otthon maradók döntik el. Eddig is így volt.
www.hir24.hu/belfold/2015/04/13/szeles-gabore-az-eddigi-legprecizebb-elemzes-tapolcarol/
librarius.hu/2015/04/12/mit-loptal-ma-kolbasz-viktor-c-szammal-zartak-egy-kiallitast/
Ha jót akarsz magadnak, kihagyod az első 1:40-t. Az csak egy béna "zenei" felvezetés. A szöveg viszont többet érdemelt volna.
Azért a Jobbik 102,4%-ot hozott az előző parlamentihez képest, a baloldal 65,5%-ot, a Fidesz meg 54,3%-ot. Magyarán a Fidesz elveszítette a támogatói felét, és zuhan tovább, dacára a pénzelt közvéleménykutatói hurráoptimizmusának.

Egy kis személyes vélemény: Amíg Gyurcsány a baloldali összefogás része, addig nem indul el a baloldal fölfelé. Szándékosan gáncsolja a saját jelöltjét a marha, és ha nem tekintem Viktor szövetségesének, akkor teljesen irracionális a viselkedése. Legyen egy negyedik 10%-os erő, de ne bútorozzon vele össze az, aki nem akarja lenullázni magát!
@miva?: Gyurcsánynak egy komoly baja van. Rengeteg tulajdonsága van, amitől olyan, mint egy "balos" viktátor. Lásd kormányfőként tett kijelentése, miszerint "el lehet menni innen". Amikor ő volt a miniszterelnök, majdnem ugyanolyan arrogáns volt, mint ez az új rákosi elvtárs (gyk: Orbán)
Viszont legalább valamennyire őszinte.
Veszprém: 107,7%-bal (Gyurcsány-kór nélkül), 60%-Jobbik, 50%-Fidesz,

Jaja, a fele besértődött :D
@pythonozok: Örülj, hogy egyátalán képes leírni a betűket egymás után. A helyesírás majd az agyátültetés után következhet.
@ausländer Sipi: Kellemesen összePukozta az utolsó napokat. Szerinted?
Ja? És két baromira fideszes választókerületről van szó :D
@miva?: erdekes, mert eddig az volt itt a legnagyobb baj vele, hogy nem pukkozta ossze kelloen a dolgokat...

most van rajta sapka, vagy nincs rajta sapka?:-)

a baloldali osszefogas nem azert volt tapolcan, mert gyurcsny pukkozott, ahogy vilagvalsag sem gyurcsany miatt volt 2008-2009ben. az ok igen egyszeru,tapolcan az egysegsugar tahok szama elerte a kritikus tomeget. azok szama, akik nem a demokratikus ertekekre vevok, hanem a jobbik rasszista/antiszemita/putyinparti politikajara. az osszefogas azzal todot volna nyerni, ha az elmult 2-3 evben atveszi a jobbik szerepet es zsidozni kezd, ciganyozni es melegszarig felbujik putyin kgb-s valagaba.
Egyébként világos: Ha én Gyurcsány lennék, akkor én is pár nappal a választás előtt vakargatnám a közös jelölt másik támogató szervezetén a fekélyt. Okos!
@ausländer Sipi: Mongyadmán mé nem eddig Pukozott, vagy mé nem ma? Mé pont ekkor?
@miva?: egyebkent ez kamu, mivel kesz zoltan ugyanugy a dk tamogatasaval is indult. tehat kar gyurcsanyozni, mert ott is volt gyurcsany amikor nyert - nem a balodla amugy, hanem egy FUGGETLEN jelolt a demokratikus erok tamogatasaval
@miva?: eddig is pukkozott. csak eddig leszartatok, mert azert akartatok utalni, hogy nem pukkozik. most meg azert, mert pukkozott. a lenyeg itt a haragon van es azon, hogy gyurcsaany mindenkeppen bunbak legyen:-)
@ausländer Sipi: Lófaszt mama. Mikor pukozott utoljára? Arra gondoltam Késznél, hogy nem exponálta magát a marhája, ellenben most igen.

Szerinted egy választás előtt okos dolog ilyent pukozni?
@ausländer Sipi: Azzal teljesen egyetértek, hogy az MSZP-nek rég meg kellett volna szabadulnia a puktó, ha komolyan tervezne bármilyen megújulást, de tán nem a szavazófülkéket dekorálnám ki a simicskával közös fotóval, ha mán közösen támogatok
@miva?: pukkozni barmikor okos dolog. nem ezen uszot el a valasztas amugy, mint fentebb irtam, hanem azon, hogy a tapolcaialknak fasizmusra van igenyuk. ha demokraciara lenne igenyuk, akkor a pukkozas csak pluszpont lett volna.
@miva?: de mondom, nem ezen uszott el az egesz, hanem azon, hogy amint fentebb irtam is, tapolcan a tahok szama elerte a kritikus tomeget.
@pythonozok:

Egyébként télleg nem érteni, hogy mi a lófaszt akart ez a debil Endréné írni. RejtéJ, baszki. RejtéJ...
@ausländer Sipi: Jó, Ha te nem Gyurcsányt hanem a tapolcaiakat akarod gyűlölni, hát csak tessék! Ettől még éppeszű ember ilyent nem csinál. Nem teregeti ki a saját szennyesét a választás előtti napon ugye. Ne ércsé fére, nem gondolom, hogy Gyurcsány eleve őszödi patás, de a milla meg a 14-es választás meg a mostani meg minden ilyen alatt egyértelműen az ellenzék gyengítésére játszik. Ezt nem tagadhatod.
Én azért örvendek ám. Jó, a jobbik nyert. Majd hozzájuk dörgölödzik Fletó :D

De hogy ilyen gyalázatosan szerepel a fidesz, hogy hiába megy Orbán, az gyönyörű!
@miva?:

A Furcsa Ferenc? Ugyanmá... Az nem oszt nem szoroz semmit a balon. A gond valójában magával a "bal-oldal létezésének" tényével van, ez büdös a helyzet. Pfejj (köp).
@miva?: en nem gyulok senkit. erted ezt?:-)
egyszeruen ez nem erzelmi alapon megy nalam. a tapolcaiak megvalasztottak a jobbikot, ergo a tapolcaiak jobbikosok es arra van igenyuk amit ajobbik nyujt. ennyike.

mellesleg szerinted ugyanugy kellene a demokratikus ellenzeknek mukodnie, mint a fidesznek? besimulni es egyszerre lepni, mert akinemlepegyszerre? ez a normalis mukodes. ha ugy csinalnak, mint a fidesz csak az lesz a vege, hogy ugyanolyan elmebeteg barmok lesznek pozicioban, mint a fideszben semjen, vagy a jobbikban kgbela. egyszeruen amig a valsztoknak arra van igenyuk, hogy kontrsaszelektalt balfaszok vezessek oket, addig az lesz. de nem hinnem, hogy ezert a demokratikus eroknek fel kellene adni a demokratikus ertekeiket. hiszen ha hatalomra kerulnek ugyanugy meg fogjak oket megint buktatni, a csocselek ugyanugy az utcara fog vonulni es habzo szajjal fognak gyrucsany*ahibasozni es fogjak a demokratikus jogallamisagot tuszulejteni. mert van tanmogatottsaguk, mert a sok birka nem latja, hogy hova vezet ez a gyulolkodo, akarnok, felfasisztoid, senkinelogjonkiasorbol ozzaallas.

*ide barki behelyettesitheto, aki eppen remek celpont lehet a csocselek es a bunbakkereso egysegsugaru allampolgar szamara
"Tapolca után jön az atomvillanás?"

Ilyen támogatók mint a 'fidesses és dzsobbik-light szavazók,még egy atomvillanás sem világítja át sötét szürkeállományuk(helyét)...

Meggyőződésem,hogy a 'dzsobbik szavazóinak nagy része olyan sötét,hogy az ő fogalomkörében a "jobbik" neve mindent visz!Ez számukra fogható és ez úgy van:)) Hol érdekli őket,hogy a jobbik(a 'zegyetlen párt:)) már akkor korrumpálódott,amikor még hatalomra sem került:((úniós pénzekkel sakkozás 'kágébéla,HÖK stb..

Az érem másik oldalán a 'fityesszes savazókat,akik szintén legalább ennyire sötétek,a legfőbb szempont:hatalomban tartani a kenyéradó gazdikat!

Pfejj Magyarország!!!
@Baszki, nincs már mit ellopni...: Ja. Nem is értem. Egy valóban nyugati típusú pártban rég lecserélték volna az egész vezetést fiatalokra. Úgy védik a Fidesz ellen a demokráciát, hogy azért az ügynöktörvényben egy követ fújnak, ha éles a helyzet. Addig persze trombitálnak. Fletó is nyulat ugraszt, ha kell a 2/3-hoz egy hiányzó szoci. Európa, mi?

Egy normális országban a balosok háromnegyede már régen levitézlett volna. Épp ez a bajom. Nekem ugyan egy elfogadható jobbközép párt hiányzik, de kifejezetten megorroltam a baloldalra, és a mostani választás után csak még erősebben orrolok. Ezt bírta kiizzadni a DK meg az MSZP? A DK-ról már eleget beszéltünk, de látta valaki Tóbiást? Hát teljesen elment az esze? Saját felelőssége neki nincsen, történjen bármi! Mindenki más hülye! Egy ilyen sajttájon! Eszem megáll!

És haragudjak a jobbikra? (Jó, haragszom, mert felháborító, gusztustalan, stb) Ők legalább dolgoznak a pozíciójuk megerősítésén, ezek a bamba alkalmatlan dinoszauruszok meg megsértődnek minden választáson, nem tanulnak semmiből, és a népet hibáztatják, mert nem rájuk - a semmittevő alkalmatlan pozőr formájukra - szavaznak! Tán el kellene kezdeni dolgozni fiúk! Lecserélni a Fidesz által kompromittálódott vezetést - ugye 14-es választások - , kidolgozni egy modern baloldali arculatot, programot, stb - nyilván segítene számos ajrópai tezsvérpárt - és megragadni a napi 3 alkalommal a tökfej fideszesek által adott magas labdákban rejlő lehetőséget.
látva, hogy kik a fidesz szavazói (tumblin külön gyűjtés van belőlük), értem, hogy az ismeretségi körömben miért nincs egy sem belőlük. lehet, azért mert egy bizonyos IQ alatti egyedekkel nem barátkozom? (pedig ha iszom, akkor veszélyesen alacsony a küszöb)
Hát ez egy szép két kapufás mélytorok volt.....
@Secnir:

Remélem 'eccer közkinccsé teszed,bár 'Fab mai'kalásszedegetésétől is több hétre lefáradtam:))
@ausländer Sipi:
szipi ha már kiöntöttél, hagyd a mivát, ő mindent jobban tud és amit nem aszt hozzá"gunújja" ő osztyamait tazészet...

csak kiderül -lassanként- hogy a fidex csak asztnemcsinálja amiről pofádzik és amit meg igen azzal a zegész levédiabasznád tolat a kőkorszakba, hátmég ha a kdnp is besegít nekik a zambörök nem teljesen nem gyagyások és ha mással nem a gyomrukkal tudnak elmélkedni...

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
azon a képen, ahol a zorbángeci le akar ugrani egy asztalról, látható milyen durábel cipőket készít neki a schuster-ja, és milyen nehéz a páncélmellény előrehajolva fel sem tud egyenesedni és ugrani arról a kb 1 yard magas asztalról sem tud mert befúródna a pocakjával a járdába...a tek meg csak nem tuggya ölben leemelni...pelenkázzák is? nagyon jól működő felnőttpelenkák kaphatók a bekabehu eltakarására

kkkkkkkkkkkkkkkkkkk

brühüyyy
Na jó! Itt a Fidesz Kvesztorügye, Orbánpapa szemétfeldolgozója, KGBéla pályafutása, és sorolhatnám. Addig kellene ezeket ütni, amíg valami nem történik. Nem karaktergyilkosságokra gondolok, hanem egy politikushoz méltó, szakértők által megtámogatott kérdésfelvetésre minden nap, száz szájból. Közben meg szépen társadalmi vitát folytatni oktatásról, gazdaságról, szociális biztonságról, stb. De ugye ezekhez munka kell, az meg büdös :(

Na jön rodi, két mindentudó meg sok, meg dolog is van, sziasztok
@gazoló:
Gazoló, szerintem meg a te pártodnak nincs semmi esze, mert lementek Tapolcára Orbán ellen tüntetni, amikor az Rig területe.
Segítettek Rignek.
A Fidesznek meg nem kell felsorakoznia a baloldalhoz nácizásban, ui Mon nincsenek nácik-, hanem a szegény-gazdag ellentéteket kell csökkenteni egy néppárthoz illően.
@gazoló: ja, és csak saját felelősségre nyisd meg az oldalt!
@Imola Helyesi: Azért kell cipőbe köpni egy országgyűlési képviselőnek. Teljesen igazad van.
Újabb szép példája a Bonsai Duce által olyan magasra tartott illiberális török demokráciának: index.hu/kulfold/2015/04/13/erdogant_dicsoiti_az_uj_torokorszag-himnusz/
Már várom, hogy ki és mikor fogja megírni a Felcsúti Törpét dicsőítő himunuszt.
@miva?:
Az a helyzet, hogy milliomosokkal nehéz baloldalt csinálni. Tóbiásék is jól megszedték magukat már. Most a Fidesz is ebbe a pozícióba evickéli magát /meggazdagodás/, a többség meg álmodozik csak milliókról.
Felcsúti Törpe nézzél le ránk,
A népre, mi általad épít Hazát!
Fodballra minden erőnkből adunk,
de ételosztást rosszhírnév miattnem akarunk!
@miva?:
Tupírozhatjátok ezt az egekig, ezzel nem fogtok választást nyerni.
@miva?:
Ezzel se mentek sokra. A gyűlölködéssel.
@Imola Helyesi: Az a helyzet, hogy politikai munka nélkül nehéz politikát csinálni, és a jobbikon kívül mindenkinek büdös a munka, a jobbik meg ugye a jobbik. Ha vizslát simogat az ölében egy gyűlöletkeltő, kirekesztő, populista senkiházi, attól még nem lesz demokrata. De látszik a megtévesztés szándéka. Mi látszik máshol? Mi látszik a liblingjeidnél? Fogalmatlan kapkodás. Oktatásügy? Tankönyvpiac? Orbán elismerte a felelősségét most, hogy az egészet vissza kell csinálni? Áh!
@Imola Helyesi: Ti sem nyertek többet, galambocskám :D

Azzal kezdődik a hinduk szerint az új kor, hogy a régi káoszba süllyed. Asszem az első lépéssel lassan megvolnánk :D
Aha, sokra mentek a jelzőitekkel, bonsai duce, felcsúti törpe, csuti malac, geci, stb.
Én meg szar, egysejtű, geci és így tovább. A ti szegénységi bizonyítványotok, amit a baloldal külföldi ihletésre honosít meg. A magyar emberek többsége utálattal fordul el ettől, és ellenkező hatást értek el.
A nácizás meg csak arra jó nektek, hogy a magyarokat erodáljátok.
@miva?:
Hol van káosz? 260 elveszett szavazat miatt? Arra jó lesz a Fidesznek, hogy észbekapjon és változtasson. Ha meg nem, ott a másik jobboldali erő.
@miva?: "mert nem rájuk - a semmittevő alkalmatlan pozőr formájukra"

van egy rossz hirem. ez az alkalmatlan pozorkodes a demokracia. mar tobbszor is elomndtam, hogy az eszkozok, a modszerek szamitanak. es ha nem vevok a demokratikus ertekekre a valasztok, akkor nem vevok, ha fasizmust akarnak, azt kapnak. en is csodalkozom, hogy mekkora egy tahofalva a fel orszag, dehat ez van, egy dmeokratikus eronek nem feladata es kotelessege az, hogy diktaturat hazudva epitsen demokraciat, mert te konkretan ezt varod toluk. azt varod tolukm, ogy ugyanazon modszerekkel dolgozzanak, mint a fidesz es a jobbik. szitsanak viszalyt, gyuloletet - bar teny, hogy megteszik, de sokkal ovatosabban es illedelmesebben -, osszak meg az orszagot, tematizaljak a mindnenapokat. csak azert, hogy nyerjenek. ennek igy semmi ertelme. ugy latszik a magyar allampolgaroknak meg kell tapasztalnuik a pocegodor legmelyet, hogy demoraciat tanuljanak. ugy a jobbik-fidesz szavazo kadarfattyaknak, mint az ostobasagbol otthonmarado e jobbik-fidesz ellen fel nem lepo, magukat ellenzekinek tartoknak.

a valasztas egy vizsga es a valasztok szellemi kepessegei hatarozzak meg a vegeredmenyt.
@ausländer Sipi: Te ugye külhonban vagy. Pontosan tudod, hogy mennyivel keményebben dolgoznak ott a politikusok.
Köszönjük Varánusz!

....és a többi ballibsi firkásznak, és blogírónak!

Tényleg ti teszitek a legtöbbet a Fidesz hatalmának megtöréséért, és ezzel a lendülettel a JOBBIK hatalomra kerüléséért!!

A JOBBIK nevében is köszönöm!

Csak így tovább!

Rám számíthattok! Én eddig is, és ezután is a JOBBIK-ra fogok szavazni!

Még egyszer köszike a sok-sok segítséget!!!!!
@miva?:
Szerintem nektek furcsa, hogy egy párt valóban nemzeti kérdésekben gondolkodjon. A Jobbik váltott, mert rájött, hogy Európában nem lesz szalonképes ebben a globális multikulti világban, tehát alkalmazkodniuk kell. Mindenhol ezt csinálják a radikális pártok , löpenék, a görögök, stb.
A Fidesznek meg van ideje, hogy javítson. Ha maradni akar, kénytelen lesz.
"Erre a célra pedig kevés lesz, ha semjénzsolt megígéri minden lepuffantott állatka emlékére elénekel egy zsoltárt,..."

A hétvégén halat tisztítottam, és közben eszembe jutott, hogy a 2/3-ad betiltotta az életvitelszerű halászatot, mert. Pont.

Semjénzsolt szerint pedig a vadászat az elemi ösztöne az embernek, most hirtelen nem is jut eszembe hogyan mondotta pontosan. Kérdésem annyi, hogy mi a *t csináljon az a halász, aki eddig élethivatásszerűen gyerek kora óta halász volt, a halászati szövetkezetbe, akarom mondani kft-be meg rt-be halászkén dolgozott? Vagy mégis van akit az út szélén hagynak, ha az nem vadász?

Tényleg, mi van a balatoni halászattal? Túl nagy lett ekörül a csend.
@Rodeo36:
Undorító a szöveged, látom időnként te helyettesíted tagát is, te gyűlölködő soknevű farok.
Van egy csomó nickneved, és itt bomlasztasz külföldről a magyarok ellen, vén gyűlölködő bolond.
@miva?:

Akkor neked is elmondom.

A hír:

"Nagy interjút adott Gyurcsány Ferenc a Figyelőnek, amely elsősorban nem a DK terveiről, jövőjéről, hanem az MSZP múltjáról és a volt miniszterelnök korábbi döntéseiről kérdezett. "

1, nem hiszem, hogy Gyurcsány ment volna oda a Figyelő-höz, hogy "hé, nem adhatnék interjút?" Vsz. a Figyelő kereste meg.
2, a Figyelő "elsősorban nem a DK terveiről, jövőjéről, hanem az MSZP múltjáról és a volt miniszterelnök korábbi döntéseiről kérdezett. "

Na most, ha nem ad interjút, az a baj. Ha azt mondja, majd a választások után, akor az a baj. Ha nem arra válaszol, amit kérdeznek, vagy nem válaszol, az a baj. Ha meg letagadja az egész pukk ügyet, az a baj. Úgyhogy interjút adott, válaszolt arra, amit kérdeztek, és azt mondta, ami történt. Ezzel mi a baj? Ja, hogy most kérdezték, és azt, amit? Hát, szomorú dolog ez, de ez van.
@miva?: nem igazan...
ha valasztas van akkor kampanyolnak kicsit, vannak plakatok itt-ott. ha van valami nepszavazas - az mondjuk itt gyakran van - akkor jonnek a kampanyanyagok a postaladaba, de nem masokat mocskolnak, hanem a sajat allaspontjuk mellett ervelnek, legyen az barmilyen demagog, vagy blod erveles is.

nem meloznak kemenyebben, mint Maon. csak maskepp meloznak. nem sullyednek annyira a mocsokba, nincs a szardobalas, amit a fidesz honositott meg es a jobbik vitt tokelyre a faji kartyaval.
@ausländer Sipi: "a lenyeg itt a haragon van es azon, hogy gyurcsaany mindenkeppen bunbak legyen:-)"

Nanemá! Te szeretnél helyette bűnbak lenni.:D
Ezek a ballibsi firkászok eszeveszett Fidesz-gyűlöletükbe már-már belebolondultak....

Mindegy milyen hazugságok, ocsmányságok írogatnak csak ártson a Fidesznek!

csak abba nem gondoltak bele picinyke agyukkal, hogy jó, jó a Fidesz NEM, de akkor jöjjön a JOBBIK!!!

HÁT JÖN A JOBBIK!!!!!
@DarthVader:
Szarból nem lehet várat építeni. A jól elvégzett munka eredménye visszaköszön.
@hanta boy: "Még egyszer köszike a sok-sok segítséget!!!!!"

Láttunk már karón varnyút, oszt most mindenki őket köpködi a koalíciós, elnézést szövetséges társával együtt.

Ugyé a nagy mellényt nem akarjátok életetek végéig viselni? Te sem, mint büszke jobbikos.
@hanta boy:
Ostoba lélek vagy, értelmi képességeid alapján csak ennyit szűrtél itt le?
Ez téged minősít. Ne bonyolódj bele, de a szocik itt annyira vannak kedvelve, mint a felcsúti focialista.
@látjátok feleim szümtükkel: tehat bunbak mindenkeppen szukseges?

a bunbak az en szememben olyan, mint a pelenka. aki nem kepes kontrollalni bizonyos dolgokat annak van ra szuksege:-)
@Imola Helyesi:
ti gyűlölködtök nélkülem is eléggé, csak egy nicknevem van...és attól is feláll a szőr a hátadon ugye Imolka te is fiú vagy mint sok lyánynak mondott blogtündérke?

basztassátok egymást én meg röhögök

olyan neveccségesek vagytok a miva is mendent tud addig amíg valaki nem tud nála többet akkor elmegy kap(k)álni

brühüyyy

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@miva?: "Te ugye külhonban vagy. Pontosan tudod, hogy mennyivel keményebben dolgoznak ott a politikusok."

Persze, mert ha kiderülne róluk olyan, hogy a közpénzt kamionnal talicskázták a quesztorokba, akkor rögtön lapát.
@Secnir: Vaze, bántottunk mi téged? :)

orbanviktor.tumblr.com/image/116228992519

Nem inkább Orbán nem méltó ehhez a néphez????
@hanta boy: "HÁT JÖN A JOBBIK!!!!!"

ÉS? Beleköp a cipőkbe?
@Marcellusca:

Igaza van a macának, csak elfelejtette mondani, hogy ő az ablak túloldaláról nézi. Mármint a Viktot.:D
@hanta boy:

Nem mindegy fazonkám egyek vagytok mint a 'borsó meg a héja a ló és a 'fa&a,a 'fidess országrontó torzszülött barma:))

Az egyik rabol a másik sosem tüntetett,tett ellene,a másik rabolni 'tönkrevágni fogja a
maradékot!!!

:)))Egy a jelszótok,GYURCSÁNY:))))
@Rodeo36:
Én nő vagyok, te viszont egy vén banya.
Egyébként meg lecsupaszítva az eredményeket.

1. Újpest, a Fidesz egy éve 40-35% arányban kapott ki az MSZP-től, most 50-30%-ra....jó nagy pofon, de az arányok nem változtak...

2. Veszprém, itt még nagyobb a pofon! A Fidesz 45-25%-ra győzött egy éve, most 43-33%-ra vesztett egy baloldal által is támogatott független jelölt ellen, akiről azóta kiderült, hogy Fodor Gáborral alkot kétfős liberális csoportot a Parlamentben.

3. Tapolca, itt is elvesztette a mandátumát, de azt a JOBBIK szerezte meg.

Az ellenzék új felállása a választások után.

Az MSZP frakció létszáma nem változott.
A JOBBIK-é egy képviselővel nőtt.
A függetlenek száma is egy képviselővel nőtt.
(persze a Fidesz-frakció két fővel csökkent....)

Az egészből azt akarom kihozni, hogy a parlamenti ballibsi pártok egyáltalán nem tudtak erősödni a Fidesz visszaesésével....
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Akkor hát ki van kedvelve?

(Ha már a felcsúti focialista, a szocik, a JOBBIK és talán a gyurcsányisták sem...)
@Marcellusca:

'Monnyon le a nép:))

...............

Ebola 'grat Gábrisnak,ennyike a koala is:))
@Imola Helyesi:

Te meg hallgasd már meg az a zsolti nevű, de embernek kitalált valakit, hátha megváltozik a véleményed. De meghallgathatnál egy-két régebbi csintalanságot is, talán fényre derülnél ki kiről mit is mond témában..
@hanta boy: Viszont a Fidesz elvesztette a fegyelmezett szavazói felét. Én már ettől egész nap vigyorgok. A Jobbik meg csak jöjjön. Akkor majd Orbán bűne lesz a Jobbik győzelme, ahogy most a szocik bűne a Fidesz 2/3.
@Marcellusca:

'Nebaccá ki má Velem,megyek is:))
@Imola Helyesi: erre ne légy büszke! Én szégyellem, hogy nőben is létezik ilyen agresszív, ostoba barom, amilyen te vagy.
Akár travi vagy, akár nem...
@hanta boy:
Régen Petőfit keresték, most meg az összefogást.
Sok kis gömböc kipukkadt, sok dudás egy csárdában sem fér el.
@miva?: nem a szocik, hanem a seggel szavazók és a fidesz törvényes csalóinak a bűne.
@hanta boy:

Ki van kedvelve? Nos az, aki ha egyszer á-t mondott, az b-ét is tud, és nem a köpönyegét forgatja. Meg letagadja azt a mit régen mondott.
Ja, meg akinek nem rugalmas a háza fala. A saját cipőjébe köpköd. Tovább is van....
@pythonozok:
Én a helyedben már a neved miatt is szégyellném magam. Ne csodálkozz, kellenek a gondolkodó, erős nők a libidó-fékevesztett vagy csak vesztett férfiakat pótolandó.
@Imola Helyesi:

Aha, ja, hülye picsa!
Mesze, szemezgess a (fele)baráti fidesz-szimpatizánsok, agyhalottak kommentjeiből!
Ott csak úgy árad a szeretet.

orbanviktor.tumblr.com/page/2
@pythonozok:
Bűn, bűn, bűn, féleszű ez politika?
@Imola Helyesi: ne tetézd, ne tetézd! Enélkül is ténykérdés, hogy ostoba vagy. :D
Persze egy magadfajta seggfejtől senki sem várja el, hogy IT témában kicsit is képben legyen. :D
@miva?: "Viszont a Fidesz elvesztette a fegyelmezett szavazói felét. Én már ettől egész nap vigyorgok. A Jobbik meg csak jöjjön. Akkor majd Orbán bűne lesz a Jobbik győzelme, ahogy most a szocik bűne a Fidesz 2/3."

ez egy annyira tipikus. sikerult egy rovidke hozzaszolasban azt a ket psziches zavart demonstralnod, ami engem eluldozott az orszagbol es amit felelosnek tartok a kialakult helyzetert. az egyik a "dogoljon meg a szomszed tehene", a maisk pedig a "mindig mas a hibas, en sosem":-)
@látjátok feleim szümtükkel:

És van folytatása is, ami kb. úgy hangzott: Itt lehet hagyni minket a sz@rban.
@Imola Helyesi: legalább magyarul tanulnál meg! Te... kis hímringyó. :D Annyira magyarkodsz, oszt még az állítólagos anyanyelvedet sem ismered.
@Imola Helyesi:
az imolka az egy női név de attól még te magad lahecc kandúr is meg buzi

brühüyyy

sosemlehet tunnyi...amíg ki nem derül

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
@ausländer Sipi: Egyáltalán nem így van.

Meg kell tanulnia a politikai elitnek, hogy vannak következmények. Ha ezt a játékot játszuk, akkor annak ilyen következményei lesznek. Pillanatnyilag a baloldal annyit bír mondani, hogy ők nem a Jobbik és nem a Fidesz, ezért szavazzak rájuk. Majd ha lesznek kedvesek letenni bármit az asztalra, azután esetleg lefolytathatjuk ezt a vitát, addig azonban semmi értelme nincs. Többet ér az országnak a mostani Orbán 2/3, mint 10 év 40 - 60 arány a szocikkal, ugyanis a saját bőrünkön tapasztalhatjuk meg, hogy nem jön a megmentő varázspálcával, hanem nekünk közösen kell az országot élhetővé tenni. Olyanra kell építeni, hogy a következő választások után az addigi ellenzék ne rombolással kezdjen, max más irányban építsen tovább. Ha ennek a belátásához kell másfél év Vona, akkor nosza rajta. Legalább a Jobbik csodával is leszámolunk a lelkünkben.
@gazoló: Nem fogod te ezt olyan olcsón megúszni. ;)
@gazoló:

Szemezgessé! Osztán mennyé, szeressed te is a zorbánviktortot néhány odaillő kommentel! :D
@Rodeo36:
Jó van, évike néni, tessék csak írni privát leveleket arról, kit rugjanak ki innen.
@pythonozok: Te figyu! Miért szavaztak seggel? Ne már hogy a választók bűne legyen a komplett politikai elit alkalmatlansága, barátom!
@Imola Helyesi: :D Mi van, annyira meglepődtél, hogy csak ennyire fussa? :DDD
@miva?: mert nem mentek szavazni. Ők is "szavaztak".
@Marcellusca:
Jó, akkor tessék neked: hülye farok!
@Marcellusca: én mondtam, hogy erős a felhozatal
@pythonozok: Így van. Tán el kellett volna őket csábítani. Olyan dolgokat kellett volna mutatni, amiért kiállnak. Nem?
@ausländer Sipi: miva ott téved véleményem szerint, hogy a jobbik előretörése legalább oly mértékben függ a gyurcsány-féle szociktól, mint az orbánéktól.
@Secnir:

Azt mondja a liba, hogy elkényelmesednek akik kapnak.

Nem tudja az ártatlan, vidéken az istenük háta megett, ahol régen a tsz volt a fő foglalkoztató, most egy kézben van a földek zöme, és a tulajok nem kézimunkás növényeket tartanak, sok helyen még állatot sem. Nincs napszám, mint a régi időkben, így ha a falusiak ha az államtól nem kapnak, akkor éhen halnak. Ezt nyújtja a mai parlamenti többség, és van akinek ez teccik.:(

Eszembe is jutott egy vers:

"- József Attila -

Szöveggyűjtemény

MONDD, MIT ÉRLEL...

Mondd, mit érlel annak a sorsa,
akinek nem jut kapanyél;
kinek bajszán nem billeg morzsa,
ki setét gondok közt henyél;
ültetne krumplit harmadába
s nincs szabad föld egy kapa se,
s csomókban hull a hajaszála
s nem veszi észre maga se?
Mondd, mit érlel annak a sorsa,
akinek öt holdja terem;
lompos tyúkja kárál a torsra
s gondjai fészke a verem;
s igája nem zörög, sem ökre
nem bőg elnyújtva - nincs neki -
s mélyéről párolog a bögre,
ha kis családját eteti?

Mondd, mit érlel annak a sorsa,
ki maga él, maga keres;
levesének nincs sava-borsa,
hitelt nem ád a fűszeres;
egy tört széke van, hogy begyújtson,
repedt kályháján macska ül,
ritmust lóbál az ajtókulcson,
néz, néz, s lefekszik egyedül?

Mondd, mit érlel annak a sorsa,
ki családjáért dolgozik;
veszekszenek, kié a torzsa,
és csak a nagy lány néz mozit;
a nő mindíg mos - lucsok holtja -
szájíze mint a főzelék
s a szigor a lámpát ha eloltja,
csend fülel, motoz a setét?

Mondd, mit érlel annak a sorsa,
ki a gyár körül őgyeleg;
helyén a kapszlit nő kapdossa
s elfakult fejű kisgyerek;
s a palánkon hiába néz át,
hiába cipel kosarat,
szatyrot, - ha elalszik, fölrázzák
s lebukik, hogyha fosztogat?

Mondd, mit érlel annak a sorsa,
ki sót mér, krumplit, kenyeret,
hozomra, újságpapirosba
s nem söpri le a mérleget;
s ritkás fény közt morogva rámol
- az adó hosszú, nagy a bér -
s mi haszna sincs, hiába számol
többet a petróleumért?

S mondd, mit érlel annak a sorsa,
ki költő s fél és így dalol;
felesége a padlót mossa
s ő másolás után lohol;
neve, ha van, csak áruvédjegy,
mint akármely mosóporé,
s élete, ha van élte még egy,
a proletár utókoré?!

1932. január"

(magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/jozsefa/monddmit.htm)
@Imola Helyesi:

Mi van, tüdibündi? Az már nem tetszik, hogy köztetek is van alpári, gyűlölködő? :)))

De, mi megbocsájtjuk nekik, mert mi liberális(abbak) vagyunk, belátjuk, hogy 0 azaz nulla aggyal, ill. agyhalottan nem tudnak másként megnyilvánulni. :D

És még ők (ti) nyavalyogtok, hogy mennyi mocskosság van egy-egy kampányban?!
MUHAHA!
@habakuk000: Nem ezt akartam mondani. Én az el nem ment 4000 balos szavazóra gondolok, amivel akár élesebb is lehetett volna a helyzet, ha ferkó nem hülye, és a a szocik akár csak minden tizedik magas labdát lecsapják október óta.
@pythonozok:
Dehogy lepődök meg rajtad, néha jössz csak ide káromkodni, még az a szerencse.Hozod a formádat.
@Imola Helyesi:

MUHAHA!!!
Személyeskedünk, gyűlölködünk (érvek híján)? :)
Hát, szabad ezt egy jó magyar kereszténynek???
MUHAHA!!!
@Marcellusca: Én olyan felháborodott háborodottat is olvastam, akinek nem tetszett a libsibolsi médiatúlsúly, pedig ugye egy éve ezzel még nem volt semmi baj :D
@miva?: "Olyanra kell építeni, hogy a következő választások után az addigi ellenzék ne rombolással kezdjen, max más irányban építsen tovább. Ha ennek a belátásához kell másfél év Vona, akkor nosza rajta. Legalább a Jobbik csodával is leszámolunk a lelkünkben."

A fidesz már minden csodával leszámolt, csak eggyel nem tudott. Nem lesz örökké a hatalomban, hiába erőlködnek ezen, csak az aranyerük nő meg tőle.
A kétharmad elszelelt, azám, hazám! Ami maradt, az meg arra jó, hogy az utánuk jövők nem tudnak kitörni ebből a keretből, még Vona sem, mert ez már elég világos ( VILÁGOS? ), hogy újabb kétharmad mostanság nem nagyon lesz itten egyik párnak sem. Legfeljebb egymás zsarolására alkalmas koalíció. Szóval senki nem fog tudni rombolással kezdeni. Még a fidesz sem, ha még is ő marad a rúdnál az első.
@Imola Helyesi:

Ezzel semmi újat nem mondtál! Hehe!

Hülye - igen. Sosem mondtam, hogy komplett vagyok!
Farok - ja. Férfi vagyok, azaz farok.

Egyéb?
@Marcellusca:
Tanulunk tőletek. Már én is simán káromkodok egy-két itteni baromra.
Fogok is, most már azért is, főleg a tetükre, akik azzal köszönnek be, hogy hülye picsa, meg stb. Az foglalkozzon az elveszett libidójával, ne velem.
@Marcellusca:
Mást egyelőre nem tudok rólad mondani, nem mutattál semmit az eszedről, tudásodról, másról eddig.
@miva?: ugyan mr, ez mellebeszeles es felelossegharitas. a politikai elit nem mas, mint a magyar polgarok esszenciaja, amilyenek az emberek, olyanok a valasztott politikusaik. azert tolvaj, korrupt, szardobalo mutyikiraly az osszes, mert ebben nottek fel, ebben szocializalodtak, ezt lattak maguk korul. apu, anu, a szomszed, a tanar, az also munkahelyukon, vagy szakmai gyakorlaton az oreg szakik mind-mind loptak, csaltak, fusiztak, gmk-ztak, svarcban meloztak, sikkasztottak. mikozben allandoan hatbafurtak egymast. es most is ugyanez megy, a munkavallalok jelentos resze svarcban, vagy felsvarcban kapja a fizeteset, okosban dolgoztat a mesteremberekkel ha vizet, gazt, villanyt szereltet, megprobalja lefizetni a rendort ha megallitja - aki persze mar csak azert is megallitja, hogy levegye lovera. halapenzeli a dokit, aki meg persze el is varja. es ez mind a kovetkezo generacio szmee elott tortenik, kik pont ugyanigy lesznek nevelve es szocializalva, tehat pon ugyanilyen politikai elit fog kinoni beloluk, hacsak...

hacsak el nem kezdenek az emberek maskeppen gondolkodni, maskeppen viselkedni. nemet mondani a korrupciora, a gyuloletkeltesre. nem otthon ulni es nem reszt venni benne, hanem tenni ellene. a fidesz nem gyurcsanyek es az mszp miatt kapott ketharmadot, hanem azert, mert a rengeteg birka baszott elmenni szavazni, mondvan, hogy hu de megbuntetik ezzel majd a szocikat, mert a sok baromarcu faszparaszt nem fogta fel, hogy ezzel sajat magaval fog kitolni, nem a szocikkal, nem gyurcsannyal. de mivel lenyeg a kibaszosdin volt, igy semmi nem szamitott. na amig igy gondolkodnak az emberk magyarorsagaon,m addig nem kapnak tisztessege spolitikai elitet. mert nincs mibol kinonie egy tisztesseges politikai elitnek, mert azt mondkjak, szarbol nem lehet varat epiteni. na eppenseggel lehet, csak aztan messzire buzlik.
@miva?: O'vastam ollantat is. :)
Oszt' nem is értem! Mire gondol?
Nem hinném, hogy a köz(?)média libsibolsi lenne. Sőt!
Vagy az a gond, hogy már a Lajos-tévében is oda-oda b@sznak a kormánynak? :)))
Bennem motoz a kérdés: mi lesz, ha hasonló arányban alakul majd 2018-ban az országos választás?

Mit mond erről Orbán, Vona, Gyurcsány, és Tóbiás?
Vagy egy tál dödölle?
@miva?: a cinken van egy szili elmélkedés, nagyon egyet tudok vele érteni, abban a tekintetben, hogy egyáltalán nem baj, hogy kapott egy nagy büdös pofontot a fidesz is és a balos is.

Abban viszont egyáltalán nem bizakodom, hogy ettől a baloldal - demokratikus ellenzék - ezekkel az elnevezésekkel komoly bajom van, maradok a tehetetlen pojácáknál, (talán ez a legpontosabb), szóbal a balfácánok majd ettől a pofonttól elkezdenek gondolkodni, mert 10 év alatt nem sikerült nekik, akkor miért pont most sikerülne?

orbán nem olyan egyértelmű, őt fölpörgeti a téttel rendelkező háború, kérdés, eljut-e hozzá, mekkora nagy a baj?

- érdekes, hogy pont veled vitatkozom, amikor alapvetően a te írásaiddal értek egyet-
@Imola Helyesi: "Az foglalkozzon az elveszett libidójával..."

Majd el fog veszni előbb-utóbb a tied is, ne irigykedj!
@látjátok feleim szümtükkel: Valahogy úgy érzem, hogy nálunk a konkurens politikai pártok szavazói nélkül képzeljük el a fényes jövőt, akárhol is állunk. Meg kellene érteni, hogy a demokrácia olyan, hogy csak együtt működik. Aki a fideszre szavaz, az is marad az országban. Nem lehet úgy élhető országot teremteni, hogy elvitatjuk a létezés jogát bárkitől. Szavazhat mindenki, akármilyen ostoba. Ha leszámolunk az Orbán teremtette gyűlölködéssel, máris megtanultuk a legfontosabb leckét. Szerintem annyi a teendő pillanatnyilag szavazópolgárként, hogy Orbán Paprikajancsi Viktorra lesajnálóan legyintve megkérdezzem az eddig fröcsögő, mostanában magába forduló felebarátomat, hogy mégis, függetlenül a fidesz szólamoktól, neki mi lenne fontos.
@látjátok feleim szümtükkel:
Hát.. ha sokáig idejárok... elveszik még attól is a kedvem..
@látjátok feleim szümtükkel: ebben az új választási rendszerben simán benne van bárki kétharmada, aki egy jó kampányt tud véghezvinni
@Imola Helyesi: Hehe!

Tündérvirágszál! Ugyanolyan mocskos szájúak a fideszesek/kádéenpések/jobbikosok is, mint a baloldaliak. Egy vérből valók vagyunk. (Ha már ...)

Elveszett libidója meg CSAK neked van, b@szatlan fap.na. :P :DDD
@Imola Helyesi:
Nem is kívánok mást is mutogatni.
Főleg nem neked!
@ausländer Sipi: Egyről beszélünk.

"hacsak el nem kezdenek az emberek maskeppen gondolkodni, maskeppen viselkedni. nemet mondani a korrupciora, a gyuloletkeltesre. nem otthon ulni es nem reszt venni benne, hanem tenni ellene. a fidesz nem gyurcsanyek es az mszp miatt kapott ketharmadot, hanem azert, mert a rengeteg birka baszott elmenni szavazni, mondvan, hogy hu de megbuntetik ezzel majd a szocikat, mert a sok baromarcu faszparaszt nem fogta fel, hogy ezzel sajat magaval fog kitolni, nem a szocikkal, nem gyurcsannyal."

Meg kell tanulni a játékot, és van körmös, ha rosszul felelünk. Remélem tanulunk, és nem gondolom, hogy ebből a garnitúrából bárminek meg kell maradnia, ha sikeresen vizsgázunk. A fő véleménykülönbség ott van köztünk, hogy én a baloldaltól várnám el az első lépést, ahol egy valóban megújult európai politikai tömörülésként alternatívát mutatnak. Ugyanis ezzel a garnitúrával nem fog menni, és ez látszik már 5 éve.
@habakuk000: Jaja. Így van ez. A vita nem rossz dolog, csak nem megnyerni kell, hanem tanulni belőle ;)
@ausländer Sipi: na pont ez történt Tapolcán.

a zemberek nemet mondtak mindarra, amit oly szépen összefoglaltál.
@habakuk000:

Nem tud olyan jó kampány csinálni senki, ezt bizonyítja a veszprémi helyzet is. Azért a választási szabályok nem az egyéni körzetekről szólnak kizárólagosan. Esetleges kétharmadot a választók tudnak összehozni, ha nem mennek el szavazni, mint 2014-ben. Azonban a fidesszel szemben kialakult óriási csalódás sokáig az emlékezetben fog maradni.
@Gábris szomszéd: "Nem ennyire jó a Jobbik, hanem ennyire utálatosak a többiek mind"
Szumma szummárum.

A Fidesz a három időközi választást elvesztette, mindegyik esetben a második helyen végzett a jelöltje.

A Fidesznek mindhárom választáson 30-35% támogatottsága volt... ez ennyire volt elég.

A JOBBIK 10-15-35%-t kapott ez elég volt egy első helyhez.

AZ MSZP 50%-t kapott Újpesten, most 26%-t.

A baloldal által támogatott független jelölt Veszprémben 43%-t kapott.

A három választásból egyet nyert az MSZP, egyet egy független jelölt(azóta liberális lett) és egyet a JOBBIK.....
Marcelló, annyiszor visszaküldöm, ahányszor kéred:
Elveszett libidója meg CSAK neked van, b@szatlan fasz. :P :DDD
@Marcellusca:
nem, ennél veszélyesebb a helyzet. az igazán erősek külön csoportban vannak, ahová halandó nem léphet be, csak meghívásos alapon megy a dolog (én sem vagyok tag)
@hanta boy: De a Fidesz elvesztette a szavazói felét mindhárom választáson, és nem ma fog megállni a népszerűségvesztés.
@habakuk000: Ergo a jobbik kevésbé útálatos a másik két bagázshoz képest. :)
@miva?:

No látod, ezért vagyok én magampárti, és mivel magammal elég jól kijövök, nincs bajom másokkal sem.;D
@Gábris szomszéd: Így van. Ideje lenne felelősséggel kezelni a helyzetet, és a cipőbeköpőt pl kibaszni azonnal.
@habakuk000: Lendva Ildikót olvastad? ;)

A politikus szerint a Dunántúlon nem a cigányellenesség vagy az antiszemitizmus miatt nyert a Jobbik, hanem azért, mert sokan őket látták tisztának és őket látták a rendszer igazi ellenzékének.

"Tévednek, de ez nem vigasz. Amiben mi alulmaradtunk, az a bátorságverseny és a morális erőpróba."

propeller.hu/itthon/3089480-meghogy-nix-ugribugri-orban-ur-de
@látjátok feleim szümtükkel: Nagyon helyes :D

Én néha összeveszek magammal, mert nagyon máshogy látom a világot mint én, de ezek a konfliktusok csak előreviszik a dolgot ;)
@miva?: Tőlem akár még azt is lehetne, bár néha az is jól esne, ha mondjuk a komcsi gyilkosok áldozatainak emléktáblájának összetörése vagy netán keresztény temetők meggyalázása miatt is menne az össznépi sírás és felháborodás minden oldalon.
@miva?:

" Szerintem annyi a teendő pillanatnyilag szavazópolgárként, hogy Orbán Paprikajancsi Viktorra lesajnálóan legyintve megkérdezzem az eddig fröcsögő, mostanában magába forduló felebarátomat, hogy mégis, függetlenül a fidesz szólamoktól, neki mi lenne fontos. "

Na mi lenne neki fontos? Minden, ami neki jó, és semmi, ami nem. Ja, hogy neked is? Meg amannak is? És kevés a közös halmaz? Hát, igy jártunk. És egyenlőre eddig a Fidesz az, aki mindenkinek mindent meg tud igérni úgy, hogy jelentős többség el is hiszi neki.

Ez az ország ezer éve nem tud okosan dönteni. Akkor sem tudott, amikor a döntés kevesek kiváltsága volt, és akkor sem, amikor sokaké lett. Ilyen egyszerű. És nem mostanában kezd el majd helyesen dönteni.
@Gábris szomszéd: Nem csak ebben maradtak alul. Nem tartom magam különlegesnek, és régóta úgy érzem, hogy a Fidesz meg az MSZP és a DK együtt játszanak. Ha én így gondolom, akkor így gondolják még sokan.

Persze a Jobbik is együtt játszik a Fidesszel, de nekik azt hazudja a Fidesz, hogy a többiekkel nincs együttműködés ;∂

Ihaj
@látjátok feleim szümtükkel: nézd, én nem hiszem, hogy gyökeresen megtisztulna úgymond magától a politikai elit.
Ne felejtsük el, hogy az utolsó nagy hétéves osztogató ciklus kezdődött.

Na szóval, ha nem lesz megtisztulás - mitől is lenne? - akkor biztos szavazók csak a tljesen fanatikusok lesznek, s egy erős kampánnyal a hatvan százaléknyi politikai árvából meg lehet szólítani azt a pár százalékot, aki eldönti a billegő kerületeket, ráadásul az egyre tisztábban látszik, hogy a közúúúúútálatnak hála egyre kevesebben lesznek a stabil párthű kerületek, lásd Veszprém, Tapolca, Ózd
@DarthVader: Erről szólna a politika. Minden érdekcsoport elküldi a saját emberét alkudozni, és kijön belőle a közös jövő.
@ausländer Sipi: "a sok baromarcu faszparaszt nem fogta fel, hogy ezzel sajat magaval fog kitolni, nem a szocikkal, nem gyurcsannyal."

Eléggé sajátos logikád van, b+! :) Szavazzunk a sz.rra, hogy ne a fost kapjuk a nyakunkba!

Talán annak is van igaza, aki most hozzájárul az alkalmatlan álbaloldal kivéreztetéséhez, és kivárja, amíg a gyűlölködő, fasiszta jobboldal lejáratja magát.
Ez persze nem egy-két év, de nem a fél évtizedes jobber uralom miatt fog tönkremenni az ország. Ez már sokkal előbb elkezdődött, és a ballib oldal ugyancsak kivette belőle a részét.

Erre te itt követelőzöl, és sürgetsz, azt mondod, hogy kapkodjunk, mint Bernát a ménkűhöz, ahogy Matula bácsi mondaná. :)
@habakuk000: dehogyis. abszolut igent mondtak. hiszen a jobbik a legromlottabb politikai ero a magyar parlamentben. korruptak, a legfobb strategiajuk a gyuloletkeltes. a jobbik ugyanazt csinalja, mint a fidesz, csak durvabban, a jobbik az, aki a fidesszel szemben, aki majdnem tokeletesen vezeti mg a gyulolkodo, irigy es minden szinten mutyizo kadari kisember megvezeteset a jobbik tokelyre fejlesztette azt.
@Imola Helyesi:

Ennyi? Erre futja? Ekkora poénra? MUHAHA!!!
Én meg örülök, hogy b@szatlan vagyok. Jobb ez így nekem. Így szeretem. :P :D

Viszont, te, meg egyre frusztráltabb fap.na vagy, b@szatlanságodból kifolyólag.
@látjátok feleim szümtükkel: LÁJK! :)

ÉJJEK ÉN! :)

Mondjuk, én időnként vitába keveredem saját magammal is. :)
De nincs semmi baj. A hangok is megmondták. :DDD
@habakuk000: "én nem hiszem, hogy gyökeresen megtisztulna úgymond magától a politikai elit."

Nem tisztulás, hanem fiatalodás!! Itt most nem az életkorra gondolok, hanem hogy a mai huszon-harmincévesek már nem egy diktatúrában szocializálódtak, és nekik már testhezállóbb egy valóban demokratikus politika!
@miva?: Na, ugyi?! (Lásd: @Marcellusca: :D)
Mondommivan! :D
@ausländer Sipi: Tessenek alternatívát kínálni a nem szavazó tömegeknek. Vagy ez elképzelhetetlen?
@Marcellusca: érdekelne, a frusztrációja vagy a butasága nagyobb. :D
...én csak azért nem szeretem azokat az időköziket, ahol veszít a fidesz, mert akkor hétfőn/kedden egyből jön egy új adófajta...
@Marcellusca: ketten szavazhatnánk négyet hallod ;D
@miva?: Szerintem a két nagy gengszterváltó párt sokkal inkább összejátszik egymással, mint bármelyikükkel a jobbik. :)
@Imola Helyesi:
.
Írod:
nemzeti kérdések...
?
Tedd meg légyszíves, hogy részletezed.
Kezdve azzal, hogy szerinted mit jelent az, hogy "nemzet", és "nemzeti".
Komolyan érdekel.
Nem a nemzeti trafik és a hasonlók miatt kérdezem.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: ilyen ez a demokrata logika. tudod, igy mukodik a boldogabb helyeken:-)

a csocselek az, ami mindig a az altala kitermelt, majd megvalasztpott politikusokra mutogat, a polgar pedig felelosseget vallal. tanul. ertekel. majd dont.

lehet, hogy neked ez furcsa logika, de ettol a logikatol mukodnek a demokratikus orszagok. tokeletes ugyanis SOHA nem lesz. ha a te ertekrendedet veszem alapul, akkor van ultraszar, nagyon szar, meg kevesbe szar. it mondjuk ugy festenek a kategoriak, hogy vannak akik teljes diktaturat akarnak es ugy lenyulni a lovet - jobbik -, vannak, akik feldiktaturat akarnak es ugy akarjak lenyulni a penzeket - fidesz - es vannak, akik liberalis demokraciat akarnak es lesz kozottuk olyan, akik le akar nyulni penzeket. nem idealistak, tudjak, hogy aki politikusnak megy azt a penzert es a hataloomert teszi. aztan kiderul, hogy tud-e megalljt parancsolni maganak es az elhajlo parttarsainak, vagy nem.
@pythonozok:

Butasága verhetetlen. Frusztráltsága meg egyre nagyobb. :)))
@Gábris szomszéd: Igen, olvastam és volt már alkalom, amikor nyilvánosan megkövettem, amiért lelibaleontinoztam sokszor.

Bár elég hülyének kellett előadnia magát az új országgyűlési képviselőtöknek, hogy ne kelljen elhatárolódni nézeteitől, korábbi "munkásságától".

Azt hiszem, jön még rátok zivatar, beindul az oroszbérencség ezerrel, - de szép is lesz, amikor majd Imolka kgbélázik itten fölháborodva gratuláció helyett:) - és megvallom őszintén, nagyon kíváncsi leszek, hogyan tudja majd Vona kordában tartani a szélsőségeseit, ha vérszagot kapnak.
Ha a Jobbik most okosan és megfontoltan kommunikál, akkor egy jóval szélesebb körben is elhitetheti magáról, hogy kormányzóképes. Akiket eddig csak az arra szavazok, aki le tudja váltani Orbán Viktort elv tartott távol a Jobbiktól – és a szocialisták ölébe bőven hullott ilyen protest szavazat az elmúlt években, anélkül, hogy ezért bármit is tettek volna Orbán szidásán kívül – nos, ezeket a szavazókat most egy még "jobboldalibb" párt szívhatja át a túloldalról, miközben Tóbiás Józsefék állnak letolt gatyával, és azon vitatkoznak, melyik platformban ki fúrja meg a regnáló elnököt.

Már vasárnap este biztosak lehetünk benne, hogy hétfőn minden „jobboldali” és „független” (tehát fideszes és szoclib) elemző azt fogja magyarázni, hogy a vasárnapi választásból nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, Tapolca nem Magyarország, stb. Ronald S. Lauder még a repülőgépen felturbózza a piszkozatként mentett kötelező rettegést az antiszemitizmus aggasztó növekedéséről és Magyarország várható elszigetelődéséről.
Vonáék pedig hétfő reggel, pezsgőtől zsibongó aggyal nekiláthatnak komolyan felkészülni a kormányzásra. Mert az Tapolcával együtt is hosszú és rögös lesz. A lélektani áttöréshez elég volt a hit és a tett. A neheze most következik.

jobbegyenes.blog.hu/2015/04/12/tapolca_a_gyozelembe_vetett_hit_diadala
@Gábris szomszéd: Hát nemtom. A Jobbik ezer szállal kötődik a Fideszhez. De ha tényleg kormányképes arcot akarnak mutatni, leszámolnak a KGBéla féle korrupcióval, Putyinpincsiséggel, antiszemitizmussal és cigánygyűlölettel, és valódi következményei lesznek a közfelháborodást kiváltó, múltból fakadó gusztustalanságoknak, akkor annyira megérdemlik az esélyt, mint a jelenlegi másféleszű zseni miniszterelnök.
@ausländer Sipi: " mutyizo kadari kisember megvezeteset a jobbik tokelyre fejlesztette azt."

Leszállhatnál már arról a tíz százalék megvezethető idiótáról, aki minden országban létezik, még az általad annyira csodált nyugati demokráciákban is.

Annyi a különbség, hogy nyugaton nincs kinyírva az igazai BALOLDAL a liberálisok által, és ezért a "kisember" nem sodródik kizárólag a fasiszta pártokhoz, hanem a radikális baloldalra szavaz!!
@habakuk000: "és megvallom őszintén, nagyon kíváncsi leszek, hogyan tudja majd Vona kordában tartani a szélsőségeseit, ha vérszagot kapnak."

Ennéle sokkal nehezebb feladat lesz sok dologban változni és FEJLŐDNI.
@ausländer Sipi: Nem igaz. A normális országokban Gyurcsány már 8 éve politikai hulla lenne, és Orbán sem lehetne miniszterelnök. Gyurcsány volt az első, aki elkezdte megtanítani nekünk, hogy itt nincsenek következmények, és ez az ő bűne szerintem, nem az őszödi beszéd, ami inkább pozitív véleményem szerint.
@miva?: van alternativa. csak nincs ra szukseg. a kedves tomegek szopni akarnak. hat akkor szopni fognak:-)

nem kell a demokratikus ellenzek, nem alternativa a "toketlenkedes", a pozorkodes, a piszi, a kulonvelemeny?

hat akkor tessek. itt a fidesz es a jobbik. ok pontosan az ellentetei ennek. csak azt kellene felismerni, hogy a felsorolt "negativumok" eppenhogy a demokracia ismervei es egyaltalan nem negativ dolgok. egyaltalan nem baj az, ha valaki gyenge a gyulolkodesben, egyaltalan nem baj az, ha valaki a sajat szovetsegeset is bekostolja, ha az bunbcselekmenyben erintett, egyaltalan nem baj, ha valaki nem akar diktatorikus, eroszakos eszkozokkel tamadni ellenfeleire, ergo tloketlenkedik, egyaltalan nem bakj, ha nem zsidozik, ciganyozik habzo szajjal es tartja magat a piszihez. ezek nem gyengesegek ugyanis.
@miva?:

Ketten ötöt!
Mer én 6 ökör vagyok. És félnótás. :DDDD
@Marcellusca: Kezdjük onnan, hogy a 2km-en belüli emberek üljenek össze, és vitassák meg, hogy hol legyen zebra, segítsenek az iskolánál reggel, követeljenek bicikliutat, stb.

Aztán ha a lokális civil szerveződések mentén kialakulnak eltérő stratégiák, azok álljanak össze szervezetté, oszt majd válogatunk.
@ausländer Sipi: És ki az alternatíva, aki pl német politikus lehetne? Melyik pártra gondolsz?
@miva?: Az általad felsoroltak kapcsán.

A kágébéla témában szerintem akkor járnak el etikusan ha egyértelmű bizonyítékok vagy jogerős ítélet után basszák ki, ha a politikai károk lehetőségét nézik akkor talán előbb is. Putyinpincsiség szerintem nincs max. jó viszony. Az antiszemitizmus és a cigánygyűlölet csak a szokásos lózung, amin egyre többen látnak át.
@ausländer Sipi: "nem idealistak, tudjak, hogy aki politikusnak megy azt a penzert es a hataloomert teszi."

Kettőnk közül valamelyik nem demokrata! Szerintem gusztustalanság, amit írsz, ezért vagyok én az idealista (lúzer) kelet-európai!

Én nem megyek el ebből az országból a fasiszta vezetők miatt, de nem is fogok soha olyanokra szavazni, akik (csak) a pénzért és hatalomért politizálnak, és nem az elvekért!!
@ausländer Sipi: Ha az ellenzék ellenzékként viselkedne, talán elmennének a szavazóik, nem? Ha a tisztelt választópolgár szerint a teljesítmény elégtelen, akkor nem a tisztelt választópolgárt kell lesajnálni, hanem teljesítményt kell felmutatni. Ja hogy akkor dolgozni kell? Akkor a bukottak mennek a süllyesztőbe? Akkor nincs zsozsó a mutyikból? Az bizony nagy baj.
@Gábris szomszéd: Olvasol te EP híreket? Látod, kikkel veszi körül magát? Látod az eddigi munkáját számokban? Van tudomásod az eddig nyilvánosságra hozott részeredményekről? Kínában már kivégezték volna ennyiért.
@Gábris szomszéd: Kiraktátok már a cipőbe köpőt? A Holokamuzót?
Na további épületes vitát mindenkinek!
Arkönyvről.

Akkor foglaljuk össze:
1. Helyes, hogy most már mindenki megtanulta, az is, aki korábban nem szerette hallani: egy időközi választásból ne vonjunk le messzemenő következtetéseket.
2. 2014 ősze óta ez volt – Újpest és Veszprém után - sorozatban a harmadik időközi parlamenti választás, amelyet a Fidesz elveszített: ebből azért lehet következtetéseket levonni, ha nem is 2018-ra vonatkoztatva.
3. Az országos közvélemény-kutatások szerint a Fidesz ősz óta a szavazótáborának közel egyharmadát elvesztette, de még mindig jelentős előnnyel vezet. Valami miatt azonban ezt az előnyt egyik időközin sem tudta érvényesíteni: azaz feltehetően a baj nagyobb, mint a kutatások alapján gondolnánk. Különösen tanulságos, hogy ebben a körzetben Orbán Viktor személyes jelenléte sem segített a kormánypártnak. A Fidesz és Orbán Viktor varázstalanítása öles léptekkel halad.
4. Újpesten és Veszprémben a baloldal nyert, most Tapolcán a Jobbik. Az elmúlt négy évben jól működő centrális pártrendszer – egy domináns párt és tőle jobbra és balra egy-egy esélytelen közepes - recseg-ropog. A kormánnyal elégedetlen szavazók az esélyesnek gondolt ellenzéki jelöltre szavaznak: motivációjuk alapvetően proteszt jellegű. Ez rossz hír az ellenzéknek, mert döntően nem értük lelkesednek, de nem jó hír a Fidesznek sem: egy parlamenti választáson a proteszt bőven elég a kormányváltáshoz, ahogy ezt már jó sokszor láthattuk.
5. A mai eredmény azt mutatja, hogy a Jobbik felett összetört az üvegplafon. Nem lett kormányváltó párt belőlük, az a kérdés nem ma dől el, de az első egyéni mandátum megszerzésével cáfolták, hogy eleve korlátozott lenne a növekedési potenciáljuk.
6. A baloldal számára ez a választókerület eleve rosszabbnak ígérkezett a veszpréminél. Ehhez képest furcsa, hogy miért nem alkalmazták az ott sikerrel bevált „álfüggetlen” receptet. A baloldal – a részvétel arányában - közel ugyanazt az eredményt produkálta a körzetben, mint egy évvel ezelőtt. Számukra az igazi kudarc az, hogy pártlogókkal indulva komolyan kikaptak a Jobbiktól, és ezzel gyengítették váltópárti retorikájukat.
7. A Jobbik győzelmének nagy lesz az árnyéka. Nemzetközileg és idehaza is újra a figyelem középpontjába kerül majd a Jobbik-kérdés. Az egyik oldalon felerősödik a félelem, a másik oldalon pedig a remény. A Jobbik ezzel a sikerrel komoly lehetőséget kapott arra, hogy felépítse a váltópártiságát, ugyanakkor helyzete nehezebé is válik, mert a korábbi szélárnyékból – értsd: a Fidesz nem támadja -feltehetően kikerül.
8. A Fidesz a mai eredmény után minden bizonnyal újra átgondolja a Jobbikkal kapcsolatos stratégiáját. Bár korábban sok magabiztos nyilatkozat szólt arról, hogy a Fidesz milyen zseniálisan fogja ki a szelet a Jobbik vitorlájából, most inkább úgy tűnik, hogy nem vitorla az, hanem szőnyeg, amit a Fidesz terít a Jobbik elé: világosan látszik, hogy a Fidesz eddigi stratégiája nem gyengítette, hanem erősítette a Jobbikot.
9. És végül: aki ebből kiolvassa, hogy mi lesz 2018-ban, annak gratulálok. Sok minden lehet amúgy: visszaerősödhet a Fidesz, kiemelkedhet egy egyértelmű váltópárt, kialakulhat egy háromosztatú szituáció – szóval érdekes lesz.

www.facebook.com/torokgaborelemez/posts/10152707239637312
@miva?: gyurcsny egy normalis orszagban sikeres politikus lett volna. es most tanacsadokent mukodne egy demokratikus kormany mellett. gyurcsany semmi mast nem csinalt, csak megprobalta azt az elkurt kis orszagot rendbehozni es europaiva tenni, de a sajat parttarsai es a sajat polgarai gancsoltak el majd kerik rajt szamon a tettek hianyat:-) ausztribana, nemetorszagban, vagy itt svajban gyurcsany merkelehez hasonlo politikai palyat futott volna be. de a demokracia mar vcsak ilyen, a nep akarata dont es az ustenverte nep ezt akarta, hogy ne legyen reform, ne legyen nyugati tipusu kapitalizmus, ne legyen normalis egeszsegugy es ooktatas. nem gyurcsany szart a kossuth terre a reformtorekvesei miatt, nem gyurcsany szavazta le a vizitdijat es napidijat. nem gyurcsany volt az, aki eldontotte a kadari szocializmus es hazugsagok konzervalasat, o eppenhogy ezt probalta felszamolni. lehet kritizalni azeret, mert rosszul merte fel az eselyeit. lehet kritizalni szerencsetlen kijelentesek miatt. de felesleges a jelenlegi helyzetert okolni, mert o csak kovette a demokracia jatekszabalyait.
@ausländer Sipi: "nem kell a demokratikus ellenzek, nem alternativa a "toketlenkedes", a pozorkodes, a piszi, a kulonvelemeny?"

Beszéltél te már kiábrándult ballib szavazóval? Ha érdekelne a véleményük, akkor most itt megtehetnéd.

Nekem pl. nem kell a Bokros-féle mentalitás, hogy az oktatás, egészségügy és a szociális politika maradék-elv alapján működjön. Ezek ugyanis tekinthetők befektetésnek is, ami hasznot hajt az országnak.
@miva?: Te is tudod, hogy én mindenféle kegyeletsértést elítélek de a jobbik szavazókat akasztani vagy lelőni akarókat kirakták bárhonnan is? :(
@ausländer Sipi: "az elkurt kis orszagot rendbehozni es europaiva tenni, de a sajat parttarsai es a sajat polgarai gancsoltak el majd kerik rajt szamon a tettek hianyat:-)"

Nocsak, milyen szép vezérkultusz egy állítólagos demokratától! :) Gyurcsány egy tehetséges politikai munkás, de nem egy vátesz, nem egy Petőfi Sándor! Jobban jártunk volna, ha nem próbálja megmenteni ezt a kis "szar országot".
@Gábris szomszéd: "Ha a Jobbik most okosan és megfontoltan kommunikál", akkor elveszíti azt a réteget, amire alapozva született: betyársereg, magyar gárda, stb.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: persze, hogy beszeltem. joparan itt ugyanugy a kadar-erat sirjak vissza, csak nem orban, hanem valaki mas prezentalasaban. a kiabrandult ballibnek - micsoda marhasag ez egyebkent, nincs is olyan igazan, hogy ballib, de mind1.. - ugyanaz nem tetszik, mint a fideszesnek: veget er a herevere es a gmk es svarcbanmelo es ingyenegeszsegugy es felsooktatas idoszaka. felelosseget kell vallalni mindenkinek magaert es nem az allambacsi es a politikusok fogjak ezt megtenni, hanem mindneki legyen szives magaert tenni es a maga eletet intezni, nyugdijra elotakarekoskodni, egeszsegre vigyazni, gyerek tanittatasara gyujteni. ahogy megy ez hegyeshalomtol balra. es nem kellene azzal jonni, hogy majd ha olyanok lesznek a fizetesek, mert pontosan ez a fajta felelotlenseg es carpoe diem eleteres az, ami miatt ennyit er a munka es amig az emberek nem viselkednek felelosen egyszeruen nem fognak jobb korulmenyek kozott elni. olyan ez, mint a hazepites, alapok, falak, teto, nyilaszarok, futes aztan leheyt roulni bent a melegben a telnek, nem ugy van, hogy legyen meleg es akkor majd epitek hazat
@látjátok feleim szümtükkel: Ha már József Attilát idéztél. :)

József Attila: IMÁDSÁG MEGFÁRADTAKNAK

Alkotni vagyunk, nem dicsérni.
Gyerekeink sem azért vannak,
Hogy tiszteljenek bennünket
S mi, Atyánk, a te gyerekeid vagyunk.
Hiszünk az erő jószándokában.
Tudjuk, hogy kedveltek vagyunk előtted,
Akár az égben laksz, akár a tejben,
A nevetésben, sóban, vagy mibennünk.
Te is tudod, hogyha mi sírunk,
Ha arcunk fényét pár könnycsepp kócolja,
Akkor szívünkben zuhatagok vannak,
De erősebbek vagyunk gyönge életünknél,
Mert a fűszálak sose csorbulnak ki,
Csak a kardok, tornyok és ölő igék,
Most mégis, megfáradván,
Dicséreteddel keresünk új erőt
S enmagunk előtt is térdet hajtunk, mondván:
Szabadits meg a gonosztól.
Akarom.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: te mirol beszelsz, aranymaszat?:-)

mi ebben a vezerkultusz? allitottal valamit, en allitottam valami mast, csak veled ellentetben en nem csak kijelentettem, hanem probaltam ervekkel ala is tamasztani. en elhiszem, hogy az kadar-vona-orban vonalon ingazo egyszeru embereknek ez ertehtetlen, tehat ijeszto lehet, de nem gondoltam volna, hogy oda kell soroljalak. oda kell?:-)
@ausländer Sipi:
Ott a pont. Annak ellenére így élek, hogy Hegyeshalomtól jobbra. Viszont látszik, hogy kevesen vagyunk. Sőt, egyre kevesebben.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: en most nem vagyok annyira meggyozodve arrol, hogy 2018ban fogok foglalkozni a valasztasokkal, mint 2014ben, de meg nem vegleges a dontsem, igazabol mar nem vagyok annyire felcseszve, mint voltam mondjuk ugy fel eve:-)

raadasul furan is veszi ki magat az, hogy papolok a jozan gondolkodasrol, kooperacirol, toleranciarol, aztan felhuzom az orrom es "csakazertisdogojjetekmeg!" felkialtassal nem szavazok a fidesz ellen a demokratikus oldalra:-D
@Gábris szomszéd: és mi a véleményed ezekről a zebrákról? Ivóvizet keresnek a sivatagban?

www.hetek.hu/files/images/2008/12.030/riport/garda_felemlit.jpg
@graphics: Szerintem nyugodtan lapozhatsz, ezen már rég túl vagyunk. (2007-2008)
@ausländer Sipi: Tök oké, csak ne ragaszkodnál pl Gyurcsányhoz. Aki nyugaton egy 2006 ősze után nem mond le, az politikailag halott. Láthatjuk, hogy hova is vezetett a hősies bársonyszékmarkolás. Két Fidesz 2/3-hoz. A politikusnak tudni kellene eladni a változást, érzékelni a közhangulatváltozást, kérlelhetetlenül becsületesnek lenni, stb. Egy sem sikerült ezek közül még akkor sem, ha most a Fidesz pl sokkal nagyobb bakot lő minden téren. És igen, a választóknak meg kell tanulniuk, hogy személyes felelősségük van, de nem várhatjuk el, hogy bárkire azért szavazzanak, mert a bárki különbözik belfegortól meg azazeltől.
@ausländer Sipi: Nem igazán érdekel, hogy hova sorolsz aranyapám! :)

A kommenteden csak ásítok, annyi szadeszes közhelyet soroltál föl. :) Nem igaz, hogy a felelősségnélküliséget sírják vissza a "kádári kisemberek". Inkább az ingyenes oktatást, egészségügyet és biztonságos szociálpolitikát, függetlenül attól, hogy ez a kádári módszerekkel nem volt fönntartható.

A rendszerváltás utáni mszp kiüresítette a szakszervezeteket és a munkáltatók egymás iránti szolidaritását (nem kis részben a szadesz hatására), szóval egy csomó baloldali értéket, ezért is kellett bukniuk!
@miva?: "Láthatjuk, hogy hova is vezetett a hősies bársonyszékmarkolás. Két Fidesz 2/3-hoz."

Ott a pont. Kiss Péter mondta számtalanszor, hogy ha a Fidesz van kormányon a világválság kitörésekor, talán minden másképp alakul.
@Gábris szomszéd: Állításod szerint nincsenek ilyen egyenruhák Mo.-n?
@graphics: Állításom szerinte hülyeség pincérektől "rettegni", főleg, hogy már alig vannak. :)
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

"A rendszerváltás utáni mszp kiüresítette a szakszervezeteket"

Na ne izél már! :) A rendszerváltás után nagyhirtelen létrejött 20 szakszervezet meg 20 ellenszakszervezet, inclusive munkástanács, akik jó magyaros szokás szerint szóba nem álltak egymással, ezért aztán jól jöttek mind a munkaadóknak, mind a kormánynak, amikor érdekvédelemről esett szó. Kiüresedtek azok önmaguktól.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: "Inkább az ingyenes oktatást, egészségügyet és biztonságos szociálpolitikát, függetlenül attól, hogy ez a kádári módszerekkel nem volt fönntartható."

elarulom a titkot: ez semmilyen modszerekkel nem tarthato fent. ennyi a varazslat. ezert mukodnek mas orszagok, mert nem az allam csecsen akarnak az emberek nevelkedni. fizetnek az eu ellatasert, maguknak takarekoskodjak ossze a nyugdijukat, a gyerekuknek az ovodai ellatast, felsoktatast, vagy a specialis kozepiskolai oktatast. es nem allambacsitol varjak. igen, a szadesznek nagyn igaza volt es pontosan azert tart az orszag ott, ahol, mert nem voltak az emberek vevok ezekre az alapigazsagokra. a valasztok eltek a szavazati jogukkal es ezt a szart valasztottak. de ebbol soha nem lesz mukodo orszag, viszont tud meg lejjebb is sullyedni, ha a hozzad hasonlok tomegei tovabbra is ragaszkodnak az ingyeneleshez:-)
A nemzeti tragédia: utolsó felvonás :D

Írta és rendezte: Gyurcsány Viktor.

Tapolcán járt a miniszterelnök kampányolni, személyesen. A tét nagy, annál csak a tanácstalanság nagyobb. Nem működnek a régi módszerek, a zsoldosok tivornyáznak, ellenség híján magát zabálta fel a hadsereg. Ha ezt a körzetet is elveszítik, átszakadhat a gát. És amikor egy piramisjáték bedől, akkor nagyon gyorsan dől be.

Taps a nézőtér baloldalán.

„Úgy kell felrángatnom Gyurcsányt magam mellé a színpadra” – mondta a helyszínen Orbán, arra utalva, hogy azóta nem megy a szekér, amióta nincs igazi, a táborában egyszerre félt és egyszerre gyűlölt kihívója. Egyedül nem megy.

Szerencsére nem kell a házi mumust annyira rángatni, ugrik magától, ha túl nagy pácba kerül az alteregó: három nappal a választások előtt kifejezetten látványos kánkánt járt a porondon. A zseniális időzítés nagymestere szidta Simicskát (Orbán ellenfele), szidta a korrupt szocialistákat (az ő jelöltjük indul Orbán ellen a választáson), szidta a volt pártpénztárnokát (aki már nem tagja a parlamentnek, ellentétben vele, aki a párt elnöke volt a szóban forgó időszakban), végül gyengéden felmentette magát (sokat sejtett, de túl keveset tudott – höhöhö).

Látható, ha az a rendezői szándék, még némi vetkőzésre is hajlandó.

A hívei már magyarázkodnak mindenfele, hogy nem is mondott olyat, amit korábban ne mondott volna, nem kell a kánkán is csomót keresni. Ami igaz, egy régi műsorszámmal ugrott be, csak hogy ott lehessen Orbán mellett a színpadon.

Taps a nézőtér jobboldalán.

A magyar közélet egyik rejtett dramaturgiai törvényszerűsége, hogy amikor az egyikük helyzete már-már végzetesen megrendül, valahogy mindig segítőkezet nyújt a másik. 2006 nyarán, a második elvesztett választás után, olyan közel került Orbán a párton belüli bukáshoz, mint a magyar nép Kazahsztánhoz, de jöttek a sajnálatos őszi események, és Orbán megmenekült.

Akkor viszont Gyurcsány került bajba, a város lángokban állt, a frakció elbizonytalanodott, de az Orbán által adott 72 órás ultimátum kirántotta őt a csávából, mert a világon nincs olyan párt, amelyik ilyen helyzetben engedne a terrorista zsarolásnak.

És ez így megy azóta is. Még csak az sem biztos, hogy szándékosan. Amikor éppen eltűnhetne a színről az egyik, koncepciós eljárást indít ellene az ügyészség. Ezzel visszahozza. A másiknak zuhanni kezd a népszerűsége, de a pártalapítós-összefogós produkció a problémáját megoldja. Fordulatos történet, sok előadást megélt, lassan mégis leveszik a műsorról. A színház közben tönkrement, a közönség elmaradt, már nem érdekes a két öregecskedő primadonna ripacskodása. Ezért új hőst írtak a darabba. A belépője sikeres volt. Hamarosan övé lesz a főszerep.

Taps a szélsőjobboldalon.

Függöny.

hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20150410_A_nemzeti_tragedia_utolso_felvonas
@ausländer Sipi: "nem szavazok a fidesz ellen a demokratikus oldalra:-D"

Csak azt nem akarod szándékosan észrevenni, hogy Hornék "demokráciája" is igencsak idézőjeles volt. Ki ha, én nem? -stílusú politizálást folytattak, ahol nem is nagyon folytak társadalmi viták, de ha igen, azzal zárultak, hogy Mi majd megmondjuk a "kádári kisembernek", hogy mi a jó neki.

Hornt igazán méltatlanul vádolják baloldali populizmussal, mert tisztán neoliberális gazdaságpolitikát folytatott. A nyugdíjasok ingyenes utaztatásának pont az általad fikázott "kádári kisemberek" nem örülnek, mert annyival drágább lett a dolgozóknak és iskolába járó gyerekeiknek a bérlet.
Pont megfizethető lenne a piacra buszozó időseknek a félárú jegy is.
@Gábris szomszéd: Szerinted az ecceri is így gondolja? Akkor tudnátok nagyot lépni, ha változna a megítélésetek. Érted, mire gondolok.
@Imola Helyesi:

Figyuzz NER-propagandista, a 2006-os Budapest-gyújtogató "GYÜLÖLKÖDÈSRE" gondolsz?
@ausländer Sipi: "iszont tud meg lejjebb is sullyedni, ha a hozzad hasonlok tomegei tovabbra is ragaszkodnak az ingyeneleshez:-)"

Okostojás, mennyi adót, tb-t meg áfát fizetnek be a magyarok a nyugat-európai fizetés feléből, harmadából? Az meg neoliberális álom, hogy majd az itteni fizetésekből olyan magánnyugdíjas-, biztosítós rendszert tartsanak fönn, mint a gazdagabb nyugati országokban.

Nyugodtan köpjél fölfelé, és álljál alá! A vitánkat asszem ezzel lezártnak is tekinthetjük, leírtál minden lózungot, ami ahhoz kellett, hogy lássuk, csak szánalmas közhelyeket tudsz puffogtatni.
@miva?: "Tök oké, csak ne ragaszkodnál pl Gyurcsányhoz. Aki nyugaton egy 2006 ősze után nem mond le, az politikailag halott"

a nagy parizsi kocsigyujtogatas utan ki mondott le?
most, amikor frankfurtban zavargasok voltak ki mondott le?

miert kellene mindig a csocselek kenye-kedve szerint ugralni?
@vigyüktúlzásbaadolgokat: "Okostojás, mennyi adót, tb-t meg áfát fizetnek be a magyarok a nyugat-európai fizetés feléből, harmadából? "

szinte semennyit. ertem en, hogy sokat KELLENE, csak megsem teszik meg:-)

van ugy 7-800.000 ember aki multiknal, egyeb korrekt cegeknel melozik full bejelentve, van majdnem ugyanennyi kozszolga aki effektive nem minosul adofizetonek, leven a koltsegvetesbol kapott fizetesebol fizet vissza a koltsegvetesbe, a tobbi meg svarcol, fusizik, megoldja okosba, afa nelkul, halapenzt, jattot tesz el, stb.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: már elnézést kívánok, de kizárt, hogy ezért lett drágább a bérlet és a jegy.
A MÁV ZRt. (már a neve értelmezése is szép: a magyar állam tulajdonát képező vasút zártkörű részvénytársaság keretein belül -- abszurdisztán, úgy szeretlek!) pl. folyamatosan emeli a személyszállítási jegyek árait (gondolom a tulajdonosok folyamatos elhalálozása miatt, a zrt-be meg nem léphet be akárki :D:D:D) Komolyra fordítva: a vasúti közlekedés személyforgalomban mindig is ráfizetéses volt. Volánnál nem vagyok ennyire képben, de gyanítom, hogy ott is van, ami megegye a bevételt.
@graphics: Kikre gondolsz? Én sok olyan ecceriről tudok, akik sokkal inkább más dolgoktól rettegnek idehaza.
@ausländer Sipi: arról meg nem is tudsz, hogy hány ember van 4 órás munkaidőben bejelentve. Arra kap bért, az után fizet ő is, munkáltató is. fizukor meg kipótolják okosba'. Na ezek mennyi nyugdíjt kapnak majd...
@Gábris szomszéd: azokra, akikben Jobbik=Gárda.
@Secnir:

Látszik, hogy a sztárfotó előtt kiglancolták a protkót.:D
@ausländer Sipi: az egyik fő bűne a kádári rendszernek a mesterségesen alacsonyan tartott bér volt. Emléxem, milyen élvezettel csócsálták, aztán nem lett többet érő a fizunk, még akkor sem, ha többszöröse, mert a költségek, elvonások erősebben nőttek.

www.portfolio.hu/gazdasag/egyre_no_a_szegenyseg_magyarorszagon.207047.html

A cikk szerint az, hogy van munkahely, még nem biztosíték bármilyen szinten maradásra. Ez a tragédia.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: "Kiss Péter mondta számtalanszor, hogy ha a Fidesz van kormányon a világválság kitörésekor, talán minden másképp alakul."

Azt nem mondta, ha a nagyanyámnak lett volna a töke, akkor ő lett volna a nagyapám?
@vigyüktúlzásbaadolgokat: " a "kisember" nem sodródik kizárólag a fasiszta pártokhoz, hanem a radikális baloldalra szavaz!!"

Én nem nagyon örülnék radikális baloldalnak, elég a radikális jobb oldal. Sőt, még belőlük is sokk.
@ausländer Sipi:
Tudod ez egy régi dilemma.
Van egy olyan párt aki meghekkelte a demokráciát magasról leszarik mindenféle írott és íratlan szabályt és cinikusan a képünkbe röhög.

Namármost a közjó érdekében jól seggberúghatom -e?
A mélyen demokratikus európai stb. válasz, hogy nem mert akkor pont olyanok lennénk mint ők.
Ezzel viszont zöld utat kapnak a rohadékok.

Ez pont olyan mint a muszlim bevándorlók európában.
Mivel mindenki toleráns volt velük és neki nem akarta őket megölni vagy máglyán elégetni ezt ők a GYENGESÉG jelenének vették és azt hitték, hogy akkor innét nekik már mindent szabad.

Én hiszek a demokratikus normákban de ha a patkányok beköltöznek a spájzomba akkor nem tárgyalok velük hanem kiírtomn őket.
@ausländer Sipi: "miert kellene mindig a csocselek kenye-kedve szerint ugralni?"

Komolyan kezdem azt hinni, hogy nagyon kevéssé vagy tisztában a hazai közállapotokkal. 2006-ban a teljes magyar jobboldal szavazóstul együtt meg volt róla győződve, hogy az MSZP-SZDSZ koalíció választási CSALÁSSAL jutott hatalomra. Egyszerűen nem tekintették legitimnek a Gyurcsány-kormányt Orbánék, és ennek megfelelően szinte megbénították a Parlamentet, kvázi az ország életét.

Talán ezért kellett volna Gyurcsánynak azt mondani a csőcselék leverése UTÁN, hogy megtettem a kötelességem, ezután felállok a bársonyszékből, és az utolsó tegye be az ajtót ...
@látjátok feleim szümtükkel: "Én nem nagyon örülnék radikális baloldalnak, elég a radikális jobb oldal."

Ha a radikális bal alatt a Szirizát meg a Podemost érted, nekem semmi bajom nincs velük (az ideológiájukkal, nem a konkrét politikájukkal).

Hegyi Gyula a minap a Népszavában leírta, hogy pl. Belgiumban (a hazai ballib elit által dicsőített Nyugaton) még manapság is oylan szakszervezeti tüntetések vannak, hogy a belga kikötőmunkások bizony szétverik a dokkot, ha a munkáltatóik sz.rnak a jogos követeléseikre.

Na ez a munkavállalói öntudat az, amit Magyarországon sikeresen szétvert a politikai elit a rendszerváltozás után, ezért kell bukniuk.
@ausländer Sipi: Nem a zavargások ténye miatt kell lemondani, hanem a soha nem látott elutasítottság miatt. Neked hiába mondom. Olyan vagy, mint a narancsbolondok, csak DK-sban. Akármekkora király csávó vagyok, ha ekkora az elutasítottságom a politikában, akkor nem állok az első vonalba. Nem dörgölödzök egyből minden maszületett megmozduláshoz, nem hozom évente lehetetlen helyzetbe az egész ellenzéket, stb. De neked úgyis mindegy!
Tényleg meg kell? Pedig maga is erősen benne volt az elmúlt évtizedek jogászképzésében, mint egyetemi tanár ( Wikin részletesen elolvasható az életpálya ). Valamit talán nem jól csinált?

"Meg kell erősíteni a jogászképzést - Trócsányi - 13:56
Az igazságügyi miniszter szerint meg kell erősíteni a jogászképzés színvonalát. Trócsányi László Szegeden, a jogi képzőhelyek vezetőinek részvételével rendezett Jogász Dékáni Kollégium ülésének szünetében tartott sajtóbeszélgetésen azt mondta: az ország versenyképessége szempontjából sem közömbös, hogy milyen jogászok dolgoznak hazánkban."
www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=186420
@miva?:

Vagy fel kell ölteni a pléhpofát, mint ahogy a fidesz csinálja, oszt lehet tüntetni, meg kiabálni, mi kormányzunk. Slussz.
@Baszki, nincs már mit ellopni...:
Hinnye, de igaz a neved, persze, hogy nincs mit ellopni, mert azért voltak a 2006-os tüntetések, mert túlzásba vittétek, és helytelenül kezeltétek az általatok generált belpolitikai válságot.
@látjátok feleim szümtükkel: Az az érthetetlen, hogy lefolytattuk ezt a vitát ezer éve, 2010 előtt, és akkor az volt az érv, hogy nem lehet, mert akkor jön Orbán. Így nem jött? Most az az érv, hogy nem lehet, mert a Jobbik. Peeersze. Pont azért állt elő ez a helyzet, mert kb ugyanannyi bal- mint jobboldali kritikátlan igazságosztó van, közben meg a nem elég hangos többséget egyáltalán nem szolgálja ki a politika.

Szerintem 1. Ügynökakták
2. 2006 titkosított dokumentumai mínusz a biztonságiak nevei
3. Minden az olajszőkítésről, paksról, stb, de minden

4. Egy 4éves államilag támogatott, minden nap minden kereskedelmi és állami csatornán bemutatott valóságshow az új pártok születéséről, megerősödéséről, amik valami korrekt nagyságú összegből épülhetnek, de senki nem lehet szereplő, aki valaha politikus volt.

5. A választásokon egy nagy közös kalapból mindenkit ugyanúgy promotálnak, tilos magánakciókat végrehajtani, stb

6. Elküldeni a búsba a mostaniakat a választásokon.

de ez nyilván utópia, így reálisan

1. egy kikezdhetetlen figurákból álló baloldali párt ezek helyett a sarlatánok helyett

2. ami kikényszeríti a változást a jobbon, ezzel egy új mérsékel jobboldali párt

3. a jobbik és az LMP megerősödése, ami annyit tesz, hogy az LMP elkezd működni, vagy jön helyette egy ökopárt, ami párt

és a választásokon MSZP DK együtt kb 10%, Fidesz KDNP 10%, és a maradék megoldja nélkülük, mert a feketeseggű most a rendszerváltó és örökösei

és 2022-ben van egy olyan politikai közéletünk, amit 90-ben ígértek 30 év leteltével

meg is lennék elégedve, és már most kéjesen vigyorgok az eddig nagymellényes fideszbambák sírásán
@graphics: A másfél milla körüli támogatói szám azt jelzi, hogy ezt egyre kevesebben gondolják így. Akik meg mégis, azok már régóta a szavazóik közé tartoznak.:)
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
.
A jelenleg adott pártformációk közül melyik áll a szívedhez legközelebb (nem az eszedhez, de szerencsés esetben lehet, hogy egybe esik)?
.
Felháborodott és elkeseredett kenguruk ugrálnak a Kossuth téren.
Időnként zsebükbe nyúlnak és kis táblákat vesznek elő, amelyekkel az őket értetlenkedve bámulókat megdobálják.
A táblákon a felirat: NIX "nix ugribugri!!"
@miva?: de ezt barmikor, barkire, barmilyen alapon ra lehet fogni. ez nem egy egzakt meroszam. ezzel az eroval barki, barmikor lemondathato a ciklusa kozepen, elejen. a semmire. volt ellen bizalmatlansagi inditvany a parlamentben? volt. ennyi, igy mukodik a parlamentaris demokracia. ne ugy, hogh miva kollega felebred reggelk, megvakarja a hasat es ugy dont, mennie kell. mert elutasitott es hu milyen mertekben. orbanek is elutasitottak, megsem hoborogok mint az egyszeri bebaszott torgyanrajongo, hogy "monnyonleee". ez ugyanis nem igy mukodik. perze, mukodhetne igy is, lehetne cserelgetni hetente a vezetoket. mekora okossag is lenne a pillanatnyi elmebajnak engedni, mi?:-)
@miva?: Kiegészíteném.

Szűnjön meg az a lehetetlen gyakorlat, amit T. A. állampolgár képvisel a fészbuk-kommentjében. Ne mondja senki a másik oldalról, hogy nincs létjogosultsága, meg "ráront a nemzetre"! A szoclibek se mondják a konzervatívokra, hogy h.lyék!

(Ez a fasisztákra és nácikra nem vonatkozik, ők tényleg rombolják az országot, akárhányszor csak hatalomra jutnak.)
@Imola Helyesi:
.
.
Írod:
nemzeti kérdések...
?
Tedd meg légyszíves, hogy részletezed.
Kezdve azzal, hogy szerinted mit jelent az, hogy "nemzet", és "nemzeti".
Komolyan érdekel.
Nem a nemzeti trafik és a hasonlók miatt kérdezem.

Nem sürgetlek, de feltételezem, az előzőt nem vetted észre.
@ausländer Sipi: Ne már. Nem mondod, hogy nem volt egyértelmű az elutasítottság, és hogy most sem az! Meg hogy nem vette észre ferkó, hogy minden szüvetség amibe bezsarolja magát egyből megdöglik!

Mi kell neked, hogy megértsd: ez az út pont oda vezet, amitől meg akarod menteni a magyarokat?
@miva?: lofaszt akarok en barkit megmenteni:-D

mindenki mentse meg szepen sajat magat. en csak elmondom a velemenyem es azt, hogy mit lattam ott es mit latok itt es mi a jelentos kulonbseg a ketto kozott, mi az amiert itt mukodik ott meg szarra rohad:-)
@ausländer Sipi: Akkor arra felelj, hogy miért nem lenne jó az új baloldal élére pl Botka, miért kell feltétlenül pont Fletó?
@miva?: mert gyurcsány egy hős, Botka pedig nem...

nem vetted észre, hogy a gyzrcsányisták is csak elvakultakból kerülnek ki?
@dr. jenőke (jenőke): "A jelenleg adott pártformációk közül melyik áll a szívedhez legközelebb"

Jelenleg politikai árva vagyok. :) Arra a pártra szavaztam áprilisban, amelyiknek a programja és fellépése nagyon megnyerő volt számomra, plusz az ellenzékisége, és esélyesnek tűntek a parlamentbe kerülésre. Ma már nem tenném, mert bebizonyosodott, hogy Schiffer egy fidesz-s.ggnyaló. :)
Nálam az verte ki a biztosítékot, hogy "hisztériának" nevezte a náci-emlékmű elleni ellenzéki tüntetéseket. Az is felháborít, hogy nem hajlandók adott esetben az mszp-vel együtt tüntetni.

Szóval: nem fidesz-kollaboráns ződpárt nálam nyerő lenne.
Pl. nagyon teszik az Élőlánc tizenkét pontja, de nem vagyok annyira konzervatív, mint Ácsnéék. A PM baloldalinak hirdeti magát, de elszigetelt értelmiségiek mikropártjára sincs kedvem szavazni.
@miva?: mondtam en ilyet, hogy nem lenne jo?

en azt mondom, hogy abba lehetne hagyni ezt a gyulolkodest es bunbakkeresest.
es hogy gyurcsany a magyar kozelet allatorvosi lova, rajta bemutattak a magyar valasztopolgarok es politikusok minden betegseguket es psziches zavarukat. es hogy gyurcsany egy normalisabb orszagban sikeres es elismert politikus lehett volna azzal, amit probalt tenni. mert ott hagytak is volna megtenni ezeket a lepeseket. ha ott elokerult volna egy ilyen orban viktor fele faszjanko, akkor nem az lett volna, hogy a sajat partja es tamogatoi is adjak a lovat a kis miniducse ala. en csak ennyit mondtam.
@habakuk000: koszi, hogy valasozlsz helyettem. igaz, egeszen mast, mint amit en akartam de bizonyara elegedettseggel tolt el ha fideszeskent viselkedsz;-)))))))
@Gábris szomszéd: Nem baj, nyomjátok majd ezerrel Pogátsát, táborhoz csapódó léhűtő ejtőernyősben pedig nem fogtok hiányt szenvedni.

Rendes szakemberrel lesznek problémáitok, de ezek a többi pártnál se nagyon vannak, így ez nem fog versenyhátrányt jelenteni
@ausländer Sipi: Figyu, ugye elvárt az összefogás, hogy ne a Jobbik meg ne a Fidesz. Igaz? Akkor minek külön DK? Meséljél!
@ausländer Sipi: SZóval akkor ez az ország nem csak Orbánt, de még Gyurcsányt sem érdemli meg???
@miva?: en ezt a kerdest, mint a pluralizmust hirdeto liberalis demokrata nem is ertem:-)

hogyhogy minek?
@miva?: hat a jelen allapototokban ugy nezem meg orban is tul jo nektek, az teny:-D

de nem baj, mert a jelen allas szerint meg sokkal nagyobb szarba fogjatok navigalni magatokat:-)

hiszen kovetkezetesen ragaszkodok ahhoz a gondolkodasmodhoz es viselkedeshez ami ide vezetett es ez tovabb fogja rontani a helyzeteteket.
@ausländer Sipi: Sipi, voltam én már itt a szélrózsa minden tájékán álló is a vitapartnereim szerint, kurvára nem zavar ha lefideszesezel, ettől függetlenül válaszolhatnál miva kérdésére:

egy ember, akivel az ország 87 %-a a gyerekeit ijesztgeti, miért gondolja, hogy neki szerepe van az ország élén?
@habakuk000: mertbez nem racionalis. erted amit mondok? ertem en, hogy a gyulolet vezerel es az irracionalitas. csak eppen ez hosszu tavon kifejezetten karos egy kozosseg szamara. lasd az eredmenyet a handabandazasnak:-)
@ausländer Sipi: Miért nem egy erős baloldali párt kell, aminek eleve a vezére volt Gyurcsány? Minek kellett a DK, és miben más? Ráadásul úgy, hogy minden összefogásban szerepelni akar, ha abban a szocik benne vannak.
@ausländer Sipi: De egy politikusnak törődnie kellene a nem racionális faszságokkal is, vagy pl hagyja a Dzsihádot európa a faszba, mert nem racionális?
@ausländer Sipi: "volt ellen bizalmatlansagi inditvany a parlamentben? volt. ennyi, igy mukodik a parlamentaris demokracia."

Én arra is emlékszem, hogy Orbán pattogott kifelé frakcióstul, mint a gumilabda, mikor Gyurcsány szólásra nyitotta a száját az ülésteremben. Nem lehetett egy Heti Hetest sem végignézni anélkül, hogy ne mondja valaki "Gyurcsány monnyon le az őszödi bezséd" miatt (pl. Tyereskova).

Aki iylen ellenszélben nem mond le, az h.lye vagy aljas. Mint most a fidesz. Normális országban Orbánt már lemondatták volna ennyi tüntetés és botrány után.
@miva?: mondom, szamomra ezek ertelmezhetetlen kerdesek. de en ugye demokrata vagyok, aki a sokszinusegben hisz es abban, hogy az orszagban mindneki szabadon valaszthat es valaszthato, alapithat partot, kepviselhet ertekeket.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: figyelemmel kisértem egy fiatal, lelkes, romlatlan ifjú szds-es pályáját.

fél év sem telt el, s már csupán a pénzzabrálásról tudott elmélkedni és beszélni.

A mai szocializáció a becstelenség teljes gátlástalanságáról szól.

Lásd pl ifjúfideszesek.

Annyi a különbség a magam korabeliekhez képest, hogy mi még azt tanultuk, adjunk a látszatra, az ifjú nemzedék pedig már azzal sem foglalkozik.
@miva?: ki mondott leh a dzsihad miatt? vagy a charlie hebdo miatt?
@ausländer Sipi: Ha a sokszínűségben hinnél, akkor nem követelted volna a formálódó együtt láttán, hogy fletót is vegyék be a buliba. Neked a DK kell, és semmi más. Emlékszem, és ne tagadd, te is emlékszel miket írtál!
@vigyüktúlzásbaadolgokat: tyereskova, meg orban, bakker.. most komolyan....:-DDDDDDDDDDDDDD

ne nevettesd mar ki magad:-DDDD
@ausländer Sipi: Kerülgeted a válaszokat mint egy fideszes ;)
@ausländer Sipi: mi nem racionális Sipi? Bukott politikussal ijesztgetni a gyerekeket?

Vagy egy komoly pártot és országot szétverő, a népszerűségtelenségi listát vezető embernek nem a háttérbe húzódni?
tapolca és környéka nagyon is széljobb volt már a miép időkben. nem nácik, hanem valami összetéveszthetetlenül gagyi öntörvényű mélymagyar zagy, emdéefet, fideszt sosem kedvelték, puhapöcs népség, de hát van a zembernek zsebe is, ugyibár. amikor meg nincs se így se úgy nincsen a zsebben semmi, akkor a zacckávé helyett jöhet az igazi.
@miva?: te ugye nem erted azt sem amit en irtam, de meg azt sem amit te irsz most?:-)

hol van itt az ellentmondas? miert kellene feladni a dk-t az egyuttmukodeshez? vagymiert ne lehetne egyuttmukodni a dk=val, ha mar egyszer demokratikus osszefogast akartak csinalni?
@ausländer Sipi: Miben képvisel mást a DK mint a szocik? Hogy ők nyulat ugrasztanak, ha kell a 2/3?

Egyszer nem adtál választ semmire.

Ha annyira együtt kell működni, akkor mi akadályozza meg őket az egyesülésben? Mi az a baromi nagy különbség köztük, Sipi?
@ausländer Sipi: "akkor nem az lett volna, hogy a sajat partja es tamogatoi is adjak a lovat a kis miniducse ala."

Erre mondaná Gyurcsány, hogy "l...t mama"! Az mszp-szavazók, amennyire én tudom, elítélték, hogy Gyurcsányt a saját párttársai nyírták ki! Ez tisztán a szoci pártvezetés munkája volt, nem kéne ezt a választóikra fogni!!
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Maradjunk a kérdésnél kérlek, esetleg egyszer az életben megtudhatjuk, hogy egy rajongó szerint mi a célokban, elvekben rejlő különbség az MSZP és a DK közt, ami miatt külön kell indulniuk minden választáson, de mégis lejáratnak minden új kezdeményezést azzal, hogy belezsarolják Gyurcsányt.
@miva?: Bár úgy látom, marad a megválaszolatlan Sipinek feltett kérdések közt a dolog, hiszen így csinálják a Fideszesek is :(
Egy óra mulva visszajövök Sipi, ha addig sikerül kigugliznod, hogy mit diktálnak az érzelmeid.
@habakuk000: "A mai szocializáció a becstelenség teljes gátlástalanságáról szól."

Igazad van, ha a mai yuppie-król beszélünk.
De általában a mai Z, X, Y-generációkról el lehet mondani, hogy demokratikus gondolkozásúak. Most nem a Wass Alberttel hülyített szerencsétlen jobbikos magyar fiatalokra gondolok.
@ausländer Sipi: "tyereskova, meg orban, bakker.. most komolyan....:-DDDDDDDDDDDDDD"

A sokszínűséget te csak akkor szereted, ugye, ha Orbán és szavazói meg Tyereskova véleményét nem kell figyelembe venni?! :) Te a pluralizmus híve vagy, csak ők fogják be a szájukat! (Orbánt nem védem, de a szavazói azért nem mind voltak puccsisták.)
@miva?:

", hogy miért nem lenne jó az új baloldal élére pl Botka, "

Akár jó is lehetne, de jó okkal nem vállalja el.

Többször elérkezett az a pillanat, amikor színre is léphetett volna, de nem tette.

Ne felejtsd el,cca 25 éve a maszop színeiben politizál. Közvetlenül tapasztalt meg mindent, ami a mai állapothoz vezetett. A szar, Fletót is elnyelte, őt sem kímélné.

Most olvastam a HVG-n, Lendvai Ildikó ötletel. Tényleg semmi bőr a képükön. Eszébe nem jut, hogy áldásos tevékenységének köszönhető Hagyó és árvái, a szétvert és elvesztett Bp, a kontraszelekció olyan mértéke - nem egyetlen prominense Simon - ami csak bukáshoz vezethetett, a szadi kritikátlan kiszolgálása, stb.stb.

Tényleg el vagyok képedve.
Én se tanácsolnám Botkának, hogy ennek a maszopnak az élére álljon. Ez a homokozó teljesen elhasználódott.
@Orica Középföldi: Fletó azért fejest ugrott bele csíkos fürdőrucijában kamerák előtt pózolva
@incze: "tapolca és környéka nagyon is széljobb volt már a miép időkben."

Így van, ne felejtsük el a régi "jó" miépes időket sem. Bár a mostani fiatal széljobbosok lehet, hogy tényleg azt hiszik a Dzsobbikról, hogy ők találták fel a spanyolviaszt.
@habakuk000:

Elég gyorsan rájött, hogy tele van parazitával, kiváló álcázókkal:)) Későn. Sokat markolt, keveset fogott.
@Orica Középföldi: Majd jön Sipi és megmagyarázza, hogy demokratikus megfontolásból volt lukas a keze
@miva?: Bocs a belekottyért.

Személy szerint én drukkoltam Gyurcsánynak, mert logikus volt, hogy alapítson új pártot, ha már kitúrta a maszop-vezetés.
Szerintem az a hiba, hogy bement a Parlamentbe tapétának, ahelyett, hogy kívülről vezetné az Ellenállást. :)
@Orica Középföldi: érdekesek számomra a mai reakciók, úgy értelmezem, hogy teljes apátiával törődtünk bele közös szégyenünkbe.
@habakuk000: Ne keseredj el! Ennek a tanulási folyamatnak nem ugorhat egy ország egyből a végére. Hasznos lesz ez még, csak ne felejtsünk sárga csillagot magunkra varrni, ha ki kell állni a zsidókért, vagy sétálni százezren, ha cigányokat akarnak büntetni. Még a végén összekovácsolódik egy sokszínű nemzet, és arra nagy szükségünk lenne.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: De mégis mit akar mást a DK? Mert ha egy ember személyes ambíciója csak a létezése értelme, akkor tán nem kellene a politikai sokszínűség nevében bekövetelni magát mindenhova.
@miva?: nem elkeseredett vagyok, csak szégyen, amit művelünk:)
@habakuk000:

Én inkább várakozást érzek. Az eredmény kódolt volt. A fidesz már belengette titkos eszközeit a jobbikkal szemben,és nem lesz kíméletes.A jobbik meg belül rendesen lázad. Méghogy Európa:))))) Na az egy szép harc lesz, Vona küzdelme a funkcionális analfabétákkal.
Csakhogy van egy hatalmas tömeg, aki bárkire szavaz, ha esélye van Orbán ellen, és ez a tömeg nagyobb, mint a fideszesek kétszerese. Tökmindegy a szín. Ez fog robbanni. Ilyen körülmények között lehet egy hónap alatt épített brand kétharmados győztes (ha nem dörgölödz Fletó persze)
@Orica Középföldi: nem nagyon van mire várni, kire aztán végképp nincs.

Az mondjuk vicces lesz, amikor Angyalt kell majd győzködni a németek vezette Európa magyar érdekeket sértő intézkedésiről.:)
@vigyüktúlzásbaadolgokat: a cink is hasonlóan látja:

"Apropó, Lázár János: Vona Gábor sem tudta eloszlatni azt a legújabb generációs magyar politikusokkal kapcsolatos feltevésemet, hogy gyakorlatilag véletlenszerűen keveredtek oda, ahol most vannak. Akár kockadobással is eldönthették volna hárman Mesterházy Attilával, hogy ki lesz a jobbikos, ki a fideszes, ki pedig a szoci – az, hogy esetleg meggyőződésből politizáljanak, szintén tiszta 20. század. Tök ciki."
cink.hu/a-szemem-elott-neppartosodott-el-vona-gabor-1697465764
@habakuk000: "egy ember, akivel az ország 87 %-a a gyerekeit ijesztgeti, miért gondolja, hogy neki szerepe van az ország élén?"

Azért, mert te nem állsz a helyére, sőt más sem, és nem is csinálja olyan jól ( többségében ) senki rajta kívül, csak Orbán. Gyurcsány szerencsétlenségére Orbánnak jutott a hívők nagyobb hányada, é neki még az sem baj, hogy néha békemenet kinézete van. Azt nem tudni, hogy meddig lesz így, de jelenleg ez a helyzet.

A net világában a politikust már meg kell csinálni, magától nem megy. Orbánnak sem. Simicska ezt igazolni tudja, meg kell tőle kérdezni. Mondjuk úgy, mint ahogy legutóbb Gyurcsánytól megkérdezték.
@Orica Középföldi: "A fidesz már belengette titkos eszközeit..."

Van még a fidesznek ilyen? Nem szoktak ők mostanában titkolózni.:D
@látjátok feleim szümtükkel:

Lázár tett egy fenyegető félmondatot erről. Látni fogjuk:))
Ennek olyan gundfridi szaga van, ott is másnak, konkrétan azusának kellett volna bizonyítani.:D

"Több irányban is vizsgálódnak, a kormány az EU-tól várja, hogy bizonyítsa a kartellt."

index.hu/gazdasag/2015/04/13/m4_arulkodtak_az_kartellrol_a_gvh-nak/
@látjátok feleim szümtükkel: Lenne bőven aki a helyére állna, de akkor egyből átöleli, mellé ül hívatlanul a vendéglőben egy fotóra, és máris megbukott az épp születő politikus. Azért ez legyen világos.
@miva?:
Okos dolog ilyenkor pukizni? Szerinted, ha nyer Pad, az mszp nem szívta volna fel magát? Na ugye?!
@látjátok feleim szümtükkel: meg szabad kérdeznem, hogy mit csinál jól?

Tényleg őszintén érdekel a véleményed.

Kormányfőként megbukott, ellenzéki pártelnökként egy olyan ötéves ciklusban, ahol naponta lehetett volna kormányt, ennek ellenére frakciót sem tudott összehozni, szerintem úgyszintén.
( de ez az én véleményem, aki nem nagyon kedveli ezt az embert, te objektíven biztosan árnyalni tudod a véleményemet)

szóval mit is csinált jól?
@Imola Helyesi:
Imola drága: 8000 azaz NYOLCEZER elvesztett szavazat!
És MÉG a Jobbik is rávert 200-at. Csak hogy Széles et. rövid de velős elemzésére hivatkozzak.
@Orica Középföldi:

Erre gondoltál?

"Lázár János nem tudja, hova vezet a Fidesz gátlástalansága
Az eredeti kérdésre, hogy hova vezet a Fidesz gátlástalansága, nem tudok válaszolni
- mondta Lázár János ma a parlamentben."

index.hu/mindekozben/poszt/2015/04/13/lazar_janos_nem_tudja_hova_vezet_a_fidesz_gatlastalansaga/

Szerintem ez egy oltárian jó mondat, mert beismerte, hogy van gátlástalanság a fideszben.:D
@habakuk000:

Pl. azt, hogy te is rajta rágódsz, meg veled együtt sokan mások is. Aki érdektelen, arról nem beszélnek.
@kekex: Akkor most minek kell közösen jelöltet állítani? Sehonnan nem értem.
@miva?:

Tényleg nem tudod, mit akar a DK mást, mint a szocik? Nem figyelsz, ember, csak járatod a bagólesődet. A szocik egy "baloldali" programmal ott folytatják, ahol Medgyessyvel abbahagyták. Mert szerintük ott baszták el, hogy "nem mertek elég baloldaliak" lenni. Csak az a baj, hogy "baloldaliságban" a Fidesz verhetetlen, és sokkal ügyesebben csinálja.
A DK - helyesebben Gyurcsány, mert a DK az ő pártja, ő hozta létre, és a hívei nagy része őmiatta van ott, holott ha elolvasnák a DK progreamját, lehet hogy süvítve menekülnének - meg kurvára nem "baloldali" fordulatot akar.

Hogy csak néhány példa (de azért nem kiméllek meg attól, hogy ha választ akarsz kapni, akkor el kelljen olvasnod a két párt programját.)

MSZP:
"
4.
Kiemelt hangsúlyt fektetünk a korai nevelésre.
Nagyrészt ekkor és itt dől el, hogy miként tud boldogulni egy gyermek az iskolában és később az életben. Az a cél, hogy az esély mindenütt,
mindenki számára a lehető legtöbb legyen.
5.
Eltöröljük a bölcsődei gondozási díjat.
"

DK:

"Már a gyerekek első évei is nagyon fontosak, ezért szükséges a bölcsődei férőhelyek számának
bővítése, első lépésben koncentráltan a hátrányos helyzetű régiókban. Célunk, hogy először itt, majd fokozatosan országos szinten minden igénylő számára biztosított legyen a bölcsődei ellátás. A szociálisan rászorultak számára ehhez az állam biztosítsa a szükséges forrást. Növelni kell a civil kezdeményezések és más, nem állami szereplők lehetőségeit a kisgyerekkori ellátásban. Sok helyen a családi napközik rendszere nyújthat esélyt."

MSZP:
"20. Tandíjmentessé tesszük a felsőoktatást.
2014 szeptemberétől minden felsőoktatásba felvett hallgató térítésmentesen kezdheti meg
a tanulmányait."

DK:

"A Demokratikus Koalíció világos szabályokon alapuló, átlátható és kiszámítható, igazságos és esélyteremtő tandíj és ösztöndíj mellett áll ki."

Egészségügy:

MSZP:

" Magyarországnak és a magyar embereknek olyan egészségügyre van szüksége, amely mindenkinek biztosítja az egészségének megőrzéséhez vagy a gyógyulásához szükséges színvonalas ellátást – függetlenül attól, hogy hol lakik, vagy mennyi pénze van. "

DK:

" A   kötelező  egészségbiztosítás,  illetve  járulékfizetés  ellátási  jogot  keletkeztet,  amelynek  tartalmát  a  biztosítási  csomag  határozza  meg,  és  amelyhez  való  hozzáférést  az  állam  településtől,  szociális   helyzettől   függetlenül   garantálja.   Ennek   a   biztosítási   csomagnak  elengedhetetlen  részét  képezik  a  kötelező  jelleggel  meghatározott  ellátási  stand "

A többit már leszel szives magad elolvasni, de csak ebből a két dologból is nyilvánvaló, mi a különbség a DK és az MSZP között. Ha mégsem értenéd, ammán a te hibád.
@látjátok feleim szümtükkel: rágódik rajta a halál, én rágondolni sem szeretek, mert elmegy az étvágyam rögvest, Sipi dobta be a témát...én a jobbik győzelme, mint országos szégyenünk ügyében léptem be, de ez azért olyan nagyon sok mindenki gyomrát már nem forgatta fel, ahogyan látom
@látjátok feleim szümtükkel:

Nem. Néhány hete vagy sajttájon, vagy interjúban mondta, hogy megvannak a fidesz eszközei a jobbik kezelésére.
Tagadhatatlan, tág teret ad a fantáziának:))
@DarthVader:

Ja, és mivel sokkal fogyaszthatóbb számomra a DK programja, ezért vagyok én "DK"-s, függetlenül attól, hogy te és a szocik mit gondolnak a DK-ról és Gyurcsányről.

Ja, amúgy kijafaszom akadályozza meg Botkát, hogy ő legyen a baloldal felkent vezére? Nem mondod, hogy Gyurcsány?
@Orica Középföldi: célzott a párt orosz finanszírozására is, ha jól emlékszem
@látjátok feleim szümtükkel: Ennyi erővel főműsoridőben a gyerekcsatornán este hatkor meghághatna élő adásban egy bébiszamarat, akkor szintén beszélnének róla, mégsem bíznám rá az ország ügyeit.
@miva?:

Nemá', ember! És akkor az a politikus azt mondja, amit a Schiffer, hogy Gyurcsánnyal semmiképpen, és máris 6/3-a van. Érdekes, Schiffer el tudja magát határolni Gyurcsánytól. Ez lenne a siker záloga? Tényleg?
@DarthVader:

"ezért vagyok én "DK"-s, függetlenül attól, hogy te és a szocik mit gondolnak a DK-ról és Gyurcsányről. "

Sőt, attól is függetlenül, amit a DK-sok gondolnak Gyurcsányról :))
@DarthVader: Szerintem ha programpontok idemásolásával válaszolsz egy másnak feltett kérdésre, akkor ott félreértés van. Lécci a saját szavaiddal Józsibának hogy mi a különbség, ami annyira komoly, hogy nem lehet ugyanazon párt két része a DK és az MSZP, hanem külön kell indulniuk, de minden alkalommal választási szövetségbe kell kényszeríteniük mindenkit Gyurcsánnyal.

Ez volt a kérdés, a programokat én is olvastam :)
@DarthVader:

"Sőt, attól is függetlenül, amit a DK-sok gondolnak Gyurcsányról :))"

Na, ez egy fontos mondat:))
@miva?:

Na akkor nekifutok még egyszer, túl szofisztikált voltam, igaz.

Szóval: az MSZP egy "balos fordulatot" akar, még baloldalabbit, mint eddig, gyakorlatilag a Fidesz-es "államszocializmus"-t lightebb változatban, a DK- helyesebben Gyurcsány - pedig az öngondoskodásra és az állampolgári felelősségvállalásra sokkal jobban építő "liberális" piacgazdaságot.

De még egyszer nem mondom máshogy, fogd fel ennyiből :)
@Orica Középföldi:

És ami e mögött a mondta mögött van, az a legszomorúbb az egész mai magyar valóságban.
@DarthVader: Aha, akkor Józsibá aszongya hogy: Szadesz a DK?
@DarthVader: nagyon helyes, az a lényeg, hogy mindenkitől függetlenül tudod, miért vagy dk-s

azt hiszem, ebben a mostani jobbikos előretörésben a gyurcsány már csak egy a sok koporsószögelő statiszta közül, nem kapott főszerepet
Szerintem a DK-ra nem a liberális beállítottságúak szavaznak, de nem akarlak megbántani.
@miva?:

Választási szövetségbe meg senkinek nem kell lépnie Gyurcsánnyal. Isten őrizz. Kőkeményen el kell határolódni tőle. És megnézni, mire jutni nélküle. Ja, hogy a hívei kellenének? Hát ez a legokádébb dolog, ami létezik.
@látjátok feleim szümtükkel:
11.54 Te beteszel egy eredeti Gyurcsány videót, amikor a jobbosok a tunkolt szövegeknek hisznek és nem a saját fülüknek? Ugyan már!
"El lehet menni Magyarországról" elhangzik saját szájúlag, oszt passz! Már egy második mondat felfogásához (netán egy komplett szövegkörnyezet értelmezéséhez)) kellene némi szürke is. (50 IQ-val)
@miva?:

Igen, több van benne a Szadeszből, mint az MSZP-ből. Mármint a világról és a jövőnkről alkotott elképzelései alapján. Ezért szociál-liberális. Szemben az MSZP-vel, amelyik még mindig a kádári gulyáskommunizmust akarja, gy.k.ugyanazt amire a Fidesz játszik rá. És amitől nekem a gálám kijön.
@miva?:

A DK programja valahogy jobban illeszkedik a kapitalista kertek közé, nem gondolod? Az MSZP egy kicsit állott sajtszagú. Már eccer ettünk belőle, oszt akkor sem volt jó. Közben mások máshol jobb sajtokat gyúrnak.
@miva?:

Erről beszéltem Oricának. Ez a magyar politikai élet tragédiája.
Hölgyejm és Urajm, egyetlnek egyszerű kérdést tennék föl: tapasztalt valaki bármiféle változást a fidest kommunikációjában, politizálásában, kormányzati munkájában Veszprém óta/hatására?

No, kb. ennyi változás lesz Tapolca után is.

Szerintem teljesen nyilvánvaló, hogy a fidesz rég túlnőtte magát, megcsontosodott, reakció- éés főleg önreflexióképtelen, nem tud se sebességet, se irányt váltani - magyarán, történik, ami történik, mindent pontosan ugyanúgy csinálnak tovább.

Én úgy gondolom, hogy a fidesz VALÓDI szellemi, intellektuális, kulturális és szakmai háttérországa mára teljesen kiürült, nem hozzáértők, hanem mamelukok és lojális bólogatóemberek végeznek minden szakmunkát. Gondoljunk csak bele pölö: ahol ott van például egy plug-n-play Martonyi, és mégis egy Szíjjártó a külügyminiszter - az a "kormány" minden másra is képes...
@kekex:

Ez a HírTv karaktergyilkossága. Levágták a mondat második felét. A nép meg ennyit fog fel belőle. Még az internetet használó fele is.
@DarthVader:

"És ami e mögött a mondta mögött van, az a legszomorúbb az egész mai magyar valóságban."

Tudom.
@látjátok feleim szümtükkel:

"Már eccer ettünk belőle, oszt akkor sem volt jó. Közben mások máshol jobb sajtokat gyúrnak"

Ráadásul még az a jobb is büdös :)
Basszus! Ha egy polgár pl. hamis rendszámmal közlekedik, azt azonnal fülön csípik és fültövön is vágják.
Egyesek meg fantomautókkal furikáznak, aminek rendszáma nem található meg a gépjármű nyilvántartásban, oszt nem történik semmi. No ez a mai magyar valóság.

www.atv.hu/belfold/20150413-molnar-furcsasagok-a-habony-fele-auto-rendszama-korul/hirkereso
@DarthVader:

Úgy sejtem te nem az én korosztályom vagy, legfeljebb a fiamé. Ezért örülök annak amit a fentiekben kifejtettél, mert a ti korosztályotok - meg a fiatalabban is, főként akik külföldön is jártak más dolgozni - jobban tudja értelmezni azt, hogy milyen a helyes állampolgári magatartás egy kapitalista gazdaságú világban.
@DarthVader: talán ezt a karaktergyilkosságot is el lehetne lassan felejteni, mint kategóriát.
Persze, csak ha a "gyurcsányahibás" csasztuska bántja a füledet.

Öt év eltelt, ellenzéki férfiúi erényeit, eredményeit lehet méltatni, vagy ezt a fajta karakterét is legyilkolta a Simicska média?
@miva?:
13.39 Nyugaton is vannak a 2006-oshoz mérhető balhék,
(sőt, ott napokig tartanak, míg nálunk reggelre mindig ki/eltakarítottak) mégsem mond le a kormány. Tőlük ugyanis a polgárok éppen a rendteremtést várják el.Minél keményebben és hatékonyabban.
Belegondoltál már, hogy mi lett volna az országgal 2008-2009-ben, ha Orbán ElTolcsyval súlyosbítva kezeli a válságot? Gyurcsány mellett pont a kitartása szól, amivel ezt blokkolta.
Nem akarom nagyon tolni a propagandát de ezt a néhány gondolatot érdemes lehet megszívlelni, főleg azoknak akik még mindig "rettegnek" a jobbiktól.

youtu.be/2k9UIeDEemQ
@miva?:
Ha tényleg érdekel: Gyurcsány elég sokáig próbálta megreformálni az mszp-t (és kilökni Puch-ot) Amikor kivált (éppen a pártkongresszus előtt) már mindenki világosan látta, hogy az mszp megreformálhatatlan.
És mivel nem hozott el semmit, amit egy pártszakítás esetén megillette volna, zöldmezősen indíthatta a DK-t (nem mellesleg a 2 mrd-os hiteltartozástól mentesen)
Aztán Házmestery megtette azt a szívességet, hogy blokkolta a frakcióját is. Ez is hozott 2-300 ezer tagot a DK-nak.
Gyurcsány hosszútáv futó. Gutta cavam lapidem. (a csepp kivájja a követ) Na meg az egyházát az orbán nevű kősziklára építheti. Minek dolgozzon Orbán helyett? Szétveri az magától is a fideszt.
www.vg.hu/kozelet/megszuntettek-az-eljarast-az-alcsuti-juhasz-halalanak-ugyeben-448032
A legtöbben biztosak voltunk abban, hogy nem történt bűncselekmény, csak a felforgatók és az ellenforradalmárok görcsöltek.
Szegény ember (Isten nyugosztalja!) úgy szeretett volna polgármester lenni, hogy alapvető ismeretekkel nem rendelkezett. A létrát is keresztben vitte, mint a rátóti legények.
A szakmai és üzleti őstehetségként született milliárdos gázszerelő - aki egyben a vezetők jó barátja, labdarúgás kedvelő és település felvirágoztató - csuklóból leiskolázta volna...
@kekex: Szeretlek feri című oldal nincs?

Az is lenne olyan vicces, mint a viktoros.

orbanviktor.tumblr.com/
@miva?:
16.47 Arra magam is kíváncsi lennék, hogy mit akar Gyurcsány a DK-ból. A személyisége alapján benne van egy baloldali néppárt lehetősége, de egy Bauer-es Kerék-Bárczys liberális vezetőség erősen elviszi a pártot egy értelmiségi rétegpártocska felé. Ezért nem nő tömegével a támogatottságuk: sokan még kivárnak. Egy liberális értelmiségi párt pedig Mo-n soha nem fog 10 % fölé kerülni. Így viszont tényleg csak (nomen est omen) Koalícióban gondolkozhat.
A jobboldalnak csak akkor fog veszélyt jelenteni, ha megint előveszi a "Ne féljünk baloldalinak lenni" esszéjét. Amivel százezreket tudott kivinni az Andrássy útra. Sok esélye még nincs - de már az esély alapján is méltó a támadásra. És egyszerűen nincs más a baloldalon. Majd elhiszem, hogy van, ha legalább úgy támadnak valakit, mint Gyurcsányt. De addig (legalább ebben az egy vonatkozásban) hiszek a jobboldalnak. Egyedül őt látják/om méltó ellenfélnek.
@kekex: "a csepp kivájja a követ", ez olyan szép, hogy kiteszem a falra.

Egészen haloványan érdeklődnék, a Nagyúr kivételével hozott egyetlen új szavazót ennek a nemes férfiúnak ellenzéki munkássága?

Egyetlen korábban jobbra szavazót vagy közömböst?

Vagy csak vitte magával a szocik által fáradtságos munkával begyűjtötteket?
@habakuk000:
Egyrészt nem megbukott, hanem lemondott (na jó: megszavaztatta a konstruktívat) méghozzá akkor, amikor ő akart, és az mszp ellenkezése és castingolása ellenére behozta időben Bajnait.
Aki tartotta azt a költségvetési hiányt, amit 1-1,5 év alatt Gyurcsány vitt le majd 10 %-ról 4 % köré - és nem emiatt gyújtogattak a városban.
És legalább megpróbálta a reformokat - már ez is több, mint amit előtte bárki csinált.
Ja: és közben végig demokrata maradt.
Na és a hab a tortán: ideális fekete bak, mindent rá lehet fogni és kikergetni a pusztába. Egy nemzet
mentálhigiénés egészségéhez ez nagyon is szükséges!
P.S.: 1 millió légy 100 %-a imádja a lószart! De ettől még nem vesszük fel az étlapra.
@kekex: Ha nem hiteltelenítene el a t=0-ban minden kezdeményezést, akkor nem is bántana a léte. De ezt teszi. És elindul az MSZP-vel közösen, és alájuk rúg pár nappal előtte. Ilyen egyszerűen nincs. Vagy nem indul velük és alájuk rúg, vagy indul és nem rúg. De hozhatnám a másfél éves hőstetteit hisztis ferencnek számolatlan, mikor az MSZP mellé erőszakolta magát, pedig aaaaaaaaannyira gáz az az mszp, hogy új pártot kell csinálni, aztán a friss baloldalhoz dörgölte magát addig, hogy szakadt az LMP, és sorolhatnánk. Szégyen ez az alak innen nézve, szánalom.
@miva?:
Kipróbálták (Veszprémben) a közös civil jelölt párttámogatásos verziót. Most kipróbálták a közös baloldali jelölt verziót is. Nem jött be, de talán nem pont egy erősen jobboldali körzetben kellett volna kipróbálni. Egyébként meg muszáj, mert a mandátumok fele listás, tehát csak párt által szerezhető. A civilek csak az egyéni körzetekben rúghatnak labdába. És ott azért sokat számít az egyéni kvalitás is. Szegény Pad egy vizesnyolcas volt, egy potensebb jelölt talán többet hozott volna. Vagy sem, de ez a szekér már elment.
Arra jó volt, hogy kiderüljön:a fideszesek inkább otthon maradnak, de nem szavaznak át (sem balra, sem jobbra). A baloldal mozgósításához meg dolgozni kellene! A legidegesítőbb ugyanis az a SEMMI, amit csinálnak/művelnek.
@kekex: juhééééé, ez príma, nem vitatkozom én valed, csak próbálok demokratikailag tájékozódni, sajna a kérdésemre nem válaszoltál.

Mondjuk tény és való van új kérdésem, a Bokros-csomag, a Németh-Grósz- féle gazdasági törvénykezés nem reformokról szólt?
Biztos nem, hiszen megcsinálták és működött sok-sok évig az ország az alapjaikon.

Holtig tanul az ember, nem tudtam, hogy a reformok az üres handanandázást jelentik.:(

A többiről nem érdemes szót vesztegetni, én szoktam tiszteletben tartani mások hitét, ha meg is nem érthetem.
@kekex: Akkor amíg ilyen a választási rendszer, addig az ellenzékbe fúrja magát a Gyurcsánykullancs? Elnézzük, hogy pl az LMP megszűnik, mert nem hajlandó Gyurcsánnyal összebútorozni? Mindezt azért, hogy neki menjen a karrier? És legyen sok párt, mi? Csak mind fogadja el ezt a Viktor2-t, ugyi?
off.:imolának szeretettel:
Kedves Imola! a ma 12.05-ös kommentedben közlöd Rodeo36-tal, hogy te egy nő vagy ő viszont egy banya.Már ez elég ahhoz, hogy lábamat az égnek vetve, hangosan visongva rötyörésszek, ami az én koromban már egy illetlen cselekedetnek számít.Nekem eddig nagyon úgy tünt, hogy a rodeo36 nick férfiembert takar, de annyira határozott vagy ebben a témában, hogy elbizonytalanítottál alaposan.Mindezzel együtt közölni kívánom veled, hogy a banyák úgy lesznek, hogy valamikor nők voltak, az idős hölgyek, mint én pedig valamikor urilányok...egyébként a te biztatásod nem szükséges számomra a priviben történő levelezésem gyakorlásához. Maradok tisztelettel....kkkkk..köszönöm a türelmeteket ....on.
Inkább az a mulatságos, ahogy ti büdösbolsik hátulról nézitek a mezőnyt.
@miva?: ez nem erzelmi kerdes. nalam a jozan esz diktal, tehat nem kell kigugliznom semmit az altalad felvetett kerdesre:-)

a jozan esz azt mondja, hogy orbanek olyan valasztasi torvenyt csinalnak, hogy vagy osszefogtok, vagy beledoglotok. ennyi. nincs ezen mit szeretni, vagy nem szeretni, ez van.

de ajanlom figyelmedbe azt az osi japan mondast, miszerint orulj neki ha esik az eso, mert akkor is esni fog, ha nem orulsz;-)
@sivatagi n.:

"
sivatagi n. 2015.03.18 19:39:05
A poszthoz még annyit, hogy Magyarországot nemzeti érzelmű, a magyarság érdekeit képviselő pártoknak kell vezetni. Ilyen a balliberálisok között nincs. Ergo a Jobbik kormányra kerülésével semmi probléma. Sőt, csak ez az elfogadható. A nyugat majd szépen megszokja, hogy nem ők diktálnak, a hazátlan kozmopoliták meg elhúznak máshova élősködni, ha nem tetszik nekik valami."

Hát amikor egy ilyen féreg büdösbolsizik, az kifejezetten dicséretnek számít, azt hiszem. Ez ugyanis azt jelenti, hogy a takonygerincű náci csótány fosik a "büdösbolsiktól". :D
@miva?: azt hiszem, nem vádolhatsz gyurcsány-fansággal, de ez az eredményt gyurcsány nélkül is képesek lettek volna összehozni a szocik, az tény, ő is segített, ahol tudott - kisdobosok x-dik pontja vagy úttörőké? - meggyőződésből.:)
Elég mulatságos hogy akiket eddig fuldokolva náciztatok, már mulatságosak.

De ez az élet rendje, kihaltak a libsi bolsi dinoszauruszok.

Annak ellenére, hogy a sajtó fele libsi bolsi, a jobbiknak meg gyakorlatilag nincs sajtója.
Ott a baj, hogy abból indulunk ki hogy ki csinálja, és nem abból hogy mit. Ha arról van szó, akkor meg egyből jön a "nem lehet, mert tapasztalatlan, úgyse tudná a DK meg az MSZP nélkül" stb, miközben pont a Fidesz és ők tartják csapdahelyzetben az országot 10 éve, sőt lehet hogy 17! Azért 17 év Fidesz ellenes küzdelem után, a második 2/3 derekán igazán elhúzhatnának a picsába, miután sikerült már a jobbikot is esélyességben maguk elé tolni, nem? Vagy ez túlzott elvárás?
@habakuk000:
Elég sok olyan tagja van a DK-nak, aki korábban nem volt mszp tag. De legalább baloldalt már nem egy párt van - hanem van választási lehetőség.
Egyébként van számtalan párt és pártvezető - nem kell Gyurcsányt és a DK-t támogatni. A vicc az, hogy szinte csak őt támadják. Egy 10 % alatti pártocska élén. Nooormális? Már persze, ha a potenciált nem tekintjük.
Remélem ezen felbuzdulva az országos kampányban azért marad a szokásos libsi bolsi tematika 2018ra is.

Sajtószabaccság, melegjogok, cigányjogok, holokauszt, ejrópa segiccs!

Nem lennék a linbsibolsi partizánok helyében.
@pythonozok:

Látom magadra ismertél büdösbolsi.
@kekex: ne terelj, hány új választót sikerült a fülkébe csábítani a fideszből kiábrándultak és közömbösek közül?

Nagyjából ezt kérdeztem, plusz a reformok definíciója is érdekel egyre jobban a DK értelmezésében.

De befejezhetjük szerintem, parttalan és értelmetlen lesz így a beszélgetés, bár számomra szórakoztató, meg kell hagyni.
@miva?:
most tényleg azt hányod a szemére, hogy nem Schiffer, és nem csinál egy alig mérhető támogatottságú lmp-t a DK-ból?
@kekex: összesen van 9.200 tag állítólag.
Ez egészen sok, én azt hittem csak 3-4 ezer
A Fideszt fel fogja ébreszteni ez a vereség.

De a lényeg más: csúfosan buktak Washington és Brüsszel ballibái. Ez az igazi hír, bármennyire is leplezni igyekeznek ezt a ballibák.
@dunántúli gyerek:

Nagy a baj a szarfaszú büdös liberális majmoknál. Most próbálnak viccelődni meg lazázni, de látszik, hogy meg vannak szeppenve. Tapolca megmutatta, hogy mennyit ér a cigányimádat, meg a buzipropaganda. Még a végén kénytelenek lesznek értelmes programmal előállni, hogy legalább indulhassanak 2018-ban.
@miva?:

"Elnézzük, hogy pl az LMP megszűnik, mert nem hajlandó Gyurcsánnyal összebútorozni?"

Te ezt tényleg komolyan mondtad? Mert viccnek kurva rossz :))

Azért szűnik meg az LMP, mert nem hajlandó összebútorozni Gyurcsánnyal. De hiszen akkor az LMP-nek már 116 %-on kéne állni, ember - már ha az eddigi polémiában neked van igazad, és Gyurcsány taszít.
@habakuk000:
A Bokros csomag (és a Gyurcsány-Veres csomag) is egyaránt a kiigazításról szólt. Igazán potens, reformértékű lépés egyikben sem volt. A csúszó leértékelés, mint a kiigazítás eszköze sem minősül "reformnak"
Egyszerűen az emelkedő előtt visszakapcsoltak 2-be.
@látjátok feleim szümtükkel:

Hát, ha 80+ vagy, akkor lehet. Én 58 vagyok. :)
@miva?:
De miért kell elnézni? Ha milliók szavaznak az Lmp-re, akkor majd ők kerülnek a kormányra. Szavazz rájuk, ha ők tetszenek. Ezt attól függetlenül megteheted, hogy ekéznéd a DK-t és Gyurcsányt.
Csakhogy meg vagyon írva: "A langyosakat kiköpi az Isten" - és a nép szava/zata, Isten szava.
Hogy torzítsam a poszt egyik idézetét: Ez a nép nem érdemli meg Schiffert.
@habakuk000:

Tudod, ha téged pl a munkahelyen állandóan idiótának, inkompetensnek, büdöslábú patkánynak állítanak be a kartársak, és minden mondatodat kiforgatva adják tovább, akkor fogadjunk, hogy nem te leszel a következő előléptetett, még ha olyat tudsz is, amit más nem. Ennyi kell hozzá.
Igen, a Gyurcsány-ellenes közhangulathoz az is kellett, hogy az ilyen vágott mondatok beégjenek az emberek tudatába. És ha jól beégtek, akkor onnantól mondhat bármit.
A Jobbik sikerének alapfogalmai: elsikkasztott rendszerváltás, kontraproduktív nácizás, közért dolgozó ember.

hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=83394
@habakuk000: "...ez az eredményt gyurcsány nélkül is képesek lettek volna összehozni a szocik,..."

Tudod én soha nem szoktam senkit a kinézete alapján megítélni. De ezt a szoci jelöltet a kinézete, meg egyszer hallott megszólalása alapján olyan jó elvtársnak néztem, hogy biztos nem szavaztam volna rá Gyurcsány hatása nélkül sem.
Azért a mai kommunikációs viszonyok közt az is fontos, hogy milyen a jelölt megjelenése, beszéde, családi háttere, stb., tehát ezeket a szempontokat a jelölő szervezetnek is figyelembe kell venni. Aki nem tud a megjelenésével, megszólalásával bizalmat kelteni, az a szocik programjával sem fog.
@miva?:

"Ott a baj, hogy abból indulunk ki hogy ki csinálja, és nem abból hogy mit. "

Na, mesélj, csak nem volt olyan valaki, aki csinált volna valamit, és én lemaradtam róla!
@Gábris szomszéd:

"közért dolgozó ember."

Te, ezzel vígyázzatok, mert ezzel meg lehet ám bukni! Ki a fasz akar ebben az országban a közért dolgozni? (Amikor ott a CBA? )
@habakuk000: a Bokros csomag idején 2/3-a volt a Horn kormánynak, a Németh-Grósz- féle gazdasági törvénykezés pedig az egypártrendszerben.
nem csoda, hogy sikerült megcsinálniuk.
"Teljesen kontraproduktívnak bizonyult az elmúlt időszakra jellemző nácirasszistafasisztázás, a Jobbik patás ördögként való lefestése - ez mostanság senkit sem érdekel. Mint ahogyan az sem, hogy egyes körúton belüli értelmiségi körök, liberális páholyok és egyebek antiszemitizmussal, cigányellenességgel vádolják. A magyar ember nem zsidó- és cigányellenes, csupán ősi igazságérzetétől hajtva egyenlőséget szeretne. Nevezetesen most azt, hogy sem a zsidó, sem a cigány ne lehessen egyenlőbb az egyenlőnél, a társadalom legyen úgy felosztva, hogy a nemzetért, az országért tevékenykedő emberek az egyik oldalon származásra, vallásra és ideológiára való tekintet nélkül, a rombolók, a jogtalan előnyöket követelők, a magukat felsőbbrendűnek gondolók a másik oldalon.

A Jobbik nem antiszemita és nem cigányellenes párt, és ezt ösztönösen is megérezték a választók, hanem ebben a folyamatban is pontosan a demokrácia alaptézisét tette magáévá, amelynek lényege az egyenlőség. A magyar ember nem szereti a kivételezettséget, nem szereti a felülről való irányítást, a kötelező szenvedéskultuszt és azt, ha meghatározzák neki, hogy kit kell szeretnie, kit kell gyűlölnie, kit kell elfogadnia és kit kell elvetnie.

Ha a kampányelemeket nézzük, pontosan ezeket a gondolatokat támasztja alá ez a megközelítés, hogy a Jobbik nyomatékosította: nem akarnak sárdobálásba kezdeni, gyűlöletkampányt folytatni, az országért, az emberekért való aggódás és tevékenység a mindenek előtti mozgatórugó. S ezt fogta meg a többséget. A rendre, biztonságra és egyenlőségre vágyó többséget, amely számára már 25 év távlatából is teljesen üresek, semmitmondóak és kiégettek a liberális bélyegek.

Ha a Jobbik tartalmi radikalizmusát nézzük, az csak ebben az összekuszálódott világban minősíthető radikálisnak, hiszen valójában alapvető és emberi, csak a sok szenny, mocsok, kettős mérce és világirányítás-hatás mellett a normális, hétköznapian elvárhatót jelenti. A párt egy élhető országot akar..."
@sivatagi n.: tévedsz. Egy rühes kis nácira ismertem becstelen személyedben. :D
@Gábris szomszéd:
Önálló véleményre is képes vagy, vagy csak a leeső morzsákat csipegeted?
@habakuk000:
Ahhoz képest, hogy a fidesz és az mszp kb 30 ezres taglétszámú (volt) nem is olyan kevés egy pár éves párttól a 9200. És már most több, mint az szdsz-nek volt. (7ezer)
Új szavazót talán nem vittek el - de az is eredmény, hogy nem maradtak otthon, mint a fityiszesek.
@habakuk000: elfelejteni?
bármikor, bármilyen összefüggésben szóba kerül, rögtön oda lukadunk ki, hogy ő az oka a mostani kudarcoknak is, mert pl. "bezsarolja magát" minden baloldali szövetségbe.
nélküle tényleg szárnyalna a baloldal!:)))))
a karaktergyilkosság még most is tart.
itt is, minden alkalommal, mikor megjelenik a neve!
@pythonozok:

Ilyenkor annyira, de annyira belém vág az érzés, hogy ha ezek magyarok, akkor difi van, mert én nem lehetek az. Mert mi ketten egy ilyen figurával nem lehetünk egyszerre azok. De a kor bölccsé tesz: jól van, legyen hát akkor ő a magyar. Külföldön már úgyis le kell tagadni :)
@dunántúli gyerek:

Ha egyszer a pokolban az a gondolatjuk támadna az ördögöknek, hogy tahót teremtsenek, akkor az minden bizonnyal egy Jobbikos lenne.

Ja, és nagyon nagy találmány ez a Tahótlaítok gomb (paraszt ellem nincs párja, hidd meg).

A bitek és bájtok segítségével mehetsz Apáti Úr? után, aki a múlt ciklusban több mint 30.000.000,- HUF-ot markolt fel költségtérítés gyanánt. Az árva gyermekeknek alig maradt valami.
@Gábris szomszéd:

Tökéletes helyzetelemzés.

Az ilyen pontos, lényeglátó írásokból az itt kommentelő segghülye, belterjesen idióta libsik egy betűt nem értenek. Ennél fogva azt sem értik, miért buknak, hiába magyarázod nekik te, vagy bárki más.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Ezt kérdem én is tőled, amikor ide szoktál idézni különböző írásokból. :)
@punkfrog:
1998 óta küzdenek az Orbánnal. Nem votak sikeresek. Jöhetne a következő generáció. Ez az álláspont annyira elfogadhatatlan? És akkor a pukolásról nem beszélek.
@huzzadneki shakespeare: Az első bekezdésed méretes ökörség a vége viszont jogos felvetés és kritika is lehet. :)
@sivatagi n.: Mi a szarfaszú büdös bunkóból, a cigányimádatból meg a buzipropagandából értünk, és gábrisnak írom: ebből ítélünk meg titeket :D
@Gábris szomszéd:
Érted a kérdést, vagy csak a jobbikos propagandát kívánod tolni?
Nem olyan bonyolúlt...
@DarthVader: én ezek miatt szoktam kereken letagadni, hogy magyar lennék, inkább hivatkozom a német származású nagyapámra... szégyen, hogy pont ezek a leghangosabb, legagresszívebb ostoba taknyok hőzöngenek, hogy ők a magyarság és amikor a pofájukba kapják, hogy a magyarok nácik, még ők vannak megsértve. (index fórumán is és ehhez az ottani moderátorok még asszisztálnak is)
@Gábris szomszéd:

" a nemzetért, az országért tevékenykedő emberek az egyik oldalon származásra, vallásra és ideológiára való tekintet nélkül, a rombolók, a jogtalan előnyöket követelők, a magukat felsőbbrendűnek gondolók a másik oldalon. "

Gyönyörű gondolat. Sírok. 2006 október. Rombolók az egyik oldalon. (Nyilván zsidóliberálisok. )
Százezer kamurokkant. (Tudom, mit beszélek. )
Jogtalan előnyöket követelők. Természetesen amúgy egyébként mind rendes becsületes (?) ember, és vérig sértődne, ha rámutatnék, hogy rokkantsága nem valós. Magukat felsőbbrendűnek gondolók. Piliscsakra, Jézusparthusherceg, stb stb.

"A magyar ember nem szereti a kivételezettséget, nem szereti a felülről való irányítást, a kötelező szenvedéskultuszt és azt, ha meghatározzák neki, hogy kit kell szeretnie, kit kell gyűlölnie, kit kell elfogadnia és kit kell elvetnie. "

Hát, pedig a magyar ember mindezeket pünkt igen szereti:)
Ehhez nincs mit hozzátenni.

http://vs.hu/kozelet/osszes/a-nap-amikor-meg-a-vecere-is-utanam-jott-a-fidesz-0413#!s8
@miva?: senki és semmi nem gátolja a következő generáció érkezését.
üres a placc!
gyerünk!
@DarthVader:
Ciki, de télleg... Nálunk a fél város kijár in Österreich, este meg sok szlovák ide jár aludni. Rajka, Bezenye felvásárolva, itt van olyan lakópark, ahol a lakók fele szlovák, naponta ingáznak Pozsonyba.
Még a lakótelepek is tele szlovák autókkal és lakókkal.
@miva?: a pukolást meg meg kell szüntetni!
még választási időszakban is!
olyan nincs, hogy akkor nem beszélünk róla, mert...
@Gábris szomszéd:

Van úgy, hogy elökörödik a zember! :-(
@punkfrog: Másnap Feri jönne a szerződéssel, hogy paktáljunk :D
@DarthVader:
HogyTemilyen... izé tucc lenni... :)
Hihetetlen ez az ország, oszt Amerikával jön a sok naíva...
@sivatagi n.: "Az ilyen pontos, lényeglátó írásokból az itt kommentelő segghülye, belterjesen idióta libsik egy betűt nem értenek. Ennél fogva azt sem értik, miért buknak, hiába magyarázod nekik te, vagy bárki más."

Azért nem adom fel a reményt és igyekszem segíteni, nekik hogy ők is megértsék a folyamatokat és a történések hátterét. :)
@DarthVader: Ezeket most rosszul látod szerintem, de pont ez a szép a véleményszabadságban. :)
@dunántúli gyerek:
Ez egy összeszedett hozzászólás volt, ráadásul teljesen őszinte.

Mert nyilván neked őszintén ennyire telik és nem szégyelled, ez igazán dicséretes. Vállalnia az embernek önnön primitívségét, az egyfajta piedesztál a Mariana árok fenekén. (is) Eddig én nem tudtam, hogy a bitnél van kisebb mértékegység is, de immáron világossá vált, hogy naná, hiszen itt vagy te, aki ezerrel osztható vagy.

Ne fáradj a válasszal, fölöslegesen nyűnéd a klavit, üdv!
@maxval bircaman szerkesztő: Ennyi?

Tudsz te ennél rövidebben is semmit írni.
@miva?: Hááááát akkor utóbbinak gyorsan be kell majd fejeznie a jobbikostetüzést vagy a lövöldözés imitálását a parlamentben. :)
@Gábris szomszéd: a válaszod arról szól, hogy te is úgy gondolkodsz az itteniekről mint az az idióta.
csak segítek, hogy ne csodálkozz majd a reakciókon!
@Gábris szomszéd: Jól csináljátok, ez tény. Ne feledd azonban, hogy Veszprémben volt más vállalható, nem pukolt feri, és nyert is a jelölt, nem 300 szavazattal! Ezek nem értik, hogy értük haragszom, nem ellenük. A nép a hibás, nem a fogalmatlan politikusaik. Tán hiller és Gőgös téged is megnyugtat. Gőgös szerintem tetszik is neked, és igaza van tényleg.
@kekex:
A teljesítmények különbözőek, mikor hogyan áll a zászló. Tudod, mindenhol minden körülmények között....más és más..
@sivatagi n.:
Neked se lehetett valami felhőtlen gyerekkorod, ha elzárták előled a Mosó Masa Mosodáját még pótolhatod, már ha megérted Varga Katalin, hogy mit is akart a te szinteden az életbe belépő gyermekeknek átadni.

Sosincs késő, hajrá!
@maxval bircaman szerkesztő:

"A Fideszt fel fogja ébreszteni ez a vereség."

Már alig várom a következő öngólt.
@Gábris szomszéd: először a saját portád,pártod előtt söprögess!van ott is mocsok rendesen!
Istenem ez a bevett lekezelő stílus itt, ha megjelenik egy-két idegen.
Régen a falka zárt így össze a vadonban?
Tanulságos írás:

"Egy, az előző ciklusban kormánytisztviselőként dolgozó forrásunk erre, vagyis a Jobbik vonzóbb alternatívaként való feltűnésére a következőket mondta, és szó szerint idézzük, mert sok igazságot érzünk benne: "A kulcs itt is ugyanaz, mint az evangelizációnál: az nyer lelket, aki igazán hisz, hosszan kitart és alázattal dolgozik. A Fidesznek elveszett a saját lelke, és ezt már nem lehet visszacsinálni." "

index.hu/belfold/2015/04/13/es_akkor_a_fidesz-aktivista_azt_mondja_vonanak_csak_penzert_csinalja_de_mar_o_is_a_jobbikra_szavaz/
@Imola Helyesi:
tudod Imolka, rettenetesen el vagyok gondolkodva...hogyan lehet valaki ilyen váteszi képességekkel megáldva mint te...aszon'tad én egy "banya" vagyok...hátha még tudnád a amit még nem??? muszály többféle zsengét használnom, nehogy leleplezőggyek...ugye Nigériában születtem, egy eccerű kisvárosi család lányaként, kevés iskola jutott de azután pótoltam sok mindent, manapság egy picinyt el vagyok hízva, tudod mi négerek könnyebben szeggyük magunkra plána az anyaság után a sok lurkó megvisel de csodálatosak is, a férjem??? magyar forradalmár a nigériai kommunista párt oldalán hős gerilla ként harcolt és tőle tanultam sok mindent...hogy évikével hogyan??? hát az egyelőre maraggyon rejtély...majd még írok, olyan jól esik elmondani neked, hogy milyen bonyolult az élet, most ugye a Bahamákon élek a forradalmár már délamerikában van a Colombiai őserdőkben küzd...de majd máskor most nagyon rámjött a nosztalgia

brühüyyy
@punkfrog: Nyitott kapukat döngetsz. :)

"A Jobbik elnöke kérdésre azt is elmondta, hogy a néppárti folyamatot végig kívánja vinni a Jobbikban, s saját "vadhajtásaikért" vállalja a felelősséget, azokat "le fogja nyesni". Arra a kérdésre, hogy mi ennek az üzenete antiszemita, illetve cigányellenes nézeteket valló tag, szavazó felé, azt felelte: a Jobbiknak nincs és nem is lesz olyan programpontja, amely faji, vallási alapon vagy bármilyen tekintetben különbséget tesz emberek között. Ha valaki akár támogatóként, akár tagként erre számított volna, akkor valószínűleg tévedésből van a Jobbikban - jelentette ki, arra kérve az érintetteket, hogy keressenek maguknak másik politikai pártot."

alfahir.hu/vona_gabor_a_jobbik_az_ellenzeki_ero
@Imola Helyesi: Rólad meg a volt barátnőm jut eszembe......igaz nem az én barátnőm volt hanem mindenkié, de valamiért rá emlékeztetsz.
az a baj, hogy úgy beszélgetünk erről a választási eredményről, mintha egy normális országban, normális feltételekkel zajlott volna!
tudomásul vettük a fidesz játékszabályait.
elkeserítő!
már nem érdekel minket az abnormalitás, hanem próbálunk alkalmazkodni.
@Gábris szomszéd:

Liberális demokrata=kommunista.

A fejlődési, tanulási képtelenség kommunista vonás. Tehát ezekre kár időt pazarolni.

Gyanítom inkább úgy játszol velük, mint ahogy az állatokat idomítják. Magyarázod nekik a valóságot, és ahogy történnek a magyarázott események, előbb-utóbb beindul a pavlovi reflex, és végül derengeni kezd nekik valamiféle összefüggés. Mint ahogy egyes libsi blogon rájöttek így cirka 25 év után, hogy cigánybűnözők mellé állni kontraproduktív. Hát hajrá, még pár évtized és talán eljuttatod ezt a pár libsit itt a csimpánzok szintjére.
@Gábris szomszéd: duma,duma,duma...
tett, meg semmi!
@Gábris szomszéd: eléggé belezavarodott ezután az USA és EU-ellenességbe, ami a honlapotokon olvasható. Számos forrás vihog Vona kínján, és a zyurnaliszta kitartásán. Van még hova fejlődni :D
@látjátok feleim szümtükkel: Ez betalált de rendesen. :) Ja és Vona tényleg végiglátogatta az összes falut. Ha kellett 10 vagy 40 emberrel beszélgetett mondjuk a helyi kocsma, művház, netán a posta előtt.
@punkfrog: Ezek maradnak a szabályok egy darabig. Ezek mentén kellene nem megfagyni hagyni az elesetteket, esélyt adni az iskolákban a felemelkedésre, stb. A napi átkozódás meg segít megőrizni emlékeinkben a Fidesz ámokfutását.
@Rodeo36:
Vitéz munkásőr, te hülyébb vagy, mint egy régi kanadai rokonom- minden évben bundabugyikat küldött nekünk a vén irigy spiné-pénz helyett, a szegény rokonoknak.A méteres sarkú cipői sarkát apám lefűrészelte, és abban játszottunk kisasszonyost a barátnőimmel a meggyfánk alatt.
Rizsporral volt bekenve az arca, fodros tüllruhái voltak /fényképek/, na ilyen lehetsz te, bár lehet, hogy csak egy részeg matróz vagy, aki hányódik a tenger vad hullámain, és alig várja, hogy itt partot érjen nálunk.
Úgy látom, T. Hölgyek és Urak, ennél jobban nem is mehetnének a dolgok.

Nem kell Gyurcsány (együtt rühelljük), nem kell az MSZP (rühellés dettó), most már nem kell a FIDESZ se, és íme, az imák meghallgattattak, nyert a Jobbik.

Csak azt tudnám, hogy mijafaksznak irkálnak ide be a K. Hozzászóló Társak, mikor minden a legnagyobb rendben van, és megnyugodva hazamehetünk, sörözni, kólázni, viszkizni, kinek mi tetszik. Mire föl ez a nagy nyugtalanság?
@kentauri:
Te meg a neved alapján csúnya mitológiai meg nem mitológiai római meg görög szörnyekre emlékeztetsz.
@Gábris szomszéd: Összevágták a fát Marinéninek, elvitték boltba Józsibácsit, stb.

Igen. Nem adják grátisz azt a sikert, de nem esik le ezeknek soha.
@sivatagi n.: Ehhez képest te vagy aki ugyanazt a szöveget hajtogatod mindenhol.
@vakapad: Mert dolgozni kellene MSZP-éknél basszus! Nem azzal kell választást nyerni, hogy ők kik nem, hanem hogy mit akarnak. Hilleréknek már leesett!
@Imola Helyesi: Gondolom a félméteres farkamra gondolsz......nem kapod meg.
@sivatagi n.: Nekem alapelvem, hogy Isten színe előtt tényleg mindenki egyenlő és az is, hogy úgy beszéljek másokkal, ahogy magamnak is elvárom. Sosem az egyes embert kell elítélni, hanem csak a rosszat. Mindnyájan rászorulunk Isten irgalmára.
Érdeklődőknek:

Ebben van egy Rt. igazgatóságának és felügyelő bizottságának fizetési táblázata!
No meg más is arról, hogy miért nem nevezik ki azonnal a Bakondi utódot.

www.origo.hu/itthon/20150413-osszeferhetetlenseget-gyanitanak-bakondi-gyorgy-utodjaval.html
@Imola Helyesi:
"minden évben bundabugyikat küldött nekünk a vén irigy spiné-pénz helyett"

Akkor is a másé kellett.
@Gábris szomszéd:
"Nekem alapelvem, hogy Isten színe előtt tényleg mindenki egyenlő"

ellentmondasz Istennek?
Úgy tűnik Imolya zsákja megtalálta a foltját.:D:D:D
@miva?:

Mit köllene dolgozni? És mit ér bármennyi munka, ha a teljes média (nem tévedés, a teljes) éjjel és nappal (ma is) megírja róluk, hogy lúzerek, tehetségtelenek, tolvajok, hiteltelenek és hülyék? Mennyi munkával lehetne ezt kompenzálni?

Azt hiszem, amekkora tévedésben Magyarország van (már egy jó ideje), azon már a csoda sem segít.
@vakapad: Nyugodt itt mindenki mert rájöttünk, hogy mindig van lejjebb.
@látjátok feleim szümtükkel: Ez is nagyon jó a riportból. :)

"Nem sokkal az urnazárás után a Malom-tó partján megjelent és végigvonult kéttucatnyi jókedvű Fidelitas-vezető és káder, elegánsan kinyalva-kiöltözve, hogy aztán beüljenek a tóparti étterembe egyet sörözni meg jól megvacsorázni. A ruházatukból és szinte minden mozdulatukból áradt az a fajta fölényesség, kivagyiság, ami leginkább azon alapul, hogy elképesztő teljesítménynek értékelik, amiért sikerül megcsípniük valami stabil és jól fizető állást valamelyik minisztériumi háttérintézményben, és ezt a viselkedésükben is feltétlenül tudatniuk kell az egész világgal.
Pár órával később ugyanezek a fiúk és lányok voltak a lesütött szemű biodíszlet a vereségét beismerő Fenyvesi mögött. Ha létezik bármi, ami taszítja, sőt szinte két kézzel löki a fiatalokat a Jobbik felé, akkor az leginkább ez a látvány: friss téglának lenni egy szétmálló, ideológiailag kiüresedett alakzatban."
@Gábris szomszéd: Arra, amit a jobbikos pártemberek elvégeztek. És egyáltalán nem gondolom hogy baj. Személyes bizalmat szolgáltak meg, ami könnyen felülírta a rengeteg sarat, amit valóban cipeltek a hátatokon. Ezt esetleg megérthetnék a balosok, hogy a helyben valóban lecsapódó segítség sokat ér, többet mindenesetre, mint az, hogy én nem vagyok Fidesz meg én nem vagyok Jobbik, mert Marinénihez ennyi jutott el. Nem örülök a sikereteknek, de fontosnak tartom. Ha ebből sem tanul a baloldal, akkor meg jöjjön Vona, mert akkor tényleg teljesen alkalmatlan a bal - és balos sem vagyok - bármire.
@Secnir: Ha vétkezünk akkor általában igen. Te?
@Imola Helyesi:
tudod én nem vagyok ilyen gonosz...nem is ismerem a bundabugyit, milyen az? és nem szoktam olcsó izéket sem küldözgetni senkinek, tudod Károly (a többieknek Carlos) még Habana-ból és Cienfuegos-ból mint a Granma-s társaság egyik tagja sokat tett az ottani forradalomért is...zenei vénája abból fakad, hogy eredeti foglalkozása és végzettsége orgonista és timpanista...én szoktam énekelni a kórusban, mert kellemes mezzo hangom van és az jól jön mindenféle kórusban
Carlos most kicsit messze ment de hamarosan várom vissza addig itt töltöm a zidőmet...olyan kedves emberek vagytok muszály...és a magyar szó nem lehet mindíg spanyol meg francia...

szóval majd azért gondolj rám olyan jól esik

brühüyyy (ezt Carlos alakította ki neki ez nagyon megy)
@Knósszosz: 20:04.Értelmi képességei azonosak
a döglött hintalóval!:)
@vakapad: Én ATV-ről informálódtam kizárólag 2 hétig a választás előtt, és a választás napján amolyan emberkísérletképpen. Mi jutott el hozzám? Mi jutott el a falusiakhoz?

Egy nagy büdös lófasz kérlek.
@kentauri:
Ja, nosztalgiából választottad ezt a nevet, aha.
@kentauri:

Azt is a nyugalom szüli. A méglejjebbet. Csak így tovább.
@miva?: Nem írtam igazat. Ide is benéztem.
Na, látom, kinyitott az OPNI. :)
Vagy csak címlap? :D
@punkfrog:
Nem "bezsarolja magát" hanem "megkerülhetetlen". Ráadásul a szavazóit nem lehet Gyurcsány nélkül megszerezni. Hát persze, hogy ez böki a többiek csőrét!
@DarthVader: Így igaz. Ennyire befolyásolhatók az emberek. Mintha a gondolkodás fájna.
@miva?:

Ahelyett, hogy a Mesterházy vagy a Pad (nem tudom, melyik választásról beszélsz) személyesen kopogott volna be hozzád. Plusz a falusiakhoz. Elvégre csak nyolcmillióan vagytok/vagyunk.
@vakapad: Vona megtette. Nyert. Az MSZP meg az ATV-ben sem látszott. Szerintem bölcsebb volna levonni a tanulságokat, mint a választókat okolni. Ráadásul nem is Mesterházy a pártelnök, hanem ugye Orbán, névlegesen meg Tóbiás.
@Rodeo36:
Aha, és nosztalgiából vagy néha vitéz munkásőr is.
El tudom képzelni, ahogy Carlos kiképzést ad neked, néha fejbevág a hegedűjével, mert nem tudsz se célozni, se szolmizálni, ráadásul állandóan énekelsz neki, azzal idegesíted.A Bella ciaio-t portugálul és kanállal ütöd a vödrön a ritmust, közben meg vedeled a porto ricói rumot.
@Imola Helyesi: Ha már így rákérdeztél az asztrofizikai hobbim miatt választottam a napunkhoz legközelebbi csillag után a nevemet.
De tényleg van hasonló nevű mitológiai lény....ebben tényleg igazad van....csak tudnám miért a szörnyre meg a római elnyomókra gondoltál egyből.

Csak nem ms Sigmund Freud személyesen.
@Imola Helyesi: Kubában? Te melyik párhuzamos dimenzióban élsz?
@Marcellusca:
Az az elfogyasztott cefre függvénye!
Essetunni... :(
Aggódok érted!
Iszol te rendesen? Ebben a tempóban rászoksz taga alkoholmentes sörére! Az meg azután a vég...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Került abba a cefrébe egy kis csavarlazító is.
@Gábris szomszéd:

Akkor meg mi a lófüttyért tapétázol? Csaknem leütés után fizetnek?
@Imola Helyesi: ajjajjjj... nagy a(z elme)baj, ha valaki már csak a többiek nickjén tud rugózni, ráadásul reklámozza, mennyire műveletlen. :DDDD
Azt hiszem, abban egyetérthetünk, hogy a fidesz omlékonysága TELJES MÉRTÉKBEN független az ellenzéki munkától. Két eset lehetséges:
1. Baloldalt mindenki teljesen és tökéletesen hülye, és még annyi politikai ismerettel sem rendelkezik, mint egy első éves politológus hallgató. (árnyékkormány, minden szakkérdésben a SAJÁT program hirdetése, PR, stb.)
2. Tudják, hogy mit kellene, de daffke nem csinálják.
Ha belegondolunk, hogy I.Orbán kormányt hogyan sztárolják, és még most is mennyit építenek rá, holott a PPP csontvázak eldugásával manipulálták a "csökkenő" államadósságot, és amikor ElTolcsy elkezdett dolgozni, egyből elindította a devizahitelezést, akkor nem sok jó néz ki egy most következő kormánynak.
Mert végül is a fidesz nem érte el az államcsődöt,
az elmaradt haszon, mint okozott kár megismeréséhez meg némi közgáz. alapismeret szükséges. A történelmi lemaradásunk a régiótól évi 1-2 %, ahhoz is évek kellenek, hogy ez a mindennapokban érzékelhető legyen.
Tehát a gazdaság beindításához szükséges lépések és az elmaradt reformok beindítása után sokan fognak a mostani rendszerre megint nosztalgiával tekinteni.
Márpedig a fidesztől csak akkor lehet (végleg) megszabadulni, ha a nép túlnyomó többsége is érzékelné, hogy gebasz van. Ahhoz pedig kevés a mostani elbizonytalanodás.
NEKEM nincsenek illúzióim: ez bizony még hosszú ideig eltart majd.
És végére egy "vörös farok": Gyurcsány ezért szép kényelmesen kocog, nem kezd sprintelni. Minek? Kinek?
@kentauri: ne fáraszd magad, rettenetesen buta szegény. Komolyan mondom, a Rákospalotai Szemétégetőhöz vezető úton strichelő kurvák magasabb IQ-val és műveltséggel rendelkezhetnek, mint ez az izé. :D
@Imola Helyesi:
sajnos Carlos nem tud hegedűlni, orgonista és timpanista...nem verekedős a családon belűl csak a forradalom dühében olyan de akkor...szóval miért gondolod hogy én nem tudok szolmizálni???akadémiai végzettségem van zenéből is...igaz későn, már felnőtt fejjel de el kellett végeznem...és nem iszom porto rico-i rumot hanem whyskey-t meg cubai rumot és persze sztolicsnaya-t a többi most nem ide tartozik...mikor visszajön Colombiából akkor megyünk Milánó-ba van egy szerződéses ajánlatunk a La Scala-ba ott ha sikerül akkor majd nagy lesz az öröm számunkra újra együtt és én vidáman énekelhetek ő meg pedálozhat...

már nagyon várom

brühüyyy
@maxval bircaman szerkesztő:

Ja! Tapolcán meg ellenzéket választottak. )))
@Imola Helyesi:
tudod évikét nem szabadna bántanod...nem tett ellened semmi rosszat kedves vidám és boldog lény...itt olyan sokan bántyák őt miért? senkinek sem ártott ti meg lerohannyátok?

brühüyyy
@ornagy50:
Ezt nem jól látod.
A hintaló az billeg előre-hátra, ez meg beleállt szög egyenes derékkal(?) egy standard V1-be, aktív reverzzel. Idióta!
@Rodeo36: Szerintem is egy kedves és vidám hölgyről van szó.
Ha már a Hír TV-s Kisberk lett a jobbikos N1TV főszerkesztője, erről a korábbiról se feledkezzünk meg azért. :)

"Már csak sajtó kéne a nagy átváltozáshoz Vona Gabesznek, de nagyon. Annyira nem lennék meglepve, ha ez a kellemes hangulatú Nemzet-interjú egy szép Simicska-Jobbik barátság kezdete lenne. Ha csak Viktornak bassza szét az agyát Jobbik-promóval három évig, a nagyon pipás és magát átkúrva érző Lajosnak már akkor is megéri."
@Knósszosz:

Fasza ez a kispesti lomtalanítás, mindent széthord a szél.
Már úgy néz ki a környék, mint a kassai gettó. :-(
@Rodeo36:
Aha, mint a Van, aki forrón szereti-ben, úgy mész te is vendégszerepelni. Csak vigyázz, ki ne lyukassza valaki a hegedűtöködet, ja tokodat. Na, jó zenélést, viszlát.
@jöttem: Már miért lenne ez tapétázás? Arról nem is beszélve, hogy vagy itt már annyi ideje, hogy pontosan tudd, hogy ezt sokan mások is csinálják, akár viceházmester is, de persze olyankor nem szoktál reklamálni. :)
@Gábris szomszéd: Azért ez kifejezetten zavaró ám. Most ugyan rólatok van szó, de máskor nagyon köcsög dolog tényleg.
@pythonozok:
Ajjaj, szóval ott laksz, már nem csodálkozom rajtad, régi komcsi kerület.
A rákosrendezőn futtattál csajokat, mi?Ki mint él, úgy ítél.
@huzzadneki shakespeare:
Ja, itt nálunk már vége - hála semjénzsoltnak (isten...) - szóval, nyugalom van.
Te merre?
@miva?: Most hogy nyertek, most is vágják a fát?
@miva?: Ezt meséld majd el rajtam kívül azoknak is, akik sokszor ugyanezt csinálják.:) (Hosszabb részlet egy általuk szimpatikus és megosztani kívánt cikkből.)
@Gábris szomszéd:

"A Jobbik elnöke kérdésre azt is elmondta, hogy a néppárti folyamatot végig kívánja vinni a Jobbikban, s saját "vadhajtásaikért" vállalja a felelősséget, azokat "le fogja nyesni".

Hajaj! Hamarabb szétesik ez a párt, mint gondoltam.)))
@Jolka40: Ha mán összevágták minek? A lényeg, hogy nem a pöstiek mondták meg a tutit az emelvényről. Érdemes lenne - minden hibájuk ellenére - elismerni a módszerüket, ami mellesleg tök emberi, és tanulni belőle.
@Gábris szomszéd: Kislányom is ezzel szokott jönni, hogy más is túrja az oviban az asztalnál az orrát...
@Gábris szomszéd:

Azt hittem te írtad, mivel nem volt link alatta és nem jelezted egy folyt-tal sem.
Azt nem mondom, hogy saját gondolataid lennének, mert ugye mindenkinek megvannak a korlátai.))
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA:

Nyugi, Doty! Várjuk ki a végét, mi marad a Jobbikból a nagy arculatváltás után.
@miva?: Hát már az Úr is megmondta, hogy "legyetek olyanok mint a gyermekek". :)
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA:
Persze, de sajna nyakig vagyok a melóban (itthon) és nem elfelejtettem, csak elfelejtettem... hogy mit is?

A hülyeség ezen foka nálam konstans, néha rúgj egyet rajtam, hát ha beindul az emlékezőtehetségem! Majd visszakeresem miről is akartam, de most ez nem megy, hosszú volt a mai nap és a vállamon itt ül a fáradtság, szóval bocsi!! Nem harax, ugyi?
@jöttem: Na látod én is azt várom már, hogy az őket létrehozó okok megszűnjenek és essenek szét. Nekem is púp a hátamon ez az állandó politizálás, ahelyett, hogy sokkal értelmesebb és szebb dolgokról beszélgetnénk. Amúgy korábban már mutattam, hogy Vona is elmesélte, hogyan lehet megszüntetni a jobbikot. Vagy már elfelejtetted? :)
@jöttem: Elnézést a mulasztásomért, sajnos én sem vagyok tökéletes. :)
@Knósszosz:"idióta".Má megint dicséred!:)
@Imola Helyesi: ne reklámozd már, mennyire buta vagy, kicsi, élősködő transzvesztita! :D
@DarthVader: igen, s Vakatya is megmondta, hogy a teljes sajtó is plusz az a hülye nép, meg tan még a Bükk fai es bokrai is egyfolytában Gyurcsányt szidták.
hagyjuk gyerekek, nincs ennek az egadtavilagon semmi értelme.
Elgondolkadhatnatok pedig Angyal villámgyors pálfordulásain, na ok azok akik tudnak alkalmazkodni a megváltozott helyzethez, s rendelkeznek céllal.

a Demokraták pedig ragodhatnak a tiz éve is már büdös bájgúnár csontjain.
@pythonozok:
Vissza a feladónak:
ne reklámozd már, mennyire buta vagy, kicsi, élősködő transzvesztita! :D
@Imola Helyesi: egyébként legalább megnézhetnéd a térképen, hogy merre van Rákosrendező (nagy R egyébként, mivel tulajdonnév, ezt egy magadfajta tetves kis nácipotyadéknak illene tudnia!) és merre a Szemétégető! :DDD
A csajok meg (ha fel akarod szedni valamelyiket, bár szerintem annál értelmesebbek, hogy egy fajtádbélivel egyáltalán szóba álljanak) a Szemétégetőtől Dunakeszi felé vezető út szélén szokták árulni a testüket. Némelyik még szép is...
@Imola Helyesi: hímringyócska, nem én adom ki magam nőnek. :D
Anyádék mit szólnak, hogy a pici fiacskájuk a neten lejáratja a családot (cigány apuka, zsidó mama... ez a kretén meg itt a blog.hu-n terjeszti a náci nézeteit :DDDD)
@Knósszosz: -Doktor úr,bajok vannak a
memóriámmal.
-És mióta?
-Mit mióta?:)
@jöttem: csak szeretnéd. Olvasd el az új képviselővel készített riportot. Inkább hülyének tettei magát, minthogy bevallja korábbi nézeteit.

a ballib még mindig nem tanul. Nem kéne ostobanak ésfelsobbrendunek lenni tíz év folyamatos szélsőjobb fejlődése mellett.
@habakuk000:

"Elgondolkadhatnatok pedig Angyal villámgyors pálfordulásain, na ok azok akik tudnak alkalmazkodni a megváltozott helyzethez, s rendelkeznek céllal."

Az a cél, amelynek eléréséhez állandó pálfordulással kell alkalmazkodni a helyzethez, nem biztos, hogy számomra kivánatos. És nem biztos, hogy keresném azon emberek társaságát, akik állandó pálfordulással alkalmazkodnak a megváltozott helyzetekhez.
@Kijelölt Önkéntes: Csak azzal foglalkoznak, hogyan kártalanítsák a Quaestor és a Buda- Cash -ben feltett... helyre, tétre befutóra tett pénzeket.
A deviza hitelesek akik már közel 5000 ezren lettek öngyilkosok ..valahogy senkinél nem veri ki a biztosítékot!! MSZP-és képviselő nyilatkozik a TV-ben " Micsoda emberi tragédiákkal találkozott ezeknél a befektetőknél "!!! ..az ember esze megáll, az nem emberi tragédia ha valaki a lakását veszti el?? Mert a hiteltörlesztését képtelenség kifizetni ?? A befektetők fejéhez sem tartottak pisztolyt !!!! A deviza hiteleseket becsapták, uzsorázták, kifosztották és ez folytatódik tovább a "forintosításban" is. :(

Saját veséjét árulja a devizahiteles: mindenét elveszítette

www.penzcentrum.hu/hitel/sajat_vesejet_arulja_a_devizahiteles_mindenet_elveszitette.1044375.html
Tapolca után jön a nagy felismerés a ballibsiknél....

A magyar politikai élet kétosztatú lett!!!

Kb. 35-35% támogatja a JOBBIK-ot és a Fideszt is!!!

A ballibsi bagázs pedig kiírta magát a komolyan vehető politikai szereplők közül.....
@hanta boy: még hány nicken hányod be a hülyeségeidet?
@Rodeo36:

Akadémiai végzettség? akkor téged akár magiszternek is szólíthatunk!

Ha ütőset akarsz inni, akkor kóstold meg a Stroh rumot (V/V)80%. Atomvillanás a gyomorban, végtelennek tűnő pillanatok.Több ívben büntet, aláz, és nyomorít meg.
Háromnál azonban nem nagyon érdemes többet inni belőle, mert akkor úgy érzed magad, mint akit megwoodooztak. Mindent látsz és hallasz, teljesen tiszta az elméd, csak éppen járni nem tudsz.
@DarthVader: Nagyúr, nem azt mondtam, hogy kívánatos, hanem azt, hogy pillanatnyi szünet nélkül dolgoznak, van céljuk, s ezt - nyilván hazudva- de at tudják adni a társadalom egyre nagyobb hányadának
Figyuzzátok most az ATV-t. :)
@DarthVader: Ha "ezek"már mostan is trükköznek,
mi lenne később!!!
@Gábris szomszéd:
bocsi, te állítottad, hogy isten színe előtt mindenki egyenlő, holott isten szerint nem.

helyesen fogalmazva: az általad képzelt isten szerint, ami/aki disszociatív belső kivetülésed. azzal nincs kedvem vitázni, nem akarok magamnak is egyet.
@kentauri:
akkor mé'nem C?
:D
@miva?: " Te melyik párhuzamos dimenzióban élsz? "
imola? mindegyikben.
@Knósszosz: nos, nem tudom, h mit akartál :-D

De küldöd, ha tudod :-*
Úgyhogy kedves Fabiusz, neked is döntened kell, ki mellé állsz, a Fidesz, vagy a JOBBIK mellé??
(persze állhatsz valami 0% támogatottságú párt mögé is, bár akkor azon ne nagyon csodálkozz, ha mindenki totál idiótának tart....)
@Secnir: Szerintem, itt mindenki jobban jár ha nem megyünk bele dogmatikai és teológiai vitába. Neked is jóccakát. :)
@pythonozok:

Nekem ez az egy tisztességes nevem van!

Én kizárólag ezen a néven hantázok!
(bár kétségkívül dicséretnek veszem, ha mások is hasonló szellemben írnak....)
@habakuk000:

ez a "nyilván hazudva" azért óvatosságra intene.
Mindig visszatérünk oda, hogy a magyar egységsugarú átlagpolgár zember nem az igazságra kiváncsi, és bármivel meg lehet szólitani, ami szivének kedves, még ha nyilvánvaló hazugság is.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Még jó, hogy nem mingyá a guminőjét ajálgatod! :D
"A Jobbik Magyarországért Mozgalom (röviden Jobbik) egy nemzeti radikális jobboldali párt Magyarországon.
Elődje az 1999-ben alakult, főként egyetemistákat tömörítő Jobboldali Ifjúsági Közösség (JOBBIK), mely 2003-ban alakult párttá. Céljaként a „rendszerváltozás befejezését" és az eddiginél igazságosabb társadalom megteremtését tűzte ki. A Jobbik Magyarországért Mozgalom magát értékelvű, konzervatív, módszereiben radikális nemzeti és keresztény pártként definiálja."
@huzzadneki shakespeare:
kösz, de én ilyeneket sohasem

maradok annál amit ismerek

brühüyyy
@DarthVader: tudod én felek az egysegsuvaru ember kifejezésről. Szerintem egy nép nem tud hülye lenni. Ezt mi sem bizonyítja jobban véleményem szerint, mint a részvételi arányok csökkenése.
Érdemes Fideszes hívek kommentjeit olvasgatni, ugyanugy a hülye, hálátlan népet okolják, csak ok nem karaktergyilkossagnak nevezik.
tan érdemes lenne elgondolkodni a partok munkájának minőségén, de tudom ez álom kategoria.
a sok elutesert bocs, a telefonom azt Ir, amit akar sokszor.
@Knósszosz:

KÖKI Terminál környéke.

Mókás ám, minden kupac mellett ül egy kövér cigány asszony.
De esküszöm, a tegnap megsajnáltam az egyiket. Egész álló nap ott őrködött a nagy halom nyomorúság fölött. :-(
@Gábris szomszéd:
Velük nem foglalkoznak, mert esetükben mindent jogszerűen bonyolítottak le (eltekintve néhány apróságtól). Akik túlvállalták magukat, azok bukták a javaikat. A befektetéseiket nem, mert olyanra nem tellett nekik. A többi - hála a kormányzati intézkedéseknek - olyan jól jártak, hogy úgy fizethetik a részleteket, mintha most indulna a törlesztés...
@habakuk000:

Nem is a képviselőre gondoltam, hanem a Betyársereg, a 64 vármegye és egyéb keményvonalas csoportra. Szerinted ők hogyan fogják viselni az arculatváltást?
Vona meggyőzi őket: Fiúk, mától kezdve tilos zsidózni, cigányozi, köpködni....... ???
Csak idő kérdése, hogy kiváljanak. Mert ők azok a vadhajtások, amiket Vona le akar nyesni.

"Nem kéne ostobanak ésfelsobbrendunek lenni tíz év folyamatos szélsőjobb fejlődése mellett. "

Áruld el kérlek, szerinted mit kellett volna tenniük azon kívül, hogy elhatárolódnak egyes felháborító kijelentésektől, cselekedetektől?
Mert én nem látom azt a nagy hibát, amit te a "ballib" számlájára írsz.
@ornagy50:
Köszönöm, néked is! Ahogy mindannyiunknak!
Az agyhalottas hintalovasoknak világosságot is mellé! ))))
@Marcellusca:

Pedig egy jó guminő aranyat ér! )))
@Gábris szomszéd: @Rodeo36: köszönöm, kedvesek vagytok...kk.
Én úgy látom,nem szakadt le az ég attól, hogy egy mandátumot úgy tudott megnyerni a Jobbik, hogy lejárta a lábát tövig Vona is és amit a baloldalnak kellett volna, párbeszélt az emberekkel, nos tessék utánozni. Egyébként meg én megoldottam: a múltban levitézlettek loptak, csaltak, hazudtak:mentek a levesbe, a maiak: loptak, csaltak hazudtak: mennek a levesbe, tehát a jövőbeniek:miniszterelnök:a Canari szigetekről(szeretik őt ott), iparügy:Németországból, pénzügy:Svájcból, Sport: USA, hadügy:Oroszországból,egészségügy: Anglia, oktatásügy: talán a régi magyar lehetne ujból,ügyészek:fenti országokból egy-egy,alkotmányjogászok szintén és amíg meg nem tanulna a magyar "harc meg hőbörgés" nélkül boldogságban és jólétben élni, addig pelenkázni kell, mert kipusztulunk magunktól....kkk
@ornagy50:
A szellem nagysága minden körülmények közt elismerendő.
@huzzadneki shakespeare:
Rongy ország, rongy valóságképe.
Ez van. Jobban teljesítenek a lomis cigányok is.

Várom, mikor szavazzák meg egyéni képviselői indítványként ezek a tetvek, hogy onlájn pénztárgépet kötelesek venni az ószeresek is?! Utópia? Lófaszt!
Ezen a politikai szeméttelepen bármi megtörténhet.
@pythonozok:
Vissza a feladónak:
hímringyócska, nem én adom ki magam nőnek. :D
Anyádék mit szólnak, hogy a pici fiacskájuk a neten lejáratja a családot (cigány apuka, zsidó mama... ez a kretén meg itt a blog.hu-n terjeszti a náci nézeteit :DDDD)
@jöttem: veszem észre. Áruld már el légy szves, ki a felelős azert, hogy már minden ötödik ember jobbikos?
@pythonozok:
Vissza a feladónak:
egyébként legalább megnézhetnéd a térképen, hogy merre van Rákosrendező (nagy R egyébként, mivel tulajdonnév, ezt egy magadfajta tetves kis nácipotyadéknak illene tudnia!) és merre a Szemétégető! :DDD
A csajok meg (ha fel akarod szedni valamelyiket, bár szerintem annál értelmesebbek, hogy egy fajtádbélivel egyáltalán szóba álljanak) a Szemétégetőtől Dunakeszi felé vezető út szélén szokták árulni a testüket. Némelyik még szép is...
@jöttem: Azért ne állj addig fél lábon, amíg szét nem esik a jobbik. :) A megérzéseim azt súgják, fogunk még meglepetéseket látni velük kapcsolatban.
Ami meg a választást illeti a szavazatok növekvő száma egyenes arányban áll a rájuk aggatott cimkék szétfoszlásával.
@hanta boy:

Mit fuldokolsz itt?
Én se mentem Veszprém után kivörösödve komédiázni a kurucinfóra.

Mentél a tahótlanítóba!
@évásanyó:
Aha, ahogy Móriczka elképzeli, elég volt az idegenekből a történelem folyamán Se vénasszonyok, sem ifjak, sem nácizók nem fogják az én hazámat elárulni.
@Sir Bates dö Hól: Vona a Mátra Robin Hoodja?
es Angyal az o Tuck barátja?
Fene tudja, nekem szimpatikusabb a sherwoodi történet.
Piton, ne izgasd magad, pianolight volt a mániája, hogy fiú vagyok, legnagyobb sajnálatodra se fiú, se transzvesztita, se buzi nem vagyok, apám, anyám meg magyar.
Erős nő vagyok, elbírok veled is, nyálas.
@évásanyó:

a Canari szigetekről(szeretik őt ott), iparügy:Németországból, pénzügy:Svájcból, Sport: USA, hadügy:Oroszországból,egészségügy: Anglia, oktatásügy: talán a régi magyar lehetne ujból,

Hm. De mi van, ha pl. az iparügy a Canari szigetekről, sport: Svájc, pénzügy: Oroszország, oktatásügy: Anglia, egészségügy: USA, hadügy Németország, a miniszterelnök meg a régi magyar?
@Gábris szomszéd:

Azért hagy figyelmeztesselek: minél jobban képbe kerül a Jobbik, annál több Gójmotorosszvingerklubos meg KGBéla fog előkerülni. Mert előkeritik. És azért a hímpor le fog ám foszlani.

Az a Jobbik szerencséje, hogy a KGBéla sztori még nem jutott el falura :)
Ahogy amúgy a Questor sztori se. Megkérdeztem pár falusit akinek nincs internetje vagy nem használja napi hirek olvasására, fingja nem volt az egészről.
A kis lmps nő elég szimpatikus nő volt, mégiscsak egy párszáz szavazatot kapott. Ennyit róluk. PM meg Együtt, meg liberálisok nem is voltak.
Ennyire kultiválja őket a magyar társadalom.
Évike néni a hadügy már most is az USA-ól van, az uborkaügy meg Brüsszelből.
Meg mindenféle ügy ott van a drága öreg Sulz apónál.
jav: USÁ-nál
Holnap döntenek, hogy az USA parancsára viszik -e a magyar fiúkat a terrorbarlangba.
@DarthVader: nem egyértelmű. Figyeld meg, ahol nyernek, nem nagyon engedik ki utána a larmaikbol, el tudják magukat adni szuzkent.
s a Fideszben csalódottak *zsigeri feudalizmusbol by Sírásó kolléga * automatikusan mennek hozzájuk.

szerintem sokkal nagyobb veszedelem a jobbik, mint bárki is gondolja
sokkal nagyobb veszelz
@DarthVader: akkor totó van, tudod a variálható szelvényes....a Canári szigeteken nincs ipar,az angoloknál az oktatásügy béna....csak próbáltam összeszedni a jobbakat, de látom, nem sikerült:((
@habakuk000:

A Jobbik nem veszedelem, hanem kézenfekvő megoldás annak, aki utálja az MSZP-t, a DK-t meg a FIDESZT, és mivel az ország nagy része így van vele, majd hülye lenne mást választani. Veszedelem, ugyan má!

És közülük még senkit se vezettek el rabszíjon (igaz, ez a FIDESZ esetében sincsen másként).
Újpesten MSZP győzelem, Veszprémben független győzelem, Tapolcán Jobbik győzelem.

Az a kurva kapufa az, mindéég kifele pattan. :)
@vakapad: tudod, amikor egyes régiók minden harmadik kisiskolasa cigany, akkor bizony veszedelem, ráadásul nem is erdőntuli, hanem inneni.
@Imola Helyesi: nem csak a te hazád,vagyunk rá egy páran még, akik itt élünk és igényt tartunk rá, bár a kor nem előny, vagy hátrány, hiszen nem választható, azért csendesen megjegyezném a hozzád hasonló nagy nemzeti hazafiak még a gólya csőriben sem kalimpáltak, amikor mi a szüleinkkel a romokból építettük ujjá a hazát, és örültünk, hogy jegyre kaptunk egy kis cukrot, ezt azt, és árulta el a hazát akinek 6 anyja volt, nem a magamfajta "öreg banya", ahogyan előszeretettel nevezel, én már megértem ezt a kort, és te meg fogod????....kkkk
@évásanyó:
Meg fogom érni, képzelje el, mert a káröröm nem sorvaszt, mint magát, és én nem nevezek egy ismeretlent "kurucinfós náci"-nak, amikor semmit nem tudok róla, ui. engem az irigység sem bánt, mint magát.
Szembe jópofizik , de közben egy rosszindulatú vén szatyor, aki a magyarokat ledegradálja folyamatosan.
Remélem, befejeztük a beszélgetést.
@habakuk000:

Orbán.
A Fideszből gyűjtőpártot csinált. Egy a tábor, egy a zászló. Az MDF szétesésére ráerősített, bedarálta a kisgazdákat.
Gondja volt arra, hogy ne legyen még egy ütőképes jobboldali párt a palettán.
Mert ugye egy jobboldali érzelmű polgár nem fog a "ballibre" szavazni.

A polgári körökből kinövő Jobbik eredetileg arra szolgált, hogy felszívja a szélsőséges nézeteket vallókat. A Fidesz kormánypártként mégsem képviselhette őket. Hivatalosan. De mondhatni baráti viszony volt a két szavazótábor közt.
Összekötötte őket a közös ellenségkép: gyurcsánybajnai, a ballib métely, EU, USA stb.

Az utóbbi hónapok botránysorozata felduzzasztotta a Jobbik táborát a csalódott Fidesz szavazókkal.
De az ellenségkép maradt. Lásd fenn.
@Oxica: Remélem a 2018-as kapufák lesznek majd a legjobbak. :)
@jöttem:
Sztem meg inkább új, jó pártot kellene alapítanotok, amelyre vannak "vevők", nem a meglevőket elemezni.
Mert így olyan a leányzó fekvése, mint az egyszeri házvásárlóé: ez sem szép, ez sem jó, pedig pénze nem volt rá.
@Gábris szomszéd:

"Ami meg a választást illeti a szavazatok növekvő száma egyenes arányban áll a rájuk aggatott cimkék szétfoszlásával. "

Ha lenne egy normális jobboldali párt MO-n, akkor teljesen más lenne a helyzet.
Talán nem kellene holokauszttagadni, cigány csecsemőket minősíteni stb.

Akkor valóban szétfoszlanának a címkék.
@Imola Helyesi: Uncle Sam-ék ismét más farkával verik a csalánt, miközben már arra sem képesek, hogy kimenekítsék saját állampolgáraikat egy háborús övezetből.

alfahir.hu/nincs_benabb_orszag_mint_az_usa

Sőt már a ruszkik hozzá ki őket is. :)

alfahir.hu/amerikaiakat_mentettek_az_oroszok
@Gábris szomszéd:
Csak várjunk még, majd Clintonné ráerősít, majd ő fog háborúzni.
@Imola Helyesi: amiket a blogodban te irtál a varánuszról, tagáról, boliról, a helyedben én szégyenemben a föld alá süllyednék és nem idejönnék "jópofizni" velük, úgy bizony kisasszony, befejeztük, be ám, ketrecbe veled, neveletlen....kkkkkkkkkk
@jöttem: Gondolod? Szerintem eleg egyszerű, mondhatni slendrián válasz, már meg ne haragudj.
@évásanyó:
Téged idéztelek nyanyus, én semmit nem írtam név szerint róluk, a te szöveged van ott.A nevüket te tetted közzé.
@jöttem: Részemről ez nem játszik, bár arra te is válaszolhatnál egyszer, hogy mondjuk az Auschwitzi múzeum vezetése a jelenlegi szájzár törvények alapján vajon jelentéktelenebb színben tüntette fel a holokausztot akkor, amikor a 4 millió fős áldozati számot rögzítő táblát 1,5 milliósra cserélte?

hu.wikipedia.org/wiki/Auschwitzi_koncentr%C3%A1ci%C3%B3s_t%C3%A1bor#Az_.C3.A1ldozatok_sz.C3.A1ma

i233.photobucket.com/albums/ee261/FrankPilla/jewish-math-6-million-minus-25-mill.jpg
Hello mindenkinek!

A magam részéről azt gondolom, hogy:

Lényegében semmi egyéb nem történt, minthogy a társadalom újrateremtette azt az állapotot, melyben fejlődésének utolsó önálló szakaszában volt. Majdnem hajszálpontosan azt a világot, ami 1944-ben volt, az oroszok bevonulása előtt. Van egy, a maga emberellenes nézeteire kifejezetten büszke politikai elit, melynek kisebbik része (mszp+dk) az uralkodó fősodor kegyenceként csak a zsebe érdekeit nézi, míg a másik a múltbanéző hőzöngéssel kábítja magát. Ezt a konglomerátumot a mindig éppen legerősebb küldetéstudattal megvert gazemberek irányítják. A ma választani képtelen lakosság pedig pont megegyezik az akkor társadalom azon hányadával, amelyik az égvilágon semmi perspektívát nem látott maga előtt és megfélemlítve tengődött egyik napról a másikra, elsősorban azért, mert atomizált volt a végtelenségig. Ez a magyar néplélek valós evolúciós állapota.
1989-90-ben lett volna esély némi evolúciós ugrásra, mivel ekkor kaptuk vissza az önrendelkezésünket, nem feltétlenül kellett volna visszamenni abba a kockába, ahol lefagyott a rendszer. A vagyont és pozíciókat testvériesen megosztó nyíltan és burkoltan utódpolitikusok ilyesmivel nem értek rá, sajnos, foglalkozni, így a rendszer az évszázados tehetetlenségi nyomatékai (kirívóan destruktív rendi megosztottság, rendkívül szűk, egymásra is fenekedő és agresszívan pozícióféltő elit, politikával összefonódó népbutító egyházak, a nyomorgók atomizáltsága) mentén sodródott a helyére. De nem hagyhatjuk figyelmen kívül a média felelősségét is és most nem is elsősorban a nyíltan a fasiszta-náci rendszer szekerét toló felére gondolok. A jelen cikk is tökéletes példája a népbutításnak. A fasiszta fidesz és a náci jobbik már sok-sok éve annak is látszik, ami, hiszen úgy járkál, úgy hápog és úgy is néz ki, mint a maga fasiszta és náci példaadói. A tevőleges visszatérés a működő feudalizmusba már a '98-as orbán kormány idején megindult, náci-fasiszta szólamokat pedig már '90 óta hallunk. De mi volt erre a válasza a nem fasiszta médiának (és az akkor még tevőleges pozícióban lévő nem fasiszta pártoknak)? Bagatellizálás, szőnyeg alá söprés, aztán meg a kései és tehetetlen ocsúdás. Jellemző és persze észbontó, hogy a cikkíró még most is egyenlőségjelet tesz egy erőszakos államcsíny próbálkozás rendőri leverése (2006-os rendőri beavatkozás) és a valóságosan is, jogászpuccsal végrehajtott államcsíny (nenyi+ner+tákolmány 2010 után) társadalmi kártételei között. Melyek között, az legalább kétségtelen, a társadalom lélektani károk a legsúlyosabbak.
A jelenlegi trendekből szerintem egy jobbik fidesz kormányzás fog kinőni, akár még előrehozott "választási" kutyakomédia útján is. Mivel az erőszakszervezetek még sokáig inkább orbánhoz lesznek hűségesek, ez lehetővé teszi neki, hogy felvonuljon a Várba új-horthyt, esetleg régenst, vagy éppen királyt (az aktuális elmeállapotától függően) játszani, míg vonának odadobhatja a miniszterelnökséget, hadd örüljön az is valaminek. Ismerve mindkét alakulat átlagos szellemi potenciálját, az államcsőd garantált, a polgárháború valószínű. Az a trauma talán elég lesz a ma még atomizált többségnek, hogy valami, akár hétköznapi emberség alapján teremtsen egy olyan társadalmi szövedéket, amelyből értelmes elvek, ideák és pártok szerveződhetnek.
Kérdés, mennyi idő múlva? Figyelembe véve a fentebb említett népléleki tendenciákat, 2010 előtt azt gondoltam, hogy Mo-nak kell 120-150 év, mire a mai értelemben vett modernitást eléri. Ha a krach 2018 után következik be, ez az időtartam inkább 160-180 évre tehető. Addigra meg talán a klímaváltozás lakhatatlanná is teszi a terepet.
@Gábris szomszéd: de nagy majom vagy te, egy is sok baszodalassan, nem még másfél milla.
Menj gyorstalpaló nepparttanfolyamra Angyal, ez eleg sovankara sikerült.
@Imola Helyesi:
A Varánusz, mint blog van megemlítve, hiszen a blogom célja sajtókritikák írása, de neveket, nickeket senkiről nem írtam. Évikét idéztem.
@évásanyó: mivel megtudtam, hogy én egy rosszindulatú vén szatyor vagyok, úgy gondoltam, akkor úgy is kell tennem, csak részleteket kopizok, akit több is érdekel, megtalálja a facsén:
15. március 24., kedd
helyesimola

A BLOGOMBAN KÖZÉLETI KÉRDÉSEKRŐL, POLITIKÁRÓL FEJTEM KI A VÉLEMÉNYEMET VERSBEN ÉS PRÓZÁBAN
Főoldal
Versek
Próza
2015. április 12., vasárnap
Próza Kritika 5

A jobboldaliak kedvenc újságírója Bayer Zsolt

Próza
Kritikák 3

A CSŐSZ CSÚSZTATÁSAI

A Varánusz- blog a fennálló rendszert, hatalmat, közéleti embereket, politikusokat támadja.
Stílusa: rendkívül trágár
Jellemzője: csúsztatások, gúnyolódás, sértések, magyar nyelvrontás

Ime a legújabb posztja, :Itt elolvashatja:

Már a cím is beszédes, nyilván a békemenetet fogja támadni:„ Békemenet: Fideszesek: nem lát, nem hall, nem beszél”.Tehát a tisztánlátás csak a baloldaliakra, liberálisokra jellemző. Náluk ahányan vannak, annyifelé látnak tisztán , de homályosan, viszont beszélnek reggeltől estig./Ld: sok kis párt, nyilatkozatok reggeltől estig, stb/

A békemenet fenomenális elnevezése általa: Békecsosz. Ezt írja egy baloldali csősz, aki vigyáz arra, nehogy jobboldali elhajlások legyenek a politikában. Persze, az nem verte ki nála a biztosítékot, hogy a kormányellenes tüntetők szétverték a Fidesz-székházat, órákig dülöngéltek, sátoroztak a Kossuth téren, hidakat foglaltak, hetente megbénítják Budapestet,stb.

Jellemző a poszt indítása: egy trágár vicc. A posztoló többnyire az altestéből kiáramló anyagokkal operál, de a képein is kultusza van a témák és emberek alkeszi átpozícionálásának.Bizonyára azért, hogy utálatot keltsen az általa kritizált ember, politikus vagy jelenség iránt. Íme: a demokrácia fokmér
@évásanyó: no még egy kis költészet is:Az adminok gyöngye ,
A szólás fényes göröngye,
Trónol ott csuda magasan,
Szája habzik, fújtat, prüszköl,
Sok marhaságot tülköl,
Kommentfolyam őrzője,
A posztszerző bőgője
Azonos vélemények sínpárja,
Kolompolók barátja:
Véleményed csak az lehet,
Amit én itt megengedek,
Ne ugass jobbos ecceri,
A Varánusz nem engedi,
Csak az igaz, mit én mondok,
Asztalra csak én sz..hatok,
A szólás szabadságának,
Meg a demokráciának
A Varánusz a tanyája.
@évásanyó:
És? Bizony, és még azt le sem írtam, hogy engem is előszeretettel hívnak itt szarnak, gecinek, stb.
@habakuk000:
Slendrián. Biztos igazad van.
De gondolj bele abba, hogy az első Orbán kormány után következő Medgyesi-Gyurcsán-Bajnai kormányok alatt hogyan működött a parlamenti törvényhozás.
Orbán az elvesztett választások után rögtön hadat üzent nekik.
Bojkottálták a parlamenti munkát.
Egy égetően fontos problémát sem lehetett érdemben megvitatni. Nem tudták félretenni a sértődöttségüket.
Szerinted a fideszesek foglalkoztak a vidéki emberek mindennapjait megkeseritő problémák megoldásával?
A fenét!
A legnagyobb ellenzéki pártként őket is terheli a felelősség a megoldatlan problémákért.
Dolgozniuk kellett volna, nem kordont bontani.
Úgy, ahogy más normális országban működik, kivárni a következő 4 évet és újra megmérettetni magukat.
Addig pedig az ország problémáival törődni, nem a saját hatalomvágyukkal.
@évásanyó: ez kit érdekel? Akit igen, az megkeresi a blogot es elvezkedik.
semmi keresnivalója ennek a másolatnak itt
@évásanyó:
Bizony, sajnos így van, engem már innen kivágtak legalább ötször ok nélkül, sajnos, ezért írtam róla egy verset. Nincs benne trágárság, csak irónia.
@jöttem:

bocs. Medgyessy és Gyurcsány
@habakuk000:
Bolond ez a nő, nem tudom, miért teszi be.
@évásanyó: no és akkor a végére még egy cseppecske:……
Csemegék a varánusz-blogból

A címe találó, tényleg vadállati. Durva, közönséges, erőszakos, sértő mind a posztok hangnemét mind a jobboldali kommentelőket illetően.
A blogszerző egy a 444, vagy az Index álhíreire alapozva feszeget egy témát, megtűzdelve trágárságokkal, téves következtetésekkel, és fotóval, amelyek nem humorosak, hanem inkább sértőek.
Irónikus akar lenni, de ez nem mindig sikerül, még csak szatíra sem, legfeljebb sértegetés.Tovább.......

A kommentelők csoportba oszthatók, vannak mérsékeltebbek, akikkel lehetett vitatkozni / csak egy-két igazi liberális volt köztük/, a többség szoci, vagy az új politikai alakulatok szimpatizánsa, van néhány szellemes, humoros köztük, de kb 5-6 keresztapa típusú kommentelő uralja a blogot, és teremti meg az un. idegenekkel szembeni hangnemet. Fegyverük széles skálájú, ha a nick női név,, akkor udvarlás, de ha nem egyező a vélemény, akkor mocskok özönét zúdítják rá elrettentésként. Gyakran a felmenő is szerepel átkozódásaik középpontjában igen csavaros mondatszerkezetben.. A fő keresztapa és szombati DJ egy gigabunkó komisszár, aki már a kezdet kezdetén Szentmihályi temetése napján káromolta az írót. De gyakran emlegette velem kapcsolatban a „ fajtámat”, tehát egy tipikus rasszista, a trágár szóözönét nem írnám le, de kb este 7 óra után már csak ezeket ismételgeti a nem azonos véleményűekkel kapcsolatban .Jó egyet leírok / Te f..sz, menj a f.ba, stb./, ő ilyen találékony!
Gyakori a kirekesztésre való felhívás: Ne kommenteljetek vele, ne szóljatok hozzá, stb.
Nyilván, hogy az ellenvéleményt leíró, az hülye, buta, stb, tehát csak nekik lehet igazuk. A blogot átlengi egy fensőbbségtudat / miért is?/, egy lenéző, udvariatlanság kárörömmel megtűzdelve.
A miniszterelnököt undorító jelzőkkel látják el. A fő tevékenység, az un. „baloldali cikkek, blogok, stb népszerűsítése, amelyekben a kormányt , kormánytagokat, fideszeseket , jobbikosokat ekézik.
Ez rendjén is lenne, de az ellenvéleményeket fenti módon elnyomják, nem az ellenvéleményt, hanem a véleményezőt minősítik.
Említésre méltó még a moderátoruk, aki , mint egy vezérürü e hangnem, magatartás fő koordinátora, minden ellenvéleményezőt, így engem is különféle jelzőkkel lát el /banya, béla, buta, stb/, azonkívül valószínűleg idegbeteg lehet, mert minden indok nélkül ki szokott vágni egy hétre: miszerint a témától eltérítem a blogot. Nos, persze a témáról nem nagyon kommentelnek, a legutóbb úgy zárt ki, hogy közölte nem szól hozzám egy hétig, majd egy napig egy másik gyalázkodott velem, /természetesen védekeztem a saját fegyverével/.Nem ez volt egyébként a blog témája.
Ezt írta aznap a blogszerző:
„Én ezt nagyjából kéthetente megfontolom, de van itt két dolog:
1: Én személyesen valóban hiszek a szólásszabadságban. Nem csak beszélek róla hanem úgy is gondolom, hogy a Gábrieleknek és Imoláknak jogot és lehetőséget kell hagyni egy közéleti blogon a megszólalásra. A túlburjánzás elkerülésére felkértem Bolit moderátornak, a szűrhetőség lehetőségét megkaptátok a tahótlanító gombbal. Mindenki azt nem látja akit nem akar látni, a többit Boli barátom kb úgy tartja kézben ahogy kértem tőle.
2: Közéleti bloggerként a hitelességem is múlik azon, a kifogásolt emberek, az általában velem és veletek egyet nem értők megszólalhatnak-e. Tudom, ez nektek nem szempont. De nekem fontos.”
Nos, ezek után este az admin kivágott, mert eltértem a témától, mert nem hagytam magam kiközösíteni obszcén minősítések által.
Tanulság:
Kb 5 hónapig kommenteltem az egyik legfélelmetesebb és leghazugabb blogon, ez a Varánusz, amely sem nem baloldali sem nem liberális. Javaslom próbálja ki minden hazaszerető magyar, és akkor soha nem fog az un. baloldali liberálisokra szavazni, mert a posztszerző és a kommentelők többsége sem nem liberális, sem nem baloldali. Ellenben kirekesztőek, fellengzősek, túlzottan nagy a beképzeltségi rátájuk, és sokan közönségesen trágárok, mint maga a blogszerző.
A következő álhíreiket próbáltam megdönteni érvekkel, azonban személyes szitkozódásokat, rágalmazásokat, többszöri kizárást kaptam. A legdurvábbak:
Német hírforrásra alapozva ismertették a kitiltottak neveit, amelyeket ma sem tudunk.
Paks 2 nem lesz.
Orbán ügynök
Cöf tanárokat fenyeget.
Azonkívül folyamatos obszcén szövegű rágalmazás főleg Orbán ellen, trágár kifejezéseket alkalmazva.
Bejegyezte: Imola Helyesi dátum: hétfő, március 23, 2015 Küldés e-mailben

"kurucinfós náci vagyok". Miért is? Ja, nem vagyok betelepült, az biztos.Meg hogy miket írtam róluk. Hát, többnyire tőlük idéztem.. Meg azt is leírta, hogy privátban hergelte ellenem a jónépet, mint pl az idegbeteg admint, meg a nehézsúlyú IQ-bajnok megagigabunkót, nyilvánosan meg a jóságos nagyanyót játszotta. A mesebeli boszorkányok mintapéldánya.
Válasz

Imola Helyesi2015. március 31. 4:31

Nos, eme vénasszony valószínűleg külföldről ír, onnan küldi gyülöletbombáit a magyarok ellen.Van még egy pár ilyen" külföldi magyar" ott.
Válasz
@habakuk000: majd ha téged bántanak, majd megérted.
@évásanyó:

Én elhiszem, hogy bánt, de ne plakátold ki, kérlek. Szúrd be a linket.
Érdemes ilyesmivel szennyezni a blogot????
@habakuk000: Mint ha nem tudnád, hogy ezt is ezerszer ugyanúgy elmondtam mint te. Szóval nekem szintén egy is sok. De most itt a "tagadást" dobta be a kedves hölgy és én ezzel kapcsolatban tettem fel egy elég logikus kérdést. Ne keverd a szezont a fazonnal lécci. Az ilyenekről már nem is beszélve.

index.hu/belfold/2015/03/23/cigamy_holokauszt_holokauszttagadas_ugyeszseg/

youtu.be/umdcJahc_J4
@évásanyó:
Minden szavam igaz, keress utána.
Csak most már védekezem.
Még meg is szoktátok dicsérni a jó fiúkat, akik sértegetnek.
@Gábris szomszéd:

Úgy látszik,neked elfogadható a Duna-parti cipőkbe köpés. Lelked rajta!
@jöttem: ne haragudj, már befejeztem.
@jöttem: Ezt megint benézted, mivel nem elfogadható. Bár nyilván könnyebb hülyeséget mondani mint válaszolni egy konkrét kérdésre, főleg úgy, hogy te hozod ide a témát. ;)
@imperial:

Nincs mit. Bár, hogy miben vettél ki ebből libsi "dolgot", az rejtély, ámbár éppen a szóhasználatodban van a megfejtés is...
Az igazán szomorú az, hogy a hozzád hasonló, a gazdáitok által is semmibe nézett bérfasiszták segítenek rohanni egy olyan állapot felé, amiről rosszindulatúságotok és éjsötét butaságotok miatt fdogalmatok sincs, éppen ezért ringatjátok magatokat abba a tévhitbe, hogy majd irányítani tudjátok azt. Sajna, ez nem lesz igaz, még akkor sem, ha tevőlegesen részt vennél egy esetleges pogromban, hiszen csak játékai lesztek egy tragikus történelmi újrázásnak. Éppen ezért az ilyen bérfasiszták és persze a főnökeitek fogják a legjobban megszívni, ők vagy Ceau módjára a fűbe harapva, vagy sokszoros életfogytiglant töltve a börtönben megrohadva, a csicskahad meg az összetört hazug ábrándjai miatti neurotikus meghasonlásban.
Kár értetek, mert akár kreatív tagjai is lehettetek volna a magyar társadalomnak, ahelyett, hogy minősített hazaárulást követtetek volna el, ill. ahhoz asszisztáltatok volna.
Búcsú.
Boli, ha nektek kényelmetlenek az évásanyó által betett idézetek, nyugodtan vedd ki.
Tudhatná, hogy csak linkelni szoktak.
@Deathstick: Még szerencse, hogy a bérrettegők viszont tudják mi a stájsz. ;)
@Imola Helyesi:
.
.
.
Írod:
nemzeti kérdések...
?
Tedd meg légyszíves, hogy részletezed.
Kezdve azzal, hogy szerinted mit jelent az, hogy "nemzet", és "nemzeti".
Komolyan érdekel.
Nem a nemzeti trafik és a hasonlók miatt kérdezem.

Nem sürgetlek, de feltételezem, az előző kérdéseket nem vetted észre.
@évásanyó: quod licet Iovi non licet bovi

kkkkkkkkk
brühüyyy

majd meglátod a valóság és az igazság nem azonos...az utóbbiból ki lehet hagyni a kezdő "i"-t
Asszem, itt a lényeg (a számok tükrében):

Nem ennyire jó a Jobbik, hanem ennyire utálatosak a többiek mind

Tavasszal ugyanitt a

fideszes 18 570,
a szocialista 11 769,
a jobbikos 10 110

szavazatot kapott.

Most

a fideszes 10 093,
a szocialista 7 712,
a jobbikos 10 354

szavazatot kapott.

Hová tűnt Damon ...ja, nem, 11-12.000 szavazó???
Ne mondja senki, hogy csak azért nem mentek el, mert kisütött a Nap és végre 25 fok volt!
@kentauri:

Ami lényegtelen. Itt elvekről van szó, nem pártokról.
@Deathstick:

Precíz hidegsebészi munka volt:)) Kész a könyved?
Kispaci

Disznók tánca

És egy pár üveg sörtől
Majd mindenki elfelejti,
Hogy az lett, amit így
Pont nem akart itt senki.

Az ördög tudja csak,
Hogy mi volt a célja,
De a húsunk került
Bele a moslékba.

S a disznók mind felzabálták,
S a holdnál nézik a maguk árnyát
Az ól falán és járnak körbe- körbe,
Hátha úgy megszabadulnak tőle.

És nézi az ördög és
Hátrébb nézi az Isten,
És végül a szemük előtt
Táncol majd minden.

S járják az ólban a disznók,
S az árnyak is diszkrét diszkót
Működtetnek szerény
Haszonnal.

Táncolj disznó, napozz holddal!
Egész éjjel, minden éjjel
Lehetsz velem, a kezed fogom,
Kipörgetlek,kipörgetlek és elengedem.

Táncolj disznó, napozz holddal,
A Holdon nincs is sötét oldal,
Az árnyak is csak fénytől vannak,
A fényt én hozom mindnyájatoknak.
Egész éjjel, minden éjjel
Lehetsz velem, a kezed fogom,
Kipörgetlek,kipörgetlek és elengedem.

Pörögj disznó, napozz Holddal,
A Holdon nincs is sötét oldal.
Az árnyak is csak fénytől vannak,
A fényt én hozom mindnyájatoknak.

Egész éjjel, minden éjjel
Lehetsz velem, lehetsz velem, fogom a kezed,
kipörgetlek, kipörgetlek és elengedem.

És aznap este a hegyre megy fel a város,
A fényeket nézik és érzik, hogy valami mást most.
Kockás plédet tesznek a fűre és esznek.
És isznak is, aztán már csak ezek lesznek.
A "bal"liberó csapat beteg mint mindig.
Még mindig megy a "Viktorozás" (Milyen alapon, miniszterelnök, egykanál vízben megfojtanák, akkor miért per Viktornak szólítjak - ez az intimpistáskodás a teljes tudománya a liberó sajtónak?
Jó lenne, ha leírnák, egyértelmű, a magyar választók nem kérnek az úgynevezett baloldalból, de a "liberók"ból sem...
Mivel jut előre a Jobbik?
Továbbra sem "PC nyelven" beszél, magyarul beszél a cigánykérdésről, s az EU ás globalista gondokról.
Más kérdés, hogy kormányra kerüléskor tudnának e bármit másképpen csinálni.
Viszont realitás 2018-ban egy FIDESZ-KDNP-Jobbik irányítás,ha a "baloldal" tényleg képtelen bármire, s tövábbra is az ávós-komcsi gyökerű vonalat erőlteti.
@Orica Középföldi:
még a drágajó néger anyámról nem volt szó, 'stennyugosztalja meg az aprószentek...ott van eltemetve a Niger deltájában a hamvai mert máglyáztuk...visszaadtuk az anyaföldnek ahonnan mindannyian gyüttünk a hamvait...

nemsokára megyünk Málaga-ra ahol egy pár hetet fogunk mert a drágám nagyon belefáradt a colombiai dzsungelharcba...utána majd újra zenélünk mostanság csak a zümmögés jut nekem is

brühüyyy
@apro_marosan_petergabor:
1983-1988 Kommunista Ifjúsági Szövetség iskolai titkára
1992-2000 Liberális Internacionálé európai alelnöke

Oszt mi itt balliberók... Setét vagy ecsém, mint nigger elvtársad seggében a Negró cukorka. Ellenben a köpönyegforgató törpe focialistáddal sokan vagyunk úgy, hogy nem alacsonyodtunk oda le. Persze ha együtt nyomtátok a pártban, akkor értem a kétségbeesett kapálózásodat, elvtárs. A spicli múltatokról is szeretnél beszélni? Sok jó elvtárs sokat tud még?
"Quaestor károsult és Quaestor károsult között nem lehet különbséget tenni csak azért, mert más kötvénybe fektette pénzét. Véleményem szerint a "minden Quaestor-károsultat kártalanítani fogunk 30 millióig" egy olyan ígéret, amelyet jó volna, ha betartanának."

A törvény tervezete szerint nem minden károsultat kártalanítanának:

nepszava.hu/cikk/1054124-a-torvenyjavaslat/
@látjátok feleim szümtükkel:
Gyurcsány felelősségét még senki? :)
Ez még tart? Emlékszem rá. Viccország, ahol külsős biztonsági audit nélkül lehet ilyen. Komolyabb rendszer fut nálunk kis cégeknél, ráadásul itt külsőssel leteszteltették, ethical hacking.
"Belváros-Lipótváros Önkormányzata semmilyen hivatalos megkeresést nem kapott sem a Fővárosi Főügyészségtől, sem más illetékes hatóságtól a belvárosi ingatlanértékesítések ügyében - közölte Belváros-Lipótváros Önkormányzatának sajtóosztálya az MTI-vel.
Az önkormányzat így reagált Juhász Péter V. kerületi önkormányzati képviselő hétfői bejelentésére, amely szerint a Fővárosi Főügyészség hatályon kívül helyezte a rendőrség nyomozást elutasító határozatát és különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanújával nyomozást rendelt el feljelentésével kapcsolatban, amelyet a belvárosi ingatlanértékesítések miatt tett."

www.hirado.hu/2015/04/14/az-onkormanyzat-nem-tud-arrol-hogy-nyomoznak-a-belvarosi-ingatlanertekesitesek-ugyeben/
Nyilvánvalóan vannak buta Fidesz szavazók.
Persze a Gyurcsány szavazók ostobaságát semmi nem üti.

De kedves Fabius azt te sem gondolhatod, hogy az összes Fidesz és Jobbik szavazó hülye.

Avagy gondolhatod, hisz minden ballib tetű ezt gondolja.

Csak nem lesz igazad.

Most se.

Hisz a valóság az, hogy a baloldali elkúróktól, Gyurcsány nevű féregtől minden és mindenki jobb.

Ezt a választók elsöprő többsége tudja.

És ez nagyon fáj nektek ostoba ballib csicskák.

SOHA TÖBBET MSZP DIKTATÚRÁT!
@Orica Középföldi:

:-)

Már nagyon közel van a vég! :-)
@látjátok feleim szümtükkel: És vajon Buda-Cash károsult és Questor károsult között lehet különbséget tenni? Ugyanis arról mindenki elfelejtkezik hogy a Buda-Cash brókercég károsultaknál maradt a 6MFt BEVA!!! Pedig ők semmi mást nem tettek csak részvényeket vettek egy biztonságosnak hitt brókercégnél! Miért csak a Questoros károsultakkal foglalkozik a magyar média? Miért ér kormányunknak többet a Questoros károsult?
@bzsoa: "Miért csak a Questoros károsultakkal foglalkozik a magyar média? Miért ér kormányunknak többet a Questoros károsult?"

Mert itt érheti őket a nagyobb erkölcsi veszteség. Itten parkoltatták ugyan is a minisztériumok ( meg ki tudja melyik dolgozók ), az önkormányzatok pénzeit, és ugyé ki kapta vissza kizárólag a zsozsót? No ugyé, már egyértelmű miért a qestorok kaphatnak többet. be kell fogni a szájukat.
@bzsoa:
A Questort éppen az ellenzék tartja napirenden, hisz Tarsoly leginkább a Fideszhez köthető.

Ugyanígy a Buda-Cash viszont az MSZP-hez, hisz a vezetői éppen olyan gyakran találkozgattak MSZP-sekkkel, mint Tarsoly a Fideszesekkel.

Magyarul azért a Questor van előtérben mert az index és a többi ballib média ezt a vonalat erőlteti.

Ám tudtommal mindenkit kártalanítani fognak.
Éva nyanyó idézetei nagyon jók. Láthatni ezekből, hogy gomolya egy kétarcú, aki még ianusnak sem nevezhető. Azt írja szegényke, hogy itten az indexszes, meg hasonló orgánumok hamis híreit csámcsogjuk.

No ha ez igaz, akkor mondja már meg, az igazság felkent bajnokaként vajon hányszor cáfolt meg bármilyen hírt is? Tényekkel, mert dumával nagyon el van látva. Nem szakad le a képéről a bőr?

Bár tudjuk, aki elhiszi, hogy repül a bálna, mert így szól a parancs, attól nem lehet mást várni mint azt, hogy ide jár. Őt még a megbízója sem veszi annyira komolyan, hogy maga beszélgessen vele. A gyíkon azért mindig akad számára is néhány emberi szó.
Hál Istennek,végre:ÉBRED A MAGYAR!!!
:))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

:)

Permanens elhavazódás... de lassan olvad már.
@Trackers:

Rosszul tudod, nézd meg, korábban linkeltem erről egy cikket.

Egyébként a közszolgálati is többet foglalkozik a questorral, talán a budában van egy n betű is, amiről esetleg még nem fogott szagot a sajtó?
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: "..te sem gondolhatod, hogy az összes Fidesz és Jobbik szavazó hülye" naná, hogy nem hülye....ezért nem megy el szavazni
@látjátok feleim szümtükkel:

Mit tudok rosszul ?

A Fidesz ellentámadásba ment át a Questor kapcsán.
Hisz ezt a botrányt próbálják a Fideszre tolni elsősorban.
Létrehoznak albizottságot, a bizottság elött, MSZP-re próbálják tolni a Tarsoly és Fideszes szállak ellenére, és kártalanítanak, az MSZP-s segítséget beelőzve.

A Buda-Cash esetén erre nincs szükségük. Itt a baloldal is tudja, hogy a ballibek kúrták el, és a szállak is oda vezetnek.
@punkfrog:
19.57 Nem "megint a feri" mert már meg is van az új hibás! Simicska és az ő (pfej) médiája:
mandiner.hu/cikk/20150413_edward_blake_akiknek_jar_a_nagy_pacsi_az_elso_jobbikos_korzetert
" Simicska Lajos és a médiája

Nem volt nehéz észrevenni, hogy Lajos médiája ezerrel nyomatta a Jobbikot. Persze több hangszeren is játszottak. A HírTV-ben gyakorlatilag naponta beletolják az arcodba a jobbikosokat. Külön kurvára vicces az, ami Kisberk Szabolcs körül megy a napokban – a Célpontos átigazolt a jobbikos online tévéhez. Mintha az N1TV és a HírTV nem lenne mára ugyan az a brancs. Megy a nagy pacsi a Magyar Nemzet publicistáinak is, akik folyamatosan tolták, hogy a Jobbik a Fidesz fő kihívója a körzetben, holott erre semmilyen bizonyíték nincs. De a legnagyobbat a magát polgárinak hazudó Heti Válasz alakította azzal, hogy körképében nem úgy általában a választással foglalkozott, hanem szépen »exkluzív« cikkben dolgozta fel a Jobbik legfontosabb témáját, a tapolcai kórház visszásságait."
@Imola Helyesi:
20.05 Nem "idegen" hanem svábbogár-ellenes a hessegetés. Ha valaki csak azért ugrik be, hogy az asztal közepére szarjon - akkor ne csodálkozzon a lesöprésen.
@Trackers: "Mit tudok rosszul ?"

Ezt:
"Ám tudtommal mindenkit kártalanítani fognak."

nepszava.hu/cikk/1054124-a-torvenyjavaslat/
@habakuk000:
"A tapolcai választók többsége azt üzente: nem tart a Jobbiktól. Azaz számukra ez ma egy párt, amelyikről elhiszik, hogy nem lop, ismeri a problémáikat, miközben érthető nyelven beszél.
Hogy az útja a semmibe vezet, az én igazságom is. De ezzel Tapolca környékén ma kisebbségbe szorulok. Miként bizonnyal Borsod, Szabolcs, Békés vagy Baranya megyében is. A Facebook ugyanis eltakarja a valóságot, a környezetünkben nem láthatók ignorálása vakká tesz. Csak ezért tűnhet úgy, hogy például az emlékezetpolitikai viták relevánsabbak a társadalom számára, mint az alsó középosztály szétcsúszása, a komplett ifjú nemzedéket fojtogató munkanélküliség vagy a Londonba menekülő szakmunkás pizzafutárok. Márpedig nem kis részben emiatt az érzéketlenség miatt lett a Jobbik az egyetlen remény sokaknak, akik kilátástalanságban élnek."
nol.hu/velemeny/ma-csak-a-jobbik-1527881
@kekex:
Nem értem a kritikád lényegét..
Szerintem Simicska nem a Jobbik fele tolódik ?

Pedig teljesen életszerű Simicska reakciója.
A Hír-TV nézők és MN olvasók soha a büdös életben nem szavaznak semmilyen baloldali összefogsára, akkor sem, ha maga Gandhi vezetné a politikai-szűz és minden tekintetben erkölcsös megújhodott baloldali gárdát.

Marad hát Simicska számára a Jobbik.
Az persze más kérdés, hogy mekkora ennek a ténynek a hatása a szavazásra, és mekkora lesz a jövőben.

Szeirintem korántsem elhanyagolható.
@Marcellusca: ezért szeretem én a számokat!
világosan látszik,hogy a jobbik erősödése, hibahatáron belül van, miközben Gábris, már 1,5 millió szavazót vizionál nekik!
na meg, az is látszik a teljes jkv-ből,
www.valasztas.hu/dyn/idokozi_pv14/szavossz_20150412/hu/M19/E03/evkjkv.html
hogy mennyire szar ez a választási rendszer.a részvételi arány:41,6%
a nyertes pedig ennek a 35,3%-át szerezte meg.
@látjátok feleim szümtükkel:

Hamarosan elválik, hogy a Népszavának van-e igaza, avagy nekem.
Én a Népszava és Magyar Hírlap híreit soha nem fogadom el készpénzként.

Tippem szerint a kormány nem engedheti meg magának, hogy ne kártalanítson mindenkit 30 milla alatt.
Az ott idézett törvény kifejezetten a kamu kötvényekről szól. A Mol, OTP, és a többi kötvény nem ilyen.

De mint írtam, meglátjuk mamarosan.
@Trackers: nem a kormány kártalanít!!!
@évásanyó:
23.28 Idézted a "klasszikust"? Nem egyszerűbb lett volna azt írni, hogy Imola és bandája mazochista, hogy itt hinti az eszet, ahol nem dicsérik érte?
Másképp ugyanis érthetetlen, miért nem ott kommentelnek, ahol csupa helyeslő brummogást kapnának cserébe?
@kekex:

A Jobbikot nem a programja ölné meg, mert azokat a marhaságokat, amiket korábban mondtak, rohadt gyorsan elfelejtenék ha kormányra kerülnének.
Éppen mint a cikkben említett Sziriza.

Hanem az elszigeteltség, és az EU-s szankciók hada végezné ki a Jobbik kormányt, hisz külföldön ők a nagybetűs nácik.

Itthon hiába tudja mindenki hogy ez baromság, és a ballibek minden más szavazót lenáciznak lépten nyomon, de ez nem segítene rajtuk.
@apro_marosan_petergabor:
Köszike! Remélem majd a baloldalnak is lesz annyi esze, hogy ugyanezt nyomassa! Márminthogy aki a jobbikra szavaz, az a fideszre is szavaz.
Komoly kormányváltó hangulat esetén ez nem fog a javukra szólni. Ismerd be, hogy látens balos vagy!
@kekex:
Soha nem tennék ilyet, hiszen tudom,te harcolod ki a legjobb falatot.
@látjátok feleim szümtükkel:
7.09 Nem eszik olyan forrón a kását!
http://vs.hu/gazdasag/osszes/porszemet-dobott-a-bankszovetseg-a-quaestor-kartalanitas-gepezetebe-0413#!s201
"Az Erste Bank 15 százalékos részvénycsomagjának a decemberi megvásárlásakor ugyanis megállapodást kötöttek az ügylet harmadik résztvevőjével, az ugyancsak 15 százalékos tulajdonossá váló Európai Beruházási és Fejlesztési Bankkal, hogy a magyar kormány fokozatosan kivezeti a bankokat sújtó különadót, és a jövőben egyeztetés nélkül nem hoz olyan döntést, amely újabb terheket róna a pénzintézetekre."
Hány éves vagy királyfi? És még hiszel a mesékben?
@látjátok feleim szümtükkel:
Kiscsillag két három nap múlva vagy később derül ki, hogy álhírről van szó.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
7.12 Külsőssel letesztelték a rendszert? De hiszen a közjegyzőknek hivatalos (belső) hozzáférést adtak, csak éppen nem korlátozták. Ez nem derülhetett ki egy külső támadásnál.
Jenőke, jó kérdést tettél fel, dolgozom rajta, de most nem érek rá. Lehet, hogy a blogomra is felteszem majd.
@bzsoa:
7.58 Az még hagyján, de a "sima" károsultak is szívni fognak!
"Vagyis a néhány napja nagy sietve bejelentett örömhír, miszerint a 62 milliárdos Buda-Cash kár fedezi a Brókerháznál fellelt 68 milliárdos vagyon, a károsultakat nem igazán nyugtathatja meg.

Hiszen hiába van meg a vagyon, vagy annak nagy része az ügyfélszámlákon ha a T. Rendőrség ezt a vagyont összemossa a Brókerház vagyonával és bűnügyi zár alá veszi azt. Ezzel hosszú évekig, a büntetőper lezárásáig, megakadályozza hogy a felszámoló hozzáférjen a vagyonhoz, értékesítse azt és kártalanítsa az ügyfeleket."
privatbankar.hu/penzugyek/egy-buda-cash-karosult-panasza-kettos-merce-280017
@Trackers:
Na, "még egy királyfi".
Szép napot mindenkinek!

Jó ideje nem írok az indexre de úgy érzem most összegyűlt ez-az. Nahát először is. A mostani hangulat amiben a Jobbik megszoríthatta a Fidesz-Kdnp-t nem véletlen alakult ki. Miután megnyerték a választásokat 2/3-dal majdnem másnap újabb adókat kívántak bevezetni és ezt az emberek nem szeretik. Nem véletlen ment közel százezer ember az utcára. Volt benne persze csalódott baloldali is, főleg de választások után egyből adót bevezetni agresszió. A rendszerváltás óta rengeteg változáshoz kellett alkalmazkodni és rohamtempóban hoztak törvényeket is. Sok esetben jó érzékkel de minél gyorsabb a tempó annál kevesebb a körültekintés. Aztán a többség látja azt is, hogy egy pártnak is van jövője. Utódlásról, következő generációról gondoskodni kell, hogy ha azok akik régóta vezetők már megérdemelnék a pihenést akkor legyen aki friss erővel vigye tovább a zászlót. És a Fidesz esetében OV még nyilván jó darabig vezető lesz de felmerül a kérdés, hogy nélküle vajon milyen lenne a Fidesz? Az arrogáns, lekezelő, pökkhendi beszólásaival Lázár vajon mennyire népszerű? Mennyire tudja alázattal viselni a demokráciából származó számonkéréseket? Nem baj ha nem felejti el, hogy ő szolgálja a népet és nem fordítva tehát ha az újságíró kérdéseket tesz fel neki nem neki áll följebb hanem egy neki alkalmas időpontban megválaszolja, készséggel. Vagy amit jópár korábbi hozzászólásomban jeleztem mennyire biztos egy vállalkozó helyzete Magyarországon? Jogi környezet mennyire állandó, tervezhet-e hosszú távon, ha mindent becsületesen befizet talpon tud-e maradni, tud-e fejlődni és ezzel új, hazai munkahelyeket teremteni?

A Jobbikról. A Jobbik kimondja azt amit kimond és van amit nem. Tény, hogy vannak dolgok amiket az ő nyomásukra oldottak meg. Ha egy problémáról egy kormánypárt nem vesz tudomást akkor egy másik párt azt a témát meg fogja lovagolni. A Jobbik felismerte, hogy a magyarságnak nem az a feladata, hogy a cigányságot felemelje. Az az ő feladatuk. Azt családonként és egyénenként munkával és becsületes neveléssel nekik kell megoldaniuk. Most mindennemű megkülönböztetés nélkül. Nem úgy kell az ország lélekszámát feltornászni, hogy aki szül az pénzt kap. Az adókedvezmény jó ötlet de a gyereklízingelés még mindig működik. Tehát ha valaki úgy szül egy gyereket, hogy nem tudja felnevelni ezért beadja az árvaházba akkor aki onnan hazaviszi az pénzt kap. Ne kapjon pénzt. Tehát valaki a családból hazaviszi és ezzel keresetre tesz szert. Az ilyen jellegű, gyerekszüléssel kapcsolatos segélyeket meg kellene szüntetni. Nem az a cél, hogy a nyomorban felelőtlenül megszülető gyerekek után a középosztály fizessen és így senki nem jut előbbre. Ha valaki nem tud gyereket becsülettel felnevelni akkor ne vállalja. Ha megteszi ne járjon utána pénz és az alkalmatlan szülő helyett az állam nevelje fel a gyereket. Nem az a cél, hogy több csóró nőljön fel az országban hanem az, hogy becsületesen dolgozni akaró, családot tudatosan és felelősséggel vállaló, gyereket munkára és tisztességre nevelő embernek legyen több gyereke. Lehet emiatt a Jobbikot rasszistázni vagy azt aki szóvá teszi de aki felváll egy létező problémát ami a többséget érinti és megoldja az számíthat a többség szavazatára. És aki rasszistázza a magyarokat az ne számítson a magyarok jóindulatára. Ezt a kártyát a Fidesz szavazókkal szemben is előpszeretettel használták; nem jóemlékezetű.

Néhány mondat abból az időből amikor a Fidesz sokkal népszerűbb volt:

"előbb mérünk aztán vágunk"
"nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani"

A kritikát értékelni kell ahogy a sok elvégzett munkát is. Én becsülöm a kormányban mnindazért a munkáért amit a bel- és a külpolitikában is megtett. Érdemes lenne felsorolni de kevés a karakter. Tegyék meg azok akiknek ez a dolguk. Én becsülöm azokat a bátor lépéseket amiket egyik parlamentben lévő párt sem mert volna megtenni de kiderült, hogy lehetséges és sok terhet vett le az emberek válláról. Ez a bátor kiállás és kemény munka elismerést érdemel.

A Jobbik most azért tűnhet sokaknak szimpatikusnak mert még nem kormányoztak ezért úgy tudnak ígérni, hogy még látszólag megvan a szavahihetőségük. De tegyük fel a kérdést. Mennyibe kerülne kilépni az EU-ból ha ezzel visszaállítanánk a határokat, a vámokat és bonyolultabbá válna az EUs piacra termelő magyar cégeknek az élete? A KKV-k hány százalékát érintené? Aztán ha nem EU-s tagok lennék akkor kivonulnának-e itthonról a német autógyárak és ami nem húzza a GDP-t azt honnan teremtenénk elő, hogy a költségvetés hiánya a 3% alatt maradjon? Aztán jó-e nekünk ha kilépünk a NATO-ból de a szlovákok és a Románok benne maradnak? Jó, az mondjuk tök mindegy Románia ma hol van, holnap lehetnek másik oldalon:D! Vajon mennyi pénzt kellene fordítani katonai kiadásokra ha nem vagyunk NATO tagok és azt hogy építené be a költségvetésbe, milyen adókat vetne ki, hogy az a pénz bejöjjön? Kapásból két olyan ígéret ami nem hiteles vagy nem ésszerű. Én nem hagynám a Jobbikot kísérletezni az országgal.
@látjátok feleim szümtükkel: :) köszönöm, sokat számít a véleményed.felbosszantott ez a hazudozós senkiházi.
Ha már mesékről van szó:
444.hu/2015/04/13/tizenegyszereset-hazudott-fizetett-hirdetesben-a-kormany/
De lehet, hogy harmincszorosat.
"a növekedés nem 450 000, nem 400-450 000, de még csak nem is 310 000, hanem mindössze 40 500 új munkahely született a magánszférában. Ha ezeket a számokat tovább tisztítjuk, és csak a teljes munkaidőben foglalkoztatottakat nézzük, akkor azt látjuk, hogy 2010-2014 között 1 631 700-ról 1 646 500-ra növekedett a magyar versenyszférában foglalkoztatottak száma. Alig 14 800 emberrel. Innentől kezdve mindenki ízlése és munkaerőpiaci meggyőződése szerint döntheti el, hogy a kormány fizetett Facebook-hirdetésben tizenegyszereset vagy harmincszorosat hazudik."
@kekex: mert én meg úgy felbosszantottam magam, hogy itt nyálaskodik, közben meg szórja szanába rólunk a facsén a mocskokat, hogy nem szégyelli magát. ...akinek ez reklám, az meg is érdemli, meg ugye halványítja a blog ragyogását az ilyen, és ezt nem lehet engedni.....kkkkk....idegességemben bekopiztam, amit találtam, válogatás nélkül.
@stim: Ne vedd azért készpénznek, hogy kilépnének az EU-ból, ahogy a NATO téma sem teljesen úgy van, ahogy leírtad. :)
Orbán = Horthy
Vona = Szálasi

Csak a kontextus más, nyilván se háború, se olyan helyzet, ahol olyanra lehetne számítani, amit Szálasiék műveltek.
@stim:
Senki sem vitatja, hogy vannak a fidesz ámokfutásnak nyertesei is. Azokat nem is nézzük hülyének, aki ezek közé tartozik, és ezért támogatja őket. De ez a kisebb hányad - a többi a vesztesek közé tartozik, és azért nyeli még mindig a szart, mert nemzetiszínű szósszal van leöntve.
Tudod "Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel"
Mivel pl jól látják, hogy hova vezet a jelenlegi rendszer, és a vita az elkerülési utakban van.
"Kétharmados jobboldali győzelem – ha az MSZP-ben egyáltalán őszintén elemeznek még, ez kell, hogy legyen számukra a tapolcai választás alapüzenete."
mandiner.hu/cikk/20150413_gallo_bela_tapolca_balrol
@Gábris szomszéd: látom kezditek a rugalmas elszakadást, saját magatoktól!
@nagybalfasz: Ne légy nagyobb balfasz, mint a nicked. :)
@punkfrog: Dehogy csak most már nagyobb médiafelület is nyílt arra, hogy a rájuk pakolt hazugásokat és cimkéket tisztába tegyék a valóságnak megfelelően. :)
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
"SOHA TÖBBET MSZP DIKTATÚRÁT! "

és mszmp, az jöhet? meg kgb-felügyelet?
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős, Katgimis DOMINA: Mert a nőneműek iránt érdeklődőm, tudom ez nem korszerű, lehet, hogy valami kdnp-s vagyok:(((
@Trackers:
9.16 Tehát a Jobbik is hazudik, főleg a fő kérdésekben - ennyiben semmivel sem különbözik a fidesztől. Szépen össze is simulnának.
A baloldal pedig elkezdhetne agyalni némi innováción.
Ténykérdés, hogy viszonylag konszolidált, fejlődő korszak a XX. században 2 ízben (Horthy- és Kádár-korszakban volt) Mindkettő minősíthető diktatúrának, azaz a nép többsége szemében a diktatúrával való riogatás egyszerűen nem működik - vagy éppen fordítva működik: reménykedhetnek egy jobb életben alatta. A DIKTATÚRA, MINT ÉRV TEHÁT KILŐVE. Aki értelmezni tudta - eddig és értette, a többség számára pedig nem érv.
A makrogazdasági elemzések megint csak azoknak mond valamit, akik eddig is értették, a többség csak azt látja, hogy még nem mentünk csődbe, és képtelenek értelmezni a folyamatokat. A LEMARADUNK, LESZAKADUNK tehát megint csak nem érv a többség részére.
A PC romázás megint csak nem érv a többség részére, akik bizony cigányoznak, főleg, ahol csak a hátrányait érzékelik az együtt élésnek. Megint csak az értelmesebbek tudják fasisztoidnak tekinteni ezt a magatartást - a többséget ez nem riasztja a Jobbiktól. Ez Tapolca legnagyobb tanulsága.
Tehát nem diktatúrázunk, nem leszakadozunk, nem fasisztázunk - mert kontraproduktív.
Na: INNEN SZÉP A GYŐZELEM! Aki erre gombot tud varrni, az fog győzni.
@kekex:
pedig a megoldás kézenfekvő: a vesztesek több milliós táborával kellene tudatni, hogy ez egy olyan játszma, ahol MINDEN, amit felfelé átcsoportosítanak, az tőlük veszik el.
Az emberek legérzékenyebb testrésze övön alul helyezkedik el: a ZSEBÜK.
És amikor olyan tömegek is elmentek szavazni, akik korábban soha, az zsebbe vágó témában volt: vizit- és tandíj ügyben.
És még a nem nyomorgó internet-használók tömegét is ki lehetett inni az utcára minden előszervezés nélkül egy "zsebbe vágó" kérdésben.
Azaz ha volt valaha indokoltsága a negatív kampányoknak, az pont a veszteségek és vesztesek tudatosításában van.
@kekex: "Tehát nem diktatúrázunk, nem leszakadozunk, nem fasisztázunk - mert kontraproduktív."

Bizony bizony, bár én úgy látom sokan olyanok mint a kiselefánt. Nehezen tanulnak, de könnyen felejtenek. :)
@libbancs:
"Soha ne mond, hogy soha" főleg ne a politikában.
@Gábris szomszéd:
Érdekes, hogy a Jobbik összesimulásáról és a hazugságaikról szóló szöveg bezzeg nem ütötte meg a szemedet.
Egyébként meg van a polgárosodásnak és a gazdasági fejlődésnek egy ragyogó korszaka:a kiegyezés után, és főleg a századforduló körül. Amit K.und K birodalom részeként értünk el. Amit akár tekinthetünk az Unió előfutárának is. Mert ideje lenne végre a bal- és a jobb kiegyezésének és a kormányokon átívelő főbb irányokban való megegyezésnek. Erre viszont a jelenlegi jobboldali pártok nem alkalmasak, talán a mostanában indulók felnőhetnek hozzá.
"„Minden önmagával meghasonlott ország elnéptelenedik, minden önmagával meghasonlott város vagy ház elpusztul.” (Mt 12,25) – „Ha valamely ország meghasonlik magával, az az ország nem állhat tovább fenn. Ha egy család meghasonlik magával, az a család nem maradhat tovább együtt.” (Mk 3,24-25)"
Nos: az elnéptelenedéshez már jó úton vagyunk. Ideje lenne letárni róla! Ha van "nemzeti" ügy, hát ez az!
@kekex:

Ezzel a baloldallal semelyik komolyan vehető jobboldali gondolkodó sem akar összefogni soha, mint ahogyan ezzel a jobboldallal semelyik baloldali.

Magyarul a bal és jobb kiegyezéséhez merőben új jobb és bal oldali képviseletre van szükség.
Vagy nem lesz kiegyezés.

Amíg ez a baloldal a baloldal, addig a Jobbik és Fidesz kormányok váltogatják egymást. (Hacsak nem lesz jobboldalon más alternatíva is)
Persze nincs kizárva hogy helyenként befut majd az Összefogás is egy-egy 4 éves ciklusban, viszont azonnal megölik egymást, és így a gazdaságot is, aztán újabb 8-12 évekre a sűlyesztőbe kerülnek majd.
@évásanyó:
Ha majd kikuksizik, elolvashatja. Szólásszabadság van, öreganyám. Maguk leírják a véleményüket, meg én is.De szavanként meg tudnám erősíteni, amit írtam.
Már elmúlt az az idő, hogy sunyi módon levelezünk a másik kitiltása érdekében, szemben meg hízelgünk. Maga ezt tette. És most sem nyugszik, pedig jobban tenné.
Ugyan mar, erre a celra tartjak poltpetit. Varatlanul felroppen majd valami gyanus ugy amit az ugyeszseg nagy erokkel kinyomoz es el is van intezve a jobbik. Lasd nokias doboz fals esete.

Azok a kommentek is viccesek. Frigyik neninek meg nem esett le, hogy a legnagyobb baloldali part maga a fidesz.

@libbancs: Rakosi meg kadar kismiska volt orbanhoz kepest. Ebredj mar fel!
@kekex:
Ha a zseb demagógia tudna győzedelmeskedni, akkor ma a PM kormányozna az alapjövedelmével.

A demagóg riogatások legfeljebb csak eltántorítanak valamitől.
Egyéb hozadáka az ügynek nincs.

Ezért van, hogy a szavazók fogynak mindenhonnan, hisz mindenki a zsebre ható érzelmi játszát játsza. Fidesz is MSZP-DK is, és helyenként a Jobbik is.
@vernarancs:
"Lasd nokias doboz fals esete."

Nektek tényleg meggyőződésetek, hogy Hagyó vagy Hunvald ártatlan ?

Nekem éppen az jött át, hogy ha politikus legnyilvánvalóbb módon lop is, és eladja a fél kerületet, szedi a megvesztegetési pénzeket, és erre némi bizonyíték is van, akkor is tisztázza magát a vádak nagyrésze alól.
@kekex: Egyetértek, bár kiegyezni és békülni úgy lehet igazán, ha nem azzal kezdjük, hogy ennek kerékkötöje természetesen a másik fél. :)
Évásanyó!
Még annyit, ma már nem működik az ávh, úgyhogy fölösleges a nekünk nem tetsző kommentelőt "lekurucinfosnácizni".
Ez a nevetséges aduásza.
@Trackers: Nem, sot, tuti nem artatlan. Egy szoval sem mondtam, hogy Hagyo a mintapolgar. De az a sztori koholmany volt, ezt maga a koronatanu vallotta be.

Ezen a szinten minden politikus korrupt, es itt van a problema. Teljesen egyformak, zero moralitas, es mindegy melyik part szineiben nyomul.
@kekex:
A jobboldali média meg tele van balos kommentelőkkel, de ez se zavarjon. Ez a szólásszabadság, ezért harcoltok, ti balosok. Legyen!
@stim: " Nem az a cél, hogy több csóró nőljön fel az országban hanem az, hogy becsületesen dolgozni akaró, családot tudatosan és felelősséggel vállaló, gyereket munkára és tisztességre nevelő embernek legyen több gyereke. "

Igen ez így nagyon szép ahogy írod,de a probléma az,hogy nincs munkahely !!!!!!Hol a bánatos f..ban dolgozzon a dolgozni akaró becsületesen, ha nincs munkahely??????
Ezt Keksztől : "2010-2014 között 1 631 700-ról 1 646 500-ra növekedett a magyar versenyszférában foglalkoztatottak száma. Alig 14 800 emberrel."
Tapolca a lehető legjobban alakult.

1. Figyelmeztette Orbánékat, hogy van tennivaló a liberális allűröket, lihegéseket, korrupciót érdemes visszafogni.

2. Erősítette a jobbikot, ennek eredménye a jobb társadalmi beágyazódás, elfogadottság. A legnagyobb fejlődés a Jobbik médiájában fog egyébként bekövetkezni, ami azért is jó, mert elhallgatott hírekhez csak innen lehetett régebben is hozzájutni.

3. Tovább gyengül a balliberális oldal, amelynek léte megosztja a társadalmat.
Mindig mondtam, hogy ezek a fidióták még egy jóízűt se tudnak qanyázni. Helyette csak ezt a dedós bajjibezést nyomatják...
@nicktolvajmentesítő_kovi1970: Te okosgyerek, mit mondjanak helyette? Civileket?

Most nem megy a táblacsere, pech.
@♔bаtyu♔: Mit mit, hát azt, hogy a qrvanyádat te tolvaj fideszes!

A nagy helyzet, hogy mára az ország fideszesekre és nemfideszesekre esett szét. Oldalak nincsenek, a fidesz se jobboldali. Ahogy nem fiatalok, se nem demokraták. Tudom, hogy ezek a tények elég szarul esnek egy fideszdrukkernek, és bajjibezéssel kell kompenzálnia és a tolvaj fidesz csürhéhez való tartozását bizonygatnia, de az élet nem habostorta. Ennyi.
@nicktolvajmentesítő_kovi1970: Most erre mit írjak pöcsfej, a te kurvaanyádat.

Én jobbos vagyok, nekem aztán jó a Jobbik is, sőt az a jó, ha a Jobbik van Orbánék seggében, ezt is írtam.

A társadalom megosztása pedig mint látod, csökken, már alig van ballibsi:)))
@Imola Helyesi: Rossz a memóriád, is, nem lep meg...
Soha nem gondoltam azt, hogy ballibsinek lenni olyan kurva nagy dicsőség lenne, ugye 90 előtt sem volt túl jó társaság és 90 után sem voltak valami nagy demokraták, de azt sem gondoltam volna, hogy demokratikus viszonyok között ez ekkora gáz lesz a gyűjtőnév, hogy még le is anyáznak miatta.

Mondjuk, annak idején az MSZMP-nél is megütköztem azon, hogy leelvtársaztam valakit kedden, aki természetesnek vette, szerdán pedig úgy nézett rám, mintha egész szenvedésteljes életét a nagy jutalmakkal a CIA elhárításánál töltötte volna, egy kommunista fedőállásban:))))
@♔bаtyu♔: Biztos a Pinter Sandor volt, aki akkoriban meg MSZMP titkar volt :))
@Imola Helyesi: dehogynem. a fidesz uzemelteti. a fidelitas besugorendszerenek es a kubatov-listanak informacioi alapjan vonul ki a nemzeti Ado- es VamHivatal. esetleg a rendorseg, a kehi, vagy valamelyik mas, orbanek altal kezivezerelt veszett kutyafalka.
@stim: "Ha valaki nem tud gyereket becsülettel felnevelni akkor ne vállalja. Ha megteszi ne járjon utána pénz és az alkalmatlan szülő helyett az állam nevelje fel a gyereket."

Ez így első olvasatra rendben is van. DE!

Gondolod, hogy nekem, mint államnak jogom van megtiltani neked, mint polgárnak, hogy szaporodj? Ha keresztény vagy, gondolj az istened Parancsaira. Ha nem vagy az, gondolj a biológiára, ami ugyé programozza a fajfenntartást. Vagy válogassunk, neked van jogod, másnak nincs joga szaporodni? Tudod ez hová vezet?

Második probléma, mit kellene tenni azzal, aki "nem tud gyereket becsülettel felnevelni". Lőjük be a Dunába, oszt köpjünk a cipőjébe?

Harmadik megoldandó kérdés pedig, ha már vállalták azt a gyereket, de utóbb nem tudták becsülettel nevelni és az állam gondoskodásába került, miért ne lehetne családnál elhelyezni, aki ehhez a szükséges támogatást is megkapja? Idegen gyereket nevel, ami ugye munka, majdnem olyan nehéz, mint a közmunka, így nyilván jár is érte valami díjazás. A gyereknek meg lehetőség adódott arra, hogy normálisan "becsületesen" nevelkedjen. Ez szerinted rossz?

Szívesen olvasnám a megoldási javaslataidat.
@vernarancs: vagy kover laszlo.. esetleg stumpf, a belugyminiszter veje.
@vernarancs: Jobban szeretném Pintért látni a megérdemelt helyén mint te. De a többivel együtt.
@Imola Helyesi:
"De szavanként meg tudnám erősíteni, amit írtam."

Baszodalásan, soha nem teszed, csak ígérgeted. Eccer, csak eccer erősítsd meg szavanként amit írsz!
@Trackers: "Az ott idézett törvény kifejezetten a kamu kötvényekről szól. A Mol, OTP, és a többi kötvény nem ilyen."

Nocsak? Talán a törvénytervezet szövege az úgy értendő, hogy mindenkit kártalanítanak? Mert magad írod, hogy nem. Nohát akkor ahol meg elsikkasztották a lóvét, azoknál miért is nem akar a törvény kártalalanítani? Csak ahol hamis állampapírral hitegetve csaltak?

A hivatkozott lap nem saját véleményt formált, egyszerűen csak elolvasta a törvénytervezetet és összevetette Rogán szóbeli kijelentésével, mely szerint mindenki kártalanítva lesz.
@nicktolvajmentesítő_kovi1970: "Helyette csak ezt a dedós bajjibezést nyomatják..."

TGM megoldotta, "szoclibet" ír, ha az mszp-szdsz kormányokról akar valamit mondani.

Mussolini idejében volt, hogy a munkásokat halálrarugdosták az utcán, ha szocialisták voltak. Qanyját az ilyen koronás hülyéknek, ha vissza akarják hozni azt az időt!
@ausländer Sipi: Ja, ja. Szinte mindegyik politikus KISZ titkar is volt anno (nem csak a fidesz tagok).

@♔bаtyu♔: Az jo lenne. En szemely szerint Antall Jozsefet tartom felelosnek a balfasz rendszervaltasert. Senkit nem takaritottak el a mult rendszerbol.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Miért nem írod azt, hogy mások "demokratát" írnak helyette?

Mert bármelyik ugyanolyan sértő?

Egyébként pedig ebben az országban legutoljára a kommunisták emberei rugdostak halálra másokat nézeteikért. Később már csak a rugdosás maradt, pld. 1987-ben Grószék rendőrei azokat a nőket, akik kimentek családtagjaikra emlékezni az 56-os parcellákhoz és azokat a tüntetőket, akiket a Lánchídra szorítottak fel márc. 15-én.

Igen, Lendavi és tsai, akkor még táblacsere előtt voltak.
@vernarancs: Igen, nem kellett volna úriemberkednie, hanem egy az egyben követni a csehek példáját. Semmi vér, vagy börtön, viszont sem üzlet, sem média.

Alapból kimaradt volna pld. a Gyurcsány korszak, még azt is meg merném kockáztatni, ott tartanánk ahol a csehek.
@avanivi:
a 444-től és ejtsd: kekec, nem keksz, bármilyen ennivaló is vagyok.
@miva?: "De mégis mit akar mást a DK?"

Darth pontosan illusztrálta a fő különbségeket. Gyurcsány neoliberális gazdaságpolitikát követ, ami Darth-tal ellentétben nekem egyáltalán nem vonzó. Ideálnak szép, de egy közepesen fejlett kelet-európai országban megvalósíthatatlan.

Az mszp "balos fordulatával" elvben nincs bajom, de rettenetes hiteltelen módon csinálják. Pl. az a nagydarab alelnök, a Lukács, oylan habzó szájjal tud pattogni a fideszes korrupció ellen, hogy az embernek rögtön eszébe jutnak az mszp hasonló, bár kisebb ügyei.
@♔bаtyu♔:
Ismered a béka és a skorpió meséjét? A fidesz sem tud változtatni, mert "ilyen a természete" és tovább csípi a békát. Oszt megfulladnak.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: "Ideálnak szép, de egy közepesen fejlett kelet-európai országban megvalósíthatatlan"

ezert is marad Magyarorszga mindig is maximum kozepesen fejlett. de inkabb alulfejlett:-)

most ez a kishituseg, a lustasag, vagy a nemtorodomseg miat tortenik, az talan teljesen mindegy is. a lenyeg az, hogy az ok-okozati osszefugges pont forditva van. nem a kozepesen fejlet orszag nem kepes a kapitalizmusra - vagy ahogy te hivod, neoliberalis gazdasagpolitikara -, hanem aki nem kepes kapitalizmusra az sosem lesz kepes feljebb lkepni a kozepesen fejlettnel..
@♔bаtyu♔: "Miért nem írod azt, hogy mások "demokratát" írnak helyette?"

B+, te nem vagy demokrata?? :) A jobboldal ma kikből áll, diktátorokból, vagy mi?

"Egyébként pedig ebben az országban legutoljára a kommunisták emberei rugdostak halálra másokat nézeteikért."
Pl. olyan zsidó ÁVÓ-sok rugdostak, akiknek a teljes családját kiirtották a haláltáborokban a nácik.
Ez nem mentség persze, de te meg féreg módon relativizálod a fasiszták bűneit.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: de szivesen leforditom egyebkent sportnyelvre is...

te azt mondod,hogy ilyen nyeszletten/koveren nem lehet konditerembe* jarni. en azt mondom, ha valaki nem jar konditerembe*, akkor az nyeszlett/kover marad.

*tetszes szerinti sport es/vagy fitness tevekenyseg behelyettesitheto
@♔bаtyu♔:
12.28 Alig van ballibsi? Ez azért van, mert a ballibek általában értelmesebbek - és pont ez a réteg vándorol ki százezerszám. Orbán már versenyben lehet Horthyval, pedig az egyben intézte el a II. hadsereget. Az a félmillió, amelyik kivándorolt, az már háborús veszteséggel ér fel.
Legkésőbb 2018-ban megreccsen a nyugdíjrendszer, mert akkor már nem lehet visszatartani a Radkós korosztályt a nyugdíjba vonulástól. Akkor majd lesz egy csomó munkahely, amit most elfoglalva tartanak - de nem lesz elég képzett munkavállaló. Pont az a képzett, nyelveket beszélő, szülőképes korú korosztály fog hiányozni, amelyik most elmenekült a "jobban teljesítő" országból.
Azaz 2018 után lesz ihaj-csuhaj, bárki lesz hatalmon. Ha a jobbik az eszementségéeivel, az dupla baj, és még az a jobbik eset, ha hazudoznak a programjukról. Orbán már 2022-re gyúr! Esze ágában sincs az általa is összehordott szarkupac elhordásában részt venni.
@kekex: Orbánék nagyon is változtattak, sőt ebbe egy időben majdnem bele is buktak. Az mentette meg őket, hogy akkoriban nagy volt a népszerűségük. Ennek következménye nem csak az. hogy ma már nem az a legfontosabb, hogy honnan lesz hitel, hanem az, hogy mekkorák legyenek a szociális juttatások és csökkentsék e az adókat. Nagyon nem mindegy.

Azzal együtt a választók azt mondják, hogy ez kevés és nagyon igazuk is van, mert a választónak örök elégedetlennek kell lennie és mindent kifogásolnia kell, ami nem tetszik neki.

Én azt látom, hogy a balliberális média jelentéktelenedése révén a valódi problémák megoldásának igénye kerül előtérbe, ezt jelenti a Jobbik erősödése is. Nem lehet pld. a cigányvezetők lefizetésével és korrupcióinak fedezésével elfedni a cigánykérdést, mert egyszerűen ehhez már túl sok a problémás cigány. És hasonlók sora.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Nem, köszönöm, én nem vagyok demokrata. Kikérem magamnak.
@ausländer Sipi: "de inkabb alulfejlett:-)"

Még az is jobb, mint a vadkapitalizmus a Twist Olivérre hajazó időkből!!

Ki kell menni a mélyszegény borsodi falukba, utána lehet szmájlizni meg cikizni! Tudom, szerinted az ott élők mind rohadt lusták, és maguknak köszönhetik a helyzetüket ...
@kekex: Én nagyon örülök annak, hogy e problémák megoldása nem egy Gyurcsány-féle kormányra hárul. A "jóval értelmesebb ballibsikre", ahogy írod.:)))))))))))
@libbancs: Fogunk? Osszetevesztesz valakivel.
Mellesleg az orszag fog bukni, belefullad a mutyiba.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: hat valtoztatni mindig lehet amig el az ember...
teny, hogy kevesebb a lehetoseguk, hiszen helyhezkotottek - ami ugye semmikeppen sem mas hibaja...

de abban az esetben ha maradtok kadar szikkadt csecsen es nem vagytok hajlandoak tovabbfejlodni, akkor nekik meg rosszabb lesz, hiszen meg kevsebb lesz a lehetoseg, azokbol meg kevesebb fog az ilyen gazdasagilag elmaradottabb reszre jutni. szoval akar tetszik, akar nem, akar milyen szep is a kommunizmus es a nemztkozi szocializmus eszmeje, a kapitalizmus nem uszhato meg. de minnel kesobb kezditek el annal fajdalmasabb es nehezebb lesz, annal tobb aldosattal fog jarni. de meg mindig kisebbel mint ez a langyos vizben sirankozva uldogeles. valamint kesobb pozitiv hozadeka lesz szemben a jelenlegi picsogassal:-)
@vernarancs: Ebbe a mutyiba az ország akkor bukott volna bele, ha ugyanazzal gazdasági teljesítménnyel járt volna mint az előzőé.

Ha idáig nem bukott bele, most már nem fog. Viszont a mutyi legnagyobb ellenfele (úgy néz ki) az ellenzékben lévő Jobbik.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Erre már Gyurcsányék megtalálták a megoldást, mikor a mélyszegény Borsodi falvakból a cigánytelepekről betelepítették a cigányokat a miskolci Avasra a Fészekrakó-program keretében.

Lett is integráció azonnal.
Minden lakás értéke nulla forintot ért azonnal, az oktatás szinte megszünt az iskolákban, a közbiztonság meg a béka segge alá ment.
@♔bаtyu♔: "én nem vagyok demokrata. Kikérem magamnak."

Pl. szereted ha NERisztánban megélhetési politikusok a te nehezen megkeresett adóforintjaidból Bécsben kávéznak, de a televíziójukban rágalmazzák a menekülteket, és gyűlölködnek a szegények ellen?

Nálad ez születési hiba, vagy kiskorodban ejtettek fejre?
@ausländer Sipi: Ezzel nagyon egyet tudok érteni, a cigányintegrációt kizárólag a magas GDP-k és az alacsony államháztartási hiányok tehetik eredményessé nem pedig annak hangoztatása, hogy ki mekkora demokrata és náci.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Ne túlozz öreg, én csak a magadfajtával nem akarok egy csapatba tartozni. Érted.

Most pedig akkor tahótlanítok:))
@ausländer Sipi: "ha maradtok kadar szikkadt csecsen es nem vagytok hajlandoak tovabbfejlodni, akkor nekik meg rosszabb lesz,"

Én nem hiszek abban a neokonzervatív álomban, hogy a felső középosztályt kell emelni, és majd ők megteremtik a munkahelyet a többieknek.

Marx bácsinak orbitális tévedései voltak, de abban pont igaza volt, hogy osztályharc VAN. A munkáltató és a munkavállaló érdekei a büdös életben nem lesznek azonosak, és a hazai liberálisok a fidesszel karöltve (!) pont ennek ellenkezőjét akarják a "kisemberrel" elhitetni.
@♔bаtyu♔: "Ne túlozz öreg, én csak a magadfajtával nem akarok egy csapatba tartozni. Érted."

Ez hülye.
@♔bаtyu♔: viszont europaban a kulturalis es tortenelmi hatter miat nem valosithato ez meg csakis a liberalis demokracia keretein belul, itt nem fog mukodni az ami a tavolkeleten mukodott del koreaban, vagy szingapurban.
Tegnap az ATV-n GFG - a Fidesz egyik főideológusa - kritikusan nyilatkozott a Fidesz hanyatlásáról, melyben okként azt jelölte meg, hogy a Fidesz országirányító mechanizmusában nincs "LÉLEK".
Az emberi tényezőktől való eltávolodása okozza a hanyatlását.
A Jobbik ennek az ellenkezőjét állította térnyerésének stratégiájába, mert testközelben kezdte meg az emberek rokonszenvét elnyerni.
Igaz, hogy módszere ideológiájában rasszista, nacionalista, soviniszta, ám az emberek - ha védelmet várnak - nem foglalkoznak elvekkel, eszmékkel. Meg is nyerte Észak- Magyarország szavazóinak nagy részét.
Ezután a Fidesz szavazóinak megcsapolásán és átcsábításán kezdett munkálkodni, és retorikájában a Fidesz multi- eu ellenességét, az orosz kapcsolatokat tűzte zászlajára, mely vonzerők egyeztek a Fidesz szavazók akaratával.
A Jobbik stratégiája tehát két irányba ágazott a fentiek szerint, mely a jelek szerint eredményesnek bizonyult.
A Jobbik eredményei láttán már kormányváltásra készül 2018-ra, melynek lehetőségét
a baloldal és a Fidesz is érzi.
Nem véletlen, hogy tegnap Orbán Viktor tárgyalásokat folytatott máris Tóbiás Lászlóval és a Botkával a tapolcai fiaskó után azonnal, bár a hír nem nagyon kapott publicitást - figyelve a tegnapi hírfolyamot.
A Fidesz érzi a veszélyt, ezért máris népszerű döntéseket helyez kilátásba az egy számjegyű SZJA-val, a csökkentett ÁFA-val, a társasági adó mérséklésével, bár ez korai mézesmadzagnak bizonyul 2018-hoz képest, de zavarodottságában a Fidesz próbálja már most állandósítani destabilizálódott helyzetét.
A két párt közül bármelyik kerül kormányra következő választáson, az ország és a nép helyzete nem fog javulni, a lefelé pörgő spirál még nagyobb fordulattal fog működni.
@Trackers: "a cigánytelepekről betelepítették a cigányokat a miskolci Avasra a Fészekrakó-program keretében."

Mintha a szocpol-os építkezést, lakásvásárlást szervező kamucégek találták volna meg ezt a megoldást. A szegények akkor is szegények ha tízen laknak egy panellakásban, tehát nem oldottak meg semmit.

Mint ahogy a fidesz "megoldotta" a saját lakásra vágyók gondját a devizahitelekkel ...
@ausländer Sipi: A liberális demokráciát nem a magukat liberálisnak nevező pártok garantálják, hanem maguk a választók.
@Mariann19: Ha Orbánék összefognak bármely balliberális párttal, végük. Akkor is, ha 2018-ban így sikerül hatalomba maradniuk.

Ki is zárnám ezt a lehetőséget.
@Trackers:
Nem "Gyurcsányék" hanem csaló ügyvédek és hitelközvetítők révén kerültek az Avasra a cigányok.
A Fészekrakó program a pokolhoz vezető út volt (amely jó szándékkal van kövezve) A program olyan családoknak nyújtott otthonteremtési lehetőséget, akik az alacsony jövedelmük mellett másképp arra képtelenek lettek volna.
De egyébként ilyen esetre fel lehetne eleveníteni a demokrácia legősibb intézményét: a cserépszavazást.
Csak ahhoz kellene egy Alap, amely felvásárolja a kiszavazott család lakását.
@♔bаtyu♔: de a fidesz es a jobbik meg annyira sem. hiszen deklaraltan "illiberalisak". tehat kifejezetten az utjaban allnak a gazdasagi fejlodesnek.
@♔bаtyu♔: orbanek a jobbikkal fognak osszefogni, ez nem is ketseges, soha nem is volt. gaudi-nagy a 2014es valasztasok elott megmondta, hogy ha kell, akkor a fidesznek a jobbikkal egyutt, de meglesz a ketharmada. es a jobbik szepen egyutt is szavaz a fidesszel a parlamentben, nincs abban semmi hiba.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
"Ki kell menni a mélyszegény borsodi falvakba, utána lehet szmájlizni és cikizni."
Csupán kiegészíteném a velem is egyetértésben lévő mondatodat az alábbiakkal.
A tapolcai választás utáni, Tóbiás László általi beszédében bűnbánóan arról szólt, hogy nem fordítottak figyelmet a vidékre, de a jövőben ez változni fog.
Érdeklődöm, hogy a sok évi kormányzás alatt ez csak a tapolcai fiaskó után korbácsolta fel az MSZP-ben a vidékről való gondoskodás érzületeit?
Ennyire nem szabad hülyének nézni az állampolgárokat. Semmi nem fog változni.
Én már az atomvillanás után vagyok. Van élet.
@♔bаtyu♔:
Ha Orbán belátja, hogy a Jobbik jobbról nem előzhető, akkor kénytelen középre húzódni. És ott már akadnak neki lehetséges partnerek. Csak a mini pártok helyett (lmp, pm, együtt) akkor már logikusabb a nagykoalíció, a bejáratott Simicska-Puch tengely mentén. Mert az működne Simicska nélkül is, a rutinok alapján.
Ha a kormányzóképességhez (50%+1) hiányzik egy partner, akkor kénytelen lesz választani: és jelenleg a jobbik és az mszp között tűnik reálisnak.
@♔bаtyu♔:
Magam sem gondolom, hogy végleges baráti jobbot nyújtott Orbán Tóbiásnak és Botkának, kvázi az MSZP-nek.
Nagyon egyedül maradt az 1/3-dal csökkent szimpatizánsaival, és ezzel a látszat egymás- mellettiséggel a Jobbik elleni erőt kívánja demonstrálni.
Ezt amolyan hangulati elemként dobja be a Fidesz.
@ausländer Sipi: Mások a fogalmaink. Szerintem illiberálisak azok a balliberális pártok, akik 2002-2010 között rendszeresen verették ellenzéküket, miközben médiájuk folyton folyvást azt hangoztatta, hogy nem az utcán kell politizálni.

Ma nyugodtan elmehetsz tüntetni, sőt monitorok dobálása is belefér.
@jaegtoer:
Szevasz!
Te már túl is élted az atomvillanást?
@kekex: Nézd, számomra a Jobbik erősödése azt jelenti, hogy a lakosság jórészének Orbán is kezd "liberális" lenni. Túl sokat magyaráz, kevés a letett munka, korrupció van.

Remélem, Orbán számára is ezt jelenti.

Mi az, hogy jobbról előzhető. Orbán szinte az összes ballibsinek náci, ráadásul kevesen is vannak, ezért értelmetlen az ő szempontjaikat figyelnie.
@♔bаtyu♔: atyaeg....

na jol van, befejeztem veled, mielott elzavarlak a barcabitorlo jo edes anyadba es veletlenul demagog, hazudos, fideszberenc faszarcunak nevezlek. ezt nagyon szeretnem elkerulni:-)
@Mariann19: Szerintem Orbánnak nincs különösebb félnivalója, az Index is inkább a balliberális olvasói miatt dobja be a rettegést.

Ez azt is jelenti, hogy Orbán nem kényszerül semmire azonkívül, hogy tartsa a gazdasági és politikai irányt. 2017-ben adócsökkentés, ez az és akkor nem a jobbikos fog nyerni 8 tizeddel, hanem a fideszes 10%-al.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Aláírom, hogy nem szívesen emlékszel, de megteszik ezt helyetted mások.
@♔bаtyu♔:
Aláírom, hogy nem vagy tisztában a "rendszeresen" szó jelentésével, de engedd meg, hogy mások igen.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): A Jobbikosokat Gyurcsányék vagy hatszor megverték. Nem csináltak semmit. Szerintem ez már rendszeres.

Értelmetlen is ezen vitatkoznunk, valójában mi ketten nem döntünk el semmit. A többiek azok igen.
@♔bаtyu♔: Tuntetni? Ne viccelj, a rendorseg sehol nem engedi meg. Merkel latogatasakor is az utolso pillanatban betiltottak, hogy ne is lehessen atszervezni. A matrica-rendszer ellen sem lehetett tuntetni, azt is betiltottak. Orban faluja nemzetbiztonsagi ovezet lett :DD
Kicsit nyugatabra szinte minden heten van tuntetes, vagy munkabeszuntetes valahol. Ott ez normalis eszkoze a demokracianak, itt 10 evre elore be kell jelenteni es ha Kovacs fotorzsnek olyan kedve van akkor rabolint. Aztan betiltja...
@♔bаtyu♔:
A mai viszonyokat tekintve kétesélyes a 2018-as
kormányzó párt kiválasztódása.
Két variáció lehetséges.
A Jobbik jelenlegi előre törése az emberekben azt a hitet kelti, hogy ott az erő, hiszen a tömeg a Jobbik felé fordul. Tudod, ez a falka szellem meghatározó szokott lenni a bizonytalan szavazókban. Ezen kívül a Jobbikban látják az embereket védő, oltalmazó pártot, a közvetlenség érzete mindíg nyerő szempont.
A Fidesznek azért van esélye, mert kizárólagos birtokosa az elosztásnak, a javak odaitélésének, hiszen ezzel az előnyével operál rendszeresen.lásd:rezsicsökkentés és egyéb látványos adományok.
A másik a média, amelynek hatalma óriási befolyással bír a nép döntéseit illetően.
Napjainkban építi fel a hazai média birodalmát, kiszorítva bármilyen, rá ellentétesen megnyilvánuló megszólalást.
A Fidesz nem az eredményes kormányzással és gazdaságpolitikával képes a népjólétet emelni, hanem látvány technikákat alkalmaz.
A nép pedig nem érzékeli, hogy e húzások tovább rontják az ország helyzetét.
@♔bаtyu♔: "Ma nyugodtan elmehetsz tüntetni, sőt monitorok dobálása is belefér."

A rendőr meg végignézte, ahogy ez a hülye betörte a redőnyt.

Bezzeg mikor autókat dobáltak a tévészékháznál ...
@vernarancs: A végén még mártír leszel:))

Tudod erről ez a régi vicc jut az eszembe: Cigány, hol szeretnél katona lenni, nálunk vagy az osztrákoknál?

- Nálunk. Bravó cigány és miért?
- Mert nem mindegy hol van az ember fogságban.

El vagytok kényeztetve, amivel én egyébként nagyon is egyetértek, mert bízom benne, ha majd én megyek tüntetni, engem sem vernek szanaszét.
@Mariann19: Ha a Fidesz olyan látványtechnikát alkalmaz, hogy végig 2% körüli vagy kevesebb államháztartási hiány és 3%-nál magasabb GDP, akkor én bizony rájuk fogok szavazni és szerintem sokan mások is.

Ezt ugyanis én úgy hívom, hogy eredményes gazdaságpolitika.
@vernarancs: "itt 10 evre elore be kell jelenteni es ha Kovacs fotorzsnek olyan kedve van akkor rabolint."

Kíváncsi lennék, hogy a netadós tüntetés engedélyezésekor azt hitték, hogy nem jön össze százezer ember?
@♔bаtyu♔: "mert bízom benne, ha majd én megyek tüntetni, engem sem vernek szanaszét."

Ha majd szegényeket ver ez a hülye, akkor remélem lesz valaki, aki jól pofán csapja a szívlapáttal.
@♔bаtyu♔:
Akkor mi nem vagyunk "ballibsik" Szerintünk ugyanis Orbán nem náci "csak" autokrata, aki egy fasisztoid rendszert gründolt össze. Fasiszta, mint a Duce központosított rendszere, és nem náci, mint nemzetiszocialista. "Pedig igény, az lenne rá" :-)))
@kekex: Nekem mindenki ballibsi, aki balliberális párt szimpatizánsa ez evidens.

Nincs egyéb mérce, azaz olyan sem, hogy ki mit mond Orbánra. Ha valaki nem balliberális pártok szimpatizánsa, az miért lenne ballibsi?
@♔bаtyu♔:
A baj csak az, hogy kizárólag optikai tuning volt a 2014-es eredmény, amely egyszeri tényezőknek köszönhető és nem fenntartható. Azért vagyunk még mindig bóvliban. Ha most tényleg a bankrendszerrel fizettetik ki a questor számlát, akkor még jobban be fogunk fékezni (sajnos) mint az előre látható volt.
@kekex: Szerintem ezzel várjuk meg 2018-at. Egyenlőre ez az állításod 2015-re sem igaz.

Bóvliban pedig a bankadó miatt vagyunk, ezt pontosan ezzel indokolták is. Jobb mutató ennél pld. éves hiteligényünk és a CDS felár.
@♔bаtyu♔:
"Ezt ugyanis én úgy hívom, hogy eredményes gazdaságpolitika."
Ez nagyon szomorú, hogy belengetik nektek a költségvetési hiány tartását és némi GDP növekedést, és már eldobjátok magatokat a gyönyörűségtől.
Közben nem vizsgáljátok azt, hogy ezeket az örömtelinek látszó mérőszámokat hogyan lehetett elérni.
A Fidesz nem a felpörgetett gazdaság plusz adóbevételeiből képes a hiányt tartani, hanem e nép elnyomorításából.
Mit gondolsz? Miért növekszik az elszegényedés, az éhezés?
Jobb helyeken a hiányt tartják, és a népjólét is növekszik. Egyszerre.
Egy erős gazdaságban saját forrásból dübörögnek a beruházások, nem az eu-s pénzek lehívása az üdvözítő út, melyhez alig tudja a 15%-os saját erőt kiköhögni.
Nem szabad csak a Fidesz médiát ismételgetni, gondolkodni is kell.
@Mariann19: Nekem nem lengetnek be semmit, mert én megvárom az év végét.

Ami pedig a gazdaság pörgését illeti, nézz rá pár grafikonra, de nyilván én is érzékelek pár dolgot a mindennapokban.

Egyébként szinte kizárólag indexes cikkekre hagyatkozom, tehát nem a "fideszes médiára."

Ha már azok is leírják, hogy nőtt GDP, akkor elhihetem.
@Mariann19: "Tóbiás László általi beszédében bűnbánóan arról szólt, hogy nem fordítottak figyelmet a vidékre, de a jövőben ez változni fog."

Jó ötlet elvben, de a gyakorlatban nem ajánlom nekik, hogy szóbaálljanak az emberekkel! Senki nem szeretné, ha éjszaka nyolcvanéves osztrák állampolgárok gázolnák halálra a politikai hovatartozása miatt. :((((
(Nagyon bűzlik megint a rendőrség viselkedése Váradi-ügyben!)

Ez a vonat már elment, szerintem az mszp nem fog vidéken senkit megszólítani. Még az lmp-nek van némi esélye erre a jelenlegi "ellenzéki" oldalról.
@♔bаtyu♔: "de nyilván én is érzékelek pár dolgot a mindennapokban."

Én pl. az élelmiszerek pofátlan drágulását, és a rettenetes várólistákat a szakrendeléseken.
@kekex: "Akkor mi nem vagyunk "ballibsik"

És ha ballibsik vagyunk, akkor mi van? Nehogy már szégyen legyen ebben az országban balosnak lenni, vagy liberálisnak vagy polgári konzervatívnak!!

Az egyetlen szégyen a nemzeti-keresztény fasiszták és nácik, akik még büszkék is erre.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Tóbiás László megszólalásában egy nagyfokú cinizmus sejlik fel egyrészt, másrészt az, hogy egy ilyen belengetett igérettel hülyének nézi az embereket.
Kár volt megemlítenie ezt a kérdést, mert ráadásul az MSZP nincs is olyan helyzetben, hogy
bármit is igérhetne, hiszen nem a hatalom birtokosa, amely efelől dönthetne.
Miért nem védi meg a hortobágyi állattartókat?
A tegnapi parlamentben a Jobbikos képviselő interpellált ebben az ügyben, a többi párt hallgatott, mint aki...
@vigyüktúlzásbaadolgokat: A tapasztalatok alapjan elhihettek. Egyebkent eleg szanalmas, hogy az emberek csak azon haborodnak fel kello mertekben ha a netet kicsit megadoztatjak. Az mindenkinek rogton faj, de az, hogy stadionokat epitunk, egerben uszodakomplexumot (nem vitas, jo dolog az) mikozben a korhazak pusztulnak le, az nem verte ki elegge a biztositekot.

@♔bаtyu♔: a helyzet az, hogy ugyanaz a rendor fog veled szemben allni mint velem. Az, hogy pofan ver-e a gumibottal az nem az aktualis vezetosegtol fugg. Ha videkrol idevezenyelnek x rendort azok kelloen mergesek lesznek, hogy barkit lecsapjanak.
@Mariann19: "Miért nem védi meg a hortobágyi állattartókat?"

Na, ezért nem szavaztam én senkire 2014 áprilisa után. Azt hittem, lesz valami konszolidáció, ehelyett elindultak a gépek Kishantos földjeire, hogy letiporják.

Nyilvánvaló, hogy ezek a jelenlegi ellenzéki pártok senkit nem tudnak megvédeni a "NEmeRd rendszertől" (by kekex). A jobbikos segítséggel meg hosszútávon senki nem jár jól, de ettől még persze sokan elfogadják.
@vernarancs: "az, hogy stadionokat epitunk, egerben uszodakomplexumot (nem vitas, jo dolog az) mikozben a korhazak pusztulnak le,"

Engem a náci emlékmű meg a szegények kiközösítése zavar, én pl. ezek ellen tüntetnék.
@vigyüktúlzásbaadolgokat
A Jobbikos képviselő megszólalása sem jelent áttörést a hortobágyi állattartóknak. A kormány részéről Bitay kormánytag válaszolt, melynek lényege az volt, hogy 40 ezer pályázó közül 7 ezer nyertese lett az ügynek, és mindíg van olyan pár kárvallott, aki nem szerencsés.
Ezzel az ügy lezárult, és az ember tudja, hogy nincs segítség a szerencsétlen emberek számára.
Közben magam előtt láttam a TV-beli riportot, ahol a gazdák sírtak a reménytelenségük miatt.
Szívszorító volt látni, hogy 40 éves munka után mindent elveszítenek ezek az emberek és nincs védelem a számukra.
@Mariann19:

Ha valaki nincs képben, akkor beírja a keresőbe, hogy "mszp hortobágyi állattartók", aztán elolvassa, hogy mik gyünnek ki belőle.

Ha csak az MSZP-be való belerúgás a lényeg, akkor nem írja be, mert csak megzavarná.

Tóbiás egyébként tudomásom szerint József.
@Mariann19: "Szívszorító volt látni, hogy 40 éves munka után mindent elveszítenek ezek az emberek és nincs védelem a számukra."

Szomorú, nagyon szomorú.
@vakapad: "Ha csak az MSZP-be való belerúgás a lényeg, akkor nem írja be, mert csak megzavarná."

Tegyük fel, hogy az mszp tényleg szívből karolta föl a gazdák ügyét, végre egy tüntetésen is megszólaltatták egy képviselőjüket.

Túl kevés, túl későn.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Vegtelen a lista. A nyugdij lenyulasa, az oktatas szetverese es pl. ez a mai friss hir:

"Senki se láthatja Kósa fantomgarázsának papírjait
Védett személyes adat lett a papíron nem létező garázs engedélye."

Mijaf@sz? Ez is nemzetbiztonsagi adat???? Undorito es gyomorforgato viselkedesek tomkelege. Autokrata intezkedesek amik Eszak-Koreara emlekeztetnek. Az uram-batyam rendszer magasfokra fejlesztese, a kivagyisag es pokhendiseg, a serthetetlen uralkodoi statuszra valo torekves. Ezek mind legalja jellemek akikre egy doglott bekat sem lenne szabad bizni, nemhogy egy orszagot. Csak igazi alternativat sem latok jelenleg.
@jöttem: Kedves jöttem!
ennyire tán nem kéne elfogultnak lenni.
A fidesz ellenzékben is felelős, mert csak, a szocik viszont nyolc év kormányozással sem, mert az a csúnya fidesz nem hagyta őket kormányozni.

Hát álljon már meg a menet kedveseim egyszer és mindenkorra.

Az a párt, az a kormányfő, aki hagyja magát eltéríteni a kormányzástól, az ne picsogjon, ne magyaráztassa a semmit a híveivel, hanem alkalmatlanságát tudomásul véve takarodjon a civil életbe dolgozni vagy békés nyugdíjas éveit eltölteni.
Véleményem szerint.

Soha, soha nem áll talpra a demokratikus oldal, amíg olvasni-írni tudó szimpatizánsai struccként - ráadásul hüle struccként - viselkedve próbálják mentegetni a menthetetlent.
@vernarancs: "Undorito es gyomorforgato viselkedesek tomkelege. Autokrata intezkedesek amik Eszak-Koreara emlekeztetnek."

Ez van sajnos. :((((
@habakuk000: A cinket legalább úgy szeretem, mint a hvg-t. :)

Azt írja Inkei, hogy Szálasi náci vezetőnek látszott, Vona meg nem. Nóórmális?

Meg hogy a tévében néha "határozottnak és slágfertignek" látta, de élőben rájött, hogy "merev és humortalan". Jó reggelt! Komolyan, hol élnek ezek a pesti újságírók, melyik bolygón??
@vigyüktúlzásbaadolgokat: szerintem normális.

Élőben tényleg merev kicsit, a salamonos és Gazsis viccek pedig nem a humor csúcsát képezik.
@Trackers:

hvg.hu/nagyitas/20110125_feszekrakok_avasi_lakotelep

Szóval:

1, nem önkormányzati hanem magánlakásokat
2, ingatlanosok és ügyvédek bűnszövetkezetben.

Gyurcsányahibás.
@DarthVader:
Ja, már láttam, hogy válaszoltak rá. Akkor is Gyurcsányahibás.

Ja, még1. Ha Imolka végre eltakarodott a retkes anyjába, akkor muszáj ezzel a geciputtony Batyufasszal polemizálni? Még akkor is fárasztó, ha őt magát nem is látom. Van ember, aki úgy gondolja, hogy tud rá hatni, ha válaszol neki?
@habakuk000: Szálasinak talán rá volt írva a homlokára, hogy náci?

Mert egyébből nem lehetett róla megmondani, hogy ő a rettegett nyilasvezér.

De igaza van TGM-nek, Vona "jéghideg és dögunalmas", és ez átjön a tévé képernyőjén keresztül is.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Szlovák-örmény keverékként lett vérmagyari... Ahogy a jobbikban is túlteng a szlovák-tót vonal. Ki érti ezt...
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Kikérem minden jég nevében.
TGM téved.
Vona langyos és unalmas.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: az a nagy büdös helyzet, hogy a lópikulát sem érdekli már ebben az országban, hogy náci vagy nem náci.

És ez nem a Vona felelőssége.

nol.hu/velemeny/ma-csak-a-jobbik-1527881
@jaegtoer:

Javítás:

Vona langyos és unalmas és dög.

[Mondhatni döglégy, bár a döglégy ellen meg Ganxsta Zolee tiltakozna.]
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Akkor maga most bithuszár, vagy genealógia analitikus?
@Mariann19:

Igen. Túl vagyok az atomon is, a villanáson is. Már többsejtű vagyok, viszonylag fejletlen aggyal, de a távlatok biztatóak.
@habakuk000:

"a lópikulát sem érdekli már ebben az országban, hogy náci vagy nem náci."

Ez nem igaz. Viszont, ha az aktuális hatalom megengedő, elnéző, akkor a tömeg valóban azt gondolja nincs is baj velük. Ezzel nem számolt a fidesz.
@Orica Középföldi:

A fidesz a zsetont számolásával van elfoglalva. Ez lesz a veszte is. Elszámolja magát.
@jaegtoer:

"Vona langyos és unalmas."

Én nem tudom milyen igazából Vona. Amit látok, az egy eszelős tekintet, teljes érzelemmentesség, ami valóban a "jéghideg" benyomást kelti.
@Orica Középföldi:

Egy tárgyilagos pali benyomását szeretné kelteni magáról.
Mivel ez egy felvett póz, ezért inkább egy közönyös, kegyetlenül számító és képmutató alak képét látom benne.
@Orica Középföldi:

Ó, bár fogytán, azért még tart a zseton. A nagy összezavarodás akkor lesz, amikor összekapnak a maradékon:) Az lesz az elszámolás:)
Jenőke, a nemzetnek számtalan meghatározása van, kultúrnemzet, államnemzet, filozófusok, szociológusok vitatkoznak ezen.
Én a következőt tudom elfogadni:
A nemzet az emberi közösség tartós formája, hosszas történelmi folyamat eredménye ; egy sor jellemző, sajátos megkülönböztető tulajdonságot is mutat. A nemzet jellemző jegyei kétségtelenül a lélektani sajátosságok, a hagyományok értékelése, a nemzet értékeihez való ragaszkodás, az a törekvés és akarat, hogy továbbfejlesszék és gazdagítsák őket. A nemzet „kultúrtermék, és azt a kulturális közösséget fejezi ki, amely az élők szüntelen alkalmazkodásának eredményeképpen alakul ki, azonos szokások kifejlesztésével, az egyazon csoporthoz való tartozás tudatának felismerésével" A magyar nemzettudatot, amely a maga folytonosságát jóval a honfoglalás előtti időkre vezeti vissza, az egy őstől, egy vérből származásra alapozott történelmi, azonos hagyomány, kultúra és nyelvi azonosság jellemzi.
De:
A virtuális enciklopédia így fejezi ki a nemzet fogalmát:
A nemzet szó, jóllehet igen régi keletű.
A nemzetfogalom átalakulására a versenyszellemű polgári társadalom kialakulása és a hagyományos közösségi keretek felbomlása következtében került sor.
A hagyományos közösségek meggyengülésével az egyén számára a közösségi önmeghatározás legfontosabb elemévé a nemzet vált.
A nemzet fogalma a 18–19. század folyamán nyerte el két alapvető mai jelentését.
A nemzet egyrészt jelenti az egy nyelvet beszélő, egy kultúrájú és történeti tudatú emberek, másrészt az egy nemzetállamhoz tartozó emberek összességét.

És:
Alapja: honfoglaló magyar nemzetségek
Őseink szakrális közös ős alapján – és részben vérségi alapon – összetartozó nemzetségek nagycsaládokra, azok családokra tagolódtak.
A nagycsaládok voltak a legnagyobb biztosan valódi vérségi egységek, amelyek vagyonközösséget alkottak, a föld pedig a nemzetség kezelésében volt. A nemzetség élén a nemzetségfő állt.
A hagyomány szerint a honfoglalás idején a magyar nemzetségek száma 108 volt.
A teljes szabad népesség beletartozott a nemzetségi szervezetbe, bár a vagyon igazi haszonélvezői ekkor is a nagycsaládfők és a nemzetségfők voltak
I. István államszervezetében
Az István király korabeli birtokrendezés vált a későbbi birtokviszonyok alapjává. Kálmán 1100 körüli törvényei megkülönböztetik Szent István adományát – nyilván beleértve a még régebbi saját birtokot – a későbbi királyok adományától.
Az utóbbit – ezt nevezték később „adománybirtoknak” – csak a fiak és testvérek, valamint a testvérek fiai örökölhették, egyébként visszaszálltak a királyra, míg az előbbieket – ezt nevezték később „nemzetségi birtoknak” – a szélesebb rokonság, a nemzetség is. Ezen jogi viszonyok miatt nevezték magukat az úri nemzetségek az István korabeli – vagy későbbi bevándorló esetén a későbbi – birtokosról, s nem az eredeti nemzetségfőről vagy törzsfőről, akitől a nemzetség valójában eredt.
vezéri eredetű nemzetségek (például Tétény, Szabolcs)
régi nemzetségfői nemzetségek (például Farkas-Agmánd, amelyik a totemisztikus ős Farkas-Apára vezette vissza magát)
egyéb magyar nemzetségek
vendég nemzetségek (például Hont-Pázmány)
Vagyis:
A magyar nemzettudat többezeréves történelmünk során alakult. Alapja: a vérségi nemzetségi kötelék volt, de a történelem folyamán sok etnikummal való együttélés folyamán alakult, majd átesett a 19. sz. 20. sz.-i kultúrnemzet, államnemzet fejlődési szakaszokon.Ma a nemzethez tartozónak veszi az alaptörvény a kisebbségeket is, mint államalkotó tényezőket.
@DarthVader:
Látom emeled a varánuszi fényeket:
"Ha Imolka végre eltakarodott a retkes anyjába, akkor muszáj ezzel a geciputtony Batyufasszal polemizálni? Még akkor is fárasztó, ha őt magát nem is látom. Van ember, aki úgy gondolja, hogy tud rá hatni, ha válaszol neki?"
Dehogynem látod. Saját tapasztalataidat / retkes anyuka/, ne vetítsd ki másra. Sötétség.
@habakuk000:

Kezdünk két malomban őrölni.
Azt kérdezted tőlem, szerintem mi az oka a Jobbik előretörésének.
Innen indult a beszélgetés.

Nem vagyok elfogult a szocikkal. Balfaszságaikkal több könyvtárt lehetne megtölteni.

DE!

Az elveszített választás után Orbán elkezdte kiépíteni saját személyi kultuszát. Olyan viselkedési antikultúrát honosított meg MO-n, ami példátlan a volt szocialista államokban. Ehhez társult egy hamis nemzeti-keresztény- idegengyűlölő ideológia.
Hab a tortán a történelem teljes mértékű átírása. Ahol Jézus is magyar volt, ahol minden MO-t ért csapás csakis és kizárólag külső ellenséges erők műve.

Ezzel traktálták éveken keresztül az embereket. Akik számomra megmagyarázhatatlan módon vevők rá.

A kérdés, van-e ellenszer?

Szerinted a Jobbik szavazótáborát érdekli a párt gazdasági programja? Elgondolkodtak azon, hogy reális, megvalósítható-e?
Nem.
A fenti elegyet szeretnék. Továbbá rendet, létbiztonságot és egy erős kezű vezetőt.

„Soha, soha nem áll talpra a demokratikus oldal, amíg olvasni-írni tudó szimpatizánsai struccként - ráadásul hüle struccként - viselkedve próbálják mentegetni a menthetetlent.“

Ezzel a kijelentéseddel teljesen egyetértek. Be kellene fejezni a politikai bábszínházat és a megélhetési politizálást!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Nem az a baj, hogy szlovák őseik is vannak / utálom a tótozást!!/.
Hanem az, hogy magyarkodással akarják ezt kompenzálni.
Mintha szégyellnivaló lenne!!
@jöttem: könyörgöm, ki volt 8 évig kormányon? Kinek kellett volna pl a ciganykerdessel ténylegesen foglalkozni a szőnyeg alá sopres helyett ?

Ennek semmi köze orbanhoz.
orbannak is megvan a maga nagyon komoly felelőssége, de ez nem menti fel a többieket, Minket.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

"Tegyük fel" helyett javasolnám a tényeket, amelyekkel kissé hadilábon tetszenek állni. Fenti okból beírni sem kell semmit a keresőbe, én megtettem, és prezentálom. Pazsáluszta:

www.google.hu/?gfe_rd=cr&ei=Nhd_VLurHqmt8weU3oKoAg&gws_rd=ssl#q=mszp+hortob%C3%A1gyi+%C3%A1llattart%C3%B3k

Ebben vannak dátumok is, melyek ismeretében a "túl kevés, túl későn" ostoba csúsztatás érvényét veszti.
@Orica Középföldi: ok, egy picit barokkos túlzás. Vagyunk néhányan finnyás olvasók, amiket még érdekel.
de mi nem jelentunk semmit, az átv ügyeletes sopankodoi szava már nem érdekli a jonepet. S ha szereznek még öt százalék népszerűséget, elkezd áramolni feléjük a *szakértő *, az értelmiség is, orditozhat Szanyi torkaszakadtából, nacik haza.
Főleg Úgy, hogy pl a műszaki egyetemeken messze ok a legnépszerűbbek.
Ha semmi másért nem is, mar ezért az egy trendert is el kéne hajtani a demokratikusok főnökeit.
@habakuk000:
Szerinted nincs, szerintem van.
Itt a holtpont.
@habakuk000:

Csak kíváncsi voltam, hogy az odavetett "szőnyeg alá söprés" mit takar. Hát ezt:

"A második Gyurcsány-kormány a romák helyzetével kapcsolatban kiemelt feladatnak tekintette a diszkrimináció elleni küzdelmet, valamint a kisebbségek, így a romák védelmét is a gyűlöletbeszéddel szemben. A Macika ösztöndíjon kívül az oktatási támogatások nem kiemelten a romákra, hanem a halmozottan hátrányos helyzetű (HHH) diákokra koncentráltak. Az Útravaló program az általános iskola befejezésétől nyújtott segítséget havonta folyósított támogatásokkal, az Arany János Tehetséggondozó Program az elsőfokú oktatás legtehetségesebb HHH-s diákjait karolta fel. Az LHH-program a leghátrányosabb helyzetű kistérségek felzárkóztatására koncentrált, 2009 és 2013 között százmilliárd forint elköltését javasolva. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség adatai alapján ennek 9 százalékát kimondottan a romákat célzó projektekre költötték."

Azért ha valaki állít valamit, célszerű utána nézni, mert egyébként bukfenc lesz a vége (ahogy az már annyira megszokott).
@vakapad: mielött nekikezdenel bukfencezni, elmeselhetned, hova is tűnt az az irdatlan pénz. Elmeselhetned azt is, hany osbaloldali szavazó állt at a jobbikhoz a masodik gyurcsany kormany kisebbségvedelmi terve helyett a többség mindennapi nyugalmas életét védő programja miatt.
elmeselhetned hányan helyeselték azt a családtámogatási rendszert, ami dotalta az eltartottak számának ugrásszerű növekedését.
az útravaló program jo, csak keves, meg most is működik
@habakuk000:
köze OV-hoz. te írtad.:)
@jöttem: ahhoz nincs köze, hogy a két ciklusban csapnivalóan kormányozzák, ezt a koalíció magától is tudta.
a politika érdekek, eszmék harca, ha képtelen vagyok érvényesíteni az elképzeléseiket, ha nem tudom elfogadtatni a társadalom többségével, akkor az bukás es nem karaktergyilkossag.

a jobbik fejlődésében természetesen orban is erősen felelős, de a baloldal ugyanúgy, csak itt az eltérés köztünk.
@habakuk000:

Ne légy naiv, haba!

Mi köze van a politikai eszméknek és érdekeknek a gyurcsánytakaroggy, monnyonle és a libajnaizáshoz?
Vagy annak a "művész úrnak" viselkedéséhez, aki nem fog kezet egy állami kitüntetés átvételekor a soros miniszterelnökkel? Vagy a tv székház ostromához?
Mert akkor ez a stílus dívott.

Kemény karaktergyilkosság folyt.

Hogy lehet bármit is elfogadtatni a társadalom többségével, ha egy markáns csoport folyamatosan lázít?
@habakuk000:

Jót vigyorogtam, ahogy olvasom @jöttem: mondatát, ne légy naiv:)) Hányszor leírtam én is, de mára tudomásul vettem.

Azért néhány gondolatot engedj meg.
A politika valóban az eszmék és érdekek harca, de normális körülmények között ez a kormány és ellenzék között zajlik, nem a koalíción + párton belül - ráadásként.

A bukáshoz vezető, kapkodó kormányzás és a karaktergyilkosság egymás mellett, egyidejűleg zajlott, és hatványozott lett a végeredmény .Emlékezz vissza, milyen büszkén mondta a szarházi fürjvadász, fontos feladatuk a karaktergyilkosság. Mindezt a keresztényi szeretet képviselőjeként.
@Imola Helyesi:
.
Idézed: ''''A nemzet egyrészt jelenti az egy nyelvet beszélő, egy kultúrájú és történeti tudatú emberek, másrészt az egy nemzetállamhoz tartozó emberek összességét.''''

Az idézet azonban folytatódik. Többek között:
"A nemzetek kollektív azonosságtudata az idegennel szemben határozza meg önmagát."

Gondolom, azokat a gondolatokat vetted ki, amelyekkel lehet azonosulni.
A lényeg az, hogy a nacionalizmus ne legyen egy ország jellemzője.
Ilyenek miatt érdeklődtem.
Kösz a választ.
Azért ez egy rendkívül érdekes téma, és sokrétű.
:))
@dr. jenőke (jenőke):
Idézni tudni kell... Még ha a majomja az idézőjelet el is sunnyogja! :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
.
Azért van min elgondolkodni.
Mert az alaptörvény így szól: "Kinyilvánítjuk, hogy a velünk élő nemzetiségek a magyar politikai közösség részei és államalkotó tényezők."
Tehát nem vagyunk tisztán (?) nemzetállam, bármit is értsen ezen bárki.
Más a politikai közösség és más a nemzetállam.

Olyan ez, mint amikor valaki mást mond, ígér, de nem a valóságot mondja, ígéretét pedig nem tartja be.
Egy példa az alkotmányból:
- - védi a családokat, a gyermekeket, a nőket, az időseket és a fogyatékkal élőket;
- - védi a Magyar Tudományos Akadémia és a Magyar Művészeti Akadémia tudományos és művészeti szabadságát;
- - védi a sajtó szabadságát és sokszínűségét, biztosítja a demokratikus közvélemény kialakulásához szükséges szabad tájékoztatás feltételeit;
- - védi a fogyasztók jogait;
- - védi a házasság intézményét;
- - védi a magyar jelnyelvet mint a magyar kultúra részét;
- - védi a magyar nyelvet;
- - védi a családokat, a gyermekeket, a nőket, az időseket és a fogyatékkal élőket.
De ni van például a magántulajdonnal?
Hát ez: Mindenkinek joga van törvényben meghatározottak szerint a személye, illetve a tulajdona ellen intézett vagy az ezeket közvetlenül fenyegető jogtalan támadás elhárításához.
Tehát védd meg, ha tudod.
Nem bonyolódok tovább, ezek csak szemelvények.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Gyerekek, ezek ott fönt úgy szarnak le mindenkit, hogy ihaj.

Pár éve, amikor a Kapuvári Húsipar becsődölt, parlamentben jobbikos képviselő szólalt fel emiatt.
1. A levezető elnök (nem emlékszem ki volt, egy idősebb fazon) elmondta, hogy a kaposvári húsipar miatt lesz felszólalás. Ja, hogy Kaposvár és Kapuvár nem ugyanaz? Kit érdekel, rajtam kívül talán észre sem vette senki.
2. Jobbikos képviselő pici papírkáról felolvasott valamit, olyan 3. osztályos szinten
3. Jelentéktelen válasz, újra Kaposvár! ügyében (még mindig nem tűnt fel nekik, hogy Kapuvárról van szó), parlament elfogadta a választ

Így megy ez, azt sem tudják miről van szó, olyan távol vannak a valóságtól, mint Makó Jeruzsálemtől.
@habakuk000:

Értem. Tehát szerinted a cigánykérdés "szőnyeg alá söprése" a következőkben nyilvánul meg:

1./ Volt ugyan program, de a pénzt "valakik" ellopták.
2./ Volt ugyan program, de az rossz volt, mert a romákat preferálták a nemromák helyett, azaz a jó cigányprogram a Jobbik szerinti megoldás lenne, hogy ne riassza el a balos szavazókat.
3./ Volt ugyan program, de annak a nagy hibája, hogy a sokgyerekeseket túlzóan preferálta, amely szintén szavazóelriasztó tényező.

Hát, bár inkább tényleg a szőnyeg alá söpörték volna. Ennél az is jobb lett volna, nem?
Érdekes, hogy az értékelések szerint mintha világválság nem is lett volna.
@jaegtoer:
"Már több sejtű vagyok, viszonylag fejletlen aggyal, de a távlatok bíztatóak."
Ahogyan elnézlek, az agysejtjeid már gyémántkeménységűek.
Valld be, hogy mellékállásban már jársz üveget vágni velük.
Te, álszerény!
@parti_giano:
"Vágja az üveget, de mindíg mattra sikerül."
Összhangban van nála a gyémántnak a csillogása és matt homálya, utóbbit gyakran slusszpoénnak is nevezhetnénk.
Néha egy-egy kommentjében ádáz ellenségével megdöbbentően engedékeny, megengedő stílusban ért egyet, és záradékként közli pl.hogy:
"Búcsúzóul nyalja ki a seggemet!" Ez a nagy matt!
Halálra röhögöm magam sokszor.
@Mariann19: nem políroznám a jeget, mert olyankor olvad. aztán hordhatna inkontinencia betétet.
@parti_giano:
Tényleg!
Már így sem bocsájt elég gyógyászati segédeszközt rendelkezésre a lerohasztott egészségügy.
Mi lesz, ha túl gyors lesz az olvadás, és kifúj a kvóta.
Gyűjtést rendezünk?
@Mariann19: van neki saját jól bejáratott patikusa. majd gründol neki valahogy, vagy lavorba állítja.
@vakapad: érdekes, hogy világválság csak a második ciklus második felében jelent meg
@Orica Középföldi: nekem büszkeség naivnak lenni, a ma Magyarországán ez a jelző szerintem, szigorúan szerintem, pozitív jelző.

Orica, nem azt állítom, hogy nem volt karaktergyilkolás, pusztán csak azt jegyzem meg szerényen, a célszemély legalább olyan szinten gyilkolta és gyilkolja ma is saját karakterét, mint nemes ellenfeleinek nevezett haverjai.
S azt még szerényebben, hogy ha nem ad jelentős alapot a gyilokra, hanem megpróbál picit kormányozni, tán a patásoknak se sikerült volna oly intenzitással uszítani.

A koalíciós kormányzás, a pártok belharcai minden boldogabb demokráciában jelen vannak, s ha jobban belegondolsz, szükségesek is. Úgyhogy ezzel a bekezdéseddel erősen vitatkoznék, dialektika nélkül ugyan mi lenne a világból?

még orbánia sem.
@jöttem: ok és okozat, tyúk és tojás, balfasz semmittevő kormányzás és karaktergyilok+uszítás.

Ebből a tyúk a kakukktojás. Volt lehetőség kormányozni, két évig senki a füle botját nem mozgatta, mi a francot is csinál ez az aranyos feri vezette koala.

A diplomáciai testületek durván fele szintén nem fogott kezet az ország gyalázatosan hazudozó miniszterelnökével, én sem szívesen.

Az a baj jöttem, hogy nagy elvakultságotokban nem akarjátok látni az eredményeket, azt a folyamatos lepusztulást, ami főleg a visegrádiakat vizsgálva vált egyértelművé.

Ez az a tipikus mentalitás, ami lehetetlenné teszi, hogy a baloldal megváltozzon és megújuljon.
Sok igazság van a batyuk és az istentudjakik időnkénti ideokádásában, a baloldal egyszerűen alkalmatlan a megújulásra.
(nem értem amúgy, miért, ez is érdekes kérdés.)

Számomra ez a gyík egy jó minta volt, hogy ne reméljek baloldali megújhódást, a keserű poharat ki kell inni fenékig.

Itt - most szintén erősen sarkítok - a konkrét pártszimpatizánsok, hívek közül egyedül Angyal az, aki képes alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez. A többiek képtelenek széttörni kővé vált burkukat.
Ő nyilván fegyelmezetten, szigorúan követve a párt szavát teszi ezt.

Ja és a kérdésedre a válasz: LE KELL GYÖZNI, nem kell hagyni, hogy lázítson. Kemény munkával, harccal, ha kell karaktergyilkossággal, vagy ami még jobb, korrekt, normális politikával.

Ezt sem értem, miért nem tud megfordulni a balos szimpatizánsok okos kis buksijaiban, hogy nem csak picsogni lehet hanem esetleg győzni is.
Ez is érdekes kérdés.
@vakapad: Ja, ha már okvetlenül bukfenc: 2009-ben már folyt a cigány-gyilkosság sorozat, vagyis továbbra is kérdeném erősen: hat év alatt mik is voltak azok a nagy jelentőségű dolgok, amik mutatják, hogy a bal-koala egy árva petáknyi energiát is befektetett a cigány-probléma megoldásába.

Nem tudsz ilyet mondani. A tények sem téged igazolnak, a 2010-es szavazás sem, s 2015 sem.

Szerintem ne is ragozzuk tovább.
@habakuk000:
Ott a sok pont neked. Ez egy ilyen ország.
@habakuk000:

Aha. 2009-ben a cigánygyilkosság. Az mutatja. A szőnyeg alá söprést. Aha. Nomostan, az rendben van, hogy engem hülyének nézel, de legalább a többiekre lehetnél némi tekintettel. Bár, ha tapsolnak, akkor érthető a nagy kivagyimivagyiság ...
@habakuk000:

Mint már többször írtam, de valahogy nem megy át, 2008 augusztusában az adósság (bruttó!) 65 % volt, a várható éves hiány 3 %, a CHF 165 Ft, az ipari fejlődés (egész évre!) 8 %, a GDP most(!) kezdi elérni az akkori szintet, az állam nemhogy nem vette ki a fiókból a MANYUP vagyont, de évente lemondott a munkavállalók által oda utalt pénzről (~ 400 milliárd/év), volt 13. havi nyugdíj meg fizetés, és nem voltunk bóvli kategóriában.

Ez persze nem fog változtatni a hiteden (az köztudomásúlag a hegyeket is arrébb teszi, ha köll), de azért nyilvános imába foglalni nem kellene. Csak halkan, belül ...
@vakapad: nem nézlek hülyének. elkötelezettnek igen, ezért írtam, lapozzunk.
Unom a fölösleges szócséplést, annyi sok jó dolog van a világban.

Amúgy meg: 2008.03.07 - 2009.08.02.

Ezek már jelenthettek annyi nyilvánosságot, hogy a semmit nem tevő kormány kénytelen legyen kihúzni fejét a homokból és legalább látszólag foglalkozni az üggyel, nem?

De megy a meccs, sok minden jót neked!
@vakapad: hagyj már békén légy szíves, illetve tanulj grafikonokat nézegetni, parancsolj:

hvg.hu/kkv/20141212_5_abra_arrol_hogy_mennyire_csuszik_le_Mag

hvg.hu/gazdasag/20130815_Ez_mar_a_Balkan

külön figyelmedbe ajánlom a második link gdp táblázatait, és rendkívüli érdeklődéssel kisérném figyelemmel magyarázatodat a 2005-től tartó mélyrepülésre.

De ez utóbbi nem igaz, ahogy taga szokta mondogatni.

A számok nem hazudnak, sem azelmúttnyócévben sem manapság.

Szóval hagyjuk békén egymást, mert véletlenül én is elkezdenék személyeskedni, azt pedig sajnálnám.
@habakuk000:

Imádom az agyad, haba! Bocs a profán megnyilatkozásért. Kb 4 órája értem haza és ilyenkor a föld felett járok 2 centivel. Holnap válaszolok érdemben, de ezt most el kellett mondanom. :)
@habakuk000: "Ja és a kérdésedre a válasz: LE KELL GYÖZNI, nem kell hagyni, hogy lázítson. Kemény munkával, harccal, ha kell karaktergyilkossággal, vagy ami még jobb, korrekt, normális politikával."

azt hiszem, az alapállásunk nem egyezik: a vágyott polgári társadalom előtti korszak a "legyőzések kora"... itt köszön vissza a máig mindent meghatározó feudalizmus... nálad is:-)...
@Sir Bates dö Hól: lehet.
Bár úgy látom, úgy a természet mint az emberi társadalom örök harc, harc a fényért, az ennivalóért, az életért.

S ilyen szempontból nincs alapvető különbség, hogy valaki karddal hadonászik napestig vagy szavakkal és gazdasági pozíciókkal.
Tény, ez utóbbi elegánsabb, de a lényeg nem változik.
@habakuk000:

Haba! Én egy másik visegrádi országban élek. Így sokkal jobban érzékelem az országok közti különbséget.
Jó ideje hatalmas ellenérzéssel figyelem a Magyarországon uralkodó viszonyokat. Nem tudom elfogadni a karaktergyilkosságot, mint a politikai versengés eszközét.
Szintén elfogadhatatlan számomra az a hozzáállás, hogy három körmondatom után azonnal beraknak valamiféle skatulyába ahogy tettél te is, a baloldali szavazókkal azonosítva engem. Közöm nincs hozzájuk.
Ezt művelik most Mo-n.
Én Szlovákiában élek, itt teljesen más a közgondolkodás.
A politikusok politizálnak. A nép, a polgárok /szeretem ezt a kifejezést/ pedig négy évente szavaznak, esetleg kirívó esetekben tiltakozásként az utcára vonulnak több-kevesebb sikerrel.
Nem pártszimpatizánsokként éljük az életünket.
Magyarországon jó ideje valamiféle elferdült gondolkodás uralkodik. Ahol nem politikai ellenfelek, hanem ellenségek állnak egymással szemben.
Nem pártszimpatizánsok, hanem párthívek vannak.
Ez nagy különbség!
Egy ilyen közegben, közgondolkodásban nem működnek a demokrácia íratlan szabályai, csak a farkastörvények.
Az a szűk réteg, akiben még él a normális viszonyok iránti vágy, tehetetlenül szemléli a történéseket. Ezt látni itt a gyíkon is.
Az ide írogató Fideszt ellenzők nagy többsége nem balos szimpatizáns. Én sem vagyok az.
Azt hiszem sokan vagyunk, akik vágyunk rá, hogy a politika legyen újra érdekek és eszmék harca, ahogy nemrég megfogalmaztad.

Hibás következtetést vontál le. Mikor kifejtettem, hogy szerintem a a Fidesz, személy szerint OV a felelős a mai állapotokért, azonnal azt szűrted le belőle, hogy felmentem az mszp kormányokat.

Nem teszem, nem tenném.

Csak rávilágítottam, milyen körülmények uralkodtak akkor. Valami nagyon kisiklott, és azóta is teljes sebességgel haladunk ezen a tévúton.
@habakuk000:

Két egymásnak ellentmondó megjegyzésed közül (a./ "szóval hagyjuk békén egymást" és b./ "rendkívüli érdeklődéssel kísérném figyelemmel magyarázatodat") inkább talán a másodikat választanám ki iránymutatásnak, mert a rendkívüli érdeklődés mindig megtisztelő.

Az általában úgy szokott lenni, hogy a saját tőkét és a világpiacon eladható terméket sajnálatosan nélkülöző gazdaságoknál, pláne, ha ásványkincsük sincs (pl. visegrádi négyek), a fejlődést kizárólag a beáramló, nem spekulatív tőke biztosíthatja. Az pedig akkor jön, ha a gazdasági és jogi körülmények stabilak, az infrastruktúra viszonylag fejlett, a munkaerő pedig elég olcsó. A Bokros csomag az olcsóságot biztosította, és így az ipari fejlődés 97-től 2000-ig kétszámjegyű volt a beáramló tőkének köszönhetően (2000-ben 18,1 %).

Ekkor következett be az első törés az olcsóságban a példátlan minimálbér emelés képében, amelynek hatását mutatja, hogy az ipari fejlődés 2001-ben 3,6 %-ra, 2002-ben pedig 2,8 %-ra esett (a szlovákok és a lengyelek ilyet nem csináltak, a cseheknek meg még a Monarchia korából és Németország közelsége miatt helyzeti előnyük volt). A minimálbér emelés a közfoglalkoztatásból elszívta a kiskeresetűeket (ápolónők, tanárok), akik átmentek az iparba, és relatíve alacsonnyá tette a nyugdíjakat. Erre jött Medgyessy válasza a közfoglalkoztatotti béremeléssel és a 13. havi nyugdíjjal, majd miután így az egyensúly helyreállt, bokrosi módra inflálni akart, visszaállítva az eredeti állapotot, és újabb tőkebeáramlást generálva, de ezt Járai úgy vágta keresztbe a 12 %-os kamatával és a 230 forintos euróval (a szlovákok és a lengyelek ilyet se csináltak, Csehország meg lásd, mint feljebb), hogy Medgyessy belebukott. Az eredmény: az olcsó munkaerőt foglalkoztató cégek kivonultak innen (már Medgyessy alatt, persze, kapott is érte a Parlamentben a FIDESZ-től - aki még emlékszik rá), a képzettet foglalkoztatók meg inkább elmentek Szlovákiába, és bokrosi "éltanulóból" sereghajtók lettünk. Így fordult Medgyessy lángelmés terve negatívba, azaz az egyensúly helyreállítása mellett az eladósodottságot alaposan megnövelte, és ezt kapta Gyurcsány örökség gyanánt.

Hogy ebből mit hozott ki, az megítélni (amint látom) egyéni ízlés dolga, mert bonyolult dolgok ezek, és akkor a racionalitás háttérbe vonul, hogy átadja a helyét az érzelmeknek.

Az én(!) véleményem szerint tehát az I. Orbán kormány sikereit nagyrészt Bokrosnak köszönheti (a diagram 66%-a ezt mutatja), a 8 év kudarcaiban pedig döntő szerepe az Orbán-Járai tandemnek van. Nodepersze mindenki azt ír ide, amit akar.
@jöttem:

csillagvirág! közel s távol te vagy az egyetlen, akinek a naivitására kénytelen ráfigyelni az ember gyerekinek, mer az itteniekhöz képest ojjan, de ojjan kapitalista vagy, hogy attul kódulsz. most példának okául magyarászkocc egy ojjan faszfejnek, akinek hosszabb a nyelve, mint az esze, penig az eszibül akarna megélni, csakhát a nyelvibe nincsen agya, így kár a gőzér. szarok én nagyívbe az erkölcsi fennen létbe, meg a horpatt bádog iccére, nochdazu, a tököm fog foglalkozni tapolcával, a náci mentőápolóval, a lefagyott szakszervezeti izével, a lehetmásapolitika nevű elmebajjal, meg az összes többi kukatöltelékkel.
persze, azzal a kisiklással nem értek egyet, csillagom, itten minden a saját úttyát járja, nincsen fidesz, nincsenek komcsik, itten a sajátos, magyar elmebaj folyik a maga vehemenciájával meg a 48-as gáboráronrézágyújával (bocs, ez krúdy).
évekkel ezelőtt figyeltem ki a fafejű szlovák tesvérek pálfordulóját, akkor kesztem el kínomba röhincsélni, majd svalbárdra távozni, mer a habakukk félékkel nem lehetett szót érteni (dögőjjön meg a te tehened is!), a többivel viszont csak kompromittáldat magadat. itten bajnok lehetett egy demján sándor meg egy csányi sándor, csak az a hüje tarsoly bukott meg, de ő is csak azér, mer a lufi már évekkel ezelőtt kipukatt, csak a spét mijatt tartott a dolog idáig, ami a szociálizmus bukásához viszonyítva télleg röpke momentum.
namármostan!
nem neked mondom, hanem sokkal inkább az itteni okosoknak, hogy marx elvtárs nem volt egészen hülye, mitöbb hozzá képest egészen nagy faszfejeket hordoz a paletta és mostan nem emlékszem meg a fideszrül, tamásgáspármiklósrul és főleg nem a magyar naccerűség önkifejeződésirül, mer szarrá röhögöm magam ezügybe.
marattam kiváló tisztelettel,
a hacsaturján.
@vakapad:

csakhogy a vita tüzét élesszem, valamint belefingjak a nulláslisztbe, az első orbán kormány cca. 2000-ig bírta szusszal a bokros paklit, utána szorgosan elbaszta, ahogy az hozzája illett.
@hacsaturján: :)))

jól esett a lelkemnek az észrevételed... pedig még svalbárdra sem távoztam, és kumiszt sem kaptam, hogy a szemem úgy kidülledjen mint neki:

cink.hu/most-mindannyian-ader-janosok-vagyunk-1697950067
@hacsaturján: már kezdem kapisgálni, miképpen lett magából ablakostót.
@parti_giano:

az ablakos tótkodás svalbárdon egy komplett startup, úgyhogy irigykeggyen csak! magának van egy komplett imolája meg a másik izé, aki túlzásba viszi.
@hacsaturján: de hiszen maga bolondította holmi lánykéréssel az imolát, hogy együtt eresztenek gyökeret svalbárdon. most meg a jöttem hölgyet birizgálja a nagy növekedési potenciállal rendelkező induló vállalkozásával.
azt beismerem, túlzásba vittem a kalandozással, sevilla még csak-csak, de milánó tényleg alsószéleközepe.
@parti_giano:

jóvicc! persze, hogy provokáltam a mi imolánkat, csakhogy végre listára kerűjjek valahol, viszont gyorsan beláttam, hogy az élő isten mellett semmi esélyen nem lehet, a ficoval meg még nem próbálkosztam. meglássuk! a kiskokas meg a rogán tóni nem igazán teccenek.
@hacsaturján: persze, mert beintett magának, akkor egyből csak provokáció meg lista. a ksikokas meg a rogán nálam is mehet a levesbe. még a gyémánt fél krajcáruk sem izgat.
@jöttem: "A politikusok politizálnak. A nép, a polgárok /szeretem ezt a kifejezést/ pedig négy évente szavaznak, esetleg kirívó esetekben tiltakozásként az utcára vonulnak több-kevesebb sikerrel."

Ezzel sem tudok azonosulni. Nem egy külön halmaz.
(Ez @habakuk000: -nak is szól:-)...)
@hacsaturján:

Köszönöm a gavalléros bókot.))))

"közel s távol te vagy az egyetlen, akinek a naivitására kénytelen ráfigyelni az ember gyerekinek.."

Szinte mindegyik jelző illik rám:
Ártatlan, balga, egyszerű, együgyű, elfogulatlan, eredeti, félrevezethető, gyanútlan, gyermekded, gyerekes, gyermeki, gyermekies, gyermeteg, hiszékeny, jámbor, járatlan, jóhiszemű, keresetlen, mesterkéletlen, nyíltszívű, nyitott, szende, tapasztalatlan, természetes, tudatlan.
meszotar.hu/keres-naiv

Ez ment meg attól, hogy beálljak a vicsorgók közé.

Üdv! j.

jöttem (törölt) 2015.04.16. 18:50:53

@Sir Bates dö Hól:

Elméletileg nem külön halmaz.
A gyakorlatban külön kasztot alkotnak a politikusok.
Megválasztásuk után 3 másodperccel elfelejtik, honnan jöttek és mit ígértek választóiknak.
Aztán a következő választásokig úgy viselkednek, mintha mandátumukkal a kezükben születtek volna.
@jöttem: nem, a "polgár" veszi magától értetődőnek a külön halmazt/kasztot... mint az istenkirályságban az uralkodó megkérdőjelezhetetlen hatalmát:-)...

jöttem (törölt) 2015.04.16. 19:26:24

@Sir Bates dö Hól:

Így van.
A polgár háborog, anyázik. Elmegy tüntetni. Keresi más polgárok társaságát, akiknek szintén nem tetszik ez a rendszer, hogy legalább azaz érzése legyen, nincs egyedül felháborodásában.
Övé a morgás joga.
Megesküszik, hogy soha az életben nem megy el szavazni.
Aztán ha eljön az idő, mégiscsak odahajtja lelkiismerete a paraván mögé.
Keres magának egy minimális mértékben is vállalható pártot, vagy rajzol egy kétfarkú kutyát a szavazólapra.
Valamilyen szinten örömmel tölti el a tudat, hogy a politikusok összes balfaszkodása sem tette őt enerválttá.
Szavaz, mert négyévente jogában áll.
Ő a polgár.
@jöttem: az *orban * egyszavas válaszból nehezen asszocialhattam a többiek felelősségére is. A kiegesziteseddel korrekt a valasz, ugy gondolom.
a kategorializalasert elnézést, nem volt benne bántó. Szándék. Sőt.
Kifejezetten tisztelem a híveket, lehet kissé irigylem is őket.
@hacsaturján: nobasszameg, bántottam a reneket? Attol lehet, hogy nekem a marxizmusból is az Engels által fogalmazottak tetszettek.
ezt teszi, amikor nem renkumiszt iszik az egyseru emberfia, csak sima lohugyost.
A@vakapad: az utolsó bekezdeseddel nagyjából egyetértek, nyilván szerintem lényegesen nagyobb Draskovicsek, Veresek szerepe, de ez egy dolog.
az első részét a mondokadnak viszont szerintem nem támasztják alá a Grafikonok, adatok.
szerintem a szlovák , cseh adóreform olyan versenyhatranyt okozott, amit nem ismert fel a magyar állam, s onnantól egyenes volt az út Horvath András zöld dosszejahoz es a legkorruptabb gazdaság büszke címéhez.
természetesen ez csak egy momentum, rengeteg reform elmaradását kellene említeni meg, de autópályán vezetve - es renkumisz nelkul- csak Ennyire telik

jöttem (törölt) 2015.04.16. 21:36:32

@habakuk000:

Véleményt cseréltünk. Tudtam, hogy nem bántó szándékkal írtad.
Ami másoknak csípőből megy, az nekem időnként gondot okoz. Úgy összerendezni a gondolataimat, hogy világos, érthető legyen a mondanivalóm.
De te kioperáltad belőlem.
Köszönet érte! :)
@hacsaturján:

Megrémít, Mester. Magától mindig lehet tanulni valami újat, pedig elég régóta kódorgok, ha nem is a nyomában, de a környéken:)
@jaegtoer:

tőlem mindig lehet újat tanulni, csak nem érdemes. járatom a pofám, mint rodeo olvtárs. ám azonban bátran kijelenthetem, hogy az üzleti sikertelenség két fő oka a nagy arc és a gondolati trehányság. lássa, locsogok itten, mikor tét esetén max. annyit mondok, hogy aha!
@habakuk000:

bizonyára nem bántotta a réneket, mert akkor már réges rég medveszar lett volna magából. én csak a körmömet reszelgetem, nem itt fogom megnyerni a muhi csatát.
süti beállítások módosítása