Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: A brüsszeli Orbán féle konferencia kapcsán nézzük mi a helyzet itthon: telex.hu/belfold/2024/04/... (2024.04.18. 20:31) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.03.05. 09:35 Fabius

A "cigánymaffia" sem indok a kétharmadra

Címkék: jobbik vona gábor kétharmad apáti

Érdekes fordulatot vett a héten a Fideszt távolmaradásával kétharmadhoz segítő Apáti István ügye. Vona Gábor törzsfőnök - és gondolom a pártvezetés - úgy érezte mégsem elég az elsőre annak látszó "cigánymaffia" mentegetőzés - Apáti családját állítólag megfenyegették - és büntetést szabott ki Apátira. Mer"hogy:

"a kétharmados többség eltűnése és a Fidesz erkölcsi, valamint legitimációs bukása miatt súlyos felelőssége van minden egyes ellenzéki képviselőnek"

Vagyis elvileg rájöttek, hogy nem elég ellenzéknek mondani magukat, célszerű annak is látszani. A kétharmad elvesztése után sokan sokfelé mondogatták, Orbánék szükség esetén megvesznek egy jobbikost és el van simítva a dolog. Aztán mit tesz a jóisten, ez Apáti távolmaradásával rögtön elsőre összejött, így a sokak szemében beigazolódni látszó elméletet igyekeznek cáfolni most Vonáék:

"A Jobbik elsődleges célja a Fidesz, valamint az elmúlt huszonöt év bukott elitjének leváltása, elvtelen együttműködés a többi párttal részükről kizárt."

Éppen csak annyi a probléma, hogy Vona Gábort is láttuk már ekkora hangzatos kijelentés után mintegy húsz perccel 180 fokos fordulatot véve Orbán lába elé heveredni égnek kalimpáló lábakkal.

orban_vegtorlesztes.jpg

Most meg el kéne hinnünk, hogy azóta ő és a párt megváltozott. Nem tisztem eldönteni Apáti kamuzott vagy a fenyegetés tényleg megtörtént, és tényleg komolyan kell venni. Az viszont biztos, hogy a Jobbiknak ez nagyjából az első és utolsó olyan alkalma volt, ami véletlennek kimagyarázható. Ha előfordul újra - és újra és újra és újra - akkor lehet ám magyarázni mindent, cigánymaffiától a bárakármiig, az Isten nem mossa le róluk, hogy kistestvérként Orbán kétharmados szekerét tolják. Úgy meg nehéz lesz váltópártként fellépni bármilyen választáson.

659 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr817242459

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jobb ma egy madár, mint holnap egy kormánymegbízott 2015.03.06. 16:25:43

Ma dél körül a zuglói képviselőtestület megszavazta a kerület 2015 évi költségvetését. (előterjesztések itt) Tizenheten szavaztunk igennel (Összefogós frakció; Fidesz; LMP), két képviselő tartózkodott (Várnai L. CZE.; Czeglédi J. Jobbik), három képvis...

Trackback: Jobb ma egy madár, mint holnap egy kormánymegbízott 2015.03.06. 16:22:45

Ma dél körül a zuglói képviselőtestület megszavazta a kerület 2015 évi költségvetését. (előterjesztések itt) Tizenheten szavaztunk igennel (Összefogós frakció; LMP), két képviselő tartózkodott (Várnai L. CZE.; Czeglédi J. Jobbik), három képviselő (Bih...

Trackback: Mandiner blogajánló 2015.03.05. 16:00:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Penivaldes:

mesélj a múltadról! )))
@ornagy50: májkoldfild nagyon király! de nekem ez teccik:)

www.youtube.com/watch?v=_euDhMDDRq4
@Penivaldes:
Jumongomnak nincs. Csodás filmsorozat, nézd meg.
@Gábris szomszéd: "ahol volt gárdistát netán jobbikost ítéltek el az általad említett ügyekben? :)"

Min is röhögsz, b+ ... ?

Leszar.om, hogy ki hova tartozik, itt a fasizmusról van szó.

Mi a közös minden fasiszta pártban (és aki párt nélkül fasiszta)? Az ideológia.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Szerintem a hülyeségeid helyett, maradjunk a tényeknél. :)
@jöttem: "Elolvastam OV reggeli igehirdetésének összefoglalóját. Jobban kell harcolni!"

Na, erről van szó. Ezért nevezik egyes ellenfelei fasisztának OV-t, és szerintem joggal. Tegnap a komcsik az ellenség, ma a menekültek, holnap a pirézek, mindegy ... egy a lényeg: mindig mutogat valakire, hogy ezek nem magyarok vagy bántják a magyarságot.

FASIZMUS: alapja a más népek gyűlöletére épített nacionalizmus, és a faji elven nyugvó népközösség, amelyikből kizáratnak az idegenek.
@Gábris szomszéd: Bunkócska, itt egyetlen tény van: aki gyereket hátbalő a származása miatt, az olyan súlyosan rasszista, hogy arra nincsenek szavak.

Abban az országban, ahol ilyen történik, ott kétszeresen bűnös az, aki fasiszta ideológiát hirdet, illetve szerintem az is, aki a kommunista diktátorok bűneivel igyekszik ezt relativizálni.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Ez annyira evidens, hogy le sem kéne írnod. Ahogy azt sem, hogy a titkosszolgálatok mennyire voltak benne ebben a balhéban.

mindennapi.hu/cikk/tarsadalom/titkosszolgalat-all-a-romagyilkossagok-mogott-/2011-04-16/2647

kkbk.blog.hu/2013/02/13/ciganygyilkossagok_es_beepitett_emberek

Ja és ha nekiállsz itt is személyeskedni nagy arccal, akkor csak még jobban lejáratod magad. :)
@Gábris szomszéd: amikor cigányok gyilkolnak, akkor mögöttük kik állnak?
te ismered az összes háttérhatalmat.segíts!
@látjátok feleim szümtükkel: Pukánszky Neveléstörténete szerint Hóman Bálint a fasiszta Gömbös idején került a kormányba, és a korszak meghatározó kultúrpolitikusa volt.

Összegezve: félt, hogy a magyarság mint "faj" elpusztul, és hogy a még magyarosabb nevelés akadályozhatja csak ezt meg: még több magyar irodalom, magyar történelem stb.
Minisztersége alatt a korszaknak megfelelően kevés kispolgári, munkás és paraszt származású fiatal jutott a felsőoktatásba. A középiskolában tanulók kb. 5 százaléka volt alsó osztálybeli származású.
@Gábris szomszéd: "Ja és ha nekiállsz itt is személyeskedni nagy arccal, akkor csak még jobban lejáratod magad. :)"

Álmodozz csak! Nem én járattam le magamat, hanem az idióta liberálisok, akik a teféléket védik minden erejükkel (akaratukon kívül). :)

Akárki állt a gyilkosságok mögött, rasszista, ezt nem kell tovább ragozni.
@punkfrog: Ezt írja a vincentes:
"ezek tonkretettek az apaink, anyaink, nagyszuleink eletet a kurva kommunista hulyesegeikkel,"

Csak kibújt a szög a zsákból. A nagy matematikus az áldozatokért való aggódás mellett azért csak kinyögte, hogy rosszabbul éltek a zelmúlt negyvenévben, mert "komenizmus" volt, meg gondolom ami azzal jár, államosítás, tervgazdaság ...
.
Petőfi még követelőzött: "szabadság, szerelem e kettő kell nekem" - mondta.
Több, mint száz évvel később - más a helyzet, változtak a körülmények - így ír a költő:
.
.
Garai Gábor: Szabadság

Nélküled eltikkadok.
lecsuklom, nem is vagyok,
munkám, mint ólomsúlyt cipelem;
nélküled öntudatlan
vánszorgok kábulatban,
nélküled nincs szerelem.

Nélküled csak magány van,
mély űr az éjszakában,
saját hamvukba hulló csillagok,
és bénaság a testben,
s a lélek, készületlen,
mindennapos halállal társalog.

Nélküled minden álom,
csak éheztet parázslón,
és nem old föl se kín, se kábulat;
nélküled lassan össze-
húzódik nyöszörögve
az elkínzott, szemérmes öntudat.

De általad ha mélyet
lélegzem, újra élek,
és szállok újra önmagam felett;
s múlik tőlem a rontás -
mások által vagyok más,
s leszek a legtöbb: az egészben egy.
.
.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: igaza van!
engem is baszogattak 26 éven át az idióta baromságaikkal!
@vigyüktúlzásbaadolgokat: egyébként, te érted amit leírsz?vagy legalább elolvasod?
régebben nem voltál ennyire...összejártok gábrissal?
és szerintem, te soha nem voltál liberális!
rettegsz a szabadságtól!
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
.
Valahogy ketté kell választani, hogy kit miért tisztel, vagy kedvel egy társadalom kisebb, vagy nagyobb része.
Hóman Bálint népbírósági ítéletét a Legfelsőbb Bíróság 2002. március 13-án ismételten jóváhagyta.
Ugyanakkor a saját korában nagy megbecsülésnek örvendett.
Horthy kormányzósága alatt a Gömbös-, Darányi-, Teleki-, Bárdossy-, Kállay-kormányban vallási és közoktatási, illetve kultuszminiszterként tevékenykedett. Az 1944. március 19-i német megszállás és az őszi, Szálasi nyilas puccsa után a törvényhozás munkájában aktív részt. Előkészítette a zsidótörvényeket.
Miniszterként 1941. június 26-án megszavazta a Szovjetunió elleni hadba lépést. Ellenezte a különbéke-tárgyalásokat a nyugati szövetségekkel.
A Népbíróságok Országos Tanácsa, mint háborús bűnöst életfogytiglani börtönre ítélte, és mint az elején említettem: a népbíróság ítéletét a Legfelsőbb Bíróság 2002. március 13-án ismételten jóváhagyta.
Ugyanakkor történeti munkáit antikváriumok szorgalmas látogatása és előjegyzések meghagyásával nagyon nehezen tudtam csak megszerezni.
Hóman Bálint - Szekfű Gyula: Magyar története ma is nehezen található.
Talán érdekesség, hogy Szekfű 1942 szeptemberében a Schönherz-perben a kommunisták mellett tanúskodott, pedig 1920-ban megjelent Három nemzedék címűmunkájában alapozta meg az 1918–1919-es forradalmak után hatalomra került rendszer hivatalos ideológiáját.
Csak a szokásos. :)

Egymásnak estek a "baloldal" párjai.

Egy asztalhoz ült csütörtökön a baloldali összefogás 2.0. Tóbiás József, Juhász Péter, Kerék-Bárczy Szabolcs, Szabó Tímea, Fodor Gábor és Schiffer András azonban nem az Orbán elleni nyerő stratégiát találta fel, hanem egymásnak esett. Helyzetkép a baloldal jelenlegi állapotáról.

index.hu/belfold/2015/03/05/osszeultek_ujra_a_baloldali_osszefogas_vezetoi_es_egymasnak_estek/
@Gábris szomszéd:

Közöd hozzá,egyéni sorstragédiák:(

Te csak erre rázzad:)))

kepkezelo.com/images/og3i28btwdgmxs04su.jpg
@dr. jenőke (jenőke): A korszakhoz kapcsolódóan talán az alábbi idézet is megvilágíthatja az akkori reflexek kialakulását.

"Az emigrációban maga az ugyancsak zsidó származású Jászi Oszkár is szükségét érezte, hogy a reá jellemző tudományos alapossággal válaszoljon a spontánul felmerülő kérdésre: vajon miért volt a honi zsidóság annyira aktív a kommün idején? Visszaemlékezéseiben azzal magyarázta a zsidó elem túlméretezett szerepvállalását a tanács rendszer alatt, hogy lám "most volt az első alkalom, amikor (...) a zsidóság minden fék és korlát nélkül érvényesülhetett, tehát szabadon fejthette ki a benne évszázadokon át szunnyadó erőket és tendenciákat". Jászi azt is kifejtette idézett eszmefuttatásában, hogy a “magyarországi zsidóság valójában külön test volt a társadalomban, és az ország ősi lelkével sohasem volt igazi kontaktusban"

Forrás: Magyar kálvária, magyar föltámadás: a két forradalom értelme, jelentősége és tanulságai - 129. oldal
@gazoló: Az elég nagy gáz lenne, ha nekem arra kéne rázni. :)
Szép napot mindenkinek,főleg a csajoknak!!!

(szóltam előre ha holnap nem járnék erre:)
'nőnapicsóközön:))

thebrushstroke.com/henri-matisse-fauvisms-most-colorful-painter/

kepkezelo.com/images/hdq61gakv8fdcjtujf3.jpg

www.youtube.com/watch?v=nxhAOrXjXuQ
@gazoló:

Szia! Ennyi ajándék gyógyír a háborgó lelkemre. Köszi! :)
@jöttem:

Parazita,ocsmány vérszívók,lámpavasérettek!
Alsóhangon ez a véleményem!!!

Petőfi Sándor

AKASSZÁTOK FÖL A KIRÁLYOKAT!

Lamberg szivében kés, Latour nyakán
Kötél, s utánok több is jön talán,
Hatalmas kezdesz lenni végre, nép!
Ez mind igen jó, mind valóban szép,
De még ezzel nem tettetek sokat
Akasszátok föl a királyokat!

Kaszálhatd a fűt világvégeig,
Holnap kinő az, ha ma lenyesik.
Tördelheted le a fa lombjait,
Idő jártával ujra kivirít;
Tövestül kell kitépni azokat
Akasszátok föl a királyokat!

Vagy nem tanúltad még meg, oh világ,
Gyülölni méltóképen a királyt?
Oh, hogyha szétönthetném köztetek
Azt a szilaj veszett gyülöletet,
Mitől keblem, mint a tenger, dagad!
Akasszátok föl a királyokat!

Szivöknek minden porcikája rosz,
Már anyja méhéből gazságot hoz,
Vétek, gyalázat teljes élete,
Szemétől a levegő fekete,
S megromlik a föld, melyben elrohad –
Akasszátok föl a királyokat!

Ezerfelé bús harcmező a hon,
Arat rajt a halál irtóztatón,
Itt egy falu, amott egy város ég,
Százezerek jajától zúg a lég;
S halál, rablás mind a király miatt
Akasszátok föl a királyokat!

Hiába ömlik, hősök, véretek,
Ha a koronát el nem töritek,
Fejét a szörny ismét fölemeli,
S akkor megint elől kell kezdeni.
Hiába lenne ennyi áldozat?
Akasszátok föl a királyokat!

Mindenkinek barátság, kegyelem,
Csak a királyoknak nem, sohasem!
Lantom s kardom kezembül eldobom,
A hóhérságot majd én folytatom,
Ha kívülem rá ember nem akad
Akasszátok föl a királyokat!
@Penivaldes:

Penike, te harmatfriss vagy. A múltad két összetett mondatban elfér. ))
@gazoló:

Egyszer majd Mészáros úrnak is futnia kell az életéért Felcsút határában. A falusi nép nem felejt.
@Penivaldes:

Még minden előttem van.

Így jött ki, nincs időm cizellálni. Remélem, érthető.
Azért akinek inge, elgondolkodhatna azon, miért ilyen vélemény alakult ki az elmúlt öt évben Magyarországról:

index.hu/belfold/2015/03/06/az_ensz-ben_megint_tema_volt_magyarorszag/
@jöttem: feltéve, ha nem esik nemsokára egy tégla a fejemre.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: "Na, erről van szó. Ezért nevezik egyes ellenfelei fasisztának OV-t, és szerintem joggal. Tegnap a komcsik az ellenség, ma a menekültek, holnap a pirézek, mindegy ... egy a lényeg: mindig mutogat valakire, hogy ezek nem magyarok vagy bántják a magyarságot..."

Nekem ezzel összefüggésben nagyon tettszik a svédeknél élő magyar lány esete. Szíjj ártó bele is ártotta magát, mert szerinte emberségesen kell eljárni. OV bezzeg a menekülteket azonnal bezárná. Emberség nélkül. A beteg lányt meg csak tessék a svéd államnak ellátni, mert mi a saját itthon élőinket sem akarjuk/tudjuk?
@gazoló:

Szegény szomszéd milyen irigy, hogy ő nem tud olyan jól teljesíteni, mint Rogánék.:D

Mellesleg a hamis adattartalmú vagyonnyilatkozat nem hamis okirat? Eccerű polgárt ezért meg szoknak vádolni, vagy Rogán nem eccerű a törvény előtt?
@látjátok feleim szümtükkel: nem tudom, de ez idevág, nem de?

"Szép földeinkből
Vadászni berkeket csinálnak, a-
Hová nekünk belépni nem szabad.
S ha egy beteg feleség, vagy egy szegény
Himlős gyerek megkívánván, lesújtunk
Egy rossz galambfiat, tüstént kikötnek,
És aki száz meg százezert rabol,
Bírája lészen annak, akit a
Szükség garast rabolni kényszerített."

(Részlet a Bánk bán című drámából)
@Penivaldes:

Én? Mondjuk egy szép tavaszt, friss szellővel ami összetakarítja a téli szemetet.:D

www.youtube.com/watch?v=7vOhKIEKUrI
@látjátok feleim szümtükkel: szép is az, nyílnak a virágok, az illatok, a szellő.
@Penivaldes: tudod drágám, az is elkeserít, hogy az idő nem tette maradivá, most is aktuális, és ez szörnyű!
@évásanyó: ez az élet. vannak vesztesek, és győztesek.
@Penivaldes: persze, ez nem vita tárgya, de az igen, hogy hogyan bánunk mi emberek, a veszteseinkkel....mert ugye egy farkas átharapja a vesztes farkas torkát, de nekünk fel kellene karolni a gyengébbet, nem?
@évásanyó: akinek van hozzá ereje annak igen, de keveseknek van. nekem sincs igazán.
@Penivaldes: @évásanyó: kit értünk vesztes alatt ma?... akinek csak suzukija van, nem audija?... mert ez "elfogadható" '15-ben eu-tagként... az nem, hogy nincs mit enni...
@Sir Bates dö Hól: az nem feltétlen vesztes, mert kisebb garázs is elég neki, mig az Audinak nagy garázs kell, ami helyet igényel, ami helyére a suzukis grillezőt is építhet.

de egyébként igen, az lenne elfogadható..2015-ben.
@Sir Bates dö Hól: ahogy mondod, ma tele van az ország éhezőkkel, utcára kitettekkel, munkanélküliekkel, és ez elfogadhatatlan, de a kenyértolvajok biró előtt állnak, a rogánfajták meg a biró mellett,jaj, hogy én hogy utálom őket!!
@látjátok feleim szümtükkel: D

Ő a második a 'zországban akinek már a látványára nyílik a bicska a zsebemben,vérbe lábad a 'szümem és...'úgypofánba@nám:))
@Gábris szomszéd:
Na, ez az az eset, amikor azt mondom, hogy Vona a köbön normálisabb, mint Gyurcsány. SEMMIT sem nyerhet a bizniszen, viszont minden terroresemény miatti emberi veszteséget a DK felelősségére róhatnak.
Ráadásul a 2/3-hoz való hozzájárulását állandóan a szemükre vethetik.
Basszuskulcs!
@Penivaldes:

Szerintem a magad módján te is segítséget adsz, meg gondolom adót is fizetsz.

Talán nem csak stadijonyokat kéne építeni az adóból, meg nem a haveroknak lenyúlni minden jól fizető állami munkát amiből nagy nyereséggel, és sokszor gyenge minőséggel dolgoznak. Meg néha nem is dolgoznak, csak nyernek. Erről jut eszembe, mai napig nem értem, milyen költségvetéssel épült a városunkba egy három lakásos szociális bérlakás, amikor a 3 lakásra 270 millió forintot használtak fel ( ezt onnan tudni, hogy táblára ki volt írva az építkezésnél). Nem semmi ennyiért szociális bérlakást építeni.:D
A fideszes rendszerváltással ugyé megszűnt a szocializmus ( mondta OV ), de ezzel együtt kidobták/tuk a szolidarítást is. Bár utóbbit közmunkának csúfolják, meg szociális ellátásnak. Ebből meg csak az kap, akinek jut, de a mennyit önkényesen határozzák meg, kb. úgy, mint a stadijonyokra jutó pénz összegét. Pedig Stadler is nagy álmokkal építette stadijonnyát a pusztába.
Tényleg mennyi is az egy fű/ő/re eső stadijonyok aránya?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!
Ha így jobban tetszik, ugyanaz origóban:
www.origo.hu/gazdasag/20150306-meglehet-a-ketharmad-az-iszlam-allam-elleni-magyar-missziora.html
Sajnos ez most nem jobbos propaganda, tehát ha tény, mindegy honnan értesülsz. Én egyelőre tajtékzok a DK ellen emiatt.
@évásanyó:D

Nagy a kollekció és nehéz a választás,találd ki :)anyó?
Na, reméltem, hogy a bíróságnak van némi esze - ez bejött, de hogy ekkorát merjen hazudni a fidesz, amikor úgyis 24 órán belül lebukik????
magyarinfo.blog.hu/2015/03/06/a_miniszterelnokseg_hazudott_a_teljes_magyar_sajto_atvette
mentalisdeficit.blog.hu/2015/03/07/orban_szerint_ilyen_a_magyar
"Összegezve a magyar egy nagypofájú, inkorrekt, széthúzó nép, igazi szabaságharcos, igen kreatív és tökéletesre törekszik, ám ezt kioltja a rezsicsökkentés és a devizahitel, mert ezek az igazán fontos dolgok. Nem szeretjük az ideológiát, de csak egy erős vezető mellett vagyunk képesek boldogulni, aki megmondja, mi a tuti. Család- és gyerekközpontú a gondolkodásunk, de azért a népességfogyás miatt ki fogunk halni.

De hát akkor ez egy kupleráj, nem? De. Aztakurva, Viktornak igaza van."
és egyébként mérget mertem volna venni rá, hogy tőkeáttétes devizakereskedésért bukott a Buda-Cash - ahogy még nagyon sok bróker cég a világon.
www.atv.hu/belfold/20150307-a-buda-cash-ugy-kinek-a-botranya/hirkereso
@Penivaldes:

Mennem kell,vár a kert és a'sunshine,de ezt az ismételt,célzott'öregezést nem felejt:( :)

www.youtube.com/watch?v=bNowU63PF5E
@gazoló: énnálam az az igazság a Lázár az első, mert neki esze is van, csak második atyánk, de rögtön szorosan a hátának támaszkodik rogán meg szijjártó, persze nagy a választék, nem lesz elég a vas....:))
@Penivaldes:
Pennike, a tegnapihoz még annyit tennék hozzá, hogy a dél-koreaiaknál többnejűség volt, és ágyasaik is voltak, őket is rangsorolták, volt 1.2.3. stb feleség és ágyas. Volt olyan király, hogy volt vagy 60 gyermeke. A feleségek és ágyasok viszont egymást tették el láb alól, de sokszor maga a király.
@Imola Helyesi:

és az észak-kóreaiaknál?
@Gábris szomszéd:
.
No, akkor kezdjük az elején.
1. Nem értékelem hősiességnek Jászit kompetensnek bemutatni Tanácsköztársaság, vagy zsidó-kérdések bemutatójaként még ebben a formában sem.
Jászinak jóbarátja (nem Amerikából jöttem) volt Ady, és Ady sem emiatt érezte, hogy rohanunk a forradalomba.
2. Amikor kezdett általánossá válni a kereszténység, nem csak az apák és fiak közötti ellentét, valamint az, hogy nekik már megjött (mármint a messiás), célszerű volt a származást megtagadni, és erre jó eszköz az ellenség-kreálás. Már sokszor bevált, és válik be a jövőben is.
3. Ne csináljunk úgy, mintha örök béke és testvéri szeretet árasztotta volna el a középkort és az új kort. Inkább volt az kór, kor az abban élőknek.
István a király nem azért csinált törvényt, mert unatkozott, hanem valamit meg kellett oldania, ha úgy tetszik az állam erőszak-szervezetének garanciájával. Így felvette a kereszténységet, és 1000-ben uralkodó vallássá emelte, azonban törvényeiben a különböző népeknek és vallásoknak, így a zsidóknak is jogegyenlőséget biztosított. A változó idők és erkölcsök okán 1093-ban Könyves Kálmán a vegyes házasságot korlátozó és a vasárnapi munkát szigorúan tiltó törvényeket hozott. A zsidók letelepedését csak a püspöki székhelyeken engedélyezte, de a későbbiekben a szabad királyi városokban is házat vásárolhattak.
És ez így ment, mendegélt egészen Auschwitzig. Olyan állomásokkal, hogy például a pestist is a zsidók okozták az 1400-as évek elején.
4. Jász politikai érettségére jellemző, hogy előjátékként tagja a Magyar Nemzeti Tanácsnak, és a köztársaság kikiabálása után a Károlyi kormány nemzetiségi ügyekkel megbízott tárca nélküli minisztere volt.
Liebermann Róza fiaként zsidónak született, hatéves korától, 1881-tõl kezdve, immár magyarosított névvel, református magyarként nevelkedett a nagykárolyi szülői házban és a helyi piarista gimnáziumban.
Késői emlékezéseiben így írt: Hogy zsidók voltunk, azt sem tudtam. A vallásnak nem volt szerepe életünkben. Társadalmi életünkben sem észleltem a valláskülönbségeket. Szüleim általános tekintélynek örvendtek, közeli barátaink jórészt keresztények voltak… Ma súlyos nevelési hibának érzem, hogy nem magyarázták meg nekünk a valláscsere értelmét és jelentőségét, sőt….
5. 1917-ben Ágoston Péter „A zsidók útja” című, jó szándékú, de elhibázott könyvének megjelenéséig – hirtelen előtérbe került az addig szőnyeg alatt tartott zsidókérdés, felélénkültek az addig csak periferikus antiszemita hangok. Jászi ekkor határozta el, hogy szembe kell nézni a problémával. Jászi „nem egy intim kérést és figyelmeztetést kapott, hogy az ankétot (amit szervezett), mint időszerűtlent és veszedelmest, mellőzze”.
Jászi valóban és lényegében azonosította a kommunizmust a Tanácsköztársaság zsidótípusával, és élete végéig nem tudta megbocsátani nekik, hogy „túllicitáló” forradalmukkal nemcsak megbuktatták, hanem még kompromittálták is az 1918-as demokratikus köztársaságot.
6. Amugy a vita - szerintem - még mindig nincs lezárva. Valaki valamiért előveszi, és lehet rágódni rajta. Mint mostanában Gerő András gondolja, hogy ismét itt az ideje.
www.galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=445423:zsido-kerdesek&catid=9&Itemid=134

vagy:
www.hdke.hu/files/csatolmanyok/02_LitvanGyorgy_JasziOszkar_es_azsidokerdes.pdf

És ajánlok egy nagyon jó könyvet:
Barbara W. Tuchman: Távoli tükör
@jöttem:
Ja, igen, akkor még nem választották szét őket, csak ők magukat, több királyság volt, az övék azt hiszem Kogurjó volt, míg a délieké Silla.
Pekcsét pedig Jumong első felesége alakította meg.
Majd egységes királyság lett, de hol a kínaiak, hol a japánok gyarmatosították őket, most meg ugyebár kettéválasztották őket.
De ennek ellenére őrzik csodálatos történelmi múltjukat, a királyoknak hatalmas könyvtáraik voltak, és a kínai írásnak köszönhetően már az i.e-i történelmüket is megörökítették nagy pontossággal. Saját írásuk csak a 14.sz-ban jött létre, a hangul. De most is a kultúrába, oktatásba befektetett tőke révén értek el hatalmas fejlődést a déliek.
@Penivaldes:
Látens többnejűség van / szeretők /
Egy barátnőm mesélte, aki tanítónő volt, elment családot látogatni egy cigány családhoz.Három nő feküdt egy ágyban, és az apa azt kérdezte, melyik feleségével akar beszélni?:))))
Persze, lehet, hogy csak viccelt.
@dr. jenőke (jenőke): Köszi a hasznos kiegészítéseidet, amelyek további értékes információkat szolgáltatnak ebben a kérdésben.
@Penivaldes:
:)))
A kis lurkójuk miatt ment oda a tanító néni, az anyukával akart beszélni.
@kekex: Egyetértek veled és abszolút megértem a felháborodásodat.
@Penivaldes:

Absolon is azzal büntette meg apját Dávid királyt, hogy az ágyasaival hált.
@Gábris szomszéd:
.
Zsenge ifjú korodra tekintettel a túlzó udvariasságod nem tekintetem annak, ami.
Maradjunk abban, nem érdemlek ennyit sem.
@jöttem: Kínában is volt egy ilyen eset, amikor az ágyas először az öreg császárral szürte össze a levet, majd utána a fiával.
Ő volt Wu Hou, akiről sok kegyetlenséget regélnek, többek közt, hogy megölte a saját gyerekét, majd a gyilkosságot ellenfelére fogta, akit majd úgy végeznek ki, hogy eltörték kezét-lábát és hordóba fojtották.
@Gábris szomszéd:
.
Az az élet kapujában leledzel.
Tudás, tapasztalat, egyebek -> most kezdődik az élet.
Csak a küszöb ne legyen túl magas.
@Penivaldes:
Aha, ő volt az egyetlen kínai császárnő, azt hiszem. Viszont katonailag eleinte sikeres volt.Kijátszotta egymás ellen a nomád törzseket, azt hiszem , ő pusztította el a kitanokat.
@Penivaldes:

Az ágyasok általában nem "szűrnek levet", hanem használják őket. De ha kivételes tehetségű szerető, akkor lehet belőle második feleség. Első csak abban az esetben, ha jól ért a mérgekhez.
@jöttem: vagy inkább ők használják az uralkodót... aki abban a hitben él, hogy ő irányít-..érdekes téma ez.
@pianolight 2015.03.06.17:19:22:
" Én meg ezt onnan tudom, hogy dolgoztam TEKER vállalatnál"

Tudom, tegnapi komment, ne foglalkozzak már vele, meg tudom, csak kötözködök (meg nem is ebben áll a hsz-ed lényege), de ez nem azonos a TERIMPEX-szel? (én egy ilyen nevű céggel álltam kapcsolatban a SZU-ba irányuló kivitel okán).Ha nem azonos, akkor bocsi, de a TEKER-ről anno nem hallottam.
@Penivaldes:

Most olvastam az egyik Ulickaja könyvben: A világot két dolog irányítja. A szex és az éhség.
@évásanyó:
"egy farkas átharapja a vesztes farkas torkát, de nekünk fel kellene karolni a gyengébbet, nem"

Régi a mondás: ember embernek farkasa.
Ez is annyira aktuális sajnos, mint Tiborc panasza.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Nem, mert farkasban és normális kutyában a fajtárssal szemben fékező ösztön működik, és ha az ellenfél megadja magát, nem bántja tovább.
A pitbullokból ezt külön ki kell nevelni.
Az embert meg vígan széttépik, mert nem fajtárs.
Ergo a farkas és a kutya civilizáltabb lény mint az ember, amelyik igen leleményes, ha kínzásról van szó.
index.hu/belfold/2015/03/07/busszal_utaztatnak_fel_az_iskolasokat_a_marcius_15-i_unnepsegekre/

No én az ilyen kötelező rendezvényeket utáltam a legjobban, nem is emlékszem, csak a tribünökön pöffeszkedő hólyagokra. Azt viszont 90-ben álmodni sem mertem, hogy ezt még egyszer lesz lehetőségem látni.
@kekex:
"Ergo a farkas és a kutya civilizáltabb lény mint az ember, amelyik igen leleményes, ha kínzásról van szó."

Ebben egyet is értünk.
Bocsánatot kérek a farkasoktól.
@látjátok feleim szümtükkel:
"Azt viszont 90-ben álmodni sem mertem, hogy ezt még egyszer lesz lehetőségem látni. "

Városunk gimnáziuma is megkapta a felkérő levelet, hogy 12 gyereknek kell tanár kíséretében részt venni az ünnepségen.
Beszéd, taps, szabadprogram, ebéd, majd közös szavalás a Nemzeti Múzeum előtt (talán a Szózat?).
Priceless.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Biztosan attól félnek a rendezők, hogy a cöfösök már nem bírnak elmenni a rendezvénye ( azért sokat öregedtek az elmúlt években, fáj a lábuk, az eü ellátás sem segít rajtuk ), és így az egész az érdektelenségbe fullad.
@punkfrog: Majd ha azt látom, hogy egy nácinak bátran nekimész, és vállalod a mocskos pofonokat az elveidért, akkor elhiszem, hogy te tényleg szereted a szabadságot! :)

Speciel az én szüleim-nagyszüleim életszínvonalában nem volt meghatározó egyik rendszerváltás sem (a háború utáni sem), de megértem a panaszkodók sirámait is.
Viszont gusztustalannak tartom, mikor valaki, aki több százezret keres manapság, visszacsipog a Kádár-rendszerbe, hogy ő bezzeg akkor nem tudott volna annyit keresni.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Valamikor a nap folyamán megvilágosodtam, hogy ugyan dehogy a Szózatot, hanemhát a Talpra, magyar!-t fogják együtt szavalni a diákok. Hát hiszen mi mást március 15-én?

Hát talpraállhatna már végre a magyar.
Akár március 15-én, de egye fenyő, lehet két nappal később is.
süti beállítások módosítása