Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: A brüsszeli Orbán féle konferencia kapcsán nézzük mi a helyzet itthon: telex.hu/belfold/2024/04/... (2024.04.18. 20:31) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2015.01.02. 12:19 Fabius

2015: a szürrealitás éve

Címkék: fidesz útdíj 2015 cöf

Az ember alig tér magához a szilveszteri mulatságból, és máris gyomron veri 2015 szürreális valósága. Kinek nevéhez fűződhetne az új év első nagyonhülye közleménye, kik tudtak gyakorlatilag lefekvés előtt, malaczsírtól csöpögő ujjakkal intelmet intézni hozzánk két büfögés közben? Naná, a CÖF közölte távirati stílusban, hogy "ők" is loptak - stop - ezért 2015-ben (is) hagyjátok lopni a mieinket - stop - amúgy a korrupció felszámolásért pofázni ellenforradalom ti köcsögök, STOP!

csizmadia_cof.jpg

2015 első és legfontosabb problémája ez volna ezek szerint a közpénzcivileknek.

Pedig éppen lehetne törődni mondjuk azzal is, hogy a következő import tüntető szállítmányért már nem lehet kimenni ingyen Ferihegyre. Oké, az igazán elkötelezetteknek smafu bemenetelni a belvárosig, meg a nyalinger hagyományoknak megfelelően szervezett utaztatás fog zajlani úgyis, legfeljebb hozzácsapják a matricaköltséget is a miénkből.

Már, ha éppen lesz hol megvenni, ugye.

Mert minálunk 2015-ben szintet lépett a szürrealizmus, Viktorék bevezették az infrastruktúra nélküli adóztatást. Matricát venni gyakorlatilag nem lehet, ám a büntetés már ketyeg. Igen ti seggfejek, büntetés az 1470 forintos eljárási lófasz is, ha miattatok, a felkészületlenségetek, dilettantizmusotok következményeként kényszerül kifizetni az ember. A pofátlanság olyan új csúcsa ez, ahová eddig ti sem merészkedtetek: Szürrealisztánban jogkövető állampolgár is csak büntetőadóval, az ezeröccáz kikesselése mellett lehet az ember. Jó, oké, tudjuk, azt a sok szerencsétlent akiket fő-államtitkári, al-államtitkári, mellék-államtitkári, léhűtő fő és mellékbiztosi posztokon alkalmaztok ki kell fizetni valamiből, ezért nyilván semmi sem drága, és a létszám folyamatosan bővül, mint Rogán Tonyó lakása.

Most éppen KiafaszTamással.

Orbán realitásérzéke tényleg a múlté. A netadóval magukra rántotta a szarosbödönt, és miután keservesen kievickéltek belőle nem hagyja a feledés igaz savas, de jótékony ködébe veszni. Frászt. KiafaszTamásnak meg lett ígérve a konzultációs biztos cím, így azt teljesíteni kell. Akkor is, ha semmi értelme. Akkor is, ha Tompi nem lát belőle egy vasat sem, akkor is, ha ezzel a gyanakvókban ismét csak az indulatot keltik fel. Arról nem is beszélve, hogy minek a semmihez nyolc fős titkárság? Egy kerek seggű gyakornok is több, mint elég, hogy lekösse Tompi felesleges energiáit.

Ezek mellett már alig szürreális Káder János újévi lélek-kéznyújtása.

 

 

467 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr627032403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Mariann19: egyébként árnyaltabb a kép, nem az összeszerelők országa, sok-sok stabil kisvállalkozással, nyugodt, kiegyensúlyozott stratégiával

nálunk ez nincs, tisztelet a nagyon stabil német piaccal rendelkező kivételnek

s ami alapvető, a szlovákok nincsenek rákényszerítve a csalásra, mellesleg a lengyelek, csehek sem, ami mondjuk a lengyel mentalitást figyelembe véve legalábbis érdekes
@Habakuk000: ha annyira szétzilálta volna gyurcsány, akkor bajnainak nem sikerült volna az ,ami egy év alatt sikerült, amit még ez a maffia vezér vitya is elismert 2010 nyarán.
vitya baszta szét az egészet és lopta szét. ha szerinted nem, akkor éljen paks II. remélem vágod?
@taga20: taga, megígérem, hogy az első sörfőzésemből viszek neked Érdre, de légy szíves olvasg el a szegényházas cikket, abban van egy tábkázat, 2005-től 12-ig az éves és a kumulált gdb növekedései a visegrádiaknak

told el a szemed elől orbán képét és csak a számokat nézd, lécci,clécci,clécci
@taga20: Öreg a nagy lófaszt a fidesz ostora. Akinek más a véleménye mint a libsiknek az korántsem a hülye Orbán ostora és képzeld még nem is náci. Ne légy te is olyan ecceri mint a tegnapiak az utcán. Szóval szedd össze magad mert agyatlanul nácizni kb. akkora kreténség mint zsidózni. :)
@Gábris szomszéd: a kurvaanyádat! hol náciztam te egysejtű? ha ilyenekkel próbálkozol, hogy tudjál zsidózni, ako hagyjál a picsába!
@Habakuk000: jó:) te meg rakd el a gyurcsány wudubabádat:))
@taga20: ok, de akkor nézd meg légy szíves a másik cikk 5. tábláját is, a konvergenciás felezési időket tartalmazót
@Habakuk000:
Azt a!!!!
Különösen a második link volt sokat mondó.
Különösen a GDP alakulás így egységes szerkezetben látva, hát, megdöbbentő.
A jövedelem alakuláskor pedig azt figyeltem, hogy az adóterhelés a mi 33%-unkhoz képest 14-17%.
Jóllehet a nettó is baromira alacsony, de azért az adókat a vállalkozásoknak kell kitermelniük.
Kettős hátrány. A dolgozóra is, és a munkaadóra is.
A váratlan kiadások számai mutatják meg legjobban a nyomort. Az emberek felélik a havi jövedelmeiket, semmi tartalékuk nincs.
Ebbe jó lenne belelátni, hogy a vásárlói paritás mit mutatna egy táblázatban. Mert a bérek mellett az árszínvonalat is jó ismerni.
@Habakuk000:

Minden diagramból az látszik, hogy Gyurcsánynak 2006-ban nem kellett volna megszorítani. Írhatnál egy cikket erről, a HVG biztos közölné.
@Habakuk000:

Az alföldi alagútrul:

Ezt szokták úgy visszakézből odahagyintani, ha virtigli rosszat akar mondani az ember azokról az akkor regnáló ...kről, hogy br...nának a z...jükbe! (by Karinthy).
Nomostan, ehhez először is tudni kell, hogy az M6 PPP konstrukcióban épült, azaz a versenyző cégek előre megmondták, hogy mennyit kérnek az államtól évente a rendelkezésre bocsátásért és az üzemeltetésért, aztán a győztes a saját pénzéből annyiért építi, amennyiért akarja. Lényeg az, hogy ne legyen se ösvény, se hullámvasút, mert azok nem autópályák, ezért a tender is így lett kiírva.

A másik, amit tudni érdemes, hogy a keresztben futó dombok miatt völgyhidakra és bevágásokra lett volna szükség. Az építő cég megvizsgálta a helyzetet, és az jött ki neki, hogy kb. 9 millió m3 földet sok pénzért el kell szállítani és elhelyeznie valahol, mert a mély bevágások a megcsúszási veszély miatt nagyon lankásak kell legyenek, valamint kártérítést kell fizetni azoknak, akik a dombok tetején gazdálkodtak, és így a bevágás miatt a földjük eltűnik. Mivel pedig ennek alapján kiszámolta, hogy az alagút neki olcsóbb, azt építette meg, mert a saját pénzének nem ellensége (M6 Duna Autópálya Koncessziós Zrt.)

Még szerencse, hogy a köröshegyi völgyhíd nem került elő.
@taga20: Öreg ne bomolj. Nem mondtam, hogy nácizol, csak azt, hogy tegnap a tüntin csak azért náciztak le teljesen békés résztvevőket, mert épp nem értettek egyet a libsik néhány "EU nem" zászlóval. Ezzel az erővel akár Nigel Farrage-t is nácizhatnák. :)
@vakapad: Lehet.
De én nem emlékszem nagyobb megszorításokra, csak anarchiára.
Ugyanakkor a szlovákok megcsinálták az egységes 19%-ot, stabilitást ígértek és adtak, s láss csodát, működött nekik, kezdtek sokkal kevesebbet csalni, s áramlott hozzájuk a működőtőke.

Nálunk pedig - a fejétől kezdve - elkezdett ipari mértéket ölteni az áfacsalás, s a pár nagyon kívül nem jött ide lófasz se.
@vakapad: nem az alagút léte a probléma, hanem az építkezések hogyanja, s az uniós pénzek ugyanolyan elherdálása inproduktív beruházásokra, mint ami mostanában divat
emlékszem vállalkozói láncokra, emlékszem 70%-os vállalásokra, azaz emlékszem az állam és önkormányzatok, mint legfőbb csaláspártoló szerepkörére

csak nem szökőkutak épultek, hanem falusi medencék, amik Hévíz kívételével egytől egyig csődben lennének a Széchényi kártya nélkül

s emlékszem kétségbeesetten telefonálgató szadeszosokra, hogyasszondja, nincs egy kecskéd vagy birkád, föl kéne venni 50 millát a héten, oszt majd elsikáljuk az ellenőrzést...

szóval az orbáni új tulajdonviszonyok kialakításának lenne némi alapja, ha nem így történne
@Habakuk000:

Hát akkor a szokásos. Mo. ipari fejlődése:

1997 11,3
1998 12,3
1999 10,5
2000 18,1
2001 3,6
2002 2,8
2003 6,3
2004 7,4
2005 6,9
2006 9,9
2007 8,3
2008 -1,2
2009 -17,7
2010 10,6
2011 5,1
2012 -1,7

Látható belőle, hogy mikor lett a magyar munkaerő drága a minimálbér duplájára emelése miatt. Látható, az is, hogyan "ármlik a működőtőke". Az egy érdekes dolog, hogy ez a GDP-re alig volt hatással.

Ha valaki meg tudná magyarázni ...
@Mariann19: ugye, ugye? a felezési idők is sokatmondóak, (másik cikk)

főleg annak fényében, hogy mit tettek a szomszédok, a baltikumról ne beszéljünk, mert az tényleg másik galaxis

de ha csak a csehekkel foglalkozzunk, akik sokkal fejlettebbek, ők is hétszeres növekedést produkáltak, hétszerest!!!!!

Ez számomra megbocsáthatatlan, s ez sajnos egyértelműen gyurcsányékhoz köthető, innen az undorom.

Érthetőbb így?
@Habakuk000: "igen, azt hiszem, a legnagyobb probléma ez, a teljesen spontán, napi események alapú, stratégia nélküli ad hoc kapkodás, vagyis az szakértelem és stabilitás kiűzése a kormányzásból, ezt látom a legnagyobb hibának, bűnnek."

Lűtszik, hogy te nagyon értesz az irányításhoz, csak egy körülményt állandóan figyelmen kívül hagysz. Nevezetesen azt, hogy Gyurcsánynak nem volt 2/3-a, neki a koalíciós parnerrel is meg kellett küzdeni minden fontos döntésért. Könnyű úgy kormányozni, hogy pofa be, ellenzéknek kuss, az lesz, amit mi akarunk.
A parlamaneti erőviszonyok miatt tudott visszaélni a fidesz azzal, hogy az önkormányzatokban sok helyen lett fideszes többség akik ekkor adósodtak el devizában, amit most veled is fizettetnek. Mert ugyé ormányunk és pártunk döntése értelmében majd az adóforintokból mindet kifizetjük, oszt az egészet meg rákenjük a Gyurcsányra. Ő meg ezt nem tudta megakadályozni, mert az önkormányzati törvényt, amivel meg lehetett volna előzni az eladósodást, a fidesz nem szavazta volna meg. Úgy emlékszem volt szándék de kevés volt a kormányzati többség. Ezt már el teccettél felejteni?
@vakapad: ezt már a múltkor sem értettem, nem tudom értelmezni az ipari "fejlődést",nem tudom a bázist, egy-egy nagyobb beruházás pl Merci teljesen eltérítheti a számokat, szóval én ebből nem sok mindent látok azon kívül, hogy jó nagy szórással dolgozik

ne haragudj, nem degradálom a táblád, csak nem olvasok ki belőle semmi értelmest, (régen jártam már Marx szobra mellett)
@látjátok feleim szümtükkel: Nem teccettem elfelejteni.
Nem hiszem, hogy különösebben nagyra lennék az irányításommal, bár 89 óta irányítok folyamatosan.

Az a helyzet, hogy ezt a kérdést Vakatyával már kitárgyaltuk szerintem korrekt módon:

ha gondolod, neked megismétlem az álláspontomat picit rövidebben:

a kormányzás nem azt jelenti, hogy picsogok a különböző nehézségek miatt és nem csinálok semmit, hanem megpróbálom - és részben megoldom - a kihívásokat.
@Habakuk000:
"Érthetőbb így?"
Tudod, így egységes szerkezetben, több évet felölelően egyenesen megdöbbentő, főként a teljesítmények összehasonlítása.
Még gondolkoztam ezen, és beugrott az agyamba, hogy tényleg, mi voltunk a minta ország. Dőlt be a külföldi tőke, itthon gomba módra szaporodtak a vállalkozások kicsiben és nagyban.
Teljesen érthető az indulat, de baromi bánatos is lettem.
@Habakuk000:

Te Habi, most csak az alagutakra reagálnék. Tudod, volt egyszer egy írás, valami szakember írta, és már ezért is eleve gyanús, amely arról szólt, hogy az M6-ra 3 pályázat érkezett. Egy a mostani, egy fele ilyen hosszú alagúttal, és egy alagutak nélkül. És az alagutak nélküli volt a legdrágább. A kevesebb alagutas a kövertkező, és a mostani a legolcsóbb. Nem azért, mert fajlagosan drágább lett volna, hanem annyival lett volna hosszabb. Ezt a szagértő szépen levezette. De nem baj, lehet mantárzni tovább, nyilván hazudik, azért szagértő.
Utat épiteni is mindenki tud. Csak azt nem tudja, mi a lösz. Vagy mi a szösz.
@Habakuk000:

Mert még mindig nem tudtad feloldani az ellentmondást a "dübörög a gazdaság" (ld Vakapad linkje) és az "itt a vége, nincs tovább" (ld öszödi beszéd) között.
@Habakuk000:

Megnéztem a különösen rossz néven vett fürdőfejlesztések ÁSZ jelentésben szereplő odaítélt támogatásait (az Orbán kormány(!) indította el). Az adatok millió forintban:

2001 21 653
2002 4 775
2003 6 343
2004 48

Az ÁSZ jelentés:
www.asz.hu/jelentes/0536/jelentes-a-helyi-onkormanyzati-furdok-kiemelten-a-gyogyfurdok-helyzete-fejlesztesenek-lehetosegei-hatasa-az-idegenforgalomra-es-a-turizmusra/0536j000.pdf

Az ember néha megunja, hogy a témák közötti ide-oda ugrálások közepette neki kell mindennek utánanézni, melyekből aztán kiderül, hogy a bizonyíték jó esetben valami hallomásos elképzelés, amely nem igaz, és végül a legfőbb bizonyíték egy emlék:

" ...kétségbeesetten telefonálgató szadeszosokra, hogyasszondja, nincs egy kecskéd vagy birkád, föl kéne venni 50 millát a héten, oszt majd elsikáljuk az ellenőrzést..."

Hát igen. Ez a Gyurcsány szemét egy alak.
@Mariann19:

Javaslom a Habakuk által értelmezhetetlennek tekintett ipari fejlődési számadatok megtekintését, amelyből kiderül, hogy hogy is van ez (vakapad; 18:06:07)

Megjegyzés:

Minimálbér 2000: 25.000 Ft
Minimálbér 2002: 50.000 Ft
@Mariann19:

Javaslom a Habakuk által értelmezhetetlennek tekintett ipari fejlődési számadatok megtekintését, amelyből kiderül, hogy hogy is van ez (vakapad; 18:06:07)

Megjegyzés:

Minimálbér 2000: 25.000 Ft
Minimálbér 2002: 50.000 Ft
@Mariann19: "A szociknál a liberális elvek követése zajlik kiemelten a gazdaságra értem."

Szerintem fogalmuk nincs a piacgazdaságról. Csak a redisztribúció meleg posványáról. A kettő meg nem ugyanaz.
@vakapad: ne csináld már... mi a fenéért kellett megépíteni az autópályát?... ami egy zsákfaluba vezet...
@DarthVader: @vakapad: :))))))))))
ne haragudjatok, de annyira viccesek vagytok.:)

A négy hónapos kölyökkutyám nem ugrik ilyen gumicsontra, amire ti szép illedelmes fleto szimpatizánsként rámentetek.:))

elnézéseteket kérem, de a rizottó főzés sok borral (és grappával) jár, belém bújt a kisördög és rám jött a régi nosztalgia.

Ugyanakkor: amint a példa mutatja, olvasni tudtok és a kérdéseket, problémákat is megértitek.
_ ezt fontos itt tisztázni, mert van olyan szereplője a blognak, ahol ez komoly gond.

Na szóval, ne tereljetek sokadrangú, bár sok milliárdos témák irányába, maradjunk a fő vonulatnál:

mi a magyarázata az eminensből utólsóvá válás trendjének, mely a kedvencetek uralkodása idején kezdődött?
mi a magyarázata a magyar állam szakértőiből pártérdekek kiszolgálójává válásának?
Mi a magyarázata az ez csatlakozás által nekünk biztosította tőke elherdálásának?

és végül, ki a felelős, ha elsősorban nem a miniszterelnök? Mert ugye szerintetek fleto csak kárvallott...

És ha kérhetném: nem terelést várok, hanem korrekt választ.
@vakapad:
A 18.07 h-kor te az ipari fejlődés növekedését közölted, amely nem azonos a GDP alakulásával.
Erre oda kellett figyelnem nekem is.
Az ágazatok teljesítménye teljesen eltérő lehet egy-egy gazdasági évben + - ban, szummája adja a GDP-t.
Én így értelmeztem a számaidat.
Az ágazati teljesítmények számbavétele két tényezőtől is függ. Az egyik, a teljesítmény előző évhez viszonyított változása, a másik az ágazat konkrét részaránya a hazai
teljes GDP előállításában.
Azt hiszem, ebben lehetett az értelmezési nehézség.
@Sir Bates dö Hól:
A szociknak liberális a gazdaságpolitikája, hiszen a piacgazdaság és a szabad kereskedelmet hirdeti elviekben, ezt a formát képviseli elviekben.
A magántulajdonon és az egyének között kötött szerződéseken alapuló gazdaságot tartja prioritásnak, az állami tulajdonlást csak a legszükségesebb területen ismeri el.
Ezt deklarálják a szocik, hihető is a szándék, a kérdés a végrehajtás szakaszában igazolódhat be náluk.
@Mariann19: ugyan Marian, ha átküldök neked egy tízéves számsort azzal a fejléccel, hogy az árbevételem fejlődése, mit tudnál érdemben mondani e számok alapján a cégemről?

semmit, értelmetlenség
@Habakuk000:
Sok mindent.
Az árbevétel alakulása tükrözi a piaci részesedésedet, az árpolitikádat, a versenyképességedet, a termelékenységedet, az innovációs tevékenységedet és így tovább.
Egy elemzésnek számtalan szegmense van, amit sorra veszünk, viszonyítunk, összehasonlítunk.
Jelzem, én a gazdasági elemzéseket jobban szeretem több területre kiterjeszteni, és összefüggéseiben láttatni a működést.
@Mariann19: Tévedsz kisasszonyka.

Nem árbevételt nominálban, hanem "fejlődést" százalékban, úgy, hogy nem ismered a bázist.

Mi értelmeset tudsz ebből kihámozni?

nincs elég info, így semmit sem
@vakapad:
A minimálbér emeléséhez:
A Fidesz nagy maestro a minimálbér emelésekben.
Miután a Fidesz megadóztatta a minimálbért, ezzel kettős célt tudott elérni, és ezt teszi most is.
Jó péda erre, hogy 5 éve nem emelte az alkalmazotti bért, mert az húzta volna fel a versenyszféra béreit is, amibe nem dumálhatott bele, de a minimálbért kötelező jelleggel kell alkalmazni.
Miután a munkabérek a GDP részét képezik, ezért a vállalkozásokra lőcsöli a minimálbér emelésével a GDP növekedését az bérek adóival együtt, és ezért a kormánynak nem kell semmit tennie.
Az ebből származó adók a büdzsét is növelik, nem szólva arról, hogy népszerű intézkedésnek számít egy ilyen húzás a munkavállalóknál.
@Habakuk000:
Már megbocsáss, de info nélkül a világon nincs elemzés egyetlen gazdasági eseményfajtának a vizsgálatánál.
Az csak egy számháború, ha ilyet elém tennél.
@Mariann19: ne csináld már te is:-(... orbán meg deklarálta a teljes foglalkoztatottság és elégedettség elérésének szándékát... reciprok démon! moon a következők dolgoznak piaci körülmények közt: számlagyárosok, cigicsempészek, fémtolvajok, lángossütők, autónepperek, kurvák és drogdílerek... mutass már nekem egy moi vállakozót, aki valódi piacon is megállta a helyét, s nem a fentiekből jött (tudom, graphisoft... )!:-)...
@Mariann19:
Hát eléggé liberális volt, amikor az mszp-t rákényszerítették, hogy az "egy család egy segély" elvet érvényesítsék.
Egyébként az EM 5 évért nagyon is sokat tett az szdsz, akiknek sikerült szitokszóvá változtatni a liberalizmust. EZ egy történelmi bűn volt a részükről.
Nota bene: Gyurcsányt leginkább azért gyűlölték - gyűlölik, mert az szdsz kormányfőjeként működött.
Olyan neoliberális-neokonzervativ kormányzást
abszolvált, hogy ihaj! A baloldaliság nyomelemeiért meg még mindig átkozzák a liberális közgazdászok.
(pl hogy az mszp nem hagyta jobban nyílni a jövedelmi ollót)
És az egészségügyi reform iránya, erőssége és üteme KIZÁRÓLAG az szdsz sara! Amikor Gyurcsány szakított ezzel - szakadt a koalíció is.
A DK máig legnagyobb baja, hogy mg mindig nem tudta eldönteni, hogy értelmiségi rétegpárt, vagy baloldali tömegpárt legyen. Ami együtt egyszerűen nem megy!
@Mariann19:
Egyetértek Bajnai megítélésében. Csakhogy szerintem ezt Gyurcsány is megcsinálta volna (én szakmailag alkalmasnak tartom az előző teljesítménye: pl a közel 10 %-os hiány rövid időn belül 3 % -hoz közel vitele és a gazdaság nulla felett tartása alapján), és azért mondott le, mert neki már nem hitték volna el, tehát nem tudta volna átvinni. Továbbá azt hiszem abban nincs vitánk, hogy Bajnait Gyurcsány választotta - az mszp minden kapálózása ellenére. Már csak ezért is megérdemelni némi méltánylást.
@Habakuk000:
Na ja! "Egymillió légy nem tévedhet, amikor a lószar minőségét kell megítélni"
Ne gyere nekem a többmillió agymosott véleményével, akihez az öszödi beszédből máig csak az jutott el, hogy Gyurcsány hazudott, és az Ő MAGA elismerte.
De bezzeg Orbán soha nem hazudott: hiszen Ű maga mondta.
Nem, nem "gondolkodom el rajta" hogy talán a legyeknek van igazuk. Nem érzem szükségesnek.
Sokfelé olvasok (igen, jobbról is) és saját véleményt alakítok ki. Ami nem egyezik a tieddel.
Nem is fog.
@Gábris szomszéd:
nol.hu/belfold/jovo-heten-a-gyulekezesi-jog-korlatozasa-ellen-tuntetnek-1507661
"bármely szervezet a saját jelvényeivel is mehet a tüntetésre, kivéve a Fideszt és a Jobbikot."
Nos, ez elég világos és előre meghirdetett. Demokratikus tömeg nem kér a vonakondából.
@Sir Bates dö Hól:

"_ be kell látni, mikor vesztesz, s módosítani az egyéni szörvájv sztratédzsit:-).._"

Folyamatosan opciókat óhajtok óvatos organizációval optimalizálni, de egyesek csesznek válaszolni:)
@Habakuk000:
Azt a táblát, ahol Gyurcsány 30 alá csökkentette - Orbán meg 60 fölé növesztette? De egyébként "egykutyák"?!
Csak úgy közbevetve: nem te vagy véletlenül Gyurcsány első felesége? Mert akkor érthető a fóbiád.
Már csak statisztikai alapon is a minisztériumi dolgozók LEGALÁBB fele fidesz-hívő volt, és ott fékezett, ahol tudott. Isten nem bottal ver: ők ugyanazt kapták jutalmul, amit a többiek büntetésül: kirúgást. És megbízható nyeretlen kétévesekkel tömték be a lukakat. Fő a párthűség!
A szakértelem bolsevísta trükk! EZÉRT IS sikerült megduplázni a konvergenciás időnket.
De azért Te csak utáld továbbra is Gyurcsányt. Biztos jólesik! Az epe tartósít.
@vakapad:

"
Én azt úgy gondolom, hogy:

1./ Új, karizmatikus (hehe) és hibátlan (= ne ember legyen) vezető megjelenésében az elkövetkezendő évtizedekben nem reménykedhetünk."

Ez nem biztos. Az esélye 50%. Azt csak halkan jegyzem meg, hogy a karizmatikus emberek általában nem hibátlanok:))

"2./ Fenti okból csak a meglévőkre lehet számítani.
3./ Ebben az esetben el kell dönteni, hogy melyik a jobb a MEGLÉVŐK közül."

Ezt a választópolgárok már eldöntötték, amikor nem mentek el szavazni.

"4./ Ha eldöntöttük, és az ellenzéket tartjuk annak, akkor azt kell elősegíteni, hogy a "nép" róla álmodozzon (ha nem az ellenzéket, akkor szabad a pálya)."

Amíg a megosztott ellenzék teljes gőzzel maga ellen dolgozik, ebből a mókuskerékből nincs kiszállás. Nekik. Persze előbb-utóbb vége lesz, mert erre egyre kevesebb vevő van/lesz.

"5./ Mivel a regnálóknak több a hívője, a döntetlen nem elég, azaz a mindkettőnek vannak "hibái" (mindkettő rossz) vélemény a cél elérésének szempontjából helytelen. A FIDESZ-nek ez az utolsó esélye, és örül neki, ha ezt mások megteszik helyette."

A hatalomban lévőnek mindig több a hívője, és mégis mindig elfogy a bizalom. Nekem nem a csere - mindegy kire -a cél, hanem egy élhető ország.

"Megjegyzések:
- véleményem szerint az ellenzék sokkal feketébbnek van közvélekedésileg elkönyvelve, mint amilyen. Ebben igen nagy szerepe van a médiafelülettel bíró írástudóknak 2006. óta. Bízom abban hogy a folyamat visszafordítható, persze, ehhez össze kellene fogni."

Nem gondolom, hogy az ellenzék másnak látszana, mint ami. Nem marad büntetlen, ha egy párt nem törődik az utánpótlás nevelésével, ha a kontraszelekció az egyetlen hatalomtechnikai vezérelv.Ez mára tökéletesen beérett.

Ennek igazán gyönyörű példája Török Zsolt, aki meggyőződéssel vallja, összefogás nélkül MA nyert volna, és ő ma nem 66 ezer forintot keresne.Az az eszébe se jut, hogy képességei szerint ezzel is messze túl van fizetve.

Az írástudók.Erről nekem sajátos véleményem van, tekintve, hogy egy újságíró nekem többnyire nem azonos az írástudóval:)) Mészárost vagy Bolgárt sose tekintettem írástudónak. Viszonylag jó tollú, jó svádájú kurzuslovagok. Még csak nem is elemzők.Ide nem érdemes visszafordulni. Törvényszerű a meghaladásuk.

Persze nem teszi egyszerűvé a dolgot,hogy gyakorlatilag vadászni kell az írástudók után, ha nem a megszokott módon tolják a képedbe a nézett csatornákon. Ez az értékválságos világ meglehetősen zavaros eklektikát dobott fel. Le fog tisztulni.

"- az ellenzék pusztán önerejéből ebből a csapdából nem tud kimászni, és a magyar elit, ahelyett, hogy segítene, ezt még számon is kéri rajta. Nem tartom fair dolognak, hogy pont azok, akik belelökték röhögnek a vergődésén."

Na álljunk meg egy pillanatra. Ezt a csapdát az ellenzék maga ásta. Igaz, hogy személy szerint nem magának szánta, de együttes és szívós munkával kerültek a gödör aljára. Az, hogy ennek vétlen áldozatai is vannak, a politika természetéből fakad.

Mi az hogy magyar elit? Miért kéne segíteni azoknak, akik amúgy semmibe voltak véve? Ha valaki nem tud talpra állni, hogy tud kormányozni? Ha bárki segít ennek az ellenzéknek, az segítsen programot írni,kormányozni is?
Nem gondolod, hogy egy Kükü-féle szembenézést, önelemzést éppen ideje lenne megejteni a pártoknak is?
Nem fogják megtenni, nekem pedig nincs kedvem egy Török-Tóbiás-Mesterházy színvonalat felemelni és mesterségesen lélegeztetni.
@Mariann19:
Pedig Róna Péter elég világosan kifejtette (többször is): a könnyen bejövő pénzen egyrészt piacot vettek, másrészt főleg bérmunkás összeszerelésbe ment. És bérmunkából egyszerűen nem képződik annyi nemzeti jövedelem, amivel a korábbi szociális rendszerek fenntarthatók. Nem a politikusok eszementsége okozta, hogy abszolút értékben minden 4 évben mésfélszereződött az államadósság abszolút értéke.
I. Orbán alatt is 6ról 9ezer mrd-ra. I. Gyurcsány alatt 9ről 13,5-re, II. Gyurcsány alatt kb 20-ra.
(és Bajnainak köszönhető, hogy a válság ellenére sem szállt el)
@kekex:

"_Nem a politikusok eszementsége okozta, hogy abszolút értékben minden 4 évben mésfélszereződött az államadósság abszolút értéke._"

De.
Amennyiben nem 'de', akkor az 'aljassága' marad.
@Orica Középföldi:

1. (v - Okf -v)

„1./ Új, karizmatikus (hehe) és hibátlan (= ne ember legyen) vezető megjelenésében az elkövetkezendő évtizedekben nem reménykedhetünk.

Ez nem biztos. Az esélye 50%. Azt csak halkan jegyzem meg, hogy a karizmatikus emberek általában nem hibátlanok:))”

Valóban nem biztos, és az esélye valóban ötven százalék, éppúgy, ahogy annak az esélye is, hogy ha lemegyek az utcára, találkozom Mária Teréziával, mivel vagy találkozom vele, vagy nem.

"2./ Fenti okból csak a meglévőkre lehet számítani.
3./ Ebben az esetben el kell dönteni, hogy melyik a jobb a MEGLÉVŐK közül.

Ezt a választópolgárok már eldöntötték, amikor nem mentek el szavazni.”

Valóban. Aki nem ment el szavazni, az Orbánra szavazott, ezzel eldöntötték, hogy ő a jobb. Mint az a következő pontból látszik, azoknak, akik szerint Orbán a jobb, szabad a pálya, te is nyugodtan mondhatsz bármilyen dehonesztálót az ellenzékről, rád már nem fogok számítani. Én azokat próbálom meggyőzni, akik szerint a demokratikus ellenzék a jobb.

"4./ Ha eldöntöttük, és az ellenzéket tartjuk annak, akkor azt kell elősegíteni, hogy a "nép" róla álmodozzon (ha nem az ellenzéket, akkor szabad a pálya).

Amíg a megosztott ellenzék teljes gőzzel maga ellen dolgozik, ebből a mókuskerékből nincs kiszállás. Nekik. Persze előbb-utóbb vége lesz, mert erre egyre kevesebb vevő van/lesz.”

Szóval az ellenzék „megosztott”. Szerintem így a jó, szerinted meg ez hiba. Te tudod. Néhányan képtelenek elfogadni, hogy a jelenlegi ellenzék sokfajta törekvésből áll, a „teljes gőzzel maga ellen dolgozik” kifejezés értelmezhetetlen konkrétumok nélkül, az biztos, hogy te már biztos nem fogsz munkálkodni azon, hogy a Messiás keresését Mesterházy miniszterelnöksége alatt folytassuk le Orbán miniszterelnöksége helyett.

"5./ Mivel a regnálóknak több a hívője, a döntetlen nem elég, azaz a mindkettőnek vannak "hibái" (mindkettő rossz) vélemény a cél elérésének szempontjából helytelen. A FIDESZ-nek ez az utolsó esélye, és örül neki, ha ezt mások megteszik helyette.

A hatalomban lévőnek mindig több a hívője, és mégis mindig elfogy a bizalom. Nekem nem a csere - mindegy kire -a cél, hanem egy élhető ország.”

Félreértés. Nem szavazóról beszéltem, hanem hívőről. A hívőnél sohasem fogy el a bizalom, őt a kritikák csak megerősítik hitében. Az élhető országot illetően, mivel úgy hiszed, hogy a Mesterházy kormány alatt se lenne élhető ország (ezért törekszel arra, hogy legyen inkább Orbán kormány), sok jóval nem tudlak bíztatni az elkövetkezendő harminc évben.
@vakapad:

" az biztos, hogy te már biztos nem fogsz munkálkodni azon, hogy a Messiás keresését Mesterházy miniszterelnöksége alatt folytassuk le Orbán miniszterelnöksége helyett."

Bocsánat, nem tudtam, hogy egy MA-fannal van dolgom:)))

Sajnálom, de MA-ból a büdös életben nem lesz miniszterelnök. Sok ok miatt, tehát ebbe nem fogok energiát feccölni. Akármilyen fiatal, a gondolkodása nem az. A múlt embere.

Egy demokratikus ellenzékben vagyok érdekelt, és ehhez a mai ellenzéki "elitnek" igen kevés köze van.
@kekex: miért, nem hazudott?... vagy fogadjuk el, hogy a hatalom megtartására bevett módszer, hogy nem kezdünk bele reformokba, ha mégoly égetően szükségesek lennének is? (ne gyere az usá-val hogy ott is ez megy... nem járunk azonos cipőben)...
@Orica Középföldi:

2. (v - OKf - v)

„a./ Véleményem szerint az ellenzék sokkal feketébbnek van közvélekedésileg elkönyvelve, mint amilyen. Ebben igen nagy szerepe van a médiafelülettel bíró írástudóknak 2006. óta. Bízom abban, hogy a folyamat visszafordítható, persze, ehhez össze kellene fogni.

Nem gondolom, hogy az ellenzék másnak látszana, mint ami. Nem marad büntetlen, ha egy párt nem törődik az utánpótlás nevelésével, ha a kontraszelekció az egyetlen hatalomtechnikai vezérelv. Ez mára tökéletesen beérett. Ennek igazán gyönyörű példája Török Zsolt, aki meggyőződéssel vallja, összefogás nélkül MA nyert volna, és ő ma nem 66 ezer forintot keresne. Az az eszébe se jut, hogy képességei szerint ezzel is messze túl van fizetve.
Az írástudók. Erről nekem sajátos véleményem van, tekintve, hogy egy újságíró nekem többnyire nem azonos az írástudóval:)) Mészárost vagy Bolgárt sose tekintettem írástudónak. Viszonylag jó tollú, jó svádájú kurzuslovagok. Még csak nem is elemzők. Ide nem érdemes visszafordulni. Törvényszerű a meghaladásuk.
Persze nem teszi egyszerűvé a dolgot,hogy gyakorlatilag vadászni kell az írástudók után, ha nem a megszokott módon tolják a képedbe a nézett csatornákon. Ez az értékválságos világ meglehetősen zavaros eklektikát dobott fel. Le fog tisztulni.”

Néha elképed az ember. Tóbiás, Mesterházy, Botka, Molnár Csaba, Vadai, Szigetvári, mint kontraszelektált öregek! Úgy gondolom, nehéz ebből az ember saját maga által kreált mókuskerekéből kiszállni, de javaslom az időnkénti próbálkozást, és a vélemény átgondolását. Török Zsolt valóban nem fejezte be az Eszterházy Károly Főiskola matematika-számítástechnika szakát (csak három évet járt oda), de ebből némi (némi–hehe) fölénnyel oda lyukadni ki, hogy a 66 ezer forint még sok is neki, elég nagy önértékelési zavart jelez.
Nem értem, hogy kerül ide Bolgár és Mészáros? Ez most valami önigazolás féle, hogy miért állsz jajjajjaj kénytelen-kelletlen Orbán oldalán? Áttérve a tényleges mondandómra, én írástudónak tartom mindazokat, akiknek az írásai nyilvánosságot kapnak, azaz az itteni hozzászólókat is, akik valamilyen hatással vannak azokra, akik olvassák, és azt szeretném, hogy az ellenzék tárgyilagos elbánásban részesüljön. Persze ez csak egy remény, amíg például az index meg a HVG meg a mindenféle blogtulajok írják, amit írnak, addig nehéz lesz, mert rengeteg ember szeret mindenkit lenézni, és lelkesen csatlakoznak azokhoz az ostobaságokhoz, amelyek a lenézésről szólnak.

"b./ az ellenzék pusztán önerejéből ebből a csapdából nem tud kimászni, és a magyar elit, ahelyett, hogy segítene, ezt még számon is kéri rajta. Nem tartom fair dolognak, hogy pont azok, akik belelökték röhögnek a vergődésén."

Na, álljunk meg egy pillanatra. Ezt a csapdát az ellenzék maga ásta. Igaz, hogy személy szerint nem magának szánta, de együttes és szívós munkával kerültek a gödör aljára. Az, hogy ennek vétlen áldozatai is vannak, a politika természetéből fakad.
Mi az hogy magyar elit? Miért kéne segíteni azoknak, akik amúgy semmibe voltak véve? Ha valaki nem tud talpra állni, hogy tud kormányozni? Ha bárki segít ennek az ellenzéknek, az segítsen programot írni,kormányozni is?
Nem gondolod, hogy egy Kükü-féle szembenézést, önelemzést éppen ideje lenne megejteni a pártoknak is?
Nem fogják megtenni, nekem pedig nincs kedvem egy Török-Tóbiás-Mesterházy színvonalat felemelni és mesterségesen lélegeztetni.”

Szóval a „politika természete” olyan, mint az istencsapása, a kikerülhetetlen vész, amelyen változtatni nem tudunk, azt el kell fogadni. Hogy ki ásta a csapdát, azt hagyjuk, rengetegszer próbáltam már sok helyen és egymillió konkrét ügyben elmagyarázni, hogy a gödör aljára kerülést tévhitek, súlyos tárgyi tévedések garmadája, és közhellyé nemesült ostobaságok tették lehetővé, ettől sajnos a biciklilopási ügy nem változik, abba ez az ellenzék „belekeveredett”. Kiirthatatlanul makacs eszme.
Az a vélemény, hogy a Medgyessy, Gyurcsány és Bajnai kormányok semmibe vették szegény elitet, igaz, akkoriban többkulcsos volt az SZJA.
A „talpra állás” akkor lehetséges, ha a szavazók elhiszik, hogy a demokratikus ellenzék a jobb. Ezért a demokratikus ellenzék semmit nem tud tenni, önmagától nem tud kimászni (neki nem hiszik el), csak a véleményformálók. Elég érthető volt, vagy ragozzam tovább? (66.000 forintos kérdés).
A programírásra vonatkozó kérdést tekintsük … khm …
A szembenézést, önelemzést, bocsánatkérést, fejre hamut szórást, önakasztást és aztán önelásást sokszor javasolták már. Ez az „ismerjétek be már az ég szerelmére, hogy mindenben ti vagytok a hibások!” elv fideszi szintre emelése. Mindenki úgy gondolja, ahogy akarja.
Neked nincs kedved. Ez a végszó. Punktum.
@Orica Középföldi: azért az a Kükü-féle szembenézés nem könnyü... bár volt, aki mindezt már leírta itt is:-)...
@vakapad:

Azt gondolom vakvágányra futott az eszmecserénk.
@vakapad: "Néha elképed az ember. Tóbiás, Mesterházy, Botka, Molnár Csaba, Vadai, Szigetvári, mint kontraszelektált öregek!"

tedd melléjük újhelyit, lázárt, rogánt, szijjártót, gulyást is... és igen, mind a kontraszelekció terméke... legfőképp a morális kontraszelekcióé...

s még valami: a jobb és a kevésbé rossz/szar, azok nem szinonim fogalmai egymásnak jelen esetben...
@Sir Bates dö Hól:

Így igaz.Végiggondoltam - a kontraszelekció kapcsán -milyen ütemben és etapokban szakadt el/le a szellemi holdudvar, az írástudók tábora a maszopról, és mi maradt mára.
Ugorjunk:)
@Sir Bates dö Hól:

Ha hallhatnók valamit az általam megnevezettek morális megtévedéseiről (az általad megnevezettekről ugyanis már elég sokat tudunk, annak taglalása uncsi lenne).

Főleg a fölény tetszik, amellyel nyilatkoztok.
@vakapad: tóbiás: nézd meg, hol lakik, hogy él, hova járnak az utódok oktatásra, mindezt vesd össze a család jövedelmével (értelmi képességeit most ne tegyük mérlegre, bár viszonyítási alapom hozzá képest is lángelme); mesterházy: elég csupán a zuschlag-ügyben betöltött szerepére gondolni; botka: az általa vezetett város egyik legnagyobb -most már felszámolt, általam ismert- adófizetője mondta: "ja, tetszettek volna kevesebbet lopni"... ez egy blog, ne várj konkrétumot; molnár: honnan hova jutott el, s hogyan; vadai: ha a végtörlesztés ellen szavazol, akkor utána azt nem veszed igénybe... beljebb lett tíz misivel, de gyenge jellem mivolta, számomra, nem kérdéses; szigetvári: őt nem ismerem, pletykákra meg nem alapítok... én személyes tapasztalatokról, tényekről írtam (a nick arctalansága mögött sosem tudhatjuk, hogy ki) van...
a fentiek nem az üzleti életben voltak, ahol " a piac farkastörvényei" késztetik a szereplőket etikailag kifogásolható magatartásra... a választók bizalmából kerültek olyan helyzetbe, hogy befolyásolhatták az eseményeket...
@vakapad: még valami: én nem vagyok szent, sokszor voltam résztvevője, szemlélője a korrupciónak... ám óriási különbség van aközt, hogy téged vesznek meg vagy te veszel meg egy szarházit... én sosem voltam megvesztegethető, viszont a boríték adásakor mindig jeleztem, hogy a kávét is azért fogyasztom el velük egy asztalnál, mert ennyi még belefér a kötelezőbe, ám az ebéd már visszajönne... nem is voltam senki szíve csücske:-)...
@vakapad: @Sir Bates dö Hól: @Habakuk000: @kekex: @jaegtoer: @Orica Középföldi:

Ma visszaolvastam a tegnap esti beszélgetésünket.
Nagyon jó érzés volt, mert a régi időket idézte, amikor az éjszakába nyúlóan vitáztunk értelmes témákról.
@Sir Bates dö Hól:
" tényleg nem értem a meghunyászkodást és közönyt..."

A meghunyászkodás egyszerű egzisztencia-féltés. Gondolj bele: itt a rengeteg köztisztviselő/közalkamazott, a pedagógus. Hol fognak ők határozottan fellépni a mostani gengszter-banda ellen, mikor egyetlen tollvonással (éjjel kettőkor, egyéni képviselői indítványként) tönkre lehet őket tenni?
Ugyanez vonatkozik a közmunkásra is, innentől fokozottabban.
A nyugdíjas tart attól, hogy szintén egyetlen tollvonással a nyugdíját is elvehetik (az alaptörvény szerint ez nem szerzett jog, kvázi segélyként működik).
Mindenkinek van családja.

A közöny: több soron megtapasztalhattuk, hogy egyik politikusunk sem jobb a Deákné vásznánál.
Pláne ha erre a közmédia még rá is erősít, és nagyon sokan csak onnan tudnak tájékozódni.

Akkor ki marad?
@Mariann19:
"Mindezt csak azért írtam le, hogy az éremnek két oldala van, és e kettősség alapján célszerű minősíteni az országlását. "

Köszönöm ezt a korrekt összefoglalót.
Megerősítettél az értékelésemben és véleményemben.
Habának meg ez úgyse jó, nála a "füstszűrős sapka" esete forog fenn.
De ez szíve joga. Min vitáznánk, ha mindig mindenben egyetértenénk?
Unalmas lenne a világ :)
@vakapad:
Nem is volt GAZDASÁGI oka a megszorításoknak. Az a pannon puma elég jól ugrált. Csak éppen a hitelezők figyelmeztetésképpen felrántották az euró árfolyamát, jelezve, hogy továbbiakban nem tarthatóak a jóléti intézkedések eladósodás mellett.
Persze kuruckodhatott volna, meg nemzeti ellenállósdit játszhatott volna - mint Orbán, és akkor hamar elmentünk volna 400-ig és az államcsődig.
Ehelyett a "semmi (szerkezeti reformo) t sem csináltunk" helyett belefogott. És az úgy sikerült, ahogy általában magyar dolog sikerülni szokott: "kicsit sárga, kicsit savanyú, de a MIÉNK"
@Mariann19:
"Így nálunk még van vizitdíj. Bizony ám! "

Én nagyon szerencsés vagyok, háziorvossal csak a jogsi-hosszabbításkor van találkozásom, vagy ha gyerekeim már nagyon nyarvognak, hogy ellenőriztessem magam.
Az általam hozott példák hallomáson alapulnak (na jó, saját fülem hallotta).
@Habakuk000:
"már évek óta gondolkodom egy saját családon, csak lusta vagyok:( "

Aztán egyszer meg majd azt veszed észre, hogy elmúlt feletted az idő.
Amúgy meg a családalapításon nem gondolkodni kell, ezt nem tudtad? Más módja van annak :)
@vakapad:
Na igen, El Tolcsy ősbűnét ki is szoktam felejteni. 2 év alatt duplázta a minimálbért, ezzel elérte, hogy szinte teljesen megszűnt a MAGYAR feldolgozó- és könnyűipar. Ami "persze" az előre nem kalkulált lakáshitel-támogatások eszméletlen növekedésével együtt, csak a következő kormányzat nyakába szakadt. Mármint a megszűnő ipar miatt kieső bevétel és a szintén ezzel összefüggő segélyezési igény.
Azért a hitelezők sem voltak hülyék, amikor a trendeket látva figyelmeztettek!
Ráadásul 2006-ban volt az ELSŐ teljes évi, Eurostat által bevizsgált zárómérleg.
Mert nem hitelfelvételtől ugrott 6-ról 10 %-ra a hiány 2006-ban, csak éppen Orbánék eldugott csontvázait akkor rakatták vissza. Azért keresték azokat olyan elszántan 2010-ben - ők tudták, hogy mennyit dugiszáltak el!
Mert abszolút értékben másfélszeresére nőtt adósság mellett "csökkent" a GDP arányos. Merthogy jobban fejlődtünk, mint Kína (az tudott csak 4 év alatt 50 %-ot fejlődni!)
Azóta is röhögőgörcsöt kapok a sok hülyétől és bloggergézától, aki belinkeli, hogy "csökkent" Az anyja valaga! Az.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Egy ország irányítójának megítélésében a legfontosabb szempont, hogy a misszióját mi vezérli.
Az összehasonlítás még inkább felerősíti a vezérek erényeit, emberi megnyilvánulásait.
Nem mindegy, hogy a hibákat a népjólét megteremtése érdekében követték-e el, vagy dilettantizmusból, hatalomvágyból, vagy egyéni meggazdagodás szándékából.
Az látható, hogy sok embert az indulat vezérli, hiszen a saját sorsának alakulásából ítél. Velem is megesik, aztán próbálok újra reális lenni, az önbecsapás nem vezet sehová.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Tavaly volt egy problémám, akkor tapasztaltam a házi orvosomnál e fentebb leírtakat.
Csodálkoztam, mert én sem igen veszem igénybe az eü szolgáltatásait.
A merészségen ámultam el.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: hát, eddig egy kicsit decensebbnek gondoltalak... álmomban sem véltem volna, arra biztatod a prófétát, hogy engedjen rá a farkára egy kaptárnyi méhet...
@Sir Bates dö Hól:

Aha. Hát akkor:

1./ Tóbiás. A hol lakik kérdésre a válasz az, hogy 2003. óta Érden, Hagyó volt családi házában. A hogyan él-re igazából nem találtam választ, néha megkérdezik a feleségét Rába Tímeát, aki panaszkodik, hogy keveset látja. A gyerekek iskoláiról sem találtam adatot. Márk még Rába Tímea előző házasságából való, rejtély az iskola, de nyilván Svájcban tanul, ha már így idelökted nekünk a sejtetést. Nina 12 éves, Noel 6, nyilván ők is Svájcban, of course (natürlich).
2./ Mesterházy. Mint írod: "elég csupán a Zuschlag-ügyben betöltött szerepére gondolni." Nekem valahogy nem tűnik elégnek, mert emlékeim szerint Zuschlagot nem azért ítélték el, mert pályázatokat nyert, amelyre Mesterházynak- esetleg - lehetett hatása, hanem azért, mert a pénzt nem a pályázat által előírt célra fordította, hanem a sajátjára, de arról még ő sem mondott egy szót se (pedig még könyvet is "írt" a kiszabadulása után), hogy Mesterházynak tejelt volna. Valami ütősebb nincs, csak ez a laza odavetés?

3./ Botka. Szóval ne várjak konkrétumot. O.K. Nem várok.

4./ Molnár Csaba. "Honnan hova jutott el, s hogyan". Hát így:
hu.wikipedia.org/wiki/Moln%C3%A1r_Csaba_%28politikus%29
Ebből csak úgy üvölt az immorality.

5./ Vadai. Nem szavazta meg a végtörlesztést, és mikor mégis megszavazták, akkor végtörlesztett. Ahelyett, hogy fölgyújtotta volna magát a Parlament előtt (persze azt is fölöslegesen). "Jellemgyengeség". Rendben, legyen, nem dobott ki ötmilliót, holott a politikus meg kell tegye, mert ez az elvárás, tehát jellemgyenge. Oksi, most már csak arra a kiegészítésre szorul az érvelés, hogy mi ebben az erkölcstelenség?

6./ Szigetvári. Pletykákra nem alapítasz, nagyon helyes, csak akkor a Botka-féle érvet nem értem, amely mintha mégis alapítana.

Hát ennyi. Amilyen hülye vagyok, még mindig bízom az emberi racionalitás létében, amely megléte esetén fel tudja oldani a kognitív disszonancia okozta feszültséget higgadt átgondolás folyományaképpen.

De már egyre kevésbé.
@Mariann19: "...vitáztunk értelmes témákról"....tanulságos volt kár, hogy ritkán teszitek /nagyon élveztem/
@jaegtoer:
Kedvenc Róna Péter cikkem:
www.gondola.hu/cikkek/57384-Szakertok_tukorben___8211%3B_a_gazdasag_nem_igazolja.html
Az eredetit, mely szerint "Felzárkózási modellünk három nagy sebből vérzik" már nem tudtam előkeresni, de ez elég jól idézi.
" „Általánosan elfogadott nézet, hogy a közgazdászok a rendszerváltás óta a különböző kormányokat jó tanácsokkal látják el, de azok, és kiemelten a jelenlegi, ezeket az intelmeket valami okból nem veszik figyelembe. A népszerűbb magyarázatok között szerepel a kormánytagok a nemzeti átlagnál alacsonyabb szellemi képessége, hazájuk iránti szeretet hiánya, jellemük sajátos elferdülése, de még annak a gyanúja is felmerült, hogy az ivóvizükben rejlő titokzatos adalék őket a jó szó befogadására képtelenné teszi. Az a gondolat, hogy a közgazdászok szinte egybehangzóan ajánlott és a gyakorlatban elfogadott felzárkózási modellje olyan súlyos mellékhatásokkal jár, amelyek kezelésére a politikának nincs se anyagi, se politikai, se erkölcsi fedezete szinte eretneknek tűnik"
@kekex: azért te is mindig ugyanazt szajkózod, minden kritika nélkül... hasonlatosan a lápi-magyarhoz... (arról nem is szólva,hogy mit akarsz egy (neked) tetszőlegesen kiragadott számsorral bizonyítani?... még a gazdaság állapotát sem látod abból, nemhogy az országét, s annak társadalmáét... picinyt több komplexitást, ha javasolhatom... mert annak hiányát nem ellensúlyozza ideológiai eklekticizmusod, mely láttán siklós mária elsárgulna az irigységtől, hogy ő mi hozzád képest... mindez nyilván pikírtnek tűnik, de csupán az én impresszióm, így kezeld akként:-)...)
@vakapad: mint írtam volt, személyes tapasztalat, nem pletyka (jószeremcsémnek és munkámnak köszönhetően pontosan tisztában vagyok az establishment moráljával)... hidd el, nekem aztán semmi szükségem a kognitív disszonancia segítségére, hogy jól aludjak:-)...

a politikai élet szereplői közt majd' mindenki kevésbé rosszabb, mint a jelenleg kormányzó garnitúra, ez nem kérdés... csak azok is elfogadhatatlanok, bizonyították inkompetens voltukat, de való igaz, ez van, ebből kell főzni... (ne is hozd elő a tanulási folyamatokat... ez nem egy cég, melyben elvesztem az általam beleinvesztált pénzemet, letérdel, ám a hibáimból tanulva legközelebb sikeres leszek... itt cca. tíz millió ember életével szórakoznak/-tak eddig, zéró konzekvencia mellett... s ennek meghaladására most sem látok szándékot a részükről...)
@Sir Bates dö Hól: "csak azok is elfogadhatatlanok" neked volt, van elfogadható?../nevesítsd/ a "lesz" nem ér, mert most kell
@KÁTÉó53éúétr6: a másik poszton jeleztem, hogy számomra mi lenne elfogadható, épp most... nem személyekről kell gondolkodni jelen esetben, hanem az egyik nélkülözhetetlen alapelv lefektetéséről!... (vagyok annyira korrekt, hogy tudomásul veszem, ha a többség mást preferál... )
@KÁTÉó53éúétr6:

Megyek is vissza aludni, ha ilyeneket benézek... mielőtt még több ilyet követek el...
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
olyat kívánok neked, amit magamnak is:gyógyulj meg gyorsan
@KÁTÉó53éúétr6:

Hiper-szupergyorsasággal kellene, mert holnap munka...
Te sem vagy még jól? Köhögés köszöni szépen, megvan? De ugye nem komolyabb?
@kekex:

Nem csodálom, hogy nem találtad, mert a Népszava 2008. január 9-edikei számában jelent meg, ellenben a cikk -online- nem található.
@Sir Bates dö Hól:

Széljegyzet:
Vakatyának megvan az a kellemetlen (ám számomra megnyugtató) szokása, hogy nagyon, mi több idegesítően tényszerű tud lenni, és képes a felhőket lerángatni az égből, ha 'mérnökileg' nem stimmel valami, mégis általában igen ritkán értek vele egyet, különösen, ha a részletekről van szó, de mindig elolvasom, mert elég sok olyan értékes tárgyhoz/tényhez kapcsolódó információt közöl, oszt meg, amelyeken én más irányú szemlélődésem miatt könnyen átsiklok, ugyanakkor az egészségesebb vélemény kialakításához elengedhetetlenül szükséges.
Ő az, aki már annyira a másik oldalon áll, hogy vállvetve tudnék küzdeni vele néhány cél megvalósítása érdekében.
@KÁTÉó53éúétr6:
"Tanulságos volt, kár, hogy ritkán teszitek !én nagyon élveztem/.
Nem is gondoltam volna, hogy a közvetlen résztvevőkön kívül is érdekes volt a beszélgetésünk számotokra.
Én is jól éreztem magam a disputában, nem is tudtam megállni, hogy ennek a jó érzésnek ne adjak hangot.
Örülök, ha lekötött a szövegelésünk.
@Mariann19:

Te csak hiszed azt, hogy a közvetlen résztvevőkön kívül senki nem kíséri figyelemmel a disputáitokat.
Sokan olvassuk, sokan élvezzük, én személy szerint örülök, hogy valaki meg tudja úgy fogalmazni a gondolataimat, ahogyan én biztosan nem tudnám.
Továbbra is tegyétek csak ezt.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Én pedig igyekszem visszafogni magam, nehogy túl sokat szerepeljek, mert uncsivá válok.
Ám, amikor belemerülünk egy témába, és még van mondani valóm, nem tudom visszafogni magam.
Nehéz is, mert értő emberekkel nagyon jó szövegelni, ezt itt megtalálom, hiszen ezért választottam ezt a blogot.
Amit fentebb írtál, azzal nagyon megörvendeztettél. Puszi érte.
@Sir Bates dö Hól:
Neked akkor biztosan nagyon bejön Orbán, akik végre belekezdett az "égetően szükséges reformokba" és még csak koalíciós kényszerek sem kötik.
Ez is egy módszer: lakossági hozzájárulás nélkül lerohasztani az egészségügyet, folyamatosan lebutítani az oktatást, viszont egyre többeknek elérhetetlenné tenni...
Fene a gusztusodba!
@kekex: mondom, mint angyali kommenttársunk... bár ő, hozzád képest egy két lábon járó értelmező nagyszótár... te el is olvasod imádott bartusodat vagy csak nézed a képernyőt, olyan rainmenes memóriával?... (ha csendestárs kell a kaszinóbeli lekdzsekkeléshez, jelezd!... mindig lesz pénzünk!...)
@kekex: Tudod, én vettem a fáradtságot és elmentem szavazni a kedvenceidre, hogy nem legyen kétharmad. Kevés voltam.
Annak ellenére, hogy valóban útálom a bájgúnárt ugyanúgy, mint orbánt, ennyit az útálatról és az együttműködésről.

Ugyanakkor én nem akarom, hogy a véleményed egyezzen meg az enyémmel, amrra kértelek, hogy gondold végig a szimpatizáns hájpolók szerepét.

Erre te az ostobaság végtelen büszkeségével írod, nem vagy hajlandó semmit meggondolni.

Helyes. Legalább őszintén írhatom a véleményem: ugyanolyan birka teccik lenni kiskegyednek, mint a békemenetelők , s ugyanolyan értelemmel teccik rendelkezni mint Angyal. Illetve ez utóbbi nem igaz, mert Angyal nem hülye a maga sajátságos módján.
Ennyit az értő olvasásról.
@Habakuk000:
Ez is egy vélemény. Én ugyan igyekeztem megmagyarázni, hogy minden mszp-s hülyeség ellenére miért is szavazott rájuk majd 1 millió ember 2010-ben (Gyurcsány miatt) és miért támogatják most a DK-t.
Nem elvakultságból, hanem reálisan mérlegelve.
Legalábbis szerintünk. Mert egyetértettünk a céljaival, és méltányoltuk, hogy a kudarchoz egy világválság kellett. ORBÁN EHHEZ KEVÉS VOLT!
És nehéz elfogadni, hogy szerintetek csak az gondolkodik saját fejjel, aki semmilyen-tömjénék karaktergyilkos szövegeit ismételgeti minden kritika nélkül. Na, ez az, ami nekem nem fog sikerülni!
De "hadd virágozzék száz virág!"
@kekex: "És nehéz elfogadni, hogy szerintetek csak az gondolkodik saját fejjel, aki semmilyen-tömjénék karaktergyilkos szövegeit ismételgeti minden kritika nélkül. Na, ez az, ami nekem nem fog sikerülni!"

Nem, gravitáció hozott, neked az nem fog sikerülni, hogy felfogd a következőt: n-e-m m-i-n-d-e-n-k-i a f-i-d-e-sz ó-bé-g-a-t-á-s-a m-i-a-tt n-e-m b-í-z-i-k gy-u-cs-á-ny-b-a-n! (azért egy esélyt még adtam a reménynek)... én speciel alkalmatlannak tartom az ország vezetésére, nem bízom feltétlenül az emberei független voltában, de az általam ismert programok közül a dk által jegyzettel tudok a leginkább azonosulni... (viszont kurva unalmas mindig a lémanbrádörzre hivatkoznod, mikor a gazdasági zsenidet véded... ugyanilyen suar lenne gyakorlatilag, mint most van... tényleg, orbánt nem korlátozta a krízis vagy az arab tavasz?... )
@Sir Bates dö Hól:
Én ugyan az unortodox Róna Péterre szoktam hivatkozni, aki nem a hazai közoktatásban szerezte a közgazdasági ismereteit, ezért nem is igazán osztja a hazai közgazdászok konszenzusos álláspontját. Ráadásul képes ezeket úgy megfogalmazni, hogy a képzetlenek részére is emészthető.
Nem kell bízni Gyurcsányban: nyitott vagyok más javaslatokra is. Csakhogy egyszerűen nincs más a halpiacon!
Úgy legyen ötösöm, ahogy már Bajnai fellépésekor politológiai alapműként hivatkoztam a "Hősök vére"re azzal, hogy csak akkor jut előre, ha láncos-buzogányos emberek tisztítják előtte az utat - viszont nincs annyi vér a pucájában, mint a kínai csajnak volt. És lőn!
Nem bizonyította, hogy ellenszélben is tudott volna kormányozni. A világválság rendkívüli időszak volt - akkor még a fidesz sem nagyon merte borogatni a hajót!
Még egyszer, hogy világos legyen: ha LÓ nincs, a szamár is jó. És sziklás terepre a bizonyítottan teherhordó és állóképes szamár (öszvér) a jó.
Ahogy látom, vannak a gyurcsányisták, a csányisták - és a nyisták.
Majd szólj, ha lesz más is!
@kekex: rónát én kedvelem, ám kezeljük a helyén ismereteit (máshol és más időben szocializálódott, így nemritkán, mint borjú az új kapura, szemléli a moi realityt... s természetesen azt kívánja elképzeléseihez hajlítani/ ideáit arra ráerőszakolni, majd ennek sikertelenségét látva többnyire sértődött hangnemben nyilatkozik -hasonlóan a nagy többséghez, ki frusztrációt él át-)...

Én nem gondolom, hogy csupán gyurcsány van a piacon... azt hiszem, hogy előbb az elérendő valós és reális (!!!) célokat kellene meghatározni, s a hogyan csak utána következhetne... ám ez sz'tem-kategória...
@Sir Bates dö Hól:
A vicc az, hogy a célok tisztázása már megtörtént,
(az alkotmányos rendszer helyreállítása, a gazdaság fenntartható pályára állítása, felzárkózás, stb) kizárólag az oda vezető útban vannak viták. Meg hogy a lehetséges utakon egyáltalán elinduljanak-e, és ha igen mikor, kikkel, kikkel nem....
Amíg Orbán kizárólag Gyurcsánytól fosik, addug nekem csak ő van a halpiacon. Majd ha valaki mást is legalább így próbálnak amortizálni - akkor elhiszem, hogy az is alternatíva.
Ebben az egy tekintetben valamivel jobban bízom Orbán ösztöneiben - mint a tiedben.
@kekex: látom, téged nem zavar meg gondolatmenetedben az egy cseppet sem, ha valaki válaszol neked... (most már csak azt nem értem, hogy miként oldod fel majd a gyursány-imádatod a bartus-rajongásban... nem vagy könnyű helyzetben...)
Miért kellene megzavarni a SAJÁT gondolatmenetemben, ha valaki válaszol? Ha valami beleillik a puzzle-be,
akkor beillesztem. Ami meg nem, azt nem. Ugyanúgy, ahogy Te. Nem meggyőzni akarlak - egyszerűen csak tájékoztatni a saját véleményemről - amivel azért százezrekkel osztozom - és ami eltér a Tiedtől.
Nyugodtan hagyd figyelmen kívül. Egyébként is azt teszed.
@kekex: ja... ezt hívhatjuk szintetizálásnak is... vagy katyvasznak...
@Sir Bates dö Hól:
szemben a minden árnyalás nélküli Gy. nyahibálással?
Legalább elgondolkodhatnál azon, hogy mennyire csak és kizárólag a fidesz amortizációs brigádjainak a szövegeit vallod a magadénak. Én viszont ezt látom katyvasznak.
@kekex: ok... azért abba a moba sem örömmel laknék, ahol ti vagytok többségben...
@Sir Bates dö Hól:
De legalább abban egyetértünk, hogy ez sem "minden világok legjobbika" és bőven van mit javítani rajta.
Aztán utakról, módokról lehet más a véleményünk.
Sőt a múltról is.
Csak az a fránya gyanúm, hogy a múltunk rehabilitálása nélkül nem lesz jövőnk sem. Legalábbis elviselhető, élhető és emberi nem lesz!
süti beállítások módosítása