Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: telex.hu/belfold/2024/04/20/lajtania-bezenye-beruhazas-nagy-istvan "a hitelezőknek – ingatlancége... (2024.04.20. 07:55) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.12.15. 08:20 Fabius

Bazmeg, te juhászpéter!

- Ne fütyülj!

- De én nem fütyülök.

- De fütyülsz, én meg azt mondom, hogy ne fütyülj!

- Jó, én nem fütyülök.

- Fütyülsz bazmeg és hazudsz!

- Mér?

- Mer' egy szar szemét szaralak vagy, egy kegyetlen, aljas szarcsimbók-terrorista! Kivakarlak a geciből, ugye, ide hozlak, akkor fűt fát ígérsz, igaz?! Te meg itt füttyögsz, te barom! Itt a nemzeti nagyjaink között?! Ahol az ősök szelleme jár, bazmeg?! Itt ahol a polgári politikai család tagjai már egy jót mutyizni sem tudnak a Portikékkal vagy egymással anélkül, hogy ne vicsorognál, te mocsok! ITT NEM FOGOD FELVERNI A CSENDET! BAZMEG! ÉN NEM VISZEM EL HELYETTED A BALHÉT!  ÉRTED?!  ITT AZ ÉN HÁTAMON CSATTAN MINDEN!  É R T E D ? !

- Értem abszolút, csak ne fogd már a nyakam, tudod milyen érzékeny, egyből feláll rá a faszom.

- Befetéma van innen!

- Jól van, csak...

- MONDOM BEFETÉMA VAN!

- Az most mi? Adsz hajszálat drogtesztre?

- Lófaszt! Én BELEÁLLOK, PETYA, te aljas, hazug, moral insanity politikai merénylő!

dajcstomi_1.jpg

 

1147 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr806983959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

súlyosak azok az elvonási tünetek, súlyosak.
Most találtam. Aranyos. Illusztra is van.

Nem módosítok tudathasználó szereket. :-)

bolhapia.tumblr.com/post/105172495543#notes
Én ezt találtam.

propeller.hu/itthon/3034690-parlagfu-gate-kitalaltak-hivatalnokok

Mielőtt döntöttek valahol az átcsoportosításról, biztos szemlét tartottak, é szíttak egy kis parlagfüvet, hogy bátrabbak legyenek a döntéskor.

Valaki/valamelyik párt tett már ellenük feljenetést?
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA:
.
Locsold le gyorsan és ne kommentelj.
Egyébként két szó.
Mi az esély arra, hogy Juhász Péter tudja bizonyítani az igazát a bíróság előtt?
@jöttem:

50-50% :)

Nem hiszem, hogy kiállt volna a dologgal, ha nem lenne a kezében valami adu...
@jöttem:
Annyi, mint nekem a lottö ötöstalálatához.:d

Azt olvastam, hogy Juhász nyilatkozta, akik jelen voltak ilyen eseménynél, azok hajlandóak ezt nyíltan elmondani. Oszt addig még meg is gondolhatják magukat. Bár lehet, hogy készült jó vide felvétel. Tudod amilyen úgy általában szokott készülni.
A drog örök téma.2 éve is azzal kavarták már fel az állóvizet.
endresy.blogspot.de/2012/02/antidrogszigor.html

@jöttem: csekély. A tanuk eltünhetnek. A szer fél év háromnegyed év után kiürül.
Ballereknek sok szavazatot hoz ez a deutsch szarcsimbók,nehéz keresztény nemzeti polgárnak nézni ezt a lórépát.
@látjátok feleim szümtükkel:
@GeoCracker:

csak akkor pszichológiailag értelmezhetetlen, hogy miért állt elő ezzel az üggyel.
@fzs.1933: Egy országos kampány mibe kerül? Pláne bekerülni a királyi adásokba?
Dajcs Tompika mit nyerhet azzal ha nyer akár a bíróságon?
Na ezért.
Juhász így lehet országos megmondóember, akár még ki is derülhet valami. De akkor, ha bukja is a dolgot, a nevét megismerik azok is, akik azt sem tudnák, hogy a világon van (és ők jártak jobban).
S valószínűleg olcsóbban jön ki, mintha nekiáll kampányolni.
@GeoCracker:

no, erre nem gondoltam! Még szerencse, hogy nem én irányítom az országot! :)

Azonban, ha bukja az ügyet JP, azon kívül, hogy megismeri az ország, mint hazudozót, mit nyer?

Mert ha a szavahihetősége csorbul, akkor jobb lett volna bele sem kezdeni. Ilyen szempontból is csak úgy értelmezhető a nyilatkozata, hogy valamit nagyon tud.

Szerintem.
@fzs.1933: sztem felultettek, de majd a birosagon kiderul, hogy vannak-e baratai. Vegul is, tesztnek nem rossz.
@glinolid:

ez is egy lehetőség.

Ma (sem) nem megy a strukturált gondolkodás... :)
@fzs.1933:
Tegyük fel, hogy elbukja. Hol hír ez? Alapvetően a Fidesz házatáján. Ott részletkérdés. A hithű orbanistákat így sem szólítja meg.
Az egyéb botrányok fényében, a jól látható koncepciós ügyek árnyékában a bíróságnak a hithű balosok nem fognak hitelt adni. Itt 1:1. Az ingadozók lelkéért megy a meccs. Ott Orbánék elég pofont kaptak, hogy sokakban a nem zörög a haraszt elve lép működésbe. A koncepciós ügyek miatt is meginoghatnak.
Juhász mondjuk elbukja a pert. A fidesz.hu hangos lesz tőle. Mindenütt másutt megjelenik majd egy apróbetüs helyreigazitás. Kiperkálják az x millás költséget, és a PR-t Juhász nyerte
@fzs.1933:
Én is így gondolom. A független bíróság kifejezés kabarétéma a jelenlegi helyzetben. Attól félek, valamilyen jogi csűrés-csavarással Juhász rosszul jön ki a dologból.
De nem károgok tovább.Szorítok neki.
@fzs.1933:
S még valéami. JP politikai karrierje sehol nincs. Ha Tompi beleragad ebbe a maszatba és le lehet tolni a pályáról, akkor Vida után a második koleszos bivaly megy a sülyesztőbe gyors egymás utánban.
OFF

az ablakom előtti fán egy vércse falatozik egy egeret. Ilyet még nem láttam ilyen közelről (5m).

ON

@GeoCracker:

tudod mit? Lássuk az eredményt! ;)
@GeoCracker:

az azért biztos, hogy DT nem az a kifejezetten karrierépítő okos gyerek. Valahogy olyan érzésem van, szereti baltával csapkodni maga alatt az ágat.
@látjátok feleim szümtükkel:

Ott volt a szombathelyi példa. Volt videó is. Aztán mégse lett belőle semmi.
@jöttem: ha meghánytatja tomikát a bíróság előtt, talán...
egyébként meg köpni kell, phüj.
Cikifidesz

A Fidesz két dologban volt jobb ellenfeleinél az elmúlt időszakban: érezte az emberek problémáit és tudott innovatívan reagálni rájuk, míg a baloldal csak a 2010 előtti időszakhoz tudott visszanyúlni, ami pedig az emberek többsége szerint sem volt egy aranykor. Úgy látszik, a Fidesz megöregedett, és rendszeres közvélemény-kutatásai ellenére sem érti már az embereket – de legalábbis bizonyos generációkról már fogalma sincsen. Ők már elkezdték cikinek tartani a Fideszt, most jönnek a lassabban ébredők. És ha egy ország röhög rajtad, miközben a hatalmat gyakorlod, onnan nagyon nehéz visszamászni. Aki nem hiszi, kérdezze meg Gyurcsány Ferencet.

hvg.hu/velemeny/20141215_Cikifidesz#yve2hj
Makrogazdaság
Orbán: a fékek és ellensúlyok rendszere csak amerikai találmány
2014. december 15. 09:53

"Magyarországon demokrácia van és nem szükséges semmiféle változtatás rajta" - többek között ezt hangsúlyozta Orbán Viktor a Bloombergnek adott terjedelmes interjúban. A kormányfő kifejtette nézetét a nyáron nagy vihart kavart illiberális demokráciával kapcsolatos nézetéről is, és azt is megjegyezte, hogy a fékek és ellensúlyok rendszere csak amerikai találmány, a magyar berendezkedésen pedig nem fognak változtatni, amíg ők kormányoznak. Az alábbi, az állami berendezkedéssel kapcsolatos szó szerinti idézetek kimaradtak az MTI által lehozott interjú összefoglalóból. A nyilatkozatból írt cikkeink

2014.12.15 08:19 Orbán megint megígérte a különadók csökkentését (2.)

2014.12.15 09:10 Jó hír Orbántól az OTP-nek

Fix kamat, adóelőny és eho-mentesség lehetősége FHB TBSZ Adókedvezmény betéttel! EBKM: 3,00% (x)
hirdetés

"A fékek és ellensúlyok rendszerének csak az Egyesült Államokban van jelentése, illetve az elnöki rendszerekben, ahol két különálló szuverén egység létezik, azaz a közvetlenül választott elnök és a törvényhozás. Európában nem ez a helyzet, itt csak egy állam létezik, és sehol sincs "fékek és ellensúlyok rendszere", mivel minden hatalmat a parlament delegál. Ezen példák esetén sokkal helyesebb lenne az együttműködésről beszélni a fékek és ellensúlyok helyett. A fékek és ellensúlyok rendszere egy amerikai találmány, amellyel Európa bizonyos szellemi középszerűség miatt vett át és használ az európai politikában.

De most nem kell semmit tenni, a rendszer a mostani formájában marad, amíg mi itt vagyunk. Csak bólintani tudok arra, hogy ha kiköltöztetem az irodámat a parlamentből egy korábbi kolostorba, akkor az a fékek és ellensúlyok rendszerének erősödését fogja jelenteni. Vannak fékek és ellensúlyok az európai demokráciában, de az egész rendszert nem erre építették, hanem a parlament által jelentett népképviseletre.

A magyarok üdvözölték az illiberális demokráciát, és az, hogy az angolban ez a kifejezés mást jelent, nem az én problémám. A magyar kontextusban a liberális kifejezés negatív kicsengésűvé vált. A liberális demokráciának nincs, vagy csak nagyon kicsi a támogatottsága Magyarországon. Azt szeretném mondani, hogy az nem igaz, hogy a demokrácia csak liberális lehet. Magyarországon demokrácia van és nem szükséges semmiféle változtatás rajta."
@fzs.1933:

"csak akkor pszichológiailag értelmezhetetlen, hogy miért állt elő ezzel az üggyel."

Amennyiben ez a mondat Juhászra vonatkozik, akkor értelmezhető.
Ordenáré kampány folyt és folyik ellene.

A múlt heti kerületi közvéleménykutatás is erősen kihegyezett volt - név nélkül - egy/a drogos képviselőre. Az külön pech, hogy Juhászt jobban ismerik az emberek, mint a polgit:)) Hát igen, nem tudott ismertté válni Tonyó árnyékában, és nem rendelkezik az eszközeivel.

Abszolút megértem az idegességet, a dühöt, a tehetetlenséget. Egy nagy pofájú, ágacskás múltú képviselő becsobban a langymelegbe és kavar:)))

Mindezt úgy mondom, hogy nem kedvelem JP-t, és nem biztos, hogy jó döntés volt politikusnak mennie.
Mindenesetre erősen párnázott idegek kellenek ehhez a csörtéhez. Neki nincs vesztenivalója.
"Csak bólintani tudok arra, hogy ha kiköltöztetem az irodámat a parlamentből egy korábbi kolostorba, akkor az a fékek és ellensúlyok rendszerének erősödését fogja jelenteni."

Végre teljesen megbolondult!

:D

Ha én három napig nem tudok majd kakálni, az meg egyenesen a vezető demokráciává válásunkat jelenti majd. Kezdem is a csokievést!!
Juhász: Nem csak Deutsch, más fideszes politikusok is drogoztak

Deutsch: Juhász bíróságon fog felelni a rágalmazásért. A két politikus az ATV-ben indította a napot drogügyben.

Bár Deutsch Tamás és Juhász Péter a stúdió előtt kezet fogtak, egyszerre nem akartak leülni Rónai Egonnal beszélgetni az ATV Start hétfő reggel adásában. Így aztán Juhász kezdett, aki megerősítette: vannak, akik szerint Deutsch Tamás korábban drogozott. Az előzmény: a kötelező iskolai drogteszt ötlete kapcsán Deutsch a Parlament TV-nek azt mondta: ő soha életében semmilyen drogot nem próbált ki. Juhász erre úgy reagált: „Tamás, tudom, hogy drogoztál.”

www.atv.hu/belfold/20141215-juhasz-nem-csak-deutsch-mas-fideszes-politikusok-is-drogoztak
@Orica Középföldi:

"Amennyiben ez a mondat Juhászra vonatkozik, akkor értelmezhető.
Ordenáré kampány folyt és folyik ellene."

Ha szardobálásra szardobálás a válasz, akkor ugyanolyan, mint akik ellen - elmondása szerint - küzd.

Nem ismerem JP-t. Nem ismerem viselt dolgait.

Viszont lassan ott tartok (tartunk), hogy akár az ördöggel is összeállnék, hogy eltüntessük ezt a sok mocskot.
@fzs.1933:

A bibliai módszertant - ha megdobnak kővel, dobj vissza kenyérrel - még az egyház sem veszi komolyan, nemhogy a politikusok:)
@Orica Középföldi:

akkor ez rendben is van így?
Jó volna, ha ez sem így lenne, hogy "de ő kezdte"!
@parti_giano:

én is hasonlót éreztem. de ez nálam nemszeretem érzés. inkább álmodozok. az súlytalanná tesz. :))
@látjátok feleim szümtükkel: Isten megáldjon, egy jobb kormánnyal. De erre semmi kilátás nincs! A múlt köde, nagyon igyekszik leereszkedni! A köd leple alatt, lehet lopni járni, gazembernek lenni! Az meg mindig jobban jövedelmezett a munkánál! Úgy vannak, mint lovászfiú az uradalomba! „Az apám gróf, a fiam gróf, én meg a ganajat talicskázom! Ezeknek az apám miniszter, a fiam miniszter, én meg „rohadt ÁVÓ-s!, néven tengődök!
2014-12-15
Érintetlen vagyok, soha nem használtam drogot. (Na jó, kipróbáltam, nem jött be.)Ittam helyette, ráment a családi életem, az egzisztenciám, bizony anno decibel valóban pisiltetni kellett volna engem és májfunkciót méregetni folyamatosan. Másokat is. Például azon az 1990 kora őszi URH-emlékkoncerten, amelyen részt vett a fél Fidesz-vezérkar (még bőven a szakítás előtt vagyunk),meg a főpolgi állásért éppen harcba induló Demszky is és hátul bizony némelyek keményen tolták a csíkot. Nem a cigit, a csíkot. Fiatalságuk része, a szabadság egy szippantása volt talán, de akkor a kurva ne hazudjon szüzességet. Ide bizony forradalom kéne, mégpedig a tiszta agyé, ahol mindenki a tutit mondja még a 25 évvel ezelőtti múltról is. Na ebből lenne itt nagy ribillió.
index.hu/belfold/2014/12/15/a_jovo_evi_budzse_dolhet_el_ma/

"Rogán: Így játszott az MSZP a költségvetéssel
Tudjuk, hogy a 2006-ban a szocialisták egy megnyert választás után milyen költségvetést nyújtottak be, és milyet 2010-re, emelkedett szólásra Rogán Antal. A szocialisták a választások előtt lecsökentették 5 százalékkal az áfát, aztán gyorsan vissza is emelték. És így játszottak más adókkal is, vagy az önkormányzatok támogatásával. 2010-re egyhvai nyugdíjat és egyhavi bért vettek el mindenkitől, leállították a lakásépítési támogatásokat, kivezették a gáz- és távhőtámogatásokat. Csökkentették a BKV támoigatását. Na ennyire hitelesek a mai MSZP-s kritikák, mondja Rogán."

A kormánypárti hozzászólók agyáig(?) még mindig nem jutott el, hogy itt már nem a parlamentben velük szemben ülők az ellenzék...

Emúttnyócév & co.

Hihetetlen
Elkezdődött!

"Nyomozást rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn VidaI ldikó, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnökének feljelentése alapján, nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazás vétségének gyanúja miatt.
Futó Barnabás, Vida Ildikó ügyvédje múlt csütörtökön közölte, hogy a NAV elnöke feljelentetést és keresetet nyújtott be André Goodfriend, a budapesti amerikai nagykövetség ügyvivője ellen.
Futó Barnabás azt mondta: a Központi Nyomozó Főügyészségen nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás miatt jelentették föl az amerikai ügyvivőt, mert hivatalos személyi minőségében sértette meg a NAV elnökét. A NAV elnökének ügyvédje közölte: konkrétan a Heti Válasznak adott interjúban tett sértő kijelentése miatt tettek feljelentés.

Keresztes Imre főügyész az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írta: a büntető törvénykönyv (btk.) szerint nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazás vétsége valósul meg, ha valaki másról nagy nyilvánosság előtt a becsület csorbítására alkalmas tényt állít, híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, és ezzel jelentős érdeksérelmet okoz.
A rágalmazás bűncselekménye valótlan, illetve valós tények állításával is elkövethető - emelte ki, hozzátéve: így az a kijelentés, hogy valaki "korrupt", illetve "korrupciós cselekményt követett el", az állítás valóságtartalmától függetlenül is alkalmas lehet a becsület csorbítására."
@fzs.1933:

"akkor ez rendben is van így?"

Mondtam én ilyet?
Ha eddig lett volna bármilyen kétségem kijafaszom tomi narkózásával kapcsolatban, ezennel elmúlt.
@Orica Középföldi:

mivel nem mondtál ilyet, ezért megkérdeztem. Vagy már kérdezni sem szabad? :)
@miva?: legalább a fiát megkérdezhette volna, mit is jelent valójában a "fékek és ellensúlyok" kifejezés (jog, első évfolyam)... arisztotelészt és cicerót negligálva, locket annulálva, montesquieu meg nem az általa értet nyelven írt, fordítást nem talált... csak így lehetett...
Igazságot a gombáknak és a kendernek! Vagy a természet bölcsessége, vagy a teremtő akarata okán léteznek, hogy minket tápláljanak szükségünk idején!

MUJICA FOR PRESIDENT!
@Sir Bates dö Hól: mert nagyon keresett fordítást. és nem iktatta ki, hiszen:

hvg.hu/gazdasag/20130411_Orbannal_tettek_le_a_fekgyar_alapkovet/

ellensúlynak meg olyan ballasztokat használ, mint habony. kell még valami?
@Sir Bates dö Hól:
Erre emlékeztem még tavalyról.
hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130923_Akinek_a_fekek_es_ellensulyok_rendszere/

Az elmebetegekről meg nem is beszélve:
"Kinek az érdeke, hogy a szuverén magyar kormányt bárki, vagy bármi fékezze, és akadályokat gördítsen Magyarország független cselekvése elé? A fékek és ellensúlyok azt jelentik, hogy van a magyar kormány fölött egy idegen hatalom, ami fékezi Magyarország szuverén cselekvését, és a hatalmi ágak egy részét irányítás alatt tartva ellensúlyozza a függetlenedési törekvéseket. Aki a fékek és ellensúlyok helyreállítása mellett érvel, az Magyarország szuverenitását akarja fékezni és ellensúlyozni. Ez az atlantizmus célja: fékezni és ellensúlyozni.

Eljött az ideje annak, hogy ne a mindenkori magyar kormány, hanem az idegen érdeket Magyarországon képviselő radikális atlantisták elé kerüljenek fékek és ellensúlyok!"

Az oroszcsicska oldalak ezt meg nyomják bele a szerencsétlen IQ light jobbikosokba. Azoknak meg szentírás...
@parti_giano: szerintem orbán a paragrafus jelét is duplasnek gondolja...
@Sir Bates dö Hól:

" Vagy a természet bölcsessége, vagy a teremtő akarata okán léteznek, hogy minket tápláljanak szükségünk idején!"

:))))))))))))))))

Gondolom Parragh nem ugyanarra a gombára gondolt, mint te.

Vásári beszámoló?
@miva?:
.
Nem sok kulturális ismerettel rendelkező egyed, aki ilyeneket állit. Úgy tudtam, hogy az abszolutizmus termelte ki a fékek és egyensúlyok rendszerét a királyok és egyéb hasonló foglalkozásúak fékentartása érdekében, mert lássuk be, a diktatúra idegesítő helyzeteket tud teremteni.
Más oldalról megközelítve viszont ilyesmik már az ókor Rómájában is működtek, kicsinyke hibával, mert a köztársaságból egyszercsak egyszemélyi hatalom keletkezett, ezért nagyon sok császárnak nem volt lehetősége hosszú életet élni császárként. A legfürgébbek 5-6 napot sem tudtak császárkodni.

A királyoknál már az örökösödés is torzította a diktátorként elhunytak statisztikáját.

Később az uralkodó agyoncsapása helyett áttértek a választások útján elnyerhető hatalomszerzési rendszerekre, és hogy a választásért versenyző PÁRTOK sakkban tartsák egymást (ne alakuljon ki újra az egyszemélyes diktatúra) kialakították a fékek és egyensúlyok rendszerét.
Működik is ott, ahol nem piszkálnak bele.
Magyarokként mi hagyományőrzők vagyunk, ezért szükségünk van egy egyeduralkodóra.
Majdcsak lesz valahogy.
Majdcsak lesz vele is valahogy.

Most jut eszembe: csak azt akartam írni, hogy a hatalmi ágakat talán elsőként, de az elsők között nem Hamucipőke, hanem Arisztotelész válogatta szét.
Ő már említi a közügyekről tanácskozó testületet, a magisztrátusokat és az igazságszolgáltatás szervezeteit.
Nem is tudtam, hogy csikágói volt a pasas pár ezer évvel ezelőtt.
@fzs.1933:

" Vagy már kérdezni sem szabad? :)"

És visszakérdezni? :))))

Most nincs időm részletekre.
@fzs.1933: Ez tényleg attól függ, hogy ha lesz bármiféle per, azok a bizonyos tanúk mennyire fogják tartani a szavukat... Ezt nem tudhatjuk, úgyhogy bárki, aki azt mondja, hogy semmi esély rá, meg hogy úgyse fognak tanúskopdni, csak találgatnak. Az igazság az, hogy bármi elképzelhető: lehetm, hogy olyanokról van szó, akiknek bögyükben van Deutsh, és bármilyen fenyegetés ellenére is kitartanak - és akkor lehet valami. De, persze, az is lehet, hogy az érkező fenyegetések és zsarolások (mert ilyenek lesznek, gondolom, ezt nagyjából biztosra vehetjük) hatására hirtelen amnéziásak lesznek, vagy kiderül, hogy pontatlanul fogalmaztak, mert nem is Deutsch gombázott akkor, hanem ők...

Illetve, még akár az is simán lehet, hogy egyszerűen csak bepalizták Juhászt, beígérték neki, hogy ők majd tanúskodnak, de amikor bizonyítani kéne, ők csak néznek majd hogy mi van? Mit láttunk mi???

Meglátjuk, mi lesz. Az nagyjából biztos, hogy értelmetlen per léesz, mert egyik oldalnak sincs igazán vszteni valója. Juhászból már úgysem lesz soha számottevő politikus - amennyire meg tudom ítélni, egyszerűen nem az a kaliber - Tomikáról pedig már vitya is belátta, hogy bármire alkalmatlan - hiába csinált belőle miniszterből államtitkáron át EU-parlamenti képviselőig bármit, mindenhol bukott, így látványosan nem adnak neki semmilyen valódi posztot. Magyarán, két súlytalan ember civakodásáról van szó, ami, ha perre megy, semmi nem fog történni. Egyikük sem nyer gyakorlatilag azzal, ha megnyeri a pert, és egyikük sem veszít lényegesen azzal, ha elveszti.
néhány főcím, és benne van minden erről a narancsmaffiás országról:

Röhögnek rajtunk, leírják az országot

Odahányós emailek, hozzá nem értő újak, káosz a példátlan tisztogatás után – így látják a kirúgott diplomaták a keleti nyitáshoz igazított külügyminisztériumot. Szijjártót sem kímélik.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F12%2F15%2Fmi_van_a_kulugyben%2F
-

Szépen épül az állami propagandagépezet

Júliustól a digitális szolgáltatóknál az első hat programhelyen közszolgálati tévék lesznek. A szolgáltatóknak félmilliárdos többletet, az előfizetőknek magasabb havidíjat jelenthet.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fkultur%2Fmedia%2F2014%2F12%2F15%2Fa_szemunk_elott_epul_az_allami_propagandagepezet%2F
-

Miniszterelnök úr, a dongó a fizika miatt tud repülni

Ha Orbán nem is érti, azért van magyarázat. 2000-ben modellezték, hogy csinálja a dongó.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Ftudomany%2F2014%2F12%2F15%2Fminiszterelnok_ur_a_dongo_pont_a_fizika_miatt_tud_repulni%2F
szerintem a rostdús táplálkozás nagyon fontos.
@GeoCracker: Hová lehetne még jobban eltüntetni Tomikát? Hisz már most sincs sehol... Vitya letiltja a twitterről meg fácséről? :)
@parti_giano: Majd jövő héten felavatja az Ellensúlygyárat is.
Hogy az a szájba tekert, redvás, büdös kurva ...
Oppárdon, nem szabad csúnyán "beszélni", úgyhogy akkor:

www.youtube.com/watch?v=3dQrnlB8YJ0

Szóval, az van, hogy direkte megnéztem az m1 déli Híradóját.
Jelentem, nem köll kávé!
Igazi ko(ó)rtörténeti dokumentum. Érdemes megnézni.
Minden nagyon szép, minden nagyon jó, növekedünk, gazdagodunk ... Félidőben két mondatban elintézték az útlezárásos, országos tiltakozást. :(
Ja, és csúnyarossz USA!

Brooooáááááááf!!!
Egyébként, jónagyot, Mindegykibe! :)))

Címlapos hír?
@Marcellusca: Minek kínzod magad ilyesmikkel? Nincs elég bajod? :)
@Marcellusca: kedves M, ne kínozd magad, hanem kezd el lélegezni, beeee kiiiii beeee kiiiii, és most azt képzeljük, hogy fák vagyunk, és hajladozunk..vagy dobj be egy snickerst.
cicaharc:

12:10
Simicska-cég nyert a Miniszterelnökség félmilliárdos közbeszerzésén

Az egyetlen induló, a Mahir Kiállítás és Rendezvény Kft. a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációs alaptevékenységéhez kötődő rendezvényszervezési feladatokat fogja ellátni részben uniós forrásokból.

hvg.hu/gazdasag/20141215_Simicskaceg_nyert_a_Miniszterelnokseg_fe
Szép jó napot mindenkinek! Miközben mi itt ünnepeljük, hogy eljött az illiberalizmus, és a hatalom korlátozását amerikai förmedvénynek nevezzük, és harcolunk, hogy minden boltban dolgozónak joga van vasárnap nem dolgozni addig...
Addig a haldokló nyugaton, nevezetesen Angliában, képesek a 3000 sqfeet alatti boltoknak megengedni, hogy karácsony napján nyitva (!!!!!!!!!) legyenek.
Ahogy a vasárnapi újság írta nem fakadtak sírva a kis alapterületű boltok, sőt készülnek is rá...
@Penivaldes: @Gábris szomszéd:

Emmost direkte vót, kíváncsi vótam, hogy a közszolgálatin hogyan tállajják a zeseményt.
Egyébként nem szokásom.

Na, megyek, oszt' szétlövök mindenkit. :D
@fzs.1933:

"Ha szardobálásra szardobálás a válasz, akkor ugyanolyan, mint akik ellen - elmondása szerint - küzd."

A játékelmélet pszichológiáját a társas viszonyokra vetitve igazolták, hogy a társas kapcsolatokban az a nyerő stratégia, ha mindig olyan reakciót mutatsz, amilyennel találkozol. Agresszióra agresszió, visszavonulásra visszavonulás.
@bioLarzen:

azért mégis tompikának (fidesz) van nagyobb veszítenivalója.
@DarthVader:

játékelmélet ide, játékelmélet oda, nekem a belem fordulna ki attól, hogy ugyanolyan szemétláda kellen legyek, mint az, aki szemben áll velem.

Ez is tény. Pont.
@fzs.1933:

"melkedett szólásra Rogán Antal. A szocialisták a választások előtt lecsökentették 5 százalékkal az áfát, aztán gyorsan vissza is emelték."

Rogán Tónit is - meg az ország faszabbik részét is, azaz a nagy többségét - fejbe kéne baszni a tényekkel meg egy kisbaltával. A szocialisták a választások előtt nem visszaemelték az áfát. 2006 01.01-től a 25%-os ÁFA-kulcsot levitték 5%-kal 20 %-ra, majd évközben a 15%-os ÁFA-kulcsot felemelték 20 %-ra. Azaz nem ugyanannak a tewrméknek az ÁFÁ-ját emelgették, hanem egységesitették az ÁFA-kulcsot. Igy lett 2 ÁFA-kulcs, egy 20%-os meg egy 5%-os. Szerintem a 20 %-kal kiegyeznénk most is.
@Penivaldes:

hó???
Az csak az elmúlt 8 évben volt! Vagy várjál csak, 2013. márciusában mintha lett volna...
De akkor is minden rendben volt. Kár, hogy a kiadott közlemények, utasítások, felhívások nálam össze vannak gyűjtve. Igaz, az köszönőviszonyban sem volt a kormányzati kommunikációval, de kicsire nem adunk! :)
@bioLarzen:

lássuk a medvét! A Vida-Goodfriend meccs is csak elindult...
@fzs.1933: Pedig akkor leugatják a fejedet és eltaposnak a picsába, persze a lelked nyugodt, hogy "embernek maradni". Igen, ugyanolyan vagy még nagyobb állatnak kell lenni. És ha az "ellen" visszahúzódik, akkor viszont szintén vissza kell húzódni, és nem triumfálni, mert ebben az esetben az "ellen" nem érzi úgy, hogy vesztett, és nem érez késztetést az újabb agresszióra.

Nekem a tzigányokkal meglevő 30 éves napi kapcsolatomban fényesen bevált. (Pedig 30 éve még nem is ismertem az elméletet :)
@DarthVader:

engem már az sem zavar, ha hazudnak (de igen), de könyörgöm, hagyják már békén a 5-7-8-10 évvel ezelőtti dolgokat!
Hogy nem bírnak leszakadni erről...

És akkor még te is itt mindenféle számokat meg betűket raksz a kommentedbe! :)
@fzs.1933: bevallom, én azt nagyon élcveztemm, ahopgyan hodta a szél a havat.
@DarthVader:

igen, van az a pont, amikor egy erővel szemben csak az a helyes lépés, ha megmutatod, hogy neked nagyobb van! Ebben én is hiszek.
Csak abban nem, hogy minden szitu ilyen.
@Penivaldes:

én kevésbé. Talán utolsóként értem haza a gyerekeimmel a faluba. Utánunk már se ki, se be! Mondjuk az a három, vagy négynapos elzártság az szuper volt! :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

gondolom, tolmáccsal sikerült, mert az eredeti így hangzott:
"I'm a son of a bitch"
@DarthVader:
Ott a pont szerintem nálad! Az ember saját, jól megfontolt érdekében ki kell, hogy álljon magáért.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
2015-től McCain a Védelmi Bizottság elnöke az USA-ban. Bayer meg marad egy szimpla exNépszabadságos pártzugfirkász.
Na, most akkor ... :)
@fzs.1933: Egyetértek. Mert akkor hol az erkölcsi fölény?! Egy higgadt ember mindig győztesen kerül ki egy konfliktusból, míg a vele szembenálló agresszív, kiabáló fél (még ha igaza is van) mindig veszít. Hülyét csinál magából.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: De Mccain a haldokló usa-ban, míg bayer meg a megdicsőült illiberalista magyarhonban. Még mindig nem tanultál meg nerül? :D
Egész hétvégén eszembe jutottál. London tele van j'adore reklámmal, amit Ch.T-val reklámoznak :)
@fzs.1933:
A C típ.átvilágítási kérdéssor 10 perc alatt kitölthető és nem nagy durranás. Viszont a kérdés jogos, ha nincs semmi köze az államhoz, akkor most ... ?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

idézném magam:
"igen, van az a pont, amikor egy erővel szemben csak az a helyes lépés, ha megmutatod, hogy neked nagyobb van! Ebben én is hiszek.
Csak abban nem, hogy minden szitu ilyen."

Az utolsó mondatot emelném ki.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

akkor már ketten vagyunk, csak össze ne vesszünk! :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Csak egy hétvégi kiruccanás. Tegnap éjjel értünk haza, és reggel már azt olvasom, hogy bár 2-3 tünti volt reggel, de állva ünnepeljük az illiberalizmust...Vagy a tüntetések nem tüntetések, hanem ünneplések?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

hát ez az!

Egyébként én megbuknék. Vagy 15 éve volt járuléktartozásom...
@fzs.1933:
A politika manapság szimpla fa..méregetés, ahogy elnézem. Persze ezeket a puhapöcsöket figyelve, szimpla bemondásos alapon megy...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

jajj, a "kiegészítések, megjegyzések" oldalakat is tele kell írni? :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Ha bemondásos, akkor miért mindig betlit mondanak???
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

"Egy higgadt ember mindig győztesen kerül ki egy konfliktusból,"

Akkor te nagyon el vagy tévedve. Erkölcsileg persze, győztes, hogyne. Na de amúgy!!

Mit gondolsz, miért vernek hetente orvost/tanárt a dakoták? Mert higgadtan, erkölcsi fölényük tudatában beszélnek velük. Én meg üvöltöttem, ha kellett. Arra kínosan ügyeltem, hogy hangosabb legyek. Minden esetben meghátráltak. Akkor persze én is normál hangnemre váltottam.

A megállapitásokat kutatások alapján hozták. Tehát nem csak úgy filozofice.
@DarthVader:

Egyébként a Fidesz kurva jól űzi a taktikát, egyre nagyobb baromsáágokat mond egyre agresszivebben egy ügyben, csak soha nem vált vissza normál hangnemre. Eddig fényesen bevált neki. Az ellenfelek meg elmehetnek az erkölcsi fölényükkel a picsába.
@Orica Középföldi: sztem ma este... parraghnak is jobb lenne, ha arra gondolt volna... bár, amilyen gyökér az is, a lábán keresné...
13:20
Kényszerítés bűntette miatt jelentették fel Orbán Viktort

Kényszerítés bűntette miatt tett feljelentést a Kaposvári Rendőrkapitányságon Orbán Viktor ellen Árok Kornél, aki szerint a kormányfő bűncselekményt követett el azzal, hogy a NAV elnökét arra kötelezte, hogy jelentse fel André Goodfriend amerikai ideiglenes ügyvivőt.

hvg.hu/itthon/20141215_Kenyszerites_buntette_miatt_jelentettek_f

-

@fzs.1933: @Boli – Ch.T. is, meg hát!: van még kérdés? Azt hiszem felesleges minden szóért, aki tahó fasz, az az is marad különösen a fideszben...

13:05
Habony Árpád sok százezres táskát villantott a munkáért tüntetők előtt

A miniszterelnök főtanácsadóját sok százezer forint értékű táskával fotózta le az Index a parlamentnél.

hvg.hu/itthon/20141215_Habony_Arpad_sok_szazezres_taskat_villant
Milyen munkakör az, amihez napi szinten kell egy cipőpucológép? Sometimes I wonder...

hvg.hu/itthon/20141215_Parlagfugate_Tenyleg_feleltek_a_masra_sz
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Szerintem azon kívül, hogy egy érzéketlen fasz, szerintem ezt azért csinálta, hogy címlapja kerüljön. Nehogy már csak rolex-xel, meg luis vutton-nal lehessen már bekerülni, mikor lássa világ neki van gucci-ja.
@DarthVader:

Bár nem engem szólítottál meg, de engedd meg, hogy megismételjem magam:
Nem minden helyzet olyan, hogy agresszív viselkedésre még agresszívabb válasz a nyerő.

Egy példa:
pár évvel ezelőtt suli helyett (csak a feleségem meg ne tudja!) elmentem valami faluszélre olvasni, pihenni. Figyelmetlenül álltam meg, amire egy emberke habzó szájjal kezdett ugrabugrizni az autó körül. Leengedtem az ablakot és megkérdeztem, mi a baja? Azt mondta, hogy a kaszálóján álltam meg (igaza is volt, annyi kitétellel, hogy egy keréknyomban). Mondom, oké, elnézést kérek, már itt sem vagyok. Ha kár érte, mondja meg, mivel tartozom. Innen kezdve csak annyit mondott, hogy, hát ő nem is úgy gondolta. Azért kiszálltam, kezet nyújtottam. Ha nem is tegeződtünk össze, azóta előre köszön!

Szóval akkor sem érzem, hogy mindig, minden helyzetben a "hangosabbnak lenni" a megoldás.
index.hu/belfold/2014/12/15/mi_van_a_kulugyben/

Az én lányom meg megkapta az igazolást a brit állampolgárság felvételéhez :)))
"Ezt magyar modellnek nevezzük, és olyan mint egy dongó. A tudósok szerint súlya, mérete és szárny-fesztávolsága miatt a dongó nem lenne képes repülni, de mégis repül" - mondta a hétfőn ismertetett interjúban.

kedves kívánságkosár, vida ildikó vagyok és a tíz dongó számot küldeném a drága miniszterelnök úrnak.

www.youtube.com/watch?v=YIAnkrPgTvY
@fzs.1933:

Na most ha a szemben álló félnek igaza van, akkor nehéz ügy :))) Viszont itt a bácsika követte az eljárást, (nyilván tapasztalati uton megelőlegezte az agressziót) és a visszavonulásra a visszavonulást választotta. Ő nyert :)) Illetve mindketten. Az emlitett eljárás nem is erre vonatkozott. Viszont mi történik, ha akkor a bácsika nem visszavonul, hanem még agresszivebben ágál? Na?
@DarthVader: és mi történik akkor, ha a szembenálló félnek nincs igaza, ennek ellenére agressziven nyit?
@Sir Bates dö Hól: akkor gomba megvan, már csak egy kecske kell neki, oszt dolce vita, dobhatja sutba az kamarai posztot.
@DarthVader:

kezdesz belezavarni itt a témába. Mivel nem válaszolt a nyugodtságra még nagyobb agresszióval, így nem tudom megmondani, hogy arra mit reagáltam volna.
Ez nem tervezhető előre.

"és mi történik akkor, ha a szembenálló félnek nincs igaza, ennek ellenére agressziven nyit?"

Lásd: fentebb!

:)

Nagyjából elmondható rólam, hogy igyekszem kerülni a konfliktusokat. Ha mégis adódik valami, akkor lehetőség szerint higgadt megoldást keresek. Egyelőre nekem az a tapasztalatom, hogy ez bejött. Lehet, hogy alkatom is hozzájárul, de azért leszereltem már ordibáló, hadonászó mitugrászt is csendes dumával.

Megismétlem megfordítva is: lehet olyan helyzet, hogy csak a nagyobb erő mutatása oldja meg a konfliktust, de nekem még nem kellett ehhez folyamodnom.
@jöttem:

az meg főleg, hogy az én nevem mellett kezd el faszozni és pöcsözni...

:)
Majd Tompika "Kiment a vécére, és elfelejtette a nevét."
(Hajnóczy Péter: A Halál kilovagolt Perzsiából)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"Kényszerítés bűntette miatt jelentették fel Orbán Viktort"

eh?
Ebből mi lehet?
@fzs.1933: Szerintem nagyjából semmi. Lapozzunk.
@fzs.1933:

jóvanna! legyél elfogadóbb!
@Gábris szomszéd:

nem, ne lapozzunk! Ha hivatali hatalmával visszaél egy választott vezető, főleg ha az ország vezetője az, akkor ne mondjuk, hogy lapozzunk!
@jöttem:

örülök, hogy nem befogadóbbat írtál! :)
@parti_giano:

A légy pedig nem esik le a plafonról, tehát nyilván nem hat rá a gravitáció, ha a bolhának minden lábát levágják, megsüketül, a szalamandra eloltja a tüzet, és ha egy ökröt kilencven napra a földbe ásunk, akkor utána a levágott tülökből kirepül egy komplett méhcsalád.
(Orbán Viktor: Dilettáns természetrajz, az előszót írta Erich von Daniken és L. Ron Hubbard. Kiadja a Szánalmas Könyvkiadó)
@DarthVader: " A Külgazdasági es Külügyminisztérium kizárólag Magyarország nemzeti és külgazdasági érdekeinek végrehajtását tartja szem előtt - és ettől a szánalmas, névtelenségbe burkolózó hazugságok, és az azokra épülő írások sem tántoríthatnak el minket."
Azaz éljen viktor, és előre a viktori úton....
@DarthVader:
Döbbenet, milyen ostoba, sötét sakkfigurák vannak hatalmon:

"A diplomatákat külföldön megbecsülik, egy ilyen tömeges tisztogatásnak nagyon rossz visszhangja van, ami azonnal eljut a külföldi külügyminisztériumokba. Most röhögnek rajtunk, leírják az országot.

Az irányváltás a külügy mindennapi működésében is lecsapódik. Forrásaink szerint az, hogy magyar kormánytisztviselők amerikai kitiltása váratlanul érte a kormányt, részben annak is köszönhető, hogy a külügy vezetése a belpolitikai érdekekhez igazít mindent. Ez a mindennapokban kétféleképpen csapódik le: az egyik, hogy ha kaptak is figyelmeztető anyagokat a külképviseletektől, azokat a döntéshozatalnál nem vették, nem veszik figyelembe.

A másik, hasonlóan veszélyes jelenség, hogy a terepen dolgozó diplomaták inkább elhallgatták a kormányzatra nézve rossz híreket, nehogy ők igyák meg ennek a levét, mondván, rosszul végezték a dolgukat. Mindez egy információs és bizalmi deficitet okozott, aminek hosszú távon a kormányzat látja kárát, és persze az ország. Jelenlegi dolgozók mesélték az Indexnek, hogy a külügyben most az a vicc járja: "Ha ilyen a Goodfriend, mi lesz akkor, ha majd jön a Bestfriend?"

index.hu/belfold/2014/12/15/mi_van_a_kulugyben/
@fzs.1933: Arra mondtam, hogy mi fog történni, s nem arra, hogy minek kéne. :)
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:

egy ember nem volt a külügyben, aki tudta volna, mi az a non-paper :)))

Világ bohócai vagyunk. És az a legszomorúbb az egészben, hogy most már tényleg nem a kormányon röhögnek, hanem az országon. Rajtad, rajtam, mindenkin.
@fzs.1933:
Ugyan... a születési dátumod alapján már... :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

a minap valami hasonlóra tettem utalást, hogy hirtelen be kellene adni sok ilyen feljelentést. Előbb-utóbb csak lesz valami reakció. Ha más nem, legalább a tömegbe lehet majd lövetni... :(
@DarthVader: "Ne álljatok ellene a gonosznak, hanem aki arcul üt téged jobb felől, fordítsd felé a másik orcádat is." Mt 5,29

Mielőtt megütne a guta az állandó méregtől, csak azért írom ...
@Gábris szomszéd:

akkor ezentúl fogalmazz egyértelműbben! :)
@fzs.1933:

Egyszerű: Juhász nem áll elő ilyennel, ha csak a semmi meg valami bizonytalan tanú van a kezében.

Ezt a dajcstomi is tudja.

Így kb ezért van az, hogy a szájkaratéval próbálja a dolgot intézni, és nem egy hajszál-dogteszttel.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

elárulom, mit jelent, de ne add tovább!

a 19 azt jelenti, hogy az 1900-as években születtem. Eddig érthető?
A 33 pedig azt az életkort, amikor a blog.hu-ra regisztráltam...

Ugye, hogy ugye? :)
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Még kiegészítésül.

Jézus szerint akkor kell nagyon odalépni, ha valaki a Szentlelket káromolja. Gondolom, ezért űzte ki korbáccsal a kufárokat a templomból. És ezért intette sokszor figyelemre a tanítványait.
Az áruló Júdással viszont nem kiabált, inkább arcon csókolta.
@fzs.1933:

Becsegevarásodtál?
Lazíts!
Idegelés helyett inkább gondolkodj el azon, hogy fogod szervezni az életed januártól!
Beindul az új közösségi oldal, felrakják az anyagokat.
Végre, lesz miről vitázni!
Szükség lesz rátok!
Tavasszal lesz 1-2 általános sztrájk. Szerintem. Mindenütt ez volt a forgatókönyv.
Aztán nyárra már takaríthatják a parlamentet.
Bár, ez elhúzódhat egy ideig.
Szóval, csak nyugi!
@Fabius:

oly ritkán szólsz, hogy megtiszteltetésnek veszem, hogy pont nekem címezted! :)

Közben rávilágítottak néhány más dologra is az üggyel kapcsolatban, de kívánom, hogy igazunk legyen!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: Ez a misztériumi válasz pont olyan amiről a cikk is szól. Böffentés. .
@fzs.1933:
Mariannál is taga sokáig nyomúlt, hogy talán 19! :D
@jöttem:

becsegevarodtál??? :)

egy tüdőgyuszi nem mindig alkalmas a kognitív funkciók helyes működéséhez...

nagyon várom, hogy csütörtökön vége legyen a sulinak és jöjjön ez a 16 nap szünidő, hogy legalább az iskolai nyűgök lekerüljenek rólam.

Meg akkor Ti sem fogtok úgy felhúzni az idióta hírekkel! :))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: dirrekt kihagytad, te kis ravasz! egerészetből is toppon van.

"Amikor a madarakra vetnek ki adót, a denevér a fogait mutatja, amikor az egerekre, akkor meg a szárnyait!"
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

én meg pont hogy nem mondom...

Sőt, azt sugalltam, hogy 80-on túl vagyok! :)
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Prédikátorok könyve 3:8

" Ideje van a szeretésnek és ideje a gyűlölésnek ideje a hadakozásnak és ideje a békességnek."
@miva?: Nem tudom, mi a célja a Bloombergnek, de kár, hogy az Eötvös Károly Politikai Intézet már sorról-sorra megcáfolta Orbán dumáját. :)

www.ekint.org/ekint/ekint.news.page?nodeid=693
@DarthVader: Jézus szerint akkor kell nagyon odalépni, ha valaki a Szentlelket káromolja. Gondolom, ezért űzte ki korbáccsal a kufárokat a templomból. És ezért szidta le sokszor a tanítványait.
Az áruló Júdással viszont nem kiabált, inkább arcon csókolta.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: persze, a vakomondorból meg nagyon. dog, dán dog, már majdnem norvég.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: @Myrath:
A megszóltást elvtárssal kezdhették volna és a Népköztársaságra is hivatkoztak volna, akkor totál '70-es évek érzés... Még a tezsvéri Szovjetúniót hiányolom belőle... Hihetetlen hová züllik a magyar külügy.
@fzs.1933:
NAAAA! Erre ne kössünk fogadást... :D
@DarthVader: Még azt szeretném erre írni, hogy a kötözködő roma szülők ellen én személy szerint biztos nem üvöltözéssel lépnék föl. Nincs karate-önvédelmi-képesítésem ugyanis.
Jó hír Orbántól az OTP-nek
2014. december 15. 09:10

"A kormány azt tervezi, hogy legkésőbb 2017-ben csökkenti a bankadó mértékét."

Erre: OTP részvény: -2%

Befektető gondolkodik: "Ne azt figyeljék, amit mondok, hanem azt, amit teszek"

:)))
@fzs.1933:

Ó! Elnézést!
Részvétem a tüdőgyuszi miatt és mielőbbi felépülést kívánok!
Biztosíthatlak, hogy így is remek teljesítményt nyújtasz itt a blogon.
Sőt! Biztos a vírus /baktérium halmaz miatt vagy tüzesebb.:)
Jól áll neked!
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Hát, te tudod :)) Nekem bevált.

(A hatalom birtokában levő erőt kell mutatni. )
@DarthVader: Persze, nyilván nőként másként áll a dolog. Ott komoly hatalomnak kell a hát mögött lenni, hogy elhiggyék.
@jöttem:

köszönöm, jól esnek szavaid, de csak az egyébként sem apró egómat növeled ezzel! :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

most mit akarsz? Jelentsek be egy 16 napos blogbojkottot??? :)
@fzs.1933: "Jól áll neked!" a helyedben kikapcsolnám a webkamerát.
@fzs.1933:
Isten'ments! Most gondolj bele, ezzel a sok őrülttel magunkra hagynál...
Mi van ezzel a sok 16-tal má!!!

Tessenek békén hagyni a kettőhatványokat!

Egyébként meg nem szigetelődött el Orbán, amire a legfényesebb bizonyíték a piramisjátékháború Berisha társaságában készült méltóságot sugárzó fotója:

444.hu/2014/12/15/orban-viktor-albania-korabbi-elnokevel-talalkozott/
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

eggyel kevesebbet már észre sem lehet itt venni, annyian vagyunk... :)
@parti_giano:

óh, nem kell ahhoz webkamera!
@parti_giano:

Mint azt az Örülünkvincent blogon kifejtettem: Ebben az egész sztoriban egyedül a denevérnek van igaza, aki teljes joggal mutogatja a fogát meg a szárnyát, mikor - jogtalanul - rá is ki akarják terjeszteni a madár meg az egéradót. A denevér itt az önkény ellen lázadó kisember kabosgyulai figurájának felel meg. Jellemző, hogy a minielnök úrnak oly ellenszenves. :D Az egér meg a denevéradó pedig nyilván a jelenlegi adminisztráció útonállásszerű adópolitikájának parabolája.
@jaegtoer:

ha a "büntető- és csődeljárások" bekezdésre utalsz, akkor a magam részéről kijelenthetem, hogy JP csak egy ugyanolyan darabja ugyanannak a rohadó valaminek. Csak ő vissza mer pofázni.
@jöttem:

ha az egóm növeléséről van szó, nem lehet baj! :)
@DarthVader: "(A hatalom birtokában levő erőt kell mutatni. )"

Kinél van a hatalom? Kinél van az erő?

Nem egyszerű ez. Szerintem az a döntő, hogy az illető szimplán nagy tahó, vagy szándékosan gonoszkodik-e, vagy csak frusztrált, ideges. Fzs parasztbácsikája nyilván az utóbbi.
Vegyük pl. Orbánt, ő direkt élvezi, ha fölidegesíti az ellenfeleit (tahó + gonosz egyszerre). Vele szemben mit lépnél?
Most pedig elmegyek egyet pihenni, mielőtt indulnom kéne a gyerekekért.

Szép napot!
@DarthVader:

Egy olyan országon, ahol Szíjjártó meg a Dunakeszi FC viszi a külügyet meg a külgazdaságot, nyilván csak röhögni lehet.

Sz. egyébként olyan kibaszott dilettáns, hogy láthatóan teljesen összekeveri a diplomácia nyelvét az üres locsogással.

A diplomata akkor is mond valamit, ha hallgat, Szíjjártó akkor sem mond semmit, ha beszél.
@miva?:
HURRÁ!
Kitörtünk az elszigeteltségből!
A legfényesebb példa, hogy az exalbán elnök szóbaállt Piktorral!
Merkel meg ide fog jönni! (Mondjuk Piktor azért szerintem már szorongatja a zabszemet...)
@DarthVader: "Ott komoly hatalomnak kell a hát mögött lenni, hogy elhiggyék."

Az biztos nem nagy fenyegetés, hogy kisfiam, ha így folytatod, kicsapnak a szakmunkásképzőből! :) vagyis :(
A Fidesz oktatáspolitikájának "hála", lassan arra is büszkék lesznek a cigányok, ha elvégzik a nyolc általánost?!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
taga azt hitte, hogy 19 éves vagyok, meg is kérdezte itt, a nyilvánosság előtt, hogy dugtam-e már életemben? Emlékszel?
Válaszul beigértem neki egy sátoros éjszakát.
De jókat röhögtünk egykoron....
@fzs.1933:

Megmondom én, mi a te bajod.A béka feneke alatt van az energiaszinted. Délután fél háromkor csak egészséges férfi asszociál ilyenekre.
El kellene vonulnotok a nejeddel 3 napi száműzetésbe. Minimum 3 nap. Tv, telefon, internetmentesre.
Minden zavarótényezőt kizárva, csak egymásra figyelni.
Te rögtön visszaegészségesednél, ő meg ragyogna.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Ennél mélyebb is lesz még. Ha már olyan hülyék, hogy azt hiszik, hogy a külker attasét is meg kell hirdetni profession.hu-n, vagy a hvg-ben, mint a titkárnői állást.... Kicsit sincs levajazva, nem igaz?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Most gondolj bele, mikor volt utoljára akkora wasistdas, hogy a német kancellár ideutazik?! Az amerikai naná, de a német?! Aki szövetséges, itt van a szomszédban, és kedveljük. Ugye ezt még mindig elmondhatjuk, figyelembe véve a sok német céget idehaza? :D
Kedves blogíró!Egy kicsit se érzed magad bunkónak a szövegedért?Lehet,olvassák fiatalkorúak is a bejegyzéseket,ami nem biztos hogy jó irányba bővíti a szókincsüket.
Vetted?Te faragazlan ..............................................................................................
@vigyüktúlzásbaadolgokat: "Azonban arra semmilyen bizonyíték nincs, hogy a közvélemény egyértelműen elvetné a liberális demokráciát: 2010-ben nem is volt alkalma erről véleményt nyilvánítani, mivel akkor a mai kormánypárt még leplezte valódi céljait, 2014-ben pedig - miközben alig folyt érdemi kampány - a több tekintetben bizarr, az alkotmányos demokrácia képviseletét akadályozó szabályok között is csak a politikailag aktív állampolgárok kisebbsége szavazott a folytatásra. Feltételezhetjük azt is, hogy a kormánypárt szavazóinak számottevő része sem ellenséges a liberális demokráciával, hanem vonzó politikai alternatíva híján, illetve egyéb okokból szavazott a kormánypártokra. Semmi nem bizonyítja, hogy a magyar közvélemény többsége aktívan keresné a liberális demokrácia alternatíváit."
@Csaba Szikora:

te kis álszent! hallottál mostanában fiatalkorúakat beszélgetni?
mert hozzájuk képes a blogíró a ministránsfiúk szótárát használja.
@miva?: "Orbán Viktor többi állítása azonban könnyen cáfolható, politikai céljait szolgáló hazugság. Az Európai Uniót liberális demokráciák hozták létre, csak liberális és alkotmányos államokat vesz fel tagjai sorába, ebből következően a tagállamokban a liberális alkotmányos elvek érvényesülése kötelező. Továbbá a fejlett, tartósan a világ élvonalába tartozó társadalmak között nem találunk olyat, amely ne a liberális demokrácia valamely változatát működtetné. Az ún. felzárkózó gazdaságok autokráciái pedig szinte egyhangú történeti tapasztalat szerint előbb-utóbb választásra kényszerülnek: vagy demokratizálódnak, vagy lemaradnak."
@dr. jenőke (jenőke): látom, ezen te is fentakadtál... vajon mit gondol lomniczi, a nemzetközi szinten jegyzett alkotmányjogász?...
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Jaja, elolvastam, köszi :)

De szerintem ezeket már kár cáfolni. Amikor 1800000 adófizető lett visszamenőlegesen 2010-re....
Itt az épp ész már csak valami elméletileg létező fantazmagória, nem is gondolunk rá.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "A denevér itt az önkény ellen lázadó kisember kabosgyulai figurájának felel meg."

Szerintem meg Orbán direkt vonzódik a sötét és köpönyegforgató dolgokhoz. :) A kis hamis, azt hitte, hogy a magyar népben visszatetszést kelt hogy denevér, de szerintem inkább vicces.
Az viszont érdekes, hogy van aki szerint a polipot (a híres film címét), patkánynak vagy disznónak kéne fordítani. Merthogy a polip valami undorítót/félelmetest jelent az olaszoknak, nekünk meg semmit.
Ez volt már?

A képviselőkre nem vonatkozik az útdíj?

Egy friss törvénymódosítási javaslat értelmében az országgyűlési képviselők a hivataltól kapott benzinkártyájukkal fizethetik majd az új útdíjmatricát. Erről az Együtt képviselője, Szabó Szabolcs adott ki közleményt az imént. Szabó szerint a javaslatot ráadásul a házszabálytól való eltéréssel tárgyaja majd a törvényhozás, amit a jelen lévő 176 képviselőből mindössze öt nem támogatott.

"Azért a pofátlanságnak is van határa!" Így fogalmaz Szabó Szabolcs. Téved.

www.hir24.hu/belfold/2014/12/15/pisirol-blokadra-valt-a-t.-haz
@Csaba Szikora: Lószart. Inkább a helyesírásod az ami rossz hatással lehet korunk ifjúságára.
@miva?: "De szerintem ezeket már kár cáfolni."

Elgurult a gyógyszered ?! :) Orbán most mondta ki a leghajmeresztőbb hazugságait, te meg az adózók számán aggódsz? Ez a "Magyarországon ma a népet képviseli a Parlament"-duma olyan hazug, hogy Orbánnak bérelt helye van vele a Pokol legmélyebb bugyrába.
Jézus is megmondta: A Sátán hazug és a hazugság atyja, ez a legnagyobb bűn, és ha valaki a Szentlelket káromolja.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
"Ilyenek EZEK!"
Az embert csak báncsák.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: De már annyira keményen tolja, hogy ezeket cáfolgatni pont olyan, mint egy hisztiző kölök minden szavára észérvekkel reagálni.

Inkább vigyorogni kell, meg kérdezgetni mondjuk a másik öt kitiltott nevét pl.
@miva?: "Itt az épp ész már csak valami elméletileg létező fantazmagória, nem is gondolunk rá."

Még az előző válaszomhoz írnám: ha másban nem, ebben az egyben nagyon is ép esze van Orbánnak: meg akarja szivatni a magyar népet, hogy aztán röhöghessen rajta. Olyan, mint Hitler, aki az aljas kis vágyai kielégítésére használta a németeket, aztán eldobta őket, mint a kifacsart rongyot.
Orbán élvezi, hogy hülyeségeket terjeszt a demokráciáról, és a csóró magyar be is szopja azokat. Hogy miért élvezi? Mert csak (és mert sokat fizet).
@parti_giano: ezt nem tudtam róla... mármint, hogy a titkárnőt kecskére cserélné...
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Azt, amit az RTL próbálgat. Nyomatni ezerrel a tényeket, és nem baj, ha populista köntösbe van csomagolva. Mondjuk sokkal agresszivebben kéne, mint az RTL. Az ellenzékből egyedül Gyurcsány érzett rá erre, de hát a Fidesz annyira sikeresen csinálta a karaktergyilkosságot, hogy ő már nem rúg labdába. Miniszterelnökként kellett volna a Fidesz-es játékot űznie. (Az egségsugarú állampolgár meg arra szavaz, akinek nagyobb a farka, és függetlenül attól, tud-e vele fedezni.) Egyébként a civilek pedzegetik.
@Csaba Szikora: ki írta vajon?

"Azért azt ne felejtsük el hogy a kampósorrú nemzetet sikerült elüldözni egy időre az országból,akik marha mód meg akarták védeni az országunkat,hiszen IMF formájában már beleszólást nyertek a belügyeinkbe de sikerült kizavarni őket.Ha mást nem ezt nagyon jól csinálta.A segélyrendszert el akarja törölni,ami lássuk be,ha magyar vagy jó dolog.Ha boxos vagy és van 10 gyereked 30 évesen,akkor érzékenyen érint.
M0 fizetős lesz?Mennyit költesz büdös bunkó tüntető,alkoholra éa kurvákra?Ugye hogy 2 napi pia árából megvan az éves matrica?Akkor kussolj büdös bunkó."
@miva?: "De már annyira keményen tolja, hogy ezeket cáfolgatni pont olyan, mint egy hisztiző kölök minden szavára észérvekkel reagálni."

Ezt a demokrácia-leépítő dumát csak mostanában kezdte tolni! Gondolj már bele, ha rátolja ezt a tudatlan magyar tömegekre! 50 év Észak-Korea lenne belőle. Ezért kellene az ellenzéknek a diktatúra ellen ugrálni páros lábbal!
Én jeles voltam történelemből az iskolában, de pl. ezt az illiberális kifejezést biztos nem tanultuk.

Inkább a Goodfriend-hisztije, ami szánalmas, és lehet intézni egy kézlegyintéssel.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: arra nem, csak arra, ha ezt 8 év alatt sikerül :)
Csaba Szikora 0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2014.11.20. óta tag.
Csaba Szikora ezekben a blogokban publikált:
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Az biztos, hogy én gyerekkoromban nem értettem, egy kriminek miért az a címe, hogy Polip, mikor nincs is benne polip. :D
A disznó hülyeség, a patkány már inkább.
Amúgy szerintem az olaszok nem annyira a polip karjaira, inkább az alakváltó képességére gondolhattak: attól még ott van, mert nem látod.
@DarthVader: Kár, hogy az RTL a választások előtt részleges amnéziában szenvedett ...
Amúgy egyetértek a tények terjesztésével, csak a populizmussal nem.
Gyurcsány addig volt hiteles a szememben, amíg voltak olyan akciói, mint a "Cigány vagyok"-tábla a nyakában. Amióta bement tapétának az országházba, áttetsző, láthatatlan senkivé vált.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Röfög-böfög, mint a disznó, na erről ki jut eszedbe? :))
micsoda párhuzam :D

Átadták Budapest 2. legnagyobb vécéjét
Fotó: Honéczy Barnabás / MTI

Wintermantel Zsolt, a IV. kerület Fidesz-KDNP-s polgármestere és Palkó György, a Fővárosi Csatornázási Mûvek (FCSM) vezérigazgatója nyitotta meg az Újpest-Városkapu metrómegállónál. Ha Újpesten könyvesbolt nincs is, hatalmas vécé van. Persze egyesek szerint az egész világ egy hatalmas vécécsésze.

444.hu/2014/12/15/atadtak-budapest-2-legnagyobb-vecejet/
@Csaba Szikora:

figyejjé, haver! Blogíró Deutsch Tompika szavait tolmácsolta. Érted-é?
@DarthVader:

a zÓTP már -3% :) A befik tudják, hogy ha Orbán aszondja, eltörli a bankadót, az azt jelenti,hogy megduplázza :)))
15:31
Megszavazták a költségvetést

A parlament 131 igen, 62 nem szavazattal megszavazta a 2015-ös költségvetést.
Rovat: Gazdaság
Szerző: hvg.hu

15:22
Czomba: Ez nem szakszervezeti megmozdulás

A dohányipari lobbi tevékenységével hozta összefüggésbe a hétfői demonstrációkat Czomba Sándor szakképzésért és munkaerőpiacért felelős államtitkár.
@Sir Bates dö Hól:
.
Hogy mit gondol?
cöff, cöff nem látta valaki a diplomámat?
cöff, cöff most mehetek venni mégegyet... cöff
kedves mama???

itthon
Fónagy: Csak havi néhány gombóc árát kell fizetni
Lengyel Tibor2014. 12. 15. 14:54
29komment
Címkék:

Fónagy János
M0-s körgyűrű

Jobb havonta néhány gombóc fagyi árát fizetni, mint évente 43 ezer forintot - érvelt Fónagy János az Origónak az M0 egyes szakaszait, valamint a vidéki nagyvárosokat elkerülő autópálya-szakaszokat érintő díjfizetés bevezetése mellett. Szerinte a Megyeri híd kivétele „tárgyalási alap lehet". Elárulta, hogy gondolkodtak a személyre szabott, útvonalalapú díjfizetésben is, de ez technikailag kivitelezhetetlen.

www.origo.hu/itthon/20141215-fonagy-csak-havi-nehany-gomboc-arat-kell-fizetni.html

---------------------

miközben ezek a faszok maguknak mentességet adnak!!!!!!!!

---------------------

És már meg is szavazták a képviselők, hogy nekik ne kelljen fizetni az autópályahasználatért
Útdíj - Megszűnik az M0-s általános díjmentessége

Fizetjük helyettük mi.

444.hu/2014/12/15/es-mar-meg-is-szavaztak-a-kepviselok-hogy-nekik-ne-kelljen-fizetni-az-autopalyahasznalatert/
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
.
Az illiberális hagyján, de a luxusadónál már kellett volna gyanakodni.
Most például ő maga biztosítja a "luxusadót" fizetőket például az ellopott trafikpótló vegyesboltokból.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"És már meg is szavazták a képviselők, hogy nekik ne kelljen fizetni az autópályahasználatért"

ezt még nem, csak azt, hogy holnap szavazhassanak róla...ez lesz az év utccsó' ülésnapja és hülyén nézne ki ha januárban képviselő kartácsnak zsebből kéne fizetni a közterhet...ettől még nyugodtan rohadjon meg az összes.
@DarthVader: "Fidesz annyira sikeresen csinálta a karaktergyilkosságot, hogy ő már nem rúg labdába."

Azé' legyünk igazságosak. Mi, valamikori szimpatizánsai is megtettük a magunkét.
A baloldal is szépen kihátrált mögüle, amikor már kezdett szaga lenni és beállt szépen a kórusba. Kicsit halkabban, de egységesen gyalázták.
Mostanában sokakban meg kezdenek felrémleni a képességei és még kiderül róla, hogy még mindíg ő az egyetlen eszes bubu a ballibeknek.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Köztudott, hogy úgy is, mint libsibibsi drogos hazaárulónak, mindenről a Miniszterelnök Úr jut eszembe, sajnos negatív értelemben. :)
-no comment-

A Műegyetem már azt írja a ZH végére, hogy ebben most aztán tényleg nincsen semmi aktuálpolitika
Untitled-3

Ilyen kiegészítés még sosem volt egyetemi matekpéldákhoz. A feladatokkal senki sem akarja, hogy "az adóigazgatás bármely csúcsszervébe vetett közbizalmat hátrányosan befolyásolja. "

444.hu/2014/12/15/a-muegyetem-mar-azt-irja-a-zh-vegere-hogy-ebben-most-aztan-tenyleg-nincsen-semmi-aktualpolitika/
csak erős idegzetűeknek, vagy jelentős szedálás után:

15:46
Videó:
Videó: "Milliók fognak jobban járni" - képviselők a fizetős M0-sról

Kormánypárti képviselőket kérdeztünk arról, hogy miért jó és szükséges januártól fizetőssé tenni az M0-s körgyűrűt, illetve más nagyvárosokat elkerülő útszakaszokat. Legtöbben az azonos közlekedési feltételeket hozták fel érvként. Válaszaikban azokra koncentráltak, akik egész évben nem mozdulnak ki a saját megyéjükből.

hvg.hu/gazdasag/20141215_Video_Milliok_fognak_jobban_jarni__kepvi
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Biztos? Nem azt mondta, hogy milliókkal fog ő jobban járni?
Ritka hulladék ez a pol.csürhe, szarházi biorobotok.
@miva?:
"...orban-viktor-albania-korabbi-elnokevel-talalkozott/"

Közben meg a keze belenőtt a zsebébe.:D
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: azok:

Megszavazták a TrafikMutyi 2.0-t is

Ezentúl csak az állami, vagy azzal szerződésben álló dohány-kiskeredeskelmi ellátóktól vehetik a cigit a trafikok. Ezzel együtt ezt a jogszabályt kétharmados, sarkalatos törvénnyé emelték. Áprilistól nő a dohányipari termékek adója is: ezer szál cigaretta adója 15 700 forint lesz, és a kiskereskedelmi ár 25 százaléka. (MTI)

444.hu/2014/12/15/megszavaztak-a-trafikmutyi-2-0-at-is/
@Gábris szomszéd: Vlagyimir üzeni hogy NEM EZ VOLT MEGBESZÉLVE!!!
Először bemásolsz egy pár cikket hogy pl a nigger Obama 6 éves korában már szívta a füvet, hasist, és meszkalin kaktuszból készített szörpöt ivott.
Kicsit kivársz, pár poénos kép...
Aztán jön a "bizonyíték" hogy a drogot tulajdonképpen a koszos bibsik terjesztették el Magyarországon.

Szóval hajrá! Különben nem lesz gazdag a karácsony, Vlagyimir ugyanis kissé csalódott.
@Gábris szomszéd: Kimaradt: az EU vezetői (akik persze buzik is) fiatal korukban Moszkva pénzéből drogoztak a hatvanas években amikor még sztálinista, liberális állatok voltak.
Linkek a szokásos emilben ;)
fent: " Ezzel együtt ezt a jogszabályt kétharmados, sarkalatos törvénnyé emelték. "

és előkészülnek, ha talántalán, ebből kiindulva nem is kell nekik a 2/3

Tényleg felejtős ez a parlamenti cirkuzda, felesleges az a biorobot mennyiség aki oda jár napot lopni, nem fogom megérteni soha, hogy az ellenzéknek nevezett másik dilettáns banda mi a faszért jár oda...

Vona Gábor és Gyurcsány Ferenc miatt működik a kétharmad

Mert bár Lasztovica Jenő nincs a parlamentben, ezért a Fidesz-KDNP kétharmada nem garantált, a két pártelnök nem ment be a munkahelyére, így az ellenzék tehetetlen.

444.hu/2014/12/15/vona-gabor-es-gyurcsany-ferenc-miatt-mukodik-a-ketharmad/
Frissítve!
www.facebook.com/pages/Polg%C3%A1ri-Demonstr%C3%A1ci%C3%B3s-K%C3%B6r%C3%B6k/1505246286391813

www.facebook.com/events/887225927968458/?fref=ts

NINCS HOVÁ HÁTRÁLNUNK DECEMBER 16 18.00

BUDAPEST
József Nádor tér

BÉKÉSCSABA
Kossuth tér

DEBRECEN
Baltazár Dezső tér

DUNAÚJVÁROS
Táncsics Mihály utca 1/A Főiskola előtti tér

GYÖNGYÖS
Barátok tere

MISKOLC
Hősök tere

NYÍREGYHÁZA -
Bethlen Gábor utca 1 (Posta előtt)

PÉCS
48-as tér

SIÓFOK
Fő tér, Gáti-gödör. (A művelődési központ előtt)

SOPRON
Orsolya tér

SZÁZHALOMBATTA
17.00
Rubik kocka

SZEGED
Aradi vértanúk Tere

SZOLNOK
Tiszai Hajósok Tere

SZOMBATHELY
Március 15 Tér

TATABÁNYA
Fő tér Életfa

BÉCS - 19.00
Stefantzplatz

BIRMINGHAM
17.00
St Martin Church

BRISTOL 18.00
The Christmas Steps

BRÜSSZEL - 18.00
Punto Democratico Bruxelles Asbl

HELSINKI 18.00
Helsinki Center

PÁRIZS 19.00
Place Saint Sulpice

NEW YORK - 19.00
Hungarian Consulate
@jöttem:

TÜNTESSÜNK KEDDEN ESTE 6-KOR A JÓZSEF NÁDOR TÉREN!
Váltsunk rendszert, mutassunk példát! A jelenlegi hatalom nem törődik azzal a 4,5 millió magyar emberrel, akik a létminimum alatt élnek. Éppen ezért arra kérünk, hogy ha teheted, hozz magaddal a keddi tüntetésre este 6-ra a József nádor térre egy cipősdoboznyi játékot, amit karácsonyig eljuttatunk rászoruló gyermekeknek.
Mutassuk meg, hogy a hatalommal szemben mi képesek vagyunk odafigyelni egymásra, és olyan gyerekeknek, akiknek a családi helyzetük miatt karácsonykor nem jutna ajándék, igenis képesek vagyunk segíteni és mosolyt csalni az arcára!
Várunk a cipősdobozokba tartós élelmiszert is, hiszen éhező emberek tömegei is várják a segítségünket!
‪#‎fogjukmegegymáskezét‬
Magyar konzollal is lehet áfát csalni
Origo2014. 12. 15. 05:55
7komment
Címkék:

Horváth András
Xbox 360
cukor

Magyar nagykereskedésekből jött a konzol, amelyet több cégen és – legalábbis papíron – Szlovákián keresztül hazai karácsonyfák alá szántak a minap lefülelt áfacsalók. A banda évekig láthatta el olcsó konzolokkal az országot, pedig a volt NAV-os Horváth András már tavaly év végén felhívta a figyelmet arra, hogy jelentős lehet a csalás mértéke a számítástechnikai szektorban is. Elsőre furcsa lehet, de ugyanúgy kerül a fa alá a magyar játékkonzol is, ahogy a boltok polcaira a szlovák cukor.

www.origo.hu/gazdasag/20141210-a-szlovak-cukron-es-a-magyar-nagykereskedesbol-szarmazo-konzolon-is-ugyanugy-lehet-afat-csalni.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: A képviselők mentesítik magukat az M0-díj alól, ellenzéki támogatással
Kivéve:Kónya Péter, Szelényi Zsuzsanna, Fodor Gábor és Varju László

Tóbiás és bandája lapítva megszavazta magának.
Hányok.
@Spániel: én már nem csak hányok, lásd mint fent:

"Tényleg felejtős ez a parlamenti cirkuzda, felesleges az a biorobot mennyiség aki oda jár napot lopni, nem fogom megérteni soha, hogy az ellenzéknek nevezett másik dilettáns banda mi a faszért jár oda..."

az összes faszkalap tehet egy szívességet, úgy közösen egybe, el fogják érni hamar, hogy az összes politikus szerű barom nagyon rossz véget fog érni, és ők fognak a legjobban csodálkozni, mondom ezt én akinél birkatürelműbbet és pacifistábbat nagyon keresni kell
bocsánat a jelzőtorlódásért és a közönséges szavakért, de épeszű embert erre más módon reagálni nem nagyon tud...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Most van az a pont, hogy GyF most már tényleg menjen a halál faszára.
Kiéli a saját fékezhetetlen szereplési vágyát, egy ország meg szopik.
Egyet írok a javára, hogy legalább a fizut nem veszi fel, ezért a "teljesítményért" pofátlanság is lenne.
@Spániel: és az a 61 minek van ott, tud bármit is csinálni??? Változik ettől bármi is?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: már egyre több helyről hallom javasolni, hogy ki kéne lépniük. Nem rossz az ötlet, de csak egységesen lenne értelme,mert aki bennmarad, beragad.
Csak az a kurva megélhetési izé ne lenne.
@Spániel:
Ahhoz egy tökos ellenzék kellene, nem egy ilyen puhapöcsű fizetett álellenzék!
@közrabszolga: Ezeket az ötleteidet szerintem az adminok felé továbbítsd. :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

És nézd meg, lehajolnak azért a kurva párezer forintért. Tudják, hogy mindenki leköpdösi őket, hogy úgy gyűlöli már őket a népesség 80%-a, mint a szart, de lehajol érte, mert nehogy már ott heverjen az a pénz.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

'Fillérba@ó,'szarrágó társaság pusztulniuk kell,gyertek minél többen holnap innen is!:))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Tegnap is ott volt, holnap is ott lesz az ellenzék az utcán.
Bár, Ov azt mondta, a haza nem lehet ellenzékben.
@jaegtoer:

"Olvasni, látni, gondolkozni aztán gondolkodni."

A korrupciózás mint vegyi fegyver – Választási utónapló 10. (befejező) rész

www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/428347_a_korrupciozas_mint_vegyi_fegyver

és ami miatt sokszor jutsz eszembe (konzervatív meghatározásod miatt...) az ez:

Mindenben az SZDSZ-nek volt igaza

www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/323258_mindenben_az_szdsz_nek_volt_igaza

különben nagyon szeretem az ürgét mert meglátásai jók és hihetetlen világosan fogalmaz...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Olaszoknál van, hogy a bolondok lába elé szórják a filléreket?
Már értem, miért vonták ki az egy- és kétforintosokat... Gyűjthetünk ötforintosokat is...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"_Magyar konzollal is lehet áfát csalni_"

Mégis mit gondoltál?

Itt egyenesen Orbán Viktor után is visszaigénylik az ÁFA-t.
Vida Ildikó meg már eleve ÁFA-mentes.
Drogos fürj tomi,faszfej vagy.
@guma: es koka jani sem volt mellegfogas. egy igazi magyar konzol.
@guma:

"_Mindenben az SZDSZ-nek volt igaza_"

Ez lehetséges, csak mire a konform elemek összeálltak egésszé, addigra hazugság heggyé jegesedtek.
@parti_giano: :DDDD

komolytalan vagy!

@jaegtoer: te is!
:)

nem a címet kell elemezni...

(a többiben igazatok van.)
@guma: imádlak, naivításoddal együtt:-)...@jaegtoer: rossz a cím... "Ha a liberális alapok nem axiómák..." vagy valami hasonló... de hogy kerül az szdsz ide?:-D...
@fidesz 6 tagkönyv: madarnak madar, de inkabb balfacan, maximum fur, j nelkul.
Röpke 24 év, és akár elkészülhet a 3-as metró felújítása...

"Szóba került a 3-as metró felújításának az ügye is. Tarlós elismerte, hogy a felújítás nincs benne az uniós támogatásra jelölt projektek listájában, de bízik a kormányban, hogy segíteni fog. A metróvonal rekonstrukciójának a tervezése most jutott el abba a szakaszba, hogy 5 verziót dolgoztak ki rá, ebből kettő a finanszírozhatóság határán belül van, az egyik szerint 2038-ig megoldható, hogy a metrónál ne legyen semmilyen leállás. A főpolgármester kijelentette, hogy a tervezők azt mondták neki: a vonalon nincs balesetveszély, Budapest lakosságának nem kell félni, hogy felszálljon a 3-as metróra."

... és ez a főpolgármester b+!

index.hu/belfold/2014/12/15/tarlos_puhult_az_utdijrendelet/
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Épp néztem, hogy duzzognak, mert a körülmények lereagálják, ha semmibe veszik őket :D

"Bassza meg a piac, hogy a talajba döngöl, ha mi a piacra negatív hatással járó politikát folytatunk éveken keresztül!"

:D
"Magyarország szuverén ország volt és lesz. Nem folytatunk sem Amerika, sem Oroszország melletti, vagy az Európai Unióval baráti politikát."
Na, melyik ecceri makogta?
A pénzt azért adják!
Evégre szimpla ... örömlányok a politikusaink!
@miva?:
... és még mindig nem értik... szerintem... :(
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Ja ám! Ugye van az a GDP 6-10%-a ingyenpéz, az ugye köll, de ezzel együtt pont annyira vagyunk lojálisak, korrektek, kiszámíthatók, stb. mint az oroszokkal, ahonnan nem jön semmi. Na én most vágnám el a köldökzsinórt, és boldoguljon a Csak A Fidesz önerőből!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: b+, ez a barom nem vette észre, hogy a brüsszeli értekezleteken nem vendég?!?!... nincs senki, aki elmondja neki?!...
A vasárnapi pozsonyi tüntetés egyik transzparensének szövege:

A munkanélküli koldus
A munkás szegény
A vállalkozó adós
Mert
A politikus lop
@Sir Bates dö Hól: dehogynincs. az egész futsalcsapat neki adja a tanácsokat: most fussál fel bal szélen. különben is ezt az itthoni irodájából üzente, brüsszelben ő mindig vendég lesz, ha felnőne a feladatához vizet is hordhat majd tálcán a diplomatáknak.
@miva?:
Ez a szerencsétlen ecceri kretén a külügyminiszter... igen... ennyire telik, csóró ország vagyunk, csak bunkó parasztból vagyunk eleresztve!
Megszavazta a 2/3, hogy szenteste a kéményen leereszkedve elvihetnek bárhonnan bármit. A december 6. ügyében még egyeztetnek a KDNP-vel.
@miva?:
Elviszik így is, úgy is... amíg pofán nem lesznek csapkodva.
@miva?:

a karácsonyt nem lehetne kihagyni ebből az egész carságból?
legalább a szentestét!! :)
OFF:
Állandóan ment itt a nyafogás, hogy a TAO-nemközpénzből melyik csapat mennyit kap, de már nem sokáig, hiszen az NGM szerint ehhez senkinek semmi köze:

index.hu/gazdasag/2014/12/15/homaly_teremt_a_kormany_a_sportfinanszirozasban/

Úgyhogy innentől megszűnik a kellemetlen magyarázkodás, hogy Mészáros Lörinc cégei miért nem a közösbe rakják a pénzt ahelyett, hogy a Mészáros Lőrinc vezette fociakadémiát "támogatnák" belőle. Ez a NER-adózás, ahol a haveri körön kívüli cégeknek lassan más tilos a veszteség is meg a "luxusprofit" is, de a haveri cégek mindent lepacsizhatnak azzal, ha átrakják a bármekkora nyereségüket egyik zsebükből a másikba.
@jöttem:

"_a karácsonyt nem lehetne kihagyni ebből az egész carságból?
legalább a szentestét!! :) _"

Nem. Minden családba, minden házba, lakásba, minden családba befurakodtak mára. Ez akkor is így van, ha tagadnánk. Beleették magukat a mindennapjainkba. Még a karácsonyi ajándékokról is gondoskodtak.
@guma:

"_komolytalan vagy!_"

Nem. Dög:)
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): @jaegtoer:

az zavar, hogy nem látom dózsa és petőfi népét. nem látom, hogy az emberek kiegyenesítenék a derekukat és kiállnának az igazukért, tennének valamit saját magukért.
@jaegtoer:

Mindennek egyetlen pozitívuma van. Ezentúl senki nem mondhatja, ez nem az én ügyem. Ez engem nem érint.
@Sir Bates dö Hól:

"_de hogy kerül az szdsz ide?:-D_"

Úgy, kerül ide, hogy egyszer volt, hol nem volt volt egyszer egy Dialógus. Szárba szökkent és Szabad Kezdeményezések Hálózatává serdült, s felnőtt korára kiderült, hogy szdsz.
A hülyének is megérte!
Illetve csak annak...

"Megszűnik a Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal a kormány döntése szerint, írja a hvg.hu. Két éve jött létre, eddig évente 1,2 milliárdot, míg idén 900 milliót költöttek rá. A Hivatalnak eddig elvileg jövőkutatással, és komplex gazdasági elemzésekkel kellett volna, hogy foglalkozzon."
444.hu/2014/12/15/vege-matolcsy-jovokutato-hivatalanak-tobb-mint-harommilliard-forintot-koltottek-ra-eddig/

Ugye? Ki mondta, hogy nem spórolnak??? Na, na...
@jaegtoer:

Aha, aztán kiderült, hogy a gyermekbetegségek felnőtt korukban jöttek ki rajtuk:)))
Valaki szólhatna a csökkent értelmi képességű cociknak, hogy NEM!
EZEK A BALFASZOK MÉG MINDIG NEM ÉRTIK!!!

"A tüntetők legnagyobb baja, hogy úgy érzik, az elmúlt 25 évben mintha minden széken ülne már valaki, de új székek nem teremtődtek. Ez a feladatunk a következő időszakban, hogy új székeket ácsoljunk" – mondta Kunhalmi Ágnes a hvg.hu-nak az MSZP pártértekezletén.
Baja Ferenc valami szolgáltatócentrumról beszélt, ami katalizátor segítségével... teccikérteni, Kunhalmi viszont egészen odáig merészkedett, hogy 2018-ban kormányt váltanak. Szerinte ugyanis akik ma tüntetnek, akkor majd az MSZP-re fognak szavazni, mégpedig azért, mert az MSZP már háromszor kormányozta az országot. Nem értjük az összefüggést, mindegy is."
propeller.hu/itthon/3034503-akik-ma-tuntetnek-mszp-re

Ágika, maga is elmegy a ... inkább dugjon, de ennyi hülyeséget összehordani!
Amennyiben gondok vannak, szóljon, feláldozom magam! Persze politikáról szó sem lehet! :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Ha Magyarországot ebből a szemszögből közelíted meg, akkor valódi nagyhatalom vagyunk.
Ja, nem... ők, bocs!
@bioLarzen: Lehet. Az ilyesmit sosem lehet tudni Orbánnál :-)

@fzs.1933: Nekem a tigris nem szkott egeret fogni. Ami azért nem baj, mert a lakásban nem ragaszkodnék ehhez :-)
@batka manó: "az zavar, hogy nem látom dózsa és petőfi népét."

Petőfit és Dózsát látod?
@jöttem:

"_Mindennek egyetlen pozitívuma van._"

Igen. Csak ki kell mondani. Egyoldalúan felmondták a társadalmi szerződést és elvesztették a legitimációjukat. Ugyan még túl sokan igyekeznek legitimálni a hatalmukat, de egyre fogynak.
@dr. jenőke (jenőke): "Az illiberális hagyján, de a luxusadónál már kellett volna gyanakodni."

Azóta igyekszik visszaszívni, és "keresztény demokráciát" (nem kereszténydemokráciát) mond helyette. Szerintem ez is gyanús.
@jaegtoer:

teszek magasról az egészre.
a szentestét nem adom.
ott van a többi 364 nap.
ezt az egyet nem.
különben: csikar, harap, vér
@Orica Középföldi:

Hogy te milyen nyest nyelvű vagy?!:)
@dr. jenőke (jenőke):

" csak azt akartam írni, hogy a hatalmi ágakat talán elsőként, de az elsők között nem Hamucipőke, hanem Arisztotelész válogatta szét. "

Milyen teát ittál? :))))))))))))
@jöttem:

Én a inkább a szentestét adnám cserébe a többi 365-ért 4 évente:)
@jaegtoer:
Az utolsó húzásuk az lesz, ha beleszólnak hogyan csináljam a töltött káposztámat.
Ha megengeded a kinyomtatott recepteddel fogok kampányolni és nyilvánosan oldalba hoggyozom a parlament épületét 24-én déli 12 órakor. Ami sok az sok!!
"Menjenek a francba azok a szakszervezetek, akik a fenti újabb gigamutyi és a költségvetés ellen a lehető leggusztustalanabb multi-seggnyalással tiltakoztak. A "Szeretjük a multikat, adnak, nem elvesznek" molinó alatt nem Armani öltönyös topmenedzserek és veterán SZDSZ-es politikusok vonultak - hanem egy kib...ott munkás érdekvédelmi szervezet! Ha Gaskóék a Párizsban egy szakszervezeti tüntetésre mennének ki ezzel, végigrugdosnák őket a Champs Elysées-n. Nálunk meg ez a munkásmozgalom. Olyan is.

Menjen a francba az a Habony Árpád, akiről azt sem tudjuk, mi a fenéből él, aki papíron munkanélküli, és akinek egy nulla bevétellel bíró cége van. És, akiről így azt sem tudhatjuk, miből vette a sznob homárok között is égő luxusretiküljét, amivel kecsesen átlibbent a Kossuth téren a szegénység ellen tüntetők előtt. (Most abba ne menjünk bele, hogy miért kell a nyomor elleni tök jogos tiltakozást demagóg árukapcsolással összekötni az "iskolai szegregáció" elleni liberális hisztivel. Erről majd máskor.)

És végképp, de tényleg menjen a francba Orbán Viktor és Semjén Zsolt, akik ma simán megdöntötték a hazai parlamentarizmus tahósági rekordját. Ők ketten is kaptak a dohányipari szakszervezetek által a képviselőknek szánt ajándék csokoládékból. A csomagoláson családi fotók láthatóak, a hátoldalon pedig egy üzenet: "Én azt szeretném az angyalkától, hogy a szüleink ne veszítsék el a munkájukat. Segíts kérlek tejesíteni! Szavazz nemmel a dohányipart érintő törvényekre!" A "plebejus demokrata" kormányfő és nagyonkeresztény helyettese ezek után nyomtak egy könnyű "Igen-t" a képeken látható családok tönkre tételére - majd még ott az ülésteremben felzabálták a csokit, amit tőlük kaptak.
Seszták, Habony, Gaskó, Semjén, Orbán! Ha van még otthon tükrötök, álljatok elé, és köpjetek egy jó öblöset! És tényleg: menjetek a büdös francba!

jobbegyenes.blog.hu/2014/12/15/menjetek_a_francba
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

jaj má' te...de gondolom kerülne hamar ha több ember emelné fel a fejét. :)
@jaegtoer:

Ma még srófoltak egyet a közfelháborodáson.
Ezt már nem tudják megfordítani.
Orbán és Kövér az utolsó percig harcolni fognak a hatalomért. Ők nem értik, érzik, hogy itt a vég.
Meglátjuk, meddig mennek el.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

"_Valaki szólhatna a csökkent értelmi képességű cociknak, hogy NEM!
EZEK A BALFASZOK MÉG MINDIG NEM ÉRTIK!!!

De nem ám!

Valamelyik reggel vagy este -összefolynak a napok- az atv-n Mészáros Antónia kérdezgette Botka Lászlót és Tóbiás Józsefet.

Józsefünk azt találta mondani, (gondolom ő volt, háttal ültem a TV-nek) hogy olyanról tud, hogy nagy tömegmegmozdulások megbuktattak kormányokat, de olyan még nem volt, hogy kormányt tudtak volna alakítani. És elkezdte fényezni az mszp-t, hogy ők a reális alternatíva. (körülbelül-röviden)

Amit én gondoltam, és még most is fenntartok azt most nem írom le.

De azt igen, hogy nagyon-nagyon szeretnének az elégedetlenségi hullám hátán a miniszteri bársonyszékekbe kerülni. No, ott rohadjon meg tóbiás, ahol van.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

vannak na, nálunk amúgy is az egy főre jutó hülyék száma kettő

no meg, ha már:

"Én a bunkókat fel tudnám használni. Gondolják el: Kivinni őket árvízvédelemhez. Nem lapátolni, ne vicceljen már! Bunkót kivinni a gátra! Beleverni! Így egymás mellett állnának, így szépen! Ez lenne a nagy magyar fal. A Földet legalább kétszer körülérné, amennyi alapanyag van hozzá."
Hofi
@jaegtoer:
Én egy napot se!
Ne a politikával teljen az életünk, a fenébe is!
Helyre kell tenni! Vissza a palackba.
Mikor fogunk azzal foglalkozni, hogy boldogok vagyunk, vagy sem?
Erről kellene szólni az életnek.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: ők legalább próbálnak valamit tenni...(bár nekem nem volt egyértelmű itt mire gondolsz)
@Knósszosz:

hiányzik mocskosul az öreg, nincs aki görbe tükröt tartson a sok vadmarha elé. meg igazi röhögés sincs az ő poénjai nélkül :(
@jöttem:

"_Meglátjuk, meddig mennek el._"

Ameddig a zsebünket ki nem ürítik.
Ez nem pénzről szól. Nekik nem.
A "jól megérdemelt" csokievés képei. :(

Orbán a munkájukat elvette, a csokijukat megette

alfahir.hu/orban_a_munkajukat_elvette_a_csokijukat_megette_kepsorozat
@jaegtoer:

lassan pedig leeshetne nekik a tantusz...
@batka manó:
Nem olyan régen pont ezt mondtam én is.
Sasjóskától nem gyön az az érzés...
Én álltam sorban jegyért a Madách Kamara előtt négy-öt órát januári fagyban, mert Hofira nem lehetett csak úgy bejutni.
Elővétel volt és hosszú várakozás, egy hónapban egyszer.

Géza minden szava aktuális a mai politikai rendszerre, mocskos szarháziak ezek is.
@Gábris szomszéd:
Na ne idegesíts már!
Az FSX megvan például, de nem teljesítek olyan jól, hogy megfelelő gépet rakjak hozzá össze. Majd ha a gazdaság szárnyalása nem szarnyalás lesz, talán nekem is jut valami cucc, amin elfutnak az ilyen szimulátorok.

Addig marad a szupervittorió, bár aztat meg nem igazán kedvelem...
"Kikerülnek a látványcsapatsportok szakszövetségei az információszabadságról szóló törvény hatálya alól – írta meg a Népszabadság. A nemzetgazdasági miniszter által jegyzett javaslat indoklása szerint az érintett öt sportág – a labdarúgás, a kézilabda, a kosárlabda, a vízilabda és a jégkorong – szakszövetségei a tagok (sportegyesületek) által létrehozott, önálló felügyelőbizottság által ellenőrzött és a Fővárosi Törvényszék által nyilvánosan felügyelt közgyűlésen beszámoló civil szervezetként működnek. A kormány szerint ezért nem indokolt „alanyi alapon" előírni az információszabadságról szóló törvény hatálya alá tartozásukat."

Értitek Béláim, nem kell ingerelni a népeket azzal, hogy erre a fos focira hány 10 milliárdocska jut!
A megoldás, hogy nincs hozzá semmi közötök, csak lökjétek a zsét!
Ma esti találós kérdés. Ezt a kütyüt vajon kinek a kezében láthatjuk majd előbb?

a.) Lézerjani
b.) Habonyárpi
c.) Mészároslőrinc

ipon.hu/hir/szinte_tokeletes_a_lamborghini_uj_telefonja/32017
Ha valamelyik ostoba narancsparasztot látjátok, akkor a parasztgyerek Rogánt csókultatom:

"Alig egy héttel azután, hogy Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője parlamenti felszólalásában arról beszélt, Barack Obama az internet megadóztatását kezdeményezte, kétpárti, azaz republikánus és demokrata szavazatokkal szombaton elfogadták az amerikai internetadó-tilalom meghosszabbítását.
Szombaton az Egyesült Államok szenátusa 56-40 arányban, kétpárti, republikánus és demokrata szavazatokkal elfogadta azt a költségvetési kompromisszumot, melynek része volt az internet megadóztatását tiltó Internet Tax Freedom Act (ITFA) egyéves meghosszabbítása is."
A hülye az hülye marad, akkor is, ha feltört, mint a talajvíz... egyébként sem kezdeményezte...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
.
A talajvíz egyéniség ehhez a műanyagparaszthoz képest. Ő egy belterjes tenyészet eredménye - őszintén: eredmény ez? No, mindegy. Maradj a belvíznél. Kifejezőbb.
@dr. jenőke (jenőke):
Na ja... sudrigyerek az... meglátom a kis cinikus képét, viszket a tenyerem...
@jöttem:

"Ez nem pénzről szól. Nekik nem."

De. Ezt soha nem szabad szem elől téveszteni. Minden más csak eszköz.
@jaegtoer: ne duma a holgynek. dogsegben siman lehetsz a konzolensem.
@batka manó:

"_lassan pedig leeshetne nekik a tantusz... _"

Már leesett. Megszolgálják a júdáspénzt.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: akkor elkaptal valamit a medikaktol. nem mindent kell megtapogatni.
@parti_giano:

Professzor úr, ne tessék komolytalankodni. Még a kezdő osztályba sem jutottam be. Még a görényei is kinevettek a felvételi vizsgán:)
már azt hittem ki lettem tiltva. :D

de rá kellett jönnöm, hogy semmi nem nyílik meg...
most meg eljött az álommanó és ásítozom, ha kell, ha nem...

tehát: mindenkinek jó éjt!
@Knósszosz:

Ne tedd. Steindl mit tehet ezekről? Az a mi Házunk. Ezek csak bitorolják.
@gazoló: :)

ez nagyon kell ide:

Üzenet kanadai magyaroktól: Ne tüntessetek Orbán ellen, mert veszélyben a haza!

Montreáli, ottawai és egyéb diaszpórában élő 1956-os magyarok, valamint II. Világháborús idegenlégiósok és a montreáli székhelyű “Trianon Magyar Bizottság” intézett levelet a magyarországiakhoz, melyben arra kérték őket, hogy ne vegyenek részt semmilyen kormányellenes tüntetésen, hiszen “ott lenne a szivárvány minden színét képviselok zajos siserahada.”

Igyekezünk komment nélkül lehozni levelüket a KMH-ban, de annyit mindenképpen hozzátennénk, hogy nem csak a kanadai magyarság sokszínűségét nem tükrözi ez a kis kormánypárti csoport, (mely öt kontinens magyarjainak nevében igyekszik felszólalni) de még az 1956-osok gondolatait, sokféle világnézeteiket sem. Az idegenlégiósokban már nem vagyok annyira biztos.

***

“DRÁGA MAGYAR TESTVÉREINK!

VESZÉLYBEN A HAZA!

Azok a testvéreitek szólnak most hozzátok, akiknek 1956 október-novemberében helyén volt a szívük.

DRÁGA MAGYAR TESTVÉREINK!

A ma magyar emberét az esze teheti igaz hazafivá! Ez nehezebb feladat, mint a miénk volt. Mi az ellenséget ismertük. Szemben állt velünk. A ma ellensége a színfalak mögött rejtozködik! Az elso sorokban természetesen Titeket szeretnének látni…Mögöttetek pedig ott lenne a szivárvány minden színét képviselok zajos siserahada. És a háttérben, – ahogy ezt ok oly jól csinálják, – a neveto harmadik…

DRÁGA MAGYAR TESTVÉREINK!

KÉRÜNK BENNETEKET, HOGY NE MENJETEK EL TÜNTETNI!

ÉS NE FELEDJÉTEK: A VILÁG JÓAKARATÚ EMBEREINEK MILLIÓI MAGYARORSZÁGNAK SZURKOLNAK!

“Nem halni kell, de élni ma már
s életet adni – gyermeket
s nem gyermeteg gondolatokkal
sírba küldeni hitet és nemzetet”
(Szonyi Bartalos Mária)

Az öt világrészen szétszóródott 56-os magyar szabadságharcosok nevében:

Véghely Tibor, Ottawa, Kanada
A Trianoni Magyar Bizottság nevében: Szucsán Károly, Montreál, Kanada
A Hajrá Fradi Baráti Kör nevében: Sárkány Atilla és Noszlopi Ferenc, Adelaide, Ausztrália
A volt Magyar Idegenlégiósok Bajtársi Közössége nevében: Zsuffa Ottó, Caracas, Venezuela

kanadaihirlap.com/2014/12/15/uzenet-kanadai-magyaroktol-ne-tuntessetek-orban-ellen-mert-veszelyben-a-haza/

most már valóban:

jó éjt!
Azért már kezd leesni, hogy Orbán valamit megint nagyon benézett!
mandiner.hu/cikk/20141215_zsuppan_andras_igaza_van_e_orbannak
" Amerikában Orbán kijelentését nem a prezidenciális és a parlamentáris rendszer közötti különbségekről szóló jogfilozófiai fejtegetésként fogják olvasni, hanem úgy érthetik (félre), hogy ellenzi a hatalmi ágak szétválasztását, ami pedig minden modern demokrácia alapja. Ennek az olvasatnak a következményeibe belegondolni is rossz.”
@guma:

"Messziről jött emberek:(

Jó éjt Guma!!
@jaegtoer: viszont igazat mondott... most meg túl korán jönne a bukásuk:-/...
Érdemes olvasni, és egy új fogalmat üdvözölhetünk: cikifidesz.
hvg.hu/velemeny/20141215_Cikifidesz#yve2hj#8s5qjz
@Sir Bates dö Hól:

Nem az igazságtartalom volt aggasztó, hanem az, ahogy tervezgetik, majd ők beülnek a "kész"be. Ők, akik legitimálták Orbánt.
.
Csak ez: "A ma magyar emberét az esze teheti igaz hazafivá!"

Az esze? Na erre nem is térek ki.
Csak a fidesz!
a többi stimmel.
@Sir Bates dö Hól: neked is kell a felvezetes, majd a katarzis. persze, hogy huznad az idot, meg hianyos a bagaroll keszleted.
.
.
A megtervezett szervezetlenség országában élünk.
.
.
@dr. jenőke (jenőke): mondanam inkabb, hogy a centralizalt szervezetlenseg. epp ma olvastam, hogz matolcsy tervhivatala is megy a kukaba.
@kekex: én is így értelmezem... orbán is ezt mondta... a mandiner szerzője meg az anyja pállott picsáját mosdassa, ne ezt a kretént!!...
@jaegtoer:
Nem tehet.
Ezektől a görényektől csak hányna.
Bocs..
@Knósszosz: disztingvaljon az ur, mert raugrok a repulogepmodeljere.
@jaegtoer:

Nem jég. Orbán és Kövér esetében elsődleges a hatalom megtartása.
Olvasd csak, mit mond Orbánról Kéri László. Kende Péter könyvéből idézek. Vele beszélget Kéri.

"1963. május 31-e, Orbán
Viktor születése lesz a nulla év nulla nap, onnan kezdõdik majd az idõszámítás. Szent
István újra a Földre látogat, és megnézi Viktor születését, amint már fölröppent a hír
alcsútdobozi látogatásáról, ami persze csak fõpróba, elsõ tétova kísérlet volt, és majd jön
a többi. Mindenki röhögött ezen, pedig ennek a fele sem tréfa! Majd jönnek az amatõr
felvételek Viktor elsõ góljairól, napestig azt látjuk majd fõmûsoridõben a közszolgálati
tévében. A sporthírek azzal kezdõdnek majd, hogy Viktor becserél az Alcsút II-be.
– Amit mondasz, az azzal jár, hogy a magyar médiában ismert fogalmakat föl kell váltani
újakkal – lamentálok. – Hiszen ez nem csak despotizmus, ez nem pusztán diktatúrára
való hajlam, hanem valami egészen más. Persze, ezt a magyar társadalom nem ismeri,
tehát nem is tud vele mit kezdeni. Mint amikor Napóleon megjelent abszolút másképpen,
mint amilyennek az uralkodót addig ismerték.
– Pontosan, jó a példa. Viktor is ragyogóan tudja színlelni a modernitást. Napóleon
megjelenésekor a francia társadalom óriási zavarban volt, nem értette, mit akar ez a kis
ember, de aztán elhitte neki, mert Napóleon el tudta hitetni, hogy õ a jövõ.
– És akkora babérokra is tör Orbán, mint Napóleon?
– Mi az, hogy! A képességei elvitathatatlanul szinte végtelenek. Amit az elmúlt néhány
év kivett belõle, az nulla. Játszva teljesítette a miniszterelnökséget, a nemzetközi
szereplést, mindent. Szerintem már unja is. Én régen ismerem, pontosan látom rajta,
mennyire unja, amikor ott van tizennyolc európai miniszterelnök között, szétnéz rajtuk,
és az van az arcán: – A kurva életbe, miért nem vagyok még mindig Brüsszelben az
Európai Unió fõnöke? – És látom a tekintetén a megvetést: – Az istenit, meddig kell még
németekkel, franciákkal, olaszokkal tökölni, mikor jönnek végre rá, hogy én már rég
kinõttem Magyarországot?
Istenien mulatnék Kéri elõadásán, ám ráfagy arcomra a nevetés, megrémülök: – Laci, Te
nem is viccelsz!
– Jól érzed, egyáltalán nem hülyéskedem! Halál komolyan gondolom. Nagyon régóta jól
ismerem Viktort. Három- négy hónap kormányzás után láttam az arcán, hogy kezdi unni a
dolgot. Ez a fiú komolyan el tudott keseredni elsõéves hallgató korában, amikor
alkotmányjog órán értesült róla, hogy csak az lehet az Amerikai Egyesült Államok
elnöke, aki született amerikai állampolgár, tehát hogy van korlát elõtte az életben. De
szerintem már másnap azzal ébredt: ez megoldódik, ha Alcsúthoz csatoljuk az Egyesült
Államokat. Ez egészen más mentalitás, amit az átlagemberek elképzelni sem tudnak.
– És a többiek is ilyenek?
– Sõt, hihetetlenül jól illeszkednek egymáshoz. Kövérnek vannak víziói, de nem akar
elsõ ember lenni, mert tudja, hogy nem alkalmas rá; Áder végtelenül fegyelmezett,
fantáziátlan végrehajtó típus; Stumpf tehetséges szisztematizáló és rendszer-alkotó;
Szájer eszméletlenül tehetséges és cinikus; Simicska gátlástalan – gyönyörûen
összeillenek.
– Mondd, Laci, és mindebbe hogy illik bele – ha igaz, hiszen amit mondok, az
bizonyíthatatlan vádaskodásnak minõsülhet – ez az elképesztõ mennyiségû és
nagyságrendû lenyúlás, vagyon-szerzés?
– Ennek eredeti alapja az a Simicska-szöveg, hogy amíg a komcsik lopnak, addig nekünk
is szabad, majd ennek finomított változata: addig kell hatalomra kerülni, amíg a
hatalomból lehet a legkevésbé kockázatosan lopni, mert akkor mi diktáljuk a szabályokat.
Ehhez jött ’95-tõl Kövér elmélete: amíg nincs nekünk is nomenklatúránk, addig
versenyképtelenek vagyunk, tehát nekünk is meg kell teremteni a hátországunkat. Ha
nem teremtjük meg a magunk klientúráját, elvérzünk.
– Na de a lopás az lopás!
– Csak neked! Nekik ez a jövõ elhivatott építése. Aki benne van, az úgy gondolja, most
építi ki azt a polgári Magyarországot, amely képes ellenállni a késõ-kádárista
restaurációnak. És még egy. Amit te lopásnak látsz, az nekik azt jelenti: minden nálunk
van. Mondok konkrétumot is. Tellér Gyula – most Viktor mellett fõtanácsadó – a Hornkorszakról
szóló pamfletjéban azt írta: a ’94-98 közötti idõszak egyetlen pozitívuma a
korrupció volt. Mert amit korrupt módon elloptak, az legalább nem a multiké lett, hanem
itthon maradt, magyar tulajdonként. Amikor ezt elolvastam, akkor jöttem rá: ez nem
elemzés – ez program. Gondolj csak bele ebbe az eszmefuttatásba: ami korrupció volt,
azt, hurrá, nem vitte el a külföldi tõke!"
Csak csúnyát tudnék írni, így inkább leírom újra. Talpuk alatt fütyüljön a szél! Sry, ha már olvastad máshol.
@jaegtoer: te is érzed, tudod... ha eljön a kasszához járulás kötelező ideje, ott sorminta lesz a póznákon... egy sima, egy fordított... majd megint egymás mellé kerülnek, mint a kossuth téri patkóban... viszont, utána jön a "digó-éra" (olasz kormányválságok permanens korszaka... amiből hagyomány lett ott)... szal, bonts egy üveg bort, apátsági sört (én is azt tettem www.grimbergen.fr/biere-noel), egy kis sajt -vagy amit szeretsz és egy jó könyv/film/muzsika... belenyugodva, mi nagyot küzdhettünk, de, mint mózes...:-)... másnak ennyi sem adatik...
Pluszbónusz: az Love actually volt a tévében:-)... hiányzik mo:-)...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Ne röhögtessetek már, emberek. Eddig is a halál faszára kivántátok, most meg rajta múlik az ország jóléte? Viccesek vagytok, nem? Rá szavaztál? Akkor meg?
@parti_giano: a katarzis a sajt (http://en.m.wikipedia.org/wiki/D%C3%A9lice_d'Argental), amit eszem... az a katarzis.... (lássuk be: gasztronómiai szempontból csak nyertem a folyamatos tiplivel:-)... bár, a vám/rév nincs balanszban:-/... c'est la vie... )
@jöttem: a konkluzióddal azonost vallok ( bár, sztem a vagyon csupán járulékos/magától értetődő helyzet a számukra... itt téved @jaegtoer:, bár, ez lázárra/rogánra/az újakra igaz, pontosan ezért vezethetnék az "úri mo" konszolidációját [kósához képest a farkam egy nobel-díj wanted list vezető... bár nem kevés kalamajkát okozott nekem]), de az idézeted mindkét szereplőjét a legjobb (optimális) esetben is úgy vágnám ki az ajtón, mint a macskát szarni... persze, kicsi az esély hogy a galaxis másik végén találva az ajtót mutassam nekik... így maradna az ablak, ötödiktől felfele...
(viszont, ha ilyent olvasol ajánlhatom a magyar bálint szerkesztette magyar polipot www.libri.hu/konyv/magyar_balint.magyar-polip.html, biztos tetszene...
@Sir Bates dö Hól:
köszi. remélem, fent van a neten.
érdekelt ez a bizarr orbáni hatalomgyakorlás. debreczeni könyvét olvasom ov-ről. ott találtam utalást a kende könyvre, amibe csak belenéztem.
.
Jó éjszakát mindenkinek, akik aludni térnek, akik meg nem, igyanak kávét, vagy energiaitalt.
.
GARAI GÁBOR: Őértük szólok én

Őértük szólok én,
kik dolgaink nehezét végzik e földön:
répát egyelnek mély, fekete sárban
barmok alól hordják saroglyán a trágyát,
maltert cipelnek gémberedett kezekkel,
s betongerendákkal dúcolják föl a mennyet;

őértük szólok én,
akik a kibernetikus gépek alól
egy fészek alja friss képletet
bölcs eszmék árnyába terelnek;

őértük szólok én,
kik porló szenet lapátolnak a távfűtés kazánjaiba,
kik az úszó-darukat vezérlik kemény figyelemmel,
akiken csak a tett segít, nem a jámbor íma;

őértük szólok én,
akikkel egyforma félszegen
járok e földön itt, mióta megszülettem,
kik nehéz kezüket itt melengetik meg
parázsló eszméletemben;

akik álmukban földadognak
a barom meg a gép lélegzet-ütemére,
kik naponta meghalnak s az örök örömöt
hagyják fiaikra, kínlódva, remélve;

őértük szólok én,
kik értem is szólnak, bár öntudatlan,
nyers kétségükben, bánatukban,
kik életükkel kockáznak a hűvős
halálos azúrban
egy köldök-zsinóron kilógva a meztelen űrbe,
mint végtelen ingák - szívtől szívig röpülve;

őértük szólok én,
őértük, kik az egyetlen
cselekvést és az egyetlen jó-szót tudják bajunkra,
akikben együtt lélegzik szülőnk és gyermekünk,
az állandó meg az új,
az elhervadt s a folyton fölvirágzó,
a földre tiport és ismét égbe szálló,
a fogyhatatlan örömöt sugárzó
vigasztalás:
a munka.
@Sir Bates dö Hól: http://en.m.wikipedia.org/wiki/D%C3%A9lice_d'Argental#/search

hát nem látszott rendesen... pedig ez fontosabb, mint az a két pöcs a posztban... (bár, szerintem a szpészkékt azt egyenest a teremtő kűtte, a gyíkemberekkel... bár, lehetne gyorsabb is:-)... így mindig rácseszek a türelmetlenség miatt:-)... állandóan sz antarktiszon vagyok, azt pingvinekkel konzultálok:-D ..)
@dr. jenőke (jenőke): köszönet neked... (garait előtted nem ismertem, bár most sem mondhatom ismerni eklektikussága okán... de kedvemre valók írásai, s nélküled nem is hallottam volna róla:-)...)
Még az új (számomra új) ptk VII. fejezete, és a hetedíziglen is mily komplex egymással ...
@miva?: Undorító ez a "zsebbe nőtt a két keze" -én szégyellem, hogy nekünk ilyen bunkó miniszterelnökünk van.
Nem tud mit kezdeni a kezével? Az üzenet pedig katasztrófális. A szpindoktorok meg adják vissza a fizetésüket, de legalább ajánlják fel az éhezők támogatására.
@Sir Bates dö Hól:

"_.. itt téved @jaegtoer:_"

Minden szubjektív:)
@parti_giano:

Fenntartom a tévedés jogát. Csak a merítés mélysége nem mindegy, mert lehet, hogy kettő vagy három vagy több. És akkor még mindig ott vannak az ajtók, az ablakok és a kilincsek, meg a zárak és az utak.
De meg lehet győzni arról, hogy az objektivitás is szubjektív.
"Szűrös Mátyás volt ideiglenes köztársasági elnök hangoztatta: "amikor belső nemzetrontó erők közrejátszásával nagy külső nyomás nehezedik a magyar kormányra, az országunkra", a nemzetpolitikában csak egy erős, független Magyarország lehet igazán eredményes.
Ha ehhez kapcsolódik "a sorait szorosra zárni képes külhoni magyarság", a siker nem maradhat el - mutatott rá."
2014. decembere...
Mintha csak '89 előtt hallanám Zűrös ettársat.
Szégyen!
Ja igen, Zűrös ettárs ki is volt '89 előtt?

Moszkvai nagykövet
Az MSZMP KB tagja

NEMN VOLT KOMMUNISTA! ÁÁÁÁÁÁ, dehogy...
Persze érthető akkor, mit keres Orbánék között.
Szánalmas.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
És a végső megvilágosodása előtt - legfontosabb beosztásában - Grósz Károly táskahordozója...
@Kijelölt Önkéntes:
Végül is értem én, hogy sokat tud a mostani bandáról, de '89-ben azért egy életre el kellett volna tiltani ezt a sok szarházit a közélettől!
@Sir Bates dö Hól: jól értem? nálad a katarzis az endorfin termelésedtől függ? a végső megtisztulás meg reggel a mellékhelyiségben? nagy szellem vagy. d:
Hihetetlen ok, amiért kevesebbet szexelünk

Hölgyeim és uraim, tegyék le elektronikus eszközeiket, és szeretkezzenek többet! Ezt tanácsolják azok a kutatók, akik felmérésükben kimutatták, hogy az emberek annyira beletemetkeznek a mobiljaikba és a táblagépeikbe, hogy a szerelmi életük is a háttérbe szorul.

www.otvenentul.hu/egeszseg/90039
@jaegtoer: hallod, mikor szőr már a farkát tartja valamiféle nobilitásnak, mondhatjuk, hogy szubjektív az objektuma. simán.
Így lett a családok támogatásából felcsúti mangalicatelep

Két, egymásra atomi szinten sem hasonlító világegyetemecske ütközött tegnap a költségvetési szavazás okán.

valasz.hu/itthon/igy-lett-a-csaladok-tamogatasabol-felcsuti-mangalicatelep-107663
Off, meg aztán nem is olyan jelentős téma, mint a legfelelülre került legalja esetleges drogozási szokásai, de lehet hogy van akit érdekel. A brent hatvan, a wti ötvenöt alá nézett.

stooq.pl/q/?s=sc.f&c=1d&t=l&a=ln&b=0
stooq.pl/q/?s=cl.f&c=1d&t=l&a=ln&b=0

On
@guma: ezek a brit kutatók! ezek szerint a főni sokat szeretkezik, de legalábbis a népét basztatja.
ezek a hapsik :)))

Hősünk a futópadon kocog, amikor megjelenik méretes betonkeverővel a fitnesslédi. Miközben a nő elsétál a futópad mellett, a fickó rábámul, és rögtön padlót fog. De nem esik ám kétségbe, nézd meg, hogy vágja ki magát a kínos helyzetből.

illuzio.cafeblog.hu/2014/12/14/ezen-rohog-sirva-most-a-facebook-nepe-pedig-csak-7-masodperc-video/
@guma: és akkor bizonyítandó:

boli és cirbi beszélget
- neked mi volt eddig a legkomolyabb kapcsolatod?
- megabites adsl...
@parti_giano: :)

"ezek szerint a főni sokat szeretkezik"

mindig lebukik szegény!
:DDDDDD
feltalálta magát a kissrác piszokul! :)))

www.youtube.com/watch?v=rP-2khrsBSM
@parti_giano:

nem mertem személyeskedni :)
de titokban hasonlón kuncogtam én is..
@parti_giano:

"mikor szőr már a farkát tartja valamiféle nobilitásnak"

hát tudod töröm a fejem, hogyan reagáljak soraira - de a röhögéstől csak szalonképtelen szövegem van mindig...

(pedig más formában is lényeges amit ott mond. eszméletlen egy ürge.)
@guma:

tabletet hoz a jézuska. visszaküldjem? :))
Jó napot!

Ez a Habony-ügy csak nem hagy nyugodni.

Az egy dolog, hogy miért kellett átvilágítani, ha ő hivatalosan egy senki.
De miért jár a Parlamentbe úgy, mint aki dolgozni jár oda?
Vajon milyen belépőkártyája van? Press, vagy VIP, vagy "leszarom"?

Ha meg már átvilágítás.

(5) Nem kell kezdeményezni
a) a köztársasági elnök,
b) a miniszterelnök,
c) az alkotmánybírák,
d) az Országgyűlés elnöke,
e) a Kúria elnöke, az Országos Bírósági Hivatal elnöke,
f) a legfőbb ügyész,
g) az alapvető jogok biztosa és helyettesei,
h) a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke,
i) az Európai Parlament Magyarországon megválasztott képviselője és - e törvény eltérő rendelkezése hiányában - az országgyűlési képviselő
nemzetbiztonsági ellenőrzését.

Kapásból tudok legalább egy, a nemzet biztonságát veszélyeztető személyt! :)
@jöttem:

ha ezen múlik az "egyéb" életed, akkor megadnám a címet, hogy hova küldjed! :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

"Ha ehhez kapcsolódik "a sorait szorosra zárni képes külhoni magyarság"

a saját micsodájával tessék verni a csalánt!
oda kapcsolódom, ahová akarok.
@fzs.1933:

először kipróbálom. aztán ha valóban azon fog múlni, megkapod az összes kütyümet. :))
@jöttem: :)

ne tedd!
de a hálótársad se legyen :DDDD
@fzs.1933:

és milyen útlevele van?
lesz valaha válasz erre a sok "keresztkérdésre"?
@fzs.1933: hahahahaha

szóval a te szexuális életednek már mindegy? :)
@guma:

géppel hálni!!
micsoda ötlet!
szögletes is, hideg is.
:)))))))))))
@jöttem: a tabletet igen, jézuskát meg faggasd picit mária magdalénáról. szerintem egy kis borleves mellett oldódik a szorongása, beszélni fog.
Tudja még valaki követni, hogy Szijjártó csapattársai közül ki mindenki van állami állásban?
Jó kis lista. Tartsunk egy gyors névsorolvasást:

Szijjártó Péter

Külügyminiszter, korábbi munkahelye: Miniszterelnökség. Ha pályán van, ő a Dunakeszi csapatkapitánya. Csapattársa szerint

“Nélküle semmi nem jött volna létre Dunakeszin”.

Kun Gábor (Kunci)
A Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. vezérigazgató-helyettese, havi 850 ezer forintot keres. Egy év alatt jutott ebbe a pozícióba, kereskedelmi asszisztensként kezdte.

Benkő Szilárd
Szijjártó Péter kvázi kabinetfőnöke, havi bruttó 885 ezerért. Azért kvázi, mert nincs diplomája.

Szikora Levente
Ahogy már említettük, a Nemzeti Befektetési Ügynökség elnökének tanácsadója, havi 750 ezer forintért és a Magyar Kereskedelem-fejlesztési és Promóciós Kft. felügyelő bizottságának a friss tagja.

Monspart László
A Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti kabinetjének munkatársa, havi bruttó 350 ezer forintért

Temesi Norbert (Temő)
Protokollreferens a külügyben, havi 400 ezerért

Hacker Gábor
Miniszterelnökség munkatársa, havi 230 ezerért

Andréka Domonkos
A Dunakeszi Kinizsi volt ügyvezetője, a Miniszterelnökség gyakornokából, Orbán Viktor látogatásai előtt a vécéket ellenőrző munkatársból lett a külügy protokollfőnöke.

Gyombolyai Zsófia - a csapat korábbi sajtósa a Külügyi és Külgazdasági Minisztérium szolgálatába állt, Canberrában lesz kulturális és sajtóattasé.

Búcsúzzunk a Kinizsi indulójával vagy himnuszával, előadja Hevesi Tamás. Refrén:

Mindenki együtt van!
Mindenki együtt lesz!

444.hu/2014/12/13/tudja-meg-valaki-kovetni-hogy-szijjarto-csapattarsai-kozul-ki-mindenki-van-allami-allasban/
@jöttem:

szavadon foglak! ;)

Igaz, ellenőrizni nem fogom tudni... :)
@guma:

be is írtam a nemzetbiztonsági kérdőívbe, hogy ilyen szempontból már nem vagyok zsarolható! :)
@guma:

keresztkérdés??? Ezek még egy egyszerű eldöntendőre sem tudnak normálisan válaszolni...
@Gábris szomszéd:

volt ma az MR1 rádióban egy riport arról, hogy 100 évvel ezelőtt az első nagy háborúban karácsonykor egy napra békét kötöttek a szemben álló felek. Amit egy labdarúgó mérkőzéssel "fejeltek" meg.
Mi, magyarok is megemlékeztünk erről, ugyanis a brit(angol) követség dolgozóit is meghívták egy meccsre. No és kik? Igen, a külügy csapata! Feltűnt a riportban egy alak, akitől azt kérdezték, hogy milyen volt egy olyan csapatban játszani, ahol a tagok már régebb óta együtt játszanak? Válasz: érződik, hogy összeszokott csapat...

Már várom, amikor az EMMI-t megszállja a száztagú cigányzenekar.
@parti_giano:
Jézus annyira emberi volt. Kizárt, hogy kihagyta az emberi élet egyik legnagyobb élményét, a szexualitást.
Ezt a nézetemet egyszer kifejtettem egy társaságban. Majdnem keresztre feszítettek.
@fzs.1933:

Nem kell ellenőrizned. Túlságosan szeretem magam ahhoz, hogy pár alkatrész miatt kihagyjam a jó dolgokat az életemből.
@Gábris szomszéd:

Mire való a gyámhivatal, meg ezek a gyerekekkel foglalkozó bizbaszok?

Remélem, nem azt akarod sugallni, hogy verjék el őt is?!
@Gábris szomszéd:

Ezekkel a problémákkal kellene foglalkozni az illetékeseknek. Világos útmutatót adni az iskoláknak, mi a teendő ilyen helyzetekben.
@jöttem:

látod, látod? Nagyban is ugyanez megy. Bemondanak valamit, amit vagy elhiszünk, vagy nem!

:D
@jöttem: Épp most olvastam valamit ezzel kapcsolatban, de nem tudom tényleg ez lehet -e a megoldás? :(

www.boldog-gyermek.hu/hirlevelek_2014_gyermekem_bantalmazott_az_iskolaban.html
@fzs.1933:
Kímélő programban vagy nálam, mert lábadozol.
Így körülírom, nehogy megártson.
Ugyan-é miféle bizonyítékot szeretnél?
Audiovizulisat esteleg dns-sel alátámasztottat?
:DD
@jöttem:
audiovizuális - nem jól artikuláltam, bocs
@jöttem:

belesüppedtem, mint barlangi troll a mocsárba. Innen már úgysem tudom magam visszaküzdeni, úgyhogy rádbízom!

:D
@Gábris szomszéd:
ez csak egyedi esetekben műxik.
a probléma élő. én is voltam "bántalmazott". igaz nem gyerek, hanem szülő részéről.
erre a helyzetre nincsenek felkészítve a pedagógusok.
@Gábris szomszéd:

jó, akkor FEJTSD KI SAJÁT GONDOLATAIDDAL, hogy szerinted mi a megoldás!
De ha még egy alkalommal jössz valami linkkel, esküszöm, olyat teszek, amit még soha!
@fzs.1933: Pont azért kérdeztem én is mert nem tudom a jó megoldást. :) Gondoltam több szem többet lát és mondtok olyasmit, ami közelebb vihet az ideális megoldáshoz.
@guma:
.
Úgy kezdődött, hogy valaki elmesélte neki, hogyan szaporodik az egysejtű.
Gondolkodott, és ezt követően ismét gondolkodott, majd levonta a konzekvenciát: egy sejtem biztosan van nekem is.
Elkezdett kísérletezni.
@jöttem: Arra utalsz, hogy tanárként egy diák szülője bántalmazott? :(
@jöttem:
.
Ráadásul Black&Decker ütvefúró.
@Gábris szomszéd:

erre írtam, hogy szerintem megvannak a megfelelő eljárások, csak meg kéne noszogatni, hogy tegyék is a dolgukat, akiknek ez a munkájuk.

Lehet megoldás amit linkeltél, de az valóban csak kicsiknél.

Nagyobbaknál nehezebb. Ott elképzelhetőnek tartanám azt is, hogy a vizsgálat idejére az iskola felfüggeszti, nem járhat, de maradna beszámolási kötelezettsége. Viszont előírnám az eljáró hatóságnak, hogy legfeljebb 5 napon belül hozzon döntést.
@fzs.1933: Értem köszi. Igazából egyetértek veled és a rövid határidő is abszolút támogatható a részemről.
@fzs.1933:

Mire valók? az tudott. Hogy mit tesznek? Lószart. Magyarországon egyetlen közhivatal nem működik a feladatának megfelelően. Ez egy ilyen ország.
@Gábris szomszéd:

:)

Akkor most te segíts nekem!

Van egy kutyánk, amit utcáról fogadtunk be úgy, hogy amíg gazdát nem találunk neki. Nem találtunk eddig. Nagyon ugatós. Lényegében csak akkor marad kussban, ha én kint vagyok. Amúgy mindent megugat. Szomszédok kezdenek lázongani.
Iskoláztatni nincs hol. Foglalkozni nem nagyon lehet vele, mert állandóan rohan, nem bír nyugton maradni. Nem agresszív.
Én viszont már lassan az leszek.
Ötlet?
@DarthVader:

akkor esetleg változtatni?
@jöttem: szerintem mindenki volt vegzálva. mai napi azt mondom, hogy az embernek 11-13 évesen jön elő a legrosszabb és legkegyetlenebb énje.
ennyi idő után visszanéázve viszont azt is mondom, hogy akkor ott az egy hatalmi harc is volt.
@Penivaldes:

könnyebb eladni az országot, mint ma egy kutyát
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: most miért? gondolj arra, hogy nem beszél vissza, nem kell neki virág, cipő, nem hisztizik....D
@fzs.1933: ősi belső mongol közmondás.
akkor add le egy központban megőrzésre.
@Penivaldes: Azt írta ideiglenes befogadó addig amíg gazdit találnak neki. :)
@Gábris szomszéd: látjátok, ez is azt bizonyítja, hogy kutyákkal nem kezdünk!:)
@Penivaldes: és nem kell fel éjjel 4 óránként hogyhamégiseredményileg ;)
@Penivaldes:

kerestünk már helyet neki. Évekre előre foglalt minden. Vágóhídra (gyepmesteri telep) meg nem akarjuk küldeni.
és mi itten???

Az Európa Tanács aggódik a magyar sajtószabadság miatt
Steven Ritzer / Flickr CC BY-ND 2.0

Nils Muižnieks, az ET lett emberi jogi biztosa mégy a nyáron vizsgálódott Magyarországon. Ma publikált jelentése szerint egyre több minden fenyegeti a sajtószabadságot.

444.hu/2014/12/16/az-europa-tanacs-aggodik-a-magyar-sajtoszabadsag-miatt/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: én nem kelek fel 4 óránként, csak egyszer éjszaka, amikor van, hogy elfelejtek visszaaludni.
Már többrendbeli rágalmazás miatt nyomoznak Goodfriend ellen

Egy újabb interjúban az amerikai ügyvivő még konkrétabban nevezte korruptnak a NAV-elnökét Vida Ildikó ügyvédje szerint. Vidáék ezért feljelentéskiegészítést tettek az ügyben. Magyar György ügyvéd szerint ugyanakkor mindegy, hogy mi történik, Vidára már úgyis "kiadták a kilövési engedélyt".

hvg.hu/itthon/20141216_Vida_Goodfriend
@fzs.1933: oda ne is. ennyire én sem vagyok kegyetlen, pedig számomra a kutya az...
@dr. jenőke (jenőke): Ezt József Attila így fogalmazta meg:

"Én úgy vagyok, hogy már száz ezer éve
nézem, amit meglátok hirtelen.
Egy pillanat s kész az idő egésze,
mit száz ezer ős szemlélget velem.

Látom, mit ők nem láttak, mert kapáltak,
öltek, öleltek, tették, ami kell.
S ők látják azt, az anyagba leszálltak,
mit én nem látok, ha vallani kell.

Tudunk egymásról, mint öröm és bánat.
Enyém a mult és övék a jelen.
Verset irunk - ők fogják ceruzámat
s én érzem őket és emlékezem.
...

...
A világ vagyok - minden, ami volt, van:
a sok nemzedék, mely egymásra tör.
A honfoglalók győznek velem holtan
s a meghódoltak kínja meggyötör.
Árpád és Zalán, Werbőczi és Dózsa -
török, tatár, tót, román kavarog
e szívben, mely e multnak már adósa
szelíd jövővel - mai magyarok!

...Én dolgozik akarok. Elegendő
harc, hogy a multat be kell vallani.
A Dunának, mely mult, jelen s jövendő,
egymást ölelik lágy hullámai.
A harcot, amelyet őseink vivtak,
békévé oldja az emlékezés
s rendezni végre közös dolgainkat,
ez a mi munkánk; és nem is kevés."
1936
11:35
Miért csökkentik a segélyeket?

A kormány semmit nem tesz véletlenül, hatalmi okok állnak a költségvetésben jelentős tételnek nem mondható segélyek eltörlése, s a felelősség önkormányzatokra hárítása mögött.

hvg.hu/velemeny/20141216_Miert_csokkentik_a_segelyeket
@Gábris szomszéd:
Nemcsak utalok, konkrétan azt mondom. Bár a pofon nem az arcomat érte, hanem a nyakam. Jók a reflexeim, a támadóm pedig ittas volt.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: ja ők nehéz esetek. mondják, hogy oááá, oáááá.:)
te meg találd ki mit akarnak közölni, de ők legalább még nem másznak be mindenhová.)
@dr. jenőke (jenőke):

hogy tud ilyen az eszedbe jutni? :))))
@Penivaldes: lehet. nekem más jut eszembe a 11-13 éves kamaszokról.
@jöttem: ilyen szétcseszett oktatási rendszerben is élünk jelenleg, normák nélkül, együttérzés nélkül, nyomulással és könyökléssel. Kölökgólya hasba rúgva nem kisebbségi osztálytársnőjétől, és semmi érdemi rendezése a dolgoknak, csak némi papír és szépségtapaszos semmit nem érő dorgálás, és lényegében minden maradt a régiben...
@jöttem: más tapasztalatok gondolom, én csak a sajátomat ismerem.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
pontosan fogalmaztál.:)
erre kellene odafigyelni.
hathatós segítséget nyújtani az iskolának, a tanítóknak, a bántalmazottaknak, de még az agresszornak is.
tanítja ma valaki a pedagógusokat konfliktuskezelésre?
ott a helyszínen, a terepen.
@Sir Bates dö Hól: "pontosan ezért vezethetnék az "úri mo" konszolidációját"

Kár, hogy azt az úri-muri Magyarországot már ELFÚJTA A SZÉL. Pontosan az történt velük, mint a rabszolgatartó, déli ültetvényesekkel: véres harcok során eltüntette őket a történelem. Mennyi bizonyíték kell még a mélymagyar, nemzetthynáci kreténeknek, hogy az "ezeréves Magyarország" megbukott? Nem elég sokk Trianon és egymillió magyar halála? Akinek ez nem elég jel, az olyan süket és olyan vak, mint a sötét éjszaka.
Megpróbálták sokan visszafordítani a történelem kerekét, de azt büntetlenül, hosszútávon soha nem lehet.

"...
Egyszerű ez.
Él az, aki eleven.

Rongyos mindegyik zsebünk,
Rossz a magyar zsebe rég,
Egyszerű ez -
Elveszett az ezerév.
Ha elveszett, elveszett,
Nem keressük már elő,
Nem érünk rá,
Vonaton jár az idő.

Expresszen jár az idő
S gépből csinált madarán,
A gyalogos
Bizony hogy elmarad ám.
Szolgabíránk az agyunk,
Nem parancsol más nekünk,
Egyszerű ez,
Mi már mótorral megyünk.
Nem vagyunk mi bölcs urak
S nem is vagyunk szamarak.
Új ezerév
Új magyaroknak marad."

József Attila 1924.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
.
Kortársak voltak Garaival.
Faludy is, Devecseri is, sokan mások.
Vérmérséklet és saját tapasztalat is közbeszólt.
Mindegyik ragyog, de nem összehasonlítható.
Egyedi.
@dr. jenőke (jenőke):
ilyen: ütvefúró az ágyban.
mint egy szürrealista kép címe.
vagy egy pornófilmé.
vagy egy horrorfilmé.
Kép mellé ott a szöveg is, csak hogy lássátok, nem egy angyal Haver kutyánk:

www.koborka.hu/index.php?id=2906&zone=kutya&tabla=table_kutya_var_mashol&lang=1
@Penivaldes:

kegyetlenek, időnként. de tiszták és őszinték.
@fzs.1933:

gyönyörűű!ilyen kutyára vágynék, ha nem lakna a házamban több macska, mint ember.
@jöttem: én nem tudok róla, ez is olyan, hogy old meg magad...

@Penivaldes: jahhh, igaz
@jöttem:
.
De jó, hogy gondolkodtam. Eredetileg menetvágót akartam írni, de rájöttem, hogy az ebben az értelemben is az újdonság erejével hatna.
@fzs.1933: Akkor jól belenyúltál. Le a kalappal, hogy felvállaltad így is a kutyit.
@jöttem: hát én sok tisztaságot nem tudok felídézni bennük, és bennem sem. úgy 15 évesen kezdtünk el emberek lenni, addig bizony a lrgrosszabb énünk volt előtérben, a másikat megalázó, a ma barátom vagy, holnap ellenségem, a klikkek, a büszkék vagyunk arra, hogy annyira palos a hasunk, hogy haspólót viseljünk (abban az időben divat volt)és a másikat piszkálni, piszkálni, kinevetni...aztán kinőttük valamelyest
ennyi:

12 nyilvánvaló tény, ami azt bizonyítja, hogy Magyarország nem demokrácia

Kedves Fidesz, kedves Orbán Viktor, a demokrácia név már foglalt, szíveskedjenek ennek a rendszernek más nevet választani. A demokrácia hálás lesz érte.

444.hu/2014/12/16/12-nyilvanvalo-teny-ami-azt-bizonyitja-hogy-magyarorszag-nem-demokracia/

-----

és még egy melléklet:

Az újság, aminek minden oldalán átlag 3,42 fényképet közölnek Varga Mihályról

444.hu/2014/12/16/az-ujsag-aminek-minden-oldalan-atlag-342-fenykepet-kozolnek-varga-mihalyrol/
@jöttem: ugye?! nekem is fejtörést okozott, miért pont black&decker.
@Gábris szomszéd:

"Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél."

És ha oka van, amiért meg kell válni tőle, akkor az elválás is csak felelősséggel történhetik...
@jöttem:

ha elviszed, nem lesz a házban több macska mint ember, ezt garantálom! :)
kontraszelekcióóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó

12:32
Tavaly Rogánék még rubelben akarták elhelyezni a devizatartalék egy részét

Minél több lábon áll egy ország, annál stabilabb és erősebb - mondta Varga Mihály frissen kinevezett miniszter tavaly februárban, amikor felmerült, hogy a magyar devizatartalék egy részét a most durván megzuhanó rubelben helyezzék el.

hvg.hu/gazdasag/20141216_Tavaly_Roganek_meg_rubelben_akartak_elhel
@parti_giano: szlíp módbeli problémák miatt, kissé rakoncátlankodik mostanság
@parti_giano:
Spec.sokat gondolok a tarkódra, miközben a szívlapátot markolom... :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: 70 dollár felett a rubel. asszem most lábujjhegyen állva ordibálnak a kremlben.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Mit szívott ez? Nem, nem kérek belőle, D.T. illetékesebb.
@parti_giano:
Te! Mióta 70 dollár a rubel? Bazzt... Ma már csak vizet...
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
.
Úgy tűnik érdekelnek az ilyesmik.
Ha beírod a keresőbe:

A magyar politikatudomány útja napjainkig - Eduline.hu

Ez letölthető HTML anyag, de 4 hasábos. Ezért kijelölöd, és lapelrendezéssel azonnal egy hasábos lesz, a betűméreted te választod meg.
Szerintem érdemes.
.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: jogos, nálad a két pont. a piros telót meg igényeld rózsa gyuritól.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
.
Olvass rendesen: "lábujjhegyen állva ordibálnak a kremlben."
A napokban halottam, az araboknál 10$ körül van a kitermelési ár hordónként, ugyan ez oroszoknál 30 $ felett a legolcsóbb kitermelőhelyükön.
Ennek ellenére kedd reggel 71 rubelről 82-re nőtt az euró árfolyama, és 58-ről 66-ra nőtt a dolláré. A jegybanki kamatemelés csak néhány órára állította meg a rubelt, délután folytatódott a szabadesés.
12:41
Megszavazták a vasárnapi zárva tartást, két renitens fideszessel

Március 15-től vezetik be a nagyobb boltok vasárnapi nyitva tartásának tilalmát. Az adventi időszakban és az év egy szabadon választható vasárnapján nyitva lehetnek az üzletek. Két fideszes képviselő tartózkodott a szavazáson.

hvg.hu/kkv/20141216_Megszavaztak_a_vasarnapi_zarva_tartast_ke
@dr. jenőke (jenőke):

rákerestem a guglin. szerszámokból ugyanis nem vagyok valami felkészült.
írhattad volna a menetvágót is.
a kreatív félregondolkodóknak.

/ most megugrik a barkácsüzletek forgalma/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
SZARHÁZI NÉPEK EZEK!
Pár ezer újabb munkanélkülit csináltak.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: és nem öröm ez nekünk sem (bár a kisördög azért bújkál bennem is), mert a froncsira is kihatással van. bár gyanús nekem, hogy orbánék a devizaadós mentés után az inflációra szerettek volna hajtani.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Egy érdekes cikksorozat ha esetleg érdekel a katpol.

„Oroszország sosem olyan erős, mint amilyennek látszik és sosem olyan gyenge, mint amilyennek látszik.” (Bismarck)

katpol.blog.hu/2013/10/16/az_orosz_vedelmi_reformok_jovoje
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Testben lehet, de lélekben, gondolataiban nincs köztünk.
Mióta részt vett az "Álmodj egy világot magadnak mozgalomban..."
@Penivaldes:

eddig a 11-13 éves korosztályról volt szó.
a 15 az a csoporthoz való tartozásról szól, és a benne lévő hatalmi harcról.
nem szerettem tizenéves lenni. maga volt az iszony.
ha jól belegondolok, sem huszon -, sem harminc körüli nem lennék.
a negyvenet betöltve kaptam rá az élet ízére.
így 45 után meg kész hawaii. :))))
13:05
Romániában bukott le Lázár János trafikos barátja

Trükközésen kapták Romániában azt a cégcsoportot, amely közismerten jó kapcsolatokat ápol Lázár Jánossal, vezetőinek szerepük volt a trafiktörvény kidolgozásában is – számolt be egy augusztusi esetről az Adevarul nevű romániai napilap.

hvg.hu/kkv/20141216_Romaniaban_bukott_le_Lazar_Janos_trafik

---

A törvény azzal kapcsolatban is több kivételt tartalmaz, hogy mely boltok lehetnek nyitva vasárnaponként. Így például a 200 négyzetméternél kisebb üzletek kinyithatnak a hét utolsó napján, de csak a tulajdonos vagy családtagja dolgozhat benne. És nyitva lehetnek a trafikok is: Lázár János és Szatmáry Kristóf fideszes képviselők módosító indítványa, mely a törvény hatályát a trafikokra is kiterjesztette volna, végül nem került be az elfogadott módosítások közé. A törvényjavaslatot itt, az elfogadott összegző módosító javaslatot itt olvashatja.

---

Szijjártó aggódik, amiért az amerikaiak a korrupció ellen akarnak itt küzdeni

Tényleg aggódik a kormány, ő maga mondta.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F12%2F16%2Fszijjarto_aggodik_amiert_az_amerikaiak_a_korrupcio_ellen_akarnak_itt_kuzdeni%2F
@parti_giano:

pedig a blekkendekker elég kézenfekvő. :))
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Remélem valamelyik unortodox fax nem nyomta át a magyar tartalékok egy részét rubelbe.
Nagy a hallgatás a rubel, mint elszámolóvaluta c.agymenés körül. Ki érti, miért... :)
Melyik ökör akarna ilyen instabil eszközbe beszállni? Persze majd tájékozódom a hidfo féle hírcsatornán! :D
@fzs.1933:

azt fájlalnám. mindegyik szuverén egyéniség. imádom őket.
Egy ideig mindenki azt gondolta, hogy vicc, de majd jön valaki, és leállítja a KDNP-t. Aztán megértettük, hogy nem, nem ez történik: itt valóban bezárják a boltokat a vasárnap. Íme: megszavazták.

hvg.hu/kkv/20141216_Megszavaztak_a_vasarnapi_zarva_tartast_ke
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nem csodálom, hogy ezek a balfaszok aggódnak!
Képzeld el, ha mondjuk a magyar qrmány felkerül az amerikai listára, meg a sok szarházi csókosa.
Nem tudnak kiugrani shoppingolni a NY, vagy LA-be... DRÁMA!
Honnan lesz homártatyója a kis festett hajú fiúkának???
Most Svájcot is basztatják? Nem lesz jó vége, a számlák...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: tartok tőle hogy abban a paksi titkosításban lehetnek erről is érdekes dolgok.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: nincsenek mán számlák a vezír sem véletlen vonatozott oda s vissza, most meg harcolnak ellenük is, mint a norvégok ellen ;)
melléklet a fentihez:

Orbán bevezetné a civil szervezetek különleges regisztrációját

>>>>Azokat írná össze, amiket külföldről is támogatnak. Pont, mint Oroszországban, bár Orbán, tévesen, az USA-val példálózik.<<<<<

444.hu/2014/12/16/orban-bevezetne-a-civil-szervezetek-kulonleges-regisztraciojat/
@parti_giano:
majd 15 év múlva elkezdek belehúzni :))))
@jöttem:
Meg komoly gondjai... azon a csoki sem segít!

@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Szánalmas ez a kiskretén törpedúcse!
Hazudik, mint mindig:
"Orbán viszont amerikai példára hivatkozott az interjújában. Valószínűleg arra az amerikai szabályozásra gondolt, amely szerint
a külföldi lobbicsoportoknak
regisztrálniuk kell."
A civil szervezeteknek ott sem kell, csak ides orosz tezsvéreinél! Szakadna meg a kisgömböc...
@jöttem:
Ezek a szarháziak szétkúrják a hazámat, tetű orosz mintára korlátoznák a szabadságjogokat, felszámolják az európai jogrendet, ellopják még a szart is, kifosztják az országot és cinikus képpel a pofánkba röhögnek, hogy "de jogszerű"!
Kicsit sok már belőlük!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: fincsi dolgok vannak a vasárnapista törvényben:

Nem csak a vasárnapi nyitva tartásnak csap oda a kormány: hétköznap sem lehet majd bármeddig nyitva lenni, csak 6 és 22 óra között. Ez nem csak az éjszakai tescózásokat érinti majd, betesz az összes, kétszáz négyzetméternél nagyobb éjjel-nappalinak, illetve azokat a kétszáz négyzetméter alatti, sokáig nyitva tartó üzleteket is érinti, ahol nem a tulajdonos, vagy családtagja áll a pénztárnál éjszakánként.
Meg akire a kormány azt mondja

Részleges tilalom vonatkozik a virágboltokra és újságosokra, ők adott méret alatt vasárnaponként délig nyitva lehetnek, és külön kategóriába esnek majd a pékségek is. Azok a boltok ugyanis, ahol csak pékárut és tejterméket árulnak, nyitva lehetnek vasárnap, de csak reggel öt és dél között, és náluk hétköznaponként is megengedett a hajnali öt órás nyitás.
@jöttem:
... és igen, ilyenek ezek a szarháziak:

"12.
Egy megalomán, saját küldetéstudatába beleszédült vezető szeszélyei alapján milliárdokat költeni értelmetlen ostobaságokra.

11.
Az inkvizíció korából itt ragadt, szűk látókörű holdkórosok véletlenszerű ötletei alapján milliók mindennapjait befolyásoló törvényeket egyik napról a másikra titokban meghozni.

10.
Titokban, bármilyen egyeztetés nélkül az ország sorsát évtizedekre meghatározó paktumokat kötni.

9.
Európának és az európai értékeknek hátat fordítva sötét, elvtelen, korrupt diktatúrákkal szövetkezni.

8.
Alkotmányos alapjogokat semmibe véve a hatalom gyakorlásából eleve kizárt társadalmi csoportokat megfélemlíteni.

7.
A nemzeti vagyont ellopni és haverok, családtagok, párttársak között szétosztani.

6.
A fékek és ellensúlyok rendszerét, a demokrácia egyik legfontosabb működtető elemét abszolút hatalmi pozícióból semmibe venni.

5.
A független bíróságok működését ellehetetleníteni.

4.
Titkos, ellenőrizhetetlen, számonkérhetetlen tanácsadókat foglalkoztatni, majd tanácsaikat titokban megfogadni.

3.
A civil szférát (egy működő demokráciában a hatalomtól megmámorosodott, valóságérzéküket elvesztő politikai szereplők ellenőrzésének és számon kérésének egyik legfontosabb eszközét) baszogatni, vegzálni, ellehetetleníteni, befolyásolni, adminisztratív, gazdasági és politikai eszközökkel fenyegetni.

2.
A sajtót (egy működő demokráciában a hatalomtól megmámorosodott, valóságérzéküket elvesztő politikai szereplők ellenőrzésének és számon kérésének egyik legfontosabb eszközét) baszogatni, vegzálni, ellehetetleníteni, befolyásolni, adminisztratív, gazdasági és politikai eszközökkel fenyegetni.

1.
Korrupt, nepotista, átláthatatlan és ellenőrizhetetlen rendszert létrehozni, és lopott pénzből finanszírozott manipulációval szervilis, kritikára és általában az önálló gondolkodásra képtelen, megfélemlített tömegeket felnevelni."
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
A Lipóti pékség nagy cimborája Nulladiknak. Ugye így már érthetővé válik az is...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Érdemes lenne összeszedni, milyen elmeháborodott ötletekkel álltak elő az előző ciklusban.
Mert akkor nem mertek ilyet még tárgyalni sem. De most nagyon nyeregben érzik magukat, és szerintem ezeket sorra előveszik, és megszavazgatják. Mert azt hiszik, most már sokáig ittmaradnak...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Tegnap jég mondta:

"Egyoldalúan felmondták a társadalmi szerződést és elvesztették a legitimációjukat. "

Gondolom OV úgy gondolja, tavasszal majd kedveskedik valamivel a népnek. Aztán minden megy tovább.

A felháborodásod jogos. Több ezren érzik így.
A dühödet meg pakold ki, ne srófold, ne dédelgesd!
Még a végén beállhatok hozzád melózni. :))

Bocs, a kéretlen tanácsot. :)
Kibukott belőlem.
@fzs.1933:
Gyakran nézem a "Csodálatos kutyadoktor"t, aki az introvertált kutyákat szoktatja a helyes magatartásra.
A módszer lényege, hogy el kell érned, hogy tudatosuljon benne, hogy te vagy a falkavezér.
Soha ne menjen ki előtted az ajtón, sétáltatás közben mindíg mögötted legyen.
A szoktatás ideje alatt persze a jutalom falatkák megteszik a hatásukat, de arra is kell ügyelni, hogy akkor eheti meg, ha te engeded.
Családok veszik igénybe a munkáját, és mindíg siker a vége.
Persze, időt kell erre fordítani, amiből soha nincs elég.
@jöttem: nálunk ez 11 évesen elkezdődött, és 13 évesen abbamaradt, de ugye más generáció vagyunk. mi hamarabb értünk, már aki, mert én hátrányban voltam, de aztán sajnos utolértem őket.)
@jöttem: én legjobban 16 éves szerettem lenni, meg 17
@jöttem:
Béremelések lesznek, mind a rendvédelmi szerveknél, mint az állami alkalmazottak egy részénél. Megveszik a "legitimációt". Majd... szépen kicentizik.
Ezt a népet 3.000 forintért simán!
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: ez nem a tökösség, hanem a kapkodás, átgondolatlanság jele. igen, még a vasárnapi nyitvatartás kérdése is.
A ruszkiknak reszeltek, keleti nyitásról ennyit. Pár rubel és jönnek az orosz bankcsődök.
@parti_giano:
Sajnos lesz pár ezer elbocsájtás. De a KDNP lelki üdvéért és a tömjénesbarom örömére ennyit megért ezeknek a szarháziaknak.
Íme a kormányzati propaganda egy gyöngyszeme az egyik újságcikk címeként:
"Lassul a gazdaság, de a növekedés és a hiány
marad."
Beszarás!
@Myrath:
A jobbik rubelben, vagy dollárban kaphatta a "támogatás"?
Há'mer nem mindegy!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Ugyan... a NAGY GONDOLKODÓ ÁLMA!
Essetunni...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Remélem rubelben, most pont a felét éri :)) Vagy olajban? :DD
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

"_Béremelések lesznek, mind a rendvédelmi szerveknél, mint az állami alkalmazottak egy részénél. Megveszik a "legitimációt". Majd... szépen kicentizik.
Ezt a népet 3.000 forintért simán! _"

Ehhez azonban az társul, hogy a versenyszférában, ahonnan jön a bevétel, minden egyes béremelésre 100 stagnálás vagy elbocsátás jut.
Elfogy a zseton. A végén stadionra se futja.
@jöttem:

"OV-nek étekkóstolója van!!!"

Az jó.
@parti_giano: Nem kapkodás. Az, amit még az előző ciklusban nem mertek keresztül vinni, de most igen, az nem kapkodásra mutat. Megvolt a terv már 3-4 éve is, akkor az akkori felháborodás miatt ejtették. Most újra előveszik ezeket és szépen megszavazzák. Semmivel sem kevésbé átgondoltabb ez az ötlet, mint akkor volt. Akkor úgy gondolták nem tehették meg, de most viszont úgy gondolták.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
A vasárnapi zárvatartásról szóló cikkből legalább megtudtam, hogyha nincs vasárnap délelőtt a sütihez vaníliacukrom, megyek a kórházi boltba, vagy a strandra.
Az a félő viszont, hogy amennyiben a strandra megyek a boltba, ott is maradok estig, és fuccs a sütinek.
Kínomban röhögök.
@Mariann19: Valószínű, hogy nem udvarban lakott előtte s nagyon vágyik az emberközelségre! Nem könnyű leszoktatni egy ugatóst az ugatásról, főleg hogyha még félelemből is ugat mert csak ezzel tud védekezni hogy hangos!
@jaegtoer: Gondolom meg tükörkóstolója, meg fürdőkóstolója... Nagyon el van magától szállva.
@Mariann19: Vagy a pályaudvarra, vagy a reptérre. Aztán már vissza sem jössz. :D
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: de nem. emlékezz csak, hogyan is jött elő az ötlet most, hogyan folyt le az egész a kdnp ismételt belengetésétől, varga előszöri egyértelmű elutasításán keresztül a főni bólintásáig.
@jaegtoer:
Pár újabb adó az unortodox balfaszság szerint majd megoldja! :(
Stadion nélkül a felcsúti bazdelőre balszélsőló.asza mégse maradhat!
@jöttem: Egy érdekes kiegészítés a témában.

A delmagyar.hu Facebook-oldalán rengetegen fejtették ki a véleményüket az esetről. Volt, aki egészen kézenfekvő megoldást javasolt: "Nincs itt szó semmi komoly büntetésről... Egyszerűen tegyék át az apjához a másik osztályba!"

www.facebook.com/delmagyar/posts/904552392888368
@jaegtoer:
"Minden egyes béremelésre száz stagnálás vagy elbocsájtás jut."
Az én rádiómban délben elhangzott, hogy a Járási Hivatalokban 30-40%-os béremelés lesz.
Mondjuk egy 200 ezres jövedelemere 80 ezer bérfejlesztés jut, ami éves szinten közel l millió Ft plusz.
Bizony-bizony, fel kell állítani a pretóriánus
hadakat a mi pénzünkön, ellenünk.
@jaegtoer:
Egyre jobban eluralkodik a ... beszarás...
A dublőre remélem már gyúr!
Bár amilyen rengeteg testőrrel és biztosítással vonul állandóan, ennél jobban már nem lehet beszarni. Kissé mulatságos volt látni nemrég egy híradóban...
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
"Aztán már vissza se jössz."
Ez nagyon jó!
Elmegyek vasárnap a reptéri boltba cukorért, és
már Máltán használom fel.
@parti_giano: A kis libafos kdnp nem vesz elő ilyet magától, hacsak biztatást nem kap. Ha nem tudták volna, hogy támogatni fogják, nem nyújtják be újra. Mert ez egyértelműen a fideszen csapódik le, az ő mutatói romlanak.
@dr. jenőke (jenőke): Miért? Nem értesz egyet a versértelmezésemmel? Mondd meg nyugodtan, ha másként gondolod.
Olvasgatom a kommenteket... tegyük fel, sokak álma valóra válik, elmegy orbán... utána mi lesz?... van vagy 20%-os támogatottsága (nem lesz kevesebb soha), a fejekben már most polgárháborús állapotok vannak...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Az az érdekes, amire én nem is gondoltam, hogy mennyire belejátszik ebbe a keresztény fundamentalizmus. Persze, tudom, hogy a KDNP dobta föl az ötletet, de ha nem kiragadva nézzük, akkor valahol félelmetes, hogy az egész életünket így képzelik megreformálni. Most pl. a középkort hozzák vissza, ahol tiltották "vásárnapon" a vásárt Szent László törvényei, holnap majd az inkvizíciót és a cenzúrát stb.
Félelmetes.
És ezt nem tudták előre az ellenzéki pártok, mikor megjelent a NENYI és a NER? Ezt meséljék másnak ... Az egy dolog, hogy én vagy sok más magyar ember nem tudta, de hogy a sok okoska jogász se, azt nem hiszem.
Az is igaz, hogyha a korrupt ellenzék ezt szajkózta volna, úgyse hittük volna el nekik ...
@Gábris szomszéd: "Nem könnyű leszoktatni egy ugatóst az ugatásról, főleg hogyha még félelemből is ugat mert csak ezzel tud védekezni hogy hangos!"

ezt most tekinthetjük kámingáutnak?...
@Mariann19: Nyugi. :)

Az Auchan is a franchise-ban látja a menekülő utat

Az Auchan is felvette a kormány eléje dobott kesztyűjét, a Sparhoz hasonló lépéseket terveznek a hipereket sújtó intézkedések kivédésére. Franchise-hálózatot építenek, beindítják az e-kereskedelmet, nyereséget terveznek. Kivonulni viszont nem akarnak.

Az Auchan a Sparhoz hasonlóan kreatív lépéseket tervez, hogy elkerülje a kormányzati intézkedések terheinek legalább egy részét. A hipermarket lánc közepes méretű áruházakkal folytatná az áruháznyitásokat és franchise-rendszer elindításával 300 négyzetméter alatti áruházak piacára is be akarnak lépni. A meglévő hipereket nem alakítják franchise-zá, de a kis és közepes szegmenseben ebbe az irányba mozdulnak.

A világ számos országában van jelen az Auchan franchise-hálózatban, így nem meglepő, hogy erre idővel Magyarországon is sor kerül. És vannak is már olyan kereskedők, akik megkerestek őket, hogy szeretnének ebben a franchise-ban részt venni. Emellett a munkavállalóikat is ösztönözik arra, hogy franchise-tulajdonosok legyenek. Erre a világ más országaiban vannak is példák, hogy munkavállalóik franchise-jogot vásárolnak, és saját Auchan-áruházuk lesz.

A társaság jövőre beindítja e-áruházát is, Lengyelországban már működik a webáruház. Magyarországon is van már valamilyen tapasztalatuk, hiszen bizonyos árucikkeknél a termékek 70-80 százalékát már most is házhoz szállítják.

hvg.hu/kkv/20141216_Az_Auchan_is_a_franchiseban_latja_a_mene
A vasárnapi zárva tartás kérdése egy vicc.
Az ezrelékekben sem kifejezhető KDNP javaslata szemben megy 2 millió ember akaratával.
A Fidesz frakció megszavazza úgy, hogy a nagy padisah és pasái nem vesznek részt ebben a döntésben.
Ráadásul annyi taktikai érzékük sincs, hogy ne a mai napi tüntetés előtti órákra essen az aktus.
Remélhetőleg a felszólalók szónoki nyomatékként még betoldják esti beszédükbe ezt a jeles eseményt a tüntetéseken.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Viktor tényleg hordoz valami átkot, ami kézfogással terjed... nem csoda, hogy az indiai csajszi úgy elrántotta a kezét, ő, mint az ezoterikus és hermetikus hagyományok ismerője megérzett valamit...

Merkelt egyelőre még védik az ősi germán ráolvasások, de néha így is olyan olyan feje van a tárgyalások után, mint Gandalfnak, miután végzett a Balroggal.
@Sir Bates dö Hól: Hát a te szemüvegeden át biztos, bár nem igazán látom mitől kéne itt félnem. :)
@dr. jenőke (jenőke): Ennél is érdekesebb kérdés, hogy egy értelmiségi fel tudja-e ébreszteni magában a munkást? Szerintem csak nagyon kevésnek sikerül.
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine: az előző ciklusban is benyújtották. ez az egyik a kdnp guminyuszijai közül, amit a semjén-harrach páros ereget. a fidesz (aki persze a főni egyszemélyben) menet közben gondolta meg magát.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: hogy definiálod az értelmiséget?... és a munkást?...
@Gábris szomszéd:
Nem kétséges, hogy a bevásárló központok gazdasági szereplői megtalálják a megoldást.
Nem szabad elfelejteni, hogy ők nálunk piacot szereztek, beruháztak, stabil vásárló közönségük van, ezért nem a kivonulást választják.
Az ügynek van azonban társadalmilag egy súlyos mondanivalója.
A Fidesz "átalakítjuk az országot" szlogenje alatt megváltoztatta az Alkotmányt, a közigazgatást, a törvényeket a saját érdekeinek megfelelően.
Most a lelkünk, az életformánk megváltoztatására kerül sor.
Belegázol abba a rendbe amelyet több évtizede kialakítottunk a privát szféránkba annak érdekében, hogy totálisan maga alá gyűrje az állampolgárokat.
@Sir Bates dö Hól:
Káosz! Ez nem kérdéses.
Ellenzék nincs, ami a helyükre léphetne, kormányzóképesség csak egy szekértői korm.által (tudom tág fogalom, meg olyan, mint a kutya vacsija), de a beépített orbáni csapdák és hatalmi ágak vezetői amit még kavarni tudnak, háááát... akkor inkább lámpavasak!
...szakértői... tudom, naív is vagyok...
@Sir Bates dö Hól: Jó kérdés bár az én fejemben és szándékaimban pláne nincsenek polgárháborús állapotok, inkább a fordítottja.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Mielőtt Merkel mama jön, szerintem is ráolvasásokkal, meg ősi germán rúnákkal rendesen körbevédik... sose lehet aztat tunni!
@Sir Bates dö Hól: ne aggódjál, a polgárháború egyelőre az agysejtek vs. alkohol molekulák szintjén zajlik. ez meg nálad sem okozott még nagyobb gondot.
@Sir Bates dö Hól: A szellem embere (nem intellektus) és az anyag embere (nem csak fizikai munka).
Ez Jézus szerint: vannak a világ fiai és a világosság fiai.

Pl. a mi jelenünkben az a "József Attila", aki a Fideszt az antidemokratikussága miatt utálja. És az a munkás, aki teszi a dolgát, de nem hatják meg a magasztos eszmék.
@Mariann19:

"Családok veszik igénybe a munkáját, és mindíg siker a vége. "

Hogy egészen pontosak legyünk, csak az megy adásba, ami sikerült:))
@Orica Középföldi: illúzióromboló. én még a tövismadarakat is elhittem. erre jösz te...
A hasonlóság csakis a véletlen műve!

Nagy Lajos
MI MINDENT KELLENE CSINÁLNI (1926)

"Kellene alapítani egy igazi kurzuslapot. "Fütykös" lenne a címe, mondjuk.

Kellene indítani egy magas színvonalú irodalmi hetilapot. "Fekete Lapok" legyen a címe. Hőskölteményeket közölne korunk nagyjairól és szerelemmentes elbeszéléseket, amelyek lehetőleg mind a zsidó halálával végződnének.

Új tankönyveket kellene nyomtatni az iskolák számára, amelyek a destruktív hazugságokkal szemben a keresztény nemzeti igazságokat tartalmaznák. Például: hogy a föld a világ közepe, nem gömbölyű, hanem tányér alakú, nem mozog, csupán a vörös nemzetköziek akarják megmozdítani.

Azután meg kellene már végre kezdeni az építkezéseket. Mindenekelőtt tíz templomot, tíz kaszárnyát, tíz börtönt és száz internáló barakkot meg egy kártyavárat kellene építeni.

Be kellene hozni a víz- és kenyéradót. Mosdóvízadót, szappanadót, levegőadót.

Föl kellene emelni a villamosjegy árát és a házbéreket.

Szaporítani kellene a villamos- és autóbusz-ellenőröket. Az ellenőr-rendszert ki kellene terjeszteni a jegyen kívül a zsebre, a múltra, a szándékokra.

Föl kellene találni a munkabér nélküli dolgozót.

Meg kellene engedni, hogy a luxusautók százhúsz kilométeres óránkénti sebességgel rohanjanak az utcákon; akiért kár lenne, az úgysem jár gyalog.

Új időszámítást kellene bevezetni. 1926 helyett 1513-at kellene írni.

Vissza kellene állítani az ősi igazságszolgáltatást, például aki kenyeret lop, annak le kellene vágni a kezét.

El kellene rendelni az Alföld homokosítását, a kötelező vályogépítkezést, deszkapadló nélkül. Föl kellene találni a mesterséges tüdővészt.

Korlátozni kellene a levegőfogyasztást.

Idegen valutát kellene hamisítani.

A közerkölcsöket meg kellene tisztítani benzinnel, szappannal, meleg vízzel és kefével. Esetleg porszívógéppel.

Büntetni kellene az öngyilkosságot. Például sikeres öngyilkosság után az öngyilkost főbe kellene lőni, és ezenfelül ötven évi hivatalvesztésre ítélni.

Új titkos társaságokat kellene fölállítani.

A verebeknek a csiripelést szigorúan el kellene tiltani. Destruktív verebek üldözésére föl kellene állítani a repülőrendőrséget.

Én nem értem, nem csinálnak semmit, nem történik semmi, nincs ebben az országban semmi iniciatíva."
@fzs.1933: a repülőrendőrség már fel van találva. Csőrmester.
@Spániel:

és mivel mennek? Csak mert továbbra is az a hír járja, hogy túl sok üzemanyagra nem telik?

Széles-féle nullgravitációval?
@fzs.1933: mondom csőrmester a dr.Bubóból.
Minek bele üzemanyag?
@Orica Középföldi:
"Csak az megy adásba, ami sikerült."
Ezért tapasztalataink birtokában már minden adást gyanakodva elemzünk, lázasan kutatunk a sorok között.
Pedig úgy szeretnénk tiszta, világos, valós tényeket hallani.
@Spániel:

jóvanna. késő van má'! :)

akkor nesze egy komment egy blogbejegyzésből, melynek HÁ a témája:

"A Down-kórosok egyébként nagyon kedvesek. Mondjuk nem jellemző, hogy miniszterelnököknek tanácsot adnak, de egy ilyen miniszterelnöknél mindent el tudok képzelni."
@Queenpin lecsekkoltam Alfonsine:
"Málta jó hely."
Máltát választanám, de elmennék én már az inuitok földjére is innen fókát enni nyersen.
@Mariann19:

Furcsa egy dög a miénk. Abszolút vezér vagyok. A legkisebb mozdulatomat is megérti mindkét kutyánk.
A gond akkor van, amikor nem vagyok ott.
Azt pedig hogy tanítsam meg ÉN, hogy hogy viselkedjen, amikor NEM vagyok ott?
Ezt látom jelen pillanatban feloldhatatlannak.
@fzs.1933: jótett helyébe......nade hol volt Havasi Bertalan, ő szereti az ilyen nyálas dolgokat.

"Ikotity István felrakta a Vaterára annak a csokinak a papírját, amelyet állítólag Orbán Viktornak küldött a dohányipari törvények ellen tiltakozó szakszervezet.
Az LMP-s képviselő blogbejegyzése szerint a kormányfő asztaláról származó relikvia a „cinizmus ereklyéje”, amelyet Ikotity mégis a miniszterelnök rajongóinak ajánlott fel a Vaterán, mindössze 10 ezer forintért."
@Spániel:

lassulok az igaz, de hogy jön ez a kutyám problémájához? :I
"jótett helyébe......nade hol volt Havasi Bertalan, ő szereti az ilyen nyálas dolgokat."

Ikotity:
ha ez a legnagyobb gondja... Elvesztünk!
@fzs.1933:
Ne add fel!
A hivatkozott történésekből az tűnt ki, hogy a kutyák rájönnek, hogy szűkebb környezetükben nem ők a főnökök, és a családtagokat is elismerik
feljebbvalójuknak.
Nemcsak téged, mint falkavezért.
@Spániel:

nem lehetne inkább a Sanyikáááám???? :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

"Béremelések lesznek, mind a rendvédelmi szerveknél, mint az állami alkalmazottak egy részénél."
A rendvédelmi szektorban dolgozóknak és az állami alkalmazottaknak is van feleségük, férjük, gyerekeik, apjuk és anyjuk. Akiket érinthet bármelyik megszorító intézkedés. Ezen kívül az ő zsebükben és életükben ugyanúgy turkál a kormány.
Szóval nem biztos, hogy a béremeléssel ők azonnal csápoló kormányfanok lesznek.

Megveszik a "legitimációt". Majd... szépen kicentizik."
Ha lesz miből. Várjuk ki a március 15 utáni első vasárnapot. Akkor nézzük meg azt a legitimációt.
Hofi mondta: "... most már az Isten pénze sem elég...."

"Ezt a népet 3.000 forintért simán! "
Légy szíves ne kezd el újra a "birkanép a magyar" c. szöveget.
Te is tudod, én is tudom, mindenki tudja. 2002-től Orbán nem egy pártot épít, hanem egy szektát.
Mocskos, manipulatív eszközökkel. Erre nem volt felkészülve a magyar társadalom. Sem a politikai pártok, sem az értelmiség, sem a nép.
Máig nincs ellenszer az orbánizmus ellen.
80 milliárdból sikerül mindezt összehozni? Hogy nem ég most is a tévészékház? Hogy szakadna rájuk!

"A Népszabadság tudta meg, hogy a köztársasági elnök fia a közmédiánál dolgozik. Rákérdeztek, és jött is az elismerés, hogy Áder András október 17-től kiemelt multimédiás újságíró beosztásban segíti az MTVA munkáját.

Ugyanakkor az MTVA sajtóosztálya itt nem állt meg, mert visszakérdeztek, hogy a Népszabadságnál dolgozik-e híres ember rokona.

A közel nyolcvanmilliárd forintnyi közpénzből fenntartott propagandamamut egész pontosan ezeket a kérdéseket tette fel a lapnak:

„Engedje meg, hogy mi is feltegyünk kérdéseket Önnek, hogy szerkesztőségünk tisztább képet kapjon munkájukról:
Van olyan munkatársa, akinek rokona ismert ember?
Szívesen dolgozik vagy dolgozna együtt politikus vagy ismert ember rokonával?
Van olyan pozíció Önöknél, amelynek betöltésekor vizsgálják a rokonsági viszonyokat?
Igaz az a hír, hogy a Népszabadság jövő év elején megválik néhány munkatársától?
Ha igaz, miért történik ez meg?”"

444.hu/2014/12/16/ader-janos-fia-az-mtva-nal-dolgozik-a-kozmedia-pedig-visszatamadt-az-erre-rakerdezo-ujsagra/
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: arra kívántam célozni, hogy a magyar társadalom oly mértékben megosztott, hogy a legminimálisabb alapokban sem képzelhető el a konszenzus... ez működésképtelenné teszi az országot... (a szakértői kormányról már leírtam az álláspontom...)
@jöttem:

lehet, hogy beledöglünk, de előbb-utóbb azoknak is felnyílik a szeme, akiket most még megvesznek kilóra. Egy idő után már nekik sem fog jutni.
@fzs.1933: nem a kutyához írtam, hanem HÁ meg a Down-kórosok-ért cserébe.

-Egyébként Mariann-nak igaza van, egy kutyának mindenkinek szót kell fogadnia, ha otthon vagy, ha nem.
@Gábris szomszéd:

Az első négy válasz után majdnem elhánytam magam.
Ez lenne a megoldás szerinted?
@Spániel:

értem én ezt is, azt is.

Csak azt nem, hogy ÉN hogy tudom megtanítani egy viselkedésre, ami az, hogy ÉN NEM vagyok ott.
A nejem dolgozik, a gyerekek iskolában.
A lovaktól, meg a macskáktól, meg a rókáktól, madaraktól meg már csak nem várhatom el, hogy kussoltassák... :)
Elnézést, kicsit belehergeltem magam a kutyatémába.
@jöttem: Mint pld.? Amúgy meg kéne kérdezni azokat a lakosokat, ahol jobnikos a polgi, eljött -e a világvége a megválasztásuk óta. Tényleg jó lenne már valamiféle kiegyezés, mert belerokkanunk az utódainkról már nem is beszélve. Bár én is változom és egyre inkább azt érzem semmilyen vélt vagy valós "igazság" nem írhatja felül azt, hogy belső és külső békében élhessünk.
@fzs.1933: megértelek, én is napokig tudnék róluk témázni.
@Gábris szomszéd:

a helyzet az, hogy ezt az ügyet sem neked, vagy jöttem-nek, vagy nekem kell megoldanunk. Egy normálisan működő államban adottak lennének a törvényi, szervezeti és tárgyi alapok ahhoz, hogy ha elő is fordul ilyen eset, a többség ne szenvedjen tőle.
Mivel ez egy nem normálisan működő állam, ezért lehet, hogy az első és legfontosabb dolog az lenne, hogy ezt rendbe tegyük...

Mivel nem ismerem a hatályos jogszabályokat, ezért nem tudok hasznos ötleteket adni. Abban biztos vagyok, hogy az az agresszió, ami a kommentekben megjelent, semmi jóra nem vezet.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
.
Egyáltalán nem erről van szó.
Annyira nem, hogy a versekhez nincs köze.
Magamnak találtam, de tartottam annyira jónak, hogy merjem ajánlani.
Lényegében egy témakörön belüli fogalmakat részletez, például (és ez éppen aktuális is):
NEOKORPORATÍV HIPOTÉZIS: A gazdasági kormányzat iránti igények a politika szintjén a neokorporativizmus koncepciójának megfogalmazódásához vezettek.
A II. világháború alatt alakult ki, főleg közép és észak-európai országokban. Fogalmán értik egyrészt az intézményesített érdek-képviseleti rendszert, másrészt a különböző politikai stratégiák kialakításának, eldöntésének és megvalósításának intézményesített rendszerét. Lényege: az érdekképviselet egy bizonyos módon strukturálódik, hogy a döntési rendszer egy bizonyos módon funkcionáljon.
@parti_giano: mert nálam az egyik harcoló fél kapitulàlt...
@Sir Bates dö Hól: akkor csapast mertel a muslicakra is. mar csak a sajtban remenykedhetnek.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: úgy hallottam, hogy megszűnnek a munkaügyi központok is.

teljes a foglalkoztatoccság minek is az?

ne idegeskedj, mondtam volt, ha holnap reggel 8-kor minden a megfelelő irányba fordulna, akkor is kellene 50-100 év, mire azt a disznóólat valahogy rendbe lehetne vágni.

de nem fog változni reggel 8-ra sem.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
-
"...egy értelmiségi fel tudja-e ébreszteni magában a munkást?"

Szerintem nem. A szocialista pártok szerepének csökkenése, egyúttal az úgynevezett munkásosztály lényegében megszűnése egyre inkább azt jelenti, hogy a munkás polgárnak akarja érezni magát, ami inkább szociáldemokrata párt erősítését jelentené.
Ámde nálunk minden fordítva jelentkezik.
Kereset okán nincs már különbség munkás és értelmiség között.
Ma már egy autószerelőnél is van számítógépes vizsgálat - mondtam egy példát.
Ez csak átstrukturálódást jelent, nem a baloldal megszűnését.
@Sir Bates dö Hól: ez is tulzas. ha normalisan kezelnek, normalis kerdeseket tennenek fel, jo valaszok szuletnenek.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: mongyuk attól nem kell félnie, hogy egy köteg ojróval baxa homlokon, de teccene, ha téglát is rakna közé...
@Spániel: érdekes, bár én egy picit a valóságtól elrugaszkodottnak gondolom a szerző álláspontját -főként mo vonatkozásában-, ám a nemzetközi viszonyokat is árnyaltabbnak gondolom...
@Orica Középföldi:
Most vettem észre.
Beroduált szívtam.
@fzs.1933: természetesen... bár eleve kis és szervezetlen csapat volt:-)...
@parti_giano: például?... milyen kérdéseket?... (azt nem is feszegetem, hogy mi a normalitás:-)...)
@Gábris szomszéd:

Mondjuk attól az elmés megjegyzéstől, hogy régi vágású tanítók kellenek ide nádpálcával, akik még tudtak nevelni.

Gondolom itt a nevelés egyet jelent a veréssel.

A kommentelő apuka-anyuka (nem nézem meg, valóban nem bírja a gyomrom) örömmel ajánlja a verést nevelési eszközként m á s o k gyerekei számára.
De ha a saját gyerekét legyintené meg urambocsá' ugyanez a régi vágású tanító, akkor
kitörne a parasztgyalázat.

Ezek nem egyszerű megoldások, ahogy írtad. Ez a probléma bagatellizálása. Számomra mindez felháborító.

A jövőben ha a jobbikot akarod reklámozni, tedd a saját neved alatt. Ne a hozzám címzett kommentben.
Nem csípem azt a félfasiszta / vagy tán egészen az / alakulatot.
@Sir Bates dö Hól: mint 2004-ben. csak a pártoknak kéne önmérsékletet gyakorolniuk.
a normális deffinicióját meg margitban határozom meg. te dög.
Na, azért a dolgok megint a helyükre kerültek.
Budaházy féle széljobberek csak megpróbálták a tüntetést provokálni.
A gazdák odaküldték a csőcseléküket?
@parti_giano: mi volt 2004-ben?... (nem vagyok dög...)
Nem a kormány feladata, hogy számításokat végezzen arról, hogy hány nagy boltnak kell költöznie vagy hogy hány embert fognak kirúgni a szabályozás miatt.

Meghát a kormányban tudják, hogy ha népszavazás lenne a vasárnapi zárva tartásról, vesztenének... 444.hu/2014/12/16/a-kormanyban-tudjak-hogy-ha-nepszavazas-lenne-a-vasarnapi-zarva-tartasrol-vesztenenek/
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: pedig előbb-utóbb rájuk is sor kerül, pl. budaházy kap a nyakába egy kis külön pólóadót.
A ruszkik dőlnek befele:

"
1998, az orosz válság óta nem volt ilyen heves gyengülés az orosz deviza árfolyamában,

a lakosság és a vállalatok körében vélhetően él még ennek emléke, ezért is menekül a tőke és omlik az árfolyam, a pozitív folyó fizetési mérlegadatok ellenére.

Az orosz tőzsde értéke is egyre kisebb. Kedden az ott forgó papírok összértéke 384 milliárd dollárra esett. A Microsoftot 386 milliárdra értékelik. Egy hónapja az orosz tőzsde összértéke 531 milliárd dollár volt. Orosz szakértők szerint a papírok összértéke 350 milliárd dollár alá is eshet.

„A részvénypiac ma ünnepélyesen meghal, legalább fél évre. Végleg eltűnik a likviditás”

– idézte a Vedomosztyi az egyik orosz beruházási bank vezetőjét."
Szabaccságharcunk újabb eredménye:

"Ugyan az állami trafikellátó, vagyis a központosított dohánykereskedelmet végző cég indulását a hétfőn elfogadott törvényben végül 2015 májusáról szeptemberre tolták, a dohányipari dolgozók szakszervezete szerint ettől még ugyanúgy 1200 munkahely szűnik meg, csak pár hónappal később.

Ha nem is a nyár elején, csak ősszel, de mindenképpen elbocsátja összesen mintegy ezer alkalmazottját az a hat hazai dohánycég, amelynek nagykereskedői hálózata feleslegessé válik az állami trafikellátó, vagyis a központosított kereskedelmet végző cég létrehozásával."

Most akkor győztünk már??

Ezek tényleg ilyen ostobák!

Nem szoktam ATV-t nézni, de...

www.atv.hu/elo-adas
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Akkor gond egy szál se. Nemsokára szibériában is amcsik fognak állomásozni. ;)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: És most örülni kellenne? Én inkább félek tőle.. izé, hogy mondják oroszul, h béke?
Putyin nagyobb bajban volt a Kurszk-ügyben, akkor napokra eltűnt, s tényleg úgy tűnt bukni fog, aztán mégsem.

Ettől a rubelválságtól valójában nem fog megkérdőjeleződni a hatalma, de várjuk ki a végét. Ez egy teljesen más jellegű sztori. Az emberek akkor is imádják az általuk nagyra tartott vezetőt, ha épp enni sem jut nekik, ez nálunk érvényes.
Sosem értettem az orosz néplelket:)
jó estét!
megtaláltam a nagy olvasgatás közben, hogy viktorék, miért is üzletelnek az oroszokkal....

" Nem szabadna elfelejteni, hogy a Putyinnal való barátkozást, a keleti nyitást Gyurcsány kezdte el (akkor még Orbánék erősen oroszellenes retorikát folytattak és a nyugathoz való nagyobb simulást sürgették), aztán kormányra kerülve Orbánék kénytelenek voltak átvenni a stafétát"

ez egy komoly indok...

link nincs,
egy hit hű fidesz szavazó véleménye..
@jöttem: Mindíg felcsillan, hogy lehet párbeszéd, aztán gyorsan kiderül, hogy mindez csak hiú ábránd. Szomorú látni, hogy a szekértáborok nem hajlandóak elszakadni a sztereotipiáiktól. Szerinted ki fog tenni a megosztottság ellen, ha mi nem?
@TrollSlayer:
Pont nem örülni, mert minden ilyen feszkótól szerintem nem lesz jobb - ellenkezőleg, újra ott vagyunk, hogy nem lesz jó az oroszoknak sem, a népüknek pláne, az amerikaiak is szívni fognak, ahogy már szívnak az oroszoknál lévő cégeik, ha tetszik, ha nem.
Ráadásul, ha megnézzük a 313-as árfolyamot, akkor mi is szopóágon vagyunk éppen... :(
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ):
Már mossák a szart?
Eddig tartott, míg a Habony féle propagandista lagymatagok összerakták az ideológiai útmutatást? Szörnyű ez a trehányság ...

Business? Lett belőle?
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ): Vicces.
"kénytelen" miért is?
Amúgy az akkori amerikai adminisztráció (itteni nagykövet is) nagyon jóban volt a FIDEATH-el: egy euroatlanti elkötelezettségű, nyugatias pártot láttak benne, akik szakítanak Gyurcsányék keleti politikájával. Még a 2010-es választások utáni első (?) jelek után is védték őket. Aztán hova jutottak?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: A főkérdés az hogyan állnak az élelmiszer tartalékjaik. És amire rubel árfolyama is utalhat elég szarul.
Az oroszok majd T-72-kel fognak bevásárolni Közép-Európában
@TrollSlayer:
.
Kicsit eltévedtél.

A jogszabály szakmai tartalmának és jogrendszerbe illeszkedésének biztosítása
16. § (1) A jogszabály előkészítőjének feladata - a 2. § (4) bekezdésében foglalt követelmények figyelembevételével - a jogszabály szakmai tartalmának kialakítása.
(2) A 2. § (4) bekezdésében foglalt követelmények érvényesítéséről a kormányzati jogszabály-előkészítő tevékenység során a Kormány az igazságügyért felelős miniszter útján gondoskodik. E követelmények érvényre juttatása érdekében a jogszabály előkészítéséért felelős miniszter
a) a törvény és a kormányrendelet tervezetét az igazságügyért felelős miniszterrel egyetértésben terjeszti a Kormány elé,
b) a miniszteri rendeletet az igazságügyért felelős miniszter véleményének kikérését követően adja ki.
(3) Ha a miniszteri rendelet tervezetével az igazságügyért felelős miniszter alkotmányossági vagy európai uniós jogi szempontból nem ért egyet, a vitás kérdésben a jogszabály előkészítéséért felelős miniszter és az igazság ügyért felelős miniszter közös előterjesztése alapján a Kormány dönt.
(4) Az önálló szabályozó szerv vezetője a rendeletét a 2. § (4) bekezdésében foglalt követelmények érvényesülése érdekében az igazságügyért felelős miniszter véleményének kikérését követően adja ki.
@TrollSlayer:
.
Ezzel kiegészítve láthatod, hogy hogyan születnek törvénysértő módon a törvények:

A jogszabály előkészítője - a jogszabály feltételezett hatásaihoz igazodó részletességű - előzetes hatásvizsgálat elvégzésével felméri a szabályozás várható következményeit. Az előzetes hatásvizsgálat eredményéről a Kormány által előterjesztendő törvényjavaslat, illetve kormányrendelet esetén a Kormányt, önkormányzati rendelet esetén a helyi önkormányzat képviselő-testületét tájékoztatni kell. Miniszteri rendelet rendelkezhet úgy, hogy az általa meghatározott esetben a közjogi szervezetszabályozó eszköz előkészítője előzetes hatásvizsgálatot végez.
(2) A hatásvizsgálat során vizsgálni kell
a) a tervezett jogszabály valamennyi jelentősnek ítélt hatását, különösen
aa) társadalmi, gazdasági, költségvetési hatásait,
ab) környezeti és egészségi következményeit,
ac) adminisztratív terheket befolyásoló hatásait, valamint
b) a jogszabály megalkotásának szükségességét, a jogalkotás elmaradásának várható következményeit, és
c) a jogszabály alkalmazásához szükséges személyi, szervezeti, tárgyi és pénzügyi feltételeket.
Tuareg (szerintem) jó ötlete:
www.hir24.hu/belfold/2014/12/16/orbanbucsuztato-szilveszter-lesz-a-kossuth-teren/

Szilveszterkor amúgy is sokan vannak az utcán, szóval...
Most meg lehetne mutatni azt, amitől a víz veri ki a narancssárga csürhét. Hajrá!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
nem vállaltam..
magánélet..
nem tudtam volna 100%-ban odatenni magam..
az meg nem lett volna korrekt, ha a fizut felveszem, 3 hónap után elköszönünk egymástól növekedés nélkül...
ez van..
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ):
.
Más üzletelni,és más ideológiailag elköteleződni. Lásd: illiberális állam.
@Gábris szomszéd:

" Szomorú látni, hogy a szekértáborok nem hajlandóak elszakadni a sztereotipiáiktól. Szerinted ki fog tenni a megosztottság ellen, ha mi nem? "

Most könnyekig meghatódtam.
Mesélj, melyik rögeszmédtől kezded meg először az elszakadást?
@Gábris szomszéd:

mi. úgy, hogy nekifutunk még egyszer. :)
A sztereotípiák és az elvek között van némi különbség.
mégis, mit értesz sztereotípia alatt?
@dr. jenőke (jenőke):
.
@Gábris szomszéd:
.
lemaradt a címzés.

A sztereotípiák és az elvek között van némi különbség.
mégis, mit értesz sztereotípia alatt?
@Orica Középföldi:

Erre én is kíváncsi vagyok.
Ezért ajánlottam fel, hogy fussunk neki még egyszer.
@jöttem:
Én hátradőlök egy kis Strohmeier biovörössel, meg egy kis sajttal... :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Megirigyelted Sir gasztro-tobzódását, mi?
@jöttem:

"mi. úgy, hogy nekifutunk még egyszer. :)"

Ugye tudod, hogy ez nem egyértelmű:)))
Az a kérdés maradt még, hogy Putyin kicsit behátrál, vagy a rá zúduló szar eszkalálásában találja meg a kiutat. Nagyon nem mindegy, nekünk sem. Az utóbbi olyan komoly belpolitikai válság, amiből csak valami katonai külpolitikai siker a kiút. Az látszik, hogy a hidegháború első fázisát az USA nyerte, Oroszország de facto csődben van. Mi lesz a második fázis....?
@Orica Középföldi:

Kb. tudom, hogy mi vár rám. Az sem lesz egyértelmű.
17% mellett semmilyen kölcsön nem finanszírozható, ez evidencia.
@Knósszosz: csak frissiti a hardwert.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: csaj meg egy sem, eleg, ha egy klaviatura van melletted, mi? hehe.
@Knósszosz:
Egy dög a figura, de ne mond vissza neki! :)
@parti_giano:
Bazzz... pisilj a konnektorba és érezni fogod a jókívánságaim!
Mennyire genyó is tud lenni vki...
@parti_giano:
Egyébként is, ennyi nő után ki kell pihennem magam, regenerálódás, meg újratöl(tőd)és... Ááá.... Nem is értheted.... :)
@parti_giano:
Na ja:)) Egésségére!
(pedáloznom köll, csak ő a főnök mostan:))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Na, ez a buli benne:-((
Vakon nyomod...
Rubel, hihetetlen, USDRUB 57 tegnap, ma tető 78, komoly 40% bukta 2 nap alatt, kvázi megduplázták a kamatot, h a spekulánsok az távol tartsák, de minek :-))) 17% eves kamat nuku, török devizavàlság idején volt 1200%-os, másnapra (hétvége) lefelezodott, és azóta még egyszer...
Putyinon múlik, meddig basztatja a NATO-t hadgyakorlatokkal... Bár igy v ugy megbukott úgyis, kérdés csak az pár ezer csókost, vagy több száz millió embert ránt magával...
Orbánt is csókolom, de most nincs rá sok időm...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Há' olyan vagyok én?
Szesztestvérem!:))
@parti_giano: azok jó kérdések voltak valóban:-/... (az én hibám, hogy nem fogalmaztam érthetően...)
török líra fejeződött le,, bocs, igy érthető csak..
Ja, és ilyen orosz es ukran bukta (állampapír kitettség és hitelállomány) után nagyon csodálkoznék ha bármely osztrák bank itt maradna a régióban. Szóval ez orban ölébe hull ingyen...
@Sir Bates dö Hól: nem emlékezhetsz mindenre, de mentegessen téged selmeczi úrhölgy, kifli és baguette megfér.
@CsekklisztNo.10Reloaded: azért az oroszoknak elhanyagolható az államadóssága. de megfingatták.
Akkor ennyit a brics-bankról és a kínai-orosz saját lovés elszámolás is fejvakarással kezdődik...
Hogy itt és ott mekkora gebasz lesz (úgy fél éven belül), erre itt a legjobb leírás.
Ez fogja lemosni Orbánt is, mi nem tudtuk, de végül is mindegy....

http://www.zsiday.hu/blog/oroszország-olcsónak-tűnik
@Orica Középföldi:

szükséges mindig egyértelműen fogalmazni? :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Jaja... van. Nézem a bulikát az ATV-n.
Azt mondta a Cáratyuska valamelyik nap, hogy ez a büszkesége (mármint a tüntetések léte), szóval demokrata a javából.

Ezt a közszolgálati dolgozók többsége is biztosan így gondolja, tudom én...
Ja, hogy a viszontszankciók miatti máshonnan beszerzett élelmiszereket mivel fizetik, az sem kérdés... szevasztopol miatt tettek egy időutazást...
@parti_giano:
Igen is, meg nem is :-))
A linkben benne van a lényeg, hogy mi a nagy baj: microszinten
Egyebkent meg az orosz költségvetés 110 körüli olajárra van belőle, azaz masszív deficit lesz most, ami vezethet államcsődhöz, s hozzávesszük h nyilván a devizatartalék adat is smafu....

Szerintem a kérdés az, hogy ez a válság több olyan országot is magával ranthat, ami nem biztos, hogy USA érdeke... talán... De hozok még pár adatot...
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Nincs meg a tablazat, de gyakorlatilag az összes olajexportor ország es ezek többsége diktatúra !!! 100 dollár olajár alatt szív mint a torkosborz: Szaud, Irán, Venezuela, Oroszok... még norvégok is:-((

És Kínába akarnak gázvezetéket épiteni, :-))))
@Secnir:
Libsibolsi ármány! Mind hazugság... ;)
@jöttem:

"szükséges mindig egyértelműen fogalmazni? :)"

Egy nyilvános közéleti blogon célszerű:)))
@Spániel:
"A baloldal is szépen kihátrált mögüle, amikor már kezdett szaga lenni és beállt szépen a kórusba"

A baloldalinak nevezett politikusok nagy része azonnal kihátrált mögüle, amikor kinyilvánította, hogy a kiváltságokat meg kell nyirbálni, és bizony dolgozni kell.
A baloldali szavazók még kitartottak egy darabig, de nagy részük bizony úgy tett, ahogyan írtad.
@Orica Középföldi:

akkor elnémulok egy időre. :)
Ez meg csak nyomja (mi mást tehetne?... én is ezt tenném a helyében...)
'We will survive sanctions,’ says Russian foreign minister

f24.my/1wd3Sz0
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

A fizetős M0-hoz:

Kósa Lajos "Az adott javaslat részleteit ugyan még nem ismeri" , de ez nem fogja abban megakadályozni, hogy megszavazza.
Minden javaslatot így szavaznak meg, el sem olvassák.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Itt megáll, az amerikai saját kitermelés 50 $ körül van állítólag, az orosz 30 felett, a szaudi 10$
A Kedves Vezető hűdebátor!
444.hu/2014/12/16/a-legsulyosabb-kerdesekben-orban-egyszeruen-nem-szavaz/
(mondjuk ebben semmi meglepi nincs a páncélozott jármű, étel-előkostoltatás, TEK-es védelem, Operaházi menekülés ismeretében)
@jöttem:

Merthogy? Csupa kétértelmű gondolat jut eszedbe?
Privizd le a gondolatébresztővel:)))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Szerintem is kell lennie egy kis szünetnek, de ez csak időleges...
Nem a kitermelési ár számít, hanem az, hogy a költségvetés hol van egyensúlyban , azaz ezeknél az országoknál milyen olajár mellett lesz súlyosan deficites a költségvetés.. Irán: 130 :-))
Ugye a deficit vagy adóemelést v kiadáscsökkentést indukál, azt meg a nép nem szereti
@elmeherceg:
"... és ez a főpolgármester b+!"

Aki mellesleg nem oly régen azt nyilatkozta, hogy ha a 3-as metró felújítására nem jut pénz, akkor leállítja.
No comment.
Esetleg ez volt a vétójog ára?
www.hir24.hu/belfold/2014/12/16/orbanbucsuztato-szilveszter-lesz-a-kossuth-teren/
Ha már a Köztársaság búcsúztatására nem jött ki senki! A Tiszta kezesek már 10 körül elpucoltak, éjfélkor csak pár kóbor turista, 2 csöves, a kormányőrök és én búcsúztattam, ahogy illik: éjfélkor és pezsgővel. Nem mondhatom, hogy ez boldoggá tett!
TÖMEGnek kellett volna ott lenni!
Orbán a döglött lóra teszi fel egy tétben a jövőnket. Ha ez nem elég a ribillióhoz, akkor semmi. Az összeomló oroszországról szóló újságok napján milyent nyilatkozott már? Mi kell még nekünk?
@miva?:
Ez az ostoba majom szerintem még mindig nem érti az üzenetet...
@Sir Bates dö Hól:
"a mandiner szerzője meg az anyja pállott picsáját mosdassa, ne ezt a kretént!!... "

A mandi szerzőjét bánthatod, bár nemrég még normálisnak tűnt.
Anyukáját ne bántsd, nem érdemli.
Furcsa fordulatokat hoz az élet.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: "Ezt a népet 3.000 forintért simán!"

Sajnos épp elég, ha az erőszakszervezeteket megveszik. Nem a legitimációhoz, hanem a rendfenntartáshoz.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Pillanatnyilag igaza is van. Engem az érdekel, hogy a népfelség mikor bassza szájon, hogy értsen belőle.
@dr. jenőke (jenőke): Mintha a fasizmusról szólna ez a "korporatív" meghatározás.

"A szocialista pártok szerepének csökkenése, egyúttal az úgynevezett munkásosztály lényegében megszűnése egyre inkább azt jelenti, hogy a munkás polgárnak akarja érezni magát,"
Már máskor írtam, hogy szerintem a szocializmus igazán még ki sem volt próbálva. A bolsevizmust láttuk, nem volt jó.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: ok... nehezen tekinthetek el attól a ténytől, hogy az általa mosdatott (és majd' az egész establishment az elmúlt három évtizedben) tevékenysége következtében az anyám nyugdíja túl sok az éhenhaláshoz, az emberi léthez kevés, valamint minden korú gyermekem moi jövője hasonló kilátásokkal rendelkezik az elkövetkező két évtizedre... gondolom megvilágítottam, mennyire érdekel a rokonai érzékenysége... (az élet valóban furcsa fordulatokat hozhat... viszont nem lobogtatom az "isten, haza, család" zászlót... az ezt is jelenti...)
@kekex: Olvasom a Népszava tudósítását:

"19:49 - Tudósítónknak egy idős hölgy arról számolt be, hogy még ugyan idén is, mindháromszor a Fideszre szavazott, de most az csapta ki nála a biztosítékot, hogy a képviselők maguknak ingyenessé tennék a körgyűrű használatát."
Ezt szerintem nemcsak a hölgy szellemi képességeinek köszönhetjük, hanem a rohadt médiának is. Sokszor elmondtam már, de ha pl. az RTL választások előtt nyomatta volna a kormányellenes propagandát, lehet a fidesz már rég megbukott volna. "Köszi", RTL.

("Egy korábban bányász idősebb férfi arról számolt be kollégánknak, hogy azért jött ki, mert a kormány elvette a rokkantnyugdíját, és volt kollégája, aki öngyilkos is lett emiatt.")
@Sir Bates dö Hól:

Nem olvasok mandit. Ki mosdatott kit, hogy ennyire kiverte a biztosítékot??
@Sir Bates dö Hól: Ezzel egyébként csak a többség állapotát írtad le. Annyt pontosítanék, hogy az ominózus anya a megalázó nyugdíj mellett havonta kb egy hetet dolgozik ingyen azért, hogy az exkolleginákat ki ne rúgják a labeorból, mert kérem a vegyészetnek is van fideszes ága :D
Olyan szintű a dilettantizmus mindenfelé, hogy az valami elképesztő, mert hiába diplomázott a helyi képviselő lánya nyíregyházán biológiatanárként, attól még egy vegyipari ellenőrzésre szakosodott intézmény szakmai vezetője csak a fideszérában lehet belőle 23 éves fejjel.
Én az első ilyen okból bekövetkező haláleseteket várom rettegve :(
@Sir Bates dö Hól:
"gondolom megvilágítottam, mennyire érdekel a rokonai érzékenysége..." - pont mint engem.
Arra vagyok kíváncsi ( de ezt tényleg nagyon 9, hogy akik szidolozzák még most is a félresikerült alcsútbasznádi monstranciát, mi a lószart fognak csinálni (miből fognak élni?), ha a főnököt az önnön szarházisága bedarálja majd sertéstápnak? (azért ehhez egy jóérzésű disznónak biztosan lesz majd egy-két röffenése...)

Szóval a latrok utáni világban lesz-e nekik Gucci tatyó és szintén márkás digitális bajuszkötő a házmester elvtársnak?

Szóval a rokonaik érzékenységéről (részemről is) ennyit.
@kekex: a nagy barátja, Torgyán, se írt alá semmit, amikor miniszter volt.arra ott volt szabadi béla:)
orbánnak azonban ez nem lesz menekülési út.
@Orica Középföldi: http://válasz.hu/itthon/igaza-van-e-orbannak-107649

zsuppán magyarázza, hogy orbánt félreérthetik esetleg az államokban... igazi elvtelen kis gennyláda...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Még a vasárnaphoz. Ha a vasárnap "vásárnap" jelentéséből indulunk ki, akkor az azt jelenti, hogy Szent Istvánig visszamenőleg a vásározás a kedvelt vasárnapi tevékenységek közé tartozhatott. Ennek ma is fellelhető maradványa az ünnepi búcsú. Ezek szerint a vasárnapi plázázás, shoppingolás aktív pihenés, erkölcsi szempontból is elfogadható vasárnapi tevékenység (csak nem a legolcsóbb).
Ez alapján inkább a mindennapi élelmiszervásárlást kéne betiltani vasárnaponként (CBA), semmint a ráérős nézelődést.
Az is igaz, hogy vásár nem volt mindennap, de pl. a múzeumokban is a szünnap a hétfő.
Úgy tudom, Izraelben szó szerint megáll az élet a pihenőnapon. Nálunk a diktatúra jelképe lesz?
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Tehát Szent István direkt vásárral cukrozta meg a templomba menést, nagy vásárok alakultak ki a templomok körül. Szent László meg betiltotta a vasárnapi vásározást.

hu.wikipedia.org/wiki/Vas%C3%A1rnap
@miva?: tisztában vagyok azzal, hogy a többség állapotát írtam le...
azt is többször kifejtettem: az én olvasatomban a liberális elveket valló nem szinonimája a galambléleknek vagy a balfasznak...
(a példád nem egyedülálló szerintem, s ezek az igazán veszélyes tendenciák egy társadalom számára, ha minden szintre lehúzodik a külügy futsallosodása...)
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
.
Önmagában a korporáció nem jelent fasizmust. A fasizmus több feltétel együttes fennállása esetén állapítható meg, és szinte mindegy is, hogy az egyes feltételek közül melyik van csekély súllyal jelen és melyik túlnyomóan.
Ebből csak annyi következik, hogy például a totalitárius rendszer lehet teljesjogú diktatúra, de ettől még nem tagja a fasiszta klubnak, csak jelölt.
Nem semmi, ahogy ez a Szent László bekeményített. Üldözte a szegényeket, a lakosságot a templomok környékére telepítette stb.

hu.wikipedia.org/wiki/I._L%C3%A1szl%C3%B3_magyar_kir%C3%A1ly
@dr. jenőke (jenőke): Délután elolvastam az 1989-es alkotmányt. Ott a szakszervezeteknek nincs köze a politikusokhoz. Ja, és tényleg benne van, hogy ha valaki az egyeduralomra tör, akkor kötelessége minden magyar állampolgárnak fellépni ellene. :) (Bartus mindig erre a pontra hivatkozik.)
Jó éjt!
@Knósszosz: azért egy határt átlépve illik számolni a következményekkel...
@Sir Bates dö Hól:
Ezek úgy el vannak szállva, hogy nem "vágják" a következményeket. A VV7 szereplőinek értelmi színvonalán nem tudják értelmezni azt, hogy maguk basztak el valamit, ami a népszerűségi indexük gyilkosa lett.

Pech, a szar megdőlt, csak ő még nem tudja.
Meg mi sem azt, hogy mikor, viszont a rendszere erőteljesen rohad.
Imádkoznék, hogy minél előbb, ha tudnék. De én nem, mert semmi ilyesmiben nem hiszek. Csak a józan észben. Az meg előbb-utóbb csak eljön...?!
@Orica Középföldi:
.
Szóval és tettel történt a mai nap befejezése a Kossuth téren.
Hazamentek.

Jó éjszakát mindenkinek, akik aludni térnek.

GARAI GÁBOR: PÉLDÁZAT A SZERETETRŐL

A szeretetet szét kell osztani
az emberek között - hogy el ne fogyjon.

Azért teszel félre egy maroknyi kovászt,
hogy kenyeret kelessz és süss belőle,
s azzal egész háznéped jóllakassad.

Ha nem őrzöl meg egy kevés kovászt
utoljára dagasztott kenyeredből,
tékozlásod bélyeget éget
homlokodra, és sorra elhagynak híveid.

utolsó falás kenyered akár
tűzbe is vetheted; ha kovász
ég el, éhenvész házőrző kutyád is.

Ha nem adsz - vagy nem kérsz cserébe
kovászodért - kovászt, s a szomszédod is így tesz,
egész országok elnéptelenednek.

(Persze, a kovász se mindent keleszt meg,
ha sárba gyúrod, abból nem kenyér lesz:
nem osztja szét s nem őrzi meg magát.)

A szeretetet szét kell osztani,
mert természete szerint oszthatatlan;
mikor már másnak nem jut,
magadnak sem marad belőle.
.
.
@TrollSlayer:
Putyin az elmúlt évek orosz nemzeti jövedelmét az életszínvonal növelésére fordította. És most abból esnek vissza - ilyenkor van általában a Nagy Pofára Esés. Most már nem "csak" import luxuscikkek hiányoznak a polcokról, hanem a hazai termékek is megfizethetetlenek az átlagnak. A költségvetésük bedőlt - kénytelen lesz ráadásul megszorítani a kiadásokat.Ez nem szokott használni a népszerűségnek.
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ):
Nem szabadna elfelejteni, hogy a "gazdasági" nyitással semmi baj nem volt (most sincs), a politikai slicckényeztetést nem nyelik le a világban!
@Orica Középföldi:
.
Hallgattam a híradót.
Azt mondta Orbán, hogy Magyarorszgáon demokrácia van pont.
Tehát van egy kompetens személyünk, aki megmondta nekünk, hogy nekünk, csak most, csak nekünk éppen demokrácia van, pont.
Pont itt? Pont most. Mondta.

Más:
Dezodor, szappan kedvező áron eladó.
Csak most, csak nekünk...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Nem a témához kapcsolódik, de fontos.

Kérlek! Engedd vissza Imolát! :)
@dr. jenőke (jenőke):

Nem ez az egyetlen fogalom, amiről nem ugyanazt gondoljuk OV-val.
Ilyen későn már nem kéne híradót nézned, ezért nem tudsz aludni:))
Na akkor mára befejezésül:
www.atv.hu/belfold/20141216-der-standard-putyin-orban-erdogan

vs.hu/kozelet/osszes/gyorshir-nemzetkozi-felugyelet-ala-helyezi-a-kormany-paksot-1216
"a VS.hu úgy értesült, hogy nem csak a működő erőmű irányításába, hanem Paks II. építésébe is bevonnak nyugati menedzsereket és cégeket."

és ha 4 fő, de legalább kimentek!
www.sonline.hu/somogy/kozelet/negy-tunteto-es-nyolc-rendor-a-kaposvari-demonstracion-586561
@kekex:
Köszönjük a négy kaposvári tüntetőnek!
Büszkék vagyunk rátok! :)
Maffiakormány!
Fidesz-maffia!
Elkúrtad!
Holnap veletek basznak ki!
Ki nem ugrál, Orbán Viktor!ÉÁÉÁÓÓÓ:))
Bűnözőket véd-TEK:))
Takony habony:))
Börtönbe!!
DEMOKRÁCIÁT!
EURÓPA!!
Voltak a mai rigmusok!!Rengeteg fiatal volt,tavasszal folytatjuk:)))))))))))))
Sokan otthon felejtették a lusta 'picsájukat,de hamarosan eljön az idő,amikor ráébrednek,hogy nem lehetnek ennyire közönyösek!
Ez a rend megaláz,felfal és elnyomorít és csak idő kérdése,hogy Téged is megtaláljon!!
Ezt üzenném a karácsonyi vásárban bambán vásárlóknak,jól fűtött,meleg szobában ücsörgőknek!!
@jöttem:

Isteni volt,találkozzunk egy ilyenen mi :)gyíkok!!
10-20 kamerából vett a TEK és beleröhögtünk a képükbe:))
Potenciális terminátorokkal álltunk szembe röhögve:))

"Nincs szebb,
mint a vasalt világban
a gyűrött, a kócos
'rakenroll'

Ó, nincs szebb,
mint ha kilóg a sorból,
mert nem ért a szóból,
kinek ez a zene szól

Ó, nincs szebb,
mint az alázat csendje
ha zenére lázad,
s a szív zakatol

Ó, nincs szebb,
mint a csend kapuját
ha berúgja páros lábbal
a 'rakenroll'

Ó, szép volt
Azt ígértem, halálig játszom
Szép volt
Hát játssz el értem
egy szentimentális 'rakenrollt'

Nincs szebb,
mint a főokos előtt
vigyázban álló
láthatatlan röhögés"
@gazoló:

Hú! Csak úgy sugárzod az energiát. Úgy örülök, hogy olvashatlak. Keserűséget éreztem ma este itt. De te feldobtad a napom.
Köszi érte! :)))))
@Knósszosz: így van... viszont most szamárkolbászt eszem:-) www.raffin.com/en/export/french-salamis/... s ez most nem rossz:-₩...
.
''''§A most tabula rasát követelő Obama-adminisztráció voltaképp a színházi dramaturgia szigorú szabályai szerint járt el. Ha a cél az volt, hogy saját kezeit mossa, az ellenfeleiét pedig tovább piszkítsa, és politikai tőke szempontjából minél nagyobb hozamra tegyen szert, akkor erre a legalkalmasabb időpontot választotta. És nyert! Mintha az eddig is sejtett cselekedetek alól felmentést adna az őszinteség, illetve a politikai ellenfelekre való kenés és a visszamutogatás. Farizeus magatartás!''''

ÍRJA: a magyarhirlap.hu -> és nyert. Ilyen a farizeus magatartás. De tényleg.
Így lehet gerendára bukkanni, amivel szemben csak az esőerdő maradhat észrevétlen.

magyarhirlap.hu/cikk/12534/Szetfoszlott_idea
.
Azok a szép idők, az elmúlt nyócév....
Hogy szaladgál az idő kénye/kedve szerint?!
.
@Sir Bates dö Hól:

Zsuppán lehet, hogy az, ellenben a cikk amit ír egész pontosan két jelentős tételben cáfolja orbán alapállását, és rávilágít egy harmadikra.

Kezdem a harmadikkal:
Az "érthetik (félre)" formula megszólalásig egyezik a késő kádári-aczéli korszakban használatos úgynevezett 'vörös farokra' amikor a szerzők azzal tették megjelentethetővé írásaikat, hogy bár a rendszer jelenségeit, vagy történéseit kritikusan festették le, a végén vagy az elején, vagy közben egy fordulattal, mintegy hitet tettek a rendszer mellett. Ezeket az írásokat mindenki értette, és az írásokat senki nem értette félre, és nem a farkat, hanem a fejet és a törzset értékelte.
Tehát 2014. december 15-én lehet azt mondani: életben van a 3 T, tovább él Aczél, készül:1933.

A második. Teljesen egyértelműen, tényszerűen cáfolja Orbánt azzal, hogy Montesquieu A törvények szelleméről című munkájának (1748) képbe hozásával bebizonyítja: a francia felvilágosodás hatott az amerikai alapító atyák gondolkodására és nem fordítva.

[Az írás hiányossága, hogy lábjegyzetben nem említi Montesquieu: A törvények szellemének védelme című, szintén alapművét.]

Harmadik: Mondhat-állíthat Orbán ezt-azt a demokráciáról, demokráciafelfogásról, a demokrácia jelzős szerkezeteiről, az értelmezés csak Orbán fejében, gondolatvilágában lehet koherens, végül úgyis a környezet, a világ [benne USA (is!) tényeken alapuló megítélése lesz a döntő.

A negyedik, ami szó szerint nem olvasható ki az írásból, de továbbgondolva a cikk egészét, megfogalmazódik az a kérdés, hogy milyen demokráciafelfogása, demokráciaképe lehet annak a politikusnak, aki a történelmi tényekkel nincs tisztában, vagy ha tisztában van, akkor miért, milyen érdekből kísérli megmásítani azokat?

Az ötödik már végképp vitatható, de azt vélem látni: Elvek mentén is reped a rendszer. Nem Ezt a Rendszert akartuk, ha úgy tetszik: Nem Elfogadható Rendszerrel kampányol a Főnök és a főnöki stáb.
@jaegtoer:
.
Igen frissen ébredtél.
kávét ittál már?
.
EUR!Ft
.

http://válasz.hu/itthon/igaza-van-e-orbannak-107649
:
@dr. jenőke (jenőke):

Szia.

Jól aludtam, és a másodikon is túl vagyok.

Jók a Garai-versek. Bár Garay-éi sem rosszak.

Lehet, hogy rossz szemüveget tettem fel?
"üpszilon"? Így írtam a nevét?
@dr. jenőke (jenőke):

Dehogyis!
Ő egy "régebbi" Garay és nem Gábor, hanem János:) Bocsánat, pongyola voltam jég létemre korán reggel. Lehet, hogy délre már zokni leszek?
@dr. jenőke (jenőke):

A "lehet, hogyrossz szemüveget tettem fel?" kérdés arra vonatkozott, hogy a kávé ivásra vonatkozó kérdésedet arra vonatkoztatod, homályos szemszögből értelmezem Sir Bates linkelte Zsuppán írást, amelyet ma reggel te is betoltál.
@jaegtoer:

Jó reggelt!

De régen hallottam a "vörös farok" kifejezést:)))
Nem ennyire vidám, hogy visszatért a fogalomkészletbe.

Ami engem érdekel, és erre a választ az itteni okos jogászoktól várom: OV válasza jogfilozófiai fejtegetésnek tekinthető-e, vagy valami középszerű szellemi teljesítmény?
Reggelt, Népek!

Címlapos hír?
index.hu/kulfold/eurologus/2014/12/16/europa_tanacs_emberi_jogi_jelentes_magyarorszag/

Akkor Orbánról, a Főnök szekértolóiról és az Országgyűlésről, továbbá a NER-ről, NENYI-ről, az illiberális demokráciáról és egyéb főnöki vívmányokról ennyi.
Pedig előre megmondták. :)

Egy doboz szart rendeltek emberek, aztán meglepődtek, hogy tényleg azt kaptak.

index.hu/2014/karacsony/egy_doboz_szart_vettek_emberek_aztan_meglepodtek_hogy_tenyleg_azt_kaptak/
@Orica Középföldi:

"_Ami engem érdekel, és erre a választ az itteni okos jogászoktól várom: OV válasza jogfilozófiai fejtegetésnek tekinthető-e, vagy valami középszerű szellemi teljesítmény?_"

Mivel nem jogászként, hanem csak logisztikai szempontból tudok véleményt formálni, én azt mondanám, hogy inkább akcióterv, mint jogfilozófiai fejtegetés.
Kétkezi gondolkodóként inkább vélem skizológiai fejtegetésnek, mint filozófiainak.
@Gábris szomszéd:

"_Egy doboz szart rendeltek emberek, aztán meglepődtek, hogy tényleg azt kaptak._"

Ha ennyire tetszett, hogy belinkelted, jó étvágyat hozzá neked is, én kösz, nem. Egyed, b+.
@Orica Középföldi:

"_vagy valami középszerű szellemi teljesítmény?_"

Van egy olyan kósza érzésem, nemhogy középszer, de még az elégséges érdemjegyet sem kapta volna meg rá egy házi dolgozatban, még ha 40 oldalon keresztül is fejtegette volna lábjegyzetekkel támogatva.
jó reggelt mindenkinek! :)
@jaegtoer:

Első megszólalásodból is ki-,megértettem a véleményed:))
Tisztán elméletileg érdekel, hogy az önigazoló katyvasz jogfilozófiai elmélkedésnek tekinthető-e.
és elindult a nap:

Itt a recept, hogyan nyerték a milliókat

Egy fideszes elmondta az okosságot a másiknak, aki átnézett több milliárdnyi szerződést.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F12%2F17%2Fitt_a_recept_hogyan_nyertek_a_milliokat%2F

-

Vasárnapi boltzár: itt az Aldi üzenete a dolgozóknak

Lépj időben! Ne te legyél az, akit kirúgnak a vasárnapi zárva tartás miatt.

www.penzcentrum.hu/karrier/vasarnapi_boltzar_itt_az_aldi_uzenete_a_dolgozoknak.1043040.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
@jaegtoer: Jég!... mosdatta a szerecsent... nem kötelező a válasznál írni... ők adják az alapját a hazugságnak, mint írástudók...
a méregpoharat fenékig, mert így mulat egy magyar, a sírt, hol egy nemzet süllyed el...

a Jobbik a Fidesz képviselőit

Egymás után két kelet-magyarországi városban is kormánypárti képviselők hagyták ott saját frakciójukat, ezzel a radikálisoknak segítettek.

www.origo.hu/itthon/20141215-igy-szivja-el-a-jobbik-a-fidesz-kepviseloit.html?utm_source=origo-nyito&utm_medium=sec-top&utm_campaign=sec
@gazoló:

Mosolyogva aludtam el és mosolyogva ébredtem. Köszönet érte! :))))

www.youtube.com/watch?v=QhnPVP23rzo
@Orica Középföldi: én, mint tiszteletbeli (bár arra nem méltó!) könyvtár-büfé szakos: nincs jogfilozófiai fejtegetésre ebben lehetőség, kevés egyértelműbb definíció van... az írás is kifejti ezt, helyesen... ezért is elfogadhatatatlan az "esetleg félreértik"....
@Sir Bates dö Hól:

Hasonlóan gondoltam, csak a jog nekem ismeretlen terep.Kösz.
@Sir Bates dö Hól:

Megnéztem, sőt el is olvastam néhány írását.
Arra jutottam, hogy igazad lehet. Vagy is inkább van. Mégis érzek valami repedést a rendszeren. Nem tudom megmagyarázni.
Akik azt hiszik, hogy a digitális tábla az egy modern írásvetítő, esetleg egy kis esély a kormánypropagandára.

index.hu/belfold/2014/12/17/ezert_vettek_a_szulok_interaktiv_tablat/

"...másold le a füzetedbe...". No comment.
@Orica Középföldi:
"....középszerű szellemi teljesítmény?"

Ha kihagyod a szellemi jelzőt, akkor sem jársz még az igazság közelében.
Ha kihagyod a teljesítményt, előbbre jutunk?
Marad a képszerű.

Jó. Legyen középszerű, de micsoda?
Na ez a megfejtés.
@avanivi: " Lemondott már? "
megnéztem, címlapos halálhír sincs.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
"Berzsenyi Dánielhez többek közt A hobbit és A némafilmes című filmekből mutatnak be részletet "

azt megnézném, hogy hozta össze a tankönyv szerzője logikailag...
@Orica Középföldi: milyen lehet egyáltalán orbán jogi műveltsége? mi maradt meg neki az egyetemről, bibóból?
az az érzésem, hogy ő a gyakorlatához keresi az elméletet, ezért fut egyre gyakrabban vakvágányra.

@jaegtoer: "aki a történelmi tényekkel nincs tisztában", szerintem a tragédia az, hogy nem is érdekli a történelem.
Láttam, a Vincent hasonló témájú posztjához sokan hozzászóltak az "itteniek".
Egy derűre okot adó kommentet át kell hoznom:))

" "bár egyszer egy italtól abnormálisan jól éreztem magam" - na az volt a víz. Próbáld ki még egyszer!"

Most még azt kell megfejtenem, miért asszociáltam erről azonnal tagára:))
@parti_giano:

Egyetértek. Nemhogy megmaradt volna bármi, tán el se jutott.
"Aradszki András KDNP-s képviselő szerint a tüntetők nem törődnek sem az adventtel, sem pedig azzal, hogy három választást nyert a többség. "
www.atv.hu/belfold/20141217-aradszki-a-tuntetok-nem-torodnek-az-adventtel

Ezt nagyon jól látja az államtitkár úr. Az állam sem törődik a polgárok véleményével.
rögvaló:

08:59
Egy magyar egyetem sincs a 10-es kelet-európai rangsorban
Egy magyar egyetem sincs a 10-es kelet-európai rangsorban

Taroltak az orosz és cseh egyetemek a QS friss kelet-európai és közép ázsiai egyetemi rangsorában: a TOP 10-ben mindkét ország 3-3 helyet foglal el. Két lengyel intézmény is bekerült az élvonalba, magyar viszont nincs. Az itthoni egyetemek közül az ELTE érte el a legjobb helyezést: a százas felsorolás készítői a tizenötödik helyre tették.

hvg.hu/vilag/20141217_kelet_europai_egyetemi_rangsor

-

09:41
Már az NGM szerint is lesznek elbocsátások a vasárnapi zárva tartás miatt

Lesznek elbocsátások az üzletek vasárnapi zárva tartása miatt – ismerte el a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a Hír Tv Magyarország élőben című műsorában. Czomba Sándor ugyanakkor nem tartja reálisnak a 20-30 ezer fős elbocsátásról szóló híreket.

hvg.hu/kkv/20141217_Mar_az_NGM_szerint_is_lesznek_elbocsataso

-

09:30
Megbüntethetik Orbánt a csokievés miatt
Megbüntethetik Orbánt a csokievés miatt

Kövér László tavaly szigorította a parlamenti házirendet: tilos enni az üléstermekben és a folyosón. Az új szabály alapján a csokievő Orbán Viktort és Semjén Zsoltot is megbüntethetné a szigoráról híres házelnök. Közben a Vaterán már 64 ezer forint fölött jár az árverésre kínált csokipapír.

hvg.hu/itthon/20141217_Megbuntethetik_Orbant_a_csokieves_miatt

-

Semjén csokipapírját Orbán csokpapírjaként árulja az LMP-s?

Néhány perc alatt újabb fordulatot vett a csokipapírügy, pedig nem is mondtuk, hogy nincs "csokipapírügy". Lehet, hogy a cinizmus ereklyéjének helyettesé árulják a Vaterán?

444.hu/2014/12/17/semjen-csokipapirjat-orban-csokpapirjakent-arulja-az-lmp-s/
"Mindez kérdések garmadáját veti fel, a „nemzeti kerekasztal vagy robbanás” dilemmájától a jogrend visszaállításának konkrét megoldási lehetőségein keresztül addig, hogy vajon látszik-e valamiféle megújulási tendencia a demokratikus oldal jelenlegi pártjainál, és ha igen, akkor miért nem. Realitás-e egy szakértői kormány álma, és egyáltalán: van-e értelme ilyesmiről álmodozni? Az, hogy a modellváltások vagy rendszerváltások megszületéséhez szükséges feltételek alapja már megvan, egyértelmű: a civil szervezeteknek sikerült egy meglehetősen széles, vegyes összetételű és nem pusztán a fővároshoz kötődő, hanem más városokban és külföldön is aktív tömegbázist létrehozniuk. Lassan minden harmadik napra jut egy demonstráció, és ahány tüntetés, annyi szervezetet és annyiféle jelenlévőt látunk – most aztán igazán nem lehet azzal vádolni a tüntetéseket, hogy mindig csak ugyanazokkal a jól ismert arcokkal találkozunk rajtuk. De vajon elegendő-e a tömegbázis léte? Mi történik, ha semmit nem érnek el, vagy ha elérnek visszalépéseket? Összefonódhat-e mindez az egyéb, bojkott jellegű tiltakozásokkal, és várható-e, hogy a tiltakozások egyszer csak sztrájkokká is kiszélesednek? Elindult-e már bármiféle olyan folyamat, amely arra mutat, hogy van esély a maffiához köthető gazdasági szereplők meggyengítésére, esetleg olyan mértékben, hogy már ne érje meg nekik kitartani Orbán mellett?"
www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/429462_zaptojasszag
-no comment-

10:37
Japán lap: Meghívták Putyinhoz Kim Dzsong Unt

Moszkvában jövő május 9-én a második világháborúban a náci Németország felett aratott szovjet győzelem hetvenedik évfordulóját ünneplik, és diplomáciai források szerint ennek alkalmából hívták meg az észak-koreai diktátort. A tervek szerint Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is folytatna megbeszélést.

hvg.hu/vilag/20141217_Japan_lap_Meghivtak_Moszkvaba_Kim_Dzsong
@jöttem: "Aradszki András KDNP-s képviselő szerint a tüntetők nem törődnek sem az adventtel, sem pedig azzal, hogy három választást nyert a többség. "

Aradszki András sem törődött azokkal akik tiltakoztak a fidesznek lejtő választási törvény ellen. Vígan megszavazta.
Tanuljon egy kis matematikát. Remélen a jézus visz neki matekkönyvet karácsonyra.
@jöttem: Gondolom a parlament lépcsőjénél dolgozó rendőrök is komolyan vették a tüntetés fő üzenetét. "Nincs hova hátrálnunk". :)
@Orica Középföldi: ennél súlyosabb a helyzet... szervesen illeszkedik az "illiberalizmusba", deklaráció, mely elszakít és megtagad minden köteléket a nyugati demokráciával, egy autoriter államberendezkedés programbeszéde... horthy-éra reloaded...
@jöttem:

Elkezd elválni a tüdő a májtól.

"...a rendőröknek tényleg egyre drasztikusabb eszközöket kell bevetni, hogy fegyelmezzék a láthatóan egyre dühösebb tüntetőket."?????

Közben a kormányt és a fideszt védő rendőr szeretettel gondol arra, hogy ezt a munkát neki kell ellátni,de ezért hálából kihúzták alóluk a kedvezményeket, és pont ez a kormány. Lehet skandálni, hogy köszönjük fidesz.
höhöhö

Itt a Jobbik 7 legjobb ellentmondása!

Tetőfokára hágott a Jobbikéknál a pálfordulós politizálás. Mindennél többet elmond, hogy a legújabb Vona-interjút a párt nem hivatalos szócsöveként funkcionáló kuruc.info és Alfahír már nem is szemlézte. Összeszedtük és megmutatjuk a Jobbik 7 legnagyobb ellentmondását.

spiler.blog.hu/2014/12/16/vona-vs-vona-top-7-jobbik-ellent-mondas
@Sir Bates dö Hól:

Ezt az eszmeiséget elég régóta nyomon lehet követni.Rettenet, hogy elég kevesen látják, illetve hunynak szemet.
@Gábris szomszéd:

Ettől engem sokkal jobban érdekel a Buday-féle csoport megjelenése a tüntetésen.
A kormány szélső jobbos csoportokat vet be a kormányellenes tüntetések megzavarására???
Szélső jobbéknál mi az irányelv?
Pávatánc?
@látjátok feleim szümtükkel:

Azt skandálták nekik a tüntetők:
Holnap veletek bacnak ki!
@jöttem:
Putyin szarban, de ha más fizet, akkor azt szolgálják. Érdekes, hogy a hazai széljobb a fideszesek ellen soha nem tüntet, csak az ellenzék ellen. Ami ugye eléggé árulkodó...
Amikor a fidesznyik retorika átcsapott moszkovitába, a legények is leszálltak az orosz emlékművekről.
Értem én, hogy szimpla véletlen, de akkor is.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Szeretnék Vonát szalonképessé tenni. Úgy gondolják, a tüntetők megdöntik a kormányt. Nekik már csak meg kell nyerni az előrehozott választásokat.
Talán ez a történet nem erről szól.
A Jobbik jelenleg a Fidesz B ligája. Oda fognak átszivárogni a jelenlegi fideszes képviselők.
Aztán minden marad a régiben.
Gondolják ők!
@jöttem:
"Ettől engem sokkal jobban érdekel a Buday-féle csoport megjelenése a tüntetésen. A kormány szélső jobbos csoportokat vet be a kormányellenes tüntetések megzavarására???"

stop. ezt már írtam régebben, visszakereshető, hogy budaházyék a fidesz vezetésének irányítása alá tartozó csoport. csak megrendelésre dolgoznak, és a fidesz védelmét élvezik. lásd 2006, simán lecsukták utána, bizonyíték ezer. mikor mentették fel? 2010 után, nagy csöndben szüntettek meg ellene mindenféle eljárást. és most? az ellenzék ELLEN jelenik meg.
letartóztatták? nem.
ennyi
@jöttem:
Az zajlik. A hívek egy ideje odaáramlanak, a Párt meg nyomatja a gesztusokat feléjük. Nem véletlen. Kövérzászlóval néha bepróbálkoznak, hogy megszólítható-e az a réteg, vagy hogy erősíthet-e azon a vonalon a narancsbolsi párt.
Sok kétségünk nem volt: bár ez a minden mértékét és (ön)kontrollját vesztett kormányzat visszakozott néhány különösen eszement ötlet ügyében (netadó, drogteszt), minden további nélkül megszavazta a legnagyobb eszementséget, a nagy boltok vasárnapi zárvatartását.

Hiába osztották az ügy “kommunikációját” a mérhetetlen KDNP-re, a lépésnek természetesen köze nincs a vasárnap szentségéhez, a családok hétvégi nyugalmához, a dolgozók kizsákmányolás-mentességéhez, a templomok látogatottságához. Sokkal inkább nyers anyagiakhoz: a nagy, fogyasztóbarát multik (Tesco, Auchan, Spar stb.) rövid- és középtávú kiutálásához, és a hosszú távú haveri (CBA, Reál, Coop stb.) klientúra-építéshez.

kapitalizmus.hvg.hu/2014/12/17/nepszavazzuk-le-a-zarvatartast/
@Secnir: @Boli – Ch.T. is, meg hát!: @jöttem: pontosan, a jobbik a fidesz SA-ja, és ha kell, mehetnek ők is késesen és hosszúan a setét éjszakába.
@jöttem: Én valami olyasmit hallottam, bárki csatlakozhat a tüntetéshez. Nem hogy örülnél neki.:)
@Secnir:
.
És mi van Kulcsár és K&H üggyel?
melléklet, és mint mondtam tegnap, az országnak ki kell inni az utolsó cseppig a méregpoharat, és a sírt hol egy nemzet süllyedt el...

A magyarnarancs.hu az elmúlt hetekben többször írt a mozgalomról, amely rendre romák ellen lép fel. Megírtuk azt, hogy hiába nincsenek bejegyezve, lenne jogi lehetőség fellépni a nyíltan rasszista szervezet ellen. Szintén a Betyársereg oldalán olvasható ez: „ A hivatalos rettegőknek üzenjük (köztük azoknak, akik letiltattak minket) el lehet kezdeni a valódi rettegést ugyanis a Betyársereg töretlenül terjeszkedik. Remek sportolókból és harcos mozgalmárokból születtek meg a Betyársereg családjának legújabb tagjai.”

magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/letiltotta-a-facebook-a-betyarsereg-oldalat-93023
@jöttem: és te mit gondolsz? Ha jönnek az előrehozott választások, amit már Fletóka is annyira szugerál utána mi lesz? Otthon marad majd az a kb. 3 milla jobboldali szavazó? Megint mondom. A fikázás helyett gyorsan neki kéne állni a párbeszédnek és hagyni az egyre cikibb címkézést.
hogy ez mekkora fasz:

“Körbevittek a méretes épületben (a Nyolcadik sugárút felöli homlokzatáról csináltam egy képet), és a korábban jelzett kritikáimra reagálva bemutatták, milyen élesen elkülönítik a véleménycikkek, illetve a tudósítások készítését (ahol állok, az a hírszerkesztőség óriási, egy légterű irodája, a véleménycikkeket hat emelettel feljebb készítik). Nem állítom, hogy ettől a látogatástól varázsütésre minden New York Times tudósítás Magyarországról kiegyensúlyozott és tárgyilagos lesz, de az biztos, hogy a szerkesztőségben már egyre többen tudnak hozzám fordulni, ha kétségük támadna valamilyen tudósítójuktól vagy forrásuktól származó információ hitelességét illetően. Az mindenesetre már most jó jel, hogy a november 26-i találkozásunk óta nem jelent meg egyetlen problémás magyar vonatkozású cikk sem a lapban (sajnos pozitív sem, de ne legyünk türelmetlenek).”

444.hu/2014/12/17/kumin-ferenc-bizonyitja-hogy-fogalma-sincs-arrol-hogyan-mukodik-egy-fuggetlen-ujsag/
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
ha jól emlékszem, még kártérítést is kapott...

@dr. jenőke (jenőke):
kulcsár? dettó...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Ez tök hülye.
Szerinte hitelesebb forrás lesz innentől, mint a NYT saját tudósítója?
Maaaaaargit, noooormális? :D
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: lassan tényleg egy lehetetlen küldetéssel ér fel az értelem keresése a fideszjobbikban, jahhh és a zellenzéknek nevezett dilettánsokban :D

azaz :S :(
@Secnir:
Jogászkodás után az Mtv székház fosztogatói is fel lettek mentve.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nézd, egy olyan beteg országban, ahol pl. Zázrivecz és Novák féle szlovák származású senkik mondják meg, hogy ki a magyar, ott ennyi elmebetegen miért is kéne csodálkozni? Szimpla ostoba, sunyi rasszista senkik. Aljanép...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: megéri narancssegget nyalni, persze csak a nagyoknak:
/és ez már régen nem közmédia/

Százakat rúgnak ki a közmédiától

200 embert az MTVA-tól, további százat pedig a négy közszolgálati csatorna összevonása utána bocsátanak el. A cég ezzel 1 milliárdot takarít majd meg évente, miközben a teljes költségvetése 80,4 milliárd lesz jövőre.

444.hu/2014/12/17/szazakat-rugnak-ki-a-kozmediatol/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Cseszed ! Ha tovább káromkodsz, te is ki leszel egy hétre ... :)
C S E K K B E F I Z E T Ő A U T O M A T A
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Húsz postán, és bevásárlóközpontban lesz a jövő év elejétől ilyen automata, amiket a >>>T-Systems szállít<<<< majd a cégnek. A nagy újítás, hogy a kártyával történő fizetés vásárlásnak fog minősülni, nem pedig készpénzfelvételnek. Csoda!

444.hu/2014/12/17/c-s-e-k-k-b-e-f-i-z-e-t-o-a-u-t-o-m-a-t-a/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Pártmédiának még soha nem volt ekkora költségvetése. Végre Áder gyerekének is jutott ott viszont egy állás. Az is valami...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: huhhh. szerencsére lemaradtál a ténylegesről, akkor közönséges és tapló voltam, de kihozta belőlem az állatot a M0-st nem fizetünk mert képviselők vagyunk javaslat...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: káder janiról jót vagy semmit......_______________......

ez de szép:

Fontolgatja a februárban magyar tulajdonba került TV2, hogy jövőre kiviszi a főcsatornáját külföldre, így megszabadul a médiaszabályozás szigorától. A társaság korábban abban reménykedett, hogy a kábelcégektől szedhető programdíjból hozza rendbe a költségvetését, ellensúlyozza reklámbevételeinek csökkenését és a reklámadót, de az RTL-re tüzelő kormány végül neki is megtiltotta, hogy ezt a díjat beszedje. Bár a kabinet az állami hirdetések révén támogatja a TV2-t, még mindig nem alkotta meg azt a rendeletet, amellyel valóban "segítene" a társaságon, így a cég alternatív megoldásokat keres.

hvg.hu/itthon/20141217_Meglepo_fordulat_kivonulhat_az_orszagbol
és ha a hülyeséghez szorgalom társul:

Kötelező etikától a pálinkáig: jön a Fidesz tavaszi törvényalkotási dömpingje

Ötvenhat törvényjavaslatot készítettek elő a parlament tavaszi ülésszakára Lázárék. Márciusban még több feladatot vesznek el az önkormányzatoktól, áprilisban kötelező etikát írnak elő az erkölcstan helyett, májusban ismét hozzányúlnak a felsőoktatási rendszerhez, júniusban pedig kőbe vésnék a kötelező óvodáztatáshoz kötött családi pótlékot és más családtámogatási elképzeléseket

hvg.hu/itthon/20141217_Kotelezo_etikatol_a_palinkaig_jon_a_Fides
@Gábris szomszéd: Te, a Budaházy az oroszokért tüntetett, ha jól bontom ki a bogot :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Amennyi cég már papíron kivonult... Az az adó se hiányzik itt, dehogy...
@miva?:
Ja, most arra van fizetőképes kereslet. Változnak az idők.
szíjjártó, basszus futballista minisztériumot csinál.

"Elmentünk a tegnap esti hír mellett, hogy Menczer Tamás, a közmédia sportriportere lesz januártól a külügyi tárca új szóvivője.

Menczer az Origo értesülései szerint már elbúcsúzott a kollégáitól, de hivatalosan még nem erősítette meg az új tisztségét, igaz, nem is cáfolta a hírt. A 30 éves riporter korábban futballistaként a Bajai LSE ifjúsági csapatáig jutott, a médiában azonban komolyabb karrier várt rá.

Közvetített a 2012-es Eb-ről és az idei vébéről is, és többek között ő volt az, aki miatt Szily László nyilvánosan kiborult júliusban, amiért szerinte részrehajlóan közvetített. És ugyanő volt, aki annak idején még kétgólos hátrányban is elhitte, hogy a válogatottunknak van esélye a velünk csak játszadozó hollandok ellen. Ez a hurráoptimizmus igazán jól jöhet a külügyben is!"

cink.hu/szily-kedvenc-sportriportere-lesz-szijjarto-szovivoje-1672137632
@parti_giano:
Látod milyen vagy?! Több optimizmus kell csak, nem ilyen libsibolsi kétkedés, meg hezitálás.
Essetunni... :(
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Majd mikor a Magyar Szabadság nevében követeli az orosz tankok bevonulását, akkor kacagjunk nagyokat :D

A képeken egyébként riadt tinédzserekkel látható. Gondolom ezt a közönséget még kielégíti a kusza katyvasz, amit a Jobbik - Fidesz konglomerátum nyújtani tud. Reakciós konzervatív tiniforradalom! Minden hatalmat az öregembereknek!!!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: se a járulékok, se az egyéb csatlakozó bevételek, mi ez nekünk, hisz hasítunk:
/főleg ha ezt egy ilyen "szakember" mondja nekünk, remélem már nincsenek tükrei, mert túl szűrűn hányná képen magát/

Varga: Az olcsó olaj miatt 3 százalék lehet a növekedés jövőre
MTI2014. 12. 17. 12:24

A jövő év első felében, ha tartósan alacsony olajárral lehet számolni, akkor a magyar gazdaság növekedési kilátásai javulnak, mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. A kormányzati prognózis 2,5 százalék 2015-re, de ha az olajár a jelenlegi szinten stabilizálódik egy időre, akkor akár 0,5-0,6 százalékponttal gyorsabb gazdasági növekedés is lehet jövőre, tette hozzá Varga Mihály.

www.origo.hu/gazdasag/20141217-varga-az-olcso-olaj-miatt-3-szazalek-lehet-a-novekedes-jovore.html
ennyi:

13:42
Közmunkásnak lenni lélekrombolóbb lehet, mint munkanélkülinek
Közmunkásnak lenni lélekrombolóbb lehet, mint munkanélkülinek

Egy felmérés szerint a munkanélküliek mentális helyzetén nem segít, hanem egyensen ront, ha unalmas, képzettségüknek nem megfelelő, lélekölő munkát végeztetnek velük. Hiába kerülnek be a munka világába, a rendszert hosszabb távon belülről rohasztja ez a fajta lélekrombolás.

hvg.hu/vallalat_vezeto/20141217_Kozmunkasnak_lenni_lelekrombolobb_mint_mu
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ez után lesz különösen csinos, ha Orbán az olaj árának emelkedéséért - és ezzel a magyar növekedés csökkenéséért - emel szót, ha Putyin azt parancsolja :D
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: de boli, amilyen fasz ez a szíjjártó csak arra hajt, hogy ők nyerjék a minisztériumok közötti kispályás focibajnokságot. még megéljük, hogy mészöly vagy pintér lesz a washingtoni nagykövet. hihetetlen.
@parti_giano: Mezey for köztársaságielnök!
Egyébként én pártolom, hogy egy olyan sikerágazatból érkező pajtik vezessék az országot, mint amilyen a magyar foci,
@miva?: jaja. neki hathatós, akarom mondani 6-0-ás emlékei vannak az oroszokról. és szereti a magaslati levegőt, ez sem utolsó.
@miva?: torghelle sanyát is el tudnám képzelni valamilyen poszton. pl. minisztériumi főkönyvelő petikénél, ért hozzá, hiszen már írt egy könyvet.
@parti_giano: Ha megkérdeznénk a zembereket, hogy kik a legalkalmasabbak a diplomácia útvesztőjében érvényt szerezni Hazánk tekintélyének, hát mindenki a szotyiköpködő, kurvanyázó fodbalistákat tenné az első helyre. Lehetőleg diploma nélkül!!!
fejek fognak hullani:

A fideszesek is a tiltakozás mellett szavaztak
Origo2014. 12. 17. 14:20
3komment
Címkék:

M0-s autóút
Budaörs

Budaörs város önkormányzatának képviselő-testülete a mai ülésén egyhangúlag - a fideszes képviselőket is beleértve - tiltakozó nyilatkozatot fogadott el az egyes autópálya-szakaszok fizetőssé tételének kormányzati szándékáról.

Az állásfoglalás szerint: „Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete tiltakozik a Kormány azon tervezett intézkedése ellen, amely 2015. január 1-től kezdődően fizetőssé tenné többek között az M0 körgyűrűt, valamint az M1/M7 autópályákról bevezető gyorsforgalmi utak körgyűrűn belül található szakaszát.

www.origo.hu/itthon/20141217-a-fideszesek-is-a-tiltakozas-mellett-szavaztak.html
van még kérdés??? vannak akik nyíltan kimondják, és vannak akik pávatáncolnak, és vannak az idióták akik csak segget nyalnak.

14:36
Az EU bomlasztására használnák Magyarországot az oroszok

Megvannak a szövetségeseink az EU bomlasztásához, például Magyarország - mondta az orosz állami tévében Jurij Szolozubov politológus.

hvg.hu/vilag/20141217_Nyugtalanito_dolgokat_mond_Magyarorszagro
@Gábris szomszéd: tévedésben vagy, lápi-magyar... az ideológiátok/elveitek (ha vannak elveitek egyáltalán?!?) az a "ciki"... inkább idejétmúlt, dohos, ám leginkább visszataszító és elfogadhatatlan...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: -Szeretem Dosztojevszkijt.
-Én is, annak ellenére,hogy ezt a könyvet nem ő írta.
hírek párban, valóság kontra matocsista lázálom:

Akkora dezinfláció van, mint egy ház

- Éves infláció az eurózónában: 0,3 százalék.
- Havi infláció az eurózónában: mínusz 0,2 százalék.
- Éves infláció az USA-ban: 1,3 százalék.
- Havi infláció az USA-ban: mínusz 0,3 százalék.

Szóval az eddig is gyenge kereslet mellett most már az összezuhanó olajárak miatt is töpörödik az infláció a két nagy nyugati gazdasági blokkban.

444.hu/2014/12/17/akkora-dezinflacio-van-mint-egy-haz/

----------------------------------------

Varga: Az olcsó olaj miatt 3 százalék lehet a növekedés jövőre
MTI2014. 12. 17. 12:24

A jövő év első felében, ha tartósan alacsony olajárral lehet számolni, akkor a magyar gazdaság növekedési kilátásai javulnak, mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. A kormányzati prognózis 2,5 százalék 2015-re, de ha az olajár a jelenlegi szinten stabilizálódik egy időre, akkor akár 0,5-0,6 százalékponttal gyorsabb gazdasági növekedés is lehet jövőre, tette hozzá Varga Mihály.

www.origo.hu/gazdasag/20141217-varga-az-olcso-olaj-miatt-3-szazalek-lehet-a-novekedes-jovore.html
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: na majd legközelebb mi is így csináljuk.
pl ledobhatnák helikopterről OV-t a Millenárisra.
vagy bevonulhatna egy harci jegesmedvén.
vagy....
@Sir Bates dö Hól: Szerintem fingod sincs róla, de ez legyen a legnagyobb problémád az életben, ja és persze az, hogy mennyire megosztott a magyar társadalom, aminek nyilván mindig a másik az oka.:)
@Penivaldes: benne vagyok, de kellő magasságról, és ernyő nélkül, és nem puhára :D
@Penivaldes: vannak még ötletek :D

kiberkutya • 4 hours ago

A magyar előzetesben mi lesz? Semjén lóháton hátrafelé nyilazva lelő egy csokit? Kövér birkózik egy EU zászlóval? Dajcstomi menekül egy rátámadó hányás elől? Habony kiszabadul egy vitrinből? Viktor a lelátóról teleköpi szotyihéjjal a norvégok kapuját?

Avatár
Pixy kiberkutya • 4 hours ago

Rogán egy mozdulattal lakást nagyobbít, Szijjártó egy lélegzettel átússza a medencéjét víz alatt, Lázár puszta kézzel felcsatolja az óráját.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: dehogynem!!
irgumburgum. a békemenet állandó résztvevői alkotnak párnát amire érkezik. vagy bacsapódik.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: egyéábként azt hová soroljuk, amikor Semjén háttal ül a lovon, és nyilízik, miközben a ló előre halad?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: erről a lakásnagyobításról jut eszembe, hogy eddig nem értettem,hogy a vezetőnk miért számlálta meg a szobákat...de most már értem, lehet, hogy ez is tágul mint Rogán lakása, és mindig újabb szobák nőnek ki....
Jó napot!

Csak egy komment erejéig, hogy ez a nap se múljon el a hozzászólásom nélkül! :)

Röviden összegezve a mai nap híreit:
Lemondott már???

Szép estét!
@Gábris szomszéd:

Ezeknek örüljek? Ne légy butus! :))
@fzs.1933: Helló!

Sosenem. :(((

Mennyé csatáznyi, helyettem is! :)

Úgy láttam van másik reged is: Karmenka :DDD
(Komoly. Láttam tennap illen nevű játékost. :D)
@parti_giano:
" megérkezett André Goodfriend ügyvivő válaszlevele!"

lefordítottam ecsetfejűnek is:

szíjjártó külügyminiszter úr!
ballagjon oda a szekrényhez, a 3. polcon jobbról van 17 kötet (ami el van takarva két futsaltrófeával, egy tucat üres kólásdobozzal, egy labdával ,két odagyűrt mezzel) a Külföldi Államok Külügyminisztériumainak Kézikönyvei. Ebből csapja fel az amerikai külügyi kézikönyvet (vigyázzon, poros, 2010 óta nincs használatban), csapja fel a 147. oldalon (kölcsönös jogi segítségnyújtás), 9. fejezet 40. pont. ezt hajtsa végre szóról szóra, a példaneveket cserélje ki hat másik névre.
a hat nevet kérje ki elődjétől (vagy ha nem elérhető, akkor az ön íróasztalának bal oldali fiókjaiban felülről a másodikban található az NBI tavaszi menetrendje alatt). a kitöltésben segítséget nyújthat önnek bármelyik olyan alkalmazottja, aki ott van már több mint 5 éve, és még nem rúgta ki őket.

tisztelettel az ön Jóbarátja.

utóirat: miután elküldte a jogsegélykérelmet nagykövetségünknek, csak jeleznénk, ha nem írta rá, hogy TITKOS, vagy hogy SZIGORÚAN BIZALMAS, akkor másnap nyilvánosságra is hozzuk
@Gábris szomszéd: Az oroszok ellen demonstrálókat zavarta meg a lelkem :D
@Gábris szomszéd:

Lehet, hogy előrehozott választások lesznek egyszer. De nem most.
Amennyiben a közeljövőben történne, az csak egyszerű bábcsere lenne.
Induljon el a párbeszéd, a valódi nemzeti konzultáció. Január 2-től lesz fóruma is. Ott aztán mindenki kifejtheti a véleményét. Jobboldali, baloldali, liberális, konzervatív.

Úgyhogy be lehet fejezni Vona mosdatását.
Nem alternatíva sokunk számára.
Fényképezhetik kutyusokkal, kátyúban, bárhol.

Mo pedig EU tag marad. Erről azt hiszem, minden tüntetésen határozott véleményt mondtak az emberek.
@Gábris szomszéd:

Csak nehogy meglepődj! A 444-es fiúk sokat szórakoztak ezzel e képpel. :)))))))
@jöttem: "Azt skandálták nekik a tüntetők:
Holnap veletek bacnak ki!"

Már megtörtént.:(

A tömeg ezek szerint érti és tudja maga körül a világot.:)
@Penivaldes:

egy szélsőségesre ráhúzni a demokrata köntöst.
:))))))))))))))))
@látjátok feleim szümtükkel:

Egyre többen. Nincs olyan csoport MO-n akivel ne tolt volna ki a kormány.
Gyevi bíróékon kívül.
16:49
12 éves mélypontig bukott a forint a dollárral szemben

Szerda délután újabb jelentős forintgyengülési hullám bontakozott ki, a dollárral szemben például majdnem 12 éves mélypontig bukott a forint.

hvg.hu/gazdasag/20141217_12_ev_melypontig_bukott_a_forint_a_dollar
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Megvannak a szövetségeseink az EU bomlasztásához, például Magyarország - mondta az orosz állami tévében Jurij Szolozubov politológus."

Nagyon naív aki elhiszi, hogy ezt az EU hagyni fogja, még akkor is, ha most nem is látszik semmi ellenlépés.
@jöttem:

No pont erre gondoltam, mármint arra, a parlamenti ülésteremben nem lehet enni és inni, kivéve a gyevi bírót::D:D:D
@látjátok feleim szümtükkel: merem én is ezt remélni, mert különben K.Európa ismét visszazuhan a neokommunistafasiszta putyinizmusba.
a tippem, hogy a bb és az mkb összevonását jelentik be, valamint a gravitáció megszüntetését:

Vajon mit fog bejelenteni holnap reggel Orbán és Matolcsy?

Közös sajtótájékoztatót tartanak holnap reggel a miniszterelnökségen, ami nem annyira megszokott dolog. Biztosan valami nagyon fontos dolog kerül bejelentésre, én nem merek találgatni.

444.hu/2014/12/17/vajon-mit-fog-bejelenteni-holnap-reggel-orban-es-matolcsy/
@jöttem: Szép dolog a lelkesedés. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Nekem nem volt 90. előtt a rendszerrel sok bajom, dolgoztam, tanultam, éltem, de azért nem kívánom vissza az oroszok felügyeletét, de még a szoros barátságát sem. Meg az elvtársakét sem.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Na, már megint vettek valami drága cuccot!
@jöttem: Nem mondod? Akkor képzeld ezzel a diáktűntis képpel mennyit szórakoztak volna négynegyvennégyék, ha történetesen nem libsik, hanem jobberek festenek "akárkit a dunába" feiratot a molinóikra. Tuti, hogy egyből eljött volna a világvége. :)

fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfa1/v/t1.0-9/p417x417/548712_508200049213245_478191031_n.jpg?oh=60aa74e8ad3dc90c81201440a517b763&oe=5504A511&__gda__=1429991350_de27985ceea190b3a79a6c7085cfb52a

Persze ha egy "demokrata" szólít fel, hogy "dunába" velük az egész máshogy hangzik.
@Gábris szomszéd: sub kavics, attól, hogy hányod mahadra a keresztet, nem érted amit olvasol, még nem vagy sem "jobboldali", sem konzervatív...
@látjátok feleim szümtükkel:
"A parlamenti ülésterembe n nem lehet enni és inni."
Nem is az ülésterem szabályainak megsértése a lényeg Orbán csoki evésének a tárgyában.
Ennek az ügynek szimbolikus tartalma van.
Orbán diktátori minőségében érzékeli a saját veszélyhelyzetét, és cselekedeteiben már nem képes a józan mérlegelésre.
Nem fogta fel, hogy a gyerekek által küldött csoki felfalása az emberek érzelmeire ható megnyilvánulása volt, amely még inkább felkorbácsolja az indulatokat.
Látható, hogy a hatalmát veszélyeztető helyzetekben nem a nyugodt döntések és magatartás jellemzi Orbánt, hanem egyre agresszívabb reakciókat vált ki belőle az erőfitogtatás jegyében.
Kontra produktív reagálás ez, hiszen tovább éleszti maga ellen a tüzet.
El kéne olvasnia a diktátorokra utaló jellemzéseket.
Hasonló módon viselkednek, a végeredmény pedig mindíg a csúfos bukás.
@Sir Bates dö Hól: Nem az a lényeg, hogy mit gondolsz rólam, (ezt már úgyis rég tudom) sokkal inkább az, hogy a hozzáállásodból lófasz lesz itt, nem pedig párbeszéd a megosztottság ellen. :)
valasz.hu/itthon/milliardokat-szerzett-az-mszp-es-a-gyurcsany-csapat-107716

Döglött ügyre lődöznek, mert valamiért Gyurcsánytól nagyon félnek?

Olyan, hogy bírói műhiba nincs. Csak jogerős ítélet, és visszamenőleges törvénykezés van. Nálunk.
@Gábris szomszéd:

Kíváncsi lennék, honnan szerzed a képeket, mivel hasonló a tematikájuk.
Tuti, hogy van hozzá útmutató, amiből idézgetsz. :)))
Önálló gondolat?
Nem olyan nagy kunszt.
@Gábris szomszéd: gravitált, egy betyársereget hájpolóval miért kellene párbeszédet folytatni?... az nem elég alap, hogy neki is egy feje van... akkor egy tyúkkal is próbálkozhatnék...
Pisi, de minek?
Érdekes vélemény és adat. Azt viszont nem értem, ha hetente visznek el drogos gyerekeket az iskolából, akkor az illetékesek miért nem léptek már valamit? Vagy csak szájtépés ez a heti szállítás?

Osztán azt is mondják, hogy a 16 évesek kb. 20 %-a próbált már ki valamilyen drogot. Ha ezt alapnak vesszük, akkor a fiatalok 20 %-a miatt kell a 80 %-nak is pisilni?:D NONEMÁ!

mno.hu/belfold/drog-hetente-visznek-el-mentok-diakokat-az-iskolabol-1263828#
A döglődő nyugaton már női püspök is van, nálunk meg még miniszter sincs.

www.blikk.hu/blikk_aktualis/kineveztek-az-elso-noi-puspokot-2313435
@látjátok feleim szümtükkel:

Mert akiknek lépni kellene, feltehetően érdekeltek a drogüzletben.
@parti_giano:

"_szíjjártó, basszus futballista minisztériumot csinál._"

Futball diplomácia lesz. Van is, lesz is gól csőstül.
@Sir Bates dö Hól: Megint terelsz és továbbra is csak egy helyben jársz. Nem értem, hogy akkor minek panaszkodsz a társadalmunk megosztottságán? Vegyél egy nagy levegőt és szedd össze magad.
@jöttem: Ezt sem kell túlkomplikálnod. Ezeket a képeket a valóság produkálja, amint te is látod.
Én csak felhívom becses figyelmed a kettős mércére. Annál a képnél mondjuk arra, miért nem történt azóta sem valamiféle elhatárolódás??? :)
Ha ugyanezen a táblán mondjuk Steiner, Gyurcsány vagy Vadai neve szerepel, mi történt volna másnap a hazai és világmédiában, valamint a náciktól rettegő "értelmiségi" körökben???
@Gábris szomszéd:

Mellébeszélsz Gábris! Mint mondtam, ugyanaz a tematikája a képeknek. Te készítetted? A saját gépeden? Vagy a hídfőnetes csapat besegített? Linket nem raksz, nem rakhatsz. Csak terjeszted.
Jól megfizetik?
@Sir Bates dö Hól: Jut eszembe, akik pld. Ásotthalmon a betyárok nagy barátját a csúnyanáci Toroczkait megint polginak választották, nálad szintén egyfejű tyúknak számítanak, vagy esetleg velük lehetne már párbeszélgetni? :)

www.facebook.com/laszlo.toroczkai/posts/336728356508464
@Gábris szomszéd: ne oktass engem... veletek nincs mit beszélni... emberi lényekkel, azokkal igen... ti magatokat zártátok ki ebből a körből, ne rinyáljatok emiatt...
@Gábris szomszéd: Oké Gabi. Én már próbálkoztam többször, ezt nem tagadhatod, csak többünk szemében hiteltelenné váltál ilyen alkalmakkor, mikor a párbeszéd közepén pajtásaidat hergelő képeket vagy cikkeket küldtél csak úgy mellesleg. De legyen. Mivel a Jobbik erősen fidesz kötődésű párt már a múlt alapján is - ugye volt olyan választás... - és az előző ciklus kényes pontjainak biztos támogatójaként is, játszuk el azt, hogy nem egy leplezett szövetség két célcsoportot megszólító fejéről beszélünk, hanem a Jobbik partner a Fidesz és az elmúlt 24 év kukába dobásában. Amik fájnak az ittenieknek, az Paks, a már nyilvánvalóan ostoba orosz közeledés, eltávolodás az EU-tól, érzelmekre játszó ostoba populista hangnem, korrupció, arrogancia, hogy a többiről ne is beszéljünk. Ezekben a témákban lennél kedves kifejtve hajlandóságot mutatni az együttműködésre, mert itt olyan pontok sorakoznak, amikben nem alkuszunk.
Igen, ilyenkor szoktál eltűnni pár órácskára :D

És nem tekintünk partnernek, mekkora kirekesztő banda vagyunk!
@Gábris szomszéd: nem érted... toroczkai is csak egy rasszista pöcs, mint a haverjai... már írtam, lehet, hogy nektek áll a zászló most, de minden szaros lesz, amihez hozzáértek... monak meg a tragédiát hozzátok el...

(nem reagálok többet, mert veletek nincs mit beszélgetni... se most, se később...)
@Sir Bates dö Hól: Azért azt hozzátenném, hogy olyan országot kell építeni, ami valahol a Jobbik és Fidesz szavazóknak is megfelel, különben csak folytatjuk az építés - rombolás faszságot örökre.
@Sir Bates dö Hól: Megint a régi lemez. Mikor fogod már fel ésszel, hogy nem te határozod meg, hogy ki ember és ki nem?
@Gábris szomszéd: Látod, ezért nem veszünk emberszámba, Gábris. Ugye megérted :D
Komolyan nem hiszem el. Itt hisztizik, hogy "Én is akarok! EL akarom mondani! Működjünk együtt!" aztán az első mongyadgábris akkor pl ezeket felszólításra lelép :D

Én kérek elnézést!
@miva?:

Nem. Nincs elnézés (egyébként, mikor a kecskét ... háturul ... oszt' a szarva között elnézel ... na, az az elnézés :D).
Mer', te is vagyol ollan hüle, hogy szóba állsz vele. Asztán meg itt nyígtok. Ti is. :)
@miva?: Viszont kész szerencse, hogy a hülye jobbereknek emberszámba kell venni azokat, akik őket aztán semmiképp. Lesz itt olyan párbeszéd és megosztottság felszámolás, hogy csak zörög. ;)
@Gábris szomszéd: Amik fájnak az ittenieknek, az Paks, a már nyilvánvalóan ostoba orosz közeledés, eltávolodás az EU-tól, érzelmekre játszó ostoba populista hangnem, korrupció, arrogancia, hogy a többiről ne is beszéljünk. Ezekben a témákban lennél kedves kifejtve hajlandóságot mutatni az együttműködésre, mert itt olyan pontok sorakoznak, amikben nem alkuszunk.

A párbeszéd alapfeltételei. Kérlek mesélj, miért lennétek ebben parter?
@Gábris szomszéd: Továbbá jobber az én vagyok, te szélsőbalos náci hazaárulóknak tolod a szekeret, csak a rend kedvéért.
mi van itt? tangagatyás jobbikos osztyapenkó lobogtatja a rózsaszínű "boruljunk és beszélgessünk, lécci-lécci" zászlót?
@miva?: a szavazóknak, azoknak igen, de ki ne találja már valaki, hogy tekintettel kell lennem dns-alapon szelektálók kívánságaira is!... egy ide, egy oda alapon egyezkedünk majd?... ok, nem zsidóztok, de a cigányt azt üthetitek?... fel kellene már fogni, hogy ezek (nem a rájuk szavazók) valójában mit is akarnak!...
@parti_giano: Ráadásul hetente elárulja őket egy Putyinhoz igen közeli valaki, hogy "Igen, mi fizetjük a Fideszt meg a Jobbikot, hogy szétzüllesszék az EU-t, akiktől azért az évi 1600milliárd eurót elfogadják persze, mert anélkül már rég államcsőd lenne ott."
@Sir Bates dö Hól: Nem erre gondolok. A szavazóik preferenciái közt nyilván ott az oktatás, a kkv alapú gazdaság, a társadalmi igazságosság, a biztonság, stb, és éppen ezért ezekre a közös pontokra kell helyezni a hangsúlyt, nem pedig az egyébként szintén logikus, de általuk nem támogatott könnyűdrog-liberalizációra - ahol egyébként nyilván dekriminalizálni kell a fogyasztást, mert az egyszerűen hülyeség, hogy a huszonévesek felének börtönben kellene ülnie
RTL most mutatta, hogy az OV és Semjén által megevett csokoládén gyerekek képe, és felhívás volt, hogy ne szavazzák meg a dohánytörvény módosítását, mert azzal szülők veszíthetik el a munkájukat.

Nem zavarta őket, befalták, mint a mesebeli kisgömböc.
Látott már valaki olyan felvonulást, ahol jobbik ellenes emberek egyenruhában, csizmásan, alakzatba vonulgattak? Vagy fegyverrel lőttek jobbikosokra, meg a gyerekeikre?
Nohugyeugyé!
@jaegtoer: a nasszerű eredményhez pár öngóllal is hozzájárulunk.
@látjátok feleim szümtükkel: Az idea éppen az, hogy a demokrácia játékszabályai megengedik nekik azt a viselkedést, amivel lebonthatják a demokráciát. És ha észreveszed, akkor besértődnek :D

Ráadásul milyen készségesen válaszol Gábris az egyébként jóindulatú, bár provokatív kérdéseimre, nem? Ugyanis nekik válaszolni tilos. SOHA ne válaszolj!!

Ezt tanítják nekik. A kitérő válaszokat, meg mindent, amit a pszichológia családterápia része ismer :D

Nagyon gáz.
Semmi nem változott. Gábris eteti szört, ször eteti Gábrist!

Minek ide admin!
@miva?: Ja? És ráadásul ő a jobber, mert csak. Hiába az eszmei távolság, hiába az alapértékek konkrét tagadása, valamiért ez alanyi jogon jár nekik.
@tristen2005: Csak miután maga a medve mondja, hogy "igen, mi pénzeljük őket" meg hogy "ők a mi embereink, hogy bomlasszák a fejőstehenet, akinek a csecse nélkül rég éhen vesztek volna", még itt nemzetmentenek baszki. Nem mondom, a másik szélsőség sem hoz rózsaszín álmokat nekem, de ez azért a legalja. Ráadásul születése pillanatától a mai napig minden érdemi kérdésben úfy viselkednek, mint a Fidesz, szóval be lehet ezzel etetni a kocsmában embereket, de adassék már nekem meg a nem hülyének lenni joga!
@miva?: Ha nagyon hiányzik, - természetesen csakis a párbeszéd jegyében - én is le hazaárulózhatom azt akit akarok. Arról nem is beszélve, hogy ettől a megosztottság is csökkenni fog.:)
@dr. jenőke (jenőke):

Odaléphetne valaki ennek a külügyérnek. Olyan emberesen. A nép nevében.
@Sir Bates dö Hól: "de minden szaros lesz, amihez hozzáértek.."

Jaja annyira szaros lett, hogy őt is újraválasztották. Tök logikus ez is. :)
@jöttem: Ideje lenne - szájkarate helyett - tüntetésre járnod Budapestre. :)
@Gábris szomszéd:

Kb egy órája feltettem pár kérdést. Neked meg jó lenne arra válaszolnod.
@miva?:

Én járok kocsmába, ott nem esznek! Isznak, a political acapital szerint nem keveset!:)

Hülyének meg azt nézik, aki hagyja magát!:)

Hagyma! Meg holnap is!:)
@jöttem: "Mint mondtam, ugyanaz a tematikája a képeknek. Te készítetted? A saját gépeden? Vagy a hídfőnetes csapat besegített? Linket nem raksz, nem rakhatsz. Csak terjeszted. Jól megfizetik?"

Gondlom te is örülsz neki, amikor hülyének néznek vagy csak szimplán csalónak titulálnak. Na szóval itt az eredeti kép és a link is hozzá. De persze én kérek megint elnézést. :)

index.hu/galeria/index/belfold/2012/12/19/telirozsas_diakforradalom/21
@jöttem: Jaja ott is a válasz. Most én is épp arra várok a részedről. :)
@Gábris szomszéd:

Ezt én is megtaláltam. A karikázós Kun Bélás kép forrásával még adós vagy.

Mire vársz választ? Tettél egy kijelentést. :)))
@jöttem: Én is feltettem neki párat, de nem válaszol :)
'szasztok!

A tüntetésen ezt a beszédet mondta Gács Anna, az oktatási hálózatok szónoka:

Új rendszerváltást és új magyar köztársaságot követeltek kedden a József nádor téren kezdődött civil szervezetek által rendezett tüntetésen. A rendezvény elején közölték: a megmozdulás fő célja, hogy összefogja az utóbbi időben a kormány politikája ellen tüntető különböző csoportokat.

Gács Annától, az oktatási hálózatok közös szónokától a következő beszéd hangzott el a teret megtöltő tömeg előtt:

“Kedves barátaim! Nincs miért aggódnotok. Sorsotokról és gyermekeitek jövőjéről Orbán Viktor személyesen gondoskodik.

Egyetemi kollégáim! Nagy teher esik le a vállatokról, mert az egyetemet illető legfontosabb kérdésekbe ezentúl nincs beleszólásotok. A tudományos kutatás rendszerének átalakításával pedig most már a miniszterelnök és helytartója személyesen dönt arról is, mi számít tudománynak, és mi nem, melyikőtök kutathat mit és mennyi pénzért.

Pedagóguskollégáim, ti se fáradjatok az életpályátok tervezgetésével, a miniszterelnök újratervezi helyettetek kéthavonta.

Szülőtársaim! Ne szorongjatok a gyerek továbbtanulása miatt. A költséges diploma helyett Orbán Viktor szakmát ad a kezébe, még azt is megmondja, hogy milyen szakmát.

Fiatal barátaim! Ha a megsokszorozott akadályok ellenére mégis egyetemre mennétek, Orbán Viktor lesz az, aki a szakválasztásnál a kezeteket fogja.
Szép új világ jön arra,

aki tanulni szeretne: Matolcsy Györgynél hallgathat közgazdaságtant, Balog Zoltántól nyer társadalomismeretet és Vida Ildikó lesz az angoltanára.

Kedves barátaim, ha mégis aggaszt titeket ez a jövő, akkor ne hagyjátok, hogy így legyen!
Követeljük együtt az életünk

megtervezésének jogát, a tanulás és a tanítás szabadságát és a kutatói munka függetlenségét. Mondjuk ki világosan, hogy nem azt várjuk a miniszterelnöktől – se ettől, se az utána jövőktől –, hogy élet és halál ura legyen. Nem azt várjuk tőle, hogy uralkodjon a tudomány és az oktatás berkeiben, hanem hogy olyan körülményeket teremtsen, ahol a tanárok és a kutatók a legjobb tudásuk szerint dolgozhatnak. Nem az a feladata, hogy személyes sorsunkról döntsön helyettünk, hanem hogy teremtse meg azokat a feltételeket, amelyek között valódi alternatívákból felelősen választhatunk mi magunk.
Biztosan vannak a Fideszben is

olyanok, akik azt gondolják, végzetes hiba a diákok és a tanárok megalázása, a tudomány kicsúfolása. Üzenjük meg nekik, hogy ha Orbánnal nem megy, hát Orbán menjen!

Mindenkinek: idősnek és fiatalnak, szegénynek és gazdagnak, jobboldalinak és baloldalinak egyformán érdeke a független tudományos kutatás, a színvonalas, autonóm egyetem és a sokszínű, korszerű tudást adó iskola. Fogjunk hát össze, és valósítsuk meg együtt a tanulást és a tudást megbecsülő, mindenkinek esélyt adó, új magyar köztársaságot! Ez a közös célunk. Gyertek velünk!”
@miva?: tudod-e, hogy miért nem tekintem humanoidnak a lápi-magyart?... mert egyszer kijött belőle: "igen, nekem szimpatikus tirittyán elgondolása"... nincs közös pont... értettem, hogy mit írsz, ám az előbbieket valóban "gránitba kell vésni"(:-))...
@jöttem:

Jó estét kössz a kedves zenét!

Itt van Steve Jobs'-né előadásában is:))

www.youtube.com/watch?v=RkNsEH1GD7Q
@Sir Bates dö Hól: Van sok hívószó, és vannak az elfogadhatók. Ha a valóságban akarunk boldogulni, akkor érdemes tudomásul vennünk az elfogadhatókat, és nem elfeletkezni a rengeteg szavazóról, akiknek esetleg ezek fontosak, nem O.V. kappansármja.
@miva?:

Vagdalkozik. pedig az sosem ért jó véget. Tapasztalatból tudom. :))
@jöttem: Ha megtaláltad egy 2012-es kép eredetijét egy néhány naposat vígan megfogsz. Szóval told a linket most te. :)
Arról persze mélyen hallgatsz, hogy lazán megvádoltál azzal, hogy pénzért gyártok indexes sajtófotókat, de hát ne legyünk maximalisták, ilyen ez a blogolós műfaj.:) Bár a múltkorában épp tőled olvastam valami övön aluli ütésről szóló kommentről stb. Amit másnak nem szabad, azt neked már igen?
@Gábris szomszéd: Nekem esetleg lenne mondanivalód?

Amik fájnak az ittenieknek, az Paks, a már nyilvánvalóan ostoba orosz közeledés, eltávolodás az EU-tól, érzelmekre játszó ostoba populista hangnem, korrupció, arrogancia, hogy a többiről ne is beszéljünk. Ezekben a témákban lennél kedves kifejtve hajlandóságot mutatni az együttműködésre, mert itt olyan pontok sorakoznak, amikben nem alkuszunk.

He?
@gazoló:
Szépet, neked is. Szeretem nagyon. 89-ben ezt énekeltük minden tüntetésen.:))
@jöttem: Hát belőle könnyű kihozni az oldalazva acsarkodást. Elég hozzá egy egyszerű kérdés :D
@Sir Bates dö Hól: De jó lenne egyszer ezt az urban legendet is tisztába rakni. Meséld már el melyik elgondolására mondtam azt, hogy szimpatikus, esetleg pontos link hozzá.
Egyébként nyilván nem a legjobb kedvében találtuk. Oroszhon hosszú agóniának néz elébe, Putyin emberei kellemetleneket nyilatkoznak hetente, az EU addig húzza a dolgokat, míg nem jut az ajándékpénzből nekünk, elhatárolódik tőlünk minden szalonképes politikai formáció bolygószerte, Palesztína elismerése befejezett tény gonoszéknál, gyerekeket ölnek a példaországokban a hősei, és ez csak ez az egyetlen hét.
@Gábris szomszéd: Esetleg kezdjük a párbeszédet az alábbi kérdésekhez való viszonyulásoddal:

Amik fájnak az ittenieknek, az Paks, a már nyilvánvalóan ostoba orosz közeledés, eltávolodás az EU-tól, érzelmekre játszó ostoba populista hangnem, korrupció, arrogancia, hogy a többiről ne is beszéljünk.

Köszi
@miva?: @jöttem:

Én nem látom Gábrist és nem tudom miről szól ez a polémia,de tegnap öröm volt nézni,ahogy hittestvéreit a terrorcselekményekért elítélt gyökér,náci Budaházyt elküldte a tömeg a 'náthásfaszba,majd kikísérték őket a sünök:)))
@Gábris szomszéd:

"lazán megvádoltál azzal, hogy pénzért gyártok"

Ha ingyen csinálod, "fordulj orvosodhoz, vagy Pszichológushoz!"
@miva?: Paks bizonyos részei nekem is fájnak. Orosz közeledés "ostobasága" alatt mi sajnos mást értünk, de ez sem újdonság. Populista hangnem? Ja azt én is elég sokat olvasok, akár itt is. :) A korrupció kapcsán érdeklődve várom kimutatásaidat, amelyek bizonyítják az elmúlt 25 évben a jobbik a leginkább érintett benne. :)
Kezdetnek ölég lesz?
@gazoló: Láttad a kíséretét? Átlagéletkor 17, megszeppent, ostoba tekintet. Szánalom volt nézni.
@gazoló: "a terrorcselekményekért elítélt gyökér,náci Budaházyt"

Lehet őt nem szeretni meg gyökerezni is, de ugye hazudozni egy nagyondemokratának elég ciki. Szóval halkan megsúgom, hogy nincs ilyesmiért elítélve.
Nyilván ha el lenne, akkor szabadon kimehetett volna tegnap is a tüntire. :) LOL
@Gábris szomszéd: Szegedi Csanád? EU parlamenti pénzek Vonánál?

Oroszok ugye erősek, meg megmentenek amerikától :D
Ki nem látta ezt, most komolyan?

Paksnál van a hazaárulás közepe, és ugye ti megszavaztátok elsőre, mindenféle nyilvánosságra hozható dolgok nélkül.

KGBéla.
@miva?:

:)cuki,plüssmaci 'nácijúgendek:))
"Arról persze mélyen hallgatsz, hogy lazán megvádoltál azzal, hogy pénzért gyártok indexes sajtófotókat, de hát ne legyünk maximalisták, ilyen ez a blogolós műfaj.:)"

Számtalanszor etettél már itt manipulatív módszerekkel mindenféle propaganda linkkel. Vagyis csak a tapasztalataim alapján nyilatkoztam. /A Kun Bélás-ra még mindig gyanakszom./
Hídfőnetet normális ember nem terjeszt. Csak ellenszolgáltatásért.

"Bár a múltkorában épp tőled olvastam valami övön aluli ütésről szóló kommentről stb. Amit másnak nem szabad, azt neked már igen? "

Az egy általam félreértelmezett komment volt. Félreértettem, letámadtam Sirt. Aztán másnap a többiek útbaigazítottak. Ennyi történt.

Csak szólok. Legközelebb ne csak olvasd, értelmezd is, amire hivatkozol.

Még valami?
@Gábris szomszéd: Mindezt úgy, hogy félig szakmabeli lévén nem az orosz technikával van a bajom. Tán egyedül én vágom itt, hogy szakmailag miről is van szó, ezzel együtt ezt a történetet itt nyugodtan be lehet fejezni. Barátilag: neked elvekkel, érzelmekkel, élettapasztalattal kell rendelkezned, nem pedig egy minden körülmények közt védendő párt pálfordulásainak igazolásával. Úgy egyből könnyebben szót érthetünk.
@miva?: Melyik történetre gondolsz? Amúgy örömöt fogok neked okozni, mivel marhára nem szorulok rá, hogy "minden körülmények közt védjek" bármilyen pártot. Kezdődhet akkor a szótéretés. :)
@miva?: úgy vélem, azonost mondunk... viszont egy kérdés: van az általad megszólítandókkal egy közös alap?... és az mi lenne?...
@jöttem: Mire gyanakszol? Ott volt egy eredeti komcsi bolsi plakát, (fegyverbe) amit tegnap lengettek a nagyondemokraták. Az hogy ezt kiemelték a napnál is világosabb. A lényeg természetesen az, hogy az alapkép eredeti, úgy mint a 2012-es diáktüntis is, amivel kapcsolatban szintén lazán megvádoltál, hogy én gyártottam.:)
@miva?:

No látod, ezért nem beszélgetek én vele már régebb óta. Nincs miről.
@Gábris szomszéd:

Itt a vége, Gábris.
Legyél férfi!
Ne jajgass tovább!:))))))))))))))
@Sir Bates dö Hól: Az a jövőképek metszete. A gyerekemnek legyen jó, a társadalmi létra legyen átjárható, a bűnözőket büntessék meg, a lehessen méltósággal megélni, stb
@gazoló:

Annyira jól reagált a tömeg. Öröm volt nézni! :)
@Gábris szomszéd: Ok. Akkor maradjunk az oroszországfília mellett, meg az EU-ellenességnél. Esetleg kifejtenéd ennek okait és cálját?
@látjátok feleim szümtükkel: Lenne miről, csak személyeskedéssel és duzzogással akarja elkerülni a konfrontációt. De én végtelenül türelmes tanárember vagyok, és tudok kérdezni úgy, hogy ha marad, kénytelen legyen válaszolni. Ezt az estét én erre simán beáldozom :D
@miva?: Csanád jó példa. Amint kiderült, hogy korrupt ki is baszták. Tudsz másik formációt, ahol ezt ilyen gyorsan megtették függetlenül attól, hogy milyen pozícióban volt? Vonánál nem EU-s, hanem költségvetési pénzek vannak, mivel soron kapnak minden évben. Ezt bárki ellenőrizheti a költségvetés számai között. Az alapítványi pénzekkel együtt ez kb. 650 milla évente.
Paks is hülyeség mert volt olyan része, amit ők sem támogattak. De nyilván a finnek, csehek vagy a szlovákok stb. szintén hazaárulók mert a ruszkikkal csináltatják az erőműveiket.:)
@jöttem: El vagy tévedve. Ez nem jajgatás csupán rávilágítás, hogy még te is nyugodtan vádolhatsz igaztalanul. :)
Egyébként úgy érzem, hogy kicsit eltúlozva a dolgot azért kell nekünk a gonosszal barátkozni, mert nála van a sok obszidián. Ugyan a kőkorszak már múlóban, de ez minket nem zavar. Naponta dőlnek rekordok, naponta sajtótájokon erősítik meg gonoszok, hogy márpedig a beruházást le nem állítják, így a szénhidrogénkínálat minimum 3 évig akkor is bővül, ha fizetniük kell, hogy valaki elfogyassza azt, de ők még most is azzal jönnek, hogy "akkor nem adja el oroszország, oszt megmarad"
Miközben olyan meredeken zuhan a fajlagos részesedés, hogy még a harmadik deriváltja is negatív!!
@miva?: Te most amúgy kiről beszélsz? :)
@Gábris szomszéd: :D

Csanádot a származása miatt baszták ki, és a pénzéből kapott Vona is :D

Maradjunk az oroszoknál kérlek, mert most ugye ennek aktualitása van. Hallgatlak!
@miva?: Én is türelmes vagyok csak azt nem értem miért írsz személyeskedésről? A részemről ilyen sosem szokott lenni.
Azok a finnek nyilvános keretek között csinálják, tesó :D

Gyanítom, hogy a többiek is, de erről nem rendelkezek konkrét adatokkal.
@Gábris szomszéd: Oroszország. Putyin. A Haza érdeke. EU-ellenesség. Ha volnál oly jó...
@miva?: "Csanádot a származása miatt baszták ki, és a pénzéből kapott Vona is :D"

Nem írom azt, hogy hazudsz, legyen elég annyi, hogy ez sem igaz.:) Azért baszták ki mert kiderült, hogy korrumpálni akart. Amikor a származása lett egyértelmű, épp hogy akkor választották meg borsodi elnöknek. A tények továbbra se zavarjanak.

Oroszokról elég nehéz lesz bővebben beszélnem, mert mindjárt megjelenik Boli és megint kibasz egy hétre ruszkipropagandázásért. Persze az is lehet, hogy direkt csinálod és már előre lebeszéltétek a taktikát. :)
@miva?:

Ha olyan okos is vagy, mint amilyen türelmes, akkor inkább ezt hallgtod a tollashátúval való kínlódás helyett, ez jobb:

www.youtube.com/watch?v=FDyOruGN76Yhttps://www.google.hu/?gws_rd=ssl#q=rep%C3%BCl+a+b%C3%A1lna
@miva?: Így van én is a nyilvánosságot hiányolom Paksból és nem magát a beruházást. Ez egyébként megvan? :)

A Jobbik is a paksi paktum nyilvánosságát követeli

hvg.hu/gazdasag/20140121_A_Jobbik_is_a_paksi_paktum_nyilvanossagat/
@gazoló:

Olvasható valahol a többi beszéd is? Ha igen, kérlek dobj egy linket. Köszi.:)
@Gábris szomszéd: Kérlek, mesélj. Max engem is kirak. Csanád ügyében nem érthetünk egyet, mert nekem is, és szerintem neked is személyes, közeli információforrások állnak a rendelkezésre, rébuszokban meg nem beszélünk fórumon.

Maradjunk az oroszoknál. Most, hogy a medve hanyattvágta magát, érzel egy kis szégyent?
@Gábris szomszéd: Akkor miért is kellett megszavazni?
@tristen2005:
Ez az!!
A tököm tele van a megint dumálást szétcsesző beszólásokkal, legyen inkább valami (teljesen off), amire te is emlékszel. A Sweet az a kamaszkori izém volt, de jól eltaláltad! Akkor neked is?? Ma már ezek nem, de sohasem tagadom meg azokat, akiket akkoriban... tudod/érted, ugye?
S'akkó; fox on the run - és társai.... kösz!

Gyáá hee!:))
Egyébként a beruházásokkal is vannak bajok. Árpi, aki az első blokkokat tárgyalta szakmailag, még 94-ben tanáromként elmondta, amit a sok büdöslibsi mostanában kiabál, hogy egyszerűen más típusú erőmű kell. Egyébként tudnának olyant az oroszok is. Másrészt ott a hulladék problémája, amit nemzetközi jogilag eléggé beszopunk, így méginkább másik típusra lenne szükség. Harmadrészt meg semmilyen körülmények között nem szabad a kivitelező és a hitelező érdekeit egymáshoz közelíteni, itt meg egyenesen azonos a kettő, erre megszavazta a Jobbik.

Továbbá az EU ajándékba tömi keményen a zsebünket, ti meg ellene dolgoztok, KGBéla, és törleszkedtek egy olyan hatalomhoz, amellyel az összes szövetségesünk összeakasztja a bajszát, miközben Németországban 37 város GDP-je önmagában nagyobb, mint egész Magyarországé, és ha a csatolódó területeket is belevesszük, hamar 200 fölött találjuk magunkat.

Hol van itt a realitásérzék, kéremszépen?
@miva?: Nézd én amiatt érzek inkább szégyent, hogy a nyugat a mi farkunkkal akarja verni a csalánt, ahelyett, hogy mondjuk...

fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/1560744_914097538623492_427599336458433167_n.jpg?oh=7e88ac26a38e420303cc34b4e425500d&oe=5510B23D&__gda__=1426748351_4e0f40da40d76f9666ce5722b5f5e0b8

Többször leírtam már neked is, de akkor most ismét, hogy hogy a fegyveres puccsal hatalomra jutott kijevi vezetés a nyugati országrészből oligarchákat (Szergej Taruta, Igor Kolomojszkij) nevezett volna ki kormányzóként a keleti régiók élére, ami általános felháborodást váltott ki az ottani lakosság körében. Az is egyértelmű volt, hogy Kijev a helyi rendőrség felett nem rendelkezett ellenőrzéssel, mivel a fegyveres puccsal hatalomra jutott kormány legitimitását senki nem ismerte el ezekben a régiókban. Ezek után az ukrán "vezetés" katonai erőt vetett be saját lakossága ellen.
Az meg aztán még inkább olaj volt a tűzre, amikor az említett oligarchák és odarakott mamelukjaik egyre inkább nyugati magán katonai cégek zsoldosait alkalmazni.
Innentől kezdve már nem is volt kérdés, hogy a régió lakossága partizánharcba és függetlenedésbe kezd. Így érkezett aztán el a május 11-i népszavazásuk az elszakadásról, most november elején pedig megtartották saját elnöki és országgyűlési választásaikat is.

De ha már a szégyennél tarunk gondolom a CIA kínzókamrái egyáltalán nem szégyenletesek neked sem. :(

Ja és a hanyattvágástól meg nem igazán lennék megnyugodva. Tudod a sarokba szorított maci még veszélyesebb tud lenni.:(
Gondolkodtam, belinkeljem-e... ám én a mein kampfot sem tiltanám be, haggy lássa mindenki, hogy mit is akar lájkolni, ki mivel azonosul...
betyarsereg.hu/predabol-vegre-ragadozova-kell-hogy-valjunk-interju-tyirityan-zsolttal/
@Knósszosz: offoljunk. akkor tessék, a plakátkiállítást meg nézzed meg:

cink.hu/milliardokat-ero-fecnik-a-szechenyi-konyvtar-egyik-eldu-1672140986

cink.hu/az-elso-vilaghaboru-szulte-a-felig-ember-felig-gep-husz-1671739377

nézd a képeket, van hadirepülőgép kiállításra invitáló plakát is repülőgépbuziknak. :))
@Gábris szomszéd: Na ezért nem állunk Veled szóba, Gábris!

Miért kell nekünk oroszország?

Ha lennél olyan drága...
@miva?: Figy ez tök logikus egy kommentben. Először "nem állunk veled szóba" utána pedig lennék olyan drága és nyilatkozzak már. :)
Egy igen - igen zsidó nevű hölgy énekel:

www.youtube.com/watch?v=PwEaOulkd-U
@tristen2005: nem, nem etetem... csupán azt gondolom, hogy vannak mondatok/események/monentumok, melyekre fel kell hívni a figyelmet... pl. linkeld légyszíves te vagy más a moi reakciókat orbán bloombergnek adott nyilatkozatára, melyben nyiltan beszél arról, hogy a hazám számára alijev, ben ali, nazarbajev, lukasenko, bouteflika, horthy, moussolini államszervezete útját szánja...
(Biztos van ilyen, kell lennie, az nem lehet, hogy erre senki nem kapja fel a fejét!)
@Gábris szomszéd: Nem bújsz ki. Tudod sérelmezted, hogy nem állunk veled szóba, és egy MO - oroszo relációban előjöttél Ukrajnával, mire mondtam, hogy íme, ez a baj.

És ráadásul visszautaltam az eredeti, órákkal ezelőtti kérdésre, hogy miért jó a Hazádnak Orosz igába hajtani a fejét.

Nos?

Miért?
Csak egy példa a kettős beszédre, aztán már itt sem vagyok! ;)

Ha nem is szó szerint, de lényegét tekintve az alábbi történt ma.

- Az NGM államtitkára is megerősítette, hogy számítanak leépítésekre, ha nem is olyan mértékben, mint amennyit a médiumok megjelentetnek. (MNO is így hozta le!)

Ennek párjaként

- MR1 Kossuth Rádió hírek (nem emlékszem melyik időpontban volt): az NGM szerint hatásvizsgálatok alapján nem várható elbocsátás a vasárnapi zárva tartás miatt. Sőt!

Nem-e kellene-e mostan már rájuk gyújtani valamit?

Jó éjt!
@Sir Bates dö Hól: Na végre. Szóval akkor szerinted én mivel is azonosulok? Mert, hogy a nagyjával nem az hót ziher. Megint más kérdés, hogy lehetnek benne olyan megállapítások, amelyek helytállóak, míg mások szerintem nem. Jó lenne végre nem összekeverni a dolgokat.
@Gábris szomszéd: Te beteg vagy, Gábris!!!

Te betegesen kerülöd az
"ezt benéztem"
helyzeteket, és kifejezetten kínos, ahogy ezt végig kell néznünk
@Gábris szomszéd: én nem kommunikálok veled... van, aki emlékszik arra, hogy ez neked szimpatikus volt... meg a net is... emberekkel kommunikálunk...
@miva?: "Na ezért nem állunk Veled szóba, Gábris!"?????????

Amikor azt olvasom, hogy többször leírtam már, akkor lapozok.

Aki képes ugyan azt többször leírni, mások mégis adják alá a lovat, no az nem díjazandó.
@miva?: Rosszul látod. Nem MO és Orosz relációban jöttem elő vele, hanem a jelenlegi Orosz válság kapcsán, amit szintén te hoztál be a beszélgetésbe.
Lásd pld. ("Maradjunk az oroszoknál. Most, hogy a medve hanyattvágta magát, érzel egy kis szégyent?")

Ezért írtam arról, hogy mi az igazi oka a mostani gazdasági támadásnak is.

Az is nyilvánvaló, hogy Oroszország gazdaságilag nem világhatalom. De nem hiszem, hogy csak a kőolajár-zuhanás tett be nekik. A tőzsdén is megbuherálták Oroszországot: a rubel példátlan mélységekbe zuhant. Ez egyértelműen idegenkezűség. Gazdaságilag nem áll jól, de szerintem annyira rosszul sem, ahogyan azt most a nyugati sajtó zengi. Putyin ellen akarják fordítani a belső közvéleményt, azzal a céllal, hogy valahogy eltávolítsák a hatalomból. Ez, persze, nagyon kemény dió lesz.

Viszont egy dolgot ne felejtsünk el: ez az Oroszország nem az 1998-as Oroszország, vannak tartalékai, így ha rövid távon nem tudják térdre kényszeríteni, az egész manipuláció visszaüthet, hiszen a jenki birodalom Öböl-beli csatlósainak is fáj az alacsony olajár, ennek ellenére termelnek bőszen, mert a gazdáik ezt parancsolták nekik. Persze az orosz sérülékenység tény, mivel döntően az energia-exportra épül a gazdaság. Ráadásul rossz húzás volt a drasztikus alapkamat emelés is.
Ok. Rögzítsük:

18:04-kor feltettem Gábrisnak a kérdést, hogy miért jó nekünk az oroszok seggét nyalni, és 21:16-ig nem bírt válaszolni rá. Kb. 3 és egynegyed órát kerülgeti itt a választ, és néz ki a buta fejéből, hogy i a baj vele.
Esetleg benyom egy keletukrajnai propagandadumát.

Gábris, te nem vagy. Azt sem mondhatom, hogy nulla vagy, mert nem vagy te nulla sem.

Jó éjt!

Az esetleges későbbi válaszaid nem érdekelnek, nem olvasom el azokat.

Baszódj meg a neved napján!
@Sir Bates dö Hól: Akkor rosszul emlékeznek. Amúgy ez nem szimpátia vagy unszimpátia kérdése, hanem végig kell nézni az állításait, amit aztán lehet elfogadni vagy elvetni.
@miva?: Baszódj meg te. :) Kb. csak annyira nyaljuk az oroszok seggét, mint mondjuk a németek vagy a többi európai ország. Ne légy lüke.
@parti_giano:
Na, ez az a hely, ahol szeretnék dolgozni!
Egy kommentelő is ezt írta.
De lehet akár antikvárium, vagy "csak sima" könyvesbolt is. Gyerekkori vonzódásom a könyvek iránt ma sem kopott meg, ebből eredendően kurvára fel vagyok háborodva, hogy ezeknek a szarházi latroknak még a Széchényi Könyvtár sem szent, azt is simán kibasszák a várból a franc tudja hová, csak mert kell a hely egy sötét, műveletlen, focista disznónak.

Könyvtár helyett keráli palota és sok-sok stadiól... és virágzunk. Fel. Ti rabjai a NER-nek. Offannyát neki!
@miva?: Ja és ha még mindig itt tartasz, akkor én is nyugodtan mondhatom, hogy te meg amcsi propagandát nyomsz, de nem teszem mert én meghallgatlak. :)
@parti_giano: :D

Egészen jól olvashatók, csak este már rosszul látom, kicsi a monitorom.
@miva?:
". De én végtelenül türelmes tanárember vagyok, és tudok kérdezni úgy, hogy ha marad, kénytelen legyen válaszolni. Ezt az estét én erre simán beáldozom :D"

Hú bakker mit műveltek itt?
Azt hiszed bármire érdemi választ kapsz? Üres szócséplés folyik,de már mióta, állandó terelés mellett.

Kénytelen vagyok kihagyni a mazochista szeánszodat.
@Gábris szomszéd:

Hagyd már ezt mániákus hülyeséget, ahogy beütött a gebasz, még az oroszok is fogták szépen a rubeljüket, azt gyorsan beváltották dollárra, euróra meg ájfónra. :)
@parti_giano: "Fontos bejelentést tesz Orbán és Matolcsy"

Zárolják a magánszámlákat.

Hö.
Höhö.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Dehogy...

"Megvannak a szövetségeseink az EU bomlasztásához, például Magyarország – mondta az orosz állami tévében Jurij Szolozubov politológus.

Az orosz köztelevízió egyik politikai műsorában Magyarországot az Európai Unió bomlasztására felhasználható szövetségesének nevezte egy politikai elemző.

Jurij Szolozobov politológus, az Orosz Föderáció Nemzeti Stratégiai Intézetében a nemzetközi programok igazgatója Az idő majd megmutatja című műsorban kapott szót egy fél percre, és arról kezdett beszélni, hogy a szankciók és a vízumháború veszélyesek, mert ha Oroszország egyoldalúan nekimegy az Európai Uniónak, akkor olyan választ kap, hogy az fájni fog.

Ehelyett inkább az EU belső egységének megbontására kell törekedni, amelyhez már vannak is szövetségeseik Kelet-Európában, mondja Szolozobov, példaként Magyarországot és Szerbiát említve."
Én kérek elnézést mindenkitől!
Sikerült szétcsesznie a blogot ma estére ismét.
Aztán még be is szólt, sértődötten.
Pedig csak néhány egyszerű kérdést kapott.
A jó megoldás az lenne, ha az ide írt kommentjei, egyből a kuruc.infon jelennének meg!
Ott fel se tünne senkinek.
Bár lehet, hogy onnan is kibasznák!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Ez mutatja, hogy nagyjából szarnak nézik Vityát. Mármint, hogy ország világ előtt, a stratégia részeként leárulózzák.

Vitya szerepe kb az, mint a három hete döglött macskáé, amit éjfélkor a kiszorult suttyók bebasznak a házibuli közepébe.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Nyugi az amcsik egész európát fel akarják használni érdekeik érvényesítésére és szarnak rá, hogy a szankciók mindenkinek fájnak a kontinensen nem csak a ruszkiknak.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Most lenne üdvös, hogy a külügyünket ne Kakadu Peti, és a Dunakeszi portása vezesse.
@Gábris szomszéd: abbahagyhatod!
a kutya se kiváncsi a hülye amerika fóbiádra!
@punkfrog:

Nincs miért elnézést kérni, csak Miva vesztette el a türelmét, de holnap majd megkeresi.:D

Jó az, hogy itt van, mert legalább a betérők is látják miről megy itten a diskurzus,. meg van a kontraszt. Nem árt az, ha a való világ látható közelről. Tollashátú is a való világ része, de csak kevés figyelmet szabad rá pazarolni. Azt is ritkán.
@punkfrog: Csak, hogy lásd, hogy is indult a ma esti párbeszéd:

miva?: "Maradjunk az oroszoknál kérlek, mert most ugye ennek aktualitása van. Hallgatlak!"

én: "Oroszokról elég nehéz lesz bővebben beszélnem, mert mindjárt megjelenik Boli és megint kibasz egy hétre ruszkipropagandázásért. Persze az is lehet, hogy direkt csinálod és már előre lebeszéltétek a taktikát."

miva?: "Kérlek, mesélj. Max engem is kirak...
Maradjunk az oroszoknál. Most, hogy a medve hanyattvágta magát, érzel egy kis szégyent?"

Egyéb kérdés?
@punkfrog: Én örülnék neki a legjobban ha csak egy fóbia lenne. :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Ha jól emlékszem, akkor a külügy érdemi része átkerül majd Lázárhoz, ennek meg csak a külgazdaság marad. Ami azért nem lesz üdvösebb, mert Lázárral sem nagyon akarnak az unióban találkozni, pedig ő nagyon szeretné.:(
Na, visszatért a szarmócsing és ismét uralja a blogot.

jajjjjajjjajjj, párbeszéd, egyenlő partner, cukiság a köbön, jujj de rossz, hogy minket kettős mércével mérnek...

Párbeszéd? Kivel? Tartótisztjeik zsarolásától rettegő, beijedt - beszart- az oroszok minden suttogására ugró árulóktól? Magyarország legyen semleges? Igen, te mocskos oroszbérenc????

Zsidózó, cigányozó populista szólamokat szmájlizó gyáva Lenin-fiúktól, keretlegényektől, akik csak nagy bandában mernek óbégatni?

Nincs beszéd, szar, gyáva gazemberekkel nincs párbeszéd.

Angyal, nem látszottál ilyen baromnak élőben, te nem veszed észre, mennyire gázosak lettek a kgb irányította gazdáid?
Pedig korábban sem voltatok kismiskák.

A mélyen tisztelt kommentelőkhöz: nem veszitek észre, hogy egy blogrobottal nem lehet értelmesen vitázni, s csak tönkre vágjátok a beszélgetéseket és kiszolgáljátok a most már teljesen egyértelmű orosz propagandát?

Amúgy mindenkinek kellemes ünnepeket és boldog új évet kívánok!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Vállalhatatlanul magasak a követelményeid!
Amennyiben ez az istenbarma már "műveleti területté" nyilvánított bennünket, én az amerikai megszállási zónában szeretnék maradni, a gábris féléknek meg ajánlom az oroszt.
Tisztelettel...
@Gábris szomszéd: gratulálok!
sikerült ezredszer elsütnöd ezt az "én örülnék legjobban" kezdetű közhelyet!
@Habakuk000:
Ahogy egyre szarabbul megy a bolt nekik, egyre gázabbak. Én nem értettelek régebben... :(
Mára megvilágosodtál.
A blog immunrendszere meg a többit megoldja.
@punkfrog: Igen tudom ez is csak a fóbia része és nem arról van szó, hogy az amcsik szarnak arra kinek milyen károkat okoznak. :)

Az USA-ból irányított gazdasági/pénzügyi támadás az orosz gazdaság ellen úgy tűnik egyéb áldozatokat is hoz. Míg Európa örömtáncot jár, hogy óriási támadás alatt áll Oroszország, nem veszi észre, hogy saját érdekei is rendkívüli módon sérülnek.

Mint a például a bankrendszere. Az Egyesült Államok érdekeit tükröző pénzügyi manipuláció közepette ugyanis az orosz fizetőeszköz, a rubel gyomroztatása, a nyugati szankciók, az olajár mesterséges csökkentése miatt a nyugati tulajdonú bankok is egyre nagyobb bajban vannak.

A hatalmas orosz kitettséggel rendelkező Raiffeisent a befektetők a válság éveiben padlóra küldött árfolyam alá ütötték, majdnem felére hullott a részvényeinek árfolyama az év eleje óta. Eközben a legnagyobb orosz bank, a Sberbank is 40 százalékot esett, a kisebb helyi bankoknak pedig sorra vonják be az engedélyét. Valóságos tisztítótűz söpör végig a bankszektoron: minden bank aggódhat, amelynek orosz kitettsége van - írja a Portfolio.hu.

A június végi adatok alapján a francia bankok rendelkeznek a legnagyobb kitettséggel (47,75 milliárd dollár) Oroszországban, őket követik az olasz (27,7 milliárd dollár), majd az amerikai bankok (26,1 milliárd dollár). Utóbbiak azonban érdekes módon már a pénzügyi manipuláció előtt elkezdték csökkenteni a kitettségüket...

A külföldi bankok orosz kitettsége összesen 207,6 milliárd dollárra rúg, ennek több mint 75%-a az európai bankokhoz köthető. (A Nemzetközi Fizetések Bankja által gyűjtött, lenti ábrán szereplő adatokban nem szerepelnek az osztrák bankok, de egyedül a Raiffeisen kitettsége is a 6. legnagyobbnak számítana az országok között).

A rubel brutális gyengülése rányomja bélyegét az érintett külföldi bankok eredményére, ez szinte azonnal jelentkezik a rubelben keletkező bevételeikben, a gazdasági helyzet általános romlása és a szankciók miatt romlik a vállalatok fizetőképessége, utóbbi hosszabb távon hat negatívan a bankok eredményére a magasabb céltartalékoláson és a hitelezési veszteségeken keresztül, illetve a hitelezés mindezek miatt visszaeshet, ami szintén a bevételek csökkenését okozhatja.

A nyugat-európai bankokról készült korábbi összesítés szerint a legnagyobb orosz kitettséggel a Societe Generale, a Raiffeisen és az Unicredit rendelkezik. Ezek közül a francia bank 17 milliárd eurós, a Raiffeisen 15,8 milliárd eurós, míg az olasz Unicredit közel 12 milliárd eurós eszközállománnyal rendelkezik Oroszországban.

www.portfolio.hu/vallalatok/bankok/szetzuzza_a_bankokat_az_osszeomlo_orosz_gazdasag.207975.html

Ááááá semmiképp sem jár rosszul Európa csakis a ruszkik.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Ha amerikai fennhatóság lesz, én is átköltözöm.
Legyőztük Norvégiát 9 év után és az 5. helyért játszunk Budapesten.
Megint láthattuk hogy az EB elsősorban üzlet és csak utána sport.
@Habakuk000: "populista szólamokat szmájlizó gyáva Lenin-fiúktól, keretlegényektől, akik csak nagy bandában mernek óbégatni?"

Nyugi Haba én nem voltam ott a tegnapi tüntin. :)

kepfeltoltes.hu/141217/civil_tunti_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A többi kedvességed köszi szépen, hasonlóakat neked is. :)
@Gábris szomszéd: baszdmeg!
hirtelen az európai bankokért kezdtél aggódni???
@parti_giano:

Amikor Matolcsy és Orbán egyszerre jelenik meg a képernyőn, az hatását tekintve kizárólag ahhoz mérhető, mint amikor Samara Morgan elkezdett kimászni.
@jöttem:
Magyar nevek is. Kocsis, Budaváry... érdekes...
@jöttem: neduma, multkor asszontad, hogy 45 felett neked hawai. most meg nyulyork kene?
@parti_giano:
A francokat, a zügyvivőre hajt a kicsike... :o)
@Gábris szomszéd:

Ja, akik kint voltak tegnap, azok "tüntiző" kunbélák, ti meg szépen asszisztáltok bent a jó melegben az összes fideszes hazaáruló geciség megszavazáshoz, megjegyzem gyurcsányékkal együtt, mint biodíszlet, NAELMENTEKTIAPICSÁBABAZMEG.
@Gábris szomszéd: nekem ne szmájlizz, ha te itt vagy, én húzok a francba.

Mi van az orosz tesókkal? Mi van a semlegességgel?

- ez csak költói, mert úgy sem adsz éredemi választ -

na, megint csak fölhúzom magam a szolgalelkű ostobaságon hülyébbek vagytok, mint a szőlőszedők segge szüretkor.

De azok is, akik szóba állnak veletek.
@punkfrog: Én nem de, ahogy elnézem a portfolio pld. igen. Lehet már ők is a kuruc irányítása alatt állnak? :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ez is hülyeség, volt megint egy csomó, amit nem szavaztak meg.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
ööööö!
Kaptam egy cukorkát, egy ismeretlentől. Abban lehetett valami.:)
(izraeli-zászló égető védekezése 2004-ből)
@Habakuk000: "Mi van az orosz tesókkal? Mi van a semlegességgel?"

Hogy hogy mi van? Te nem olvasol híreket? Most épp gazdasági háború aztán ki tudja még mi lesz. Ahogy olvasom a gazdasági portálokon több nyugati nagy bank repes az örömtől.

www.portfolio.hu/vallalatok/bankok/szetzuzza_a_bankokat_az_osszeomlo_orosz_gazdasag.207975.html

Tipikus amerikai faszság. Kezdjük el a manipulációt, mindegy mik lesznek a következményei.

Semlegesség alatt mire gondolsz pontosan?
@Gábris szomszéd:

Én mindenkit csípek, aki az állami szintű korrupció ellen harcol. Főleg az amerikai ügyvivőket.
Bár, Andrét nem überelheti senki.
Bárcsak egy légtérben tartózkodhatnék vele! :))
@punkfrog: Ki égetett izraeli zászlót 2004-ben?
"Titokzatos, előkelő és pokoli drága az a svájci főiskola, ahol a magyar miniszterelnök lánya folytatja tanulmányait.

„Tudtam, hogy a négyéves képzés nagyon drága lesz, de bíztam benne, hogy bőven behozza majd az árát” – mondta Markus Lück, a bécsi Palais Hansen Kempinski vezérigazgatója az Ecole hoteliere de Lausanne főiskoláról.

Titokzatos, előkelő és pokoli drága az a svájci főiskola, ahol a magyar miniszterelnök lánya folytatja tanulmányait. Az éves kurzus nagyjából 80 ezer svájci frankba (több mint 20 millió forintba) kerül, ebből a tandíj 50 ezer."
hvg.hu/itthon/20141217_Pokoli_draga_iskolabol_indulhat_Orban_Rah

Remélem még sok magyar család gyermeke el tud ide jutni, hisz jobban teljesítünk.
Bár a 4 évi tandíj több 80 millió forint, nem is tudom...

Továbbá itt az évvégi HVG dupla szám:

img7.hvg.hu/image.aspx?id=3617c547-e9bf-473f-8b43-d979bf8c508b&view=2bc522d1-c844-4343-b563-d62642c68411

Ezt meg kell venni.
@Gábris szomszéd:

Errefelé Cigányisztánban a szuverenitás valahogy mindig azt jelenti, hogy a helyi Lézer szuverén módon lophasson.
@Habakuk000:
Veled is csak a gond van.
A Lada Samara.
@jöttem: Egyszer elmeséled mi fogott meg benne?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Tegnap Fletó, ma Lézer, holnap Előd? :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Patkányok mindenütt vannak. Engem is egy magyar spicli akart annó beszervezni.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: ö-kör-ködsz itten. nekem inkább valami horrorparódia villan fel.
@jöttem:
Kishazánkban viszont máig titkolják.
Evégre hatalomra kerültek...
@parti_giano:

Hogyaviharbane! Minden! :)))
Azért ez beszarás! Ravaszkodik, de még ehhez is kretén:-)... igaz, hogy van egy portfoliós link, de az írás az innen van alfahir.hu/orulunk_europa ... hogy mi a különbség?... az egyikből hiányoznak a szimpátiát mutató pejoratív jelzők, inkább számokka zsúfolt elemzés, míg a másik a vezércikk-kategória:-)... melyik melyik?:-)...
@Gábris szomszéd:

Az, hogy nem csípi a kgb ügynököket. :)))
@látjátok feleim szümtükkel:
kapott még egy esélyt.
Visszaélt vele.
Ez egy blog, nem az élet.
Épp elég a valódi világban küzdeni az ilyenekkel.
1000 más blog van, ahol örömmel fogadnák!
De, nem!
Ő, itt cseszi szét a társaságot a faszságaival!
Elegem lett belőle.
Ha jól látom, a szopóroller biztos ennek a Piktor gyereknek:

"A volt budapesti nagykövet fia lett az amerikai külügy kettes számú vezetője
Tony Blinken apja a Horn-kormány idején szolgált Magyarországon, és nem mondott túl jókat Orbán Viktorról."
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Jön még kutyára lusztrációs törvény!
A szociknál alig lesz ügynök.
Csak a Fidesz! Csak a Kdnp! :)))
@Sir Bates dö Hól:
Régen is azt játszotta, hogy a szennylapjainak a lopott linkjeit azokon keresztül nyomatta be.
Egy darabig lehet játszani persze...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Most mondja azt valaki rájuk, hogy nem kiszámíthatóak!
@jöttem:
Akadt azért szerintem ott is. 25-30 évre az összeset kizárni a közéletből, aki érintett volt a belföldi spicliskedésben. Persze akkor kormányunk...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: azért gondolj bele!... állandó stresszben van, hogy mikor rakod ki egy-egy link miatt... másik oldalról meg szorítja a szükség/ott van az ördög sarkantyúja az oldalában/ a mindent legyűrő belső késztetés a szólásszabadság érvényesítésére és a manipulált tömegek szemének felnyitása a másik oldal véleményének bemutatásával/ (geci vagyok: a leütésszám:-)... jó, ezt nem gondolom komolyan, de nem bírtam kihagyni...)... te meg itt cseszteted... állandó hasmars, étvágytalanság... tuti súlyvesztés:-)...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Az ő aktáikat már megsemmisítették. Nálunk is így volt. Meciar aktáját az istennek sem találták meg.
Nálunk 1991-től van lusztrációs törvény. Törvény írja elő, hogy x évente nyilvánosságra kell hozni a feldolgozott aktákat. Gondolhatod hány ügynök lehetett, ha még mindig van mit megjelentetni!
Nekem papírom van róla, hogy nem vagyok ügynök.
Pecsét is van rajta.:))
Viszont tényleg nem tud senki linket adni az orbán bloombeg-interjújának visszhangjáról?
@Sir Bates dö Hól:
Ééééén?
...csak olvasgatok - kicsit igaz viszket a mancsom - de sok időm ma nem volt, előbb estem be, addigra már remekül elvoltatok egymással.
Szombaton igen ostoba tündérkéje is visszajöhet, szóval buli lesz. Arra gyúrok... :D
@Sir Bates dö Hól: Persze te is tudod, hogy a lényeg mind a kettőben ugyanaz. Azaz, hogy az amcsik ismét más faszával verik a csalánt, egyesek meg még tapsolnak is neki. Legyen az akár osztrák vagy éppen francia bank. Persze sikerült ismét megragadnod a lényeget. :)
@Sir Bates dö Hól:
"Mi lelte szegény Orbán miniszterelnököt a Bloomberg-interjú közben?
Megmagyarázhatatlan zöldségeket beszélt egy témában, amiben egy tájékozottabb gimnazista is tudja a választ."

cink.hu/mi-lelte-szegeny-orban-miniszterelnokot-a-bloomberg-int-1671149896

www.bloomberg.com/news/2014-12-15/hungary-on-path-to-shed-junk-grade-and-shield-forint-orban-says.html

Erre a hülyegyerekre gondolsz?
@Habakuk000: mit idegesíted magad?... szerzel rubelt forintért olcsón, azt az orosz vasat azzal fizeted:-)... csak lesznek olyan karakánok, hogy elfogadják a saját pénznemüket:-)...
@Sir Bates dö Hól:
Ezt meg említették már?
"Chris Patten, a brit konzervatív párt volt elnöke, Hongkong utolsó kormányzója szerint az illiberális megoldás tévedés. A világ liberális demokráciáinak el kell kezdeniük ismét hinni önmagukban, és be kell bizonyítaniuk, hogy Orbán kijelentése nem más, mint fellengzős képtelenség – írta.

Chris Patten, a brit Konzervatív Párt volt elnöke Orbán Viktor miniszterelnöknek az illiberális demokráciáról tett kijelentéséről írt kommentárt a Project Syndicate nevű online kommentárfórumon.

Hongkong utolsó brit kormányzója – aki később az Európai Bizottság külügyi biztosa, nemrégiben bejelentett visszavonulásáig pedig a BBC elnöke volt – azt írta: a liberális demokráciákat, főleg Európát és az Egyesült Államokat belső problémák terhelik, ám azok az országok sem szolgálnak elképzelésekkel valamely alternatív világrendről, amelyeket Orbán Viktor példaként emlegetett. Éppen ellenkezőleg: belső problémáik azzal fenyegetnek, hogy eddigi bizonytalan helyzetük veszélyessé válik."
hvg.hu/velemeny/20141216_Nagy_ember_szidta_Orbant_a_briteknel/

Azért persze meg lehet próbálni puhapöcséknek pisikélni a széllel szembe, de...
Jó éjszakát, szép álmokat!
*
*
OSCAR WILDE: Theoretikos
(fordította: Kosztolányi Dezső)

Agyaglábon pihen e nagy-nagy ország:
a régi dics és fény ma már fakó,
e kis szigeten többé nem lakó:
álnok kezek babérját elorozták,
lankáiról nem szól a hang se hozzád
szabadságról, mint hajdan: Hagyd el, ó,
hagyd lelkem el, hisz nem neked való
ez a kufár-piac, hol a gonoszság
kótyára vet hitet, tudást eladnak
s barbár zsivajja bőg a durva hadnak,
minek a múlt ős-jussa kellene.
>
>
Oscar Wilde: Libertatis sacra fames
(fordította: Kosztolányi Dezső)

Noha egész a Nép hitébe nőttem
s köztársaságra vágyom legkivált,
hol mindenkit becsülnek, mint Királyt
s nincs korona, legkedvesebb előttem
ma is, az én szabad, modern időmben,
ha Egy parancsol, az, aki kivált,
s a népámító szájhős nem kiált,
eladva mindent a zűrnek dühödten.
Ezért nem kell nekem, ki torlaszon
vörös zászlót ráz, a komisz haszon
butája, összetörve mind a készet
mert nincsen akkor Míveltség, Művészet,
csak tőr és Hitszegés, mely árkot ás
s halkan sunyító, véres Gyilkolás.
*
*
@jöttem: Egy CIA ügynöktől elég erős is lenne. :)
@Sir Bates dö Hól: De orosz államkötvényt is most érdemes venni, tuti jók a hozamai. :)
@Gábris szomszéd:

Dolgozd fel Gábris a mai estét.
No para! :))
@jöttem: Abban nincsen hiány parázni meg pláne nem szoktam. :)
@jöttem: A végén még megszervezek neked egy közös találkozót egy légtérben Jóbarát ügyvivővel. :)
@Gábris szomszéd:

Tele van a levesládám veled.
Most vagy grafomán vagy, vagy szimpatikus vagyok neked.
Nem tudom, melyik a rosszabb. :))))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: erre, csak senki, ún. "véleményformáló" vagy ellenzéki politikus nem horgadt fel ezen?... mert lehet ezen röhögni, mint a kefebajszos agymenésein a kezdetekkor...
Ja és bravó csajok. :)

A kézilabda-válogatott 29-25-re legyőzte Norvégiát

hir.ma/sport-2/noi-kezilabda-eb-magyarorszag-norvegia/464341
@Sir Bates dö Hól:
ITT? Te hol látsz "ellenzéket?"
Jól fizetett balettpatkányok melegednek a parlamentben, talán van 3-4, aki valaki olyasmi lenne, amilyennek kéne lennie, a többi szimpla pártkurva, aki meló helyett ott bassza el az időt.
Nagynéha kicsit rinyálnak, majd megvonják a vállukat, hogy semmit sem tehetünk és elballagnak a pénztárhoz, este meg ezekkel sörözgetnek.
@Sir Bates dö Hól: Na ja bár akkor már ebben a máshol elmondott szövegében, picivel több valóságmorzsát lehet felfedezni. :)

"Orbán Viktor szerint a jaltai és a potsdami tárgyalóasztal mellett nem izgatta a nyugati világ képviselőit sem a fékek, sem az ellensúlyok rendszere, amikor "tálcán kínálták fel Kelet-Európa népeit a zsarnokságnak".

www.origo.hu/itthon/20141215-orban-viktor-megint-uzent-a-nyugatnak.html
@jöttem: Nem azt mondtad múltkor, hogy egyből a spam mappába kötök ki ha írok? :)
@Sir Bates dö Hól: ekkora volt a visszhangja.
semmi.
0,zéró!
ezért tartunk itt!
@Gábris szomszéd:

A válaszaidról szóló értesítők bugyognak ki a gmail fiókomból.
A leveleid természetesen a spam-ban landolnának.
"...a Fidesz kezd ciki lenni. Kínos a kormánypárti szavazóknak is. Mert amellett még lehetett érvelni a híradókban, hogy az Alkotmánybíróság jogkörszűkítésére a pofátlan végkielégítések miatt van szükség. Azt még el lehetett magyarázni, hogy a médiatörvény igazából rendben van, közben kikacsintva szavazóinkra, hogy végre mi jövünk, szemben a balliberális uralommal. Most viszont egészen más szelek fújnak. A legfanatikusabbak kivételével nincs ember, aki szerint Szijjártó Péter valóban a szülői segítséggel vette százmilliós luxusvilláját. Nem védhető sem a híradóban, sem a kocsmaasztal mellett, hogy Lázár János több mint 50 millió forintot érő ingatlant felejtett ki a vagyonbevallásából. Hogy Habony Árpád fizetés nélkül 1,8 millió forintnyi ruhában járkál egy hétköznap délután. Hogy Mészáros Lőrinc is elfelejt egy milliárdot. Hogy luxusóra. Hogy új-zélandi kiruccanás polgármesteri fizetésből. Hogy luxusnyaraló."
hvg.hu/velemeny/20141215_Cikifidesz/

Nincs egy valamire való ellenzéki politikus, aki a sajtót napi szinte ezzel bombázná, aki a képes lenne tömeget megmozgatni, kivinni az utcára, aki mögé felsorakoznának az emberek, mert TISZTESSÉGES, aki nem volt az utóbbi 25 évben valami mutyiban, lopásban, stikliben benne!

Helyette van sok szarházi tetű, akik abban reménykednek, hogy majd Orbanisztán népe beleun és megválasztják őket, akik... hát szóval akikről tudjuk, hogy szintén kik... mert... csak... addigra talán elfelejtik...
@Gábris szomszéd: "tálcán kínálták fel Kelet-Európa népeit a zsarnokságnak"
most meg ő kínálgatja a saját országát, ugyanoda, ahonnan nagy nehezen sikerült kiszabadulnunk.

idióta!
@jöttem: Ki tudod kapcsolni ezt az értesítést is. :)
@punkfrog: Pedig te annál sokkal okosabb és műveltebb vagy mintsem, hogy elhidd a mostani Oroszország dettó ugyanaz mint Sztálin Szovjetúniója volt. Nyugtass meg, hogy te nem így hiszed. :)
@Sir Bates dö Hól: Ezt csak neked mint széles látókörűnek. :)

"Fukuyama szerint az Egyesült Államok politika rendszere egyre inkább az úgynevezett vétókrácia jegyeit mutatja. Ennek lényege, hogy egy politikai döntés meghozatalához – a széleskörű fékek és ellensúlyok rendszere miatt – sok ellenőrzőponton kell keresztül mennie egy javaslatnak, ami számos lehetőséget ad az elképzelés megvétózására. Ez azonban csökkenti az állam hatékonyságát és versenyképességét, különösen egy politikailag polarizált közéletben..."

szazadveg.hu/foundation/kutatas/szazadveg-otletmuhely/francis-fukuyama-politikai-rend-es-politikai-hanyatlas-4-resz
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: @punkfrog: nem is politikusra gondoltam valójában... az azonban meglepő, hogy az egy szem szily képviseli a "szellem emberét"... a sajátjai legalább megértették, azt azonnal bele is kezdtek a kármentésbe, lásd zsuppánt... ez egyébként tényleg elszomorító... baccátok meg, a végén tényleg bartust kell olvassak?:-)...
Az FB-ről hoztam.

"Egy ismeretlen szerző alkotása, aki tökéletesen ismeri a mai magyar baromfiudvart...
Miért ment át a csirke az úton?

PLATON: A közjó érdekében.

ARISZTOTELÉSZ: Ilyen a csirkék természete, átmennek az úton.

KARL MARX: Történelmi szükségszerűségből.

MARTIN LUTHER KING: Már látom azt a világot, ahol minden csirke szabadon átmehet az úton anélkül, hogy célját fel kellene fednie.

MÓZES: És leszállt Isten a mennyekből és imigyen szóla a csirkéhez: "Bizony mondom neked, kelj át az úton!" És a csirke általkelt az úton, és nagy volt az öröm a mennyekben.

FREUD: A puszta tény, hogy ennyire érdekel, miért ment át a csirke a túloldalra, elfojtott szexuális bizonytalanságodat tárja fel.

BILL GATES: Most fejeztük be az új Csirke Office 2015-öt, amely nemcsak átmegy a túloldalra, de tojást tojik, digitálisan kotkodácsol, nyilvántartja fontos iratait és kezeli a könyvelését.
.
GYURCSÁNY: Ez a csirke elqrta. Nem kicsit, nagyon. Ilyen böszmeséget szárnyas még nem csinált errefelé!

ORBÁN: Tavasszal a választók kétharmada úgy döntött, hogy a csirkének át kell mennie az úton. Végrehajtjuk ezt az akaratot.

A Kormány Hivatalos Közleménye: A csirke NEM ment át az úton.

A Kormány Hivatalos Közleménye 1 órával később:A csirke NEM ÚGY ment át az úton.

A Kormány Hivatalos Közleménye 2 órával később: Várjuk a bizonyítékot az amerikaiaktól, hogy a csirke valóban átment az úton. Ennek hiányában ez a dezinformáció nem több puszta vádaskodásnál.

Putyin: A csirke megérkezett Oroszország Anyácska kötelékébe, oda, ahová mindig is tartozott. Zavartalan átkelését hat tank hadosztállyal és két interkontinentális, ballisztikus rakétával biztosítottuk.

A FIDESZ Hivatalos Közleménye: A csirkét Gyurcsány és Bajnai kényszerítették át az úton - pártállami módszerekkel.

Az MSZP/DK/EGYÜTTPM Közleménye: A csirke legalább már egy szabad, diktatúra mentes világba érkezett.

KEHI: A csirke átvonulását az Ökotárs Alapítvány finanszírozta a Norvég Alap pénzéből - teljesen szabálytalanul.

CÖF: Már szervezzük a kétmilliós Békemenetet azért, hogy megállítsuk a csirke ámokfutását.

JOBBIK: Igenis VAN csirkebűnözés!

Magyar Távirati Iroda: Ez a tény is bizonyítja azt, hogy a csirke nem szerepel az USA által kitiltottak listáján.

A “BUTA KÖZNÉP”: Azért, hogy átmenjen a másik oldalra"
Fukuyama már a történelem végét is megjósolta... amennyiben nem a golyóim elvesztésével fenyegetnek, nem olvasnám a századvéges brainstormingosok szájtját...
@Gábris szomszéd: az idióta rád is vonatkozott.
a putyini oroszország ugyanolyan szar, csak a másik irányból.
ne kezdd állandóan!
én a nyugati világhoz szeretnék tartozni.
jelenleg ott vagyunk, csak ez nem tetszik a hatalmon lévőknek, meg neked!
nem érdekel a nyálas dumád!
tartsál inkább bunkónak!
putyin rosszabb mint orbán.
nincs tovább miről beszélgetnünk.
@Sir Bates dö Hól: gabika, bármit idehoz amiről azt hiszi, hogy az ő igazságát támasztja alá.
@punkfrog: más... téged hogy érint az italnagyker einstandja?...
@Sir Bates dö Hól:

"nem, elkeseredett:-)..."

Ezt vissza is fogja igazolni Bartus. Kell ez neked?:)

Ha jól rémlik, Fukuyama már módosította a véget illető nézetét.
@Orica Középföldi: jól rémlik:-)... igazából arra írta huntington a civilizációk harcát, s ez lett az elfogadottabb és népszerűbb alapvetés... hogy ez egy önmagát beteljesítő jóslat?... lehet, bár nem ismerem az eredeti írás kiváltotta vitát/reakciókat... (a jóslat beteljesülésében persze szerepet játszhat az anyagi érdek, de leginkább a tudatlanság, a másik nem ismerete...)

nem fogok bartust olvasni, számomra nem kasszandra, hanem megszállott... az ő fő ellensége németh sándor, ezt vetíti ki a világra:-)... de tényleg le sem szarják, mit mondott az a retardált, s szerintem ennek oka, hogy nem is értik... na, ez az igazán szomorú...
@Gábris szomszéd: Most ezt Orban, a jobbikkal karoltve megteszi onkent es dalolva. Buszke lehetsz magadra es elveidre.
@Gábris szomszéd: Az Orban-Putyin fele irany nekem nem tunik versenykepesebbnek...elnezve az eletszinvonalat es a GDP-t, de barmilyen mutatot idecitalhanek. Mukodik az a jo oreg ortodox demokracia.
@Gábris szomszéd:

"___@Sir Bates dö Hól: Na végre. Szóval akkor szerinted én mivel is azonosulok?__"

Elárulom. A precíz, adekvát válasz az, hogy:
a szarral.

Egészségedre. Jó reggelt.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Kiemelés a cikkből:

"Fidesz megöregedett, és rendszeres közvélemény-kutatásai ellenére sem érti már az embereket – de legalábbis bizonyos generációkról már fogalma sincsen."

Én ezt nem gondolom.
Egyszerűen -most már- nem érdekli őket.
Jól tudják, hogy erőszak alkalmazása nélkül a fidesz nem távolítható el a hatalomból.

Mindezek ellenére ami célra vezethet -hiteles ellenzéki formáció hiányában, ha a jelenlegi demonstrációk szervezői már most elkezdenék meghirdetni:

1.) A fidesz által gyakorolt államhatalom alapját képező társadalmi szerződés megszűnését,

2.) A 2018-as országgyűlési választások bojkottjának, és

3.) 'Alternatív' alkotmányozó nemzetgyűlés megtartásának történelmi szükségszerűségét.
@Sir Bates dö Hól: @Orica Középföldi:

A Huttingtont és Fukuyamát olvasgatva a Történelem közben meggondolta magát, és választott egy harmadik utat számtalan és beláthatatlan következményekhez vezető elágazással.
Orbán Viktor szerint ez a vasútvonal végre lehetővé teszi majd, hogy Magyarország kedvező fekvését megfelelő módon használják ki.

"Magyarország fekvése eddig leginkább azt hozta magával, hogy mindenfajta hadseregek mentek keresztül az országon, úgy érezzük, hogy most végre pozitív irányban változik a történelem, mert áruk fognak keresztülmenni és vasútvonal fog keresztülmenni Magyarországon"

propeller.hu/itthon/3035975-orban-fontosabb-pillanathoz-erkezett-belgradban
@Sir Bates dö Hól: @Orica Középföldi: fukuyama a 21. század nostredamusa.
orica, a jehovák is utólag emelték meg a mennyország kapuján belépők létszámát. de azt nem tudják, hogy nekünk meg van egy ajtómániásunk.
Putyin napjai meg vannak számlálva?
Az ex-miniszterelnök szerint igen. Mihail Kaszjanov szerint Putyinnak választania kell, hogy tovább fokozza a politikai feszültséget vagy elfogadja, hogy távozásra kényszerül.
MTI - 2014.12.18. 06:35

A zuhanó olajár és és az ukrajnai válság miatt hozott nyugati büntetőintézkedések mellett Vlagyimir Putyin államfő rossz gazdaságpolitikáját tartja az Oroszországot sújtó pénzügyi válság okának Mihail Kaszjanov volt orosz miniszterelnök.

www.delmagyar.hu/kulfold_hirek/putyin_napjai_meg_vannak_szamlalva/2410775/
@parti_giano:

Ez jó:)))
Mindezek ellenére nem gondolom, hogy Fukuyama néhány száz év múlva is érdekes lesz.
Huntingtonnal együtt érdekes gontolatkísérleteik vannak.
@jaegtoer:

Sajnos nem az egész cikk érhető el, de így is érdekes. Gondolom a napokban feloldják. Visszaköszönő gondolatokat találsz benne. A végén Tóth Zoltán a Szalay-kör tevékenységéről beszél.

www.168ora.hu/itthon/hiaba-kongatott-veszharang-132523.html
@dr. jenőke (jenőke):

Nem hiszem, hogy Putyin is így gondolná:)

****

Nagyon jó volt az esti versválasztás!
@Sir Bates dö Hól: te, mikre emlékszel!?iszol te rendesen?egyszer említettem csak évekkel ezelőtt.igaz, pont neked.
már sehogy.
lehet élni a NAV nélkül is.
@jaegtoer: Rossz a válaszod, de legalább röhögni lehet rajta. :)
@dr. jenőke (jenőke):
Több okból is, de azért ugye ott másképp mennek a dolgok, szóval eleve rossz a kiindulópont, a szemlélet.

Amúgy ennek a hazai törpének nem értem a tanácsadóit, hisz csak olvasni kéne:

"Egy ideje már világos, hogy Orbán Viktort mélyen megérintette az államkapitalista modell átmeneti sikeressége. Nehéz máshogy értelmezni a miniszterelnök szavait, mint hogy Magyarországon az eddigi szabadpiaci helyett sok szempontból a kínaihoz (bár egyre inkább úgy tűnik, hogy valójában az oroszhoz) hasonló rendszert akar építeni. Erre utalnak a kormány már megtett és beígért lépései is, kezdve a haveri nagytőkések helyzetbe hozásától (lásd: Közgép, CBA, stb.), az autóbuszgyártás államosításán át, a trafikok kiosztásán keresztül, a nemzeti közműszolgáltatóig és a bankszektorban egyre nyilvánvalóbbá váló állami nyomulásig. Egyértelműen látszik a kormányzati szándék a gazdaság minél nagyobb részének állami, vagy állam-közeli irányítás alá vételére. Mindeközben a kormány az állam olyan fontos funkcióit, mint például az oktatás finanszírozása, illetve a szegények támogatása, thatcheri lendülettel építi le.
Mindez több szempontból is problémás. Először is, miközben a magyar kormány távolodik a szabadpiaci modelltől és az államkapitalizmussal kokettál, az államkapitalista országok elkezdtek a szabadpiaci modell felé kacsintgatni. Kínában például a lassuló növekedés miatt tavaly novemberben bejelentették a nagy állami cégek magánosításának programját. A stratégiai fontosságú vállalatokban - olyan területeken, mint a telekommunikáció és az energiatermelés - többségi tulajdonos akar maradni a pekingi vezetés, de a kevésbé fontos szektorokba folyamatosan bevonzzák a magántőkét, mert azt látják, hogy a magánkézben lévő cégek általában sokkal jobban teljesítenek."
www.hir24.hu/velemeny/2014/12/16/igy-csalta-meg-orban-viktor-a-nyugatot/

A magyar társadalmi viszonyok alapvető gondja a tájékozatlanság. A narancsbolsi médiagépezet fullon működik - látom a környezetemben, pl.tanárok - az emberek tök tájékozatlanok, ügyesen le vannak nyomva, hogy ne olvassanak mást, ne nézzenek mást, mint az állami propagandaműsorok. Persze lehet másnak is álcázni ezt, de akkor is az.
Amíg nem lesz olyan erő, amelyik a nép elé tudja tárni a valóságot, addig ez Orbánéknak dolgozik.
@dr. jenőke (jenőke): Elég nyilvánvaló, hogy azért indult a mostani gazdasági spekuláció, hogy megpróbálják kipöckölni Putyint a hatalomból.
A másik oldalon ott van az orosz ember szívóssága, ellenálló képessége és összefogása a külső támadás ellen (amire még a gyűlölt Sztálin is sikerrel tudott alapozni). Lenyomni így aligha fogják Oroszországot, de az expanzióban erősen korlátozhatják.
A minisztérium szerint senkit sem rúgnak ki a vasárnapi boltbezárás miatt.

www.napigazdasag.hu/cikk/31412/
@dr. jenőke (jenőke): Az örömködés közepette nem árt higgadtan is gondolkodni.

Miért nem kívánom Oroszország pusztulását?

Azt látom, hogy a Putyin- és Orbán-ellenes gondolkodók körében – ez a két halmaz kb. egybeesik Magyarországon, mióta a Miniszterelnök Úr az Elnök Úrral barátkozik paksilag és különben is – tetőfokára hág az örömködés az e heti sajnálatos események szárba szökkenése óta. Ezt természetesnek tartom: mindig jó a buli, ha az ellenség szopik. Nekem még sincs kedvem csatlakozni a demokratikus tömegekhez ebben az ügyben. Miért is?
Legalább két okból. Az egyik: nincs olyan, hogy Oroszország nincs. A másik: Oroszország nélkül nincs erős Európa.

Hogy mi jön ezután, az már a fontos. Nemcsak a 140 millió orosznak fontos, nem is csak Közép-Európának. Oroszország túl nagy, minden tekintetben. Lakosságban, területben, piacként, atomhatalomként. És mondom, olyan nincs, hogy Oroszország nincs.

A fontos az, hogy Oroszország milyen lesz. Gyenge vagy erős? Agresszív vagy barátságos? Stabil vagy töketlen? Demokratikus vagy diktatorikus? Rend lesz, vagy megint kupleráj?

Sokan már egy vinnyogó, megtépett, nyüszítő szerencsétlent látnának szívesen a sarokban, én viszont most, szerda délután arra sem mernék fogadni, hogy a válság – ha krachba torkollik is – egyáltalán megrendíti Putyint. A szisztéma annyira erős és annyira egyember-centrikus, hogy nem a tőzsdének és a rubelnek, de a fél világnak kellene összedőlnie, hogy maga Vlagyimir Vlagyimirovics egykettőre elbukjon.

A fél világnak mi is része vagyunk. A fél világnak az egész Európai Unió része.

Nem véletlen, hogy a nyugati politika sem üt most teljes erőből, hanem egyensúlyoz és gondolkodik. Ami túl nagy, hatalmasat puffan. Beleremeg a föld.

Gyakran vannak olyan igazán naiv pillanataim. Még az ukrán balhé előtt – amikor Putyin ilyen Európa-orientált és németbarát politikát tesztelgetett – merengtem egyszer-másszor azon: miért nem merül fel sose, hogy Oroszországot közelebb hozzák az Európai Unióhoz. Nem lenne muszáj bele, elég lenne mellé. Ha az ukránokat lehet – akik minden szempontból kevésbé alkalmasak erre, beleértve a demokrácia siralmas állapotát is –, az oroszokat miért nem? Gyermeteg, ugye? Hátborzongató! De nem is arra gondoltam, hogy máris vagy hogy jövőre – tisztában vagyok az elvi és gyakorlati akadályok hosszú sorával –, hanem hogy majd egyszer. Aztán rájöttem, miért nem – gyermetegen szintén –: a világnak egyensúlyokra van szüksége. Ezeket egy ilyen masszív izé ilyen őrületes mozdulása úgy megbillentené, hogy tán még az óceánok is kiszöknének a medrükből. Lenne sivalkodás tengeren innen és túl.

cink.hu/miert-nem-kivanom-oroszorszag-pusztulasat-1672179095
@Orica Középföldi:
.
Biztos, hogy nem így gondolja.
A baj, hogy megint bátor lovunk van, és itt a fal.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
.
Rövid, de jó elemzés bevezető.
Megjegyzem, az elemzés nem az elempé konkurens pártja.
@jöttem:

Ilyet gyerekkorunkban mi is játszottunk, elindult egy mondat, azt súgva kellett elmondani másnak, aki jogosult volt azon egy keveset változtatni. Amikor a körön végig ért, akkor hangosan elmondták az indító és a befejező mondatot.:D
Ma is hányni kell? Valaki lökjön már ide egy kis deadalont!
@Gábris szomszéd:
.
Eszembe nem jutna Oroszország pusztulását várni.
Az oroszok nem azonosak az állam vezetésével, és azokat nagyon is kedvelem.
(ismerkedj meg Siskov: Zord-folyó című könyvével)
Nem mondanám, hogy a grúz Koba, vagy az ukrán Hruscsov orosz volt, de a többiekkel is volt probléma, mégha oroszok voltak akkor.
A diktátorok mellett elvész az egyéniség, vagy ha nem, akkor az egyén.

Manapság módosult a mondás a háború már nem a politika, hanem a gazdaság "háborúja" más eszközökkel.
Majd ma, ma 9-kor bejelenti. Ez lesz a kariajink:)

Elfáradt,távozok:)

Mtócsyt azért hívta,mert ő lesz az utód,a legjobb szagember azé..
hmmmm, már szépen anyázzák egymást, lázár a trónörökös?

Lázár János: Pokorni Zoltán jelenti az igazi veszélyt a Fideszre

Fideszes nyilvánosan így még nem osztott ki fideszest. Lázár szerint Pokorni hátba támadta őt.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F12%2F18%2Flazar_janos_pokorni_zoltan_jelenti_az_igazi_veszelyt_a_fideszre%2F
@dr. jenőke (jenőke): Igen egyetértek veled. Az egyik komment különösen érdekesnek tűnik.

"Pétervár majd Moszkva mindig is úgy érezte, hogy ők csak egy nagy, büdös, szőrös suttyó medve az európaiak szemében; Európa pedig mindig is úgy tekintett rájuk - olykor magas lóról - mint egy nagy, büdös, szőrös suttyó medvére. Pedig Oroszország évszázadok óta szeretne felzárkózni Európához, szerves részévé válni, levetkőzni a "keleti barbárságot". Ma pedig szerintem több "nyugatos" orosz él Oroszországban, mint valaha - Putyin ide vagy oda. Ezek a tömegek pedig ki fogják maguknak követelni, hogy ne legyenek újra egy Szovjetunió vagy annak egy reprodukciója.

Ez egy hosszú, keserves, mocskosul nehéz út lesz, de ha Oroszországot megrogyasztjuk, még jobban a földbe döngöljük, mint a kilencvenes években, attól mi is könnyezni fogunk - mégpedig vért."
.
............CHF/HUF...............

Ilyet még nem láttam! (vagy rosszkor néztem)

www.portfolio.hu/chart.php?h=2&i=0&s=4&d=1&t=chfhufcomp
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ezt régóta lehet tudni, ha mást nem, akkor abból, ahogy egy rakás hatáskört belapátoltak a Miniszterelnökség alá, amiről mostanra már nehéz eldönteni, hogy támogatja Orbánt vagy felügyeli.
És még mindig azt mondom, bárki vissza fogja sírni Orbánt, ha Lázár kerül a helyére.
@Gábris szomszéd:
.
Pontosan Péter cárrá változása (II. ként e néven 1682 április 27. napjától) és tartott nagyjából a Boxerlázadásig.

A később hangoztatott internacionalizmus nem éppen a nagyhatalmi törekvést jelent, de jól hangzik.
@Sir Bates dö Hól: ugyan:::

1, az áfázás miatt lehetetlen unión kívüli tisztességes vasat hozni közönséges földi halandónak
2, Ausztráliától Delawareig, Máltától Bécsig mindenfelé utalgattam orosz cuccokért - $-t természetesen, mert azt szeressük az Arbaton -, csak épp Oroszországba nem.

Hiányzik nekem az új hang, gondolat. Itt volt például ez az arany ARI, most meg már ő sincs.:(
@Habakuk000: Dehogy nincs, csak az évvégi hajrá miatt, sajnos nem nagyon van időm kommentelni. Néha azért benézek.
@jöttem: nem rossz, de hozzám már öreg, de neked megfelelhet.)
index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F12%2F18%2Flazar_janos_pokorni_zoltan_jelenti_az_igazi_veszelyt_a_fideszre%2F

"Lázár János azt is mondta, hogy nem azt állítja, hogy Pokorni Zoltán vagy Kövér László szivárogtatta ki a nyilvánosság elé a fideszes politikusok vagyonosodásáról szóló dolgokat. Azt viszont kijelentette, hogy „egy politikai akció része”, ha egy politikai veterán a nyilvánosság előtt tesz kritikát."

Nem állítja, csak sejteti. Mi fortyog még az üstben??????????
@parti_giano:

"_ fukuyama a 21. század nostredamusa.
orica, a jehovák is utólag emelték meg a mennyország kapuján belépők létszámát. de azt nem tudják, hogy nekünk meg van egy ajtómániásunk._"

Mint nyílászáró rajongó hadd említsem meg, nem mindegy, hogy egy ajtó balra, vagy jobbra, továbbá kifelé vagy befelé nyílik, különösen ha toló, vagy fotócellás, etc... A 'szezám tárulj' variációkra sem térek ki.
@Orica Középföldi:

Haha... feltaláltam a csövön a lyukat:)
@jaegtoer:

"
Haha... feltaláltam a csövön a lyukat:) "

Tudom, nem vigasz, de nem vagy ezzel egyedül:))
@Habakuk000: kis befektetéssel te is nyereséges lennél:-D...

hiányzik a csaj?... ilyen feminim volta fostalicska?... vagy ott sincs hó, azt', te meg csak dobálod a rönköket a kandallóba:-)...
@Sir Bates dö Hól: mivel a tisztelt uri blogkozonseg nem fordított figyelmet ama nemes cselekedetre, miszerint az állam pénzéből feltöltik - mely állam pénzéhez teljes büszkeség nélkül idén is több tíz millaval jarultubk hozzá, ahelyett, hogy elhúztam volna mar véglegesen a francba - az eladaskor a bajorok által mar feltöltött mkb-t kistafirozzak Gucci s Vitton taskakkal, hogy méltó legyen a Fidesz ifju bankarnemzddekehez, így szamomra nem maradt más szórakozás a fejem falba veresen kivul csak az Ari.:(
@Habakuk000: miért, szerinted a kínai kölcsönből épülő vasútat a végén ki fizeti?:-/...
@Sir Bates dö Hól: A kínai vasút elkészül. Lesz fizikai, műszaki tartalma.

A "mi kistafírozott" bankunk mögött nem lesz korrekt banküzem, mivel a haverok bankjaként működve tele lesz apró szívességek nagy összegű hiteleivel.

Bank legyen a talpán, aki ezt ötévenkénti szanálások nélkül el tudja viselni.
Ha megnézed a "hazai" bankok történetét - az otp nem hazai - egytől egyig hasonló pályagörbével rendelkeznek.
süti beállítások módosítása