Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: A brüsszeli Orbán féle konferencia kapcsán nézzük mi a helyzet itthon: telex.hu/belfold/2024/04/... (2024.04.18. 20:31) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.11.11. 08:48 Fabius

Goodfriend nem menekül, mint képviselők a parlamentben

Na, tökfejek, például ezért szar a nerista kontraszelekció. Mert egymás között elképzelni sem tudjátok, hogy lehet valami máshogy, reagálhat valaki másképp, mint Móricka elképzeli. 

Ez az ember nem Jóbarát André:

 

 

 

 

Lehet a reklámadós meakulpa megtette a hatását, hogy Lajos és a médiabirodalma ismét készségessé vált. Vagy csak ki akartak tolni veletek, és a lebőgés nem a véletlen műve. Akár hogy is, de ez a "gyere már Gézukám, tedd le az akkus táskát és fordítsad mit makog ez a faszi, aki a barátságos vigyorgással elszabotálja az üldözős-menekülős vágóképünket! " - geg párját ritkítja. Ordít messziről, hogy nem beszélni akartak az ügyvivővel - az ugye angol tudás nélkül nehezen megy - vagy arra bazíroztak, azon a nagy téren a sok turista közt csak lesz egy, aki az angol mellett beszél magyarul is. 

 

 

 

 

 

Látod, te André, már megint micsoda kalamajkát okoztál? Igazán megtanulhatnál magyarul, hogy a köz fedhetetlen szolgái és a Lajos csicskák valahogy szót értsenek veled. De ha nem akarsz elmerülni ékes anyanyelvünk ismeretében, akkor legalább szaladjál, baszod, mert az a kényszerképzetük támad, hogy te ezt élvezed. Aztán a fodballokos fejükben kettő nullra bukónál hidd el bátran fölmerül, hogy vagy Németh Balázs fogja elpanaszolni a nézőknek, te elhallgatod eredményeinket, vagy legközelebb simán kiblőröznek a picsába, és szinkronizálni is fognak, hogy azért a független magyar hírgyártás nagyobb sebességre kapcsolva száguldjon tovább a lejtőn. 

805 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr496886187

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mit kell tenned, hogy kitiltsanak az Egyesült Államokból? 2014.11.11. 13:04:56

Valójában semmit. Elég, ha nem tetszik valamelyik hivatalnoknak a fizimiskád. Ha túl kövér vagy. Ha túl sovány. Ha túl alacsony. Ha túl magas. Ha túl fehér. Ha túl fekete. Ha túl sárga. Az USA szemében a nem amerikai állampolgárságú földlakók nem egye...

Trackback: Mennyire korrupt disznó Ön lélekben? 2014.11.11. 12:44:09

Tesztelje! 10 szituációt olvashat lentebb. Elítéli mind a 10 helyzetet? Gratulálunk: Ön talpig becsületes, mehet tüntetni Vida Ildikó ellen! Ám amennyiben akár csak egy példaként hozott helyzetben is úgy döntene, hogy hülye lenne kihagyni, hogy jogtal...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csak hogy itt se vesszen el:

Nagy spíler ez a Goddfriend! Ahogy egy pillantással felméri, hogy kik ácsorognak bebocsátásra várakozva, majd ahogy öls léptekkel - szerintem magában kacarászva elindul...
"Az élmény megfizethetetlen... MasterCard"

Vagy inkább VISA? :)
Mintha Esterházy Péter írta vón :)
Továbbra is azt hiszem, hogy Vida elkezdett rögtönözni a pániktól.
endresy.blogspot.com/2014/11/vida-butasag-es-szorgalom-talalkozasa.html

Viszont egyre érdekesebb lenne az önéletrajzokat látni. Tök ciki lenne, ha kiderülne: nyelvvizsgája van. S nem nyalásból.
Még cikibb lenne, ha kiderülne, hogy mondjuk egy irodagépkezelői OKJ a legmagasabb végzettsége. Jucikahozzaakávét-szakon
olyan volt az előző :)
@GeoCracker:
hol lenne az ciki? Ma? Magyarországon? A felsővezetésben?

Ne keverjük össze a két dolgot: röhögjünk, vagy hörögjünk?!
Azé' tegyük hozzá, Vida védelmében (jaaajjj, mit írtam?! :D), hogy konyhanyelven beszélni a zangolt meg megérteni a diplomáciai, csűrt-csavart nyelvezetet az nem ugyanaz.
András egy alulinformált pofa.
Hazánkban magyar a hivatalos nyelv, amikor kiteszi a lábát az USA nagykövetségéről, akkor már magyarul kell/ene/ kommunikálni.
Punktum!
@Marcellusca:
amit André mondott, egy (valódi, értsd: tanulás is van mögötte) középfokú nyelvvizsgával is érthető volt.
"Látod, te André, már megint micsoda kalamajkát okoztál? Igazán megtanulhatnál magyarul, hogy a köz fedhetetlen szolgái és a Lajos csicskák valahogy szót értsenek veled. "

fabius, itt te is mellélőttél:

hu.wikipedia.org/wiki/Mark_Andr%C3%A9_Goodfriend

"Nyelvtudás[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]
Goodfriend úr tanult magyarul, héberül, franciául, görögül (klasszikus és modern), spanyolul, hindiül, arabul és jiddisül"

itt arról van szó, hogy goodfriend elővette a méretes pacibrét, és felkínálta ildikó asszonynak és a hörrtévé stábjának. ha már.
azok meg boldogan buktak rá.
@Proletár Dromedár, a sivatag tutaja:
és az aucklandi nagykövetünk vajh, tud-e újzélandiul? :)
@Marcellusca:
azán meg ne nagyon véggyük ezért! Mé' nem vitt tolmácsot, Margiiiit!
A magyar adóhatóság első emberének tényleg az a legfontosabb, hogy egy kapualjban várjon Goodfriendre, mint valami lejmoló koldus? Tényleg annyira fogalmatlan ez a nő, hogy Goodfriend felbukkanása után a "jól felépített" szivatása kipukkad, mert Vida képtelen két értelmes mondatot kinyökögni magából?

Kedves Ildikó, egy tanács: legközelebb kérjen hivatalosan időpontot, ahogy az normális.

Mert az, hogy nem tud angolul, sokkal kevésbé kínos, mint ahogy az ügyeit látszik intézni.
@Marcellusca:
Diplomáciai csűrcsavar?
Te, odáig nem jutott el, egy egyszerű kérdést kapott naccsága, a "menjünk beljebb" után, amin fennakadt.
Ezt azért vérciki, minek után a riporter fordít...
Szánalmas jelenet, szánalmas nőszemély. :(

Ezt olvastátok? Besza... behu... semmi sem drága egyeseknek, csak azért hogy bizonyítsanak. :))
"Per pillanat nagyon úgy néz ki, hogy a Kelet-Nyugat-barométerünk egyre jobban jobbra hajlik, vagyis a szavazók szerint Magyarországnak inkább olyan országok között a helye, mint a mesés Kína, a paradicsomi Oroszország és a trópusi Azerbajdzsán.
Vagy csak megtalálta az Indexet Putyin online Békemenete, ami elég valószínű.
Frissítés: 26 ezer szavazó környékén állt a Nyugat és 6 ezer környékén a Kelet, amikor egyszer csak berobbant a barométer, és percenként ezer (!) szavazat jött Keletre. A screenshot 20:50 környékén készült, de így este 10 után Kelet lassan eléri a 100 ezer voksot, miközben a Nyugat még mindig csak 28 ezernél jár."
index.hu/mindekozben/poszt/2014/11/10/a_jelen_allas_szerint_magyarorszagnak_keleten_van_a_helye/
@Proletár Dromedár, a sivatag tutaja:
"Hazánkban magyar a hivatalos nyelv, amikor kiteszi a lábát az USA nagykövetségéről, akkor már magyarul kell/ene/ kommunikálni. Punktum"

ha hivatalos ügyben fordulnak a nagykövetséghez, akkor ott a hivatalos nyelv az angol.
Punktum
Tudjátok mit szeretnék karácsonyra?

Ha még Grespiket is előkanák valahonnan! :)
@GeoCracker: az ilyen pozicióban lévő közalkalmazottaknál ezeknek az adatoknak, nyilvánosnak kell(ene) lennie.+ az összes jövedelmének, költségtérítésének, vagyonnyilatkozatának, stb,stb.
ha ez valakinek nem tetszik, menjen át a versenyszférába.
Jól gondoltam tegnap a befolyásolást a devizahitelekről, csakhogy nem inkább eus, hanem amerikai nyomásgyakorlásra. A Bankcsapda vezetője nyilatkozott, miszerint amerikai nyomásra történhetett az átváltási árfolyam meghatározása.
A bankok kockázatviselését ui. amerikai biztosító társaság viseli.Még a kitiltási üggyel is kapcsolatba hozta.
Bankcsapda.eu
@punkfrog: AZ a helyzet, hogy ez a társaság egy valós versenyszférában éhen pusztulna. Ott ugyanis a papírokon kivül, vgy azok helyett is olykor, odállítják a munkapadhoz, és ha az eszterga leviszi az ujját, akkor kidobják szemetet szedni.
Namán, ne roncsátok a hócipő piaci helyzetét.::D:D:D
@punkfrog: ezek szerint te sem Magyarorszáon élsz! Itt nincsenek nyilvános adatok! Minden titkos, és még a billentyűetem akksia is kezd lemrüln...
:)
Kösz, Boli, szavaztam én is most Keletre.
Azé', a sok kormánypárti közül leginkább Harrach-ot vágnám képen egy szívlapáttal. Csak, mer' alapból annyira antipatikus. :)

index.hu/video/2014/11/10/2014_1110_parlamentnav/
@fzs.1933:
Nem hivatalos, de megbízható forrásból kapott információ szerint kifejezetten jól beszéli a maori nyelvet, sőt annak néhány nyelvjárását is.
érdemes olvasgatni ezt is:
blogs.usembassy.gov/goodfriend/

és ildikó asszony (na meg rogán-lázár-tállay) felvették a kesztyűt. hát, sok sikert.
@Marcellusca:
na és mit keres oszkó a vizzerrbenn???
@Proletár Dromedár, a sivatag tutaja: nem lehet angolul beszélni egy köztéren, Magyarországon?
a hírtévések megszólítottak egy amerikai állampolgárt.ő pedig a saját választott nyelvén, válaszolt.
válaszolhatott volna urduul is.:)))
@Imola Helyesi:

Aha, a Bankszövetség, amit az utóbbi években Orbán szinte már mobil vécéként használt, annyiszor szart a szájukba, most hirtelen akkora lobbitényező lett a :kacsint: CIA hátszéllel :kacsint vége:, hogy a komplett magyar kormány a gatyájába csinált tőle?!

Az "imperialista elnyomók" szöveg mikor jön?
@Secnir:

na de ki fordít nekik? vagy ők a magyarul böfögők? :)
@fzs.1933:

"Tudjátok mit szeretnék karácsonyra?

Ha még Grespiket is előkanák valahonnan! :)"

A karácsonyi ajándék magánügy, de szívből kívánom, hogy kapd meg. Ellenben, ha a köznek kívánod, akkor kapd be:)
OFF

Egy kis érdekesség. :)

"A szavazatáramlás legizgalmasabb része, hogy mi történt a DK és az MSZP által indított jelölt szavazóival: túlnyomó többségükben alighanem a jobbikos induló mögött kötöttek ki. Ez azt jelenti, hogy a régi baloldal táborában a csak-ne-a-Fideszt motiváció sokkal-sokkal erősebb volt, mint a csak-ne-a-"nácikat". Ez egyrészt súlyos üzenet a baloldalnak (a szavazóik igenis nyitottak lehetnek bizonyos helyzetekben a Jobbikra), másrészt komolyan veszélyezteti a Fidesz relatív többségre építő modelljét, ami azt feltételezi, hogy a többpólusú, kooperációképtelen ellenzék miatt 30-40 százalékos eredménnyel is kényelmesen lehet nyerni a választásokat."

mandiner.blog.hu/2014/11/10/ozd_a_jobbik_es_a_centralis_eroter

ON
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Én többször próbáltam a nem azeri oldalra szavazni és egyszer sem engedett. Lehet, hogy az Indexen is dolgoznak dolgoznak a KGB és azerbajdzsáni ügynökök?
@Marcellusca:

Nem diplomáciai tárgyalásra ment Vida, hanem érdeklődni:)
@időtolvaj:

:)

Csak azért gondoltam, hogy jöhetne, hátha emelné a kormányzati kommunikáció színvonalát!

Panem et circenses! A cirkusz megvan. De miért nem kapunk kenyeret is mellé?
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Csak leírtam eme dolgot, mint érdekességet, és még érdekesebb lesz a 17-i tüntetés ennek fényében. Mert ugyebár - ha nem bűnös Vida, akkor tulajdonképpen az amcsik ellen tüntettek a zemberek, és ha ez igaz, akkor 17-én is ellenük fognak tüntetni. A poltika boszorkánykonyhája forr itten.
@GeoCracker: @fzs.1933: igazatok van¸, és én is tudom mi a helyzet itt nálunk.
én azonban egy olyan országban szeretnék élni, ahol a "vidaildikók" nem kerülhetnek az ország sorsát befolyásoló pozíciókba.
erre pedig szerintem a nyilvánosság ereje a legjobb.
sajnos, szándék sincs erre egyetlen politikai alakulattól sem.
Wiki:

"A törökszentmiklósi Bercsényi Miklós Gimnáziumban érettségizett. 1982 augusztusától 1983 májusáig előadóként dolgozott a Fővárosi és Pest Megyei Társadalombiztosítási Igazgatóságon. Diplomáját az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Karán 1989-ben szerezte. Tanulmányai idején a későbbi Fidesz számos vezetőjéhez hasonlóan Bibó-kollégista volt. 1991-ben jogi szakvizsgát tett, majd még abban az évben adótanácsadói szakképesítést szerzett.

1989 szeptemberétől 1991 végéig a Pest Megyei Adófelügyelőségen dolgozott főelőadóként. Itt az akkor még működő munkaügyi döntőbizottság elnöki tisztségét is betöltötte, megszervezte a dolgozók jogsegélyszolgálatát.

1992 és 1998 között ügyvédi munkát végzett, emellett öt évig a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetségének jogi képviselője is volt. A versenyszférában 1995-től 1998 augusztusáig elsősorban társasági jogi ügyekkel foglalkozott, többek között Simicska Lajoshoz köthető cégek munkáját segítette.

Az első Orbán-kormány hivatalba lépése után, amikor Simicska Lajos az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal elnöke lett, Vida Ildikó az elnökhelyettesi posztot kapta. Simicska Lajos lemondása után ő lett a szervezet elnöke.

2002 és 2010 között a MAHIR alkalmazásában dolgozott.

2010-ben, a második Orbán-kormány megalakulásakor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal néven újjászervezett APEH elnöke lett."

Ebből látszik, hogy az elnökasszonynak van konkrét gyakorlata a gazdasági életből. Ezért jogosan vállalhatja, hogy majd személyesen irányítja azt a viszgálatot, amely a saját beosztottainak a munkáját vizslatja.
Segítheti ezt a helyettesasszony, Csillag Dezsőnél, aki sok évig a hivatal belső törvényességi vizsgálatát felügyelte. Ő is ért sok mindenhez.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Az imperialista szót áthúzták és mocskos amerika/ eu-val helyettesítették.
Olvastam eleget az időutazásról. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer a kormányzati propagandában lesz a helye. " Vissza a múltba ".
@punkfrog:
igen sokan várják (csak azt nem értem, miért várunk?) már, hogy történjen valami...
Folyamatosan döntögetik az emberekre a szaros küblit, próbálgatva, hogy mennyit engedünk meg. És azt a következtetést vonhatják le, hogy belefoshatnak a szánkba is, mert úgyse lesz ellenállás!

Ideje ennek véget vetni!
@időtolvaj:

Basszus, ha én megyek érdeklődni, egy tv stáb sem kísér.:D
@látjátok feleim szümtükkel:

amit "ezek" töltenek, abból nem kérek! ;)
@fzs.1933: Miért akarsz rosszat nekünk? Annyira nem volt szórakoztató. Akkor már inkább "szegény, hülye" Dénes János. Belőle komplett idiótát csinált annó a Magyar Narancs.
@Imola Helyesi:
Ott a helyed banya, vár téged IS a festői Vlagyivosztok. Remélem a krumpliföldeken szereztél elegendő gyakorlatot már, kell a szorgos kéz arrafele is.
@fzs.1933: @Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Jóvammá! Nem köll mingyá nekem esni! :)
Magam sem értem, hogy írhattam olyasmit. :P
@punkfrog: Nekem is régóta az a bajopm, hogy szertenézek és nem lelém az ellenzéket e hazában
@látjátok feleim szümtükkel:
alkalmassága csak annyira látszik biztosnak az elmúlt hetek alapján, amennyire én alkalmas vagyok ENSZ főtitkárnak. De egy nagy különbség van: én NEM AKAROK ENSZ főtitkár lenni...
goodfriend és vida ügye mellett megérdemelne egy misét a forint kötelező árfolyamú átváltása is :D
azt hiszem, a devizahitelesek joggal érzik azt, hogy lőcsre lettek húzva.
(csavar a sztoriban: képzeljük el, hogy 100.000 devizahiteles átváltja forintalapúra a hitelét. utána egy hónappal az mnb leviszi 30 forinttal az árfolyamot. spekulacion. mennyit nyer rajtuk az állam?)
@Gábris szomszéd: Mihez, munkavállaláshoz? Mert egyébként tíz perc alatt lehet beutazási engedélyhez jutni az Interneten keresztül.
@GeoCracker: Vágó Gáborról mi a véleményed? Csak azért teszem fel így a kérdést, mert magam nem nagyon ismerem. Nem követtem eddigi munkásságát. Most viszont mozgolódni látom és azt is érzem, hogy a most csírázó(?)
ellenző(é)knek szüksége lenne valakire, aki vállaható, nem járatódott le és valami tapasztalata van már a politikában.
@The Ghost Wolf:
valahol igazad van, mert volt néhány nem sórakoztató dolga is, de az idő mindent megszépít... :)

Dénes bácsiról meg még nem is hallottam. Szégyellem magam. :(
midőn eccer mán említettem volt, ildikó asszony a nyelvtudásával futó barnabással spéelten a monnyon le" faktort képviseli az egész hercehurcában, diplomaci röhögve arra vár, mikor jelenik meg maga a főnök a köveccség előtt harminckettes villásulccsal kordont bontani. akkor majd a nyakába borítanak egy nagy vödör szart, miként azt mán a vekkeres foradalom idején az ellenálló múzeum körúti pógár tette. nagy tréfacsinálók ezek az örök barátok és szöveccségesek, ha ráültetnek valakit diplomaci faszára, még akkor is, ha nem ámerikának, hanem andorra la vellának híjják őket, akkor is. san marinóról nem is beszélve.
@Secnir: áááá, mit nem képzelt, nálunk ilyent???
hülye lesz a nehéz rablással megteremtett államneri devizatartalékot elszórni, akkor már inkább megkopasztja az annyiszor megszívatott devizásokat...

és ez még csak a kezdet:

07:12 Kiderült: nyugdíjakon, szociális kiadásokon spórol a kormány

www.napi.hu/magyar_gazdasag/kiderult_nyugdijakon_szocialis_kiadasokon_sporol_a_kormany.589340.html
@látjátok feleim szümtükkel:
A korrekt megoldás az, ha ő irányítja a vizsgálatot, mert mindenki a saját ügyét/ügyeit ismeri legjobban!
ez egyre jobb :D

09:46
>>>>>>>>>>>Átgondolja a NAV elnöke a vízumkérelem beadását<<<<<<<<<<<<<<<<<

Egyelőre csak gondolkodnak a vízumkérelem beadásán és különböző perek indításán, de az biztos, André Goodriendet, az amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivőjét nem citálják bíróság elé diplomáciai mentessége miatt – közölte a hvg.hu-val Vida Ildikó jogi képviselője.

hvg.hu/itthon/20141111_NAv_elnoke_vizumkerelem_perek_Futo
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
mi a faszomra kell jövőre a kormányzáshoz plusz 90 milliárd?!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
megkönnyebbültem. :) Szegény André a magyar bíróság előtt...
És milyen nagylelkűek Ildikóék! :)
@fzs.1933:
Nagyon izgat téged ez a Vágó Gábor, Cicafijjú. :D
amúgy a fenti történet az én szemléletemben a következő volt:
-vida megbeszélte a hörrtévével, hogy revansot vesznek az amcsikon, várják ott a téren őt, megpróbálnak bejutni, de időpont hiányában nem megy, majd nyilatkoznak.
-hörrtévé stábja vár a téren
-a nagykövetség épületéből észreveszik, szólnak goodfriendnek
-megérkezik vida (érdemes megfigyelni, kiszáll az autóból, és egyből odalép a stábhoz, és már nyilatkozik is)
-goodfriend szépen lesétál
-vidáék megpróbálnak bejutni, goodfriend a háttérből hallgatózik. megállapítja, hogy ezek hülyék
-vidáék várnak (nem tudom mire)
-godfriend cselexik: kisétál mellettük
-stáb kapcsol. utánaszaladnak goodfriendnek
-vida is kapcsol, utánaszalad a stábnak
-goddfriend nyilatkozik, vida megpróbálja számonkérni a stáb előtt, hogy miért nem engedik be a nagykövetségre (sem)
-goodfriend szopórollerre teszi vidát: angolul megkérdi, volt-e időpontja kérve, és milyen ügyben?
-goodfriend tovább görgeti a szopórollert - behívja vidát és az ügyvédet (a stábot nem), ahol másfél órát beszélgetnek.
-vida nyilatkozik, hogy goodfriend nem mutatta meg a bizonyítékokat, ezért nincsenek is.

enniy történt. ami esetleg addendum a sztorihoz, hogy goodfriend nagyon is jól tudja, ki vida és mit tud/mit nem, illetve vida olyan alultájékozott (lásd, enm tudja, hogy időpontot kell kérni), hogy az már elszomorító. szerintem itt nincs vége a sztorinak, egy-két napig vida telesírja a sajtót, hogy az amerikaiak titoktartásra hivatkozva nem adtak át semmit meg különben is, aztán majd goodfriend kiad egy hivatalos érdeklődést a külügy felé, miszerint amit átadott vidának, az elégséges bizonyíték-e, vagy adjon még?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Én büszke vagyok arra, hogy a kulturám ázsiai IS. Mivel pl a kínaiak már 3000 éve is írtak, és az ősi Kína és Korea kultúrájával érintkeztek a nomád ázsiai sztyeppei törzsek, pl.őseink, a hunok, a szkíták is, így az ősi hun-avar-szkíta-magyar kultúra
egy magasabb minőséget képvisel, mint az európai, miután azt is magunkba olvasztottuk.
@jöttem:

Ez ugye még mindig az az EU, ahonnan Kövér szerint nem lenne baj kilépni?
@Marcellusca:

talán azért, mert őt láttam az elmúlt napokban valamelyik tüntetésen és annyit tudok róla, hogy vannak ötletei és adott esetben akár vezethetne valami platformot vagy mit. De szeretném más véleményét is megismerni, hogy miként látják az eddigi munkáját. Ennyi.

;)

És ne cicafijúzz addig, míg nem láttál cicanadrágban! Értettem?! :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Egyelőre csak gondolkodnak a vízumkérelem beadásán és különböző perek indításán, de az biztos, André Goodriendet, az amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivőjét nem citálják bíróság elé diplomáciai mentessége miatt"

LOL
milyen perek?
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Az. De már OV megmondta, az EU-ban van a helyünk. Az egy másik kérdés, hogy végigfutott-e ez a z infó a rendszeren.
Nehéz a nertársak élete. A főni hetente változtatja a helyes irányt. :))
@Imola Helyesi:
" így az ősi hun-avar-szkíta-magyar kultúra "
köszönöm, így már sikerült téged elhelyezni a troll világtérképen. valahol a szaniszló-pataky-jobbik tengelyen laksz.
@Secnir:
Vagy esetleg Matolcsy nem tudja/akarja tovább tartani a gazdasági helyzet miatt ezt a kamatszintet, és az MNB elkezdi emelni azt? Az is azért lesz egyfajta szopó...
Majd meglátom, elmegy e a jóbarát a nemzetbiztonsági ülésre, és hogy nyilt lesz-e az ülés.Mert ugyebár, ha nyiltan vádoltunk, akkor nyiltan kellene megmondani a vádat is.Érdekes, hogy a hosszú lépteivel éppen akkor indult sétálni, csak úgy egymaga.
@fzs.1933: "mi a faszomra kell jövőre a kormányzáshoz plusz 90 milliárd?!"

No arra ne, de nehány államtitkár meg helyettes még kéne.:D
@Secnir:
gondolom a Századvéghez tartozó Napi Gazdaságot!
Ja, nem...

:)
-no comment-

Mit tudunk a paksi bővítést előkészítő bizottságról?

Semmit. Lázár János legalábbis kitérő válaszokat adott róla.

444.hu/2014/11/11/mit-tudunk-a-paksi-bovitest-elokeszito-bizottsagrol/
@Secnir:
Nem , kedves, mi magyarok valamennyien ezen a tengelyen vagyunk, a bevándorlók utálkozása ellenére is.
@fzs.1933:

"hátha emelné a kormányzati kommunikáció színvonalát!"

Ott annyi rettenet van - úgy futnak a mikrofon elől, mint a csótányok, ha mégis megállnak nyilatkozni, akkor kiderül, hogy a látvány nem csalóka - hogy +1 fő nem számítana, de kedvenced minősített eset.
Sajnos nem szórakoztató.
@fzs.1933:
LMP-ügyben nem vagyok elfogulatlan. Andriska miatt nem szeretem őket. Mint formációt. Tudom, Vágó nem LMP most éppen.
Egyébként Vágó és Szél a két muszájherkules azt hiszem azon a tájékon.
S ha egyszer kibujnak a Schiffer-Juhász tengely mögül, akkor Karácsonnyal egész jó csapat is lehetnek.
Csak azt a két politikai kóklert tudnám feledni :-)
@fzs.1933: Még a Magyar Narancs írt róla a 0-es évek elején. A ckkben volt egy mondat, hogy "szegény hülye Dénes János" baromságokat mondott valahol.
Erre Dénes János képviselő úr kikérte magának és helyreigazítást követelt a nagy napilapokban. A Magyar Narancs pedig megjelentette a Népszabadságtól kezdve a Magyar Nemzetig mindenütt, hogy ők tévesen mondták Dénes Jánosra , hogy "szegény hülye".
Így Dénes János akaratán kívül is világgá kürtölte, hogy ő "szegény hülye" mert minden napilapban olvasható volt a kitétel róla.
@időtolvaj:
akkor erre ráhibáztam.
Azt azért ne tagadd, hogy a mostani garnitúra elviselhetőbb! :)
@Imola Helyesi:
"Érdekes"? Emögött aztán meg milyen zsidó világösszeesküvés bújik meg?!

Vida lepacsizta Goodfrienddel, hogy ő majd úgy "véletlenül" egyedül kijön, Vida meg ott "lejmol" egy stábbal, és akkor "véletlenül" Vida belesül a saját szövegébe, még szánalmasabbank mutatva őt ezzel, mnit amilyen előtte volt?
@Imola Helyesi:

tán, ha kapna tisztelet jegyet, akkor elmenne, de valószínűleg akkor se. tessen tovább kíváncsiskodni!
@The Ghost Wolf:
oké így már helyreállt a világbéke! :)

@GeoCracker:
no, még mindig kicsit homályos a dolog, de azért kezd felszállni a köd! Köszi!
@fzs.1933:
Olcsóbb állam -> nagyobb vízfej. :(
@Imola Helyesi:

tessen szíves lenni a tengelyen forgó valamennyi magyart fölsorolni! név szerint.
teccen tudni:
1. imola helyesi
2. zöld lali a körülhugyosból
3. .......stb.
@Secnir:
Cseszed, ufókat, zsidókat nem kihagyni! :)
Arra azért kíváncsi vagyok, hogy előzetes egyeztetés nélkül be lehet-e jutni a NAV elnökhöz.
( csaltam, nem vagyok kíváncsi, tudom a választ )
megviládosodtam, nem saját kútfőből, de így tömören én nem tudtam megfogalmazni, és nem véletlen, hogy ennyire érzékenykedem az oktatásra, amit olyan szisztematikusan vernek szét a narancsnerristák...

"A tudásalapú társadalom és a demokrácia ugyanannak az éremnek a két oldala. Ezért van az, hogy az illiberális demokrácia nem összeegyeztethető a tudásalapú társadalommal"

index.hu/gazdasag/2014/11/11/az_illiberalis_allam_nem_lehet_sikeres/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
szerintem az van, hogy vidáék tudják, hogy sárosak csak azt szeretnék egyelőre kideríteni, hogy mennyit tudnak az amerikaiak.
ezért vacillálnak.
ha csak egy kis kupacról tudnak a tengerentúl, akkor perelnek, de ha az egész szarhegyet látják...akkor "B" terv.
@Imola Helyesi: A parlamenti bizottságok üléseit a Fidesz-KDNP kpviselői minősítik zárt ülésekké egyhangú rendszerességgel. Ha Andre Goodfriendel is menne egy ilyen meghallgatásra, az ott kiderülő dolgokat a Fidesz azonnal 80-100 évre titkosítaná is a zárt ülés mellett.
@punkfrog: de mit akarnak perelni? Az USA kormányzatát jóhínév megsértéséért? Hát ki hozta nyilvánosságra? Vagy hogy az adatokat nem adják ki? De hát nem is kötelező nekik.
Vagy?
Ne dobjunk össze Ildikónak egy angol nyelvtanfolyamra valót?
@Imola Helyesi: Ja, és hogy egyedül meg sétálni? Az miért baj, hogy nincs úgy beszarva, mint a Vezényló, és ki mer menni egyedül is az utcára?
@látjátok feleim szümtükkel:

A titkos szakmai önéletrajzokról: volt középiskolai osztálytársam évekig volt az Államkincstár általános elnökhelyettese.
Az Államkincstár honlapján bárki számára elérhetően olvasható volt a szakmai életútja, iskolákkal, nyelvvizsgákkal, előző állásokkal, részletesen.
Hja, akinek nincs titkolnivalója... :) no de nem is lett belőle NAV-elnök, az ogy választás után még az Államkincstárt is otthagyta.
@fzs.1933:

"Azt azért ne tagadd, hogy a mostani garnitúra elviselhetőbb! :)"

Amennyit én hallgatom és látom őket, feltétlenül:))))

Vágóhoz.
Nincs határozott képem róla, mert a pali semmiben nem volt átütő. Amit töketlenkedett választáskor az indulása körül az nálam nem igazán jó ajánlólevél.Ettől még lehet jó szakember (nem tudom), nagyon tisztességes de igazán középszerű politikus. Ilyenekre is szükség van.
melléklet:

Lelkesen fogadta Orbán az azeri elnököt
Budapest, 2014. november 11. Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Ilham Aliyevet, Azerbajdzsán köztársasági elnökét Budapesten, a parlament előtt 2014. november 11-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Megérkezett Ilham Aliyev Budapestre. A magyar kormányfő nagy örömmel mutatta meg neki a felújított Kossuth teret.

kepek.444.hu/2014/11/11/lelkesen-fogadta-orban-az-azeri-elnokot/
@punkfrog:
azért kíváncsi lennék azoknak az usa tisztviselők arcára, akik a tegnapi affért kell, hogy elemezzék és adjanak jelentést a külügynek... :)
@időtolvaj: köszönöm a véleményed! Bizalmasan kezelem! ;)
Halkan jegyzem meg: az ÁFA ügyek nemzetközi bűncselekménynek minősülnek, és nem kizárt, hogy az INTERPOL - EUROPOL nyomoz, így nem adnak a nyomozásban érintetteknek információkat, mivel a bizonyítékok eltűntetése fenyeget. Azért ezt ne tévesszük szem elől :D
@fzs.1933:

"Azt azért ne tagadd, hogy a mostani garnitúra elviselhetőbb! :)"

Amennyit én hallgatom és látom őket, feltétlenül:))))

Vágóhoz.
Nincs határozott képem róla, mert a pali semmiben nem volt átütő. Amit töketlenkedett választáskor az indulása körül az nálam nem igazán jó ajánlólevél.Ettől még lehet jó szakember (nem tudom), nagyon tisztességes de igazán középszerű politikus. Ilyenekre is szükség van.
@Imola Helyesi: Te lehet, de én speciel francia, és ság ősökkel is dicsekedhetem, e mellett van még vakamennyi örmény vér is bennem. De a szittya-hun-avar vér legfeljebb nyomokban van bennem.
Szar ügy de a Kárpát medence ugyanolyan olvasztőtégely mint New York, vagy az egész Egyesült Államok. Úgyhogy egy szavad sem lehet.
@miva?: az igen, de itt a 7750-ös proklamányra hivatkozás van, miszerint VI az USA érdekeit sértő korrupció gyanújába keveredve kitiltatott. Ez nem ÁFA.
A duplungért nem én vagyok felelős:))
@fzs.1933: Aha, de ha összefüggés van, ami nem kizárható, akkor lábujjhegyen adnak információt a kormánynak is. Tekintve hogy a korrupció jelen esetben ÁFA ügyben feltételezhető, én igen nyugtalan lennék a helyükben.
@fzs.1933: az elutasított vízumkérelmet.
attól függetlenül, hogy az usának nem kell indokolnia az elutasítást.
de félnek, hogy esetleg rájuk dől az egész ha rossz helyen verik az ajtót.
@fzs.1933: Annó a szüleimmel hetekig röhögtünk szegény hülye Dénes Jánoson, mert a Magyar Narancs a 90-es évek elején pár ezres példányszámban megjelenő hetilap volt erősen korlátozott méretű olvasótáborral, míg az országos napilapok akkor még simán hozták az 50-100 ezres eladott példányszámokat.
@miva?: Nem lenne egyszerűbb, ha letöltené a telcsijére mondjuk a Duolingót? :)

play.google.com/store/apps/details?id=com.duolingo&hl=hu
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
" ufókat, zsidókat nem kihagyni! :) "
már ne is haragudj, de az ufók a szaniszló-pataky-jobbik tengelyre merőlegesen helyezkednek el a térben pataky érintésével, enhye parabolát leírva. a zsidók-usa-soros érintő meg ugyanezen tengelyen a jobbikot metszi. vagyis magukat metszik, de a jobbikot érintik.
beszéltünk már erről is, hogy a kontra szelektált külügy és nerrista magyar diplomácia nagyon nincs képben:

Az is mutatja a hibás helyzetfelmérést, ahogy Rogán Antal fideszes frakcióvezető új nagykövetet követelt az amerikaiaktól.

A budapesti ügyvivőt, Andre Goodfriendet személyesen ismerő diplomaták pont arról beszélnek, hogy ő alapvetően egy mérsékelt, konfliktuskerülő figura, akinek a mostani ténykedését az amerikai külügy utasításai határozzák meg, és szó sincs magánakciókról. Tehát egy új ember is pont ezeket csinálná, vagy még keményebb lenne.

>>>>>>>Persze lehet ő akármilyen kimért úriember, azért amikor ma Vida Ildikó NAV-főnök kiment az amerikai követség elé, hogy a kamerák előtt csináljon hülyét magából, azt láthatóan Goodfriend is élvezte egy kicsit.<<<<<<<<<<<

444.hu/2014/11/11/igy-ertik-totalisan-felre-az-amerikai-politikat-a-fidesz-kornyeken/
Egyébként a hihetetlen balfaszkodást tekintve egyre valószínűbbnek tartom, hogy itt nem zavarodottság van, hanem pánik. Pánik meg akkor van egy bármikor két nap alatt alkotmányt módosító bandánál, ha olyan ügyről van szó, ami túlnő az alkotmány és a mindenkori érdek szerint hozott törvények hatósugarán. Én egy soha nem látott méretű nemzetközi botrány kitörését igen valószínűnek tartom, ahol bőven buknak politikusok a szomszédos országokban is, de az epicentrum nálunk lesz.
@fzs.1933:
Akciózott ő, csak megunta.

hvg.hu/itthon/20140107_Elegem_lett__Vago_Gabor_kilep_az_LMPbol/

Asztat nem túdom, hogy cicanadrágot viselt-é-e. :)
A tijedére meg nem vagyok kíváncsi. :P :D
@Gábris szomszéd: Az sem lehet indok, hogy almás telefonja van, mert az egyémen is rajta van! Almás telefonon!
Ja és ingyenes applikáció. Az volt nekem Androidra is és most az Almás telefonra is.
@miva?: én már nyugtalan vagyok, de még kivárok. Talán még be is perelek valakit! :)

@punkfrog: féljenek is! Bár jobban örülnék, ha nem a külföldtől félnének, hanem tőlünk!

@The Ghost Wolf: a klasszikus vicc! :)
Lehet VI csak annyira tud angolul, hogy az hitte, csupa jóbarát lesz a követségen... :)
@miva?: yes!
én is így gondolom.ezért tapogatóznak, hogy mit tudhat az usa.
@The Ghost Wolf:
Pont emiatt gondolom azt, ha Goodfriend el is fogadja a "felkérést", "meghívást", csak olyan feltétellel, hogy nyílt lesz az ülés.
Egyébként a titkosítás mellett (ellenére) a fityiszesek azt nyilatkoznának ... akarom mondani: szivárognának ki infók, amilyeneket akarnak.
@Secnir: infláció lesz, elengedik a forintot, nem erősítik.
@The Ghost Wolf: Jaja jó kis ingyenes cucc. Asszony is sokat pötyög rajta mostanában. :)
Kommentszünet, ebéd, kocsi- és lakástakrítás, szemfelszedés, ráncfelvarrás, stb.

Szép napot!
@parti_giano: @Secnir: khhhmmm khhhmmm

Akár 150 milliárd forintos nyereséget realizálhat a devizahitelek forintosításán a Magyar Nemzeti Bank – hívja fel a figyelmet az Együtt-PM szakpolitikusa. Pápa Levente szerint a pénzt nem szabadna az MNB-nél hagyni, hanem azt az államadósság csökkentésre kellene fordítani.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/ki_nem_talalna_ki_kasznalhat_oriasit_a_forintositason.589374.html

--

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 32,4 milliárd forintos bevétellel számolhat jövőre, míg a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) 80,4 milliárd forinttal.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/eldolt_ennyibol_gazdalkodhat_a_kozmedia_jovore.589379.html
@Gábris szomszéd: Tényleg jó! Én most olaszul tanulok, angol nyelvről. Magyar-olaszt nem találtam rajta, de így még jobban is tetszik. Angolul beszélek, így az olassza sincs semmilyen problémám.
@punkfrog:
A bőség zavarával küszködnek a fijjúk.
@fzs.1933:
Ja, ja.

A. G. megkérdezte:
- Yes?
Vida:
- Jevek.
Oszt' bementek a köveccségre.

:D
Amikor már azt gondolod Falus ice bucket kihívását nem lehet felülmúlni, jön ez. :)
@The Ghost Wolf:
Persze, egyrészt bizonyára be van a tér kamerázva, másrészt meg figyelő szemek garmadája kíséri.
Kik és mit ígértek a devizahiteleseknek?
Az idei két választás nyertesének fő jelmondatai a következők voltak:
tavasszal
"Magyarország jobban teljesít!"
"Csak a FIDESZ!"
ősszel
"Elszámoltatjuk a bankokat!"
"További rezsicsökkentés!"
Ennyi.
hmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Varga elveszthette Orbán bizalmát

A nemzetgazdasági miniszter internetadónál tapasztalt „politikai vaksága" miatt neheztel a miniszterelnök Varga Mihályra – tudta meg a Népszabadság.

Kormányzati és vezető fideszes körökben főként a gazdasági tárca vezetőjét és minisztériumát tartják felelősnek az internetadó terve nyomán kialakult politikai tiltakozáshullám kirobbanásáért. Orbán Viktor már csak kármentést tudott végezni, amikor visszavonulót fújt – derül ki a Népszabadságból.

www.hir24.hu/belfold/2014/11/11/varga-elbukhatta-orban-bizalmat/#sl
hogy a kedves mama, hála a égnek, hogy ez az állam már egyre kevésbé az enyém...

Orbán Viktor: Azerbajdzsán mintaállam <<<???!!!

Megérkezett Orbán Viktorhoz Ilham Alijev, Azerbajdzsán elnöke, majd közös sajtónyilatkozatot tettek. A két ország stratégiai partnerségre kíván lépni.

hvg.hu/itthon/20141111_Alijev_Budapesten
@The Ghost Wolf:
Azért vagy ilyen beképzelt, mint a furi franciák.
a kilépésünk az EU-ból öles léptekkel zajlik, hála a fideszjobbik nemzetikommunistáinak....

Nem tűrik az EU-s zászlót a parlament üléstermében

Mi lenne, ha minden nemzetiségi szószóló behozná a zászlaját! - háborgott a KDNP-s levezető elnök.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F11%2F11%2Fnem_turik_az_eu-s_zaszlot_a_parlament_ulestermeben%2F
@The Ghost Wolf:Nem hinném, mert a magyar nyelv bizonyítja, hogy itt a magyar gén dominál, sőt ezt újabban genetikai vizsgálatok is bizonyítják.
@Imola Helyesi: keresd csak a piros pettyet magadon. annyit segítek, hogy a fejeden lesz.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Én nagyon várom, hogy mivel fogják egymást kitüntetni (díszdoktori cím, csillag, kereszt, érdemrend, esetleg Arany Balta?)!
@Imola Helyesi:
"...büszke vagyok arra, hogy a kulturám ázsiai IS..."

Hülyeség.
Nekem kultúrám van (hosszú u-val), magyar, mert én mondom - de miért kéne erre büszkének lenni?
Még a családfádra sem, de ne kezd el felsorolni Csin Si Huang-ti-tól.
@Imola Helyesi: a nyelvet keverni a genetikával. ostoba vagy.
@dr. jenőke (jenőke):
Azokat a nemzetek vitték sokra, akik büszkék történelmi múltjukra, magukra, kultúrájukra, arra mindig vigyáztak, megvédték és továbbadták. Lásd: francia, angol, kínai, koreai, stb. A nihillizmus, önmarcangolás, magunk lekicsinylése nem vezet sehová, az nemzetvesztő.Sajnos ilyen szempontból a nagy birodalmak meg tudtak bennünket osztani a történelem folyamán. Lásd: labancok, németek, oroszok most meg az USA.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Az illiberális demokrácia összeegyeztethető a tudásalapú társadalommal.
Éppen elég, ha tudsz valamit lajosról, jánosról, vagy laciról....
Ha viszont mindegyikről, az már gáz.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: persze, nem, cirbi. félelmetes, hogy ezek a féltudatlanok már nem is dühítenek.
@parti_giano:
Te vagy ostoba, nem tudsz szöveget értelmezni, ott van a sőt, ami egy +-t ad a szöveghez.
imola imola, kezdesz belegabalyodni a biológiába, meg a nyelvtanba :D

csak tanulságnak, hogy a szerinted igaz magyarok közül milyen arányt képviseltek az 1848-49-es aradi áldozatok, avagy a magyarnak tekintett írók és költők:. Setét troll vagy, egy gyenge utánzata a Stefika féle karakternek, tudás és tapasztalat nélküli nercsicska.
@Imola Helyesi:
Nagyon szűk a látóköröd.
Föníciaiak, hettiták, egyiptomiak, kus népe, aztékok, maják, ...
Amit most látsz, csak múló pillanat.
És mi az, hogy nemzetvesztő?
Állj le. A kutyámnak van pedigréje (ezt sem értem), embernek ne legyen.
@Imola Helyesi: Én is büszke vagyok arra, hogy Atilla hun király leszármazottja vagyok.)
@parti_giano:

"félelmetes, hogy ezek a féltudatlanok már nem is dühítenek. "

és azt mire véljem, hogy annyira nem dühít, hogy még a postaládába se nézel?
@jaegtoer: hogy a postás nem csengetett. még egyszer sem. lusta dög.
@Penivaldes:

" Én is büszke vagyok arra, hogy Atilla hun király leszármazottja vagyok.)"

Akkor én, aki Isten képmására teremtettektől származom, már nem is lelek szavakat arra, hogy milyen vagyok, hacsaknem az egyenesen hűjje is épp megfelel:)
@jaegtoer: spam-en kívül nincs benne semmi. esetleg te vagy s. szilvi?
@parti_giano:
Mi az a szoporollel, és hogy kell fokozni?
Témát befejeztem, gagyikkal nem foglalkozom.
@Imola Helyesi:

"_@parti_giano:
Te vagy ostoba, nem tudsz szöveget értelmezni, ott van a sőt, ami egy +-t ad a szöveghez._"

Csak a redundanciát tetszett kifelejteni, a gyöknyelvtant és az idegen szavak szótárát.
Persze egy magyar értelmező szótár sem ártana - kegyednek.
@jaegtoer:
Mellik értelmező, az átkosos?
Írjatok a témáról, mert elkanyarodtunk.
@Imola Helyesi:

"Kösz, Boli, szavaztam én is most Keletre. "

Helyes, te oda is tartozol.
@Marcellusca:

Kész, a nap hátralvő része már felesleges :))))
@Imola Helyesi: elírtam, szopóroller akart lenni, amin ülsz. a kihátrálásod bizonyítja tudatlanságod. szevasz!
@parti_giano:
Hát... b+:)

Akkor valami nem stimmel. A blog.hu-n keresztül küldtem üzenetet (2-őt is), miután az első után visszajött egy "undelivered", hogy verje meg a kiberteret a napkitörés:)
Tegyél rendet a segédeid között!
@jaegtoer: én is próbáltam már a blog.hu-n keresztül, talán neked is. ez van.
bella_ciao@freemail.hu
@Imola Helyesi:

"Mellik értelmező, az átkosos? "

Tegye félre az átkos -ost, az árkos-ost, és az átfos-ost.

Vegye elő az akadémiait. Az épp elég. A vastag. Nem az avas tag, hanem a VASTAG.
OFF: Zászlómizéria

index.hu/belfold/2014/11/11/nem_turik_az_eu-s_zaszlot_a_parlament_ulestermeben/

Ehhez csak annyit, hogy olyan helyen lakom, ahol a polgi hivatal felett egyetlen zászló lóg, és az nem a magyar, nem az EU-s, nem a városi címeres... valaki egy tippet, hogy melyik?
Kibaszott nagy szám ez a vidaildi. Szerintem képes lenne kitölteni egymaga egy esti főműsoridős showt még a tv2-n is. Az a birka tekintet, ami neki van. Kurva nagy. Hanem én mégis azt mondom, hogy a matolcsyval kellene haknizniuk. Ketten néznek három felé csodálkozva . . . világszám.
@parti_giano:
Nem a tudatlanságom, hanem az udvariasságom. Nem akarok itt tanulmányokat közölni, nem ez a téma. Ugorjál.
OFF:

Azerbajdzsán - Magyarország

index.hu/belfold/2014/11/11/azeri_pp/

"Azerbajdzsán egy mintaállam
Abból a szempontból, hogy egy szektorra, az energiaszektorra építve a többi gazdasági ágat is sikeresen fejleszti – mondja Orbán, majd megemlékezik Alijev apjáról, aki az államot alapította."

És mennyiben minta ez nekünk, amikor éppen nem dúskálunk energiában?
@időtolvaj: Próbálj meg bemenni Vidához érdeklődni. Kiváncsi vok, időpont nélkül fogad-e. (Még időponttal sem fog:)
"Látod, te André, már megint micsoda kalamajkát okoztál? Igazán megtanulhatnál magyarul, hogy a köz fedhetetlen szolgái és a Lajos csicskák valahogy szót értsenek veled."
Arra azért nem fogadnék nagy összegben, hogy az amerikai "ügyvivő" nem beszél magyarul...
@Penivaldes: :P
Még jégeralsót senem. :)
@dr. jenőke (jenőke):

Igen:) Köszönöm.
Működik az, csak Giano segédei bekavarnak, szerintem.)
@Penivaldes:
Tuttam én, hogy nagy a család. :D
@s: Na jah! Tiszta Győzikeshow II. lenne! :) Származása megvan hozzá, sőt a hírek szerint még kicsit kacifántosabb is... :)
@Imola Helyesi:
Ki a fasz tart visza benneteket?! Költözzetek Azerbajdzsánba, Oroszországba, Kínába...meg a többi mintaállamba!
Lehetőleg mámamég!
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
az egyébként sem ülésterem, hanem "hülyÜLÉSTEREM"!

:)
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

asszem nem véletlenül zárták be annak idején az OPNI-t. Már akkor tudták, hogy egyszerűbb lesz kinevezni azt az épületet bolondokházának amelyikben vannak, mintsem átvinni őket egyesével.
@Secnir: Milyen perek? Hát hogy "volt-e taggyűlés", vagy csak úgy összegyűltek a tagok...
@Marcellusca: sosem tudni..érhetik az embert meglepetések:)
@punkfrog: B terv, mert biztosan tudják!
@Imola Helyesi: Miért baj, hogy sétálni indult és nem a Nemzetbiztonsági Bizottságnak arra a meghallgatására, amire végül meg sem hívták???
nekem a szinkronizálás teccik a legjobban, ki lesz a magyar hang??
Egy érdekes OFF. :)

A román köztévé elnöke: Románia egy állam, de nem egy ország

"Annak ellenére, hogy csaknem 100 éve létezik egy Románia nevű állam, még nem vagyunk ország. (...) Erdélyben magasabb az írni, olvasni tudók száma, mint az Ókirályságban, magasabb az életszínvonala, nagyobb fokú a városiasodás. Erdély iparosítottabb az Ókirályságnál. (...) Amikor gépkocsival Piteşti-ből átmész Nagyszebenbe, mintha más országba kerülnél,mintha már nem Romániában lennél. A házak gondozottabbak, az utak jobban karban vannak tartva, a falvakban nagyobb a tisztaság, az emberek képzettebbek és udvariasabbak. Románia európaiasodásának Havasalföld és Moldva elmaradottsága a fő akadálya. A szükséges kiigazításokhoz még néhány nemzedékre szükség van. Természetesen, ha Erdélynek lesz még türelme és ideje bevárni a regátiakat. (Steilan Tanase, a TVR elnöke)

ON
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Megérkezett Orbán Viktorhoz Ilham Alijev"
Perszehogy nagyon szeressük, hozta stexet a baltásért.
@AKIsTUDATLAN:
A kis trágárnak. Éppen ideje volt a kelet felé nyitás, az öntelt beképzelt "csak európa a kultúra meg minden, ezért aztán jól kihasználunk benneteket"
irányvonal helyett. Jellemző, hogy a tankönyvek is megrekedtek a görög és római történelem tanításánál, Ázsiáról egy szót sem olvastunk, olvashattunk, tanulhattunk.Pedig lenne mit tanulni tőlük.
@Krétagarbó:
Két kalasnyikov, egy vállról indítható magyar-magyar tolmács szükséges.
@Krétagarbó:
Én nem írtam, hogy baj, ott sétál, ahol akar.
@AKIsTUDATLAN:
Majd utánad. Dehát te soha nem fogsz elmenni, ez a szerencsém.
Lehet hivatalvezető, akin egy egész ország (világ) röhög? Nem-e kizáró ok-e? :)
@dr. jenőke (jenőke):

Nekem egy ilyen is elég lenne.
Utána folyékonyan beszélnék bármely nyelven. :D

nemkutya.com/wp-content/uploads/2013/04/1367065053-wrepnab.jpg
@Imola Helyesi:

"_Jellemző, hogy a tankönyvek is megrekedtek a görög és római történelem tanításánál, Ázsiáról egy szót sem olvastunk, olvashattunk, tanulhattunk._"

Már aki.
Maga biztos hiányzott.
Vagy még nem tartanak ott a tananyagban.
@Gábris szomszéd:
Undorító, ahogyan egy embert kikészítenek.Az ilyen eljárás az emberekben meglevő gonoszságra, kárörvendésre alapoz.
@Marcellusca: ez fontos információ volt, köszönöm fiam.)
@jaegtoer:
Elég régen voltam oskolás, akkor egy bötű sem volt róla, de pótoltam, ne izgasd magad jégverem.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"Ezekről az egyezményekről Szijjártó Péter tárgyalt Azerbajdzsánban, de a két ország vezetője írja alá kedden (többek között):
- egy stratégiai partnerségről szóló megállapodást a két ország között
- egy felsőoktatási együttműködésről szóló megállapodást, amelynek keretében 200 azeri ösztöndíjas hallgatót fogad majd Magyarország
egy sport- és ifjúsági egyezményt
valamint egy turisztikai egyezményt."

- A stratégiai megállapodás itt is a 10%-os visszaosztást jelenti, vagy ezúttal a két nép barátságára tekintettel ez elmarad?
- Ezek a diákok már a saját baltájukat fogják hozni, vagy a belföldi fogyasztást elősegítendő itt veszik meg?
@Imola Helyesi: Ez komoly? Ha a keletre szavaztál, akkor Putyinra, Phenjanra, Pekingre szavaztál. Gratulálok. :-( Az Usa is és az oroszok is keményen képviselik érdekeiket, és mondjuk így, gazdasági világnézeteiket.

Válassz az évtizedekig állandó amerikai (és Eu) jogrend, adórendszer valamint az orosz oligarchák módszere között (földhivatal, valahol oroszországban. Micike drága, szíveskedjen a tulajdoni lapon a tulajdonost a nevemre változtatni! Ha nem kezdi el az átírást két másodpercen belül, a kalasnyikovom rövid sorozattal elsül Micike picike nyakacskáján fejecskéjén). Micike a földhivatalban remegő térddel már írja is.

Maffia itt is ott is van. Csak formailag az USA-ban a maffia az a rosszfiúk térfele, nem PC.

Szerintem nem bonyolult a választás.
@Imola Helyesi:

Nem kell hülyeséget csinálni, és akkor nem lesz min "kárörvendeni". És ezek között a legkevesebb az, hogy Vida tolmácsot kért.
De ki volt az a balfasz aki EZT a nőt odarakta a NAV élére??????
Na és mi volt vele a célja?????
@Marcellusca:

Nem, a székely.

Végülis ugye az fejezi ki legjobban az identitást, ugye, ebben a kis "lángoktól öleltben":)?!
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Ami kimaradt:
- Elfogadható áron tanácsokat adnak kezdő diktátoroknak.

Hülye ez az orbán? Vagy most mi van?
Gázimport? Onnan? A vitya hoz magával 2 palackkal?

Persze a torgyán csílei cseresznyeimportja után itt bármi elképzelhető ezzel a megélhetési, "politikai" garnitúróval...
@nicktolvajmentesítő_kovi1970: Ja, tévedtem. Repülőre nem engedik felvinni a PB palackot...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Lassan kezdem elhinni bammeg, hogy EZ a nő nem tudott semmiről mi folyik a NAV-ban. Annyira hülye...
Ez a nőszemély! ;) Isteni volt a performansz, én sem bírtam volna ki az ügyvivő helyében vigyorgás nélkül. A buta középszer tombol az államigazgatás felső szintjein, ez persze nálunk nem baj, sőt az érvényesülés módja, de nemzetközi kontextusban annyira ordító a különbség egy valódi kulturemberhez képest.
@Imola Helyesi: "akkor egy bötű sem volt róla" már akkor is rohadt felületes voltál.
Eddig azon csodálkoztam, miért nem szólalt meg azonnal Vida Ildikó?
Most meg azon csodálkozom, hogy engedhették, hogy megszólaljon ez a nő????
@Marcellusca:
Köszönöm, mindjárt itt a tél!
Ha egy pár van belőle, akkor meg anyjuk hadd érezze, milyen celebnek lenni:-)
B+ mi lesz velünk? :)

Felfedeztek egy vírust, amitől BUTA leszel

444.hu/2014/11/11/felfedeztek-egy-virust-amitol-buta-leszel/
@csepke:
Még csak nem is középszar diadala, a vegytiszta hülyeség hódít és diktál.
Egy amerikai Budapesten - Rogán csak távolról meri ugatni, Lézerjankó csak hajlongott... minden paraszt a helyén a sakktáblán. :)
@Bona Fides:
Ezt én sem értem, el kéne dugni, de mégsem, minden média szereplése mínusz 1% fityisz..
Az a vicc, hogy nem elég h eddig is gazdáját szolgálta, de most is olyan canossát járatnak vele, míg ne nem dobják végleg az oroszlánok elé, hogy az már több, mint megalázó. De hát ez van...
@Imola Helyesi: "ősi hun-avar-szkíta-magyar"

A történelem során már néhányszor szinte teljesen kihalt (ha nem teljes egészében) a magyarság, ennyi erővel lehetnél hanysi-manysi, kun, besenyő, akármi is.
@csepke:
Ja, a "buta amerikai" 7 nyelvet beszél. Köztük a magyart is bírja vmilyen szinte, de alapvetés, hogy hivatalos ügyben nála - gyengébb képességű narancsbolsiknak meg kell említeni - az angol a követelmény. Mármint aki beszélni szeretne vele... oszt az akkor nem makog és rinyál tolmács után, bizonyítva segghülye formáját.
volt valami a reggeli Vezényló haragszikos cikkben:

Eltűnt Varga Mihály
Hír24 varga mihályvasárnapi zárva tartás 2014. november 11. 11:56
1720

A nemzetgazdasági miniszternek a vasárnapi zárva tartásról kellett volna beszélnie egy rendezvényen, ahol azonban hiába várták.

www.hir24.hu/belfold/2014/11/11/eltunt-varga-mihaly/
@Imola Helyesi:

"Elég régen voltam oskolás, akkor egy bötű sem volt róla, de pótoltam, ne izgasd magad jégverem. "

Ha rég volt, rég volt, talán betű se volt, csak rovás.

Hogy mit pótolt, az nem látszik.

A jégveremhez annyit fűzök csak, hogy tiszteletre méltó Anyácskája picsája lehetett jégverem, azért irkálhat itt lefagyott aggyal kegyed. Mindazonáltal Mamának kézcsókom, hacsaknem kecske. Amennyiben mégis, úgy csak egy patafogás.
12:55
Nem illik a parlament arculatába az EU-s zászló?

Egy MSZP-s képviselő behozta az uniós zászlót a parlamenti ülésterembe, ahonnan rendszerint kiviszik azt esténként. Latorcai fideszes házelnök szerint a lobogó nem illik a parlament "egységes arculatába".

hvg.hu/itthon/20141111_Nem_illik_a_parlament_arculataba_az_EUs
Most túl azon, hogy elég cinkes a mai világban, ha egy felső vezető nem tud idegen nyelven, és túl azon, hogy tudtommal az ügyvédje tud angolul van valami konkrétum az ügyben? Megvan, hogy milyen alapon tiltották ki Vida Ildikót? És miért nem mondhatják el valakinek, hogy milyen okok miatt lett kitiltva? Mi ez a baromság?
@sjz:
Képzeld el, amint ez a sok vérmagyari egy teszt után megkapna a papírt róla, hogy a dns szekvenciáiban túltengenek bizonyos mááááás népcsoportra jellemző szeletkék. Csanci is csak addig volt a "Párt ökle", :D
Varga inkább kihagyta a találkozót a dühös kiskereskedőkkel

A felpaprikázott Demján népszavazással fenyeget a vasárnapi nyitvatartási ügyében.

444.hu/2014/11/11/varga-inkabb-kihagyta-a-talalkozot-a-duhos-kiskereskedokkel/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ebben történetesen igaza van. Én sem nézem jó szívvel azt a hitelrontást, amikor egy ilyen zászlóval egy teremben pl fideszesek meg kdnp-sek ülnek.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Apja fa..át a büdösparaszt képviselő úrnak! Egy méretes lópimpili illik abba szánalmas arculatába bele...
Ekkora férgeket... Gondolom az EU-s sajtó akkor meg fogja azt is ezek után kérdezni, hogy a retkes kurvaanyjába illik bele az eu-s pénz ebbe a szétba..ott ország arculatába?
@Peterpapo: Nem ez az eljárásrend világszerte. Mutatom, mi lenne pl a finneknél.

1. Ideiglenesen felfüggesztését kérné Vida.
2. A legszélesebb nyilvánosság előtt külföldi segítséggel átvilágítanák a céget.
3. A 2. eredményétől függetlenül vagy a) mehetne vissza a helyére morálisan megerősödve, vagy b) menne a böribe, a NAV meg megőrizné a tekintélyét.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Egyébként amikor az amcsik bármilyen észrevételére az a válasz, hogy ne ugassanak bele a mi belügyeinkbe, az milyen, amikor megindul a pampogás, hogy az USÁnak mikor milyen nagykövetet kéne kineveznie?

És ennél semmi nem fejezi ki jobban a véleményem az egész Vida-ügyről meg a "neszójjábe"-stílusról:
index.hu/napirajz/2013/08/12/ne_szoljon_bele/

Eh?
@Bona Fides: "hogy engedhették, hogy megszólaljon ez a nő????"

Há nem is engedték. A vargamisi mit mondott neki amikor kipattant a kitiltási botrány?
- ildikó bazmeg, most fogod a szóke barátnődet, elhúztok a picsába, szabadságra! Aztán 2 hétig ne is lássalak benneteket! Addig meg kitalálunk valamit.

Mint látható semmi érdemlegeset nem tudtak kitalálni misiék...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Ne légy igazságtalan. Jobb ha nem takaróznak ilyen legitimációval, ami nem illeti meg őket. Inkább a sarlós kalapácsos illene az arculatba, ezt látjuk mi is, és végre már ők sem tagadják.
Megjött Svájcból a másodosztályú utas Budapestre.
Megjött Azerbajdzsánból Ilham Aliyev Budapestre.
Ilham Aliyev elutazik Budapestről Azerbajdzsánba.

Mi a különbség az utasok között?

Az egyiknek a csomagjait a repülőgépre felszállás feltételeként átvizsgálhatják.
@jaegtoer:
Kihozza az állatot... :) nem kéne vele ennyire smúzolnod, mert itt fog rinyálni, hogy csúnyán elhajtottad az anyja picsájára, ki kéne téged ezért dobni. Arra meg olyant írnék, hogy engem is utánad... :)
@Peterpapo:
Ahogy összeállt a kèp
1, mint APEH vezeto jelentős szerepe lehetett, hogy ÁFA csalásra szakosodott cégek büntetlenül folytathatták tevékenységüket es amikor ennek nyomára bukkanhattak a hivatalon belül akkor ahelyett h felderítettek volna ezeket az ügyeket hmmmm mondjuk ugy h elfelejtették feltárni - nem nagy összegről van szo, mondjuk kb 1000mrd
2, ha USA vízumért folyamodsz holnap es elutasítják, akkor sem kozelezo a dontést megindokolniuk, sőt mégha van érvényes vízumod, akkor is dönthet ugy a határon a beutazási hivatalnok (ilyenkor jon, h feka, meg latino), h nem enged be. Tehát magát a kitiltást határozatot sem kellett indokolniuk, max tudatniuk, ez megtörtént
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Selmeczi művésznő még nem írt levelet senator-ként az ügyben?
Mi ez a trehányság?! :)
@jaegtoer:
Bocs, jégcsákány az jobban illik magához, amit a kedves papája előszeretettel használt a nagy buksi fejéhez.
@miva?:

Én meg azt gondolom, hogy elég hülyén néz ki, hogy:

Figyelj! Megvádollak, hogy korrupt vagy, de semmi konkrétumot nem mondhatok, mert a törvényeink nem engedik.

Most mi van????

Én is rühellem a jelenlegi kormányt és az összes csatlósát, sleppjét, de ez így azért egy kicsit fura.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: van még kérdés????

13:08
Csúnyán megfenyegette az észteket és a letteket Putyin tanácsadója

Szergej Markov kijelentette: a két balti államot az orosz kisebbséggel szembeni elnyomó magatartása miatt egy konfliktus esetén az a veszély fenyegeti, hogy eltűnik a térképről.

hvg.hu/vilag/20141111_Csunyan_megfenyegette_az_eszteket_es_a_le

-

Orbán: Mintaállam Azerbajdzsán

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F11%2F11%2Fazeri_pp%2F
Szerintm Vida már nagy ravaszul építi védekezési stratégiáját arra az esetre, ha Viktor mégis a kutyák elé vetné. A stratégia lényege,hogy ő nem erkölcstelen bűnöző, hanem buta alkamatlan. És nem akart ő asszisztálni áfacsaláshoz se, mer akkora, nyomi,hogy asse tuggya mijaz.
Így majd nem becsukják, csak leváltják.
Viszont nem lennék a posta szortírozó gépe helyébe...
@Peterpapo:
"És miért nem mondhatják el valakinek, hogy milyen okok miatt lett kitiltva? Mi ez a baromság?"

Talán megmondanák, ha végre megkérdezné, de eddig erre pont nem ért rá, csak szabadságon lenni, pampogni meg a követség kapualjában kamerával lesben állni. Most meg jön azzal, hogy vízum, mintha nem lehetne ennek hivatalos formája kérelemmel meg miegymással.

Én mondjuk megértem, hogy nem kérdezi meg. Még a végén megmondanák...

...aztán hogy lehetne akkor tovább "jóbarátozni" meg szíájéjezni, jej?
@miva?:
Hüüüüülyeeeeeee!
Egy halszagú népet ne hasonlítgass már össze szabaccccsággharczos nemzetünkkel!
Mit ittál? :(
@CsekklisztNo.10Reloaded:

1. Igen, ebben tök igazad van, tehát az is elég fura, hogy van egy zöld dosszié, amiben minden le van írva, de nincs nyomozás semmi. Ezt sem igazán értem.

2. Persze szívük joga a kitiltás, de ha már megteszik, miért nem támasztják alá konkrétumokkal? Szerintem egy demokráciában ez a minimum.
@Spániel:
Hajrá! Most lenne jó ha lenne ellenzék
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
" bizonyos mááááás népcsoport"

hehe, tudjukkik. :) például
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
.
A hagyomány, és annak őrzése ...

Selmeczi Gabriella szenátortársaival (=képviselőtársaival) azért lobbiztak két amerikai szenátornál, hogy az Egyesült Államok új budapesti nagykövete Steven M. Jones, a Lockheed Martin fegyvergyár egyik pénzügyi vezetője legyen.
.
Napjainkra Selmeczi elrogánosodott.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

Na most ez is jól hangzik, de szerintem, ha egy kormánnyal közlik, hogy magas beosztású embereket nem engednek be az országukba, akkor szerintem illene meg is indokolni és tényekkel alá is támasztani annak okát. Kérdezés nélkül. Szerintem ez lenne a minimum, mert ez az azért, mert csak, meg nem mondhatjuk meg, pont olyan, mint ahogy ez a jelenlegi magyar kormány teszi a dolgát.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Valójában kicsit sajnálom szegény Ildit. Azt hiszi hogy valahogy megmentik, nyilván sokat tud sokakról, már csak ezért is. De neki már annyi, egy-két nap és mossák a kezeiket az eddigi cimbijei. Szerintem kár vergődnie mert már csak személyében válik nevetségessé. Én a helyében rég lemondtam volna már, hatalommal bíró állást, ami szem előtt van talán már nem kap, de elmehet még gondolom könyvelgetni valahova. Vagy mégjobb ha csinál szép csendben egy adótanácsadó kisvállalkozást, aztán meghúzza magát a hátralévőkre.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Egyesek khmmmmm... szerint, a bankszámláin olyan mértékű pénzmozgások voltak a kizártaknak, amik úgymond képtelenség. Kivéve, ha...
Csak ezeket a számokat kéne konkretizálni, és látszana, ki, kinek a strómanja. Persze akkor lenne nemulass...
@sjz:
Na látod, éppen hogy a magyar nyelv fennmaradása és ősisége mutatja, hogy nem halt ki a magyarság. Ezt beszélték itt évezredek óta. Miért nem uralkodott itt el a török vagy a német vagy más nyelv, akár szerinted besenyő vagy akármilyen? Mert az itt élők ezt beszélték.Még a hun nyelv sem maradt meg, hanem beépült, bizony, sem az avar, hanem a csodálatos gyöktermészetű sumerrokon ősi magyar nyelv volt van és lesz. Még a nyelvrontások sem tudják kikezdeni a természete miatt.
@Peterpapo: Nem fura. Ez az ügymenet nálunk is vízumügyben.
@Peterpapo:
Három éve egyeztetnek az amik a magyar hatóságokkal hasonló ügyek miatt.
Majd elunták, hogy állami védelem jár a pénzmosó maffiának itt.
Eu-ban elsőként megkaptuk eme kétes dicsőséget. Az se semmi...
@Imola Helyesi:
A labancok az milyen népcsoport?
@Peterpapo: "Megvádollak, hogy korrupt vagy"

Nem vádoltak senkit, tényként kezelik.
Csak arról van szó, hogy nem utazhat be, ezt meg nem kell megindokolniuk.
Azt engednek be, akit akarnak. Mert. Csak.
@Peterpapo:
1 hallottál arról h védett adószám? Ezek az érinthetetlen cégek, számlagyárak. Állítólag egész igazgatóság védi oket a cégen belül. Ez beszarás.
2 mert a belső törvényeik szerint ez olyan adat, amit nem szolgáltathatnak ki mert ez egy idegenrendészeti aktus, ők nem nyomozhatnak itt, azaz bizonyítékuk sincs, csak egyfajta alapos gyanú. Ha ez USA-ban történt volna, már rég ülne az egész branch, szocikkal egyutt.
Nyilvan van ág ügynek politikai vetülete de ég az időzítés es nem az indok, h ne melegendjunk nagyon ra az orosz medvére.
Es nyilván áh oroszoknak is vannak ilyen aktáki - ettől jobban félhez a Fidesz
@Peterpapo: Ha pl folyik egy nemzetközi nyomozás, amely alapján a kormány egyes tagjai valószínűleg tettestársai a kitiltottaknak, akkor nagyon nem így van. Éppen ezért nem kell kiadni az információt.
@miva?:

Itt most nem arról van szó, hogy vízumért folyamodott és elutasították, hanem simán közölték vele, hogy nem fogják beengedni az országba, ha véletlenül szeretne odautazni. vagy lemaradtam valamiről és Vida Amerikába akart menni, csak elutasították? Ha jól tudom, simán közölték a kormánnyal, hogy van 6 ember, akiket nem fognak beengedni, ha esetleg szeretnének menni.
@Peterpapo: "Ártatlanság vélelme" nevű fideszes propaganda bullshit?

Hát, a fideszesek az ártatlanságuukat már régen elvesztették. Úgy az I. orbán alatt. Ezüsthajó, kajaibrahim, millenniumi országjáró, hídember és hasonlók....
Lassan olyanná formálják ezt a Vida-ügyet a kommentelők, mint egy fantasztikus népmesét. A szeretett főhős a nagynövésű, kimagasló jóbarát igazságosztó, aki túljár a gonosz boszorka eszén, és ezáltal elfoglalja majd méltó helyét a magyar illiberális köztársaságban, hogy megreformálja azt. Segítői pl. a bankok kockázatviselését vállaló amcsi biztosító, az ungebunge olajcég és a palagáz. Hátravan még a harmadik próba, a 3. tüntetés, hogy diadalmaskodjon.
@Imola Helyesi:

"Volek syrolm thudothlon
syrolmol sepedyk.
buol ozuk epedek.

Walasth vylagumtul
sydou fyodumtul
ezes urumemtuul.

O en eses urodum
eggen yg fyodum,
syrou aniath thekunched
buabeleul kyniuhhad.

Scemem kunuel arad,
en iunhum buol farad
the werud hullothya
en iunhum olelothya

..."
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Na ilyen nem lesz, mert ez senkinek sem az érdeke! Majd kiderül h mindkét oldal lopott ...
Itt csak akkor lenne bukta ha valamelyik nagyhatalom borítaná az összes kártyát, na akkor nézne a jónép!
Felőlem lehetsz akkor ügyvivő kormányfő :-)
@sjz:
Itt már csak a k... örömlányok árán megy a vita, nem a létezésükön.
@Imola Helyesi:

El kell, hogy keserítselek, nem maradt meg a magyar nyelv sem. Viszont ügyesen átalakult, ez igaz. Ma jobban hasonlít például a németre, mint bármelyik másik nyelvre, kivéve hogy ragozunk.
@Imola Helyesi:
A francokat. A videót megnézned nem kell félned, röhögés és hüledezés nélkül sem... :)
Rokonlelked, mi?
@CsekklisztNo.10Reloaded:
A francokat, egyszer elég volt belőlünk már, nekem elég a Ch.T. ügyi államtitkári pozíció.
cinkről hivatkozás :D

magiteoSzily László
Ma 10:54

érdekes felvetést írt varánusz a blogjában, mire föl lehetett a tévéstábos bevonulás:

varanus.blog.hu/2014/11/11/goo...

cink.hu/a-tolmacsot-kero-vida-kirobbantotta-a-humorfesztivalt-1657236048/all
@Peterpapo:

Én meg úgy vagyok vele, hogy ez arról szól, hogy az amcsik közölték, hozzájuk ne fújja be másnak a szemetét a szél, és amúgy ránk bízzák, hogy országon belül mit csinálnak ezekkel az emberekkel. Látszik, semmit.

A gyanúsított "előzetesből" követelőzik bizonyítékok után (nekik ilyet ugye máskor sem adnak), de előtte két hétig van szabadságon, mielőtt ő is beszélne egy napilapnak. Aki meg megtehetné (Polt), az csak hetekkel később teszi ezt meg, és gyakorlatilag az egészet egy napilap indítja el, miközben pontosan tudható, hogy a kitiltás maga szeptembertől él, és erről a megfelelő diplomáciai utakon meg is jött az értesítés.
hungarian.hungary.usembassy.gov/pr_10182014.html
index.hu/belfold/2014/10/18/kormanytagokat_is_kitiltott_az_usa/

Csak lapítani egyszerűbb...
@Peterpapo:

Élvezem, amikor mindenki úgy csinál, mintha nem tudná, mivel is "vádolják" az érintetteket. Holott a csapból is ez folyik.
A szügyészség hozzáállása is érdekes, egyfelől, egyesek esetén "sajtóhirekre nem inditanak eljárást", másfelől mások esetében pedig minden további nélkül bilincsbe vernek embereket ez meg az gyanúja miatt.

Ha felmerül - márpedig felmerül - a "védett cégek" léte, illenék vizsgálat tárgyává tenni a dolgot, és nem annyival, hogy megkérdezzük Ildikót, vannak-e ilyenek.

Holott lista van ezekről a cégekről, hogy ha a randomgenerátor véletlenül kidobja ellenőrzésre valamelyiküket, akkor ne kelljen ellenőrizni. (Mivelhogy random ellenőrzéseket is végez az APEH) és ezt a tényt minden dolgozó tudja az APEH-ben, még a takaritók is.
Ilike vajh direkt csinál hülyét magából nap nap után?
@Imola Helyesi:

A kormány meséje bezzeg sokkal jobb a szegény kicsi Magyarország erős kicsi miniszterelnökéről, aki itthon pávatáncról meg kokisallerekről pofázik, aztán amikor tényleg kap egy párat, akkor nyíg, hogy a magyarokat mindenki csak bánccsa :)!
@Imola Helyesi: "sumerrokon" te, beteg elme. próbálj különbséget tenni a nyelvi-kulturális és a genetikai rokonság között. ha nem érted, akkor meg térdelj be a letolt nadrágú gilgames elé.
@DarthVader:
Ez a sztori már Horváth András felbukkanásakor is elképesztő volt (hosszú bitek éjszakáját most felejtsük is el egy pillanatra), hogy van egy igazgatóság: a Kiemelt Ügyek Igazgatósága, aki kockázatelemzés és más adatok alapján kiemelt súlyú ügyekben elindítanának egy vizsgálatot cégek ellen, erre jön a Kiemelt Adózók Igazgatósága es közli h köszöni szépen az eddigieket, majd ő átveszi onnan. És snitt.--nekem így jött le
áuáuáuáuáuáuáuáuáuá:

Fideszes ÁSZ-elnök: Ez az utóbbi négy év legjobb költségvetése

Az utóbbi négy év legjobb költségvetése a jövő évi, mondta az [origo] szerint Domokos domokoslaszlo.com László, aki fideszes parlamenti székéből ült át közvetlenül az Állami Számvevőszék élére. Ugyan az ÁSZ véleményéből kiderül, hogy a bevételek 1,2 százaléka nem megalapozott, de ez nem baj, mert szerintük 330 milliárd forintnyi implicit tartalék van a költségvetésben.

444.hu/2014/11/11/fideszes-asz-elnok-ez-az-utobbi-negy-ev-legjobb-koltsegvetese/
@Imola Helyesi:

"Bocs, jégcsákány az jobban illik magához, amit a kedves papája előszeretettel használt a nagy buksi fejéhez."

Vékony jégre tévedt, Imola. Atyámnak erre nem adatott alkalom. Ha érti.
Maradjon az eredeti formulánál, az meg jaegtoer.
Ha annyira ad magára, ne legyen annyira óccó, még ha a kínai is a trendi. Magánál.

Egy klasszikustól, tanulságnak:

"A mi mondanivalónk nem sok: értjük a magyar Athén fórumát, halljuk a szittya paripák prüszkölését. Tehát újból Európa ellen mentek, lovas magyarok? Az Időre röhögtök, miért legyen másként, mint Szvatopluk után: szent Ázsia nevében törtetni fogtok előre.
Mi, fanyar igricek, azonban kiáltunk még egyet hozzátok. Omlásra készülő vérünket az egekig kiabáltatjuk föl: mit tettetek velünk? Mi komolyan vettük az Időt, mi 1896-ban komolyan 1896-ot írtunk, ti nem, ti csak 896-ot éreztetek akkor is. Meghurcolt benneteket ezer esztendő, át- és átitatta véreteket kun vérrel, tatár vérrel, szláv vérrel, örmény vérrel, görög vérrel, germán vérrel, oláh vérrel. Ti már nem lehettek Koppányok s Gyulák, s ti Koppányok s Gyulák vagytok mégis.
[...]
Nagy vagy, én népem, nagy vagy, én népem: ezer éve élsz folytonos harcban Európával, csapatokat gyűjtöttél közben, holott véreztél. De a gondolatot nem engedted győzedelmeskedni gyermekeid koponyáin, úgy élsz Európa közepén, mint eleven tiltakozás az állati élet megszűzietlenítése ellen. És hogy most utolsó dátuma járt le az Időnek, hatalmasabban kelsz fel, mint valaha: zajlik a tatárság a Kárpátok alatt.
[...]
A Nyugattal szórványosan már régen elmátkázódtak itt lelkek, Magyarország durva embermatériájából már kicsillant egy sereg differnciálódásra érett és alkalmas molekula. A nagy Humbug nem Európának ártott meg, a hazugságot itthon hitték el. Miért hazudtak már az apáinknak, és miért adták a hazugságot tovább? Minekünk váltig azt mondták, hogy itt Európa van, kultúréletre készültünk, s megfeszített idegekkel rángattuk magunkat egyre előbbre.
[...]
Kompország megindult dühösen Kelet felé újra: egy kis sarka leszakadt a kompnak, ott maradt a nyugati partok táján vagy tízezer emberrel; mi lesz ezekkel? Aranyas felét nem bánjuk, aranyuk partra veti őket valahol Nyugaton, nem kénytelenek érezni, hogy nincs hova menni. Hogy elnyeli őket a magyar tatárság, a valóság, melyre, íme, ma ébrednek szegény magyar Ripek, hogy ez elnyeli őket.
[...]
Idealisták és gonosztevők összeálltak, álság levegőköveiből várakat csináltak, teleujjongták a világot, hogy a Kárpátok alatt kiépült Európa."

Ki.
@doggfather:
Kikérem magamnak, h családunk fenntartóját munkavégzése miatt és főleg közben kritizálja, neki rendes kereső foglalkozása van, amit nem veszíthet el!
@The Ghost Wolf: "Szar ügy de a Kárpát medence ugyanolyan olvasztőtégely mint New York, vagy az egész Egyesült Államok..."

Tényeg szar, így olvadt az imolyába egy kis gomolya.
@parti_giano:
Most miért olyan ideges?Éppen aztatat ecseteltem az előbbiekben, hogy mindkettő stimmel a magyaroknál. Ott volt a sőt, ami az ést helyettesíti egy kis többlettel. Miért nem örül inkább eme újabb kutatásoknak, a genetikai és nyelvészetieknek?
@látjátok feleim szümtükkel:
Még megérjük, hogy egész nyujjork idejön olvasztani belénk.
@Imola Helyesi:
Imádom, amikor ilyen kis dühös vagy, szívemcsücske. Ilyenkor vagy nekem a legszebb!
De nem tartalak fenn munkaidőben: adj a libsi bandának, hogy tuggyák hol lakik a Magyarok Istene!
Megállapíthatjuk, hogy mára az adminisztráció egészében nem maradt egyetlen ember sem, aki egy nyugati diplomata mellett ne úgy nézne ki, mint egy mocsári ork.

Szíjjártó? A képen látható BKV-ellenőr hölgy? A fejben láthatóan elfáradt Varga Miska?

Egy Rezsi Szilárd vs Goodfriend csörtére külön kíváncsi lettem volna.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
"mint egy mocsári ork"

Mint a régi szép időkben. :)

Sőt.
Sőtebb.
Még sőtebb.
Legsőtebb.
@Imola Helyesi:

"_Ott volt a sőt, ami az ést helyettesíti_"

Ést? Isa lesz az, isa-t akart biztosan írni, legyen végre az isa ura.
kicsit későnek érzem, és közösen kellene a többiekkel:

Tüntetnek a pedagógusok - 10:31
A demonstrációt a Magyar Közoktatás Napjára, jövő szombatra hirdették meg az érdekképviselet Facebook oldalán, Mentsük meg az oktatást, Mentsünk meg a jövőnket, címmel.

Az már korábban jelezték, hogy a területet érintő költségvetési elvonások miatt tervezik az akciót. A Klubrádió úgy tudja a szakszervezet vezető testülete már rábólintott a tiltakozásra, de a héten még egyeztetések lesznek a Sztrájkbizottságban.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Akkor mondják ezt.

@sjz:

Ha jól tudom, azt mondták, írták, hogy ezeket az embereket nem engedjük be, mert korrupciós ügybe keveredtek. Vagy én tudom rosszul?

@CsekklisztNo.10Reloaded:

1. Nem halottam, de a számlagyárakról igen és a zöld dossziéról is. Hasonlóképp nonszensznek tartom, hogy semmilyen nyomozás nem indult ezekben az ügyekben.
2. Az alapos gyanújukhoz tudtommal vannak bizonyítékaik, nyomozás nélkül. Ha jól tudom, amcsi cégek jelentették a problémát az anyaországuk felé. Abban csak vannak adatok, amiket szerintem át kellene adni a magyar kormánynak, hogy elindíthassák a nyomozást. Az most egy másik kérdés, hogy ha a zöld dosszié alapján nem indítottak semmit sem, akkor valószínűleg ennek alapján sem fognak, de legalább az amcsik megtették, amit tehetettek. Persze azon kívül, hogy elküldték a listát, hogy kiket tiltottak ki?

@miva?:

És azért nem árulják el, hogy folyik egy nemzetközi nyomozás, hogy ne készülhessenek fel az érintettek? Ha nem hülyék, már ennyi alapján is felkészültek.

@nicktolvajmentesítő_kovi1970:

Tudom, hogy a fideszesek előszeretettel figyelmen kívül hagyják ezt a lehetőséget, ha Gyurcsányról, vagy Bajnairól, vagy egyéb más ellenzéki politikusról van szó, de ha mi sem vesszük figyelembe az ártatlanság vélelmét, akkor miben különbözünk attól a csürhétől? Még akkor is, ha tudjuk, hogy Kaja Ibrahim és a hasonló ügyek szépen el lettek sikálva.

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

Semmit sem tartok kizártnak, ha Viktorról, vagy a fideszről van szó, de pont az a bajom, hogy ez olyan fideszes tempó konkrétumok nélkül.

@DarthVader:

Nem arról van szó, hogy nem tudja, mert tudja, hogy korrupcióval, de nekem azért hiányzik, hogy Kedves, vagy Nem Kedves Magyar Kormány! Az alábbi személyeket, akik nálatok vezető beosztásban vannak ezzel és ezzel gyanúsítva nem szeretnénk beengedni az országunkba, amíg ezt és ezt az ügyet ki nem vizsgáltatjátok.

Ennyi.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ezek a sok kis apró tüntetések éppen arról szólnak, hogy külön az ő bajukat hallgassák meg... és ennyi. Amíg a tüntetéseken az egyéni sérelmek, elvonások dominálnak, addig nem is lesz közös... meg persze azt valakinek meg is kéne szerveznie, egyeztetnie, bevonnia, akit csak lehet, egy közös cél érdekében...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Nagyjából úgy tűnik, hogy jöhet nyugodtan az újonnan kinevezett amerikai nagykövet, addigra Goodfriend egymaga leamortizálja a teljes fideszes csinovnyik derékhadat, mintegy szemléltetve mennyire kormányképesek, mennyire szakemberek, mire alkalmasak, és hol tartanak az evolúcióban. Mert keresztény álca ide vagy oda, már az Istennek sem kellenek, s Ő is tanakodhat a Sátánnal, hova rakják őket, mert a Pokol is túl jó hely lenne nekik:)
@Imola Helyesi:

Nem a kommentelők formálják népmesévé, hanem maga a kormány, mert ez a kormány azt gondolja, hogy a népnek elég, ha népmeséket generál. Dakota közmondásokkal megspékelve.
@Peterpapo:
Kár ragozni. Ne erőlködj!

Ha hozzám akarnál bejönni (vagy bárki más), akkor mondhatom - demokrácia ide, demokrácia oda - , hogy nem engedlek be. Mert. Csak. Oszt', jó napot!

Ennyi.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nem nekik kéne tüntetni, hanem nekünk szülőknek. Próbálom erőltetni a gyerkőceimnél, h tanulják a nyelvet, meg hogy mi lenne ha külföldi egyetem stb....nem értik, engem sem, a politikát sem, azt sem hogy ki kicsoda. Küzdök azzal, h elmagyarázzam nekik, h miért nem jó az ami mo-on történik, de nem értik, mert nem érzik. Nem érzik mert óvom őket.
Na látod, éppen hogy a magyar nyelv fennmaradása és ősisége mutatja, hogy nem halt ki a magyarság. Ezt beszélték itt évezredek óta.

Basszus! Én eddig úg tudtam, hogy a kilencszázas évek végén szorultak be a szorosba hazát foglaló őseink. Akár hogy is számolom, az azóta eltelt idő még kettő, azaz 2 ezret sem tesz ki. Vagy már akkor beleolvadt az a gomolya az imolyába?
@Imola Helyesi:

"Még megérjük, hogy egész nyujjork idejön olvasztani belénk. "

ne ábrándoz!
beléd maximum trágyát...
@Peterpapo:

Csak neked:
1. Ezek a "bizonyítékok" jórészt nyilván informálisak, milyen bizonyítékot vársz, videófelvételt?
2. Attól valaki még lehet egy korrupt geci, mert nincs rá "bizonyíték", hadd ne kelljen már bizonyítékokat csatolnom a döntésemhez, amivel Völgyzugolyból kitiltottam a mordori adóhivatal elnökét.
3. Hogy megvédjék informátoraikat az esetleges atrocitásoktól.

Van még kérdés?
@CsekklisztNo.10Reloaded:
"nekem így jött le "

De olyan formában is voltak cégek "kiemelve", hogy évente-kétévente az összes leánycégükkel együtt, az összes adónemben teljeskörű vizsgálat folyt ellenük - és nem azért, mert adót csaltak.
Hát, az elnök asszony is, meg a "véletlenül" ott lévő HÍR-TV stáb is, meg az aranyos ügyvéd úr is kissé ráfázott erre a dologra. Arra számítván, hogy (ugye, eme emberkék, feltételezhetően, ismerik a protokollt) majd nem fogadják őket, és akkor lehet telebőgni a médiát. És akkor ez az amerikai ügyvivő, kedvesen, mosolyogva, az UTCÁRÓL beinvitálva képes volt másfél órát beszélgetni!!!! Felháborító!)))...
Hallatlan! Ez nem így megy! Nálunk még egy képviselő asszonyt sem fogad a NAV elnök-asszonya..../me mit képzel?? csak úgy.. egy mezei országgyűlési képviselő../
Kíváncsi lennék, hogy csak egy piszlicsáré hivatal elnöke mikor fogadna engem, csak úgy, ha az utcán megállítanám...
@fzs.1933:
Hoztam pár dolgot a Vágó Gábor gyűjteményedbe. Ma még megtehetem, villámgyors a netem itthon. Holnaptól az osztrák mobilnetet használom. Az időnként akadozik.

V.G. blogja 2010 -2013
vagogabor.blog.hu/

Fb oldala www.facebook.com/vagogabor

A mai akciója nol.hu/belfold/folytatodnak-a-tuntetesek-1497753

Ne kelljen keresgetned, több időd jusson ráncfelvarrásra. :)))
@Peterpapo:

Nem értesz diplomatául. Nem konkrét ügyekről van itten szó. (Amúgy informálisan a kormánynak elmondták, hogy kiket tiltottak ki. Tehát a személyek adottak voltak.)

Az Egyesült Államok kormánya úgy döntött, hogy Magyarországon a gazdasági környezetet átszövi a korrupció. (Ne tegyünk úgy, mintha amerikai követségi sajtóreferensek nem olvasnának ujságot és nem néznének magyar közszolgálati és egyéb TV-ket.) A kitiltás a diplomáciai jelzés második foka. (Első foka a külügyminisztériumok közötti informális beszélgetéseken zajlik, de az amerikai magyar nagykövet a jelzések elemzése helyett amerikai ujságokban védte a mundér becsületét, mert annyira kontraszelektált ökör, hogy ennyit fog fel a világból.) A harmadik foknál be fogják kéretni a magyar nagykövetet. Sok lépcsőfok van még. Hátra. Úgyhogy akármennyire veri a nyálát bárki, az Egyesült Államok egyetlen konkrét ügyet nem fog felhozni. ( Ilyenek vagytok, oldjátok meg. Jólelkű vagyok, egyenlőre a 6 emberen kivül másokat még beengedek. Egy darabig. Aki érti, érti, aki nem, az meg elmehet a pecsába. )
@Marcellusca: :)

állj is a sarkadra!
csak határozottan. ez a minimum.
@guma:
Te állítólag nő vagy, szerencsétlen?
@jaegtoer:

Hát az adminisztráció egyelőre elég guzmicsrichárdi értelemben védekezik...

www.youtube.com/watch?v=CZWK6WF55F4
@Peterpapo:
Akkor a tények.

Az USA illetékesei közölték, hogy embereket tiltottak ki, és előre közölték, hogy személyiségi jogokra hivatkozva nem adnak ki se neveket, se más adatokat, legfeljebb a nyomozóhatóság vagy az érintett magánszemély kérésére. Ezt Vida Ildikó azóta sem tette meg, Polt Péter pedig csak október 27-én, tíz nappal a NG cikke után.
Ha az USA törvényei nem engedik, a nyilvánosságra hozást, akinek meg kiadnatnák az adatokat, azt ennyire nem érdekli, akkor mégis mit kéne tenniük?

És csak annyit, hogy Vidát senki nem kötelezte arra, hogy a szabadsága lejártával az első dolga legyen, hogy bemegy a Magyar Nemzethez bevallani, hogy rajta van a listán. Vida saját maga akasztotta a nyakába a "Bűnös" bilétát, és most nyafog, hogy ő ártatlan, csak mert nincs nyilvános bizonyíték a bűnösségére? Jaj, hagyjuk már!

Remélem, a másik öt embernél alábbhagy ez a színjáték, mert egyre nehezebb és kínosabb lesz azt szajkózni, hogy mindenki szembe megy az autópályán, csak a kormány nem...
@Myrath: első fele, igen nekünk is ki kell mennünk a gyerekeink miatt is, az enyém látja, de ettől még noszogatni kell, mert hát gyerek, és kellően lusta is, mint az őse :D
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

Apró pontosítás: Polt jogilag nem tett semmit: a jogsegélyszolgálat kéréséhez folyamatban lévő eljárásra van szükség, azt viszont a Legfőbb Ügyészség (nyilván jó okkal, ha ugyanis indít, azt be is kéne fejezni) nem indított. Polt írt egy tökéletesen irreleváns valamit, amit kézhezvétel után iktattak a papírzúzóba.

Az egész egy gyenge közepes dezinformációs húzás a Helyesi Imola meg Blogger Géza féléknek.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: nem érted te. tegnap is nagyreményű fiataljaink győztes döntetlent játszottak alijev érkezésének tiszteletére. a fidesznél itt kezdődik a diplomácia.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Értem. Akkor az is biztos "elveszejtődik" majd a postán...
14:39
Die Presse: monoklit kaptak az osztrák bankok Magyarországon

Egyetlen országban nincs az osztrák bankoknak olyan sok gondja, mint Magyarországon a Die Presse című osztrák konzervatív lap keddi írása szerint.

hvg.hu/gazdasag/20141111_Die_Presse_monoklit_kaptak_a_bankok_Magya

-

Pénzkérdés

Devizahiteles, és nem lépett be az árfolyamgátba?

Akkor ön az év lúzere! El is mondjuk részletesen, miért.

penzkerdes.blog.hu/2014/11/11/nagy_luzer_aki_nem_lepett_be_az_arfolyamgatba
@Gábris szomszéd:
vidaildikóésegyéblószarok helyett:

hvg.hu/gazdasag/20141110_Nobeldijas_kozgazdasz_olvasott_be_Orban

brühüyyy

Egy nagyon határozott nem – így válaszolta meg egyből saját, hétfői előadásában megfogalmazott kérdését (Teremthetnek-e illiberális demokráciák fenntartható fejlődést, és prosperitást?) Joseph Stiglitz.
@parti_giano:
Héééé! fzs a cicafijú. :D
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Na az meg a másik korrekt "szolgáltatás".
Egyébként tele a város ilyen sztorival... aminek a végszava: "fogadjunk".... Nem átszövi a maffia a gazdaságot, stb hanem az irányítja !! Régen utáltam az ilyet, ma senkit nem tudok elítélni aki szlovák stb céget visz...
Tényleg nem tudjátok, miért van ott ez a nő, ahol? Tocsikra már nem emlékszik senki?
@parti_giano:
Sándor Klára, Galamus még nagyon jó nyelvben...
Akik a kitiltás kapcsán esetleg leragadtak egy névnél és intézménynél. Szóval Csányi Sándor miért nem kérdezi meg senki, utazhat-e vagy sem Amerikába? :)
@CsekklisztNo.10Reloaded: "1, mint APEH vezeto jelentős szerepe lehetett, hogy ÁFA csalásra szakosodott cégek büntetlenül folytathatták tevékenységüket es amikor ennek nyomára bukkanhattak a hivatalon belül akkor ahelyett h felderítettek volna ezeket az ügyeket hmmmm mondjuk ugy h elfelejtették feltárni - nem nagy összegről van szo, mondjuk kb 1000mr"

ezt minden eddigi elődjéről el lehetne mondani... ez a pártfinanszírozás egyik alapja, s a magyar gazdaságot is ez a gyakorlat tartja életben... s esély sincs, hogy ez megváltozzon...tetszik, nem tetszik, ez van...
@Gábris szomszéd: nem hiszem, hogy egy színészt kitíltanának az amerikaiak.
Azt még sehol nem olvastam,hogy Vida Ildikónak van-e diplomája?És ,ha igen akkor hogy is kaphatta meg ?Milyen nyelvből tett nyelvvizsgát?Jó ,tudom,régen lehetett lováriból is tenni!
@parti_giano:
Cicalány meg végképp nem vagyok. :P

Nyazsgem! :D
@lioliom:
Régen - a rendszerváltás korában - még nem kellett nyelvvizsga.

De a kérdés jogos. :)
@Sir Bates dö Hól:
Ez azt gondolom így is van, de itt a fityisz alatt ez ipari !!! méreteket öltött. A Fidesz vagyonát is ez a játék alapozta meg. Szerintem nagyon nem mindegy hogy voltak olyan ügyek amit tudtak de nem zártak fel (ez sem ok, sőt hivatali visszaélés) v a hivatal TEK-jét arra használták fel, hogy ezt a játékot nem elnézzék, hanem védőernyot tartva neki biztassák v működéssék. Az hogy a magyar Hmmm háttérgazdaság (szépen mondtam?) legerosebb emberének bábja ül az adóhatóság élén ez a banánkoztársaságok csimborasszója, ha Berlusconi ilyet tudna, akkor nem kellett volna lefizetnie a fél igazságszolgáltatást.
@Sir Bates dö Hól: "s esély sincs, hogy ez megváltozzon...tetszik, nem tetszik, ez van..."

te nagyon beragadtál dulcineába. az optimizmus a szélmalomba maradt?
@Marcellusca: "Cicalány meg végképp nem vagyok."
gyanús ez a nagy tagadás. tudom, korrupció sincs a vida ügyben.
@Imola Helyesi:
Magácskát már kérdezték-e, hogy laknak-é állatok otthon, maguknál, a papucsában?
Mert gumát vegzálni ezzel a szar dumával, még magácskától is csak megerősítése annak, hogy ritka ostoba kapirgálós egyed magácska.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
"1 hallottál arról h védett adószám? Ezek az érinthetetlen cégek, számlagyárak. Állítólag egész igazgatóság védi oket a cégen belül. Ez beszarás."

nem igaz. nem egész igazgatóság, hanem csak egy kisebb ügyosztály. nem érinthetetlenek, csak az ügyosztály arra van ráállítva, hogy az ún. adóbevallásukat addig kell csiszolniuk, amíg emészthető nem lesz.
van ismerősöm, aki ezen az ügyosztályon dolgozik. mobil ki van kapcsolva, amíg dolgozik, vezetékest lehallgatják. távozás előtt (horváth eset óta) motozás meg táskakontroll. pendrive-ért fejlövés a helyszínen. gépeken net nincs.
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

Így már értem. Tehát az amcsik közölték a magyar kormánnyal, hogy kitiltottak 6 embert, de neveket nem mondanak, viszont azzal a 6 emberrel is közölték, hogy ki vannak tiltva. Ezek után annak a 6 embernek kellett volna közölnie a kormánnyal, hogy ők a kitiltottak. Vagy az amcsik közölték a kormánnyal is, hogy kik a kitiltottak? Na mindegy. A lényeg, hogy honnan tudta meg a sajtó, hogy Vida köztük van és ki a másik 5 személy?
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

Na most az amcsik a kormánnyal is közölték, hogy kik a kitiltottak, meg az érintett 6 személlyel is? Mert azt tudom, hogy itt is ment a népámítás, hogy nem is tudjuk, de tudták, de nem tudtuk, stb. Azt honnan tudta meg a sajtó, hogy Vida a 6 személy között van és ki a másik 5?
@Imola Helyesi: Miért te mi vagy szerencsétlen? Hogy is hívják azt a létformát, aki mint te a gazdatest bélrendszerében él?
@Peterpapo: A lényeg annak a hat embernek hogy: figyelünk köcsög!!! :))
Többet tudnak róla mint a családja. :DD
@CsekklisztNo.10Reloaded: ugyan ez volt előtte is, a különbség annyi, hogy a fidesz mindig is káderhiánnyal küszködött... ezért gondolod azt, hogy ebben változás volt... akkor 10 cég kapott közbeszerzést, most kettő... nincs több nekik, ennyi az egész... @parti_giano: inkább a fontosabb megállapítást szúrta ki, hogy a rendszer nem fog változni... nem is lehet, s nem is célszerű megváltoztatni, el van ezzel mo, ezzel működik csak... valóban tragédia lenne, ha ezen változtatnának... összeomlana az élet... tetszettünk volna legalább megpróbálni piacgazdaságot csinálni...
@Peterpapo:

Sejtések voltak meg spekulációk Vida személyéről, Goodfriend csak annyit mondott, hogy kormányközeli tisztviselőkről van szó, de minden kétséget kizáróan akkor derült ez csak ki, amikor elment az MN-hez és bevallotta.

A másik ötöt innentől már senki sem fírtatta...
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
"A másik ötöt innentől már senki sem fírtatta..."

majd kiszivárog, ha csendesülni látszódik a dolog :D
@Imola Helyesi:
"Lassan olyanná formálják ezt a Vida ügyet, mint egy fantasztikus népmesét."
Igazad van.
Nyomatja is a kormány, legyen ez a téma a felszínen, hiszen elvonja a figyelmet azokról az új intézkedésekről, amelyek az eljövendő mélységes nyomorba taszításról szólnak.
Nemcsak rövid intervallumban, hanem távlatokban is.
Jobban szeretném, ha erről lenne szó szerte e hazában.
Egy veszélye van. A fel-és megismerés olyan tüntetésekre adna okot, hogy reggelig nézhetnénk a TV-ben.
idegnyugtató felhő játék:
kapitalizmus.hvg.hu/2014/11/11/tuntess-magadert/

ez meg annak a tipikus esete, amikor megúnjuk marékkal kenni a szart magunra és eccerűen belefekszünk:
hvg.hu/itthon/20141111_NAv_elnoke_vizumkerelem_perek_Futo
@Sir Bates dö Hól: azzal, hogy kihúznák a pártfinanszírozás lába alól a talajt, öszeomlana mo? szerintem meg nem.
@lioliom:
Jogi diplomája van, emellé adótanácsadói képesítést is szerzett.
@Marcellusca: A sajtó patkány, a kormány és ildike tiszta és becsöletes, 1000 MILLIÁRD AZ ABLAKBAN WAZZE!!!
:D

Mindenesetre mintegy véletlenül jutott eszembe, hogy annyira mégsem lehetnek azok a ki nem adható amerikai vízumokkal kapcsolatos állítások megalapozatlanok, ha az amerikai ügyvivőt, nevezetesen Goodfriend urat még mindig nem utasították ki e szabadságharcos Viktort kitermelő, kies, kurucos, kompországi, büszke, rátarti honból. ...mondjuk a Főnök saját, önmaga nyaldosta ajkai által. Hamár....:D
Miért ősi a magyar nyelv?Egy-két gondolat azoknak, akiknek a műveltsége a trágárkodásban merül ki:
A magyar nyelv pl.azért ősi, mert a gyökei révén számtalan szót képes alkotni. Pl. kp. kap, köp, kúp, kip/kop/, kép, vagyis két msh közé mgh-t illesztve új szót kapunk. Más nyelvek esetén. / pl európai nyelvek/ ez jóformán ismeretlen, hiszen az új szavakat új hangsorral jelölik többnyire. /. Ehhez járul a szavak jelezése és ragozása, vagyis e tőszavakhoz számtalan végződést rakhatunk, és ezáltal új szót kapunk. Pl: kép, képi, képű /nagyképű/ képes,képtelen, képtelenség, képez, !/fel/képel, továbbképez, képesség, képezhet, képezhető, képezhetetlen, képezhetetlenség. Ragot , jelet is rakhatsz hozzájuk: pl képeztem, képek, stb. A magyar nyelv ezáltal végtelen sok jelentésárnyalatot képes megjeleníteni, tömör és világos. Más európai nyelvek pl. azt hogy szeretlek több szóval képesek csak kifejezni: Ich liebe dich, I law you, ja ljublju tyebja / fonetikus/, Io amore, stb .Ez a példa arra is jó, hogy a tárgyas ragozást eme nyelvekben csak több szóval fejezheted ki. De a szóképzés is elég szegényes náluk.Pl: német: kép= Bild, képez: formen,képtelen=fahig, angol kép= picture, képez: forms képtelen=unable, képtelenség=inpossibility, olasz: kép= immagine képes= in grado kételenség: in capacita, stb.
Nos , mindezen ősi sajátosságok a sumer nyelvben is megvoltak, tehát rokon nyelv, melyről sok értékes tanulmány született .Éppen ezért nem hal ki a nyelvünk, mert bár szókészletén meglátszik, hogy jövevényszavak is beépültek, de ezeket magyarítja. Tehát taxizik, lobbizik, spájzol, stb
De a mondatalkotásban is sajátos a magyar nyelv, mert ott is tömörít, nem híve az alá-és mellérendelésnek. Németes: Elmegyek hozzád, hogy tanuljak. Magyaros:Tanulás végett megyek el hozzád. Tehát ősi sumer-magyar egyezések. több mint 2500 szógyök egyezése, tárgyas ragozás, azonos szavak sokasága , stb.
@parti_giano: egyrészt tarthatatlan lenne a pártok finanszírozása, de nem ettől omlana össze az ország, hanem attól, hogy a gazdaság és a társadalom az áfacsalás nélkül működésképtelen lenne... ha mindenki elkezdene normálisan adót/közterhet/díjakat fizetni, s minezen terheket megjelenítené az eladási áraiban, katasztrófát okozna:-/... nem kell elhinni, lehet ezen nevetni, de ettől ez még így van:-)...
15:38
Két hete van a NAV-nak kiadni az egy hétvégés átvilágítási iratait

Egy éve titkolja az adóhatóság, hogyan vizsgálta le saját magát két nap alatt.

hvg.hu/gazdasag/20141111_Ket_hete_van_a_NAVnak_kiadni_az_egy_hetv

-

Mit tegyen Vida Ildikó, hogy megtudja a tényeket?

Miután a NAV elnöke elveszett a bábeli zűrzavarban az amerikai nagykövetség előtt, és továbbra sem tudja, miért nem léphet be az USA területére, felvetül a kérdés, hogy léphet tovább, milyen utakon kerülhet közelebb a konkrét vádakhoz.

hvg.hu/itthon/20141111_Mit_tegyen_Vida_Ildiko_hogy_megtudja_a_te
@jaegtoer: ha goodfrindet nem is, de az usa adóhatóságának elnökét kitilthatják olyan indokkal, hogy nem tud magyarul. ugyebár. és ezt soha nem tudjuk meg, hacsak a washington post nem ír egy cikket a magyar cégek adóhatósági vegzálásáról az usa-ban.
Ismétel: gyökök, és azok jelezése, ragozása révén a magyar nyelv alapszövete, a sejtjei kikezdhetetlenek, csak efölé fogadja el az újat. Tehát akár török , akár német, per pillanat akár angol nyelvrontás van, beépül a nyelvbe, vagyis egy szó kaphat új hangsort, de a nyelv természete ugyanaz marad. Tehát autózik= taxizik, alámond =szinkronizál, beszerez=spájzol, stb.De ezek az új szavak kihullhatnak idővel a nyelvből, mint ahogy sok ki is hullt.
ugy kell neked André!! Ha már magyarul nem beszélsz legalább a lúvári nyelvet megtanulhattad volna, hogy szót érts azzal a cigány vida ildivel!!!!!!
@Sir Bates dö Hól:
Fidesz sose küzdött káderhiánnyal.
Ezek szerint máshogy látjuk- az általuk felépített maffiaállam a rablogazdálkodás uj szintje, előzőeknek koze sincs ehhez. IIt a rablás központi akarat, uralkodásuk lényegi eleme, a törvényhozás célja.
@Peterpapo:

Ez a kitiltási procedúra nem amerikai sajátosság. Magyarország is azt tilt ki akit akar, és nekünk sem kell indokolni.

Még mielőtt nekiesnél a jenkiknek...
Ez a picsa pontosan tudja szerintem, hogy mi a konkrét ok ellene, csak teszi a hülyét a sajtónak meg az embereknek itthon.
Rég nem láttam már ennyire rossz arcú embert.
Egyértelmű kapcsolatot lehet felfedezni egy adott országban a korrupció mértéke és az uniós források lehívásának képessége között. Minél kevésbé korrupt az ország, annál nagyobb arányban tudja felhasználni az uniós forrásokat - többek között erre hívták fel a figyelmet az Erste Bank bécsi elemzői.

www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/egyertelmu_jelzes_a_korrupcio_miatt_jarhat_rosszabbul_magyarorszag.589398.html
@Imola Helyesi:
Mielőtt orbitális marhaságait kegyednek elolvastam volna végig, idáig jutottam:
"...De a szóképzés is elég szegényes náluk.Pl: német: kép= Bild, képez: formen..."

Segítek, mert hát szerényebb képességekkel megáldott, ostoba libákon mindig megesik a szívem:

Képzés, kiképzés=Ausbildung pl... így elsőre, oszt bevallom a további ökörségeit magácskának már tovább sem olvastam... tudom, szégyen ez...
Olyanról (fogadni mernék) magácska nem hallott, miszerint a németben egy szóhoz több alak is tartozhat...

szotar.sztaki.hu/search?fromlang=ger&tolang=hun&searchWord=k%C3%A9pez&langcode=hu&u=0&langprefix=&searchMode=WORD_PREFIX&viewMode=full&ignoreAccents=0

Kegyed segghülye, de tényleg, olyan tudományos módon... :O
Mert hülye, az még hagyján, de annál siralmasabb nincs, amikor az ilyen síkhülye okoskodni próbál.

Nincs semmi mosogatnivalója?
Vagy horgoljon, kötögessen, kézimunkázzon, csak ne írogasson, nem a magácska műfaja az...
@Tudományos libsizmus:
Kerülnöd kéne a tükröt?
Vagy a Futó Barnabással vannak gondjaid?
@brumeszkosz:
"ugy kell neked André!! Ha már magyarul nem beszélsz"

nem tudom, talán a blog fejléce alá ki kellene írni nagybetűkkel: beszél magyarul:
lásd a blogját, belinkeltem korábban:
blogs.usembassy.gov/goodfriend/
vagy wiki:
hu.wikipedia.org/wiki/Mark_Andr%C3%A9_Goodfriend
Goodfriend úr tanult magyarul, héberül, franciául, görögül (klasszikus és modern), spanyolul, hindiül, arabul és jiddisül.

és hogy mennyire ostoba és tudatlan, álljon itt a tanulmánya -vidával, rogánnal, lázárral szemben- :
Miután főiskolai diplomát szerzett az Arizonai Egyetemen filozófia, klasszikus görög nyelv, francia nyelv és rádió-televízió tárgyakból, mesterfokozatot szerzett kommunikáció szakon a jeruzsálemi Héber Egyetemen. Ezt követően doktori kutatásokat folytatott Londonban az új média kormányzati használatának témakörében.
Külügyminisztériumi karrierjét 1987-ben kezdte, amikor alkonzulként és politikai munkatársként dolgozott Tel-Avivban, Izraelben 1990 júliusáig.[1]

1991 és 1993 között alkonzul volt New Delhiben, Indiában. 1994-től 1997-ig konzul Moszkvában, Oroszországban. 1997-től 2002-ig Washington, D.C-ben a Nemzetközi Szervezetek Irodájánál konfliktusmegelőzési stratégiák kidolgozásán dolgozott, majd a Konzuli Ügyek osztályán belül új technológiák kifejlesztéséért volt felelős.
2002 és 2004 között regionális konzulként Afrika 15 országának konzulátusait segítette szakmai tanácsokkal, irányelvekkel. 2004 és 2008 között konzulként szolgált a londoni Amerikai Nagykövetségen az amerikai állampolgárok osztályán.[1]
2009 augusztusától Damaszkuszban, Szíriában főkonzulként szolgált az Amerikai Nagykövetségen.

namármost.
vida (és a kormány és/vagy simicska) megpróbálta hülyének nézni. hát, sok sikert.
@Imola Helyesi:
Gyöknyelv:
Minden bizonnyal volt egy ősmagyar isten, akit Kápnak hívtak, sok szavunk őrzi a nevét, mint például a káposzta (mely eredetileg Káp-hozta, azaz az istenség adománya), a kápolna (mely eredetileg Káp-kolna: kolnának egyes vidékeken a présházat nevezik, tehát ez eredetileg ’Káp háza’), káplán (eredetileg Káp-lány, mert az ősmagyaroknál bizonyára papnők voltak), káprázik (amikor a sámán transzba esett, Káp rázta), káptalan (ahol a keresztények központja van, ők már nem tisztelik Kápot, Káp nélküliek), és ide tartozik a készpénz neve, a kápé (eredetileg Kápé, azaz az istent megillető adomány)
íme:

:D :D :D

16:06
Reagált a vicces Vida-találkozóra az amerikai ügyvivő

Nem számított arra, hogy része lesz az önreflexív humor újjászületésének - reagált a Twitteren André Goodfriend amerikai ügyvivő a Vida Ildikóval lezajlott találkozójára.

hvg.hu/itthon/20141111_Reagalt_a_vicces_Vidatalalkozora_az_amer
@Gábris szomszéd:
A többieket megkérdezte valaki? :)))
Még mielőtt nagyon nekiesnétek az amiknak: Magyarország is azt tilt ki akit akar, és indokolnia sem kell.
Ez nem büntetőügy. Büntetőügy akkor lenne, ha eljárást indítanának itthon a picsa ellen, és ha korrupt, vagy elnézte a korrupciót akkor kattanna a bilincs. Nyomozáshoz meg nem kell bizonyíték. Az az ítélethez kell.
@Sir Bates dö Hól: azért egy gazdaság kifehéredése nem az egyik napról a másikra történik. a pártfinanszírozás összeomlásától még nem szökne az egekbe a magyar adózási morál. az tuti, hogy az áfa csalás felzámolásával drágulnának alapvető élelmiszerek.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Te tényleg egy nagy hülye vagy, majd ha kb 80 képzett szót hozol a Bildre, akkor magyarázhatsz.Fafejű.Arra volt a példám, hogy egy szóból más nyelv nem tud ennyi szót képezni csak más hangsorral.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Az amerikai diplomataképzésben meg fog jelenni a lex Vida Ildikó tétel.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: "Nincs semmi mosogatnivalója?
Vagy horgoljon, kötögessen, kézimunkázzon, csak ne írogasson, nem a magácska műfaja az..."
te szexista informatikus nőgyógyász!
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Szellemes, látod a kápot kihagytam.
@Imola Helyesi: mint a hablaty... ja nem, azt most is csinálod...
@Imola Helyesi:
Segítek, ezt Babits írta a Káp Isten című művében amely a gyöknyelvészetet fricskázta, délibábot kergetőknek tartva őket.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Egyébként valóban sok szónál már elhomályosult maga a gyök, mint pl. a reg-él reg-e reg-ős,stb
@ImolNOVEMBER 11. MÁRTON NAPJA
Márton-napon országszerte lakomákat rendeztek, hogy egész esztendőben bőven ehessenek, ihassanak. Úgy tartották, minél többet isznak, annál több erőt és egészséget isznak magukba. Ilyenkor már le lehet vágni a tömött libát. „Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik” – tartották. A liba csontjából az időjárásra jósoltak: ha a liba csontja fehér és hosszú, akkor havas lesz a tél, ha viszont barna és rövid, akkor sáros. Az aznapi időből is jósoltak: „Ha Márton fehér lovon jön, enyhe tél, ha barnán, kemény tél várható.” Egy kalendáriumi regula szerint: „Márton napján, ha a lúd jégen jár, akkor karácsonykor vízben poroszkál.” „A bornak szent Márton a bírája” – tartja a mondás, azaz ilyenkor iható az újbor, más jelentése szerint az őszi időjárás dönti el, hogy milyen lesz a bor. Baranyában azt tartják, hogy a Márton-napi idő a márciusi időt mutatja meg.
Szent Márton napján a pásztorok vesszőt adtak ajándékba a gazdáknak. Ez volt a Szent Márton vesszeje. Köszöntőt is mondtak, a gazda megfizette a bélesadót vagy rétespénzt. Márton vesszeje többágú volt, úgy tartották, ahány ága van, annyit malacozik a disznó. A bősi gazdák a disznóól tetejébe szúrták dögvész ellen. Tavasszal ezzel a vesszővel hajtották ki az állatokat. Bősön zsírral, szalonnával, kolbásszal ajándékozták {7-209.} meg a pásztort, esetleg pénzt is adtak. Az Ipoly vidékén a pásztorok sorra járták a házakat, és a gazdáktól ajándékot kaptak. A Nyitra megyei Zsérén is a pásztorok hordták a mogyorófavesszőt, amiért a gazdától ajándékot kaptak.
A Dunántúlon különösen Vas megyében még sokan emlékeznek arra, hogy Márton-nap estéjén a pásztorok sorra járták a házakat köszöntőjükkel. Kezükben dús lombú nyírfavesszőt tartottak, melyből a gazdának is adtak, hogy tavasszal ezzel hajtsa először a jószágot a legelőre. Gyöngyösfalun például a kanász megkopogtatta az ablakot a következő szavakkal: „Jó estét kívánok! Elhoztuk Szent Márton püspök vesszeit. Se mink nem kezdtek, se mink nem végezzek. Úgy szaporodjanak a sertések, mint ennek ahány ága boga van” (Tátrai Zs. gy. 1966). Baranya, a Mura-vidék lakói szerint Márton-napkor nem szabad mosni, teregetni, mert elpusztulna a jószág.
Néhol Márton-nap a cselédfogás és a legeltetés határnapja, valamint vásárnap. Dunaszerdahelyen híres volt a Márton-napi vásár.
A kalotaszegi falvakban a jószág behajtása alkalmából Márton-napi bált rendeztek. Ezen a vidéken igen gyakori a Márton név, ezért mint névnapot ma is ünneplik névnapköszöntőkkel.a Helyesi:
@CsekklisztNo.10Reloaded: másként látjuk, nyilván eltérő távolságból szemléltük az eddig történteket, más információkhoz jutottunk hozzá... nincs ezzel gond, ilyen az élet:-)...
@CsekklisztNo.10Reloaded
Azt hittem, te találtad ki. Nem volt mindenki híve ennek, főleg osztrák nyomásra nem, és az átkosban is elhallgatták ezen eredményeket.:
@Imola Helyesi:
Ok:-) nekem Sándor Klára írásai -a magyar nyelv eredetét tekintve -tűnnek a leghitelesebbnek
@jaegtoer: "Mindenesetre mintegy véletlenül jutott eszembe, hogy annyira mégsem lehetnek azok a ki nem adható amerikai vízumokkal kapcsolatos állítások megalapozatlanok, ha az amerikai ügyvivőt, nevezetesen Goodfriend urat még mindig nem utasították ki..."

Itt a pont.
hehehehehehe:

Kamugyanús szervezet állt ki a vasárnapi zárva tartás mellett
Szatmáry Jähl Angéla

A Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség az MTI-nek nyilatkozott erről. A KDNP konzultál a szervezettel, aminek az elnöke Szatmáry-Jähl Angéla fővárosi fideszes képviselő

444.hu/2014/11/11/kamugyanus-szervezet-allt-ki-a-vasarnapi-zarva-tartas-mellett/

-

miközben:

A kereskedők berágtak a kormányra

Párbeszédre van szükség

„Nem így terveztük ezt a mai napot” – utalt Krisán László arra, hogy az elmúlt hetekben jelentős „csomagot kapott a nyakába” a kereskedelmi szektor. Az Európai Unióban 30 millió, míg Magyarországon 530 ezer embert foglalkoztat az ágazat, amely a hazai GDP 12-13 százalékát adja, ráadásul a legnagyobb áfabefizetője a költségvetésnek, mondta az elnök. Krisán László szerint „ez a szektor többet érdemel”. „Nem egymással, hanem a kormánnyal kell párbeszédet folytatni” – mondta.

www.origo.hu/gazdasag/20141111-europai-kereskedelem-napja-a-kereskedok-beragtak-a-kormanyra.html?utm_source=origo-nyito&utm_medium=sec-top&utm_campaign=sec
@parti_giano: beragadtál a kevésbé fontos megjegyzésembe:-)... (bár gondold el, hogy valójában mennyiből is működnek a pártok... s mi lenne azok nélkül... tudom, kánaán:-D, de most komolyan...)
Varga Mihály, a korrupciós „kabátlopási” ügybe keveredett Vida Ildikó felettese nem érti, mi a baj a NAV elnökével. Segítünk neki!

"Ha kitálal Vida Ildikó, fejek hullanak a porba!"

www.hir24.hu/belfold/2014/11/11/ha-kitalal-vida-ildiko-fejek-hullanak-a-porba/#sl
@Secnir:"... nem egész igazgatóság, hanem csak egy kisebb ügyosztály. nem érinthetetlenek, csak az ügyosztály arra van ráállítva, hogy az ún. adóbevallásukat addig kell csiszolniuk, amíg emészthető nem lesz.
van..., aki ezen az ügyosztályon dolgozik. mobil ki van kapcsolva, amíg dolgozik, vezetékest lehallgatják. távozás előtt (horváth eset óta) motozás meg táskakontroll. pendrive-ért fejlövés a helyszínen. gépeken net nincs."

No erről kéne megkérdezni a Varga nevű mégminisztert, meg a mégnavelnök Vidát. Esteleg meg lehetne kínálni a kérdéssel a miniszterelnököt is.
Engem speciálisan érdekelne az is, hogy a KDNP-nek nevezett, de koaliciós partnernek csúfolt alakulat mit szól ehhez?
@CsekklisztNo.10Reloaded:
Jó fej vagy, rögtön vágtál egy idézetet.
"Megjelent a Forbes 33-as toplistája a leggazdagabb magyarokról. Oligarchák, gyanús ügyek visszatérő szereplői és Orbán Viktor miniszterelnök barátai is feltűnnek a legvagyonosabbak között."
atlatszo.hu/2014/11/11/oligarchak-vazallusok-es-helytartok-a-forbes-gazdaglistajan/
@Imola Helyesi:
Ja, én meg segítek neked gyöknyelvünkkel és semmi... :(

"Volek syrolm thudothlon
syrolmol sepedyk.
buol ozuk epedek.

Walasth vylagumtul
sydou fyodumtul
ezes urumemtuul.

O en eses urodum
eggen yg fyodum,
syrou aniath thekunched
buabeleul kyniuhhad.

Scemem kunuel arad,
en iunhum buol farad
the werud hullothya
en iunhum olelothya

..."
@jöttem:
Irigyek vagytok cseszed, csak jómunkásembernek kell lenni és ennyi... Essetunni... :(
kötelező, és eddig sem voltak bizonytalan kérdéseim...

Orbán szeme véres, Szijjártó nadrágja rövid, Tarlós unja és kanos
Szily László
/részlet/

Téma: diplomácia 26 perce

Végre bevonultak az érintettek. Mindkettejüket tucatnyi Fontosnak Kinéző Emberből álló slepp követte. A magyar ministránsfiúk között volt Szijjártó külügy- és Seszták Miklós fejlesztési miniszter, Tarlós főpolgármester, Glattfelder Béla EP-képviselő és Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár is.

A koreográfia egy kádárista csapatgyűlésére hasonlított. A szpíker egymás után szólította a tanulópárokat, akik a két oldal széksoraiból felemelkedve odaballagtak az asztalhoz, aláírtak egy-egy bőrbe kötött iratot, jattoltak, majd visszaballagtak a helyükre, miközben a két főnök ott állt mögöttük a falnál.

cink.hu/orban-szeme-veres-szijjarto-nadragja-rovid-tarlos-un-1657307297
@Peterpapo: lehet már írták, de próbáld meg inkább így felfogni.

csinálsz egy házibulit otthon. nagyjából az jöhet be, aki akar, de te nyitod ki mindig az ajtót, a legtöbb emberrel nincs bajod és beengeded. azonban halasz egy szóbeszédet arról, hogy a józsi lopós. és amikor a józsi csenget, te nem engeded be. mert a te házad. nem vádolod semmivel, nem jelented fel a rendőrségen, egyszerűen csak nem akarod, hogy a házadban legyen.

ennyi a jogi háttere. persze ez az egész nem erről szól, hanem egy diszkrét figyelmeztetésnek indult, hogy "úgy látom, ti már nem szerettek minket annyira. csak nehogy az legyen belőle, hogy mi sem fogunk majd titeket annyira szeretni."
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Futó Barnabás az antagonisztikus ellentmondás megtestesítője, amikor alszik, és alapesetben nem alvajáró.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Azt hiszem, a kék szakállú Wágner úr mondta: 200 font nincs. 20, 50 van. Annyit már láttam.
Ez a repedtsaku öreg szatyor még nyelvetsem beszél?Hogy lehet ilyen pozicioban? Ma egy egyetemista diplomát nemkap ha nincs nyelvizsga! Eltávolitani ezt a agresziv banyát a NAV èléről! Ö már régvolt baba.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

:))
"Nekem egyelőre teszik ez az Új Diplomácia, főleg mikor mókás arcú diktátoroknak való középügyetlen benyalást takar egy csapat MLM-ügynök modorában. Remélem egyszer a színfalak mögé is bepillanthatok, amikor Szijjártó mester éppen a "min nem szabad nevetni" listát állítja össze."
@Gábris szomszéd: A duolingo jó játék. pl angolról spanyolra
Boli meg hát, mielőtt valakit lehülyézel, libázol, stb nézd meg a Magyar értelmező szótárt Akad.
Én kb 100 szót számoltam meg , amely a kép szóból származik, ebben nincs benne a kép több jelentése/ hogy értsd, pofánváglak, képen váglak, vagy kép a falon, stb. ellenben a Halász Előd féle német.magyarban jóindulattal kb 10-et számoltam, ami a Bild szóból származik , nis, ung, en stb képzőkkel.
A többi összetett szó.Javasolnék neked egy elmélyültebb moderálást.
@CsekklisztNo.10Reloaded: Tévedsz, ipari méreteket Draskovicséktól kezdve öltött.
A fidesz alatt bármilyen furcsa, csökkent a gabona fordítása miatt - 2012 06.30. -, aztán a disznók fordítása miatt, s január elsejétől fordulnak a betonacélok is.

Az alapvető élelmiszerek 5-7% kulcsa esetében már csak az it cuccok és a takarmányok maradnának nagyüzemileg a porondon.
Enyje André, ha már magyarul nem voltálképes megtanulni legalább a lovárit beszélhetnéd,hogy szót érts azzal a cigány vidával!!!!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Igazadf van, volt kb tíz év, amikor úgy érezhette magát az ember, mint egy normális, becsületes ország állampolgára, s nem valami trabantos csodabogár, mint régebben, vagy mint most egy szabadságával élni nem tudó sudribunkó nép tagja.

Éljen a magyar diplomácia - a mindennapoké is-!!!!:)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Boli, neked valami különleges sármod van, hogy az összes teuton, pszeudo és az isten se tudja miféle származék bölcs leányzó beléd habarodik.

( tán még irigykednék is rád, ha ki nem derülne szép sorjában mindegyikről, hogy nem szebbik nemként születtek.:) )
@Habakuk000:
Pedig ezeknek semmi esélyük nálam... :)
Egy nővel meg utána beszélgetni is lehessen, ne a sumér eredetről persze, meg ne is az ő gyeőzikkesóú szintjéről.
@Habakuk000:
valahol el kell kezdeni

"duolingo" >>>ottolingo Io las tengo

brühüyyy
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: igények, piha

nem szebb lenne az élet, ha a komondoron átesett nő már azért sem tudna beszélni, mert annyira feldagadt a szája?

Más kultúrkör, sosem értheted meg
@Habakuk000:
magyar valuta:

egy pina két pina száz pina haj...bebolizva...mindegy merre van a luk rajta

brühüyyy

és miután kihúzta a nyelvét szót is érccsen benne surlódósan
Hol lehet megnézni a fordítós videót? a hvg levette:(
@Imola Helyesi:
Először is "vissza". Az indulat úgy elragadott, hogy még egy s-et is megspóroltam.
Mint mindig, most is hazudsz. Már az ötödikes történelemkönyvben is megfelelő súllyal szerepel Ázsia, és ez így megy a további évfolyamokon is.
Mondjuk, ahogy te tanultad a történelmet? Az a selejt bosszúja.
Üres vagy, felületes, sekélyes. A bosszantó nulla.
@Rodeo36: csak illendőségből akar beszélgetni utána Boli, sok itt a hölgy olvasó.

Előtte se nagyon, nem még utána, ha igazmondó akarsz lenni.
@Habakuk000:

én csak basztatni akarom a @bolit ha belebeszél a pinába kihullik az összes pihe róla...és megpróbál keresztbe állni

brühüyyy

mint a hencegő katona...

méghogy nők?
@Rodeo36:
Nézd papa! Nem preferálhatja mindenki a te ízlésed. Igen is, én ilyen hülye maradi vagyok, csak a csajok!:)
@dr. jenőke (jenőke):
Viszont legalább agresszív, elég sűrűn feltűnve fidesznyik oldalon...
@Myrath: Köszönöm:)

Az amcsik milyen jól szórakozhattak ezen a "kis szabadidős sétán".

El nem tudom képzelni, mit is akartak Vidáék.
Az mondjuk, eléggé egyértelmű, hogy Goodfriend leakciózta a őket. Ritka az olyan csoda, hogy pont arra jár az amerikai ügyvivő, amerre le akarják járatni.:)))

Hülyék ezek, azt hitték nem fogják informálni a követséget az akcióról?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: De az már mindennek a teteje, hogy utáne értelmesen akarsz beszélgetni.

Örülsz, ha levegőt kapsz, nem még beszélgetsz.:)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

senki sem látta soha.......messziről evezett ember azt momnd amit akar... és a Conchita is olyan szép kislány volt pont a te stílusod???

belőled az irígység beszél, papi...ha de saber lo que hay y a dónde se entra... jajajajajajajaja

pobrecita orgullosa por que no se sabe que es la concha???

brühüyyy
@Habakuk000:
jaaaaaaaaaaaaaaa tu'nnikő olaszúl

duo =2

otto = 8

a többit következtesd ki

nekem "otto" van

brühüyyy
444.hu/2014/11/11/liszttel-ontottek-le-weores-sandor-szobrat-pecsen/

Ennek az embernek is igaza van.

És úgy gondolom, az ózdiak is nagy tanulságot jelentenek.
Mi ez a kibaszott süketelés itt???
ÉLJEN A MEGBONTHATATLAN MADZSAR-AZERI BARÁCCSÁG!a kurvaanyját orbánviktornak és talpasainak! külön köszönet a retardált ebolának!!
@Rodeo36: Következteti a halál. Van nyelv, amit időnként értek van, amit nem.

Ha valaki magamutogatásból érthetetlenül ír számomra, nem fakadok sírva, lapozok

Az intelligencia nem szám és diploma-függő.

Mindkét egyetemen volt tök vadbunkó tankörtársam, akivel nem szívesen mutatkoztam úri társaságban - én is sznob vagyok sajnos -.

Ugyanakkor az ellenpélda:- az igaz, nem tudom, milyen iskolát végzett "Jöttem", csak azt, hogy ápolóként dolgozik Ausztriában - de összeszedett, intelligens.
És ő is minimum három nyelven kénytelen beszélni:)

Változóban az értékrendek, azt hiszem.
@Imola Helyesi:
Könyörgöm, ne csináld ezt velem:-) kutya-macska barátságból barátság lesz, azok után amit egymás fejéhez vágtunk? :-)
mély meggyőződésem, h minden ember jó, és meg kell lenni minden egyes emberhez a kulcs, a kommunikáción át. Én sokszor csinálom azt, v követem el a hibát?, hogyha ugy látom kommunikációs fal van, akkor azt kerül amibe kerül, áttöröm. Tegnap Gyurcsany a mocskos .... mutatott egy nagyon emberi reakciót egy mélyutésre, hatalmas meglepetésemre. Sokszor nem értem, h egyébként tök értelmes, normális emberek miért trollkodnak, tesznek keresztbe akár egy ilyen közösségnek amikor lehetne normális párbeszéd is. Illetve értem. Köszi, maradjunk beszélő viszonyban, de ehhez te is kellesz :-) én ezen leszek
@Habakuk000:
Azért Jóbarát akciója a bolsevikoknak 2 szóban összefoglalható:
"Szopni fogtok!"
@Mariann19:
Ilyen "jogászokkal" van tele a parlament és amúgy az egész csürhéjük. (köp...)
Tisztelet a valódi jogászoknak!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
"Kegyed segghülye, de tényleg, olyan tudományos módon... :O"

szépen rágörcsölt a témára :)
szenya vagyok, provokálok, meg még igazam is van, kettő
minimum
amúgy meg szerintem is az egyik legkifejezőbb nyelv a magyar, de ők nem ismerik sajnos.
@Habakuk000:
Lehet h Drazséval igazad van. Én az intézményesített korrupciórra, beleértve NAV-ot is, akarom a hangsúlyt helyezni. Ez soha nem látott méretű es minőségű. Ez a centralis erőtér egyik lába- ebből nem engedek :-))
@Secnir:
"megpróbálta hülyének nézni. hát, sok sikert."

Jóbarát biztosan találkozott már néhány futóbolonddal, de azért ez tetszett neki, emlékezni fog rá. :)
@Sir Bates dö Hól:

"egyrészt tarthatatlan lenne a pártok finanszírozása, de nem ettől omlana össze az ország, hanem attól, hogy a gazdaság és a társadalom az áfacsalás nélkül működésképtelen lenne... ha mindenki elkezdene normálisan adót/közterhet/díjakat fizetni, s minezen terheket megjelenítené az eladási áraiban, katasztrófát okozna:-/... nem kell elhinni, lehet ezen nevetni, de ettől ez még így van:-)."

Nagyon is elképzelhető. Azonnali 20%-os árdrágulást eredményezne a termékek és szolgáltatások 70-80 %-ánál.
Nagyon is hihető, különösen, hogy bérstagnálás vagy csökkenés kísérné, miközben az államháztartás bevételi többlete szőrén szálán eltűnne.
Esetleg azt hitte VI, hogy a követségen lesz:
Ross, Chandler, Joey, Monica, Rachel és Phoebe?

:)
Amúgy szép estét!
Délelőtt óta történt valami érdemleges?
@CsekklisztNo.10Reloaded: Te dolgod, engedsz vagy nem.:)

Szerintem ugyanakkor abszolút nem ner-specifikus, hanem Magyarország specifikus.
Nem sokan gondoljuk ezt így itt a blogon sem, tudom.
De vagyunk néhányan azért.
@CsekklisztNo.10Reloaded:

a kápé
muhaha
azért bevette :)
Végre lesz Bakuba közvetlen repülőjárat!
@fzs.1933:
Itt?
Ugyan!
Az amerikai követségnél persze... :)
@Habakuk000:
szóval? akkor miről is írtál? itt ezen?

mert mintha igazoltál volna?

vagy nem ?

és akkó' ausztria ápoló kell a ......szóval az is

azé' fizetnek ha tuggya ha nem azé' meg nem

ez ilyen eccerű

minden ember annyi emberré válik ahány nyelvet beszél

ha nem ügyeskedek akkor sohasem találkozom önmagammal

brühüyyy
@jöttem:
kedves tőled! ;)
Jó utat!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
ez már komolyan akkora saller és koki VI-nek, aminőt OV sem tudott kiosztani eddig...
Lassan télleg kezdem én is sajnálni.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Megrohanták a tolmácsok a követséget, vagy mi történt?
Olyan lusta vagyok visszatekerni... :)
@Imola Helyesi:

"Te állítólag nő vagy, szerencsétlen?"

még egy darabig biztos!
sajnos ki kellett mondanom az előzőt, mert az ilyen környezetszennyező kártevőket az unokáim védelmében is, mint téged még a pedoszféra is kivetne magából...
@Habakuk000:
Még egyszer: fel sem merül h a szoci bagázs nem volt korrupt, de kismiskák a fideszhez képest, akik rendszerünknek alapja az államilag szervezett rablás az éket minden területen lsd manyup, lsd minden mas
@jaegtoer: végre, érti valaki... ezért utálom, ha a görényt elzavarja a klaviatúrától:-)...
@Sir Bates dö Hól:
és akkor mégis hogy lehet átvágni s csomót? Mert hogy sem így, sem úgy nem jó.
@parti_giano:

Szerintem elkövették azt a hibát Vajnával, vagy mással, hogy amerikai-magyar vegyesvállalattal akartak trükközni valamilyen 'stratégiai termék' gyártása/forgalmazása révén, amelyben amerikai vállalatok is közreműködtek volna. Az ottani hivatal meg kiszúrta, ezután következhetett a Magyarországon működő amerikai cégek megfejésének szándéka, erre meg berágtak a tengerentúlon. Goodfriendet meg alábecsülték, pedig a pali különleges 'besorolású' diplomata minisztertanácsosi státuszban, mindig 'kényes' helyekre küldték.
Konteónak konteó, de hallottam már rosszabbról is. Itt, ahol a törvénytisztelőt/-követőt hurcolják meg a törvénysértővel szemben, ott ez sajnos realitás.
Ahol a törvényhozók veszik semmibe a jogállamiságot....
@jaegtoer: Azért ez árnyaltabb.

Pl 5% áfa alapvető élelmiszeripari termékeknél levegőhöz juttatná a hazai gyárakat, malmokat. A fogyasztói árszínvonal gyakorlatilag csökkenhetne, ahogy látom egy tíz százalékos áremeléssel a legtöbben kijöhetnénk a bajból ( -20% + 10% ) így a belső fogyasztás hazai cuccokból jelentősen minimum 10 %-al növekedhetne.

Szóval nyugodtan működhetne a gazdaság, meg lehet tanulni a tisztességes gazdálkodás mesterségét is, csak nálunk egyszerűbben megy a nagyokhoz törleszkedésé.

Mondjuk, ebben szerintem a fiodesz nagy segítséget nyújt, mert olyan szinten nem zavartatja magát a talpasok érdekeinek figyelembevételével, hogy előbb-utóbb egyre többen kezdenek félni kérni tőlük.

Persze, ez azért nagyjából hiú ábránd, amilyen nagy az isten állatkertje.
szerintem ha kitolnánk magyarország határait a plútóig akkor minden gond megoldódna
@jaegtoer: bár nyilván ez nem 20%-os lenne, hanem jóval magasabb (a 30% az pont másfélszerese a 20-nak... nem neked, a trolloknak:-))...

inkább így világítom meg a helyzetet (azt' erről majd véleményt mond, aki akar): egy normálisan működő piacgazdaságban azért csalsz adót, mert több profitot akarsz... ezzel szemben moon azért, hogy a máshol nem ismert munkamennyiség és kockázat után egyáltalán életben maradj...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

"Móka és kacagás..."

:)

Az Internet monnyon le! :)
@Túrós:
miért egy törpebolygóig? Miért nem egyből a Galaxis közepéig?
Ezeknek jó lesz az is. Ott is akkor fekete lyuk van... :)
@fzs.1933:
A spontaneitás jegyében szerintem ma legalább 6-8 tévéstáb settenkedhetett a követség körül!
Há'desoselehettunni... :D
@CsekklisztNo.10Reloaded: Szerintem nincs értelme folytatni, ez nem ki a kitartóbb verseny, de az a véleményem, az állam tönkretételében egyáltalán nem kismiskák, hanem ugyanolyan serények, mint a mostaniak.

amit pl az is mutat, hogy szóhoz nem jutnak az eddigi legnagyobb korrupciós botrányben.

Fordított esetben orbán már a tetőt szedegetné a parlamentről.
@fzs.1933: nem kell átvágni a csomót, jól van ez így (te esetedben -mivel megosztottad az okát annak, hogy miért tudsz sokat itt lenni, ezért bátorkodom előhozni- ez azonnali drasztikus életszínvonal-romlást okozna, a gyerekek továbbtanulási esélyének annulálása mellett... akkor meg minek bolygatni?... jó ez így, ahogy van:-)... ha belegondolok, jogom sincs ily mértékben "felfedni a valót", hisz csak megzavarja a lelkiismeretesek nyugalmát:-/...)
@fzs.1933: először azt hittem ennyi is elég lesz röhejes túlzásnak de most hogy mondod...
@Habakuk000:
"csökkent a gabona fordítása miatt - 2012 06.30"

Szerintem a fordított áfát először az építőiparban vezették be 2008. januárban, aztán frissen-gyorsan módosították is májusban, kivették belőle pl. a takarítást.
De ez csak a körmöm aggatása :)
@Sir Bates dö Hól:
ez, ha szavaidat jól értem, az is jelenti, hogy szemet hunyunk a bajok fölött?
Bárhogy is nézem, ez rettenetes...
Hogy a tisztességes, jogkövető magatartástól omoljon össze minden???
Durva...
@Habakuk000:

Egyetértenék veled, ha nem Magyarországról lenne szó.

Az az évekkel ezelőtti 242 mrd dollárnyi offshore vagyon azt mutatja hogy itt a lopási mechanizmusokra van berendezkedve a gazdasági szereplők többsége, nem pedig a gazdasági életben való részvételre. A gazdaság csak a lopás kereteit adja szimbiózisban a törvényhozással és a kormányzattal.
@Túrós:
Magyarország jobban teljesít! Vagy nem? :)
@Habakuk000:
:-) van benne logika!
De nem alkuszom!!!!!!
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: igazad van, csak itt az ipari méretű családokról beszelunk
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Azok a qrva véletlenek:

"A 444.hu kiszúrta, hogy a vasárnapi zárva tartás mellett egy olyan, nemrég alakult kereskedelmi szervezet is kiáll, melynek elnöke Szatmáry-Jähl Angéla, aki a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkárának, Szatmáry Kristófnak az anyja. A szervezettel a KDNP alelnöke hétfőn egyeztetett is.

Az MTI ma délután közölt egy hírt, melyből kiderül, hogy a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség elnöksége támogatja a Keresztény Demokrata Néppártnak az üzletek vasárnapi zárva tartásáról szóló törvényjavaslatát. A KDNP alelnöke, Rétvári Bence hétfőn egyeztetett is a szervezettel a javaslatról."

hvg.hu/kkv/20141111_Fideszes_allamtitkar_anyja_allt_ki_a_vas

Gründolnak kamu szervezeteket és hasonló fostalicskákat, hogy a csicskáknak legyen még egy kifizetőhely... Értem én...
@Habakuk000: egy szegmenst nézel, a nagy egészt nem...nem azért veszek számlát, mert áfát akarok csalni, hanem azért, hogy a visszahozott nettóból ki tudjam fizetni a minimálbér feletti részt, hisz, ha azt is megterhelem a járulékokkal, akkor belerokkanok... s nincs fekete-kasszám... mondhatjuk, hogy a számlagyáros a ma moának névtelen hőse:-)...
@jaegtoer: a kisebbsége szerintem. Ne keverd a vagyonosodast a gazdálkodással, a nagy vagyonok az állami, önkormányzati pénzek megcsapolasabol megy ki ide-oda, a ténylegesen gazdálkodók túlélésre játszanak.
a foldmuvelok pl köszönik, jol vannak, ok nyertesei voltak az elmult eveknek.
sokkal tobb nyertest nem nagyon latok, legfeljebb néhány multi beszallitot.
de ok se tudnak offshorozni
@Sir Bates dö Hól:

Biztosan vannak ilyen szereplői is a gazdaságnak.

De. Annak idején pont hogy nem Antallék verték szét a TSZ-eket, hanem igen sok helyen maguk a TSZ elnökök és a pártitkárok. Elsők voltak a zsetonra és mindenre, ami mozdítható volt, ami nem földvagyon, később arra is.
Csak itt divat, hogy a csődbe vitt, felszámolt vállalkozás tulajdonosa-vezetője már a következő héten újabb vállalkozást alapíthat mások lenyúlására és áfa visszaigénylésre?
Kedves MSZP csicskák !

Van már valami konkrétum az ügyben ?

Kedvencetek Goodfried, mondott már valakinek bármit ?

Mondjuk az érintettnek, hatóságnak, kormánynak, vagy az index szerkesztőségének ??

Vagy csak blöff okán akasztanátok, ahogy Rákosi apátok ?
Még a nyelvhez :)

Minden nyelv a magyarból származik és minden nép a rokonunk, a kihaltak is.
Ilyen bizonyíték mindenre van, mint az alant található, csak jó helyen kell keresni

www.magtudin.org/Szittya-Skot-magyar.htm

Mi ez, ha nem az igazi, hamisítatlan, ős internacionalizmus rokoni szálakkal való megerősítése?

Legyen igaz mindez,
mindez igaz legyen!
S ha igazam van nekem,
Igazam csak nekem legyen!

Amúgy meg, éljen a
Szíriusz - Mú - Atlantisz - Pilis tengely. :)
@fzs.1933: '90 után nem hajtottuk végre azt, amit kellett volna... ez történt, most fizetjük az árát... mindig jobban éltünk, mint lehetett volna (tudom, mennyek a kurva anyámba, mennyien nyomorogtak, stb.... de rendszerszinten ez a helyzet, ha tudomásul vesszük, ha nem:-/...)... a konzinak teljesen igaza van: nem volt véres megtisztulás, forradalom, de ennek ez az ára... (a forradalom sosem olyan az utcán, mint amiről beszélnek az ünnepségeken... ott nem hősi, ott olyan, mint a disznóvágás... csak éppen lehetsz te is a disznó:-/... ezt nem árt nem elfelejteni senkinek...)
@Sir Bates dö Hól: szerintem inkább az fizet feketén, aki tud hozza Kassát is csinalni, a kozepcegeknek pedig ez mar nem olyan eccerű.
erre is van megoldás, az igaz, az orszagos orzo-védő cégek oldanak es oltalmaznak
Sajnos nem mindig tudom követni a híreket. Most mi történt pontosan? Vida végre megkapta azokat a dokumentumokat, amikben le van írva, hogy mivel vádolják, de azok csak angol nyelven voltak?
@jaegtoer: nem alakíthat, a navnak van figyelorendszere es működik
@jaegtoer: most csatlakoznék a klotyó profétájához: az vagyonosodás, egyszerű lopás, nem gazdasági szereplő... (másrészt te is tudod, hogy az alku része volt, a változásé... s én ezzel soha nem is vádoltam antallt...)
@Habakuk000:

Jó, legyen úgy, de ha úgy van, akkor hol van a vásárlóerő, és a tőkeerő? Akár a gazdálkodói társadalomban is. Ne Csányi, Bige viszonylatban nézzük, hanem a 2-3-400 hektáros 'családi' gazdaságokéban.
Hol az állatállomány?
Kik futkoznak 25-40 milliós verdákkal? Hogy nem a gazdálkodók, az hétszentség.
És nem is a sarki boltos, aki még egyszer sem vert át, és tényleg azért csal adót, hogy az 1-2-3 alkalmazottját ki tudja 'rendesen' fizetni, hogy amíg árut vesz, addig ne kelljen zárva tartani.
@Sir Bates dö Hól:

Bocsánat, tényleg nem is említetted Antallt, csak kiszaladt a billentyűzetemből:)
@Habakuk000:

"_nem alakíthat, a navnak van figyelorendszere es működik_"

Jó, persze. Se családtagok, se strómanok nincsenek:)
A kápé a 2014 év legjobb dolga ami történhetett velem :D

Örök hála. Komolyan.
@miva?:

"A kápé a 2014 év legjobb dolga ami történhetett velem :D"

Csak vigyázz, nehogy átlényegüljön kápóvá:)
@jaegtoer: a növénytermesztőknél van, ki tudnak várni akár teljes szezont az áruk piacra dobásával, ott szemmel láthatólag sikerült a támogatás

a többi az más tészta

a sok millás autók nagy többsége meg Németországból behozott pármilliós cucc.

A valódiak gazdái pedig szinte egytől egyig állami pénzek körül legyeskednek.

Nagyon okosnak vagy ügyesnek kell lenni nálunk, hogy valaki normális gazdálkodásból meggazdagodhasson, ehhez brilliáns ötlet vagy az átlagtól lényegesen nagyobb szerncse kell.

A szlovákok, lengyelek pl átlagos képességekkel is köszönik, jól érzik mahukat.
@jaegtoer: Értelmezésfüggő. Én nyitott szellemmel várom a kápó magyarázószövegét ;)
@jaegtoer: neked semmi se jó, más ötletem nincs:(
@jaegtoer: @Habakuk000: @fzs.1933: de nem az áfa a gond... ózd után valóban el kell menni, at mutatja a várható jövőt:-/... (mi is itt vidán röhögünk -jó, én messze vagyok, tehetem-, mikor ég a ház...)

(az mszp-fidesz alkut majd egyszer megírom, ha lesz kedvem:-))
@Habakuk000: A mesés napnyugaton nem igazi vágy a gazdagság. Miért én aggódjak a betörők miatt? Kiírom, hogy mit lehet elvinni, és hogy a hallban tartom a legfölső fiókban. stb...
Pedig ott is ugyanolyan fillérezés megy, csak jut havi egy-két vacsi vendéglőben, de karikor hozzányúlnak a nyugdíj előmegtakarításhoz. Szerintem lényegi kérdés, hogy tisztában legyünk a pl német viszonyokkal, és tudjuk értékelni a hazai állapotokat, hogy nettó 2000 ajróért senki ne menjen családdal Bambergbe, mert nagyon rá fog baszni.
@miva?: itt még mindig nagy a csábítás, a sok "gazdátlan" állami vagyon.

ez a korai vadnyugat féltörvényeivel.
@Sir Bates dö Hól: viszont a kiskutyánk leül illedelmesen, mielőtt beengedjük az ételes táljába.

ez az igazi csoda, nem Ózd
@miva?:

Basszus! nem ünneprontó akartam lenni:) kiemelt státuszú, rabcsoportot "felügyelő' rab, a börtönőrök munkáját segítő 'csoportvezető' és spicli...

Olvasatomban:
nehogy ilyen személy 'irányítása', felügyelete alá kerülj:)
@Habakuk000: az nem mirákulum, az katasztrófa... érzed te is...
@Habakuk000:

"neked semmi se jó, más ötletem nincs:( "

Dehogynem, csak hajszálat hasogatok;-)
@Sir Bates dö Hól:

Értem. Erről hosszasabban "beszélgettünk" kavics kapcsán.
Ez fennáll, ez egy folyamat, nem lehet elkerülni, az inga ki fog lengeni, mert ez így működik.
@V-PORT: Az jóóóóó!!!
onnét má csak egy köpésre van kuba.:)
@Habakuk000: Egyszer egy görbe estén elfelejtettem mondanu hogy tied, és a nejem kérdezte, hogy miért ül a kutya tócsában a kaja előtt :D
csak óvatosan!
@jaegtoer: Nem kerülhetek. Elbaszott szabálykövető vagyok, aki visszamegy a boltba, ha nem látja a számlán a hazavitt rudit :(
@Imola Helyesi:
"Undorító, ahogyan egy embert kikészítenek.Az ilyen eljárás az emberekben meglevő gonoszságra, kárörvendésre alapoz"
Eddig fel sem tűnt, hogy Gyurcsány-fan vagy!
@miva?:
Nézd meg Imolka nyanyát!
Tegnap itt büszkélkedett, hogy össze-vissza adót csal, a boltban, a fodrásznál, a masszőrénél, a vibrátoros boltjában...
Egy szerény példa:

2006-ban a házban a szennyvízcső elrepedt, és beázott a fürdőnk. Jött a biztosító, ajánlott egy céget, akik a közös képviselő jelenlétében megcsinálták a munkát. Közölték, hogy ez x péz lesz. Mondtam, hogy ok, de számlát kérek. Közös képviselő el, ők hogy akkor y, és holnap hozzák a számlát, de addigis nálam hagyják a flex + csempevágó + fúró + stb kombót - mindezt maguktól. 2011-ben adtuk el a lakást, addig nem értek vissza, szal kb 10ezer ft áfáért van egy flec + csempevágó + ipari fúró + stb szettem a garázsban.

Ez a valóság.
@miva?:

"_Nem kerülhetek. Elbaszott szabálykövető vagyok [...]._"

Nono. És ha éppen azért?:)
na pálinka, oszt Imolkára is rátérek :D
@jaegtoer: Azért miért? Esetleg ha eszkalálódna a dolog. :D Azt meg annyira nem bánnám.
@jaegtoer: van amiben egyezik a véleményünk... akkor majd a mai, "boldog békeidőt" sírhatjuk vissza... s nem leszünk egyedül...
Kedvenc élményem, mikor az alföldön -18 fokban hadgyakorlat miatt 18 órát töltöttem el rambóval, az őrmesterrel.

Én felvettem a gyakorló alá a sífutószettet, amiben -3ig a hóban alhatok.

Este 6-kor könyörgött, hogy fázzak már :D
@Sir Bates dö Hól: az a nagy büdös helyzet, hogy én sokkal nagyobb katasztrófának tartom a blogon történteket, mint Ozdot, virtuális világ ide vagy oda, tesztnek kiváló.
az ózdi eredmény az itteni elmúlt hónapokat igazolta.
@miva?:
Hőőőőő... de duhaj valaki!!!
Emberesen berúgsz, oszt lerámolod a nyanyát?
Te, taga féltékeny lesz! :)
@Habakuk000: Kedves kolléga! Spinóza írja a politikai teológiai tanulmányában, hogy minden társadalommodell, ami nem veszi figyelembe a valóságot, csak bohózat. Hol lepődtünk meg? Mire a kétségbeesés? A természettörvények által irányított társadalmi folyamatokban nincs esztétika, etika, csak a természet tökélye, aminek okait esetleg még nem ismertük fel.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Nyanya csak mosolygna firfidühöm láttán. nekem nem adatott meg a házi ezüsthátú státusza. Soha ne vegyen feleségül okos nőt, akinek ez szükséglet!!
Imola viszont rejtély. Eddig voltak kezes modelljeim, de ő azokból kilóg. Esetleg mazó még lehet, de ez meg felettéb valósznűtlen egy konzervatív úr kapcsán. Tanácstalan vagyok.
@Sir Bates dö Hól:

". ha belegondolok, jogom sincs ily mértékben "felfedni a valót", hisz csak megzavarja a lelkiismeretesek nyugalmát:-/...)"

Nana:))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Nejem, a levarrandó céda kérdezte volt, hogy az ő 5 meg az én 2,5 idegennyelv tudása a magyar átlagot hogyan növeli. Ő pl 5 ember 1-1 felsőfokúval?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Azt még nem próbáltam, de inkább nyáron kísérletezek, amikor odakünn aludni kéj, nem pedig kihívás.
@miva?: azt azért nehezen tudom elképzelni errol a szőrmókrol. Ugy habzsol, mintha az élete függne tőle.
Ez teccik:
"Vegyük észre: világszenzáció és megahungarikum, hogy egy adóhatóság vezetője meg se tudjon makkanni angolul. Az online humoristák meg is becsülik Vida Ildikót, mint a kétfejű rackajuhot."
@miva?:

"na pálinka, oszt Imolkára is rátérek :D"

Hát van egy gusztusod, nem mondom, és nem a pálinkára gondoltam:)
@Habakuk000: Az élete függ tőle, ahogy ő látja. Alapítvány, fenetudja melyik rész: Nem győzhetünk az öszvér ellen, mert nem vagyunk békemenet.!

Nincs új a nap alatt.
@Habakuk000:

" én sokkal nagyobb katasztrófának tartom a blogon történteket, mint Ozdot, virtuális világ ide vagy oda, tesztnek kiváló.
az ózdi eredmény az itteni elmúlt hónapokat igazolta."

Ezt meg hogy hoztad össze????
@Habakuk000: ez egy kis szelet itt... az látható, hogy a tömegek kire/mire vevők... persze rá lehet majd tolni a felelősséget orbánra, de az nem lesz igaz, csupán arra lesz jó, hogy minden változatlan maradjon... s majd unokáink is ugyanazzal küzdjenek, mint nagyszüleink...
@Sir Bates dö Hól:

Most képzeld el, amikor majd kavicso(ka)t keresünk szimpla nosztalgiából a lápon!:)
@miva?: megfilmesitik, valaki irja a forgatókönyvet, ma olvastam.
na húzok, mert kikapok. Szép estét mindenkinek
@jaegtoer: Imola egy cédrusbevonatú egyiptomi mikve, amiben láva forr.
értem én a történelmi szükségszerűséget, a tengermély transzcendens igényt, de a léte mégis ellentmond a józan ész minden kritériumának. íSzerintem ő a kulcsfigura a jelen megértésének ördöglakatján.
Erről a "Jóbarátról" már elég sokat leírtak:
1. Az ellenzék vezetője (ha már szegénykéknek nincs olyanjuk) ezt valamely nagyokos fideszes
2. Hozzájárul a magyar humor megújításához (őmaga)
3. Nem OKJ-s tanfolyamon tanulta a kommunikációt, mint a magyar ellenzék (Gál.J. a Vasárnapi hírekben)
@Orica Középföldi:

Pedig egyszerűnek tűnik...:)öri-hari, csiki-csuki, cuki-puszi, simi-sumi és eljöve a 9. hónap:)
@miva?:

"Imola viszont rejtély. "

Nem rejtély, egy kőből faragott lufi:)
@Habakuk000: Tévedtem. Galaxis útikalauz, nem győzhetünk a krickettiek ellen, mert nem vagyunk megszállottak.

Kocka jelentkezik, brékó
@Orica Középföldi: Ez jee, de mikor odaképzelem mögé az embert, egy tájékozatlan, de hittől fűtött férfit látok, akinek igénye a lealázás. Ilyen van?
@miva?:

vagy a hárfa húrokon hármas hurok:)
@kekex: Nem ám. Professzor lehetne, tiszteletbeli :D
Elegancia, derű, és ostoba kontraszelektált potentátok lealázása szakon.
@jaegtoer: itten én most elemembe csöppenek, de visszafog a jólneveltség: kívánod hogy legyen?
@Orica Középföldi:

"_Nem rejtély, egy kőből faragott lufi:) _"

Melynek szárnyalása felcsökkenő tendenciát mutat:)
@miva?:

Úgy legyen, hogy ne fogd vissza a jólneveltséged
@jaegtoer: A betonpillangó, mint egykor tréfásan meleg énekesbarátom elnevezte magát.

Nincs új a nap alatt.
@CsekklisztNo.10Reloaded:
A Hagyó vád összeomlott, Simon pedig csak a választás előtt volt érdekes, azóta nincs róla egy hang se, amióta a koronatanú megöngyilkolta magát egy rendőrautóban....
Az a baj a jónéppel, hogy fogalmuk sincs arról, hogy 1 milliárd = EZER millióval. Egy állítólagos 50 millió és egy tényleges 50 mrd között tehát ezres a szorzó. EZEK EZERSZER ROSSZABBAK!
@jaegtoer: Hármas hurok, mikor a Gödel, Escher, bach is egyetlen szimpla hurokkal nyitotta szemünk a nagyvilágra tegnap? Túlzott elvárásnak érzem :D

Tudod én azért vagyok türelmes, mert bár szép jövőm a múlt bűneibe süppedt, és a családi jólét alapja munka a birka befizetem én-be veszett, de hamarosan győzni fog a világokat szülő modern matematika a kora újkori determinizmus felett a politikában is.
@jaegtoer:
Urban legend. Olyan volt a jogszabályi környezet, hogy NEM MARADHATTAK MEG a TSZ-ek, és persze, hogy a vezetőségnek volt elég esze, hogy privatizáljon, ha már így alakult.
A Sasad évekig küzdött, hogy RT-vé alakulhasson - és nem hagyták még nekik sem. Pedig a gazdasági társasággá alakulás - ha kikötik, hogy csak belföldi magánszemélyek lehetnek a tulajdonosok - sok problémát megelőzött-megoldott volna.
@kekex: Azért ott a vád, hogy Ildikó dollármilliókat tertogat számlán odakünn, Meg ott a tény, hogy minden feledik forintot eltéve ez nem is akkora összeg. Kétélá ez a fegyver, csak senkinek nincs gusztusa visszavágni vele, kivéve DK, az meg nekem is derogál.
Nomármost, én azzal egyetértek, hogy egy ekkora adóhivatalnak a fejese tudjon legalább angolul. Amúgy, van is a fideszesek között is rengeteg specialista, aki beszél idegen nyelveket, nem is értem mit keres ott ez a liba.
Ez persze nem kisebbíti varÁnusz bunkóságát. Olyan gyatra ez a blog, hogy az már okádék. Ez a NAN-elnöknő butaságánál is gyengébb bizonyítvány.
Az nem tud angolul, neked meg nincs stílusod, meg egyáltalán szellemi kapacitásod. Szar időket élünk.
@miva?:

betonpillangó. Ez nagyon jó!:)
@kekex: Volt ez így hasonlón országszerte, ahol a kft.k egyszerre azt vették észre, hogy nagyhasú munkásőrők jönnek fekete sutón, hogy elvigxék a kasszát. 2008-ig szívesen gondolták, hogy ezek MSZP emberek, de most 2014-ben már gyanítja a darálós is, hogy nem ilyen szimpla az ügy.
@Kara kán:
Meg még te is itt vagy...
Lesz ez szarabb is.
@Kara kán: tesó értlek.

Attól még a Magyar Állam bevételi oldalát nem fabius, hanem Vida Ildikó reprezentálja.

Vágod?
@miva?:

Igen, van. Ráadásul sok, és egyre több. A rendszerváltás egyik kellemetlen (szerintem kifejezetten káros) hozadéka.

Igen kevesen foglalkoztak akkor a kérdéssel, milyen hatással lesz a "demokrácia" a népesség egy-egy rétegére. Ja, és természetesen nem a politikusok.

Ma az önmegvalósítás zsákutcáit és prófétáit szemlélhetjük. Egészen elképesztő zűrzavar van.
ildikónak bezzeg stílusa van, csak angolul nem tud. Magyarul a stílusa azért nem jön elő pl az RTL videón, mert annak sem magyar a tulaja.

Miért nem mondta Ildikó, hogy Peut-on continuer en français? Vagy ich spreche Deutsch, esetleg io parlo italiano?

Nem értem.
@Orica Középföldi: mi az, hogy nana?:-)... tán nem értesz egyet?... vagy hübriszt észlelsz?;-)...
@kekex:

"Urban legend"

Én csak a falusit ismerem, meg azt a 'szobát' ahol eldőlt, és ráesett a vidékre.
index.hu/kultur/media/2014/11/11/kertesz_a_new_york_times_cenzurazta_az_interjumat/
Kertész: A New York Times cenzúrázta az interjúmat

A Válasz.hu publikálta az interjú egy másik részletét is, amelyben a Nobel-díjas író kifejti, hogy nincs mindennel megelégedve, ami Magyarországon történik, de szerinte azt kijelenteni, hogy az országban „diktatúra lenne, nem több mint ideológia és felelőtlen beszéd”.
@miva?:
Ez a legnagyobb baja a fidesznek és vezetőinek is: Mennyit tudnak az amcsik, akiknek azért megvannak az eszközeik a pénzmozgások figyelésére. És ezért ilyen össze-vissza a kommunikációjuk.
Tudják, hogy kint süt a nap - csak azt nem tudják, mennyi vajat pakolhatnak a fülük mögé.
@Orica Középföldi: Mert nem volt társadalmi vita. Nem volt irány, hogy "oké, de ha alkesz parkolóóőr vagy, attól még beszéj angolul, mint szlovéniában bárki ilyen. Várjuk az sx-et 0 ft kezdőért, mert minden oldal azt mondja, hogy most aztán nekem jó, vagy ennél csak jobb lesz.

Itt nekünk van tennivalónk, nem a politikának!!!

@jaegtoer: Mjaú
@jaegtoer:
Arra utaltam, hogy kötelezően nevesíteni kellett a TSZ-ek vagyonát - és NEM MARADHATOTT semmijük.
És "városi legenda" hogy a gaz zöldbárók cincálták szét őket.
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

"_"azt kijelenteni, hogy az országban „diktatúra lenne, nem több mint ideológia és felelőtlen beszéd”. _"

No hallja, nem is vitás. Dachauhoz képest?
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Ha a neved nem lenne...

Botrány, lenne okunk felrúgni a bilit, ha a csuka nem Orbánon lenne :(

@kekex: Itt nem az USA az ellenfél. Nyomoz itt már mindenki. Ezek túltolták, mint a rátótiak a kabátra a kocsmát.
@kekex:

Már megbocsáss, de a zöldbárót nem a pesti kétcserepes flaszter parasztok találták ki, nem is a nadrágosok.
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA: Igyekeztünk minden kedves hölgyolvasónk igényét kielégíteni. Boli kifejezetten ecélból volt aktív :D
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA:

Hja kérem, nem misén kornyikáltuk a zsoltárokat feszt.
@jaegtoer: Misén zsoltár? Összebékült tán minden felekezet, és a bárány oroszlán ölébe hajtja fejét?

Egyébként tudom hogy van, na, csak már a kettedik pálinka melegíti lelkemet :D
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

azért kell egyfajta gusztus ahhoz, hogy hivatkozási alap legyen valaki, akit eddig minimum hazaáruló zsidónak tartottatok!
@miva?: @dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA:

"Boli kifejezetten ecélból volt aktív :D "

Igen! Igen! és beszélgetni vágyott előtte is, utána is!
Töltök egy harmadikat, és akkora forradalmat csinálok, hogy ember legyen a talpán, aki holnap engem az ágyból kikerget!
@jaegtoer: én kacsázni tudok... ezek meg elég laposak:-)...
index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F11%2F11%2Faz_alcsuti_juhasz_mondtak_felelosnek_a_sajat_halalaert%2F

Annak előrebocsátásával, hogy a tények pontos ismerete nélkül, bennem a következő kérdések merültek fel:

1. teljesen mellékes, hogy főúton vagy mellékúton történt a baleset, a juhász nem látta a közeledő gépkocsi lámpáját?
2. a közeledő gépkocsi vezetője nem látta a juhász gépkocsijának a lámpáját?

Az is megtörténhetett, hogy a juhász a közeledő gk elé lépett ( szegény biztos nem látta a közeledő világító lámpát, és nem hallota a hangját ).

Megjegyzés: a helyszínelők tapasztaltak. Általában. Azt azonban biztosan tudom, éjszaka nehéz azt megállapítani hogy ki a felelős. Bár lehet, hogy a rendőri jelentést már világosban írták.
@jaegtoer: Ez igaz. Dorka, most hogy így pihegsz, kifejthetnéd a véleményed az előre elrendeltetett kontra szabad akarat refkó evangélcsi szakadékról :D
Na nekem a nap véget ért.

ha reggelre megvan az 1000, akkor bassza meg a kutya!

És a kedves feleségét is!

Sziasztok
@jaegtoer: izzzzé, most udvarolsz?:)

@miva?: nem olvasok vissza, biztos megismétli a kedvemért.
@látjátok feleim szümtükkel:

hallottam már kacifántos történeteket a bicskei kapitányságról...
@Kara kán: "Ez persze nem kisebbíti varÁnusz bunkóságát. Olyan gyatra ez a blog, hogy az már okádék. Ez a NAN-elnöknő butaságánál is gyengébb bizonyítvány.
Az nem tud angolul, neked meg nincs stílusod, meg egyáltalán szellemi kapacitásod. Szar időket élünk."

Tényleg szar. Miért is jársz ide?
@Sir Bates dö Hól:

A "nincs jogom"-on vigyorogtam. Ez még nemigen gátolt itt szinte senkit, semmiben.Mondjad nyugodtan, majd aki nem ért egyet, ellenérvel.

Még nincs vitám veled:)
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: hey, utalom az osszes partot de a teny, hogy egy felsovezeto nem beszel angolul az igencsak ciki.. ilyen surmo buta no, hogy a picsaba lehet elnoke egyaltalan barminek???? "megbizhato"?
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA:

" izzzzé, most udvarolsz?:)"

Nem ízzzok:) különben meg jaegkiskaes bár aranyos és kicsi, de annál élesebb és veszélyesebb:)
@Orica Középföldi: jobb az információhiány, erre céloztam... nem mindenki üdvözli, ha elé tárják a valót:-)... azért az tud mítoszromboló is lenni:-)...
A korrupt alkesz Junckert kitiltották már Amerikából? Az albán elnökre rá sem merek kérdezni.
@miva?:

"ha reggelre megvan az 1000, akkor bassza meg a kutya!
És a kedves feleségét is!"

Tisztelt MivaVau!

Mi, a Falka felnőtt tagjai, szeretnénk kérni, hogy ilyen jellegű élveteg és spontán életvezetési ötleteket kiskorú kölykeinkre tekintettel ne terjesszen széles nyilvánosság előtt akármit is mutasson a számláló...

Köszönjük szépen.

Vau2.
@látjátok feleim szümtükkel:

Én és jónéhányan vajat csipegetni. Karakán meg a szart. Ki-ki habitusa szerint.
@Sir Bates dö Hól:

Értettem elsőre is, de ha szedálni akarom magam nem közéleti blogot olvasok, hanem Marquezt:)
@látjátok feleim szümtükkel:

Én, és jó-néhányan vajat csipegetni. Kara kán meg a saját szarát. Ki-ki ízlése szerint.
@Tudományos libsizmus:
Nem? Bazzz... mit kellett akkor ennek a hat ökörnek lopnia ahhoz?
Végre, van egy jó elképzelés!

"Az elmúlt hetekben tízezrek tüntettek Budapesten, nem egy olyan emberrel lehetett találkozni, aki eddig semmilyen ügyért nem ment utcára, de még csak nem is szavazott. A most megjelenő ellenzékiség eddig ismeretlen volt itthon, az emberek elkezdtek máshogy szerveződni, és más célokat kitűzni, mint az előző Orbán-kormány idején. Mitől más ez most mint a Milla? Mit próbálnak átemelni a német zöldektől? Mit akarnak a NAV-tól, és miért nem azt akarják, hogy lemondjon Orbán? Ezekről beszélgettünk Vágó Gábor egykori LMP-s politikussal, az adótüntetések egyik szervezőjével. "

index.hu/belfold/2014/11/11/vago_gabor_interju/
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA:

"jó a pasi? Reklámozzátok már :-) "

Boli, az Boli:) Márka.
Különben is, ő a moderátor:D Fabius balszeme és fél esze :DDDDD
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

"Ilyenek ezek... Kutyálkodnak... "

Nana! Mi semmi ilyenben nem veszünk részt, BoliVau!
Tudhatná, kérem.
A tenyeres - talpas asszonyság, mint a sötétség királynője, maximum a jegyet, míg mr. Goodfriend a helyzetet tudja kezelni!
@jaegtoer:
Backi... Hogydemennyire ganék tudnak lenni egyesek... Semmi dolgotok? Egy linux tűzfallal szórakozom, te meg ganéskodsz? Jóvan... :[
@villamos alóli kacaj nem mindíg őszinte:
Hát eléggé mordori forma volt az Ildikó lölköm, ahogy ott balfaszoskodott, mint valami takarítónő a kupiban...
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA:

"akkor Fabius jobb.? :-D "

Ez egy kényesnek tűnő kérdés és vékony jégre vinne, ha magam is nem lennék ugyanabból.

Csak arra céloztam, hogy szemmel vagyunk tartva, de mértékkel:)
Goodfriend úr ezeket a nyelveket tanulta: Magyar,Francia,Héber,Arab,Orosz,Görög (klasszikus és modern),Spanyol,Hindi,Jiddis.
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA:

"szeretem a kutyákat :-D"

Mi is és máris szeretjük magát a vörös cipellőjéig, bár a sanyarú időkre tekintettel jó cobákokkal még lehet motiválni bennünket.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

"Backi... Hogydemennyire ganék tudnak lenni egyesek"

Hallatlan! Én sem jutok szóhoz!
De amit én írtam az nem lehet annyira félreérteni? Ugye, neeeem? Én abcúg.... öööö... abszolút lojális vagyok:D
@jaegtoer:
Há'de bántottalak én téged? :(
Igény az lett volna rá, de...

@kbrt:
Oszt akkor most? A NAV esze meg magyarul tud csak, de hozzá mégsem tud bejutni egy magyar parlamenti képviselő.
Most akkor ki a nagyobb ember?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

"Semmi dolgotok? Egy linux tűzfallal szórakozom, te meg ganéskodsz? Jóvan..."

Az se rossz. Végül is egy linux tűzfal is lehet izgató, de azért mégiscsak van abban valami perverz attitűd, hogy azzal pettingelsz éjnek évadján:D
Én megyek is! Jó éjszakááááát! Nem láttam, nem hallottam semmit:)
@villamos alóli kacaj nem mindíg őszinte: @kbrt:

A 444-en is az a téma, hogy milyen csekély erőfeszítéssel csinál komplett bohócot a magyar adminisztrációból... Futó Barnabás azért még rátett egy lapáttal: fogalma sincs, hogy keveredett oda a HírtTV stábja. Egyszerűen képtelenek leállni a biciklivel, mint Mr Bean, aki addig próbál egyik szarból egy másik baromsággal kikecmeregni, míg a végén egy szál faszban áll a Hilton halljában egy japán turistacsoport közepén.

A magyar diplomácia, mint olyan megszűnt létezni, azt nem gondolhatták komolyan, hogy egy évtizedek óta nyugati értelemben véve diplomáciai pályán mozgó rókán majd Tarajos Peti, meg Baltaarcú Rezsi Szilárd fog fogást találni.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Ezek hidd el komolyan azt hiszik, hogy az az alsó-alcsútbasznádi nívó a mérvadó és mindenki az ő szabályaik szerint játszik.
Piktorunk szája széle remeghet, a festett hajú szépfiúja meg raporton lehet naphosszat, hogy "helyesen kommunikálja" a történteket.
Amúgy a hívőket ezek a dolgok nem hatják meg - ma sikerült eggyel beszélgetnem, meló közben - alapvetően elzárkóznak minden médiától, ami ezt lehozza, mert szerintük nem is érdemes megnézni, hisz úgyis kiforgatják és meghamisítják... LOL.
A Hír TV-s felvétel sem probléma, nem is akarják látni!
Mint amikor hülyegyerek ugrál és a füleit csapkodja, közben huhog, nemhallja, nemhallja, nemhallja, nemhallja, nemhallja, nemhallja, nemhallja, nemhallja, nemhallja, nemhallja, nemhallja, nemhallja, nemhallja, ...
Döbbenetes.
@100 kóbor kutya: Egy kúltúrkincsből idéztem csak. Profán, de valós mélységet mutat ;)
Hát jót röhögtem mikor a hernyótalpas navildi időpont egyeztetés nélkül akart berontani az amerikai követségre, aztán kiderül hogy nem is tud angolul. Senkit nem értesített szándékáról csak a hír-tv t. Hát nem kicsit volt átlátszó.
Hát remélem azért az azeri nyelvet bírja mert vicctor szerint most éppen Azerbajdzsán a minta állam.
@Orica Középföldi: ez megint ugyanaz a probléma, mint ami Senkitöbbet generált... te meg tán úgyis tudod, hogy mit értek ezalatt... meg van más, privát lehetőséged is:-)...úgyis ideje, most már lehet:-)...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Goodfriend nyilatkozata meg twiterrei elég jól mutatják, mennyire képtelen ezt páviáncsordát komolyan venni, de hát könyörgöm, mire számítottunk?

Elég elkeserítő belegondolni a képbe, ami jelenleg rólunk kialakult.

Miközben olyan futóbolondok kelnek a "védelmünkre", mint a cseh "tanácsadó" aki szerint mindez Brüsszel és Washington műve.
Szintén őszerinte a dohányzás ártalmára nincs bizonyíték, Vaclav Havel pedig a Sátán Szolgája.
@Oxica:
Baltaexportunk fellendül, a haza fényre derül!
Apropó... a mo-i baltagyárak még magyar kézben vannak, vagy netán Matolcsy ettárs azokat is anno elprivatizélte? :(
A mai sikertörténet keretében 200 azeri diákot fogunk befogadni a felsőoktatásba.
1. 200 potenciális baltavári nemzeti hős?
2. 200-a kevesebb magyar felsőoktatási hely?
3. 200 azeri rendszerhű család remek csemetéje, akik az ottani felsőoktatás remek minőségét nem kívánják igénybevenni, helyette egy (még) EU tagországban tanulnak inkább?
A retkes legközelebbi, ledér erkölcsű, nőnemű hozzátartozóját sokaknak...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Jóbarát André kisújjból alázza a ner derék csicskáit, akik lelkesen hajlonganak előtte és kapják be a cumit.
Ildikó naccságának nem mondták, hogy "vadász, vadász, te ..opni jársz ide!"
Kezdek aggódni az egészségéért, mert ebben a tempóban lehet, hogy holnap a 6-os villanyos kerekei alá veti magát...
Az jó, hogy mindenkinek otthon sokkal szebb/jobb nője van, mint az apeh-elnök... én mégis inkább őt választanám, mint merkelt...
Na, most mondjátok meg...
Megsértődött naccsága, bebacta a durcit, most már csak azért se!

"A NAV elnöke nem akar az Egyesült Államokba utazni, ezért vízumkérelmet sem nyújt be – ezt mondta Vida Ildikó ügyvédje az ATV Egyenes beszéd című műsorában kedd este. Futó Barnabás azzal kapcsolatban beszélt erről, hogy a NAV-elnök és André Goodfriend amerikai ügyvivő hétfői találkozóján felmerült: egy esetleges vízumeljárással tisztázni lehetne a NAV-elnök ügyét."
hvg.hu/gazdasag/20141111_futo_vida_nem_akar_amerikai_vizumot

Persze, meg még fizessen is érte, hogyne. Rohadék gaz imprilsta csirkefogók azok ott a nagy vízen túl, mind!
Legközelebb azerbandzsánba megy nyaralni!
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: ahol nincs nagykövet, (ez most sok országban van, nem csak nálunk,kongresszusi technikai okokból)ott általában CIA megbízott az ideiglenes ügyvivő, ez nem pejoratív, hanem tény. Ők igazán profik ezekben az ügyekben. Ha én lennék Vida helyében, bejelentkeznék időpontért, és vinnék tolmácsot és azt mondanám, hogy alap társalgási szinten beszélem az angolt, de ez egy olyan kényes ügy,hogy minden nyelvi árnyalat számít, ezért veszem igénybe a tolmácsot. De ennyi esze sincs. Sztem a CIA a teljes fidesz és annak holdudvara pénzmozgását, tulajdonosi körét felderítette,megpöckölt néhány dominót és vár, ezért van ez a fagyos dermedt csend a fidesz és a kormány részéről, körbe-körbe sakk, jó lépés szinte nincs.
@Sir Bates dö Hól:
Egyre lejjebb megy szőröm... Egykoron magáé lehetett volna a fél roma birodalom, a Szajna partjától a Gangeszig, erre már a nav elnöknőre fanyalodik... :(
Öregszik maga is, na!
@kbrt:
Ennek a valószínűsége eléggé nagy, minthogy a magyar külszolgálati helyeken is vagy a kultúrális, vagy a gazdasági attasé volt a hírszerző.
Egy infó szerint olyan mértékű pénzmozgás volt "egyes személyek" számláin, hogy az szúrt szemet - ráadásul ez csak a jéghegy csúcsa.

Persze strómanok ezek csak, de kiknek a strómanja?
Na, azt nem merik megmondani úgysem itt, mert akkor a követségre menekülne, új identitásért és pénzért cserébe...
Kezd egyre több "gyémánt hal" összeállni a szákban.

propeller.hu/itthon/3015261-tarjanyi-amerika-azt-is-tudja
@sjz: Az a gond, hogy a bizonyitekok, Atlantisszla egyutt, elsulyedtek.
A lényeg...

"Ne gondolja senki azt, hogy ezek a külföldi országok most nem egy előre megírt forgatókönyv szerint dolgoznak! Ebben a tervben megvan, hogy kit mikor tájékoztatnak, és az is, hogy hogyan gyakorolnak nyomást a magyar kormányra. Ellenzéki oldalról vannak, akik ennek örülnek. Azt látják, hogy végre valakik megszorongatják azokat, akik eddig sérthetetlenek voltak. Látják a kormányon lévők bizonytalanságát, rossz kommunikációját. És az állami zavarodottságot melynek fő oka abban rejlik, hogy a gyanúba keveredett vezetők nem tudhatják milyen mélységig tárták fel az előbb említett külföldi biztonsági szervezetek gyaníthatóan bűnös tevékenységüket.

Azonban nincs senkinek sem örülni valója! Az USA-t és az EU-t sérelem érte. Ez pénzben kifejezhető, amiért nyilván valaki fizetni fog. Ez Magyarország lesz. Mi mindannyian!! Merthogy a külföldi "rendberakós" forgatókönyvnek csak az elején járunk, ami most a leleplezésről, tárgyaló asztalhoz való kényszerítéshez szól. Ezt követni fogja a második rész, ami a "rendbetétel". Itt – ez a korrupciós ügyek legnagyobb nemzetbiztonsági hátránya – felajánlják a lebukott szereplőknek, hogy nem leplezik le őket teljesen. Ha együttműködnek!!! És itt kezdődik a baj. Mert miért is gondolná azt valaki, hogy egy külföldi kormány nem akar sokkal jobb helyzetbe kerülni, mint korábban volt, akár gazdaságilag, akár diplomáciailag. A lehetőség, az éhség azon az oldalon is jelen van!

A kémszervezetek törekednek arra, hogy az ilyen korrupciós ügybe keveredett személyeket olyan helyzetbe hozzák, amin keresztül minden kérésüket teljesíteniük kell. A hírszerző szakma ezt "gyémánt hal" (diamond fish) effektusnak hívja, ahol szemben a mesebeli aranyhallal nem 3-at lehet kívánni, hanem bármennyit. Ez a fajta tárgyalási stratégia és "helyzetbe hozás" még hátra van. Gyaníthatóan néhány vezető rosszat tett, lebukott, és e miatt a jövőben könnyen külföldről mozgathatóvá válhat. A baj az, ha ez bekövetkezik nemcsak ők járnak rosszul, hanem mi mindannyian. MERT A SZÁMLÁT SOHA SEM AZ ELIT FIZETI, HANEM MINDIG AZ ORSZÁG ÉS A "ZEMBEREK"!"
@glinolid:
Dehogy... csak "nehezebb időkre" vannak tartalékolva.
Hidd el, sok buzi fogja egymás tökét mostanság!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: nem ezt mondtam:-)... de, ha valaki azt hiszi, hogy máshol jobb kinézetűek a prominensek, hát az nagyon benézte... most, mikor larchert megválasztották a szenátus elnökének, olyan felvételek jöttek le róla és a mellette ülőkről, mintha egy olasz maffiafilm castingja lenne... szal, szerintem nem a külsővel kellene foglalkozni... csak ennyit mondtam... egyébként meg a gangesz mindig nyitva áll előttem:-)... s az nem a lajta:-)...
@Imola Helyesi: "pl.őseink, a hunok, a szkíták is, így az ősi hun-avar-szkíta-magyar kultúra"

Azt tudtad, hogy a Moszkvai Nagyfejedelemség számos finnugor népet magába olvasztott? Szóval az európai kultúrát sem kell még leírni ...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: ezen a szinten bármelyik stróman azonnal beszél, ha kérdezik, és itt nem fizikai erőszakra gondolok, ez nemzetközi szintű pénzmosás,és aztat" az USA nem csípi, főleg, ha nem az ő megbízásából csinálják. A gond, hogy kormánybuktatás nem jöhet szóba, mert nincs alternatíva. Talán Orbánt erős presszióval keretek között fogják tartani, ha néhány adatot mexellőztetnek, mer' értenek hozzá.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: figyelj jobbkéz:-)... azért ő is kottából játszik:-/...
@jaegtoer: "Annak idején pont hogy nem Antallék verték szét a TSZ-eket, hanem igen sok helyen maguk a TSZ elnökök és a pártitkárok. Elsők voltak a zsetonra és mindenre, ami mozdítható volt, ami nem földvagyon, később arra is."

idézet: "A szövetkezeti átmeneti törvény
Az eredeti törvényjavaslat nem tartalmazta a szövetkezetből való kiválást és a vagyon-kivételt."
orszagepito.hu/sites/all/files/orszagepito-hu/lapszam/92-3-4-kalman.pdf
@Sir Bates dö Hól:
Te, ott is olyan gyökér az egyik legfontosabb állami hivatal vezetője, mint felénk?
Nem a seggméretét kérdeztem... már ha érted... :D
Nem kell irigykedni, már 3 hete nem voltam vízen...
@Sir Bates dö Hól:
Biztos, de csúnya jövőt jósol.
Mert ha ez jön, akkor egy durva kártyameccs közepében leszünk, ahol ezek a kiskancsók a senkik, a 2 nagy játékos meg olyan adukkal játszik, hogy közben ezek a majmok szétkúrják a maradék országot is a nagy hintázásban.
@kbrt:
Gyanús, hogy szimpla báb lesz pillanatok alatt belőle.
Kérdés, nem-e az már?
Lehet, hogy az amik azon rágtak be, hogy Piktorunk orosz bábkesztyű lett?
Gondolták, akkor már ők se maradnak le, tudnak annyit Vikitől és bűnbandájáról, mint a ruszkik...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: mindenki helyezkedik, ilyen a diplomácia, szerintem a pénzmosás, a korrupció, és a jogállam lebontása miatt rágtak be. Csak, ha eu. szinten nézem, a német ikon Stefi Graf apja is ült adócsalásért (a lánya helyett vitte el a balhét)nemigen van kibúvó arrafelé. Kohlt is basztatták évekig a pártfinanszírozásért. USA-ban szintén lehet csücsülni ezekért és nagyon nehéz megúszni.
@kekex: "és persze, hogy a vezetőségnek volt elég esze, hogy privatizáljon, ha már így alakult. ... Pedig a gazdasági társasággá alakulás - ha kikötik, hogy csak belföldi magánszemélyek lehetnek a tulajdonosok - sok problémát megelőzött-megoldott volna."

Rudolf Steiner és mások is azt mondták (a múlt században), hogy a termőföld és a termelési eszközök magántulajdona feudális maradvány.
korunk.org/?q=node/4467
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: A vizum kerelem B es F kerdeseire, a reszerol, eleg nehez lett nemleges valaszt adnia.
@Imola Helyesi: "a nagy birodalmak meg tudtak bennünket osztani a történelem folyamán. Lásd: labancok, németek, oroszok most meg az USA"
A törököket kihagytad, pedig ők többet töltöttek itt, mint a - Habsburgokat kivéve - az általad felsoroltak együttvéve! Egyébként a magyarok, mint minden más nemzet - beleértve a nálunk kisebbeket is pl. szlovákok, szerbek, horvátok stb. - ugyanígy büszkék lehetnek a saját történelmükre ( nota bene, még a románok is!). Csak úgy mellékesen kérdezném: a sokszázezer magyar kényszer-kivándorló leszármazottjai (vagy már az általános iskolát a "labancoknál" abszolváló gyerekek) vajon milyen történelmi tudattal fognak rendelkezni, egyáltalán ismerni fogják-e a magyar nyelvet, irodalmat, történelmet? Ez lesz az igazi veszteség a magyar nemzet számára!
"A lényeg, hogy híresztelésekre alapítja az USA a korrupciós vádakat, mondta Futó Barnabás "
Most ezek tényleg komolyan gondolják, hogy a nép beveszi ezt tehénszaros maszlagot, hogy az übertenyerestalpas blackhole istennő ártatlan, és a világ legbrutálisabb hírszerzésével rendelkező állama, aki percre pontosan tudja hogy Barnabás fiút utoljára mikor és hol korbácsolta seggbe egy lakkruhás domina az légből kapott infók alapján kirobbant egy ekkora botrányt. Ennél szánalmasabb vergődést a szarosvödörben már régen láttam. Szégyen hogy a prominens agyhalott végrehajtó droidjai a sit nagyúrnak mit művelnek.
@jaegtoer: ez egy felettébb jó válasz, csak azt nem tudom, h most akkor kinek nyalhatok, meg kinek kell?

@jöttem: pénteken megyek, még nem gondoltam át teljesen. Viszont biztosan tudom, h más miatt lettem hajíntva.
@100 kóbor kutya: elég a személyes varázsom általában. De juti falat mehet :-D
A Blikk ma nem volt kegyes Kósa Lajossal.
Azért jó látni, hogy elesett szegényeink a mindennapi nélkülözések mellett is tudnak azért ünnepelni. ;)

www.kemma.hu/komarom-esztergom/kozelet/rozsaszin-limuzinnal-vittek-dzsesszikat-az-esztergomi-bazilikaba-video-580730
www.origo.hu/itthon/20141112-hiaba-jotekonykodtak-a-diakok-eltunt-a-penzuk.html

"2010-ben történt kolontári vörösiszapömlés után az iskolás gyermekek között szervezett "százforintos" adománygyűjtő akcióban befolyt összegből 10 millió forint nem jutott el a támogatottakhoz.

A Népszava szerdai számában az Emberi Erőforrások Minisztériuma által megjelölt források adataira hivatkozva írták: a százforintos gyűjtőakció során 73 millió forint gyűlt össze.

A vörösiszap által elöntött házakban 212 gyermek lakott, az érintett három településen rajtuk kívül további 1387 gyermek él. Azok gyermekek, akiknek az otthonába betört az iszap, 230 000 forint támogatásban részesültek. A többi devecseri, kolontári és somlóvásárhelyi gyermek (akiknek otthonát nem öntötte el az iszap) személyenként 10 ezer forint támogatásban részesült - idézte a források alapján a lap.

A cikk összesítése szerint így összesen 62 millió 630 ezer forint adományt osztottak szét, szemben az összegyűjtött 73 millióval."

A szarháziak kissé magas "kezelési költséggel" dolgoznak.
Jó helyen van a pénz...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: mitől pl a zsolcai árvíz után nem kaptunk semmit. Persze sokan nagyon sokat igen.
Jó reggeltet!

Tegnap este óta még mindenki a helyén van?
Én lemondtam...
Arról, hogy itt bárki is lemond.

@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Átláthatóság? Transzparencia? Ja az ugyanaz! :)
Továbbra sem tudom máshogy feltenni a kérdést:
Ma? Magyarországon?
@Gábris szomszéd:

Cigányozás kipipálva mára.
Zsidózásra mikor számíthatunk?
A kettő között keresgélhetnél linket az oligarchák mulatozásáról is.
A Political Capital "elemezte", mi lehet a titka a Jobbik előretörő népszerűségének. :)

youtu.be/1jxYanath1w
@Orica Középföldi: Hová jut a világ amikor már az Amnesty "antiszemita" lesz? :)

www.amnesty.hu/news/89/izraelgaza-a-polgari-es-orvosi-celpontok-ellen-intezett-tamadasok-alatamasztjak-a-haborus-bunok-elkovetesenek-gyanujat

Amúgy nem értem mi a bajod azzal ha örülök annak, amikor az elesett kisebbségek is tudnak sikeresek de ugyanakkor visszafogottak lenni? :)
@Chaoyang:
NEKED ez csak most tűnik fel? Amikor már évekkel ezelőtt egy érettségizettet neveztek ki gazdasági miniszternek?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
.
Most vettem csak észre, milyen leleményes vagy!
"vadász, vadász, te ..opni jársz ide!"
...opni
Tetszőlegesen, ízlés szerint kiegészíthető:
lopni,
szopni,
kopni,
ropni... és mindez kijön abból, hogy OPNI.
.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Minden politikai számítás szerint a vakhitű hívőkkel nem is érdemes kezdeni.De ezek 1-2 millióan vannak (jelenleg kettő, de a fele talán nem reménytelenül hülye)
A tét az, hogy a sokkal több normálist aktivizálják.
@kekex: Ezt most megúszta Amerika. Vida Ildikó nem perli be Goodfriendet. :)

hvg.hu/itthon/20141112_Vida_Ildiko_nem_perli_be_Goodfriendet
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
De még ez a cseh is óvatosságra inti őket. De persze hiába. Fejtől bűzlik....
@fzs.1933:
.
Ezt a két kérdést: "Ma? Magyarországon?" minden nap fel kell tenned.
Ugyanis, ha tegnap tetted fel, volt értelme, ma viszont már tegnapi kérdés.

Kicsit macerás.
@Gábris szomszéd:
.
És, mit tudsz? Mennyibe volt ez Amerikának, hogy mentheti a renoméját?
@dr. jenőke (jenőke): Ahogy elnézem az ott nem igazán Amerikáról szól. :)
@Gábris szomszéd:

Ne erőlködj. Attól, hogy álmodban is szmájlikat rajzolsz nem lesz humorérzéked.
@Orica Középföldi: Nincs szándékomban erőlködni, szimplán csak válaszoltam.
@dr. jenőke (jenőke):
és ha így próálom:

Tegnap? Ma? Holnap?

Így már elfogadható? :)
@Gábris szomszéd:
.
Akit egyszer a Futó beperel...
Jut eszembe: az EU Bíróság ítéleteit már a közigazgatási eljárásban is érvényesíteni kell.
Különösen a C- akármennyi jelölésűeket érdemes figyelni.
Kevés a figyelemfelhívás, tudatosítására pedig nem törekszik az arra hivatott kormányzati hírportál, vagy mi.
A Kúria sem reklámozza, de nem is ez a feladata. A Kúria honlapjáról elérhetőek, magyar nyelven - természetesen.
@fzs.1933:
.
Majdnem.
(tedd hozzá zárójelben, hogy állandóan, 0-24 óra)
@Oxica: Én nem hiszek az összeesküvés- elméletekben, de ha a Google fordítóba beírom, hogy Vida Ildikó, és lenyomom a nyelvfelismerés gombot, akkor ezt kapom: "azerbajdzsáni nyelv észlelése"! Kérdésem: Ez lehet-e a véletlen műve?! :)
@Gábris szomszéd: téged elnézve komoly kétségeim merülnek fel...
@Sir Bates dö Hól: Mindjárt gondoltam. Na de fel a fejjel, lesz ez még így sem. :)
Magyarország bármire felkészülhet, ha „engedetlen” lesz. Óvatosságra intette Magyarországot Washingtonnal és Brüsszellel szemben Václav Klaus volt cseh államfő egykori tanácsadója az M1 keddi Híradójában.
Petr Hájek azt mondta: Magyarországnak is vigyáznia kell, mert ha továbbra is „engedetlen” lesz Washingtonnal és Brüsszellel szemben, akkor „bármire felkészülhet”.
A volt tanácsadó szerint a Nyugat, korrupciós botrányra hivatkozva, gyakorlatilag puccsal buktatta meg a cseh Necas-kormányt, amikor az ki akarta bővíteni a temelini atomerőművet, és a cseh kormányfő Moszkvában világossá tette, hogy fair verseny lesz. Ez sértette a nyugati érdekeket.

valasz.hu/itthon/ovatossagra-intettek-magyarorszagot-washingtonnal-es-brusszellel-szemben-106411
jó napot!

@Sir Bates dö Hól:

bele, beleolvastam elmélkedéseitekbe és sajnos sok igazságot találok benne, ami elkeserít.

nem friss, (és ráadásul nagyon nem szeretem amióta csendes társ lett a vikatura rendszerébe,) de vannak még mindig okos gondolatai tagadhatatlanul...

hallgasd meg, ha még nem hallottad:

indavideo.hu/video/InfoRadio_-_Arena_-_Tolgyessy_Peter_-_1resz

indavideo.hu/video/InfoRadio_-_Arena_-_Tolgyessy_Peter_-_2resz
@guma: Tölgyessy nekem is szimpatikus.
Minden idők legkorruptabb korszaka… (részlet)

"Most, hogy a Fidesz nevet használó szervezet Gyurcsányékra mutogatva korrupciót kiált, jegyezzük meg: 2006-tól valóban jelentősen megnőtt a korrupt ügyletek száma és súlya is – mégpedig közvetlen összefüggésben azzal, hogy az önkormányzatok világa csaknem egészében a már javában szerveződő fogadott család uralma alá került… Igaz, az önkormányzatok az állami szféra legkorruptabb részét adták korábban is – de ennyire..! A szervezet valóságos művésze a korrupciónak – vagy csak gátlástalan a banda, mert teheti? A szemünk láttára lop, rabol – hiszen önmaga ellen nem fog büntetőeljárást indítani… Akinek nem tetszik, menjen a … a hanyatló Nyugat valamelyik országába."

gepnarancs.hu/2014/11/minden-idok-legkorruptabb-korszaka/
a két véglet - egy ember... na ez most tudathasadás?

részlet:

" Szép óvatosan, hogy ne tűnjön nagynak a fordulat, Orbán Viktor tekerni kezdte a kormánykereket. Sok jel mutat erre. A német „wir”, vagyis „mi” annyiszor hangzott el az interjúban, mint még soha. Mi európaiak. Mi demokraták. Mi felelősen gazdálkodó EU vezetők. Köszönjük Németországnak, hogy garantálja a demokráciát, egyet is értünk a külpolitikájával és lényegében mindennel. Mi is szurkolunk Ukrajnának, mert mi egyek vagyunk Európával, megteszünk mindent, hogy talpra álljon, mert Magyarországnak az a fontos, hogy mindig legyen „valami” Oroszország és köztünk.

Orbán Viktor komolyabb arcvesztés nélkül ennél visszavonhatatlanabbul nem mehetett volna szembe azzal, amit eddig mondott. Hogy hisznek-e még neki, az persze más kérdés. Figyelni fogják, amit tesz, az biztos!

Aligha véletlen, hogy az interjú után (bár ez nagyon nem fog tetszeni az oroszoknak) a magyar kormány be is jelentette, hogy decembertől ismét szállítunk gázt Ukrajnának…ma pedig épp az Oroszországot elkerülő, Azerbajdzsánból Európába tartó gázvezeték utját egyengettük...

Update:
a kormánykerék-tekerésről... Szijjártó Péter külügyminiszter reggeli interjúja a Magyar Nemzetben: "Azzal vádolni minket, hogy nem illeszkedünk az európai jogrendszerbe, s ne lennénk Európa-pártiak, orbitális hazugság. Magyarország transzatlanti és európai elkötelezettségét a tények alapján nem lehet kétségbe vonni, percepciókkal, fantazmagóriákkal pedig nem lehet mit kezdeni.""

www.facebook.com/freitamas/posts/856235574397834:0?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201411

A pincér bére (részlet):
"Ám azt az ostobaságot senki nem olyan hülye elkövetni, hogy egy posztkommunista diktátort magasztal egekig, pláne nem nevezi országát "mintaállamnak", amely "világos stratégia mentén irányított, vezetett, helyes irányba fordított ország", és ez egy olyan dolog, ami a "különbözőségek mellett összeköti a két országot". Igen, jól tetszenek olvasni: miután a hazai és külföldi liberális sajtó vért izzadva próbálja bebizonyítani, hogy Magyarországon "keleti típusú diktatúra" épül, a magyar miniszterelnök egy betyáros vallomással maga szögezi le, hogy igen, így is van.

És mindezért cserébe a következő, hatalmas perspektívák nyílnak meg előttünk: a Wizz Air márciusban újraindítja Baku–Budapest-járatát, Magyarország 200 azeri ösztöndíjas hallgatót fogad majd, illetve aláírtak egy nyilván történelmi jelentőségű sport- és ifjúsági, valamint egy turisztikai egyezményt. Ennyi.

Rendben. Működjünk együtt, titokban, csendben. Boltoljunk, ha szüksége van rá az országnak (igen, szüksége van rá). De, hogy a csúcsra járatott euroatlanti présben mi a bánat szükség volt ennyire túltolni a keleti nyitásos bicajt, azt talán még az azeri elnök sem tudja, mi pedig végképp nem.

A röhej az egészben, hogy idáig még a keleti nyitást leginkább szorgalmazó és ezért még azeri/török/orosz pénzeléssel is ezerszer agyonvádolt Jobbik sem ment el. Kiálltak Karabah mellett, szép, veretes nyilatkozatokat adnak ki a gazdasági partnerség fontosságáról és a két nép közös gyökereiről - de mintaállamnak sosem nevezték Aliyev kvázi-diktatúráját. Sőt, amikor a baltás gyilkost szánalmas és átlátszó módon kiadtuk az azerieknek,Vona azzal vádolta Orbánt, hogy "szorult helyzetében eladta saját és hazája erkölcseit.""

jobbegyenes.blog.hu/2014/11/11/pincer_bere
@guma:

Te miket olvasol:)))))))
Ez, így egybe, Frei - Tölgyessy- jobbegyenes tuti tudathasadás. Bünteted magad?
@guma:
lassan úgy érzem, hogy kevés az a 360 fok ennek a kormánynak...
@időtolvaj: :)))

az élet bűntett ezekkel...
és akkor még ez hozzá (és valóban nézd meg, hogyan mossák tisztára ildikóimolát! hahahaha):

A HírTV egészen fel volt háborodva azon, hogy az internetadó ellen tüntetők, úgy vélekedtek a csatornáról, hogy bizony hazudik... pontosabban nem nyitja ki az igazság minden részletét.

Az alábbi videó a HírTV összeállítása arról, a nagyszerű akcióról aminek keretében a Nav elnök néni elmegy az amerikai nagykövetségre értetlenkedni a kitiltásával kapcsolatban. Különösen javaslom azt a részt, amikor a szakmaiságról beszél. Meg amikor Vida Ildikó visszajön és elújságolja, hogy nem tudott meg semmit a nagykövetségen.

piroslapok.blog.hu/2014/11/11/kiderul_miert_nem_tudott_meg_semmit_a_nav_elnok_az_amerikai_kovetsegen_a_kitiltasarol_video
@fzs.1933: :)

ez már olyan szinten beteg, mert a pávatánctól megkergült.
senki sem szólt neki, hogy az már dervis tánc amit lejt...
@guma: most épp fordítási munkám van. Szerinted hülyének néznének-e a faluban, ha kiállnék a főutcára tolmácsot követelni? :)
@guma: nem értem, mit mond! Tolmácsot kérek! :)
@guma:

Nem érdekel a hírtv. A mosdatása sem, a felháborodása sem, a léte sem.
Te ma ilyen mazochista napot tartasz?
Imádlak,friss szellő,fuvallat a 'magyar ugaron:))
@guma:

Hogy jobb kedved legyen, idehozok egy remek kommentet az új TWÁ posztról.

"Nekem Bogár Lászlóról, meg a többi hasonszőrű futóbolondról (Bayer/Szaniszló/Bencsik, és Aki Meghalt Arról Most Már Nem is Szólok Péter) mindig az a közmondás jut eszembe, hogy

"Akinek keselyű a kalauza, döghöz jut.""
@időtolvaj:

szeretem tudni mitől hülyülnek meg (egyes) emberek...
volt amikor ez szórakoztató volt és nem hittem el, hogy ilyen mákony az értelmi képességeket is megsemmisíti...
@dr. jenőke (jenőke):
Jajj... há'de reverse gyöknyelv... essetunni... :(
@Orica Középföldi:

kösz!:)

a komment remek. de nem baj, ha tovább gondolom a közmondást?

egy baj van, hogy néha a dög is "életet" ment...
a mi viszonyaink meg mintha erre tendálnának, hogy figyeld a keselyűt... félelmetes...
nem értik és nem értik :D

Eltűnt a Youtube-ról Vida Ildikó és André Goodfriend kamarakomédiája

A legjobb propagandistacsaládokban is megesik az ilyesmi. Az ember összehangolja, hogy a hatalom tévéje és a hatalom legfőbb adóellenőre egyszerre kapják el az amerikai ügyvivőt, aztán a jelenet mégsem úgy sül el, ahogy a rendező elképzelte. Mit kell ilyenkor tenni? Hát persze, hogy meg kell semmisíteni a felvételeket, és valami mással próbálkozni.

444.hu/2014/11/12/eltunt-a-youtube-rol-vida-ildiko-es-andre-goodfriend-kamarakomediaja/
@fzs.1933:

el is énekelheted!

egy kis szórakozás a hihetetlen tényekből:

A berlini Zoologischer Garten a világ legnagyobb állatkertje: összesen 14 ezer állat található itt.

Read more: offforever.blog.hu/#ixzz3IqUjP1IZ
@guma: szerintem meg nem Berlinben van a világ legnagyobb álltakertje...

De most már menjünk teljesen át a másikra! ;)
@glinolid:

"elsulyedtek"

Namostan kérlek alássan aza helyzett, ho
Atis a kis ződektül kapott egy kis ezüst plakettot, amin minden rajt van, csak még nem tanálták meg hozzá a lejáccót, ami kivonná belüle az informácijót, mint vízbül az okszigent.
@Sir Bates dö Hól:

"mintha egy olasz maffiafilm castingja lenne"

Erről jut eszembe, a minap elmentem a Pizzeria Mafioso mellett, és a bejáratot ki állta el kitöltve, mint hajléktalan a főnyertes ötöslottó szelvényt? Egy kövér, pocakos, kopasz maffiózó.
@guma: Amikor a világra nyíló ablakaidat kinyitod......húúú...mondtam már, hogy imádlak? mondtam.... de most ismétlem
@KÁTÉó53éúétr6: :)))

hahahahaha pedig csak egy gátlástalan ágyúgolyó vagyok, ami "nem" nézi, csak látja, mi kerül az útjába...

de az is lehet, hogy valóban "mazochista" vagyok és csavargok ha kell ha nem - amit a valóságban úgy sem tehetnék meg...
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA:
Legalább tudod, hogy nem a te hibád.Innentől felejtős a történet.
Ahogy az úrinők teszik:
"Megbotlik, elesik, feláll,koronát igazít tovább megy." :)
@Orica Középföldi: Azon gondolkodom, vajon hogy létezik, hogy a Jobbik ennyi szavazót fel tudott szippantani azzal, hogy nyíltan beszél a romakérdésről. Meg azon is gondolkodom, nem lehetséges-e, hogy a romakérdés mégiscsak létezik. S valahogy az az érzésem, hogy ez az egyetlen olyan dolog, amiben a magyar lakosság pártállástól függetlenül min.90 %-ban egyetért. Csak a többi párt még mindig gyáva?buta? észrevenni ezt. Pedig ha megtennék, a Jobbiknak sem lenne ekkora támogatottsága...
@Orica Középföldi: @Sir Bates dö Hól: Elbuktuk. Itt, ahol talán az átlagtól értelmesebb és gondolkodóbb, de legalább érdeklődők szórakoznak, simán tönkrevert bennünket a neonáci mosolydömpingje.

Nem tudjuk kezelni, nem tudunk még csak megfelelő válaszokat sem adni.
@Kacsura:

Erre nem egyszerű válaszolni.
Ez egy olyan kérdés/probléma, ami nemcsak nálunk. hanem világszerte létezik, és gyakorlatilag sehol sincs egyértelmű válasz a megoldásra,

A cigányok mindenhol erősen őrzik a kultúrájukat, az identitásukat, a hagyományaikat.A hatályos törvénnyel szemben is.( Nagyon tanulságos sorozat megy erről TLC-n.)

Azt tényleg nem tudom, hogy sok száz év alatt miért nem lehetett asszimilálni őket, gyakorlatilag sehol.A szándék, az eszköz, a módszer hiányzott?

Na innentől kezdve a Jobbik válasza semmire nem válasz, csak tüneti kezelés. Mi lesz az eredménye a lovas/kardos járőrözésnek? Éhhalál? Gyilkosság? Megold bármit is?
Nem gondolom.
@Habakuk000:

Egy fenét:))
Ne légy letargikus. Attól, hogy ez az idióta teleszmájlizza a blogot, gyakorlatilag itt senkit nem érdekel. Csupán a jó modor a lustaság és a tahógomb tiltja, hogy mindenki elküldje a picsába, minden hsz-e után.
Bármennyire szeretné Fabius, nem lehet (én nem vagyok hajlandó) naponta küzdeni a funkcionális analfabétizmussal.
Kurvajó buli, haver! Máshol egy nyamvadt diplomát nem adnak ki nyelvvizsga nélkül, itt meg a határ a csillagos ég. És nem tudsz lebukni! Fűszoknyában, kőbaltával odamész az amcsi nagykövetségre, így mutatkozol be, és nem kapsz egyest. Tutibb még a HÖK-nél is. És semmit nem kell teljesíteni, csak hülyeségeket beszélni kitartóan, azt is megmondják, hogy mit. Aztán fogod a lézerblokkolós terepjáródat, hasbarúgod a zebránál a profot, és felkérdezed: na most dumáljál, öreg, ide a szemembe! Kinek jött be az élet?!

Mondom, logikus pályaválasztás, ráadásul ez tényleg nemzeti hagyományunk. Nem minden tehetségtelen, buta vagy lusta magyar fiatal fogadja el, hogy segédmunkás legyen a munkaalapú társadalomban, ebből a rejtett erőforrásból jut a kormánypártnak is. Ez az utánpótlásuk.

hvg.hu/w/20141112_A_sarkanyfogvetemeny

brühüyyy
"Hát igen! Ott lett elqúrva a rendszerváltás, hogy átengedtük a jogászoknak a hatalmat. Akik mégis megpróbáltak valamit tenni ezért az országért, azok gyorsan beütköztek a jogászokba és különféle trükkjeikbe, amivel teljesen szétcincálták az előremutató tevékenységeket, a másrészt viszont még a törvénytelenségek esetében is az volt a jelszó, hogy "majd jönnek a jogászok, oszt' jónapot!".

Hány közgazdász tudott reformot indítani nálunk? Hány szociológus... hány agrárszakember... hány feltaláló, mérnök, vállalkozó...?"

brühüyyy

hvg.hu/w/20141112_A_sarkanyfogvetemeny
index.hu/belfold/2014/11/12/kvazi_kabinetfonok_lett_szijjarto_futsal_csapattarsa/

A lap megjegyzi, hogy Szijjártó korábbi dunakeszi futsalcsapatának 12 játékosából öten is a kormányfő hivatalában dolgoztak. A külügyminiszter két éve Benkőről úgy nyilatkozott, hogy
Szilárd 2000 óta van mellettem, jól dolgozik, megbízom benne, ezért lett a kabinetfőnököm.

brühüyyy
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
NEM lett volna a termelőeszköz magántulajdon. Az közösségi maradt volna. Az ÜZLETRÉSZ lett volna magántulajdon. Ami átruházható, örökölhető, nyereségrészesedésre jogosító, stb.
@Gábris szomszéd:
A szívem vérzik jogászként. Mert megnéztem volna azt a keresetet. Biztosan még annál is szórakoztatóbb lett volna, mint a Hírtv által eltüntetni kívánt Vida-videó.
@Habakuk000: én inkább azt gondolom, hogy a napi történések jobban foglalkoztatnak mindenkit, mint a horizont távolában közeledő megoldatlan problémák... (meg, mi is változott '44/45 óta?... másra lehet mutogatni, ennyi... ) @Orica Középföldi: -ra reagálva: vajon mit is tettünk valójában az asszimilációjukért?; akartuk-e őket asszimilálni?; akartuk-e valóban, hogy egyek legyenek velünk, s ami még fontosabb, hogy mi egyek legyünk velük?... mennyivel könnyebb azonosulni egy svábbal, osztrákkal, még a szlávokkal vagy radnótival, szerb antallal is zsigerből (hát, azért úgy néznek ki, mint mi, nem?... hát, azért csak fehérek, hát nem?...), mint velük... ezzel azért nem könnyű szembenézni:-/...
@Sir Bates dö Hól: @Orica Középföldi:

...asszimiláció vagy integráció...
Az asszimiláció lehetetlen, az integráció a törzsi kultúra fenn-, megtartása mellett nem lehet hatékony... nem fér bele a választási ciklusok időtartamába, a négyévenként ismétlődő horizontba...
@jaegtoer:

Erre később válaszolok, most nem érek rá, de nagyjából-egészében igazad van.
@kekex: "NEM lett volna a termelőeszköz magántulajdon. Az közösségi maradt volna. Az ÜZLETRÉSZ lett volna magántulajdon. Ami átruházható, örökölhető, nyereségrészesedésre jogosító, stb."

Szerintem is jobb lett volna, ha nem verik szét a tsz-eket. Igaz, akkor is sírt volna néhány feldolgozó külföldi multi, de így meg a fél ország.
Csak arra mutattam rá, hogy még ideálisabb lenne a használati tulajdon. Miért örökölje Pista bácsi városon élő ügyvéd fia, az apja üzletrészét a tsz-ben?
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

" Miért örökölje Pista bácsi városon élő ügyvéd fia, az apja üzletrészét a tsz-ben? "

A tulajdon egyik lényege már csak ilyen. Örökölhető.

Vagy ki kell mondani, hogy kommunizmust 'akarunk'(sic!):)
@jaegtoer: @Orica Középföldi: valószínűleg ismét slendrián, pongyola kommentet adtam... nem asszimilációról írtam, csupán arról, hogy embernek, hozzánk hasonló lénynek fogadjuk el őket, nem pedig az evolució egy kezdetlegesebb fokán álló vagy jobb, legjobb esetben csupán gyermeki értelemmel rendelkező, hozzánk hasonló külső megjelenésű lényeknek...
@jaegtoer: "Vagy ki kell mondani, hogy kommunizmust 'akarunk'(sic!):)"

Rudolf Steiner azt mondta, hogy amit ő ajánl, az félúton van a kapitalizmus és a kommunizmus között.
2050-re 10 milliárd ember lesz a földön. Hánynak lesz közülük magántulajdona? 20 százaléknak? Ha egy-két millió ember kezében lesz a Föld összes mezőgazdasági területe, akkor mi akadályozza meg őket abban, hogy ne cselédnek, napszámosnak kezeljék a többieket, latin-amerikai mintára?
Illetve a szabad versenyt is gátolja egy-két generáció után a sok örökös (főleg, ha alkalmatlanok), de erről jobban írnak a cikkben, amit linkeltem.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Az ideális társadalmi viszonyoknak egyetlen akadálya van. A tökéletlen ember.
@Sir Bates dö Hól:

Tudom, hogy inkább vagy híve te is, és Orica is az integrációnak, mint az asszimilációnak.
Az viszont bizonyos, amíg 'világszerte' sikertelen integráció okairól -úgy részleteiben, mint összességében- nem lehet 'szabadon' írni, beszélni, addig célravezető megoldások sem születnek.

A 'civilizált' emberek életfogytig tartó tanulásra vannak 'ítélve'.
Kérdés, hogy a cigányok 'bársonyos' kényszerítés az iskolapadba asszimiláció vagy integráció?

Ugyanakkor az is megállapítható, hogy a 'bársony árára' nincs annyi pénz, ami elég lenne, és nincs az a türelem, ami el nem fogyna.
De eljön az az idő, amikor a többség kényszerítve lesz a türelemre is és az áldozatvállalásra is, csakhogy addigra relatív lesz az a többség.
Úgyhogy az én véleményem az, nem kellene annyit széplelkűsködni, ködöt harapdálni és felhőn lovagolni, mert az élősködésnek igen rafinált és teljesen elfogadható/igazolható formái fejlődtek ki az évszázadok folyamán. Ez akkor is így van, ha kényszer alatt szövődött ez az ördögi háló. Ha a társadalom 'nemzeti tartaléka' 30%-os részarányával majd (talán csak 25 év elteltével) eléri a kritikus tömeget, érdekesen alakulnak az azonnali tennivalók.
@jaegtoer: akkor a ma tinédzserei lesznek probléma-megoldó helyzetben... ami nem túl biztató, tekintve az edjukáció színvonalát...

(bár, első lépésnek elég annyi, hogy megpróbálunk nem élősködőként gondolni rájuk... a többi már jöhet magától is... nem könnyű, de ez van..)
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

"Rudolf Steiner azt mondta, hogy amit ő ajánl, az félúton van a kapitalizmus és a kommunizmus között."

Téged láthatóan teljesen bűvkörébe vont az antropozófia. Ez - ízlés kérdése révén - nem nagyon képezheti érdemi vita tárgyát.

De tényleg komolyan gondolod, hogy egy több, mint 100 éves spirituális mozgalom atyjának gondolatai a kapitalizmusról és a kommunizmusról ma időszerűek?
@Sir Bates dö Hól:

Amíg nem támogathatom kizárólag az arra érdemest, hanem csak mindegyiket, addig élősködőknek tekintem őket, megemlítve és példának mutatva a biztató és reményre okot adó kivételeket.
@Sir Bates dö Hól:

" első lépésnek elég annyi, hogy megpróbálunk nem élősködőként gondolni rájuk... a többi már jöhet magától is... nem könnyű, de ez van..)

Ez egy elég idealisztikus és differenciálatlan elképzelés.
@Orica Középföldi: ja, mert a többség szinonimakészletét rebútolni kellene ehhez... (tudod, hogy idealisztikusnak semmiképoen nem vagyok nevezhető:-)... persze, várhatjuk a "csodát" is, mely vagy a jobbik programjának képében, vagy a magyar ásványkincsvagyon megsokszorozódásának következtében elinduló gazdasági boomban, esetleg egy -a putrikon végigsöprő- ebola hungaricus (mellyel szemben a gyöknyelvet génjeikben hordozók rezisztensek) vírus megjelenésében ölt testet...)
@jaegtoer: nem támogatásról beszélek... hanem mindenkit (!), a személyeket születésüktől fogva megilletendő jogokról... (meg, persze, saját jól felfogott érdekünkről...)
@Sir Bates dö Hól:

Akkor másképp mondom. Az elmúlt 40-45 év alatt alkalmam volt megélni a mindennapokban, miként működött a mindenkit megillető jogok intézménye, melyhez a társult követelmények alóli kisettenkedés visszájára fordította még az előremutató kezdeményezéseket is, ezért még azok sem tudtak kikecmeregni a programozott nyomorból akikben volt motiváció és képesség, mert a paraziták elszívták előlük -a rájuk hasztalanul fordított erőforrásokkal- azt a kis plusz tőkét- amely még pótlólag éppen kellett volna a sikerhez.
Ezért én csak a személyre, személyekre szabott támogatásban hiszek, és elvetek mindenféle alanyi jogon járó tömegmassza támogatást.

[először vakarjuk ki azt a 10-11000-et aki a legjobban motivált és képesség, készség szintjén megalapozott a feltételezett siker. 'Utógondozással' Aztán jöhet a következő tízezer.
Szintén életpálya támogatással. Ezek iszonyat nagy pénzek. A szüleik folyamatos munkapiaci támogatása képzéssel, foglalkoztatással és munkaadói empátiával az esetlegesen kiütköző konfliktusok kezelésére és megoldására miközben a gyermekeiknek spéci óvodákat, bentlakásos iskolákat biztosít a központi költségvetés hétvégi iskolabuszokkal 'miegyébbel'.
Aztán a 3-4 tízezres turnus után elkezd életre kelni a motiváció is a körükben... eddig alsó hangon is 15-20 év telik el. És ekkor még mindig lesz 900.000 támogatandó.
Most csak a zseton kell... és a többibe ne szóljon bele az, aki a zsetont adja. Éppen úgy, mint Orbán. Tulajdonképpen "_cigányok "vagyunk"_" 'mindannyian' így vagy úgy.
Köszönöm, nem akarok újabb 100 évig cigánykodni.
@Orica Középföldi: "Téged láthatóan teljesen bűvkörébe vont az antropozófia. Ez - ízlés kérdése révén - nem nagyon képezheti érdemi vita tárgyát."

:)) Te meg azért jársz ide, hogy minket elemezzél. Amellett, hogy ez pofátlanság, még bénán is csinálod, és butaságokat hordasz itt rólam össze-vissza. Akkor olvass vissza, mert leírtam, hogy mennyi mindenben nem értek egyet RS-sel.

"De tényleg komolyan gondolod, hogy egy több, mint 100 éves spirituális mozgalom atyjának gondolatai a kapitalizmusról és a kommunizmusról ma időszerűek?"
A görög demokrácia is időszerű, persze kisebb-nagyobb változtatásokkal, pedig az sokkal több, mint százéves. Sőt, Jézus szavait is tanulmányozzák manapság a tudósok, és nem csak a teológusok, hanem jogászok, üzletemberek, pszichológusok (pl. Perczel Forintos Dóra). Amúgy meg más közgazdásztól is idéztem ez ügyben, RS kortársától, ugyanis RS eredetileg közgazdászként indult, de más tudományterületeket is megújított, pl. mezőgazdaság, pedagógia.
De hogy megnyugodjon a kis lelked, pont a spirituális részével nem értek egyet, ugyanis én KATOLIKUS vagyok, ezt az első kommentjeink között írtam neked.
@jaegtoer: Ha a pénz dönt, akkor valszeg semmi nem véd meg minket attól, hogy pl. kínai üzletemberek mellényzsebből fölvásárolják Magyarországot (a maygar földet).
De ha például a földet az használhatja, aki rajta él, akkor van esélyünk, hogy ne cselédek legyünk Európában 50 év múlva. De említhetném az afrikai vagy latin-amerikai földfoglalókat, akik már ma rettenetes helyzetben vannak a latifundiumok miatt. A szörnyű bádogvárosok a jövő kor jelképei a mai világban, de ne legyen igazam.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
"2050-re 10 milliárd ember lesz a földön. Hánynak lesz közülük magántulajdona?20%-nak?"
Miért pont 20% körüli arányt lőttél be?
A globális elit nemhogy veszíteni fog a vagyoni arányából, hanem tovább fogja növelni azt. Figyelmedbe ajánlom a globalizáció kialakulásának történetét,múltját és jelenét.
Nemes célokkal indult, majd e nemes terv és eszme átfordult az ellenkezőjébe.
A világgazdaság legerősebbé váló szereplői saját érdekeik alapján egységesítik a gazdaság és politika szabályait.
Ez a folyamat tendenciózus, és egyre fokozódik, nincs esély arra, hogy a világot uraló, a tőkét birtokló elit lemondjon a javakról.
Tudod, hogy a világ javainak 85 %-át 5% birtokolja?
Ezen gondolkozz el, hogy ahol ekkora tőke kumulálódik, ott remélni lehet, hogy 20%-ra csökkenjen a magán- illetve az egyéni tulajdon?
Ugyanis a kettő nem ugyanaz.
@jaegtoer: két malomban őrölvén elbeszélünk egymás mellett:-)...
@vigyüktúlzásbaadolgokat: interferencia többlet kerelkezett az interpratációs folyamatban:-)...
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

"Te meg azért jársz ide, hogy minket elemezzél. Amellett, hogy ez pofátlanság, még bénán is csinálod"

Ez csak "melléktermék", de köszönöm:)))
@Sir Bates dö Hól:

Nem. Csak én nem hiszek az egyenlőségben:)
Még olykor a matematikában is el kell fogadni premisszákat ahhoz, hogy egy-egy egyenlet két oldala egyenlő legyen.
A cigányság elfogadása éppen egy ilyen premisszákon alapuló egyenlet megoldása révén teljesülhet.

Az elfogadás sosem feltétlen, azaz feltétel nélküli.
@Sir Bates dö Hól:

Na jó:)))

1. Tudom, hogy a realitások embere vagy, de a hsz-d egy ideális realizmust sugallt, ami nincs.

2.A szinonimakészlet rebootolása lassacskán ismét egy emberöltőt venne igénybe.Ha hoffmanni/balogi években számolom az előrehaladást, akkor dupla a helyreállítás igénye. Nagyvonalú vagyok.

3. Nem hiszek a csodákban, és/de nem vagyok cselekvő helyzetben.

4.A "megoldási" víziód pokoli (Bosch lenyelné az ecsetjét:), de sajnálatosan ma közelebb látszik állni a valósághoz, mint bármiféle megoldás.

A fentiek ellenére sem vagyok pesszimista:)
@Orica Középföldi: azért Bosch barokkos túlzás:-)... (a többiben nagyjából azonos az álláspontunk:-))...
@Orica Középföldi: Kérdésnek szántam, nem dicséretnek: Te meg azért jársz ide, hogy minket elemezzél?
Amúgy nem zavarna, ha engedélyemet kérnéd előtte, és nem ilyen kinyilatkoztatásokat vágnál a fejemhez, amikre nem hagyod, hogy reagáljak. Így csinálod a pácienseiddel is?
@Mariann19: "Tudod, hogy a világ javainak 85 %-át 5% birtokolja?"

Csak az a kérdés, akarunk-e ezen változtatni? Én konkrétan a termőföldre és olyan termelési eszközökre gondolok, mint erőművek, bányák, fontosabb gyárak, esetleg a tengerek és óceánok kincsei stb (a 20 %-ba azokat is bevettem, akiknek lakása vagy autója stb. lehet majd akkoriban). Abban megegyeznek a forrásaim, hogy az eredeti tőkefelhalmozáskor kellett volna szerintük a feudális tulajdonviszonyokat felszámolni. Mivel nem történt meg, ezért ment félre a kapitalizmus.
Az '56-os forradalomban megvalósították a gyárakban a munkástanácsokat (társadalmi tulajdon), mégha rövid időre is. Szerintem ez egy nagyon érdekes példa, azért hozom föl annyiszor.
Az olyan vagyonban, mint a saját keresetből fölépített/vásárolt ház, lakás vagy egy berendezett fodrászüzlet nyilván benne van az illető személyes erőfeszítése is, ez miért ne lehetne örökölhető? Erre más szabályok vonatkoznának, pl. az általam forrásnak megjelölt R. Steiner szerint is.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Fogalmi zavaraid vannak, emiatt nem áll össze az okfejtésed, mert egyik a másikból nem vezethető le.
A termelési eszközök közé nem sorolhatóak bányák, tengerek, óceánok, ezek a szabad javak.
Különleges termelési eszköz a föld.
Termelési eszközök már a munkához kötődő munkatárgyak és munkaeszközök.
A gépkocsi, autó birtoklása magántulajdon, téves belevenned a magán- személyi tulajdonviszonyokat az eszközök csoportjába.
Eddig a felsorolásodat tettem értelmező helyre.
Az eredeti tőkefelhalmozásról annyit, hogy a már létező kapitalizmus folyamatát gyorsító folyamatról van szó.
A véleményemet fenntartva azt mondom, hogy a világ javainak birtoklását továbbra is a világ gazdasági elitje fogja kézben tartani, mert a tőke az erejénél fogva ezt megteheti.
A 2050-es - általad vizionált jövőkép - viszonyok már az éhinség, a vízhiány jegyében telnek el, egyre inkább kiszolgáltatott lakossággal, amelynek nem lesz ereje, szervezettsége, főként pénze, hogy a föld javainak igazságosabb elosztását kikényszerítse.
Véleményemet a világ globális szemszögéből írtam meg, nem hazai, netán családi összefüggésben. E két utóbbi nem tartozik bele az én makro elméletembe.
@Mariann19: "Az eredeti tőkefelhalmozásról annyit, hogy a már létező kapitalizmus folyamatát gyorsító folyamatról van szó."
Ma is tőkefelhalmozás folyik Magyarországon. 2013-tól az áll a földtörvényben, hogy csak akkor adhatod el a földet, ha a falu 5-6 gazdájából álló (Fidesz-közeli) bizottság rábólint! Tudod, miylen rossz érzés ez a gazdáknak? Nem adhatják el, csak valamilyen fideszes potentát haverjának vagy gyerekének, akikkel amúgy az Agrárkamara is tele van. Ennél még az is jobb lenne, ha használati tulajdonodban van a "földed", és bár nem örökli a gyereked (ha nem ezt a pályát választja), de tudnád, hogy egy megbízható, gondos fiatal gazdálkodó kezébe kerül (a használat joga).

"A 2050-es - általad vizionált jövőkép - viszonyok már az éhinség, a vízhiány jegyében telnek el, egyre inkább kiszolgáltatott lakossággal,"
Miért jó az nekünk, akik nem tartozunk a kivételezett 20%-ba?
"25 éves az Amerikai Kereskedelmi Kamara, illetve az egyik legnagyobb amerikai cég, a General Electric. Ezt ünnepelték az Országházban péntek este. A rendezvény fő szónoka Orbán Viktor volt, aki a kitiltási ügyre nem tért ki, viszont sokszor megdicsérte az amerikaiakat. André Goodfriendhez nem ment oda az elején, a végén viszont azért gyorsan kezet fogott vele."

Én a Goodfriend helyében a végén hátat fordítottam volna. Bár ő egy úri ember, én meg nem.:D
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Azt hiszem te valamit nagyon félreértesz.
Nem kell semmiféle engedély ahhoz, hogy egy nyilvános blogon leírtakat elolvassam, egyetértő vagy egyet nem értő véleményt alkossak, kérdést tegyek fel a hozzászólónak.

Erre általában érvelő vagy egyszerű igen-nem a válasz, vagy mellébeszélés, vagy terelés. Vagy ahogy te tetted, "is" a válasz, némi - nem a kérdésre vonatkozó - indoklás kíséretében.
Vagy nincs válasz, aminek számtalan oka lehet.

Egyetlen hozzászólót sem elemzek nyilvánosan, csak az írásaikat. Ennek nem mond ellent, ha megállapítom a humort, az iróniát, a felkészültséget, a szövegértést,a rendszerben való gondolkodást,az asszociációs képességet, a tájékozódás helyét/irányát, nopláne, ha erre többszöri hivatkozás történik.

Mindezek hiányát nem szoktam szóvá tenni, kivéve célzott agresszivitás esetén. Akkor is ritkán, mert többnyire nem olvasom végig a zavaros hsz-eket.

Hogy érthető legyek, komoly olvasottság, tárgyi tudás is eredményezhet igen zavaros hsz-eket, ha nem megfelelő gondolati műveletekkel párosul.

Konkrétan. Tucatszor utaltál, hivatkoztál az antropozófiára, Steinerre. Feltettem ezzel kapcsolatban egy egyszerű kérdést, anélkül, hogy véleményt mondtam volna - noha megtehetem - a spirituális mozgalomról és annak tartalmáról.

Sajnálom, hogy ez annyira kibillentett a lelki egyensúlyodból, hogy a lehető legrosszabb választ hozta ki belőled. A válaszodat köszöntem meg:)

Végül, hogy a kérdésedre is válaszoljak, azért járok ide, mert jónéhány okos ember gondolata és annak formába öntése is érdekel, szórakoztat. Olyanoké, akik nem feltétlenül abból a szemszögből nézik/látják a világot, ahogy én.
Magyarul, szórakozva tanulok.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
A teóriámat makro szintre emelve továbbra is állítom, hogy az általad vágyott 20%-os - világ javainak birtoklásában való tömeges részvétel -illúzió.
A tőke és a javak koncentrálása fokozódik, és egyre nagyobb méretű lesz, mert a világ gazdasági elitje rendelkezik ehhez erővel, mely két lényeges elemből áll.
Egyrészt a tőkéből,másrészt a politikai erőkkel való összefogásból.
Miután reagálásodban a föld tulajdonlását emelted ki, mikro szinten igazolja a véleményemet.
Miután az elit erejére utaltam, ez a tünet meglátszott a traktoros tüntetések idején is,
amikor a munka- és erőgépeket tulajdonló parasztok erős pénzügyi hátszéllel, szervezetten tudtak fellépni az érdekeikért.
Mindkét résztvevő anyagi hátterére szükség volt. Hű tükörképe volt ez a megmozdulás az általam képviselt álláspontnak.
Jelenleg a parasztságot égbekiáltó sérelmek érik. Az ellehetetlenítés, az ebből következő létbizonytalanság dacára sem tud fellépni az ordas igazságtalanság ellen. Azért, mert nincs pénze. A politikai és gazdasági elit a javak saját részükre való koncentrálása érdekében az erejénél fogva elnyomja a felfelé való törekvést.
A tőkekoncentráció fokozódik és fokozódni fog.
@Mariann19:

Hiába pocsékolod az időd, túlzó kolléga makroszinten frusztrált a valóság, az álom és az isteni elvárások között feszülő ellentmondásoktól.
Elég megátalkodott vagyok, de látom lehet még fejleszteni.Vizsgálom a lehetőségeket.
@jaegtoer:
Most kissé kritikus leszek.
Vitázni úgy lehet, ha az ember rendszerezi a gondolatait, miközben kizárólag a tárgyra fókuszál.
Beszélgető társam inkább arra összpontosít, hogy bemutassa ismereteit, amelyeket innen-onnan összeszed, és a villantás érdekében ezeket közli, akár a tárgyhoz tartozik, akár nem.
Ismert udvariasságom okán próbálkozom visszaterelni a szót, de az eredeti szándékát nem tudom.
@jaegtoer:
Vizsgálom a lehetőségeket."
Érdemes?
@Mariann19:

...hát igeeen... mindig ámulattal tölt el az a türelem és módszeresség ahogy hámozod hagymát, feltöröd a tojást, mikor hogy és mikor mit...
-
...hogy érdemes-e? Hogyne, az ember fejlessze magát! Készüljön fel. Ne legyen slendrián. Amit megtehet ma, ne halassza holnapra. A Windows eszköztárában is van vagy 100 funkció amit soha nem használtam, de egyszer még jól jöhet:D
@jaegtoer:
"hogy érdemes-e?"
Nehéz megállni, hogy ne válaszoljak, és ha megteszem, akkor igyekszem rendszerezni és a helyére tenni a beszélgetés tárgyát.
Hogy milyen hozadéka van?
Blogger Gézánál semmilyen.
Másnál hátha...
T e is optimista vagy, csak ahogyan látom, időben eltolod a hasznosságodra irányuló feladatokat.
Apropó! Más oldalról ellenkező bírálatot kaptam ma a "milyenk" évásanyótól. Rátarti vagyok.
Akkor most mi van?
@Orica Középföldi: Mondjuk azt kéne Steiner-rabsággal gyanúsítani, aki organikus stílusban épít/tet stadiont, ha már valamiért annyira rászálltál az antropozófiára.
@Mariann19:

"_Akkor most mi van?_"

Béke van. Szinte már akkora, hogy nyomasztó:)
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Megint terelsz, de ne fáradj tovább. Egyszerű kérdésemre már régen megadtad a választ, igaz, indirekt formában.
@Mariann19:

Ezt nem kívánhatod komolyan:)))
@Orica Középföldi:
Igazad van, mint mindíg.Komolyan.
Megint buta liba voltam.
@Orica Középföldi:
Még egy intelem.
Ti se induljatok jaegtoerral az enyészetbe.
@Mariann19:

Komoly érdeklődés hiányában nem igazán mélyedtem el Steiner eszmerendszerében, de nem hinném, hogy értelmiségi érvként ajánlotta volna a "rohadjatok meg" szlogent.

Nem tervezem, amíg a döntés az én kezemben van:)
@Orica Középföldi:
"de nem hinném, hogy értelmiségi érvként ajánlotta volna a "rohadjatok meg" szlogent."
Értelmiségi körökben emelkedettebb a stílus, az efféle szlogen megfogalmazása ismeretlen.
Nagyon kedvelem a finom, néha szarkasztikus humorodat, ezért az ajánlatra ne tervezzél.
Még szeretnélek sokszor olvasni.
@Orica Középföldi: @Mariann19:

Az ilyen jellegű felhívások, -amit most nem ismétlek meg- olykor inspirálóan hatnak rám. Vagy úgy, hogy megerősítenek abban hogy jól csinálok valamit, vagy úgy, hogy nagyon is rosszul csinálok valamit.

Ez esetben úgy vélem, rosszul csináltam valamit, mert a netharcos kolléga gúnyként élte meg, amit végső esetben gondolnék csak iróniának, eredetileg humornak, csipkelődésnek szántam.
Elgondolkoztam a bocsánatkérésen is, de kétségek gyötörnek, hogy tőle, vagy magamtól kérjem.
Ezért maradok annak, ami vagyok: jaegtoer, bár néhányan félreértik a nick-választásom jelentését és okát.
@jaegtoer:
Azt vártam tőled, hogy maliciózus stílusban reagálsz a felszólításra, de ez a belenyugvó válaszod rosszat sejtet.
Csak nem a megrohadás előtti állapot vezeti a lelked? Valami érthetetlen agónia?
Én is elbizonytalanodtam, mert kb. két hete hívtak egy blogba az írásaim alapján, de ez a buta liba mivoltom vissza tart a szerepléstől.
@jaegtoer:

"Az ilyen jellegű felhívások, .."

Ez nem felhívás. Stílusjegy, s mint olyat, értékén kell kezelni. Tehát az önmarcangoló gondolat elhessenthető.
Azt viszont tudhatnád, hogy a csipkelődés, a humor, az írónia célba érésének van alapfeltétele:)
@Mariann19:

Utolsó két mondatom, már olyannyira utolsó, hogy az már maga a malícia:)
@Orica Középföldi:

Emlékezetem szerint néhány hete kijelentette, hogy kettőnket utál a legjobban, még ha talán nem is ugyanezekkel a szavakkal tette.
Akkor sem roskadtam magamba s ahogy az imént Mariannak írtam a két utolsó mondatomban benne van mit gondolok erről a dologról:) Nincs mit elhessentenem csak az az átkozott költő túlzás a 4. mondat elején hogy üssön az utolsó három szava:)

A záró gondolatodra: Igen, arról megfeledkeztem, hogy vérre ment:), mert nekem meg nem. Azt hittem csak megjegyzést fűzök valamihez:)
@jaegtoer:
"Kétségek gyötörnek, hogy tőle vagy magamtól kérjek."
Hessegesd el a kétségeidet a bocsánat kérést illetően. Nincs célszemély.
Életfilozófiám egyik bölcseletét ajánlom a figyelmedbe.
"Lehet úgy felemelkedni, hogy látszólag alul maradsz."
Hadd örüljön, aki ebből az egészből semmit sem ért.
@jaegtoer:

" néhány hete kijelentette, hogy kettőnket utál a legjobban,"

Nekem ez kimaradt:)) Elvétve olvasok bele a hsz-eibe.
@Mariann19:

Szóljon nyugodtan még most, aki szintén úgy gondolja, hogy jó dolog a másikat a háta mögött, nyílt színen kibeszélni, a vallásosságában, a szakmája vagy munkanélkülisége miatt sértegetni, szívesen elküldöm a francba.

Illetve e tárgyban, további véleménykülönbség esetén legjobb ha megkérdezzük Fabiust, ill. Bolit, hogy mi az álláspontjuk arról, amit fentebb kifogásolok. Ha ők úgy ítélik meg, hogy én is felelős vagyok, akkor átgondolom, de most úgy látom, hogy ti sokkal súlyosabb dolgot tettetek, mint én. Végülis demokrácia van itt, vagy mi.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Téged nem kell, és nem lehet kibeszélni. Te magad megteszed ezt.

Ezt te írtad fentebb:

"_Szerintem is jobb lett volna, ha nem verik szét a tsz-eket. Igaz, akkor is sírt volna néhány feldolgozó külföldi multi, de így meg a fél ország.
Csak arra mutattam rá, hogy még ideálisabb lenne a használati tulajdon. Miért örökölje Pista bácsi városon élő ügyvéd fia, az apja üzletrészét a tsz-ben? _"

Erre válaszoltam ezt:

"_" Miért örökölje Pista bácsi városon élő ügyvéd fia, az apja üzletrészét a tsz-ben? "

A tulajdon egyik lényege már csak ilyen. Örökölhető.

Vagy ki kell mondani, hogy kommunizmust 'akarunk'(sic!):)

A reakciód az alábbi volt:

"_Rudolf Steiner azt mondta, hogy amit ő ajánl, az félúton van a kapitalizmus és a kommunizmus között.
2050-re 10 milliárd ember lesz a földön. Hánynak lesz közülük magántulajdona? 20 százaléknak? Ha egy-két millió ember kezében lesz a Föld összes mezőgazdasági területe, akkor mi akadályozza meg őket abban, hogy ne cselédnek, napszámosnak kezeljék a többieket, latin-amerikai mintára?
Illetve a szabad versenyt is gátolja egy-két generáció után a sok örökös (főleg, ha alkalmatlanok), de erről jobban írnak a cikkben, amit linkeltem. _"

Oricának írtakat nem hozom ide, csak ezt, amivel a személyeskedés útjára léptél miután a tulajdonviszony alapját vontad kétségbe ami a fentiekből látszik.
Szóval:

"_Te meg azért jársz ide, hogy minket elemezzél. Amellett, hogy ez pofátlanság, még bénán is csinálod, és butaságokat hordasz itt rólam össze-vissza._"

Ezek után állítod -tévesen, hogy a hátad mögött...

Fogalmi zavarokkal küszködsz. Itt olvashattad, mitől volt ez a hátad mögött? Az, hogy te hátad fordítasz önmagad hibáinak megismerése és felvállalása helyett, s ezért mást okolni sértődöttséged okán, éppoly gyenge alapokon álló szemléletet tükröz, mint amit az alábbi kérdésnek álcázott állításod tükröz:

"_Miért örökölje Pista bácsi városon élő ügyvéd fia, az apja üzletrészét a tsz-ben?_"

Jogi alaptan.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
"Buta liba."
Szerinted ez vagyok én.
"Rohadjatok meg!"
Ez Oricának és jaegtoernek szólt.
Ez a te stílusod, amellyel méltatlan helyzetbe hoztál három olyan embert, akiknek nem ez.
Végeztem!
@Mariann19:

Engem ugyan nem, és ahogy Jéget olvasom őt se, meg téged se:))
Eljött az őrségváltás ideje, át kell adni a terepet. Részemről biztos:)
@Orica Középföldi:
Tisztelem a döntésedet.
Meg is értem, mert a kisszerűségből eredő viták nagyon nem illenek hozzád.
Jelzem, hozzám sem, ezért használtam a méltatlan kifejezést.
Én maradok, két okból.
Az igazságérzetem okán, mert több év alatt kialakult barátságokat nem számolok fel.
A másik, Szív távozásának példája.
Az értékeket a helyén kezelem, és nagyon sajnálom azokat az embereket, akik értéket képviseltek, és hasonló okok miatt távoztak.
Kérlek, vedd fontolóra a döntésedet.
@Orica Középföldi:
"Eljött az őrségváltás ideje, át kell adni a terepet"

Ne tedd, kérlek. Ha mindenki visszavonul, mi marad a blogból, a barátságokból, a jóízű vitákból? Csak az tudja ezt megvédeni és megőrizni, aki itt marad.
Tudom, könnyen beszélek, nem engem támadnak...
@Orica Középföldi: ahhoz előbb az átadás-átvételi okmányt kell kitölteni, majd iktatni. sajnos ez ebben a bürokratikus világban több évet is igénybe vehet. kérjük a türelmét addig.
@Orica Középföldi: mi a manó?... szervezed a tüntetéseket, oszt nincs időd?:-)...
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

" könnyen beszélek, nem engem támadnak..."

Ááá, ez teljesen érdektelen. Bolhatüsszögés:))
Jó dumcsit nektek.
süti beállítások módosítása