Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: A brüsszeli Orbán féle konferencia kapcsán nézzük mi a helyzet itthon: telex.hu/belfold/2024/04/... (2024.04.18. 20:31) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.11.03. 09:21 Fabius

Ki lesz KágéBéla utódja?

Címkék: ukrajna jobbik gyöngyösi márton szaniszló adrienn

A hétvége unalmát egy apró, ám könnyen lehet nem jelentéktelen momentum volt képes megtörni. Jó, erről is úgy látszott elsőre, valami faszpumpás halloween buli van Jobbiknál, de aztán kiderült, a dolog komoly, ők tényleg megint körbe polírozzák a medve péniszt, és igyekeznek legitimmé tenni a szakadár ukrán területeken zajló úgynevezett "választásokat".

gyöngyösi_1.png

A listaállítós Gyöngyösi Márton kalandjai regénybe illők: kerülő úton, illegálisan, Moszkva és Rosztov érintésével lépett ukrán földre legitimálni azt, amit az ENSZ törvény és alkotmányellenesnek tart, plusz sérti a két hónapja megkötött minszki tűzszüneti egyezmény összes pontját. A sztori úgy különösen izgi ha tudjuk, Gyöngyösi nincs egyedül: Szaniszló Adrienn is az illusztris, válogatott sztálinistákat és nácikat felvonultató küldöttség tagja.

Így meg mit tudom én, ha Vona Gábor kis buksijában fölmerül, hogy az internetadós tüntetést a szíájé szervezte, akkor talán joggal merülhet föl az is, hogy a Gyöngyösi - Szaniszló párosban a legújabb KágéBéla + Szvetlána édespárost tisztelhetjük?

gyöngyösi-szaniszló.jpg

Ugyanis nem csodálkoznánk már azon sem, ha a történtek után holnaptól egy sarló és kalapácsba kapaszkodó  pufajkás turul lenne a széljobb legújabb jelképe. Mert lássuk be, a putyini Szent Ánuszrózsa árpádsávba foglalása picit problémásabb művelet lenne, meg Viktor úgyis ellopná a végén féltékenységből. Ettől függetlenül nekünk ez az egész nyilván nemzeti érdekünk - ha nem egyenesen Nemzeti Érdekünk - mert a Jobbik nyilván nem önszorgalomból nyalja Putyin és a szakadárok seggét Magyaroroszország legnagyobb diplomáciai válságának kellős közepén.

Ja, és egy igazi hazafi, egy radikálisan turbómagyar faszbúkja is bizonyára úgy néz ki, mint a ciril betűktől, orosz zászlóktól roskadozó Adrienn gyévocskáé. Csak a nemzet, a haza meg a szolgálat, mi?

Screen Shot 11-03-14 at 09.16 AM.PNG

 

440 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr496858929

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Találós kérdés 2014.11.04. 12:37:31

Melyik párt honlapjáról idézek?  Gyurcsány idegen segítséggel akarja Magyarországot megszerezni  Gyurcsány amerikai és más külföldi diplomatákkal találkozott. A liberálisok a magyar kormány politikája ellen biztatják az EU vezetőit, lépéseket sür...

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.11.03. 15:26:04

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@jöttem: A minimálbért támogatom, lejáratást viszont nem látok, főleg hogy egy demokratikus aktusra hívták meg ugyebár.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Elolvastam a szócikket. Nagyon sajnálom szegény gyerekeket, és az összes áldozatot. (És nem akarok okoskodni, csak zárójelben jegyzem meg, hogy más szovjet területen is volt éhínség, és Ukrajnában más években is volt éhínség a szócikk szerint.)
Azért egy idézetet kiemelnék, kicsit az oroszok védelmében: "Ugyanakkor a száraz délkeleti szeleket (szuhovej) Ukrajnában átlagosan 10-12 évente nem váltja fel a május-júliusban a hidegebb és nedvességet hozó északnyugati szél, ami aszályt okoz, és ez volt a helyzet 1931-ben is. Ez a jelenség már okozott éhínséget 1891-ben és 1921-ben (1906-ban csak azért nem, mert a cári kormányzat felkészült a masszív segítségnyújtásra)."

Bár távolról hasonlít a kettő, de az, hogy az ukránok ezt népirtásként Alkotmányba foglalták, kissé olyan mint mikor jobbikosok Trianont "országholokausztként" emlegetik.
@Gábris máris:
Az aktus megtörtént, elég rendesen megkaptátok a maci bránerét!
Tényleg nagy lehetett a hiány... aktusban, ha az orosszal teszik.
Igaz, égés rendesen, mert hát Európában az ilyen aljanép kezd egyre büdösebb lenni.
Nektek tetszhet, oda lehet menni, vár a költői szépségű Jekatyerinburg - mi azonban maradnánk Európában, nagyduzzogva... hiába nosztalgiáztok az elvtársaitokkal.
gábris ritka kitartó egy mókus vagy te:

fúj rosszszemétamerikamegzösszeesküvözsidók, de bezzeg a szabadságharcosputyinazfaszacsavó...

talpig demokratikus az az aktus amikor az orosz medve megkettyinti az ukrán nyuszikát...és az orosz medve csak azért csinálja az aktust mert szegény nyuszó olyan szomorú volt. na persze :)
@vigyüktúlzásbaadolgokat: itt azé' a természetnek kicsit besegített sztálin is meg moszkva
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Szerintem nincsenek alja népek ezzel párhuzamosan felsőbbrendűek sem.
Vagy tévednék, hogy te mint igazi demokrata ilyesmi felosztást nem nagyon támogathatsz? :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: "A tapasztalataik az oroszokkal akkor most nem is igazak? :(
Tényleg..."

Sztálin meg a bolsevik párt mióta = "az oroszokkal"?
Ha egy magyar arra hivatkozna, hogy azért nem akarja Törökországot az EU-ba, mert magyarokat irtottak 500 éve, százezer számra és csecsemőket is, akkor is azt mondanád, hogy jogos a felháborodása?
Egyébként azt csinálnak az ukránok, amit akarnak, de ha a nacionalizmus a magyaroknál bűn, akkor ne kelljen már az övékét ünnepelni (bármilyen szörnyű emlékekből is táplálkozik).
@Gábris máris:

Szerinted és a Jobbik szerint. Ez így érthető lenne.
De Gyöngyössi a külügyi bizottság alelnöke. Minden lépésével MO-t képviseli.
Ergo - Neki kellene a legjobban tudnia, mennyit árt ezzel a lépésével MO-nak.
Most vagy tisztában van vele - nem alkalmas a tisztségre.
Vagy nem - nem alkalmas a tisztségre.
@batka manó: "(1906-ban csak azért nem, mert a cári kormányzat felkészült a masszív segítségnyújtásra)"

Ha az ukránok belevennék az Alkotmányba azt is, mikor az oroszok segítettek nekik, az talán enyhítené az oroszok bűnét.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: Mármint nem Sztálinék bűnét enyhítené, hanem az orosz nép bűnét.
@batka manó: Hová gondolsz? Én sosem hittem a fújjcsúnya usa és zsidó világ összeesküvésben, hiszen az olyan nevetséges, ellenben Putyin tényleg a főgonosz, maga a patás ördög, aki az egész világot az orosz impérium részévé akarja tenni.:) Ez abból is látszik, hogy orosz vezetőként nem átall az orosz érdekek mentén cselekedni. Ki érti ezt?
@Rodeo36: ha meg az éjjeli edény tartalmát ürítik a fejre, az illető elmegy musztángot betörni...
@Gábris máris: putyin nem az orosz érdek mentén cselekszik.
ezt csak te állítod itt.
az orosz nép, ott, nem ezt gondolja.
@Gábris máris:

putyin nem az oroszok érdekében cselekszik, hanem csak és kizárólag a saját hatalma és vagyona érdekli.

egyébként csak halkan jegyzem meg a tetűség az tetűség bármelyik hatalom is követi el. nekem nem tecc, se a rabszolga tartás, se az ha palesztinok és zsidók halnak, de az se tecc amit a nagyon igazhitű faszkalapok művelnek.
...zazravec elvtársék is a baltásvezér koreográfiáját játszák. Nem szeretnének kimaradni a gazda moslékos kondérjából...
@punkfrog: Mondasz valamit. Viszont öröm az ürömben, hogy Obama legalább az amerikai érdekekért küzd, amelyet a választók is egyre inkább visszaigazolnak. :)

www.atv.hu/kulfold/20141103-felidos-valasztasok-amerikaban-melyponton-obama-nepszerusege

hvg.hu/gazdasag/20141007_Alig_biznak_az_amerikaiak_Obama_gazdasagp/
Na megittam a csilispálinkámat, és rettenetes törhetnékem támadt! Azért legyen már világos, hogy Janukovicsot az ukrajnai oroszok is elküldték a halál véreres faszára nem is olyan rég. Az sem kérdés, hogy Ukrajna jelen állapotában - oligarchia, mint mi leszünk 3 év múlva - kb a következő éhinséggel nézne farkasszemet, ahogy az is igaz, hogy a jóságos külföld a segítségéért akar valamit. A nyugat európai értelemben vett demokráciát, a kelet területet. A nyugat esetleg pénz és erőforrás ügyben támogatja a hivatalos, választásokon győztes ukrán erőket, a kelet egységeket, haditechnikát küld, és a kriímben 99,7%-os népszavazási eredménnyel arat győzelmet, holott a tatárok 70-80%-ban a kelet ellen vannak, és a krímben azért nem 3% a tatárság aránya. Lelőttek egy gépet orosz egységek. A - nem nézek utána, tán novgorodi? - rusz az egyik első szervezett államkezdemény volt arrafelé, tán épp ukrajnában. Az ukrán nép a történelem legeleje óta igyekszik levetni az orosz igát. A Hruscsov miatt került a Krím Ukrajna befolyása alá. A donyecki medence nagyon rég óta orosz érdekeltség, de a jelenlegi demográfiai állapotokat a szovjet idők eredményezték.
Következmények: Ha a szovjet uralom rossz, akkor tessék visszaadni Krímet is. A donyeck környéke meg maradjon Ukrajna. Ha az oroszoknak kell a keleti rész a nemzetiségi helyzet miatt, akkor adjanak át minden olyan területet a szomszédos államoknak, ahol a helyzet fordított. Ha Putyin népszerűségét a háborúk növelik, akkor találjuk ki, hogy hol lesz a következő, és ne próbáljuk külpolitikai lázálmokkal megérteni a történéseket, hanem lássuk be, hogy bizonyos népszerűségi mutatóknál háború van. Ideológia nélkül. Jujdecsípős lettem! És kapja be a hátam a két díszpinty, akik most nyilván csak erősítik hazánk érdekérvényesítő képességét világszerte, mint pohos, rommávert, de 1000 dollárért magát bármikor szarrá pofoztató kiöregedett boxoló.
@punkfrog: azért az iszlámmal semmivel több gond nincs, mint a keresztény hittel... (nekem picit komplexebbnek is tűnik, de ez szubjektív...)

nem ellened írtam mndezt... javasolhatom inkább a következőt?... "az összes lápi-magyar húzzon vissza a lápba!" (persze, erre meg a békák basznak majd rá... de ők a gyíkemberek rokonai, így inkább ők...)
@Gábris máris: de ha obama valamit elkottáz mehet vissza a balettba, putyint mikor fogják tudni levakarni szegény ruszkik magukról...milyen ügyesen' kisakkozta az elnöki időlimitet is a drága ember.
Kellemes jó éjt, és a jobbikos elvtársaknak kívánom, hogy váljék már egyszer a gyúrt szar tényleg aranyröggé a kezükben!
@Gábris máris: kit érdekel obama?
de ha már idehoztad.
putyint el lehet zavarni választással?
mióta van oroszország élén?
az álságos medvegyev-putyin cserékekkel ugye nem számolunk?
normális ország, ahol nem lehet leváltani a vezetőt?
@batka manó: Nyilván ha így nézzük igazad is van. Csak akkor ne regéljünk demokráciáról és hasonló lózungokról, amikor az USA mindenkin átgázol ha érdekei úgy kívánják, miközben Putyin lépései csakis diktatórikusak és moszkoviták lehetnek.
Az is árnyalhatná a képet, ha összeszámolnád pld., hogy csak a berlini fal leomlása óta hány ártatlan áldozatot hagyott maga után az USA a háborúiban és mennyit mondjuk a ruszkik? Mit gondolsz mit mutatna a mérleg?
@vigyüktúlzásbaadolgokat: tán az, hogy az etnikai arányok eltolódtak az albánok felé a területen, s ezt a szerbek nem igazán akarák tudomásul venni (mindezt úgy, hogy elfogult vagyok a szerbek felé...)
@batka manó: mi mindent 2x elmondunk neki:)))
@miva?: Ebben most elég sok tárgyi tévedés volt. Esetleg holnap fuss neki majd még egyszer. :)
@punkfrog: de látod így se, pedig mondták az öregek ismétlés a tudás anyja, vagy mi :)
@Sir Bates dö Hól: na persze!
aztán az 1000 éves leveli nemzetség kiutálja a varangyokat!:)))
@gazoló:
csak ha öregapádnak szólítasz?

www.youtube.com/watch?v=2IfB3ot65Us

szakemberek úgy tartják nyilván, mint autentikus és a nagy ritkaságok

brühüyyy

és ez

talán...ha lehet fopkozni?

www.youtube.com/watch?v=TuEXQsf4ctg
@miva?: "A - nem nézek utána, tán novgorodi? - rusz az egyik első szervezett államkezdemény volt arrafelé, tán épp ukrajnában. Az ukrán nép a történelem legeleje óta igyekszik levetni az orosz igát. A Hruscsov miatt került a Krím Ukrajna befolyása alá."

Én pont múlt héten néztem ennek utána, pont a blog miatt. :) A Kijevi Rusz olyannyira orosz, mint amennyire németek a bajorok -írja az egyik forrás. A Kijevi Rusz volt az első orosz fejedelemség. A tatárok kétszáz évre elfoglalták (kb. 1240-1400), eközben tört föl a Moszkvai Fejedelemség. A mongolok kiűzése után a Lengyel Királyság elnyomta a kozákokat és az ukránokat. Először a krími tatárokkal szövetkeztek, majd azok árulása után az oroszok segítségét kérték. Ukrajna 1600-as évek elején csatlakozott Oroszországhoz. Ukrán származású híres író Gogol, aki az orosz néplélek halhatatlan tolmácsa lett a Holt lelkekkel.
A krími háborút az oroszok az angolokkal folytatták a 19. században, a világ közvéleményét megrázta az eset, Byron is részt vett, ha jól emlékszem.
@batka manó: ezen logika alapján német-, finn-, lett-, észt- és olaszország, litvánia, valamint minden -sztán is "kreált" ország, afrikáról és belaruszról nem is beszélve...
@Gábris máris: azé' azt is sorold elő, hány normális, demokratikus országot ahol a népek jól megvoltak magukkal és szomszédaikkal rohant le az usa? és itt nem azt mondom, hogy az us nem követett el hibákat, és hogy itt ott nem élt vissza az (gazdasági)erőfölényével, de azt hiszem, hogy az alapvetően élhető országokat nem bacogatta'.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: azt azért ne felejtsük el, hogy putyin, mint a cukrot a mutogatós, osztogatja az orosz passzust boldog-boldogtalannak, ezzel teremtve meg az alapot az "orosz állampolgárok veszélyben" panel használatára...
@Sir Bates dö Hól: "tán az, hogy az etnikai arányok eltolódtak az albánok felé a területen, s ezt a szerbek nem igazán akarák tudomásul venni"

Ez biztos így van, csak tudod, erre mondják, hogy amit szabad Jupiternek, vagy Jupiter pártfogoltjának, azt nem szabad a kisökörnek, baszkoknak, skótoknak, magyaroknak. Ennyi erővel Jugoszláviára is mondhatom, hogy demokratikus volt. Lehet, hogy szegényebbek voltak benne az emberek, de a nacionalista gyűlölködést lefojtották Titóék. Csak azért kár volt szétverni Jugoszláviát, hogy gyilkolják benne egymást a szerbek meg a többiek.
@Sir Bates dö Hól:

persze kicsit sarkosan fogalmaztam, de itt arra gondoltam, hogy ukrajna a történelem kacskaringói miatt 1991 után lehetett csak önálló független állam...a határai meg megegyezés alapján lettek azok amik, ezt az egyezményt oroszország aláírta majd most jól felrúgta.
@Gábris máris: "Az USA és a NATO megszegte a Máltai megállapodást?
Igen vagy nem?"

Nem... ne is gyere nekem az oroszok leiratával, pöcsfej... mutatok neked olyan papirt, hiteles dokumentumot, hogy anyád kötelezte magát, nem hord ki téged, mert ilyen hülye lennél... azt mégis megszült... az legalább olyan "minden kétséget kizáró, bizonyító erejű dokumentum"... még pecsétet is szerzek rá...
@batka manó: "azé' azt is sorold elő, hány normális, demokratikus országot ahol a népek jól megvoltak magukkal és szomszédaikkal rohant le az usa?"

Pont ezt elemzi ma Hegyi Gyula a Népszavában. Hogy az a baj, hogy az USA kéretlenül is exportálja a demokráciát. Olyan mint az orvos, aki azt mondja hogy a műtét sikerült, a beteg meghalt. Pl. az arab sejkeket elüldözte, de sokszor csak annyit ért el, hogy iszlám terroristák ültek a helyükre.
@Sir Bates dö Hól: "ezen logika alapján német-, finn-, lett-, észt- és olaszország, litvánia, valamint minden -sztán is "kreált" ország,"

Szerintem Batkának azért van igaza, mert a felsoroltak az etnikai/történelmi határokat tűrhetően leképezik, Ukrajna meg olyan, mint a puskaporos hordó.
@Sir Bates dö Hól: "putyin, mint a cukrot a mutogatós, osztogatja az orosz passzust boldog-boldogtalannak,"

Mostanában lehet, de több száz éve élnek ott oroszok, legalábbis a keleti végeken. Ilyen alapon vették el tőlünk a románok a Partiumot.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: nem mondtam, hogy tévedhetetlenek...de általában oka van ha hozzápiszkálnak valamihez, és nem alapból az ott élő népnek akarnak ártani. persze nyilván nem ilyen rózsaszín a történet, mert minden ugyanakkor pénz és politika, de nagy vonalakban ilyesmi a helyzet.
@Sir Bates dö Hól:
Erről még a nagy SZU gondoskodott. Oroszokat telepített mindenfelé.
@Sir Bates dö Hól: Jó jó de ha hozzád hasonlóan nagyon muszáj előadni a kurvakeménykommentelő vagyok szerepet, akkor anyádról én is tudok szerezni papírokat, de minek főleg, hogy aludni sokkal hasznosabb. :) Na csá.

mult-kor.hu/20091202_maltan_ert_veget_a_jaltai_vilagrend

www2.gwu.edu/~nsarchiv/NSAEBB/NSAEBB298/Document%2010.pdf
@vigyüktúlzásbaadolgokat: azért azt ismerjük el, hogy koszovóban felrúgták az autonómiát titó után... pedig csak azt akarták rugováék eredetileg vissza... azt most van egy tachijuk...
@gazoló:
ez sem akármi

www.youtube.com/watch?v=eF74h_WhLiI

ő meg a saját kadenza-ját játsza...nem Beethoven nem más...

brühüyyy
El is hiszem hogy vona nemzetvezető testvérnek agyára ment a politika mikor a CIA t gyanúsította meg a tüntetés szervezésével.

Hát nem lehet könnyű vezetni a pártot mikor egyszerre tobzódnak benne a neo nyilasnácik meg a sztálinisták. Ez igazi hungarikum.

Kettős nyilas horogkereszt meg a CCCP póló.
@Oxica: Hát az élet nem habos torta ugyebár. :)
@vigyüktúlzásbaadolgokat: ezt nem így gondolom, a partiumban nem éltek románok, a II. bécsi döntés pedig többé-kevésbé jól tükrözte a '18-as etnikai határokat...

azt azért lássuk már, hogy többszáz éve élnek ott '18-ig holt lelkekként kezelt élőlények, akik identitása nem különösképpen volt elsődleges a mindennapokban... ott mindenkit oroszként kezeltek... azt azért ne állítsuk már lassan, hogy ukrán nyelv sincs, az is csak egy orosz tájszólás...
@Mariann19: Máp éppen itt az ideje, hogy megszülessen a kis Orbán Mohamed.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
.
A vikingek kereskedésnek nevezett permanens rablási időszaka nem igazán tudható pontosan, hogy mettől tartott nagyjából 800-900 évig, viszont eljutottak Ukrajna mai területére, és nagyjából Kiev környékén létrehozták a Rusz (Rus) államot.
Oroszokról ez időtájt még szó sem volt.
Ennek ellenére a szlávok, oroszok nagyon szeretnék orosz eredetű szónak elismertetni, és ez a szeretet vezetett oda, hogy Sztálin (aki állítólag diktafon volt) utasítására a vikingekről az akkori tankönyvek meg sem elékeztek.
A Vikingekről sok ismeretterjesztő anyag, könyv jelent meg mostanában. Így tudhatjuk, hogy a Feröer szigetekre 820 években látogattak el, ahonnan sürgősen elkergették az íreket, mert tartottak attól, hogy ellesik páratlan labdarúgó technikájukat. A páratlan azt jelenti, hogy minden páratlan évezredben ők nyernek. Ezt a szép hagyományt lelkesen betartják.
.
hiába no, aki tud az tud...

Zsolt Eőry · Kiemelt hozzászóló · Elnök., KDNP Diósd

Gratulálok. Eddig nem politizált, nem is választott, most szidja Orbánt. - Milyen jogon?

Válasz · Tetszik

· 2 · kb. egy órája

komment ehhez:

magyarhirlap.hu/cikk/8878/Bayer_Zsolt_Leszarom_Mozartot_2
@Gábris máris: nem érted, hogy mit írtam, ugye?... (ne szovjet verziót hozzál... viszont a múlt-kor előtt meghajlok...)

szerintem valahogy csak beszkennelem anyád bárcáját...
@Sir Bates dö Hól: Mijafaszt hozzak félkegyelmű, ha Gorbiék hajóján volt a dumcsi Bushékkal és így ők csinálták a jegyzőkönyvet. Amúgy mi a bajod a Gorbi alapítvány archívumával, neked már ők is putyinisták, akik csak hazudhatnak? Na mindegy usgyi szkennelni aztán koccolj te is aludni.
@dr. jenőke (jenőke): sőt!... az oleg sem szláv eredetű:-)...
Magyarország és Azerbajdzsán stratégiai partnerségi megállapodást szándékozik kötni, az erről szóló tárgyalások már a jövő héten megkezdődnek - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn. A baltás gyilkos most nem került szóba.

vs.hu/gazdasag/osszes/uj-strategiaipartner-jeloltet-talalt-magyarorszag-1103?utm_source=hrkrs&utm_medium=rss
@Gábris máris: ja, csak egy toll volt?... azt is egy moszkovita fogta?...
@Sir Bates dö Hól:

Megnéztem: Oleg (svéd nyelven Helgi, ószláv nyelven Ольгъ)

Dobjunk fel egy pénzt.
@dr. jenőke (jenőke): "viszont eljutottak Ukrajna mai területére, és nagyjából Kiev környékén létrehozták a Rusz (Rus) államot.
Oroszokról ez időtájt még szó sem volt."

Igen, a vikingek hozták létre a területen élő szláv lakosokat összefogva, ez olyan evidencia, amit külön nem tartottam fontosnak említeni. Gondolom, a szlávok akkoriban nem különböztették meg magukat olyan élesen, mint az 1400-as évektől.
@batka manó:
kijaza a bájer zsolt?

ő dönti el a bolhák úttyát amikor csípni mennek közösen?

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól: "azt azért lássuk már, hogy többszáz éve élnek ott '18-ig holt lelkekként kezelt élőlények, akik identitása nem különösképpen volt elsődleges a mindennapokban..."

Ennek (a jobbágyok helyzetének) nem sok köze van az ukrán-orosz ellentéthez, mint inkább a cárok és bojárok elnyomó politikájához. Az már inkább kérdéses, hogy milyen alapon tiltották be az orosz és lengyel nyelvet az uralmuk alatt lévő területeken.
De az eredeti kérdés továbbra is az, hogy a súlyos ukrán emlékekre hivatkozva bánhat-e igazságtalanul Ukrajna a saját kisebbségeivel a 21. században?
@Rodeo36: Mozart: Leszarom Bayer Zsoltot:)
@Sir Bates dö Hól: "ezt nem így gondolom, a partiumban nem éltek románok, a II. bécsi döntés pedig többé-kevésbé jól tükrözte a '18-as etnikai határokat..."

Akkor mi alapján vette el tőlünk az antant? Kellett a vasútvonal a románoknak?
@vigyüktúlzásbaadolgokat: erre a kérdésre, már válaszoltam (nem ma, hanem mikor a rada tárgyalt az orosz jyelv hivazalos használatának felfüggesztéséről)... egyértelműen elfogadhatatlan döntés lenne...
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
.
Kijev
Nem volt egyszerű az élet akkoriban sem.
A magyarok kétszer meghódították, mintegy 50-60 év különbséggel. Ott született Álmos és (de nem ezért) ott van eltemetve Árpád.
Meg ilyesmik.
@dr. jenőke (jenőke): "Komp-ország, Komp-ország, Komp-ország: legképességesebb álmaiban is csak mászkált két part között: Kelettől Nyugatig, de szívesebben vissza.
Miért hazudták, hogy a komp – híd. […]"

Ady Endre teremtette meg (tette népszerűvé?) ezt a fogalmat az Egy Korvin-kódex margójára c. esszéjében/tárcájában (?). Érdekes, hogy nála a komp negatívum, merthogy nem híd. És azt is megjegyzi, hogy a komp többször megy Ázsia felé.

Kiegészíteném egy múltkori hsz-emet (Mit hazudjunk ma a netadóról?-topik).
Identitások, amik nem jöttek be a magyaroknak, vagy csak időlegesen:
-Kert-Magyarország (ezt múltkor kifejtettem),
-kreatív, Nobel-díjas nép,
-katonáskodó, bátor nép, Európa védőbástyája.

Identitások, amik bejöttek:
-kompország,
-filozófus nép, nem olyan értelemben, mint a görögök, akik új eszméket találtak ki. Olyan értelemben, hogy a magyarok szeretnek vitatkozni, politizálni, elemezni a világ helyzetét, akár a munka rovására is (ezt én találtam ki).
@vigyüktúlzásbaadolgokat: egyrészt tán igen, másrészt "mi" voltunk szűkkeblűek a nem magyarokkal... ez lett a vége... s erre gyógyír az eu... amit a lápi-magyarok támadnak... miközben egy székely székelynek tartja magát (mind a magyaroktól, mind az oláhoktól megkülönbözteti önmagát... )
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Volt alkalmam, mintegy harmincöt/negyven évvel ezelőtt elsütnöm olyanokat, Lenin is megmondta: a lassú munkához idő kell, illetve másik változatban: a problémák azért vannak, hogy megbeszéljük azokat.
Egyszer sem javítottak ki, mert hátha mégis, de ki is olvas el 50 kötetet, hogy vitaképes legyen.
Ilyen tapasztalati bizonyítottságok okán inkább azt mondom, hogy a vitához nincs meg a felkészültség, a jelenlegi oktatással nem is lesz meg. Nincs vitakultúra. Nem tudunk vitatkozni.
Adyt idézed? Indokolt. Avas és avítt minden. A kacagány és árva leányok haja még mindig divat.
Nem változott azóta semmi, csak kivágtak néhány tölgyfát...
...Hogy jobban lássuk.
@dr. jenőke (jenőke): "Kijev
Nem volt egyszerű az élet akkoriban sem."

Kijev az "orosz városok anyja". A keleti szlávokból lettek az ukránok, oroszok, fehéroroszok.
Egyértelmű, hogy közösek a gyökereik az oroszokkal, bár ez nem jelent semmit, ha időközben elváltak útjaik. A Krímre és az oroszokkal benépesült/feltöltött keleti megyékre ugyanakkor nem alaptalanul formálnak/formáltak jogot az oroszok sem.
@dr. jenőke (jenőke): "Egyszer sem javítottak ki, mert hátha mégis, de ki is olvas el 50 kötetet, hogy vitaképes legyen."

Jajj már, nem kell ahhoz ismerni a Lenin-összest, hogy két magyar össze tudjon veszni rajta. :) Ha már három magyar hajol össze, azok még a Lenint is kimagyaráznák a saját igazából.
Mondj még egy ilyen népet! :) A német vagy a cseh nyárspolgár arra büszke, ha távol tartja magát a politikától, az angolok azzal dicsekednek, hogy azt se tudják, ki a miniszterelnök.
Mondd egy magyarnak, hogy ez vagy az a politikus milyen jó politikus, vitatkozni fog veled csak a vita kedvéért! :)
@Sir Bates dö Hól: "miközben egy székely székelynek tartja magát (mind a magyaroktól, mind az oláhoktól megkülönbözteti önmagát... )"

Talán ezért nem kellett volna annyira Erdélyhez ragaszkodni. Ha Magyarország az önálló Erdélyt követeli 1920-ban, és megalakítja 1941-ben, akkor a románok nem tudom, milyen alapon harcoltak volna Nagy-Romániáért.
@dr. jenőke (jenőke): "Ilyen tapasztalati bizonyítottságok okán inkább azt mondom, hogy a vitához nincs meg a felkészültség, a jelenlegi oktatással nem is lesz meg. Nincs vitakultúra. Nem tudunk vitatkozni."

Az hagyján, hogy vitakultúra nincs, meg talán a tárgyi tudásban is hiányosságok vannak. A nagyobb baj, hogy manapság már vita sincs, csak a vita árnyéka. Ezt én a rendszerváltás utáni liberálisok hibájának tudom be, akik sikítófrászt kaptak, pl. ha valaki a magyarságáról kezdett beszélni. Az oké, hogy a szadeszesek véletlenül a jó oldalon álltak, de olyan üresen, ellenszenvesen, lélek nélkül tudtak erről az oldalról érvelni, hogy egy igazi magyar már csak ezért elfordult tőlük, még ha amúgy egyet is értett volna velük.
Bartus erről már oldalakat írt tele. Hogy őt éppen nem hajtja a Fidesz karjaiba a sótlan liberális politizálás, de sok magyar sajnos alternatíva híján odamenekült.
@Rodeo36:

Jó'reggelt!
Kössz a'zesti zenéket,koránébredő lévén most,hallgatom:)

Viszont Rolláéktól egy kis hazai:)

www.youtube.com/watch?v=xd2JYdBXTpQ

'Mert mi,ellentétben :)bájernmunkásőrúrralvagymivel 'szeressük Mozartot:))
Kgbéla utódja most az újpesti mszp-s jelölt lett, akinek papirja van arról, hogy kiképezték.
• Magyarország geopolitikai helyzeténél fogva mindig is a birodalmak átjáróháza volt ,hol az egyik,/ török, osztrák, német, orosz/ hol a másik befolyása érvényesült jobban. Most az USA is beszállt a játszmákba., nyilván az érdekeit akarja érvényesíteni, állítólag a balti államok már tőlük fogják beszerezni a palagázt. Az USÁ-nak, nem tetszik Paks , a Déli áramlat, stb. De hol vannak a mi érdekeink? Sajnos, az elnyomó gépezetek a hosszú elnyomások alatt nemcsak gazdaságilag fosztottak ki bennünket, hanem az ezt alátámasztó, politikai, kulturális agymosás is jelentékeny volt. Talán ezért vagyunk jelenleg is jobban megosztottak, mint más népek, nincs meg nagy ügyekben a nemzeti konszenzus. Mi magyarok, ha valamelyik néppel szimpatizálunk, akkor annak az ellenfele rögtön támad bennünket, és sikeresen megoszt. A nagyhatalmak konfliktusai miatt sodródtunk bele háborúkba, ráadásul még ránk is fogták utólag, mint vesztesre, hogy mi voltunk az okai a háborúik kirobbanásának. Ma van egy orosz-amerikai ellentét, és főleg az amerikaiak akarnak befolyásolni bennünket, és ennek szolgálatában támad a világsajtó is, nem állítom azonban azt, hogy néha nem szolgálunk rá a kritikára helytelen intézkedésekkel.
A világsajtó politikai agymosása sajnos jobban érvényesül azoknál a hajdani honfitársainknál, akik naponta azt olvassák. Sajnos.
Reggelt, Mindegykinek!

Vidékinek üzenem (ha már én is frissítem orosz tudásomat a sok KAPKAM-felvételnek köszönhetően): JO TVAJU MATTY!
@Imola Helyesi: Igen csak az nem kémkiképzés volt, hanem normál határőr rendészeti. Persze a lapok címoldalán a KGB szóösszetétel a lényeg. :)
@Gábris máris: Ja, hát mindenhol baj volt meg van a határokon, határokkal, határon túl meg belül.
Kedves Gábris máris, kösz a sok cikkajánlást, te nagyon tájékozott vagy. Más: A nemzetgazdasági miniszter nem támogatja a boltok vasárnapi zárva tartását / nyilván a fogyasztási adó miatt, mert nem vagyunk olyan fejlettek, mint a németek meg az osztrákok/, viszont a két gyermekek adóvóírásának 2016-os emelését azzal indokolta, hogy szülessen 2. gyermek. Most ez megint nem jó üzenet, mert mi van azokkal, akiknek már van két gyermekük/
@Gábris máris:
Az mszp kitart mellette, mert már lejárt a jelöltállítási határidő, és akkor megint nem lenne jelöltjük. Tényleg elég béna lett az mszp.Főpolgárjelöltjük sem volt.
@Imola Helyesi: Nem tudod, hogy mire képezték ki?
@KÁTÉó53éúétr6: Horváth Imre azt mondta, senki nem szervezte be, senkiről sem kellett jelentést írnia, annyi igaz, hogy határőrként részt vett egy KGB-s tanfolyamon. Horváth Imre, az MSZP újpesti országgyűlési képviselő-jelöltje az RTL Klub híradójának nyilatkozva hétfőn elmondta: elvégzett egy tanfolyamot a KGB-nél, de nem áll semmilyen kapcsolatban a szervezettel, és nem lép vissza a jelöltségtől.
A szocialista politikus a hírműsorban azt mondta: a szovjet állambiztonsági szolgálattal, a KGB-vel nem áll semmilyen kapcsolatban, de az a hír igaz, hogy elvégzett egy tanfolyamot 1984-ben, mert határőr volt. A képzést a bizonyítvány szerint kitűnően végezte el.

A híradóban megszólaltatott történész szerint a tanfolyam igaz lehet, akkoriban gyakran előfordult, hogy a határőrok szakmai képzését a KGB-vel végeztették el.

hvg.hu/itthon/20141104_Video_Megszolalt_a_KGBvel_hirbe_hozott_M
Látom újabb Magyarellenes fröcsögés megy ezen a cionrasszista blogon.

De amúgy tényleg nem értem ,hogy a jobbiknak (esetleg egy részének) miért kell ezt csinálnia.ű
Nekem spec. nem tetszik amit putyin művel.
Fasznak nem tudnak azok se megegyezni?!
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

"_Nekem spec. nem tetszik amit putyin művel.
Fasznak nem tudnak azok se megegyezni?!_"

Az azért van kedvenc jobbikos net bozótharcos kolléga, mert nem vették le a Kelly hősei című filmetüdből a 'megegyezős egyezség' fogalmának egyetemes értelmezését:)
Ez az ECHO tévés Szaniszló lánya lenne?
@Imola Helyesi:
Imola!
Az álláspontomat én nem engedem befolyásolni annak a szándéknak, amely bagatellizálni és homályosítani kívánja a korrupciós botrányt.
Abból indulok ki, hogy Amerika a világon a demokrácia éllovasa, aki kötelességének érzi nagyhatalmi poziciójánál /is/, és e melletti elkötelezettségénél fogva is a demokrácia érvényesítését. Bárhol a világon közbe lép, ahol veszély fenyegeti ezt.
Ez történt Magyarországgal is, amely durván megsérti a demokratikus jogokat működésének több szegmensében.,
Amerika nem kockáztatja nemzetközi hitelességét koholt vádakkal. Ez a korrupciós ügy a világpolitikában nem olyan fajsúlyos, hogy kitenné magát az USA bármilyen tekintélyvesztésnek.
Sajnos, nagy a valószínűsége, hogy a bizonyítás nem történik meg, mert a magyar kormány elsumákolja az ügy valódi hátterét, ami azt jelenti, hogy nem Amerika hazudik.
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős Katgimis DOMINA:
Tudom, hogy viccelsz, kell is egy kis humor szomorú életünkben.
Úgy lettem burzsuj, hogy a jogász barátnőm jártában-keltében megtudta, hogy parcellázni fognak egy holtágnál baromi olcsó árakkal.
Bele mentem az üzletbe, és amikor a
tulajdonomba került, az tényleg egy mámorító érzés volt, hogy van ebben az országban egy talpalatnyi föld, ami az enyém.
Romlanak a viszonyok, és könnyen lehet, hogy elszáll a mámor, és el kell adni.
Azután már csak kábán bámulok a nagy semmibe, oda a burzsuj lét felemelő érzete.
@glinolid:
"Már éppen itt az ideje, hogy megszülessen a kis Orbán Mohamed."
Ahogy mondod.
Már a kiságyban a feje alatt lesz egy játékfejsze, hogy ne legyen kalandos az átmenet felnőtt korára, amikor megalapítja az AMBM-t, az
Azeri Magyar Baltás Műveket.
@jaegtoer:

Végre egy derűs pillanat:))
Donald Sutherland a kedvencem, és ezt a filmet is számtalanszor képes vagyok megnézni.
@Gábris szomszéd: Köszönöm./én is így tudtam/ Az információ így teljes, és nem úgy, ahogy a farkast kiáltó imola tette, ezért tőle szerettem volna látni. Mellékesen jegyzem meg, hogy Vári szuper pilóta is a SZU-ban szerezte a kiképzést, és még nagyon sokan .....az mind ügynök gyanús?
süti beállítások módosítása