Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.10.17. 09:03 Fabius

Jön a Simicska-Leaks?

Címkék: orbán fidesz háború simicska

Aszongya a Figyelő, hogy az egykori kollégiumi szagsógorok viszonya annyira megromlott, hogy már a fingpertura sem emlékeznek vissza szívesen. Az eddig közös út szétválni látszik, a célok eltávolodtak egymástól: Viktor állítólag három nyugodt évet akar az állam szerepének újraértelmezésére, az ellátórendszerek faragására, Lajos meg pénzt és befolyást. Habony és a Palácsik Timi férje meg Lajos médiaportfólióját akarja, de őket speciel mindenki épp leszarja.

Mer'hogy az a hír járja, Viktor is sérülhet ha élesben is kitör az Első NERháború.

orbán-simicska-háború_1.jpg

A Figyelő informátorai szerint a vérszerződést már felbontották, túl vannak azon a ponton ahonnan még vissza lehet fordulni. Innentől meg nem az kérdés lesz-e háború, hanem az, mi lesz a választott fegyvernem? Luí valamelyik cégét átkereszteli SimicskaLeaks-re, és hogy, hogynem szivárogni kezdenek az Orbánra és a kormánypártra kényelmetlen iratok az azokon kéjjel csámcsogó Magyar Nemzet, HÍR TV felé, vagy ad abszurdum az Átlátszó névtelen bejelentő csatornáján fog érkezni egy-egy ajándékcsomag időről időre?

Esetleg az államigazgatásba beépített Közgép alvósejtek fogják szabotálni Orbán nagyra törő terveinek megvalósítását?

Mert az is vicces lenne. Vityáék görcsös erőfeszítéssel kitalálnak valamit időről időre, aminek megvalósítása kudarcba, botrányba, kudarcos botrányba fullad, mert minden alkalommal lesz egy láb ami összerúgja a bokát, hogy arccal tompított taknyolás legyen a dolog vége, üzembiztosan. Ha Lali úgy akarja ettől nem menti meg Orbánt se a Jóisten, se a kápók gyilkos tekintetével minisztériumok szerte személyesen masírozó Lázár.

Aztán Viktor majdcsak megunja. Vagy belebukik. Vagy behódol a bukás előtt félórával, és ha már úgyis megvan a szépen fejlett orális fixációja, akkor egy slicc melletti nyálfolt lesz a pecsét az újrakötött szövetségen.

 

443 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr436801433

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.10.17. 16:26:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Így bukik meg Orbán Viktor? 2014.10.17. 16:04:32

Egy héttel a FIDESZ tavaszi győzelme után érdekes gondolatkísérletet tett közzé Bede Márton a 444-en Így bukott meg Orbán Viktor címmel. Az általa kitalált, de abszolút reális forgatókönyvet ő 2016 őszére datálta.  Bede Márton tévedett. Ugyanis a foly...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Imola Helyesi:
Nyuszifül! Az az ordas Stefyke profil jobb volt, ez a mostanid szánalmasan lófing, ezért kár volt a talponállóból felszedniük téged. Hagyd a 3,14-csába ezt, keress rendes munkát inkább, hisz dübörög a gazdaság - persze ha csak nem tiltja a vallásod a munkát.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: nem tudom, vannak-e Lui-nak kulfoldi erdekeltsegei, en mondjuk naivan kinezem belole, az osszes tobbivel egyutt is. Egyszer lehetne mar ebben az orszagban valaki hasonlo pozicioban, aki tenyleg elhiszi, hogy a nyugat a barat es az eros forint, amit nem rangathat meg egy masnapos alkusz hetfo reggel unalmaban ;)
Kedves Fabius!
Felkészültem életed legjobb írására, a magyar (ill: fideszes)potentátok amerikai nemkívánatosságával kapcsolatban!

Kb 5 percenként kattintok ide, igyekezz!
Tűkön ülök!
@Deutsch Tamás:

"""Deutsch Tamás 2014.10.18. 00:53:46
ezt a var ánuszt nemsokára betiltjuk

Tahótlanítok:))"""

Van nektek egyéb ánusz ahova lógathatjátok a 'kijajafa@otokat kötsög:))
@biohouse: Figyu! Az élet annyira vicceset produkált, hogy azt Fabiusnak nehéz lesz überelnie.
@Imola Helyesi: Ja, persze, te agyatlan, majd a NAV elnöke megy személyesen az USA-ba vizsgálódni. Komplett hülye vagy.

@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Jaj, haggyad már! Ez nem Stefi. A hugi annál sokkal jobb. Ez csak egy szánalmas hülye.
@Imola Helyesi: "akkor rohangálnak az idegenekhez árulkodni."

fn.hir24.hu/gazdasag/2006/10/25/orban_elzarna_unios_penzeket/?mobile_full=1

"Orbán elzárná az uniós pénzeket

Üzlet
2006. október 25. 18:09

Ezermilliárdos uniós támogatási forrásoktól fosztaná meg Magyarországot Orbán Viktor, legalábbis ezt szorgalmazta Strasbourgban néppárti képviselők előtt. Arról megfeledkezett, hogy a támogatásokat nem az általa hazugnak titulált kormány, hanem térségi fejlesztések, vállalkozások, önkormányzatok, civilszervezetek kapják utólagos kifizetés, és igen szigorú ellenőrzés mellett. Az MSZP szerint Orbán egy nap alatt tönkretette a magyar EP-képviselők kétéves munkáját. A Fidesz magyarázatot ígért elnöke kijelentéseire."
@Imola Helyesi: "Amerika poltikája miatt gazdasági vesztesek vagyunk, mert elvesztettük az orosz piacot."
- Azt egy Antall József nevű úriember baszta el.
@Imola Helyesi: " Érdekes, az átkosban nem volt itt az a fene sok multi, még az oroszokat is eltartottuk, Záhonynál vagonszámra ment ki az élelmiszer, de nem ettünk selejt élelmiszert, iparunk is volt, ami kellett, megtermeltük, az embereknek volt munkája . "
A Kádár rendszer sírod vissza? Nocsak!
Egyet elfelejtesz. Akkor az energia szarért húgyért volt. Az almáért, húsért kaptuk az olajat meg a gázt. Ma már csak dollárért.
@Mariann19:
hát -hogy mást ne mongyak- kurva egy cirok nő arrafelé és milyen perverz seprűt lehet belőle csinálni? éppen tegnap láttam élőben amint ők maguk egymás között beszélgettek (tudod dobálták a szart és repűltek a székek) arról, hogy mikor is tuggyák a valóságban mexüntetni a rabszolgaságot mert ugye törv ény szerint az má' nincsen magát vala...(pagát UHU) de az a hülye valóság... meg a bérek és jövedelmek meg a szociális háló (azt most ne mondd, hogy én hülye vagyok, mert csak aszondom idebeletelibe amit a helyi amerikai tevecsatornák NBC, ABC, CNN, FOX üvöltenek szerteszéjjel és akkor a Huffington Post meg a többi mellékutas még nincs benn meg Bill Maher és a többiek

szóval lenne mit csinálniuk az elkövetkező 250 évben anélkűl, hogy kilépnének a határaikon kívűlre, és akkor nem biztos, hogy minden meg lenne oldva

jó lenne ezt velük vitatnád én csak a hírnök vagyok

és nem is vagyok link, és linket sem adok mert valaki vagy tájékozott és akkó' tuggya vagy nem akkó' meg vaklégy a ködben

brühüyyy

ez most csak így szombat ebéd utánra nektek meg a hajnali kávéhoz tejbe ...
@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:
és ez a nagy változás miért jött létre?

ugye elkurtad nordikuschan is meg teutóschan isch és hogy mekkora egy bunkó parasztlegényke lyányka vagyte most fiúbuzi vagy lyány leszbi?

csak hogy tuggyuk kit kell letisztelnünk tövig

brühüyyy

ajánlanám figyelmedbe KV467/2.
@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:
segítettek neki 10,5 millióan és kilopták a részüket

most meg nincs van

brühüyyy
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
emléxel a régen ró náld meg a te Cser naccságára akikm olyan szépek és táncosak voltak? meg a gorbibaba akit még az ördög nem tudott de már megaszonta neki, hogy...mingyárt gyüvök érted is

szóval emléxel?

na a megoldás a sok izére meg a teutonok a sajttájon és a többi lopott hó' volt hol nem volt HÓLISZTÁN meg alcsútbasznád

brühüyyy
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
ha aznap este a Fidel tényleg szájon vágja akkó ma más lenne a világpolitika...a kiskopaszka aki kergetődzött a jel CIn NEL kibe rejtek meg bújjunk el

szóval a világ

brühüyyy
@Imola Helyesi: "Apropo, egy zugárus éppen most csapott be egy amcsi masszirozó készülékkel, ez hogy a fenébe került ide, és miért így árulják.?"
- Ez nagyjából mutatja is hol a helyed.
@Imola Helyesi: "Orbánt nem engedjük holmi Amerika-bérencek kitalációi miatt lemondani."

Baszod, vehettetek volna neki már hálából egy Szijjártói méretű villát. Meg egy kanalat is.
@vilagnezet.blog.hu: jaja, haggyá már a blogoddal. Másról sem szól mint a gázlopásodról, amin lebuktatott a Tigáz, meg a sikertelen társkeresésedről.
Ez lenne a világnézeted?
@Imola Helyesi: "Ebből az ügyből nem lesz semmi szerintem, bizonyíték nincs.Viszont lehet, hogy azért tiltották ki őket, hogy ne jussanak el a nyomozásban a további szálig. Képzeljük csak el, a norvég alap pénzeinek amerikai útját követnék, mi lenne. Lehet, hogy nem is norvég volt az a pénz, jaj, ki tudja, dehát a pénznek bizony nincs szaga."

Erről az jutott eszembe, hogy valami bűzlik Dániában. Lehet, hogy a pénznek mégis van szaga?:D

Talán a szaktársak szabira mentek, vagy már elkezdődőtt a létszámcsökkentés, hogy nagyságod szarja itt a gyepet?
Reagált a vádakra az amerikai nagykövetség

Valóban megtagadták az Egyesült Államokba való belépést tíznél kevesebb magyar állampolgárnak, akik a kormányzatban vagy a kormányzathoz közel dolgoznak – derült ki az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének sajtótájékoztatóján péntek délután.

André Goodfriend ideiglenes ügyvivő elmondta, a személyek beutazását azért korlátozzák, mert azok korrupciós ügyek részesei és haszonélvezői, amelyet a nagykövetség saját vizsgálata során gyűjtött bizonyítékok alapján talált megalapozottnak. Ezek a bizonyítékok azonban diplomáciai titkot képeznek, ezért ezeket nem adják ki, mint ahogy a szankcionált személyek nevét sem árulják el sem a sajtónak, sem a magyar kormánynak. Az érintett személyeket értesítették arról, hogy ha vízumot próbálnának igényelni, a kérelmüket elutasítanák.

Az ügyvivő egy 2004-es elnöki döntésre hivatkozott, amely alapján az amerikai kormány zéró toleranciát tanúsít a korrupcióval szemben, ez indokolja az intézkedést. Goodfriend egyben valótlannak nevezte a Napi Gazdaságban megjelent információkat, melyek szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal amerikai cégek ellen folytatna vizsgálatokat, vagy hogy a magyar személyeket ilyen vizsgálatok miatt tiltották volna ki az Egyesült Államokból.

www.napigazdasag.hu/cikk/25897/
@rodeo36: Szép napot. Nézz bele ezekbe. Igazi lélekemelő tehetséges fiatalokkal. :)

www.youtube.com/channel/UCIgrliF7jvkZdAFkeVn9aSA/videos

virtuozok.hu/
@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:

"Az élet annyira vicceset produkált, hogy azt Fabiusnak nehéz lesz überelnie."

Ellenben nem olyan szórakoztató stílusban viccel az élet:)
Nincs itt semmi látnivaló, pihenj folytasd tovább. :)

"A magyar emberek jól teljesítettek az elmúlt években, mindenki szeretne ilyen munkaerővel dolgozni és olyan biztonságos és kiszámítható helyen befektetni, mint amilyen Magyarország - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Milánóban a közmédiának nyilatkozva."

www.mfor.hu/cikkek/Orban__mindenki_szeretne_olyan_kiszamithato_helyen_befektetni__mint_Magyarorszag.html
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
kösz, de majd csak akkor ha befejeztem a Mozart összes zongora koncertjeit CD-ről még csak a 3.-nál tartok

jó kis konteo brühüyyy a mai krokogyélus és milyen tözsi van?
@rodeo36: Persze csak szép sorban.:) Egyébként azért bátorkodtam hírt adni erről a műsorról, mert tényleg csodálatos tehetségek mutatják meg magukat a klasszikus zene szinte minden szegmensében.
Végre egy műsor a királyi tévében, ami igazi kincseket hordoz. :)
@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]:
Hiába no, amióta a Mounikashowja nincs a tévében, olyan elveszettnek érzi magát, a teleshopra szokott át.
Ez is egy szint...
@Megdobbent: "nem tudom, vannak-e Lui-nak kulfoldi erdekeltsegei, en mondjuk naivan kinezem belole, az osszes tobbivel egyutt is"

Egyszer, kíváncsiságból utánanéztem az EU-s közbeszerzési eredményeknek, mert már magam is kezdtem elbizonytalanodni. Márhogy valamit csak kell tudnia a Közgépnek, ha minden, de minden hazai közbeszerzést megnyer, amin indul.
Szóval, a magyar határon kívül soha, semmit. Amennyire meg tudtam állapítani, nem is indultak.
Magyar Nemzet

Amerikai nyomásgyakorlás?

Egyesült Államokba való belépésre, ugyanis hiteles információ áll rendelkezésre arra vonatkozóan, hogy ezek a személyek korrupciós cselekményekben vesznek részt vagy azokból hasznot húznak. Jelezték, hogy ezt a döntést az amerikai külügyminisztérium hozta a 7750-es számú elnöki proklamáció, valamint a 2004. január 12-i kleptokráciaellenes klauzulájának megfelelően. A büntetőjogi eljárás lefolytatása kérdésében az illető ország dönt. A személyek kilétéről ugyanakkor nem nyilatkoznak, mert „a magánélet védelmét célzó amerikai törvények megtiltják”.

Hozzátették, hogy álláspontjuk szerint senki sem áll a törvény felett, s az Egyesült Államok osztja Magyarország véleményét a korrupcióra vonatkozó zéró toleranciát illetően. A korrupció kezeléséhez a fékek és ellensúlyok egészséges rendszerére, valamint átláthatóságra van szükség. Nyomatékosították, hogy az amerikai kormányzati akció nem Magyarország-specifikus, hanem része annak a fokozódó amerikai erőfeszítésnek, amellyel a jó kormányzást, az átláthatóságot és a demokratikus értékeket alapjaiban veszélyeztető akadályok ellen harcolnak.
-----------------------------------:)))))
Felvettük a kapcsolatot az ügyben a NAV-val --------------------------------------------is, hogy megkérdezzük, valóban vannak-e folyamatban vizsgálatok amerikai érdekeltségbe tartozó intézményekkel és cégekkel szemben. A hatóság azonban adótitokra hivatkozva nem nyújtott tájékoztatást.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: ezek vagytok ti, bátran, stílusosan mocskosszájúak, (de a szívetek bizonyára mint a patyolat). Igazi pajtásai Fabiusnak meg a többinek, jól elvagytok így magatok közt, s ha valaki tévedésből mást gondol/ír, mint ti, ráugrotok mint floki a lábtörlőre, érvek és mondanivaló nélkül, mocskolódva, trágárkodva, mindenféle megfontolás nélkül összehordva hetet-havat.
Lehetne gondolni, hogy nincs lejjebb, de a mélységnek nincs határa. Meg a sötétségnek sem.
@Mariann19: @Imola Helyesi:
"Szijjártó Péter azon kijelentésére, hogy "Amerika mutasson bizonyítékokat a korrupcióra", Barack Obama titkársága visszaküldött egy képet Szijjártó Péter 708 négyzetméteres házáról." - Hírcsárda (???)
@gazoló: ez lehetne így is, ha így lenne. csakhogy az amerikaiak (nem a nép, hanem a hatalom) szereti elfelejteni, hogy a "fékek és ellensúlyok rendszere" mást jelent az USA -ban és általában mást jelent Európában. Ez az alkotmányos berendezkedésből adódó fogalom, amely a hatalmi ágak szétválasztásának elvéből adódik. És hát milyen alapon kéri számon az USA a saját modelljét bármilyen más, szuverén államtól?
Aki nincs kitiltva Amerikából, az annyit is ér.
@susu64:

"fékek és ellensúlyok rendszere" mást jelent az USA -ban és általában mást jelent Európában."

...és ugye megint mást Magyarországon:)
Szövetséges magyarpolipnál,meg'jólvanazúgy,'faszközötök van hozzá?
A 'lovéért is azért tartanánk a kiskacsóinkat,elsüllyesztve haverok zsebébe a magunkteremtette önkényes feltételek között!!

"alkotmányos berendezkedésből adódó fogalom"

Már bocs de ki írta itt az "al'kotmányt és hogyan?
@gazoló: javasolnám, hogy olvasd el a megfelelő részeket az alkotmányban (alaptörvényben), nincsen abban semmi kivetni vagy szégyellnivaló. Mint ahogy az alaptörvényben sem. Mi a gond vele?
A hatalmi ágak meg kíválóan szét vannak választva Magyarországon, mégha sokan szeretnék is, hogy ne így legyen, vagy legalábbis azt a látszatot kelteni határon innen és határon túl, hogy nem így van.
Az alkotmányozásról meg az ellenzéki pártok önként és dalolva vonultak ki, miután nem sikerült megzsarolniuk a többséget. (olyan ez, mint amikor 1993 - ban Fodor és Tsai kivonultak a Fideszből, mert nem kapták meg az áhított poziciójukat.) El is nyerték méltó jutalmukat.
@Mariann19: "Elég bizarr a gondolkodásod, de udvarias ember lévén, válaszolok neked. "
Lépj egyet hátra és szó szerint baszd arcon magad!
A helyes válasz.
www.youtube.com/watch?v=AkNZUoj54io
@susu64:

A hatalmi ágak elválasztása elég standard értelmezéssel bír mind tartalmi, mind formai szempontból a politológiában, függetlenül attól, hogy az államforma köztársaság, királyság, monarchia, államszövetség, vagy nemzeti megmentők zártkörűen működő részvénytársasága, megdöbbentő ugyan, de a hivatalos nyelvtől sem függ, az viszont lényeges momentum, hogy milyen szempontok alapján deklarálják 'hivatalossá' a nyelvet esetleg nyelveket.
Ám nem akarom összezavarni a világképedet, amelyet szükségképpen árnyalhat olvasatodban az a körülmény, hogy a szóban forgó fogalmat a tengeren inneni vagy a tengeren túli, esetleg az üveghegyeken inneni s azokon túli mesehősök meseországai vonatkozásában óhajtod vizsgálni.
Mesélhetnél, mi a helyzet a Syriuson?
@susu64:

Te ugye kibírtad röhögés nélkül,míg ezt leírtad,Én nem!?
Csak Te is osztálytárs vagy szobatárs voltál vagy csak tagja a camorrának??:)))
@közrabszolga:

"__@Mariann19: [...]Lépj egyet hátra és szó szerint baszd arcon magad!__"

Hehe... eltűnődtem, hogy neked vajon mennyit kellene hátralépni, hogy egy káposztalepke szárnycsattogtatva le ne dózeroljon.
@hacsaturján:

Atyaisten! Nem hiszem el, hogy ilyen létezik!
@susu64: "ezek vagytok ti, bátran, stílusosan mocskosszájúak, (de a szívetek bizonyára mint a patyolat). Igazi pajtásai Fabiusnak meg a többinek, jól elvagytok így magatok közt, s ha valaki tévedésből mást gondol/ír, mint ti, ráugrotok mint floki a lábtörlőre, érvek és mondanivaló nélkül, mocskolódva, trágárkodva, mindenféle megfontolás nélkül összehordva hetet-havat.
Lehetne gondolni, hogy nincs lejjebb, de a mélységnek nincs határa. Meg a sötétségnek sem."

No megjött az új generácijó?:D

1. Ezek tényleg mi vagyunk.
2. Lehet, hogy trágárkodunk, de ha rendszeresen járnál ide, akkor tudnád, hogy a tárgárkodás a nemzeti szókincs része, ld. Dautsche Tamást és írásait is. Társaidról nem is beszélve, csak most valahogy eltévedetek a sötétben, és még nem találtak ide.
3. Ugrik rád a nyavalya, több eszünk van nekünk attól.
4. "...ha valaki tévedésből mást gondol/ír, mint ti..." azt mi hülyének tartjuk, mert ezt gondolja. Tévedésből nem lehet mást írni, csak szándékosan.
5. Igazad van a sötétséggel, ezért be is tekerhetnél egy százas izzót a lepénylesődbe, hogy megvilágtsa a fejed.
@susu64: "a "fékek és ellensúlyok rendszere" mást jelent az USA -ban és általában mást jelent Európában. Ez az alkotmányos berendezkedésből adódó fogalom, amely a hatalmi ágak szétválasztásának elvéből adódik."

Igen, meg is tanultuk bajusz királytól, hogy aki nem ért egyet a ti fékeitekkel és ellensúlyaitokkal, az fogja a kötelét és menjen le az alagsorba.... Vagy te akkor még pelenkás voltál, oszt erre nem is emlékezel?:D
@susu64: "Az alkotmányozásról meg az ellenzéki pártok önként és dalolva vonultak ki,"

B+! Az ( alkotmánynak csúfolt ) alaptörvényeteket Szájer Józsi írta az ölében tartott lap toppján útban Brüsszel és Budapest közt, hogy a f*ba ment volna oda mellé az ellenzék?
@jaegtoer: "Atyaisten! Nem hiszem el, hogy ilyen létezik!"

Pedig nem kevés az ilyen, és sajnos ezt aki ott a nagyfaluban él, el sem tudja képzelni. Pedig ebből a szavazóból van a legtöbb. Őket kell megnyerni, nem a DK-t legyalulni.
@jaegtoer: nem a hatalmi ágak szétválasztását értelmeztem, csak a "fékek és ellensúlyok rendszere" c. bullshit jelentését. Amely fogalom csak 2010 után került be (minő véletlen) a magyar közbeszédbe. A hatalmi ágak szétválasztásának elve és gyakorlata ettől függetlenül működött, hol így, hol úgy, akárcsak bárhol a világban. A világképen meg köszi jól van, eléggé árnyalt és sokszínű (azt nem mondanám, hogy szivárványos...). Üveghegy, Syrius, óh.
@látjátok feleim szümtükkel:
1. Tényleg, ti vagytok.
2. Szoktam idejárni, s általában szórakoztatónak talállak téged és a társaidat. Mindazonáltal itt nincsenek társaim, akikre gondolsz, nem azok.
3. Ne is próbálj, bár ez nem ész kérdése. Amúgy: mi a több? Ki dönti el? Te?
4. Értelmezési problémáid lehetnek.
5. Kontra viccnek szaga van, ez fölöttéb büdös.
@susu64:
Javaslom, pici bucid húzd ki a párt seggéből és mielőtt ostoba muzsik módjára csontig nyalsz bolsevik haverjaidnak, mesélj tündérbogaram, miféle érveket és tényeket hoztatok TI, mezei szervilis kismajmok itt fel?
A másik agyhalottal együtt. Mármint, hogy kisz titkár ettársaitok és mszmp spicli haverjaitok jobban teljesít-többet lop-"kijafaszaaza..." szentháromságán és klasszkus cinikus, tenyérviszketést okozó stílusotokon kívül?
Maradj magadnak, danolássz inkább...
m.youtube.com/watch?v=RO5g5mVbbos
@gazoló: nem volt kedvem most az egyszer rajtad röhögni. De kíváncsian várom a visszaemlékezéseidet.
Osztálytársaim persze nekem is voltak (jártam iskolába), de tudod ez nem az én generációm. Szokták erre mondani, hogy jószerivel az apjuk lehetnék, de szerencsére nem vagyok.
@susu64:

Én nem vicceltem. Tényleg nagyon sötét vagy.
@látjátok feleim szümtükkel: asszem jó pár évvel hátrébb vagy hozzám képest, (itt most a koromra gondoltam, nem egyébre, azt nem tudhatom), meglehetősen emlékszem. Sokszor zavar is, túl sok.
@látjátok feleim szümtükkel: de szerencsére vannak köztünk igaz fényességek, akik világítanak, mint a fáklya. Vagy inkább mint egy igazi fárosz.
Amúgy, visszatérve a Szájer laptopjára vagy micsodájára: ott voltál, láttad, mondta neked? Mert ha így volt, akkor Szájer egy igazi zseni. Megírni egy szál laptopon egy egész alkotmányt, ez már valami. Olyan ez, mint gyerekkorunk kötelező iskolai szovjet filmjeiben Szása, aki egy szál magában megállít és likvidál egy teljes gaz, fasiszta német tankhadosztályt.
@hacsaturján:

"ez meg itten az imola meg a susu tuinvan:"

Mondd, svalbardon napi hány perc a kötelező mazochizmus?

Pusztító volt a linked.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Kedves válaszod olyan, mint egy észak-koreai rakéta, gyönge és célt tévesztett.
De a dalt köszönöm, emlékszem még rá.
A fejem meg jó helyen van, köszi a tanácsodat, soha semmilyen párt vagy egyéb halandó micsodájában (na, mondjuk azért én is anyától születtem) nem volt. S a hátralévő kis időben nincs szándékomban, hogy ezen változtassak.
Most azonban elköszönnék, mert számtalan dolgom van.
@susu64:

Basszus! Azt nem mertem gondolni, hogy a sötétben látó látnok is vagy. Mármint mások korát, miben-kiben létét illetőleg.:D

Egyébként meg a füzesabonyi vi, dejó kapcsán hagy idézzelek: "5. Kontra viccnek szaga van, ez fölöttéb büdös."

Ezek, mármint mi, ezt már láttuk, csak te nem tudsz róla, mert ideiglenesen itt állomásozó vagy. Köszönjük a rövid jelenléted, meglettünk volna nélküled.
@látjátok feleim szümtükkel:
isa por és hamu.
Nem te írtad? "Vagy te akkor még pelenkás voltál, oszt erre nem is emlékezel?:D"
(mellesleg, Kövér egészen másról beszélt, ezt bizonyára te is tudod, de hát a kötelezés, orbánozás, stb. még mindig itt van. Mondhatnám, ideiglenesen itt állomásozik, hogy a szavaidat használjam.
S ha láttad (ah, micsoda királyi többes: "mi". (Mi vagyunk a lovagok, akik azt mondják, ni"). Szerezhetnél már egy másik rekettyést. www.youtube.com/watch?v=aw0-NC05H90
@susu64:

Ha rendesen olvasnád a nickemet, akkor ilyet nem kérdeznél. Ez egy ténymegállapító, kijelentő szóösszetétel.

Kövér beszéde meg pont olyan, mint Gyurcsány öszödi beszéde, asseaz vót, nem arról szólt, hanem másról.:D. Mégse én, és a baloldal ordítozott hónapokon át az utcán utána.
Na melyik mérce is a kettős? Pedig a Kövér is lemondhatott volna a kötelezés után, úgy símán.
Te meg, ha a Kövér beszédének miről szólására most nem hivatkozol, akkor még hihetőbb is lennél, de ezzel megmutattad a valódi éned. Ezért gondolom azzal sem értesz egyet, hogy mindenki annyiért ér, amennyije van. Ha már a beszédeknél tartunk.:D
@látjátok feleim szümtükkel: Az USÁ-ból, na bumm. A Kossuth-térről kéne....
@Imola Helyesi:
"Akkor légy szíves, írd le, a Teszkó mennyi nyereséget visz ki az országból, ami után nem adózik. És a bankok, és az amcsi cégek mennyit?"

A teszkó a nyeresége után mo-n adózik, mert itt bejelentett, mo-i székhelyű cég, és bizony adózik keményen, amint a bankok és az amerikai érdekeltségű, de mo-i székhellyel rendelkező cégek. A társasági adó (és a többi negyvenféle adó) nem a tulajdonosok hovatartozásától függ, hanem a nyereségtől, csak hogy értsd.
Amit kivisznek, az a befektetett tőkéjük után járó osztalék, amit bizony Simicska és társai is kivesznek (jogosan egyébként).
Ne tessék a szezont a fazonnal keverni, és főleg ne tessék Mariannal vitába szállni, mert lemos a pályáról másfél másodperc alatt.
@látjátok feleim szümtükkel:
"lehet, hogy azért tiltották ki őket, hogy ne jussanak el a nyomozásban a további szálig."

Jaja, mert a nyomozáshoz elengedhetetlen a személyes jelenlétük :)

Ha meg úgy lenne, akkor nem kitiltanák, hanem megidéznék őket.

Ja, vagy ha kimennek, el tudnak tüntetni bizonyítékokat vagy befolyásolni tudnának tanúkat/üzletfeleket ?! Akkor mégiscsak van mit eltüntetni...
@susu64:

"_nem a hatalmi ágak szétválasztását értelmeztem, csak a "fékek és ellensúlyok rendszere" c. bullshit jelentését. Amely fogalom csak 2010 után került be (minő véletlen) a magyar közbeszédbe. A hatalmi ágak szétválasztásának elve és gyakorlata ettől függetlenül működött, hol így, hol úgy, akárcsak bárhol a világban. A világképen meg köszi jól van, eléggé árnyalt és sokszínű (azt nem mondanám, hogy szivárványos...). Üveghegy, Syrius, óh._"

Egész konkrétan ezt írtad:

"_ez lehetne így is, ha így lenne. csakhogy az amerikaiak (nem a nép, hanem a hatalom) szereti elfelejteni, hogy a "fékek és ellensúlyok rendszere" mást jelent az USA -ban és általában mást jelent Európában. Ez az alkotmányos berendezkedésből adódó fogalom, amely a hatalmi ágak szétválasztásának elvéből adódik. És hát milyen alapon kéri számon az USA a saját modelljét bármilyen más, szuverén államtól?_"

A hatalmi ágak elválasztása fékek és ellensúlyok rendszere. A törvényhozás, az igazságszolgáltatás és a végrehajtói hatalomra gondolok én. Amennyiben te a kész gránátos kocka kapcsán a tésztára, a burgonyára, a pirospaprikára, a hagymára, a zsiradékra és a lábasra valamint a tálaló edényre gondolsz, az egy másik műfaj.

Amennyiban az a lábas öntöttvas lábasban manifesztálódik, úgy beszélgethetünk, de kizárólag a vaslábasról.

Az államforma lehet eltérő, ellenben a hatalmi ágak elválasztása, a fékek és ellensúlyok rendszere ugyanazt jelenti az amerika nyelvén is, mint németül, vagy franciául, norvégül, svédül netán pirézül, bár 'svájciul' nyilván nem.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Mint azt tegnap is megtette, amiután ez a szerényebb képességű nerseggnyalonc nem bírt semmi értelmeset makogni. Van az úgy, hogy sehogy sincsen... :)
@jaegtoer:
Szerintem túlértékeled "talponállók népét", hogy ennyi karaktert vesztegetsz rá. :(
@dr. jenőke (jenőke): "Biztos vagyok abban, hogy nem ismered @Mariann19 hozzászólásait.
Nem válna károdra...."

Demagógiáért Mariannak se kell a szomszédba menni. Hol vásárolt ő a rendszerváltáskor "olajos padlójú boltban", te nem vagy erre kíváncsi?
Különben meg egy DIKTATÚRA konszolidációját támogatja LIBERÁLIS létére. Ez nagyobb szégyen szerintem, mint az, hogy valaki nem közgazdász. Különben semmi bajom a közgazdászokkal alapból, de nem jár automatikusan erkölcs és intelligencia a diplomájukkal, pl. Szíjgyártó petike.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:"Szerintem túlértékeled..."

Szerintem men, és nem is szabad így hozzájuk viszonyulni. Ha megnézed a posztok látogatottságát, akkor tudhatod miért.

Az általános talponállók és közben térdeplők ugyan is mindig azzal "érvelnek", hogy itt nincs érvelés, nincs vita, csak trágárság.

Ezért mondom és, hogy lássátok feleim szümtükkel. Mármint a valóságot. Már ha nyitva is van az a szem.
@Megdobbent: "Egyszer lehetne mar ebben az orszagban valaki hasonlo pozicioban, aki tenyleg elhiszi, hogy a nyugat a barat es az eros forint, amit nem rangathat meg egy masnapos alkusz hetfo reggel unalmaban ;)"

A rablóknak két típusa van. Rózsa Sándor, aki kényszerűségből betyárkodik, és Pisze Matyi, aki született tolvaj. A Rózsa Sándoroknak máshoz is van tehetségük, és az ilyen ember igyekszik minél előbb polgári állásba helyezni magát (ha van rá lehetősége).
A Pisze Matyi-félék éhen halnának a szabályos versenyben. Ezért lopnak el mindent, ami nincs lebetonozva.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Már a fülemen folyik ki az optimizmus. Ez lehet az oka.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

"_A Pisze Matyi-félék éhen halnának a szabályos versenyben. Ezért lopnak el mindent, ami nincs lebetonozva._"

Már ez a tétel is megdőlt. Konkrétan a földmutyikra gondolok.
@Imola Helyesi:

"_@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Újítsál már, nagyon egysíkú vagy._"

Ha így is lenne, még mindig üdítőbb, mint maga, Imola, a megtestesült síkhülye.
@jaegtoer: "Már ez a tétel is megdőlt. Konkrétan a földmutyikra gondolok."

Sajnos. Akié a vár, az könnyen mondja a többinek, hogy tied a lekvár.
A mai világban amúgy is káros divat a föld-harácsolás, sajnos nem lógnak ki a fijjúk nagyon a sorból.
@dr. jenőke (jenőke):
Köszönöm szépen a szavaidat. Jól esik emberi kiállást megtapasztalni.
@gazoló:
Mind a két meccs a Digin lesz.
Remélem, nemsokára megváltozik a helyzet, mert az M1 szervezi, hogy a csatornáján lesznek a sport közvetítések.
Öröm volt a linknél olvasott rajongók kommentjeit olvasni.
Este találkozunk.
@jaegtoer:
A 10.29-es kommentedhez.
Nem fogadtam szót Bérrabszolgának, nem basztam magam pofán.
Jól döntöttem?
@Mariann19:

A halmozottan halmozott sejthalom nem tudta mit halmozott, így hát jól döntöttél, sőt helyesen:)
@Marcellusca:
Amerikának a diplomáciai lépései mellett humora is van.
A Szíjjártó házának képével frappánsan reagált a bizonyítékok megkérdőjelezésére.
Náluk komolyabban veszik a kétes eredetű meggazdagodást, mert ott bizony a vagyonszerzés forrását igazolni kell.
Amennyiben nem áll rendelkezésre, érzékeny búcsú következik, bárkiről is legyen szó.
@rodeo36:
Rodi!
Olyan szerencsés vagy, hogy irígyellek, mert többet tudsz a médiából az országról, mint mi, akik itt élünk.
Ahhoz nem fér kétség, hogy Obamának nem naprakész információi vannak az itteni eseményekről, hanem percre készek.
Meggyőződésem, hogy a vitatott bizonyítékok hadrendben állnak a megfelelő helyen, hiszen az USA nem kockáztatja nemzetközi renoméját
alá nem támasztott vádakkal.
Tegnap Szíjjártó nyilatkozatának bagatellizáló beütése volt az ügyet illetően.
Eörsi Mátyás nemzetközi értelemben ezt a kérdést egy nukleáris csapással felérő ügyként aposztrofálta.
Igen kontrasztos a két politikusi minősítés.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
"Mint azt tegnap is megtette"

De látod, hogy nem tanul semmiből. Lehet, hogy ő is vadász...?
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
"Hol vásárolt ő a rendszerváltáskor "olajos padlójú boltban","

Meg fogsz lepődni: voltak még olyanok. Nem mondom, hogy sok, de azért előfordult.
@látjátok feleim szümtükkel:
Amugy meg a zusában az immigration officér a reptéren hasraütéssel is dönthet. Oszt jónapot
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: "Meg fogsz lepődni: voltak még olyanok. Nem mondom, hogy sok, de azért előfordult."

Ha a Kutyakaparó csárdával hasonlítom össze a Hilton Hotelt, akkor én is megállapíthatom, hogy a feudalizmus fejlettebb a kapitalizmusnál. A West Endet szerintem nem a falusi vegyesbolttal, hanem pl. a Skála áruházzal kéne összehasonlítania, ha azt akarja, hogy komolyan vegyék.
Amúgy meg megdöbbentő számomra, hogy mikor gyerekek éheznek a kapitalizmusban, akkor egy komoly, tanult ember a plázákat tartja a kapitalizmus legnagyobb vívmányának.
@Mariann19: "Szálljál le rólam!"

Ne pattogjál, nem te számoltad ki a Tejutat.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

" @Mariann19: "Szálljál le rólam!"

Ne pattogjál, nem te számoltad ki a Tejutat."

Ez a pökhendi stílus nem nyerő itt. A te zavaros, verbális diaréd is nehezen viselhető, mégse ugrott neked senki. Még.
@időtolvaj: "Ez a pökhendi stílus nem nyerő itt. A te zavaros, verbális diaréd is nehezen viselhető, mégse ugrott neked senki. Még."

Megkérdezted már Mariannt, hogy milyen alapon osztályozza itt az embereket?
@időtolvaj:
Köszönöm neked időtolvaj a véleményedet, amely azért is fontos számomra, mert ismered a helyi viszonyokat, és az írásaimat is, azok stílusát.
Meggyőződésem, hogy azok ismeretében nyilvánítottál véleményt.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Te sokat kérdezel, de ha téged kérdeznek, még soha nem adtál választ.
Belefogsz egy témafüggetlen szófosásba, már bocsánat, hogy szebben nem tudom kifejezni.
@időtolvaj: "Te sokat kérdezel, de ha téged kérdeznek, még soha nem adtál választ."

Mi a kérdés?
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Nekem nincs kérdésem hozzád, de guma pl. tett fel kérdést, amit nem válaszoltál meg, ellenben hosszasan másról beszéltél. Vagy az újbaloldali - általad megfogalmazott - ismérvekkel kapcsolatban is volt kérdés, amire szintén nem válaszoltál.

A visszakérdezés ősi trükk, de nálam nem jön be:)
@időtolvaj: "A visszakérdezés ősi trükk, de nálam nem jön be:)"

Akkor jó beszélgetést saját magaddal. :)
@időtolvaj:
"Természetesen."
Ritkán látlak, csak remélni tudom, hogy lesz módunk egy kis társalgásra, mint régen.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Mint jeleztem, nekem nincsenek kérdéseim hozzád. de megint mellébeszélsz.Ez nagyon harmatos válasz volt.
Ne erőlködj, ezt mások jobban, magasabb színvonalon űzik nálad:)
süti beállítások módosítása