Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: A brüsszeli Orbán féle konferencia kapcsán nézzük mi a helyzet itthon: telex.hu/belfold/2024/04/... (2024.04.18. 20:31) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.09.17. 10:24 Fabius

Az állampolgárság-mutyit felszámolni nem kell félnetek

Címkék: fidesz honosítás-mutyi

Jippiájé, kitártuk a keleti kaput és tízezrével özönlenek rajta keleti barátaink. Hogyhogy minek? Hogy közénk tartozónak papírozva magukat terjesszék jó hírünket Európa szerte, azért. Mert ezek egytől egyig rendes, dolgos emberek ám, akiknek csak sorsa nehéz, és a megbundázott magyar állampolgársággal igyekeznek jobbra fordítani. 

Hogy ezek a tízezrek nem beszélnek magyarul, nincsenek magyar felmenőik, ám mégis szavazhatnak róla, Viktor vagy Ferkó tologassa a kanapét a nappaliban?

Lárifári, aki a végtelenségig lebutított honosítást szidja az áruló, népellenség, 23 millió román beözönlésének víziójával behülyített faszkalap, idegen érdekek kiszolgálója vagy legújabban Index dolgozó, ahogy a nemzetpolitikai segédállamtitkár volt kedves világgá kürtölni. Mert mikor kiderül a soros faszokvoltunk, akkor a legfrissebb kormánydroid is bemutatja, a kiképzés faszául sikerült, és képes felmondani a hülyemagyarázat aranyszabályok gyűjteményének pontjait:

1: Legyél arrogáns gyökér, mindig és mindenek előtt. 

2: Háborodj fel annyira, hogy ne látsszon - vagy ne nagyon - hogy érdemben nem cáfolod az állítást. 

3: Fenyegess. Perrel, politikai indíttatásból elkövette hozzá nem értéssel vagy bármivel, amibe a norvégokat bele tudod keverni. 

Cserébe megoldást azt ne kínálj. Legfeljebb lebegtesd meg, hogy ti mostan'már sokkal odafigyelőbben lesztek ugyanolyan balfaszok, de ne mondd ki nyíltan: a rendszerlyukat betömni eszetek ágában sincs. Mer'hogy az egyszerűsített honosítás ilyen jelképes izé amit őrizni kell, azzal meg ne törődjünk, hogy a kijátszhatóság miatt azok is billogozott állampolgárság-mutyisták lesznek, akik bírják a magyar nyelvet és felmenőkkel rendelkeznek.

Sokkal, de sokkal egyszerűbb nem tenni semmit.  

 

631 komment · 5 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr676705393

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Választási programjaink: 2. rész - Újbuda közlekedésének fejlesztése 2014.10.05. 15:51:43

Kerületünket nagymértékű átmenőforgalom sújtja, aminek a negatív környezeti hatásai az itt élők egészségét és életminőségét rombolják. Budapest nyugati és déli agglomerációjából naponta autók tízezrei lépnek be a fővárosba Újbudán keresztül, jelentős l...

Trackback: Semjén takarodj! 2014.09.18. 07:32:36

ErkölcsTan és etikaoktatás Semjén Zsolt részre: A plágium lopás és csalás. Takarodj a közéletből!  Semjénnek mennie kell.

Trackback: Semjén Zsolt elvtárs vörös csillaga 2014.09.18. 07:32:00

Jó elvtársakból jó katolikusok lesznek. Semjén Zsolt azzal védekezett, hogy ő nem a vörös csillaggal, hanem a bethlemeni csillaggal kapott kitüntetést.

Trackback: Fővárosi Törvényszék Törvénysértései 1 2014.09.18. 07:31:05

  Hazánkban nem csak a papok, bankok, a politikusok, gázszolgáltatók, de a bírók és a bíróságok is nagyon elqrvultak megfelelő civil kontroll és ellenőrzés hiányában.  Már ott is kialakultak a klikkek, maffiaszerű kis csoportosulások, akik ellen a jog...

Trackback: Kicseszett Fővárosi Törvényszék 2014.09.18. 07:30:44

  A törvények betartásának látszatával működtök, de közben a bankokhoz hasonlóan éppen ellenkezői vagytok annak, aminek lennetek kellene. A bankok nem óvják és gyarapítják a pénzünket, hanem trükkösen ellopják. Sőt még más vagyonunkat is, ha nem védjü...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem valószínű, hogy a politikai "kanapétologatás" lenne a legnagyobb vonzerő ebben. Én inkább a magyarral egyenértékű EU-állampolgárságra tenném a voksom, a Stabilitási Számlacsomagként emlegetett, államilag finanszírozott/forszírozott pénzmosodáról nem is beszélve.
ha már maffia:

Pintér volt érdekeltsége szerelte fel a kapitányságokat riasztóval

Mintegy nyolcvanmillió forintért végezte el Pintér Sándor belügyminiszter egykori cége, a Civil Biztonsági Zrt. érdekeltsége a budapesti kerületi kapitányságok objektumvédelmi biztonsági rendszereinek kiépítését – közölte a hvg.hu megkeresésére az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK). Az Erando Kft. által kiépített mozgásérzékelős riasztó rendszerekről egy rendőr név nélkül elmondta, bár felszerelték, de eddig még nem használták őket.

hvg.hu/itthon/20140917_Pinter_rendorseg_Erando_uj_munkak
Fradista vezérszurkoló lesz Hende kabinetfőnöke

Boros Bánk Levente, az Echo tévéből ismert politológus, a Ferencváros Szurkolók Szövetségének (sic!) alelnöke váltja Farkas Anikót a honvédelmi minisztérium kabinetfőnökeként, írja a Népszabadság. A hírek szerint már október 1-én munkába áll.

444.hu/2014/09/17/fradista-vezerszurkolo-lesz-hende-kabinetfonoke/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: gondolom a harcosságot már elsajátitotta..úgyhogy jó lesz
Dzsingisz Khán-nak is volt Magyar Köztársaság Europa útlevele? vagy a mongol testvéreknek még nincs elég nyiluk a puzdrájukban, hogy meg tudják dugni a tömjén elvtársat aki minden dugásért (a sekrestyében titiokban és a parlamenti folyosók árnyékos oldalán) ad egy egy vadiújat bőrkötésben de ha a bőr elfogyott jó lesz a látex is igaz kicsit sikamlós dehát akkor könnyebben becsúszik...
NER ben a zi gaz ság NER ben azi GAZ

brühüyyy
@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

a kanapét is? már ennyire nincs mit meg...tolni?

brühüyyy ...azt a ner haját nekijje
Alapvetően ezek rémhírek. Mindig van persze egy bizonyos % visszaélés, de ez teljesen normális.
A szándék jó volt, a "megvalósítás" ismét fideszes lett.
@Penivaldes:
Állam: minek nevezzelek? Abszurd, groteszk, karikatúra, vagy mi a f@szom van már itt?

Lassan leállhatnak a magán humoristák, mert már ezt is államosították...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
A szándék eleve fideszes volt, a megvalósítás olyan csúti/jobbikos módon megy.
@közrabszolga: Ezt is rosszul látod, de nem baj. :)
@Penivaldes:

rétesváribencus az egy nerikum és idiotikum barna csomagolópapírban spárgával átköztve

brühüyyy

már meg van dugva...azért szuszog
@Penivaldes: Én támogatom a mindennapi testnevelést. :)
@fzs.1933: egyébként valóban hungarikum..ugyanis ilyen hülyén, szervezetlenül sehol sem csinálják.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Én is, ha van hozzáő terem, pálya, meg tanár, meg idő. És nem úgy hogy 2.-dikosnak 6 órája van.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
semmiféle jószándék nem volt és nincs is benne, az uralkodó párt választási győzelme és az állami bevételek növelése a cél kizárólag

szemét aljas intézkedés aki akart azelőtt is tudott...nem kellett lasszóval újmagyarokat fogdosni jópézért

eladó a haza két kiló 300 forint becsomagolva

brühüyyy
@Penivaldes: A 6-osoknak meg a héten 3×8! óra. Plusz a zenesuli heti 4×. 3/4 5-re ér haza, tanulás, gyakorlás, vacsi, fürdés, alvás.
(szakállasvicc,tán nem is az:)

:))Előre a Japán-mongol-magyar közös határ megnyitásáig,szalag átvágás átadás ötször,ha nem többször:))
Nemkellfélnijólesz:))

kepkezelo.com/images/zjyiqdoe35uiz8rpb5s.jpg
@Penivaldes: Nálunk azt hiszem megoldották normálisan. :)
@rodeo36: Igen biztos, hogy ilyen vetületei is vannak, viszont pozitív példák is akadnak.

forum.kraszna.info/irasok/89.html
youtu.be/qAS2vkfheME
@Marcellusca: Amit Geréb Ágnes tett arra nincsen magyarázat és elnézés. Sőt bocsánat sem. Az a nő egy szakmai nulla. Aki ugyanis veszélyeztetett terhest nem küld kórházba azonnal az sötét. Plusz nem tudom, hogy miként tudta úgy eltörni a baba nyakcsigolyáit, hogy azok eltávolodjanak egymástól.
Egyébként meg nem vagyok az otthonszülés híve, sokkal inkább azé, hogy a kórházakban legyenek otthons kis szobák, ahol szülni tudnak, és ahol azonnal van segítség, ha gond van.
Ugyanis a gyereknek is van érdeke, elvégre az egész életét meghatározza ami a szülésnél történik.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: az jó. de sok helyen ez nem megoldható.
és itt nem arról van szó, hogy nyafognék. jártam be 0.-dik órára dupla tesire, meg ilyenek, de azért ez..
@Penivaldes:
Nálunk régóta működik.
Igaz, el vannak osztva az órák, van szabadidő, tanulás, hosszabb ebédszünet.
Annyi tanulni való, tanóra van, mintha délig, egyig lennének, csak "széthúzták" négyig. És beleférnek a szakkörök (matek, számtek) is.
És nincs házi feladat (csak ritkán, az is nagyon minimális).
'semjénurat mikor faggatják a rém §'ecotévé magabiztos sztárriporterei az anyagi vonzatokról:)???
'balfaszok':)
'mibe fáj ez az adózóknak:)a 'zutazási kedvezményeken,'zad'ministrációs milliárdokon,'nyugdíjmutyimilliárdokon felül:((???
@Marcellusca: Igen a házit nálunk is megcsinálják már a suliban a nap vége felé, így otthon már nem nagyon kell vele foglalkozni. Persze anyácska van amikor ad neki egy kis otthoni szorgalmit.:)
@Penivaldes: Nem amiatt raktam be.
Csak utalásként, hogy milyen jó, hogy Gábris támogatja a mindennapos testnevelést, mikor ő már (állítólag) nem jár suliba. :)
@Marcellusca: aha és mikor van szabadidő? tudod amikor kimegy a gyerek görkorizni, deszkáznil, bringázni, fára mászni? Amikor nem iskolában van?
@Marcellusca: Én is támogatom kivéve ha nem kell szekrényt ugrani, előre bukfencezni (nem tudok, hátra igen), és nem gerendán kell egyensúlyozni. :)
futni viszont szerettem, főleg piciként. és gyorsan tudtam...:) meg ugrálni, meg kosarazni, meg focizni.
@Penivaldes: jó kérdés, de ez is oldódik megfele úgy magyarosan, felsőben már minden körülmény arra késztet, hogy a gyerkőc menjen haza. Ha ezt meg nem tudják megoldani a szülők, akkor összevont tanulószobának nevezett megőrző van, amiről inkább most nem mondok semmit...
Mondjuk a rengeteg vett állampolgárság megmagyarázza, hogy miként is adhattak ki angliában 1.6 millió adószámot (valahol olvastam kb. egy hónapja).
Varánusz, a komodói sárkány, megint a norvég pénzeken rugózik.

„Magyarországon még norvég pénzt sem lehet ellopni, és a civileknek sem lehet lopni” (Rogán)

Varánusz, a komodói sárkány nem híve az üvegzsebnek, amikor is a hüllők zsebeit kellene átlátszóvá tenni, mert ez szöges ellentétben állna fehérgalléros hüllők kockázatmentes fosztogatásait lehetővé tevő anarchista elvekkel.
@Penivaldes: Jaaaajjjj, ne máááááán!
Most úgy adod elő, mintha a gyerekek a suliban úgy lennének, mint a bányában. :(

A legtöbb gyerkőc alsó tagozatban ált. úgyis napközis volt, azaz ötig bent ette a fene a suliban. Most meg 4-ig van, folyamatosan foglalkoztatva, hosszabb szünetekkel, ugyanannyi tanórával, mintha 1-ig lenne.
Remélem érzed a különbséget: 6 tanóra du. 1-ig vs. 6 tanóra du. 4-ig. Pluszbónusz: leckét a suliban írják, tanári segítséggel (nem csak napközis felügyelettel).
@Marcellusca: ok, magamból indultam ki. én utáltam az iskolába járást, és a nyári szünet utolsó napján depis voltam.
@Marcellusca: van igazságod, de nem teljes. A magunk két gyerekén látjuk (1. és 3. osztályosok), hogy hiába vannak bent 4-ig, lenne több foglalkozás (zene, sport, stb.), ami nem megy iskolaidőben. Innentől kezdve meg már megint a gyerek "gyerekkora" megy a levesbe.
@Marcellusca: De szerintem az nem baj, ha már ott megcsinálják a leckét, akár tanári segítséggel.
@Penivaldes: Szerintem ők is egyedül csinálják, csak utána megbeszélik a tanárnénivel. :)
@Vidéki: bonyolítsuk a dolgot. bele ne zavarodj!

​A nap vicce: ki védi a székely autonómiát Romániában?

cink.hu/a-nap-vicce-ki-ved-a-szekely-autonomiat-romaniaban-1635707120
@parti_giano:
az IE10 ragyogó, persze attól függ hová dugod...
brühüyyy

én azt használom letöltésre azonnal hozza és sok minden mást is a többi böngésző meg marad másra

melyik funkciója olyan amelyik seholl máshol nincs meg?
@parti_giano: érdemes kipróbálni, nekem még nem volt olyan ami mindenhez használható lett volna, szerintem ez sem lesz az.
@rodeo36: azt még nem próbálta, de ez a kínai böngésző meglepett, s jól is néz ki.
tetszik pl. hogy be tudsz állítani háttérképet a böngésződbe. most tesztelem, a többiről később, ha érdekel.
@parti_giano:
mesélj, tudtommal az IE10 és a CHROME is tud háttérképet betenni (ja még valami én kizárólag PC-t használok a zsebbenhordható mászóbotok nem érdekelnek, a szememet nem fogom tönkretenni ilyen kütyükkel)

brühüyyy
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: 8@parti_giano:
Kínai... no comment... majd nem tudod, hogy miért kapod a kínai társkereső oldalakat mail-ben.
Pc-n Chrome, Firefox, Maxthon, androidon Maxthon.
@maxval a bircaman: zerinted bármi akit ez a dilettáns, arroáns maffiakormány tesz az jó dolog, te tényleg hazajöhetnél Magyarországra és itt élhetnél egy darabig. Akkor biztosan rájönnél, hogy nemhogy nem kolbászból van a kerítés, ahogy a Minielnök 2010-ben ígérte, hanem már a kerítést is ellopták.
@Penivaldes: Én se csíptem a sulit. A napközit meg kimondottan utáltam.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: na és, mi bajod a kínai csajokkal? tudom, csak a soproni medikák. dumagép.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
elsőre usácskát olvastam.(hülye freud!)
te most a gyerek anyját is utálod, vagy az USA-t is annyira szereted mint őt?:)))
@The Ghost Wolf:

"zerinted bármi akit ez a dilettáns, arroáns maffiakormány tesz az jó dolog"

Sosem mondtam ilyet.
@fzs.1933: A Főnökéknél bele fér szinte minden 4-ig.
Délutáni info-, sakk-, matek szakkör.
A kézműves szakkör meg a hittan van 4 után. Azokra meg önként jelentkezik, immáron negyedik éve.
Az aikido meg nem sulis foglalkozás.

A fentiekben azt akartam mondani, ha már 4-ig - így is-úgy is - bent kell lenniük, akkor sokkal jobb, ha a 6 tanóra szét van húzva, mintha "csak" napköziztetjük a diákokat, oktatásnak mondva.
Ebben a suliban nem most kezdték az egésznapos tanítást, úgyhogy az új rendelkezés semmi újat nem hozott. A problémák ott lehetnek, ahol az 1-ig való oktatásra voltak berendezkedve és nem tudnak a +3 órával mit kezdeni. Ezért csak ügyelet és napközi van. Továbbra is.
Egyébként meg du. 4-től is lehet gyerek a gyerek. :)
@Vidéki:
"„Magyarországon még norvég pénzt sem lehet ellopni, és a civileknek sem lehet lopni” (Rogán)"

rogán nagy bánatára a norvég pénzt nem lehet ellopni, igen. és a civileknek nem lehet, de ő nem civil.

@parti_giano:
a kínai böngésző mellé azért én feltennék a helyedben egy (kettő) különböző firewallt a gépre, hogy lásd, merre és milyen kommunikáció zajlik. lehet, meglepődsz, ha mondjuk titkosított kapcsolatot próbálsz meg létrehozni valamivel :)
mondjuk egy zonealarm kezdésnek, meg valamivel figyelni, hogy nem nyitogat-e portokat, nem kacsolgatja-e ki/be a wifit, bluetoothot, nem próbálkozik-e a router default passwordjével stb.
@Secnir:
Kb... mert láttunk már olyant, hogy mint a géppuska, úgy kattogott a tűzfalprogram. :)
@Secnir:
Húúú, vaze, ollanokat írtál partizánnak, hogy majnem ekűttelek. :)
Osztán rágyüttem, hogy assenem tudom, hogy mit írtál. :D
@Vidéki:

"_„Magyarországon még norvég pénzt sem lehet ellopni, és a civileknek sem lehet lopni” (Rogán)_"

Jobbat idézz. Ennek az az olvasata, hogy lopni csak és kizárólag -ha rogáni léptéket vesszük alapul- kifejezetten nagy tételben és politikusoknak, azokon belül is a fideszeseknek szabad.
Csak kérdezem, lehet, hogy ezt a szabályt nagymértékben rontja az, hogy a trafikosok tűnnek a jelenlegi dohánykereskedelem legnagyobb áfacsalóinak és cigarettacsempészeinek, illetve orgazdáinak, feltehetően megállapíthatatlan számú kivétellel?
:D
@Vidéki:
Te már az Uralon túlról vagy honosítva,hogy ennyit nem értesz,'vernékafejedrenarancstessóid:))
A norv'bégek:) azt a zsét beleszórhatnák egy sziklaszirtről a kiba@ott fjordjaikba 'oszt rogán meg a főni is bekaphatná'hetné'nekik:))'fa@közük van ehhez ellenben a 'kamuhonosításokkal a mi zsebeinkből lopják el a gempát,ráadásul itt és 'túlélő:))honfitársainkat megalázva:))
@maxval a bircaman: a zsebtolvajlás is megesik bizonyos százalékban, de az sem normális. Vannak, akik következetesen vagy következetlenül hülyeségeket írnak, de az sem normális.
@parti_giano: Ha már kínai, ezt a telót ismered?
A legjobbak szintjét is eléri, majdnem fele áron. :)

mobilarena.hu/teszt/xiaomi_mi-4_a_minosegi_iranyzat/bevezeto_tartozekok.html
@Secnir: miért, az oroszok mellett a kínaiak is elférnek a spájzban. az cia meg már rég ott van. te, te bizalmatlan.
@Marcellusca: :)))

Ide kívánkozik egy mindenkori 'evergreen:)

www.youtube.com/watch?v=M1owcncKCHg
@Vidéki: erre jártál. hogy szerencsére régóta nem láttalak. Te biztosan nem vagy az átláthatóság híve, mert akkor az is kiderülne, hogy a Fidesz és/vagy csatolt részei melyik csatornán támogatnak téged, hogy baromságokat írkáljál.
@Marcellusca:
zonealarm: program, ami figyeli, hogy a gépeden melyik program melyik IP címmel akarja felvenni a kapcsolatot kommunikáció céljábul. példa:
iexplore.exe 217.20.130.99
(ez azt jelenti, hogy az internet explorer az index.hu-val kommunikál)
chrome.exe 217.20.131.8
(ez azt jelenti, hogy a chrome a blog.hu-val kommunikál)
ujkinaiprogi.exe 220.181.111.86
(ez azt jelenti, hogy az uj kinai progid a baidu.cn-el kommunikál)
ujkinaiprogi.exe 192.168.1.1:80
(ez azt jelenti, hogy az uj kinai progid megpróbálja feltörni a routeredet - ha van)

példa egy felugró ablakra (vagy valami ilyesmi):
zonealarm!
ujkinaiprogi.exe initiated start C:\Windows\system32\svchost.exe -k bthsvcs
(megpróbálta bekapcsolni a bluetoothot)

ujkinaiprogi.exe get header https:\\netbank.otp.com\login.php
meg ilyenek.
láttam már ilyet, hogy felinstalláltam egy fasza virusirtót, amit kért az ügyfél, de azért feltettem mellé egy zonealarmot, és az első öt percben a cookies mappát meg a cachelt dologkat nekiállt kiküldeni egy orosz zserverre. viszont mint virusirtó anniyt csinált, hogy szépen nézett ki az ikonja.
@maxval a bircaman: persze, de jobb esetben van valaki, aki azon dolgozik, hogy ez a százalék minél kisebb legyen, és lehetőleg még a bevezetés előtt.
@Secnir: Köszi (bár még most sem ...) :D

Aszondod, hogy tegyek fel illen zonealarmot a zotthoni gépre?
@Marcellusca:
ha odahaza router mögött vagy, és:
-a router default passwordje meg van változtatva 16 karakter hosszúra ÉS
-a routert nem lehet konfigurálni, csak a helyi hálózatról ÉS
-a routerben a port forwarder okosan van beállítva ÉS
-a routerben be van kapcsolva a firewall ÉS
-a routerben a DMZ ki van kapcsolva

akkor igen. mert a kicsi, egybeöntött gyári routert nem fogja érdekelni, hogy melyik program indította a kérelmet, elfogadja, mert a local networks-öt megbízhatónak tartja, és csak arra jó, hogy a netről érkező támadásokat megfogja. de ha egy progi nyit egy tunnelt egy megbízhatatlan hellyel, akkor a router simán átengedi, mert a géped kezdeményezte a kapcsolatot.
@Vidéki:
Te kurva másnapos vagy. Mit ittál? Ez már nem az blog.
@dr. jenőke (jenőke):

Késedelembe estek. A múltkori eligazítási segédletet nyomták a kezébe.
Meghatódtam.
Nagyon.
A közjó minden felett!
(tudja valaki, hogy mi az a közjó?)

Matolcsy:
"Kérem, elfoglaltságai mellett lehetőség szerint szakítson időt arra, hogy áttanulmányozza a jegybanktörvényt, annak passzusaiból ugyanis félreérthetetlenül kiderül, hogy a jegybank függetlensége nem cél, hanem eszköz, amivel a Nemzeti Bank legfőbb küldetését, a közjó szolgálatát látja el" - hívja fel Bod Péter Ákos figyelmét a jegybankelnök.

www.atv.hu/belfold/20140917-matolcsy-nyilt-levelben-magyarazkodik/hirkereso
@dr. jenőke (jenőke):

Közjó az, amiből sokat és büntetlenül lehet lopni, feltéve, ha közénk tartozik a tettes.[fidesz értelmező szótár]
@jaegtoer:
Kártyán kapják a szöveget. Ezekkel egymás között kártyáznak, és aki négy azonos kártyát begyűjt, kap egy piros pontot Matolcsytól a seggére.
A végső nyertest (22 piros pötty) beoltják himlőre, vagy skarlátra saját választása szerint.
ha már IT:

Minden második kínai gép vírusos

Fertőzöttek a banki alkalmazások, a közösségi oldalak, a kormányzati portálok.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Ftech%2F2014%2F09%2F17%2Fminden_masodik_kinai_gep_virusos%2F
@jaegtoer:
Kíváncsi lettem. A szótárban nem találni például a közétkeztetést, de a köztesgazdát (mint orgazda) igen.
@dr. jenőke (jenőke):

A köztesgazda/orgazda nyilván fontosabb a számukra, mint a közétkeztetés. Esetleg ez régebben is így lehetett a mindenkori állapotokat tekintve.
@Secnir:
én tudok egy ennél sokkal hatékonyabbat és gyorsabb is: kikötni az kábelt a router mindkét végén...és a zokostelefont 3 réteg alufóliába csomagolni

brühüyyy

és hetente eccer megnézni megvan e még

brühüyyy

bizonyos, hogy nem fertőződik, hacsak nem kap náthát?
@rodeo36:
"én tudok egy ennél sokkal hatékonyabbat és gyorsabb is: kikötni az kábelt a router mindkét végén..."
na, próbáld ki, kíváncsian várom az eredményt...
@Marcellusca:
zonealarm, outpost firewall, comodo, armor2net - ezek valamelyike AVG-vel kombinálva tökéletes. esetleg tor networkkel súlyosbítva a szabad és anonym internetezésért :)
@Secnir: a nagy nekedvencek megvannak ezzel is, lást az orosziránitörökékorreai testvéreinket
@Secnir:

nálam ki van kötve a router mert a modem-em wfi is meg kábel is...brühüyyy

eredmény fantasztikus

áramlik a dili körbe körbe

nálad hogy van ez?
@Secnir:
valamit elfelejtettél:

behinteni sóval és elásni

brühüyyy
szegény marci...az AVG a legjobb vírus...annál jobban már csak kevesen tudnak kibaszni bárkivel...talán a NORTON?
@rodeo36: symantec? norton antivirus? nebassz. panda av, mcafee, symantec, ezeket mind elfelejteni...
...lassítja a gépet, és nem ad érte szart sem cserébe...
A poszthoz.
Nem olyan meglepő, hogy a honosítási eljárás ilyen anomáliákkal történik.
Minél több lesz a kettős állampolgár, annál több lesz a 2018-as Fidesz szavazó, és megvalósul Semjén Zsolti álma, az 1 millió kettős állampolgár nyüzsgése az urnák mellett.
Vajon hihető-e, hogy ezeket a csalásokra nem figyelt fel a kormány? A médiában megjelentek írások még virtigli ukrajnai magyarokról is, akik kettős állampolgárságuk jogaként nyugdíjért folyamodnak olyan jövedelem igazolásokkal, melyekben magas beosztást hazudnak a kiemelkedően magas nyugdíjalap megállapításához.
Kiderül, hogy Kárpátalján a magyarok nagy része főosztályvezető, vagy még magasabb rangú ember.
Ezeket az embereket kell a keblünkre ölelni, akiknek a nemzet a lóvét jelenti?
Ehhez asszisztál a kormány.
A közigazgatás morális színvonala katasztrofális képet mutat, és ez évek óta nem tűnik fel ebben az országban egy honosítási eljárás során, mely téma állandósulva a fókuszban van?
@Secnir:

mintha eszt rebegtem vóna?

brühüyyy
@Mariann19:
nagy részük nem is tud magyarul...

brühüyyy

majd a semjénelvtársnő ford1ít nekik, egy sima egy fordított
@rodeo36: Na és akkor ehhez mit szólsz? :)

A vér, illetve a vércsepp érzi a zenét!

Példátlan kísérletnek indult, szenzációs felfedezés lett belőle.
A stuttgarti egyetem két fiatal kutatója, Anette Kolb és Katharina Sinner friss vért cseppentetek fekete alapra és bekapcsolták a nagy felbontású kamerát. Miután a csepp nyugalmi állapotba került, lépes szerkezete is kirajzolódott a szélen nagyobb, a közepén kisebb üregekkel.

antalvali.com/hirek/a-zene-meg-a-verunkre-is-hatassal-van.html
@Secnir:
AVG Int.Sec. használunk, ahol serverek, ott még egy fileserv. védelmet is, és berak az egész egy tűzfal mögé. Nemrég Lancom cuccot telepítettem, isteni darab, a serverig szinte semmi nem megy el, ami problémás lehet.
@Mariann19:

"_A közigazgatás morális színvonala katasztrofális képet mutat, és ez évek óta nem tűnik fel ebben az országban egy honosítási eljárás során, mely téma állandósulva a fókuszban van?_"

Mint Boli nevezte ezeket, zugemberek. A közigazgatás meg zugírászattá süllyedt. Gránitba vésve.
@rodeo36:
"Nagy részük nem is tud magyarul."
Végig olvastad az Index írását?
Az elolvasás után azon gondolkoztam, hogy mennyit veszítünk ezzel az esztelen kettős állampolgársággal kapcsolatos rendszeren.
A nem magyar nacionáléval rendelkezők közül nyilván sok a flekkes ember, a bűnöző, a simlis, akik tranzitnak használják fel az országot. Ezek után magyar útlevéllel keltik "jó hírünket" a világban.
A határon túli magyarok közül is sok a csaló, ezen kívül nagyon sokba kerül nekünk ez az összeborulás.
Mint hírlik, nyugdíjfizetéskor tele vannak a bankok az ukránokkal, átcaplatnak a járandóságukért, miközben a hazai bányásztól megvonják a rokkantságit is pl.
He he he .Micsoda kupleráj ez az ország. Jipijaoó.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
ja, halálos ítéleteket heavy metal-lal lehet effektuálni a legjobban, gyors és biztos

brühüyyy

az égitestek is zenélnek diatonális zenével
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Linksys rvs-ekkel egy valag gond van csak mostanság, Zywall, vagy Lancom amit érdemes.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: ne is mond, amennyire jó volt korábban a Linksys annyira szar mostanában, RV42-k is halnak tömegével, pedig stabilan kezelték a VPN-t.

Hééé te, a Lancom nem parfüm? :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
MAAAAAAJOM! :)
A Lancom még Made in Germany tűzfal/router. Van ahol majd 3 éve ketyeg, nem kellett piszkálnom. Ellenben rvs-ek... :(
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: megnéztem mielőtt írtam :D, de mifelénk nem van sehol a cucc, de ezek szerint jóféle, akkor megjegyeztem ezt is. Zyxel-t nyomjuk most, az lett a használható, ki tudja meddig.
@jaegtoer:
"A közigazgatás zugírászattá süllyedt."
Az állam saját hatáskörbe vont feladatokat központosítási tébolyultságában, az intézmények döntési hatásköre a minimálisra korlátozódott.
Ugyanakkor működésük szabályszerűségére semmiféle ellenőrzési rendszer nem létezik, sem a folyamatba beépítve, sem központi módszerrel sem.
Ebben a talmi önállóság állapotában viszont melegágya a korrupciónak, a mutyiknak, melyeket évek óta észlelünk.
Fenntartom azt a véleményemet, hogy a honosítási folyamatban a kormány elnéző, hallgatólagos szimbiózusban van a mutyizó hivatalokkal.
@rodeo36: Vagy pld. :)

Meghűlés esetén: Mozart Varázsfuvolája, a Rolling Stones Honky Tonk Womanje, Rod Stewarttól a You Are the Star.

Torokfájásra legjobb az "m" hangot zümmögni.

Gutaütés esetén: Az utókezelést megkönnyítheti minden ritmikus, könnyen érthető zene, továbbá a metronóm ritmusa, rap, népdal vagy bármely kedvenc zeneszám közben.
@Mariann19:

:))
Szia Mariann nagyon jól látod és érdekelnének ennek a további 'közgáz tényezői??
Nagyon rossz tapasztalataim vannak az itt élő 'bozgorokról is(akinek nem inge...)
Az arcátlan pökhendiség,ahogy kormányzatilag kezelik ezt a szemét ügyet már felnyomja a vérnyomásomat,ha a nyugdíjvetülete kerül szóba a kizsarolt, ellopott magánnyugdíjak tükrében, a bicska kattan a zsebemben vagy balta után nyúlknék!!!

Lesz majd az a független bíróság vagy marad a lámpavas 'project:))
@ducse911:

"_He he he .Micsoda kupleráj ez az ország. Jipijaoó._"

Maga csak ne vidámkodjon 911-es, mert hamarosan a kardigánján is hordhatja azt a számot! Mi így szeretjük. Nem azért, mert így jó, hanem azért, mert így izgalmas és az adrenalin is rendben van. Még a sex is jobban megy. Hát még a pia!? Erre szóljon valamit!
@gazoló:

"_ha a nyugdíjvetülete kerül szóba a kizsarolt, ellopott magánnyugdíjak tükrében, a bicska kattan a zsebemben vagy balta után nyúlknék!!!_"

Persze mert nincs magában 100 forintnyi önzetlenség se és csak hajszolja a sportot, persze úgy könnyű, ha automata bicskája van és a balta után kéznél van a Nyúl K-né. Örüljön, hogy jól van dolga! Minek csinálja itt a fesztivált? Legalább nem kell tipródnia mire költse a töméntelen sok nyugdíját. Már a segítség is baj?! Acsodába!
@Mariann19:

"_Fenntartom azt a véleményemet, hogy a honosítási folyamatban a kormány elnéző, hallgatólagos szimbiózusban van a mutyizó hivatalokkal._"

Ne tessen magasan tartani fenn. Fordítva van az. A kormány mutyizik, a hivatal végrehajt. Ha csurran cseppen, mi kutyánk kölykének csöppen.
@jaegtoer:
Olyan önzetlen magavodkasága meg, hogy bepárásodik a rohamkés nyele a kezemben...
Szentimentalista teccik lenni! :)
@jaegtoer:
A pógárok száma nő, tik megcsak ugattok!
Da?
Nu pagagyí!
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: @Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Ha ha ha... Pont ilyen, amikor az iparosok a kocsmában egymásba botlanak!:DDDDDDD
Tessék esküdni szívlapátra tett kézzel, hogy amit a másik mond az már akkor is hülyeség volt amikor Neumann még csak morfondirozott a dolgokon!:DDDDD
@jaegtoer:
Tudod, ügyfélnél vagyunk mindketten, épp telepítünk... :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Önzetlen hát! Oszt nosztalgiázok. Ha szép az idő, elnézegetem az utolsó egyenlegem kezdőszáma utáni nullákat, ha meg rossz az idő, akkor meg a rekvirálás utáni egyetlen nullát, és arra gondolok, milyen jó dolgom is van sokkal könnyebb azzal az egy karakterrel, nincs zsé, nincs gond! Hát, neeem?! A rohamkéss párásodásával meg csak vigyázzon, nehogy tökönszúrás keretében párosodjon a tökeivel!:D
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

És miért nem az ügyfeleket uszítjátok egymás ellen?
Egyetértünk, szeressük ezt a kuplerájt minden bújával bajával együtt. Panaszkodni, keseregni minek? Inkább nevessünk. Jipijaó
@jaegtoer:
Hülyén nézne ki amúgy is, hogy beállítottam volna ide, ebbe az irodába hónom alatt egy notival, meg egy szívlapáttal... :(
Holnap majd evezőlapát lesz, meg hosszúlépés(ek) is!
Bocsi, még nem olvastam el senkit sem, ezért elnézést, ha már valaki megemlítette:
"3: Fenyegess. Perrel, politikai indíttatásból elkövette hozzá nem értéssel vagy bármivel, amibe a norvégokat bele tudod keverni. "
4. Majd a Mindenórás tábornok és vezénylő csillag tart egy napirend előtti felszólalást, hogy mit is vár a bíróságoktól, mert ő fair játékban, demokratikusan "höhö" akarja megnyerni ezt a csatát (is).
Alkotmánybíróság, Perbíróság "bal felől üt, nekem fütyül, s jobb felől üt, nekem fütyül."
@CSENDES:
A norvég terrort csak így lehet felszámolni! Essetunni...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Már várom, hogy legközelebb az ECHO TV-n szereplő másik politológus, a copfos homlok-napszemüveges (rosseb tudja mi a neve)mit nyal ki magának.
@CSENDES:
Farkas kiskutya-nyaligátorra gondolsz...
@gazoló:
Szia Gazoló!
A kérdésedre válaszolva a helyzet a következő:
Az ukránoknak a nyugdíjjogosultsághoz egy hazai bejelentett lakcím elegendő. Ezt semmiség megszerezni.
Jellemzően a bakszámláikat Kisvárdán és Nyíregyházán nyitották meg.
Ukrán nyugdíjuk a hrivnyát átszámolva 30.000.- Ft lenne, itt 90.000.- Ft üti a markukat.Megéri!
2010. előtt az ukrán nyugdíjak évente 7 milliárd Ft terhet jelentettek az országnak.
Lehet tovább számolni, mert évente olyan újabb 600 ukrán adja be az igényét, ha nem leszek lusta, számolok.
Egyelőre ennyi.
@dr. jenőke (jenőke): Most akkor Bod Péter Ákos a célkeresztben?
@jaegtoer:
"A kormány mutyizik, a hivatal végrehajt. "
Én csak a pillák lehúnyását fogalmaztam meg a kormány részéről, de amit mondasz, az majdnem ugyanaz, mint az én "továbbra is fenntartom" véleményem.
Már csak a fejemet tudom rátartian fenntartani, az életszínvonalamat kevésbé.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Oszt mióta vagy ilyen szégyenlős? Persze sunikivan miniszoknyás medikák jelenlétében tényleg snassz lehet a szívlapát, de rá kell írni SWLPT scoop comp.vir. Ltd. Aztán hétvégén váltasz scoop-ról spoon-ra.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Vélhetőleg van neki, de szumos alkata miatt erről vélhetőleg nem tud számot adni.
@jaegtoer:
Á, itt nem olyan jó a felhozatal, de kb 20 perc múlva végzek itt, ahova innen megyek, a másik helyen, na ott dögösek a cicabogarak!
Kávé, üdítő, csokika... full szervízzel várnak és hogy tudnak nekem örülni! :)
@Mariann19:

"Én csak a pillák lehúnyását fogalmaztam meg a kormány részéről, de amit mondasz, az majdnem ugyanaz, mint az én "továbbra is fenntartom" véleményem.
Már csak a fejemet tudom rátartian fenntartani, az életszínvonalamat kevésbé"
Nem. Nagyon nem. Mert a felelősség súlypontja máshova esik. Nem mindegy.
De, Kedves, tartsa fenn, ha zsibbad, szóljon, segítek:DD
@Mariann19:

Kössz:)

Lovonérkező hátranyilazó:) 'minielnöhelyettes'helyettes meg bután dörzsölgeti a tenyerét,vigyorog,mint az üres országút,ha szóba jön,hogy 'mindgyámeglesz az egymillió:))

www.atv.hu/belfold/20140917-a-magyarokra-mutogatnak-kelet-europai-cunamitol-tartanak-a-britek

www.dailymail.co.uk/news/article-2664229/Half-million-EU-passports-given-away-eastern-Europeans-Hungary-allow-live-Britain.html
@jaegtoer:
Van amúgy olyan fogászat, ahol az izgatás bűne forog már-már fennen...
Már értem: Matolcsy György meglepetéssel értesült Bod Péter Ákosnak, az MNB egykori elnökének, a Budapesti Corvinus Egyetem tanárának az MNB ingatlanvásárlásait kifogásoló nyilatkozatáról "
Ő az elavult közgazdasági nézeteket valló liberális *eci. Milyen kár, hogy pár évvel ezelőtt még a FIDESZ szekerét tolta, persze teljesen érték-semlegesen.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Nem irigyellek, nagyon is együttérző vagyok, és meg tudom érteni, hogy hazaérve már csak az evezőlapátba és a sörösüvegbe tudsz kapaszkodni:)
@jaegtoer:
Vérnyomáscsökkentőre gyűjtök:))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

"_Van amúgy olyan fogászat, ahol az izgatás bűne forog már-már fennen..._"

Fene a gusztusod, nekem akárhányszor buzerálták a fogamat, sosem éreztem csiklandozásnak, az izgalom meg csak arra irányult: remélem túlélem a tantaloszi kínokat. Ellenben műtőasztalon már más volt a helyzet, de a projekt természeténél fogva hamar elaludtam. Utólag mondom, nem is bánom:)
@CSENDES:
Homlokába süt a nap?
Nem akar megvilágosodni?
Az egycopfos marháját!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

"_A pógárok száma nő, tik megcsak ugattok! _"

Megjött a falka válasza, azt üzenik, hogy: Va, Va, Vau, Vaúúú!
@gazoló:

"_Vérnyomáscsökkentőre gyűjtök:))_"

Jobban jár, ha átalakítja magát vagy az automata kattanós bicskáját vérnyomáscsökkentőnek és azt tarja készenlétben. Hatásos. Vagy Tartson piócákat. De ne narancsszínűt. Az nem egészséges.
@gazoló:
A nyugati országok nagyon mozgolódnak migrációs témákban, elegük van belőlünk.
Ez az új felismerés a mi megitélésünkön ront, de nagyon, már ami az ukrán mutyit illeti.
Amúgy számoltam.
Az ukrajnai teljes magyarság létszámának 5.52%-a kap nálunk nyugdíjat, 2010-ig ez 6.480 fő volt, ha évente 600 új igényló van, 2013-ig az 8.280 főre emelkedett.
Ennek éves költsége durván 8.942 mrd Ft.
@jaegtoer:

''''Fene a gusztusod, nekem akárhányszor buzerálták a fogamat, sosem éreztem csiklandozásnak....''''

Majd, ha otthagyod kis dobozkában, akkor majd rájössz, hogy nem kell félni a fogorvosbácsitól.
@jaegtoer:
"De Kedves, tartsa fenn." Mármint a fejemet.
Azon gondolkozom, hogy nem kéne-e legalább 3 hétre örök hűséget fogadnom a Fidesznek, és frigyre lépni látszólag, hogy a búrámat fenn tudjam tartani, mert már lassan a víz alatt vagyok.
@jaegtoer:
Narancsos piócából túlkínálat a piacon!
Egyébként nem vagyok 'nyugger,hogy magázz:))
@parti_giano:
@dr. jenőke (jenőke):
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

"na ja, minden összerakásnál csökken a ram-ja."

Amíg a processzorát nem kezdik ki addig csak elnavigál valahogy a sínbuszain a szívlapáttal csapkodva.
@gazoló:

Tegnap az ellenzék ellenzékének a székére ülve kekeckedtem szemtelenkedve.

Előzőleg kutyálkodtam.

Ma magázós kedvem van a megázás után. Ma mindenkinek megadom a tiszteletet. Főként Boli nicknek.
@dr. jenőke (jenőke):

'ösmered verseit? :)

Kiss Judit Ágnes:

Más nóta

Fejem fölött glória a bura,

Csak belőlem ömlik a kultúra.

Az a sok mélymagyar? ki az?

Én szartam a spanyolviaszt!

Hazáról meg nemzetről sipákol?

Bőgatyában jött ki az anyjából.

Én mondom meg, mi jó, mi szép,

Én vagyok az értelmiszég.

Meleg nyárban tudjuk jól, hogy megy ez

Gyerekemnek juszt is két anyja lesz!

Apának meg jöhet bárki,

Másságomat tolerálni.

Ha nem tetszik, amit itthon teszek,

Fejlettebb országban boldog leszek.

Píszí, love, szeretet,

Hányjunk romakereket!
@jaegtoer:

Kezeit 'cskltatommélt'sassszony:))
@Mariann19:

Kössön velük kegyed kiemelt partneri szerződést. Aztán ne csodálkozzon hogy a kiemelt adózók közé emelkedik jelentős jövedelemcsökkenéssel, mint ahogy volt rá példa. Esetleg államosítják. Ha nem rabosítják. Ez a lehetőségek országa:DDDDD
@gazoló:

"_Kezeit 'cskltatommélt'sassszony:))_"

Maga ne csiklóztasson engem, nem sunahiányom van, hanem egyszerűen nincsen, már anélkül születtem:)
@jaegtoer:
@gazoló:

bassza meg! csuklóztasson! csuklóztasson-t akartam írni, azt is gondoltam, talán még azt is írtam. A monitoráért nem vállalok felelősséget!:)
@jaegtoer:
Fenyegető kilátásokat fogalmaztál meg, de remélem, ezek csak a 3 hetes hűségesküm lejárta után valósulhatnak meg.
Vagy ne bízzak vakon addig sem a Fideszben?
Bár tudod mit?
Az államosításom nem új életformám.
Már mindnyájunkat államosítottak.
A nagy házátalakítás!
@jaegtoer: virtualice a vállapogatás mán megvolt, most küzdelem vagyon az IT-s elemekkel
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"most küzdelem vagyon az IT-s elemekkel"

Hajrá Cirbi! Ne hagyd magad! Persze ha úgy találod, hagyd:D
No, jobban teszem, ha én is elkódorgok kűzdeni a még eleven elemeimmel amíg tehetem.
@gazoló:
Cserébe!
(he és he = hehe)

Horváth Viktor: Bálád a Vérről

Most minden ébred, drága herceg;
felemeli dacos fejét,
és kardját kivonja a nemzet;
oszlik egünkről a setét.
Legyen az ország büszke, szép
tekintete a te szemed,
melyben csillagok lángja ég;
Isten óvja a nemzetet!
Legyél nekünk a vérközösség,
midőn turáni dal zenél;
jöttöd tárogatók köszöntsék,
légy tisztító pusztai szél!
Legyél erünkben tiszta vér,
s mi végigszáguldunk veled;
legyél kemény, legyél vezér;
Isten óvja a nemzetet!
Légy vérünkben hemoglobin
és agyunkban a neuron,
és nagy lesz a Magyar megin’;
apa disznót vág, anya fon.
Vegyél példát a Nagy Turulról,
ki gyermeki fölött lebeg,
tojása nehogy elguruljon;
Isten óvja a nemzetet!
Herceg! Legyél te a fiúm,
és én Magyar anya leszek,
legyél igyekvő spermium;
Isten óvja a nemzetet.
.
@jaegtoer: kitombolod magad, aztán kalaplengetés? hejhaló! mondjad csak, miként nevezik a négylábú hátas hátsó két lába közt lengedező szerszámot? te, önmegtartóztató. d:
@jaegtoer:
'Istenbizony csókoltatomra 'gomboltam mindkettőnknek vírusos wazz ez a Varánféreg,visszakell húzni a régi 'imidzset:))

'junó?image:))
@dr. jenőke (jenőke):

Dőljünk hátra,sör,perec:))

hvg.hu/itthon/20140917_Devizahiteles_tuntetok_zartak_le_a_Nyugat
Mijafa@omhátafa@omaznem kéne még ezeknek!
Békemenetet együtt 'bayerbudaházzycsizzzmadia:))

"még kér a nép",mi meg álljuk:)))
@dr. jenőke (jenőke):
Ezért a fosért még számolunk!
Ezt nem kellett volna... :(
@gazoló:

- Szeretlek drágám!
- A sör beszél belőled!
- A sörhöz beszélek!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Csak neked: Orbán nevenapjára írta a jeles költő!

Tudod:
mit vársz te egy költőtől,
ha nincs kezében töltőtöl...
@jaegtoer:
Amikor a blökik először feltűntek, másodikra is neki kellett futnom az olvasásnak. Viszont... lejött akkor, hogy a vodkát már-már viz.... illetve fanatikusan kedvelő, üstjével kérkedő egyed settenkedik a falka megett... VAAÚÚÚÚ!
@dr. jenőke (jenőke):
BETEGEK vagytok akkor mindketten!
Rákosi ettárs is...
@gazoló:

Hogyan fordulhat elő az a blaszfémia, hogy a könyvtárakban nem tudnak rendesen leírni valamit. Például az "Arany" szó után valamiért, mindig "János" van, és nem "Ászok"!
A Jánosnak ebben a kontextusban semmi értelme.
.
@dr. jenőke (jenőke):
Áder Ászok!
Tudtam.... csak a Wernesgrüner hitelesebb! :)
@dr. jenőke (jenőke):
Ezt azért eddig is reméltük!
Ezekutánmeg... :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: ha már olyan nagy főzőmester, jobban állt volna neki, ha a lábasfejűek nevében ír.
@jaegtoer:
Gondold meg, mikor mit és főleg kitől kérsz kölcsön.
Bolitól tiszteletet?
Ha adott, biztosan mástól vette el.
Én voltam egy ilyen állampolgársági-eskün. Volt egy csapat ukrán, egy szót sem tudtak magyarul. Még a félhülye fideszes alpolgármesternőnek is kínos volt a спасибо. Jelezte, meg kellene tanulniuk az őseik nyelvét. Itt röhögtem fel hangosan. A szervezőjüket kérdeztem, hova mennek innen. 'Németbe' válaszolta. Kérdés sem volt, hogy dolgozni, így simán kikerülik a kvótákat.
Ez cca. három és fél éve történt.
'zelmútnyócév: ma 8 éve, hogy kiszivárgott az őszödi beszéd. Boldog szülinapot :)

youtu.be/SQkl87o1JfE
@parti_giano: egy vajdasági barátom tette le az esküt... ő magyar...
az volt már hogy

dakotamafia?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: gondoltam hogy tudok ujjat mondani !

középső ujjat
valami kis ujjat

hüvej k újat
Most mondjátok meg, de'télleg!
Ugye csak nekem van konteó fílingem!

"A Napi Gazdaság azt írja, Seszták Miklós hétfőn Anatolij Janovszki orosz helyettes energiaügyi miniszterrel tárgyalt, akivel abban egyeztek meg, hogy az oroszok félmilliárd köbméter földgázt hozhatnak még tél előtt a hazai tárolókba.
A tárolók töltöttsége jelenleg 43,8 százalékon áll, és a kereskedők az elérhető 4,2 milliárd köbméter kapacitásból összesen csak 2,2 milliárd köbmétert kötöttek le.
Az oroszok célja a lépéssel az lenne, hogy ha télen akadozna Ukrajnán keresztül a szállítás, akkor is el tudja látni az európai vevőit elegendő földgázzal."

Szóval minden "európai" (tudom, nekünk ez utópia) állam a készleteit feltöltötte, 92-96 %-on állnak a gáztárolóik, erre mi meg 44%-on.

VÉLETLEN, MONDOM, BASZKI EZ TUTTIRA VÉLETLEN!

Majd a dzsobbik orosz ettársai bejelentik, hogy "az oroszok félmilliárd köbméter földgázt hozhatnak még tél előtt a hazai tárolókba."
KOMOLYAN!!!
Röhögés nélkül, így bele a pofánkba...
"Az oroszok célja a lépéssel az lenne, hogy ha télen akadozna Ukrajnán keresztül a szállítás, akkor is el tudja látni az európai vevőit elegendő földgázzal."

De'télleg... nem is feltűnő a melegszarig történő benyalás orosz ettársainknak!
Oszt a sok ecceri balfasz lelkesen tapsol, siker, bódogság...
@dr. jenőke (jenőke):

"_Majd, ha otthagyod kis dobozkában, akkor majd rájössz, hogy nem kell félni a fogorvosbácsitól._"

Testrészeimet nem szeretem dobozolni. Szolgáljanak csak hűségesen és fáradhatatlanul a lázadozó dögök. Végkimerülésig.
@jaegtoer:
Így is van! Kérd, hogy egy zsinórra fűzzék fel, nyakláncnak! :S
NA, KI AKAR FOGADNI, HOGY MI LESZ PÁRTUNK ÉS QRMÁNYUNK KÖVETKEZŐ ÖTLETE?!

"Korlátoznák a külföldi tulajdont az orosz lapokban, tévékben"

Mármint turulisztán-alsón is...

hvg.hu/kkv/20140917_Korlatoznak_a_kulfoldi_tulajdont_az_orosz
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: azt hiszem, ha a mennyiséget nézed, akkor nem ilyen rossz a helyzet (mintha monak lenne nagy a tározó-kapacitása a többiekhez képest)...
@Sir Bates dö Hól: kapacitásunk van. igaz, nem nagy mennyiségű, de legalább üres.
@Sir Bates dö Hól:

"ezt nem hiszem el!:-)"

Nem lep meg, kend hitetlen:)
@dr. jenőke (jenőke):

"_Gondold meg, mikor mit és főleg kitől kérsz kölcsön.
Bolitól tiszteletet?
Ha adott, biztosan mástól vette el._"

Óóó, neki csak előlegeztem:)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

"_Így is van! Kérd, hogy egy zsinórra fűzzék fel, nyakláncnak!_"

Jobbat tudok. Orrodba piercingnek.
@parti_giano:

"_ez most mi? kék tabletta reklám? _"

Miért? Vennél?
@parti_giano:

Ohó! egy kis malackodáshoz nem kell nekem választás csak választék:)
@jaegtoer: tőled? bármit. esetleg sör van, doktor úr? ha nincs, jó a vodka is, maga úgysem vizezi.
@parti_giano:

Doktor? Még lóé sem. Csak ló - mint azt jól tudod. Esetenként kutya.
De nincs elfelejtve az a V-i becsületsüllyesztő, remélem nálad meg a pesti!:)
@jaegtoer:
Nézd, ha szépen kéred, a seggedre is felvarrják! :)
Akarod tudni, a csontpótlás milyen lehetőségeket kínál?
@Secnir:
Rooter tűzfalában orbániában igen hasznos beállítások:

Block Port Scan Detection -> On
IP Flood Detection -> On
Block Anonymous Internet Requests -> On
@dr. jenőke (jenőke): én mán oljat is találtam,
hogy ÉR ,nu nékőm nem kéne!!!:D
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: háromszögeljük már ki ezt a budapest-óvár-bakony távolságot! oszt megadjuk a koordinátákat, taga tudja, hova kell hoznia a sört.
@parti_giano:
taga és a sör?
NE'BA! :(
Te készen vagy, durván be vagy állva!
Hogy nem a taga által szállított sörből íttál az is biztos!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: semmi jóindulat sincs benned. informatikusként csak 0 és 0,5 dobog az áramköreidben.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: én enynit tudok felmutatni...

egy középső újat....

dakotamafia
@parti_giano:
Ugyan, komoly maligán van még ott! :)
0 és 1, meg számrendszerek is.
A DECIMÁLIS és HEXÁLIS ismert rendszereken kívül anno megtanultuk az OKTÁLIS, a DOZENAL, a VIGERZIMÁLIS és tul.képp bármilyen számrendszer alkalmazását.
Nekem elsőre nem állt össze, de azután... :D
@parti_giano:

"_ide kell fordulnod, ha jöszöl._"

Lóútlevél Iroda.
Igazán figyelmes vagy. Köszönöm:)
Csak elböktem... egy R betűvel többet sikerült a húszas számrendszerbe beletennem... :(
Nem kéne ennyit innom??? :D
@jaegtoer:
Célozgat, célozgat... :D
Netán ez már találat? :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

"_Nézd, ha szépen kéred, a seggedre is felvarrják! :)_"

Már megbocsáss, de a te orrodról volt szó. Hogy jön ide az én seggem? Csak neeeem? Pfuuuj.:DDD
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Úgy látszik, egy ilyen célzóvizes nap van ma:)
@jaegtoer:
Nem, a te fogaidról... :D
Ahogy... hhhúúúúúú... nem akarom tudni a részleteket!
Perverz kuty vagy! :(
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: aki hosszú í-vel írja a piálást, az ne igyon mamá többet!:)))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

"Nekem elsőre nem állt össze, de azután..."

Hja kérem, ez a minimum attól, aki nem MEN SAP ALI, hanem MENSA BOLI:)
@taga20:
Amúgy ívás volt... már ha érted... :D
@jaegtoer:
Néha kiselefánt vagyok!
DE NEM IS FELEJTEK! Cseszed... :D
@taga20:

"__@Boli – Ch.T. is, meg hát!: aki hosszú í-vel írja a piálást, az ne igyon mamá többet!:)))__"

dehogy is, csak vívódott, hogy a pi- után mondjon a-t vagy inkább na-t, aztán ez lett a vége.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: és rendesen ívtál? nem úgy, ahogy szoktál:))
@jaegtoer: @taga20:
A lapát bejátszik NEKTEK!
A SZÍVLAPÁT!
Kis mocskok...
Nekem meg a kajak lapát holnap, egy hosszúlépéssel (vagy kettővel, rosé, meg izé)!
Most lehet szapulni, lusta dicnók!
Semmit se mozogtok, csak a se..eteket meresztitek, mint a Lendvay utcza prostijai?
@jaegtoer: hát még mindig jobb, me mondhatott volna pá-t is:))
": aki hosszú í-vel írja a piálást, az ne igyon mamá többet!:)))"

Ez a napi cuki, @taga20: , mint nyelvtannáci:))))
@taga20: próbálkozott csak. de még a soproni medikák is kiröhögték, mikor az evezőjét mutogatta.
@Orica Középföldi: a meglepetések embere vagyok:))
azé majd egyszer aszt is megérjük, hogy te meg a voltsztrit farkasa leszel:))))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Én mindennap sportolok. Minden megélt nap egy győzelem. Ugyan nem mindig vagyok első, de a világi hívságokkal nem foglalkozok. Így aztán 5 napi hosszú lépéssel mindig megelőzlek, te pénteki szívlapátos sportember, tán te a Lendvay utcában evezgetsz, hogy ilyen járatos vagy az ottani miliőben? Prostik, meg fertő, meg ívás...:DDDDDDD
@parti_giano:
Bazzz... az Ikván szó se róla sokmindenre nem mennék, kivéve most, mert árvíz van! :(
@parti_giano: gondolom ott is a szívlapátot emlegette, erre elhajtották, hogy csak dugásról lenne szó, semmi szívhülyeség:)))
@jaegtoer:
Könyökben erős vagy? :(
A vodkát és a wassert meg hanyagolod?
Lendvay... két ilyen nevű ügyfelem is van... :D
@taga20: ez kb., mint te a blekenddekker tokmánya. azért orica elébb megy nyújorkba.
@Penivaldes: "aha és mikor van szabadidő? tudod amikor kimegy a gyerek görkorizni, deszkáznil, bringázni, fára mászni? Amikor nem iskolában van?"

Majd amikor kijárta az iskolákat, és nem lesz munkája, akkor amúgy is ráér.
@Orica Középföldi: na már miért is? olvass kosztolányit az andré fajtájából.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Tagát legalább értettem, ellenben a mai diskurzusotok olvastán némileg hülyének éreztem magam:)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Miért gondolsz mindjárt könyökre, én a fejemmel harcolok:) Vagy kajakéknál úgy megy?:D Tee MENSA ívadék:DDDDD
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Szerintem sokkal inkább amiatt kéne aggódnod, hogy a Jacenjuk-"kormány" megállapodást kötött a Jobb Szektorral, hogy integrálja a szervezet tagjait a hatalmi struktúrákba. Az Európai Unióban a Jobb Szektorhoz hasonló szervezeteket antiszemitizmus, holokauszttagadás és egyebek vádjával betiltják, de Ukrajnában az EU támogatását élvező nyugatbarát kormány beszervezi őket a rendfenntartásba, a titkosszolgálatokba és a hadseregbe.

Ukrajnában a szélsőjobboldal a karhatalom részévé válik, a nyugati országok hallgatólagos beleegyezésével. Az Európai Uniót láthatóan nem zavarja, hogy nukleáris fegyverkezésbe kezd egy ország, melynek karhatalma februárban még zsinagógákat gyújtogatott Kijevben, márciusban orosz civileket gyilkolt az ország délkeleti részén. Az Odesszában történt élve égetéseket szintén nem ítéli el az Európai Unió, miközben ezek az emberek évek múlva akár atomfegyver bevetéséről is rendelkezhetnek majd Ukrajnában.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Te ostoba egysejtű!

Hát nem látod-olvasod-érted, hogy Boli a pia-pina-ivás-ívás tetraéderében mozog ma este, erre meg betolod bikacsökként jaszenjukot a hóna alá, mintha az neki mankó lehetne? eszednél vagy, te tróger? gané.
Ez hihetetlen!
Mondom ránézek a blogra egy kicsinyt, erre ez a retardált megint csak a kreml agitproposát alakítja.
Azt írta ma: "viszont pozitív példák is akadnak"... az aids-tesztetek lenne az...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Csütörtök este 21:27-kor neked ez a legnagyobb problémád, amikor annyi ráhatásod van, mint a földigilisztának a Bermuda háromszögre. Te agyszar.
@parti_giano: de gondolom, csütörtökön megsimogat kiskés. várod.
@jaegtoer: Ne légy gyépés. Ha neked Boli ezen kommentje:

varanus.blog.hu/2014/09/17/az_allampolgarsag-mutyit_felszamolni_nem_kell_felnetek/full_commentlist/1#c24494445

a "pia-pina-ivás-ívás tetraéderében mozgott" akkor tényleg elgurult a gyógyszered és még ganéznod sem érdemes. :) Szóval a témát ismét nem én dobtam be csak válaszoltam rá.
@parti_giano:

Nekem holnap már péntek jön:D összecsúsztak az idősíkok a lóútlevél kapcsán a hivatalban:)
@jaegtoer:
Elveszel a részletekben!
Kutyok csontikat megkapták?
Nem ám éhen döglik a falka!
Kár lenne értük, én várom a visszatértüket!
Jöhetnek álruhában is... :D (Ez örök kedvencem lett, meg a kis bolhás kutyok is!)
Oroszul tudók előnyben... manapság... :D

auto.indavideo.hu/video/A_mesefigurak_bekemenyitettek
@jaegtoer: "Csütörtök este 21:27-kor neked ez a legnagyobb problémád, amikor annyi ráhatásod van, mint a földigilisztának a Bermuda háromszögre. Te agyszar."

Ja értem. Tehát csütörtök este 19:31-kor Bolinak lehet véleménye az Ukrán-Orosz helyzetről, de nekem ugyanerről 21:27-kor nem lehet. :) Na meséljétek el gyorsan, ti meg melyik fődemokrata iskolába jártatok? :)
@Sir Bates dö Hól: neked meg milyen érzéked van, mikor kell benézned?! angyali sugallat, mi?
@jaegtoer:
Túlértékeled... neee... te halvány értelmet véltél felfedni pislákolásképp nála??? :(
Olyan izé tucc lenni... most, nem android alatt üdítő a nemléte! :D
@jaegtoer:
Bazzz... nem szerda van?
Jó, csak kekeckedem, na...
@jaegtoer: Inkább Bolit küldd oda, hogy ennyire elrugaszkodott a "pia-pina-ivás-ívás tetraéderéből." :) Szóval azt basztasd aki bedobta a témát.

Persze tudom, hogy te itt szintén főadminnak képzeled magad, aki majd megmondja, hogy ki miről beszélhet és mire, hogyan válaszolhat. Félkegyelmű. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: igen, nem lehet. benne van az érpataki modellben. aki egy furcsa fickó, furcsa fikciókkal, de neked bejön.
@jaegtoer:
ÖÖÖÖÖÖ... nem akarom tudni, de + 2 rövidre a vendégem vagy!
Akár 2 sör, + még egy evezés és a hal is belefér! :D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Jó firma lehet a papod is hogy egy ilyen képmutató, szenteskedő nácit pátyolgat, az meg hogy én minek képzelem magam, és az hogy képeződik le vízióként az agymasszádban, kurvára nem érdekel.
azér szeretem semjén bubut, mer olyan sötétfekete, parasztidióta, mint én

áldás, békesség
@jaegtoer: Szerintem meg annak az anyja picsáját, aki antidemokratikus módon meg akarja mondani, hogy ki mikor és mit kommentelhet. Bolinak miért nem reklamáltál, hogy faszért foglalkozik ezzel a témával?? :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

kommentelj bazmeg. kommentelj, faszfej. teee, demokrataminta.
@jaegtoer: Ahogy elnézem sokkal inkább azok a szenteskedő nácik, akik ukrán eunácikat pátyolgatnak. Amúgy beidéznél tőlem a közelmúltból náci szöveget? Tűkön ülve várom. :)
@parti_giano:
Más néven "Hugyaj"... izé... jut eszembe...
A helyi balfasz aktív balfasz:
"Orosz meglehetősen aktív, és úgy tűnik, nem csak polgármesterként: 2012-ben négy vallási szervezetet is létrehozott. Az egyik a Becsület Légiója. A szervezetről keveset tudni, de a polgármester időnként katonai gyakorlóruhában jelenik meg itt-ott, és egy korábbi, az Átlátszó.hu-nak küldött helyreigazításában azt írta, hogy ez a ruha a Becsület Légiója formaruhája.
De mi a Becsület Légiójának a célja hivatalosan? Íme:
A lelki üdvösség elérésének segítése lelki-spirituális tevékenység végzésével, az élet életfölötti értelme megtalálásának segítése, továbbá egyéb, az alapszabály 2-3. §§-aiban foglaltak szerint.
Ugyanarra a címre van bejegyezve az A Nap Szíve Lovagrend nevű szervezet is. Vajon mi ennek a szervezetnek a célja hivatalosan? Ugyanaz, mint a Becsület Légiójának:
A lelki üdvösség elérésének segítése lelki-spirituális tevékenység végzésével, az élet életfölötti értelme megtalálásának segítése, továbbá egyéb, az alapszabály 2-3. §-aiban foglaltak szerint.
És ha ez a két szervezet még nem lenne elég, van még ezeken kívül három.
Az egyik a Benefícium Szeretetszolgálat. De vajon ez a szervezet mit akar? Íme a hivatalos céljuk:
A lelki üdvösség elérésének segítése lelki-spirituális tevékenység végzésével, az élet életfölötti értelme megtalálásának segítése, továbbá egyéb, az alapszabály 2-3. §-aiban foglaltak szerint.
De most őszintén, ki érné be három ilyen fantasztikus szervezettel, amely mind egy irányba, egy cél érdekében alakult? Még szép, hogy kell még két szervezet ezek mellé! Az egyiket úgy hívják, hogy Szent Korona Rend.
És vajon mi a Szent Korona Rend célja? Soha nem fogják kitalálni:
A lelki üdvösség elérésének segítése lelki-spirituális tevékenység végzésével, az élet életfölötti értelme megtalálásának segítése, továbbá egyéb, az alapszabály 2-3. §-aiban foglaltak szerint.
De csalódniuk kell, ha azt hiszik, hogy Orosz Mihály Zoltánnak annyira fontos a lelki üdvösség elérésének segítése, hogy az ötödik szervezete is ezért küzd. A Múzsák Ihlete Európai Integrációs Térségfejlesztési, Telekommunikációs, Kulturális és Ismeretterjesztő Alapítvány földhözragadtabb célokat tűzött ki maga elé:
Az emberi értékek, s a szellemi, kulturális (természeti, közösségi, stb.) kincsek és javak gyarapítása és védelme, ismeretterjesztés, közművelődés elősegítése.
És miközben Orosz mások lelki üdvét próbálja elősegíteni, a cégei lelki üdvéért az adóhatóság gondoskodna. Az Érpataki Modell Kft. szerepel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal végrehajtás alatt álló adózók listáján, de Orosz többi cégével sincs minden rendben: az Apollón „777” Kft. adószámát évekkel ezelőtt jogerősen felfüggesztették, a Hermész-777 Kft. pedig tavaly óta van NAV-végrehajtás alatt."
index.hu/belfold/2014/07/14/orosz_mihaly_zoltan_lelki_udvossege/
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"_ Tűkön ülve várom._"

Élvezd. Nem zavarlak benne.
Nem igazan meglepo ez az ugy. Tipikusan fideszes Win-Win szitu:

A Fidesz vegre regi (Mikola ota ismert) celjat valositja meg (hatarontuliakkal nyerni a valasztasokat), amit Viktor legutobb meg is koszont nekik Posvanyoson.

1-2 maffiozonak meg leesik egy kis apro. Hat istenem...

Kozben meg (egyelore meg) ilyenek is vannak:
Disenfranchisement (vagyis akar szuletett allampolgaraik valasztojogat vonjak meg(!!!)):

Malta

Maltese nationals are disenfranchised unless they have resided there for at least six months, within the 18 months period preceding their registration to vote

Denmark

Danes residing abroad are disenfranchised unless they express their wish to return in the country within two years

Ireland

Rules are similar in Ireland to those in Denmark, except that a time limit is fixed at 18 months

UK

UK nationals are disenfranchised if they have not been registered as residents in the country for the past 15 years

Cyprus

Cypriot nationals are disenfranchised if they have not resided in the country during the six months preceding the elections (unless they are temporarily residing abroad as students, workers or permanently residing abroad for health reasons.)

Austria

Austrian nationals residing abroad are disenfranchised unless they lodge an application to maintain their voting rights and re-apply every 10 years; due to recent legislative changes
@jaegtoer: Nézd két opció lett volna a korrekt tőled. Vagy le kellett volna basznod Bolit is, hogy minek hozza ide ezt a témát, vagy engem sem basztatni ugyanazért.:) Szerintem ez elég tiszta.
@parti_giano: az, angyali... olyan bukott forma...
@parti_giano: Hajrá keress rá gyorsan és linkeld. :)
@jaegtoer:
Kutyok sehol'se vóttak? Neeee...

www.youtube.com/watch?v=_vx1OVLX5Rc

A macsekokkal vigyázni kő!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Na meséljétek el gyorsan, ti meg melyik fődemokrata iskolába jártatok? :)"

vegyél már vissza az arcodból, s üzenem a tanácsadódnak, ez a számonkérő stílus rossz véget fog érni... komolyan aggódom, valaki előbb lép a szádba, mint, hogy mora érnék...
@vénkujon:

"azér szeretem semjén bubut, mer olyan sötétfekete, parasztidióta, mint én

áldás, békesség "

Az kizárt dolog, noha ez egy szórakoztató perverzió))
@Sir Bates dö Hól: Múltkor valami olyasmiben maradtunk, hogy nem kommunikálunk. Szerintem ehhez tartsd magad. :) Amúgy megint el vagy tévedve, mert nagy arcod az neked van itt folyamatosan.:)
Ami meg a folyamatos fenyegetőzésedet illeti, jó lenne ha kivennéd a kezed a biliből és leszállnál végre a realitások talajára. Hidd el a harag sosem jó tanácsadó. Tudod de bölcsész vagy állítólag, így ezt pláne tudhatnád. :)
@parti_giano: Miért te érted, hogy min röhögök? :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Tűkön ülve várom. :)"

dehogy tűkön... valami tizedrangú senki, kremlbeli agitpropos lőcsén... azt még vigyorogsz is...
@parti_giano: Hát a tükörtől megint nem én lettem ideges, ahogy elnézem. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
mondd, hogyan hasznosítod ezt a sok mélyhűtött kondéros mélyrepülést a sírós hóllal és a többi vidám blogtündérrel...magadra hagylak, meccsek vannak de most majd kapok egy kis izét ami tőlük telik már ki van készítve a ...tálamibe megy

brühüyyy

a hatalmas szellemi szellem beszellemesedik és felszáll helyből

egyébként fel tudod fogni eme mélységet?
@Sir Bates dö Hól: Érdekes lehet fixa ideákat kergetve éldegélni bagettföldén. Ne vedd annyira komolyan a szereped, itt csak beszélgetésnek zajlanak, ahol mindenki egyformán elmondhatja a véleményét.:)
@rodeo36: á, istenkirály, ez a halandó csak a te magasságodat látja. d:
@rodeo36: hozzád meg ki szólt, rum-reklám?...
@parti_giano: A tükröcske azoknál aktuális, akik meg akarják határozni, hogy ki, mikor és mit beszélhet. Én sosem tartoztam ezek közé. A többit rakd össze magad.:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
te mikor veszed észre, hogy senki nem kedvel?
ha valaki válaszol udvariasan, az szinte csak szánalom..
nem ér csodálkozni!
mindenkinél elszúrtad az esélyedet...
miért nem hagyod már el a blogot?
mit szeretnél?
hányszor pityeregtél már magányodban?
te tényleg egy robot vagy?
kocsmáznak az emberek, jó a sztori...
boli betol valamit amit pont olvas, akivel beszélget, azt valószínű érdekli....
de a te "begábrielezésed" kit?
van olyan vastag bőr a pofádon...
miért baszod szét a hangulatot?
rosszabb vagy mint bár ki, bár mi amit ismerek...
kidobnak az ajtón, nincs ablak, de te beleszivárogsz a fos, szar propagandáddal..
komolyan mondom orvosi eset vagy!
a tetteid, nem sok megbecsülést hozott neked..
te érző ember vagy?
tudom, rólad mintázták...
na de akkor legyen már büszkeséged...
legyél végre ember...
menj, ne is nézz vissza, a net megőrzi az itt léted...
nyomot hagytál itt.. bár elég gyomor forgatót..
.
Heltai Jenő: A modell

Egy egyszerű kültelki lányka
(Tizenhat éves, jó falat)
"Leszek modell!" Így szólt magában
És egy festőhöz fölszaladt.
Mert megfelelt az arc, a termet,
Így szólt a piktor: "Aktra termett
E karcsú test... e két halom...
Vetkőzz hamar le, angyalom!"
És mert a célhoz ez vezet,
A kis modell levetkezett.

Mit tudta ő, a balga gyermek,
A neveletlen vadvirág,
Hogy fölfedezve már a szappan,
És él vele a nagy világ.
Mert fogyatékos volt a teint-je,
A piktor így szólt: "Ejnye! Ejnye!
E karcsú test... e két halom...
Izé... gyerünk csak angyalom,
Szebb lesz a váll, szebb lesz a kar,
Segítünk rajta csakhamar."

És karon fogta, ahogy illik,
A fiatal, de balga nőt,
A szomszédos fürdőszobába
Diszkréten átvezette őt.
Ott állott martalékra várván
A kád... fenékig csupa márvány!
Ami fürdőnek a jele,
Színültig vízzel volt tele.
Festőnk a kádra mutatott,
Köszönt és eltűnt: "Jó napot."

Elmúlt egy óra meg nehány perc –
A lány nem jön ki. Ej mi ez?
A piktor hosszasan eltűnődik:
"No, most már szörnyen tiszta lesz!"
Benyit, ijedten hökken vissza:
Ott áll a lány, a vizet issza
És keservesen sírni kezd:
"Én nem bírom kiinni ezt!
Ha mindig ennyit inni kell,
A fészkes fene lesz modell."
.
@Sir Bates dö Hól: Nem akarlak nagyon megzavarni szárnyalásodban, de azt sem határozhatod itt meg, hogy mondjuk Rodeo hozzám szól -e vagy sem. Amúgy hozzám szólt és nem hozzád. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: egyszer-kétszer mondtál te saját véleményt... a betyársereg céljaival/eszméivel azonosulni tudsz... volt az egyik... a másik a pécsi zsinagógára kiakasztott cipőket minősítetted hatalmas humorbombának... folytál volna le inkább anyád lábán...
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ): Mintha valami olyasmit mondtál volna a múltkor, hogy ne szóljak hozzád. Természetesen magadra ezt már nem vonatkoztatod. Amúgy megint túlspiráztad magad, mivel inkább azon kellett volna felháborodnod, hogy amit az egyik kommentelőnek itt szabad azt már a másiknak nem. Természetesen mindezt a magándemokrataság fényénél tündökölve. :)
Attól meg nem kell félni egyikünknek sem ha a vélemények eltérőek. Tudod erről szól pld. a szólásszabadság nevű vívmány.
@Sir Bates dö Hól: Ezt is rosszul tudod, de felesleges is lenne erről felvilágosítani. Inkább arról regélj mennyire vagy ledöbbenve attól, hogy az EU nagy várományosa az első olyan ország, ahol az eunácik a hivatalos hatalom részei lettek.
Az anyázós lemezed meg már annyira uncsi, hogy el sem hiszem, hogy egy "bölcs ész" még mindig itt tart. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
nos, én még nem b.sztam szét itt a hangulatot....
nem szoktam beleugatni egy jó komment folyamba..
pláne nem valami szarsággal!
ki a f.sz volt kíváncsi rád ma este?
össze fosod magad, ha nem te, és a gondolataid vannak központba!
ez nem demokrácia kérdése, hanem valami más..
amivel te nem rendelkezel...
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ): "mit szeretnél?"

Ugyanazt amit pld. te is. Leírni a véleményem, mint bárki más. Egyébként hidd el nem én idegesítelek, hanem inkább az igazság, amely egyre többször nem úgy néz ki, mint amit eddig megszokhattál.
NA, MÉGEGYSZER !

Heltai Jenő: A modell

Egy egyszerű kültelki lányka
(Tizenhat éves, jó falat)
"Leszek modell!" Így szólt magában
És egy festőhöz fölszaladt.
Mert megfelelt az arc, a termet,
Így szólt a piktor: "Aktra termett
E karcsú test... e két halom...
Vetkőzz hamar le, angyalom!"
És mert a célhoz ez vezet,
A kis modell levetkezett.

Mit tudta ő, a balga gyermek,
A neveletlen vadvirág,
Hogy fölfedezve már a szappan,
És él vele a nagy világ.
Mert fogyatékos volt a teint-je,
A piktor így szólt: "Ejnye! Ejnye!
E karcsú test... e két halom...
Izé... gyerünk csak angyalom,
Szebb lesz a váll, szebb lesz a kar,
Segítünk rajta csakhamar."

És karon fogta, ahogy illik,
A fiatal, de balga nőt,
A szomszédos fürdőszobába
Diszkréten átvezette őt.
Ott állott martalékra várván
A kád... fenékig csupa márvány!
Ami fürdőnek a jele,
Színültig vízzel volt tele.
Festőnk a kádra mutatott,
Köszönt és eltűnt: "Jó napot."

Elmúlt egy óra meg nehány perc –
A lány nem jön ki. Ej mi ez?
A piktor hosszasan eltűnődik:
"No, most már szörnyen tiszta lesz!"
Benyit, ijedten hökken vissza:
Ott áll a lány, a vizet issza
És keservesen sírni kezd:
"Én nem bírom kiinni ezt!
Ha mindig ennyit inni kell,
A fészkes fene lesz modell."
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ): Bocsika és rád kijafasz volt kíváncsi? Volt egy Boli komment, amire válaszoltam. Az egyik nem zavart, de ha én válaszolok rá, akkor itt a világvége. Kapd már össze magad, mert így lassan te is elmehetsz cenzornak a NER-be. :)
@Orica Középföldi: Aki fanatikusan hisz a szólás szabadságban és abban, hogy mindenki elmondhassa a véleményét. Biztos te is ilyen lehetsz. :)
@Orica Középföldi:
sajnos néha nem bírom megállni..
jó volt olvasni az esti kommenteket..
terelte a figyelmet a kiábrándító dolgokról..
most mérges vagyok..
magamra is!
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ):
"jó volt olvasni az esti kommenteket.."

Gondolom ezt is.:)

varanus.blog.hu/2014/09/17/az_allampolgarsag-mutyit_felszamolni_nem_kell_felnetek/full_commentlist/1#c24494445
@Sir Bates dö Hól:
hól vó't hól nem vó't dő batesz vagy nemtesz mert már nem állfel öregpöcs...lankadtan sír a dőhólban ahogy dől a hólba

brühüyyy

olyan kedves egyed vagy mivel csiholod? smirgli vagy köszörűkő?

beeeeeeeeeeeeeee

kisbirka
Ady Endre: Álmodik a Nyomor
(részlet)

Duhaj kedvek Eldorádója,
Száz tivornyás hely, ne bomolj.
Csitt, most valahol, tán Ujpesten,
Húszesztendős legénynek vackán
Álmodik a Nyomor.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: regéljek?!?!... miről?... ők adják a kormányt?... ott vannak mindenhol?... tudod te, hogy mennyi a támogatottságuk nekik?... nem a kremli virtuális világban, a valóságban?... számoljál már...
(ne bízz abban, hogy a net arctalan)
@parti_giano:
nééééééé dzsánó is bedzsalt a dzsámiból a dzsádba...és miley parti beverneki puhapöcs? dugná de nem megy? le van lankadva és tolja pedig húzni sokkal könnyebb és még nyúlik is

brühüyyy
Na jó megyek alukálni. Aztán holnap végleg kilépek a blogról és levetem magam a Gellért-hegyről.:)
Mea Culpa kedves blogtársak. Szép álmokat.

youtu.be/KG7Bs_BCC5w
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Aha,ügyes próbálkozás, de nem érdekel az önigazolásod.
@Orica Középföldi: Engem se kell, hogy érdekeljen a tiéd. Bőven elég, hogy mindenki elmondhatja a véleményét.
@rodeo36: ah, húzom-vonom, de mégsem a saját lovam baszom, istenkirály! rodeo, mi?
Dies is meine 12305te Nacht
Die ersten paar tausend,
die kannst du vergessen,
ich hab' es auch getan
Diese hier ist auch schon fast vorbei

Was bleibt ist Nikotin und gelbe Finger

Viele vorher die habe ich verpulvert
und kurz- und kleingehackt
in vielen verausgabt, verbraucht, geflüchtet
verflüchtight, den Drachen gejagt
In einer handvoll war ich nahe dran
meist am Ende, nah am Ende,
gegen Ende, gen morgen
vorübergehend selbst ertränkt

Was bleibt ist Alkohol und dumpfe Träume

Manche gingen endlos und ich aus und los
zu warten wo doch kein Bus fährt
alle verginge, bis jetzt, bis 12305

In manchen warst du vorhanden
aber ich war nicht ganz da
In vielen hab' ich dich im Schlaf gesucht
In vielen hab' ich dich schlafend gesucht

Was bleibt?

Von hier bis Mars war näher
als von mir bis zu dir
Ich schien aus Antimaterie zu sein -
gefährlich!

Es war meine 12305te Nacht
In der du vor mir erschienst
Du liesst deine Augen leuchten
wohl nicht von ungefähr
Du warst auf derselben Suche und
aus demselben Grund
zog's dich wohl auch zu mir
Insgeheim warst du mein Spiegelbild
Ich zog dich hoch und zu mir
Ich war in dir - zu seh'n; und umgekehrt
Weck die Liebe nicht
bevor es ihr nicht selbst gefällt
Bevor es ihr nicht selbst gefällt

youtu.be/bisPaXeUTSs
@rodeo36: ennyi maradt belőled... egy nicket figurázol (engem nem zavar) és a lápi-magyarnak lettél a famulusa (bár te nyilván a mesternek véled magad)... neked mi a gondod a ma moával?... csak nem, mint orbánéknak a kádár-rendszerrel (nem ők vezették)?...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: te elmondtad a véleményed: betyársereg, cipők a zsinagóga kerítésén...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ja, válaszoltam a jobb szektoros kérdésedre... megkukultál?...
@Sir Bates dö Hól: Te is pontosan tudod, hogy miről van szó. Pld. arról, hogy "az Azov önkéntes alakulatot a kelet-ukrajnai polgárháború elején alapította Andrij Biletszkij, aki mellesleg a Szociális-Nemzeti Gyűlés nevű hardcore szélsőjobbos mozgalom vezetője is. A két szervezet annyira összefonódik, hogy a facebook oldaluk is közös. (Ahol amúgy az "állami szervezet" kategóriába sorolják magukat.) A hozzájuk hasonló bandák (Donbaszban több tucat működik belőlük, közülük az "Azov" a legjelentősebb) civilek elleni megtorló akciók és gyilkosságok sorát hajtották végre az elmúlt hónapokban. A magyar sajtó legnagyobb részében "önkéntes belügyi alakulatoknak" hívják őket, holott sem a hadsereg, sem a nemzeti Gárda irányítása alatt nem állnak, és úgy általában függetlenek minden hatóságtól - és sokszor minden törvénytől is.

Szellemiségüket igen élesen világítja meg az az interjú, amit a brit The Telegraph készített az egység egyik tagjával.

www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/ukraine/11025137/Ukraine-crisis-the-neo-Nazi-brigade-fighting-pro-Russian-separatists.html

A "Fantom" néven bemutatkozó csávó nem sokat kerülgette a forró kását, amikor világnézetéről kérdezték: "Náci vagyok és Hitler tiszteletre méltó figura volt, a holokauszt valós mérete pedig "nagy kérdés." Ezeknek a gondolatoknak a puszta teoretikus, kérdés-szerű felvetése is politikai páriává tehet, vagy akár börtönbe is juttathat bárkit a csupa nagybetűs EURÓPÁBAN. Most ezt a csupa nagybetűs, felvilágosult, demokratikus politikai közösség tövig rágja a körmeit, úgy szorít Fantomnak, és állig felfegyverzett náci haverjainak.

Könnyen lehet, hogy az elméleti alapozást hamarosan tettek is követik majd. A Guardian tudósítójának az egység tagjai arról beszéltek, hogy a háború hamarosan Kijevben folytatódik, ahol Porosenkó elnököt majd jól kinyírják, ami ellen a "rendőrség úgysem tehetne semmit", hiszen "a "Majdan békés tüntetőivel sem boldogultak".

Nyilvánvaló, hogy Donbasz urkán wannabe rambói alaposan túlbecsülik saját jelentőségüket, erejüket és lehetőségeiket. De ettől még tény, hogy jelenleg Ukrajna az egyetlen ország Európában, ahol felfegyverzett náci alakulatok minden akadály nélkül nem csak, hogy létezhetnek, de az állami szervekkel együttműködve rendfenntartó erőként is felléphetnek. Amíg a határainktól 1500 kilométere izmozó orosz medvétől parázunk, a szomszédságunkban szépen, lassan megszületik egy primitív vulgársovinizmussal átitatott proli-fasiszta ideológiára épülő kvázi-náci állam."
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ):

Igen, igazi hangulatgyilkosként robbant be a könnyed csevegésbe.
Esti ima helyett egy kis propaganda.
Lépd át.
@Sir Bates dö Hól:
tudod, hogy milyen mértékben nem érdekelsz? nem?
hát próbáld meg...

brühüyyy

voltál valaki? és most? senki!
@parti_giano: Viccnek persze jó, de erről kérdezd esetleg az érpatakiakat, a vajdasági magyarokat meg mondjuk az alábbiakról.

"Porosenko pofán köpte az őt mindenben kiszolgáló Fideszt és a kárpátaljai magyarságot is: felrúgta a megállapodást, nem lesz magyar parlamenti képviselet Ukrajnában

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség úgy érzi, Porosenko csúnyán becsapta őket, ráadásul nem is értik az államelnököt, bár a szövetség vezetője sejti, mi lehet a háttérben.
Az ukrán Központi Választási Bizottság augusztus végén kijelölte a 2014. október 26-ára kitűzött előre hozott parlamenti választások egyéni választási körzeteinek határait, változatlanul hagyva a kárpátaljai tömbmagyarságot több körzetre osztó, magyar képviselő parlamentbe juttatását ellehetetlenítő korábbi körzethatárokat.
A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) szeptember 1-jén Ungváron kiadott nyilatkozatában határozottan elítélte az ukrán Központi Választási Bizottság döntését, amellyel megfosztotta a 150 ezres kárpátaljai magyarságot a parlamenti képviselet megszerzésének lehetőségétől.

A KMKSZ elnöke a Kossuth Rádióban úgy értékelte az eseményeket, hogy a bizottság döntése törvénytelen és méltánytalan a kárpátaljai magyarsággal szemben, amely pedig minden, az elnökkel kötött megállapodásban tett ígéretét teljesítette: a döntő többség annak idején Porosenko elnökre szavazott, aki azt ígérte, cserébe biztosítja a kárpátaljai magyarság parlamenti képviseletét.

Brenzovics szerint az országos választási bizottság, amely ugyanaz maradt, mint Janukovics elnök idején volt, tudatosan szegett törvényt azzal, hogy meghagyta az egyéni választási körzetek 2012-es határait, miközben a 2012-es választójogi törvényt 2013-ban módosították, és világosan megfogalmazták: a körzetek kialakításakor figyelembe kell venni a nemzetiségi arányokat, és lehetőség szerint egy körzetbe kell kerülniük az egy tömbben élő kisebbségek településeinek. Ilyen lehetőség a kárpátaljai magyarság esetében van, amit az is bizonyít, hogy 1990-ben, 1994-ben, 1998-ban és 2002-ben is volt olyan körzet, amelyben a magyar nemzetiségű választók aránya 50 százalék fölött volt.

A fejleményekre Porosenko elnök még nem reagált, és talán nem is fog. A KMKSZ első embere meglehetősen borúlátó, nem látja reális esélyét annak, hogy bármi változhat, hiszen megindult a választási folyamat, ilyenkor pedig már nem lehet körzeteket módosítani, a jogorvoslati lehetőségeket pedig minden szinten kimerítették, keresetüket formai okok miatt mindenhol elutasították. Az Európai Bírósághoz még mehetnek ugyan, de ez már nem fogja befolyásolni a választások eredményeit – tette hozzá.

Brenzovics azt mondta, váratlanul érte őket Porosenko viselkedése, amely ráadásul „irracionális” is, hiszen a Moszkvából a nemzetiségi jogok megsértésével vádolt Ukrajna presztízsének jót tett volna, ha a kárpátaljai magyarság saját képviselőt juttathat a parlamentbe. A fejleményeket a KMKSZ-elnök csak azzal tudja magyarázni, hogy a háborús körülmények közt az államelnöki hatalom sem szilárd, és győzedelmeskedtek az egyéni érdekek: a még a régi rendszerben megválasztott, a parlament felét adó képviselők befektetéseik védelme miatt egyszerűen a régi körzethatárok megtartásában voltak érdekeltek, az országos választási bizottság pedig gyenge volt velük szemben."

youtu.be/NFyPOkQUBEc
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ne mellébeszélj, gyökér!... (az ún. "véleményed" a saját állításod és a pártod és a te minősítésed is egyben... mellesleg a link jobbegyenes.blog.hu/2014/09/16/ekozben_ukrajnaban_hazafiassag-ora_a_suliban_neonacikkal... csak nem te írsz balog gábor elmeroggyant neve alatt?)...
@Sir Bates dö Hól: Mi ebben a csodálkozni való, amikor korábban már volt róla szó és most is idézőjelben volt? Amúgy megint fordítva ülsz a lovon. Nem azon kell rinyálnod, hogy ki írta, hanem azzal kéne foglalkoznod amiről szó van benne. Az pedig az, hogy Ukrajna az első olyan állam, (lelkes EU és USA támogatással) ahol a neonácik a hivatalos hatalom részei lettek.

Ja és nagyon úgy néz ki, hogy a jövőben még inkább azok lesznek.

"Az ukrajnai vezető pártok összeállították jelöltlistáikat a nemzeti parlamenti választási folyamat keretében. A szavazás október 26-án esedékes. A parlament előreláthatóan szélsőségesen jobboldali és ultranacionalista lesz.

A küszöbön álló választások során meg fog ismétlődni az, ami Porosenko elnökké választása során történt: akkor nem volt semmilyen reális konkurencia, sőt, még választási kampány sem volt, hanem csupán rangsorolás – hangoztatja az ukrán Legfelsőbb Tanács tagja, Olekszandr Holub.

Talán bizonyos választási körzetekben a rájuk nehezedő nyomás és megfélemlítés dacára bejutnak azok az egyéni képviselők, akik valamilyen módon a baloldali nem nacionalista erőket fogják képviselni. Azonban egészében véve Ukrajnában a baloldali szegmenset gyakorlatilag felszámolták. És nagy a valószínűsége annak, hogy az ukrajnai belpolitikai megosztottság tovább fog mélyülni."

hungarian.ruvr.ru/2014_09_17/Ukrajnai-valasztasok-ujabb-forradalom-3495/
@Sir Bates dö Hól: "ne mellébeszélj, gyökér!"

Egyébként megfigyelted már magadon, hogy saját szemedben a szálkát sem veszed észre, miközben a hasonlóan "magasröptű" kiszólásaidra, nyugodtan válaszolhatnám ugyanazt, mint te? :)

"vegyél már vissza az arcodból,... ez a számonkérő stílus rossz véget fog érni"
@vitéž munkášőr:
hát nem akármi...a szöveget megértettem az irodalmi...a hangzása nem egészen klasszikus, de kurvára unalmas (már amit ők zenének neveznek ) monoton, harmónia mentes és minden valószínűség szerint C dúr-ban van mert mást nem tudnak? de lehet, hogy tévedek de kb 12 másodpercig bírtam hallgatni...te hogyan viszonyulsz mindehhez...ez lenne a valóság ma? és 1980 óta? nagyon szomorúvá tesz...emléxel a nagy filozófiai vitára anno ...? a nyomor filozófiája volt a válasz a filozófia nyomorára

brühüyyy

mai napig folytatódik eme "vita"?????????????
@rodeo36: "tudod, hogy milyen mértékben nem érdekelsz? nem?
hát próbáld meg..."

mégis csak belekeveredik a nickem minden kommentedbe (vagy ez részedről olyan, ahogy az óvodások udvarolnak?)...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

nincs értelme szóba állni vele -sem- érvei nincsenek, lövi a babát és kurvára nem érdekli (el sem olvassa a nicked alatti részt) mit írsz a sablon kész...ilyenek ma azok akik az észet osztyák...olyan is mint semjén meg a zorbán és kerényi meg a bájerzsoca...hatalmas verseny van ki képes nagyobb seggséget iderittyenteni és lebaszni azt akinek a neve alá "válaszként" betüremkednek...a mai termés 16 óra alatt 1999 és ez a legfontosabb a kóbor kutyát sem érdekli a hátúltöltős dolgaik

brühüyyy
@Orica Középföldi: ok, igazad van... ennek mindegy, hogy mi módon cáfolod, másik valóságban mozog... (viszont emeli a hsz-ek számát, az tény:-))...
@Sir Bates dö Hól:
valahogy....irritálsz...mint a csalán vagy mint a lótetü

brühüyyy
@rodeo36: jó éjt puszit küldj @Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:-nak, horváth pista csicskása!... attól álmodja a közös jövőtök...
@vitéž munkášőr:
ha már mélylélektan, ehhez mit szólsz?

Still ist die Nacht, es ruhen die Gassen,
In diesem Hause wohnte mein Schatz;
Sie hat schon längst die Stadt verlassen,
Doch steht noch das Haus auf demselben Platz.

Da steht auch ein Mensch und starrt in die Höhe,
Und ringt die Hände, vor Schmerzensgewalt;
Mir graust es, wenn ich sein Antlitz sehe -
Der Mond zeigt mir meine eigne Gestalt.

Du Doppelgänger! du bleicher Geselle!
Was äffst du nach mein Liebesleid,
Das mich gequält auf dieser Stelle,
So manche Nacht, in alter Zeit?

brühüyyy

valamivel korábbi
Az amerikai, az orosz meg a magyar titkosszolgálat tagjainak tapasztalatcseréje:
- A feleségemmel szomszédos irodában dolgozom. Nem tudom, mit csinál, de nem is érdekel, ő nem tudja, én mit csinálok, de nem is érdekli. - így az amerikai.
- A feleségemmel szomszédos íróasztalnál dolgozom. Nem tudom, mit csinál, de nem is érdekel, ő nem tudja, én mit csinálok, de nem is érdekli. - mondja az orosz.
A magyar csak legyint.
- Én egyedül dolgozom az irodában. Fogalmam nincs, mit csinálok, de nem is érdekel.

Hogy az ukránok mit csinálnak, most éppen engem nem érdekel, de sajnálom, hogy már nem fog visszatérni a - nem is olyan rég volt - hangulat.
@Sir Bates dö Hól:
nem ismerek semmilyen horvát pistát...ha te igen beszélj vele te

a többi sem tartozik rád

brühüyyy
Mindeközben a fehérvári focicsapat tulajdonosa megvette a "libás", "KGB-akadémiás", stb. Wallis stadionépítő részlegét: index.hu/gazdasag/2014/09/17/megvette_a_fradi-stadiont_epito_ceget_orban_milliardos_baratja/
Ki írhatta? (csaknem napra pontosan 5 évvel ezelőtt)

''''Úgy vélem ha valaki már a sarki piroslámpánál kiszáll a taxiból, maszkot húz és hangos 'Bankrablás!' üvöltözéssel közelíti meg a pénzintézetet, annak nincs esélye a lakáshitel kedvező elbírálására. Még akkor se ha a maszkja valamiféle keresztény zászlóból készült. Ilyesmit tesz koronázása előtt bő fél évvel Orbán.''''
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

kis hülye, értelemzavaros provokátor! le mered írni:

"@jaegtoer: Nézd két opció lett volna a korrekt tőled. Vagy le kellett volna basznod Bolit is, hogy minek hozza ide ezt a témát, vagy engem sem basztatni ugyanazért.:) Szerintem ez elég tiszta. "

már olvasni sem tudsz, csak addig, hogy Ukrajna?
az már nem is érdekel, hogy a hazáddal kapcsolatos hírt közölt és annak lehetséges következményeit pedzegette Boli a linkkel?
valóban nem tudsz beszélgetni?
társalogni?
szeretsz fürödni a vérben?
csináld otthon!
mérgezd magad!
mert ez nem vélemény volt és reakció csak egy ferde elme provokációja.

undorító vagy! kezet foghatsz brevikkel, ő is csak hazája fiait irtotta és mérgezte a levegőt pártársaid eszmei segítségével...
Az ISIS egyik forgatására föszereplöként igazán beinvitálhatnák a Tömlyént... :))))))
@guma: Korán reggel ekkora ökörséget sikerült összehoznod? Na akkor te meg kezet foghatsz ezekkel, mert ugye européer vagy te is aki támogatja őket.:)

jobbegyenes.blog.hu/2014/09/16/ekozben_ukrajnaban_hazafiassag-ora_a_suliban_neonacikkal

Egyébként a sajátjai készülő irtásában épp az működik most közre, aki támogatja a nyugat háborús uszítását. Szóval sokkal inkább neked kéne elgondolkozni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

figyelj gyerek!

van egy kis tapasztalatom arról amiről beszélek! nem linkelgetek neked hülyeségeket vagy mások véleményét amikor 1 (egy - érted???) témáról van szó!
tehát most se téríts!
se így! se úgy!
más is csak erre kér(t), hogy ne szórj ide minden szart egy irányú propagandaanyagként! ennyi!
ez nem korlátozást csak egy pici emberséget feltételez arról aki érti a szót is és érdekli a hazája, benne az emberek...
vagy csak szeret dumálni kötetlenül és körbenézni mi történt itthon és a nagyvilágban...
a bekopott csapágyaddal itt nem tudsz irányítani, terelni.
felháborodást kelteni tudsz az állandó vérgőzös leheleteddel, legyen az korán reggel vagy késő este.
@guma:

www.space.com/27179-monster-black-hole-dwarf-galaxy.html?cmpid=558273

jönnek a Sirius-iak és elviszik "majdan" ami marad a 38000 éves magyarországból ami az egész közelkeletet uralta és a világ legnagyobb piramisát építették székely ékírással diszítve...

ez meg a fácsén van nagy vita folyik, hogy Mongolia beletartozik e a hatalmas pártus birodalomba aminek az urai a magyarok voltak...csabakirályfi is ott száguldozott a ködlovon

brühüyyy

a tömjénzsoca olyan szép nagydarab gyesznó már csak a füstölése van hátra
@guma: Sajnos már nem vagyok gyerek, és te? :)

Nézd elég sokan linkelgetnek elég sok mindent, így ezt én is nyugodtan megtehetem, ahogy azt is, hogy arra és azt válaszolok amit épp jónak látok. Főleg úgy, hogy én állandóan betartom az alapvető emberi kommunikáció normáit, nem úgy mint egyesek. Milyen érdekes, hogy azokkal semmi bajod, akik sokszor olyan hangot engednek meg maguknak, amit te is szégyellnél.
Összefoglalva a lényeget a "témától" tegnap nem én tértem el, hanem Boli, amire csak válaszoltam és leírtam a véleményemet. Bocsika de erre a jövőben tőled sem fogok engedélyt kérni.:)
Móka és kacagás. :)

Saját párttársától rendelt több mint 15 millió forintért krumplit a rászorulóknak Pestszentlőrinc fideszes polgármestere Ughy Attila, közpénzből. Az RTL Híradó birtokába jutott dokumentumok szerint a krumplit szállító cég tulajdonosának hivatalos fideszes email címe is volt, erre küldte az önkormányzat a megrendelést. A városvezetők utasították a helyi pénzügyi irodát: az önkormányzat anyagi helyzetétől függetlenül azonnal fizessék ki a krumpli árát.

youtu.be/DAKsZ5FWWvc
szerintem, az állampolgársági mutyit ép úgy nem számolják fel, mint az igazán nagy pénzeket megmozgató mutyikat sem...

nekem augusztusban ez szúrt szemet és vártam a fejleményeket. most a választási kampányban meg is szólalt ov és mondott valamit...
kíváncsi leszek, hogy mégis mikor lesz bevezetve???
miről van szó? nézzük mi történt augusztusban:

Adminisztrációs díjat fizettetnek a hatvani kórházban

A lényegében vizitdíjként megjelenő térítési díjat intézményi hatáskörben vezették be a kötelező ellátási területen kívülről érkező betegek számára, az kórház adminisztrációs költségeinek kompenzálására, írja a szoljon.hu.

A lapnak egy jászsági olvasó jelezte, hogy háziorvosi beutalással a hatvani kórház rendelőintézetében vizsgálták meg panaszát, majd a vizsgálatot követően ezer forintos térítési díjat kellett fizetnie. A betegnél volt pénz, tehát a díj kifizetése nem jelentett problémát, ugyanakkor nem volt információja arról, hogy a vizsgálat térítésköteles.

Az eset kapcsán a hatvani Albert Schweitzer Kórház – Rendelőintézet vezetője, dr. Stankovics Éva főigazgató közölte: a betegnek joga, hogy ne a területileg illetékes kórházat válassza, ebben az esetben a háziorvosnak fel kell vennie a kapcsolatot az érintett egészségügyi intézménnyel. Kiemelte, hogy ebben az esetben a fogadó intézménynek – az illetékességi területen kívülről érkező beteg ellátásakor – plusz kiadása keletkezik. A hatvani kórház esetében ezen plusz költségek olyan mértékűvé váltak, amit már nem tudnak kigazdálkodni a működésre kapott finanszírozásukból.

– Mivel ez a többletkiadás elsősorban adminisztrációs jellegű költségekből tevődik össze – fogalmazott dr. Stankovics Éva –, így 2014. augusztus 1-től úgy döntött a kórház vezetése, hogy ezen, egyéb úton meg nem térülő kiadások fedezetéül egy egyszeri adminisztrációs díjat vezet be, amelyet a betegnek kell megfizetnie. Ezt kizárólag az ellátási területen kívül lakó betegeknek kell fizetni.”

A kórházba- és szakrendelőbe érkező valamennyi beteg az ajtókra kifüggesztett táblákról, illetve előzetesen a kórház honlapján tájékozódhat. A vizsgálat megkezdése előtt tájékoztatni kell a pácienst arról a tényről, hogy nem a kórház ellátási területéhez tartozik és emiatt adminisztrációs díjat kell fizetnie, amit egy megállapodás aláírásával kell nyugtáznia mind a betegnek, mind a kórháznak. A betegnek sem a beutalón szereplő, sem a továbbiakban elrendelt vizsgálatokért és az esetlegesen felmerülő kezelésért, műtétért nem kell fizetnie, közli a lap.
(forrás: szoljon.hu

www.medicalonline.hu/eu_gazdasag/cikk/adminisztracios_dijat_fizettetnek_a_hatvani_korhazban

tegnap:

Felmentette Szócska Miklóst a miniszterelnök

Vezércseréket hajtott végre Orbán Viktor az európai pénzből táplált operatív programok monitoring bizottságai élén – derül ki a legfrissebb Magyar Közlönyből.

A 112/2014. számú miniszterelnöki határozat (a 2007–2013 programozási időszak egyes operatív programjai monitoring bizottsági elnökeinek felmentéséről és új elnökök kinevezéséről címmel) egyebek mellett arról rendelkezik, hogy dr. Szócska Miklós korábbi egészségügyi államtitkárt a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program élén dr. Garai Péter a humán tárca EU fejlesztések végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára követi.

Ugyanebben a csereprogramban jutott bizottsági elnöki poszthoz dr. Sonkodi Balázs, a Miniszterelnökség stratégiai ügyekért felelős államtitkára (akit Lázár János kancelláriminiszter fő egészségügyi tanácsadójaként emlegetnek), ő az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program Monitoring Bizottságát vezeti szeptember közepétől.

www.medicalonline.hu/cikk/felmentette_szocska_miklost_a_miniszterelnok

vagy:

Orbán: Az egészségügy nem üzlet

mandiner.hu/cikk/20140917_orban_az_egeszsegugy_nem_uzlet
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

hozzám képest gyerek vagy! sajnos megint bemutattad, hogy szellemileg még egy átlagos gyermek is értelmesebb tőled, különben megértetted volna miről beszélek...
totál csökkent értelmű vagy, ha még az engedélyt is felmered újra emlegetni.

befejeztem veled újra jó ideig...
@guma: Bár úgy lenne. :) Akkor további szép napot neked is.
@The Ghost Wolf:
válaszold meg a kérdéseket és megtudod...izgis...

www.space.com/17791-milky-way-galaxy-quiz-trivia.html

a nagy tejút a nagy nemzeti tejcsárda mellett két fekete lukkal a zaszfalton népszínház uccában

brühüyyy

a rogántonya terelgeti a lukakat...hogy nemzetiek e?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"__@guma: Korán reggel ekkora ökörséget sikerült összehoznod? Na akkor te meg kezet foghatsz ezekkel, mert ugye européer vagy te is aki támogatja őket.:)

jobbegyenes.blog.hu/2014/09/16/ekozben_ukrajnaban_hazafiassag-ora_a_suliban_neonacikkal

Egyébként a sajátjai készülő irtásában épp az működik most közre, aki támogatja a nyugat háborús uszítását. Szóval sokkal inkább neked kéne elgondolkozni.__"

Szemforgató, képmutató faszkalap vagy.
Itthon mi folyik az iskolában? Hányszor tiltakozott a pártod? És hányszor tiltakoztál te?
Ukrajna fáj, Magyarország nem fáj.

Angyalszárnyas ordasként nyűszítesz, ha virtuálisan pofánbasznak, és demokráciára hivatkozva méltánytalanságot visítozol, miközben 'nagyjaid' náci alapvetésekkel nemhogy kokettálnak, hanem hivalkodnak.

Soha nem értettem, hogy a nyilas banda miért lehetett olyan hatékony. te a pártod, és pártod mentorainak személyi mintája és a mintakövetők személyisége 'osztályokon' átívelve megdöbbentően jól illusztrálja.
@rodeo36:

te is tudod, hogy mindig szaladgál közöttünk pár hibbant akiket jobban érdekel a mese amiben hinni lehet, mint az élete...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

"_de + 2 rövidre a vendégem vagy!
Akár 2 sör, + még egy evezés és a hal is belefér! :D_"

Szavad ne feljtsd, ha beállítok!:DD
@jaegtoer: Nézd ha te is hülyeségeket írogatsz, abból nagy baj nem lehet, megteszi itt ezt más is.:)
Az előkapott mantráiddal bővebben nem is érdemes foglalkozni, mivel kb. annyi közük van a valósághoz, mint mondjuk az Ukrán "kormánynak" a legitimitáshoz.
@Marcellusca: Nálam ez enyhe kifejezés. sosem vártam az évkezdést. merényletnek fogtam fel.
@jaegtoer:
Nem is tudom, miért jutott eszembe.
Anyámnál idősebb barátnője pórul járt. Becsöngetett hozzá egy szőkére festett hajú hölgy (a haja töve fekete volt a megfigyelés szerint) és rendkívül udvariasan érdeklődött, hogy valamelyik lakóval mi történhetett, mert nem nyit ajtót. elbeszélgettek, a csöngetős hölgy megszomjazott. Beengedték. Ivott. Távozáskor észlelte az öreg hölgy, hogy a pénztárcája is távozott.
Telefon a rendőrségre. Személyleírás alapján már körözött volt a becsöngetve szomjazó.
Az öreg hölgy a mai napig azon sopánkodik, hogy nem lehet, hogy ilyen jólnevelt, udvarias, időseket tisztelő legyen az elkövető.
Ki érti ezt?
És ki érti gábrist?
@guma:
pontosan azért írtam...

brühüyyy

kibaszott hóvihar közelg
@guma: "befejeztem veled újra jó ideig" jól teszed, mert olyan ő mint a piaci légy: mindenki utálja, és senki nem bírja sem elhajtani, sem agyoncsapni
Reggel elhangzott az államcickány szájából, hogy hazaáruló aki pénzért árulja az állampolgárságot. remélem jól értettem és nem a zindexeseket hazaárulózta a bűncselekmény közhírré tételéért.

Naszóval, ha a falusi pógi árulja €1000-ért akkor az hazaárulóság, ha az orbán rezsim $250000-ért a kínaiaknak és a ruszki maffiózóknak akkor az nemaz? Na, hogy is van ez?
@dr. jenőke (jenőke): Akiknek szőke a hajuk és a hajtövük fekete azok gyanúsak, tekintve hogy a stílusérzékük tragikus.
@dr. jenőke (jenőke): Tanulság?
Ha valakinek anyagi érdeke fűződik hozzá akkor tud jólnevelt és udvarias is lenni. Még akkor is ha egy piti tolvaj az illető. Ellentétben a magyar "politikussal", amelyik tolvaj is meg arrogáns is.
@dr. jenőke (jenőke): "Ki érti ezt? És ki érti Gábrist?"

Pedig nem olyan bonyolult ez. Sok megnyilatkozónál előtérben van egyfajta téves individualizmus, amely az önösség, énesség, a saját vélemény jelentőségének felnagyítása, a versengő attitűd, a véleményekben is győzni akarás, a tisztelet hiánya, az a téveszme, hogy ha valaki nem ért egyet velem, akkor az ellenségem, mindezek szerencsétlenné teszik a kapcsolati kommunikációt. Ezen kellene mindenkinek javítani.
@jaegtoer:

Rögtön be fogja bizonyítani,figy, ezt bizony rosszul látod:))

Mert ő demokrata, neki is jár, ami másnak, betartja a kommunikáció szabályait,a szólásszabadság fanatikus tisztelője, etc.etc.

Mondhatnám szórakoztató, amit ez az angolnába bújtatott robot művel, de nem az, mert mindíg akad valaki, akinél leveri a lécet, aki ideges lesz tőle, aki naivan hiszi, érdemes válaszolni, hátha...

Ezt, ő párbeszédként értelmezve, máris megragadja a további propagandára.

Kiirthatatlan , akkor is linkelne itt - ha senki nem állna vele szóba .
@guma:
ezt meg tedd be oda, hadd tuggyák...
magyar győztes

www.youtube.com/watch?v=FZxPj5QlXyc

Edward Elgar 1857-1934
Cello Concerto in E minor op.85
1. Adagio. Moderato 00:00
2. Lento. Allegro molto 08:26
3. Adagio 13:22
4. Allegro 19:11
István Várdai, Cello
Simon Gaudenz, Conductor
Orchestre de Chambre de Genève

brühüyyy
@guma:

" szaladgál közöttünk pár hibbant akiket jobban érdekel a mese amiben hinni lehet, mint az élete..."

Nem jó a nézőpontod. Ami neked mese, az másnak maga az élet. Innentől kezdve nincs túl sok értelme a vitának.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Rád nem számítottam, hogy megszólítasz. Miért? Nem olyan bonyolult ez. Mert burkolva vagy valami mázzal, mint a történetbeli hölgy a szőkítéssel, ami eltakarja az egyfajta téves individualizmusod, az önösség, énesség, a saját vélemény jelentőségének felnagyítását, a versengő attitűdöt, a véleményekben is győzni akarást, a tisztelet hiányát, azt a téveszméd, hogy ha valaki nem ért egyet veled, akkor az már ellenség. Mindezek szerencsétlenné teszik a kapcsolati kommunikációt. Szereted magad vétlen áldozatként prezentálni.
Másnak mutatod magad, mint ami vagy. Elszólásaidból erre következtetek.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"_Nézd ha te is hülyeségeket írogatsz, abból nagy baj nem lehet, megteszi itt ezt más is.:)
Az előkapott mantráiddal bővebben nem is érdemes foglalkozni, mivel kb. annyi közük van a valósághoz, mint mondjuk az Ukrán "kormánynak" a legitimitáshoz_"

Mindenesetre, általában fontos szempont, hogy hülyeségeimet egy született hülye, egy azzá vált hülye, vagy egy -a XXI. században elfogadott, nemzetközi egyezményekben is rögzített- morális értékeket szem előtt tartó, azt valló és aszerint is élő honfitársam méltatja esetleg kategorizálja.
te egyikbe sem tartozol, így véleményedet inkább egy evolúciós kisiklás termékének tulajdonítható szösszenetnek lehetne tekinteni, ha nem lehetne felfedezni személyedben az álszent, sunyi, képmutató 'farizeust' egy olyan nézetet és propagandát hirdető nick-et, aki nem mérlegeli, hanem vakon propagál egy olyan politikát ami egyszer már tragédiába torkollott, s számszerűen 70 millió áldozatot is meghaladó emberveszteséget okozott.

Ukrajna szuveneritása,
az ukrán-orosz maffia összefonódása és ellentétei,
a mintegy 8-10 nemzetiség fennmaradása és érdekképviselete,
az Ukrajnában élő orosz nemzettest és
Oroszország világpolitikai és világgazdasági törekvései,
az Egyesült Államoknak a Kelet európai térséget destabilizáló manipulációi és cselekményei
sokkal összetettebb probléma annál, hogy egy egyoldalú állásfoglalással el lehetne dönteni az évszázadokra visszanyúló előzmények napjainkra eszkalálódó problémáinak megoldását.
Mindez nem jelenti azt, hogy tiszta lelki ismerettel ne lehetne kijelenteni azt, hogy minden nemzetet megillet az államalkotás joga és a létrehozott állam szuverenitásának tiszteletben tartása.

Tovább nem részletezem, mert hiába is tenném, hiszen a de iure or de facto, és az ex lex közötti relációk közötti különbségtétel nem szerepel a kapott instrukcióid között, ez nem feltétlenül a gazdáid hibája, mert erre egy olyan valakinek, akinek te el szeretnéd hitetni magadat, képesnek kellene lenni, de te ettől távol állsz, ezért nem vagy aki, hanem csak ami. te leszel a megengedett veszteség, de ez sem baj, a szelektíven gyűjtött szemétbe azért még bőven beleférsz.

Bizony, ilyen hülye gondolataim vannak. Merthogy megintcsak emberszámba vettelek.
@The Ghost Wolf: az az érzésem, hogy semjén egy fiktív személy, akit külföldi titkosszolgálatok telepítettek a nyakunkra.
@Orica Középföldi:

Ez így van.

"_Kiirthatatlan , akkor is linkelne itt - ha senki nem állna vele szóba._"

A csótány is az egyik legsikeresebb faj a Földön.
Ez mondjuk nem jó omen:) Amen.
@Orica Középföldi:

jogos!

csak mindig (el)kalandozok az időben...
ezért legtöbbször nem fejezem jól ki magam, slampos vagyok.

elnézést.
@jaegtoer: Viszont a humorérzéked az elég jó. :)
@jaegtoer: Amúgy én abszolút háború ellenes vagyok és ennek hangot is adok. Innentől kezdve nem igazán tudom magamra venni a rám aggatott jelzőidet.:)
"Mindez nem jelenti azt, hogy tiszta lelki ismerettel ne lehetne kijelenteni azt, hogy minden nemzetet megillet az államalkotás joga és a létrehozott állam szuverenitásának tiszteletben tartása. "

jaaaaaaa. közben keresem a "nemzetet"??????????

mi az ki az és hol van?

brühüyyy
na, most szarnak be az állami intézmények ijedtükben, s mindent megtesznek, nehogy kerényi eszébe jussanak:

Kerényi mégsem akarja a Házban látni az alaptörvényt népszerűsítő képeket

hvg.hu/itthon/20140918_Kerenyi_megsem_akarja_a_Hazban_latni_az_a

bár a múzeumi negyedben még elfér egy alaptörvény háza nevű intézmény.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

" én abszolút háború ellenes vagyok és ennek hangot is adok."

Ebben az esetben vagy nem olvasod, amiket linkelsz, vagy nem érted, amit olvasol.
Egyik verzió sem jó.
Jó biznisz az állampolgárság? - "Aki megtévedt, gyorsan le fog bukni"

Wetzel Tamás szerint minden állampolgársági kérelmet ugyanúgy vizsgálnak: dokumentummal kell igazolni a magyar felmenőket, és a magyar nyelvismeretet is szigorúan ellenőrzik. A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára az Index cikkére reagált, melyben azt írták: maffia épült a kettős állampolgárságra.

hvg.hu/itthon/20140918_Jo_biznisz_az_allampolgarsag__Aki_megtev

-

Deutsch elismerte, hogy a reklámadó politikai fegyver is volt

Deutsch Tamás szerint a reklámadó elfogadásában adópolitikai és médiaszakmai szempontokon kívül "egyéb politikai törekvések is szerepet játszottak". A fideszes EP-képviselő a Népszabadságnak az állítólagos Orbán–Simicska háborúról is beszélt.

hvg.hu/itthon/20140918_Deutsch_elismerte_hogy_a_reklamado_politi
@Orica Középföldi: Ja tényleg ezt el is felejtettem. Köszi, hogy szóltál.:)
@parti_giano:

Ezen már én is jól szórakoztam, és különféle dolgok jutottak eszembe.

Nem biztos, hogy KI nem akarja ott látni.
Kaphatna egyet minden miniszter a szobájába.
A meglévő asztalhoz valóban meg lehetne építeni egy házat, ahol KI lesz a háznagy.
Vándorkiállítást lehetne szervezni, most a falvakba, ahova Hegedűs Zsuzsa kíséri el, néhány kecske és csirke társaságában.

Biztos kitalál valami zseniálisat:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "mivel kb. annyi közük van a valósághoz, mint mondjuk az Ukrán "kormánynak" a legitimitáshoz."... mint neked Jézushoz...
@Orica Középföldi: hohó, hogy ötletelsz! szerintem kerényi az ideáit éppen az ilyen poénokból meríti. mert szereti a viccet, csak nem érti.
@parti_giano:

Ebből a képből Tyereskova ágyneműt fog álmodni:))
Érdekes elemzés. Van benne ráció.
@parti_giano: Örök érvényű, sorsfordító pillanatai a világnak, egész magyarságot formáló események. Egy vicc. Mit évszázados igazságnak, alapvetesnek szántak, szánalmas komédia lett pár év alatt még az ő szemükben is.
Így jár minden, szabadságra törő, illiberàlis történelemhamisító diktátor. Még saját életében megláthatja, amint ezredévesnek vizionált birodalma porrá omlik szét a történelem szemétdombján, miként disznoszar a napon.
@Sir Bates dö Hól: Te már csak tudod, gyakran referál neked ő is. :)
@parti_giano:

Ha elég mazochista hangulatban vagyok, és néhány másodpercet meghallgatok Kerényi vagy Fekete ömlengéseiből, el szoktam mélázni, ezek milyen gondolatokkal ébredhetnek?

Íme a zseni új, verőfényes reggele. Megérdemel engem egyáltalán ez az ország? Kellően meg vagyok becsülve? Tudnak követni a szárnyalásomban? Ha azt nem is, de legalább megfinanszírozni?

Sokba kerül ez nekünk.
@Orica Középföldi: Jobb nem tudni azt, hidd el. Egyébként a harmincas évek tele voltak ilyen önjelölt zsemikkel. Akik reggel felnyitván szemeiket elhatározták, hogy új honfoglalásra vezetik a népet. Meg akik egy új kor Mikszáthjának hitték maguk, majd ez átalakult bennük magyar Mussolinivé. Tehát zavarosok mindig voltak.
@Orica Középföldi: az a panyókára vetett öltöny előbb-utóbb kényszerzubbony lesz. de kerényinek ez fel sem fog tűnni.
@Orica Középföldi: a cikk alján van: "(Az oldal tetején drMáriás Orbán Matisse Ikaroszaként című festménye látható.)"
@Penivaldes:

Minden kor tele van önjelölt zsenikkel, csak ma gyorsabban értesülünk róluk .Ld. érpataki hibbant.
De az említettek fel is jutottak a NER-Parnasszusra.
@parti_giano:

Láttam, de az ágynemű-projekt a nőé:) Legföljebb közös biznisz lesz.
van még valakinek kérdése milyen rendszer is van ma nálunk?

Felfüggesztette a NAV a norvég civil támogatást szervező Kárpátok Alapítvány adószámát
cf_logo_jpg

Arra hivatkozva, hogy nem működtek együtt a Kehi-vel. Pedig együttműködtek.

444.hu/2014/09/18/felfuggesztette-a-nav-a-norveg-civil-tamogatasban-resztvevo-karpatok-alapitvany-adoszamat/
@Orica Középföldi: valamiért a rózsaszín tengeralattjáró fehérnemű hadművelete ugrott be az orbános ágyneműdről.
Makrogazdaság
Elkeserítő jelentés érkezett: hanyatlóban a magyar oktatás
2014. szeptember 18. 09:00

Szomorú képet fest a magyar oktatás helyzetéről az OECD legújabb Education at a Glance kiadványa.
A jelentésből kiderül, hogy az utóbbi évtizedben igen jelentősen csökkentek az oktatásra fordított erőfeszítések, miközben pont Magyarországon mutatható ki a leginkább az iskolai végzettség és a foglalkoztatottság közötti összefüggés.

www.portfolio.hu/gazdasag/elkeserito_jelentes_erkezett_hanyatloban_az_oktatas.203624.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
Újabb szervezetek szakítanak a kormánnyal a civilek vegzálása miatt

Kilép az Emberi Jogi Kerekasztalból és az ahhoz kapcsolódó munkacsoportokból a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (NEKI) és a European Roma Rights Centre (ERRC) a civil szervezeteket ért támadások, megfélemlítés miatt - derül ki abból a levélből, amelyet a két szervezet küldött Répássy Róbertnek, az Igazságügyi Minisztérium (IM) parlamenti államtitkárának.

hvg.hu/itthon/20140918_Szakit_a_kormannyal_ket_emberi_jogi_szerv
kis kitekintés néhány nertestvéri országba:

Tiltakozó közlemény a BBC-től: embertelenül bántak a stábbal Oroszorszában

A BBC stábját összeverték a dél-oroszországi Asztrahánban, kamerájukat összetörték, majd a munkatársakat órákon keresztül vallatták a rendőrségen.

hvg.hu/vilag/20140918_Tiltakozo_kozlemeny_a_BBCtol_embertelenu

-

91 ostorcsapás a Happyre táncoló fiataloknak Iránban

A videoklipben iráni fiatalok fátyolozatlanul, de tisztességesen felöltözve táncoltak Teherán háztetőin Pharrel Williams zenéjére. Néhány napon belül letartóztatták őket, szerdán pedig felfüggesztett börtönre, valamint 91 ostorcsapásra ítélték mindegyiküket.

hvg.hu/vilag/20140918_91_ostorcsapas_a_Happyre_tancolo_fiatalok
444.hu/2014/09/18/pinter-attila-tavozik/

Most mi lesz wazz,megmondtam itt pusztulunk mind,pásztor nélkül:(((
Most majd jönnek a szépek,az okosok a jók,a külföldiek,a 'kurvadrágák szépen sorban:)))
Foci:))??'az nem lesz!
Éhesek még Orbánék, újabb bankra fáj a foguk

Újabb nagybankot venne a magyar állam a Figyelő értesülései szerint. A lap forrásai arról is beszámoltak, hogy a nemrég megszerzett MKB-ből állami cégek kimazsoláznák a zsíros falatokat.

hvg.hu/gazdasag/20140918_Ehesek_meg_Orbanek_ujabb_bankra_faj_a_fog
@parti_giano: "A NER közelgő bukása"

Leninéket is Nyugatról pénzelték, míg hatalomra nem jutottak.
Egyébként '56-ról úgy ír a szerző, mint éhséglázadásról. Nem tagadva az ellátás nehézségeit, de szerintem a rendszer elviselhetetlensége igenis közrejátszott a forradalom kitörésében, ha jól tudom.
@parti_giano: @Orica Középföldi:

OFF

tldr.444.hu/2014/09/18/a-ner-elkerulhetetlen-bukasa/

Köszönöm. Nagyon fontos írás Giano/Ianus linkje a NER bukásáról, jó -szinte tapintható- elvi elemeket adott a minap emlegetett antalli visszatekintő, 'múltba révedő' kiindulási pont általánossá tételének* téves voltának igazolására, mint Orica 'állította' ha nem is ezekkel a szavakkal.
Fontos mégis megjegyeznem, hogy talán _történészi 'kicsi szoba'_ (lehetne élcelődni, hogy 'kicsi történész' szobai:-)hiba, (de nem lenne igaz), mert más a tulajdonviszonyok igazítási pontja, és más a társadalompolitika, a társadalmi viszonyok és társadalmi kultúra, ne mondjam közéleti intelligencia ex lex állapotára építendő, előremutató, a múltat is meghaladó mindazonáltal megvalóstható koncepció.
[Figyelmen kívül hagyták, hogy Magyarország csak volt hívő katolikus és miegyéb, napjainkra (1990!) ez nem igaz, mert ha így lenne ma! nem stadionokat kellene építeni, hanem templomot, mert nem csak a harang kong, hanem az ürességtől a templomok, -bocs a közbevetésért.]
Amíg a tulajdonviszonyok -kártalanítás, kárpótlás- rendezésénél indokolt volt 'visszamenni az időben', addig az államrend, a közigazgatás és strukturális alrendszereinél újabb 15 évet 'késlekedtünk', most éppen 45-tel(?) léptünk vissza az időben, példaként említhetem "a megyék vagy régiók" szemlélet felváltását a megyék és régiók elfogadásáig, s csak az uniós kényszer az mégis ami élteti a régiós imitációt, mert a közlekedési koncepció nem látszik a menetrendeken, hiába van meg út- és vasúthálózat. Vagy Remekül lehetne a demagóg népképviseleti rendszert a "felső kamarai" törvénykontrollal ellensúlyozni és fodítva.

No, mindegy, beszélek itt hülyeségeket:)
De azért az még sem az, hogy az antalli tévedést, amit orica említett a minap a link elég jól alátámasztotta, igaz, egy kicsit tovább kellett gondolni. Nekem.
[Azt viszont én tudom, hogy milyen 'vérre' menő vita volt a tulajdon esetében az időbeli visszatapogatózást illetően.]

ON
OFF

Móka kacagás. :)

"Zoltai Gusztáv azzal a felkiáltással távozott a Mazsihisztől, hogy megviselte a német megszállás emlékművének üzenete. Most annak a kormánynak lett a tanácsadója, amely az alkotást megrendelte – miközben lánya továbbra is ott tüntet a Szabadság téren."

valasz.hu/itthon/szora-birtuk-zoltai-gusztav-lanyat-104441

ON
@jaegtoer: jahhhh, nem értelek, de igazad vagyon :D

/pedig de/

mert hogy sokunk tipeg hasonló cipőben, és véleményileg is közel s távol hasonszőrűek valánk, kivéve egynéhányt
Micsoda véletlenek. :)

Juhász Péter volt cégeinek hétmilliós adótartozása van a Fidesz szerint

hvg.hu/kkv/20140918_Juhasz_Peter_volt_cegeinek_hetmillios_ado
@KÁTÉó53éúétr6:
"mert olyan ő mint a piaci légy"

De azzal nem próbál senki kommunikálni.
Gábrissal sem kellene, csak nehéz megállni.
@jaegtoer: "'múltba révedő' kiindulási pont általánossá tételének*" itt a *-hoz akartál egy lábjegyzetet fűzni, vagy csak sorminta? mert annak szép, de tényleg.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Akkor 'véletlenül mehetsz most már pezsgőt bontani,smárolni narancsos 'tessócskáiddal:))

www.youtube.com/watch?v=qF_GIvzhI54
@jaegtoer: csoóri egy nép vagyunk, de mindig vannak újabb váteszek.
@Orica Középföldi: van egy olyan gyanításom, hogy jég sok barokk szöveget olvasgat.
@jaegtoer:

Pótold légyszíves , mert kíváncsi vagyok a lábjegyzetre.
@jaegtoer: kavarognak ottan a fejedben a gondolatok, oszt nem úgy öltenek textust, ahogy akarod. különben figyelmes olvasással érthető volt, pisa felmérés ide vagy oda.
@gazoló: Ok de nekem nincsenek narancsos tesókáim. ;)
@parti_giano:

Ezen én is morfondíroztam:) Abban szinte biztos vagyok, hogy fiatal generáció tagja, legalábbis nem elkoptatott elemző. A szellemisége ezt sugallja számomra.
@Orica Középföldi: [ @parti_giano: ]

Nem, nagyon is helyén való, és az hogy kissé smirglis humorral teszi engem nem zavar, jó okom van erre, különben meg tetszett köntös.

Mert különben a csillag alá tettem volna a kontinuitásra való utalást, és hogy az milyen dilemmát okozott anno külön külön az MDF-ben, a KDNP-ben, és az FKGP-ben illetve a koalícióban. Valamint a kontinuitás és a legitimáció együttese a tulajdonrendezéshez, és hogy majdhogynem ott folytaták, ahol 44-ben Horthy lemondott és átadta a hatalmat szálasinak. [ Volt egy szólás, amivel ezt a javaslatot kinyírták: !...és akkor most keressünk egy szálasit, a Jóska mondjon le, és folytassuk a háborút az oroszokkal?] Ugyanígy volt egy menet Habsburg Ottó köztársasági elnökké 'koronázása':) érdekében és ellenében (az ökölharchoz se hiányzott sok:-]

Szóval kihagytam, hogy miért is asszociáltam a cikkből Orica hsz-ére.
Megérdemeltem. Tulajdonképpen kedvesen tette, ezért én nem kérdeztem melyik segédjét:) vette igénybe:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Szó, ami szó, van hogy kétszer is el kell, hogy olvassam magamat, én értem-e:). Van, hogy harmadszor is kellene, de ez a blog hsz nem az a 'műfaj'. Ráadásul lassú vagyok:(

Sokszor már félóra múltán vagy off, vagy okafogyott. Azért szerettem a falkát, az csak ugatérozott, oszt jónapot.
@parti_giano:

"különben figyelmes olvasással érthető volt, pisa felmérés ide vagy oda."

Nem is téged mértek:))
Ja, ezt esetleg érdemes lehet elolvasni, a korrupcióval kapcsolatban (különösen az utolsó, zárójeles megjegyzés érdekes):

nepszava.com/2014/09/velemeny/bartus-laszlo-semjen-idiotizmusa.html

Ja, és még annyit címeznék a poszt írójának, hogy könyörgöm, ne hívjuk már ezeket mutyinak. Nevezzük korrupciónak, maffia-törvénykezésnek, bárminek, csak ne ezen a huncut néven.

(Most nem olvastam végig a hozzászólásokat, de ha a fentieket szóvá tette már valaki, akkor elnézést a redundanciáért...)
akkor még egy link, hont, akit orica nem kedvel annyira, de érdkes jelenségről ír, mikoláról, a külpolitikusról:

A nemzet orvosa a világpolitikában

hvg.hu/itthon/20140918_a_nemzet_orvosa_a_vilagpolitikaban
@parti_giano: @Orica Középföldi:

Nem mentegetőzésképpen mondom, fentebb Cirbinek részben megírtam, de 3400 karakterbe, cca 20 sorba tömöríteni egy 4-5 oldalt is érő témát, be kell valljam, nem egyszerű nekem, még ha ontom*, igaz olykor ölöm is a szót.

*nem akartam fosom-at írni.

Na. most legalább a lábjegyzet se maradt le.

[Különben kinek van ideje elolvasni egy 40000 karakteres 8 részes hsz-folyamot amit meg-megszakítanak az "egyéb" amúgy fontosabb kommentek:) Szoktam bűnözni, de nem ennyire:)]
@jaegtoer: arra jó ez a féle gondolatiság és blogra írogatás amit te is teszel, hogy ezen szöveget tényleg csak megfelelő tudással és dekódoló képességgel ellátott entitások tudnak megfelelően értelmezni.

és most nem utalgatok senkire ;)
@Orica Középföldi: nem tudtam, mi ez a lukács, lázár, demcsák kombó, ami szembejött velem a neten, rákerestem, ott volt ez a mondat:

"Többen remélik, hogy a médiaszemélyiség és a rockzenész szerelme a Magyarország kulturális gettóit elválasztó falakat is ledönti majd."

vs.hu/demcsak-zsuzsa-tankcsapda-frontemberevel-jar-0918
@parti_giano:

Ez a téma abszolút hidegen hagy, a faldöntő személyiség nekem nem egy tévés műsorvezetőnél kezdődik, a mondat meg úgy marhaság ahogy van:)
@parti_giano:

Egyikük se focista, nem is filozófus, pláne nem 2 in 1, úgyhogy...:)
@parti_giano:

Ma jó napom van. Mérővel van egy 4 oldalas interjú a 168 órában. Érdekes. Még nincs fent a neten.
Most viszont indulok Csányit hallgatni, aki igen érdekes kérdéseket fog kapni:)
@Orica Középföldi: sejtettem, nem is a téma miatt írtam... a mondat, valami nagyot akart írni az újságíró, félelmetes...
Retteghet mindenki, akit Laci néni nevezett ki
Spirk József
2014. 09. 18. 15:16
Előzmény (2)

Állami vállalatok vezetőit válthatják le
Seszták minisztersége alatt eddig 18 vezető távozott az NFM-ből

A csütörtök fekete nap a kormányzati infrastrukturális cégeknél: Seszták Miklós fejlesztési miniszter lefejezte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-t és a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t. Mindkét cég vezérigazgatója még az előző fejlesztési miniszter, Németh Lászlóné idején került a posztjára.

index.hu/belfold/2014/09/18/retteghet_mindenki_akit_laci_neni_nevezett_ki/

-

Tíz ábra erős idegzetűeknek - Itt a friss banki rangsor
Palkó István
2014. szeptember 18. 15:07

Melyik Magyarország legnyereségesebb bankja, és melyik a legveszteségesebb? Hány bank termelt profitot, és hány sáfárkodott rosszul a tulajdonosok pénzével 2013-ban? Milyen mértékben zsugorodtak, netán növekedtek a bankok öt év alatt? Melyik is pontosan Magyarország második legnagyobb bankja? Többek között ezekre a kérdésre is választ kapunk, ha belelapozunk az MNB friss Aranykönyvébe, vagy egyszerűen elolvassuk az alábbi cikket. Számos megdöbbentő tényre fény derült: van olyan nagybank például, amelynek csaknem felére esett a hitelállománya a válság elejéhez képest.

www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/tiz_abra_eros_idegzetueknek_itt_a_friss_banki_rangsor.1.203860.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox
@jaegtoer:
A kontiunitás helyett sokakra ráfért volna egy rendes koitusz, előrébb tartanánk! Igaz, lett volna akkor is, akinek a lipiczai csődőrt ajánlottam volna...
@Orica Középföldi:

A Kutyatanács sürgősséggel kéri, hogy a falka tiszteletteljes vakkantását szíveskedjen tolmácsolni tiszteletbeli tagunknak, mert egyöntetűen úgy vélekednek, bár nem kellett erőteljesen lobbizniuk annak érdekében, hogy Csányivaunumber1-nek a Nagykutya csillagképben csillaga lehessen, nem győzünk elég tisztelettel emlékezni rá. Ezt az egyik a gyöngyösi internet caféból karmolom, kopogom, a falka izgatottan toporog, hogy végezzek, a tanács egyes tagjai méltatlankodnak, hogy ilyen fontos eseményről utólag, közvetve kell értesülniük. A szervezőknél panaszt óhajtanak tenni, de a szűkös időkre tekintettel néhány zsák Pedigre Pal-t is elfogadnának kielégítő s egyben engesztelő válasz gyanánt, s ez a pedigréjükkel sincs ellentmondásban, mint azt meggyőzően bizonygatják egymásnak néhány vakkantgató okvetetlenkedő idealista kamaszkutya megnyugtatására...

Kisztihand, kedves Oricavau,

Vau2.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
és a rezsidémon kutyafasza? a poros enko most nem kap pénzt a kongresszustól,. pedig szívhezszóló...többen eltakarták az arcukat holmi zsebkendőkkel

brühüyyy
Az Emmi helyettes államtitkára melegellenes, szélsőjobboldali képviselőkkel konferenciázott közösen Oroszországban
A magyar résztvevő (forrás: Cink.hu)

A moszkvai rendezvényt Putyin-közeli oligarchák rendezték. Prőhle Gergely a magyar kormány családpolitikáját képviselte ott.

444.hu/2014/09/18/az-emmi-helyettes-allamtitkara-melegellenes-szelsojobboldali-kepviselokkel-konferenciazott-kozosen-oroszorszagban/
6,5 milliárd forintból Kelet-Közép-Európa legnagyobb sportkomplexuma épül Miskolcon. Az új, 15 ezres stadion 2016 júniusára készül el.

Hozzákezdtek a korszerű focisták "gyártásához" is?
@dr. jenőke (jenőke): persze, menesztették a fő konsturktőrt, az új focisták prototípusát pedig egy felcsúti gyárban készítik.
@dr. jenőke (jenőke):
ennyi elpazarolt fehérje? 18 év múlva azaz 2032-re? de addigra a mostani stadionok szétesnek?

és milyen ligában lesznek bejelentve?

TALIGA 1D?

brühüyyy
@parti_giano: teszem hozzá, a felcsúti üzem a volt tsz szarvasmarha-tenyésztési melléküzemágának telepén létesült, így megoldódott a inszeminátor szakemberek elhelyezkedése is.
@parti_giano:

Kedves Gianovau!

A kutya nem akar falkavezér lenni című interjúhoz azt vakkantjuk, hogy nagyon vau.

A Kutyatanács megbízott azzal is, hogy tájékoztassam arról, ha arra vet bennünket a kutyasorsunk és a vándorutunk, vagy a kényszer, kedvenc görényeit nem bántjuk, nem is esszük meg, és még csak játszásiból sem harapdáljuk meg, még iciri-picirit sem, igaz megnyalintani sem szándékozzuk őket, mert mindennek van határa, ugyanakkor úgy gondoljuk, hogy ezt sem Gianovau, sem görényeit nem ejti búskomorságba.
A HVG-s cikket mégegyszer nagyon vau-va-vau.

Vau2
@rodeo36:
"És a rezsidémon kutyafasza?
Az!
Különösen, ha tudjuk azt, hogy a rezsicsökkentésből származó lakossági költségmegtakarítás 2/3-a a lakosság 1/5-nél csapódott le.
Kiborító ez a szemfényvesztés, amivel a Fidesz fényezi magát. Az ember, ha figyel, következtet.
Pl. Ugye nő a foglalkoztatás, már Európa éllovasai vagyunk ezen téren.
Ám hogyan is van ez? A KSH adóbevallásokat összegző számai szerint tavaly jóval kevesebb adózó vallott, mint korábban.
Ezek szerint minél többen dolgoznak, annál kevesebb az adóbevalló?
@Mariann19:
ki ellenőrzi a kormány által bemondott adatokat? azt sem hiszem el, hogy a külföldi elemzők saját méréseikra építve adnak világraszóló statisztikákat...

megszokta, hogy (példáúl a tenisz versenyeken) az a játékos akinek kíválóak a statisztikái az a vesztes azaz ronggyá verte a másik a szar statisztikáival

a bankok szépen használhatatlanokká válnak...a matolcsi nem mos maffia pénzeket?

szép kis virtschaft

erre szoktam mondani: olyan szép rózsaszínűre van sminkelve az ünnepelt utolsó úttyán...
brühüyyy
Bolgár állampolgárságot tudok intézni „gyorsított eljárásban” 577 leváért (kb. 2 500 EUR), akit érdekel, írhat privátban is.
@100 kóbor kutya:
.
Nyilvánossá vált Romhányi József közvélemény-kutatása.
Tessék megugatni!

Körkérdés kutyákhoz: miért ugatják a teliholdat?
.
Magyar kuvasz:
- Úgy tudja, ezt nálunk meg sem engedik?
Csaholhatom reggelig!
Magát rosszul informálták, azt hiszem,
mert ugatni szabad nálunk, csak harapni nem!
.
Orosz lajka:
- Hogy ne nőjön! Nincs rá keret.
Vakkantgatom csak a felet,
mert látom, már mértéktartó.
Nem nyikkanok, ha már sarló,
s ha még a kalapács is felkúszna, halkan -
csóválnám a ******!
.
Német juhász:
- Hogy miért? Kétfelől is meg lesz ugatva,
Mivel keleten kél és átmegy nyugatra.
Bőven indokolja mind a két eset,
hogy átugassanak illetékesek!
.
Angol bulldog:
- Ugyan! Sosem ugat egy jól nevelt angol,
ha éjjel barangol!
Tudom, honnét valók az ilyen álhírek:
...Írek!
.
Ír szetter:
- Őrfalkáink ma még csupán csaholnak,
de elkapjuk azt a holdat maholnap.
Ki is sütjük még este
angolosan véresre...
.
Kínai csau-csau
- Mi teng-leng fenn? Az ellenség kéme!
Link csel csak. Egy nagy ugrás, és vége!
.
Svájci bernáthegyi:
- Válaszom nemleges. Félfüllel hallottam
valami ilyesmit a magas Alpokban.
Hogy én is ugatnám éjszaka, azt kétlem.
Esetleg majd egyszer, kényelmesen, délben!
.
Keverék kiskutyám:
- Holdügyekhez még csak nem is konyítok.
De mert zavaros az égbolt,
annyi fent az apró kémhold,
félelmemben vonyítok!
.
@100 kóbor kutya:

Szia Vau2, máris megjártátok svalbárdot? Mind a százan visszakóboroltatok épségben?
@dr. jenőke (jenőke):
"Hozzákezdtek a korszerű focisták "gyártásához" is? "

Még kísérleti fázisban van a dolog, a prototípus sincs kész.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Gabrissal sem kellene, csak nehéz megállni" a légy is tudja, hogy utálja az ember, azért tud ügyesen elillanni, ha la akarod csapni, mégis visszajár újra és újra.
@gazoló:

Who the fuck is ... Chladek Tibor?!?!

Ennel jobban eltalalt kampanyvideot ritkan latni!!

Kosz a megosztas.
Ez volt már? :)

KI A FRANCNAK KÉPZELI MAGÁT CZUNYINÉ BERTALAN JUDIT?

Államtitkár asszony nem törődik holmi miskolci prolikkal, meg szemtelen újságírókkal, hiszen ezektől függ a legkevésbé politikai karrierje.

gepnarancs.hu/2014/09/ki-a-fasznak-kepzeli-magat-czunyine-bertalan-judit/
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

"Szia Vau2, máris megjártátok svalbárdot? Mind a százan visszakóboroltatok épségben?"

Vaúúú! Nem eszik olyan forrón a velőscsontot, hát még a karmolós macskát!
Gyöngyösig jutott a falka, de már el is fogyott a barackpálinka, úgyhogy nagy bajban vagyunk, mert már leérett a barack, elfogyott a cefre, újat főzni nem tudunk, és üres manccsal mégse állíthatunk be Svalbárdra. Úgyhogy a Nagy Kutyagyűlésen vaukodunk, ahol a Kutyatanács elnöke is csak moderátor és a Nagykutya Gyűlés ügyvezetője is csak jegyzőkönyvvezető. Megy a hirig rendesen, még a szemtelen kóbor macsekok is messze elkerülik a régi M3-as Gyöngyös-Kelet bekötőt. Gondolhatod!
@nincs_itt:
Hüle kekec... 1 nulla ide, vagy oda... légy már nerkompatibilis, mert nem lesz ennek jó vége, hogy Kövér ettárs ringassa a bölcsődet! Cseszed... :)
@dr. jenőke (jenőke):

Romhányivau VauJózsi Gazdi falkánk becsben tartott örökös tagja, bár csak tiszteletbeli, ezért őt és versét minden tagunk megsüvegeli, mancsot bal fülhöz kapva, ahogy a Kutyakódex ki is mondja.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: igyexem, de durvára nem megy... nem bírok/merek NER komp-a-ti-bilis lenni.
Mer' uyi Kövér efftárs is kompnak készült, de nem komp lett.
Löwenbrau Oktoberfestbier??? hm???
@nincs_itt:

Ha nem bír, nem mer, akkor nerjen NER-ni.
@100 kóbor kutya:

Nono kérem, nem eszik olyan forrón a sült kutyát!
Még Sanghai-alsón sem talán, de sosem lehet tudni.

A nagyon nagyszájú és semmittevő farokcsóváló lábmelegítők figyelmébe ajánlanám, hogy bármennyire is kérkednek azon barackos pálesszal, "Bizonytalan,mint a kutya vacsorája" c. örök magyar bölcselet híven tükrözi szégyenteljes hozzáállását a kétlábúaknak a vicsorgó és morgó bolhafészkek estebédi juttatásához!
Svalbárd amúgy is messze leledzik, messze és ráadásul olyan mondások is vannak, hogy "Nem eszi meg a kutya a telet", meg "Egyszer volt Tarlósfalván kutyavásár", szóval a kis bolhás tenyészetek figyelmébe ajánlom, hogy "Hátrább az agarakkal!"

A legdurvább zöldmohára hajazó Kutyagyűlés vaukodása olyan adminisztrációs és papírtologató ügyigazgatást feltételez, hogy ott amúgy is hiába "Köti az ebet a karóhoz" bárki, a sok morgás és farokcsóválás közt elvész a velőscsont!
Amúgy is, manapság ez a sok hibbant félcsontos kutymorék elfelejti, hogy "Pénz beszél,kutya ugat"!

A cicamicák pedig további simulékony kis házikedvencek maradnak, evégre minket mindenki IMÁD!

www.youtube.com/watch?v=H_qiYsYTJTY
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: erre a gumi frau-ra ugrassz? a hátát nem véletlenül nem mutassák... ott a bicikli szelep rajta, most feszesre fújták, de ha csak félig akkó Medveczki Ilona...
@jaegtoer: nem jó. mer' a 2072-nek van értelme!
@nincs_itt:
Nem, csak tegnap este ez volt valamelyik német portálon!
Cseszed, a TI bajotok, miért nem jobb bigét dobáltok ott fel a Fest-el kapcsolatban!
Ne'már, hogy engem baszol le ezért is! :((
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: gyere ide oszt' válogassá' már ha feleséged engedi...
@nincs_itt:
Amit nem tudnak, az nem fáj!
Mindent én magyarázzak el???
oops

Üzemavatón szólt be a kormánynak a Simicska-cég vezetője

Negyven százalékban uniós támogatásból hoztak létre egy hatmilliárd forintos fejőházat Károlyházán, ám a Simicska-Nyerges érdekeltségbe tartozó cég vezetője a megnyitóünnepségen keserűen nyilatkozott arról, hogy a nagybirtokok területalapú támogatásának megvonása miatt milliárdos kieséssel számolnak. A helyszínen volt egy államtitkár is.

hvg.hu/kkv/20140918_Uzemavaton_szolt_be_a_kormanynak_egy_cegv
miközben az agitprop:

Magyarország miniszterelnöke egy ketchupgyár reklámarca lett
orbán viktor univer

Orbán Viktor propagandacsapata csodálatos céges videót készített az Univernek a Facebookra.

444.hu/2014/09/18/magyarorszag-miniszterelnoke-egy-ketchupgyar-reklamarca-lett/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Lesz ez még így sem. Lajos csúnyábban is be tudja bacarintani a szaros gumicsimmát a csúti paraszt herendi étkészletébe...
dajccsal nem volt semmi érdekes?

vagy címlapos halálhír ?

na mindegy a pezsgő behűtve !
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: előfurdulhat seszták haver nyomul keményen lujó és emberei ellen...
@Sejk a derék katona:
Igény az lenne rá, de erre a surmója ketchupba menekül!
@Cirmi macs mert a kutyákok meg bolhások!:

Ezen nyilvánvaló inszinuációval sem tudja Cirbivau kedvenc macsekja megzavarni a Nagy Kutyagyűlés tervezett napirendjét.
A hátrább az agarakkal ajánlása egyenesen nyitott ólak bejáratán esett be, merthogy egy agárnak sem kell hátrább kullognia, mivel előrelátóan egyet sem fogadtunk magunk közé. Hajkurásszák azok csak a nyulakat, meg akit csak akarnak azok a nyalakodós nyimnyamnyilák, hiszen szinte már macskák.
Tájékoztatom cirmiségedet, hogy falkán jól szervezett, ügyvitele gördülékeny, készleteinket SAP R/3 rendszerben tartjuk nyilván, adminisztrátoraink kizárólag elektronikus dokumentumokkal vaukolódnak, és a falka történetében még sose fordult elő, hogy akár egy két évvel azelőtt elásott csontot (pláne velőset!) ne találtak volna meg az elvárt időnormán belül, műholdakat is megszégyenítve, ha élhetek ezzel a durva metaforával.

A macsekok házi kedvenc családba sorolását nem irigyeljük, de azt tudjuk, hogy vágyott szabadságuk okán sokszor el-elkódorognak, ezt tiszteljük is bennük, de ha egyszer olyan finom kergetőzni, és kevés kutyább dolog van annál, mint felüldözni egy macskát a fára! Amúgy ki nem állhatjuk a macskalevest, de a kínaiaknál úgy hírlik csemege.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Nyomulni akkor nyomul, ha Piktor engedi, ha uszítja egy kicsit. Ne tessék Seszták művésznőt is túlértékelni, nem önjáró, szimpla csicska csak.
Ügyvéd ismerős szerint kevés olyan tetű ügyvéd alak van ebben a honban, mint az "Ügyvéd Úr", nem véletlenül van ott, ahol...
@nincs_itt:

"_nem jó. mer' a 2072-nek van értelme!_"

Jó:) Akkor a 2072-nek van értelme:)
A 42-nek meg az az értelme, hogy nincs értelme:)
@taga20:

"_@Boli – Ch.T. is, meg hát!: a faszt! a 69-nek van értelme:)))_"

Okos beszéd! Hiába, az empiriokriticizmus...
@jaegtoer: mé szivacc, nem vagyok én guminő:))) de még angyal se.
Szóval van egy fantasztikus hírem: 2016-ra Miskolcnak (a DVTK-nak) is lesz stadionja és fociakadémiája. És mindez csupán 6,5 milliárdból - bárkinek megéri.:)

www.napi.hu/ingatlan/uj_stadion_epul_magyarorszagon_nezze_meg_a_kepeket.586938.html
"Testszaguk alapján azokhoz az emberekhez vonzódunk, akikkel hasonló politikai nézeteket vallunk, derült ki az amerikai Brown Egyetem kutatásából."

www.origo.hu/nagyvilag/20140917-politikai-meggyozodesunkrol-is-arulkodik-a-szagunk.html

Ezéé' van itt ez az orrfacsaró libsibűz!:DDDD
@taga20:

Tudom. Taga vagy. azéé.:DDDD
Bár... dicséretnek szántam:DD
@jaegtoer: na ennyit, a te kurvanagy konzervatív lényedről. elárultad magad:)))
@taga20:

Igen, de egyben egy perverz és mazochista konzervatív:), mondhatni:-állat!:) fokozva: dögevő:))
@jaegtoer: ako, máskor rakjá a végére szmájlit! aszt értem, ellenkező esetben küldöm a sintért:)))
@taga20:

Azt hittem érted a humort:) kicsit citromos ugyan, de hát Bástya elvtárs is vette az adást:)
@taga20: főleg neked a guminővel, mondod neki, gyere kedves, matekozzunk.
@100 kóbor kutya:

Nyilvánvaló inszinuációjára méltó válaszként macskapraclink végében leledző, visszahúzható karmocskánk kutymorgó orrba mélyesztését javasolták az itt lévő macskaalomból, ama felvetés mellett, hogy ha ezen penitencia kevés lenne Önöknek (francia kockás rácsozás után is), megkérnénk Leo unokatestvérünket, hogy néhány hatásos harapással támogassa meg törékeny macsek nyááááúúú csapatunkat.

A bürokrácia olyan szintű elharapódzása, ami Önöknél felbukkant, már-már komikus, persze ha bolháikkal is el tudnának számolni, akkor el is hinnénk! :D
Azonban azon koszmók sáros és töknyalogatós egyedek SAP használata némi derültséget váltott ki a cicaalmok némelyikében. Mert'hát ennyire még mi sem vagyunk hiszékenyek - csak a sugárzó fényforrás kivetülésére ugrunk és kergetjük - de az SAP felénk komoly becsben leledzik, evégre komoly névadóként ott vagyunk BENNE!
Tessék utána olvasni, hisz kutyául le vagyon maradva a falka, hisz akkor ismerné a "CATS configuration" c. apróságot. (Cross-Application Time Sheet)
Komolyan, nekünk halandó macsekoknak kell mindent elmagyaráznunk a beképzelt és bolhákig bürokratikus, magukat harmadistennek képzelő kutyákoknak? :(

Azt szolidan megemlíteném még, hogy Ő-bolhaságaik csak azokat az elásott csontokat találják meg, amiket MI is hagyunk... :D

Azon durván pikírt megjegyzését pedig saját érdekében figyelmen kívül hagyjuk, hogy a távoli keleti végeken - mely mára országunk irigyelt és hőn óhajtott példaképe lett - az ott élő testvéreink valamilyen főfogásként szerepelnének!
Mi speciel valami húskutyákról hallottunk suttogni, melyeket némely piacon lehet frissen kapni - ezt véssék kérem eszükbe, pláne, hogy Országunk Mindenórás Nertársa sokat talál a testvéri Kínával példálózni! Értjük, ugye???
Azonban mi sem szeretnénk, ha ez trend lenne.

Addig is ajánlom az alábbi oktatóvideó tanulmányozását a falkának, hogy hol a helyük:

www.youtube.com/watch?v=gU2ZPcS-bAk
@taga20:

A sintérrel való oktalan riogatást nickre való tekintet nélkül haladéktalanul szíveskedjék abbafejezni, Tagavau, mert megadjuk a maga ólszámát aztán vonyíthat!
@jaegtoer: jó, de bástya evtárs evégzett egy-két szemináriumot!
én meg melózom:)))
nagyon jó az animáció, még feldobták, mielőtt beszélőre mennének:

www.youtube.com/watch?v=IJigdHGrTS4
@100 kóbor kutya: bocs.
mutkor láttam, hogy koreában a nagy melegben, a húzott szeműek kutyalaveset esznek, me az jó a meleg ellen állítólag:))
na kértem is egy-két receptet, me sok erre a koborkutya:)))
@parti_giano: nagyon vágod a témát kollega. nem tudná adni köcsön gumiragasztót? visszaadom:)))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: látod, ehhez a számhoz még olvasni sem kell:))
@parti_giano: ezek után jöhet a nyár! nem fogunk izzadni, csak el ne sózd:)))
@parti_giano: apám ez nagy vot! szét röhögtem magam:))
és végül áruld má el, kicserélték neki?;)
@taga20:
Gyagya... te guminőn eveznél, azt tudom! :D

Ilyen, sárgában, amivel nyomom:
cdn2.armslist.com/sites/armslist/uploads/posts/2013/08/07/1970901_01_necky_looksha_14_640.jpg

A face-re mindjárt teszem fel a mai evezés képeit.
@taga20: nem tudom, nem én vagyok a blogíró. csak találtam.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Kedves Bolivau!

Juttassa el ezt a karmost a macsekoknak, mert valami zavar támadt a kibertérben, és csak így vauzzuk biztosítottnak, hogy eljusson a címzetthez.

Cirmi Macs! (va-va, hrrrr tisztelt)

Sok a miákolás. Mi azt az SAP Hungaryval az anyacég jóváhagyása mellett az adaptáció során átneveztettük "DATS configuration"-ra (Dogs-Application Time Sheet), mert mindennek van határa.
A bolháink a mi udvartartásunk, bár az SAP-ban nem tartjuk nyilván őket, és különben is csak tolerancia ingerküszöbünk karbantartása a feladatuk, mert a másság elfogadására tréningezzük magunkat, s ezzel majd egyszer -talán a nem is túl távoli jövőben- éppen a mmacsekok járhatnak a legjobban.

Adminisztrációnk leszólása olyannyira méltánytalan, hogy a Kutyatanács egy praclimozdulattal leseperte a pálinkás hordóról a választervezetet, ugatván, hogy kicsinyes nyávogásra adandó válaszvauval nem tölthetik az idejüket.

Hanem.

"Azon durván pikírt megjegyzését pedig saját érdekében figyelmen kívül hagyjuk, hogy a távoli keleti végeken - mely mára országunk irigyelt és hőn óhajtott példaképe lett - az ott élő testvéreink valamilyen főfogásként szerepelnének! "

Túl sokat képzel a macskatársadalom magáról. Se csont, se vau nem volt a a macskák főételként való hasznosításáról, a leves, mint előétel szerepel az étlapon, a megtisztelő főétel szerep -sajnálatunkra ugyan- de nekünk kutyáknak jutott.

Oktató videójukat az egész falka megtekintette helyeslő morgás közepette, mert bizonyítást nyert, hogy mi, kutyák, mennyre konfliktuskerülő, békés, jóhiszemű tagjai vagyunk a társadalomnak, és csak az egyes ravasz, alattomos és álnok macskakaparók ártatlan, védtelen és kiszolgáltatott áldozatai vagyunk a hírfordítási macskajaj versenyben.
Köszönjük, hogy ezt a véletlenül előkerült, de hosszan rejtegetett elementáris meggyőzőerejű videót -ha tévedésből is- megosztotta velünk. Már másoljuk és haladéktalanul eljuttatjuk valamennyi számottevő hírügynökségnek.

Köszönjük Cirmi Macs, akarsz tiszteletbeli kutya lenni?

Va-va.

Vau2
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

"_HACSAKÚGYNEM!! :D_"

Még jó hogy nem azt írtad, hogy KACSAHÚGYNEM! :DDD
@taga20:

"mutkor láttam, hogy koreában a nagy melegben, a húzott szeműek kutyalaveset esznek, me az jó a meleg ellen állítólag:))"

És még maga, Tagavau híresztelte magáról, hogy kutyuja van? Tagavau?! Megenné?
@parti_giano:

Kutyaélet, kutyasors...:((( Gianovau, még maga is propagálja:(((
@100 kóbor kutya: nem. de macskánk is van, és úgy érzem van egy kis taljánvér az ereimben:)))
@taga20:

Szép firma vagy mondhatom! Macskaleves, kutyasült?!

Szerintem a kutyák törölnek a tiszteletbeli díszkutyáik közül, ez alól még a macskaleves sem ad kibúvót.
@parti_giano:

Mélységesen el vagyok szontyolodva, el is kullogok ódalogva...:(((
@taga20:
Az Rodoszon van? Mert ott volt olyan! :D
@jaegtoer: nem kell mindent komolyan venni! például itt van a magyarkormány vityával az élen:)
na megyek aludni, me holnap is meg kö dolgoznom a kutyánk, a macskánk, plusz a szomszéd kismacska kajájáért.
puszilom a kutyatanácsot:)))
@100 kóbor kutya:
Na, legyen, de csak azért, hogy valamit Ti is tanuljatok a macsekoktól! :D
@taga20:

Átadom, különösen Vaucinak. Hogy ő milyen kutyanő?! Vaúúúúúúú
@jaegtoer: nem az én problémám, hogy nem ismered a 2072 "értelmét", csak a középszar 42 értelmetlenségét.
látom a "rének", mára kutyára váltottak.
"Finom utalásféleképpen":
(ha mar Tota Zsakmanyallattal kezdett minap)

"Az összefoglaló szerint Porosenko elmondta Barrosónak, hogy Putyin figyelmeztette, ne támaszkodjon túlságosan az EU-ra, mert a kétoldalú kapcsolatai révén úgynevezett blokkoló kisebbséget tud szervezni az uniós állam-, illetve kormányfőket összefogó Európai Tanácsban, és így megakadályozhatja az Oroszországot hátrányosan érintő döntéseket."

valasz.hu/vilag/kiszivargott-dokumentum-putyin-le-akarja-rohanni-bukarestet-104501
@parti_giano: "igaz, de talán ez nem befolyásolja a cikk megállapításait."

Nagyon jól indul a cikk, de a felénél érdektelenségbe fordul számomra. Mindenáron azt akarja bebizonyítani a szerző, hogy szerinte a szegénység fogja megbuktatni a NER-t. Ha így lenne, akkor nem a rendszer bukna meg, hanem csak a kormány.
Erre hoztam példának, hogy ha jól tudom '56-ban a Rákosi által képviselt politika (sztálinizmus) bukott meg személyi kultuszostól és mindenestől, nem külön a rossz gazdaságpolitikája.
@hun-bug: Érdekes. Nekem eszembe jut Gogoltól a Holt lelkek is.
"Ez a közepesnél is gyengébb falusi futballista nem tudja, mit jelent a „Kelet” valójában. Nem az ezeregy éjszaka meséit a szobalányokkal, hanem Ali babát és négyszáz ezer fegyveres rablógyilkost."
egy pár perccel ezelőtt Bill Clinton -elemezve a jelenlegi világplitkai helyzetet- a magyar miniszterelnököt rosszabbnak írta le mint az oroszt és a kínait, meg néhány középázsiai diktatúrát...és ha ez nem hivatalos álláspont akkor mi?

brühüyyy
@nincs_itt:

"_ nem az én problémám, hogy nem ismered a 2072 "értelmét", csak a középszar 42 értelmetlenségét.
látom a "rének", mára kutyára váltottak. _"

:)
Jó:) Legyen úgy:)
Bár a réneket nem célirányos belekeverni.:)

Jaa!

Jó reggelt!:)

Így jó?:)
:)
@rodeo36:

"_...és ha ez nem hivatalos álláspont akkor mi?_"

Nem hivatalos álláspont.

Az Amerikai Egyesült Államok hivatalban levő elnöke ifj. Barack Hussein Obama.

Mindettől függetlenül Clinton véleménye lehet megalapozott.
Az mellékes, hogy egyelőre itt kommentelgetünk, egyes 'keletibb' helyeken ez akadozottabban megy, olykor kimegy a kommentelőért egy hivatalos autó. Néhány hivatalos, félhivatalos és nem hivatalos kivégzést ne is említsünk.
Az viszont igaz, hogy az irány be van lőve.
@parti_giano:

Ezt egy kicsit később, éhgyomorra nem megy. Különben is most jövök Anubistól, aki azt üvöltözte -tolmács nélkül-, hogy jól valagba rúg, ha kora reggel a fülébe harsogom Giano jóreggeltjét.
@jaegtoer: kit rúg valagba? ha téged, együttérzésem, mondja giano, ha engem, küldöm marsot.
@parti_giano:

Én már megkaptam, ne fáraszd magad, nem vagyok kicsinyes. Majd délben ráüvöltök, hogy Nyau-Nyau! Crrrr! Az meg az övé lesz. Mit képzel?!
07:13
Azzal, hogy a 302 ezer szavazót számláló Fife megyében is csak 45 százalék szakadna el az Egyesült Királyságtól, végleg elszálltak a függetlenségiek reményei, már matematikai esélyük sincs.
@parti_giano: éhgyomorra nekem ez egy kicsit sok. Tele a hócipőm, amikor a minimálbéresekről beszélnek, akik a zsebbe kapnak pénzt.

Jó lenne már tudomásul venni, hogy rengetegen vannak, akik minimálbérért dolgoznak és NEM KAPNAK MELLÉ SEMMIT.
Rengetegen vannak, akik csak épp egy kicsit keresnek többet, mint a minimálbér és NEM KAPNAK MELLÉ SEMMIT.
Jó lenne ezeket az embereket nem fikázni a tisztelt elemzőknek, politikusoknak, cuciológusoknak, stb.

Ezeknek nem ad majd a Gyuri hitelt, he-he, jól kicseszik velük. Ennyi pénz az éhenhaláshoz is lassan kevés lesz, nem hogy lakásvásárlásra gondoljanak.

A gyerekcsináláson kívül talán az aktív korban lévőknek kellene elsősorban munkát biztosítani.
Ez gyorsabb lenne, mint 20-25 évet várni a majd megszülető és keresőképessé váló gyerekekre várni.
Jó reggelt. :)

Néhány évtizede még senki sem tudta volna a Varsói Szerződés felbomlását elképzelni. Így van ez ma az EU-val is, zárja gondolatkísérletét a német cikkíró.

www.welt.de/kultur/article132154281/Schottland-bringt-Europas-Kartenhaus-zum-Einsturz.html
Megtámadták a BBC stábját Oroszországban
REUTERS/Grigory Dukor

Egy Ukrajnában meghalt orosz katona történetéről forgattak, amikor civilek rontottak a stábnak.
Tovább

444.hu/2014/09/19/megtamadtak-a-bbc-stabjat-oroszorszagban/

-

Ezt nem véletlenül titkolta el Prőhle Gergely
14
Szily László és 100 hozzászóló

Putyin környezetéhez tartozó, EU- és USA-szankciók alá vont, az ukrán konfliktusban érintett orosz oligarchák által szervezett melegellenes konferencián vett részt Moszkvában Prőhle Gergely helyettes államtitkár. A magyar hatóságok nem verték nagydobra az egészet, szerintem nem véletlenül.

cink.hu/ezt-nem-veletlenul-titkolta-el-prohle-gergely-1636091852
Bíróságra megy a miskolci polgármester egy komment miatt

Beidézték a bíróságra a miskolci polgármestert, Kriza Ákost, mert az ő otthoni gépéről kommentelt valaki az eszakhirnok.com-ra. A komment ügyében rágalmazás miatt feljelentést tett egy ismeretlen személy.

hvg.hu/itthon/20140919_Birosagra_megy_a_miskolci_polgarmester_eg
A Ferencváros nyert a Zalaegerszeg ellen a Ligakupa mostani fordulójában. A mérkőzésen a Groupama Arénában mindössze 437 nézőt számoltak össze. A stadion 15 milliárdba került, az átadására közel 100 millió forint közpénz ment el.

scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/10487432_801100423265468_355529984200642215_n.jpg?oh=ca27c4cf238e4167f1d3ed161cd20182&oe=54994F3C

www.origo.hu/sport/magyarfoci/20140917-ironizalt-a-fradi-edzoje.html
@parti_giano:

"Semjén a teljes közművagyont visszaállamosítaná"

Láttam, de el sem olvastam. Csinálna sok MÁV-ot és BKV-t.
De "hivatalból" mégis kénytelen leszek átrágni magam a cikken.
@dr. jenőke (jenőke):

Gondoltam. Köszönöm. Haladéktalanul továbbítom Vau2-nek. Talán még Gyöngyösön kutyálkodnak másnaposan, de Egerben biztosan utolérem őket estefelé. Legalább együtt ugathajuk a holdat ha.....
@jaegtoer: csak össze ne engedje a vonatokat, h legyen sok kis vonat:(
@100 kóbor kutya: Jó, hogy megjöttetek. Mindannyian megvagytok?
ez nem tudom, megvolt-e valakinek:
rtl.hu/rtlklub/hirek/hoffmann-rozsa-ez-igy-nem-fog-mukodni

"Egy központból 198 tankerületet közvetlenül lehetetlen jól irányítani. Ez nem egy ellenzéki párt véleménye, hanem Hoffman Rózsáé, aki nemrég még államtitkárként felügyelte a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ létrehozását."

:D
@Secnir: ennyit tud, es ennyire kepes, igazi nerista hule picsa, eszre sem veszi hogy sajat magat szopatja
@Secnir: Remélem ezt is láttad már? :)

Ki a francnak képzeli magát Czunyiné Bertalan Judit?

gepnarancs.hu/2014/09/ki-a-fasznak-kepzeli-magat-czunyine-bertalan-judit/
.
A nácizmus népszerűsítésével vádolja a magyarokat Putyin propagandagyára

A vizsgált országokban a jogi berendezkedést, a végrehajtó szerveket, a politikai programokat, a radikális nacionalista és az antifasiszta csoportokat kutatták fel. A könyv azt állítja, hogy azok az európai országok, ahol a történelmet megpróbálják átírni, valamint rehabilitálják a náci kollaboránsokat, még jobban ki vannak téve az ideológia újjáéledésének.

index.hu/kulfold/2014/09/19/kisertet_jarja_be_europat_-_nacizmus_kisertete/?token=d55debb0cbcf9705f6a356af0db1f433

.
@dr. jenőke (jenőke): Miközben mindenki tudja, hogy az Ukrán eunácikhoz képest (akiket bőszen támogat és fegyverez az EU és az USA), a jobbik liberális jogvédő szervezetnek számít. :)
De nyilván amit az egyik helyen támogatnak, attól a másik helyen "rettegni" kell.
@OPHELIA:

Semjéntől kitelik, még össze is házasítja őket
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
.
Természetesen a válasz nem csak neked szól, elsődlegesen tájékoztatás a célom.
.
''''A magyar szélsőjobboldali párt – a magyar függetlenség és orosz nagyhatalmiság ismert konfliktusai ellenére – sosem titkolta, hogy Vlagyimir Putyin rendszerének elkötelezett támogatója. Az már kevéssé köztudott, hogy szinte az összes többi európai szélsőjobboldali párt is; ráadásul miközben Moszkva a „fasisztáktól" félti az ukrajnai orosz kisebbséget, aktívan támogatja az eurofasisztákat. A viszony hátteréről a Political Capital készített egy tanulmányt, amelyet még megjelenés előtt olvastunk.
{...]
Az orosz doktrína – amit 2011 óta „Eurázsiai Unió” néven emlegetnek – azt a távlati tervet tűzte ki célul, hogy Brüsszeltől visszatereli az orosz érdekszövetségbe a kelet- és közép-európai országokat. Ehhez pedig nem árt sem magának az Uniónak a destabilizálása, sem pedig az orosz érdekekkel és a putyini államrenddel szimpatizáló pártok hatalomra juttatása. Márpedig a Jobbikot és a többi hasonszőrű pártot – az elmúlt kétszáz év rossz történelmi tapasztalatai ellenére – egyáltalán nem taszítja sem az EU és a NATO lecserélése az Eurázsiai Unióra, sem pedig a jelenlegi liberális-demokratikus rendszer lecserélése egy centralizált rendszerre.
[...]
Hogy mit nyújtanak az oroszok a szélsőjobboldalnak? Az elemzés szerint a pártszervezésben rendkívül értékes szakértői, szervezeti, mediális segítséget, azaz egyfajta kapcsolati hálót, és készek átadni a politikai know-how-t is. A pártok egymás közti kapcsolatai is orosz bábáskodással alakulgatnak: az október 4-5-re tervezett Orosz Nemzeti Fórumra például meghívást kapott a Jobbik, a görög Arany Hajnal és az osztrák Szabadságpárt is. Az 1500 fős gigakonferencián többek között Oroszország és Európa „új közös nemzeti doktrínájának kidolgozásá”-ról, és egy állandó koordinációs bizottság felállításáról is szó lesz.
[...]
Jobbik értelemszerűen az elkötelezettek közé tartozik, a 2008-as grúz háborútól kezdve egyre szorosabb kapcsolatokat tart fent az Egységes Oroszország kormánypárttal. A kapcsolat kulcsfigurája Kovács Béla, a párt Külügyi Kabinetjének vezetője. Kovács eredetileg Moszkvában szerzett diplomát, és már politikai szerepvállalását megelőzően is rendelkezett kapcsolatokkal Oroszországban. A politikus 2013-tól az EU-Oroszország Parlamentközi Munkacsoport társelnöke, ebben a minőségében tavaly egy kalinyingrádi ülésen arról érdeklődött:
"A jövőben lehet-e mód arra, hogy egy esetlegesen EU-s tagállam csatlakozási tárgyalásokat kezdeményezzen az Eurázsiai Unióval?"
[...]
A Political Capital arra is figyelmeztet, hogy orosz befolyásszerző törekvések több lábon állnak, Moszkva a szélsőjobboldalon kívül mainstream pártokat is igyekszik befolyása alá vonni. Ennek voltak jelei például Olaszországban, Görögországban és Magyarországon is – a mi esetünkben természetesen a legárulkodóbb jel a sietve tető alá hozott paksi szerződés.''''
.
@KÁTÉó53éúétr6:

"Jó, hogy megjöttetek. Mindannyian megvagytok?"

Köszönjük szépen. Még nem jöttünk meg, Gyöngyös környékén most ébredezünk másnaposan lábadozva, eltekintve néhány renitens absztinens ebtől akik ráadásul bevedelték a környéken található macskáknak kitett tejet.
Még meghallgatás is lesz miattuk az örsön, úgyhogy aggódhatunk a józanéletűek miatt. Ráadásul Hacsaturjánrénvaunak szánt barack pálinka is elfogyott. Van gondunk, vauzhatom.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

" a jobbik liberális jogvédő szervezetnek számít. :)"

Ezt ki állapította meg rólatok?
@parti_giano:
"nagyon jó az animáció, még feldobták, mielőtt beszélőre mennének:"

Nem csak az animáció jó benne.
Kíváncsi leszek, hány részt fog megérni.
.
Oroszország a fasiszta Nyugat ellen
.
Annak ellenére, hogy az egész Szovjetunió, most pedig a putyini Oroszország is a II. világháború győzelmének és a fasizmus megdöntésének mámorában úszik a mai napig, többen megírták már, hogy Putyin rezsime feltehetően pénzeli az európai szélsőjobbos szervezeteket. Feltételezhető, hogy az „oszd meg és uralkodj" elvén próbálja az egyébként is siralmas európai egységérzetet gyengíteni, illetve ez egy a sok módszer közül az orosz állampolgárok félelemben tartására, melynek segítségével a Kreml az olyan politikai lépéseit igazolja, mint a Krím bekebelezése vagy a kelet-ukrajnai szeparatisták támogatása.

index.hu/kulfold/2014/09/19/kisertet_jarja_be_europat_-_nacizmus_kisertete/
@100 kóbor kutya: @KÁTÉó53éúétr6:

Vauuujaaaa, most nem tudjuk megszámolni magunkat, mert az antialkoholisták lehordanak bennünket mindenféle részeg macskáknak, és nem hajlandók, mi rendes másnaposak, pedig nem látjuk még tisztán a kutyakontúrokat. Délutánra jobb lesz a helyzet.
@Orica Középföldi: Az említett összehasonlításból következik. :)
@dr. jenőke (jenőke): Minden nagyhatalom védi az érdekeit és befolyást is kíván szerezni más országokban. (USA, Oroszo, stb.) Ebben semmi újdonság nincsen. Egy kis országnak pedig az az érdeke, hogy jó kapcsolatokat alakítson ki olyan országokkal is, akik a jövőben meghatározóak lesznek a világpolitikában és a gazdaságban is.
Az ehhez költött esti meséket és műrettegéseket pedig nyilvánvaló, hogy kik gyártják.:)
@dr. jenőke (jenőke): Amúgy mit várjak szerinted a világot továbbra is dominálni akaró nagyhatalomtól,(USA) ha közben ilyeneket művel? :)

"Steven D. Kelley ex-CIA tanácsadó interjút adott, amiben kifejtette, hogy "A CIA jelenlegi feladata, hogy képezze és fegyverezze a Szíriában tartózkodó ISIS csoportokat, akik ellen majd Irakban harcolhatnak a CIA ügynökei és az USA hadereje." - a legutolsó ilyen képzésre Barack Obama adott engedélyt 2014.09.17-én, amikor bejelentette, hogy 5000 további szíria "lázadót" képeznek ki. Kelley szerint "...a probléma az, hogy az úgynevezett Szabad Szír Hadsereg [FSA - Free Syrian Army] és az ISIS gyakorlatilag ugyanaz. Az elnevezést a CIA ragasztotta rá az ISIS Szíriai haderejére, hogy papíron elkülöníthető legyen a kettő a világ közvéleménye számára."

Kelly megjegyezte továbbá, hogy "A CIA remek munkát végzett az ISIS kiképzésével. Ezeket a csoportokat Jordániában képezték ki. Most azonban a CIA utasítást kapott, hogy ezek ellene a csoportok ellen harcolni kell, de ez alatt a harc alatt a CIA folytassa az ISIS csoportok kiképzését Jordániában. A dolog nehézsége ott van, hogy a CIA tökéletesen tudja, hogy a jordán kiképzőtáborokra kellene csapást mérni, de ezt nem tehetik meg, mert közbe képezniük kell az utánpótlást. Ezért maradnak a felületes légicsapások."

Az ISIS terroristákat a CIA 2012-ben kezdte el képezni Jordániában nagyobb létszámban, a konkrét cél a szír kormány destabilizálása volt. az ISIS azonban megtámadta Irakot 2014 júniusában, és az iraki-szíriai olajmezők kitermelésével és feketepiacon való értékesítésével immáron önálló bevételre is szert tesz az Iszlám Állam.

Kelly hozzátette még, hogy "A CIA-n belül is két politikai csoport feszül egymásnak. Az egyik csoport a globalizmust pártolja, és tetszik nekik a vilákgormány elképzelése, a másik azonban ragaszkodik az Egyesült Államok alkotmányának maradéktalan betartásához." A külső szemlélők számára tehát, amikor úgy érzik, hogy a CIA nem megfelelően, illetve összevissza kezel szituációkat, az a ként nevezett csoport egymásnak feszüléséből fakad."

youtu.be/P_lN1fPfBkU

www.islamicinvitationturkey.com/2014/09/19/cia-is-training-and-at-once-combating-isil-former-cia-contractor/
@dr. jenőke (jenőke):

kíváncsi vagyok véleményedre. nekem nagyon tetszett ez a blog ahol összefoglalta (úgy érzem!) korrekt módon a kettős állampolgárságot, kitérve konkrétan a semjéni hazugságokra...

offforever.blog.hu/2014/09/19/valaki_tudja_hogy_kit_es_mit_szolgalnak_ezek_az_emberek

ebben erről a posztról beszélek:

Állampolgárság vs. kettős állampolgárság

de ez sem rossz:

nol.hu/velemeny/20100512-biztonsagot_az_allampolgarsaghoz-658591
@Orica Középföldi:
"a jobbik liberális jogvédő szervezetnek számít"

télleg ilyet írt gabriel (nem látom, mert szűrve van)? akkor nagyon szét van csúszva a gyerek. ha igaz lenne, már elvitte volna a jobbikot a NAV meg a KEHI.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Kérdésed:
''''Amúgy mit várjak szerinted a világot továbbra is dominálni akaró nagyhatalomtól,(USA) ha közben ilyeneket művel?''''

Szerintem:
Légy egy kicsit önálló, ne kizárólag mások véleménye érdekeljen, akkor, amikor érdeklődésed csak látszólagos.
Eddig sem érdekelt mások véleménye, és ha volt ilyen, csak propagandára használtad fel.

Hívőkkel nem érdemes vitatkozni, mert önálló véleményük nincs, és volt idő, amikor a vakbuzgóság végső érve a máglyarakás volt, baracklekvár nélkül.
@Secnir:

Arról nem is beszélve, hogy milyen ártalmasnak tartják a liberalizmust. Nem mintha tudnák, mi is az:))

Ennek fényében értelmezve a mondatát, mit is jelent?
@100 kóbor kutya: örülök nektek, és vigyázzatok magatokra.Macskáknak kitett tejet ne igyatok két okból:1./ az a macskáké! 2./ másnaposak lesztek tőle.
@dr. jenőke (jenőke):
"Hívőkkel nem érdemes vitatkozni, mert önálló véleményük nincs, és volt idő, amikor a vakbuzgóság végső érve a máglyarakás volt, baracklekvár nélkül" - Esztetet mifelénk úgy mongyák, hogy: hülyékkel nem vitatkozunk, mert lehúz a saját szintjére és ott a rutinjával megver. :DDD
@OPHELIA: @dr. jenőke (jenőke):

abban a blogban a mai helyzetről is komoly írásokra akadtam pl az orosz-ukrán vonalon...
(béna vagyok és az adott posztot nem tudom megnyitni, tehát szemezgetek innen):

pocakosgondok.blogspot.hu/

Az EU-ról és Ukrajnáról (kicsit) másképpen (c posztból részlet)

" Rövid áttekintés, hogyan alakult ki a jelenlegi ukrán helyzet.
----------
A képviselők 73 százaléka szerint az elnök nem teljesíti feladatát, és ezért május 25-re új elnökválasztást írtak ki. Janukovics ezt törvénytelennek tartotta, mivel az ukrán alkotmány szerint az elnököt közvetlenül a nép választja, tehát csak a nép válthatja le is. (ugyancsak népszavazással).

A parlament nem tágított, még aznap szabadon engedték Janukovics politika ellenfelét a(z igazságtalanul) börtönben tartott (beteg) Julia Timosenkot, valamint ideiglenes államelnököt neveztek ki.

Ezt nemcsak Janukovics, de hívei is puccsként élték meg az ország keleti részén, ahonnan maga a leváltott elnök is származik. Moszkva azonnal átlátta a helyzet komolyságát, mely Oroszország egyetlen meleg tengeri hadi tengerészeti támaszpontját veszélyeztette a Krím-félszigeten. Egyetlen ország sem engedheti meg, hogy stratégiai kulcsfontosságú hadi kikötője felett (esetleg) más rendelkezzék. A gyors cselekvésre egy 2010. április 21-én Harkovban (Kharkiv) aláírt szerződés adott okot. E napon írta alá az ukrán és az orosz elnök (Janukovics és Medvegyev) az „Ukrajnai orosz tengerésztámaszpontért cserében földgázt” nevű szerződést, melynek értelmében Moszkva 25 évre bérleti díjat fizet Kijevnek a támaszpont használatáért, amit piaci ár alatti földgázzal egyenlít ki. Ezt a szerződést akkoriban az ellenzék támadta, mondván Janukovics kiárusítja az országot. Az elnök viszont azzal érvelt, hogy az Európához (EU) való közeledés feltételeként az IMF a költségvetési kiadások csökkentését követelte meg. Ez viszont a nyugdíjak és a minimálbérek kurtítását is jelentette volna, amit Janukovics a bérbe adott területekért kapott pénzből fedezte volna.

A Krím-félsziget Nagy Katalin cár óta (1783) Oroszországhoz tartozott, ahol azonnal hadikikötők és városok alapításába kezdtek, hogy az Ottomán Birodalom többé ne tudjon visszatérni a Fekete-tenger északi felére. Ukrajna 1991-es függetlenné válásakor szerződésben biztosította a félsziget autonómiáját. A fekete-tengeri (egykori szovjet) flotta jövőjéről 1997-ben kötött szerződést Ukrajna és Oroszország. Eszerint a flotta 81,7 százaléka Oroszországot illeti, 18,3 %-a pedig Ukrajnát. Oroszországnak joga ukrán területen (Krím-félsziget) 25.000 katonát, 22 tüzérségi rendszert, 132 páncélautót és 22 katonai repülőgépet állomásoztatni. Az 1997-es szerződés része volt, hogy Oroszország csak akkor juthat flottájához, ha kárpótlás gyanánt fizet USD 526.5 milliót, majd évente USD 97.75 milliót ivóvíz, valamit rádiófrekvenciák használatáért, no meg a környezetszennyezésért.

Ez a megállapodás került veszélyben idén tavasszal a kijevi politikai változásokkal. Ráadásul nyílt titok volt, hogy Janukovics megbuktatásában és elűzésében szélsőséges elemek is tevékenyen részt vettek, akik Moszkva szemében egyszerűen „fasiszták”. Nem alaptalanul, hiszen az 1991-es függetlenné válás óta fokozatosan erősödöttek a szovjet-ellenes erők, köztük szép számban olyanok is, akik már 1941-45-ben, azaz a náci megszállás idején is, tevékenykedtek. (Csak zárójelben, ezek a csoportok az Ukrajna náci megszállását biztosító magyar hadsereget is segítették a szovjet partizánakciók megakadályozásában, ill. felszámolásában). Moszkva nem nézhette tétlenül, hogy a szovjet-ellenességgel párosuló oroszellenesség fokozódása miatt elveszítse létfontosságú stratégiai támaszpontjait.

Teljesen más a helyzet Délkelet-Ukrajnában, habár az ottani „önállósági” törekvésben jelentős szerepet játszott és játszik a „fasiszták” előretörése Nyugat-Ukrajnában (egykori Kelet-Galícia), és részt vételük a kijevi központi kormánykoalícióban.

Oroszbarát elemek már 2005-ben mozgalmat indítottak a Donyeck-medence szuverenitásáért. Valamiféle szövetségi rendszeren alapúló függetlenséget képzeltek el Ukrajnán belül. Tehát az idén tavasszal (április 07) kikiáltott Donyecki Népköztársaság, nem akart és nem akar „integrálódni” Oroszországba, mint az a Krím-félsziget esetében történt. Jellemző, hogy önállósági törekvésüket az idén februárban elűzött oroszbarát Janukovics elnök sem támogatta. Sőt, a mozgalmat 2007-ben a donyecki hatóságok szeparatizmus vádjával betiltották.

Idén májusban, a népköztársaság kikiáltását követően, a kijevi központi kormány nemcsak a szuverenitási mozgalmat, de az egész térséget és lakosságát terroristának nyilvánította."
@guma:

Nem nagyon gondolkodtam ezen az állampolgársági problémán, mert bármi is legyen a véleményem, az mit sem számit.
Hamár rákérdeztél, összeszedem magam, helyesebben gondolataimat, mert véleményem - remélem, majd annak tűnik - kell, hogy legyen, mivel nagyon sok embert foglalkoztat, és nem akarok feltűnősködni tudatlansággal.
Állampolgárságot lehet „örökölni” születéssel, lehet automatikusan megszerezni egy adott állam területén való megszületéssel, és lehet kapni valamilyen indok alapján a befogadó államtól.
Ez utóbbi nem olyan, mint a nátha. Általában ki kell érdemelni. Önmagában azért, mert az anyanyelve (nevezzük úgy, hogy származása alapján) kíván egy másik állam polgára lenni, nem biztos, hogy érdem. Egy magát nemzetállamnak tartó állam esetén ennek vizsgálata - gondolom - fel sem merül.
De mi az, hogy nemzetállam? És itt kezdődnek a problémák. Nemzetállamnak tagjai azonos nemzetiséghez tartozó egyedek. Manapság - vegytisztán - ilyen állam nincs. Már István is betelepítéssel töltötte ideje jelentős részét. Ha valahol a népszaporulat csökkent (például a mongolok, törökök eredményes tevékenysége révén), amint lehetett, ismét betelepítésekkel renoválták a lakosság létszámát. Az Osztrák-Magyar anarchia jellemzően rengeteg, különféle nyelveket beszélő emberhalmazt jelentett.
Ezen és más okok (például hajlam a nacionalizmusra) miatt a nemzetállam-gyarapító állampolgárosítást nem tartom elfogadhatónak. Azért sem, mert aki „saját” hazájában nem állja meg a helyét, nem kell, hogy másutt hígítson.
Más a helyzet a menekültekkel. Másként is kezelik őket majdnem mindenütt.
Más a helyzet a kettős, vagy többes állampolgársággal is. Az állampolgárság, ha statikus jogként veszem figyelembe, nem bélyeg, vagy régi pénz, hogy gyűjtögethető legyen. Ugyanakkor mobil annyiban, hogy tevőleges feladatokkal (állampolgári kötelezettségek teljesítésével) jár.
Lázálmimban megjelenik egy többes állampolgársággal rendelkező ütőképes hadsereg, amint államokat jár sorra és egyöntetűen szavazgat, ha kell, ha nem - befolyásolva ezzel az ott lakók életkörülményeit.
Úgy gondolom, állampolgárság ügyben legtöbb tapasztalata az angoloknak van a még mindig fennálló nemzetközösség - Commonwealth of Nations - okán is.

Hát ez nem sok. Ennyire telt.
@dr. jenőke (jenőke): "Légy egy kicsit önálló, ne kizárólag mások véleménye érdekeljen, akkor, amikor érdeklődésed csak látszólagos. Eddig sem érdekelt mások véleménye, és ha volt ilyen, csak propagandára használtad fel."

Nézd te beidéztél egy Political Capital véleményt én meg egy ex CIA tanácsadót. Ettől függetlenül sosem gondolnám, hogy ne lenne önálló véleményünk.
Ugye te sem gondolod komolyan, hogyha te idézel valamit az önálló vélemény, de ha én akkor az csak propaganda? :)
@Secnir:
""a jobbik liberális jogvédő szervezetnek számít""

Ez a mondat meg az év viccének számít.
@dr. jenőke (jenőke): Nem ez volt a célom. Téged amúgy is nagyra értékellek, mert minden helyzetben emberi kommunikációra vagy képes.
@Orica Középföldi: @Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

"___""a jobbik liberális jogvédő szervezetnek számít""___"

Karitatív, jószolgálati munkacsoportjuk pedig a Magyar Gárda, mely emberbaráti tevékenységét katonai alakzatba fejlődve masírozással realizálja, Az anyapárt, a Jobbik, pedig Oroszországon és Kínán át egy kis vargabetűvel Szíriát és Iránt érintve közeledik az Európai Unió tagállamai felé, elsősorban a Kohéziós Alapokat rejtő Kassza kulcsának megszerzése, majd megtartása érdekében, miközben szívesen fogad egyéb támogatásokat az előbb felsorolt országok aktuális kasszakezelőitől is.
@dr. jenőke (jenőke): :D

"Lázálmimban megjelenik egy többes állampolgársággal rendelkező ütőképes hadsereg, amint államokat jár sorra és egyöntetűen szavazgat, ha kell, ha nem - befolyásolva ezzel az ott lakók életkörülményeit."

szenzációs vagy.
tehenet a tőgyénél...
pedig itt kutyáink vannak, akik ráadásul kóborok (ez hontalant is jelent? kell nekem gondolkodni! :DDD)

különben ronda dög vagyok és évek óta szociális vonalon gondolkodtatott el az a sok visszaélés sorozat (kórház, nyugdíj, támogatások, stb) aminek jéghegycsúcsa néha a híradásokban is megjelent...
majd így és itt kapcsolódott össze a kettős állampolgárság biznisze ami egy ideje szintén a környező országok híreiben napirenden van...
és amit bartus a schengeni határról írt még eszembe sem jutott...
tehát, mint látod okos nem vagyok csöppet sem, csak kezdem magam ezért is szégyellni...
@jaegtoer: :D

uraságod is elemében van elemzéseivel... :)
@OPHELIA:

az előbb először neked akartam az alábbi, pár sort írni, aztán valamiért a szöveg lemaradt, a neved pedig címzettnek fent (hát egy kicsit, hülye vagyok soxor :DDDD).

szóval:

nem baj, ha összeengedi őket, csak legyen annyi sín ahol roboghatnak :)
@guma: DDD

kössz olvaslak:))

hvg.hu/itthon/20140919_Gyorshir_Szijjarto_Petert_javasolja_kulug

Erről meg ez jut eszembe:)))

"Az Antikrisztus napjai ezek,
Csillog a világ szörnyű arany-szennye.
Röhögő senkik, balkörmű gazok
Szállnak mennybe.

S én lent vergődöm, és nem tudja más,
Hogy csöndem éjén milyen jajok égnek.
De légy türelmes. Jön még ideje
Szebb zenéknek."

Tóth Árpád
Álarcosan
@guma: @jaegtoer: a mv.-om felét az álomvasutaknál töltöttem, most sírjak vagy röhögjek, mert sok minden nem változott. Azon kívül, h gyaxi megszűnt a teherforgalom, ebből a tranzit volt jövedelmező az egész kócerájban. Gyékényes, Kelebia - Záhony naponta 6-8 pár irányvonat oda-vissza. Rencerváltás óta csak csúszik lefelé:(
@dr. jenőke (jenőke):

"A nácizmus népszerűsítésével vádolja a magyarokat Putyin propagandagyára"

Mar-mar konny szokik a szemembe latva azt a politikai teljesitmeny kozotti kulonbseget, ami az EU es Putyin kozott van, ez utobbi javara.

Meg tegnap 22.55-kor masoltam be egy cikket, amiben nagyon valoszinu, hogy Mo-ra (is) utalt, amikor blokkolo kisebbsegkent emlegeti bizonyos orszagok vezetoit. Na vajon melyik orszagok lehetnek azok?

Masreszt, mikozben Europa hagyta pl., hogy Mo-n egy fasiszta diktatura jojjon letre egy naci ellenzeki parttal megtamogatva, sot a naci part orosz tamogattassal (is) fusson, kozben Vologya most eppen ezekre a hasznos idiotakra mutogatva biralhatja az EU-t a nacizmus eloretorese miatt.

Mindekozben az EU nagyarcai meg csak neznek ki a fejukbol, hogy egy nagyhatalmi elbizakodottsagban szenvedo pukkancs korbefocizza oket....

Azert el kell ismerni, hogy ami szep, az szep.
Tömegével jönnek Magyarországra az ukrán fiatalok

Százával szeretnének szakmát tanulni Magyarországon a kárpátaljai fiatalok. Az iskolák örömmel látják őket, és extra támogatást is biztosítanak nekik. Az elmúlt napokban tömeges felvételi igénnyel fordultak a Klebelsberg Kuno Szakközépiskola és Kempelen Szakképző felé kárpátaljai fiatalok. Az intézményeket fenntartó alapítvány kuratóriumi elnöke, Virág Gergő elmondta: örömmel fogadják a magyarul beszélő, magyar igazolvánnyal rendelkező Ukrajnából érkező fiatalokat.

folytatás: orientpress.hu/133464
Lezsák Sándor: a munkahelyek védelme nemzetünk védelme is

A munkahelyek védelme egyben az országunk, a magyar nemzet védelme is - jelentette ki Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Bethlen Gábor Alapítvány (BGA) kuratóriumának elnöke pénteken a Dózsa-féle parasztháború 500. évfordulója alkalmából tartott budapesti emlékülésen.

(hosszú) folytatás: orientpress.hu/133474
és a lapátolónknak, egy jó hír

Folyamatosan apad a Lajta

Lassan, de folyamatosan apad a Lajta, és csökken a Rába vízszintje is, így több szakaszon csökkentik az árvízvédelmi készültség szintjét, közölte az Észak-dunántúli vízügyi Igazgatóság vezetője péntek délelőtt. Németh József tájékoztatása szerint a Lajta mentén szombaton reggel hat órától másodról első fokúra enyhítik a készültség szintjét.

Jelezte azt is: a Rába apadása miatt Börcs, Lébény, Hanságliget, Szentkereszt, Győrsövényháza és Rábcakapi térségében, az Árpás-Répcementi árvízvédelmi szakaszon, Nicknél, Uraiújfalunál, Marcaltőnél, Kemenesszentpéternél, Pápocnél és Ostffyasszonyfánál este hat órától megszűnik az addig első fokú készültség.

Az igazgatóság honlapján nem sokkal korábban közzétettek szerint a Lajta reggelre apadt a harmadfokú készültség szintje alá, másodfokig pedig várhatóan késő éjszaka csökken a szintje. Zavartalan a Rába apadása is.

Jelezték: a Rába szintje Vas és Győr-Moson-Sopron megye határán az esti órákban csökkenhet az első fokú készültség határértéke alá.

A szakemberek arra számítanak, hogy a Győr közelében fekvő Gyirmótnál hosszan, péntek délutántól szombat reggelig tetőzik a folyó, és szombat éjjelre csökken a vízszint a másodfok határértéke alá.

orientpress.hu/133460
@guma:
"és a lapátolónknak, egy jó hír

Folyamatosan apad a Lajta"

Á, tudja ő azt, ő lapátolta ki belőle a felesleges vizet :))
@simple observer 2.0: .

Vlagyimir (vagy Vologya?) tanulékony. Például a fidesz mondhatja: Miért lennék én szélsőséges? arra ott van a Jobbik.

Putyin: Én szélsőség? És akkor mi van a fidesszel?
@guma:
Lószart MAMA!
Apadni apadt, de kb 10 cm-t, még életveszélyes rámenni!
Maradt mára is a Mosoni... :D
@Cirmi macs mert a kutyákok meg bolhások!:
"Maradt mára is a Mosoni... :D "

Víz-víz, nem mindegy?

Amúgy meg a macsekok mióta szeretik a vizet?!
Visszatérve a posthoz... tegnap az ATV-ben Wetzel Tamás próbálta mellébeszéléssel súlytalanítani a felmerült állampolgárság-mutyit... de sikerült szegény balféknek olyan kijelentést tennie, melyért a főnöke, I. Mihály Orbán majd tüzes vasat dug a fenekébe...
www.atv.hu/videok/video-20140918-wetzel-tamas-eb
Wetzel Tamás szerint 22:37-
"Aki magyar állampolgársággal kereskedik, az kimeríti a hazaárulás, ...nagyon közelíti a hazaárulás fogalmát."

Mint tudjuk, s már régóta megírta a sajtó is...

"Kínaiaknak árulja a Fidesz az állampolgárságot
nol.hu (scandináv küldte), 2012. október 29., hétfő, 19:21 76 hozzászólás
250 ezer eurónyi államkötvény vásárlásával magyar állampolgárságot lehet szerezni egy fideszes javaslat szerint. "A kínaiak részéről többször megfogalmazódott, hogy segítsük elő a magyarországi gazdasági befektetéseiket. Ahhoz, hogy valaki komoly szereplő legyen a piacon, tőkét is kell rá szánnia. És ha valaki magyar állampolgár is, több lehetőség nyílik meg számára. A méltányos eljárás feltétele a 250 ezer eurós államkötvény vásárlás 5 éves futamidővel. Ezzel olyan fontos célokat szeretnénk teljesíteni, mint hogy az úgynevezett harmadik világ országaiból jöhet tőke befektetni, az államadósság csökkentést pedig ilyen módon is finanszírozzuk" – nyilatkozta a Népszabadságnak Babák Mihály, aki Rogán Antal fideszes frakcióvezetővel közösen jegyzi az Országgyűlésnek a hétvégén benyújtott javaslatot. (A javaslat lényege egyébként az, hogy aki 250 ezer euróért, mintegy 70 millió forintért államkötvényt vesz, az megkapja a magyar állampolgárságot.)"

propeller.hu/itthon/2530601-kinaiaknak-arulja-fidesz-allampolgarsagot
:DDDD @Boli – Ch.T. is, meg hát!:

lassan állatkertet nyithatunk vagy menhelyet, ha ennyien beszabadulnak ide kicsit "tombolni", embereket felrázni, "megkeverni"...
süti beállítások módosítása