Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: index.hu/belfold/2024/03/29/magyar-peter-varga-judit-bayer-zsolt-valas-interju-balhe/ "És ugyanol... (2024.03.29. 14:36) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Always www.youtube.com/watch?v=IyW-VAMXo9c (2024.03.28. 19:52) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.09.16. 10:30 Fabius

Élj, tanulj, taníts úgy, mint a komcsik!

Címkék: fidesz tanárok komcsik ner l. simon lászló

Na helló, megjöttünk! L. Simon miniszterelnökségi fő ideológus úr megfejtette mit kell csinálnunk, ha a beszűkült tankönyvpiacon kapható nevetséges szarokkal küzdést már rohadtul unjuk: 

"

Gyönge tankönyvek eddig is voltak, de ha valamelyik nem tetszett a tanárnak, választott másikat. Ez a lehetőség redukálódik most. Üdvözli, hogy idéntől minimális a választék, ráadásul borzongató bakik, sületlenségek, politikai áthallások kerültek a monopolizált tankönyvek némelyikébe?

A nyolcvanas években Mohácsy Károly tanár úrhoz jártam egyetemi felvételire fölkészítő különórára. Legendás alak volt, a nyolcvanas években számos gimnáziumban az általa írt tankönyvet használták, hol a hivatalos helyett, hol azt kiegészítendő. Első találkozásunkon azt mondta, „lapozzuk végig a könyveket, s húzzuk ki azokat a szakaszokat, melyeket a kommunisták írattak bele velem”. Amikor elkészültünk, azzal folytatta, hogy „elő a füzetet, és lediktálom neked, fiam, amiket a kommunisták kihúztak ezekből a könyvekből”.

Ez lenne most is a megoldás? Húzzuk ki, amit Hoffmannék írattak bele, és írjuk bele, amit kihúztak?

Oda akartam kilyukadni, hogy a tanár, ha úgy tartotta kedve, már a diktatúrában is teljesen mást tanított, mint amit a hivatalos tankönyvek diktáltak. Azt meg, már bocsánat, hadd határozza meg az állam, hány tankönyvből taníttat, és legyen-e központi tankönyvkiadás, központosított tankönyv-kereskedelem.

Akinek nem tetszik a magyar- meg a törikönyv, dekoráltassa ki a diákjaival?

Egy szabad országban erre is van lehetőség. És ez egy szabad ország."

 

Vissza a kommunizmusba, teccikéteni, mert ez egy szabad ország! Amit lehetett Kádár idején az kormányzati szinten ajánlott lett most, mikor ez egy szabad ország. Nem kell itt hecckampányolni a kötelezővé tett egységes szarok ellen, hanem tanulj és taníts úgy, ahogy utoljára harminc éve kellett: írd át a könyvet. Mert ez egy szabad ország, ezt el ne felejtsük. 

l simon.jpg

L. Simon megint nem mérte föl mit is mond, illetve amit mond mit jelent egészen pontosan. Lehet a Simicskától befosás vette el az eszét, lehet magától ennyire szervilis barom, hogy a rendszer összes faszságához arcát, nevét és tanácsait adja. Ráadásul a "kivívott szabadság" erényeként tünteti fel, hogy a gyerekeink tanárainak pont ugyanazt kell csinálni alattuk, mint a mieinknek Kádárék alatt.

Hurrá, most akkor ki jön nekünk azzal a 25 elbaszott évvel?

Tényleg várom mikor jön, hogy hűtőládáért, Internacionale magnóért és pornómagazinért eriggyé' Bécsbe, pléhteflon serpenyőért meg fritu'-ért Tarvisióba, veszkó'csizmáért  Románba. Fasza, legalább csempészni már nem kell, de pech, hogy a lengyeleknek kötött pulcsit és egyéb divatholmit kihordani felesleges, úgy elsuhantak mellettünk. Vissza a jövőbe fluxuskondenzátor nélkül. Arra azért még kíváncsi leszek, hogy a központilag előírt ideológiai képzés ellen fellázadó, szövegkihúzó tanárok közül ki lesz az első, akit felnyomnak társai, és NAT - ellenesség vádjával szankcionálni fogja a Pedagógus Kar.

Meg arra is, hogy mikor ez megtörténik, L. Simonra hivatkozással vajon megúszható lesz a dolog? 

232 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr676702417

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Magyar Nemzet Online: apró kis figyelmeztetés Orbánnak 2014.09.17. 08:33:20

Érdekes következményekkel jár az Orbán–Simicska összecsapás. A Magyar Nemzet Online-on, amióta eszemet tudom, soha nem lehetett kommentelni az Orbán Viktorról szóló cikkeket. Soha, egyetlenegyszer sem, nem volt kivétel, nem csúszott be véletlenül egy c...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

broooáááfff, ez sem lesz már hülyébb:

"Hát állatokon mégsem lehet egy tankönyvet kipróbálni"

Navracsics Tibor leendő uniós oktatási biztost a magyar tankönyvekről kérdezte a hvg. Nem sikerült a legjobban válaszolni.

444.hu/2014/09/15/hat-allatokon-megsem-lehet-egy-tankonyvet-kiprobalni/

hvg.hu/itthon/20140915_Navracsics_Allatokon_megsem_lehet_egy_tan#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2014_9_15

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=OKIZxHwmEAA
Miért pont ez menne normálisan: index.hu/gazdasag/2014/09/16/magyar_nyelven_szavaltak_szep_magyar_szoveget/
Semjén mocskos keze is benne lehet a dologban vatagon. Ő a fő külföldön élő magyar boldogító.
De le van szarva a magyar állampolgárság megszerzésének anomáliái, legfeljebb majd alkotmányt módosítanak, ha lehet közben a bankokkal szórakozni.
index.hu/belfold/2014/09/16/elszamoltatassal_indit_a_parlament/
Mikor szól már valaki a minielnöknek, hogy lehet a bankokkal baszakodni, de úgyis a magyar emberek és a gazdaság fogja a rövidebbet húzni.
Strasbourg szerint szabad molinózni a Parlamentben

Az európai bíróság szerint Kövér László megsértette hét ellenzéki képviselő véleménynyilvánítási jogát azzal, hogy bírságot szabott ki rájuk. A PM-esek és az elempések molinókkal tiltakoztak a Parlamentben.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2014%2F09%2F16%2Fstrasbourg-szerint-szabad-molinozni-a-parlamentben%2F
@The Ghost Wolf: Magyarul jó pénzért Európába mehet mindenki aki csak akar Oroszországból, és ehhez Magyarország a nevét is adja. Remélem ezeket a hazaáruló mocskokat fogja először falhoz állítani a forradalom, vagy a következő választásokat követő elszámoltatás. Mert ezt már egyre nehezebb lesz megmagyarázni. Főleg ha az orosz maffiózók magyar útlevéllel és magyar személyivel kezdenek hatalmi harcokba Európa civilizált felén.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Először Iványi Gábor, most a molinózás... Kezd rákerülni a narancsbolsi csürhe a szopórollerre.
Bruhahahahahahaahaaaa Ezek tényleg ennyire hülyék? Mikor fog az embereknek leesni, hogy mi épül itt? Hogy gondolhatja bárki is, hogy jó lesz? Ezzel az útravalóval, amit itt kapnak, gyermekeink hogy fognak boldogulni a nagyvilágban? Engem ez egy kissé aggaszt.
@shinichi: az aggaszt gyenge kifejezés szerintem...

@The Ghost Wolf: és ez a lényeg:

"Főleg ha az orosz maffiózók magyar útlevéllel és magyar személyivel kezdenek hatalmi harcokba Európa civilizált felén. "
Amennyiben hoci vissza a 25 évet a szlogen, arra azt mondom, veszett fejsze nyele, ellenben el kellene kezdeni követelni azt, hoci vissza minden 150 millió feletti zsetont és vagyont, mert az is hozzátartozik a 25 évhez, mert tisztességesen -többet- nemigen lehetett 'felhalmozni'.

Ez egy elég egyszerű mondás, ha belegondolunk, hogy azért jött létre a "köztársaság", hogy törvényhozóként, törvénnyel támogatva, és amögé bújva lehessen büntetlenül lopni.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Én még emlékszem arra, amikr még magyar honfitársaim miatt égett a pofám a nickelsdorfi boltokban kihelyezett "Ne lopj magyar" táblák miatt. Most majd egész Európában éghet a pofám a mindenhol kihelyezett "ne rabolj magyar", és ne "gyilkolj magyar" táblák miatt. Mert a német, francia, belga, holland majd csak az igazolványt fogja nézni és nem törődik majd a valódi nemzetiséggel.
@The Ghost Wolf: @Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: de megnézném most a semjén képét, meglesz az 1 millió magyar állampolgár.
mondjuk, az új orosz-magyar-ukrán-kazah állampolgároktól nem venném el annak lehetőségét, hogy értelmesebben tudnak politikiai nyilatkozatot adni magyarul, mint elszájmon.
"Micsináljak wazze?" Tanköteles gyerkőceim napi 8 órában (6. osztályos és 10. osztályos) brutál tempóban kapják a tudományt, forgatom a fejem, tanulok, próbálok segíteni, magyarázni, de nem bírom a tempót! Dolgozat töriből, már a felére sem emlékszem, nem tudom, ahhoz h kikérdezzem újra kell tanulnom, fizika, súlypont, hogy is van(?), nyomaték erre meg arra...de kémia is van, exoterm meg endoterm, holnap írunk a tavalyi anyagból, apa segíts! Nem tudok, mert már nem tudom! Azért nem tudom, mert 25 éve nem használtam. Soha! Semmire! Nem kérdezte senki! Mire jó? Egy ötösre? Nebasssz!!!
Nem tudnak semmit, én sem tudok semmit, de amit tudok az nem fontos, de átadom, hátha fontos lesz Nekik is.
@parti_giano: Csak valószínűleg az új orosz-ukrán-kazah-azerbajdzsán/magyar állampolgárok nem az entellektüellek közül fognak kikerülni, hanem azokból, akiknek otthon már forró a lábuk alatt a talaj. És ezek nem biztos, hogy náluk és Európában szorgos kétkezi vagy szellemi munkával kívánják megkeresni a napi betevőjüket, hanem valószínűleg inkább az otthon megszokott életmódjukat kívánják egy humánusabb bíráskodással rendelkező országba áttenni. Magyarul, ha ezekben az országokban követnek el valamilyen súlyos büncselekményt akkor nem kapnak olyan súlyos büntetést, mint amit otthon kapnának.
@The Ghost Wolf: én is emlékszem erre, de nem számít már, mert egy jó ideje nem szívesen vállalom fel külföldön a magyarságom...
Jótékonykodnak az LMP-s képviselők a Strasbourgban megítélt pénzből

Szabó Rebeka a 444-nek elmondta, hogy valamilyen, a szabad véleménynyilvánításért küzdő civil szervezetnek fogja utalni azt a több millió forintot, amit Kövér László osztályfőnök hivatali túlkapásai miatt ítéltek meg neki kedden az Emberi Jogok Európai Bíróságán. Karácsony Gergely pedig a Bethesda Gyermekkórháznak fogja felajánlani a maga részét.

444.hu/2014/09/16/jotekonykodnak-az-lmp-s-kepviselok-a-strasbourgban-megitelt-penzbol/
@The Ghost Wolf: miért, a mi politikusaink entellektüelek?
jó lenne számszerűsíteni ezen emberek/családok mennyiségét.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Mellesleg ez a kártérítés nem azért keletkezett, mert bajuszkirály visszaélt a hivatali poziciójával? Accerűpógárt már hurcolnák a dutyiba.
@látjátok feleim szümtükkel: egyszerű pógárt igen, na de az egyig pártnerristát, aztat ugyan nem bizergáljuk FelsőPutyiniNerrisztánban.
@parti_giano: Ha elovasod az index cikkét, kiderül belőle, hogy az abban szereplő honosítási árak nem az átlag orosz/ukrán/stb. zsebéhez vannak szabva, se kint se itthon. Ebből gondolom, hogy elsősorban azok akarnak magyar útlevelet és állampolgárságot intézni maguknak akiknek ezért vagy azért forrósodik a lába alatt a talaj otthon. Ezeknek az emebereknek viszont általában nem az akadémiai tagság miatti rivalizálás miatt forrósodik a talaj a lábuk alatt. Ha szétnézel az orosz és ukrán politikában akár, elég eklatáns példákat láthatsz. Azt egy szóval sem állítottam, hogy a magyar politikusok entellektüellek lennének, de azok akik így elnyerik a magyar állampolgárságot, azok végképp nem azok.
Most igazoljuk azt a tételt, hogy kompország vagyunk? Vagy inkább híd-ország?
Meg két fillérért az anyjukat eladó, mindenből üzletet csináló lelkiismeretlen mocskok országa?
Tökéletesen reinkarnálódik a Kádár-rendszer: mi barom rendeleteket hozzunk (mert képességeink csak ennyit tesznek lehetővé), nektek meg szabadságotok van megkerülni.

Hogy esetleg használható, modern tankönyveket adjunk ki, fel sem merül.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

(ezt az állampolgársággal üzletelőkről szóló cikkhez írtam, mielőtt valaki belémkötne) :))
@The Ghost Wolf:

Ha az EU erre sem mozgatja a füle botját sem, akkor megérett a pusztulásra.
Itt lényegében arról van szó, hogy a korrupt magyar adminisztráció nettó bűnözőket juttat EU-s állampolgársághoz.
Barroso meg jópofizik.
@The Ghost Wolf: elolvastam még egyszer. annyi a megállapítás, hogy nem a legszegényebbek. és említi, hogy volt, akinek égett a lába alatt a talaj. miért? ma oroszországban vagy lukasenkunál nem nehéz ezt elérni a bünözői életmód kihagyásával sem.
akik egyértelműen a tilosban járnak, no azok a közvetítők.
az afrikából európa felé hajózó illegális bevándorlók is kemény árat fizetnek, legtöbben gazdasági menekültek.
Azért az 5-6. kísérleti törikönyv használható, a 9. magyarra ezt nem mondhatni.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

"(ezt az állampolgársággal üzletelőkről szóló cikkhez írtam, mielőtt valaki belémkötne) :))"

Sejtettem, de azért eljátszottam a gondolattal, csak még időben szóltál:))
Zavar a Fidesz egészségpolitikájában
Orbán Viktor miniszterelnök (j) megtekint egy felújított kórtermet Tóth Gábor kórházigazgató (b2) társaságában a bajai Szent Rókus Kórház 4 milliárd forintos fejlesztésének ünnepélyes zárórendezvényén 2014. szeptember 16-án. MTI Fotó: Ujvári Sándor

Az egészségügy nem üzlet, jelentette ki Orbán Viktor alig egy héttel azután, hogy beosztottai lelkesen ünnepeltek meg egy új, budapesti magánkórházat.

444.hu/2014/09/16/zavar-a-fidesz-egeszsegpolitikajaban/
@Myrath: Na azért volt olyan amiről én sem hittem hogy kéne, de most mégis:))
@jaegtoer: a medvebocsok meg a mézebödönnel játszanak. nem csodálkoznék, ha néhány gondolatodért meg a fejedbe húznák. megelőzésként.
@Penivaldes:

Papírminőségtől függően bármilyen könyv használható (valamire) Ha épp megfelelő a "mérete" olykor még kapóra is jöhet.
Én a vasalóállvány egyik lábának alátámasztására a "Töripuska" címűt használom. Tizedmilimiterre passzol. Nagyon elégedett vagyok vele. Ugyanilyen elégedett lennék az SH atlasz "történelem" kötetének valamelyik kiadásával, ahol is Athén Thessaloniki helyére "csúszott" föl ezért meg se vettem. Kár, mert kemény borítású és jobban bírná az igénybevételt.
@jaegtoer: mert a díszkiadású alaptörvény eszedbe sem jut. pedig annak tartalma márvány szilárdságú, a liberális vasalóállvány ingatagságát megfelelően megoldaná.
van, ki azért vesz könyvet, hogy megoldja a csetresz bútorai hibáit?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "Ha az EU erre sem mozgatja a füle botját sem, akkor megérett a pusztulásra."

Csak nem erre gondoltál esetleg? :)

Eközben Ukrajnában: hazafiasság-óra a suliban neonácikkal

Egy kellemes pénteki nap a a Kijevtől mintegy 30 kilométernyire található Bojarka városában. A srácok nagyon örülnek az 5-ös számú gimnáziumban (úgy látszik, Ukrajnában még mindig él az intézményeket csak számmal elnevező szép szocialista hagyomány), hogy matek óra helyett hazafiasság-óra lesz. Az oktatók az "Azov" Speciális Zászlóalj harcosai. Aki a nevükkel ellentétben nem katonák, hanem neonácik.

A önkéntes alakulatot a kelet-ukrajnai polgárháború elején alapította Andrij Biletszkij, aki mellesleg a Szociális-Nemzeti Gyűlés nevű hardcore szélsőjobbos mozgalom vezetője is. A két szervezet annyira összefonódik, hogy a facebook oldaluk is közös. (Ahol amúgy az "állami szervezet2 kategóriába sorolják magukat.) A hozzájuk hasonló bandák (Donbaszban több tucat működik belőlük, közülük az "Azov" a legjelentősebb) civilek elleni megtorló akciók és gyilkosságok sorát hajtották végre az elmúlt hónapokban. A magyar sajtó legnmagyobb részében "önkéntes belügyi alakulatoknak" hívják őket, holott sem a hadsereg, sem a nemzeti Gárda irányítása alatt nem állnak, és úgy általában függetlenek minden hatóságtól - és sokszor minden törvénytől is.

Szellemiségüket igen élesen világítja meg az az interjú, amit a brit The Telegraph készített az egység egyik tagjával. A "Fantom" néven bemutatkozó csávó nem sokat kerülgette a forró kakit, amikor világnézetéről kérdezték: "Náci vagyok. Nem gyűlölök egyetlen más népet sem, de úgy hiszem, mindenkinek a saját országában kell élnie". Fantom szerint a homoszexualitás "mentális betegség", Hitler tiszteletre méltó figura volt, a holokauszt valós méretes pedig "nagy kérdés." Ezeknek a gondolatoknak a puszta teoretikus, kérdés-szerű felvetése is politikai páriává tehet, vagy akár börtönbe is juttathat bárkit a csupa nagybetűs EURÓPÁBAN. Most ezt a csupa nagybetűs, felvilágosult, demokratikus politikai közösség tövig rágja a körmeit, úgy szorít Fantomnak, és állig felfegyverzett náci haverjainak.

Most, hogy a demokrácia keleti végeinek hősies védelme kicsit szünetel, a megfáradt héroszoknak végre arra is lehet ideje, hogy a hátországban rendet tegyenek. Először is a fiatal fejekben. Nem tudni, hogy az "Azov" egyenruhás pedagógusai milyen magvas gondolatokkal gazdagították a gimisek látókörét. Talán elmagyarázták nekik, hogy "Ukrajnának egy erős diktátorra van szüksége", aki "sok vérontás árán ugyan, de egyesíti majd a nemzetet". Esetleg felvilágosították őket arról, hogy Putyin valójában zsidó.

Könnyen lehet, hogy az elméleti alapozást hamarosan tettek is követik majd. A Guardian tudósítójának az egység tagjai arról beszéltek, hogy a háború hamarosan Kijevben folytatódik, ahol Porosenkó elnököt majd jól kinyírják, ami ellen a "rendőrség úgysem tehetne semmit", hiszen "a "Majdan békés tüntetőivel sem boldogultak".

Nyilvánvaló, hogy Donbasz urkán wannabe rambói alaposan túlbecsülik saját jelentőségüket, erejüket és lehetőségeiket. De ettől még tény, hogy jelenleg Ukrajna az egyetlen ország Európában, ahol felfegyverzett náci alakulatok minden akadály nélkül nem csak, hogy létezhetnek, de az állami szervekkel együttműködve rendfenntartó erőként is felléphetnek. Amíg a határainktól 1500 kilométere izmozó orosz medvétől parázunk, a szomszédságunkban szépen, lassan megszületik egy primitív vulgársovinizmussal átitatott proli-fasiszta ideológiára épülő kvázi-náci állam. Ami engem amúgy teljesen hidegen hagyna, sőt kellemesen mulatnék a Nyugat sokadik becsődölt demokrácia exportján - ha nem élne ott 150.000 magyar. Akiknek lehet, hogy holnap, vagy holnapután majd Fantom és haverjai mondják meg, hogy maradhatnak-e a szülőföldjükön. nem kellene megvárni...

jobbegyenes.blog.hu/2014/09/16/ekozben_ukrajnaban_hazafiassag-ora_a_suliban_neonacikkal
@The Ghost Wolf:
"Mikor szól már valaki, hogy a bankokkal lehet baszakodni, de úgyis a magyar ember és a gazdaság fogja a rövidebbet húzni."
Békesi László szerint a deviza hitelesek ügye a bankoknak 2.000 mrd Ft veszteséget okoz az első két ütemben.
A bankok olyan helyzetbe kerülnek, hogy egy részük kivonul, a megmaradók hitelezési lehetőségei nagymértékben korlátozódnak.
Szerinte ez a helyzet nemcsak a bankok, hanem a gazdaság halála is.
Hitel nélkül nincs élet a gazdaságban.
Ime egy példa a nehézségekről.
Nagykereskedelmi vállalkozó nem képes a szükséges hitelhez jutni, mert a jelzálogként eddig felkínált vagyona olyannyira leértékelődött, hogy kevés a fedezethez.
Ehhez járul majd a bankok óvatossága, az eddigi 14-18 %-os meg nem térült hitelek veszteségeit nem tudja elviselni részben a fentiek miatt, részben egy kormánnyal valómegállapodás miatt, mert nem emelhet kamatokat.
Gyanítom, nem sokáig leszünk Európa gazdasági éllovasai, amint a most a harsonák zengik ilyen probléma megoldó módszerekkel.
Már most látható a
@jaegtoer: való igaz. Jókai könyvvel legyeket csapkodni remel érzés.
@Penivaldes: sokan legyeskednek körülötted? nagy csapás lehet.
Ritt farmerér', Ritmo cipőjé meg irány Jugó! :)

Úúú, vaze, má' nincsenis ollan. :D
Szóval, már nem is burkoltan élünk a '60-'70-'80-as években, már egy államtitkár is megmondta.

És ez így van jól. Szerintük.
(És a sok birka meg még tapsol is hozzá.)

:(
@Myrath:
Na, ez meg a másik (sokadik).
Tanítanak egy csomó mindent, de mire jó? Mit használunk ezekből a való életben? Szinte semmit. Ergo: valós tudás = nulla.

Átkos béli: oktatásról - ált. suliban az ofő úgy tanította a törit, mikor elértünk a II. VH. magyar szakaszához, hogy megmondta, hogy a könyv mely oldalait kell megtanulni otthon, a tanórán meg mesélt, hogy ő - gyerekként - hogyan élte meg azt. Mit látott, mit élt át Bp. ostroma alatt.
Mindezt ideológiamentesen!
@parti_giano:

"_a medvebocsok meg a mézebödönnel játszanak. nem csodálkoznék, ha néhány gondolatodért meg a fejedbe húznák. megelőzésként. _"

Latolgatásom egyik oka éppen az volt, hogy mérlegeltem: 'a medve nem játék'.
@parti_giano:

"mert a díszkiadású alaptörvény eszedbe sem jut. pedig annak tartalma márvány szilárdságú, a liberális vasalóállvány ingatagságát megfelelően megoldaná."

Épp a gránit szilárdság -mint jellemző- teszi alkalmatlanná az effajta funkciókra. A fideszes gránitszilárdság. No és a hányinger.
@parti_giano: Jártál már Érpatakon gimibe? :)
@parti_giano:

A linkeddel kapcsolatban annyit jegyeznék le: Én -tudtommal- nem bántottalak:)
@Mariann19:

tele van aggódással a gatyám a bankok miatt.

...amikor kezes-fedezet-jövedelemigazolás nélkül szórták a fogyasztási hiteleket a bankok, akkor hol volt a mostani mértékű "óvatosság". Feltehetően a hitelforgalom után kapott bónusszal pótolták. Amúgy egyetértek, csak megjegyeztem:)
@Penivaldes:

szerintem meg remek érzés 'jókait' olvasni:)

A bableves meg egyenesen fenomenális.
@jaegtoer: miért, mi bajod vele? nemzeti könyvtár, ezek szerint oszk-s kiadvány.
@jaegtoer: "medve nem játék" ez így csonka, mint a vasalóasztalod. hanygságért büntetés:

www.youtube.com/watch?v=aBmI4mQXIyo

a többi székeli megállapítással tán nem értesz egyet?
ez most fenyegetés? tőle annak hallatszik.

Fodor: Megkezdődött a liberális politikai oldal építése itthon

hvg.hu/itthon/20140916_liberalisok_budapest_fodor_bodnar
@parti_giano: Nincsenek ilyen ambícióim. :) Arról nem is beszélve, hogy amit írtál az csak a mesék kategóriája az Ukrán eunácik EU-s és USA általi pátyolgatása pedig a valóság.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Érpatak polgármestere, Orosz Mihály Zoltán legfontosabb küldetésének a falubeli gyerekek ideológiai nevelését tartja. Személyesen jár be az óvodába, iskolába, péntekenként külön foglalkozást is tart a fiataloknak."
@parti_giano:

és a szabadnép félóra mintájára lesz NER-félóra
@jaegtoer:
Ezzel a kérdéssel valahogy én is hasonlóan érzek, és a bankok problémáját inkább a gazdaságra való hatás oldaláról közelítettem meg.
Korábban én is kétségekkel fogadtam, hogy 26-28%-os hitelek mellett a betétek kamatai 6 % körül mozogtak, emellett ha felmerült valamilyen adminisztrációs külön költség, pluszként számlázták.PL. posta ktsg.
Szerintem nem számítottak arra, hogy a kormány ilyen lépéseket tesz.
Ebben a helyzetben az a drámai, hogy a bankok és a soros kormányok vétkei miatt az egész lakosság megszívta a baromságaikat, holott értő emberek előre látták a következményeket.
@Mariann19:

Most mondjam kajánul, hogy megdőlt a piac önszabályozó mindenhatóságának öööö liberális alapvetése?:)
@Mariann19: igen ez a lényeg, és akkor még nem beszéltünk a rétestésztaként húzott megoldások beigérgetésével, mert a bizonytalanban tartás igazi ner alapvetés, a permanens háború meg a Vezénylói egyszer egy.
@jaegtoer: ööööö, jelen pillanatban pedig készül a összedőlésre a központosított parancsos terv és szélbaljobb gazdaság.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

kitalált blogrobot,

"_@parti_giano: Nincsenek ilyen ambícióim. :) Arról nem is beszélve, hogy amit írtál az csak a mesék kategóriája az Ukrán eunácik EU-s és USA általi pátyolgatása pedig a valóság._"

Van abban valami elgondolkoztató, hogy egy náci alapvetésekkel operáló párt a Jobbik jobbikos nácija -ez lennél te- ukrán eunácikról hadovál, mintahogy a régebbi Gabriel másolgató nickje egyre gyakrabban kioktat, rendreutasít, sőt számonkér. Most mondjam azt: Hogy van a kedves Mama?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

:D

Ma az ellenzék ellenzéke székére ültem. Ez nem kormánypártiságot jelent, csak az örddög ügyvédje köpenyében fintorgok, kekeckedek sőt hempergek.
Nem mehetek le mindig kutyába:DDD sőt falkába:DDD
@jaegtoer: rágyöttem ám, mehogy és sem valék vak, csak hüle :D
@jaegtoer: te, őskaján. a laissaze-faire elve már megdőlt. ha már emlegetted ma, de máshol:

beszelo.c3.hu/cikkek/politika-es-liberalizmus

úgy a közepe táján.
@jaegtoer:
Te csak ne kajánkodjál!
A piac önszabályozó tulajdonsága mindíg érvényesül, ha nem nyúlnak bele politikai dilettánsok.
Már írtam arról, hogy a lakásépítési hitelnyújtások szorgalmazását az motíválta, hogy lakossági forrásból megvalósuló beruházások - jelen esetben lakások - jöjjenek létre.
Ez meglódította lökésszerűen az építőanyag piacot, mint fogyasztás, elképesztő adókat jelentett a büdzsének egy adott időpontban.
A törlesztések miatt viszont a fogyasztási források eltűntek, mennek a pénzek a bankokba, mi pedig a levesbe most már.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"készül a összedőlésre a központosított parancsos terv és szélbaljobb gazdaság."

Ez össze van dőlve, csak az EU-infúzió és a mocskos multik tartják életben, és a korrupció tartja egyben.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"Nem beszéltünk a rétestésztaként húzott megoldások beigérgetésével."
Érdemes visszagondolni a devizahiteles problémák fel fel lobbanó, ciklikus lebegtetésére.
Mindíg valamelyik soros választás, vagy cikis politikai esemény előtt jöttek a nagy igéretek.
Tavaly pl. szeptemberre igérték a végleges megoldást, aztán év végére, hogy a szándék az április 6-i választásokig látszódjon.
Most ugyebár az önkori választásokra is kell valami mézesmadzag, aztán lehet, hogy megint jön egy pofára esés.
@jaegtoer: ez van, ha az orosz és ukrán nacionalisták találkoznak, s ez a hülye balalajka akar lenni köztük.
@jaegtoer: 2010-óta azért nem igazán beszélhetünk önszabályozásról.a bankok esetében meg főleg nem.
a keretek kialakítása helyett itt durva kézi vezérlést alkalmaznak.
@Mariann19: most '15 végét ígérik, lesz az még 18 is ;) azaz :S

@jaegtoer: hjaaa, a pávatánc és a píz szimbiózisa maga a NER
hmmmm, nálunk sem lehetett Tibetezni mikor kuncsorogtunk a a kínai pénzekért, hát akkor mit is tehetne az aki a nagy feltörekvők tagja.

Visszavonta vízumkérelmét a dalai láma, mert nem engednék be Dél-Afrikába

Nobel-békedíjasok egy csoportja arra szólította fel a Dél-afrikai Köztársaságot, hogy adjon beutazási engedélyt a dalai lámának, aki Nobel-békedíjasként elvben hivatalos lenne a kitüntetettek fokvárosi, októberben esedékes nemzetközi találkozójára.

hvg.hu/vilag/20140916_Visszavonta_vizumkerelmet_a_dalai_lama_me
@Mariann19:

No, nem.

A gazdasági válság az US-ból indult el sokadjára. Ott mi van az önszabályozással?
A magyar specifikum annak gazdasághaláli lova, hogy a mértéktelen profitmaximalizálás találkozva a hiányos gazdasági jogszabályi környezettel jó terep a szavazatoptimalizáló szociális rendszer megspékelő a mintegy 2000 milliárdot kitevő korrupciós játéktérrel milyen végkifejlethez vezet. Mindehhez jött ajándékba Viktor a pávafarkával és -táncával.
És itt áll bávatagon a lebénított társadalom.
@Mariann19: azért a kereteket ki kell alakítani és bizonyos szabályozás szükséges szerintem.
ez érvényes a devizahitelezésre is.a kormánynak lett volna lehetősége...áááhh!
mennyi mindenre lett volna lehetőségük!
egyébként egyetértek veled.
Még a végén megszeretem a bankokat -mert ugye őket sem kell félteni-
de engem kicsit zavar amikor koncepcióznak és izmoznak valakikkel, és hatalmi gőggel tolnak le torkokon bárakármit.

Véres nap a bankoknak:
ma eddig tíz pénzintézet vesztett

www.origo.hu/gazdasag/gazdasag-plusz/20140825-hogy-allnak-a-devizahiteles-perek.html?utm_source=origo-nyito&utm_medium=sec-3&utm_campaign=sec
@jaegtoer:
"A gazdasági válság az USA-ból indult el sokadjára. Ott mi van az önszabályozással?"
Pontosan az USA példája az, amely bemutatja, hogy az automatizmusokba nem lehet belenyúlni.
Ott is a lakáshitelek nyújtása volt a probléma origója, amikor hitelfedezetként az ingatlanérték 80%-a elegendő volt. Ez banki nonszensz.
Ez a húzás a hitelt igénylők pszichéjét támadta be, és a felelőtlenség győzedelmeskedett a lakosság részéről.
Amennyiben a bankok betartják a pénzpiaci szabályokat, pariba van a kihelyezett pénz a biztosítékkal, az egyensúly nem borul fel.
Az általad megfogalmazott profitéhség betartott az önszabályozásnak. Én így látom.
-no comment-

Rogán Antal egy betongerincű fickó
rogan

Rezesova házi őrizete miatt Rogán befenyítette a bíróságot. A civilek hatósági abuzálását viszont inkább nem minősíti, mert az helytelen volna.

444.hu/2014/09/16/rogan-antal-egy-betongerincu-ficko/
és még egy:

A kormány elismerte az állampolgárságos csalásokat

Egyben perrel fenyegetik az Indexet és bizonyítékokat várnak több tízezer hamis állampolgárságról.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2014%2F09%2F16%2Fa_kormany_elismerte_az_allampolgarsagos_csalasokat%2F
@punkfrog: "Bizonyos szabályozásra szükség van.
"Ez érvényes a devizahitelezésre is, a kormánynak lett volna rá lehetősége."
Fentebb írtam, hogy szerintem mi vezérelte a mindenkori kormányokat a hitelezés elfutására.
A bezúduló adókkal el tudták fedni gazdaságpolitikájuk tehetetlenségét.
A környező egy két országban is beindult a deviza hitelezés, ám hamar észbe kaptak, és leállították a folyamatokat. Surányi óva intette a kormányt, szakszerűen indokolta várható veszélyeit.
Amennyiben nem volt szakértelmük, legalább a külső példák és a szakemberek véleménye megfordíthatta volna ezt a káros gyakorlatot.
Erről a hibás döntésről nem esik szó,mint kormányzati vétekről, pedig a bankok mellett a kormányok is ugyanolyan sárosak az ügyben.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Pont erről beszéltem. Ezzel a magyar kettős állapolgársági törvénnyel effektíve kárt okozunk az EU-nak. Most, hogy a Barroso Józsi lelépett remélem Donald Tusknak lesz annyi esze, hogy Magyarország ellen kötelezettség szegési eljárást indítson a kettős állapolgársági törvényünk alapján.
@Mariann19:
ez ennél kicsit bonyolultabb

en.wikipedia.org/wiki/Subprime_mortgage_crisis

en.wikipedia.org/wiki/Predatory_lending

Predatory lending typically occurs on loans backed by some kind of collateral, such as a car or house, so that if the borrower defaults on the loan, the lender can repossess or foreclose and profit by selling the repossessed or foreclosed property. Lenders may be accused of tricking a borrower into believing that an interest rate is lower than it actually is, or that the borrower's ability to pay is greater than it actually is. The lender, or others as agents of the lender, may well profit from repossession or foreclosure upon the collateral.

The organization ACORN claimed that predatory loans are usually made in poor and minority neighborhoods where better loans are not readily available.[10] Organizations such as AARP, Inner City Press, and ACORN have worked to stop what they describe as predatory lending. ACORN has targeted specific companies such as HSBC Finance and H&R Block, successfully forcing them to change their practices.[11]

www.freddiemac.com/singlefamily/mortgages/

www.freddiemac.com/singlefamily/factsheets/sell/liborarms.htm

brühüyyy

AIG???
@jaegtoer: AZ USÁ-ban meg attól lett, hogy Clinton (baloldal) kiadta a jelszót, hogy minden amerikai családnak legyen saját tulajdonú lakása. És nyomták a bankokat, hogy a hitelekkel ezt tegyék lehetővé.
Soha, senki nem mondta, hogy a gazdaság önszabályozó (mondták az önszabályozó testületek vezetői, de aki nekik elhitte, ahogy saját magukat fényezték, annak én beígérek kétmillió eurót tít év múlva egymillió azonnali kefizetése ellenében, papír nélkül), hanem azt mondták, hogy az állam alaktsa ki és tartassa be a szabályokat, és ne avatkozzon be a konkrét üzletekbe.
@punkfrog:

"_2010-óta azért nem igazán beszélhetünk önszabályozásról.a bankok esetében meg főleg nem.
a keretek kialakítása helyett itt durva kézi vezérlést alkalmaznak._"

!de előtte meg 20 évig igen, vagyis el volt dobva a gyeplő. Törvényszerű, hogy az egyik végletből a másikba leng az inga. Jó lett volna elkerülni, sőt szükségszerű, mi több sokkal egészségesebb lett volna minden gazdasági szereplőnek, beleértve a lakosságot is, de ez az az ország, ami nem tanul semmiből és nem hajlandó semmire. Az egyének sokasága igen, de ez a sokaság eltörpül a népesség egésze mellett, sőtt alatt. A gondolkozó emberek ma alávetett helyzetben vannak, kiszolgáltatva a hazudott többségi kormányzat szavazat- és felhalmozásmaximalizáló kényére kedvére.
@jaegtoer: @Mariann19:
az is egyfajta szabályozás, ha nem szabályozunk!
főleg, ha előnyünk is származik belőle, mint Mariann írta.
@Kuviklacz:

"_hogy az állam alaktsa ki és tartassa be a szabályokat, és ne avatkozzon be a konkrét üzletekbe._"

L-kám, ne zsibasszál, bárhol a világon hoznak egy jogszabályt amely keretet ad valamely gazdasági tevékenységnek, azonnal arról vartyog a gazdasági szereplő, hogy durván megsértik a vállalkozás szabadságát, és már a napvilágra kerülés pillanatától azon mestrekednek, hogy tágítsák a kereteket helyenként kiskapukat applikálnak a joghézagokra és mire felemeljük a fejünket máris át vagyunk baszva.
Érdemes megnézni, hogy a globális szinten mennyit költenek reklámra. A semmire. És azt is a fogyasztó fizeti meg.
Végül. Lehet, hogy Clinton kiadta a jelszót, de nem volt kötelező. Kár hogy beadta a derekát az ingatlankereskedői lobbinak valamelyik gané tanácsadója. Gondolom a bankok is támogatták az ötletet. De nem volt kötelező, a piac önszabályozott a sajátos eszközeivel. itt a piros, hol a piros.
@Mariann19:

"_Erről a hibás döntésről nem esik szó,mint kormányzati vétekről, pedig a bankok mellett a kormányok is ugyanolyan sárosak az ügyben._"

Ez fontos. Most ezt a felelősséget, a saját felelősségüket leplezik a bankok basztatásával.
Megbüntetett képviselők: a Ház szerint a Strasbourg által kifogásoltakat már orvosolták

Az Országgyűlés Sajtóirodája úgy reagált az LMP-s és PM-es képviselők megbüntetését elmarasztaló strasbourgi bírósági határozatra, hogy a bíróság által kifogásoltakat az országgyűlési törvénynek az alakuló ülés napján hatályba lépett módosítása már orvosolta és a most hatályos szabályozás mindenben megfelel a Római Egyezmény követelményeinek. Arról nincs szó, hogy a kifizetett büntetésekkel mi lesz.

hvg.hu/itthon/20140916_Megbuntetett_kepviselok_a_Haz_szerint_a_S
@Kuviklacz:

Amúgy nem saját házak vételével volt a főbaj, hanem azzal, hogy ingatlan befektetési alapokból adtak-vedtek túl sok kötvényt, csak úgy pörgött a számlapénz, ami mögött nem volt semmilyen érték csak a haszonlesés, (az alapgründolók haszonlesésére gondolok első sorban) és a semmi.

Az más kérdés, hogy a lufi elpukkanását követő recesszióban a munkahelyek elvesztésével -fizetésképtelenné válva- 'elúsztak' a házak.
@jaegtoer:

az a "vedtek", jó lesz "vettek"-nek is
A globalizáció elérte a végső határát a XX. sz. végére és a helyét átvette a manipulációra épülő gazdaság. [szerintem.]
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Hát állatokon mégsem lehet egy tankönyvet kipróbálni"

Nem lehet nyuszik szőrét leborotválni, hogy kipróbáljuk rajta a Vörös démon rúzst? Borotválja le tízéves gyermeke fejét, és kenje rá az Őszi-téli kollekciót, majd várja kimarja-e az érzékeny fejbőrt!
Nem lehet kiskutyák szemébe csepegtetni a Vadító fekete szemhéjtust? Csepegtesse kamasz unokája szemébe az Egyiptom varázsa legújabb fejlesztésünket, és várjon, hogy begyullad-e tőle a kiskorú érzékeny szeme!
Bravó, Navracsics "úr"! Tökéletesen jellemezte a kormánya oktatáspolitikáját. Összefoglalva: a kormány kísérlete egy ország elbutítására már évek óta folyik, a hatás a Mandiner-olvasóközönség mentális állapotán folyamatosan tesztelhető. Mivel más célcsoportok bevonása is szükségessé vált, úgy gondoltuk, rögtön országos szinten, és lelkileg éretlen kísérleti alanyokon lesz leggyorsabb és legolcsóbb a kísérletek elvégzése. (A tolmácsa lefordította már a brüsszelieknek, hogy ott is ezt akarja bevezetni?)
@parti_giano:

Jó a link. Kurva jó. Elsőre. ...de megérdemel egy lassú olvasást is, ha már laissez faire:)
A poszthoz: Az ellenzék újabb pontot vehet fel a Mit nem bojkottáltunk az Orbán-rendszerben?-listájára, ha nem támogatja a következőket:
10. Mindenki, aki teheti, vegye ki a gyermekét az állami iskolákból, oktassa otthon vagy a szülők összefogva alapítsanak saját iskolákat.
11. Alakuljanak Nemzeti olvasókörök, amelyek fedőtevékenysége régi könyvek gyűjtése. (Valódi tevékenysége a rendszerváltás utáni és az Orbán-rendszer előtti tankönyvek másolása és terjesztése szamizdatként.
12. Valódi, 21. századi identitás megalkotása a magyaroknak történészek, magyartanárok és pszichológusok részvételével. A Szent Korona-tan és a királyság visszaállítása azonnali kizárást von maga után a földalatti mozgalomból. Feltételezhető ugyanis, hogy a javaslattevő a jobber beépített ügynöke, ami a kormány esernyőszervezeténak nyele, ami a Vatikán előretolt bástyája stb.
@Penivaldes: "Azért az 5-6. kísérleti törikönyv használható, a 9. magyarra ezt nem mondhatni."

5.-6. osztály? Az az emberiség történelme a Napkirályságok (istenkirály) korától Nagy Károly hűbérrendszeréig. Nem csoda, ha jól sikerültek, ezeken ugyanis nem kell hamisítani a jó kurzusközeli tankönyvírónak. :)
Görögország történetét meg elő lehet adni, mint a demokrácia bukását és a tirannusok tündöklését, és még történelmet sem kell hamisítani hozzá, csupán kidomborítani egyes eseményeket, másokat meg elkendőzni ...
9. magyarkönyv: "be tudja folyásolni" a nyelvtant, ahogy az egyszeri fideszes mondaná? Esetleg Hektór és Akhilleusz párharca az Íliászban át van írva Viktorra és Lajosra?
@jaegtoer:
"Most ezt a felelősséget, a saját felelősségüket
leplezik a bankok basztatásával."
Pontosan erről van szó, te velősen, egy mondatban összefoglaltad a lényeget, melyet én kissé hosszasabban fejtettem ki.
Nem kéne ennyit dumálnom.
@punkfrog:
Most te, jaegtoer és én is szinkronban vagyunk.
Nagyon örülök.
@rodeo36:
Rodika!
Nem tudok reagálni, mert nem tudom lefordítani.
Így marad az öncél.
Párton belüli viszály volt már más pártokon belül is. azokat is elemezték kívülről, belülről. Itt egy Lenin által 1922. december 24. napján elkövetett elemzés:

[...] Úgy vélem, a szilárdság kérdésében ebből a szempontból a legfontosabbak a Központi Bizottság olyan tagjai, mint Sztálin és Trockij. Kettejük viszonya véleményem szerint a nagyobbik felét teszi ki ama szakadás veszélyének, amelyet el lehetne kerülni, s amelynek elkerülését szolgálná szerintem egyebek közt az, ha a központi bizottsági tagok számát 50-re, 100-ra emelnénk.

Sztálin elvtárs, amióta főtitkár lett, felmérhetetlen hatalmat összpontosított kezében, és nem vagyok biztos afelől, hogy mindig elég körültekintően tud majd élni ezzel a hatalommal. Másrészről Trockij elvtárs, mint már a Közlekedésügyi Népbiztosság kérdésében a Központi Bizottság ellen folytatott harca megmutatta, nem csupán kiváló képességeivel tűnik ki. Személyileg ugyan talán ő a legtehetségesebb ember a jelenlegi Központi Bizottságban, de túlságosan elveti a sulykot magabiztosságánál fogva és a munka tisztán adminisztratív oldala iránti túlzott vonzalma miatt.

A jelenlegi Központi Bizottság két kiváló vezetőjének ez a két tulajdonsága esetleg szakadáshoz vezethet, és ha pártunk nem tesz intézkedéseket ennek megakadályozására, a szakadás váratlanul bekövetkezhet.[...]

A szereplők további sorsa ma már mindenki előtt ismert. Egyébként Lenin elég jól érzékelte a jövőt.
Trockij is - és meg sem állt Mexikóig.
@dr. jenőke (jenőke):

"_Trockij is - és meg sem állt Mexikóig._"

... és még Mexikó is túl közelinek bizonyult.
@dr. jenőke (jenőke):

Ehhez kapcsolódik, hogy mindig hideglelés jött rám, ha jégcsákánynak "becéztek" a virtuális világban. Ma rájöttem a nyitjára.

Köszi.

Nagyon, nagyon köszönöm. Affenébe:)
@jaegtoer: Attól tartok saját magad teremtette fantomokkal harcolsz, a valóság nem ilyen (a valóságban balliberális csak Magyarországon létezik, ott is csak a FIDESZ-kommunikációban).
De nem vagy egyedül ebben a szép hazában, sőt, az van egyedül, aki a másik valós véleményét ismeri.
@jaegtoer: Lárifári. Ennél sokkal elgondolkodtatóbb, hogy, akik a csupa nagybetűs, felvilágosult, demokratikus politikai közösséget képviselik a haladó nyugaton, azok most az állig felfegyverzett neonáci haverjaik sikereiért szorítanak. :)
@jaegtoer: hülyén nézne ki, ha hőhullám gyötörne. bár ebben az emancipált világban, miért ne.
@Kuviklacz:

Talán nem egészen közismert rólam, hogy a 'balizmus' és a liberalizmus az én olvasatomban egymással ellentétes fogalmakat, ha úgy tetszik politikai elveket jelentenek. Egy liberális és egy konzervatív több közös álláspontot találhat, mint egy bal"oldali" és egy liberális 'alak'. De ez az én olvasatomban igaz, nem tudom, hogy más konzervatívok (élők) hogyan vélekednek erről.
Úgy vélem, hogy az együttműködést és az együttgondolkodást úgy lehet megvalósítani, ha hagyjuk a kályhát, és azt az utat nézzük, vesszük figyelembe, ami az ajtón, szobán, szobákon, folyosón át kivezet az udvarra. Ha ezt tesszük, máris meglepődhetünk, hogy több a közös "találkozási" pont, még akkor is ha "sok" szobán kell átjutni, ha nem ragadunk le a kályhánál és mind két fél a legrövidebb úton szándékozza elérni a folyosót... El kell indulni, el kell kezdeni.
Ezért én a magam fantomjaival egész jól kijövök.

[Hamár. Nincs véletlenül egy T.T. monogramú közös 'ismerősünk', mondjuk Baranyából?]
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Nekem hiába angyalkodsz. Én autoriter, antidemokratatata, továbbá despotatata vagyok. Rólam ez lepereg. Pláne amikor gyurcsányi szóval kezdesz, és jóizű nácizgatással fejezed be. Bagoly mondja verébnek, közben véreb, ráadásul a sárgarépafőzeléket sem szeretem, mert túl vörös.
@vigyüktúlzásbaadolgokat:

Úgy gondoltam, megkedveltetem a Tripartitumot. Idézek a Preambulumából:
'''''[...] törvények nélkül semmi birodalom, semmi köztársaság sem állhat fönn, mert a birodalmakat fegyverrel szerzik, de törvényekkel tartják meg. A törvények alkotják ugyanis az állam bástyáit és alapját. Ezeken nyugszik a jóknak üdvössége, ezeken a béke föltételei. Hogy állunk, hogy járunk, hogy alszunk, hogy végre biztosságban élünk, mindezt a jog és törvények oltalmának kell tulajdonítanunk.
Ha ezeket eltörölnék, a derék férfiaknak az államban vagy nem lenne maradásuk, vagy szüntelen a legrútabb bántalmaknak volnának kitéve, mert Szent Ágoston tanúsága szerint: ha félre vetjük az igazságot, mik egyebek az országok, mint nagy haramia-tanyák?[...]

Később - nem tudni miért - soha nem lett törvényerőre emelve.
Ha már itt tartunk: mikor született az első MAGYAR Alkotmány?
@parti_giano:

Döntsük el, gyűjteni vagy gyújtani kezdjünk el Csányinak?:D
@Fabuus:
Remekre sikeredett a poszt, gratulálok!

Egy jó, témábavágó sztori mindig hozzátesz tesz az íráshoz.
Arról nem is szólva, hogy a sok Walter Melonnak (bérelhető akcióhősnek) eszébe se juthat a komcsizás.

Nekik most bűnbánó arcú, sicc, te cudar van!!
@parti_giano:

"hülyén nézne ki, ha hőhullám gyötörne. bár ebben az emancipált világban, miért ne. "

És ha Berlinben van a hőhullám?
@parti_giano: @Orica Középföldi:

"hülyén nézne ki, ha hőhullám gyötörne. "

jégtőrként végem is lenne.
@jaegtoer:
"De."
Soha nem gondoltam volna, hogy ez a két betű ennyire fel tud dobni.
Minden benne van.
@Orica Középföldi: az régen volt. azóta már a városok felett az ég angyalokkal teli párizstól texasig.

www.youtube.com/watch?v=X6ymVaq3Fqk
@Orica Középföldi:
"És ha Berlinben van hőhullám?"
Dymphna Cusack
Az egyik legnagyobb orosz médiaholding élére kerül Putyin barátnője

A volt tornász Alina Kabajeva, meg nem erősített hírek szerint az orosz elnök szeretője a Nemzeti Médiacsoport vezetője lett

cink.hu/az-egyik-legnagyobb-orosz-mediaholding-elere-kerul-puty-1635311125
@jaegtoer:
Elemeiben igen.
"Rendes" Alkotmánya a Tanácsköztársaságnak volt, ezt követően hosszú szünet. Így első helyre az orbáni pályázott, mert időn kívülre helyezték a kádári alkotmányt, de az 1919-esről megfeledkezett.
A második helyezettség sem rossz.
@dr. jenőke (jenőke): azért lehet vitatkozni, hogy melyik tekinthető önállónak, mert a kádári előtt is volt valami, és a 90 utáni sem a kádári
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Mindig is vallottam, hogy a pénz és a pina körül forog a világ! :)

Amúgy komolyan aggódom ezért a szerencsétlen hájfejű kretén L.-ért. Hát így bizony holnap arra ébredhet, hogy megüzenik neki, le talált önként mondani az éjszaka folyamán, amíg a gerinctelenek igaz álmát álmodta!

Hátha nem ismeri valaki ennek a pöllencsnek a "munkásságát": :D

"a hit és a tudomány elválaszthatatlan
ezt véstem egy kőtáblába
mikor szerelemes lettem a második feleségembe
felépülésem érdekében kolostorba vonultam
ápolóimmal az arisztokrata művészet problémáiról társalogtam
aggályaimat jeleztem az illetékeseknek
de csak a vizsgálat lezárása után válaszoltak

a hazai művészettörténet elfelejtkezett rólam
miközben én már párizsban báboztam
iskolát alapítottam
és egy röhögő törpét követtem
akivel szétbaszott zsidó kurvák seggéről készítettünk
gipszlenyomatokat

stílust és technikát váltottam
ősi szőtteseim
indiai tudományos kutatásaim emlékeit dolgozták fel
ráadásul
szerda esténként
nő voltam
és a vasárnapi matinék idejére
lombszoknyát húztam

díjakat nyertem
jellemem tisztasága
politikusi alkatom és kompromisszumkészségem
korunk legnagyobbjai közé emelt
s életem derekán felavatták
daliás termetem első monumentális emlékművét"

Ez igazi reneszánsz ember... illetve még egy a qrmányban!
@jaegtoer: "Én autoriter, antidemokratatata, továbbá despotatata vagyok."

Egyre jobb híreket hallok tőled. :)
@dr. jenőke (jenőke): @jaegtoer:

Ez azért is figyelemre méltó, mert a Magna Charta pedig 1215-ben, azaz mindössze 7 évvel előzte meg az Aranybullát. Szerintem ez világraszóló dolog.

Azért vigyázz a Tripartitummal. Ma -az- nem jönne be. A Szentkoronatant tényként tolja az orcába. Nekem nem számít, mert nekem bejön. Már akkor rendelkezett a túlzott adósság kezelésének egyes módjait illetően.

A Tripartitumhoz azt tudom még hozzáfűzni, hogy olyan tanár adta elő alkotmányjog keretében, hogy még a műkörmös leánykák is szájtátva hallgatták. Máthé Gábor. Előadásmódban csak Bárdi tanár úr überelte, aki viszont filozófiatörténet vadregényes útján vezetett bennünket végig. Jellemző hogy sokszor zsúfolásig megtelt az előadó, aki tudott jött mindenhonnan, minden évfolyamról. Volt hogy a 'lépcsőkön' is ültek. Hiába, Bárdi Lajos, Tanár Úr.

Mindazonáltal ismét spontán lecsót főzök a disznó sültem mellé.

Fentebbi kijelentéseimet, melyek szerint autoriter, antidemokratikus és despota vagyok a főzés előkészületei során figyeltem meg magamon. Biztos kézzel, senkit nem kérdezve, és semmit sem elemezgetve, szinte gőggel vettem kézbe a paprikákat, a hagymákat és a zsiradékot. Semmiféle egyeztetést nem kezdeményeztem, nem engedélyeztem, hanem mindegyik megkapta a maga beosztását fellebbezés lehetősége nélkül. Most ott főnek a lábasban, szokják egymást és szocializálódnak ahogy tudnak, inhibitorként és közérzetjavítóként sót juttattam nekik. A többit oldják meg. Ezek után kijelenthetem én magamról, hogy demokrata vagyok minden előtanulmány, minden felemelő stúdium ellenére? Ugye, hogy nem!?
@jaegtoer:
A végén meg... csak ember legyen aki meg bírja enni... :|
A 100 kutyáknak majd jó napja lesz! :D
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Persze, valami mindig volt. Komplett viszont nem.
Alaptörvény és ebből a NEMZETI HITVALLÁS:
""Nem ismerjük el az 1949. évi kommunista alkotmányt, mert egy zsarnoki uralom alapja volt, ezért kinyilvánítjuk érvénytelenségét.""

Volt, de nincs, helyesebben úgy volt, hogy nem történelembe számító időben.
Előtte nem volt csak Szent Korona-tan. A tan nem törvény. Az előtt volt kettő tanácsköztársasági alkotmány:
1. A Tanácsköztársaság alkotmánya.
A Forradalmi Kormányzótanács XXVI. sz. rendelete.
2. A Magyarországi Szocialista Szövetséges Tanácsköztársaság alkotmánya
Ez utóbbi kettőről mindenki megfeledkezett.
(jogtörténeti tankönyvben volt talán két-három bekezdés)
@dr. jenőke (jenőke):

Én a mai napig sajnálom, hogy a Preambulum nem a lengyel Mintával kezdődik.
De ezt is el tudnám képzelni:

Mi, Magyarország polgárai és törvényhozók, egy emberként abban a szellemben hozzuk és népszavazással erősítjük meg a törvények törvényét, minden később hozandó jogszabály alapját, a Magyar Köztársaság Alkotmányát, hogy Magyarországon mindenkinek joga van a félelemmentes élethez. A félelemmentes élethez, amely azt foglalja magába, hogy:

1.§ Nemre, korra, fajra, nemzetiségre tekintet nélkül....

.... gondolom érthető, hogy mi az alapvetés...
@dr. jenőke (jenőke): "Úgy gondoltam, megkedveltetem a Tripartitumot."
Fészbukon olvastam, hogy vasárnap valami nemzetegyesítő békamenet lesz, ahol a királyságot fogják követelni. A "történelmi alkotmány" alapján (ami a szervezők szerint a Szent Korona-tan).

"Ha már itt tartunk: mikor született az első MAGYAR Alkotmány?"
Kartális? Gondolom az áprilisi törvények, 1848-ból.
@jaegtoer:
Ma szerény vacsora volt, de! Spenót (fokhagyma), bundáskenyérrel, citromos teával - viszont én Szegedre jártam. (Lapi is) Ott Tóth Károly volt azonos hatású, mint amit említesz Bárd Lajosról.
Én már 90-ben megmondta, hogy orbán egy vérbeli komcsi. Azért hálistennek így a 21. század elején, 2014-ben is leesik annak a 2 millió baromnak, hogy mennyi is az annyi. :) Majd rájönnek ők is, hogy orbán átkúrta őket a palánkon. Nem kicsit. Nagyon. Akkor viszont szar lesz a palacsintában a fideszes fiúknak. Ha szerencsénk van, nem húzzák ki 2018-ig. A saját jelenlegi választóik húzzák fel őket a lámpavasakra még ebben a ciklusukban. :)

Én pedig kérek egy kávét. Nem is, inkább kettőt. :)
@jaegtoer:
Javíts ki, ha tévedek, de soha ennyi jogász végzettségű kisköcsög nem volt a parlamentben!
Innentől egyenes út vezet oda, hogy... :(

Szegény kutyikák... :( pedig olyan lelkesen csóválták és olyan kis aktívak voltak, egy színfolt, ahogy nyalogatták a ... :D
@vigyüktúlzásbaadolgokat:
Legjobb tudásom szerint 1848-49 években nagyon sokat beszéltek az alkotmányozásról, az alkotmányról mint olyanról, de elsőnek az Aranybulla, mint előremutató kezdeményezés fogadható el (elvben), konkrétan az 1919 évi volt az.
@dr. jenőke (jenőke):

Ugye... a csendes, szürke istenek, a hétfők és a keddek emlékekben élő hősei...
@dr. jenőke (jenőke):

"Ma szerény vacsora volt, de! Spenót (fokhagyma), bundáskenyérrel, citromos teával -"

!de hisz az mennyei. külön külön is, no, de együtt, az maga a habzsi-dőzsi...

kicsi pia...
---------------------
Tényleg, suna volt már?:DDDDDDDDDDDDD
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

"_Javíts ki, ha tévedek, de soha ennyi jogász végzettségű kisköcsög nem volt a parlamentben!_"

A 'jogi szakma' ezeket szerintem zugírászoknak tartja.
@jaegtoer:
DEHOGY!!!
Az "ELIT"nek! Papírjuk van róla, hogy dr.
Igaz, kitörölni se jó, mert be is kereteztette!
@Guestenye:
Nem vagyol te túlzottan optipista?
Úgy vélem igen, de ez nem hiba. Valami ilyesmit gondolok én is. Reggel viszont rohadt szar fertőtleníteni a kezemet, a szar úgy beleeszi magát a körmeim alá, hogy csak a gőzberetva jöhet számításba, nem beszélve a biliről, azt meg lehetetlen kitisztítani rendesen.

De reménykedjünk... az ingyen van, a magyarnak az meg szempont. Mindegy mi, ha nem kell fizetni érte, az fasza. Bocs, meg vagyok keseredve... de azért kedvelek mindenkit. Majdnem...
@Knósszosz:
Értem a célzást!
Amúgy Wernesgrüner vót! :)
@Knósszosz:

Én optimista? Azért az mszp-nek is eltűntek a szavazói 8 év alatt elég rendesen, pedig sokkal kevésbé voltak kártékonyak mint ezek. Most jön szépen a fidesz. Ők se tudnak csodát művelni, nekik is meg fog még feleződni a szavazóbázisuk rövid időn belül. Ez színtiszta törvényszerűség.

orbán meg mondhatja majd a maradék birkáinak 4 év múlva: "kedves baraataim, bár kevesen maradtunk, de erősek vagyunk.." vagy valami ilyesmi bullshitet. :)

Én abból indulok ki, hogy az mszp szavazói is eltűntek ugyanennyi idő alatt 2002 és 2010 között.
@Guestenye:
Egyik fostalicska csürhe, meg a másik fostalicska csürhe... mi meg "belgák" csak nézünk! :(
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

"A zugírászat az államigazgatás, az igazságszolgáltatás és a közélet tisztasága elleni bűncselekmények egyike."
wiki szerint. nem a viki, hanem a wiki:) magyarisztáni értelmezésben
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Hogy neked mindenről a sör jut eszedbe... nekem is!:)) Kell is az, ilyen trágya időjárást... egy evezős mi a francot csinálhat ilyenkor? Piál. De nem...? Meg zenét hallgat. Most néztem gumánál a gót tálentet, volt arrafelé drummer is - fiatal - megnéztem azt is, meg egy régebbit is amit ismersz, mert volt már. De azért nem baj szerintem, ha újra mééég 1-szer, Steve Moore és egy ZZ Top nóta:
www.youtube.com/watch?v=6DVbt5W-DNc
@Guestenye:
Amit bármikor 10 perc alatti szintidővel átlépek...

@jaegtoer:
Zugemberek ezek csak... aljanép ez.
@Guestenye:
Legyen igazad, ezt óhajtom én is négymilliomod magammal!:)) - szerintem.
MSZP... hahaha. Az mi az? Valami vírus? Annak is gyenge, na és a széthúzás? Bolhafing, de így együtt sincs nevetni való rajtuk, csak simán röhejesek.

Ma hallottam egy gyújtó hangú beszédet, hogy miért szavazzak én a XVIII.-ik kerületi demokratikus polgármester jelöltre. A jelölt maga adta elő. Az rendben van, hogy nem egy Sexpír, de a pír nem ült ki az arcára, mikor ezt csak úgy beletolta a mikrofonba? Nem idézem, nincs kedvem kuglizni, aki akarja megtalálja.

"Rabok legyünk, vagy szabadok..." - ezt elődja Pistike a tíz éves fenomén - szóóval...
Hofi megmondta: "Az is hülye, aki erre kardot ránt!"
Kötelező lesz a bujtatott munkanélküliség.
Ezentúl ne hozz magaddal még egy embert, hanem vedd fel, mint munkaerőt.
Ha kell, ha nem.

Orbán: Ha a kis- és középvállalkozások egy-két emberrel többet vennének fel, megszűnne a munkanélküliség.
Lehet, hogy nem éppen azt a munkát találja, amihez éppen kedve volna, ami a vágyálmai között szerepelt, vagy amit a legjobban fizetnek, ahol a legboldogabbnak érezné magát, de legalább valamilyen munkája legyen – mondta Orbán a magyar emberről.
444.hu/2014/09/16/orban-ha-a-kis-es-kozepvallalkozasok-egy-ket-emberrel-tobbet-vennenek-fel-megszunne-a-munkanelkuliseg/
Jobbikos kisköcsögök leadták a drótot a pénzelőiknek? :)

"Iráni proxyszerveren keresztül kipróbáltuk, és igaznak bizonyult a hír: Iránban elérhetetlen a két hírportál, miközben például a kormány.hu és a nol.hu zavartalanul működik. A jelenségre még várjuk a hivatalos magyarázatot.

Iránban nem elérhető a hvg.hu és az Index – írta egy Iránból hazatért olvasójára hivatozva az Index. Az illető végigpróbálgatta a magyar internetes hírforrásokat, és csak az említett két hírportálnál jelentkezett a probléma.

Egy iráni proxyszerveren keresztül mi is megkíséreltünk rámenni az oldalakra, és a hír igaznak bizonyult. A nol.hu és a kormány.hu az iráni szerveren keresztül is működött, a hvg.hu-ról és az Indexről azonban különféle linkgyűjteményekre irányították át minket, mint az az alábbi képernyőképeken is látszik."

Mondjuk elképzelem, ahogy Iránban tolonganak a magyar nyelvű oldalakért.
Mondjuk a szép keresztes jobbikos oldal meg elérhető, értem én...
@Knósszosz:

Rákosi se húzott ki többet, mint amennyit ezek még kifognak, pedig ő azért mócsingosabb falat volt és az ellenzéket is sikerült bedarálnia. Várjuk meg 2018-at én amondó vagyok (mást nagyon úgyse tehetnénk). Nem vagyok benne biztos, hogy győzelmi beszéd lesz az orbán részéről a 2018-as választási beszéd.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Na és van sok minden más is, ami nem ez a műfaj.
Szerencsére... legalább megtapasztal az ember valami mást is, amit esetleg nem tudott...
Az a basztatás ami a blogon folyik mostanság... elkeserítő. De olvasom, mert kedvelem régóta, viszont így nem az igazi.

Mondtam már, de nem lehet elégszer,és sokan így gondolják még... Amúgy meg próbázzanak itten a narancsmuzsikok, megnézném mennyire bátrak:
www.youtube.com/watch?v=xcRsRW36v50
@dr. jenőke (jenőke):
Persze, evégre simán el tudja tartani ilyen közterhek mellett simán a vállalkozás az akárhány embert... tényleg.
Ez a szerencsétlen hibbant semmi realitásérzékkel és a hétköznapok ismeretével nem rendelkezik, a Halálcsillagon elbarikádozta magát, a TEK rohamosztagosai meg vigyáznak, nehogy a magyar rögvaló megérintse.
Már csak egy faca kis Alien invázió menthet meg minket!
@Knósszosz:
Nem olvasom a basztatást, amikor az öreg kerge alkoholos mámorban elkezd brühühüzni, én lépek, mekegjen nektek! :(
Ki a pöcsömet érdekli, hogy bebaszott és parasztkodik mindenkivel?
Oktassa a lovát...
@Guestenye:
Neeee... szegénykém mi'apöcsért nem hagyja a rákba az egészet?
Elqrta, nem kicsit, ez nem babaruha.
Séta el. A hívei meg... mintha a narancsbolsik inverzei lennének.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
Nem erre gondútam, de ez személyes valahol. Senkit sem fogok megtagadni, mert valakinek más a véleménye róla, mint ami a magamé. Ezt Veled sem, és mással sem.

Mondtam már, hogy Gab is bele tartozik ebbe, mert vele is lehet bizonyos témákban, és akkor most lehet sűrűn seggberúgdosni, ez van. Nem tolom itt a süket katlik és egyéb ájtatos szar dumát, nem érdekel. De vannak olyan emberi megnyilvánulások, amelyek mellett nem megyek el akkor sem, ha leköpnek. Legyen az bárki, akkor sem.

Inkább iszom egy sört, és adok belőle neked is, persze csak akkor, ha visszahívsz!:)))
@Knósszosz:

nem csak a zene szép, hanem Az Út is.

Képzeld, éppen most végeztem egy újabb spontán lecsóval.
Álmomban sem is gondoltam volna, hogy a lecsófőzés felér egy önismereti tanfolyammal.

1.)

varanus.blog.hu/2014/09/16/elj_tanulj_tanits_ugy_mint_a_komcsik/full_commentlist/1#c24485165

2.)

varanus.blog.hu/2014/09/16/elj_tanulj_tanits_ugy_mint_a_komcsik/full_commentlist/1#c24485431

3.)

függöny.
@Guestenye:
Legyen igazad, én nem bánnám!
@Knósszosz:
Egyen fene... :))
Annyi agyrém van a mindennapokban, nem hiányzik, hogy olyan habogjon itt sületlenségeket, akit amúgy többre tartok ennél.
Ezért amikor papa itt hüpög, meg taplóskodik, én lépek. Nem kötelező nekem sem itt lennem.
@jaegtoer:
Érteni vélem... azt is amit nem írtál bele.
Jó étvágyatot!
@jaegtoer:
Ha beleszeleteled a kutyokat és a kisujjad, akkor igen...
@dr. jenőke (jenőke): "de elsőnek az Aranybulla, mint előremutató kezdeményezés fogadható el (elvben), konkrétan az 1919 évi volt az."

1. Miért az Aranybulla? A tákolmányban ezt írják: "Tiszteletben tartjuk ... a Szent Koronát, amely megtestesíti Magyarország alkotmányos állami folytonosságát ..."
2. A Závodszky-féle törikönyvben ezt írják az Áprilisi törvényekről: "nem túlzás, ha "alkotmányról" beszélünk".
@Kuviklacz: Kedves bagoly!

Gratulalok, jo probalkozas volt, de sajnos ennel tobbre nem futotta erofeszitesedbol!

A helyzet ugyanis az, hogy az elmult 25 evben a USA legjobb elnoke eppen Bill volt.

Obamat had ne elemezzem, mert egy hatalmas szarkupacot kapott orokul Bush juniortol.
Elotte 5 db 4 eves ciklusbol 3 is Bushhoz kapcsolodik. Es csak zarojelben, mert kesobb erdekes, lesz, hogy az idosebb Bush elott meg szinten ket ciklus republikanus elnok volt. Valami Reagan nevu szinesz.

Nos a targyra terve:

Amit allitasz, nem is teljesen igaz, amennyiben tenyleg az meg nem annyira Clinton sara:
Josz a lakashitelek elszaladasaval.
A teny az, hogy azok egyaltalan nem szaladtak el. Clinton idejen vegig 43-44% kornyeken stagnaltak a GDP szazalekaban! Ez az ertek eppen az ot megelozo republikanusok altt nott ennyire, majd gyakorlatilag rogton utanna az ifjabb Bush idejen kezdett el szarnyalni. Obama alatt pedig meredeken csokken ez az arany, ami nyilvan javareszt nem barrack erdeme, hanem a vilagvalsage:
3.bp.blogspot.com/-RfDocIZL-Is/UTjQ7PTwr6I/AAAAAAAAZVY/SMEFH55I_jY/s1600/FlowFund3Q42012.jpg
Ugyanennek a sztorinak egy masik reprezentacioja:
www.google.ie/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fphotos1.blogger.com%2Fimg%2F243%2F2888%2F640%2FDebtGDP.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.calculatedriskblog.com%2F2005_03_01_archive.html&h=463&w=600&tbnid=i_v9zlIsfcVY3M%3A&zoom=1&docid=ewHp-NA04BSj2M&ei=DpkYVOTjFObH7AbkzoF4&tbm=isch&client=firefox-a&ved=0CDAQMygQMBA&iact=rc&uact=3&dur=276&page=2&start=12&ndsp=16

De tegyunk egy tagabb kitekintest!
A jenki haztartasok eladosodasa tukeppen mar a ’80-as evek kozepetol tartott es etajekon egyeb orszagokban is elindult ez a folyamat:
www.rba.gov.au/speeches/2010/images/sp-dg-150610-graph2.gif
Clinton idejen ez a tempo alig volt gyorsabb, mint az elotte levo republikanus evek alatt. Az ifjabb Bush alatt viszont meg majd’ megketszerezodott.
Szinten egy mas megkozelitese a dolognak. Az eladosodasuknak nem csak egyetlen szegmense volt, marmint hogy a lakascelu, hanem erosen bejatszott a kreditkartyas eladosodas is:
www.google.ie/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fstatic5.businessinsider.com%2F~~%2Ff%253Fid%253D4a1c0e1d4b5437ed006f064c&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.businessinsider.com%2Fchart-of-the-day-credit-card-debt-vs-median-household-income-2009-5&h=407&w=610&tbnid=5lp8vmxHkaRmBM%3A&zoom=1&docid=WxXclfYFcLsAPM&ei=DpkYVOTjFObH7AbkzoF4&tbm=isch&client=firefox-a&ved=0CDwQMygUMBQ&iact=rc&uact=3&dur=223&page=2&start=12&ndsp=16

Ennek tempoja hosszu tavon visoznylag egyenletesnek mondhato, es szep egyenest lehetne illeszteni ra mondjuk ’86-tol 2008-ig. Bar ketsegtelen, hogy Clinton idszaka nemileg meredekebb. Amit viszont magyarazhatunk a javulo helyzet okozta nagyobb magabiztossaggal.
Folyt kov.
@Kuviklacz:

Merthogy Clinton messze felelossegteljesebben elnokoskodott, mint az elotte vagy utana levo republikanusok!
Lassuk az USA adossagat es nem pusztan a haztartasoket!
www.google.ie/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fupload.wikimedia.org%2Fwikipedia%2Fcommons%2F5%2F5e%2FUS_Federal_Debt_as_Percent_of_GDP_by_President_%281940_to_2012%29.png&imgrefurl=http%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2Fwiki%2FNational_debt_of_the_United_States&h=656&w=1214&tbnid=EM-SyW1Xb9SBhM%3A&zoom=1&docid=Z4Ysi12WZZ1yBM&ei=6KEYVKEgp9DsBu7ygOgM&tbm=isch&client=firefox-a&ved=0CD0QMygVMBU&iact=rc&uact=3&dur=579&page=2&start=12&ndsp=16

A GDP-aranyos adossag meg csokkent is ugy 8-10%-ot Clinton idejen.
De joval erdekesebb a tendencia:
www.google.ie/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fwww.lafn.org%2Fpolitics%2Fgvdc%2FNatl_Debt_Chart-August2006.gif&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.sodahead.com%2Funited-states%2Ftwo-santa-clauses-how-the-republican-party-has-conned-the-american-people-for-thirty-years%2Fquestion-249544%2F&h=1040&w=1160&tbnid=46eO1i90DAhPDM%3A&zoom=1&docid=jCR1pq_nmH3PGM&ei=KqIYVLfgC4OO7Aa-r4DIDA&tbm=isch&client=firefox-a&ved=0CDUQMygtMC04ZA&iact=rc&uact=3&dur=311&page=10&start=140&ndsp=16

A republikanusok (Reagan es a ket Bush) szinte evrol ever nagyobb osszeggel adositottak el az USAt. Clinton idejen a tendencia eppen forditott volt, es utolso eveben mar ‘csak’ inci-finci 18 milliard dollar adosagott szedett ossze, osszehasonlitva Bush utolso eves 400 milliardjaval!!!

Vagyis azert hatrabb az agyarakkal! Ha kerhetem…

Ettol persze o sem az almok netovabbja, de a kulonbseg legalabb eg es fold...
figyelo.hu/cikk_print.php?cid=ujra-epitenek-az-uvegfalat-a-kereskedelmi-es-befektetesi-bankok-koze-az-usa-ban

az eredeti volt a fontos, melyet reagan/teacher kezdett negligálni (igaz, hogy az hozta a legendás "gazdagságát" a '80-as éveknek...
É̷̜̥̟ǹ̳̳͎̠̼̬͖ͅ ̴̯̗̼̣̙̠͘͢v͏̟̲̞͜a̡̜̫̹̦͙̹g̟͖̜̳̺ͅy͕̬͈̗o̧͈̠̝̫͖̠̻͜ͅk̠̤̻̮̥̪͕ ̭̼̰̣̠̰̰̣͎a͖̙̟̞̥͇ͅ ̴̷̧͈̘͔̙̯̫͇̠̘S͜҉͙̺á̡̘͎̯͔̱͜t̷̶̡͎͚͉̰̤̹͖̫á̳̱̭͉͖̞̮͘ͅń̪̫͟͠.͉̜͍̘̥͍͕̝ͅ ͕̪̠͈͡É̩͇̣́ņ͍͓͇̖ ̨̬̞v̨̛҉͈͈͈̞a̰̼̝̯̼̟͔g҉̰̮y̴͏͎̤͙͔͖̼͍̹͉o͕̬̜̯͓͔̪̝̦ḱ̶̛̞̘̩̩ ̯̱̼̩̫͡a̛̬͔̻͚͡ ̵̴͓͙̦̦͈̳̘S̡̪̹͞á̪̦̻̤̻̹̺͈͔ț̨̖̻̮͝á̶̝͕̺̣͎̦͟ͅn̬̱͎͔ͅ.̢̯͚̭͎ ̮̤̰̥̺̼̺̞É̻̘̥̝̺͕̀̀͝ǹ̢̮͖̘͢ͅ ̨҉̥̼̜͉̺v̙̖̜͇̗̤̱̬a̴̢̧̞̰̙̜g̬̖y͏̫̙̘̀ͅo̰͜k͉̭̭̹̪͓͙͘ ͕̮̩̦̙̫̱̫͞a͓̭̥ ̸͓̭̼̯͉̞̕S͖̼̗̺͓͇̞̻̀͘ą̴̷̮͇́ͅt̡̜̠̰á͖̺̜̜̞n̖̞͇͓̟͓̦.̸̳͉̗͎͇̘͉͚́
̶̶̭͇͍̝͚̘Ḙ̶͕̥͈́͠n̝̰̬̥̭̳͎͓͉͜ ̸̥v̪̖͚̗̳̙́a̸͙̳̩̻̝͇͚͚͟g̸̡͓͇̗̖y̛͔͓͎̬̺̣̦̖͡ơ̦̲̦̯̼̮ḳ̫̠͖̖͍̕͟͢ ̡̦͚͔͙̻̗͚̲͘a͉̩̙̼̘͘͢ ̱͓̹S̷̥̺̮̝̥̞̱͕͢ạ̵̯͚̙̬̝́t͏͕̺̤̣͔á̶҉̩͓ṋ̟͍͍͖͈̀.͉̜̯̺͉̱̝̣́͘͝ ̙͙̺͎͔̺͈É̪̦̤̳͢n̢͓͈̯͡ ̧̡̺͙̘͎͇v̴̢̬̩͎̮̺̜̤ͅa͙̼̪̻̞g̨͔̩̙̩̞̖͚ỳ̷̥̹̤̼͙͎̪͎o̙͇͢k͞҉̮̮̪͍̙̪͖̞ ̸̧͖̲͚͍̪̤͕͕a̕͏̞̟̪ͅ ҉̧͔̺̗̠̖̖̱Ş̢̗̙͖̘ḁ̡̰̯̜̠͖͔̟́̕͞ͅt̶̬̤͓̻͇̙̼́á̛̖̥̦̺͙͈̗͜ͅn͕͖.̱̰̩͝͡ͅ ̙̫̭͕̞̪͘ͅḘ̡͙͎̭́ṋͅ ̻͍̟̠͙̝v̫̲a͏̮̞̬͓̪g̘̲̦̠̲̼͕͈y̼̲͖̭̻o̵̢͓̥͎̭̲̭k҉̛͉̫ ̞̭̱͙͉̕a͎̝̱͟ ̴̥̤̰̠̰͈̝̻͔S̖͈̬͎̪̦̰͙͘á̷͚̬͙͕̮ṯ̢̞̺̝̞̬̭͚͝á̸̢̟̪͓̲͔̳̰̹ṇ̯.̱̯̹̻͠
̣̮͚É̢̡̞̫̞n͚̤̩̲̼͍̖͎͡ ̹͍͟v̕͏̧̦̯̹̰̝͎a̸̱̗̲̮̲̩͚g̙̰̀͡y͔͈͖̱̲̱̮ͅͅo͓̜͘͢͞k҉̞̪ ̳͇̞͎̼̺a̡̩̬̲͖͘ ̨̨͇̜̰͕̳͈͘S͉̪̰̤̦̤͖͡á͚̩͔̝͇͘ț̶̰̞̩̬ͅá̗̙̲͎̺̦̙̪̜̀ņ̶̢͔̠͔̺̞.̶̠͇͘ ̴͔͈̲̗̰̹̣͎͡Ę̬̮̜̬̘͎̣́̀͜n҉̡͎̟̻͎̼͡ ̛̩͉̺̯̬͈̼͠ͅv̵̜͖̙̭͙̙̜͠a̰͝ͅg̰̤̼͔̥̻y̢͏͖͉̩̫o̼̫̮̰̗͓͔̱͡k̛͓̦̜̰̘̙̹̹ ̸̼̘ͅḁ̼̰̖̜̬ ̵͙͎̣̹͡ͅS͓̭̺á̵̞̲͓̮͇ͅt͏̷̻̞͙̣̘̲͍á̴̟̳͚̖͙̞͓̮̕͝n̨̛̯͖͍̺̦̯.̢̗͞ ͚̭͚̼͔̻̼̼É̵͈͔̖̥̝̟̥̰͕́ń̰̪̬̱ ̟͉̺͓͝v͚͠ą̘͉͡ͅg̸̵͓͍̬͓̗̳̝͘y͉̱̮̮̗͓͓̺͟o̶̼̬̹͇̝͖̗̩͟ͅk̡̥͚̩͙̞͝ ̵̪̳̥̰̩͎͟͝ą͏̳̟̺ ̶̰̬̯̹͕̱̙͇̬̕S͜͏̵͙͇͉ͅá̕͘͟ͅt͢͟҉̖̟͍̰̹͕͖̦á҉̫̻̬̝͍̼͇ǹ̠͝.̴͉͕̞̩̰̞̪͕
̻̖̺̪͖̙̠̰͘͢É̸̸̛̼͙͚̪͎̬̼̜ͅņ͚͞ ̨̺̬͙̰͔̻̼̩͢v͘҉̧̯̗̤a̵̛͕̦̫̟̯̤͎̘ģ̦̞̞̹y̸̙͙̣͜o̟̰̖̘ͅķ̠̩̬̬̜́͜ͅ ̢̤̻͙̙̩́͢ͅa̧̱̘̲̻͈͖͠ ̷̡͍̭͔̜̼̱S̛̳̦̻̱ą̶̹̝̻͚͕͈̥̪̹́͝t҉̝͇̺̯͖͓̟á̢̝̳͍͎̼͕̹̥͠n̴̪̟̱̜͘.͓̫̬͚̬̝͢ ̨̱̻̰̙É̡̧͈̲̦͚̝̜ͅn̨̳͇̲̪͈͈͍͢ ͏̜v̖͙̣͓͙̀ͅa̷̧̭͔̘͔g̭̜͢͢y̛̯̖͙͚̹o̶̤͍̞̕k̷̻̮͢ ̸̤̪̲̭͖͍͎ͅà̷̦̳̙̭ ̙̦̰͓̰͈̝͓̕̕S҉̤̖̪̖ą̞̖͕́ṭ̯͇̰̖̝̙̙͘͜ͅá҉̥͓̯̟̙̤̞̫̪n̯̕.̳̲̝̖̦̠ ̛̥̬̖̗̻͚͢ͅÉ̩͇͍̦͜͟n͕̭͎ ͕͚̙̪̜̰̀̀v̧̙͕͉̕͜a̘͈͍͜ǵ͍̪̪̳̪̜̝̩y͓̺̮͈̩̗̜͝͠ͅơ̷̡̭͔̻̙̹͉̙k͚̖ ̸̻̬̙̖͘͢ͅa̴̙̠̝̦̻̕ ͇̰̪̹̀ͅS̶̛̩̣͝á̵̪̹̞̺̬t̟͍͚̬̟̝̩̞͟͝á̡̨̬̪͡n̴͏͖̗.̟̝̥͇͓̳
̱͓̫͉̺̰̞̭̩Ę͓̪̘͕́ṉ̙̝̙ ̴̛͉͞v̷̕͏̥͍̯̤a̼̦͕̼̰̬̠̹̕g̪̰̞̩̟̣͖̖̞y͞҉͓̼͚͖͎̜̠o̸̸̞͎̙ķ̥̬̟̩̪̹̺̠͖͜ ̨̥͔͓͢a҉͓͕̣̮̬̮̀ ̢̤͔̯̼̝S̶͕͙̩̤̙̗͡á͏̘̻̟͈̺͈͕t̺͖͓͇͢͢͞á̷̢͏̤̠̝̬̝̗ͅn̜̹̠.̢̣͖̦͓͍͔̼͞ ̘̱Ḙ́n̤͚͢͠ ̙̲͕̹v̘̺͙͕͓̀͝͞a̬͔g̵͇͚̳̥ỳ͓͈͇͕͓̪̥͎̣͢͜ó͓̗̦̹͇͜ḳ̣̕͢͝ ҉̲a͏͕ͅ ̞̟̖̥̗̘̞̰̬͠S̝͘̕͠á̙̣͎̟͎̭̦̳͖t̥̹̱̦̞̤̻á̝͕̙͕̬͝n̤̱̖̞̙̤.̷̘̟͞ ҉̺̩̝̫̻̞̯̦É̤̰͍͓̫̝̗̘̻̕͘ņ͍͚̼͉̜ ̵̹͓̺̥͉͈͇͞v̛͉̣a͕͕g̸̫͙̜̟y̨̧̯̞̺̬̝͎ͅo̡͔͉ḱ̸͔̥̕ ̛̣̫̭̦̬͖̝̜̟́́a̘͙̗̦ ̢͉͜S̛̲͎̦á͚̜̱̮͜t҉͎̪̥̦̹̺á͍̮̙̟n̸̢̛̩̬.̳̙̳̯̰ͅͅ ̡̤̫̬̀̕
͜͏̥̯̻̼̲͕͈̠É͎̀n̷͎̪̟͝ ̢͍̥͈̰͚̫͓̰v͈̬̖͓͉̳̗a̢͖̫̙̻͕̝ǵ̛̙̼̗̯̳y̝̺͈͓o̠̜̹̟͡k̶̯̜̲̭͠ ̳́a̦̼̹̝͕ ͕̻̥̫͢S̲̼̣̦̳̩ͅá̷̴̡͖͓̠̹̹̞ͅt͚̝̜͇͚͖́á̷̦̻̹͇̮͈̺̱̀͝n̴̼̹͎͓̟̯̤̹͈.̶̸̘̘̼̬̕ ͇̼̻̼̝͍̀É̼̺͞n̺͜ ̶̯͕̬͇̝̟͘v҉̪̲̺͟͠a̬̟͔̘g̥̲͡ý̮̝͔o̢̫̣̕k̵̖ ̧̦̭á̧̼̪̞͚͕ ̵͖̙͈͇̙̪̼͜ͅS̢̭̩̯á̭̗̲̯t̢͕͍͙̮͘á͙̘͙͜͠͡n͏͔̮̱̮͙̰̖̟̯͟.̢̣͉̜̠ ͇̦̭̭̫̀͜É̝̞̖̻̣̲̘̬̕n̮͖͈̩͍̯̻̕͟ ̲̜͙̥̲v҉͕͚͎̟̘̳̠̙̕a̧͏̛͕̜͓̭̖̗͔̭g̛͚̳̳̜͈̹̻̦y̮͉͓̝̟̭̲͉ó̫̟͓̪̯͇ḳ̪̜̻̕ ̵̥͇͉͕̠̙̳̼a͏̵̡̫̱̺̪͈̹ ̶̦͜͡S͓̜̞͟͞á̗͇̫̘ț̨́á̳͚n̩̻̮̤͍̘͠ͅ.͕̣̩̝́̕
̵͇̩͡ͅÉ̺͙̘ņ̸̠̖̤̞̥͔̙̗ ̷́҉̰͖̜̖̘̠v̛̩̻̤̯͍̹͢a̷̶̞͓̺͡g̡̘͇͍͓̣͖y̼͉̰͙̗͍͚͓͠o͍͇͔k͎ ̸͙̫̣̼ͅa̛͖͎̻͔̕ͅ ͚̭͉̳̠͙͔͇S̵̸̲̜̹̪̗̙ͅͅá̪̝͓̩̻͕t̶̠̝̕̕ą͉̜̯͎̲̻̯́͝ń̵̫͕͖͚̕.͠҉͎̥̣ ͖͔̖̻̦̭͈̰Ȩ̻́͝͝n̪͔̣͍ͅ ̸̸̦͎̬̝͖̀ͅͅv̴̼̭̤͖̬͘a̡̛̙̗̻̥̜͔̖͎͘g̶̦̼̰̦y̛̼̯̠͟ò̷͎͎̣͈̘̼̥͈̙k̡̡̘͔͠ ̴̜̻͎͔̤̬͠ͅa̞̪͈̫͓̯̻͟ ̙͉̥͡S͏͖̲̦̹á̴̳̯̪̹̲t̶̳̘̖̠̩̘̙͡á̮̹͉̯͈͜n̵̢̠̫̥̙͝.̵̰̙͍̫͞͠ ̛̫̪͇͉͈̥͜͟É̲̯̝͍n͙̤̜͈̘̱ͅ ̠͔͙̕͢͞v̴̠̭͚̳̯̱͇͓͉a̜͚g̨̻̞͖͈͙͘y̸̦̗͇̳ǫ͇͕̞͓̣̼̭͙k̨͎̺͓̭͚ ҉̫͙̲̻̤à̼͎̣̱͙̣͔̗͘ ̺͕͚̰̮̱̗̬̕S̨̯̥̤̲̝͟͞ạ̜̞͓̣̘͎̙́́t̤̖̘̻̣̮̳̗͞á̷̘n̛̞̞̝͚̤.̸̡̦͔͓̮̘̳͇͙
̭͈̰͚̟̖̕͝É̟̹͝͠n̡͈͝ ̨̥̫̗̼͈̫͟ṿ̻̝͍͕͙͖͚͍͡a̴͖͙ģ̼̙̰͓͔͈̺͇̞y̧͉̰̮̣o̡͖͚̙̣̫͚͍k̟͠͞ͅ ̴̞̠͚̪̪͕̭a̶̠̰̹̘̪̝͍͜͜ͅ ̥̖̣͚͖͎͡S̲̪̱̤͜͡͞ą͕̱́̕͝t͕̥̤̮̙̱̀͟á̙͇̙̪̠̜͓͍͢͝ṉ̤̺͖͔͙͇͍.̠̠͢ ̟͉É͙n̨̰̭͔͢ ̠̮̠͔̱͚̼v͎̝̲͈͎͡à̵̡͓̟̣͔͍̺g̜͔̀͢͝y̷͏̗͈͈̗͔̮̟ó̧̹̟͙k̨̦͚̬̰̭ ͏̸͟ͅa̷͓̤̘ͅ ̴͜͏͖̼͎̮̖S̭̗̝̬͢͞á̧̲̗͡t͏̺͙͘á͖͈͠n̢̛͕̙̯͙̥͚̖.̣̠͘ͅ ͎͈̺̰͢͠É̢̹͓̖̞͓̫̣͙͔͟n̤̫̥͇̟̖̬͘ͅ ҉͇͔͍͇̬̙̫̝̥v̛͕̩͙͎͈a͇̲͓͈̠̫͟͡g͚͓̞͕̯͢y҉̻̲o͏̧͏̺̺̦k̜̥̝̩ ̶̨̺͕̖̞̱̫̮ͅa̷̷͚͖͙̯̰ͅ ̲̣͙̱̀S͓̝̺͕͎̪á͏̰̲̠̦͡t͚̤̺̹̘̩͘á̸̧̹͇̗͙̦̜̥͍n̞͈.̼̞̲̻̙̠̘͠
̮̻̤̻͈͟É̹͓̱̗͙n͎ ̨͓͇̩̰ͅv͍̺̺̲͈̜a̶̲̟̮̻̺͜g͚͚̺͈̯̕ỳ̤͙̘̲̘̕o҉̜̮̯̲̪͇͓͎͞k͏̛͉̘̘͠ ̛҉̭a҉͠͏̯͉ ̴̙̰̳͖͕͔͇͜S̨̜̥̖á̶̞̪̙̟̥͉̜͘t̴̜͖͙á̟̩̥̞̻̺͍͠n̵̛̝̱̜̩͖͠.̨̜̺̯̼̟͔͉͉́ ̡̰̩͕̟͙͍̗̩É̪̲͚̱̱͕̻̕ͅņ̝͔̳͎͔̥͎͚ ̝̕v̮͈̜͔͔̟̱̼̕à̴̳̫̥̠͔͎̝͘g͕͎̮̻͔̤y̮͕͟͢͞o̷͙͉̼̘̞͉̰ḱ̶̘͢ ̗̦̝̫͔̠̻̟̖̕a̢҉͇̦̤͚ ̴̸̗̩̹̖̰S͙͖̭̙̯̩̘̮͢á͈̺̦̰t̟̤͡͝á̝͍͉n̤̮̝͎͔.̴̪̘͚͍̞̝̼̜͜ ̪̳̰͎É҉̗͙͕̜̫̪̥͍͘n̢͓͎͟͟ ͚̭͖̦̝̘͟v͔̫͕͍͚̝͚͘͟ͅa̲̰̲̭̺̤͢ģ͝͏̝̰̮̫̼̣͚y͓͍̺̞͎̩̪͝ͅó̜̰͓̞̳͈͓̟͠k̩̪̞ ̢͇̠̬̪̪a̴҉̴̣̼̼ ̡͎͕͠S̠̩͖̘͎̟͟á̼̠͕̜̙͡ṭ̷͎̲̗̰̗́á̦̖̰̮̗n̢̰̝̯͍̪̖͎͢͜.̢̳̬̗̞̪̯̺̤̱
̹̙͓̠̬̟Ȩ̮͍͈͔̖͍͇͎́n̸̘͇̙̯͡ ̛͚̦v̗͓̘̘̣̖̀͝a̞̝̠͖͍̹̣̺̕͢g̸̼̤̙̜̼͡y̴̡̫̤̺̪͚̻̗̣̜o̴̧̫̳͍͓̼k̸̢̤̞̳̞͡ͅ ̸̴͓͚̩̤̯̀ͅa̧̳̤̫̜͈͕̦͈͟ ̹̼͚̠ͅS̸̤̗̣̠͕̱͉̤͠ạ̶̢̖̗́͜t҉̸̫͎͇̹̘͇̝͇á̛̟͍̠͔͡n͙̥̘͔̜̙͞.̪̦͚̯̦̫̭̙ ̢̨̢͖̜͕̻̹̝É͖͓̺͕͠n̛̮̝̮̕ ͕̬̺̰̹͔v̫̀͝a̛̟̦͔̜͠g̹̳̱͖̗̤y̠͖̪͉̖̮̘o̰͇̮͈͢k̷̩̥̼̲͉͉̝͢͢ ̢͙̭͔̤͜͡ͅa̜̱̗̺̙̜ ̧̦̙̮̟̘̹S̷͇̗̀á̖͔͜t̨̛̳̘̞̻̗̼͎̦á̙̙̣͖n̞̖.̼̬ ̜̱͓̝͢ͅȨ̨͍͍͎͕͓̻̯̳͎́n̩̫͕ ̡͏̜͍͕͚͈v̢҉͈̣̦͇̤ͅa̦͙̫͕g̷̰̤͚̳y̷̸̱͉̭̯̥̰̝o҉͏̬͉̝k̷҉̰̝͖̹̝̤ͅ ̼̰̦a̶̲̞̜̭ ̧̘̖͘͟S̴̮̣͎͙á̼t͓̤͔̟͓̪͚͕á̙̱͜n̵̥̺̞͙͔.̦͇̩̮͚̺̰͓
"96 százalékban gibbonok vagyunk"

www.origo.hu/tudomany/genetika/20140911-az-utolso-emberszabasu-foemlosnek-a-gibbonnak-is-megfejtettek-a-genomjat.html

A cikkíró feltétlenül. Sőt. Az is lehet, hogy a 96% csak egy átlag, és a cikkíró 100%-ig az:)
@simple observer 2.0:

Azért azt ne felejtsük el, hogy a reageni idők fegyverkezési versenyének köszönhetően roggyant meg a világbirodalmi álmokat szövögető Szovjetunió.

Bush familiát nem kommentálom, mert ki nem állhattam.

Emlékszel... Obama... kampány... HOPE... :DDDD
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Érdekes, a hülyék bírósága a parlamentet cirkusznak tekinti. Azok után, hogy Hagyó kártérítést kapott az állitólag penészes falu cellája miatt, már semmin sem csodálkozom ami Strassburgból jön!
@jaegtoer: teljesen hülyék! A fehérje kódoló génekre (nagy vagy sztrukturális génekre) vonatkozik, de azok csak töredékét képezik a genomnak. S miért is ne hasonlítson két emberszabású ilyen szempontból?
Hohhh, a nagyfeju tollas koran reggel, hogy mik vannak
:)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: unorthodox kuvik, ha már reggel dolgozik. unorthodox a bölcsessége is.
Ja. Visszatértünk oda, hogy nem oktatás, hanem propaganda folyik. Ezért nem haladunk mi előre, mert esünk-kelünk a ló egyik oldaláról a másikra egyhuzamban.
A gyerekeknek még mindig hiányzik könyvük a záltalánosban! Hahó! Nemzeti (fideszes) alaptanterv. Ja, elég alap...
@bölcsbagoly: te valami genetikus vagy? fideszes genetikus? Vagy csak úgy teszel mintha lenne diplomád?
Szerintem meg csak egy tahó vagy...
@Knósszosz: @Boli – Ch.T. is, meg hát!:

"Az a basztatás ami a blogon folyik mostanság... elkeserítő. De olvasom, mert kedvelem régóta, viszont így nem az igazi."

Remél"jük" azért mégsem az lesz majd egyszer az ideális igazságtétel a köz érdekében, hogy a társadalmi béke fenntartására tekintettel a vétkest is, meg a sértettet is egyaránt bebasszák a kóterbe, hogy ne legyenek szem előtt és akkor minden nagyon szép és mindennel meg leszünk elégedve:D és jóizűen falatozunk a szalonnához friss, ropogós, jó illatú kenyeret kanyarítva a zsenge zöldhagymából nagyot harapva, közben egyszer-egyszer jót húzva a kéz közelbe készített fröccsből avagy sörből, mint Kovács 113 Béla tette, miután már a második nullát is odarittyentette a sorompóra akasztott táblára, miközben a kampósszeg ott hevert a szerszámos eszcájgban:))

Pedig lehet, hogy de.
Vajon lesz-e a tankönyv végén egy feljelentő telefonszám, mint a dohányozni tilos matricán, és a rezsihirdetményen?
Off, második rész. Egyébként Gyurcsánytól mikor tervez az egész ország bocsánatot kérni? Merthogy ő ezt megmondta vagy tíz évvel ezelőtt. Egymillió IDEGEN (IDEGEN!!!!) munkavállaló helyett lett egymillió idegen maffiózónk, nyugdíjcsalónk.

index.hu/gazdasag/2014/09/17/ma_is_jonnek_a_hamisitott_magyarok/
Nyugi:) Szerinted miért kellett az iskolák felügyeletét csak ideológiai és szakmai szempontból központosítani? Mert ugye a gazdasági fenntartás az önkormányzatoknál maradódott valahogy, persze, csak véletlenül.
Ki kellett nevezni egy-egy párttitkár elvtársat, aki minden ideológiai s szakmai kérdés tekintetében kézben tartja a tanarakat, s azok munkáját. S aki vezeti a káderlapokat a tanarakról.
Már működik a rendszer 2 éve - sok helyütt nem kap állást olyan tanár, aki nem fideszes káder, vagy az arcára van írva, hogy demokratikus, önjáró. Olyan meg szinte biztosan nem, aki demokratikus megnyilvánulásokat tett korábban bármikor is. Az ország újra a kismillió pártkáder, párttitkár és a plebsz országává lett. Ki gondolta volna, hogy 25 év eredményeit pár év alatt le lehet bontani?
Ami biztos, hogy bár politikailag/társadalmilag a '44-es állapotok visszaállítását hirdették meg, a DMC csak a 80-as évekig jutott vissza az időben.
Rosszul emlékszem, hogy ha firkás, vagy rongálódott a könyv, akkor ki kell fizetni? Tehát a tanár eme bölcs tanács betartása mellett azonnal ezresekkel károsítja meg a szülőt.
@titan: A könyvek ki vannak fizetve!
Aug. 15-ig megtettük. Ergo a könyv az én tulajdonom, kölcsön adtam a gyerkőcnek és majd én szabályzom, hogy mit lehet vele csinálni.
@parti_giano: Kikérem magamnak. Ő legfeljebb hóbagoly.
Csak jelzem: öveket bekötni! Címlap.
@gúnyolódó közös képviselő:

"Vajon lesz-e a tankönyv végén egy feljelentő telefonszám, mint a dohányozni tilos matricán, és a rezsihirdetményen?"

Maga könnyen gúnyolódik!:)

Ki lesz az a hülye demokrata, hogy telefonáljon, aztán jól elvegyék a telefonját, a cigarettáját, és leszereljék a tűzhelyét, konvektorát, kazánját, és levágják az elektromos hálózatról, hogy teljes legyen a rezsicsökkentés, és ne legyen panasz.
Dícsérő, lelkendező sms küldözgetése ellenben ajánlott:)
@Kuviklacz:

Nem kötelező, csak érdekel a válasz a tegnapira, legalábbis az utolsó kérdésre:)

Talán nem egészen közismert rólam, hogy a 'balizmus' és a liberalizmus az én olvasatomban egymással ellentétes fogalmakat, ha úgy tetszik politikai elveket jelentenek. Egy liberális és egy konzervatív több közös álláspontot találhat, mint egy bal"oldali" és egy liberális 'alak'. De ez az én olvasatomban igaz, nem tudom, hogy más konzervatívok (élők) hogyan vélekednek erről.
Úgy vélem, hogy az együttműködést és az együttgondolkodást úgy lehet megvalósítani, ha hagyjuk a kályhát, és azt az utat nézzük, vesszük figyelembe, ami az ajtón, szobán, szobákon, folyosón át kivezet az udvarra. Ha ezt tesszük, máris meglepődhetünk, hogy több a közös "találkozási" pont, még akkor is ha "sok" szobán kell átjutni, ha nem ragadunk le a kályhánál és mind két fél a legrövidebb úton szándékozza elérni a folyosót... El kell indulni, el kell kezdeni.
Ezért én a magam fantomjaival egész jól kijövök.

[Hamár. Nincs véletlenül egy T.T. monogramú közös 'ismerősünk', mondjuk Baranyából?]
A Varánusz hüllő tipusú anarchistáknak nem tetszik a rendszer, ami nem teszi lehetővé a korlátlan szabadságot anarchista tanárok számára, hanem a híres neoliberális Nobel díjas közgazdász, Milton Friedman szellemében határozza meg az állam szerepét. aki a hüllő Varánusszal szemben így vélekedett:

"Az állam szükséges, mint egy, a játékszabályokat meghatározó fórum, és mint a bíró, aki elmagyarázza a szabályokat, és megköveteli azok betartását."

Ahol szabályok vannak és megkövetelik azok betartását ott nem lehet korlátlan a Szabadság sem!

Magyar Bálint korában jelentek meg az óvodákban a méregdrága, kakaóbiztos számítógépek,

akkor nem volt szabad buktatni,

akkoriban terjedt el a Bolognai Rendszer,

akkoriban teljesedett ki a pedagógusok korlátlan szabadsága,

akkor nem volt szabad központi tartalomszabályozásról beszélni.

A Kettős Mérce blogon olvastam egy pedagógus cikkét személyes tapasztalatairól:

"Az iskolát utálta. Sokat hiányzott. A tanárok csak ordibálni tudtak – mondja.

Nem emlékszik tantárgyra, amit szeretett volna. Az osztálytársai balhéira inkább.

Keveset fogott rajtuk az iskola,

örültek a pedagógusok, ha túlélték őket, és megszabadulhattak tőlük.

Sokszor analfabétán kerültek ki az oktatási rendszerből.

Persze papíron kettessel, mert akkor jelmondat volt, hogy az analfabétizmust felszámoltuk.

Elballagtak anélkül, hogy folyékonyan el tudták volna olvasni a bizonyítványukat."

Varánusz hüllő gyűlöletfröcsögő agyában "kötelezővé tett egységes szarnak" számít minden tankönyv, amit nem Varánusz-féle agybeteg anarchisták írtak és terjesztettek.

Varánusz hüllő gyűlöletfröcsögő agyában a szereposztás olyan, hogy ő a főnök, míg az iskola fenntartójának szerepe mindössze annyi, hogy az anarchista hüllő parancsait teljesítgeti :

"Lökd ide a pénzt, aztán kuss legyen!

A többi nem a te dolgod!

A te dolgod annyi, hogy egyre több pénzt lökdöss ide nekem!

Nincs az a pénz mennyiség ami nekem elég lenne,

ezért készülj fel a gályarabok szerepére, akiket sohasem dicsértek, csak korbácsoltak!"
@titan:

"Rosszul emlékszem, hogy ha firkás, vagy rongálódott a könyv, akkor ki kell fizetni?"

Ha már a könyv firkás, legfeljebb a szülő is lesz olyan firkás, hogy megtalálja amegoldást:)
@Vidéki:

Kissé nagy a pofája kendnek, de kisebb lesz majd, ha nyakán a kender.

Még hogy a gyík gyűlölködő?
Olvasd már el hogy mit öklendeztél.
@Vidéki: Mi a kurva anyád van geci?!
Visszatértél?!
@jaegtoer: felesleges ilyet kérni tőle, se olvasni se értelmezni nem tud ;)
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: eddig nyaralt? ennyire jól fizet a kommentelés?
@dr. jenőke (jenőke): én nagyon szeretnék felvenni még 10-15 embert, igazából munkát tudnék is adni nekik, csak fizetést nem, remélem ez nem nagy baj.
@titan:

Olyan emberek jelentkezzenek nálad, akiket a pénz nem boldogít, sőt olyanok akik undorodnak még a pénz szagától is, vagy allergiás rohamokat vált ki belőlük a pénz látványa is.
@Vidéki:

Úgy tűnik, hogy neked három egymás mellé rakott szó együttes értelmezése is gondot okazhat, ha titan bejegyzésére ezt válaszoltad.
@jaegtoer: Máthét sosem tudta überelni a Bárdi.szerintem.
@Mr. Waszabi: "Ki gondolta volna, hogy 25 év eredményeit pár év alatt le lehet bontani?"

Ki gondolta volna, hogy pár év alatt 250 évet repülünk vissza az időben? Magyarország most azon a szinten van, mint a Hármaskönyv korában: a nemesek (fideszesek) alkotják a nemzetet. Vissza kéne térni a nagy francia forradalom vívmányához, amikor a labdaházban a polgárok és a parasztok képviselői kikiáltották: "Mi vagyunk a nemzet!"
Van nekünk jó kis polgári alkotmányunk: az 1848-as áprilisi törvények.
Szent Istvánt meg Werbőczyt tiszteljük, becsüljük, de a múzeumban.

"Már működik a rendszer 2 éve - sok helyütt nem kap állást olyan tanár, aki nem fideszes káder, vagy az arcára van írva, hogy demokratikus, önjáró."
Az se teljesen normális, ha valaki tanár akar lenne ebben a rendszerben (bár élni kell valamiből), de aki képviselő akar lenni, az egyenesen sültbolond ...
@Kuviklacz: "Javaslatom a volt Reding-kabinetben:"

Bocs, de most konkrétan nem látom, hogy melyik is pontosan a javaslatod az oldalon, amit belinkeltél.
@savanyú a narancs ( Villanyfényes):

Bárdi előadására mások is jöttek, Máthé előadására meg nem. Ez nem von le semmit Máthé nagyszerűségéből, különösen, hogy ő Alkotmányjogot, közigazgatástörténetet adott elő, Bárdi pedig filozófiatörténetet. Nem ugyanaz a medence.
Nem tudom mi a helyzet MOST, egy-két évtized elillant.
@Mariann19: Békesi László nem jól látja a helyzetet. Nem kellenek ide bankok, pontosabban, csak egy állami bank kell. Majd az megoldja a hitelezést. És amig ez nem jön össze, addig az MNB osztja az ingyenhitelt, és büszke a vezetés, hogy viszik. (Mielőtt jól letolsz, ezt én nem gondolom komolyan).
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Ettől féltem, hogy valaki felvilágosít. Olvasd már el a zárójelben levő szöveget is, légy szíves.
@élhetetlen:
"Nem kellenek ide bankok, pontosabban csak egy
állami bank kell."
Először is kell a jegybank, ahol a fő cimbi, Matolcsy, hivatalból úgy diktálja a feltételeket, ahogyan Orbán akarja. Szemben a klasszikus működéssel, ahol a valódi hatalom a pénzemberek és a spekulánsok kezében van.
Miután a jegybank a korábban az államtól kapott pénzét kegyesen kamatra kölcsönzi vissza az államnak, a kamatok mértékével nagyon jól lehet játszadozni, látens módon az államot megsegíteni.
Nézd meg a kamatvágásokat, amelyek már az abszurditás kereteit feszegetik.
A gyógyszöveg pl. a vállalkozók hitelezési könnyítése /Lásd. a 2.5%-os 2 milliárdos hitel keret/, azonban ebben benne van az állam által fizetendő kamat mérséklése is.
Már első blikkre láttam, hogy finom iróniával kezdted a banktémát, dehogyis marasztalnálak el.
@élhetetlen: ott a () között, jahhhh, jóvanna, nerül olvastam.
(mielőtt letolsz, nem véletlen raktam én sem ezt ;)
olvastalak már, és ismerem a nézőpontodat, és látod @Mariann19: is vette a lapot :)
@IGAZI_kovi1970: magasról teszek a véleményedre! capisci?
@Vidéki: a komodói varánusznak halálos a nyála. Ezért köpködik az ocsmányságaikat az olvtársak szinte minden indexes blogon, fórumon. Azt hiszik, hogy ezzel ártanak a jobboldalnak, a kormánynak. Pedig csak a frusztráltságukról, impotenciájukról adnak tanújelet.
@bölcsbagoly:

Ne álmodozz. Ettől nem látszol bölcsebbnek. ...és még csak bagolynak sem. Kuvik kolléga már megjegyezte, semmi közöd a baglyokhoz, mások meg felvilágosítottak, hogy a bölcsesség az egy rajtad teljesen kívülálló dolog. Csak hát a rögeszméd...:)
Jó hosszú a műszakod:D
Megijedünk egy molyos madártetemtől? Nanemá!

Azt mondta ma egy politikus egy vidéki rádióban, hogy nem a pártoktól kell várni, hogy meggyőzzék az embereket, egymással kell beszélgetnünk, és összefognunk, egymást kell meggyőznünk. Engen már többen meggyőztek itt arról, hogy sem a jobb sem a bal oldal nem alkalmas az emberek vezetésére, ha visszaél a hatalmával, vagy nem él azokkal a lehetőségekkel, amelyek az életünket jobbá tehetik. Pont.

Ez a blog sok embernek a beszélgetés fóruma, és nem a vészmadarak miatt járunk ide. Remélem járunk a jövőben is, és a dohos kitömött állatokkal meg nem foglalkozunk.

Kéne valami jó zene!
@látjátok feleim szümtükkel: persze, ez a dögevők klubja. Na, érezzétek jól magatokat benne.
@bölcsbagoly:

Amennyiben te ettől jól érzed magad, úgy adja az élet, hogy ilyen helyzetbe kerülve majd szarjanak a fejedre. Segítség gyanánt ( ugyé a szar frissen melegít )- segítség helyett:

magyarinfo.blog.hu/2014/09/17/miskolci_fidesz_ha_bantanad_a_szegenyeket_nyomj_egy_lajkot
@látjátok feleim szümtükkel: okoska, nektek fogalmatok sincs arról , hogy milyen nyomor volt a világháború utolsó éveiben és az utána következő 1,5-2 évtizedben! ÉN megéltem/túléltem, úgyhogy a generációmnajk ne akarjátok ti megmagyarázni, hogy mi a szegénység! capisci?
@bölcsbagoly:

Elnézést, nem tudtam, hogy a CÖF-től teccett jönni igét osztani. Azért igyekezzék kend, mert fogyik az idő!
@bölcsbagoly:

"nektek fogalmatok sincs arról , hogy milyen nyomor volt a világháború utolsó éveiben és az utána következő 1,5-2 évtizedben! ÉN megéltem/túléltem, úgyhogy a generációmnajk ne akarjátok ti megmagyarázni, hogy mi a szegénység! capisci? "

60-70 év elteltével nehogy a hadigazdaság, a főváros ostroma alatti éhezés, és az elbaszott Rákosi éra legyen a viszonyítási alap. 2014-et írunk. És igenis, túl sokan élnek túl rosszul, ahhoz képest hogy majd 70 éve béke van.
@jaegtoer: a nyomor mindig ugyanaz: éhezel/fázol/nincs megfelelő lakásod,nem élsz meg a jövedelmedből. A szegénység már relatív, mindig valaki máshoz képest vagy szegény vagy gazdag. Ha nincs okos telefonod, csak 7 tv csatornát foghatsz, second hand üzletekből segélyből öltözködsz, nem jut pénzed nyaralásra, napról-napra élsz, nincs megtakaritásod, stb. akkor az átlaghoz képest szegény vagy, de nem vagy az a nyomorgóhoz viszonyitva.
DE az, akinek a jövedelme elég lenne jó beosztással tisztes életvitelhez, de el lumpolja, nem tudja beosztani, stb. az se nem nyomorgó, se nem szegény, hanem egy lumpen vagy egy igénytelen senkiházi.
@látjátok feleim szümtükkel: mi köze annak amit írtam a CÖF-höz? S neked kötöd van az éhség menetéhez?
@bölcsbagoly:

Látom te igazmondó juhász, nem is az zavar, hogy fogyik az időd. De az igazi bölcsbagoly a te "bölcsességedtől" lefordul a faágról.
@bölcsbagoly: az okostelefonnal meg a tévével vigyáznék eme felsorolásban. ne feledjük amögött nem feltétlen anyagi problémák állnak, hanem egy döntés, hogy nem él ezekkel a tárgyakkal.
@jaegtoer:
Hát, ha már, én is szívesebben olvasom Hákovács történeteit, mint az egyre gyakrabban anyázásba torkolló "érveléseket" a blogon. Amúgy E-nézést, valahogy elsiklottam a kommented fölött.

Szóval biztosan nem vezet sehová sem ha a vitapartnerek mind kóterbe kerülnek és ott toszogatják egymást, ez idáig stimmel. Nem vagyunk azonos vérmérsékletűek, aki hamarabb felkapja a vizet, hát kapja! Tőlem csatázhat bárki a blogon, bevetheti az össze verbális napalmkészletét, nem ez zavar. Pusztán egy dolgot hiányolok, azt a jó hangulatot, ami uralkodott egykoron. Nm olyan régen még alig vártam, hogy eldobhassak kaszát-kapát-fenőkövet és végre belenézhessek az aznapi termésbe. Mára ez a termés igencsak szaglik, erre akartam csak utalni a beröfögésemmel, és... tudom, igen.

De engem békére kódoltak az alkotóim (szerencsémre?), szóval ez most kissé levon az élvezeti értékből, amit meghatározó egyéniségek nyújtottak számomra, és meggyőződésem, hogy mások is így vannak vele.
Neveket nem sorolnék, mert hátha kihagyok valakit.

Neked jó tudományos kutatásokat kívánok, baromi kíváncsi vagyok már, hogyan lehet egy tizenkét kompresszor fokozatú hajtóműben perkűttet álmodni?:))
@Knósszosz:

A 'mindenáron béke' vágy nagy kiábrándulásokhoz (és meglepetésekhez) vezet:)
Üst-ügyben a pilotot követő élesítés április-május-június tájban lesz. Meglátjuk. Lehet, hogy addigra szóba sem állunk egymással:)
@jaegtoer:
Hát, persze... magam is ettől tartok, szóval vigyázz csak a hátsó feledre, mert nem tudhatod mikor követek el bakancsos merényletet, amire te kardot rántasz (balga módon borjú szelet helyett), szóval légy résen!
Az sem rossz!:)))
@Knósszosz:

Egy jaegtoer nem ránt kardot, hisz maga a gyilok:) legfeljebb egy másfél kilós borjúszelettel leterít, a megfelelő és tanúsított és 'leszabályozott' technológiai eljárásokat követően, kiegészítve egy előírás szerint legyártott hasábburgonya kerítéssel esetleg némi fejes vagy uborkasalátával tetézve a sorscsapást:)
@jaegtoer: Végéről: nincs.
Az én kedvenc politikai tipológiám kétdimenziós: Az egyik dimenzió a gazdaságpolitika, a másik a társadalomirányítási filozófia. A liberális és a kereszténydemokrata mindkettő jobboldali gazdaságpolitikát visz (kevés állami újraelosztás), de a liberális a szociáldemokratával egyezően libertárius társadalomirányítást, míg a kereszténydemokrata és a keresztényszocialista dirigista társadalomirányítást gyakorol.
A liberálsiok között vannak olyanok, akik szociálpolitikában nagyobb mértékű kiegyenlítést képzelnek el, mint a klasszikus liberálisok. Ezeket lehetne baloldali liberálisnak nevezni. De mindez csak egy tipológia, és természetesen az összes valóságban létező irányzat valahol egy keverék (leszámítva persze azon elméleti liberálisokat, Mo-on is van belőlük, akik a XIX. sz-i dogmatikus liberális elveket vallják minden gyakorlati relevancia nélkül).
Viszontellenbenámbátor miután Orbánnak minden normális politikai irány ellenfele kell, hogy legyen, viszont az igazi konzervatív irányzatnak (és általában az egyéni kezdeményezésen alapulő érvényesülését pártoló nézeteknek) nincs igazán tábora Mo-on, mindennek tetejébe némi tábora van a liberalizmus szvsz mellékes jellemzőjének, a toleranciának, és ezért kissé kaotikus a ki kinek szövetségese és miért kérdés, ráadásul sok személyes ellentét meg helyezkedés is belejátszik.
@vigyüktúlzásbaadolgokat: A hölgy magyar, tehát nincs szüksége fordításra. Csak fel kell hívni figyelmét az ügyre.
süti beállítások módosítása