Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Kérdéses, hogy mennyivel haladhatott a sofőr, amikor megcsúszott, hiszen a képek alapján hatalmas... (2024.04.25. 14:11) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.09.14. 10:47 Fabius

Pálinka, szerelmünk

Címkék: pálinka unió szabadságharc

Picsábamár, megint nem értik a magyar néplelket Brüsszelben. Honnan is tudnák, hogy a legősibb magyar bölcsesség szerint amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is, és bölcseletünk szellemében mi nem alkoholisták vagyunk, csak magyarok

pálinka1.jpg

Bezzeg Don Vittorió tudja ezt, és gondos gazdaként megpróbálta nekünk kivívni az adómentes párlatmámor szabadságát. De a győzelem átmenetire sikerült, Brüsszel se azzal nem törődik, hogy Viktor mit ígért a szabolcsi gazdáknak, se azzal, mennyire lelkesen kurvaanyázzák őket minden létező helyen a legszemélyesebb magánügyünkbe avatkozásért. 

Miért nem mindegy ezeknek, hogy az első ötven liter után nem kellett adót fizetni? 

Nem látják, hogy úgyis elköltjük azt a pénzt? Elvégre az alkoholpiacunk nem is kicsivel nagyobb, mint az alkoholmentes italoké (322  vs 264 mrd). Ráadásul már azt is tudjuk, hogy az alkohol nem építi le az agysejteket, úgyhogy legfeljebb részegek lehetünk a piától, de hülyék nem. Azzal meg kinek ártunk? A sörös belgáknak, németeknek, cseheknek? A boros-pezsgős, abszintos franciáknak? A viszkis rablónak, akarom mondani a viszkis angolszászoknak? A vodkás lengyeleknek? A Martinis olaszoknak? Az húzóra dobott Úzót Metaxával öblítő görögöknek?

Most tényleg annyira kardinális kérdés, hogy fizetünk-e adót az első ötven liter után, vagy sem? 

Nem látják ezek az érzéketlen bunkók, hogy ezzel csak a szegényektől veszik el a lehetőséget, és társadalmi igazságtalanságba sodorják a nemzetet? 

ScreenShot002.jpg

A legszegényebb 10% érdekeit nem képviseli az Unióban senki Viktoron kívül? Mindig, mindig csak a gazdagok járjanak jól? Nézzetek már ide töketlenek, mennyivel többet tudnak - és akarnak! - égetett szeszre költeni, mint a szegények! Ezt nem értitek, brüsszeli vízfejek, mikor a tagállamok adóteher-egyenlőségére hivatkozás közben elveszitek szegényeink szája elől a feles poharat! 

478 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr106696377

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A velünk élő Demszky-korszak 2014.09.15. 16:03:29

Mi lenne, ha Demszky Gábor és barátai győztek volna 2010-ben a budapesti önkormányzati választáson? a kép forrása: velemenyvezer.blog.hu Végeláthatatlan töketlenkedés, a civil javaslatok lehető leghamarabbi elkaszálása, vagy ha nem sikerül, tanul...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

elbukott a szabaccságharc?

no nem baj legalább a rezsit és a zálamadóságot legyőztük!

amugy meg semmi gond! csak egésség legyen (meg foci)

aggyon az isten sok stadiont hazánknak !
Mocsok Brüsszel miatt inni se lehet már... de majd a Piktor megvédi a szabaccságharczunkat!
A vicc, hogy az ecceri plebsnél müxik, az anyját is eladja fillérekért, meg 2 felesért.
volt és lesz is vásárlóerő így is úgy is. gondoskodik erről a kormány közfoglalkoztatási terve:

Idén egyszerűen letaszíthatatlan Európa trónjáról hazánk

Csak úgy szívja fel idén a hazai piac a munkaerőt. Legalábbis erre is lehetne következtetni a friss uniós statisztika számaiból.

Az Eurostat második negyedévre vonatkozó statisztikája alapján Magyarországon nőtt a legjobban a foglalkoztatottság az uniós tagállamok között. Előző év azonos időszakához képest a második negyedév ugyanis 3,1 százalékos bővülést hozott.

A helyzet különlegessége egyébként, hogy az első negyedéves statisztika alapján is minden más tagállamot maga mögé utasított hazánk. Ebben persze vitathatatlanul szerepet játszott az idén megnövelt volumenű közfoglalkoztatás.

Ráadásul a következő negyedévekben is minden esélyünk megvan arra, hogy ha negyedéves bázison nem is, de évesen mindenképpen Európa trónján üldögéljünk. A kormány ugyanis augusztustól a havi átlag 200 ezer fős közfoglalkoztatást tűzte ki célul, amihez a szükséges pluszforrásokat is biztosította 47 milliárd forint értékben. Mivel eddig a második félévekben nagyjából 100 ezer körüli átlagos közmunkáslétszámról árulkodtak a statisztikák, érezhető hatása lehet az év közben megnövelt volumennek.

Visszatérve az Eurostat-adatokra, a második negyedévben mögöttünk a brit foglalkoztatottság-bővülés áll 2,7 százalékkal, a dobogó harmadik fokára pedig Málta került 2,6 százalékos plusszal. A régiós országokat tekintve hatalmas volt az előnyünk, hiszen mögöttünk a legnagyobb mértékben a lengyel dolgozók száma bővült 1,5 százalékkal. Érdekesség, hogy a kormány részéről rendre példaként említett cseh foglalkoztatottság előző év azonos időszakához képest mindössze egy stagnálással felérő 0,1 százalékos pluszt tudott felmutatni.

Bár éves bázison kiemelkedőt produkált Magyarország, azért az első negyedévhez képest bekövetkezett változás miatt sincs ok szégyenkezni, hiszen a 0,6 százalékos növekedés a negyedik legnagyobbnak számít a tagállamok körében. Hazánkat Észtország (+1,2 százalék), Portugália (+0,9 százalék) és Spanyolország (+0,6 százalék) előzte meg.

A régiónkat tekintve azonban még ezzel a szerényebb adattal is éllovasok vagyunk. Minket szorosan követett Lengyelország és Szlovákia egyaránt 0,5 százalékos plusszal, míg a cseh dolgozók száma semmit sem változott a második negyedévben az első három hónaphoz képest.

www.mfor.hu/cikkek/Iden_egyszeruen_letaszithatatlan_Europa_tronjarol_hazank.html

(olyan gyönyörűek az ábrák, hogy nem szabad kihagyni!)
"Miért nem mindegy ezeknek, hogy az első ötven liter után nem kellett adót fizetni?"

Mert 'tuggyák odakint,hogy 'ócskaromamentalitásra van kiképezve itt mindenki,'semminek sincs következménye,a becsületes mindig megszívja,'nyallereragyatlanoknak áll a világ:))

A 'zelső 'ötvenliter után a második csak adminisztáció kérdése,soha nem lesz vége a kétfenekű 'hungarianjogászelbaszottvilágnak!!

NAVITYASATÖBBIEKEZÉRTBEKAPHASSÁTOOKEGY'S'MÁSÉT!!!!!!!!
@guma:
Továbbá nem elhanyagolható, hogy milyen jelentős számú munkavállaló (magasan képpzett) lépett le pánikszerűen a NER remek "lehetőségeit" negligálva... :(
Képzett... android bill.szépségei...
@Guestenye:
Nem kaptam választ kolléga.... ha már múltkoriban félrement! Emailt olvasol?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: :)))

én meg már azt hittem, hogy a reggeli feles hatása :D
@guma:
Hülye kicsi a billentyű, sokat elhibázok.

Amúgy ezt olvastátok? Valami elmebeteg É-Koreába menekült, erre 6 évre ott is elítélték, evégre ennyire nem lehet ökör... :)

"Egy észak-koreai bíróságon hat év munkatáborra ítéltek egy áprilisban elfogott 24 éves amerikait, írja a CNN. Az állami KCNA hírügynökség szerint a hivatalos indoklás alapján „ellenséges cselekedeteket követett el, amikor magát turistának álcázva Észak-Korea területére lépett".
A 24 éves Matthew Todd Millert április 10-én vették őrizetbe az országba való belépéskor, állítólag ellenségesen viselkedett a bevándorlási hivatal munkatársaival szemben. A KCNA szerint a férfi a belépéskor a határon felmutatta a turistavízumát, eltépte és azt kiabálta, hogy „Észak-Koreába jöttem, hogy itt védelmet találjak."
index.hu/kulfold/2014/09/14/hat_ev_munkataborra_iteltek_egy_amerikait_eszak-koreaban/
Továbbra is állítom, hogy mindez az EU - csatavesztésből és irigységéből származó - kicsinyes bosszúja.
Amint lehetőségem lesz, akkor rögvest Hévízre rohanok, ahol tavasszal - sajnos anyagiak híján - nem tudtam megvenni a "Magyarországra acsargó brüsszeli kutyák" elnevezésű festményt és megvásárolom (ha nem lenne meg, akkor egy hasonlót rendelek a művésztől).
A képet a lakásom centrális helyén fogom felakasztani, hogy naponta (akár többször is) emlékeztessen az állandó harckészültségre.
Annyi jó még maradt az életben, hogy a vőtársamtól kapott adómentes pálinkából van 3 üveggel, amelyek közül megragadtam egyet és kitöltöttem egy kupicára valót.
Most azok egészségére iszom, akik megérdemlik!
Tanulságos történet... nem, nem a zsidók miatt (ahogy sokan szeretnék), hanem a beépülés és a "jópofizás", szövetségesszerzés működésének szép leírása miatt:

"Beszervezés és közös munka
„Logikai elvek alapján meggyőzni a célszemélyt nem lehet! Először is nagyon nehéz intellektuális vitát folytatni, amikor alapvetően korlátozva vagy az adott nyelven” – mondta. Bár jól beszél arabul, de nem gondolná, hogy elég jól ahhoz, hogy egy ilyen típusú beszélgetésbe belemenjen. „Szakmai szempontból, amikor beszervezel valakit, nagyon fontos, hogy ne vitázz vele, hanem találj rá arra a pontra, amin keresztül rá tudsz kapcsolódni és ő is rád. Meg kell találni a közös pontot, ami bármi lehet. Lehet a zene, amit szeret. Az nem számít, hogy te szereted-e, de akkor és ott te szereted azt a zenét.”

index.hu/kulfold/2014/09/14/a_hamasz_fianak_ugynoke/

A helyi, blogi aktualitását nem is említem...
@Guestenye:

"Ma már azt is kénytelen vagyok hozzátenni ehhez, hogy az ún. ellenzék pedig nem áldozata, hanem része ennek a problémának. Van egy határ bennem, ameddig el lehet hitetni velem, hogy ügyetlenkedés, hozzá nem értés, szerencsétlen véletlenek sorozata, káderproblémák és széttöredezettség okozza az ellenzék erőtlenségét. Ezen a határon én a magam részéről túl vagyok, a személyes véleményem az, hogy az ellenzék pusztán a Fidesz balszárnya, amit egy szép nap (talán régészek egyszer) valószínűleg bankszámlák, hangfelvételek, éttermi szalvétákra írt jegyzetek vagy halálos ágyakon elmorzsolt vallomások formájában fognak feltárni. De ha nincs igazam a tény akkor is az, hogy jelen pillanatban az ellenzék a rezsicsökkentés után a Fidesz második legerősebb fegyvere."

ez osszevag ezzel teljesen:

iksz.beszolunk.hu/bizonyitek-hogy-az-mszp-es-fidesz-ugyanaz-a-part-ekozben-a-magyar-egymast-oli/
@DR. INKVIZITOR: vedd ugy, hogy koccintotunk!

(nekem meg van 25 liter)
@Guestenye:
Azért dobtam egy mail anno, hogy ugyan, mesélj már nekem is, ha már olyan szépen beszéltél hozzám, tudjam legalább, miért... :)
@Guestenye: olyasmi

"- A modern állam már nem értelmezhető nemzetállami keretek között.
- A kultúra sokszínűsége teremt lehetőséget arra, hogy új nyelveken új identitásokat teremthessünk. Ilyen formán az észt kultúra tovább él új keretek között.
- A technológiai fejlődést és az ország gyors digitalizálódását állam és polgára viszonyának átalakítására kell használni. A szabadság, a részvétel és a beleszólás erősítésére. (Ha nem hangzott el 50-szer a liberalizmus és a liberális demokráca kifejezés, akkor egyszer sem)
- Fenntartható környezetre és erős közösségekre van szükség, hogy a globális kihívásoknak ne áldozata, hanem versenyképes motorja legyen az ország."

Ausztriaban van szerencsem tapasztalni a fentieket
@vitéž munkášőr:
Ezt jó ideje pedzegetjük, evégre ezek a coci pártribancok ennyire hülyék legyenek, annak komoly anyagi oka kell, hogy legyen. Mert ostobának ostobák, de ennyire nem lehetnek amatőrök... csak pénzes ribancok.
@vitéž munkášőr:
A rothadó kapitalizmus, az a mocsok liberális állam, a rohadék tiszta sörök, a bevándorlók... pfujjjj!
:(
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: a srác anno a végén szétdobta a lábait, mé kezded újból? nem akarja érteni a mél kérdést, tisztán láccik:)))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

És ez vonatkozik a DK-ra meg az Együttpm-re is.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: es milyen erdekes, hogy ezek mellett milyen bekesen megfer a dirndl, a borgatya meg a freiwillige feuerwehr
@Guestenye: termeszetesen. oket egyebkent sem lehet maskepp ertelmezni, mint a maszop side-project-jeit
@vitéž munkášőr: *koccintottunk. hoppa, mar meg is artott
@Guestenye: igen:) de ako beégtél, mint a brikett, erre itt értetlenkecc!
@vitéž munkášőr: tisztán láccik, má magaddal dumálsz! vitézevtárs egy kis vörösfény, jót tenne magával:)))
@taga20: jaja, az megnyugtatna, mint Balogh elvtarsat. raadasul lehet, hogy a szintido is jobb lenne… ;-)
szineshir.com/a-hivatalos-agymosas-tiz-pontban/

"1.) Az emberek agyát és figyelmét le kell foglalni másod- és harmadrangú problémákkal. Ennek érdekében figyelmüket el kell vonni a valós és súlyos szociális gondokról, mégpedig olyan hírekkel, amelyek társadalmi jelentősége kicsi ugyan, de érzelmileg erősen megérintik őket. Támaszkodjunk a bulvársajtóra, amely hű szolgánk lesz."
@vitéž munkášőr: a szintidő az mindennél fontosabb, vitéz evtárs:) remélem balogminiszter evtárs jóvan:))))
@Husz_János_Puszita:
Akár ő írta, akár nem, a többi kilenc is igaz...

"2.) A nép úgy kell tekintsen politikai vezetőire, mint a nemzet megmentőire. Ennek érdekében (elsősorban a média segítségével) hamis riasztások és nemlétező fenyegetések tömkelegét kell rájuk zúdítani, amelyek miatt aggódni, később szorongani kezd. Ha a szorongás elérte a kritikus szintet, lépj közbe és oldd meg a (máskülönben nemlétező, illetve általad gerjesztett) problémákat. Hálásak lesznek, s önmaguk fogják kérni szabadságjogaik csorbítását.
3.) A nemzetnek mindig készen kell lennie arra, hogy valami rosszabb következik. Ennek sulykolása érdekében használd fel a "fehér" propagandát (vagyis nyíltan a kormány irányítása alatt álló médiumokat), a "szürkét" (azokat a sajtótermékeket, amelyek csak részben állnak kormánybefolyás alatt), s a "feketét" (amelyekről senki sem gondolná, hogy valójában a hatalom szolgálatában állnak). Ezek karöltve azon kell munkálkodjanak, hogy egy olyan kormány képét vetítsék a lakosság szeme elé, amely minden erejével azon munkálkodik, hogy a jövő egét beárnyékoló sötét fellegek legalább egy részét elhessentsék a nemzet feje felől. A kemény, megszorító intézkedéseket fokozatosan kell bevezetni, mert így az emberek hozzászoknak a rosszhoz, sőt: örülnek, hogy még mindig nem a legrosszabb következett be.
4.) A nemzetet meg kell győzni, hogy minden rossz, ami aktuálisan történik, az kizárólag azért van, hogy a szebb jövőt biztosítsuk számára. Vagy ha nem a számára, akkor a gyermekei számára. Az emberek reménytelenül idealisták és hiszékenyek, akik ezt az érvet ("majd a következő generációknak sokkal jobb lesz, nekünk ezért kell áldozatokat hoznunk") évszázadokon keresztül hajlandó benyelni és elfogadni.
5.) Az embereket le kell szoktatni a gondolkodásról, s arról, hogy a történésekben felfedezzék az ok-okozati kapcsolatokat. Ennek érdekében a politikai vezetők egyszerűen kell megfogalmazzák az üzeneteiket, már-már infantilis módon, minimális szókinccsel, rövid mondatokban. A hallgatóság ily módon megszokja a felületességet, naív lesz és hajlamos az információs beetetések elfogadására.
6.) Minden adandó alkalommal az emberek érzelmeire kell hatni, nem a racionális gondolkodásukra. Bátorítani kell mindenféle emocionális megnyilvánulást, mert az érzelmeket sokkal könnyebb manipulálni, mint a rációt.
7.) Az embereket a lehető legnagyobb tudatlanságban és műveletlenségben kell tartani, mert így nem lesznek motiváltak magasabb ideálok és összetettebb tervek megvalósításában. Butítsd le az oktatásügyet, tedd korrupttá és hozd a működésképtelenség küszöbére. Egy ilyen iskolarendszer a közvélemény manipulálásának ideális eszköze.
8.) A népet el kell zárni az objektív, korrekt és teljes tájékozódás/tájékoztatás minden forrásától. Ennek érdekében pénzügyileg támogatni kell azokat a médiumokat, amelyek butítják és félretájékoztatják az embereket, s gazdaságilag el kell lehetetleníteni azokat, amelyek ennek ellenkezőjét próbálják elérni.
9.) A nyájszellem erősítése prioritás! Az egyénben fel kell ébreszteni a szégyen- és tehetetlenség-érzetet, s választható (pontosabban választandó!) alternatívaként ezzel szembe kell állítani az igazodási, csatlakozási kényszert. Az egyéniségeket nélkülöző nyájat mindig könnyebb irányítani, ellenőrizni és befolyásolni.
10.) Mindent meg kell tenni az egyének megismerése érdekében. Ezt elérendő belső (és titkos) nyilvántartásokat kell felfektetni az egyén különféle (ízlésbeli, politikai, ideológiai, viselkedési) preferenciáiról, opcióiról, egyszóval teljes pszichológiájáról. Törekedni kell arra, hogy jobban megismerjük az egyént, mint ahogy ő ismeri önmagát. Fel kell használni a társadalomtudományok (szociológia, lélektan, csoportképzés pszichológiája, stb.) legújabb vívmányait céljaink elérése érdekében, de ezeket a lépéseket a legnagyobb titokban kell tartani. Megfoghatatlan, érzelmi töltetű, nagy és közös célokat kell kitűzni, amelyek alkalmasak arra, hogy lelkesítsék a tömegeket. Ha nyilvánosságra kerülnek, ezeket a törekvéseinket határozottan (ha kell: erőszakosan) tagadni és cáfolni kell."
@taga20:

a festett szemoldoku pap elvtars itt epp megtekinti a megepitendo nerfalanszter jovendo lakoit. kiseri hoffmann et.no_cloned_v2.0:

m.magyarnarancs.hu/data/cikk/9/17/26/cikk_91726/baloguj_fit_300x300.jpg
@vitéž munkášőr: nekem meg orbán, lázár, kövér. hogy a pokol bugyraiban végezze mind, ha van.
itt az út:)
www.youtube.com/watch?v=4aBPF6qVjac
@vitéž munkášőr: mé utálom ezeket a szarembereket annyira? bennem van a hiba? má ez is megfordult a fejembe:)
@vitéž munkášőr: Figy. Ez a dal ugye tetszik az igazi balosoknak? :)

youtu.be/1NJP8YxNw4E
@taga20: majd kisirjuk magunkat egymas vallain - addig is tobbet kell innom, hogy tudjam a pontos valaszt
Direkt a napiaszar cikkét emeltem ide, nehogy valami mocoskos ballib sajtó uszályába került, pálinkától lealjasult, félrészeg kommentelőnek tünjek:

www.napi.hu/magyar_gazdasag/jonnek_a_nemzeti_italboltok.586197.html

mai hír:

nol.hu/belfold/lazar-soha-nem-volt-szo-nemzeti-italboltrol-1486227
hukk, az a másfél deka már megláccika hejjesírássomon. bocsi
@Spániel:
Logikus, blokkolni kell a pálinka főzést, hogy visszatereljék a fogyasztókat az állami járulékok fizetése alá. Kell a zsé...
@vitéž munkášőr:
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Én még emlékszem a kádári propagandára. Már csak erős hányingert érzek.
@Husz_János_Puszita:
Én is, hasonlót.
Ezek a legények abban szocializálódtak, szüleik és maguk is annak aktív és "élharcos" részéhez tartoztak, igaz csak a másodvonalban, szóval belső puccs volt csak. Így tudják, tudták a hatalmukat, a befolyásukat átmenteni.
Folyamatos harcok, nem létező ellenségképek, sosem volt múlt mesevilága. Agyhalott népek meg kajálják.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: nem rossz. gondolom a papbácsi katolikuss és este csapágyasra hajtja a bejárónőt:)
de nálatok, most ez a sláger!
www.youtube.com/watch?v=wrSpZpycy-c
@taga20: Hát neked mint igazi antifasisztának ez még jobban kellene, hogy menő legyen. Amúgy rájöttem, milyen sokszor így tekintenek egymásra az emberek, itt a blogon is. :)

fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/v/t1.0-9/10686738_933479169998752_4604884598646696910_n.jpg?oh=6fa552b4406060f826a0e0b31c0aa7ed&oe=5496CE54&__gda__=1418497928_b9c2ab142e07025af3988d5a98df0a99
@Sejk a derék katona: mi van bakker, túl ittad magad?
én még tőled ilyen kedves szavakat nem hallottam:)))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: öreg, ez neked arspoeticának tökéletesen megfelel.
ne ragozd tovább:)))
@taga20:

„Szakmai szempontból, amikor beszervezel valakit, nagyon fontos, hogy ne vitázz vele, hanem találj rá arra a pontra, amin keresztül rá tudsz kapcsolódni és ő is rád. Meg kell találni a közös pontot, ami bármi lehet. Lehet a zene, amit szeret. Az nem számít, hogy te szereted-e, de akkor és ott te szereted azt a zenét.”

index.hu/kulfold/2014/09/14/a_hamasz_fianak_ugynoke/

A helyi, blogi aktualitását nem is említem...
@Guestenye:

"_@taga20:

Te félrebeszélsz!_"

Taga? Ugyan, egyáltalán nem, legfeljebb ha azon jár az esze, hogy melyik a jobb, a punci vagy a suna?
Amíg ebben nem jut döntésre, addig akadozik a gépezet, amúgy soha.
@taga20: Nekem meg egyből szőr jutott róla eszembe. :)
@Husz_János_Puszita:

Nem volt neked elég egy máglya, Johannes?:DD
@jaegtoer: és gondban van, mert a guminő nem súg neki, pedig már fojtogatta is.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: hoppahoppa' ezek szerint mar erre is van forgatokonyv?
@jaegtoer: a kis picsádat néha szét szeretném rúgni!
egyébként világbéke:)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: azé vannak még értelmes arabok. de senkit nem akarok megsérteni az értelmesarabbal:))))
@parti_giano: a hóhér legyen az utosó ismerősöd:)))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: emberfeletti dolgot a 300 csinált. amiről te beszélsz az donkihote szitú.
www.youtube.com/watch?v=YMZGie45ojw
én meg ijjeneket látok a rénkumisztul:

444.hu/assets/vdpkrcpdyrvktqtsxbhv-342x174.png

(aszt nem köll főzni)
@jaegtoer:

Nem megyek ezekért máglyára, a hazaárulást választom. :)
@jaegtoer:

De a kezemet se teszem tűzbe értük. :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Módszeresen mossák az agyukat, tudományos alapokon. Miért ne működne? Bár van sok hely, ahol már nem.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
azért az igen nagyon hülyéktől ők is igyekeznek megvédeni magukat :)
@Husz_János_Puszita: hát szerintem itt senki se nézett mucioscaevolának:)
@taga20:
a 300-ak nem is léteztek: az amerikai film...találta ki azokat is

de ne szomorkoggy nagyon csinoskák egy szál szoknyában és...sisakban... meg strandpapucsban, ugye ???

brühüyyy
@rodeo36: öreg, te sem létezel, csak a szádat jártatod.
20év múlva a bolhás macska sem emlékszik rád! max. én gyújtok egy gyertyát az emlékedre.
@taga20:
Az orosz háborodott nem akar emlékezni, pl. a Molotov-Ribbentrop féle alkura, meg amúgy is a qrva anyját!

"A TVN24 újságírójának láttán Zsirinovszkij hosszabb fejtegetésbe kezdett Lengyelországról, melyet a második világháború fő kiváltójának minősített. „A lengyel politika nélkül nem lenne hitleri Németország” - tette hozzá. A szankciókkal kapcsolatban azt mondta az orosz politikus, hogy Lengyelország lesz azoknak a legnagyobb vesztese. Egyben azt tanácsolta, az ország lépjen ki az Európai Unióból és a NATO-ból, csatlakozzon Oroszországhoz és az orosz nyelvet tegye második hivatalos nyelvévé. Zsirinovszkij azzal fenyegette meg Lengyelországot, hogy a „nagy háború” kitörése esetén semmi sem marad belőle, mert azon országok egyike, ahol – mint mondta – NATO-támaszpontok vannak. „Teljesen elégetjük ezeket az országokat” - mondta, a balti országokat is megemlítve. Majd hozzátette: „szeretjük Lengyelországot, nem kívánjuk vesztét”.

Zsirinovszkij már augusztus közepén is hasonlóképpen nyilatkozott Lengyelországról a Rosszija 24 orosz állami hírtelevíziónak, azt mondván, hogy ha kitörne egy háborús konfliktus Oroszország és a nyugati országok között, Lengyelországot és a balti államokat Oroszország lesöpörné a Föld színéről. A lengyel hírelemzők többsége ezt akkor provokációnak minősítette, ugyanakkor a sajtó felhívta a figyelmet arra, hogy Zsirinovszkij politikailag kényes esetekben időnként a Kreml nem hivatalos szócsöve."
hvg.hu/vilag/20140914_Elegetjuk_ezeket_az_orszagokat__fenyeg
nekem igazán tavasszal esett le, mikor leugrottunk rokonokhoz miskolcra, hogy ez az otthoni pálinkafőzés a hagyományosan alkesz-hajlamú magyar társadalom előre kitervelten aljas, szándékos bedrogoztatása.

boldog-boldogtalan főzeti és nyakalja a pálinkát vidéken.

bazd meg, megtanulhattam volna már, ez az alja népség mindig mindent előre kitervelten csinál...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: én nem bonyolítom túl, bassza meg a kurvaannyát aki ezeknek a trógereknek hájpol! lehet tőlem kövér, orbán, rodeo, gábris vagy nincsitt. mind SZARALAK! ennyi, a duna vagy duma meg folyik tovább:)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: ja, eddig butították vele a magyart mind biológiailag, mind ideológiailag, mostantól viszont - miután kiosztják a haveroknak a kiosztandót - nem szabadságharcolnak tovább érte.

és tuti, hogy ezt így előre kitervelték:

1, hadd butuljon pár évig az alkesz magyar a pálinkától, plusz évekre előre úgyis kifőzeti az adagját;

2, mehet a szabadságharcos duma ennek örve alatt;

3, beizzítjuk a következő kaszát: a nemzeti italboltokat;

4, az eu lassan örlő apparátusa kábé ekkor szankcionálja a pálinka-törvényünket;

5, az ostoba, cseléd, proli szavazóink ezt is be fogják szoni nekünk: nem mink hátráltunk meg, a brüsszeliták esküdtek össze ellenünk újra.

és ezt így, komplett, ez a tetves-rühes-alja tolvaj népség már kitalálta 2008-ban, amikor már tudták, hogy 2/3-uk lesz.
@hacsaturján:

Fostalicskát olvasva majdnem ilyeneket vizionálok én is,csak olyan zavartalan, mint a rénkumisztól.
Hányinger kíséri.
@taga20:
Lószar az egész. Nem is tudom hány éve nem nézek Fábryt, talán 6-8? Ahogy olvastam, viszont nem csak én vagyok így vele. Ahogy látom, minél kevesebben nézik, annál többet keres... érdekes.
Piacgazdaság? Állampárti szórakoztató műsor.

@xyxyxy71:
Szerintem is kész forgatókönyvekből dolgoznak, úgy leírva-kommunikálva, hogy akármekkora pofon a vége, az nekik a "győzelem" végszóval van eladva.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: fábri nagyjából egy kurva pozsgai vagy szűrős! ez a fityesz kvintesszenciája!!
@taga20: Lófaszt mama, ez csak vetítés és cirkusz a népnek. Most is ugyanarról van szó, mint korábban már annyiszor a történelem során. :(

Aligha lehet kétséges, hogy nyersanyagból egy Oroszország nevű komplexumban van a legtöbb, hisz területe messze felülmúlja valamennyi más országét. Fel is kelti – folyamatosan, évszázadok óta – azoknak az „anyagelvű” hatalmi centrumoknak a figyelmét, amelyek persze kényesen ügyelnek arra, nehogy kiderüljön, egyszerűen szeretnék kirabolni a gazdag orosz földet. Napóleon, Hitler és aztán a „hidegháború” Amerikája is ezért eszkábált össze valamilyen fedőtörténetet arra, hogy miért is áll szemben Oroszországgal. A hamis magyarázat lényege mindig az volt, hogy a „szabadságot” kívánják elvinni az elnyomott orosz népnek.

Az Ukrajna körül kibontakozó apokalipszis egyetlen pozitív következménye, hogy kiderült, valóban a szó szoros értelmében apokalipszisről van szó, mert ez az ősi görög szóösszetétel azt jelenti, hogy „lehull a lepel”, és most bizony lehullott a lepel.

Az Egyesült Államok mint globális birodalom ugyanolyan szimpla rablóháborút folytat Oroszország ellen, mint Napóleon vagy Hitler annak idején. Ukrajna csupán jelentéktelen eszköz ebben a kibontakozni látszó világháborúban, ami mindig is kizárólag a globális dominanciáról, az erőforrások feletti uralomról szólt. Az amerikai impérium számára létfontosságú annak megakadályozása, hogy kialakuljon az a globális nagykoalíció, amelyet eurázsiai földhídként szoktak emlegetni. Ez az utóbbi két évtized során valóban kibontakozni látszó együttműködési rendszer szimbolikusan a Párizs–Berlin–Moszkva–Peking-tengellyel írható le. Az impérium számára a megmaradás döntő feltétele az, hogy ezzel a planetáris szövetséggel szemben minél határozottabban kényszerítse ki a Washington–London–Párizs–Berlin- tengely megerősítését Oroszországgal, Kínával és az iszlám világgal szemben.

Ennek elérésére először polgárháborút provokált Ukrajnában, kettős céllal. Egyrészt permanens konfliktust Ukrajna és Oroszország között, s Ukrajna végleges elszakítását. Másrészt Oroszország és az Európai Unió közötti stratégiai együttműködés teljes lerombolásával Európa meggyengítését, Amerikától való függésének megerősítését. Ennek fontos eleme, hogy Európa egyetlen évtizeden belül az amerikai palagáz importjára építse energetikai rendszerét, ami, lévén sokkal drágább, mint az orosz földgáz, az új függés mellett jelentősen rontaná Európa és főként Németország versenyképességét. Ráadásul a tartós ellenségeskedés végre megnyitna egy hatalmas, új piacot is a történelmének legmélyebb válságát élő amerikai hadiipari komplexum számára. Végül mindezt megkoronázza majd az Európai Unió és az Egyesült Államok közötti szabad kereskedelmi egyezmény. Hogy minden akadály nélkül áraszthassa el a génmanipulált kukorica és minden egyéb az Európai Uniót és persze a „szabad” Ukrajnát is.

A birodalmi konstruktőrök, mint mindig, most is profi munkát végeztek, hisz mindez ráadásul az orosz „agressziót” megfékező, a „szabad népeket” megvédő akciósorozatként adható el. Feltéve, hogy a világ valóban beveszi a birodalom legújabb tragikomikus hazugságait.

Szóval nyugodtan számolj le te is a dajkamesékkel, és a demokráciaexporttal is.:(
@taga20:
namost: mivel elkaptalak, "szar alak" sohasem voltam, nem vagyok és nem is leszek, de legfőképpen nem te döntöd el ezt sem...már megint beszedtél valamit, és jól hat, szédűlsz is?

de kezdek arra a végkövetkeztetésre jutni veled kapcsolatban, hogy simán csak hülye vagy és analfabuta a nemzetközi globális politikához, prejudikálsz

brühüyyy

nem muszáj válaszolnod...csak ha nagyon csiklandoz...miért kell neked ezeket a szarokat idefirkálnod, nincs valami jó kis palatáblád krétával otthon a mühely raktárában és oda felírhatnád, könnyebben letörölhető és a kutyu is lepisilheti amire valóban való
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
asszed értik?

nincs nekikjjek hozzávalójuk...be vannak irányítva...kell nekik...

nagyon buták

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: meggyőztél. szeretnék egy putyinféle magyarországban élni.

egyébként, te százas vagy? a lányodat nem vitte még el a gyámhatóság? komolyan kérdezem:)
@taga20: Amúgy én nem hájpolok csak aggódom, hogy megint a mi faszunkkal verik a csalánt olyanok, akik szép kényelmesen fogják ezt is röhögve végignézni a washingtoni íróasztalok mögül. :(
@taga20:

tudod...ááááááááááhh nem tudtad sohasem és sohasem fogod tudni...kár érted, ha nem lennél poliikai analfabéta még ember is maradhattál volna...
semmiféle gyertyát ne gyújts soha értem...

még mindíg csak nézek mint Jenő a moziban...mi történt veled idők során? valaki kezel téged valami szerrel és az túlzottan hat?

brühüyyy

és még hová degradálócc?
@taga20: Ez sajnos nem arról szól, hogy milyen országban akarsz élni, hanem arról, hogy a térség békéjét megint egy nagyhatalmi érdek mentén dobják oda. Persze könnyű nekik nem Washington DC-ben fog vérbe borulni a környék. Azt kéne végre átlátni egyre több embernek, hogy ez a szabadság meg demokrácia terjesztés lózung szimplán egy hazug álca, amivel igyekeznek eltakarni az expanzió valós céljait.:(
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

"Ezt jó ideje pedzegetjük, evégre ezek a coci pártribancok ennyire hülyék legyenek, annak komoly anyagi oka kell, hogy legyen. Mert ostobának ostobák, de ennyire nem lehetnek amatőrök... csak pénzes ribancok. "

Kíváncsi vagyok, most hogy lemondott a pártigazgatójuk, ez csak egy újabb hatalmi harc lépése-e, vagy a "megtisztulás" szándéka is benne van? (Vicceltem)

Mikor a választmány az önkormányzati jelöltállítás után ad ki a jelöltekkel szembeni elvárásokat, akkor az nem tiszteletet ébreszt bennem, hanem tátott szájat! Röhej.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: öreg, eszt mind beveszem. de egyszer olvassak má egy olyat tőled, hogy putyin bassza meg a kurvaanyját.
előre is köszönöm, te rohatt csicska!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Baszod!
Legalább lápimagyar létedre saját gondolatod lenne, de az sincs!
Lopni vagy csak képes mások beteg beszédeit.
Vitaképtelen és saját gondolatoktól mentes, szolgalelkű pártcsicska vagy.
A fenti mondatoknál is "mindössze" az idézőjel maradt ki.
Szánalmas Bogár cikket idéztél be ide is, tagáénak, persze "véletlenül" idézőjel nélkül!
Ostoba... szánalmas az erőlködésed, az viszont tény, hogy elég primitív és átlátszó is a tevékenykedésed.

magyarhirlap.hu/cikk/3956/A_demokracia_exportorei

Ezt ott, a te köreidben, a te szinteden zabálják, gondolom...
@rodeo36: te, kis te! ne erőköggy, me lesérülsz és nem tudod putyinbácsifarkát cirogatni:)
egyébként a ménykű csapott le érdre, annyira cikázik:)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: nem akarok kötekedni veled tezsvérem, de nem az vot, hogy nem látod a feketeangyalt?
@taga20:
ezt érted?:
Másrészt Oroszország és az Európai Unió közötti stratégiai együttműködés teljes lerombolásával Európa meggyengítését, Amerikától való függésének megerősítését. Ennek fontos eleme, hogy Európa egyetlen évtizeden belül az amerikai palagáz importjára építse energetikai rendszerét, ami, lévén sokkal drágább, mint az orosz földgáz, az új függés mellett jelentősen rontaná Európa és főként Németország versenyképességét. Ráadásul a tartós ellenségeskedés végre megnyitna egy hatalmas, új piacot is a történelmének legmélyebb válságát élő amerikai hadiipari komplexum számára. Végül mindezt megkoronázza majd az Európai Unió és az Egyesült Államok közötti szabad kereskedelmi egyezmény. Hogy minden akadály nélkül áraszthassa el a génmanipulált kukorica és minden egyéb az Európai Uniót és persze a „szabad” Ukrajnát is.

A birodalmi konstruktőrök, mint mindig, most is profi munkát végeztek, hisz mindez ráadásul az orosz „agressziót” megfékező, a „szabad népeket” megvédő akciósorozatként adható el. Feltéve, hogy a világ valóban beveszi a birodalom legújabb tragikomikus hazugságait.

nem? na látod milyen gyagya vagy...majd ha megrendelőd csődbe megy...akkor talán???

ja és Lybiában, Iraq-ban Egyiptomban és sok mindenhol másutt kitört a demokrácia??? azután, hogy szétbaszták őket...Ukrajnában is hatalmas nagy demokrácia volt 10 évig a nagy függetlenségük alatt??? vagy tévedek és át vagy baszva mint a szar a palánkon...majd fizeted az ukrán államadósságot???

hülye alak vagy

brühüyyy
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Ó ismét csak ennyi?Cáfolni nem tudod, ezért marad ismét a lenézés vagy a hiteltelenítés meg a mert CSAK. Ennél azért többet néztem ki belőled. :)
Na szedd össze magad és vezesd le gyorsan tényekkel és érvekkel, hogy a ruszkikat megint csak azért basztatják mert misának és szásának jobb életet akarnak ott a volga mentén. Na ne röhögtess ecceri lélek. :)

Szóval ha neked annyi "érved" marad, hogy hol jelent meg, ki írta, meg hol maradt az idézőjel akkor elég gyengusz vagy. :)
@rodeo36: "hülye alak vagy"
egyre jár az agyunk, csak mindenki másra gondol:)
más!
réges-régen olvastam egy könyvet(van ilyen is), ahol az öregeket pl. téged lebaszták a mélybe.
réges-régen embertelennek gondoltam a dolgot, amióta téged olvaslak elgondolkodom. baráti üdv. taga
@taga20:
Úgy volt, de androidon nem müxik és kibaszta a biztit a válasza neked.
Bedobtam a google keresőjébe és ugye egyből lejött, hogy elmebeteg Bogár szövegeit teríti ez a szerencsétlen lápilidérc itt, idézőjel nélkül.
Gyanús volt a hossza, ennyi önállóságot nem nézek ki belőle, ennél sokkal ecceribb a figura.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Cáfolni?
Ki a tököm akar téged és elmebeteg társaidat cáfolni?
Hisz egy röhej az egész ténykedésed és te ugatsz itt tényekről?
Önállóan nem vagy képes egy gondolatra sem, te nem vagy vitapartner! Ostoba...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: behúztad bolit!
de akkor is egy SZARALAK vagy rodeoval együtt. és ezen az se segít, hogy hitler, wagnert szerette.
@taga20:
HÜÜÜÜLYE!:)
Kóla amúgy sincs itthon, olyan szarokat nem tartunk, nem iszunk. Viszont most, hogy említed, valami vörösborocskát keresek, úgy emlékszem van olasz, meg spanyol is. Min'gyá gyüvök...
@vitéž munkášőr:

Hát ez a felvonulás undorítóbb, mint anno a május elsejeiek voltak. Ott legalább lehetett nevetni, itt meg muszáj illedelmesen és alázattal nézni a magos fenségek bevonulását.

Hogy nem szakad le a pofájá(uk)ról a bőr.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Mondjuk ha elkezdek hozzád meg szőrhöz hasonlóan kurvaanyázni attól biztosan blogosan trendi lennék de ettől még ugyanúgy elviszik majd a magyar gyerkőcöket is a don-kanyarba mondjuk azért hogy Biden alelnök fiacskájának karrierje az Ukrán gázkonszern igazgatóságában töretlenül ívelhessen felfelé.

Másrészt ha te indexet meg 444-et idézel, ezek után én is nyugodtan mondhatom hogy nem vagy vitapartner. Előre is köszi. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: lefelejtetted a linket magyarhirlap.hu/cikk/3956/A_demokracia_exportorei by bogár... tudod mit?... a kurva anyád (bogárét nem, mert az klinikai eset, axiómatikusan)...
@taga20: Nézd öreg tudod, hogy rólam lepattan ha "szaralakozol". :) Az ébredés nálatok is eljön majd csak hasznos lehetne ha előbb, mint később.
@Sir Bates dö Hól: Te még mindig itt tartasz pici gumiszoba szökevényem. :)
@látjátok feleim szümtükkel:
Még pár év és szépen, hosszú tömött sorokban kell az elvtársak arcképeivel és lelkesítő feliratokkal felsorakoznunk.
Már most is ott a keménymag, akik Békemenet címén példát mutatnak, nekünk, ecceri halandóknak.
@rodeo36: most egy bogárnak csápolsz... "asszed értik?

nincs nekikjjek hozzávalójuk...be vannak irányítva...kell nekik...

nagyon buták"

pc vagyok, tehát: kapd be a f@szom...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"Másrészt ha te indexet meg 444-et idézel, ezek után én is nyugodtan mondhatom hogy nem vagy vitapartner. Előre is köszi. :)"
ez mi a szar? hülye vagy?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Baszod szerencsétlen!

Eddig kik vittek a Don-kanyarba magyar honvédeket?
A te szellemi ideáljaid!

Eddig kik vittek el magyarokat kényszermunkára különböző országokba?
A te szellemi ideáljaid!

Szóval szánalmasan nulla vagy, mondtam már, hanyagolj... olvasgass Bogár cikkeket, idézgesd, csak akkor legalább az IDÉZŐJELET tedd ki, nehogy valaki ennyire kreténnek nézzen, mint én!
@taga20: Amikor hirtelen rádöbbenek sokan arra, hogy ez az egész kibaszott szarakodás a ruszkikkal nem érted, értem meg az ukrán vagy netán orosz emberekért zajlik, hanem csak és kizárólag a nyersanyagért és a világhatalomért.
Ha most 75 évvel korábban élnél azon kaphatnád magad, hogy támogatod a nácikat a SZU ellen, akik ugye a gaz Sztálin ellen vonultak a nyugati civilizáció érdekében, stb. Elég ciki lenne nem? :)
@Sir Bates dö Hól:
Szemrebbenés nélkül ostoba a lápi haverod... :D
Ez olyan balfasz, hogy szimplán lebukik - arról nem is beszélve, hogy önálló gondolata nincs.
Hihetetlen ecceri a propagandista.
@taga20: hogy pontos vagyok (by Micimackó)...
@taga20: Dehogy vagyok hülye. Ugyanolyan logika mint Bolié.:) Nem a leírtakat látja el tényszerű ellenérvekkel, hanem a megjelenés helye szerint skatulyáz. Nem ismeri fel, hogy a világ már régóta nem jobb, bal vagy liberális táborokra oszlik.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Amikor idézel vagy véleményt mondasz te is ugyanolyan propagandista vagy. :)
Ha lehet választani, akkor inkább alkoholista vagyok, mint magyar.

Látom, Gébriel továbbra is bassza szét a blogot a szovjet propagandával, a bloggazda meg hagyja.

Na, cső.
@Kijelölt Felelős:
B+... :)
Francia bordeaux-i lett az áldozat! Kellemes, szépen itatja magát, veri a qrva drága és kutyult hazai lőréket.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: haverod neked, hozzád írogat folyton:-)... de, ahogy látom, ez a két retardált gyökér tényleg megveszett ma... remélem karácsonyt együtt töltik...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: hameg 3000 évvel ezelőtt élnék, ako perzsa lennék, te szerencsétlen?
nem kö mindenkinek kágébélának lenni! probáldki jó érzés!
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Értem tehát te "válaszolsz" nekem de én azért hanyagoljalak. Mi ez a nagy liberalizmus és tolerancia ami árad belőled? Másrészt "érveid" továbbra sincsenek, csak személyeskedés. Úgyhogy ez így továbbra is csak bolhafing tőled.

Azért az übercuki, hogy te most az állítólagos "szellemi ideáljaimat" támogatod, amikor harcosan beszopod a nyugati háborús uszítást a ruszkik ellen.:)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Na... attól is függ mit szeszelsz.
Spec.most egy kis francia vöröskét szorongatok...

@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ez nagyon szar duma tőled! Hiteltelen és szánalmas, mindjárt bejelented, hogy körülmetéltetni is voltál?
Azt is leszarjuk, de gyomorforgató a ténykedésed!
"übercuki" na basszus.... sírok. rodeo, ez a haverod, nyúlj magadhoz.
@taga20: azért azt nem gondolom, hogy bélát annyira zavarná az, hogy kágébé... ilyen jellem... mint a két retardált...
@taga20: "hameg 3000 évvel ezelőtt élnék, ako perzsa lennék, te szerencsétlen?"

Hát ez a mondatod akkor állná meg a helyét ha te a mostani Oroszországot nem gondolnád a korábbi SZU-nak. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Azért az übercuki, hogy te most az állítólagos "szellemi ideáljaimat" támogatod, amikor harcosan beszopod a nyugati háborús uszítást a ruszkik ellen.:)"
ez tényleg cuki tőled, te ...:)
má én is értem a három pontyot:)))
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Nézd mivel "érveid" továbbra sincsenek, nekem marhára nem kell aggódnom. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: szerintem inkább mennyé gyonni, me az ilyen ostobákra van szükségük a papbácsiknak! gondolom hétko is van észosztás a plebánián.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "nekem marhára nem kell aggódnom. :)"

erre azért pengét ne nyeless a purdéval...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Miről ugatsz?
Te érted egyáltalán a hárommondatos formáddal, hogy mit gagyogsz?
Jut eszembe, a Párt Ökle nálatok, Csanci haverotok mostanság zsidó rabbikat fest... te is elkezdted a liberalizmus és megtérés jegyében a felkészülést?
Nevetséges, hogy te ugatsz érvekről, akitől idézeteken kívül (amiket idézőjel nélkül hazudozol ide be ráadásul) egy kurva önálló gondolatot a blog közönsége itt még nem látott!
VAGY ÉN TÉVEDEK?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Arról nem is beszélve, hogyha te még mindig elhiszed, hogy itt a "szabad világról" meg annak exportjáról van szó, akkor ecceribb vagy egy kurucinfós kommentelőnél is, csak épp énaztánkurváramindenkitőlfüggetlen vagyok jelszóval tolod. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: te angyal, még az avatárod is plagizáltad. mi a faszról osztod az észt?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: és továbbra is csak a hülyeség jön belőled? Ki nem szarja le csancit. Inkább told az érveidet, amik megcáfolják a leírtakat és azt támasztják alá, hogy Biden alelnök fiacskája sem tagja már az Ukrán gázkonszern vezetőségének.
De tanulmányozhatod akár a szőr által is elismert amerikai politológus írását is. Tudod ő egy nagyonnembogár és ő az akit kollégái a negyedik legbefolyásosabb tudósnak választották a nemzetközi kapcsolatok szakértői között :)
Persze neked ő is csak egy retardált lesz, ha nem azt mondja amit te gondolsz erről a konfliktusról. :)

Amerikai politológus: a Nyugat provokálta ki az ukrán válságot

www.atv.hu/kulfold/20140904-amerikai-politologus-a-nyugat-provokalta-ki-az-ukran-valsagot
@Sir Bates dö Hól: A gyerekeidet megint mijafasznak kevered ide kiscsákó? :)
@taga20: "má én is értem a három pontyot:)))"

Basszus! Tudhatnád, hogy a jó munkához idő kell, a rosszhoz még több.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Na, örülj, egy idézet:
"Továbbra is forr az orosz-ukrán gázviszony, de a jelei már nem csak közvetlenül a két országban jelennek meg. Lengyelországban szerdán regulázásra utaló jelként észlelték, hogy jelentős mértékben visszaesett az Oroszországból érkező földgáz mennyisége. A mintegy negyedével visszafogott áramlás tényét Moszkva tagadja, ugyanakkor e lépés az ukránok Oroszországtól függelten forrásainak szűkítésére tett lépések közé illeszthető. E héten az is kiderült: októbertől várhatóan többet, 350-360 dollárt kell fizetnünk az oroszoktól vett gázért. Mivel augusztusban az árszint még 300 dollár alatt volt, abban is lehet igazság, amit az ukrán állami gázkereskedő állít; e szerint Oroszország mesterségesen feltornászott árral akadályozza az ukrán beszerzési útvonalak magyar szakaszának kihasználhatóságát.

Kaderják Péter, a Regionális Energiagazdasági Kutató Központ (REKK) vezetője mindeközben arról beszélt egy interjúban, hogy a modellszámításaik alapján, ha az oroszok elzárnák a gázt, a magyar gázfogyasztási igényt – ha magasabb áron is, de – más irányból már ki lehetne elégíteni. A drágulás mértékét pedig a jövő év januárjában működésbe álló magyar-szlovák interkonnektor drasztikusan csökkentheti - tette hozzá. A helyzetünk azonban a tél közeledtével nem ennyire jó, miközben az európai gáztárolókat átlagosan 80 százalék feletti szintre töltötték fel a tagországokban, a Gas Infrastructure Europe folyamatosan frissülő adatai szerint nálunk ez a szint csütörtökön még csak 56 százalékon állt. Mindent összevetve, mégsem mondható, hogy a helyzetből biztosan a Gazprom kerül ki győztesen, miután a cég csütörtökön azt jelentette be: jelentős nyereségcsökkenést kellett elkönyvelnie. A hivatalos indoklás ugyan a rubel romlásával és az Ukrajnának korábban adott olcsóbb gázzal magyarázza a 41 százalékos zakót, de a háttérben inkább Kijev gázpiaci csuklóztatása, illetve az EU szankciói állhatnak."
hvg.hu/itthon/20140914_es_akkor_vegre_hallgatunk_Brusszelre

Éljenek orosz elvtársaid érdekei? Evégre azok előrébb valóak, mint a hazádéi, a szövetségeséi!
Ja, én használom az idézőjelet cukorfalat amikor más mondókáját beidézem ide, ellenben veled, aki hazudik és "elfelejti" az idézőjelet és a linket kitenni.
Igaz, az MNO, kuruc, alfa elég égő, meg kell, hogy értselek...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:

Ha így folytatod( játok), akkor a hátánszárnyas jószág úgy elkanászodik, hogy szájtépőzárat kell rakni rá.:D
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: KURVAANYJÁT minden oroszfasszopó baromnak!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Óóóó... tényleg... atv... az igen!
Baszod, az a TI hitelességetek, neked ez a hírportál, a forrásanyagaid helye... tényleg.
Vicces a jobbik, az oroszok által üzemeltetett és fizetett oroszországhangja, meg náci portálok már nem is?
Baszki... oszt lőn setétség!
Ti tényleg olyan sötét parasztok vagytok, mint amennyire elsőre tűntök!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: na, figyelj, te kis tetves geci!... senki sem mondta/írta, hogy az usa a grál lovagot testesíti meg... nem hiszem, hogy bárki lájkolta volna innen netanjahu vagy más héja politikáját... s mégcsak az mszp sem nagyon kedvelt itt (teljes elutasítás, a többiekkel együtt)... viszont a fentiek soha nem jogosítanak fel senkit arra/nem biztosítanak sem erkölcsi, sem morális alapot arra, hogy egy putyini ooot, izraelt, mint államot a föld színéről eltörölni akaró csoportosulást vagy egy fideszt, jobbikot támogasson (a retardáltak, analfabéták és jellemtelen fostalicskák kivételével... te melyik vagy?... sztem a három halmaz közös metszete...)
@taga20: figyelj, te vasas kollega. nem kívánok reagálni a "szaralakozásra", téged minősít. de azért felhívnám a figyelmed, hogy az USA tökön szúrta magát a "palagáz" hoax-val, amire azt a sok-sok zöldhasút nyomta a FED. viszont az oroszoknál dögivel van gáz, olaj(ölég szar, kénes meg minden, de van), ércek, arany, gyémánt, ritka földfémek stb. az északi sark kontinentális talapzatára pár éve rakta le egy tengeralattjáró az orosz zászlót, vagyis a nemzetközi jog szerint is orosz terület lett. tudod, Lada gyár Togliattiban, de azért a GM-val fejleszti az új Niva-t. Nem rossz cucc, szerintem.
szóval lehet nem szeretni Putyint, Zsirinovszikjt, Lavrovot meg a többi orosz politikust. én sem rajongok értük, de Obama-ért se nagyon... Bush és a többi se tartozott a kedvenceim közé.
Józanság és szerénység(különösen ilyen szerény ismeretek birtokában, ezen a területen.) elvtársak.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: anyád, a retkes, az ismerte el mearsheimer igazát, én nem (alaptételével sem azonosulok)...
@taga20:

Mélységesen egyetértek. Mondom ezt úgy, hogy Dosztojevszkijtől minden, Csehovtól majdnem minden a polcomon van.

Az viszont továbbra is érthetetlen számomra, hogy Fabius miért hagyja, hogy a LÉTEZŐ ÖSSZES POSZT 10 kommenten belül átmenjen a létező legolcsóbb ruszki propagandába.
@nincs_itt: ha te egyenlőség jelet teszel obama és zsirinovszkij közé, ako húzzál a faszba, te fasz! ha félre értettelek, ako bocs.
van egy sanda gyanúm, hogy nem:(
@nincs_itt:

Elég szánalmas, hogy az oroszok ezekből az adottságokból ennyit tudtak kihozni...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: Istenem félkegyelműűűűűűű. Annyi eszed sincs, hogy rágyere honnan van az eredeti? :) Na jó a te ecceri lelkedért itt a Foreign Affairs tekintélyes külügyi médiumtól származó forrás. :)

www.foreignaffairs.com/articles/141769/john-j-mearsheimer/why-the-ukraine-crisis-is-the-wests-fault

Kíváncsian várom ezt a médiumot mivel fogod most épp lefikázni? Persze ez továbbra is sokkal egyszerűbb a részedről mint "érvelni".
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: nekünk is a tévé alatt van csehov, hogy ne billegjen:)
én vadliberális vagyok, de öregszem, és engem is kezd zavarni a nyílt propaganda.
@Sir Bates dö Hól:
Ez ba+ tényleg ilyen pofátlan és szemrebbenés nélkül hazudozik... :(
Szánalmas a figura és kb. 25x idézi ezt a fost ide (csak az androidos olvasásaim alapján)
Ez komolyan a legrosszabb fajta, nem elég hogy hülye, de még szorgalmas is.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: te tényleg nem érted azt, amit olvasol... Boli nem ezt írta...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ugyan, az Isten téged rég ostoba paraszttá tett, hiába rinyálsz, már eldöntötte sorsod.
Ezt már megbeszéltük, letisztáztuk, nem kell érvelnem, ahhoz vitapartneri szinted kéne, hogy legyen.
DE NINCS!
NULLA VAGY!
Ostoba csicska...
@Sir Bates dö Hól:
Tényleg nem érti... hagyd, egy lóval sem lehet sakkozni!
@Sir Bates dö Hól: Figy. Ehhez tényleg nem kellett volna bölcsész diplomát szerezni. Mikor nőssz már fel egy ici-picit? Sosem tanulod meg, hogy miközben kurvára nagynak képzeled magad a tapló személyeskedő szövegeiddel, minden egyes alkalommal csak összébb mész. Kár érted, pedig neked is biztos vannak jó tulajdonságaid. :)
@taga20: figyelj te penis vulgaris, kurvára nem érted amit írtam. de ez nem az én fogyatékom.
tisztázzuk, Obama nem a kedvencem, Zsirinovszkij sem. ebben egyformák.
de egyre inkább azt érzem, hogy tényleg nem érted amit mondani akarok. ennél egyszerűbben meg nem megy.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: @Sir Bates dö Hól: Érveitek továbbra sincsenek csak nagyarc és személyeskedő taplóság. :) Csak így tovább srácok.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: nem tudom milyen tapasztalataid vannak az oroszokkal kapcsolatban, de megkérdezném, hogy honnan is indulnak a húúú de durva fejlett USA asztronautái?
@Sir Bates dö Hól: Figy. Ez a hősök terén aludtam fíling mióta szált meg téged? :)
@Sir Bates dö Hól: Örülök, hogy egyetértünk abban, hogy az USA oroszországi szarkavarása mögött nem az húzódik meg, hogy ők lennének a grál lovagok. :) Kb. ez a mondandója az idézett írásnak és az amcsi politológusnak is. :)
@Sir Bates dö Hól: te birkózó szőnyegen aluttál?
@nincs_itt:

Ez a válasz?

Nemsokára magán-űrhajókon.

Innováció. Innováció. Innováció.
@nincs_itt: Ez úgy lesz majd, hogy hazafelé megáll Németországban téged lerendezni aztán jövök én Moon. :)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: értem, és azokat honnan lövik fel? mert jelenleg a meglévő műholdjaikat sem érik el. tényeg lehet nem szeretni az oroszokat, meg az innovációt emlegetni. igazad is van ebben. de ne felejtsd el, hogy ott is zajlik az innováció, igaz kisebb a reklám meg a többi handa-banda körülötte, de azért nem kőbaltával rohangásznak.
@nincs_itt: ha neked obama és zsirinovszkij, putyin ebenguba, ako húzzál a faszba és örülj, hogy a retardált agyad bajorországban piacképes! ennél tisztábban nem tudom leírn, ha nem érted szánlak, ha nem akarod érteni akkor megvetlek!
@Sir Bates dö Hól: Nézd attól, hogy te nem azonosulsz az offenzív realizmus iskolájával, még te is elismerted, hogy jelentős politológusról van szó.
Én erre utaltam és arra, hogy így a véleménye mérvadónak tekinthető.
@nincs_itt: "az északi sark kontinentális talapzatára pár éve rakta le egy tengeralattjáró az orosz zászlót, vagyis a nemzetközi jog szerint is orosz terület lett"

ugyan mi nem kommunikálunk, de nem ettől lett a nemzetközi jog szerint orosz terület... a hold sem lett az usa tagállama armstrong után...
@taga20: Figy öreg ne a szimpátia felől közelíts. Inkább csak matekold ki, hány ártatlan ember haláláért felelnek az USA vezetői és mennyiért az Oroszokéi, mondjuk csak a berlini fal leomlása óta.
Szerinted milyen lesz a végeredmény? :(
@taga20: értelek. viszont már töményet ne igyál ma, gyógy sört javaslok!
sajnálom, ha gondolkodás közben ezek a mellékhatások nálad, akkor maradj a megszokott módszernél és ne tedd.
az agyam retardált ugyan, de azért csak elbicegek itten vele. tényleg neked, mint "vadliberálisnak" mija véleményod Bródy kámináuttyáról a fészbúkon???
tudod, amiben melegszarig nyalt a NER-nek?
csak kérdeztem.
@Sir Bates dö Hól: valóban nem beszélgetünk, de annak azért nézz utána, hogy mi a jelentősége a kontinentális talapzatnak a nemzetközi jogban.
tényleg mikor öklözünk végre? már vadul gyúrok rá!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: hitler is jelentős figura volt, faszkalap... analógia, nézz utána a jelentésének...
egyebkent a poszt a palinkaszabadsagharczrol szol. mar megint mi a banatos picsat keresnek itt a ruszkik?
@nincs_itt:

Nagy általánosságban hogy jön ide, hogy az amerikai teherrakétákat honnan lövik fel? Most azt akarod mondani, hogy az amcsik nem tudnának egy rakétát fellőni? Nem lebecsülve persze ezzel az oroszok asztronautikai képességeit.

Igazából épp az a szánalmas, hogy egy ilyen ország, ezzel a szellemi és nyersanyagbeli potenciállal itt tart.

Minden, amiről a világ jelenleg szól, az USA-ból jött. Internet, Google, GPS, Tesla, válogathatsz.

És nem azért, mert "kiválasztottak", vagy valami faszom, egyszerűen hagyják az Embert érvényesülni. Ennyi.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: haver, nemrég a mentálishaverjaid arról győzködtek, hogy a komunisták nyertek a halott gyártásban, erre te barom, kezded a másik oldalt kihozni győztesnek! eszednél vagy???
@Sir Bates dö Hól: Az öreg bajuszos festőnek ehhez semmi köze.

youtu.be/loHEhCf9h34

Most egy vezető és elismert amerikai politológus véleményéről beszélünk, amely cseppet sem lesz kisebb attól, hogy te nem értesz vele egyet.
Sőt én sem leszek attól nagyobb, ha valamiben meg egyetértünk. :)
@nincs_itt: apám, te egyre szarabb vagy!
most mit akarsz hallani bródyval kapcsolatban?
komolyan mondom, nem akarok megöregedni!
remélem érted, ha má ?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: azé aszt vágod, hogy ennyivel nem lehet megúszni?
@taga20: Ne figyölsz eléggé? Odaírtam, hogy a berlini fal leomlása óta. Tudod amikor a szovjetekből megint oroszok lettek. Ugyanúgy mint korábban a labancokból osztrákok, a fritzekből németek, vagy jumurdzsákékból rendes törökök. :) Szóval matekold az eredményt mondjuk 1989 után.
@nincs_itt: cca. 20 éve kellett utána néznem... inkább carpe diem, de te tudod, a te életed...
@taga20: Szó sincs megúszásról csak beugrott mennyire reménytelen esetek vagyunk. :)
1998 tavasz fideSS nyer - beregi árvíz
2010 tavasz fideSS nyer - bódva sajó árvíz
2010 okt 4 fideSS nyer - MÁSNAP vörösiszapár
2014 tavasz fideSS nyer - vas zala megye árvizek köv választás előtt!

Isten:
- " ...mi a jóisten izéjét csináljak még nektek, hogy megércsétek a jelet?
- írjam fel az égre felhőkkel hogy orbántakaroggy?!?
- tuttok ti egyáltalán olvasni is? már arról is kécségeim vannak
- mikor foglyátok fel hogy el fogtok tűnni a földszínéről ha a fideSSmafiát nem "függesztitek fel" ! "
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Csak amihez értek, a Tesla nevű elektronyos autó, jelenleg valóban a legnagyobb hatótávolságú a maga 140km autópályán. de azért olvass utána, hogy igen gyakran gyulladnak ki.
A teherrakéták olyanok mint a teherszállító repülőgépek, nem elhanyagolható a fontosságuk...
Éltél te az USA-ban? Tudod mit jelent ott érvényesülni, amit "hagynak"? Ismered a közállapotokat arrafelé? Mondjuk az orvosi ellátást? Oktatást?
Minden az USA-ból jött????? Tényleg???? Baszki, mit meg nem tud az ember!
@Sir Bates dö Hól: akkor sem értetted... most mire vársz? "20 éve kellett utánanéznem" ettől még nem leszel nagyobb valaki.
@taga20: sajnálom, szárnyaltok. nem bírom/merem követni.
csak példának hoztam Bródyt(kurva közönséges leszek)
ekkora gerinctelen, szar alakok a valakik Háccsó Szotyisztánban.
@taga20: 48-ban az ostrákok hítták az orszokat, 56-ban a "magyarok", de az USA és a többi is szart magasról Mo.-ra. Van még kérdés?
@nincs_itt: te pedig mélyrepülsz és nem bírlak követni. és nem leszek közönséges:)
hülye, öreg, barom, de bírlak:)
vannak patent perceid:)))
@nincs_itt:

Mintha most te is az interneten írogatnál...

De kérlek, világosíts fel, biztos van valami nagy innováció, ami mondjuk az oroszoktól, vagy Szaúd-Arábiából jött... mittom a technológia, vagy az orvosbiológia területén...

Egyébként igazad van, nem MINDEN az USA-ból jött.
Van, ami Japánból.
@nincs_itt: "„Akinek erről az jutott az eszébe, hogy a Magyar Közszolgálati Televízió esetleg politikai szempontok alapján válogatja és cenzúrázza még a könnyűzenei koncertműsorokat is, az lehet, hogy az igazságot keresi, de félreérti a mai magyar valóságot. Mert a valóság az, hogy ma Magyarországon nincs cenzúra, és a sajtó szabadságát semmi sem veszélyezteti, és a Közszolgálati Média pártsemlegesen működik, és ezt a működést a pártsemleges Médiatanács felügyeli, mely az Alaptörvény értelmében védi a sajtó szabadságát és sokszínűségét, és biztosítja a demokratikus közvélemény kialakulásához szükséges szabad tájékoztatás feltételeit” – írta a zenész."
ez a gerinctelen szövege bródynak?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: bizony, igazad van!!!! semmit! az égegyadtavilágon SEMMIT nem adott Európa a világnak!!! Még az USA-t sem!
@nincs_itt: "48-ban az ostrákok hítták az orszokat, 56-ban a "magyarok", de az USA és a többi is szart magasról Mo.-ra. Van még kérdés"
48-ban az osztrákok hívták az oroszokat.hova, te szerencsétlen?
tirolba?
56-ban a magyarok hívták be a ruszkikat? ki, te voltál, te barom?
nincs több kérdésem!
@taga20: mer' nem teccik, hogy számomra a NÉP a fontos??? leszarom a vezetőket, Putyint éppúgy mint Obamát!
vén fasz lennék? lehet. de azért a tapasztalatot ne becsüld alá!
Mi ez a borzalom itt?

Volt valami gyorsító az ostyában a mai misén, hogy G ilyen "lehengerlően" aktív?
Mi a francnak veszi fel bárki a mocskos - bedobott - kesztyűjét?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ok, most elismert politológus... aha, értem... két kérdés hozzád, ki istenének tanítását és szövetségét, hazáját, nemzetének érdekeit, s mindent, mit a quattrocento óta előre mutató elárulsz/negligálsz: 1. mit tudsz mearsheimer alaptételéről, munkásságáról, melybe, mint egy kontextusba, elhelyezed az általad most lájkolt írását; 2. ha, már ilyen nagyra tartod a forreign affairst, miért nem kezdel el idézni másik tanulmányt is onnan, pl. ugyanabból a számból?...
@taga20: cicám, életem egyetlen forgácsolója! tényleg ne igyá' má többet!
ugye a történelem, az nem zavar téged?
nem Tyrolban volt a buli!
a "magyarok" pedig idézőjelben volt!!!
de tényleg, az USA meg a "nyugat" sokat dobott az '56-os helyzeten, ugyi???
@nincs_itt:

nincs több kérdésem!!
irónia, sorok közötti olvasás?
@vitéž munkášőr: apad,! egyébként, hajóvonták találkozása tilos!

ne legyél má te is csapágyas, mint nincsitt:)
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ): már te is ezzel jössz???
ez egyértelmű, melegszarig benyalás egy 68! éves embertől! akinek igazán keményen meg kellene mondania amit gondol! de nem azt teszi!
nincs sorok között! ez már a demokrácia ottan, vagy ha nem akkor még szégyenletesebb!
@nincs_itt: zárjuk rövidre: egy felfuvalkodott, tájékozatlan, szakbarbár gyökér vagy, tele komplexussal a németek közt moi születése miatt... bazd meg az anyádat... ha kell, ásd ki ehhez... majd, ha odaérek, a többit szóban, addig, részemről, befejeztem...
@vitéž munkášőr: @nincs_itt:

"A Vasárnapi Híreknek adott interjúban pedig most részletesen elmondja, mi történt. "Néhányan úgy érezték, hogy én azzal vádoltam meg a Magyar Televíziót, hogy egy kész és átvett koncertműsorból utólag és önhatalmúan kicenzúráztak egy számot. Ezt én sehol sem állítottam, ilyenfajta cenzúra valóban elég ritka Magyarországon, a média sokkal rafináltabb módon szolgálja ki az elvárásokat" - fogalmaz Bródy János.

Bródy egy ingyenes ajánlatot is tesz a köztévének, "úgyhogy most a „Magyar Közszolgálati Televízió” bizonyíthatja," - mondja lapunknak a zenész -, "hogy az Alaptörvény értelmében és annak megfelelően működik és szó sincs arról, hogy még a kulturális műsorokból is politikai szempontok alapján válogatnak."
@taga20: Higgadj le öreg. :)

"Eisenhower amerikai elnök október 31-i elnökválasztási televíziós és rádióbeszédében a magyar nép iránti csodálatának adott hangot. Ugyanebben a beszédben azonban azt is kijelentette, hogy az Amerikai Egyesült Államok az új magyar vezetést nem tekinti potenciális szövetségesének és nem fog katonai segítséget nyújtani a magyaroknak.[29] Ezzel Moszkva gyakorlatilag megkapta a jóváhagyást az invázióra.

Az Amerikai Egyesült Államok finanszírozásával működtetett Szabad Európa Rádió a magyarországi közvélemény egyik fő információs forrása volt ezekben a napokban. A november 4-i szovjet támadást követően a rádiócsatorna folyamatosan kitartásra biztatta a fegyveres felkelőket és a Nyugat várható katonai segítségéről beszélt."

hu.wikipedia.org/wiki/1956-os_forradalom
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ): nincs mit szepiteni, brody fiatal meg es kell neki a penz

egyebkent mindig is kivert tole a szarszeplo. meg a muzsikajatol is
@taga20: faxom a csapágyba! Irlbacher-tot neked is!!!
@Sir Bates dö Hól: Kár, hogy nálad a kommentelés komoly egészségi és mentális problémákat okoz. :)
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ): a kozmedianal nincsen semmi rafineria - rakayfabryborbasmarcsi
@nincs_itt: apám 42-es és a mai napig együtt melózunk. szombaton is ketten voltunk benn a műhelyben, ahol a németszaktárs utólag kitalált tervét csiszoltuk fényesre.
ugy hogy evvel az öreg vagyok sértődéssel nem fogsz meg. te vénember:))
@taga20: nem @nincs_itt itt a hunyo. ez gabris ulicaja
@Sir Bates dö Hól: látom a flansziás "műveltséged" előtört...
ajánlom, hogy édesanyádat is hasonló módon kezeld, ahogy nekem ajánlottad. egyetlen komplexusom van: rühellem a senkiházi hülyéket, akik valakinek képzelik magukat.
rövidre zártuk, érdemben SEMMIHEZ nem tudtál hozzászólni, általános bölcsész+büfé szakon ez nem meglepő. a főni most a nejed húzza, amíg te végre nyugaton lehecc... szerencsétlen!
@nincs_itt:

Te is mindig ide jössz azt kioktatsz mindenkit meg okoskodsz állandóan már megfigyeltem! :((
@taga20: irigyellek!! apám jó ideje nem tud nekem segíteni!!! nem is sértődtem meg, kicsirigó, leszarom a koromat! sok sikert!!! de szívből és komolyan! apádnak meg Allah növessze hosszúra és vastagra!
Bazzeg!
@Guestenye: akkor jó! figyelj tovább!
@Guestenye: tényleg, mit kéne tennem?
"érdemben SEMMIHEZ nem tudtál hozzászólni, általános bölcsész+büfé szakon ez nem meglepő"

a kvintesszencia... egy elméé...
@vitéž munkášőr: eszt a ruszkiuccát, má sokszor végig jártuk. és mindig előjön, újra és újra. pedig zsákucca, mindenki tuggya:(
@időtolvaj:
"Mi ez a borzalom itt?"
Igen, én is ezt kérdem. Meg még páran rajtam kívül is. Elszabadult a pokol, lassan hónapok óta megy az anyázás, nem is értem.

Inkább legyen OFF napi 12 órában, kaja-pia-utazás a franc tudja még mi, de ez már piszkosul nem az a jókedvű társaság, amelyik volt másfél éve. Nem akarok itt okoskodni, de azt hiszem tudom miért van ez az egész szar. Nagyjából ugyanazon platformon vagyunk itt az idejárók, de sajnos kicsiben ez az Összefogás. Pont annyira sikeres is... kurva életbe!

Kurva szar látni, mert vagyok olyan bizonyos tekintetben mint Mariann, szóval rossz ezt látni nap-mint nap. Mindenkit másért kedvelek azért olvasom, de így elég nehéz ezt...
Én kitartok és bízom benne, hogy lesz ez még újra jó hangulatú társaság, ha nem, akkor az is a mi seggarcú boldogságunk műve... jár neki a korona.
Dózsáé.
@nincs_itt:

Olyan vagy mint a Bartus Laci, ő is folyton Amerikában osztja az észt meg okoskodik...meg beledumál hogy nekünk mit kellene csinálnunk. Mert aztán több 1000 kilóméterről biztos tisztán látja a hazai helyzetet, ellenben mi...ó hogyne! :(
@Sir Bates dö Hól: olyan bátor vagy, hogy már "címezni" sem mered!
sekélyes senki vagy, gyáva szar alak!
@nincs_itt: szerintem haggyuk, me én is csak sértegetni tudnálak, téged és apádat.
ha udvariatlan voltam, ne haragudj, nem volt szándékos.
@Guestenye: ti azzal áltatjátok magatokat, hogy mindenki hülye, de ti aztán helikopter!!!
bocsánatot kérek, ha meegbántottam valakit, de nem az én országom vezetője Orbán. Naponta 24x elmondjátok, hogy mekkora rakás fos. Igen tudjuk/tudjátok. ÉS!?
Azért mert Mo.-on élek/-ünk azért nem lehet véleményünk? Ott éltünk, nem is keveset. Vannak tapasztalataink.
@taga20: köszönöm!!!! bármikor szívesen látlak, sőt extra is lesz, ha jössz! tényleg bírom a formád!
@nincs_itt:

Igen?! Ha az itthon élők tehetetlenek és bénák elzavarni őket akkor miért nem teszi az EU?! Miért tűrik még meg orbánékat?! Miért nem tesz lépéseket Brüsszel orbánc ellen?! Miért nem tudják KÍVÜLRŐL megbuktatni a kormányunkat? Miért tűri az unió, hogy ez az őrület menjen egy tagállamában?!

Pofázni azt tudnak a FAZ, Welt, Spiegel, stb....szócsöveken keresztül de tenni azt nem tesznek semmi orbánék ellen az EU-ban.

MIÉRT NEM?! Kérdi az egyszeri polgár aki nem narancsködben él.
@Knósszosz: haver, tök igazad van. ezé én megígérem neked, hogy péntekdélutánig nem anyázok senkit:)))
@Sir Bates dö Hól:

"a kvintesszencia... egy elméé..."

Nem. Ez csak egy agy, nem elme:)
@nincs_itt: kölcsönös:) a formabírás is és a vendéglátás is!
@nincs_itt:

Azt mondd meg nekem légy szíves hogy ha Brüsszelben tudják hogy mekkora egy szar szemét szaralak a magyar minielnök, akkor miért nem tesznek lépéseket ellene?! Tudnának, nem?! Akkor meg? Most is megküldték a rahedli milliárdot, ahelyett hogy kibasznák végre a néppártból a fideszt, meg elzárják a "csapokat".

Mire várnak Brüsszelben?! Jó nekik ez így, hogy egy tagállamuk fasizálódik? Tudják egyáltalán, hogy mi folyik egy tagállamukban, vagyis nálunk?

Tényleg nem értem ezeket. Naponta megírja a német, angol...stb. sajtó, hogy Mo. putyinizálódik, de tenni azt semmit nem tesznek a fidesz ellen Brüsszelből.

Miért nem?
@Knósszosz: Azt ugye tudod, hogy én mindig mindenkinek megadom a tiszteletet és úgy szólok hozzá, ahogy azt magamnak is elvárom. Azt meg pláne nem szoktam magamra vállalni, hogy kinyilatkoztassam itt bárkiről, hogy ki számít embernek és ki nem.
@Guestenye: ugye világos előtted is, hogy mik az EU alapelvei? demokrácia? ha nem teccik nektek, ott Mo.-on, akkor tessék tenni ellene. nem tudtok, nem akartok, nem mertek, ez nem az EU "bűne" vagy kompetenciája.
@időtolvaj: hát te kivagy? csak nem? de! a legfőbb ítész, mi több mindenek tudója?
@Sir Bates dö Hól: hányszor buzdítottalak édesanyád szexuális vegzálására?
@nincs_itt:

Tettünk áprilisban dehát kevesek voltunk. Akkor meg mi a megoldás?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
húúúúúúúúúúúba+!
örülök, hogy ilyen elégedett vagy magaddal!
mi azonban olvasunk itt téged elég régóta.
@magándemokrata ( gábriel! menj te a pics.ba! ):
Kösz!:))
Ezt még én sem ismertem, pedig Gézától (majdnem) minden itt van, immáron dizsitálissan.
Mer a kórral haladni köll, köszmégegyszer!!!
@Guestenye: legyetek többen. tényleg nem akarok senkit basztatni, de azért lassan 6. éve az a gané brigád "vezeti" az országot, ahogy most kinéz, tovább is. mit tegyetek? jó kérdés! válaszoljátok meg, cselekedjetek!
@nincs_itt:
kíváncsi lennék mit csinálnál, ha ott is egy ilyen hülye kerülne hatalomra mint itt nálunk?(volt már rá példa)
ja, tudom! lelépnél egy másik országba és onnan kiabálnál visszafelé, hogy csináljanak már valamit!
(ezt már írtam neked de akkor se reagáltál)
most se kell.
@punkfrog: Akkor te is tudod, hogy ebben a dologban mennyire igazam van. :)
@nincs_itt: "általános bölcsész+büfé szakon" orbánéktól hallok ilyesmit.
@nincs_itt:

És Brüsszelből semmit nem fognak tenni ezek ellen? Küldik továbbra is a pízt hogy ezek szétosszák egymás közt? Ez nem zavarja az EU-sokat hogy baromságokra megy el a lóvé? Érdekes...
@punkfrog: elkerülhette a figyelmemet. most válaszolok.
nem mennék tovább, hanem amit lehet, itt próbálnék tenni.
na szóval, értem én. de nem szeretem!
von Stauffenberg mond valami?
@nincs_itt: te mi teszel érte, mondd? mert az kevés, hogy elmondod ezerszer, amit tudunk már rég. mi hajt, hogy itt mondjad a tutit?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Ezt fölösleges volt nekem címezned.
Nem esel neki senkinek alapból, nem ezért vagy negatív népszerűséggel rendelkező Ártudítú.

Én nem utállak például, mert van olyan téma, ami.. és megegyeztünk, no politik... +1; vallás se(!!), ha szabad kérnem. JAS 39, és a lápi gatyás darazsak dugási szokásai igen (meg ilyesmi), de én nem akarok anyázni senkivel. Mondom ezt azért, mert fel lehet engem is idegesíteni bármilyen birka is vagyok, viszont nem szeretek így társalogni.

Keresnem kell valami ide illő zenét, meg egy sört. Egésség!
@Knósszosz:

Írtam valamit, de kitöröltem. A lényege az volt, hogy tele van a tököm.

www.youtube.com/watch?v=1lvBZhXEJXY&list=RD1lvBZhXEJXY
@Guestenye: en tudom, hogy Bartus szereti bo lere ereszteni, de nezz meg par glosszajat par evvel ezelottrol - frankon bejott amit akkor josolt…
@nincs_itt: Majd taga hazahívja szőrt (ö úgyis nagyon erős mostanában) és megstauffenbergelik a hazai zsarnokokat. :)
@Knósszosz: Én sem akarok soha anyázni senkivel. Azért az elvárható lenne, hogy egy idézett vélemény kapcsán ne fikázás vagy anyázás jöjjön, hanem szülessenek normális ellenérvek, amelyek a mondanivalóval foglalkoznak és nem azzal, hogy ki és hol írta le őket.
@nincs_itt: te írtad., hogy innen 94-ben Hornék miatt léptél le.
"von Stauffenberg mond valami?"
találhattál volna sikeresebb ellenállót is!
@nincs_itt:

" hát te kivagy? csak nem? de! a legfőbb ítész, mi több mindenek tudója?"

Ó nem.Ezt a címet nem merném elbitorolni tőled. Csak egyet tudok, ettől a kurva nagyképűségtől, amit itt megjelenítesz, előbbre ugyan nem megyünk, viszont hányni lehet.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
nem tudok elég húúúúúúb+et írni!
te a saját magad szövegeit sem érted!
@taga20:
Savanyú a nénikéd, te...
Amúgy mi a foglakozása? Az, hogy Horváth Éva?
Gratulálok. Ebből meg lehet élni, hogy valaki Horváth Éva? Nyilván, mert akkor lehetne Lutz Gizi is, de nem az, ő Horváth Éva, mert meg kell élnie valamiből.

Mit csinált Horváth Éva ezidáig az életben, amiért hűűűűde Horváth Éva? Mert most Santorínin illegeti magát? Én olyan rég jártam arra, hogy akkor még Thíra-nak hítták.
És akkor nem volt Horváth Éva sem arrafelé, csak majd lett egyszer egy vulkánkitörés, és azt se Horváth Évának hítták, csak puff-puff és pusztult a Kréta-Mükénéi kultúra. Horváth Éva meg sehol se volt még akkor... és most sincs.

Szóval ki a tököm is Horváth Éva?
@taga20:
az a kedves benned, ha érveid és tényeid nincsenek (és még sok mindenki másnak sem itt ebben a szarkavarásban) akkor személyeskedni kezdesz vagy azt folytatod

a Taigetosz-ról a selejtes gyermekeket dobták le az öregeket honnan és mikor?

az öregeket kedves erdélyi barátaitok küldték be a büdös barlangba

brühüyyy

szóval az derül ki, hogy nemhogy nem érted miről folyik a szó hanem azt sem tudod mi a politikai valóság a világban vak vagy és süket meg be vagy gyepesedve mint a fidex semmi különbség közötted és a fidex hívők között

jobb ha ezt is tőlem tudod
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Te kedveled a klasszikusokat?
Nem tudtam (vagy csak átsiklottam felette), kösz, ez szép volt!

Egészségedre, kell.
@Knósszosz:

Ooooh
There's too much blood in my alcohol
There's too much blood in my alcohol
There's too much blood in my alcohol
Ooooh
Demons generally enter in
Demons generally enter in through my ears
I don't like what I hear
I don't like what I hear
I don't like what I see
I don't like what I see
Ghosts vomit over me
Ghosts vomit over me
Ghosts vomit over me
Liars through my eyes
There's too much blood in my alcohol
There's too much blood in my alcohol
Can't get enough to numb me
Can't get enough to numb me
Can't get enough to numb me
Can't get enough to numb me
There's too much blood in my alcohol
There's too much blood in my alcohol
There's too much blood in my alcohol
Demons generally enter in through my ears
Demons generally enter in through my ears
Each beat feeds the heartworms
Each beat feeds the heartworms at the heart of me
At the heart of me
There's too much blood in my alcohol (Can't you get enough to numb me?)
There's too much blood in my alcohol (Can't get enough to numb me)
There's too much blood in my heart
In my heart (It's preventing coagulation)
I'm faithful that this stagnation's feeding my heartworms
Feeding the heartworms
The demons generally enter in through my ears
It all feels off of me
Ghosts vomit over me
Ghosts vomit over me
Ghosts vomit over me, over the old me
This knife's gonna make some young woman a fine husband
This knife's gonna make some young woman a fine husband
This knife's gonna make some young woman a fine husband
This knife's gonna make some young woman a fine husband

youtu.be/rd46dYAr6ZQ
@punkfrog: Akkor vizsgáld meg miket szokott szőr írogatni nekem vagy másnak. Természetesen csakis a tolerancia, a szólásszabadság valamint a másik ember tiszteletének előmozdítása érdekében.:)
@parti_giano: sajnálom, de az egyedből ez jön le. bár nem hiszem, hogy bölcsész szakon a bazdanyád, az vizsgatétel...
2072
@rodeo36: azé nem tajgetoszról írtam, me nem arra gondoltam. ilyen eccerű:)
a személyeskedés nagymesterével, mint te, nem tudok szembeszállni, me kicsi vagyok:)))
"semmi különbség közötted és a fidex hívők között"
igazad van, drága barátom. ne haragudj, ha igazságtalan voltam veled.
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
nem kell várni...már évek óta viszitek a zorbánbasi képét és kezet is csókoltok neki meg ki is nyaljátok neki meg van nektek NER meg NENYI és a többi amit ti csináltatok (vétkesek közöt cinkos aki néma)

brühüyyy

sehol sem vagytok a lajta is a zorbáné meg az uszadékfa is ne lopjad
@Guestenye:
"Pofázni azt tudnak a FAZ, Welt, Spiegel, stb....szócsöveken keresztül de tenni azt nem tesznek semmi orbánék ellen az EU-ban.

MIÉRT NEM?! Kérdi az egyszeri polgár aki nem narancsködben él."

Miért? No te már hányszor szerveztél tüntetést a kormány ellen? Vagy hányszor segítettél ennek érdekében bárkinek a szervezésben?
Számold már meg, hogy mennyi ember megy el az orbánellenes rendezvényekre, és mennyi ment el, amikor a fidesz szervezett a baloldali kormány ellen? Van ötleted mit kellene tenni annak érdekében, hogy ne féljenek az emberek elmenni ezekre a kormányellenes rendezényekre? Neked van tuti recepted arra, hogy mitől lennének többen?

Ne az itt jelenlévőkön kérd számon azt, amit a társadalom néma, nem narancsködben élő többsége magától nem akar megtenni.
@punkfrog:

"te a saját magad szövegeit sem érted!"

Nem a sajátja,csak propaganda, nem kell értenie :)
@vitéž munkášőr:
Volt egy ilyen régi vicc is...:))
Nem, nem...
Csak óvatosan.... van azért egy söröm még, és zeném meg rakással.
@vitéž munkášőr:
A poszt a legtöbb esetben csak vitaindító, mert a megrögzött tematizálók rögtön más irány/ok/ba terelik a kommenteket.
Mostani kifogásod nem egészen indokolt, mivel az oroszok már a spájzban vannak, ahol a pálinka van (vagy csak volt?)...
@parti_giano: Hát ha neked mások gyerekeinek, szüleinek trágár személyeskedő gyalázása enyhébb mint az übercuki akkor lelked rajta. :(
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: egyelőre a te szövegeidről van szó.
te nyaltad körbe magad az emberi nagyságod miatt.
kevélység.
rémlik valami?
@Knósszosz: ha nem, hat nem :'(

bar tudom, ez nem eppen 'easy listening'
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
ukránok megcsapolták lengyelek fizetik, baráti akció

brühüyyy
@Knósszosz:

LOL

Pusztán esztétikai értelemben tudok azonosulni az itt elhangzottakkal:

www.youtube.com/watch?v=WUo7tQOvapE

Úgy viszont maximálisan. :)
@nincs_itt: Öregem! neked tényleg mindenki szar ember aki Mo-on él?
"..ilyenfajta cenzúra ELÉG RITKA Magyarországon, a média sokkal RAFINÁLTABB MÓDON SZOLGÁLJA KI AZ ELVÁRÁSOKAT" mondja Bródy.Mit kellett volna tenni egy szerénységéről ismert BRÓDY-nak ha nem elég az, amit közöl velünk és a hatalommal?
@DR. INKVIZITOR: ez rendben is lenne, de donbassi floodot mar kurvara unom

epp eleg nekem, hogy a Raba is kiontott - igaz, en egy domb tetejen lakom
@parti_giano: @punkfrog: Jaja. Tele vagytok problémával. Mindjárt elkezdelek sajnálni titeket.:)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"Pusztán esztétikai értelemben tudok azonosulni az itt elhangzottakkal:"

A nap mondata:)))
@időtolvaj: én nem írhattam ezt... meg kell őriznem a "korrekt úriember" imázsom... most, hogy tiszteletbeli lángossütő lettem:-)...
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
Hopp!... Bach és kórusművek?
Helmuth Rilling... ő aztán mindent, de mindent tud róluk, november elsején a MÜPA ad otthont neki.

Aszem van van több közös bennünk, mint amit gondoltam. Amúgy alvásra: Brahms No2, keresd ha akarod, Kleiber és a Wiener Philharmoniker... a többit majd a szakavatott Mester elmondja.
Cső!:)
@parti_giano: Már elfogytak a papírzsepik is.:)
@Sir Bates dö Hól: "meg kell őriznem a "korrekt úriember" imázsom..."

Meg a humorérzéked. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ne rinyáljál, büdös féreg!... amit magadnak elvársz?... azt kapod... én úgy érdeklődök anyád után, azon az alapon, ahogy te cigányozol, zsidózol, obamakizol... csak én korrekten, nem olyan pondró, beszari módon, mint te vagy a novák, s a többi fostalicska (ez nagyon megtetszett!) szarjankó... ephardt mennyivel egyenesebb nick, mint te...
@rodeo36: szerencsére az oroszok még soha senkit nem vertek át.
ezért is vagyok nyugodt Paks2 ügyében.jó kezekben van a beruházás.
biztos, hogy a a legkorszerűbb, világszínvonalú technológia lesz felhasználva.
erre további biztosíték a beruházás (tényleges) bekerülési költsége, valamint az, hogy magyar oldalról pályáztatás nélkül lesz kiválasztva egy megbízható és hasonlóan világszínvonalú vállalkozó.
az egész beruházás lebonyolításáért pedig, maga LÁZÁR JÁNOS (mindenes) felel.
az átadási ünnepségek száma még nem eldöntött.
@vitéž munkášőr:
Látod, nálunk kisebb a wasser, osztrákoknál mocsok nagy, de ott meg kiönt a szántóföldre az egyik oldalon.
@vitéž munkášőr:

Mi volt a szándékod? Németül tudok, a zenét ismerem.
@időtolvaj: szerintem nem vettel eszre Fuegernel egy ":"-t. es Sirbatesz se
Poszthoz:

Paradox (önmagának ellentmondó) módon üti egymást az otthoni pálinkafőzés, és a nemzeti italbolt gondolattya.

Volt már valaki egyáltalán széles e hazában, aki bevallotta volna, hogy 86 hektoliterfoknál többet párolt adott esztendőben?

A pesti népek veszik a halásztelki parcellákat, és tudnak akkorákat desztillálni, hogy Panyoláék Zwackostul remegnek bele.
@Sir Bates dö Hól: Le kéne már porolnod a bölcsész diplomádat, még ha nehezedre is esik. Továbbra is elfelejted, hogy te vagy itt az utolsó, aki bárkiről is megmondhatja, hogy kicsoda és micsoda. De folytasd csak, öröm nézni, ahogy vágod magad alatt a fát. :)
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: elfer ott, a tok birja a vizet. kurbiskernöl lesz igy is, ugy is
@Sir Bates dö Hól:

Csak szerényen! A büfészak lángossütésre nem jogosít.
@huzzadneki shakespeare: erre mar en is gondoltam, de nem minden pesti nep engedhet meg maganak se halasztelket, sem pedig vorosen vigyorgo desztillator keszuleket
@punkfrog: Ezek a hülye németek sem értik, hogy mi a stájsz meg a nemzetközi helyzet fokozódása. :)

Az Oroszországot sújtó eddigi uniós szankciók nem hozták meg a várt hatást, az újabb büntetőintézkedések bevezetése pedig hiba volt - idézte a több mint 6 ezer Oroszországban tevékenykedő német vállalat érdekeit képviselő szervezet vezetőjét a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) című vasárnapi német lap.

Az Oroszország elleni büntetőintézkedésekkel Németország saját magának árt – jelentette ki Eckhard Cordes, a német cégek kelet-európai kapcsolatait ápoló szervezet (Ost-Ausschuss der Deutschen Wirtschaft) elnöke.

Az újabb szankciók bevezetésének elhalasztásától a szervezet azt remélte, hogy a döntés "erősíti az ukrajnai tűzszünetet", de az EU végül mégis életbe léptette a korábban elhatározott gazdasági és politikai korlátozó intézkedéseket, ami "nem fog hozzájárulni az enyhüléshez".
A szervezet adatai szerint az év első öt hónapjában az Oroszországba irányuló export értéke 15 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest, az év egészét tekintve pedig 25 százalékos lehet a visszaesés.

300 ezer németországi munkahely megmaradása függ az orosz exporttól

A német cégek tavaly 36,1 milliárd euró értékben exportáltak Oroszországba, elsősorban gépeket, gépjárműveket és vegyipari termékeket. Oroszország részesedése a német kivitelben így 3,7 százalékos volt. A német kereskedelmi és iparkamarák szövetsége (DIHK) szerint 300 ezer németországi munkahely megmaradása függ az orosz exporttól.
Az EU-országok az újabb gazdasági szankciókról elvben már hétfőn döntést hoztak, azok nyilvánosságra hozatalával, hatályba léptetésükkel azonban kivártak, mert látni akarták, hogy a kormányerők és az oroszpárti szakadárok között a múlt pénteken kezdődött fegyvernyugvás tartósnak bizonyul-e.
A 28 EU-államnak az unióhoz akkreditált állandó képviselői végül csütörtökön megállapodtak abban, hogy az elhatározott korlátozó intézkedések pénteken az EU hivatalos közlönyében megjelennek, és ezzel életbe lépnek. A büntetőintézkedések az orosz védelmi és energiaipar hat meghatározó vállalatát, illetve állami tulajdonban lévő nagybankját érintik, további beutazási és pénzügyi korlátozásokat tartalmaznak 24 magánszeméllyel szemben.

www.hirado.hu/2014/09/14/biralja-a-szankciokat-a-nemet-cegek-erdekkepviselete/
@punkfrog:
nem ők adták el, hanem a magyarok vették meg...különféle ajánlatok hozzáférhetőek a világban, magyar döntés a szent orbán őkelme döntött mert atomfizikus is

és te meg tapsolsz neki?

brühüyyy
@huzzadneki shakespeare:
Viszont kommunikáció területén mindenképp jól jönnek majd ki, megmagyarázzák, hogy a gonosz EU miatt elveszik a zemberektől ezt is, pedig ők védték.
Az italboltokba így beterelik a parasztot, nőnek az adóbevételek, a hithűek meg x évre kapnak alkoholkoncessziót.
A csempészpiák kora jön megint.
Poszthoz:

Egyébiránt meg, Ormány maximálisan tisztába volt vele, hogy Bruxelles el fogja meszelni az otthoni pálinkafőzést

Ő asszongya majd, tehetetlen a gonosz unióval szemben, és sajnálkozva mossa kezeit.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
ez a nagy pocsolyán túli érdek...amit ezek a szar németek ha már a megszállás ellenére sem szarták össze magukat mennyenek tönkre mi meg majd...de nekik az nincs

brühüyyy

ezt magyarázd meg a tagabolisírbatesdőhóldőnem nel

brühüyyy
@Knósszosz:
"Nagyjából ugyanazon platformon vagyunk itt az idejárók, de sajnos kicsiben ez az Összefogás"

Ezt fejtegettem én is nemrégen ugyanitt, talán Haba és nincs itt villongása okán.
@vitéž munkášőr:

Igen, a desztillátor is drága portéka!
Szerinten, egy ötven literes is hat számjegyű vételárat kóstál.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: azt "ki kell érdemelni"... főleg az általad jelzettek hiányàval... leírom, bár nem fogod megérteni: én, mint majd minden iránt toleráns ember senkire nem akarom ráerőltetni a véleményem, vallásom, életmódom... sőt, még csak "téríteni" sem akarok... ez a liberálisok és a nem-liberálisok közti legnagyobb különbség... egy normális országban soha nem fordulna elő, hogy ugyanarra ikszeljek, mint Jég, Boli vagy Knósszosz... de vannak minimális alapok, melyeket nem lehet negligálni... s ők ezeket nem negligálják...
@rodeo36: Sajnos nem lehet megmagyarázni mert fekete seggűek vagyunk és amúgy is CSAK. :) Nyilván ők a 300 ezer német munkanélkülibe sem fognak beletartozni.
@huzzadneki shakespeare:

"Túlnyomó többségében magyarok keresik és vásárolják a pálinkafőző berendezéseket a szlovéniai Lendván, ahol már a tervezett liberalizáció előtt is jelentős számban fordultak meg magyar vásárlók - mondta el az MTI-nek hétfőn egy agrárszaküzlet vezetője.

Szom János, a ma is nagyobb részt állami tulajdonban lévő Mercator kereskedelmi lánc szakboltjának vezetője arról számolt be, hogy május óta jelentősen megnőtt az érdeklődés a magyar vásárlók részéről. A pálinkafőző készülékek nagyobbik hányadát eddig is a határon túlra adták el, az üzletben eladott berendezések mintegy 90 százalékát, évente nagyjából 500 darabot vittek el a magyar vásárlók.

Az utóbbi egy-két hónapban még inkább megélénkült az érdeklődés, az MTI tudósítójának ottjártakor például azt panaszolták, hogy szinte teljesen kifogytak a raktárkészletből, a napokban várják az újabb szállítmányt.

Szom János hozzátette: a közeli Muraszombaton (Murska Sobota) egy szlovén gyártó készíti a náluk árusított főzőberendezések többségét. A gyártó idei teljes kapacitásának már 80 százalékát ebben az egyetlen, lendvai üzletben adták el és itt is kötötték le a következő időszakra.

A rozsdamentes acélból és rézből készült lepárlók a legkülönbözőbb méretekben kaphatók, a legkisebb 6 literestől egészen a 150 literes űrtartalmúig. A legolcsóbbak is több száz euróba kerülnek, míg az átlagméretű berendezések ára meghaladja az ezer eurót.

Az üzlet dolgozói úgy tapasztalták: a nagyrészt magyarok lakta Muravidéken korábban sem igazán volt hagyománya az egyébként itt legálisan folytatható pálinkafőzésnek, az itteni dombok sokkal inkább bortermő vidéknek számítanak. Ez is oka lehet annak, hogy helyben alig van forgalma a pálinka készítéséhez szükséges készülékeknek."

www.palinkafozes.com/hirek/20100712_viragzik-hazi-palinkafozes-tomegesen-viszik-magyarok-szloven-leparlokat

!!! az egyébként itt legálisan folytatható pálinkafőzésnek !!!

hoppahoppahoppa'! hogy is van ez kerem szepen? Szlovenia mar nem EU-tag?
@Boli – Ch.T. is, meg hát!:
azt ugye -mint itt fenn az egyik blog tündér írá- az ukrán testvérek megcsapolták a gázvezetéket és a lengyelek sem meg a magyarok sem kapnak gázt, viszont ha Gázprom nem kap píííííííííízt akkor elzárja az egészet ingyen neki sem éri meg

akkó' milesz veletek...szeressed ukrajnát olyan kedves és dolgos meg sohasem maffia és sohasem lopott

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól: Az alap az, hogy mindenkivel emberként kommunikáljunk. Ennél minimálisabb alap nem nagyon kell. Amúgy én marhára nem akarom senkire ráerőltetni a véleményemet és "téríteni" sem akarok.
@rodeo36: azért az oroszoknak sem olyan egyszerű, a gázkutakat nem csak úgy elzárod, mint a csapot. bár vannak tározóik, de azok is megtelnek előbb-utóbb. meg nekik is kell a pénz. hosszú játszma lesz ez, putyinnak is engednie kell.
@rodeo36:
"nem ők adták el, hanem a magyarok vették meg...különféle ajánlatok hozzáférhetőek a világban, magyar döntés a szent orbán őkelme döntött mert atomfizikus is"
????????????????
szerinted nem a legmagasabb világszínvonalat képviseli az orosz technológia?
beszélgess már erről @nincs_itt-el légyszi!

szerinted én tapsolok itt az oroszoknak????:O
@KÁTÉó53éúétr6: öcsém, te meg mindent meg tucc magyarázni??? az eredetit olvasd, ne a magyarázkodást!!! ott melegszerig, mélyen az aktuális kifizető helynek nyal...
a többi semmi!
@parti_giano:
csak nem aggócc a putyinért?

ejnye bejnye

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól: annyira azért nem kapaszkodtál fel.
maradjunk az ecceri diplomásnál.
@parti_giano: ugye nem is tudod, hogy a kínaiak bármennyit átvesznek...
@punkfrog:
jogod van megírni ezt bárkinek, a "feasibility study" a magyar fél oldalán nem készült el, és egyetlen versenytárgyalást sem folytattak azaz kibasztak saját magukkal még akkor is ha esetleg az orosz ajánlatt jött volna ki legjobbként (de mint láccik a hitelkonstrukció olyan, hogy orbán nem baszhattya át őket és ez már egy előny az országnak, a kapitalista képes lett volna felépíteni teljesen hitelre és utána tartani a markát orbánnal ezt? hahahah)

szóval rábasztatok

az ukránok meg ellopják a gázotokat

gáz van

brühüyyy
@punkfrog: amíg lószar van...
de csak halkan merem megkérdezni, hogy miből lenne még delej a tyúkbélben, ha nem a zatombú??
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: te szerencsétlen ide-gravitált!... attól, hogy egy másik zakkanttól valami manual usereket kapsz privátban, még nem leszel populárisabb... főként, hogy annak is inkább belülről kéne szemlélnie a sárga házat (azt már nem is említve, hogy a merülőforraló használati utasítását tolja neked egy S5-s helyett)...

apropó: mi ez a nagy kuss mearsheimerrel és a foreign affairsszal kapcsolatban?... válasz nem lesz, lápi-magyar?...
@punkfrog: atom-technológiában azért nem a futottak még kategória az oroszok.
érdekes a kényesen zöld finnek...
@rodeo36: őt leszarom, egy köcsög a zsirinovszkijjal együtt.

@nincs_itt: még nincs kész a vezeték.
@időtolvaj: az mellékes, moon szocializálódtam... kicsin nem akadok fent...
@rodeo36: rumreklám, ez a német gyosz nézőpontja... morál... guglizz már rá...
@nincs_itt: ott arra felétek mibű' van a delej?
egy ekkora ország mint a miénk, ilyen gazdasági helyzetben, képes-e finanszírozni egy atomomerőmű építését?
lenne-e más lehetőség delejt előállítani?
ha már atomerőmű!ez a legjobb ár-érték arányú?ez a legbiztonságosabb?
a hitelkonstrukció kedvező nekünk?
a deviza-hitel most jó vagy nem jó?
ha elszáll a forint árfolyama, mit csinálunk?
törvényt hozunk a végtörlesztésről az oroszokkal szemben?
felelőtlen-e a kormányunk?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: mi köze németeknek ahhoz, hogy mi túlárazottan veszünk egy elavult atomerőművet?
@parti_giano: ahhoz nem kell vezeték... légnemű... átlegyezik...
@Boli – Ch.T. is, meg hát!: ha ezt Al Capone megérhette volna!:)))
mellesleg, én csak szeretném, ha bölcsész diplomám lenne... de nincs...
@Sir Bates dö Hól:
miért és mire kellene gúgliznom?
ukrán testvéreitek kibasznak veletek csupa baráti szeretetbűűűűűűűűűűűűűűl...a németek meg leszarják a mások érdekeit ha az ő faszukkal verik a csalánt...te sem eveznél a lajtán ha tele lenne 6 méteres krokogyillal...és remélhetőleg nem is ajánlgatnád azt nekem

kibaszás van meg öntökön szúrás

ha te evezős vállalkozásod csődölne be mert az osztrákik teleengednék trágyalével a Lajtát akkor nagyon szeretnéd a labancokat

brühüyyy

emmá'csakilyen

gúgli nélkűl
@nincs_itt: ha nem tudnak gyártani egy rendes autót se, akkor miért higgyem el nekik hogy atomerőművet azt igen?
na, meg az orosz mentalitás!semmiben sem a precizitásukról híresek.
inkább: nagy legyen,strapabíró és sok!
pl.: az AK-47-est sem a mesterlövészek használják,
meg a T-34-es se a precizitásától lett az ami.
@punkfrog:
dánokkal hollandokkal tárgyalj azok megoldották ma tehénfing kurva jó erre a célra ha nem vezetnétek be a parlamentbe ahelyett, hogy delejkészítésre is hasznosítanátok ami nem az egyetlen hanem van simultán hasznosítása a tehénszarnak...a németek tehénszarból is aranyat csinálnak ti meg nuklárisak lesztek olyan bölcsek vagytok mint bözse néni lógyipóton aki a tyúxarral trágyázza a veteményest és neki van a legnagyobb...de nem tudd ...mert akkó

brühü yyy

megérdemlitek a rengeteg eszetekkel

a németek már az 1970-es években büfészakosak voltak napelemekből
@Sir Bates dö Hól: mint te szoktad a takaró alatt...
két jogiért adnak egy büfészakost, egy phd-vel kiegészítve még bölcsészmérnök is lehetsz.
@punkfrog:
csak harci helyzetben győzött

semmi más

a másik meg befagyott

brühüyyy

csúzlizni tucc, gumid van a bugyidban rángatod is bőszen hátha elsűl
@parti_giano:
namost leszarod, vagy aggócc azért, hogy mitfogcsinálni a kibaszott gázzal aminek annyi piaca van, nem győz eleget termelni

hagyd magára nincs rád szüxége...másra sem megolgya mint az ábra mutíttya

brühüyyy

te csinálj gázt magyarországon januári mínusz 30 fokban amikor a gázcső aszongya, hogy hhhhhhhhhhhhhúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúhhhhhhhhhh
@Sir Bates dö Hól:
ami a te ideológiádba nem fér bele az rumreklám meg gúgli

hogy mennyire átbaszod saját magad

dehát saját magad átbaszása magánügy semmi közöm hozzá

majd télen amikor a gázcsap huhog

brühüyyy

és a gúgli is aszongya az nulla gázt jelent azaz kurva nagy gáz lesz
@rodeo36: aha, csak a mammon... te milyen árfekvésben vagy?... harminc dénár?...
@parti_giano: "mint te szoktad a takaró alatt..."
megőrültél? most, hogy hiány lesz belőle? bezsákolom...
@Sir Bates dö Hól:
miért te ingyen ??? milyen vallásod van pénztelen?

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól:
azt ma már mondtam neked, hogy kurva anyád? nem? hát akkor most

brühüyyy
@rodeo36: savanyú a szölő?... olyan retkes moszkovitával, mint te voltál, sosem ment el (csúnyán be lehettél karmolva, ha nála próbálkoztál... sosem volt bajsza)... hiába volt k-vonalad... vén majom, kettőnk közt az a legfontosabb különbség, hogy én sosem úgy kerestem pénzt, hogy a background ott volt mögöttem... te viszont csak azzal tudtál...
@rodeo36: bezzeg az oroszok!azok nem basznak ki senkivel!
@punkfrog:
ti itt azzal szórakáztok, hogy attól függetlenűl, hogy mit írok valami személyeset bedugjatok és engem basztassatok...

mongyál egy példát a nagy orosz kibaszásról amikor nem volt oka de szépen l'art pur l'art kibasztak valakivel

ha nem tucc, akkor hallgass...rólam lepereg ez a soxar amit ti itt a szátokon át ömlesztetek szerte széjjel

asztlátom ti rosszabbak vagytok mint a fidex, mert jobban frusztrálta

brühüyyy
@rodeo36: az atomerőművet békében használjuk.
és csak egyet rendeltünk.nem úgy van,mint a T-34-esnél hogy a mennyiség elfedi a minőséget.
@Sir Bates dö Hól:
már megint olyanról beszélsz amiről halvány lila fingod sincs de azért ömlik a szar a pofádból...ha ez neked jó akkó' csak csináljad

ilyen baromságokat még nem hallottam majd menne a gyűjteménybe de ilyen gyűjteményem nincs

szart nem gyűjtök téged sem bármilyen nagy szar is vagy

a szar az maqx trágya de te arra sem vagy jó mert mérgezett szar vagy

idióta

brühüyyy
@rodeo36: "mongyál egy példát a nagy orosz kibaszásról amikor nem volt oka de szépen l'art pur l'art kibasztak valakivel"
ZAPOROZSEC
@punkfrog:
de neked pont azzal van bajod amit te rendeltél?? miért rendelted? nincs szél, víz, bio, energia arrafelé? vagy hülyék vagytok hozzá

asszem ez utóbbi

mi közöm nekem ehhez...ti rendeltétek ti fizetitek és boldogok vagytok vele de engem jólesik basztatni mert a kutya már únnya a lankadt pöcsötöket gyömöszölöd és nem megy be a kutyu mmeg röhög puhapöcsökkel már régen nem

brühüyyy

dorombolj az talán megy?
@rodeo36: "mongyál egy példát a nagy orosz kibaszásról amikor nem volt oka de szépen l'art pur l'art kibasztak valakivel"

belene
@punkfrog:
ott mi volt?

mintha velük basztak volna ki először és a retorzió ami fájdalmas lett, nemdebár?

dehát te mindent tucc meg még két kanyart

brühüyyy

van más? vagy kifogytál?
@punkfrog:
csak nem a lengyel behatolás ellen?

A zaporizzsjai kozák népesség a 14. század végén a 15. század elején alakult ki a Lengyel–Litván Unió déli részén. A Dnyeper folyó alsó szakasza mentén, telepedtek le. Az akkori időben peremterületnek számító részeket birtokló Visnevecki mágnáscsalád urai tették lehetővé, hogy az ukrán sztyeppén vadászó kalandor elemek röghöz kötődjenek.[1]

brühüyyy

ez wikike

te meg hülyéke

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól:

na ne mondd és mijafaszvolt ott? valóban...mert kibaszok veled azokután amit itt csinálsz meg is érdemled...de akkor ne nyirvákolj hülyegyerek

ja és el sem tudod képzelni hogyan lesz de lesz, de jobb ha tudod...kezggyél rettegni

brühüyyy
@rodeo36: ezekről hallottál?
lenin
Molotov–Ribbentrop-paktum
málenkij robot.
sztálin
hruscsov
brezsnyev
gulág
1956
1968
1984
@punkfrog:

és mi is volt a baj ezekkel?

1956-ban a nyugat hagyta magára a magyar idiótákat, és a többi KGST-s "forradalmat" is...1968, 1984...

hruscsov a saját érdekeit védte és ehhez bárkinek joga van
brezsnyev micsinált?
Recsk-ről hallottál, meg az amerikai börtönökről amelyek tele vannak ártatlan emberekkle mert kell az ingyen azaz rabszolgamunka, frisk-elésnek nevezik amikor begyűjtik az áldozatokat

sztálin szöveccségese volt a nyugatnak és kibasztak vele most mit akarsz mondani

hülye vagy kismukk, de nagyon és kongassz
brühüyyy
@rodeo36: jó, ha itt lesz az ideje... húzz egy sorszámot... három digites... szar hír, de a zérónál beragdt a számláló:-/...
@Sir Bates dö Hól:
vegyél bőven pelenkát

brühüyyy
@rodeo36: én rendeltem b+?????
én egyenlő vagyok a kormánnyal?
úristen!
én vagyok orbán viktor!
OMG!
legyilkolom magam!
@rodeo36: "1956-ban a nyugat hagyta magára a magyar idiótákat"
és ez már feljogosította az oroszokat, hogy bevonuljanak????
"hruscsov a saját érdekeit védte és ehhez bárkinek joga van"
érdekes ez mindig csak az oroszokkal szemben elfogadható.csak ők védhetik a saját érdekeiket.de azt bármi áron!
szegény sztálinnal kibasztak!!!!!
kicsoda?
csak a saját érdekeit érvényesítették vele szemben!:)))
ne védjed már itt sztálint baszdmeg!!!!!!!!!!
noooooooooooormális vagy??????
sztálin!junóóóóóóóó?
olvasgassál róla!
@rodeo36: b+!!!
az autó!!!!
sutka vót részemről.
az oroszok részéről meg kibaszás sok ártatlannal!
@punkfrog: te csináltad a zorbánt is...vétkesek közt cinkos aki néma

brühüyyy
most vidd haza és imádd meg amit akarsz a tied
@punkfrog:
volt rá piac, mert volt COCOM lista emléxel rá...

na azért nem lett jobb de gurult ---egy darabig

volt Trabant is az meg ma múzeumi tárgy

brühüyyy

te nagyon értesz itt a semmihez
@rodeo36: a Trabant sokkal jobb volt!
@rodeo36: na ha már így rám tolod azt az orbán nevűt.
mit zavar téged ha mi ezt szeretjük?
mi így élünk!és???
közöd van hozzá???
magyarok vagyunk, így mulatunk!
nálatok meg drogos, részeg a polgármester.
engem nem nem zavar!
@punkfrog: tagadás tagadása.
minuszxminusz,
de ez se zavar!
@punkfrog:
olyan vagy, mint egy kiscsoportos óvodás, csak az szebb

talán???

brühüyyy
Jön az ár ! Nektek annyi dakotacsicskák !
a szuverenitás magyar sarokköveit meg kell védeni!
Főzd! Ki tudja meddig főzheted...
A pálinkafőzés egyszerű. Néhány jó tanács nehezíti ugyan, de mégis. Amit találtam - kicsit leegyszerűsítve - az így hangzik:

- Válasszon világos, tiszta, jól szellőző területet - ez az igazi reklám.
- Legyen kéznél tűzoltó készülék!
- A pálinkafőzés veszélyes, csak józan állapotban végezze!
- Pálinkafőzés közben ne dohányozzon!
- A lepárlás során ne fogyasszon alkoholt!
- A főzés megkezdése előtt végezzen tisztító főzést (forraljon vizet az üstben). A főzés befejezése után mossa el a főzőt.
- Mielőtt a főzésbe kezdene, mindig győződjön meg róla, hogy nincs dugulás a csövekben.
- A dugulások nyomásnövekedést okozhatnak, ami robbanáshoz is vezethet.
- Ha szigetelést használ az üst és a kupola között, akkor olyan megoldást válasszon, amely nem rögzíti a kupolát az üsthöz túl erősen, így, ha dugulás keletkezik a csövekben, a kupola felszáll a levegőbe, de nem következik be robbanás.
- Ne töltse túl az üstöt, hagyjon elég teret a gőzöknek. A folyadékok a melegítés hatására kitágulnak, hab keletkezhet, ami kifolyhat, vagy dugulást okozhat.
- A főzés elején használja a melegítő berendezést magas teljesítményen, és vegye vissza a teljesítményt, amikor a cefre a forráspont közelébe ér.
- Figyelje, hogy a hűtővíz nem melegedjen túl, és a hűtőből ne távozzanak gőzök.
- Folyamatosan figyelje a hőmérsékletet.
- A cefre nedvességtartalmát úgy állítsa be, hogy a főzés során végig maradjon elég folyadék az üstben.
- A pálinkafőzés során gyúlékony anyagok (pl. etil alkohol) keletkeznek, ezért fokozott figyelmet kell fordítani a tűzveszélyes helyzetek elkerülésére.
- A párlat gyűjtésénél és tárolásánál ügyeljen a biztonságra, és csökkentse minimálisra a kiömlés veszélyét.
- A frissen lepárolt pálinka esetenként nagyon magas alkoholtartalmú, ezért, ha kóstolja, csak nagyon mértékletesen, cseppenként tegye.

Azt nem tudom, hogy a párlat folyamatos minőség-ellenőrzés (a szakértő szomszéddal együttműködve) kóstolásnak minősül-e?
Jó reggelt.

Úgy vettem észre a fostalicskák száma növekvő és erősödő tendenciába fordult.

No, nem baj. Egyszer majd csak rájövünk itt is az örökbecsűre, hogy a 'barátainktól ments meg uram minket, az ellenségeinkkel magunk is majdcsak elbánunk valahogy'. Már nem lehet eldönteni, a lábtörlésre hazajárók a kártékonyabbak, vagy a narancshéjas trolldroidok.

Szép napot.
@dr. jenőke (jenőke):

Jó reggelt, szép napot:)
Vers helyett pálinkafőzési munkautasítás. Ez se rossz. Az idők szava:)

"_Azt nem tudom, hogy a párlat folyamatos minőség-ellenőrzés (a szakértő szomszéddal együttműködve) kóstolásnak minősül-e?_"

A minőség-ellenőrzés kötelező, a kóstolás opcionális, ergo a ME nem egyenlő a KÓ-val.
index.hu/index2/#bloghu/suketapu/2014/09/12/szabadsag_a_mai_magyarorszagon_ne_csiklandozz

Tanulságos.
Különösen a *-os megjegyzés tetszett.
Az itt lel edző nem szeti ellen széki szájon szaró-kérő szék lett triumvirátusának kinyilatkoztatási ár-, foshullámának zavaros vaktükrében.
@jaegtoer:

Jó reggelt!

Nem vettem észre bővülést, csak front volt. Ha már így esett, gondolták legyen szar a többieknek is.
És lett.
@jaegtoer: @dr.
jenőke (jenőke):
Nemrég észrevételeztem, hogy egyre gyakoribb lett itt az ámokfutás. Nekem ez nagyon nem tetszik, ezért - más lehetőséget nem találva - hosszabb időre szabadságolom magam.
Egyébként arra is gondoltam, hogy a jövőben inkább pálinkafőzéssel hasznosítom a szabadidőmet (amíg adómentes a cefrézés), de a készülék drága és a felsorolt rengeteg előírást/szabályt be kell/ene tartani.
Lassan oda jutok, hogy a jobban teljesítésen és a rezsicsökkentésen kívül nem lesz okom az elégedettségre...
@DR. INKVIZITOR:

''''A hétvégi nagy eső után nehéz elhinni, hogy a hét közepén újra nyáriasra fordul az idő. Hétfőn még hullhat eső, de keddtől javulás kezdődik. Csütörtökön már lesz olyan része az országnak, ahol 27 fokot is mérhetnek majd.''''

Ez a hír meteorológiai jelentésen alapul, és csak néhány napra előre ad bizalmat az elkövetkezendőkre.
Az, hogy a blogon lesz-e - legalább - vénasszonyok nyara? Nem tudom.

Gondold meg: hiányod egyfelől győzelmi jelentés-tartalmat, másfelől vitapartner elvesztését jelenti.
És végül jelentheti azt is, hogy úgy érzed nem számíthatsz támogató együttérzésre, ez pedig nekünk okoz kellemetlen érzést.
@rodeo36:

index.hu/kulfold/2014/09/14/mi_a_jobb_brithon_vagy_itthon/?utm_source=facebook&utm_medium=share&utm_campaign=index

De,figyelj Rodi:))

Az ilyen nők miatt érdemes itthon maradni,bár ezt a dalt te erősen csöpögősnek fogod megélni:))))))))))))

www.youtube.com/watch?v=MNKAt8_LcF8
@Orica Középföldi: könnyen kimondott szavak ékeznek a távolból. pedig a kívülállókat is köti valami errefelé, jelenlétük nekem ezt bizonyítja.
@gazoló:
rengetegen rengeteg félét regélnek, és mindenki assziszi neki van (csak) igaza (én is) mindenki olgya meg az életét ahogy tuggya...magam részéről nem szoktam hátra tekintgetni meg agnoszkálni haladok és mindíg van valami ami leköt mert meg kell oldanom ez az othhoninak mondott izében ugyanúgy mint bárhol, vannak akik nehezen vagy sehogy sem képesek adaptálódni azok házasoggyanak orbánnal ...

kösz a küldeményt...már túl vagyok rajta

brühüyyy

ezek a kérdések amikről, ezek a megkérdezettek ...csak az első két három hétben ha tovább is az orvosi eset
Gábriel!
Ennyi setét ballibsi Opni szökevényt csak itt találni.
Érvük semmi, a kurvaanyázásban kimerül...
Minden elismerésem a tied, ahogy "ezek" kezeled!
Munkádhoz sok sikert, szebb jövőt!
@munkás ököl:
Fejtsd ki 'légyszi mi az a műanyag hogy ...'ballibsi:))

Szebbjövőtezaharclesszavégsőmunkásökörvasökör:))
@parti_giano:

A megjegyzésedre tudok, de kifejtően nem válaszolok, ha nem haragszol:)))
Átlépi a blog - magamnak szabott - kereteit, és aggódnék a görényeidért.
@rodeo36:

'Tom Neked sem lehet könnyű ott 'messze, nagyra értékelem a kívülálló nézőpontjaidat,de itt a'dzsumbujban sokan 'felkapják ettől a vizet:)
@gazoló:
másik megjegyzésem:
(élő tapasztalat) vannak egyedek akik csak éppen ott nem érzik jól magukat aholéppen vannak

brühüyyy

és sokan vannak
@rodeo36:
'azeneösszekötatöbbimegcsaksallang:))
@gazoló:
az annak a baja aki felkaptya...egyébként hadd kaptya...

brühüyyy

szerencsétlenek
@jaegtoer:
Csak hangulati elemeket előlegeztem néhány verstöredékhez:
" Borozgatánk apámmal;
Ivott a jó öreg, "

" Falu végén kurta kocsma, "
(egy szó!)

" Fusson, akinek nincs bora,
Ez a fekete zongora. "

" Kivel egykor én mulattam,
Többnyire már pad alatt van: "
(Arany J. - ha nem jöttél rá.)

" Hajh! régen, amikor Tokajnak
Nektárt adott a vesszeje,
Hányszor borult égi mámorba
Az ember gondterhelt feje.
A durranó, hangos mozsártól
Visszhangzottak a völgy- s hegyek,
Jó bort ivott a magyar ember,
Nem holmi vinkót, rossz levet.

Most a homok táplál bennünket,
De azért jó a drága nedv,
Ki nagy szükségben meg nem issza,
Az - Istenemre - nagy balek.
A gondot csak a bor gyógyítja
És erre a szüret mi jó!
Szüreteljünk hát víg kedéllyel:
Éljen a jókedv, dáridó!! "
(Ez pedig Adytól volt)

" Drága kincsem, galambocskám,
Csikóbőrös kulacsocskám!
Érted halok, érted élek,
Száz leányért nem cseréllek. "
(Kitalálod? Elárulom: Csokonai)

" Nyelvelnek, barátom, hogy sok borral élek,
Kurvanyjok, hiszen én velek nem cserélek. "
(Csokonai - gondoltad volna?)

" Öblös mellel szeptemberbe
Vad dalokra fenekedve,
Nekikeserülve most,
Rajt' igyunk egy huzamost!
Égjen a bor fene kedve
S forrjon át a dús erekbe,
Hát igyunk egy huzamost! "
(József az Attila)

" Igyunk derűre,
Igyunk borúra,
Ugy is hol kedvre,
Ugy is hol búra
Fordúl az élet.
Kedved a jó bor
Jobban éleszti,
Búdat a jó bor
Messze széleszti,
S elmúlat véled. "
(Bizony, bizony Kölcsey nem csak Himnuszt írt)

" Pajtás, igyunk, vad a világ,
Setét kohóju hámor,
De édes kert a szerelem,
S szelíd lugas a mámor,
Legyen ma társunk Bacchus úr
S a rózsásfürtü Ámor! "
(Ez a részlet Tóth Árpád biztatása)

A bor-szemlézés végére:

Mint látjuk, a bor örök téma a magyar költészetben. Sehol, mégcsak utalást sem találtam a barnacímkés, ámde nem füttyentős barackpálinkára.
Miért lenne akkor a pálinka a magyar lélek megtestesítője?
A meghirdetett pálinkás szabadságharc indokát, ha értem is, megérteni, hinni sem merem.
Mert nem az állami bevételről történt lemondásról, az adóról szól.
@munkás ököl:

Kedves munkás ökör! Az OPNI már régen bezárt.
@munkás ököl:

sződd a selymet, elvtárs! én is a putyilov gyár dolgozója vagyok.

üzsd a lipsit ahol éred
ezzel is a békét véded!

tied a wc, magadnak szarsz.
eszt tanítá egykor lenin és marx.
és mikor már nyakig merültél a szarba,
kapaszkodjál meg a magas életszínvonalba!

(munkásóvodás versike a múlt azázad közepéről)
@dr. jenőke (jenőke): a bezárás nem jó kifejezés, mert a területe azóta kiterjed 93 ezer négyzetkilométerre. talán itt kell keresni a pasaparki rugalmasan növekvő lakások eredetét.
@gazoló:

Arra nincs szükség.
A borongós időhöz, és hangulathoz:

BARANYI FERENC: A kérdések folytatása

"S mondd, mit érlel annak a sorsa,
ki költõ s fél és így dalol"
(József Attila: Mondd, mit érlel)

És annak a sorsa mit érlel,
aki már mindent feladott,
kiegyezett a szenvedéssel
s szíve megtörve sem sajog?
Már azt se bánja, ha reményét
vesztegetik a Halleron,
egyetlen kincse a szegénység -
és el se rejti már nagyon.

És annak a sorsa mit érlel,
akit nem véd szakszervezet,
beéri szárazabb kenyérrel
s betegen is dolgozni megy?
Asztalra még akkor se verhet,
ha igaza nyilvánvaló,
szótlanul cipeli a terhet
s futtában székel, mint a ló.

És annak a sorsa mit érlel,
aki máról holnapra él,
ritkán kerül gyomrába étel
s feje fölött már nincs fedél?
Bûzlik a metróállomáson,
szánalmat kelt s orrot facsar,
neki nem ünnep a Karácsony
s nem büszke arra, hogy magyar.

És annak a sorsa mit érlel,
kit éhe a szépnek, meg egy
bizonyos fajta lelki kényszer
verset olvasni késztetett?
Költõk siralmas árulása
úgy döf szívébe, mint a tõr,
mert mind a múltját magyarázza
s nem a jövendõért pöröl.

És annak a sorsa mit érlel,
ki komolyan lelkesedett
a proletár utókorért, mely
mára nevetség tárgya lett?
Vigasza, hogy e kacagásnak
hideglelõs felhangja van...
Akit riasztanak az árnyak -
az nevet ilyen hangosan.
@parti_giano:
Viszont ebben az eseteben méginkább igaz, hogy az elmegyógyhelyen az orvos a deviáns.
@Penivaldes: bruhaha!

koszi Peni, ez nagyon penge volt!

:-D
@dr. jenőke (jenőke): orvos? én csak kuruzs-lókat látok, hiszen nyeregre termett a magyar.
@hacsaturján:

Tudsz még ilyeneket? :)))))))))))))))
@dr. jenőke (jenőke):

:D

Köszönöm szépen. Legalább a felét nem ismertem, de ez a vodkacsökevényemnek tudható be. Hadd fogjam rá:)
A pálinkás szabadságharc Gandhi sópárlás projektjét smitteli.
Csakhogy az, akkor, abban az időben korszakalkotó volt, emez -a FIDESZ'HUNGRY'- változat meglehetősen primitív változatra sikeredett, tekintve hogy India gyarmati függőségét nem előzte meg helyi népszavazás, míg a magyar EU-csatlakozást meg igen, s az sem elhanyagolható szempont, hogy a Brit Kelet-indiai Társaság nem az a kimondott norvég alap volt, ahogy a korabeli felzárkóztatási program is más keretek és szuronyok között zajlott.
@Orica Középföldi:

én télleg a munkásmozgalom régi harcosa vagyok. :)) akkor azér basztattak, amiér a közeljövőben (vagy már most) basztatni fognak. csakhogy azóta svalbárdi pógár lettem. (és még sokan mások)
@dr. jenőke (jenőke):

"És annak a sorsa mit érlel,
ki komolyan lelkesedett
a proletár utókorért, mely
mára nevetség tárgya lett?
Vigasza, hogy e kacagásnak
hideglelõs felhangja van...
Akit riasztanak az árnyak -
az nevet ilyen hangosan. "

Ezzzz ott van:))kössz:))
@jaegtoer:
Tulajdonképpen - a címezettség ellenére - sokunknak szántam a szemelvény-gyűjteményt, remélem nem bánod, hogy így alakult.
Elnézés kérés helyett:
www.youtube.com/watch?v=hyDHsBuhRdo

Viszont kedvem támadt Indiáról többet tudni.
Kösz.

Azt már észrevettem, hogy az érinthetetlenek kasztja már nálunk is kialakult. Ha úgy tetszik duplikált formátumban. Az egyiket ki kellett tiltani Budapestről, hogy ne is lássák, a másikat meg az ügyészség, rendőrség nem látja.
@punkfrog:
Szia! Köszönöm szépen a helyreigazítást a Markovics apa-fiú rokoni fokozatot illetően.
Nem jól tudtam, most már nem felejtem el.
Jó, hogy szóltál.
@hacsaturján:

Kedves, aranyszívű svalbárdi Atyamentorunk!

Tisztelettel tájékoztatom arról, hogy Kutyatanácsunk rendkívüli közgyűlést hívott össze ma, 15:00 órai kezdettel.
Kérték, érdeklődjem meg, hogy van-e hitelt érdemlő, közelebbi információja Ferenc József-földről, azt halottuk már, hogy kutyahideg van arra, de a mindent beborító jég ellenére is melegebb éghajlatúnak, és vendégszeretőbbnek tűnik, mint ez a jaegtoer által is említett FIDESZ-HUNGRY istenkirályos kétalkotmánybús köz-farhát-társaság Zrt, ahol a kettő szék közül a többség a pad alá zuhant. A többi is, csak emezekre estek, ezért még nem vették észre. Mi ezt innen négylábról kiválóan látjuk, a végkifejletet nem várnánk meg. Már étkezési alapanyagnak is említették a falkánkat humorosnak álcázott megjegyzésben.
Útközben meglátogatnánk kitűnőségedet, a barackpálinkát visszük, szívesen adjuk, nekünk nem való, csak bajt hozott a falkára. A rénkumiszt szívesen kipróbálnánk, a rénhúst, mint ugattam már, nem esszük, és nem is kóstoljuk. Utazási tanácsait szvesen és köszönettel vennénk, megfizethető áron, ha kell zuzmót is gyűjtünk. Diplomáciai közbenjárását nem múló hálával és további barackpálinka juttatással köszönnénk meg. Már tappancs bakancsainkat is megvásároltuk a nagy útra. Egy kutyaként, izgatottan várjuk szíves válaszát, ó, svalbárdi bölcs Rénatya és kommuna tulajdonos.

Vau2
@nincs_itt: és hol van az "eredeti" linkelnéd?
@100 kóbor kutya:

az a helyzet, hogy ez a jenőke elültette eszt a süket norvégot a fülembe, ezér egész álló nap peer gyntöt fogok hallgatni halhatatlan bölcsességembül kifolyólag. a szvittet mán nyomatom solvejgtül a hegyi király csarnokáig, közbe szedem össze a lányokat galli-curcitul kezdve sarah brightmanig. szóval, lesz itten haddelhadd!
@dr. jenőke (jenőke):

"mert mind a múltját magyarázza
s nem a jövendõért pöröl.":(:(:(:(:(:(:(:(:(:(
@gazoló: Kínos volt, - na nem nekem - ahogy ez a csúszómászó hentergett a hírtv-ben.
Otthon biztosan köpött egy nagyot a fürdőszoba tükrére.
Gárdonyi Géza
A bor legendája

Szólt az Isten: "Kedves fiam Nóé:
Itt a szőlő, kóstold meg, hogy jó-é?"
Felelt Nóé: "No megöregedtem,
de ilyen jó bogyót még nem ettem".

Szólt az Isten: "Kedves fiam Nóé:
A csípős must, hadd lássuk, hogy jó-é?"
Felelt Nóé: "Ihaj, csuhaj! Sári!
Három Istent kezdek immár látni!"

Szólt az Isten: "Kedves fiam Nóé:
Hát az ó-bor, hadd lássuk, hogy jó-é?"
Felelt Nóé: "Iszom reggel óta:
Gyere pajtás, van még a hordóba!"

1890.
@hacsaturján: hagyjon már a peer gynttel maga mihaszna, még elalszik, oszt belefagy nekem a svalbárdi erdőbe.
azt meg úgysem tudja felülmúlni, amit az elképesztő intelligenciájú közt. elnöki hivatal művelt, miszerint akadálymentesítették honlapjukat braille írással 2012-ben. csak úgy domborodik a monitoron, ha bekeni rénkumisszal.
@hacsaturján:

Hadd tolmácsoljam a Kutyatanács hálatelt köszönetét, hiszen válaszával mégiscsak kutyaszámba vette a falkát, és ez még mindig jobb, mint a kutyaszán. Rövid tusakodás után a Kutyatanács úgy döntött, hogy szintén peer gynt-öt fog hallgatni testületileg az egész falka, kutyalélek kényeztetése céljából kifolyólag, mert a magyar nyelv és irodalom tanulása mellett, nem árt az ebugatta lelkek ápolása sem, és ha a svalbárdi bölcsnek jó, akkor nekünk, a kivert, kóbor kutyák zenei ízlésének bizonyára nem válik kárára, bár a jó cobákos velőscsontnak is kétségtelenül megvannak a maga előnyei, de nemcsak csonttal és húscafatokkal él a kutya és ezt a Hold-szerenádok farkasvak homályába vesző eredete ellenére is ugatván tudjuk, olykor vonyítjuk, és hőn reméljük, hogy egyes zenei motívumokat képesek leszünk felhasználni, ha lejár a szerenád-moratórium, azaz minden társunk eredményes vizsgát tett és megszerezte az abszolutóriumot a szép és nagyon nehéz magyarrr nyelvből és irodalomból, még ha az ugatás egyelőre könnyebben is megy a ritka és kivételes ünnepélyes alkalmakkorrr is. Va-va.

Vau2.
@hacsaturján: "közbe szedem össze a lányokat galli-curcitul kezdve sarah brightmanig" szép neveket adott a réneknek.
@Spániel:
Itt mindeki megvakult a jobbon,vagy inkább 'van az 'zsé amiért korpás:))
@parti_giano:

maga mit kötöszködik itten, libsibolsi? assziszi maga mondhassa meg, hogy mit köll csinájjon egy svalbárdi? tán kunbéla vót a körösztapja vagy mijazisten? segíccsek magának, ávósivadék?

szebb jövőt!

ami meg aszt a honlapot illeti, hát mi a fészkes nyavajával köllött vóna akadájmentesiteni, tán lifttel? nézze mán!
@parti_giano: nem válogatós az ürge. :) és ha már kortyolgatok, pici utántöltést hoztam...

József Attila: Hymnusz a borhoz

Bor, te dús örömelixír,
Bor, te táltos rőt pogány,
Csók az Élet ajakán,
Kedvesemnek várva vitt hír.

Vérem forrjon véled össze,
Bor, te férfikor teje,
Mindeneknek elseje,
Torkom érced hadd fürössze.

Bor, te ünnep ékes gyolcsa,
Május hímes köntöse,
Víg tüzek víg kürtöse,
Őserők tüz-istenkorcsa.

Bor, ma téged megrabollak,
Mellem érted döng s tüzel,
Bor, téged vasárnapollak.

Bor, ó égjünk, égjünk együtt el!

Petőfi Sándor: Dáridó után

Ez volt aztán az éjszaka!
Bort többé sose lássak,
Ha életemben párja volt
Ennek az áldomásnak.

Egész mohácsi ütközet
Ment végbe ott közöttünk;
Igaz, hogy a török a bor,
És a magyar mi lettünk.

Hanem még az is igaz ám,
Hogy harcoltunk vitézül,
Kivált mikor már a király,
Az ész, kidőlt nyergébül.

A győzelmes poharakat
Dühhel nyakon ragadtuk,
S függtünk letéphetetlenűl,
Mint a pióca, rajtuk.

Ha oly hossú lesz életünk,
Mint kortyaink valának,
Megérjük boldogabb korát
A bús magyar hazának.
@dr. jenőke (jenőke):

Csak óvatosan az ilyen linkekkel kedves Jenőke nick, mert zavarrr támadt a falkában és a Tanácsban az úticélt illetően, ugyanis a közölt kép és videó nagyon vonzó, nem is szólva a Norvég Alapokról, szemben a magyar kormányzati alakokról. Kérem, legyen tekintettel arrra, hogy e kóbor falkára megrendítőleg hathat ama távoli földek népeinek zenéje, képe, szelleme, és arra a téves következtetésre juthatnak, hogy ott még a jó velőscsontok is velősebbek és húsosabbak sőt a kutyaszájak elé küzdelem nélkül kerülnek.

Minapi kérdéseinek megválaszolására munkacsoport alakult, bár a feltett kérdések struktúrája és tartalma arra enged következtetni talán minden alap nélkül (még van tanulni valónk), mintha kifogásokat keresne, vagy fogódzókat, ami alapján kimentené magát az együttes Hold-szerenád vonyítás alól, és még csak a jó velőscsontok sem vonzák társaságunkba, pedig többen közülünk kiváló pedigrével rendelkeznek, csakhát a papírok a kóborlás során elvesztek, illetve eláztak, a kutyabőrtől, mint okirattól érthető módon eléggé ódzkodunk, a velőscsontok kiválóságát viszont Kutyatanácsunk szavatolja. De nem múló szeretettel gondolunk magára, és változatlan bizalommal tekintünk a jövőbe, hogy majd egyszer, valahol, valamikor együtt vonyítjuk a peer gynt-tel felturbózott szerenádunkat, valahol lakott helytől nem túl távol, hogy ne kelljen sokat kutyagolnia a kutyatanya táborig. Bár hamarosan hosszú vándorútra indulunk, mint fentebb már szó volt róla. Va-va.
Vau2
@hacsaturján:

"lesz itten haddelhadd" :DDD

Arany János: Ez az élet...

Ez az élet egy tivornya:
Inni kell, ha rád jön sorja,
Az örömbül, búbánatból,
Karcos borbul, kéj-zamatból.

Inni hosszut és körömre,
Kedvet búra, bút örömre;
Sok megissza vad-őszintén:
Egy-kettő vigyázva, mint én.

Kivel egykor én mulattam,
Többnyire már pad alatt van:
Én, ki a mámort kerűltem,
Helyt maradék, hol leűltem.

De, ha végignézek romján:
Oly sivár, dúlt e tivornyám!
Mért nem ittam úgy, hogy jó-rég
Én is a pad alatt volnék?...
@100 kóbor kutya:

"zavarrr támadt a falkában"??? ennyitől? megetteafene! :))

nem lehetünk kicsit "norvégcivilek"? pályázzunk és tanuljunk, nem pedig előre vonyítunk egy kis akadálytól :D
Durván meghekkelték a CÖF honlapját

Az ezernyi támogató között két Viktor nyomdafestéket (pixelt) nem tűrő vezetéknevet visel. Feltűnik Ferenc Gyurcsany és két Gipsz Jakab is.

vs.hu/durvan-meghekkeltek-cof-honlapjat-0915?utm_source=hrkrs&utm_medium=rss
@100 kóbor kutya:
Az együttes Hold-szerenád vonyításnak legalább akkora hagyománya van, mint a bajor sörfesztiváloknak. Nem lehetne egyszerre, egyesítve összerendezve, de méltóságteljesen megtartani?
Ígérem, akkor sem fogok vonyítani. Nem vesztettem el a vonyítómat, hanem nem adtak nekem ilyet születéskor. Ha másképpen nem megy, leírom. Így rendben?
@dr. jenőke (jenőke): tiszteletem! :)

nem győzök gyönyörködni válogatásodba, pedig rohanom kellene...
@rodeo36: COCOM lista autóban? Nem inkább devizahiány (aminek oka persze pont a szovjet rendszer volt).
Nem hackelték meg a nickedet? Nem voltál Te ennyire komenista!
Vagy nyugaton ismét divat komenistának lenni (vannak erre utaló jelek)?
Mert akkor lehet, hogy a Vezérnek igaza van, és a nyugat hanyatlik...
@hacsaturján: mit hepciáskodik? peer pillanat ibsen pajeszát applikálom egy rénre, hogy legyen, aki eljátssza magának aase anyót.
kunbéla meg nem keresztapám, hanem annak apai nagyanyja, nyina makarova másodunokatestvére volt.
@parti_giano:

a kutya ugat, a karaván halad. a maga aase anyója kupleros volt osloban, a rénjeimet meg haggya békén! az az igasság, hogy nincsenek érvei és kunbélával kapcsolatban pedig egyetlen linket sem képes adni.
@hacsaturján: "maga aase anyója kupleros volt osloban" érdekes, de ez nem zavarta, mikor múltkor barentsburgban egy üzbég hölgynek mutogatta a rozmárkergetőjét.
@parti_giano:

ez rágalom! maga alulmaradt az érvelésben és most gyűlölettől eltelve, nyüszítve ajvékol, mint porosenko putyin alatt.
tromsőnél délebbre nem járok, így aztán barentsburgban sem láthatott üzbég hölgy, mert:

nem messze van ide tromső,
nincs ott narancs, nincs citrom ső
t...!

maga zsigerileg nemzetvesztő és különben is

brühühüyy
@parti_giano:

pssszt! ez az írói álruhám.
süti beállítások módosítása