Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: "Kérdéses, hogy mennyivel haladhatott a sofőr, amikor megcsúszott, hiszen a képek alapján hatalmas... (2024.04.25. 14:11) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.09.02. 09:55 Fabius

Túlélni Simicskát

Címkék: orbán fidesz kétharmad simicska belharc

A Fidesz belháborújának összefoglalását a Magyar Nemzet tegnap megfejelte egy Medgyessi és Orbán közé rakott egyenlőségjellel. Orbán és Simicska ősidőktől tartó cimbizésének vége, a két harcostárs egymás tökét szorongatva, vicsorogva küzd a kiafaszagyerek címért. Orbáné a politikai, Lajosé a gazdasági hatalom, mi meg elnézzük, hogy a kirugdosott lajosbizalmasok - politikai értelemben vett - hulláin gázoló csatában mikor jön el a pillanat, amikor legyurcsányozzák Viktort valamelyik baráti médiában. 

orbán-simicska-háború.jpg

Az idei év tapasztalatai alapján elmondható, hogy Viktorék majdnem mindent túléltek. Trafikmutyi, földmutyi, nyugdíjmutyi, AB mutyi, alkotmánymutyi, paksmutyi mindegy, a 2 milliós tábor mindent elnéz, megbocsát, sőt időnként szükségesnek és kívánatosnak tart. Az egyetlen nyitott kérdés, hogy Lajos haragja túlélhető-e?

Az ember, aki mindenhol ott volt, mindenről tud, aki a kiépített mindenhez pénzt szerzett teljes egészében kimerítve a cél szentesíti az eszközt kelléktárat komolyabb falat, mint a komplett ellenzék együttvéve. És nagyobb kárt is tud okozni, ha megmakacsolja magát. Hatalmára - és haragjára - jellemző, hogy mindenki aki szóba hozza átható szarszagban kínosan magyarázkodik:

"Simicska hatalmára jellemző, hogy beszélgetéseink során kivétel nélkül minden forrásunk tartott a haragjától.

Nem egyszerűen arról volt szó, hogy a gazdasági vagy politikai életben jártas, sőt saját jogon is befolyásos emberek nem akarták, hogy bármilyen formában visszajusson, hogy ők ellene áskálódnak. Olyan tisztviselők, akiket mi a mostani küzdelemben egyértelműen a Simicskával szemben álló érdekcsoporthoz kötöttünk, váltig hajtogatták kívülállásukat, illetve azt adták elő, hogy ők csak a miniszterelnök unszolására, “kényszer hatására” tennének csak bármit, ami Simicska érdekeivel ellenkezik."

A dolog nem a véletlen műve. Lajos emberei az államigazgatás minden szintjén jelen vannak, nyilván tudnak mindenkiről mindent. Egy intésre nerhez lojális közmunkásból szennyesteregető tényezővé válhatnak, vagy orbáni tervek megvalósulását gáncsoló belső ellenséggé. Simicska egyedül többet tud a simlikről, mint a párt választmánya összesen, ráadásul a jobboldali média számottevő lapja, rádiója és tévéje is rendelkezésére áll, ha eljut odáig, hogy Orbánhoz vágja a szaros bilit. Arról nem is beszélve, hogy így választások idején ismét felértékelődik az összes, hozzá tartozó plakáthely is. Vicces lenne ha megfordulna a trend, és ezúttal a Fidesz jelölteknek nek jutna hely stratégiai fontosságú felületeken. 

Érdekes lesz figyelni, sikerül-e túlélni Simicskát?

Mert ez a háború így vagy úgy, de valamilyen eredménnyel végződni fog. Ha tűzszünet lesz - ami szerintem a legvalószínűbb opció - és valami gesztusértékű kiegyezés, Orbán akkor is veszít. Lesz egy ember az országban, akit nem tudott legyőzni a kétharmad nyújtotta szinte korlátlan eszköztárral, testre szabott különadókkal és semmivel. Azt erősen kétlem, hogy Lajos teljesen meghátrál és szó nélkül visszavonul majd a sarokba, ahol megszeppenve, szó nélkül elnézi a klánváltást. Ő nem az az ember. Ettől az is valószínűbb, hogy elszakad a cérna és szarfürdőt rendez Viktornak. Abból meg tud akkorát, hogy elsodorja az összes nerista félkegyelművel együtt. 

Innentől pedig leginkább az a kérdés, kisebbet vagy nagyobbat veszít Orbán, ha túl akarja élni Simicskát. 

 

690 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr646658197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Apu:)) mindkettő nyilvános akasztása mikor kezdődik a rémhírtévén??
"Ha tűzszünet lesz - ami szerintem a legvalószínűbb opció - és valami gesztusértékű kiegyezés, Orbán akkor is veszít."

Az a baj, hogy Orbán nem tud veszíteni, nem lehet vele megállapodni, egyszerűen egy szociopata bűnöző. Akivel eddig megegyezett, azt egy héttel később átbaszta. Orbánt csak kicsinálni lehet és ezt Simicska (aki legközelebbről, legrégebben ismeri) pontosan tudja. Nem komoly még a harc, de ha Orbán sokáig kekeckedik, nagyon ki fogja húzni a gyufát. Mára teljesen elvesztette minden realitásérzékét, nem fogja fel, hogy kinek a kezében van a gazdasági gyeplő.
Nagyon alapos elemzést végzett a 444:) Kíváncsi vagyok az eredményre, érdekes lesz.
Két hónap idegőrlés, semmittevés, várakozás és töketlenkedés, miközben amazok meg egymás tökét markolásszák. Így megy ez a Magyar Ugaron.

A 444-ért kezdek aggódni.
Vida Ildikó jelenlegi NAV-elnök Simicska cégbirodalmából érkezett Simicska helyettesének az adóhatósághoz az első Orbán-kormány idején, majd a 2002-2010 közötti szocialista kormányzatokat szintén Mahír-alkalmazottként vészelte át. Szentpétery Kálmán egyenest a BÁV Zrt. vezérigazgatói székéből ült át a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatói székébe – 2011 óta az állami szerencsejáték-monopólium szinte összes közterületi hirdetése a Publimont felületein jelenik meg. De szintén Simicska-cégtől került a közmédia élére Fazekas Csaba, majd fél után oda is tért vissza.

Győri Tibor „Orbán Viktor személye körüli államtitkár” – 2010 óta tanácsadó, 2012 júniusa óta államtitkári rangban ad tanácsot, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal is az irányítása alá tartozik. Az ELTE jogi karán tanult, Bibó-kollégista, Vida Ildikó évfolyamtársa. 1995-1998 között a B-Reklám Kft. ügyvezetője, ekkor lett a cégben tulajdonos Simicska Lajos. Győri 1995-2003 között a Mahír Zrt. vezérigazgatója; 2006-2010 között a Nézőpont Intézet vezérigazgatója. Felesége, dr. Győriné dr. Maurer Amália polgári szakos bíró a Fővárosi Ítélőtáblán, és tagja volt annak a tanácsnak, amelyik jogerős ítéletet hozott a Szárhegy-dűlő-Sárazsadány-Tokajhegyalja Kft. által az Élet és Irodalom hetilap szerkesztősége ellen indított sajtó-helyreigazítási perben.

Töröcskei István az Államadósság Kezelő Központ Zrt. vezérigazgatója, a Fideszhez köthető cégügyletek és hálózatok egyik csomóponti figurája a különböző cégekben meglévő vagy volt tulajdonrészei és vezető tisztségei révén. A Nyergesék révén elhíresült Budai Malomipari Kft.-től a Vegyépszer-cégeken és a HírTv Zrt.-n át a CIG Pannónia Zrt.-ig és a Simicska házaspár tulajdonában lévő, idén 1,7 milliárd osztalékot fizető Neo-Met Kft.-ig tart a sor.

Kollár K. Attila a Szerencsejáték Zrt. igazgatósági tagja; Simicska Lajossal való üzleti kapcsolata a Fidesz-MDF székházügyig visszavezethető. Az MDF gazdasági igazgatója már 1992 áprilisától helyet kapott a Simicska, illetve Varga Tamás és Kövér Szilárd (Kövér László mai házelnök testvére) által alapított Quality Invest Rt. felügyelőbizottságában. Simicskával együtt igazgatósági tag volt a MAHIR Magyar Hirdető Rt.-ben, illetve 1995-ben rövid ideig tagja volt a Simicska résztulajdonában álló B-Reklám Kft.-nek is. 2002 elején állami vállalatok, a Hungexpo mellett a Magyar Fejlesztési Bank és a Szerencsejáték Rt. egyik leányvállalata által létrehozott Hungexpo Reklám Marketingkommunikációs Rt. igazgatóságában is helyet kapott.

Baji Csaba a Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója. A Közgép energiaipari cégének vezetői székéből ült át az MVM vezérigazgatói székébe. Pályafutását az adóhatóság revizoraként kezdte Szolnokon.

Tovább:

atlatszo.hu/2012/09/24/a-nemzeti-egyuttmukodes-rendszere-kik-ejtettek-foglyul-a-magyar-allamot/
A Nemzetben először a reklámadó bevezetésének hírét kritizálták a sajtószabadság nevében, majd kemény cikkben javasolták Seszták Miklós miniszter kirúgását.

A Hír TV financiális okokra hivatkozva lemondta a tusványosi fesztivál közvetítését

index.hu/belfold/2014/09/01/50_forinttal_emelik_a_magyar_nemzet_arat/
seszták minőségben és egyebekben nincs pariban a simlicskával, még akkor sem, ha vezényló és teljes aparátja is segíti őt. Minden attól függ, hogy a két egymással szembe robogó autóban lévő simlis és szociopata, mikor rántja félre a kormányt. Ha pedig csattanás lesz, a túlélési esély nem a vezénylónál van.
@dr. jenőke (jenőke): és akkor a hosszúbájtok éjszakájáról nem is beszéltünk, amiknek az adatai biztosan megvannak, és benne a szőlészettel és pártépületekkel
valaki megúnta a vezénylót? kidobják mint szaros sexpírt a lefolyóba? oda való, kétségtelen

mekkora megkönnyebbülés leende vala lévén

brühüyyy

és akkor a pancsoló arénában lesz a ravatala úsztatva?
@időtolvaj:
Eredményt?! Eredmény lesz majd októberben hogy ez a barom 2 milliós birkanyáj az önkormányzatin is beixeli ezt a fostömlő bandát, tarlóssal az élen! Rohadjon meg mindenki aki ezeknek már másodszorra is 2/3-ot baszott le!

Az a helyzet, hogy ezeknek a narancs droidoknak nincs agyuk. Az a húgy, ami a fejükben van, az alaposan át lett mosva a pártpropagandával. Agy helyett pedig nem lehet gondolkodni. De már alapból is gyengeelméjű, önálló gondolkodásra képtelen idióta lények halmaza a fityesszes horda!
az orbán és simicska párharba sem lesz beleszólásunk. nincs jó kimenete, maximum papírunk lesz arról, amit úgyis sejtünk.
@parti_giano:

"[...]nincs jó kimenete, maximum papírunk lesz arról, amit úgyis sejtünk."

Nektek papírotok. Nekem meg üstöm. És vájlingom. A legrosszabb esetben is reménykedhetek a csipetkében, ha jössz a beszélőre. Hiszen megígérted.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"_és akkor a hosszúbájtok éjszakájáról nem is beszéltünk, amiknek az adatai biztosan megvannak, és benne a szőlészettel és pártépületekkel_"

Tokaj lerohasztása (beleértve a 'falut' is) és felvásárlása (beleértve a falut is) pedig társadalomtörténeti kuriózoom.
ki hitte 89-ben, hogy a legaljasabb hazug gazember kelt ki a tojásból??
@jaegtoer: gyanús vagy nekem, matolcsy 200 milliárd, te 200 liter... és azt bármelyik kabbalistánk (gábriel, géza, bendzsi) megmondhatja, a számok nem hazudnak.
a beszélőn ráccsal leszün elválasztva. kérdés, ki van kint, és ki van bent?
@hun-bug: "..ha Orbán sokáig kekeckedik, nagyon ki fogja húzni a gyufát" vagy esetleg Simicska lesz a következő rabláncon vezetett? mert őt csak így lehet legyőzni, mint már annyi másokat, akiket el kellett "takarítani" a politika színpadáról
@parti_giano:
Elég apró rács tésztaszaggatónak is jó, az üst bevitelén még dolgozzatok! :)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): hmmm... az üst bevitele bonyolult, mint az orbán-simicska parti, valóságos titánok harca.
Nekem akkor is hihetetlennek tűnik ez még! Az első vér után lehet valami majd, de még cicaharcot se láttunk, sőt hangoskodást se, csak kis sunyi, óvatos célozgatások röppentek a média világában. Ez semmi... még... ha lesz valami, akkor viszont lesz remegés, máshol meg röhögés. Szerintem elsikálják meg ezt.
Esetleg volt már e blog lapjain akár a szerző, akár a kommentelők részéről olyan megjegyzés, hogy a forradalom felfalja saját gyermekeit? Mert nekem úgy rémlik....

Egyébként bruhahahahahahaahaaaa!!!
@parti_giano:

"a beszélőn ráccsal leszün elválasztva. kérdés, ki van kint, és ki van bent?"

Aggodalomra nincs okod, ugyanis ha véletlenül én lennék kívül, úgy vélem folyamatosan üzemelne az üst, és még csipetkére is lenne gondom, feltéve ha te sem vagy ellensége a babgulyásnak, vagy a Jókai bablevesnek, bár én jaeges ragunak mondanám inkább. A görényednek persze nyilván jobb sora lenne, abszolút nem éhezne, bár tortát nem sütnék neki, de amíg veled beszélgetne, addig diszkréten a háttérbe húzódnék. A valószínőbb azonban az, hogy a NER design-nak megfelelő térelválasztó egyazon oldalán ücsöröghetnénk várva, vajon kihozza a bablevest, csipetkével, vagy anélkül, hiszen a betűtészta a cenzúra miatt kilőve.
@parti_giano: jól van a mi "hodorkovszkijunkat" kőolaj lopásért ha nem is, de pénzmosásért még lehet, hogy....
@shinichi:

Ja. A fülkeforradalom felfalja a fülkéit. Már amelyeket időközben el nem loptak.
@dr. jenőke (jenőke):

AZ előbb a 444-ért kezdtem aggódni.
Most már Jenőkéért tréningezek.
@shinichi: a pártok ledarálva, ellenzék mind süllyesztőben,... szegény Viktor mégsem nyugodhat meg? hát csoda-e, hogy dilis az árvám?
Off (bár ki tudja...)

Azt a gumigerincű szájbab@szott kurva anyját...
Gondolom most a sok szolgalelkű csak tájol, mint vasorrú bába a mágneses viharban.

444.hu/2014/09/02/szajer-oroszorszaggal-szemben-erot-kell-alkalmazni/
@jaegtoer: @parti_giano:
"Azért a koszton lehetne valamit javítani!
Miért mondja minden szaros reakciós, hogy a demokrácia börtönében rossz az ellátás?
Kint se valami jó, de ott azért mégis öntudatosabb az ember."
@KÁTÉó53éúétr6: alap harcrendszereknek mindig kell ellenség, ha elfogyna, lehet találni a saját körökben is, lást SA-SS, vagy sztálin és az saját hadseregének parancsnokai
@KÁTÉó53éúétr6:
Laller azért tudna pár komoly ráncot felvésni még Piktorka homlokára. Amennyiben megéri, meg is teszi. Amennyiben nem, akkor nem. A legnagyobb pénzes zsidó is megirigyelheti Laller elveit.
@shinichi:
Szájer elmebeteg... megártott a fa.. neki.
öööööööö

Szájer: Oroszországgal szemben erőt kell alkalmazni

Szájer József szerint az EU-nak semmire sincs forgatókönyve, csak kész helyzetekre reagál. A Fidesz EP-képviselője a HírTV-ben elmondta, hogy az oroszokkal szemben erőt kell alkalmazni, és ezt mi magyarok jól tudjuk. Szájer szerint a határozottság és a kezdeményezés fontos. Orbán Tusványoson még sztárországnak nevezte Putyin Oroszországát.

444.hu/2014/09/02/szajer-oroszorszaggal-szemben-erot-kell-alkalmazni/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Három településnevet kellene üzenni neki.
Borgyinó, Sztálingrád, Berlin. Vlagyivosztokot pedig csak azért, hogy érezze, mennyire elrugaszkodott a valóságtól.
Esetleg felkészülhet, hogy brüsszeli lakhelyét irkutszkira cseréli.

Ezek után egy esetleges esemény esetén Szájert az első azaz tűzvonalban szeretném látni egy női hadtestben. Messziről.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): "Amennyiben megéri, meg is teszi" Erre gondoltam én is, és Viktornak ezt kell megelőzni a rablánccal, ha nem tudnak megegyezni.A megegyezéshez viszont egyenlő súlyú zsarolhatóság kell....itt a keresztapák csatározása kezdődik /álmodozom?/
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Ja és "A legnagyobb pénzes zsidó is megirigyelheti Laller elveit" Orbánnak viszont nincsenek elvei és ezt Laller is tudja
Akinek további kérdései lennének Simicskához, irány a Hűvösvölgyi úti Spar. :)

444.hu/2014/08/28/simicska-lajos-a-kozertben/
-no comment-

Új szint a sajtótájékoztató-megzavarásban

A kispesti polgármesterre saját kerületében hívta rá a közterületeseket az ellenzék - a Fidesz.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2014%2F09%2F01%2Fuj_szint_a_sajtotajekoztatok_megzavarasaban%2F
@s.g.l.: "ki hitte 89-ben, hogy a legaljasabb hazug gazember kelt ki a tojásból?? "

Hátén.
@shinichi: Háááát ez a franciáknak meg a németeknek sem nagyon jött össze, de legalább önbizalma van, mint egy öngyilkosnak. :)
@jaegtoer:
Gondosan jeleztem, hogy honnan van az információ.

Minden betűmből ömlik a hitetlenkedő csodálkozás.

Tőled is kérdezem: hihető ez?
Nekem elég a gurulásra kész elkerekedett szemed.

Maradjunk is inkább a vájlingnál és a valódi sólet készítés titkainak feltárásánál. Ja! Ismerted a Megálló elnevezésű éttermet az Engels téren?
@jaegtoer: egyrészről, kettő, azaz 2 görényről van szó (figyeled? hiányzik két nulla a kétszázhoz. no, de emiatt nem aggódok, együtt képesek még téged is megnevelni, bár e kommented alapján jelentős előrelépéseket tettél abban, amit e két kisállat taníthat neked.
ha meg ott is kénytelenek leszünk egy oldalon leledzeni, s ismerve a ner léleknevelő törekvéseit, tehát mindennapi alaptörvény olvasása feladatunk lesz, de semmi sem fog megakadályozni bennünket abban, hogy az a nemes irat betűit újragondolva, felhasználva, szakácskönyvet formáljun belőle. üstenes lesz, meglásd!
@shinichi: hogy mennyi tirpák politikusunk van...

megértem azokat akik menekülnek ebből a szarból:

Bajnai állást vállal egy nemzetközi befektetési cégnél

Ezt ma jelenti be. Hivatalosan nem vonul vissza a politikától, de sokat lesz külföldön.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2014%2F09%2F02%2Fbajnai-allast-vallal-egy-tozsdei-cegnel%2F
csak egy régi példa, ahol (nem először és nem utoljára) említve vagyunk
www.wagnerur.hu/vladimir_vladimirovich/vv_2003_04.html
A Törvényszék eddig különböző épületekben elhelyezett szervezeti egységei mellett, a közigazgatási és a munkaügyi bíróság is az M3 Business Centerbe költözik.
Az 5900 négyzetméternyi bérbeadás az év eddigi legnagyobb új bérleti szerződéskötése.

2014. augusztus 15-től a CPI Hungary (korábban Ablon) tulajdonában álló M3 Irodaházban, egy épületben folytatja munkáját
a Budapest Környéki Törvényszék Polgári, Közigazgatási-Munkaügyi Kollégiumának Polgári I. és II. fokú Szakága,
Gazdasági Kollégiumának Cégbírósága,
Csőd- és Felszámolási és Peres csoportja,
a Budapest Környéki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság, továbbá
a Végrehajtók Irodája és
a Büntetés-végrehajtási Csoport.
A befektetés külföldi lóvéból történik majd, a China-CEE Fund kockázati befektetési társaság és az Enlight Renewable Energy izraeli energiaipari fővállalkozó vállalat állt össze. 1,3 milliárd zlotyból, kb. 97 milliárd forintból 250 megawatt kapacitást nyernek majd. Magyarország atomerőművet épít orosz hitelből. 3700 milliárd forintból lesz 2400 megawatt. A lengyel szélerőmű-park első ütemét már jövőre átadják. Paks2-ből 2023 előtt nem várhatunk áramot. (via MTI)

444.hu/2014/09/02/ezt-figyeljek-szeleromu-parkot-epit-lengyelorszag/
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
"A legnagyobb pénzes zsidó is megirigyelheti Laller elveit."

Nem tudom mi a bajod velük, amikor a Maja indiánok is imádják őket. :)

index.hu/kulfold/2014/08/30/elkuldtek_a_maja_falubol_a_zsidokat/
Off:
Mivel a történelem és a 444 megelőzött, elkezdtem oktató minisorozatomat amit már régóta terveztem.

A címe: ..és aztán az illiberàlis rezsicsökkentők - nemzeti hagyományoktól és néplélektől függően - visszamentek jegesmedvét/tevét/rackajuhot b@szni.

1. lecke:
444.hu/2014/09/02/ezt-figyeljek-szeleromu-parkot-epit-lengyelorszag/
öööööööööööööööööö

www.444.hu

502 Bad Gateway
nginx
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Régen volt egy vicc arról, hogy milyen az albánlégvédelem. Az ember szúrós szemmel felfelé bámulva az öklét rázza az ég felé.
Seszták: Jó üzlet volt megvenni az E.On cégeit

A fejlesztési miniszter megvédte az előde által levezényelt üzletet, nem rúgnak ki senkit emiatt.

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2014%2F09%2F02%2Fsesztak_jo_uzlet_volt_megvenni_az_e.on_cegeit%2F
A kérdés az, hogy az Orbán-Simicska csörtéből származik-e valamiféle bombasztikus előnye ennek a lerabolt országnak.
Már a dobbantónál látható, hogy minden marad a régiben, mindössze a hatalmi viszonyok személyi átrendeződése megy végbe. Ebből az ország semmit nem fog észrevenni, hiszen a látszólag szemben álló feleknek nem érdekük, hogy valami is napvilágra kerüljön.
Ehhez ugyanis több szegmenst kell felderíteni, még pedig az elsíbolt pénzek mikéntjét.
Először is az állami megrendelések odaítélése már a múlt, maradna a munkák túlárazásának a feltárása. Ehhez szakértőkre lenne szükség, akik a kivitelezési normákból indulhatnának ki
annak érdekében, hogy egyáltalán megállapítható legyen az ellopott pénzek nagysága.
Utána következne az eltulajdonított pénzek útvonalának a meghatározása, melyből megállapítható lenne, ki, milyen mértékben részesült a javakból.
Ez a kormány semmilyen, rájuk terhelő dokumentációt nem bocsájt rendelkezésre, tehát patthelyzet alakult ki, minden a régi kerékvágásban fog folyni.
Ne várjunk semmiféle átütő változást ebből az vélt ellentétből, mivel mindkét fél legnagyobb érdeke eltitkolni az ország anyagi kisajátításának módszereit.
@shinichi: Magyarországon hol lehetne szélerőmű parkot építeni? Kisalföld?
@Penivaldes: röviden, igen
úgy is mondhatnánk, mint ahogy csajok küldik el a kihűlt udvarlót:

-legyünk barátok
-no comment-

Az MNB szerint okosabb nemzet leszünk, ha beindul a Matolcsy-iskola
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

A jegybank alelnöke a Magyar Nemzetnek elmondta, a 200 milliárd forint "afféle társasági nyereség", ami azért végül is a magyar társadalom közösségének tulajdona.

444.hu/2014/09/02/mnb-okosabb-nemzet-leszunk/

-

Hiába szerette volna, nem repülnek Gripenek a barátnője szülinapján

index.hu/belfold/2014/09/02/gripen/
@Mariann19:

Ha nem olvastad, lehet, hogy kedved lesz az alábbi kis szemelvényszerüségből.

Barbara W. Tuchman írt egy - szerintem -rendkívül jó könyvet Távoli tükör címmel a XIV. századi Franciaországról.
Azon túl, hogy megismerhető a pestis-járvány hatása a kor embereire, gazdaságára, igen lesújtó véleménye van a XIV. századi magyarokról, mint például széthúzás, gáncsoskodás, képtelenek egy országot megszervezni,,,ilyesmik.

A lényeg: a franciáknál a járvány után nem, vagy alig maradt polgárság, a parasztok is igen gyéren maradtak. Így az adók nem folytak be. Mit csinált a hatalom? Emelte az adókat. Erre a maradék lakosság lázongott, ezért szükségszerűvé vált a további irtásuk, mint fegyelmezés.
Végül belátták, hogy a néptől már nincs mit elszedni, ezért egymás vagyonát fosztogatták, persze ez sem járt áldozatok nélkül.

Végül helyre állt a kívánatos arány a hatalmon lévők és az alávetettek számában és minden maradt a régiben.

Ez is egy tanulság.
Én meg megtudtam, hogy a franciáknál már akkor is volt forgalmi adó.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: " Szájer szerint a határozottság és a kezdeményezés fontos."

Végre választ kaptam a kérdésre, amely oly régóta fúrja az oldalamat... :)
@Mariann19:
a számokat egy bankszakember seperc alatt kihozza, semmiféle tételes bizonyításra nincs szüxég a kölcségvetési anomáliák (számszaki) azonnal rámutatnak arra, hogy 2010 április 2014 augusztus között a magyar kormány meglopta a magyar népet 24000 milliárd forinttal, az sem érdekes, hogy kinél landoltak ennek részüsszegei, amikor a kormány Mória Nostrán éhkoppon lesz már egy hete akkor bevallják (lásd a Monte Christo-ban Danglars hajlandó volt egymilliót adni egy darab sültcsirkéért és még ő volt hálás hogy nem kértek többet érte Don Vampa) szóval ez megoldható de ehhez kellene egy valami ...és akkor dugámba dőltem

brühüyyy

ebben az országban 2 millió ember zokogna ha a alcsótbasznádi focialistát bebasznák börtönbe éhezvén és vinnének neki élőláncban sültcsirkét ingyen és fizetnének azért hogy vihetik egymillió forintot fejenként még ha a nyugdíja rá is menne meg a szomszéd kecskéjét sem tudná szeretni többé
@shinichi: És pont nem volt ott a Falusferi egy vödör jeges vízzel. :)
@dr. jenőke (jenőke):

walaki_aki Fejér Roxanne • egy órája

OK ha nem vonulnak ki lestadionozzuk őket.

brühüyyy
@dr. jenőke (jenőke):
Franciaország XIV. századi példája kapcsán el lehet gondolkozni azon, hogy napjainkban milyen bőséges tárháza van a pénzek elsíbolásának.
A franciáknál akkoriban forrásként mindössze az adók szerepeltek, melyek felhasználása a nép elnyomorodását eredményezte.
Jelenleg ezen kívül van eu-s támogatás, Norvég Alap, rendkívüli külföldi támogatások, és természetesen nálunk is van az adók kivetése általi elnyomorodás.
Amennyiben a támogatások útját követjük, ez a kormány nemcsak a hazai javakat síbolja el, hanem az eu-s országok állampolgárai által megtermelt pénzeket is.
Micsoda erkölcsi fertőt jelent az, hogy más országok emberbaráti segítség nyújtását is a sajátjukként kezelik, és elsikkasztják.
Még a legnemesebb emberi összefogást, a baráti kéznyújtást is a saját érdekeik céljára használják fel.
Az ilyen kormányzati működés tehát nemcsak egy lemeztelenített gazdasági bűncselekményt jelent, hanem egy züllött erkölcsi felfogást is.
@rodeo36:
"A számokat egy bank szakember seperc alatt kihozza."
Egy kicsit gazdadsági oldalról szemlélem ezt a Simicska -_Orbán párharcot, és arra utaltam, hogy első lépcsőben nem ártana tudni, hogy milyen összeg vándorolt a zsebükbe.
Nem bank szakember kell ehhez az elején, hanem műszaki, aki feltárja, hogy 1 km út nem kerülhet
5.8 mrd Ft kivitelezési költségbe, és sorra venné az állami megbízásokat.
Százmilliárdokat jelent a pénzek magánzsebekbe való átcsorgatása, és senki nem tudja, hogy ezek a pénzek hol landoltak, hol vannak.
Nincs olyan ország Európában, ahol ilyen ügyeket nem derítenek fel, kivéve a miénket, ahol senkinek nem engednek betekintést a folyamatokba.
Az lehet, hogy 2 millió ember zokogna, ha a felelősségre vonás megtörténne, de könnyen letörölné a könnyeit, ha fény derülne az okokra. Ezeket az emberek nem tudják és nem érzékelik, hiszen nincs forrás, ahonnan értesülnének.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"A jegybank alelnöke a Magyar Nemzetnek elmondta, a 200 milliárd forint "afféle társasági nyereség", ami azért végül is a magyar társadalom közösségének tulajdona."

akkor reggel fölkerekedek, elmegyek az MNB-be és fölveszem a részemet, meg a két gyerekét, meg anyáét is, biztos, ami biztos. az 20.000 /fő. azért megéri beHÉVezni.
@Secnir: szólj mikor mész, csatlakoznánk hasonló leosztásban :D
@Mariann19:
azaz a bankszakember (akinek a második diplomája útépítő mérnök) a kölcségvetésből kiveszi mennyit költöttek x km hosszúságú úthálózatra (vagy a levelibékák megtermékenyítésére) és az adatot összeveti egy hasonló ország ugyanilyenjével ez 12 és fél perc ha ezt szakágazatonként teszi akkor 25 perc és máris megvan az, hogy azért nincs olcsó húsvágódeszka a Spar-ban mert elloptak 24000 milliárd forintot ami 120000 darab jó minőségű családi ház ára hitel nélkűl

brühüyyy

azonnal lenne kis hörgés meg nátha
@Mariann19:

Tempora mutantur et nos mutamur in illis.
Vagyis változnak az idők és mi változunk velük.
O tempora, o mores! Van még több is...

Átértelmeződnek a fogalmak, illetve átértelmezi akinek hatalmában áll.
Nem a cél szentesíti az eszközt, hanem a cél meghatározza az eszközt. Aljas célhoz aljas eszköz illik. Így lesz harmonikus.

Manapság elrettentő a szemet szemért féle Hamurapi elv. Pedig nem szól másról, mint az ókorban is már jelenlévő liberalizmus "kőbe véséséről" (szó szerint kőbe). Ezzel ugyanis csak annyit mondtak, hogy a bűncselekménnyel legyen arányos a büntetés.

No, beszéltem összevissza. Mindég ez van, ha keveset aludtam.
@rodeo36:
Más módszerekre gondolok.
Emlékszel te az ÉKN-re? A rendszerváltásig ezt a normajegyzéket alkalmazták az építőipar kivitelezéshez szükséges árképzéshez.
Abban pontosan és fajlagosan szerepelt az anyagszükséglet, a normaóra, az elfogadható rezsi %-a.
A mi utaink fenti normáit ki kell egészíteni, a kivitelezés különköltségeivel, pl. kisajátítás, különleges domborzati viszonyok miatti plusszokkal, az erőgépek 1 órára eső költségeivel, stb.
Viszonylag elég pontosan be lehet lőni, hogy mennyibe kerülhet 1 km pályaszakasz, de egy ilyen előkalkuláció szerintem 3-5%-nál több eltérést nem mutathat.
Erre miért nem került sor soha, pedig a parlamentben évekig követelte egy-két párt képviselője?
@dr. jenőke (jenőke):
Nem a cél szentesíti az eszközt, hanem a cél meghatározza az eszközt."
Ez a lényeg.
Milyen érdekes, hogy nálunk a korrupció, a politikai aljasság a cél és eszköz közül a legerkölcstelenebb formája kerül kiválasztásra.
Ami még hab a tortán, hogy ez a gyakorlat a pókháló szerű összefonódáson megy keresztül. beszőve az egész országot ezekkel a kapcsolatokkal.
Néha egy-egy ügy olvasásakor elborzadok, hogy a felsorolt kapcsolatrendszerek rosszabbak, mint a 30-as évek olasz maffiája.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: volna egyenesnézés a keresztbeszemekkel, ha beállítanánk olyan ötvenezren, hogy jöttünk a nyereségért...
@Marcellusca:

"_"Azért a koszton lehetne valamit javítani!
Miért mondja minden szaros reakciós, hogy a demokrácia börtönében rossz az ellátás?
Kint se valami jó, de ott azért mégis öntudatosabb az ember."_"

jó szöveg:)
@jaegtoer: Loptam. :)

Kíváncsi voltam, hányan ismerik fel.
Eddig senki. :(

Mosmá elárulom: "A tanú"
@jaegtoer: beszélőre inkább kocsonyát vigyél neki, és palacsintát vagy pizzát, mert a bableves kiborul, amikor át akarod szuszakolni a rácson.
na, valahogy így képzelem el filmen az orbán vs. simicska összecsapást:

joyreactor.cc/post/1522947
Egymást falják fel a vörös kutyák.
És a félreértések elkerülése végett: Lajos lesz az, akit felfalnak, nem OV.
Mindenre van megoldás, lásd Hodorkovszkij
"Heteken át próbáltuk értelmezni a jelenséget, hogy mi folyik a bizánci udvarhoz hasonlatos, intrikákkal és titkokkal teli legmagasabb hatalmi szférában."

Ez a lényeg, ez mo csapdája...
@dr. jenőke (jenőke):

"_Minden betűmből ömlik a hitetlenkedő csodálkozás.
Tőled is kérdezem: hihető ez?
Nekem elég a gurulásra kész elkerekedett szemed.
Maradjunk is inkább a vájlingnál és a valódi sólet készítés titkainak feltárásánál. Ja! Ismerted a Megálló elnevezésű éttermet az Engels téren? "

Azért késlekedtem, mert vakon nem tudok írni, és az elgurult szemem leporolása eddig tartott, sima csapvíz alá nem tarthattam, a sör meg nem erre való.
Fogalmam nincs. Lehet hogy igen, de már elfelejtettem. A Nagykörúton valamiért kedveltem a Lucullust és még egyet, aminek a nevét is elfelejtettem. igaz ezek sörözők voltak. Az egyik helyén változatos gazdacseréket követően valamilyen drogéria fosztogatja a betévedőket, a másikból pedig, mintha játékbarlanggá alakult.
A saját konyhámat nem számítva, Pesten a Gilde-ben (mai férjezett neve Pesti Sörcsarnok) van a legjobb gulyásleves

De már nem járok kalandozni. Konziként leragadtam a Mosselennél a XIII., Pannónia u. 14-ben, vagy a Ferdinand Monarchia Cseh Sörháznál, a VI., Szív u. 30-ban, de soha nem alszok ott ezeken a helyeken, mindig hazamegyek.
Ez a Megálló most felkavart. Egészen biztos hogy hülyülök. Azt hiszem írnom kell magamnak egy jaeg-enciklopédiát. Egy időben mindenhol peep show nyílt, mostanság turi boltok, meg háda és kínai occó ruci... zömében azonban bezárt boltok 'nyílnak' csak a kutyaszar konstans.
-*-

Bocsi az OFF-ért. Nem csak hülyülök öregszek is...
@parti_giano: Bablevest szívószálon át? Legfeljebb erőlvest tojással.
@parti_giano:

"_ egyrészről, kettő, azaz 2 görényről van szó (figyeled? hiányzik két nulla a kétszázhoz._"

Ne kérkedj. Egy partizán hogyan cipelhetne magával úton-útfélen 200 görényt, még ha jólneveltek is, netán alaki képzést is kaptak.

Ellenben -tényleg- ketten vannak, így viszont érthető, hogy amikor nem te vagy a gépnél miért van a kommentek között akkor is eltérés, de lehet az is, hogy olykor hárman toljátok három gépről.

"_ha meg ott is kénytelenek leszünk egy oldalon leledzeni, s ismerve a ner léleknevelő törekvéseit, tehát mindennapi alaptörvény olvasása feladatunk lesz, de semmi sem fog megakadályozni bennünket abban, hogy az a nemes irat betűit újragondolva, felhasználva, szakácskönyvet formáljunk belőle. üstenes lesz, meglásd! _"

hehe. ráfáznának. a cellamagányban lenne idő arra, hogy összeférceljünk belőle egy EFF-et*

*ellen fülke forradalom
@The Ghost Wolf: ha kellő erővel szippantasz, akkor a bableves is megy
@The Ghost Wolf:

"beszélőre inkább kocsonyát vigyél neki, és palacsintát vagy pizzát, mert a bableves kiborul, amikor át akarod szuszakolni a rácson. "

Szó nincs róla. Üsttel együtt vinném, kifelé meg őt benne, amíg szóval tartják az őröket a röhögő görények.
@parti_giano:

Jó:) Látom, látod, tarthatatlan a betűtészta.
@jaegtoer:
Jaja... ha mi mondjuk akkor meg bedurcizol! :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

"_[...]Magyarország atomerőművet épít orosz hitelből. 3700 milliárd forintból lesz 2400 megawatt. A lengyel szélerőmű-park első ütemét már jövőre átadják. Paks2-ből 2023 előtt nem várhatunk áramot._"

Mégis mit lehetne várni egy olyan devolúcióba süppedő elmétől, amely megrekedt a 20. század első felében, és abból, hogy megtanult sms-ezni, csak országos botrány származott?
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

"Jaja... ha mi mondjuk akkor meg bedurcizol! :) "

Ó, nem. Csak egy percre. Alois tata letörli a bio vinyót és minden rendben.
Mindenhol ez van: egy háttérhatalom mozgatja az elöl lévő bábokat. Bulgárországban például a multi milliárdos Sumákolov kénye-kedve szerint rángatja dróton a tehetetlen Balfaszov miniszterelnököt, az ostoba 4/5-öd meg újra és újra megválasztja őt és bűnszövetkezetét

De nem is ez a kérdés, hanem inkább az, hogy mindeközben milyen feltételeket teremtünk a dolgozó ember számára. Amíg a havi 5 600 levás átlagfizetésből kényelmesen meg lehet élni, addig elnézzük nekik az aljasságaikat!
@jaegtoer: "hogy összeférceljünk belőle egy EFF-et*"
lehet, bárhogy raknánk, csak az jönne ki belőle, mint az előbb linkelt betűtésztás képen.
@maxell az okoskodó (és nevét változtatgató) birka:
@jaegtoer:

Nem te. Mi a fasznak osongatsz itt bazmeg, csak zavart okozol a kibertérben, te anion.
@maxell az okoskodó (és nevét változtatgató) birka: nagyon jó meglátásaid vannak, látszik, sok művét tanulmányoztad uljanovnal.
@parti_giano:

Az is valami. Kis ország, kis eredmény, kis siker:) de! nagy emberek. és Görények:)
@jaegtoer:
Én pénteken, de látom már barátkozol a birkákkal is... :D
Nem lehet rossz, de én a hagyományos puncit preferálom! ;)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Te haverod:D Veled menne evezni, hogy így besettenkedett melléd!, sőt alád, te galád:)
@jaegtoer: most nincs hol, be van fagyva a Marica, az Iszkar meg túl messze van, nincs kedvem addig utazni.
@parti_giano: Uljanovot nem szeretem, olyan szélsőséges.

Megtévesztev művei jóval izgalmasabbak, mestere a köpönyegforgatásnak, sokat lehet tőle tanulni.
@jaegtoer: nem osongatok, mindig őszintén vállalom a véleményemet.

Talán sokaknak az fáj, hogy nyíltan kimondom: a Nyugat hanyatlik, Bolgária a jövő!
@parti_giano:

"_a szőrösre bukik, kezdek tartani attól a közös beszélőtől._"

Szólj rá a büdösebbikre, mert az előbb, amikor nem néztél oda, viszályt kezdett szítani köztünk, jobb sorsra érdemes "csíkos kardigán" várományosok
között.
Esetleg kérdezd meg, a csirke mellét vagy a combját szeretik, vagy semmi nem kell, csak friss fincsi vérampulla.
@wuxal az illuminált bőrke: már nem is tudom.

Amióta az őrület jelei mutatkoznak rajtam és naponta megváltozatom a nevemet és az indapass-os profilképemet, magam sem tudom, ki vagyok.

Nincs kizárva, hogy még akár Rezső is lehetek.
@maxell az okoskodó (és nevét változtatgató) birka:

"Talán sokaknak az fáj, hogy nyíltan kimondom: a Nyugat hanyatlik, Bolgária a jövő!"

Mondasz valamit. A bolgárkertész is valami ilyesmit mondott, amikor rámutatott a veteményesre, aztán fel az égre, és azt mondta: Itt a jövő. Majd beült a Marseille-közeli birtokán a Peugeut-jába és elhajtott Lyon-ba a szeretőjéhez, hogy egy kis epret meg pezsgőt vigyen neki.
o. bassza meg. Peugeot. vagy valami ilyesmi.
@maxell az okoskodó (és nevét változtatgató) birka:
Rezsó! A jeges csókának meg üst mániája van, na most akkor...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Az egyik eveződre szükség lesz fakanál funkcióra.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): én viszont gyogyós, beteg és idióta vagyok.

Ráadásul az utóbbi időben rákaptam arra a huncut kis játékra, hogy időről-időre megváltoztatom a nick nevemet és még a képet is kicserélem hozzá.

naponta akár többször is. Szóval én nyertem!
@maxell a nevét és profilképét változtatgató birka:

"_ hogy időről-időre megváltoztatom a nick nevemet és még a képet is kicserélem hozzá._"

Van képed hozzá!?
Hogy nem sül le a kép a pofádról:)?!
@jaegtoer:
Nem adom! Karbon evezővel, műanyag véggel ott sokmindenre nem mész!
Odakozmál. Pénteken 12 km, utána sült halacska, rose-val.
@parti_giano: Kellett neked szagolgatni őket?
a flanszia kóbor lovag merre?
@Sir Bates dö Hól: "Vajon melyikük lehet bogár itt a blogon?... "

A hangyabolyban?
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Rozival? úgy se rossz! :)
Nem igaz, hogy nincs egy hasznos lapátod, csak egy olyen, amivel csak csiklandozni lehet a vizet?
@sjz: nem, csupán a cikk "logikája" és paneljei itt is visszaköszönnek a blogon egyesek kommentjeiben...
Valamiről lemaradtam?
@jaegtoer:
Kenuevezőt adhatok, az jó erre is.

@IGAZI_kovi1970:
Itt? Ugyan... sok libsibolsi hanczúrozik, meg iszik.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

"_Kenuevezőt adhatok, az jó erre is._"

És akkor mivel kínálod meg a trollokat? Nem a konzi trollokat, mint én vagyok, hanem a troll konzikat?
@Sir Bates dö Hól:

Tedd standardizálttá a kommunikációt, és kifelé egységet és erőt fog mutatni. Aztán ismételd, amíg csak nem követelik, hogy ne hagyd abba!
@jaegtoer:
Tudod milyen egy sárkányhajó kormánylapátja? Na, az arra való, a kenuevező nem bírná ki.
A kajakevezőt meg féltem. Nem egyszerű jót találni.
@dr. jenőke (jenőke):

Én inkább lennék szeptember, esetleg május vagy esetleg az október:) vagy jaeg... basszus, éppen az vagyok! Jenőke! Ne cselezz!:)
Mégis inkább álommanó leszek.
@jaegtoer:
Csak a nosztalgia okán.
Ádám sörözde, tatárok bifsztekjével, a Megálló étterem (az Ádámtól mintegy 6-800 méterre sólet, de mindenféle, ha jól emlékszem az étlapon volt 18 változat - viszont nem volt kapható például mákos-tészta. Később könyvesbolt lett, megkésőbb már nem is tudom.
@jaegtoer:
Csak a nosztalgia okán.
Ádám sörözde, tatárok bifsztekjével, a Megálló étterem (az Ádámtól mintegy 6-800 méterre sólet, de mindenféle, ha jól emlékszem az étlapon volt 18 változat - viszont nem volt kapható például mákos-tészta. Később könyvesbolt lett, megkésőbb már nem is tudom.
@jaegtoer:
Boldog névnapot.
Esetleg májusban is.
@dr. jenőke (jenőke):

Köszönöm szépen.
-*-
{[(Közben arra gondoltam, hogy minden hónapban éppen az leszek, így lesz 12 születéshónapom és 12 névhónapom. Így mulatságok sorából áll az egész esztendő, szórakozás lesz minden teendő, csak az életemet minek nevezzem el? Most talán a Van és a Tenni, végül a Volt, de aztán, az Azután után mi legyen?)]}
Sunáznám !
Vagy ez nem az a blog ? :)
@parti_giano:

akkó szőrözzön a gazdájával, túlzásokat mellőzzük, max a mellt Őzzük esetleg magázzuk
@álommanó apó:
Volt?
Azután amper, és ez jó. Követelheted a kétharmadtól az Ohm törvény hatályon kívül helyezésének megszavazását.
@Kan Csóka:

Számból vetted ki a sunát, b+, már épp előkészítettem a terepet.
Poszthoz:

Nem lesz itt se szardobálás se hadd el hadd.
Egy húron pendülnek, egy követ fújnak, eddig is megárutak egy gyékényen.

Lehet, hogy szarháziak, de nem hülyék!
@dr. jenőke (jenőke):

Ohm? Attól tartok csak Böhm-ig jutottak.
@jaegtoer: tegnap volt köldö, ma mellet emlegetsz, összefoglalom:

azok a jó női mellek, amik között medál van és nem köldök. a pöszmöszt most hagyjuk.
@parti_giano:
Lószart se tucc!
Azok a jó női mellek, amik a mancsaimban vannak! Hmmmm.... mazsola...
@parti_giano:

El vagy maradva. Már suna is volt. Az is volt, hogy b+. Jenőke meg javasolta az Ampert.

Nos?
@huzzadneki shakespeare: @dr. jenőke (jenőke):

"_Nem lesz itt se szardobálás, se hadd el hadd._"

Dehogynem egymást fogják célozni, de bennünket találnak el. Ez eddig mindig így volt. Bár Jenőke szerint Amper.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): mazsola? mi van vele? jó, hogy nem tádé, mert az már pedofil hajlamokat feltételezne.
@jaegtoer: amper? pedig a feszültség nő, ahogy elnézem. és ez jobb is, hiszen boli ilyesféle állapotát is leírja, tehát inkább: volt. nos?
OFF!!!

"Remekül érzékeltetik a Net Marketshare cég statisztikái azt, hogy a Windows 8 nem sikerült egészen úgy, hogy a felhasználók kedveljék: a vállalat mérései szerint a nyár elején a Windows 7-et használók aránya nem csökkent, hanem nőtt, míg a Windows 8-é csökkent. A hírnevén esett görbét a cég a Windows 9-cel szeretné orvosolni, amelyben használhatóbbá akarja tenni a szoftvert a radikális újításokat tartalmazó Windows 8-nál."

www.origo.hu/techbazis/20140827-mar-csak-ket-honapja-van-hatra-a-windows-7-nek.html

Egy kicsit több, de így izgibb. Boli????!!!

On.

Indulhat a... indulhat a ... Indulhat a...

Aaaaaaaz üsttökönlövéééés!
@álommanó apó:

Ohm mani padme hum
dévanágari írással ॐ मणि पद्मे हूँ

Ez a szeretet és együttérzés bodhiszattvája
@parti_giano: @dr. jenőke (jenőke):

Nem lehetne 'Renonc'. Úgy tetszik.
Vagy a kasszától távozás után már mindegy?

Kipróbáltam az álommanó apót de nem tetszett, úgyhogy megölöm és eltemetem.
@jaegtoer:

Kasszától vagy kaszától hmmm, mennyi kérdés...

Hoppá! eről jut eszembe...
Végül is azt hiszem, ennek az orbán-simicska előadásnak csúnya vége lesz. Minden szar a mi fejünkre hull vissza.
Álljunk odébb alóla.
AZt szeretem Fabiusban hogy bár nyalja a ballibek seggét, de legalább nem cenzúrázik, mint a társai.

ballibcenzura.blog.hu/
@jaegtoer:
A win8 is hasonló szar dumával jött, a hetes legalább stabil legalább, bár undorító a havi 10-20 frissítés...
@parti_giano:

Ebből is látszik, hogy ez a zero egy mocsok. Nem is érdemel ilyen szép helyiérték jelet. Most minek ez az ellenséges propaganda, amikor végre megtalálták az elvesztett életszínvonal fonalát, ami után feltúrták egész Pestet, és most megpróbálják valahogy feljebb húzni. Komolyan mondom, az agy eldurran!
pécsett meg megtalálta az összefogás az ideális jelöltet. bár, ha pécs, nem tudom, nekem nem szalonképes:

deadheadingcrew.tumblr.com/post/96456514825/mecsekalja-igen-ebbol-az-anyagbol-keszulnek-az
@parti_giano:

Elég ciki. Azt hirdeti hogy ő támogat minden beruházást. Ez elég sovány, mert várakozást jelent.
Ha valaki jön támogatja. Jön a beruházó a kocsmából betintázva, ő hazatámogatja. Szép kilátás. Agamemnon Nike-je mellől legfeljebb. a TV torony felejtős... másfél métert mozog ide-oda a teteje. Sok sört ihattak az alapozásnál, szerintem mesés tömény mehetett a cementbe.

Az meg hogy semmi sört nem ajánlott fel ez a -ki tudja- talán nem is tüke, az egyenesen skandalum. Coki. Eb ura fakó! Sőt Amper.
@parti_giano:

"_várjál, megvan a fonál. húzzák is:_"

Ami azt illeti elég rémisztő képet mutat a fonalvég:)!
Na, vagy meccs van, vagy ennyire unják már lajost meg a viktort, vagy..., vagy...

Jó éjszakát a leendő cellatársaimnak, és szép álmokat a jövendő látogatóinknak.
A görényeknek külön üdvözlet és ampulla, még ha pimaszkodott is a -ráadásul- büdösebb:D
@jaegtoer:

Valami szerelmi háromszöget tapogatsz.
Agamemnon Nikéje 2009-ig a Fradit támogatja!
Kassza Andrea megmondta előre.
Nem látom az önkritikát se a sajtóban, se a blogoszférában a korábbi sorozatos baromságokért, miszerint mindent Simicska mozgat a háttérből, megvalósult a state capture stb-stb. Ejnye. Mondjuk meg azért nem lepődtem. :)
Lajos súlyos betegségéről nem cikkez a sajtó? Pedig az sokmindent megmagyaráz.

Nem tudják mennyi van még neki hátra.
@Blogger Géza: szövegértési problémáid vannak, olvasottság világbajnoka? "Orbáné a politikai, Lajosé a gazdasági hatalom" - írta fabius. orbán valamiért cserélni szeretné. ennyi.
Shazba!
Feltalálták az időgépet és mindannyiunkat beleültettek.
cink.hu/az-7-legviccesebb-okorseg-az-uj-takonyvekbol-1629469233
@parti_giano:

Elég sok egyéb problémája is lehet a szerencsétlennek.
Csak azt nem értem, hogy egy ilyen ember
HOGY LEHET GÉZA!

:)
A német gazdasági lapot ott nem becsülik le annyira... :(

"In Berlin wird die Verschlechterung am Investitionsstandort Ungarn aufmerksam verfolgt. Auch wenn es Orbán noch nicht wahrhaben will: Das wirtschaftlich schwache Land der Magyaren ist längst nicht der einzige Standort mit einer Nähe zu den mitteleuropäischen Märkten, mit preiswerten Arbeitskräften und spannenden Investitionsmöglichkeiten. Mit der jüngsten Balkan-Konferenz in der deutschen Hauptstadt hat Bundeswirtschaftsminister Sigmar Gabriel (SPD) das Tor zu neuen Märkten in Südosteuropa aufgestoßen, die viele neue Möglichkeiten für Investoren bieten.
Ungarn umwirbt unterdessen neue Partner außerhalb der EU wie Russland und China. Ein wichtiger Gradmesser der neuen Wirtschaftsstrategie wird nun der deutsch-ungarische Wirtschaftsdialog Mitte September in Budapest sein, an dem auch der einflussreiche Europa-Parlamentarier und frühere Bertelsmann-Lobbyist Elmar Brok (CDU) teilnimmt."

www.handelsblatt.com/meinung/kolumnen/kurz-und-schmerzhaft/der-medien-kommissar-bertelsmann-gegen-ungarn-seite-all/10635964-all.html

hvg.hu/itthon/20140902_Az_RTL_kivonulhatna_de___rolunk_cikkezik
Itt a német dac:

"Der Kampf um RTL in Ungarn ist mehr als ein Schaukampf zwischen einer nationalistischen Regierung und einem internationalen Medienkonzern. Am Ausgang des Konflikts wird sich zeigen, ob es in einem Land der EU möglich ist, über Steuergesetze unliebsame, regierungskritische Medien an die Kandare zu nehmen. Bertelsmann-Chef Rabe könnte die Order geben, RTL möge sich frustriert aus Ungarn zurückziehen. Dass er aber den Fehdehandschuh der rechtspopulistischen Regierung aufnimmt und kämpft, ist mutig und wichtig für ein Land, in dem die Freiheit der Medien unter die Räder kommt."

A következtetés pedig Nulladik Piktorék hozzáállásáról:
"Der Fall RTL zeigt, wie unsicher der Investitionsstandort Ungarn mittlerweile für ausländische Unternehmen geworden ist. Orbán kann mit seiner Zweidrittelmehrheit im Budapester Parlament nach Gutsherrenart schalten und walten. Unliebsame Unternehmen und Branchen können daher fiskalisch geknechtet werden, sollte es politisch oder ökonomisch opportun sein. Vor allem Marktteilnehmer, die nicht wie die Autoindustrie den Standort relativ schnell wechseln können, trifft die steuer- und wirtschaftspolitische Willkür."

Röviden: elmegyünk ám a pics.ba!
Illetve a narancsbolsi csürhe!
@parti_giano: "szerintetek mit csinálnak?"

Mit, mit? Hát jobban teljesítenek.:D
@jaegtoer:
nem ellen fülke forradalom, hanem fülke ellenforradalom: FELFORR!
Ahogy a Ner is NEMERD!
NEM zeti E gyüttműködés R end D szere.
@Blogger Géza:
Mi a francnak kellene önkritika annak megállapításnak igazához, hogy EDDIG Simicska tarolt, most pedig már másokat is helyzetbe akarnak hozni - nem utolsó sorban, hogy őt a helyére szorítsák (v.ö: a sarokba Bodri!)
Érdekes menet lesz, mert Orbánnak nincs Szibériája, viszont valamennyi itthoni multi az uniós csecsen lóg, azt meg az államhatalom birtokában lehet osztogatni.
Simicska meg ott áll az atom (na jó neutron) bombájával, amit életveszélyes bevetni: nem árulhatja el a műhelytitkokat a plebsnek.
Már eddig is mérhető volt a fidesz támogatottság-csökkenése, pedig Lali még nem is igazán engedte a média-kutyáit a pórázról.
Szóval: érdekes időknek nézünk elébe!
@sjz: A megpöckölt dominók tovább dőlhetnek.

Moszkva új katonai szövetséget hozhat létre a NATO visszaszorítására

Szükségszerűvé vált, hogy Oroszország létrehozzon egy új katonai szövetséget a NATO jelentette fenyegetés ellensúlyozására, és ez a katonai szövetség magában foglalja majd Kínát, Indiát és a BRICS partnerországait, - Igor Morozov veterán hírszerző tiszt, az orosz Nemzetközi Ügyekért felelős Szövetségi Bizottság tagja mondta ezt. Korábban Vlagyimir Putyin már júliusban bejelentette, hogy a BRICS tagállamok szorosabb együttműködést alakítanak ki a nemzetközi politikában, de akkor még hivatalosan nem volt bejelentve a katonai szövetség létrehozása, amit - úgy tűnik - a nyugati országok mind agresszívabb érdekérvényesítése tett szükségessé.

Morozov kedden a Ria Novosztyinak nyilatkozva bejelentette, hogy már folyamatban vannak a tárgyalások Kínával és Indiával, de emellett a latin-amerikai országokat is bevonják a nyugati fenyegetés elleni katonai szövetségbe; Kuba, Argentína és számos olyan ország, melyeknek közvetlen fenyegetést jelent az amerikai külügy expanzionista törekvései. "Oroszország a kollektív biztonság garanciája a posztszovjet térségben, és mind nyilvánvalóbbá válik, hogy az Egyesült Államok és a NATO újabb fenyegetéseket hoz létre".

Az új orosz katonai doktrína azzal összhangban kerül módosításra, hogy a NATO is fokozza aktivitását és jelentős katonai infrastruktúrát épít ki az orosz határ mentén. Az új katonai doktrína számol a NATO globális rakétarendszerével, és arra globális válaszlépéseket fog tenni. Ennek érdekében kerülnek bevonásra a dél-amerikai országok is, így a NATO egyre növekvő katonai fenyegetése azzal lesz ellensúlyozva, hogy az orosz katonai szövetség rakétarendszereit telepítik majd az Egyesült Államok déli határai mentén (annak okán, hogy az Egyesült Államok leplezetlenül az orosz határ mentén, Kelet-Európában telepíti rakétarendszereit).

Morozov elmondása szerint a világ csak ebben az egy évben annyit változott, hogy az szükségessé teszi Oroszország védelmi berendezkedésének teljes felülvizsgálását. Hosszú utat járt be a NATO, de végül csak kiprovokálták, hogy orosz csapásmérő erőt kelljen telepíteni az Egyesült Államok déli határaihoz. Az amerikai imperializmus csak az erőből ért, így a közeljövőben Moszkva egy olyan globális katonai szövetséget épít ki, ami nem csak ellensúlyozza a NATO terjeszkedését, de annak visszaszorításának feladatát is ellátja majd.

ria.ru/politics/20140902/1022446233.html
@tisztapista: Nocsak. A habonykommandó visszavág? Ezt sikerült kitalálni? Lajos beteg... az agya is ám...

wehehehe...
@parti_giano: Nem cserélni szeretne, hanem mindkettőt. Illetve túl drága neki Simi, a pénz meg nem több... sőt.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Magyarország a NATO tagja.
Ezért te egy hazaáruló vagy.
Nem állhatunk az oroszok mellé!(szerencsére!)
És aki a NATO gyengítésének örül, itt Magyarországon, az a saját országa ellen van.
Az oroszok szemében mi ellenség vagyunk.Úgy is kezelnének minket egy konfliktus esetén.
Téged is!Hiába linkeled itt ezeket az oroszbarát szarokat!
De van lehetőséged kiköltözni hozzájuk.Putyin tárt karokkal fogad!Élvezd!
De minket ne akarj magaddal rántani a szeretett vezéredhez!
Elég volt belőlük 40 évig.
@kekex:

"nem ellen fülke forradalom, hanem fülke ellenforradalom: FELFORR!
Ahogy a Ner is NEMERD!
NEM zeti E gyüttműködés R end D szere. "

Én csak ellen fülkékkel foglalkozom. A forradalmakhoz nem értek.
@punkfrog: Elég nagy szar az nekünk, hogy mi max. csupán csatlós ágyútöltelékek lehetünk. Ezt nem átlátni még nagyobb hazaárulás.
Az sem piskóta, hogy az orrodnál sem látsz tovább azzal kapcsolatban ki kezdte ezt a folyamatot a ruszkik ellen és, hogy adott esetben mi kinek az érdekeiért leszünk feláldozva a hangzatos és igazán nagy szólamokba csomagolva, amelyek ugyanolyan hazugságok mint a történelemben már annyiszor.

mult-kor.hu/20140828_a_nato_kijatszotta_moszkvat_a_hideghaboru_vegen

hvg.hu/velemeny/20140902_Ukrajna_es_mi

Arról nem is beszélve, hogy "akik a "Hitlert is túl messzire engedtük" ócska szövegével követelik, hogy „basszunk már oda a ruszkiknak”, akik asztalcsapkodva kérdik, hogy „meddig tűrjük még?”, akik lelkesen hordják fel a történelem pincéjéből a szinte csak negatív élményekből álló orosz-magyar múlt robbanóanyagát – nos, azok, rohadtul nem elvhű liberális gondolkodók, meg a nemzeti függetlenségért aggódó patrióták. Hanem felelőtlen háborús uszítók.

Igazán, kíváncsi lennék, hogy az Index, a HVG, vagy a 444 szerkesztőségében hogyan is képzelnék el Putyin megrendszabályozását? A szebb napokat látott, egykor kiváló történész, Anne Applebaum ugyan az elmúlt években teljesen rácsavarodott a beteges russzofóbiára, de legalább őszinte, és lényeglátó, mint mindig. A Washington Postba írt világpolitikai őrjöngésének azt a címet adta: „Háború Európában – nem egy hisztérikus gondolat”. A zakkant professzor asszonynak (akinek nem mellesleg férje a lengyel külügyminiszter!) persze, hogy nem, hiszen ő ezt a bulit egy washingtoni egyetemi katedráról fogja majd végigelemezni.

Mi viszont beledöglünk. Nem képletesen, nem gazdaságilag, nem morálisan – hanem úgy rendesen, ahogy egy háborúban megdögleni szoktak. Romba dőlt házak pincéiben, sáros lövészárkokban rohadva, vagy egy gránát által darabokra tépve. És a behívót a szerkesztőségekbe is postázni fogják. (Aki pedig azt hiszi, hogy a fronton sajtósnak lenni olyan király dolog, az nézze meg Stanley Kubrick klasszikusát, az Acélgolyót.) És a vége éppen az lesz, amitől a legjobban paráznak a kardcsörtető demokráciaféltők: azok az orosz tankok, amelyek ma valószínűleg még az Azovi-tengernél maguktól megállnának, ismét eljönnek idáig. És a Nyugat most is ugyanúgy fog segíteni, ahogyan eddig mindig.

A legborzasztóbb az egészben, hogy döbbenetesen nem tanulunk a múltból.1914 nyarán ugyanígy harsogtak a lapok: „Megállj, te kutya Szerbia!” „Leszámolunk az orosz medvével!” Száz év alatt semmi, de komolyan, semmi sem változott!
Kedves harcias kollégák! Mielőtt megírjátok az n+1-ik hadüzenetet a „Gonosz birodalmának”, vegyetek egy nagy levegőt! Menjetek el Sopronba, üljetek le a Deák téren Gyóni Géza szobrának tövébe, és hallgassátok meg, mit üzen egy évszázad távolából egy egykori kolléga, aki az elején ugyanúgy sürgette a nagy leszámolást:

Csak egy éjszakára küldjétek el őket;
A pártoskodókat, a vitézkedőket.
Csak egy éjszakára:
Akik fent hirdetik, hogy – mi nem felejtünk,
Mikor a halálgép muzsikál felettünk;
Mikor láthatatlan magja kél a ködnek,
S gyilkos ólom-fecskék szanaszét röpködnek,
(...)
Csak egy éjszakára küldjétek el őket:
Hosszú csahos nyelvvel hazaszeretőket.
Csak egy éjszakára:
Vakitó csillagnak mikor támad fénye,
Lássák meg arcuk a San-folyó tükrébe,
Amikor magyar vért gőzölve hömpölyget,
Hogy sirva sikoltsák: Istenem, ne többet.
(...)
Küldjétek el őket csak egy éjszakára,
Hogy emlékezzenek az anyjuk kinjára.
Csak egy éjszakára:
Hogy bujnának össze megrémülve, fázva;
Hogy fetrengne mind-mind, hogy meakulpázna;
Hogy tépné az ingét, hogy verné a mellét,
Hogy kiáltná bőgve: Krisztusom, mi kell még!

Tényleg: mi kell még???"
@punkfrog: Aki figyeli mind a fősodratú, mind az alternatív hírforrásokat, az ma már jól láthatja, hogy a nyugati média által közvetített üzenetek sokkal inkább hasonlítanak egy háborús propagandához, mintsem az objektív tájékoztatáshoz. Manapság éppen azt sulykolják a világ közvéleményének a tudatába, hogy Ukrajnában az Európa-párti, demokratikus és liberális oldal áll szemben az orosz tekintélyuralmi rendszerrel, amelyet egy diktátori hatalommal rendelkező elnök irányít.

A globalisták kezében lévő újságírás ebben az esetben sem közvetíti, hanem gyártja a híreket. Mindig olyat, ami a legjobban szolgálja az érdekeiket.

És ezzel el is érkeztünk a lényeghez.

Kinek az érdeke az ukrajnai cirkusz? Ki profitál belőle? Kinek jó az, hogy Európa az oroszok elleni szankciókkal saját gazdaságát bünteti? Kinek jó az, hogy Oroszország összerúgja a port Európával? Kinek a szokása demokráciaexport álságos szlogenje mögé bújtatott gazdasági érdekszféra katonai eszközökkel való továbbterjesztése?

Az Egyesült Államok globalistái röhögnek a markukban. Két legyet egy csapásra.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Te miről beszélsz?????
NATO tagok vagyunk.
Érted?
A másik oldalon mint a ruszkik!
Nekünk az az érdekünk, hogy olyan erős legyen ez a szövetség(NATO), hogy Putyin ne merjen szembeszállni vele!
Nem mellesleg ez az egész világ érdeke is.
Ha ugyanis, Putyin úgy látja, hogy meggyengült a NATO annyira, hogy esetleg legyőzheti, akkor meg fogja támadni!
Ehhez keres most szövetségeseket.
Ez azonban a III. világháborúhoz vezet.Akkor meg neked is annyi másodpercek alatt!
Szurkoljál inkább annak, hogy Putyin helyett legyen egy kompromisszum kész vezetője az Orosz-birodalomnak.
De amíg még innen is ennek az idiótának szurkolnak, pedig de facto az ellenségünk, addig miben reménykedjek?
Örülsz, hogy Oroszország az új szövetségesei által erősebb lesz a NATO-val(benne Magyarország) szemben?
Normális vagy-e??????????

Albert György (törölt) 2014.09.03. 00:23:16

Büdös rohadt kommunisták, tök mindegy hogy Lajos győz-e vagy Orbán, ti már sose jöttök vissza
@punkfrog: Inkább te miről beszélsz? 1989 óta az USA és a NATO mást sem csinál mint megszegi korábbi ígéreteit, miközben mindenkit hülyének nézve előadja a mesét, hogy a rakétavédelem az tulajdonképpen Irán ellen épült. Nyugtass meg, ennyire te sem vagy hülye, hogy ezt a dajkamesét beszopd.

Mijafasznak kell beleszarni egy másik nagyhatalom érdekszférájába?
Persze ha netán az egyesült államok köré raknak majd rakétarendszereket a ruszkik vagy mondjuk Kína, akkor aztán kurvára fel lesz háborodva az USA és letolt gatyával sírdogál majd mindenkinek, hogy atyaég, hogy lehet, hogy mások is azt merik csinálni amit ők tesznek 40-50 éve.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Csak, hogy rögzüljön!
Az oroszok számára, mi ellenségek vagyunk, NATO tagként.
Ha meg ebben a státuszban dörgölődzünk hozzájuk, akkor még egy mindenki által megvetett árulók is leszünk, akit általában addig használnak amíg szükséges, de utána rögtön kinyírják, hiszen az előző szövetségeseit is elárulta, tehát egy megbízhatatlan féreg.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
költözz el innen.nem neked való ez.
moszkva! az igen!
ott minden ígéretüket megtartják, sohasem hazudnak, humánusak, céljuk a világbéke, nem érdekli őket a profit,soha nem használtak erőszakot más nemzetek ellen.
az USA meg letolt gatyával sírdogál...
döntsd már el, hogy agresszorok, vagy kispályás gyerekek!
@punkfrog: "Az oroszok számára, mi ellenségek vagyunk, NATO tagként."

Csak, hogy neked is rögzüljön. Szerinted ki miatt leszünk lassan tényleg ellenségei az Oroszoknak? Te éppen azokat véded nagy mellénnyel, akik miatt ide jutottunk. Most komolyan nem veszed észre, hogy megint a vesztes oldal felé sodródunk, mint oly sokszor a történelemben?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
fogd már fel, hogy mi az usa szövetségesei vagyunk!
és ha ebben a helyzetben, te az oroszoknak szurkolsz, akkor a saját országod ellen vagy!
nem olyan bonyolult ez szerintem.
ha meg ez neked nem tetszik, akkor, vagy költözz el innen, vagy változtass rajta!
de amíg ebben a helyzetben az oroszok mellett agitálsz, addig az én szememben hazaáruló vagy.
és hiába érvelsz az usa szemétségeivel.
1.a NATO tagságról népszavazás döntött.
2.ugyanannyi szart fel lehet sorolni az oroszokkal kapcsolatban is
3.az usa 1000x élhetőbb rendszert biztosít az állampolgárainak mint oroszország.
4.25 évig éltem egy orosz befolyás alatt álló
országban.elég volt!
5.putyin szemében mi egyrészt, ellenségek, másrészt, teljesen jelentéktelenek vagyunk.senki.főleg mivel ilyen vezetőink vannak.meg kovácsbélák:(((
Ruszkik haza!!!
mondd ez neked valamit?
nem.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: én saját magunkat próbálom védeni.
te meg Putyint.
szerinted az oroszok a győztes oldal?
nézz már szét a világban!
orosz kisváros, kontra usa kisváros.
én az utóbbit választom.
és azt szeretném, hogy Magyarország az USA mellett álljon.
Putyin a saját népét is megszívatja ha az érdekei úgy kívánják.
te meg tapsolsz, táncolsz, örülsz!
az oroszok le se szarnak minket!
az usa meg úgy nyom el, ránk önti a mérhetetlen árubőséget, vegyél, vegyél, vegyél!!!!
de ha nem veszel meg minden szart, attól még nem nem nyírnak ki.
putyin meg eldönzi helyetted,hogy mit nézhetsz, hallgathatsz,mit vegyél fel, mit egyél, mit gondolj, kire szavazz.
és ha ellenkezel...ld.Pussy Riot!
tényleg jobb!hajrá!
szar a szabadság, mi?
olyanoknak is jut belőle akik szerinted nem érdemlik meg.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
nem akarod a békát megkérdezni arról, hogy neki személy szerint mijalófasz előnye van !!!!! (nem lesz!!! van!!!!?) a NATO tagságból, és mennyit fog most a hazája kidobni az ablakon azért, hogy szépfiú legyen a NATO héják szemében akik fegyverügynökök...semmi más...a kanadai kormánym most fog megbukni, mert 2,15 milliárddal csökkentette a hadikiadásait (már majdnem nulla) és a mostani NATO csúcson rá fogják venni a miniszterelenököt, hogy áldozzon többet de amikor hazajön leváltjuk és lesz helyett liberális akik 10 évig szóba sem álltak az egész kutykurittyal és semmi következménye azon kívűl nem volt, hogy amit oda nem basztak el azt népjólétre és az ország fejlesztésére fordítottuk, erre szavaztunk mi itt

és ti ott?

kérdezd meg a békát...jó? lécciléccilécci
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
@punkfrog >>>amiből a frog az béka ami brekeg a punk:
Definições de punk
substantivo
a worthless person (often used as a general term of abuse).
"A cranky, old, blind man, who lives next door and is always barking, ‘Turn down that music, you lousy punks !’"
a loud, fast-moving, and aggressive form of rock music, popular in the late 1970s and early 1980s.
"The breakthrough of punk internationally put rock music and popular culture back in the hands of fans and amateurs."
adjetivo
in poor or bad condition.
"I felt too punk to eat"

hát nem akármi...lehet e békaszarnak fordítani?

brühüyyyy
@punkfrog: Még mindíg nem fogod fel, hogy mi csak ütközőzónának és ágyútölteléknek kellünk terveik megvalósításához. Nem fogod fel, hogy a szarkavarást az USA kezdte a ruszkik előszobájában és nem azért, hogy neked 1000-szer élhetőbb országod legyen mint Putyin Oroszországa, hanem mondjuk azért, hogy Biden alalnök fiacskája az Ukrán gázkonszern igazgatósági tagja lehessen.
Szóval a hazát nem én árulom, hanem azok akik sodródni hagyják az országot egy háborűs örvény felé. :(
Így diszekszik a jobbik:

mandiner.hu/cikk/20140902_vona_gabor_kazahsztan_ultramodern_fovarosaba_repultem

" - Mit tart a kazah tárgyalásai legfontosabb eredményének?
- Ismét bebizonyosodott a megbeszéléseimen, különösen az informális beszélgetésekben, hogy a nemzetközi politika nagy része átlát a szitán, tudják, hogy a média hazugságait a helyén kell kezelni, és abban is megerősítést nyertem, hogy a Jobbik kormányra kerülve szövetségesekre talál majd hazánk felvirágoztatásához.”

Jobbik=Fidesz=MSZMP

Kazahsztán, mint Magyarország felvirágoztatója a -vona képzelte- kazah-magyar rokonság okán.

Basszus. Hova van még lejjebb? És akkor itt az egyik genyájuk feszt cukipofáskodik és közben alig várja hogy a torkunkra tegye a kést, legyünk akár konzervatívok, akár balosok, akár liberálisok, akár pirézek...

Igen, te vagy, a mi gyerekeinkért aggódást imitáló, képmutató, aljas gané: @Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Hanem:

"Még mindíg nem fogod fel, hogy mi csak ütközőzónának és ágyútölteléknek kellünk terveik megvalósításához."

És az oroszok mire használták 45 évig?
Fideszjobbik=nacionalistaputyini szelbaljobb diktatura
Hanynom kell, olyan szep latni a szelbaljobb egysegfrontot, mint ahogy megjelenik amott fent is...
@jaegtoer: ugy sem fogjak megerteni, az akkor volt ez meg most van, es putyini szovjetorosz birodalom meg ugy is maga a foldi paradicsom.
@jaegtoer: "Kazahsztán, mint Magyarország felvirágoztatója"

Ehhe, hehhe, sajnos rengeteg az elmebeteg, aki ezeket el is hiszi.
Vona meg amentén gondolja a dolgokat, hogy neki minden mindegy, csak lenne már végre miniszterelnök vagy ilyesmi.
Abban van igazuk, hogy a felső vékony réteg jól él egy darabig bármilyen kibaxott dzsunka államról is van szó, pölö ÉK, de hát azért a többieknek ez nem egy nagy perspektíva.
Hiába na, nem nagyon jut nekünk államférfi, csak hülyepolitikus.
Azért Kimdzson végére kiváncsi volnék.
Gun?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "es putyini szovjetorosz birodalom meg ugy is maga a foldi paradicsom. "

Ja, és putyin is engedékenyebb, mint az elődei voltak, ha Bulgária most kérné a felvételét simán felvennék.

Mint már írták itt és én is írni akartam korábban, tehát most akkor leírom.

Nem Leszünk Gyarmat!
FÁK tagállam, vagy nagyszovjet tagköztársaság, vagy ejurázsijaji unijó tag, az igen.
énkérekelnézést.

Lehetnék inkább, mondjuk Vogon?
Szeretem a költészetet.
Bármennyit tudok költeni, ha van miből.
@jaegtoer:
Szégyen a seggnyalásuk. Amúgy adott a lehetőség kitelepülniük Mockba alsóra. Tömegével vándorolnak az életszinvonal miatt oda emberek.
Amint ezt kolléga fennen említette, szimpla hazaáruló kis csicskák. Anyjukat is eladnák a ruszkinak. Nem értik, Nato tagok vagyunk. Aki az orosz érdeket előnyben részesíti, az szimpla HAZAÁRULÓ!
Vagy neki is csak a lakcíme van itt, Mockba-ban egy poros kis szekrényben meg az egyenruhája...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Á, egyszerűen gyengeemlőjűek, akik beszívnak minden baromságot, mint a betiltott tízezer wattos porszívnya.
@rodeo36: @Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Magyarország jelen pillanatban a NATO tagja.
Nem teheti meg, hogy ebben a helyzetben az oroszok mellé áll!
Mit nem lehet ezen érteni?
És amíg ez így van, addig nekünk az erős USA és NATO az érdekünk.
Szervezzetek népszavazást a kilépésről.
Aztán ha sikerül, biztos sokkal jobb lesz nekünk!Olyan erős hadseregünk van, hogy...
"Egy magyar szuronyos felér 5000 amerikai rakétával"
Az oroszok meg biztos megsimogatják majd a fejünket és leveszik a bakancsukat is mielőtt bejönnek az országba!
Akkor majd örülhettek!
Nem leszünk a szemét usa ütközőzónája.
A nagyon kedves és aranyos oroszok pátyolgatnak majd minket!
Az árulókat a mindenütt utálják!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Nem jöttél át, pedig a hétvégén vendégeink voltak a bajor szabadállamból, többek között ezt ittuk.

www.bierstars.de/hacker-pschorr-original-oktoberfest-beer-20-l-10-l-mug-p-1121.html

Persze korsót nem hoztak, de így is volt miből inni.
@punkfrog: "Egy magyar szuronyos felér 5000 amerikai rakétával"

Ja, és minden háborút megnyerünk, vagy mégsem?

:)

Nincs miért aggódni, amíg rendszeresen ilyen elmebetegek jelennek meg különféle pozíciókban.

Vajon ez a barom él még?
@punkfrog: nem válaszoltál a kérdésre
miért?

brühüyyy

ez a rablómese nem érdekel amit itt fenn idelöttyintettél
@sjz:

"Azért Kimdzson végére kiváncsi volnék."

Egyet ne felejts el, ott generációkon átívelő - igen eredményes - agymosás volt.
Egy-egy sikeres lelépés, majd a nemzetközi sajtónyilvánossága csak egy fecske szárnyalása, ami nem csinál nyarat.

A mi oktatásunk most szegődik ennek szolgálatába, de itt azért nehezebb lesz.

A diktátorok sem élnek örökké. Az örökségük sem, noha a nosztalgia nagy varázsló.
hazaáruló nemzetvesztő országrontó bűnszervezet

ítélet: halál, akasztás stadion közepén, vagy spontán löncsölés!
Nem kellene már vezírünknek is állást foglalnia végre és előbújnia Putyin végbeléből? Ha már Lukasenko is meglépi a korábban elképzelhetetlent, akkor itt lenne az ideje a Bonsai Duce kurucos kiállásának is a nem illiberális demokrácia mellett...
index.hu/kulfold/2014/09/02/mar_minszk_is_fel_moszkvatol/
@punkfrog:
A legdurvább, hogy nem értik, nem mi vagyunk már az ütközőzóna széle, hanem Ukrajna! Látszik is...
Amennyiben a ruszki annektálja, ismét mi leszünk.
Ahogy a német gazdasági lap tegnap megjegyezte, pedig már így sem mi vagyunk az áhított gazdasági befektetési irány, csak pl. az autóipar mint olyan nem tud könnyen mozdulni, ha letelepül. Viszont a balkáni terület a cél nekik. Most lesz szeptemberben az itteni német gazd.kamara értekezlete, kiderül, mennyire tesznek bennünket perifériára. :(
@jaegtoer:
Mit és mennyit kellet ahhoz inni,hogy a 'mandira 'bekattinsszááá!
Juttathatnál belőle nekem is:)
@időtolvaj: "A mi oktatásunk most szegődik ennek szolgálatába, de itt azért nehezebb lesz."

Erre is gondoltam, amikor az időgépet említettem.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): "Amennyiben a ruszki annektálja, ismét mi leszünk. "

Hát ez az!
Gyorsan gyere át!
Amíg lehet.

Majd elevezgetünk az itteni vizeken. :)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

A 'Hazáról amit a múltkor írtál jólesett,ezt egyszer még kifejthetnénk:))
'Ez nem a 'nyal kategória,hogy kompenzáljak:))fulladnál bele egy 'kádnyi dán v.belga sörbe,amit ajnároztál és én tegnap elfelejtettem a nevét:))
@sjz: Nyugalom, nem sokáig lesz már Kazahsztán jó barát. Szerintem hamarosan kiderül, hogy ott is nacifasiszták bántsák szegény orosz etnikumot. Repedezik a leghűségesebb társakból álló belső kör is. Nem egy matyóhímzés egyik sem a demokrácia gobelinjén, de most már náluk is betellt a pohár. (?)
index.hu/kulfold/2014/09/02/mar_minszk_is_fel_moszkvatol/
Na látom, már volt...
OFF, de roppant szórakoztató:

Jobbikos törp:

"Jámbor Márk kampányfőnök azt mondta, túl mélyre ástam"

És jött a bal(ho)rog.

index.hu/belfold/2014/09/03/ha_kell_a_poligrafos_vizsgalatot_is_vallalom/

Csak ha valaki lenne olyan balfasz, és azt hinné, a Jobbik a tisztakezűek pártja.
@rodeo36: Egyrészt gábrielt bíztad meg, hogy kérdezze meg tőlem.:))))
de válaszok szívesen.
a NATO tagság nekem a biztonságot jelenti.és tisztában vagyok vele, hogy ez pénzbe kerül.
én azonban nem látok más alternatívát egy ekkora és ilyen gyenge ország számára, mint Magyarország.
vázold a lehetőségeket.
mit csinálunk a NATO-n kívül?
biztonságban leszünk akkor, ha esetleg valamelyik szomszédunknak eszébe jutna kihasználni a gyengeségünket?
meg tudjuk védeni magunkat?
az erős saját hadsereg nem kerül pénzbe?képesek vagyunk-e megszervezni?
van-e rá pénzünk?
Vérforraló amit ez a két retardált előad...
@gazoló:

Föl-földobott kõ, földedre hullva,
Kicsi országom, újra meg újra
Hazajön a fiad.
Messze tornyokat látogat sorba,
Szédül, elbusong s lehull a porba,
Amelybõl vétetett.

Mindig elvágyik s nem menekülhet,
Magyar vágyakkal, melyek elülnek
S fölhorgadnak megint.

Tied vagyok én nagy haragomban,
Nagy hûtlenségben, szerelmes gondban
Szomoruan magyar.

Föl-fölhajtott kõ, bús akaratlan,
Kicsi országom, példás alakban
Te orcádra ütök.

És, jaj, hiába mindenha szándék,
Százszor földobnál, én visszaszállnék,
Százszor is, végül is.

haza az az ahová haza lehet menni és otthon érzi magát a delikvencs

brühüyyy
index.hu/belfold/2014/09/02/fegyelmit_indit_az_elte_a_nemi_eroszak_miatt/

'Mijafa@om van 'itten???????????

Hát ahol 'morvaihisztina katedrát kap ott minden lehetséges?:)) ??
@punkfrog:
tehát vettél magadnak biztonságot? kilóra? literre? mi annak a mértékegysége? egyáltalán nem vagy biztonságban mert honfiaid és honleányaid rabolnak ki nem a szomszéd kecske?

és mitől vagy most biztonságban mármint mi ellen védett meg téged ez az izé? mert tudtommal a saját honfitársaidon kívűl a kóbor kutya sem támadott meg sőt küldenek pénzes borítékokat és azt is ellopják és neked nem adnak belőle?

akkor hogyan is műxik ez a honvédelem?

neked nem repűlnek 3 kört a Grippenek a fejed körűl mikor ...napod van?

szóval hogy is van ez a biztonság? mert a történelmi tények aszongyák, hogy horthy elvtárs lerohanta a szar oroszokat akik azután meg átgyalogoltak a horthy elvtárs kondenzcsíkján...mert asztatatatatat hagyott neked és a szálasit a dunaparti cipőkkel

brühüyyy
@gazoló:

ott vagyok, "szép séta" régen hallottam

brühüyyy
@gazoló:
az van, ha nem vetted volna észre, hogy provokátort tettek be és most az összes diákönkormányzati izét meg lehet szüntetni...mi is volt a cél az illiberális izével? itt a példa meg a hisztike onnan akárhonnan
brühüyyy
@shinichi: "Na látom, már volt.."

Nem baj, nem lehet elégszer mondani. :)

Olyanokkal üzletelni, haverkodni, akikről kilométerekről süt a sunyiság, a "pávatánc" elég beteg dolog.
Soha nem vezet jóra.
@rodeo36:
igazad van.senki nem támadott meg minket.
lehet, hogy azért mert ha megtámadna akkor az egész NATO-val kerülne szembe?:O
és pont az utolsó bekezdésedben írtak miatt van égetően szüksége ennek az országnak a NATO tagságra, hogy megakadályozzuk saját idióta vezetőinket is mint amilyen ez a horthy nevű volt.
a saját honfitársaim ellen meg tényleg nem véd meg senki de ez csak a mi problémánk.azoké, akik még itthon vagyunk.
ne aggódj annyira értünk!
te biztonságban vagy.:)))
@gazoló:

hahahaha

két intrikus vagytok....

www.youtube.com/watch?v=oby-hCgZLJc

brühüyyy

auténtica
@rodeo36:

ááááááááá:))
Túlértékeled ezeket a 'gyökereket:))
Ennyi tudatosság véletlenül sem szorult beléjük:))
@punkfrog:

asszeretem ha aszondod hogy "ha" hahahahahaha a kóbor kutyát sem érdekli, de zárd be a kéményajtót, és a füstölőt is...

mert jönnek a....és akkor otterem a NATO meg a TEK és akkó' márse...mint most ott budán a hegyen bizonyos házőrzések kapcsán van TEK meg NATO és a Grippenek is köröznek

brühüyyy

én nem szoktam rettegni, sehol még egyedűl az éjszakaim dzsungelban sem
@gazoló:
Az 'erre az 'Hunniára vonatkozott:))
@jaegtoer: Szerintem ne azzal törődj, hogy mi volt a múltban, hanem azzal mi lesz most és a jövőben.
Amúgy meg éljen hipp-hipp hurrá megvan az ellenség képünk, jöjjön aminek jönnie kell, hü de "jó" lesz, de legalább elhisszük magunkról, hogy überfaszák vagyunk az oroszok meg a patás ördögök.

hvg.hu/velemeny/20140902_Ukrajna_es_mi
@rodeo36: na ezt már nem tudom dekódolni.
bocs,Rambo!:)
@parti_giano:

"legyen renonc, de te fizeted a kört. _"

Mosselen vagy Ferdinánd?
@punkfrog: "igazad van.senki nem támadott meg minket."

Magyar Atomot nekik!
www.tatraitibor.hu/?aloldal_id=5&id=6&m=zenekarok&nyelv=magyar

:)
@punkfrog: Igen az oroszok folyamatosan támadják a NATO-t pedig ők olyan cukik és csak mindenkinek a javát akarják. Főleg ha az orosz természeti kincsekre és nyersanyagokra gondolok.

mult-kor.hu/20140828_a_nato_kijatszotta_moszkvat_a_hideghaboru_vegen

scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/10636087_842507482449165_1339661551018764872_n.jpg?oh=261b1e5c329d1791213307e7fc4d9344&oe=545DF415

Tényleg arról nincs valami híred, hogy miért titkosították az MH17-es tragédia vizsgálati eredményeit? Gondolom ez is azért történt, mert a napnál is világosabb, hogy a ruszkik csinálták, csak épp nem akarják nyilvánosságra hozni a "bizonyítékokat". :)

www.globalresearch.ca/the-causes-of-the-mh17-crash-are-classified-ukraine-netherlands-australia-belgium-signed-a-non-disclosure-agreement/5397194
@gazoló: Valóban szép volt. A haza szerintem a hely, ahol születtél, felnőttél, amiről a történetek szólnak. És ez annyit jelent, hogy egy hely nem csak egy népnek lehet hazája. Hanem soknak.
@sjz: :)))
csak óvatosan!
rodeo sokkot kap a gitártól!
@punkfrog:
ilyenkor ősszel északamerika -többek között- ünnepli a sütőtök növekedését "pumpkin fest" a rendőrség meg ajándékba kapott desszantosoktól visszamaradt páncélautókat, meg Rambo szerelést és a rendőrség megrohamozta a pumpkin fest-et az egyik kisvárosban (a gyáva katonánál vagy rendőrnél nincs rosszabb mert az előbb lő és utána kérdez...nahát ott is ugyanaz volt a sok hatalmas sütőtök ott volt felhalmozva és megrohamozták hogy a gyalogosok a termelők is ott voltak, hát kit érdekel?

na a NATO is ugyanez a szar

benneteket meg ki az az agyament hülye aki megtámadna? arra vártok, mert akkor lehey ingyen kártérítést kapni?

brühüyyy

tudtam, hogy nem fogod fel ésszel a rettegésedet de ha már be is szartál akkor pelenkázd magad mert kibaszott bűzt árasztassz ezzel a Rettegő Fridolin szereppel olyan csepűrágó szinvonal
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

A kommented is sületlenség, és ennek alátámasztása ezzel a TGM- publival meg ostobaság.

"És akkor? Tűrjük el a putyini orosz állam disznóságait?
Képtelenség."

Biztos, hogy nem olvastad végig:)) Ez nem ugyanaz a TGM, aki két hete írt. Nála két hét sok mindenre elég.
Az ottani kommentek meg különösen figyelemreméltók.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Ne általánosíts. Mindig azt állítottam, hogy az EU és Oroszország együtt életképes, ezért a tárgyaláson kívül nincs racionális opció.
Különben is a 260 milliósra növelhető kínai, és a 220 milliósra bővíthető indiai haderővel rendelkező két ország álláspontja, hozzáállása lesz a döntő. Az hogy a haditechnikájuk hol tart az nem tudható, hiszen cca 30 évvel később derült ki, hogy Kínának már a mongol határ kapcsán kialakult szovjet-kínai konfliktus idején is megvolt a ballisztikus rakéta technológia is meg az atom robbanófejek. India meg a titkok birodalma, csak tanultak, csak tanultak, meg tanultak, és persze közben nyomorognak, de emellett is csak tanulnak, tanulnak.... és sokasodnak...
Azt szeretném csak mondani, hogy nagy mozgás van a világban, és egy ilyen félelmetes erővel rendelkező ország diplomáciája, mint Magyarország, lehetne kissé tartózkodóbb, visszafogottabb, ellenben markánsabban fejezhetné ki a tárgyalásos megoldás melletti elkötelezettségét, Ukrajna mellett azért, mert a szomszédunk, Oroszországgal meg azért, mert a medve nem játék, de ezt a poént már többször ellőtték, de ismételni nem árt.
@Penivaldes:

www.youtube.com/watch?v=K_lGSVYFYT8

"Mert kell egy hely, mert kell egy hely,
Mert kell egy hely, hol minden szellem látható!
Mert kell egy hely, hol minden szólam hallható.

Mert kell egy hely, hol nem fáznak a csillagok,
Mert kell egy hely, hol emlékünk majd élni fog.
Mert kell egy hely, egy vonzás, melyhez tartozunk,
Mert kell egy hely, hol néha másról álmodunk."
@punkfrog:
tudod az egyetlen zoológiai kincsetek a zorbán de azt senki sem akarja sem elrabolni sem mumifikálni most nagy bajban vagytok kijafaszlesz az ellenség valakit csak rá kellene venni, hogy támaggyon, ha mással nem bugyigumiból készűlt nukleáris csúzlikkal

szóval kedves rettegő fridolin befosás után mi lesz még és ha nem jön az ellen akkó' egymást fogjátopk kis harci játékok a zuccákon a diszburkolat úgyis fellazult

brühüyyy
@időtolvaj:

:) én viszont hiába irkálok :)
@időtolvaj: De végig olvastam. Gondolom te is ezeket. :)

"Az Egyesült Államok, a NATO és az EU pedig elérkezettnek látja a pillanatot, hogy következetesen folytassa Bush elnök politikáját. Bush elnök ugyanis megígérte Gorbacsovnak – a német újraegyesülés eltűréséért cserébe –, hogy a NATO nem terjeszkedik majd keleti irányban. Az ígéretet, mint tudjuk, arrogáns nyíltsággal megszegték, mert megszeghették. Ez pedig azt a kiheverhetetlen sérülést jelentette a posztszovjet-nagyorosz érzületnek, amit a magyar nacionalizmusnak Trianon.

Hová vezethet Oroszország újbóli megaláztatása? Ugyanoda, ahová Németország versailles-i megaláztatása vezetett.

A nemzetközi politika irracionalitásában nincs semmi új. Az Egyesült Államok – Zbigniew Brzezinski ihletésére – mindent megtett, hogy aláássa az iszlám világban a világi-katonai diktatúrákat. Mert ezek hajlottak a Szovjetunióhoz való közeledésre. Ennek köszönhetjük a tálib rezsimtől az al-Káidáig és a félelmetes, vérengző iszlám kalifátusig (IS) az emberellenes, főleg nőellenes fundi zsarnokságok elképesztő rémuralmát. Brzezinski (aki nem volt buta ember, történelmi tudása pedig kifejezetten jelentős) tudatosan választotta azt, amit oly sokszor választottak már (többek között ellenségei, a sztálinisták): Belzebúbbal űzni ki a Sátánt. Most éppen az ukrán-lengyel (és román) sovinizmus oroszgyűlölete a kiválasztott (ezt jelzi Donald Tusk lengyel miniszterelnök megválasztása is erre a magas, ám befolyás nélküli tisztségre, az Európai Tanács elnökségére), ez fogja magával rántani a Nyugatot és Kelet-Európát a háborús veszedelembe."
@punkfrog:
"igazad van.senki nem támadott meg minket.
lehet, hogy azért mert ha megtámadna akkor az egész NATO-val kerülne szembe?:"

ja meg a síriusi felhőrombolókkal és a csillagközi vascsillagos lépegetővel azonnal jönnének és lerohannák a rohadtat, hogy képzeli mégis, lerohanni alcsútbasznádot? a mészáros és tsa farmlandot a sok gazzal?

majd adtok neki te meg a NATO és a siriusiak meg a vascsillag seregei a nagy lépegetőkkel

brühüyyy

,már most be vannak szarva xcsak tudnád kijalófasz az?
az hogy a zorbán fejében mi van azt nem kell találgatni szros iszap rothadó nádtövekkel és füstölt kalbász csökök
@jaegtoer:

Amíg a meg nem értés a hiábavalóság ekvivalenciája, addig az egyetlen alternatíva a remény.
Ne add fel:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
hát a brezsinszki-nél aljasabb gecit keveset hordott a hátán a Glóbusz...és ráadásúl lengyel emigráns az usa-ban ahol ilyenből van annyi, hogy tengert lehet vele rekeszteni mint az ukrán menekültekből is

brühüyyy
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Nincsenek értelmezési problémáim.
TGM-et illetően meg különösen nincsenek, tekintve hogy 30 éve folyamatosan figyelemmel kísérem szellemi aktivitását.
@Penivaldes:

Jeruzsálem, 3 világvallás szent városa.
Ennek megfelelően teljes egyetértésben ölik egymást.

Valamint a haza nemcsak egy hely, hanem egy eszme is.
Lehet vitatkozni.
Szerintem akárhová vetődik az ember a hazája mint hely és eszme megmarad.
Ugyanakkor magával is viszi, akit a haza kivet magából ezért azért.
Aztán ott az új hazára találás lehetősége is.
Nyilván nem lesz olyan, mert nem ott született, de egy olyan embernek, akivel az eredeti hazája mostohán bánt, netán megkínozta, elüldözte, vagy csak lehetetlenné tette az életét, igenis jelentősége lesz az új hazának, mint olyan helynek, ahol elismerik és élni hagyják, ne adj isten, még meg is becsülik. :)

Együttérzés, beleérzés embertársaink sorsába, ez fontos.

Mivel Boli valóban szépen leírta egyfelől, itt egy link, ahol mindenki szemezgethet magának és két rövid vélemény másfelől. :)
Csak semmi önfontosság Hölgyeim és Uraim, semmi komolykodás!

www.citatum.hu/kategoria/Haza

Magyarországon az az igazán elfogadott ember, aki két országgal arrébb ezt bebizonyítja. Akkor elkezdik itthon is elhinni, hogy ha ez Lichtensteinben megfelel, akkor nekünk is jó.

Gregor József

A haza nevű kábítószer arra jó, hogy egyik ember belevágja a másikba a szuronyt csak azért, mert más a hazája. Ahelyett, hogy normális emberek módjára meghívnák egymást egy kisfröccsre, aztán továbbmennének.

Cserna-Szabó András

Eltekintve minden zavaró tényezőtől az alábbi linken lévő szöveggel is legnagyobbrészt egyet lehet érteni.

www.fknp.hu/aktualis/?en_mi-a-haza-,98
@sjz: vitatkozzanak erről a jelenlévők, és én hallgatom majd őket.
@jaegtoer: Igen szerintem is nagy mozgás van a világban. Engem az zavar marhára, hogy 1000L dübörög Putyin meg a ruszkik démonizálása (nyilvánvaló, hogy ők sem ministráns gyerekek). De legalább ne hazudna az USA és a nyugat demokráciaexportos hülyeségeket, miközben nincs másról szó csak, arról, hogy egy másik nagyhatalom érdekszférájába tenyerelnek bele, elsősorban gazdasági és természeti erőforrások további meghódítása miatt.

Ennek az árát megint mi kisemberek fizetjük meg, miközben főokoskáék egy washingtoni íróasztal mellől röhögve osztják az észt.:(
valamikor, régesrégen, amikor még nem voltam svalbárdi öshonos, sokat lamentáltam azon, hogy anno decebal hogy a picsába tudott meghüjülni egy általában racionális népség. osztán most látom egyenes adásban. hát így bazmeg. pont ölég belefingani a nullás lisztbe, jóllehet, ami racionalitás valaha is termett, aszt sikerült azonnal a szőnyeg alá söpörni. plusz bonuszként orbán-simicska.
Persze, és azzal is teljesen egyetértettem, amit írtál.

Nem akartam, hogy Te vitatkozz, csak feljött a téma.
Megnéztem az előző szálat, mert korábban nem voltam, na ott is kialakult megint az adok-kapok. :)

Azon szoktam vigyorogni, (nem elsősorban erre a blogra értem, de itt is kialakul néha) hogy mindegy mi a téma, mindegy milyen oldal, blog, 10-15 komment után olyan szépen egymásnak ugranak a népek, hogy le a kalappal.
Persze ez hosszútávon nem annyira szórakoztató, inkább szomorú.

De hát sírva vigad a magyar. :)
@rodeo36:

bzsezsinszki doktor bácsi téged is lát, seggfej.
@sjz: én a vigadást nem űzöm, csak a sírást..)
Azt se mondtátok, hogy volt-e már ez a Vladimir Vladimirovich TM, vagy mindenki ismeri, vagy csak nekem tetszik?

Pedig szerintem qrva jó, vajon Mr.Parker él-e még?
@rodeo36:

putyin bácsirul nem is beszélve, de ez maraggyon kösztünk, másképp nem leszöl helikopter.
@Penivaldes: "én a vigadást nem űzöm, csak a sírást..)"

Ne szomoríts el!
Miért?
@hacsaturján:

remember transznyisztria! hogy mást ne mongyak.
@rodeo36: @Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: két ilyen elvakult, gyengeelméjű (az egyik leépült, s megsértődött, a másik soha nem jutott túl gedeonon) kretént is ritkán látni... nem az usa politikáját kritizáljátok, hanem "bizáncot" lájkoljátok ennek örve alatt...
Ez is érdekes, az előző helyről.

Ehhez viszont valóban el kell utazni, leginkább nem turistaként, de bizonyos esetekben még úgy is működik.

"Furcsán működik az emberi agy, az egyik pillanatban még zokogunk, mert úgy érezzük, kitépték a szívünket, elnyelnek az emlékek és belehalunk a keserűségbe. A másik pillanatban viszont kilépünk a De Gaulle reptér ajtaján, megérezzük az illatot, megpillantjuk a sorakozó taxikat, a fülünket pedig minden irányból francia szavak ütik meg, és hirtelen úgy érezzük, hogy hazaértünk.

Leiner Laura"
Mondjuk Frankhonban semmi ilyet nem éreztem, de máshol már igen.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

pontosan. csak igyekszem magambul nem faszfejet faragni, mer az rontaná a réntenyésztő eséjeimet.
@jaegtoer: ha már választás elé állítasz: is. a ferdinándért cserébe dobok egy nőt: giselle.
@sjz:

Én is átfutottam a citátumot, érdekes.
Talán - a sok okos, szubjektív gondolat mellett - ez a "legjobb".Nekem.

A magyarok évszázadokon keresztül hozzászoktak, hogy szépen haljanak meg hazájukért, így sokszor nem jut eszükbe az az egyszerű ötlet, hogy élni is lehetne érte.
Lackfi János
@sjz: tudod én egy lelkibeteg vagyok valahol, alacsony önértékeléssel. .)
@Sir Bates dö Hól:

ez mán ojjan méjség, amibe egy eredendő pöcsfej nem bocsájtkozik. :))) marad a szájháború, hacsak az fszb nem ezen röhög széles vigyorral. márpedig mér ne tenné!
Ígérem mára(i) ez az utolsó, de nem bírom kihagyni, gonosz vagyok.

"Néha otthontalanabb lesz az, aki otthon marad, mint a másik, aki a világba megy.

Márai Sándor"

Kulcsszó! Néha.
@sjz: "Együttérzés, beleérzés embertársaink sorsába, ez fontos."

Nyilván ez a Kelet-ukrajnai ártatlan civil áldozatok esetében is érvényes.

"Human Rights Watch: Az ukrán hadsereg felelős a civilek haláláért

Az ukrán hadsereg katonái felelősek azért, hogy válogatás nélküli használják a tüzérséget és a rakétákat Luganszk ukrán városban. Ez olvasható a Human Rights Watch (HRW) emberi jogi szervezet jelentésében.

„Az ilyen nagy hatású robbanó fegyverek alkalmazása városban civil lakosság ellen teljesen elfogadhatatlan, és szinte elkerülhetetlenül áldozatokhoz vezet a polgári lakosság körében” – jelentik ki az emberi jogi aktivisták.
Adataik szerint májusban Luganszkban mintegy 300 civil vesztette életét, főként a tüzérségi támadások, aknavetők alkalmazása és a rakétatűz miatt."

www.hrw.org/news/2014/09/01/ukraine-rising-civilian-toll-luhansk

www.youtube.com/watch?v=JrdtIbf6CoQ
@időtolvaj: "A magyarok évszázadokon keresztül hozzászoktak, hogy szépen haljanak meg hazájukért, így sokszor nem jut eszükbe az az egyszerű ötlet, hogy élni is lehetne érte.
Lackfi János"

Nem volt időm mindent elolvasni, de ezt nagyon köszönöm.

Tudod mit?
Nekem is ez a legjobb eddig, mert ez tartalmazza a megoldást is, de ne legyünk naivak.
Pedig de szép is lenne!
@Penivaldes:

Akkor tessék meggyógyulni! :)
Nincs más helyes megoldás.
@hacsaturján: Tudod minden relatív. Szőr is csak egy gumiszobameneklült kicsi napóleon, miközben előadja, hogy én és Rodeo faszfejek vagyunk és nem az USA politikáját kritizáljuk. Manapság semmin sem kell meglepődni. :)
@sjz: Igen ez valóban egy szép idézet. Ezt mondjuk az USA úgy módosítja, hogy haljatok meg inkább ti a mi érdekeinkért.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Luganszk ukrán városban "

szóval az úgy van, hogy az ukrán hadsereg eldöntötte, hogy luganszkban túl sok az ukrán, ezér meg köll őket ritkítani, mer nem jut mindenkinek a szoljankábul.
@Penivaldes:

És? Az egészséges por az semmi?

:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

osztán hány embert lüttek le azok a mocsok obamisták ottan luganszkban? hogy minden relatív? jappersze! te vagy einstein magyar hanggya, értem én.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"Szerintem ne azzal törődj, hogy mi volt a múltban, hanem azzal mi lesz most és a jövőben."

mekkora egy böszmeség már ez. arccal a jövőbe, mi? ezt mered mondani, te szerencsétlen?
Zárjuk rövidre. Volt ez a jaltai izé.
Merkel és putin menjenek el jaltába, onnantól
putiné kelet ukrajnától jobbra, Merkelé meg kelet ukrajnától balra.
Magyarországon (csakhogy szóljak a témához is)
Egyik fele Orbáné, másik Simicskáé, én meg maradok, ahol vagyok.
Ugyanakkor, hajlandó vagyok menni is és az evezőmmel leverni pár kobakot, ha szóltok, mikor érdemes mennem.

:)

Ha menni kell, hát menni kell.
azok a mocsok obamisták elérték, hogy ukrajna beléptyen a nato békepartnerségbe még a kilencvenes évekbe, amikor a jóemberek asse tutták, hogy ijjen létezik, mer még nem vót vona gábor. így asztán nem is csuda, hogy eszt még a ruszkik se tutták, putyinrul nem is beszélve. még az a szerencse, hogy maguk az ukránok se tutták, így asztán éltek vóna békibe, míg a világ, csakhogy eszt a putyint figyelmesztették a kgbélák, hogy vigyázzon a seggire, mer luhanszkbul fogják őt tökönszúrni az imperialisták és, mivel minden relatív, ezért putyin vlagyimír gondult egyet...
@sjz:

"Nem volt időm mindent elolvasni"

Én is csak azt olvastam, akinek érdekelt a véleménye:)
@hacsaturján: Igen kb. így. De nem értem ezen miért csodálkozol, amikor az ukrán állami média munkatársa is felvilágosította már korábban a közvéleményt, arról hogy azon a területen kb. 1,5 millió olyan ember él, akiket egyszerűen meg kell ölni, mivel semmi szükség nincs rájuk.

youtu.be/CfniVZhs3Lk

Ezek után végképp nem értem, hogy az említett populáció miért nem hagyja szó nélkül azt, hogy kiirtsák őket és miért áll egyből "terroristának", agresszornak és miért kér esetleg segítség a saját nemzettársaitól? :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "és nem az USA politikáját kritizáljuk." nosza, egyenlítsél. lássam az orosz politika kritikáját! van téma bőven: csecsenföld, muzulmán kérdés, nemzetiségek, ellenzék, kaukázus - grúzia lerohanása (dél-oszétia)...
@parti_giano: Igazad van. Rohadjanak meg azok a rohadt labancok is akik most osztrákok, a szemét Merkelék akik ugye nácik, a törökökről már nem is beszélve. :)
@sjz: azt is elfújja a szél a messziségbe
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

tudod, én télleg kisember vagyok a két méteremmel meg a százhúsz kilómmal, épp ezér szivesebben beszélgetek mongyuk a kurvákrul. apropos: anyukád hogy van?
@parti_giano: Nem kell egyenlíteni. Inkább neked kéne helyes kerékvágásba rakni magad és nem azt hajtogatni, hogy az usácska minden lépése az kizárólag emberi jogok meg a demokráciaexport miatt van az oroszoké meg ugye csakis szemét agresszió és semmiképp sem a saját érdekszféra védelme.

Ezt a listát is fusd majd át azért. :)

www.salon.com/2014/03/08/35_countries_the_u_s_has_backed_international_crime_partner/
@hacsaturján: Szerintem a szülőket tök felesleges idekeverni.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ezt nem írtam, hülye gyerek. csak a mondatod alapján te sem hivatkozhatsz a múltban történt eseményekre (pl. gorbacsovnak tett ígéret). érted?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

valóban, viszont a tartalom és forma egysége rávilágít cicerora, kiszerint a cizellálás is lehet gyalázatos.
@időtolvaj: "Én is csak azt olvastam, akinek érdekelt a véleménye:) "

:)

Néha, ha van gyomrom hozzá, próbálok nagyobb halmazból is szemelgetni, de nem mindig megy.
Ugyanis az egy másik ügynökség, amelyik pl.: úgy tilt be filmeket, hogy előtte meg sem nézi.
@hacsaturján: pedig szólhatnánk a denevérekről is, meg a falevelekről.
@Penivaldes: "azt is elfújja a szél a messziségbe"

Nyertél. :)
@hacsaturján: "kisember vagyok a két méteremmel meg a százhúsz kilómmal"

Akkor jó. :)

Van az a mondás, hogy férfiember 100 kiló alatt csak karácsonyfadísz. :)
@sjz: ennél már csak az jobb, amikor cím alapján akar választani vki könyvet pl, aztán kiderül, hogy a kertészeti szakkönyv, valójában sikamlós történet.
s hamán! az orosz kül- és védelempolitikai doktrinárul beszélgetünk, amit -ha orosz lennék - tökéletesen megértenék. így is megértem, csak éritettként egy picit se teccik.
@sjz: na csak akkor igaz ez, ha járul hozzá centiben is valami.
@Penivaldes:

Volt egyszer egy denevér.
Alatta is falevél,
felette is falevél.
Mind felette denevér.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: ilyet sem mondtam, ne vetíts. csak szeretném látni, mennyire vagy tisztában az orosz helyzettel. oroszország, ha kell agresszor, nem néz se istent, se embert. ezt azért nem ártana tudatosítanod magadban. ne csinálj úgy, hogy ennek a konflikktusnak nem voltak előzményei. mégpedig olyanok, amik hosszú ideje kezdődtek. te most beálltál az oroszok mellé, mert utálod az amerikaiakat, azaz az ellenséged ellensége a barátod. nincs benned semmi kiegyensúlyozottság, csak habzó szájjal kiabálsz.
@Penivaldes:

nálunk kevés a denevér meg a lombozat, ezér inkább a réneket preferálom.
@parti_giano: Ezt nem csak neked. :)

Háborúzz, ne szeretkezz!

A máskor kedélyesen béketáborozó, az erőszak hiábavalóságáról értekező médiahippik felugrottak a héjavonatra: bombázni kéne Oroszországot, lehetőleg máma még. De minimum merénylet áldozatává kell avatni Vlagyimir „Adolf” Putyint, aki egy felfuvalkodott, púposkodó Hitlersztálinpolpotmaodzsingiszkán.

Amióta kitört a balhé a szomszédos Ukrajnában, a liberálisok valamiféle krónikus monomániás betegség áldozataivá váltak. Mintha szó szerint beprogramozták volna őket valamelyik helyi OSI-irodában. Eszerint az ukránok elkötelezett demokraták, szabadságharcosok, és ez még akkor is igaz, ha épp kifeszítik a horikeris zászlót az elfoglalt épületekre; az oroszok meg köcsög agresszorok, ezért újra kell kezdeni (folytatni kell) a hidegháborút. Az embernek az jut eszébe, amikor randa New York-i entellektüelek háborúsdit akartak játszani, persze csak a fotelből, távirányítóval, de nem elégedtek meg a videojátékkal, ezért megfűztek egy elnököt, hogy rohanja le a Közel-Keletet. A srácok leginkább mindenki beavatkozását kérik, csak persze ők nem avatkoznának be. Menjen a NATO, menjen az USA, menjen Európa – és persze menjenek a kárpátaljai magyarok, hiszen ők úgyis megtelnek lassan a donyecki menekültekkel, indulás cserébe lőni az oroszt.

Néhány aprócska hiba azonban van ezzel a megoldási kísérlettel. Először is, Ukrajna nem NATO-tag. Így ha a NATO-t azóta nem hatalmazták föl arra, hogy minden országot, amelyre rákerült a demokratikus kóserpecsét, megvédjen, nem mehet ölre a ruszkikkal. Európa nem fog beavatkozni nagyon, mert egyrészt nincs neki mivel, másrészt eddig is csak ímmel-ámmal akart bármit is tenni a hamarosan becsődölő Ukrajnával. Addig volt nagy az arc mind Sam bácsinál, mind Európa kapitánynál, amíg a twitter-üzeneteket kellett küldeni, meg sütiket osztani a Majdan nackóinak.

Mivel akkor látunk majd fronton harcoló liberálist, amikor Obama hullamerevség nélkül fehér lesz, marad a fotelből héjáskodás, wifi-infúzióra kötve.

A probléma az, hogy az ukrán szabadságharctól elélvező, hidegháborúzó libbancsok azt sem veszik észre, hogy az ukrán rezsim semmivel sem jobb: épp most lehetetlenítették el a magyarokat az ígéretük és a saját törvényük betűjével szemben, persze azt is tudjuk, hogy a kisebbség nem lehet etnikai, csak szexuális-kulturális, ha meg mégis, azok maximum a romák lehetnek. A libsi mantra szerint persze nem kell félni az ukrán nacionalizmustól, mert azt csak az orosz propaganda mondja, hogy van ilyen, és különben is, két százalék. Az ukrán kormány persze nem tudta leszerelni a két százalékos nem is létező ukrán nemzetiszocialistákat, ezért inkább megegyezett velük.

Azt sem tudjuk a mai napig, kik lövöldöztek valójában a tetőkről a Majdanon, de biztosan nem a nackók, akik nincsenek is, és ha titkosszolgálat tette, az csak az orosz lehetett. A libsik érzékelése és érzékenysége olyannyira szelektív lett, hogy gyakorlatilag megszűnt: az itthon már egy Nagy-Magyarország matrica miatt vinnyogó emberjogi aktivista megrántja a vállát, ha meglátja a gyereket egy AK-val a svasztika alatt.

Csak a kelet-ukrajnai oroszok oldalán harcoló oroszok jelentik a problémát, miközben több nyugat-európai harcol az ISIS-ben, mint ahány orosz Ukrajnában. Az, hogy a jelenlegi ukrán rezsim alapja egy puccs, amit ráadásul egy nappal azután sikerült véghezvinni, miután az EU bábáskodása mellett megegyeztek a tüntetők a korábbi rezsimmel, mellékes. Most azt kéne eldönteni, hogy kell-e valamiféle normákhoz igazodni, vagy sem? Ha a puccs, a törvények látványos be nem tartása nem akadálya, hogy a haladó nyugat támogassa őket, akkor kérem, ez is a politika folytatása más eszközökkel, ahogy a keleti szakadárok tevékenysége is. Ha a nyugat baszott betartani azt a megállapodást, amit a hidegháború végén kötöttek az oroszokkal – ti. a NATO-t nem tolják tovább keletre –, miért törődne Putyin bármelyik korábbi megállapodással, egyezménnyel egy olyan ország kapcsán, amelynek jelentős része vagy de facto vagy de jure korábban Oroszország részét képezte?

www.tutiblog.com/2014/09/haboruzz-ne-szeretkezz.html
@hacsaturján:

-kérek hurkát! de ne véreset!
-denevéreset?
@parti_giano: Persze, hogy. Viszont remélem te meg azt érted, hogy indoka mindenkinek van mint lyuk a seggén. :)
A vérszívó denevéres hurka, majd olyan, mint a véres hurka.

Béna.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Tudod minden relatív."

Te ellenben axiómaként vagy mind húlye, mind hazaáruló gyökér... hájpolt pártod vezetőivel egyetemben...
@parti_giano:

neki ölég, ha a tutiblog tisztába van téve, mint "másik ódal"-i mekközelités.
Kortárs művészeti fórumunk véget ért, vagy csak most kezdődik.
@sjz:

"_Valamint a haza nemcsak egy hely, hanem egy eszme is."

Úgy van. Szeretem a Hazámat. A Hazám egy eszmékkel zsúfolt eszméletlen hely. Ezért az összetartás hazaorvosi eszme lova. Így érthető, miért könnyű lóvá tenni a lakókat.
@parti_giano: Természetesen mindenki bizniszel a ruszkikkal, a bezzeglengyelek a korántsem diktatórikus Fehéroroszországon keresztül igyekeznek pótolni a betevőt; a finnek sem ugrálnak örömükben – összehasonlításképpen: ha a szankciók minket úgy érintenek, mintha bevágnánk a kislábujjunkat reggel, őket inkább úgy, mintha levágnák a végtagjaikat. A kép meg amúgy sem annyira egyértelmű, ahogy a wifiről hidegháborúzó, pattogó szarjancsik be akarják mutatni. És akkor a kétarcot játszót németekről még nem is szóltunk egy szót sem.

A minap egy rövidke figyelmeztetés elhangzott Donald Tusk szájából is. És ha már itt tartunk, kerekítsük le a történetet egy történelmi leckével, ami lehetne a figyelmeztetés folytatása is akár: a danzigi korridor ügyében „eljáró” brit és francia elit arra biztatta a lengyeleket, hogy eszük ágában se legyen a németeknek engedni. Szépen aláírták, hogy megvédik őket, intsenek csak be. A lengyelek beintettek. Minden nagy pofázás és írásos garancia dacára egy kurva töltény nem hagyta el a brit és francia fegyvereket, amíg a nácik nem trappoltak keresztül néhány párizsi kávéházon. Ez a valódi lecke. Vajon hány holland, hány francia halna ma meg Varsóért?

És Kijevért?
@hacsaturján:

Csak hitelesen, mint az Ufómagazin, meg a Harmadik szem.
@Sir Bates dö Hól:

légy megengedő! ha az usa nem létezne, ő se lenne ijjen orbitális barom. méghogy hazaáruló? ez ojjan tutiblogos szöveg.
@jaegtoer:

Lóvá tenni, aztán levágni lókolbásznak. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

tbiliszirül nem is beszélve. ijjenek ezek, senkiér se akarnak meghalni, a tetvek!
@Penivaldes: "én szeretem a véres hurkát. "

Nem rossz az, a béna a rímecskémnek szólt, azzal nem voltam megelégedve, mellesleg azért a kalbász az igazi, meg jöhet szalametka is.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: most mit kezdjek egy fideszes bloggal? ők is mondják a magukét, védik viktorukat. ennyi.
@időtolvaj:

ja, kedvenc virágom. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Szerintem a szülőket tök felesleges idekeverni."

Mindaddig, míg valaki genetikai alapon áll pl. a moi roma-problémához, s nem szociológiai oldalról szemléli azt, addig hagy feszegethesse a másik oldal is a kurvák és jóanyád viszonyát... bár nem hiszem, hogy felfogod az összefüggést, nemzeted eladó...
@hacsaturján:

ámbár nem tartom kizártnak hogy akkor meg kelet-timorba kötne bele, a lényeg, hogy valaki mindig meghaljon valamiér. ezér jó, hogy az emberiség időnként irtya egymást, mer külömben leesne velünk a főd a tulszaporodás mijatt.
@Sir Bates dö Hól: @parti_giano: Nem kell velük kezdeni semmit, ahogy nekem sem veled, amikor te a háborús uszítók érveit szajkózod. Max. egy picit bizarr, hogy én mint hülye széljobber, jobban védem a békét mint te.:)
@Sir Bates dö Hól: Teljesen letaglózott a régi lemezed. :)
@parti_giano:

Veszprém?
www.etterem.hu/8026

Őrület! Megszálltak bennünket a belgák? és még csak észre se vettük, csak feszt sörözünk és hadüzeneteket 'fontolgatunk'.

Az a hölgy nekem egy kicsit kiesik. Valami közelebbi?
@jaegtoer: na de jaeg úr! egy hölgyért egy férfiember elmegy akár a világ végére is.
@hacsaturján: "hvg.hu/vilag/20140903_Moszkva_Putyin_es_Porosenko_egyetert "

Azért a korábban is látott képről kiderül, hogy egy kamikaze lelkülettel rendelkező Porosenko simán lecsavarhatná Putyin fejét.
@hacsaturján: "tbiliszirül nem is beszélve"

Ott most azzal vannak elfoglalva, hogy Orbán nagy haverját a grúz háború kiprovokálóját nemzetközi körözés alá helyezték.:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

tessék mondani, a békét hogy köll jobban védeni? beleőjük a mocskos imperialistákat a kanálisba, vagy hogy a francba?
@hacsaturján: sosem írtam, hogy tökéletes lennék...
@sjz:

a béke érdekibe a mákostésztát fogja leeni onnan. a tutiblog szerint a paprikáskrumplit. mindig van valami furmány a dologba, ha az imperializmus keze beteszi a lábát.
@Sir Bates dö Hól:

én viszont libsibolsi vagyok, ezér mindig megmondom a tutiblogot.
@hacsaturján: "én viszont libsibolsi vagyok, ezér mindig megmondom a tutiblogot."

Nekem meg indítanom kéne egy blogot, ha nem lennék lusta.
Annyi tudás felhalmozódott bennem, hogy szétveti a fejemet, ott legalább lökhetném a tutit.
Még a tutibloggal is összeveszhetnék, hogy ki a legtutibb.
@Penivaldes:

Hát, ha jó éghajlaton lesz a kerted, meg elélsz néhány évszázadig, lehet is fád.
Az összes - arra érdemes - palit felaggathatod rá:)
@jaegtoer: ahová mindketten kocsival mennénk? én rühellem az alkoholmentes sört és a játékpénzt.
@sjz: vigyázz, mert egyszer elméd pengéi szétveszítik fejed, mint a Madárijesztőnek
@Penivaldes:
"_egy hölgyért egy férfiember elmegy akár a világ végére is._"

Nekem mondja! Már három éve kapacitálom a Főnököt hogy létesítsenek légihidat Bp-Eger között, erre a marhák föltúrták a Dobó teret és a Végvári vitézek szobrait elvitték egy sikátorba. Szóltam, hogy azért nem a városközpontban gondoltam a leszállópályát megépíteni, de már mindegy, minden le van kövezve mintegy gránitba vésve, légihíd meg sehol. Így aztán én lettem az Egri Bikavérbe oltott belga hollandi.

Ez úgy jön ide, hogy amíg Habis polgármester mekkelekjei tönkretették a teret, arrafelé nemcsak világvége hangulat volt, hanem maga a világvége ácsorgott nyálcsorgatva...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: véded te ám az anyád picsáját, de nem a békét a quattrocento előtti gondolkodásoddal, lápi-magyar!... te playboy helyett is torquemadát vitted a slozira annak idején...
@időtolvaj: sose lássak férfit.
lehet, hogy már így is több évszázada élek itt.
Basszus, olyan szovegek mint a harmincas vagy az otvenes evekben, hiaba a magyar nem tud tanulni semmibol, mindig orommel lep bele ugyan abba a szarba.
@időtolvaj: @Penivaldes:

Én előrelátó ember vagyok, óriás mamutfenyő ugyan még nincs a kertben,
hu.wikipedia.org/wiki/%C3%93ri%C3%A1s_mamutfeny%C5%91
de két Páfrányfenyő (Ginkgo Biloba) igen.
Az igaz, hogy a mamutfenyőhöz nincs sok köze, de legalább ősi, és elég sokáig elvan ez is.
Nem tudom a szomszédok majd mit szólnak hozzá, de ebben a gyorsan változó világban ki tudja mi lesz ezer év múlva. :)
hu.wikipedia.org/wiki/P%C3%A1fr%C3%A1nyfeny%C5%91
@Sir Bates dö Hól:

" sosem írtam, hogy tökéletes lennék... "

Ezt pl. a lápi magyar 1000% - osan levette.
Akkor most vannak vagy nincsenek értelmezési problémái?:))))))
@hacsaturján: szerintem valami ilyesmi dereng az fejébe: "egy a jelszónk a béke, harcba boldog jövőért megyünk..."

de sehogy sem jut eszébe, hol hallotta.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
"A termelési eszközök fokozatos szocializálása, a nagybirtok felosztása, a nagytőke államosítása, a jövedelmek szabályozása a célunk. Az új rendszer a kollektív gazdálkodás. Röviden: forradalmat akarunk."
(mikori a szöveg, és kik írták? tippeket várok, a nyertes nyer)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Basszus, olyan szovegek mint a harmincas vagy az otvenes evekben, hiaba a magyar nem tud tanulni semmibol, mindig orommel lep bele ugyan abba a szarba."

Roppant jóindulatú vagy. :)
102 év, meg 1902, meg középkor, meg tudjajatököm.
Szerintem nem találunk olyan ősi magyar írásemléket, ahol ne ugyanez a szar lenne leírva. :)
Már sumér meg szkíta korunkban ezt nyomattuk, a finnugor vonalról vagy a szíriuszról nem is beszélve. :)
@Penivaldes:

" sose lássak férfit."

Vannak jó apácakolostorok:)
@sjz: azt tudtátok, hogy a szkíták meg a frankok ők tesók voltak?
@sjz: "de két Páfrányfenyő (Ginkgo Biloba) igen." ja, csak nem a nejed szorgalmazta, mert elfelejtetted a házassági évfordulótokat?
@időtolvaj: ellennék bennük, békében, a fák között.
@időtolvaj: ha tökéletesnek gondolna, akkor előttem térdepelne, áhítattól szétnyíló ajkakkal, rebbenő pillákkal... azt még ő is felfogja, nem előttem teszi ezt (jelzem, erre igényem sem lenne)... így marad gedeon hiátusára vonatkozó axiómaként identifikálva:-))))...
@Penivaldes:

á, itt mindenki tesó, csak nem egy időben, ez a baj.
egyébként meg a tesókkal is mindig csak a baj van. :)
@parti_giano: "csak nem a nejed szorgalmazta, mert elfelejtetted a házassági évfordulótokat? "

Hehe, tudod hányszor akartam a levelekből teát főzni és kipróbálni?
Csak mindig elfelejtettem. :)
@sjz: inkább felejtsd el az évfordulót, minthogy elveszítsd egy árokban a feleséged.
@hacsaturján: Hát mondjuk úgy lehet védeni, hogy feleslegesen nem birizgáljuk a pofonfát. :)
@parti_giano:

egyébként nagyon remek kis növények, ahhoz képest, hogy állítólag lassan nő, cserépben vettük, és már kb.: 4-5 méter magas mind a kettő.

Most is van egy, itt kint velünk az ablakban, ez cserépben van még, a tetőteraszra van tervezve.
A leendő fügefa a tesója.
@hacsaturján:
"s hamán! az orosz kül- és védelempolitikai doktrinárul beszélgetünk, amit -ha orosz lennék - tökéletesen megértenék. így is megértem, csak éritettként egy picit se teccik."

teljesen érthető állásponty, maga egy belga ottan svalbárdon.
@parti_giano:

Akkor ez csak egy logisztikai probléma.
Áthidalható.
Gondolod, Giselle jobb, mint a Mosselen? Végül is egyik sem guminő, hanem söröző.
@sjz: "állítólag lassan nő, cserépben vettük, és már kb.: 4-5 méter magas mind a kettő." speed-es vízzel locsolva... érdekes hatása lehet így a teájának. eszedbe jut, de gyorsan elfelejted.
@jaegtoer: utóbbiban még nem voltam. a guminő ügyében taga illetékes.
azért annyira nekem nem esik ki a nagyfalu. néha mucáj arra járnom. szóval nem vagyok moss ellen.
@parti_giano:

"_ @hacsaturján:
"s hamán! az orosz kül- és védelempolitikai doktrinárul beszélgetünk, amit -ha orosz lennék - tökéletesen megértenék. így is megértem, csak éritettként egy picit se teccik."

teljesen érthető állásponty, maga egy belga ottan svalbárdon._"

No, igen egy belga, aki rénkumiszba temeti a sörfőzést.
@Penivaldes: mert reggelente remeg a kezed. van ez így egy bizonyos életkor után.
@parti_giano:

Már megint helycserét észlelek:)
@parti_giano:

:)

Azért eltelt 10-12 év ezalatt.
@jaegtoer: irígylik is tőle az orosz szomszédok, mikor azzal pöszmöszöl.
@Penivaldes:

Öntöztem, ma már elég önellátók.
@Penivaldes: miért?... mert neki muszáj, hogy valaki előtt mindig térdepelhessen?... mint jeleztem, nem én vagyok az ő idolja... s én is inkább mást preferálok:-)... a két retard viszont elvan egymással...
@Penivaldes: rakerestem, de koszonet erte, megint tanultam valamit,

1760 es francia?
@Sir Bates dö Hól: váljék egészségükre. ők is elvannak, te is elvagy, és én is elvagyok.
@parti_giano: én az oroszokban csak a szárnyas ajtót csípem.
@sjz:

egyébként is lassan a felügyelő "kertészem" egy tagbaszakadt kopasz "állat" (a legjobb értelemben), azt nyilatkozta lassan nem mer bemenni a kertbe akkora a dzsumbi, fél, hogy ráveti magát egy orrszarvú vagy krokogyíl.

vagy Karnoszaurusz. :)

buksitrashfosfilmjei.blogspot.co.at/2014/07/karnoszaurusz-1993.html
@Penivaldes: "már egyedül mennek mosakodni? "

egyértelmű :)
@sjz: tudom nehéz, amikor kirepülnek a fészekből, de ez a világ rendje:)
@sjz: de ne aggódj, majd születnek újabb kis csemeték:)
@Penivaldes:

azzal nincs gond. :)

Kérsz bodza, ecetfa, nórabóra, szirakuzai mályva, lila akác magoncokat, vagy trombitafolyondár, illatos lonc netán bambusz sarjakat?
Ja az orgonát majdnem kifelejtettem, a többiről nem is beszélve.

:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

óriási nagy igasság! csakhogy a klasszikus szerint nem lehet minden pofon mellé forgalmi rendőrt állítani, te balfasz.
Putyin bejelentette, hogy ő nem is kötött tűzszünetet, hiszen "nem is része a konfliktusnak".

A piacok a hírre azonnal megfordultak, a legnagyobb volatilitást a kitettséggel rendelkező bankpapírok mutatják, de a régiós devizákat is jól megtépázták.

A forint korábbi erősödésének nagy részét máris elvesztette:
@Penivaldes:

El van intézve Mabel, nem fog kapni. :)
@Sir Bates dö Hól: Szia!
Szerintem nem hozza meg a várt eredményt Angyal családfájának kutatása.

Mert hiába egy hazaáruló büdösbogár, a család kutatásának részletes eredményei sajnálatra méltóvá esetleg mártírrá emelik ők a naiv olvasók szemében.
Mellesleg ez pont az egyik célja.
@Habakuk999: mecsoda karrier, kiugrott novíciusból mártír. de a szája alapján akkor vérmártír. de nem, vérmárti a jó.
@Habakuk999: Jó jó de azért tudd, hogy a hazaárulók nem mennek ám a Don-Kanyarba csak az igazi liberális demokraták, akik ha kell harcba szálnak a rohatt „Adolf” Putyinnal is, aki ugye egy felfuvalkodott, púposkodó Hitlersztálinpolpotmaodzsingiszkán. :)
@Habakuk999: Ezt is rosszul tudod, de ezen nem fogunk összeveszni, ahogy máson se nagyon. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: az öreganyádat G, nem linkelek olyan oldalt, amit egy félőrült szerkeszt Keszthely környékén.
@Penivaldes: Ne öreganyázz, nem áll jól. :) Amúgy odaraktam az eredeti írást is. Nem figyelsz?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Aki a huszadik század Magyaroroszágában élt és az orosz érdekeket képviseli az nem elég, hogy végletesen ostoba, hanem büdös hazaáruló is.

Ehhez kevés huszonnyolc sor szmájli is.
Látom éppen zajlik annak a tanulgatása, hogy mit is jelent a nemzeti-szocializmus. Hajrá, soha nem késő.
@Habakuk999: Jaja. Meg, ahogy korábban írtam csak még nem olvastad; rohadjanak meg a labancok is, akik az osztrákok, a szemét Merkelék akik ugye nácik, a jumurdzsák törökökről, már nem is beszélve.

Vagy esetleg írjam azt, hogy aki a huszadik században egy olyan világhatalomnak szurkol, aki egyedül a történelemben dobott le atombombát és azóta is ártatlanok millióinak haláláért felelős az micsoda? Amúgy én nem kezdek el büdös hazaárulózni, ahogy te is, hiszen az csak a szőrök meg a nagyondemokraták privilégiuma. :)
@Habakuk999:

" esetleg mártírrá emelik ők a naiv olvasók szemében.
Mellesleg ez pont az egyik célja."

Ezt még nem sikerült megfejtenem, hogy mi a célja az itteni nyüzsgésének.
A saját magyarázata több, mint kevés és szánalmas.

Kezdek élni a gyanúperrel, hogy a jobbikot és/vagy valamelyik szélsőséges szektát akarja szívből-igazán megutáltatni az itteni olvasókkal.
Igazán jó úton és ütemben halad:)
@időtolvaj: Na látod végre egy érdekes aspektus. :)
@időtolvaj: én unom, erősen (ide egy ronda szó került volna), hogy mindenegyes nap arról szól, hogy Gével vagytok elfoglalva, az egész blog körötte forog, mintha ő lenne a Nap a többiek meg a planéták. Beszélnétek inkább szinekről, szobrokról, kutyákról.
@Penivaldes: Ez jó meglátás. Engem is teljesen kiakaszt, amikor rajtam pörögnek, pedig én is csak egy vagyok a sok kommentelő között. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: csak annyit mondanék, hogy önön magad kötözted a keresztfára, vagyis most ne bőgj, hogy lenyilaznak.
@Penivaldes: Félreértesz. Én bírom a kritikát, a baj azzal van, hogy saját magukat idegesítik fel, pedig, ahogy a régi mondás is tartja:

"Idegeskedni annyi, mint mások hülyesége miatt saját magunkon bosszút állni." :)
@Penivaldes:

". Beszélnétek inkább szinekről, szobrokról, kutyákról."

Arra is vannak blogok,és sok minden másra, de a Varánusz konkrétan közéleti blog.
@Habakuk999: ameddig ő érdeklődik mások családfája után, addig ne csodálkozzon... a naiv olvasó meg tegye a dolgát:-)...
@Penivaldes: senki nem foglalkozik azzal a hulladékkal, csupán a ganajozás megy azután a sok szemét és fekália után, amit a "kiegyenlített tájékoztatás" nevében ide ürít... persze, a kutyák is fontosak, de most nem cacibra kandidálunk...
@Sir Bates dö Hól: nézd nekem mindegy. szerintem foglalkoztok a hulladékkal, és nem csak ganajozás szinten, de inkább befogom a pofám.
@Sir Bates dö Hól: Hát üríteni te is szoktál, bár az még tájékoztatásnak sem mondható. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: "Jaja. Meg, ahogy korábban írtam csak még nem olvastad; rohadjanak meg a labancok is, akik az osztrákok, a szemét Merkelék akik ugye nácik, a jumurdzsák törökökről, már nem is beszélve."

Retardált, itt nem azok vannak, akik közt te lángelme vagy, így az óvodás manírt hagyd meg nekik... ehelyt "a lángeszedet majd a szalonnasütéshez használjuk" maximum...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Én bírom a kritikát, a baj azzal van, hogy saját magukat idegesítik fel, "

Te nem bírod a kritikát, meg se hallod, lepereg rólad. Érdemben még semmivel nem tudtál érvelni.

Én utálom a karalábéfőzeléket.Ha az az ebéd, éhes maradok, de nem leszek ideges.
Na te pont ilyen vagy, egy tál gusztustalan karalábéfőzelék.

Bocsánat az imádóktól, nyersen én is szeretem:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Én bírom a kritikát, a baj azzal van, hogy saját magukat idegesítik fel, "

Ne áltasd magad,te nem bírod a kritikát, meg se hallod, lepereg rólad. Érdemben még soha nem tudtál érvelni.

Nem hiszem, hogy bárki is ideges lenne tőled.
Az undornak és az idegességnek igen jól megkülönböztethető jegyei vannak.
@időtolvaj: Ne izgulj sokkal jobb a helyzet mint gondolnád.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Tisztában vagyok vele, hogy neked, mint nagyon előkelő jobbikos háttér-embernek nem lehet egyszerű olyan bonyolult fogalmakat értelmezni, mint: Isten, Haza, Család. Főleg úgy, hogy naponta szembesülsz velük a pártod plakátjain, jelszavain.

Na szóval: létezik olyan fogalom is, hogy magyar érdek, Magyarország, a magyarság érdeke.

Ez nem összekeverendő a ki melyik nagyhatalomnak szurkol kocsmai fogadásokkal vagy a kinek szebb a játéka ovis vetélkedéssel.

Mellesleg a legnagyobb oroszbarátok -Belarusz, Kazahsztán -is úgy érzik, túl sokat engedett meg magának Moszkva.

Csak a hozzátok hasonló - tényleg nem tudom máshogyan fogalmazni - ostoba saját hazájuk érdekeit elárulók nyomják a hivatalos orosz propagandát.
@Sir Bates dö Hól: igenis, a kutyák is fontosak
Főleg a jelenlegi fontos kutyákra gondolok, akiknél a túltenyésztés szindróma tipikus jelei mutatkoznak.
@Penivaldes:

Akkor tudom javasolni neked a karthauzi rendet. Se férfi, se beszéd:).

". Ma a karthauzi rend összesen 5 apácazárdával rendelkezik a világon, ebből kettő Franciaországban és Olaszországban és egy Spanyolországban. Dél-Koreában 2004-ben költöztek be a szerzetesek egy új kolostorba, és egy apácazárdát is terveznek ott megnyitni."
@Habakuk999:
"Mellesleg a legnagyobb oroszbarátok -Belarusz, Kazahsztán -is úgy érzik, túl sokat engedett meg magának Moszkva."

fogalmazzunk finoman: ugyan függetlennek érzik magukat, de látták, hogyha putyinnak (és utódainak) kedve támad kicserélni a naptárában az ukrajna nevet kazahsztánnal, akkor kb ennyi történne, a világ leszarná nagy ívben. és ezért emelik fel a hangjukat, mert azt gondolják, hogy ők ugyan sok kis állam, de egységben az erő...
@időtolvaj: Ő az emberarcú jobbos robot.

Kiolvasták a pártszakértők, hogy az interneten jelen kell lenni, mert az a jövő, jelen is van.

Ráadásul igen nagy hatékonysággal képviseli a pártját, szétrombolt sok alakuló társaságot, s talált magának szövetségeseket is.

Kiváló terepasztal ez a hely számára, s meg kell hagyni, tényleg jól, eredményesen dolgozik a maga módján.
Faca... natyon faca...

"Magyarország mögött egyébként Szlovénia (70.), Szlovákia (75.), Horvátország (77.) és Görögország (81.) helyezkedik el. A Visegrádi országok közöl Csehország visszavette a vezetést, és idén a 37. helyezést érte el, míg Lengyelország a 43. Az élen nincs változás, Svájcot követően Szingapúr a világ két legversenyképesebb országa, míg Finnország két helyet rontva csak a negyedik."

www.napi.hu/magyar_gazdasag/immar_bulgaria_lett_magyarorszag_vetelytarsa_lengyelek_csehek_messze_elottunk.586136.html
@időtolvaj: református a lelkem, inkább missziósnak küldd. különben meg a karthauzi lét igen emberpróbáló:

documentarystorm.com/into-great-silence/
@Habakuk999: Több ponton is tévedésben vagy. Egyrészt én marhára nem vagyok "előkelő jobbikos háttér-ember".
Másrészt ha szerinted Moszkva sokat engedett meg magának, akkor mit csinált a senki által meg nem választott Ukrán "kormány" hadserege a saját állampolgáraival?

www.hrw.org/news/2014/09/01/ukraine-rising-civilian-toll-luhansk

hungarian.ruvr.ru/2014_09_02/Ukrajna-es-az-emberi-jogok-ki-teli-el-Kijev-buncselekmenyeit-0767/
Hogy van ez?
Magánemberek magánnyugdíját nem lehet eltőzsdézni, állami pénzt igen?
Selmecigabika fogja megvédeni a polgármestereket is, ha eltapsolták a lóvét?

"Jogszerűen forgathatják meg a közpénzt a polgármesterek a tőzsdén
Ebbe még az is belefér, hogy elbukják a befektetett tőkét. Csupán testületi felhatalmazás kell, és már mehet is a tőzsdézés, valutázás az önkormányzati pénzekkel. "
vs.hu/jogszeruen-forgathatjak-meg-a-kozpenzt-a-polgarmesterek-a-tozsden-0903?utm_source=hrkrs&utm_medium=rss
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Így gondolom.

S ugyanakkor az is kifejezetten jól látható, hogy mennyire béna a "demokratikus" vagy a lófasz tudja milyen oldal - mi - a populista szélsőséggel szemben, mennyire nem tudjuk kezelni ezt a problémát.
Ami kicsiben megy itt a blogon, ugyanez megy a településeken is.

A fideszen kívül nincs még egy ilyen pártocska, ahol ilyen szívós munkával építenék fel magukat, s ez néhány Angyal-féle embernek köszönhető. Mert alapból azért nem a zsenik gyűltek köréjük, ezt talán leszögezhetjük.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Angyal, ismersz...

Gondolod, beállok játszópajtásnak orosz propagandát elemezni?

Arra azért kíváncsi lennék, miért az észak-amerikai kirándulásoddal büszkélkedtél itt régebben, miért nem a kelet-szibériaival?

Csak jelzem, ott is emberek élnek, s ki is lehet jutni ugyanannyi pénzből, mint az velem jó néhányszor előfordult.
@sjz:
Egy pótlapot is mellékeltem!
Ott van?
@Secnir: Nazarbajev nem hülye, ott benn van az usa olajlobbi.
Jellemzően délen, az őshazánk, az Ural alatti régió könnyen Novorosszija II-vé válhatna.

Lukasenko, na az már megérne egy misét.:)
@Habakuk999:
Szerencsére én akkor sem látom.
Azért elég beszűkült értelem kell ezekhez.
Most mond meg, egy ilyen figurához, aki egyfolytában linkel blogokat, néha valamelyik jobbikos oldalt, ahol sok esetben lopott cikkek vannak, vagy a sajátságos agymenésük?
Persze csak akkor érdekesek számára ezek a linkek, ha a saját igazát támasztja alá.
Kinek van gyomra ezzel egyáltalán leállni?
Minek?
Vitakultúrája nulla, állandóan ruszki, vagy neonáci linkeket rak be, azokra hivatkozik, mint hiteles info. Persze mondhajtuk, hogy ez hatékony, egy bizonyos értelmi szint alatt, bizonyos zsigeri gyűlöletnél. 16 éves lányom kiröhögi a jobbikot és faék egyszeriségű képviselőit, a jobbos ECHO tévés faszoktól röhögőgörcsöt kap, ahogy a balos megmondóemberek és politikusnak nevezett viccfigurák is szánakozásra késztetik.
Egyszerűen siralmas a politikai paletta.
Ezek a propagandisták anyjukat eladnák, most épp a ruszkinak árulják az országot.
Remélem dollárban kapják, mert a rubel elég szarul néz ki...
@Secnir: Bár, ha jobban belegondolok, Kazahsztán nagyon könnyen lehet a következő falat.

Bárki kazahhal beszélek, mindegyik fél az utódlástól. Nazarbajev már nem fiatal, a lányok, vők problémásak, nem lesz egyszerű futam.

Hozzáveszünk még egy kis muszlim testvériséget és kész is a baj.
@Habakuk999:
Csecsenföld is szép ebben az évszakban...
Lehet, hogy csak az egyenruhájáért megy ki, hogy feltűzzön egy csillagot, a Nagy Oroszországért érdemérem hozadékát.
@Habakuk999:

"Ő az emberarcú jobbos robot."

Fene tudja, én még nem láttam emberarcú robotot:)
Pont ez hiányzik belőlük.

Nem látom, hogy itt eredményes lenne. Ez neki egy bevehetetlen terep.Szövetségesek? Az maga a kacaj.
"Miről szól ön szerint alapvetően az ukrán válság, milyen indíttatásai vannak a feleknek?

Az ukrán válság egy gazdaságpolitikai háború. Amikor a nép akaratából leváltották az ukrán diktátort, Viktor Janukovicsot, Putyin látta, hogy ez nem lesz jó, mert lehet, hogy Ukrajna nagyon hamar csatlakozni fog az EU-hoz. Sokan azt szerették volna az országban, hogy Ukrajna szakadjon ki a posztszovjet gazdasági térségből és ne legyen tovább Oroszország előszobája. Putyin megijedt, mert például az a veszély fenyegetett, hogy elveszíti a rossz minőségű orosz élelmiszerek piacát. Neki szüksége lett volna egy olyan bábkormányra, mint amilyen Janukovicsé volt. Így viszont nekilátott destabilizálni az országot, hogy az minél később csatlakozhasson az EU-hoz és ne tudjon csatlakozni a NATO-hoz – hiszen olyan országot, amiben épp folyamatban van a polgárháború, nem vesznek fel a szövetségbe. Ha viszont Ukrajnába visszatér majd a normalitás, biztos csatlakozni szeretnének majd az EU-hoz és a NATO-hoz is. Így Ukrajna tüske lesz Oroszország hátsó felében, ahova haditechnikát telepíthet az Egyesült Államok, megjelennek a titkosszolgálatok munkatársai is, és a hagyományos orosz titkolózásnak beszűkül majd a terepe."

mandiner.hu/cikk/20140903_georg_spottle_interju_ukran_valsag

Na, ez egy jó elemzés és szerintem itt lesz a blöki elhantolva.
@időtolvaj: Nehogy azt hidd, hogy kacaj.
A idegenbe szakadt orosz szimpatizánsok bozótharca eredményes, egyrészt megtámogatja Angyalt, másrészt elriaszt a blogtól néhány finnyásabb résztvevőt.
Nem Orica az egyetlen, aki nem nagyon szólal már meg mostanában.

Harmadrészt sikerült betemethetetlen árkot ásni kommentelő és lommentelő közé.

Jó, ez nem pusztán az ő működése, ehhez szükségesek egyéni személyiségjegyek is, de katalizátorként ott szmájlizik minden harmadik bokorban.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): A csillagot már megvette az Ecserin. Biztos ami biztos alapon.
Egyszerű, szemlélődő állampolgárként én úgy látom, hogy Putyin feszegeti a határait.
Ez az Eurázsiai Unió nagyon nagy dobása lenne, de az eddigi résztvevőkkel nem lenne igazán nemzetközi tekintélye.
Azért küzd nemtelen eszközökkel Ukrajnáért, mert az rendbe hozná megtépázott nemzetközi tekintélyét.
Célja az Európai Unió legyengítése, hiszen uniós országokat is bevonna a vágyálmaiba.
Kezdetben meg is fogalmazta Putyin, hogy az Eurázsiai Unióba be kell venni olyan orosz gazdasági érdekekkel lojális államokat, mint Magyarország, Finnország, Csehország,Venezuela, Kuba, még volt egy, nem jut eszembe.
Putyin egy hatalmas 165 milliós piacot szeretne létrehozni, és minél több államot csábítana át magához, annál inkább gyengülne az eu.
@időtolvaj: Pedig Daneel Oliwaw, Eliyah Baley legjobb barátja, aki valamivel később Demerzel kancellárként funkcionált, elég emberarcú volt.:)
@Habakuk999:
Fab-ot nem értem, miért jobb neki, hogy sokan hanyagolják a blogot ezek miatt a majmok miatt? :(
Néha nekem sincs kedvem olvasni, mert amikor ezek elszabadulnak és android alatt hosszan görgetnem kell, a sületlenségeik miatt semmi kedvem az egészhez.
Win alatt legalább müxik a tahógomb, de droid alatt meg csak görgetem a sületlenségeket. Csak a végét nézem meg az idézetnek, de nem csalódom. Náci és jobbikos balfaszságok, orosz propaganda oldalak, elmebetegek lázálmai és elemzései. Végül is csak a megszokott családi körük...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
hány évig kell europának eltartania az ukránokat? és milyen gazdaságot lehet ott csinálni, ahol az önállóságban nem történt semmi más, mint lejmolták az oroszokat az olcsó energiáért (nekik nincs?) amiért még azt az alacsony árat sem fizették ki...csilliárdokkal tartoznak, a jelenlegi hatalmas túltermelési válságban amelyben sok ország éhenvész mert inkább a sivatagba meg a tengerbe öntik,minthogy segélyként átaggyák...mit lehet ukrajnába telepíteni: vuvuzéla gyárat a 3786 -os kijevi olympiára?

az ukránokra nem jellemző, hogy dolgoznak de jól elaggyák magukat azaz kurvának kiválóak kivesz kurvát drágán?

brühüyyy

na most eltérítettem a bűzös folyót lesz itt csikorgás meg rököny és sóhaj, hogy "én régóta tudom ez ilyen hülye" mert mindent jobban tud, mert? csak!!!
@Penivaldes: @időtolvaj:

"_én unom, erősen (ide egy ronda szó került volna), hogy mindenegyes nap arról szól, hogy Gével vagytok elfoglalva, az egész blog körötte forog, mintha ő lenne a Nap a többiek meg a planéták. Beszélnétek inkább szinekről, szobrokról, kutyákról._"

Amióta rájöttem, hogy ő a tűrés-/ingerküszöb-teszt, azóta egyszerűbb a képlet.

Ingerült reakcióinkkal egyrészt tudja bizonyítani van javítani való a tolerancia küszöbünkön, másrészt ingyen reklámfelület egy olyan helyen, amelynek a felelősségét más viseli, az üzemeltetésének munkáját a bloggazda elvégzi (majd minden napra egy poszt nem akármi), ugyanakkor a bloggazda feltehetően tagja annak a bloggercsoportnak, melynek tagjai a szólás- és véleménynyilvánítás szabadság érvényesítésének jegyében nem, vagy csak rendkívüli esetben tiltanak vagy tilthatnak ki kommentelőt.

Szóval tűrésküszöb. Elég szálkás.

Érdekes helyzet.
@rodeo36:
Még szerencse, hogy te ennyire képben vagy az ukrán gazdasággal, mezőgazdasággal és iparral!
Most képzeld el, ha nem lennél!
Irigylünk, na...
ennyi hülyét tényleg sehol nem lehet össze szedni mint ezen a blogon. Minden héten mindenki megfogadja gábris tematizálására nem válaszol, másnap bemennek az erdőbe. Legyen nektek jó napotok!
@tristen2005:
"ennyi hülyét tényleg sehol nem lehet össze szedni mint ezen a blogon."

ez azért sértő. mert dehogynem lehet összeszedni.
@parti_giano: igaza van a tristennek!!! esne le az összes virágcserép.
@Penivaldes: @Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Egyrészt nem ő teszi tönkre, hanem mi.

Mert képtelenek vagyunk megtanulni kezelni.
Pedig kurva egyszerű is lehetne.

Másrészt ez a mai Magyarország 20 %-a. Itt van a helye.

Azon filóztam az előbb, hogy az elmúlt négy év jeles ellenzéki tevékenységének eredményeképpen már meg sem tudom határozni azt az oldalt, amihez tartozónak vallom vagy szeretném vallani magam.

Ez azért komoly eredmény, azt hiszem.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
mert te most olvastad az 1/3-át a Pörle cikknek és máris akadémikus lettél? ejnye bejnye

kis akadémikusunk az IT-ben ahol evezel

brühüyyy

te mindent elhiszel ami a te véleményedhez közelít?
@Penivaldes: nincs igaza. az ismerőseim közül simán kiállítok több hülyét, s nem blogolnak itten.
@tristen2005:
és hányan vagytok? mind hülye vagy vannak hülyébbek? első osztályú hülye és így tovább

aki veled egyetért az zseni a többi meg be van skatulyázva

brühüyyy

olyan demokratikus? nemdebár
@Habakuk999: Bocs H, de G-nek itt helye van, és meghatározhatja ezt helyet, akkor Nekem itt nincsen helyem.
Másik: én rég nem tudom hová tartozom.
@rodeo36:

"mit lehet ukrajnába telepíteni: vuvuzéla gyárat a 3786 -os kijevi olympiára?"

pl. építhetnének az erős lovas kozákhagyományokra. tehát én pár rodeót telepítenék oda kanadából.
@Habakuk999:
Nézd, drágábbnak tartom az időmet, minthogy elmebetegre költsem... mi értelme olyannal leállni vitatkozni, aki vitaképtelen, mert önálló gondolata és véleménye nincs?
Monotonan ismételgeti a különböző orosz propaganda és elmebeteg magyar náci oldalak linkjeit. Ezzel a szerencsétlen beszűkült majommal ki képes beszélgetni? ;)
@Habakuk999: csak lesz, majd 5020-ban. addig kell várnunk gábriel humanizálódására.
@Habakuk999:

Fölköpök és aláállok, de nem vagyok Asimov-rajongó.
Belátom, nagy hiátus ez az életemben. Valószínűleg ezért nem hiszek az emberarcú robotokban:)
@parti_giano:
nekik olyan már volt 1974-ben...mikor megródeóztam őket de leestek a paciról nem igazi lovas nemzet...és nincs jó fagylaltyuk sem

szóval van még parti fecske vagy giani a lavórból? te is fiam dzsáni? meg vagy rökö nyögve?

brühüyyy

más ipar? esetleg mezőgizdaság kecskét baszott nem tuggya mert mindketten a kecske is meg az ukrán is vizezett vodkával bebasztak
@rodeo36:
Nem papa, de értelmesen nem voltál képes hozzászólni, reagálni rá, hanem csak vuvuzelás faszságokat meg brühühüt, meg kurvákat emlegettél csak!
Ne is haragudj, de ha ebből az interjúból neked az jött le, hogy én akadémikus lettem, akkor hanyagolj már egy pár hétig, nem muszáj neked reagálnod rám... igyál, nézegesd a fess mesztic srácok seggét, meg egy kis Wágner Úr mellé és addig sem engem bacogatsz. De'télleg... oszt majd ha ennyire leszek én is képes okosakat felböfögni, mint te, akkor szólok, hogy leépültem, hozzád.
@Mariann19:
Azért ha Finnország és Csehország eldöntheti, hogy merre, mert Putyin elvtárs választás elé állítaná őket, akkor azért elképzelem, amint őrlődnek... :))
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Én is, épp ezért már nem vagyok túl aktív itt.
Régebben rendszeresen olvastam, - megvallom nagyon tetszettek a sajtófigyelések is -, manapság azonban a tartalom nélküli bozótharcokra sajnálom az időm.

Persze ez is érdekes, lesz-e győztes, eddig inkább vesztesek vannak, az evolúció mindenek fölött.:)
@parti_giano:
mióta a trisztenke lehülyézett benneteket azóta jobban vagy ott dzsániban, van benne gumi? vagy leesik magától és akkor állsz majd csupasz dzsánival a kanyarban a perti meg miccsinál? lepartizza

brühüyyy

ennyi hülye egyrakáson? mondá triszten
@időtolvaj:
Öreg liba ez kérem! Pedig jó olvasmány... Jó, nem annyira, mint gábris náci linkjei, meg az orosz távirati iroda magyarázatai, hogy ki mit akar az oroszok szerint a világban, de jó... :)
@Habakuk999:
vegyél bozótrágó ugróegeret az mejd besegít és attól lesz ukrán gazdaság, hogy csak úgy szárnyal mint az ólommadár

brühüyyy
@időtolvaj: Ne tedd, én pl nem voltam képes végigolvasni az utikalauzt.
Ettől még nem leszek sem akadémikus sem analfabéta.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Azt nem tudom, hogy ha választás elé állítaná Putyin a finneket, vagy a cseheket, a végső döntésnél mit határoznának.
A felsorolt országok Putyin fixa ideái voltak, a fáma nem szólt arról, hogy miért tartja ezeket az országokat magához lojálisnak.
Most inkább Fico és Orbán lojális az oroszokhoz az embargo leállításának ügyében.
@rodeo36:

Idefigyelj juharfák királya, baszogasd a kanadai haverjaidat, ők 1 szinten vannak veled.
@Habakuk999:
Egyetértünk... Hanyagolom én is, csak amikor olyan meló van, hogy unatkozom gép előtt, de inkább meló. Valamelyik nap Stipi levágta az ékszíjat nálam, oszt felbactam magam.
@rodeo36: Van kérlekalássan bozótvágóm, használom is elég gyakran.

S amíg az áfacsalók nem vágták szét a piacot, elég sok olyan ukrán cuccot hordtunk befelé az ólommadaraktól, amivel a szárnyaló magyar gazdaság termékei csak a pincéből integettek.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
azért a fehér seggeddel sehol sem vagy...kinyilatkoztál egy idézettel amiért a másikat lebasztad, hogy mer linkelni te meg linkelsz

felsorolnád -saját kútfődből- a nagy hatalmas ukrán gazdaságot és mit termel és és hogyan?

ja? hogy nem tudod? akkor minek dumálsz a más szavaival aminek a hitele nulla

brühüyyy

egyébként ne irígykeggy semmire mert le leszel leplezve mint a turul tyúk ott a téren ...te is ilyen fideszes lettél? egyre többen lesztek még fejlődnötök kell, mert lopásból nem vagytok az igazi bár erőteljesen haladtok nem vagytok tanulékonyak

a segges érveidet nagyra értékeltem nagy segg vagy fiam

brühüyyy
@rodeo36:

Mire vered magad? 74-ben pisikását csináltál a homokozóban!
@Habakuk999:

hintalovat?

mert a krivoj rogh-i acél nem ukráőn az svájci és svéd csak az ércet ott szedik ki de ukrán oda a lábát be nem teszi mert már ismerték őket 25 évvel ezelőtt amikor ez a konzorcium odavitte a csilliárdjait

más termék? egy két nevet és hogy mire jó?

kukorica nyersen?

brühüyyy
@tristen2005:
te meg megkóstoltad és ízlett fel is zabáltad az egészet alig tudtam eleget pisilni, hogy jóllakjál

brühüyyy

sok sok sok hülye van a blogon? ugye drágám? nahát hogy te is? persze nincs kivétel...a hülyék krokogyilja
@rodeo36:
Tündérbogár!
A TE szavid hiteltelenek és nullák ukrán ügyben is, ellentétben ezzel a jóemberrel:

"Georg Spöttle hét évig hivatásos katonaként, utána tartalékosi állományban teljesített szolgálatot. Megjárta Irakot, Afganisztánt, Pakisztánt, Szíriát, Észak-Koreát és több afrikai valamint ázsiai országot. A nyugat-berlini rendőrtiszti főiskolán végzett, és a Landeskriminalamt (Országos Bűnügyi Hivatal) felügyelője volt, ahol a politikailag és vallásilag motivált bűncselekmények (terrorizmus) felderítése volt a fő feladata."

Oszt szerezz már itt egy embert, aki azt állítja, hogy TE sokkal hitelesebb vagy ebben a témában, mint ez mókus!
Persze 2 sörért akad itt is! :D

Tudom, kurvák, vuvzela, fehér a popsim és brühühü... fárasztó vagy, de élvezd, ezért tényleg basszátok meg, olvasgat a pöcsöm téged.
Fáraszthatod a többieket, én léptem, ezért tök felesleges ide járni...
@tristen2005:
hát ennyi hülye (ezek a te szavaid) arrafelé nincs, még a részegbácsi sem a sarkon aki ott is pisil

brühüyyy
@rodeo36

Nem akartalak én bántani, csak kiváncsi voltam felkapod e az iszapot. Sikerült!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
a spöttle bácsi mint hivatásos katona mindent tudhat onnan a lövészárokból és romos utcasarkon szerezte az akadémiai tudását te meg a lajtán evezés közben

szóval kiegészítitek egymást

egyik nem tuggya a másik meg még jobban

brühüyyy

sok sok izé van benne de főleg betők egymás után

ja és te már csak el tudod dönteni vagy hiszel drágám kiskomám két fröccs között megvilágosodtál és máris spöle
@tristen2005:

hát ennyi hülye egyrakáson?

és mind hisz abban ami neki megfelel

te is trisztán vagy jéggel?

brühüyyy
@Spániel:
honnan tudod hogy reális? valaki megsúgta? csak nem a boli két fröccs között...

a spöttle az egy valaki aki leesett a székről és beesett a mandiba

brühüyyy

ti meg assziszitek
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Azt maga csak szeretné, több igazsága van, mint gondolná. Olvasom a sok hülyeséget, amit összehordanak, kénytelen vagyok közbe vau-vau, mert annak a jóembernek, Rodeo vagy, hogy hívják teljesen igaza van, és aki nem érti, az ivott be de tisztességesen.Már 3 éve egyszer volt ilyen válság, de akkor Ukrajna kifizette Putyint, most viszont már többszörös milliárdokkal tartoznak, és szarnak fizetni. Erről szól a történet, jobban tennék, ha erre koncentrálnának, és nem az okosságot mondót dögönyöznék bele a betonba.Persze, ha ezt a bloggazda engedi, na viszlát, okosok.
@rodeo36: ő

Bolond vagy te csak nem forogsz, mert ledőlt a nagy torony.
@rodeo36: Nézd Rodeo, véleményem szerint mindenki úgy járatja le magát, ahogyan csak akarja.

Ha Te például nagypofájú, megfellebbezhetetlennek látszó úúúúútálatoskép akarsz lenni, akinek egyetlen eredménye a nap folyamán, hogyasszondja:"ismét jól belekötöttöm egy vadbaromba", ám legyél, engem különösebben nem zavar.

Nem olvastalak már mostanában, régebben kedveltem a vasárnap délelőtti zenei fejtegetéseidet, de az alap nélküli okoskodásokra nem vagyok vevő.

Mellesleg az Arcelor-Mittal indiai, végképp nem svájci. A gyógyszeripar környékén keresgélj Svájcban, ha esetleg baseli kirándulásod homályos emlékeire próbálsz támaszkodni.

Acélok, műtrágyák, kemikáliák. Igen, ezt mind tudták az ukránok.
Mellesleg te is ukrán cementből építeteed a szocializmust annak idején, ukrán palát raktál a disznóólra.

Ez mind mind megszűnik. Ott marad egy hallatlan nagy anyagi forrásokkal és felvevő piaccal rendelkző ország, ami esetleges csatlakozása esetén fecskeként hagy majd le bennünket.

Sok idő? Igen.
Rohadt sok pénz?
Igen.

De ez lesz a jövő. A mi érdekünk amellett, hogy minél messzebb kerüljünk az orosz érdekszférától az újjáépítés morzsáiból történő szemezgetés.
@rodeo36:
"És hányan vagytok? MInd hülye, és vannak hülyébbek?"
Próbáltam diplomatikusan megbeszélni veled, hogy
azért, mert véleményeltérés mutatkozik, az nem a sértődés melegágya, hanem egy-egy vita természetes velejárója.
Most viszont megírom, hogy magam is miért vagyok ritkán itt.
Elsősorban azért, mert az már sok volt az én nyugodt természetemnek is, hogy oldalakon keresztül a külföldre szakadt hazánkfiai napokon és oldalakon át pökhendi, kioktató stílusban pocskondiázták az itthon maradottakat. Micsoda aránytévesztése a felfuvalkodottaknak, hogy minden második kommentet a maguk a saját okádásuknak tudnak be. Itt jegyzem meg, hogy sjz kivétel!
Történt és történik ez mindíg olyan kitétellel, hogy vitatjátok a szellemi képességeinket, miközben nem veszitek észre, hogy hónapok óta semmi újat nem tudtok felmutatni, mint az undorító kliséiteket, amelyek már a fülünkön folynak ki.
Hiába volt az udvarias reagálás vagy magyarázat, a jószándékú válaszoktól inkább vérszemet kaptak ezek az emberek.
Ki az, aki ilyen atmoszférában jól érzi magát, amikor ezen a blogon tartalmas viták voltak divatban, és a humor sem volt idegen?
Személy szerint engem ez távol tart már azért is, mert kínosan ügyelek arra, hogy ne bántsak meg senkit, még a trollokkal is inkább hülyéskedek, de a durvaságot kerülöm.
Ne felejtsd el, a kommentelőknek is van egymás iránt felelőssége!
@tristen2005:
fel vagy tornyozva is és most lepisilted és ledőlt?

hát ennyi hülyét egyrakáson (ezek a te szavaid)

egyetértek a torony hol dőlte le magát, olyan kis pöcsnyi toronyka volt, és a hidraulika nem műxik ha nincs fröccs...már a puhaságod sem a régi?

brühüyyy
@Habakuk999:
látod látod, én nem az arcelor mittal-ról beszélek...és ha annyit és kíválót termelnek akkor miért vannak már 10 éve csődben?

te nem tudhatod én honnan szedem az adataimat (most már el sem árulom) te meg csak nyomod...veletek vitatkozni vagy beszélgetni olyan mint a lóval zongorázni

a többi ebből következik

brühüyyy
@Mariann19:

"Ki az, aki ilyen atmoszférában jól érzi magát, amikor ezen a blogon tartalmas viták voltak divatban, és a humor sem volt idegen?"

Stimmel.
Én sem vagyok vevő erre.
@rodeo36: nem tudom, nem én vagyok a szakértő, csak úgy gondolom, számomra reális, tehát hihető a szcenário.
@Mariann19:
a "hülyeséget" beszéld meg a triszten-nel ő mondta nem én...kétségbe vonom a hírforrásaitokat és azok tartalmi hiányosságaira hívom fel a figyelmet erre én is rohadt dög lettem...

ti hatalmas sértődöttségetekben -még nem jöttem rá miért vagytok de tele hisztikével a blog- nem láttyátok a fától az erdőt

és kurvára nem szeretitek ha erre valaki emlékeztet benneteket

magyarország egy tévedés már 25 éve ez tény és a világ szenvedi és röhögi

azaz ország ti vagytok

és akkor más országokhoz akartok érteni? amikor saját magatokat sem értitek?

abban van összhang hogy én és még néhanyan rohadt dögök vagyunk mert csak

brühüyyy

ne légy ideges a könyvekben a számok lehűtenek olyan rideg tények, tudod ugye? nahátakkor

brühüyyy
@Spániel:
Nagyon jó összefoglaló elemzés.
Tegnap este Friderikusznál is hallottam két szakértőtől hasonlót, ugyanígy látják a helyzetet, mint ahogyan a cikkben olvashattuk.
@rodeo36:

Az egyik hülye én vagyok, mert veled társalgok.
@Spániel: honnan van komparatív érved ennek érdekében, mármint, hogy hiszel?

mert hinni már a templomban sem divat

hát még Plöccsingen Totó bácsim katonai szagértlését

brühüyyy
@rodeo36: Ad1: én nem szóltam hozzád, te kezdtél kötözködni
Ad2: nincs svájci-svéd konzorcium Krivoj-Rogban, nem is nagyon emlékszem. hogy lett volna.
Ad 3: 89 óta főleg keleti kereskedelemből élek, néhány terméket ismerek, néhány ipari központjukat - és vodkájukat - is.
Ad4: nem érdekel, honnan szeded az adataidat - ez nagy szó, mert ha vitapartnerrel találkozom, akkor igencsak kíváncsi vagyok a véleményére -, de te sajnos már eljátsuottad a vitapartner státust, ne haragudj ezért meg különösebben Rodeo.
Ad5: nem kívánok értelmetlen vagdalkozást folytatni Rodeo, pusztán azért nem tahósítalak, mert ritkán olvasok már gyíkot.
@tristen2005:
ebben nagy igazság lakozik és hogyan foltatod? mea culpa mea maxima culpa?

brühüyyy
@jaegtoer:

"Amióta rájöttem, hogy ő a tűrés-/ingerküszöb-teszt, azóta egyszerűbb a képlet."

Ez azért nem általánosítható:))
Az én ingerküszöbömet nem éri el, mert nem olvasom. Csak a többiek reakciójából látom, hogy mi a téma éppen.
Kedvenc gumicsontjaira nem harapok rá, mert nem érdekel a véleménye.
Az ingyen reklámfelületről meg azt gondolom, az is hülye aki a Varánuszra jár "alternatív" tájékoztatásért.

Még egyetlen piaci legyet sem sikerült meggyőznöm, hogy viselkedése szemtelen.

Tehát engedelmeddel a toleranciámat más módon edzem, és ismerem a határait:))
@Mariann19: Na erre azért még reagálok, aztán maradok a helyemen, pont ezért nem kommentelek, csak olvasok, mert ennyi marhaságot, amit maga is összehord.Ki hitette azt el magával, hogy egy blog az egy nagy család? Lófaszt és estifényt. Idegen linkek gyülekezete, ahol még az se biztos, hogy fiú vagy lány van a link alatt.Maga meg itt jön az érzelmes hülyeségeivel, azt találja meg a családjában, vagy máshol a magánéletében. Ha van maguk között, aki már találkozott személyesen, arra tudom mondani, hogy haverek, de egyébként meg, sok idegen, akit összefútt a szél. Véleményt cserélnek vérmérséklet szerint, meg okosságukhoz mérten. Magát olvasva az ember úgy érzi magát, mint aki megcsömörlött a fagylaltól.Na ezért kár volt regisztrálnom, ennyi ürességet más blogon nem olvas az ember.
@rodeo36:
"Kurvára nem szeretitek, ha erre valaki emlékeztet."
Még mindíg nem érted!
Ugyanis mi kurvára tudjuk, mi több, kurvábban tudjuk, mi az ábra, mint ti.
Ne legyetek már olyan nagyképűek, hogy ti itt hárman-négyen ki akarjatok okosítani nálatok sokkal felkészültebb embereket.
Mégsem hisztiztünk itt többen, hanem az ilyen tolakodó egyedeket inkább hagytuk a parlagon, és vissza vonultunk remetei magányunkba.
Azonban ez nem helyes, miért a kultúrált vitázók hagyják el a terepet?
@Habakuk999: " ukrán cementből építeteed a szocializmust"

bocsi, de ehhez picit konyítok.
Cementből nem volt hiányunk a szocializmusban. Beremend, Vác, Hejőcsaba, Bélapátfalva - hirtelen ennyi jutott eszembe -cementgyárai korszerű technológiával ontották a cementet, amíg el nem privatizálták,majd megszüntették őket. Már nem is tudom, működik-e valamelyik.
Lett Holcim.
@dagober:
Ma mérhetetlenül szerencsésnek érzem magam, hogy egy komment után eltűnik az életünkből.
Tényleg kár, hogy regisztrált, ez nem az ön terepe.
Csá!
@Habakuk999: Nem ismerlek, de mióta orosz propaganda, a Human Right Watch hivatalos véleménye? Régebben te nyomokban tartalmaztál még olyasmit, hogy hallgassuk meg a másik felet is.

Az elmúlt hetek média reakciói felérnek a háborús hisztériakeltéssel. Miközben napról napra rosszabb a helyzet, egyre másra jelennek meg az egyoldalú hírek a pszichológiai hadviselés minden szegmensében.
Miközben Orosz beavatkozásról beszélnek, szemérmesen elhallgatják, hogy az EU és az USA ötmilliárd dollárt fektetett a legálisan megválasztott Ukrán kormány megdöntésére, és ez még csak az az összeg, ami nyilvánosságra került.
Harcoló orosz katonákról és harcjárművekről írnak, egy közel tízmilliós orosz ajkú „kisebbség” lakta térségben, miközben elfelejtenek szólni az Academi és a Greystone amerikai zsoldos közvetítő vállalatok embereiről, akik kezdetektől fogva részt vettek az ukrajnai műveletekben.
Egész nyugat-Európa fegyvereket szállít Ukrajnának, beleértve a felelőtlen magyarországi kormányt is, annak az Ukrajnának, melynek kormánya puccsal jutott hatalomra, mely lábbal tiporja a területén élő kisebbségek jogait (köztük a magyarokét is), és amely elviszi a magyar férfi lakosságot meghalni az orosz húsdarálóba.
Teszik azt a Fidesz hathatós támogatásával, mely egyre valószínűbben tankokat szállít Ukrajnába, és csupán a hazai lakosság felé szavakban védik meg a kárpátaljai magyar kisebbség jogait.
Szerződést köt Oroszországgal, Paks ügyében, szembemenvén az EU-val és az USA-val, ugyanakkor katonákat küldünk a Baltikumba NATO kötelezettségeinkre hivatkozva, szembemenvén az oroszokkal.
Engedtessék meg a kérdés, milyen NATO kötelezettségei vannak Magyarországnak és egyáltalán magának a NATO-nak Ukrajnával szemben? Ukrajna nem volt, és amíg háborúban áll nem is lehet NATO tag.

Oroszországtól kapjuk a földgázt, melyet reverz gázszállítással küldünk vissza Ukrajnának (kíváncsi vagyok, ha Oroszországnak nem tudnak a gázért fizetni, akkor ki fizeti ki azt a gázt, amit mi szállítunk nekik), és a kőolajat, melyek elengedhetetlenek a magyar gazdaság működtetéséhez.
Elgondolkodott-e már valaki azon, hogy mi lesz velünk télen, ha nem lesz gáz és ezért gáz lesz?

Ha a gazdaságunk megroppan, és nem tudjuk a béreket és a segélyeket kifizetni? Ha a közel egymilliós, eddig segélyből élők elindulnak elvenni azt, amiről úgy tartják, hogy jár nekik s, mert éhesek lesznek és fázni fognak?
Elgondolkodott-e már valaki azon, hogy a jelenlegi és a már bukott kormányzatok által lezüllesztett Magyar Honvédség mit tudna tenni a tíz darab harckocsijával, pár darab ágyújával és öt darab szállítóhelikopterével egy háborús konfliktus esetén? Ráadásul egy életképtelen honvédelmi miniszterrel az élén!

Nos, én ezekre szeretnék válaszokat kapni.

Persze erről is szívesen meghallgatnám a véleményed. (nem csak azt, hogy orosz propagandára nem vagy vevő)

jobbegyenes.blog.hu/2014/08/31/mint_a_haboruban_a_foglyok
@dagober: Rá se rántson kedves Uram!

Képzelje el, hogy egy blog törzsközönsége a technikának köszönhetően jobban össze tud kovácsolódni a virtuális világban, bizonyos esetekben jobban rá tud hangolódni egymásra, mint a fizikai létben.

( csak okoskodom)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: A tolerencia szintem hazaárulással, orosz érdeket képviselőkkel szemben nulla.

( Pedig oroszokkal is dolgozom)
@dagober: drága jó dagober, akinek 0 bejegyzése és 2 /kettő/ darab hozzászólása volt eddig a ma! regisztrált adatlapja szerint - talán okosabb lett volna a véleménynyilvánítás helyett az elkövetkező pofonok miatt nagyokat hallgatni.
És visszamenőleg - mondjuk úgy két évre - elolvasni minden Varánuszt.
Hsz-ekkel együtt.
Utána lehet valamit kritizálni.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): @Habakuk999:
Jol mondjatok, nincs mit hozza tennem, szeljobb es szelbal kozos erovel szetcseszett itt is mindent, kar erte, pedig jo kis tarsalkodo hely volt ez. Ugy velem nyugodtan hasznalhatom a mult idot.:(
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Nézd nem rossz gyerek ez a Spöttle, csak ha szerintetek vannak orosz propagandisták ugyanúgy vannak atlantista agitproposok is. Ez utóbbihoz tartozik az általad említett úriember is.
A nemzetiszocializmus mibenlétére és két nélkülözhetetlen komponensére vonatkozó leckét, úgy érzem, a csoport elsajátította.
Fájdalmas volt, de hosszú távon épülésünkre fog szolgálni. Mert belátható, hogy még ha győzelemre viszik is hívei, e világlátás nem biztosít élhető, élvezhető környezetet, pláne nem táptalajt konstruktiv vitákhoz.
@Spániel: és heidelberger cement werke, ennek ellenére száz ilo tonnákat hordtak az importőrök, Mikolajevtől Ivano-Frankovszkon keresztül Belgorodig, bár az utolsó már orosz
@Habakuk999:
nézd, az én infóim 2001 előttről datlódnak, amikor kapcsolatot építettem (nagy nehézségek árán, mert sok "kanyar" volt benne) mivel használt vasúti sineket vásároltak mint a legfonotosabb acélöntészeti és hengerlési alapanyagot és hatalmas mennyiségben a vasérc minőségétől függetlenül (amit szelektálni és javítani kell nagyon drágán) az ócskavas üzlet felfutott...és attól függetlenül, hogy kik a névleges tulajdonosai és üzemeltetői a kombinátnak a pénzügyi rész (hatalmas forgótőke igénye van) bizonyos bankok csoportjainál landolt, akik az eladókat is megvizsgálták és 200 millió dollár alaptőke alatt senkivel nem üzleteltek

a többi részét egy gazdaságnak nem az utcai részletek jellemzik, bár sokat mondanak, hanem a golbális palettán elfoglalt helyük valamint a költségvetési adataik...és azok hosszú ideje nem rózsásak, hogy ne mongyak rosszabbat

az, hogy te kihasználod a régi ragyogó szovjet kapcsolataidat és nyelvtudásodat az szerintem jó üzleti érzékre vall, de a te sikered az kis része az egésznek (ha nagyobb lenne nem blogolnál sohasem, nem is tudnád hogy van krokogyélus madár)

na erről ennyit

brühüyyy
@dagober:

"Véleményt cserélnek vérmérséklet szerint, meg okosságukhoz mérten."

"amikor ezen a blogon tartalmas viták voltak divatban, és a humor sem volt idegen?" (Mariann19)

Úgy látom, félreértette Mariannt.

Nemhogy ellenére lenne a vita, hanem éppen annak kulturált formáját hiányolja (nemcsak ő), és a jó ideje itt zajló formái taszítják (nemcsak őt).

És bizony bizony, nem is olyan régen még másként ment itt a blogban.
Emlékszünk erre jó néhányan.

Ami mostanában dominánsan történik, azt tesztoszterontúltengéses faszméregetésnek tudnám nevezni, afféle "Ki a nagyobb pöcs?" versenynek, ahol a nagyobb hangú qtya(ák) dózerstílusban nyomja(ák).
@Habakuk999: "tolerencia szintem hazaárulással, orosz érdeket képviselőkkel szemben nulla."

Értem. Na akkor te is remek emberanyaga vagy egy következő háborúnak. Képzeld el amikor ugyanezt mondják rólad egy orosz blogon csak épp ellenkező előjellel. Szóval tapossunk a gázba jöjjön a tragédia minél előbb, mijafasznak meghallgatni egymást. Aki mást mond az bunkó orosz propagandista és kész.
@Habakuk999: lehet, a kereskedelmi részéhez semmi rálátásom nem volt. Terveztük a cementgyárakat.
@dagober: köszi rodi, de ezért tényleg kár volt még egy nicket létrehozni!
@tristen2005:
Rossz vagy!
Azért vagyok ma ilyen bátor, mert megcsináltam egy tesztet arról, hogy mi az angyal nevem.
Tudod mi jött ki?
"Igazság angyala."
Majd kiderül.
Na, zökkenjünk már ki ebből az adok-kapokból, mert reszelik már a pofonládát:

"További részleteket tárt fel a Fidesz hátországában zajló háborúról a Magyar Narancs. A hetilap szerint annyira eldurvult a vita a miniszterelnök-pártelnök és régi barátja, Simicska Lajos között, hogy a fideszes gazdasági hátország feje már nem is reagál Orbán Viktor üzeneteire."
hvg.hu/itthon/20140903_Magyar_Narancs_Simicska_mar_nem_is_reagal#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2014_9_3
@Mariann19:
Véletlen volt! Pont ott tallóztam, és beugrott becses személyed:)
@Mariann19:
na látod, hogy nem látod!!! ti 25 év alatt!!! semmit sem tudtatok megvalósítani a sok bölcselmeitekből

és ez az egyetlen kritéria amit én vizsgálni szoktam

a többi óvodai homokozó és kislapát kisvödör meg a pisi a homkban

brühüyyy
@Habakuk999:

aszt a szart pedig harminc kommentenként bemásolja.
@Csaknézek...: No végre egy vélemény, amiről azt tudom írni, hogy jogos. De nem gondolja, hogy ez mind a két oldal hibája? Amennyit én elolvastam ebből a blogbol, abból az jött le, hogy aki nem hájpolja a törzsközönség véleményét az l.széljobb, 2. szélbal 3. troll. 4. egyszerű alkesz.No itt vita kevés van, csak mindkét oldal a másik száját akarja befogatni.Szóval bocsánat a fogalmazásért, de én egy vidéki faszfej vagyok, nem tudom olyan nagyon városiasan kifejezni magamat, és nem vagyok se bal, se jobb, inni szoktam, ha fázok,de azt se sokat.
@tristen2005:
Akkor is jó, hogy gondoltál rám. Kösz!
@dagober:

szóval a bácsi csak beszélgetni szeretne? mizujs vidéken?
@dagober:

Fentebb az egyik kolléga javasolta, hogy ha TÁJÉKOZOTTAN szeretne hozzászólni a témához, elég régre kell(ene) visszamenni.
Nem várom ezt el öntől, de én is ugyanezt gondolom.

Amit most(anában) olvas, az már reakció, aminek évekre visszamenő előzményei vannak.

Ettől persze még nyilváníthat véleményt, de ne lepődjön meg, ha udvariasan vagy kevésbé udvariasan (vérmérséklettől függően) körberöhögik önt.

Mariann is több éve kommentel ide, pl.
@rodeo36:
"Semmit sem tudtatok megvalósítani a ti bölcselmeitekből."
Megint visszatértél az origóhoz.
Gondolj bele, hogy milyen jogon gyakorolod az örökös szemrehányást az itthoniaknak?
Csak nem féltesz ennyire bennünket?
Nekünk megvan az, ami neked nincs, és fordítva.
Nézőpont kérdése, kinek mi a fontos.
Ebbe nyugodjál bele.
@hacsaturján: Köszi az "érveidet". Kb. olyan meggyőző volt mint az ukrán médiamunkásé, aki szerint ki kell irtani másfél milla Kelet-ukrajnai oroszt, mert egyszerűen feleslegesek.

youtu.be/CfniVZhs3Lk
@Mariann19:
olyan alapon, hogy elbasztatok mindent amit jól és működően elloptatok (privatizáció) és abban amit kaptatok nekem sok munkám van

a többi rablómese
és hülyeség, hisztéria

brühüyyy
@punkfrog:
csak nem képzeled, hogy nem merem a szemedbe is megmondani, hogy hülye vagy? nem kell nekem másik nick...az nem az én szokásom az az itteni blogtündérek munkamóccere

brühüyyy

dugádba dőltél?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
látod előkerült hacsacsa s, eddig ott pihegett a szemétládájában ahol lakik

brühüyyy
@tristen2005:
nem hagytatok semmit amit meg igen aszt baszszátok meg

brühüyyy

még sohasem loptam éltemben...jobb ha ennek tudatában röfögsz...miért vagy te is olyan hülye?
@Csaknézek...: Nos, hát érezzék magukat igy együtt jól. engem csak az hozott ide, hogy Ukrajna nem korrekt, családilag tudom a dolgokat, de ha maguknak én túl paraszt vagyok, hát mit mondjak, viszonlátás.
Sok volt mostanság az eső, nem tudtunk dolgozni,a gyerek javasolta, hogy próbálkozzak a géppel.Dehát ebbe nem lehet igazságot írni, mást meg minek.No mindannyiójuknak minden jót.
@időtolvaj:

Bocsánat, pontatlan voltam.

Helyesebben:

Nem rájöttem, hanem: amióta úgy tekintem, hogy...

Talán, vagy is inkább bizonyos, hogy félreérthetően fogalmaztam. Egy percig nem gondolom, hogy bármiféle etalon mentén edződne itt bárki toleranciája, de azt igen, hogy G mutogathat, no lám ennyire toleránsak a toleranciát hirdetők és azt követelők, amikor kiprovokálja a felháborodást.
Gondolj csak arra, amikor az "itteniek" gyermekei miatti aggódás fércjelenetét eljátszotta, mintegy sugallva, hogy az oroszellenesség és -távolságtartás a gyermekek perspektíváit rontja az oroszpártisággal szemben, azzal az oroszpártisággal szemben, amely inkább biztosítaná a gyermekek jövőjét, mint az európai orientáció.
És azért ilyen orbitális sejtetéseket elég nehéz szó nélkül, vagyis inkább komment nélkül hagyni.
Azt szerettem volna érzékeltetni, hogy az itteni szélmalomharcnak egy 'győztese' haszonélvezője mindenképpen van és az G.

A II. fejezetről máskor...
-
Nem kell sem Asimov, sem sci-fi rajongónak lenni, van akit kifejezetten irritál, vagy közömbösen hagy, hiszen viszonylag sok érdektelennek tűnő dolog között lehet megtalálni azt a néhány vélt kulcsmondatot, vagy gondolatot, ami miatt a végén mégis megéri. Mások más olvasmányból, más élmények alapján ugyanúgy eljuthatnak és el is jutnak az "üzenethez".
Annyiféleképpen van kódolva az emberi elme, hogy mindenki a neki rendelt úton nyithat ajtót a fénynek. (gondolom én)
[Asimov Alapítványa utazás a múltba, mások képzelete pedig játék a jelennel, míg megint mások jövőt rajzolva mesélnek arról, mi mindent látnak álmodva ébren]
@rodeo36:

Akkor miből csillogsz-villogsz Kanadában, mint gumikacsák a homokban? Ha jól emlékszem te villogtál, hogy az olaj szőkítésnél téged is megkínáltak?
@rodeo36: ezt most miért?

Azt hittem, tudsz nagyvonalúbb is lenni, mint lemenni újkori szövetségesed szintje alá.

De te tudod.

Mint ahogyan te tudod a 200 milla dolláros limmitet is.
Nekem soha nem volt annyi alaptőkém, az is igaz, csak havi 5-10 ezer tonnákat mozgattunk, bár nem ócskavasat.

nagyok a számok Rodeo.:)

(persze mi fődhözragadtak csak táthatjuk a lepcses szánkat a profikat látván a kukáinkból)

Kár érted. Én sajnálom, hogy így neki vagy keseredve.
@dagober: Azt senki nem mondja, hogy Ukrajna korrekt. Soha nem is volt az.
@dagober:

"_Idegen linkek gyülekezete, ahol még az se biztos, hogy fiú vagy lány _"

Tökéletesen igaza van. Lehet akár férfi is, vagy nő. Esetleg hermafrodita. Sőt mutáns.
Megjegyzem, ráadásul még sörivók is vannak!:D
@Habakuk999:

"_Azt senki nem mondja, hogy Ukrajna korrekt. Soha nem is volt az._"

Egész biztos vagyok abban, hogy azt akartad mondani, hogy az ukrán politikai vezetők egy jelentős része...:)
@dagober:
A nick nevedről:
Visszaolvastam a kommentemet, abban nem volt semmi érzelmi beütés.
Viszont te olyan kijelentésemet idézted, amelyet pár nappal ezelőtt
írtam egy másik posztnál.
Nagyon is jól ismered az e tárgyban folytatott vitát, és nyilvánvalóan te az egyike vagy a minket örökösen pocskondiázóknak.
Érintett vagy, ez nem vitás, te vagy az az egyik, akit bíráltam.
Ne mond már, hogy véletlenül cseppentél ide a mai regisztrációddal.
Érintve érzed magad, nem hagyod szó nélkül szokás szerint, viszont vissza akarsz jönni a mantráiddal a jövőben is, ezért jelentél meg egy alkalommal új nick névvel.
Nem kellett sokat logikázni az összefüggéseken, mert primitív a kivitelezés.
Micsoda sunyi alak vagy!
@jaegtoer: a rendszer, a rendszer nem korrekt.
Mint ahogyan a magyar sem.

Hiába gondoljuk mi saját magunkról, milyen rendesek vagyunk pl a gazdasági életben, mint a rendszer szereplői mégsem vagyunk korrektek.
@Habakuk999:

Ja, az ukrán rendszer. Az más.

"_Hiába gondoljuk mi saját magunkról, milyen rendesek vagyunk pl a gazdasági életben, mint a rendszer szereplői mégsem vagyunk korrektek."

No, csak maga ne általánosítson, kedves prófétám, mert mi mindnyájan makulátlanok vagyunk és rendszeridegenek. Erre a legjobb példa, hogy itt már minden annyira rendben van, ha nem kéne este lefeküdni, reggelre már megoldanánk az ukrán válságot. De hát a kötelesség ugye...
@dagober:

MOST CSAK két dolgot ragadok ki, hogy miért is berzenkednek itt a népek.
Ezzel nem véleményt erőszakolunk!

- Matolcsy 200.000.000.000,- HUF
- Kaszinómutyi
@jaegtoer: oldják és kössék kedves Kolléga úr. A Dobó tér tényleg randa lesz, ahogyan nézegetem, de legalább sokba került.
minden jót Továbbra is, nekem maradnak a munkás szürke hétköznapok, Tessék világot váltani!
@dagober:

"_és nem vagyok se bal, se jobb, inni szoktam, ha fázok,de azt se sokat._"

Itt van a kutya elásva. Én se szoktam sokat inni, de ezért én nem szoktam másokat hibáztatni.

Itt két válságmegoldás, és többszólamú anyázás között receptekről, Az Üstről, vájlingról, sörökről és sok minden más hasznos és vidám dologról is szó esik. Az bezzeg nem érdekli.
De az, amikor előkerül a bicska, akkor már maga is felélénkül. Ugyi? Pedig még a suna duma se emeli meg az adrenalinját:)
@dagober: @jaegtoer:

Majd elfelejtettem! én sem vagyok se bal, se jobboldali, tekintve, ha este a jobb oldalmra fekve alszom el, akkor reggel a bal oldalamon fekve ébredek, ha meg jobboldalamra dőlve ringat el az álomhajó, akkor reggel a hajnaltündér baloldalamra dőlve talál. De mindez semmi, amikor hanyatt fekve hunyom le a szemem, előfordul hogy az ágyról leesve ébredek. Szóljon hozzá! Ugye milyen nehéz az oldalak kedvére tenni?
@jaegtoer:

"Azt szerettem volna érzékeltetni, hogy az itteni szélmalomharcnak egy 'győztese' haszonélvezője mindenképpen van és az G."

Ezt azért vitatom. Ilyen győztes sose szeretnék lenni. Ez már-már a hírhedt gáborzsazsás mondat, mindegy, hogy mit, csak beszéljenek rólam:))

Komolyra fordítva a szót. Ennek a szélmalomharcnak azok a nyertesei - többségükben csak olvasók, de gondolom még a kommentelők közül is sokan, én is - akik olvassák az indoklással ellátott cáfolatokat. Mert vagy új ismeretet kapnak, vagy új látószöget,vagy megerősítést, vagy kérdőjelet.
Na mindezekből semmi nem ér el a blogrobothoz, mert ő nem beszélgetni jön ide. Más a funkciója.

És ez máris felveti a tolerancia igen bonyolult kérdését. Kicsit megkapartad minap a svájci népszavazás kapcsán, és megválaszolatlan vagy igen nehezen megválaszolható kérdéseket tettél fel.

Jogos a kérdés, hogy egy blogon - ahol a gazda szinte mindent elnéz - meddig lehet vagy kell tolerálni egy mindennel visszaélő linkrobotot?
Jó-e, ha Hyde Park lesz a blogból, mert hordónak tekinti mindenki az aznapi posztot?
Van-e, lehet-e egy blog közönségének hallgatólagos etikai "kódexe"?
Érvényt lehet-e ennek szerezni, vagy mindenki elmenekül, amikor egyéni mércéje szerint betelt a pohár?

Úgy vélem akkor tekinthető győztesnek G, ha a blog szétverése sikerül.
Gondolom Fabius majd a szólásszabadság nevében megköszöni neki (is).

Itt még nem tartunk. Talán:)
@jaegtoer: A szólás és véleményszabadsághoz semmi köze, ha egy bloggazda kipenderít a saját blogjáról egyes kommentelőket. Egy blogon a moderálás az teljesen normális dolog lenne, mert ha nincs moderálás mint itt, akkor egy idő után eluralják a blogot a trollok és a velük való értelmetlen szócséplés, kurva unalmas és értelmetlen és színvonaltalan.

A szólás és véleményszabadságnak csak és kizárólag az állam, a hatalom és az állampolgár, az egyén viszonyában van értelme. Egy bloggazda nem tudja, mert nincs hozzá hatalmi eszköze (jogalkotás, jogalkalmazás, végrehajtás).
Bárki indíthat blogot, és oda azt ír, amit akar.
A moderálás és a szólásszabadság összemosása ócska bolsevik/náci trükk.
@rodeo36: "az ukránokra nem jellemző, hogy dolgoznak de jól elaggyák magukat azaz kurvának kiválóak kivesz kurvát drágán?"

pl. te...
@időtolvaj:

Előre is bocs.
A szarnak már az is győzelem, ha víz színén fennmarad.
Ez előbb utóbb elég ahhoz, hogy a fürdőzők más vizeket keressenek.

Ha tágabb értelemben veszük a nyerteseket, az valóban úgy lehet, hogy a türelmes olvasók nyernek úgy és azzal és azt amit írtál.

A tolerancia régi tetemem, még nem sikerült életre keltenem, valami mindig történik, ami visszavet.
Mert a tolerancia lehet eszköz, lehet elv, lehet viselkedés, lehet elvárás, szükségszerűség, követelmény, és/de lehet visszaélést is segítő-támogató hiba. Eset-, 'tárgy'- és alanyfüggő. Az arányosság elvét elég nehéz definiálni ebben. Innen a dilemma [szerintem].

A várható eredmény engem is kiváncsivá tesz.

Majd folytatom, de nem itt:) Hiába, szeretem a dobozaimat a bezártakat, a félig nyitottakat és még az ezután alakulókat, persze a fiókok a legjobbak és az ajtók, az ablakok is ha, ha leeresztem a toleranciaredőnyt.
Az adóhivatal szakmai tanácsadója, Németh Gabriella a VS.hu-nak elmondta, hogy a hétfő óta már mindenütt kötelező online pénztárgépek arra is alkalmasak, hogy ha valakinek adótartozása van, viszont érkezett bevétel a pénztárba, akkor a végrehajtók azonnal kiszálljanak az üzletbe, és lefoglalják a gépbe került összeget.

vs.hu/az-adohivatal-keszpenzt-latott-az-online-penztargepben-le-csapott-0903?utm_source=hrkrs&utm_medium=rss
@dr. jenőke (jenőke) Micsodán?
@dr. jenőke (jenőke):

És a NAV-ból ki is lehet kapcsolni a pénztárgépet. Azaz két katt, és be kell/lehet/muszáj zárni az üzletet.
@aritus:

Még nem tudom, most csak gyakorolok, mert azt tudom hogy lesz rá okom, több, mint eddig.

Egyébként folyamatosan háborgok, mint például a fenti NAV hír.

Közben olvastam már jag és az időlopó beszélgetését. Csak sajnálni tudom, hogy nem mindent fejtettek ki.
Nehezen álltam meg a beleszólást, de beláttam, hogy nem lett volna helyes.
@dr. jenőke (jenőke):

De, a beleszólás mindig jöhet:)) Minden aspektus érdekes lehet.
@aritus:

"A moderálás és a szólásszabadság összemosása ócska bolsevik/náci trükk."

Milyen értelemben?

Amúgy érdekes megállapítás.

Szóval... amennyiben valaki korlátoz abban, hogy elmondjam amit akarok, úgy annak nincs köze a szólás és véleménynyilvánítás szabadságához, mert az csak moderálás.

Azonban, ha abból indulok ki, hogy a szólás- és véleménynyilvánítás az emberi alapjogokhoz tartozik, és elvárás az állam és polgár viszonyában, ellenben nem szükségszerűen alapjog az egyén-egyén, csoportok-csoportok viszonyában, akkor érdekes szituációkat lehet modellezni:

Csak jogszabályban elrendelt esetekben kell helyt adni a szólás és véleménynyilvánítás szabadságának, más esetekben opcionális.

Csak jogszabályban elrendelt esetekben és módon kell helyt adni a szólás és véleménynyilvánítás szabadságának, más esetekben opcionális.

Csak jogszabályban elrendeltekkel egyezően lehet gyakorolni véleménynyilvánítást.

Ha ez így offé, akkor nincs probléma.

A cenzor moderátorrá nemesült. Fejlődünk.

:DDD

[nem kell megerősíteni, én biztosan tudom magamról, hogy tudok hülye lenni. Csak...]
@időtolvaj: @jaegtoer: számomra a tolerancia csak az azonos koordináta-rendszerben mozgók közt kötelező...
@dr. jenőke (jenőke):

Ne háborogj.
Feltehetően megalapozatlan az az állítás, hogy nem véletlenül volt huza-vona a pénztárgépek körül.
Azon a teljesen légből kapott (holló hozta)kérdésen gondolkoztam el, hogy tényleg olyan okos rendszert kellett üzembe állítani, hogy a holdudvaron és szimpatizánsi körön kivüli kiskereskedelmi vállalkozások pénzforgalmát lehessen monitorozni, és szükség esetén a haverral megosztani, mire kell gyúrni?
@Sir Bates dö Hól:

Mit értesz azonos koordináta-rendszeren?
Mert például egy gyerek-szülő, diák-tanár, főnök-beosztott, beteg-orvos, idős-fiatal,stb. is egy-egy rendszerben mozog, csak mások a koordinátáik.
@jaegtoer:

Eredendően károsnak tartom.
Arra ösztönöz, hogy akik eddig csak néhány tétellel nem tudtak volna elszámolni, azok be se üssenek értékesítést, és előre kalkulálnak, hogy mennyit tudnak hó végén bevallani.
Itt lesz nagyobb a fegyelem.
A be nem pénztárgépezett pénznek nincs adóellőere.
@Sir Bates dö Hól:

Mindenki azonos koordináta rendszerben rajzolgatja a függvényeit és egyenleteit.
A baj nem a koordináta rendszerrel van, hanem a hamis vagy valótlan értékekkel. Különösen ha vastag vonallal el is takarja a valós eredményt, és a görbét teszi egyenessé.
@dr. jenőke (jenőke):

Ha nincs meg az "elvárt" forgalom, az ellenőrök akkor is lecsapnak.

És ez az "elvárt" fo(r)galom nem ismeretlen jelenség a jogfalskotásban.
@punkfrog:

B+, visszaellenőriztem minden háeszt, plusz kontra.
Igazad volt, a Dagobert valóban a Rodeó!!!!!
A nick se véletlen.
Írta anno, hogy szereti a rajzfilmeket. Még a mesefigura személyísége, életkora, mentalítása, földrajzi elhelyezkedése is szegről-végről rászuszakolható.
Igaz, kicsit változtatott a hozzászólások kivitelén, ravaszkodott, de a sork között egyértelműen ő lelhető fel!!

Egyébként is, zavartan viselkedik mostanában, lehetnek bőven problémái. :-(
Azt ugyan soha nem foja beismerni, hogy állarc mögé bújt, de én valahogy mégis sajnálom egy kicsit.
@időtolvaj: @jaegtoer: pontosítok: számomra a tolerancia csak a velem azonos koordináta-rendszerben mozgókkal szemben kötelezettség (mely koordináta-renszer vízszintese a humánum minimuma, függőlegese pedig annak meg nem kérdőjelezése, hogy monak, s a velünk azonos kultúrkörben levőknek politikai berendezkedési formája a legminimálisabb liberális demokrácia kell hogy legyen)...
@jaegtoer:

Ismerősöm most adta el Debrecenben a lakását és vett egy kissebbet kilenc milláért (Nagyerdő).
Ráment a NAV, és tromfolták az illeték alapot hétszázezerrel.
Szegény pára pedig ezért cserélt kissebre, mert mostanság rosszúl mennek a dolgai!
@jaegtoer:

Lecsapnak (de nem szeretem ezt a szót - csak végzik a dolgukat) és ellenőrzik a beütött adatokat.
Idővel az elvárt jövedelem csökken, később megint csökken, még később ismét....
Ugyanis a bírságot, egyebeket csak ügy tudja kitermelni, ha még kevesebbet üt be.

Spirál, de szextől független.
@Sir Bates dö Hól:

Ez jobban körülhatárolt, bár további értelmezési kérdés lehet a humánum és a liberális demokrácia minimuma:) Bár ez utóbbi tán konkrétabban/egyértelműbben meghatározható.
@Sir Bates dö Hól:

Értem, csakhogy ez belterjes és kirekesztő és bizonyos értelemben véve ködevéshez vezet.

A dilemma és a megoldandó feladvány általában az, hogy a markáns véleményeltéréseket hogyan lehet feloldani vagy szintetizálni.

Más srófra jár az agya a kocsisnak, mint a lónak, de mind a ketten a fiákerből élnek.
@dr. jenőke (jenőke):

Ettől vagyunk Magyarország. Itt lecsapnak, civilizált országban meg végzik a dolgukat.
@huzzadneki shakespeare:

Nem lehet megfellebbezni? Kifogás, jogorvoslat semmi?
@jaegtoer: "Értem, csakhogy ez belterjes és kirekesztő és bizonyos értelemben véve ködevéshez vezet."

Ezt teljesen ellenkezően látom... annyira minimális -és magától értetődő- az a szint, hogy nem lehet belterjes ez a közeg... például veled is csak ezekben a minimumokban értek egyet általában:-)...
@időtolvaj: tán az előző neked is ment:-)...
"If you have a Hungarian for friend, you don't need an enemy"

:))

www.youtube.com/watch?v=9q6j5aXvMek
rohat hazaáruló dakota mafia
Ezt már láttátok:)?????

444.hu/2014/09/03/ha-azt-gondolnad-a-magyar-foci-mar-nem-tud-meglepni-nezd-meg-ezt-a-ketperces-videot/

www.youtube.com/watch?v=EBO-LSOiDDI#t=91

Motorfűrésszel vágnám le a lábaikat ,meg azét is aki ebbe a szerencsétlen falábú ligába adóforintokat invesztál!!

...'azzzztakúúúrva!!!
@huzzadneki shakespeare:
te sexpír meg serlokk holmsz -nak álcázod magad és hülyeségekre nyomozol, nem értek ti annyit, hogy eccerre két nickem legyen...egyen is tudom ami nem teccik nektek

és hogy problémáim vannak? milyenek ha szabadna tudnom mert én magam nem tudok semmilyenekről sőt kurva jól érzem magam pláne még a napi normálhoz ez a kis adalék, hogy ti itt jobbhíján velem foglalkoztok, mert ha elmegyek az a baj ha megjövök akkor meg az és az összes zseni itt kóvályog mint gólyafos a levegőben

mikor estek má' le, potytytytytyty nyehehe

annyi eszetek van együtt mint egy meztelen csigának ami már majdnem medúza

brühüyyy

húzzad csak hátha elszakad és akkor ott leszel bugyi nélkűl meztelen sejhajjal a magyar nemzeti fenyéren
@tristen2005:
van valami semmi közöd, ahhoz, hogy miből? és hogyan? na látod hogy nem látod

egyre hülyébb leszel bele vagy gárgyúlva a sok hülyeségbe amivel itt is etetitek egymást és nyelitek mint kacsa a békát

brühüyyy
.
A dohány után a következő évtől az alkoholkereskedelem is állami felügyelet alá kerül - értesült a Napi Gazdaság kormányközeli forrásból. A nemzeti dohányboltok mintájára ugyanis jönnek a nemzeti italboltok.
.
Külön a rövid ital, a bor és a sör? Vagy hogyan?
.
Mi jöhet még?
Találtam egy nagyon érdekes hozzászólást, hello írta...

Lecseréli a forgalomban levő készpénzállományt a jegybank.
A pénzcsere ötlete nem új, sok kormány fejében megfordult már, de eddig még nem lőtték el, mert a gazdag barátok és komák nem loptak még eleget, illetve ha loptak is, nem valutában, illetve nem ingatlanban, vagy ingóságban tartották. Miután kisilabizálták, hogy minden Fidesz és MSZP közeli patrónus elég vagyont tart már külföldi bankokban, illetve más befektetésekben, eljött hát a pénzcsere ideje!

A dolog érdekessége abban rejlik, hogy a beváltható adómentes készpénzt valószínűséggel maximalizálni fogják 1-2 millió forintban. Ennek semmi más oka nem lesz, minthogy a vasazásból vagy nem bejelentett tevékenységből vagyonokat felhalmozóknak adnának egy "friss startot", 2 millió forinttal a zsebbe.

Természetesen a trükközés azonnal el fog kezdődni, de így is sokan lesznek, akik nem tudnak mit csinálni, leginkább az egyszeri emberek. A bankba betenni 3-5-10 millió forintokat nem lehet hirtelen, mert jön a NAV. Bevallani nem igazán szokás az ilyen bevételeket, de ez nem meglepő. Előbb-utóbb minden rokon elfogy, aki besétálhat a bankba élni a 2 millió forintos becsült készpénzbeváltási limittel. Mi legyen hát a nagymamától készpénzben megkapott örökséggel meg a vasazásból, lomizásból, cserélgetésből befolyt milliókkal? Esetleg a kábítószerből szerzett készpénzkötegekkel? Meg fogják találni a kerülőutat, felesleges izgulnia kedves olvasónknak.
A készpénzváltó vállalkozások és nepperek is csak ideig-óráig tarthatnak ki valuta készletből. Külföldre nem tudunk menni vég nélkül váltani, hogy majd a pénzcsere után jól visszaválthassák, mert ott is limit van. Bankba szintén nem kivitelezhető se a valutára váltás, se a limit feletti összeg számlán való elhelyezése, és digitális vagyonná konvertálása. Aranyvásárlás nem opció, mert mennyiségi limit van magánszemélyeknek. Ékszer, régiség lehet egy út, de utána annak a továbbértékesítése problémás, ha az embernek hirtelen kell a pénz. Sokak számára marad a végmegoldás, bevallani és leírni a 40%-os veszteséget. A nagy baj, hogy megint nem azok fognak befizetni, akiknek kellene, hanem a legtöbb vagyon a kisemberektől lesz elvonva, akik nem szeretnének, vagy nem tudnak ezekkel a kerülőutakkal élni.

Ezekre az egyszeri, pénzcseréből származó bevételekre számít a kormány, hogy folytathassa a megkezdett költekezési intézkedéseit a következő választásokig, legalább.

www.pupublogja.hu/2014/09/matolcsy-milliardjai.html
@időtolvaj:

"Jogos a kérdés, hogy egy blogon - ahol a gazda szinte mindent elnéz - meddig lehet vagy kell tolerálni egy mindennel visszaélő linkrobotot?
Jó-e, ha Hyde Park lesz a blogból, mert hordónak tekinti mindenki az aznapi posztot?
Van-e, lehet-e egy blog közönségének hallgatólagos etikai "kódexe"?
Érvényt lehet-e ennek szerezni, vagy mindenki elmenekül, amikor egyéni mércéje szerint betelt a pohár?"

Fontos és jó kérdéseket tettél fel.
Néhány kör már lement ebben a témában pár év alatt.
Az eredmény az, ami látszik.

Fab a bloggazda, ezért ő dönt.

Én ebben a kérdésben nem értek egyet vele, ezt többször leírtam, miként mások is.

Röviden: továbbra SEM az a fő problémám Gábriellel, hogy jobbikos.
Hanem az, hogy mellébeszél, manipulálni akar, propagandát hint állandóan, az általa favorizált személyeket, pártokat mindenáron védi, akár hazugságok árán is, és elvakultan támadja, akiket meg nem komál.

A hozzá intézett kellemetlen kérdésekre csak kamuzik, mellébeszél és jópofiskodik a "kötelező" szmájlival.

Számomra ő hiteltelen ember.
EZ a fő gond.
@dr. jenőke (jenőke):

"akkor a végrehajtók azonnal kiszálljanak az üzletbe, és lefoglalják a gépbe került összeget."

A Nagy Testvér figyel.
@jaegtoer:

"Különösen ha vastag vonallal el is takarja a valós eredményt, és a görbét teszi egyenessé."

Egyetértek, a köznyelv ezt hazugságnak nevezi.

"Mindenki azonos koordináta rendszerben rajzolgatja a függvényeit és egyenleteit."

Ez viszont már szerintem jóval bonyolultabb kérdés ennél.

Vannak szempontok és prioritások a véleményes kérdéseknél.

Ezek sorrendje egyáltalán nem evidencia és főleg nem egzakt.
Az igen-nem, fekete-fehér, stb. koordináta rendszeren belül sokféle értelmezési tartományt tesz lehetővé a szubjektív aspektus.

És a sokféle, akár ellentétes vélemények is értelmezhetőek, ha azt nézzük, ki milyen prioritást preferál.
@Sir Bates dö Hól:

"(mely koordináta-renszer vízszintese a humánum minimuma, függőlegese pedig annak meg nem kérdőjelezése, hogy monak, s a velünk azonos kultúrkörben levőknek politikai berendezkedési formája a legminimálisabb liberális demokrácia kell hogy legyen)"

Pontosan.

Ahogy a klasszikus mondja: sárkány ellen sárkányfű!

Még egyszerűbben fogalmazva: hülyékkel nem vitatkozom (a "hülye" definíciója persze szubjektív, támadható, és én is beletartozhatok mások szerint.

KELL valami kapocs az ellentétes álláspontok között, pl. olyan alapvetések, amikre Sir is utalt.
Legalább az a kapocs legyen meg, hogy meg szeretném érteni a másikat!

Eltérő véleményeknél, eltérő definícióknál is lehet jókat vitatkozni.
De ha nincs valami azonos alap, vagy kölcsönös megértési szándék, akkor többnyire nem visz sehová a vita.

Ezek nélkül meddő baszakodásról lehet csupán beszélni, vagy szimpla hatalmi harcról, Nakineknagyobbafasza?-harcról.
Avagy ki az erősebb herót?

Részemről az ilyen típusú játszmákat qrvára unom.
@jaegtoer:

A hatóság arra hivatkozott, hogy azon a környéken magasak az átlagárak.
Biztosan lehet fellebbezni, de nyugtodtan el lehetett volna fogadni egy 50 négyzetméteres panelre a kilenc misit.
büdös rohat fidess komcsi mafia banda
szép napot vagy szebb napot?!

nincs kedvem olvasni... de lehet, hogy nektek van :))))

offforever.blog.hu/2014/09/03/vizitdij_helyett_100000_forintos_korhazi_dij
@Csaknézek...: "akkor a végrehajtók azonnal kiszálljanak az üzletbe, és lefoglalják a gépbe került összeget."

Nem ennyire forró az a kása. A tulaj a kasszából napközben is elviheti a bevételt "biztos" helyre, akár azonnal át is utalhatja valamelyik szállítójának számla rendezésére, vagy a NAV-nak adótartozásra. Arra nincs rendelet, hogy estig a kasszában kell üdültetni a bevételt és várni, hátha arra téved egy kóbor rabló.:)
@dr. jenőke (jenőke): "Idővel az elvárt jövedelem csökken, később megint csökken, még később ismét....
Ugyanis a bírságot, egyebeket csak ügy tudja kitermelni, ha még kevesebbet üt be."

Ez nem járható út, mert aki kevesebbet üt be, magát húzza csőbe. A beszerzéseit megnézve kiderül egy leltárral, hogy nincs meg az áru, és még nagyobb bírságra számíthat.
Egy kis magyar "foci" a nap elejére. :)

youtu.be/EBO-LSOiDDI
@dr. jenőke (jenőke):
Mivel ez már a dohánybiznisz felosztása után is tervben volt, hiszen az igazi mohóság mindig új területeket keres magának, sosem elégszik meg azzal, amije van, így sokaknak ez azért nem akkora meglepetés.
Egyébként meg a megvalósításban sem lennék meglepődve, ha az amúgyis hivatalos alkoholárusítási helyként funkcionáló dohányboltok tevékenységét bővítenék ki ezzel, hogy legnagyobb számban azok pályáznának és nyernének. Azokban most is minden kapható, ami az italkoncesszióban lenne, és akkor legfeljebb a logót kell lecserélni "Nemzeti Dohány- és Italbolt"-ra, és kész.
Ja, és hogy a garázsboltokkal, kisboltokkal mi lesz? A dohánynál sem szarta le senki pár "hőzöngőn" kívül...
@látjátok feleim szümtükkel:
.
Nem kell számla, mondja az eladó és a vevő egybehangzó nyilatkozata.
Már nyilatkozat sem kell, és a trafikban is kapok számlamentes cigarettát, kérdés nélkül.

Na, és ha alapanyag, akkor szükségszerűen számlamentes a végtermék.
Túlélni Gábris és Rodeó papát. :(
@Penivaldes: Elzárva mindentől.

Tudom, hogy nem vagyok meghatározó ezen a blogon (sem), de egyre kevesebbet olvasom a kommenteket és kommentelek, mert unom.
Unom, hogy Gábris mindent szétoffol, Rodeo meg adja alá a lovat. Sokan megpróbálnak ész érvekkel, adatokkal hatni rájuk, de ez annyira sikeres, mintha a sarokban álló fikuszomat szeretném rádumálni egy step táncra. És még mindig van, aki nem veszi észre.
Csodálom, hogy Fabius még mindig teret enged neki(k). Igaz, ha kivágná Gábrist, mint macskát egészségügyi sétára, akkor újra regelne és telesírná az egész blogszférát, hogy a ballibek mennyire nem is szeretik a véleményszabadságot. Ugyanakkor saját lakásomban sem tűrnék meg mindenkit és minden hangot. Ha úgy vesszük Fabius beengedett minket a nappalijába, hogy legyen hol dumcsiznunk, de egyesek nem tartják tiszteletben a helyet.

Szóval uncsi. Nagyon uncsi. :(
@Marcellusca: ott legalább nyugalom lenne. És csak neked elmondom, hogy én nem csak Gábrisra vagyok dühös.
@Marcellusca: Sok dologban tévedsz. Egyrészt volt már olyan, hogy FAB kirakott néhány hétre és marhára nem kuncsorogtam vissza más néven. Ha a házigazda úgy gondolja én nem mászok vissza senkihez.

Ez a megpróbálunk "tényekkel, érvekkel hatni rájuk" szöveg is kétélű, mert ezt akár én vagy Rodeo is megpróbáljuk, de összemosva mind a ketten fekete seggűek lettünk, mert CSAK.

Szóval ha valaki megpróbál pld. a orosz-ukrán konfliktusban mást mondani mint amit a nyugati propagandagépezet sugároz az egyből rohattmoszkovit putyinfasszopó lesz. Mindezt persze egy olyan blogon, ahol ugye a résztvevők nagyra értékelik az eltérő véleményt és annak szabadságát. :)
@Penivaldes: Vannak szép emlékeim a kolostori életről. :)
@Mariann19: Szia, jött két ua.
Mindjárt látod. :)
@Penivaldes: Én sem.
Azokra is, akik mindezek ellenére is szóba állnak vele/velük.

@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Émmán rég klubtag vagyok. :P :)
Marcikám (és mindenki akinek jól esik :DDD)!

megárad a...

www.youtube.com/watch?v=HQBo6N9nrIo
@Mariann19: "Ez a kormány semmilyen, rájuk terhelő dokumentációt nem bocsájt rendelkezésre, tehát patthelyzet alakult ki, minden a régi kerékvágásban fog folyni.
Ne várjunk semmiféle átütő változást ebből az vélt ellentétből, mivel mindkét fél legnagyobb érdeke eltitkolni az ország anyagi kisajátításának módszereit. "

Színház az egész világ. :)
@Habakuk999: "Képzelje el, hogy egy blog törzsközönsége a technikának köszönhetően jobban össze tud kovácsolódni a virtuális világban, bizonyos esetekben jobban rá tud hangolódni egymásra, mint a fizikai létben.

( csak okoskodom)"

Kicsit okoskodom én is ehhez csatlakozva.

Sőt azt is mondanám, hogy a virtuális térben olyanokkal is képesek vagyunk találkozni, akikkel ilyen-olyan okok miatt a valós világban soha a büdös életben nem futnánk össze. Aztán, ha érdemes, ez a találkozás a nekünk valósnak tűnő világban is végbemehet, ha az érintettek úgy akarják.
Köszönjük internet. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: "Jol mondjatok, nincs mit hozza tennem, szeljobb es szelbal kozos erovel szetcseszett itt is mindent, kar erte, pedig jo kis tarsalkodo hely volt ez. Ugy velem nyugodtan hasznalhatom a mult idot.:("

Nekem elég rendesen voltak itt hosszabb hallgatási időszakaim, de szerintem nem szükséges távoznunk, pihenni lehet, hiszen a trollvadászat és a civakodás csak bizonyos ideig szórakoztató, utána mindig kell egy kis pihi, de pár elmemúlt miatt feladni az egyébként sokszor kiváló szórakozást, nem érdemes.
Szigorú magánvélemény. :)
@jaegtoer: ""_Idegen linkek gyülekezete, ahol még az se biztos, hogy fiú vagy lány _"

Tökéletesen igaza van. Lehet akár férfi is, vagy nő. Esetleg hermafrodita. Sőt mutáns.
Megjegyzem, ráadásul még sörivók is vannak!:D"

Jó esetben az ember még saját magát sem ismeri. :)

Itt van például Dagobert, lehet csak kacsa az egész. :)
@jaegtoer: "Majd elfelejtettem! én sem vagyok se bal, se jobboldali, tekintve, ha este a jobb oldalmra fekve alszom el, akkor reggel a bal oldalamon fekve ébredek, ha meg jobboldalamra dőlve ringat el az álomhajó, akkor reggel a hajnaltündér baloldalamra dőlve talál. De mindez semmi, amikor hanyatt fekve hunyom le a szemem, előfordul hogy az ágyról leesve ébredek. Szóljon hozzá! Ugye milyen nehéz az oldalak kedvére tenni? "

Hja, erről meg az oldalas jutott az eszembe. :)
Basszus, pedig milyen messze van a régi hentesem. :(
@időtolvaj: "Úgy vélem akkor tekinthető győztesnek G, ha a blog szétverése sikerül.
Gondolom Fabius majd a szólásszabadság nevében megköszöni neki (is).

Itt még nem tartunk. Talán:)"

Ezzel egyet kell értenem.
@aritus: "A szólás és véleményszabadsághoz semmi köze, ha egy bloggazda kipenderít a saját blogjáról egyes kommentelőket. Egy blogon a moderálás az teljesen normális dolog lenne, mert ha nincs moderálás mint itt, akkor egy idő után eluralják a blogot a trollok és a velük való értelmetlen szócséplés, kurva unalmas és értelmetlen és színvonaltalan."

Meg ezzel is.

Jöjj, arany középút!
@jaegtoer: "A cenzor moderátorrá nemesült. Fejlődünk."

Meg ezzel is.
Nagyon egyetértő napom van. :)
@huzzadneki shakespeare: "Ismerősöm most adta el Debrecenben a lakását és vett egy kissebbet kilenc milláért (Nagyerdő).
Ráment a NAV, és tromfolták az illeték alapot hétszázezerrel.
Szegény pára pedig ezért cserélt kissebre, mert mostanság rosszúl mennek a dolgai!"

Anyámnak ajándékoztam egy fél lakást, így most az egészben lakik, rászálltak, de az egyeneság még megvédte.
Persze előtte majdnem infarktust kapott.
@Marcellusca: "de ez annyira sikeres, mintha a sarokban álló fikuszomat szeretném rádumálni egy step táncra."

Az hamarabb menne.
Akkor jöhet a szokásos elnézést kérek a batch feldolgozásért, de régi vágású, ókonzervatív informatikusként még emlékszem ennek előnyeire is.
@Marcellusca: "Tudom, hogy nem vagyok meghatározó ezen a blogon (sem), de egyre kevesebbet olvasom a kommenteket és kommentelek, mert unom."

Mindenki egy szinten van a blogon, legfeljebb van, aki több hsz-szel rendelkezik... de senki sem meghatározóbb, mint egy másik... még a blogger sem...
@Marcellusca: Te még otthon sem vagy meghatározó!
Most beszéltem a feleségeddel...!:))
@sjz:
"a virtuális térben olyanokkal is képesek vagyunk találkozni, akikkel ilyen-olyan okok miatt a valós világban soha a büdös életben nem futnánk össze. Aztán, ha érdemes, ez a találkozás a nekünk valósnak tűnő világban is végbemehet, ha az érintettek úgy akarják.
Köszönjük internet. :)"

Maximálisan egyetértek.

Azt viszont nem tudom, hogy ez jó vagy rossz.
Normál esetben az ember a barátait egy fizikailag-földrajzilag viszonylag kis körben megtalálja. Így viszont nem találja meg azokat, akik messze vannak ugyan, de gondolatilag hasonszőrűek, és marha jót lehet velük dumálni, baromkodni, vitatkozni, akár napi szinten.
De nem lehet a vállukra borulva sírni, ha éppen ez kellene, és nem tudnak a búsba elküldeni, ha éppen erre lenne szükség.
Szóval felemás dolog ám ez.

De azért köszönjük, internet.
@sjz:
"pár elmemúlt miatt feladni az egyébként sokszor kiváló szórakozást, nem érdemes."

Egyetértünk.
Néha hetek is elmúlnak, mire ingerenciám támad hozzászólásra, holott mindvégig olvasom a blogot (ami azért él és virul az én belevaum nélkül is).
Az elmemúltakat átpörgetem, a többin elgondolkodom, van, aminek utánanézek-olvasok, néha pofázok, de többnyire csak hallgatok és tanulok tőletek.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Természetesen a valódi barátokat semmi nem pótolhatja, de lehet egy netbarátból, akár valódi barát is, meg akár lakhat a szomszédban is. :)
Ha messze van, akkor meg el lehet menni hozzá látogatóba, vagy marad az internetes beszélgetés.

Másik hozzászólásodra, rengeteg infó feljöhet itt csak úgy spontán, amire nem is gondolsz, akár hozzászólás, akár link formájában.

Alapvetően jó dolog ez, a nehézségeit meg megpróbáljuk elkerülni, akár a valós életben. :)
Még előfordulhat hogy Simicska felbukkan a blogszférában mint Orbán-ellenes kommentelő nick. De lehet hogy már itt is van... :)
süti beállítások módosítása