Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.youtube.com/watch?v=uOiTX8lF3R8 Isten éltessen Dani! Kívánom, hogy legyen úgy, ahogy szeretné... (2024.03.28. 14:23) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.08.23. 11:14 Fabius

Orbán visszasírt Putyinnak

Címkék: fidesz putyin külügy titkosszolgálat

Legkedvesebb Medvénk a kitárt keleti kapu mögül röhögve szopat minket keresztbe titkosszolgáival, ha úri kedve és pillanatnyi érdeke úgy kívánja

Mit tesz erre Örök Forradalmárunk, a nyugati ablakban házmester módra magyaroknak tiszteletet ordítva követelő Hős? Haragjában csapkodja az asztalt? Dühében úgy bekúrja a keleti kaput, hogy a túloldalán leszakad a kilincs? Egyáltalán úgy tesz, mint egy férfi? Akarom mondani államférfi...

Frászt. 

Beáll a sarokba önként, és könnyes szemmel elszipogja, hogy medvebácsi kérem, genyózni nem ér, brühühű

Míg hősünk a könnyeit törölgeti és a taknyos orrát fújja, addig egyik szinkronja leszögezi, a főnök szipogása ellenére a Déli Áramlat és Paks megépül, nem szükséges túlzott jelentőséget tulajdonítani a könnyező mineknevezzelek esztrádműsorának. Cserébe állunk szíves rendelkezésére Oroszországnak bármiben bármikor, és a kesztyűbáb seggébe tolt bütykös medvemancsot nem tekintjük anális inzultusnak.  

orbán-putyin_1.jpg

720 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr406628015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@időtolvaj:

Én is hűháztam (valójában egészen más szóalakok folyamát használtam:), amikor beleszaladtam.
Egyre mozgalmasabb időszaknak nézünk elébe. Nem baj. Különösen nem, hogy a saját híveinek is egyre inkább az legigazabb valóját (benne a leghazugabb szólamokkal) mutatja meg a kurzus.
[Időközben megtaláltam tenni akarásom mozgásterének kereteit:) Mondhatni bekopogtatott hozzám:D]
@Oxica: "Biztos azért dolgozik egyre több magyar külföldön mert itthon nő a foglalkoztatás"

A kettő nem zárja ki egymást. Viszont nem tudjuk, hogy hányan dolgoznak külföldön, csak arra vanna becslések, hogy hány embernek van külföldön adószáma. Mivel adószámot visszaadni nem szokás ez csak nőhet.

"biztos azért menekül az összes orvos külföldre mert itthon nőnek a reálbérek"

Senki sem mondta, hogy annyit nőttek a fizetések, hogy már sehol sem kereshet többet egy orvos.

"biztos azért fog drágulni kétszer is a kenyér mert alacsony az infláció"

Az infláció nem a kenyér ára.

"biztos azért van már 4 millió szegény mert nőttek a megtakarítások."

Itt sem zárja ki a kettő egymást.

"Az 85.1 % meg akkor is 85.1 % ha próbálod elbagatelizálni."

A 400 milliárd ebből mennyi? :)
@$pi$:
Foglalkoztatás növekedése: a közmunka növelése csak szépségtapasz, nem termel. Más?
Deficit csökkenés? Mutass adatot!
A különböző machinációk arra, jók csak, h az eu-s szabályzókat megpróbálják átverni, amit ismét vizsgálni kezdtek.

Kamu az egész. Ismétlem, semmiféle valódi gazdasági teljesítményt nem tud felmutatni ez a bagázs. Mástól rabolnak. Viszont rövidesen itt a vége, nem lehet ezt folytatni.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

"_Megtiszteltetés?
Mondtam már, hogy te valami perverz töményt is vizezős figura vagy???_"

Nem, kérlek szépen, ezt pozitív hozzáállásnak nevezzük. Azonban abban kénytelenek vagyunk bízni, hogy ez a 'pozitív' nem HIV pozitívat jelent.
Bár egy másik olvasatban még ez is lehet biztató.

A vizezős attitűdöt kéretik mellőzni, mert rossz vége lesz. Eddigi toleranciám magyarázata az, hogy a jég végül is víz 14 féle szilárd állapotának egyikeként, mint 7-es jég fordulok elő. Ez elég ritka a természetben is, s mivel kivételesen hülye tudok lenni, ezért sértődésre tulajdonképpen nincs is lehetőségem, annál is inkább, mert szabályos kristályrács szerkezetembe ez már végképpen nem férne bele, de nem tanácsolom ezzel a körülménnyel a végtelenségig visszaélni, mert kisebb csodákra is képes vagyok, mint erre már volt példa, hiszen a hülyeség határtalan. Ezt te tudod a legjobban, hiszen ámítástechnikus mivoltodban azért már te is elkövettél ezt-azt, valamint szembesültél ezzel-azzal:)
@$pi$:

Te aztán nem adod fel a ballibekkel való viaskodást, én egyszerűen csak röhögök rajtuk meg néha válaszolok valamit :DDD
Beszarás! :))
A "szokásos" orosz módszer. Az évszám változott csak, a ZABRÁLÁS nem.
Mintha az elvtársak beidegződései a régiek lennének.

"Miközben mindenki azon törte a fejét, hogy mit visznek az oroszok Ukrajnában a “segélykonvojjal”

Valójában azon kellett volna gondolkozni, hogy mit akarnak elvinni Ukrajnából. Az euronews szerint ugyanis a konvoj Ukrajnából kifelé menet magával vitt több gyártósort és más ipari berendezéseket az orosz-barát szeparatisták által ellenőrzött térségből, ahová ugye elvileg segélyt vittek."
444.hu/2014/08/24/mikozben-mindenki-azon-torte-a-fejet-hogy-mit-visznek-az-oroszok-ukrajnaban-a-segelykonvojjal/

Leszerelték a (radar) gyártósorokat és egyéb hadiipari gyártólétesítményeket...
A jobbik remélem megvédi ezt is! :D
Nem kéne már befejezni ezt a kibaszott jólteljesítés feletti vitát amikor már 500 Ft/kg az ehető kenyér ára, a kurva életbe?!

Az a konstruktív javaslatom e tárgyban, hogy a fideszes bagázs fizesse forintban és euróban a rájuk 'eső' államadósságot, akik meg rajtuk kívül esnek, azok a forint vagy eurómennyiségnek megfelelő papírra rajzolt %-jellel törlesszenek.
A százalék jeleket a fideszeseknek kell beváltani forintra és euróra, kivételes esetekben svájci frankra vagy amerikai dollárra.
Amikor ez megtörtént, újra kezdhetnők a beszélgetést a jólteljesítésről és a nagyszerű százalékokról.
@félázsiai nagymagyar: A kormány azt mondja, hogy nem csak a közmunkások növelték a foglalkoztatottságot, a statisztikai hivatal is ezt mondja, az index is ezt írta, megnéztem pár külföldi tudósítást a youtube-on, ott is ezt mondták. Te, ha jól értem azt mondod, hogy ez nem így van.

"Deficit csökkenés? Mutass adatot!"

Ezt mondjuk illik fejből tudni.

"Mástól rabolnak."

Minden kormány mindig mástól rabol. Mi mást tennének?
@Bukott liberális demokrata: "Te aztán nem adod fel"

Jah, nem tudtam pihenni mert az átok szomszéd kalapált. Őrület egyébként.
@jaegtoer: "Nem kéne már befejezni ezt a kibaszott jólteljesítés feletti vitát amikor már 500 Ft/kg az ehető kenyér ára, a kurva életbe?!"

magyarhirlap.hu/mh/webimage/4/3/2/7/wimage/kenyerar.jpg
@A megvalósult amerikai ólom..:

"_Orbán a rezsicsökkentést nem adókból fedezte, hanem a multinacionális nagyvállalatok profitját vágta vissza._"

Egy gyereknek több utónevet is lehet adni, de nem ritka a vezetéknév duplázása sem, amikor is mindkét szülő vezeték nevét is viselheti.

Emlékezetesen röhejes volt amikor Tarlós a Főváros 50%+ részvények birtokában lóhalálában vágtatott a FŐGÁZ-hoz a 'rohatt multi' részesedés fővárosra jutó részéért, ahol is csalódva kellett tudomásul vennie, hogy az már vezeték adó és robin hood adóként már be lett pengetve a kösszponti költségvetésbe.
Ezután már nem is kellett neki a FŐGÁZ 50%+ tulajdonrész, mert ráébredt, hogy ezentúl nemhogy a Főváros kap osztalékot a FŐGÁZ-ból, hanem a fenntartásokra és beruházásokra még a Fővárosnak kell becsengetni a tulajdonos arányos részt. Ezért aztán sürgősséggel eladták az egészet 'államnak' akik gyorsan átruházták a képviseletüket az MVM-re. Így aztán létrejött az önmaga farkába harapó kígyó, ami elefánt. Az RWE köszöni jól van. A veszteségeit sikerült átruházni a "megmentőkre". Jól árasítva.
@Bukott liberális demokrata: Azért a trend az látszik.

Persze mi tudjuk, hogy nem az MSzP bűne, azokban az években brutális élelmiszerárrobbanás volt az egész világon, nem csak magyarországon és a válság óta igazából inkább mérséklődtek/stabilizálódtak az árak, de azért vicces hányszor hallom, hogy a fidesz alatt brutálisan nőttek az élelmiszerárak.

Hát nem, ahogy ez a grafikon is mutatja 2006 és 2008 közt nőtt a kétszeresére a kenyér ára. És ez a trend majdnem minden élelmiszerre így jön ki.
@A megvalósult amerikai ólom..:
"Orbán a rezsicsökkentést nem adóból fedezte, hanem a multinacionális nagyvállalatok profitját vágta vissza."
1. Orbán a rezsicsökkentést politikai érdekből valósította meg. Elismerés akkor járna ezért, ha olyan gazdaságpolitikát mutatott volna fel, amely a költségvetésből fedezetet nyújtott volna erre.
2. El kéne oszlatni azt a fatális tévedést, hogy a profit az egy ördögtől való dolog, mely csak arra jó, hogy a befektető tobzódjon, a nép pedig elnyomorodjon.
A profit, mint nyereség,
forrása az adott cég fejlesztésének, mellyel a működését megfelelő szinten képes biztosítani. Ebből tudja bővíteni és szinten tartani a termelési eszközeiket a zavartalan ellátás érdekében.
Miért gondolja bárki is, hogy aki befektet, nem várja el, hogy a befektetése megtérüljön.
Mondok egy példát.
Az egyik külföldi energiaszolgáltató cég 85 mrd-ot fektetett be, a 2012-es évben 5 mrd nyereséget tudott kitermelni nálunk.
E szám alapján a befektetése 17 év alatt térülne meg, ha kamatra számolnánk át, ez 0.6%-os kamatot fejez ki.
Orbán kapásból elsőre lekapta az árbevételek 10%-át, majd újabb tíz %-ot.
Aki ismeri a termelő vállalatok nyereségtermelő képességét, az tudja, hogy 8-15%-os profitnál már ünnepi vacsorát kell rendezni.
Mindezt azért írtam le, hogy a "rohadt" multik státuszát lássuk világosabban.
Bercike (SSteffyke ides) egy régi produkciója most verte kis ennél a Tvrtko gyereknél a biztit... csak nem azért, mert lapátra került a műsora???

"Hát ki hitte volna, hogy így szombat este egy pécsi híresség ráront egy másik hírhedt pécsi emberre. Vujity Tvrtko most, két év után nem mehetett el szó nélkül amellett, hogy a miniszterelnök sajtófőnöke Orbán eldobott kólásdobozát őrizgeti."
444.hu/2014/08/23/tvrtko-nekiment-orban-sajtosanak/
@$pi$:

Tényleg nincs 500-as jelölve, merthogy átlagárakat mutatnak. Bocsi. És ehető kenyeret említettem, nem a rohadt mocskos multi helyben sütöttjét, vagy a privát pékségek ugyanazon technológiájával előállított katyvaszát . Vagy ilyenkor mégis a multi a trendi?
@jaegtoer: Nem azért raktam fel, hogy az 500 forintot vitassam. Azért raktam fel, hogy lássuk hogyan alakult a kenyér ára az elmúlt években.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Ez zseniális, ha belegondolunk. Nekünk is sűrűn csekkolni kell majd az építkezés közben, hogy egyáltalán a 'régi' paksi erőmű megvan-e még a sürgés-forgásban. :)
@$pi$:

"Persze mi tudjuk, hogy nem az MSzP bűne"

De az igen hogy nem vitték le az áfát 5-10%ra!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
:)
Az oroszok is törekednek a hatékonyságra. Logisztikai szempontból megengedhetetlen, hogy a konvoj üres raktérrel vonult volna vissza Orosz Anyácska dekoltázsába. El kell ismerni, zseniális húzás volt. Mindig állítottam, most sem mondok mást, stratégiai hiba alábecsülni az oroszokat, még akkor is, ha a cárt most éppen Putyinnak nevezik.
:)
@shinichi:
Hááát... amikor valami jön russzkiktól oda, majd jól meg kell nézni, kifele mit visz a teherautó.

@jaegtoer:
Zabrálás, zabraty szavunk sem akárhonnan jött...
@Bukott liberális demokrata:

"_@$pi$:

Te aztán nem adod fel a ballibekkel való viaskodást, én egyszerűen csak röhögök rajtuk meg néha válaszolok valamit :DDD_"

'Ezek' nem ballibek, ezek még azoknál is rosszabbak. Ez a piszkos banda itt, ez nem átall gondolkozni, érvelni, vitatkozni, és egyként küldi el a büdös picsába a levitézlett szocikat, és a levitézlett szdsz-es bagázst.
Ezt én mondom neked, a konzi, ritka egy népség ez itt. Te is milyen jól érzed magad itt, és nem kéne demotiválnod a helytállni igyekvő társadat, mert rossz néven veszik a központban. Tarts ki.
@$pi$:
Heé, neked sose hűl ki a gyomrod?
Olyan vagy, mint a szőke cigánygyerekre keresztelt hajhászóvírus.
@Bukott liberális demokrata:
Mi a pöcsért nem lepődünk meg, hogy nem érted???
@Bukott liberális demokrata:

"__Mi a szarról ugatsz itt??! __"

Én ezen túl vagyok:

mek.oszk.hu/12000/12005/#

Próbálkozz te is, hátha sikerül.
.
Reményik Sándor: Új Corday Sarolta
(részlet)

Boszorkányüstje zordul sistereg.
Én látom ezt a sötét alakot.
Isten neki búvár-látást adott,
Röntgen-szemet,
Rontás helyett teremthetne nagyot.
De meggyalázta, megszeplősítette
És megmérgezte a Gondolatot.
Ez ő.
Rémeket hív a kémcsőből elő.
A Féregirtó ő,
Az Antikrisztus ő,
Az új Kaján.
Mellette famulus a rablott gyermek:
A Tudomány.
.
@jaegtoer:
Beszartok...

stirileprotv.ro/stiri/bizar/mormintele-mafiotilor-din-rusia-cele-mai-bizare-din-intreaga-lume-foto.html

Khmmm... a tezsvéri orosz nép, bűnszövetkezetben dolgozó, "idő előtt elhalálozó" munkásainak sírjai... :D
@Bukott liberális demokrata:
Ides, az a saját szarod, amiben csücsülsz otthon.
Hetek óta itt baszod a rezet, de még egy értelmes hozzászólásod nem volt.
Téged sem zavar ez???
A szád széle... ott azok a barna foltok... illene letörölnöd.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
hagyd a picsába,
szarnak túl híg,
fosnak, túl kemény....
@Bukott liberális demokrata:

Tévedsz. A bűz veled jött. Csak elviselnek itt, mert te is Isten teremtménye vagy, ha nem is a legsikeresebb.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

"Hetek óta itt baszod a rezet,"

Nem is tudom kinek van több mint 30 ezer kommentje.. :)) ne lógsz itt egész nap, nem én...na mindegy
@jaegtoer:
Reményik nem a legvidámabb költő, viszont ritkán olvasott. Pedig nagyon vers, amiket írt.
@Bukott liberális demokrata:
Óóóó ... ides... csak így?
Telefonszámom, önéletrajzom nem kéne?
Ennyire ne érdeklődj már irántam, esélyed sincs nálam.
A wmiki haverodat zargasd, az olyan kis homár...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Láttam videjón musszolinát
szónokónyi.
Nu az is nyaldosta a szájaszélit!!!
@ornagy50:
Feltűntek a hasonlóságok? :)
Kicsi is, agresszív kis fasz is, populista is...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Inkább erre figyelj. :( Remélem a németek leszavazzák majd ezt az őrültséget.

"A balti országok és Lengyelország bejelentette, egy olyan dokumentum aláírására van szükség a következő - szeptemberi - NATO csúcstalálkozón, amely kimondja, hogy az Európába telepített amerikai rakétarendszer bevethető Oroszország ellen.

Az Egyesült Államok "támogatja" a felvetést (valójában Washington hozta előtérbe azt), de a hírek szerint a következő NATO-csúcs résztvevőinek többsége nem támogatja az Oroszország elleni fellépést. A német Der Spiegel szerint az amerikai rakétarendszer Oroszország elleni bevetésének gondolata a balti országoktól és Lengyelországtól származik, vagyis a nyugati média megpróbálja úgy tálalni az ellenséges fellépést, mintha az nem az amerikai külpolitika egyik elsődleges célja lenne, hanem kisebb, jelentéktelen országok lennének valós fenyegetettség-érzésben.

A jelentések szerint a következő NATO csúcstalálkozón a tagállamok küldöttei véglegesíthetik a dokumentumot, arra hivatkozva, hogy az ukrán helyzet más térségi államok biztonságát is veszélyezteti. Ugyanakkor a Der Spiegel azt is kifejti, hogy a tagállamok többsége - köztük Németország is - ellenzi a felvetést, amit Moszkva elleni provokációnak neveznek.

Korábban a NATO vezetői bizonygatták, hogy az Európába telepített rakétarendszer nem irányul és a jövőben sem fog Moszkva ellen irányulni. A nyugati országok Iránra hivatkozva erőltették az amerikai fegyverek Kelet-Európába telepítését, mondván, hogy erre a térségi országok védelme miatt van szükség.

Azonban áprilisban a Pentagon megszüntetett minden, Moszkvával folytatott párbeszédet az Európába telepített rakétarendszerről. Washington célja mindvégig Oroszország bekerítése volt, hogy az ország védelmét megtörve megszerezhessék annak természeti kincseit. A NATO következő csúcstalálkozóját szeptember 4-5-én Walesben tartják. Az orosz katonai szakértők számításai szerint a NATO két év múlva lesz olyan pozícióban, hogy nyílt katonai offenzívát kezdhet Oroszország ellen.

Amerikai rakétarendszer Oroszország körül - Kelet-Európa csak eszköz:

4.bp.blogspot.com/-5Cbtz0DQomE/U07BWq6dbcI/AAAAAAAAA7g/AJmFEeyd9J8/s1600/us_nato_encirclement_of_russia.jpg

3.bp.blogspot.com/-Ax80WnhgfQ8/U07BT4ioRQI/AAAAAAAAA7Y/vHwu_tvRTXo/s1600/740495_531616816863232_1971068655_o.jpg

Ennek a nyugati előrenyomulásnak része az "ukrán konfliktus", melynek során a nyugati országok fegyveres puccsal eltávolították a demokratikus úton megválasztott legitim kormányt, hogy helyére saját embereiket ültessék, akik a legitim kormány és államfő helyett aláírják Ukrajna európai uniós és NATO tagságát. Washington így Ukrajna "védelmére" hivatkozva közvetlen az orosz határ mellé telepítené a csapásmérő erőt, felkészülvén a nyílt katonai fellépésre Moszkva ellen."

www.spiegel.de/politik/ausland/nato-debattiert-ueber-raketenabwehr-gegen-russland-a-987739.html
@$pi$:

"Köpülte azt rendesen a MSzP-s miniszterelnök is, igaz csak zárt ajtók mögött.

Ha Gyurcsány szerint akkora sz@rban volt az ország, akkor lehet, hogy a fidesznek igaza volt, amikor csődközeli helyzetet vizionált nem?"

NEM, nem volt igaza!

1. Gyurcsany meg csak nem is emlitette a csod szot, sot semmi olyat, amit annak lehetne ertelmezni.
Persze voltak eros kifejezesei, amiket magyaraz, hogy kisse tobbet ivott a kelletenel, es hat egyebkent is jol tudta, hogy az MSZP-t jol meg kellett ilyeszteni, mert ahogy az elso beszedet koveto ellenkezesek jol mutattak, es amugy is ismert a szocikrol, kesobb aztan mindent elkezdtek felpuhitani.

De gazdasagi mutatoink kozul EGYETLEN SEM mutatja, hogy csodkozeli allapot lett volna.
A valasztas kornyeken ugy 60%-os volt a GDP-aranyos allamadossag, a GDP novekedes Q/Q alapon 2002 ota 4% korul legyezett (2007-ig, amikor aztan a megszoritasok hazavagtak, de 2008-tol mar ujra 2% fole nott), a munkanelkuliseg epp 7% folott, a 10 eves hozam 7% korul ingadozott...
A hosszu hozam aztan 2009 marciusaban nott 12% fole, de fel ev mulva ujra 7% korul volt. Majd aztan 2011 decemberben emelkedett 10% fele ujra...

A gorog hozam is, ami jol mutatja a necces helyzetet, hosszu eveken at volt 5% korul, es meg a vilagvalsag sem ingatta meg nagyon (hogy ez miert fontos, majd kesobb). A 10 eves hozam aztan CSAK 2010 elejen kezdett emelkedni, hogy aztan a "csod" idejen 2012 februar-marciusban 40% folott tetozzon!!!
Hasonlo a sztori Irorszaggal, ahol eveken at 4-5% volt a hozam. A 2008-2009-es esemenyek epp csak megemeltek. Az ir hozam tukeppen fokozatos emelkedes utan '11 juniusaban 12% alatt tetozott.

Vgyis tenyszeru ok nem volt ennek hangoztatasara, plane nem mar evekkel 2006 elott...

2. Meg HA csod-kozeli allapot is lett volna, egy FELELOS politikusnak/partnak eppen az lett volna a dolga, hogy lapitson, es minel erosebben fogja be a bagolesojet!

Mint ahogy ezt az irek, es PLANE a gorogok tettek!

"de vegyük észre, hogy a 2006-os megborulás az azért jócskán a világválság előtt volt."

Nem volt megborulas, legalabbis nem abban a drasztikus ertelemben, ahogy irod. Valoban kemeny donteseket kellett hozni, de meg igy lightos verzioval is megallt a GDP-aranyos adossag novekedese, es a megszoritas utan a gazdasag kezdett erore kapni.
Vagyis a valoban eros megszoritasok mukodtek, es eredmenyesek voltak.

"akkor lathatod, hogy mig Simorek a vilagvalsag idejen, egy magyar csodrol szolo pletykak kozepette emeltek FELE akkorat, mint Jarai anno. Ha lennel KEDVES ezt megmagyarazni!"

Orulok, hogy a fobb megallapitasaimmal egyetertesz.

Ugyanakkor felreertetted amit irtam! A neked irt elsomnek az elejen Jarai 2003-as teljesen magyarazhatatlan emeleset (6%) emlitettem, es ahhoz hasonlitottam Simor 3%-nyi, meglehetosen panik-szeru emeleset, amit aztan hamar vissza is vagtak.

En tehat Jarai 2003-as huzasanak magyarazatat varom toled!

"Ráadásul akkoriban még elismert cél volt, hogy a forint árfolyamát 250Ft/eurón kell tartani."

Es ugyan KI ismerte el ezt a celt?!?!?

Medgyessyt rohogtetek, mert szerencsetlen mar kapalozva akarta OCSITANI a forintot, merthogy mar akkor is nyilvanvalo volt, hogy a 250 TUL EROS...

Vagyis Simor fokent a nemzetkozi trendet folytatta. A 3% emeles valoban sok volt, de panik-szeruseget jol mutatja, hogy gyorsan vissza is vagtak a nagyjat. Az talan mondhato, hogy a valsag kirobbanasa utan lassabban csokkentette az alapkamatot, mint a nemzetkozi trend, de a 2010-es kormanyvaltas idejere az alapkamat
"2010. március 30-tól 5,50%".
Ha ezt hasonlitom a nemet 1%-hoz azonos idoben, akkor eppen azt a 4.5% kulonbozetet kapjuk, amit mar az elozoben is megmutattam.

Jarai "meltatasaba" meg inkabb bele se kezdek...
@ornagy50:
Rácsapnánk egy rohambilit, megkapná a fekete inget, meg a gumicsizmát, a handabandázása már adott... Skorzeny se szabadítaná ki, ha újranyitna az OPNI!
@$pi$: üdítő kivétel vagy a blogger gézák, benjik, etc. közt... bár mindaz, amit írtál nem volt korrekt, s ezt te is tudod... miért nem elég annyi, hogy a gyurcsány-mszp vonalat soha többé nem akarod pozícióban látni, s ezért mindent megteszel?... én is így vagyok ezzel, mint ahogy számosan az itt kommentelők közt is, ám attól még nem dícsérem a fideszt, esélyt sem adnék nekik (gazdaságpolitikájuk pedig a leszakadást és a "feudalizmust hozza el mo számára, ezzel tisztában kell lenned... s mint nem-funkcionális analfabétának, a felelősséged is nagyobb...)
@guma:

En is csak azert csinalom, mert igy a keresgelesekkel felfrissitem az infokat magamnak...
@jaegtoer:

Megtiszteltetesnek eppen nem veszem, de nehany vitazo fordult meger a dolog. Aztan, ha o is remenytelenne valik, akkor felhagyok a probalkozassal...
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
az utolsó bekezdést elmesélhetnéd egy Majdan téri tüntetőnek is.

"Az ukrán kormány 2013 november 21-én leállította az Ukrajna és az Európai Unió közötti társulási megállapodás aláírása érdekében folytatott felkészülési folyamatot. Az erről szóló kormányrendeletet Mikola Azarov miniszterelnök írta alá, és a kabinet honlapján tették közzé....
...November 21-én kezdődött az a tiltakozássorozat, amelyek kezdetben még civil kezdeményezésre, spontán szerveződésre alapozódtak. Tömegével vonultak utcára az amiatt tiltakozó emberek, hogy az ukrán kormány váratlanul leállította az EU-társulási felkészülés folyamatát. Attól kezdve szünet nélkül tartanak a tüntetések, zavargások, nem ritkán provokációk és az erre adott karhatalmi ellenakciók Kijevben."
@$pi$:
Igen.
www.portfolio.hu/gazdasag/munkaugy/ennyivel_nott_kozmunka_es_kulfoldon_dolgozok_nelkul_a_foglalkoztatas_-400.193885.html

Ez januári infó, de semmi nem változott azóta. Sőt, a választások után a közmunka visszaesett (naná, addig volt igazán fontos..)
De kapd elő a ksh adatokat és lássuk, h nem így van.

Deficit: fejből? Na ne már, ez a bizonyítás? Bocs, de a kormányvédők leggyakoribb taktikája, h állítanak valamit, a legritkább esetben tesznek mellé valami ellenőrizhető forrást és ennek ellenére hisznek benne, h igaz. Aztán ha kiderül, h mégsem, akkor meg elmismásolják. Nekem ebből elegem van. Aki az első állítást teszi, mutasson forrást!

"Minden kormány ezt teszi" (rabol)
Nem igaz, megintcsak összemosás. A normális ügymenethez szükséges adók természetesek. A sarcolás, a populista, demagóg, gazdaságilag káros adók - na az a rablás. Ebben toronymagasan vezet ez a maffia, aki még a nemzeti szószt is ráönti a szarra, h ne vegyék észre az emberek. Kajálják is rendesen...
@aritus: Amikor egy szolgáltató évente gátlástalanul 12%-kal emel, úgy hogy nincs versenytársa az adott területen, az bizony luxusprofit. Jól modod..
@punkfrog: Fusd át ezt, ha tisztábban akarsz látni az ügyben. A dolgok megértéséhez előrébb kell lapoznod, mint 2013 november 21.

"Sok megfigyelő jelezte: a kijevi megmozdulásban hullámzás figyelhető meg: a viszonylagos nyugalom napjait az erőszak újabb és újabb fellobbanása követi. Így volt ez február közepe táján is. Már akkor sokan találgatták: a téli olimpia végeztével (vasárnap, február 23.) Putyin elnök lépni fog. Azon a héten az események felgyorsultak. Február 18-án Janukovics elnök végre rászánta magát, hogy elrendelje a Majdan feloszlatását. A titkosszolgálat vezetője pedig antiterrorista kampányt hirdetett (tekintettel arra, hogy a szélsőjobboldali fegyveresek másfél ezer lőfegyvert zsákmányoltak vidéki rendőrkapitányságok elfoglalásakor – és a fegyverek meg is indultak Kijev felé). Lett is egyszerre nagy izgalom Nyugaton! Az ukrán elnök telefonvonalai újra égtek – sorra jöttek a nyugati politikusok parancsai: meg ne próbálja bevetni a fegyveres erőket „a békés tüntetők (!)” ellen. Jött a parancs, egyebek mellett abból a Washingtonból is, amelynek kijevi nagykövetsége rendszeresen adott otthont a fegyvereseket koordináló, illetve módszertani továbbképzéseket nyújtó tanácskozásoknak, amely heti 20 millió dollárral járult hozzá a Majdan „üzemeléséhez” (mely célból repülőgépszám érkezett rendszeresen az ellátmány a nagykövetség részére; melynek katonai oktatói már évekkel korábban tartottak kiképzéseket ukrajnai szélsőséges fiatalok számára a NATO észtországi támaszpontjain). Ugyanezek a politikusok most – éppen ellenkezőleg – arra biztatják a kijevi juntát: törje le fegyveres erőszakkal azokat a kelet-ukrajnai megmozdulásokat, amelyek résztvevői („terroristák”) megszállnak helyi középületeket. (A fasiszta rohamosztagosok – azok „békés tüntetők”, míg a jogaikért, sőt puszta életükért, Keleten tüntetők: azok „terroristák”.)

Mivel február 23. vészesen közeledett, a Nyugatnak gyorsan lépnie kellett. Február 20-ra Kijevbe várták három uniós ország – Francia-, Német-, illetve Lengyelország külügyminiszterét. A találkozóra várták Oroszország képviselőjét is (külügyminiszterét – ám Lavrov helyett az ombudsman érkezett Kijevbe). A három külügyminiszter lényegében arra igyekezett rávenni Janukovicsot, hogy teremtse meg visszavonulásának útját, változtassa meg az alkotmányt, írjon ki mielőbbi elnökválasztást (legkésőbb az év végéig), vonja ki a rendfenntartó erőket Kijev központjából. Az aláírandó megállapodásban a másik fél azt vállalta, hogy véget vetnek az erőszakos zavargásoknak, lebontják a főteret (Majdant) afféle erőddé változtató barikádokat, és lefegyverzik a szélsőséges fegyvereseket. Nyugatról akkor kapcsolatba léptek Putyinnal: vetné latba befolyását annak érdekében, hogy Janukovics hajlandó legyen aláírni a (lényegében) kapituláló okmányt. A megoldásra törekvő orosz vezetés erre ráállt – lényegében orosz meggyőzés eredményeként adta fel Janukovics a megállapodás aláírásával szembeni ellenállását. A február 20-án lefolyt tárgyalások eredményeként másnap, február 21-én aláírták a megállapodást. A megállapodást – az ukrán államfőn és az ellenzék képviselőin kívül – a három külügyminiszter is aláírta. (Az orosz képviselő viszont nem: kifogása egyelőre az volt, hogy nem lát a szerződés szövegében biztosítékokat a szerződésben foglaltak végrehajtására. Valószínűleg azonban ő sem sejtette, hogy a megállapodás egy nap múlva már a papírkosárban landol. Nyugaton már szóba sem kerül.)

Bár a tervezett megállapodás lényegében Janukovics kapituláló okmánya volt – de távozása nem azonnal következett volna be. Ezt pedig nem hagyhatták azok, akik azonnali sikerre, az Ukrajnának Oroszországtól való azonnali leszakítására, a vilniusi fiaskó mielőbbi kiküszöbölésére törekedtek. (Sokan utalnak arra: ez nemcsak az USA számára volt súlyos kudarc, de a májusi Európa parlamenti választások után várhatóan lelépő uniós vezetés számára is súlyos presztízsveszteség lett volna, esetleges egyéb következményekkel együtt.) Mint a legelején is szó volt erről: a tét – a már megnyert Ukrajna „elvesztésének” tétje óriási volt. És ezért semmilyen eszköz sem volt drága!"

transform.hu/index.php/elemzesek/elemzesek-kulfold/511-mi-tortenik-ukrajnaban-elso-resz
@punkfrog: Szánj erre 4 percet. Talán jobban megérted majd a másik oldalt is.

youtu.be/RWjJvZ6Tofs
@Mariann19: Olyan területeket nem szabad kontrollálatlanul magánkézben hagyni, ahol nincs versenytárs.
Márpedig a rendszerfenntartásban versenytárs nélkül működnek a cégek, hiszen egy adott földrajzi területet egy adott multi( RWE, E-on, EDF stb.) privatizált korábban. Ha nincs versenytárs, mi gátolná az árak elszabadulását?Ráadásul olyan alapvető szolgáltatásokról( villany, víz, gáz) van szó, amit úgyis kifizet mindenki. Ez bizony a gyakorlatban is megmutatkozott az elmúlt évtizedben.
Ezt a helyzetet szüntette meg a jelenlegi kormány. Egyébként a beígért "ellátási problémák" sem következtek be.
@Mariann19: Annak meg külön irodalma van, hogy különböző multik hogyan "csoportosítják át" ügyesen a nyereséget cégcsoporton belül..
@jaegtoer: Igen, ügyesen kipucoltak maguk után mielőtt távoztak..
Na, tessék, most esett le, mi is hiányzott nekem! :D

"Szeptemberben tőzsdére megy a Norbi Update!
Szeptemberben mehet tőzsdére Schóbert Norbert cége, a Norbi Update. A társaság az MNB engedély birtokában szeptember 8 és 26-a között tervezi a részvénykibocsátást. A kibocsátásra jegyzés keretében kerül sor, az előzetesen megállapított ársáv 920-990 Ft, a jegyzésre magán és intézményi befektetőket is vár a cég."

Óóóó... és fogadjunk vannak olyan szerencsétlenek, akik ebbe képesek pénzt tolni? :(
Bár, megérdemlik, hisz egy sikertörténet volt. Sokan tudnának erről mesélni... Majdnem olyan jó, mint a Magyar Államkötvény!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: te szerencsétlen idióta, már megint egy -az egyik irányba- teljesen elfogult szubjektív véleményt próbálsz eladni elfogulatlan elemzésként!... bár a kettő közti különbséget nyilván nem is érted... még ki sem nyitottad gedeont, igaz?...
@Sir Bates dö Hól:
Már megint nyomja a propagandát?
A Gőgös Gúnár meg ott porosodik...
Szegény gyerekének esténként felolvas a Mein Kampf-ból, vagy a jobbikosoknál az sem lehetetlen mostanság, hogy a Tórából.
Hangulatos kis meséket kaphat a gyerek, nálunk még anno Benedek Elek meséi, meg hasonlók voltak, ezek meg...
Na ja, változik a világ, meg amióta a Párt Ökle a Párt Csupasz Fitymája lett ott, ki tudja, milyen egy szép sabbath Gábriséknál is!
@Sir Bates dö Hól: Nem dehogy. Az elfogulatlan elemzéseket, azt te szoktad általában szállítani. :) Jó éjt neked is.
Így jár az aki szocializmust épít. A világ 7. (8?) koolajexportőre, dúsgazdagok lehetnének, élhetnének mint Marci hevesen, de nem, ők megküzdöttek a kapitalizmussal és a liberális demokráciával, és nyertek. Kétszer is.

www.napi.hu/nemzetkozi_vallalatok/ilyen_is_van_ujjlenyomatot_vesznek_az_aruhazak_vevoitol.585609.html
"Az uniós szankciók bekavartak az Aeroflotnak. Nem kizárt, hogy lesz válaszlépés.
Hamarosan beindítja új fapados vállalkozását az Aeroflot - jelentette be vasárnap az orosz légitársaság. A cég eddigi diszkont érdekeltsége, a Dobroljot augusztus elején minden járatát kénytelen volt beszüntetni, mivel az uniós szankciók keretében partnerei felfüggesztették gépei lízing-, karbantartási és biztosítási szerződéseit.

Vitalij Veszeljov, az Aeroflot vezérigazgatója vasárnap azt mondta, hogy az új fapados légitársaság repülőgépei a tervek szerint október 27-én szállnak fel először. Kezdetben négy repülőgépből áll majd a légiflotta. Az Aeroflot még nem döntött az új fapados légitársaság nevéről.

Válaszlépés jöhet orosz részről

A Dobroljot májusban kezdte meg működését és júniusban indította el első kereskedelmi járatát Moszkva és Szimferopol között. A társaság az idén gépeinek számát nyolcra, a szállított utasok számát pedig egymillióra tervezte növelni. Az Aeroflot két év alatt 100 millió eurós beruházással öt év leforgása alatt el kívánta érni az évi 10 milliós utasszámot diszkont üzleti modellben működő leányvállalatánál.

A Dobroljot kényszerű leállítása után a Vedomosztyi című lap azt közölte, hogy az orosz közlekedési minisztérium és a külügyminisztérium ellenintézkedésként vizsgálja az európai légitársaságok kitiltásának a lehetőségét a szibériai légtérből."

Alakul ez, ki bírja tovább játék?
Kicsit drága mindenkinek, de hajrá!
@A megvalósult amerikai ólom..: "Egyébként a beígért "ellátási problémák" sem következtek be. "
- Persze, mert az nem azonnal keletkezik. Csak szólok, gyakorlatilag megszűntek az áramlopások ellenőrzései. Mert a szolgáltató szarik rá, az állam ugyanis csak a profitját tudta megnyirbálni, a vezetési díjat nem csökkenthette. Így spórol az áramszolgáltató, amit azonban mindenki fizet, mert nem kapják el a tolvajokat.
@A megvalósult amerikai ólom..: Azért az ne zavarjon, hogy az energiaárakat nem a szolgáltatók szabták meg soha, hanem a mindenkori kormány. Erről törvény volt, tehát soha nem kerülhettek a szolgáltatók olyan helyzetbe, hogy a hasukra ütve állapítkák meg az árakat.
A pfuj luxus profit a te szinted, maradj is annál, ennyit értesz és tudsz a világból.
@aritus:
Az üzemamyagon lévő "luxusprofit" + x féle adó és a + 27% Áfa az ok. Kolmolyan...
@Sir Bates dö Hól:

" bár mindaz, amit írtál nem volt korrekt, s ezt te is tudod... miért nem elég annyi, hogy a gyurcsány-mszp vonalat soha többé nem akarod pozícióban látni, s ezért mindent megteszel?... én is így vagyok ezzel, mint ahogy számosan az itt kommentelők közt is, ám attól még nem dícsérem a fideszt, esélyt sem adnék nekik (gazdaságpolitikájuk pedig a leszakadást és a "feudalizmust hozza el mo számára, ezzel tisztában kell lenned... s mint nem-funkcionális analfabétának, a felelősséged is nagyobb...) "

ez a lényeg!
fel sem foghatom és nagyon elszomorít amiért képtelenek hazánk és a "polgárainak" érdekeit nézni, különböző hülye elvek, szempontok helyett és minden szívfájdalom nélkül lökik vissza Magyarországot a feudális kiszolgáltatottságba...

nem hiszem, hogy ezek az emberek természettudósok. sokkal inkább önös kapzsi érdekeik vezérlik és a műveltség alapvető hiánya (idézet jön a mandinerről Faludy tollából):

"Valami baj közben mégis történt. Először a jeles irodalomtörténész, F. L. Lucas egyik tanulmányában olvastam erről. Lucas 1938-ban a cambridge-i egyetemen aláírásokat gyűjtött Chamberlain miniszterelnök ellen, amiért Münchenben kapitulált Hitler előtt, és ezzel nem elkerülte, hanem közelebb hozta a háborút. Lucas elmondja, hogy kiáltványát Cambridge középkori és klasszika-filológia professzorai mind aláírták, míg a természettudósok jelentős hányada megtagadta az aláírást. Nem azért, mintha féltek volna Chamberlaintől, hanem mert azt hitték: igaza van. Vagyis a klasszicisták és a középkor tanárai valamit tudtak, amire a természettudósok nagy része még nem jött rá."
@aritus:
Nagy és kisker árrésekről se lehet fogalma. Ennek a tömegnek a sötétségére érzett rá remekül a kommunikációs kormányzás.
@Mariann19: "Aki ismeri a termelő vállalatok nyereségtermelő képességét, az tudja, hogy 8-15%-os profitnál már ünnepi vacsorát kell rendezni."

Milyen igaz, csak orbinak a római jog mellett ezt nem tanították, dolgozni meg...
A még most "jól" menő "vállalkozása" meg nem piaci alapon működik. :)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): "Az üzemamyagon lévő "luxusprofit" + x féle adó és a + 27% Áfa az ok. Kolmolyan... "

Ki kell vonni a valós költségek árát, és akkor már nem is olyan drága.
Persze még akkor is többe lesz mint a fele.
Ki van ez találva :)

Meg kellene csapolni a földcsakrát, az úgyis nálunk van.
Az energiacelláról nem is beszélve.
Rengeteg tudós elménk maradt, csak a Nobel díjasok mentek el.
A Kárpátok Géniusza 1.0-nak és a feleségének is rengeteg tudományos fokozata és akadémiai tagsága volt.
Most már ez jön az első lépésen már túl is vagyunk, Skiccprofesszor. :)
@sjz:
Ha már Kárpátok Géniusza...

"A Zürich-Budapest légijáraton, business classon utazott Orbán Viktor és Lázár János - írja a Blikk. Orbán azt mondja, csak magánúton voltak, feleségestül.

Első osztályon utazott a hét végén a Zürich-Budapest járaton Orbán Viktor és Lázár János, amikor a Blikk egyik olvasója lefotózta őket. A napilap rákérdezett Orbánnál az utazásra, ő azt mondta, hogy magánúton volt csütörtöktől Lázárral Németországban és Svájcban, illetve mindkettőjük felesége is velük volt. Azt mondta, az első estét Németországban töltötték egy régi baráti családnál, majd pénteken utaztak át Zürichbe, hogy az ottani bazilikában megnézzenek egye koncertet."

Hát, ha már ott voltak, akkor beugrottak a bankba is, alá kellett írni egy-két papírt.
Ismerős is így szokta... :D
@aritus:

"A magas végfelhasználói árak miatt felelőssé tett egyetemes szolgáltatók árrése mindössze 4,5 százaléka a fizetendő összegnek. Magyarán, az állam minden egyes köbméter lakosságnak értékesített földgázból legkevesebb hatszor akkora bevételhez jut, mint a luxusprofit termelésével megvádolt egyetemes szolgáltatók."

@sjz:

most nem keresem meg a másik posztom ahol ez gyönyörűen ábrázolva van és a 2013.-ig történt áremelések (és összetételük) is...
elég ennyi, hogy hol csapódik le a luxusprofit...
komolyan én szégyenlem magam a süket szövegek és a tények kiforgatása miatt, pedig semmi közöm hozzá...

Read more: offforever.blog.hu/2013/04/11/ollozok_ez_gaz_mibol_is_all_a_gazar#ixzz3BNadZsJy
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Ne csodálkozz!
Magánút, egy magánzó, egy magánország. :( és :)

Tudok mit mond a cigó, ha megkérdezik, honnan van a pénz, hogy megkoronázzák a leánykát a menyegzőn, há vállalkozó vagyok.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

:DDDDD

ez mindent elmond!

"az ottani bazilikában megnézzenek egye koncertet."

igen! általában nézni szokták és nem hallgatni...
ők meg erről híresek, hogy olyan helyeken forognak ahol koncerteznek...
@punkfrog:

Ezek igen fontos dolgok. :)
Kösz a linket, csak úgy nagyjából hallottam, de most elolvastam.
Legalább ma nem kell bevennem a vérnyomásnövelő gyógyszereimet.

Utoljára akkor voltam ilyen büszke, amikor a nyolcvanas években én is kijutottam nyugatra,
és elolvashattam az első magyar nyelvű feliratokat egy idegen nyelvű országban, úgymint:
"magyar ne lopj!" és "magyarul beszélünk"

Egy élmény volt. :)
@sjz:
Az a párbeszéd ugye megvan, amikor Viki felhívja Janit, hogy a kultúréhségüket csillapítsák:

- A Főni vagyok.
- parancsolj kérlek!
- Tudod, most hétvégén lesz az a kihagyhatatlan Bach koncert a zürichi bazilikában.
- Ó, természetesen, az Istennek se hagynánk ki!
- Na, előtte beugrunk Hasihoz, aki a páncélautókat küldte, utána meg megnézzük, hogy a MI bankunk hogyan szépült meg.

Vmi ilyesmi lehetett...
az energiapolitikáról és benne a gázárakról, gáztárolókról azért ezt az összefoglalót is érdemes elolvasni, csak azért mert nagyon összeszedetten jelenek meg benne összefüggések, ami inspirálhat arra mindenkit, hogy a részletek után bányászgasson bárhol...

javorbenedek.blog.hu/2014/01/10/gazalom_orban_viktor_energiapolitikaja_i
@shinichi:

Be boziny, beszámolják még azokat a diákokat is, akiket tavaly nyári munkára 4 hétre vettek fel, az idén meg már csak két azaz 2 hétre. Ugye így egy helyett mindjár kettő lett foglalkoztatva. De szép is a statisztika.
@guma: "igen! általában nézni szokták és nem hallgatni...
ők meg erről híresek, hogy olyan helyeken forognak ahol koncerteznek... "

A szünetben meg eléneklik a fehérvári huszárokat.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

:)

Még szép. :)

Szerencsére kiszivárgott már pár párbeszéd, van mihez viszonyítani, de ezek nélkül is teljesen világos volt, milyen lehet, amikor leülnek beszélgetni. :(
@látjátok feleim szümtükkel:

"De szép is a statisztika."

Valami olyan is van, hogy aki havonta egy órát dolgozott az is foglalkoztatottnak számít.
Nem tudom pontosan, de valami ilyesmi, azért ez elég eszement dolog.

Másik fontos, amit nem találok sehol.
A valós munkanélküliség vajon mennyi lehet, ugyanis mindig csak a regisztráltakról van szó, és az ellátás idejét is jól lerövidítették.

Jó lenne, ha valaki dobna egy adatot vagy linket, ez elég érdekes info lenne.
@látjátok feleim szümtükkel:
"Ugye így egy helyett mindjár kettő lett foglalkoztatva."

Valahogy úgy működhet, hogy meg van határozva a célszám és ennek megfelelően kell létrehozni az adatokat. :)
@glinolid: :DDD

erre mondtam tegnap, hogy már felejteni szeretnék...
ha a pontos számszerű adatokra nem is emlékszem a történések sorrendjére igen. és nem hiszem el, hogy ennyi embernél emlékezetkiesés van aki itt nyüzsögve ontja a ferdítések halmazát...
@sjz:

Nem adat kell, szét kell nézni a környezetetben, oszt majd kiderül, mennyi is az annyi. Be kell menni hét közben is az üzletekbe, főleg délelőtt, és meg kell számlálni a vevőket.:(
@taga20: :)))

jön az ifjú nemzedék!
szorítok a srácnak. még az is lehet, hogy konkurenciát kapsz?
:D

hataratkelo.blog.hu/2014/08/25/eletem_munkaja
@A megvalósult amerikai ólom..:
Tegnapi vitánkat a "rohadt multik, kitalicskázzák a profitot" Fidesz szlogen jegyében folytattuk, ugyanazt szajkózood e tárgyban, mint a Fidesz.
Idézem a kommented egy mondatát, mellyel jól a farkadba haraptál:
"Olyan területeket nem szabad kontrollálatlannak hagyni, ahol nincs versenytárs."
Ejha! Eszerint te sem értesz egyet Orbán illiberális fantazmagóriájával.
Ugyanis az általa pocskondiázott liberalismus gazdasági vonulatának szentsége a szabad verseny.
A szabad verseny kizárja a piacok feletti kizárólagos uralmat, az árak diktátumát, és egy egészséges gazdasági struktúra kialakulását és gyakorlatát követi.
Orbán az államosítási rögeszméjével ezt az alaptételt kívánja felrúgni hatalommániás törekvéseivel, mi pedig szívunk, mert senki nem fog a kegyeinkért folyamodni versenytársak híján.
Végülis beleestél a saját csapdádba, melyet elkerülhettél volna, ha nem azt mormolod megállás nélkül, amit a lakájmédiában hallasz.
@sjz:
Szia!
Örülök, hogy te is úgy látod, hogy termelő profilú cégeknél az 5-15%-os profitráta kedvező
mértéket jelent.
A rezsicsökkentés címén az energiaszektor árbevételének immár 20%-os elvonása ab ovo veszteséget jelent, amely a befektetők számára elviselhetetlen.
Adósod maradtam a múltkori vitánkban egy válasszal, mire a kommentedet olvastam, az ügy elveszítette az aktualitását.
Elnézésedet kérem ezért, hiszen ha észre vetted, mindenkinek megválaszolom a hsz-eit, itt becsúszott az idő késedelme.
@sjz:
"A valós munkanélküliség vajon mennyi lehet, ugyanis mindíg csak a regisztráltakról van szó."
Csupán egy kiegészítő adatot ismerek, a minap közölték, hogy a foglalkoztatási statisztikákon kívül eső munkanélküliek száma 800 ezer fő.
Ezt a számot ki lehet hozni a munkaképes lakosság létszámából kiindulva, és ebből levonva az aktívakat, a regisztráltakat, a kinti munkavállalókat és a közmunkásokat.

Valahol stimmel is a számítási metódus, mert jelenleg a kormány 4 millió munkavállalót jelent, és Orbán most jelentette be, hogy 5 millió foglalkoztatott lesz, amely majd vonzza a külföldi befektetőket.
@aritus: Aha, csakhogy a szoci vezetés teljes mértékben összejátszott a multikkal, és az Energiahivatal kritikátlanul minden a szolgáltatók által igényelt emelést jóváhagyott, még akkor is ha a világpiaci árak egyébként csökkentek. Ráadásul így növekvő Áfa bevételre is szert tettek.
@Mariann19: Épp arról van szó, hogy olyan területeket, ahol nem valósulhat meg a szabad verseny-ilyen az energia rendszerek üzemeltetése-nem szabad magán kézben hagyni, illetve erős kontroll alatt kell tartani, mert nincs versenytárs, ami gátat szabhatna az elszabaduló áraknak.
Orbán beszédéből egyáltalán nem következik az hogy mindent államosítani akarna, mert ez hülyeség lenne. Azzal egyébként tisztában vagy hogy az EDF a francia állam többségi tulajdonában van?
@A megvalósult amerikai ólom..:
Az energiaszektor pont, hogy kontroll alatt áll, hiszen az árak kialakítása az állammal egyeztetve történik.
Azt írtam, hogy Orbánnak államosítási rögeszméje van, ami nem jelenti azt, hogy mindent államosítani akar.
Persze, hogy tudom, hogy az EDF a francia állam többségi tulajdonában van, azt is tudom, hogy Európában Franciaországra jellemző az állami vállalatok fenntartása, a banki szektorról nem is szólva.
A különbség az, hogy a franciák az államosítás után állami cégként kezelik a vállalataikat, nálunk pedig az állami tulajdonlás után a holdudvar valamelyik szereplőjének tulajdonába vándorol át, működése állami segédlettel biztosított. Ez a maffia állam jellemzője egyébként.
Orbán a bankrendszer 50%-át kívánja állami pénzintézetként kezelni. Több nyugati államban ez szintén létezik, de jellemzően nem 50% a mértéke, hanem ez alatti.
Egyébként lehetnek állami tulajdonban cégek, csak ne legyen versenytorzító hatásuk, és a politika ne privilegizálja a kiválasztottakat, mert az gátja a versenynek.
@Mariann19: Csakhogy a szocialista kormányok alatt az Energiahivatal messezmenőkig , és kritikátlanul kiszolgálta a szolgáltatólk emelési igényeit. Láttad a grafikonokat. Függetlenül a világpiaci árak alakulásától, évente átlagosan 12 %-ot emeltek. Ez nem szabályozás. Ráadásul ez az inflációt is gerjesztette, mert az energiaköltségek emelkedése a legtöbb szolgáltatás és termék árában megjelenik.
A jelenlegi kormány pedig visszaszabályzott ezekből az igaszágtalanul kisarcolt árakból, amelyek olyan alapvető szolgáltatásokat érintettek, mint az áram vagy a gáz szolgáltatás. Olyan körülmények között, hogy az adott szolgáltatónak nem kellett versenytárssal számolni a saját területén.

"nálunk pedig az állami tulajdonlás után a holdudvar valamelyik szereplőjének tulajdonába vándorol át" Konkrétan mira gondolsz? Milyen " holdudvar szereplő" tulajdonába vándorolt át bármelyik államosított szolgáltató? Egyébként is, ha így lenne miért akarnák non-prfittá tenni?
Verseny szempontjából a legtorzabb helyzet a magyar energiaszolgáltatásban volt az elmúlt évtizedben, mivel a rendszerüzemeltető cégeknek a saját területükön nem volt versenytársuk..
@Mariann19: Csakhogy a szocialista kormányok alatt az Energiahivatal messezmenőkig , és kritikátlanul kiszolgálta a szolgáltatólk emelési igényeit. Láttad a grafikonokat. Függetlenül a világpiaci árak alakulásától, évente átlagosan 12 %-ot emeltek. Ez nem szabályozás. Ráadásul ez az inflációt is gerjesztette, mert az energiaköltségek emelkedése a legtöbb szolgáltatás és termék árában megjelenik.
A jelenlegi kormány pedig visszaszabályzott ezekből az igaszágtalanul kisarcolt árakból, amelyek olyan alapvető szolgáltatásokat érintettek, mint az áram vagy a gáz szolgáltatás. Olyan körülmények között, hogy az adott szolgáltatónak nem kellett versenytárssal számolni a saját területén.

"nálunk pedig az állami tulajdonlás után a holdudvar valamelyik szereplőjének tulajdonába vándorol át" Konkrétan mira gondolsz? Milyen " holdudvar szereplő" tulajdonába vándorolt át bármelyik államosított szolgáltató? Egyébként is, ha így lenne miért akarnák non-prfittá tenni?
Verseny szempontjából a legtorzabb helyzet a magyar energiaszolgáltatásban volt az elmúlt évtizedben, mivel a rendszerüzemeltető cégeknek a saját területükön nem volt versenytársuk..
@Mariann19:

Ezer köszönet az információért, ez mindig furdalta az oldalamat.
Láttam korábban pár számot, de azok olyan hasra ütésszerűnek tűntek.
Ez inkább tűnik reálisnak.
A szomorú az, hogy ilyen jellegű statisztikákat felesleges csinálni, értem én, hogy propaganda, de a valósághoz semmi köze (már az államilag előadott számoknak).
@Mariann19:

Szia!
"Adósod maradtam a múltkori vitánkban egy válasszal, mire a kommentedet olvastam, az ügy elveszítette az aktualitását."

Melyikre gondolsz?
Én vártam választ, ha egyre gondolunk. :)
A késedelem nem gond, holnap írok, mivel én is késésben vagyok, majd leírom.
:)
@Mariann19: "Örülök, hogy te is úgy látod, hogy termelő profilú cégeknél az 5-15%-os profitráta kedvező mértéket jelent."

Még ehhez.
Ezzel csak egyet lehet érteni, elég sok területre volt, van rálátásom, hihetetlen blődségek keringenek az ún. extraprofitról, nyilván vannak ilyen területek is, de sokszor nem ott, ahol a propaganda hatására az emberek elképzelik.
@sjz:
"Ezer köszönet az információért."
Vitapartneremet kellett meggyőznöm, aki felkészült figura volt, ezért választottam alátámasztásul a számokat, mert az egzakt magyarázat mindíg.
Ki szoktam írni az érdekesebbeket, mert nemcsak itt, hanem baráti körben is tudom használni ezeket, de a fejemben is megragadnak számok.
Az elmaradt válaszom a kinti munkavállalókkal kapcsolatos beszélgetésünkről szólt volna. Azt hiszem, elég kimerítően elmondtuk az álláspontjainkat.
Te egy nagyon szeretetre méltó blogtársam vagy, ebben a témában nem egészen voltunk szinkronban. Valószínű, hogy amennyiben folytatnánk, körbe-körbe járnánk, ezért ha te is úgy látod jónak, ne térjünk vissza a témára.
A cégek nyereségének mértékét úgy látom, te is a gyakorlatból mérted le, magam is tapasztalati tényezőkre alapoztam. Gyakran már a pozitív nulla is öröm.
Nézd meg, a vállalkozások nem nagy aktivitással választják profilként a termelő tevékenységet. Alacsony a jövedelmezősége az ilyen inséges időkben. Már sokszor annak is örülni kell, ha a költségeket és a ráfordításokat az árakban érvényesíteni lehet. Hosszúak az átfutási idők általában a bevételek megjelenéséhez viszonyítva, addig hitelre van szükség, készletezés, forgási sebesség stb.
Kínlódás, különösen ott, ahol gyér a piac..
süti beállítások módosítása