Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: www.youtube.com/watch?v=uOiTX8lF3R8 Isten éltessen Dani! Kívánom, hogy legyen úgy, ahogy szeretné... (2024.03.28. 14:23) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: @pollutio: naná :) (2024.03.21. 08:26) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.07.24. 09:49 Fabius

Orbán nem vitázik és kész!

Címkék: fidesz orbán viktor külügy egyesült államok

Kurvaéletbemár! Mikor érti meg ez a csökkent értelmű világ végre, hogy Orbán Viktor kommunikációjának egyetlen eleme a kinyilatkoztatás, ilyen vitaizé az nem választható opció? Mert nem és kész. Mindenórás Tábornok nertárs megmondja amit megmond, és hagyják őt kérdésekkel békén. Mi alattvalók és a világ többi része is. A kérdés rossz, a válaszolgatás felesleges és időrabló

Ezt az egyszerűséget nem voltak képesek felfogni a szólásszabadságban a végtelenségig hívő amcsik. Azt hitték ezek, hogy amit nem tesz meg itthon önszántából, amit az Unió intézményei előtt is csak kényszerből csinál, azt majd nekik megteszi önként. Nahát lófaszt gyerekek, nem addig'a! Ideje felébredni az álomvilágból.

 

feherhaz.jpg

Tényleg nem értem hogyan is gondolhatták azt Georgetownban, hogy Viktor majd nem csak előad, hanem a hallgatása közben fölmerült kérdésekre is válaszolgat? Mikor nem fogadja Obama, és a külügy is kijafaszmelia szinten hajlandó tudomást venni egyáltalán az ottlétéről. Nem elég, hogy nem tudják ezek a nemzetközi politikai súlyának megfelelő pompával és tisztelettel fogadni, még kérdésekre is válaszolgasson? Nem olvasnak ezek a műveletlen parasztok Holfingernét hogy tudják, minden Viktor beszéd melegséggel árasztja el a lelkeket? Ha meg olvasták akkor miért nem hiszik, miért nem elégednek meg ennyivel, és miért gyötörnék Büszkeségünket a kételkedés kérdéseivel? Ha legalább a Klinsmannt odarendelnék, hogy a Kárpátok Középpályása elmondhassa neki mit basztak el a nyolcaddöntőben Belgium ellen, akkor még talán, de ezektől ennyi sem tellett. 

Akkor meg minek az egész hacacáré? Lemondjuk a picsába! Uff!

1720 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr746539811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@parti_giano: Most aztán már tényleg megyek az opniba, mert fingom nincs miről beszélsz, partizánkodsz csak, vagy tudsz is valamit?:))
@jaegtoer:
"Nem papír zsebkendőre van szükség, hanem konzekvens gondolkodásra."
Valamint értetlennek neveztél korábban, mert az én álláspontom nem egyezett a tiéddel.
Kis barátom! Hogy ki az értetlen, az ebben az összefüggésben kétesélyes, mert ha véleményeltérés van egy témában, azt tudomásul kell venni, és vitázni kell róla, de az ellenvélemény nem az észbeli képességeket fejezi ki.
Az előzőekben több tényezőt soroltam fel a gyermekek számától függő tervezett nyugdíjrendszer ellen.
Most maradok a munkabér témánál, mert legutóbb i hsz-edben erre fókuszálsz.
Továbbra sem tudom azt támogatni, hogy a munkabér legyen a forrása az elosztó rendszerek bármelyikének.
A munkabér egy értékmérő, a munkateljesítmények Ft-ban kifejezett összege, különös tekintettel a nettó jövedelemre.
Eddig a bérekben benne vannak az adókedvezmények, melyek most már nemcsak az SZJA-ból vonhatók le, hanem ha az kimerült, tovább vonható a járulékokból is.
Csupán megjegyzem, hogy az Alaptörvényben szerepel, hogy csak annyi nyugdíjat lehet kifizetni, amennyi járulék befolyik, tehát már most is csökken az alap a kedvezmények miatt.
A problémám az, hogy amennyiben belekeverünk különféle elemeket a bérekbe, a bérek elveszítik eredeti funkciójukat, és lassan átalakulnak a szociális juttatások forrásaivá.
Számtalan variáció lehetséges a nyugdíjrendszer és a demográfiai viszonyok kialakítására, miért a munkabér lenne az egyetlen. Megmondom.
Azért, mert az állam így csupán az állampolgárok jövedelmeit és járulékait rendezi át egymás között - mely igazságtalan is - mivel állami forrást nem kíván erre a célra létrehozni elégtelen gazdaságpolitikája miatt.
A tiszta munkabérek jelenleg is tartalmazzák elvileg a munkaerő újratermelésének költségeit, hiszen abból tartjuk el a gyerekeinket. Az, hogy ez kevés, az más kérdés.
Hasonló anomália a nyugdíjak gyermekszámtól függő átrendezésének a kérdése.
Úgy a béreknél, mint a járulékoknál most megdől az a tradicionális funkció, amit a bérek és a járulékok kifejeznek.
Eddig a befizetett járulékokkal arányosan lehetett számítani a nyugdíjak mértékére. Ez most megdől, mert különféle szempontokat lehet ebbe - ahogy a tót mondja - belegabálni.
Fentiek alapján az állampolgári tudatból kivész az öngondoskodás készsége, hiszen nem tudja hová és mihez kötni elvileg a terveit.
Üdvözlettel: "Értetlen Mariann"
ne tedd másokkal, amit magadnak nem akarsz- Orbán
@évásanyó: nem, arra gondoltam, hogy elmehetnek neked hazulról, de jobb esetben haza is jönnek. no, akkor gáz, ha az ember elkezd arra emlékezni, mit csinált addig, míg nem voltak otthon. és tagát idéztem példának.
@ephart: többször kéne ezt mondanod a főnöködnek, de legalább elkezdted.
@tristen2005:
Ja, így már világos. A rejtvényeim szinte mindegyikben szerepel megfejtésként, egyébként is ismert.ok
@Mariann19: "A munkabér egy értékmérő, a munkateljesítmények Ft-ban kifejezett összege, különös tekintettel a nettó jövedelemre." ez ne inkább a bruttó bér, mariann?
@parti_giano:

Nebántsd anyót, belekeveredik mint, fing a gatyába!:)
@gazoló:
Szia!
Az utolsó két negyedet láttam, izgi volt.
Végtelenül örülök a bronznak, szerintem csak a szerencsén múlt, hogy nem lett jobb.
Annyira elhanyagolható már ilyen szinten a csapatok közötti különbség, hogy a lányok is lehettek volna elsők.
A mai még szörnyűbb lesz a drukkolásnál. Írtam neked, hogy Montenegro jobb lenne. Ezek a szerbek 8:4-ről tudtak fordítani, és győztek.
Nemhiába félek tőlük.
@vitéž munkášőr:
:))
Ott a 'zerzsébet hídnál a hótolóval a barikádokkal együtt gereblyéztem volna össze a söpredéket,rá katonai Zil-ekre 'oszt irány a kóter,'megaműanyaglakat című fejezet,nem ám a visszapofázás meg kártérítés!!Noormális???
@parti_giano:
Azért írtam azt, hogy "különösen" a nettó bér, mert az emberek ezt fogják érzékelni, ha teljesítménytől függetlenül alakulnak a kézhez vett jövedelmek.
Persze, mint értékmérő, eleve a bruttóval indul.
@parti_giano: Már elengedtem az irásomat, mikor leesett a tantuszom, mit csináljak, libatollból van , rágyöttem a humorod sava-borsára, ugyhogy mégsenem megyek magamtól az opniba:
))
@Mariann19:
Már most idegbe jövök,ha rágondolok,szorítunk keményen Drága:))))
@guma:
Rájöttem, hogy ki volt az a troll, akinek nem jutott az eszembe a neve. A "röfi"
@Mariann19: az zavar, hogy a nettóban már megjelennek az adókedvezmények. de értem, mire utalsz.
@tristen2005: Kösz a hasonlatot édes egy pofám!Má megest nem látok a könnyeimtől.Aszongyák, a nevetés hízlal.Mióta ismerlek Titeket, má meg se próbálok kimenni a kertbe.:))
@évásanyó: figyelj magadra, mi lesz, ha megjelenik a királyfi fehér lovon, te meg elnézed.
@ephart: Aranyom, ezt nem Orbán miniszterelnök úr mondta először, hanem Jézus, ha jól tanultam anno hittanon, mert tudod, mi még jártunk.
@parti_giano: Megjelent, benézett az ablakon, nagyot vágott a paripa fejére, és illa-berek, nádak - erek huss.:-)
@Mariann19:

'Ragúzában megtaláltam a rejtett,titkolt csodafegyverüket:)))

kepkezelo.com/images/b2deh9dw5gb4gym09wis.jpg
@évásanyó: mert elfelejtettél szemkontaktust teremteni vele. azt már tudni sem akarom, a királyfi melyik részében merült el szép szemed világa. azt meg feltételezni sem merem, hogy a lónak nézted valamelyik alkatrészét.
@Mariann19:

A kis huncutka Pintér! Ezek vagy hülyék, vagy Alzheimer kórosak! Vagy minket néznek hülyének! Szerintem az utóbbi!

Pintér vagyonnyilatkozatában jövedelemként csak az 1,2 millió forintos miniszteri fizetése és a nyugdíja van megjelölve. A közzétett szja-adatok szerint viszont a belügyminiszternek 2010-ben 1,6 milliárd, 2011-ben 477 millió, 2012-ben pedig 503 millió – vagyis három év alatt összesen közel 2,6 milliárd – forint külön adózó jövedelme keletkezett.
A titkolózást az magyarázhatja, hogy a vagyonnyilatkozatban tételesen meg kell határozni, hogy honnan származik a jövedelem, így az is kiderült volna, hogy Pintér mikor, kitől, miért kapott pénzt.

propeller.hu/itthon/2962560-pinter-megfeledkezett-7-milliardos-vagyonarol
@évásanyó: így így.Orbán keresztény ember.persze ez szomorú hír a judeobolsiknak.de hát e van
@évásanyó: remélem nem csak a szád jár hanem Úr napja lévén Istentiszteleten is voltál
@ephart: misére már nem is mehet? te, azért tudhatnád, hogy a rendes reformátusok nem keresztényt, hanem keresztyént mondanak. többet kéne olvasnod, s ne csak a borért és ostyáért járjál templomba. suttyó.
@parti_giano: Ne légy ilyen szégyenlős Bogaram, te csak nyugodtan feltételezz!:))
@ephart:

Kurva nagy keresztény! A zsidótól a mohamedánig minden féle-fajta keresztségben szenvednek a gyerekei!
@ephart: Ehhez nem tudok neked mit mondani,mert nem tudom, mi az a judeobolsi.
@ephart: Katolikus asszony lévén tartom a vallásom ünnepnapjait, de tartózkodom ezeket gőggel mindenki elé tárni, mert a főbűnök közé tartozik a gőg.
@évásanyó: tehát nem voltál ma Isten házában.értem
@ephart: Jézus is kizavarta a farizeusokat a templomból.Nem attól keresztyén egy ember, hogy térgyen csuszik-mászik, de 5 gyereke 5 féle képpen kapta az egyféle áldást.
@ephart: Nem tartozik se terád se másra, hol jártam ma 10,30-kor.
@ephart: te sem voltál sehol, csak a pofád nagy, faszkalap!
@gazoló:
Olyan ütődöttek vagyunk /te nem/, hogy úgy készülünk az estére, mintha az életünkről lenne szó.
Mi lesz velünk a képernyő előtt?
Raguzában, ott a szikla tövénél folytatott edzések után még én is lehetnék válogatott.
Csodás!
@évásanyó: "Nem attól keresztyén egy ember, hogy térgyen csuszik-mászik, de 5 gyereke 5 féle képpen kapta az egyféle áldást."

Isten megváltott gyermekei megtalálhatók minden keresztyén-keresztény felekezetben

Úr Jézus Krisztus aki örökké áldandó Isten:"Aki hisz, üdvözül, aki pedig nem hisz, elkárhozik."
@parti_giano: voltam.miden vasárnap vagyok
@parti_giano:

Ezt figyúzd! taga megvette a talicskát!:))
@ephart: Igen, jó is hogy mondod, mert szeretném, ha megmagyaráznád ezt a mondatot:" Csuhások, Térgyre, imához".
@tristen2005:
A múltkor láttam a vagyonnyilatkozatát.
Csak ingatlanból van 22 /jó a számmemóriám/, milliárdos kinnlévősége, befektetések.
A külön adózó jövedelme szerintem osztalék lehet, vagy olyan vagyonértékesítés, amelynél az eredeti és az eladási ár különbsége adózik.
Ám úgy emlékszem, eszméletlen összegű osztalékot
vett fel.
@évásanyó: még nem volt megtérve.így persze hogy dühösködött Isten megváltott gyermekeire
@tristen2005: neki a porszívója motorja van rajta. meg a platón ott van a te guminőd.
@guma:
Én is meglepődtem volna, nincs ezen mit csodálkozni.
Röfi helyett te lettél megjelölve, minden ebből adódott.
Nincs itt semmi baj.
@ephart: nem hiszem, akkor tudnád ezeket a finom különbségeket, amiket említettem. böfögni vagy csak képes magadtól.
@ephart: Figyelmedbe ajánlom ezt a filmet, bár én inkább a Magyarországon eddig kiadott 5 kötetet jobban értékelem, de a film se rossz, csak rövid.
www.youtube.com/watch?v=7yqEvHLfQTk
@ephart:
"Ne tedd másokkal, amit magadnak nem akarsz!" Orbán.
Az ilyen szemforgató aranyköpések csak azoktól az emberektől fogadható el, akik ennek jegyében cselekszenek, különösen, ha döntési pozícióban vannak az emberekkel szemben.
Ezt figyelembe véve mit szólsz a 4 millió magyar folyamatos elnyomorodásához?
@Mariann19:

Röfi helyett te lettél megjelölve

Ki tudja? Lehet hogy guma is malackodik néha:)
@ephart: Tudod, számomra, aki hithű katolikus,meglehetősen undorító, hogy Orbán úrnak még a vallásgyalázás is meg van bocsájtva általatok, megtért, te is tudod, hogy ez hazugság, azt nézte, mi érdeke fűződhet Rómához, Erdőshöz, s így az ő megtérése a pokolban fog kulminálódni.
@Mariann19: és milyen koherenciában van ezzel a mondatával:

"Mit gondolnak, meddig maradnék hatalmon, ha ilyet meg lehetne Magyarországon tenni, ha hatáskör túllépés miatt be lehetne minket perelni?"

tehát akkor mi is átléphetjük a törvényesség határát?
@tristen2005:
Megint a humorodnál vagy. Tetszik. Folytasd.
@parti_giano:
"Tehát akkor mi is átléphetjük a törvényesség határát"?
Logikus következtetés.
Ennek az Orbán-féle költői kérdésnek van egy sugallata.
Az USA-ban Obamát elkapták hatáskör túllépése miatt, ezt ismerve a magyar közvélemény esetleg nálunk kéri követni a példát.
Orbán ezt megelőzte ezzel a kijelentésével, nehogy már ő is Obamával legyen egyenlő!
@Mariann19: @ephart: Mariann kérdéséhez még hozzátenném, feléd, hogy ezt hogyan látod:"Könnyebb a tevének átmenni a tű fokán, mint gazdagnak bejutni Isten országába"
Ugye nem akarsz azon vitatkozni, hogy Orbán úr és családja kimondottan a gazdagok közé tartozik.Ha akarod kövesd őt, de én a szegényekkel megyek.
@ephart: "...tehát nem voltál ma Isten házában.értem"

Én nem értem.
Állítólag isten mindenütt ott van, és ha ez igaz, akkor az én házamban is itt van, pedig nem is vagyok vallásos. Ha mindenütt ott van, akkor a vallásos/hívő embernek miért is kell vasárnap isten házába mennie? Minek nekie saját ház, amikor mindenütt ott van? Vagy nem is az ő kedvéért mentek vasárnap az "isten házába"?
@Mariann19: akkor abban megállapodhatunk, hogy egyik mondatával üti a másikat, harmadikat... mindezt egy szövegen belül.
@parti_giano:
"Mit gondolnak, meddig maradnék hatalmon, ha ilyet meg lehetne Magyarországon tenni, ha hatáskör túllépés miatt be lehetne minket perelni?"

Nos, erre hivatkozva kérni kell a megvádolt szociknak a hivatali visszaélés és hűtelen kezelés miatt történt megvádolásuk alól a felmentésüket. Közben meg az állami szügyészséget kell feljelenteni, mert megsértették a törvény előtti egyenlőség kotmányos tételét. Ha kedves vezetőt nem lehet a törvény megsértése miatt támadni, akkor mást miértis? Az ő képviselő társai szavaztak ( talán még ő maga is a szentjobbikjával )nemrégen új büntetőtörvénykönyvet, de abban sehol nincs olyan passzus, hogy kivéve a gyevi akarom mondani alfelcsúti bírót/miniszterelnököt. Öregbelügyér is azt gondolta 100 ezer évvel ezelőtt, hogy ő sérthetetlen, oszt most mégis életfogytiglant kérnek neki visszamenőlegesen. OV is kerülhet a helyzetébe 15-20 év múlva.

Egyébként ez a nyilatkozat egy beismerő vallomás?:D:D:D
@látjátok feleim szümtükkel: Édesanyám a debreceni apácazárdában végezte tanulmányait, mélyen hívő asszony volt. Minden vasárnap ment templomba, édesapám halála után minden nap a vecsernyére.ÍEgyszer ugyanezt kérdeztem tőle, ha a Jóisten mindenhol ott van, minek menni mindig? Édesanyám rámmosolygott szelíden és azt mondta, tudod ott közelebb érzem magam Hozzá.Én ezen nem vitatkoztam vele.
@ephart: "voltam.miden vasárnap vagyok"

Hát nem látszik rajtad mert folyik a szar a szádból.
Pontosan az ilyen genetikai hulladék, moslék emberek tartják hatalmon ezt az elmebeteg félázsiai diktátort mint amilyen te vagy.

Csak hát még annyi eszed sincs hogy ha valóban bevezeti a félázsiai diktatúrát akkor már az ilyen idióta trollokra sem lesz szüksége mint te mert korlátlan hatalom esetén minek.

Na akkor rohangálhatsz a templomba de az már késő lesz.
@parti_giano:
"Egyik mondatával üti a másikat, harmadikat."
Ez a következménye annak, ha egy politikus nem kristálytisztán közvetíti a gondolatait.
Soha nem szemközt fejti ki a véleményét az érdekeltekkel, üzenget, sorok közé rejti el az üzeneteit és a szidalmait is.
Nagyon hibás ez a fajta politikai szereplés, mert az értőket sérti, mert hülyének nézi őket, a naívak tévesen értelmeznek, elkezdődnek a semmihez sem köthető következtetések.
Nem figyeled, hogy soha igazi helyzetértékelés vagy a valósághoz köthető szónoklat nem hangzik el?
Miért jó az, ha az értékelők hipotéziseket gyártanak arról, hogy Orbán egy-egy kijelentése mögött mi is állhat?
@Mariann19: ez olyan, mint a biblia. ki-ki magyarázhatja a saját értelmezését, aztán egy fordulttal akár ellenkezőjét is. erre rodi szokott utalgatni. meg ezért is szeretnek a politikusok bibliai idézetekkel tetszelegni. múltkor orica emlegette, hogy a szocializációt nem lehet levetni, mint a nagykabátot. orbán is abban a világban diplomás ember és kisz titkár, amelyben a sorok között kellett olvasni.
Hogy eltűnt a jóember.)
@Mariann19: és amikor régebbi szövegeivel/tetteivel szembesítik a mai munkásságát (nem helyes ez a szó, de hagyom):

vastagbor.atlatszo.hu/2014/07/27/liberalis-internacianale/
@évásanyó: "...nem vitatkoztam vele."

No, még majd kiderül, hogy Viktorovics tőled tanulta a nemvitatkozást.:D
Bár ő saját magával sem vitatkozik.
@Mariann19:
'mármint a délszlávok csodafegyverét a tengeröblöket:))
A döntőben teljesen mindegy melyik volt Jugó csapatot kaptuk volna,mind félelmetes!
Háború lesz a medencében:))
@parti_giano:
Az, hogy Orbán is abban a világban nevelkedett, ahol a sorok között kell olvasni, nem jelenti azt, hogy Orbán követte is a kádárizmus gyakorlatát.
Mi több, ő volt az, aki elvetette, gyanítom tudatos módon, meghatározva azt, amit megváltoztatni kívánt.
Egy eszme,vagy elvek kiválasztása az egyén értékrendjétől függ, tehát következetesen kiáll mellette.
Aki nem így tesz, annak zűrzavar a fejében, nem a rendező elvek alapján foglal állást.
Ezt lehet látni Orbánnál, aki kártékonynak kiáltja ki azt az eszmét, amelynek ő volt fő képviselője.
A beszédében is feltűnt nekem egy érdekes kijelentés. Te mit szólsz ehhez?
"Nemzetállamos kell szervezni, amely nem egyének halmaza, hanem közösség."
A halmaz fogalma összességet, sokaságot jelent, akkor az egyének halmaza miért nem közösség?
Vagy ez csak egy szónoki nyomaték volt a részéről, vagy én nem jól értelmezem?
@gazoló:
"Háború lesz a medencében."
Fog ott forrni és sisteregni a víz heves t...ön rúgásokkal tarkítva a víz alatt, különösen a vad jugók jeleskednek ebben.
Hála Istennek, a mieinket sem kell félteni.
@Mariann19:
Szereted a víz alatti kameraállásokat?
Én a csajok egyik meccsén jöttem rá milyen zseniális nézőpontok:)))
@Mariann19: erről j. s. mill mondata jut eszembe: "az embereknek, attól, hogy egybeterelik őket, még nem lesz más a lényegük." mondjuk, ő az individualizmus klasszikus képviselője volt.
@látjátok feleim szümtükkel: Megfelelően kellő szerénységgel, de csöppet sem alázatosan úgy gondolom, lenne neki mit tanulnia tőlem:)
@ephart: ez most a bibliából volt, vagy a kámaszutrából? szerintem egyikbe sincs vityarózsája, amit te szerecc:)))
A másik nagypofájú tahó idézetei:

444.hu/2014/07/27/egy-masik-nagy-demokraciakritikus-gondolatai/

Nekünk csak a mini kiadás jutott...
No meg ez nem úgy lómai!
@parti_giano:

A mondat tökéletesen igaz rövid időtartamra és kényszer nélkül.Hosszú idő és/vagy kényszer alatt ld. koncentrációs táborok,hontalanság,etc. csak a nagyon erős individuumra igaz.

A halmaznak nem feltétele, csak jelölési szempontja lehet a közösség.

Én pl. kizártnak tartom, hogy az én baráti közösségemnek, mint halmaznak, és a cöfnek lenne/legyen közös metszete.
@parti_giano:
Aranyköpés. Ajánlom Orbán Viktornak.
Hímeztesse rá a konyhai falvédőjére, hogy mindennap lássa.
@gazoló:
"Szereted a víz alatti kameraállásokat"?
AHA! Nemcsak azt nézem, ahogyan gyilkolják egymást...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): mindig sejtettem, hogy egy hájder a srác. a pináról is a szopás jut az eszébe:)
egyébként, neked nem a vizet kéne gereblyézni? amire mindig kurva büszke vagy:)))
@Orica Középföldi: én mind a kettőben benne vagyok:)))
@Orica Középföldi: könnyen cáfolható, elég pl. a közös nyelvre gondolni.

de várj. akkor ez?

"senki sem külön sziget; minden ember: egy rész a kontinensből, a szárazföldnek egy darabja."

john donne
@Mariann19:

"A halmaz fogalma összességet, sokaságot jelent, akkor az egyének halmaza miért nem közösség?"

A definícióban benne van a válasz. A közösség szociológiai értelemben más és több, mint sokaság.

A kék szemű emberek halmaza nem közösség. Az U19, a labdát kergetők halmaza, de még _ eredményei alapján - nem közösség. A Benedek-csapat az:))
@taga20:

"én mind a kettőben benne vagyok:)))"

Mármint a cöf-ben és a baráti körömben? Kizárt:))
@taga20: szociológusok felmérést készítenek. azt akarják bizonyítani, hogy a sokat szeretkező férfiak a legszebbek, legkigyúrtabbak. ezért egybehívnak egy csomó manust, ügyelve, hogy minden korosztály, minden erőnléti állapotú réteg képviselve legyen.
először azt kérdezik tőlük, ki szeretkezik az év minden napján?
s valóban a legjobb képű, kigyúrt fickók jelentkeznek.
így haladnak lefelé.
végül megkérdik, ki az, aki évente csak egyszer.
feláll a legszebb, legkigyúrtabb férfi a teremben, bambán vigyorog, mondja, tagának hívnak.
nagy pánik a tudósok között, megdőlt az elmélet.
dühösen megkérdezik, miért vigyorog?
ő csak annyit válaszol: pont ma lesz.
@parti_giano: ez szép és jó volt márgit! de nekem legalább az évi egy meg van, és nem a guminőmmel, mint neked:)
aranyos vot a vicc, csak nem értettem, me politikai vot:))
@Orica Középföldi: rá sem ráncs, csak képzelődök:)
pedig a cöfföt nagyon szeretném:)))isten lássa lelkem!
@Orica Középföldi:
Szia Orica!
"Én például kizártnak tartom, hogy az én baráti közösségemnek, mint halmaznak, és a CÖF-nek lenne, legyen közös keresztmetszete."
Ez a megállapításod teszi teljesen érthetővé a fogalmat.
"A Benedek csapat az."
Köszi! Egy fannak gyönyörűség ezt olvasni.
@parti_giano:

Mi cáfolható?

A közös nyelvet beszélők egy nagy halmaz, benne számtalan részhalmazzal, amiknek szűk közös metszeteik vannak/lehetnek a vizsgálat szempontjától függően.

A filozófus és a költő gondolata szép, de matematikailag (halmazelméletileg) nem feltétlenül modellezhető:)

Ha a kontinenst vesszük a nagy halmaznak, akkor az egy nyelvet beszélők máris részhalmaz:))
@Orica Középföldi: én a mill gondolatára szerettem volna utalni, mint könnyen cáfolhatóra. visszaolvastam, félreérthető voltam.
@parti_giano:
Ettől féltem, a retro bankrendszer visszatérésétől.
Az egyszintű bankrendszerben egy-két bank volt, ahová finanszírozási hitelért mehettünk.
Ez az uralom a gyakorlatban úgy nézett ki, hogy az ember lapos kúszásban folyamodott a banki hatalmasságok elé, amelyek mondjuk ott csak osztályvezetők voltak.
Eljátszottuk kölcsönösen a rászorultak és kegyes hiteladományozók szokásos színjátékát, ők megszabták a kamatot, és passz.
Nem két fél megegyezésén történt a hitelezés.
JÖtt a kétszintű. Miután kialakult a jelen lévő bankok között egy versenyhelyzet, már nem adakoztak, hanem kiszolgáltak minket, a kamat is alku tárgya lehetett.
Nemegyszer, mint megbecsült ügyfelet az utcáig kisértek, voltak közös munkaebédek a kedvező együttműködés jegyében.
Most megint a hatalmasságoknak jön el az ideje, háttérben azzal az állammal, amelyik kénye-kedve szerint alakítja ezt a piacot.
Várhegyi Éva levezetése különben - mint mindíg - rendszerbe foglalt, minden szegmensre kiterjedő.
jó jó ám legyen. de mi lesz így a cigókkal meg a zsidókkal?mindkettő bár más más aspektusból de heréskedik így vajon hogyan tagozódnak be az új társadalmi modellbe?ki lett ez találva vagy csak a rögtönzés jön? nu rövidesen kiderül
@ephart: hát ők heréskednek, te meg csak herétlenkedni tudsz. a mi nagy szerencsénkre.
@Mariann19:

"_Kis barátom! Hogy ki az értetlen, az ebben az összefüggésben kétesélyes, mert ha véleményeltérés van egy témában, azt tudomásul kell venni, és vitázni kell róla, de az ellenvélemény nem az észbeli képességeket fejezi ki._"

Észbeli képességeidet nem vontam kétségbe, azok volumenére még csak célzást sem tettem, színvonaláról pedig még csak ráutaló megjegyzés sem jelent meg a billentyűzetemből, amit esetleg félre lehet érteni.
Az ’értetlenkedsz’, mint ’cselekvést leíró sornak’ személyeddel szövegösszefüggésbe keveredése pedig annak tudható be, hogy értelmező magyarázatomat semmibe véve csökönyösen ragaszkodni méltóztattál a szűkítő értelmezéshez, amelyet én már csak ’hivatalból’ is elvetek, mert mint említettem, én nem azért élek, hogy dolgozzak, hanem azért dolgozok, hogy élhessek. Ez ugyan nem közgazdasági kategória, számlatükörbe sem illeszthető, de nekem megteszi életfilozófiám egyik sarokpontjának, egyben felhívom mindenki figyelmét, hogy tartózkodjon szarok front-jának olvasni, még akkor is, ha két világháború volt szükséges ahhoz, hogy a civilizáltnak csúfolt világ -átmenetileg-felfogjon belőle valamit.
Miután a munkabér fogalmának, tartalmának már a megközelítése is antagonisztikus ellentéteken nyugszik kettőnk eltérő értelmezése okán, merészeltem úgy vélekedni, hogy további eszmecsere e tárgyban értelmetlen, cserébe elismerem, hasonlóképpen értetlenkedve állok a te megközelítésed előtt.
@hacsaturján:

Egy percig sem ringatnám magam abba a hamis képzetbe, hogy valaha is megvesztegethető lenne, tisztelt Mester. Karélia ügyében szíveskedjék mérlegelni, ne siesse el, ha teheti halassza későbbi időpontra, személyemben különben is felmentő csapatokra számíthat.
Ajánlatát mekkhatottan őrzöm, maradtam változatlan aljassággal lelkes híve, mint
jaegtoer.
@jaegtoer: no akkor, kiindulási alapnak.

hu.wikipedia.org/wiki/Munkab%C3%A9r

ne háborogj, felizgulsz, oszt még jobban olvad az antaraktisz. meg mintha te beszéltél volna több ajtóról. küldjek cavintont?
@parti_giano:

A munkabér többajtós (köztük az adózási) megközelítése rendben való volna. Csakhogy jelenleg -minden látszat ellenére- a munkabérek összegének csökkentésére játszanak a fiúk. Mivel nincs növekedés, és úgy tűnik ők is tudják, középtávon nem is lesz, ezért rezsi csökkentéssel, közszolgáltatók államosításával játsszák meg a betlit. Végső soron az is benne van a pakliban, hogy a közüzemi szolgáltatók munkavállalói közalkalmazotti bérezés elé néznek.
Ezért tettem fel az acélkalapot. Ez azt jelenti, hogy 20-25 ezer embernek keddről szerdára felére csökkenhet a fizetése.
Miért? Mert csak. Osszák be. Majd kapnak adókedvezményt, támogatást.
Csak az nem világos miből? Újabb rezsicsökkentésből?
@ Csak nem kitiltottak korrupcióért őt is és azért félt elmenni Orbán az USA-ba ;-))))

_____
www.origo.hu/itthon/20141017-bekerette-a-magyar-kulugy-az-amerikai-ugyvivot.html

Több magyar üzletembert és közéleti szereplőt TILTOTTAK KI az Egyesült Államokból, mivel amerikai cégeket próbáltak korrumpálni.

Sajtóértesülések szerint Vida Ildikó NAV-elnök és több más NAV-os mellett Habony Árpád és Heim Péter, a Századvég Gazdaságkutató első embere is a listán lehet.
_____
@ Nezd mar hogy a beszarinak van pofaja dumalni?!

____
index.hu/belfold/2014/12/08/parlament_pp/mar_mert_ne_lehetne_perelni/

Kérdez vissza Orbán. Azt valóban megteheti Goodfriend, hogy elbújik a diplomáciai mentesség mögé, de majd ők felszólítják, hogy ne tegye:

Álljon ki, legyen férfi!

_____
süti beállítások módosítása