Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: index.hu/gazdasag/2024/04/24/opusz-kozgyules-osztalek-meszaros-lorinc-reszveny-befektetes-befektet... (2024.04.24. 15:38) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: "A Muzsikáló Magyarország 2024 program a kávéházi cigányzenét támogatja 1 milliárd forintos keretö... (2024.04.23. 14:24) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.07.21. 09:02 Fabius

Éjjel csapott le a Birodalmi Sas

Nem volt kérdés, hogy felállítják. Elvégre "nekünk" ne mondja meg senkise, milyen emlékművet állítsunk. Se itthoniak se idegenek ne pofázzanak bele, hogy Orbán Viktor hogy emlékezzen a történelemre. Slussz. Úgy emlékszik ő ahogy neki, meg a mögötte álló jobboldalnak tetszik és kész. Hisztizhet a fél világ síppal, dobbal, nádi hegedűvel, "mi" akkor is, ha nem nappal, akkor éjjel, de felállítjuk hülyeségünk szobrát. Örülni lehet annak is, hogy a megszobort Gábriel arcáról nem köszönnek vissza az ismert vonások, így legalább szalutálni nem kellett a kirendelt rendőrezrednek. 

gábriel.jpg

Mi gátolta volna, hogy így legyen? Semmi az ég egy világon. Legfeljebb az, ha mittom a direkt követelik itthon és a világban, hogy állítsunk fel ilyet ne egyet, de mindjárt hármat, és az Unió országjelentésében murcogtak volna a nemkészülte miatt. No, akkor lett volna akkora szabadságharc, hogy Gábriel-rezsi pontokat állítanak fel szerte az országban, ahol anti-Gábriel asztaloknál gyűjtötték volna a tiltakozó aláírásokat hangyamód. Csak a világ nem érett még meg arra, hogy megértse a rendszert: minálunk minden elérni vágyott dolognak a reciprokát kell ordítva követelni. 

Enélkül hőseink nagy bátran, az éj leple alatt kirakták amit ki akartak, ezzel az üzenettel:

Nézzétek parasztok és okuljatok: nem rettenünk meg se a déká nyugdíjasoktól, se a Karácsony vezette fiatal Bajnai Gárdától, se a Steiner Pál - Horváth Csaba duótól, istenuccse lesz ember aki fel is avatja szobrunkat. Mit kicsoda? Vitéz Kőbányai Staubinger Árminné, született Krasznahorkai Etelka, ha más nem. Mi van? Hogy hogy nem hivatalos személy? Ő nyugdíjazása előtt az V. kerületi tanácson volt segédfogalmazó, úgyhogy nagyon is méltó képviselője a kormánynak. 

Amúgy feszült érdeklődéssel várom ki lesz az, aki - elvileg ma tízkor - tényleg felavatja az emlékművet és átadja a köznek. Rogánfalva közleményben üzente: nekik aztán semmi közük a szoborhoz, a Havasiberci-iroda szerint az egész a kormányszóvivő hadtest feladata, akik bizta nyaraltak valahol, mert a szóvivő szóvivője ( "a kormányszóvivő sajtófőnöke" WTF???)  se vette fel a telefont a magyarázat feladatával. Röhej, de ekkora sleppből senki nem tudott érdemi magyarázattal szolgálni az Indexnek. Most meg gondolom sorsot húznak Lázár "szomorú leszek, ha senki nem megy oda önként, basszátok meg" tekintete előtt, ki legyen a ner-vértanú, aki a tojászáporban avatni fog. 

512 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr656528439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@évásanyó:
Pedig ráfér, amilyen undok ez is néha... :))
Ja, NER ellenség, meg libisbolsi csürhe!
@rodeo36:
Lesz azon a kis langyi gábrison még tanga, meg boa... Az a szánalmas dög ott fenn meg, sok minden, de a német birodalmi sasról még karikatúrának is gyenge.
@évásanyó:

Ezt Boli is linkelte, de nem derül ki belőle, hogy hol volt a meccs:))
@évásanyó:
Ja, amikor kapkod az ember egyszerű gyermeke... :(
@Orica Középföldi:
U19.
"Csodálatos, mégis igaz. Az U19-as Eb nyitómeccsén nemcsak a magyarok reménytelen és az osztrákok remek játéka volt szórakoztató, hanem a magyar biztonságiak földöntúli primitívsége is."

"Osztrák sasért rugdostak focidrukkereket a bekattant magyar biztonságiak"
444.hu/2014/07/21/osztrak-sasert-rugdostak-focidrukkereket-a-bekattant-magyar-biztonsagiak/

A fradisokat nem irigylem majd... :)
@Orica Középföldi:
Az intelligencs biztoságiakról:

"Belépés után nem sokkal arra lettem figyelmes, hogy egy fiatal és egy idősebb osztrák szurkolót toloncolnak ki a biztonsági emberek, egy harmadik fiatal osztrák mezes srác pedig kétségbeesve próbál velük kommunikálni a rácson át. Szóba elegyedtem a sráccal, hogy mi a baj, azt mondta, a biztonságiaknak nem tetszett a zászlajuk, és ezért kizavarták őket. Odamentem az egyik kedves kopasz kitoloncoló biztonsági őrhöz, aki érdeklődésemet követően elkezdett rögtön ordítani velem, hogy mi a f*szt szólok bele az egészbe, de menjek oda a teljesen feketébe öltözött, deszantos sapkát viselő főnökhöz, majd ő elmagyarázza mi a gond, de ne csodálkozzak ha rögtön megüt a pofázásomért. Megköszöntem a kedves útbaigazítást, és elindultam az úriember felé. Hozzá nem sikerült eljutnom, mert egy másik megállított mellette és miután megkérdeztem mi történt, közölte, hogy az osztrák barátaim cigányozták a magyarokat és ezért lettek kiküldve. Ez kicsit szíven ütött, és kérdőn fordultam az osztrák sráchoz, hogy ez igaz-e, aki maga is nagyon meglepődött azon amit mondtam.

Visszakérdeztem a biztonságiaktól, hogy meg tudják-e ismételni azt, amit kiabáltak, hiszen németül volt, félre is lehet érteni, de nem tudták, illetve hozzátették, hogy egy tiltott jelkép, valami “birodalmi sas” kinézetű volt a zászlón, és mint tudjuk, hogy az osztrák zászló piros-fehér-piros. Mondom basszus, persze, az a polgári, de úgy mint nálunk a magyar állami zászló tartalmazza a címert, úgy náluk a császári sast. Ekkor egy másik közölte velem, hogy vagy kitakarodok én is a g*cibe az osztrák haverjaimmal együtt, vagy menjek meccset nézni.Nehéz volt vitatkozni a felettébb intelligens, látszatra is börtönviselt biztonságiakkal, ezért inkább beültünk a szektorba, a srác beszélt az apjával a telefonomon, hogy minden rendben, és meccs után találkoznak. Aztán később eltűnt, és kb 15 perccel később arra lettem figyelmes, hogy mindhármukat beengedték és leültek a C szektor közepén. Mondom ok, ez megoldódott. Nem sokkal később viszont azt vettem észre, hogy az kitették a maguk előtti székekre az osztrák zászlót, erre a biztonságiak állat módjára lerohantak és elkezdték őket kizavarni és lökdösni. Leghátul ültem, a srác még meglátott és odakiáltott, hogy nem-e tudnék segíteni valamit. Utánuk rohantam, az egyik biztonsági ekkor megállított, hogy mi a f*szt képzelek, ha már ilyen kib*szott nagy osztrák szimpatizáns vagyok, akkor takarodjak ki velük a g*cibe. Nem tudott elkapni, de nem is jött utánam, ezért visszaültem és végignéztem a mérkőzést."
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Fradistákat ne sajnáld, a fele a biztonságiőr, (pl Szőke Feri), a másik fele meg leveri őket, mint vak a poharat.
@tristen2005:
Jó, ironikusan gondoltam én is... igyál inkább! :)
majd a békemenet megvédi a galamboktól a sast...
hogy ne szarják le...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

A trollfocin olvastam, az öreg Mészőly ott ült a VIP-ben, vele reklámozzák az EB-t, a szünetben valaki beszólt neki, Kálmán, mi a bdsrtn ez itt, a második félidőre ki se jött: (Bdsrstn, Ez annyit jelent büdös úristen)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): állítólag bojkottálják majd a stadiont ha lesz beléptető
@Penivaldes: nem tudod te, mi az a beszólogatás:)
@Habakuk999: nem is akarom megtudni, hogy milyen gonoszságokra vagy képes:)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): az a sok fiatal rendőrgyerek fogja legjobban utálni, akik éjjel-nappal lesik majd, leönti-e valaki festékkel vagy sem

mondjuk jó sok rács van kőrülötte:)
@tristen2005:

Végre egy értelmes válasz:)) Köszi, bár azt nem tudom ki az a Szusza.
Tényleg van ilyen nevű stadion?
@Orica Középföldi: Szusza Ferenc (Budapest, 1923. december 1. – Budapest, 2006. augusztus 1.) magyar válogatott labdarúgó, minden idők egyik leggólerősebb csatára, az Újpesti Dózsa játékosa, a Szusza Ferenc Stadion névadója.:)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

kibaszott randa az egész izé úgy ahogy van de az bolond tyúk ott a piedesztál peremébe kapaszkodva, hogy le ne essen az borzalmas

a kis melegfiú (volt e modellje a szobrésznak vagy megálmodta?) szóval a fiúkát és az egész kócerájt le kell fújni vastagon olyan olajfestékkel amivel a tengerjáró hajókat és persze szivárvány színűre, kivéve a libaszárnyakat abból meg lehet fekete pulykát csinálni olyan kibaszott randa libaszárnyakat egy arkangyalra (még jó hogy olyan sincs a valóságban) rábiggyeszteni

szóval adtak szórakozást a pestiembernek addig is tovább tudnak lopni

brühüyyy
a bencsik meg megszervezhetne egy jó kis békamenetet, szerintem az a gongya nem tuggya mi miatt is kéne kiírnia

brühüyyy
@xvxvxv:

Ez egy ilyen szar ország lett. Ma már csak a szervilis, gerinctelen hazug seggnyalóknak terem babér mint blogger gejza és a sleppje. Elég szomorú, hogy idáig süllyedt az ország és mi hagyjuk, de hát mit tehetnénk?
@Hannibal ante portas: Mire gondolsz, kicsi imbecil? Mert a gugli kidobta, mikor adták ki Canetti művét és melyik kiadó, attól te nem leszel műveltebb mint Bayer.
Nekem nem kell "tornázni", te jössz ide és állsz sorba a pofonért.
@Habakuk999: Akkor elmondom, hogyan csinálják a "németek". Nem bonyolult, elég régi sztori:
Késeket exportáltak Britanniába a németek, elég szar minőséget(mondom régen volt, még bőven "Solingen" előtt), akkor a sok kocsog angol kitalálta, hogy bele kell vésni, ütni, önteni a késekbe, hogy Made in Germany, hogy a vevő tudja, nem a legjobb minőséget veszi meg!
Na és mit csináltak a németek? Bizony, amit a mai napig is! elkezdtek kurvára kaparni, fejlődni, hogy a Made in Germany NE a silányat jelentse.
remélem világos voltam!
Ott Háccsó Szotyisztánban(nézd csak meg a fidióta kommentelőket, akik jópénzért, szerencsétlenebb esetben meggyőződésből, segg hülyék), a megoldás nem kézenfekvő! Magad írtad a búzáról a dolgot...
Azt meg csak halkan jegyzem meg, hogy Mo. nyugati felén a földek elég régóta NEM magyar tulajdonban vannak!
@♔bаtyu♔: aha, világos egy sor kő szépen egymásra rakva, az giccsparádé... értem én, hogy ekkora nemzetthy bugrisok vagytok, de mit lehet tenni, ha nektek egy guggoló mellszobor a sablon...
Én nem láttam a szobrot, nem is érdekel. Az esztétikai kritikák teljesen feleslegesek, hiszen egy michelangelo alkotás ellen is fel kellene emelnie a szavát mindenkinek, aki a múlt átírása/meghamisítása, a felelősséggel való szembenézés elmaszatolásának folytatása, annak áthárítása valamint a múlt újbóli eljövetele/visszahozása ellen van... mert szerintem erről van szó: segédkezet nyújtott az akkori moi társadalom egy jelentős része és a teljes politikai elit rasszizmusból, bűnbakkeresésből és anyagi érdekből honfitársainak likvidálásához... s ezt a mai napig tagadja a jelenkori moi társadalom egy jelentős része, köztük a politikai elit java is, ugyanazon okok miatt, mint amit már leírtam... annyi változott, hogy most majd a cigányokra is lehet mutogatni...

youtu.be/0y1nCj_kQm4

hangoskönyv, hogy a retardált lápi-magyarok számára is elérhető legyen a szerző műve... ma megjelentek itt egypáran...

igen, izgalmas szín a szürke, még akkor is, ha a "címzett értelmetlen" jelzéssel is jön vissza az üzenet...
@Habakuk999: az figyelmes olvasás megkímélt volna, attól súlyos tévedéstől, amiben önelégülten elterülsz!
nem egyszer írtam már le, hogy rengeteg értelmes, jóravaló, becsületes emberért is tépem/-jük(bohóc disszidensek a kabaréból) a pofánkat!
ideje lenne felébredni! mert 300-500 év hátrányból indult Mo., most egy kicsit több lett!
@Sir Bates dö Hól: szőr! ne feltételezz ekkora mélységet, íj sekélyes lények mögött.
ezek csak akarnak valamit, ami nagy és elmondható róla, hogy miattuk van. szerinted, egy orbán viktor értené, amiről beszélsz? de látod, eljött a sok beteg, meg is nyilatkoztak szépen sorban. de egyiknek sem jutott eszébe, hogy miért is készült ez az izé.
@Sir Bates dö Hól:

kedves Bátes ott a sírban a Hól dő a zesztétika

ha egy könyvtárban említed Michelangelo nevét (műveiről nem is beszélve) ezzel az ócskavassal ami betonnal és raktári maradvány készlet szögekkel meg használt méretenkívűli csavarokkal van "diszítve" akkor nem jól "érvelsz" a tollazattyát hullató bolond tyúk amire aszongyák hogy sas ...hát én még ilyen sas-t nem láttam, döglöttet sem, a másik figurin a vizes lepedővel betekert fiúcska a libatollakkal a vállán és a réműlten felfelé meredő tekintetével azt lesev a tyúk mikor pottyant nagyon üde tavaszi kompozíció...hiányolok néhány más szimbóleumot is a kompozícióról nemzeti szineket: mint a szivárvány összes szine, csaba királyfi repülő lovát amint ugrattya a fellegeken és nagyot szikrádzik valamit a hátrafelé nyilazó kunokat akik egyéb ként hun voltak hun nem

szóval már "csak" be kellene festeni hajófestékkel lilára olyan vastagon, hogy csak a festék láccon az meg is óvná az esőtől tudva tuggyuk, amit felcsúti elvtárs építet az beázik és elmocsarasodik és kinő benne a pitypang

brühüyyy
@Sir Bates dö Hól:

csak nem arra kis művecskére gondolsz ami

en la Capela Sistina

www.epochtimes.com.br/capela-sistina-onde-michelangelo-colocou-seu-talento-e-coracao/#.U82Thfm-2m4

melyik is történelem hamisítás, vagy bármelyik másik?

nevezd meg és képet ide magyarázattal

de hőőőőőőőől

brühüyyy
@Orica Középföldi: @Sir Bates dö Hól:

Köszönöm. Már csak azért is, mert a szürke kedvenc színem... a kék, a fehér, a piros, a vörös, a bükk és a dió mellett! és a Mátrában is bicajoztam már... szinte.
Mint írtam volt a fejeket és agyakat említettem feltételezve, hogy átmegy az egyen szürkéről szóló üzenet.
Ama 50 ár-nyalattal nem foglalkoztam, hiszen kedvenc színem lévén, a szürkének -nem ötven, hanem- 1000 árnyalatát is láttam.
A szemek látta szürke szürkeség orvosolható szemben a fejekben és agyakban gyökeret verő egyen szürkével szemben. Az csak kihalással gyógyul. Az igazi traumát ez okozza számomra. közelebbről, a kritikus tömegek vakrandija a szín vallás templomában a kiátkozás napján. Egyszer mindenképpen eljön.
@évásanyó:
Nem, de most igen.

Szívem szerint ezért a mondatért
"neked is kedvesebbnek kéne lenned a többiekkel:)"
két pötty majonézzel megenném.

Mivel úgy látom, a többiek lassan bútolnak föl a történtek után, és nem akarlak Titeket hülye helyzetbe hozni, részemről a továbbiakban semmi politika.

Megyek, mert valamiből meg is kell élni.
@Sir Bates dö Hól:

Mielőtt belemerülnél magad is az emlegetett -de esetlegesen mégsem magyari- lápba, -talán már ajánlottam- célszerű elolvasni figyelmesen Clemenceau: „Egy győzelem fényei, és árnyai” című emlékiratát, valamint sorra venni, kik is voltak valójában a Jóvátételi Bizottság tagjai. [ha rájuk keresnél a neten, meglepődnél, milyen szerény információmennyiség található róluk, azokról, akik szívós és kitartó 'munkával' megalapozták 1933 eredményeit és a további 'folyományokat'. Azt is vedd figyelembe, hogy 1929-nek is volt egy sajátos -és sajnálatos módon- egy általánosítást generáló üzenete. Nem, mintha változtatna a múlton, a jelenen vagy a jövőn, de úgy gondolom, hogy a történések megismeréséhez közelebb visz a történések körülményeinek ismerete.
Természetesen nem állítom, hogy a piros-fehér-zöld-Szentkorona-hármashalom-római kettőskereszt-ezüsttel hétszervágott-vörös mező hályoggal megvert honfitársak mindegyike a realitás buckáin botorkál a magyari láp útvesztőiben, sőt eme realitás buckák sokszor arra is jók, hogy felbukjanak benne, de téged ez a veszély nem fenyegetne.
Végezetül ajánlom a Krízispont ((Margin Call, 2011) című filmet, benne Jeremy Irons monológjával.
Mindig 'meghat' patikamérlegen ki mikrogrammozott, összességében mégiscsak naivitásba torkolló morális megközelítésed némely esemény vizsgálata során.
Ezek azért jók, mert jól táplálják az egyen szürke túlélési, sőt túlszaporodási esélyeit.
@röf: maa mee, birjuk mink a hulye helyzeteket, vagy talan te nem? ;)
@jaegtoer: oops, ez igy reggel ehgyomorra, megyek is enni, konnyebb tolteni a hasat, mint a fejet, lasd mint fent a narancstrollokat.
@röf:

"_Mivel úgy látom, a többiek lassan bútolnak föl a történtek után,_"

Tévedsz. A hallgatással Penit tiszteljük meg, arról nem szólva, hogy egy szóval sem szeretnénk az emberré válásod útjába -most még- leküzdhetetlen akadályokat gördíteni. Mindennek eljön az ideje:) Személy szerint drukkolok neked.
:D
@jaegtoer:
Van akit a farkán keresztül fognak meg... van az úgy... ha az észérvek nem müxenek...
@jaegtoer:
ez olyan szép, hogy...szóval én a magam részéről a pragmatista megközelítés híve vagyok és világéletemben ezt alkalmaztam/om (ez feltételez némi elméleti felkészíltséget mely mindíg kéznél és lábnál valamint fejnél van)

imádom a szineket pedig olyanfajta daltonizmusom van ami bizonyos szinkeverékekben nem tud különbséget tenni bizonyos árnyalatok között, ugyanakkor bármelyik komponenst önmagában kristálytisztán látom

namost ez azzal is jár sokmindent másként látok

(kackackac)

a Nagy Sanya döntése foglalkoztat, ha kéznél van egy pengeéles elme át kell vágni a gabalyt és nem nyavajgani azon hogy milyen kötelet lehetne kapni, ha kibontjuk

Hic Rhodas hic salta

carpe diem

meg a legfőbb?:

brühüyyy
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
elgondolkodtam (még nincs szaga)hogyan lehet valakit a farkán keresztűl megfogni

kibaszott fájdalmas lehet

még az is ha a farkánál fogva ragadják meg

de a farkán "át" megragadni az talán ....

brühüyyy

E ti moló Gia (a szomszéd tehene sötétben)
@nincs_itt: csak kapkodom a fejem olvasás közben, főleg az ilyenek bejegyzésein, mint "nincs itt" (persze ha nincs itt mi a francot pofázik bele), de aki ilyen arrogáns módon osztja ki a többieket, s még azt se tudja, hogy más az íj és más az ily, az igazi nagy tuskó lehet. (csak idézlek öcsi: "íj sekélyes lények" ). Talán újra kéne próbálkozni alsó tagozatban, Grundschule, tudod, vagy új hazádban beiratkozni magyar nyelvtanfolyamra. S ha valamihez nem értesz, vagy nincs mondanivalód, a szavak, betűk egymásmellé illesztése miatt kár a klaviatúrát egy ujjal pötyögtetni. Csak alázat kérdése. Szar ügy, amikor a fagyi visszanyal, szokták mondani.
@susu64:
Rodeot el se olvasd... ennyi belefér, költői munkásságának tudjuk be.
@susu64:

caveat emptor

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum vitae dapibus est. Nunc erat magna, vehicula eu laoreet sit amet, mollis nec felis. Sed lorem nisi, consequat vitae felis ut, porta suscipit felis. Nam aliquet leo sed eros egestas, vel cursus enim volutpat. Integer bibendum venenatis tortor, sed condimentum nulla ullamcorper sed. Sed id tellus imperdiet, viverra orci ut, malesuada tellus. In sit amet ante varius, scelerisque tortor sit amet, convallis lacus.

Pellentesque dignissim lectus ut felis congue tempor. Sed a ante a magna ornare commodo. Nunc ac augue eleifend, consectetur nisl in, imperdiet felis. Fusce vitae metus eget leo vehicula ullamcorper. Aliquam egestas vulputate odio ut cursus. Nulla facilisi. Aenean facilisis mollis ipsum. Maecenas egestas magna nec enim eleifend dictum. Maecenas at egestas leo. Cras tempus, quam id lobortis condimentum, purus augue sagittis sem, quis dapibus velit felis id eros. Suspendisse aliquet non lectus in laoreet.

Donec at nisi orci. Praesent ac facilisis justo, eget blandit enim. Morbi fermentum augue at venenatis posuere. Cras imperdiet varius nunc, non tincidunt odio accumsan in. Etiam ullamcorper tortor nisl, eget condimentum diam condimentum et. Vestibulum rhoncus aliquet vestibulum. Suspendisse porta risus eu rhoncus ornare. Nunc convallis accumsan rutrum. Morbi non ipsum diam. Pellentesque hendrerit eros nisl, ac elementum quam tristique et. Aenean faucibus, nulla ultricies tristique convallis, tortor nulla elementum ante, a iaculis elit massa vel nulla. Vestibulum eu turpis nec est dapibus luctus sed eu dui. Ut tempus consectetur tortor, sed tempus erat vulputate sed. Sed consectetur at eros at convallis.

carpe diem

+++***brühüyyy
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

Mota dea est sortemque dedit: Discedite templo
Et velate caput cintasque resolvite vestes.
Ossaque post tergum magnae iactate parentis.
Obstipuere diu rumpitque silentia voce.
Pyrrha prior iussisque deae parere recusat.
Detque sibi veniam pavido rogat ore pavetque.
Laedere iactatis maternas ossibus umbras.
vertaling:

De godin is bewogen en gaf de orakelspreuk:
"Ga weg van de tempel en omhul het hoofd en maak de omsnoerde kleren weer los.
En gooi de botten van de grote moeder achter de rug."

caveat emptor

***brühüyyy
@röf:
"
Mivel úgy látom, a többiek lassan bútolnak föl a történtek után, és nem akarlak Titeket hülye helyzetbe hozni, részemről a továbbiakban semmi politika."

Barátja valakinek az Úrban... itt részedről eddig sem volt politika...
@susu64: ne kapkodd a fejed, mert akkor nem fogod szépen, sorban olvasni amit leírok, kell neked a szamár vezető!
mija porbélmád? azt is kifelytenéd?
igyekszem kihámozni a velőt, de valahogy nem megy.
mihez nem értek?
hogyan kapcsolódik a Grundschule a magyar nyelvtanfolyamhoz?

De leginkább, ez a bensőséges, jobboldalian egyenlőséget kifejező "öcsi" teccik!
íly módon megvilágítva, az alázatot, igazán csendőr pertura emlékeztet.
@Sir Bates dö Hól:

", izgalmas szín a szürke, még akkor is, ha a "címzett értelmetlen" jelzéssel is jön vissza az üzenet..."

Ebben az esetben zavar van az Erőben:))
@nincs_itt: Micsoda felfuvalkodott kisbéka vagy te.:)

Hanyagoljuk egymást, ha lehetséges. Ha nem, akkor is.

Meccsre is focit nézni megyek - elég ritkán az igaz - nem óbégatni.

Na tschüss.
@Habakuk999:
Ha az egymás basztatásán túlléptetek, akkor akár le is szállhattok a földre.
@jaegtoer:

Érdekes hajnali eszmefuttatás volt:))

Értettem, hogy az agyra gondolsz, de nem olyan egyszerű ez.Hajlamosak vagyunk az általánosításra , ami nem feltétlenül vezet helyes következtetéshez. Nopláne az indokolt pesszimizmus, depi sem a színek barátja.

Csak távolról, tömeget szemlélve tűnik ez egyenszürkének. A mikroközösségek világa még őrzi a színeket. Tagadhatatlanul fakul, mint a napfény nélküli növény,de még van. Helyenként heroikus már a küzdelem, de az életösztön csodákra képes.

Az emberi emlékezet nemcsak rövid-, hosszú távú, hanem ősi is. Krízishelyzetek hihetetlen
energiákat képesek mozgósítani.

Igen, a vakrandinak lesznek vesztesei, valószínűleg nem kevesen, de én nem vizionálok kihalást. Gondolj Spíróra:)

Más.

Kíváncsi vagyok, Sír mit reagál erre:

"Mindig 'meghat' patikamérlegen ki mikrogrammozott, összességében mégiscsak naivitásba torkolló morális megközelítésed némely esemény vizsgálata során."
mégis mit kellet volna tenni?a magyaroknak semmi bajuk az emlékművel lásd FIDESZ 2/3.de van vagy 150-200 idegenszívű judeobolsevik akiknek csípi a taknyos orrát.agresszív primitív csürhe.így maradt az éjjeli állítás
@ephart:
"a magyaroknak semmi bajuk az emlékművel lásd FIDESZ 2/3."

Szóval csak az a magyar, aki a Fideszre szavazott? Ugye vágod, hogy hány emberrel lett meg a "2/3"?
"Amúgy feszült érdeklődéssel várom ki lesz az, aki - elvileg ma tízkor - tényleg felavatja az emlékművet és átadja a köznek."

Úgy látom, a beszéd már felkerült a Youtube-ra:
www.youtube.com/watch?v=zk9NA8EEEqc
@Habakuk999: rövidre zárom a kérdést. eccerű kis fasz vagy, aki képtelen elfogadni, hogy van akinek sikerül...
@nincs_itt: @Habakuk999:

Egyszer azért meséljétek már el, hogy miért marjátok itt egymást teljesen feleslegesen és értelmetlenül... Mindketten ugyanazt az országot és népet szeretitek.
@Orica Középföldi:

Talán majd este, szinte felfal a munka, túl sok a tennivaló:-)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Ha tudnák, nem marnák egymást:))

Pedig nagyon egyszerű. A két pali megállapította nagyon helyesen, hogy az étterem kajája pocsék, majd elkezdtek fejben főzni. Persze úgy, hogy csak szakácskönyvet láttak, piacot, nyersanyagot, konyhát még nem.

Aztán jól összevesztek, hogy kinek a főztje jobb, miközben mindenki éhes maradt:)))

Mondhatnám, szórakoztató, de sajna nem az.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Szerinted tudjuk? Legfeljebb sejteni lehet: :)

I. Gyakorlatilag az ellenzéket illetve az ellenzéki oldalt ekézem, ha föl vagyok háborodva valamin - a fideszt fölösleges, tudjuk kik és mik - ezenkívül sokat magyarkodom és nemzetieskedem.
Ebből automatikusan gondolhatja, hogy angyalbőrbe bújt jobbikos troll vagyok, mint ezt ki is fejtette valamelyik nap.

II. "Nincs itt" kedvenc témája a defláció, ami kapcsán régebben mondhattam olyasmit a magam keresetlen vadbunkó stílusában, ami adott esetben rosszul eshetett a kolléga úrnak.

III. Csoportbeli pozícióharc utózöngéje. Mi vagyunk azok, akik se nem szellemesek, se nincs irigylésre méltó stílusuk, se különösebb speciális hobbyjuk, szakértelmük, nem vagyunk színesek, nem vagyunk békések, megfontoltak, jóindulatúak, ugyanakkor a vitában győzni akarunk, roppant főokosak vagyunk, s csatakosra leizzadva fetrengünk az ágyunkban éjszaka, ha nem miénk az utolsó szó.
Ebből automatikusan következik a felfokozott agresszivitás a vitákban.
Ilyen karakterből nem kell kettő egy szűk csoporton belül, egy is sok.

Ezenkívül sokszor fogalmazok kétértelműen, ennek is megvan a maga eredménye, mint a példa mutatja.
Ráadásul rettentően szeretem megcsipkedni a hasonló tulajdonságú leányokat és legényeket.

Érdekes egyébként, mert amikor megjelent a blogon nincs itt kolléga, kifejezetten eljátszottam a gondolattal, hogy megkeresem őt élőben boltolás céljából, mert pont szükségem volt egy hasonszőrű emberre.:)

Bocs az okoskodásért, de Te kérdezted.:)
És egyáltalán nem biztos, hogy így van.

De úgy sem, ahogyan Orica írta.:)
A zsidók által megszállt Ciszjordánia Kiryat Arba elnevezésű illegális zsidó telepének rabbija kiadta a parancsot a zsidó katonáknak: Nem kell azt nézzétek, hogy civil, asszony, gyerek vagy katona, öljétek a palesztinokat!
@Habakuk999:
" ugyanakkor a vitában győzni akarunk, roppant főokosak vagyunk, s csatakosra leizzadva fetrengünk az ágyunkban éjszaka, ha nem miénk az utolsó szó."

Nagyra értékelem válaszodat. Viszont a III. pontban felsorolt jelzőiddel (nem vagyunk ilyenek, nem vagyunk olyanok) nem értek egyet egyikőtök vonatkozásában sem.
Nem lehetne ezt a győzniakarást és főokosságot csak egy kicsit fékezni? Máris kevesebb értelmetlen csatazaj lenne.
És igen, én is azt láttam régebben, hogy jól kijöttök egymással. Ezekután meg sajnos előállt a két dudás minősített esete.
Nem lehetne, hogy a két dudás egymást kísérje, és ne egymást akarja "túldudálni"?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: kicsit megkésve, de megfontoltan.
Olvastam @Habakuk999: kollega/ina válaszát is.
Nem bonyolult ügy, az én agyam másként működik. Osztályozom, rendszerezem a tapasztalataimat, azokból kialakul egy eredmény, amely lehet jó vagy rossz, sikeres esetleg sikertelen.
Ha rossz és/vagy sikertelen végeredményt kapok, akkor változtatok.
A magam erejéből, elértem azt amit kitűztem célként, magamnak. Természetesen hibákkal, rossz döntésekkel tűzdelt út volt.
Amit hiányol habakuk, az nem egyéb mint a selyempapírba csomagolás.
A szakmám, ami hobbi is egyben, nem teszi lehetővé, hogy finomkodjak, javításra legtöbbször nincs lehetőség. Habakuk pedig, az én megítélésem szerint, az állandó kitérés és megmagyarázás módszerével él.
Talán leírtam már, most megismétlem, hogyan lett világhírű a Made in Germany felirat. Rossz késeket exportáltak Angliába a németek jó régen, az angolok meg kitalálták, "fogyasztóvédelmileg", hogy jelöljék a német silány dikicseket: "Made in Germany felirattal". Mi lett ebből? Azt hiszem köztudott!
Számomra ez a járható út!
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: nincs ezzel baj, hadd dudálja, aki akarja.

Amíg azt hittem, hogy ez a hely szellemi műhelyként funkcionál, s eljut oda is az itteni beszéd, ahová szánjuk, lelkes voltam.
Mostanában már mesterségesen kerülöm a vitákat, ez nem jelenti azt, ha beköszönnek, ne köszönnék vissza.
Ugyanakkor elhiszem, kívülállónak nem kellemes olvasni a személyeskedéseket, távol fogom tartani magam tőle.
@Habakuk999: @nincs_itt:

Sziasztok két dudások.
Most egy kicsit úgy jártam, mint az egyszeri, aki kiengedte a szellemet a palackból és nem tudja, hogy mit kezdjen vele.
Köszönöm, hogy nem költőinek kezeltétek a kérdésemet, nem is az volt, őszintén érdekelt a harc oka.
Viszont változatlanul nem értem, hogy két ember, aki egyként szeretné, hogy ennek a szerencsétlen országnak jobbra fordulhasson a sorsa, miért egymással hadakozik.
Egy kicsit leképezitek a magyar népet. Mindketten jót akartok, de egymással nem tudtok összefogni, egymást ekézitek.
Akkor miért csodálkoztok azon, hogy ez országos szinten meg pláne nem működik?
Haba, nem veszed figyelembe, hogy nincs_itt távolabbról, tehát objektívebben látja azt, ami itt történik.
Nincs_itt, te meg azt nem veszed figyelembe, hogy mi itt eszköztelenek vagyunk (vagy inkább még nem találtuk meg a megfelelő eszközöket). Te kultúrállamban élsz, mi nem, ami számodra ott természetes, az nekünk jelen pillanatban elérhetetlen.
Viszont ha továbbra is csak az ekézés folyik (és innentől nem csak rátok vonatkozik, hanem mindenkire), addig nem is jutunk semmire.
Távol álljon tőlem, hogy én itt a napkeleti bölcset játsszam, de ezeket a gondolatokat keltettétek bennem.
Köszönöm, hogy meghallgattatok.
@jaegtoer: hát, a lápi-magyar eredetét valahogy csak vissza lehet keresni itt a blogon, én nem tudom, mi módon, valaki más minden bizonnyal...
majd megpróbálom megszerezni s forgatni az ajánlott könyvet, bár még kevés olyan emlékiratot olvastam, mely "objektív" lett volna (az inkább a beismerő vallomás műfaja), s nem egy picit önigazolás...
a jóvátételi bizottság, '33 vagy '29 megemlítését/felhozatalát nem értem a kommentem alapján, ahhoz annak semmi köze (bár, ha nem te írtad volna, akkor a "mosoda a szerecsenhez" jutna eszembe, olyan konzervgyári kötelesség/kötelezettség meg valami honoros mundér kapcsolatának okán)...

végezetül nem gondolom azt naivításnak, ha szembenézünk a tényekkel... azok meg azok, amiket írtam... s a legfájóbb, hogy a legbecsületesebbek/legkorrektebbek akkor is, most is az esztelen és irracionális gyűlöletüket nyiltan felvállalók... mégis, mi másként lehetne megközelíteni bármit is az életben, mint morálisan?... ha nem így teszel, az is a morálnak egyfajta lakmusza...
"Most a mi békétlenségünk tele
Dicsfényü nyár lett York e napja által:
És a házunkra gyült vészfellegek mind
Temetve vannak a mély óczeánba.
Győzelmi fűzér körzi homlokunk’;
Emlékül függnek csorba fegyvereink;
Bősz riadóink múlató körökké,
Vad indulóink tánczzenére váltak.
Zord Mars legyürte homlok-ránczait;
S most, a helyett, hogy vértes paripákon
Lelkét ijesztné ádáz elleneknek,
A nő-szobákban szökdös vídoran
A fuvolának kéjelgő szavára.
De én, ki cseljátékra nem születtem,
Sem udvarolni szerelem tükrének;
Én, zord veretű, s a báj fönsége nélkül,
Hogy fürge pajkos nypmhánál tipegjek;
Én, a kin elbénult e szép arány,
S a bal természet megcsalt alkotásban,
Ferdén, bevégzetlen s idétlenül
Küldvén ezen élő világba, félig
Se készen, és oly sántán, félszegül, hogy
Az eb megugat, ha elbiczegni lát; –
Mert én a béke lanyha, lágy korában
Nem lophatom kedvtelve az időt,
Hacsak enárnyam’ lesve a napon,
Nem kémlelem saját rútságomat:
S ezért, mivel mulatni nem tudok, mint
Szerelmes e sok szép szavú napokban,
Elvégezém, hogy gazember leszek,"

ezt korrektebbnek gondolom, mint a maszatolást...

@Orica Középföldi: ez lett rá a válasz:-)...
@Sir Bates dö Hól:

Maradnék mélyen magamban annyiban, hogy maga nem Plantagenet, pláne nem közepes, nekem meg semmi közöm a Tudorokhoz, a történelmet pedig minden híresztelés ellenére a vesztesek is írják, s ha a győztesek kiradírozzák, akkor súlyos tévedésbe esnek.
A lápi-magyar eredet vizslatása vakvágány, már akkor is betudtam szófordulatnak, de miért is ne zavarjam össe a sorokat?
A könyv, és a film együtt ad ki elgondolkoztató konklúziót.

Mindössze arra szándékoztam célozgatni ezzel a nótoriusan félrehordó, vagy félhordó eszcájggal, amim van, hogy valamely zsigerből elutasított esemény, cselekvés, jelenség, eszme megértése, okainak részletekbe menő vizsgálata sokkal közelebb visz a probléma buktatóinak feltárásához, ergo megoldásához, mi több felszámolásához, mint a morális alapon kinyilatkoztatott ex catedra elutasítás. Mert az ugyan lehet, hogy nagyságod végigbukdácsolta a szemlélődés és tapasztalás embert és cipőt próbáló grádicsait, plána ha fejen állva csinálta, de az itt nem látszik, és a megértést nem hozza közelebb. A megértésnek, ugyanakkor nem kell párosodnia az elfogadással sem futtában, sem előjátékkal, de hozzásegítene ahhoz, hogy a krumplilevest elhelyezzük a étek- és átokfejlődés megfelelő fázisában, egyúttal ahhoz a a világra szólóan fontos dilemmának a megoldásához is közelebb vinne, hogy gasztronómia evolúciójának, avagy revolúciójának köszönheti a kiskutya a táljában landoló az a jó, de megmaradt levest, vagy ez már a történelem vége? Különösen azon helyeken, ahol a burgonyáról még csak nem is hallottak, ellenben gyanakodva néznek a félig átsült bélszínre miközben jóízűen habzsolják a pirított szöcskét tücsköt, bogarat, és undorító lárva vacsora a legnagyobb lakoma.
@Sir Bates dö Hól: @jaegtoer:

Hahááá!

Ha nem ilyesmiről lett volna szó, az csak azt jelenti, hogy éppen ideje hosszabb zarándokútra kelnem, de már most is hezitálok: Kell? Nem? vagy Sir Bates dö Hól? vagy elég csak annyi: hantjával ez takar.
fiúk! :)
ez eszméletlen jó meccs volt...
padlót fogtam. "éppen ideje hosszabb zarándokútra kelnem"...

@Sir Bates dö Hól:

"mégis, mi másként lehetne megközelíteni bármit is az életben, mint morálisan?"

@jaegtoer:

"A megértésnek, ugyanakkor nem kell párosodnia az elfogadással sem futtában, sem előjátékkal, de hozzásegítene ahhoz, hogy a krumplilevest elhelyezzük a étek- és átokfejlődés megfelelő fázisában, egyúttal ahhoz a a világra szólóan fontos dilemmának a megoldásához is közelebb vinne, hogy gasztronómia evolúciójának, avagy revolúciójának köszönheti a kiskutya a táljában landoló az a jó, de megmaradt levest, vagy ez már a történelem vége? "

míg megemésztem és talpra tudok állni, addig is lazítok, amit nektek is ajánlok:

www.youtube.com/watch?v=pU9FTI0D-k8
petsába!

...azT a jó, de megmaradt....
@parti_giano:

Ó, azért léteznek tőlem független változók és együtthatók, én a képletről csak annyit mondhatok, hogy ép lettem míg épp lettem, de még csak keret sem, tán még csak tükör sem, legfeljebb ökör, de a tartalom az Úr dolga, hát magára vessen:-)
@jaegtoer: "de a tartalom az Úr dolga, hát magára vessen" az biztos, hogy sok mindent megtermékenyít, de nem fárasztanám helyedben azzal, hogy magszórásra szólítod fel, főleg, hogy téged magára.
@jaegtoer: "valamely zsigerből elutasított esemény, cselekvés, jelenség, eszme megértése, okainak részletekbe menő vizsgálata sokkal közelebb visz a probléma buktatóinak feltárásához, ergo megoldásához, mi több felszámolásához, mint a morális alapon kinyilatkoztatott ex catedra elutasítás."... most akkor mi is az oka az antiszemitizmusnak?... az eredendő bűn, hogy megfeszítették a keresztények istenének fiát... azt azóta ezt nyögik... most akkor elutasíthatom morális alapon?...
@Sir Bates dö Hól:

El ...de nem te leszel az, aki hírbe hoz.

Pontosan, kibaszottul mikronpontossággal erre értettem, hogy patika mérlegen kimikrogrammozva méred a politically correct mázzal leöntött morált, legyen a bonviván akár zsidó, akár cigány de egyszer sem piréz, mert ott megengedett a veszteség.

Antiszemitizmus-mint végső érv. Gromek.
@jaegtoer: valószínűleg nem értelek/elbeszélünk egymás mellett...
"patika mérlegen kimikrogrammozva méred a politically correct mázzal leöntött morált" ennek meg inszinuatív zöngéje van, bár biztos csak front van, rajtam meg az újhold... (bár nem én hoztam fel a szobor kapcsán '29/33-t... az 1 főtől 600.000-ig terjedő veszteséget igen... okként "rasszizmusból, bűnbakkeresésből és anyagi érdekből"-t megjelölve... én nem hoztalak hírbe, fel sem merült bennem, ezért meg sem követhetlek)...
@Sir Bates dö Hól:

Lehet, hogy nem igazán jó kifejezést használtam.
" most akkor mi is az oka az antiszemitizmusnak?... az eredendő bűn, hogy megfeszítették a keresztények istenének fiát... azt azóta ezt nyögik.."

Ha emlékszel, Spiró (tudom, rövid i, csak az a fránya felületesség:)) nagyon szépen elmagyarázta.

." most akkor elutasíthatom morális alapon?.."
Ezt csak így lehet elutasítani:)).
@Orica Középföldi: nem olvastam, hallgattam, tudod... a kora középkortól viszont bejött a "megfeszítették Jézus Krisztusunk" séma... nem keresztény területen/kultúrkörben nincs is bajuk (az araboknak sem a vallásukkal van gondjuk, hanem izraellel, mint politikai képződménnyel... az nem antiszemitizmus)...
@Sir Bates dö Hól:

"ennek meg inszinuatív zöngéje van, bár biztos csak front van, rajtam meg az újhold... (bár nem én hoztam fel a szobor kapcsán '29/33-t... az 1 főtől 600.000-ig terjedő veszteséget igen... okként "rasszizmusból, bűnbakkeresésből és anyagi érdekből"-t megjelölve... én nem hoztalak hírbe, fel sem merült bennem, ezért meg sem követhetlek)... "

Úgy van. Direkt.
A problémák megértéséhez nem visz közelebb, ha a axiómákat ismételgetünk és posztulátumokkal takarózunk. Az antiszemitizmust racionális alapon is el lehet és el is kell utasítani. Te morális alapon utasítod el, én racionális alapon.
Mindazonáltal talán ismered:
A nép egyszerű, középkorú fiát kérdezi a riporter:

-Mondja, Bátyám, van-e a faluban antiszemitizmus?

-hát nem tudok róla, hogy volna itten... de igény az volna rá!

Persze sietve hozzá kell fűzzem, hogy ez egy ideje, -magyarországi viszonyokat figyelembe véve- mintegy 10 éve egyáltalán nem vicces, mert valósággá lett.

Aztán meg ködösítesz itt fronttal, majd újholddal takarózol, mintegy prejudikálva, hogy nálam meg holdfogyatkozás van, holott tudva tudod, hogy nekem fejlövésem van. Nincs benned semmi flansziás eleganszia. Szégyelld magad. No, nem nagyon, csak annyira, hogy a jó -nacionalizmustól, szemitizmustól, mi több antiszemitizmustól mentes- krumplileves példázatot mellőzhetőnek vélted, holott a krumplileves egyetemességéhez kétség sem férhet és mennyivel többet ér 2 liter krumplileves, mint két mázsa antiszemitizmus.

A Jóvátételi Bizottság felemlegetése és némi gazdaságtörténet úgy jön ide, hogy részletesebb információk azt mutatják, hogy az antiszemitizmusért nem csak a bigott katolicizmus egyes 'jeles' képviselői, hanem az ebben ellenérdekű felek szintén 'jeles' képviselői is letettek egyet s mást az asztalra. Ahogy egy reakcióhoz a különböző anyagok jelenlétén túl több feltétel együttes megléte szükséges, úgy az antiszemitizmus sem vezethető vissza egyetlen okra, igaz ez nem adhat okot egyéb általánosításokra. Az antiszemitizmus elítélése ugyanis nem ment fel a konkrét okok feltárásának kényelmetlen és a legkevésbé népszerű feladatától, ha a célunk az, hogy csökkenjen, vagy netán megszűnjön. Ha ez bármely okból elmarad, az már üzlet és politika. Esetleg sárgarépa-főzelék.
@jaegtoer: a saját szenzitívitásomra céloztam...
amit ma racionális alapon utasítasz el, az holnap (a körülmények változása miatt) már nem lesz irracionális... én ezért tartom ezt elfogadhatatlannak, bár a másik oldal "indokait"/érveit valóban szükséges megvizsgálni/górcső alá venni...
@Sir Bates dö Hól:

Célozgat itt Lordom, aztán csodálkozunk hogy elinal a túzok.
Hanem. A racionalitásban éppen az a szép, hogy nem köt gúzsba. A körülmények változásával változhat a vélemény azaz az álláspont is.
Annyiban cizellálnám csak a zárómondatodat és a pontosítom saját ide vonatkozó állításomat, hogy alapvetően nem az egyik vagy másik indokait, érveit cselekvéseit, hanem rendszerben a teljes egészet lehet és kell vizsgálni. Ekkor az ésszerűség és a morál egyensúlyba kerül [szigorúan racionális alapon] s ezt követően a konklúzió morális etalonná nemesedhet addig, amíg újra szükségessé válik az audit:-)
@jaegtoer: írhattam volna azt, hogy "bár a másik oldal "indokait"/érveit IS valóban szükséges megvizsgálni/górcső alá venni...", de nem ezt írtam, hisz nem "patikamérlegen" kívántam méricskélni/kimérni azt, mit írtam eredetileg... az egy manifesztum volt részemről, jelezve, hogy nem látok harmadik utat, vagy ide, vagy oda áll az ember... ha az "IS"-t használom, az nem a bázisról szól, hanem megoldás, kiegyezés/kibékítés keresése, ám, hogy lehetne kiegyezni azzal, mi velük történt?...

Gondolj csak bele, morált félretéve milyen alapon emelhetnénk szót a jelenlegi kurzus ellen, hisz korrektül járnak el, csupán behozzák '90-es helyzeti hátrányukat?... ezt diktálja a ráció... morált megtartva viszont itt vagyunk, mindenkit "megvetve", de nem megvéve... mindent egybevéve én élveztem a beszélgetést:-)...
@Sir Bates dö Hól:

O.K. Arra szándékoztam felhívni a figyelmet (elsősorban nem a tiedet), hogy önmagában a morális elvek 'kinyilatkoztatásával', ismételgetésével nem lehet valamely társadalmi probléma vagy jelenség megszüntetése érdekében hatékonyan fellépni, mindenképpen szükséges annak racionális magyarázata. Mert amit te nyilvánvalónak értelmezel a magad kifinomult módján, az koránt sem biztos, hogy egyértelmű a kurzus propagandája által befolyásolt tömegek számára. A miértek miértjének a miértjére adott válaszokkal olyan kikezdhetetlen alapokra lehet Állítani az elvet, az ideát, a morált, amely a napi gyakorlatban a fejszével faragott fejekben és lelkekben is generálhat pozitív változást. Szívemnek kedves, a fejemnek hasznos a weberi 'megértő' szociológia az ideáltípusos megközelítés. Beszélgetéseink során nem tettünk mást, mint egymás mellett ballagtunk ezen az úton, olykor visszatérve egy-egy elágazáshoz tisztázni mi is áll az útjelző táblán.

A jelenlegi kurzus ellen racionális alapon is bőven szót lehet emelni, sőt! vagy sót hinteni rá.
Kétségtelen, lehet racionális érveket találni a kurzus mellett, és a kurzus ellenében is. Azonban, ha teljes egészében vizsgáljuk, akkor a teljes feltérképezést követően, megvonva az egyenleget, azaz összesítve a pluszokat és a mínuszokat, azt az eredményt kapjuk, hogy több érv szól ellene, mint mellette.
Mit mondhatnék, én sem éreztem halálosan rosszul magam:-)

Privi megy, de nem most, ellenben még a héten. Szép napot!

J.
@jaegtoer:

"alapvetően nem az egyik vagy másik indokait, érveit cselekvéseit, hanem rendszerben a teljes egészet lehet és kell vizsgálni. Ekkor az ésszerűség és a morál egyensúlyba kerül [szigorúan racionális alapon] s ezt követően a konklúzió morális etalonná nemesedhet addig, amíg újra szükségessé válik az audit:-) "

Figyelemmel kísérem a vitátokat. A legelején nem volt időm kérdezni, pedig kellett volna a tisztánlátásom érdekében, aztán látom, hogy időnként két malomban őröltök.

Majd amikor stíluscsörtévé nemesedett a vita, olybá tűnt, mégis egy az a malom.De csak tűnt:)
Van azért itt néhány elnagyolt fogalom,következtetési metódus, de mindezektől függetlenül érdekesek vagytok.

Jég! Az idézett mondatod valami gyönyörű. Mondhatnám éteri.Filozófiai szempontból tökéletes.
Ezt most fektesd rá a Ferge által végzett rendszervizsgálatra és konklúzióra, ami a Gyermekszegénység elleni Nemzeti Program-ban összegződik/dött.

Még egy mondat, nincsenek kikezdhetetlen alapok, bármennyire igazad van a morális eszmefuttatásban:)
@Orica Középföldi:

A malmok kérdésében igazad lehet:)
Az morális elutasítással egyenrangúnak, egyenlő súlyúnak tartom a racionális elutasítást, míg Lordom a morális elutasítást priorizálja.

:-) Azok a kérdések számomra is hasznosak lettek volna. De még mennyire!:D

Kíváncsi vagyok melyeket tartasz elnagyolt fogalmaknak, következtetési metódusoknak?

Hogy a Mestertől plagizáljak, én addig képtelen vagyok meghalni Karéliáért, amíg nem látom, hogy az az egyetlen ésszerű választás. Számomra ehhez az idea vagy a morál kevés, mondhatni lepke szellenetnyinél is hangyányibb.
Ferge Zsuzsára momentán nem tudom elszánni a ráfekvést még az idézett és felüldicsért (köszönöm) mondatommal sem jelenleg, mert az államosításommal olyan havazás vette kezdetét amilyet még nem suhogott a rezsicsökkentésben manifesztálódott jólteljesítés ledér kombinéja. Combino-ja. Ja! Komplikációja!
De! beteszem a dobozomba és alkalomadtán nem mulasztom el a gór alá-, és az említett mondatot ráhelyezni. Ami kilóg, azzal mi legyen?
Igen. A kikezdhetetlen alapok addig tartanak, amíg el nem hangzik az első miért. De innen indultunk, morál versus ráció.
@jaegtoer:

Kicsit eklektikus leszek.

Régebben ment itt egy Széchenyi-Kossuth polémia, most meg a ráció-morál, és ez eszembe juttatta a Görgeyvel készült interjút.

www.168ora.hu/arte/gorgey-gabor-gorgey-artur-iro-kulturalis-miniszter-kiegyezes-arulas-128600.html

A kimaradó rész jobbára az íróval foglalkozik. Van egy jó mondata.
"Hetvenkét évesen lettem miniszter: a hatalom egyáltalán nem érdekelt.Csak az a megannyi kulturális deficit, ami korrekcióra várt. Sosem hittem abban, hogy a politikában csak az érdekek számítanak. És az úgynevezett államérdek mindent felülír.
Úgy gondoltam, a polgári tisztesség, a morál mindennél fontosabb. Ezt próbáltam érvényesíteni a döntéseimben 2002-2003-ban, amíg én irányítottam a kulturális tárcát."

Az új drámájában idéz a nagy előd nyílt leveléből, amit a Torinóban duzzogó Kossuthoz írt.(Nem találtam meg az egészet a neten.)
"Ne szédítse újra el ezt a szegény, már annyit szenvedett népet, amidőn ez - alig kijózanodva - ma már nem Önt többé,hanem Deák Ferencet akarja követni."

Más.

" Ami kilóg, azzal mi legyen?"

Gondolom az a színtiszta idealizmus:)) A kérdés ugyanis az, nem lévén független, steril rendszer, hogy a problémát hogy szemléled? Mit tekintesz alrendszernek? Etc., etc.

Egyszer majd folytatjuk:)))
@Orica Középföldi:

:-))

Jó a példa a szemüvegemhez. "_"Görgey párti"_" vagyok. Kétszeresen.
A 'felségáruló' a morálnak engedett, a szabadságharc tábornoka pedig az ésszerűségnek.

Remélem egyszer csak eláll, -nem is olyan sokára- a havazás, és folyt köv.
@Orica Középföldi:
@jaegtoer:

Ja és az író. Hát persze!
Van az a helyzet, van az az ember, és van az a "tárgy" és van az a cél, melyek együttes fennállása esetén a morál mindennél fontosabb.

Az antiszemitizmus esetében azonban valamelyik kettő mindig hiányzik, ezért ott a racionalitás a döntő.

Olof Palme esetében valamennyi fennállt, meg is halt, mert a többi érintettnél a "valamelyik kettő" hiányzott.
süti beállítások módosítása