Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • látjátok feleim szümtükkel: A brüsszeli Orbán féle konferencia kapcsán nézzük mi a helyzet itthon: telex.hu/belfold/2024/04/... (2024.04.18. 20:31) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.07.10. 05:09 Fabius

Orbán: vesszetek, Nemzeti Oligarchák!

Címkék: fidesz simicska lajos oligarchák simicska adó

Amíg mi azon tűnődünk, hogy a VB közvetítésen vajon feltűnik-e Kedves Vezetőnk, és ha igen, akkor vajon Bajnainak vagy Gyurcsánynak ismerik-e fel, addig itthon csúcsra járatják a Viktorra annyira jellemző ottsevóttam gépezetet.

Fene tudja mennyire jó gondolat Simicska orra előtt lengetni a szopórollert, de szemmel láthatóan úgy érzik, hogy nem lóg a fejük fölött hídelem, ami bármelyik pillanatban agyonverhetné őket. Pedig ha valaki, akkor Lajos egészen biztosan nem az az ember, aki jól tűri ha pisisek szabadon szívatható faszingernek nézik. Nem azért mutyizta végig az elmúlt 25 évet székház ügytől Varga Tamás áfázáson és Kaya Ibrahimon keresztül a 2002-ben feladatul kapott médiafölény megvalósításig, hogy előbb reklámadóval basztassák amit pártutasításra pártérdekből létrehozott, majd nyeretlen kétévesnek nézve visszaható adóztatással az útépítő érdekeltségeit is tízmilliárdokkal lehúzzák.

célkereszt.jpg

Az Indexnek adott válaszból az látszik, mintha a lázáristák kicsit megijedtek volna a saját merészségüktől: állítólag szó nincsen aszfaltadóról, tessék kedves mindenkinek megnyugodni legalább a vb döntő végéig. 

Lehetséges magyarázat persze van: Orbán trükkje az egész, amivel nem a Nemzeti Oligarchákat szívatná szépen sorban végig egyesével, hanem az Unió részéről eljáró osztrák biztosra próbálna hatni a nálunk ügyködő, a hír hallatán ordenáré jódlizásba kezdő osztrák cégeken keresztül. Nektek ez hihető? Nekem az elmúlt időszak pártharcait olvasva, Seszták színre tolását nézve, az állami cégek mutyistopját látva nem nagyon. Én inkább hiszem, hogy a klasszikus recept működik: Viktor itthon sincs - ha rosszul sülne el erre lehet hivatkozni - emezek meg belengetik a lehetőséget, nécsak', ha akarunk titeket is pont ugyanúgy tudunk megszívatni ahogy egy RTL-t. Vili? Na, akkor mars a helyetekre prolikáim, amíg szépen vagytok anyagilag. Kegyelmesék újraírták a szabályokat, vagy játszotok eszerint, vagy felmásztok a szopórollerre és elskíróztok a francba. 

Ha lenne bennem némi empátia oligarcháink iránt most majdnem megsajnálnám őket. Az hagyján, hogy a kormány rossz közbeszerzési kiírásai miatt nekik kéne megfizetni a kárt. De belegondolni, hogy pár éve még Lázár János az elmúlt évtizedekben besározódott háttéremberek állami cégekben történő szerepvállalásának lehetőségét reszelte gondosan, azóta pedig ide, a Simicska adó árnyékába jutottak, elég keserű lehet. 

 

450 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr186495505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nemreg azt irtam, hogy ha lajos hazajon a nyaralasbol es meglatja... Most inkabb azt mondom, ha lajos _MEGSZAKITJA_ emiatt a nyaralasat es hazajon - na akkor olyan osszevont szemoldok lesz, amitol lazar lefossa a bokajat a mikrofonok elott, orban meg kint marad a vb utan is szurkolni meg vagy 2 evig :>

Varom - GYERUNK LAJOS, GYALAZD A KOCSOGOKEEEET! :)
Egyik sarokban simlicska, masik sarokban szesztak, komoly csata ez ami verre megy, kar hogy a nezokozonseges nep is szopni fog. Addig meg nezzuk figyelmesen a titanok harcat, ez itt kerem a narancsner rogvalosag.
Urak (bocsánat...libberek), kilökődött az újabb nagy fontosságú, közérdekű, országmegváltó, lényeglátó blog-rotty a varÁNUSZ nyílásán.
Hol vagytok?
@röf: "Kiváló" irodalmi és etikai szóhasználatoddal azt is leirhatnád, hogy mi a véleményed a szóban forgó visszamenőleges adókról?
Közben persze folyik a gazdasági exodus, ami a kádárázmus v2 egyik megnyilvánulása.
endresy.blogspot.com/2014/07/politikai-haszonlesessel-futott.html
@röf: Szépen hozod a pszichopatikus tüneteggyüttest és még nagybetűkkel ki is írod mi vagyol.
@Megdobbent: VAlamikor írtam a nevem menti blogon,hogy Orbán alapvetően addig marad, amíg terhessé nem válik a mögötte álló valós hatalom számára. Aztán jöhet a "jó diktátor"
@GeoCracker: lézer? Semennyivel sem jobb, sőt. Én inkább azt látom, hogy vezényló ellensúlyozza simlicskát és csányit, a korábbi oligarchákat, valamint létrehoz és felerősít újakat seszták, udvari gázszerelő.

Ez addig működhet, amíg le nem győzi az egyik a másikat, az utána eljövő palotaforradalom, az mindenkit maga alá fog temetni, még a jóreményű vezér utódot is, na meg minket is. De ez errefelé keveseket érdekel, pedig mindenki sorra kerül, senki sem maradhat ki.

melléklet:

Simicska Lajos lapja szerint a józan ésszel ellenes Simicska Lajosra adót kivetni

Erről részletesebben ennek a cikknek a végén lehet olvasni. Amennyiben reálisabb képre vágyunk arról, hogy mi a fene folyik itt már megint, és miért akarhat a kormány több év késéssel büntetőadót kivetni útépítő cégekre, inkább ezt a cikket javaslom.

444.hu/2014/07/09/simicska-lajos-lapja-szerint-a-jozan-esszel-ellenes-simicska-lajosra-adot-kivetni/

-

szeressük egymást gyerekek, mi ez, ha nem szekta?...

>>>>>Nem akarom, hogy bárki jobban szeressen!!!!???? engem, mint a Fideszt<<<<<

Gulyás Gergely a frontvonalban harcol a Fidesz nagy politikai csatáiban. Legyen szó a választási rendszer átalakításáról, az RTL Klubról, vagy a Transparency leszocialistázásáról, ő beleáll. Ezekről mind megkérdeztük a törvényhozási bizottság elnökét. Kiderül az is, melyik CÖF-nyilatkozatot tartja felháborítónak.

q.444.hu/k/http%3A%2F%2F444.hu%2F2014%2F07%2F10%2Fgulyas-gergely-interju%2F
@KÁTÉó53éúétr6: Fogadtam, hogy kora reggel ma is lesz a bolond malac, aszonta a család, hogy csak nem röhögteti ki magát a néppel, én nyertem, ma szabadnapom van, dufla fagylajttal, hihihi.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kit szeretne köztársasági elnöknek, Ádert vagy Orbánt?
/Spirk József 2014. 07. 10. 07:40/

A Forsense Intézet az elmúlt hetekben megszondázta, milyen fogadtatása lenne, ha átalakítanák az ország közjogi berendezkedését. A rendszeres állami megrendeléseket teljesítő közvélemény-kutató cég telefonos felmérésben kérdezett a direkt, nép általi köztársaságielnök-választásról, és arról, hogy az emberek Orbán Viktort vagy Áder Jánost tartanák-e jobb elnöknek. A Forsense titkolja, ki a kutatás megrendelője.

index.hu/belfold/2014/07/10/akarja-e_hogy_direktben_valasszak_a_koztarsasagi_elnokot/
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
Egy darabig valóban azt gondoltam, hogy esetleg az, de inkább nm. Nem konszolidációképes
@GeoCracker: akkor ki, mert én olyat aki hatalom és konszolidáció képes olyat én nem látok, nem véletlen. Ugyan ezt csinálja vezényló a fidesz politikusaival, mint a fideszes oligarchákkal. A diktatórikus hatalom alfája és omegája, üldözési mánia, ellenségkép, határtalan bizalmatlanság, kontraszelekció.
@GeoCracker: minél többet mondjuk, előbb utóbb mi is el fogjuk hinni, mert aki ezt elhiszi a fideszen belül és kívül, az gyengeelméjű, és akkor finom voltam... Más egypártrendszerekben sem sikerült ez, na majd a MÉG lájtos formájú fideszben fog, ühüm...

Kövér: rivalizáló érdekek próbálnak érvényesülni a Fideszen keresztül

Az Országgyűlés elnöke szerint ha a kormánypártok támogatóikkal együtt ismét elvégzik a "kötelező munkát", akkor a 2006-os és a 2010-es önkormányzati választáson elért siker megismételhető idén ősszel. Kövér László szerint a különböző, egymással rivalizáló gazdasági és egyéb, egzisztenciális érdekek a Fideszen keresztül próbálnak meg érvényesülni, >>>>>de a párton belül nem léteznek személyi ellentétek, alapvető politikai különbségek.<<<<<<

hvg.hu/itthon/20140710_Kover_rivalizalo_erdekek_probalnak_erveny
A BRICS-tagországok Új Fejlesztési Bankot létesítenek
A BRICS-tagországok Új Fejlesztési Bankot létesítenek

© Fotó: RIA Novosztyi/Szergej Kuznyecov

A BRICS-tagországok (Brazília, Oroszország, India, Kína és a Dél-afrikai Köztársaság) vezetői július 14-16-i brazíliai találkozójukon egyezményt írnak alá Új Fejlesztési Bank létesítéséről 100 milliárd USA-dollár engedélyezett tőkével – közölte Anton Sziluanov orosz pénzügyminiszter.

„A bank nyitott újabb tagok előtt az ENSZ tagországai köréből, közben megállapodás létezik, hogy a BRICS részesedése nem lehet 55% alatt. Vagyis az ellenőrzés mindenképpen a BRICS kezében marad” – mondta Sziluanov.

A miniszter azonkívül rámutatott, hogy egyelőre nem született döntés arról, hogy hol lesz a pénzintézet székhelye és ki lesz elnöke.
Brazília, BRICS-országok, bank, Anton Sziluanov, Gazdaság
Teljes szöveg: hungarian.ruvr.ru/news/2014_07_09/A-BRICS-tagorszagok-Uj-Fejlesztesi-Bankot-letes-tenek-7396/

...nemtom......ENNEK A ZUSA IS TAGJA LEHET ??? :o)
Putincidázó csicskáinak agyára ment a 25%-al szerzett 2/3-ad,ép elme szétröhögi rajtuk magát.Már nincs olyan baromság amit ne követtek volna el.Kis szerencsével megszabadul tőlük örökre Magyarország hamarosan.
@KÁTÉó53éúétr6:
Elmondom azt is.
A visszamenőleges adóztatást eddig mindig elkaszálta valamelyik bíróság.
Szerintem itt is ez fog történni.
A fülkeforradalom felfalja saját gyermekeit.
@évásanyó: Ő ennyit tud:leskelődik a pocsolyából, és itt rázza le a mocskát
ez csak göbbelszi náci propaganda...

lényeg hogy ott leszünk a vb döntőn !
az aranylábú orbán magyarország csapatkapitánye megmonta: a következő vb-n magyar-magyar döntő lesz !

orál viktor a szóhuszár !
O.V., Orál Viktor, a szájhős...
O.V., Orál Viktor, a szájhős...
aki megerőszakolta putyint !
aki erőszakkal szopta le a nagy cári...
@röf: "mindig elkaszálta valamelyik biróság"....akkor MOST mi célt szolgál? fenyegetés?...fideszen belüli "oszd meg és uralkodj"?
@KÁTÉó53éúétr6: ja és még egy lehet, hogy annyira üres az állam kasszája, hogy a lopott pénzek egy részét vissza kell tenni,... de akkor az Orbán birodalomnak miért nem kell?
Csak szeretnék mindenkit emlékeztetni Lajos -anno, friss APEH-exelnöki - intelmére:
"Az Isten irgalmazzon nektek!"
@DR. INKVIZITOR: és most azoknak van szüksége Isten irgalmára akik elengedték a kezét akkor, amikor eltüntették az elnöki székből?, mert mégsem állampolgári jog hülyének lenni?
@röf: Szevasz szopós malac. Húzz vissza az ólba, zabáld fel szépen a gazdád szarát, aztán meg húzz vissza a végelébe.
Mindenkinek jobb lesz így hidd el.
@DR. INKVIZITOR: Szerintem amikor lali kipucolta az APEH-ot a haverokat terhelő adatoktól, volt annyira intelligens hogy rosszabb időkre eltegyen magának egy backup-ot ;)
Lehet hogy érdekes őszünk lesz, mint 2006-ban.
@KÁTÉó53éúétr6: Muszáj, hogy ilyenek is legyenek, mert, ha nincs mihez viszonyítani....ha nincs árnyék fény se..
van még két opció.

a várható birságot fizessék ki

azok, akik a törvényt megszavazták, és aláírták, valamint azok, akik hatályban tartották;

a második opció, akik használják azokat az utakat;

aki keres, az talál, úgyhogy folytatom:

a harmadik, kizárólag azok, akik egyáltalán nem használják;

a negyedik, a 'békegalambok';

lehet folytatni, de! hoppá! valaki már kitalálta a járdaadót! hallottátok?

tehát csak óvatosan a találgatásokkal.
Véleményvezér

ma 7:41

Durvul a fideszes belháború. A reklámadó és az állami cégeknél beígért tisztogatás után tegnap felrobbant egy még nagyobb bomba: az autópálya-építő cégek bevételére (!) állítólag kivetni tervezett 15%-os, hét évre (!) visszamenőleges hatályú különadó ötlete. Az egy hónapja beharangozott “proxy háború” katonái komolyan veszik a dolgukat. Nem tudjuk, hogy mi lesz e hatalmi harc vége, de a küzdelemben alkalmazott eszközök nagyon sokat elmondanak az új kormány felfogásáról.

velemenyvezer.444.hu/2014/07/10/a-hivatasos-forradalmarok-kora/
@évásanyó:

".ha nincs árnyék fény se.."

Ez így nem helyes. Gondolj a "delelő" napra.
Nem véletlenül használják fordítva, mint ok-okozat:)
Gulyás Gergely
"Liberális újságírók különösen szeretik azt gondolni, hogy azok a jó politikusok, akik időnként szembeszállnak a pártjukkal, és azok a rossz mamelukok, akik tartják a párt irányvonalát. Szerintem ez nem így van.

Nyilván vannak olyan morális határok, amelyek nem léphetők át. Akárhogy döntene a frakció, a halálbüntetés bevezetését nem szavaznám meg. Ettől még az nem dicsőség, ha valaki a saját frakciójával szemben szavaz. Én sem törekedtem arra soha, hogy rólam bárkinek jobb véleménye legyen, mint a pártomról."
@Penivaldes: ugye milyen sokatmondó mondatok vannak benne, nem kicsit skizó ez az ember, a hasadt személyiségéről ne is beszéljek :D
@évásanyó: nem az árnyéka zavar engem, hanem az a megalázni törekvő stilusa.Ez a bajom az összes kormányt pártoló hozzászólóval, mert hogy szemellenzős vagy vak, azaz ó baja
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: azért másoltam be ide, mindent elmond. de lehet, hogy én vagyok túlságosan egoista és nem értem meg ezt a egyvagyok a párttal gondolkodást.
oops:

Ulmi zöldek: ki fizeti Lázár János utazását?

Egy szórólap szerint az ulmi Duna-ünnep díszvendége Lázár János lesz, amit a helyi zöld frakció kritizál - írja egy helyi lap.

hvg.hu/itthon/20140710_Ulmi_zoldek_ki_fizeti_Lazar_Janos_utazasa
Bocs, hogy külpol de valaki megtudná magyarázni hogy mi a ****t csináltak az amerikaiak Irakban, ha egyszer a nagy hős bátor demokratizálás után mely több mint másfél millió ártatlan iraki halálába került, hirtelen a semmiből létre jön egy ISIL nevű AL-Qaida kötődésű terrorszervezet, mely hatalmas területeket foglal el, majd vegyi és nukleáris anyagokat rabol el az államtól??? Most nem azért de ha akkor bebizonyosodott hogy nem volt semmi vegyi sem nukleáris fegyvere Iraknak, honnan kerültek egyáltalán ezek az anyagok az iraki jelenleg eléggé megtört állam kezébe?!

hungarian.ruvr.ru/2014_07_10/Irak-ertes-tette-az-ENSZ-t-hogy-gerillak-nuklearis-anyagokat-raboltak-el-3653/

ON
@Penivaldes: üdv a klubban, az amit én is kiemeltem, ugyan erre utalás, hjjaaaa, nem vagyunk egy nertudatú narancsborgok...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: nekem olyan érzésem volt eme részt olvasva, hogy GG mintha félne attól, hogy netalántán megkedvelik.
@KÁTÉó53éúétr6:
Elképzelhető, úgy látom, a Fideszben mintha combosodnának a fazéktól messzebb kerültek, és valahogy kötőféket kell rájuk dobni...?
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
azért ez is:)"Kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy rendszeresen kerül kisebbségbe, vagy úgy gondolja, hogy olyan döntések születnek, amelyek az ő értékítéletével, vagy a ország érdekeivel - ne adj’ Isten mindkettővel – tartósan ellentétesek. Ebben az esetben akkor teszi jól, ha felhagy a politikával."
@közrabszolga:
" Szevasz szopós malac. Húzz vissza az ólba, zabáld fel szépen a gazdád szarát, aztán meg húzz vissza a végelébe.
Mindenkinek jobb lesz így hidd el."

Az ilyen tahó paraszt kétség kívül sokat lendít a nívón.
Kisfiam, ha annak idején apád markában landolsz, akkor egy ingyenélővel kevesebbet kellene eltartanunk.
Az a katasztrofális, hogy az ember ha akarja, ha nem akarja, ha másért nem, hát legalább a tényegesen meglévő intellektusa okán, de kényszeresen elkezd egy simicskának drukkolni, legalábbis egy lézerrel vagy rogánnal szemben mindenképp.

Hát, nekünk ezt dobta.
@Orica Középföldi: Így igaz, slandrian voltam, bocsi!
@röf: "Urak (bocsánat...libberek), kilökődött az újabb nagy fontosságú, közérdekű, országmegváltó, lényeglátó blog-rotty a varÁNUSZ nyílásán."

Ezzel nyitottál. Mit vártál?
@KÁTÉó53éúétr6: Egy fokkal sem lettek szendébbek, udvariasabbak, szerényebbek látod mégis megválasztották őket, rajonganak Viktorért, békemenetelnek , veszik a róla készült festményeket,nagy az isten állatkertje, de mikor van záróra, mert haza akarok menni, az én hazámba!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Én azzal kezdeném, hogy nincs olyan, hogy "az amerikaiak" (ahogyan olyan sincs, hogy "a magyarok"). Különféle amerikai kormányzatok vannak, különféle elképzelésekkel a világról, az amerikaiak szerepéről a világban és ebből következően különböző külpolitikával.

Bushék azt hitték (keresztény-fundamentalizmustól fűtve), hogy dolguk, joguk sőt isten által rájuk rótt kötelességük megdönteni egy diktátor hatalmát (amelyet korábbi republikánus kormányzatok még anyagi érdekből támogattak), el kell vinniük és képesek elvinni a demokráciát és a keresztény kultúrkör értékeit egy országba, amelynek népe, társadalma nem a keresztény kultúrkör része, attól teljesen idegen, amely középkori erkölcsi elvek és útmutatások alapján működik. Az amerikai politika kevésbé keresztény-fundamentalista (felvilágosultabb, liberálisabb) része rájött (egy kisebb része végig tudta), hogy ez képtelenség, a csapataikat mielőbb ki kell vonniuk ebből az országból, így a demokraták hatalomra kerülésével az Obama kormányzat ezt fokozatosan meg is tette. Eközben próbálták kiképezni az új államigazgatást, hadsereget, rendőrséget de nem vették figyelembe a kulturális különbségeket, hogy ezek mind olyan emberek, akik sokkal könnyeben befolyásolhatók az iszlám hitükön keresztül, mint egy amerikai keresztény a saját hitén keresztül. Szerintem ezért ilyen sikeres az ISIS Észak-Irakban.

Amit ott látunk, az a Bush-kísérlet sikertelenségének és az iszlám fundamentalizmus erejének a bizonyítéka. A többi meg már részletkérdés.
@Penivaldes: minek ez a körmondat, -ha meg akarod őrizni a gerinced, ne legyél politikus- amint látszik, neki már késő, ő már igazi szervilis csinovnyik, aki szereti és rajong a pártjáért, igazi szektás, aki még a tűzbe is követi vezérét. Miközben fel sem tűnik neki, hogy a vezér a sor végén nézi az elvakult birkáinak végét.
Ujabb Simon Gábor

mno.hu/belfold/felfuggeszthetik-hiszekeny-dezso-mentelmi-jogat-1236550

Az angyalföldieknek üzenem hogy élvezzék ki ezt a néhány hónapot mert októbertöl már nem vörös ballib lesz a kerület, hanem polgári Fideszes :)

Remélem a kattan a bilincs dezsőkén, tót józsikán meg a többi kommunista szarrágón.
"

A vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt a Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozás eredményeként Polt Péter legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél Hiszékeny Dezső országgyűlési képviselő mentelmi jogának a felfüggesztésére tett indítványt.

Az ügyben felmerült megalapozott gyanú lényege szerint egy vállalkozó megtudta, hogy Budapest XIII. kerületében van egy olyan üzlethelyiség, amelynek a bérleti jogát az önkormányzat eddig nyilvánosan nem hirdette meg, az jelenleg használaton kívül van."

mno.hu/belfold/felfuggeszthetik-hiszekeny-dezso-mentelmi-jogat-1236550

Coki.
@Benjamin Eisenberger: itt meg egy régi:

Egy szórólap szerint az ulmi Duna-ünnep díszvendége Lázár János lesz, amit a helyi zöld frakció kritizál – írja egy helyi lap.

Nem akarják díszvendégnek az ulmi zöldek Lázár Jánost a Duna-ünnepre – erről ír a helyi Augsburger Allgemeine. A szórólapok szerint ugyanis a megnyitóünnepségen Lázár János, a magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter szerepel díszvendégként.

Az ulmi városi tanács zöld frakciója szerint ugyanis egyre nagyobb az ellenállás Orbán Viktor és kormánya politikájával szemben. A lap felidézi az origós botrányt is, illetve, hogy egy hónapja ezrek tüntettek a sajtószabadságért és a civil szervezetek elleni vizsgálatok miatt.

A zöldek ezért azt kérdezik Gönner főpolgármestertől, hogy pontosan kinek a nevében és ki hívta meg.

hvg.hu/itthon/20140710_Ulmi_zoldek_ki_fizeti_Lazar_Janos_utazasa

www.augsburger-allgemeine.de/neu-ulm/Donaufest-Kritik-an-Ministerbesuch-id30532827.html
@Benjamin Eisenberger:

"Újabb" hosszú "Ú", "hogy" előtt vessző, "mert" előtt szintén vessző, "októbertől" hosszú "ő". Szívesen.

A fityesz meg úgy "polgári", ahogy te beszéled a saját anyanyelvedet, szakmunkásképzős debil balfasz.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Gumicsont. Tegyen feljelentést az ellenzék Lázár János ellen és akkor majd lesz valami. Vagy esetleg tettek már csak nem történt semmi? Na akkor ennyit erről hogy mekkora egy bünöző Lázár :D
Hallottak már a Magyar Földgázkereskedő Zrt.-ről? Pedig egymilliárd forintból reklámozta magát

És milyen jó helyre ment az a pénz. Például 350 millió a közgépes vizilabdacsapatra.

444.hu/2014/07/10/hallottak-mar-a-magyar-foldgazkereskedo-zrt-rol-pedig-egymilliard-forintbol-reklamozta-magat/

-

Fotó: Közgép-hirdetés virít az MNO-n a Simicska-cégek különadóztatása ellen érvelő cikk mellett

Egy tervezet szerint a kormány hét évre visszamenőleg megadóztatná a nagy összegű közbeszerzéseket elnyerő útépítő cégeket. A Magyar Nemzet Online körüljárta a témát.

hvg.hu/gazdasag/20140710_Foto_Kozgephirdetes_virit_az_MNOn_a_Sim
@hun-bug: Számomra még így is túl sok a furcsa "véletlen" kb. minthogy az összes - BinLádent likvidáló SEAL katona, hogy-hogy nem már halott.
Azért köszi a normális válaszod. :)
@hun-bug: meg ugye ne feledjük, hogy az iszlám fundamentalizmus mögött komoly pénzek vannak
@Benjamin Eisenberger:

Nem,zsidó vagyok. Mi őrizzük helyettetek a kultúrátokat, mert ti szartok rá. :)
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Ki nem szarja le ki a főügyész?!?!

Ha Lázár János, vagy Rogán Antal, esetleg a Miniszterelnök is bűncselekményt követne el, akkor ők mennének börtönbe, ennyi. Csak hát az összes vád ellenük HAMIS volt jól láthatóan. Hiába pattog a bukott maffiabaloldal, nem tudják megszorongatni a Fideszt, ugyanis nincs miért :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Épp azon tűnődtem a minap, melyik ország az, amelyik katonailag biztos nem fog beavatkozni a konfliktusba, viszont szépen kaszál a vadászgép eladásokból és az égbe szökő olajárakból?

Hö.
Höhö.
@Benjamin Eisenberger:

Csak analfabéták számára. Amúgy elég szép irodalma van. Tudod, azok ilyen könyvek: összefűzött lapok, betűkkel. A paradoxont remélem poénból írtad "ksz" el, és nem vagy tényleg annyira sötét, mint a másik Nagy Magyar, Széles Gábor a "galakszissal".
@Benjamin Eisenberger: Te barom, az ulmi zöldek tiltakoznak, nem a hazai ellenzék. Write only üzemmódban vagy?
@Vombatus Ursinus:

Elolvastam de leszarom az ulmi zöldeket. Mi közük Magyarországhoz?! SEMMI!
@Penivaldes:

Hogy én hányszor elhatároztam, befejezem a kommentelést... (sóhaj)

Karddal kaszabolom az óceánt.
@Benjamin Eisenberger: Dehogy olvastad... Csak írsz, mint a gép.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Ne add fel, soxor nagyon mókás tud lenni. :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Mondjuk úgy: nincs a világon semmi, aminek a tényeit ne lehetne tendenciózusan úgy csoportosítani, hogy pont az jöjjön ki belőle, amit szeretnénk.

Javaslom Eco-t meg a Foucault-ingát olvasásra, igen tanulságos.
@Benjamin Eisenberger: őőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőő

meee a nyomozó hatóság már csak úgy teszi a dolgát, főleg ha narancsosokról van szó, pont mint a szombathelyi szipus hajónál, hjaaa, értem én, csak idegesítő :D
@Benjamin Eisenberger: A gugli a barátod:http://hu.wikipedia.org/wiki/Kategória:Zsidó_kultúra, ha máshonnan nem is, mert ostoba vagy. legalább innen tájékozódj.üdvözöllek.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Nem halottak azok, hanem új személyi adatokkal már máshol élnek.
Most beírjam, hogy az "idegesítő" hosszú "ő"? (tűnődik). De hát bazmeg, még alá is húzza ez a szar pirossal. Színvak ez, vagy azt hiszi, sorminta?

@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

Már régen csak azért kommentelek. Csak lelkiismeret furdalásom van, amiért elveszem a helyet az ökörködéssel a normális kommentelők elől.
@shinichi:

Ja végülis csak véletlen linkeltem be a cikket az MNO-rol :DD
@Penivaldes:

És igaza is van. Bár én a szigorubb büntetést megszavaznám (értsd: halálbünti) de ez legyen az én személyes véleményem.

Liberálisokat meg normális ember nem veszi számba:)

Liberalizmus = züllés
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Szerinted az amerikai kormányzat direkt lelöveti a saját kommandósait? Minek? Mi értelme lenne?
@Benjamin Eisenberger: Valóban, elvégre mit szólna hozzá a szindikátus, ha Safraneknek saját vélemény lenne:)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Már miért vennéd el? Elfér itt akár több ezer komment és az még FAB-nak is jó ha sok a kattintás.
@Vombatus Ursinus:
Személy szerint soha senkit nem küldtem sehová!
@Benjamin Eisenberger:

A "normális ember" meg gondolom te vagy, szakmunkásképzős.

Elnézést az offolássért, ajánlottam magamat.

@Penivaldes: Majd igyekszem! :D
A cigánybűnözés mint fogalom használata most lesz igazán szórakoztató. Eddig ugyanis a felállás az volt: az egyik kimondta, tehát rasszista, cigánygyűlölő, kirekesztő, a másik elhallgatta, tehát toleráns, nyugati, nyitott, felvilágosult. Pofonegyszerű volt a közbeszéd, túl sokat nem kellett rajta agyalnia senkinek, mindenki megtalálta a helyét a nagy egészben.

Persze attól, hogy a DK most széttrollkodja a baloldal megdönthetetlennek hitt bástyáit, még szemernyivel sem lesz hitelesebb, ellenben roppantul szórakoztató látni azt az értetlenkedéssel vegyes viszolygást, ami odaát épp csak elkezdett kibontakozni.

Nyilván sok minden nem fog változni. A baloldal most belesüllyed egy kifejezés körüli végnélküli értelmetlen álvitába, Heller Ágnesék talán már körmölik a mindenkori ötven értelmiségi által aláírt petíciót, talán még Eörsi is elhatárolódik jövő héten a meggondolatlan gondolataitól. Valakik továbbra is gyártják majd jó pénzért a semmit nem érő tanulmányokat, valaki más pedig továbbra is viszi a napos csibéket vacsorára. És néhány valóban előremutató helyi kezdeményezés kivételével egyszerűen nem történik semmi, csak a folyamatos mellébeszélés.

Arra jó ez az egész ügy, hogy lássuk végre: azért, mert valaki kimondja, hogy igenis van cigánybűnözés még nem feltétlenül rasszista, és fordítva: azért, mert valaki a puszta tényekkel szemben tagadja a létét és elkeni az igazságot, még nem feltétlenül toleráns jogvédő.

Persze senkinek ne legyen kétsége: a DK kollektíva és Eörsi Mátyás nem döbbent rá semmire, nem látja másként a világot, magasról tesz a vidékre, cigányra, s magyarra. Szavazatokat akar szerezni, minél többet. S mindezt pont azok teszik, akik az elmúlt évtizedekben naponta megbélyegezték a magyar társadalmat, s használták fel a cigányokat önös céljaikra. Tulajdonképpen most is ezt teszik.

jobbegyenes.blog.hu/2014/07/10/i-gen-is_van_romabunozes_romabunozes
@röf: És tényleg. Csak az egész blogot, a törzsközönségével együtt. Na hess...
@hun-bug:

"Először is vegyenek példát rólunk. Magyarország nem tudom (és nem is érdekel) mióta a közelébe se szagol világbajnokságnak, és ez így is marad."

"És ez igy is marad"

Mekkora egy gusztustalan, kárörvendő, magyarellenes aljas féreg ez....
@shinichi: Húzzunk bele. :)

NATO: "KÉTSÉGTELEN, HOGY OROSZORSZÁG ÉRINTETT UKRAJNA DESTABILIZÁCIÓJÁBAN."

Tekintsük át röviden együtt a NATO (North Atlantic Terror Organisation) eddigi leghíresebb "kétségtelenjeit".

2002 - Dick Chaney, az USA alelnöke: "Kétségtelen, hogy Szaddam Huszein vegyifegyverekkel rendelkezik." Értékelés: bizonyított hazugság. Eredmény: Irak és a régió destabilizálása, Irak olaj- és aranyvagyonának elrablása, demokráciaexport, Iszlám Állam létrejötte.

2011 - Victoria Nuland, az USA külügyminisztériumának szóvívője: "Kétségtelen, hogy a Khadafi rezsim gyakorlatilag megbukott, és elkezdődött a demokratikus átmenet. Mi ennek fényében válaszolunk a líbiai demokratikus ellenzéknek, és nem hagyjuk a megtorlásokat." Értékelés: bizonyított hazugság. Eredmény: Muammer Khadafi meggyilkolása, CIA terroristák beözönlése Líbiába, Líbia három részre szakadása, szociális háló eltűnése, az ottani olaj- és aranyvagyon elrablása. Zárójelben: Muammer Khadafi rendszere volt a legstabilabb arabszocialista rendszer Észak-Afrikában, mellékesen jegyezzük meg, hogy a víz ingyen (!!!) volt például a lakosságnak.

2013 - Anders Fogh Rasmussen, a NATO főtitkára: "Kétségtelen, hogy a vegyitámadásért a szíriai Assad-kormányzat tehető felelőssé. Ez minden nemzetközi jogot megsért, és meg lesznek a következményei." Értékelés: bizonyított hazugság. Eredmény: CIA & NATO & Szaúd-Arábia zsoldjában álló terroristák becsülten 150.000-200.000 lakost öltek meg eddig. Hetekkel később egy ENSZ-jelentésből kiderült, hogy a terroristák követték el a vegyi fegyveres támadást. A háború azóta nem zárult le, Szíria egyes részeit jelenleg a terroristák megpróbálják beolvasztani az Iszlám Államba.

2014 - Anders Fogh Rasmussen, a NATO főtitkára: "Kétségtelen, hogy Oroszország érintett Ukrajna destabilizációjában." Értékelés: bizonyított hazugság. Bizonyítottan egy amerikai zsoldos robbantotta ki a kijevi forradalmat, erről több magasrangú EU politikus is lehallgatási botrányba keveredett, nevezetesen, hogy tudtak az ügyről. Bizonyítottan amerikai pénzen működött a majdani forradalmista csapat. Eredmény eddig: 1.5 millió menekült, az ukrán gazdaság valószínűsíthető összeomlása, iszonyatos megszorítások Ukrajnában a sok háborúra felvett hitel miatt. Egy újabb nemzet fog megnyomorodni a nyugati rabszolgatartók markában.
@Benjamin Eisenberger: Már írtam, tudod, a barátod:A liberalizmus, más néven szabadelvűség, gondolatok széles spektrumán alapuló eszmerendszer, amelyek közös vonása, hogy az egyén szabadságát jelölik meg mint legfontosabb politikai célt. Gyökerei a XVII.-XVIII. századra, a felvilágosodásba nyúlnak vissza. Olyan korábbi alapvető elveket tagadott meg, mint az uralkodók isteni felhatalmazása, az öröklött kiváltságok, államvallás és protekcionizmus.-írja többek közt a gugli
@Benjamin Eisenberger: TótaW csak tényeket írt. Ha a tények nem tetszenek, akkor nem a tükröt kell összetörni. U19: Magyarország-Üzbegisztán 1:2. Van-e még kérdésed?
@shinichi: Az USA propagandájának "hitelességéről" inkább hallgass meg egy vérbeli amcsit. :)

youtu.be/EAOjQ_vnXRE
@évásanyó: '..de mikor van záróra, mert haza akarok menni, az én hazámba" attól félek, hogy sokára, és az sem lesz békés
@Benjamin Eisenberger: Szevasz mocskos anyabaszó fideszhulladék. Te meg a röf haverod az anyáitok után a legnyomósabb érv vagytok az abortusz mellett.
@közrabszolga: Szia Rabszolga! B+ te tuti, hogy fingadót vagy csak más néven. :)
@KÁTÉó53éúétr6: Tudod, amikor Édesanyáék meséltek a háború pusztitásairól a Dunába robbantott hidakról, az összefogásról, amivel újból fel tudták építeni ezt a kis országot, azt mondta, nektek már csak vigyázni kell rá és továbbfejleszteni..nem gondoltam volna, hogy lesznek, akik megreszkíroznak egy polgárháborút is akár....
van aki szeret veszélyesen élni:

Orbánéknak 163 milliárdot adtunk kölcsön egyetlen hónap alatt

Júniusban csaknem 163 milliárd forint értékben fektetett a lakosság állampapírba - közölte az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).

hvg.hu/gazdasag/20140710_Orbaneknak_160_milliardot_adtunk_kolcson
@évásanyó: DÍJAT ÉRDEMELSZ amilyen türelemmel neveled az ökröt.Hiszed, hogy megértett belőle valamit?, hisz neki csak azt mondták el, hogy kit nem szabad emberszámba venni, mert ....
Lesz ma recept?

Mind finom lett.
Igaz, a káposztás cvekedli csak meztelenül,sem kacsa,sem cukor.
Ma volt a lecsó+krumpli+sült hagyma.
Abszolút siker.
nah majd jól bepipul Simicska és nem lesz több pénz ergo választást se nyernek egy darabig oszt sírhatnak.
@cirip.j: Ilyen hozzászólások olvasásakor mindig megkérdezem magamtól, hogy hogy a bánatos faxba van az, hogy valaki regel egy azonosítót, két hónapig kussol, aztán előáll egy ilyen méretes ökörséggel... Bevallom, én nem találtam még rá magyarázatot.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: "Hogy én hányszor elhatároztam, befejezem a kommentelést... (sóhaj)"

Fel ne add!

:)
@Vombatus Ursinus: "Dehogy olvastad... Csak írsz, mint a gép. "

Ez csak természetes, már többször írtam, nincs rajtuk bemeneti nyílás, csak kimenetei.

Mint Szabolcska, nem tudnak olvasni, csak írni.
Na most értem a végére.
Bocs látom már írtátok, de akkor is. :)
@röf:
"Adatlap

röf 0 bejegyzést írt és 315 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2013.01.16. óta tag.
röf ezekben a blogokban publikált: -"

Azért érdekelne, hogy milyen indíttatásból kommentelgetsz itt és a Vincenten.......
@Vombatus Ursinus:

Mia bajod?
reagáltam a Knósszosz,jaegtoer, guma, rodeo júl. =-i meg másnapi gasztronómiai konzultációjára.
Nem vagy képben?
Légy itt gyakrabban!
Napi aktuális

Az adósmentés valójában Bankmentés.

youtu.be/HObliBmNNts
Újabb palesztin felkelés – az arab tavasz folytatásaként
Újabb palesztin felkelés – az arab tavasz folytatásaként

© Fotó: AP/

Az arab-palesztin konfliktus újból teljes értékű háború jellegét ölti. Bizonyára elkerülhetetlen az újabb palesztin felkelés, mert ugyanis egyik fél sem hajlandó engedni.

Kedd óta, amikor Izrael akciót indított a gázai-övezeti fegyveres harcosok ellen, az ország területén immár több mint 250 rakéta csapódott be, amelyek közül a légvédelmi rendszernek mindössze 67-et sikerült ártalmatlanná tennie. Az izraeli hadsereg válaszul csapásokat mér a gázai övezetre. Máris több mint 750 célpontra zúdítottak csapást, többek között rakétakilövő állomásokra, alagutakra és irányító központokra. A csapások következtében minimum 70 palesztin vesztette életét. Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök kijelentette, hogy ez még csupán a kezdet.

Az izraeli akciók egyelőre tengerről és levegőből indított légicsapásokban merülnek ki, azonban az izraeli politikai és katonai vezetőség nem titkolja, hogy a szárazföldi beavatkozás sincs kizárva, és máris 40 ezer tartalékost hívtak be katonai szolgálatra. Közben a HAMASZ vezetősége két feltételhez köti azt, hogy beszüntesse az Izrael elleni rakétacsapásokat: Tel-Avivnek be kell szüntetnie „a palesztin nép elleni háborút” Gázában és Ciszjordániában, valamint felül kell vizsgálnia telepítési és az őrizetes személyek iránti politikáját.

Szakértők szerint az izraeliek, felbuzdulva három diák minapi meggyilkolása után, aligha lesznek hajlandók ilyen engedményt tenni. Az utóbbi fejlemények nem szolgáltatnak alkalmat az arabok iránti békeszeretet megnyilvánítására. Azonkívül a Gázára zúduló izraeli lövegek szintén szítják az idült viszályt. Oleg Fomin keletkutató hangoztatja:

– Amikor Gázáról beszélünk, figyelembe kell venni, hogy ez a világ legnagyobb szabadtéri börtöne. Az a terület, amelyet Gáza lakosságának szántak az 1947-es felosztási egyezmény szerint, egyharmadával megrövidült. Ezt az egyharmadot Izrael kebelezte be fegyveres beavatkozás következtében. Jelenleg itt mintegy másfélmillió ember él nagy tömörben. Azonkívül többségük menekült, akik még 1948-ban elmenekültek falvaikból. Az enklávéban nagyon nehéz az élet.

Sem az egyik, sem a másik fél nem hajlandó engedni. Több elemző véleménye szerint a három izraeli kamasz meggyilkolása, amely a konfliktus újabb eszkalációját váltotta ki, az extrémizmus felaprózódásának következménye. Napjainkban palesztin területen rengeteg extrémista csoport folytat tevékenységet, amelyeket a nagyobb szervezetek vezetősége tulajdonképpen képtelen ellenőrizni. Ezt a helyzetet jelentős mértékben az ún. arab tavasz váltotta ki. És ha a térséget újabb palesztin felkelés keríti hatalmába, a felelősség ezért az izraeliek és arabok mellett az amerikaiakat is terhelni fogja, hiszen az USA politikája végképp megingatta az amúgy is instabil Közel-Keletet.

Nagyvilág, Izrael, Palesztina, arab tavasz, palesztin-izraeli konfliktus, Politika

Megosztom:
Teljes szöveg: hungarian.ruvr.ru/2014_07_10/Ujabb-palesztin-felkeles-az-arab-tavasz-folytatasakent-1741/

..namost valamit nem értek, az izraeli VASKUPOLA ENNYIT TUD ? 67-ET KIVÉDENI 250-BŐL ?????
@kvadrillio: "67-ET KIVÉDENI 250-BŐL ?????"

Nézz utána, hogy 67 lelövése milyen költséggel járt. Úgy tudom, hogy egy ellenséges rakéta lelövése 3 vagy 4 sajátot használ el. Emellett a rendszer beméri, hogy hová fog becsapódni az érkező rakéta és csak akkor indul ellencsapás, ha a cél katonai, polgári vagy ipari létesítmény. Gondolom, hogy a szántóföldet nem érdemes olyan nagy erőkkel védeni
@cirip.j: Arany csillagom!Magam részéről köszönettel veszem, hogy az egész napos politikai küzdelmünk után, megfáradtan, késő esti gasztroblogbetétünket, lyen gyakorlati hasznossággal tetted élővé, mivel a kajákról "csak úgy" szoktunk beszélgetni véletlenül, segéd fogalmam sincs, hogy mikor lesz a következő, de gyakran fülelj itt, és akkor biztosan jól jársz, tudod én is így kezdtem, ...Őrömmel tölt el nem csak az, hogy elkészítetted Rodika és talán Jaegtoer receptjét, de kimondottan aranyos tőled, hogy bisszaigazoltad.További szép napot, üdv.
@évásanyó: ilyen,Örömmel,visszaigazoltad
@KÁTÉó53éúétr6: Jó, szóval szántam csöpp iróniát is bele, nem jött át, na nem baj.Ha néha emberibb hangot ütünk meg, talán jobban odafigyel a szöges dróthoz szokott is.
@Penivaldes: Micsodát aranyos Bogárkám?:))
@röf: Na, most ahótlanítala
Szerintem a hír a hírcsárdán jelent meg először. Aztán volt aki komolyan vette. Annyira, hogy a végén még az orbán rezsim is magyarázkodni kényszerült. Muhaha!
@Penivaldes: Hát most mondd, hogy nem aranyos!Nem hittem volna, mikor belemerültünk a cukros borsos károsztáscvekkedli, vagy a lecsó elkészítésének rejtelmeibe, hogy receptjeinket valaki meg is csinálja, és ösztönöz további gasztomerényletekre bennünket!:))
Orbán látványos offenzívába kezdett az oligarchák ellen, melynek célja nemcsak az lehet, hogy megmutatja Brüsszelnek, hogy vége az állami megrendelések lenyúlásának, hanem a hazai közönséghez is szól.
Aki figyeli a média és a net megnyilvánulásait, valami elementáris felháborodás hangjait észleli a Fidesz visszaéléseiről, a lopásokról, és most már Orbán belső embereiről is, amely alkalmas eddigi sikerének folyamatos mérséklődésére.
Ez már akár vészhelyzetet is jelez, és könnyen lehet, hogy Orbán meg akarja állítani ezt a folyamatot.
Szokás szerint bedob néhány meghökkentő retorziót, mely él egy ideig a közhangulatban, majd elhalványul, arra viszont mindenképpen alkalmas, hogy a fortyogó hangulatot lecsendesítse.
Tehát két legyet üt egy csapásra, eleget tesz az eu-nak is a szabályszerűsködő állam helyreigazító intézkedéseivel, és lecsendesíti az egyre elégedetlenebb állampolgárokat.
@évásanyó:
"Ha néha emberibb hangot ütünk meg, talán jobban odafigyel a szöges dróthoz szokott is."

Optimizmusod sose hagyjon el :)
@Mariann19:
"Aki figyeli a média és a net megnyilvánulásait, valami elementáris felháborodás hangjait észleli a Fidesz visszaéléseiről, a lopásokról, és most már Orbán belső embereiről is"

Mariann, és ezt a felháborodást tapasztaltam év elején a közemberek között vonaton, metrón, buszon, üzletekben.
Aztán mi lett a vége április 6-án?
Utoljára az 1998-as választáson csalódtam ekkorát az emberekben.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Vidéken tanítottam, nevelőotthonban, 90%-os cigányetnikumnál.Egy alkalommal bementem az ignőhöz, hogy szeretném az osztályom felvinni Pestre az Operába.Csak a saját felelősségedre, volt a válasz.Aznap reggeli után izgatottan válogatták a gyerekek a ünneplő ruhákat, hiszen színházba menni nem akárhogy kell, mondtam nekik.Nyakkendő megkötési tanóra után ,lassan elindultunk Bivalybasznádról Pestre vonattal, 20 fő nyolcadikos, túlkoros sráccal.Nem viselkedtek rosszul, pont úgy, mint más gyerekek szoktak utazás során.Megbeszéltük még otthon, hogy az "elég legyen, ha rádnézek "hadiparancsom van életben, míg haza nem jövünk.A Pillangókisasszony végén meghatottan, párás szemmel battyogtunk az utolsó vonathoz, másnap megbeszéltük. Egy hang panaszom se lehet rátok csimotáim, mi van veletek, kérdeztem.Jó, nem vagyunk egy angyalok hada, de hosszú idő után maga az egyetlen, aki el mert bennünket vinni valahova, és nem szégyellte, csak nem gondolja, hogy lejáratjuk. Ennyi.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:
Folyamatosan informálódom mindkét oldalról a sajtóban és a TV-n keresztül.
Az utóbbi időben meglepődve tapasztalom, hogy a legvadabb hangvételű - eddig a Fidesz mellett kritikátlanul kiálló - médiaszereplők hangnemet váltanak. Ez pedig már nem jó ómen, hogy a véleményformálók is más lemezt tesznek fel.
Említetted április 6-át.
Berágtam most a tejtermelő gazdák agresszív tüntetésén, de nem rájuk haragudtam, hanem elgondolkoztam a jelenségről.
Ugye-ugye, hogy össze lehet rántani embereket, ha az érdekviszonyok úgy kívánják.
Hol vannak akkor az érdekvédelmi szervezetek, amikor a tejtermelőkhöz hasonlóan fel kéne lépniük legalább az ágazati méltánytalanságok ellen.
Az össznépiről már nem is szólva.
1) Viktor biztos Braziliában van mert ahova a csúti fekete halál beteszi a lábát ott kultúrák pusztulnak, hatalmak dőlnek... Indításnak a brazilok kaptak egy 7-est és most épp zavarognak.

2) Simicska kivette a pénzt osztalékként a közgépből már rég a Man-szigeteken vagy valahol külföldön van. Mondani lehet bármit, de senki nem veszi komolyan. Jön az önkormányzati választás - kell a hangulat, nyár is van, pénz egy száll se, Viktornak is kell már a thorazin augusztus 20-ra... - megy a félrebeszélés.
@Mariann19: Ezért írtam egy jóval korábbi kommentemben, hogy az eltunyult, hatalomnak besunyító szakszervezeti vezetőket el kell zavarni a Pécs A ba, és igazi érdekvédő szakszikat létrehozni.
@évásanyó: Előbb-utóbb behódolnak, vagy kapnak valami magas rangú megbizatást.
@évásanyó:

" igazi érdekvédő szakszikat létrehozni."

Az elzavarásban igazad van, de kellene egy olyan Mt. amilyen nincs, jogbiztonság, ami nincs, érdekegyeztetés a kormány részéről, ami szintén nincs.

Így nehéz:)
drága @Orica Középföldi:! :))))))

a legfontosabbat kihagytad: olyan tagság ami nincs(?!)...
szép estét mindenkinek!

benéztem egy pillanatra és máris kötözködnöm kellett... :D

pedig, eszembe (illetve, fejembe) sem volt ilyesmi...
@évásanyó:

a vezető mindig be fog feküdni, ha tagság hagyja, nem ellenőrzi, mert ahányan vannak annyi félét akarnak, eszük semmi és tanulni sincs kedvük - tisztelet a kivételnek!
@guma:

Azt már múltkor leírtam:)) Ez a tagság választott. Minden jó nekik, úgy ahogy van. Azon csodálkozom, hogy még van szakszervezet.

Na jó, ez drámai túlzás. Az ágazatokban a "rohadt multiknál" még működik az érdekvédelem.
@Orica Középföldi: Viszont ha lenne szakszi, akkor lehetne tüntetés, akkor lehetne normális Mt,és addig kinntartaná a munkavállalókat az utcán, ha kell egész évben, míg el nem érné, hogy legyen érdekegyeztetés, A gond csak az, hogy előbb-utóbb ezé-azé mind befekszik.Hol vannak a Geyer Floriánok?
@Penivaldes: igen!

tudni mit akarsz. megegyezni és összefogni.
@Orica Középföldi:

persze, persze! :))))))))
viszont most itt volt a szemem előtt egy komplett összefoglalás, alap nélkül...

bocs! nem kötekedni akarok...
@évásanyó:

a miénk ilyen! de ez annyira kevés, hogy nem tud változtatni országosan csak helyben...

pedig mi más ágazatokat is támogattunk anyagilag is, hogy ki tudjanak állni a jogaikért...
annyira fásultak az emberek, hogy leszarják a szakszervezetet is, mert nem jöttek rá - saját maguk a szakszervezet!
nem külső erő és nem a szükséges rossz, hanem az amit megteremt, kiharcol magának...
Azt hittem Varánuszra kattintottam, kiderült a Nők Lapja rovatott kaptam el!:))
@tristen2005: :DDD

a Varánuszon hol vannak férfiak?
:))))))))))
@Benjamin Eisenberger:

Ez mind szép és jó, de most már a sok Fideszes Simon Gábornak is fel kellene függeszteni a mentelmi jogát!
Engem az nem tesz boldoggá, hogy az áristomba zárt és levitézlett szocialisták helyett az orbanisták tömik degeszre a zsebüket.
Meg gondolom, az a négy millió korgó gyomrú, kódusbaszta árgyélus sem leli benne örömét.
@tristen2005:

Hűűű, de pimasz vagy:) Félsz a nőktől?
@guma:

Szeretem a kötekedést:) Vagy visszaverem, vagy kapitulálok:)
@évásanyó:

Most úgy csinálsz, mintha nem tudnád, ezt a népet nem lehet utcára vinni. Nem úgy szocializálódott.
A csőcselék megy magától.
@guma: @Orica Középföldi: @Penivaldes:

Be jött! Nagyobb felháborodásra számítottam.
@röf: Thank you for your valuable input.
@évásanyó: "Viszont ha lenne szakszi,"
itt van nálunk a hetvenesen a lányoknál, ezerötért:)))
@tristen2005: Amikor köhög a bolha, nem felháborodunk, hanem agyoncsapjuk :))
@tristen2005: én miért legyek felháborodva? rám szerintem nem vonatkozik.
@évásanyó:

Csókolom drága, birkózószőnyegen tetszett lepihenni?:)
@taga20: Ez jó, ez nagyon jó, kihasználtad, hogy nem oboa volt a hangszer, de kellő mértékben és nagyon szellemesen csaptad le a magas labdát, a téma meg még jellemzői is a mentalitásodra, úgyhogy csillagos 5-öst adok!.))
@Penivaldes:

Miért? te kivagy? Facér? Oda vagy?
@tristen2005 tatamin, fekete övvel keresztbekasul:))
@évásanyó: mindig tudtam, hogy te vijjogva repkedsz a levegőben.)
@tristen2005: az még haggyán, de a senior tagozat:)))
@tristen2005:

" Nagyobb felháborodásra számítottam."

Egy pillanatig eltűnődtem, hímsoviniszta dög vagy, vagy félős pali.
Az utóbbi mellett döntöttem:))
@évásanyó: dánkesön évinéni, de tessék beírni az ellenőrzömbe, me a feleségem nem fogja el hinni:)))
tudom, elhinni egybe:) me mingyá kapok egértől:)))
@Orica Középföldi:

Talált, süllyedt:)) Az asszony kezét is az anyós kérte meg.:))
@tristen2005: oda vagyok magáért.
én még nem vagyok nő, még bábállapotban vagyok.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: hát haver, ez a csaj a fasorban sem lenne a hetvenesen:)))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: arra utalsz, hogy ha taga is ott lett volna, akkor most ő lenne modell?
@guma: és még agresszívek is! itt csattogtatják a műprotkóikat:)))
@taga20: szerintem sem nagy alkotás, olyan mint a többi. :)
@tristen2005:

"Be jött! Nagyobb felháborodásra számítottam. "

kinek, mi?

felháborodás? elnéztél valamit... (tőlem az altatóorvos azt kérdezte, hogy férfi volt az a doki... neki is megmertem mondani, hogy én ezt nem tudhatom... azt a röhögést és dumát tovább nem részletezem...)
:DDD

hova lett a humorod?
@taga20: ne félj taga, majd én megvédelek tőlük.:)
@taga20: Rendben, de akkor azt az intőt is, amit a senior megjegyzésért megérdemelsz:)9
@taga20: (na) hallod? :)))

van annak előnye is...
@évásanyó: ejejej, hagyd ezt a tanárnénis stílust, majd én megnevelem a srácot.
@Penivaldes: nana!

szerintem azt nem akarja!
:D
@tristen2005: Melyik? Vót több is, de a végén mindtől elváltam, a hülye fejüket nekijek.Mind parancsolni akart, mikor elmúltak a mézeshetek:)
@Penivaldes: "Nem adhatok mást, csak mi lényegem"
@guma:

Nincs jó kedvem. Zakóztam délelőtt, majdnem eltört a csuklóm, be van dagadva "mindenem".:)
@évásanyó:

"elmúltak a mézeshetek:" vajon mit csináljak veled, szedd össze a sátorfádat, látogasd meg az anyádat.
@tristen2005: :)))

te szegény!
ezért lassultál le ennyire...
ecetes vizes borogatás és pihi - jobbulást! :)
@tristen2005: mi mindig mondtuk bolival, hogy túl sokat piázol és keveset pinázol:)))
és itt a baj!
@Penivaldes: oké húgi, bebújhatok a szoknyád alá? csak a biztonság kedvéért:)))
@tristen2005: Mindig fiatalabb pasijaim voltak, csak nem gondolod, hogy egy vénemberrel (nem ezt akartam írni, de aztán jó útra tértem) fogok nyomulni.Mindig a féltékenységük miatt lettek csuszdára rakva.
@taga20:

Fodrásznál voltam, a csaj sokat simogatott:), meg fésülte a bozontot:)
@évásanyó: má az is baj, ha az igazat írja a gyerek? bár, az orica nevű boszorkány is mindig ezé basztat:)))
@évásanyó:

Jól nyomhattad csitri korodba:)
@tristen2005: Arccal estél?Akkor a mindened az elsődleges nemi .....is bedagadt? Vigyázz, mert, ha piros is, az nem az eséstől van.))
@tristen2005: de remélem nem gedeon bácsi vot az a fodrász!:))
@évásanyó:

Azért a 18-at megvártad, nem voltál türelmetlen?::))
@tristen2005: Nem panaszkodom, csak azt nem értem, miért beszélsz múltidőben?))
@tristen2005: Jő munkához idő kell, rosszhoz még több.Volt az 26 is.))
@taga20:

Az igazat száz módon el lehet mondani. Neked is van humorod, tristennek is.Tessék használni.
Nem kell közönségesnek lenni, ilyen egyszerű:)

Még egy ilyen hsz, és készítem a söprűmet:)
@évásanyó: évike, ha nem teccik vetíteni, ako gratula:)
@évásanyó:

Nem rád gondoltam, a delikvencsre:)
@taga20: Milyen hetvenesen? Ja és akkor mi lesz, idén találkozunk már végre? :)

zsidonyarifesztival.hu/terkep/?lang=hu
@Orica Középföldi: jaj! ez csak teszt vot, hogy tahó vagyok vagy sem nálad:))
nem tudtam aludni a héten rendesen, me egyszer sem húztad meg a pajeszomat:)
ez a meghúzás egyébként tetszik, de most nem fejtem ki, me megint kikapok:))
@taga20: Már mér tenném,hasznom belőle egy szál se, akkor kezd az ember csoszogni, ha akarattal lecseréli mamuszra a cipellőjét, amig nem teszi, nincs félni valója a kortól.Minden kornak a maga szépségét kerestem,álalában meg is találtam, mert nem voltam nagyravágyó, csak kicsit válogatós:)
@taga20: Már mér tenném,hasznom belőle egy szál se, akkor kezd az ember csoszogni, ha akarattal lecseréli mamuszra a cipellőjét, amig nem teszi, nincs félni valója a kortól.Minden kornak a maga szépségét kerestem,álalában meg is találtam, mert nem voltam nagyravágyó, csak kicsit válogatós:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: öregfijú, az a baj, vagy nem baj, hogy kiismertelek. emennénk és a végén még zelig lennél:))
hogy a picsába számolnék el veled a jobbikban:)))
@évásanyó: így duplán, persze elhiszem:))
@taga20:

Hát tudod, ha valakit lotyónak nevezel egy nyilvános blogon, és ezt nem teszi szóvá azonnal, én miért tegyem?

Szóval lett volna ok:))
@taga20: Úgy általában szaraxik a gépem. A viberem is elment, hívom a fiam, kapcsol, és abban a percben kivág a netről, szóval bocs a duplázásért.Ha egyszer megy is elhiheted a vénasszonynak, nem most fogok kezdeni rizsázni, aranyom.
@Mariann19:
"Az össznépiről már nem is szólva. "

Ezt hiányolom én is.
@guma:
"a legfontosabbat kihagytad: olyan tagság ami nincs(?!)... "

Benéztél, és azonnal megragadtad a lényeget egy mondatban :)
Lázár: nem tervezik az útépítő cégek megadóztatását

Lázár János szerint nem terveznek különadót kivetni az útépítő cégekre. A Miniszterelnökséget vezető miniszter erről a ****TV2 csütörtök esti híradójában beszélt.**** Azt mondta, ****hogy a magyar kormány megvédi a magyar cégeket, de csak azokat.****

hvg.hu/itthon/20140710_lazar_utepito_cegek
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: Az én időmben a tagságot úgy verbúválták, hogy szakszervezeti programokkal, gyermekkedvezményekkel az utazásokhoz, beutalókkal, hogy legyen értelme a tagdíjfizetésnek. Amikor azután volt a munkáltatóval néminemű gond, akkor jött a szakszervfunkci, és a főnök egyből szebben beszélt.Most sokminden nincs.
Míg a maszop-szadesz maffiabaloldal a népet szopatta, szorongatta, addig a Fidesz Kormány a gazdag vállalatokra, multikra háritja az adót, megóvva ezzel a családokat, dolgozókat.

mno.hu/gazdasag/hogyan-lesz-egy-100-milliardos-adobol-1200-milliardos-hiany-1236690
@Benjamin Eisenberger: haver nagy fasz vagy, de jó nyomod! azé a végén kapcsold le a lámpát:)))
@Benjamin Eisenberger: te néha tényleg összezavarsz! most szerettyük vityát, vagy egy fasz?:))
Minden hölgynek és Úrnak jó8. Felüdítő volt egy kicsit bohóckodni a sok keserű gyakorlat után.Remélem nem botránkoztattam meg senkit, nem volt szándékomban, csak egy kicsit hülyülni. Mégegyszer jó éjt.
@Benjamin Eisenberger: Bendzsi, gazdád azé' is tartcsa ocsón a pénztet, mert avval kibaszik az exportáló multikkal, míg a devizahitelesek jól járnak. Ügye? Baszomalásan.
@glinolid:

Ostobaságokat beszélsz. Az árfolyamot nem tudja szabályozni a Fidesz. Sajnos. Nem tehet róla hogy gyenge a forint. Erröl inkább a külföldi "spekulánsokat" kellene megkérdezni hogy mitől ennyi meg annyi a chf vagy az ojró.
"Google-főnököt drogozott halálra a luxusprosti

julien

2014. július 10., csütörtök 20:09
Alix Tichelman elment a kuncsaft jachtjára, beadott neki egy halálos adag heroint, majd megitta a maradék borát, és lelépett. A hidegvérű luxusprosti utána hónapokig háborítatlanul éldegélt, mígnem egy hotelbe csalták, ahol őrizetbe vették, és most az egész világ azt nézi, milyen jó testű luxuskurva gyilkolta meg Forrest Hayest.

Los Angeles környékét – és lassan az egész világot – egy eszkortlány, Alix Catherine Tichelman tartja izgalomban. A 26 éves nő hamarosan azért áll bíróság elé, mert úgy tűnik, ő ölte meg az 51 éves Forrest Hayest. A férfi fontos embernek számított, a Google-nek, a Sun Microsystemsnek és az Apple-nek is dolgozott a Szilícium-völgyben – írja a Los Angeles Times.

Tichelmant július 4-én vették őrizetbe, 9-én pedig hivatalosan is meggyanúsították emberöléssel, protitúcióval és kábítószeres bűncselekményekkel."

luxuskurva ????!!! nu, ez a végletekig leharcolt bige, úgy néz ki mint egy auschwitzi halálreklám !+!!!!!
@Benjamin Eisenberger:
"Az árfolyamot nem tudja szabályozni a Fidesz. Sajnos. Nem tehet róla hogy gyenge a forint"

És ezt le bírtad írni röhögés nélkül, vagy még most is fuldokolsz?
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Bazmeg mi köze ahhoz a Fidesznek hogy pl. a svájci frank vagy az euró erösödött a forint rovására?!
Menj a picsába hülyegyerek, jó hogynem az is a Fidesz hibája hogy a dán vagy a svéd korona is többe kerül 6-7 forinttal mint 5 éve, hogyne.
@glinolid: "A miskolci baloldal egy „Pásztor-bőrbe bújt farkas”. Az igazmondó mögött a hazugok csapata áll, és hiába akarja a cigányproblémától szenvedő lakos csak az egyiket, meg fogja kapni a másikat is, hogy aztán minden maradjon a régiben."

alfahir.hu/pasztor_borbe_bujt_a_baloldal
@Benjamin Eisenberger:
Azt meséld el, kinek/kiknek a balfasz nyilatkozatai(k) alapján dőlt hanyatt a forint anno, miután a kereszténynarancs csürhe hatalomra került 2010-ben?
És azt is meséld el, hogy ezen az árfolyambuktán - tömegeknek cucli - mekkorát kaszáltak a haverjaid, akiknek ütközésig tolod a nyelvedet a seggükbe?

A hülye nem látja, hogy nem vagy hülye, de ne bízd el magad, cserébe becstelen szarházi vagy. Taposs csak, mert ha lefüstöl ez a gennyes rendszer, neked nem lesz állásod. Egy valódi, érték alapú demokráciában az ilyen seggfejek nem rúgnak labdába.

Te is gyűjtesz kólás dobozokat?
Mennyi van már? Meg kiköpött bubblegumikból?
Nem te vagy a Berci?...
@Orica Középföldi:

link:
hvg.hu/w/20140710_Elet_a_fociutan

van köteled e?

Nem gyászolni kell most, kedves brazilok. És még véletlenül sem azon gondolkodni, hogy miképpen nyerhetnétek négy év múlva. Hanem azon, hogyan érhetitek el, hogy tökmindegy legyen, nyertek-e. Hogy legyen életetek, sikeretek ezen kívül. Hogy felnézhessetek a brazil űrállomásra, miközben kikaptok pingpongban, és honfitársaitok mind tudják, hogy felfelé kell nézni ilyenkor. Hogy felfogjátok, semmi nem múlik a focin, és aki azt hiszi, hogy mégis, az egy kötöznivaló idióta.

Alkalomadtán ezt mondjátok el annak a magyar állampolgárnak, aki most nálatok vakációzik, nem zavartatva magát a ténytől, hogy miközben szétvert idehaza mindent, és százmilliárd forintot költött a hobbijára, mert annyi esze van csak, mint a ti zavargó csőcseléketeknek, még fociban is légyszarok vagyunk, akiket egy blitzkriegre sem méltat Németország. Vagy legalább azt mutassátok meg neki, milyen elmaradott, primitív és reménytelen majomság, amikor egy nemzet a fociba helyezi a reményeit.

Felőlem meg is kötözhetitek, amíg végighallgatja. Utána se engedjétek el.

brühüyyy

mikor tréfálkozom az olyan örkénybe oltott Sartre akar lenni de engedd meg nekem, hogy még ne legyek "sartre" (most eztetet remélem nem kell bővebben?)
@Knósszosz:
dehát az szargeci gujás(nemlevesdegergej) mondta teli pofával ugyanazt amit ez az akármi

hogy márpedig csak az nem fontos

pedig kizárólag az okozta az egészet

brühüyyy

mikor lepke nem galamb akkor nincs tolla és nem tud szállni?
@Benjamin Eisenberger:

te Anal Fabuta

pontosan a kettő meg a soxoros gazdasági viszony okozza, azaz ha a magyar gazdaság egyre szarabb azt azonnal le lehet mérni a devizatőzsde számain percenként vah óránként esetleg naponta, de évente is csinálhatod

ha teneked a fejedben agy helyett kaka van tudod caca la vaca

akkor ne keress gulyásgergelyt

esetleg szólíthatlak gergejnek? hogyan szabadúltál sokrétű parlamenti semmitmondódból te vagy az elsőszámú senki?

brühüyyy

fölötted már csak a tyuxar van
@rodeo36:
Elszállt, de beszállt-e?

Xarok a poltikára most, van fontosabb... az ment:) Damrau tuggya... kösz!
@Knósszosz:
hagyd a gergejt

olvasd eztet

hvg.hu/sport/20140708_Brazil_kor_A_civilek_felreertese_hogy_a_b

brühüyyy

ne forrassz olyan sokat csavarozz

Macieira

kerss rá mijez?
@Knósszosz:
hagydagergejtmásraengemvgyélfelapadlásra

hvg.hu/sport/20140623_Brazil_kor_Ezt_meg_Ce_Ronaldo_is_megkonny

mammatotcalcio

brühüyyy
@Orica Középföldi:
ha elhiszed ha nem nem látok...könnyek áradata elönt
dögöljön meg minden szar örök a pokol

és ha????

www.youtube.com/watch?v=m49JH57NEY8

brühüyyy
@Benjamin Eisenberger: "Az árfolyamot nem tudja szabályozni a Fidesz" képes vagy odairni, hogy "Sajnos" és még te irod Micimackónak, hogy "hülyegyerek"?...miért nem cáfoltad Knósszosz véleményét???...azért mert Anal Fabuta vagy mondá rodeó....na ez az igaz
Ebből megint tiltott állami támogatás lesz, ha a különadó csak a külföldieket sújtja.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a TV2 csütörtök esti híradójában megerősítette, nem terveznek különadót kivetni az útépítő cégekre. Azt mondta, a magyar kormány megvédi a magyar cégeket, de csak azokat.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a TV2 csütörtök esti híradójában megerősítette, nem terveznek különadót kivetni az útépítő cégekre. Azt mondta, a magyar kormány megvédi a magyar cégeket, de csak azokat.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a TV2 csütörtök esti híradójában megerősítette, nem terveznek különadót kivetni az útépítő cégekre. Azt mondta, a magyar kormány megvédi a magyar cégeket, de csak azokat.
nol.hu/belfold/lazar-szerint-nem-kap-kulonadot-a-kozgep-1473495

Colas: 116 mrd Ft (francia)
Közgép 113 mrd Ft (magyar)
Strabag 105 mrd Ft (osztrák)
Duna Aszfalt 102 mrd Ft (magyar)
Swietelsky 60 mrd Ft (osztrák)
444.hu/2014/07/09/orban-viktor-az-uj-kulonadoval-a-kozgepet-szorongatja/
@rodeo36:

Olvastam Tótát:))
Az utolsó bekezdés zseniális. Nagyon tanulságosak a kommentek is nála, igazi látlelet.

A Bánk bántól könnyeztél? Ha igen, megértem.

Örkény és Sartre önmagában is rágós falat. Ne próbálkozz a vegyítéssel. Nem jó, és nem szórakoztató a végeredmény, szándékaid ellenére sem.
Azt inkább nem írom le, hogy egy-egy ilyen tréfálkozásod milyen benyomást kelt:)))

Persze lehet, hogy csak én nem vagyok fogékony sajátos humorodra, és mindenki más érti és élvezi.
@tristen2005: ezt óbégatom már egy ideje, simlicska beszót, oszt lazítanak neki, míg a többin srófolnak
@Orica Középföldi:
ahogy a Radnai előaggya a Tiborc-ot...
megértelek, én sem kapom el magamat néha és akkor leesek a szék mellé

hahahaha

dehát az ember...megpróbál ember maradni...és néha el is hiszik neki hogy az

brühüyyy
@rodeo36:

válaszod

@Orica Középföldi:

felé, valamint a tegnapi frappáns mondata Oricának, (hogy ez a nép nem úgy szocializálódott) megint műsorváltozásra ösztönzött a blogunkon...

előrehoztam egy méltatlanul keveset idézet filmet mára: Az ötödik pecsét, amit nem csak a kitűnő szereplők miatt kell látni újra mindenkinek...

mert rodeo, nagyon igaz ez a mondatod: "dehát
az ember...megpróbál ember maradni...és néha el is hiszik neki hogy az"

szóval, nem árt frissíteni elménk, tudásunk a film nézésével és gondolkodni, gondolkodni...

offforever.blog.hu/2014/07/11/otodik_pecset_557
@guma: "...fásultak az emberek..."

Szerintem nem is annyira fásultak, mint úgy általában látszik. Ez egy természetes önvédelmi rendszer, ami működött a kádárék alatt is meg működik most is.

Az ember első sorban élni akar, másod sorban meg minden mást. Az élethez az kell, hogy annak feltételeit az ember biztosítsa magának, és ha marad energia, akkor majd lehet szakszervezni, meg a szakszervezeti funkcikat leváltogatni, ha nem jól dolgoznak.

Az ország jelenlegi helyzetében a tömegeknél a megélhetés feltételeinek a biztosítása áll első helyen. Szerintem.
Majd amikor a tömegek ráunnak arra, hogy minden igyekezetük ellenére nem tudnak ötről a hatra jutni, akkor beindul a változás iránti igény. A kádár rendszer kovásza is az volt, hogy az ember elért egy szintre, onnan már nem volt tovább fejlődési lehetőség, és szészakadt a bábtokot.

Olvassátok néha az alaptörvényt, és tárjátok annak részeit az azt megszavazó honatyák elé:

"Valljuk, hogy a közösség erejének és minden ember becsületének alapja a munka, az emberi szellem teljesítménye."

No akkor kérdezzük is meg tőlük, hogy milyen munka és szellemi teljesítmény folyik annál a cégnél, amelyik úgy nyer nagy állami közbeszerzéseket, hogy a cég sem szellemi, sem fizikai munkát nem végez, a közbeszerzést megnyeri, és a munkát meg alvállalkozókkal végezteti?
Vagy annál a mezőgazdásznál, aki az állami földet úgy nyerte el, hogy előtte nem foglalkozott mezőgazdálkodással?

Mit is mond állandóan a mimiszterelnök a munka alapú társadalomról? Kinek is kellene elős kanyarban ezt az alaptörvényi rendelkezést betartani?
@látjátok feleim szümtükkel: valamennyire reflektál arra a linkelt cikk, amit írtál. ha nem látszik a jövő, akkor fordulunk intenzíven a múlt felé, s belelátjuk az aranykort.

Menekülés a múltba - M3, a közszolgálati retró

magyarnarancs.hu/interaktiv/menekules-a-multba-90587
így megy ez mifelénk:

Talán még emlékeznek rá: március 22. és 24. között nagyon sokan kaptak sms-t azzal a kusza szöveggel, hogy „Március 29én újra Békemenet! Talalkozzunk 13kor a Kossuth téren,innen megyünk a Hösök terere,beszedet mond Orbán Viktor.Ott kell lennünk,add tovább!”.

Négy hónappal később jött a válasz. Ennyi idő kellett ahhoz, hogy

a Telenor április 24-én elárulja, hogy a +36-20-900-0798-as telefonszám valóban a FIDESZ – Magyar Polgári Szövetség (ezt tudtuk, a Fidesz talán már az sms-ek kiküldésének másnapján elismerte),
a hatóság az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló, 2011. évi CXII. törvény (továbbiakban: törvény) 56. § (1) bekezdése alapján felszólítsa a FIDESZ-MPSZ-t arra, hogy töröljék a telefonszámomat, amennyiben annak birtokában vannak,
Kubatov Gábor pártigazgató (akit inkább a Kubatov-listáról ismerünk sokan) június 17-én arról tájékoztassa a hatóságot, hogy törölték az én telefonszámomat.

index.hu/velemeny/2014/07/11/engem_toroltek_a_kubatov-listarol/
ezt mondtam már a hír olvasásakor, gittegylet lett minden hivatal, kiszolgálója egy elvakult, dölyfös és diktatórikus hatalomnak.

Seres: Akkor ennyit az Alkotmánybíróságról

Mit üzennek nekünk, többieknek az alkotmányosság legfőbb őrei? Azt, hogy kapjuk be. Azt, hogy ha itt valami nem tetszik, lehet menni Strasbourgba. Azt, hogy egy teljesen nyilvánvalóan korrupt eljárást is le kell nyelnünk, a "köz" érdekéből.

hvg.hu/velemeny.publicisztika/20140711_Seres_Akkor_ennyit_az_Alkotmanybirosagrol
@parti_giano:

Valóban, de itt arról van szó, hogy felülről akarják lenyomni a torunkon a múltat, mint minden baj gyógyírját, és közben nem veszik észre, hogy a nép a mai dolgokra jobban vevő, mert a múltat már látta, és nem nagyon vágyik azt újra látni. A mai modernebb témákra jobban vevők. A demagógia is csak akkor jó, és ütős, ha halad a kórral.:)
állapotjelző NERföldjéről:

Jelentés a szabadságharc állásáról

Egyre inkább kerülnek minket a külföldi beruházók, sem az új cégek alapítása, sem a meglevők megmentése, felfuttatása nem akar gyorsulni, sőt.

hvg.hu/blogok.kapitalizmus/2014/7/11/jelentes-a-szabadsagharc-allasarol/

-

Libération: "a viking összeesküvés" ellen lépnek fel Orbánék

Magyarország fellép "a viking összeesküvés" ellen címmel közöl tudósítást pénteken a Libération. A francia baloldali lap szerint boszorkányüldözés kezdődött Magyarországon, Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz hasonlóan Orbán Viktor is támadást indított a szabadságjogok védelmezőivel szemben, amikor a Kehi mintegy 58 szervezet ellen indított eljárást.

hvg.hu/gazdasag/20140711_Liberation_a_viking_osszeeskuves_ellen_le

-

Szavazólapokat daráltak le egy utcán álló teherautóban – fotó

Lefotózta munkatársunk, ahogy a VIII. kerületi Vajdahunyad utcában, az önkormányzat irodája közelében választási szavazólapokat semmisítenek meg – egy teherautó platóján, az utcán. Az egyik dolgozó megerősítette a helyszínen, hogy szavazólapokat semmisítenek meg, de azt egyelőre nem tudni, a parlamenti vagy az EP-választásokról származnak-e.

hvg.hu/itthon/20140711_Szavazolapokat_daraltak_le_egy_utcan_allo

-

Kínos baki: rosszul írta saját nevét a képzési államtitkárság

Helyesírási hibával szerepel a képzési államtitkárság neve a kormányportálon - vette észre az Eduline.hu egyik olvasója.

hvg.hu/itthon/20140711_Kinos_baki_rosszul_irtak_a_kormanyportalo
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

Erről az úttörők riadólánca jutott az esezmbe. A fidesz ezek szerint jobb úttörő volt, mint a balodaiak.:D
Vezénylói libikóka:

Közel másfél milliárdot ad a kormány Csányiék új vágóhídjára

1,46 milliárd forintot ad a kormány egyedi döntés alapján a Csányi Sándor Bonafarm-csoportjához tartozó mohácsi vágóhíd megépítéséhez.

hvg.hu/kkv/20140711_Kozel_masfel_milliardot_ad_a_kormany_Csan
@látjátok feleim szümtükkel: ez eddig sem volt kérdés, kicsit túlteljesítenek a fiúk ebben is
Így kell megvédeni a kis családi vágóhidakat, húsfeldolgozókat:

hvg.hu/kkv/20140711_Kozel_masfel_milliardot_ad_a_kormany_Csan
@Myrath: Bocs, késtem, már kitettétek. :)
bukovics nagydoktorija... érdekes menet lesz. eléggé kínos ez a navracsics egyetemnek, no meg az mta-nak.

Vizsgálatot kértek az NKE-n a doktori iskola vezetője ellen

atlatszooktatas.cink.hu/vizsgalatot-kertek-az-nke-n-a-doktori-iskola-vezetoje-e-1603451844/+szilylaszlo
@Myrath:

Jóvana! Csányinak biztos kicsi a családja. A kis család nem tévesztendő össze a gazdag családdal.:D
Mindeki nyugodjon le a p.cs@ba!, a Közgép már csinálja a minősítéseket a paksi melóhoz.
A Lajosnak jövőre is lesz leánya, pénze, s bora.
@látjátok feleim szümtükkel:
Tudsz-e valamit?
A cég csak úgy oncsa a sok hídat. Százlábú, M4, Békéscsaba, Berettyó, Hatvan, és a többi.
Csak nem löttyintik ki a gyereket a fürdővízzel!
@látjátok feleim szümtükkel:

a fásultságot ott csakis a szakszervezettel szemben értettem, mert értékeit, lehetőségeit is csak korlátozva, szürke szemüvegen keresztül látják...

állami érdek nem volt és nem lesz arra, hogy az egyén boldogulásáért dolgozzon.
tehát, ha még azt a TB-t (ami mindenki zsebét érinti!!!) is megtudta szüntetni a kormány és országgyűlése, és az emberek nem lepték az utcákat, akkor én nem is tudom mit mondhatnék...

tudod, mikor 2012-ben elképedésemben ezt kiposztoltam, még mindenki nyugtatott...
erre ma már kiderül az is, hogy az emberek 80-90%-a nem is tud erről a húzásról és fel sem fogja mennyire megváltoztat mindent majd a családja életében, miközben vagyonokat fizet továbbra is csak már nem az alapba, hanem a közös kasszába, úri igények kielégítésére...

2013 novembere óta van ez a blog számláló, ami jelzi, hogy 142512 ember olvasta a posztot, amit mérgemben "odakapartam" hirtelen...
és igen! hangsúlyozom, kérdezni, kérdezni a képviselőket, hogy erre ki és mikor adott nekik felhatalmazást...

offforever.blog.hu/2012/05/09/ezt_is_megszavaztak_120_ev_utan_megszunt_magyarorszagon_a_tarsadalombiztositas
@huzzadneki shakespeare: Nem baj a nemzetibanknak meg lessz Munkácsya a mi pénzükböl ami majd belépőért néhetünk meg:-)
Az legalább hazai portéka!!
Mit szólt volna hozzá Kovács Béla kisnyugdíjas, ha Babksy-re vagy Andy Warhol-ra költik a nehezen meggürcölt adóforintokat.:-)
mi ez kibaszott pangás itt, sehol egy nyugger, akivel lehetne marhulni? ezé melóztam egész héten, hogy a péntek estém ilyen tré legyen!:))))
@taga20: Má szóhoz se merek jutni, mer tegnap még a bucsúszómra se válaszolt senki, asztán gondútam,a tegnapi kurvás szöveg betette nekem a kaput, oszt felisút megleisút, merthogy a tisztességet rontom, aszt meg nem lehessen.Pedig csak förtelem jó kedvem vót.:((
@évásanyó: piázgattunk, piázgattunk?:)
láttam a hölgyek kicsivel az urak naggyal votak írva:)))
@Sejk a derék katona: az haggyán, de delejesvitya kiugrik brazilba, azok meg egyből padlót fognak:)))
@taga20: Akkor azt is láttad, hogy rögvest javítottam!!Pici vörösborom vót a kis bifsztekem után, ami csak enyhén vót véres, de én így szeretem.
@évásanyó: az má nekem magyarázkodásnak tűnt:)
@taga20:

Nálatok nincs munkaerő felvétel? Nagyon kellene a munka:)

prolidepp.tumblr.com/post/91400607382
@taga20

A modern technika átka, minden bombára szerelnek, gyújtózsinórt:)

csattogoslepke.tumblr.com/post/91435770672
@tristen2005: hát, a munka az nem menne, ha ilyen munkaerőt felvennénk:) bár mellesleg, ahogy látom jó képzettek a lányok:)))
@taga20: Mer aszt hiszem, az is vót.))
@taga20:
hídd fel a sebastienn-t az is olyan magányos...vagy énekűjjél mozgalmi dalokat:

márminálunkbabámazjöttaszokásba...hátnálatokmijött?

brühüyyy
@évásanyó:
És akkor megérkeztünk… ha más nincs már ma este, akkor kajáljunk!
A bifszteken az marhának arra való valamelyik alkatrészét értetted, gondolom én. Ez ugye pénztárcától és nem utolsó sorban ízléstől is függő választás, ki-ki a maga tehetsége szerint válogatja meg a módozatot, hogyan is képzeli el a kétségtelenül maga által legkiválóbban elkészített sztéket.

A magam részéről nem csinálok belőle nagy faxnit, mivel bélszínt azt nem tudok megvásárolni öt kilós darabban (azon henteseket akiket ismerek, nem adják kisebb kiszerelésben), ugyanis a menő éttermek elviszik ahogy van – egyben. Viszont ott van a rostélyos, amelyből szintén lehet igazán finomat…
A csontokat fel lehet egy kellemes alaplötty készítéséhez használni, a húsleveshez szükséges zöldségekkel gazdagon – ez később jól jöhet, de akár az ízlésnek megfelelő tészta kifőzésével azonnal el is fogyasztható, ha nem bírja megállni az ember az illatok okozta érzékszervi szőnyegbombázásokat. Szóval a hús az úgy néz ki, hogy két-három czentimétter vastagságúra szeletelvén, a megfelelő fűszerekkel (nem kell sok), olajjal alufólia alatt beteszi az ember a hűtőbe dideregni, legalább két napra. Aztán az elkészítés módja az attól függ, ki-hogyan szereti. Angolosan, vagy félig… ízlés dolga. Én mogyoróolajban szoktam sütni, amikor az már majdnem füstöli magát, ugyan is az bírja a hőt és mégis tuti a végeredmény. Hirtelen 4-4 perc, éés… hmmmhmm… nem véres, de szaftos, amit illik a szakács barátom szerint nem hagyni kárba veszni, hanem pirítóst készíteni és arra helyezni a sült hústot, ami felfogja az isteni ízeket, amelyek kifolynak belőle.

Én zöldkörettel szoktam, különös tekintettel a spárgára, plusz a kukoricza és némi csilis bab sem árt neki, az meg már felér egy merénylettel, ha barnamártással van kicsit körbe izélve, amiben gomba és máj (horribile dictu: liba…!) is vagyon…

Ez az én verzióm, de van itt egy másik is, amiben szintén játszik a pirítós, mint szaft-szivacs, viszont ez nem ’sima’ marhasült, ez egy tournedos ami más, és akkor a zenéhez is megérkeztünk, jó étvágyat:

"Az ifjú zeneszerző Velencében ült egy étteremben, s várt, hogy jön talán a rizottó, amit a konyhán oly hosszan kevertek, hogy megfelelően krémes legyen. „A gyomor a legnagyobb karmester” – állapította meg Gioacchino Rossini, miután a Tancredival nemzetközi hírnévre tett szert. Ettől kezdve mindvégig hű is marad önmagához. Élete felét zeneszerzéssel, a másikat főzéssel és örömteli étkezésekkel töltötte.
Gyermekkorában azért szeretett ministrálni, mert csenhetett a miseborból. Felnőttkorában a portugál király portóit, a Rothschild báró Château Lafitte-ot küldött neki a legendássá vált borpincéjébe: a rajongók tudták, mivel kell leróni tiszteletüket a maestro előtt, akinek zenei tehetségénél csak gasztronómiai érzéke volt nagyobb.
Párizsban magától értetődően került kebelbarátságba a kor, pontosabban a konyhatörténelem egyik legnagyobb szakácsával, Antonin Carême-mel (1783-1833), aki számos ételt dedikált neki, s azt mondta: „Monsieur Gioacchino volt az egyetlen ember a Földön, aki igazán megértett engem”.
A híres Escoffier-féle szakácskönyvben oly sok étel szerepel Rossininek szóló ajánlással, hogy számos menüt lehetne a neve alatt feladni. A legenda szerint számos fogást kreált ő maga – a libamájas canellonitól a velős rizottóig. Általánosságban – de korántsem mindig – a „Rossini módra” valamilyen libamájas-szarvasgombás kompozíciót jelent.
A Tournedos Rossiniről úgy tudni, hogy a zeneszerző ötlete volt, s elkészíttette a párizsi Café Anglais főszakácsával. A séf oly harmonikusnak találta a fogást, hogy felvette az étlapjára. A Rossini-féle fogások közül ma ez a leghíresebb, világszerte szerepel éttermek étlapján - hol ilyen, hol olyan minőségben.

A tányéron eredetileg volt egy vékony szelet grillezett kenyér, amely felszívta a húsból kicsorgó levet. (Manapság ez a jobb sütési technológiák miatt a csúcsgasztronómiában általában elmarad.) Kár… Erre került egy szelet bélszín (fokhagymás vaj és olívaolaj keverékén sütve), s egy szelet libamáj. A tetejére hajszálvékonyra szeletelt, vajon épp csak megforgatott szarvasgomba, köré madeiramártás (demi glace+madeira).

Most megyek és megnézem a pörköltet, hol jár…
@rodeo36: inkább portugálul kezdek tanuni, hogy a brazilokat, ja és a portugálokat tuggyam vigasztalni:)
@Knósszosz: Ismételten elájultam gasztronómiai tudásodtól, melyet kiválóan ötvöztél Rossinivel.Az én husimat remek szakács barátom és volt diákom rendezte tányéromra, így fogalmam sincs hogyan készítette, csak azt tudom, hogy isteni volt.
@Knósszosz:

"megnézem a pörköltet, hol jár", feledékeny vagy, nem szegelted le a lábast?
@taga20: Miért, mégy ki Vityka után?Vagy ők szaladnak előle ide?
@taga20:
Auf Deutsch se rossz... A Flötzinger Bräu (Seit 1612) nevezetű Rosenheimi kis laza söröcske, vagy a súlyosabb Schönramer Hell (ott a Sasfészek alatt készül) után hol érdekel a többi nyelv... :D
Most kóstolom végig a hazahozott kisebb sörkollekciót.
Legközelebb furgonnal kell menni, mert a Corsa nem annyira erre szabott - pláne, ahogy a hegyi utakon csörömpöltek a kanyarban az üvegek hátul... :D
@Knósszosz: má te is nyomod a pingvineket, mint rodeo:)))
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Figyeld meg, az önkorm. választás előtt, a Gyurika meg az András és a baloldal, együtt tüntetnek majd a Szabadság téren, a megszállási emlékműért. Csávókáim, annyira skizók, azt képzelik, hogy ők a jobbik.
@taga20:

prá isso é necessario uma botelhão do vinho branco com a langosta turnédo alho frito e muitas verduras batatinhas fritas e muitissima saúde

beijãum daquí longe mas muito carinho

já aprendiste alguma coisinha do português lusitano

brühüyyy
@Knósszosz: Ezt különösen szeretem Rossinitől, de nagyon csípem Dudamelt is!
@évásanyó:
Én nem tudok csak úgy ilyesmiket, olvasok.
Meg figyeltem a havert, ameddig szakácsként nyomta az ipart, amíg le nem tartóztatták korrupt zsaruként... ez van:))
Már szabadult, de paragrafusokat nem ken a bruschettára, viszont a többi finomságokat néha előaggya ma is.
@évásanyó:

Hogy lehet ilyen névvel élni, rossinni?
@évásanyó:

A dudamellt én is kedvelem.
@tristen2005:
A lábas jó helyen van, ahol van.
Félre húzva tűzről, mert azt már elb... tam párszor, hogy leültem ide olvasni és aztán a vége az elmaradt vacsora lett...

Csak a macskámtól féltem, mocsok egy tolvaj ( állítólag Vál környékéről hozta a szomszéd - Alcsút a szomszéd település) de rá tettem egy marha nyga másikat Szeget szeggel - lábast lábassal, és költségveési hiányt devizatartalékkal, ahogy mondta az MNB főszakácsa is.

Kicsi ízesítés van még hátra, aztán meglátjuk.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): apám, te tucc élni! corzával azokra a kurvajó szerpentinekre:))
ilyennel kellett vona!
www.youtube.com/watch?v=OC3jWP-V8Nc
@rodeo36: na ez így elsőre sok! az asztalaviszta bébinél elakadtam:))
@Knósszosz: a hülye karmester, aki összevissza kalimpál és csak zavarja a zenekart:))
@taga20:
é pá e a cerveja onde ao caralho se vá? nela a Ghibli não é um carro é um luxo...já o tinhas provado? como era comfortavel ou sómente vai volando?

rsrsrsrsrsrs
Most mutatták az Euronews-on, hogy a Putyin medve Dél-Amerikában látogatott (Kuba,Argentína), és megnézi a foci VB döntőjét is.
Na, majd elköpködi ott Viktorunkkal a csíkos szotyit!

Monnyuk, Kasztróéknak van ok az örömre, elengedett nekik bő hatezer milliárd adósságot, meg az is lehet, hogy épít nekik egy Zsiguli gyárat (nem lehet tudni).
@taga20:
az attól függ kinek a zasztala? a viszta meg hát a süketeknek való mert a vakok azzal sem boldogúlnak

brühüyyy

asszittem te komolyabb vagy...ilyen portugál tudással, mint a tied még egy pohár vizet sem tucc
@tristen2005: Azért se hagyom maga provokálni, mer'megest eőfurmánykodik belőlem valami úrinőhöz nem illő, és karanténba zárnak a tisztességes asszonyok,lányok.
@taga20:
ez ugyanolyan mint mikor a bolond esztergályos a motorfőtengely végső finomköszörülését nagyoló vidiával akarja megoldani...

brühüyyy
@Knósszosz:

Te aztán összetudod futtatni a nyálat az ember szájában!
Akinek meg csak egy kis krumplilevese van a hűtőben szerdáról, az csak néz, mint hal a szatyorban! :-)
@taga20:

la concha? qual é?

la túa

rsrsrsrsrsrs

brühüyyy

látom leesztergáltad magad, törülközz meg
@Knósszosz:

a taga lepingvinezte magát attól olyan lila, ráasett egy műanyag ghibli a polcról és tele volt...most bidesch és kurvára hadonászik assziszi pingvin

brühüyyy
@huzzadneki shakespeare: Próbálkozz azzal először, hogy kiveszed a halat a szatyorból,....
@huzzadneki shakespeare:

yo que sé es el putyin se va construír uma fábrica de tanqes de guerra en Guanajay y también reconstruye el aropuerto a fuera de Habana para las aviones de guerra como base militar de ellos enel Caribe

brühüyyy
@taga20:
Ne is mond! Jöttem le a Kehlsteinhaus parkolójából, oszt mire leértem, szó szerint füstölt a fékem...
Az üvegcsörömpölésről - onnan hátulról - nem is beszélve!
@huzzadneki shakespeare:
az mit jelent, hogy

összetud?

és milyen nyelven van?

brühüyyy

vagy: delikvencs

é tú Brute?
@rodeo36: öreg haggyá, most az hallgatom, amit knoszi berakott és nézem a gyapjas pingvint a bottal:)) kurvajó! nem egy apokalyptika, de szódával elmegy:))
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
és mikor adod vissza a jogsidat?

ilyen helyen az ember 1-esbe de legrosszabb esetben 2-esbe teszi, azért találták ki a motrot a zótóbany, hogy féknek is jó...vagy alsókisdunajoson már nem?

brühüyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
@évásanyó:

Holnap halászlére vagyok hivatalos! :-)
@huzzadneki shakespeare:

Azt nem, de hátha erre jár megint a kaja, tudod az az ibrahimos, aki céget vesz unalmában. Oszt majd megint nem lesz kin behajtani sem a különösen visszamenős útadót, sem az esetleges közbeszerzési bírságot.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): azé a kurva hitlernek is vot szépérzéke. a königsee és a watzmann lélegzetelállító. egy párszor voltam ott:))
@taga20:
Egyszer még az is lehet, hogy kedvelni fogod a pingvineket. Okosak, papír nélkül is tudják a dolgukat. A dagadt pingvin is vezényel ott a parlamentben, de sose volt a kezébe az a partitúra amire az vót írva : Demokrácia.

Szóval ő hadonászik össze-vissza, vagy csak hajtja a legyeket, mert tömegével szállnak a pacalszaftos bajuszára??:o
Értékeld át...
@huzzadneki shakespeare:
Hát főzz magadnak és senkinek ne adj belőle!:))
Akkor péntekre is marad!
@rodeo36:

Hüje hejesírás ellenőrző, visszafogom kapcsolni!
@huzzadneki shakespeare: Akkor csak a mai napot kell kihúzni a kolompérral. Tudod mit, hagyd a francba, egyél pirítóst, sok fokhagymával, én imádom, főzz egy teát hozzá de jéghideg tejjel is jaú!!
@huzzadneki shakespeare:
ha visszafogod? a mit?
vissza fogom kapcsolni

brühüyyy

hejessííííírrásssossanságosanséselkáposztásíthatatlanságoskodásaitoknak
@rodeo36:
Szerintem csak elhagyta a főnöke a tokmánykulcsot, és derékig bele van szorulva a zesztergába. Majd jön a katasztrófavédelem, és a Bakondi megoldja, "ha nem szabadul a szorításból, menjen át egy másik tokmányba!" - oszt jónapot.
@Knósszosz:

te...ez nagymerő tévedés, az a dagadt állat nem is tud olvasni, hát még blattolni?

brühüyyy
@rodeo36: látom azóta elment fodrászhoz.
ja, ez a 2001 űrodesszeia, ez baba:)
egyébként zubinmehta már le van szarva?:))
@Knósszosz:

tudod -ugye- annyiféle tokmány van...én különösen azt "kedvelem" amit a 1,5 méter átmérőjű tolózárak tolattyújának a bronzbetét simítófogásához alkalmaznak függőleges tengellyel

brühüyy

arra feltenni a tagát és befogva eljátszani neki valami chaconne-t...és felvenni amint a taga csikorg
@taga20:
Egy elmebeteg volt Dolfi bátyó!
Arról nem is beszélve, hogy a Kehlsteinhaus-ba nem mert felmenni, mert "fóbiái" voltak eccerinek. Állítólag ott, 1834 méteren csak egyszer volt, egy esküvőn...
Azért azt megnéztem volna, mennyire remeg be a szája széle, ahogy jelentik neki, hogy az angol bombázók letakarították a hegyről kedvenc pihenőhelyét anno! :D
@rodeo36:
A gyesznó?
Nehéz elhinni róla, de azért ami neki fontos, azt csak elolvassa. Gusztustalan dermatológiai anomália a demokrácia seggén, le kell operálni, mert még szövődményeket okoz.
@rodeo36:

"yo que sé es el putyin se va construír uma fábrica de tanqes de guerra en Guanajay y también reconstruye el aropuerto a fuera de Habana para las aviones de guerra como base militar de ellos enel Caribe

brühüyyy"

Androidon vagyok, nem tudom lefordítani!
Csak sejteni, hogy gyár,felújítás,repülőtér,hadsereg???
Mi ez, könyörülj meg rajtam! :-)
@taga20:
nagypali fasza nem zűr odüssz eja
ez Richard Straus Also Sprach Zaratustra kezdő hangjai
onnan lopták a filmgyártók

beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

a Dudamel-t külön neked kerestem...mert olyan pinguin...ami te sosem leszel mert nem tudod hogyan kell begombolni
@rodeo36:
Okoska én is tudok lenni... Megoldottam, nyugi.
@rodeo36:
Liza Minellit, CNC-dúrban???
@huzzadneki shakespeare:
csak röviden:

ő is csinál egy katonai támaszpontot és hozzá gyártókapacitást tankokra is meg repteret a MIG akármikhez

brühüyyy
@taga20:
Zűrodisszeia... az kultfilm, én Clarke munkásságát kedvelem, nekem meghatározó volt az a film. De ne keverd Johannal, mert ugye két Strauss volt, csak az egyik német, a másik meg sógor. Nem mindegy, bár mindkettő zseniális volt.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

mingyárt drágább lesz a ser? összes fékbetét és a tárcsák újraesztergálása kérjél ajánlatot tagától hátha óccsón megszámiccsa

brühüyyy
nem tu'ttam kihagyni...olyan sörzsaga van, hogy idáig kanyarog

azt ugye te sem fékkel oldottad volna meg amit én 2-esben 65 fokos lejtőn lefelé 3,5 órán ét, mert valami idióta aszon'ta az a rövidebb út én meg nem jártam arra előtte
@rodeo36:
Neb@ssz, akkor jön az újabb kubai válság!
@huzzadneki shakespeare:

szerintem a válság 90 mérfölddel északabbra lesz...a világ sokat fordúlt azóta

ha azok bemehetnek ukrajna keleti oldalára akkor ő miért nem mehet vissza

az nagy hatalmas torony a nagykövetségükön pont a tengerparton tele van izével és rá vannak állítva mindenféle célpontra...

brühüyyy
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): hallod az okoskodik neked, akinek kb. 20 éve nincs kuplung a verdájában:)
eszem-faszom megáll ezektől a kanadaiaktól:)))
@Knósszosz: kabaré, na az is fasza vot. a gimiben elvittek minket a bartókba, ott láttam a múlt évezredben:))
nagyon tetszett.
@rodeo36: öreg az 65fokos pia vot és nem út!:))
@taga20:
volt olyan szakasza is ami "csak" 45 fokos volt

Santiago de Cuba mellett a hegyről le egy nagyon jó étteremhez az országút mellett ...jobban jártam volna ha kerülő úton megyek de aszfalton és szerpentinen de a Nissan Sentra jól vizsgázott rajtam kívűl még 5 -en ültek a kocsiban és mindannyian éhesek voltunk

a Bolinak ne mondd meg 23 fokos fekete Hatüey-t ittunk a kajához...asse tuggya mijaz

brühüyyy
@rodeo36:
24% lejtő-emelkedő van Berchtesgaden ezen részén. Nem olyan durva, de a hegyre már a parkolók után csak piros spéci buszjárattal lehet felmenni. Na, ott az angol nyuggerszakasz visítozott felfele... :D
@rodeo36:

Nem fér az emberiség a bőrében, megint kezd forrongani a világ.

A végén még lesz egy nagy bumm, aztán lehet újra terraformálni a bolygót.
@taga20:
eztetetetetüt honnan szeded állandóan lehet kapni standard kocsit is nemcsak automatát

úgyhogy most le vagy marva és esztergálva eccerre

brühüyyy

nem minden típus gyárt olyat mert itt sokan nem is tudnának kuplunggal vezetni de a jogsiba be van írva milyen rencerben vizsgázott

brühüyyy
@huzzadneki shakespeare:

egyelőre csak az van hogy nagyot akarnak fingani és beszarnak

de hátha szilárdan jön ki és becsapódik

brühüyyy
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Gyanús vagy te... mit kerestél arra? Hagyományőrzés bakanccsal és telep színű nadigrággal?

Amúgy gyönyörű vidék, mikor sapkáért mentem doxáékhoz, megnéztem a környéket. Nem semmi, mázlista ladikos, beeee...
@taga20:
Amerikai néger bige és a pasija olyan keservesen vacogtak a fenti buszparkolóban, hogy röhejes volt. :)
Ezek az idióták egy rövid gatyában és pólóban mentek fel a hegyre. Szerintem a bennszülött németet vette alapul, aki szintén egy gatyában jött fel - persze rajta kívül mindenki vett kabátot... :D
A face-en vannak képek.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):

fő a biztonság...szép kis biztonsági megoldás lehet azon a buszon

a túrista meg azért megy mert sikítozni akar

mint télen Zakopane felett lovasszánkóval a 35 fokos hidegben hóviharban...ott ittam forralt sört korsóból, mikor felértünk

brühüyyy
@Knósszosz:
Bacod komám, hát ha még a folyamatosan csökkenő sörgyűjteményemet látnád! :)
Befosnál... ilyen pl. mint az 1612 óta működő sörfőzde leve... kukoricadara sehol az összetevőkben... ki érti...
Ja, a Paulaner búzaser volt 50 cent... az... 153-154 forint??
@rodeo36:
Man és Mercedes buszok mentek fel. Több mint 400 méter emelkedtünk 15 perc alatt. A kanyarok voltak olyan visítozósak... a busznál olyan érzés volt, mintha a fele kilógott volna a szakadék felett... Elől ültem, az ajtónál, én élveztem... :) Meg fotóztam, bár a buszon belülről nem volt valami hatékony. Fentről sokkal szebb, már amikor előbukkan a felhőkből a táj.
@rodeo36: "nem minden típus gyárt olyat mert itt sokan nem is tudnának kuplunggal vezetni de a jogsiba be van írva milyen rencerben vizsgázott"
anyám és a delfinek nem előzték még be ezeket a kuplungnékülieket? vigyázzanak, me a pingvinek má a kanyarba vannak:)))
@taga20:
Mit vársz tőlük, 2 pedált ismernek csak, a jogsi meg lottón van... akár az osztrák mazsoláké... :)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): da az bűrgatya vot:))
haver, szerintem te csak álmodtad ezt az 50 centes sört! max. ha hoztál melvejstojeres számlát, ako elhisszük,szem:))
@taga20:
Nekem a san-szón műfaja... hát, mit is mondjak és hogyan mondjam... nem igazán a kedvencem. Minellit láttam más filmben, rendben volt, de más nem is maradt meg nagyon. Edith Piaf... persze ismerem őt is, de nem ragad meg, ez az én hibám... ez van.
Engem most sokkal jobban érdekel, ami a Balaton mellett zajlik éppen.
index.hu/kultur/zene/fesztival/2014/07/11/nem_szabad_lejarni/

... és ezt a cikket a Hírkereső a "kultúra" címszó alatt hozta... gyalázat!
A Zorbányirasika kedvenc bulikája a balatonszáááund, stimm... a szint pont az övé.
Ennyi fost, egy helyen, négy napig... Zamárdi teljes lakossága kipusztul az undortól vasárnapig.
www.sziget.hu/balatonsound

Van élő közvetítés is, nehogy lemaraggyon a zember művészi értékű pillanatokról, bezony...
Mikor a szomszéd kandúrnak a farkát gyantázzák szőrtelenítés célzatjából, oszt az meg túlvisítja a nyakon szúrt kandisznó halálhörgését... kábé olyan a 'zenei élmény'
Elektróónyikus zene plusz króónyikúús is, meg progresszívháááusz és agresszív is - roncsójja a hallójáratokat és maradandó! A sok szerencsétlen meg odamegy és még fizet is érte.
Mert ott vannak a sztárdidzséjek meg a sztár didzséjinák és vakargattyák a lemezeket forgásnak alatta bele a fülekbe, hatalmas élmény füves cigivel és tripla redbullal...

Az egészet lepermetezni DDT-vel és erős vízsugárral kitakarítani...
Erős volt...? Bekentem Erős Pistával, de a falnak megyek tőle...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
És ezt még van arcod idetolni?
Száradjon ki alattad a Lajta, baszod! :)))
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
dög vagy legalább egy sort írhattál volna a képekhez, csodaszépek

az a ködös hegytető az ahol az amcsik voltak gatyában? azok soha sehol sem tudnak öltözni

brühüyyy
@Knósszosz:

én a magam részéről, mikor ilyen híreket látok azonnal lapozok, alapos lábizzadást okoz már a hír maga is

ha mexünne nem hiányozna

brühüyyy
@taga20:
a melvestójer már nem létezik? hacsak nem swuzzerland

brühüyyy
@rodeo36:
Most igen finoman voltál szíves fogalmazni:)
Nem kommentelem, mert nekem nem sikerülne ilyen cizelláltan a szart körül írni....
@taga20:
Backi... a Klosterbrau volt 55 cent - akciósan. Az átlag 70-80 cent a söröknél.
Csak kb. 50 féle volt az italkereskedésben...
Jó, a boltban csak 8-10 féle. Még a Penny is Paulanert akciózott - ők is 50 centért, a Weissbier-t.
A Penny-t mondjuk ne a hazai szinten képzeld el, saját friss péksütikkel és nívósabb kinézettel, formában. A kis falvakban ott van, szinte majdnem minden településen.
@Knósszosz: értem az öregkori érzelmeidet, me nagyjából én is eszt gondolom erről a szutyokról, DE, ne feledd, hogy mikor anno, hosszú hajjal, szimat szatyorral az oldalunkon jártunk- amin virított a strasszkőből kirakott edda- ako az öreg majmok ugyaneszt vágták a fejünkhöz. hidd el a többség onnan, amikor ilyen rigolyás öreg lesz, mint te vagy én, a hülye pingvineket fogja hallgatni:))
u.i.: én még jól tartom magam:)))))
@taga20:
Valahol megvan még szerintem a számla is, ha megtalálom, beszkennelem, CSAK NEKED, BACOD IDES TEZSVÉREM! Addig is... egészségedre! :D

@rodeo36:
Persze, hogy az... Eszük, mint a lepkének...
@rodeo36: én még nem halottam, hogy etörölték vona az áfát odakint, hacsak a vébé győzelem tiszteletére nem:)))
@Knósszosz:
és ilyenkor @orica meg hallgat...pedig eulógiát vártam tőle ...dehát tőled ugyanolyan jól esik

sexpírnek mongyátok meg tartok nyelvtanfolyamokat magyart de spanyol nyelvű magyarázattal és angol nyelvtannal, meg olasz beütésekkel

brühüyyy

a sört az állja aki nem tanulja meg
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): a fene a bundádat cimbora, ne szkennejj, inkább gls-sel küld el a hatost és majd megkeresem az árcímkét:)))
@taga20:
a melferstójjer asz assz fót, hoty akifelé menő megáfázott izére a határ másik oldalán visszaadták de ma EJJJJJJJJJJJ ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ van

brühüyyy
@évásanyó:

Köszi a jó tanácsot! :-)
Az autentikus dolgok - ételekben is - közel állnak hozzám, megosztok veled néhányat a hajdani szegény világ ízeiből.

- a baraboj volt a pityóka, azaz krumpli
- a martilaput becézték anno káposztának
- a kertészpecsenye a sült tök volt
- az Eszterházy rostélyos névvel pedig a paprikás krumplit illették

A papsajtra meg talán mindenki emlékszik!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): tudod, biztos az a 65fokos lejtő:)
és lejtmenetbe került, me neki olyan jogsija van, amibe nincs fék, nem csak kuplung:)))
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
anno Sevilla-ban voltam és a mi asztalársaságunk nemzetközi és a pincér állandóan a kegyeinket leste, a sarokban lévő hatalmas kerekasztalhoz meg nem ment senki pedig akkor már kurva régen toporogtak

megkérdeztem a pincért mijez? aszon'ta: amerikaiak, sohasem adnak borravalót, pofátlanok és neveletlenek, leszarjuk őket

brühüyyy
@taga20:
a fék a seggeden van, attól sajog, hogy becsúszott

brühüyyy

egyébként kék jogsim van
@rodeo36: ez szép és jó, de azé gondolom a bukszádban dellár vot és nem rubel, meg kenyérjegy:)))
@huzzadneki shakespeare: Annak idejében árok parton játék közben rengeteg papsajtot rágtunk, na meg a vadsóskát!Édesanyám a szarból is tudott várat építeni, három gyerek mellett muszáj volt.Hát a lapcsánkát ismered-e??
@taga20:
CHF cash

brühüyyy

von UBS Zürich
@taga20:

Ebenguba az anyád kínkeserve.. :-)
@rodeo36: egy kutya, mind a kettő kapitalista, imperialista szalonna:)
azé annak örülök, hogy ez a kibaszott putyin elengedte a behajthatatlan pénz kubának:))
ez ám a teljesítmény! csak abba bízhatunk, hogy nekünk is elengedik:(
u.i.: félek attól, hogy kérnek majd valamit, mint virág evtárs.
@évásanyó:
Ismerem hát, Lipótvárosban Rogánéknál az a tócsni!
@taga20:
a Google Earth-ön rákereshecc, La Gran Piedra Santiago de Cuba, és az ottani útviszonyokra
azután röhincsélj, olyan vagy mint egy kis hugyos böske

brühüyyy
@huzzadneki shakespeare: én hogy utálom a szabó báktert! meg a sakespearét:)))
@rodeo36: megtaláltam! aszt írja, hogy 90fok, és mindenki fogja meg a fehérrumos flaskáját és repülés:)))
www.youtube.com/watch?v=tnFfKbxIHD0
@taga20:
Öreg a körösztanyád térgyekalácsa, én is emlékszem a szimatszatyros időkre, alföldi papucs, farmer, öltöny felső (zakó) tele kitűzőkkel-jelvényekkel és a kötelező egyéb kellékekkel, kinek mi...

Most ne nekem akard megmagyarázni, hogy is vót?! Az én szigorúan vett magánvéleményem; akkor egészen más szelek fújtak, az akkori zenekarok valamilyen szinten lázadtak a rendszer ellen, és ez kiváltotta a közönség szimpátiáját. Nem csak azért volt érdemes kimenni egy koncertre, mert volt hangerő-fény-egyebek, hanem mert ki lehetett mondani, hogy menjen a picsába a vörös hatalom. Persze óvatosan, de akkoriban mikor én ezt - satu részegen Egerben - két óra múlva kiengedtek (1986 - csak mondom)

Na, a lényeg; én nem bactatom a mai srácokat, nem hibásak. Azt a szart kapják, ami ömlik a mainstream médiából. Az igényesebbek leszarják, a többség meg nagykanállal eszi, legyen az ő bajuk.
Nem gondolom, hogy rigolyás vén hülye vagyok (nem röhög!!), pusztán elkeserít a tény, hogy ennyire kibaxottul igénytelen a mostani ifjú nemzedék. Tisztelet a kivételnek persze.

Véleményem szerint, minket vén majmokat az különböztet meg a mostani majmoktól, hogy amit mi kaptunk akár rock, vagy blues, vagy akármi gyanánt, az szólt valamiről. Ez a trágya, ami a Balatony Száundon ömlik mint audiovizuális környezetszennyezés, ez semmiről sem. Értéktelen fos, szar, huladék... és nem a megcsontosodott és elkeseredett vén hülye beszél belőlem. Jó, neked igen... te ecter&gályossch :))
@huzzadneki shakespeare: Kétfilléres kaja, viszont vonza a piát.
@Knósszosz: majdnem minden szavaddal egyetértek, csak gondoltam felhúzlak egy kicsit:))
de most má mennem kö szunyálni, me holnap meló és ez a rohadt vekker, meg egy énekes madár félhatkor kelt:)
holnap ugyan itt! és eszt vegyétek fenyegetésnek:)))
@taga20:
Milyen énekesmadár?
Amit Papageno akar elkapni?
Vagy az nem énekes?
Jó éjt!:)))
@évásanyó:
Megkerülhetetlen ebben a műfajban... persze van sok más is. Tudja mindenki, hogy a Tankcsapdától át, széles spekt-rumon (42%) mozog a zeni ízlésem, szóval sok minden belefér, csak egy valami változott... a klasszikusok is teret nyertek és ezt minden sznobizmust mellőzvén. Sőt, mára csak ők vannak, és ezt megint felsőbbrendűségi izék nélkül mondom. Azok, akik ezt valamiféle ilyesminek élik meg, azok menjenek a pitszhába, nem!!

Én magam is azt hittem pár évvel ezelőtt, hogy dekurvanagyvagyok, mert ismerem a Vespri Siciliani nyitányát - hö... ráadásul Mehta - val...), aztán rájöttem, hogy ez lófasz.
Persze azóta is szeretem, de ezer más bejött mellé.

Na, semmi fényezés, úgy is kiderül, hogy mihez nem értek... maradj Rodi mesternél, ha akarsz valamit tudni a zenéről, én is ezt teszem.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): akkormostan ne dzsibriel, hanem te mennyé a 3,14csába!
oszt' be se dugod a zorcádat? hm???
@Knósszosz: Az ember állandóan változik, ez a jó, miért ne változna a zenei ízlése is.Bevallom őszintén, nagy hiányosságaim vannak komolyzenét illetően.Operában nem annyira, nyolcadikos voltam, mikor Édesapám elvitt először az Operába, azután pedig bérletet vett.A legnehezebben Vagner ment, de mára már élvezem őt is. A szimfónikusokkal vagyok bajban, dehát nem is ismerem őket.
@Knósszosz: jaja!! Rodi kollega elhalmozott annyi kötelező Wagnerrel, hogy azóta is csak azt vadászom! Lassan nem futtya pijára semnem! De sebaj, itten mostan vana Niebelungen Fest. A Maßkrug hatóságilag! 7,20!
@évásanyó: Rodi különleges fazon, nem csak a komolyzenét lehet tőle megtanulni, de figyeld meg, mikor beszélgetünk,milyen bölcseleteket oszt meg velünk, ezek az élet nagy igazságai, gondolom csavargásai során tapasztalt egy s mást, meg az egész élete egy fajta tanulás, ha jól értelmezem őt.
@évásanyó: hahó, de Wagner, nem Fagner!
@nincs_itt: Csak elütés, bocsi, későn van már.v=w.nem beszélek németül, de ennyit azért tudok:))
@évásanyó: Meg persze nem kell ahhoz németül tudni, hogy az emner lánya helyesen írja Wagner nevét:))
@taga20: "de most má mennem kö szunyálni, me holnap meló"

Csak nem azt akarod mondani, hogy sabbathkor is melózol? :)
@évásanyó: én kívánok elnézést a bocsánatért! de szemet szúrt!
@évásanyó:
@nincs_itt:
Hahahaha...:))
Jól ki van veletek tolva... a fokozatosság elve az nagyon fontossch...
Nem tudom mivel érdemeltem ki, de én ezt kapom - ha jól érzem.

Legyen Mozart a kiinduló pont, azt hiszem mindenképpen fontos. Aztán jöhet más is, de a végén mindig jön a kanyar (nekem) és visszatérek hozzá. Aztán megint megyek tovább... mert újra és újra jönnek más csodák.

Ha nem lenne meg nektek, akkor mindenképpen kötelező, már csak a zseniális rendezés miatt és Damrau-Keenlyside meg... hát, majd megnézitek és lesz lapos kúszás:
www.youtube.com/watch?v=MP-o-hBTelI

A magyr librettó megvan, szóval izzítom a Subtitle Workshop-ot, aláteszem a szöveget. Ez pár hét lesz, mert nem nem csinálom mindennap, és szeretem úgy összerekni, hogy majd' tökéletes legyen. Addig is hallgassátok Damraut, 25:00-tól... és más semmi...

Jó éjt!
@taga20: @Knósszosz:
ti két morgós macskák...

ha lenne szalagos magnótok és nagyon jó mikrofon hozzá, akkor az énekes madarak hangját fel tudnátok venni, mondjuk 38-as sebességgel és leátszani annak a 20-adával azaz nagyon lassan

akkor kiderülne, hogy az énekes madarak csodálatos dallamokat csiripelnek csak kurva gyorsan és az emberi fül nem képes ezt meghallani holmi bolond madárcsicsergésnek hallja és bosszantja ha lelassítod akkor a legszebb dallamokat énekli mint egy Keenlysite, vagy DFD

van egy magyar ornitológus az 40 évvel ezelőtt akdémikus lett vagy hasonló mert megcsinálta és ezek a felvételek a tyúbon hozzáférhetők

brühüyyy

hogy ne maraggyatok süketek

www.youtube.com/watch?v=EA0F-z2Fr8M
@Knósszosz: Neked is Csillagom, veszem a füljhallgatót, csak az a gond, hogy belealszom, mer' későre jár.puszi Neked.
@Knósszosz: @évásanyó: @nincs_itt: @taga20:

kezdjetek ezzel

utána jöhet Damrau Keenlyside-dal

www.youtube.com/watch?v=nPbxIT9W1AY

brühüyyy

évás temeg járj a zeneakadémiára sűrűn van időd is meg vannak olyan bérletek amik majdnem ingyen hozzáférhetők? vagy ez már kapitalizmus?
@rodeo36: Most hallgattam meg, amit előzőleg küldtél, hát egy édes pofa, látod neki nem kell énektanárhoz járni, gyönyörű hangú kis tollas, külön tetszett, hogy "beszélgetett" a másik madárkával.
@rodeo36: Jajj, ezt ismerem és nagyon szeretem is, na ja, régen voltak nyugdíjas bérletek, most azt a pénztet az unokáimra kötögetem.A kisebbnek jó a filhallása, hát zenesuliba kő nekije járnia.
@évásanyó:
kísérdel a suliba és ragaggy ott...mert csak ülj le egy félreeső széken és nezegess kottákat miközben szól a zene...annál nagyobb élményed úgysem lehet elmerűlni ebben a végtelen óceánban

brühüyyy
@rodeo36: Édesanyámnak gyönyörű hangja volt, édesapám zongorázott, minket is járattak zeneiskolába, mindhárman zongoráztunk, a lányom dobol, a kisfiú még csak ismerkedik a szolfézzsal,a nagynénikém, édesanyám húga hegedült, az unokabátyám az Opera magánénekese, szóval nem áll messze a komolyzene a családomtól.Talán a fiam nem annyira kultiválja, de majd belekomolyodik ő is.
@évásanyó:
ez olyan megkülönböztetés amit én nem igen szeretek: "komolyzene" legyen inkább "klasszikus" bár az sem fejezi ki teljesen azt ami a különbség a két zenei fenomenon között, miszerint az egyik zeneileg mond valamit a másik meg semmiképpen sem mond semmit

az anyag közlékeny, információt közöl, sokkal mélyebbre mehetünk az anyagba mint a DNS, arról már a tudomány nyílvánosságra is hozta, hogy megjegyez információt, feldolgozza és megérti azaz tud kérdésekre válaszolni "csak" a nyelvet kell tudni hozzá, hogy megértsük, de ez is létezik...

kérdezem én tetőled mit tud az Oxigén és a Hydrogén atom egyike a másikról, hogy keresik egymást és vizet hoznak létre

és természetesen a többi elemek minden variációi amit eddig ismerünk, és miért nem más kapcsolat jön létre, hanem mindíg ugyanazok

azaz az anyag ismeri önmegát és kapcsolatok jönnek létre

és milyen jó, hogy ott nincs orbán meg kréényi és a kövér mert akkor rögtön lenne az elemek között is buzilobby

azaz "lemenve" (József Attila írt hasonlót?) az anyagba több és világosabb értelmet találunk mint a az egész fidesz vezérkarban sülve főve paprikás lisztben

ez most brühüyyy a köbön?

mert Köbüki üzente a Mézga Gézának és MZ/X ott leselkedik
Az elmúlt hetekben Szíria után Irak nehezen összetákolt felépítménye is véglegesen összeomlott, egyre nagyobb területekre teszi rá kezét az „Iraki és Levantei Iszlám Állam” nevű téboly-kommandó. (Nem is olyan régen még az USA szövetségesei és patronáltjai az Aszad elnök elleni harcban.) Ezek a Mohamed nevében fékevesztetten gyilkoló vadállatok mindkét országban bestiális kegyetlenséggel gyilkolják a keresztényeket (is, meg úgy általában mindenkit, aki nem egészen pontosan ugyanolyan, mint ők).

Moszult egy hónapja foglalták el, a közel kétmilliós városban azóta tombol a pokol.
A közelben levő, keresztény többségű Karakoshból egy domonkos rendi szerzetes utolsó e-mail-je ez volt:

„(…)Amit látunk, amit megélünk ezekben a napokban, az nem más, mint egy igazi katasztrófa. Mar Behnam kolostora és más templomok a lázadók kezére kerültek. Ide is elérkeztek, öt perce törtek be Karakoshba. Körülvettek, halálra vagyunk ítélve... Imádkozzatok értünk! Nem tudok többet írni... itt vannak a kolostor közelében.”

Olvashattuk ezt a megrázó, döbbenetes üzenetet egyetlen magyar hírportálon is? A Katolikus Egyház hivatalos portálja, Kurír közölte, tehát a szerkesztőknek még a fordítással se kellett volna bajlódni. Mégis magasról tettek az egészre. Gondoljunk csak bele: ha ezt egy rabbi, vagy egy palesztin imám írta volna, vajon ugyanígy nem tudnánk róla? Az előbbitől visszhangzott volna az éter hetekig, de még az utóbbit is egészen biztosan lehozta volna a radikáljobbos média. Ám e kétségbeesett segélykiáltásra mégis süketnek bizonyult az ATV-től a Kurucinfóig mindenki.

jobbegyenes.blog.hu/2014/07/11/uzenet_a_terkep_szelerol_nem_csak_gazaban_folyik_a_ver
@taga20:

"hidd el a többség onnan, amikor ilyen rigolyás öreg lesz, mint te vagy én, a hülye pingvineket fogja hallgatni:))
u.i.: én még jól tartom magam:)))))"

Ha mégse hallgatná, abból ugye nem következik, hogy nem öregedett meg?
A rigolya nem korfüggő:))
@rodeo36:

"és ilyenkor @orica meg hallgat...pedig eulógiát vártam tőle .."

Mit kellett volna dicsőítenem?
Egyébként ez a stiláris forma nem jellemző rám:)))
ambörök ambörök újposztvan

brühüyyy

fasza új poszt

már a zaszfaltot is aszfaltozzák
@Fabius:
jóvanna...már modám nekijjek de alszanak a sok lusta magyarja szombat kora hajnali délben

lehet, hogy pénzmagot kergetnek?

brühüyyy
@rodeo36: en eddig kergettem, most keltem fel - de mindig ez az elso a kave utan
@Orica Középföldi:
na erre -újfent- jobb ha nem mondok sömmit

te itt titokban leskelőcc és olvasgacc és néha amikor a fakanál kiesik akkor beesel

eulogia

brühüyyy
@rodeo36:

Tegnap nem voltam. Éjjel háromkor átfutottam, de nem volt kedvem akkor írni. A fakanál nem kiesett, még be se esett a kezembe:)) Majd most.
@vitéž munkášőr:
akkor kinyitottad a nemzeti, nagy, hatalmas kávészalónt?

milyen kávét iszol?

brühüyyy
@Orica Középföldi:
rohangálással vigyázni, márványpadló csúszós...pláne ha imaszőnyeg is van rajta

akkor valami gyors kavarásba keveredtél, komolyabb kaja...vagy schábesz van és ágyban fakanalazol? nem kell rá válaszolni csak szúr kapiszka

én még alhatok kurvakorán van még kávé sem de csak kis Macieira...

macera helyett

brühüyyy
@rodeo36: igy van, kinyitottam Nemzeti Fingszagu Szalont, de termeszetesen nem Czikoria CBAsparensist mellekeltem hozza, hanem Dallmayr prodomo-t
@vitéž munkášőr:
Já Crema and esperesso d'oro

no sugar just a drop of portuguese brandy (made for English taste)

brühüyyy
@rodeo36: igy valoban szebb lenne, de meg sok a dolgom ;-)
@nincs_itt:
Tezsvérem!
Annyi látnivaló vótt felítek, in Bayern (meg a labanczokná odaátt) - megaszontad te meg előre, hogy München is csak egy szaros nagyváros, meg te sem vagy olyan jajjdeszíp - hogy inkább a környíket csatangóttuk be. :)
Persze én tisztán mártíromos önkéntesként felderítve a söröket, a "getränke geschäfte" c. intézmények laza kb. 50-60 -as kínálatában, falvanként lecsekkolva az eltéréseket!
Ez komoly meló, hogy ... cseszed a lovad alássankérlekszépen!
Komoly tapasztalatokra tettem szert, meg egy valag csörömpölő sörösüvegre a csomagtartóban.
Ráadásul soha el nem múló tapasztalatokra tettem szert!
Legközelebb:
1. A furgonnal jövök - a méret a lényeg (sörösrekeszben számolva)!
2. A sörösrekeszt érdemes megvenni. (Szerencsére egy sem tört el, de a hegyi utakon asszonypajtás rendszeresen frászt kapott a "hangoktól", amik a csomagtartóból jöttek.)
Most éppen ebédhez egy rosenheimi barna búzasört emésztek.
A helyzet, hogy a Paulanert veri, kóstold majd meg, neked könnyebben elérhető, nekem csak 2 palack sikeredett:
1543 Hefe-Weisse KELLERTRÜB (Flötzinger- Bräu)
(Olyan belemenősen vettem 2-3 palackokat, fajtánként, ami úgy szimpatikus volt... eddig mind az 5 féle bejött... :)) még van 3 tesztelnivalóm!)
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): na te Csekonics báró! legalább 10 ojrót belefeccőtté?
Na szóval, elvottelek vóna, egy pár helyi serfőzdébe.
Na de majd legközelebb!
Nekem ma csak Hacker-Pschorr jut... De van 2 hordó a pincében, Weltenburger Barock Dunkel az egyiket meg kellett volna vizsgálnunk...
@Knósszosz:
" pusztán elkeserít a tény, hogy ennyire kibaxottul igénytelen a mostani ifjú nemzedék."

Akiket mi neveltünk...
süti beállítások módosítása