Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: Aki akkugyárban dolgozik, az mennyire van biztonságban? Mennyire jó érzés dolgozni menni, nap min... (2024.04.24. 20:42) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Someone To Love www.youtube.com/watch?v=15orOogE0pU (2024.04.24. 19:19) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.07.01. 08:18 Fabius

Hagyjuk a francba ezt a baloldali ellenzék dolgot

Címkék: mszp baloldal főpolgármester puch lászló

Mert értelmetlen.

Facepalm.gif

Igen, tényleg. A szóért is kár.

315 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr846463069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Oxica:
de kurva unalmas se a bírót nem rúgdosták meg sem egymást eléggé

gól nem volt mivoltérdekesbenne?

kalap szar a VB olyan mint a Vettel a F1-en

brühüyyy
@jaegtoer:
kár, hogy "csak" te veszed észre, mialatt a párbeszédünk publikus és pont ezért, hogy hátha kigyúl az örökmécses a nemzet sírján

a nemzetiek azt is ellopták

brühüyyy
@nincs_itt: Vannak ott is jó dolgok, meg aztán a világon máshol is nagyon népszerű ez a sport. Pld. Kuba, de még inkább Japánban.:)
@nincs_itt:
ha még csak a gaucho-k de a porteño-k is a hatalmas ego-jukkal be sem férnek az ajtón

hogy mire jó mindez a szar azt nem tudom, nyertek volna a kicsik és újak és az lett volna öröm ez most egy kalap fos

brühüyyy
@guma:

és mikor folyik be végleg a Cloaca Máxima-ba

brühüyyy
@jaegtoer:
@rodeo36:
Tegnap, vagy előtte... olvastam a hopp mester életrajzát és abban egyházzenésznek volt aposztrofálva. Nekem ennyi elég is, és Rodinak kurvára igaza van a kérdés feltevéssel: hol jegyzik ezt az izét?

Mielőtt politikosz lett volna, ki ismerte?
Anyukája? Ő nyilván, és rajta kívül?
Na, ezért jó ez a moslék politikai dágvány nekik (fidesz-kádé&pé), mert itt elismerést kapnak az ilyesféle szarrakások, akik egyébként máshol sosem.
Inkább egy Staropramen, említésre sem méltó ez az... az!
@rodeo36: Az USA-Belgiumra értettem hogy ne legyen unalmas.
Megújulás. Nesze.

Kunhalmi Ágnes:
„_"Köszönöm a rengeteg jókívánságot, amit kaptam! Tényleg nagyon jól esik. A tanulság az, hogy nem kell magas hokedliről leesni, ámde ha mégis, akkor legalább komolyan kell venni, és azonnal orvoshoz menni. Már itthon és mindenki kerülje a hokedliket!"
Úgy tűnik tehát, megoldódni látszik a rejtély, miért került kórházba._”

propeller.hu/itthon/2950620-fordulat-kunhalmi-agnes-ugyeben-megsem

A képviselői irodaházban meg csak úgy hemzsegnek a hokedlik. Hát jó.
@jaegtoer:
az alább tőlem idézeteket ide is beidézheted

ti. a magyar igenis dolgozik látástól mikulásig, ha annak van értelme, ezt Kádár bebizonyította amikor ...én már erről is írtam korábban...a magyar Józsi beűlt az 1600-os Lada-jába amit KP-ért vett és megtöltötte a bugyellárist tudod azt a fiúridkült, sok devízával amit legálisan és amit feketén vett és elment megismerni a világot és hazament utána mert tudta, otthon sem rossz neki van kétszintesháza a gyereknek is épűl már az övé megvan a kis telek a balcsin meg a dunakanyarban vagy a szóval akárhol és még maradt is pénz hogy dolgozni kell érte, hát megéri

amint nem érte meg mert azok jöttek elő a szeméttárolókból akik ezt sem akarták csak ingyenélni mert lusták és buták pedig drdrdrdrdrdrdr és akkor abbahagyta most nincs adó nincs vagy nemsokára nem lesz mit ellopni

lesz nagy botrány egymásnak fizetnek az oligarchák? vagy egymástól lopnak mert más már nem marad

az RTL leszarja őket és bosszantani akarja hátha megpukkadnak...

brühüyyy

de a magyar erre sem képes: bürge és béget bebebebe éljen a rezsidémon meg a devizahitelesek megmentése a szomszéd pénzéból pedig a forintárfolyam rendbetételével az egész ügy magától megszűnne

nincs több brühüyyy itt
@rodeo36: A kormányszívató híradóban csak a kamerát kell bekapcsolni, a politikusok elvégzik a munkát. :)

Háromszor verte le L. Simon Lászlón az RTL

index.hu/belfold/2014/07/01/haromszor_verte_le_l._simon_laszlon_az_rtl/
@Oxica:
majd beszámolsz én most az itteni állami ünnepet nézem ma Canada Day

wimbledon is van és kurva jó lett, nincs nadal

brühüyyy
@rodeo36: Ó bazzz tényleg. :)

"The True North strong and free!"

Fel vigyázz, tisztelegj.

youtu.be/9mvJW1_l4GM
Jesszus!

Bár a korábbi hírek arról szóltak, hogy ürüléksziget okozhatta a fertőzést, most úgy tűnik, árvaszúnyog-lárváktól lettek rosszul az úszók a Balatonban – írja a Hír24.
Kísértetiesen hasonlít az Origó hírportálon megjelent és "szennyszőnyegnek" nevezett fénykép egy biológiai jelenségre – mondta a Klubrádió Reggeli Gyors című műsorában G. Tóth László, az MTA Balatoni Limnológiai Kutatóintézetének igazgatója.
Bizonyos időközönként az iszapban élő árvaszúnyog-lárvák egy időben kirajzanak, feljönnek a vízfelszínre, bebábozódnak, majd az összes kis árvaszúnyog kirepül és ott marad egy rakás lárvabőr – írta a Hír24.
A szakember azt is elmondta, hatalmas hajó kellett volna ahhoz, hogy ekkora mennyiségű ürülék kerüljön a tóba, főleg úgy, hogy azt jogszabály tiltja.
propeller.hu/itthon/2950044-megsem-urulek-fertozott-balatonban

Szakember. még csak szagember sem.
Eccő.)
Magyarországon mióta tartott vissza valakit attól, amit jogszabály tilt?
Kéccő.)
Teljesen ingyen mondom mégeccő:
Feltehetően két szippantós kocsi tartályának tartalmát lőhették be a Balatonba. Elvégre rezsicsökkentést valahogy csak meg kell oldani jólteljesítve. Nemde?
@rodeo36:

idézettek "idézetek" helyett

bocs meg egy anyamedve
brühüyyy
@rodeo36:
ahogy mondod:

"lesz nagy botrány egymásnak fizetnek az oligarchák? vagy egymástól lopnak mert más már nem marad"
:)
@jaegtoer:

Mármint szartól lettek rosszul, de nem attól, amit eredetileg szarnak néztek, az árvaszúnyogbőr ugyanis csak ÚGY NÉZ KI, MINT A SZAR, de nem szar, egészségre ártalmatlan. Lényegében egy kupac kitin, semmi más.

Ez pont olyan, mint hogy L. Simon László első ránézésre olyan, mint egy ember, de valójában egy kupac szar, egészségre ártalmas.

A szippantóskocsis megoldás opció lehet. :)
@jaegtoer: nem értitek a női lelket. Szakítást még nem heverte ki, a rossz lelkiállapota miatt erős felindulásból felugrott a hokedlira, az meg lelökte. Mire megszületett a hokedlis verzió, az eredeti ok feledésbe merült??
Gyenge próbálkozás??
@Mariann19:

""Mégha ez Szigetvárinak nem is tetszik."
Miért ne tetszene? Ezt nem értem."

Ha jol emlekszem, ugyvezeto tarselnokke valasztasa utani egyik interjuban emlitette, hogy nem szereti, ha leliberalisozzak oket, es ezt foleg a DK-sok teszik... ;)

"Legalábbis a többség még nem fogadta el a szabadosságot, a nemi identitás válfajait, a különc attitűdöket."

Ebben bizonyara van valami. Nem tudom ez Pesten hogyan ment anno, de szemelyes tapasztalatom volt, hogy mikor Miskolcra kerultem, es egy Kabinet klubbol, a tyukolbol kijovet, a 15-16 eves volt iskolatars lany ket felnott pasival enyeleg, majd nem egeszen 1 perc mulva a parkolobol kilove ugy mentek el mellettem, hogy a lanynak csak az eg fele allo labait lattam a hatso ulesen, akkor azert kicsit meglepodott a kiskamasz enem.

Bar kisfalumbol is tudnek olyan "beavatasi" (a bandaba valo felvetelhez) sztorit hallomasbol, amely szabalyos gruppen volt 8-10 srac ment vegig egy lanyon. Es azert a pajkos nepmesek se az atlagember pruderiajarol meselnek...

"El fog jönni annak az ideje, amikor ezek már nem okoznak gondot, de még nincs aktualitása az erőszakos ráhatásoknak."

Ez igy van. Nem csak szexualis kerdesekben, de pl a konnyudrogokkal kapcsolatban, vagy rasszista kerdesekben (feher, fekete, latin, tavolkeleti vegyeshazassagok). Ezek mind lassan kiforro kerdesek.

Egy riport musorban lattam, hogy az evangelikusok hogyan valtoztattak meg a politikat az USA-ban, mig 3-4 evtized utan valoban komoly behatasuk volt az elnok(ok) donteseire. Eleinte "csak" plusz (korabban egyaltalan nem szavazo) valasztokat vittek el az urnakhoz, ami 2-3 valasztas alatt 5-10 millios novekmenyt jelentett. Megkornyekeztek mar Nixont is, aki bukasa utan kisse a republikanusoktol is eltantoritotta az evangelikusokat. Igy magat Cartert is tamogattak, de roviduton kiszerettek belole. Reagan es Bush pedig mar egy ereje teljeben levo mozgalmat, es annak velemenyet/elvarasait kapta.

"Ez is az a tényező, amely antipátiát vált ki, mert felmerül egyelőre a kérdés, hogy kinek és mi vagy kik ellen kell jogokat védeni? "

Az antipatiat az valtja ki, hogy begyepesedettek, sajat vilaglatasukat, es abbol eredo elvarasaikat akarjak masokra raeroltetni. Illetve altalaban a hatalyos szabalyozas - mely tortenelmileg nyilvan hasonlo alapokon all - megvaltoztatasa bosziti fel szegenyeket.
Es nem hajlandoak elfogadni, hogy egy menthetetlen beteg ugyan hadd donthessen mar arrol, hogy roviditsek le foldi szenvedeset, minden egyes percben/oraban kinzo fajdalmat, es komoly orvosi vizsgalatok utan donthessen ugy, hogy az euthanaziat valasztja.
De hasonlo a helyzet egy megeroszakolt no abortuszanak megiteleseben is.
(es az ilyen idiotakat mar nem is emliti az ember:
No pregnancy from legitimate rape
vagy
"Life is that gift from God that I think even if life begins in that horrible situation of rape, that it is something that God intended to happen.":
en.wikipedia.org/wiki/Rape_and_pregnancy_controversies_in_United_States_elections,_2012)

Szoval van meg dolga a liberalisoknak, de az ido nekunk dolgozik... ;)
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"_Ez pont olyan, mint hogy L. Simon László első ránézésre olyan, mint egy ember, de valójában egy kupac szar, egészségre ártalmas._"

Ez mekkora?! :DDDD
@rodeo36: Nem feltételezem, hogy foglalkozol Pop Simon agymenéseivel, méltatlan lenne hozzád.
Engem meg kurvára nem érdekel az a phass, inkább Brahms No2- de ez nem kötelező.
Inkább csak enyhítő gyógyír a sok baromságra, de nekem lassan kurvára elegem lesz az egészből.
Nem a zenéből... dehogy...
@Knósszosz: Te, ez a hopp mester rokona a hopp Juliskának és hopp Mariskának?
@jaegtoer:
"Az a nép, amely évtizedeken keresztül az állami gondoskodás jegyében élte mindennapjait, megrémült az öngondoskodás fogalmának megjelenésétől."
Ezt a tényt én szögeztem le, az ok-okozati összefüggés nem tartozott szorosan a kiinduló témához, de most elmondom, hogy szerintem miért volt utópia az öngondoskodás szorgalmazása.
Abban igazad van, hogy a jövedelmekből való elvonások semmiféle felhalmozást nem tettek lehetővé sem akkor, sem most. Arról nem is beszélve, hogy maga bruttó jövedelem is töredéke a megtermelt javak értékének.
Ámulva néztem ezt az agyrémet, hiszen egy ilyen jellegű váltást hosszú átmeneti idő alatt lehet bevezetni, akkor is a gazdagabb országokban, ahol elviselhető az öngondoskodásra kivont pénzek hiánya a büdzséből.
Horn Gyula megkisérelte ezt, elég ügyesen kezelve a megtakarításokat, hogy mi lett a vége, ezt tudjuk.
Azt viszont - konkrét témáktól eltekintve - ösztönzőnek tartanám, ha már nincs öngondoskodás, legalább az egészségügyi ellátásban lenne némi előnye azoknak, akik rendszerességgel fizetik a járulékaikat.
Nem tartom normális dolognak, hogy aki fizet, a várólistákon pl. azért kerüljön hátra a sorban, mert a nem fizetők sorra megelőzik.
Erre ki lehetne dolgozni egy súlyozott átlaggal számított rendszert.
Ez a gondolat csupán egy szösszenet, de engem régen foglalkoztat.
@OPHELIA:
Ugyan, dehogy...
Említett gyermek dal, az normális mű...
Semmiféle rokonság nem köti össze a klerikális dögvésszel.
@simple observer 2.0:
mindennek, amit itt és ebben idebeleborítottál, mijafaszköze vana liberalizmus klasszikus és egyetlen meghatározásáhaoz (definíció hogy doktor maraggyak)

össze vissza ömlengesz a magyar seggség alapján azt kell megváltoztatni és nem megmagyarázni

lófasz derűlt égből

brühüyyy
@OPHELIA:

"nem értitek a női lelket.
Szakítást még nem heverte ki, a rossz lelkiállapota miatt erős felindulásból felugrott a hokedlira, az meg lelökte.
Mire megszületett a hokedlis verzió, az eredeti ok feledésbe merült??
Gyenge próbálkozás??

1. Nem, de nagyon igyekszünk, amikor rájövünk, hogy minden hiábavaló, akkor vagy leborulunk a lábaitok elé, vagy iszunk egy sört.
2. A cafka. kirúgta a pasiját és még neki áll följebb, erre a hokedli lerúgta. Nagyon helyes.
3. Mi férfiak, nem felejtünk, csak optimalizáljuk a memóriahasználatot.
4. Igen. A hokedli minden visz, csak Kunhalmit nem. Érthető okokból. Mindennek van határa. Áginak is. Bő rá a budapesti bugyi.
@GeoCracker:

"Ezért vetettem fel, hogy a meleg-heppeninget is lehet tartani a városon kívül. A futóversenyeket is, stb. "

Reszben egyetertek. Ugyanis szerintem a menettel nem volna meg gond. A gond az, amit emlitesz; hogy a felvonuloknak kellene egy bizonyos hatart szabni maguknak. Vagyis, ha (amennyire tv-ben latom a tobbseg igy van vele) szolidan vegigsetaljak a dolgot, tamogatasukrol biztositva a massagot/masokat, akkor az oket mocskoloknak kevesebb okot adnanak.
@Mariann19:
kedves Mariann

nem szabad egy államot egy tszcs szintjén elemezni
egy állam gazdaságossága sokalta összetettebb mint a tszcs

de pont neked magyarázzam eztetetetetetetet

tudod te ezt jobban mint én

ne írjál ilyenek vérszmete kapnak a patkányok

brühüyyy
@OPHELIA:
A hivatalos hírforrások szerint félrelépett.
Egy hokedliról lelépni, leugrani és leesni lehet.
A szakítás békés keretek között történt, a hokedli repülését erős légáramlat (a kereszthuzat) okozta.
AZ anyagi kár jelentős, a személyi sérülés 8 napon belül gyógyuló.
A sokkhatástól maradandó lelki károsodás nem várható.
Minden világos és érthető, az a rossz, aki rosszra gondol...
@Mariann19: Bocsi, várólista, ami iszonyatosan visszaél a kiszolgáltatottsággal. Ma Mo-on 100 km-en belül nincs gyermeksebészet, ahol egy sérvet meg tudnának műteni!!!!!!!!!!!!!!!!
Anno, 35 évvel ezelőtt a helyi "mindenes" kórházban x.y. főorvos simán megműtött egy 3 hónapos gyereket, komplikációk nélkül. Szinte heti rendszerességgel tudták csinálni.
Most: szomszéd városban hetente egyszer van ilyen rendelés, a 100 km-re lévő kórházból jön az orvos. Előjegyzés kb. 2 hónap. Ugyanazon a rendelésen 5e-ért a következő hétre van időpontod. Itt kap vérszemet az orvos, még nem műtünk, ezért, meg azért, 2 hónap múlva kontroll kb. 3x.
Na utána mehetsz hozzá 100 km-re, ahol műtét. Altatóorvos nem fogad el egy kanyi vasat sem, sebész úr simán gyűri zsebre a borítékot, utána 2x fizetős kontroll.

Azt hiszem, ennyi pénzből egy magánklinikán is megcsinálták volna, hisz 1 napos sebészeti ellátás volt.

Én 2,5 hónapra kaptam időpontot csontsűrűség vizsgálatra, de úgy döntöttem, nem fizetek.
@simple observer 2.0:
te annyit tucc egy "más" megnyomorításáról, mint a bolha a búvárkodéásról

ha valakit élete során félretesznek mint...és rettegnie kell pedig senkinek sem árt csak egy párt szeretne magának (vagy többet) akkor ne vedd sértésnek az élete volt tönkretéve most 58 éves és igenis felvesz egy gusztustalan nemzeti színű tamngát hogy a tökei kiláccanak belőle és afsza nem mert az már nincs is...

és akkor jöttök ti erkölccsel

békén kell hagyni nem politikai és egyéb tőkét kovácsolni abból, hogy valaki azok közűl akik egyébként milliószor értékesebb egyedek a társadalomban de ki lehet őket baszni mert

és akkor bármi lehet itt a holokauszt

ugyanaz a tetűség
ne csináld

brühüyyy
@jaegtoer: ez a nem felejtünk már-már félelmetes:)
@DR. INKVIZITOR: a félrelépés nem feltétlenül jár ilyen súlyos következményekkel:)
@Knósszosz: Pokolka most tanulja az oviban:)
OFF

index.hu/gazdasag/2014/07/01/ngm_brusszel_ne_aggodjon_az_adossag_csokkenni_fog/

"Az NGM közleményében kiemelte: az adósságszámra évközben számtalan tényező hat, emiatt gyorsan és folyamatosan változik, ezért csak az év végi számnak van jelentősége. "

2 sorral lejjebb:

"A magyar álláspont szerint az államadósság drámai növekedése 2010-ben megállt, 85 százalékról 2013 végére sikerült 79 százalékra leszorítani a mértékét."

Államadósság 2009 december 31: 79 %
Államadósság 2010 december 31: 82 %.

Na most akkor vagy csak az év végi számnak van jelentősége, és akkor mi a faszt keres ott a 85 %, vagy ha mégsem, akkor 2013 december79%-ról rövid fél év alatt felcsökkent 84 %-ra.
@V-PORT:

"Igen, Bajnai arra a szerepre, amire szánták alkalmatlan."

Nem akarom ujranyitni a regi vitakat igy utolag, hogy szerintem, es ezt vegig fentartottam, nem Bajnaival volt a gond, hanem a neki szant SZEREPPEL.

"Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ne tervezzünk, és ne várjuk a Messiást."

Ne bizony! Mar csak azert se, mert szinte nulla az eselye, hogy most feltunve valaki, vagy valamely part/mozgalom 4 ev alatt olyan nepszeruve tudna valni, hogy levalthassa Orbant.

Amugy en ezt nem tartom feltetlenul bajnak. Ugyanis egy semmibol feltuno part aligha tudna politikai, vagy egyeb tevekenyseggel alatamasztani, hogy miert is emelkedik olyan gyorsan a nepszerusege....
@jaegtoer: "A képviselői irodaházban meg csak úgy hemzsegnek a hokedlik. Hát jó."

Kapta vicctortól mert ő is sámliról nyomta a rezsidumát.
@Oxica:

"Gyurcsány erős karakter ahhoz hogy vezető erővé fejlessze a DK t a baloldalon. "

A szamomra igazan erdekes kerdes az, hogy amennyiben eleri az altala remelt 10-15%-ot a kovetkezo 1.5-2 evben, akkor vajon hogyan viszonyul majd hozza a liberalis velemenyformalok, es media. Merthogy eddig eroteljesen ellene vannak. A kampanyra fordulva az utolso fel ev soran ugyan latszott valami valtozas...
@jaegtoer: "A szakember azt is elmondta, hatalmas hajó kellett volna ahhoz, hogy ekkora mennyiségű ürülék kerüljön a tóba, főleg úgy, hogy azt jogszabály tiltja."

Bizony én láttam hogy Tihanyban horgonyzott az I. vicctor anyahajó és dőlt belőle a szar.
felcsökkent még jobban az álamadóság
@simple observer 2.0:
"Voksolok: Együtt."
Ennyi volt a hsz-em arra kérdésre, hogy a DK vagy az Együtt.
Válaszod:"Még ha ez Szigetvárinak nem is tetszik."
Azt hiszem, nem egy dologra gondoltunk.
A negyedik és ötödik bekezdésedre azt mondom, hogy az abban foglalt példák mindössze a viselkedési normák megsértését jelentik, ez nem is képezheti a jogvédelem tárgyát. Az viszont igaz, hogy nem etikus,és morálisan nem elfogadottak az általad leírt esetek.
A liberalizmus alapköve az egyén szabadsága, és ez a jog védelmet igényel. A kérdés az, hogy kikre irányuljon és melyek ezek, a védelem egybeesik-e a kialakult és elfogadott normákkal.
Itt keletkeztek a gondok, mert a liberálisok és jogvédők túlzásokba estek, és szembe mentek azokkal a közösségi szabályokkal, melyeket az emberek kialakítottak az idők folyamán.
A bűnelkövetők túlzott védelme, a rend őreinek háttérbe szorítása, az örökös felmentési attitűdök nem feleltek meg az emberek szokásainak. Ezek a hétköznapok problémái.
Ami viszont minden körülmények között igaz, és nemes eszmékre vall, hogy az egyén szabadságjoga ne függjön a bőrszínétől, az anyagi viszonyaitól, a gondolkodásmódjától, az elfogadható életmódjától, biztosítsa a lelkiismeret szabadságát.
A liberálisok egy hazai aktuális gyakorlatot is elutasítanak, nevezetesen azt, hogy az állam ne hatoljon be a magánéletbe. Ezt mintegy zárószónak szántam,sajnos ezt az erőszakos beavatkozást jelenleg átéljük.
@simple observer 2.0: Gyurcsánynak nem kell foglalkozni a liberálisokkal csak menni előre a megkezdett úton és ahogy mondta, ádáz ellenfelévé kell válnia vicctornak. Ha a liberálisok nem ismerik fel hogy Gyurcsány nélkül nincs orbánváltás akkor az legyen az ő bajuk. Akkor játszanak csak tovább a kis homokozójukban de politikai tényezők nem lesznek.
Ahogy a Kisgazdák, MDF, SZDSZ, MIÉP sem lesz már tényező a politikában úgy nagy valószínűséggel az MSZP is elamortizálódott. Tehát akik nem ismerik fel hogy be kell állni a DK mögé 2018 ra akkor azoknak annyi.
@Orica Középföldi:

"Azt gondolom jobb megközelítés, ha úgy fogalmazunk, a liberális politikai önálló képviselete van megszűnőben."

Ha neked igy jobban hangzik, nekem megfelel. ;)
@rodeo36: "majd beszámolsz én most az itteni állami ünnepet nézem ma Canada Day"

Okés. Hát ez jobb mint az argentin meccs. A belga vörös és fekete ördögök rohamozzák az amcsi kaput. Szemmel láthatóan ők sem akarnak hosszabbítást és én sem.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: uszodába szoktál-e járni?
megfelelő mennyiségű hajad, van-e?
"nincs mobilod?buzi-e vagy?"
:)))
@nincs_itt:
Az SZDSZ már a rendszerváltáskor pártként jelent meg a közéletben, az, hogy koalícióra lépett
a szocikkal, az a hatalomban való fokozott részvételt jelentette a számára.
Az, hogy ezekben a szituációkban túlzott szerepet képviselt, annak a szellemi fölénynek tudható be, mellyel uralni tudta a szocik ebbéli hátrányait.
Kuncze, Magyar Bálint, Bauer Tamás és társaik, akik fellépéseikkel tekintélyt tudtak szerezni pártjuknak.
Ahhoz azonban mégis kevésnek bizonyultak, hogy megmaradjanak, a belső erőviszonyok megrendültek, /Fodor-Kóka/ és ez felemésztette őket.
@rodeo36: Örülök neki (Fischer Iván koncertjét én is láttam-hallottam a hanyatló nyugaton).
Közben meggugliztam Ránkit, és 2014 áprilisában volt koncertje a Zeneakadémián, mintha holland menedzserirodája lenne.
De kösz az infót, mert így helyretetted a színvonalat is.
@Mariann19: Én úgyértékeltem az SZDSz koalicióra lépését a szocikkal '94-ben, hogy a hatalomba akartak kerülni és megragadták a lehetőséget!A körülmények nem érdekelték őket.
Itt volt végük a számomra...
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:
@Orica Középföldi:

Na jo! Nem vagyok en olyan johiszemu, plane nem EZEKKEL!

De teljes mertekben hiszek a Hanlon borotvajakent emlegetett szemleletben:

„Sose tulajdonítsd rosszindulatnak azt, amire az ostobaság is elégséges magyarázat.”

Es azert a minapi bonusz hir a millardokrol a milliok helyett, egesz jo tamogatast adnak ehhez.
@OPHELIA:
A kormány az egészségügyre a költségvetés 2%-át használja fel, és kinyilatkozza, hogy ennél többet nem kíván e célra fordítani.
Nem szeretnélek felidegesíteni, de a trafik-ügy miatt 2013-ban 33 milliárddal kevesebb jövedéki adó folyt be, mint előző évben, Ez az összeg a kórház 2013-tól fennálló adósságainak több mint a fele. Ma olvastam, szerencsére nem kaptam agyvérzést, mert kétesélyes az ellátás biztonsága.
A híradásokból és betelefonálós műsorokból elképesztő, de megélt történetek hallhatóak.
Van, ahol már a labor is két hónapos várakozással készül, privát 3.000.-Ft ugyanott.
Betegszállító reggel elviszi a beteget a kórházba, másnap délelőtt megy 11 óra körül érte a jéghideg váróba.
Nem egy szomorú halálesetről hallani, mert korai a hazaküldés.
A kórházi statisztikáról már nem is szólva.
Ez a kormány fennkölten dumál a nagypolitikáról, de hogy az ember legyen a gondolatainak a fókuszában, az az ő agyukban meg sem jelenik.
@punkfrog:
Persze, hogy a hatalom a volt a mozgató rugó, hiszen az 1994-es választáson már megroggyant a népszerűségük a kezdetekhet képest.
Persze, ahhoz sok objektív körülmény is járult.
@DarthVader:
Az EB most jelezte a kormánynak, hogy az államadósság nagysága 2015-re elhalványítja a jelenlegi, kielégítőnek mondható gazdasági eredményeket, de a magas adósságráta miatt nem fenntartható gazdaságról lesz szó a következő években 2018-ig.
2015-ben a költségvetési hiány kérdését is vizsgálja az eu újra, mert nem látja biztosítottnak a hiánycél betartását.
@guma:

"a zsidó`= nő"

Ezt nem igazan ertettem, de a videon jot nevettem. Gondolom manapsag latens homoszexualisnak diagnosztizalnak.. ;)))
@Ómacicka Bábó:

"Például ha nállunk azt mondják hogy gyerek az csak fiút jelent."

Annak idejen mifelenk a kol(y)ok szot hasznaltak ilyen ertelemben.
@jaegtoer:

"A képviselői irodaházban meg csak úgy hemzsegnek a hokedlik. Hát jó. "

Hatmeg a VAKKOMONDOROK.... ;DDD
@rodeo36:
Szia Rodi!
Most éppen nem a gazdasági elemzésbe bonyolódtam bele, hanem az RTL ügybe.
Beszélgettetek L. Simon Lászlóról, hallgattam egy nyilatkozatát tegnap, és nem hittem a fülemnek.
Az RTL Nav vizsgálatról beszélt, és azt mondta, hogy amit az RTL elvégzett a veszteségelhatárolással, az jogszerű, de nem etikus. Na, és erre készült egy törvénymódosítás.
Egy számviteli megoldásban az, hogy etikus-e valami, szóba sem jöhet. Ott csak a jogszerűség számít, a jegyzőkönyvben mindíg jogforrásra kell hivatkozni, ha van megállapítás.
Ekkora marhaságot!
@Mariann19: ez a baj, hogy a hatalomvágy elragadta őket is.
Hatalomra kerülve meg próbálták eljátszani, hogy ők nem is olyanok.
Na az, még talán gusztustalanabb volt a koaliciós tárgyalásoknál is.
Na persze azóta, ezek csak gyerekcsínynek tűnnek a mostani rendszert "élvezve"!
@rodeo36:

Nem igazan ertheto mit is akartal ideirni, de amit ki tudok hamozni belole:

"ha valakit élete során félretesznek mint...és rettegnie kell pedig senkinek sem árt csak egy párt szeretne magának (vagy többet) akkor ne vedd sértésnek az élete volt tönkretéve most 58 éves és igenis felvesz egy gusztustalan nemzeti színű tamngát hogy a tökei kiláccanak belőle és afsza nem mert az már nincs is...

és akkor jöttök ti erkölccsel"

Nos, ha mar igy olvasgatsz tolem, akkor abbol bizony kiderulhetett, hogy en igenis amellett vagyok, hogy adodjon meg a jogi kerete, hogy megtalalja, ha jol ertem, ferfi parjat!

En mindig is karakanul kialltam liberalissagom mellett, es bar volt szadeszesnek lenni meg ma sem sikk, de felvallalom.

Ugyanakkor fentartom, hogy ha nem muszaly, akkor talan megsem kellene - akarcsak polgarpukkasztasi szandekkal is ugyan - de tulspilazni a dolgot.

Es itt szo sincs onkent vallalt erkolcscsoszi kirohanasrol! Egyszeruen csak kis onmersekletet kellene tanusitania.

Politikai toket sem igyekszem ebbol krealni, bar remelem itt a szeljobbra gondoltal.

Vagyis osszefoglalva: a kevesebb bizony tobb lenne ezesetben!
@Mariann19: az Eu is elmehet a...
Ha a hiánycél nem teljesül akkor 10 másodpercre idefigyelnek!
Miko porig rombolják a választási tendszert és saját maguknak írják az alkotmányt és a törvényeket, akkor le se szarnak minket!
Hey EU!!!
HELP!!!
S.O.S.
...- - -... ... - - -...
@punkfrog:
"Ezek csak gyerekcsínynek tűnnek a mostani rendszert "élvezve".
Már azon is berzenkedtünk, hogy az akaratukat erőteljesebben akarták érvényesíteni, mert a demokrácia megsértésének tudtuk be.
Ki gondolta volna, hogy az erőszak is létezhet ebben az országban.
Minden napra jut egy-egy példa rá, az a szerencsés, aki immunissá vált ezekkel szemben.
@punkfrog:
Ma éppen ez volt a téma, hogy az eu, élén Junckerral, hogyan fog velünk viselkedni Orbán Juncker elleni szervezkedése után.
Megoszlanak a vélemények.
Az egyik szerint az eu azért nem lép fel erőteljesen ellenünk, mert a bosszú látszatát kívánná elkerülni.
Orbán fellépését nem szabad összetéveszteni Cameronnal, mert Cameron államának nagysága miatt tényező, Orbán nem.
Van olyan vélemény, hogy maga Junckers nem felejt, és ez a tény nem sok jót hoz az országnak.
Érdeklődéssel várjuk a fejleményeket, de máris láthatóak jelek, hogy az eu nem marad csendben.
@simple observer 2.0:
a mellékelt ábra azt mutíttya, a kevesebb lófaszt sem ér, amíg a kerényik és hasonló állatok hivatalban és hatalomban vannak

brühüyyy
Megint hosszabbítás. Este zsinórban a harmadik. Az USA meccslabdát rontott.
@Mariann19: az EU-nak már az alaptörvény elfogadádakor lépnie kellett volna.
Ott már nyilvánvaló volt a diktatúra!
Igen, diktatúra.
Egy (1) párt kizárólagos hatalmat írt magának "Alaptörvény" címen.
Európai tagálamként Európa közepén!
Érdekelt valakit rajtunk kívül?
Bezzeg a hiánycél!!!
Orbán pontosan látta ezt, és levitte 3% alá a hiányt különadókkal,áfával,manyuppal,tűzzel-vassal!!!
Én úgy gondoltam, hogy az EU nem csak egy gazdasági szövetség.
Junckers is nagyívben szarik majd ránk, amig teljesítjük a hiánycélt!!!
Na megint lemaradtam a gólról.
@Mariann19:

"Azt hiszem, nem egy dologra gondoltunk."

En ugy ertettem, hogy te arra tippelted az Egyuttet, hogy melyik a liberalisabb part, amit amolyan kolto kerdeskent irtam.
A te "Egyutt" tippedre irtam, hogy szerintem is, megha Szigetvary.... a tobbit mar leirtam fentebb.

"foglalt példák mindössze a viselkedési normák megsértését jelentik, ez nem is képezheti a jogvédelem tárgyát."

Ezek szerint nem voltam eleg vilagos; ezeket a peldakat arra irtam, hogy az egyes korosztalyok szabadossaganak hatara, vagyis, hogy mit tartanak elfogadhatonak, illetve ha nem is, megis mik meg estek mar akkor is.
Szo sincs arrol,hogy ezeket a dolgokat egyaltalan vedeni kellene.

"A liberalizmus alapköve az egyén szabadsága, és ez a jog védelmet igényel. A kérdés az, hogy kikre irányuljon és melyek ezek, a védelem egybeesik-e a kialakult és elfogadott normákkal."

A liberalizmus, es maguk a liberalis partok erre meg is adtak a valaszt.
A mar megszerzett jogok vedelmehez, azok betartatasahoz, az allamhatalmi szervek ugyanis adottak: rendorseg, ugyeszseg, birosag.
Viszont olyanok jogvedelmet, akik nem kaptak meg (a liberalisok szerint) nekik jaro jogo(ka)t, szerintem ertheto modon, a liberalis partok inkabb igyekeznek elerni. Ez viszont ertheto modon nem teszi a liberalis partokat neppartiva, hiszen a tobbsegi lakossagban akar ellensegesseget is kelthet az ilyen alapallas.

"A bűnelkövetők túlzott védelme, a rend őreinek háttérbe szorítása, az örökös felmentési attitűdök nem feleltek meg az emberek szokásainak. Ezek a hétköznapok problémái."

En ezt nem talaltam tulzottnak a szadi reszerol.

"Ezt mintegy zárószónak szántam,sajnos ezt az erőszakos beavatkozást jelenleg átéljük. "

Sajnos igen.
@Oxica:
belga 2 usa 0 és ...
Leontyne Price élőben: Puccini Madama Butterfly

a többy nem érdekel

úgy vagyok be
állítva, hogy ez a zene szól mialatt a foxci izél

aki a Price-nál jobban tuggya gyűjjék ide és csinálja

brühüyyy
@Mariann19: drágám

Olivero di Fabriitis Leontyne Price Roma az operaban Un bel di

kit érdekel ez a sok senki akinek értéke összességében a nulla alatt van

brühüyyy

most az Olasz ária megy a Rósen Kavalier -ből azt keresd meg

www.youtube.com/watch?v=QPFGX2V7Vmc

brühüyyyy
@Mariann19:
"ne" keress rá Szecsődy Irén felvételére

www.youtube.com/watch?v=5BH--XRB55Y

de hallgasd
@Mariann19:

neszégyelld

ez az amikor anya gyermekével várja azt a rohadt kalandort

ne higgy soha csak ha bebizonyítja

brühüyyy

www.youtube.com/watch?v=5BH--XRB55Y

és ne zokogj sokat
@Mariann19:
bonyológgy bele ebbe

www.youtube.com/watch?v=LiRfZWv6pHg
a csaj legalább 63 éves de aki ezt ott és akkor istenibben az térden érkezzen

brühüyyy
@Oxica:

"Ha a liberálisok nem ismerik fel hogy Gyurcsány nélkül nincs orbánváltás akkor az legyen az ő bajuk."

Meg ne jelentsuk ki kategorikusan, bar szerintem is egyre inkabb neki alla a zaszlo.

Ugyanakkor veled ellentetben azt hiszem, hogy igenis fontos, hogy a liberalis megmondok, es aprocska mediafelulet tamogatasat megkapja.
A 444-en szinte nem talalsz olyan cikket, mar amikor egyaltalan szobakerul, amikor ne (sulyosan) negativan allnanak szemelyehez, illetve partjahoz. Marpedig, megemelve kalapom az elott amit muvelt az elmult szuk evben, komolyabb magassagokba, akar a Fidesszel versengo szazalekokat elerni csakis akkor tud majd, ha nem minden oldalrol csak a mocskot kapja.
Marpedig a jelenlegi politikai szituban az egyetlen terulet a liberalisok, akiktol nemi tamogatast remelhet.
@simple observer 2.0:

"Ezt nem igazan ertettem, de a videon jot nevettem."

pedig minden benne van, mert egyikre sincs szükség, csak esetleg meghatározott mennyiségben és célra...
a jelenet az író egyik elméletét idézi fel, aki kiszolgált egy rendszert "tudományosan" ezért megkapta az elismerést: "Weininger az egyetlen zsidó, akit tisztelni tudok." (Adolf Hitler)
@rodeo36:

"kijafaszazatölgyesschy?

és miért kell meghallgatni?"

szsdsz-es koponya volt, aki a fidesz padsorába kötött ki és évekig hallgatott, csak ült a fenekén...

ma megállapítja, hogy:

Tölgyessy: a magyar társadalom felmondta a korábbi konszenzust

Tölgyessy Péter úgy véli, a kormány egy olyan gazdaságpolitikát csinál, ahogy azt egy átlag magyar elképzeli: nem a piaci és jogállami viszonyok működnek, hanem a társadalmi igazságosságra vonatkozó elvárások. A politikai elemző egy konferencián azt mondta: a 2010 előtti években az értelmiség elbutult, az addig meglévő konszenzust pedig a magyar társadalom felmondta.
hangfelvétel és folytatás itt:

inforadio.hu/hir/belfold/hir-648104
Most számoltam ki, 72 óra alatt a nemzeti valutánk az euróhoz képest köbö 1%-ot romlott.
Így Putyin Putyonovicsnak már 30 milliárd huncut forintocskával tóbbel tartozunk.
Ebből az összegből 3.000 darab átlagos méretű budapesti pamellakást lehetne vásárolni.
Jó üzlet, nem mondom!
@guma:

"a 2010 előtti években az értelmiség elbutult, az"

Ez természetesen Tölgyessyre is vonatkozna, ha elhinném neki ezt a mondatot.
De nem hiszem:)))

T megállapítása szűklátókörű sok tekintetben.
Az, hogy a hatalom a buta vagy elbutuló értelmiséget preferálja, nem jelenti azt , hogy az értelmiség egészére igaz a megállapítás.

Legföljebb annyit, hogy a hatalmat a látott módon kiszolgáló "értelmiség" bebizonyította magáról, nem méltó a titulusra.
Erről pedig nem ő, hanem az őt látókörbe helyező mindenkori hatalom tehet.

Nagyon összetett témakör az értelmiség mibenléte, szerepe, láthatósága, etc.
@látjátok feleim szümtükkel:

Én nem sajnálom a bankokat. Nekem is volt egy CHF hitelem. 37 ezer volt az elején a törlesztő (180 HUF/CHF), a végén meg már 72 ezerre emelték(240 HUF/CHF).
Harminc százalékot gyengült a forint, de törlesztés összege közel a duplájára emelkedett!

Az, hogy a tőke hogyan fog jönni, az megint egy más kérdés.
De hogy bank ide be nem teszi a lábát, az tuti! :-)
@Orica Középföldi: szia!
:)

tulajdonképpen Jégnek linkeltem (volna csak a link ahogy látom lemaradt!) az egészet egy adott témára (miért nem öngondoskodó a magyar) és nem a kivonatos szöveget ajánlottam, hanem meghallgatni ezt a jóembert... érdemes, mert tanulságos mennyire nem ismerik saját hazájuk, népük jelenlegi állapotát...

kiráz tőle a hideg...
@Orica Középföldi: @guma:

Bocsánatot kérek, olvastam a hsz-edet, de nem hiányoltam a linket, mert utólag én Tölgyessynél is okosabbakat tudok mondani, különösen, ha formában vagyok, de ezzel nem vagyok egyedül, mert csak itt a gyík hátán is többen így lehetnek ezzel, és joggal, s anélkül mondom ezt, hogy nyaligátori beosztásra pályáznék.
A lehetőség és a feltétel az kettő összefüggő, de nem mindig találkozó jelenség. Erről sokszor elfeledkeznek a T.P-hez hasonló okostojások. A mostani működésén meg egyszerűen ki vagyok bukva.

Más.
Minap (a második origós demonstráción Matáv székház előttin) láttam Köszeg Ferencet. Mit ne mondjak, megesett rajta a szívem, ahogy ott láttam megöregedve, (talán egy kicsit össze is törve) ballagott egy kis szövet(?) bevásárlócekkerrel a kezében, elgondolkodva. Nem volt vidám. Én sem. Mondtam is magamban: No, valamiben végre kétségkívül hasonlítunk egymásra. Olyan lehangoló volt így látnom őt, akit ha nem is nagyon szíveltem, de mindig becsültem. [az a rohadt előítélet!(hűje szdsz-es!)] :-)
@jaegtoer: "...láttam Köszeg Ferencet."

ÉS?

Láttunk mán karón varnyút is, oszt előbb-utóbb mind mögöregedött, és kiesött a pikszisbűl. Noés? Minket ki a fene sajnál? Kőszeg Ferenc? HA-ha-ha.
@jaegtoer:

szeretem összefoglalóid, véleményed olvasni... többnyire leírod ami engem is foglalkoztat, vagy amilyen következtetésre jutok.
"A mostani működésén meg egyszerűen ki vagyok bukva."

pedig nekem még előítéletem sincs, és megszavazok mindenkinek egy új lapot... talán ezért is olvasgatok össze mindent, mert nem tudom elhinni, hogy ennyire meghülyültünk...
az a baj, hogy roppant szétszórt vagyok jó ideje és nincs kedvem se meg időm se, hogy normálisan csevegő módra kapcsoljak írásban...
engem mindig az "élőkapcsolatok" tudtak igazán dumáló, vitázó és néha szószátyár üzemmódra kapcsolni csak...

más.
mostanában annyi orvossal találkozom, amennyit talán 60év alatt nem is láttam...
hihetetlen rendesek és olyan figyelmesek, segítőkészek amit csak mesekönyvben olvashatsz talán. csodálkozom, hogy bírják amikor az osztályok szinte mindenben hiányt szenvednek időszakosan (pl gyógyszer, ágynemű vagy műtősruha, stb) és a nővérek mégis kedvesek, mosolygósak...
múlt héten azonban meglepetten láttam, hogy gazdagodott a szoba felszereltsége!
minden ágyra 1db újszövetség biblia (ránézésre bőrkötésben) került a szobákba...
megismételhetem a mondatod?
mert most ettől "egyszerűen ki vagyok bukva."
Lépj be és légy üdvözölve
a megujulo Magyar Nepkoztarsasagban:

444.hu/2014/07/02/ab-oke-a-takarekok-bekebelezese/
@látjátok feleim szümtükkel:

Persze, hogy értettem:))
Mindig a ki nem mondott gondolatok dekódolása a legérdekesebb.
@jaegtoer: @guma:

Csak azért nem vagyok kibukva Tölgyessyn, mert nekem nem okozott csalódást.
25 éve ugyanaz a véleményem róla, és az nem túl hízelgő.
Még a fideszes átülése se lepett meg, ellentétben a szadeszes elnöki pozíciójával.
Azt szerintem egy hét alatt megbánták:))
Azt mondja Fabius, hagyjuk a francba ezt a baloldali dolgot. Igaza van.

Itt egy eszméletlenül jól feladott labda, és nincs egy baloldali, vagy ellenzéki párt, amelyik leüsse:
index.hu/x.php?id=inxpfb&url=http%3A%2F%2Fwww.portfolio.hu%2Fgazdasag%2Fadozas%2Fa_miniszter_nem_tudja_mit_kert_brusszel.3.200926.html

Azért erre már reggel-délben-este vagy ötször el lehetne mondani, hogy hazudnak reggel/délben/esete, sőt éjszaka is, ráadásul vagy nem értenek a dolgukhoz, vagy úgy tesznek, mintha elmentek volna otthonról.
Mellesleg az Indexen is olyan eldugva adták közzé, hogy embör lögyön a talpán, aki mögtalálja ( itten most öriztem a hagyományt ).

:( :( :(
süti beállítások módosítása