Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.06.18. 08:47 Fabius

NER = oligarchák, strómanok, besúgók

Címkék: kampány fidesz közpénz besúgók cöf

Csudálatos kis világ alakul itt Egyszervoltföldén. Négy kemény, megfeszített munkával teli év után a - még - kötelező beszámolókból kirajzolódik maga a rendszer: oligarchák, strómanok és besúgók rendszere. 

A képlet végül is nem bonyolult. 

- Vannak a közpénzcivilek, akik néhány tízmilliócskáért cserébe lebonyolítanak lejárató plakátkampánytól a lelki munkásőrök összegyűjtésééig bármit. 

- Vannak az oligarchák, akik pl médiacégeik mögül rendelnek reklámhelyet más médiáknál a Párt számára, nyilván jófejségből, ingyen. 

- És vannak a ma munkásőrei - máris ötszázan - akik megfigyelnek és szaladnak jelenteni, ha valaki valami rondát ír ezekről vagy a rendszerről magáról. 

munkásőr - cöf.jpg

Utóbbiak mosolyfakasztó teremtményei a jóistennek. Legalábbis az én mosolyom fakad ha arra gondolok, ezek reggel vérnyomás emelőnek azzal kezdik a napot, hogy lacibácsikérem, a blogszféra má'megin a sztereknök nertársat bánccsa(!!!) , ebédig hozzávarrják a napisajtó mindenféléjét, este pedig az RTL híradó megtekintése után üzembiztosan kapnak agyérgörcsöt. 

Liszkai Gábor oligarcha úrnak látszólag valamivel nehezebb most az élete. A kampányban még a Hír TV -vel vásárolt reklámhelyeket a Pártnak, a fényességes győzelem után meg jött a köszibazmeg - ajándék a reklámadó formájában. Erőteljes arcon landolásnak látszik a dolog, de valami azért azt súgja, hogy ahogy a tévékettőnek sikerült visszabillenteni a kifizetési mérleg nyelvét, ez majdcsak menni fog a milliárdokat termő kormányközeli médiabirodalomban is. Ahogy az mno.hu címlapját elnézzük az sem látszik valószínűnek, hogy az Első Nemzeti Besúgóosztag tagjainak hosszasan kell majd naponta sorolni, milyen gaztetteket követtek el a munkatársak. 

Érdekes dolog lesz ez a strómankérdés is. Egyrészt ugye itt vannak a végül kétharmadot elősegítő bizniszpártok a maguk pofátlan kampányfinanszírozás jelentéseikkel, másrészt meg a Fidesz a ténnyel, miszerint az ő köztéri plakátkampányuk nagy részét a CÖF intézte, az online felületeket meg a Hír Tv bérelte. A közpénzherdát látva kialakult hörgésben a Párt Gulyás nertárs szájával azt mondta, lesz majd kezdeményezve Számvevőszéki vizsgálat. Innentől meg azt lesz érdekes figyelni, hogy a nemrég - "a korrupció elleni küzdelem, a közigazgatás integritásának megerősítése közös ügye a kormánynak, a köztisztviselői karnak és az Állami Számvevőszéknek." - kijelentést tevő Domonkos László ÁSZ elnök hogy fogja megoldani, hogy ne legyen muszáj észrevenni a Párt által használt strómanokat a vizsgálat során. 

Micsoda pech, hogy a "faszhelikopter miatt vót" kifogást Bayer már ellőtte. 

256 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr376325195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): ja, de inkább a nedves sárkányos! bár akkor kevésbé sárkány...
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): te ma mit iszol? mer' én esztet merem: Aldersbacher Kloster Weiße.
fél liter, ááá le sem írom mennyibe kerül.
de van két hordó ebből! igaz csak óvodás méret á/5 liter, de azért csak-csak:

www.weltenburger.de/biergenuss/die-weltenburger-biere/barock-dunkel/

gyön a gyerök, oszt készülni kell! de ha nem siet, akkor vehet magának!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): ne irigykeggyé! te tennap "edzettél"! naccságos asszony tud róla?
@taga20:
Elmész te is esztergálni a pitszhába... jó!?
Genyó...
@nincs_itt:
Listán vagy, hiába kapálódzol!:))
@sjz: minden! csülök JÓ! mindegyik szomjas! ez sem baj!
@Knósszosz: má' megint???? aszittem megúszom! ááá!
figyu, ha mán liba, legyen dagadt!
www.chefkoch.de/rezepte/633986470094/Gebratene-Schweinshaxe.html
@nincs_itt:
Evvel csak súlyosbítottad az amúgy is negatív státuszodat a szememben, vizont enyhítő körülményként értékelem az ítélethozatalnál, hogy te is tucc zabálni!!

Mmmmhhhhh... de kurva jól néznek ki!!
Ésaszongyák, hogy a Németeknél nem lehet jókat zabálni... dehogynem lehet! Olyan sok speckójuk nincs azért, de a briteknél biztosan "jobban teljesítenek" - fish&chips és steak... rendben, de hol vannak egy mediterrán konyhától?? Még a némettől marha messze.
Haggyábékén!!:))
@Knósszosz: ne idegőjjé ki a "Mediterrán" konyhával!!
backi az a három darab zőccség egy kis oliva olajjal nyakon suhintva... lószart mama! rendes étel köll a prlo..., por..., prot... prolinak!, na csak kigyütt!
haggyá' má'!
a zasszony szokott ilyesmikkel felzaklatni, akkor elmegyek a Wirtshausba és rendesen eszem, meg iszom!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
" Még az MSZP-ben is túl sok volt a magyar ember"

Ilyenkor jól vagy? Mert én kétlem.
@taga20:
A pita üres, hogy mit raksz bele, azt rád bízom. A fantáziádat ismerve... na hagyjuk!:)))
A vébés link nem nyílik, lehet, hogy a szomszéd bejelentett a Munkásőrlászlónál, az meg gyorsreagálásilag letiltotta nemzetellenes oldalakat nálam? Csak úgy, mert?

Szerencsétlen, ez nem számháború... legalább is, amíg a Zúnió tagja az ország, addig nem. Vagy...?
@nincs_itt:
Na mostan nem ismered mit főznek Toszkánában, Andalúziában, Extremadurában, Krétán, Anatóliában.. és lehetne sorolni a mediterrán szarokat... mert ha ismernéd, nem írtad volna azt, amit.

Persze tudom, hogy csak a szúrkapiszka... remélem!:)))
@Knósszosz: bevallom! csak szúrka+piszka! szeretem ám!
@Knósszosz:
mindenkinek van mindenféléje, az, hogy valaki a rengeteg munkája mellett nem a gasztronómiával foglalkozik megbocsátandó

VB. ahogy a spanyolok mongyák, most rájuk vonatkozik:

rei muerto rei puesto

brühüyyy
@nincs_itt:
Tuttam én... szikla legördül... hallottad?
Én imádok minden kaját, ami jó. Lehet az bármilyen nemzetiségű.

A Németek kibaszottul jól csinálják az azt, a Csehek az ezt, és így tovább. Sztrapacska... a lenézett tótoktól, a knédli, a román mics és szerb csevapcsicsi, a zungarische goulassch, a spanyol paella és a tökömtuggya még milyen finomságok... mindenhol megtalálod az élvezeteket. Ezért bírnám én én az igazi EU-t, ahol mi is egyenrangúak vagyunk.

Egyébként már igen, de az a szint, amit megengedhet magának egy német melós... na, attól kibaszott messze vagyunk. Hiába rikácsol a parazita sikertörténetről...
A poszthoz aszt szólám hozzá, hogy nem szólok hozzá. a helyzet nem ilyen eccerű, és különben is mit vártál Fabius?

Csak annyit mondok, de nem a poszthoz, hanem csak úgy a kibertérbe, hadd szájjanak a karakterek meg a legyek.
Tessenek figyelni...
a varnyúk is megtanultak diót törni anélkül, hogy tudnák ki az a Csajkovszkij, vagy a Hoffmann Eta. többet mondok: -Kalapácsuk sincs.
Minden ősszel látom hogy törik.
No, most októberben eldől kik voltak a magyarok ősei? Sumérok vagy a majmok?
@nincs_itt:
a zoxid kibaszott rossz vezető (mint a zorbán) de ami latta van az meg...
láttam ilyen metszeteket normál és elektron mikroszkóp alattit is...szegény hegesztő...de megtanulja vagy elmegy a balettba söprögetni

brühüyyy

chile 2 españa 0

REI MUERTO REI PUESTO
@Knósszosz: dettó! a minőség és a mennyiség nem számít! Csak sok legyen és jó!!!
mindegyik nációnak megvan a maga tökéletesre sikeredett eledele!
Barcelonában ettem, egy olyan tengeri kütyüs tésztát,amilyet azóta sem! Olyan marha sültet, mint az Argentínoknál, baszki!
De egy nagy tányér sztrapacska!
Eccerű pörkűtt, nokedli!

Hagyjuk a csúti focialistát! elmegy az étvágyam!
Jaaaa! majd elfelejtettem,sürgős eltáv-ot kérek és sztendbáj üzemmód engedélyezését.
@taga20:
EZt szñtl`ttñk a chileiek

bruhuyyy
Hehe!
Szopnak a spanyolok. :)

Spanyolo.-Chile: 0-2
@rodeo36:
Persze, igaz!
De gasztronómia nélkül minek élni? - nem is tudsz, mert ha eszel, csak akkor leszel. És ha még ízletes is, na az a valami, amiről érdemes beszélni!

Meg azé inni is köll rája, elvégre az ember nem rája, aki tengervízben fanyalodik a kajának utána sörnek rája... ez de szar, majd folytasd, én iszom egy ampullával, brühü és yyy
@nincs_itt:
"tudom, hogy lehet Mo.-on is "jól" keresni, de nem mindegy, hogy mi az "ára"! "

Figyu, nem tudom, hogy mi az ára. Én kettő darab közgazd diplomával dolgoztam multinál, 500e körüli pénzzel mentem nyugdíjba. Nem kellett mellette semmi pluszt dolgoznom, és semmi különös ára nem volt azon kívül, hogy a munkaidőmben maximális teljesítményt kellett nyújtanom. Ez viszont azért szerintem normális elvárás, nem is volt vele semmi bajom.
Azt gondolom, hogy ez itt Hátsó Hátasztánban igen jó pénz, és ez nem feltétlenül az én szakértelmem érdeme, sajnos. Érdekes módon a sokat szidott multik tudják (és esetenként akarják) megfizetni a jó munkaerőt. Ezzel szemben viszonylag sok olyan magyar vállalkozásról hallottam első kézből, ahol a dolgozó dolgozik, a gazda meg nem fizet. Na szerintem ez az, ami nálatok elképzelhetetlen. Nálunk meg még sokáig így lesz.
@nincs_itt:
Barcelonával hagyjál... iszonyatosan jókat ettem ott és a mai napig a kedvenc városom, szerelem a javából!
Én nem étem ezeket a zárgyilus kommentátorokat.
Millen csiliről dumálnak?
Ez nem főzőműsor. Foci, vaze.
:D
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:

"Mivel én senkit sem szeretek kirekeszteni. Tudod én toleráns demokrata vagyok. :) "

Képzeld el, ahogy itt a blogon kirekesztesz bennünket.
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

"Nálunk meg még sokáig így lesz."

Ahogy mondani tetszik Nagysád, Drága. Mézek elintézve, hogy végre benézett?
@rodeo36: na ezért töri fel, mint a Patyomkin jégtörő a párhuzamosan de két irányba áramló elektron áram.
kicsi szemében és kacsójában ott kell lenni a tudásnak!
mi van a halállal???
Etünt egy kommentem. :O
@Knósszosz:
ja ezt én onnat tudom, hogy nálam kizárólag az ízek és zamatok fontosak...csinálhatnak bármit, ha rossz illata van, rosszúl néz ki vagy nincs olyan íze ami nekem megfelel otthagyom

Ballentines 12 years old w/ ice

health and wealth

brühüyyy
@nincs_itt:
"De egy nagy tányér sztrapacska!
Eccerű pörkűtt, nokedli"

Egyetértünk :) Csak annyit tennék hozzá, hogy a koviubi egyiket sem rontja el :)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: bocsi, az "előzményeket" nem olvastad! de 500 nettó nem rossz arrafelé, de azért nem is nagy durranás! nem szeretnélek megsérteni, nem a pénzért hagytam ott Háccsó Hátasztánt! Nekem sok volt belőle! De nem tegnap történt!
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: az ám! de az előző válasz félreérthető lett! Nem a pénzből volt sok(de kevés sem), hanem az egész wirtschaft-ból!
@nincs_itt:
semmi sincs a halállal, ha csak ennyit tucc spanyolul nem fogod érezni a zamatát

rei muerto rei puesto >>>> király meghalt király trónra
(pontos -nem irodalmi- fordítás -mielőtt épész leordíttya a hajamat: király halott király elhelyezve [azaz a trónon]) azaz bármely királyra ott vár az utód kaparva a padlót

ez most Chile España

brühüyyy
@rodeo36: hova nem süllyedel! legalább egy hándridpájpers, ha már!
@jaegtoer:
"Mézek elintézve, hogy végre benézett? "

Há'hogyne, minden mézesbödön üres, hogy az új termésnek helye legyen :)

Amúgy meg idejártam én olvasni időnként, de dumálmi nem volt időm, mert dologidő volt (könyvelőknél ez a főszezon, ezt Mariann is igazolhatja), este meg már fáradt voltam a gépet is bekapcsolni...
Meg vagyok hatva, hogy hiányoltál, de tényleg :)
@nincs_itt:
van ott Ampére!!!!!!!!! az a kurva kristály olyan kemény, hogy köszörűkövet gyártanak belőle

brühüyyy
@rodeo36: áhá! meghalt a király! éljen a király! nem tok spanyolul se!
bocsesz, de a halál az ott volt! ugye, hogy ugye!
@nincs_itt:
"nem a pénzért hagytam ott Háccsó Hátasztánt! Nekem sok volt belőle"

Ha húsz évvel fiatalabb lennék, már én sem lennék itt. Egy időben mindkét gyerekem a kitelepülést fontolgatta, és semmit nem tudtam nekik mondani, hogy miért maradjanak itt. Végül úgy alakult, hogy egyik itt maradt, a másik 3+l hetes rendszerben dolgozik a világ összes táján, de egyiket sem irigylem.
Örülök, hogy nem most vagyok fiatal. És ez azért nagyon szomorú öröm :(
@nincs_itt:
ba'mmeg ez volt gazdaságos és a Red Breast nem volt a bó'tban....és ha az nincs akkó' bármi

megértheted a gyászomat
amerikai whyskey az nem ital, a többi a polcon csak drágább volt (ez is 38.00 dollár volt 1.14 liter) ez a gazdaságosabbakból

és a 3. pohárka után és én most a 4.-ket borogatom befelé 4.5 decis pohárkával

szóval nem kell lesajnálni a szegény embert aki csak ki akarja bírni a valaha volt hispánok végső destrukcióját

brühüyyy

nem eccerű

ilyenkor mindíg Andaluziya jut eszembe főleg Sevilla de a többi is és elérzékenyülök ott csücsültem a vár 50 méter magas kürtő kéménye alatt a pinecében és füstölt sajt tekercseket különféle sajtokkal és kibaszott erős paprikával friss kenyérrel és kancsóból a vörösbor...és dalra fakadtunk meg táncra

brühüyyy
@rodeo36:
az első sajt heleyett füstölt sonka van a szövegben

brühüyyy

tudod az a csodálatos több évig érlelt füstölt, száraz de...
@rodeo36:
Ma te is szívacc, de nem baj.
Csak sokáig, ha lehet!
Brahms No2... + Wiener Philharmonoker, most ezt... és némileg megsemmisülés.
Tudod miért.
(Kleiber is...)
@nincs_itt:
csak az argentínok képesek jól elkészíteni marha húst...persze tudni kellkiválasztani...és tudni kell elkészíteni

megenni...és kurva sok argentin vörösborrral nem sok kenyeret pusztítottunk

és csak marha borda volt roston...dehát Olymposi
@Knósszosz:
Philharmoniker... mielőtt a bölcsbögöly beköp a CÖF-nél és kijavít
@Knósszosz:
az csak az egyik isteniek vannak minden "ház"-nak megvan a saját receptje és ha mész körbe Andaluzíyában akkor meg kell állni minden olyan jelzésnél, ahol ki van írva:

jamón de la casa, viños de la casa, servìçio familiar quiere ser nuestro tìo?¿?¿?

brühüyyy
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
nem mindenkinek van bádog gégéje én énekes vagyok és nem égethetem le a szőrt a gégémről mert akkor fáj, sajog kurvára a bádoggégések ezt nem ismerik

kááááááááááár

és a delírium trémens ugyanolyan csak félórával később érkezik Csarni IV.re tolatva

brühüyyy

kultúráltan és tartózkodással inni
@rodeo36:
Csarnok IV.-re

brühüyyy
@Knósszosz:
jézusmáriaatyaúristen ahhoz spanyol fehérbor jár kancsóban

brühüyyy

és ne ess ki a ritmusból ....se

brühüyyy
@Knósszosz:
nekem Walter NYPH ugyanaz és máris szól

brühüyyy
@nincs_itt:
Akkor már biztosan 1 húron pöndülünk...!
Imádatom tárgya az a város.
Tudnák/nék ott élni, fiatalos, ugyanakkor benne van a történelem minden csodája is. Nem biztos, hogy évezredeké, de mindenképpen történelem. Gaudi mester művei szerte a városban, a Monjuich hegy a Pueblo Espanol-lal, a La Rambla, a Teleféricó a kikötőtől a hegyre, a Placa Espana és az Avinguda Diagonal... soroljam?

Nem hiszem, hogy köllene, tudod te is!
Csoda, és kész!!
@nincs_itt:
ja...és delikvenccs

brühüyyy

nekem meg ez nem jutott eszembe, így jár az aki mindíg a csakis tiszta forrásból-t követi
Nu, a világbajnok csomagolhat. :D
@Marcellusca:
sic transit gloria mundi

brühüyhyy
@rodeo36: "kultúráltan és tartózkodással inni" - és főleg a víztől tartózkodni :-)
@Marcellusca: Vannak olyan rossznyelvek, amelyek szerint a FIFA az egész vébét megbundázta.
Nincs kizárva. Viszont az biztos, hogy a chileiek eddig mindkét meccsen úgy megkergették az ellenfelet, mint egy csapat darázs a lovat.
Focista létükre van a chilei játékosokban valami gyermeki, a lelkesedés! És ráadásul tudják a szakmát.
A spanyol himnuszt nem szokás énekelni, mert van vagy háromszáz éves, és kismillió szövegváltozata létezik. Hát meg is látszott a meccsen. Ugye, először a spanyolok néztek komoran, csöndben a himnuszuk alatt, aztán jött a chilei himnusz, amely egy picit giccses, egy kicsit zűrzavaros zeneileg, de rém lelkesítő, pláne, ha tizenegy játékos, plusz negyvenezer "hincha" éneklik együtt! Ez már az elejétől beállította a hangulatot.
Elképesztő volt nézni, ahogy ketten futottak a labda után, és az utolsó pillanatban a chilei még képes volt belehúzni, felgyorsulni, és elcsípni a labdát. Ez az odaadás, ez valami hihetetlen.
@épészmérnök:
nézzük:
Chile meglepetés
USA meglepetés
Spanyolok meglepetés
Portugálok szép csöndben elhullanak mint őszi légy (legnagyobb bánatomra)
Hollandok meglepetés (egyelőre -hacsak nem ők a faltörőkos- hogy bizonyos csapatok mennyenek haza...és utána elesnek a harcban
az angolokra nem eléxem és ez nálam rossz pont
németeket útálom mint a szart azt is elismerve hogy náluk van a zistenfasza
olaszok még csinálhatnak valamit de eddig déleurópa szépen elvérzett (nagyrészt német csapatokban brillírozó idióták)
franciáktól még lehet meglepetés bár ők is déleurópa
belgák szép csendben alkotnak
oroszok nem sokat mutattakbrazil mexico tartya a helyét
japán meg ott van

akit kihagytam az számomra nem volt jelentőséggel bíró bár Ghana???

a bunda nagyon jó téli viselet pláne jól felkészít Qatar-i télre éjszaka télen +40 C fok kackac

brühüyyy

azt vettem észre magamon, hogy kezdem únni a VB_t nem volt két jó meccs talán pont azokat leszámítva amelyeken chileiek alkottak
@épészmérnök:
már leírtam miért kell vízzel innom a nehéz tűzérséget...az angolok is ott tartják a vizeskorsót (kristály) a szalónban a piák között, mert vagy előtte vagy utána vagy helyette vagy keverve és az angol szalónja is olyan min lasvegas: semmi sem szívárog ki onnan, a hálószobából még csak csak de a szalonokból soha

te most tanulod ezt ott Brighton-ban?

akkor most kinek drukkolsz?

brühüyyy
@épészmérnök:
chica, mirando los locos los catalanes y otros latinos cuando se ganan se besan esus dos lados su muñeca izquierda...lo ví en varias ocasiones porquë lo hacen, cual es la origen de ésa locura?¿?¿?¿

respondeme pronto la rede no me la dá

jajajajajajaja
@nincs_itt: és Boli

szerencsére ezek a sörikék mennek a pékné csülkéhez is :)
@nincs_itt: csülök

ebben az is jó, hogy a törökök és társaik biztosan nem fogják elenni előlünk.
@Knósszosz: de az a szint, amit megengedhet magának egy német melós... na, attól kibaszott messze vagyunk. Hiába rikácsol a parazita sikertörténetről...

Meg a mediterrániumhoz is.
Még az ősidőkben, amikor 3 évente lehetett nyugatra menni, de már az öcsémet kint ette a métely, meglátogattuk a kis bűnözőt, és egyúttal pár napot eltöltöttünk "olaszba" is, a tengerparton.
Parton aludtunk, zuhanyozni beosontunk a hátsó kert felől a campingba, ahogy azt a keletejrópi sikertörténet diktálta.
Csak úgy sétálgattunk, mintha a miénk lenne, egyszer elértünk egy olyan részhez, ahol telepített lakókocsik között, fikusz leander más ilyen zöldek mellett a nyögdíjas fószer és mama kinézetű lények nyírják a füvet.
A rendszám erősen német. Kérdeztem az öcsit, ez meg minek nyír itt füvet, mikor nyaral.
Válasz: ezek itt májustól szeptemberig héderelnek, mert olcsóbb, mint otthon, unatkoznak, oszt füvet nyírnak.
Nem nagyon akartam elhinni, de ez így van most is.
Nem elfelejteni ez a nyolcvanas években volt, azóta ők fejlődtek még kicsit, mi meg nem.
@Mariann19:
Szia!

Minimálbérhez.

Az, hogy jó-e, egy külön kérdés, viszont Magyarországon semmiképpen sem funkcionál, mint más dolgok sem. Hiába papolnak az emeléséről, amikor kiüti a közmunka, akiket egyébként most a választások után küldenek a francba. A hír még nem jelent meg, de már szóltak az otthoniak, mi megy.
Érdekesebb kérdés az átlagbér, csak a megfigyelésre hagyatkozva, az átlagbér a sikeresebb, gazdagabb országokban jóval magasabb, mint nálunk. Magyarország egy mesterségesen elszegényített, lefelé haladó spirálba került ország, a döglődő nyugatiak, pölö Sipiland, Németek, stb más szinten ugyan, de bizony még mindig felfelé araszolnak azon a spirálon.
Itt volt egy jó kezdeményezés a gyíklabancoknál, ami nélkül sokkal súlyosabb lenne a helyzet (így is igyekeznek visszaélni a helyzettel a vadkapitalisták), amiből látszik, hogy legalább az állam helyesen igyekszik.

Mindenesetre egy haikunyi helyen összefoglalva:

Fekete felhő
ez gazdaságunk egén.
A minimálbér.
@nincs_itt:
Bocsánat de kimaradt, szerénytelenségem meglátása a minimálbér kötelezővé tételével kapcsolatban!

amit ekkor írtál:

igaz, igaz, mintha csak magam mondtam volna...
@nincs_itt:
Ez tényleg nem több 15 percnél!

Adóhivatal téma.

Bizony hozzá kell szokni, hogy ne a hideg veríték legyen az első reakció, ha leveled jön a Finanzamttól. :)
@xvxvxv: gondolom, ezek a fanatikus, munkásőr-lelkű fidesztálibok még a saját gyereküket is képesek lennének felnyomni, ha az valami rosszat szólna a FideszMaffiára vagy a szeretve szeretett, vezényelve vezénylő Vezénylóra, a tolvaj csúti bolondra.

és viszont, gyermek a szülőt.
Tananyag. :)
Még ilyen szar filmet nem láttam, mint ez a magyar valóság című.
@nincs_itt: De schweinaxe mit rothkohl, braunsoße und kartofel + bier

Na csak kibújt a szög a zsákból, nem bírtad ki, hogy ne írd le azt hogy rot. :)

Mondjuk a vöröskáposzta tényleg finom, de már otthon is finom volt.

jaj, öregem, igyunk már valamit :)
@shinichi: Igen, igen.... , hogy magamat is idézzem. :)

Basszus, telehánytam a posztot, bocs. :(

De hol vannak a többiek? meg démonhill?
@sjz: Meg még ez is.

Rengeteg leszakadó - félmillióval nőtt a szegények száma 2010 óta

www.mfor.hu/cikkek/Szegenyseg__ismet_elborzaszto_adatok_erkeztek_hazankrol.html
@sjz: levédiában nincs érdekvédelem, a munkavállaló ki van szolgáltatva a munkaadónak mindegy hogy magán vagy állami, nincs tárgyalási alapja, az átlagember vesztes alapállásból tárgyal, aki biztos a qualitásaiban az nyugodtan ráboríttya az asztalt a bnárkivel akivel tárgyal és otthagyhattya mert lesz neki másik perceken belül még az is lehetséges, hogy ugyanaz felhívja egy pár nap múlva

ha a munkaadónak tényleg szüksége van arra, hogy valaki bizonyos munkát elvégezzen fizesse meg és nem kell beugrani de vannak olyanok akiknek nincs tartalékuk és a nyomorból a nyomorba mennek mert végűlis amikor ledolgozta akkor annyit kap érte, hogy nem is érte meg bemenni és azt egy órán belűl el lehet dönteni, és kisétálni búcsú nélkül de emberek nem értik meg, hogy hogy bemennek kizsákmányolják őket és még arra sem jó amit kapnak hogy előre lépjenek legalább egyet

brühüyyy
@rodeo36: most mondjam megint, hogy igaz, igaz, mintha csak magam mondtam volna?
Mondom. :)
@sjz:
Szeretném, ha kielégítő választ írhatnék, ezért készítettem egy magamnak egy elemző táblázatot, melynek a konklúzióját mondanám el, nagyon sokat- mondó szerintem, a számokat kerekítettem:
A létminimum 89.000.- ehhez néztem a minimál- és közmunkás bért, mindkettőnél a garantált bérminimumot is, mely a középfokú végzettségűek jövedelme.
8 órás műszakot ledolgozott min.bérnél 22 ezerrel, garantáltnál 12 ezerrel alacsonyabb
a nettó, mint a létminimum.
Közmunkásoknál a minimumnál 42 ezer Ft-tal, garantáltnál 29 ezer Ft-tal alacsonyabb a nettó, mint a létminimum.
magam sem gondoltam volna, hogy ilyen elkeserítő a még dolgozó embereknél is a helyzet.
Az általad lefelé haladó spirál valószínűsíthető, mert a létminimum növekedését nemigen fogja követni a bérnövekedés, tehát itt is nyílni fog az olló, de rendesen.
Ugyanis a létminimum a fogyasztói kosár alapján számítódik, nem a KSH által hivatalosan közölt inflációs ráta szerint.
@Mariann19:
Köszönöm a befektetett munkát.
Az ember általában érzi a dolgokat, de számszerűsítve mindig durvább a dolog.
Nem azonos kategória a kettő, de az ilyen mértékű cinizmus - pl.: "47 ezerből meg lehet élni", ahol is ez még ugye bruttó, ráadásul, -
azonos tőről fakad a tábori felirattal "ARBEIT MACHT FREI".
Ez viszont már kinyitja az ember zsebében a svájci bankszámlát, vagy a rugós machetet.

Dermesztő mélység,
tán szakadék vagy, hazám.
Jövőm hajnalán.
@sjz: Nagyon szívesen, engem is megdöbbentett a végeredmény.
Egy megjegyzés: a 47 ezer az nettó összeg a közmunkásoknál, biztosan azért értetted el, mert
a létminimum és a nettójuk közötti különbség 42 ezer Ft, és a számok hasonlósága miatt gondoltad
bruttónak. Nézd csak meg.
Csak idézni tudlak: "Dermesztő mélység."
@Mariann19:

Köszönöm a korrekciót.
Máris sokkal jobb a helyzet. :(
Viszont ahogy hallom variálnak a munkaidővel.
Van olyan hogy 6 és 4 órás közmunka?
Nem vagyok képben, de pár ismerősöm dolgozik a közért, ők szoktak néha beszámolni.
Ja, nem mindig fizetik ki őket időben.
Persze a statisztikában teljes számban és mellszélességgel szerepelnek, a többi stat. trükkről nem is beszélve.
@sjz: Igen, van 4 és 6 órás közmunka is, így lehet elosztani a településeken a közmunkára jelentkezőket sok esetben, mert az erre kapott állami pénz korlátozott.
Ahol ilyen szűkösek a források, a polginak mérlegelnie kell. Eleve gyermektelen egyedülálló mindíg a sor végén áll, egy családban csak az egyik kaphat közmunkát. Ezért a házastársak névleg elválnak.
Láttam egy riportot, ahol a polgármester lelkileg kikészül abban, hogy kinek adjon közmunkát a sok igénylő közül. Szívszorító!
Külföldön dicsérjük magunkat, hogy milyen klassz rendszerünk van, és sajnos be is veszik többen.
@sjz:
"De hol vannak a többiek? meg démonhill?"

Mindenki démonhillt keresi, meg Palikot :)
@Mariann19:

Külföldön dicsérjük magunkat, hogy milyen klassz rendszerünk van, és sajnos be is veszik többen.

Havi néhány tízezer forintért el kell válni, vagy az éhhalál. Ez már valóban teljesítmény.
Ezt és a külföldiek megvezetését is csak megerősíteni tudom.
Török és lengyel ismerőseim (és bennszülött is, persze) is kérdezték, ugye, mostanság, hogy a fidesz van hatalmon, már sokat javult a helyzet?

Persze azért nincsenek olyan tömegek, akiket érdekel ez a téma vagy el tudják helyezni, legalább nagyjából, Magyarországot térben és időben. Távolabb még rosszabb lehet ez a helyzet, mint itt a szomszédban.

Csoda, ha néha szomorúnak tűnök? :)
@sjz:
Ahogyan látom, neked sikerült a reménytelenséget felcserélned egy biztatóbb és biztonságosabb helyzettel.
Ne legyél szomorú - közhelyes leszek, de igaz -
semmi nem tart örökké.
Ha megengeded, idézek egy Alföldi Róbert interjúból /Mai Magyar Narancs/, aki visszajött külföldi munkájából.
"Ez a hazám, szóval nagyon jó ide visszajönni.De folyton szembesülni azzal, ami itt van, az nagyon rossz.
Minden, amit tudok, ami érdekes bennem, a kultúrám, a gyökereim, az mind ez.
Most elmenni innen? Amikor ordítani kell?"
Látod, hogy Alföldi is hogyan tépelődik, szomorú, és mégis tenni akaró.
@sjz:
"Tényleg, Palikkal mi van ? :) "

Nem tudom, eltűnt, mint az a bizonyos hosszúfülű szürke állat a ködben, és hálistennek vitte magával Marsi Anikót is.
Csak Damon Hillről jutott eszembe.
Bár, vessetek a vérmókusok elé, engem szórakoztatott a F1-es közvetítése. Néha jobban, mint a futam.
@Mariann19:
"Látod, hogy Alföldi is hogyan tépelődik, szomorú, és mégis tenni akaró. "

"Lehet, hogy az ő országuk, de az én hazám."
Gyönyörű megfogalmazás.
Ha mind így éreznénk, akár tehetnénk is érte...
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Alapvetően jó természetű ember vagyok, nem szeretem bántani az érző lényeket, de bennem is megbújik egy kisördög,
Marsi ? Anikó ? a spanyol visítva röhög. :)
@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs:

Ha mind így éreznénk, akár tehetnénk is érte...

Én benne vagyok, Lenin elvtárs is száműzetésből kezdte :)
Jó ezt ne vedd komolyan, nehogy félreértsd, úgyis minden elmélet félrecsúszik, ha a végrehajtása az emberekre van bízva, tisztelet a kivételnek.
Aztán most a napokban ez a "homályos dramaturgiájú" (félig nyílt) levél, vagyis üzengetés - a Nemzetvezető fő "kommunikációs" formája, hogy ő mindenkinek levelet ír és óriásplakáton, közszolgálati médiából üzen, a mi pénzünkön, nekünk, de fordítva nem működik -, vagyis hivatalos álláspont, melyben O. V. leszögezi, hogy "ez a műalkotás erkölcsi szempontból, gesztusrendszerének történelmi tartalmát tekintve pontos és makulátlan".

Uff.

"Tehát" megy tovább az építkezés, a pénzünkön.

Védik rendőreink.

Netuddki akaratát, egyes-egyedül.

A bosszú pillanata. Nesztek, ballib. Nesztek, EU. Nesztek, kurucok, labancok, kisantantok és nagyok. Magyarország, a Szabadság tér, a Döntés az enyém, a magyarok több mint kétharmada mögöttem áll.

Szóval nemhogy nagyon akarja ezt az emlékművet, hanem egyenesen ezzel demonstrálja személyes hatalmát, "ha kell", egyeduralmát.

"Senkinek atevékenysége nem irányulhat ahatalom (...) kizárólagos birtoklására. Azilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és köteles fellépni." (Új alkotmány, C/2.)

Ez a harmadik ok, ami miatt nem szabad engedni ezt az emlékművet."""""MANCS-BÓL...

VIKTOR ! VIDD EL A MANCSOD A MAGYAROK SZABADSÁG TERÉRŐL !!!!!
MÉG NEM KÉSŐ !!!!!!!!!!
AZ AMERIKAI SZABADSÁGSZOBOR TETEJÉN MÉG NINCS VÉSZMADÁR, DE MAJD ÍGY LESZ OTT IS !!!!!!!
@kvadrillio: Farkas Zsolt
Miért ne hagyjuk – Magyarország német megszállásának emlékművét a Szabadság téren

Ha választani kéne, hogy a pestisnek vagy az antibiotikum felfedezésének állítsunk emlékművet...
@Sejk a derék katona: „Mindinkább meggyőződöm, hogy az ország helyzete reménytelen, ez az ország nem képes magát megvédeni, mert nincsenek az állam kormányzatában becsületes emberek! (A pápai követ írja Rómának, 1526-ban!)
„…el nem tagadhatjuk, és nem szépíthetjük azt a példátlan önzést, amelynek durva konfliktusaiból áll e korszak úgynevezett politikai története. Keserű arra gondolni, hogy ez ország politikai vezetői méltatlan, alacsony lelkű, legjobb esetben tehetségtelen emberek voltak”
Szekfű Gyula Tomori című tanulmányából. Nincs új a nap alatt!
„Fejedelmeid megátalkodottak és lopóknak társai, mind szereti az ajándékot, és vesztegetést hajhász” (Ézsaiás próféta 23. - privatizáció)
süti beállítások módosítása