Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: wmn.hu/kult/61888-a-rajzfilm-varazslat-es-tundermese--macskassy-gyula-tortenete Macskássy Gyula m... (2024.04.19. 16:33) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.06.14. 12:40 Fabius

Lázár a Fidesz kocsmai verekedője

Címkék: fidesz metró lázár jános lázárhely

Vannak emberek akikből a legrosszabbat hozza ki, ha valami hatalmat kaptak. Addig csak viccesek voltak, míg Kádár Janó önkéntes rendőr címmel sorozta őket rendszerszolga alakzatba, de mikor államtitkár majd miniszter lesz a típusból, akkor már csak mérsékelten vicces, ha mindenkibe beleállva bizonygatják, ők a Janik abban a vidéki Videó Presszóban aminek az országot nézik. 

LézerJankó illetékes nertárs tavasz óta nekiment a norvégoknak, civileknek, a sajtónak, a fővárosiaknak, a pályázat íróknak és kb mindenkinek, akit meglátott, észrevett, megszagolt. Úgy néz ki a szerencsétlen, mint aki a Háromlépcsősben áll a placc közepén, kezében egy törött sörösüveggel és vicsorog mindenkire ahogy erejéből telik. 

lázár jános33.jpg

Aztán meg sír, ugye, mikor a kiprovokált tömegbunyóban jut állon verés Mészáros Lőrinctől Orbán apukáig mindenkinek. Mert hohó, genyózni nem ér, hüpi, mi az, hogy a magára talált RTL híradó milliárdosként tálalja a rántott farhát mellé Orbán rokonait és legkedvesebb kebelbarátját? Pláne mi az, hogy a Lőrinc úgy vesz ki milliárdos osztalékot közpénzből felvastagított cégéből, hogy a munka amit kiadtak a kezükből egy rakás szar? Most tényleg Csepreghy államtitkárnak kell megindokolni, miért fontosabb a 45 ezres Lázárfalvát Szegeddel összekötni villamossal, mint a napi 670 ezres utasforgalmat bonyolító hármas metrót felújítani?

Nem tudom Orbán mit fogott fel ebből az egészből, de az biztos, hogy az RTL híradó most romboló hatású. Azt is érdekes lenne tudni, a falusi gyereknek eszébe jut-e a kutya, amelyik ha falkafőnöknek hiszi magát előbb utóbb a gazda kezébe is belekap, mikor azt a tányérjába nyúl, és nem csak nézeget bambán, mint egy reklámadóval képen törölt simicskalajos. 

517 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr406300725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"LézerJankó illetékes nertárs tavasz óta nekiment a norvégoknak, civileknek, a sajtónak, a fővárosiaknak...."

Sajnos ez színjáték.

tuaregblog.blogspot.hu/2014/06/ebreszto-ez-mubalhe.html
Na látom nem ment el a kommentem, elküldöm még egyszer. Vagy pedig szar a blogmotor.

tuaregblog.blogspot.hu/2014/06/ebreszto-ez-mubalhe.html

Színjáték az egész taplós-lézer "párharc".
"Egy összeesküvés elmélet szerint színjátékot látunk: a pénzek megnyirbálásának bejelentésével a kormány egy nem létező problémát kreált, amit Tarlós István végül megold, így növelve népszerűségét az októberi önkormányzati választás előtt."

Szerintem is.

www.atv.hu/belfold/20140613-nyiras-vagy-valasztasi-trukk-a-tarlos-elleni-attak

És mennyien be fognak ennek dőlni te jó ég...
én nemtok összveesküvésileg... DE HA én lennék miháj biz nem hajolnék le a szappanért, ha mellettem léjzerjani tusolna:((((((((
Összeesküvés, nem összeesküvés ... majd akkor hiszem, ha ló legel ... ja, nem, ha Tarlós valóban leállíttatja a metrót, buszokat. :)

Egyébként meg, ugyi, a zérem másik oldala, hogy mijjé kapna Pest sok-sok ejus manit, mer itten mégiscsak alig 2 millijójan laknak, szemben a 8 millijós vidékkel (tennap elhangzott valamellik híradásban, mint érv), oszt' a Butapesten beszedett adók egy része meg megyen vidékfejlesztésre?
Akkór eccerű, kérem szívesen, ki-ki gazdálkoggyék a záltala beszedett lóvékkal!
Ami Pesten adózott a pestieké, ami meg vidékiában, az Hirtelengöröngyösé. Oszt', jó napot!
Persze, ez megen csak "divide et impera", ösmét főváros vs. vidék meccs. :(((
Normális országban az adó 80%-a helyben marad fejlesztésre, oktatásra - 10% meg megy az államkasszába. Normális országban lehet kérdezni - és kirúgás nélkül is választ lehet kapni. Normális országban van ellenzék. Normális országban van sajtó.
És mi van Magyarországon?
Megszoksz vagy megszöksz!
Én spec megszöktem.
Az egyik vélemény a főváros körül kialakult helyzetről a T. blog alapján:
"Egy összeesküvés elmélet szerint színjátékot látunk: a pénzek megnyírbálásával kormány egy nem létező problémát kreált, amit Tarlós István végül megold, így növelve népszerűségét az önkormányzati választások előtt."
Mert Orbán Tarlós megválasztására áhítozik.
Nem vonva kétségbe ezt a hipotézist, azonban az önkori választásokra készült Fidesz dramaturgia nagy valószínűséggel kettős célt szolgál.
A Fidesz nemcsak Budapest megnyerését célozza meg a maga 1.775 millió lakosával, hanem az ország teljes állampolgáraira is számít, a több, mint 8 millióra.
A fővárosi támogatások megvonását az igazságosság jegyében a vidékre csoportosítja át a retorikája szerint, ezzel egy csapásra maga felé vonzza a vidék szimpátiáját, a "végre egy kormány, amelyik a vidékkel is törődik" érzet elérésével.
Természetesen ezáltal szembeállítja Budapestet a vidékkel, ez szokásos hatalomtechnikai módszer, melyből mindíg a fő szervező jön ki győztesen.
Nem jó mindíg csak egy oldalról magyarázatot keresni, jelen esetben csak a főváros megnyeréséről beszélni, a Fidesz jó érzékkel nyúlt ehhez a kérdéshez, mert két legyet üt egy csapásra.
A Hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház és Rendelőintézet szakmai álláspontja szerint a férfi életben maradhatott volna, ha nem kell a kórházból továbbküldeni.

A férfi halála miatt az ügyészséghez fordul, és kéri a haláleset kivizsgálását Lázár János fideszes hódmezővásárhelyi polgármester, hiszen „alapos a gyanú a beutalási rend kialakítójának gondatlan eljárására". A politikus úgy fogalmaz, hogy a mindszenti férfi „a kormány egészségügyi reformjának első halálos áldozata". Lázár az önkormányzat nevében követeli, hogy azonnali hatállyal állítsák vissza az április 1-je előtti ellátási rendet, hiszen a mai helyzet minden itt és a környéken élő életét veszélyezteti.

portal.jobbik.net/index.php?q=node/4363
Nem seggnyaló, hanem aranyásó.
Jól jövedelmező aranyérre bukkant.
lázár egy gyáva alak. csak akkor nagy a szája, ha mögötte verőlegények sokasága van. most ez megadatott neki. pedig okulhatna, szlávy bulcsú is talált egy kóborló lófejet.
dakota színjáték...
rendezte: a karete kid (hábony)
finanszírozta: dagober bácsi (simlicska)
Mi van, foci vb? Akkora a csend.
@Mariann19: @Amadeus62:

Ezekből a műbalhé elméletekből egy jelentős Orbán tulajdonság kimarad: a bosszú.

A ner és Viktor személyesen nem tűri a felségárulást. Így volt ez a földrajzi nevesekkel, és könnyen lehet így most a fővárossal is. Se az április se a május nem úgy sikerült, ahogy azt a Párt elvárta. Jelentős emberek buktak Rezsibaszó Szilárdtól Pártököl Papcsákig, és ötvennyolc szavazaton múlt a kétharmad. Én ezek megtorlását sokkal valószínűbbnek tartom, mint a Tarlósmentés elméletet.
@Fabius: egyetértek, de ez nem zárja ki, hogy a konteó is igaz lehet.
Egyszer nyerjünk, de akkor nagyon. Akkor lehet bosszú is, meg színjáték is. A gonosz eu szivatja a fővárost, de majd tarlós pityu megmenti lázár janó segítségével. És közben ez egy erőteljes üzenet is a bűnös városnak. Ha nem igazodsz, akkor kinyírlak. Lábhoz és kuss, Budapestnek is ez jut (ahogy az egész országnak).
végjátékok

a sakkban ezt annak nevezik, nagyon helyesen ezek után következik a patt vagy a matt de lehet sakkmatt is

de semmi más

brühüyyy
@parti_giano: :))) már láttam, de másodszorra is jó.
ritka gennyes alak ez a lázár, az nem kétséges, de senkinek se legyen az iránt illúziója, hogy kinek az akaratát teljesíti.
hogy túllihegi esetleg? az meglehet, de alapvetően orbán előzetes jóváhagyása nélkül az orrát sem merné kifújni, nemhogy bármit is önállóan lépne.
ja, és az rtl keménykedésétől sem kell egy hátast dobni. és nem azért, mert a pénzüket féltik (naná, hogy azt, majd eszmékért kezdenek izmozni...), hanem ez az egész mutatvány nem más, mint a mutatóujj intő felemelése a (kormány)orbán felé, hogy "nana öcsi, nekünk is van egy- két pofon a ládánkban!"
és majd amikor majd megszületik a háttéregyezmény -aka megvan a lóvé-, akkor megint kétfejű borjakkal és édibédi kismackókkal lesz tele a híradó.
persze addig jó nézni :)
@Fabius:

Nem úgy sikerült???

2/3-ot kaptak. Minden a tervük szerint működött. Egy-két gyökér fidesznyik bukása bőven belefér nekik (papcsák vagy szilárd)

A tuareget nem én szerkesztem hanem egy DK-s valaki, de szerintem eléggé átgondolandó amiket ír, nem biztos, hogy akkora hülyeség sajnos.
@aritus:

A gonosz eju szívattya a fővárost dumát pont azok nem kajálják be, akiknek kelle: a rohattliberális fővárosiak. Éppen ezért mondom, hogy a szerintem erre stratégiát alapozni hülyeség lenne, és szerintem nem ez van.
@Amadeus62: Igen, 2/3-ot kaptak, de azt is csak hajszálhíján és úgy, hogy a nehéztüzérséget bevetették, azaz olyan választási tv-t és választási eljárási tv-t csináltak, ami garantálta ezt az eredményt.
2010-ben 53%-kal lett kétharmaduk, most meg 44 v. 45%-kal. Jobb helyeken (demokráciában) ez az eredény még azt sem garantálná, hogy ők alakíthatnak kormányt.

Most még bütyköltek a választási tv-n, kifejezetten Budapestre írva, hogy mindenképpen itt is tarolhassanak.
@Amadeus62:

Hidd el, a maguk elvárása szerint nem úgy sikerült. 2010-ben az eredmények után azt ünnepelték, hogy Budapest - a narancsba borult - megint a "nemzet" fővárosa lett.

Na, most nézd meg a mostani eredményeket és a forrásbefagyasztást.
@Fabius: A budapestiek nem kajálják be, de a "vidék" esetleg igen. És mit bánják ők, ha mesterségesen felszítják a főváros/vidék ellentétet, sőt. Oszd meg és uralkodj.
Utánuk meg az özönvíz.
@aritus: hmmm... éppen ma folytattam egy diskurzust, mennyi törésvonal van egyes települések között. a budapest-vidék szembenállás csak egy, szerintem nem is túl jelentős.
@nandras01: Ezt az érvet én sose értem, hogy csak azért így vagy úgy, mert ez az érdekük. Pont ez lenne a kapitalizmus, meg a demokrácia lényege, hogy az érdekek ütköznek.
Ahol nem számít az érdek, csak az eszme, az a fanatizmus. Azt meg láttuk, látjuk, hogy mit rombol.
Erre mondtam én, hogy pesten igy is úgy is elviszik a pénzt mert falusi parasztok legalább patkányirtást és féregtelenítést meg szellőztetést kéne csinálni azt hazazavarni a parasztokat a magyar ugarra ha már annyira áhítják azt. (pl. a zuglói vörhenyt kívánja a homokot mert 3 éve lóg egy melóval amire megszavazta a pénzt a közgyűlés, miközben a legjobban kereső politikus lett. az ilyen áhítja a homokot ahonnan jött hát meg kell adni neki)
@parti_giano: Most még. De pont arra hajtanak, hogy ebben a kérdésben is eltünjenek a különbségek, a csak két tömb maradjon. A tiszta magyar vidék és a bűnös, romlott főváros.
@aritus:

Khmm.

A vidékieknek inkább bejön a Viktorék végre a főváros rovására támogassák a vidéket!!!- duma, mint a majd Tarlós lesz a hős mese.
Ja és Lázár egy nyomorult cigó (törölhető de akkor is ez a véleményem)
@aritus: meg azt is hallottam, hogy orbán a szent istváni közigazgatásra alapozza a minisztériumok költöztetését. erre mondtam, debrecen és kecskemét? debrecent nagyváraddal indokolták. szerintem röhej.
@parti_giano: És a törésvonal nyilván nemcsak települések és régiók között van, hanem azokon belül is.
Baromira más az érdeke Mészáros Lőrincnek vagy Orbán Ráhel férjének és családjának, mint az ott élő "senkiknek".
@Fabius: Az a budapesti fidesz szavazóknak jön be.
Mindenre gondolnak ezek a kollégiumi szobatársak.
@béla a görög: Ez ótvar duma. De ezt te is tudod.
@Amadeus62: Nem, nem volt így. Ennyire semmiképpen, talán Horthy idejében. Ezt most mesterségesen gerjesztik már 98 óta.
Kedves Fabius!
Nem szeretem, sőt kifejezetten zavar, ha egy embert - főként közismert személyt - érdemtelenül leminősítenek.
Lázár János nem kocsmai verekedő,hanem szabadságharcos, aki Kedves Vezetőnk feltétlen híve és lelkes követője.
Több tiszteletet neki is, mert mindenki annyit ér, amennyire tisztelik!
@DR. INKVIZITOR: több tiszteletet dr. inkvizítornak!
@aritus:

Már ne is haragudj de pont budapest miatt kerültek a hatalomra a ballibsik 2002-ben!
Budapest miatt került ugyanez a vörös kommunista banda hatalomra fletó vezetésével 2006-ban!

Önmagában a Fidesz-KDNP NYERT vidéken 2002-ben és 2006-ban is!!

Ezek után ne nevezzük mi, Fidesz szavazók bűnös városnak??!!

Lószart!!

Budapest örökre az marad a szemünkben!!

Ha nem lenne akkor 2002-től végig Fidesz vezetés lenne és nem lett volna az a 8 éves álmokfutás 2010-ig!

Ez mind budapestnek köszönhető!!

A sok belvárosi "értelmiségi" hippi liberális meg a kommunista panelprolik miatt!!

Ha nem lenne ilyen züllött ez a "vízfejű" budapest akkor megyó, meg fletó nem került volna kormányzásra, mert a vidék még így is mindig Fideszes volt összességében!!

Ezért bűnös város és marad is!!
@aritus:
lázár ugyanaz a selejtes hazudozó romacsávó mint a varga géze márió meg a zorbán viktor akiket minden normális országból kitoloncolnak...mert az mégsem megy, hogy a kutya megette a mobiltelefonnyát és azért nem tudott szólni

brühüüyyy

columbia görögország félidő 1 nulla a columbiaiaknak de nem sokáig
mert a játékvezető már kinézte melyikkel kezdi a piros lap osztást
@aritus:
lehet, hogy félreérthető voltam, de pont azt akartam mondani, hogy az természetes, hogy a pénzüket féltik és eszem ágában sincs ezért elmarasztalni az rtl- t.
@Benjamin Eisenberger:
Rólad még nem b*szták le a narancs szemüveget?

Téged csak a vörös komcsi zavar, a narancs komcsi nem? Pedig minden komcsi hazudik, a f*sszopó vezíred, meg a sleppje is. Akkor miért is lett jobb nekünk? Tudjuk, hogy most a komcsi haverjaid sikerére recskázol minden blogon éjjel nappal, de nem érzed magad szánalmasnak?
@Benjamin Eisenberger: esetleg ha az orvosi ügyeletet felkeresnéd!!!

asse zavarjon a fideszben van a legtöbb volt komcsi funkcionárius és besúgó.
az meg pláne, hogy a fidesz 4 év alatt növelte annyival az államadósságot, mint a szocik 8 év alatt.

nézz utána!!
@VadMacs:

LÓFASZT kommunista a Fidesz!!

Kevered a nemzeti, konzervatív dolgokat a komcsival!!

Ezt nem veszem be!
@rodeo36:

Azért óvatosan a bíróval, az se hülye! A kokain báró emberei felfegyverkezve ülnek a lelátón, csak 1 rossz mozdulat és dinnyeszüret géppisztolyra!
@Benjamin Eisenberger: mondom, mej az ügyeletre!!!!

ov-től kezdve, rogán, varga, matolcsy-n át szinte mind komcs funkcik voltak.
@Benjamin Eisenberger:
"Ezt nem veszem be!"
ne is! igazad van, biztosan sokkal jobb hülyének lenni, meg lehet takarítani a gondolkodás eléggé megerőltető munkáját :)
@Benjamin Eisenberger: a k.anyád konzervatív te barom!
@Benjamin Eisenberger:
>LÓFASZT kommunista a Fidesz!!

Ja, tényleg nem, elég csak rákeresni a neten...

Kövér László – MSZMP tag, a Központi Bizottsághoz tartozó társadalompolitikai intézet munkatársa, és a Magyarországi Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsa (MISZOT) alelnöke (a másik alelnök Gyurcsány Ferenc volt)
Járai Zsigmond – MSZMP-tag
Matolcsy György – MSZMP-tag
Martonyi János – MSZMP-tag
Pintér Sándor – MSZMP-titkár
Schmitt Pál - az Országos Testnevelési és Sporthivatalnak (OTSH) alelnökeként miniszterhelyettes a Lázár-, majd a Grósz kormányban
Hoffmann Rózsa – MSZMP-tag
Mikola István – MSZMP-tag, a Hazafias Népfront alelnöke
Stumpf István – MSZMP tag, a Hazafias Népfront alelnöke
Fónagy János – MSZMP-tag
Vonza András – MSZMP-tag
Ligetvári Ferenc – MSZMP-tag
Chikán Attila – MSZMP-tag
Boros Imre – MSZMP-titkár
Turi-Kovács Béla – MSZMP-tag
Harrach Péter – MSZMP-tag
Kerényi Imre – MSZMP alapszervezeti titkár
Pozsgay Imre – MSZMP PB-tag
Szűrös Mátyás – MSZMP KB-titkár
Boross Péter – MSZMP-tag
Balogh Gyula – MSZMP-tag

A Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) tisztségviselői voltak:
Orbán Viktor – gimnáziumi, majd egyetemi KISZ-titkár
Varga Mihály – KISZ-titkár
Rogán Antal – KISZ-titkár
Deutsch Tamás – KISZ-titkár
@Benjamin Eisenberger: a sok sötét vidéki suttyó, aki vissza szavazza a fityeszmaffiát a lopásba! köszönöm vidéki magorország!!!
@VadMacs:

Jaj maradj már a hülyeségeiddeL!!

Abban az idöben még annak is benn kellett lennie ilyen-olyan komcsi szervezetekben aki gyülölte őket!! =uttoró tábor, kisz, ilyen-olyan komcsi táborok) mert kötelező volt!

Én is sok olyat ismerek aki volt kiszes és mégis utálja a kommunistákat!

Ugyhogy ilyen kamuszarságokkal ne gyertek!!
@Fabius:
A ner és személyesen Orbán Viktor nem tűri a felségárulást."
Orbánról ismert, hogy bosszúálló tipusú ember.
Amennyiben a te teóriád igaz, akkor - ismerve a pesti választók preferenciáját - a főváros ellen irányuló támogatások megvonása kontraproduktív lesz.
Orbánnak egy ilyen döntésénél választania kéne.
Vagy bosszút áll, vagy vagy hőn áhított hatalmát engedi csorbítani.
@Benjamin Eisenberger: A saját rémképeiért mindenki maga felelős.
Ezeket csak te tudod eloszlatni, mivel magadnak gyártod, te tudod leállítani is.
Kérdezd meg orvosod és gyógyszerészed, hogyan tudnád felvenni a harcot azokkal a démonokkal amiket képzelsz.

Sajnállak, de nem segíthetek, csak magadon segíthetsz.
@VadMacs: ne erőlködj, ez a faszkalap mégha seggbe bassza orbánviktor, ako is örömködik.:((
@taga20: lehet, hogy épp a seggbebaszás miatt örömködik.
Kinek a pap, kinek a papné.
@Benjamin Eisenberger: azt látom neked kell hülyének lenned!
sosem volt kötelező kisz vagy párttagság.
ne a fideszkomcsiktól szedd össze a hazugságokat, mert csak elhülyülhetsz tőlük.
@taga20: ő csak egy sima kis aranybányász, keresi ov seggében az aranyeret!!
@Benjamin Eisenberger:
>Abban az idöben még annak is benn kellett lennie ilyen-olyan komcsi szervezetekben aki gyülölte őket!! =uttoró tábor, kisz, ilyen-olyan komcsi táborok) mert kötelező volt!

Az eszed tokját, drága kis narancskomcsink.
Kisdobos és úttörő témára igaz, KISZ / pártba belépni viszont senkinek sem volt kötelező. Oda akarni kellett belépni. Tudod nehezen fogsz meggyőzni olyat, aki még élt az előző rendszerben is...

A nagyapám sem volt soha párttag, pedig nem egyszer megkörnyékezték, csak hát nem volt a párt túl szimpatikus azok után, hogy anno lenyúlták a földjeik több mint felét. Ennyit a "kötelező volt belépni" baromságodról.
@aritus: a penge stílusod szeretem:) szeretem az okos csajokat, me föl köll kötnöm, és ez inspirál:))
(ittam, lehet hogy félrebeszélek:))
@s.g.l.: Azért a tisztánlátás végett: aki pl. egyetemre akart menni, annak nagyon erősen javallt volt. Ugyanis kellet ajánlás a helyi KISZ-szervezettől.
Ugyanez vonatkozik a párttagságra is, mindazonáltal ez nem jelent semmit hoffmann, pozsgay meg a többi esetében, akik ugye, dalolva... Mint most is...
Mindegy ezeknek, csak legyen egy segg, amit nyalhatnak, és ez igaz a teljes táborra, szimpatizánsokat is beleértve.
@s.g.l.: lehet, de szerintem nincs itt a varánuszon olyan arc, aki folyamatosan ilyen retardált fazont hozzon. szerintem irónia, nincs más magyarázat:))
@taga20:
>ne erőlködj, ez a faszkalap mégha seggbe bassza orbánviktor, ako is örömködik.:((

Nem erőlködök, csak nyugi. De öröm látni, hogy b*ssza szét az ideg szerencsétlent, ha cáfolnia kell a cáfolhatatlant. Ritka magas labda, vétek lenne kihagyni, ez fedi fel szerencsétlen lelkiállapotát csak igazán... :)
@aritus:
"A budapestiek nem kajálják be, de a vidék esetleg igen."
Az önköri választásokon nagyon nyomósan esik latban az embereknél, hogy a polgármester jelölt milyen kapcsolati tőkével rendelkezik, tud-e lobbizni, ezáltal milyen fejlődést tud elérni egy-egy kerületben, vagy városban, ezeken a helyeken nem annyira személyes kötődésű a választói döntés.
Kisebb településeken nagyobb hatást lehet elérni a főváros mellőzése láttán.
Ráadásul az egyébként is meglévő főváros-vidék ellentét miatt az emberekben ez a húzás előhoz egy rossz tulajdonságot, a kárörvendést, mely által a Fidesz jelöltet fogják inkább elfogadni és megválasztani.
A Fidesz erre játszik, be fog vetni minden trükköt a vidék megnyeréséért, mert a fővárosban ingatag a helyzete.
A hatalom az emberből a valódi jellemét hozza elő. A "kétharmad" döntött úgy, hogy a fideSS oldalon ez a jellem az emberi sötétség, butaság, gőg, hatalomvágy és tahóság elegyéből alakul ki.
@Mariann19:

Játsszunk kicsit az elméletekkel:

- A Fidesz bukni látja a fővárost, az értelmiség fellázadt és ennek ikszeléssel adott nyomatékot. Mi célszerűbb: egy odaverős gesztussal feladni a fővárost és erősíteni a vidéki bázist, felhozni megyeszékhelyeket a kihelyezett minisztériumok ígéretével, vagy hőst csinálni Tarlósból, aki nem párttag, konfrontálódott a fővárosi Fidesztől Fikatúró Dávid tótumfaktumig mindenkivel?
@kisa: bme-t végeztem, nem voltam kisz tag.
sőt szavazni sem jártam, az sem volt kötelező minden szóbeszéd ellenére.
@Mariann19: milyen egy faszkalap országban élünk? szegény én:))
@Fabius: nem akarlak kizökkenteni, de a szar, reggel is büdös, délben is és a várban is:)
@Benjamin Eisenberger:
Látszik, hogy fogalmad nincs arról, hogy a 80-as években milyen szigorú előírások voltak a vállalatok és intézmények számára előírt vezetői képzettségről.
Felsőfokú képzettség nélkül szó sem lehetett magasabb beosztásról.
Sokan voltunk igen fiatalok, ha karriert kívántunk befutni, sikerült.
Nem kellett sem Kisz, sem párttagság hozzá!
@Benjamin Eisenberger:
Ha valaki bűnös, az a te kedves szüléd, aki szándékosan ekkora balfaszt szabadított az emberiségre.
Kedves homo debilicus, engem te ne minősíts bűnösnek azért, mert Budapesten élek és nem szavaztam olyan retardált seggfejekre mint imádatod trágya, no meg tenmagad. Az rendben van, hogy elolvasom itt a véleményedet a világról (komoly kínok közepette), de sosem mondtam volna azt, hogy bűnös vagy pusztán azért, mert nem osztod az én politikai nézeteimet. Mosd ki szépen a szád mosószappannal és ha utána is fertőző vagy, öblögess füstölgő sósavval.
Szarházi.
@Fabius:

Tarlós helyében rögtön kiálltam volna, hogy akkor a metrót csak a budapestiek használhatják, lakcimkártya felmutatásával, a vidékieknek extra hozzájárulás fizetése mellett vehető igénybe.
@taga20:
Szia kedves taga!
Az ország nem lenne szar, ha nem tették volna azzá, és ebből a budiból sokáig nem fogunk kimászni.
Én is sajnálom magam, még a fejem kint van a
masszából, de nem tudom meddig.
@Knósszosz:

Azért a gumiipar fejletlenségét ne kend a szüleire:)
Hagyjátok már ezt a hordabarmot, a kommentek fele vele foglalkozik. Nekem - és gondolom nemcsak nekem - unalmas, amit neki irtok, neki meg fölösleges.
@Knósszosz:
Szia Knósszosz!
De jól beszélsz!
Tetszik.
@taga20: Dehogy is, az ital kihozza belőled az igazat!:))))
@Mariann19: "Az ország nem lenne szar, ha nem tették volna azzá,"
KIK? segíccs, drága mariann, (akit nagyon szeretek)
én nem voltam! egyébként a LMP1-ben a porschének drukkolok:))
@kisa: Attól függ, hogy melyik időszakról beszélünk.
A 70 évek végén, 80 évek elején se kellett már KISZ tagság ahhoz, hogy felvegyenek az egyetemre. Én vagyok az élő példa erre:)))
@kisa:

"Azért a tisztánlátás végett: aki pl. egyetemre akart menni, annak nagyon erősen javallt volt. Ugyanis kellet ajánlás a helyi KISZ-szervezettől."

Ez is igaz!

Tehát nem csak kommunista lelkületüek voltak KISZesek meg mszmp-sek!!

Ezt nem érti ez a sok lökött libsi!!
@Knósszosz: megvezet! nem létezik ilyen kretén a térben! nem hiszem el, hogy ilyen magyar ember van a 93000-ban:)
www.youtube.com/watch?v=avCWzkNiXok
@tristen2005:
Dehogy kenem... ők is csak elszenvedői voltak a pocsék minőségnek:)
Ez a Benjamin gyerek szerintem direkt lejáratja a Fideszt. Ennyire sötét nem lehet valaki. Ez tűrhetetlen!
@aritus: csak az a baj, hogy annyira pl. beléd ütök, hogy megutálsz. sokszor eszt teszem.
@Knósszosz:

Próbáltak ők védekezni, de a Bubble Gum hatástalannak bizonyult, az anyja vette be, nemhogy az apja nemző szerszámát tömték volna el vele:)
@Fabius:
"Mi célszerűbb:egy odaverős gesztussal feladni a fővárost és erősíteni a vidéki bázist.
Felhozni a megyeszékhelyeket."
A megyeszékhelyek megnyerése egyértelmű, nemcsak a minisztériumok kihelyezésével, hanem a röptében megvalósult fejlesztések átadásával, és jövőbeni igéreteivel. Egyéb - a lakosságnak imponáló - gesztusok is beletartoznak ebbe az offenzívába, lásd a miskolci cigány kitelepítés folyamatát.
A Fidesz tart attól, hogy az eddigi Fideszes polgármesterek helyett ellenzékiek állnak be helyettük.
A Fidesznek hatalomvágytól átitatva nincs érzéke a finomhangoláshoz.
Említetted a fővárosi értelmiség ellenzékhez való átállását.
Az ország véleményformáló rétegét veszíti el a mostani húzásával, melynek hatása az önkori választásnál A Fidesz csodálkozó szemein fog meglátszani, mert erre nem gondol.
@Knósszosz:

Kedves faszfej!!

Pont hogy ti, pesti balliberálisok forditottátok át az eredményt 2002-ben és 2006-ban is aminek igen csak meglett a böjtje az országra nézve 2006 után!!

Ugyhogy nekem ne merészeld magad kimosni a szarból mert nagyon gyenge amit csinálsz!

Libsipest egy kurva nagy vörös vízfej ebben az országban, ez sajnos tény!!

Ezért most visszakapjátok az új fővárosi törvényekkel!
LEsz itt 2/3 Fideszes Budapest, nyugi :))

Aki 20 éven át Demszkijt éltette az ne nevezze magát tiszta lelkűnek vagy értelmiséginek, ez a vélemenyem!

Demszkijt már a 4-ik éve után el kellett volna zavarni!

De a hülye budapesti 5X, ÖTSZÖR is megszavazta!

Na ennyit a pesti "értelmiségi" népségről.
Vörös szemetek.

Pfujj!
@Benjamin Eisenberger:
"Tehát nem csak kommunista lelkületüek voltak KISZesek meg mszmp-sek!!
Ezt nem érti ez a sok lökött libsi!!"

Ecceri bendzsi lölköm (csak azért, hogy ne balfasz kiköcsögnek nevezzelek), a KISZ titkárság után pedig javallott volt 8 szaros röpke évig a Liberális Internacionálé alelnökének lenni is, miközben a megélhetést Soros bácsi biztosította!

Igaz, ez keveseknek adatott meg (öööö... 1 fő), de azt az illetőt ne nevezzük libsibolsinak, mások voltak a libsibolsik!
Értem én!
HÁ'PERSZE ARANYOM!
Most menj drágaszág és vedd be a kis bogyóidat, mert egyre szarabb a magyarázkodásod... innod kéne, akkor elnéznénk, hogy kretén vagy!
@Benjamin Eisenberger: faszfej, mi van faszfej ? nem mersz nekem reagálni? ennyire kurva a fityesztemépó! a kurvaanyád!!!
@Mariann19:
Szia Mariann!
A Bendzsi egy OKJ-s trolltanfolyamon bukott xar alk, nem is kéne foglalkozni vele, igaza van Vader nagyúrnak.
De vannak dolgok, amit nem lehet szó nélkül hagyni, nekem spec amire reagáltam neki, attól kinyílt a Stihl fűrész a farzsebemben.
Én mindig olvasok itten, de nem pofázok bele, viszont ez az emberiség szégyene megkongatja a vészharangot sokszor.

Semmi idegeskedés, csak kellemes jó idő és kellően hideg sör, majd később kaja és meccs, ha el nem alszom az olasz-angolt.
Puszi!
@tristen2005: ha szeretnélek, még útálhatnélak is! bírlak:)))
@Knósszosz: öcsisajt, löman24 mond valamit?
@taga20:
tagám! Ne tegyél úgy, mintha nem tudnád, hogy KIK miatt kell lassan visszamászni a fákra.
Most mondok valamit, ami miatt nem ismersz rám, de az említett helyzetre illik, apukámtól szabadon:
"Hátul lógunk, mint a kutya töke."
@Knósszosz:

Akkor probálok nem bunkó lenni:

Szerinted ki az ostoba, aki nem látja be hogyha külön indul a 3 ballib párt, akkor egyikőjük sem nyer kerületet, mivel a szavazatok eloszlanak (mint az ep-n), vagy aki mindezzel tisztában van és inkább összefog(s)ás párti?

Csakmert nagyon szoktam vidulni a sok DK-son akik a külön indulást pártolják, de annyira sötétek, hogy ha külön indulnak a szocik, a gyurcsanyistak meg a bajnaisták akkor egyik sem nyer kerületet, ezt nem látják át?! :))

Ehhez kurva sok ész kell.

De felőlem induljanak külön, aztán még a 13. kerületben is Fideszes polgimester lesz, felőlem...
:))
@Benjamin Eisenberger: Te nem érted, hogy a fentebb felsoroltak viszont önként s dalolva voltak párttagok, ott magas pozíciókba jutottak, és most is megtalálták azt a pártot, ahol a nyalás fontosabb bárminél. A fidesz az igazán komcsi lelkületű párt, élén az I. titkárral.
@kisa:

Ez viszont egy kibaszott hazugság. Önként EGYIKJŐJÜK sem volt párttag!

Na jóccakát!
@Knósszosz:
Tisztelem Vader nagyurat, megértem az álláspontját, de én nagyon jól szórakozom az ilyen Bendzsiket, és szívesen hergelem őket.
Úgy érzem ilyenkor magam, mint gyerekkoromban, amikor a környék bolondjával szórakoztunk, ha arra jött, ugrattuk és jókat röhögtünk.
Vader nagyúrtól elnézést kérek alkalomadtán ezért a gyengeségemért.
Kellemes meccselést! Pussz!
@Benjamin Eisenberger:
Megtisztelő a megszólításod, köszönettel tartozom érte, hogy a titulusodat csak így, ismeretlenül átengeded nekem. Mindazon által nem áll módomban bitorolni a virtigli branerosz gigantosz megszólítást, még ha saját magad is ajánlod fel nekem önzetlenül. Vannak címek, amelyeket csak az arra érdemesek méltóak viselni, szóval tartsd meg magadnak, téged illet, senki mást.
Ja, amit meg lényegi mondanivalónak akartál írni, arra sajnos nincs releváns érvem.
A nehézbúvár felszerelésem épp karbantartáson van, nem tudok merülni.
Csókollak…
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): ne légy ilyen szigorú, te aranyembör! nézd lömant, ott nincs fityesen sükeletés, amit bendzsi előad. kurvaanyját az összes fityesnek!!!!
Ja és ha már itt tartunk, Fletó is volt KISZes.
@Benjamin Eisenberger:

"Csakmert nagyon szoktam vidulni a sok DK-son akik a külön indulást pártolják,"

Látod, milyen hülye vagy? Pünkt a DK támogatja az összefogást. A többi meg fanyalog. De hát neked nem kell mindent tudni, elég kettőt, hogy a két véged közül melyik a szád, és melyik a segged, mert az rendben van, ha a szádon szarsz, de a seggeden enni korai éhhalált jelent. Mondjuk, az élők sorából távozásoddal inkább többen lennénk.
@Benjamin Eisenberger:

Most nézem a Duna TV-t, ott is csak Fidesz-csicska meghívott vendégművészek vannak (Pataky, Oszter, meg a többi).

Más
Öregasszony mondja a külföldi riporternek Oroszországban: nem igaz, Putyin elnök jó, ő a mi elnökünk, most is emelt hatvan rubelt a nyugdíjamon (kb. 3-400 Ft).

Azt nem tudja a balga, hogy a Putyin órája többet ér, mint amennyi nyugdíjat ő egész életébe kapni fog. És ebből van neki egy fiókra való!

Oroszországban is pár tucat gigamilliárdos oligarcha ragadta magához a hatalmat, és mindent ők visznek.
Olajból, gázból, aranyból, természeti kincsekből, és sok más földi jóból annyi van, hogy a lakosság életminőségben akár Amerikát is überelhetné.
De nem, mert mindent ellopnak a buta és bólogató néptől, akik ráadásul még tapsikolnak is nekik.

Nálunk is ez van, csak kicsiben.
A FideSSmaffia túltesz az elődein is, pedig az már igen NAGY szó.

Kívánom a magadfajtának (van belőle sok), hogy hulljon le szeméről a lepel és világosodjon meg az elméje.
@Kintről: te észkombájn, s a te normális országodban csak fizetéses egészségügy van, nincs tömegközlekedés, kulturális költségvetés, s persze honvédelem vagy közrendfenntartás sincs (legfeljebb helyi serifek), nemde?
@Benjamin Eisenberger: te kis bennihill ez mi vot?"Na jóccakát!"
@huzzadneki shakespeare: s Dzsudzsák évi fizetése meg magasabb mint a Putyiné! No erre varrj gombot te fideszfóbiás észlény!
@Benjamin Eisenberger:
És sok fideszes Tercsi, Fercsi, Kata, Klára, s valahány görény a naptárba' - majd nézz utána - Cimbora...
Ezek mind a forradalmi hevülettől fűtve léptek be, mert azt gondolták, ha nyalják a hatalom seggét, avval aranyeret okoznak neki. Moldova mester leírta, nem palagizálódásolok, csak mert...

Dajcsék ezt tudták, és te nekem akarod megmagyarázni ki vagyok... ?
@Benjamin Eisenberger:

Az tetszik az agymosott narancskommunistákban, hogy semmire sem emlékeznek abból, amit nem viktor és szájbarágó gépezete tett az egyszerű agyacskájukba.
viktorod a kisgazdák, az ájtatos álkeresztények nélkül sehol nem lenne. Egy szaros gyűjtőpártot vezet, és sajnos azt az egyet nagyon jól felismerte, hogy az egyszerű és buta embereket kell megszólítania, mert ezekből áll össze a szavazati többség.
Erre pont te vagy a legjobb példa.

Azt azért tegyük hozzá, ha nem csalják el a választást, akkor messze nem lenne hatalmuk, szép lassan visszasüllyedtek volna a szemétdombra, ahol valójában a helyük lenne.
@Mariann19:
Köszi, nem biztos, hogyazolaszangolt megvárom, az éjfélkor lesz.
Neked: ...ide se írom, mert jön Boli és rosszabb jegyet kapok mint bendzsi:)))
@bölcsbagoly: Mi a gond a fizetéses egészségüggyel? pl
@Knósszosz: addig nem maradok fent.)
a tegnapi jó volt.
@taga20:
Jóóestét haver!:))
Ez nagyon korrekt, de mi a lóxar kerül ezen annyiba, amennyibe?
Nekem egy kis Opel Corsa bőven elég, ha mérszaros lőrinc lennék, akkor sem érdekelnének ilyesmik. Tudod te mennyi értékes és értékálló csodálatos könyvet lehet venni egy ilyen izének az árán?

Nem piszkállak, mindenkinek más az ízlése. Told a lóerőket és nagy fasz vagy, bactass csak nyugodtan!:)))
@Benjamin Eisenberger: "Ezt nem veszem be"
Nyugodtan beveheted,csak ne harapj ,mert
felrúg a RÁRÓ!!!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!):
Sejtettem...:)))
Neked semmi dógod a Lajthán?
Sötétbe nem evezel? Akkor sokáig nem fogsz, amíg ezek vannak kormányon, nem kel fel a nap a mosonin sem...
@Benjamin Eisenberger:
>Ja és ha már itt tartunk, Fletó is volt KISZes.

Nem is tagadta senki, max neked újdonság ez. Tudod, a naaaagy Nemzethy Köteles Laci haveroddal voltak spanok.

>Ez viszont egy kibaszott hazugság. Önként EGYIKJŐJÜK sem volt párttag!

Hazudsz, komcsinyalonc suttyó. De legalább ne annak a pofájába hazudj, aki élt az előző rendszerben, és veled ellentétben tudta is, hogy miként működött az a világ. Az a gyanúm, hogy sokunkkal ellentétben sehol nem voltál még akkor, valami rendszerváltás után született csitri lehetsz, aki mindent kurvára jobban tud, mint mi, akik még abban a korban nevelkedtünk.
Vagy talán azt hiszed, ha a birkapásztorodat utánozva nekiállsz összevissza hazudozni nekünk logikátlan módon, akkor majd meggyőzöl minket? Ostoba...
@Knósszosz: sötét? világos van még, plust van lámpája Bolikának
@Benjamin Eisenberger: megvagy köcsög! eddig is elkerülted a tényszerű válaszokat, de most csak kicsúszott!
A 4éveemútt8évet veri le MINDENKIN, az a gumicsizmás sudribunkó vidéki párttitkár kiszes hüjegyereke Orbán Viktor!
Biztosan emléxel, amikor 2002-őt követően majd 2 évre eltűnt(sajnos nem végleg), a munkahelyére nem járt be, de azért a szőlőbányák hoztak egy keveset, meg a ugyi a képviselői(piha, Rámszesz mint szimpla képviselő???) fizu is csordogált!
De azért az mindennek a teteje, hogy ez a kretén Brazíliában élőben nézi majd a VB döntőt!
Miközben veled együtt 3 millió koldust sikerült 4 év alatt fabrikálnia!
Takonygerincű, ocsmány féreg!
@Penivaldes:
Szia Peni!:)
Ezt súly alapján mérik?
Akkor ha ezt átfordítjuk a politikára, akkor a Smukkandor a legértékesebb??
Én nem tudom, de mostanában egyre többen kerülnek vágósúlyba, például pelcznét a családja helyében nem engedném el disznóvágásra, még tragédia lenne a félreértésből és tényleges életfogytiglant kapna a böllér.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): na mi van? má' válaszra seméltacc?
Welteburger? hm??? Barock Dunkel?
@Benjamin Eisenberger: Úgy látom valaki megint elszomorodott, miután megnézte az Rtl Híradóját.
@dr kotász: ha nincs ingyenes /TAJ alapon, akkor biza megkiméli a nyugdijalapot s kiszűri Tajgetoszként a nem életrevalókat! ld. az USA nem biztosítottjainak a sorsát! Avagy számos afrikai/délamerikai/ázsiai ország helyzetét.
@Mariann19:
csak nem aszondod, hogy akétszékközűlapadalá lesz a narancsos második vonalnak?

brühüyyy

van benne logika
@Knósszosz: nem, csak apémnak volt egy kollégája aki lemérte az ajándékkönyvet, de a címe nem érdekelte:)
focizon a pelczné
@Knósszosz: haver barátom, ha piszkálsz, éltetsz, me meg keljelek győzni, verni( persze csak játékosan):) remélem nézed a lömant!
ha valakit szeretek itt a csajokon kívül, az te vagy , meg boli, meg rodeo, meg jég, meg .., aki nálam okosabb aszt szeretem, me tanulok és másnap lenyomom:))))
@taga20: na mivan? pedig nem is f1-es csapat! csak csinálják azokat csúcsra húzott verdákat...
nekem ma ez a kedvencem, már jó régen:

www.youtube.com/watch?v=pWIe2T-vH-c
@bölcsbagoly: Mit jelent a megfogalmazásodban az ingyenes/TAJ alap?
@rodeo36: öreg barátom, löman, audi, toyota, porsche kutyafasza? ha nem írok, ne válaszolj:)))
@taga20: akkó te mindenkit szerecc!!!
@bölcsbagoly: segítek...

Alkalmazott béréből vont járulékok:
nyugdíj járulék 10 %
természetbeni egészségbiztosítási járulék 4 %
pénzbeli egészségbiztosítási járulék 3 %

Munkáltató által, az alkalmazott után fizetett járulékok:
szociális hozzájárulási adó: 27 %(!)
szakképzési hozzájárulás: 1,5 %
@Penivaldes: te ma egy kicsit nagyobb vagy, mint kéne:)
@rodeo36: szasz mester!
tennap elpunnyadtam, mire válaszoltál, mert ma is a cóccia..., oppá, kapitálizmustot kölött építeni.
milyen söröket voltál bátor??
én a főccinten lakozom, mert könnyebb kijárni dohányozni.
mára csak egy kis barock dunkel jut, 1050 óta kotyvasztyák valami zárdában, volt idejük, durva jó is lett!
@nincs_itt: igen. szeretem a penge arcokat. pl. bloggergéza, benndzsi, etc:))
@bölcsbagoly:
Neked is világosítsa meg az elmédet a mindenható!
A KGB-s Putyinnak nem a szerénynek mondható elnöki fizetéséből vannak a Dollármilliárdok.

Szaddamnak, Kadahfinak, Janukovicsnak sem abból volt az arany klotyó!

Te is lenni Fidesz-birka??? Ha igen, akkor menj a Felcsúti közösségi oldalára hajrázni. Meglátod jó lesz (lesztek dögivel)!
@Penivaldes: már mint melyik fele? a mindenkit szeret, vagy az, hogy mindenki okosabb?
@nincs_itt: ne nyalj neki túl, me ekapatja magamagát:))
@taga20: engem má' nem is?? most mi lesz? asszem iszom mégegyet...
@taga20: Istenem, há' szesztestvér! Micsinyájjak? Mer' malacot, ugyi nem tudok...
@rodeo36:
Valami zavart lehet látni a hatalom fenntartása körül.
A fővárost a Fidesznek magára haragítani nagyon kockázatos húzás, mert az ellenszenv tartós marad, pedig csak egy átmeneti, sanda beetetésnek szánják.
Tegnap hallgattam Csepreghy Nándort, aki már folytatta az említett beetetést azzal, hogy amennyiben a főváros mégis elvégzi a tervezett beruházásokat és felújításokat, akkor a kormány bankgaranciát vállal. Ám ezt mégis a fővárosnak kell állnia, a bankgarancia az mintegy kezesség, de nem a terhek átvállalása.
Tehát kapkodás tapasztalható, kétirányú az igérgetés, de az emberek erre hamar rá fognak jönni.
@nincs_itt: át tudom érezni a helyzeted:)))
a miniszterelnöki titulus bitorlója már csak egy báb,(bohóc),aki megfelel az őt pókhálóval körülvevő rablóbandának.
@Penivaldes: hugi , ha hülye vagy néha(mindig) is szeretlek:)))
@Knósszosz:
elkaptad a lényeget, ma egy Ghibili vagy egy Jag akármi és a többiek a nevüket vetetik meg...elnézve az utóbbi 2 év termését ázsiai gyártmányú luxuskocsikban akkor tisztán láccik semmi különbség nincs és a sebesség sem érdekes mert az emberek nagyon nagy része 160 km/óra fölött kényelmetlenűl érzi magát, bár én 30 éve mentem Citroen taxival párisban ami akkor 200-zal döngetett a városi autópályán mert mindenki annyival vagy annak közelében...meg lehet szokni? na jó de ezek a kocsik is tuggyák a merdzsó és még néhány behatárolja a motorjait amik F1-en 350 et is tudnak 250 re rendőrségi okokból mert a rendőrség nem bírná a versenyt amikor üldözni kell

de árban minden mindegyikben benne van a navet kell megfizetni

de látván tegnap egy kocka merdzsót legalább 35 éves diesel és simán mormogott...hát unalmas lehet egy kocsit 5 évnél tovább bár én abban is konzervatív vagyok és amíg tényleg szeretem nem dobom el

szóval a tagának nincs igaza

a Ghibili szép de a Hyunday Genezis 2015 sokkal szebb és ugyanazt tuggya 1/3 áron

brühüyyy
@nincs_itt:
Drága alkesz tezsvérem! Ha nem kóstoltam, honnan a lópöcsből tuggyam??? :(
@Penivaldes: ha valaki én igen. egyébként szeretlek, mégha zavar is:))
@taga20:
Dehogy piszkállak.. mán, hogy gondolod?
Löman az nem, lassan F1 sem, kezd kurva unalmas lenni, sajnos.
Most majd pár meccs a VB-ből kifolyólag, a maradék időt meg kitöltöm zenével.
Plusz lesz itt még politikai érdekesség amit nem lehet szó nélkül hagyni, azt hiszem.
@Mariann19:

igaz...az a mondás (tapasztalatom) a bully addig pofázik és szemétkedik, amíg egy nála 12x erősebbel teszi az élete utolsó szemétkedése

ez maradt most a zorbánnak aki ráadásúl beteg is ...az RTL-nek van anyagi háttere arra, hogy símán megbuktassa és erre most kezdenek rájönni és már fosnak

de...ezt te tudod még nem gyünnek elő a (na az nincs nekik) és nincs pénzük amit lopnának és telhetetlenek...szépen kigömbölyödtek mindannyian mert megzabálják felzabálják amit lopnak mindenféle értelemben

ha az RTL példája ragadós és miért ne akkor mások is adnak neki
és amikor a blikkben is orbánról szóló leszarozo gúnyrajzok és leleplezásek jelennek meg és a hatalom már nem tud mit csinálni...mit tud? betilt minden lapot és a média minden változatát?

na az nem megy

brühüyyy
@Knósszosz:
az extrém versenysportokra szüxég van, az a 3. sorban lévő vész szelep

és lesz nem mindenkinek unalmas akinek meg az az szépen átkapcsol valami másra vagy elmegy az erdőbe gombászni

brühüyyy

ugye érted?
@Knósszosz: te kis műszaki, löman a teteje valaminek:))
@rodeo36: néhány tárgyi tévedést el kell oszlassak!
azok a motorok, amik az F1-ben futnak, eccer használatos ketyegők, durvára semmi közük a hétköznapi verdákban óbégató erőforrásokhoz!!! csak alapjaiban hasonlítanak(dugattyú, szelepek stb.).
A rendőrök verdái pedig nincsenek korlátozva mifelénk(sőt némi csip tyúningal is fel vannak dobva, szóval ami a csövön kifér), szóval egy Maserati Ghibli sem "ellenfél"...
A Citroen taxival a 200 környéke, hát ez bizony Münchauseni magasság! A flansziák gyárcsanak pezsgőt, konyakot meg szekszet, de NE autót!!!
A kocka merga W126-nál ért véget, de kibaxott eltalált járgányok!
@Benjamin Eisenberger: Ugye nem akarod elhitetni velünk,hogy tényleg ekkora barom vagy?!
Ugye nem!
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): Csillagom, édes vízi tündérem, eltolod a bringát idályig és már szlopálunk is!
De esztet már ajánlottam!
@rodeo36:
Én nem piszkálom azokat, akik ebbe vannak beleájulva. Nekik az az egészséges, nekem meg más, ennyi...
Az autó az számomra olyan közlekedési eszköz mint a busz, vagy a metró. Kurvára nem érdekel, csak abban az esetben, ha valami retró micsoda, mondjuk egy Vauxhall sport verda, de setöbb. Ha közlekedés akkor vonatok és repülők, a többit leszarom.

Egy A 380-as az ötszáz tonájával és a 375 millió dolláros árával... az valami. Egy Jaguar, vagy Bentley... kutyát nem érdekel. Ízlések és BWV-k, most épp egy...
@rodeo36:
Persze, értem.
De nem biztos, hogy szeretem is.
Néha igen, de nem fekszem ilyesmivel. Ezt meg te érted...
@Penivaldes: ha eltűnnél innen, meghalnék, ha osztanád az észt, hiányoznál:))
@Mariann19: Szerintem pedig nem! Ugyanis a vidék sokkal többen van! Nem teljesen hülyék azért a fidesz sem! Gondolj bele, hogy Angliában akkor csinálták ezt az államigazgatási szétpakolást amikor az IRA-tól fostak éppen!
Gyanítom, hogy Csimmás Rámszesz és pincsijei sejteni vélik, hogy a 2 millió kevesebb, mint 10 millió.
Nem szól másról ez a buli, mint arról, miként lehet még jobban bebetonozni magukat a "hatalomba". Nincsenek gátak, korlátok, erkölcsi aggályok. Lázár gyakorlatilag tökéletes tükörképe Orbánnak! Csak még nalá is hülyébb, ami azért valami!
@taga20: én már teljesen elpuhultam itt a libsi tengerben. :)
@rodeo36:
"Ha az RTL példája ragadós."
Kissé meglepő az RTL klub bátorsága, mert nem hagyja magát befolyásolni.
Az RTL nagy falat, hiszen Európa vezető médiavállalata, nincs függő viszonyban a kormánnyal, még a reklámadó sem rendítené meg.
Nyilván ezért képes szembeszállni, valamint olyan hátországa van, hogy stabilnak tudja a pozicióját.
Hiba volt pont ebben az időszakban ezt a legnépszerűbb csatornát piszkálni, ez sem lesz vonzó tényező a választók szemében.
Ilyen tapasztalatok alapján más média -szereplők is bátorságot kapnak, és az elhallgattatásnak nem lesz távlatokban sem sikere, sőt.
újra éket vertek a régi hasadásba

orbánus vs urbánus vitya...
@dr kotász: okosmadár, olyanok is részesednek ingyenes egészségügyi szolgálatatásokban akik egy fityinget sem fizetek életükben ilyen célra!Velük mi lenne, ha ezt megszüntetnék?
@Sejk a derék katona: meny a picsába! temég egy tücsköt se tudnál beenni:)))
@rodeo36: te marha, ez pont a szólásszabadság és a média szabadságának a cáfolhatatlan jele!
@Benjamin Eisenberger: van olyan pesti, aki nem szavazta meg demszkyt. de az idióta barom fideszt sem. legközelebb majd akkor kezdj el libsizni, meg vörös vízfejezni, amikor a tetves gerinctelen pártodban lesz annyi tartás, hogy az ügynöktörvényt és az ügynöklistát a nyilvánosság elé tárja!!! tudod 2/3ad, az erre is jó. veritek a melleteket, hogy nemzetvédő hazafik vagytok, ti ?? több a volt ügynök, ksiz tag, besúgó, mszmp tag a bandátokban mint a baloldalon ! és ti vagytok a hazafiak?? mi a l@fasztól, úgy mégis? gumigerincű korrupt, képmutató kupleráj vagytok.
@nincs_itt:
Amiről írtam, az inkább a fővárosról szólt.
Nem vitás, hogy a vidék megnyerése is fő szempont, melybe nehéz lesz a hatalmat bedolgozni, mert nem fognak tülekedni a tisztségekbe, a jelöltek minősége és népszerűsége kétséges.
Az biztos, hogy nem lesz az ország teljesen behálózva Fideszes polgármesterekkel, ezt akarja a Fidesz megakadályozni a praktikákkal.
Lázárt pedig jobb lenne visszavonultatni, mert a legjobban gyűlölt politikus, akit a rendszerváltás óta a közéletben látni lehetett. Rontja a Fidesz renoméját.
Lázárnak láthatóan egy tényező van a fókuszban, a rásózott feladat minél arrogánsabb módon való teljesítése.
Egy jó politikusnak tudnia kell, hogy a néppel szemben az arrogancia a hatalom elvesztését jelenti. Lásd: a 2002-es választást, ahol ennek a pökhendi stílusnak volt köszönhető a Fidesz kudarca.
@bölcsbagoly: bagoly mondja...? :)
Akinek nincs érvényes taj kártyája, nem fizet hozzájárulást, azt nem látják el.
Ez nem okoskodás, csak az agresszív bizonygatásodat nem értem, az érveket nálad a szitkozódás helyettesíti. Egyébként akik félnek a Taigetostol, mind így viselkednek, pl Brüsszelnek üzengetnek fenyegetőző plakátokon. Ja és számomra a balosok nem szimpik, pont azért mert életképteleneket tartanának el a pénzemen. Bölcsbalos
@bölcsbagoly: az erdélyi dimenzio hol van, me a szarmenetbe nyakig voltak!!!
@VadMacs:

"valami rendszerváltás után született csitri lehetsz,"

Ez olyan konokul ostoba, olyan kitartó NER-apród, ami csak hímneműeket jellemez:)))
@bölcsbagoly:
Két szavas huhogásból nem érthető a szüzsé.
Ilyen erdei beszólás az emberi elme részére értelmezhetetlen.
@dr kotász: nem arról van szó, hogy kapnak - szociális érzékenységből -kártyát, hanem hogy fizetek e érte? ha nem, akkor biza az ingyenes!
@Mariann19: jó jó, de hol az az emberi elmétek? Itteni böfögésetek is az ellenkezőjét bizonyitja.
@bölcsbagoly: Tévedsz, szolgáltatást nem kapsz ingyen. Még egy ilyen balos - populista országban sem, mint ez az elbaszott agyarország.
@taga20: a picsában menny ?

akkor hol a pokol ?
@bölcsbagoly:
te ugyanannyira vagy bagoly mint bölcs

lazíccs

akkor könnyebben becsúszik

brühüyyy
@GeoCracker:
Az RTL klub mégis egy konszern, tekintélye és nagysága túl nagy falat ahhoz, hogy a Fidesz maga alá gyűrje.
Egy eszköz lehet erre esetleg, ha a műszaki feltételeket valamilyen módon akadályozza.
@rodeo36: Globálisan igazad lehetne.
Az RTL azonban most inkább a milliárdosok körbe pofozó játékát játszik játszani.
@Mariann19: Azügyben vagyok szkeptikus, hogy nem valami háttéralkú mentén zajlik az ügy. Pl. Orbán váltótársa érdekében a Fidesz valódi hatalmi (gazdaségi hatalmi) centrumával.
@bölcsbagoly:
"Jó, jó, de hol van az emberi elmétek?"
Eddig nem olvastál itt semmit, csak néha ide
röfögsz két szót, és ez a hozzászólásod?
Te még a téli közmunkások továbbképzésén is
megbuktál volna, mert a röf-röf ott a kezdő szint volt.
@Mariann19: látom, te már kijártad azt a kurzust, hajrá csak így tovább..
@dr kotász: na ne mond, gondolom még Győzike sem fizet érte, nemhogy a pereputtya...
@GeoCracker:
Van ilyen hipotézis is, hogy az RTL és a TV 2 egy hazai médiabirodalom része legyen.
Netán egy Berlusconi utánzat?
Ehhez sok pénz kell, de ha a háttérben a Fideszhez közelálló gazdasági potentátok állnak, nem kizárt.
@bölcsbagoly:

Keressük a NAGYOBB TOLVAJT, szavazz Te is:

a/ Simon Gábor
b/ Orbán Győző
c/ Mészáros Lőrinc

A KÖZPÉNZTOLVAJLÁST keressük a fenti háom személy esetében.
@bölcsbagoly: Mint ahogyan pár előttem szóló is utalt rá, képtelen vagy a következetes és követhető gondolatmenetet tükröző közlésre. Egyszerűen szólva, halvány fingom sincs miről írsz. Tehát sok értelme nincs a néked írt válaszoknak, kérdéseknek. Adieu :)
@bölcsbagoly:
"Látom, te már kijártad azt a kurzust."
Figyelj te kötözködő alak.
Te még az irodám ajtajáig sem juthatsz be bebocsájtást kérni.
Dilis!
@Mariann19:
Ha a potentátok úgy döntöttek, hogy ideje a "jó rendőr" bevetésének, mert Orbán kezd veszélyesen hülye lenni, akkor simán belefér a játékba Mészáros kiütése.
@rodeo36:
Huhogni azt lehet, hogy tud, de ilyet az egész szarházi pártja se fog, turulezerévmúlva se:
www.youtube.com/watch?v=QegzkD7BZ1c
És akkor másról nem is beszél-tél...
Ez egy igazi win-win szituáció. Undorító féreg csatorna az RTL, de undorító féreg Lázár is.
Ha ezek egymással harcolnak, és mind a kettő veszít, gyengül, akkor a magyar társadalom hatalmasat nyer.
@Krisz11: Van egy óriási különbség, az RTL-t ki tudom iktatni az életemből, van a tv-n pár gomb. Lézert viszont egyik percről a másikra nem tudom kikapcsolni, pedig nagyon szar műsort tol az arcomba.
@GeoCracker:
Az RTL - mint a legnézettebb csatorna - nem engedheti meg magának, hogy egy esetleges pálfordulással elveszítse a hitelét a nézőknél.
Most mindenki elámulva nézte a kiállását, ha meghunyászkodna, vagy változtatna a kritikus hangján, csalódást okozna.
Nemcsak a nézőkben, hanem a média szereplőinél is, akik netán felbátorodtak a sajtószabadság reményében.
Lenne nagy visszhangja.
Nem értem teljesen az egybegyűlteket.

Egyrészről, no persze, a metro állapota valóban siralmas, és a (az erre költendő) pénz más irányú elköltése (pláne a kvázi-dzsentrista lázárfalván) valóban nem vall sok hozzáértésre és ésszerűségre - de tegye fel a kezét az a jelen lévők közül az , aki szerint a fidesznek van ilyen (a jelenlévő fidesz-hitbuzgók tartózkodhatnak).
Na ugye.

Másrészt, azt sem ártana elfelejteni, hogy a fidesz nagyon szereti háborúskodni, semmi máshoz nem ért jobban, mint a frontnyitáshoz.
Ez a téma most egy ilyen frontnyitás, ami egyrészt elterelő hadművelet valami sokkal nagyobb disznóságról (morálisan mindig van lejjebb, olyan ez náluk, mint a magyar foci helyzete), másrészt egy kis fricska a bűnös pesti értelmiségnek.

OFF:
az RTL meg nyaljon sót, duzzogó dedós szint, amit művelnek (teccetek volna egyenesebb gerinccel és tényszerűen közvetíteni az ország állapotáról, most lehet, más lenne a helyzet).
@Mariann19: nem járok segélyt kunyerálni!
@bölcsbagoly:
Az iparnak nem a segély a profilja.
@Mariann19: dehogy nem, a segélyiparnak az! Hány falvédővel dolgozol?
@Mariann19: Számomra nem a legnézettebb, de ez persze magénügy. Pont az a szép, hogy nem kell pálfordulni. Kiütik Orbánt, és aneki bakot tartó konkurrensen megerősödött oligarchákat. Kihullik a férgese. Jön a "jó diktátor", mint '56-ban, oszt jónapot.
Látszólag harcosan kiáll a sajtószabiért. Valójában pedig nem is annnyira.
ki kell, hogy írjam magamból: ezt az uruk beszopták.
köszönöm.
@Mariann19:
felébrednek?

www.youtube.com/watch?v=AOftoXB4wgE

a könnyeimet ne számold bele

brühüyyy
@bölcsbagoly:
Ha már a falvédőt említetted, te itt ma nem voltál egy "Házi Áldás".
Na csá!
@GeoCracker:
Amit írsz, az is egy feltevés, kissé szomorú a forgatókönyved.
Viszont ahogyan találgatunk, azon is lehet szomorkodni.
Miért kell nekünk, állampolgároknak hipotéziseket felállítani a kormány szándékairól? Micsoda viszonyok azok, ahol nincs egyenes beszéd a nép és az ország irányítói között?
"Hogy mit akar a kormány, nem tudjuk."
Hányszor lehet ezt hallani tekintélyes emberektől sokszor, amikor elemezni kívánják az egyes döntések hátterét.
Bocsánat, költői a kérdésem, de a mai témánál is aktuális.
@rodeo36:
Rodi! Ezt nagyon köszönöm neked!
@Mariann19: A pártkormány belső ügyei soem voltak full nyilvánosak. Kádár korában sem.
Ugyanakkor már a Fidesz-kongresszus idején is látszottak a kettős hatalom jelei.
Akkor írkáltam is erről.
Amúgy a pesszimista az a realista optimista :-)
@rodeo36:

Jön a Churchil- Mussolini derby.
@GeoCracker:
Belső ügyek. Léteznek, de hogy mindent bevonnak belső ügynek, az a szomorú.
Látod, semmi nem változik évtizedek óta.
Szegény népfelség...
Nagyon örültem a mai beszélgetésünknek is.
Most elköszönök, jó éjszakát kívánok neked.
@dr kotász: Ennek a @bölcsbagoly: -nak hiába segítesz, hülye mint a segg. Csak ahhoz ért hogy porolgassa a Stegosaurus csontvázat.
@Elhárított királycsel: "az RTL meg nyaljon sót, duzzogó dedós szint, amit művelnek (teccetek volna egyenesebb gerinccel és tényszerűen közvetíteni az ország állapotáról, most lehet, más lenne a helyzet). "
- Jaja, ha az RTL hitelesen bszámol a 2010-2014 mutyikról, akkor messze nincs most a fidesznek kétharmada.
@dr kotász:
Lézert is ki lehet iktatni.
Van lézer blokkoló..... :D:D:D
@Benjamin Eisenberger: "Már ne is haragudj de pont budapest miatt kerültek a hatalomra a ballibsik 2002-ben!
Budapest miatt került ugyanez a vörös kommunista banda hatalomra fletó vezetésével 2006-ban!
Önmagában a Fidesz-KDNP NYERT vidéken 2002-ben és 2006-ban is!!
Ezek után ne nevezzük mi, Fidesz szavazók bűnös városnak??!!
Lószart!!
Budapest örökre az marad a szemünkben!!"

Speciel ez a "bűnös Budapest" termeli meg a magyar GDP 40%-át. = A 10 milliós magyarország 1,7 milliós főváros 4 millió embernyit termel meg.
Míg a magyar GDP az EU átlagának a 70%-a (ez átlag érték, amelyet feljvít a fővárosi adat, mert pl. Észak-Magyarország Régió az EU átlagának csak a 40%-a, de Nyugat-Dunántúl is csak a 60%-a), addig Budapest GDP-je meghaladja az EU átlagát. Sőt, az OECD régiók közül is a felső negyedbe (Highest Fourth) tartozik, olyanokkal együtt mint Róma, Leeds, Ohio, Bologna, Stuttgart, Köln, stb...
Ebből következik, hogy Budapest fizeti be a legtöbb adót a költségvetésbe - ennek ellenére a töredékét kapja csak vissza. Ez érthető is, mert kell a szegényebb régiók és települések felzárkóztatására és fejlesztésére a pénz.

Ami nem mindegy azok az arányok. A nagyon torz arányok miatt nem érzi Budapesten az ember, hogy fejlettebb lenne Torinonál, Liverpoolnál, Sheffieldnél. A BKV nemcsak a fejlesztésekhez nem kapja meg a szükséges pénzeket, de a működéshez sem. Csak a metrók napi forgalma meghaladja a 829.000 főt.
Éves szinten a BKV utasforgalma 1,4 milliárd(!!!) utas. És ennek ellenére mégis veszteséges és alulfinanszírozott. Miért?
Mert a főváros bevételeinek jelentős részét elvonja a kormány: egy része az országos egészségügyre, oktatásra, igazságszolgáltatásra, szociálpolitikára megy, más része epdig a vidéki települések és régiók fejlesztésére meg működtetésére/életben tartására.
Magyarul: ez az 1,7 millió tartja el a másik 8,3 milliót.
Ez persze kerekítés - mert azért van néhány más sikeres város is, amely megtermelné a saját működéséhez valót, csak azoktól a városoktól is ugyanúgy elvonják a bevételeiket, mint a fővárostól: Győr, Szombathely, Szeged, Székesfehérvár, Tatabánya, Debrecen, Érd, Törökbálint.
Nem az a gond, hogy elvonnak valamennyi pénzt a sikeres városoktól a szegényebb és fejletlenebbek felzárkóztatása címén - hanem az elvonások mártéke/aránya. Hogy hiába sikeres egy város, ha egyszer olyan sokat vonnak el tőle, hogy az már a napi működését veszélyezteti, normális (világszínvonalú) fejlesztésre pedig gondolni sem lehet.
@Benjamin Eisenberger: "Ha nem lenne ilyen züllött ez a "vízfejű" budapest akkor megyó, meg fletó nem került volna kormányzásra, mert a vidék még így is mindig Fideszes volt összességében!!"

Ja, és az autópályaprogramot pont a Medgyessy-Gyurcsány-kormányok csinálták, ami a vidéket bekapcsolta az európai autópályahálózatba.
A fideszesek által ócsárolt "elmúlt8évben" több autópálya épült ment előtte 4 évtized alatt.
1964-2002: 571km
2002-2010: 719km
És megépült az M0 északi hídja, meg a dunaújvárosi híd is.

Autópályák hossza időszakokra lebontva:
1963: 0km
1998: 534km
2002: 571km
2008: 1119km
2010: 1290 km
2013: 1355 km ("érdemi" 65km növekedés 3 év alatt vs. 719km a szocik alatt, amikor megduplázódott az autópályák hossza)

Emellett a 719km autópálya mellett a szocik alatt épültek autópályák, M0 északi és keleti elkerülőszakasza (hogyaz Alföld-Dunanátúl között ne kell a fővároson keresztül menni, hanem el lehessen kerülni), 2 új Duna-híd, Tisza-híd, számos vidéki város körüli elkerülőszakaszok, jöttek új motorvonatok (23 db Siemens DESIRO, 10 db Bombardier TALENT, 60 db Stadler FLIRT = összesen 93 db), vasúti szakaszokat villamosítottak, a panelprogramban 190.000 lakás újult meg, idegenforgalmi jelentőségű városok belvárosainak teljes felújítsa (Gyula, Szeged, Miskolc, Győr, stb), Pannonhalmi apátság felújítása, Gödöllői kastly felújítása, szenyvíztisztítók építése (pl. Szombathely), Debreceni repülőtér és Sármelléki repülőtér nemzetközi reptérré alakítása, közel 200 ipari park, kórházfelújítások és bővítések, szélerőműparkok, 30.000 digitális tábla az iskolákban, stb...

Mielőtt lebűnösvárosozod Budapestet, a budapestieket, mert miattuk nyertek 2002-ben és 2006-ban a szocik, azelőtt vedd figyelembe:
1. Budapest adja a magyar GDP 40%-át, és fizeti be a költségvetésbe a legtöbb adót
2. azok a szocik, akik miatt a fővárosiakat lebűnösözöd, fejlesztették legjobban a vidéket - valódi fejlesztésekkel: autópályákkal, vasútkorszerűsítésekkel, panelprogrammal, csatornázásokkal, vidéki nemzetközi repülőterekkel, ipari parkokkal, vidéki iskolák és kórházak felújításaival, idegenforgalmilag fontos városo belvárosainak felújításaival, stb...
@fehérfarkas:
Ha nem lenne ez a nagy mértékű elvonás Budapesttől, akkor fővárosiaknak olyan életszínvonalon kellene élniük mint a franciáknak vagy a finneknek: a GDP/fő PPP alapon 35.000 dollár. És a budapestiek jobban élnének mint az olaszok vagy a spanyolok (30.000 dollár GDP/fő PPP alapon)
(ezzel szemben Magyarország GDP/fő PPP alapon 20.000 dollár - ami mivel egy átlagszám, pont a fővárosi adat javítja fel ennyire)
@GeoCracker: Orbánra szüksége van a "háttérhatalomnak".

Orbán az eccerűek számára a feltámadott Robin Hood/Naszreddin Hodzsa/Rózsa Sándor.

Ebben az országban "Mátészalka gyászban van, Gacsaj Pesta halva van."

Elhiszik a mesét, mert hinni szeretnék, hogy a rabló a gazdagoktól elveszi a pénzt, és a szegényeknek adja. Hát nincs rezsicsökkentés? Nem szívatják a bankokat? Dehogynem! Ez a bizonyíték arra, hogy a (rossz) gazdagoktól lopnak.

És arra, hogy a szegényeknek adják, itt a bizonyíték: a közmunka, meg a rezsicsökkentés!

Ezt a mesét másnak nem hinnék el. Orbán "varázsa" csak addig segíti a körülötte lévőket, amíg ő maga aktívan jelen van. Ha eltűnne a közéletből, már nem lehetne ugyanezeket a dolgokat ilyen simán megcsinálni.
@tristen2005:
gyózött Prandelli

brühüyyy
@GeoCracker:
pénz nélkűl nem megy...rés van a fidesz pálinkáshordóján, csorog a pálesz...

ez a fidesz is olyan mint az királykobra amelyik a Dzsungel könyvében a királyi kincseket őrizte de már kifakúlt és a méregfoga is penészes azaz túlélte önmagát, Mawgli ki is röhögi meg Káa is és elviszik ami nekik kell

most ez leszx a fityisszel is erősebb és újabb rabló gyün és ezeket bekasznizza vagy csak leselejtezi

brühüyy

nem fog soká tartani ...a fának nincsen gyökere azaz már...
@valaki senki:
Mit mondanának annak, aki lábon hordja ki az agyhalált?
Bendzsi elég alja narancstroll, most ezt a szerencsétlen eccerit állították rá a blogra. Visszasírjuk mi is SSteffykét és az ő trampli stílusát.
@rodeo36: öreg, remélem lömant nézed!
a dajcsok bedarálják a tojotát:))
@rodeo36:
A nem fog soká tartani kérdéséhez már egy ideje mondom, hogy végszükségben a flaszteres népszavazás jön.
Alkalmasint Orbán környezetében is látják.
Nem véletlenek a költözések szerintem:
endresy.blogspot.hu/2014/06/oszd-szet-es-panikolj.html

A pénz nem mindig válogat. Ld. a bajor szódaűveket. A BASF megszervezte a Tabun ipari gyártását anno, és hogy ne vesszen kárba a beruházás átállt a növényvédőszergyártásra. Ma már alig foglalkozik valaki azzal, hogy az egyik leghatékonyabb rovarölőszercsalád (szerves foszforsavészterek) hatását embereken kísérletezték ki.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): tramplisága ellenére is vot stílusa. ebbe a fehérjehalmaz bendzsibe, még belerúgni sincs kedvem, me annyira szánalmasan gyökér:(((
@épészmérnök: A tömegek hinni akarnak. Annak aki a személyes felelőségüket átveszi, hinni fognak. Ugyanazok, akik átruházták a döntésüket Hitlerre, tapsoltak ugyanezért az NDK-ban.
@taga20:
milzen toyotáról beszélsz? dajcs+portugal holnap ma még a swuzzok francok argentinok lesznek egyébkéánt is Portugál idén világbajnok lesz, a dajcsok felköthetik a bőrszerkót

brühüyyy
@taga20:
De... azért néha... csak azért, hogy ne szokjon el tőle. Persze kussol és lapít utána a sulokja, de az is sokat mond.
@rodeo36: kit érdekel, ez a kibaszott focivébé?!
sok tahó focista, primadonna, jácca az agyát. braziliában is duplájába került ez a cirkusz, mint kellett vona. szocsikettő:)
löman az igen, ott van tét.
twitter.com/VirutasF1/status/477057048635777025/photo/1
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): egyébként, szerintem direkte csinálja, me ennyire retardált ember nem hiszem, hogy létezik:)
@GeoCracker:
mire elköltözik addigra tán már nem is él...assziszi örökéletű...azzal a betegséggel ami neki van a napjai meg vannak számlálva hiába a kezelés ... ezek a hívések is addig lesznek, amíg kéken fehéren ki nem derűl, milyen átbaszás az egész patyomkin ország...a lézer egy vadbarom és most ki is derült ország világ előtt...itt most rúgták ki a konzervatív pályázót, természetesen a liberálok nyertek többséggel itt a 2/3 szerű baromság nem létezik, a konzervatív annyi seggséget összehadovált, hogy versenyben lehetne a zorbánnal már nem is tagja a pártnek olyan vereséget szenvedett a népi demokratikusok tartyák a szilárd 3. helyüket kidolgozatlan ötletparádéval itt nem lehet nyerni, meg tudta buktatni az előző (most ugyanaz) liberális kisebbségi kormányt de amit dumál annyira van kodolgozva mint a dzsobbikosok sok ötletparádéja és le is lepleződtek kormányképtelenek

na ez lesz arrafelé is levédiában közel 2 hnap kellett neki a miniszterei kiválogatásához és a minisztériumok még nincsenek is készen de már költözteti

az egész egy széllelbélet akarnok tolvaj banda és ha az RTL egy kicsit is kitart a híráradattal akkor sokan felébrednek...

brühüyyy
@DarthVader: Azt mondod: "Látod, milyen hülye vagy? Pünkt a DK támogatja az összefogást. A többi meg fanyalog."

Ha nem báod, én két részre bontanám:

a) Főpolgármester választás: ott mindegy, hogy ki mit támogat a balosok közül, mert Tarlós úgyis nyer. Nem is olyan rossz vezetője ő a fővárosnak Sőt: Demszkihez viszonyítva igen jó. Én pl. simén rászavazok majd. Meg még sokszáz általam ismert okos ember, akik egyébként magát a Fideszt nem kedvelik. Különösen azért fogunk a Tarlósra szavazni, mert nincs semmilyen alternatíva. Szerintem akár összefognak a balosok, akár nem: Tarlós nyer. És ez a városnak nem is lesz rossz. Kár is erőlködni ellene.

b) Kerületi polgármesterek: no itt VAN értelme átengedni egymásnak a terepet. Min. 12 kerületben nyerhetne a baloldal. De ha jól látom, ez úgyis meg fog történni: mármint a kooperáció a 3 "baloldali" párt között. (Mert a Rákosi-féle valamint Horthy-féle hagyományokat a Fidesz mutatja fel, azt azért lássuk be!)
@taga20:
ennyibe kerül és kész, szükség van szórakozásra ki az a lőhman? mit csinál...ezt a képet valahol láttam ezért nézek F1-et mert van baleset és repülő autók meg soffőrök a hajcihő a fő és nem az, hogy ki győz az kurva kibaszott unalmas ahogy róják a köröket és megtakaríttyák a gumit meg a benzint ennél már csaz amerikai autóversenyek unalmasabbak ott körbe karikába mennek mint bolondistók a létrával keresztben az erdőben és ha nincs egy két baleset ahol 12 autó eccerre lesz roncs és repűl szerte széjjel az egész szart senki sem nézné

mesélj lőhman-ról ki is az és miért

brühüyyy

egyébként a foci fontos hogy nektek abból is csak a szar jutott, hát basszátok meg a zalcsúti kisgömbőcöt vagy csináljatok belőle lufit és eresszétek ki az űrbe a Mars irányába
@rodeo36:
Paranoid skizofréniával, de még borderline-al is sokáig lehet élni. Sztálin sem ebbe halt bele, hanem abba, hogy nem merték zavani a haldoklásában. Nem vitatom, hogy elviheti egy járulékos agyérgörcs és csatolt részei, de ezt kétlem.
Lázár valóban egy barom. Viszont azért ne feldd. Az Orbán Lázár duó Kövérrel kiegészítve elvégzi a piszkos munkát. Tökéletesen előkészítik a terepet, hogy konszolidálni lehessen a diktaturát.
A háttérhatalomnak azonban ez az egész kezdhet roppant kínos lenni. Lázár ovis viselkedése, Orbán súlyosbodó kórsága, a közvetlen környezet egyre nyilvánvalóbb pofátlanásga és vállalhatatlansága, stb. A mészároslőrincek, akik még lopni sem tudnak "normálisan". Az önkormányzati választások után semmi ok nem marad, hogy hatalomban tartsák ezt a bagázst.
Jöhet a jó rendőr. A váltóemberek. A Fidesz meg maradhat is, mivel kovácsjózsiknak a narancs pacni számít.
@taga20:
azért még egy CRC is 10000x menőbb mint a levédia alsói magyar nemzeti foccintás pláne a szép alcsútbasznádi stadionban ahová be sem lehet menni mert zárt osztály csak bolondoknak és mangalicáknak

ki az a lőhman most nincs F1 mit nézel?

brühüyyy
@GeoCracker:
azért vannak orvosok, hogy segíccsenek neki kifelé az árnyékvilágból...az, hogy meddig vegetál az mellékes, egy idő után kezelhetetlen azaz olyan mint az elszabadúlt hajóágyú...a többit jól fested de pont az a trió a legszarabb a magyar történelemben ezeket kellene aprófának minősíteni és begyújtani velük...az olyan simlicska lófasznak is csak abból van pénze, hogy mindent túláraz, nincs is egyiknek sem külföldi érdekeltsége mert kibasznák mint macskát szarni a minőségről nem is beszélve ilyen szarhalom meddig maradhat egybe? az első jobb eső el kellene hogy mossa

semmisem készűl de minden drága

brühüyyy
@rodeo36: jurosporton nézem a le mans 24-et.
na aszt érdemes, nem a hülye focistákat:)
@rodeo36:

A löman egy ősi szavunk, pl. lön világosság, tehát valami fényre derült, a löman, íme az ember!
@tristen2005:
kibaszott jó, óriásplakátra vele a temető bejáratához: feltámadunk mellé rögtön

brühüyyy

a feltámadunk alá meg odaírni: meg ne próbáld!!!
@tristen2005:
én ezt ecce homo -ként ismerem, de a fidesz óta ennek olyan buzi hangzása van csoda, hogy a kerényi nem csapott le ró

de lehet eccer vót hó nem vót egy homo az való a magyar kotmányba a bőrkötés alá

brühüyyy
@taga20:
itt nincs júrosport meg lemans sincs flúgos futam kitöri össze jobban és hamarabb a körtefán?

vagy valami hasonló? és autóval vagy motorokkal csinálják

a gördeszkások jobbak és többet esnek meg a bringa és már van motros is repül a repüla motor majd orraesik és akkor jajongvamosolyg

brühüyyy

nem nézek ilyesmit
@röhögő:

Erről van, kérlek alássan.

Ha az RTL cswak egy kicsit is tényszerűbben tájékoztat, és Híradóiban a valós hírek aránya eléri a 80%-ot, beszámol mindarról, ami ebben a több jóra érdemes országban történik, akkor talán özv. Szalókiné Kovács Manyi néni is tudta volna Jászladányban, hogy hová ne húzza azt az x-et.

Csak azért, hogy NE legyen a fidesznek újra 2/3-ja.

Mert senkinek ne legyenek kétségei, totálisan ki fogja herélni a köztársaságot, fehérorosz szintre züllesztik az országot.

Szóval, az RTL klub (és a TV2 is) nyaljon sót. a Közmédáiában dolgozókról pedig inkább szót se, ők eygszerűen dicstelen szervilis árulók, szakmájuk (ha egyáltalán) kontárjai.

Bocs, ha indulatos voltam.

Columbo
@rodeo36: Boccs az Off-ért. "Oroszország tényleg ejti a dollárt"

Magyar nyelvű forrásom, ahol is az eredeti angol cikkek is linkelve vannak.

idokjelei.hu/2014/06/oroszorszag-tenyleg-ejti-a-dollart/

Ez most valami komoly dolog? Vagy azért hallgat róla a fősodrat, mert télleg jelentéktelen az ügy?

On
most hallottam hogy székesfővárosunk neve nem lehet Félcsút !

átnevezik

2/3csút -ra
@GeoCracker:
Nem tudom, hogy vagy ezzel, de délben inkább semmilyen gyümölcsöt nem eszem, nemhogy narancsot.
Egyébként nyugtával se dicsérd a napot, azon is van tranzakciós adó - - most, még...

Gondolkodtál már a telekinézis gyakorlati alkalmazásának előnyein?
@Mariann19: Ez engem is szíven ütött, amikor elkezdtem tapasztalni. De aztán percek alatt megszoktuk, már nem is kaptuk rá fel külön a fejünket. (Az volt a másik fordulópont szerintem.) Túl rövid volt az a kis idő, amíg ez nem volt természetes, már és még.
@rodeo36: Mondtad "pénz nélkűl nem megy...rés van a fidesz pálinkáshordóján, csorog a pálesz..."

Fabius pár utolsó bejegyzésének a kommentjeit ugyan nem követtem, de régebben idei májusi hazai pénzügyi összeomlást vizionáltál virágnyelven. Ehhez képest már június közepe van.

Tudom, Eu Norvégia elzárta a "pénzcsapot". Nem lehet hogy van annyi jegybanki tartalék hogy abból akár éveket is kihúzzanak? Mondjuk ezzel a jövőt élnék fel a kiszfiúk, de hát hiszen ezt teszik 4. éve. :-(
@rdos:
legelsősorban: sohase tájékozóggy a fősodratból, ismerj meg eseményeket és saját magad elemezd

az oroszoknak és a BRICS-nek létkérdés az egyre nagyobb önállósodás és annak a legfontosabb lépése a financiális önállóság a többi ennek következménye

szaddamhuszszeintazért akasztotta fel a bush, mert euroban akarta a fizetéseket és a kadhafi is aki aranyat is elfogadott volna

nincsenek ezzel egyedűl és még néhányan belépnek a klubba máris hatalmas sírás és a FED mehet a levesbe az egész patyomkin országgal együtt (mert halál komolyan az!)

brühüyyy
@rdos:
az egy dolog, hogy bevallják és egy másik, hogy hazudnak

már 2014 május előtt megvolt a nagy esemény a tartalékokkal sem lehet mindent megoldani, lévén, hogy csak a Tannenbaum-nak egyedűl többel tartoznak mint az egész tartalék(vagyhogyhíjják)

már megint a fősodorból mno meg mh ból tájékozócc?

brühüyyy
@rodeo36 kedvéért, meg általában is összedetem kicsit a gondolatokat :-)
endresy.blogspot.com/2014/06/jo-diktator-kerestetik.html
@rodeo36: Kössz a gyors válaszokat. Dollár. Erről én is hallottam (líbiai iraki olaj export nem dollár elszámolás szándéka). Ha a hír igaz, akkor az eddigi gyakorlatot látva oroszként én biza okkal aggódnék az egészségemért, a gyerekeim egészségéért. :-(

vilaghelyzete.blogspot.hu/2014/06/az-usa-megelozo-atomcsapast-tervez.html

Technikai csőd. Annyira a pénzügyekhez nem értek, de egyszer vannak a hitelek aktuális időbeli törlesztései és van az akár befektetői alaponkénti összesített hitel állomány. Ami természetesen jóval nagyobb az aktuális havi (vagy tetszés szerinti idő lépcsőjű) törlesztésnél.

Mno, mh, kössz nem.
@GeoCracker:
már mióta tépem a pofám erről...mintegy 200 szarháziról van szó akik elfoglalták az országot saját személyes haszonszerzés okán

és a kereteket az ország biztosíttya nekik mióta ez a poloska kiállt és elkotkodácsolta azt a hírhedt lószart ott a téren koporsók előtt akkor kellett volna lelőni, már késő lett volna de még időben

brühüyyy

nem elemezni kell az orbánt hanem lámpavasra tenni
@rdos:
az usa nem engedheti meg magának további frontok nyitását, atomcsapást sem...az érdekek sokkal bonyolúltabbak annál, hogy el lehessen intézni egy csapással az ötlet is baromság

venezuela, irán, oroszok, és BRICS, afrikai országok maghreb levante

és kik vannak vele szövetségben?

a israel léte érdeke az angolok félig meddig a többiek lepattannak róla seperc alatt és akkor

nehogy asszidd hogy nem patyomkin? sokkal inkább mint álmodnád

brühüyyy

egyébként az is egy köcsög ami addig jár a kútra míg szétverik

belülről!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@nincs_itt:
igaz és kurvajó

brühüyyy
@rodeo36: A koporsós beszédnél sem kockáztatott semmit. ahhoz sem bátorság, hanem mikrofon kellett.
@rdos: szerintem pedig a jegybanki tartalék is csak duma, ugyanis az hitelből nő. Temple Tóniék veszik a magyar papírokat, mert még tudnak belőle virtuális hasznot sajtolni. Ennyi. azzal is tisztában vannak, hogy termelés NINCS ott Mo.-on, ami van az is csak átmeneti, megy amikor akar.
@nincs_itt:
@rodeo36:
Pont a napokban jutott eszembe az a régi poén,hogy Grósz volt itt a legnagyobb villamosító,mert bevezette az országba a feszültséget,meg a boltokba a voltot,de a poén többi részét elfelejtettem.:((
Qrva régen hallottam már.:((
De ez se rossz.:))
@rdos:
annyit kiugrott abból is: a NATO léte fölösleges, nincs ellenség, csak ha gyártunk ellenséget
kirobbantották az ukrán eseményeket mert az is az atlanti pocsolya másik oldalán van

nem véletlen, hogy az amerikai földrészen a tűzföldig bezárólag béke van csak kis köpködés mert rettegnek, hogy az lesz mint volt az oropszok megjelennek Havanna-ban nukleáris erőkkel és az 150 km re van Miami tól és hatóvolságon belűl van az egész patyomkin falu

a financiális bojkottal szépen le lehet őket rombolni....kártékony csótányok a szövteséges europát tartják sakkban a nato-val?

brühüyyy
azoknak is menden kell mint az orbáncigánynak de a szarka tipikus esettye
@GeoCracker:
meg a hülye tömeg ami odament és megtapsolta azt a szart

a magyarok sohasem ébrednek fel

ugye feltámadás meg nincs

brühüyyy
@rodeo36: Úgy először akkor kezdtem el tűnődni a nató szövetségi rendszerén (az usa csatlósain), mikor kishazánkat is meghívták ebbe a szervezetbe. Ugye fél évezrede nem nyertünk háborút, azért ez rossz ómen. :-) Viccet félre téve.

Nem tűnik életszerűnek számomra egy japán és német erőkkel támogatott nató intervenció mondjuk Donyeckban.
@nincs_itt: Lehet hogy télleg üres a kassza.Nem tudom, ezért is kérdeztem. Ha nem volna fontosabb dolgom szabadidőmben, mint pl. itt beszélgetni, nyilván már keresném is a számokat. :-)
@rodeo36: "a szövteséges europát tartják sakkban a nato-val?"

A válasz nem nehéz. Hány amerikai katonai támaszpont van a baráti Németország területén (25 tán még mindig van)? Hány német katonai támaszpont van a baráti USA területén? Egyről sem tudok. De még a legjobb szövetséges angolokkal is igencsak asszimetrikus a katonai együttműködésük.
Cirbi ma nem sajtófigyel. Besegítek neki.

"Nagy Imre egyenlő a magyar szabadsággal, amiért az életét adta. Ez ma nem így van, ma egyre inkább az a pálya, hogy Orbán Viktor egyenlő a magyar szabadsággal.

Ehhez pedig Nagy Imrét újra meg újra el kell temetni, csak annyi a különbség, hogy immár nem jeltelen sírba, arccal lefelé, kátránypapírba csavarva, hanem hamis ünnepek, csalárd szavaival. S e csalárdság idén nem csak a hamis legendák történelmeként megejtett prezentálásában jelenik meg, de abban is, hogy a hős, az ünnepelt maga egészen Portugáliáig menekül a saját megünneplése elől, mert a vendégségbe érkező németek közül maximum csak a Scopions egy-két tagja lenne hajlandó (tekintettel az idős kor és a rock and roll életforma kölcsönhatására) szóba állni vele, viszont Joachim Gauck államfő nem."

m.magyarnarancs.hu/narancsblog/temetes-ujra-meg-ujra-a-szabadsag-tenye-es-unnepe-kozti-kulonbsegekrol-90541
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

cum laude i magna...mász tesz di gríizestészta

szóval? kiváncsiságod magna

és te hó lélsz?

brühüyyy
@rdos:
tudni kell temetni

kérdezzétek Elektra-t ő csak tuggya

brühüyyy
@GeoCracker:

Hát, tegnapelőtt olyat láttam, azt hittem, leesek a székről. Már nem t'om melyik csatorna régebbi riportja a Kossuth tér Messi-jével,
rövid bevágás a '98-as temetési beszédből, a riporter kérdezett valamit arról a beszédről, fasse tudja mit, csak arra kaptam fel a fejemet, amit a csúti Maradona mondott:

"szívből írták, szívből mondtam."

Így. A világ meg úgy tudja, hogy azt a beszédet Orbán írta. Hát még azt se. A saját szájával mondta. (A riportra az asszony a tanúm, ő is látta, és ugyanezt hallotta tőlem függetlenül.)
@rodeo36: A temetési beszéd kapcsán azon filóztam, hogy 1989-2 hóig még biztosan létezett a TÜK (titkos ügyirat kezelés), munkahelyi párttitkárok, személyzetisek szintén, akikkel egy szimpla vállalati bulin elhangzó beszédet egyeztetni kellett az illetékes eftárssal. Egy országosan rendezett "buli" esetében sem igen lehetett ez másként.

Ki írta a szöveget? Akár moszkoVitya is írhatta. Na jó, de ki ellenőrizte?

És a még jobb kérdés, hogy ki bólintott rá? Ezt Elektra már nem tudhatja. :-(
@rdos:
tudtommal ez a pityipalkó cigánysurmó ügynök volt és pénzt is kapott azért...hogy ő mondta az a mesterségesen szított néphangulathoz lett igazítva...volt valami társadalmi vita meg ilyesmi de a langymeleg pocsoly és az azoknak akik végűl kiélték magukat mindezen események révén nem volt elég, az akkori dőkben félreállított (mert döntő többségükben valóban értéktelen szarháziak vagy a szürke szürkesége voltak) senkik akartak előretörni...személyes tapasztalataim voltak hogy ezek nagyon sokan soha semmit sem tettek mert képtelenek voltak képességek híján de kurvára irigyelték azokat akik előrejutottak mert tudtak és akartak dolgozni és jól kerestek...na ezek a szarok csinálták a rencerváltást a saját képükre

olyan is

szarnak szar képe van és büdös

brühüyyy
@rdos:
divat volt a jellemzően széllelbélelt hülye lengyel szamizdat és hasonló posványok a szocializmusban szocialista forradalom vagy a vihar a biliben

na erre jó a kisgömböc a buzi kurva annyát nekijje

brühüyyy
@rodeo36: :-)

Két "rendszerváltó".

magyarnarancs.hu/belpol/elbujdosik-a-nap-hose-lesz-gauck-orban-talalkozo-90497

"Üzenetérték

Gauck és Orbán egyaránt a kelet-európai térség rendszerváltozásának fontos figurái. 1989. június 16-án, Nagy Imre újratemetésén tartott beszéde miatt ez az évforduló különös jelentőséggel bír Orbán Viktor számára. Az egykori lelkész, Joachim Gauck részt vett a kelet-német polgárjogi mozgalomban, majd az első szabadon választott kelet-német parlament tagja lett. Az újraegyesítés előtt és után is ő koordinálta az állambiztonsági akták nyilvánosságra hozatalának folyamatát. Találkozásuk elmaradásának – különösen egy ilyen szimbolikus esemény alkalmával – mindenképp jelentős üzenetértéke lenne."
@rdos:
ennek annyi diplomáciai érzéke van mint egyn taplónak

államfőt államfő fog fogadni

ez a dilinyós meg legyen távol a meccsen

brühüyyy
lehet ezzel megússza azt a gyalázatot, hogy akkor sem akarna vele találkozni ha ott lenne a szomszéd teremben
@rodeo36: Igen, az több mint égő lenne moszkoVityának.

Visszatérve 13:40:40-i kommentedre. Az ezzel a legnagyobb baj, hogy ha ügynök volt, akkor sajna ma is az (a besorolása biztos változhatott, de ehhez nem értek). Amennyire tudom a titkos szolgálatokat nem olyan könnyű otthagyni, még ha akarná sem. :-(
@rodeo36: Ami még eszembe jutott erről a szimbólikus ügyről, ha az rtl észnél van, ebből is lehet egy "szép" 25-éves centeneáriumi hírt faragni. Igaz, ügy annyi van, keresni sem kell. Tán ide is linkelte valaki, moszkoVitya Soros pénzén élt 1989-ben.

Propelleren 1. hír. :-)

propeller.hu/itthon/2941929-orban-elismerte-soros-gyorgy-penzelte#v1107485
@rdos:
neked sohasem volt gyanús az a tény ahogyan tevékenykedik? a következetes és folyamatos rombolás destrukció...és a pénzek elkótyavetyélése...a gazdasági "holdudvara" is gyanús ilyen nulla értékű gazdasági hozzáértéssel mint azoknak a milliárdosoknak van akik kizárólag az állami megrendelések túlárazott megvalósításval tudnak működni az több mint gyanús

valaki sakkban tartya akihez nem tud hozzányúlni a fellegi már eltűnt messzire az nem fog árúlkodni, megvette de a többi?

brühüyyy

konteo szaga van és ha valami konteonak láccik az nagy valószínűséggel az is
@rdos:
ha 1993-ban a Soros nem vész össze az akkori vezetéssel az én sorsom is másképpen alakult volna

de ami nem volt hát nem volt

brühüyyy
@rdos: nyilván elsősorban rosszindulatú spekuláció, de a mai totális jellemtelenségéből kiindulva szinte bizonyos, hogy vamzer volt - kicsi, jelentéktelen, de beköphette kortársait.

egyébként már '90-91-ben rögtön az első választások után, amikor még javában a libsi korszakukat élték, valamelyik Kacsa-magazin szintű újságban meg is jelent a beszervezési papírja. onnantól kaptak lábra a pletykák.

oxfordtól a titkosszolgálati iratok 700 évre történő mai titkosításáig.
@xvxvxv: @rodeo36: Ha már konteó. Ajánlom tiboru mester egyik posztját.

konteo.blogrepublik.eu/2013/06/09/konteonak-indult/

Amúgy az van, ha nincsenek tények (egypártállami, a mai napig titkos titokszolis archívumokra gondolok), agy ecceri népek megpróbálják kitalálni, kikövetkeztetni a "tényeket". Ugye az előbb említett német rendszerváltó kisöpörte a staszit a németektől (amennyire lehetett), moszkoVityánk a módszerváltó meg pátyolgatja a hazai stasisokat a mai napig. Ez sajnálatos megfellebbezhetetlen tény.
@rodeo36: Soros 1993 és sors. Nem akarnék érzéketlennek tűnni, de hát a Tanuból tudhatjuk,

hu.wikiquote.org/wiki/A_tanu

Az élet nem habostorta, Pelikán. :-( Boccs.

Nem tudom mi történt, de fogd fel úgy, bármennyire is rossz irányba fordult esetleg az életed, de a jelek szerint talpon maradtál. Ez A lényeg.
na látom, megint összenőtt ami összetart( ballibsik+jobbik) OV gyalázásában! Zsák a foltját, folt a zsákját. Kérdés, hogy ez a fajta orgazmusotok kitart e még , nem 2018-ig, hanem sokkal tovább? No élvezkedjetek csak, más sem maradt számotokra.
@rdos:
hát a Bacsó mindent beletett és milyen mélyen ismerte a magyarokat

igazad van, sok sok döntés eredménye lett az ami lett és amivé vált és ez így jó is

az egy jó kis kaland lett volna...és bele tudtamm volna piszkálni egy "kicsit" némelyek sorsába

mindez máshol és másokkal másképpen

tudod engem nem hagy nyugodni, hogy az ilyen senkiháziak hogyan tudnak véd és dacszövetséget kötni az összes többi ellen és sikerre vinni a meggazdagodásukat mindenki kárára

dehát ezt csakis magyarországon lehet lejátszani máshol az orbán (mátyásvagyhogyafaszbahíjjákazatyáját) kapna biztonsági kísérőket a börtönből hogy jelen lehessen a fia főtárgyalásán

szóval a kattogós lepkének igaza van

brühüyyy
@vitéž munkášőr: Köszi, igen bőrön olvastam először. Már emlékszem.
@bölcsbagoly: Hétvégén is van műszakotok? Legalább megfizetik? Vagy magadtól vagy ilyen "bölcs"?
@bölcsbagoly:
te kuvkinak láccó szarkupac, az mijaz hogy ballibsi?

etimológiailag?

kifejtenéd?

meg a libcsibolcsi (na ez a kedvencem) arról mittucc? hogyan lehet definiálni mint releváns relevációt?

brühüyyy
@rodeo36: Győző nevet kapta apuci a keresztségben ..., a karom mondani a névadó ünnepségen.

Nem az a baj a mindenoldali bolsevik eftársakkal hogy lopnak, hanem az, hogy eszetlenül, vagy nagyon is tudatosan úgy lopnak hogy az okozott kár nagyobb mint a haszon. :-(
@bölcsbagoly:
kuvik szarkupac
a libcsibolcsi az hogyan definiálható és a ballibsi is nagyon érdekelne szagembertől amúgy etimológiailag meg tudományosan

brühüyyy

szorgalmas vagy de mennyiért?
Örültem, mentem. További kellemes időtöltést. Hallani valami bagoly huhogást is, sokat ne hallgassátok, még a végén rémálmotok lesz. :-)

Sziasztok.
@bölcsbagoly: reszemrol csak ennyit neked, shitnyiknek - ezt epp most elem meg es meg kell mondanom, elegedett vagyok:

"Gyûlölöm dancs, keleti fajtám,
Mely, hogy kifáradt, engemet adott,
Ki sápadtan fut Napnyugatra,
Hogy ott imádja Urát, a Napot."
@bölcsbagoly: Vajk, te vagy az? az eszed alapján rögtön rádismertem! a Falusi Vajk! még mindig az szdsz 25 millióját keresed??

tudom, Vajk, ez semmit se jelent, de azért nem gyűlöltem én mindig ennyire a magyarokat meglopó, újnemes tolvaj fajtátokat. példának okáért '89-ben a Bem-rakparton, egy nyári este, a művház előtt együtt szívtunk el egy füves cigit azzal a bácsival, aki most a rézsút szemben lévő épületnek a ház-elnöke. szóval, nem mondhatod, hogy alapból fröcsögő vagyok a tolvaj, proli fajtátokkal szemben.
@épészmérnök: "Orbánra szüksége van a "háttérhatalomnak".
Orbán az eccerűek számára a feltámadott Robin Hood/Naszreddin Hodzsa/Rózsa Sándor.
Ebben az országban "Mátészalka gyászban van, Gacsaj Pesta halva van."
Elhiszik a mesét, mert hinni szeretnék, hogy a rabló a gazdagoktól elveszi a pénzt, és a szegényeknek adja. Hát nincs rezsicsökkentés? Nem szívatják a bankokat? Dehogynem! Ez a bizonyíték arra, hogy a (rossz) gazdagoktól lopnak.
És arra, hogy a szegényeknek adják, itt a bizonyíték: a közmunka, meg a rezsicsökkentés!
Ezt a mesét másnak nem hinnék el. Orbán "varázsa" csak addig segíti a körülötte lévőket, amíg ő maga aktívan jelen van. Ha eltűnne a közéletből, már nem lehetne ugyanezeket a dolgokat ilyen simán megcsinálni. "

Ez így van. Én is mindig azt mondom a fideszes ismerőseimnek, hogy mi lenne, ha nem lenne Orbán, és ugyanezeket a szövegeket kisrogán, Selmeci "csak" Gabriella "szenátor asszony", Németh "rezsibiztos" Szilárd vagy bármelyik más pártkatona mondanák el úgy, hogy ők a Fidesz elnökei és ők a miniszterelnökök.
Lézer Dzsonitól is csak azért fogadja el a fideszes tábor a dolgait, mert Orbán ott áll mögötte . Orbán nélkül Lézer csupán egy vidéki város polgármestere lehetne csak (de azt is csak Rapcsáknak, a mentorának köszönhetően).
@rodeo36: azok olyan hülyék mint te meg a többi itt tobzódó infantilis vadszamár!
@xvxvxv: látom hazudni nem felejtettél el a drogozástól.
@vitéž munkášőr: sohasem állitottam, hogy nem a gyűlölködés éltet benneteket! no ezért nincs mit és hogyan egyeztetni veletek! Hiába óbégattok mindig az egyeztetés hiánya miatt. Egyszerűen nem vagytok vitapartnerek, hanem infantilis bunkók.
lézerdzsoni nem azt mondta hogy Budapesttől veszi el a pénzt
hanem hogy a FŐVÁROSTÓL...
ergó izgujjjon Félcsút, , azaz 2/3csút... az aranylábú rámszesz
@GeoCracker: "A tömegek hinni akarnak. Annak aki a személyes felelőségüket átveszi, hinni fognak. Ugyanazok, akik átruházták a döntésüket Hitlerre, tapsoltak ugyanezért az NDK-ban."

A történelem nem ismétli önmagát, hanem rímel, mondta volt állítólag Mark Twain.
@rodeo36: Én arra lennék kíváncsi, ha az ide köpködő bölcs baglyokat, benjiket, Stefiket, stb. szerelmük tárgyaival - Lázár, Vitya, Meszaros, stb.elköltöztetnénk egy lakatlan szigetre, körben meg a cápák, hány óra kellene, hogy szétszedjék egymást?Dolgozni egyik se tud, meg nem is akar megtanulni, ott meg nem lenne a rajongó nép, aki eltartja őket, csak a közvetlen seggnyalók.Vajon ki maradna életben?Még a békamenet is elférne mellettük.:
))
@évásanyó:

ha javasolhatok helyszínt, akkor legyen a Lándzsakígyók Szigete (azt olvastam, védőfelszerelés nélkül a az átlagos túlélési idő 3 óra), vagy Comodo, hogy legyen egy kis izgalom.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Nem jó, mert gyors, legalább annyit szívjanak, amennyit szivattak az embereket.
@bölcsbagoly: Vadszamár vagy te, te neveletlen, ostoba, pökhendi,recskamajom.Édesanyádat sajnálom, mert ha tudja, ki lesz belőled, lehúz a wc-én.Hogy beszélsz te egy blog társadalmával?!Ha mindezt személyesen csinálnád, Boli meg a szívlapát megtanítana tisztességre.Meg még egy páran biztos beszállnának hozzá tahójenő.
@parti_giano:

Szerintem ezek már kényszerből hazudnak.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Gondolod, hogy valaki géppisztoly szorít a fejükhöz, és ha elengedik a billentyűzetet, lő?
@évásanyó:
gondolom Sta Helene-re gondoltál?
igen a békamenetet is exportálnám javaslatodra és kb. 1 napig maradnának életben, persze gondosan a sakálokat és a hiénákat azért ott hagynám és egy két mérges kígyót is...és sok hangyát akkor nem kellene a hantolásukkal...igaz máglyát is lehetne

jól elfüstölnének

brühüyyy

nagyon jó javaslat
@épészmérnök:
Karinthy Frigyes már kb. 80 éve megírta, hogy mindig azok a pártok nyernek, amelyek azt mondják, amit az emberek hallani szeretnének.
Nincs új a nap alatt...
@épészmérnök:

Gondolom, a hazudozás is olyan rögeszmés kényszerré válhat, mint a körömrágás, vagy a maszturbálás.

"- Mi a neved, Főnök?
- A nevem Hazug Hal, de ez nem igaz." (Rejtő: Piszkos Fred közbelép)
@évásanyó: a z index szemetével pont úgy ahogy megérdemlitek!
@épészmérnök: Könnyű pénzkereseti forrás, fedett helyen, ölben a laptop, kávé, kaja, megfizetik.Gerinc, becsület one ász, sok a munkanélküli, ők meg jól élnek.Volt a házunkban egy fiatal srác, egyetem után rögvest munkanélküli. Megkeresték tuggyukkik, belepiszkolt minden blogba jópénzért.Egyszer részegen elfecsegte mit csinál.Azóta a házban sem láttam, biztos elköltözött.
Milyen miniatűr méretű lehet ennek a szerencsétlennek?
@bölcsbagoly:
hááááááááááát mellélőttél -mármegint- nem sorolom az akadémikus tanulmányaimat...és mást sem...szerencsétlen egy fószer vagy kuvik és a neved egy gyönyörű bölcs madár meggyalázása

te zooplankton

brühüyyy
@épészmérnök: benne van korunk minden jellemzője finom iróniával...

már csak egy szót nem találok... illetve találom de nem modnhatom ki mert szerény vagyok...

na jo, mivel ugyse találnád ki: zseni vagyok:)
@rodeo36: Megegyeztünk.Hogy lehetne kivitelezni?
@rodeo36:

Ezt a Zooplanktonok Polgári Köre nevében kikérem magamnak. :)
@évásanyó:

vagonírozva konténeres csomagolásban, majd Cádiz-ban behajózni egy Maersk-be annak vannak darui ki tuggya rakni a konténert a partra...kilakatolás, és a sorbarakott konténereket (12 db 40 lábasban elférnének)konténereket szép sorban kilakatolni, állig felfegyverzett őrséggel csak az első konténer ajtaját is kinyitni majd kinyittyák egymásnak vagy nem???

és az őrséget beemelni a hajóba...
good bye

brühüyyy

Google Earth-öt megbízni űrhajóról filmezze a jútyubra...valóvilág 17
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
egyéb javaslat? valami mikróba vagy vérhasvírus?

poloska? csótány nem lehet mert nukleárisan ellenálló és valóban okos

brühüyyy
@Sejk a derék katona:
zsenikkel van tele a padlás...és mivel kezeled?

brühüyyy
@rodeo36: A végrehajtás után az utaztatási költségek kiegyenlítése céljából teljes vagyonelkobzást javaslok.Egy szál alsógatya az üdvözítő öltözet konténerben.
Azt álmodtam, hogy Andea Pirlo a miniszterelnök.

Elég szar volt felébredni.
@vajdasagi: "ott mindegy, hogy ki mit támogat a balosok közül, mert Tarlós úgyis nyer. Nem is olyan rossz vezetője ő a fővárosnak Sőt: Demszkihez viszonyítva igen jó. Én pl. simén rászavazok majd."

Nem akarom dícsérni a Demszkyt, de Tarlós miben is jobb nála? Tényleg miben?
Demszky alatt legalább az új buszok a BKV tulajdonát gyarapították, tartlós alatt a BKV csupán egy beszállítóvá degradálódott, ráadásul azok közül is a lepusztul fakarusz buszos beszállítóvá - mert a legforgalmasabb buszjáratokon már a VT-Arriva Mercedes buszai közlekedenek. A VT-Arriva nem más mint Európa 2 legnagyobb tömegközlekedési cégének közös vállalkozása: a német Deutsche BAhn-nak és az angol Arriva-nak. És még a sofőrjeik is az ő alkalmazásukban vannak és nem a BKV-éban. Ja, hogy ezt egyik BKK-s propaganda kiadványban sem olvasod. Nem is csodálom - de a neten angol nyelvű oldalakon simán utánanézhető.

Itt van pár info az Arriváról: www.arriva.co.uk/ :
"Arriva is one of the largest transport services organisations in Europe, employing some 55,900 people and delivering more than 2.2 billion passenger journeys across 14 European countries every year."

en.wikipedia.org/wiki/Arriva :
"In April 2008 Arriva purchased an 80% shareholding in Eurobus Invest, Hungary's largest private bus operator which operates services in Hungary and Slovakia.[46] In 2009 Arriva purchased the remaining 20%.[47] Arriva's are in a joint venture with Videoton Holding operating as VT Transman.
In May 2013 VT Transman commenced operating two bus contracts in Budapest for eight years.[48][49] This will see 150 Mercedes-Benz Citaros added to the 225 bus fleet."

A Deustche Bahnról ugye nem kell infó? Annak a neve ugye enélkül is mond neked valamit? De ha nem akkor arról is szívesen teszek be infókat :)

Wazze, nem leszünk a multik gyarmatai? Persze, mert már azok vagyunk, és Vitézy-Tarlós páros a BKV-t átjátszották Európa legnagyobb tömegközlekedési multijainak a kezére.
Te meg mehetsz ki a békamenettel tüntetni és tarthatod a "nem leszünk a multik gyarmata" transzparenst. Széles Gábor (a VT-Transman strómaja (amely az Arriva tulajdonában van), a magyar milliárdos oligarcha és jobboldali médiatulajdonos) pedig csak röhög a markában rajtatok, hogy mennyire átvert titeket. Tarlós pedig főpolgármesteri aláírásával szentesítette a BKV tönkretételét, és a főváros tömegközlekedésének átjátszását Európa legnagyobb multijai kezére.

Ha a buszok árát a BKV kapja és nem a VT- Arriva, akkor most a BKV-é lennének az új Mercedesek.
És nehogy azt hidd, hogy így olcsóbb lett. Ráadásul, ha a főváros nem fizeti a szerződés szerinti összegeket határidőre a VT-Arrivának, akkor azok:
1. amíg nem utalja a főváros a számlájukra a pénzt, addig nem küldik ki az utcára a buszokat - és sajnos nemcsak Vitézy-Tarlós páros szív, hanem a fővárosi utasok is
2. emellett bíróságra viszik az ügyet, és köbéreel + büntetőkamatokkal együtt fizettetik meg a fővárossal az elmaradt összeget
Szerint Európa legnagyobb tömegközlekedési cégeinek a jogászai smafuk? Merthogy a VT-Arriva tulajdonosai a német Deutsche Bahn és az angol Arriva.
@rodeo36: "zsenikkel van tele a padlás...és mivel kezeled?"

mivel kezelném ??? kellő szerénységgel kezelem...
csak így lehet együtt élni ezzel...
Jövő héten jön az Orbán haver szerződést kötni.

Az Orbán-kormányt és a keleti nyitás politikáját láthatóan nem zavarja, hogy a hivatalosan elnöki köztársaság Türkmenisztán diktatúra, ahol az állam minden szinten a Berdimuhamedov-rezsim kezében van: az ellenzéki személyiségeket megfélemlítik és bebörtönzik, a sajtószabadságot és a szabad vallásgyakorlást drákói törvények korlátozzák, a kisebbségeket pedig elnyomják.

nol.hu/kulfold/magyarorszagra-jon-a-vilag-masodik-legnagyobb-diktatora-1468193
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Egyelőre még focizik, de a VB után ráér:)
@tristen2005:

Szar lehet, ha valakit Nyugaton egy lókötőnek, Keleten meg egy senkinek néznek... :)
@évásanyó:
teljes mértékű egyetértésem, de raffia szoknyácskákat adnék rájuk az stílusos

brühüyyy
@Sejk a derék katona:
én ezt megoldottam már nagyon régen még első általánosban amikor kinyílvánította az egyik tanaram...azonnal lebicikliztem magam és el mentem csíbort lesni a patakra...az olyan megnyugtató azután ...hát nem sikerült titkolni de soxor álcáztam: kikaptam gombfociban...akkor az ellenfél megnyugodott

egy időre

brühüyyy

azután elmondtam a Tanár úr kérem-ből a Rossz tanuló felel-t fejből és azután megint ki kellett kapnom gombfociból
@fehérfarkas:
szent habakukkkk...
bérbe adták a budapesti tömegközlekedést? a metrovonalak kinek a kezében vannak? meg a villamosok, trolibuszok? a MÁV személyszállítás még magyar?

hát ez borzalmas

napokban láttam egy reklámfilmet LA-ban filmezték és egy Ikarus busz vonúlt át többször is a háttérben...már nem exprtolnak semmit ami magyar? csak átszállítanak az országon dolgokat és annak egy részét értékesítik?

zseniális van még ennél lejjebb?

ezért van az, hogy az ezévi GDP az 1977-essel majdnem fillérre megegyezik 26000 milliárd huf-ban?

brühüyyy

na így lehet tönkretenni egy országot és mennyi kenőpénzt zsebelnek be mindezért? vagy jutalék adómentesen?
@rodeo36: Rendben, amennyiben le tudják maguknak gyártani, mert ne felejtsd el, önellátásra kell berendezkedniük.Harcoljanak meg az utolsó
ó szem banánig, s ez a harc lesz a végső......:))
A poster téved.
Itt nem lézer janit gyomrozzák, hanem ő és a gazdája gyomroz azt, akit csak akar. ráadásul a ringben csak ők azok, akiknél nehézsúlyú fegyverek vannak (ezeket sosem haboznak már használni, mert tanultak a 2002-es és 2006-os leckékből, köszi d209 és elqró!), eközben az ellenfeleik vicces habszivacs kardokkal hadonásznak.
Az eredmény tragikomikus.

Amint a betojt ballibbant banda a kettős vereséget követően a politikai ring padlóján fetrengve, meglottyant aggyal és szétesett fizikummal, tömegtámogatás és figyelem nélkül ezekre a profi pankrátorokra bír "ütésként" "rúgásként" bohóckodni, az még a rinocéruszbőrüket se karcolja meg.

Nem árt ha tudja ezt a poster és a gazdái se, mert a NER elérheti őket is, korábban mint gondolná és lézer jani, meg a bandája se habszivacskarddal kaszabol.
Végetek van, mint a botnak. :)
@Éhes_ló: Drága Édes Csillagja Anyónak! Fenyegesd Te a rokonaidat meg a Hozzád közel állókat!Koromnál fogva már éltem akkor, amikor Kádár apánk átvette a hatalmat Rákosi pajtástól, azután mostani nagy barátaink ideiglenesen állomásozva félemlítették meg a népet, azután éltem, amikor a szomszéd besugta apámat disznóvágásért, azután éltem, amikor nem kaptam jutalmat Ped.Napon, mert nem léptem be a pártba,éltem és kussoltam a gyerekeim továbbtanulása miatt, és nem mondtam a főnökömnek, hogy nyalja ki az ökörje,és még mondhatnék, sok-sok évet, miért kellett meghunyászkodnom. Most már nem kell, a gyerekeim boldogulnak nélkülem is, nem félek semmilyen tiktaktól.Tőled sem, Te kis sötétben bujkáló csatornatöltelék!
@nincs_itt: villamosenergianagyhatalom :)

Köszi, jókor jött, látszik mennyit fejlődtünk.
Te is a vendégem vagy egy sörre, ha érdekel.
Lehet Siebenstern is, ha megfelel a kifinomult ízlésednek.
www.7stern.at/

A Bolié már a hűtőben van, mert Ő itt van a közelben, de Te még nem nyilatkoztál :)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
azért szerencséd, hogy csak ezekhez a szarokhoz jucc hozzá...nézd a FOXNEWS-t az még csak a kabaré

kell a népnek a szórakozás...már normális hírcsatorna nem is marad

brühüyyy

komolytalan bullshit...
@Éhes_ló:
@lófaszka

dugd fel magadnak a nert is meg a lázárt is göngyölve

és nyasgem

kijatetűvagy...huhhh és máris megijedtél

brühüyyy
Oppá. Elhülyült Ló kommentjét olvasva sziklaszilárddá vált azon meggyőződésem, hogy kb 6 db fizetett bérkommentelő (még azt se mondhatom emiatt, hogy hordabarom) ontja magából a hülyeséget 6-8 nick/fő alatt, ld Vidéki=Agricola, stb, hogy Stefikéről ne is beszéljek. Ennek az Elhülyült Lónak a stílusa is erősen hajaz a Biboldó Barmok úréra.
Szerintem jó boltot csináltak, emelhetik a tarifát egyre, mert egyre nehezebb a dolguk :)
@évásanyó:

lelki szemeim előt kannibalizmust látok, mert ott a szigeten nincs semmi vagy ha lenne azt elhorgyuk mielőtt kirakjuk ezeket...tüzet is csak akkor ha tudnak csiholni és gyűjtenek száraz levelet vagy akármit

szép kis vídejó lesz ez a jútyubon VV17 amint orbán felkészűl hogy honnan hasíccson tokaszalonnát?

brühüyyy
@évásanyó:

Remek felvetés, de lehet ez Magyarországon is hamarosan bekövetkezik.
Az értelmesebbje induljon egy kis kalandozásra, majd visszamegyünk, amikor kell.
@rodeo36: "szent habakukkkk...
bérbe adták a budapesti tömegközlekedést? a metrovonalak kinek a kezében vannak? meg a villamosok, trolibuszok? a MÁV személyszállítás még magyar?
hát ez borzalmas"

Nem önmagában a multikkal van a gond - mert mi ne szállíthatna utasokat Európa legnagyobb tömegközlekedési multija a nyugati-országok után itt nálunk is?
Itt arról van szó, hogy a BKV Európa legnagyobb városi tömegközlekedési vállalatainak egyike, az egyik legsűrűbb hálózattal. És minden negatívuma ellenére a Főváros tömegközlekedése világszínvonalú (járatsűrűség, hálózat, elérési lehetőség, stb). A negatívumok abból adódnak, hogy évtizedek óta kevesebb pénzt kap a BKV, mint amennyi a fenntartásához szükséges lenne. Ez az amit korábban is írtam, hogy a Fővárostól elveszi a központi büdzsé a pénzek jelentős részét, és annak csak a töredékét osztja vissza. És ezen belül a BKV mint a főváros legnagyobb cége mindig is a politikai alkuk része volt - soha nem a valós igények és teljesítmények (utasok száma) alapján ment a finanszírozás, hanem hogy a főváros mit tud kilobbizni az éppen hatalmon levő kormánytól. Valamint a fővárosi városvezetők éppen mit tartanak fontosnak jobban finanszírozni.
A Fidesz-kormány létrehozta a BKK-t, mint egy a főváros tömegközlekedését irányító szervezetet. A BKK-nak nincsek buszai, villamosai, metró. Ez csak egy irányító szervezet és pr központ. A BKK vezetőjének meg Orbán rokonát, a fiatal (akkor még 29 éves) Vitézy Dávidot nevezték ki. A BKK dönti el, hogy mely vonalon ki az alvállkazó, ki az aki az utasokat szállítja. A BKV most a jelenlegi helyzetben ugyanolyan alvállalkozóvá sűllyedt le, mint a VT-Arriva (korábbi nevén: VT-Transman), Volánbusz, Nógrád Volán.

A kötött pályás közlekedést egyelőre még a BKV látja el. Ennek az oka, hogy ide jóval nagyobb tőkeberuházás kellene a magáncégek részéről mint buszok esetében. De ami késik nem múlik. Ahogy múlik az idő, úgy amortizálódnak a villamosok, hévek, metrók, és a BKV pedig a jővőben sem fogja megkapni a fenntartásokhoz és állagmegtartáshoz szükséges pénzeket. Egy idő után oda is majd pénzerős multikat fog leszerződtetni a BKK. Csak mivel a sokat szidott Demszky korszak még nem volt olyan régen, és akkor újították fel a 2-es metrót, akkor szerezték be mind a 2-es, mind a 4-es metróhoz az Alstom metrókocsikat, akkor szerezték be a Combino villamosokat, meg a hannoveri villamosokat is, így azoknak a járműparkjai még jobb állapotban vannak a buszokénál (a 4-es metrót is Demszky-korszakban kezdték el építeni, és 2010 júliusában már mindkét alagút teljesen ki volt fúrva, az állomások többségét is már kifúrták, és a műszaki készenlét is 60% feletti volt). De a buszoknál is a Volvokat még a Demszky korszakban vásárolta a BKV - és azok így a BKV tulajdonai lettek.
Azért az sokat elmond, hogy a BKV legforgalmasabb és legnagyobb bevételt hozó járatait (pl. 7-es vonal) a BKV helyett a külföldi multinak adták oda. Vagyis az Orbán-Vitézy-Tarlós korszakban a BKV szisztematikus kivéreztetése, tönkretétele zajlik. Európa egyik legnagyobb és legsűrűbb hálózatával rendelkező városi tömegközlekedési cégét a szemünk előtt teszik tönkre, és darabokban (ráadásul a legértékesebb szakaszait) szervezik ki másoknak.
@rodeo36:
Kedves Barátom!
Ne bántsd a lóféle lófelealjafiléket és a bagolynak látszó bölcselkedőt se, attól mert nagyok a szemei, nincs benne Hú bölcsessége, pusztán a bagzó macska ösztöne, amitől tág a pjú-pillája a szerencsétlennek, hogyasötétbe is láthassa-nyalhassa a cicalányt, ha nem jutott annak véletlenül narancssárga nemzeti láthatósági kaczagány.

Ezek nem pusztán fizetett útszéli trollok, akik majd arrébb állnak ha ez a rendszer összedűlik, dehogy! A sors rájuk ennél sokkal kegyetlenebb csapást mért, nevezetesen; örök küzdelem lesz az életük a gazdatest nélkül, ha az megszűnik létezni, mert semmihez sem értenek a szerencsétlenek. Szóval ez nem csak pillanatnyi megélhetési kommentelés, annál jóval több. Élet-halál harc ez, ha kiesik a szájukból a csöcs és jön helyette a hosszú cici, akkor nagy szarban lesznek.

Inkább légy velük szolidáris és igyál egy 12 évest az egészségükre is (csak 3 centet – setöbb…), cudar egy világ vár rájuk, persze ők azt hiszik, ez már az idők végezetéig így marad.
Hát, nem.
@Orica Középföldi:
Na most vegyem elő a pesszipista formámat?
Amit amarról az oldalról tennék ide értékelésként, hát, elsírnád magad... én meg inkább a vidámságot preferálom a búval bitumenezettség helyett.
Hajrá Magyarország, hajrá 8:1!
@Knósszosz:Bizony igazad van kedves Barátom, Knosszi. Sajnálatra méltóak ezek a páriák, hiába bújnak a névtelenség jótékony homályába, én meg a hozzám hasonló sokat látott boszik bizony szagról megérezzük ki a troll, és nem fogjuk kesztyüs kézzel simizni a hátukat.
@Knósszosz:

Ne,ne vedd elő.Ugyanazt látom.
Most olvastam Grecsó Krisztiánnal a 168 óra interjúját: Nem hallgathatok címmel.
Nem tudom linkelni, mert nincs online az egész.
@évásanyó:
Én utálok konfrontálódni, békés természet vagyok, de ami sok az sokk.
Szóval le kell őket néha... de nem érdemes sajnos. Kedves Anyó, te se erőltesd ha már indulatot gerjesztenek az ilyen senkiháziak benned, annyit nem érnek.

Itt kiélik a frusztráltságukat, például le leiberálbolsevistáznak, mert az óvodában sokknak élték meg, hogy a Kovács Gyuszika kicsinek minősítette a pisilőjüket. Most aztán bosszút állnak itt is meg az utakon is, az X7-es BMW szemétdombjukkal, amikor levillognak mert azt hiszik, valakik.
Derűsen röhögve lépd át őket, nem érnek fel hozzád!
@Orica Középföldi:
Grecsó jó srác, szívesen olvastam volna. Múltkor hallottam vele egy hosszabb lélegzetű riportot... azt hiszem kell vennem könyvet tőle. Sajnos még nem olvastam.
@Knósszosz:

Most jelent meg egy könyve a könyvhétre. Ebből az apropóból készült az interjú.
Itt az eleje:)

www.168ora.hu/arte/grecso-krisztian-mellettem-elfersz-megyek-utanad-kozelet-irodalom-127564.html
@évásanyó: bolond vagy te öreganyó, ha a (jó)tanácsomon és a véleményemen ennyire megsértődsz.
Ez csak egy tanács, no meg a hozzá vezető véleményem, ami csak olyan mint egy segg, ami persze mindenkinek van, de a másikéra nem igen kíváncsi.

Szard le, ha okosabb és erősebb vagy, mint az origó, vagy a retekklub.

A magadfajta "ellenállókkal" vannak tele a munkakeresők és egyéb sorsüldözöttek listái, a londoni és más kies ejrópaji városok éttermi feketemosogatói, pincérei, bárpultosai, árurakodói és más meg nem értett "értelmiségiek" "sikeres" határátkelők postjai.
Te értük is perelnél itt teli szájjal és a habszivacskardoddal hadonászva.

Egy megnyert háborúhoz nem elég büszke és hősies áldozatnak lenni, kellenek hozzá az ellenfeleitek büszke és hősies áldozatai is (lehetőleg nagyobb számban mint a sajátjaitok).
A habszivacskardotoktól még a megfáradott őszi legyek se félnek, miközben minden lap azzal van tele, miként mészárolják a magadfajtákat lézer janiék a reggeli pálinka után, még a tízóraira fogyasztott abáltszalonna előtt.

Attól, hogy engem itt fikázol, még jani jani marad, az ő megfingatásához ennél több écesz és bátorság kell(ene).

Képes vagy rá? Képesek vagytok rá?
Nem úgy tűnik az idei két választásunk után!

A harmadik kiütésetekhez vezető oltári nagy pofon pedig már készül, csak a csornai bronson kell kiírja végre hozzá az önkormányzati választás időpontját.
Mire gondolsz, mit remélsz?
A két maflásuk után már kétszer fogtatok padlót.
Nem volt elég?

Ha akkor is lepadlóztok (mert lepadlóztok azt lézerjani és a bandája garantálja mint láthatod) akkor vajh mi következik majd jani és buktor pofonládájából a pofonjaitok völgyében?

Azt el sem tudod képzelni anyó, hidd el.

Lefikázol engem, amikor írni merek róla, hogy ezzel itt SEMMIRE NEM MENTEK, csak a saját sorsotokat romboljátok mert a NER elcsap benneteket, mint egy gyorsvonat?
Ez a stratégiátok, lehülyézni mindazokat, akik leírják a nyilvánvalót?
Ebből lesz a többségetek 4 év múlva lézerjani, buktor ellen?
A veletek vitázók fikázásából, cenzúrázásából?
Be nem vált jóslataitok ezreiből?
Be nem következett összeomlás rémálmaitok százaiból?
Ez a receptetek?
Ezt tudtátok tanulni az elmúlt 4 évből?
Ez komoly?
@bölcsbagoly: minek/mirol egyeztessek veled shitnyik? en mar a Totes Gebirgerol lesem a Halal-tavat alant...
@Éhes_ló:Édes Életem! Most annyira megijesztettél, hogy fogvacogva üldögélek fűtetlen kunyhóm földes padlatán. Reszkessen a gazdag kivagyiktól akinek 6 annya volt.Angliában lehet mosogatni a Mekibe, csak lehet tudod mást is dolgozni, csipet szakmai hozzáértés és angolul profi tudás kell hozzá, én már csak tudom. Azután meg egyszer csak sok lesz az eszkimo, és elfogynak a fókák, és az éhes eszkimó bizony nekimegy az őt éheztetőnek."S habár fölül a gálya, s alul a víznek árja, azért a víz az úr!"mondá a Költő.Bizony a történelem sokszor megismétli önmagát, s van az a helyzet, amikor a pénz nem segít.Úgy látszik, még nem elegen éheznek e honban, ha jóllátom, fog ez még gyarapodni.
@Éhes_ló:
te poloska, többesszám második személyben írsz rólunk, majd többesszám harmadik személyben a te főnökeidről

elszóltad magad, te nem vagy része annak a harcnak sem, te szemlélője vagy és kibaszott perverz örömöket könyvelsz el (rárecskázol néha?) hogy veled együtt mennyi hülyével van kibaszva

te a legjobb esetben bértollnok vagy aki betűre vagy bekezdésre esetleg hasábra kapja a juttatását mert egyébként munkanélküli lennél és akkor mehetnél mosogatni feketén Brighton-ba abba az étterembe ahol én törzsvendég vagyok már régóta és maradok is mert kellemesw a légkör, igaz ott nincsenek éhező lovak és hasonló pereputtyok

szerencsétlen poloska vagy...és milyen frusztrált

anyó meg ha előkaptya a nagy seprőt akkor hókonvág és ha más nem legalább kong mert agyhiányos is vagy

de most legalább elszóltad:

te is a senkik közűl vagy való csak annyi különbséggel, hogy elnyomóid és megnyomorítóid seggét vidáman nyalod sexpír helyett és meg is basznak seggbe naponta hatszor ahogy a lézerjanit leírod

egészségedre

brühüyyy
@Éhes_ló:

"A magadfajta "ellenállókkal" vannak tele a munkakeresők és egyéb sorsüldözöttek listái, a londoni és más kies ejrópaji városok éttermi feketemosogatói, pincérei, bárpultosai, árurakodói és más meg nem értett "értelmiségiek" "sikeres" határátkelők postjai."

ez szep vallomas volt shitnyik - gyonyoruen latszik belole, hogy te is csak lopni szeretsz, dolgozni nem
@Éhes_ló:

Esetleg kérdezd meg magadtól, hogy ez milyen ország, ha három diplomával a zsebedben el kell menned a berini McDonalds-ba, ha nem akarsz éhendögleni.
@évásanyó: kedves öreganyó, dehogy akarlak én rezzegetni téged.
Eszemben sincs.
Az a janó és a bandája dolga. Teszik is szorgalmasan.

A reményetek valamiféle revolúció kapcsán pedig még hiábavaló, mert aki még a fülkében sem húz még egy x-et se mellétek az nem löveti szét a seggét se értetek, se buktorért.
Ez a recipe se jobb, mint amivel 2010-ben és idén buktatok.
Szóval ennyi?
Jön a cenzúra?
@vitéž munkášőr: felőlem, miből gondolod, hogy elkápráztattál a dicsekvéseddel?
@DarthVader: Mindegy, hogy a 89-es beszédet ki alkotta. Kockázat nem volt benne. Gorbacsov már áprilisban döntött a csapatkivonásról. S erről tájékoztatta is az mszsmp kb-t és a honvédelmet.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: olyan amilyet a választott vezetőinktól ki tudtunk magunknak brusztolni.
De írhatnám azt is, olyan, amilyet megérdemlünk.
Azt is írhatnám, hogy a pontos válaszhoz tudnunk kellene, hogy hol szerzett és milyen diplomát, ha a tudása ennyit ér a ballibbantak számára mindenható "piacon"?

Mindegyik igaz jórészt.
De mi a receptetek rá?
Ki, mi a példa, ami reményt adna (hiszen eddig nem adott)a választóitoknak, hogy elmenjenek és ne lézerjanit, buktort és a bandájukat válasszák?

Mi lenne a ma passzív, vagy ellenetek szavazó választók számára az az üzenet, ki lenne az a hiteles arc, amiért/akiért kimennének az utcára, hogy megveressék, szétlövessék magukat, mint az öreganyó írja?
@épészmérnök: "Adjatok nekem négy évet,és
Németországra nem fogtok ráismerni "
/Adolf Hitler/
Tizenkét évet kapott ,és valóban nem lehetett
Németországra ráismerni !!!
@vitéž munkášőr:
az nem a Grundlsee véletlenűl? ott a hegyekben eltöltöttem pár napocskát és éjszakácskát...meglehetősen lenyűgöző környék

brühüyyy
@bölcsbagoly: kapraztat teged a Halal fasza - "alantas" Munkaval tobbet keresek, mint egy 30 eve tanito egyetemi tanar - akik mellesleg meg is erdemlik a sorsukat, hogy ezt a minosithetetlen "elitet" a szulohazamra eresztettek

(ezt a szomszed ketrecben levo allatnicku faszparasztnak is kuldom zab helyett)
@rodeo36: Aranyom! A seprőmet holmi utszéli zsiványokra nem koptatom, jó nekik a mevetésem is:)).Most viszont segits, mert nem vagyok tisztában a dologgal.Ha jól tudom a libertate több nyelven is szabadságot jelent, a bolsevik pedig magyarul többséget, orosz eredetű szó.
Tehát a liberalbolsevik nem a szabadelvű többség?És ha igen, mióta szitokszó ez? és ha nem, akkor mit jelent?Rodika magyarázd el nekem, mert félek, hogy hülyén halok meg.
@rodeo36: Aranyom! A seprőmet holmi utszéli zsiványokra nem koptatom, jó nekik a mevetésem is:)).Most viszont segits, mert nem vagyok tisztában a dologgal.Ha jól tudom a libertate több nyelven is szabadságot jelent, a bolsevik pedig magyarul többséget, orosz eredetű szó.
Tehát a liberalbolsevik nem a szabadelvű többség?És ha igen, mióta szitokszó ez? és ha nem, akkor mit jelent?Rodika magyarázd el nekem, mert félek, hogy hülyén halok meg.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
te honnan szeded, hogy ennek a faiskolán kívűl bármilye lehetne?

ez az a típus aki mindenhonnan kipottyan és most megpróbál a győzteshez...de a győztesnek sem kell...ezek azok a senkik akik a 80-as évek végén valakik akartak lenni és némelyiknek sikerült a többi maradt ugyanaz a 77. senki

brühüyyy
@rodeo36: nem, de kozel van. latod, ez pont az a hely, ahol meg en is szivesen kipakolnek egy Bang&Olufsen cuccost, hogy tolja le a volgybe valamelyik Wagner operat :-)
@Éhes_ló:

A "ballibantak" kifejezés használatáért kiállítottam tőled egy játékost, és az ellenfél jön szabadrúgással a kaputól harminc méterre.

Ha jól látom, Andrea Pirlo készülődik...

(Megj: talán nem együtt kéne kibrusztolni egy új garnitúrát??? Baszhatom a brusztomat, hogyha ti rászavaztok az ilyen Lézerjancsi félékre...)
Ez volt már? Orbán Brazíliában:

37.media.tumblr.com/b85fb40bbdc706901a89f9fe52d48438/tumblr_n72yi3q9nC1qai089o1_r3_500.jpg

Hö. Höhöhö.

Köszönjük a szép munkát Dr Flash Művészúrnak
@évásanyó: kedves "anyó"

pro libertate volt Rákóczy zászlaján? azaz: a szabadságért, latin=szabadság, a jelszó welsz-i eredetű a 13. századból ahol a legnagyobb klán vezetője Wallace jelszava volt latinul

a bolshevik az ahogy írod svájci pontossággal és a következtetésed is tökéletes azaz jól tudod (és miért ne?)

namármost annak az agyament szemét cigány (ez nem rasszista felhang hanem a bárkire igaz lopós, értéktelen egyed megnevezése) bandának akik ellopták az országot a tulajdonosaitól (a varnyú meg a róka és a persze a sajt(a tét)esettye) minden marha megpróbál gajdolni mer assziszi és akkor kiesik a csőriből...bármi még az aranygyűrű is amit a szarka ellopott és énekűni invitálják a tömjénelvtársék)

ezekkel nem lehet ész érvekkel...és a libcsibolcsi meg a libcsi az abból ered, hogy mostanában a szél arról fútt, hogy a szabadság és a többség mind hazugsággá degradálódott értékét veszítette mert mióta ez a szemét poloska elmon'ta beszéggyét ott a sok hülye seggfejnek az üres koporsók előtt (még abba sem tudtak belerakni valakit legalább legyen bűz) mint szélmalom fordúl az éppen feltámadó szél irányába és a szélen kívűl senki sem...

szóval

brühüyyy
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
most Benzemá-ékat nézném meg a Honduras-t

brühüyyy
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: az a gáz, hogy te max otthon a haverjaiddal bíráskodsz + nekem nincs játékosom akit kiállíthatnál. Jelképesen se.

Amíg nincs közös, nem PC újbeszél, nyelv, nincs legalább főbb vonalaiban közös történelem értelmezés, addig nem igen lesz nemzeti konszenzus ami alapján bármiféle "kiegyezés" és a közös jövő megteremtése megtörténhetne.

Erre úgy tűnik nnem ááll készen még egyik oldal se.
A ki kit győz le időszakát a ki kit győz le negált időszaka váltotta fel, ahol sok régi pofon kerül törlesztésre sok új maflással.
Most a ballibbant oldal lépett be a pofonok völgyébe.
Nem látom a kiutatokat.
Ezért szóltam hozzá, hátha megértitek, hogy amit itt (is) műveltek, az nem az az út, szemmel láthatóan és szavazatokban is mérhetően.
@vitéž munkášőr:

igen, nyáron is havas -legalább árnyékban azaz északi oldalakon- és hűvös kellemes és olyan a levegő, hogy messzi lehet látni és nincs zaj, meg füst és kibaszott jó Fondue-t zabáltam kibaszott sok borka bedöntése keretében

utána a nagy ágyban majd a hegyekre néző fürdőszobában rendbetettem magam reggel és tovább ....

brühüyyy
@rodeo36:
örülök,hogy még nem felejtettem el a fontos dolgokat, köszönöm a magyarázatot.Én a szabadságszerető többséghez akarok tartozni továbbra is.
@Orica Középföldi:
Köszönöm:))
Kinéztem itten a "városünnep"-re, kíváncsiságból. Ez Kispesten már hagyomány pár éve, meg nincs is messze tőlem, hát miért ne?
Rúzsa Magdi koncert van, élőben. Nem pléjbekk, hanem rendes. Ami meglepő, hogy igen nagy tömeg van, nem is gondoltam volna.

Grecsót meg meg fogom venni, eddig is képben volt, de most meg naná, szóóval... kösz!:))
@rodeo36: bocs, ne vedd kötekedésnek, de Wallace nem skót volt?
@Éhes_ló:
kibaszott nagy tévedésben leledzel, sem pc, sem történelem értelmezés, sem közös platform nem teremtődik soha és sehol a világban, annak van egy alapja, és az a gazdaság, magyarországon (így kisbetűvel) a selejtes szakmailag nulla része vezeti az országot még a magyar milliárdosok is selejtes gazdasági szakemberek ez láccik prcenként a tevékenységükben és annak eredménytelenségében

az ilyen gazdaság ami elfogadott lopáson egymás kifosztásán alapúl az életképtelen és nincs felépítménye amit te alapok nélkűl akarsz oktrojálni

ami ugye nem megy...nem lehet mocsárba bazilikát építeni vagy nagyon drága és az isten pénze sem lesz elég rá mégis össze fog dőlni

magyarországon az alapok hiányoznak:

nincs semmilyen szakember, mert aki értene hozzá az már máshol a határokon túl teszi amit akar, akik maradtak azok olyanok mint a mostaniak és nem akarom sorolni de egyetlen egy sincs aki valamihez értene mert ha igen akkor más lenne az ország

cigánytempó cigányoknak akiket minden normális ország kibasz a picsába mert dolgozni nem akar nem tud és lop

majd erről émelyegj

mert az egész felépítmény mint ahol egy kerényire van szüksége a hatalomnak meg ahol egy vajna és a többiek valakik

hát az a gazdaság szar

és a magyar rothadt és szétesően mint a vizihulla

erről tucc e valamit

brühüyyy
@elmeherceg:

namost jól rámtörtél...lehetséges ott britannia északnyugati részén a hegyekben

The Clan Wallace is a Scottish clan and is officially recognized as such by the Lord Lyon King of Arms.[3] The most famous member of the clan was the Scottish patriot William Wallace of the late 13th and early 14th centuries.

igazad leve, de a welsz-i határon

TEHÁT ÉN IS ÉRDEMLEK EGY LILA PONTOT A SEGGEMRE

brühüyyy
@Éhes_ló:
A ballibbant ellentétje a jobbzsibbadt?
Ha logikusan igyekszem követni a követhetetlenedet, akkor igen. Viszont nincs kedvem hozzá, meg amúgy is sántít az okfejtésed, szóval szép svalbárdi napfényes éjszakákat kívánok neked, egy berobbantott tárnabejárat mögött.

Most nagyon humánus voltam, vedd ezt komolyan kérlek.
@Knósszosz: nem szóltam hozzád.
Ez tuti.
Mi a bajod?
Mit nem értesz abból, amit leírtam itt másoknak?
@Éhes_ló: Az országban élők nagy része rohadtul nem kíváncsi az ilyen és olyan történelem magyarázatra, és címkézésekre, a ballib és náci, egyéb marhaságokra. Biztonságot, élhető lakhelyeket szeretnének többnyire. A népre erőltetett oldalakra választás nyilvánvalóan a megosztottság szülte zavart szolgálja, hogy ne legyen erő seggberúgni Kádár elvtárs ifjú tanítványait élen Orbánnal és Gyurcsánnyal. Amíg te itt ballibsizel, a munkanélküli komlói bányász otthon agyal, hogyan jusson egyről a kettőre, kurvára nem érdekli hogyan próbáljátok fenntartani ezt a pofon színházat.
Viszont ha elege lesz akkor ő fog pofont osztani, az összes látszatoldal imitátornak.
@rodeo36:
Te a Mariana árok fenekén akarsz világosságot gyújtani? Nem fog sikerülni, nagyon nedves... és ezért reménytelen szikrát csiholni.
Inkább iszom egy sört, ha Bolinak nem is tetszik: Stellát, beeeee....
@Éhes_ló:

Látom, van érzéked a szimbólumokhoz. "Na, ez tetszik!" rikkantana fel A Joker.

Amúgy nem világos, mit értetek "ballibant" alatt, általában többnyire csak azt, ha valaki legszívesebben lebombázná Felcsútot. De nem kell ehhez baloldalinak lenni.
@rodeo36:

Ha idézhetem magamat: a kínai Rolex nem elromlik, hanem már eleve nem működik.

Nálunk a kontraszelekció nem rendszerhiba, hanem EZ MAGA a rendszer.
@dr kotász: a választói spektrum széles, nehezen értenék egyet a leegyszerűsítéseddel, bár van benne igazság - van egy ilyen szegmens és nem is megvetendő százalék - nem lehet figyelmen kívül hagyni.
A forradalmi helyzetetek még nem érett meg.
A komlói tata még választani is sz&rt elmenni, nem szétlövetni a seggét (mint az anyókának le mertem írni).
Ebbe ne reménykedjetek, nem gyors megoldás és nem is lenne előrevivő egyik oldalnak se.
Sosem is volt az.
@Éhes_ló:
Bocsánatáért esedezem szentséges uram, hogy mertem megszólítani magát, miközben ön nem alacsonyodott le hozzám. Nem tudtam, hogy önhöz előzetes bejelentkezés alapján lehet csak szólni, ez számomra új a blogszférában.

Sajnos sokat kell még tanulnom, de igyekszem bepótolni a műveletlensége okozta hiányosságokat, csak egy kis időt kérek hozzá. Abban reménykedve, hogy jóindulatából kifolyólag kapok egy kis egérutat és lesz időm tanulni, előre is köszönetemet szeretném tolmácsolni, és mély tisztelettel szavakba önteni hálámat, miszerint menj te a büdös picsába. Büdös gyökér.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: nekem szerintem nem ezt jelenti, más lehet mást érti alatta.

Számomra a jellegzetes doktriner hozzállást,tanulásra való képtelenséget, nemzetellenességet, jellegzetes PC témaválasztást, toposzokat, szóhasználatot jelenti, ami személyeskedéssel, trágársággal, türelmetlenséggel és végül cenzúrával párosul.

Mindezt persze a "haladás", a "demokrácia" tolerancia", az "elfogadás" és a "párbeszéd" keretében.
Érdekes jelenségcsoport.
@Knósszosz:
elfogyott a söröm -kibaszott jó volt- és most még túl napos az idő ahhoz,, hogy bebasszak némi Rémy Martin-t vagy scotch-ot ott pihennek a hüttentyűben

oricával egyetértve (képzeld) az a meglátásom, tudatni kell ezzel a balfasszal is, hogy hülye ahhoz amiről assziszi ő a jani...

mint látom nem maradtam egyedűl a lényeg relevációjával...és ez megerősít abban, hogy szarországot csináltak egy jólmenő országból 24 év alatt és már a végét rúgja

azért lehet, hogy kitekerem az egyik nyakát (mármint palack)

brühüyyy
@Knósszosz: nem kell gúnyolódni, én sem tettem ezt itt egy velem beszélgetővel sem.
Az emberálarcodat sem kell elvesztened, amikor a bunkó beszólásodra valaki vissza mer kérdezni, hogy mi a gondod.

De most már látom.
Én nem tudom megoldani, keress orvost hozzá, az talán segíthet.
Jobbulást kívánok!
@Éhes_ló: óriási felelőtlenséget jelent a tömeg marionett bábuként való kezelése. Nem nehéz mivel gyakorlatilag nincs polgárság, a kispolgári, munkás réteg viselkedését pedig nem nehéz meghekkelni, amíg az egyensúly nem billen. Viszont, pont ez a réteg az akit a legkönnyebb az utcára vinni, nem ismeri a vagyoni, társadalmi felelősséget, kötelezettségeket. A gáz az hogy Kádár csecsén nevelkedett magasértelmiségi elitbanda annyira fertőzött a Kádár mirigyváladéka által, hogy gyakorlatilag nincs morális, erkölcsi tartása. Felelőtlenül fognak több millió emberrel szent bertalan éj szerű víziókat láttatni.
@Éhes_ló:

persze a szoborról és a nemzet asztaláról, meg a nerkotmányról nem szólsz és a több mint 250 "törvény"-ről amelyeket a saját seggük védelmében a többség leigázására hoztak létre mind a 250-en

egy maroknyi teveszar

brühüyyy
és te is benne vagy te vagy a szalma
@dr kotász: ennek valóban van kockázata, de erre gyógyír az unijó.
Buktor sem lép át bizonyos határokat, még ha erősen tapogatja és tologatná is őket.
@Éhes_ló: ezért tartom a ballibsi és nyilas, náci féle címkézések használatát felelőtlen szitkozódásnak. Erre az átlag választó nem hiszem hogy kíváncsi. Ezen a szinten már nem tesznek különbséget az álcímkék között.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
te olyan ....vagy...két tőmondat felével a lényeget?

de ez a poloska nem érti mi meg itt "fárasszuk" magunkat, hátha

dehát akinek a szótárjában olyan szerepel, hogy: libcsibolcsi, ballibbant és a többi az nem rendelkezik aggyal

brühüyyy
nem tudtam két fél tőmondattal

majd kezeltetem magam
@Éhes_ló:
Semmi bajom nincs, kezelésre nem én szorulok.
Viszont ha már belevágtál, akkor azt azért ajánlom szíves figyelmedbe, hogy az a retorika amivel itt operáltál, az volt az, amiért nem tetszésemet fejeztem ki.

Erre bunkózol le engem... miután kimerítetted a virtigli gyökér megszólításának a minimumát.
Jó, ne harcoljunk, nem kenyerem... de a libsibolsizást gondold már át egyszer, mi is van mögötte!? Ki a liberális és ki a bolsevik? És ezt a kettőt egybe... azt meg...?
Nehéz, belátom, de én nem voltam sosem komenyista bérenc (fidesz oldalon azért... khmmm...) és zsidó sem vagyok. Erre varrjál gombot!

De nem veszekszünk, én elástam a csatabárdot, szóval?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Kösz!
Elvitathatalan az oroszoktól, hogy tudnak repülni. Plusz repülőgépeket is tudnak csinálni, ez sem képezi vita tárgyát.
De labdába nem fognak rúgni a polgári gépek tárgyában, a Bő Ing meg az R-busz lemossa őket.
Konteó... lehet... de hihető. A TU 204-es modern madár is hamvába hullott, pedig a ruszkik három forgórészes Rolls Royce hajtőművel is próbálkoztak vele, de valahogy az nem nagyon... nyugati nyomásra. Mocsok egy világ.

Az Egypt Air-nál repül belőle... de hát az lóphas, nemn beszélve a hazai forgalomban, ami szintén ugyan az. Ott is Airbus és Boeing.

Katonai vonal az kurva bonyolult, franc se lát bele, szóval azt hagynám. Fingom sincs az érdekekről.
@dr kotász: Mintha én is erre a pofonosztásra gondoltam volna.Majd amikor az éhes család azt látja, hogy egyeseknek nem gond munka nélkül jóllakni minden nap, és akkor lesz "kapára-kaszára emberek".Volt már ilyen is a történelemben, szaladtak is az "urak" szanábaszéjjel.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
a nato-éknak is van ilyen?

amit láttam, több mint elég arra, hogy lássam, megoldódik a dollármentesítés

ahogy itt a pocsolyán innen mongyuk:
cooooooooooooool

brühüyyy
@Éhes_ló:

Anyád picsája trágár meg személyeskedő, faszkalap. Azt meg, hogy cenzúrázok, kikérem magamnak!

És most tahótlanítottalak. :)

Különben aki "ballibantozik" az ugyanakkor meg ne beszéljen "toposzokról", mert szarul veszi ki magát.
@Éhes_ló: A szomszédos Ukrajnában Janukovics is úgy gondolta hogy örökké fog tartani a luxus amiben élt mert az ellenzéki vezetőket bebörtönözte vagy megmérgezte vagy egyszerűen lelövette.
Aztán mégsem így lett mert elég volt egy szikra és már lángolt is Kijev.
Most ti agymosott barmok is úgy gondoljátok hogy bolsevicctor a miniszterelnöki székből fog kihalni de erre ne vegyél mérget gyökér.
@Knósszosz:
te ebben tájékozott vagy, én meg csak tátom...mert ami technikát csak én a vak szememmel láttam max2013-on az enyhénszólva félelmetes

a polgári repülés?? szerintem aki ilyet tud katonaiban az a polgárit is meg tuggya oldani...ott mennyiségi problémák is vannak nem véletlen az Airbus teljesen nemzetközi integráció canada is részese és büszkék rá hogy kaptak belőle...asszem futóművet csinálunk...

nem tudom volt e alkalmad helyi járatú aeroflottal repűlni? én repűltem és afrikában is volt részem benne, ott kibontattam a whyskey-t amikor a 3. nekifutásra tudott csak felszállni, légcsavaros gép és túl volt terhelve, ülésekről szó sem volt mert középen valami hatalmas gép foglalta a helyet mi padon ültünk azután mondtam józanúl nem vagyok hajlandó lezuhanni sem...

de repült...
namost az Airbus meg a Bő ing az egy másik dolog ott a mennyiség megengedi az automatizációt a gyártásban és a legújabb technológia kialakítását, erre lenne jó a BRICS de le van maradva...az 1975-1990 időszak kiesése sok...
de ...én láttam ott dolgokat élőben amiből nekem meggyőződésem, nagy lélegzetet vesz és megcsinálja

brühüyyy
@évásanyó: Veszélyes forgatókönyv lenne, a káosz nem segít. A politika fertőzött, a társadalmi válságot ott nem fogják megoldani, sőt érdekük, hogy ne is légyen megoldható.
Valami impulzus kell amitől minél többen felfogják a közösség iránti felelősséget. Minden politikát nélkülöző rendszer, infrastruktúra, mozgalom, bármi.
@Éhes_ló:
ez a fideszdoktrina

és mi van a többi 8,5 millióéval?

te poloska

brühüyyy
Kööhhööömm..., úgy látom, ment a szapora szidalmazás.:-)

Jó dolog is az, amikor nekinehezednek a neuronok a furfangos NER-társi fejekben!:-)
@dr kotász:
a lét meghatározza a tudatot (Karl Marx)
és ennek része lenne az, hogy @évásanyó -val egyetértve a bányász kikapja a csákányt és belevágja a szarházi hátába vagy a fejibe vagy ahol éri...most lécci ne gyere, hogy ez durva, mert akkor ordítozni kezdek

ezek a poloskák lassú éhhalálra azaz kínhalálra ítéltek 8 millió embert és végrehajtják éppen megvalósúl?

hát akkor mi a büntetésük? ejnyebejnye?

a kurva annyukat....dögöljenek meg a franciák kurva randán csionálták de utána csend volt ...és demokrácia

brühüyyy

250 szarházi élete 8 millió ellenében nem is nagy ár még akkor sem ha ez a 250 2500...csak nem börtön mert onnan ki lehet jönni

a hamu meg nem válik élővé a következő pár millió év alatt
@dr kotász: van igazságod ebben is, de a csoportképzés és csoportazonosítás itt a blogszférában ilyetén fogalmakkal történik és része az itteni közbeszédnek, mint azt itt magad is olvashatod pro és kontra.

Miért vonnám ki magam ebből, ha már belépek ide nevetni, beszélgetni?
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
No lám, neked is leesett az emberálarcod, pedig te kérdezted mit értek a ballibbant fogalma alatt.
Mondhatnám, hogy sajnálom, de nem lenne igaz.
Rutineljárás felétek, csoda, hogy eddig fennmaradt.

De miért ne írhatnék toposzokról, mikor itt soroljátok őket.
Nem olvasol, csak írsz?
@rodeo36:
A kotonai meg a polgári az két külön tészta.
A ruszkik mindkettőben nagyon tudnak (még ha ezt nem is hajlandóak sokan elismerni), a bibi ott van, hogy a katonai fejlesztésekre semmilyen pénz nem számít, viszont a polgári vonal az kurva költséghatékony kellene, hogy legyen, ha el akarnak adni belőle külföldre is.

Na, ez nem megy egyenlőre nekik. Az Aeroflot flottája is Bő Ing és R-busz gerincű, a maradék ruszki gépek is jobbára TU 154 M-esek, Szolovjev D30 KU hajtóművekkel, a klasszikus Kuznyecovok helyett (kevesebb keró fogyasztás és csöndesebb), de ez csak kínlódás, az idő eljárt felettük. Baromi összetett ez, nézd meg az Emirates, vagy a Qatar flottáját... hát, azok nem semmik.

Az Emirates naponta három A 380-ast küld csak Londonyba, per darabja a vasnak 375 millió dollár és azt ki is kell nekijek termelni, elképesztő!? Plusz, amit én tudok és leellenőrizheted, Európa városaiba napi szinten a 380-asok közlekednek még Lonydonyon kívül: Manchester, Paris, Roma, Zürich, Frankfurt, München, Barcelona... ésatöbbi.
A sivatagi teveb... ha nem lenne a seggük alatt olaj... ugye, de mindegy, az üzlethez valamit azért csak konyítanak.

És akkor nem beszéltünk a teljes flottáról, ami 380-as vasakon kívül közel kétszáz gép!! Ja, és a Qataré is.
Én nem magamtól ezt, olvass csak, mindent megtalálsz, nem én vagyok a penge, csak érdekel.

Hitelesícsd!!:))
@rodeo36: Cseppet sem bánnám a csákánylódítást, ha a megfelelő helyre találna. A káosszal az a gond hogy valóban csúnya világ marad utána, a csákány is gyakran eltéved, oda is betalál ahol nincs keresnivalója. A franciáknál nagyjából 100-120 év kellett a forradalom után, hogy rend legyen. A cayenne-i börtönlakók elátkozott lelkei tudnának mesélni erről, na meg Zola papa el is meséli.
@Knósszosz:
ismereteim megengedik, hogy erről ömlengjek egy kicsit, gázturbina gyártás (Ganz Mávag is volt neki) a Rolls Royce olyan mennyiséget gyárt és bizony annyi variációban (lagalább 5 alaptipus létezik), hogy az ahhoz szóló technológia már túl kellett hogy haladja az űrtechnikát is csaka turbina lapátok gyártása egyenként egy művészet és már acélöntészeti technológia amihez olyan dolgokat kell alkalmazni ami sohasem volt előtte és az anyagtakarékosság az az acél amiből a turbina lapátokat készítik többbet ér mint az arany (bankarany!!!) és akkor még az öntés kovácsolás után meg is kell munkálni én a szerény ismereteimmel több száz darabos gépsorra gondolok amik között robotok adogattyák és mozgattyák az darabokat és akkor a többi
az maga egy csilliárdos üzlet és beruházás (olyan, hogy az autókat akár ingyen is adhatnák) de ott kialakult egy technológia amikor a Rolls motorokat (autókba) készítették én beszéltem olyannal aki ott dolgozott a II. VH előtt!!!!!!!!!!!!! hát az már akkor...

szóval aki tud turbinát az a többit is kell...meg kell tanulni és evés közben jön meg az étvágy

szóval...nem akármi de mindent meg lehet oldani

még azt is hogy kitör a világbéke és teljes integráció lesz

ne röhögj

brühüyyy
@Éhes_ló:

Nem vagy az a kifejezett humoros gyerek, mi?
@Oxica: gyökér, hogy a szavaddal éljek, azt a szikrát nem a majdanon gyújtották, hanem párezer mérfölddel odébb.
Egy ukránnak se lett tőle jobb a sora.
Sőt.
Belehaltak nem kevesen és még messze nincs vége.

Sajnos nem is lesz soha jobb a soruk az ukránoknak attól, amit ott meggyulladt, elégett és máig ég.

A ti sorsotok sem lesz jobb attól, ha valaki majd valahol megcsiholja azt a szikrát, amitől a hazátok kigyullad.
De kohn, rosenfeld és csermanek óta tudjuk, hogy ez benneteket nem érdekel.
Minket viszont igen.
Jelentős különbség.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: ha errefelé rodeózol nem leszel a humorodnál egy idő után.
@rodeo36:

A Spektrumon láttam a Porsche gyárat, ahogy a kis szállító-robotok percre pontosan viszik munkapadtól-munkapadig a darabokat, de úgy, hogy a szaki oda sem nézve lenyúlt, és abban a pillanatban gurult a keze alá a robot.

Meg egy másik műsorban egy teljesen, de szó szerint TELJESEN robotizált teherkikötőt. Na, az már ijesztő volt.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Bedőlt projekt és a Superjet sem hozza a hozzáfűzött reményeket.
Hiába a tapasztalat, az oroszoknak esélyük sincs a polgári vonalon versenyképes vasat hadrendbe állítani.

A két másik nagy gyártó tapasztalatait nem érik utól belátható időn belül. A kompozit cuccokból összerakott Dreamliner az nagy ugrás, ráadásul a neház hidraulika cuccokat is kiváltották elektronyikális megoldásokkal (fékszárny-csűrők... stb vezérlés) könnyebb gép, kevesebb fogyasztás, hatékonyabb működés.

Ezt is olvashatod, nem én találtam ki.
Na, megyek dögleni, majd dumálunk. Szia!
@Éhes_ló:
Ki az a "mink"?
Gyökér...
@Éhes_ló:

Ha akkora hazafi lennél, amekkorának hiszed magad, akkor tudhatnád, hogy ez az ország köszönhet annyit a zsidóknak, hogy kultúrember nem rosenfeldezik.

A többinek meg tilos.
@Oxica: Gyűlik a szikrának való, ugye Aranyom? Azt hiszik, mindenki és minden az övék.Hát ahogy boldogult emlékű anyósom mondaná amúgy somogyiasan. Jó magasrú lehet lapos pofára bukni:))
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: szerintem semmiféle hazafiságról nem írtam.

Nem mellesleg ez volt a nevük a tetves vörös gyilkosoknak, akik közül csak az első végezte tarkónlövéssel, vagy börtönben elrohadva, de őt a haverja a joszip rendezte el, nem a hitsorsosaival kéz a kézben megerőszakolt magyar nép.

A tiltásotokra meg magasról teszek.
Majd otthon diktálj, ott talán még van aki hallgat rád.
@Knósszosz:
mielőtt horkolsz, egyetlen beruházást sem lehet egy lépésben megvalósítani a tervhgazdálkodás!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a kapitalizmus ütőkártyája lett, menet közben kell az újdonságokat kialakítani és hagyni, hogy megtermeljék az árukat
a pénzalapú társadalomban
de már nem vagyunk messze attól, hogy ne legyen pénz

az lenne a megoldás mindenre

igaz a föníciaiak forognának a zikkuratokban dehát ennek is el kell jönnie

ésszerűség és pénzalapú társadalom ne fér meg egymással

brühüyyy
@Knósszosz:
még valami az oroszoknak nem kell háborúzniuk ahhoz, hogy bármuilyen alapanyaguk legyen amire szükségük van

győzhetetlen

www.youtube.com/watch?v=hdWyYn0E4Ys

ő tudta

brühüyyy
@rodeo36:
Dehogy röhögök, sőt!
Én csak infógyűjtő vagyok, ami van azt tovább adom annak, akit érdekel. Hatalmas tudást igényel ezeknek a cuccoknak a gyártása, nem is nagyon sokan csinálják. Talán a három legnagyobb akik hajtóműgyártásban ott vannak, a Rolls&Royce, a Pratt&Whitney és a CFM - amelyik a General Electric izéje, ők gyártották a Snecma hajtóműveket is, amelyek a Concorde-okat tolták.

Egy tizenkét kompresszor fokozatú sugárhajtómű... az... na nem izélek, mert nem tudom abbahagyni. Az NK8-as, ami a Tupi 154 B2-eseit tolta... annak a hangja, phűűű... az csak műértőknek való! Az M-es sehol sincs hozzá.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
te is mindenkivel leállsz és akkor csodálkozol ha ott előtted bepisil

nézd ezeket a 3. klassz zenekart hogyan küzdenek a művel és ezek tuggyák mivel küzdenek de a fidesz és selejtjei nem tuggyák, hogy ...
de te meg én tuggyuk...ugye teis

brüüüüühüüüyyy
www.youtube.com/watch?v=hdWyYn0E4Ys

amatőrök küzdenek azért hogy és annak aki még sohasem ahallotta annak bejön
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Édes Egerem! Hol vannak itt kultúremberek, a többieknek meg hiába tilos, cigányoznak, zsidóznak nagy mellénnyel, aztán kicsit megkapargatod a keresztlevelüket, és visszaköszön a Csanád.Nálunk odahaza gyerekkoromban a családunkban nem volt divat se a zsidózás, se a cigányozás,apám, isten nyugosztalja, mindig azt mondta, tetteivel itéld meg /nem el/ az embert, nem származása folytán.Én ebben nőttem fel, az én gyerekeim is ezt kapták tőlem hozományul.Ha ez libsibolsi, akkor vállalom!!
@Éhes_ló:

Megerőszakolták, mint Gábriel angyalt a birodalmi sas mi? :DDDDD

Mi meg ott se vó'tunk Tekintetes Törvényszék.

A "többieknek tilos" kitételt meg kuglizd ki, hogy ki mondta.
@Knósszosz:
egy valamit már tucc, a boldogság valahol ott lakozik ahol nincs politika és van sok izé...
mindenkinek a saját izéje

és akkor lesz
ilyen
www.youtube.com/watch?v=t4N5-OALObk

és nem olyan mint az előző

szép álmokat
most már a 4. pohárka 450ml

brühüyyy
@Éhes_ló:
Dear hungry horse penis, are you crazy?
Nem, súlyosabb... satu hülye, aluggy el szépen kis balázs.
@Knósszosz:
a két felvétel közötti különbséget próbáld magyarázni
az első olyan ahogy az orbánék csinálják és a másodiok ahogy én magam csinálnnám

brühüyyy
itt a pohár
@évásanyó:
légy büszke de "kurvára"

pusszantlak

www.youtube.com/watch?v=t4N5-OALObk

és ez legyen a vezérelved

beethoven nem ismerte de tudta

de ŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐ
mindent tudott... magánbeszélgetésen volt az ő evangélikus istenével és nagyon jól megértették egymást isten mondta is neki, hogy jó napot

brühüyyy

és volt neki
@rodeo36:
A pohár itt is itt van.
Bernstein sokkal magasabb piedesztálon... szerintem/nálam.
Viszont most maradok a szerzőnél, de nekem most ez csinálja a csodát:
www.youtube.com/watch?v=7VuJCdfdWi4
Ahhh... és Abbado mester sincs már.
Igazságtalan a világ
@évásanyó:
és ezt
www.youtube.com/watch?v=LaCF63We8TE
mikor Péter felismeri, mit is mondott neki Jézus: még mielőtt a kakas háromszor szól háromszor fogsz elárúlni (miután kivette a kardot a kezéből, az engem nem véd meg engem más hatalmak üldöznek (megjegyzés tőlem))

a részlet h moll ban van erre Beethoven azt nyilatkozta az az öngyilkosok hangneme és soha egyetlen művet ebben nem írt
Bach és a barokk meg mások igen döntsd el

de ez térdrerogyasztó

brühüyyy
@Knósszosz:
azért te egy dög vagy

brühüyyy
én vezénylek ok?
5. Ballentines
@rodeo36:
Hát persze, csakis te vezényelhetsz.
Én meg hallgatom!!
Itt már AM... szóval nyugovóra.
Holnap új nap és újabb zenék, mert nélkülük ugyan lehet élni, de nem érdemes.
Döcc-döcc:))
@Knósszosz:
kurva, küldd el MEGA-ban nem aggya itt
brühüyyy
@rodeo36: Mindenkinek jó8!Pusszantás Fiukáim:))
@Knósszosz:
én itt vagyok és nemaggya

brühüyyy
@évásanyó:
Bach megírta...itt Péter (későbbi szent péter?)

www.youtube.com/watch?v=x2XUaCWezRY

h-moll és repűl az akasztófához...mert az a sorsa minden árulónak még akkor is ha Szent péternek hívják

és ez a zene legyen lecke

innen nincs visszatérés, vagy meggyilkolod vagy elsétálsz és akkor te vagy szar

döntsd el benne van ebben a zenében

brühüyyy
@évásanyó:
akkor most valami

www.youtube.com/watch?v=k9yp-sVrOjo
ezt Bach 8 féleképpen nyolc hangnemben beleíra a Máté passióba gondolkoggy el rajta miért?

itt egy énekes bemutattya mit tud és a közönség megőrűl

www.youtube.com/watch?v=Q1rTaw3O1wI

ezt nem lehet megismételni
vagy tud énekelni vagy nem

bühüyyy
@rodeo36: Bár már félig alszom, és nem is igazán tudom, de arra gondolok, hogy a 8 féle hangnem a 4 evangelista 4 evangélumát van hivatva kifejezni.De lehet, hogy hülyeséget beszélek?Egyébként valami lenyügöző ez a zene.
@GeoCracker: Tudnék rá rímeltetni egy-két nevet...
@rodeo36: Ez a "Gyöngyhalász", így még nem hallottam énekelni, elsírtam most magam.
@Éhes_ló: "Majd otthon diktálj, ott talán még van aki hallgat rád."

Te meg szónokolj csak, akinek tudsz. Most én is tahótlanítalak, mert rossz a stílusod, modoros vagy, és a stíluselemeket ízléstelenül kevered.
@évásanyó: van olyan, hogy a zeneszerző "beleszeret" a saját művébe? lehet, ez is annak az esettye!!!! ez a choral olyan fantasztikusan szép, hogy JS Bach "dúdolka"-vá tette tudod ez az amikor valami beleeszi magát a füledbe és állandóan előgyün az a dúdolka...
a többi...hát van neki invenciója és tud zenét szerezni, Pernye András azt mondta: Bach számára Isten léte olyan eccerű volt mint egy székláb...azaz naponta beszélgettek

brühüyyy

igen soha senki többé úgy nem tudta előadni a Gyöngyhalászt
@ballibbant kommentelők: köszi a demonstrációt, sokat segítettetek demonstrálni mennyire tisztelitek a "demokratikus értékeket", mennyire "toleránsak" vagytok végül de nem utolsó sorban mit jelent a magadfajták számára a "párbeszéd" a "kölcsönös elfogadás".

Öreganyónak írtam az elején:
"Itt nem lézer janit gyomrozzák, hanem ő és a gazdája gyomroz azt, akit csak akar. ráadásul a ringben csak ők azok, akiknél nehézsúlyú fegyverek vannak (ezeket sosem haboznak már használni, mert tanultak a 2002-es és 2006-os leckékből, köszi d209 és elqró!), eközben az ellenfeleik vicces habszivacs kardokkal hadonásznak.
Az eredmény tragikomikus.

Amint a betojt ballibbant banda a kettős vereséget követően a politikai ring padlóján fetrengve, meglottyant aggyal és szétesett fizikummal, tömegtámogatás és figyelem nélkül ezekre a profi pankrátorokra bír "ütésként" "rúgásként" bohóckodni, az még a rinocéruszbőrüket se karcolja meg.

Nem árt ha tudja ezt a poster és a gazdái se, mert a NER elérheti őket is, korábban mint gondolná és lézer jani, meg a bandája se habszivacskarddal kaszabol.
Végetek van, mint a botnak. :) "

Hoztátok a ballibbant formát, köszi, tanulságos volt és szórakoztató.
További vidám fetrengést kívánok!
@Éhes_ló:

...és mi van az emberálarccal? Azt kifelejtetted.
@évásanyó: nem is fogod...ha eccer találsz egyet...lécci küldd el nekem
és akkor ez: Gigli
1925
www.youtube.com/watch?v=1H-O1WxDf40
és Sobinov
1911

www.youtube.com/watch?v=raQqwq7g36Y

brühüyyy

ő sok mindent énekelt keress rá, megéri
@jaegtoer:

most mér állíttya maga eszt az éhes ló kollegát szembe saját magával meg az összes toposszal, amiket persze én tanáltam ki, pedig a réntenyésztési ismeretekrül nekem papirom nincsen is, hanem bőséges svalbárdi tapasztalataim. mer például aszt a szigorú tényt, hogy éhes jegesmedvével nem jó fogócskázni, aszt nem irhattyuk a klimaváltozás rovására, aszt minden svalbárdi tuggya, ez csak ott ujdonság, ahol a lázár úr lehet a kocsmai verekedő, valamint ballibbant nemtoposz. hogy ez tanulságos és szórakosztató, aszt egy percig se kétlem, ugyanis erre a klasszikus is csak annyit szólt, hogy na és? jóllehet ez a kalsszikus, akirül termet nevezett el az imperialista ellenség, és aki konzervánsabb vót a maga idejibe, mint a konzervatórium és a mandiner együttvéve és mostan felhőről lábat logató rosenkrantzot és guildensternt jáccik egy személybe, az is jókat röhög az emberálarcon, amit másként magam se tudnék jobban ábrázolni, minthogy az a rosenfeld, az a háztetőn van, zöld és fütyül, ugyanis grünn, a bádogosként lett anyakönyvezve. aszt persze én se tudhattam előre, hogy egy ló, ha éhes, akkor vidám fetrengést bír kivánni, erre egy svalbárdi röviden csak annyit mordul, hogy a lótenyésztés ráfizetéses.
@Éhes_ló:

ijnye, a kirelejzumát! kegyed, mint a toposzok harsány ellenzője, hogyan képes egy nyeletre ennyit kipökni magábul?
@hacsaturján:

" konzervánsabb"

Ez jó:))

Meg kell értened, ilyen, ha egy emberálarcú ló a saját toposzait élvezi.
@jaegtoer:

"..és mi van az emberálarccal"

Ha jól rémlik, az ő optikájában Egérről is lefoszlott az ominózus.
hvg.hu/vilag/20140616_Orban_Husz_evembe_kerult_mire_vegleg_legy
A mai nap róla fog szólni? Remek! Én azért megemlékeznék Nagy Imréről, vagy Maléterről is.
Valahol hallottam, hogy azt kérték 1989. június 16-án, hogy mindenki kerülje az aktuál politikát. Na és ki volt, az, aki nem tette?
hehe, küzdötök ezzel a izééke kehes lóval, régtől nyomja a trolliádát, ismerem régtől, soha nem volt normális. Olyan -mi az hogy egy valaki, mind szembe jön- csóka :D
@Orica Középföldi:

aszt még nem tanálta föl az enberiség, hogy nekem valamit meg köll értenem, mer aszt én nem értem.
@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -:

küzdik vele a rosseb! mit lehet küzdeni egy toposszal?
csak úgy érdekességnek, egy online játékról az önjellemzése:
/a kommentjeit meg inkább nem, de csak miattatok ;)/

Bemutatkozás

Hali, régi motoros vagyok, nem csípem az antimagyarokat.
Ők se engem.
Ezért vagyok még itt.
@rodeo36: "Bach számára Isten léte olyan eccerű volt mint egy székláb...azaz naponta beszélgettek"

Ismerős érzés. :)
@évásanyó: kedvs @anyó

a pesti operában volt egy mondás, mely szerint: az sohasem árt ha egy operaénekesnek van hangja

ez akkor volt szólás mondás amikor Arturo Toscanini Osváth Júliát vezényelt Salzbourgnan, ahol Rősler Endre ünnepelt sztár volt és Renster Dezső oszlopos tagja a bécsi operának valamint Basilides Mária meg Bathy Anna és Székely Mihály voltak Svéd Sándorral a nagy Verdi Quartett

hát ez valami hasonló NY MET-ből élő Alfredo Kraus Lucia Edgar híres és hírhedt áriái a végén amikor már mindenki a nagy tapsra vár hogy a primadonnát szentté avassák és akkor jön a tenor 12 perc áriával ahol meg kell mutatnia

íme egy kis részlet

www.youtube.com/watch?v=rK58La_CRuI

brühüyyy
@hacsaturján: valami gond lehet a szövegrtéseddel (ez a magadfajtáknál nem ritka, gondolom a magyar nyelvet nehéz megtanulni feltek).
Nem írtam olyat, amit állítasz.
Kérdésre mertem válaszolni, hogy a ballibban toposzok segíteek az azonosításotokban.
Pont úgy, mint a szövegértés hiánya.
@évásanyó: kis ismertető ez itt a magas C felett egy quarttal azaz f -et kell énekelni ami szoprán hang hahahaha vagy tenor akinek van

Kraus Deutekom
I Puritani Credea si misera
aPavaratotti sohasem tudta megcsinálni

www.youtube.com/watch?v=RAfk5GYqfwo

és kevesen mások keress rá Nicolai Gedda-ra ő a mester ebben....is

brühüyyy
@évásanyó:

egy hsz a jútyubon ehhez

LordMgls2 meses atrás

Kraus was the absolute pro. He started singing Puritani in the 50s and kept doing it for 4 or 5 decades. Nowadays everyone goes "wow wow wow guys, Maestri is singing Falstaff for the 202nd time!!". Kraus be like "keep trying son". Ahah two great artists btw

én meg egyetértek

brühüyyy
@évásanyó:
ha valaki főpapnőként felismeri mekkora tévedés az egész

olvass uána

www.youtube.com/watch?v=lbUIV3Xc7mA

brühüyyyy
@hacsaturján:

Olyan ez, mint az önkéntes kiegészítő nyugdíjpénztári számlaértesítőimen az értékelési különbözet. A fene se érti, ha + akkor örülök, ha mínusz, csodálkozok csak az a biztos, hogy nyomják Krahácsot, és az a végesbecsű, hogy 'ha én eccer kinyitom a számat, ha én eccer el kezdek beszélni!?!, egy ideje már nagyon nem igaz, hacsak annyiban nem, hogy úgy jár mint az origó ami omega lett, pedig nem is, mert tököm lett, oszt telekomm.
Az a 'Na és'-es sztorira meg azt tudom mondani, kedves Mester, hogy magának nem kell bemutatkoznom, mert ismer régről az emberálarcomat, amit hiába is festenék, de mán szinte nosztalgiáuzok, hogy gondolta a fene, oszt hiába mondom már hogy nem ilyen lovat akartam, erre gyün ez az éhes gebe, oszt mindent visz. ÖMAF. ...hogy egy másik klasszikust, továbbá egy közös ösmerőst idézzek, szintén régről e trafikokkal és rezsicsökentéssel sújtott, végtelen mattüveg alatt küszködő kies hazában.
Igaz, én se vagyok már a régi, egyre butábban nézek ki a fejemből és el sem tudom képzelni, mi lesz kettőre, de hogy rétes nem lesz estére az héccencség! Nem is baj, kell a fenének!
@Orica Középföldi:

Egér is? Nem vagyok lesújtva. Jó társaság. Ki akarna egy ménest?
@Éhes_ló:

gerlicém, én télleg ijjen magamfajta szövegnemértő vagyok, ezér asztán ne is tessen rám haragudni, sose fogattam még az epsomi derbyn, lovakat csak a tévébe látok, de aszt is mindig hátrafele. hogy kegyed miket irkál, aszt beszéjje meg háziorvosával, gyógyszerészével!
@rodeo36:

Valamelyik nap beugrom a teknikaji múzeumba, láttam ott két teleportot a minap, kölcsönveszem, beüzemeljük, aztán jókat cserélgetünk, a Te hűtőd is jónak tűnik.
@Éhes_ló: Édes lovacska! Nagyon elhanyagolsz! Duzzogni fogok! hol vannak azok a szép ódák amiket hozzám írtál?
@fehérfarkas: Azt írod: "Nem akarom dícsérni a Demszkyt, de Tarlós miben is jobb nála? Tényleg miben? "

Előszó: nagyon kártékonynak tartom a Fidesz és a kormány ténykedését. Ezt azért bocsátom előre, hogy nehogy tévesen skatulyázz be.

Most a lényeg: a Tarlós biztosan sok dologban jobb, de ezek közül kiemelnék kettőt.

1. A Tarlós nem tűnik korrupt disznónak. Nem tudok olyanról, hogy kezéhez az én városom pénze tapad. Ezzel szemben a Demszky az FKF terepjárójával járt le a horvát tengerparti nyaralójába. Már csak emiatt azonnal le kellett volna mondatnunk, hogy aztán legyen morális jogunk ekézni a következő főpolgármestert, amikor az megérdemli. De mi nem: mi eltűrtük a nyaralót is meg a terepjárózást is.

2. A Tarlós ugyan néha tapló stílusú, de legalább őszintébb mint a Fideszesek, és róla valóban elhihető, hogy a városunk érdekeit képviseli. A Demszky az öntelt mosolyával a főpolgármestersége utolsó 10 évében nem ezt a képet mutatta magáról.

Mint mondtam, sorolható még a dolog, de nincs értelme. Én úgy gondolom, hogy én egy pártatlan szelmélődő vagyok, Te meg politizálsz, befolyásolni szeretnéd a dolgokat, a véleményeket, az embereket. Nincs is ezzel semmi baj: mindenki teszi a dolgát. De mind az én, mind a Te érdekedben, sőt a KÖZ érdekében: ne a Fidesz pusztítását ne a Tarlós leváltásával próbáljátok megálljtani, mert ez hatalmas taktikai hiba: én ugyanis a pusztításnak szívesen véget vetnék, de a tarlós helyett egy szoci a mostani körülmények között nem áll a város érdekében, és a HAZA érdekében sem áll ez.

Ha viszont azt próbáljátok elérni, hogy Tarlós és többségi balos polgármestreke és képviselők, abban partner vagyok. És figyelem: nekem úy tűnik, hogy ezzel a hozzáállásommal nem lógok ki a sorból: sok tízezer ember gondolkozhat Budapesten úgy mint én. A tarlós ezért simán nyerni fog. De oda lőjetek hát :-)

Remélem elhiszed, hogy a jó szándék vezérli a kommentemet :-) (Ez a jószándék a Demszki-Hagyó páros iránt nincs meg. De a Hunvaldot sem akarom látni, bármennyire is felmentették őt. Újakat akarok látni, akik jobban hasonlítanak a közemberre, és jobban elhihető róluk, hogy becsületesek. Miért jobb nekem egy Hunvald mint egy Rogán?))
@vajdasagi: "Most a lényeg: a Tarlós biztosan sok dologban jobb, de ezek közül kiemelnék kettőt.
1. A Tarlós nem tűnik korrupt disznónak. Nem tudok olyanról, hogy kezéhez az én városom pénze tapad. "

Olcsóbbak lettek az útfelújítások, kátyúzások, csatornázások a Fővárosban? Mertha nem akkor, nem értem a matekot.
A 4-es metrónál pedig igencsak elgondolkoztahtsz azon, hogy vajon csak dilettáns károkozás történt a metró építésének leállításával és az Alstommal való pereskedéssel, aminek révén a metrókocsik 1 milliárddal drágábban érkeztek meg, vagy esetleg városvezetők zsebébe is csúszott valamennyi.
Azért azt ne felejtsd el, hogy 2010 júliusára már mindkét alagút ki volt fúrva (úliusban vették ki a 2. fúrópajzsot), és műszakilag 50% feletti készenlét volt. Az Alstom metrókocsikból, hogy igaz hogy a 2-es metróhoz, de már 2009-ben az első próbajáratok megérkeztek. Ehhez képest a 4-es metró csak 2014 márcuisának utolsó hetében lett átadva, és a 2-es metrókhoz is az Alstom kocsik 2012 őszén kezdtek el forgalomba állni, de teljes egészében csupán 2013 során váltották le a régi orosz szerelvényeket.

"A Tarlós ugyan néha tapló stílusú, de legalább őszintébb mint a Fideszesek, és róla valóban elhihető, hogy a városunk érdekeit képviseli."

Ha az Orbán rokonával, Vitézyvel való párharcát te ennek nevezed. Az egész fővárosi városvezetés másról sem szólt az elmúlt 4 évben, hogy Vizézy és Tarlós egymással harcolt, és soxor ennek vérciki levelezésben is hagnot adtak (amit egy 5 éves óvodás is vércikinek tartana).
És miről szóltak a viták? A pénzről. A főváros közlekedését kivette Orbán a főpolgármester keze alól, és saját rokonának adta. A BKK osztja el a főváros közlekedéssel kapcsolatos pénzeket. Nemcsak azt, hogy ki legyen a beszállítója, melyik társaság üzemeltessen buszt, hanem az útfelújításokat, kátyúzásokat, és minden fővárosi közlekedéssel való tájékoztató és marketing feladatot is. Lehet, hogy ezért nem korrupt Tarlós mert nincs miből lopnia? Hiszen a nagyon nagy pénzeket már nem ő kezeli, hanem a Vitézy vezette BKK.
Más jellegű nagy beruházás, építkezés pedig nem volt az elmúlt 4 évben Budapesten. 2010 utn leálltak az irodaépítési projektek, a pláza építések, a lakóparképítések, a gyárépítések (amik mégis megépültek, azokra az engedélyeket még a 2010 előtti városvezetés adta ki az engedélyeket). A semmiből viszont tényleg nehéz lopni.

Viszont ott a Városliget: annak a tönkretételét főpolgármesterként Tarlós is jóváhagyta. Az önkormányzati választások után majd jöhetne a dózerek, hogy nettó 120.300 m2-nyi épületet (összehasonlításul: a West End City Center 100.000 m2) építsenek + mélygarázsokat (azokhoz is fákat kell kivágni) + szervízutakat (mivel az autók nem tudnak a mélygarázsokba beteleportálódni). És az egész projekt 150 milliárd Forintba fog kerülni. 0 (nulla) EU-s támogatással, mert az EU visszadobta (az EU nem támogatja Euróa 1. közparkjának a tönkretételét és beépítését).
Teljesen mindegy, hogy miért hagyta jóvá: korrupció, politikai gyávaság, (Orbán) parancs(ának) teljesítés(e). Csak a végeredmény a lényeg, hogy jóváhagyta.
@fehérfarkas: Szia. Ameddig így érveltek, addig nem is érdemlitek meg a kormányzást. Sajnos ezt kell mondanom. Nagy-nagy kár egyébként.

Adios.
@vajdasagi:

Ebben mi a rossz érvelés?
A BKK-t ez a kormányzat hozta létre? igen/nem
A BKK vezetője Vitézy Dávid, Orbán Viktor rokona? Igen/nem
A BKK-hoz tartozik a főváros teljes közlekedése, annak szervezése, finanszírozása, és pénzek elosztása? igen/nem
Az útfelújtások, kátyúzások tényleg semmivel sem kerülnek olcsóbba mint Demszky idején, amikor ezért hatalmas korrupcióval vádolta a Fidesz és a média az akkori városvezetést? igen/nem
Ha az akkori útfelújítási, kátyúzási összegek a korrupciómiatt voltak olyan drágák, akkor most az annál is drágább útfelújítások és kátyúzások nem szintén a korrupció miatt ilyen drágák? igen/nem
Tényleg leálltak a nagy irodaépítések, plaza építések, lakópark építések, ipari park építések, gyárépítések a fővárosban 2010 után? igen/nem
Tényleg jóváhagyta Tarlós a Városliget beépítését? igen/nem
Tényleg 2010 júlisuában ki volt fúrva a 4-es metró mindkét alagútja, és 50% felett volt a műszaki készenlét, de ennek ellenére csak 2014 márciusában (a választás előtti héten) adták át? igen/nem
Tényleg a Fidesz-kormány szavazta meg a parlamentben a 4-es metró továbbépítésének leállítását, és Tarlós ez ellen nem tiltakozott? igen/nem
Tényleg már 2009-ben az Alstom metrókocsik első próbajáratai már itt gurltak a 2-es vonalán (az Örs vezér téren lehetett is azokat rendszeresen látni, és sokan jól meg is nézték mert újdonságnak számított), de ennek ellenére csak 2013-tól váltották ki teljesen a régi orosz metrókocsikat? igen/nem

Csupán igen/nem eldöntedő kérdéseket tettem fel, amelykre 1-1 szóval, igennel-nemmel tudsz válaszolni.
@vajdasagi: "Miért jobb nekem egy Hunvald mint egy Rogán?)) "

Talán azért, mert ő soha nem egyezett volna bele a Városliget tönkretételébe és beépítésébe. Sőt, az ő polgármestersége alatt épület meg a Városligetben a 2 játszótér és sportpálya az Ajtósi Dürer sor-Dózsa György út sarki részénél.
Kevesen tudják, hogy a Városliget 2013 decemberéig Zuglóhoz tartozott, de azt a játszóteret és sportpályákat a VII. kerület építtette és finanszírozta.
Azért írtam, hogy 2013 decemberéig, mert akkor fogadta el a parlament, hogy a Városliget 99 évre egy állam által létrehozandó vagyonkezelő tulajdonába kerül, és sem a fővárosnak, sem Zuglónak nem lesz köze hozzá. Sőt, a Városliget beépítésére vonatkozó törvényt arról szól, hogy a beépítésére nem vonatkoznak sem a építési hatósági szabályok, sem a környezetvédelmiek, sem a fővárosi városrendezési tervek. Ha akarod szépen becopyzhatom ide.
Nos, Hunvald egy ilyen törvényt biztos nem támogatott volna. Ahogy jelenleg is zugló szoci képviselője nyújtott be javaslatot a parlamentnek, hogy vonja vissza ezt a törvényt (míg Zugló fideszes polgármestere és országgyűlési képviselője nyújtota be a Városliget beépítéséről szóló törvényt, és a jelenlegi VII. kerületi fideszes polgármester ugyanúgy támogatta, mint Rogán Antal is).
Na, ezt kéne bemutatnia az RTL-nek, hogy a Városligetben a West Endnél 20%-kal nagyobb terület fog beépülni (csak nem egy épületként, hanem többként), és 150 milliárdba fog kerülni a projekt.
@fehérfarkas:

Egy kis kiegészítés ahhoz amit az előbb írtam.
Csak Anay Kunanbajec kazah költő szobrához 7db fát vágtak ki most tavasszal a Városligetben. Egyetlen egy darab kis méretű szoborhoz 7 db fát vágtak ki, mert ugye az Asztana útról meg kell közelíteni.
www.felsofokon.hu/varosligeti-hirmondo/2014/05/24/megerkezett-abay-kunanbajev

A Városliget beépítéséhez új törvényt nyújtottak be tavaly év végén karácsony előtt 1 nappal (amikor a lakosság és média nem azzal foglalkozik mit szavaznak meg a parlamentben, hanem a karácsonnyal), amely alapján erre a projektre nem vonatkozik számos törvény - ez a törvény szó szerint kiveszi ezt a projektet a meglévő törvények hatásköre alól.
net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1300242.TV

"1. § (1) A Budapest XIV. kerület 29732/1 helyrajzi számú ingatlannak (a továbbiakban: városligeti ingatlan) az államot, Budapest Főváros Önkormányzatát és Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzatát megillető tulajdoni hányada e törvény erejénél fogva mint közfeladat ellátásához szükséges terület ingyenesen, az e törvény hatálybalépésétől számított 99 éves időtartamra az állam 100%-os tulajdonában álló Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. (a továbbiakban: vagyonkezelő) vagyonkezelésébe kerül. A városligeti ingatlanon fennálló építményekre e törvény hatálybalépését megelőzően az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett egyéb vagyonkezelői jogok, illetve Budapest Főváros Önkormányzata forgalomszervezési, közútkezelési és közösségi közlekedési infrastruktúra fenntartási, továbbá településtisztasági és hulladékgazdálkodási feladatkörei változatlanul fennmaradnak. A vagyonkezelői jog nem terjed ki a Budapest XIV. kerület, Dózsa György úr 37. szám alatti ingatlan (Műcsarnok) és hozzá tartozó földterületre, a Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda, valamint a Városligeti Műjégpálya épületére, továbbá a műszaki infrastruktúra sajátos építményeire.

(2) A vagyonkezelő vagyonkezelői joga tekintetében a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény (a továbbiakban: Nvt.) 11. § (8) bekezdés c) és e) pontja, valamint a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 109. § (6) bekezdése nem alkalmazandó.
(...)
2. § (1) A vagyonkezelő vagyonkezelői joga tekintetében az Nvt. 6. § (1) bekezdése szerinti osztott tulajdon létesítésének tilalmát a 3. § (1) bekezdése alapján létesített épület, valamint a 3. § (2) bekezdése alapján átalakítással érintett ingatlan tekintetében nem kell alkalmazni.

(2) A vagyonkezelő vagyonkezelői joga tekintetében vagyonkezelési szerződés megkötése nem szükséges.

(3) Az ingatlanügyi hatóság a vagyonkezelő vagyonkezelői jogát a vagyonkezelő kérelmére e törvény alapján jegyzi be az ingatlan-nyilvántartásba. Az ingatlanügyi hatóság eljárása díjmentes, arra az ingatlan-nyilvántartásról szóló 1997. évi CXLI. törvény (a továbbiakban: Inytv.) 8. §-át nem kell alkalmazni.

(4) A vagyonkezelő az állami vagyonról szóló 2007. évi CVI. törvény 27. § (7) bekezdése szerinti visszapótlási kötelezettség teljesítése alól e törvény erejénél fogva mentesül.
(...)

3. § (5) Az építési tevékenység megvalósítása céljából az építtető által kezdeményezett hatósági eljárásokban a jogszabályban előírt ingatlantulajdonosi hozzájárulás az építtetőn kívüli jogalanytól történő beszerzése nem szükséges.
(...)
(7) Az (1) bekezdés alapján felépített építményekre mint önálló ingatlanokra, illetve a (2) bekezdés szerinti építési tevékenység esetén az ingatlan tekintetében - a (2) bekezdésben meghatározott tulajdoni arányban - az államot illető tulajdonjogot az ingatlanügyi hatóság az építtető kérelmére, a jogerős használatbavételi engedély vagy a használatbavétel tudomásulvételét igazoló hatósági bizonyítvány alapján, e törvény alapján jegyzi be az ingatlan-nyilvántartásba. Az ingatlanügyi hatóság eljárása díjmentes, arra az Inytv. 8. §-át nem kell alkalmazni.
(...)

7. § (7) A Városligeti építési szabályzat készítése és jóváhagyása során Budapest hosszú távú városfejlesztési koncepcióját, a fővárosi integrált településfejlesztési stratégiát, valamint a mindenkori hatályos fővárosi településrendezési eszközök szabályait nem kell figyelembe venni.

(8) A Városligeti építési szabályzat készítése és jóváhagyása során nem kell alkalmazni az országos településrendezési és építési követelményekről szóló kormányrendeletben meghatározott, zöldterületre vonatkozó előírásokat."

Felhívnám a figyelmet különös tekintettel a 7. § (7) és (8) pontokra!!!
Ha minden rendben van ezzel a projekttel, akkor miért is "nem kell alkalmazni az országos településrendezési és építési követelményekről szóló kormányrendeletben meghatározott, zöldterületre vonatkozó előírásokat" és "a mindenkori hatályos fővárosi településrendezési eszközök szabályait nem kell figyelembe venni"?
(persze az egész törvény úgy aggályos, ahogy van, mert arról szól, hogy melyik magyar törvények/jogszabályok nem vonatkoznak a projektre - vagyis nem betartjuk a törvényeket, hanem törvényt hozunk a be nem tartásukról)
@fehérfarkas: Figylej. Felőlem érvelhetsz ezek ellen. Sőt még tüntetést is szervezhetsz. De akkor is összemosd a kormányt és a fővárost. A főváros arányleg rendesen működik. És a BKK/BKV is jobban működik mint a Demszky-Hagyó-érában.

És egy főpolgármester ne menjen az FKF terepjárójával Horvátországba. Amíg a Tarlós nem lop, addig ne gyere nekem olyannal, hogy azért nem lop, mert nincs módja rá. Nekem elég az, hogy nem lop. Úgyhogy ne is folytassuk, kérlek.

Én csupa jóindulattal próbáltam Neked tanácsot adni, erre Te megpróbálsz engem meggyőzni, hogy jobb volt nekem a Demszky mint a Hagyó. pedig én igencsak emlékszem a Demszkyre is, meg a Hagyóra is. Komolyan mondom: ha még folytatod, az csak egyre rosszabb lesz: még elveszítetek engem mint szavazót ott is, ahol amúgy mellettetek állnék: a kerületi polgármesterek terén.
@vajdasagi: "És a BKK/BKV is jobban működik mint a Demszky-Hagyó-érában."

biztos vagy te ebben?
Csak mert a Mercedes buszok nem a BVK tulajdoa, hanem a VT-Arriváé.
A Volvok a BKV-é, amiket még a Demszky korszakban vásároltak, meg a Siemens Combino villamosok szintén a Demszky korszak idejéből, vagy az Alstom metrókocsik, szintén a Demszky korszakból - talán kérdezd meg Tarlóst mi tartott 4 évig, hogy üzembe álljanak a 2009-es próbajárattól.
A kis földalattit és a 2-es metrót is a Demszky korszakban újították fel, ahogy a 4-es metrót is akkor kezdték el építeni, és mindkét alagutat kifúrták 2010 júliusára, az állomásokat is kifúrták, és a műszaki készenlét is meghaladta az 50%-ot - kérdezd meg Tarlóst mi tartott további 4 évig az átadásig? És miért támogatta a 2. szakasz leállítását (ami miatt csak a Keletiig megy a Bosnyák tér helyett)?

Nagy útfelújítási programok sem voltak a Tarlós korszakban, az Üllői út és a rakpartok is a Demszky korszakban lettek felújítva, a belvárosi sétálóutca építése is akkor kezdődött el (a Váci utca folytatása is a Demszky korszakban vált sétálóutcává, ahogy a Ráday utca első szakasza is). A Hungária krt-ről a kamionok kitáltása is a Demszky korszakhoz kapcsolódik, ahogy az M0 körgyűrű északi része, és az északi Duna híd is. Az M0 déli rész kiszélesítése a Demszky korszakban kezdődött meg.
A panelprogram szintén a Demszky korszakban kezdődött meg - de sajnos ez a Tarlós korszakban szinte teljesen leállt.

A Demszky korszakban épületek a barnamezős beruházásban a rozsdaövezetekben a plázák (Duna Pláza, Árkád, MOM Park, West End City Center, Europark, Aréna, Campona, Mammut, Savoya Park, Lurdy Ház, Allee, Asia Center - sőt a Köki Terminál építése is akkor kezdődött).

De az 5 csillagos luxus hotelek közül is akkor épültek az évtizedeken keresztül lepusztult régi épületeket felújítva: New York Hotel (nagy körúton), Corinthia Grand Hotel Royal (nagy körúton), Novotel Budapest Centrum (A Blaha mellett a Thököly úton a szecessziós épület), a Mariott (A Blahán az Európeum modern dizájnú épülete) Four Seasons Hotel Gresham Palace (a Lánchíddal szemben a BM mellett), Sofitel Budapest Chain Bridge (a Lánchíd mellett), Kempinski Hotel Corvinus (Deák tér mellett - ez speciel modern dizájnú épület), Le Meridien (Deák téren), Buddha-Bar Hotel (Klotild palota épülete - az építési engedélyeket még a Demszky korszakban adták ki), Eurostars Budapest Center (Kossuth Lajos úton modern dizájnú épület) Iberostar Grand Hotel - nemcsak a régi lepusztult épületek patináját adták vissza ezek a beruházások, hanem Budapestet is feltették nemzetközi luxus-idegenforgalom térképére.
És habár ez nem hotel, de a Párizsi udvar felújítása az Andrássyn is a Demszky korszakban kezdődött el (most az ország egyik legnagyobb könyvesboltja + étterem van benne).

A Demszky korszakban épültek a Váci út menti irodaházak, az Árpád híd melletti 15 emeletes ikertornyok, a Róbert Károly-Hungária krt. menti irodaházak, a spenótház helyén épült új irodaház, az EMKE a Blahán, a Pódium Irodaház a belvárosban, a Szabadságtéren a Bank Center, számos bank irodaépülete is akkor épült (Erste, Raiffeisen, OTP, stb...), az Alkotás Point irodaházak (Alkotás úton a MOM Parkkal szemben), a Madách Trade Center (Deák tér mellett a Madách téren a 13 szintes tornyos épületkomplexum), Eiffel tér irodaház (a Nyugati pu. mellett), a Kálvin Center és Tower irodaházak (a Kálvin téren), Imperial Plaza (Déli pu. mellett), a Millenium városnegyed a MOMA, Művészetek Palotájával és Nemzeti Színházával együtt a Lágymányosi (Rákóczi) és Petőfi hidak között, stb...
És az ipari romépületekből ekkor lettek luxus irodaházak vagy loftlakások kialakítva a régi lepusztult épületek felújításával és patinájuk visszaadásával (csak már ipari helyett más funkcióval): Millenáris Park, Bálna (Demszky korszakban kezdték építeni CET néven, csak Tarlósék átnevezték), Gizella udvar, Dorottya udvar, stb...
Ekkor jött létre a Graphisoft Park és az Info Park is.
Valamint a fővárost nemzetközileg híressé tevő romkocsmák is a Demszky korszakban jöttek létre (amit a fideszes jobboldaliak bezáratnának, lebontatnának, és a helyüket sóval behintenék).

Sok mindenre nem volt elég a Demszky korszak. sok mindent máshogy fejlesztettem volna, korrupcióból pedig sokkal kevesebbet engedtem volna (vagy inkább semmit sem) - de a Főváros fejlődését, megváltozását, átalakulását a Demszky-korszakban letagadni sem lehet. Hiába próbálta 1998-2002 között az 1. Orbán-kormány büntetni a fővárost, és a 2008/2009-es világgazdasági válság is csak lassítani tudta a főváros fejlődését és szépülését.
Ezzel szemben a Tarlós korszakban szinte teljesen leálltak a beruházások, és csupán a Demszky-korszakban megkezdettek közül folytatódott néhány. Jelentős új beruházás nem történt a 4 év alatt.
@fehérfarkas: Figyelj ide: én tudom, hogy 1 szavazat, mármint az enyém, az nem sok, de ezzel a röhejes ellenkezéseddel most végleg felébredt bennem a dac. Bejelentést szeretnék tenni:

Tehát az már biztos volt, hogy én a Tarlósra szavazok majd, mert szerintem jól csinálja, de mielőtt belementünk volna ebbe a parttalan beszélgetésbe, én biztosra vettem, hogy a saját kerületemben a baloldali polgármester-jelöltre szavazok. Most azonban ünnepélyesen bejelentem: a Te csökönyösséget miatt csakazértis ott is a Fidesz jelöltjére fogok szavazni. Truccból. És ha folytatod a dolgot, akkor a családomat is ráveszem erre. Utána esetleg folytatod a barátaim rábeszélésével.

Ez már tényleg nonszensz, ahogy a Demszky-t mosdatjátok. Szégyelljétek magatokat!
@fehérfarkas:

És nem lehet arra hivatkozni, hogy a világgazdasági válság miatt nem épült szinte semmi Budapesten 2010-14 között (és annak a kevésnek a jelentős része is még 2010 előtt kezdődött el, csak a kormányváltás után fejeződött be).
Hiszen az elmúlt 4 évben a szomszédos Bécsben, Pozsonyban vagy régióbeli Varsóban, Wroclawban, Brnoban és Prágában számos irodaépületek, lakónegyedek és gyárak épültek. Bécsben ezalatt az idő alatt már átadták a 248m magas DC Tower 1 felhőkarcolót (2013-ban), és már építik a DC Tower 2-őt is.
Hogy Isztambulról, Londonról, New Yorkról, Chicagóról, Szingapúrról, Moszkváról, Milánóról, Madridról, Dubairól, Rijádról, Mekkáról, Ammanról, Bejrútról, Bakuról, Shanghajról, Kantonról és Shenchenről, Hongkongról ne is beszéljek.
Valahogy 2010 után egyedül Budapesten állt meg az élet mind Európa nagyvárosai, mind a világ metropolisai közül.

Persze lesz igazi nagy fideszes beruházás is Budapesten, ami csak és kizárólag a Fideszhez köthető: a Városliget beépítése a Múzeum Negyeddel 150 milliárd Ft-ért, és még egy 12 emeletes épületet is beépítenek a Városligetbe.
A világ más nagyvárosaiban a belvárosokban zöldítenek, parkosítanak, nálunk meg Európa első közparkját, a 200 éves Városligetet beépítik, tönkreteszik. Ha már az unortodox gazdaságpolitikát messze elkerülik a magáncégek, akkor az állam ezzel mutatja be, hogy igenis van Magyarországon és a fővárosban beruházás. Ha kell, akkor ennek demonstrálására a Városligetet is tönkreteszik.
(hogy aztán ki és miből tartja fent azokat a múzeumokat, amikor jelenleg is a rezsit és béreket is alig tudják kifizetni a múzeumok, a felújításokról meg nagyobb raktárakról meg álmodni sem mernek - az már egy másik kérdés;
erre nagyon jó példa a Múzeum Negyed kormánybiztosának kinevezett Baán László, a szépművészeti Múzeum igazgatója, hiszen a Szépművészeti Múzeum bejárata és oldala szépen fel van újítva, de a hátoldalát ronda alumínium palánkok takarják el, hogy ne látszodjon, hogy málik a vakolat és utoljára még a szocializmusban költöttek rá;
ez nagyon jól bemutatja milyen sors vár majd a Múzeum Negyedre is, ha egyszer a kormánybiztosának a múzeumának állagmegtartására is ennyi pénzt szentelnek;
ugyanis a múzeumokat nemcsak felépíteni kell drága pénzekért, hanem fenntartani és folyamatosan felújítani, karbantartani is;
ebből a 150 milliárdból inkább a jelenlegi múzeumokat újítanák fel, és a múzeumi alkalmazottak bérét emelnék meg, mert szégyen milyen keveset keresnek)
@vajdasagi:

Hát akkor szavazz a Tarlósra. Egyébként tök mindegy ki lesz a főpolgármester, mert amíg a Fidesz unortodox gazdaságpolitikája van Magyarországon, addig a magán beruházók nemcsak Bivalybasznád-külsőt kerülik el messzire, hanem Budapestet is, mert itt is a kormány unortodoxiája érvényesül (adótörvények, gazdaság politikai, multik elleni szabadságharc, stb).
Az előbb említett külföldi városok nemcsak a főpolgármestereik miatt fejlődtek olyan jól 2010 után is, hanem mert unortodox helyett ortodox gazdaágpolitikát folytatnak azokban az országokban. Ahogy a Demszky-korszakban sem Demszky miatt fejlődött Budapest, hanem mert a magyar kormányok 1990-2010 között ortodox, piacbarát, kapitalista politikát folytattak.

Budapest termeli meg a magyar GDP 40%-át. = A 10 milliós magyarország 1,7 milliós főváros 4 millió embernyit termel meg.
Míg a magyar GDP az EU átlagának a 70%-a (ez átlag érték, amelyet feljavít a fővárosi adat, mert pl. Észak-Magyarország Régió az EU átlagának csak a 40%-a, de Nyugat-Dunántúl is csak a 60%-a), addig Budapest GDP-je meghaladja az EU átlagát. Sőt, az OECD régiók közül is a felső negyedbe (Highest Fourth) tartozik, olyanokkal együtt mint Róma, Leeds, Ohio, Bologna, Stuttgart, Köln, stb...
Ebből következik, hogy Budapest fizeti be a legtöbb adót a költségvetésbe - ennek ellenére a töredékét kapja csak vissza. Ez érthető is, mert kell a szegényebb régiók és települések felzárkóztatására és fejlesztésére a pénz.

Ami nem mindegy azok az arányok. A nagyon torz arányok miatt nem érzi Budapesten az ember, hogy fejlettebb lenne Torinonál, Liverpoolnál, Sheffieldnél. A BKV nemcsak a fejlesztésekhez nem kapja meg a szükséges pénzeket, de a működéshez sem. Csak a metrók napi forgalma meghaladja a 829.000 főt.
Éves szinten a BKV utasforgalma 1,4 milliárd(!!!) utas. És ennek ellenére mégis veszteséges és alulfinanszírozott. Miért?
Mert a főváros bevételeinek jelentős részét elvonja a kormány: egy része az országos egészségügyre, oktatásra, igazságszolgáltatásra, szociálpolitikára megy, más része epdig a vidéki települések és régiók fejlesztésére meg működtetésére/életben tartására.
Magyarul: ez az 1,7 millió tartja el a másik 8,3 milliót.
Ez persze kerekítés - mert azért van néhány más sikeres város is, amely megtermelné a saját működéséhez valót, csak azoktól a városoktól is ugyanúgy elvonják a bevételeiket, mint a fővárostól: Győr, Szombathely, Szeged, Székesfehérvár, Tatabánya, Debrecen, Érd, Törökbálint.
Nem az a gond, hogy elvonnak valamennyi pénzt a sikeres városoktól a szegényebb és fejletlenebbek felzárkóztatása címén - hanem az elvonások mértéke/aránya. Hogy hiába sikeres egy város, ha egyszer olyan sokat vonnak el tőle, hogy az már a napi működését veszélyezteti, normális (világszínvonalú) fejlesztésre pedig gondolni sem lehet.

Mint írtam fentebb, Budapest adja a magyar GDP 40%-át, és fizeti be a költségvetésbe a legtöbb adót. Ha nem lenne ez a nagy mértékű elvonás Budapesttől, akkor fővárosiaknak olyan életszínvonalon kellene élniük mint a franciáknak vagy a finneknek: a GDP/fő PPP alapon 35.000 dollár. És a budapestiek jobban élnének mint az olaszok vagy a spanyolok (30.000 dollár GDP/fő PPP alapon)
(ezzel szemben Magyarország GDP/fő PPP alapon 20.000 dollár - ami mivel egy átlagszám, pont a fővárosi adat javítja fel ennyire)
És ez nem 2010 után a Tarlós korszakban alakult így - Tarlós csak megörökölte ezt a helyzetet, és alatta csupán 4 éve fejlődés helyett csak stagnál a főváros.
@fehérfarkas: Esküszöm mindenre ami szent: épp most érted el, hogy a kerületi polgármesterin a Fidesz-jelöltem támogassam, pedig Isten látja lelkemet: utálom és lenézem. De mégis: miattad, truccból rá fogok szavazni. Tudom, 1 szaqvazt ritkán perdöntő, de tőlem most ennyire telik.

Ha megint írsz erre egy ilyen választ, akkor a családomat is ráveszem ugyanerre. És ha ez nem lesz elég, még talán tudom tovább folytatni a dolgot. Hát Ti hülyék vagytok: Ti még azt sem tudjátok, ki a barát is ki az ellenség! Hát Titeket nem szabad visszaengedni a hatalomba: Ti semmit nem bántatok meg és semmit nem tanultatok! Hát tényleg csak ilyen hülyék műveik a politikát ebben az országban?
@vajdasagi:

aki a tények, tényadatok, saját valós érdeke helyett érzelmekből szavaz bárkire az megérdemli. Csak utána ne tessék sírni, hogy bés, Pozsony, Varsó, Bukarest fényévekre húz el Budapest mellett, és az életkörülmények pedig annyit romlanak, hogy visszasírod a sokat szidott "elmúlt 8 évet" és az 1990-2010 közti ortodox gazdaságpolitikát és a világra nyitott külpolitikát a mindenkit ellenségnek látó szabadságharcos politika helyett.

Egyébként az igen/nem kérdéseimre válaszoltál már? Hiszen amire nem-mel válaszolt, azzal meg is cáfoltad az állításaimat. Személyeskedés helyett ott a lehetőség, hogy megcáfold amiket írtam. :)
@fehérfarkas: Most veszítette el a kerületi balos jelölt a három családtagom szavazatát is a Fidesz-jelölt javára. Te valóban hülye vagy!

Adios.
@vajdasagi:
Ha valaki azért szavaz a Fideszre és beszéli rá erre a rokonságát, mert az egyik blogon egy kommentelővel nem ért egyet, mert összevitatkoztak (egyébként is a politikai blogok lényege a politikai viták demokratikus megvitatása), hát akkor annak az egészségére.
Demokrácia van, arra szavazol akire akarsz.

Aztán ha majd a manyup államosítás, unortodox gazdaságpolitika, trafik mutyi, földmutyi, takarékszövetkezet mutyi, 4 év alatt 5500 milliárd Ft-tal növekedett államadósság (ebben a Paks II.-re felvett orosz kölcsön nincsen benne), 3000 milliárd Ft-nyi megszorítás, 30 új adónem, Európa legmagasabb ÁFÁ-ja, 300 ezer külföldre kivándorolt magyar, 1 millióval növekedett szegények száma, visszamenőleges hatályú törvények, az Alkotmány 6x-i módosítása 3 éve alatt, győzteskompenzációs választási törvény (ahol 44%-kal 2/3-os parlamenti mandátum szerezhető) után valaki megkérdezi, hogy mindezek tudatában mégis miért a Fideszre szavaztál akkor majd azt fogod mondani a szemébe nézve, hogy azért, mert az egyik blogon összevitatkoztál egy nickkel és dacból szavaztál a Fideszre? Hát, te tudod. Demokrácia van, elfogadom a döntésedet, csak nem értek egyet veled. Csupán Simicska klasszikus mondása jut erről az eszembe (ugye nem haragszol, hogy Simicskát idézek?): "Mindenkinek alkotmányos joga hülyének lenni".

Én tudom miért nem szavazok Tarlósra. Leírtam az előbb. Te a válaszaimat nem fogadod el, ezt megértem. De hogy cáfolni sem próbálod meg, és vitába sem próbálsz szállni a leírt adatokkal, azt is megértem. Az egyetlen ami érthetetlen, az általam leírtakat nem cáfolod érdemileg, de Tarlóst mégis korrupció mentes politikusnak tartod, és a főpolgármesterségét meg jónak. Mert ha legalább érdemileg cáfolnád, hogy ebben és ebben nincsen igazam, abban meg abban pedig tévedtem, akkor meg tudnám érteni a logikádat.

Egyébként pedig egyáltalán nem vagyok Demszky-fan. 2010-ben a leváltását akartam. Arról nem én tehetek, ha 4 évvel később azt látom, hogy míg Budapest stagnált (az átadott nagy beruházások mind még 2010 előtt kezdődtek el), addig Bécsben, Pozsonyban, Varsóban, Brnóban, Wroclawban sorra épültek a dolgok, fejlődtek, gyarapodtak. De amikor ennél távolabbi nagyvárosokat nézek, ott is az elmúlt 4 évben fejlődést, építkezések sokaságát láttam: Isztambul, Amman, Bejrút, Casablanca, Rabat, Marrakech, Rijád, Mekka, Szingapúr, Shanghai, Hongkong, Dubai, New York, Chicago, Zürich, Madrid, Milánó.
Nem Demszky szeméje miatt fejlődött 1990-2010 között Budapest, hanem mert mind a fővárosban, mind a kormányzati politikában (igen, még az 1.Orbán-kormány alatt is) a világra nyitott, befektetőbarát, kapitalista, liberális, ortodox gazdaságpolitika volt.
(sajnos volt korrupció - de most nincsen? A Fővárosban 2010 után szerinted tényleg megszűnt a korrupció? Te ezt komolyan elhiszed? És azt is, hogy Tarlós azon kevés magyar politikusok közé tartozik, aki nem korrupt?
Tudod, én vallásos vagyok: éppen ezért én Istenben hiszek, és nem pedig olyan hamis mítoszokban, mint az, hogy 2010 utáni fővárosi városvezetés korrupciómentessé vált, és a főpolgármester pedig a hazai közélet legtisztességesebb, szinte egyetlen korrupciómentes politikusa. De nem akarom megsérteni hitedet, mert demokráciában nemcsak arra szavazol akire akarsz, hanem abban hiszel amiben akarsz - csak tőlem ne várd el, hogy ugyanarra szavazzak mint te, és ugyanabba higgyek mint te. Mert ez meg az én demokratikus jogom, hogy arra szavazzak és abban higgyek amiben akarok.)
@fehérfarkas: Az valóban demokratikus jogod, hogy arra szavazz, akire akarsz.

Már az elvakultság, az nem biztos, hogy jogos és helyes.

Korrupciómentessé nem tehető egy ekkora város, de mégis a mostani érában a fővárosi korrupció jelentős mértékben csökkent (és ezzel egyidőben az országos meg nőtt). Nos, ezért nagyon helytelenítem, amikor az országos politikát összemosod a fővárosival. És nem benyomások

Amúgy pedig majd ha tarlós is a főváros terepjáróját használja, vagy bármi más ehhez hasonlóan megengedhetetlen dolgot tesz, akkor kérlek jelezd azt nekem.

A kérdéseidre nem áll szándékomban válaszolni, mert nem relevánsak a számomra, de van közöttük csúsztatás-jellegű is. Azonban a városunk Tarlós alatt épül-szépül. Ezt mindenki, aki nem elfogult jól látja. Pl. éppen a Cet/Bálna jól mutatja a Demszki/Tarlós különbségeket. De Téged úgysem lehet megingatni a vad gyűlöletben, amely szemellenzőt tesz rád.

Azonban attól én még baráti üdvözletemet küldöm. Hidd el: nem én vagyok itt a legyőzendő ellenfél.
@vajdasagi:

Nincs bennem vad gyűlölet, csak több mint 20 országban jártam 4 kontinensen, éltem külföldön 2 országban is, és nagyon az urbanisztika az egyik hobbim, és nagyon jól tudom milyen városban szeretnék élni.
Székesferévárottról származom, az ország legdinamikusabban fejlődő városából - ez a város még most az unortodoxia ellenére is fejlődik, és ide az unortodoxia ellenére is települnek be külföldi cégek. Budapesten pedig 12 éve lakom, jelenleg (3 éve) 3 kerület találkozásánál a Városliget mellett.

A Bálna pont arra a példa, hogy egy 21. sz-i fiatalos, modern kulturális központnak tervezett tervezett helyből hogyan csináljunk önkormányzati plázát, amelynek a fele olyan igazi magyarosch (sch-val) félig üres, félig kihasználatlan, de jó sokba kerül a fenntartása az adófizetőknek. Az eredeti koncepciót persze ki kellett dobni a kukába, a korábbi gárdát ki kellett b@szi, mert ők komcsik (egyébként nem is komcsik voltak, hanem liberálisok - de a Fidesz nyelvén a kettő egy és ugyanaz), és aztán átnevezni az egészet CET-ről Bálnára, nehogy valami is arra emlékeztesse az embereket, hogy a Tarlós korszak előtti dologról van szó. Egyébként így is van ennek a rendje, mert a Bálnának semmi köze funkciójában az eredetileg elképzelt CET-hez. Ez most egy félig üres önkormányzati pláza, ahol az üres helyeket majd a csókosoknak próbálják olcsón kiadni.

Ráadásul:
1. Demszky most nem indul a választáson - ha te a Demszky gyűlöleted miatt szavazol a Tarlósra, akkor közlöm veled: 2014 nyara van. Az idő pedig előrefelé halad és nem vissza. 2006-ban vagy 2010-ben elfogadtam volna az érvelésedet, de azóta eltelt jó pár év, és Demszky nem indul többet a főpolgármesteri székért.
2. a Demszky-korszak nem azt jelenti, hogy mindent Demszky csinált. Sőt, 2006-2010 között a fővárosi közgyűlés szinte fele-fele arányban volt jobbos és balos. De biztos a közgyűlés jobboldali képviselőinek szavazatai, beadványai, indítványai, javaslatai mögött is Demszky állt.
3. mint írtam Demszky személyét én magam sem szerettem. Ami miatt az a korszak jobb volt mint a mostani: azok a fejlesztések, a nyitott liberális gazdaság és várospolitika, a befektetőbarát gazdaságpolitika, az unortodoxia (valójában rákosista kommunista) helyett ortdox kapitalista gazdaságpolitika, stb (konkrétan felsoroltam abban az időszakban milyen jelentősebb fejlesztések voltak, és milyen jelentősebb befektetések jöttek ide) - tehát nem maga Demszky személy volt a jó (mert a stílusát nem bírtam), hanem az, hogy európaias liberális kapitalista város volt akkor Budapest, ahova jött be a külföldi tőke, amely fejlődött (ha visszaemlékezel, akkor állandóan azon ment a panasz, hogy minek már megint újabb irodaépület, újabb lakópark, újabb pláza, újabb banképület, újabb luxus szálloda, újabb híd a Dunán, újabb akármi - most ilyeneket miatt nincs panasz, mert nem jön ide senki, és már nincsenek nagy építkezések)
@vajdasagi: "Nos, ezért nagyon helytelenítem, amikor az országos politikát összemosod a fővárosival."

És miért ne?
Főpolgármesterként Tarlós hányszor állt ki a kormánnyal szemben, hogy az unortodoxia nemcsak a bázakerettyei vállalkozások teszi tönkre, hanem a fővárosi vállalkozásokat is? Hogy korábban Budapest a külföldi befektetők kedvelt célpontja volt, de az unortodoxia óta nemcsak Bázakerettyét, hanem Budapestet is messzire elkerülik a nagy befektetők? Hogy a manyup államosítása nemcsak a vidékiek pénzének a lenyúlása, hanem a fővárosiaké is? Hogy trafikmutyi nemcsak vidéki, hanem a fővárosi kisboltosok megélhetését is rontotta? És még hosszan lehetne sorolni, ahol Tarlós nemhogy nem állt ki a budapestiekért, hanem egyesen a kormányzati propahantát próbálta a fővárosi lakosság torkán lenyomni. A BKV-t pedig a Fidesz pártkampányának az eszközévé silányította le: 2012-ben a buszok oldalai a Gyurcsányt és Bajnait karaktergyilkoló gyűlöletkeltő plakátok, 2014-ben a kampányidőszakban pedig csak és kizárólag a Fidesz és a CÖF plakátjai/matricái voltak a BKV buszainak az oldalán. Még Zuschlag János szocikat besározó könyvének a reklámja (valójában ez is CÖF reklám) is helyet kapott a BKV buszainak oldalán. Ezzel szemben az Összefogás, Jobbik, LMP reklámjait pedig nem lehetett kitenni a BKV buszaira. De azért nyugodtan éljél abban a hitben, hogy Tarlós az országos fideszes politikától független, ráadásul a korrupciót visszaszorította a Fővárosban (kár, hogy ebből én semmit nem tapasztalok - sőt az útfelújítások még gagyibb minőségűek mint az általad gyűlölt Demszky-korszakában; de ennek a korrupcióhoz biztos semmi köze, ugye?).
@fehérfarkas: Szia Fehérfarkas. Köszönöm a válaszokat. Nem tudom, hogy megérdemelt-e ez a részedről ekkora melót, de azért köszönöm :-)

Azért nem biztos, mert:
a) magam is sokfelé jártam a világban
b) magam is hasonlóan vélekedem az országos politikánkról, mint Te.

Akkor csak arról érdemes beszélnünk, hogy mi az a nagyon kevés, amiben nem értünk egyet - és remélem attól még nem fogsz haragudni, ha marad ilyen is.

Tehát amit én másként látok:

1. Budapest igenis sokat szépült ebben az utolsó 4-5 évben. A turisták most szebbeket mondanak róla,mint régen. Tudom, mert több tucat barátom jár turistaként ide. Meg az internet-világ véleményét is elég megnézni: felfejlődtünk újra Európa legszebbnek tartott városainak rangsorában, és jönnek is a turisták egyre többen, és egyre több pénzt fognak itt hagyni. A turizmusban világszínvonalon teljesít Budapest, és a mostani vezetésnek ebben több érdeme látszik, mint a Demszki-félének. És nemcsak a turistának szép ez a város: nekem is szebb most, mint 5 éve. Ne mondd, hogy nem így van, mert azzal pont hitelteleníted magad.

2. A Tarlós lehet tahó, de őszinte. És én ezt nagyra értékelem. A Demszki hibáit meg ne felejtsük már el olyan könnyen, hogy "régen volt az".

3. Gazdasági ember vagyok, kérlek hidd el amit mondok: a Tarlós-féle fővárosban kevesebb a korrupció, mint a Demszki-félében.

4. Nincs is rendes balos főpolgármeszer-jelölt. Meg eléggé ki is üresedett az a poszt (sajnos). Akkor miért pont erre lőtök akkora rössel?

5. Van a harcászatban egy olyan bölcsesség, hogy a másik oldal gyenge pontjait kell támadni, nem pedig az erőseket. Hát annyi gyenge pont van a Fidesznél: mi a fészkes fenéért vívjátok ezt a csatát pont itt? Ez az Fidesz erősebb pontjainak egyike (pedig kevés ilyen van).

Baráti üdvözlettel
Vajdasági
@vajdasagi:

Bocsánat, elolvastam és lenne pár reflexióm.

1. Más ezt nem így látja, és aki meg konkrétan ott is lakik, annak sem ez a véleménye. Budapest pedig nem a felkapott turistalátványosságokból áll, elsősorban - de még azok esetén is minimum kétséges, hogy egységesen ki lehet-e azt jelenteni, amit te itt most elég sommásan megtettél.

2.Egy ilyen posztot betöltő ember nem lehet tahó. Ha az, vagy annak tűnik, akkor ne normális országokban elzavarják a vérbe. Az más tészta, hogy Tarlós ezen kívül még egy megalkuvó, kicsinyes, ámde arrogáns f&sz is. Bábnak tették oda, bábként is viselkedik. Ennyi.
(Demszkynek számos hibája volt - én konkrétan nem állhattam -, de Tarlóssal és a jelenlegi helyzettel összevetve (sajnos) még mindig jobban teljesített.)

3.Ezt elég nehéz elhinni - akár gazdasági szakember vagy, akár nem - elég ehhez naponta elolvasni a híreket. Amennyit itt és most lopnak, ahhoz képest a korábbiak elenyésző aprófillérnek tűnnek. Rogán, Habony ... nem sorolom ...

4. Ez igaz. De elég nehéz úgy indítani bárkit is, hogy amint a neve felmerül, már lőnek is rá ezerrel a fidnyikek és a médiájuk - hogy aztán az alaptalan vádjaikat évek múlva egy bírósági záróvégzés negligálja csak. Nem hiszem, hogy sokan vannak, akik örömmel állnak hosszú évek bírósági hercehurcája elé.

5. Erős pontja? Úristen, milyen lehet a gyenge!

Ha jól értem, te kedveled a tarlósi Budapestet. Nehéz ezt megérteni ...
@Evezős: Köszönöm a választ.

1. Budapest szép. És egyre szebb. Egyre versenyképesebb a nemzetközi turizmus számára. Én is élek, és ezt így látom. Külföldi látogatóim is így látják. Minden nemzetközi kimutatás szerint Budapestre jönni egyre inkább érdemes. Országrombolás történik, de a város megpróbál szépülni. És sikerrel.

2. Demszky nem "teljesített". Szinte semmit nem csinált, kívéve a személyes érdekei keresését. Én sem ki nem állhattam. És szégyen rénk nézve, hogy nem zavartuk el a p&csába amikor az a terepjárós botránya volt. Egy magára valamit is adó demokrácia nem engedheti meg magának, hogy az olyasmi elnézi. Most vezeklünk azon bűneink miatt. (Mármint amiatt, hogy Te meg én meg a hasonlóak nem kényszerítették akkor lemondásra.)
A tahóság relatív fogalom, és én úgy látom, nem okoz a városunknak maradandó károkat ezzel.
A megalkuvás: másként nem lehetne főpolgármester. De amennyire én látom, megteszi azt, amit megtehet.

3. Nem tudom, hogy szándékosan, vagy véletlenül kevered-e az országos politika és a fővárosi politika dolgait. Mindenesetre a Habony is meg az 5. kerület polgármestere is az országos politika részei, és ezeket a korrupciókat ne a fővárosra terheld, hanem a Fidesz-vezérkarra. Oda Tarlós látványosan nem tartozik. Megismétlem: most kevesebb a fővárosi szinten a korrupció, mint a Demszky-Hagyó korszakban. Ez nem benyomás kérdése: ez tényszerűen így van. És már csupán ezért megint Tarlóst kéne megválasztanunk. Sajnos nem sok vizet zavar, de mégiscsak.

4. Igaz, hogy a jobboldal erősen megtámadná bármelyik komoly jelöltet. De a lényeg: NINCS komoly jelöltünk, tehát ne erőltessük a dolgot.

5. Mi a gyenge pont? Ezt komolyan kérdezed? Hát gyenge pont a Lázár, meg a Habony, meg az országos politika megannyi arca, akik aktívan vesznek részt hazánk tönkretételében. És akkor ehhez képest valaki azzal jön nekem, hogy a Tarlós tahó? Hát mi ez a jellemhiba a haza tönkretételéhez képest? Nehogy már tényleg ne értsétek a különbséget! Inkább találjunk jó jelöltet az 5. kerületben és próbáljuk meg a lehetetlent: választassuk meg őt az 5. kerületben. No, ez is baromi nehéz feladata lenne, de legalább milyen hasznos lenne :-)

Baráti üdvözlettel
Vajdasági
süti beállítások módosítása