Toplákmentesítő

Varánusz

"A kifejlett komodói sárkány egyetlen ellensége az emberi telhetetlenség, ostobaság és a nyereségvágy."
Mellesleg a varánusz csúnya, gusztustalan és büdös a szája, cserébe nem sminkeli magát.

Friss topikok

  • Neytiri1: A magánba irányítását az sztk-s betegnek tb fizetése mellett kellene megoldani. Vagyis fizeti a tb... (2024.04.16. 08:25) Vér, könnyek, letépett herék a medencében
  • Neytiri1: Valamit súgok magának www.youtube.com/watch?v=b1nDwrxc0wM (2024.04.10. 10:30) Zeneszoba
  • Gringo: Hihetetlen, hogy ez a rohadék még mindig ott rontja a levegőt a pulpituson. :( (2023.04.24. 23:58) Kövér Laci meg a "kommunisták"
  • hahópihehh: @pianolight: "egy hvg-s cikk kommentjei között olvastam, h fabius-t baleset érte. ha ez igaz, akko... (2020.09.22. 14:18) Menj a picsába, Soros!
  • kekex: Már a focisták is? 24.hu/sport/foci/2017/11/10/urban-florian-luxemburg-miatt-szegyellje-magat-orba... (2017.11.10. 13:45) Te leváltanád Orbánt?

2014.05.16. 05:00 Fabius

KágéBéla a Jobbik Kun Bélája?

Címkék: botrány jobbik kémkedés hazaárulás kágébéla

Viktor megmondta: a Jobbik kényelemnek vége, a szopórollerek már a falhoz támasztva várják gazdáikat. Nem az volt a kérdés megsimonozzák-e a radikálisokat, hanem az, mikor és mivel teszik. Kovács Béla életútját, kapcsolatait nézve nagyjából 6-8 éve mondogatják, ha a faszikámat elkezdi igazán vakarni valaki abból érdekes dolgok lesznek.

Jó, mondjuk a kémkedés és hazaárulás vádja még így is - legyünk jóhiszeműek - meglepetés. 

kovács béla_1.jpg

KágéBéla persze tagad mindent, mi mást is tehetne? Balczó és a párt azzal igyekszik megnyugtatni legalább a híveket amit azok ilyenkor üzembiztosan hallani akarnak: Béluska nem kém, a tudjukkik súgták a dzsóbiden szájával Orbánnak, mondja esztet, mert nem akarják a Jobbik második erővé váljon. KágéBéla meg mint egy felhúzós játék csak motyogja: Őttet nem fogja megállítani senkise, "továbbra is azért fog dolgozni, hogy minél előnyösebb stratégiai, energetikai és politikai együttműködés alakuljon ki az Európai Unió és Oroszország között.

Most komolyan azt vártad, Putyin felhúzós játékában legalább a botrányra tekintettel kicserélik a hangmodult?

Tévedtél, nyájas olvasó, amint látod KágéBéla a Lobbik Oroszországért Mozgalom képviselője kíván lenni bármi áron, és nem a tiéd. A hírportálok anyagait átolvasva feltűnhet, hogy ez a módi nem túl nagy újság: eddig is többen voltak KágéBéla körül oroszok, mint magyarok. Jó, jó, tudom, az asszony unokaöccse nem rokon, csak kicsit orosz, Istenkám, már csak nem bűn ez is? Hadd nyomozgasson az Unió Csalás Elleni Hivatala, legfeljebb majd eltűnnek és kicsit később "valahogy" előkerülnek a gyakornokok tényleges munkavégzését igazoló papírok, mint az Európai Nemzeti Mozgalmak Szövetségének megtisztult könyvelése. 

A Jobbiknak ezzel asszem fel van adva a lecke. 

A vádak komolyságánál csak a következmények lesznek komolyabbak. A szeplőtlen imázs utolsó morzsáját is felélték a bili kiborulásával. Azt eddig is láthatta a közvélemény, hogy a radikálisokat is egy dolog motiválja: a pénz, amiért elég sokat megtesznek és amiért elég sokat elnéznek. Szegedi Csanád költségkeretének kreatív felhasználásával jutott egy kis apanázs a kurucoktól Novák elődön át a pártigazgató Szabó Gábor tesójáig elég embernek. Most kiderült, hogy KágéBéla költségkeretét is hasonló szemfülességgel használták ki, hisz ingyen pénznek nincsen szaga. Meg ha van se zavar senkit egy olyan pártban, ahol messziről jött gazdag ember lehet a radikálisok Puch-Simicskája. Akinek egyrészt bármit, akár elnökség elé vitt személyzeti botrányt is elnéznek, másrészt a pénzirány-mutatása alapján szeretik meg őszintén azt az utódhatalmat, amitől azért a mi történelmi múltunkkal kicsit viszolyogni szokás. 

Viszolygás helyett Jobbikék kiszolgálnak. 

KágéBéla megfigyeli és mindenben ócsenyfaszának találja a krími népszavazást, amit aztán a ruszkik maguk mutatnak meg mekkora csalás volt. A krími tatárok most gondolom a halál péniszére kívánják és szaporán imádkoznak, nehogy úgy járjanak mint legutóbb - hatvanezer áldozat -  mikor egy KágéBéla nevű magyart Hatodik Lenin jóvoltából oda evett a feneMost, ha az ügyeletes rendben találó éppen a sajgó heréjének nyál általi hűtésével van elfoglalva, Vona Gábor lép a helyébe és mondja a dettó elputyinozott népszavazásról, hogy minden okés, és felszólít az eredmény elismerésére és tiszteletben tartására. Ne tessék hisztérikusan démonizálni Legkedvesebb Medvénket, nem saját mancsával szaggat az darabokat kifele Ukrajna alsóból. 

Mi lesz, ha KágéBélával szemben megállnak a vádak? 

Akkor a rendszerváltás utáni időszak legsúlyosabb ügye jön. Bukott már itt Szabadi Bélától Zuschlagig rengeteg politikus. Vádolták őket mutyizástól hivatali hatalommal visszaélésig mindennel. Megéltünk szőlőbányákat, történelmi nagyságúnak hitt áfacsalást, MVM, BKV és MOL botrányokat, völgyhidat és löszalagutat, de a hazája elárulásával még nem vádoltak meg senkit KágéBéla előtt. Ha igaznak bizonyulnak a vádak akkor onnantól más megvilágításba kerül a gyarmatozás, az idegen hatalmak kiszolgálása és a mélymagyarkodás.

Vagyis kb minden, ami a Jobbik identitása volt. Eddig. 

 

 

1620 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://varanus.blog.hu/api/trackback/id/tr426172094

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.05.16. 16:52:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Újra értelmet nyert egy elhasznált jelző 2014.05.16. 14:22:18

A Legfőbb Ügyészség az Európai Unió intézményei ellen folytatott kémkedés gyanúja miatt Brüsszelnél kezdeményezte Kovács Béla jobbikos európai parlamenti képviselő mentelmi jogának a felfüggesztését – értesült a Magyar Nemzet. Lapunk úgy tudja, a M...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: láttam. kár, hogy nehezedre esik kifejteni (mondjuk, három mondatban), miért olyan fontos számodra, hogy Putyin politikáját támogassuk ukrán fronton
@nincs_itt: Lehet, hogy megleplek, de én vallom, hogy minden egyes ember felelős azért amit tesz. Így Hitler is.

Te valami saját háborúdat folytatod. Ha meglátod Hitler nevét egy kommnetben akkor a saját projekciód beindul.

Itt nem hitlerezés, meg nácizás volt (bár miért is ne?), hanem egy konkrét kommentre volt válasz. Azaz Hitler szerette-e a németeket (bár ez is már maga a hazugság, hiszen nyilván nem volt egységes a "német") vagy sem.
@nincs_itt: minél drágább, eladnám, úgysem tudnám fenntartani.
@aritus: Szerintem te az ötvenesek évek töri könyveit mondod fel. :) Egyébként sokkal inkább ezek miatt kellett buknia.

youtu.be/8ScqegUPGAg
@Rodeo36: Várjál, most fogom meghallgatni.
Ez lesz a jó éjt zeném.
Előre is köszi.
@parti_giano: Könnyű lenne elintézni azzal, hogy "nincs itt" elmeháborodott, de én nem szeretném.

Szerintem kurvára félreérti a purparlét.
Pont ez a baj itt Magyarországon, hogy a saját hitvallásukban vagyunk bezárva.

Én is, de küzdök ellene. És reménykedek, hogy néha meghallom a másikat is. Persze van egy határ. Szélsőjobb, és szélsőbal kizárva. Nekem itt a határ.
@parti_giano: nem, a részemről csak bemutatása, hogy mit jelent nem-szubjektíven nézni, s az eredeti, Habának szóló hsz, pedig a relatívizálálásra utalt... ezt most visszautasítom... az, hogy ki szerepelt a hsz-ben, irreleváns a szándékom szempontjából...
@parti_giano: jó kérdés. bár én nem tartom elmeháborodottnak, inkább úgy gondolok rá, mint aki üres és tartalmatlan életet élt, szóval számomra ő egy teljesen érdektelen figura, ugyanakkor annál érdekesebb, mert rengeteg embert foglalkoztat, látnak benne valamit, ő a modern idők Drakula grófja
@Pantagruel: Azért mert szerintem az ukrán válságot nem az oroszok, hanem elsősorban az amerikaiak robbantották ki és szítják most is. Aki ebben a helyzetben védekezik, azok inkább az oroszok.
Úgy látom, hogy az amerikaiak továbbra sem akarják hogy a világban kialakulhasson egy olyan (új) gazdasági és politikai erőközpont, mely fenyegethetné a Pax Americanát, az egypólusúvá vált világban meglévő amerikai dominanciát.
Ezzel szemben szerintem el kell ismerni mások jogait is elfogadva azt, hogy a világ bizony több pólusú lesz. Ezt már ők sem tudják megakadályozni, de a jelenlegi vergődésük mutatja, hogy nem képesek elviselni, hogy változik a világ. Ez az ami igazán a háború veszélye felé sodorja a világot.
@aritus: Amúgy tényleg rád férne megnézni ezt a filmet, mert apróbb hibái ellenére nagyon jól megmutatja a lényeget, amelyben rávilágítanak a szövetségesek érdekeire, amik végső soron mind egy irányba terelték az eseményeket: a háború, és a Német Birodalom megsemmisítése felé.

youtu.be/XJLsdK9PJSs
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: 3 mondat: pipa, pipa, pipa. jé, ezt én is így látom. jó, hát akkor ebben egyetértünk. legalább értem, miért kampányolsz.
@aritus: Hitlerről, nem _nincs itt_ről. azt hiszem, félreértettem PG-t.
@aritus: ügyes volt. én is kihasználtam volna a magas labdát. lökött nő! d:
@Rodeo36: te tuti nem olvastál szamizdatot!
@Sir Bates dö Hól: oh, te hüvős megfigyelő! aham, közben tömöd a buci fejedbe a jófajta normand brie-t szubjektíven.
@Pantagruel: Hát persze, hogy rengeteg embert foglalkoztat Hitler, hiszen ő robbantotta ki a 2. vh-t, és egy új szintre emelte népirtást.
@Pantagruel: Tehát aki az oroszok érdekeit is figyelembe szeretné venni az nem diktatúrát akar meg Putyin faszát szopogatja, hanem igyekszik megtalálni az egyensúlyt a mostani világhatalmi átrendeződésben. Ez különösen is fontos lehet nekünk, hiszen itt vagyunk a szomszédban és még egy olyan katonai szövetség tagjai is vagyunk, akik pillanatok alatt azon kaphatják magukat, hogy harcoló alakulatokat, benne magyar fiatalokat kell esetleg küldeni meghalni, olyan ügyért, (pld. Biden fiú új állásának a biztosítása) amelyek semmiképp sem a mi érdekeinket szolgálják.
@Rodeo36: na végre!csak kijött belőled!
szerintem most,hogy tisztáztad, ki és mi voltál te Magyarországon, beszélhetünk nyíltan is párttitkár elvtárs!
én nem haragszom...
egészségedre!
@aritus: Átsiklottam a "bocs, én értettelek félre" válaszodon?

vagy csak hallgatsz, mint amikor Angyalnak kéne konkrét választ adni?
@punkfrog:
én nem tisztáztam semmit és nincs is szándékomban, faszomat sem érdekel a haragod...egyébként neked is egészségedre...nem kellene irígykedned...én nem azzal kerestem kurvasok pénzt, hogy csúcstitkár voltam meg bizottsági funkci, (ott ahol a kövér csak csücsült ott engem mikor bementem akkor már vártak és kinyitották nekem az ajtót...beeeeeee)

hanem dolgoztam a szakmámban...van vagy 6 féle...amit ha elővezetek az összes nyleveken amiket anytannyelvin kergetek akkor sok lesz belőle...és leszarom ...bármit

brühüyyy

szóval csak vonjátok nyugodtan
@aritus: igen, komoly priusza van. mi mást mondhatnék?

@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: akár. találó érvek.

Na jó van emberek. Jó éjszakát mindenkinek! Én ma este már nem gördítem tovább a beszélgetés fonalát. Álmodjatok szépeket!
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ettől ez bonyolultabb.

A Biden fiútúl függetlenül előnyösebb nekünk - akik nem renegátszivűek - hogy az orosz medve határai ne a mi közvetlen határainkkal érintkezzenek.

a frontra kihajtott fiatalak krokodilkönnyes baromságot meg elfelejthetnéd már, kb "gyuriferivel" azonos színvonalú.
@punkfrog: Úgy tünik, hogy az már megemészhetetlen számára, hogy se az (kádári szocializmus) se ez (orbáni szocializmus) nem kell.
@Rodeo36: "és leszarom ...bármit" azért a lábadat ne, hülyén néz ki.
@Mariann19: "Csak tudnám, hogy a liberalizmus miért szitok szó ennek ellenére."
nagyon sok jobbosal beszélgetve, vitázva, én úgy látom azért, mert a liberalizmusban olyanoknak is teljes joguk van az élethez, akiket ők konkrétan utálnak.buzik,cigányok,zsidók stb
ez nekik feldolgozhatatlan.
ráadásul nem tudják megérteni, hogy amit szabad az még nem kötelező!
attól, hogy én nem utálom a melegeket az még nem jelenti azt, hogy szeretem őket.
de ezt nem értik.vagy nem akarják érteni.
@Habakuk999: Nem hallgatok, többenek hosszan válaszoltam.
Mire is vársz választ?
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Csak hát a NATO ba senki nem kényszerített bennünket hanem önként léptünk be.
Ha esetleg a NATO vezérkar úgy dönt hogy légicsapást intéz Oroszország ellen hogy megállítsa az orosz agressziót akkor bizony menni kell. Amúgy senkinek nem kötelező a katonai hivatást választani, el lehet menni bányásznak is vagy postásnak.
@aritus: hagyjuk Aritus, olyan írást tulajdonítottál nekem elvakultságod miatt vagy egyéb értelmezési probléma miatt, ezt nem tudhatom, amit Mariann írt, s sajnos vagyok olyan hiú, hogy ezt ne hagyjam szó nélkül.

erre vártam volna egy jó szót, de nem nagyon sikerült korrekt módon lerendezned, inkább a lapítást választottad.

Ez nekem így már elég, így szép jóccakát kívánok és további eredményes ámokfutást.
@Sir Bates dö Hól: "hitler '14 előtt kapott német állampolgárságot, így harcolhatott a nyugati fronton, önkéntesként a német seregben, kiemelkedő és megkérdőjelezhetetlen bátorságról tanúbizonyságot téve."
te ezt elhiszed?
annak tudatában, hogy mit csinált utána?
vagy irónia volt?
én vagyok már összezavarodva?
@punkfrog: tényleg harcolt az első vh-ban. És?
@Habakuk999: Ebben egyetértünk. Én sosem mondtam azt, hogy Ukrajna helyett legyünk határosak a ruszkikkal. De szerinted mit szóltak volna mondjuk az amerikaiak, ha mondjuk a New York-i Occupy Wall Street tüntetéseken orosz szenátorok vagy parlamenti képviselők kezdték volna el osztogatni a jó tanácsokat a tüntetőknek, a többiről már nem is beszélve?
Szóval én úgy látom, hogy az USA odament valakinek a portájához és még rá is szart a lábtörlőre. Most meg aztán együtt izgulhatunk, hogy verik továbbra is más farkával a csalánt, miközben ők az óceán másik partján röhögnek a markukba.

A frontra kihajtott katonákkal kapcsolatban mit nem értesz, miközben több Kelet-Európábai országban NATO hadgyakorlatok zajlanak és a katonai jelenlét is egyre növekszik.:(
@Habakuk999: Na pont a lapítás nem jellemző rám. Szóval fogalmam sincs, hogy miről beszélsz. Linkeld már be azt a kommnetedet, amire szerinted én lapítottam.
@Oxica: Igen menni kell csak miből gondolod, hogy egy ilyen helyzetben minden marad a régiben és csak azok harcolnának, akik hivatásos katonák? Amúgy nem hiszem, hogy a NATO ilyesmin gondolkodna, hiszen már annak is örülnek, hogy még lyuk van a seggükön. :)

magyarhirlap.hu/spiegel-a-nato-nak-nincs-eselye-az-oroszok-ellen
Megfogadtam, hogy gabrielre nem reagálok, de szegény nem tudja mi a különbség a kötelező katonai szolgálat (amit mint nagy hazafi biztos támogat) és a profi (zsoldos) hadsereg között.
És ha még csak ezt nem tudná.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Ugyan, Janukovics egy kis baksisért fölmondta az uniós társulási programot.

Ez a ki húzta meg először a hajamat című játék, soha nincs vége értelmetlen.

Ukrajna kell a nyugatnak is és kell az oroszoknak is, ennyire egyszerű.

s mivel mi a nyugat vagyunk remélem nem csupán jelenleg, a mi érdekünk speciel megegyezik a amcsi kedvenceidével.
Aki Magyarország érdeki ellen uszít, ráadásul kém is, az pedig áruló.:)
@aritus: Linkeli a halál.

eljátszod a hülye picsát vagy valóban az vagy?
Hitler azt mondta mielőtt öngyilkos lett: "Holnap már milliók fogják átkozni a nevem" Ezt milyen jól érzékelte, tehát nem volt elmebeteg csupán szimpla tömeggyilkos.
Sajnos sokan elhitték neki hogy a német nép felsőbbrendű a többi népeknél, pláne a szláv népeknél, ahogy nálunk sokan elhitték a "rezsicsökkentést", pedig tudjuk hogy mindkettő hazugság de jól hangzik.
A németek önként dalolva vonultak a háborúba ahogy a magyarok is önként dalolva vonulnak az elszegényedés és kilátástalanság felé.
A többi már történelem illetve a jövő zenéje.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Azt te honnét tudod előre hogy a NATO nak nincs esélye?
Először le kell játszani a meccset nem? Magyarországon megszűnt a kötelező sorkatonai szolgálat így nyilván hogy csak a hivatásosok mennek a háborúba.
A postások és a vasutasok nem lesznek mozgósítva.
@Habakuk999: Tényleg nem tudom miről beszélsz.
@Habakuk999: A különbség csak annyi, hogy mi eltérően látjuk Magyarország érdekeit. Szerinted az az érdekünk, amit az USA elgondol a mi szerepünkről szerintem meg marhára nem az.
A kém témát meg inkább ne is feszegessük, vagy ha igen akkor kb. ezen a szinten érdemes, ha meg akarjuk őrizni a komolyságunkat.:)

youtu.be/L9lDMLzE-v4
@Oxica: Ezt honnan lehet tudni, hogy Hitler mit mondott az öngyilkossága előtt?
Ez az önként dalolva ez kurvára nem igaz. Se Hitlernél, se most itt Magyarországon.
Mindenki a saját túlélésért küzd. Egy diktatúrában az idomulás a legnyerőbb, rövidtávon. De a diktatúrának pont ez az egyik lényege, hogy nincs jövő.
@Oxica: De már megbánta Orbán, hogy valamikor a múltban a sorkatonai szolgálat megszüntetése mellett volt.
Hamarost lesz itt megint kötelező sorkatonaság.
@Oxica: Te is el vagy tévedve mint aritus. Fusd már át a honvédelmi törvényt, ha egyszer ráérsz. :)

hvg.hu/itthon/20111107_honvedsegi_torvenyek_hadkotelezettseg
A kém téma hirtelen nagyon kellemetlen lett a jobbiknak. Eddig ők ugattak a leghangosabban, hogy ki kém.
@aritus: Nyugi ez már csak egy hétig lesz téma a fideszben is. Utána kuss lesz mint a Simon ügyben.:)
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Mikor a délszláv háborúban a NATO Szerbiát támadta akkor volt mozgósítás? Én nem hallottam róla pedig Taszárról szálltak fel a NATO gépek.
@aritus: Én nem gondolnám hogy minden német mögött ott állt egy másik német a háta mögött gépfegyverrel. Sajnos a német nép elhitte a hamis ideológiát és azt hogy a német nép lesz a világ ura minden más nép alávaló rabszolga. Elhitték mert jól hangzik.
Hogy mit mondott Hitler az utolsó óráiban? Hát nézd meg a Bukás című filmet.
Ha nem igaz amit mondott akkor a film hibája nem az enyém de gondolom hiteles dokumentumok alapján írták a forgatókönyvet.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
b+ hányszor linkeled még!
nem érdekel!
mű, mint műanyag!
neked készült.talált.
a régi dolgaikból volt amit szerettem.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
a szövetségesek robbantották ki a háborút?
ööööööööö,ezek mikor lettek szövetségesek?
a háború előtt?
mi van???
egyre jobb vagy!
@aritus: Kötelező sorkatonai szolgálat nem lesz újra mostanában az biztos mert a stadionépítés mellet a laktanyaépítést már végképp nem bírná el az ország.
Egyenlőre egy baromság elég az országnak.
@Oxica: Ez a Hitler egy vátesz volt:)) Tényleg milliók átkozták őt, meg is érdemelte.

Tudod mi a rémes? Hogy Sztálint imádják, és a putyini diktatúra ezt támogatja. Az orosz nép történelme ismét át lett írva, amiben Sztálin pozitiv.

És erre rejszol a jobbik meg a fidesz.
@Oxica: Ez az ország bármit elbír. Stadiont és kötelező sorkatonai szolgálatot is.
Amit ez a tahó focista akar.

Itt szétdúlták a köz és felsőoktatást, a mezőgazdaságot, a nagymayarország álmát, meg mindent, és elbírja ez az ország. Lapítanak és idomulnak.
@aritus: " kiemelkedő és megkérdőjelezhetetlen bátorságról tanúbizonyságot téve"
ezt kérdőjeleztem meg.
ugyan már.gyártatott magának múltat.
kim ir szen is kiemelkedően bátor volt a hiteles források szerint.
orbán meg kiemelkedő focista volt!
diktátor tempó!
@aritus: Azt nem tudom hogy Sztálint imádják e de az biztos hogy Putyin cár a régi Szovjetuniót akarja poraiból újból feltámasztani és elég sokan támogatják ebben.
Az meg csak hab a tortán hogy a magyarkodó Jobbik is az oroszoknak kémkedik anyagi támogatásért cserébe.
Belőlük is Putyin pincsik lettek, lehet nekik új ideológiát gyártani amibe ez a hazaárulás is belefér.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
ha a magyarhirlap azt mondja,hogy nincs esélye a natonak, akkor te elhiszed!
forráskritika!hallottál ilyesmiről?
mindjárt idézek neked az Őrtorony-ból.:))))
@Habakuk999: na, ezzel teljesen egyetértek!
kitűnően összefoglaltad.
@Oxica: nálunk is sokan hiszik, hogy a magyar különb a többi néptől.
@aritus: Az igaz hogy ez a nép már sokat kibírt de egy dolog hogy mit akar a tahó focista és másik dolog az ország teherbíró képessége.
Az viszont biztos hogy mióta az ország felvette a kereszténységet csak a szolgasors jutott nekünk.
Meg lehet nézni a történelmünkben. Mindig idegen hatalmak kiszolgálói voltunk, egy szolganép és hát a dolgos szolganépek sokat kibírnak az biztos. Ezért van most kényelmes helyzetben a csuti tahó focista is de azt azért nem gondolnám hogy bevezetné a kötelező katonai szolgálatot. Inkább lenyúlja azt a lóvét is amit a katonai szolgálat felemésztene.
@punkfrog: Tudom, ezért is utálnak bennünket a környező országok népei.
@Oxica: Ha még csak a jobbik, de a fidesz is, ez az amit tényleg gáz.
Oszt mindjárt érthető, hogy a jobbik miért hasít. Pont azért, amiért a fidesz, olyan nagyon nincs is különbség köztük.
@aritus: Az biztos hogy az unió ellenességben egy platformon vannak és nagyon ácsingóznak kelet felé és Oroszország felé.

Arra nagyon kíváncsi lennék ha a Jobbik hatalomra jutna és kiléptetné az országot az unióból jönne e keletről annyi támogatás mint amennyi az unióból érkezik. Én nem hiszem, az ország 1 éven belül összeomlana.
Na de lépek mert holnap meló. Jó éjt mindenkinek.
@parti_giano:
mai napig -semmilyen körülmények között- nem koszoltam össze ilyen módon sem a saját lábamat

nem kell aggódnod...e miatt sem

de kösz, hogy szíveden viseled a sorsom

brühüyyy

közben figyelem a fejleményeket "vita" ügyben...szépen kifejlődik ...megérte bedobni egy kis szagosat a ventillátorba...
@punkfrog:

" úgy látom azért, mert a liberalizmusban olyanoknak is teljes joguk van az élethez, akiket ők konkrétan utálnak.buzik,cigányok,zsidók stb
ez nekik feldolgozhatatlan.
ráadásul nem tudják megérteni, hogy amit szabad az még nem kötelező!
attól, hogy én nem utálom a melegeket az még nem jelenti azt, hogy szeretem őket."

Ez helyből nem igaz, és pontosan ezért vált szitokszóvá a hazai menedzselésben értelmezett liberalizmus.
Nekifutásból sem.
@punkfrog: Já neked meg a magyarnemzet mondja, hogy Béla kém és te elhiszed. Nyilván a te forráskritikád rendben van. ;)
@aritus:

Olvasgass kronológiákat.

jól nyomon lehet követni, hogy szorították ki a németeket a közel keleti olajlelőhelyekről a demokrácia letéteményesei.

Világtörténelmi kisenciklopédia [1973; Kossuth Könyvkiadó]

306. oldal Irak időrendi táblázat
573. Németország
@jaegtoer:
azért te is undok egy alak vagy -remélem már ki vagy kezelve és gyógyúltan dobtad be hab tested- magunkra hagytál olyanokkal, akikről a szalmakazal lángjai közűl derült ki, hogy nem is azok akiknek inszinuálták magukat, sőt...ez nem csalódás csak kurva sok meló amihez te is meg a Pantagruel is kellett volna bár @Habakuk-kal és @vitézmunkásőrr-rel és még néhány harcossal azért ütöttük vágtuk és még a batesz is előkerült a sír-ból a baglyai szárnyán...és milyen fasza baglyai vannak

szóval ilyen etimológiai meg alapvető tudományos tényeket kellene jéghideg kalapáccsal -bizonyos fejekbe- beleverni...nem is olyan nehéz mert kurva sok üres hely van arrafelé és a tekervények sem gátolják majdnem mind ki van egyenesítve

nagy örömömre szolgál, hogy következetes ordítozásom meg óbégatásom eredményre vezetett mert a ventillátorok szerte széjjel szórták és már ...majdnem

szóval ezt kell folytatni mert a 10000000 magyarból a 99.9999%-ka ilyen és gyógyító tudományos kezelésre szorul mert megfelelő ismeretek híján a harcra sem alkalmasak és az kurva jól láccik a zellenzéknek nevezett izékben is mert azok is -még a vezető bürgéik is- ismeretek híján kibaszott baromságokat csinálnak és vagdalkoznak eredmény meg lófasz

szóval maraggy és gyógyúlj meg tökéletesen mikor az orrod már nem duda akkor ne trombitálj

és öblögess én is a kalapkúrára szorúltam meg a 6 aszpirinra mert olyan nátha gyütt rám, hogy a tüsszögésemtől remegtek jerikó falai

brühüyyy

minden jót, jó sok és fincsi vodkát és ne vizezd jó?...ha lehet

ölellek innen a rum---cájsz főggyéről
@jaegtoer:
filmen a Halál 50 órája Rommel hadjárata ami az egész IIVH fő célja volt a többi a haderők megosztása(?????????????????)

brühüyyy

kanyart a tekervényekbe...most
@aritus: beszédeket tartott (klasszikus: "Sosem adjuk meg magunkat - soha! Talán belepusztulunk, de ha így lesz, magunkkal rántjuk a világot a lángokba."), aztán kiadott pár értelmetlen rendeletet, amit Speer "elfelejtett" végrehajtani (Néró-parancs [Nerobefehl]), és persze végrendelkezett.

Máskülönben "A bukás" című filmből, ahol ez szó szerint elhangzik. Honnét máshonnan? Szóval biztos a titkárnőjétől.
@jaegtoer: "Nekifutásból sem." azért így reggel rohadt érdekes gimnasztikai gyakorlat a nekifutásból nem liberálisnak lenni. nyugtass te is meg, ugye nem makrai katival tv-tornázol?
@punkfrog: a linkelt videót ugyan nem láttam, de ha már így belebotlottam ebbe a megkerülhetetlen figurába, ehhez is hozzászólok: tök jó, hogy minden témának az a vége, hogy a hozzászólók megvitatják a világháború okait, és hogy ki robbantotta ki. még nekem is azzal kezdték tanítani, hogy "H lángba borította Európát", aztán folytatták a szövetségi rendszerek ismertetésével, majd az eseményekkel, és amikor felmerült, hogy ha Európa egyik fele a németek szövetségese, a másik fele semleges, és Anglia és Franciao. üzen hadat, amire Németország fél évig nem lépett semmit, akkor 1) miért ő az agresszor, 2) miért ő borítja lángokba "egész Európát", mármint a szövetségeseit és a semleges államokat? a válasz az volt, hogy jövő héten felelünk. :) na szóval ma már úgyis minden előadás úgy kezdődik, hogy "a legelterjedtebb álláspont szerint", és utána jön a különféle "iskolák", felvetések, álláspontok, nézőpontok ismertetése. ezek közül egyre elterjedtebb nézet, mely szerint a 2. az elsőnek nem csak egyenes következménye, de folytatása, tehát ez a kettő egy és ugyanaz a háború, ez esetben ugyanazok felelősek érte, akik az elsőért.
A poszt végére épp jó írás. :)

A fidesz – mint ismeretes – eljárást indíttatott Kovács Béla, a magyar fasiszta párt európai képviselője ellen avval, hogy Kovács Béla az orosz hírszerzés ügynöke, és az Európai Unió ellen kémkedik az Európai Parlamentben. A Fidesz két legyet üt egy csapásra: egyrészt árt a veszélyes vetélytársának (s mellesleg antifasisztának mutatkozik a nemzetközi színtéren), másrészt – a látszat szerint – lazít az orosz kormányzathoz fűződő szoros kapcsolatán. Anélkül, hogy komolyan félnie kellene tőle, hogy a moszkvai elnöki adminisztráció megneheztel, hiszen az ügy jelentéktelen és komikus.

A kémügy okozhat némi nehézséget a Jobbiknak az európai választási hadjáratban, bár nyilván nem túl nagyot. Az egész bohózati affér más okokból érdemes szóra.

Először is: Kovács Béla, a magyarországi fajgyűlölő szélsőjobboldal képviselője Oroszországban járt egyetemre, élt Oroszországban, orosz a felesége, sok az orosz barátja, kitűnő és kiterjedt szakmai, politikai és személyes kapcsolatai vannak Oroszországban, minderről a legnyíltabban beszél, orosz viszonylatokkal hivatalosan és nyilvánosan foglalkozik.

Tehát tökéletesen alkalmatlan arra, hogy orosz kém legyen – hiszen az őt Oroszországhoz és az orosz politikához fűző szálak bevallottak, föltűnőek és közismertek. Ha valaki, ő aztán biztos, hogy NEM orosz kém. Ha vannak a magyarországi politikában orosz kémek, nekik nyilván skandináv vagy dél-amerikai kapcsolataik vannak: legalább tudják valamiről tájékoztatni orosz megbízóikat. Miről tudná Kovács Béla európai képviselő informálni a KGB-t (maradjunk a jól bevált régi rövidítésnél)? Arról, hogy mi újság Moszkvában? Vagy arról, hogy hogy működik Brüsszelben a moszkvai kormányszervek által koordinált és szponzorált orosz lobbi?

hvg.hu/velemeny/20140519_TGM_Bela_a_kem
@Pantagruel: "a linkelt videót ugyan nem láttam"

Pedig tanulságos, érdemes megnézni. :)
@Pantagruel:
és ezeket tankönyvként meg is kell venni, vagy kukáztad?
mert szemét és szaros

ez nem történelemtanítás ez népbutítás

brühüyyy

a kurvaannyukat
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
nagyon hosszú

brühüyyy

egy film miatt nem fogom ismételni a tanulmányaimat
@jaegtoer: én itt csak a széljobbosokkal folytatott eszmecseréim egyik vonalát vázoltam
igazad van egyébként mert sokkal bonyolultabb a dolog
@Rodeo36: Majd részleteiben, amikor épp ráérsz.:) Amúgy meg küldök egy kis vidámságot a napod végére.

fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1.0-9/10325577_645164398910671_4133224418644982379_n.jpg
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: soha nem hivatkoztam az mno-ra és soha nem állítottam,hogy K.Béla kém
@punkfrog: A magyarhírlap cikkben is ott volt amúgy a forrás. (Der Spiegel) Gondolom láttad. :)
@Rodeo36: hát amivel kezdtem, az anekdotázás az a '80-as évek hazai általános iskolai történelemoktatás, illetve a visszakérdező tizenévesek szellemi színvonalát hivatott illusztrálni (amire a netes fórumok threadjei emlékeztetnek); amivel zártam, az meg a kortárs egyetemit. tulajdonképp mindkettőt kukáztam. ahogy én látom, a közoktatás sok szempontból még mindig ideológiák rabja. Pl. Paul Johnson nagyszabású munkájához a hazai intézet simán hamisított egy kókler alcímet: "A huszadik század igazi arca". Gratulálok: le a krisnás "Bhagavad-gítá - úgy, ahogy van" szintjére.
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu: Az a kém aki rövid kiképzésen volt Oxfordban, igaz MI5 ügynök és nem KGB.
@punkfrog: nem, ez tény... sok-sok ezren tettek hasonlóan (bátorság, elszántság)... ez nem ekvivalens a csodálattal...
A jobbikos politikus korábban azt ígérte, miután meghallgatta őt az országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága, ő kiáll és elmond mindent, ami a zárt ülésen elhangzott. Nézze meg, mi lett ebből

hvg.hu/itthon/20140519_Kovacs_Bela_a_nema
KGBÉLA

"Egészen értelmesnek tűnő emberek képtelenek felfogni, hogy Oroszországnak lehetnek érdekei, adott esetben akár fenyegetve is érezheti magát és Putyin általában azt teszi, amit jól tenne, ha a magyar politikai vezetés is tenne, de nem tesz: a nemzeti érdekek mentén politizál.

A magyar érdekek pedig azt követelnék, hogy ha egy idegen hatalom hírszerzője dekonspirálódik, akkor tudjunk meg minél többet a kapcsolatrendszeréről, a feladatairól, mert azokból vissza lehet következtetni az őt felhasználó ország érdeklődésének mibenlétére, céljaira.
Az ilyen cirkusz csak arra jó, hogy nevetségessé tegye az országot és ellenünk fordítsa az ukránok után immáron az oroszokat is, akiknek köztudottan hosszú az emlékezete.
Az orosz hírszerzést K.G. Bélákkal sértegetni felesleges, a titkosszolgálati munkából bohóctréfát gyártani pedig veszélyes és bűn az ország biztonsága ellen.Nem ez az első eset.
Jó lenne ennek véget vetni…"

www.pupublogja.hu/2014/05/kgbela.html
@guma:

Egyetértek. minden szóval, gondolattal.
Ezek-...-erre képtelenek.

Külön jelzésértékű -képzelje el mindenki!- hogy egy 2/3-os többségű parlamenti erő annyit szarakodok a kormányalakítással, mintha kisebbségi kormányzást kellene megvalósítani!
Milyen sanda hátsó gondolatai lehetnek Orbánnak, milyen aljas tervek kivitelezéséhez kereshet embereket ez a genetikai hulladék, aki még mindig miniszterelnöki pózban tetszeleghet, hogy ennyi időbe telik a kormányalakítás, és a teljespályás kormányzati 'szabadjáték'?

De semmi sem tart örökké. Lesz még raf.
A szolgálatok és politikusok eddigi viszonyának meglepő írásra akadtam. Link alul.

hvg.hu/instant_tudomany/20140713_magyar_talalta_ki_gyilkos_malenkij_robot#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2014_7_13

A lényeg; "Miután ugyanis a szovjeteknek dolgozó magas rangú kommunista informátorokat agyonverték, kivégezték, átalakították a szovjet titkosszolgálat külföldi tevékenységét. Megtiltották a hírszerző munkát a népi demokratikus államokban (azaz a szovjet blokk államaiban) és a hírszerzés hivatalos képviseletét hozták létre a szovjet nagykövetségeken.

Már 1945-től jelen volt az alakuló politikai rendőrség Andrássy út 60. alatti épületében, a később államvédelmi központban, egy Orlov nevű szovjet tanácsos, de aztán egyre több moszkvai tanácsadó és szakértő jelent meg Budapesten. Ezek a specialisták a Rákosi-érában és a Kádár-korban beültek a belügy, az államvédelem, a honvédelem kulcspozícióiba. (A tanácsadók rangja és fontossága volt nagyobb, ők hatalmi pozíciókba kerültek, a szakértők inkább ipari, műszaki, kulturális területeken tevékenykedtek.)

Ezeknek a szovjet „delegáltaknak” a sorsáról Magyarországon Baráth Magdolna kutatásai olyan részletességűek, amelyek meghaladnák e cikk lehetőségeit. Csak kiemeljük a hosszú adatsorból, hogy az utolsó tanácsadók a rendszerváltáskor hagyták el Magyarországot, de közben rendkívül fontos szerepet játszottak Nagy Imre 1953-as enyhülési politikájának végrehajtásától kezdve (1953) Rákosi és Kádár terrorisztikus intézkedéseiig (1950-53, illetve 1956-58). Baráth külön foglalkozik a szovjetek szerepével az 1956-os forradalom leverése utáni megtorlásban és hatalomgyakorlásban, ezt a korszakot a „korlátozott szuverenitás” kifejezéssel illeti, Magyarország szempontjából."

Kérdésem.
Vajon most, hogy a szolgálatoknak már többpártot kell irányítaniuk, mennyiben változott szuverinitásunknak a korlátozottsága?

Még volna, pl hogy aki egy vagy több megszállót is kiszolgál, azok közül ki a kollaboránsabb?
@rdos:
Emlékszünk rá. Te idézted be a bolsi forradalomban aktív szerepet játszó magyar és német hadosztályokat? AZ is jó volt.
@Boli – Ch.T. stb...(gábriel, menj te a pics.ba!): "a bolsi forradalomban aktív szerepet játszó magyar és német hadosztályokat?"

Boccs, de erre nem emlékszem. Állampolgárságra lehetett "magyar", de az aki internacionalista az csak nyelvében lehet magyar. Szívében nem. :-(
@rdos:
Akkor más linkelte, de azok az "internacionalista" csapatok elég aktívak voltak.
@Pantagruel: Kedvenc dumáim: „Mindinkább meggyőződöm, hogy az ország helyzete reménytelen, ez az ország nem képes magát megvédeni, mert nincsenek az állam kormányzatában becsületes emberek! (A pápai követ írja Rómának, 1526-ban!)
„…el nem tagadhatjuk, és nem szépíthetjük azt a példátlan önzést, amelynek durva konfliktusaiból áll e korszak úgynevezett politikai története. Keserű arra gondolni, hogy ez ország politikai vezetői méltatlan, alacsony lelkű, legjobb esetben tehetségtelen emberek voltak”
Szekfű Gyula Tomori című tanulmányából. Nincs új a nap alatt!

"Ha közelebbről szemléljük azokat a férfiakat, akik tébolyult időkben a világot igazgatják, jobban csodálkozunk hitványságukon, mint amennyire meglep minket létezésük. Megdöbbentő milyen kevés tehetség szükségeltetik ahhoz, hogy valaki birodalmak sorsa felett döntsön, és be kell látnunk, hogy az emberi dolgokban van valami végzetszerű, és titokzatos amire nincs magyarázat"
Chateaubriand fr. történész
süti beállítások módosítása